Subota, 17.02.2018.

21:29

Roterdam: Federer rutinski pobedio Sepija za novo finale

Rodžer Federer plasirao se u finale ATP Roterdama, pošto je sa 2:0 u setovima pobedio Andreasa Sepija.

Izvor: B92

Roterdam: Federer rutinski pobedio Sepija za novo finale IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

matematičar

pre 6 godina

Po svemu sudeći Fed je osvojio 97. titulu, inače bi vest o njegovom porazu već odavno bila objavljena. Ili tenis Srbima naprasno više nije u žiži interesovanja! A do pre neku nedelju su obaveštavali iz minuta u minut! Dobro, ako vam to nije neka vest, napišite šta je Tesla ručkao, i kako je to podneo.

zbooo

pre 6 godina

S obzirom na to koliko Federer ima navijaca u Srbiji, stvarno bi trebalo da mu se organizuje docek kod Skupstine. I da mu se pusti Boze pravde. I da mu se oda pocast kao sto dolikuje svakom Srbinu.

Teniser, a ne tastatura "navijac"

pre 6 godina

@Cekao da konkurencija oslabi pa da nesto osvoji. Koliko je on osvojio GS protiv Vavrinke?Vavrinka je bolji teniser od njega.
(oko, 17. februar 2018 23:30)

Ko god da stoji iza tog nika, tom recenicom si dokazao da si samo neki zajedljivi kompleksas. Federerov stil igre je takav da on sada(prethodnih par godina) igra mozda i bolje nego pre 10,15 godina, i to je dosta puta priznao i sam rekao. Brzina 5% gore/dole u tenisu uopste nije toliko bitan faktor, kada igras tenis kao Federer na ultra brzim podlogama. Da pratis tenis umesto sto samo pokusavas da trolujes Djokoviceve navijace ovde (tj. normalne Srbe koji najvijaju za sportistu koji predstavlja njihovu zemlju), to bi i znao, medjutim ocigledno o tenisu veze nemas.

Idemo dalje, na sledcu besmislicu koju si rekao. Djokovic cekao da konkurencija oslabi? On je 2011 izdominirao nad Nadalom u top formi i koji je dolazio do finala SVIH turnira. Takvom Nadalu Federer u karijeri nije NIKAD mogao NISTA. Djokovic je Federera prvi put dobio jos kao klinac davne 2007 godine.

Vavrinka je bolji teniser od Djokovica? Haha Na osnovu cega, na osnovu dve pobede u GS finalima, od kojih je jedna bila na US openu kada je Djokovic vec igrao meceve pod analgeticima? A da pogledas H2H mozda gde Djokovic vodi 19-5? Ma bravo tastastura strucnjak (citaj:bot), mnogo si pametan. Nego dodji ti na TK Trudbenik, da vidimo kolko stvarno znas o tenisu, i dal si operisan od sporta kao sto delujes da jesi. Ovde si se dovoljno obrukao ne moras vise.

Jovan

pre 6 godina

Svaka cast Rogere!
Jasno je gde je tenis trenutno kad sve titule uze covek u 37 godini...ipak, nicija nije gorela do zore...ni Novakova, ni Nadalova, ni Marejeva...pa nece ni Rogerova! To nije nista strasno...strasno ce biti kad se saznaju tajne ovog coveka!

Dudule

pre 6 godina

Ja pratim tenis neke dve godine. Znam za Troickog, Krajinovica. Aki ko vam je taj Djoković, o kome svi pričaju, a taj ništa ne osvaja, čak nigde i ne igra?

dostojevski

pre 6 godina

lepo je videti broj trezvenih ovde, sve sam ja ovo pricao godinama unazad... hvala braco, broj pluseva na normalne komentare me odusevio, a nolovi sledbenici nek krckaju dnevnice jos malo

Joc@

pre 6 godina

@goran
Znaci, 12 pobeda od ukupno 23 Novak je zabelezio od kada je Federer bas cesto bio pobredjen kao 2013, 2014, pa caki 2015 i 2016!? Pa onda je to ponizavajuce za Novaka,on je jedva protiv povredjenog Federer uspeo da popravi skor.Svasta. A ja mislio da je bar vise od 50% pobeda uspeo da ostvari dok je Rodzer bio zdrav i mlad.

pera 57

pre 6 godina

@Big Ron
Ja u sportu navijam,mrznja mi je apsolutno strana emocija.Posto si me prozvao,moram da ti se obratim,obicno pisem komentare namenjene
ljudima sa drugacijim misljenjima od onog sto namece vecina.Minusi me ne zanimaju
Ako pazlivo citas moje komentare,ne stedim ni N.Dj ni R.F,kao i ostalu milijardersku kliku.
Ko veruje da je u sportu sve cisto,nemam nista protiv!8Opet kazem nije zavera,vec ljudi mlate milijarde).

Dobro

pre 6 godina

Zivim u Holandiji i kupio sam karte za ovaj turnir jos pre nego sto je bilo objavljeno da ce Federer da igra. Radovao sam se da vidim Zvereva, Vavrinku, a i nase Viktora i Filipa, naravno.
Kad je bilo objavljeno da Federer dolazi, karte su planule i za mec protiv Haase-a morali su da postave stolice na rasklapanje da svi mogu da sednu. Nevidjeno u NL. Isto tako je za mene neshvatljivo da cela dvorana za Federera, a protiv domaceg igraca, ali ... Ko sam ja da pametujem, na zapadu ja sve dozvoljeno i sve je moguce.
Ja nesto nisam bas obozavalac Svajcarca, ali rekoh, kad vec imam karte... Da odgledam.
Da ne duzim, covek je ipak GENIJE. Onakvi potezi, kretanje, od prvog udarca protivnik pod pritiskom, osecaj za loptu, ne samo servis-volej neko i druge razmene kad treba... Fantazija. A o servis gemovima koji su trajali i ponekad manje od JEDNOG minuta da i ne govorim. Igram tenis i dan danas par puta nedeljno, znam o cemu pricam, ljudi.
Izgleda da je legenda ipak samo jedna. Ovaj cica.

Iz zemlje lala, uvek Vas

Dobro

pre 6 godina

Vaša bolesna prepucavanja ne vode ničemu jer svako od njih je na svojim način proživeo vakum dominacije.
Stoga gledajte sport kao sport a manje obezvredjujte učinke najboljih jer za tim nema potrebe.
(neko, 18. februar 2018 03:47)

Retko dobar komentar. Svaka cast! U dve recenice covek objasnio. Al' sad ce svejedno ponovo da se umesaju statistike, misljenja, natezanja... A i ono meni najomiljenije: Sta bi bilo da je bilo... hahaha!!!
Kao da je jedan igrac (bilo ko da je,bilo ko je ikada bio prvi na listi) treba da prestane da igra dok su glavni konkurenti povredjeni?!?!? Sta treba da radi? Da prestane da igra dok se ovi ne vrate? Pa ko je ovde normalan? Pa, sta bi VI sami uradili? Prstic na celo i ... Doci ce odgovor i sam.
Isto tako, mislim da se u nasim Srpskim glavama pored ocekivanih teorija zavere i ostalih gluposti isto tako rec 'doping' dosta lako izgovara i upotrebljava. Ko jos veruje da tako nesto moze da se sakrije u vreme interneta i svega. Da neceg ima, saznalo bi se to u roku 'od odmah', siguran sam.

Dobro

pre 6 godina

Neverovatno: jedan teniski komentator izjavi da je Cung isti Djokovic i onda cela Planeta to ponavlja kao papagaj. A ovaj ne da ne potseca na Djokovica, nego nema veze.

Isti slucaj je i sa Dimitrovim. Neko mu je prilepio nadimak "bejbi Federer" i sada svi papagajisu. Jedina slicnost je sto igraju jednorucni bekhend. Sve drugo, kretanje, forhend i bekhend (potpuno ispruzena ruka), taktika... sve se razlikuje.
(Pele, 17. februar 2018 22:53)

Pele, nemoj sve bukvalno da shvatas, radi se o stilu igre i nacinu ne o fizickoj slicnosti i tehnici udaraca. Korejanac Chung melje protivnike na isti nacin kao sto ih je i Nole mleo, istrajnoscu, defanzivom koja prerasta u ofanzivu i sve to bez nekog izuzetnog servisa i sa osnovne linije. O tome se radi.
A sto se tice Baby vs pravog Federera, slicnosti su jos vece. Leprsav, Ofanzivan tenis kratkih poena, talenat i osecaj za loptu. Lopte udaraju rano, u penjanju a i servis im je slican, pokreti, kretanje.... Blizanci.
Bice lepo finale veceras.

Iz zemlje lala, uvek Vas,

Big Ron

pre 6 godina

Pera i ostali Nolomani.. Šteta što mrzite sve što nije srpsko. Mržnja Vas ubija. Opustite se malo, uživajte u majstorijama najboljeg igrača u istoriji :)

oko

pre 6 godina

@@@goran
Odlicno, hvala, ni sam nisam znao za taj podatak! Znaci 12 od 23 pobede je ostvario u poslednjih nekoliko godina, kada je Federer konstantno imao velike probleme sa povredama. Sve je tu jasno,sramota za Novaka da i pored toga sto je Federer toliko stariji i sto je godinama imao velike probleme sa povredama ( posebno 2011, 2013, 2015,2016), ima samo jednu pobedu vise a kako stvari stoje i to ce uskoro izgubiti pa ce matori Federer preokrenuti taj skor pod stare dane. Ovo cu uvek ponavljati, hvala jos jednom sto si me napomenuo da pogledam te podatke.Neka korist i od vas Djokovicevih fanatika.

starac Foča

pre 6 godina

Iznova se zamoljavaju slepi sledbenici Novaka Đ. da priznaju rezultate postignute na terenu i da prestanu sa jadikovkama "šta bi bilo da je bilo!" A zbog njih samih, da se ne brukaju, posebna molba da ne prosipaju ekstremnu glupost tipa "Nole GOAT".

matematičar

pre 6 godina

Sabiram pred vama (pretpostavka je da na današnji datum Fed ima 36 god. Nadal 31, a Nole 30):

2004. Federer je imao 22 god, Rafa 17, Nole 16
2011. Fed 30, Rafa 25, Nole 24
2017. Fed 35, Rafa 30, Nole 29

Kad su ono najjače godine? I ko je koliko osvajao u svojim najjačim godinama? Računica je laka. Dovršite sami, pa iznesite rezultat.

hhhh

pre 6 godina

@nista ti ne znas...
Novak je bolji u jednoj jedinoj stvari koja uopste nije vazna, da jeste ne bi bio bolji ni tu. Gledaj to ovako, Novak bi se sigurno menjao i sa Rafom i sa Federerom za tu 1 odnosno 2 pobede. Oni sa njim ne bi.

matematičar

pre 6 godina

Broj onih koji tvrde da su Federerovi mečevi namešteni, jednak je broju onih koji tvrde da je Zemlja ravna ploča! A taj broj se podudara sa brojem onih koji tvrde da je Nole GOAT.

A=B=C

neko

pre 6 godina

Vaša bolesna prepucavanja ne vode ničemu jer svako od njih je na svojim način proživeo vakum dominacije.
Stoga gledajte sport kao sport a manje obezvredjujte učinke najboljih jer za tim nema potrebe.

novinar lažnih vesti

pre 6 godina

Na vanrednoj konferenciji lingvističara jedina tačka o kojoj će se raspravljati je amandman Srđana Đokovića u kome traži da se smeh više ne piše u formi ha-ha-ha, već isključivo h2h-h2h!

Dragor

pre 6 godina

Rece jedan mudrac u svom komentaru kako je Djokovic bolji jer ima 3-1 u gren slem finalima.Pa ako idemo tom logikom Waerinka je bolji teniser od Djokovica jer ima 2-0 u gren slem finalima.Pri tom svi znaju da su Stan i Novak vrsnjaci razlika dve godine a da je Djokovic sve tri pobede ostvario kada je Roger imao 34 i 35 godina.Interesuje me samo koliko ce Novak imati gren slem finala u 35 godini ako uopste bude rangiran na Atp listi jer vec sa 30 je ispod 10 mesta.O titulama u tim godinama necu ni da pricam.

goran

pre 6 godina

oko,
Što oko nećeš da pomeneš da je u POSLEDNJIH 18 MEČEVA, Novak pobijedio Rogera 12 puta (slovima: dvanaest puta).
Rogeru je ostalo 6 puta.
Šta je oko više, po tvojoj računici: objasni ako umiješ.

oko

pre 6 godina

@@nista ti ne znas sem da mrzis
Sta da su vrsnjaci?Pa da su vrsnjaci, Djokovic ne bi osvojio ni jedan jedini GS!Federer ga pobedjuje sa 34 godine,u Novakovoj najboljoj sezoni ga matori i jos povredjeni Federer pobedio 3 puta!Da su vrsnjaci, ne bi Djokovic 5 pobeda skupio. Ionako je 17 pobeda nakupio tek posto je Federer usao u tridesete godine.I taj jadni skor ce uskoro izgubiti,o cemu ces onda?
Federer sa skoro 37 godina prvi na svetu, Djokovic sa 30 nije ni medju 10 i 2 godine nije osvojio slem. Pa ti razmisli sta bi bilo da su vrsnjaci.
Sta pricas o Nadalu? Federer je sve Gs osvojio u konkurenciji Nadala?Postao prvi na svetu 2004, Nadal postao 2 2005 i osvojio GS. Sta oces onda? Dok su Federer i Nadal od 2004 do 2011 bili na vrhuncu, bez stalnih povreda a Federer mlad, Djokovic je osvojio JEDAN JEDINI GS. Cekao da konkurencija oslabi pa da nesto osvoji. Koliko je on osvojio GS protiv Vavrinke?Vavrinka je bolji teniser od njega.

novinar lažnih vesti

pre 6 godina

Da li je istina da je Srđan Đoković uložio žalbu na Federerovo uporno odbijanje da ode u penziju, sa posebnom optužbom što igra i skuplja poene dok je njegov sinak van stroja!

Posmatrac

pre 6 godina

Nema potrebe davat stručnu analizu osim da je stvar jasna. Forma prenešena sa AO Opena kod Rodzera sve mu fukcioniše u igri pa samim tim kretanje izuzetno.

Finale protiv Grigora može bit krajnje interesatno al'čudo treba da se desi pa da Bugarin dobije ovakog nadrealnog Federera u ovom trenutku.

Rodzer Federer

pre 6 godina

Rodzer osvaja ovo onda mali odmor i sigurno odvaja IW, ako bude imao snage mozda i Majami, posle toga vrv ce igrati 1-2 mastersa na sljaci tu ce igrati cisto da uzme koji poen uopste nije bitno sta ce uraditi, onda opet ide trava i beton , RF posle Vimbldona ima dosta prostora da uzme dosta poena, Sinsinati, US open, London.

nista ti ne znas sem da mrzis

pre 6 godina

@@@ameba
U svojoj eri najbolji, 20 GS, 96 titula, 303 nedelje na prvom mestu. Drugi u toj eri Nadal, tek na trecem mestu Nolo.
(oko, 17. februar 2018 22:00)

U svemu najbolji sem u medusobnim odnosima sa boljima od sebe!

Koliko je slemova osvojio protiv njih, a koliko izgubio?

Zamisli da su vrsnjaci???

Pele

pre 6 godina

Neverovatno: jedan teniski komentator izjavi da je Cung isti Djokovic i onda cela Planeta to ponavlja kao papagaj. A ovaj ne da ne potseca na Djokovica, nego nema veze.

Isti slucaj je i sa Dimitrovim. Neko mu je prilepio nadimak "bejbi Federer" i sada svi papagajisu. Jedina slicnost je sto igraju jednorucni bekhend. Sve drugo, kretanje, forhend i bekhend (potpuno ispruzena ruka), taktika... sve se razlikuje.

Mastermind

pre 6 godina

Pravi ljubitelji tenisa sutra ne propuštaju Federer vs "baby Federer".. Odvano nije bio ovako bitan meč, istina za volju da su igrali 6 puta i da ga je Rodžer svaki put uništio, ali nijedan nije imao veliki ulog kao ovaj - titulu.. Generalno gledano, njihovi dueli su prelijepi, pljušte vineri, sjeckanje ritma, nestvarni voleji, reliji izuzetni.. Mislim da će sutra ovo finale biti jedan veliki pokazatelj - da li Dimitrov konačno može da probije barijeru zvanu RF, da li je spreman da se bori za sami vrh, oće li ko dobiti Maestra ove sezone? Jer, budimo realni, Rodja je ove nedelje igrao prosječno, svakako ispod nivoa na AO.. Ispunio je cilj, sada još završni meč.. A Dimitrov puca od samopouzdanja i mislim da bi smo sutra mogli očekivati prvijenac Bugarina... Opet, zna se kako Rodžer prolazi u finalima, a da tu nisu Novak i Rafa.. U svakom slučaju, sutra u 15:30 samo da komentatiše Viško i zabava zagarantovana!

Dragan

pre 6 godina

Dobar mec. Seppi je bio tvrd orah, ali protiv razigranog Federera nije imao sanse. Par poena su bili fantasticni.
Zaista je neverovatno videti tu preciznost, kretanje, pa i snagu udaraca, a uz to jos raznovrsnost igre, kreativnost i koncentrisanost.
I to sve sa skoro 37 godina.

Dragan

pre 6 godina

Dobar mec. Seppi je bio tvrd orah, ali protiv razigranog Federera nije imao sanse. Par poena su bili fantasticni.
Zaista je neverovatno videti tu preciznost, kretanje, pa i snagu udaraca, a uz to jos raznovrsnost igre, kreativnost i koncentrisanost.
I to sve sa skoro 37 godina.

oko

pre 6 godina

@@nista ti ne znas sem da mrzis
Sta da su vrsnjaci?Pa da su vrsnjaci, Djokovic ne bi osvojio ni jedan jedini GS!Federer ga pobedjuje sa 34 godine,u Novakovoj najboljoj sezoni ga matori i jos povredjeni Federer pobedio 3 puta!Da su vrsnjaci, ne bi Djokovic 5 pobeda skupio. Ionako je 17 pobeda nakupio tek posto je Federer usao u tridesete godine.I taj jadni skor ce uskoro izgubiti,o cemu ces onda?
Federer sa skoro 37 godina prvi na svetu, Djokovic sa 30 nije ni medju 10 i 2 godine nije osvojio slem. Pa ti razmisli sta bi bilo da su vrsnjaci.
Sta pricas o Nadalu? Federer je sve Gs osvojio u konkurenciji Nadala?Postao prvi na svetu 2004, Nadal postao 2 2005 i osvojio GS. Sta oces onda? Dok su Federer i Nadal od 2004 do 2011 bili na vrhuncu, bez stalnih povreda a Federer mlad, Djokovic je osvojio JEDAN JEDINI GS. Cekao da konkurencija oslabi pa da nesto osvoji. Koliko je on osvojio GS protiv Vavrinke?Vavrinka je bolji teniser od njega.

novinar lažnih vesti

pre 6 godina

Da li je istina da je Srđan Đoković uložio žalbu na Federerovo uporno odbijanje da ode u penziju, sa posebnom optužbom što igra i skuplja poene dok je njegov sinak van stroja!

Posmatrac

pre 6 godina

Nema potrebe davat stručnu analizu osim da je stvar jasna. Forma prenešena sa AO Opena kod Rodzera sve mu fukcioniše u igri pa samim tim kretanje izuzetno.

Finale protiv Grigora može bit krajnje interesatno al'čudo treba da se desi pa da Bugarin dobije ovakog nadrealnog Federera u ovom trenutku.

Mastermind

pre 6 godina

Pravi ljubitelji tenisa sutra ne propuštaju Federer vs "baby Federer".. Odvano nije bio ovako bitan meč, istina za volju da su igrali 6 puta i da ga je Rodžer svaki put uništio, ali nijedan nije imao veliki ulog kao ovaj - titulu.. Generalno gledano, njihovi dueli su prelijepi, pljušte vineri, sjeckanje ritma, nestvarni voleji, reliji izuzetni.. Mislim da će sutra ovo finale biti jedan veliki pokazatelj - da li Dimitrov konačno može da probije barijeru zvanu RF, da li je spreman da se bori za sami vrh, oće li ko dobiti Maestra ove sezone? Jer, budimo realni, Rodja je ove nedelje igrao prosječno, svakako ispod nivoa na AO.. Ispunio je cilj, sada još završni meč.. A Dimitrov puca od samopouzdanja i mislim da bi smo sutra mogli očekivati prvijenac Bugarina... Opet, zna se kako Rodžer prolazi u finalima, a da tu nisu Novak i Rafa.. U svakom slučaju, sutra u 15:30 samo da komentatiše Viško i zabava zagarantovana!

Dobro

pre 6 godina

Zivim u Holandiji i kupio sam karte za ovaj turnir jos pre nego sto je bilo objavljeno da ce Federer da igra. Radovao sam se da vidim Zvereva, Vavrinku, a i nase Viktora i Filipa, naravno.
Kad je bilo objavljeno da Federer dolazi, karte su planule i za mec protiv Haase-a morali su da postave stolice na rasklapanje da svi mogu da sednu. Nevidjeno u NL. Isto tako je za mene neshvatljivo da cela dvorana za Federera, a protiv domaceg igraca, ali ... Ko sam ja da pametujem, na zapadu ja sve dozvoljeno i sve je moguce.
Ja nesto nisam bas obozavalac Svajcarca, ali rekoh, kad vec imam karte... Da odgledam.
Da ne duzim, covek je ipak GENIJE. Onakvi potezi, kretanje, od prvog udarca protivnik pod pritiskom, osecaj za loptu, ne samo servis-volej neko i druge razmene kad treba... Fantazija. A o servis gemovima koji su trajali i ponekad manje od JEDNOG minuta da i ne govorim. Igram tenis i dan danas par puta nedeljno, znam o cemu pricam, ljudi.
Izgleda da je legenda ipak samo jedna. Ovaj cica.

Iz zemlje lala, uvek Vas

Rodzer Federer

pre 6 godina

Rodzer osvaja ovo onda mali odmor i sigurno odvaja IW, ako bude imao snage mozda i Majami, posle toga vrv ce igrati 1-2 mastersa na sljaci tu ce igrati cisto da uzme koji poen uopste nije bitno sta ce uraditi, onda opet ide trava i beton , RF posle Vimbldona ima dosta prostora da uzme dosta poena, Sinsinati, US open, London.

Pele

pre 6 godina

Neverovatno: jedan teniski komentator izjavi da je Cung isti Djokovic i onda cela Planeta to ponavlja kao papagaj. A ovaj ne da ne potseca na Djokovica, nego nema veze.

Isti slucaj je i sa Dimitrovim. Neko mu je prilepio nadimak "bejbi Federer" i sada svi papagajisu. Jedina slicnost je sto igraju jednorucni bekhend. Sve drugo, kretanje, forhend i bekhend (potpuno ispruzena ruka), taktika... sve se razlikuje.

matematičar

pre 6 godina

Broj onih koji tvrde da su Federerovi mečevi namešteni, jednak je broju onih koji tvrde da je Zemlja ravna ploča! A taj broj se podudara sa brojem onih koji tvrde da je Nole GOAT.

A=B=C

dostojevski

pre 6 godina

lepo je videti broj trezvenih ovde, sve sam ja ovo pricao godinama unazad... hvala braco, broj pluseva na normalne komentare me odusevio, a nolovi sledbenici nek krckaju dnevnice jos malo

Dragor

pre 6 godina

Rece jedan mudrac u svom komentaru kako je Djokovic bolji jer ima 3-1 u gren slem finalima.Pa ako idemo tom logikom Waerinka je bolji teniser od Djokovica jer ima 2-0 u gren slem finalima.Pri tom svi znaju da su Stan i Novak vrsnjaci razlika dve godine a da je Djokovic sve tri pobede ostvario kada je Roger imao 34 i 35 godina.Interesuje me samo koliko ce Novak imati gren slem finala u 35 godini ako uopste bude rangiran na Atp listi jer vec sa 30 je ispod 10 mesta.O titulama u tim godinama necu ni da pricam.

starac Foča

pre 6 godina

Iznova se zamoljavaju slepi sledbenici Novaka Đ. da priznaju rezultate postignute na terenu i da prestanu sa jadikovkama "šta bi bilo da je bilo!" A zbog njih samih, da se ne brukaju, posebna molba da ne prosipaju ekstremnu glupost tipa "Nole GOAT".

oko

pre 6 godina

@@@goran
Odlicno, hvala, ni sam nisam znao za taj podatak! Znaci 12 od 23 pobede je ostvario u poslednjih nekoliko godina, kada je Federer konstantno imao velike probleme sa povredama. Sve je tu jasno,sramota za Novaka da i pored toga sto je Federer toliko stariji i sto je godinama imao velike probleme sa povredama ( posebno 2011, 2013, 2015,2016), ima samo jednu pobedu vise a kako stvari stoje i to ce uskoro izgubiti pa ce matori Federer preokrenuti taj skor pod stare dane. Ovo cu uvek ponavljati, hvala jos jednom sto si me napomenuo da pogledam te podatke.Neka korist i od vas Djokovicevih fanatika.

Big Ron

pre 6 godina

Pera i ostali Nolomani.. Šteta što mrzite sve što nije srpsko. Mržnja Vas ubija. Opustite se malo, uživajte u majstorijama najboljeg igrača u istoriji :)

Dobro

pre 6 godina

Vaša bolesna prepucavanja ne vode ničemu jer svako od njih je na svojim način proživeo vakum dominacije.
Stoga gledajte sport kao sport a manje obezvredjujte učinke najboljih jer za tim nema potrebe.
(neko, 18. februar 2018 03:47)

Retko dobar komentar. Svaka cast! U dve recenice covek objasnio. Al' sad ce svejedno ponovo da se umesaju statistike, misljenja, natezanja... A i ono meni najomiljenije: Sta bi bilo da je bilo... hahaha!!!
Kao da je jedan igrac (bilo ko da je,bilo ko je ikada bio prvi na listi) treba da prestane da igra dok su glavni konkurenti povredjeni?!?!? Sta treba da radi? Da prestane da igra dok se ovi ne vrate? Pa ko je ovde normalan? Pa, sta bi VI sami uradili? Prstic na celo i ... Doci ce odgovor i sam.
Isto tako, mislim da se u nasim Srpskim glavama pored ocekivanih teorija zavere i ostalih gluposti isto tako rec 'doping' dosta lako izgovara i upotrebljava. Ko jos veruje da tako nesto moze da se sakrije u vreme interneta i svega. Da neceg ima, saznalo bi se to u roku 'od odmah', siguran sam.

novinar lažnih vesti

pre 6 godina

Na vanrednoj konferenciji lingvističara jedina tačka o kojoj će se raspravljati je amandman Srđana Đokovića u kome traži da se smeh više ne piše u formi ha-ha-ha, već isključivo h2h-h2h!

Dobro

pre 6 godina

Neverovatno: jedan teniski komentator izjavi da je Cung isti Djokovic i onda cela Planeta to ponavlja kao papagaj. A ovaj ne da ne potseca na Djokovica, nego nema veze.

Isti slucaj je i sa Dimitrovim. Neko mu je prilepio nadimak "bejbi Federer" i sada svi papagajisu. Jedina slicnost je sto igraju jednorucni bekhend. Sve drugo, kretanje, forhend i bekhend (potpuno ispruzena ruka), taktika... sve se razlikuje.
(Pele, 17. februar 2018 22:53)

Pele, nemoj sve bukvalno da shvatas, radi se o stilu igre i nacinu ne o fizickoj slicnosti i tehnici udaraca. Korejanac Chung melje protivnike na isti nacin kao sto ih je i Nole mleo, istrajnoscu, defanzivom koja prerasta u ofanzivu i sve to bez nekog izuzetnog servisa i sa osnovne linije. O tome se radi.
A sto se tice Baby vs pravog Federera, slicnosti su jos vece. Leprsav, Ofanzivan tenis kratkih poena, talenat i osecaj za loptu. Lopte udaraju rano, u penjanju a i servis im je slican, pokreti, kretanje.... Blizanci.
Bice lepo finale veceras.

Iz zemlje lala, uvek Vas,

hhhh

pre 6 godina

@nista ti ne znas...
Novak je bolji u jednoj jedinoj stvari koja uopste nije vazna, da jeste ne bi bio bolji ni tu. Gledaj to ovako, Novak bi se sigurno menjao i sa Rafom i sa Federerom za tu 1 odnosno 2 pobede. Oni sa njim ne bi.

Joc@

pre 6 godina

@goran
Znaci, 12 pobeda od ukupno 23 Novak je zabelezio od kada je Federer bas cesto bio pobredjen kao 2013, 2014, pa caki 2015 i 2016!? Pa onda je to ponizavajuce za Novaka,on je jedva protiv povredjenog Federer uspeo da popravi skor.Svasta. A ja mislio da je bar vise od 50% pobeda uspeo da ostvari dok je Rodzer bio zdrav i mlad.

Teniser, a ne tastatura "navijac"

pre 6 godina

@Cekao da konkurencija oslabi pa da nesto osvoji. Koliko je on osvojio GS protiv Vavrinke?Vavrinka je bolji teniser od njega.
(oko, 17. februar 2018 23:30)

Ko god da stoji iza tog nika, tom recenicom si dokazao da si samo neki zajedljivi kompleksas. Federerov stil igre je takav da on sada(prethodnih par godina) igra mozda i bolje nego pre 10,15 godina, i to je dosta puta priznao i sam rekao. Brzina 5% gore/dole u tenisu uopste nije toliko bitan faktor, kada igras tenis kao Federer na ultra brzim podlogama. Da pratis tenis umesto sto samo pokusavas da trolujes Djokoviceve navijace ovde (tj. normalne Srbe koji najvijaju za sportistu koji predstavlja njihovu zemlju), to bi i znao, medjutim ocigledno o tenisu veze nemas.

Idemo dalje, na sledcu besmislicu koju si rekao. Djokovic cekao da konkurencija oslabi? On je 2011 izdominirao nad Nadalom u top formi i koji je dolazio do finala SVIH turnira. Takvom Nadalu Federer u karijeri nije NIKAD mogao NISTA. Djokovic je Federera prvi put dobio jos kao klinac davne 2007 godine.

Vavrinka je bolji teniser od Djokovica? Haha Na osnovu cega, na osnovu dve pobede u GS finalima, od kojih je jedna bila na US openu kada je Djokovic vec igrao meceve pod analgeticima? A da pogledas H2H mozda gde Djokovic vodi 19-5? Ma bravo tastastura strucnjak (citaj:bot), mnogo si pametan. Nego dodji ti na TK Trudbenik, da vidimo kolko stvarno znas o tenisu, i dal si operisan od sporta kao sto delujes da jesi. Ovde si se dovoljno obrukao ne moras vise.

matematičar

pre 6 godina

Sabiram pred vama (pretpostavka je da na današnji datum Fed ima 36 god. Nadal 31, a Nole 30):

2004. Federer je imao 22 god, Rafa 17, Nole 16
2011. Fed 30, Rafa 25, Nole 24
2017. Fed 35, Rafa 30, Nole 29

Kad su ono najjače godine? I ko je koliko osvajao u svojim najjačim godinama? Računica je laka. Dovršite sami, pa iznesite rezultat.

neko

pre 6 godina

Vaša bolesna prepucavanja ne vode ničemu jer svako od njih je na svojim način proživeo vakum dominacije.
Stoga gledajte sport kao sport a manje obezvredjujte učinke najboljih jer za tim nema potrebe.

Dudule

pre 6 godina

Ja pratim tenis neke dve godine. Znam za Troickog, Krajinovica. Aki ko vam je taj Djoković, o kome svi pričaju, a taj ništa ne osvaja, čak nigde i ne igra?

nista ti ne znas sem da mrzis

pre 6 godina

@@@ameba
U svojoj eri najbolji, 20 GS, 96 titula, 303 nedelje na prvom mestu. Drugi u toj eri Nadal, tek na trecem mestu Nolo.
(oko, 17. februar 2018 22:00)

U svemu najbolji sem u medusobnim odnosima sa boljima od sebe!

Koliko je slemova osvojio protiv njih, a koliko izgubio?

Zamisli da su vrsnjaci???

matematičar

pre 6 godina

Po svemu sudeći Fed je osvojio 97. titulu, inače bi vest o njegovom porazu već odavno bila objavljena. Ili tenis Srbima naprasno više nije u žiži interesovanja! A do pre neku nedelju su obaveštavali iz minuta u minut! Dobro, ako vam to nije neka vest, napišite šta je Tesla ručkao, i kako je to podneo.

pera 57

pre 6 godina

@Big Ron
Ja u sportu navijam,mrznja mi je apsolutno strana emocija.Posto si me prozvao,moram da ti se obratim,obicno pisem komentare namenjene
ljudima sa drugacijim misljenjima od onog sto namece vecina.Minusi me ne zanimaju
Ako pazlivo citas moje komentare,ne stedim ni N.Dj ni R.F,kao i ostalu milijardersku kliku.
Ko veruje da je u sportu sve cisto,nemam nista protiv!8Opet kazem nije zavera,vec ljudi mlate milijarde).

Jovan

pre 6 godina

Svaka cast Rogere!
Jasno je gde je tenis trenutno kad sve titule uze covek u 37 godini...ipak, nicija nije gorela do zore...ni Novakova, ni Nadalova, ni Marejeva...pa nece ni Rogerova! To nije nista strasno...strasno ce biti kad se saznaju tajne ovog coveka!

goran

pre 6 godina

oko,
Što oko nećeš da pomeneš da je u POSLEDNJIH 18 MEČEVA, Novak pobijedio Rogera 12 puta (slovima: dvanaest puta).
Rogeru je ostalo 6 puta.
Šta je oko više, po tvojoj računici: objasni ako umiješ.

zbooo

pre 6 godina

S obzirom na to koliko Federer ima navijaca u Srbiji, stvarno bi trebalo da mu se organizuje docek kod Skupstine. I da mu se pusti Boze pravde. I da mu se oda pocast kao sto dolikuje svakom Srbinu.

nista ti ne znas sem da mrzis

pre 6 godina

@@@ameba
U svojoj eri najbolji, 20 GS, 96 titula, 303 nedelje na prvom mestu. Drugi u toj eri Nadal, tek na trecem mestu Nolo.
(oko, 17. februar 2018 22:00)

U svemu najbolji sem u medusobnim odnosima sa boljima od sebe!

Koliko je slemova osvojio protiv njih, a koliko izgubio?

Zamisli da su vrsnjaci???

oko

pre 6 godina

@@nista ti ne znas sem da mrzis
Sta da su vrsnjaci?Pa da su vrsnjaci, Djokovic ne bi osvojio ni jedan jedini GS!Federer ga pobedjuje sa 34 godine,u Novakovoj najboljoj sezoni ga matori i jos povredjeni Federer pobedio 3 puta!Da su vrsnjaci, ne bi Djokovic 5 pobeda skupio. Ionako je 17 pobeda nakupio tek posto je Federer usao u tridesete godine.I taj jadni skor ce uskoro izgubiti,o cemu ces onda?
Federer sa skoro 37 godina prvi na svetu, Djokovic sa 30 nije ni medju 10 i 2 godine nije osvojio slem. Pa ti razmisli sta bi bilo da su vrsnjaci.
Sta pricas o Nadalu? Federer je sve Gs osvojio u konkurenciji Nadala?Postao prvi na svetu 2004, Nadal postao 2 2005 i osvojio GS. Sta oces onda? Dok su Federer i Nadal od 2004 do 2011 bili na vrhuncu, bez stalnih povreda a Federer mlad, Djokovic je osvojio JEDAN JEDINI GS. Cekao da konkurencija oslabi pa da nesto osvoji. Koliko je on osvojio GS protiv Vavrinke?Vavrinka je bolji teniser od njega.

Jovan

pre 6 godina

Svaka cast Rogere!
Jasno je gde je tenis trenutno kad sve titule uze covek u 37 godini...ipak, nicija nije gorela do zore...ni Novakova, ni Nadalova, ni Marejeva...pa nece ni Rogerova! To nije nista strasno...strasno ce biti kad se saznaju tajne ovog coveka!

goran

pre 6 godina

oko,
Što oko nećeš da pomeneš da je u POSLEDNJIH 18 MEČEVA, Novak pobijedio Rogera 12 puta (slovima: dvanaest puta).
Rogeru je ostalo 6 puta.
Šta je oko više, po tvojoj računici: objasni ako umiješ.

pera 57

pre 6 godina

@Big Ron
Ja u sportu navijam,mrznja mi je apsolutno strana emocija.Posto si me prozvao,moram da ti se obratim,obicno pisem komentare namenjene
ljudima sa drugacijim misljenjima od onog sto namece vecina.Minusi me ne zanimaju
Ako pazlivo citas moje komentare,ne stedim ni N.Dj ni R.F,kao i ostalu milijardersku kliku.
Ko veruje da je u sportu sve cisto,nemam nista protiv!8Opet kazem nije zavera,vec ljudi mlate milijarde).

Mastermind

pre 6 godina

Pravi ljubitelji tenisa sutra ne propuštaju Federer vs "baby Federer".. Odvano nije bio ovako bitan meč, istina za volju da su igrali 6 puta i da ga je Rodžer svaki put uništio, ali nijedan nije imao veliki ulog kao ovaj - titulu.. Generalno gledano, njihovi dueli su prelijepi, pljušte vineri, sjeckanje ritma, nestvarni voleji, reliji izuzetni.. Mislim da će sutra ovo finale biti jedan veliki pokazatelj - da li Dimitrov konačno može da probije barijeru zvanu RF, da li je spreman da se bori za sami vrh, oće li ko dobiti Maestra ove sezone? Jer, budimo realni, Rodja je ove nedelje igrao prosječno, svakako ispod nivoa na AO.. Ispunio je cilj, sada još završni meč.. A Dimitrov puca od samopouzdanja i mislim da bi smo sutra mogli očekivati prvijenac Bugarina... Opet, zna se kako Rodžer prolazi u finalima, a da tu nisu Novak i Rafa.. U svakom slučaju, sutra u 15:30 samo da komentatiše Viško i zabava zagarantovana!

Rodzer Federer

pre 6 godina

Rodzer osvaja ovo onda mali odmor i sigurno odvaja IW, ako bude imao snage mozda i Majami, posle toga vrv ce igrati 1-2 mastersa na sljaci tu ce igrati cisto da uzme koji poen uopste nije bitno sta ce uraditi, onda opet ide trava i beton , RF posle Vimbldona ima dosta prostora da uzme dosta poena, Sinsinati, US open, London.

Pele

pre 6 godina

Neverovatno: jedan teniski komentator izjavi da je Cung isti Djokovic i onda cela Planeta to ponavlja kao papagaj. A ovaj ne da ne potseca na Djokovica, nego nema veze.

Isti slucaj je i sa Dimitrovim. Neko mu je prilepio nadimak "bejbi Federer" i sada svi papagajisu. Jedina slicnost je sto igraju jednorucni bekhend. Sve drugo, kretanje, forhend i bekhend (potpuno ispruzena ruka), taktika... sve se razlikuje.

Teniser, a ne tastatura "navijac"

pre 6 godina

@Cekao da konkurencija oslabi pa da nesto osvoji. Koliko je on osvojio GS protiv Vavrinke?Vavrinka je bolji teniser od njega.
(oko, 17. februar 2018 23:30)

Ko god da stoji iza tog nika, tom recenicom si dokazao da si samo neki zajedljivi kompleksas. Federerov stil igre je takav da on sada(prethodnih par godina) igra mozda i bolje nego pre 10,15 godina, i to je dosta puta priznao i sam rekao. Brzina 5% gore/dole u tenisu uopste nije toliko bitan faktor, kada igras tenis kao Federer na ultra brzim podlogama. Da pratis tenis umesto sto samo pokusavas da trolujes Djokoviceve navijace ovde (tj. normalne Srbe koji najvijaju za sportistu koji predstavlja njihovu zemlju), to bi i znao, medjutim ocigledno o tenisu veze nemas.

Idemo dalje, na sledcu besmislicu koju si rekao. Djokovic cekao da konkurencija oslabi? On je 2011 izdominirao nad Nadalom u top formi i koji je dolazio do finala SVIH turnira. Takvom Nadalu Federer u karijeri nije NIKAD mogao NISTA. Djokovic je Federera prvi put dobio jos kao klinac davne 2007 godine.

Vavrinka je bolji teniser od Djokovica? Haha Na osnovu cega, na osnovu dve pobede u GS finalima, od kojih je jedna bila na US openu kada je Djokovic vec igrao meceve pod analgeticima? A da pogledas H2H mozda gde Djokovic vodi 19-5? Ma bravo tastastura strucnjak (citaj:bot), mnogo si pametan. Nego dodji ti na TK Trudbenik, da vidimo kolko stvarno znas o tenisu, i dal si operisan od sporta kao sto delujes da jesi. Ovde si se dovoljno obrukao ne moras vise.

novinar lažnih vesti

pre 6 godina

Da li je istina da je Srđan Đoković uložio žalbu na Federerovo uporno odbijanje da ode u penziju, sa posebnom optužbom što igra i skuplja poene dok je njegov sinak van stroja!

Dragan

pre 6 godina

Dobar mec. Seppi je bio tvrd orah, ali protiv razigranog Federera nije imao sanse. Par poena su bili fantasticni.
Zaista je neverovatno videti tu preciznost, kretanje, pa i snagu udaraca, a uz to jos raznovrsnost igre, kreativnost i koncentrisanost.
I to sve sa skoro 37 godina.

Dobro

pre 6 godina

Neverovatno: jedan teniski komentator izjavi da je Cung isti Djokovic i onda cela Planeta to ponavlja kao papagaj. A ovaj ne da ne potseca na Djokovica, nego nema veze.

Isti slucaj je i sa Dimitrovim. Neko mu je prilepio nadimak "bejbi Federer" i sada svi papagajisu. Jedina slicnost je sto igraju jednorucni bekhend. Sve drugo, kretanje, forhend i bekhend (potpuno ispruzena ruka), taktika... sve se razlikuje.
(Pele, 17. februar 2018 22:53)

Pele, nemoj sve bukvalno da shvatas, radi se o stilu igre i nacinu ne o fizickoj slicnosti i tehnici udaraca. Korejanac Chung melje protivnike na isti nacin kao sto ih je i Nole mleo, istrajnoscu, defanzivom koja prerasta u ofanzivu i sve to bez nekog izuzetnog servisa i sa osnovne linije. O tome se radi.
A sto se tice Baby vs pravog Federera, slicnosti su jos vece. Leprsav, Ofanzivan tenis kratkih poena, talenat i osecaj za loptu. Lopte udaraju rano, u penjanju a i servis im je slican, pokreti, kretanje.... Blizanci.
Bice lepo finale veceras.

Iz zemlje lala, uvek Vas,

Posmatrac

pre 6 godina

Nema potrebe davat stručnu analizu osim da je stvar jasna. Forma prenešena sa AO Opena kod Rodzera sve mu fukcioniše u igri pa samim tim kretanje izuzetno.

Finale protiv Grigora može bit krajnje interesatno al'čudo treba da se desi pa da Bugarin dobije ovakog nadrealnog Federera u ovom trenutku.

Dobro

pre 6 godina

Zivim u Holandiji i kupio sam karte za ovaj turnir jos pre nego sto je bilo objavljeno da ce Federer da igra. Radovao sam se da vidim Zvereva, Vavrinku, a i nase Viktora i Filipa, naravno.
Kad je bilo objavljeno da Federer dolazi, karte su planule i za mec protiv Haase-a morali su da postave stolice na rasklapanje da svi mogu da sednu. Nevidjeno u NL. Isto tako je za mene neshvatljivo da cela dvorana za Federera, a protiv domaceg igraca, ali ... Ko sam ja da pametujem, na zapadu ja sve dozvoljeno i sve je moguce.
Ja nesto nisam bas obozavalac Svajcarca, ali rekoh, kad vec imam karte... Da odgledam.
Da ne duzim, covek je ipak GENIJE. Onakvi potezi, kretanje, od prvog udarca protivnik pod pritiskom, osecaj za loptu, ne samo servis-volej neko i druge razmene kad treba... Fantazija. A o servis gemovima koji su trajali i ponekad manje od JEDNOG minuta da i ne govorim. Igram tenis i dan danas par puta nedeljno, znam o cemu pricam, ljudi.
Izgleda da je legenda ipak samo jedna. Ovaj cica.

Iz zemlje lala, uvek Vas

dostojevski

pre 6 godina

lepo je videti broj trezvenih ovde, sve sam ja ovo pricao godinama unazad... hvala braco, broj pluseva na normalne komentare me odusevio, a nolovi sledbenici nek krckaju dnevnice jos malo

Joc@

pre 6 godina

@goran
Znaci, 12 pobeda od ukupno 23 Novak je zabelezio od kada je Federer bas cesto bio pobredjen kao 2013, 2014, pa caki 2015 i 2016!? Pa onda je to ponizavajuce za Novaka,on je jedva protiv povredjenog Federer uspeo da popravi skor.Svasta. A ja mislio da je bar vise od 50% pobeda uspeo da ostvari dok je Rodzer bio zdrav i mlad.

oko

pre 6 godina

@@@goran
Odlicno, hvala, ni sam nisam znao za taj podatak! Znaci 12 od 23 pobede je ostvario u poslednjih nekoliko godina, kada je Federer konstantno imao velike probleme sa povredama. Sve je tu jasno,sramota za Novaka da i pored toga sto je Federer toliko stariji i sto je godinama imao velike probleme sa povredama ( posebno 2011, 2013, 2015,2016), ima samo jednu pobedu vise a kako stvari stoje i to ce uskoro izgubiti pa ce matori Federer preokrenuti taj skor pod stare dane. Ovo cu uvek ponavljati, hvala jos jednom sto si me napomenuo da pogledam te podatke.Neka korist i od vas Djokovicevih fanatika.

Dragor

pre 6 godina

Rece jedan mudrac u svom komentaru kako je Djokovic bolji jer ima 3-1 u gren slem finalima.Pa ako idemo tom logikom Waerinka je bolji teniser od Djokovica jer ima 2-0 u gren slem finalima.Pri tom svi znaju da su Stan i Novak vrsnjaci razlika dve godine a da je Djokovic sve tri pobede ostvario kada je Roger imao 34 i 35 godina.Interesuje me samo koliko ce Novak imati gren slem finala u 35 godini ako uopste bude rangiran na Atp listi jer vec sa 30 je ispod 10 mesta.O titulama u tim godinama necu ni da pricam.

hhhh

pre 6 godina

@nista ti ne znas...
Novak je bolji u jednoj jedinoj stvari koja uopste nije vazna, da jeste ne bi bio bolji ni tu. Gledaj to ovako, Novak bi se sigurno menjao i sa Rafom i sa Federerom za tu 1 odnosno 2 pobede. Oni sa njim ne bi.

Big Ron

pre 6 godina

Pera i ostali Nolomani.. Šteta što mrzite sve što nije srpsko. Mržnja Vas ubija. Opustite se malo, uživajte u majstorijama najboljeg igrača u istoriji :)

Dudule

pre 6 godina

Ja pratim tenis neke dve godine. Znam za Troickog, Krajinovica. Aki ko vam je taj Djoković, o kome svi pričaju, a taj ništa ne osvaja, čak nigde i ne igra?

novinar lažnih vesti

pre 6 godina

Na vanrednoj konferenciji lingvističara jedina tačka o kojoj će se raspravljati je amandman Srđana Đokovića u kome traži da se smeh više ne piše u formi ha-ha-ha, već isključivo h2h-h2h!

matematičar

pre 6 godina

Broj onih koji tvrde da su Federerovi mečevi namešteni, jednak je broju onih koji tvrde da je Zemlja ravna ploča! A taj broj se podudara sa brojem onih koji tvrde da je Nole GOAT.

A=B=C

starac Foča

pre 6 godina

Iznova se zamoljavaju slepi sledbenici Novaka Đ. da priznaju rezultate postignute na terenu i da prestanu sa jadikovkama "šta bi bilo da je bilo!" A zbog njih samih, da se ne brukaju, posebna molba da ne prosipaju ekstremnu glupost tipa "Nole GOAT".

zbooo

pre 6 godina

S obzirom na to koliko Federer ima navijaca u Srbiji, stvarno bi trebalo da mu se organizuje docek kod Skupstine. I da mu se pusti Boze pravde. I da mu se oda pocast kao sto dolikuje svakom Srbinu.

Dobro

pre 6 godina

Vaša bolesna prepucavanja ne vode ničemu jer svako od njih je na svojim način proživeo vakum dominacije.
Stoga gledajte sport kao sport a manje obezvredjujte učinke najboljih jer za tim nema potrebe.
(neko, 18. februar 2018 03:47)

Retko dobar komentar. Svaka cast! U dve recenice covek objasnio. Al' sad ce svejedno ponovo da se umesaju statistike, misljenja, natezanja... A i ono meni najomiljenije: Sta bi bilo da je bilo... hahaha!!!
Kao da je jedan igrac (bilo ko da je,bilo ko je ikada bio prvi na listi) treba da prestane da igra dok su glavni konkurenti povredjeni?!?!? Sta treba da radi? Da prestane da igra dok se ovi ne vrate? Pa ko je ovde normalan? Pa, sta bi VI sami uradili? Prstic na celo i ... Doci ce odgovor i sam.
Isto tako, mislim da se u nasim Srpskim glavama pored ocekivanih teorija zavere i ostalih gluposti isto tako rec 'doping' dosta lako izgovara i upotrebljava. Ko jos veruje da tako nesto moze da se sakrije u vreme interneta i svega. Da neceg ima, saznalo bi se to u roku 'od odmah', siguran sam.

matematičar

pre 6 godina

Sabiram pred vama (pretpostavka je da na današnji datum Fed ima 36 god. Nadal 31, a Nole 30):

2004. Federer je imao 22 god, Rafa 17, Nole 16
2011. Fed 30, Rafa 25, Nole 24
2017. Fed 35, Rafa 30, Nole 29

Kad su ono najjače godine? I ko je koliko osvajao u svojim najjačim godinama? Računica je laka. Dovršite sami, pa iznesite rezultat.

matematičar

pre 6 godina

Po svemu sudeći Fed je osvojio 97. titulu, inače bi vest o njegovom porazu već odavno bila objavljena. Ili tenis Srbima naprasno više nije u žiži interesovanja! A do pre neku nedelju su obaveštavali iz minuta u minut! Dobro, ako vam to nije neka vest, napišite šta je Tesla ručkao, i kako je to podneo.

neko

pre 6 godina

Vaša bolesna prepucavanja ne vode ničemu jer svako od njih je na svojim način proživeo vakum dominacije.
Stoga gledajte sport kao sport a manje obezvredjujte učinke najboljih jer za tim nema potrebe.