Četvrtak, 15.02.2018.

14:09

Bogdanović – igrač koji dolazi iz legendarne škole košarke

Bogdan Bogdanović, košarkaš Sakramento Kingsa, igra veoma dobro na početku karijere u NBA ligi i svojim partijama privlači pažnju mnogih medija.

Izvor: PT

Bogdanoviæ – igraè koji dolazi iz legendarne škole košarke IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

drago

pre 6 godina

Zuja

Reprezentaciju su nosili i Cosic, Solman, Skansi, Tvrdic, Jerkov, Plecas, Gjergja, Drazen, Radja, Kukoc i jos mnogi. Koliko ih je to?
Ne zaboravi Novosela i Kresu kao trenera. A Dalipagic je iz Mostara, Hrvat.

coach

pre 6 godina

Bogdan Bogdanovic je prvih 8 godina trenirao igrao (i sticao košarkaško znanje) u Školi Košarke Zvezdara. Zahvaljujući tome je sacuvan kao mladunče od preranog sagorevanja...to NIKO (Pa ni onaj PR iz Žitka sto ga prisvaja) ne moze da ospori...

Zuja

pre 6 godina

Kosarka je u bivsoj jugi bila pravi hrvatski sport gdje smo bili lokomotiva,vukli sve ostale,a srbi uz nekoliko fenomenalnih pojedinaca vecinom sluzili kao vodonose. Uostalom idite na vikipediju, malo se obrazujte koliko je hrvata igralo za reprezentaciju,a koliko ostali od 70te do raspada. 
(croata) 

Ko je stvorio te igrace? Bozidar Maljkovic.Citaj izjave Dina Radje. Drugo. Reprezentaciju su nosili Moka, Kica, Praja a kasnije Sale, Paspspaj... a da zabiravio sam. Vi pobegoste sa postolja na koje se nikada niste vratili

Th3Answer/183cm/75kg/MVP

pre 6 godina

Svetislav Pesic, Zeljko Obradovic, Aleksandar Nikolic, Bora Stankovic, Nebojsa Popovic, Ranko Zeravica, Duci Simonovic, Duda Ivkovic, Dusan Vujosevic, Bozidar Maljkovic...

Izvinite ako sam zaboravio nekoga ali Srbija je zemlja kosarke, ove umove za kosarku niko nema sem nas i naravno Amerikanaca.

Zamolio bih navijace Partizana i Zvezde da se smire malo, postujete sve ostale srbe oko sebe jer tako nasi igraci rade kada igraju za taj sveti dres.

nbg Deki

pre 6 godina

@nbg Deki Au druze, pa ti ne umes nick da prepises kako treba...
(NbgDeki, 15. februar 2018 16:47)

Sta nije u redu sa mojim nick-om?

drago

pre 6 godina

pozdravljam moga oca stevana, i moga brata po ocu croata.
izvinjavam se sto se nisam javio u prvih 15 minuta nakon sto je vest objavljena. Ne mogu bas ceo dan da visim na srpskim portalima i cekam vest o kosarci.
pozdrav za tatu stevana jos jednom, ja sam njegov najverniji sin

aleksandar

pre 6 godina

Bogdan igra dobro,ruku na srce igra u najgoroj franšizi u ligi.Predvidjam karijeru solidnog nba igrača sa klupe u nekoj boljoj franšizi. 
(Walter, 15. februar 2018 16:51) 

Ti mora da si oduševljen karijerom Darka Miličića. On je igrao u šampionskoj “franšizi” i baš se naigrao, jel da? Mislim da je Bogdan za ovih par meseci u NBA postigao više nego Miličić za sve one godine. E da, a za koju franšizu navijaš? Koja ti je omiljena ABA franšiza? Jel imaš favorita medju beogradskim franšizama?
(Jevgenije, 15. februar 2018 16:59)pusti ga neka gleda fransizu fmp

Trener i Tim

pre 6 godina

Jugoslovensku skolu kosarke u Srbiji ispostovali su Treneri,

Pesic, Duda, Zoc, Djordjevic i ostali i odnegovali pre svega Timove

koji su osvojili

Evropsko : Zlato 95 / 97 / 01, Srebro 2009 / 17, Bronzu 99
Svetsko : Zlato 1998 / 02, Srebro 2014
Olimpijada : Srebro 1996, 2016

Dakle presudni su Treneri i Timovi koje su stvarali.

Naravno to je prozvelo i danas stvara veliki broj vanserijskih

igraca.

drago

pre 6 godina

topla voda

Sta baljezgas ti? Clanak je o jugoslovenskoj skoli kosarke.

A sto se tice toga sto si napisao, i nakon Jugoslavije imamo 5 polufinala i 4 medalje. Zadnje polufinale prije 4 i po godine. U tih zadnjih 4-5 godina uvijek smo prvi ili drugi u skupini i sve smo najjace tukli. Imamo tri igraca koji redovito zabijaju po 20 koseva u NBA. Ako je to nepostojanje ko onda postoji? Samo 3-4 najjace reprezentacije.

Radojka Kukoc

pre 6 godina

Kosarka je u bivsoj jugi bila pravi hrvatski sport gdje smo bili lokomotiva,vukli sve ostale,a srbi uz nekoliko fenomenalnih pojedinaca vecinom sluzili kao vodonose. Uostalom idite na vikipediju, malo se obrazujte koliko je hrvata igralo za reprezentaciju,a koliko ostali od 70te do raspada.
(croata)

Ovo je u rangu onog o hrvatskim kraljevima...

aco

pre 6 godina

@Afram Island
Slazem se da bismo u najjacem sastavu svakog pobedili, osim Amera, ali nismo bas ubedljivo najbolji posle njih. Francuzi imaju bas dobru generaciju: Furnije, De Kolo, Batum, Lovernj, Gober. Startna petorka je podjednako dobra kao i nasa. Mislim da nam je duza klupa i da smo uigraniji, a i trener nam je bolji. Ne treba ni da se zaletimo, pa da se precenimo.

topla voda

pre 6 godina

Koliko vidim spominje se jugoslavenska skola kosarke a ne srpska
(drago, 15. februar 2018 17:12)

Ko ce to nama da se pojede od zavisti? :) Vi ne postojite na kosarkaskoj mapi Evrope ni Sveta. Sad si se setio Jugoslavije ? :D

Mandrak

pre 6 godina

Mandrak@ odakle ti to da Vujošević nema pojma? Pa vidiš samo njegove rezultate van Partizana. Skavolini, Limož, repr SCG, svuda je ostavio trag. U CSKA i danas pričaju o njemu, jer samo tad nisu prošli grupu i nisu ušli u top16, a platili mu za taj podvig milion €!!!! Veliki trener!(Spale, 15. februar 2018 16:05)

Bio sam ironičan sa tim komentarom. Čoveka stavili u krug najuticajnijih trenera a kod nas će opet da se nadju stručnjaci koji će da pričaju da nema pojma. Pitajte Grega Popovića šta misli o Duletu pa ćete videti. A posle ga pitajte za neke druge koji su kod nas proglašeni za “careve”, “legende”, “prof.dr. košarke” pa ćete videti razliku.

ej bre

pre 6 godina

Nastavlja se saga o laznom caru Scepanu Malom zahvaljujuci samo jednom igracu koji igra u NBA, nedaobog da se isti povrijedi te da propadne posladnja slamka spasa djecaka zaostalih u devedesetim.
Stavise ljudi Scepana u kos sa velicinama bez obzira sto van granica budzeta u vrijeme tamnog vilajeta NISTA postigao nije, ali ok, kontam, potrosi se koja marka na novinarski marketing, onda se udari BATinom da se povrati 113 hiljada za gospodina, i bice sve uredu, sve ce to narod odnosno poreski obveznici pozlatiti.
Ali dobro, kako Scepan u rijetkim momentima lucidnosti prisvoji tudje rijeci, u stilu pravog vodje svog stada koje je naucilo prisvajati tudje, i obmanu isto da ga je on izmislio... sve ce se to jednom lane zvati.
(D1V1, 15. februar 2018 15:45)

Trenutno u Nba ima 3 igraca koje je dule stvorio. Bogdan, Bertans i Lovernj. Covek nije u Partizanu godinama a njegovi igraci jos uvek igraju u najacem takmicenju. Za kaju godinu ce tamo verovatno i Milutinov.

Nolan Smith

pre 6 godina

@ Tacno tako, Srbija je naucila ostale u regionu kako se igra, pa cak smo mali uticali i na Grke i Spance. I to se sada najbolje vidi kada smo samostalni i dalje uzimamo srebra na Olimpijadi, dok ostale zemlje bivse Juge su nestale sa mape kada im je Jugoslovenska generacija nestala.
(ElHombre, 15. februar 2018 15:35)
Vidim i Slovenci isto

voodoo

pre 6 godina

Samo tu i nastaje zapravo mali problem u poslednje vreme, tj dve decenije. Ipak se vise ne guraju sa 17-19 godina igraci u vatru iako su ekstra talenti. Mali milion primera, prvi recimo sa 18 godina Miljenovic je bio veci talenat od Voloncijunasa, po celoj svetskoj kosarkaskoj struci, jer je bio proglasen za najboljeg igraca sa 18 godina u Evropi, danas nakon godina sedenja na klupi Partizana nakon tog priznanja, a Voloncijunas forsiran u Zalgirisu, za jednog 80% nas ne zna ni gde igra, a drugi prvi centar Toronta u Nba i jedan od tri kljucna igrace te ekipe. Neki se jesu probili, tipa Bjelica, Bogdanovic i slicni, ali i dalje i danas nakon godina iskustva i pored toga sto su sjajni igraci vidi se povremeno nedostatak tog ranijeg guranja u vatru, evo primer Jokica jos jedan odlican, da nije odmah sa njegovih 18 godina Milojevic video kakav je on talenat, nego tvrdoglavo kao Partizan i Zvezda sto usporili napredak pojedinih igraca, a unistili pojedine da dodju do velicine, i pustio ga sa 18 godina da igra u prvoj petorci za Megu u Aba ligi on nikad ne bi bio mvp Aba lige sa 19 bez te prve sezone i ne bi bio ni draftovan u Nba te godine koje jeste i debitovao u 20 tamo, vec bi se razvlacio u Megi par godina, par u jednom od dva pomenuta kluba nasa, pa par u nekom Panatanikosu ili Realu i bio bi odlican igrac da, jer to jeste od starta, ali ispod potencijala koji ima celu karijeru. Partizan i Zvezda u smeni svojih dominacija se trkaju da nagomilaju talente kojima kasnije ne daju sansu, imaju mnogo vece potencijale od stranace koje kupuju, ali zarad instant rezultata nikako da dodjemo da im daju sansu kad treba. To je nesto sto je ojadilo nase kosarkaske rezultate od 2005-2012 iako je bilo veoma talentovanih igraca, nikako nisu uspevali da dodju do svog potencijala od lose klupske politike, a inace se radi o drzavnim klubovima, privatni se u drugim zemljama mnogo bolje odnose prema nacionalnim talentima nego kod nas drzavni.

Uros Djurdjevic #32

pre 6 godina

11 Kanadjana?!? Oni postaju ozbiljna kosarkaska sila. Znam samo Wigginsa i Thompsona, zna li neko ko su ostalih 9?...
(milos, 15. februar 2018 16:06)

Znam ja, ta devetorica su clanovi Toronta Raptorsa koji je jedina ekipa u NBA ligi a da je iz Kanade.

Walter

pre 6 godina

Bogdan igra dobro,ruku na srce igra u najgoroj franšizi u ligi.Predvidjam karijeru solidnog nba igrača sa klupe u nekoj boljoj franšizi.

Spale

pre 6 godina

Mandrak@ odakle ti to da Vujošević nema pojma? Pa vidiš samo njegove rezultate van Partizana. Skavolini, Limož, repr SCG, svuda je ostavio trag. U CSKA i danas pričaju o njemu, jer samo tad nisu prošli grupu i nisu ušli u top16, a platili mu za taj podvig milion €!!!! Veliki trener!

Tozovac

pre 6 godina

Partizan, a pogotovo Duletova skola kosarke je jedini pravi naslednik Jugoslovenske kosarke, sto je logicno jer je u mnogome i pomogao stvaranju iste. Uz jos jedan detalj, da danas svaki bolji igrac iz Srbije mora da ode kod Zeljka, Dude i ostalih na finalno isavrsavanje. Ko je imalo realan i poznaje kosarku, misli isto.

Jevgenije

pre 6 godina

Bogdan igra dobro,ruku na srce igra u najgoroj franšizi u ligi.Predvidjam karijeru solidnog nba igrača sa klupe u nekoj boljoj franšizi.
(Walter, 15. februar 2018 16:51)

Ti mora da si oduševljen karijerom Darka Miličića. On je igrao u šampionskoj “franšizi” i baš se naigrao, jel da? Mislim da je Bogdan za ovih par meseci u NBA postigao više nego Miličić za sve one godine. E da, a za koju franšizu navijaš? Koja ti je omiljena ABA franšiza? Jel imaš favorita medju beogradskim franšizama?

nenad

pre 6 godina

11 Kanadjana?!? Oni postaju ozbiljna kosarkaska sila. Znam samo Wigginsa i Thompsona, zna li neko ko su ostalih 9?...Denver ima 2 - Murray I Lyles . Olyinik u Majamiu...ozbiljan nacionalni tim ako svi budu igrali

ej bre

pre 6 godina

Mandrak@ odakle ti to da Vujošević nema pojma? Pa vidiš samo njegove rezultate van Partizana. Skavolini, Limož, repr SCG, svuda je ostavio trag. U CSKA i danas pričaju o njemu, jer samo tad nisu prošli grupu i nisu ušli u top16, a platili mu za taj podvig milion €!!!! Veliki trener!
(Spale, 15. februar 2018 16:05)

Ajde dokazi sebi tu cinjenicu. Imas net, izguglaj koliko je igraca stvorio taj dule. Samo je spisak igraca koji su igrali ili sada igraju u NBA duzi od spiska svih vasih legendi u oba kluba.

Powerslave

pre 6 godina

(milos, 15. februar 2018 16:06)

Jamal Murray, Trey Lyles (obojica Denver), Kelly Olynik (Miami), Cory Joseph (Indiana)... ostale ne znam, ovi bi uz tu tvoju dvojicu bili neka petorka + šesti igrač.

croata

pre 6 godina

Tacno tako, Srbija je naucila ostale u regionu kako se igra, pa cak smo mali uticali i na Grke i Spance. I to se sada najbolje vidi kada smo samostalni i dalje uzimamo srebra na Olimpijadi, dok ostale zemlje bivse Juge su nestale sa mape kada im je Jugoslovenska generacija nestala.
(ElHombre, 15. februar 2018 15:35)

E kad ovo procitam da su srbi naucili ostale u regiji kako se igra kosarka ne zna sta bi covjek rekao.. Od 1970godine kad se pocela igrati prava kosarka u bivsoj drzavi(period od 50tih do 1970 ne racunam jer tad se kosarka igrala na suti i prasini bez tapkanja,veze s vezom nema sa danasnjom kosarkom) bosna kao republika je bila jaca i kvalitetnija od srbije. Srbi i slovenci su bili tu negdje po kvaliteti,slovenci su imali snaznu olimpiju kao ekvivalent partizanu,a zvezda je bila rang sibenke. Kosarka je u bivsoj jugi bila pravi hrvatski sport gdje smo bili lokomotiva,vukli sve ostale,a srbi uz nekoliko fenomenalnih pojedinaca vecinom sluzili kao vodonose. Uostalom idite na vikipediju, malo se obrazujte koliko je hrvata igralo za reprezentaciju,a koliko ostali od 70te do raspada. Onda pogledajte malo koliko puta su hrvatski klubovi bili prvaci juge,a koliko ostali. Sve se to moze lako provjeriti,al ocito ovom elhombreu se to ne da. Bitno da lupeta.

ej bre

pre 6 godina

A za vreme 'dominacije' 'institucije', koliko smo medalja uzeli na reprezentativnom nivou? A koliko je uzeto od kad je 'Kadinjaca' pala?
(Bogu hvala, 'Kadinjaca' je pala, 15. februar 2018 16:02)

Sve medalje od raspada Sfrj do danas duguju se Partizanu. Pogledaj reprezentacije po prvenstvima pa ces videti. Treneri, igraci, cak i ekonomi i lekari svi su oni svoj zanat pekli u Partizanu. Cak i ova zadnja je delo igraca Duska Vujosevica i Mute Nikolica. A selektor je naravno legenda Partizana...
Izuzetak je mozda samo prvo prvenstvo koje je vodio sale. Tu je bilo igraca FMP zaista puno...

Deda Žicko

pre 6 godina

Bogdanović 2014: ,,Ne volim kada se neko hvali da je najzaslužniji za moj razvoj kao što to rade Jakovljević i Žitko basket. Najzaslužniji za moj razvoj je Duško Vujošević."

Mislim da je ovom izjavom dečko sve objasnio. Pozdrav.

Bogu hvala, 'Kadinjaca' je pala

pre 6 godina

Legendarna škola košarke koja je pojedinačno dala najviše NBA igrača iz Evrope, a uništena naprednom politikom zarad uspeha instant projekta iz Železnika koji je uzurpirao ime jednog ugašenog, a nekada drugog najvećeg košarkaškog kluba u Srbiji.
(Bagg)

A za vreme 'dominacije' 'institucije', koliko smo medalja uzeli na reprezentativnom nivou? A koliko je uzeto od kad je 'Kadinjaca' pala?

CarloNS

pre 6 godina

Dobar je Bogi. Ono što mene fascinira je to što imam osećaj da bi Bogi imao snage da igra utakmice svaki dan. Neverovatna energija i želja za igrom.

D1V1

pre 6 godina

Nastavlja se saga o laznom caru Scepanu Malom zahvaljujuci samo jednom igracu koji igra u NBA, nedaobog da se isti povrijedi te da propadne posladnja slamka spasa djecaka zaostalih u devedesetim.
Stavise ljudi Scepana u kos sa velicinama bez obzira sto van granica budzeta u vrijeme tamnog vilajeta NISTA postigao nije, ali ok, kontam, potrosi se koja marka na novinarski marketing, onda se udari BATinom da se povrati 113 hiljada za gospodina, i bice sve uredu, sve ce to narod odnosno poreski obveznici pozlatiti.
Ali dobro, kako Scepan u rijetkim momentima lucidnosti prisvoji tudje rijeci, u stilu pravog vodje svog stada koje je naucilo prisvajati tudje, i obmanu isto da ga je on izmislio... sve ce se to jednom lane zvati.

anti ex YU

pre 6 godina

Ma koja Jugosavija.A sta su Dragic,Saric Mirotic,Doncic koji ce sigurno igrati u NBA...?E sad sto nisu rodjeni na teritoriji danasnje Srbije i sto ne igraju za istu je druga stvar.Kad bi svi Srbi igrali za maticu,eh.

Bagg

pre 6 godina

Legendarna škola košarke koja je pojedinačno dala najviše NBA igrača iz Evrope, a uništena naprednom politikom zarad uspeha instant projekta iz Železnika koji je uzurpirao ime jednog ugašenog, a nekada drugog najvećeg košarkaškog kluba u Srbiji.

Afram Island

pre 6 godina

Svetsko 2019. bi mogla da bude kruna ove generacije, da konačno ako Bog da vidimo Tea, Bogdana, Jokića i Belog zajedno, uz Mačvana, Jovića, Nedovića, Bobana i druge. Nisam jedan od onih koji govore da možemo sa Amerima, ali takva reprezentacija bi bila ubedljivo, UBEDLJIVO, bolja od bilo koje druge ne-Američke reprezentacije

masterkg

pre 6 godina

Tacno tako, Srbija je naucila ostale u regionu kako se igra, pa cak smo mali uticali i na Grke i Spance. I to se sada najbolje vidi kada smo samostalni i dalje uzimamo srebra na Olimpijadi, dok ostale zemlje bivse Juge su nestale sa mape kada im je Jugoslovenska generacija nestala.
(ElHombre, 15. februar 2018 15:35)

Pa Slovenija uzela zlato Hombre ....

ElHombre

pre 6 godina

Tacno tako, Srbija je naucila ostale u regionu kako se igra, pa cak smo mali uticali i na Grke i Spance. I to se sada najbolje vidi kada smo samostalni i dalje uzimamo srebra na Olimpijadi, dok ostale zemlje bivse Juge su nestale sa mape kada im je Jugoslovenska generacija nestala.

antiDebil

pre 6 godina

Ima necega i u nasih genima, vidi se da nam kosarka oduvek lezi... igra inteligencije, kolektiva, drugarstva.
(Pedja, 15. februar 2018 15:23)

A ima nesto i u cinjenici da su kosarku vodili ljudi poput Ace Nikolica a fudbal njuske kao sto su Miljan Miljanic !

Mandrak

pre 6 godina

“Voisin navodi da nisu samo igrači legendarni sa ovim prostora, već su to i treneri. Greg Popovič, Don Nelson, Kvin Snajder, Džordž Karl, samo su neki od trenera na koje su uticaj imali Dušan Ivković, Aleksandar Ivković, Svetislav Pešić i Duško Vujošević.” - Ma kakav Vujošević, nema Vujošević pojma.

antiDebil

pre 6 godina

Ima necega i u nasih genima, vidi se da nam kosarka oduvek lezi... igra inteligencije, kolektiva, drugarstva.
(Pedja, 15. februar 2018 15:23)

A ima nesto i u cinjenici da su kosarku vodili ljudi poput Ace Nikolica a fudbal njuske kao sto su Miljan Miljanic !

DekijevNbgd tata

pre 6 godina

Bogdane nebo je granica. Redak primer u životu da se neko odlučio za ogroman rad i trud u životu. Na kraju kada bude bilo najbitnije u tvojoj karijeri, lopta će proći kroz obruč. Jer sreća pogleda onog ko je vise trenirao.. Samo gazi care

Afram Island

pre 6 godina

Svetsko 2019. bi mogla da bude kruna ove generacije, da konačno ako Bog da vidimo Tea, Bogdana, Jokića i Belog zajedno, uz Mačvana, Jovića, Nedovića, Bobana i druge. Nisam jedan od onih koji govore da možemo sa Amerima, ali takva reprezentacija bi bila ubedljivo, UBEDLJIVO, bolja od bilo koje druge ne-Američke reprezentacije

antiDebil

pre 6 godina

Ima necega i u nasih genima, vidi se da nam kosarka oduvek lezi... igra inteligencije, kolektiva, drugarstva.
(Pedja, 15. februar 2018 15:23)

A ima nesto i u cinjenici da su kosarku vodili ljudi poput Ace Nikolica a fudbal njuske kao sto su Miljan Miljanic !

DekijevNbgd tata

pre 6 godina

Bogdane nebo je granica. Redak primer u životu da se neko odlučio za ogroman rad i trud u životu. Na kraju kada bude bilo najbitnije u tvojoj karijeri, lopta će proći kroz obruč. Jer sreća pogleda onog ko je vise trenirao.. Samo gazi care

CarloNS

pre 6 godina

Dobar je Bogi. Ono što mene fascinira je to što imam osećaj da bi Bogi imao snage da igra utakmice svaki dan. Neverovatna energija i želja za igrom.

ElHombre

pre 6 godina

Tacno tako, Srbija je naucila ostale u regionu kako se igra, pa cak smo mali uticali i na Grke i Spance. I to se sada najbolje vidi kada smo samostalni i dalje uzimamo srebra na Olimpijadi, dok ostale zemlje bivse Juge su nestale sa mape kada im je Jugoslovenska generacija nestala.

Bagg

pre 6 godina

Legendarna škola košarke koja je pojedinačno dala najviše NBA igrača iz Evrope, a uništena naprednom politikom zarad uspeha instant projekta iz Železnika koji je uzurpirao ime jednog ugašenog, a nekada drugog najvećeg košarkaškog kluba u Srbiji.

antiDebil

pre 6 godina

Ima necega i u nasih genima, vidi se da nam kosarka oduvek lezi... igra inteligencije, kolektiva, drugarstva.
(Pedja, 15. februar 2018 15:23)

A ima nesto i u cinjenici da su kosarku vodili ljudi poput Ace Nikolica a fudbal njuske kao sto su Miljan Miljanic !

Radojka Kukoc

pre 6 godina

Kosarka je u bivsoj jugi bila pravi hrvatski sport gdje smo bili lokomotiva,vukli sve ostale,a srbi uz nekoliko fenomenalnih pojedinaca vecinom sluzili kao vodonose. Uostalom idite na vikipediju, malo se obrazujte koliko je hrvata igralo za reprezentaciju,a koliko ostali od 70te do raspada.
(croata)

Ovo je u rangu onog o hrvatskim kraljevima...

anti ex YU

pre 6 godina

Ma koja Jugosavija.A sta su Dragic,Saric Mirotic,Doncic koji ce sigurno igrati u NBA...?E sad sto nisu rodjeni na teritoriji danasnje Srbije i sto ne igraju za istu je druga stvar.Kad bi svi Srbi igrali za maticu,eh.

Deda Žicko

pre 6 godina

Bogdanović 2014: ,,Ne volim kada se neko hvali da je najzaslužniji za moj razvoj kao što to rade Jakovljević i Žitko basket. Najzaslužniji za moj razvoj je Duško Vujošević."

Mislim da je ovom izjavom dečko sve objasnio. Pozdrav.

Mandrak

pre 6 godina

“Voisin navodi da nisu samo igrači legendarni sa ovim prostora, već su to i treneri. Greg Popovič, Don Nelson, Kvin Snajder, Džordž Karl, samo su neki od trenera na koje su uticaj imali Dušan Ivković, Aleksandar Ivković, Svetislav Pešić i Duško Vujošević.” - Ma kakav Vujošević, nema Vujošević pojma.

Uros Djurdjevic #32

pre 6 godina

11 Kanadjana?!? Oni postaju ozbiljna kosarkaska sila. Znam samo Wigginsa i Thompsona, zna li neko ko su ostalih 9?...
(milos, 15. februar 2018 16:06)

Znam ja, ta devetorica su clanovi Toronta Raptorsa koji je jedina ekipa u NBA ligi a da je iz Kanade.

ej bre

pre 6 godina

Nastavlja se saga o laznom caru Scepanu Malom zahvaljujuci samo jednom igracu koji igra u NBA, nedaobog da se isti povrijedi te da propadne posladnja slamka spasa djecaka zaostalih u devedesetim.
Stavise ljudi Scepana u kos sa velicinama bez obzira sto van granica budzeta u vrijeme tamnog vilajeta NISTA postigao nije, ali ok, kontam, potrosi se koja marka na novinarski marketing, onda se udari BATinom da se povrati 113 hiljada za gospodina, i bice sve uredu, sve ce to narod odnosno poreski obveznici pozlatiti.
Ali dobro, kako Scepan u rijetkim momentima lucidnosti prisvoji tudje rijeci, u stilu pravog vodje svog stada koje je naucilo prisvajati tudje, i obmanu isto da ga je on izmislio... sve ce se to jednom lane zvati.
(D1V1, 15. februar 2018 15:45)

Trenutno u Nba ima 3 igraca koje je dule stvorio. Bogdan, Bertans i Lovernj. Covek nije u Partizanu godinama a njegovi igraci jos uvek igraju u najacem takmicenju. Za kaju godinu ce tamo verovatno i Milutinov.

Zuja

pre 6 godina

Kosarka je u bivsoj jugi bila pravi hrvatski sport gdje smo bili lokomotiva,vukli sve ostale,a srbi uz nekoliko fenomenalnih pojedinaca vecinom sluzili kao vodonose. Uostalom idite na vikipediju, malo se obrazujte koliko je hrvata igralo za reprezentaciju,a koliko ostali od 70te do raspada. 
(croata) 

Ko je stvorio te igrace? Bozidar Maljkovic.Citaj izjave Dina Radje. Drugo. Reprezentaciju su nosili Moka, Kica, Praja a kasnije Sale, Paspspaj... a da zabiravio sam. Vi pobegoste sa postolja na koje se nikada niste vratili

voodoo

pre 6 godina

Samo tu i nastaje zapravo mali problem u poslednje vreme, tj dve decenije. Ipak se vise ne guraju sa 17-19 godina igraci u vatru iako su ekstra talenti. Mali milion primera, prvi recimo sa 18 godina Miljenovic je bio veci talenat od Voloncijunasa, po celoj svetskoj kosarkaskoj struci, jer je bio proglasen za najboljeg igraca sa 18 godina u Evropi, danas nakon godina sedenja na klupi Partizana nakon tog priznanja, a Voloncijunas forsiran u Zalgirisu, za jednog 80% nas ne zna ni gde igra, a drugi prvi centar Toronta u Nba i jedan od tri kljucna igrace te ekipe. Neki se jesu probili, tipa Bjelica, Bogdanovic i slicni, ali i dalje i danas nakon godina iskustva i pored toga sto su sjajni igraci vidi se povremeno nedostatak tog ranijeg guranja u vatru, evo primer Jokica jos jedan odlican, da nije odmah sa njegovih 18 godina Milojevic video kakav je on talenat, nego tvrdoglavo kao Partizan i Zvezda sto usporili napredak pojedinih igraca, a unistili pojedine da dodju do velicine, i pustio ga sa 18 godina da igra u prvoj petorci za Megu u Aba ligi on nikad ne bi bio mvp Aba lige sa 19 bez te prve sezone i ne bi bio ni draftovan u Nba te godine koje jeste i debitovao u 20 tamo, vec bi se razvlacio u Megi par godina, par u jednom od dva pomenuta kluba nasa, pa par u nekom Panatanikosu ili Realu i bio bi odlican igrac da, jer to jeste od starta, ali ispod potencijala koji ima celu karijeru. Partizan i Zvezda u smeni svojih dominacija se trkaju da nagomilaju talente kojima kasnije ne daju sansu, imaju mnogo vece potencijale od stranace koje kupuju, ali zarad instant rezultata nikako da dodjemo da im daju sansu kad treba. To je nesto sto je ojadilo nase kosarkaske rezultate od 2005-2012 iako je bilo veoma talentovanih igraca, nikako nisu uspevali da dodju do svog potencijala od lose klupske politike, a inace se radi o drzavnim klubovima, privatni se u drugim zemljama mnogo bolje odnose prema nacionalnim talentima nego kod nas drzavni.

topla voda

pre 6 godina

Koliko vidim spominje se jugoslavenska skola kosarke a ne srpska
(drago, 15. februar 2018 17:12)

Ko ce to nama da se pojede od zavisti? :) Vi ne postojite na kosarkaskoj mapi Evrope ni Sveta. Sad si se setio Jugoslavije ? :D

Jevgenije

pre 6 godina

Bogdan igra dobro,ruku na srce igra u najgoroj franšizi u ligi.Predvidjam karijeru solidnog nba igrača sa klupe u nekoj boljoj franšizi.
(Walter, 15. februar 2018 16:51)

Ti mora da si oduševljen karijerom Darka Miličića. On je igrao u šampionskoj “franšizi” i baš se naigrao, jel da? Mislim da je Bogdan za ovih par meseci u NBA postigao više nego Miličić za sve one godine. E da, a za koju franšizu navijaš? Koja ti je omiljena ABA franšiza? Jel imaš favorita medju beogradskim franšizama?

masterkg

pre 6 godina

Tacno tako, Srbija je naucila ostale u regionu kako se igra, pa cak smo mali uticali i na Grke i Spance. I to se sada najbolje vidi kada smo samostalni i dalje uzimamo srebra na Olimpijadi, dok ostale zemlje bivse Juge su nestale sa mape kada im je Jugoslovenska generacija nestala.
(ElHombre, 15. februar 2018 15:35)

Pa Slovenija uzela zlato Hombre ....

ej bre

pre 6 godina

A za vreme 'dominacije' 'institucije', koliko smo medalja uzeli na reprezentativnom nivou? A koliko je uzeto od kad je 'Kadinjaca' pala?
(Bogu hvala, 'Kadinjaca' je pala, 15. februar 2018 16:02)

Sve medalje od raspada Sfrj do danas duguju se Partizanu. Pogledaj reprezentacije po prvenstvima pa ces videti. Treneri, igraci, cak i ekonomi i lekari svi su oni svoj zanat pekli u Partizanu. Cak i ova zadnja je delo igraca Duska Vujosevica i Mute Nikolica. A selektor je naravno legenda Partizana...
Izuzetak je mozda samo prvo prvenstvo koje je vodio sale. Tu je bilo igraca FMP zaista puno...

Th3Answer/183cm/75kg/MVP

pre 6 godina

Svetislav Pesic, Zeljko Obradovic, Aleksandar Nikolic, Bora Stankovic, Nebojsa Popovic, Ranko Zeravica, Duci Simonovic, Duda Ivkovic, Dusan Vujosevic, Bozidar Maljkovic...

Izvinite ako sam zaboravio nekoga ali Srbija je zemlja kosarke, ove umove za kosarku niko nema sem nas i naravno Amerikanaca.

Zamolio bih navijace Partizana i Zvezde da se smire malo, postujete sve ostale srbe oko sebe jer tako nasi igraci rade kada igraju za taj sveti dres.

ej bre

pre 6 godina

Mandrak@ odakle ti to da Vujošević nema pojma? Pa vidiš samo njegove rezultate van Partizana. Skavolini, Limož, repr SCG, svuda je ostavio trag. U CSKA i danas pričaju o njemu, jer samo tad nisu prošli grupu i nisu ušli u top16, a platili mu za taj podvig milion €!!!! Veliki trener!
(Spale, 15. februar 2018 16:05)

Ajde dokazi sebi tu cinjenicu. Imas net, izguglaj koliko je igraca stvorio taj dule. Samo je spisak igraca koji su igrali ili sada igraju u NBA duzi od spiska svih vasih legendi u oba kluba.

nenad

pre 6 godina

11 Kanadjana?!? Oni postaju ozbiljna kosarkaska sila. Znam samo Wigginsa i Thompsona, zna li neko ko su ostalih 9?...Denver ima 2 - Murray I Lyles . Olyinik u Majamiu...ozbiljan nacionalni tim ako svi budu igrali

Tozovac

pre 6 godina

Partizan, a pogotovo Duletova skola kosarke je jedini pravi naslednik Jugoslovenske kosarke, sto je logicno jer je u mnogome i pomogao stvaranju iste. Uz jos jedan detalj, da danas svaki bolji igrac iz Srbije mora da ode kod Zeljka, Dude i ostalih na finalno isavrsavanje. Ko je imalo realan i poznaje kosarku, misli isto.

Spale

pre 6 godina

Mandrak@ odakle ti to da Vujošević nema pojma? Pa vidiš samo njegove rezultate van Partizana. Skavolini, Limož, repr SCG, svuda je ostavio trag. U CSKA i danas pričaju o njemu, jer samo tad nisu prošli grupu i nisu ušli u top16, a platili mu za taj podvig milion €!!!! Veliki trener!

aco

pre 6 godina

@Afram Island
Slazem se da bismo u najjacem sastavu svakog pobedili, osim Amera, ali nismo bas ubedljivo najbolji posle njih. Francuzi imaju bas dobru generaciju: Furnije, De Kolo, Batum, Lovernj, Gober. Startna petorka je podjednako dobra kao i nasa. Mislim da nam je duza klupa i da smo uigraniji, a i trener nam je bolji. Ne treba ni da se zaletimo, pa da se precenimo.

Mandrak

pre 6 godina

Mandrak@ odakle ti to da Vujošević nema pojma? Pa vidiš samo njegove rezultate van Partizana. Skavolini, Limož, repr SCG, svuda je ostavio trag. U CSKA i danas pričaju o njemu, jer samo tad nisu prošli grupu i nisu ušli u top16, a platili mu za taj podvig milion €!!!! Veliki trener!(Spale, 15. februar 2018 16:05)

Bio sam ironičan sa tim komentarom. Čoveka stavili u krug najuticajnijih trenera a kod nas će opet da se nadju stručnjaci koji će da pričaju da nema pojma. Pitajte Grega Popovića šta misli o Duletu pa ćete videti. A posle ga pitajte za neke druge koji su kod nas proglašeni za “careve”, “legende”, “prof.dr. košarke” pa ćete videti razliku.

Bogu hvala, 'Kadinjaca' je pala

pre 6 godina

Legendarna škola košarke koja je pojedinačno dala najviše NBA igrača iz Evrope, a uništena naprednom politikom zarad uspeha instant projekta iz Železnika koji je uzurpirao ime jednog ugašenog, a nekada drugog najvećeg košarkaškog kluba u Srbiji.
(Bagg)

A za vreme 'dominacije' 'institucije', koliko smo medalja uzeli na reprezentativnom nivou? A koliko je uzeto od kad je 'Kadinjaca' pala?

aleksandar

pre 6 godina

Bogdan igra dobro,ruku na srce igra u najgoroj franšizi u ligi.Predvidjam karijeru solidnog nba igrača sa klupe u nekoj boljoj franšizi. 
(Walter, 15. februar 2018 16:51) 

Ti mora da si oduševljen karijerom Darka Miličića. On je igrao u šampionskoj “franšizi” i baš se naigrao, jel da? Mislim da je Bogdan za ovih par meseci u NBA postigao više nego Miličić za sve one godine. E da, a za koju franšizu navijaš? Koja ti je omiljena ABA franšiza? Jel imaš favorita medju beogradskim franšizama?
(Jevgenije, 15. februar 2018 16:59)pusti ga neka gleda fransizu fmp

Trener i Tim

pre 6 godina

Jugoslovensku skolu kosarke u Srbiji ispostovali su Treneri,

Pesic, Duda, Zoc, Djordjevic i ostali i odnegovali pre svega Timove

koji su osvojili

Evropsko : Zlato 95 / 97 / 01, Srebro 2009 / 17, Bronzu 99
Svetsko : Zlato 1998 / 02, Srebro 2014
Olimpijada : Srebro 1996, 2016

Dakle presudni su Treneri i Timovi koje su stvarali.

Naravno to je prozvelo i danas stvara veliki broj vanserijskih

igraca.

drago

pre 6 godina

pozdravljam moga oca stevana, i moga brata po ocu croata.
izvinjavam se sto se nisam javio u prvih 15 minuta nakon sto je vest objavljena. Ne mogu bas ceo dan da visim na srpskim portalima i cekam vest o kosarci.
pozdrav za tatu stevana jos jednom, ja sam njegov najverniji sin

coach

pre 6 godina

Bogdan Bogdanovic je prvih 8 godina trenirao igrao (i sticao košarkaško znanje) u Školi Košarke Zvezdara. Zahvaljujući tome je sacuvan kao mladunče od preranog sagorevanja...to NIKO (Pa ni onaj PR iz Žitka sto ga prisvaja) ne moze da ospori...

D1V1

pre 6 godina

Nastavlja se saga o laznom caru Scepanu Malom zahvaljujuci samo jednom igracu koji igra u NBA, nedaobog da se isti povrijedi te da propadne posladnja slamka spasa djecaka zaostalih u devedesetim.
Stavise ljudi Scepana u kos sa velicinama bez obzira sto van granica budzeta u vrijeme tamnog vilajeta NISTA postigao nije, ali ok, kontam, potrosi se koja marka na novinarski marketing, onda se udari BATinom da se povrati 113 hiljada za gospodina, i bice sve uredu, sve ce to narod odnosno poreski obveznici pozlatiti.
Ali dobro, kako Scepan u rijetkim momentima lucidnosti prisvoji tudje rijeci, u stilu pravog vodje svog stada koje je naucilo prisvajati tudje, i obmanu isto da ga je on izmislio... sve ce se to jednom lane zvati.

Walter

pre 6 godina

Bogdan igra dobro,ruku na srce igra u najgoroj franšizi u ligi.Predvidjam karijeru solidnog nba igrača sa klupe u nekoj boljoj franšizi.

nbg Deki

pre 6 godina

@nbg Deki Au druze, pa ti ne umes nick da prepises kako treba...
(NbgDeki, 15. februar 2018 16:47)

Sta nije u redu sa mojim nick-om?

Powerslave

pre 6 godina

(milos, 15. februar 2018 16:06)

Jamal Murray, Trey Lyles (obojica Denver), Kelly Olynik (Miami), Cory Joseph (Indiana)... ostale ne znam, ovi bi uz tu tvoju dvojicu bili neka petorka + šesti igrač.

Nolan Smith

pre 6 godina

@ Tacno tako, Srbija je naucila ostale u regionu kako se igra, pa cak smo mali uticali i na Grke i Spance. I to se sada najbolje vidi kada smo samostalni i dalje uzimamo srebra na Olimpijadi, dok ostale zemlje bivse Juge su nestale sa mape kada im je Jugoslovenska generacija nestala.
(ElHombre, 15. februar 2018 15:35)
Vidim i Slovenci isto

croata

pre 6 godina

Tacno tako, Srbija je naucila ostale u regionu kako se igra, pa cak smo mali uticali i na Grke i Spance. I to se sada najbolje vidi kada smo samostalni i dalje uzimamo srebra na Olimpijadi, dok ostale zemlje bivse Juge su nestale sa mape kada im je Jugoslovenska generacija nestala.
(ElHombre, 15. februar 2018 15:35)

E kad ovo procitam da su srbi naucili ostale u regiji kako se igra kosarka ne zna sta bi covjek rekao.. Od 1970godine kad se pocela igrati prava kosarka u bivsoj drzavi(period od 50tih do 1970 ne racunam jer tad se kosarka igrala na suti i prasini bez tapkanja,veze s vezom nema sa danasnjom kosarkom) bosna kao republika je bila jaca i kvalitetnija od srbije. Srbi i slovenci su bili tu negdje po kvaliteti,slovenci su imali snaznu olimpiju kao ekvivalent partizanu,a zvezda je bila rang sibenke. Kosarka je u bivsoj jugi bila pravi hrvatski sport gdje smo bili lokomotiva,vukli sve ostale,a srbi uz nekoliko fenomenalnih pojedinaca vecinom sluzili kao vodonose. Uostalom idite na vikipediju, malo se obrazujte koliko je hrvata igralo za reprezentaciju,a koliko ostali od 70te do raspada. Onda pogledajte malo koliko puta su hrvatski klubovi bili prvaci juge,a koliko ostali. Sve se to moze lako provjeriti,al ocito ovom elhombreu se to ne da. Bitno da lupeta.

drago

pre 6 godina

topla voda

Sta baljezgas ti? Clanak je o jugoslovenskoj skoli kosarke.

A sto se tice toga sto si napisao, i nakon Jugoslavije imamo 5 polufinala i 4 medalje. Zadnje polufinale prije 4 i po godine. U tih zadnjih 4-5 godina uvijek smo prvi ili drugi u skupini i sve smo najjace tukli. Imamo tri igraca koji redovito zabijaju po 20 koseva u NBA. Ako je to nepostojanje ko onda postoji? Samo 3-4 najjace reprezentacije.

drago

pre 6 godina

Zuja

Reprezentaciju su nosili i Cosic, Solman, Skansi, Tvrdic, Jerkov, Plecas, Gjergja, Drazen, Radja, Kukoc i jos mnogi. Koliko ih je to?
Ne zaboravi Novosela i Kresu kao trenera. A Dalipagic je iz Mostara, Hrvat.

Bagg

pre 6 godina

Legendarna škola košarke koja je pojedinačno dala najviše NBA igrača iz Evrope, a uništena naprednom politikom zarad uspeha instant projekta iz Železnika koji je uzurpirao ime jednog ugašenog, a nekada drugog najvećeg košarkaškog kluba u Srbiji.

croata

pre 6 godina

Tacno tako, Srbija je naucila ostale u regionu kako se igra, pa cak smo mali uticali i na Grke i Spance. I to se sada najbolje vidi kada smo samostalni i dalje uzimamo srebra na Olimpijadi, dok ostale zemlje bivse Juge su nestale sa mape kada im je Jugoslovenska generacija nestala.
(ElHombre, 15. februar 2018 15:35)

E kad ovo procitam da su srbi naucili ostale u regiji kako se igra kosarka ne zna sta bi covjek rekao.. Od 1970godine kad se pocela igrati prava kosarka u bivsoj drzavi(period od 50tih do 1970 ne racunam jer tad se kosarka igrala na suti i prasini bez tapkanja,veze s vezom nema sa danasnjom kosarkom) bosna kao republika je bila jaca i kvalitetnija od srbije. Srbi i slovenci su bili tu negdje po kvaliteti,slovenci su imali snaznu olimpiju kao ekvivalent partizanu,a zvezda je bila rang sibenke. Kosarka je u bivsoj jugi bila pravi hrvatski sport gdje smo bili lokomotiva,vukli sve ostale,a srbi uz nekoliko fenomenalnih pojedinaca vecinom sluzili kao vodonose. Uostalom idite na vikipediju, malo se obrazujte koliko je hrvata igralo za reprezentaciju,a koliko ostali od 70te do raspada. Onda pogledajte malo koliko puta su hrvatski klubovi bili prvaci juge,a koliko ostali. Sve se to moze lako provjeriti,al ocito ovom elhombreu se to ne da. Bitno da lupeta.

D1V1

pre 6 godina

Nastavlja se saga o laznom caru Scepanu Malom zahvaljujuci samo jednom igracu koji igra u NBA, nedaobog da se isti povrijedi te da propadne posladnja slamka spasa djecaka zaostalih u devedesetim.
Stavise ljudi Scepana u kos sa velicinama bez obzira sto van granica budzeta u vrijeme tamnog vilajeta NISTA postigao nije, ali ok, kontam, potrosi se koja marka na novinarski marketing, onda se udari BATinom da se povrati 113 hiljada za gospodina, i bice sve uredu, sve ce to narod odnosno poreski obveznici pozlatiti.
Ali dobro, kako Scepan u rijetkim momentima lucidnosti prisvoji tudje rijeci, u stilu pravog vodje svog stada koje je naucilo prisvajati tudje, i obmanu isto da ga je on izmislio... sve ce se to jednom lane zvati.

Bogu hvala, 'Kadinjaca' je pala

pre 6 godina

Legendarna škola košarke koja je pojedinačno dala najviše NBA igrača iz Evrope, a uništena naprednom politikom zarad uspeha instant projekta iz Železnika koji je uzurpirao ime jednog ugašenog, a nekada drugog najvećeg košarkaškog kluba u Srbiji.
(Bagg)

A za vreme 'dominacije' 'institucije', koliko smo medalja uzeli na reprezentativnom nivou? A koliko je uzeto od kad je 'Kadinjaca' pala?

Spale

pre 6 godina

Mandrak@ odakle ti to da Vujošević nema pojma? Pa vidiš samo njegove rezultate van Partizana. Skavolini, Limož, repr SCG, svuda je ostavio trag. U CSKA i danas pričaju o njemu, jer samo tad nisu prošli grupu i nisu ušli u top16, a platili mu za taj podvig milion €!!!! Veliki trener!

anti ex YU

pre 6 godina

Ma koja Jugosavija.A sta su Dragic,Saric Mirotic,Doncic koji ce sigurno igrati u NBA...?E sad sto nisu rodjeni na teritoriji danasnje Srbije i sto ne igraju za istu je druga stvar.Kad bi svi Srbi igrali za maticu,eh.

Mandrak

pre 6 godina

“Voisin navodi da nisu samo igrači legendarni sa ovim prostora, već su to i treneri. Greg Popovič, Don Nelson, Kvin Snajder, Džordž Karl, samo su neki od trenera na koje su uticaj imali Dušan Ivković, Aleksandar Ivković, Svetislav Pešić i Duško Vujošević.” - Ma kakav Vujošević, nema Vujošević pojma.

drago

pre 6 godina

topla voda

Sta baljezgas ti? Clanak je o jugoslovenskoj skoli kosarke.

A sto se tice toga sto si napisao, i nakon Jugoslavije imamo 5 polufinala i 4 medalje. Zadnje polufinale prije 4 i po godine. U tih zadnjih 4-5 godina uvijek smo prvi ili drugi u skupini i sve smo najjace tukli. Imamo tri igraca koji redovito zabijaju po 20 koseva u NBA. Ako je to nepostojanje ko onda postoji? Samo 3-4 najjace reprezentacije.

masterkg

pre 6 godina

Tacno tako, Srbija je naucila ostale u regionu kako se igra, pa cak smo mali uticali i na Grke i Spance. I to se sada najbolje vidi kada smo samostalni i dalje uzimamo srebra na Olimpijadi, dok ostale zemlje bivse Juge su nestale sa mape kada im je Jugoslovenska generacija nestala.
(ElHombre, 15. februar 2018 15:35)

Pa Slovenija uzela zlato Hombre ....

Uros Djurdjevic #32

pre 6 godina

11 Kanadjana?!? Oni postaju ozbiljna kosarkaska sila. Znam samo Wigginsa i Thompsona, zna li neko ko su ostalih 9?...
(milos, 15. februar 2018 16:06)

Znam ja, ta devetorica su clanovi Toronta Raptorsa koji je jedina ekipa u NBA ligi a da je iz Kanade.

Nolan Smith

pre 6 godina

@ Tacno tako, Srbija je naucila ostale u regionu kako se igra, pa cak smo mali uticali i na Grke i Spance. I to se sada najbolje vidi kada smo samostalni i dalje uzimamo srebra na Olimpijadi, dok ostale zemlje bivse Juge su nestale sa mape kada im je Jugoslovenska generacija nestala.
(ElHombre, 15. februar 2018 15:35)
Vidim i Slovenci isto

Walter

pre 6 godina

Bogdan igra dobro,ruku na srce igra u najgoroj franšizi u ligi.Predvidjam karijeru solidnog nba igrača sa klupe u nekoj boljoj franšizi.

ej bre

pre 6 godina

A za vreme 'dominacije' 'institucije', koliko smo medalja uzeli na reprezentativnom nivou? A koliko je uzeto od kad je 'Kadinjaca' pala?
(Bogu hvala, 'Kadinjaca' je pala, 15. februar 2018 16:02)

Sve medalje od raspada Sfrj do danas duguju se Partizanu. Pogledaj reprezentacije po prvenstvima pa ces videti. Treneri, igraci, cak i ekonomi i lekari svi su oni svoj zanat pekli u Partizanu. Cak i ova zadnja je delo igraca Duska Vujosevica i Mute Nikolica. A selektor je naravno legenda Partizana...
Izuzetak je mozda samo prvo prvenstvo koje je vodio sale. Tu je bilo igraca FMP zaista puno...

ej bre

pre 6 godina

Mandrak@ odakle ti to da Vujošević nema pojma? Pa vidiš samo njegove rezultate van Partizana. Skavolini, Limož, repr SCG, svuda je ostavio trag. U CSKA i danas pričaju o njemu, jer samo tad nisu prošli grupu i nisu ušli u top16, a platili mu za taj podvig milion €!!!! Veliki trener!
(Spale, 15. februar 2018 16:05)

Ajde dokazi sebi tu cinjenicu. Imas net, izguglaj koliko je igraca stvorio taj dule. Samo je spisak igraca koji su igrali ili sada igraju u NBA duzi od spiska svih vasih legendi u oba kluba.

ElHombre

pre 6 godina

Tacno tako, Srbija je naucila ostale u regionu kako se igra, pa cak smo mali uticali i na Grke i Spance. I to se sada najbolje vidi kada smo samostalni i dalje uzimamo srebra na Olimpijadi, dok ostale zemlje bivse Juge su nestale sa mape kada im je Jugoslovenska generacija nestala.

Mandrak

pre 6 godina

Mandrak@ odakle ti to da Vujošević nema pojma? Pa vidiš samo njegove rezultate van Partizana. Skavolini, Limož, repr SCG, svuda je ostavio trag. U CSKA i danas pričaju o njemu, jer samo tad nisu prošli grupu i nisu ušli u top16, a platili mu za taj podvig milion €!!!! Veliki trener!(Spale, 15. februar 2018 16:05)

Bio sam ironičan sa tim komentarom. Čoveka stavili u krug najuticajnijih trenera a kod nas će opet da se nadju stručnjaci koji će da pričaju da nema pojma. Pitajte Grega Popovića šta misli o Duletu pa ćete videti. A posle ga pitajte za neke druge koji su kod nas proglašeni za “careve”, “legende”, “prof.dr. košarke” pa ćete videti razliku.

antiDebil

pre 6 godina

Ima necega i u nasih genima, vidi se da nam kosarka oduvek lezi... igra inteligencije, kolektiva, drugarstva.
(Pedja, 15. februar 2018 15:23)

A ima nesto i u cinjenici da su kosarku vodili ljudi poput Ace Nikolica a fudbal njuske kao sto su Miljan Miljanic !

Deda Žicko

pre 6 godina

Bogdanović 2014: ,,Ne volim kada se neko hvali da je najzaslužniji za moj razvoj kao što to rade Jakovljević i Žitko basket. Najzaslužniji za moj razvoj je Duško Vujošević."

Mislim da je ovom izjavom dečko sve objasnio. Pozdrav.

voodoo

pre 6 godina

Samo tu i nastaje zapravo mali problem u poslednje vreme, tj dve decenije. Ipak se vise ne guraju sa 17-19 godina igraci u vatru iako su ekstra talenti. Mali milion primera, prvi recimo sa 18 godina Miljenovic je bio veci talenat od Voloncijunasa, po celoj svetskoj kosarkaskoj struci, jer je bio proglasen za najboljeg igraca sa 18 godina u Evropi, danas nakon godina sedenja na klupi Partizana nakon tog priznanja, a Voloncijunas forsiran u Zalgirisu, za jednog 80% nas ne zna ni gde igra, a drugi prvi centar Toronta u Nba i jedan od tri kljucna igrace te ekipe. Neki se jesu probili, tipa Bjelica, Bogdanovic i slicni, ali i dalje i danas nakon godina iskustva i pored toga sto su sjajni igraci vidi se povremeno nedostatak tog ranijeg guranja u vatru, evo primer Jokica jos jedan odlican, da nije odmah sa njegovih 18 godina Milojevic video kakav je on talenat, nego tvrdoglavo kao Partizan i Zvezda sto usporili napredak pojedinih igraca, a unistili pojedine da dodju do velicine, i pustio ga sa 18 godina da igra u prvoj petorci za Megu u Aba ligi on nikad ne bi bio mvp Aba lige sa 19 bez te prve sezone i ne bi bio ni draftovan u Nba te godine koje jeste i debitovao u 20 tamo, vec bi se razvlacio u Megi par godina, par u jednom od dva pomenuta kluba nasa, pa par u nekom Panatanikosu ili Realu i bio bi odlican igrac da, jer to jeste od starta, ali ispod potencijala koji ima celu karijeru. Partizan i Zvezda u smeni svojih dominacija se trkaju da nagomilaju talente kojima kasnije ne daju sansu, imaju mnogo vece potencijale od stranace koje kupuju, ali zarad instant rezultata nikako da dodjemo da im daju sansu kad treba. To je nesto sto je ojadilo nase kosarkaske rezultate od 2005-2012 iako je bilo veoma talentovanih igraca, nikako nisu uspevali da dodju do svog potencijala od lose klupske politike, a inace se radi o drzavnim klubovima, privatni se u drugim zemljama mnogo bolje odnose prema nacionalnim talentima nego kod nas drzavni.

Jevgenije

pre 6 godina

Bogdan igra dobro,ruku na srce igra u najgoroj franšizi u ligi.Predvidjam karijeru solidnog nba igrača sa klupe u nekoj boljoj franšizi.
(Walter, 15. februar 2018 16:51)

Ti mora da si oduševljen karijerom Darka Miličića. On je igrao u šampionskoj “franšizi” i baš se naigrao, jel da? Mislim da je Bogdan za ovih par meseci u NBA postigao više nego Miličić za sve one godine. E da, a za koju franšizu navijaš? Koja ti je omiljena ABA franšiza? Jel imaš favorita medju beogradskim franšizama?

Afram Island

pre 6 godina

Svetsko 2019. bi mogla da bude kruna ove generacije, da konačno ako Bog da vidimo Tea, Bogdana, Jokića i Belog zajedno, uz Mačvana, Jovića, Nedovića, Bobana i druge. Nisam jedan od onih koji govore da možemo sa Amerima, ali takva reprezentacija bi bila ubedljivo, UBEDLJIVO, bolja od bilo koje druge ne-Američke reprezentacije

antiDebil

pre 6 godina

Ima necega i u nasih genima, vidi se da nam kosarka oduvek lezi... igra inteligencije, kolektiva, drugarstva.
(Pedja, 15. februar 2018 15:23)

A ima nesto i u cinjenici da su kosarku vodili ljudi poput Ace Nikolica a fudbal njuske kao sto su Miljan Miljanic !

Tozovac

pre 6 godina

Partizan, a pogotovo Duletova skola kosarke je jedini pravi naslednik Jugoslovenske kosarke, sto je logicno jer je u mnogome i pomogao stvaranju iste. Uz jos jedan detalj, da danas svaki bolji igrac iz Srbije mora da ode kod Zeljka, Dude i ostalih na finalno isavrsavanje. Ko je imalo realan i poznaje kosarku, misli isto.

ej bre

pre 6 godina

Nastavlja se saga o laznom caru Scepanu Malom zahvaljujuci samo jednom igracu koji igra u NBA, nedaobog da se isti povrijedi te da propadne posladnja slamka spasa djecaka zaostalih u devedesetim.
Stavise ljudi Scepana u kos sa velicinama bez obzira sto van granica budzeta u vrijeme tamnog vilajeta NISTA postigao nije, ali ok, kontam, potrosi se koja marka na novinarski marketing, onda se udari BATinom da se povrati 113 hiljada za gospodina, i bice sve uredu, sve ce to narod odnosno poreski obveznici pozlatiti.
Ali dobro, kako Scepan u rijetkim momentima lucidnosti prisvoji tudje rijeci, u stilu pravog vodje svog stada koje je naucilo prisvajati tudje, i obmanu isto da ga je on izmislio... sve ce se to jednom lane zvati.
(D1V1, 15. februar 2018 15:45)

Trenutno u Nba ima 3 igraca koje je dule stvorio. Bogdan, Bertans i Lovernj. Covek nije u Partizanu godinama a njegovi igraci jos uvek igraju u najacem takmicenju. Za kaju godinu ce tamo verovatno i Milutinov.

Radojka Kukoc

pre 6 godina

Kosarka je u bivsoj jugi bila pravi hrvatski sport gdje smo bili lokomotiva,vukli sve ostale,a srbi uz nekoliko fenomenalnih pojedinaca vecinom sluzili kao vodonose. Uostalom idite na vikipediju, malo se obrazujte koliko je hrvata igralo za reprezentaciju,a koliko ostali od 70te do raspada.
(croata)

Ovo je u rangu onog o hrvatskim kraljevima...

aleksandar

pre 6 godina

Bogdan igra dobro,ruku na srce igra u najgoroj franšizi u ligi.Predvidjam karijeru solidnog nba igrača sa klupe u nekoj boljoj franšizi. 
(Walter, 15. februar 2018 16:51) 

Ti mora da si oduševljen karijerom Darka Miličića. On je igrao u šampionskoj “franšizi” i baš se naigrao, jel da? Mislim da je Bogdan za ovih par meseci u NBA postigao više nego Miličić za sve one godine. E da, a za koju franšizu navijaš? Koja ti je omiljena ABA franšiza? Jel imaš favorita medju beogradskim franšizama?
(Jevgenije, 15. februar 2018 16:59)pusti ga neka gleda fransizu fmp

DekijevNbgd tata

pre 6 godina

Bogdane nebo je granica. Redak primer u životu da se neko odlučio za ogroman rad i trud u životu. Na kraju kada bude bilo najbitnije u tvojoj karijeri, lopta će proći kroz obruč. Jer sreća pogleda onog ko je vise trenirao.. Samo gazi care

topla voda

pre 6 godina

Koliko vidim spominje se jugoslavenska skola kosarke a ne srpska
(drago, 15. februar 2018 17:12)

Ko ce to nama da se pojede od zavisti? :) Vi ne postojite na kosarkaskoj mapi Evrope ni Sveta. Sad si se setio Jugoslavije ? :D

nbg Deki

pre 6 godina

@nbg Deki Au druze, pa ti ne umes nick da prepises kako treba...
(NbgDeki, 15. februar 2018 16:47)

Sta nije u redu sa mojim nick-om?

drago

pre 6 godina

pozdravljam moga oca stevana, i moga brata po ocu croata.
izvinjavam se sto se nisam javio u prvih 15 minuta nakon sto je vest objavljena. Ne mogu bas ceo dan da visim na srpskim portalima i cekam vest o kosarci.
pozdrav za tatu stevana jos jednom, ja sam njegov najverniji sin

drago

pre 6 godina

Zuja

Reprezentaciju su nosili i Cosic, Solman, Skansi, Tvrdic, Jerkov, Plecas, Gjergja, Drazen, Radja, Kukoc i jos mnogi. Koliko ih je to?
Ne zaboravi Novosela i Kresu kao trenera. A Dalipagic je iz Mostara, Hrvat.

CarloNS

pre 6 godina

Dobar je Bogi. Ono što mene fascinira je to što imam osećaj da bi Bogi imao snage da igra utakmice svaki dan. Neverovatna energija i želja za igrom.

Zuja

pre 6 godina

Kosarka je u bivsoj jugi bila pravi hrvatski sport gdje smo bili lokomotiva,vukli sve ostale,a srbi uz nekoliko fenomenalnih pojedinaca vecinom sluzili kao vodonose. Uostalom idite na vikipediju, malo se obrazujte koliko je hrvata igralo za reprezentaciju,a koliko ostali od 70te do raspada. 
(croata) 

Ko je stvorio te igrace? Bozidar Maljkovic.Citaj izjave Dina Radje. Drugo. Reprezentaciju su nosili Moka, Kica, Praja a kasnije Sale, Paspspaj... a da zabiravio sam. Vi pobegoste sa postolja na koje se nikada niste vratili

coach

pre 6 godina

Bogdan Bogdanovic je prvih 8 godina trenirao igrao (i sticao košarkaško znanje) u Školi Košarke Zvezdara. Zahvaljujući tome je sacuvan kao mladunče od preranog sagorevanja...to NIKO (Pa ni onaj PR iz Žitka sto ga prisvaja) ne moze da ospori...

Powerslave

pre 6 godina

(milos, 15. februar 2018 16:06)

Jamal Murray, Trey Lyles (obojica Denver), Kelly Olynik (Miami), Cory Joseph (Indiana)... ostale ne znam, ovi bi uz tu tvoju dvojicu bili neka petorka + šesti igrač.

aco

pre 6 godina

@Afram Island
Slazem se da bismo u najjacem sastavu svakog pobedili, osim Amera, ali nismo bas ubedljivo najbolji posle njih. Francuzi imaju bas dobru generaciju: Furnije, De Kolo, Batum, Lovernj, Gober. Startna petorka je podjednako dobra kao i nasa. Mislim da nam je duza klupa i da smo uigraniji, a i trener nam je bolji. Ne treba ni da se zaletimo, pa da se precenimo.

Trener i Tim

pre 6 godina

Jugoslovensku skolu kosarke u Srbiji ispostovali su Treneri,

Pesic, Duda, Zoc, Djordjevic i ostali i odnegovali pre svega Timove

koji su osvojili

Evropsko : Zlato 95 / 97 / 01, Srebro 2009 / 17, Bronzu 99
Svetsko : Zlato 1998 / 02, Srebro 2014
Olimpijada : Srebro 1996, 2016

Dakle presudni su Treneri i Timovi koje su stvarali.

Naravno to je prozvelo i danas stvara veliki broj vanserijskih

igraca.

nenad

pre 6 godina

11 Kanadjana?!? Oni postaju ozbiljna kosarkaska sila. Znam samo Wigginsa i Thompsona, zna li neko ko su ostalih 9?...Denver ima 2 - Murray I Lyles . Olyinik u Majamiu...ozbiljan nacionalni tim ako svi budu igrali

Th3Answer/183cm/75kg/MVP

pre 6 godina

Svetislav Pesic, Zeljko Obradovic, Aleksandar Nikolic, Bora Stankovic, Nebojsa Popovic, Ranko Zeravica, Duci Simonovic, Duda Ivkovic, Dusan Vujosevic, Bozidar Maljkovic...

Izvinite ako sam zaboravio nekoga ali Srbija je zemlja kosarke, ove umove za kosarku niko nema sem nas i naravno Amerikanaca.

Zamolio bih navijace Partizana i Zvezde da se smire malo, postujete sve ostale srbe oko sebe jer tako nasi igraci rade kada igraju za taj sveti dres.