Četvrtak, 15.02.2018.

13:00

Divac i veliki promašaj Kingsa umalo uništili posao Klivlendu

Klivlend Kavalirsi napravili su neke od najboljih poteza u istoriji ove franšize poslednjeg dana trejd roka, kada su zamenili veliki broj igrača.

Izvor: Petar Tadiæ

Divac i veliki promašaj Kingsa umalo uništili posao Klivlendu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

akros

pre 6 godina

U celoj priči je najbolje prošao George Hill, koji je dobio masan ugovor od Kingsa, a na kraju je završio u Klivlendu i verovatno ga čeka NBA finale/ čovek koji je preko leta birao lovu, a ne rezultat, i na kraju dobio i jare i pare.

CJ

pre 6 godina

Na osnovu čega smatrate da su Kavsi odradili "najbolji posao u istoriji" ovim trejdovima?
Pobedili 3 utakmice, možes misliti.
Mislim, Leri Nens i Klarkson se vode kao neka pojačanja, za 5 godina u Lejkersima nemaju ukupno 100 pobeda, pored PO nisu ni prošli. Hil veteran koji već 3 godine otaljava posao u NBA dok zarađuje fin novac. Jedino bih Huda nazvao pravim pojačanjem, svakako bolje on nego Krauder.
Na kraju sezone možemo pričati o ovom trejdu, ne 7 dana posle da ga nazivamo najboljim u istoriji.

kole

pre 6 godina

Kakav dobar potez? Doveli su pomocne igrace a dali igrace all star kalibra. Moze Lebron da bude i Jordan licno, bez jake druge opcije nema titule danas.

Cak i u Hjustonu kao drugu opciju imate Pola koji je 10 godina unazad ili najbolji plej lige ili bar u top3.

U Voriorsima imate trecu opciju koji je zabio 60 poena za tri cetvrtine, 37 poena u jednoj. Cetvrta opcija je samo DPOY koji je u jednoj sezoni imao 11 tripl dablova (2016), koji je prosle godine bio 3 poena od kvadrapl dabla.

bmiles

pre 6 godina

Najsmesniji su mi oni komentari koji kazu da je Divac "slab menadjer"!
Da,oni su kompetetni da daju sud o coveku koji je u "kuci slavnih", igrao tolike godine u NBA,a zbog jedne trojke izgubio sansu da se domogne "prstena" sa sjajnom postavom Kingsa!Gde su se to oni naucili o poslovanju pa daju sud!?Gde?U Srbiji srfujuci po internetu!Nek pogledaju film "Draft" pa ce videti kako to radi menadjer i koliko "prevara" i znanja treba.Ono o "telefonu" je vrh!Zna se ko odlucuje prvo vlasnik a zatim GM koji po neki put ipak mora uciniti pravi i odlucujuci potez!Obzirom da se radi o planovima na duge staze "trejd" je samo predigra da se "oslobodi S-kap",a time poniste "promasaji" iz proslosti!Kazins je bio pun pogodak,jer je stvarao negativnu atmosferu u svlacionici,a buduci se ozbiljno povredio ispada da je Divac bio u pravu!Pametnnom dosta.Uostalom zadnja recenica komentara @Is sve objasnjava, za mene veoma strucan komentar - bravo!Ucite trolovi od njega,i prestanite sa ocenjivanjem neceg o cemu zaista nemate pojma!Kingsi prave tim za buducnost,uz Denvera su najmladji tim u NBA.Oslobode li se Rendolfa i Kartera koji su tu da savetuju mlade i pomognu(odajem im veliko priznanje, karijerom su to dokazali jer se radi o veoma iskusnim i prekaljenim igracima),a na draftu pazare dobro uz dovodjenjem iskusnih igraca na poziciji 1 i 2,mogu se nadati svetlijoj buducnosti.

IS

pre 6 godina

O Papajanisu jos malo:
Pokupili na draftu klinca sa 18 godina, jakog i sa poprilicno dobrom motorikom za nekog sa visinom od 216cm i 110 kila. Sa tako malo godina delovao je dominantno u grckom prvenstvu u ono malo minuta koliko je igrao. Nesto slicno kako je i Milicic delovao u njegovim godinama. Nazalost osim fizicke slicnosti sa Milicicem, bilo je poprilicno i psihicke. Decko jednostavno nije dorastao ovakvom profesionalizmu i to je to.

Na kraju greska jeste, ali ne katastrofalna kakvom se predstavlja. To sto je Kazins pisao i drugi govorili... pa setite se kako je docekan izbor pre svega Porzingisa u NY. Kako je docekan izbor Jokica? Nema to veze sa znanjem i mogucim potencijalom vec se radi o cistom rasizmu uz jos dodatak da se radi o istocnoj evropi. Tamo se na vecinu takvih igraca (posebno neafirmisanih klinaca) gleda sa podsmehom. Kao da su jedino ovi iz Bronksa dovoljno doroviti da uzmu loptu u ruke. Koliko je bilo promasaja (i na tom draftu) gde su pokupljeni klinci sa koledza koji nemaju prosek iznad 2 poena pa niko o njima ne prica, vec iskljucivo o jednom visokom belcu iz neke nebitne Grcke koji zamisli nije zadovoljio njihov istancan ukus. Aj da je 20 miliona pa da je promasaj, ali ovi za njega dali smesne pare gledajuci danasnje trziste i pritom nije ni u prvih 10 pikova. Nisu uspeli i to je to. Ni prvi ni poslednji takav pokusaj.

IS

pre 6 godina

@VMp

Znam, nisi dobro procitao - prava nad 13. (papajanis), 28. (skal labisije), prava nad Bogdanom (koji je bio 27. dve god ranije) i pik druge runde 2020.

Sve to za vise nego prosecnog Markiz Krisa.

Ne bih bas rekao da se radi o losem trejdu.

Sto se tice izbora na draftu poslednjih 10ak godina jesi bili uglavnom veoma losi, ali i nisu jedini. Kada se malo preleti po pikovima moze se videti da su mnoooogi birali sumanuto, a da nije mali broj onih koji su birani nakon 30og mesta, a da su imali vidjenije role u NBA u odnosu na one oko 10og (Drejmond Grin 35, Kris Midlton 39, Dzimi Batler 30, Bojan Bogdanovic 31, Jokic 41, Brogdom 36 i da ne nabrajam dalje)

Leti vreme

pre 6 godina

Vlade radi odlican posao. Rasteretio se jakih ugovora,na proslom draftu je fino birao,dali su igracima svu slobodu,uzece I na ovom draftu I sledi potpisivanje all star igraca I napad na finale/polufinale zapada. Proces prolazi jeftino I otvara se proces za potpisivanje zvezde koja ce zategnuti ekipu

MrF

pre 6 godina

Za sve sto kritikuju izbor Papajanisa, pogledajte spisak igraca sa 2016 drafta koji su izabrani od 14 do 60 mesta i, osim Brogdona, nadjite jednog solidnog NBA igraca. Nema ga! Tako da taj pik uopste nije bio toliko los, s obrzirom na potencijal na papiru - Evropljanin, 7 footer, solidna tehinka. Sad sto je mali upropastio sansu zbog lenjosti to je druga stvar.

MarcoPolo

pre 6 godina

Miki,trebao da promeniš nik u neki opisni...neki koji opisuje tvoju ličnost,da ljudi odmah po tome zaključe da je tvoj komentar ograničenih psihofizičkih dostignuća, čisto da se ne bi bez potrebe trošilo dragoceno vreme na čitanje tvojih nebuloznih komentara.

SS

pre 6 godina

Ne znam kakav je Divac menadzer ali ovaj tim Sakramenta ima veliki potencijal za sledece sezone.Sada malo i namerno "tankuju"da bi dobili sto bolji pik na draftu ali imaju odlicne mlade igrace sa Foksom,Bogdanovicem i Wilie Steinom samo da ih ne trejduju za grasak i imaju dobru buducnost zajedno sa nadam se dobrim pikom.

Sto se tice Klivenda ne znam kako im cela NBA uvek da tako dobro igrace za njihove "otpatke" napravili su odlican posao i prosetace se istokom do finala bez pravog izazova

MarcoPolo

pre 6 godina

divac nema blage veze sa trenutnim poslom koje (ne)obavlja. samo je pitanje kada će ga ovi oterati iz kluba. na šta to liči da čovek uopšte ne bude dostupan za bilo kakve pregovore? stvarno jako neozbiljno i velika sramota.

Deki

pre 6 godina

Gledao sam Papajanisa uzivo letos, u jednoj prijateljskoj utakmici rep. Grcke, i decko je nevidjeni potencijal: visok oko 216cm, skocan, solidna tehnika, a pritom je jos uvek vrlo mlad, mislim da ima 21, 22 god. Pre nekoliko godina nije bilo toliko ludo uzeti ga kao 13. pika, posebno jer su Kingsi dobili i Skala i Bogdana u toj razmeni pikova sa Finiksom, a takodje vec je tada moglo da se pretpostavi da bi Kazins mogao da bude trejdovan, tako da je imalo smisla uzeti jednog mladog centra sa potencijalom. Sad sto Papajanis nije uspeo da se nametne je druga stvar, ali nisam siguran ni da je dobijao mnogo sansi. Kad su vec odlucili da stave akcenat na mladost meni nije jasno zasto su zadrzali Kufasa, koji ima 27-28 god, a otpustili znatno mladjeg Papajanisa. Mislim da Divac, kao i uprava Kingsa, zasluzuju neke kritike (recimo, zasto su potpisali Hila letos i sada ga se tako lako odrekli?), ali ne i u ovom slucaju.

Nenad

pre 6 godina

Divac je bio OK igrač ali kao biznismen nema sposobnost vođenja direktnih pregovora, zato igra iz drugog plana tj. kaže pomoćnicima šta je cilj a oni pokušavaju da druge ubede u to.

Nista

pre 6 godina

Ovde lose nisu uradili ovi iz Sakramenta .Sad imaju nekolicinj mladjih igraca da kazemo dobru bazu ,ali nema ko da ih vodi .Hil nije opravdao ogroman ugovor ,Karter je veteran ,on lako moze ds ode na krsju regularnog ddla lige.Oslobadjaju prostor u budzetu za neki jaci ugovor .Samo parama mogu ds privuku nekog iole kvalizstnog igraca ,jer im je sastav slab a kao klub nisu atraktivni i vec jako dugo nikakav usprh nemaju i tavore .

Drmr

pre 6 godina

Ali naslov, u kome je Divac kriv sto je umalo upropastio posao Klivlendu :))) Koliko ja vidim, da su se prilicno ocistili, a vecina igraca ce tek proraditi sledece sezone pa cemo onda da pricamo. Pocev od Bogija koji tek sad ulazi u svoj ritam, jednostavno treba malo vremena.

vesele devedesete

pre 6 godina

inace i papajanis se predstavljao kao dobar posao kingsa, a kazins nije mogao da veruje koga su draftovali. divcev ovogodisnji draft se predstavlja kao ne znam kalvo dostognuce a istina je potpuno suprotna. divac unistava kingse

HARIS

pre 6 godina

Ja kao fan Lejkersa nisam bio zadovoljan ovim trejdom, jer su nam otisla 2 dobra igraca. Joz uz to Klarkson je bio u bas dobroj formi, Nens onako solidan, vise dobar, nego los. Ali su Pelinka i Medzik to objasnili da je oslobodjen s.kep za iducu sezonu i da mogu dovesti 2 super-stara na ljeto, pa da vidimo da li ce od toga nesto biti :)

IS

pre 6 godina

Koliko sam skapirao iz napisanog uprava Sakramenta je ovde ustvari odradila odlican posao, tj. dobili su skoro sve sto su zeleli.

Dobili su Samperta sa ugovorom od oko 10 milki, oslobodili se Hila koji je imao preveliki ugovor u odnosu na ono sto im je pruzao na parketu (cak 20 miliona i to u naredne tri godine, btw i sada je treci najplaceniji igrac Klivlenda posle James-a i Love-a) i otpustili su Papajanisa za dzabe, jer im je novac za to dao Klivlend. Malakija poslali u Toronto koji je isto bio vezan ugovorom na tri god, a nista nije znacio i doveli drugog koji isto nece znaciti, ali sl. godine postaje slobodan agent.

I na koji nacin sada to nije dobro poslovanje? Zato sto Klivlend i Juta nisu dobili bas sve na tacni? To da je organizacija Sakramenta jedna od najgorih u ligi je tacno i to sa Divcem i telefonom je posebna prica, ali u ovom slucaju su odigrali namazano i izboksovali sve sto su mogli za sebe. Iskoristili su to sto je Klivlendu "gorelo" pa imali prostor da ih malo ucenjuju, ali to je svakako bazen sa ajkulama pa takva vrsta poslovanja ne cudi.

Kokani

pre 6 godina

Klivlend je radio okej posao kad se pogleda atmosfera u timu ali mislim da cak imaju manje sanse za titulu nego kad su bili tu wade, rose itd. Jer jednostavno lebron ce u plej off-u ubaciti u najvecu brzinu ali nikog od ovih igraca koji su dosli ne vidim ko moze da donese prevagu u borbi za titulu. S druge strane imali su wade(iako je star) koji ima pobednicki mentalitet i mislim da bi imao veliki doprinos s klupe u play off-u. Kraudera koji je odlican odbrambeni igrac, Rouza koji ima iskustva i mogao je da bljesne.
Mislim da njih trojice nisu bas morali da se rese.

Ovako, sanse za titulu imaju ako Lav bude na nivou iz Minesote ili ako Korver da 30 poena kao protiv OKC.
Jednostavno mislim da imaju igrace koji nisu konstanti da bi se pobedili Warriorsi. Ukoliko dodju do finala najvise mogu otkinuti 2 pobede.


Eto, moje licno misljenje na ovu temu.
Pozdrav svim ljubiteljima najlepseg sporta!

cudno

pre 6 godina

Cudno je da jedan superstar + brdo role igraca igraju bolje od jednog superstara, jednog ol stara i par bivsih ol starova

Kako to da je LeBron + Hud + Clarkson + Nance + JR bolje od Lebron + IT + Wade + Rose

moke

pre 6 godina

(Kokani, 15. februar 2018 13:19)

I ja isto mislim. Ovo bolje izgleda u regularnoj sezoni. Mladi momci zeljni dokazivanja, jos nalozeni sto igraju sa svojim idolom iz mladosti. (Hud, Klarkson i Nense su izjavili da im je Lebron omiljeni igrac dok su bili klinci)

U plej ofu, kad skauti odrade svoj posao, kad spreme taktiku ovi momci se nece videti. U bitnim trenucima kad se lomi za titulu prevagu donosi iskustvo a ne mladost.

IS

pre 6 godina

Jos nesto, za one koji ne znaju - Papajanis se ne moze nikako predstavljati kao ocajan Divcev potez, jer osim njih nekoliko (simons pre svega, a kasnije su proigrali i ingram, dzejlen branu i marej) draft 2016 godine nije imao perspektivnih igraca. Zbog toga, Sakramento je pokusao da trejduje osmo mesto koje su imali na draftu i nakon dosta pregovora dali su ga Finiksu koji je imao 13to, ali ne glavu za glavu, nego i za 28mo i, zamislite, prava na Bogdana Bogdanovica, pa vi vidite ko je bolje prosao - Finiks sa Marquese Chriss-om ili Sakramento sa Bogdanom i Labisijeom (koga ja licno ne volim, jer nema glavu, ali decko ima prosek od 8 pts za 18 min uz 4.5 reb i pristojne procente)?

Za neupucene:
"Phoenix will send 13, 28, the draft rights to Bogdan Bogdanovic and 2020 second round pick to Sacramento for the #8 pick (Marquiss Chriss)"

Papajanis je uzet kao neko ko moze biti potencijal, ali ni sa kim se ne bi posebno bolje proveli oko tog 13og mesta. Svakako je to bila lutrija, jer niko nije delovao posebno upotrebljivo, samo je neko imao mozda malo vise srece.

Toliko o losem/dobrom menadzementu. Naravno, odmah se nadje njih 100 koji ce komentarisati bez da imaju jednu relevantnu informaciju o bilo cemu.

Aj uzdravlje

axo

pre 6 godina

Kakve je sve igrače birao Sakramento na draftu to je stvarno za Dosije Iks. Godinama su u kanalu i uvek su imali top10 pika, ali izbori igrači su katastrofalni. Recimo (čini mi se 2015 ili 2016), imaju Kazinsa, jednog od najboljih centara lige, a onda na dva uzastopna drafta biraju Koli-Stajna i Papajanisa i pritom dovode Kufosa?! Onda neki raniji izbori, počev od 2011, te godine su izabrali Bijomba kao 7. pika i trejdovali za Frideta i Salmonsa, doduše izabrali su i Ajzeju Tomasa kao 60. pika, ali znamo šta je bilo posle. Takođe su na tom draftu propustili Kembu, Kleja, braću Moris, Lenarda i Batlera. 2012 kao petog pika biraju Tomasa Robinsona?!, pre Lilarda, pa ajde i Barnsa i Drejmonda Grina, dalje 2013 uzimaju Ben Meklemora sa sedmog mesta, umesto KCP-a, Mekaluma, Antetokumpa, Šrudera. 2014god je izbor Nik Stauskas (8. pik), naredne godine biraju Koli Stajna (6. pik), 2016. Papajanisa i konačno na prošlogodišnjem draftu uzimaju Foksa kao 5. pika. Svakako možete detaljnije da ispratite ranije poslove i pikove koje su dobili/izgubili.

Zaključak, prosto je neverovatno koliko je napravljeno prvo pogrešnih izbora na draftu, a potom i kroz trejdove. Da ne igraju NBA ligu, pomislio bih da su neki lokalni klub koji se ne brine preterano o budućnosti, već igra eto da popuni broj u ligi.

Nutty Pro

pre 6 godina

Jos uvek se secam tog drafta kad su uzeli Papajanisa a Cousins twitovao Boze daj mi snage, i eto posle kratkog vremena bio je potpuno upravu. Uprava Kingsa jako lose bira igrace i jos gore pravi trejde, vreme ce pokazati za prosli draft... Inace Divac se ne javlja na telefon vec sve prepusta pomocniku jer se covek ne razume u posao sto treba da radi i ne zeli da ispadne glup pred drugim GM-ovima pa samo preusmerava na pomocnika.

pravnik

pre 6 godina

Sakramento sa ovakvim vođenjem kluba će biti ništa drugo nego kanta ekipa koja služi za lake pobede, nabijanje statistike kvazi talenata bez mozga i za nerealne plate. Bogdanović mora da pobegne odatle inače će poludeti. Dečko ima ono glad za pobedama i ne juri statistiku kao foks, hild i slični slepci. Pogotovo mi muka padne kad onaj mejson koji ni 190cm nije visok se zaleti u pun reket koji čuvaju grmalji preko 210cm... Sakramento je samo odskoča daska za bogija koji bi se super snašao u ekipama gde se traži taj pobednički mentalitet

Dorcolac

pre 6 godina

Zasto nasi sportisti uporno pokusavaju da budu treneri ministri ..menadzeri ..nakon karijere ..pa covece ti si sportista i neka se na tome zavrsi. Niko od vas nema kefalo ni za biznins ni za politiku ..jer izabrali ste loptu umesto skole. A za sve radosti i pobede sam vam do neba zahvalan koje su nam pruzili..ali dajte ne brukajte se vise. Niste nikakvi ni treneri ni politicari ni menadzeri...prosto nemate mozak za to.

Милош

pre 6 godina

@paxy, 15. februar 2018 13:11
zbog para prijatelju moj zbog para. Trejduj ovog trejduj onoga plata legne uzme se milion dva i to je to.

paxy

pre 6 godina

Vlasnik Sakramenta je egomanijak koji želi za sve da se pita. Lično on je trejdovao Kazansa za Hilda zato što je smatrao da je ovaj drugi buduća zvezda, a videli smo koliko je u pravu. Samo je pitanje zašto je Divac pristao da bude marioneta.

Aleksej

pre 6 godina

Sakramento je najgora fransiza u Nba ligi,mada ima par konkurenata,pogledajte samo kakvog igraca su dali Klivlendu za Samperta i pika komedija,Divac ne zna svoj posao.

IS

pre 6 godina

Koliko sam skapirao iz napisanog uprava Sakramenta je ovde ustvari odradila odlican posao, tj. dobili su skoro sve sto su zeleli.

Dobili su Samperta sa ugovorom od oko 10 milki, oslobodili se Hila koji je imao preveliki ugovor u odnosu na ono sto im je pruzao na parketu (cak 20 miliona i to u naredne tri godine, btw i sada je treci najplaceniji igrac Klivlenda posle James-a i Love-a) i otpustili su Papajanisa za dzabe, jer im je novac za to dao Klivlend. Malakija poslali u Toronto koji je isto bio vezan ugovorom na tri god, a nista nije znacio i doveli drugog koji isto nece znaciti, ali sl. godine postaje slobodan agent.

I na koji nacin sada to nije dobro poslovanje? Zato sto Klivlend i Juta nisu dobili bas sve na tacni? To da je organizacija Sakramenta jedna od najgorih u ligi je tacno i to sa Divcem i telefonom je posebna prica, ali u ovom slucaju su odigrali namazano i izboksovali sve sto su mogli za sebe. Iskoristili su to sto je Klivlendu "gorelo" pa imali prostor da ih malo ucenjuju, ali to je svakako bazen sa ajkulama pa takva vrsta poslovanja ne cudi.

paxy

pre 6 godina

Vlasnik Sakramenta je egomanijak koji želi za sve da se pita. Lično on je trejdovao Kazansa za Hilda zato što je smatrao da je ovaj drugi buduća zvezda, a videli smo koliko je u pravu. Samo je pitanje zašto je Divac pristao da bude marioneta.

IS

pre 6 godina

Jos nesto, za one koji ne znaju - Papajanis se ne moze nikako predstavljati kao ocajan Divcev potez, jer osim njih nekoliko (simons pre svega, a kasnije su proigrali i ingram, dzejlen branu i marej) draft 2016 godine nije imao perspektivnih igraca. Zbog toga, Sakramento je pokusao da trejduje osmo mesto koje su imali na draftu i nakon dosta pregovora dali su ga Finiksu koji je imao 13to, ali ne glavu za glavu, nego i za 28mo i, zamislite, prava na Bogdana Bogdanovica, pa vi vidite ko je bolje prosao - Finiks sa Marquese Chriss-om ili Sakramento sa Bogdanom i Labisijeom (koga ja licno ne volim, jer nema glavu, ali decko ima prosek od 8 pts za 18 min uz 4.5 reb i pristojne procente)?

Za neupucene:
"Phoenix will send 13, 28, the draft rights to Bogdan Bogdanovic and 2020 second round pick to Sacramento for the #8 pick (Marquiss Chriss)"

Papajanis je uzet kao neko ko moze biti potencijal, ali ni sa kim se ne bi posebno bolje proveli oko tog 13og mesta. Svakako je to bila lutrija, jer niko nije delovao posebno upotrebljivo, samo je neko imao mozda malo vise srece.

Toliko o losem/dobrom menadzementu. Naravno, odmah se nadje njih 100 koji ce komentarisati bez da imaju jednu relevantnu informaciju o bilo cemu.

Aj uzdravlje

vesele devedesete

pre 6 godina

inace i papajanis se predstavljao kao dobar posao kingsa, a kazins nije mogao da veruje koga su draftovali. divcev ovogodisnji draft se predstavlja kao ne znam kalvo dostognuce a istina je potpuno suprotna. divac unistava kingse

Kokani

pre 6 godina

Klivlend je radio okej posao kad se pogleda atmosfera u timu ali mislim da cak imaju manje sanse za titulu nego kad su bili tu wade, rose itd. Jer jednostavno lebron ce u plej off-u ubaciti u najvecu brzinu ali nikog od ovih igraca koji su dosli ne vidim ko moze da donese prevagu u borbi za titulu. S druge strane imali su wade(iako je star) koji ima pobednicki mentalitet i mislim da bi imao veliki doprinos s klupe u play off-u. Kraudera koji je odlican odbrambeni igrac, Rouza koji ima iskustva i mogao je da bljesne.
Mislim da njih trojice nisu bas morali da se rese.

Ovako, sanse za titulu imaju ako Lav bude na nivou iz Minesote ili ako Korver da 30 poena kao protiv OKC.
Jednostavno mislim da imaju igrace koji nisu konstanti da bi se pobedili Warriorsi. Ukoliko dodju do finala najvise mogu otkinuti 2 pobede.


Eto, moje licno misljenje na ovu temu.
Pozdrav svim ljubiteljima najlepseg sporta!

IS

pre 6 godina

O Papajanisu jos malo:
Pokupili na draftu klinca sa 18 godina, jakog i sa poprilicno dobrom motorikom za nekog sa visinom od 216cm i 110 kila. Sa tako malo godina delovao je dominantno u grckom prvenstvu u ono malo minuta koliko je igrao. Nesto slicno kako je i Milicic delovao u njegovim godinama. Nazalost osim fizicke slicnosti sa Milicicem, bilo je poprilicno i psihicke. Decko jednostavno nije dorastao ovakvom profesionalizmu i to je to.

Na kraju greska jeste, ali ne katastrofalna kakvom se predstavlja. To sto je Kazins pisao i drugi govorili... pa setite se kako je docekan izbor pre svega Porzingisa u NY. Kako je docekan izbor Jokica? Nema to veze sa znanjem i mogucim potencijalom vec se radi o cistom rasizmu uz jos dodatak da se radi o istocnoj evropi. Tamo se na vecinu takvih igraca (posebno neafirmisanih klinaca) gleda sa podsmehom. Kao da su jedino ovi iz Bronksa dovoljno doroviti da uzmu loptu u ruke. Koliko je bilo promasaja (i na tom draftu) gde su pokupljeni klinci sa koledza koji nemaju prosek iznad 2 poena pa niko o njima ne prica, vec iskljucivo o jednom visokom belcu iz neke nebitne Grcke koji zamisli nije zadovoljio njihov istancan ukus. Aj da je 20 miliona pa da je promasaj, ali ovi za njega dali smesne pare gledajuci danasnje trziste i pritom nije ni u prvih 10 pikova. Nisu uspeli i to je to. Ni prvi ni poslednji takav pokusaj.

Drmr

pre 6 godina

Ali naslov, u kome je Divac kriv sto je umalo upropastio posao Klivlendu :))) Koliko ja vidim, da su se prilicno ocistili, a vecina igraca ce tek proraditi sledece sezone pa cemo onda da pricamo. Pocev od Bogija koji tek sad ulazi u svoj ritam, jednostavno treba malo vremena.

Deki

pre 6 godina

Gledao sam Papajanisa uzivo letos, u jednoj prijateljskoj utakmici rep. Grcke, i decko je nevidjeni potencijal: visok oko 216cm, skocan, solidna tehnika, a pritom je jos uvek vrlo mlad, mislim da ima 21, 22 god. Pre nekoliko godina nije bilo toliko ludo uzeti ga kao 13. pika, posebno jer su Kingsi dobili i Skala i Bogdana u toj razmeni pikova sa Finiksom, a takodje vec je tada moglo da se pretpostavi da bi Kazins mogao da bude trejdovan, tako da je imalo smisla uzeti jednog mladog centra sa potencijalom. Sad sto Papajanis nije uspeo da se nametne je druga stvar, ali nisam siguran ni da je dobijao mnogo sansi. Kad su vec odlucili da stave akcenat na mladost meni nije jasno zasto su zadrzali Kufasa, koji ima 27-28 god, a otpustili znatno mladjeg Papajanisa. Mislim da Divac, kao i uprava Kingsa, zasluzuju neke kritike (recimo, zasto su potpisali Hila letos i sada ga se tako lako odrekli?), ali ne i u ovom slucaju.

pravnik

pre 6 godina

Sakramento sa ovakvim vođenjem kluba će biti ništa drugo nego kanta ekipa koja služi za lake pobede, nabijanje statistike kvazi talenata bez mozga i za nerealne plate. Bogdanović mora da pobegne odatle inače će poludeti. Dečko ima ono glad za pobedama i ne juri statistiku kao foks, hild i slični slepci. Pogotovo mi muka padne kad onaj mejson koji ni 190cm nije visok se zaleti u pun reket koji čuvaju grmalji preko 210cm... Sakramento je samo odskoča daska za bogija koji bi se super snašao u ekipama gde se traži taj pobednički mentalitet

HARIS

pre 6 godina

Ja kao fan Lejkersa nisam bio zadovoljan ovim trejdom, jer su nam otisla 2 dobra igraca. Joz uz to Klarkson je bio u bas dobroj formi, Nens onako solidan, vise dobar, nego los. Ali su Pelinka i Medzik to objasnili da je oslobodjen s.kep za iducu sezonu i da mogu dovesti 2 super-stara na ljeto, pa da vidimo da li ce od toga nesto biti :)

Nenad

pre 6 godina

Divac je bio OK igrač ali kao biznismen nema sposobnost vođenja direktnih pregovora, zato igra iz drugog plana tj. kaže pomoćnicima šta je cilj a oni pokušavaju da druge ubede u to.

Nutty Pro

pre 6 godina

Jos uvek se secam tog drafta kad su uzeli Papajanisa a Cousins twitovao Boze daj mi snage, i eto posle kratkog vremena bio je potpuno upravu. Uprava Kingsa jako lose bira igrace i jos gore pravi trejde, vreme ce pokazati za prosli draft... Inace Divac se ne javlja na telefon vec sve prepusta pomocniku jer se covek ne razume u posao sto treba da radi i ne zeli da ispadne glup pred drugim GM-ovima pa samo preusmerava na pomocnika.

axo

pre 6 godina

Kakve je sve igrače birao Sakramento na draftu to je stvarno za Dosije Iks. Godinama su u kanalu i uvek su imali top10 pika, ali izbori igrači su katastrofalni. Recimo (čini mi se 2015 ili 2016), imaju Kazinsa, jednog od najboljih centara lige, a onda na dva uzastopna drafta biraju Koli-Stajna i Papajanisa i pritom dovode Kufosa?! Onda neki raniji izbori, počev od 2011, te godine su izabrali Bijomba kao 7. pika i trejdovali za Frideta i Salmonsa, doduše izabrali su i Ajzeju Tomasa kao 60. pika, ali znamo šta je bilo posle. Takođe su na tom draftu propustili Kembu, Kleja, braću Moris, Lenarda i Batlera. 2012 kao petog pika biraju Tomasa Robinsona?!, pre Lilarda, pa ajde i Barnsa i Drejmonda Grina, dalje 2013 uzimaju Ben Meklemora sa sedmog mesta, umesto KCP-a, Mekaluma, Antetokumpa, Šrudera. 2014god je izbor Nik Stauskas (8. pik), naredne godine biraju Koli Stajna (6. pik), 2016. Papajanisa i konačno na prošlogodišnjem draftu uzimaju Foksa kao 5. pika. Svakako možete detaljnije da ispratite ranije poslove i pikove koje su dobili/izgubili.

Zaključak, prosto je neverovatno koliko je napravljeno prvo pogrešnih izbora na draftu, a potom i kroz trejdove. Da ne igraju NBA ligu, pomislio bih da su neki lokalni klub koji se ne brine preterano o budućnosti, već igra eto da popuni broj u ligi.

Nista

pre 6 godina

Ovde lose nisu uradili ovi iz Sakramenta .Sad imaju nekolicinj mladjih igraca da kazemo dobru bazu ,ali nema ko da ih vodi .Hil nije opravdao ogroman ugovor ,Karter je veteran ,on lako moze ds ode na krsju regularnog ddla lige.Oslobadjaju prostor u budzetu za neki jaci ugovor .Samo parama mogu ds privuku nekog iole kvalizstnog igraca ,jer im je sastav slab a kao klub nisu atraktivni i vec jako dugo nikakav usprh nemaju i tavore .

cudno

pre 6 godina

Cudno je da jedan superstar + brdo role igraca igraju bolje od jednog superstara, jednog ol stara i par bivsih ol starova

Kako to da je LeBron + Hud + Clarkson + Nance + JR bolje od Lebron + IT + Wade + Rose

Милош

pre 6 godina

@paxy, 15. februar 2018 13:11
zbog para prijatelju moj zbog para. Trejduj ovog trejduj onoga plata legne uzme se milion dva i to je to.

MrF

pre 6 godina

Za sve sto kritikuju izbor Papajanisa, pogledajte spisak igraca sa 2016 drafta koji su izabrani od 14 do 60 mesta i, osim Brogdona, nadjite jednog solidnog NBA igraca. Nema ga! Tako da taj pik uopste nije bio toliko los, s obrzirom na potencijal na papiru - Evropljanin, 7 footer, solidna tehinka. Sad sto je mali upropastio sansu zbog lenjosti to je druga stvar.

moke

pre 6 godina

(Kokani, 15. februar 2018 13:19)

I ja isto mislim. Ovo bolje izgleda u regularnoj sezoni. Mladi momci zeljni dokazivanja, jos nalozeni sto igraju sa svojim idolom iz mladosti. (Hud, Klarkson i Nense su izjavili da im je Lebron omiljeni igrac dok su bili klinci)

U plej ofu, kad skauti odrade svoj posao, kad spreme taktiku ovi momci se nece videti. U bitnim trenucima kad se lomi za titulu prevagu donosi iskustvo a ne mladost.

CJ

pre 6 godina

Na osnovu čega smatrate da su Kavsi odradili "najbolji posao u istoriji" ovim trejdovima?
Pobedili 3 utakmice, možes misliti.
Mislim, Leri Nens i Klarkson se vode kao neka pojačanja, za 5 godina u Lejkersima nemaju ukupno 100 pobeda, pored PO nisu ni prošli. Hil veteran koji već 3 godine otaljava posao u NBA dok zarađuje fin novac. Jedino bih Huda nazvao pravim pojačanjem, svakako bolje on nego Krauder.
Na kraju sezone možemo pričati o ovom trejdu, ne 7 dana posle da ga nazivamo najboljim u istoriji.

Dorcolac

pre 6 godina

Zasto nasi sportisti uporno pokusavaju da budu treneri ministri ..menadzeri ..nakon karijere ..pa covece ti si sportista i neka se na tome zavrsi. Niko od vas nema kefalo ni za biznins ni za politiku ..jer izabrali ste loptu umesto skole. A za sve radosti i pobede sam vam do neba zahvalan koje su nam pruzili..ali dajte ne brukajte se vise. Niste nikakvi ni treneri ni politicari ni menadzeri...prosto nemate mozak za to.

IS

pre 6 godina

@VMp

Znam, nisi dobro procitao - prava nad 13. (papajanis), 28. (skal labisije), prava nad Bogdanom (koji je bio 27. dve god ranije) i pik druge runde 2020.

Sve to za vise nego prosecnog Markiz Krisa.

Ne bih bas rekao da se radi o losem trejdu.

Sto se tice izbora na draftu poslednjih 10ak godina jesi bili uglavnom veoma losi, ali i nisu jedini. Kada se malo preleti po pikovima moze se videti da su mnoooogi birali sumanuto, a da nije mali broj onih koji su birani nakon 30og mesta, a da su imali vidjenije role u NBA u odnosu na one oko 10og (Drejmond Grin 35, Kris Midlton 39, Dzimi Batler 30, Bojan Bogdanovic 31, Jokic 41, Brogdom 36 i da ne nabrajam dalje)

Leti vreme

pre 6 godina

Vlade radi odlican posao. Rasteretio se jakih ugovora,na proslom draftu je fino birao,dali su igracima svu slobodu,uzece I na ovom draftu I sledi potpisivanje all star igraca I napad na finale/polufinale zapada. Proces prolazi jeftino I otvara se proces za potpisivanje zvezde koja ce zategnuti ekipu

Aleksej

pre 6 godina

Sakramento je najgora fransiza u Nba ligi,mada ima par konkurenata,pogledajte samo kakvog igraca su dali Klivlendu za Samperta i pika komedija,Divac ne zna svoj posao.

MarcoPolo

pre 6 godina

divac nema blage veze sa trenutnim poslom koje (ne)obavlja. samo je pitanje kada će ga ovi oterati iz kluba. na šta to liči da čovek uopšte ne bude dostupan za bilo kakve pregovore? stvarno jako neozbiljno i velika sramota.

SS

pre 6 godina

Ne znam kakav je Divac menadzer ali ovaj tim Sakramenta ima veliki potencijal za sledece sezone.Sada malo i namerno "tankuju"da bi dobili sto bolji pik na draftu ali imaju odlicne mlade igrace sa Foksom,Bogdanovicem i Wilie Steinom samo da ih ne trejduju za grasak i imaju dobru buducnost zajedno sa nadam se dobrim pikom.

Sto se tice Klivenda ne znam kako im cela NBA uvek da tako dobro igrace za njihove "otpatke" napravili su odlican posao i prosetace se istokom do finala bez pravog izazova

bmiles

pre 6 godina

Najsmesniji su mi oni komentari koji kazu da je Divac "slab menadjer"!
Da,oni su kompetetni da daju sud o coveku koji je u "kuci slavnih", igrao tolike godine u NBA,a zbog jedne trojke izgubio sansu da se domogne "prstena" sa sjajnom postavom Kingsa!Gde su se to oni naucili o poslovanju pa daju sud!?Gde?U Srbiji srfujuci po internetu!Nek pogledaju film "Draft" pa ce videti kako to radi menadjer i koliko "prevara" i znanja treba.Ono o "telefonu" je vrh!Zna se ko odlucuje prvo vlasnik a zatim GM koji po neki put ipak mora uciniti pravi i odlucujuci potez!Obzirom da se radi o planovima na duge staze "trejd" je samo predigra da se "oslobodi S-kap",a time poniste "promasaji" iz proslosti!Kazins je bio pun pogodak,jer je stvarao negativnu atmosferu u svlacionici,a buduci se ozbiljno povredio ispada da je Divac bio u pravu!Pametnnom dosta.Uostalom zadnja recenica komentara @Is sve objasnjava, za mene veoma strucan komentar - bravo!Ucite trolovi od njega,i prestanite sa ocenjivanjem neceg o cemu zaista nemate pojma!Kingsi prave tim za buducnost,uz Denvera su najmladji tim u NBA.Oslobode li se Rendolfa i Kartera koji su tu da savetuju mlade i pomognu(odajem im veliko priznanje, karijerom su to dokazali jer se radi o veoma iskusnim i prekaljenim igracima),a na draftu pazare dobro uz dovodjenjem iskusnih igraca na poziciji 1 i 2,mogu se nadati svetlijoj buducnosti.

akros

pre 6 godina

U celoj priči je najbolje prošao George Hill, koji je dobio masan ugovor od Kingsa, a na kraju je završio u Klivlendu i verovatno ga čeka NBA finale/ čovek koji je preko leta birao lovu, a ne rezultat, i na kraju dobio i jare i pare.

MarcoPolo

pre 6 godina

Miki,trebao da promeniš nik u neki opisni...neki koji opisuje tvoju ličnost,da ljudi odmah po tome zaključe da je tvoj komentar ograničenih psihofizičkih dostignuća, čisto da se ne bi bez potrebe trošilo dragoceno vreme na čitanje tvojih nebuloznih komentara.

kole

pre 6 godina

Kakav dobar potez? Doveli su pomocne igrace a dali igrace all star kalibra. Moze Lebron da bude i Jordan licno, bez jake druge opcije nema titule danas.

Cak i u Hjustonu kao drugu opciju imate Pola koji je 10 godina unazad ili najbolji plej lige ili bar u top3.

U Voriorsima imate trecu opciju koji je zabio 60 poena za tri cetvrtine, 37 poena u jednoj. Cetvrta opcija je samo DPOY koji je u jednoj sezoni imao 11 tripl dablova (2016), koji je prosle godine bio 3 poena od kvadrapl dabla.

vesele devedesete

pre 6 godina

inace i papajanis se predstavljao kao dobar posao kingsa, a kazins nije mogao da veruje koga su draftovali. divcev ovogodisnji draft se predstavlja kao ne znam kalvo dostognuce a istina je potpuno suprotna. divac unistava kingse

Aleksej

pre 6 godina

Sakramento je najgora fransiza u Nba ligi,mada ima par konkurenata,pogledajte samo kakvog igraca su dali Klivlendu za Samperta i pika komedija,Divac ne zna svoj posao.

Kokani

pre 6 godina

Klivlend je radio okej posao kad se pogleda atmosfera u timu ali mislim da cak imaju manje sanse za titulu nego kad su bili tu wade, rose itd. Jer jednostavno lebron ce u plej off-u ubaciti u najvecu brzinu ali nikog od ovih igraca koji su dosli ne vidim ko moze da donese prevagu u borbi za titulu. S druge strane imali su wade(iako je star) koji ima pobednicki mentalitet i mislim da bi imao veliki doprinos s klupe u play off-u. Kraudera koji je odlican odbrambeni igrac, Rouza koji ima iskustva i mogao je da bljesne.
Mislim da njih trojice nisu bas morali da se rese.

Ovako, sanse za titulu imaju ako Lav bude na nivou iz Minesote ili ako Korver da 30 poena kao protiv OKC.
Jednostavno mislim da imaju igrace koji nisu konstanti da bi se pobedili Warriorsi. Ukoliko dodju do finala najvise mogu otkinuti 2 pobede.


Eto, moje licno misljenje na ovu temu.
Pozdrav svim ljubiteljima najlepseg sporta!

Nutty Pro

pre 6 godina

Jos uvek se secam tog drafta kad su uzeli Papajanisa a Cousins twitovao Boze daj mi snage, i eto posle kratkog vremena bio je potpuno upravu. Uprava Kingsa jako lose bira igrace i jos gore pravi trejde, vreme ce pokazati za prosli draft... Inace Divac se ne javlja na telefon vec sve prepusta pomocniku jer se covek ne razume u posao sto treba da radi i ne zeli da ispadne glup pred drugim GM-ovima pa samo preusmerava na pomocnika.

pravnik

pre 6 godina

Sakramento sa ovakvim vođenjem kluba će biti ništa drugo nego kanta ekipa koja služi za lake pobede, nabijanje statistike kvazi talenata bez mozga i za nerealne plate. Bogdanović mora da pobegne odatle inače će poludeti. Dečko ima ono glad za pobedama i ne juri statistiku kao foks, hild i slični slepci. Pogotovo mi muka padne kad onaj mejson koji ni 190cm nije visok se zaleti u pun reket koji čuvaju grmalji preko 210cm... Sakramento je samo odskoča daska za bogija koji bi se super snašao u ekipama gde se traži taj pobednički mentalitet

MarcoPolo

pre 6 godina

divac nema blage veze sa trenutnim poslom koje (ne)obavlja. samo je pitanje kada će ga ovi oterati iz kluba. na šta to liči da čovek uopšte ne bude dostupan za bilo kakve pregovore? stvarno jako neozbiljno i velika sramota.

paxy

pre 6 godina

Vlasnik Sakramenta je egomanijak koji želi za sve da se pita. Lično on je trejdovao Kazansa za Hilda zato što je smatrao da je ovaj drugi buduća zvezda, a videli smo koliko je u pravu. Samo je pitanje zašto je Divac pristao da bude marioneta.

Nenad

pre 6 godina

Divac je bio OK igrač ali kao biznismen nema sposobnost vođenja direktnih pregovora, zato igra iz drugog plana tj. kaže pomoćnicima šta je cilj a oni pokušavaju da druge ubede u to.

Dorcolac

pre 6 godina

Zasto nasi sportisti uporno pokusavaju da budu treneri ministri ..menadzeri ..nakon karijere ..pa covece ti si sportista i neka se na tome zavrsi. Niko od vas nema kefalo ni za biznins ni za politiku ..jer izabrali ste loptu umesto skole. A za sve radosti i pobede sam vam do neba zahvalan koje su nam pruzili..ali dajte ne brukajte se vise. Niste nikakvi ni treneri ni politicari ni menadzeri...prosto nemate mozak za to.

cudno

pre 6 godina

Cudno je da jedan superstar + brdo role igraca igraju bolje od jednog superstara, jednog ol stara i par bivsih ol starova

Kako to da je LeBron + Hud + Clarkson + Nance + JR bolje od Lebron + IT + Wade + Rose

IS

pre 6 godina

Jos nesto, za one koji ne znaju - Papajanis se ne moze nikako predstavljati kao ocajan Divcev potez, jer osim njih nekoliko (simons pre svega, a kasnije su proigrali i ingram, dzejlen branu i marej) draft 2016 godine nije imao perspektivnih igraca. Zbog toga, Sakramento je pokusao da trejduje osmo mesto koje su imali na draftu i nakon dosta pregovora dali su ga Finiksu koji je imao 13to, ali ne glavu za glavu, nego i za 28mo i, zamislite, prava na Bogdana Bogdanovica, pa vi vidite ko je bolje prosao - Finiks sa Marquese Chriss-om ili Sakramento sa Bogdanom i Labisijeom (koga ja licno ne volim, jer nema glavu, ali decko ima prosek od 8 pts za 18 min uz 4.5 reb i pristojne procente)?

Za neupucene:
"Phoenix will send 13, 28, the draft rights to Bogdan Bogdanovic and 2020 second round pick to Sacramento for the #8 pick (Marquiss Chriss)"

Papajanis je uzet kao neko ko moze biti potencijal, ali ni sa kim se ne bi posebno bolje proveli oko tog 13og mesta. Svakako je to bila lutrija, jer niko nije delovao posebno upotrebljivo, samo je neko imao mozda malo vise srece.

Toliko o losem/dobrom menadzementu. Naravno, odmah se nadje njih 100 koji ce komentarisati bez da imaju jednu relevantnu informaciju o bilo cemu.

Aj uzdravlje

Leti vreme

pre 6 godina

Vlade radi odlican posao. Rasteretio se jakih ugovora,na proslom draftu je fino birao,dali su igracima svu slobodu,uzece I na ovom draftu I sledi potpisivanje all star igraca I napad na finale/polufinale zapada. Proces prolazi jeftino I otvara se proces za potpisivanje zvezde koja ce zategnuti ekipu

kole

pre 6 godina

Kakav dobar potez? Doveli su pomocne igrace a dali igrace all star kalibra. Moze Lebron da bude i Jordan licno, bez jake druge opcije nema titule danas.

Cak i u Hjustonu kao drugu opciju imate Pola koji je 10 godina unazad ili najbolji plej lige ili bar u top3.

U Voriorsima imate trecu opciju koji je zabio 60 poena za tri cetvrtine, 37 poena u jednoj. Cetvrta opcija je samo DPOY koji je u jednoj sezoni imao 11 tripl dablova (2016), koji je prosle godine bio 3 poena od kvadrapl dabla.

bmiles

pre 6 godina

Najsmesniji su mi oni komentari koji kazu da je Divac "slab menadjer"!
Da,oni su kompetetni da daju sud o coveku koji je u "kuci slavnih", igrao tolike godine u NBA,a zbog jedne trojke izgubio sansu da se domogne "prstena" sa sjajnom postavom Kingsa!Gde su se to oni naucili o poslovanju pa daju sud!?Gde?U Srbiji srfujuci po internetu!Nek pogledaju film "Draft" pa ce videti kako to radi menadjer i koliko "prevara" i znanja treba.Ono o "telefonu" je vrh!Zna se ko odlucuje prvo vlasnik a zatim GM koji po neki put ipak mora uciniti pravi i odlucujuci potez!Obzirom da se radi o planovima na duge staze "trejd" je samo predigra da se "oslobodi S-kap",a time poniste "promasaji" iz proslosti!Kazins je bio pun pogodak,jer je stvarao negativnu atmosferu u svlacionici,a buduci se ozbiljno povredio ispada da je Divac bio u pravu!Pametnnom dosta.Uostalom zadnja recenica komentara @Is sve objasnjava, za mene veoma strucan komentar - bravo!Ucite trolovi od njega,i prestanite sa ocenjivanjem neceg o cemu zaista nemate pojma!Kingsi prave tim za buducnost,uz Denvera su najmladji tim u NBA.Oslobode li se Rendolfa i Kartera koji su tu da savetuju mlade i pomognu(odajem im veliko priznanje, karijerom su to dokazali jer se radi o veoma iskusnim i prekaljenim igracima),a na draftu pazare dobro uz dovodjenjem iskusnih igraca na poziciji 1 i 2,mogu se nadati svetlijoj buducnosti.

moke

pre 6 godina

(Kokani, 15. februar 2018 13:19)

I ja isto mislim. Ovo bolje izgleda u regularnoj sezoni. Mladi momci zeljni dokazivanja, jos nalozeni sto igraju sa svojim idolom iz mladosti. (Hud, Klarkson i Nense su izjavili da im je Lebron omiljeni igrac dok su bili klinci)

U plej ofu, kad skauti odrade svoj posao, kad spreme taktiku ovi momci se nece videti. U bitnim trenucima kad se lomi za titulu prevagu donosi iskustvo a ne mladost.

CJ

pre 6 godina

Na osnovu čega smatrate da su Kavsi odradili "najbolji posao u istoriji" ovim trejdovima?
Pobedili 3 utakmice, možes misliti.
Mislim, Leri Nens i Klarkson se vode kao neka pojačanja, za 5 godina u Lejkersima nemaju ukupno 100 pobeda, pored PO nisu ni prošli. Hil veteran koji već 3 godine otaljava posao u NBA dok zarađuje fin novac. Jedino bih Huda nazvao pravim pojačanjem, svakako bolje on nego Krauder.
Na kraju sezone možemo pričati o ovom trejdu, ne 7 dana posle da ga nazivamo najboljim u istoriji.

IS

pre 6 godina

Koliko sam skapirao iz napisanog uprava Sakramenta je ovde ustvari odradila odlican posao, tj. dobili su skoro sve sto su zeleli.

Dobili su Samperta sa ugovorom od oko 10 milki, oslobodili se Hila koji je imao preveliki ugovor u odnosu na ono sto im je pruzao na parketu (cak 20 miliona i to u naredne tri godine, btw i sada je treci najplaceniji igrac Klivlenda posle James-a i Love-a) i otpustili su Papajanisa za dzabe, jer im je novac za to dao Klivlend. Malakija poslali u Toronto koji je isto bio vezan ugovorom na tri god, a nista nije znacio i doveli drugog koji isto nece znaciti, ali sl. godine postaje slobodan agent.

I na koji nacin sada to nije dobro poslovanje? Zato sto Klivlend i Juta nisu dobili bas sve na tacni? To da je organizacija Sakramenta jedna od najgorih u ligi je tacno i to sa Divcem i telefonom je posebna prica, ali u ovom slucaju su odigrali namazano i izboksovali sve sto su mogli za sebe. Iskoristili su to sto je Klivlendu "gorelo" pa imali prostor da ih malo ucenjuju, ali to je svakako bazen sa ajkulama pa takva vrsta poslovanja ne cudi.

HARIS

pre 6 godina

Ja kao fan Lejkersa nisam bio zadovoljan ovim trejdom, jer su nam otisla 2 dobra igraca. Joz uz to Klarkson je bio u bas dobroj formi, Nens onako solidan, vise dobar, nego los. Ali su Pelinka i Medzik to objasnili da je oslobodjen s.kep za iducu sezonu i da mogu dovesti 2 super-stara na ljeto, pa da vidimo da li ce od toga nesto biti :)

SS

pre 6 godina

Ne znam kakav je Divac menadzer ali ovaj tim Sakramenta ima veliki potencijal za sledece sezone.Sada malo i namerno "tankuju"da bi dobili sto bolji pik na draftu ali imaju odlicne mlade igrace sa Foksom,Bogdanovicem i Wilie Steinom samo da ih ne trejduju za grasak i imaju dobru buducnost zajedno sa nadam se dobrim pikom.

Sto se tice Klivenda ne znam kako im cela NBA uvek da tako dobro igrace za njihove "otpatke" napravili su odlican posao i prosetace se istokom do finala bez pravog izazova

Nista

pre 6 godina

Ovde lose nisu uradili ovi iz Sakramenta .Sad imaju nekolicinj mladjih igraca da kazemo dobru bazu ,ali nema ko da ih vodi .Hil nije opravdao ogroman ugovor ,Karter je veteran ,on lako moze ds ode na krsju regularnog ddla lige.Oslobadjaju prostor u budzetu za neki jaci ugovor .Samo parama mogu ds privuku nekog iole kvalizstnog igraca ,jer im je sastav slab a kao klub nisu atraktivni i vec jako dugo nikakav usprh nemaju i tavore .

axo

pre 6 godina

Kakve je sve igrače birao Sakramento na draftu to je stvarno za Dosije Iks. Godinama su u kanalu i uvek su imali top10 pika, ali izbori igrači su katastrofalni. Recimo (čini mi se 2015 ili 2016), imaju Kazinsa, jednog od najboljih centara lige, a onda na dva uzastopna drafta biraju Koli-Stajna i Papajanisa i pritom dovode Kufosa?! Onda neki raniji izbori, počev od 2011, te godine su izabrali Bijomba kao 7. pika i trejdovali za Frideta i Salmonsa, doduše izabrali su i Ajzeju Tomasa kao 60. pika, ali znamo šta je bilo posle. Takođe su na tom draftu propustili Kembu, Kleja, braću Moris, Lenarda i Batlera. 2012 kao petog pika biraju Tomasa Robinsona?!, pre Lilarda, pa ajde i Barnsa i Drejmonda Grina, dalje 2013 uzimaju Ben Meklemora sa sedmog mesta, umesto KCP-a, Mekaluma, Antetokumpa, Šrudera. 2014god je izbor Nik Stauskas (8. pik), naredne godine biraju Koli Stajna (6. pik), 2016. Papajanisa i konačno na prošlogodišnjem draftu uzimaju Foksa kao 5. pika. Svakako možete detaljnije da ispratite ranije poslove i pikove koje su dobili/izgubili.

Zaključak, prosto je neverovatno koliko je napravljeno prvo pogrešnih izbora na draftu, a potom i kroz trejdove. Da ne igraju NBA ligu, pomislio bih da su neki lokalni klub koji se ne brine preterano o budućnosti, već igra eto da popuni broj u ligi.

Drmr

pre 6 godina

Ali naslov, u kome je Divac kriv sto je umalo upropastio posao Klivlendu :))) Koliko ja vidim, da su se prilicno ocistili, a vecina igraca ce tek proraditi sledece sezone pa cemo onda da pricamo. Pocev od Bogija koji tek sad ulazi u svoj ritam, jednostavno treba malo vremena.

MrF

pre 6 godina

Za sve sto kritikuju izbor Papajanisa, pogledajte spisak igraca sa 2016 drafta koji su izabrani od 14 do 60 mesta i, osim Brogdona, nadjite jednog solidnog NBA igraca. Nema ga! Tako da taj pik uopste nije bio toliko los, s obrzirom na potencijal na papiru - Evropljanin, 7 footer, solidna tehinka. Sad sto je mali upropastio sansu zbog lenjosti to je druga stvar.

Deki

pre 6 godina

Gledao sam Papajanisa uzivo letos, u jednoj prijateljskoj utakmici rep. Grcke, i decko je nevidjeni potencijal: visok oko 216cm, skocan, solidna tehnika, a pritom je jos uvek vrlo mlad, mislim da ima 21, 22 god. Pre nekoliko godina nije bilo toliko ludo uzeti ga kao 13. pika, posebno jer su Kingsi dobili i Skala i Bogdana u toj razmeni pikova sa Finiksom, a takodje vec je tada moglo da se pretpostavi da bi Kazins mogao da bude trejdovan, tako da je imalo smisla uzeti jednog mladog centra sa potencijalom. Sad sto Papajanis nije uspeo da se nametne je druga stvar, ali nisam siguran ni da je dobijao mnogo sansi. Kad su vec odlucili da stave akcenat na mladost meni nije jasno zasto su zadrzali Kufasa, koji ima 27-28 god, a otpustili znatno mladjeg Papajanisa. Mislim da Divac, kao i uprava Kingsa, zasluzuju neke kritike (recimo, zasto su potpisali Hila letos i sada ga se tako lako odrekli?), ali ne i u ovom slucaju.

MarcoPolo

pre 6 godina

Miki,trebao da promeniš nik u neki opisni...neki koji opisuje tvoju ličnost,da ljudi odmah po tome zaključe da je tvoj komentar ograničenih psihofizičkih dostignuća, čisto da se ne bi bez potrebe trošilo dragoceno vreme na čitanje tvojih nebuloznih komentara.

IS

pre 6 godina

O Papajanisu jos malo:
Pokupili na draftu klinca sa 18 godina, jakog i sa poprilicno dobrom motorikom za nekog sa visinom od 216cm i 110 kila. Sa tako malo godina delovao je dominantno u grckom prvenstvu u ono malo minuta koliko je igrao. Nesto slicno kako je i Milicic delovao u njegovim godinama. Nazalost osim fizicke slicnosti sa Milicicem, bilo je poprilicno i psihicke. Decko jednostavno nije dorastao ovakvom profesionalizmu i to je to.

Na kraju greska jeste, ali ne katastrofalna kakvom se predstavlja. To sto je Kazins pisao i drugi govorili... pa setite se kako je docekan izbor pre svega Porzingisa u NY. Kako je docekan izbor Jokica? Nema to veze sa znanjem i mogucim potencijalom vec se radi o cistom rasizmu uz jos dodatak da se radi o istocnoj evropi. Tamo se na vecinu takvih igraca (posebno neafirmisanih klinaca) gleda sa podsmehom. Kao da su jedino ovi iz Bronksa dovoljno doroviti da uzmu loptu u ruke. Koliko je bilo promasaja (i na tom draftu) gde su pokupljeni klinci sa koledza koji nemaju prosek iznad 2 poena pa niko o njima ne prica, vec iskljucivo o jednom visokom belcu iz neke nebitne Grcke koji zamisli nije zadovoljio njihov istancan ukus. Aj da je 20 miliona pa da je promasaj, ali ovi za njega dali smesne pare gledajuci danasnje trziste i pritom nije ni u prvih 10 pikova. Nisu uspeli i to je to. Ni prvi ni poslednji takav pokusaj.

Милош

pre 6 godina

@paxy, 15. februar 2018 13:11
zbog para prijatelju moj zbog para. Trejduj ovog trejduj onoga plata legne uzme se milion dva i to je to.

IS

pre 6 godina

@VMp

Znam, nisi dobro procitao - prava nad 13. (papajanis), 28. (skal labisije), prava nad Bogdanom (koji je bio 27. dve god ranije) i pik druge runde 2020.

Sve to za vise nego prosecnog Markiz Krisa.

Ne bih bas rekao da se radi o losem trejdu.

Sto se tice izbora na draftu poslednjih 10ak godina jesi bili uglavnom veoma losi, ali i nisu jedini. Kada se malo preleti po pikovima moze se videti da su mnoooogi birali sumanuto, a da nije mali broj onih koji su birani nakon 30og mesta, a da su imali vidjenije role u NBA u odnosu na one oko 10og (Drejmond Grin 35, Kris Midlton 39, Dzimi Batler 30, Bojan Bogdanovic 31, Jokic 41, Brogdom 36 i da ne nabrajam dalje)

akros

pre 6 godina

U celoj priči je najbolje prošao George Hill, koji je dobio masan ugovor od Kingsa, a na kraju je završio u Klivlendu i verovatno ga čeka NBA finale/ čovek koji je preko leta birao lovu, a ne rezultat, i na kraju dobio i jare i pare.