Četvrtak, 08.02.2018.

10:57

"Asiks" o saradnji s Novakom: Dao nam je šansu…

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pred početak nove sezone postao je zaštitno lice japanske kompanije "Asiks".

Izvor: B92

"Asiks" o saradnji s Novakom: Dao nam je šansu… IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

Labud

pre 6 godina

Ha ha , e kako Nolobotovci znaju da veličaju ovog princa i glumca iz Monaka, pa to je stvarno neverovatno. Ovde se uopšte ne radi o kvalitetu Asiksa jer je opšte poznato da su Nike pa i Adidas lideri u proizvodnji sportske opreme. Da je to tako govori i činjenica da je pogotovu Nike sponzor isključivo vrhunskim sportistima do kojih im je stalo, da ih ne nabrajam sad, ko ne zna neka googla. Ovi Nolobotovi imaju već ustaljenu šemu kako da opravdaju svaki poraz, nevaspitanje na terenu, sarkazam i ostale glupoisti ovog prebacivača loptice sa Banjice. Najveća nebuloza koja je mogla da se pročita je, na primer, kako je Đoković odbio Nikea .....AAAAAHAHAHAHAHAHA !! To kad kažete i nekom detetu od 10 godina i on bi se slatko nasmejao. Japanci su shvatili na vreme da sa njim samo gube vreme i nisu hteli da trpe gubitke, pa su raskinuli ugovor. Pa pogledajte koga sve sponzoriše taj Asiks ....Chungu Lungu ...ahaha!! Ljudi su lepo izjavili da im je Nolo dao šansu, jer ne mogu ni jednog malo boljeg sportistu da sponzorišu pa se zadovoljili i Djokovićem. Shvataju oni sada da su preveslani, ali šta je tu je, svaka se škola plaća.

VAX

pre 6 godina

@Marko,

Dragi Marko, lepo si ti sve to objasnio, ne samo da se razumeš u svetski marketing nego si i odličan psiholog. Možda još da razmotriš sledeće činjenice pa da se razilazimo što se ove teme tiče:

1. Ja nisam hejter, iznosim samo činjenice koje su tebi iz nekog razloga nerazumljive;
2. Novak je najbolji srpski sportista svih vremena i na tome mu skidam kapu. Naravno da sam svaki put navijao za njega;
3. To što pominješ da je Novak 16-ti najbolje plaćeni sportista je podatak za 2017 godinu, dakle dok je imao ugovor sa Adidas-om. Videćemo kako će biti u 2018 sa Asics-om;
4. Iz nekog razloga mi Srbi želimo da budemo veći nego što jesmo pa smo tako nerealni i kad je Novak u pitanju. Pretpostavljam da kao većina navijača svoj mali život posmatraš kroz uspehe svog idola i na taj način ti se čini da si i ti uspešniji. To je prirodno ali ipak nije loše da zadržiš dozu realnosti;
5. Što se tiče mog ega, tu si verovatno u pravu, ima ga više nego što bi trebalo. Ali veruj mi, ako bi sagledao realne parametre (najviši nivo obrazovanja, visoki moralni kvaliteti, odgovoran odnos prema društvu i sl...) moj ego možda može da se razume. Za tvoj, nisam baš siguran...

CENTURION

pre 6 godina

Uros Djurdjevic #32, e moj "prejaki". To je latinske reci, spiritus. Sto pored znacenja dusa, moze da znaci i inspirijum. Sutra u skolici, vidi da vise drzis knjigu, nego mobilni telefon.

Lik

pre 6 godina

Siroti Japanci, bacili pare. Žao mi ih je.
(Domaćin, 8. februar 2018 17:45)

A ti znaš bolje od magova jedne od najjačih Japanskih kompanija?
Hajde prosvetli nas (i njih) kako zapravo stvari stoje i kakve ti reference imaš pa možeš da staneš iza jedne tajve nebuloze?!

marko

pre 6 godina

@ VAX,

Лепо је видети да се трудиш, а лепо је и видети да ти не треба пуно па да мало промениш тон. Једино ти остаје да још мало будеш доследнији и упорнији и да пронађеш чињеницу да је Новак и даље на 16 месту најплаћенијих спортиста на свету са оних својих око 40 мелеона. Добро разумем, мали ударац на его те је натерао да изгуглаш и први пут се упознаш са овим терминима ревенјуа и сл, и то је корак напред. Сад ти само још остаје да се држиш теме и да нађеш ово за Новака и да нам свима овде докажеш које то будале њему дају 40 милиона, зашто је само на 16 месту на свету. А да те подсетим да је тема Новак и његов безначај по теби, а не Најк и Адидас. И још једна ствар то што неко носи Адидас као рекламу не значи да је најбоље плаћен. Можда ти болујеш од тога, али паметни гледају како да макну лову са стола.

minja

pre 6 godina

@Bobane, opismeni se, pise se ne daj a ne kao sto ti pises "nedaj". Cinjenice sam navela, Nolo 1GS do 2011. ,Rafa 9GS. Rafa sada ima 16GS, Federer 20GS a Nolo se penzionisao I postao sesti teniser na GOAT listi iza Federera, Nadala, Samprasa, Lejvera, Borga. I za 50 godina pricace se o ovoj petorici, o Nolou niko osim u Srbiji nece ga se ni secati.

Uros Djurdjevic #32

pre 6 godina

miloje Anima значи душа.Дух је spiritus.
(артиљерац, 08. februar 2018 14:16)

Duh nije spiritus vec spirit ( duh u smislu sportski ili timski duh,) ili ghost ( kao duh Kasper) ee moj artiljerac, ne ide ti bas engleski jezik.

slabo je to , minja

pre 6 godina

@minja , po ATP listi svih vremena je treci , voleo bih da mi posaljes link liste po kojoj je on 6. ili je to tvojs lista ,sto dokazuje da ti tenis ipak nije poznat pojam ( postoji ogromna razlika izmedju Laverovog grand slama iz 1962. i onoga iz 1969. a Djokovicev je jos bio tezi )

boban

pre 6 godina

@minja
Koliko je Novak uradio do 2011 vecina tensiera ne uradi za citavu karijeru.
Da te podsetimo da je 2004 imao 17 godina. Bekerovo vreme je davno proslo.Rafa prvi slem uzeo sa 19 gdina, Novak sa 20 . Uzalud ti trud
To sto je pobedio Federera starog te 2008 nikako ne umanjuje njegovu prvu GS titulu.A sta je uradio u narednih 5 godina je upisano u tenisku istoriju. Mozes samo cir da dobijes ili nedaj Boze neku tezu bolest

Uros Djurdjevic #32

pre 6 godina

Ovaj Nolou menja sponzore svako tromesecje. Poredjenja radi jedan King Federer citavu karijeru nosi opremu JEDNOG brenda odnosno sponzora.

ja

pre 6 godina

odlicno sto je promenio patike. mnogo je padao i pleo nogama u adidas patikama. ne znam zasto pocela sam da sumnjam da namerno zele da se kao slucajno povredi. japancima verujem vise.

bozza

pre 6 godina

Nolo je od 2004. do 2011. godine imao samo 1GS pobedom protiv Conge, a Nadal iako samo godinu dana stariji imao je vec 9GS u kako nolobotovi kazu "lakoj" konkurenciji u Rodiku (od koga je Novak redovno gubio), Hjuitu, Safinu, koji su tada bili isto sto su danas Marej, Vavrinka, Cilic. Drugo, nolobotovi kazu kako je Federer od 2011. do sada osvojio "samo" 5 GS. Znaci kako je napunio 30 godina, Federer je osvojio 5 GS titula. A koliko je Nolo osvojio GS titula nakon ulaska u cetvrtu deceniju? NULA. Trece, nakon sto je Nolo proslavio 30. rodjendan nije ni dolazio do Federera I Nadala da igraju, jer da jeste ova dvojica bi ga pocistili za sat vremena. Kako je Nolo napunio 30 godina podseticu da su ga po dva puta na mastersima pregmazili Kirjos I Zverev, 2017. na AO ga je ponizio Istomin, 2017. na RG ga je demolirao Tim (sa krompiricem), 2017. na Vimbldonu ga je ponizio Berdih, a 2018. na AO ga je sa 3-0 penzionisao Cung, u tom trenutku 68. igrac sveta. Placite botovi. Spisak najboljih svih vremena: Federer, Nadal, Sampras, Lejver, Borg.
(minja, 08. februar 2018 16:43)

svet iz ugla malog Perice

minja

pre 6 godina

Nolo je od 2004. do 2011. godine imao samo 1GS pobedom protiv Conge, a Nadal iako samo godinu dana stariji imao je vec 9GS u kako nolobotovi kazu "lakoj" konkurenciji u Rodiku (od koga je Novak redovno gubio), Hjuitu, Safinu, koji su tada bili isto sto su danas Marej, Vavrinka, Cilic. Drugo, nolobotovi kazu kako je Federer od 2011. do sada osvojio "samo" 5 GS. Znaci kako je napunio 30 godina, Federer je osvojio 5 GS titula. A koliko je Nolo osvojio GS titula nakon ulaska u cetvrtu deceniju? NULA. Trece, nakon sto je Nolo proslavio 30. rodjendan nije ni dolazio do Federera I Nadala da igraju, jer da jeste ova dvojica bi ga pocistili za sat vremena. Kako je Nolo napunio 30 godina podseticu da su ga po dva puta na mastersima pregazili Kirjos I Zverev, 2017. na AO ga je ponizio Istomin, 2017. na RG ga je demolirao Tim (sa krompiricem), 2017. na Vimbldonu ga je ponizio Berdih, a 2018. na AO ga je sa 3-0 penzionisao Cung, u tom trenutku 68. igrac sveta. Placite botovi. Spisak najboljih svih vremena: Federer, Nadal, Sampras, Lejver, Borg.

Zoran

pre 6 godina

Ljudi, sta je sa vama.>? Da li vi mislite da ako novak nosi Adidas, Najk,Asics, da vi takodje nosite iste patike tih firmi, ako ih kupite.?
Jasno da vi nikada ne mozete doci do patika koje novak dobija od tih kompanija. On ih ne kupuje u prodavnici vec oni specijalno z anjega naprave komade, bas po anatomiji njegovog stopala. Pa ne mislite da valjda skinu patike sa njihove proizvodne linije (ono sto vi kupujete) , te donesu Novaku.
Nole dobija savrseno "izvajanu" patiku prema stopalu od ko zna koliko boljeg materijala i kako povezanu. Samo spolja izgleda isto kao i svaka druga. Prema tome, za Noleta je isto od koje firme uzima. Moze to da bude i nasa jugo fabrika Borovo (poznata izreka...cipelice Borovo lagane ko olovo) , pa ce i oni da naprave ono sto on kaze.

Djomla

pre 6 godina

Sve te teorije da Novak zbog slabijih rezultata gubi ugovore sa većim sponzorima nema nikakve osnove. Kad je bio na vrhuncu nije nosio majice addidas, a puno igrača koji nisu u top 50 nose nike i addidas, sto ne znaci da imaju iste pare kao Rafa ili Roger.

Ivan

pre 6 godina

Zanimljivi su mi ovi likovi koji kao se loze na asics.. Gde ste vi videli da neko nosi taj brend, uglavnom svi oko nas nose nike,reebok, adidas.. nego videla zaba da se konj potkiva..

Ooooo

pre 6 godina

VAX
Uzalud se trudis da objasnis ocigledno. Sve to sto ti pises dostupno je svakome, ali ovaj narod zaobilazi cinjenice i ulepsava stvarnost. Sve sto im se ne svidja doteruju da izgleda bolje nego sto jeste. Kada vide stvarnost, pretvaraju se da nije tako, lakse im je da prebrode danas, a sutra kako bude. Ne prihvataju istinu, vise vole laz.

VAX

pre 6 godina

@Marko

Marko, mogao si malo da se potrudiš i proučiš temu pre nego što napišeš gomilu gluposti. Evo da ti otvorim oči, podaci su uglavnom sa Wikipedije i lako su proverivi. Vrednosti za japanski jen i EUR sam prebacio u USD radi lakšeg poređenja.

Nike vredi 34.350.000.000 USD i ima 74.400 zaposlenih
Adidas vredi oko 25.000.000.000 USD i ima 53.000 zaposlenih
Asics+ vredi oko 4.000.000.000 USD i ima manje od 8.000 zaposlenih
La Costa vredi oko 2.000.000.000 USD i ima oko 10.000 zaposlenih

A ti se seti ko od top sportista nosi Nike i Adidas a ko Asics i Lacoste. Ne mislim pri tome da su to obavezno kvalitetnije firme ali su svakako bogatije...

marko

pre 6 godina

Mnogo su smešni komentari, pokazuju koliko naš narod nema pojma šta se dešava na svetskoj sceni. U pitanju je to da Adidas ne želi da plaća veliki novac za sportistu za koga smatra da neće predstavljati njihov brend na najbolji način. Tu se pojavljuju mali proizvođači koji pokrivaju sportiste drugog nivoa ili sportiste koji tek počinju karijeru a kasnije ako se dokažu potpisuju sa velikim igračima za velike pare. To isto važi i za sportove. Najgledaniji sportovi i najbolji klubovi koriste isključivo Nike ili Adidas. Novak je realno smešan sa La Costa-om i Asics-om ali to je u potpunosti u skladu sa onim koliko je cenjen i voljen svuda preko...
(Vax, 8. februar 2018 13:26)

Хахахахаха, па да ли је ово могуће Човече Асикс је по приходима дупло већа фирма од Адидаса, Асикс око 40 милијарди а Адидас око 20. Новак је 16 најплаћенији спортиста света. Од тенисера је испред само Федерер, а иза је Надал са неких 10 милиона мање годишње. Па аман мене је ссрамота што морам да те исправљам са подацима који су доступни сваком човеку за минут. А ти поред тога што лупаш, уопште ти није проблем да шишир и неку мржњу, као Новак, Лакост, Асикс, смешно ово оно. Прочитај добро овај мој коментар па размисли око 1 секунд ко је смешан.

Vax

pre 6 godina

Mnogo su smešni komentari, pokazuju koliko naš narod nema pojma šta se dešava na svetskoj sceni. U pitanju je to da Adidas ne želi da plaća veliki novac za sportistu za koga smatra da neće predstavljati njihov brend na najbolji način. Tu se pojavljuju mali proizvođači koji pokrivaju sportiste drugog nivoa ili sportiste koji tek počinju karijeru a kasnije ako se dokažu potpisuju sa velikim igračima za velike pare. To isto važi i za sportove. Najgledaniji sportovi i najbolji klubovi koriste isključivo Nike ili Adidas. Novak je realno smešan sa La Costa-om i Asics-om ali to je u potpunosti u skladu sa onim koliko je cenjen i voljen svuda preko...

Mikii

pre 6 godina

Ubedljivo najbolja marka patika. Za tri koplja su ispred Nike i Adidasa. Udobne i kvlitetne.
(Alan Ford, 08. februar 2018 11:13)

Hahahahahahahaha, pa vas Djokovicevaca da nema, trebalo bi vas izmisliti. Sve sto Nolo nosi, to je u tom trenutku najbolje :)) Koliki su vasi kompleksi najbolje govori cinjenica da niko i nigde nije pomenuo taj cuveni Najk, ali vi morate da ga napljujete, samo zato sto je sponzor Federera i Nadala. Kao i mnogih drugih sportista uspesnijih i boljih od vasega Nole. Posedujem, inace, i jednu i drugu marku obuce, kao sto sam ranije vec pisao, i mogu reci da su po pitanju kvaliteta i udobnosti rame uz rame. A generalno gledano, kao sportska marka, Najk je ne 3 koplja, nego 33 koplja ispred. I to ce vecno da vas boli :*

Nikola

pre 6 godina

Pise se Asics ali se cita Asikusu. Ameri izgovaraju kao Ejsiks. Kao sto se cita Najki, ne Najke ili Najk. To je pravilna transkripcija na srpskom jeziku.
(Wtf, 8. februar 2018 12:21)

... ime nastalo od latinskog izraza "anima sana in corpore sano". Znaci nema ejziks i sl bisera, samo Asiks. Na kraju krajeva, japanska je marka a neki od amera citaju to kao svaku svoju rec.

GuGa

pre 6 godina

Izgovara se "Ejziks" a ne Asiks, s obzirom da je naziv firme na engleskom
(jezičara, 8. februar 2018 12:56)

Moram da priznam da u svojih 17 godina skolovanja i 13 godina ucenja engleskog jezika nisam nikad cuo za englesku rec Asiks, "ejziks" ili kako god vec oces

kioks

pre 6 godina

Ne znam na vrhunskom nivou, ali su Asics patike za teniske rekreativce najbolje. Nemam pojma šta bih kupio od nike. Gel Resolution su odlicne

Nikola

pre 6 godina

Pise se Asics ali se cita Asikusu. Ameri izgovaraju kao Ejsiks. Kao sto se cita Najki, ne Najke ili Najk. To je pravilna transkripcija na srpskom jeziku.
(Wtf, 8. februar 2018 12:21)

Brate...asikusu?

kakotnjak

pre 6 godina

Asics gel lite 3 najudobnija patika ikada proizvedena.. Ali to jesu li dobre ili ne nece dati rezultat na poboljsanju Novakove igre svakako..

Wtf

pre 6 godina

Pise se Asics ali se cita Asikusu. Ameri izgovaraju kao Ejsiks. Kao sto se cita Najki, ne Najke ili Najk. To je pravilna transkripcija na srpskom jeziku.

Web Design

pre 6 godina

Jumko i prejaki nose patike sa buvljaka i normalno je da su eksperti za obucu, pored ostalog. Eksperti za sve i svasta. Zato nam je ovako dobro.

jezičara

pre 6 godina

Izgovara se "Ejziks" a ne Asiks, s obzirom da je naziv firme na engleskom iako je kompanija japanska. Izvedenica iz reči "Asia", što se na engleskom izgovara "Ejža", a znači Azija.

mrmlj

pre 6 godina

@(Alan Ford, 8. februar 2018 11:13)
sve te patike su kvalitetne, samo se postavlja pitanje koji model kome vise odgovara.
dok sam vise trcao, koristio sam uglavnom adidas i jednom sam kupio asics.
ne secam se koji su tacno modeli bili u pitanju, ali su uvek bile iz iste cenovne kategorije.
asics su zaista odlicne patike i vrlo su kvalitetne ali meni se desavalo da me nakon nekoliko stotina pretrcanih kilometara nazuljaju dok mi, sa druge strane, adidasove patike posle 50-100km bukvalno budu savrseno udobne.
asics patike su mi i nakon tih vise stotina kilometara izgledale maltene kao nove pa sam dao caletu i on ih i dan danas nosi i super su mu.

to sto cu ja radije, na osnovu svog iskustva, da kupim adidas pre nego asics ne znaci da je adidas u opstem slucaju bolji od asicsa vec da meni licno njihovi modeli vise odgovaraju.

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime!

pre 6 godina

Asiks su iskljucivo sportska obuca, a spoljasnji dizajn nema puno veze s estetikom osim logoa firme. Estetika I funkcionalnost retko idu zajedno s estetikom. Odbojka npr. je specifican sport sto se tice dinamike stopala i potkolenica, a vecina odbojkasa ne nose najk ili adidas, vec asiks ili mizuno. To nije bez razloga.

Onitsuka Tiger

pre 6 godina

Mozda su Adidas i Nike najmocniji brendovi sto se tice patika, ali mislim da Novak nije pogresio sto je izabrao Asics. Meni su to omiljene patike vec godinama, pre svega, zbog izuzetne udobnosti i dosta dobrog kvaliteta. Buduci da su njemu patike pravljenje po meri i tacno onako kako je on zeleo, tu nema greske. Pozdrav!

Zucchero

pre 6 godina

Nike su za ove Asics izmislili patike, ne da su ruzne, nego ne znam dje su mu oči bile kad ih je uzima.Cak su mu one Adidas extra bile naspram ovih.

pera

pre 6 godina

Ne samo sto su asics patike najbolje za sport nego su ovi noviji modeli za klasičnu upotrebu izuzetno napredovali i sto se tiče dizajna. O udobnosti i kvalitetu ne treba trošiti reči, vrhunske su. Moj najomiljeniji par Gel lyte 3, ko nije probao toplo preporučujem!

Jumko

pre 6 godina

Djokovicevci, bivsi i sadasnji, kakvo je danas vase misljenje o Djokovicu? Goat, Rodzer placko, sva 4 Gs u nizu, ili Pepe, zena, salate, ljubav...?

Djordje NS

pre 6 godina

@ Jumko

Kakvo god da imamo mišljenje o Đokoviću to je lična stvar svakog pojedinca. Bitno je da mišljenje o tebi niko nije promenio...

gogi bre

pre 6 godina

Najbolji moguci izbor za Noleta. Koje nosio Asics patiku na trenigu za tacno dasu vrhunske patike. Bolje da bude deo tog brenda nego kao Roger i Rafa sa Najkom.
I mnogo nasih ljudi su ga pljuvali kad je podpisao za Uniqlo i na kraju se videlo dasu odlicni brend. A za Asics ni netreba dase ulazi u pricu - odlican brend i odlican izbor.

Holy Smoke

pre 6 godina

Nike su za ove Asics izmislili patike, ne da su ruzne, nego ne znam dje su mu oči bile kad ih je uzima.Cak su mu one Adidas extra bile naspram ovih.
(Zucchero, 08. februar 2018 11:01)

Koliko ti je godina? Asics se prvenstveno profesionoalno bavi proizvodnjom sportske opreme. Sto se patika tice verovatno su bar 3x bolji od Nike-a.
A sto se Adidasa tice, samo se vrati par godina u nazad kada se isti Nole zalio istom brendu za patike.

Onitsuka Tiger

pre 6 godina

Mozda su Adidas i Nike najmocniji brendovi sto se tice patika, ali mislim da Novak nije pogresio sto je izabrao Asics. Meni su to omiljene patike vec godinama, pre svega, zbog izuzetne udobnosti i dosta dobrog kvaliteta. Buduci da su njemu patike pravljenje po meri i tacno onako kako je on zeleo, tu nema greske. Pozdrav!

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime!

pre 6 godina

Asiks su iskljucivo sportska obuca, a spoljasnji dizajn nema puno veze s estetikom osim logoa firme. Estetika I funkcionalnost retko idu zajedno s estetikom. Odbojka npr. je specifican sport sto se tice dinamike stopala i potkolenica, a vecina odbojkasa ne nose najk ili adidas, vec asiks ili mizuno. To nije bez razloga.

Holy Smoke

pre 6 godina

Nike su za ove Asics izmislili patike, ne da su ruzne, nego ne znam dje su mu oči bile kad ih je uzima.Cak su mu one Adidas extra bile naspram ovih.
(Zucchero, 08. februar 2018 11:01)

Koliko ti je godina? Asics se prvenstveno profesionoalno bavi proizvodnjom sportske opreme. Sto se patika tice verovatno su bar 3x bolji od Nike-a.
A sto se Adidasa tice, samo se vrati par godina u nazad kada se isti Nole zalio istom brendu za patike.

gogi bre

pre 6 godina

Najbolji moguci izbor za Noleta. Koje nosio Asics patiku na trenigu za tacno dasu vrhunske patike. Bolje da bude deo tog brenda nego kao Roger i Rafa sa Najkom.
I mnogo nasih ljudi su ga pljuvali kad je podpisao za Uniqlo i na kraju se videlo dasu odlicni brend. A za Asics ni netreba dase ulazi u pricu - odlican brend i odlican izbor.

Jumko

pre 6 godina

Djokovicevci, bivsi i sadasnji, kakvo je danas vase misljenje o Djokovicu? Goat, Rodzer placko, sva 4 Gs u nizu, ili Pepe, zena, salate, ljubav...?

Djordje NS

pre 6 godina

@ Jumko

Kakvo god da imamo mišljenje o Đokoviću to je lična stvar svakog pojedinca. Bitno je da mišljenje o tebi niko nije promenio...

Nikola

pre 6 godina

Pise se Asics ali se cita Asikusu. Ameri izgovaraju kao Ejsiks. Kao sto se cita Najki, ne Najke ili Najk. To je pravilna transkripcija na srpskom jeziku.
(Wtf, 8. februar 2018 12:21)

Brate...asikusu?

pera

pre 6 godina

Ne samo sto su asics patike najbolje za sport nego su ovi noviji modeli za klasičnu upotrebu izuzetno napredovali i sto se tiče dizajna. O udobnosti i kvalitetu ne treba trošiti reči, vrhunske su. Moj najomiljeniji par Gel lyte 3, ko nije probao toplo preporučujem!

mrmlj

pre 6 godina

@(Alan Ford, 8. februar 2018 11:13)
sve te patike su kvalitetne, samo se postavlja pitanje koji model kome vise odgovara.
dok sam vise trcao, koristio sam uglavnom adidas i jednom sam kupio asics.
ne secam se koji su tacno modeli bili u pitanju, ali su uvek bile iz iste cenovne kategorije.
asics su zaista odlicne patike i vrlo su kvalitetne ali meni se desavalo da me nakon nekoliko stotina pretrcanih kilometara nazuljaju dok mi, sa druge strane, adidasove patike posle 50-100km bukvalno budu savrseno udobne.
asics patike su mi i nakon tih vise stotina kilometara izgledale maltene kao nove pa sam dao caletu i on ih i dan danas nosi i super su mu.

to sto cu ja radije, na osnovu svog iskustva, da kupim adidas pre nego asics ne znaci da je adidas u opstem slucaju bolji od asicsa vec da meni licno njihovi modeli vise odgovaraju.

marko

pre 6 godina

Mnogo su smešni komentari, pokazuju koliko naš narod nema pojma šta se dešava na svetskoj sceni. U pitanju je to da Adidas ne želi da plaća veliki novac za sportistu za koga smatra da neće predstavljati njihov brend na najbolji način. Tu se pojavljuju mali proizvođači koji pokrivaju sportiste drugog nivoa ili sportiste koji tek počinju karijeru a kasnije ako se dokažu potpisuju sa velikim igračima za velike pare. To isto važi i za sportove. Najgledaniji sportovi i najbolji klubovi koriste isključivo Nike ili Adidas. Novak je realno smešan sa La Costa-om i Asics-om ali to je u potpunosti u skladu sa onim koliko je cenjen i voljen svuda preko...
(Vax, 8. februar 2018 13:26)

Хахахахаха, па да ли је ово могуће Човече Асикс је по приходима дупло већа фирма од Адидаса, Асикс око 40 милијарди а Адидас око 20. Новак је 16 најплаћенији спортиста света. Од тенисера је испред само Федерер, а иза је Надал са неких 10 милиона мање годишње. Па аман мене је ссрамота што морам да те исправљам са подацима који су доступни сваком човеку за минут. А ти поред тога што лупаш, уопште ти није проблем да шишир и неку мржњу, као Новак, Лакост, Асикс, смешно ово оно. Прочитај добро овај мој коментар па размисли око 1 секунд ко је смешан.

Web Design

pre 6 godina

Jumko i prejaki nose patike sa buvljaka i normalno je da su eksperti za obucu, pored ostalog. Eksperti za sve i svasta. Zato nam je ovako dobro.

GuGa

pre 6 godina

Izgovara se "Ejziks" a ne Asiks, s obzirom da je naziv firme na engleskom
(jezičara, 8. februar 2018 12:56)

Moram da priznam da u svojih 17 godina skolovanja i 13 godina ucenja engleskog jezika nisam nikad cuo za englesku rec Asiks, "ejziks" ili kako god vec oces

Nikola

pre 6 godina

Pise se Asics ali se cita Asikusu. Ameri izgovaraju kao Ejsiks. Kao sto se cita Najki, ne Najke ili Najk. To je pravilna transkripcija na srpskom jeziku.
(Wtf, 8. februar 2018 12:21)

... ime nastalo od latinskog izraza "anima sana in corpore sano". Znaci nema ejziks i sl bisera, samo Asiks. Na kraju krajeva, japanska je marka a neki od amera citaju to kao svaku svoju rec.

Vax

pre 6 godina

Mnogo su smešni komentari, pokazuju koliko naš narod nema pojma šta se dešava na svetskoj sceni. U pitanju je to da Adidas ne želi da plaća veliki novac za sportistu za koga smatra da neće predstavljati njihov brend na najbolji način. Tu se pojavljuju mali proizvođači koji pokrivaju sportiste drugog nivoa ili sportiste koji tek počinju karijeru a kasnije ako se dokažu potpisuju sa velikim igračima za velike pare. To isto važi i za sportove. Najgledaniji sportovi i najbolji klubovi koriste isključivo Nike ili Adidas. Novak je realno smešan sa La Costa-om i Asics-om ali to je u potpunosti u skladu sa onim koliko je cenjen i voljen svuda preko...

Mikii

pre 6 godina

Ubedljivo najbolja marka patika. Za tri koplja su ispred Nike i Adidasa. Udobne i kvlitetne.
(Alan Ford, 08. februar 2018 11:13)

Hahahahahahahaha, pa vas Djokovicevaca da nema, trebalo bi vas izmisliti. Sve sto Nolo nosi, to je u tom trenutku najbolje :)) Koliki su vasi kompleksi najbolje govori cinjenica da niko i nigde nije pomenuo taj cuveni Najk, ali vi morate da ga napljujete, samo zato sto je sponzor Federera i Nadala. Kao i mnogih drugih sportista uspesnijih i boljih od vasega Nole. Posedujem, inace, i jednu i drugu marku obuce, kao sto sam ranije vec pisao, i mogu reci da su po pitanju kvaliteta i udobnosti rame uz rame. A generalno gledano, kao sportska marka, Najk je ne 3 koplja, nego 33 koplja ispred. I to ce vecno da vas boli :*

VAX

pre 6 godina

@Marko

Marko, mogao si malo da se potrudiš i proučiš temu pre nego što napišeš gomilu gluposti. Evo da ti otvorim oči, podaci su uglavnom sa Wikipedije i lako su proverivi. Vrednosti za japanski jen i EUR sam prebacio u USD radi lakšeg poređenja.

Nike vredi 34.350.000.000 USD i ima 74.400 zaposlenih
Adidas vredi oko 25.000.000.000 USD i ima 53.000 zaposlenih
Asics+ vredi oko 4.000.000.000 USD i ima manje od 8.000 zaposlenih
La Costa vredi oko 2.000.000.000 USD i ima oko 10.000 zaposlenih

A ti se seti ko od top sportista nosi Nike i Adidas a ko Asics i Lacoste. Ne mislim pri tome da su to obavezno kvalitetnije firme ali su svakako bogatije...

Zoran

pre 6 godina

Ljudi, sta je sa vama.>? Da li vi mislite da ako novak nosi Adidas, Najk,Asics, da vi takodje nosite iste patike tih firmi, ako ih kupite.?
Jasno da vi nikada ne mozete doci do patika koje novak dobija od tih kompanija. On ih ne kupuje u prodavnici vec oni specijalno z anjega naprave komade, bas po anatomiji njegovog stopala. Pa ne mislite da valjda skinu patike sa njihove proizvodne linije (ono sto vi kupujete) , te donesu Novaku.
Nole dobija savrseno "izvajanu" patiku prema stopalu od ko zna koliko boljeg materijala i kako povezanu. Samo spolja izgleda isto kao i svaka druga. Prema tome, za Noleta je isto od koje firme uzima. Moze to da bude i nasa jugo fabrika Borovo (poznata izreka...cipelice Borovo lagane ko olovo) , pa ce i oni da naprave ono sto on kaze.

kakotnjak

pre 6 godina

Asics gel lite 3 najudobnija patika ikada proizvedena.. Ali to jesu li dobre ili ne nece dati rezultat na poboljsanju Novakove igre svakako..

Zucchero

pre 6 godina

Nike su za ove Asics izmislili patike, ne da su ruzne, nego ne znam dje su mu oči bile kad ih je uzima.Cak su mu one Adidas extra bile naspram ovih.

bozza

pre 6 godina

Nolo je od 2004. do 2011. godine imao samo 1GS pobedom protiv Conge, a Nadal iako samo godinu dana stariji imao je vec 9GS u kako nolobotovi kazu "lakoj" konkurenciji u Rodiku (od koga je Novak redovno gubio), Hjuitu, Safinu, koji su tada bili isto sto su danas Marej, Vavrinka, Cilic. Drugo, nolobotovi kazu kako je Federer od 2011. do sada osvojio "samo" 5 GS. Znaci kako je napunio 30 godina, Federer je osvojio 5 GS titula. A koliko je Nolo osvojio GS titula nakon ulaska u cetvrtu deceniju? NULA. Trece, nakon sto je Nolo proslavio 30. rodjendan nije ni dolazio do Federera I Nadala da igraju, jer da jeste ova dvojica bi ga pocistili za sat vremena. Kako je Nolo napunio 30 godina podseticu da su ga po dva puta na mastersima pregmazili Kirjos I Zverev, 2017. na AO ga je ponizio Istomin, 2017. na RG ga je demolirao Tim (sa krompiricem), 2017. na Vimbldonu ga je ponizio Berdih, a 2018. na AO ga je sa 3-0 penzionisao Cung, u tom trenutku 68. igrac sveta. Placite botovi. Spisak najboljih svih vremena: Federer, Nadal, Sampras, Lejver, Borg.
(minja, 08. februar 2018 16:43)

svet iz ugla malog Perice

Ooooo

pre 6 godina

VAX
Uzalud se trudis da objasnis ocigledno. Sve to sto ti pises dostupno je svakome, ali ovaj narod zaobilazi cinjenice i ulepsava stvarnost. Sve sto im se ne svidja doteruju da izgleda bolje nego sto jeste. Kada vide stvarnost, pretvaraju se da nije tako, lakse im je da prebrode danas, a sutra kako bude. Ne prihvataju istinu, vise vole laz.

Ivan

pre 6 godina

Zanimljivi su mi ovi likovi koji kao se loze na asics.. Gde ste vi videli da neko nosi taj brend, uglavnom svi oko nas nose nike,reebok, adidas.. nego videla zaba da se konj potkiva..

Wtf

pre 6 godina

Pise se Asics ali se cita Asikusu. Ameri izgovaraju kao Ejsiks. Kao sto se cita Najki, ne Najke ili Najk. To je pravilna transkripcija na srpskom jeziku.

Djomla

pre 6 godina

Sve te teorije da Novak zbog slabijih rezultata gubi ugovore sa većim sponzorima nema nikakve osnove. Kad je bio na vrhuncu nije nosio majice addidas, a puno igrača koji nisu u top 50 nose nike i addidas, sto ne znaci da imaju iste pare kao Rafa ili Roger.

kioks

pre 6 godina

Ne znam na vrhunskom nivou, ali su Asics patike za teniske rekreativce najbolje. Nemam pojma šta bih kupio od nike. Gel Resolution su odlicne

minja

pre 6 godina

Nolo je od 2004. do 2011. godine imao samo 1GS pobedom protiv Conge, a Nadal iako samo godinu dana stariji imao je vec 9GS u kako nolobotovi kazu "lakoj" konkurenciji u Rodiku (od koga je Novak redovno gubio), Hjuitu, Safinu, koji su tada bili isto sto su danas Marej, Vavrinka, Cilic. Drugo, nolobotovi kazu kako je Federer od 2011. do sada osvojio "samo" 5 GS. Znaci kako je napunio 30 godina, Federer je osvojio 5 GS titula. A koliko je Nolo osvojio GS titula nakon ulaska u cetvrtu deceniju? NULA. Trece, nakon sto je Nolo proslavio 30. rodjendan nije ni dolazio do Federera I Nadala da igraju, jer da jeste ova dvojica bi ga pocistili za sat vremena. Kako je Nolo napunio 30 godina podseticu da su ga po dva puta na mastersima pregazili Kirjos I Zverev, 2017. na AO ga je ponizio Istomin, 2017. na RG ga je demolirao Tim (sa krompiricem), 2017. na Vimbldonu ga je ponizio Berdih, a 2018. na AO ga je sa 3-0 penzionisao Cung, u tom trenutku 68. igrac sveta. Placite botovi. Spisak najboljih svih vremena: Federer, Nadal, Sampras, Lejver, Borg.

Lik

pre 6 godina

Siroti Japanci, bacili pare. Žao mi ih je.
(Domaćin, 8. februar 2018 17:45)

A ti znaš bolje od magova jedne od najjačih Japanskih kompanija?
Hajde prosvetli nas (i njih) kako zapravo stvari stoje i kakve ti reference imaš pa možeš da staneš iza jedne tajve nebuloze?!

ja

pre 6 godina

odlicno sto je promenio patike. mnogo je padao i pleo nogama u adidas patikama. ne znam zasto pocela sam da sumnjam da namerno zele da se kao slucajno povredi. japancima verujem vise.

Uros Djurdjevic #32

pre 6 godina

Ovaj Nolou menja sponzore svako tromesecje. Poredjenja radi jedan King Federer citavu karijeru nosi opremu JEDNOG brenda odnosno sponzora.

minja

pre 6 godina

@Bobane, opismeni se, pise se ne daj a ne kao sto ti pises "nedaj". Cinjenice sam navela, Nolo 1GS do 2011. ,Rafa 9GS. Rafa sada ima 16GS, Federer 20GS a Nolo se penzionisao I postao sesti teniser na GOAT listi iza Federera, Nadala, Samprasa, Lejvera, Borga. I za 50 godina pricace se o ovoj petorici, o Nolou niko osim u Srbiji nece ga se ni secati.

slabo je to , minja

pre 6 godina

@minja , po ATP listi svih vremena je treci , voleo bih da mi posaljes link liste po kojoj je on 6. ili je to tvojs lista ,sto dokazuje da ti tenis ipak nije poznat pojam ( postoji ogromna razlika izmedju Laverovog grand slama iz 1962. i onoga iz 1969. a Djokovicev je jos bio tezi )

jezičara

pre 6 godina

Izgovara se "Ejziks" a ne Asiks, s obzirom da je naziv firme na engleskom iako je kompanija japanska. Izvedenica iz reči "Asia", što se na engleskom izgovara "Ejža", a znači Azija.

boban

pre 6 godina

@minja
Koliko je Novak uradio do 2011 vecina tensiera ne uradi za citavu karijeru.
Da te podsetimo da je 2004 imao 17 godina. Bekerovo vreme je davno proslo.Rafa prvi slem uzeo sa 19 gdina, Novak sa 20 . Uzalud ti trud
To sto je pobedio Federera starog te 2008 nikako ne umanjuje njegovu prvu GS titulu.A sta je uradio u narednih 5 godina je upisano u tenisku istoriju. Mozes samo cir da dobijes ili nedaj Boze neku tezu bolest

VAX

pre 6 godina

@Marko,

Dragi Marko, lepo si ti sve to objasnio, ne samo da se razumeš u svetski marketing nego si i odličan psiholog. Možda još da razmotriš sledeće činjenice pa da se razilazimo što se ove teme tiče:

1. Ja nisam hejter, iznosim samo činjenice koje su tebi iz nekog razloga nerazumljive;
2. Novak je najbolji srpski sportista svih vremena i na tome mu skidam kapu. Naravno da sam svaki put navijao za njega;
3. To što pominješ da je Novak 16-ti najbolje plaćeni sportista je podatak za 2017 godinu, dakle dok je imao ugovor sa Adidas-om. Videćemo kako će biti u 2018 sa Asics-om;
4. Iz nekog razloga mi Srbi želimo da budemo veći nego što jesmo pa smo tako nerealni i kad je Novak u pitanju. Pretpostavljam da kao većina navijača svoj mali život posmatraš kroz uspehe svog idola i na taj način ti se čini da si i ti uspešniji. To je prirodno ali ipak nije loše da zadržiš dozu realnosti;
5. Što se tiče mog ega, tu si verovatno u pravu, ima ga više nego što bi trebalo. Ali veruj mi, ako bi sagledao realne parametre (najviši nivo obrazovanja, visoki moralni kvaliteti, odgovoran odnos prema društvu i sl...) moj ego možda može da se razume. Za tvoj, nisam baš siguran...

Uros Djurdjevic #32

pre 6 godina

miloje Anima значи душа.Дух је spiritus.
(артиљерац, 08. februar 2018 14:16)

Duh nije spiritus vec spirit ( duh u smislu sportski ili timski duh,) ili ghost ( kao duh Kasper) ee moj artiljerac, ne ide ti bas engleski jezik.

marko

pre 6 godina

@ VAX,

Лепо је видети да се трудиш, а лепо је и видети да ти не треба пуно па да мало промениш тон. Једино ти остаје да још мало будеш доследнији и упорнији и да пронађеш чињеницу да је Новак и даље на 16 месту најплаћенијих спортиста на свету са оних својих око 40 мелеона. Добро разумем, мали ударац на его те је натерао да изгуглаш и први пут се упознаш са овим терминима ревенјуа и сл, и то је корак напред. Сад ти само још остаје да се држиш теме и да нађеш ово за Новака и да нам свима овде докажеш које то будале њему дају 40 милиона, зашто је само на 16 месту на свету. А да те подсетим да је тема Новак и његов безначај по теби, а не Најк и Адидас. И још једна ствар то што неко носи Адидас као рекламу не значи да је најбоље плаћен. Можда ти болујеш од тога, али паметни гледају како да макну лову са стола.

Labud

pre 6 godina

Ha ha , e kako Nolobotovci znaju da veličaju ovog princa i glumca iz Monaka, pa to je stvarno neverovatno. Ovde se uopšte ne radi o kvalitetu Asiksa jer je opšte poznato da su Nike pa i Adidas lideri u proizvodnji sportske opreme. Da je to tako govori i činjenica da je pogotovu Nike sponzor isključivo vrhunskim sportistima do kojih im je stalo, da ih ne nabrajam sad, ko ne zna neka googla. Ovi Nolobotovi imaju već ustaljenu šemu kako da opravdaju svaki poraz, nevaspitanje na terenu, sarkazam i ostale glupoisti ovog prebacivača loptice sa Banjice. Najveća nebuloza koja je mogla da se pročita je, na primer, kako je Đoković odbio Nikea .....AAAAAHAHAHAHAHAHA !! To kad kažete i nekom detetu od 10 godina i on bi se slatko nasmejao. Japanci su shvatili na vreme da sa njim samo gube vreme i nisu hteli da trpe gubitke, pa su raskinuli ugovor. Pa pogledajte koga sve sponzoriše taj Asiks ....Chungu Lungu ...ahaha!! Ljudi su lepo izjavili da im je Nolo dao šansu, jer ne mogu ni jednog malo boljeg sportistu da sponzorišu pa se zadovoljili i Djokovićem. Shvataju oni sada da su preveslani, ali šta je tu je, svaka se škola plaća.

CENTURION

pre 6 godina

Uros Djurdjevic #32, e moj "prejaki". To je latinske reci, spiritus. Sto pored znacenja dusa, moze da znaci i inspirijum. Sutra u skolici, vidi da vise drzis knjigu, nego mobilni telefon.

Jumko

pre 6 godina

Djokovicevci, bivsi i sadasnji, kakvo je danas vase misljenje o Djokovicu? Goat, Rodzer placko, sva 4 Gs u nizu, ili Pepe, zena, salate, ljubav...?

Zucchero

pre 6 godina

Nike su za ove Asics izmislili patike, ne da su ruzne, nego ne znam dje su mu oči bile kad ih je uzima.Cak su mu one Adidas extra bile naspram ovih.

jezičara

pre 6 godina

Izgovara se "Ejziks" a ne Asiks, s obzirom da je naziv firme na engleskom iako je kompanija japanska. Izvedenica iz reči "Asia", što se na engleskom izgovara "Ejža", a znači Azija.

Mikii

pre 6 godina

Ubedljivo najbolja marka patika. Za tri koplja su ispred Nike i Adidasa. Udobne i kvlitetne.
(Alan Ford, 08. februar 2018 11:13)

Hahahahahahahaha, pa vas Djokovicevaca da nema, trebalo bi vas izmisliti. Sve sto Nolo nosi, to je u tom trenutku najbolje :)) Koliki su vasi kompleksi najbolje govori cinjenica da niko i nigde nije pomenuo taj cuveni Najk, ali vi morate da ga napljujete, samo zato sto je sponzor Federera i Nadala. Kao i mnogih drugih sportista uspesnijih i boljih od vasega Nole. Posedujem, inace, i jednu i drugu marku obuce, kao sto sam ranije vec pisao, i mogu reci da su po pitanju kvaliteta i udobnosti rame uz rame. A generalno gledano, kao sportska marka, Najk je ne 3 koplja, nego 33 koplja ispred. I to ce vecno da vas boli :*

Vax

pre 6 godina

Mnogo su smešni komentari, pokazuju koliko naš narod nema pojma šta se dešava na svetskoj sceni. U pitanju je to da Adidas ne želi da plaća veliki novac za sportistu za koga smatra da neće predstavljati njihov brend na najbolji način. Tu se pojavljuju mali proizvođači koji pokrivaju sportiste drugog nivoa ili sportiste koji tek počinju karijeru a kasnije ako se dokažu potpisuju sa velikim igračima za velike pare. To isto važi i za sportove. Najgledaniji sportovi i najbolji klubovi koriste isključivo Nike ili Adidas. Novak je realno smešan sa La Costa-om i Asics-om ali to je u potpunosti u skladu sa onim koliko je cenjen i voljen svuda preko...

minja

pre 6 godina

Nolo je od 2004. do 2011. godine imao samo 1GS pobedom protiv Conge, a Nadal iako samo godinu dana stariji imao je vec 9GS u kako nolobotovi kazu "lakoj" konkurenciji u Rodiku (od koga je Novak redovno gubio), Hjuitu, Safinu, koji su tada bili isto sto su danas Marej, Vavrinka, Cilic. Drugo, nolobotovi kazu kako je Federer od 2011. do sada osvojio "samo" 5 GS. Znaci kako je napunio 30 godina, Federer je osvojio 5 GS titula. A koliko je Nolo osvojio GS titula nakon ulaska u cetvrtu deceniju? NULA. Trece, nakon sto je Nolo proslavio 30. rodjendan nije ni dolazio do Federera I Nadala da igraju, jer da jeste ova dvojica bi ga pocistili za sat vremena. Kako je Nolo napunio 30 godina podseticu da su ga po dva puta na mastersima pregazili Kirjos I Zverev, 2017. na AO ga je ponizio Istomin, 2017. na RG ga je demolirao Tim (sa krompiricem), 2017. na Vimbldonu ga je ponizio Berdih, a 2018. na AO ga je sa 3-0 penzionisao Cung, u tom trenutku 68. igrac sveta. Placite botovi. Spisak najboljih svih vremena: Federer, Nadal, Sampras, Lejver, Borg.

Wtf

pre 6 godina

Pise se Asics ali se cita Asikusu. Ameri izgovaraju kao Ejsiks. Kao sto se cita Najki, ne Najke ili Najk. To je pravilna transkripcija na srpskom jeziku.

marko

pre 6 godina

Mnogo su smešni komentari, pokazuju koliko naš narod nema pojma šta se dešava na svetskoj sceni. U pitanju je to da Adidas ne želi da plaća veliki novac za sportistu za koga smatra da neće predstavljati njihov brend na najbolji način. Tu se pojavljuju mali proizvođači koji pokrivaju sportiste drugog nivoa ili sportiste koji tek počinju karijeru a kasnije ako se dokažu potpisuju sa velikim igračima za velike pare. To isto važi i za sportove. Najgledaniji sportovi i najbolji klubovi koriste isključivo Nike ili Adidas. Novak je realno smešan sa La Costa-om i Asics-om ali to je u potpunosti u skladu sa onim koliko je cenjen i voljen svuda preko...
(Vax, 8. februar 2018 13:26)

Хахахахаха, па да ли је ово могуће Човече Асикс је по приходима дупло већа фирма од Адидаса, Асикс око 40 милијарди а Адидас око 20. Новак је 16 најплаћенији спортиста света. Од тенисера је испред само Федерер, а иза је Надал са неких 10 милиона мање годишње. Па аман мене је ссрамота што морам да те исправљам са подацима који су доступни сваком човеку за минут. А ти поред тога што лупаш, уопште ти није проблем да шишир и неку мржњу, као Новак, Лакост, Асикс, смешно ово оно. Прочитај добро овај мој коментар па размисли око 1 секунд ко је смешан.

Ivan

pre 6 godina

Zanimljivi su mi ovi likovi koji kao se loze na asics.. Gde ste vi videli da neko nosi taj brend, uglavnom svi oko nas nose nike,reebok, adidas.. nego videla zaba da se konj potkiva..

gogi bre

pre 6 godina

Najbolji moguci izbor za Noleta. Koje nosio Asics patiku na trenigu za tacno dasu vrhunske patike. Bolje da bude deo tog brenda nego kao Roger i Rafa sa Najkom.
I mnogo nasih ljudi su ga pljuvali kad je podpisao za Uniqlo i na kraju se videlo dasu odlicni brend. A za Asics ni netreba dase ulazi u pricu - odlican brend i odlican izbor.

minja

pre 6 godina

@Bobane, opismeni se, pise se ne daj a ne kao sto ti pises "nedaj". Cinjenice sam navela, Nolo 1GS do 2011. ,Rafa 9GS. Rafa sada ima 16GS, Federer 20GS a Nolo se penzionisao I postao sesti teniser na GOAT listi iza Federera, Nadala, Samprasa, Lejvera, Borga. I za 50 godina pricace se o ovoj petorici, o Nolou niko osim u Srbiji nece ga se ni secati.

Uros Djurdjevic #32

pre 6 godina

Ovaj Nolou menja sponzore svako tromesecje. Poredjenja radi jedan King Federer citavu karijeru nosi opremu JEDNOG brenda odnosno sponzora.

Djordje NS

pre 6 godina

@ Jumko

Kakvo god da imamo mišljenje o Đokoviću to je lična stvar svakog pojedinca. Bitno je da mišljenje o tebi niko nije promenio...

Onitsuka Tiger

pre 6 godina

Mozda su Adidas i Nike najmocniji brendovi sto se tice patika, ali mislim da Novak nije pogresio sto je izabrao Asics. Meni su to omiljene patike vec godinama, pre svega, zbog izuzetne udobnosti i dosta dobrog kvaliteta. Buduci da su njemu patike pravljenje po meri i tacno onako kako je on zeleo, tu nema greske. Pozdrav!

bozza

pre 6 godina

Nolo je od 2004. do 2011. godine imao samo 1GS pobedom protiv Conge, a Nadal iako samo godinu dana stariji imao je vec 9GS u kako nolobotovi kazu "lakoj" konkurenciji u Rodiku (od koga je Novak redovno gubio), Hjuitu, Safinu, koji su tada bili isto sto su danas Marej, Vavrinka, Cilic. Drugo, nolobotovi kazu kako je Federer od 2011. do sada osvojio "samo" 5 GS. Znaci kako je napunio 30 godina, Federer je osvojio 5 GS titula. A koliko je Nolo osvojio GS titula nakon ulaska u cetvrtu deceniju? NULA. Trece, nakon sto je Nolo proslavio 30. rodjendan nije ni dolazio do Federera I Nadala da igraju, jer da jeste ova dvojica bi ga pocistili za sat vremena. Kako je Nolo napunio 30 godina podseticu da su ga po dva puta na mastersima pregmazili Kirjos I Zverev, 2017. na AO ga je ponizio Istomin, 2017. na RG ga je demolirao Tim (sa krompiricem), 2017. na Vimbldonu ga je ponizio Berdih, a 2018. na AO ga je sa 3-0 penzionisao Cung, u tom trenutku 68. igrac sveta. Placite botovi. Spisak najboljih svih vremena: Federer, Nadal, Sampras, Lejver, Borg.
(minja, 08. februar 2018 16:43)

svet iz ugla malog Perice

Holy Smoke

pre 6 godina

Nike su za ove Asics izmislili patike, ne da su ruzne, nego ne znam dje su mu oči bile kad ih je uzima.Cak su mu one Adidas extra bile naspram ovih.
(Zucchero, 08. februar 2018 11:01)

Koliko ti je godina? Asics se prvenstveno profesionoalno bavi proizvodnjom sportske opreme. Sto se patika tice verovatno su bar 3x bolji od Nike-a.
A sto se Adidasa tice, samo se vrati par godina u nazad kada se isti Nole zalio istom brendu za patike.

VAX

pre 6 godina

@Marko

Marko, mogao si malo da se potrudiš i proučiš temu pre nego što napišeš gomilu gluposti. Evo da ti otvorim oči, podaci su uglavnom sa Wikipedije i lako su proverivi. Vrednosti za japanski jen i EUR sam prebacio u USD radi lakšeg poređenja.

Nike vredi 34.350.000.000 USD i ima 74.400 zaposlenih
Adidas vredi oko 25.000.000.000 USD i ima 53.000 zaposlenih
Asics+ vredi oko 4.000.000.000 USD i ima manje od 8.000 zaposlenih
La Costa vredi oko 2.000.000.000 USD i ima oko 10.000 zaposlenih

A ti se seti ko od top sportista nosi Nike i Adidas a ko Asics i Lacoste. Ne mislim pri tome da su to obavezno kvalitetnije firme ali su svakako bogatije...

Web Design

pre 6 godina

Jumko i prejaki nose patike sa buvljaka i normalno je da su eksperti za obucu, pored ostalog. Eksperti za sve i svasta. Zato nam je ovako dobro.

Labud

pre 6 godina

Ha ha , e kako Nolobotovci znaju da veličaju ovog princa i glumca iz Monaka, pa to je stvarno neverovatno. Ovde se uopšte ne radi o kvalitetu Asiksa jer je opšte poznato da su Nike pa i Adidas lideri u proizvodnji sportske opreme. Da je to tako govori i činjenica da je pogotovu Nike sponzor isključivo vrhunskim sportistima do kojih im je stalo, da ih ne nabrajam sad, ko ne zna neka googla. Ovi Nolobotovi imaju već ustaljenu šemu kako da opravdaju svaki poraz, nevaspitanje na terenu, sarkazam i ostale glupoisti ovog prebacivača loptice sa Banjice. Najveća nebuloza koja je mogla da se pročita je, na primer, kako je Đoković odbio Nikea .....AAAAAHAHAHAHAHAHA !! To kad kažete i nekom detetu od 10 godina i on bi se slatko nasmejao. Japanci su shvatili na vreme da sa njim samo gube vreme i nisu hteli da trpe gubitke, pa su raskinuli ugovor. Pa pogledajte koga sve sponzoriše taj Asiks ....Chungu Lungu ...ahaha!! Ljudi su lepo izjavili da im je Nolo dao šansu, jer ne mogu ni jednog malo boljeg sportistu da sponzorišu pa se zadovoljili i Djokovićem. Shvataju oni sada da su preveslani, ali šta je tu je, svaka se škola plaća.

kioks

pre 6 godina

Ne znam na vrhunskom nivou, ali su Asics patike za teniske rekreativce najbolje. Nemam pojma šta bih kupio od nike. Gel Resolution su odlicne

pera

pre 6 godina

Ne samo sto su asics patike najbolje za sport nego su ovi noviji modeli za klasičnu upotrebu izuzetno napredovali i sto se tiče dizajna. O udobnosti i kvalitetu ne treba trošiti reči, vrhunske su. Moj najomiljeniji par Gel lyte 3, ko nije probao toplo preporučujem!

kakotnjak

pre 6 godina

Asics gel lite 3 najudobnija patika ikada proizvedena.. Ali to jesu li dobre ili ne nece dati rezultat na poboljsanju Novakove igre svakako..

boban

pre 6 godina

@minja
Koliko je Novak uradio do 2011 vecina tensiera ne uradi za citavu karijeru.
Da te podsetimo da je 2004 imao 17 godina. Bekerovo vreme je davno proslo.Rafa prvi slem uzeo sa 19 gdina, Novak sa 20 . Uzalud ti trud
To sto je pobedio Federera starog te 2008 nikako ne umanjuje njegovu prvu GS titulu.A sta je uradio u narednih 5 godina je upisano u tenisku istoriju. Mozes samo cir da dobijes ili nedaj Boze neku tezu bolest

Uros Djurdjevic #32

pre 6 godina

miloje Anima значи душа.Дух је spiritus.
(артиљерац, 08. februar 2018 14:16)

Duh nije spiritus vec spirit ( duh u smislu sportski ili timski duh,) ili ghost ( kao duh Kasper) ee moj artiljerac, ne ide ti bas engleski jezik.

ja

pre 6 godina

odlicno sto je promenio patike. mnogo je padao i pleo nogama u adidas patikama. ne znam zasto pocela sam da sumnjam da namerno zele da se kao slucajno povredi. japancima verujem vise.

Lik

pre 6 godina

Siroti Japanci, bacili pare. Žao mi ih je.
(Domaćin, 8. februar 2018 17:45)

A ti znaš bolje od magova jedne od najjačih Japanskih kompanija?
Hajde prosvetli nas (i njih) kako zapravo stvari stoje i kakve ti reference imaš pa možeš da staneš iza jedne tajve nebuloze?!

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime!

pre 6 godina

Asiks su iskljucivo sportska obuca, a spoljasnji dizajn nema puno veze s estetikom osim logoa firme. Estetika I funkcionalnost retko idu zajedno s estetikom. Odbojka npr. je specifican sport sto se tice dinamike stopala i potkolenica, a vecina odbojkasa ne nose najk ili adidas, vec asiks ili mizuno. To nije bez razloga.

slabo je to , minja

pre 6 godina

@minja , po ATP listi svih vremena je treci , voleo bih da mi posaljes link liste po kojoj je on 6. ili je to tvojs lista ,sto dokazuje da ti tenis ipak nije poznat pojam ( postoji ogromna razlika izmedju Laverovog grand slama iz 1962. i onoga iz 1969. a Djokovicev je jos bio tezi )

marko

pre 6 godina

@ VAX,

Лепо је видети да се трудиш, а лепо је и видети да ти не треба пуно па да мало промениш тон. Једино ти остаје да још мало будеш доследнији и упорнији и да пронађеш чињеницу да је Новак и даље на 16 месту најплаћенијих спортиста на свету са оних својих око 40 мелеона. Добро разумем, мали ударац на его те је натерао да изгуглаш и први пут се упознаш са овим терминима ревенјуа и сл, и то је корак напред. Сад ти само још остаје да се држиш теме и да нађеш ово за Новака и да нам свима овде докажеш које то будале њему дају 40 милиона, зашто је само на 16 месту на свету. А да те подсетим да је тема Новак и његов безначај по теби, а не Најк и Адидас. И још једна ствар то што неко носи Адидас као рекламу не значи да је најбоље плаћен. Можда ти болујеш од тога, али паметни гледају како да макну лову са стола.

Ooooo

pre 6 godina

VAX
Uzalud se trudis da objasnis ocigledno. Sve to sto ti pises dostupno je svakome, ali ovaj narod zaobilazi cinjenice i ulepsava stvarnost. Sve sto im se ne svidja doteruju da izgleda bolje nego sto jeste. Kada vide stvarnost, pretvaraju se da nije tako, lakse im je da prebrode danas, a sutra kako bude. Ne prihvataju istinu, vise vole laz.

Nikola

pre 6 godina

Pise se Asics ali se cita Asikusu. Ameri izgovaraju kao Ejsiks. Kao sto se cita Najki, ne Najke ili Najk. To je pravilna transkripcija na srpskom jeziku.
(Wtf, 8. februar 2018 12:21)

Brate...asikusu?

GuGa

pre 6 godina

Izgovara se "Ejziks" a ne Asiks, s obzirom da je naziv firme na engleskom
(jezičara, 8. februar 2018 12:56)

Moram da priznam da u svojih 17 godina skolovanja i 13 godina ucenja engleskog jezika nisam nikad cuo za englesku rec Asiks, "ejziks" ili kako god vec oces

Djomla

pre 6 godina

Sve te teorije da Novak zbog slabijih rezultata gubi ugovore sa većim sponzorima nema nikakve osnove. Kad je bio na vrhuncu nije nosio majice addidas, a puno igrača koji nisu u top 50 nose nike i addidas, sto ne znaci da imaju iste pare kao Rafa ili Roger.

mrmlj

pre 6 godina

@(Alan Ford, 8. februar 2018 11:13)
sve te patike su kvalitetne, samo se postavlja pitanje koji model kome vise odgovara.
dok sam vise trcao, koristio sam uglavnom adidas i jednom sam kupio asics.
ne secam se koji su tacno modeli bili u pitanju, ali su uvek bile iz iste cenovne kategorije.
asics su zaista odlicne patike i vrlo su kvalitetne ali meni se desavalo da me nakon nekoliko stotina pretrcanih kilometara nazuljaju dok mi, sa druge strane, adidasove patike posle 50-100km bukvalno budu savrseno udobne.
asics patike su mi i nakon tih vise stotina kilometara izgledale maltene kao nove pa sam dao caletu i on ih i dan danas nosi i super su mu.

to sto cu ja radije, na osnovu svog iskustva, da kupim adidas pre nego asics ne znaci da je adidas u opstem slucaju bolji od asicsa vec da meni licno njihovi modeli vise odgovaraju.

Nikola

pre 6 godina

Pise se Asics ali se cita Asikusu. Ameri izgovaraju kao Ejsiks. Kao sto se cita Najki, ne Najke ili Najk. To je pravilna transkripcija na srpskom jeziku.
(Wtf, 8. februar 2018 12:21)

... ime nastalo od latinskog izraza "anima sana in corpore sano". Znaci nema ejziks i sl bisera, samo Asiks. Na kraju krajeva, japanska je marka a neki od amera citaju to kao svaku svoju rec.

Zoran

pre 6 godina

Ljudi, sta je sa vama.>? Da li vi mislite da ako novak nosi Adidas, Najk,Asics, da vi takodje nosite iste patike tih firmi, ako ih kupite.?
Jasno da vi nikada ne mozete doci do patika koje novak dobija od tih kompanija. On ih ne kupuje u prodavnici vec oni specijalno z anjega naprave komade, bas po anatomiji njegovog stopala. Pa ne mislite da valjda skinu patike sa njihove proizvodne linije (ono sto vi kupujete) , te donesu Novaku.
Nole dobija savrseno "izvajanu" patiku prema stopalu od ko zna koliko boljeg materijala i kako povezanu. Samo spolja izgleda isto kao i svaka druga. Prema tome, za Noleta je isto od koje firme uzima. Moze to da bude i nasa jugo fabrika Borovo (poznata izreka...cipelice Borovo lagane ko olovo) , pa ce i oni da naprave ono sto on kaze.

CENTURION

pre 6 godina

Uros Djurdjevic #32, e moj "prejaki". To je latinske reci, spiritus. Sto pored znacenja dusa, moze da znaci i inspirijum. Sutra u skolici, vidi da vise drzis knjigu, nego mobilni telefon.

VAX

pre 6 godina

@Marko,

Dragi Marko, lepo si ti sve to objasnio, ne samo da se razumeš u svetski marketing nego si i odličan psiholog. Možda još da razmotriš sledeće činjenice pa da se razilazimo što se ove teme tiče:

1. Ja nisam hejter, iznosim samo činjenice koje su tebi iz nekog razloga nerazumljive;
2. Novak je najbolji srpski sportista svih vremena i na tome mu skidam kapu. Naravno da sam svaki put navijao za njega;
3. To što pominješ da je Novak 16-ti najbolje plaćeni sportista je podatak za 2017 godinu, dakle dok je imao ugovor sa Adidas-om. Videćemo kako će biti u 2018 sa Asics-om;
4. Iz nekog razloga mi Srbi želimo da budemo veći nego što jesmo pa smo tako nerealni i kad je Novak u pitanju. Pretpostavljam da kao većina navijača svoj mali život posmatraš kroz uspehe svog idola i na taj način ti se čini da si i ti uspešniji. To je prirodno ali ipak nije loše da zadržiš dozu realnosti;
5. Što se tiče mog ega, tu si verovatno u pravu, ima ga više nego što bi trebalo. Ali veruj mi, ako bi sagledao realne parametre (najviši nivo obrazovanja, visoki moralni kvaliteti, odgovoran odnos prema društvu i sl...) moj ego možda može da se razume. Za tvoj, nisam baš siguran...