Sreda, 24.01.2018.

16:09

Šta je Liga nacija i koja je njena svrha?

UEFA je pokrenula novo takmičenje s ciljem da se veliki broj nezanimljivih prijateljskih mečeva učini gledljivijim za navijače i atraktivnijim za igrače.

Izvor: Ž.B.

Šta je Liga nacija i koja je njena svrha? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

Vanja BL

pre 5 godina

Lijepo takmičenje koje treba da nas nauči mnogim stvarima.
Od toga ko smo, gdje smo i s kim smo. Ovo je SPORT, nikako politika.
Zato treba da igramo sa timovima koji su naš a mi njihov rang,da se ustabilimo, da se skontamo i prihvatimo realmo stanje našeg fudbala.
Dakle, ovo je odlična stvar za nas jer inače ne trpimo prevelik pritisak najjačih takmičenja. Na neki način kroz ovo takmičenje imamo priliku da se razvijamo i rastemo,da shvatimo ozbiljno ovo takmičenje.
Ja sam optimista

pdo

pre 6 godina

Malo mi je glupo ovo pravilo, da i ovi pobjednici sto su trecem i cetvrtom ranku idu direktno na ep, npr. neki timovi ce htjeti namjerno da ispanu u nizi rank kako bi se lakse plasirali na sledece veliko takmicenje, slicno kao sto rade nba timovi za boljeg pika. Ne kapiram prednosti prelaska u viši rank kad su tamo samo jači timovi i samim tim se teže plasirati na ep ili sp osim jedino to što se za pehar bore ovi iz prvog ranga ali opet taj pehar nema toliki značaj...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sančo pansa, 24. januar 2018 19:50)
Ne isplati se bas toliko zato sto ce sesiri za kvalifikacije za evro biti pravljeni po plasmanu ekipa na ligi nacija, od lige d u najnizim sesirima do lige a u najvisim

Hairlija

pre 6 godina

Svrha će se vidjeti za koju godinu! Samo će jednog dana proglasiti da prve dvije grupe idu na EP! Bogati igraju sa bogatima a siromašni sa siromašnima! Zašto dozvoliti da Jermenija ili Bugarska izbacuju Holandiju sa EP?!

Pirke

pre 6 godina

Naša reprezentacija treba da igra u Nišu,Novom Sadu,Subotici,Kruševcu,Kragujevcu,Smederevu...Pa nije samo beograd Srbija a ove tri utakmice kod kuće su prilika za to

Mario

pre 6 godina

Ukrajina, Slovačka Turska, Švedska, Rusija Severna Irska, Bosna i Hercegovina, Austrija Republika Irska, Vels koji li su koeficijent koristili da se ovi likovi nadju u B grupi? Je li procenat voljnosti da se prime migranti?
(Marko, 25. januar 2018 00:04)
Uglavnom imaju bolji koeficijent od vas.

dado

pre 6 godina

Svrha je jedino da se popune kladionicarske liste, da ovi sto ganjaju svaki dan kladionicu imaju sta igrati. Pored kvalifikacija za EP, oni organizuju neke nazovi polukvalifikacije.

20 kinte

pre 6 godina

@Debela Striptizeta
Šon Koneri je verovatno dao tu izjavu pošto je posle godinu dana saznao da neće igrati Gandalfa, već da će uloga ići MekElenu (što je film učinilo boljim). Dzekson je dobro procenio da će Holivud “progutati” triologiju i odradio film sa relativno nepoznatim kastingom (za najšire mase).

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

Reći ću svoje mišljenje o ovome kroz stih jedne pjesme - "ja sam čuo od sinovca za nekakvo PRANJE NOVCA, rek'o mi je peri striče, kapital se tako stiče..."👎👎👎👎

Marko

pre 6 godina

Ukrajina, Slovačka Turska, Švedska, Rusija Severna Irska, Bosna i Hercegovina, Austrija Republika Irska, Vels koji li su koeficijent koristili da se ovi likovi nadju u B grupi? Je li procenat voljnosti da se prime migranti?

DEBELA STRIPTIZETA

pre 6 godina

Kao sto je rekao Son Koneri za film Gospodar prstenova, citao sam knjigu,procitao scenario,gledao film I DALJE MI NISTA NIJE JASNO!!!!

Solskjaer

pre 6 godina

Такмчење има смисла итекако... него "Лига Нација" ?... зар националисти нису отпад друштва у тој фамозној Европи?
Ако може неко појашњење неког паметнијег од мене ?
Мада они одавно репке називају "NATIONAL TEAM"... Колико све, уствари, нема смисла у тој Европи !?

loz

pre 6 godina

Ukoliko poslednja ekipa uz grupe A ispada u grupu B, poslednja iz B grupe u C, pa gde onda ide poslednja reprezentacija iz grupe D? U Afruku? :-)

Kuki

pre 6 godina

Podgoricanin i Miki,

Kako sam ja shvatio pobednici grupa u divizijama igraju plej of ili final four(polu finale i finale). Parovi se verovatno izvlace zrebom.
Pobednici plej ofa(final four) u divizijama odlaze na EP. Sa tim sto je pobednik zavrsnog turnira u A diviziji ujedno i pobednik Lige Nacija.

zoki

pre 6 godina

Sve lepo jasno a 90% ne kapira... strasno...

A.1.1-A.2.1-A.3.1-A.4.1 -> Pobednik finala ide na EP

B.1.1-B.2.1-B.3.1-B.4.1 -> Pobednik finala ide na EP

C.1.1-C.2.1-C.3.1-C.4.1 -> Pobednik finala ide na EP

D.1.1-D.2.1-D.3.1-D.4.1 -> Pobednik finala ide na EP

majo

pre 6 godina

Ili ipak ovako:
Sampion ove Lige Nacija ne dobija nista.
Prvo se igra plejof lige A, tj. Kvazi celog tog takmicenja, pa onda kvalifikacije, pa ce onda opet plejof, ali sada svake lige posebno.

Ako Holandjani budu poslednji a ne kvslifikuju se preko kvalifikacija, oni ce igrati plej of, ali ne protiv tri najbolje ekipe iz lige B, vec protiv tri najbolje ekipw iz lige B, koje ne učestvuju na fajnal4u lige B

Ludilo

Anonimus

pre 6 godina

pa onda treba nekako da urgiramo da smo jako slabi i da nas stave u poslednji sesir sa san marinom, maltom i ostalima, i onda cemo se mnogo lakse kvalifikovati za svako prvenstvo.

majo

pre 6 godina

Ovo je super za najjace reprezentacije, sada su bukvalno minimalne sanse da se Oranje ne plasira na neko takmicenje.
11 reprezentacija od 12 iz A grupe ce se plasirati na EP preko kvalifikacija a holandjani ni krivi, ni duzni kao jedini preostali nekvalifikant, idu na EP posto nemaju sa kim da igraju plej of.
Zanima me samo, da li i u tom slucaju ispadaju iz grupe A?
Dakle poslednji u ligi A, grupa 1 a u isto vreme pobednici lige A, posto su svi ostali osigurali EP preko kvalifikacija...
Bukvalno prvo sportsko takmicenje u kojem cd sampion u isto vreme i da ispadne iz takmicenja.
Ili nisam dobro shvatio?

Kuki

pre 6 godina

Vidim da ovde mnogi kritikuju i omalovazavaju ovo takmicenje.

Kvalifikacije za EP ostaju i dalje. Kroz njih imaju priliku da se plasiraju dvadeset reprezentacija, sto nije malo.

Ovo drugo takmicenje menja dakle prijateljske utakmice. Osim teznje da se reprezentacije plasiraju, ili ostanu u sto boljoj diviziji radi samog prestiza svoje zemlje, tu su i cetiri mesta za EP. Ovo drugo verovatno vazi u svakom drugom ciklusu, je se EP igra na svake cetiri godine.

Mozda ce neke reprezentacije zaista igrati sa drugim timovima, mozda ce neke karkulisati, ali ce ipak utakmice u Ligi Nacija imati sigurno veci takmicarski znacaj nego sto je to slucaj sa prijateljskim utakmicama.

I jos nesto, neko pomenu da je takmicenje napravljeno da igraju bogati i bogati, a siromasni sa siromasnima. A inace mi, Rumini, Bugari, Crnogorci... u kvalifikacijama jedva cekamo da dobijemo Englesku i Nemacku ili bar Spaniju i Francusku u grupi. A ako ih slucajno ne dobijemo, mi igramo na svaka tri meseca prijateljske utakmice sa ovako jakim selekcijama, pa smo sad jako osteceni sto nam je ovim sistemom takmicenja to uskraceno.

gagi89

pre 6 godina

Sve je super, ali zamisli recimo ovaj sistem: Na primer Italijani, Nemci ili Englezi prvih par godina totalno nezainteresovani za Ligu nacija odmah potonu u beton ligu. Dakle u D nivo ili eventualno C. I tu tavore kao spavači. A onda ako im se ikada zakomplikuju kvalifikacije na Evro, onda pale turbinu i laganica osvajaju plejof D nacija i eto ih na EP!

bojan

pre 6 godina

Neznam sta da mislim o ovom formatu, vise necemo moci da gledamo prijateljske utakmice izmedju Evropljana i J.Amerike koje su takodje atraktivne.

Bosanac

pre 6 godina

dalje mi je vrh sto je Bosna druga liga a Srbija treca. :D
(D1V1, 24. januar 2018 19:59


Decko ti da pratis svoju reprezentaciju znao bi zasto je tako plasirana a zasto je Bosna u boljem rangu.
Nemoj samo na osnovu predrasuda da pricas.

A sto se takmicenja tice, naravno da nije atraktivno ali u svakom slucaju volje od prijateljskih utakmica, plus naravno i sansa za plasman na prvenstvo.

Mista

pre 6 godina

ZZOP- ocigledno da nisi informisan pa trcis , nije albanija nego ,CG ,litvanija i rumunija. Sto se tice lige bice zanimljiva od ovih prijateljskih meceva, al to je opet jos jedan razlog vise za svadju sa hrvatima .

Toliko razlika

pre 6 godina

Svrha je da bogati igraju sa bogatima a sirotinja medjusobno. Pa koji od sirotinje.pobedi dace mu priliki da izadje.na.megdan bogatasima.

još jedan čačanin

pre 6 godina

hoće oni nas da kazne i kasiraju lovu, zato su nas i stavili sa albanijom
(zzop, 24. januar 2018 19:15)
A gde si ti video da igramo sa Albanijom?

lolo

pre 6 godina

mi da gledimo da ova rumunija, crna gora i litvanija prodju te kvalifikacije, pa da mi odemo u plejof. ovako da 'vatamo prvo mesto u grupi, tesko

kon

pre 6 godina

ova liga nacija je jos jedna sansa da se dodje do evropskog i zamena za prijateljske utakmice, ali ce da se igraju sa vecom motivacijom.
Vecina reprezentacija iz lige A plasman ce da ostvare kroz kvalifikacije tako da za njih plej of-a nece ni biti

Oliver

pre 6 godina

Apsolutna glupost zato sto nema sanse da najjace reprezentacije igraju sa najboljim igracima,to najveci klubovi nece dozvoliti.Evo vam primer Kupa konfederacije gde je Nemacka igrala sa rezervnim sastavom(druga je prica sto oni imaju 2 jake reprezentacije pa su pobedili i ovde).Sasvim je dovoljno da svake parne godine imamo 2 jaka takmicenja-Svetsko i Evropsko prvenstvo,zasto sada i neparnih godina uskracivati igracima letnji odmor i upropastavati letnje pripreme najjacih klubova? Zar oni stvarno misle da ce Bayern dopustiti da mu najbolji igraci rizikuju povrede u bezveznoj Ligi nacija? Ovo je mozda dobro za slabe reprezentacije,ali za jake je totalna glupost.Veliki sam protivnik ove glupe novotarije ciji je pravi cilj samo sticanje jos vise para,kao sto je bila i ona suluda Blaterova ideja o Svetskom prvenstvu svake druge godine,koja srecom nije prosla.Dosta vise pohlepni alavci!

Lino

pre 6 godina

Čitam i ne mogu da verujem.Iako je tema futbal,već drugi put danas,neki komentatori prosto pšandrcali,odlutali u sve moguće sportove.Ubi ih mržnja i neznanje.Prebacili se na druge sportove,pa tako je plivanje važnije od atletike(kraljice sportova),pa nitko rukomet ne igra.....iako vaterpolo prate u par zemalja sveta.Ima i pravih pravcatih bisera.Diže se u nebo Đoković(sa pravom) ali negiraju Goran Ivanišević i Ivan Ljubičić.Za jednoga "genijalca" je od njih bolji Slobodan Boba Živojinović!?Eto da pogledamo o kakvoj se notornoj gluposti radi.....Goran Ivanišević osvojio 22 turnira,zaradio 19.8 miliona USD,ima i medalju sa OI,najbolji plasman na ATP listi 2.mesto.Ivan Ljubičić osvojio 10 turnira,zaradio 10 milon USD,najbolji plasmat na ATP listi 3.mesto,ima medalju sa OI u Ateni.Pazite sad ovo...Boba Živojinivić osvojio 2 turnira,zaradio 1,5 miliona USD,najbolji plasman 19.mesto!Pa od njega je bolji i stari nikola Pilić sa 6 osvojenih turnira,najbolji plasman na ATP listi,6.mesto.I sada ajde sa takvima u raspravu,kao pilot sa čobanom.Taj novi Kup nacija je bolje nego prijateljske utakmice sa rezervama i pred praznim stadionima.Zdravi i veseli bili!

navijac

pre 6 godina

Ala su ga zamrsili sa ovim playoff-om.. Zasto jednostavno nije bilo da ukoliko se pobednik grupe plasirao na Euro, mesto ide sledece plasiranom. Kakva je ovo glupost sa ustupanjem mesta u playoffu!?

razvijač

pre 6 godina

I šta sada? Više se neće sastajati u prijateljskim utakmicama npr. reprezentacije iz 1. kategorije sa nekom iz 2., 3. ili 4. kategorije?
Ili će opet biti prijateljskih utakmica mimo ovoga?
Ili će sada evropske ekipe da traže rivale za jače prijateljske utakmice van Evrope tj. UEFA?
Ne razumem?

bmiles

pre 6 godina

A sto bi jednostavno kad moze komplikovano!Tako ja gledam na ovu Ligu Nacija!Lici na tenis - Dejvis Kup!"Usluga" se cini slabijim ekipama!?'Ajte molim vas,kao zabrinuti za slabu posetu i kvalitet!Rangirase nas dole pa ajte vi "boranijo" igrajte medju sobom ionako niste kurenti za gledanje!Ja sve se mislim nasi gledaoci umiru od zelje da gledaju Livaniju,Crnu Goru i Rumuniju!Stadione,gospodo iz UEFA pune: Nemcacka,Engleska,Francuska,Spanija,Italija (nama jos susret sa "ljutim
" rivalom Hrvatskom},tako da se samo naivni mogu upecati!Ai ono nije jasno ako budete prvi u grupi, plasirate se za plejof,e to se onda cete zove sansa.Kako stvari stoje,moj unuk moze videti pomenute "jace" reprezentacije samo ako Srbija dobije organizaciju SP,drugim recima - nikad,a mozda nekad,koce ga znati!?Sprdnja,veci kolac uvek dobijaju najjaci!Srbiji i ostalima ce po ovome trebati dve godine da se ogledaju sa najjacima!?Moje misljenje ne mora biti tacno,ali kako sad stvari stoje dovoljno je procitati zadnju recenicu koja govori o onima iz grupe A,B i C kako ostaju i kako ispadaju.UEFA je prvo devalvirala Ligu Sampiona (koja odavno to nije jer ucestvuju iz nekih liga cak i petoplasirani),pa nije cudo da se i ovde radi pre svega o parama a ne o sansama slabijih po kvalitetu reprezentacijama.

Podgoricanin

pre 6 godina

I opet ne pise glavno ili ja nisam razumio, kako ide plejof za Evropsko:A1-A(2,3,4) ili mozda A1-B(1234) ili A1-C(1234), A1-D(1234).Dakle ne za pobjednika Lige, to ide samo iz A nego za EP je li se u plejoof sastaju iz svok sesira ili se mijesaju sesiri?

Goran

pre 6 godina

Ne napreduje se kroz utakmice sa sebi ravnima vec kroz utakmice sa jacima od sebe. I na osnovu kog kriterijuma su sastavljene lige? Ako je to neki trenutni plasma onda se trebaju svake godine sastavljati lige i grupe u njima po trenutnom plasmanu. A sto se prijateljskih utakmica tice, interesantnije mi je gledati prijateljski mec sa nekom jakom selekcijom, nego ligu sa nekim potpuno nezanimljivim selekcijama. Na kraju jos pitanje sta ce biti ako se u tom plej ofu susretnemo sa Kosovom koje ne priznajemo?

Slavisa Kokeza

pre 6 godina

Da se ja pitam,da ispadnemo u D grupu,pa da se sibamo sa Gibraltarom,Letonijom i Makedonijom za prvo mesto na final foru,ima da prodjemo na to evropsko :)

нс

pre 6 godina

Sad svi pljuju jer je novo, a shvatice da ovo i nije toliko lose, a bice i termina za prijateljske sa uvek neugodnom Kinom i Papuom Novon Gvinejom i sad stvarno ako ne budemo isli na svako evropsko jeste katastrofa i bruka

Anto

pre 6 godina

http://telesport.telegram.hr/kolumne/na-posudbi/liga-apsurda-i-nepravde/

odlican tekst koji objasnjava sav apsurd lige nacija i koliko je to promasen sistem...dobra ideja u sustini,ali promasena izvedba

theinternetmaster

pre 6 godina

Svako ko kaže da je ovo takmičenje glupo nije svestan svoje gluposti. Fantastična ideja. Sada ću reprezentativne pauze čekati sa uzbuđenjem.

Chris T-Rex BOSH

pre 6 godina

Bice interesantnih, ali u isto vrijeme i jako dosadnih utakmica reprezentacija nizeg ranga. Mislim da je ovo dobra inicijativa, puno je prostora za utakmice reprezentacija i pozdravljam ideju

sančo pansa

pre 6 godina

Malo mi je glupo ovo pravilo, da i ovi pobjednici sto su trecem i cetvrtom ranku idu direktno na ep, npr. neki timovi ce htjeti namjerno da ispanu u nizi rank kako bi se lakse plasirali na sledece veliko takmicenje, slicno kao sto rade nba timovi za boljeg pika. Ne kapiram prednosti prelaska u viši rank kad su tamo samo jači timovi i samim tim se teže plasirati na ep ili sp osim jedino to što se za pehar bore ovi iz prvog ranga ali opet taj pehar nema toliki značaj...

Lynx

pre 6 godina

Jako zanimljivo takmičenje, nešto kao Svetska Liga u vaterpolu i odbojci, plus ima takmičarski značaj zbog EURA. Pošto se igra na svake dve godine, postavlja se pitanje šta će se dogoditi u narednom ciklusu kada se budu igrale kvalifikacije za SP. Da li će i tada imati takmičaraki značaj. To do sada nije objašnjeno.

rukometas Vilander

pre 6 godina

cilj je poznat...odavno ,vise nijedan sport ne lici na sport...kladionice su ucinile svoje...samo se igraju neke lige,svetske,evropske...igraci se mnogo raubuju..nema to neke drazi...Evo pitanja...da li se neko seca ko je uzeo ligu sampiona u fudbalu ili kosarci pre pet godina...ne verujem

Toliko razlika

pre 6 godina

Svrha je da bogati igraju sa bogatima a sirotinja medjusobno. Pa koji od sirotinje.pobedi dace mu priliki da izadje.na.megdan bogatasima.

Slavisa Kokeza

pre 6 godina

Da se ja pitam,da ispadnemo u D grupu,pa da se sibamo sa Gibraltarom,Letonijom i Makedonijom za prvo mesto na final foru,ima da prodjemo na to evropsko :)

još jedan čačanin

pre 6 godina

hoće oni nas da kazne i kasiraju lovu, zato su nas i stavili sa albanijom
(zzop, 24. januar 2018 19:15)
A gde si ti video da igramo sa Albanijom?

нс

pre 6 godina

Sad svi pljuju jer je novo, a shvatice da ovo i nije toliko lose, a bice i termina za prijateljske sa uvek neugodnom Kinom i Papuom Novon Gvinejom i sad stvarno ako ne budemo isli na svako evropsko jeste katastrofa i bruka

Kuki

pre 6 godina

Vidim da ovde mnogi kritikuju i omalovazavaju ovo takmicenje.

Kvalifikacije za EP ostaju i dalje. Kroz njih imaju priliku da se plasiraju dvadeset reprezentacija, sto nije malo.

Ovo drugo takmicenje menja dakle prijateljske utakmice. Osim teznje da se reprezentacije plasiraju, ili ostanu u sto boljoj diviziji radi samog prestiza svoje zemlje, tu su i cetiri mesta za EP. Ovo drugo verovatno vazi u svakom drugom ciklusu, je se EP igra na svake cetiri godine.

Mozda ce neke reprezentacije zaista igrati sa drugim timovima, mozda ce neke karkulisati, ali ce ipak utakmice u Ligi Nacija imati sigurno veci takmicarski znacaj nego sto je to slucaj sa prijateljskim utakmicama.

I jos nesto, neko pomenu da je takmicenje napravljeno da igraju bogati i bogati, a siromasni sa siromasnima. A inace mi, Rumini, Bugari, Crnogorci... u kvalifikacijama jedva cekamo da dobijemo Englesku i Nemacku ili bar Spaniju i Francusku u grupi. A ako ih slucajno ne dobijemo, mi igramo na svaka tri meseca prijateljske utakmice sa ovako jakim selekcijama, pa smo sad jako osteceni sto nam je ovim sistemom takmicenja to uskraceno.

theinternetmaster

pre 6 godina

Svako ko kaže da je ovo takmičenje glupo nije svestan svoje gluposti. Fantastična ideja. Sada ću reprezentativne pauze čekati sa uzbuđenjem.

Lynx

pre 6 godina

Jako zanimljivo takmičenje, nešto kao Svetska Liga u vaterpolu i odbojci, plus ima takmičarski značaj zbog EURA. Pošto se igra na svake dve godine, postavlja se pitanje šta će se dogoditi u narednom ciklusu kada se budu igrale kvalifikacije za SP. Da li će i tada imati takmičaraki značaj. To do sada nije objašnjeno.

DEBELA STRIPTIZETA

pre 6 godina

Kao sto je rekao Son Koneri za film Gospodar prstenova, citao sam knjigu,procitao scenario,gledao film I DALJE MI NISTA NIJE JASNO!!!!

Anonimus

pre 6 godina

pa onda treba nekako da urgiramo da smo jako slabi i da nas stave u poslednji sesir sa san marinom, maltom i ostalima, i onda cemo se mnogo lakse kvalifikovati za svako prvenstvo.

Oliver

pre 6 godina

Apsolutna glupost zato sto nema sanse da najjace reprezentacije igraju sa najboljim igracima,to najveci klubovi nece dozvoliti.Evo vam primer Kupa konfederacije gde je Nemacka igrala sa rezervnim sastavom(druga je prica sto oni imaju 2 jake reprezentacije pa su pobedili i ovde).Sasvim je dovoljno da svake parne godine imamo 2 jaka takmicenja-Svetsko i Evropsko prvenstvo,zasto sada i neparnih godina uskracivati igracima letnji odmor i upropastavati letnje pripreme najjacih klubova? Zar oni stvarno misle da ce Bayern dopustiti da mu najbolji igraci rizikuju povrede u bezveznoj Ligi nacija? Ovo je mozda dobro za slabe reprezentacije,ali za jake je totalna glupost.Veliki sam protivnik ove glupe novotarije ciji je pravi cilj samo sticanje jos vise para,kao sto je bila i ona suluda Blaterova ideja o Svetskom prvenstvu svake druge godine,koja srecom nije prosla.Dosta vise pohlepni alavci!

sančo pansa

pre 6 godina

Malo mi je glupo ovo pravilo, da i ovi pobjednici sto su trecem i cetvrtom ranku idu direktno na ep, npr. neki timovi ce htjeti namjerno da ispanu u nizi rank kako bi se lakse plasirali na sledece veliko takmicenje, slicno kao sto rade nba timovi za boljeg pika. Ne kapiram prednosti prelaska u viši rank kad su tamo samo jači timovi i samim tim se teže plasirati na ep ili sp osim jedino to što se za pehar bore ovi iz prvog ranga ali opet taj pehar nema toliki značaj...

rukometas Vilander

pre 6 godina

cilj je poznat...odavno ,vise nijedan sport ne lici na sport...kladionice su ucinile svoje...samo se igraju neke lige,svetske,evropske...igraci se mnogo raubuju..nema to neke drazi...Evo pitanja...da li se neko seca ko je uzeo ligu sampiona u fudbalu ili kosarci pre pet godina...ne verujem

kon

pre 6 godina

ova liga nacija je jos jedna sansa da se dodje do evropskog i zamena za prijateljske utakmice, ali ce da se igraju sa vecom motivacijom.
Vecina reprezentacija iz lige A plasman ce da ostvare kroz kvalifikacije tako da za njih plej of-a nece ni biti

dado

pre 6 godina

Svrha je jedino da se popune kladionicarske liste, da ovi sto ganjaju svaki dan kladionicu imaju sta igrati. Pored kvalifikacija za EP, oni organizuju neke nazovi polukvalifikacije.

Mista

pre 6 godina

ZZOP- ocigledno da nisi informisan pa trcis , nije albanija nego ,CG ,litvanija i rumunija. Sto se tice lige bice zanimljiva od ovih prijateljskih meceva, al to je opet jos jedan razlog vise za svadju sa hrvatima .

Pirke

pre 6 godina

Naša reprezentacija treba da igra u Nišu,Novom Sadu,Subotici,Kruševcu,Kragujevcu,Smederevu...Pa nije samo beograd Srbija a ove tri utakmice kod kuće su prilika za to

gagi89

pre 6 godina

Sve je super, ali zamisli recimo ovaj sistem: Na primer Italijani, Nemci ili Englezi prvih par godina totalno nezainteresovani za Ligu nacija odmah potonu u beton ligu. Dakle u D nivo ili eventualno C. I tu tavore kao spavači. A onda ako im se ikada zakomplikuju kvalifikacije na Evro, onda pale turbinu i laganica osvajaju plejof D nacija i eto ih na EP!

Hairlija

pre 6 godina

Svrha će se vidjeti za koju godinu! Samo će jednog dana proglasiti da prve dvije grupe idu na EP! Bogati igraju sa bogatima a siromašni sa siromašnima! Zašto dozvoliti da Jermenija ili Bugarska izbacuju Holandiju sa EP?!

Bosanac

pre 6 godina

dalje mi je vrh sto je Bosna druga liga a Srbija treca. :D
(D1V1, 24. januar 2018 19:59


Decko ti da pratis svoju reprezentaciju znao bi zasto je tako plasirana a zasto je Bosna u boljem rangu.
Nemoj samo na osnovu predrasuda da pricas.

A sto se takmicenja tice, naravno da nije atraktivno ali u svakom slucaju volje od prijateljskih utakmica, plus naravno i sansa za plasman na prvenstvo.

lolo

pre 6 godina

mi da gledimo da ova rumunija, crna gora i litvanija prodju te kvalifikacije, pa da mi odemo u plejof. ovako da 'vatamo prvo mesto u grupi, tesko

zoki

pre 6 godina

Sve lepo jasno a 90% ne kapira... strasno...

A.1.1-A.2.1-A.3.1-A.4.1 -> Pobednik finala ide na EP

B.1.1-B.2.1-B.3.1-B.4.1 -> Pobednik finala ide na EP

C.1.1-C.2.1-C.3.1-C.4.1 -> Pobednik finala ide na EP

D.1.1-D.2.1-D.3.1-D.4.1 -> Pobednik finala ide na EP

Chris T-Rex BOSH

pre 6 godina

Bice interesantnih, ali u isto vrijeme i jako dosadnih utakmica reprezentacija nizeg ranga. Mislim da je ovo dobra inicijativa, puno je prostora za utakmice reprezentacija i pozdravljam ideju

loz

pre 6 godina

Ukoliko poslednja ekipa uz grupe A ispada u grupu B, poslednja iz B grupe u C, pa gde onda ide poslednja reprezentacija iz grupe D? U Afruku? :-)

Mario

pre 6 godina

Ukrajina, Slovačka Turska, Švedska, Rusija Severna Irska, Bosna i Hercegovina, Austrija Republika Irska, Vels koji li su koeficijent koristili da se ovi likovi nadju u B grupi? Je li procenat voljnosti da se prime migranti?
(Marko, 25. januar 2018 00:04)
Uglavnom imaju bolji koeficijent od vas.

Anto

pre 6 godina

http://telesport.telegram.hr/kolumne/na-posudbi/liga-apsurda-i-nepravde/

odlican tekst koji objasnjava sav apsurd lige nacija i koliko je to promasen sistem...dobra ideja u sustini,ali promasena izvedba

Lino

pre 6 godina

Čitam i ne mogu da verujem.Iako je tema futbal,već drugi put danas,neki komentatori prosto pšandrcali,odlutali u sve moguće sportove.Ubi ih mržnja i neznanje.Prebacili se na druge sportove,pa tako je plivanje važnije od atletike(kraljice sportova),pa nitko rukomet ne igra.....iako vaterpolo prate u par zemalja sveta.Ima i pravih pravcatih bisera.Diže se u nebo Đoković(sa pravom) ali negiraju Goran Ivanišević i Ivan Ljubičić.Za jednoga "genijalca" je od njih bolji Slobodan Boba Živojinović!?Eto da pogledamo o kakvoj se notornoj gluposti radi.....Goran Ivanišević osvojio 22 turnira,zaradio 19.8 miliona USD,ima i medalju sa OI,najbolji plasman na ATP listi 2.mesto.Ivan Ljubičić osvojio 10 turnira,zaradio 10 milon USD,najbolji plasmat na ATP listi 3.mesto,ima medalju sa OI u Ateni.Pazite sad ovo...Boba Živojinivić osvojio 2 turnira,zaradio 1,5 miliona USD,najbolji plasman 19.mesto!Pa od njega je bolji i stari nikola Pilić sa 6 osvojenih turnira,najbolji plasman na ATP listi,6.mesto.I sada ajde sa takvima u raspravu,kao pilot sa čobanom.Taj novi Kup nacija je bolje nego prijateljske utakmice sa rezervama i pred praznim stadionima.Zdravi i veseli bili!

navijac

pre 6 godina

Ala su ga zamrsili sa ovim playoff-om.. Zasto jednostavno nije bilo da ukoliko se pobednik grupe plasirao na Euro, mesto ide sledece plasiranom. Kakva je ovo glupost sa ustupanjem mesta u playoffu!?

Podgoricanin

pre 6 godina

I opet ne pise glavno ili ja nisam razumio, kako ide plejof za Evropsko:A1-A(2,3,4) ili mozda A1-B(1234) ili A1-C(1234), A1-D(1234).Dakle ne za pobjednika Lige, to ide samo iz A nego za EP je li se u plejoof sastaju iz svok sesira ili se mijesaju sesiri?

majo

pre 6 godina

Ovo je super za najjace reprezentacije, sada su bukvalno minimalne sanse da se Oranje ne plasira na neko takmicenje.
11 reprezentacija od 12 iz A grupe ce se plasirati na EP preko kvalifikacija a holandjani ni krivi, ni duzni kao jedini preostali nekvalifikant, idu na EP posto nemaju sa kim da igraju plej of.
Zanima me samo, da li i u tom slucaju ispadaju iz grupe A?
Dakle poslednji u ligi A, grupa 1 a u isto vreme pobednici lige A, posto su svi ostali osigurali EP preko kvalifikacija...
Bukvalno prvo sportsko takmicenje u kojem cd sampion u isto vreme i da ispadne iz takmicenja.
Ili nisam dobro shvatio?

Kuki

pre 6 godina

Podgoricanin i Miki,

Kako sam ja shvatio pobednici grupa u divizijama igraju plej of ili final four(polu finale i finale). Parovi se verovatno izvlace zrebom.
Pobednici plej ofa(final four) u divizijama odlaze na EP. Sa tim sto je pobednik zavrsnog turnira u A diviziji ujedno i pobednik Lige Nacija.

bmiles

pre 6 godina

A sto bi jednostavno kad moze komplikovano!Tako ja gledam na ovu Ligu Nacija!Lici na tenis - Dejvis Kup!"Usluga" se cini slabijim ekipama!?'Ajte molim vas,kao zabrinuti za slabu posetu i kvalitet!Rangirase nas dole pa ajte vi "boranijo" igrajte medju sobom ionako niste kurenti za gledanje!Ja sve se mislim nasi gledaoci umiru od zelje da gledaju Livaniju,Crnu Goru i Rumuniju!Stadione,gospodo iz UEFA pune: Nemcacka,Engleska,Francuska,Spanija,Italija (nama jos susret sa "ljutim
" rivalom Hrvatskom},tako da se samo naivni mogu upecati!Ai ono nije jasno ako budete prvi u grupi, plasirate se za plejof,e to se onda cete zove sansa.Kako stvari stoje,moj unuk moze videti pomenute "jace" reprezentacije samo ako Srbija dobije organizaciju SP,drugim recima - nikad,a mozda nekad,koce ga znati!?Sprdnja,veci kolac uvek dobijaju najjaci!Srbiji i ostalima ce po ovome trebati dve godine da se ogledaju sa najjacima!?Moje misljenje ne mora biti tacno,ali kako sad stvari stoje dovoljno je procitati zadnju recenicu koja govori o onima iz grupe A,B i C kako ostaju i kako ispadaju.UEFA je prvo devalvirala Ligu Sampiona (koja odavno to nije jer ucestvuju iz nekih liga cak i petoplasirani),pa nije cudo da se i ovde radi pre svega o parama a ne o sansama slabijih po kvalitetu reprezentacijama.

Marko

pre 6 godina

Ukrajina, Slovačka Turska, Švedska, Rusija Severna Irska, Bosna i Hercegovina, Austrija Republika Irska, Vels koji li su koeficijent koristili da se ovi likovi nadju u B grupi? Je li procenat voljnosti da se prime migranti?

pdo

pre 6 godina

Malo mi je glupo ovo pravilo, da i ovi pobjednici sto su trecem i cetvrtom ranku idu direktno na ep, npr. neki timovi ce htjeti namjerno da ispanu u nizi rank kako bi se lakse plasirali na sledece veliko takmicenje, slicno kao sto rade nba timovi za boljeg pika. Ne kapiram prednosti prelaska u viši rank kad su tamo samo jači timovi i samim tim se teže plasirati na ep ili sp osim jedino to što se za pehar bore ovi iz prvog ranga ali opet taj pehar nema toliki značaj...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sančo pansa, 24. januar 2018 19:50)
Ne isplati se bas toliko zato sto ce sesiri za kvalifikacije za evro biti pravljeni po plasmanu ekipa na ligi nacija, od lige d u najnizim sesirima do lige a u najvisim

razvijač

pre 6 godina

I šta sada? Više se neće sastajati u prijateljskim utakmicama npr. reprezentacije iz 1. kategorije sa nekom iz 2., 3. ili 4. kategorije?
Ili će opet biti prijateljskih utakmica mimo ovoga?
Ili će sada evropske ekipe da traže rivale za jače prijateljske utakmice van Evrope tj. UEFA?
Ne razumem?

bojan

pre 6 godina

Neznam sta da mislim o ovom formatu, vise necemo moci da gledamo prijateljske utakmice izmedju Evropljana i J.Amerike koje su takodje atraktivne.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

Reći ću svoje mišljenje o ovome kroz stih jedne pjesme - "ja sam čuo od sinovca za nekakvo PRANJE NOVCA, rek'o mi je peri striče, kapital se tako stiče..."👎👎👎👎

Goran

pre 6 godina

Ne napreduje se kroz utakmice sa sebi ravnima vec kroz utakmice sa jacima od sebe. I na osnovu kog kriterijuma su sastavljene lige? Ako je to neki trenutni plasma onda se trebaju svake godine sastavljati lige i grupe u njima po trenutnom plasmanu. A sto se prijateljskih utakmica tice, interesantnije mi je gledati prijateljski mec sa nekom jakom selekcijom, nego ligu sa nekim potpuno nezanimljivim selekcijama. Na kraju jos pitanje sta ce biti ako se u tom plej ofu susretnemo sa Kosovom koje ne priznajemo?

20 kinte

pre 6 godina

@Debela Striptizeta
Šon Koneri je verovatno dao tu izjavu pošto je posle godinu dana saznao da neće igrati Gandalfa, već da će uloga ići MekElenu (što je film učinilo boljim). Dzekson je dobro procenio da će Holivud “progutati” triologiju i odradio film sa relativno nepoznatim kastingom (za najšire mase).

Solskjaer

pre 6 godina

Такмчење има смисла итекако... него "Лига Нација" ?... зар националисти нису отпад друштва у тој фамозној Европи?
Ако може неко појашњење неког паметнијег од мене ?
Мада они одавно репке називају "NATIONAL TEAM"... Колико све, уствари, нема смисла у тој Европи !?

Vanja BL

pre 5 godina

Lijepo takmičenje koje treba da nas nauči mnogim stvarima.
Od toga ko smo, gdje smo i s kim smo. Ovo je SPORT, nikako politika.
Zato treba da igramo sa timovima koji su naš a mi njihov rang,da se ustabilimo, da se skontamo i prihvatimo realmo stanje našeg fudbala.
Dakle, ovo je odlična stvar za nas jer inače ne trpimo prevelik pritisak najjačih takmičenja. Na neki način kroz ovo takmičenje imamo priliku da se razvijamo i rastemo,da shvatimo ozbiljno ovo takmičenje.
Ja sam optimista

majo

pre 6 godina

Ili ipak ovako:
Sampion ove Lige Nacija ne dobija nista.
Prvo se igra plejof lige A, tj. Kvazi celog tog takmicenja, pa onda kvalifikacije, pa ce onda opet plejof, ali sada svake lige posebno.

Ako Holandjani budu poslednji a ne kvslifikuju se preko kvalifikacija, oni ce igrati plej of, ali ne protiv tri najbolje ekipe iz lige B, vec protiv tri najbolje ekipw iz lige B, koje ne učestvuju na fajnal4u lige B

Ludilo

Oliver

pre 6 godina

Apsolutna glupost zato sto nema sanse da najjace reprezentacije igraju sa najboljim igracima,to najveci klubovi nece dozvoliti.Evo vam primer Kupa konfederacije gde je Nemacka igrala sa rezervnim sastavom(druga je prica sto oni imaju 2 jake reprezentacije pa su pobedili i ovde).Sasvim je dovoljno da svake parne godine imamo 2 jaka takmicenja-Svetsko i Evropsko prvenstvo,zasto sada i neparnih godina uskracivati igracima letnji odmor i upropastavati letnje pripreme najjacih klubova? Zar oni stvarno misle da ce Bayern dopustiti da mu najbolji igraci rizikuju povrede u bezveznoj Ligi nacija? Ovo je mozda dobro za slabe reprezentacije,ali za jake je totalna glupost.Veliki sam protivnik ove glupe novotarije ciji je pravi cilj samo sticanje jos vise para,kao sto je bila i ona suluda Blaterova ideja o Svetskom prvenstvu svake druge godine,koja srecom nije prosla.Dosta vise pohlepni alavci!

Toliko razlika

pre 6 godina

Svrha je da bogati igraju sa bogatima a sirotinja medjusobno. Pa koji od sirotinje.pobedi dace mu priliki da izadje.na.megdan bogatasima.

majo

pre 6 godina

Ovo je super za najjace reprezentacije, sada su bukvalno minimalne sanse da se Oranje ne plasira na neko takmicenje.
11 reprezentacija od 12 iz A grupe ce se plasirati na EP preko kvalifikacija a holandjani ni krivi, ni duzni kao jedini preostali nekvalifikant, idu na EP posto nemaju sa kim da igraju plej of.
Zanima me samo, da li i u tom slucaju ispadaju iz grupe A?
Dakle poslednji u ligi A, grupa 1 a u isto vreme pobednici lige A, posto su svi ostali osigurali EP preko kvalifikacija...
Bukvalno prvo sportsko takmicenje u kojem cd sampion u isto vreme i da ispadne iz takmicenja.
Ili nisam dobro shvatio?

Podgoricanin

pre 6 godina

I opet ne pise glavno ili ja nisam razumio, kako ide plejof za Evropsko:A1-A(2,3,4) ili mozda A1-B(1234) ili A1-C(1234), A1-D(1234).Dakle ne za pobjednika Lige, to ide samo iz A nego za EP je li se u plejoof sastaju iz svok sesira ili se mijesaju sesiri?

loz

pre 6 godina

Ukoliko poslednja ekipa uz grupe A ispada u grupu B, poslednja iz B grupe u C, pa gde onda ide poslednja reprezentacija iz grupe D? U Afruku? :-)

Solskjaer

pre 6 godina

Такмчење има смисла итекако... него "Лига Нација" ?... зар националисти нису отпад друштва у тој фамозној Европи?
Ако може неко појашњење неког паметнијег од мене ?
Мада они одавно репке називају "NATIONAL TEAM"... Колико све, уствари, нема смисла у тој Европи !?

Anto

pre 6 godina

http://telesport.telegram.hr/kolumne/na-posudbi/liga-apsurda-i-nepravde/

odlican tekst koji objasnjava sav apsurd lige nacija i koliko je to promasen sistem...dobra ideja u sustini,ali promasena izvedba

navijac

pre 6 godina

Ala su ga zamrsili sa ovim playoff-om.. Zasto jednostavno nije bilo da ukoliko se pobednik grupe plasirao na Euro, mesto ide sledece plasiranom. Kakva je ovo glupost sa ustupanjem mesta u playoffu!?

theinternetmaster

pre 6 godina

Svako ko kaže da je ovo takmičenje glupo nije svestan svoje gluposti. Fantastična ideja. Sada ću reprezentativne pauze čekati sa uzbuđenjem.

Lino

pre 6 godina

Čitam i ne mogu da verujem.Iako je tema futbal,već drugi put danas,neki komentatori prosto pšandrcali,odlutali u sve moguće sportove.Ubi ih mržnja i neznanje.Prebacili se na druge sportove,pa tako je plivanje važnije od atletike(kraljice sportova),pa nitko rukomet ne igra.....iako vaterpolo prate u par zemalja sveta.Ima i pravih pravcatih bisera.Diže se u nebo Đoković(sa pravom) ali negiraju Goran Ivanišević i Ivan Ljubičić.Za jednoga "genijalca" je od njih bolji Slobodan Boba Živojinović!?Eto da pogledamo o kakvoj se notornoj gluposti radi.....Goran Ivanišević osvojio 22 turnira,zaradio 19.8 miliona USD,ima i medalju sa OI,najbolji plasman na ATP listi 2.mesto.Ivan Ljubičić osvojio 10 turnira,zaradio 10 milon USD,najbolji plasmat na ATP listi 3.mesto,ima medalju sa OI u Ateni.Pazite sad ovo...Boba Živojinivić osvojio 2 turnira,zaradio 1,5 miliona USD,najbolji plasman 19.mesto!Pa od njega je bolji i stari nikola Pilić sa 6 osvojenih turnira,najbolji plasman na ATP listi,6.mesto.I sada ajde sa takvima u raspravu,kao pilot sa čobanom.Taj novi Kup nacija je bolje nego prijateljske utakmice sa rezervama i pred praznim stadionima.Zdravi i veseli bili!

bmiles

pre 6 godina

A sto bi jednostavno kad moze komplikovano!Tako ja gledam na ovu Ligu Nacija!Lici na tenis - Dejvis Kup!"Usluga" se cini slabijim ekipama!?'Ajte molim vas,kao zabrinuti za slabu posetu i kvalitet!Rangirase nas dole pa ajte vi "boranijo" igrajte medju sobom ionako niste kurenti za gledanje!Ja sve se mislim nasi gledaoci umiru od zelje da gledaju Livaniju,Crnu Goru i Rumuniju!Stadione,gospodo iz UEFA pune: Nemcacka,Engleska,Francuska,Spanija,Italija (nama jos susret sa "ljutim
" rivalom Hrvatskom},tako da se samo naivni mogu upecati!Ai ono nije jasno ako budete prvi u grupi, plasirate se za plejof,e to se onda cete zove sansa.Kako stvari stoje,moj unuk moze videti pomenute "jace" reprezentacije samo ako Srbija dobije organizaciju SP,drugim recima - nikad,a mozda nekad,koce ga znati!?Sprdnja,veci kolac uvek dobijaju najjaci!Srbiji i ostalima ce po ovome trebati dve godine da se ogledaju sa najjacima!?Moje misljenje ne mora biti tacno,ali kako sad stvari stoje dovoljno je procitati zadnju recenicu koja govori o onima iz grupe A,B i C kako ostaju i kako ispadaju.UEFA je prvo devalvirala Ligu Sampiona (koja odavno to nije jer ucestvuju iz nekih liga cak i petoplasirani),pa nije cudo da se i ovde radi pre svega o parama a ne o sansama slabijih po kvalitetu reprezentacijama.

rukometas Vilander

pre 6 godina

cilj je poznat...odavno ,vise nijedan sport ne lici na sport...kladionice su ucinile svoje...samo se igraju neke lige,svetske,evropske...igraci se mnogo raubuju..nema to neke drazi...Evo pitanja...da li se neko seca ko je uzeo ligu sampiona u fudbalu ili kosarci pre pet godina...ne verujem

Goran

pre 6 godina

Ne napreduje se kroz utakmice sa sebi ravnima vec kroz utakmice sa jacima od sebe. I na osnovu kog kriterijuma su sastavljene lige? Ako je to neki trenutni plasma onda se trebaju svake godine sastavljati lige i grupe u njima po trenutnom plasmanu. A sto se prijateljskih utakmica tice, interesantnije mi je gledati prijateljski mec sa nekom jakom selekcijom, nego ligu sa nekim potpuno nezanimljivim selekcijama. Na kraju jos pitanje sta ce biti ako se u tom plej ofu susretnemo sa Kosovom koje ne priznajemo?

Bosanac

pre 6 godina

dalje mi je vrh sto je Bosna druga liga a Srbija treca. :D
(D1V1, 24. januar 2018 19:59


Decko ti da pratis svoju reprezentaciju znao bi zasto je tako plasirana a zasto je Bosna u boljem rangu.
Nemoj samo na osnovu predrasuda da pricas.

A sto se takmicenja tice, naravno da nije atraktivno ali u svakom slucaju volje od prijateljskih utakmica, plus naravno i sansa za plasman na prvenstvo.

majo

pre 6 godina

Ili ipak ovako:
Sampion ove Lige Nacija ne dobija nista.
Prvo se igra plejof lige A, tj. Kvazi celog tog takmicenja, pa onda kvalifikacije, pa ce onda opet plejof, ali sada svake lige posebno.

Ako Holandjani budu poslednji a ne kvslifikuju se preko kvalifikacija, oni ce igrati plej of, ali ne protiv tri najbolje ekipe iz lige B, vec protiv tri najbolje ekipw iz lige B, koje ne učestvuju na fajnal4u lige B

Ludilo

Marko

pre 6 godina

Ukrajina, Slovačka Turska, Švedska, Rusija Severna Irska, Bosna i Hercegovina, Austrija Republika Irska, Vels koji li su koeficijent koristili da se ovi likovi nadju u B grupi? Je li procenat voljnosti da se prime migranti?

Slavisa Kokeza

pre 6 godina

Da se ja pitam,da ispadnemo u D grupu,pa da se sibamo sa Gibraltarom,Letonijom i Makedonijom za prvo mesto na final foru,ima da prodjemo na to evropsko :)

još jedan čačanin

pre 6 godina

hoće oni nas da kazne i kasiraju lovu, zato su nas i stavili sa albanijom
(zzop, 24. januar 2018 19:15)
A gde si ti video da igramo sa Albanijom?

DEBELA STRIPTIZETA

pre 6 godina

Kao sto je rekao Son Koneri za film Gospodar prstenova, citao sam knjigu,procitao scenario,gledao film I DALJE MI NISTA NIJE JASNO!!!!

sančo pansa

pre 6 godina

Malo mi je glupo ovo pravilo, da i ovi pobjednici sto su trecem i cetvrtom ranku idu direktno na ep, npr. neki timovi ce htjeti namjerno da ispanu u nizi rank kako bi se lakse plasirali na sledece veliko takmicenje, slicno kao sto rade nba timovi za boljeg pika. Ne kapiram prednosti prelaska u viši rank kad su tamo samo jači timovi i samim tim se teže plasirati na ep ili sp osim jedino to što se za pehar bore ovi iz prvog ranga ali opet taj pehar nema toliki značaj...

bojan

pre 6 godina

Neznam sta da mislim o ovom formatu, vise necemo moci da gledamo prijateljske utakmice izmedju Evropljana i J.Amerike koje su takodje atraktivne.

Mario

pre 6 godina

Ukrajina, Slovačka Turska, Švedska, Rusija Severna Irska, Bosna i Hercegovina, Austrija Republika Irska, Vels koji li su koeficijent koristili da se ovi likovi nadju u B grupi? Je li procenat voljnosti da se prime migranti?
(Marko, 25. januar 2018 00:04)
Uglavnom imaju bolji koeficijent od vas.

Pirke

pre 6 godina

Naša reprezentacija treba da igra u Nišu,Novom Sadu,Subotici,Kruševcu,Kragujevcu,Smederevu...Pa nije samo beograd Srbija a ove tri utakmice kod kuće su prilika za to

Lynx

pre 6 godina

Jako zanimljivo takmičenje, nešto kao Svetska Liga u vaterpolu i odbojci, plus ima takmičarski značaj zbog EURA. Pošto se igra na svake dve godine, postavlja se pitanje šta će se dogoditi u narednom ciklusu kada se budu igrale kvalifikacije za SP. Da li će i tada imati takmičaraki značaj. To do sada nije objašnjeno.

Mista

pre 6 godina

ZZOP- ocigledno da nisi informisan pa trcis , nije albanija nego ,CG ,litvanija i rumunija. Sto se tice lige bice zanimljiva od ovih prijateljskih meceva, al to je opet jos jedan razlog vise za svadju sa hrvatima .

razvijač

pre 6 godina

I šta sada? Više se neće sastajati u prijateljskim utakmicama npr. reprezentacije iz 1. kategorije sa nekom iz 2., 3. ili 4. kategorije?
Ili će opet biti prijateljskih utakmica mimo ovoga?
Ili će sada evropske ekipe da traže rivale za jače prijateljske utakmice van Evrope tj. UEFA?
Ne razumem?

Anonimus

pre 6 godina

pa onda treba nekako da urgiramo da smo jako slabi i da nas stave u poslednji sesir sa san marinom, maltom i ostalima, i onda cemo se mnogo lakse kvalifikovati za svako prvenstvo.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

Reći ću svoje mišljenje o ovome kroz stih jedne pjesme - "ja sam čuo od sinovca za nekakvo PRANJE NOVCA, rek'o mi je peri striče, kapital se tako stiče..."👎👎👎👎

dado

pre 6 godina

Svrha je jedino da se popune kladionicarske liste, da ovi sto ganjaju svaki dan kladionicu imaju sta igrati. Pored kvalifikacija za EP, oni organizuju neke nazovi polukvalifikacije.

нс

pre 6 godina

Sad svi pljuju jer je novo, a shvatice da ovo i nije toliko lose, a bice i termina za prijateljske sa uvek neugodnom Kinom i Papuom Novon Gvinejom i sad stvarno ako ne budemo isli na svako evropsko jeste katastrofa i bruka

gagi89

pre 6 godina

Sve je super, ali zamisli recimo ovaj sistem: Na primer Italijani, Nemci ili Englezi prvih par godina totalno nezainteresovani za Ligu nacija odmah potonu u beton ligu. Dakle u D nivo ili eventualno C. I tu tavore kao spavači. A onda ako im se ikada zakomplikuju kvalifikacije na Evro, onda pale turbinu i laganica osvajaju plejof D nacija i eto ih na EP!

zoki

pre 6 godina

Sve lepo jasno a 90% ne kapira... strasno...

A.1.1-A.2.1-A.3.1-A.4.1 -> Pobednik finala ide na EP

B.1.1-B.2.1-B.3.1-B.4.1 -> Pobednik finala ide na EP

C.1.1-C.2.1-C.3.1-C.4.1 -> Pobednik finala ide na EP

D.1.1-D.2.1-D.3.1-D.4.1 -> Pobednik finala ide na EP

20 kinte

pre 6 godina

@Debela Striptizeta
Šon Koneri je verovatno dao tu izjavu pošto je posle godinu dana saznao da neće igrati Gandalfa, već da će uloga ići MekElenu (što je film učinilo boljim). Dzekson je dobro procenio da će Holivud “progutati” triologiju i odradio film sa relativno nepoznatim kastingom (za najšire mase).

Kuki

pre 6 godina

Vidim da ovde mnogi kritikuju i omalovazavaju ovo takmicenje.

Kvalifikacije za EP ostaju i dalje. Kroz njih imaju priliku da se plasiraju dvadeset reprezentacija, sto nije malo.

Ovo drugo takmicenje menja dakle prijateljske utakmice. Osim teznje da se reprezentacije plasiraju, ili ostanu u sto boljoj diviziji radi samog prestiza svoje zemlje, tu su i cetiri mesta za EP. Ovo drugo verovatno vazi u svakom drugom ciklusu, je se EP igra na svake cetiri godine.

Mozda ce neke reprezentacije zaista igrati sa drugim timovima, mozda ce neke karkulisati, ali ce ipak utakmice u Ligi Nacija imati sigurno veci takmicarski znacaj nego sto je to slucaj sa prijateljskim utakmicama.

I jos nesto, neko pomenu da je takmicenje napravljeno da igraju bogati i bogati, a siromasni sa siromasnima. A inace mi, Rumini, Bugari, Crnogorci... u kvalifikacijama jedva cekamo da dobijemo Englesku i Nemacku ili bar Spaniju i Francusku u grupi. A ako ih slucajno ne dobijemo, mi igramo na svaka tri meseca prijateljske utakmice sa ovako jakim selekcijama, pa smo sad jako osteceni sto nam je ovim sistemom takmicenja to uskraceno.

Kuki

pre 6 godina

Podgoricanin i Miki,

Kako sam ja shvatio pobednici grupa u divizijama igraju plej of ili final four(polu finale i finale). Parovi se verovatno izvlace zrebom.
Pobednici plej ofa(final four) u divizijama odlaze na EP. Sa tim sto je pobednik zavrsnog turnira u A diviziji ujedno i pobednik Lige Nacija.

Hairlija

pre 6 godina

Svrha će se vidjeti za koju godinu! Samo će jednog dana proglasiti da prve dvije grupe idu na EP! Bogati igraju sa bogatima a siromašni sa siromašnima! Zašto dozvoliti da Jermenija ili Bugarska izbacuju Holandiju sa EP?!

Chris T-Rex BOSH

pre 6 godina

Bice interesantnih, ali u isto vrijeme i jako dosadnih utakmica reprezentacija nizeg ranga. Mislim da je ovo dobra inicijativa, puno je prostora za utakmice reprezentacija i pozdravljam ideju

Vanja BL

pre 5 godina

Lijepo takmičenje koje treba da nas nauči mnogim stvarima.
Od toga ko smo, gdje smo i s kim smo. Ovo je SPORT, nikako politika.
Zato treba da igramo sa timovima koji su naš a mi njihov rang,da se ustabilimo, da se skontamo i prihvatimo realmo stanje našeg fudbala.
Dakle, ovo je odlična stvar za nas jer inače ne trpimo prevelik pritisak najjačih takmičenja. Na neki način kroz ovo takmičenje imamo priliku da se razvijamo i rastemo,da shvatimo ozbiljno ovo takmičenje.
Ja sam optimista

lolo

pre 6 godina

mi da gledimo da ova rumunija, crna gora i litvanija prodju te kvalifikacije, pa da mi odemo u plejof. ovako da 'vatamo prvo mesto u grupi, tesko

pdo

pre 6 godina

Malo mi je glupo ovo pravilo, da i ovi pobjednici sto su trecem i cetvrtom ranku idu direktno na ep, npr. neki timovi ce htjeti namjerno da ispanu u nizi rank kako bi se lakse plasirali na sledece veliko takmicenje, slicno kao sto rade nba timovi za boljeg pika. Ne kapiram prednosti prelaska u viši rank kad su tamo samo jači timovi i samim tim se teže plasirati na ep ili sp osim jedino to što se za pehar bore ovi iz prvog ranga ali opet taj pehar nema toliki značaj...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sančo pansa, 24. januar 2018 19:50)
Ne isplati se bas toliko zato sto ce sesiri za kvalifikacije za evro biti pravljeni po plasmanu ekipa na ligi nacija, od lige d u najnizim sesirima do lige a u najvisim

kon

pre 6 godina

ova liga nacija je jos jedna sansa da se dodje do evropskog i zamena za prijateljske utakmice, ali ce da se igraju sa vecom motivacijom.
Vecina reprezentacija iz lige A plasman ce da ostvare kroz kvalifikacije tako da za njih plej of-a nece ni biti