Četvrtak, 18.01.2018.

11:53

Operacija Zagreb: Mogu li 'Orlovi' do senzacije?

Rukometna reprezentacija Srbije utakmicom protiv Norveške startuje drugi fazu Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

Izvor:

Operacija Zagreb: Mogu li 'Orlovi' do senzacije? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Podravec

pre 6 godina

i cemu druga faza ako nemas sanse i da pobedis kojim slucajem sve tri da se boris za medalju???glupaviji sistem takmicenka nisam video....
(panke, 18. januar 2018 18:17)

Danska u Beogradu , drugi krug sa 0 bodova pa zlato.

panke

pre 6 godina

i cemu druga faza ako nemas sanse i da pobedis kojim slucajem sve tri da se boris za medalju???glupaviji sistem takmicenka nisam video....

Stevan

pre 6 godina

Nemamo pivota, tanki smo na srednjem beku, fali nam jos jedan desni bek odnosno Vujin. Krila jako slabo koristimo jer ne igramo brzo napad nego stalno rrazvlacimo za bekove. Golmani su nam bas slabi. Tako da sve u svemu ova ekipa je jos jedna generacija za zaborav. Svaki nas rezultat je ovde senzacija.
(Drug Fjodor, 18. januar 2018 15:32)

Nismo mi tako tanki napadački, čak šta više. Naš problem je odbrana, i tu smo više dobili time što Vujin ne igra. Definitivno se vidi da nam fali prvi golman. Slažem se za igru preko krila, jer dugo nismo imali ovako kvalitetna 4 krila.

Ставка

pre 6 godina

Против Норвежана губимо 6 разлике,против Француза 9 и против Баткиних 2 гола разлике губимо..

velicanstveni

pre 6 godina

Trebaju nam sve tri pobede i idealni rezultati sa drugih utakmica,voleo bih sve tri pobede ali je realnost drugacija,alibi cuda se desavaju pa,nadajmo se.

Drug Fjodor

pre 6 godina

Nemamo pivota, tanki smo na srednjem beku, fali nam jos jedan desni bek odnosno Vujin. Krila jako slabo koristimo jer ne igramo brzo napad nego stalno rrazvlacimo za bekove. Golmani su nam bas slabi. Tako da sve u svemu ova ekipa je jos jedna generacija za zaborav. Svaki nas rezultat je ovde senzacija.

slaviša šmigič

pre 6 godina

lopta je okrugla sve je moguče i dobiti norvežane i švedsku samo,da bude suđenje korektno,da se ne dogodi slučaj slovenije koju su pokrali protiv nemaca dosudili penal posle utakmice jer su mala država pa su komotno sudili neki litvanci kako bi pogurali nemce koji su imali mogučnost,da ispadnu. da nisu igrali nerešeno,gledali snimak ispod crne maramice.za njih ne značajne srbije napraviče neviđeni cirkus ako budu trebali,da bi kao napredovali,zbog zanimanja mediske pompe u bogatim državama.jedino jim rusija smeta od velikih država.slovenija ima najkvalitetniju igru gde uvek prave odlične kombinacije i preko centralnog igrača sve odlično razpoređene,i klupa je sigurno najbolja slovenska.lično navijam za srbiji isto tako najviše želim,da slovenci osvoje,zaslužili uvek u vrhu same špice.negde,če morati,da isprave grešku koju su namerno napravili,biče to neka mala država.da se odduže da se dogodilo isto nemcima ili špancima svirali bi kraj bez ikakvog gledanja,litvanci dobili lovu zadovoljni isto kao što su zadovoljni nemci,za male pare kupili neke litvance kojima to znači.da su srbske sudije odma bi bili izbačeni do kraja života,i njima bi isto odgovaralo poput litvanaca.sad imaju od čega da žive.sramota slično nešto smo videli na svetskom u fudbalu svirali penal za špance čak i faul je odigran izvan 16 sudija pokazuje belu tačku,golman odbrani penal ali ga sudija vrača pa daju gol iz drugog pokušaja .barem 2.puta smo mogli biti prvaci sveta u fudbalu i evropski.

Shone bjelovacki

pre 6 godina

Riba od glave smrdi...krenuti od Saveza pa do selektora! Ako nema nas ozbiljan strucnjak onda platiti stranca i dati coveku dobru lovu i vreme, bar 4 godine da napravi sistem i zove igrace koji ce da igraju a ne tipa Vujina koji je ili povredjen ili nezainteresovan za reprezentaciju a inace je jedan od najboljih desnih bekova sveta...I slazem se sa komentarom da smo ni krivi ni duzni duzni prosli dalje!!!P.S.Pozdrav od ex rukometasa

Do tad, da njima isključe svih 7, a nama uvedu i 8. igrača mi bi promašili gol!

pre 6 godina

Problem nije igra, niti akcije, čak se i borbenost podigla!

Problem je, to sam pisao i prošlo veliko takmičenje, da koga ne mrzi uzme i napravi statistiku koja reprezentacija je zadnjih 20 godina promašila najviše 1000% šanse - kontre i sedmerce!
Promašivali smo ono i što hoćeš da promašiš, ne može!
Prkosili prirodi, kako to srbi i neretko rade, ali ovde na vrlo negativan način po nas!

Kod nas postoji neki zao duh(demon), da li sujete, gordosti, straha, neverovanja u sebe, manje je bitno, ali taj tako žestoko provejava da nam isključe svih 7 igrača druge ekipe, i ostave prazan gol mi bi pogodili stativu ili prečku!

Setite se protiv Švedske, Cupara promašuje prazan gol stativu pogađa u napadu šveda sa igračem manje nemaju golamana, potom polukontra u istoj situaciji igrač nonšalantno baca ka praznom golu, a iz "mrtvog ugla" golam sa klupe utrči i hvata loptu!

Dakle mi DVA PUTA PRAZAN GOL MAŠIMO! I onda šlag na tortu 2 igrača više 0-1 za ta 3 minuta se pravi odnos golova! Van mašte, ne pameti!

'Alo ljudi, nema to veze, bar kako ja vidim, sa talentom i igrom, to je umno-duševni neki okov!

To kad rešimo, pa kad 70% promašenih zicera počnemo jednog lepog dana pogađati, pošto evo 20 godina to nikako ne ide pa me baš zanima koliko će proći da se taj zao duh otera, tada će mnogo drugačije evropski i svetski rukomet izgledati u onim grupama i u onom delu žreba gde budemo mi.

Делија

pre 6 godina

Надам се да буде исти сценарио као кад је Португал постао првак Европе у фуци!

Zigzag

pre 6 godina

racunica je jasna -mi trebamo dobiti sve preostale utakmice,iako ispadnemo poginuli smo casno
vi trebate jedan jaci skalp da vratite vjeru u rukomet i sto bolji plasman za iduce sp.....sretno i nama i vama...

Хогар Страшни

pre 6 godina

Ни криви ни дужни, пласираше се у други круг. Они фино спаковали кофере, сместили се у авион, пилот пожелио угодан лет, кад авај... Дођавола, још три утакмице.Зезнуше нас викинзи.

zg tom

pre 6 godina

ŠVE je dodatni motiv bio pobjeda SRB nad ISL jer su tako pobjediši nas prenjeli 4 boda, da je ISL dobio SRB, ŠVE bi prenijela samo 2 boda, tako da im je i to bio motiv, a HRV je odigrala u toj utakmici loše.
Sada HRV ne odlučuje sama o sebi jer nam i tri pobjede neće značiti ako FRA dobije sa značajnom razlikom ŠVE u tom slučaju (ako naravno hrv do fra dobije obje utakmice, kao i šve preostale dvije) stvorio bi se krug od tri repke, pa čak i minimalna pobjeda protiv FRA nam ne bi značila, morali bi dobiti FRA sa 4 razlike ukoliko bi npr FRA dobila ŠVE sa 3 razlike itd......Dakle da bi izbjekli krug od tri repke nama odgovara da ŠVE dobije sve utakmice do kraja. Problem je poraz od ŠVE sa 4 razlike.

JPR24

pre 6 godina

Iskreno nisam očekivao ni drugi krug ! Igramo sporo, odbrana nam je previše mlitava, spora, bez sportske agresivnosti. Borili su se protiv Islanda, koliko znaju i umeju, i pored loše igre, taktike i odbrane, pobedili su. Ali to prođe jednom, uz verovatnoću da su Islanđani kontali kao i većina, da će Hrvatska pobediti Švedsku, pa nisu forsirali na kraju... Globalno, nema šta da se ocekuje u nastavku, osim neke lude sreće, preporoda i čuda ! Dati šansu mladima, neka igraju, uče, grade iskustvo koliko toliko i to bi bilo to što se ovog takmicenja tiče. Kao sto je već rečeno, više puta : bez promena u savezu i struci, nema vajde. Džabe individualci kad nema ekipe i glave da vodi ekipu. Cvetković je bio igracina u svoje vreme, ali to vreme je odavno proslo, i kao trener je ostao u tom kalupu. Zarđao kalup.

Salerno

pre 6 godina

alo misevi,, sto me nerviraju neki ne pismeni komentatori, nisu zasluzili prolaz????? pa pobedili su direktnog konkurenta, i Kako to nisu zasluzili prolaz? e sada misevi sto ocete da se uporedjujete sa francuskom ili danskom, e to je druga prica, podrska iz mkd, ja igram hendikep na srbiju, a vi misevi dosta kritike i u salu da podrzite svetinju.

Rade Milic

pre 6 godina

Bez obzira sta uradimo, vazno je da ekipa odigra jos tri jake utakmice i tako stvarno vidimo gde nam se nalazi rukomet.
Kome se to ne svidja, moze slobodno da gleda parove.

sale

pre 6 godina

Cemu price da nisu zasluzili prolaz? Dobili su Islandjane posteno, protiv Svedske je bilo gusto...da je bilo postenijeg sudjenja i malkice vise srece, prosli bi i njih.
'Ajmo momci, samo hrabro, pa sta bude!

my way

pre 6 godina

Dakle, saberi oduzmi mi navijamo za Svedjane protiv svih, pogotovo Francuza, onda protiv Hrvatske protiv svih, pogotovo opet Francuza i Norvezana i ako se to "pogotovo" desi nas 3 pobede vode u polufinale.

Stara kuka

pre 6 godina

Druga bi to pesma bila da selektor NIJE Jovica (bio vrhunski igrac ali ne i trener) Cvetkovic, te da smo dosli kompletni sa Ilicem, Abutovicem, Stojkovicem, Milicem. Nas najveci problem je ODBRANA a u napadu silovanje Nenadica koji jeste vrhunski individualac ali stetan po ekipu. Videli smo to protiv Svedske i Islanda. Sve osim tri poraza je uspeh. To je realnost danas.

Stara kuka

pre 6 godina

Bez obzira sta uradimo, vazno je da ekipa odigra jos tri jake utakmice i tako stvarno vidimo gde nam se nalazi rukomet.
Kome se to ne svidja, moze slobodno da gleda parove.
(Rade Milic, 18. januar 2018 12:08)

Brate ne trebaju nama ove tri utakmice da vidimo gde nam je rukomet. Mi koji ludacki volimo i pratimo sport, to odavno znamo. Rukomet je u nikad goroj situaciji, gora pozicija od fudbala veruj mi. Mi u rukometu sem mladog Jovanovica koji ima 19 godina nemamo cak ni solidne igrace ni na vidiku. Savez katastrofa, samo se fotelje gledaju i cuvaju, slabo se radi u klubovima, nema novca, rukometni centri poput Crvenke, Vrbasa, Zrenjanina, Kaca, Arandjelovca maltene ugaseni. Nis se malo podigao ali sve je to na tankom stapu i kratkog daha. Mogli smo na ovo prenstvo da dodjemo kompletni, da nam je odavno neko drugi selektor (trebao je biti Vranjes, Gonzales ili Petkovic) sa sistemom i igrom, borili bi se i bili konkretni skoro svakoj ekipi pa bi to mozda i pomoglo popularizaciji rukometa. Ovako...sem tri nova poraza premija.
PS neka me demantuju, uvek uz nase.

nibija

pre 6 godina

sada nam prolaz u drugi krug nije uspeh?! znaci sad je samo polufinale...a posle ako ne udju u finale bice totalni fijasko! pa ako dobijemo jos jednu,
svaka im cast!

Srbenda

pre 6 godina

Od nas se uvek moze ocekivati neocekivano.Ovaj Nenadic nije nista znao u prvoj fazi ali svi znamo o kakvom se igracu radi.Mi realno nemamo sta da izgubimo a mozemo mnogo da dobijemo.Mislim da ako veceras dobijemo Norvesku dobicemo dodatni motiv iako veceg motiva od ovog sto nam se vec desilo da ni sami rukometasi nisu verovali u prolaz ne mogu imati.Ukoliko dobijemo veceras dolazimo na 2 boda kao i Norveska.Igramo sa Francuzima u subotu koji nsiu vise bauk kao nekada tako da videcemo,ja sam optimista sve dok se ne pokaze suprotno.Dobili smo mladog Jovanovica koji ce harati evropskim rukometom na svojoj poziciji.Dobili smo jedno veoma dobro krilo u vidu omalenog Ilica,ukoliko i Vujic pokaze deo svog repertoara mislim da svakoj reprezentaciji u drugoj fazi mozemo da budemo veoma dobar oponent.O kvalitetima Cupare da i ne govorimo...Golman koji prealazi u klub kao sto je Kielce ne moze da bude cak ni prosecan.Cupi je fantastican cuvar mreze,ali lakse je braniti se iza brda nego ispod brda.Realno Cupara je bio u prvom krugu na vetrometini,duvalo je burazeru sa svih mogucih strana u nasoj odbrani.Marsenic ima sjajne fizicke predispozicije i najbolji potez u njegovoj karijeri je taj sto se seli u Bundesligu gde ce stasati ako sve krene kako treba u jednog od najboljih pivota na svetu.No polako korak po korak sude nam Portugalci,sto bi znacilo da bi sudjenje trebalo biti realno veceras.Bar se nadam. Idemo Srbijo.

iggy speed sweden

pre 6 godina

Zasto je tesko biti objektivan i reci da ova reprezentacija ne moze nista da uradi i tacka. Nije sramota biti losiji od drugih. U toliko sportova smo bolji u rukometu losiji i to je to. Ako daju sve od sebe to je super.

Ivan

pre 6 godina

Nemamo nimalo šansi za polufinale, da se ne lažemo, ovo je plafon što smo uspeli da napravimo! Mada, kada se uzme u obzir da smo osim protiv Hrvata kada smo odigrali katastrofalno u sledeća dva meča bili sasvim solidni, protiv Šveđana dugo bili egal a Islanđane pobedili, onda bi možda mogli da iznenadimo Norvežane i pobedimo i Beloruse ali ni sa te dve pobede ne bi mogli do polufinala jer protiv Francuza nemamo šta da tražimo razbiće nas! Prema tome čak čak ni sa dve pobede u naredna tri meča ne bi mogli dalje od 4. mesta u grupi što nije dovoljno ni za meč za 5. mesto! Ali nema veze, zadovoljan sam učinkom osim onog meča protiv Hrvata koji smo odigrali zaista kriminalno!

GanDra Šajkaš

pre 6 godina

ovaj prolaz dalje je takva glupost....
pa nisu zasluzili I nisu trebali proci dalje...
ovako ce opet savez ostati tu,trener takodje,jer su navodno ispunili zacrtano....

jole

pre 6 godina

Sisyem takmicenja u rukometu mi je totalno glup i nerezonski. Sto se takmice kad nemaju nikakve sanse, zasto se trosi na utakmicama koje nemaju nikakav znacaj.

iggy speed sweden

pre 6 godina

Zasto je tesko biti objektivan i reci da ova reprezentacija ne moze nista da uradi i tacka. Nije sramota biti losiji od drugih. U toliko sportova smo bolji u rukometu losiji i to je to. Ako daju sve od sebe to je super.

Ivan

pre 6 godina

Nemamo nimalo šansi za polufinale, da se ne lažemo, ovo je plafon što smo uspeli da napravimo! Mada, kada se uzme u obzir da smo osim protiv Hrvata kada smo odigrali katastrofalno u sledeća dva meča bili sasvim solidni, protiv Šveđana dugo bili egal a Islanđane pobedili, onda bi možda mogli da iznenadimo Norvežane i pobedimo i Beloruse ali ni sa te dve pobede ne bi mogli do polufinala jer protiv Francuza nemamo šta da tražimo razbiće nas! Prema tome čak čak ni sa dve pobede u naredna tri meča ne bi mogli dalje od 4. mesta u grupi što nije dovoljno ni za meč za 5. mesto! Ali nema veze, zadovoljan sam učinkom osim onog meča protiv Hrvata koji smo odigrali zaista kriminalno!

Stara kuka

pre 6 godina

Bez obzira sta uradimo, vazno je da ekipa odigra jos tri jake utakmice i tako stvarno vidimo gde nam se nalazi rukomet.
Kome se to ne svidja, moze slobodno da gleda parove.
(Rade Milic, 18. januar 2018 12:08)

Brate ne trebaju nama ove tri utakmice da vidimo gde nam je rukomet. Mi koji ludacki volimo i pratimo sport, to odavno znamo. Rukomet je u nikad goroj situaciji, gora pozicija od fudbala veruj mi. Mi u rukometu sem mladog Jovanovica koji ima 19 godina nemamo cak ni solidne igrace ni na vidiku. Savez katastrofa, samo se fotelje gledaju i cuvaju, slabo se radi u klubovima, nema novca, rukometni centri poput Crvenke, Vrbasa, Zrenjanina, Kaca, Arandjelovca maltene ugaseni. Nis se malo podigao ali sve je to na tankom stapu i kratkog daha. Mogli smo na ovo prenstvo da dodjemo kompletni, da nam je odavno neko drugi selektor (trebao je biti Vranjes, Gonzales ili Petkovic) sa sistemom i igrom, borili bi se i bili konkretni skoro svakoj ekipi pa bi to mozda i pomoglo popularizaciji rukometa. Ovako...sem tri nova poraza premija.
PS neka me demantuju, uvek uz nase.

Rade Milic

pre 6 godina

Bez obzira sta uradimo, vazno je da ekipa odigra jos tri jake utakmice i tako stvarno vidimo gde nam se nalazi rukomet.
Kome se to ne svidja, moze slobodno da gleda parove.

nibija

pre 6 godina

sada nam prolaz u drugi krug nije uspeh?! znaci sad je samo polufinale...a posle ako ne udju u finale bice totalni fijasko! pa ako dobijemo jos jednu,
svaka im cast!

Stara kuka

pre 6 godina

Druga bi to pesma bila da selektor NIJE Jovica (bio vrhunski igrac ali ne i trener) Cvetkovic, te da smo dosli kompletni sa Ilicem, Abutovicem, Stojkovicem, Milicem. Nas najveci problem je ODBRANA a u napadu silovanje Nenadica koji jeste vrhunski individualac ali stetan po ekipu. Videli smo to protiv Svedske i Islanda. Sve osim tri poraza je uspeh. To je realnost danas.

Хогар Страшни

pre 6 godina

Ни криви ни дужни, пласираше се у други круг. Они фино спаковали кофере, сместили се у авион, пилот пожелио угодан лет, кад авај... Дођавола, још три утакмице.Зезнуше нас викинзи.

sale

pre 6 godina

Cemu price da nisu zasluzili prolaz? Dobili su Islandjane posteno, protiv Svedske je bilo gusto...da je bilo postenijeg sudjenja i malkice vise srece, prosli bi i njih.
'Ajmo momci, samo hrabro, pa sta bude!

Srbenda

pre 6 godina

Od nas se uvek moze ocekivati neocekivano.Ovaj Nenadic nije nista znao u prvoj fazi ali svi znamo o kakvom se igracu radi.Mi realno nemamo sta da izgubimo a mozemo mnogo da dobijemo.Mislim da ako veceras dobijemo Norvesku dobicemo dodatni motiv iako veceg motiva od ovog sto nam se vec desilo da ni sami rukometasi nisu verovali u prolaz ne mogu imati.Ukoliko dobijemo veceras dolazimo na 2 boda kao i Norveska.Igramo sa Francuzima u subotu koji nsiu vise bauk kao nekada tako da videcemo,ja sam optimista sve dok se ne pokaze suprotno.Dobili smo mladog Jovanovica koji ce harati evropskim rukometom na svojoj poziciji.Dobili smo jedno veoma dobro krilo u vidu omalenog Ilica,ukoliko i Vujic pokaze deo svog repertoara mislim da svakoj reprezentaciji u drugoj fazi mozemo da budemo veoma dobar oponent.O kvalitetima Cupare da i ne govorimo...Golman koji prealazi u klub kao sto je Kielce ne moze da bude cak ni prosecan.Cupi je fantastican cuvar mreze,ali lakse je braniti se iza brda nego ispod brda.Realno Cupara je bio u prvom krugu na vetrometini,duvalo je burazeru sa svih mogucih strana u nasoj odbrani.Marsenic ima sjajne fizicke predispozicije i najbolji potez u njegovoj karijeri je taj sto se seli u Bundesligu gde ce stasati ako sve krene kako treba u jednog od najboljih pivota na svetu.No polako korak po korak sude nam Portugalci,sto bi znacilo da bi sudjenje trebalo biti realno veceras.Bar se nadam. Idemo Srbijo.

Zigzag

pre 6 godina

racunica je jasna -mi trebamo dobiti sve preostale utakmice,iako ispadnemo poginuli smo casno
vi trebate jedan jaci skalp da vratite vjeru u rukomet i sto bolji plasman za iduce sp.....sretno i nama i vama...

Salerno

pre 6 godina

alo misevi,, sto me nerviraju neki ne pismeni komentatori, nisu zasluzili prolaz????? pa pobedili su direktnog konkurenta, i Kako to nisu zasluzili prolaz? e sada misevi sto ocete da se uporedjujete sa francuskom ili danskom, e to je druga prica, podrska iz mkd, ja igram hendikep na srbiju, a vi misevi dosta kritike i u salu da podrzite svetinju.

Do tad, da njima isključe svih 7, a nama uvedu i 8. igrača mi bi promašili gol!

pre 6 godina

Problem nije igra, niti akcije, čak se i borbenost podigla!

Problem je, to sam pisao i prošlo veliko takmičenje, da koga ne mrzi uzme i napravi statistiku koja reprezentacija je zadnjih 20 godina promašila najviše 1000% šanse - kontre i sedmerce!
Promašivali smo ono i što hoćeš da promašiš, ne može!
Prkosili prirodi, kako to srbi i neretko rade, ali ovde na vrlo negativan način po nas!

Kod nas postoji neki zao duh(demon), da li sujete, gordosti, straha, neverovanja u sebe, manje je bitno, ali taj tako žestoko provejava da nam isključe svih 7 igrača druge ekipe, i ostave prazan gol mi bi pogodili stativu ili prečku!

Setite se protiv Švedske, Cupara promašuje prazan gol stativu pogađa u napadu šveda sa igračem manje nemaju golamana, potom polukontra u istoj situaciji igrač nonšalantno baca ka praznom golu, a iz "mrtvog ugla" golam sa klupe utrči i hvata loptu!

Dakle mi DVA PUTA PRAZAN GOL MAŠIMO! I onda šlag na tortu 2 igrača više 0-1 za ta 3 minuta se pravi odnos golova! Van mašte, ne pameti!

'Alo ljudi, nema to veze, bar kako ja vidim, sa talentom i igrom, to je umno-duševni neki okov!

To kad rešimo, pa kad 70% promašenih zicera počnemo jednog lepog dana pogađati, pošto evo 20 godina to nikako ne ide pa me baš zanima koliko će proći da se taj zao duh otera, tada će mnogo drugačije evropski i svetski rukomet izgledati u onim grupama i u onom delu žreba gde budemo mi.

my way

pre 6 godina

Dakle, saberi oduzmi mi navijamo za Svedjane protiv svih, pogotovo Francuza, onda protiv Hrvatske protiv svih, pogotovo opet Francuza i Norvezana i ako se to "pogotovo" desi nas 3 pobede vode u polufinale.

JPR24

pre 6 godina

Iskreno nisam očekivao ni drugi krug ! Igramo sporo, odbrana nam je previše mlitava, spora, bez sportske agresivnosti. Borili su se protiv Islanda, koliko znaju i umeju, i pored loše igre, taktike i odbrane, pobedili su. Ali to prođe jednom, uz verovatnoću da su Islanđani kontali kao i većina, da će Hrvatska pobediti Švedsku, pa nisu forsirali na kraju... Globalno, nema šta da se ocekuje u nastavku, osim neke lude sreće, preporoda i čuda ! Dati šansu mladima, neka igraju, uče, grade iskustvo koliko toliko i to bi bilo to što se ovog takmicenja tiče. Kao sto je već rečeno, više puta : bez promena u savezu i struci, nema vajde. Džabe individualci kad nema ekipe i glave da vodi ekipu. Cvetković je bio igracina u svoje vreme, ali to vreme je odavno proslo, i kao trener je ostao u tom kalupu. Zarđao kalup.

jole

pre 6 godina

Sisyem takmicenja u rukometu mi je totalno glup i nerezonski. Sto se takmice kad nemaju nikakve sanse, zasto se trosi na utakmicama koje nemaju nikakav znacaj.

Shone bjelovacki

pre 6 godina

Riba od glave smrdi...krenuti od Saveza pa do selektora! Ako nema nas ozbiljan strucnjak onda platiti stranca i dati coveku dobru lovu i vreme, bar 4 godine da napravi sistem i zove igrace koji ce da igraju a ne tipa Vujina koji je ili povredjen ili nezainteresovan za reprezentaciju a inace je jedan od najboljih desnih bekova sveta...I slazem se sa komentarom da smo ni krivi ni duzni duzni prosli dalje!!!P.S.Pozdrav od ex rukometasa

Делија

pre 6 godina

Надам се да буде исти сценарио као кад је Португал постао првак Европе у фуци!

GanDra Šajkaš

pre 6 godina

ovaj prolaz dalje je takva glupost....
pa nisu zasluzili I nisu trebali proci dalje...
ovako ce opet savez ostati tu,trener takodje,jer su navodno ispunili zacrtano....

zg tom

pre 6 godina

ŠVE je dodatni motiv bio pobjeda SRB nad ISL jer su tako pobjediši nas prenjeli 4 boda, da je ISL dobio SRB, ŠVE bi prenijela samo 2 boda, tako da im je i to bio motiv, a HRV je odigrala u toj utakmici loše.
Sada HRV ne odlučuje sama o sebi jer nam i tri pobjede neće značiti ako FRA dobije sa značajnom razlikom ŠVE u tom slučaju (ako naravno hrv do fra dobije obje utakmice, kao i šve preostale dvije) stvorio bi se krug od tri repke, pa čak i minimalna pobjeda protiv FRA nam ne bi značila, morali bi dobiti FRA sa 4 razlike ukoliko bi npr FRA dobila ŠVE sa 3 razlike itd......Dakle da bi izbjekli krug od tri repke nama odgovara da ŠVE dobije sve utakmice do kraja. Problem je poraz od ŠVE sa 4 razlike.

velicanstveni

pre 6 godina

Trebaju nam sve tri pobede i idealni rezultati sa drugih utakmica,voleo bih sve tri pobede ali je realnost drugacija,alibi cuda se desavaju pa,nadajmo se.

Stevan

pre 6 godina

Nemamo pivota, tanki smo na srednjem beku, fali nam jos jedan desni bek odnosno Vujin. Krila jako slabo koristimo jer ne igramo brzo napad nego stalno rrazvlacimo za bekove. Golmani su nam bas slabi. Tako da sve u svemu ova ekipa je jos jedna generacija za zaborav. Svaki nas rezultat je ovde senzacija.
(Drug Fjodor, 18. januar 2018 15:32)

Nismo mi tako tanki napadački, čak šta više. Naš problem je odbrana, i tu smo više dobili time što Vujin ne igra. Definitivno se vidi da nam fali prvi golman. Slažem se za igru preko krila, jer dugo nismo imali ovako kvalitetna 4 krila.

Ставка

pre 6 godina

Против Норвежана губимо 6 разлике,против Француза 9 и против Баткиних 2 гола разлике губимо..

Drug Fjodor

pre 6 godina

Nemamo pivota, tanki smo na srednjem beku, fali nam jos jedan desni bek odnosno Vujin. Krila jako slabo koristimo jer ne igramo brzo napad nego stalno rrazvlacimo za bekove. Golmani su nam bas slabi. Tako da sve u svemu ova ekipa je jos jedna generacija za zaborav. Svaki nas rezultat je ovde senzacija.

slaviša šmigič

pre 6 godina

lopta je okrugla sve je moguče i dobiti norvežane i švedsku samo,da bude suđenje korektno,da se ne dogodi slučaj slovenije koju su pokrali protiv nemaca dosudili penal posle utakmice jer su mala država pa su komotno sudili neki litvanci kako bi pogurali nemce koji su imali mogučnost,da ispadnu. da nisu igrali nerešeno,gledali snimak ispod crne maramice.za njih ne značajne srbije napraviče neviđeni cirkus ako budu trebali,da bi kao napredovali,zbog zanimanja mediske pompe u bogatim državama.jedino jim rusija smeta od velikih država.slovenija ima najkvalitetniju igru gde uvek prave odlične kombinacije i preko centralnog igrača sve odlično razpoređene,i klupa je sigurno najbolja slovenska.lično navijam za srbiji isto tako najviše želim,da slovenci osvoje,zaslužili uvek u vrhu same špice.negde,če morati,da isprave grešku koju su namerno napravili,biče to neka mala država.da se odduže da se dogodilo isto nemcima ili špancima svirali bi kraj bez ikakvog gledanja,litvanci dobili lovu zadovoljni isto kao što su zadovoljni nemci,za male pare kupili neke litvance kojima to znači.da su srbske sudije odma bi bili izbačeni do kraja života,i njima bi isto odgovaralo poput litvanaca.sad imaju od čega da žive.sramota slično nešto smo videli na svetskom u fudbalu svirali penal za špance čak i faul je odigran izvan 16 sudija pokazuje belu tačku,golman odbrani penal ali ga sudija vrača pa daju gol iz drugog pokušaja .barem 2.puta smo mogli biti prvaci sveta u fudbalu i evropski.

panke

pre 6 godina

i cemu druga faza ako nemas sanse i da pobedis kojim slucajem sve tri da se boris za medalju???glupaviji sistem takmicenka nisam video....

Podravec

pre 6 godina

i cemu druga faza ako nemas sanse i da pobedis kojim slucajem sve tri da se boris za medalju???glupaviji sistem takmicenka nisam video....
(panke, 18. januar 2018 18:17)

Danska u Beogradu , drugi krug sa 0 bodova pa zlato.

jole

pre 6 godina

Sisyem takmicenja u rukometu mi je totalno glup i nerezonski. Sto se takmice kad nemaju nikakve sanse, zasto se trosi na utakmicama koje nemaju nikakav znacaj.

GanDra Šajkaš

pre 6 godina

ovaj prolaz dalje je takva glupost....
pa nisu zasluzili I nisu trebali proci dalje...
ovako ce opet savez ostati tu,trener takodje,jer su navodno ispunili zacrtano....

Salerno

pre 6 godina

alo misevi,, sto me nerviraju neki ne pismeni komentatori, nisu zasluzili prolaz????? pa pobedili su direktnog konkurenta, i Kako to nisu zasluzili prolaz? e sada misevi sto ocete da se uporedjujete sa francuskom ili danskom, e to je druga prica, podrska iz mkd, ja igram hendikep na srbiju, a vi misevi dosta kritike i u salu da podrzite svetinju.

Ставка

pre 6 godina

Против Норвежана губимо 6 разлике,против Француза 9 и против Баткиних 2 гола разлике губимо..

Stara kuka

pre 6 godina

Bez obzira sta uradimo, vazno je da ekipa odigra jos tri jake utakmice i tako stvarno vidimo gde nam se nalazi rukomet.
Kome se to ne svidja, moze slobodno da gleda parove.
(Rade Milic, 18. januar 2018 12:08)

Brate ne trebaju nama ove tri utakmice da vidimo gde nam je rukomet. Mi koji ludacki volimo i pratimo sport, to odavno znamo. Rukomet je u nikad goroj situaciji, gora pozicija od fudbala veruj mi. Mi u rukometu sem mladog Jovanovica koji ima 19 godina nemamo cak ni solidne igrace ni na vidiku. Savez katastrofa, samo se fotelje gledaju i cuvaju, slabo se radi u klubovima, nema novca, rukometni centri poput Crvenke, Vrbasa, Zrenjanina, Kaca, Arandjelovca maltene ugaseni. Nis se malo podigao ali sve je to na tankom stapu i kratkog daha. Mogli smo na ovo prenstvo da dodjemo kompletni, da nam je odavno neko drugi selektor (trebao je biti Vranjes, Gonzales ili Petkovic) sa sistemom i igrom, borili bi se i bili konkretni skoro svakoj ekipi pa bi to mozda i pomoglo popularizaciji rukometa. Ovako...sem tri nova poraza premija.
PS neka me demantuju, uvek uz nase.

Ivan

pre 6 godina

Nemamo nimalo šansi za polufinale, da se ne lažemo, ovo je plafon što smo uspeli da napravimo! Mada, kada se uzme u obzir da smo osim protiv Hrvata kada smo odigrali katastrofalno u sledeća dva meča bili sasvim solidni, protiv Šveđana dugo bili egal a Islanđane pobedili, onda bi možda mogli da iznenadimo Norvežane i pobedimo i Beloruse ali ni sa te dve pobede ne bi mogli do polufinala jer protiv Francuza nemamo šta da tražimo razbiće nas! Prema tome čak čak ni sa dve pobede u naredna tri meča ne bi mogli dalje od 4. mesta u grupi što nije dovoljno ni za meč za 5. mesto! Ali nema veze, zadovoljan sam učinkom osim onog meča protiv Hrvata koji smo odigrali zaista kriminalno!

Srbenda

pre 6 godina

Od nas se uvek moze ocekivati neocekivano.Ovaj Nenadic nije nista znao u prvoj fazi ali svi znamo o kakvom se igracu radi.Mi realno nemamo sta da izgubimo a mozemo mnogo da dobijemo.Mislim da ako veceras dobijemo Norvesku dobicemo dodatni motiv iako veceg motiva od ovog sto nam se vec desilo da ni sami rukometasi nisu verovali u prolaz ne mogu imati.Ukoliko dobijemo veceras dolazimo na 2 boda kao i Norveska.Igramo sa Francuzima u subotu koji nsiu vise bauk kao nekada tako da videcemo,ja sam optimista sve dok se ne pokaze suprotno.Dobili smo mladog Jovanovica koji ce harati evropskim rukometom na svojoj poziciji.Dobili smo jedno veoma dobro krilo u vidu omalenog Ilica,ukoliko i Vujic pokaze deo svog repertoara mislim da svakoj reprezentaciji u drugoj fazi mozemo da budemo veoma dobar oponent.O kvalitetima Cupare da i ne govorimo...Golman koji prealazi u klub kao sto je Kielce ne moze da bude cak ni prosecan.Cupi je fantastican cuvar mreze,ali lakse je braniti se iza brda nego ispod brda.Realno Cupara je bio u prvom krugu na vetrometini,duvalo je burazeru sa svih mogucih strana u nasoj odbrani.Marsenic ima sjajne fizicke predispozicije i najbolji potez u njegovoj karijeri je taj sto se seli u Bundesligu gde ce stasati ako sve krene kako treba u jednog od najboljih pivota na svetu.No polako korak po korak sude nam Portugalci,sto bi znacilo da bi sudjenje trebalo biti realno veceras.Bar se nadam. Idemo Srbijo.

Rade Milic

pre 6 godina

Bez obzira sta uradimo, vazno je da ekipa odigra jos tri jake utakmice i tako stvarno vidimo gde nam se nalazi rukomet.
Kome se to ne svidja, moze slobodno da gleda parove.

Stara kuka

pre 6 godina

Druga bi to pesma bila da selektor NIJE Jovica (bio vrhunski igrac ali ne i trener) Cvetkovic, te da smo dosli kompletni sa Ilicem, Abutovicem, Stojkovicem, Milicem. Nas najveci problem je ODBRANA a u napadu silovanje Nenadica koji jeste vrhunski individualac ali stetan po ekipu. Videli smo to protiv Svedske i Islanda. Sve osim tri poraza je uspeh. To je realnost danas.

Drug Fjodor

pre 6 godina

Nemamo pivota, tanki smo na srednjem beku, fali nam jos jedan desni bek odnosno Vujin. Krila jako slabo koristimo jer ne igramo brzo napad nego stalno rrazvlacimo za bekove. Golmani su nam bas slabi. Tako da sve u svemu ova ekipa je jos jedna generacija za zaborav. Svaki nas rezultat je ovde senzacija.

slaviša šmigič

pre 6 godina

lopta je okrugla sve je moguče i dobiti norvežane i švedsku samo,da bude suđenje korektno,da se ne dogodi slučaj slovenije koju su pokrali protiv nemaca dosudili penal posle utakmice jer su mala država pa su komotno sudili neki litvanci kako bi pogurali nemce koji su imali mogučnost,da ispadnu. da nisu igrali nerešeno,gledali snimak ispod crne maramice.za njih ne značajne srbije napraviče neviđeni cirkus ako budu trebali,da bi kao napredovali,zbog zanimanja mediske pompe u bogatim državama.jedino jim rusija smeta od velikih država.slovenija ima najkvalitetniju igru gde uvek prave odlične kombinacije i preko centralnog igrača sve odlično razpoređene,i klupa je sigurno najbolja slovenska.lično navijam za srbiji isto tako najviše želim,da slovenci osvoje,zaslužili uvek u vrhu same špice.negde,če morati,da isprave grešku koju su namerno napravili,biče to neka mala država.da se odduže da se dogodilo isto nemcima ili špancima svirali bi kraj bez ikakvog gledanja,litvanci dobili lovu zadovoljni isto kao što su zadovoljni nemci,za male pare kupili neke litvance kojima to znači.da su srbske sudije odma bi bili izbačeni do kraja života,i njima bi isto odgovaralo poput litvanaca.sad imaju od čega da žive.sramota slično nešto smo videli na svetskom u fudbalu svirali penal za špance čak i faul je odigran izvan 16 sudija pokazuje belu tačku,golman odbrani penal ali ga sudija vrača pa daju gol iz drugog pokušaja .barem 2.puta smo mogli biti prvaci sveta u fudbalu i evropski.

nibija

pre 6 godina

sada nam prolaz u drugi krug nije uspeh?! znaci sad je samo polufinale...a posle ako ne udju u finale bice totalni fijasko! pa ako dobijemo jos jednu,
svaka im cast!

sale

pre 6 godina

Cemu price da nisu zasluzili prolaz? Dobili su Islandjane posteno, protiv Svedske je bilo gusto...da je bilo postenijeg sudjenja i malkice vise srece, prosli bi i njih.
'Ajmo momci, samo hrabro, pa sta bude!

JPR24

pre 6 godina

Iskreno nisam očekivao ni drugi krug ! Igramo sporo, odbrana nam je previše mlitava, spora, bez sportske agresivnosti. Borili su se protiv Islanda, koliko znaju i umeju, i pored loše igre, taktike i odbrane, pobedili su. Ali to prođe jednom, uz verovatnoću da su Islanđani kontali kao i većina, da će Hrvatska pobediti Švedsku, pa nisu forsirali na kraju... Globalno, nema šta da se ocekuje u nastavku, osim neke lude sreće, preporoda i čuda ! Dati šansu mladima, neka igraju, uče, grade iskustvo koliko toliko i to bi bilo to što se ovog takmicenja tiče. Kao sto je već rečeno, više puta : bez promena u savezu i struci, nema vajde. Džabe individualci kad nema ekipe i glave da vodi ekipu. Cvetković je bio igracina u svoje vreme, ali to vreme je odavno proslo, i kao trener je ostao u tom kalupu. Zarđao kalup.

zg tom

pre 6 godina

ŠVE je dodatni motiv bio pobjeda SRB nad ISL jer su tako pobjediši nas prenjeli 4 boda, da je ISL dobio SRB, ŠVE bi prenijela samo 2 boda, tako da im je i to bio motiv, a HRV je odigrala u toj utakmici loše.
Sada HRV ne odlučuje sama o sebi jer nam i tri pobjede neće značiti ako FRA dobije sa značajnom razlikom ŠVE u tom slučaju (ako naravno hrv do fra dobije obje utakmice, kao i šve preostale dvije) stvorio bi se krug od tri repke, pa čak i minimalna pobjeda protiv FRA nam ne bi značila, morali bi dobiti FRA sa 4 razlike ukoliko bi npr FRA dobila ŠVE sa 3 razlike itd......Dakle da bi izbjekli krug od tri repke nama odgovara da ŠVE dobije sve utakmice do kraja. Problem je poraz od ŠVE sa 4 razlike.

Stevan

pre 6 godina

Nemamo pivota, tanki smo na srednjem beku, fali nam jos jedan desni bek odnosno Vujin. Krila jako slabo koristimo jer ne igramo brzo napad nego stalno rrazvlacimo za bekove. Golmani su nam bas slabi. Tako da sve u svemu ova ekipa je jos jedna generacija za zaborav. Svaki nas rezultat je ovde senzacija.
(Drug Fjodor, 18. januar 2018 15:32)

Nismo mi tako tanki napadački, čak šta više. Naš problem je odbrana, i tu smo više dobili time što Vujin ne igra. Definitivno se vidi da nam fali prvi golman. Slažem se za igru preko krila, jer dugo nismo imali ovako kvalitetna 4 krila.

Хогар Страшни

pre 6 godina

Ни криви ни дужни, пласираше се у други круг. Они фино спаковали кофере, сместили се у авион, пилот пожелио угодан лет, кад авај... Дођавола, још три утакмице.Зезнуше нас викинзи.

velicanstveni

pre 6 godina

Trebaju nam sve tri pobede i idealni rezultati sa drugih utakmica,voleo bih sve tri pobede ali je realnost drugacija,alibi cuda se desavaju pa,nadajmo se.

iggy speed sweden

pre 6 godina

Zasto je tesko biti objektivan i reci da ova reprezentacija ne moze nista da uradi i tacka. Nije sramota biti losiji od drugih. U toliko sportova smo bolji u rukometu losiji i to je to. Ako daju sve od sebe to je super.

my way

pre 6 godina

Dakle, saberi oduzmi mi navijamo za Svedjane protiv svih, pogotovo Francuza, onda protiv Hrvatske protiv svih, pogotovo opet Francuza i Norvezana i ako se to "pogotovo" desi nas 3 pobede vode u polufinale.

Shone bjelovacki

pre 6 godina

Riba od glave smrdi...krenuti od Saveza pa do selektora! Ako nema nas ozbiljan strucnjak onda platiti stranca i dati coveku dobru lovu i vreme, bar 4 godine da napravi sistem i zove igrace koji ce da igraju a ne tipa Vujina koji je ili povredjen ili nezainteresovan za reprezentaciju a inace je jedan od najboljih desnih bekova sveta...I slazem se sa komentarom da smo ni krivi ni duzni duzni prosli dalje!!!P.S.Pozdrav od ex rukometasa

Делија

pre 6 godina

Надам се да буде исти сценарио као кад је Португал постао првак Европе у фуци!

Zigzag

pre 6 godina

racunica je jasna -mi trebamo dobiti sve preostale utakmice,iako ispadnemo poginuli smo casno
vi trebate jedan jaci skalp da vratite vjeru u rukomet i sto bolji plasman za iduce sp.....sretno i nama i vama...

Do tad, da njima isključe svih 7, a nama uvedu i 8. igrača mi bi promašili gol!

pre 6 godina

Problem nije igra, niti akcije, čak se i borbenost podigla!

Problem je, to sam pisao i prošlo veliko takmičenje, da koga ne mrzi uzme i napravi statistiku koja reprezentacija je zadnjih 20 godina promašila najviše 1000% šanse - kontre i sedmerce!
Promašivali smo ono i što hoćeš da promašiš, ne može!
Prkosili prirodi, kako to srbi i neretko rade, ali ovde na vrlo negativan način po nas!

Kod nas postoji neki zao duh(demon), da li sujete, gordosti, straha, neverovanja u sebe, manje je bitno, ali taj tako žestoko provejava da nam isključe svih 7 igrača druge ekipe, i ostave prazan gol mi bi pogodili stativu ili prečku!

Setite se protiv Švedske, Cupara promašuje prazan gol stativu pogađa u napadu šveda sa igračem manje nemaju golamana, potom polukontra u istoj situaciji igrač nonšalantno baca ka praznom golu, a iz "mrtvog ugla" golam sa klupe utrči i hvata loptu!

Dakle mi DVA PUTA PRAZAN GOL MAŠIMO! I onda šlag na tortu 2 igrača više 0-1 za ta 3 minuta se pravi odnos golova! Van mašte, ne pameti!

'Alo ljudi, nema to veze, bar kako ja vidim, sa talentom i igrom, to je umno-duševni neki okov!

To kad rešimo, pa kad 70% promašenih zicera počnemo jednog lepog dana pogađati, pošto evo 20 godina to nikako ne ide pa me baš zanima koliko će proći da se taj zao duh otera, tada će mnogo drugačije evropski i svetski rukomet izgledati u onim grupama i u onom delu žreba gde budemo mi.

panke

pre 6 godina

i cemu druga faza ako nemas sanse i da pobedis kojim slucajem sve tri da se boris za medalju???glupaviji sistem takmicenka nisam video....

Podravec

pre 6 godina

i cemu druga faza ako nemas sanse i da pobedis kojim slucajem sve tri da se boris za medalju???glupaviji sistem takmicenka nisam video....
(panke, 18. januar 2018 18:17)

Danska u Beogradu , drugi krug sa 0 bodova pa zlato.