Subota, 13.01.2018.

07:55

Jokić 14+7, Bjelica perfektan

Nikola Jokić i Nemanja Bjelica imali su zapažene role u pobedama Denvera u Minesote u NBA ligi protekle noći.

Izvor: AK

Jokiæ 14+7, Bjelica perfektan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

Ivan NS

pre 6 godina

zoranBote, zna DeAndre Dzordan da zakuca, nesto ne vidim da mu to pomaze u napadu...
(Jaran, 13. januar 2018 13:13)

Umeš li ti drugačije da oslovljavaš ljude osim sa ‘bote’? Ili imaš 15 godina, ili si i dalje nezreo, sredovečni, ozlojedjeni muškarac.

slobo b.

pre 6 godina

gdje najlakse vidjeti resultate i pojene igraca?

(Sandzak, 13. januar 2018 08:37)

6

http://www.espn.com/nba/

na ovom sajtu možeš da pratis i trenutni rezultat a i trenutnu statistiku svakog igrača,odličan sajt!

Владимир

pre 6 godina

@зигот

Ако си му рекао. Још само Јокић да прочита твој коментар. Ко зна, можда те следећи пут пита за савет јер очигледно говориш из искуства.

hh

pre 6 godina

10 poena = perfektan?
(mustafa, 13. januar 2018 10:15)

Perfektan je zato sto nema promasaj iz igre (4/4). Za promenu malo citajte tekst, a ne samo naslov.

Ognjen

pre 6 godina

Znam da se vreme promenilo ali mi je zao sto nasi najbolji kosarkasi igraju epizodne uloge u nba, a u evropi nam je najbolji igrac (uz duzno postovanje, nedovic).

Nedostaje mi da nas igrac bude MVP Evrolige.

mr.M

pre 6 godina

Ja ne znam zašto neko ne pozove ovog Melouna i da mu kaže da čoveka vrati na 5 cu! Dole u komentaru je lik sve lepo objasnio zašto Jokara igra slabije od prošle god a to je zato što nema Dzamara Nelsona odnosno pleja. A trenutno Jokic igra i pleja i krilnog centra i centra.

Jaran

pre 6 godina

dtb_pro
Jokic jeste napredovao u odnosu na proslu sezonu, ALI tu su Marej i Barton da pokazu koliko su uzasni saigraci. Denveru je preko potreban neko kao Riki Rubio, pa nije mi jasno kako nisu uspeli da dovedu Bledsoa. Na kraju se ispostavilo da nisu ni bili zainteresovani! Koliko Meloun eksperimentise, a nije pokusao sa Lajlsom, Faridom i Jokicem da napadne. Farid je propao na klupi, a Plamli je prica za sebe... sahranio ga Gasol!
Jokic vise ne moze da odigrava onakve akcije kada saigraci seku u reket ili se izvlace za 3 poena/polaganje iz pika. Jednostavno nema prostora za takve akcije, a i umori se prebrzo na krilnom centru. Forsiraju ga da se izvaci na sut za 3 u akcijama, a svi znamo da covek maksimalno sutne 4 po mecu kada je centar. Lajls se pokazao odlicno, sjajan je na obe krilne pozicije (ofanzivno, naravno). Bartona moraju da trejduju sto pre, a Cendler ne sme da se previse opusta ofanzivno. Nekada je znao da igra odlicno u napadu, sada promasi prva 4 suta po pravilu. Odbrana je uzas bez Milsapa i Herisa, najbolji pokazatelj je Marej koji je jedan od najgorih defanzivaca medju bekovima u ligi. Opet se namece ono pitanje: Zasto mu ne igraju Artur, Dzeferson, Farid i Mudiej? Ljudi su korisniji od pojedinih (Plamli, Barton i Tori Kreg)...

zoran

pre 6 godina

Debeljko "rastura" sa neverovatnih 37.5% shuta....drugim recima, sluchajnost.
Pazi...igrac sa tom visinom (2.08m) ne moze da zakuca loptu u kosh...eeee...gde ode ona chuvena NBA liga...

tocka

pre 6 godina

Nek mi neko objasni kako Bjelica nije najefikasniji sa šutem 100% za dva i tri poena. Zna li novinar šta znači efikasnost?
Drago mi je da se Bjelica vraća u igru, mogao bi i više minuta dobijati.

Advanced

pre 6 godina

Jokic i Plamli su odigrali na 26 utakmica zajedno u petorci u proseku od 10 minuta. Ostvaruju prednost od 1 poena prosecno po utakmici.

Ivan NS

pre 6 godina

Nume beli rekord karijere, postigao cak 10 poena. Najbolji kosarkas kojeg je NBA liga ikad imala. O njegovom perfektnom ucinku iz ovog meca pricace se generacijama unazad. Kakav perfektan igrac ABA liga place za njim, ubrzo ce on nazad gde mu je i mesto u Zeleznik ipak dosadi ta NBA mnogo je pokido. Awe Nume Beli...
(Legionar, 13. januar 2018 10:41)

2 bromazepama, 1 vinjak, na svaka 4 sata, i posle 15 godina biće ti boolje.

зигот

pre 6 godina

без неке љутње према јокићу кажем да је за њега боље било да је играо за репрезентацију летос. више би напредовао. бар да се нешто урадио, а и није. и даље је млитав, тром и не може да куца. а овако би бар добио осећај шта је тактика, лидерство, тимска кошарка... као што нпр богдан зна и то му је сад највећа предност у нба. а богдан је играо и за партизан и фенер и реп и зна када зашто и како да буде лидер. јока играо за мегу и не зна шта та реч значи. сад се крије и бежи од улоге вође, јер не зна шта то значи вођа на терену. никад није био вођа нити играо у екипи која је имала вођу. а следеће лето ће свакако имати да билдује...

Legionar

pre 6 godina

Nume beli rekord karijere, postigao cak 10 poena. Najbolji kosarkas kojeg je NBA liga ikad imala. O njegovom perfektnom ucinku iz ovog meca pricace se generacijama unazad. Kakav perfektan igrac ABA liga place za njim, ubrzo ce on nazad gde mu je i mesto u Zeleznik ipak dosadi ta NBA mnogo je pokido. Awe Nume Beli...

hroničar lige

pre 6 godina

Svaka čast Bjelici na odlično iskorištenim minutima ali nazvati koš postignut osam minuta do kraja NBA utakmice "odlučujućim" je razvlačenje žvake do ivice pucanja.

coki

pre 6 godina

Vlada...na papiru to je vrhuska petorka,pa cak I druga petorka,I to sve sa Raduljicom koji nije u dve petorke a vise je pokazao od Marjanovica u reprezentaciji(bio bolji na Sp,Ep i OI i u napadu I odbranu nego Marjanovic na EP),Ali to je samo na papiru nazalost.Teodosic ima 30+ godina,Bobi takodje nije mlad,kao ni Raduljica,Lucic,Macvan,a sledece EP je daleko,na to,Jokic je preskocio igranje za reprezetaciju,kao i Milutinov,problema skoro hronicnih svake godine imaju Jovic,Nedovic,Lucic,Teo,Kalinic,tako da se nazalost kod nas ne zna hoce li petorka biti Teo,Bogdan,Kalina,Bjelica,Jokic(4 Od 5 njih nije igralo na EP) ili Micic,Milosavljevic,Guduric,Macvan,Raduljica(sto je I dalje super petorka ali ti sve vise pada kvalitet druge petorke)

киза Д

pre 6 godina

То није кошарка, све утакмице им личе на Исток- Запад. Статистика, статистика....јуче ти додам лопту а ти данас даш кош и пише ми се асистенција...Публика у позоришту има више емоција додуше ови са баскета су лепо васитани....не говоре са пуним устима...тако да престаните са бомбастичним насловима...

Hell

pre 6 godina

Minesota ima jako finu ekipu ove sezone,Wigins,Tauns,Batler,Tig,Gibson,pa i Bjelica,jako solidno a tako i igraju. Voleo bih da doguraju bar do polufinala,mislim da imaju kvalitet za tako nesto

dtb_pro

pre 6 godina

@LeFan

Da li je u Jokić u lošoj formi ili ne, dalo bi se raspravljati. Za početak je potrebno pogledati cijelu utakmicu (što sam ja sebe noćas natjerao), a ne komentarisati po kratkom pregledu i suvoj statistici.
Jokić nije bio ni "solidan" ni "zapažen". Bio je OČAJAN! Ali ponajmanje je on kriv. ono što Denver igra je jako loša i divlja košarka (kakva i jeste NBA u globalu zadnjih godina). Prošle godine su imali pravog pleja Nelsona (koji je star i loš plej!) koji je gradio akcije sa Jokićem pa je ovaj skoro uvijek imao dabl-dabl učinak, a ponekad i tripl-dabl. Sada igru "organizuju" sebičnjaci koji bi radije da im umre majke nego dodali loptu. Osim ako se zapetljaju do bola, pa onda vraćaju "vruć krompir". Nikola udijeli više upotrebljivih lopti nego svi niski igrači Denvera zajedno. A pola toga ovi promaše. U odbrani on igra na poziciji 4, dok Plamli igra 5. To čak ne izgleda ni toliko loše, ali ga brži igrači natjeraju na brze faulove (noćas je napravio 2 za 4 minuta i odmah otišao na klupu). U napadu on bukvalno služi da postavi blokove iz kojih niko ne igra povratnu na njega već idu u solo prodore. Niti jedna akcija se ne gradi za njega. Odvratno je da onaj nepismeni trener stalno ponavlja kako Jokić mora biti agresivniji u napadu, a ovamo ništa. Kako on to zamišlja da centar bude agresivniji bez upošljavanja od strane saigrača!? Da sam uzima loptu na perimetru i postu i sam sebi driblinzima da pravi akcije!? Smiješno! Ne treba osuđivati kombinaciju sa Plamlijem, jer se obojica zaista trude i dobro sarađuju zajedno na parketu, ali ne mogu dva centra graditi napad sami za sebe.
Bojim se da će u ovakvoj postavci igre Jokić samo nazadovati. Još kad se vrati Milsap... Iako trenutno drže mjesto koje vodi u plej-of, bojim se da ga neće zadržati do kraja, naročito ako Klipersi prestanu da se povređuju svakodnevno.
Šteta...

Mada

pre 6 godina

Zapazene "role". Ok zvuci za Bjelicu, iako je vrhunski igrac, ne dobija minutazu pa mu i prilici da ima zapazenu rolu. Ali Jokic nikako ne sme da ima rolu, on je valjda zvezda tog tima? Zamislite kazu za LeBrona: "Imao zapazenu rolu u pobedi Cavsa".

Срки

pre 6 godina

Јокић стагнира, једну бљесне, следеће три тотално испод очекивања. Шут из игре очајан за играча који претендира бити на "Ол-Стар" мечу. Нисам љубоморан, волим Јокару ко брата рођеног а нити га критикујем због тога што није играо за репку, само сам реалан о тренутном стању.

Branko Potezica

pre 6 godina

Lepo je rekao Ajnštajn "Ludost je raditi istu stvar više puta i očekivati drugačiji rezultat", dzabe pricati Melounu on i dalje igra sa Jokicem i Palmlijem u startnoj postavi nikako da shvati neke stvari.

Maloun "Out" Kokoskov "In" , draftovati 2018 Mikal Bridgesa ili pak Miles Bridgesa pa borba za titulu 2020-2023.

Vlada

pre 6 godina

Najjaca petorka u Evropi: Teo, Bogi, Kalina, Beli i Jokara. A U drugoj Jovic, Nedovic, Lucic, Macvan i Bobi. Jos Gudura i Milutinov ili Radulka i to je to...

Ne ginu nam jos dva srebra na Svetskom i Olimpijadi, i nadam se zlato na evropskom.

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Stalno se ovdje pise kako Joka igra dobru odbranu, nego to ne pokazuju ovi statsi, bez neki napredni, a ono svaki centar i oplodi reket...
Ali zato je primjetno nesto drugo... Malo koji bek se naigrao protiv Denvera. Ocigledno imaju par dobrih perimeter defanzivaca kad hoce da brane, a to niko ne potencira.
Tajrik Evans svakom uvalio 20+, ovima 12. I jos mnogi su protiv Denvera ostali u skromnim ciframa.
Onaj put kad pobijedise GSW i svedose ih na mizeriju poena sjecam se perfektne kretnje u odbrani Denverove bekovske linije.
Pitam se samo da li i to ulazi u Jokinim advandsed statsima.

LalFan

pre 6 godina

Jokic je u lošoj formi. . teško će on na all star..je i slabo zgleda radio tokom leta, trebalo je da dođe sa Bogdanom da radi i bio bi bolji nego sada.

Dragan Feliks

pre 6 godina

Obojica sjajni u prelomnim trenucima svojih mečeva. Bjelica 8 0d 10 poena u trenucima kada je Minesota prelomila meč, a onda standardno 6 minuta pre kraja na klupu jer kod Tibodoa se zna koja petorka završava tesne utakmice pa makar ti utrpao i 30 poena, no dobro Bjelica posle povrede najzad jedan dobar meč. Jokić iako u toku utakmice realno nije blistao u poslednjih 6 minuta ključni igrač Denvera, praktično sve što su dali u tom periodu bilo je preko njega ( poeni i asistencija ). Opšti utisak je da je Denver totalno van forme, sreća da je i Memfis u kontra ritmu. Divljanje Mareja koji očito pokušava da se nametne kao lider ( krivci Meloun i Jokić koji deluje prilično nezainteresovan ) i Bartona ( koji jeste takav tip igrača, jer ih nekada ,,podigne,, a nekad ,,sahrani,, ) se nastavlja, a eksperimenti Melouna ( petorka sa Faridom i Džefersonom ) samo pokazuju njegovu bezidejnost. Ipak generalno za mene noćas od Bjelice i Jokića više nego dobro. Večeras čekamo Tea i Bogdana, ponovo Jokića a možda i Bobana.

Milan

pre 6 godina

Mora da prodje odredjeno vreme da bismo videli da li je ovo samo losa faza Jokica ili nova realnost. Mislim da se razumemo, nisu ni ove brojke lose, ali je vecina nas ocekivala all star partije shodno drugoj polovini prosle sezone.

Gde ja živim

pre 6 godina

Bravo Nemanja, nažalost to ti je što ti je. Ako ne pogodiš sve što šutneš nema te. Moraš da se boriš, da daješ maksimum pa šta bude. Čuo sam neke priče da bi mogao u Bruklin, ne znam koliko je tačno.

Nikola solidan, može on mnogo bolje.

nixonn

pre 6 godina

Svaka cast Jokicu. Kao mlad se probio iz Sombora sve do NBA, san o kome mnogi mladi kosarkasi samo mastaju. Zaradio je kao mlad decko mnogo vise nego sto ce vecina nas ikada zaraditi u zivotu. Medjutim mora da shvati da u ovom stadijumu njegovog zivota vise nisu u pitanju pare. Mnogi iz Srbije kazu on se obezbedio i bole ga. Nije tacno. Moras imati zelju da budes najbolji. On igra za legacy i karijeru. Mora biti mnogo agresivniji i mora da prestane po sopstvenom priznanju sa cevapima i Koka Kolom. NBA je brutalna i ako zelis da pobedis konkurenciju i ostavis trag da budes profesional, agresivan i bezobrazan. Takodje moras da budes atleta. Jokic ima potencijal ali ako nesto ne popravi u svom pristupu igri i profesiji tesko da ce dalje ce ga iko pamiti kad zavrsi karijeru. Teretana, sutiranje satima, ishrana i psihologija. Napred Jokicu mozes mnogo bolje od ovoga prijatelju.

dtb_pro

pre 6 godina

@LeFan

Da li je u Jokić u lošoj formi ili ne, dalo bi se raspravljati. Za početak je potrebno pogledati cijelu utakmicu (što sam ja sebe noćas natjerao), a ne komentarisati po kratkom pregledu i suvoj statistici.
Jokić nije bio ni "solidan" ni "zapažen". Bio je OČAJAN! Ali ponajmanje je on kriv. ono što Denver igra je jako loša i divlja košarka (kakva i jeste NBA u globalu zadnjih godina). Prošle godine su imali pravog pleja Nelsona (koji je star i loš plej!) koji je gradio akcije sa Jokićem pa je ovaj skoro uvijek imao dabl-dabl učinak, a ponekad i tripl-dabl. Sada igru "organizuju" sebičnjaci koji bi radije da im umre majke nego dodali loptu. Osim ako se zapetljaju do bola, pa onda vraćaju "vruć krompir". Nikola udijeli više upotrebljivih lopti nego svi niski igrači Denvera zajedno. A pola toga ovi promaše. U odbrani on igra na poziciji 4, dok Plamli igra 5. To čak ne izgleda ni toliko loše, ali ga brži igrači natjeraju na brze faulove (noćas je napravio 2 za 4 minuta i odmah otišao na klupu). U napadu on bukvalno služi da postavi blokove iz kojih niko ne igra povratnu na njega već idu u solo prodore. Niti jedna akcija se ne gradi za njega. Odvratno je da onaj nepismeni trener stalno ponavlja kako Jokić mora biti agresivniji u napadu, a ovamo ništa. Kako on to zamišlja da centar bude agresivniji bez upošljavanja od strane saigrača!? Da sam uzima loptu na perimetru i postu i sam sebi driblinzima da pravi akcije!? Smiješno! Ne treba osuđivati kombinaciju sa Plamlijem, jer se obojica zaista trude i dobro sarađuju zajedno na parketu, ali ne mogu dva centra graditi napad sami za sebe.
Bojim se da će u ovakvoj postavci igre Jokić samo nazadovati. Još kad se vrati Milsap... Iako trenutno drže mjesto koje vodi u plej-of, bojim se da ga neće zadržati do kraja, naročito ako Klipersi prestanu da se povređuju svakodnevno.
Šteta...

LalFan

pre 6 godina

Jokic je u lošoj formi. . teško će on na all star..je i slabo zgleda radio tokom leta, trebalo je da dođe sa Bogdanom da radi i bio bi bolji nego sada.

Vlada

pre 6 godina

Najjaca petorka u Evropi: Teo, Bogi, Kalina, Beli i Jokara. A U drugoj Jovic, Nedovic, Lucic, Macvan i Bobi. Jos Gudura i Milutinov ili Radulka i to je to...

Ne ginu nam jos dva srebra na Svetskom i Olimpijadi, i nadam se zlato na evropskom.

hroničar lige

pre 6 godina

Svaka čast Bjelici na odlično iskorištenim minutima ali nazvati koš postignut osam minuta do kraja NBA utakmice "odlučujućim" je razvlačenje žvake do ivice pucanja.

Срки

pre 6 godina

Јокић стагнира, једну бљесне, следеће три тотално испод очекивања. Шут из игре очајан за играча који претендира бити на "Ол-Стар" мечу. Нисам љубоморан, волим Јокару ко брата рођеног а нити га критикујем због тога што није играо за репку, само сам реалан о тренутном стању.

Milan

pre 6 godina

Mora da prodje odredjeno vreme da bismo videli da li je ovo samo losa faza Jokica ili nova realnost. Mislim da se razumemo, nisu ni ove brojke lose, ali je vecina nas ocekivala all star partije shodno drugoj polovini prosle sezone.

Hell

pre 6 godina

Minesota ima jako finu ekipu ove sezone,Wigins,Tauns,Batler,Tig,Gibson,pa i Bjelica,jako solidno a tako i igraju. Voleo bih da doguraju bar do polufinala,mislim da imaju kvalitet za tako nesto

Mada

pre 6 godina

Zapazene "role". Ok zvuci za Bjelicu, iako je vrhunski igrac, ne dobija minutazu pa mu i prilici da ima zapazenu rolu. Ali Jokic nikako ne sme da ima rolu, on je valjda zvezda tog tima? Zamislite kazu za LeBrona: "Imao zapazenu rolu u pobedi Cavsa".

Dragan Feliks

pre 6 godina

Obojica sjajni u prelomnim trenucima svojih mečeva. Bjelica 8 0d 10 poena u trenucima kada je Minesota prelomila meč, a onda standardno 6 minuta pre kraja na klupu jer kod Tibodoa se zna koja petorka završava tesne utakmice pa makar ti utrpao i 30 poena, no dobro Bjelica posle povrede najzad jedan dobar meč. Jokić iako u toku utakmice realno nije blistao u poslednjih 6 minuta ključni igrač Denvera, praktično sve što su dali u tom periodu bilo je preko njega ( poeni i asistencija ). Opšti utisak je da je Denver totalno van forme, sreća da je i Memfis u kontra ritmu. Divljanje Mareja koji očito pokušava da se nametne kao lider ( krivci Meloun i Jokić koji deluje prilično nezainteresovan ) i Bartona ( koji jeste takav tip igrača, jer ih nekada ,,podigne,, a nekad ,,sahrani,, ) se nastavlja, a eksperimenti Melouna ( petorka sa Faridom i Džefersonom ) samo pokazuju njegovu bezidejnost. Ipak generalno za mene noćas od Bjelice i Jokića više nego dobro. Večeras čekamo Tea i Bogdana, ponovo Jokića a možda i Bobana.

nixonn

pre 6 godina

Svaka cast Jokicu. Kao mlad se probio iz Sombora sve do NBA, san o kome mnogi mladi kosarkasi samo mastaju. Zaradio je kao mlad decko mnogo vise nego sto ce vecina nas ikada zaraditi u zivotu. Medjutim mora da shvati da u ovom stadijumu njegovog zivota vise nisu u pitanju pare. Mnogi iz Srbije kazu on se obezbedio i bole ga. Nije tacno. Moras imati zelju da budes najbolji. On igra za legacy i karijeru. Mora biti mnogo agresivniji i mora da prestane po sopstvenom priznanju sa cevapima i Koka Kolom. NBA je brutalna i ako zelis da pobedis konkurenciju i ostavis trag da budes profesional, agresivan i bezobrazan. Takodje moras da budes atleta. Jokic ima potencijal ali ako nesto ne popravi u svom pristupu igri i profesiji tesko da ce dalje ce ga iko pamiti kad zavrsi karijeru. Teretana, sutiranje satima, ishrana i psihologija. Napred Jokicu mozes mnogo bolje od ovoga prijatelju.

Gde ja živim

pre 6 godina

Bravo Nemanja, nažalost to ti je što ti je. Ako ne pogodiš sve što šutneš nema te. Moraš da se boriš, da daješ maksimum pa šta bude. Čuo sam neke priče da bi mogao u Bruklin, ne znam koliko je tačno.

Nikola solidan, može on mnogo bolje.

Ivan NS

pre 6 godina

Nume beli rekord karijere, postigao cak 10 poena. Najbolji kosarkas kojeg je NBA liga ikad imala. O njegovom perfektnom ucinku iz ovog meca pricace se generacijama unazad. Kakav perfektan igrac ABA liga place za njim, ubrzo ce on nazad gde mu je i mesto u Zeleznik ipak dosadi ta NBA mnogo je pokido. Awe Nume Beli...
(Legionar, 13. januar 2018 10:41)

2 bromazepama, 1 vinjak, na svaka 4 sata, i posle 15 godina biće ti boolje.

зигот

pre 6 godina

без неке љутње према јокићу кажем да је за њега боље било да је играо за репрезентацију летос. више би напредовао. бар да се нешто урадио, а и није. и даље је млитав, тром и не може да куца. а овако би бар добио осећај шта је тактика, лидерство, тимска кошарка... као што нпр богдан зна и то му је сад највећа предност у нба. а богдан је играо и за партизан и фенер и реп и зна када зашто и како да буде лидер. јока играо за мегу и не зна шта та реч значи. сад се крије и бежи од улоге вође, јер не зна шта то значи вођа на терену. никад није био вођа нити играо у екипи која је имала вођу. а следеће лето ће свакако имати да билдује...

Branko Potezica

pre 6 godina

Lepo je rekao Ajnštajn "Ludost je raditi istu stvar više puta i očekivati drugačiji rezultat", dzabe pricati Melounu on i dalje igra sa Jokicem i Palmlijem u startnoj postavi nikako da shvati neke stvari.

Maloun "Out" Kokoskov "In" , draftovati 2018 Mikal Bridgesa ili pak Miles Bridgesa pa borba za titulu 2020-2023.

coki

pre 6 godina

Vlada...na papiru to je vrhuska petorka,pa cak I druga petorka,I to sve sa Raduljicom koji nije u dve petorke a vise je pokazao od Marjanovica u reprezentaciji(bio bolji na Sp,Ep i OI i u napadu I odbranu nego Marjanovic na EP),Ali to je samo na papiru nazalost.Teodosic ima 30+ godina,Bobi takodje nije mlad,kao ni Raduljica,Lucic,Macvan,a sledece EP je daleko,na to,Jokic je preskocio igranje za reprezetaciju,kao i Milutinov,problema skoro hronicnih svake godine imaju Jovic,Nedovic,Lucic,Teo,Kalinic,tako da se nazalost kod nas ne zna hoce li petorka biti Teo,Bogdan,Kalina,Bjelica,Jokic(4 Od 5 njih nije igralo na EP) ili Micic,Milosavljevic,Guduric,Macvan,Raduljica(sto je I dalje super petorka ali ti sve vise pada kvalitet druge petorke)

hh

pre 6 godina

10 poena = perfektan?
(mustafa, 13. januar 2018 10:15)

Perfektan je zato sto nema promasaj iz igre (4/4). Za promenu malo citajte tekst, a ne samo naslov.

киза Д

pre 6 godina

То није кошарка, све утакмице им личе на Исток- Запад. Статистика, статистика....јуче ти додам лопту а ти данас даш кош и пише ми се асистенција...Публика у позоришту има више емоција додуше ови са баскета су лепо васитани....не говоре са пуним устима...тако да престаните са бомбастичним насловима...

mr.M

pre 6 godina

Ja ne znam zašto neko ne pozove ovog Melouna i da mu kaže da čoveka vrati na 5 cu! Dole u komentaru je lik sve lepo objasnio zašto Jokara igra slabije od prošle god a to je zato što nema Dzamara Nelsona odnosno pleja. A trenutno Jokic igra i pleja i krilnog centra i centra.

Jaran

pre 6 godina

dtb_pro
Jokic jeste napredovao u odnosu na proslu sezonu, ALI tu su Marej i Barton da pokazu koliko su uzasni saigraci. Denveru je preko potreban neko kao Riki Rubio, pa nije mi jasno kako nisu uspeli da dovedu Bledsoa. Na kraju se ispostavilo da nisu ni bili zainteresovani! Koliko Meloun eksperimentise, a nije pokusao sa Lajlsom, Faridom i Jokicem da napadne. Farid je propao na klupi, a Plamli je prica za sebe... sahranio ga Gasol!
Jokic vise ne moze da odigrava onakve akcije kada saigraci seku u reket ili se izvlace za 3 poena/polaganje iz pika. Jednostavno nema prostora za takve akcije, a i umori se prebrzo na krilnom centru. Forsiraju ga da se izvaci na sut za 3 u akcijama, a svi znamo da covek maksimalno sutne 4 po mecu kada je centar. Lajls se pokazao odlicno, sjajan je na obe krilne pozicije (ofanzivno, naravno). Bartona moraju da trejduju sto pre, a Cendler ne sme da se previse opusta ofanzivno. Nekada je znao da igra odlicno u napadu, sada promasi prva 4 suta po pravilu. Odbrana je uzas bez Milsapa i Herisa, najbolji pokazatelj je Marej koji je jedan od najgorih defanzivaca medju bekovima u ligi. Opet se namece ono pitanje: Zasto mu ne igraju Artur, Dzeferson, Farid i Mudiej? Ljudi su korisniji od pojedinih (Plamli, Barton i Tori Kreg)...

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Stalno se ovdje pise kako Joka igra dobru odbranu, nego to ne pokazuju ovi statsi, bez neki napredni, a ono svaki centar i oplodi reket...
Ali zato je primjetno nesto drugo... Malo koji bek se naigrao protiv Denvera. Ocigledno imaju par dobrih perimeter defanzivaca kad hoce da brane, a to niko ne potencira.
Tajrik Evans svakom uvalio 20+, ovima 12. I jos mnogi su protiv Denvera ostali u skromnim ciframa.
Onaj put kad pobijedise GSW i svedose ih na mizeriju poena sjecam se perfektne kretnje u odbrani Denverove bekovske linije.
Pitam se samo da li i to ulazi u Jokinim advandsed statsima.

Advanced

pre 6 godina

Jokic i Plamli su odigrali na 26 utakmica zajedno u petorci u proseku od 10 minuta. Ostvaruju prednost od 1 poena prosecno po utakmici.

tocka

pre 6 godina

Nek mi neko objasni kako Bjelica nije najefikasniji sa šutem 100% za dva i tri poena. Zna li novinar šta znači efikasnost?
Drago mi je da se Bjelica vraća u igru, mogao bi i više minuta dobijati.

Legionar

pre 6 godina

Nume beli rekord karijere, postigao cak 10 poena. Najbolji kosarkas kojeg je NBA liga ikad imala. O njegovom perfektnom ucinku iz ovog meca pricace se generacijama unazad. Kakav perfektan igrac ABA liga place za njim, ubrzo ce on nazad gde mu je i mesto u Zeleznik ipak dosadi ta NBA mnogo je pokido. Awe Nume Beli...

Ognjen

pre 6 godina

Znam da se vreme promenilo ali mi je zao sto nasi najbolji kosarkasi igraju epizodne uloge u nba, a u evropi nam je najbolji igrac (uz duzno postovanje, nedovic).

Nedostaje mi da nas igrac bude MVP Evrolige.

zoran

pre 6 godina

Debeljko "rastura" sa neverovatnih 37.5% shuta....drugim recima, sluchajnost.
Pazi...igrac sa tom visinom (2.08m) ne moze da zakuca loptu u kosh...eeee...gde ode ona chuvena NBA liga...

slobo b.

pre 6 godina

gdje najlakse vidjeti resultate i pojene igraca?

(Sandzak, 13. januar 2018 08:37)

6

http://www.espn.com/nba/

na ovom sajtu možeš da pratis i trenutni rezultat a i trenutnu statistiku svakog igrača,odličan sajt!

Владимир

pre 6 godina

@зигот

Ако си му рекао. Још само Јокић да прочита твој коментар. Ко зна, можда те следећи пут пита за савет јер очигледно говориш из искуства.

Ivan NS

pre 6 godina

zoranBote, zna DeAndre Dzordan da zakuca, nesto ne vidim da mu to pomaze u napadu...
(Jaran, 13. januar 2018 13:13)

Umeš li ti drugačije da oslovljavaš ljude osim sa ‘bote’? Ili imaš 15 godina, ili si i dalje nezreo, sredovečni, ozlojedjeni muškarac.

Legionar

pre 6 godina

Nume beli rekord karijere, postigao cak 10 poena. Najbolji kosarkas kojeg je NBA liga ikad imala. O njegovom perfektnom ucinku iz ovog meca pricace se generacijama unazad. Kakav perfektan igrac ABA liga place za njim, ubrzo ce on nazad gde mu je i mesto u Zeleznik ipak dosadi ta NBA mnogo je pokido. Awe Nume Beli...

LalFan

pre 6 godina

Jokic je u lošoj formi. . teško će on na all star..je i slabo zgleda radio tokom leta, trebalo je da dođe sa Bogdanom da radi i bio bi bolji nego sada.

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Stalno se ovdje pise kako Joka igra dobru odbranu, nego to ne pokazuju ovi statsi, bez neki napredni, a ono svaki centar i oplodi reket...
Ali zato je primjetno nesto drugo... Malo koji bek se naigrao protiv Denvera. Ocigledno imaju par dobrih perimeter defanzivaca kad hoce da brane, a to niko ne potencira.
Tajrik Evans svakom uvalio 20+, ovima 12. I jos mnogi su protiv Denvera ostali u skromnim ciframa.
Onaj put kad pobijedise GSW i svedose ih na mizeriju poena sjecam se perfektne kretnje u odbrani Denverove bekovske linije.
Pitam se samo da li i to ulazi u Jokinim advandsed statsima.

киза Д

pre 6 godina

То није кошарка, све утакмице им личе на Исток- Запад. Статистика, статистика....јуче ти додам лопту а ти данас даш кош и пише ми се асистенција...Публика у позоришту има више емоција додуше ови са баскета су лепо васитани....не говоре са пуним устима...тако да престаните са бомбастичним насловима...

zoran

pre 6 godina

Debeljko "rastura" sa neverovatnih 37.5% shuta....drugim recima, sluchajnost.
Pazi...igrac sa tom visinom (2.08m) ne moze da zakuca loptu u kosh...eeee...gde ode ona chuvena NBA liga...

nixonn

pre 6 godina

Svaka cast Jokicu. Kao mlad se probio iz Sombora sve do NBA, san o kome mnogi mladi kosarkasi samo mastaju. Zaradio je kao mlad decko mnogo vise nego sto ce vecina nas ikada zaraditi u zivotu. Medjutim mora da shvati da u ovom stadijumu njegovog zivota vise nisu u pitanju pare. Mnogi iz Srbije kazu on se obezbedio i bole ga. Nije tacno. Moras imati zelju da budes najbolji. On igra za legacy i karijeru. Mora biti mnogo agresivniji i mora da prestane po sopstvenom priznanju sa cevapima i Koka Kolom. NBA je brutalna i ako zelis da pobedis konkurenciju i ostavis trag da budes profesional, agresivan i bezobrazan. Takodje moras da budes atleta. Jokic ima potencijal ali ako nesto ne popravi u svom pristupu igri i profesiji tesko da ce dalje ce ga iko pamiti kad zavrsi karijeru. Teretana, sutiranje satima, ishrana i psihologija. Napred Jokicu mozes mnogo bolje od ovoga prijatelju.

Vlada

pre 6 godina

Najjaca petorka u Evropi: Teo, Bogi, Kalina, Beli i Jokara. A U drugoj Jovic, Nedovic, Lucic, Macvan i Bobi. Jos Gudura i Milutinov ili Radulka i to je to...

Ne ginu nam jos dva srebra na Svetskom i Olimpijadi, i nadam se zlato na evropskom.

Branko Potezica

pre 6 godina

Lepo je rekao Ajnštajn "Ludost je raditi istu stvar više puta i očekivati drugačiji rezultat", dzabe pricati Melounu on i dalje igra sa Jokicem i Palmlijem u startnoj postavi nikako da shvati neke stvari.

Maloun "Out" Kokoskov "In" , draftovati 2018 Mikal Bridgesa ili pak Miles Bridgesa pa borba za titulu 2020-2023.

Срки

pre 6 godina

Јокић стагнира, једну бљесне, следеће три тотално испод очекивања. Шут из игре очајан за играча који претендира бити на "Ол-Стар" мечу. Нисам љубоморан, волим Јокару ко брата рођеног а нити га критикујем због тога што није играо за репку, само сам реалан о тренутном стању.

dtb_pro

pre 6 godina

@LeFan

Da li je u Jokić u lošoj formi ili ne, dalo bi se raspravljati. Za početak je potrebno pogledati cijelu utakmicu (što sam ja sebe noćas natjerao), a ne komentarisati po kratkom pregledu i suvoj statistici.
Jokić nije bio ni "solidan" ni "zapažen". Bio je OČAJAN! Ali ponajmanje je on kriv. ono što Denver igra je jako loša i divlja košarka (kakva i jeste NBA u globalu zadnjih godina). Prošle godine su imali pravog pleja Nelsona (koji je star i loš plej!) koji je gradio akcije sa Jokićem pa je ovaj skoro uvijek imao dabl-dabl učinak, a ponekad i tripl-dabl. Sada igru "organizuju" sebičnjaci koji bi radije da im umre majke nego dodali loptu. Osim ako se zapetljaju do bola, pa onda vraćaju "vruć krompir". Nikola udijeli više upotrebljivih lopti nego svi niski igrači Denvera zajedno. A pola toga ovi promaše. U odbrani on igra na poziciji 4, dok Plamli igra 5. To čak ne izgleda ni toliko loše, ali ga brži igrači natjeraju na brze faulove (noćas je napravio 2 za 4 minuta i odmah otišao na klupu). U napadu on bukvalno služi da postavi blokove iz kojih niko ne igra povratnu na njega već idu u solo prodore. Niti jedna akcija se ne gradi za njega. Odvratno je da onaj nepismeni trener stalno ponavlja kako Jokić mora biti agresivniji u napadu, a ovamo ništa. Kako on to zamišlja da centar bude agresivniji bez upošljavanja od strane saigrača!? Da sam uzima loptu na perimetru i postu i sam sebi driblinzima da pravi akcije!? Smiješno! Ne treba osuđivati kombinaciju sa Plamlijem, jer se obojica zaista trude i dobro sarađuju zajedno na parketu, ali ne mogu dva centra graditi napad sami za sebe.
Bojim se da će u ovakvoj postavci igre Jokić samo nazadovati. Još kad se vrati Milsap... Iako trenutno drže mjesto koje vodi u plej-of, bojim se da ga neće zadržati do kraja, naročito ako Klipersi prestanu da se povređuju svakodnevno.
Šteta...

tocka

pre 6 godina

Nek mi neko objasni kako Bjelica nije najefikasniji sa šutem 100% za dva i tri poena. Zna li novinar šta znači efikasnost?
Drago mi je da se Bjelica vraća u igru, mogao bi i više minuta dobijati.

зигот

pre 6 godina

без неке љутње према јокићу кажем да је за њега боље било да је играо за репрезентацију летос. више би напредовао. бар да се нешто урадио, а и није. и даље је млитав, тром и не може да куца. а овако би бар добио осећај шта је тактика, лидерство, тимска кошарка... као што нпр богдан зна и то му је сад највећа предност у нба. а богдан је играо и за партизан и фенер и реп и зна када зашто и како да буде лидер. јока играо за мегу и не зна шта та реч значи. сад се крије и бежи од улоге вође, јер не зна шта то значи вођа на терену. никад није био вођа нити играо у екипи која је имала вођу. а следеће лето ће свакако имати да билдује...

Ivan NS

pre 6 godina

Nume beli rekord karijere, postigao cak 10 poena. Najbolji kosarkas kojeg je NBA liga ikad imala. O njegovom perfektnom ucinku iz ovog meca pricace se generacijama unazad. Kakav perfektan igrac ABA liga place za njim, ubrzo ce on nazad gde mu je i mesto u Zeleznik ipak dosadi ta NBA mnogo je pokido. Awe Nume Beli...
(Legionar, 13. januar 2018 10:41)

2 bromazepama, 1 vinjak, na svaka 4 sata, i posle 15 godina biće ti boolje.

coki

pre 6 godina

Vlada...na papiru to je vrhuska petorka,pa cak I druga petorka,I to sve sa Raduljicom koji nije u dve petorke a vise je pokazao od Marjanovica u reprezentaciji(bio bolji na Sp,Ep i OI i u napadu I odbranu nego Marjanovic na EP),Ali to je samo na papiru nazalost.Teodosic ima 30+ godina,Bobi takodje nije mlad,kao ni Raduljica,Lucic,Macvan,a sledece EP je daleko,na to,Jokic je preskocio igranje za reprezetaciju,kao i Milutinov,problema skoro hronicnih svake godine imaju Jovic,Nedovic,Lucic,Teo,Kalinic,tako da se nazalost kod nas ne zna hoce li petorka biti Teo,Bogdan,Kalina,Bjelica,Jokic(4 Od 5 njih nije igralo na EP) ili Micic,Milosavljevic,Guduric,Macvan,Raduljica(sto je I dalje super petorka ali ti sve vise pada kvalitet druge petorke)

Ognjen

pre 6 godina

Znam da se vreme promenilo ali mi je zao sto nasi najbolji kosarkasi igraju epizodne uloge u nba, a u evropi nam je najbolji igrac (uz duzno postovanje, nedovic).

Nedostaje mi da nas igrac bude MVP Evrolige.

Hell

pre 6 godina

Minesota ima jako finu ekipu ove sezone,Wigins,Tauns,Batler,Tig,Gibson,pa i Bjelica,jako solidno a tako i igraju. Voleo bih da doguraju bar do polufinala,mislim da imaju kvalitet za tako nesto

hroničar lige

pre 6 godina

Svaka čast Bjelici na odlično iskorištenim minutima ali nazvati koš postignut osam minuta do kraja NBA utakmice "odlučujućim" je razvlačenje žvake do ivice pucanja.

Dragan Feliks

pre 6 godina

Obojica sjajni u prelomnim trenucima svojih mečeva. Bjelica 8 0d 10 poena u trenucima kada je Minesota prelomila meč, a onda standardno 6 minuta pre kraja na klupu jer kod Tibodoa se zna koja petorka završava tesne utakmice pa makar ti utrpao i 30 poena, no dobro Bjelica posle povrede najzad jedan dobar meč. Jokić iako u toku utakmice realno nije blistao u poslednjih 6 minuta ključni igrač Denvera, praktično sve što su dali u tom periodu bilo je preko njega ( poeni i asistencija ). Opšti utisak je da je Denver totalno van forme, sreća da je i Memfis u kontra ritmu. Divljanje Mareja koji očito pokušava da se nametne kao lider ( krivci Meloun i Jokić koji deluje prilično nezainteresovan ) i Bartona ( koji jeste takav tip igrača, jer ih nekada ,,podigne,, a nekad ,,sahrani,, ) se nastavlja, a eksperimenti Melouna ( petorka sa Faridom i Džefersonom ) samo pokazuju njegovu bezidejnost. Ipak generalno za mene noćas od Bjelice i Jokića više nego dobro. Večeras čekamo Tea i Bogdana, ponovo Jokića a možda i Bobana.

Milan

pre 6 godina

Mora da prodje odredjeno vreme da bismo videli da li je ovo samo losa faza Jokica ili nova realnost. Mislim da se razumemo, nisu ni ove brojke lose, ali je vecina nas ocekivala all star partije shodno drugoj polovini prosle sezone.

Mada

pre 6 godina

Zapazene "role". Ok zvuci za Bjelicu, iako je vrhunski igrac, ne dobija minutazu pa mu i prilici da ima zapazenu rolu. Ali Jokic nikako ne sme da ima rolu, on je valjda zvezda tog tima? Zamislite kazu za LeBrona: "Imao zapazenu rolu u pobedi Cavsa".

Advanced

pre 6 godina

Jokic i Plamli su odigrali na 26 utakmica zajedno u petorci u proseku od 10 minuta. Ostvaruju prednost od 1 poena prosecno po utakmici.

Jaran

pre 6 godina

dtb_pro
Jokic jeste napredovao u odnosu na proslu sezonu, ALI tu su Marej i Barton da pokazu koliko su uzasni saigraci. Denveru je preko potreban neko kao Riki Rubio, pa nije mi jasno kako nisu uspeli da dovedu Bledsoa. Na kraju se ispostavilo da nisu ni bili zainteresovani! Koliko Meloun eksperimentise, a nije pokusao sa Lajlsom, Faridom i Jokicem da napadne. Farid je propao na klupi, a Plamli je prica za sebe... sahranio ga Gasol!
Jokic vise ne moze da odigrava onakve akcije kada saigraci seku u reket ili se izvlace za 3 poena/polaganje iz pika. Jednostavno nema prostora za takve akcije, a i umori se prebrzo na krilnom centru. Forsiraju ga da se izvaci na sut za 3 u akcijama, a svi znamo da covek maksimalno sutne 4 po mecu kada je centar. Lajls se pokazao odlicno, sjajan je na obe krilne pozicije (ofanzivno, naravno). Bartona moraju da trejduju sto pre, a Cendler ne sme da se previse opusta ofanzivno. Nekada je znao da igra odlicno u napadu, sada promasi prva 4 suta po pravilu. Odbrana je uzas bez Milsapa i Herisa, najbolji pokazatelj je Marej koji je jedan od najgorih defanzivaca medju bekovima u ligi. Opet se namece ono pitanje: Zasto mu ne igraju Artur, Dzeferson, Farid i Mudiej? Ljudi su korisniji od pojedinih (Plamli, Barton i Tori Kreg)...

Gde ja živim

pre 6 godina

Bravo Nemanja, nažalost to ti je što ti je. Ako ne pogodiš sve što šutneš nema te. Moraš da se boriš, da daješ maksimum pa šta bude. Čuo sam neke priče da bi mogao u Bruklin, ne znam koliko je tačno.

Nikola solidan, može on mnogo bolje.

Владимир

pre 6 godina

@зигот

Ако си му рекао. Још само Јокић да прочита твој коментар. Ко зна, можда те следећи пут пита за савет јер очигледно говориш из искуства.

Ivan NS

pre 6 godina

zoranBote, zna DeAndre Dzordan da zakuca, nesto ne vidim da mu to pomaze u napadu...
(Jaran, 13. januar 2018 13:13)

Umeš li ti drugačije da oslovljavaš ljude osim sa ‘bote’? Ili imaš 15 godina, ili si i dalje nezreo, sredovečni, ozlojedjeni muškarac.

mr.M

pre 6 godina

Ja ne znam zašto neko ne pozove ovog Melouna i da mu kaže da čoveka vrati na 5 cu! Dole u komentaru je lik sve lepo objasnio zašto Jokara igra slabije od prošle god a to je zato što nema Dzamara Nelsona odnosno pleja. A trenutno Jokic igra i pleja i krilnog centra i centra.

slobo b.

pre 6 godina

gdje najlakse vidjeti resultate i pojene igraca?

(Sandzak, 13. januar 2018 08:37)

6

http://www.espn.com/nba/

na ovom sajtu možeš da pratis i trenutni rezultat a i trenutnu statistiku svakog igrača,odličan sajt!

hh

pre 6 godina

10 poena = perfektan?
(mustafa, 13. januar 2018 10:15)

Perfektan je zato sto nema promasaj iz igre (4/4). Za promenu malo citajte tekst, a ne samo naslov.