Subota, 06.01.2018.

16:35

Tim: Novak najbolji teniser protiv kojeg sam igrao

Dominik Tim, trenutno peti teniser na ATP listi, potvrdio je da je Novak Đoković najbolji igrač protiv kojeg je igrao.

Izvor: B92

Tim: Novak najbolji teniser protiv kojeg sam igrao IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

dare slovenac

pre 6 godina

ne znam zašto bi verovao nekim forumašima da više znaju od Tima? čovek priča o svojoj pro karijeri i 24 mu je godina...ako je Novak prije 2-3 godine bio svetlostnu godinu ispred svih, trenutno taj Novak bio bi druga galaksija..

Emanuel

pre 6 godina

Jednom je neko rekao , da sa velikom moci dolazi velika odgovornost .Srbiju danas pokrece talas energije koju Nole emituje sirom Sveta kao njen ambasador.On je najdominantniji sportista na Svetu i uziva NAKLONOST svojih protivnika .Pozdrav navijacima Novaka Djokovica !

Danilo

pre 6 godina

Novak je covek , koji pomera granice u svemu.zelim mu svu srecu i uspeh .VELIKI COVECE , VELIKI SPORTISTO , VELIKI NOLE ! Srecno na AO...

Danilo

pre 6 godina

Novak je covek , koji pomera granice u svemu.zelim mu svu srecu i uspeh .VELIKI COVECE , VELIKI SPORTISTO , VELIKI NOLE ! Srecno na AO...

robin hud

pre 6 godina

Čitajući komentare vidim da su neki igrali protiv Novaka pa su osetili da to nije to, da Tim ipak greši u svojoj proceni. Pa dobro tastatura trpi sve i svašta, nije ona kriva.
Što se tiče toga po ćemu če pamtiti Novaka, ima toga dosta ali pored tih 12GS ima nešto što je već svuda upisano debelim slovima, a to je vlasništvo nad sve 4GS u nizu. To je uspeh koji se u savremenom tenisu graniči sa nemogućim.
Uostalom Novak je osporavan i pljuvan od početka svoje karijere pa je uvek uspevao da izađe kao pobednik. Velike su šanse da tako bude i sada.
Pozrav navijačima Novaka Đokovića i svim pravim ljubiteljima tenisa.

Millennium

pre 6 godina

I dok svaki dan pročitamo nečiju izjavu kako je Novak najbolji koji je držao reket, hodao terenom, prebacio lopticu preko mreže itd. Šta bi sa njim na kraju? Kad se i da li vraća na teren?

Milan

pre 6 godina

Bio je najbolji ikada, slava njemu i njegovoj igri!
Od praznih priča o povratku nema ništa, to je više za sponzore i za loženje masa!

Aj

pre 6 godina

Sutra, kada budu pricali, reci ce Federer ima toliko GS titula, Nadal toliko... Niko nece pominjati protiv koga. Niko nece pominjati H2H. Niko nece pominjati ko je kakav tenis igrao. Niko nece pominjati gomilu toga. Kao sto danas znamo za najbolje, tako ce i u budocnosti isto znati. Ove pojedinosti su trenutno vazne, zbog cega niko tacno ne zna, ali nije ni vazno. Jednom pricace, neku skroz drugu pricu. Mozda tada saznamo neke sitnice. Kao recimo film Borg i Dzon. Sve je ovo gubljenje vremena, Federer i Nadal su obelezili ovaj period i to ce tako biti. Moze to da se svidja i ne svidja, ali je tako. Svi ostali su tu, da dodaju malo boje, ali niko nije da zauzme njihovo mesto. Tek kada se oni povuku moze da se prica o nekim drugim teniserima, do tad oni su glavni.

Bg

pre 6 godina

Novakov tenis je najveci nivo tenisa koji je ikada neko igrao. Ako je trcanje do besvesti i proklizavanje po terenu taj nivo onda to jeste istina. Ako uporedimo Novakov atletski tenis sa tenisom koji su igrali Mekinro i Borg to je vise nego smesno. Sa Federerom porediti bilo kog tenisera je smesno. Dakle Federer je Kralj a Mekinro i Borg su majstori za prebacivaca lopte Djokovica ciji su nivo Marej Rodik Hjuit.. radnici na terenu. Tenis je umetnost a Novak sa tim nema dodirnih tacaka .

da li možeš shvatiti

pre 6 godina

@dabome,eto meni ne pada mi na pamet da se svrstavam u nacionalni tor ,iz kojeg je jedan vrhunski prebacivač teniske loptice preko mreže,jer ta podjela mi je beznačajna,zapravo odvratna.Za Čilića i Ćorića nikad nisam navijala ,kao što nikad nisam,niti ću navijati za Novaka iz prostog razloga što mi se ne sviđa njihov stil igre i što su mi sva trojica najantipatičniji na Turu iz raznorazih razloga.Zato ne pokušavaj ti, koji si počeo pratiti tenis prije možda 6-7 godina i kojef+g vjerovatno još u potpunosti ne razumiješ, govoriti za kog će neko navijati ,a za koga ne.Vi koji ste zaslijepljeni Novakom navijajte za njega koliko god hoćete i ne obraćajte pažnju na nas koji ga ne smatramao božanstvom.

шумадинац

pre 6 godina

(pusa hehe, 6. januar 2018 20:28)

Зар стварно мислиш да ја имам разлога да се кријем?!? Од кога? Од тебе и теби сличнима? Моји су корени друже мој Српски почевши од чукундеде. Па зар мислиш да је тај Ђоковић нама толико битан у животу, осим једног малог броја људи, што неко рече, један обичан пребацивач лоптице, који и не живи у Србији. Друже мој, нисам ја побегао из Србије да би пунио касу неким страница него поносно живим и радим у земљи у којој сам се и родио и плаћам порез. Ти који мислиш да је то нормално да се месецима пише о човеку који рекет није узео у руке више од пола године, говори о теби самом. Друже мој, та параноја да свако ко не навија за Ђоковића није Србин, у психијатрији има своју дијагнозу. Али још горе је та дрскост да се обраћаш некоме кога и не познајеш мислећи да није из Србије. И још нешто, требао би да се запиташ због чега он последњих година готово и не игра за Србију осим неких беѕначајних мечева у којима зна да ће да изађе као победник. Можда је теби нормално да свом керу да име Тесла али сваком нормалном човеку је то ван памети.

Delije Čikago

pre 6 godina

Naš brat i srpski sin je igrao tenis kakav niko nije igrao u istoriji, pa makar ne osvojio ni čelendzer više, ali će se pamtiti taj nivo kao nedostižan dok je sveta i veka.

Milovan

pre 6 godina

Dovoljno je reci 16.950 !!! Niko mu nije ni do kolena...A za Federera i Zvereva me bas zabole uvo...! Srecno Novace , Srbija je uz tebe !

Da...

pre 6 godina

Bravo dečko, to je percepcija i opservacija vredna pažnje. Treba začepiti usta dosadnim statističarima impotentnog mozga, šta oni uopšte vrednuju? Radnika i trudbenika s reketom, ili istinskog virtuoza? Šta je vrednije: skočiti u dalj preko osam metara najveći broj puta u istoriji ili skočiti jednom, samo jednom deset metara, jednom i nikad više? Proći će još dosta vode Dunavom i Savom i drugim rekama i rečicama, pre nego što neko ponovi Novakov nemoguć tenis iz top forme, od kojeg je zastajao dah, a noge same uspravljale telo u stojeći stav. Ogromno poštovanje, čak i kad je gubio. Setimo se Rolan Garosa sa Vavrinkom. To niko nikada nije doživeo u istoriji sporta, a ne tenisa - aplauz koji ne staje. Ostati onako aristokratski miran i dostojanstven posle poraza može samo neko izuzetan, nebitno koje rase, religije i nacije - Francuzi znaju šta je plemenitost za razliku od nas plebejaca i poludivljaka. Mnogo će vremena proći dok to neko ne dostigne...uključujući i samog Novaka danas...Vi bi reprizu svega toga? Pa nije to epizoda Latino serije koju ponavlja neki zalizani Ronaldo...ovo ide samo jednom. Za reprizu - pusti snimak...

шумадинац

pre 6 godina

Тако говори неко ко је развалио Ђоковића на Ролан Гаросу и елиминисао га резултатом 7:6 6:3 6:0 (кромпир) и нанео му један од највећих пораза.

dabome

pre 6 godina

Da ste danas gledali meč Federer Zverev,uvjerili bi ste se šta je to lijep i vrhunski tenis,koji je za Novaka mislena imeica.
(objektivno, 06. januar 2018 19:32)

A za vaše Ćiliće i Čoriće? Diči se ti sa svojima, pusti Federera i Novaka. Mi imamo tenisku legendu o kojoj vi možete samo da sanjate, i zbog frustracije koje vam ta činjenica izaziva, dičite se Federerom koji veze s vama nema. Tužno, šmrc...

zocko

pre 6 godina

Poslije finala u Australiji 2016 kada je Djokovic u igri koja do tada ,a i poslij nije vidjena cak je i pristrasni Rod Lajveru izjavio da su bez obzira na broj trofeja Djokovic i Federer u istoj kategoriji.Ali za objektivne ,Tim ,Soderling ,Nadal, striko Nadal, Nik Bolitieri , Lopez i moje zockovce Novak Djokovic je najbolji teniser svih vremena.

milutin

pre 6 godina

Mnoga imena vrhunskog tenisa imaju isto mišljenje: Novakov tenis niko nikad nije dostigao. Ne samo da od tenisera čujemo, to tvrde i treneri neponovljivih legendi ovog sporta.
To je istina koju znaju svi koji vole tenis...
Da li Nole može ponoviti nivo tog tenisa iz 2011/12; 2014/15; 2015/26; teško je reći. U svakom slučaju Nole ostaje teniska legenda, za nezaborav dok je teniske igre.
Zbog toga mu hvala, hvala i za humanost potvrđenu više puta, zapravo mnogo puta za tako kratak period.
Hvala Novaku za teniska neponovljiva ostvarenja, a ubuduće šta bude, nemora više ni igrati - on je sebe dokazao.

pusa hehe

pre 6 godina

Тако говори неко ко је развалио Ђоковића на Ролан Гаросу и елиминисао га резултатом 7:6 6:3 6:0 (кромпир) и нанео му један од највећих пораза.
(шумадинац, 06. januar 2018 20:07)

Pa baš zato i njegova izjava ima težinu. A i lepo je objasnio na koji period Novakove vladavine se njegovo mišljenje odnosi. Šta tebi tu nije jasno? Treba i pročitati vest, i razumeti je.
I za kraj, da li ti stvarno misliš da se možeš sakriti iza ćirilice i potpisa? Komšija, smešan si sa svojim kompleksima.

Ss

pre 6 godina

Miki prijatelju posto vidim da si teniski dobro potkovan i vrlo analitican, reci mi za dvojicu najvecih svih vremena, Federer 19 slemova, Nadal 16, da li znas protiv koga su i jedan i drugi odigrali NAJVISE meceva u karijeri i kakav im je skor ??? Pomoci cu ti malo u pitanju je isti covek... 😀😀😀

Mikii

pre 6 godina

Novakov tenis u Dohi 2016 protiv Nadala 6:1 i 6:2 i finale u Australiji 2016 protiv Federera je najbolji tenis ikada .
(zocko, 06. januar 2018 19:39)

Da, Nadal je te godine bio sjajan reper za neciji kvalitet. Narocito kad je iste godine glatko izgubio i od jednog Troickog. A, mogli bismo da pricamo i o finalu USO 2010. Da li postoji neko ko moze da kaze da je Djokovic tada igrao lose, tj. da li postoji neko ko moze da kaze da Djokovic tada nije igrao sjajno? Krajnji ishod znate.

ahahahaha

pre 6 godina

Mikii
Car si. Taman su pomislili, ovde nema sta da se doda, a ti pronadjes mec. Pritom mec od pre godinu i nesto, taman se poklapa. Nije bas bio omiljen ovde u Srbiji, ali posle ovog sto je rekao popularnost mu je naglo skocila. Vristim od smeha i samo nastavi tako 😂😂😂😂

nolobotovima skočio adrenalin

pre 6 godina

... Đoković da je odigrao ne 97 nego 90 mečeva godišnje, iznosili bi ga u ćebetu sa terena na kraju sezone.

objektivno

pre 6 godina

Da ste danas gledali meč između Zvereva i Federera, vidjeli bi šta je to lijep i vrhunski tenis ,koji je za Novaka mislena imenica.

dzoni

pre 6 godina

Iako nisam navijač Rogera, mislim da on igra najljepši tenis, ali me iznenadio Richard Krajcek u jednom intervju u Holandiji. Naime iako je on veliki navijač Rogera, rekao je da je po njemu Nole najbolji teniser svih vremena.
(Djomla, 6. januar 2018 19:07)

# Link komentara

samo mi nije jasno kako uopste neko moze za nekog da kaze u bilo cemu da je najbolji svih vremena ......kojih vremena...? jel taj zivi u vremeplovu pa moze da uporedjuje nekog iz 1958 i 3168

Mikii

pre 6 godina

Ovaj Tim je "ugasio" kod nasih eksperata za tenis. Ovo mu verovatno nikada nece oprostiti.
(Web Design, 06. januar 2018 16:38)

Ali, zasto? Pa nismo mi kao vi, da mrzimo sve sto ima drugacije misljenje. Zasto bih mrzeo coveka koji zgazi Djokovica 3:0, od toga 6:0 u jednom od setova i onda kaze da je taj isti Djokovic najbolji protiv kojeg je igrao. A onda ga u narednom kolu Nadal vrati na fabricka podesavanja, pa prvim narednim letom posalje kuci. Nece sigurno da hvali onoga koji ga je odvalio od zivota, potpuno ga razumem :)

Djomla

pre 6 godina

Iako nisam navijač Rogera, mislim da on igra najljepši tenis, ali me iznenadio Richard Krajcek u jednom intervju u Holandiji. Naime iako je on veliki navijač Rogera, rekao je da je po njemu Nole najbolji teniser svih vremena.

Bayern

pre 6 godina

Ovo već postaje bolesno i od strane B92 i komentatora. Nije Thiem odigrao toliko mečeva protiv velikih da bi sad mogao dati neku relevantnu izjavu. Nije isto kad igraš na šljaci, betonu, travi, pod krovom. Ni on nema preča posla? Spremi se za AO i ćuti, bre! Al' stvarno. Tenis je postao cirkus otkako su Nadal, Murray, Wawrinka, Đoković, Nishikori itd. povređeni. Nek' igraju oni koji su zdravi. Bilo bi mi drago recimo da neki klinac ili Goffin uzme ovaj pehar za promenu. Pozdrav!

Filip

pre 6 godina

Kazete da je Federer goat ? Ne bih rekao. O tome samo svedoci sokantan podatak da do pre finala AO 2017 Federer 10 godina nije dobio Nadala na GREND SLEMU .

Ado

pre 6 godina

Federer, Đokovic, Murray, Wawrinka, Ferrer i jos neki su izjavili da je najteži protivnik protiv kojeg su igrali na teniskom terenu Rafael Nadal (naravno, na sljaci). Poprilično velika imena sa kredibilitetom da daju svoje mišljenje po pitanju najtežih protivnika.
@toliko o tome
Naravno da i Nadal ima najtežeg protivnika, mora biti neko.

Stara kuka

pre 6 godina

@ 19 GS.
(haren, 06. januar 2018 18:17)

Pa sto to nama objasnjavas?Tim je to rekao,Austrijanac a ne neki Srbin.U Bec pa raspravljaj.

dulle

pre 6 godina

Neko napisa sto se ne izvestava o Halep ili Sarapovoj... Slazem se, i to su vesti. I treba ih vise. Ali eto, deo intervjua jednog tenisera koji pomene ili, u ovom slucaju pohvali Novaka, svakako ima 10 puta vise komentara i izaziva interesovanje. To je i cilj redakcije, da vest bude citana. E sad to sto nekog boli kad se kaze lepa rec za Novaka je druga stvar... Srecan Bozic svima koji slave.

nolobotovima skočio adrenalin

pre 6 godina

@ Jel to ono kad je bio nepobediv protiv Ljubičića, Bagdatisa, Blejka, Filipusisa, Gonzalesa, Hjuita, Rodika...?
(beckikonjusar, 6. januar 2018 17:35)

Ne, to je one godine kad je odigrao 97 mečeva a dobio 92. Ali ta vest očigledno nije stigla do Beča, ni do Tima ni do konjušnica.

Stara kuka

pre 6 godina

Federer je najbolji ikada jer je osvojio 19 GS titula.Tu nema sta ali brojke su brojke.Medjutim,dal je on igrao najbolji tenis ikada pitanje.Jer tutule se osvajaju u periodu,a velika je stvar i konkurencija.

ssss

pre 6 godina

Rodzerovi fanovi idite u Austriju protestujte ispred kuce Tima odakle momku pravo da kaze istinu...odakle on zna kada se uopste ne bavi tenisom vi bolje znate videli ste reket jednom u prodavnici.

novica

pre 6 godina

(miki) Miki, mališa, kad je Novica igrao tenis ti si još vukao šerpe po dvorištu. A to što ti slepo veruješ da je Novak GOAT govori da si neobjektivni naduveni navijač, koji ne vidi dalje od nosa. No, mene to ne čudi, jer su svi Pantergani isti. Misliš još uvek, nažalost, da su male boginje Bogorodičine sestre. Rezon ti je ko plitak potok.

Stara kuka

pre 6 godina

Hahahahaha, smejurija. Ono sto je Nadal igrao na sljaci Roland Garosa u najboljim danima, sinovi. To je tenis. Ni Federer mu nije mogao nista, a kamoli Djokovic :)
(Mikii, 06. januar 2018 16:43)

Koliko imas platu kao teniski strucnjak?

potterhead

pre 6 godina

Upravo to. Novak je tenis doveo na jedan nivo koji teško da će iko nadmašiti. Ni Jordan nije prvi po broju titula, ali je najveći jer je igru doveo do vrhunca.

beckikonjusar

pre 6 godina

Reče momče kome su još menjali pelene kada je Federer bio nepobediv.
(nolobotovima skočio adrenalin, 06. januar 2018 17:26)
Jel to ono kad je bio nepobediv protiv Ljubičića, Bagdatisa, Blejka, Filipusisa, Gonzalesa, Hjuita, Rodika...?

bradina

pre 6 godina

Vise za mene ne postoji sumnja!Tim,Gofan,Raonis,cika Toni,Rafa,....niz je prevelik a dolazi iz ustiju saigraca u najboljoj eri tenisa,gde svako svakog moze pobediti sa prvih 10 ATP liste!Najbolji tenis ikad vidjen od jednog igraca naseg podneblja sto rece "cika Toni" kad je Novak na vrhuncu svoje forme ne moze ga pobediti NIKO!!!!!Jednom recju bila je to petogodisnja dominacija ikad vidjena od strane jednog tenisera u ovako jakoj konkurenciji!Pametnom dosta!Mozda Novak vise nikad nece dostici tu formu,ali zadovoljstvo koje smo imali tih proteklih godina je neprocenjivo i nezaboravno!Hvala Novace i da nam se vratis "sa stitom"!

Zoran M.

pre 6 godina

Tim je u pravu. Jedini igrac koji je mogao Nolleta da dobije kada je bio u top formi je Nadal...i to samo na sljaci i RG.Federer jeste najveci ali najbolji je ns....budi te ponosni...takav se radja samo jednom u 100 godina...

miki

pre 6 godina

novica (bas ovako potpisan), uvek se nadje neki "novica", koji je verovatno tenisku lopticu video samo na TV, da tvrdi da on bolje razume tenis I od Nadala, I od Federera, Tima itd. Davno je receno: cega se pametan stidi...

Mrkva

pre 6 godina

(laza, 6. januar 2018 16:40)

Razumljivo je da mediokriteti kao ti koji nikada nisu najbolji u bilo čemu ne razumeju ovakve stvari jer nikad niste impresionirali bilo koga niti uradili nešto bitno i ostavili trag da bi bilo ko o vama pričao u superlativu.
Ovako, samo ste mali, nebitni ozlojođeni nebitnici koji drugima ne praštaju uspeh.

City Girl

pre 6 godina

Uvek navijam za Noleta i iskreno se nadam da ce se vratiti na vrh, tamo gde pripada. Slazem se sa ovom ocenom Tima. Ali - to je bilo pre dve godine. Zasto je to vest? Svi oni koji su pravi i nepristrasni ljubitelji tenisa to vec znaju. Da li je ova vest namenjena onima koji lece svoje komplekse Noletovim uspesima i njegovu krizu shvataju kao lični neuspeh i napad na Srbiju (vidi pod teorije zavere). Pa im je potrebno naglasiti da eto i jedan stranac (Tim) smatra da je Nole najbolji?

toliko o tome

pre 6 godina

Šta znači izraz “So na ljutu ranu“?
To je kada spomeneš Mikiiiijuuu SEDAM ZA REDOM (beton, šljaka, trava) he he...
Samo da ga podsetim kako je Srbin odučavao od tenisa najvećeg španskog sina :).
Evo već peni i trese se dok čita ovo....
I već drhtavo kucka neku nebulozu od odgovora he he...
Unapred ću mu odgovoriti jednim finim citatom:
“Kada je Novak na svom vrhuncu, moram priznati da igrate protiv nepobedivog igrača.“
I još jednim:
“Da bih pobedio Novaka, moram igrati svoj najbolji tenis, i nadati se da on neće odigrati kako zna i ume.“

Rafael Nadal Parera

Woody Woodpecker

pre 6 godina

Naravno, Novak sa kraja 2014, tokom cele 2015 i sa pocetka 2016 je najjaca forma ikada, sto dokazuje najveci Elo rating koji je neki teniser imao: http://www.ultimatetennisstatistics.com/peakEloRatings

Mikii

pre 6 godina

Hahahahaha, smejurija. Ono sto je Nadal igrao na sljaci Roland Garosa u najboljim danima, sinovi. To je tenis. Ni Federer mu nije mogao nista, a kamoli Djokovic :)

DeeJoo

pre 6 godina

pa verovatno je tako... ne bih da pravim neke paralele između noleta i federera ili rafe, ali bio je " užasan" za sve tenisere. hoće li opet, videćemo...

noname

pre 6 godina

Prva takmicarska nedelja je.
Ima gomila zanimljivih stvari, Simon je osvojio prvu titulu posle 2015. godine, Svitolina je osvojila Brizbejn, Sarapova je ispala iz Senzena, tu je Halep osvojila itd. bolje o tome izvestavajte.
Mislim da su se vecini vec smucilo da cim neko spomene Novaka, to bude naslovna vest.

bradina

pre 6 godina

Vise za mene ne postoji sumnja!Tim,Gofan,Raonis,cika Toni,Rafa,....niz je prevelik a dolazi iz ustiju saigraca u najboljoj eri tenisa,gde svako svakog moze pobediti sa prvih 10 ATP liste!Najbolji tenis ikad vidjen od jednog igraca naseg podneblja sto rece "cika Toni" kad je Novak na vrhuncu svoje forme ne moze ga pobediti NIKO!!!!!Jednom recju bila je to petogodisnja dominacija ikad vidjena od strane jednog tenisera u ovako jakoj konkurenciji!Pametnom dosta!Mozda Novak vise nikad nece dostici tu formu,ali zadovoljstvo koje smo imali tih proteklih godina je neprocenjivo i nezaboravno!Hvala Novace i da nam se vratis "sa stitom"!

toliko o tome

pre 6 godina

Šta znači izraz “So na ljutu ranu“?
To je kada spomeneš Mikiiiijuuu SEDAM ZA REDOM (beton, šljaka, trava) he he...
Samo da ga podsetim kako je Srbin odučavao od tenisa najvećeg španskog sina :).
Evo već peni i trese se dok čita ovo....
I već drhtavo kucka neku nebulozu od odgovora he he...
Unapred ću mu odgovoriti jednim finim citatom:
“Kada je Novak na svom vrhuncu, moram priznati da igrate protiv nepobedivog igrača.“
I još jednim:
“Da bih pobedio Novaka, moram igrati svoj najbolji tenis, i nadati se da on neće odigrati kako zna i ume.“

Rafael Nadal Parera

Woody Woodpecker

pre 6 godina

Naravno, Novak sa kraja 2014, tokom cele 2015 i sa pocetka 2016 je najjaca forma ikada, sto dokazuje najveci Elo rating koji je neki teniser imao: http://www.ultimatetennisstatistics.com/peakEloRatings

potterhead

pre 6 godina

Upravo to. Novak je tenis doveo na jedan nivo koji teško da će iko nadmašiti. Ni Jordan nije prvi po broju titula, ali je najveći jer je igru doveo do vrhunca.

beckikonjusar

pre 6 godina

Reče momče kome su još menjali pelene kada je Federer bio nepobediv.
(nolobotovima skočio adrenalin, 06. januar 2018 17:26)
Jel to ono kad je bio nepobediv protiv Ljubičića, Bagdatisa, Blejka, Filipusisa, Gonzalesa, Hjuita, Rodika...?

Zoran M.

pre 6 godina

Tim je u pravu. Jedini igrac koji je mogao Nolleta da dobije kada je bio u top formi je Nadal...i to samo na sljaci i RG.Federer jeste najveci ali najbolji je ns....budi te ponosni...takav se radja samo jednom u 100 godina...

Delije Čikago

pre 6 godina

Naš brat i srpski sin je igrao tenis kakav niko nije igrao u istoriji, pa makar ne osvojio ni čelendzer više, ali će se pamtiti taj nivo kao nedostižan dok je sveta i veka.

Da...

pre 6 godina

Bravo dečko, to je percepcija i opservacija vredna pažnje. Treba začepiti usta dosadnim statističarima impotentnog mozga, šta oni uopšte vrednuju? Radnika i trudbenika s reketom, ili istinskog virtuoza? Šta je vrednije: skočiti u dalj preko osam metara najveći broj puta u istoriji ili skočiti jednom, samo jednom deset metara, jednom i nikad više? Proći će još dosta vode Dunavom i Savom i drugim rekama i rečicama, pre nego što neko ponovi Novakov nemoguć tenis iz top forme, od kojeg je zastajao dah, a noge same uspravljale telo u stojeći stav. Ogromno poštovanje, čak i kad je gubio. Setimo se Rolan Garosa sa Vavrinkom. To niko nikada nije doživeo u istoriji sporta, a ne tenisa - aplauz koji ne staje. Ostati onako aristokratski miran i dostojanstven posle poraza može samo neko izuzetan, nebitno koje rase, religije i nacije - Francuzi znaju šta je plemenitost za razliku od nas plebejaca i poludivljaka. Mnogo će vremena proći dok to neko ne dostigne...uključujući i samog Novaka danas...Vi bi reprizu svega toga? Pa nije to epizoda Latino serije koju ponavlja neki zalizani Ronaldo...ovo ide samo jednom. Za reprizu - pusti snimak...

Djomla

pre 6 godina

Iako nisam navijač Rogera, mislim da on igra najljepši tenis, ali me iznenadio Richard Krajcek u jednom intervju u Holandiji. Naime iako je on veliki navijač Rogera, rekao je da je po njemu Nole najbolji teniser svih vremena.

Filip

pre 6 godina

Kazete da je Federer goat ? Ne bih rekao. O tome samo svedoci sokantan podatak da do pre finala AO 2017 Federer 10 godina nije dobio Nadala na GREND SLEMU .

DeeJoo

pre 6 godina

pa verovatno je tako... ne bih da pravim neke paralele između noleta i federera ili rafe, ali bio je " užasan" za sve tenisere. hoće li opet, videćemo...

ssss

pre 6 godina

Rodzerovi fanovi idite u Austriju protestujte ispred kuce Tima odakle momku pravo da kaze istinu...odakle on zna kada se uopste ne bavi tenisom vi bolje znate videli ste reket jednom u prodavnici.

Milovan

pre 6 godina

Dovoljno je reci 16.950 !!! Niko mu nije ni do kolena...A za Federera i Zvereva me bas zabole uvo...! Srecno Novace , Srbija je uz tebe !

Ss

pre 6 godina

Miki prijatelju posto vidim da si teniski dobro potkovan i vrlo analitican, reci mi za dvojicu najvecih svih vremena, Federer 19 slemova, Nadal 16, da li znas protiv koga su i jedan i drugi odigrali NAJVISE meceva u karijeri i kakav im je skor ??? Pomoci cu ti malo u pitanju je isti covek... 😀😀😀

dulle

pre 6 godina

Neko napisa sto se ne izvestava o Halep ili Sarapovoj... Slazem se, i to su vesti. I treba ih vise. Ali eto, deo intervjua jednog tenisera koji pomene ili, u ovom slucaju pohvali Novaka, svakako ima 10 puta vise komentara i izaziva interesovanje. To je i cilj redakcije, da vest bude citana. E sad to sto nekog boli kad se kaze lepa rec za Novaka je druga stvar... Srecan Bozic svima koji slave.

Stara kuka

pre 6 godina

Federer je najbolji ikada jer je osvojio 19 GS titula.Tu nema sta ali brojke su brojke.Medjutim,dal je on igrao najbolji tenis ikada pitanje.Jer tutule se osvajaju u periodu,a velika je stvar i konkurencija.

noname

pre 6 godina

Prva takmicarska nedelja je.
Ima gomila zanimljivih stvari, Simon je osvojio prvu titulu posle 2015. godine, Svitolina je osvojila Brizbejn, Sarapova je ispala iz Senzena, tu je Halep osvojila itd. bolje o tome izvestavajte.
Mislim da su se vecini vec smucilo da cim neko spomene Novaka, to bude naslovna vest.

Stara kuka

pre 6 godina

Hahahahaha, smejurija. Ono sto je Nadal igrao na sljaci Roland Garosa u najboljim danima, sinovi. To je tenis. Ni Federer mu nije mogao nista, a kamoli Djokovic :)
(Mikii, 06. januar 2018 16:43)

Koliko imas platu kao teniski strucnjak?

milutin

pre 6 godina

Mnoga imena vrhunskog tenisa imaju isto mišljenje: Novakov tenis niko nikad nije dostigao. Ne samo da od tenisera čujemo, to tvrde i treneri neponovljivih legendi ovog sporta.
To je istina koju znaju svi koji vole tenis...
Da li Nole može ponoviti nivo tog tenisa iz 2011/12; 2014/15; 2015/26; teško je reći. U svakom slučaju Nole ostaje teniska legenda, za nezaborav dok je teniske igre.
Zbog toga mu hvala, hvala i za humanost potvrđenu više puta, zapravo mnogo puta za tako kratak period.
Hvala Novaku za teniska neponovljiva ostvarenja, a ubuduće šta bude, nemora više ni igrati - on je sebe dokazao.

Stara kuka

pre 6 godina

@ 19 GS.
(haren, 06. januar 2018 18:17)

Pa sto to nama objasnjavas?Tim je to rekao,Austrijanac a ne neki Srbin.U Bec pa raspravljaj.

dabome

pre 6 godina

Da ste danas gledali meč Federer Zverev,uvjerili bi ste se šta je to lijep i vrhunski tenis,koji je za Novaka mislena imeica.
(objektivno, 06. januar 2018 19:32)

A za vaše Ćiliće i Čoriće? Diči se ti sa svojima, pusti Federera i Novaka. Mi imamo tenisku legendu o kojoj vi možete samo da sanjate, i zbog frustracije koje vam ta činjenica izaziva, dičite se Federerom koji veze s vama nema. Tužno, šmrc...

pusa hehe

pre 6 godina

Тако говори неко ко је развалио Ђоковића на Ролан Гаросу и елиминисао га резултатом 7:6 6:3 6:0 (кромпир) и нанео му један од највећих пораза.
(шумадинац, 06. januar 2018 20:07)

Pa baš zato i njegova izjava ima težinu. A i lepo je objasnio na koji period Novakove vladavine se njegovo mišljenje odnosi. Šta tebi tu nije jasno? Treba i pročitati vest, i razumeti je.
I za kraj, da li ti stvarno misliš da se možeš sakriti iza ćirilice i potpisa? Komšija, smešan si sa svojim kompleksima.

zocko

pre 6 godina

Poslije finala u Australiji 2016 kada je Djokovic u igri koja do tada ,a i poslij nije vidjena cak je i pristrasni Rod Lajveru izjavio da su bez obzira na broj trofeja Djokovic i Federer u istoj kategoriji.Ali za objektivne ,Tim ,Soderling ,Nadal, striko Nadal, Nik Bolitieri , Lopez i moje zockovce Novak Djokovic je najbolji teniser svih vremena.

miki

pre 6 godina

novica (bas ovako potpisan), uvek se nadje neki "novica", koji je verovatno tenisku lopticu video samo na TV, da tvrdi da on bolje razume tenis I od Nadala, I od Federera, Tima itd. Davno je receno: cega se pametan stidi...

Mrkva

pre 6 godina

(laza, 6. januar 2018 16:40)

Razumljivo je da mediokriteti kao ti koji nikada nisu najbolji u bilo čemu ne razumeju ovakve stvari jer nikad niste impresionirali bilo koga niti uradili nešto bitno i ostavili trag da bi bilo ko o vama pričao u superlativu.
Ovako, samo ste mali, nebitni ozlojođeni nebitnici koji drugima ne praštaju uspeh.

Mikii

pre 6 godina

Hahahahaha, smejurija. Ono sto je Nadal igrao na sljaci Roland Garosa u najboljim danima, sinovi. To je tenis. Ni Federer mu nije mogao nista, a kamoli Djokovic :)

Ado

pre 6 godina

Federer, Đokovic, Murray, Wawrinka, Ferrer i jos neki su izjavili da je najteži protivnik protiv kojeg su igrali na teniskom terenu Rafael Nadal (naravno, na sljaci). Poprilično velika imena sa kredibilitetom da daju svoje mišljenje po pitanju najtežih protivnika.
@toliko o tome
Naravno da i Nadal ima najtežeg protivnika, mora biti neko.

City Girl

pre 6 godina

Uvek navijam za Noleta i iskreno se nadam da ce se vratiti na vrh, tamo gde pripada. Slazem se sa ovom ocenom Tima. Ali - to je bilo pre dve godine. Zasto je to vest? Svi oni koji su pravi i nepristrasni ljubitelji tenisa to vec znaju. Da li je ova vest namenjena onima koji lece svoje komplekse Noletovim uspesima i njegovu krizu shvataju kao lični neuspeh i napad na Srbiju (vidi pod teorije zavere). Pa im je potrebno naglasiti da eto i jedan stranac (Tim) smatra da je Nole najbolji?

Danilo

pre 6 godina

Novak je covek , koji pomera granice u svemu.zelim mu svu srecu i uspeh .VELIKI COVECE , VELIKI SPORTISTO , VELIKI NOLE ! Srecno na AO...

robin hud

pre 6 godina

Čitajući komentare vidim da su neki igrali protiv Novaka pa su osetili da to nije to, da Tim ipak greši u svojoj proceni. Pa dobro tastatura trpi sve i svašta, nije ona kriva.
Što se tiče toga po ćemu če pamtiti Novaka, ima toga dosta ali pored tih 12GS ima nešto što je već svuda upisano debelim slovima, a to je vlasništvo nad sve 4GS u nizu. To je uspeh koji se u savremenom tenisu graniči sa nemogućim.
Uostalom Novak je osporavan i pljuvan od početka svoje karijere pa je uvek uspevao da izađe kao pobednik. Velike su šanse da tako bude i sada.
Pozrav navijačima Novaka Đokovića i svim pravim ljubiteljima tenisa.

шумадинац

pre 6 godina

(pusa hehe, 6. januar 2018 20:28)

Зар стварно мислиш да ја имам разлога да се кријем?!? Од кога? Од тебе и теби сличнима? Моји су корени друже мој Српски почевши од чукундеде. Па зар мислиш да је тај Ђоковић нама толико битан у животу, осим једног малог броја људи, што неко рече, један обичан пребацивач лоптице, који и не живи у Србији. Друже мој, нисам ја побегао из Србије да би пунио касу неким страница него поносно живим и радим у земљи у којој сам се и родио и плаћам порез. Ти који мислиш да је то нормално да се месецима пише о човеку који рекет није узео у руке више од пола године, говори о теби самом. Друже мој, та параноја да свако ко не навија за Ђоковића није Србин, у психијатрији има своју дијагнозу. Али још горе је та дрскост да се обраћаш некоме кога и не познајеш мислећи да није из Србије. И још нешто, требао би да се запиташ због чега он последњих година готово и не игра за Србију осим неких беѕначајних мечева у којима зна да ће да изађе као победник. Можда је теби нормално да свом керу да име Тесла али сваком нормалном човеку је то ван памети.

nolobotovima skočio adrenalin

pre 6 godina

@ Jel to ono kad je bio nepobediv protiv Ljubičića, Bagdatisa, Blejka, Filipusisa, Gonzalesa, Hjuita, Rodika...?
(beckikonjusar, 6. januar 2018 17:35)

Ne, to je one godine kad je odigrao 97 mečeva a dobio 92. Ali ta vest očigledno nije stigla do Beča, ni do Tima ni do konjušnica.

Bg

pre 6 godina

Novakov tenis je najveci nivo tenisa koji je ikada neko igrao. Ako je trcanje do besvesti i proklizavanje po terenu taj nivo onda to jeste istina. Ako uporedimo Novakov atletski tenis sa tenisom koji su igrali Mekinro i Borg to je vise nego smesno. Sa Federerom porediti bilo kog tenisera je smesno. Dakle Federer je Kralj a Mekinro i Borg su majstori za prebacivaca lopte Djokovica ciji su nivo Marej Rodik Hjuit.. radnici na terenu. Tenis je umetnost a Novak sa tim nema dodirnih tacaka .

da li možeš shvatiti

pre 6 godina

@dabome,eto meni ne pada mi na pamet da se svrstavam u nacionalni tor ,iz kojeg je jedan vrhunski prebacivač teniske loptice preko mreže,jer ta podjela mi je beznačajna,zapravo odvratna.Za Čilića i Ćorića nikad nisam navijala ,kao što nikad nisam,niti ću navijati za Novaka iz prostog razloga što mi se ne sviđa njihov stil igre i što su mi sva trojica najantipatičniji na Turu iz raznorazih razloga.Zato ne pokušavaj ti, koji si počeo pratiti tenis prije možda 6-7 godina i kojef+g vjerovatno još u potpunosti ne razumiješ, govoriti za kog će neko navijati ,a za koga ne.Vi koji ste zaslijepljeni Novakom navijajte za njega koliko god hoćete i ne obraćajte pažnju na nas koji ga ne smatramao božanstvom.

Mikii

pre 6 godina

Ovaj Tim je "ugasio" kod nasih eksperata za tenis. Ovo mu verovatno nikada nece oprostiti.
(Web Design, 06. januar 2018 16:38)

Ali, zasto? Pa nismo mi kao vi, da mrzimo sve sto ima drugacije misljenje. Zasto bih mrzeo coveka koji zgazi Djokovica 3:0, od toga 6:0 u jednom od setova i onda kaze da je taj isti Djokovic najbolji protiv kojeg je igrao. A onda ga u narednom kolu Nadal vrati na fabricka podesavanja, pa prvim narednim letom posalje kuci. Nece sigurno da hvali onoga koji ga je odvalio od zivota, potpuno ga razumem :)

Mikii

pre 6 godina

Novakov tenis u Dohi 2016 protiv Nadala 6:1 i 6:2 i finale u Australiji 2016 protiv Federera je najbolji tenis ikada .
(zocko, 06. januar 2018 19:39)

Da, Nadal je te godine bio sjajan reper za neciji kvalitet. Narocito kad je iste godine glatko izgubio i od jednog Troickog. A, mogli bismo da pricamo i o finalu USO 2010. Da li postoji neko ko moze da kaze da je Djokovic tada igrao lose, tj. da li postoji neko ko moze da kaze da Djokovic tada nije igrao sjajno? Krajnji ishod znate.

Emanuel

pre 6 godina

Jednom je neko rekao , da sa velikom moci dolazi velika odgovornost .Srbiju danas pokrece talas energije koju Nole emituje sirom Sveta kao njen ambasador.On je najdominantniji sportista na Svetu i uziva NAKLONOST svojih protivnika .Pozdrav navijacima Novaka Djokovica !

шумадинац

pre 6 godina

Тако говори неко ко је развалио Ђоковића на Ролан Гаросу и елиминисао га резултатом 7:6 6:3 6:0 (кромпир) и нанео му један од највећих пораза.

objektivno

pre 6 godina

Da ste danas gledali meč između Zvereva i Federera, vidjeli bi šta je to lijep i vrhunski tenis ,koji je za Novaka mislena imenica.

Danilo

pre 6 godina

Novak je covek , koji pomera granice u svemu.zelim mu svu srecu i uspeh .VELIKI COVECE , VELIKI SPORTISTO , VELIKI NOLE ! Srecno na AO...

nolobotovima skočio adrenalin

pre 6 godina

... Đoković da je odigrao ne 97 nego 90 mečeva godišnje, iznosili bi ga u ćebetu sa terena na kraju sezone.

dzoni

pre 6 godina

Iako nisam navijač Rogera, mislim da on igra najljepši tenis, ali me iznenadio Richard Krajcek u jednom intervju u Holandiji. Naime iako je on veliki navijač Rogera, rekao je da je po njemu Nole najbolji teniser svih vremena.
(Djomla, 6. januar 2018 19:07)

# Link komentara

samo mi nije jasno kako uopste neko moze za nekog da kaze u bilo cemu da je najbolji svih vremena ......kojih vremena...? jel taj zivi u vremeplovu pa moze da uporedjuje nekog iz 1958 i 3168

Bayern

pre 6 godina

Ovo već postaje bolesno i od strane B92 i komentatora. Nije Thiem odigrao toliko mečeva protiv velikih da bi sad mogao dati neku relevantnu izjavu. Nije isto kad igraš na šljaci, betonu, travi, pod krovom. Ni on nema preča posla? Spremi se za AO i ćuti, bre! Al' stvarno. Tenis je postao cirkus otkako su Nadal, Murray, Wawrinka, Đoković, Nishikori itd. povređeni. Nek' igraju oni koji su zdravi. Bilo bi mi drago recimo da neki klinac ili Goffin uzme ovaj pehar za promenu. Pozdrav!

novica

pre 6 godina

(miki) Miki, mališa, kad je Novica igrao tenis ti si još vukao šerpe po dvorištu. A to što ti slepo veruješ da je Novak GOAT govori da si neobjektivni naduveni navijač, koji ne vidi dalje od nosa. No, mene to ne čudi, jer su svi Pantergani isti. Misliš još uvek, nažalost, da su male boginje Bogorodičine sestre. Rezon ti je ko plitak potok.

Aj

pre 6 godina

Sutra, kada budu pricali, reci ce Federer ima toliko GS titula, Nadal toliko... Niko nece pominjati protiv koga. Niko nece pominjati H2H. Niko nece pominjati ko je kakav tenis igrao. Niko nece pominjati gomilu toga. Kao sto danas znamo za najbolje, tako ce i u budocnosti isto znati. Ove pojedinosti su trenutno vazne, zbog cega niko tacno ne zna, ali nije ni vazno. Jednom pricace, neku skroz drugu pricu. Mozda tada saznamo neke sitnice. Kao recimo film Borg i Dzon. Sve je ovo gubljenje vremena, Federer i Nadal su obelezili ovaj period i to ce tako biti. Moze to da se svidja i ne svidja, ali je tako. Svi ostali su tu, da dodaju malo boje, ali niko nije da zauzme njihovo mesto. Tek kada se oni povuku moze da se prica o nekim drugim teniserima, do tad oni su glavni.

ahahahaha

pre 6 godina

Mikii
Car si. Taman su pomislili, ovde nema sta da se doda, a ti pronadjes mec. Pritom mec od pre godinu i nesto, taman se poklapa. Nije bas bio omiljen ovde u Srbiji, ali posle ovog sto je rekao popularnost mu je naglo skocila. Vristim od smeha i samo nastavi tako 😂😂😂😂

Milan

pre 6 godina

Bio je najbolji ikada, slava njemu i njegovoj igri!
Od praznih priča o povratku nema ništa, to je više za sponzore i za loženje masa!

Millennium

pre 6 godina

I dok svaki dan pročitamo nečiju izjavu kako je Novak najbolji koji je držao reket, hodao terenom, prebacio lopticu preko mreže itd. Šta bi sa njim na kraju? Kad se i da li vraća na teren?

dare slovenac

pre 6 godina

ne znam zašto bi verovao nekim forumašima da više znaju od Tima? čovek priča o svojoj pro karijeri i 24 mu je godina...ako je Novak prije 2-3 godine bio svetlostnu godinu ispred svih, trenutno taj Novak bio bi druga galaksija..

Mikii

pre 6 godina

Hahahahaha, smejurija. Ono sto je Nadal igrao na sljaci Roland Garosa u najboljim danima, sinovi. To je tenis. Ni Federer mu nije mogao nista, a kamoli Djokovic :)

Bg

pre 6 godina

Novakov tenis je najveci nivo tenisa koji je ikada neko igrao. Ako je trcanje do besvesti i proklizavanje po terenu taj nivo onda to jeste istina. Ako uporedimo Novakov atletski tenis sa tenisom koji su igrali Mekinro i Borg to je vise nego smesno. Sa Federerom porediti bilo kog tenisera je smesno. Dakle Federer je Kralj a Mekinro i Borg su majstori za prebacivaca lopte Djokovica ciji su nivo Marej Rodik Hjuit.. radnici na terenu. Tenis je umetnost a Novak sa tim nema dodirnih tacaka .

noname

pre 6 godina

Prva takmicarska nedelja je.
Ima gomila zanimljivih stvari, Simon je osvojio prvu titulu posle 2015. godine, Svitolina je osvojila Brizbejn, Sarapova je ispala iz Senzena, tu je Halep osvojila itd. bolje o tome izvestavajte.
Mislim da su se vecini vec smucilo da cim neko spomene Novaka, to bude naslovna vest.

da li možeš shvatiti

pre 6 godina

@dabome,eto meni ne pada mi na pamet da se svrstavam u nacionalni tor ,iz kojeg je jedan vrhunski prebacivač teniske loptice preko mreže,jer ta podjela mi je beznačajna,zapravo odvratna.Za Čilića i Ćorića nikad nisam navijala ,kao što nikad nisam,niti ću navijati za Novaka iz prostog razloga što mi se ne sviđa njihov stil igre i što su mi sva trojica najantipatičniji na Turu iz raznorazih razloga.Zato ne pokušavaj ti, koji si počeo pratiti tenis prije možda 6-7 godina i kojef+g vjerovatno još u potpunosti ne razumiješ, govoriti za kog će neko navijati ,a za koga ne.Vi koji ste zaslijepljeni Novakom navijajte za njega koliko god hoćete i ne obraćajte pažnju na nas koji ga ne smatramao božanstvom.

objektivno

pre 6 godina

Da ste danas gledali meč između Zvereva i Federera, vidjeli bi šta je to lijep i vrhunski tenis ,koji je za Novaka mislena imenica.

шумадинац

pre 6 godina

Тако говори неко ко је развалио Ђоковића на Ролан Гаросу и елиминисао га резултатом 7:6 6:3 6:0 (кромпир) и нанео му један од највећих пораза.

шумадинац

pre 6 godina

(pusa hehe, 6. januar 2018 20:28)

Зар стварно мислиш да ја имам разлога да се кријем?!? Од кога? Од тебе и теби сличнима? Моји су корени друже мој Српски почевши од чукундеде. Па зар мислиш да је тај Ђоковић нама толико битан у животу, осим једног малог броја људи, што неко рече, један обичан пребацивач лоптице, који и не живи у Србији. Друже мој, нисам ја побегао из Србије да би пунио касу неким страница него поносно живим и радим у земљи у којој сам се и родио и плаћам порез. Ти који мислиш да је то нормално да се месецима пише о човеку који рекет није узео у руке више од пола године, говори о теби самом. Друже мој, та параноја да свако ко не навија за Ђоковића није Србин, у психијатрији има своју дијагнозу. Али још горе је та дрскост да се обраћаш некоме кога и не познајеш мислећи да није из Србије. И још нешто, требао би да се запиташ због чега он последњих година готово и не игра за Србију осим неких беѕначајних мечева у којима зна да ће да изађе као победник. Можда је теби нормално да свом керу да име Тесла али сваком нормалном човеку је то ван памети.

Mikii

pre 6 godina

Ovaj Tim je "ugasio" kod nasih eksperata za tenis. Ovo mu verovatno nikada nece oprostiti.
(Web Design, 06. januar 2018 16:38)

Ali, zasto? Pa nismo mi kao vi, da mrzimo sve sto ima drugacije misljenje. Zasto bih mrzeo coveka koji zgazi Djokovica 3:0, od toga 6:0 u jednom od setova i onda kaze da je taj isti Djokovic najbolji protiv kojeg je igrao. A onda ga u narednom kolu Nadal vrati na fabricka podesavanja, pa prvim narednim letom posalje kuci. Nece sigurno da hvali onoga koji ga je odvalio od zivota, potpuno ga razumem :)

nolobotovima skočio adrenalin

pre 6 godina

... Đoković da je odigrao ne 97 nego 90 mečeva godišnje, iznosili bi ga u ćebetu sa terena na kraju sezone.

Mikii

pre 6 godina

Novakov tenis u Dohi 2016 protiv Nadala 6:1 i 6:2 i finale u Australiji 2016 protiv Federera je najbolji tenis ikada .
(zocko, 06. januar 2018 19:39)

Da, Nadal je te godine bio sjajan reper za neciji kvalitet. Narocito kad je iste godine glatko izgubio i od jednog Troickog. A, mogli bismo da pricamo i o finalu USO 2010. Da li postoji neko ko moze da kaze da je Djokovic tada igrao lose, tj. da li postoji neko ko moze da kaze da Djokovic tada nije igrao sjajno? Krajnji ishod znate.

nolobotovima skočio adrenalin

pre 6 godina

@ Jel to ono kad je bio nepobediv protiv Ljubičića, Bagdatisa, Blejka, Filipusisa, Gonzalesa, Hjuita, Rodika...?
(beckikonjusar, 6. januar 2018 17:35)

Ne, to je one godine kad je odigrao 97 mečeva a dobio 92. Ali ta vest očigledno nije stigla do Beča, ni do Tima ni do konjušnica.

novica

pre 6 godina

(miki) Miki, mališa, kad je Novica igrao tenis ti si još vukao šerpe po dvorištu. A to što ti slepo veruješ da je Novak GOAT govori da si neobjektivni naduveni navijač, koji ne vidi dalje od nosa. No, mene to ne čudi, jer su svi Pantergani isti. Misliš još uvek, nažalost, da su male boginje Bogorodičine sestre. Rezon ti je ko plitak potok.

Bayern

pre 6 godina

Ovo već postaje bolesno i od strane B92 i komentatora. Nije Thiem odigrao toliko mečeva protiv velikih da bi sad mogao dati neku relevantnu izjavu. Nije isto kad igraš na šljaci, betonu, travi, pod krovom. Ni on nema preča posla? Spremi se za AO i ćuti, bre! Al' stvarno. Tenis je postao cirkus otkako su Nadal, Murray, Wawrinka, Đoković, Nishikori itd. povređeni. Nek' igraju oni koji su zdravi. Bilo bi mi drago recimo da neki klinac ili Goffin uzme ovaj pehar za promenu. Pozdrav!

beckikonjusar

pre 6 godina

Reče momče kome su još menjali pelene kada je Federer bio nepobediv.
(nolobotovima skočio adrenalin, 06. januar 2018 17:26)
Jel to ono kad je bio nepobediv protiv Ljubičića, Bagdatisa, Blejka, Filipusisa, Gonzalesa, Hjuita, Rodika...?

dzoni

pre 6 godina

Iako nisam navijač Rogera, mislim da on igra najljepši tenis, ali me iznenadio Richard Krajcek u jednom intervju u Holandiji. Naime iako je on veliki navijač Rogera, rekao je da je po njemu Nole najbolji teniser svih vremena.
(Djomla, 6. januar 2018 19:07)

# Link komentara

samo mi nije jasno kako uopste neko moze za nekog da kaze u bilo cemu da je najbolji svih vremena ......kojih vremena...? jel taj zivi u vremeplovu pa moze da uporedjuje nekog iz 1958 i 3168

ahahahaha

pre 6 godina

Mikii
Car si. Taman su pomislili, ovde nema sta da se doda, a ti pronadjes mec. Pritom mec od pre godinu i nesto, taman se poklapa. Nije bas bio omiljen ovde u Srbiji, ali posle ovog sto je rekao popularnost mu je naglo skocila. Vristim od smeha i samo nastavi tako 😂😂😂😂

City Girl

pre 6 godina

Uvek navijam za Noleta i iskreno se nadam da ce se vratiti na vrh, tamo gde pripada. Slazem se sa ovom ocenom Tima. Ali - to je bilo pre dve godine. Zasto je to vest? Svi oni koji su pravi i nepristrasni ljubitelji tenisa to vec znaju. Da li je ova vest namenjena onima koji lece svoje komplekse Noletovim uspesima i njegovu krizu shvataju kao lični neuspeh i napad na Srbiju (vidi pod teorije zavere). Pa im je potrebno naglasiti da eto i jedan stranac (Tim) smatra da je Nole najbolji?

Aj

pre 6 godina

Sutra, kada budu pricali, reci ce Federer ima toliko GS titula, Nadal toliko... Niko nece pominjati protiv koga. Niko nece pominjati H2H. Niko nece pominjati ko je kakav tenis igrao. Niko nece pominjati gomilu toga. Kao sto danas znamo za najbolje, tako ce i u budocnosti isto znati. Ove pojedinosti su trenutno vazne, zbog cega niko tacno ne zna, ali nije ni vazno. Jednom pricace, neku skroz drugu pricu. Mozda tada saznamo neke sitnice. Kao recimo film Borg i Dzon. Sve je ovo gubljenje vremena, Federer i Nadal su obelezili ovaj period i to ce tako biti. Moze to da se svidja i ne svidja, ali je tako. Svi ostali su tu, da dodaju malo boje, ali niko nije da zauzme njihovo mesto. Tek kada se oni povuku moze da se prica o nekim drugim teniserima, do tad oni su glavni.

Filip

pre 6 godina

Kazete da je Federer goat ? Ne bih rekao. O tome samo svedoci sokantan podatak da do pre finala AO 2017 Federer 10 godina nije dobio Nadala na GREND SLEMU .

Millennium

pre 6 godina

I dok svaki dan pročitamo nečiju izjavu kako je Novak najbolji koji je držao reket, hodao terenom, prebacio lopticu preko mreže itd. Šta bi sa njim na kraju? Kad se i da li vraća na teren?

bradina

pre 6 godina

Vise za mene ne postoji sumnja!Tim,Gofan,Raonis,cika Toni,Rafa,....niz je prevelik a dolazi iz ustiju saigraca u najboljoj eri tenisa,gde svako svakog moze pobediti sa prvih 10 ATP liste!Najbolji tenis ikad vidjen od jednog igraca naseg podneblja sto rece "cika Toni" kad je Novak na vrhuncu svoje forme ne moze ga pobediti NIKO!!!!!Jednom recju bila je to petogodisnja dominacija ikad vidjena od strane jednog tenisera u ovako jakoj konkurenciji!Pametnom dosta!Mozda Novak vise nikad nece dostici tu formu,ali zadovoljstvo koje smo imali tih proteklih godina je neprocenjivo i nezaboravno!Hvala Novace i da nam se vratis "sa stitom"!

ssss

pre 6 godina

Rodzerovi fanovi idite u Austriju protestujte ispred kuce Tima odakle momku pravo da kaze istinu...odakle on zna kada se uopste ne bavi tenisom vi bolje znate videli ste reket jednom u prodavnici.

dabome

pre 6 godina

Da ste danas gledali meč Federer Zverev,uvjerili bi ste se šta je to lijep i vrhunski tenis,koji je za Novaka mislena imeica.
(objektivno, 06. januar 2018 19:32)

A za vaše Ćiliće i Čoriće? Diči se ti sa svojima, pusti Federera i Novaka. Mi imamo tenisku legendu o kojoj vi možete samo da sanjate, i zbog frustracije koje vam ta činjenica izaziva, dičite se Federerom koji veze s vama nema. Tužno, šmrc...

Mrkva

pre 6 godina

(laza, 6. januar 2018 16:40)

Razumljivo je da mediokriteti kao ti koji nikada nisu najbolji u bilo čemu ne razumeju ovakve stvari jer nikad niste impresionirali bilo koga niti uradili nešto bitno i ostavili trag da bi bilo ko o vama pričao u superlativu.
Ovako, samo ste mali, nebitni ozlojođeni nebitnici koji drugima ne praštaju uspeh.

Ss

pre 6 godina

Miki prijatelju posto vidim da si teniski dobro potkovan i vrlo analitican, reci mi za dvojicu najvecih svih vremena, Federer 19 slemova, Nadal 16, da li znas protiv koga su i jedan i drugi odigrali NAJVISE meceva u karijeri i kakav im je skor ??? Pomoci cu ti malo u pitanju je isti covek... 😀😀😀

Milovan

pre 6 godina

Dovoljno je reci 16.950 !!! Niko mu nije ni do kolena...A za Federera i Zvereva me bas zabole uvo...! Srecno Novace , Srbija je uz tebe !

Delije Čikago

pre 6 godina

Naš brat i srpski sin je igrao tenis kakav niko nije igrao u istoriji, pa makar ne osvojio ni čelendzer više, ali će se pamtiti taj nivo kao nedostižan dok je sveta i veka.

Da...

pre 6 godina

Bravo dečko, to je percepcija i opservacija vredna pažnje. Treba začepiti usta dosadnim statističarima impotentnog mozga, šta oni uopšte vrednuju? Radnika i trudbenika s reketom, ili istinskog virtuoza? Šta je vrednije: skočiti u dalj preko osam metara najveći broj puta u istoriji ili skočiti jednom, samo jednom deset metara, jednom i nikad više? Proći će još dosta vode Dunavom i Savom i drugim rekama i rečicama, pre nego što neko ponovi Novakov nemoguć tenis iz top forme, od kojeg je zastajao dah, a noge same uspravljale telo u stojeći stav. Ogromno poštovanje, čak i kad je gubio. Setimo se Rolan Garosa sa Vavrinkom. To niko nikada nije doživeo u istoriji sporta, a ne tenisa - aplauz koji ne staje. Ostati onako aristokratski miran i dostojanstven posle poraza može samo neko izuzetan, nebitno koje rase, religije i nacije - Francuzi znaju šta je plemenitost za razliku od nas plebejaca i poludivljaka. Mnogo će vremena proći dok to neko ne dostigne...uključujući i samog Novaka danas...Vi bi reprizu svega toga? Pa nije to epizoda Latino serije koju ponavlja neki zalizani Ronaldo...ovo ide samo jednom. Za reprizu - pusti snimak...

Stara kuka

pre 6 godina

Federer je najbolji ikada jer je osvojio 19 GS titula.Tu nema sta ali brojke su brojke.Medjutim,dal je on igrao najbolji tenis ikada pitanje.Jer tutule se osvajaju u periodu,a velika je stvar i konkurencija.

Milan

pre 6 godina

Bio je najbolji ikada, slava njemu i njegovoj igri!
Od praznih priča o povratku nema ništa, to je više za sponzore i za loženje masa!

Zoran M.

pre 6 godina

Tim je u pravu. Jedini igrac koji je mogao Nolleta da dobije kada je bio u top formi je Nadal...i to samo na sljaci i RG.Federer jeste najveci ali najbolji je ns....budi te ponosni...takav se radja samo jednom u 100 godina...

Woody Woodpecker

pre 6 godina

Naravno, Novak sa kraja 2014, tokom cele 2015 i sa pocetka 2016 je najjaca forma ikada, sto dokazuje najveci Elo rating koji je neki teniser imao: http://www.ultimatetennisstatistics.com/peakEloRatings

zocko

pre 6 godina

Poslije finala u Australiji 2016 kada je Djokovic u igri koja do tada ,a i poslij nije vidjena cak je i pristrasni Rod Lajveru izjavio da su bez obzira na broj trofeja Djokovic i Federer u istoj kategoriji.Ali za objektivne ,Tim ,Soderling ,Nadal, striko Nadal, Nik Bolitieri , Lopez i moje zockovce Novak Djokovic je najbolji teniser svih vremena.

Stara kuka

pre 6 godina

Hahahahaha, smejurija. Ono sto je Nadal igrao na sljaci Roland Garosa u najboljim danima, sinovi. To je tenis. Ni Federer mu nije mogao nista, a kamoli Djokovic :)
(Mikii, 06. januar 2018 16:43)

Koliko imas platu kao teniski strucnjak?

miki

pre 6 godina

novica (bas ovako potpisan), uvek se nadje neki "novica", koji je verovatno tenisku lopticu video samo na TV, da tvrdi da on bolje razume tenis I od Nadala, I od Federera, Tima itd. Davno je receno: cega se pametan stidi...

toliko o tome

pre 6 godina

Šta znači izraz “So na ljutu ranu“?
To je kada spomeneš Mikiiiijuuu SEDAM ZA REDOM (beton, šljaka, trava) he he...
Samo da ga podsetim kako je Srbin odučavao od tenisa najvećeg španskog sina :).
Evo već peni i trese se dok čita ovo....
I već drhtavo kucka neku nebulozu od odgovora he he...
Unapred ću mu odgovoriti jednim finim citatom:
“Kada je Novak na svom vrhuncu, moram priznati da igrate protiv nepobedivog igrača.“
I još jednim:
“Da bih pobedio Novaka, moram igrati svoj najbolji tenis, i nadati se da on neće odigrati kako zna i ume.“

Rafael Nadal Parera

potterhead

pre 6 godina

Upravo to. Novak je tenis doveo na jedan nivo koji teško da će iko nadmašiti. Ni Jordan nije prvi po broju titula, ali je najveći jer je igru doveo do vrhunca.

pusa hehe

pre 6 godina

Тако говори неко ко је развалио Ђоковића на Ролан Гаросу и елиминисао га резултатом 7:6 6:3 6:0 (кромпир) и нанео му један од највећих пораза.
(шумадинац, 06. januar 2018 20:07)

Pa baš zato i njegova izjava ima težinu. A i lepo je objasnio na koji period Novakove vladavine se njegovo mišljenje odnosi. Šta tebi tu nije jasno? Treba i pročitati vest, i razumeti je.
I za kraj, da li ti stvarno misliš da se možeš sakriti iza ćirilice i potpisa? Komšija, smešan si sa svojim kompleksima.

DeeJoo

pre 6 godina

pa verovatno je tako... ne bih da pravim neke paralele između noleta i federera ili rafe, ali bio je " užasan" za sve tenisere. hoće li opet, videćemo...

milutin

pre 6 godina

Mnoga imena vrhunskog tenisa imaju isto mišljenje: Novakov tenis niko nikad nije dostigao. Ne samo da od tenisera čujemo, to tvrde i treneri neponovljivih legendi ovog sporta.
To je istina koju znaju svi koji vole tenis...
Da li Nole može ponoviti nivo tog tenisa iz 2011/12; 2014/15; 2015/26; teško je reći. U svakom slučaju Nole ostaje teniska legenda, za nezaborav dok je teniske igre.
Zbog toga mu hvala, hvala i za humanost potvrđenu više puta, zapravo mnogo puta za tako kratak period.
Hvala Novaku za teniska neponovljiva ostvarenja, a ubuduće šta bude, nemora više ni igrati - on je sebe dokazao.

dulle

pre 6 godina

Neko napisa sto se ne izvestava o Halep ili Sarapovoj... Slazem se, i to su vesti. I treba ih vise. Ali eto, deo intervjua jednog tenisera koji pomene ili, u ovom slucaju pohvali Novaka, svakako ima 10 puta vise komentara i izaziva interesovanje. To je i cilj redakcije, da vest bude citana. E sad to sto nekog boli kad se kaze lepa rec za Novaka je druga stvar... Srecan Bozic svima koji slave.

Ado

pre 6 godina

Federer, Đokovic, Murray, Wawrinka, Ferrer i jos neki su izjavili da je najteži protivnik protiv kojeg su igrali na teniskom terenu Rafael Nadal (naravno, na sljaci). Poprilično velika imena sa kredibilitetom da daju svoje mišljenje po pitanju najtežih protivnika.
@toliko o tome
Naravno da i Nadal ima najtežeg protivnika, mora biti neko.

Stara kuka

pre 6 godina

@ 19 GS.
(haren, 06. januar 2018 18:17)

Pa sto to nama objasnjavas?Tim je to rekao,Austrijanac a ne neki Srbin.U Bec pa raspravljaj.

Djomla

pre 6 godina

Iako nisam navijač Rogera, mislim da on igra najljepši tenis, ali me iznenadio Richard Krajcek u jednom intervju u Holandiji. Naime iako je on veliki navijač Rogera, rekao je da je po njemu Nole najbolji teniser svih vremena.

Danilo

pre 6 godina

Novak je covek , koji pomera granice u svemu.zelim mu svu srecu i uspeh .VELIKI COVECE , VELIKI SPORTISTO , VELIKI NOLE ! Srecno na AO...

robin hud

pre 6 godina

Čitajući komentare vidim da su neki igrali protiv Novaka pa su osetili da to nije to, da Tim ipak greši u svojoj proceni. Pa dobro tastatura trpi sve i svašta, nije ona kriva.
Što se tiče toga po ćemu če pamtiti Novaka, ima toga dosta ali pored tih 12GS ima nešto što je već svuda upisano debelim slovima, a to je vlasništvo nad sve 4GS u nizu. To je uspeh koji se u savremenom tenisu graniči sa nemogućim.
Uostalom Novak je osporavan i pljuvan od početka svoje karijere pa je uvek uspevao da izađe kao pobednik. Velike su šanse da tako bude i sada.
Pozrav navijačima Novaka Đokovića i svim pravim ljubiteljima tenisa.

Emanuel

pre 6 godina

Jednom je neko rekao , da sa velikom moci dolazi velika odgovornost .Srbiju danas pokrece talas energije koju Nole emituje sirom Sveta kao njen ambasador.On je najdominantniji sportista na Svetu i uziva NAKLONOST svojih protivnika .Pozdrav navijacima Novaka Djokovica !

Danilo

pre 6 godina

Novak je covek , koji pomera granice u svemu.zelim mu svu srecu i uspeh .VELIKI COVECE , VELIKI SPORTISTO , VELIKI NOLE ! Srecno na AO...

dare slovenac

pre 6 godina

ne znam zašto bi verovao nekim forumašima da više znaju od Tima? čovek priča o svojoj pro karijeri i 24 mu je godina...ako je Novak prije 2-3 godine bio svetlostnu godinu ispred svih, trenutno taj Novak bio bi druga galaksija..