Ponedeljak, 01.01.2018.

12:00

Odlaganje koje je pojačalo neizvesnost

Izvor: Nikola Ðukiæ

Odlaganje koje je pojaèalo neizvesnost IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

kit teler

pre 6 godina

nisam citao ni text ni komentare...dosadni ste sa novakom djokovic...jel to najveci problem u drzavi pa pisete serijski feljtonski...alo srbalji daj se malo osvestit,prosvetit...

ElHombre

pre 6 godina

Nas Nole jedan od NAJBOLJIH za sva vremena! A poceo iz velikog minusa u poredjenju sa ostalima, sampion protiv svih i protiv publike! Najjaci, ne mora ni da igra vise nek igra bocanje!

TurboNator

pre 6 godina

Mora čovek biti bolesno željan medijske pažnje i mnogo, ali mnogo alav na pare (čak ni posle zarađenih u karijeri više od 300 mil.$, tenis + sponzori), da ne ume dostojanstveno da izađe i kaže: "Hvala. Završavam karijeru, dosta je bilo.".

Federer i Nadal su zaradili sigurno duplo više od njega (od sponzora), stariji su od njega, ali se i dalje bore. Ovaj, čim je prešao zaradu od tenisa 100 mil.$ i uzeo RG, odustao je od ozbiljnog treniranja i igranja.

Otpuštanjem Bekera, Vajde, Griča i Amanovića je SVE REKAO, tako da je sve ostalo posle toga odnjega samo IZGOVOR, vrlo neukusno i vređa inteligenciju.

(Samo 2011. i 2015. i ništa više, 1. januar 2018 17:56)


Wow - kakav komentar!

Dve stvari ovde vredjaju inteligenciju (koju ti ne posedujes): prvo tvoj komentar i zatim zalostan + - odnos ispod istog.

Mi Srbi smo neverovatni, totalno neverovatni! Ponekad me 'udari' nostalgija pa mi bude malo zao sto sam otisao u 'gasterbajtere' (pre 28 godina) ali ovakve stvari (sta se ovde pise i slicno) i druge vesti/desavanja is Srbije mi otklone svaki trun sumnje sto se tice odlaska...

kkk

pre 6 godina

Za neupucene, dileme oko " silent bana" su razresene 2014, ukoliko se testiranjima utvrdi da igrac ima nedozvoljene supstance u sistemu, WADA rezultate mora da objavi a vladajuci organi u tenisu postupe u skladu sa pravilima.
Tako da smesno je da se nesto lansira prica kako se u Lozani "zna" da je Djokovic "uhvacen" nakon poraza na Wimbleodonu 2016. Da je tako vec odavno bi to bilo objavljeno i ni u kom slucaju ne bi igrao jos godinu dana . Covek ima tesku povredu zgloba lakta Obicna pakosna recenica navijaca suprotnih tabora , da se ovde predstavlja kao fakticko stanje deluje diletantski.

Gajetano

pre 6 godina

@noleisthebest

Pratio sam te na tennis.com i svu tu borbu koju si vodila sa vetrenjacama, (citaj: die-hard RF i RN navijacima, da ne kazem trolovima)

Pa gde si ti bre covece na ovom srpskom B92 portalu sve ove godine? Ovo je nesto najjace sto sam procitao o tenisu na ovom mestu u poslednje vreme. Koliko kapiram iz tvoje price, Novak ima "silent ban" zbog dopinga i to je sustina cele price, ako sam dobro shvatio?

Veliki pozdrav, (i javljaj nam se cesce)

Fedbot heaven b92

pre 6 godina

Nije tacno! Federer je Svajcarskoj do sada uplatio nekoliko DESETINA MILIONA na ime poreza, Nadal Spaniji jos vise (veca poreska stopa), dok Nolo Srbiji nije platio ni dinar. Doduse, jeste ostao duzan 200 000 evra za neplacenu struju dok je koristio terene na Dorcolu.


Kako da ne, Svajcarska medju najvecim poreskim rajevima na zemlji. A nama ovde domaci troll-kradljivac internet indentiteta prodaje pricu koliko je Federer uplatio za porez. I prica nam kako zaboga licno Djokovic duguje za struju. Zemljo propala , zbog ovakvih nam i jeste drustvo kakvo jeste

antiDebil

pre 6 godina

@Marko B
Nije tacno! Federer je Svajcarskoj do sada uplatio nekoliko DESETINA MILIONA na ime poreza, Nadal Spaniji jos vise (veca poreska stopa), dok Nolo Srbiji nije platio ni dinar. Doduse, jeste ostao duzan 200 000 evra za neplacenu struju dok je koristio terene na Dorcolu.

Djole

pre 6 godina

Pobogu ljudi!
Nole je teniska legenda odavno, hteli to da priznaju sujetni hejteri ili ne. Čak i da se, još sutra, povuče iz profesionalnog tenisa, on ostaje teniska legenda.
Sretno Nole. Želim ti svu sreću i zdravlje. Toliko mi je priredio radosti, toliko sam puta bio ponosan na njega, da je za mene najveći ikada.

lal

pre 6 godina

@qwerty: dao je 500 000 dolara osvojenih u rimu za pomoc srbiji posle poplava... to je "malo vise" od onoga sto ces ti dati za srbiju za zivota... a mogu da ti napravim i top 100 listu, ako ne umes da koristis google...

noleisthebest

pre 6 godina

“Heh, najjace od svega mi je razlog zbog koga su srblji poceli gledati tenis. Razlog je jedan igrac. Necu ga spominjati znamo ga. . Hahahaha! Niko pratio tenis nije do noloa, a sada ga komentarisu cak i zene koje nisu potrcale u zivotu. Ili volis neki sport ili ne. Ne volis ga zbog jednog igraca. Zato mi je drago sto nolo ne igra, da se sto manje spominje u vestima.
(Qwerty, 1. januar 2018 15:56) “
Kapiram da si trol, ali sta ima lose sto su ljudi poceli da gledaju tenis znog Noleta?
To je najnormalnije.

Do njega je tenis u Srbiji bio sport za retke, iz imucnijih porodica, za mene licno san.

Meni je simpaticno sto i babe znaju sta je bekhend zahvaljujuci njemu.

Svaka cast i blago onima koji su tenis igrali 80tih u bg-u...

Ali cemu sad svi oni koji to nisu mogli sad kao da budu skorojevici...sta reci za milione Nadalovuh navijaca sirom sveta, na sta se oni loze?
Na elegantan tenis...kako da ne!

Vecina leci komplekse.

Elem..pusti ti nas da se ponosimo nasim Noletom.
Eto ako bas hices da znas, ja sam bila, valjda 2014, zaboravila sam, onako po seljacki viknula u Rojal Albert Holu: Bravo Majstore, kad mu je Princ Vilijam dao odlikovanje za rad sa mladima i njegovu fondaciju.

Mi smo Srbi bre likovi kakvih nigde nema.

I cene nas zato sto smo svoji.

Zao mi je sto je Nole pokleknuo...al dug je zivot. Maraton a ne sprint.

A ovo za Lejvera, svaka cast Legendi, samo je malo neumesno porediti konkurenciju i broj igraca u jegovo vreme i sad,

noleisthebest

pre 6 godina

OK Ziko,

Najpre, ja idole nisam imala u mladjim danima a kamoli sad.

Drugo,tacno je da je ovo tekst o Noketu, ali mislim da si ti prvi pomenuo Federera.
I kad si vec kod njega, jeste on poceo krajem 2014, a 2015 bio jedini koji je pobedjivao Noleta na njegovom vrhuncu.
Cak sam i uzivo gledala njihovo finale na Vimbldonu gde ga je Nole rasturio.

2016 je bio povredjen i tek nakon pauze od 6 meseci i rada sa Ljubicicem na bekhendu se vratio pobednicki u 2017.
2015 je bio sa Edbergom i tada je igrao deugacije.

Ovo za brainwashing tj ispiranje mozga, ne znam cemu ta uvreda, ja samo komentarisem ono sto vidim, volim tenis preko 30 godina.

Nema potrebe padati u vatru ni zbog Noleta ni zbog Federera. To je smesno.



nego da vidimo sta ce biti sa Noletom...hoce li otkaciti Imaza.
Nekako dok je god taj mrak u njegovoj lozi mislim da nema nista od onog Noleta koji je cepao majice, zbog kojeg sam putovala u Pariz i iz sveg glasa prozovala Nadala kako je dr Fuentes....

E, to su bila vremena....

Ne bih da komentarisem porodicnu situaciju...nije coveku lako...uporedi samo Mirku i Jelenu, jednoj nije tesko da vodi cetvoro dece po belom svetu, sto kaze moj cale - gleda ga ko policajac!
A Jelena...blam do blama i to javno na drustvenim mrezama.

Nije ni cudo sto je covek tu gde je.

Qwerty

pre 6 godina

(Marko B., 1. januar 2018 18:53)
Nisam strucnjak za tenis, kao i ostali. Nisam napisao nigde da nolo treba nesto da uradi za nas. Pa sta meni da da pare? Mi se ne poznajemo. Ali NIJE NISTA URADIO ZA SRBIJU. Ne moze jedan sportista ama bas nista da uradi za drzavu. I ne treba pobogu. Svajcarci ne pisu gluposti za Rodzera kao nebeski narod za noloa. Eee tu je razlika. Da mi bude drago sto je pripadnik moje nacije? Pripadnik moje nacije nolo i nije, ali to nije bitno. Pa meni je drazi npr. Curry ili Durant od noloa milion puta. Sto mora da bude moje nacije? E vidis, to kako ti i vecina srbalja gleda na noloa, dokazuje koliko ste seljacki narod. Hvalite se dudjim uspehom. Mrzite Rodzera i Rafu zato sto su bolji od noloa. Kratko i jasno imaju vise slemova. Kako mozes da mrzis nekog sportistu? E sine to nije normalno. Ja ne gledam ko je koje nacije, nego uzivam u sportu. Kraj. A ti zalepi jos koji poster noloa na zid u sobi. Tako se bori za svoju drzavu. Bravo momcino!

Bye

pre 6 godina

"...naravno vezao je 4 u nizu - svaka cast", nema niza, ne računa se taj niz, nego samo četiri GS-a u istoj godini. Kad pravite listu najboljih "svih vremena" uvek zaboravljate na zaista jednog od najvećih - Roda Lejvera. Dva puta je osvajao "niz" - 1962. i 1969. i sa jedanaest GS titula jeste čovek istorije, Novak je iza njega, jer niko pre i posle njega nije osvojio dva "niza", Novak nema nijedan "niz", osim u Srbiji.
(Samo Lejver, 1. januar 2018 18:23)
O tenisu pojma nemate, vise je nego ocigledno iz komentara, tu ste da omalovazite legendu svetskog tenisa a usput i pljunete na navijace bacajuci sramotu sto su neki zaboga iz Srbije.
I te kako ima, ITF rulle book -u delu Roll of Honour pise ime nakon imena Lavera i dva njegova Grand Slama 1962 i 1969 u singlu stoji i ime Novak Djokovic (2015/2016) Non Year CGS i jasno ih prpoznaje kao cetiri slama u nizu 28 dobijenih meceva. Tu su i Serenina dva NYCGS i to je od singla sve. Nema imena vasih ljubimaca koji god da su ,a znamo..
Sa druge strane ne ocekujem da vi znate sta su Governing bodies in tenis, niti njihova pravila, ni dostignuca koja priznaju.

Zika

pre 6 godina

@noleisthebest

Brainwashing je mocno sredstvo i deluje na vecinu.

Promenio je vas novi (stari) idol reket na pocetku sezone 2014 a ne 2017. Tada je gubio od Rafe na AO u SF, pa zatim i 3 GS finala. Bila je prica da je to zbog godina, ne moze on ta trci kao "mladi" Odjednom trcanje nije problem, naprotiv.. ma ne sve je to do tehnike udaracaAko je toliko dobar kako nije mogao dobiti te meceve u tri ili cetiri seta kao nekada...

No nije Federer ovde tema vec Djokovic.

Povreda je ocigledno teze prirode, mozda je doneo pogresnu odluku da bi izbegao hiruski tretman. Ruka je teniseru orudje za rad..
Videcemo za sada ovo sto se desava ne izgleda dobro

Marko B.

pre 6 godina

Qwerty, 01. januar 2018 17:19:42

Bas "volim" vas "strucnjake" sa pricom "A sta je Novak uradio za nas?". Uradio je isto sto i Federer za Svajcarsku i Nadal za Spaniju, samo sto Svajcar ni ne ocekuje da Federer nesto uradi za njega da bi ga podrzao, niti Spanac to ocekuje od Nadala. Samo licemerni Srbin hoce da neko uradi nesto za njega da bi ga podrzao. Evo meni je dovljno sto je Novak pripadnik mog naroda, cak smo i iz istog grada, da bih navijao za njega.

kiki

pre 6 godina

covek je u penziji od juna 2016. verovatno kraj karijere ove godine. 2 godine izvlaci pare od sponozra bez ozbiljnog meca, mora i tome da dodje kraj. srbin je to a znamo ko smo. i ovo je previse sa nasim mentalitetom. taj mentalitet nas je doveo u nestanak,eto za sta smo.

Samo Lejver

pre 6 godina

@mr
"...naravno vezao je 4 u nizu - svaka cast", nema niza, ne računa se taj niz, nego samo četiri GS-a u istoj godini. Kad pravite listu najboljih "svih vremena" uvek zaboravljate na zaista jednog od najvećih - Roda Lejvera. Dva puta je osvajao "niz" - 1962. i 1969. i sa jedanaest GS titula jeste čovek istorije, Novak je iza njega, jer niko pre i posle njega nije osvojio dva "niza", Novak nema nijedan "niz", osim u Srbiji.

PetaR

pre 6 godina

Vratiće se Novak, ima on još šta da kaže, bez brige.
Jeste, pare su jak podsticaj, slava takođe; ali je najači osećaj kada pobedite,
kada postanete broj 1, kada ste najbolji, kad ste na vrhu.
Njemu to najviše nedostaje. Siguran sam da je željan tenisa, ali isto tako
sam siguran i da se pomalo plači kako će igrati, da li će moći da se vrati.
Novak je tenis. Tenis je Novak. Dajte mu još malo vremena.

Samo 2011. i 2015. i ništa više

pre 6 godina

Mora čovek biti bolesno željan medijske pažnje i mnogo, ali mnogo alav na pare (čak ni posle zarađenih u karijeri više od 300 mil.$, tenis + sponzori), da ne ume dostojanstveno da izađe i kaže: "Hvala. Završavam karijeru, dosta je bilo.".

Federer i Nadal su zaradili sigurno duplo više od njega (od sponzora), stariji su od njega, ali se i dalje bore. Ovaj, čim je prešao zaradu od tenisa 100 mil.$ i uzeo RG, odustao je od ozbiljnog treniranja i igranja.

Otpuštanjem Bekera, Vajde, Griča i Amanovića je SVE REKAO, tako da je sve ostalo posle toga odnjega samo IZGOVOR, vrlo neukusno i vređa inteligenciju.

Baki

pre 6 godina

"bol koji se vratio pri prvom ozbiljnijem naporu, bio je alarm da još nije vreme za željno iškivani trenutak"

Pa zar nije imao ozbiljniji napor prethodnih nekoliko meseci? Ovde nesto mnogo smrdi.. Ili je povreda psiholoske prirode, ili je ovo sve spektakl za Lacoste, prema kojima ima obaveze, a od povratka nema nista. Ne zna se sta je gore.

Qwerty

pre 6 godina

Miodrag
Izrazavas se kao neki ucenjak a nista ne kazes konkretno. Kako to mislis dajes mi pravo da mrzim ili sta god? Kako ti mozes da mi dajes pravo? Predstavljas neku vlast ovde sta? Opet ti kazem ne mrzim nikoga, ni ne volim posebno, ali ako navijas onda to radis zato sto volis neki sport. Ili ne navijas tj ne gledas sport sto je isto ok. A ne da cela nacija kuje u zvezde, prica kako je je nolo mnoogo ucinio za nasu zemlju. Sta je ucinio, zaradio milione za sebe. Svaka cast. Nas ostatak Evrope i razvijenog sveta i dalje gleda kao Somaliju, jer bolji nismo. Kada imas trecinu nezaspolenih a platu 200 eura, to ti sve govori. Eto tako uceni Miodrage.

noleisthebest

pre 6 godina

Ziko,
doticni je do skora ograo sa reketom od 95”, sa maltene nepostojecim “sweet spotom”, i to sa jednorucnim bekhendom.
Za razliku od niega, nor Sten igra sa Joneksom od 100”.

To su nebo i zemlja.

Da ne pricamo sada o dvorucnom bekhendu itd...


Frderer sad igra sa reketom od 97” kojeg sam i ja kupila prosle nedelje i mogu da kazem da mu sweet spot nije bogznasta bokji od 95” prostafa, ali je razlika velika za nekog ko ogra sa jednorucnim bekhendom.

Eto samo zato je poceo da pobedjuje sad Nadala, popravio je BH, ranije ga udara, neprobojan je sad, cak mu se i servis popravio.

Sve su to elementi koju mozda vecina ne zna i ne moze da vrednuje na pravi nacin jer mozda nisu igrali tenis.

Ne omalovazavam ni jednog ljubitelja tenisa, samo kazem da oni koji igraju ipak imaju malo bolji uvid.

Zamisli da je tvrdoglavi Federer pre 10godina poceo da ogra sa tim malo vecim reketom...

A sto se tice dopinga, nisu svi isti. Nije isto uzeti veliku dozu brufena ili nesto slicno (nor ono sto je uzi ala Sarapova) ili ubrizgavati u telo krvnu plazmu itd...

Ljudi svasta rade zbog para, ne samo u tenisu, tu je jos i podnosljivo.

Nisam neki ekspert za doping ali proguglaj malo, grozan je to svet.

Suštinska razlika...

pre 6 godina

@(Miodrag, 1. januar 2018 16:27)

Nekada su bogati gledali siromašne, a danas siromašni gledaju bogate kako se loptaju.

Miodrag

pre 6 godina

@Qwerty, 01. januar 2018 16:37
Ništa od mog prethodnog posta nisi shvatio.
U par rečenica sam hteo da razmatram racionalnost praćenja sporta, a ne da optiram za bilo koji neodbranjiv stav kad je ta tema u pitanju.
Plitka su tvoja pisanija. Mržnja, ljubav, nešto silno mešaš. Tebi dajem za pravo da nekog mrziš, ne voliš ili šta već, ali to je potpuno ista ravan sa nekim ko je na suprotnoj strani ravnodušnosti.

Miodrag

pre 6 godina

@Qwerty
Koliko je racionalno "voleti" sport isto toliko je pratiti ga zbog jednog igrača, tima.
Opušteno, sve je to samo zabava. Nekad su patriciji išli u amfiteatre, danas možeš pratiti na TV. Suština je ista. Nije se civilizacija promenila, forma je unekoliko drugačija.
Eto i ti imaš gladijatora koga mrziš, ne želiš ni da pročitaš njegovo ime. Ima li tu bitnije razlike u odnosu na to da neko samo zbog njega nešto gleda?

Pedja himself

pre 6 godina

Jedi covece,jedi meso,pecenje,sarmu,jagnjetinu ispod saca,mani se tih trava i bobica sto zobas iz tegli,razbi 2 jajeta sa slaninicom,imunitet ti je slab...

Qwerty

pre 6 godina

Miodrag
Auh sine, vi srblji samo o mrznji pricate. Ko ti je bre rekao da ja mrzim noloa? To sto ne volim tenis uopste, i sto doticnog ne kujem u zvezde ne znaci da ga mrzim. Ne mrzim ja nikoga. Ali silno gresis kada kazes da se sport voli i gleda zbog jednog igraca ili tima. Navija to da, ali ako npr volis kosarku, pa neces gledati samo jednu ekipu. Ja pratim NBA preko 20 godina, odgledao sam stotine tekmi razlicitih timova a naravno imam tim za koji navijam. Uzivaj ti u svojoj mrznji, srbendo

antiDebil

pre 6 godina

Djokovic ne igra jer je njegov tenis prevazidjen. Ne otpusta se ceo strucnj tim zbog povrede. Jednostavno, nema kvalitet da u ovim godinama podigne nivo igre i to ga psihicki pogadja. Zato je i uzeo Stepaneka i obicnog teniskog novinara u tim. Krajnje neozbiljno ponasanje. Stepanek je tu da izigrava trenera, Agasi je tu da privlaci medijsku paznju, a novinar da utice na medije da hvale Nola. Dok je istina sasvim ocigledna. Nolo je poceo da gubi od svih jos 2016, sramotno izgubio 1 mesto, katastrofalno odigrao 2017 zakljucno sa Vimbldonom i psihicki pukao. Ocigledno je da je bezao od susreta sa Nadalom i Federerom, gubio meceve da se sa njima ne bi susreo i bio ponizen, bezao koliko je mogao. I sada je odustao, jer zna da ne moze nista da postigne. Odigrace mozda neki masters ako budu hteli da mu plate da dodje, “povredice” se bas pre duela sa Federerom ili Nadalom i onda opet pauza sve dok sponzori ne pocnu da raskidaju ugovore. A onda kraj karijere i verovatno bavljenje sumnjivim poslovima u Srbiji, gostovanje na politickim skupovima po uzoru na oca itd.

MK

pre 6 godina

Ne mogu da zamislim kako ce Srbija opstati kad Nolo zavrsi karijeru, sta ti je drzava bez vrvnog tenisera, a za medije potpuna katastrofa, nema vise svakog dana dve tri vesti o Nolu ostade im jedino Putin.

Zika

pre 6 godina

@noleisthebest
Doping i jeste namenjen za brzi oporavak,ne za tehniku udaraca a koje niko ne spori gdinu Direktoru Tenisa.
Interesantno da je doticni do 2017 imao negativan skor u mecevima u 5 setova, do 2017 protiv Nadala 10 godina nije mogao da dobije mec na GS a na drugim turnirima poneki ali svake prestupne godine. Medijski moguli misle da su svi ljudi ovce.. a ipak nisu

1516

pre 6 godina

Novak je prije godinu dana otpustio tim koji mu je donio sve GS-titule. Vajdu, Bekera koji su bili spremni sve za njega uraditi, ta podrska se vidjela u svakom njihovom pokretu. Ostavio je samo jednog clana tima - Pepea Imaza. Cekaj, ako mijenjas citav tim jer nisi zadovoljan rezultatima, zasto onda ne mijenjas CITAV tim? Sve je jasno ko je razlog pada, tj.promjene stava na vrhuncu karijere i izjava tipa:“tenis mi vise nije prioritet, zelim da uzivam na terenu“. Nole je legenda, postigao je mnogo, usao u tenisku istoriju. Izuzetno ga postujem, hvala mu za sve, ali to bi bilo to sto ste tice njegove teniske karijere.

Qwerty

pre 6 godina

Heh, najjace od svega mi je razlog zbog koga su srblji poceli gledati tenis. Razlog je jedan igrac. Necu ga spominjati znamo ga. Cim ne igra, tenis skoro da se ne prenosi na tvu. Hahahaha! Niko pratio tenis nije do noloa, a sada ga komentarisu cak i zene koje nisu potrcale u zivotu. Ili volis neki sport ili ne. Ne volis ga zbog jednog igraca. Zato mi je drago sto nolo ne igra, da se sto manje spominje u vestima.

mr

pre 6 godina

@sir
Apsolutno si u pravu, a decko je mogao da bude kralj/ina. Ja bas i nisam siguran za tih njegovih 5 godina sto mnogi ovde velicaju - mnogo malo je uzeo za to vreme a i uopste, a ipak je na kraju reper broj GS (naravno vezao je 4 u nizu - svaka cast), voleli to ljudi ili ne. Steta. O srcu, drvecu i ljubavi, analogiji, univerzumu da ne sirimo temu.

Dragan

pre 6 godina

Nazalost, Novaku je potrebna samo operacija lakta i oporavak od sest mjeseci, ako zeli jos da igra ovaj sport, za sta je on stvoren i u svojoj ranoj mladosti rekao da zeli da bude broj 1 u svetu.I uspeo je u tome, tako da mu treba odati svako priznanje.A ovo sada sto se desava sa Novakom je posledica velikog napora i volje za ovim sportom.Na tome mu pruzam veliku podrsku za povratak.Novak je simbol ovog belog sporta, zato mu zelim sve najlepse u daljem zivotu.Jedan je Novak, i nas najbolji sportista za sva vremena.Veliki pozdrav za Novaka i njegovu porodicu iz Arizone, od njegovog vjernog navijaca

Sloj ovoga, sloj onoga

pre 6 godina

5. juna je osvojio RG, da li je istog dana doziveo sinovrat, ili sutradan ili par dana kasnije? Nije ni bitno, ali pad koji traje godinu ipo nije pad nego kraj.
Da je i tako nista strasno da covek radi svo ovo vreme sledecu stvar: red euforije, red izgovara, pa opet...
Sve sto je rekao je kao minimum da se covek zapita da li je bas tako, a zeljan je paznje kao da mu zivot od toga zavisi, nekad je to mucno i gledati.
Svakako mislim da su on i njegova supruga, kao i njihov humanitarni rad, prcenjeni kao ljudi kojima se treba diviti i naravno da ne treba da drze predavanja na fakultetu, narocito ako predavanje nije o tenisu ili kako je biti zena profesionalnog sportiste.

sir

pre 6 godina

Sto se mene tice, moze slobodno odma da zavrsi karijeru.

U zadnjih godinu ipo dana je izgubio mnogo vremena, od zadnjih 6 Slemova nije uzeo ni jedan, plus verovatno propusta Australiju, to je znaci 7 Slemova, sto je previse previse, plus u tom periodu Roger je uzeo 2 Slema.

Zakljucak: taj decko vise ni u najludjim snovima ne moze da ugrozi Rogerov GS rekord.

Ovo sve govorim iz razloga, zato sto je imao otvoren put da postane najboljih svih vremena.

Sad je to vec nemoguca misija !!

noleisthebest

pre 6 godina

“Mozete li zamisliti koji i koliko napredan doping koristi Federer kada u 36 godini trci kao pre 10 godina, igra i dobija meceve u 5 setova u nizu, sto je ranije bilo nezamislivo. Imao je negativan skor u mecevima od 5 setova, tada se to pravdalo njegovom navodnom "staroscu" u odnosu na mladje konkurente. Mozete li zamilsiti da PR mag u blizini svoje kuce ima smestene takozvane operativce WADA da se pobrinu osvemu. Da li bi neko smeo da kaze da je njegova fantomska operacija bila lazna, da doze povecava u sezoni sljake koju ne igra itd?
(Zika, 1. januar 2018 13:25) ”

Ziko,
ako i koristi ikakav doping, to je pretpostavljam samoj za oporavak izmedju meceva.

Sigurno nije nista sto mu povecava izdrzljivost jer jednostavno on ne igra takav tenis.

Ne odugovoaci izmedju servisa da bi mu se krv nalunila neophodnim dodatnim kiseonikom, igra kratke poene i nikoga nije pobedio time sto ga je nadtrcao.

Covek igra na suvi talenat u 37. godini.

Svi oko njega 5-6 godina mladji se raspadaju jer nemajuci njegov neverovatan talenat moraju da udare bar 3-4 udarca vise po poenu, da trce vise da se brane vise...sve je to ok...

Zar treba sad da omalovazavamo Mocarta i Betovena zato sto nisu Srbi?

Pogledaj samo kako je igrao voleje sad u Hopman kupu u dublu protiv Japanaca...nevidjeno nesto...nema za takvu magiju dopinga...da ima svi bi ga koristili.

Zika

pre 6 godina

pre cirka godinu dana sam se slučajno sreo i pričao sa profesorom sportske medicine. sa zapada, uglednim stručnjakom. on mi je rekao bukvalno ovo: svi vrhunski sportisti su dopingovani. u tenisu, takodje. jedino je pitanje kojeg su statusa u sportskim organizacijama pa se to onda različito rešava. ne kažem da je on u pravu 100% ali takva izjava me je naterala da promenim pogled na profi sport
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sidji do reke, 1. januar 2018 12:03)
Mozete li zamisliti koji i koliko napredan doping koristi Federer kada u 36 godini trci kao pre 10 godina, igra i dobija meceve u 5 setova u nizu, sto je ranije bilo nezamislivo. Imao je negativan skor u mecevima od 5 setova, tada se to pravdalo njegovom navodnom "staroscu" u odnosu na mladje konkurente. Mozete li zamilsiti da PR mag u blizini svoje kuce ima smestene takozvane operativce WADA da se pobrinu osvemu. Da li bi neko smeo da kaze da je njegova fantomska operacija bila lazna, da doze povecava u sezoni sljake koju ne igra itd?

sidji do reke

pre 6 godina

pre cirka godinu dana sam se slučajno sreo i pričao sa profesorom sportske medicine. sa zapada, uglednim stručnjakom. on mi je rekao bukvalno ovo: svi vrhunski sportisti su dopingovani. u tenisu, takodje. jedino je pitanje kojeg su statusa u sportskim organizacijama pa se to onda različito rešava. ne kažem da je on u pravu 100% ali takva izjava me je naterala da promenim pogled na profi sport

As

pre 6 godina

Pa Ovaj lik je postigao Ono sto niko od nasih Nije, ispisao stranice sporta i pecat vremena i uz to predstavio i promovisao zemlju na jedan Lijep nacin...time dezurni komentatori pustite ga da radi sta hoce

Pele

pre 6 godina

@ sasa jokic, 1. januar 2018 11:34

"@ Dragan Izvini zi strucnjaku, ako Nik Bolitijeri kaze da je Novak najkomoletniji igrac u istoriji tenisa (covek napravio 12 No.1) onda OK za tvoju analizu."

Svakom prosecnom posmatracu teniske igre je kao dan jasno da Djokovic nije kompletan igrac. Za taj zakljucak nije potreban Bolitijeri. A zasto je Bolitijeri to izjavio, to samo on zna.

Pa, ne bi pred na vrhuncu karijere Djokovic angazovao Bekera da mu popravlja igru na mrezi.

PAMET U GLAVU: ne veruj sve autoriteta; veruj svojim ocima i svom praznom frizideru.

Samo bih pitao velikog trenera Obradovica zasto je mladog Djokovica drzao podalje od mreze.

Djed Gavrilo

pre 6 godina

Šteta.No,Novak ne treba da ocajava.Dolaze nove snage.Okrenimo se Kecmanovicu.Novace ,do neba ti hvala ,jer si nas dobro predstavio i igrom usrećio.

ring ot fire

pre 6 godina

Novak je prvo pukao mentalno pa su tek onda pocele fizicke tegobe.Sto se fizickog dela tice , oporavak je tezak jer zahteva izuzetno strpljenje koje vrhunski sportisti uglavnom nemaju. Sto se tice mentalnog problema tice to je vec druga prica i na zalost to je tesko popraviti.Kao cinjenica ovom su i svi ovi intervjui koje je Novak imao u poslednjih godinu i nesto dana.Svako ko prati Novaka je mogao da primeti da se nesto s njim desilo na mentalno - duhovnom polju i to se do dan danas nije promenilo, i najverovatnije Nole ce takav ostati i po zavrsetku karijere.

Pravoslavlje

pre 6 godina

Kako to mislite "pri prvom ozbiljnijem naporu"??? A šta je on radio do sad svih ovih meseci, da li je i kako trenirao i na osnovu čega je bazirao povratak na takmičarski teren?

sasa jokic

pre 6 godina

Pele@ Najkomoletniji ne znaci da mu je sve 100%, ali znaci da od svih ostalih ima vise “oruzja”. Federe je imao slab bekhend, Rafa takodje, Nike izlazak na mrezu. Ali cinjenica da ima pozitivan H2H sa njih dvojicom, i da je dominirao 5 godina potvrdjuje da je bio najkompletniji. Da verujem svojim ocima, ali i vrhunskim strucnjacima, a ne tebi.

db wonder

pre 6 godina

Zabluda je bila da ce teniski lakat mirovanjem da ode.
Potrebno je na zalost vreme koje Novak sa obzirom na turnire i sponzore i nema vise toliko.
Problem sa terapijama je da ni jedna nije uzrocna i sigurna.
Potrebno je veliko strpljenje!

noleisthebest

pre 6 godina

1deo.
Hvala na analizi, Nikola.
Za mene je velika misterija bila Noletovo otpustanje celog tima, ukljucujuci i kuma Armanovica.
Jedan deo mene kaze ro je zbog povrede, znao je da nece moci da igra tj da ce praviti pauzu, a drugi deo je onaj koji zna za jos par neprijat ih epizoda iz njegovog licnog zivota i onda se sve ro pomesa i ispadne jos veca misterija.
A da ne procam kad mi je neki totalno anonimam tip samkojim sam sa jos par ljudi delila taksi za Vimbldon (2016!!!!) cinicno rekao: Sta ces sad kad je tvoj ljubimac pao na testu koji se cuva u Lozani?
Cak sam nekako “instinktivno” i mislila da ima problem sa ramenom.
Medjutim, reci o da i jeste lakat o sve kako kaze taj nas ortoped specijalista.
Da li je moguce da je profesionalac tipa Djokovic tek pre par meseci otisao na magnet u rezinancu o vidi tu modeicu.
Nekako mi to ne pije vodu.
I ja kao amater kad sam i ala teniskimlakat i to zesci sam se jako uspanicila.
Sam od sebe lakat se nikad nece oporaviti za njegov nivo napora a narocito stil igre.
Doduse cak i kad bi igrao servis volej, sa onolikim mecevima sta god da je problem u tom zglobu ne bi moglo da pod ese i tenzitet opterecenja maltene svakodnevno.
I sta sad....
Kao i kod tebe ostaje - nemam pojma. Ako nista drugo Nole je definitivno najveca misterija sporta, i svaka mu cast kako sve to drzi pod kontrolom, onako 100% vodootporno.

noleisthebest

pre 6 godina

(2.deo).
Priznajem, nikako mi se ne svidja prisustvo “duhovnog” Imaza, kao ni cudne, ugasene oci koje Nole pokazuje u poslednje vreme.
Da ne
Da ne pominjem “slanje srca” publici.
To mi je nekako potpuno strano, kao da se odrodio, da nije vise onaj stari.

Podsetio me cak i na Kristofera Walkena u Lovcu na jalene kas igra ruski rulet sa de Nirom.

Ne znam, toliko sam, ga volela i pratila da ne mogu po naredjenju mozga sad da to sve iskljucim.
Da mu nije lako - nije.
Na muci se poznaju junaci.

Ande Nole sokole, poleti.

Ovo je, ma zalost, vise zelja nego ocekivanje..,

Boris Banović

pre 6 godina

Dobro zdravlje, sreću i uspeh, u nastupajućoj godini, porodici Đoković želi Boris Banović s porodicom ! Takođe, sve najbolje, znanim i neznanim, uz apel da živimo svoje živote i pustimo druge da žive svoje najbolje što umeju !

sasa jokic

pre 6 godina

Dragan@ Izvini zi strucnjaku, ako Nik Bolitijeri kaze da je Novak najkomoletniji igrac u istoriji tenisa (covek napravio 12 No.1) onda OK za tvoju analizu.

sasa jokic

pre 6 godina

Vrlo jednostavno, promasena dijagnoza i lose obavljen posao lekarakog tima i savetnika.
Nema tu Nole sta da se pita, ako zeli da se oporavi. Cuj, ne zelim pod noz? Pa ok, onda sedi kuci i uzivaj sa zenom i decom. Hoces nazad na teren? Operacija druze jedini lek.
Ne mogu da verujem da na tako visokom nivou donose tako amaterske odluke. Tenis je pored sporta i veliki biznis, imaju obaveze i odgovornost prema sponzorima, desetine miliona oni ulazu i koliko god surovo zvucalo, moras i njih da ispostujes 100%.
Rezime njegove price je; Hteli su da mu ispune zelju da ne ide na operaciji, probali su i nisu uspeli. Sada imaju dva resenja ispred sebe (nadam se da ne postoji covek koji veruje da ce se do Melburna promenifi nesto sto nije za 6 meseci) operacija ili penzija. Ako se operise, moze da se vrati do IW ili Majamija.

prle

pre 6 godina

Imam isti problem kao i on od letos i ne bavim se tenisom, neverovatno veliki bolovi, mogu da zamislim kakve tek on bolove ima dok on napreže ruku sa reketom,zato ne osuđujte noleta, uradio je više za sport nego bilo ko iz stare juge, pozz

Dragan

pre 6 godina

Djokovic na zalost nece uspeti da bude GOAT.
Ostace upamcen kao GOFY (greatest of four-fifth years), sto je sasvim dobro, s obzirom na konkurenciju i nacin igre.
Iako je imao verovatno najbolji return ikada, dobar servis i odlicnu igru sa osnovne linije, ipak se ne moze reci da je najkompletniji igrac, jer u mnogim delovima igre (na mrezi, slajs, smesh, voley, stop) nije bio tako dobar.
Realno je da ce nakon povratka, jos par godina ostati u top 5, ali ne verujem da ce uspeti da se vrati na sam vrh. Jos nekoliko mastersa i 1-2 GS i to ce biti kraj jedne izuzetne karijere.

Bokaco4

pre 6 godina

Fenomenalna analiza, receno apsolutno sve sto je potrebno i ni rec vise. A Nole, idolu, cekamo te i verujemo da ces se vratiti jaci nego ikad, imas taj mentalitet i inat klinje koji se na ulici igra i ponavlja bicu jednog dana najbolji, a to ti niko ne moze oduzeti

Mastermind

pre 6 godina

Novače, udri sad kao nikad! Kada svi misle da je kraj, da si pao totalno, osvoji ovaj Melburn i pokaži da si na putu povratka! Vjerujem u tebe, nije ni odigrao prvi meč, a već ga svi otpisuju... Ranjeni lav je najopasniji. Puno sreće Nole, mira, zdravlja, ljubavi, mira! Želim ti da prestigneš Pita, osvojiš više taj Cincy i još više zacementiraš svoje mjesto u najvećima ove igre... Uzdravlje!

Dr

pre 6 godina

Nole izgleda nije zalecio povredu i mislim da ce cim pocne neki turnir odmah odustati zbog tegoba i ici ce na operaciju koja ce mu oduzeti jos godinu dana i to je kraj karijere. I da se razumemo,svima je jasno da Novakov pad nije poceo od lakta nego od glave,a lakat je samo slag na tortu i fantasticna koincidencija za izgovor.

Mastermind

pre 6 godina

Novače, udri sad kao nikad! Kada svi misle da je kraj, da si pao totalno, osvoji ovaj Melburn i pokaži da si na putu povratka! Vjerujem u tebe, nije ni odigrao prvi meč, a već ga svi otpisuju... Ranjeni lav je najopasniji. Puno sreće Nole, mira, zdravlja, ljubavi, mira! Želim ti da prestigneš Pita, osvojiš više taj Cincy i još više zacementiraš svoje mjesto u najvećima ove igre... Uzdravlje!

prle

pre 6 godina

Imam isti problem kao i on od letos i ne bavim se tenisom, neverovatno veliki bolovi, mogu da zamislim kakve tek on bolove ima dok on napreže ruku sa reketom,zato ne osuđujte noleta, uradio je više za sport nego bilo ko iz stare juge, pozz

Dr

pre 6 godina

Nole izgleda nije zalecio povredu i mislim da ce cim pocne neki turnir odmah odustati zbog tegoba i ici ce na operaciju koja ce mu oduzeti jos godinu dana i to je kraj karijere. I da se razumemo,svima je jasno da Novakov pad nije poceo od lakta nego od glave,a lakat je samo slag na tortu i fantasticna koincidencija za izgovor.

sasa jokic

pre 6 godina

Vrlo jednostavno, promasena dijagnoza i lose obavljen posao lekarakog tima i savetnika.
Nema tu Nole sta da se pita, ako zeli da se oporavi. Cuj, ne zelim pod noz? Pa ok, onda sedi kuci i uzivaj sa zenom i decom. Hoces nazad na teren? Operacija druze jedini lek.
Ne mogu da verujem da na tako visokom nivou donose tako amaterske odluke. Tenis je pored sporta i veliki biznis, imaju obaveze i odgovornost prema sponzorima, desetine miliona oni ulazu i koliko god surovo zvucalo, moras i njih da ispostujes 100%.
Rezime njegove price je; Hteli su da mu ispune zelju da ne ide na operaciji, probali su i nisu uspeli. Sada imaju dva resenja ispred sebe (nadam se da ne postoji covek koji veruje da ce se do Melburna promenifi nesto sto nije za 6 meseci) operacija ili penzija. Ako se operise, moze da se vrati do IW ili Majamija.

Pravoslavlje

pre 6 godina

Kako to mislite "pri prvom ozbiljnijem naporu"??? A šta je on radio do sad svih ovih meseci, da li je i kako trenirao i na osnovu čega je bazirao povratak na takmičarski teren?

ring ot fire

pre 6 godina

Novak je prvo pukao mentalno pa su tek onda pocele fizicke tegobe.Sto se fizickog dela tice , oporavak je tezak jer zahteva izuzetno strpljenje koje vrhunski sportisti uglavnom nemaju. Sto se tice mentalnog problema tice to je vec druga prica i na zalost to je tesko popraviti.Kao cinjenica ovom su i svi ovi intervjui koje je Novak imao u poslednjih godinu i nesto dana.Svako ko prati Novaka je mogao da primeti da se nesto s njim desilo na mentalno - duhovnom polju i to se do dan danas nije promenilo, i najverovatnije Nole ce takav ostati i po zavrsetku karijere.

noleisthebest

pre 6 godina

(2.deo).
Priznajem, nikako mi se ne svidja prisustvo “duhovnog” Imaza, kao ni cudne, ugasene oci koje Nole pokazuje u poslednje vreme.
Da ne
Da ne pominjem “slanje srca” publici.
To mi je nekako potpuno strano, kao da se odrodio, da nije vise onaj stari.

Podsetio me cak i na Kristofera Walkena u Lovcu na jalene kas igra ruski rulet sa de Nirom.

Ne znam, toliko sam, ga volela i pratila da ne mogu po naredjenju mozga sad da to sve iskljucim.
Da mu nije lako - nije.
Na muci se poznaju junaci.

Ande Nole sokole, poleti.

Ovo je, ma zalost, vise zelja nego ocekivanje..,

Dragan

pre 6 godina

Djokovic na zalost nece uspeti da bude GOAT.
Ostace upamcen kao GOFY (greatest of four-fifth years), sto je sasvim dobro, s obzirom na konkurenciju i nacin igre.
Iako je imao verovatno najbolji return ikada, dobar servis i odlicnu igru sa osnovne linije, ipak se ne moze reci da je najkompletniji igrac, jer u mnogim delovima igre (na mrezi, slajs, smesh, voley, stop) nije bio tako dobar.
Realno je da ce nakon povratka, jos par godina ostati u top 5, ali ne verujem da ce uspeti da se vrati na sam vrh. Jos nekoliko mastersa i 1-2 GS i to ce biti kraj jedne izuzetne karijere.

Bokaco4

pre 6 godina

Fenomenalna analiza, receno apsolutno sve sto je potrebno i ni rec vise. A Nole, idolu, cekamo te i verujemo da ces se vratiti jaci nego ikad, imas taj mentalitet i inat klinje koji se na ulici igra i ponavlja bicu jednog dana najbolji, a to ti niko ne moze oduzeti

sidji do reke

pre 6 godina

pre cirka godinu dana sam se slučajno sreo i pričao sa profesorom sportske medicine. sa zapada, uglednim stručnjakom. on mi je rekao bukvalno ovo: svi vrhunski sportisti su dopingovani. u tenisu, takodje. jedino je pitanje kojeg su statusa u sportskim organizacijama pa se to onda različito rešava. ne kažem da je on u pravu 100% ali takva izjava me je naterala da promenim pogled na profi sport

As

pre 6 godina

Pa Ovaj lik je postigao Ono sto niko od nasih Nije, ispisao stranice sporta i pecat vremena i uz to predstavio i promovisao zemlju na jedan Lijep nacin...time dezurni komentatori pustite ga da radi sta hoce

noleisthebest

pre 6 godina

1deo.
Hvala na analizi, Nikola.
Za mene je velika misterija bila Noletovo otpustanje celog tima, ukljucujuci i kuma Armanovica.
Jedan deo mene kaze ro je zbog povrede, znao je da nece moci da igra tj da ce praviti pauzu, a drugi deo je onaj koji zna za jos par neprijat ih epizoda iz njegovog licnog zivota i onda se sve ro pomesa i ispadne jos veca misterija.
A da ne procam kad mi je neki totalno anonimam tip samkojim sam sa jos par ljudi delila taksi za Vimbldon (2016!!!!) cinicno rekao: Sta ces sad kad je tvoj ljubimac pao na testu koji se cuva u Lozani?
Cak sam nekako “instinktivno” i mislila da ima problem sa ramenom.
Medjutim, reci o da i jeste lakat o sve kako kaze taj nas ortoped specijalista.
Da li je moguce da je profesionalac tipa Djokovic tek pre par meseci otisao na magnet u rezinancu o vidi tu modeicu.
Nekako mi to ne pije vodu.
I ja kao amater kad sam i ala teniskimlakat i to zesci sam se jako uspanicila.
Sam od sebe lakat se nikad nece oporaviti za njegov nivo napora a narocito stil igre.
Doduse cak i kad bi igrao servis volej, sa onolikim mecevima sta god da je problem u tom zglobu ne bi moglo da pod ese i tenzitet opterecenja maltene svakodnevno.
I sta sad....
Kao i kod tebe ostaje - nemam pojma. Ako nista drugo Nole je definitivno najveca misterija sporta, i svaka mu cast kako sve to drzi pod kontrolom, onako 100% vodootporno.

noleisthebest

pre 6 godina

“Mozete li zamisliti koji i koliko napredan doping koristi Federer kada u 36 godini trci kao pre 10 godina, igra i dobija meceve u 5 setova u nizu, sto je ranije bilo nezamislivo. Imao je negativan skor u mecevima od 5 setova, tada se to pravdalo njegovom navodnom "staroscu" u odnosu na mladje konkurente. Mozete li zamilsiti da PR mag u blizini svoje kuce ima smestene takozvane operativce WADA da se pobrinu osvemu. Da li bi neko smeo da kaze da je njegova fantomska operacija bila lazna, da doze povecava u sezoni sljake koju ne igra itd?
(Zika, 1. januar 2018 13:25) ”

Ziko,
ako i koristi ikakav doping, to je pretpostavljam samoj za oporavak izmedju meceva.

Sigurno nije nista sto mu povecava izdrzljivost jer jednostavno on ne igra takav tenis.

Ne odugovoaci izmedju servisa da bi mu se krv nalunila neophodnim dodatnim kiseonikom, igra kratke poene i nikoga nije pobedio time sto ga je nadtrcao.

Covek igra na suvi talenat u 37. godini.

Svi oko njega 5-6 godina mladji se raspadaju jer nemajuci njegov neverovatan talenat moraju da udare bar 3-4 udarca vise po poenu, da trce vise da se brane vise...sve je to ok...

Zar treba sad da omalovazavamo Mocarta i Betovena zato sto nisu Srbi?

Pogledaj samo kako je igrao voleje sad u Hopman kupu u dublu protiv Japanaca...nevidjeno nesto...nema za takvu magiju dopinga...da ima svi bi ga koristili.

Zika

pre 6 godina

pre cirka godinu dana sam se slučajno sreo i pričao sa profesorom sportske medicine. sa zapada, uglednim stručnjakom. on mi je rekao bukvalno ovo: svi vrhunski sportisti su dopingovani. u tenisu, takodje. jedino je pitanje kojeg su statusa u sportskim organizacijama pa se to onda različito rešava. ne kažem da je on u pravu 100% ali takva izjava me je naterala da promenim pogled na profi sport
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sidji do reke, 1. januar 2018 12:03)
Mozete li zamisliti koji i koliko napredan doping koristi Federer kada u 36 godini trci kao pre 10 godina, igra i dobija meceve u 5 setova u nizu, sto je ranije bilo nezamislivo. Imao je negativan skor u mecevima od 5 setova, tada se to pravdalo njegovom navodnom "staroscu" u odnosu na mladje konkurente. Mozete li zamilsiti da PR mag u blizini svoje kuce ima smestene takozvane operativce WADA da se pobrinu osvemu. Da li bi neko smeo da kaze da je njegova fantomska operacija bila lazna, da doze povecava u sezoni sljake koju ne igra itd?

Boris Banović

pre 6 godina

Dobro zdravlje, sreću i uspeh, u nastupajućoj godini, porodici Đoković želi Boris Banović s porodicom ! Takođe, sve najbolje, znanim i neznanim, uz apel da živimo svoje živote i pustimo druge da žive svoje najbolje što umeju !

Sloj ovoga, sloj onoga

pre 6 godina

5. juna je osvojio RG, da li je istog dana doziveo sinovrat, ili sutradan ili par dana kasnije? Nije ni bitno, ali pad koji traje godinu ipo nije pad nego kraj.
Da je i tako nista strasno da covek radi svo ovo vreme sledecu stvar: red euforije, red izgovara, pa opet...
Sve sto je rekao je kao minimum da se covek zapita da li je bas tako, a zeljan je paznje kao da mu zivot od toga zavisi, nekad je to mucno i gledati.
Svakako mislim da su on i njegova supruga, kao i njihov humanitarni rad, prcenjeni kao ljudi kojima se treba diviti i naravno da ne treba da drze predavanja na fakultetu, narocito ako predavanje nije o tenisu ili kako je biti zena profesionalnog sportiste.

db wonder

pre 6 godina

Zabluda je bila da ce teniski lakat mirovanjem da ode.
Potrebno je na zalost vreme koje Novak sa obzirom na turnire i sponzore i nema vise toliko.
Problem sa terapijama je da ni jedna nije uzrocna i sigurna.
Potrebno je veliko strpljenje!

Suštinska razlika...

pre 6 godina

@(Miodrag, 1. januar 2018 16:27)

Nekada su bogati gledali siromašne, a danas siromašni gledaju bogate kako se loptaju.

1516

pre 6 godina

Novak je prije godinu dana otpustio tim koji mu je donio sve GS-titule. Vajdu, Bekera koji su bili spremni sve za njega uraditi, ta podrska se vidjela u svakom njihovom pokretu. Ostavio je samo jednog clana tima - Pepea Imaza. Cekaj, ako mijenjas citav tim jer nisi zadovoljan rezultatima, zasto onda ne mijenjas CITAV tim? Sve je jasno ko je razlog pada, tj.promjene stava na vrhuncu karijere i izjava tipa:“tenis mi vise nije prioritet, zelim da uzivam na terenu“. Nole je legenda, postigao je mnogo, usao u tenisku istoriju. Izuzetno ga postujem, hvala mu za sve, ali to bi bilo to sto ste tice njegove teniske karijere.

sir

pre 6 godina

Sto se mene tice, moze slobodno odma da zavrsi karijeru.

U zadnjih godinu ipo dana je izgubio mnogo vremena, od zadnjih 6 Slemova nije uzeo ni jedan, plus verovatno propusta Australiju, to je znaci 7 Slemova, sto je previse previse, plus u tom periodu Roger je uzeo 2 Slema.

Zakljucak: taj decko vise ni u najludjim snovima ne moze da ugrozi Rogerov GS rekord.

Ovo sve govorim iz razloga, zato sto je imao otvoren put da postane najboljih svih vremena.

Sad je to vec nemoguca misija !!

Baki

pre 6 godina

"bol koji se vratio pri prvom ozbiljnijem naporu, bio je alarm da još nije vreme za željno iškivani trenutak"

Pa zar nije imao ozbiljniji napor prethodnih nekoliko meseci? Ovde nesto mnogo smrdi.. Ili je povreda psiholoske prirode, ili je ovo sve spektakl za Lacoste, prema kojima ima obaveze, a od povratka nema nista. Ne zna se sta je gore.

Pele

pre 6 godina

@ sasa jokic, 1. januar 2018 11:34

"@ Dragan Izvini zi strucnjaku, ako Nik Bolitijeri kaze da je Novak najkomoletniji igrac u istoriji tenisa (covek napravio 12 No.1) onda OK za tvoju analizu."

Svakom prosecnom posmatracu teniske igre je kao dan jasno da Djokovic nije kompletan igrac. Za taj zakljucak nije potreban Bolitijeri. A zasto je Bolitijeri to izjavio, to samo on zna.

Pa, ne bi pred na vrhuncu karijere Djokovic angazovao Bekera da mu popravlja igru na mrezi.

PAMET U GLAVU: ne veruj sve autoriteta; veruj svojim ocima i svom praznom frizideru.

Samo bih pitao velikog trenera Obradovica zasto je mladog Djokovica drzao podalje od mreze.

antiDebil

pre 6 godina

Djokovic ne igra jer je njegov tenis prevazidjen. Ne otpusta se ceo strucnj tim zbog povrede. Jednostavno, nema kvalitet da u ovim godinama podigne nivo igre i to ga psihicki pogadja. Zato je i uzeo Stepaneka i obicnog teniskog novinara u tim. Krajnje neozbiljno ponasanje. Stepanek je tu da izigrava trenera, Agasi je tu da privlaci medijsku paznju, a novinar da utice na medije da hvale Nola. Dok je istina sasvim ocigledna. Nolo je poceo da gubi od svih jos 2016, sramotno izgubio 1 mesto, katastrofalno odigrao 2017 zakljucno sa Vimbldonom i psihicki pukao. Ocigledno je da je bezao od susreta sa Nadalom i Federerom, gubio meceve da se sa njima ne bi susreo i bio ponizen, bezao koliko je mogao. I sada je odustao, jer zna da ne moze nista da postigne. Odigrace mozda neki masters ako budu hteli da mu plate da dodje, “povredice” se bas pre duela sa Federerom ili Nadalom i onda opet pauza sve dok sponzori ne pocnu da raskidaju ugovore. A onda kraj karijere i verovatno bavljenje sumnjivim poslovima u Srbiji, gostovanje na politickim skupovima po uzoru na oca itd.

sasa jokic

pre 6 godina

Pele@ Najkomoletniji ne znaci da mu je sve 100%, ali znaci da od svih ostalih ima vise “oruzja”. Federe je imao slab bekhend, Rafa takodje, Nike izlazak na mrezu. Ali cinjenica da ima pozitivan H2H sa njih dvojicom, i da je dominirao 5 godina potvrdjuje da je bio najkompletniji. Da verujem svojim ocima, ali i vrhunskim strucnjacima, a ne tebi.

Qwerty

pre 6 godina

Miodrag
Izrazavas se kao neki ucenjak a nista ne kazes konkretno. Kako to mislis dajes mi pravo da mrzim ili sta god? Kako ti mozes da mi dajes pravo? Predstavljas neku vlast ovde sta? Opet ti kazem ne mrzim nikoga, ni ne volim posebno, ali ako navijas onda to radis zato sto volis neki sport. Ili ne navijas tj ne gledas sport sto je isto ok. A ne da cela nacija kuje u zvezde, prica kako je je nolo mnoogo ucinio za nasu zemlju. Sta je ucinio, zaradio milione za sebe. Svaka cast. Nas ostatak Evrope i razvijenog sveta i dalje gleda kao Somaliju, jer bolji nismo. Kada imas trecinu nezaspolenih a platu 200 eura, to ti sve govori. Eto tako uceni Miodrage.

Marko B.

pre 6 godina

Qwerty, 01. januar 2018 17:19:42

Bas "volim" vas "strucnjake" sa pricom "A sta je Novak uradio za nas?". Uradio je isto sto i Federer za Svajcarsku i Nadal za Spaniju, samo sto Svajcar ni ne ocekuje da Federer nesto uradi za njega da bi ga podrzao, niti Spanac to ocekuje od Nadala. Samo licemerni Srbin hoce da neko uradi nesto za njega da bi ga podrzao. Evo meni je dovljno sto je Novak pripadnik mog naroda, cak smo i iz istog grada, da bih navijao za njega.

Djed Gavrilo

pre 6 godina

Šteta.No,Novak ne treba da ocajava.Dolaze nove snage.Okrenimo se Kecmanovicu.Novace ,do neba ti hvala ,jer si nas dobro predstavio i igrom usrećio.

Dragan

pre 6 godina

Nazalost, Novaku je potrebna samo operacija lakta i oporavak od sest mjeseci, ako zeli jos da igra ovaj sport, za sta je on stvoren i u svojoj ranoj mladosti rekao da zeli da bude broj 1 u svetu.I uspeo je u tome, tako da mu treba odati svako priznanje.A ovo sada sto se desava sa Novakom je posledica velikog napora i volje za ovim sportom.Na tome mu pruzam veliku podrsku za povratak.Novak je simbol ovog belog sporta, zato mu zelim sve najlepse u daljem zivotu.Jedan je Novak, i nas najbolji sportista za sva vremena.Veliki pozdrav za Novaka i njegovu porodicu iz Arizone, od njegovog vjernog navijaca

MK

pre 6 godina

Ne mogu da zamislim kako ce Srbija opstati kad Nolo zavrsi karijeru, sta ti je drzava bez vrvnog tenisera, a za medije potpuna katastrofa, nema vise svakog dana dve tri vesti o Nolu ostade im jedino Putin.

Samo 2011. i 2015. i ništa više

pre 6 godina

Mora čovek biti bolesno željan medijske pažnje i mnogo, ali mnogo alav na pare (čak ni posle zarađenih u karijeri više od 300 mil.$, tenis + sponzori), da ne ume dostojanstveno da izađe i kaže: "Hvala. Završavam karijeru, dosta je bilo.".

Federer i Nadal su zaradili sigurno duplo više od njega (od sponzora), stariji su od njega, ali se i dalje bore. Ovaj, čim je prešao zaradu od tenisa 100 mil.$ i uzeo RG, odustao je od ozbiljnog treniranja i igranja.

Otpuštanjem Bekera, Vajde, Griča i Amanovića je SVE REKAO, tako da je sve ostalo posle toga odnjega samo IZGOVOR, vrlo neukusno i vređa inteligenciju.

mr

pre 6 godina

@sir
Apsolutno si u pravu, a decko je mogao da bude kralj/ina. Ja bas i nisam siguran za tih njegovih 5 godina sto mnogi ovde velicaju - mnogo malo je uzeo za to vreme a i uopste, a ipak je na kraju reper broj GS (naravno vezao je 4 u nizu - svaka cast), voleli to ljudi ili ne. Steta. O srcu, drvecu i ljubavi, analogiji, univerzumu da ne sirimo temu.

Zika

pre 6 godina

@noleisthebest
Doping i jeste namenjen za brzi oporavak,ne za tehniku udaraca a koje niko ne spori gdinu Direktoru Tenisa.
Interesantno da je doticni do 2017 imao negativan skor u mecevima u 5 setova, do 2017 protiv Nadala 10 godina nije mogao da dobije mec na GS a na drugim turnirima poneki ali svake prestupne godine. Medijski moguli misle da su svi ljudi ovce.. a ipak nisu

kiki

pre 6 godina

covek je u penziji od juna 2016. verovatno kraj karijere ove godine. 2 godine izvlaci pare od sponozra bez ozbiljnog meca, mora i tome da dodje kraj. srbin je to a znamo ko smo. i ovo je previse sa nasim mentalitetom. taj mentalitet nas je doveo u nestanak,eto za sta smo.

sasa jokic

pre 6 godina

Dragan@ Izvini zi strucnjaku, ako Nik Bolitijeri kaze da je Novak najkomoletniji igrac u istoriji tenisa (covek napravio 12 No.1) onda OK za tvoju analizu.

Qwerty

pre 6 godina

Heh, najjace od svega mi je razlog zbog koga su srblji poceli gledati tenis. Razlog je jedan igrac. Necu ga spominjati znamo ga. Cim ne igra, tenis skoro da se ne prenosi na tvu. Hahahaha! Niko pratio tenis nije do noloa, a sada ga komentarisu cak i zene koje nisu potrcale u zivotu. Ili volis neki sport ili ne. Ne volis ga zbog jednog igraca. Zato mi je drago sto nolo ne igra, da se sto manje spominje u vestima.

noleisthebest

pre 6 godina

Ziko,
doticni je do skora ograo sa reketom od 95”, sa maltene nepostojecim “sweet spotom”, i to sa jednorucnim bekhendom.
Za razliku od niega, nor Sten igra sa Joneksom od 100”.

To su nebo i zemlja.

Da ne pricamo sada o dvorucnom bekhendu itd...


Frderer sad igra sa reketom od 97” kojeg sam i ja kupila prosle nedelje i mogu da kazem da mu sweet spot nije bogznasta bokji od 95” prostafa, ali je razlika velika za nekog ko ogra sa jednorucnim bekhendom.

Eto samo zato je poceo da pobedjuje sad Nadala, popravio je BH, ranije ga udara, neprobojan je sad, cak mu se i servis popravio.

Sve su to elementi koju mozda vecina ne zna i ne moze da vrednuje na pravi nacin jer mozda nisu igrali tenis.

Ne omalovazavam ni jednog ljubitelja tenisa, samo kazem da oni koji igraju ipak imaju malo bolji uvid.

Zamisli da je tvrdoglavi Federer pre 10godina poceo da ogra sa tim malo vecim reketom...

A sto se tice dopinga, nisu svi isti. Nije isto uzeti veliku dozu brufena ili nesto slicno (nor ono sto je uzi ala Sarapova) ili ubrizgavati u telo krvnu plazmu itd...

Ljudi svasta rade zbog para, ne samo u tenisu, tu je jos i podnosljivo.

Nisam neki ekspert za doping ali proguglaj malo, grozan je to svet.

Qwerty

pre 6 godina

Miodrag
Auh sine, vi srblji samo o mrznji pricate. Ko ti je bre rekao da ja mrzim noloa? To sto ne volim tenis uopste, i sto doticnog ne kujem u zvezde ne znaci da ga mrzim. Ne mrzim ja nikoga. Ali silno gresis kada kazes da se sport voli i gleda zbog jednog igraca ili tima. Navija to da, ali ako npr volis kosarku, pa neces gledati samo jednu ekipu. Ja pratim NBA preko 20 godina, odgledao sam stotine tekmi razlicitih timova a naravno imam tim za koji navijam. Uzivaj ti u svojoj mrznji, srbendo

Bye

pre 6 godina

"...naravno vezao je 4 u nizu - svaka cast", nema niza, ne računa se taj niz, nego samo četiri GS-a u istoj godini. Kad pravite listu najboljih "svih vremena" uvek zaboravljate na zaista jednog od najvećih - Roda Lejvera. Dva puta je osvajao "niz" - 1962. i 1969. i sa jedanaest GS titula jeste čovek istorije, Novak je iza njega, jer niko pre i posle njega nije osvojio dva "niza", Novak nema nijedan "niz", osim u Srbiji.
(Samo Lejver, 1. januar 2018 18:23)
O tenisu pojma nemate, vise je nego ocigledno iz komentara, tu ste da omalovazite legendu svetskog tenisa a usput i pljunete na navijace bacajuci sramotu sto su neki zaboga iz Srbije.
I te kako ima, ITF rulle book -u delu Roll of Honour pise ime nakon imena Lavera i dva njegova Grand Slama 1962 i 1969 u singlu stoji i ime Novak Djokovic (2015/2016) Non Year CGS i jasno ih prpoznaje kao cetiri slama u nizu 28 dobijenih meceva. Tu su i Serenina dva NYCGS i to je od singla sve. Nema imena vasih ljubimaca koji god da su ,a znamo..
Sa druge strane ne ocekujem da vi znate sta su Governing bodies in tenis, niti njihova pravila, ni dostignuca koja priznaju.

PetaR

pre 6 godina

Vratiće se Novak, ima on još šta da kaže, bez brige.
Jeste, pare su jak podsticaj, slava takođe; ali je najači osećaj kada pobedite,
kada postanete broj 1, kada ste najbolji, kad ste na vrhu.
Njemu to najviše nedostaje. Siguran sam da je željan tenisa, ali isto tako
sam siguran i da se pomalo plači kako će igrati, da li će moći da se vrati.
Novak je tenis. Tenis je Novak. Dajte mu još malo vremena.

noleisthebest

pre 6 godina

OK Ziko,

Najpre, ja idole nisam imala u mladjim danima a kamoli sad.

Drugo,tacno je da je ovo tekst o Noketu, ali mislim da si ti prvi pomenuo Federera.
I kad si vec kod njega, jeste on poceo krajem 2014, a 2015 bio jedini koji je pobedjivao Noleta na njegovom vrhuncu.
Cak sam i uzivo gledala njihovo finale na Vimbldonu gde ga je Nole rasturio.

2016 je bio povredjen i tek nakon pauze od 6 meseci i rada sa Ljubicicem na bekhendu se vratio pobednicki u 2017.
2015 je bio sa Edbergom i tada je igrao deugacije.

Ovo za brainwashing tj ispiranje mozga, ne znam cemu ta uvreda, ja samo komentarisem ono sto vidim, volim tenis preko 30 godina.

Nema potrebe padati u vatru ni zbog Noleta ni zbog Federera. To je smesno.



nego da vidimo sta ce biti sa Noletom...hoce li otkaciti Imaza.
Nekako dok je god taj mrak u njegovoj lozi mislim da nema nista od onog Noleta koji je cepao majice, zbog kojeg sam putovala u Pariz i iz sveg glasa prozovala Nadala kako je dr Fuentes....

E, to su bila vremena....

Ne bih da komentarisem porodicnu situaciju...nije coveku lako...uporedi samo Mirku i Jelenu, jednoj nije tesko da vodi cetvoro dece po belom svetu, sto kaze moj cale - gleda ga ko policajac!
A Jelena...blam do blama i to javno na drustvenim mrezama.

Nije ni cudo sto je covek tu gde je.

Pedja himself

pre 6 godina

Jedi covece,jedi meso,pecenje,sarmu,jagnjetinu ispod saca,mani se tih trava i bobica sto zobas iz tegli,razbi 2 jajeta sa slaninicom,imunitet ti je slab...

Miodrag

pre 6 godina

@Qwerty
Koliko je racionalno "voleti" sport isto toliko je pratiti ga zbog jednog igrača, tima.
Opušteno, sve je to samo zabava. Nekad su patriciji išli u amfiteatre, danas možeš pratiti na TV. Suština je ista. Nije se civilizacija promenila, forma je unekoliko drugačija.
Eto i ti imaš gladijatora koga mrziš, ne želiš ni da pročitaš njegovo ime. Ima li tu bitnije razlike u odnosu na to da neko samo zbog njega nešto gleda?

Qwerty

pre 6 godina

(Marko B., 1. januar 2018 18:53)
Nisam strucnjak za tenis, kao i ostali. Nisam napisao nigde da nolo treba nesto da uradi za nas. Pa sta meni da da pare? Mi se ne poznajemo. Ali NIJE NISTA URADIO ZA SRBIJU. Ne moze jedan sportista ama bas nista da uradi za drzavu. I ne treba pobogu. Svajcarci ne pisu gluposti za Rodzera kao nebeski narod za noloa. Eee tu je razlika. Da mi bude drago sto je pripadnik moje nacije? Pripadnik moje nacije nolo i nije, ali to nije bitno. Pa meni je drazi npr. Curry ili Durant od noloa milion puta. Sto mora da bude moje nacije? E vidis, to kako ti i vecina srbalja gleda na noloa, dokazuje koliko ste seljacki narod. Hvalite se dudjim uspehom. Mrzite Rodzera i Rafu zato sto su bolji od noloa. Kratko i jasno imaju vise slemova. Kako mozes da mrzis nekog sportistu? E sine to nije normalno. Ja ne gledam ko je koje nacije, nego uzivam u sportu. Kraj. A ti zalepi jos koji poster noloa na zid u sobi. Tako se bori za svoju drzavu. Bravo momcino!

noleisthebest

pre 6 godina

“Heh, najjace od svega mi je razlog zbog koga su srblji poceli gledati tenis. Razlog je jedan igrac. Necu ga spominjati znamo ga. . Hahahaha! Niko pratio tenis nije do noloa, a sada ga komentarisu cak i zene koje nisu potrcale u zivotu. Ili volis neki sport ili ne. Ne volis ga zbog jednog igraca. Zato mi je drago sto nolo ne igra, da se sto manje spominje u vestima.
(Qwerty, 1. januar 2018 15:56) “
Kapiram da si trol, ali sta ima lose sto su ljudi poceli da gledaju tenis znog Noleta?
To je najnormalnije.

Do njega je tenis u Srbiji bio sport za retke, iz imucnijih porodica, za mene licno san.

Meni je simpaticno sto i babe znaju sta je bekhend zahvaljujuci njemu.

Svaka cast i blago onima koji su tenis igrali 80tih u bg-u...

Ali cemu sad svi oni koji to nisu mogli sad kao da budu skorojevici...sta reci za milione Nadalovuh navijaca sirom sveta, na sta se oni loze?
Na elegantan tenis...kako da ne!

Vecina leci komplekse.

Elem..pusti ti nas da se ponosimo nasim Noletom.
Eto ako bas hices da znas, ja sam bila, valjda 2014, zaboravila sam, onako po seljacki viknula u Rojal Albert Holu: Bravo Majstore, kad mu je Princ Vilijam dao odlikovanje za rad sa mladima i njegovu fondaciju.

Mi smo Srbi bre likovi kakvih nigde nema.

I cene nas zato sto smo svoji.

Zao mi je sto je Nole pokleknuo...al dug je zivot. Maraton a ne sprint.

A ovo za Lejvera, svaka cast Legendi, samo je malo neumesno porediti konkurenciju i broj igraca u jegovo vreme i sad,

Djole

pre 6 godina

Pobogu ljudi!
Nole je teniska legenda odavno, hteli to da priznaju sujetni hejteri ili ne. Čak i da se, još sutra, povuče iz profesionalnog tenisa, on ostaje teniska legenda.
Sretno Nole. Želim ti svu sreću i zdravlje. Toliko mi je priredio radosti, toliko sam puta bio ponosan na njega, da je za mene najveći ikada.

lal

pre 6 godina

@qwerty: dao je 500 000 dolara osvojenih u rimu za pomoc srbiji posle poplava... to je "malo vise" od onoga sto ces ti dati za srbiju za zivota... a mogu da ti napravim i top 100 listu, ako ne umes da koristis google...

Zika

pre 6 godina

@noleisthebest

Brainwashing je mocno sredstvo i deluje na vecinu.

Promenio je vas novi (stari) idol reket na pocetku sezone 2014 a ne 2017. Tada je gubio od Rafe na AO u SF, pa zatim i 3 GS finala. Bila je prica da je to zbog godina, ne moze on ta trci kao "mladi" Odjednom trcanje nije problem, naprotiv.. ma ne sve je to do tehnike udaracaAko je toliko dobar kako nije mogao dobiti te meceve u tri ili cetiri seta kao nekada...

No nije Federer ovde tema vec Djokovic.

Povreda je ocigledno teze prirode, mozda je doneo pogresnu odluku da bi izbegao hiruski tretman. Ruka je teniseru orudje za rad..
Videcemo za sada ovo sto se desava ne izgleda dobro

antiDebil

pre 6 godina

@Marko B
Nije tacno! Federer je Svajcarskoj do sada uplatio nekoliko DESETINA MILIONA na ime poreza, Nadal Spaniji jos vise (veca poreska stopa), dok Nolo Srbiji nije platio ni dinar. Doduse, jeste ostao duzan 200 000 evra za neplacenu struju dok je koristio terene na Dorcolu.

Fedbot heaven b92

pre 6 godina

Nije tacno! Federer je Svajcarskoj do sada uplatio nekoliko DESETINA MILIONA na ime poreza, Nadal Spaniji jos vise (veca poreska stopa), dok Nolo Srbiji nije platio ni dinar. Doduse, jeste ostao duzan 200 000 evra za neplacenu struju dok je koristio terene na Dorcolu.


Kako da ne, Svajcarska medju najvecim poreskim rajevima na zemlji. A nama ovde domaci troll-kradljivac internet indentiteta prodaje pricu koliko je Federer uplatio za porez. I prica nam kako zaboga licno Djokovic duguje za struju. Zemljo propala , zbog ovakvih nam i jeste drustvo kakvo jeste

Samo Lejver

pre 6 godina

@mr
"...naravno vezao je 4 u nizu - svaka cast", nema niza, ne računa se taj niz, nego samo četiri GS-a u istoj godini. Kad pravite listu najboljih "svih vremena" uvek zaboravljate na zaista jednog od najvećih - Roda Lejvera. Dva puta je osvajao "niz" - 1962. i 1969. i sa jedanaest GS titula jeste čovek istorije, Novak je iza njega, jer niko pre i posle njega nije osvojio dva "niza", Novak nema nijedan "niz", osim u Srbiji.

Miodrag

pre 6 godina

@Qwerty, 01. januar 2018 16:37
Ništa od mog prethodnog posta nisi shvatio.
U par rečenica sam hteo da razmatram racionalnost praćenja sporta, a ne da optiram za bilo koji neodbranjiv stav kad je ta tema u pitanju.
Plitka su tvoja pisanija. Mržnja, ljubav, nešto silno mešaš. Tebi dajem za pravo da nekog mrziš, ne voliš ili šta već, ali to je potpuno ista ravan sa nekim ko je na suprotnoj strani ravnodušnosti.

Gajetano

pre 6 godina

@noleisthebest

Pratio sam te na tennis.com i svu tu borbu koju si vodila sa vetrenjacama, (citaj: die-hard RF i RN navijacima, da ne kazem trolovima)

Pa gde si ti bre covece na ovom srpskom B92 portalu sve ove godine? Ovo je nesto najjace sto sam procitao o tenisu na ovom mestu u poslednje vreme. Koliko kapiram iz tvoje price, Novak ima "silent ban" zbog dopinga i to je sustina cele price, ako sam dobro shvatio?

Veliki pozdrav, (i javljaj nam se cesce)

kkk

pre 6 godina

Za neupucene, dileme oko " silent bana" su razresene 2014, ukoliko se testiranjima utvrdi da igrac ima nedozvoljene supstance u sistemu, WADA rezultate mora da objavi a vladajuci organi u tenisu postupe u skladu sa pravilima.
Tako da smesno je da se nesto lansira prica kako se u Lozani "zna" da je Djokovic "uhvacen" nakon poraza na Wimbleodonu 2016. Da je tako vec odavno bi to bilo objavljeno i ni u kom slucaju ne bi igrao jos godinu dana . Covek ima tesku povredu zgloba lakta Obicna pakosna recenica navijaca suprotnih tabora , da se ovde predstavlja kao fakticko stanje deluje diletantski.

TurboNator

pre 6 godina

Mora čovek biti bolesno željan medijske pažnje i mnogo, ali mnogo alav na pare (čak ni posle zarađenih u karijeri više od 300 mil.$, tenis + sponzori), da ne ume dostojanstveno da izađe i kaže: "Hvala. Završavam karijeru, dosta je bilo.".

Federer i Nadal su zaradili sigurno duplo više od njega (od sponzora), stariji su od njega, ali se i dalje bore. Ovaj, čim je prešao zaradu od tenisa 100 mil.$ i uzeo RG, odustao je od ozbiljnog treniranja i igranja.

Otpuštanjem Bekera, Vajde, Griča i Amanovića je SVE REKAO, tako da je sve ostalo posle toga odnjega samo IZGOVOR, vrlo neukusno i vređa inteligenciju.

(Samo 2011. i 2015. i ništa više, 1. januar 2018 17:56)


Wow - kakav komentar!

Dve stvari ovde vredjaju inteligenciju (koju ti ne posedujes): prvo tvoj komentar i zatim zalostan + - odnos ispod istog.

Mi Srbi smo neverovatni, totalno neverovatni! Ponekad me 'udari' nostalgija pa mi bude malo zao sto sam otisao u 'gasterbajtere' (pre 28 godina) ali ovakve stvari (sta se ovde pise i slicno) i druge vesti/desavanja is Srbije mi otklone svaki trun sumnje sto se tice odlaska...

kit teler

pre 6 godina

nisam citao ni text ni komentare...dosadni ste sa novakom djokovic...jel to najveci problem u drzavi pa pisete serijski feljtonski...alo srbalji daj se malo osvestit,prosvetit...

ElHombre

pre 6 godina

Nas Nole jedan od NAJBOLJIH za sva vremena! A poceo iz velikog minusa u poredjenju sa ostalima, sampion protiv svih i protiv publike! Najjaci, ne mora ni da igra vise nek igra bocanje!

Mastermind

pre 6 godina

Novače, udri sad kao nikad! Kada svi misle da je kraj, da si pao totalno, osvoji ovaj Melburn i pokaži da si na putu povratka! Vjerujem u tebe, nije ni odigrao prvi meč, a već ga svi otpisuju... Ranjeni lav je najopasniji. Puno sreće Nole, mira, zdravlja, ljubavi, mira! Želim ti da prestigneš Pita, osvojiš više taj Cincy i još više zacementiraš svoje mjesto u najvećima ove igre... Uzdravlje!

Dr

pre 6 godina

Nole izgleda nije zalecio povredu i mislim da ce cim pocne neki turnir odmah odustati zbog tegoba i ici ce na operaciju koja ce mu oduzeti jos godinu dana i to je kraj karijere. I da se razumemo,svima je jasno da Novakov pad nije poceo od lakta nego od glave,a lakat je samo slag na tortu i fantasticna koincidencija za izgovor.

Dragan

pre 6 godina

Djokovic na zalost nece uspeti da bude GOAT.
Ostace upamcen kao GOFY (greatest of four-fifth years), sto je sasvim dobro, s obzirom na konkurenciju i nacin igre.
Iako je imao verovatno najbolji return ikada, dobar servis i odlicnu igru sa osnovne linije, ipak se ne moze reci da je najkompletniji igrac, jer u mnogim delovima igre (na mrezi, slajs, smesh, voley, stop) nije bio tako dobar.
Realno je da ce nakon povratka, jos par godina ostati u top 5, ali ne verujem da ce uspeti da se vrati na sam vrh. Jos nekoliko mastersa i 1-2 GS i to ce biti kraj jedne izuzetne karijere.

Pele

pre 6 godina

@ sasa jokic, 1. januar 2018 11:34

"@ Dragan Izvini zi strucnjaku, ako Nik Bolitijeri kaze da je Novak najkomoletniji igrac u istoriji tenisa (covek napravio 12 No.1) onda OK za tvoju analizu."

Svakom prosecnom posmatracu teniske igre je kao dan jasno da Djokovic nije kompletan igrac. Za taj zakljucak nije potreban Bolitijeri. A zasto je Bolitijeri to izjavio, to samo on zna.

Pa, ne bi pred na vrhuncu karijere Djokovic angazovao Bekera da mu popravlja igru na mrezi.

PAMET U GLAVU: ne veruj sve autoriteta; veruj svojim ocima i svom praznom frizideru.

Samo bih pitao velikog trenera Obradovica zasto je mladog Djokovica drzao podalje od mreze.

antiDebil

pre 6 godina

Djokovic ne igra jer je njegov tenis prevazidjen. Ne otpusta se ceo strucnj tim zbog povrede. Jednostavno, nema kvalitet da u ovim godinama podigne nivo igre i to ga psihicki pogadja. Zato je i uzeo Stepaneka i obicnog teniskog novinara u tim. Krajnje neozbiljno ponasanje. Stepanek je tu da izigrava trenera, Agasi je tu da privlaci medijsku paznju, a novinar da utice na medije da hvale Nola. Dok je istina sasvim ocigledna. Nolo je poceo da gubi od svih jos 2016, sramotno izgubio 1 mesto, katastrofalno odigrao 2017 zakljucno sa Vimbldonom i psihicki pukao. Ocigledno je da je bezao od susreta sa Nadalom i Federerom, gubio meceve da se sa njima ne bi susreo i bio ponizen, bezao koliko je mogao. I sada je odustao, jer zna da ne moze nista da postigne. Odigrace mozda neki masters ako budu hteli da mu plate da dodje, “povredice” se bas pre duela sa Federerom ili Nadalom i onda opet pauza sve dok sponzori ne pocnu da raskidaju ugovore. A onda kraj karijere i verovatno bavljenje sumnjivim poslovima u Srbiji, gostovanje na politickim skupovima po uzoru na oca itd.

sasa jokic

pre 6 godina

Dragan@ Izvini zi strucnjaku, ako Nik Bolitijeri kaze da je Novak najkomoletniji igrac u istoriji tenisa (covek napravio 12 No.1) onda OK za tvoju analizu.

Boris Banović

pre 6 godina

Dobro zdravlje, sreću i uspeh, u nastupajućoj godini, porodici Đoković želi Boris Banović s porodicom ! Takođe, sve najbolje, znanim i neznanim, uz apel da živimo svoje živote i pustimo druge da žive svoje najbolje što umeju !

As

pre 6 godina

Pa Ovaj lik je postigao Ono sto niko od nasih Nije, ispisao stranice sporta i pecat vremena i uz to predstavio i promovisao zemlju na jedan Lijep nacin...time dezurni komentatori pustite ga da radi sta hoce

sidji do reke

pre 6 godina

pre cirka godinu dana sam se slučajno sreo i pričao sa profesorom sportske medicine. sa zapada, uglednim stručnjakom. on mi je rekao bukvalno ovo: svi vrhunski sportisti su dopingovani. u tenisu, takodje. jedino je pitanje kojeg su statusa u sportskim organizacijama pa se to onda različito rešava. ne kažem da je on u pravu 100% ali takva izjava me je naterala da promenim pogled na profi sport

Samo Lejver

pre 6 godina

@mr
"...naravno vezao je 4 u nizu - svaka cast", nema niza, ne računa se taj niz, nego samo četiri GS-a u istoj godini. Kad pravite listu najboljih "svih vremena" uvek zaboravljate na zaista jednog od najvećih - Roda Lejvera. Dva puta je osvajao "niz" - 1962. i 1969. i sa jedanaest GS titula jeste čovek istorije, Novak je iza njega, jer niko pre i posle njega nije osvojio dva "niza", Novak nema nijedan "niz", osim u Srbiji.

Qwerty

pre 6 godina

Heh, najjace od svega mi je razlog zbog koga su srblji poceli gledati tenis. Razlog je jedan igrac. Necu ga spominjati znamo ga. Cim ne igra, tenis skoro da se ne prenosi na tvu. Hahahaha! Niko pratio tenis nije do noloa, a sada ga komentarisu cak i zene koje nisu potrcale u zivotu. Ili volis neki sport ili ne. Ne volis ga zbog jednog igraca. Zato mi je drago sto nolo ne igra, da se sto manje spominje u vestima.

sasa jokic

pre 6 godina

Pele@ Najkomoletniji ne znaci da mu je sve 100%, ali znaci da od svih ostalih ima vise “oruzja”. Federe je imao slab bekhend, Rafa takodje, Nike izlazak na mrezu. Ali cinjenica da ima pozitivan H2H sa njih dvojicom, i da je dominirao 5 godina potvrdjuje da je bio najkompletniji. Da verujem svojim ocima, ali i vrhunskim strucnjacima, a ne tebi.

prle

pre 6 godina

Imam isti problem kao i on od letos i ne bavim se tenisom, neverovatno veliki bolovi, mogu da zamislim kakve tek on bolove ima dok on napreže ruku sa reketom,zato ne osuđujte noleta, uradio je više za sport nego bilo ko iz stare juge, pozz

Samo 2011. i 2015. i ništa više

pre 6 godina

Mora čovek biti bolesno željan medijske pažnje i mnogo, ali mnogo alav na pare (čak ni posle zarađenih u karijeri više od 300 mil.$, tenis + sponzori), da ne ume dostojanstveno da izađe i kaže: "Hvala. Završavam karijeru, dosta je bilo.".

Federer i Nadal su zaradili sigurno duplo više od njega (od sponzora), stariji su od njega, ali se i dalje bore. Ovaj, čim je prešao zaradu od tenisa 100 mil.$ i uzeo RG, odustao je od ozbiljnog treniranja i igranja.

Otpuštanjem Bekera, Vajde, Griča i Amanovića je SVE REKAO, tako da je sve ostalo posle toga odnjega samo IZGOVOR, vrlo neukusno i vređa inteligenciju.

Qwerty

pre 6 godina

Miodrag
Auh sine, vi srblji samo o mrznji pricate. Ko ti je bre rekao da ja mrzim noloa? To sto ne volim tenis uopste, i sto doticnog ne kujem u zvezde ne znaci da ga mrzim. Ne mrzim ja nikoga. Ali silno gresis kada kazes da se sport voli i gleda zbog jednog igraca ili tima. Navija to da, ali ako npr volis kosarku, pa neces gledati samo jednu ekipu. Ja pratim NBA preko 20 godina, odgledao sam stotine tekmi razlicitih timova a naravno imam tim za koji navijam. Uzivaj ti u svojoj mrznji, srbendo

Bokaco4

pre 6 godina

Fenomenalna analiza, receno apsolutno sve sto je potrebno i ni rec vise. A Nole, idolu, cekamo te i verujemo da ces se vratiti jaci nego ikad, imas taj mentalitet i inat klinje koji se na ulici igra i ponavlja bicu jednog dana najbolji, a to ti niko ne moze oduzeti

Zika

pre 6 godina

pre cirka godinu dana sam se slučajno sreo i pričao sa profesorom sportske medicine. sa zapada, uglednim stručnjakom. on mi je rekao bukvalno ovo: svi vrhunski sportisti su dopingovani. u tenisu, takodje. jedino je pitanje kojeg su statusa u sportskim organizacijama pa se to onda različito rešava. ne kažem da je on u pravu 100% ali takva izjava me je naterala da promenim pogled na profi sport
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sidji do reke, 1. januar 2018 12:03)
Mozete li zamisliti koji i koliko napredan doping koristi Federer kada u 36 godini trci kao pre 10 godina, igra i dobija meceve u 5 setova u nizu, sto je ranije bilo nezamislivo. Imao je negativan skor u mecevima od 5 setova, tada se to pravdalo njegovom navodnom "staroscu" u odnosu na mladje konkurente. Mozete li zamilsiti da PR mag u blizini svoje kuce ima smestene takozvane operativce WADA da se pobrinu osvemu. Da li bi neko smeo da kaze da je njegova fantomska operacija bila lazna, da doze povecava u sezoni sljake koju ne igra itd?

kiki

pre 6 godina

covek je u penziji od juna 2016. verovatno kraj karijere ove godine. 2 godine izvlaci pare od sponozra bez ozbiljnog meca, mora i tome da dodje kraj. srbin je to a znamo ko smo. i ovo je previse sa nasim mentalitetom. taj mentalitet nas je doveo u nestanak,eto za sta smo.

noleisthebest

pre 6 godina

1deo.
Hvala na analizi, Nikola.
Za mene je velika misterija bila Noletovo otpustanje celog tima, ukljucujuci i kuma Armanovica.
Jedan deo mene kaze ro je zbog povrede, znao je da nece moci da igra tj da ce praviti pauzu, a drugi deo je onaj koji zna za jos par neprijat ih epizoda iz njegovog licnog zivota i onda se sve ro pomesa i ispadne jos veca misterija.
A da ne procam kad mi je neki totalno anonimam tip samkojim sam sa jos par ljudi delila taksi za Vimbldon (2016!!!!) cinicno rekao: Sta ces sad kad je tvoj ljubimac pao na testu koji se cuva u Lozani?
Cak sam nekako “instinktivno” i mislila da ima problem sa ramenom.
Medjutim, reci o da i jeste lakat o sve kako kaze taj nas ortoped specijalista.
Da li je moguce da je profesionalac tipa Djokovic tek pre par meseci otisao na magnet u rezinancu o vidi tu modeicu.
Nekako mi to ne pije vodu.
I ja kao amater kad sam i ala teniskimlakat i to zesci sam se jako uspanicila.
Sam od sebe lakat se nikad nece oporaviti za njegov nivo napora a narocito stil igre.
Doduse cak i kad bi igrao servis volej, sa onolikim mecevima sta god da je problem u tom zglobu ne bi moglo da pod ese i tenzitet opterecenja maltene svakodnevno.
I sta sad....
Kao i kod tebe ostaje - nemam pojma. Ako nista drugo Nole je definitivno najveca misterija sporta, i svaka mu cast kako sve to drzi pod kontrolom, onako 100% vodootporno.

PetaR

pre 6 godina

Vratiće se Novak, ima on još šta da kaže, bez brige.
Jeste, pare su jak podsticaj, slava takođe; ali je najači osećaj kada pobedite,
kada postanete broj 1, kada ste najbolji, kad ste na vrhu.
Njemu to najviše nedostaje. Siguran sam da je željan tenisa, ali isto tako
sam siguran i da se pomalo plači kako će igrati, da li će moći da se vrati.
Novak je tenis. Tenis je Novak. Dajte mu još malo vremena.

Pedja himself

pre 6 godina

Jedi covece,jedi meso,pecenje,sarmu,jagnjetinu ispod saca,mani se tih trava i bobica sto zobas iz tegli,razbi 2 jajeta sa slaninicom,imunitet ti je slab...

Qwerty

pre 6 godina

(Marko B., 1. januar 2018 18:53)
Nisam strucnjak za tenis, kao i ostali. Nisam napisao nigde da nolo treba nesto da uradi za nas. Pa sta meni da da pare? Mi se ne poznajemo. Ali NIJE NISTA URADIO ZA SRBIJU. Ne moze jedan sportista ama bas nista da uradi za drzavu. I ne treba pobogu. Svajcarci ne pisu gluposti za Rodzera kao nebeski narod za noloa. Eee tu je razlika. Da mi bude drago sto je pripadnik moje nacije? Pripadnik moje nacije nolo i nije, ali to nije bitno. Pa meni je drazi npr. Curry ili Durant od noloa milion puta. Sto mora da bude moje nacije? E vidis, to kako ti i vecina srbalja gleda na noloa, dokazuje koliko ste seljacki narod. Hvalite se dudjim uspehom. Mrzite Rodzera i Rafu zato sto su bolji od noloa. Kratko i jasno imaju vise slemova. Kako mozes da mrzis nekog sportistu? E sine to nije normalno. Ja ne gledam ko je koje nacije, nego uzivam u sportu. Kraj. A ti zalepi jos koji poster noloa na zid u sobi. Tako se bori za svoju drzavu. Bravo momcino!

noleisthebest

pre 6 godina

(2.deo).
Priznajem, nikako mi se ne svidja prisustvo “duhovnog” Imaza, kao ni cudne, ugasene oci koje Nole pokazuje u poslednje vreme.
Da ne
Da ne pominjem “slanje srca” publici.
To mi je nekako potpuno strano, kao da se odrodio, da nije vise onaj stari.

Podsetio me cak i na Kristofera Walkena u Lovcu na jalene kas igra ruski rulet sa de Nirom.

Ne znam, toliko sam, ga volela i pratila da ne mogu po naredjenju mozga sad da to sve iskljucim.
Da mu nije lako - nije.
Na muci se poznaju junaci.

Ande Nole sokole, poleti.

Ovo je, ma zalost, vise zelja nego ocekivanje..,

sir

pre 6 godina

Sto se mene tice, moze slobodno odma da zavrsi karijeru.

U zadnjih godinu ipo dana je izgubio mnogo vremena, od zadnjih 6 Slemova nije uzeo ni jedan, plus verovatno propusta Australiju, to je znaci 7 Slemova, sto je previse previse, plus u tom periodu Roger je uzeo 2 Slema.

Zakljucak: taj decko vise ni u najludjim snovima ne moze da ugrozi Rogerov GS rekord.

Ovo sve govorim iz razloga, zato sto je imao otvoren put da postane najboljih svih vremena.

Sad je to vec nemoguca misija !!

Zika

pre 6 godina

@noleisthebest

Brainwashing je mocno sredstvo i deluje na vecinu.

Promenio je vas novi (stari) idol reket na pocetku sezone 2014 a ne 2017. Tada je gubio od Rafe na AO u SF, pa zatim i 3 GS finala. Bila je prica da je to zbog godina, ne moze on ta trci kao "mladi" Odjednom trcanje nije problem, naprotiv.. ma ne sve je to do tehnike udaracaAko je toliko dobar kako nije mogao dobiti te meceve u tri ili cetiri seta kao nekada...

No nije Federer ovde tema vec Djokovic.

Povreda je ocigledno teze prirode, mozda je doneo pogresnu odluku da bi izbegao hiruski tretman. Ruka je teniseru orudje za rad..
Videcemo za sada ovo sto se desava ne izgleda dobro

Qwerty

pre 6 godina

Miodrag
Izrazavas se kao neki ucenjak a nista ne kazes konkretno. Kako to mislis dajes mi pravo da mrzim ili sta god? Kako ti mozes da mi dajes pravo? Predstavljas neku vlast ovde sta? Opet ti kazem ne mrzim nikoga, ni ne volim posebno, ali ako navijas onda to radis zato sto volis neki sport. Ili ne navijas tj ne gledas sport sto je isto ok. A ne da cela nacija kuje u zvezde, prica kako je je nolo mnoogo ucinio za nasu zemlju. Sta je ucinio, zaradio milione za sebe. Svaka cast. Nas ostatak Evrope i razvijenog sveta i dalje gleda kao Somaliju, jer bolji nismo. Kada imas trecinu nezaspolenih a platu 200 eura, to ti sve govori. Eto tako uceni Miodrage.

sasa jokic

pre 6 godina

Vrlo jednostavno, promasena dijagnoza i lose obavljen posao lekarakog tima i savetnika.
Nema tu Nole sta da se pita, ako zeli da se oporavi. Cuj, ne zelim pod noz? Pa ok, onda sedi kuci i uzivaj sa zenom i decom. Hoces nazad na teren? Operacija druze jedini lek.
Ne mogu da verujem da na tako visokom nivou donose tako amaterske odluke. Tenis je pored sporta i veliki biznis, imaju obaveze i odgovornost prema sponzorima, desetine miliona oni ulazu i koliko god surovo zvucalo, moras i njih da ispostujes 100%.
Rezime njegove price je; Hteli su da mu ispune zelju da ne ide na operaciji, probali su i nisu uspeli. Sada imaju dva resenja ispred sebe (nadam se da ne postoji covek koji veruje da ce se do Melburna promenifi nesto sto nije za 6 meseci) operacija ili penzija. Ako se operise, moze da se vrati do IW ili Majamija.

Sloj ovoga, sloj onoga

pre 6 godina

5. juna je osvojio RG, da li je istog dana doziveo sinovrat, ili sutradan ili par dana kasnije? Nije ni bitno, ali pad koji traje godinu ipo nije pad nego kraj.
Da je i tako nista strasno da covek radi svo ovo vreme sledecu stvar: red euforije, red izgovara, pa opet...
Sve sto je rekao je kao minimum da se covek zapita da li je bas tako, a zeljan je paznje kao da mu zivot od toga zavisi, nekad je to mucno i gledati.
Svakako mislim da su on i njegova supruga, kao i njihov humanitarni rad, prcenjeni kao ljudi kojima se treba diviti i naravno da ne treba da drze predavanja na fakultetu, narocito ako predavanje nije o tenisu ili kako je biti zena profesionalnog sportiste.

ring ot fire

pre 6 godina

Novak je prvo pukao mentalno pa su tek onda pocele fizicke tegobe.Sto se fizickog dela tice , oporavak je tezak jer zahteva izuzetno strpljenje koje vrhunski sportisti uglavnom nemaju. Sto se tice mentalnog problema tice to je vec druga prica i na zalost to je tesko popraviti.Kao cinjenica ovom su i svi ovi intervjui koje je Novak imao u poslednjih godinu i nesto dana.Svako ko prati Novaka je mogao da primeti da se nesto s njim desilo na mentalno - duhovnom polju i to se do dan danas nije promenilo, i najverovatnije Nole ce takav ostati i po zavrsetku karijere.

MK

pre 6 godina

Ne mogu da zamislim kako ce Srbija opstati kad Nolo zavrsi karijeru, sta ti je drzava bez vrvnog tenisera, a za medije potpuna katastrofa, nema vise svakog dana dve tri vesti o Nolu ostade im jedino Putin.

Miodrag

pre 6 godina

@Qwerty, 01. januar 2018 16:37
Ništa od mog prethodnog posta nisi shvatio.
U par rečenica sam hteo da razmatram racionalnost praćenja sporta, a ne da optiram za bilo koji neodbranjiv stav kad je ta tema u pitanju.
Plitka su tvoja pisanija. Mržnja, ljubav, nešto silno mešaš. Tebi dajem za pravo da nekog mrziš, ne voliš ili šta već, ali to je potpuno ista ravan sa nekim ko je na suprotnoj strani ravnodušnosti.

Zika

pre 6 godina

@noleisthebest
Doping i jeste namenjen za brzi oporavak,ne za tehniku udaraca a koje niko ne spori gdinu Direktoru Tenisa.
Interesantno da je doticni do 2017 imao negativan skor u mecevima u 5 setova, do 2017 protiv Nadala 10 godina nije mogao da dobije mec na GS a na drugim turnirima poneki ali svake prestupne godine. Medijski moguli misle da su svi ljudi ovce.. a ipak nisu

Marko B.

pre 6 godina

Qwerty, 01. januar 2018 17:19:42

Bas "volim" vas "strucnjake" sa pricom "A sta je Novak uradio za nas?". Uradio je isto sto i Federer za Svajcarsku i Nadal za Spaniju, samo sto Svajcar ni ne ocekuje da Federer nesto uradi za njega da bi ga podrzao, niti Spanac to ocekuje od Nadala. Samo licemerni Srbin hoce da neko uradi nesto za njega da bi ga podrzao. Evo meni je dovljno sto je Novak pripadnik mog naroda, cak smo i iz istog grada, da bih navijao za njega.

antiDebil

pre 6 godina

@Marko B
Nije tacno! Federer je Svajcarskoj do sada uplatio nekoliko DESETINA MILIONA na ime poreza, Nadal Spaniji jos vise (veca poreska stopa), dok Nolo Srbiji nije platio ni dinar. Doduse, jeste ostao duzan 200 000 evra za neplacenu struju dok je koristio terene na Dorcolu.

Djed Gavrilo

pre 6 godina

Šteta.No,Novak ne treba da ocajava.Dolaze nove snage.Okrenimo se Kecmanovicu.Novace ,do neba ti hvala ,jer si nas dobro predstavio i igrom usrećio.

Dragan

pre 6 godina

Nazalost, Novaku je potrebna samo operacija lakta i oporavak od sest mjeseci, ako zeli jos da igra ovaj sport, za sta je on stvoren i u svojoj ranoj mladosti rekao da zeli da bude broj 1 u svetu.I uspeo je u tome, tako da mu treba odati svako priznanje.A ovo sada sto se desava sa Novakom je posledica velikog napora i volje za ovim sportom.Na tome mu pruzam veliku podrsku za povratak.Novak je simbol ovog belog sporta, zato mu zelim sve najlepse u daljem zivotu.Jedan je Novak, i nas najbolji sportista za sva vremena.Veliki pozdrav za Novaka i njegovu porodicu iz Arizone, od njegovog vjernog navijaca

noleisthebest

pre 6 godina

“Mozete li zamisliti koji i koliko napredan doping koristi Federer kada u 36 godini trci kao pre 10 godina, igra i dobija meceve u 5 setova u nizu, sto je ranije bilo nezamislivo. Imao je negativan skor u mecevima od 5 setova, tada se to pravdalo njegovom navodnom "staroscu" u odnosu na mladje konkurente. Mozete li zamilsiti da PR mag u blizini svoje kuce ima smestene takozvane operativce WADA da se pobrinu osvemu. Da li bi neko smeo da kaze da je njegova fantomska operacija bila lazna, da doze povecava u sezoni sljake koju ne igra itd?
(Zika, 1. januar 2018 13:25) ”

Ziko,
ako i koristi ikakav doping, to je pretpostavljam samoj za oporavak izmedju meceva.

Sigurno nije nista sto mu povecava izdrzljivost jer jednostavno on ne igra takav tenis.

Ne odugovoaci izmedju servisa da bi mu se krv nalunila neophodnim dodatnim kiseonikom, igra kratke poene i nikoga nije pobedio time sto ga je nadtrcao.

Covek igra na suvi talenat u 37. godini.

Svi oko njega 5-6 godina mladji se raspadaju jer nemajuci njegov neverovatan talenat moraju da udare bar 3-4 udarca vise po poenu, da trce vise da se brane vise...sve je to ok...

Zar treba sad da omalovazavamo Mocarta i Betovena zato sto nisu Srbi?

Pogledaj samo kako je igrao voleje sad u Hopman kupu u dublu protiv Japanaca...nevidjeno nesto...nema za takvu magiju dopinga...da ima svi bi ga koristili.

lal

pre 6 godina

@qwerty: dao je 500 000 dolara osvojenih u rimu za pomoc srbiji posle poplava... to je "malo vise" od onoga sto ces ti dati za srbiju za zivota... a mogu da ti napravim i top 100 listu, ako ne umes da koristis google...

Pravoslavlje

pre 6 godina

Kako to mislite "pri prvom ozbiljnijem naporu"??? A šta je on radio do sad svih ovih meseci, da li je i kako trenirao i na osnovu čega je bazirao povratak na takmičarski teren?

1516

pre 6 godina

Novak je prije godinu dana otpustio tim koji mu je donio sve GS-titule. Vajdu, Bekera koji su bili spremni sve za njega uraditi, ta podrska se vidjela u svakom njihovom pokretu. Ostavio je samo jednog clana tima - Pepea Imaza. Cekaj, ako mijenjas citav tim jer nisi zadovoljan rezultatima, zasto onda ne mijenjas CITAV tim? Sve je jasno ko je razlog pada, tj.promjene stava na vrhuncu karijere i izjava tipa:“tenis mi vise nije prioritet, zelim da uzivam na terenu“. Nole je legenda, postigao je mnogo, usao u tenisku istoriju. Izuzetno ga postujem, hvala mu za sve, ali to bi bilo to sto ste tice njegove teniske karijere.

Bye

pre 6 godina

"...naravno vezao je 4 u nizu - svaka cast", nema niza, ne računa se taj niz, nego samo četiri GS-a u istoj godini. Kad pravite listu najboljih "svih vremena" uvek zaboravljate na zaista jednog od najvećih - Roda Lejvera. Dva puta je osvajao "niz" - 1962. i 1969. i sa jedanaest GS titula jeste čovek istorije, Novak je iza njega, jer niko pre i posle njega nije osvojio dva "niza", Novak nema nijedan "niz", osim u Srbiji.
(Samo Lejver, 1. januar 2018 18:23)
O tenisu pojma nemate, vise je nego ocigledno iz komentara, tu ste da omalovazite legendu svetskog tenisa a usput i pljunete na navijace bacajuci sramotu sto su neki zaboga iz Srbije.
I te kako ima, ITF rulle book -u delu Roll of Honour pise ime nakon imena Lavera i dva njegova Grand Slama 1962 i 1969 u singlu stoji i ime Novak Djokovic (2015/2016) Non Year CGS i jasno ih prpoznaje kao cetiri slama u nizu 28 dobijenih meceva. Tu su i Serenina dva NYCGS i to je od singla sve. Nema imena vasih ljubimaca koji god da su ,a znamo..
Sa druge strane ne ocekujem da vi znate sta su Governing bodies in tenis, niti njihova pravila, ni dostignuca koja priznaju.

noleisthebest

pre 6 godina

“Heh, najjace od svega mi je razlog zbog koga su srblji poceli gledati tenis. Razlog je jedan igrac. Necu ga spominjati znamo ga. . Hahahaha! Niko pratio tenis nije do noloa, a sada ga komentarisu cak i zene koje nisu potrcale u zivotu. Ili volis neki sport ili ne. Ne volis ga zbog jednog igraca. Zato mi je drago sto nolo ne igra, da se sto manje spominje u vestima.
(Qwerty, 1. januar 2018 15:56) “
Kapiram da si trol, ali sta ima lose sto su ljudi poceli da gledaju tenis znog Noleta?
To je najnormalnije.

Do njega je tenis u Srbiji bio sport za retke, iz imucnijih porodica, za mene licno san.

Meni je simpaticno sto i babe znaju sta je bekhend zahvaljujuci njemu.

Svaka cast i blago onima koji su tenis igrali 80tih u bg-u...

Ali cemu sad svi oni koji to nisu mogli sad kao da budu skorojevici...sta reci za milione Nadalovuh navijaca sirom sveta, na sta se oni loze?
Na elegantan tenis...kako da ne!

Vecina leci komplekse.

Elem..pusti ti nas da se ponosimo nasim Noletom.
Eto ako bas hices da znas, ja sam bila, valjda 2014, zaboravila sam, onako po seljacki viknula u Rojal Albert Holu: Bravo Majstore, kad mu je Princ Vilijam dao odlikovanje za rad sa mladima i njegovu fondaciju.

Mi smo Srbi bre likovi kakvih nigde nema.

I cene nas zato sto smo svoji.

Zao mi je sto je Nole pokleknuo...al dug je zivot. Maraton a ne sprint.

A ovo za Lejvera, svaka cast Legendi, samo je malo neumesno porediti konkurenciju i broj igraca u jegovo vreme i sad,

Fedbot heaven b92

pre 6 godina

Nije tacno! Federer je Svajcarskoj do sada uplatio nekoliko DESETINA MILIONA na ime poreza, Nadal Spaniji jos vise (veca poreska stopa), dok Nolo Srbiji nije platio ni dinar. Doduse, jeste ostao duzan 200 000 evra za neplacenu struju dok je koristio terene na Dorcolu.


Kako da ne, Svajcarska medju najvecim poreskim rajevima na zemlji. A nama ovde domaci troll-kradljivac internet indentiteta prodaje pricu koliko je Federer uplatio za porez. I prica nam kako zaboga licno Djokovic duguje za struju. Zemljo propala , zbog ovakvih nam i jeste drustvo kakvo jeste

kit teler

pre 6 godina

nisam citao ni text ni komentare...dosadni ste sa novakom djokovic...jel to najveci problem u drzavi pa pisete serijski feljtonski...alo srbalji daj se malo osvestit,prosvetit...

db wonder

pre 6 godina

Zabluda je bila da ce teniski lakat mirovanjem da ode.
Potrebno je na zalost vreme koje Novak sa obzirom na turnire i sponzore i nema vise toliko.
Problem sa terapijama je da ni jedna nije uzrocna i sigurna.
Potrebno je veliko strpljenje!

Djole

pre 6 godina

Pobogu ljudi!
Nole je teniska legenda odavno, hteli to da priznaju sujetni hejteri ili ne. Čak i da se, još sutra, povuče iz profesionalnog tenisa, on ostaje teniska legenda.
Sretno Nole. Želim ti svu sreću i zdravlje. Toliko mi je priredio radosti, toliko sam puta bio ponosan na njega, da je za mene najveći ikada.

Miodrag

pre 6 godina

@Qwerty
Koliko je racionalno "voleti" sport isto toliko je pratiti ga zbog jednog igrača, tima.
Opušteno, sve je to samo zabava. Nekad su patriciji išli u amfiteatre, danas možeš pratiti na TV. Suština je ista. Nije se civilizacija promenila, forma je unekoliko drugačija.
Eto i ti imaš gladijatora koga mrziš, ne želiš ni da pročitaš njegovo ime. Ima li tu bitnije razlike u odnosu na to da neko samo zbog njega nešto gleda?

mr

pre 6 godina

@sir
Apsolutno si u pravu, a decko je mogao da bude kralj/ina. Ja bas i nisam siguran za tih njegovih 5 godina sto mnogi ovde velicaju - mnogo malo je uzeo za to vreme a i uopste, a ipak je na kraju reper broj GS (naravno vezao je 4 u nizu - svaka cast), voleli to ljudi ili ne. Steta. O srcu, drvecu i ljubavi, analogiji, univerzumu da ne sirimo temu.

noleisthebest

pre 6 godina

Ziko,
doticni je do skora ograo sa reketom od 95”, sa maltene nepostojecim “sweet spotom”, i to sa jednorucnim bekhendom.
Za razliku od niega, nor Sten igra sa Joneksom od 100”.

To su nebo i zemlja.

Da ne pricamo sada o dvorucnom bekhendu itd...


Frderer sad igra sa reketom od 97” kojeg sam i ja kupila prosle nedelje i mogu da kazem da mu sweet spot nije bogznasta bokji od 95” prostafa, ali je razlika velika za nekog ko ogra sa jednorucnim bekhendom.

Eto samo zato je poceo da pobedjuje sad Nadala, popravio je BH, ranije ga udara, neprobojan je sad, cak mu se i servis popravio.

Sve su to elementi koju mozda vecina ne zna i ne moze da vrednuje na pravi nacin jer mozda nisu igrali tenis.

Ne omalovazavam ni jednog ljubitelja tenisa, samo kazem da oni koji igraju ipak imaju malo bolji uvid.

Zamisli da je tvrdoglavi Federer pre 10godina poceo da ogra sa tim malo vecim reketom...

A sto se tice dopinga, nisu svi isti. Nije isto uzeti veliku dozu brufena ili nesto slicno (nor ono sto je uzi ala Sarapova) ili ubrizgavati u telo krvnu plazmu itd...

Ljudi svasta rade zbog para, ne samo u tenisu, tu je jos i podnosljivo.

Nisam neki ekspert za doping ali proguglaj malo, grozan je to svet.

Suštinska razlika...

pre 6 godina

@(Miodrag, 1. januar 2018 16:27)

Nekada su bogati gledali siromašne, a danas siromašni gledaju bogate kako se loptaju.

Gajetano

pre 6 godina

@noleisthebest

Pratio sam te na tennis.com i svu tu borbu koju si vodila sa vetrenjacama, (citaj: die-hard RF i RN navijacima, da ne kazem trolovima)

Pa gde si ti bre covece na ovom srpskom B92 portalu sve ove godine? Ovo je nesto najjace sto sam procitao o tenisu na ovom mestu u poslednje vreme. Koliko kapiram iz tvoje price, Novak ima "silent ban" zbog dopinga i to je sustina cele price, ako sam dobro shvatio?

Veliki pozdrav, (i javljaj nam se cesce)

TurboNator

pre 6 godina

Mora čovek biti bolesno željan medijske pažnje i mnogo, ali mnogo alav na pare (čak ni posle zarađenih u karijeri više od 300 mil.$, tenis + sponzori), da ne ume dostojanstveno da izađe i kaže: "Hvala. Završavam karijeru, dosta je bilo.".

Federer i Nadal su zaradili sigurno duplo više od njega (od sponzora), stariji su od njega, ali se i dalje bore. Ovaj, čim je prešao zaradu od tenisa 100 mil.$ i uzeo RG, odustao je od ozbiljnog treniranja i igranja.

Otpuštanjem Bekera, Vajde, Griča i Amanovića je SVE REKAO, tako da je sve ostalo posle toga odnjega samo IZGOVOR, vrlo neukusno i vređa inteligenciju.

(Samo 2011. i 2015. i ništa više, 1. januar 2018 17:56)


Wow - kakav komentar!

Dve stvari ovde vredjaju inteligenciju (koju ti ne posedujes): prvo tvoj komentar i zatim zalostan + - odnos ispod istog.

Mi Srbi smo neverovatni, totalno neverovatni! Ponekad me 'udari' nostalgija pa mi bude malo zao sto sam otisao u 'gasterbajtere' (pre 28 godina) ali ovakve stvari (sta se ovde pise i slicno) i druge vesti/desavanja is Srbije mi otklone svaki trun sumnje sto se tice odlaska...

Baki

pre 6 godina

"bol koji se vratio pri prvom ozbiljnijem naporu, bio je alarm da još nije vreme za željno iškivani trenutak"

Pa zar nije imao ozbiljniji napor prethodnih nekoliko meseci? Ovde nesto mnogo smrdi.. Ili je povreda psiholoske prirode, ili je ovo sve spektakl za Lacoste, prema kojima ima obaveze, a od povratka nema nista. Ne zna se sta je gore.

noleisthebest

pre 6 godina

OK Ziko,

Najpre, ja idole nisam imala u mladjim danima a kamoli sad.

Drugo,tacno je da je ovo tekst o Noketu, ali mislim da si ti prvi pomenuo Federera.
I kad si vec kod njega, jeste on poceo krajem 2014, a 2015 bio jedini koji je pobedjivao Noleta na njegovom vrhuncu.
Cak sam i uzivo gledala njihovo finale na Vimbldonu gde ga je Nole rasturio.

2016 je bio povredjen i tek nakon pauze od 6 meseci i rada sa Ljubicicem na bekhendu se vratio pobednicki u 2017.
2015 je bio sa Edbergom i tada je igrao deugacije.

Ovo za brainwashing tj ispiranje mozga, ne znam cemu ta uvreda, ja samo komentarisem ono sto vidim, volim tenis preko 30 godina.

Nema potrebe padati u vatru ni zbog Noleta ni zbog Federera. To je smesno.



nego da vidimo sta ce biti sa Noletom...hoce li otkaciti Imaza.
Nekako dok je god taj mrak u njegovoj lozi mislim da nema nista od onog Noleta koji je cepao majice, zbog kojeg sam putovala u Pariz i iz sveg glasa prozovala Nadala kako je dr Fuentes....

E, to su bila vremena....

Ne bih da komentarisem porodicnu situaciju...nije coveku lako...uporedi samo Mirku i Jelenu, jednoj nije tesko da vodi cetvoro dece po belom svetu, sto kaze moj cale - gleda ga ko policajac!
A Jelena...blam do blama i to javno na drustvenim mrezama.

Nije ni cudo sto je covek tu gde je.

ElHombre

pre 6 godina

Nas Nole jedan od NAJBOLJIH za sva vremena! A poceo iz velikog minusa u poredjenju sa ostalima, sampion protiv svih i protiv publike! Najjaci, ne mora ni da igra vise nek igra bocanje!

kkk

pre 6 godina

Za neupucene, dileme oko " silent bana" su razresene 2014, ukoliko se testiranjima utvrdi da igrac ima nedozvoljene supstance u sistemu, WADA rezultate mora da objavi a vladajuci organi u tenisu postupe u skladu sa pravilima.
Tako da smesno je da se nesto lansira prica kako se u Lozani "zna" da je Djokovic "uhvacen" nakon poraza na Wimbleodonu 2016. Da je tako vec odavno bi to bilo objavljeno i ni u kom slucaju ne bi igrao jos godinu dana . Covek ima tesku povredu zgloba lakta Obicna pakosna recenica navijaca suprotnih tabora , da se ovde predstavlja kao fakticko stanje deluje diletantski.