Petak, 29.12.2017.

11:49

Novak se povukao sa turnira u Abu Dabiju: Razočaran sam!

Srpski teniser Novak Đoković trebalo je danas da se posle šestomesečne pauze vrati na teren na egzibicionom turniru u Abu Dabiju, ali je odlučio da se povuče.

Izvor: B92

Novak se povukao sa turnira u Abu Dabiju: Razoèaran sam! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

368 Komentari

Sortiraj po:

dusan

pre 6 godina

A zasto se prijavljivao uopste ako ne moze? Tj. rekao je da je razocaran, a to znaci kao da je mislio do juce da ce da igra, pa odjednom se nesto desilo i ne moze...Mislim da je znao da ce da igra, ali zbog medija, publike, da bi dosli na turnir, je bio dogovor da se prijavi, iako je znao da nece da igra...

dusan

pre 6 godina

A zasto se prijavljivao uopste ako ne moze? Tj. rekao je da je razocaran, a to znaci kao da je mislio do juce da ce da igra, pa odjednom se nesto desilo i ne moze...Mislim da je znao da nece da igra, ali zbog medija, publike, da bi dosli na turnir, je bio dogovor da se prijavi, pa da otkaze u zadnjem momentu, iako je znao da nece da igra...

Kosovar

pre 6 godina

Dobro, sad svi znamo da je Djokovic rodjen i odrastao na Kosovo i da su njegovi roditelji napustili Kosovo 80-tih. Ja mislim da bi sada bilo realno da se Nole ponovo vrati u svoj dom i pocinje da igra za Kosovo drzavu.

Vanja m

pre 6 godina

Sramota me je da citam negativne komentar. Nole je jedan od nasih najboljih sportista. I uvek ce to biti. Ljudi Koji sebi daju za pravo da govore o njemu u losem kontekstu, su dokoni, neostvareni ljudi. Nole volimo te sta God da se desava. Nas SI ponos.

Ivan

pre 6 godina

Tenis je vazda imao najvise komentara na ovom sajtu, vise nego drugi sportovi, nemojte biti onda licemeri pa gledati samo kad Djokovic igra. Sad ce Australian open pa gledajte komentarisite kad je tenis vec tako lep zanimljiv sport.

Mile

pre 6 godina

Nole, treba da platiš RTS penale. Zbog tebe prenose onaj tupavi turnir u Abu Dabiju koji nikoga ne zanima ako tebe nema. Neće majstore to ići bez nedozvoljenih stimulansa. Batali to , preživećeš i bez para sponzora. Uzeo si dovoljno. Postaješ karikatura a nema razloga za to.

Lucky

pre 6 godina

Ovo je saopštenje koje je morao da napiše, na sreću ovo nije istina. Zašto ovako mislim, zato što je Novak, pored toga što je jedan od najboljih tenisera svih vremena izuzetno inteligentan čovek. Inteligentan čovek ne bi sebi dozvolio da pored sve medicinske nege i dijagnostike koje su mu na raspolaganju se pogrešno leči 6 meseci, a tako bi bilo da je ovo istina što je napisao. Dakle, ako su mu lekari rekli da ne mora da se operiše i da će da se to sanira onda je to i istina, inače bi se operisao. Bol nije mogla da se javi sada i ne tako da bi on istog dana kada ima zakazan povratak otkaže meč. Bol je navodno osetio pre 5 dana. Na sreću, istina je da je Novak otkazao svoj meč iz dva razloga:, prvi, nije zadovoljan svojom spremom za meč, i drugi, da je video rivala koji je trenutno na visokom nivou i nije želeo da se previše optereti na svom prvom meču, da rizikuje da izgubi kao Marej i da onda uđe u probleme sa samopouzdanjem koje ima i koje je za njegov kvalitetan tenis veoma važan faktor.

Hejter

pre 6 godina

Da li je neko primetio,da su se cudne stvari oko Novaka pocele desavati od kada se ozenio? Te neka nova ishrana,te smrsao,pa onda kao meki gluten,te ne jede meso,ima gurua koji ce kao da ga usmeri u zivotu(a ko ga je usmeravao do tad?),te gospodja mu brani ovo ono? Nisam neki pobornik teorija zavera ali .....

jednostavno

pre 6 godina

na žalost, mislim da je završio karijeru. Zadnjih 6 meseci samo razvlači da bi još bio u centru medijske pažnje ...

Hvala mu za sve radosti koje nam je doneo.

Igor

pre 6 godina

@Deja

Na šta tačno mislite? Pretpostavljam da nećete napisati jer Vam je Novak to rekao u poverenju, ali barem nam potvrdite da nisu u pitanju neke loše vesti? Hvala.

Вељко

pre 6 godina

Definitivno se čudne stvari događaju oko Novaka već duže vreme.
Posle osvajanja Rolan Garosa .Prvo izjave da mora da se odmori,onda ga očiste na par turnira,gubljenje prvog mesta,pa raskid sa Bekerom,pa sa Vajdom&company.
Posle toga izvrsna pobeda u Dohi protiv Mareja,pa par očajnih turnira,pa dobra,da ne kažem odlična igra u Rimu(pobeda),onda čišćenje od Tima na Rolan Garosu i rani poraz na Vimbldonu.
Hoću da kažem nije non stop igrao loše.Taman se čovek ponada da bi mogao dostići prepoznatljivu formu,on odmah razočara.
Da je taj lakat toliki problem,ne bi mogao upšte da igra,a kamoli da pobeđuje.
A sve to je praćeno kontradiktornim izjavama,kao da je zaboravan...
Evo i sada...
Pre dva dana izjavljuje da je naučio lekciju,zadovoljan je,srećan,željan igre,novih pobeda....
Međutim,on sutra mora kod nekog dotorea?
Šta to praktično znači?
Ili je reket uzeo u ruke bukvalno pre dva dana,misleći da ga je dovoljno odmorio(zalečio),kada ono nije baš tako ili su zaista neke igre i igrice u pitanju(nama nejasne i nedokučive).

da,da

pre 6 godina

8 W, vidis da znas, znaci namerno se izostavljaju podaci drugih, dok se samo jedan pominje. Cim vidis "gresku" upoznat si sa tim. Ko tacno treba da mi plati? Mislis da Federer ima svoje botove ovde u Srbiji i da im placa, ili neko drugi to radi? Mozda njegov menadzer?

Gabrijel Radojičić

pre 6 godina

E moj narode! Vi kada ste našli Novaku da pridike držite nema od vas jadnika više ništa. Ovoj je nažalost krah, nekada davno jednog divnog i pametnog naroda. Ostanite u farmi i pink parovima, i zbogom.

Drago

pre 6 godina

Pola godine ne može da reši problem,e sad će sa terapijama nešto-nema od toga ništa!To je kad po belom svetu tražiš pomoć a ne vidiš u svojoj zemlji ljude koji mogu da pomognu,a kojih ima!!!

Stanoje

pre 6 godina

Voleo sam ga dok nije poceo filozofirati. Sad me doobro iritira. Nije on vise za tenis. Skidam kapu na uspesima kako sportskim tako I poslovnim, al iritira

nevolimlazi

pre 6 godina

Znao sam i pre nego sto se ovo desilo da vise nece izaci na teren. Cenio sam ga kao sportistu i tenisera dok je jos igrao. Medjutim kao coveka vise nemogu da ga cenim, jer se u medjuvremenu izgubio potpuno u svojim lazima. Cemu ta komedija? Ako mu je - ranije Bog, a sada univerzum - rekao da nije vise dobro za njega da igra, onda neka okaci reket i promeni profesiju. Ali pre svega treba da prestane da laze i sebe i druge. To nije dostojno nekad vrhunskog tenisera. Ostalo je jos samo razocarenje i to mu zameram.

Mairon

pre 6 godina

Rafin sam navijač ali sam razočaran Novakovim odustajanjem. Tenis je mnogo interesantniji kada je Novak na terenima, i ne samo zbog njegovog rivalstva sa Rodžerom i Rafom.
Novaku brz oporavak, ipak je nastavak karijere važniji od egzibicionog turnira, pa čak i odustajanja od Melburna.

Čini mi se da će AO biti siromašan ove godine. Rafa i Novak su upitni, Mari nije oporavljen i od prve četvorke samo je Federer izvestan.

hit dana

pre 6 godina

@facepalm

Bravo za komentar. Koga još interesuje uticaj biljke kavurme na oporavak tetive, kad ta žitarica nije jestiva. I ja sam se prvo setio Dejove zadnje lože kad sam pročitao vest. Ko još sve ovo ozbiljno shvata. Na kraju krajeva, ovako je zanimljivije: "povređen" + vegan, to je kao da pusti svakog protivnika 2 seta fore, čisto da bude zanimljivije.

No1e fan

pre 6 godina

Taman sam hteo da odgledam mec vecina mojih drugova kaze necu da gledam kad ono dodjem s posla i ono odlozen mec nista nole vidimo se u dohi:)

Ina

pre 6 godina

Mislim da je lakat izgovor za sponzore... Sporazumno raskinuti ugovore bio bi sevap i za Noleta i za sponzore. Nole fino završi karijeru gospodski i nastavi da živi kako on želi za svoje pare... I mirna Bačka

Ivan

pre 6 godina

Šest meseci je pauzirao sa terena zbog povrede lakta i koliko juče je izjavljivao da je potpuno spreman za povratak na teren i da jedva čeka da uzme reket u ruke a danas se naprasno povlači sa prvog turnira posle šestomesečne pauze jer je opet osetio bol u laktu???? Ne kažem da laže, taman posla, verujem mu, ali zaista je totalno NEDOPUSTIVO I KRAJNJE NEPROFESIONALNO da jedan veliki svetski teniski as kraj sebe ima toliko NEODGOVORNE ljude koji mu nisu napravili jedan normalan plan i program oporavka od povrede kakav ima i teniser početnik koji tek počinje karijeru ATP profesionallca, već su ga pustili da nakon ŠEST MESECI veruje da je spreman za povratak na teren i kada je najzad došao taj teenutak za povratak na teren tek tada saznaje da naprosto nije spreman za to još uvek!!! Zaista krajnje sramotan odnos i njegovog tima prema njemu samom i njega samog prema samom sebi i prema svojim milionskim fanovima širom sveta koji su željno iščekivali njegov povratak na teren!! Sa ovakvim pristupom svom poslu on u tenisu više apsolutno NIŠTA neće postići!! I šta sada, sledi otkaz najpre u Dohi gde brani titulu a potom verovatno i na Australijen Openu gde je šestostruki šampion i rekorder u Open eri!! Neka je on živ i zdrav još 100 godina ali neka SMESTA okači reket o klin, nije to više za njega, bio je veliki šampion, jedan od 5 najboljih svih vremena, ali to je to, nema on više žara i motiva da nastavi na šampionskom nivou, jednostavno ne igra mu se tenis više!

ovaj

pre 6 godina

Federer ima 9 W, Nadal 10 RG, mislim nije da je to vazno, ali kad vec pominjes ko sta ima najvise, mozes slobodno i ovo da pomenes. Inace Federer ima 5 AO, kad se vec pominju brojevi, da se to kompletira. Da, da, jasno ono za tenisere i konkurenciju, to su vec i ptice naucile. Ako nije problem, moze li neki drugi izgovor?

vasa ledicki

pre 6 godina

Federer ima 9 W, Nadal 10 RG, mislim nije da je to vazno, ali kad vec pominjes ko sta ima najvise, mozes slobodno i ovo da pomenes. Inace Federer ima 5 AO, kad se vec pominju brojevi, da se to kompletira. Da, da, jasno ono za tenisere i konkurenciju, to su vec i ptice naucile. Ako nije problem, moze li neki drugi izgovor?
(ovaj, 29. decembar 2017 18:48)

Ima 8 Wimbledona a ne 9. Neka vam odbiju od plate

danko111

pre 6 godina

@nikola, 29. decembar 2017 12:44)

Ej brate vucem bolove u zglobovima 4 mjeseca..i tek sad si mi ti objasnio zasto..Naravno necu kod doktora zbog malo bola haha Stvarno sam izgubio misicnu masu i vjerovatno je to razlog..

Милош

pre 6 godina

Nisam neki fan Novaka ali sta sve ovde ljudi pisu to je strasno. Cela Srbija se veseli njegovim problemima. Nema nama pomoci ovakvima kakvi smo.

taki p.

pre 6 godina

Desava se ,vise na nervnoj bazi,slicne probleme su imali Rafa i Delpo,osecas neku fantomsku bol,vremenom se naviknes i polako taj strah prolazi.Ipak nije dobro za Novaka da se to ispolji odmah,ako zbog ovoga odlozi Melburn koji je njegov najbolji turnir,posle ce biti jos teze.Verujem u njegov povratak,ali on nije od celika,bice tu dosta psihofizickih izazova u tom procesu,meni ce biti zanimljivo,probijanje kao na pocetku karijere.

Mjehur ubica

pre 6 godina

Novače,čuvaj zdravlje,uživaj u životu i porodici,a drugi neka pokušaju da te dostignu i zašto ne i prestignu..Živeli i srećno!!

ugovor

pre 6 godina

Ne sekirajte se vi za "La Cost" i druge Novakove sponzore,jer su se oni ugovorom itekako dobro zaštitili u šta se uvjerio i sam Novak kad je ugledao čekove sa smanjenim iznosima.

Sabre

pre 6 godina

Za njega zna 99% planete,a za sledecg Srbina mozda ni 2%. Ili mu zamerate sto se ne slika sa Vucicem i sto je jedini od sportista dao ruku i podrsku Dusanu Ivkovicu.
A sta bi bilo da je danas izasao da igra i da je pobedio? Da li bi Vas 99% "pametnih" isto pisalo tj.napadalo.
(NoleNo1UvekZauvek, 29. decembar 2017 17:06)

Naravno da ne bi. Zato sto bi to dokazalo da ne mrsi znas-vec-sta nego je bio na uspesnom lecenju i vratio se sa zeljom da igra i pobedjuje. Ali to se nije desilo. I MOLIM TE ali MOLIM, i tebe i sve ostale smarace ovde.. NEMOJTE ubacivati politicke budalastine u vase prozivke ljudi koji se ne slazu sa vama. Ovo veze blage sa njegovim politickim stavovima nema, sa kojima se, uzgred, 100% slazem.

ugovor

pre 6 godina

Ne sekirajte se vi za "La Cost" i druge Novakove sponzore,jer su se oni ugovorom itekako dobro zaštitili u šta se uvjerio i sam Novak kad je ugledao čekove sa smanjenim iznosima.

NoleNo1UvekZauvek

pre 6 godina

Tipsa i Troicki imaju 4-5 godina odsustva ybog povreda sto pravih sto kladionicarskih i nista. A najboljeg sportistu sveta dva puta proglasenog,pljujete i omalozavate kao da je izdajnik. Razumeo bi da komentarisete sam mec bio ciji pa i njegov,ali ovako lupetati i ne ceniti nekoga sto ja u rangu Tesle kao najpoynatiji Srbin i vise od toga je zalosno. Za njega zna 99% planete,a za sledecg Srbina mozda ni 2%. Ili mu zamerate sto se ne slika sa Vucicem i sto je jedini od sportista dao ruku i podrsku Dusanu Ivkovicu.
A sta bi bilo da je danas izasao da igra i da je pobedio? Da li bi Vas 99% "pametnih" isto pisalo tj.napadalo.

munze srb

pre 6 godina

Од како је уместо да се моли Богу, почео да се моли 'универзуму', кола су кренула низбрдо. Надам се да ће се вратити православљу, једином исправном путу. Не због тениса него због спасења душе и Царства Небеског.

Nenad

pre 6 godina

Povreda nazvana "teniski lakat", je vrlo uporno, bolno i tesko stanje, cije lecenje ume dugo da potraje. Nekada je neophodna i hiruska intervencija ne bi li se povreda sanirala. A opet to povlaci i druge posledice. Simptomi mogu da u potpunost nestanu i povrate se trenutku, pa je tok oporavka potpuno neizvestan i nepredvidiv. To govorim kao neko ko mesecima ima slican problem i pored terapije. stvari se krecu na bolje, ali sporo. Sve je individualno, ali u potpunosti ga razumem i verujem da mu nije lako. Uzgred to nema veze ni sa ishranom, niti kilazom. Toliko za neupucene.

Hihihihi

pre 6 godina

Ovde se vec danima smeju Nadalu, Federeru, vec danima se ceka "povratak kralja", vec danima se vrte iste price, isti komentari, a onda ih ispali. Taman su krenuli da prozivaju Nadala zbog odustajanja i zeznu ih idol. Naravno, to nece spreciti ljude da i dalje imaju dvostruka merila. Federera su isprozivali za celu njegovu karijeru. Eh, Nole, Nole... Sta im to radis?

Виоп

pre 6 godina

Да си ти нама жив и здрав. Ако тело не слуша боље се повуци, увек ћеш бити наш шампион.

Tamni Vilajet

pre 6 godina

Čitam ove komentare i ne mogu vjerovati šta sve ljudi pišu, onda se sjetim da su Srbiji farma i zadruga među najgledanijim emisijama, pa mi je onda malo jasnije zašto je to tako...Ko iole objektivan i realan, da ne kažem inteligentan, može da omalovaži sportska dostignuća Novaka Đokovića?!Pa i da ga diskredituje kao osobu, što tek nema veze sa ničim....Strašno....

Bosanac

pre 6 godina

Ja mislim da Novaku nije više do tenisa, a ni do nas navijača. Rekao bih da mu je sada samo stalo do sponzorskih čekova i kako da to izgura do kraja a da ovi ne odustanu. Da se ne lažemo...
(Milan, 29. decembar 2017 15:55)Njemu nije do takvih navijača, koje boli đon za njim lično, nego kroz njega veličaju srpstvo...Po ko zna koji put ponavljam, vi Srbi ste bolestan narod i nezaslužujete ovakvog čovijeka.Nole, imaš respekt od nas iz Bosne za sve što si u svojoj karijeri postigao...Taman kad više nikad nebi zaigrao, ti si svoj san ispunio...Živ bio...

baki

pre 6 godina

@Sabre
Bravo za tebe. Svrstao si se u grupu onih koji imaju par hiljada evra?! Našao si se prozvanim za 20 evra u džepu?
Uzmi sviraj to što znaš i uživaj u svojim "vrhunskim" dostignućima.
Da, i engleski pričaj tečno, svaka čast.
I ne komentaši tako zlobno one koji su uspešniji od tebe, i svetlosnim godinama daleko iznad.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dejan, 29. decembar 2017 15:25)

Ja liche i uzivam, samo se lik nasao da proziva ljude kojima smeta sto se Djovak naocigled celog sveta sprda sa nama i folira. Niko ne spori njegova dostignuca niti se poredi sa njim, ne budi kompleksas molim te. Samo sam hteo da skrenem paznju doticnom gospodinu da to sto mozda nismo uspesni na toj skali kao Djokovic ne znaci da smo svi ovde koji komentarisemo njegovo foliranje neki luzeri iz kontejnera. Niko se ne poredi sa njim, ali poenta je da neki ovde tvrde da niko nema prava da komentarise necije odluke i dela ako nije postigao isto koliko i oni, a to je po meni budalastina.
(Sabre, 29. decembar 2017 15:42)

"Niko se ne poredi sa njim"?

rekao si: "Garantujem ti da npr. bolje pricam engleski i sviram nekoliko instrumenata od tebe i Noleta zajedno." prema tome, poredis se, cak tvrdis da si mnogo bolji. cisto onako, no offence.

megatronman

pre 6 godina

Koji je to tip. Bombastične izjave iz kojih se opet očituje arogancija. Što on hoće? Zaradio je koliko tisuće drugih, može biti trener bilo kome no on uporno pokušava natrag na tron. It's over Mr. Novak, you are out for good.

Sejn

pre 6 godina

Kako je moguce da Nadal ima problema sa kolenima a jak je i ima misicnu masu kao bik. On je caj morao i da smrsa da ne bi opterecivao noge kilazom a evo i dalje ima problema s vremena na vreme. Federer je celu karijeru mrsav i do 35 godine nije imao ozbiljnu povredu sto je isto zanimljivo za ove koji pricaju o Novakovoj kilazi. Rouz, koji je dva puta operisao koleno je bio misicav i jak isto pa opet nista nije vredelo.

Goran

pre 6 godina

Jednoga dana kada se bude pricalo o njegovoj karijeri, bice zapisano da je slom nastao kada je sreo Pepe Imaza. Njegov problem je sto je sreo Imaza kada je bio na vrhu karijere pa je zavarao samog sebe da su pocetni uspesi pod Imazom bili zbog Imaza a zapravo su bili uprkos Imazu. Losa ishrana i losa mentalna priprema doveli su do raspada sistema i on sada nije ni senka nekadasnjeg igraca. Sekte su najopasnija stvar koja moze da se desi mladom uspesnom coveku.

(Vlast)a

pre 6 godina

Verujem da mu je tesko ali bi trebalo da mu finansijski i moralno bude jos teze jer nije izvrsio obavezu.
Valjda se i u tom svetu profi sporta obave svi pregledi i dobiju jasni rezultati sa kojima se prijavljujes ili odustajes od takmicenja.
Ako otputujes na turnir kao spreman,moras da igras ili da organizatorima platis odstetu.
Nista licno,samo svako mora znati svoja prava i obaveze.
Slazem se sa komentarima da je Djokoviceva karijera na zalasku.

Milica

pre 6 godina

Mnogi od nas su ga pročitali odavno.
Ali ljudi su bili previše zaslepljeni i gledali u njemu neko idealno biće, od čega je on udaljen svetlosnim godinama. Sada polako sve izlazi na videlo, bilo je i vreme.
(Jelena, 29. decembar 2017 15:12)

24.09.2012. Oliver Dulić, bivši ministar za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje, izjavio je sinoć da je njegovo ministarstvo dalo oko pola miliona evra porodici Novaka Đokovića posredstvom bilborda za akciju „Očistimo Srbiju“ tokom teniskog turnira Srbija open 2009. i 2010. godine.

Pa vi i dalje ludujte za Novakom,heroj iz Feketica,sneg deset metara,a on bez kape i rukavica.

kojot

pre 6 godina

Mnogi pisu kako Srbi pljuju Novaka,evo ja procitah skoro 300 komentara i nijednu prozivku za surovanje sa Vucicem i vlascu,dok za deset puta manju povezanost sa vodjom Ivanu Spanovic gotovo urnisu u komentarima,nijednu prozivku za neigranje za drzavni tim,a setimo se koliko se Jokic za istu stvar konstantno proziva,takodje nijedna prozivka za Olimpijadu,dok se za istu konstantno prozivaju strelci koji su bili daleko manji kandidati od Novaka za odlicje.Oni negativni komentari su ako cemo realno objektivni presek stanja u kom se covek nalazi,naravno prosecan nolobot ce to shvatiti kao pljuvanje jer je zadnjih 10 godina Novak bio sveta krava u koju se ne dira,pa kako objasniti da se Novak od svih sportista ubedljivo najvise velica i najmanje kritikuje i opet jedino smetaju negativni komentari za njega a nikada za ostale sportiste,tesko da je u jednoj zemlji sveta jedan sportista toliko privilegovan u odnosu na ostale,i opet je to premalo,ne valja,nezahvalna nacija itd,ludilo mozga,tesko naci adekvatniji izraz.

Dejo

pre 6 godina

Bravo nole sinoc si na reprizi nove godine rekao ja sam uradio mnogo za ovaj sport i srbiju....ipac cu staviti tacku na i to bas u dubaiu i eto ispunio obecanje.Svi su bili u soku ali ne ija jer mi je u poverenju rekao nesto jako bitno sto ce uskoro i objaviti...a vi sto ga pljujete gorko ce te se kajati! ?

Smuleco

pre 6 godina

@Milan_PT: Ti si mi se nešto uvredio, "lektoru"...a onda prozivajući mene, pokazuješ koliko si "pismen"...
Morao si da napišeš ovako, da te naučim:
"Kako neko može, da na ovako nepismen komentar, da plus?"
Pazi drugi put, malo bolje, kada komentarišeš nečiju pismenost, jer ovako, sam ispadaš smešan.

Neko

pre 6 godina

Svako zna da kad se ima povreda koja ne moze da se sanira terapijama,ide se na operaciju,jer u suprotnom bol ce se stalno javljati,ali on je uvek bio tvrdoglav i nikog nije slusao sem sebe i Amore.Zato ce jos malo da igra ili ce se povuci vec sada.Steta,ali svaka mu cast na velikim uspesima koje je postigao.

Sabre

pre 6 godina

rekao si: "Garantujem ti da npr. bolje pricam engleski i sviram nekoliko instrumenata od tebe i Noleta zajedno." prema tome, poredis se, cak tvrdis da si mnogo bolji. cisto onako, no offence.
(baki, 29. decembar 2017 16:04)

Jao, brate. Lik je rekao da mi "pljuvaci" nista ne radimo iznad proseka. Otud poredjenje. Da li stvarno moram da crtam? Nisam se u originalnim postovima, na koje se ovaj lik triggerovao poredio.

Bugarski grafolog

pre 6 godina

Nole ne moze se bez misicne mase, toliko ljudi u strucnom stabu a da ti to niko ne kaze. Tetiva i lakat su pod pojacanim opterecenjem zbog nacina ishrane i nedostatka proteina zivotinjskog porekla.
(dule, 29. decembar 2017 16:36)

Proguglaj "vegan athlets" pa onda pametuj.

dule

pre 6 godina

Nole ne moze se bez misicne mase, toliko ljudi u strucnom stabu a da ti to niko ne kaze. Tetiva i lakat su pod pojacanim opterecenjem zbog nacina ishrane i nedostatka proteina zivotinjskog porekla.

Slobodan Jovanovic

pre 6 godina

Steta, samo on zna kako mu je sada. Terapije, teretana, iscekivanje, vezbanje i posle 6 meseci opet na nulu. Ocigledno je da terapija "mirovanja" nije dala ocekivane rezultate. Da li postoji medicinsko resenje za njegovu povredu? Izgleda da je operacija jedino preostalo resenje.

Milan

pre 6 godina

Zar je iko iole ozbiljno poverovao da će se Nole vratiti. Gledam onaj cirkus, koji traje već nekoliko nedelja, konferencije za štampu, što njegove, što Štepanekove, a čovek još nije imao ozbiljan trening. Da se pojavio bio bi oduvan lagano u dva seta, dakle bolje što nije. Bolje da se sa sponzorima dogovori na smanjenje ugovora (može i dalje da ih reklamira kao legenda tenisa), nego da se dalje ovako blamira. Mnogo je kume, mnogo je.

Millennium

pre 6 godina

Nisi ti više za ovo. Nemoj se siliti. Hvala na vrhunskom tenisu i odličnim mečevima koje si nam priredio. A sad razmišljaj o nekoj drugoj karijeri.

Ajde foliranti da vas cujem

pre 6 godina

Da budem iskren, ja da treniram 15 godina svaki dan, od toga 8,9 godina po 6-7 sati dnevno, plus da putujem non stop, plus da igram meceve od po 3,4 sata, bio bih jak kao bik, ali isto tako nemam supermenov kriptonit, pa bi ovaj bik jednom posustao.

A vi ostali sto prozivate Djokovica da je folirant, jel imate kriptonit?

MarcoPolo

pre 6 godina

završio je on sa tim sportom. sad ostaje jurcanje za klincima. realno to je i najlepši sport. ipak ostaje žal što smo mogli da imamo najvećeg ikada,ali je mentalitet odlučio suprotno. taj naš mentalitet...

SINISA90

pre 6 godina

Kao Novakov navijac kazem da ovo ni malo nije dobar znak...6 ipo mjeseci ne igra tenis upravo da bi sanirao povredu lakta i posle toliko vremena opet ga boli...Ne znam sta da kazem,meni ovo lici na novu duzu pauzu.Jer ako ga boli lakat,to znaci da mora opet pauzirati bar 2 mjeseca.Ali ako do toga dodje,to ce biti prevelika pauza sve ukupno.

Dejan

pre 6 godina

@Sabre
Bravo za tebe. Svrstao si se u grupu onih koji imaju par hiljada evra?! Našao si se prozvanim za 20 evra u džepu?
Uzmi sviraj to što znaš i uživaj u svojim "vrhunskim" dostignućima.
Da, i engleski pričaj tečno, svaka čast.
I ne komentaši tako zlobno one koji su uspešniji od tebe, i svetlosnim godinama daleko iznad.

realnost

pre 6 godina

Nece ili ne moze da igra je njegova stvar!
Srpska posla su takva da se odmah osudjuje covek a u stvari se tako kod nas iskazuje zal sto ne igra i u stvari mi ga volimo!!!!!

Sabre

pre 6 godina

A da Bog da i Vi budete foliranti a jeste vecina ceo zivot isprazni i sli.Nadal njegovo godiste pa 3 puta odsustvovao po vise meseci,Federer 5-6 puta,da ne govorim o svim Francuzima i ostalima. Nego vidite Vi sto ga zovete folirantom da li imate za docek 20eura ili frizider pun i da li ste u necemu iznad proseka.
(pljuvaci_stop_tisina, 29. decembar 2017 14:51)

Jesam. Garantujem ti da npr. bolje pricam engleski i sviram nekoliko instrumenata od tebe i Noleta zajedno. Imam. Zapravo par hiljada evra, ali nebitno. I sta cemo sad? Tebra, nije svako toliko zaslepljen ovim covekom da ne vidi kada se ocigledno folira i nesto ozbiljno smrdi. Ja sam ga prvi do juce branio, ali ovo vec postaje cirkus.

Џони

pre 6 godina

@Buc


Што се тиче стања државе, уништили су је (бар највећим делом) људи са нешто већом моћи но што је ја имам. А што се тиче мојих докторских, реч је о мојој личној животној причи за коју мислим да не морам Вама да полажем рачуне. Пролазио сам кроз шта сам пролазио и изборио се за шта сам се изборио. Та шестица је моја једина "проблематична" оцена, а моја остварења на пољу испита и нарочито научног рада ни у ком погледу нису "сега мега". Жао ми је што сте осетили потребу да се "усрећите" окрећући моју исповест против мене. Ту се ради о злоби, а то је нарочито тужан недостатак, који је школско образовање немоћно да изглади. Срдачан поздрав!

Marko B

pre 6 godina

Trenutak kada je odustao od tenisa je kada je oterao Bekera i Vajdu a doveo "guru-a"!!Sve posle toga je odradjivanje za sponzore!Umesto kao veliki šampion biće upamćen kao još veći folirant! Davno ga je Rodik pročitao!! 
(Stefan S, 29. decembar 2017 12:26) 

Mnogi od nas su ga pročitali odavno. Sve njegove osobine su se vrlo jasno videle na terenu ko je hteo da vidi: da je folirant, da je arogantan, sujetan, tvrdoglav, da ne trpi kritiku i poraz. 
Ali ljudi su bili previše zaslepljeni i gledali u njemu neko idealno biće, od čega je on udaljen svetlosnim godinama. Sada polako sve izlazi na videlo, bilo je i vreme.
(Jelena, 29. decembar 2017 15:12)

Djokovica sam upoznao na Dejvis kupu u Beogradu, gde sam radio kao volonter. Momak se pozdravio sa volonterima, pricao sa nama, zezali se. Lik je skroz normalan i na zemlji. Bukvalno kao da jos zivi na Banjici, a ne da je rec o dvanaestostrukom GS sampionu. Ostati tako svoj ne moze folirant,vec samo dobar covek.

Uostalom, samo budala moze reci da se u bilo kom sportu do planetarnog uspeha moze doci glumom i foliranjem. Sportista moze da se folira, ali onda naleti na šampiona i šampion ga odere. Djokovic je 12 puta bio šampion, tako da nije ni f od foliranta.

Pametan bi lako zakljucio da je Djokovic fizicki iscrpljen, kao onomad Nadal. Jednostavno dok su oni trenirali po 6 sati dnevno, drugi su trenirali po 3 sata. Telo je to sve trpelo i jednom je moralo da poklekne. Nema tu neke mudrosti.

Misa

pre 6 godina

Dobra stvar je sto ce sacuvati H2H protiv Federera jer ocekujem Novaka da bude najjaci na sljaci a tu nema sanse da se njih dvojica susretnu posto ovaj ne igra sljaku vise. Sto se tice ostalih podloga bojim se da u glavnom jedan od njih dvojice nece dogurati toliko daleko da bi se susreli pa tako neizmenicno iz turnira u turnir.

G-đa

pre 6 godina

Sram vas bilo sto lose pricate o jednom izuzetnom coveku. Ko ste vi da sudite nekome i da ocenjujete ko je kakav covek? Odakle vam to pravo?

neko iz mase

pre 6 godina

ajmo sada posle svega da sumiramo kompletnu situaciju, dakle, godinu dana si imao problem sa laktom i odatle krenuse tvoja nesto losija izdanja, bezvoljnost, nemogucnost pruzanja najboljih partija i na kraju posle svega zasto zbog toga raspusti ceo strucni stab koji je godinama bio uz tebe kada si bio najbolji???? ko koga ovde zafrkava??

pljuvaci_stop_tisina

pre 6 godina

Jesam. Garantujem ti da npr. bolje pricam engleski i sviram nekoliko instrumenata od tebe i Noleta zajedno. Imam. Zapravo par hiljada evra, ali nebitno. I sta cemo sad? Tebra, nije svako toliko zaslepljen ovim covekom da ne vidi kada se ocigledno folira i nesto ozbiljno smrdi. Ja sam ga prvi do juce branio, ali ovo vec postaje cirkus.
(Sabre, 29. decembar 2017 15:09)

AhTebi sviranje gitare i poznavanje engleskog uspeh. Da nisi Vlatko Stefanovski ili Hendriks.
Jel ste Vi svesni sta znaci biti do pre godinu dana 1 igrac sveta,a do pre 6 meseci 2-3ci. Ja opet postavljam pitanje kako Nadalu Spanci nikad nisu rekli folirant si i slicno,a napominjem ima pauza 2 ili 3 za nepune 3 godine,a godiste je Novaka. O drugima ni da pricam.Sta Vas briga d ali ce on da igra na nekom turniru ili. Da li je prvi,peti,200ti. Igra za sebe covek. Igra igru jedan na jedan.
Ja sam igrao fudbal i doziveo najgoru povredu rupturu ukrstenih ligamenata kolena.Pauzirao dve godine i kad sam se vratio nisam bio isti,ali da li sam folirant bio?
Drugo umesto engleskog poznavanja i gitare nadam se da imas neki uspeh na fakultetu,poslu ili da znas da napravis bar police zidne ili nesto rukama i glavom da osmislis imalo vredno i Ti i ostali kriticari.A sviranje gitare i engleski ako su uspeh onda zaista samo jos u naprenoj Srbiji uspeh.

Vaterpolista

pre 6 godina

Sabre, 29. decembar 2017 15:42

Za mene je veca budalaština govoriti za neku personu koju vidis samo na tv, nikad joj oci uzivo video nisi, da je folirant. Folira povredu lakta? Zbog? Kad budes nesto trenirao,onda se javi da pricas o sporskim povredama. Smarate vise i ti i ostali, 20 godina niste potrcali, ali zato tacno znati razvojni proces povredjenog lakta pri velikim naporima. Nista vi ne znate.

alex

pre 6 godina

Hvala mu na svemu
Igrao je vrhunski tenis,mislim da vise nije motivisan
Retko kada je u izjavama bio iskren pa tako i sad
Treba posteno da kaze da ga mrzi da igra,da se povuce i to je to
Hvala na svemu

Milan

pre 6 godina

Ja mislim da Novaku nije više do tenisa, a ni do nas navijača. Rekao bih da mu je sada samo stalo do sponzorskih čekova i kako da to izgura do kraja a da ovi ne odustanu. Da se ne lažemo...

Jelena

pre 6 godina

Trenutak kada je odustao od tenisa je kada je oterao Bekera i Vajdu a doveo "guru-a"!!Sve posle toga je odradjivanje za sponzore!Umesto kao veliki šampion biće upamćen kao još veći folirant! Davno ga je Rodik pročitao!!
(Stefan S, 29. decembar 2017 12:26)

Mnogi od nas su ga pročitali odavno. Sve njegove osobine su se vrlo jasno videle na terenu ko je hteo da vidi: da je folirant, da je arogantan, sujetan, tvrdoglav, da ne trpi kritiku i poraz.
Ali ljudi su bili previše zaslepljeni i gledali u njemu neko idealno biće, od čega je on udaljen svetlosnim godinama. Sada polako sve izlazi na videlo, bilo je i vreme.

Sabre

pre 6 godina

@Sabre
Bravo za tebe. Svrstao si se u grupu onih koji imaju par hiljada evra?! Našao si se prozvanim za 20 evra u džepu?
Uzmi sviraj to što znaš i uživaj u svojim "vrhunskim" dostignućima.
Da, i engleski pričaj tečno, svaka čast.
I ne komentaši tako zlobno one koji su uspešniji od tebe, i svetlosnim godinama daleko iznad.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dejan, 29. decembar 2017 15:25)

Ja liche i uzivam, samo se lik nasao da proziva ljude kojima smeta sto se Djovak naocigled celog sveta sprda sa nama i folira. Niko ne spori njegova dostignuca niti se poredi sa njim, ne budi kompleksas molim te. Samo sam hteo da skrenem paznju doticnom gospodinu da to sto mozda nismo uspesni na toj skali kao Djokovic ne znaci da smo svi ovde koji komentarisemo njegovo foliranje neki luzeri iz kontejnera. Niko se ne poredi sa njim, ali poenta je da neki ovde tvrde da niko nema prava da komentarise necije odluke i dela ako nije postigao isto koliko i oni, a to je po meni budalastina.

Mićo Stoje Dušanove

pre 6 godina

Nikada ga nisam "pljuvao".
Smatram da smo srecni sto se rodio pod nasim delom neba (sta bi Nemci ili Francuzi dali da je njihov).
Ono sto bode oci je 6 meseci pauze i prvi izlazak i ista bol. Ko pozna sp.medicinu, zna sta je teniski lakat. Ali okruzio se "vrhunskim strucnjacima", izbegao operaciju i sad ovo.
Zahvalan sam mu i dalje na svim GS koje nam je podario, na velikoj igri, ali nakon RG to vise nije isti covek. Ni kao igrac, a ni...
Treba je tada napustiti tenis, svi bismo ostali u vecnoj dilemi - koliko bi mogao? Ovako...
Srecna vam svima Nova godina.

Lokalni mesar

pre 6 godina

Odgovor na Novakovu muku je jedan, a do su dve stvari: meso, mešano meso, krmenadle,kolenica, kobasice, kulen, rebarca, kare, ćevapi, pljeska, roštilj kobasice, još pljeskavica, šunka, dimljena šunka, giros, čvarci, masni masni pretop, pašteta, narezak, salama, slanina, bataci, krilca, svinjska glava, mozak, jezik, oči, bubrezi,drugi bubrezi, džigerica jedna druga, pa čak i švargla i sarma, ali bez trave. Da vidiš kako ne boli ruka. Doduše boleće stomak, ali ruka nikako.

PSL

pre 6 godina

Onaj ko mu je rekao da ta povreda može da se zaleči mirovanjem od šest meseci ga je očigledno debelo prevario. Nije odigrao ni jedan jedini gem a oseća bol, šta će se promeniti za još 15 dana kada počinje Australija open? Ništa. Znači Noveče Pepe i brat Marko su te potpuno odvratili od tvog puta i tvoje vizije koju si imao. Neka ti je sa srecom i sačekaj da se posloži univerzum.

pažljivo pročitati2

pre 6 godina

Seneka potiče iz kruga elite rimskog carstva,bogatasa,ubica,osvajača,progonitelja hrišcana.
Lični savetnik od malena Rimskog cara Nerona, koji je ubio svoju majku,a jos mnoge radi vlasti i obesnog zivota.
Nije Seneka napustio Rim i sve blagodeti istog radi sirenja mira,ljubavi,filozofije vec direktno vrsii uticaj na sirenje zla i spletki.
Tako da tesko od Seneke ne vrhunski vec nikakav filozof
Tema nije promasena,pazljivo procitati

pljuvaci_stop_tisina

pre 6 godina

A da Bog da i Vi budete foliranti a jeste vecina ceo zivot isprazni i sli.Nadal njegovo godiste pa 3 puta odsustvovao po vise meseci,Federer 5-6 puta,da ne govorim o svim Francuzima i ostalima. Nego vidite Vi sto ga zovete folirantom da li imate za docek 20eura ili frizider pun i da li ste u necemu iznad proseka.

Jedan tata

pre 6 godina

Ja kupio karte, platio put (bliski istok) i objasnio deci koliko bi mu sada znacila podrska i da navijamo iz sveg glasa. Krenuli sa srpskim zastavama... Kakav sam naivac. Hvala ljubavi, hvala amore
(Mish, 29. decembar 2017 13:56)

Slično se desilo meni i mojim klincima 2014-te u Novom Sadu, kupili smo karte i iz Niša potegli da podržimo Novaka i naše u Dejvis Kupu po onoj zimi i vetru, a on čovek ostao da skija i zeza se umesto da igra za reprezentaciju.
E ali zato su tad videli stvarno najvećeg, Federera (plus Vavrinku) i otada navijaju za njega, čak i protiv naših.

Buc

pre 6 godina

@Dzoni
Koji je to fakultet na kojem neko ko nista ne zna na doktorskim studijama ipak dobija prolaznu ocenu!? Pa sram vas bre bilo, unististe ovu drzavu sa vasim sega mega diplomama.

Џони

pre 6 godina

@Anka_Vragolanka


На крају септембарског рока у првој докторских, запао сам у вероватно највећу апатију и депресију до тад у мом животу, а имао сам захтеван испит, код еминентног и захтевног професора. Иако са скоро па никаквим знањем, рекао сам себи “дођавола све”, изашао и добио шест. Дуго сам се кајао и изједао, питао се да ли сам ипак био у стању за нешто више, да бих после много времена увидео – “Све је то само доказ да сам човек. И пад је моје лично право. Кад ме ово једном буде прошло, дићи ћу се и, на неким другим испитима или радовима, има да забриљирам”. И стварно, тако је касније и било.

С друге стране, НИСАМ имао право да дигнем руке од борбе. Решио сам да истрајем у намери да полажем, па са колико год могућности, и дао сам максимум који ми је дато психичко стање допуштало.


То важи и за Новака. Као да је силно важно ако изгуби овај или неки наредни меч, и као да порази нису за живе људе. Важно је учествовати и дати свој максимум. Бар би се једном Новаку морало прогледати кроз прсте за пораз, пошто ће они који ће га побеђивати свакако бити заведени испод њега у аналима светског тениса. Као што ни шестица на испиту, у мом случају, није утицала на мој општи CV и списак достигнућа (или сам се бар трудио да не утиче).

Новак не треба да се каје ни за шта од свег овог, јер човек не живи за победе већ пре свега за сâм живот, у свом његовом реализму. А прихватање тог реализма је уједно човекова једина стварна и значајна победа.

Kapetan Kuka

pre 6 godina

@ mhm: "kad ljudi 'pljuju' Noleta, to nije upereno protiv njega, vec protiv pomodarskih gluposti koje su mu ispile mozak i (jako ocigledno) srozale formu..."

Potpisujem vaš komentar i dodajem: urođeni talenat, klasično vaspitanje, vredan i mukotrpan rad su doveli Novaka na nebo. A onda je došlo To o čemu vi pišete. Videćemo, da li će naš Nole uspeti da pobedi ono što ide sa slavom... Od srca mu želim da uspe.

dgwh

pre 6 godina

Zato ode sad najveci posle Wimbldona na +9 Slemova.
Pa onda ovaj da nekim slucajem igra i do 36-te, nema sanse da ga stigne.
Mislim, da se ruzumemo, normalnom coveku je valjda jasno da i ovih 7 ne moze stigne ni u najludjim snovima.
A na Wimbldonu samo dolazi potvrda ko je GOAT !!

seljadin

pre 6 godina

nikada vi necete saznati zasto se Novak povukao i zasto odjenom vise ne moze igrati kako je igrao, a on vam to sigurno nece reci, prema tome, gledajte sebe i svoje probleme, Novak ih ima mnogo manje od vas.

Slobo

pre 6 godina

Decko je gotov !!
Kakav lakat, kakve povrede, mesec dana naporno treniras, i onda te kao boli lakat hahahhaha..

Ovaj je s'vrhunskim tenisom zavrsio, to je ocigledno.
Vucarace su tu izmedju 7-12 pozicije, sad je jasno da nece stici ni Samprasovih 14 Slemova.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (flasa, 29. decembar 2017 11:57) # Link komentara
Preporučujem (+415)Ne preporučujem (-171)

Kao da je Samprasov rekord u razini nekog mizernog ili prosečnog rekreativca, pa eto Novak nije ni za to !

Патас

pre 6 godina

Изгледа да су били у праву они што су рекли да је његова каријера завршена. Умјесто да послуша докторе и оперише то он паметује. Сад ми га није ни жао. Сам је себи крив.

pažljivo pročitati

pre 6 godina

Stoicizam (ili stoa) jeste pravac antičke filozofije popularan od 4. do 2. veka p. n. e., posebno među obrazovanom elitom antičke Grčke i Rimskog carstva.
Osnivač ovog pravca je grčki filozof Zenon (333—264. p. n. e.),[3][4] iz današnje Larnake. Ostali predstavnici su: Hrizip, Seneka, Epiktet i car Marko Aurelije
Stoici su se organizovali u Atini oko 310. pne. i objasnili kako je svet satkan u skladu sa zakonima logike, fizike i etike. Tvrdili su da svetom vlada logos (svetski um, sudbina) i zbog toga je sve određeno.
Osnovni moto stoika je „život u skladu s prirodom“. Mudar čovek živi u skladu s prirodom i sopstvenim razumom, jer tako postiže mir duše. Najznačajnije vrline su razumnost, pravednost i umerenost. Smatrali su da čovek treba da se suprotstavlja impulsima koje stvaraju ljubav, strast, mržnja, strah, bol itd. Druga poznata stoička izreka je „blažen je onaj koji je zadovoljan onim što ima“.
Svako neka izvuce zakljucke
Takvi stavovi nemaju veze sa realnoscu i u funkciji su vladanja ljydima

Ivana

pre 6 godina

to sto ste vi planirali da zasednete u fotelje i gledate tenis pa vas sad novak "ispalio" pa nemate sta valjano da radite,to je vas problem.komentari su dno dna.

POPovanje

pre 6 godina

i sta sad da gledam u 16 h , porodicno blago :(
(kladzom do bola, 29. decembar 2017 12:08)

Možda bude Vučićeva vandredna pressica u povodu dolaska Nove godine.

Sole

pre 6 godina

NOLOMANI na aparatima...
(Shigman, 29. decembar 2017 13:11)

Ja bih pre rekao da su Federeromani na aparatima. I to na laptotopvima , ajpedima , ajpodovima , ajfonima , smartfonovima ... zadirkujucii Novakove navijače komentarima kako su oni na aparatima , kako je Federer GOAT , kako je bio suveren u nikad jačoj konkurenciji , kako sada doživljava novu renesansu , kako je Novak zreo za penziju ...

Pepe Imase,GS nema se

pre 6 godina

Zao mi je,ali svi koji su pratili izjave proteklih dana,mogli su primetiti da se za vreme pauze najintenzivnije izucavala drevna filozofija,a najmanje trenirao tenis.
Postavlja se pitanje,s` razlogom,da li je dosao na turnir samo da bi ispostovao orginizatore i sponzore?
Ispostavilo se da su i oni nesto znali ili naslucivali,jer se ne moze doci do zamene za tili cas i to kakve zamene.
Endi je kao pristao da odmah prekine sve planove za predstojece praznike i odmah doleti,pretpostavljam sa porodicom.
Nisam pristalica teorija zavere,ali da se nesto desava(lo) iza kulisa,desava(lo) se i to sigurno.
A mozda mu je i UNIVERZUM poslao poruku da ne igra.

P.S.
Zaista vise ne znam sta da ocekujem,toliko pogresnih poteza,pocev od onog nesrecnog gurua,preko raspustanja dobitnickog tima do izbegavanja operacije i pokusaja da se oporavi prirodnim putem ili sa manje invazivnim metodama,znajuci da ce to maksimalno usporiti oporavak.
U najmanju ruku,neozbiljno.
Ali,ako UNIVERZUM tako kaze...

mlekadzija

pre 6 godina

Urose prejaki nauci prvo kako se izgovaraju (i pisu) spanska imena pa se onda javi sa nesuvislim (zlonamernim) komentarima...puno srece i uspeha u NG Novace!!!

ormar

pre 6 godina

Pa sta radi ovaj mladi covek, muci sebe, muci svoje navijace, vec godinu ipo dana se prenemaze kao baba neka, pa previse je to vremena covece.

Daj povuci se vec jednom, jer ovo sto ti radis, nikako nije normalno !!

Milivoje

pre 6 godina

9 godina karijere top 5 vrhunskog igrača (2007-2016) bez ijedne ozbiljnije povrede koja bi zahtevala višemesečnu pauzu, a onda u poslednjih 1,5 godine ne može da se sastavi sa sobom zbog "povreda". Pa ko još može da proguta ovu priču, i da je ovo ozbiljan teniski profesionalac.

Ubeđen sam da na kraju ove sezone završava karijeru zbog "povreda", a u stvari zbog svima dobro poznatih razloga.

Milan_PT

pre 6 godina

Jedan tužan, kraj karijere...
(Smuleco, 29. decembar 2017 14:03) # Link komentara
Preporučujem (+4) Ne preporučujem (0)

Kako neko može da na ovako nepismen komentar da plus?

Miroslav

pre 6 godina

@@
E Srbi Srbi..kad vam jedan Novak ne valja pa kakvi ste onda vi sami.

*******************************************

Novaku kapa dole na svemu učinjenom ... ali to mu ne daje za pravo da nam "servira" kojekave priče u nastavcima bez kraja ... kao u nekoj "sapunici" ...

Većinu ljudi vređa kad vam neko "servira" nekak izgovor u koji ni sam ne veruje.

E zato GA LJUDI PROZIVAJU, a ne zbog rezultata.

Ko god da di i šta god da si, nemaš pravo nikoga da .... A ovo je čisto foliranje i samo Novaku znanih razloga ;-)

super

pre 6 godina

Da samo zbog vas je trebao da igra sto ste kupili karte pa ima još mečeva ako volite tenis ako volite da gledate novaka onda će te sačekati da se oseća bolje... verujem da želi opet da se vrati na teren sto pre ne bi trenirao ne bi plaćao trenere putovao i sve to bio bi kući i uživao sa porodicom

Jo

pre 6 godina

Nije izlecio lakat, dakle svi ti strucnjaci (ako je uopste i nekog konsultovao) su amateri ili je on neozbiljan. Kakvo je to lecenje koje se zavrsi ne-lecenjem? U kojem Domu zdravlja je to lecio? Maja Volk?

Na kladionicama je veca zgonetka na koje ce se turniru pojaviti nego da li ce pobediti nekoga ili ne. Ni Vanga ovde ne pomaze...

mr.wolf

pre 6 godina

Decko je gotov !! 
Kakav lakat, kakve povrede, mesec dana naporno treniras, i onda te kao boli lakat hahahhaha.. 

Ovaj je s'vrhunskim tenisom zavrsio, to je ocigledno. 
Vucarace su tu izmedju 7-12 pozicije, sad je jasno da nece stici ni Samprasovih 14 Slemova.
(flasa, 29. decembar 2017 11:57)

I sta sad ? Da se ubijemo kolektivno ?
Daj bre ljudi, covek je tako odlucio, sta ima mi da mu solimo pamet. Ne igra mu se i tacka, njegova odluka. Mozda je zaista i lakat.
Na kraju krajeva, covek je od krvi i mesa, sta ga briga da li ce nesto on stici ili ne, ocigledno je da vise pogadja frustrirane srbende njegova odluka...

Pele

pre 6 godina

I velike sportske zvezde i idoli nacija moraju imati moral, postenje i uskrenost. Ne moze se to ocekivati samo od onih koji prate sport ili su navijaci.

nikola

pre 6 godina

Da je lakat operisao pre sest meseci sada bi bio fit.Nista ni od AO.
(Filip advokat., 29. decembar 2017 12:16)

Nije operiso jer su mu lekari rekli da mu je sa laktom sve u redu.Bol mu se u laktovima,zglobovima,ramenima.. javlja jer je izgubio misicnu masu koja stiti te poluge na telu.Kad se povukao i uzeo pauzu napisao sam ako ne uradi po tom pitanju nesto da ce mu se taj bol vratiti posle par treninga jaceg inteziteta,a o mecevima i da ne govorim.Energija se skladisti u misicima i telo crpi tu energiju iz misica pri naporima.Kad nema misica telo onda crpi energiju iz zglobova koji nisu predvidjeni za to.Svako radi sa svojim zivotom sta zeli,tako i Novak,ali upropastiti karijeru zbog trenda i pomodarstava prilikom izbora ishrane,koji se siri medju poznatim licnostima,najvise mislim na ove iz sveta glume,muzike,zabave,a tu je i Jeca koja je izjavila da je ponosna sto je Novak odlucio da joj se prikljuci u tom vidu ishrane... iako si vrhunski sportista je ravno budalastini.

Lars

pre 6 godina

Ne znam u cemu je problem ali sam siguran da se povreda lakta nije vratila jer je nikada nije ni bilo. Novace, idi kuci i cuvaj decu.. najbolji si sportista Srbije svih vremena i to je sasvim dovoljno. Nemoj vise da se blamiras sa onim guruom u boxu.

Mish

pre 6 godina

Ja kupio karte, platio put (bliski istok) i objasnio deci koliko bi mu sada znacila podrska i da navijamo iz sveg glasa. Krenuli sa srpskim zastavama... Kakav sam naivac. Hvala ljubavi, hvala amore

Бин Зајеб

pre 6 godina

Уместо да је лепо одмах оперисао тај лакат као Федерер колено, он слуша оног гуруа што му га је Тони Надал спаковао...

Mikii

pre 6 godina

Уместо да је лепо одмах оперисао тај лакат као Федерер колено, он слуша оног гуруа што му га је Тони Надал спаковао...
(Бин Зајеб, 29. decembar 2017 13:05)

Konacno i tu teoriju zavere da cujemo od Nolovih svedoka. Nije mu spakovao Toni, vec Rafa i Rocko licno. Eto, nikako nisu mogli da pobede Nolu, pa su morali na mučki nacin da mu doakaju, mukice.

Axl

pre 6 godina

Nole nemoj na silu ako ne ide. Čuvaj lakat da živiš normalno i to je to. Uradio si vec jako puno i hvala na svim lepim momentima. Vreme je za povlačenje..

Miki delija

pre 6 godina

Uz duzno ogromno postovanje i divljenje prema tvojoj karijeri i svim radostima koje si nam doneo, moram da kazem kako bi trebao da se kao sampion i oprostis od tenisa, jer ovo Nole sto ti radis i taj monstruozni tim lekara i saradnika oko tebe samo otvara usta zutoj stampi i tvojim neprijateljima. Jer kako drugacije objasniti totalni krah eminentnih strucnjaka za ovih 6 meseci, kada si danas opet na istoj poziciji, cini mi se beznadeznoj. Ove tvoje stereotipne fraze o radosti igranja itd, itd su naravno normalne, ali kazem ti kao neko ko ti se divio i ko ti se divi, povuci se kao sampion, a ne uz beskrajna saopstenja, i zavlacenja svih tvojih navijaca, to ti ne prilici, budi jak i jednostavno kazi DOSTA JE, NE MOGU VISE !

CikitOoo8

pre 6 godina

Čitam i vidim da nam ne nedostaje ni ortopeda, ni psiholga, astrologa i vidovnjaka, sve znaju i sve kapiraju. Vratiće se Novak Đoković, a posle ćete sve što ste izas**li da progutate! Objavite mi komentar i razumni ljudi izvinite na prostakluku ali neki za drugačiji rečnik ne znaju.
Novače sve najbolje u 2018!

pedja

pre 6 godina

razumem sve pljuvace i sve razocarane, ali postoji granica zdravog razuma. Nije realno da Agasi i Stepanek gube svoje vreme trenirajuci Novaka uzalud.
Sve to sto mu se desava sa povredom je normalno u svetu sporta. Nije lako nikada bilo, ima previse primera u vrhunskom sportu.
Ako je neko razocaran ili ne voli Novaka je sasvim ok.
Ali postoje ljudi u njegovom timu koji provode svaki dan sa njim trenirajuci. Nerealno je da jedan Agasi gubi vreme, realno je ovo drugo da ce dati sve od sebe da Novak ponovo pocne da pobedjuje.
Pozdrav

rebel

pre 6 godina

Morao bi da ima unutrashnju strastvenu pobunu u sebi da bi se pokrenuo. Plamen iz nosa da viri i da sve poskakuje ko nekad ko leptiric. Blago je komforan. U sustini bi trebalo samo on i trener i niko vishe. To je najbitnije. Gurue da zaobidje. Trener kondicioni treba da mu bude motivacioni.

Dragan

pre 6 godina

Nazalost, najgora vest od Novaka.Znaci od povratka nema nista.Sada ce doktor da kaze svoju zavrsnu rec.Sacekajmo tu odluku.Bice sigurno zabrinjavajuca.Zao mi je Novaka, iskreno, dosta sam se radovao njegovim pobedama.Novak ostaje jedan od velikih legendi belog sporta.Budimo realni, i zahvalni na njegov uspeh.

coki

pre 6 godina

Ne smes da budes razocaran,Imaz ce da se ljuti!Budi srecan,nadji nesto pozitivno I lepo u tome sto vec preko godinu dana ne igras profesionalno tenis.Razmisljaj da je bolje sto ne igras nego da izgubis od 300. na listi,tako razmislja profesionalac koji zaradjuje milione i ima milione fanova zbog kojih od sponzora dobija jos miliona da reklamira proizvode koje ti fanovi kupuju.

mhm

pre 6 godina

kad ljudi 'pljuju' Noleta, to nije upereno protiv njega, vec protiv pomodarskih gluposti koje su mu ispile mozak i (jako ocigledno) srozale formu. narod koji se zali zapravo mnogo voli Novaka i nada se da ce on opet biti onaj stari, zato sto taj stari Nole izvlaci i predstavlja sve ono najbolje iz naseg naroda. A cim se odreknemo tog najboljeg - pocinjemo da propadamo, jer to drugo nismo mi, koliko god da se trudimo

Anka_Vragolanka

pre 6 godina

I meni je isao fakultet pa sam sad stala i ne mogu da polozim ispit, jednostavno ne ide. Tako je i kod Novaka, u zivotu postoje periodi kad coveku treba odmor, ne oseca se motivisano za dalje poduhvate i tesko mu je zbog toga, zeli da se vrati ali u realnosti to nije tako jednostavno. Morate razumeti psiholoski momenat, jer ljudi nisu masine.

nex

pre 6 godina

Pitam se samo ko je od vas"komentatora" ikad igrao tenis i da li zna koliko to boli. Jedan rece da po nekad casu ne mozes da podignes. Bukvalno. A kamoli nesto drugo. U cutite,bre,malo.

Dejan

pre 6 godina

Da je nas najbolji sportista ikada priznajem. Ipak je on previse usao u 'new-age' misljenje gde vise veruje u alternativnu medicinu, u telo koje sebe leci, neke kosmicke snage, neku harmoniju univerzuma, spiritualizam i nacin ishrane koja ide obavezno uz to. Dok je pio shakes bio je jaci. Odbacio covek i to. Sad zivi bukvalno na travi i vodi a nece da operise lakat (posto se kosi uverenjem). Svako ima pravo da veruje i praktikuje sta zeli - ali njegova uverenja nisu za top-sportistu. I zato se on nece vise vratiti.I nema problema - podario me srecnim secanjima. Srecno ti majstore!

KiMi

pre 6 godina

Previse se on latio nekog prosvetljwnog zivota.. zdrava hrana, pilici jedu jacu hranu od njega .. univerzumi bla, bla i do kraja izbegavanje operacije lakta, jer verovatno i tu vidi neku vrstu gresnosti, prljavosti ili cega vec..

Petar

pre 6 godina

Ne pratim Đokovića zato što me tenis nikada nije zanimao (jedan od dosadnijih sportova), ali već godinama pratim komentare na vesti o njemu. Zašto? Zato što su ti komentari odličan pokazatelj koliko se patologije, zla, besa i ponekad mentalnih poremećaja nakupilo u našem narodu. Sve se nadam da će biti bolje, ali sve je gore.

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

i sta sad da gledam u 16 h , porodicno blago :( 
(kladzom do bola, 29. decembar 2017 12:08)

Naravno, i da Nolou nije predao mec dilema ne bi postojala. A ionako nisam gledao sinoc pa moram danas.

politicki analiticar

pre 6 godina

Ma ovde je sve jasno kao dan. Eto pre neki dan vidim mu tatu i strica na skupu kod D.M.Palme. Poceli su jos za vreme Tadica da se muvaju oko politicara pa onda redom. Videli ljudi sin je kao teniser zavrsio, sada je vreme da ga presaljtuju u politiku, to bar kod ovoga naroda pali jos vise od tenisa.
Nije ni cudo a je jedini u familiji koji ima probleme Marko, decko je iz druge price, sasvim ok lik.Pratite ostale i sve je kao dan jasno.
P.S. Naravno ovo necete procitati jer ce moderator da me izbrise iz poznatih razloga.

Runzo Objektivni

pre 6 godina

Na žalost, želeo sam da greši, ali moj prijatelj, vrhunski ortoped, rekao je da teniski lakat ne može da se izleči mirovanjem. Čak ni operacija ne garantuje trajno zalečenje, ali mirovanje ne radi nište. Bolje da je pokušao nožem :(

dhdsj

pre 6 godina

Sad je vec jasno da Roger 100% uzima Australiju.

Nadal, Marej, Djokovic, Wawrinka i Raonic se raspadaju, pa s'kim da igra ovaj covek.?

Slobodno mu upisite 20-ti Slem.

boki

pre 6 godina

Komentari tipa sta ste vi u zivotu osvojili, sta vi znate o tenisu itd. uopste nemaju nikakvu logiku. Niko ovde ne komentarise sa nivoa eksperta za tenis ali svi imaju osnovno znanje o njemu cim ga gledaju. Vredjati ljude zato sto nesto napisu i iznesu svoje misljenje makar i amatersko nije u redu. Zato komentari sluze.
Meni cela ova stvar oko Abu Dabija lici na dobro osmisljenu kampanju da se zadrzi u centru paznje a da nije imao nameru da igra uopste. Zar pored najboljih lekara fizioterapeuta i drugih iz tima nije znao da povreda nije zalecena. Ne verujem.
Setite se Nadala i kolena. Nije igrao a kad se vratio ubi. Ponovo povreda i onda prekida.
Voleo bi da gresim ali mislim da od povratka nema nista. Mozda mora da odradjuje neke ugovore, povratak na vrh je gotovo nemoguca misija u trenutnoj situaciji.
Inace kao covek je ok bar tako deluje.

X=iks

pre 6 godina

Upravo tako - zabole ga lakat. A onda opet - blablabla... Za lakat - manje-vise. Njegov lakat - njegovo pravo. Ali, ono blablabla postaje dosadno i naporno.

dule

pre 6 godina

Zasto mu neko ne kaze da je nedostatak proteina zivotinjskog porekla taj koji mu je napravio probleme sa tetivama i laktom. Manjak misicne mase stvorio je pritisak i opterecenje.

hh

pre 6 godina

Kakva ste vi sirova,surova i zla nacija!
(dragan, 29. decembar 2017 12:23)

Plus ko kuca. Dovoljno je procitati ove komentare i shvatiti o kakvom se narodu radi.

sasa jokic

pre 6 godina

Ono na sta njegov PR tim mora da obrati paznju su izjave. Kaze da vec nekoliko dana oseca bol u laktu, a juce daje izjavu u stilu sve je Ok, igracu do cetrdesete, spreman sam....ovo je pozitivna kritika, mislim da je u karijeri najvise izgubio na kreiranju imidza zbog ovakvih gresaka.
Ne znam ko mu je odgovoran za tak segment, ali mora mnogo bolje.

mozaks

pre 6 godina

na zalost nije se oporavio od ispada sa poslednjih OI.
samo je to tesko da u svojoj glavi prelomi.dodatno svaka povreda utice na psihu da trazi izlaz..
za njega bi bilo najpanetnije ili da pokusa da doceka sledece OI i tamo se pokaze ili da se potpuno povuce iz tenisa i sacuva sebe od propasti,u koju je polako krenuo a da mozda ni sam nije svestan.mozemo ga voleti iki ne voleti.zaliti sto slabo igra zbog raznih bolova,ali time samo produzava agoniju,koju kad osete sponzori,sami se povlace..

Mića

pre 6 godina

Čovek želi da završi karijeru sa pozitivnim skorom protiv Federera i Nadala i najboljim procentom pobeda u tenisu. Trenutno je prvi sa 82,77%, drugi je Borg sa 82,74%. On ionako ne može stići Federera i Nadala po broju grand slamova, pa bolje da čuva te rekorde koje ima. Dolaze mlađi igrači, fizički spremniji, Đoković je već potrošen od onih silnih mečeva sa Nadalom.

sascha

pre 6 godina

Čudno je što nije osećao bolove prethodnih dana, već baš danas?! Tetivu možeš izlečiti samo povećanim unosom kolagena, kojega ima u mesu, što on ne jede i tako....

Sub013

pre 6 godina

Boze koliko ste vi odvratni i koliko ste jedva čekali ovako nesto, zapitajte se, jel da da ste bili srećni kad ste pročitali? E sad se zapitajte kakvi ste to ljudi kad se radujete ovakvim stvarima, ko god da je u pitanju. Ono što ja mislim ( a daj boze da nisam u pravu ) je da je on trebao da operiše lakat ali se on zbog životne filozofije odlučio da to radi prirodnim putem i faktički bacio u vodu 6 meseci oporavka, sada ili će da baci još 6 meseci da operiše to ili će da vuče ovaj problem ovako dok ne završi karijeru. Isto mislim da je dodatni problem sto je vegan, dok sam igrao fudbal imali smo u timu jednog vezana koji je malo malo pa imao problem sa kolenima i zglobovima. Pretpostavljam da postoji adekvatna zamena za meso u veganskoj ishrani za sve što treba telu, ali sumnjam da je to moguće na nivou vrhunskog profesionalnog sportiste koji mora biti izložen nadljudskim naporima. Ostaje žal što svi znamo da je mogao mnogo više ali njegov život i ja mu želim sreću šta god bude radio.

Jašta

pre 6 godina

Svaka čast Novaku na svemu što je do sada postigao. Svaka velika karijera ima svoj kraj,
i sve mi se čini da Novak polako zalazi, bez povratka.

Što dosta Srba na portalima ne zna:

1. Nije sve crno i belo. Malo je Novaku falilo da postane najbolji svih vremena. Ali mu se na kraju odmaklo. Pošto se narod (bilo koji) često identifikuje sa svojim sportistima (pogotovo u pobedi), nije čudo što ga neki sad pljuju, jer se ljute što i dalje ne dominira kako bi oni mogli dizati pesnicu u vazduh i slaviti njegove pobede.
Ali život nije bajka, to mi svi znamo.

2. Prema tome čovek mora biti realan, i zahvalan Novaku, koji je neverovatno mnogo uspeo u svojoj karijeri, i nas kao narod uvek predstavljao u najboljem svetlu. Pljuvanja i ljutnja ne vodi nikud, niti je zaslužio.

3.Naravno da ostaje mala žal, jer se i meni lično čini da je mogao još više. Ali nije do nas da ga sudimo. Njegova odluka, je posle dostignut za svako poštovanje. Šta ako ga je stvarno bolela ruka? Bez obzira dali su uzroci psihički. Mislim da ljudi sveukupno potcenjuju psihički napor koji ovaj sport nosi sa sobom.

4. Kritika u vezi sa Imazom je sasvim na mestu. Ali i ovde hvata srpski mentalitet. Svi znaju bolje. E pa ne znaju, svako svoje iskustvo mora da stekne, pa makar i saradnju sa guruima i propast velike karijere.

ty

pre 6 godina

Znaci ne znate s'kojim uzivanjem cu gledati kako ga ove sezone deru razni Zverevi, Kirjosi, Dimitrovi, Thiemovi.

Ne znam sto mu ovo treba u zivotu, ako nastavi da igra, samo ce pokvariti procente pobeda, ako nastavi da igra to je neizbezno.

Da se povukao nakon RG 2016-te, niko mu nista ne bi rekao, otisao bi u velikom stilu, kao totalni sampion.

Filip advokat.

pre 6 godina

Sta je vasiona rekla? Nije vreme za povrtak. Da je lakat operisao pre sest meseci sada bi bio fit.Nista ni od AO. Novace posveti se Jeleni i deci.Ona ce biti najsretnija

stevica

pre 6 godina

Da se ne zaboravi! FEDERER JE POSLEDNJI AO OSVOJIO TAKO STO NIJE UOPSTE IGRAO POLA GODINE VEC JE POCEO TURNIR OD KVALIFIKACIJA LAGANIM PROTIVNICIMA I ZAGRIJAVANJEM I POJACAVANJEM FORME! Idemo direkt po AO!

darko

pre 6 godina

Dali se samo meni cini ili je i ovo izazvano sa strane njegove drage Jelena za koju verujem da je imala uticaja na stvaranju imaginirane povrede- povreda lakta. Nakupila se para a sad bi da glumi hapy familly. Zivi dokaz je Novakovo veganstvo i budizam...

Рајко Четник

pre 6 godina

Напусти тенис мушки. Не замајавај ни себе ни нас.
Много тога си постигао , најбољи си спортиста са ових простора свих времена.
Не бламирај се више.

mr

pre 6 godina

Ne zeli da dozvoli sebi da izgubi prvi mec, i tako pocne sa povratkom, a Agut je i vise nego sposoban da ga danas pobijedi, a i treba da pocne od prvog kola i nekog "lakseg" protivnika.

siki

pre 6 godina

zasto vise ne batali tenis i nastavi da bude vegan no1 kao do sad? ovo je uzas svaki dan citamo vesti o povratku kao da je isus pa se ceka vaskrsenje. ALI NIJE. GOTOV JE, BUDUCNOST JE U MALOM KECMANOVICU

Branko

pre 6 godina

Dragi nas Novace i mi, tvoji navijaci i obozavaoci, smo takodje duboko razocarani zato sto si ti protracio sve ono vreme, a nisi se ni lecio ni izlecio, pa ti tvoji izrazi zaljenja nam izgledaju kao da nas zamajavas, a da tebi vise, u stvari, i nije do novih pobeda u tenisu za koje je potreban ogroman trud, zrtve i odricanja. Ako je tako onda je bolje da nam to kazes, a ne da ste ti tvoje lecenje toliko tajanstveni.

City Girl

pre 6 godina

Cenim sve sto je do sada postigao i uvek cu navijati za njega, ali meni ovo zvuci vrlo cudno i neozbiljno. Ako posle šest meseci nije uspeo da izleči lakat i ako se povreda vraća čim uzme reket u ruke, znaci da terapija ne funkcioniše. Nisam lekar, ali mi se čini da treba menjati terapiju (znaci razmišljati o operaciji).

milojko

pre 6 godina

@ Podpisujem da svi što sad blatite Novaka niste srećni u životu, da nijedan meč više ne dobije on je bio i ostaće kralj, a vi sa kompleksima malo se stišajte.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Garnet, 29. decembar 2017 12:12)
Odgovor: Iako nisam ni pisao komentar pre ovoga, naleteo sam na tvoj pa ti porucujem: najpre se opismeni pa tek onda poDpisuj, dosta nam je nepismenih koji svugde prosipaju pamet.

nikola

pre 6 godina

On i nema povredu lakta,to da je svima jasno.Nije povreda u pitanju nego hronican bol.To sam napisao i kad se povukao prosle godine i ako ne uradi nesto po pitanju misiscne mase i mase uopsteno,rekao sam da ce mu se bol i pored pauze odmah vratiti cim pocne da igra i trenira u jacem ritmu.A jedini nacin da taj bol prestane je da nabaci misicnu masu koja ce stititi zglobove.Primetili smo od kad je krenuo sa tom svojom ishranom,izgubio je i masu pre svega misicnu.Misici stite poluge na telu,a tu mislim na zglobove,laktove,kolena,ramena...U poeslednjih godinu ipo primetili smo da se Novak svaki cas hvata te za rame,za lakat,za koleno...Energija se skladisti u misicima,a kad nema misicne mase onda telo pri naporima vuce energiju iz zglobova koji nisu predvidjeni za to i usled toga pocinje da se javlja bol,koji postaje hronican ako se nesto ne uradi po tom pitanju.Novak ocigledno po slikama koje su objavljivane skoro, vidi se da na tom planu nista nije radio.Mrsaviji je nego sto je bio pre pauze maltene.Nazalost,glava ga dodje karijere i tipicno pomodarstvo kad su u pitanju odredjeni nacini ishrane kad su u pitanju poznate licnosti.

Kyle and Peel

pre 6 godina

Osecam da ce on zavrsiti karijeru, no da ove mesece koristi kao otezanje zbog sponzora i da smislja za njega najisplativiji izlazak iz tih ugovora.

Ako lakat pravi orobleme ovoliko dugo, bolje je gledsti zdravlje nego se nadati da ooet pises flomasterom po kameri.

Napo Leon

pre 6 godina

ovaj čovek nas malo zeza
juče kaže kako je zahvalan univerzumu što se vraća i što se potpuno oporavio,a danas kao -boli ga lakat?
Dragi Novače,od sada boli i mene lakat za tebe i tvoje ludorije..
i to malo kredibiliteta ćeš izgubiti i umesto da te pamtimo kao jednog od najvećih,postaješ najkontraverzniji teniser svih vremena

sasha.....

pre 6 godina

Zasto covek koji je toliko mnogo postigao u svakom smislu ima potrebu da stalno ponavlja te fantasticne rezultate?

Zasto ne moze da jednostavno okaci rukavice o klin, i pocne da se bavi necim novim? Pa nije zivot samo tenis, treninzi, takmicenja i pobede....Ili mozda jeste za nekog ko se celog zivota bavio samo tim?!?
Doneo nam je toliko radosti, zelim mu da nadje novi zivotni smisao i uspesno nastavi dalje.....

Rade

pre 6 godina

(flasa, 29. decembar 2017 11:57)

Kakav ogavan komentar, i sad da zavrsi karijeru bice u top5 najboljih igraca svih vremena, a ko si ti dobro razmisli?

Pametnjaković

pre 6 godina

Pametan. Da sam na njegovom mestu ne bih više nikada igrao tenis. Ima pare, ima porodicu, vegan je ili možda vegetarijanac, zdrav život, može da uživa do kraja života.

robna kuca

pre 6 godina

Nemojte se smejati. Ja nisam sportista. Fizikalac sam. Veoma je neugodno kada boli lakat. Od toga hoce i rame i trnu prsti, zglob na saci... A bol ume biti konstantan. Nekad jak nekad slab ali konstantan. Iritira. A ako je jak kod nekih ljudi. To je toliko jako dane mogu ni casu da podignu. Nije smesno to sa zdravljem.

goblin

pre 6 godina

Evo ih opet ovi koji pljuju celu naciju,ocenjuju mentalni sklop jednog naroda samo zato sto je par likova(pod raznim imenima) napisalo nešto lose o Novaku.Njemu sve najbolje,ali i laiku je valjda jasno da je on završio sa vrhunskim tenisom kada je Bekera i Vajdu zamenio onim šamanom iz Španije.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

@ ej bre - Ti se sprdaš sa nekim kome nisi ni do koljena, a još dobiješ najviše lajkova. Kakvi ste vi to ljudi?! 👎

CATAPA

pre 6 godina

Šteta, ali šta god da Novak uradi ili ne uradi sa svojom karijerom ima na to apsolutno i ekskluzivno pravo da (ne) uradi. Naravno, želim mu da uspe da pobedi i krizu i povredu, ali opet, to je njegova kriza i njegova povreda. Nije moja. Ja ću se već nekako snaći, a ubeđen sam da će i on.

Život ide dalje za sve koji su i do sada imali život. Oni koji nisu, i dalje ga neće imati i tu ni Novak ne može ništa.

Dynamic

pre 6 godina

Obožavam ovaj sajt jer služi kao lakmus papir, nema boljeg indikatora mentalnog stanja nacije. Plaši me šta pokazuje ali tako je kako je..

Sladjan

pre 6 godina

od kada se ozenio, covek propade skroz ki sekirce u moravu. Salu na stranu NOLE je svetski broj 1. Legenda u tenisu i dobar covek privatno.

mandingo

pre 6 godina

Ma nemojte biti pesimisti. Nije Nole to zasluzio.Igrace na AO, polako ce podici formu i po meni igrace najmanje polufinale ali ipak se nadam tituli. Velika podrska iz Makedonije.
P.S. Mislim da je lakat OK

Alex

pre 6 godina

Za dosadašnju karijeru kapa dole.
Čemu onda tolika medijska buka i najava velikog povratka.Kada bude spreman i ako bude spreman neka istrči na teren i da sve od sebe.
Ovako ostaje gorak ukus da ipak nešto drugo stoji iza velike pauze.

Dag Kristi

pre 6 godina

i sta sad da gledam u 16 h , porodicno blago :(
(kladzom do bola, 29. decembar 2017 12:08)

Sa jedne strane Cercil i Roska,sa druge Nole i guru...Hm,bolje "Porodicno blago".

bgd

pre 6 godina

koliko vidim dosta ljudi ovde zna bolje o tenisu i sportu i od samog novaka..neverovatno glup narod sa mnogo veliiiiikim kompleksima..eejj neko ko nije izasao iz svog sela ma kako se zvalo proziva coveka poput novaka..aloo pa dal je bre mogucee..

Stefan S

pre 6 godina

Trenutak kada je odustao od tenisa je kada je oterao Bekera i Vajdu a doveo "guru-a"!!Sve posle toga je odradjivanje za sponzore!Umesto kao veliki šampion biće upamćen kao još veći folirant! Davno ga je Rodik pročitao!!

marko

pre 6 godina

Imao sam povredu kao Novak, vukao sam je godinu dana. Imalo je raznih faza cas nisam mogao da podignem casu, promenim brzinu na menjacu i slicno, a imalo je dana da me uopste ne boli. Isao sam na fizikalne ukupno 3 meseca za tih godinu dana, mazao razne masti radio preporucene vezbe. I danas posle 3 godine kada napregnem tu ruku malo vise u toku dana oseti se blagi bol. Totalno ga razumem.

zoran

pre 6 godina

Pitam ove tkzv komentatore koji pitaju "šta ste vi u životu uradili" izto pitanje ? Svet bi još bio u kamenom dobu da su se samo divili idolima,totemima.Ljudsko biće svesno treba da stremo boljem od njegovog brata,oca,dede itd.

nex

pre 6 godina

Mislim da je ovo kraj.
Hvala,Nole,za sve. Dok je trajalo,bilo je lepo.
Prijateljski savet,povuci se u najboljem svetlu,ostani u lepom secanju. Nemoj muciti ni sebe ni nas.

Bleja

pre 6 godina

Nisam neki teniski strucnjak,niti sam zavrsio medicinu,alii...Ovo je smesno posle toliko pauze ista prica,bas sam se iznervirao.Nek kontaktira doktora Milisava Nikolica, i bice bam,bam ,te boli nesto?ne? Aj brisi.Drace se ko jarac ,al ce ove sezone da eksplodira i osvoji sva cetiri slema u nizu.Sigurno ce mu naci jos neki problem koji Nole nije ni znao da ima ,ko sto je Luki modricu za sinuse sugerisao.

Vladimir

pre 6 godina

Pa kad on hoce da glumi ludilo i da se pravi pametan. Hoce savete vrhunskih lekara, ali nece da ih slusa, nego izbegava operaciju, jer je pametniji od svih. Isto se tako godinu dana pravio pametan i igrao povredjen, bio ocajan i tek onda resio da ce da pravi pauzu. Izgubice dve godine, a nece uraditi nista sto ce stvarno resiti problem. Postao je jako tvrdoglav covek, rob neke samo njemu znane ideologije. Iskreno, zelim mu sve najbolje i da se svi zajedno radujemo novim uspesima kao ranije, ali krivo mi je sto se dosta promenio, sto ima gomilu likova oko sebe koji mu povladjuju i niko nema "cojones" da mu kaze u lice sta misli. Sve sami uvlakaci i beskicmenjaci.

Aleksandar

pre 6 godina

Tako je to kada se kao svaki normalni sportista ne odlucis za operaciju kod vrhunskih lekara, nego hoces da ti se lakat oporavi prirodno.

El Dijablo

pre 6 godina

Samo mi nije jasno kako ne shvata da su mišići ti koji čuvaju kosti, tetive i ligamente od povreda. Ne treba biti naučnik da se razumije da je gubitak mišićne mase doveo do toga da mu je odredjen dio tijela koji najviše upotrebljava postao podložan povredama....Vjerovatno su mu to i rekli, ali sad ne želi da mijenja ishranu na staro....
Šteta stvarno....

Alek

pre 6 godina

Meni se čini da je on završio sa tenisom.
(Brne, 29. decembar 2017 12:08)

Jeste, a ti si zavrsio pre nego sto si poceo. Jos jedan od tzv. eksperata opste prakse u Srbiji, sve znaju, a u stvari ne znaju nista kako treba.

Doktor

pre 6 godina

dareeeee

Decko nije zivot u osvajanju vec sta si sam od svog zivota uradio. Ja sam za sebe vise uradio mozda nego Novak od svog.Nije zivot zaradjenih sto i kusur miliona dolara.Na novcu samo sirotinja moze da zavidi.

sasa jokic

pre 6 godina

Da si operisao, bila bi druga prica, ovako da prodje samo od sebe.....tesko. Videcemo, malo je cidna odluka nakon onog intervjua juce, ali dobro Abu Dhabi je egzibicija, mozda ga i mrzi da igra.

brasa

pre 6 godina

(323, 29. decembar 2017 12:11) a dal si tako nesto napisao kad je fed legao zdrav a probudio se sa gripom, u majamiju, uostalom novak se dokazao, pet godina je gazio ko plitak potok,hoceli nece li njegova stvar, a vi pljujte, hejtujte, to vam je sve od zivota

SAVETNIK

pre 6 godina

Bate Nole,
Operacija pod hitno pa posle pravac Hilandar na molitvu, usput imas opasnu prasetinu, jagnjetinu. Stanes usput lepo ko covek udaris kilo meso, 2 rakije, lepo vino, zasladis s`neku tulumbu baklavu orasnicu i bog da te vidi. Posle ce vidis kako ce gi bijes, kako moja baba vika, "ko volove u kupus"

Prosecan komentator

pre 6 godina

Ovaj moj komentar je glup i nije zasnovan na cinjenicama. Bez obzira sta ljudi zeleli da kazu komentarom ja cu to shvatiti kako zelim i shodno tome dacu odgovor. Ne radim nigde i zivim kod roditelja i dalje ali se smatram velikim strucnjakom za sport.

role

pre 6 godina

Pa kad on hoce da glumi ludilo i da se pravi pametan. Hoce savete vrhunskih lekara, ali nece da ih slusa, nego izbegava operaciju, jer je pametniji od svih. Isto se tako godinu dana pravio pametan i igrao povredjen, bio ocajan i tek onda resio da ce da pravi pauzu. Izgubice dve godine, a nece uraditi nista sto ce stvarno resiti problem. Postao je jako tvrdoglav covek, rob neke samo njemu znane ideologije. Iskreno, zelim mu sve najbolje i da se svi zajedno radujemo novim uspesima kao ranije, ali krivo mi je sto se dosta promenio, sto ima gomilu likova oko sebe koji mu povladjuju i niko nema "cojones" da mu kaze u lice sta misli. Sve sami uvlakaci i beskicmenjaci.
(Vladimir, 29. decembar 2017 12:10) # Link komentara

Nista neobicno za jednog vladara.Oko kraljeva su oduvijek bili samo klimoglavi,poltroni,ulizice,uvlakace i ostali gmizavci i beskicmenjaci.Zasto bi Novak bio izuzetak? Sto je trazio to je i dobio.Uostalom kao i svi mi...

323

pre 6 godina

Eee, Novace Novace. Posle pola godine on par sati pred turnir oseti "povredu" i odustane? Kakva je to neozbiljnost..bez reci! A prica price, koje nikako da potkrepi igrom? Nema od njega vise nista.

Garnet

pre 6 godina

Podpisujem da svi što sad blatite Novaka niste srećni u životu, da nijedan meč više ne dobije on je bio i ostaće kralj, a vi sa kompleksima malo se stišajte.

flasa

pre 6 godina

Decko je gotov !!
Kakav lakat, kakve povrede, mesec dana naporno treniras, i onda te kao boli lakat hahahhaha..

Ovaj je s'vrhunskim tenisom zavrsio, to je ocigledno.
Vucarace su tu izmedju 7-12 pozicije, sad je jasno da nece stici ni Samprasovih 14 Slemova.

Sabre

pre 6 godina

A da si isao na operaciju kao sto ti je savetovano, liche? Nista od ovoga ni sledece godine, vec vidim. I to kazem kao razocarani navijac, ne trol.

flasa

pre 6 godina

Decko je gotov !!
Kakav lakat, kakve povrede, mesec dana naporno treniras, i onda te kao boli lakat hahahhaha..

Ovaj je s'vrhunskim tenisom zavrsio, to je ocigledno.
Vucarace su tu izmedju 7-12 pozicije, sad je jasno da nece stici ni Samprasovih 14 Slemova.

Aleksandar

pre 6 godina

Tako je to kada se kao svaki normalni sportista ne odlucis za operaciju kod vrhunskih lekara, nego hoces da ti se lakat oporavi prirodno.

Alex

pre 6 godina

Za dosadašnju karijeru kapa dole.
Čemu onda tolika medijska buka i najava velikog povratka.Kada bude spreman i ako bude spreman neka istrči na teren i da sve od sebe.
Ovako ostaje gorak ukus da ipak nešto drugo stoji iza velike pauze.

nex

pre 6 godina

Mislim da je ovo kraj.
Hvala,Nole,za sve. Dok je trajalo,bilo je lepo.
Prijateljski savet,povuci se u najboljem svetlu,ostani u lepom secanju. Nemoj muciti ni sebe ni nas.

Runzo Objektivni

pre 6 godina

Na žalost, želeo sam da greši, ali moj prijatelj, vrhunski ortoped, rekao je da teniski lakat ne može da se izleči mirovanjem. Čak ni operacija ne garantuje trajno zalečenje, ali mirovanje ne radi nište. Bolje da je pokušao nožem :(

Branko

pre 6 godina

Dragi nas Novace i mi, tvoji navijaci i obozavaoci, smo takodje duboko razocarani zato sto si ti protracio sve ono vreme, a nisi se ni lecio ni izlecio, pa ti tvoji izrazi zaljenja nam izgledaju kao da nas zamajavas, a da tebi vise, u stvari, i nije do novih pobeda u tenisu za koje je potreban ogroman trud, zrtve i odricanja. Ako je tako onda je bolje da nam to kazes, a ne da ste ti tvoje lecenje toliko tajanstveni.

Vladimir

pre 6 godina

Pa kad on hoce da glumi ludilo i da se pravi pametan. Hoce savete vrhunskih lekara, ali nece da ih slusa, nego izbegava operaciju, jer je pametniji od svih. Isto se tako godinu dana pravio pametan i igrao povredjen, bio ocajan i tek onda resio da ce da pravi pauzu. Izgubice dve godine, a nece uraditi nista sto ce stvarno resiti problem. Postao je jako tvrdoglav covek, rob neke samo njemu znane ideologije. Iskreno, zelim mu sve najbolje i da se svi zajedno radujemo novim uspesima kao ranije, ali krivo mi je sto se dosta promenio, sto ima gomilu likova oko sebe koji mu povladjuju i niko nema "cojones" da mu kaze u lice sta misli. Sve sami uvlakaci i beskicmenjaci.

nikola

pre 6 godina

On i nema povredu lakta,to da je svima jasno.Nije povreda u pitanju nego hronican bol.To sam napisao i kad se povukao prosle godine i ako ne uradi nesto po pitanju misiscne mase i mase uopsteno,rekao sam da ce mu se bol i pored pauze odmah vratiti cim pocne da igra i trenira u jacem ritmu.A jedini nacin da taj bol prestane je da nabaci misicnu masu koja ce stititi zglobove.Primetili smo od kad je krenuo sa tom svojom ishranom,izgubio je i masu pre svega misicnu.Misici stite poluge na telu,a tu mislim na zglobove,laktove,kolena,ramena...U poeslednjih godinu ipo primetili smo da se Novak svaki cas hvata te za rame,za lakat,za koleno...Energija se skladisti u misicima,a kad nema misicne mase onda telo pri naporima vuce energiju iz zglobova koji nisu predvidjeni za to i usled toga pocinje da se javlja bol,koji postaje hronican ako se nesto ne uradi po tom pitanju.Novak ocigledno po slikama koje su objavljivane skoro, vidi se da na tom planu nista nije radio.Mrsaviji je nego sto je bio pre pauze maltene.Nazalost,glava ga dodje karijere i tipicno pomodarstvo kad su u pitanju odredjeni nacini ishrane kad su u pitanju poznate licnosti.

Filip advokat.

pre 6 godina

Sta je vasiona rekla? Nije vreme za povrtak. Da je lakat operisao pre sest meseci sada bi bio fit.Nista ni od AO. Novace posveti se Jeleni i deci.Ona ce biti najsretnija

nikola

pre 6 godina

Da je lakat operisao pre sest meseci sada bi bio fit.Nista ni od AO.
(Filip advokat., 29. decembar 2017 12:16)

Nije operiso jer su mu lekari rekli da mu je sa laktom sve u redu.Bol mu se u laktovima,zglobovima,ramenima.. javlja jer je izgubio misicnu masu koja stiti te poluge na telu.Kad se povukao i uzeo pauzu napisao sam ako ne uradi po tom pitanju nesto da ce mu se taj bol vratiti posle par treninga jaceg inteziteta,a o mecevima i da ne govorim.Energija se skladisti u misicima i telo crpi tu energiju iz misica pri naporima.Kad nema misica telo onda crpi energiju iz zglobova koji nisu predvidjeni za to.Svako radi sa svojim zivotom sta zeli,tako i Novak,ali upropastiti karijeru zbog trenda i pomodarstava prilikom izbora ishrane,koji se siri medju poznatim licnostima,najvise mislim na ove iz sveta glume,muzike,zabave,a tu je i Jeca koja je izjavila da je ponosna sto je Novak odlucio da joj se prikljuci u tom vidu ishrane... iako si vrhunski sportista je ravno budalastini.

dhdsj

pre 6 godina

Sad je vec jasno da Roger 100% uzima Australiju.

Nadal, Marej, Djokovic, Wawrinka i Raonic se raspadaju, pa s'kim da igra ovaj covek.?

Slobodno mu upisite 20-ti Slem.

PSL

pre 6 godina

Onaj ko mu je rekao da ta povreda može da se zaleči mirovanjem od šest meseci ga je očigledno debelo prevario. Nije odigrao ni jedan jedini gem a oseća bol, šta će se promeniti za još 15 dana kada počinje Australija open? Ništa. Znači Noveče Pepe i brat Marko su te potpuno odvratili od tvog puta i tvoje vizije koju si imao. Neka ti je sa srecom i sačekaj da se posloži univerzum.

El Dijablo

pre 6 godina

Samo mi nije jasno kako ne shvata da su mišići ti koji čuvaju kosti, tetive i ligamente od povreda. Ne treba biti naučnik da se razumije da je gubitak mišićne mase doveo do toga da mu je odredjen dio tijela koji najviše upotrebljava postao podložan povredama....Vjerovatno su mu to i rekli, ali sad ne želi da mijenja ishranu na staro....
Šteta stvarno....

Napo Leon

pre 6 godina

ovaj čovek nas malo zeza
juče kaže kako je zahvalan univerzumu što se vraća i što se potpuno oporavio,a danas kao -boli ga lakat?
Dragi Novače,od sada boli i mene lakat za tebe i tvoje ludorije..
i to malo kredibiliteta ćeš izgubiti i umesto da te pamtimo kao jednog od najvećih,postaješ najkontraverzniji teniser svih vremena

Dejan

pre 6 godina

Da je nas najbolji sportista ikada priznajem. Ipak je on previse usao u 'new-age' misljenje gde vise veruje u alternativnu medicinu, u telo koje sebe leci, neke kosmicke snage, neku harmoniju univerzuma, spiritualizam i nacin ishrane koja ide obavezno uz to. Dok je pio shakes bio je jaci. Odbacio covek i to. Sad zivi bukvalno na travi i vodi a nece da operise lakat (posto se kosi uverenjem). Svako ima pravo da veruje i praktikuje sta zeli - ali njegova uverenja nisu za top-sportistu. I zato se on nece vise vratiti.I nema problema - podario me srecnim secanjima. Srecno ti majstore!

Jedan tata

pre 6 godina

Ja kupio karte, platio put (bliski istok) i objasnio deci koliko bi mu sada znacila podrska i da navijamo iz sveg glasa. Krenuli sa srpskim zastavama... Kakav sam naivac. Hvala ljubavi, hvala amore
(Mish, 29. decembar 2017 13:56)

Slično se desilo meni i mojim klincima 2014-te u Novom Sadu, kupili smo karte i iz Niša potegli da podržimo Novaka i naše u Dejvis Kupu po onoj zimi i vetru, a on čovek ostao da skija i zeza se umesto da igra za reprezentaciju.
E ali zato su tad videli stvarno najvećeg, Federera (plus Vavrinku) i otada navijaju za njega, čak i protiv naših.

sasa jokic

pre 6 godina

Ono na sta njegov PR tim mora da obrati paznju su izjave. Kaze da vec nekoliko dana oseca bol u laktu, a juce daje izjavu u stilu sve je Ok, igracu do cetrdesete, spreman sam....ovo je pozitivna kritika, mislim da je u karijeri najvise izgubio na kreiranju imidza zbog ovakvih gresaka.
Ne znam ko mu je odgovoran za tak segment, ali mora mnogo bolje.

Sabre

pre 6 godina

A da si isao na operaciju kao sto ti je savetovano, liche? Nista od ovoga ni sledece godine, vec vidim. I to kazem kao razocarani navijac, ne trol.

Goran

pre 6 godina

Jednoga dana kada se bude pricalo o njegovoj karijeri, bice zapisano da je slom nastao kada je sreo Pepe Imaza. Njegov problem je sto je sreo Imaza kada je bio na vrhu karijere pa je zavarao samog sebe da su pocetni uspesi pod Imazom bili zbog Imaza a zapravo su bili uprkos Imazu. Losa ishrana i losa mentalna priprema doveli su do raspada sistema i on sada nije ni senka nekadasnjeg igraca. Sekte su najopasnija stvar koja moze da se desi mladom uspesnom coveku.

darko

pre 6 godina

Dali se samo meni cini ili je i ovo izazvano sa strane njegove drage Jelena za koju verujem da je imala uticaja na stvaranju imaginirane povrede- povreda lakta. Nakupila se para a sad bi da glumi hapy familly. Zivi dokaz je Novakovo veganstvo i budizam...

X=iks

pre 6 godina

Upravo tako - zabole ga lakat. A onda opet - blablabla... Za lakat - manje-vise. Njegov lakat - njegovo pravo. Ali, ono blablabla postaje dosadno i naporno.

Miki delija

pre 6 godina

Uz duzno ogromno postovanje i divljenje prema tvojoj karijeri i svim radostima koje si nam doneo, moram da kazem kako bi trebao da se kao sampion i oprostis od tenisa, jer ovo Nole sto ti radis i taj monstruozni tim lekara i saradnika oko tebe samo otvara usta zutoj stampi i tvojim neprijateljima. Jer kako drugacije objasniti totalni krah eminentnih strucnjaka za ovih 6 meseci, kada si danas opet na istoj poziciji, cini mi se beznadeznoj. Ove tvoje stereotipne fraze o radosti igranja itd, itd su naravno normalne, ali kazem ti kao neko ko ti se divio i ko ti se divi, povuci se kao sampion, a ne uz beskrajna saopstenja, i zavlacenja svih tvojih navijaca, to ti ne prilici, budi jak i jednostavno kazi DOSTA JE, NE MOGU VISE !

dule

pre 6 godina

Zasto mu neko ne kaze da je nedostatak proteina zivotinjskog porekla taj koji mu je napravio probleme sa tetivama i laktom. Manjak misicne mase stvorio je pritisak i opterecenje.

sascha

pre 6 godina

Čudno je što nije osećao bolove prethodnih dana, već baš danas?! Tetivu možeš izlečiti samo povećanim unosom kolagena, kojega ima u mesu, što on ne jede i tako....

Ivan

pre 6 godina

Šest meseci je pauzirao sa terena zbog povrede lakta i koliko juče je izjavljivao da je potpuno spreman za povratak na teren i da jedva čeka da uzme reket u ruke a danas se naprasno povlači sa prvog turnira posle šestomesečne pauze jer je opet osetio bol u laktu???? Ne kažem da laže, taman posla, verujem mu, ali zaista je totalno NEDOPUSTIVO I KRAJNJE NEPROFESIONALNO da jedan veliki svetski teniski as kraj sebe ima toliko NEODGOVORNE ljude koji mu nisu napravili jedan normalan plan i program oporavka od povrede kakav ima i teniser početnik koji tek počinje karijeru ATP profesionallca, već su ga pustili da nakon ŠEST MESECI veruje da je spreman za povratak na teren i kada je najzad došao taj teenutak za povratak na teren tek tada saznaje da naprosto nije spreman za to još uvek!!! Zaista krajnje sramotan odnos i njegovog tima prema njemu samom i njega samog prema samom sebi i prema svojim milionskim fanovima širom sveta koji su željno iščekivali njegov povratak na teren!! Sa ovakvim pristupom svom poslu on u tenisu više apsolutno NIŠTA neće postići!! I šta sada, sledi otkaz najpre u Dohi gde brani titulu a potom verovatno i na Australijen Openu gde je šestostruki šampion i rekorder u Open eri!! Neka je on živ i zdrav još 100 godina ali neka SMESTA okači reket o klin, nije to više za njega, bio je veliki šampion, jedan od 5 najboljih svih vremena, ali to je to, nema on više žara i motiva da nastavi na šampionskom nivou, jednostavno ne igra mu se tenis više!

seljadin

pre 6 godina

nikada vi necete saznati zasto se Novak povukao i zasto odjenom vise ne moze igrati kako je igrao, a on vam to sigurno nece reci, prema tome, gledajte sebe i svoje probleme, Novak ih ima mnogo manje od vas.

goblin

pre 6 godina

Evo ih opet ovi koji pljuju celu naciju,ocenjuju mentalni sklop jednog naroda samo zato sto je par likova(pod raznim imenima) napisalo nešto lose o Novaku.Njemu sve najbolje,ali i laiku je valjda jasno da je on završio sa vrhunskim tenisom kada je Bekera i Vajdu zamenio onim šamanom iz Španije.

Garnet

pre 6 godina

Podpisujem da svi što sad blatite Novaka niste srećni u životu, da nijedan meč više ne dobije on je bio i ostaće kralj, a vi sa kompleksima malo se stišajte.

POPovanje

pre 6 godina

i sta sad da gledam u 16 h , porodicno blago :(
(kladzom do bola, 29. decembar 2017 12:08)

Možda bude Vučićeva vandredna pressica u povodu dolaska Nove godine.

Stanoje

pre 6 godina

Voleo sam ga dok nije poceo filozofirati. Sad me doobro iritira. Nije on vise za tenis. Skidam kapu na uspesima kako sportskim tako I poslovnim, al iritira

Jo

pre 6 godina

Nije izlecio lakat, dakle svi ti strucnjaci (ako je uopste i nekog konsultovao) su amateri ili je on neozbiljan. Kakvo je to lecenje koje se zavrsi ne-lecenjem? U kojem Domu zdravlja je to lecio? Maja Volk?

Na kladionicama je veca zgonetka na koje ce se turniru pojaviti nego da li ce pobediti nekoga ili ne. Ni Vanga ovde ne pomaze...

323

pre 6 godina

Eee, Novace Novace. Posle pola godine on par sati pred turnir oseti "povredu" i odustane? Kakva je to neozbiljnost..bez reci! A prica price, koje nikako da potkrepi igrom? Nema od njega vise nista.

Бин Зајеб

pre 6 godina

Уместо да је лепо одмах оперисао тај лакат као Федерер колено, он слуша оног гуруа што му га је Тони Надал спаковао...

Вељко

pre 6 godina

Definitivno se čudne stvari događaju oko Novaka već duže vreme.
Posle osvajanja Rolan Garosa .Prvo izjave da mora da se odmori,onda ga očiste na par turnira,gubljenje prvog mesta,pa raskid sa Bekerom,pa sa Vajdom&company.
Posle toga izvrsna pobeda u Dohi protiv Mareja,pa par očajnih turnira,pa dobra,da ne kažem odlična igra u Rimu(pobeda),onda čišćenje od Tima na Rolan Garosu i rani poraz na Vimbldonu.
Hoću da kažem nije non stop igrao loše.Taman se čovek ponada da bi mogao dostići prepoznatljivu formu,on odmah razočara.
Da je taj lakat toliki problem,ne bi mogao upšte da igra,a kamoli da pobeđuje.
A sve to je praćeno kontradiktornim izjavama,kao da je zaboravan...
Evo i sada...
Pre dva dana izjavljuje da je naučio lekciju,zadovoljan je,srećan,željan igre,novih pobeda....
Međutim,on sutra mora kod nekog dotorea?
Šta to praktično znači?
Ili je reket uzeo u ruke bukvalno pre dva dana,misleći da ga je dovoljno odmorio(zalečio),kada ono nije baš tako ili su zaista neke igre i igrice u pitanju(nama nejasne i nedokučive).

Alek

pre 6 godina

Meni se čini da je on završio sa tenisom.
(Brne, 29. decembar 2017 12:08)

Jeste, a ti si zavrsio pre nego sto si poceo. Jos jedan od tzv. eksperata opste prakse u Srbiji, sve znaju, a u stvari ne znaju nista kako treba.

hh

pre 6 godina

Kakva ste vi sirova,surova i zla nacija!
(dragan, 29. decembar 2017 12:23)

Plus ko kuca. Dovoljno je procitati ove komentare i shvatiti o kakvom se narodu radi.

Dragan

pre 6 godina

Nazalost, najgora vest od Novaka.Znaci od povratka nema nista.Sada ce doktor da kaze svoju zavrsnu rec.Sacekajmo tu odluku.Bice sigurno zabrinjavajuca.Zao mi je Novaka, iskreno, dosta sam se radovao njegovim pobedama.Novak ostaje jedan od velikih legendi belog sporta.Budimo realni, i zahvalni na njegov uspeh.

marko

pre 6 godina

Imao sam povredu kao Novak, vukao sam je godinu dana. Imalo je raznih faza cas nisam mogao da podignem casu, promenim brzinu na menjacu i slicno, a imalo je dana da me uopste ne boli. Isao sam na fizikalne ukupno 3 meseca za tih godinu dana, mazao razne masti radio preporucene vezbe. I danas posle 3 godine kada napregnem tu ruku malo vise u toku dana oseti se blagi bol. Totalno ga razumem.

role

pre 6 godina

Pa kad on hoce da glumi ludilo i da se pravi pametan. Hoce savete vrhunskih lekara, ali nece da ih slusa, nego izbegava operaciju, jer je pametniji od svih. Isto se tako godinu dana pravio pametan i igrao povredjen, bio ocajan i tek onda resio da ce da pravi pauzu. Izgubice dve godine, a nece uraditi nista sto ce stvarno resiti problem. Postao je jako tvrdoglav covek, rob neke samo njemu znane ideologije. Iskreno, zelim mu sve najbolje i da se svi zajedno radujemo novim uspesima kao ranije, ali krivo mi je sto se dosta promenio, sto ima gomilu likova oko sebe koji mu povladjuju i niko nema "cojones" da mu kaze u lice sta misli. Sve sami uvlakaci i beskicmenjaci.
(Vladimir, 29. decembar 2017 12:10) # Link komentara

Nista neobicno za jednog vladara.Oko kraljeva su oduvijek bili samo klimoglavi,poltroni,ulizice,uvlakace i ostali gmizavci i beskicmenjaci.Zasto bi Novak bio izuzetak? Sto je trazio to je i dobio.Uostalom kao i svi mi...

ty

pre 6 godina

Znaci ne znate s'kojim uzivanjem cu gledati kako ga ove sezone deru razni Zverevi, Kirjosi, Dimitrovi, Thiemovi.

Ne znam sto mu ovo treba u zivotu, ako nastavi da igra, samo ce pokvariti procente pobeda, ako nastavi da igra to je neizbezno.

Da se povukao nakon RG 2016-te, niko mu nista ne bi rekao, otisao bi u velikom stilu, kao totalni sampion.

nevolimlazi

pre 6 godina

Znao sam i pre nego sto se ovo desilo da vise nece izaci na teren. Cenio sam ga kao sportistu i tenisera dok je jos igrao. Medjutim kao coveka vise nemogu da ga cenim, jer se u medjuvremenu izgubio potpuno u svojim lazima. Cemu ta komedija? Ako mu je - ranije Bog, a sada univerzum - rekao da nije vise dobro za njega da igra, onda neka okaci reket i promeni profesiju. Ali pre svega treba da prestane da laze i sebe i druge. To nije dostojno nekad vrhunskog tenisera. Ostalo je jos samo razocarenje i to mu zameram.

Pepe Imase,GS nema se

pre 6 godina

Zao mi je,ali svi koji su pratili izjave proteklih dana,mogli su primetiti da se za vreme pauze najintenzivnije izucavala drevna filozofija,a najmanje trenirao tenis.
Postavlja se pitanje,s` razlogom,da li je dosao na turnir samo da bi ispostovao orginizatore i sponzore?
Ispostavilo se da su i oni nesto znali ili naslucivali,jer se ne moze doci do zamene za tili cas i to kakve zamene.
Endi je kao pristao da odmah prekine sve planove za predstojece praznike i odmah doleti,pretpostavljam sa porodicom.
Nisam pristalica teorija zavere,ali da se nesto desava(lo) iza kulisa,desava(lo) se i to sigurno.
A mozda mu je i UNIVERZUM poslao poruku da ne igra.

P.S.
Zaista vise ne znam sta da ocekujem,toliko pogresnih poteza,pocev od onog nesrecnog gurua,preko raspustanja dobitnickog tima do izbegavanja operacije i pokusaja da se oporavi prirodnim putem ili sa manje invazivnim metodama,znajuci da ce to maksimalno usporiti oporavak.
U najmanju ruku,neozbiljno.
Ali,ako UNIVERZUM tako kaze...

ormar

pre 6 godina

Pa sta radi ovaj mladi covek, muci sebe, muci svoje navijace, vec godinu ipo dana se prenemaze kao baba neka, pa previse je to vremena covece.

Daj povuci se vec jednom, jer ovo sto ti radis, nikako nije normalno !!

Jelena

pre 6 godina

Trenutak kada je odustao od tenisa je kada je oterao Bekera i Vajdu a doveo "guru-a"!!Sve posle toga je odradjivanje za sponzore!Umesto kao veliki šampion biće upamćen kao još veći folirant! Davno ga je Rodik pročitao!!
(Stefan S, 29. decembar 2017 12:26)

Mnogi od nas su ga pročitali odavno. Sve njegove osobine su se vrlo jasno videle na terenu ko je hteo da vidi: da je folirant, da je arogantan, sujetan, tvrdoglav, da ne trpi kritiku i poraz.
Ali ljudi su bili previše zaslepljeni i gledali u njemu neko idealno biće, od čega je on udaljen svetlosnim godinama. Sada polako sve izlazi na videlo, bilo je i vreme.

Kyle and Peel

pre 6 godina

Osecam da ce on zavrsiti karijeru, no da ove mesece koristi kao otezanje zbog sponzora i da smislja za njega najisplativiji izlazak iz tih ugovora.

Ako lakat pravi orobleme ovoliko dugo, bolje je gledsti zdravlje nego se nadati da ooet pises flomasterom po kameri.

Petar

pre 6 godina

Ne pratim Đokovića zato što me tenis nikada nije zanimao (jedan od dosadnijih sportova), ali već godinama pratim komentare na vesti o njemu. Zašto? Zato što su ti komentari odličan pokazatelj koliko se patologije, zla, besa i ponekad mentalnih poremećaja nakupilo u našem narodu. Sve se nadam da će biti bolje, ali sve je gore.

Milica

pre 6 godina

Mnogi od nas su ga pročitali odavno.
Ali ljudi su bili previše zaslepljeni i gledali u njemu neko idealno biće, od čega je on udaljen svetlosnim godinama. Sada polako sve izlazi na videlo, bilo je i vreme.
(Jelena, 29. decembar 2017 15:12)

24.09.2012. Oliver Dulić, bivši ministar za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje, izjavio je sinoć da je njegovo ministarstvo dalo oko pola miliona evra porodici Novaka Đokovića posredstvom bilborda za akciju „Očistimo Srbiju“ tokom teniskog turnira Srbija open 2009. i 2010. godine.

Pa vi i dalje ludujte za Novakom,heroj iz Feketica,sneg deset metara,a on bez kape i rukavica.

Tamni Vilajet

pre 6 godina

Čitam ove komentare i ne mogu vjerovati šta sve ljudi pišu, onda se sjetim da su Srbiji farma i zadruga među najgledanijim emisijama, pa mi je onda malo jasnije zašto je to tako...Ko iole objektivan i realan, da ne kažem inteligentan, može da omalovaži sportska dostignuća Novaka Đokovića?!Pa i da ga diskredituje kao osobu, što tek nema veze sa ničim....Strašno....

Jašta

pre 6 godina

Svaka čast Novaku na svemu što je do sada postigao. Svaka velika karijera ima svoj kraj,
i sve mi se čini da Novak polako zalazi, bez povratka.

Što dosta Srba na portalima ne zna:

1. Nije sve crno i belo. Malo je Novaku falilo da postane najbolji svih vremena. Ali mu se na kraju odmaklo. Pošto se narod (bilo koji) često identifikuje sa svojim sportistima (pogotovo u pobedi), nije čudo što ga neki sad pljuju, jer se ljute što i dalje ne dominira kako bi oni mogli dizati pesnicu u vazduh i slaviti njegove pobede.
Ali život nije bajka, to mi svi znamo.

2. Prema tome čovek mora biti realan, i zahvalan Novaku, koji je neverovatno mnogo uspeo u svojoj karijeri, i nas kao narod uvek predstavljao u najboljem svetlu. Pljuvanja i ljutnja ne vodi nikud, niti je zaslužio.

3.Naravno da ostaje mala žal, jer se i meni lično čini da je mogao još više. Ali nije do nas da ga sudimo. Njegova odluka, je posle dostignut za svako poštovanje. Šta ako ga je stvarno bolela ruka? Bez obzira dali su uzroci psihički. Mislim da ljudi sveukupno potcenjuju psihički napor koji ovaj sport nosi sa sobom.

4. Kritika u vezi sa Imazom je sasvim na mestu. Ali i ovde hvata srpski mentalitet. Svi znaju bolje. E pa ne znaju, svako svoje iskustvo mora da stekne, pa makar i saradnju sa guruima i propast velike karijere.

Nenad

pre 6 godina

Povreda nazvana "teniski lakat", je vrlo uporno, bolno i tesko stanje, cije lecenje ume dugo da potraje. Nekada je neophodna i hiruska intervencija ne bi li se povreda sanirala. A opet to povlaci i druge posledice. Simptomi mogu da u potpunost nestanu i povrate se trenutku, pa je tok oporavka potpuno neizvestan i nepredvidiv. To govorim kao neko ko mesecima ima slican problem i pored terapije. stvari se krecu na bolje, ali sporo. Sve je individualno, ali u potpunosti ga razumem i verujem da mu nije lako. Uzgred to nema veze ni sa ishranom, niti kilazom. Toliko za neupucene.

Milan

pre 6 godina

Zar je iko iole ozbiljno poverovao da će se Nole vratiti. Gledam onaj cirkus, koji traje već nekoliko nedelja, konferencije za štampu, što njegove, što Štepanekove, a čovek još nije imao ozbiljan trening. Da se pojavio bio bi oduvan lagano u dva seta, dakle bolje što nije. Bolje da se sa sponzorima dogovori na smanjenje ugovora (može i dalje da ih reklamira kao legenda tenisa), nego da se dalje ovako blamira. Mnogo je kume, mnogo je.

MarcoPolo

pre 6 godina

završio je on sa tim sportom. sad ostaje jurcanje za klincima. realno to je i najlepši sport. ipak ostaje žal što smo mogli da imamo najvećeg ikada,ali je mentalitet odlučio suprotno. taj naš mentalitet...

ugovor

pre 6 godina

Ne sekirajte se vi za "La Cost" i druge Novakove sponzore,jer su se oni ugovorom itekako dobro zaštitili u šta se uvjerio i sam Novak kad je ugledao čekove sa smanjenim iznosima.

Rade

pre 6 godina

(flasa, 29. decembar 2017 11:57)

Kakav ogavan komentar, i sad da zavrsi karijeru bice u top5 najboljih igraca svih vremena, a ko si ti dobro razmisli?

Lars

pre 6 godina

Ne znam u cemu je problem ali sam siguran da se povreda lakta nije vratila jer je nikada nije ni bilo. Novace, idi kuci i cuvaj decu.. najbolji si sportista Srbije svih vremena i to je sasvim dovoljno. Nemoj vise da se blamiras sa onim guruom u boxu.

Виоп

pre 6 godina

Да си ти нама жив и здрав. Ако тело не слуша боље се повуци, увек ћеш бити наш шампион.

Ina

pre 6 godina

Mislim da je lakat izgovor za sponzore... Sporazumno raskinuti ugovore bio bi sevap i za Noleta i za sponzore. Nole fino završi karijeru gospodski i nastavi da živi kako on želi za svoje pare... I mirna Bačka

bgd

pre 6 godina

koliko vidim dosta ljudi ovde zna bolje o tenisu i sportu i od samog novaka..neverovatno glup narod sa mnogo veliiiiikim kompleksima..eejj neko ko nije izasao iz svog sela ma kako se zvalo proziva coveka poput novaka..aloo pa dal je bre mogucee..

boki

pre 6 godina

Komentari tipa sta ste vi u zivotu osvojili, sta vi znate o tenisu itd. uopste nemaju nikakvu logiku. Niko ovde ne komentarise sa nivoa eksperta za tenis ali svi imaju osnovno znanje o njemu cim ga gledaju. Vredjati ljude zato sto nesto napisu i iznesu svoje misljenje makar i amatersko nije u redu. Zato komentari sluze.
Meni cela ova stvar oko Abu Dabija lici na dobro osmisljenu kampanju da se zadrzi u centru paznje a da nije imao nameru da igra uopste. Zar pored najboljih lekara fizioterapeuta i drugih iz tima nije znao da povreda nije zalecena. Ne verujem.
Setite se Nadala i kolena. Nije igrao a kad se vratio ubi. Ponovo povreda i onda prekida.
Voleo bi da gresim ali mislim da od povratka nema nista. Mozda mora da odradjuje neke ugovore, povratak na vrh je gotovo nemoguca misija u trenutnoj situaciji.
Inace kao covek je ok bar tako deluje.

Hihihihi

pre 6 godina

Ovde se vec danima smeju Nadalu, Federeru, vec danima se ceka "povratak kralja", vec danima se vrte iste price, isti komentari, a onda ih ispali. Taman su krenuli da prozivaju Nadala zbog odustajanja i zeznu ih idol. Naravno, to nece spreciti ljude da i dalje imaju dvostruka merila. Federera su isprozivali za celu njegovu karijeru. Eh, Nole, Nole... Sta im to radis?

(Vlast)a

pre 6 godina

Verujem da mu je tesko ali bi trebalo da mu finansijski i moralno bude jos teze jer nije izvrsio obavezu.
Valjda se i u tom svetu profi sporta obave svi pregledi i dobiju jasni rezultati sa kojima se prijavljujes ili odustajes od takmicenja.
Ako otputujes na turnir kao spreman,moras da igras ili da organizatorima platis odstetu.
Nista licno,samo svako mora znati svoja prava i obaveze.
Slazem se sa komentarima da je Djokoviceva karijera na zalasku.

munze srb

pre 6 godina

Од како је уместо да се моли Богу, почео да се моли 'универзуму', кола су кренула низбрдо. Надам се да ће се вратити православљу, једином исправном путу. Не због тениса него због спасења душе и Царства Небеског.

Милош

pre 6 godina

Nisam neki fan Novaka ali sta sve ovde ljudi pisu to je strasno. Cela Srbija se veseli njegovim problemima. Nema nama pomoci ovakvima kakvi smo.

mhm

pre 6 godina

kad ljudi 'pljuju' Noleta, to nije upereno protiv njega, vec protiv pomodarskih gluposti koje su mu ispile mozak i (jako ocigledno) srozale formu. narod koji se zali zapravo mnogo voli Novaka i nada se da ce on opet biti onaj stari, zato sto taj stari Nole izvlaci i predstavlja sve ono najbolje iz naseg naroda. A cim se odreknemo tog najboljeg - pocinjemo da propadamo, jer to drugo nismo mi, koliko god da se trudimo

Anka_Vragolanka

pre 6 godina

I meni je isao fakultet pa sam sad stala i ne mogu da polozim ispit, jednostavno ne ide. Tako je i kod Novaka, u zivotu postoje periodi kad coveku treba odmor, ne oseca se motivisano za dalje poduhvate i tesko mu je zbog toga, zeli da se vrati ali u realnosti to nije tako jednostavno. Morate razumeti psiholoski momenat, jer ljudi nisu masine.

Stefan S

pre 6 godina

Trenutak kada je odustao od tenisa je kada je oterao Bekera i Vajdu a doveo "guru-a"!!Sve posle toga je odradjivanje za sponzore!Umesto kao veliki šampion biće upamćen kao još veći folirant! Davno ga je Rodik pročitao!!

Marko B

pre 6 godina

Trenutak kada je odustao od tenisa je kada je oterao Bekera i Vajdu a doveo "guru-a"!!Sve posle toga je odradjivanje za sponzore!Umesto kao veliki šampion biće upamćen kao još veći folirant! Davno ga je Rodik pročitao!! 
(Stefan S, 29. decembar 2017 12:26) 

Mnogi od nas su ga pročitali odavno. Sve njegove osobine su se vrlo jasno videle na terenu ko je hteo da vidi: da je folirant, da je arogantan, sujetan, tvrdoglav, da ne trpi kritiku i poraz. 
Ali ljudi su bili previše zaslepljeni i gledali u njemu neko idealno biće, od čega je on udaljen svetlosnim godinama. Sada polako sve izlazi na videlo, bilo je i vreme.
(Jelena, 29. decembar 2017 15:12)

Djokovica sam upoznao na Dejvis kupu u Beogradu, gde sam radio kao volonter. Momak se pozdravio sa volonterima, pricao sa nama, zezali se. Lik je skroz normalan i na zemlji. Bukvalno kao da jos zivi na Banjici, a ne da je rec o dvanaestostrukom GS sampionu. Ostati tako svoj ne moze folirant,vec samo dobar covek.

Uostalom, samo budala moze reci da se u bilo kom sportu do planetarnog uspeha moze doci glumom i foliranjem. Sportista moze da se folira, ali onda naleti na šampiona i šampion ga odere. Djokovic je 12 puta bio šampion, tako da nije ni f od foliranta.

Pametan bi lako zakljucio da je Djokovic fizicki iscrpljen, kao onomad Nadal. Jednostavno dok su oni trenirali po 6 sati dnevno, drugi su trenirali po 3 sata. Telo je to sve trpelo i jednom je moralo da poklekne. Nema tu neke mudrosti.

Milan

pre 6 godina

Ja mislim da Novaku nije više do tenisa, a ni do nas navijača. Rekao bih da mu je sada samo stalo do sponzorskih čekova i kako da to izgura do kraja a da ovi ne odustanu. Da se ne lažemo...

Dynamic

pre 6 godina

Obožavam ovaj sajt jer služi kao lakmus papir, nema boljeg indikatora mentalnog stanja nacije. Plaši me šta pokazuje ali tako je kako je..

coki

pre 6 godina

Ne smes da budes razocaran,Imaz ce da se ljuti!Budi srecan,nadji nesto pozitivno I lepo u tome sto vec preko godinu dana ne igras profesionalno tenis.Razmisljaj da je bolje sto ne igras nego da izgubis od 300. na listi,tako razmislja profesionalac koji zaradjuje milione i ima milione fanova zbog kojih od sponzora dobija jos miliona da reklamira proizvode koje ti fanovi kupuju.

Mićo Stoje Dušanove

pre 6 godina

Nikada ga nisam "pljuvao".
Smatram da smo srecni sto se rodio pod nasim delom neba (sta bi Nemci ili Francuzi dali da je njihov).
Ono sto bode oci je 6 meseci pauze i prvi izlazak i ista bol. Ko pozna sp.medicinu, zna sta je teniski lakat. Ali okruzio se "vrhunskim strucnjacima", izbegao operaciju i sad ovo.
Zahvalan sam mu i dalje na svim GS koje nam je podario, na velikoj igri, ali nakon RG to vise nije isti covek. Ni kao igrac, a ni...
Treba je tada napustiti tenis, svi bismo ostali u vecnoj dilemi - koliko bi mogao? Ovako...
Srecna vam svima Nova godina.

neko iz mase

pre 6 godina

ajmo sada posle svega da sumiramo kompletnu situaciju, dakle, godinu dana si imao problem sa laktom i odatle krenuse tvoja nesto losija izdanja, bezvoljnost, nemogucnost pruzanja najboljih partija i na kraju posle svega zasto zbog toga raspusti ceo strucni stab koji je godinama bio uz tebe kada si bio najbolji???? ko koga ovde zafrkava??

Dag Kristi

pre 6 godina

i sta sad da gledam u 16 h , porodicno blago :(
(kladzom do bola, 29. decembar 2017 12:08)

Sa jedne strane Cercil i Roska,sa druge Nole i guru...Hm,bolje "Porodicno blago".

pedja

pre 6 godina

razumem sve pljuvace i sve razocarane, ali postoji granica zdravog razuma. Nije realno da Agasi i Stepanek gube svoje vreme trenirajuci Novaka uzalud.
Sve to sto mu se desava sa povredom je normalno u svetu sporta. Nije lako nikada bilo, ima previse primera u vrhunskom sportu.
Ako je neko razocaran ili ne voli Novaka je sasvim ok.
Ali postoje ljudi u njegovom timu koji provode svaki dan sa njim trenirajuci. Nerealno je da jedan Agasi gubi vreme, realno je ovo drugo da ce dati sve od sebe da Novak ponovo pocne da pobedjuje.
Pozdrav

Mish

pre 6 godina

Ja kupio karte, platio put (bliski istok) i objasnio deci koliko bi mu sada znacila podrska i da navijamo iz sveg glasa. Krenuli sa srpskim zastavama... Kakav sam naivac. Hvala ljubavi, hvala amore

Drago

pre 6 godina

Pola godine ne može da reši problem,e sad će sa terapijama nešto-nema od toga ništa!To je kad po belom svetu tražiš pomoć a ne vidiš u svojoj zemlji ljude koji mogu da pomognu,a kojih ima!!!

City Girl

pre 6 godina

Cenim sve sto je do sada postigao i uvek cu navijati za njega, ali meni ovo zvuci vrlo cudno i neozbiljno. Ako posle šest meseci nije uspeo da izleči lakat i ako se povreda vraća čim uzme reket u ruke, znaci da terapija ne funkcioniše. Nisam lekar, ali mi se čini da treba menjati terapiju (znaci razmišljati o operaciji).

siki

pre 6 godina

zasto vise ne batali tenis i nastavi da bude vegan no1 kao do sad? ovo je uzas svaki dan citamo vesti o povratku kao da je isus pa se ceka vaskrsenje. ALI NIJE. GOTOV JE, BUDUCNOST JE U MALOM KECMANOVICU

Kapetan Kuka

pre 6 godina

@ mhm: "kad ljudi 'pljuju' Noleta, to nije upereno protiv njega, vec protiv pomodarskih gluposti koje su mu ispile mozak i (jako ocigledno) srozale formu..."

Potpisujem vaš komentar i dodajem: urođeni talenat, klasično vaspitanje, vredan i mukotrpan rad su doveli Novaka na nebo. A onda je došlo To o čemu vi pišete. Videćemo, da li će naš Nole uspeti da pobedi ono što ide sa slavom... Od srca mu želim da uspe.

Milan_PT

pre 6 godina

Jedan tužan, kraj karijere...
(Smuleco, 29. decembar 2017 14:03) # Link komentara
Preporučujem (+4) Ne preporučujem (0)

Kako neko može da na ovako nepismen komentar da plus?

Bosanac

pre 6 godina

Ja mislim da Novaku nije više do tenisa, a ni do nas navijača. Rekao bih da mu je sada samo stalo do sponzorskih čekova i kako da to izgura do kraja a da ovi ne odustanu. Da se ne lažemo...
(Milan, 29. decembar 2017 15:55)Njemu nije do takvih navijača, koje boli đon za njim lično, nego kroz njega veličaju srpstvo...Po ko zna koji put ponavljam, vi Srbi ste bolestan narod i nezaslužujete ovakvog čovijeka.Nole, imaš respekt od nas iz Bosne za sve što si u svojoj karijeri postigao...Taman kad više nikad nebi zaigrao, ti si svoj san ispunio...Živ bio...

Doktor

pre 6 godina

dareeeee

Decko nije zivot u osvajanju vec sta si sam od svog zivota uradio. Ja sam za sebe vise uradio mozda nego Novak od svog.Nije zivot zaradjenih sto i kusur miliona dolara.Na novcu samo sirotinja moze da zavidi.

mr.wolf

pre 6 godina

Decko je gotov !! 
Kakav lakat, kakve povrede, mesec dana naporno treniras, i onda te kao boli lakat hahahhaha.. 

Ovaj je s'vrhunskim tenisom zavrsio, to je ocigledno. 
Vucarace su tu izmedju 7-12 pozicije, sad je jasno da nece stici ni Samprasovih 14 Slemova.
(flasa, 29. decembar 2017 11:57)

I sta sad ? Da se ubijemo kolektivno ?
Daj bre ljudi, covek je tako odlucio, sta ima mi da mu solimo pamet. Ne igra mu se i tacka, njegova odluka. Mozda je zaista i lakat.
Na kraju krajeva, covek je od krvi i mesa, sta ga briga da li ce nesto on stici ili ne, ocigledno je da vise pogadja frustrirane srbende njegova odluka...

jednostavno

pre 6 godina

na žalost, mislim da je završio karijeru. Zadnjih 6 meseci samo razvlači da bi još bio u centru medijske pažnje ...

Hvala mu za sve radosti koje nam je doneo.

Џони

pre 6 godina

@Anka_Vragolanka


На крају септембарског рока у првој докторских, запао сам у вероватно највећу апатију и депресију до тад у мом животу, а имао сам захтеван испит, код еминентног и захтевног професора. Иако са скоро па никаквим знањем, рекао сам себи “дођавола све”, изашао и добио шест. Дуго сам се кајао и изједао, питао се да ли сам ипак био у стању за нешто више, да бих после много времена увидео – “Све је то само доказ да сам човек. И пад је моје лично право. Кад ме ово једном буде прошло, дићи ћу се и, на неким другим испитима или радовима, има да забриљирам”. И стварно, тако је касније и било.

С друге стране, НИСАМ имао право да дигнем руке од борбе. Решио сам да истрајем у намери да полажем, па са колико год могућности, и дао сам максимум који ми је дато психичко стање допуштало.


То важи и за Новака. Као да је силно важно ако изгуби овај или неки наредни меч, и као да порази нису за живе људе. Важно је учествовати и дати свој максимум. Бар би се једном Новаку морало прогледати кроз прсте за пораз, пошто ће они који ће га побеђивати свакако бити заведени испод њега у аналима светског тениса. Као што ни шестица на испиту, у мом случају, није утицала на мој општи CV и списак достигнућа (или сам се бар трудио да не утиче).

Новак не треба да се каје ни за шта од свег овог, јер човек не живи за победе већ пре свега за сâм живот, у свом његовом реализму. А прихватање тог реализма је уједно човекова једина стварна и значајна победа.

Патас

pre 6 godina

Изгледа да су били у праву они што су рекли да је његова каријера завршена. Умјесто да послуша докторе и оперише то он паметује. Сад ми га није ни жао. Сам је себи крив.

SINISA90

pre 6 godina

Kao Novakov navijac kazem da ovo ni malo nije dobar znak...6 ipo mjeseci ne igra tenis upravo da bi sanirao povredu lakta i posle toliko vremena opet ga boli...Ne znam sta da kazem,meni ovo lici na novu duzu pauzu.Jer ako ga boli lakat,to znaci da mora opet pauzirati bar 2 mjeseca.Ali ako do toga dodje,to ce biti prevelika pauza sve ukupno.

robna kuca

pre 6 godina

Nemojte se smejati. Ja nisam sportista. Fizikalac sam. Veoma je neugodno kada boli lakat. Od toga hoce i rame i trnu prsti, zglob na saci... A bol ume biti konstantan. Nekad jak nekad slab ali konstantan. Iritira. A ako je jak kod nekih ljudi. To je toliko jako dane mogu ni casu da podignu. Nije smesno to sa zdravljem.

Prosecan komentator

pre 6 godina

Ovaj moj komentar je glup i nije zasnovan na cinjenicama. Bez obzira sta ljudi zeleli da kazu komentarom ja cu to shvatiti kako zelim i shodno tome dacu odgovor. Ne radim nigde i zivim kod roditelja i dalje ali se smatram velikim strucnjakom za sport.

Sabre

pre 6 godina

Za njega zna 99% planete,a za sledecg Srbina mozda ni 2%. Ili mu zamerate sto se ne slika sa Vucicem i sto je jedini od sportista dao ruku i podrsku Dusanu Ivkovicu.
A sta bi bilo da je danas izasao da igra i da je pobedio? Da li bi Vas 99% "pametnih" isto pisalo tj.napadalo.
(NoleNo1UvekZauvek, 29. decembar 2017 17:06)

Naravno da ne bi. Zato sto bi to dokazalo da ne mrsi znas-vec-sta nego je bio na uspesnom lecenju i vratio se sa zeljom da igra i pobedjuje. Ali to se nije desilo. I MOLIM TE ali MOLIM, i tebe i sve ostale smarace ovde.. NEMOJTE ubacivati politicke budalastine u vase prozivke ljudi koji se ne slazu sa vama. Ovo veze blage sa njegovim politickim stavovima nema, sa kojima se, uzgred, 100% slazem.

SAVETNIK

pre 6 godina

Bate Nole,
Operacija pod hitno pa posle pravac Hilandar na molitvu, usput imas opasnu prasetinu, jagnjetinu. Stanes usput lepo ko covek udaris kilo meso, 2 rakije, lepo vino, zasladis s`neku tulumbu baklavu orasnicu i bog da te vidi. Posle ce vidis kako ce gi bijes, kako moja baba vika, "ko volove u kupus"

Vaterpolista

pre 6 godina

Sabre, 29. decembar 2017 15:42

Za mene je veca budalaština govoriti za neku personu koju vidis samo na tv, nikad joj oci uzivo video nisi, da je folirant. Folira povredu lakta? Zbog? Kad budes nesto trenirao,onda se javi da pricas o sporskim povredama. Smarate vise i ti i ostali, 20 godina niste potrcali, ali zato tacno znati razvojni proces povredjenog lakta pri velikim naporima. Nista vi ne znate.

milojko

pre 6 godina

@ Podpisujem da svi što sad blatite Novaka niste srećni u životu, da nijedan meč više ne dobije on je bio i ostaće kralj, a vi sa kompleksima malo se stišajte.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Garnet, 29. decembar 2017 12:12)
Odgovor: Iako nisam ni pisao komentar pre ovoga, naleteo sam na tvoj pa ti porucujem: najpre se opismeni pa tek onda poDpisuj, dosta nam je nepismenih koji svugde prosipaju pamet.

G-đa

pre 6 godina

Sram vas bilo sto lose pricate o jednom izuzetnom coveku. Ko ste vi da sudite nekome i da ocenjujete ko je kakav covek? Odakle vam to pravo?

Mikii

pre 6 godina

Уместо да је лепо одмах оперисао тај лакат као Федерер колено, он слуша оног гуруа што му га је Тони Надал спаковао...
(Бин Зајеб, 29. decembar 2017 13:05)

Konacno i tu teoriju zavere da cujemo od Nolovih svedoka. Nije mu spakovao Toni, vec Rafa i Rocko licno. Eto, nikako nisu mogli da pobede Nolu, pa su morali na mučki nacin da mu doakaju, mukice.

Millennium

pre 6 godina

Nisi ti više za ovo. Nemoj se siliti. Hvala na vrhunskom tenisu i odličnim mečevima koje si nam priredio. A sad razmišljaj o nekoj drugoj karijeri.

Mjehur ubica

pre 6 godina

Novače,čuvaj zdravlje,uživaj u životu i porodici,a drugi neka pokušaju da te dostignu i zašto ne i prestignu..Živeli i srećno!!

mr

pre 6 godina

Ne zeli da dozvoli sebi da izgubi prvi mec, i tako pocne sa povratkom, a Agut je i vise nego sposoban da ga danas pobijedi, a i treba da pocne od prvog kola i nekog "lakseg" protivnika.

Sub013

pre 6 godina

Boze koliko ste vi odvratni i koliko ste jedva čekali ovako nesto, zapitajte se, jel da da ste bili srećni kad ste pročitali? E sad se zapitajte kakvi ste to ljudi kad se radujete ovakvim stvarima, ko god da je u pitanju. Ono što ja mislim ( a daj boze da nisam u pravu ) je da je on trebao da operiše lakat ali se on zbog životne filozofije odlučio da to radi prirodnim putem i faktički bacio u vodu 6 meseci oporavka, sada ili će da baci još 6 meseci da operiše to ili će da vuče ovaj problem ovako dok ne završi karijeru. Isto mislim da je dodatni problem sto je vegan, dok sam igrao fudbal imali smo u timu jednog vezana koji je malo malo pa imao problem sa kolenima i zglobovima. Pretpostavljam da postoji adekvatna zamena za meso u veganskoj ishrani za sve što treba telu, ali sumnjam da je to moguće na nivou vrhunskog profesionalnog sportiste koji mora biti izložen nadljudskim naporima. Ostaje žal što svi znamo da je mogao mnogo više ali njegov život i ja mu želim sreću šta god bude radio.

CATAPA

pre 6 godina

Šteta, ali šta god da Novak uradi ili ne uradi sa svojom karijerom ima na to apsolutno i ekskluzivno pravo da (ne) uradi. Naravno, želim mu da uspe da pobedi i krizu i povredu, ali opet, to je njegova kriza i njegova povreda. Nije moja. Ja ću se već nekako snaći, a ubeđen sam da će i on.

Život ide dalje za sve koji su i do sada imali život. Oni koji nisu, i dalje ga neće imati i tu ni Novak ne može ništa.

Lokalni mesar

pre 6 godina

Odgovor na Novakovu muku je jedan, a do su dve stvari: meso, mešano meso, krmenadle,kolenica, kobasice, kulen, rebarca, kare, ćevapi, pljeska, roštilj kobasice, još pljeskavica, šunka, dimljena šunka, giros, čvarci, masni masni pretop, pašteta, narezak, salama, slanina, bataci, krilca, svinjska glava, mozak, jezik, oči, bubrezi,drugi bubrezi, džigerica jedna druga, pa čak i švargla i sarma, ali bez trave. Da vidiš kako ne boli ruka. Doduše boleće stomak, ali ruka nikako.

Miroslav

pre 6 godina

@@
E Srbi Srbi..kad vam jedan Novak ne valja pa kakvi ste onda vi sami.

*******************************************

Novaku kapa dole na svemu učinjenom ... ali to mu ne daje za pravo da nam "servira" kojekave priče u nastavcima bez kraja ... kao u nekoj "sapunici" ...

Većinu ljudi vređa kad vam neko "servira" nekak izgovor u koji ni sam ne veruje.

E zato GA LJUDI PROZIVAJU, a ne zbog rezultata.

Ko god da di i šta god da si, nemaš pravo nikoga da .... A ovo je čisto foliranje i samo Novaku znanih razloga ;-)

Neko

pre 6 godina

Svako zna da kad se ima povreda koja ne moze da se sanira terapijama,ide se na operaciju,jer u suprotnom bol ce se stalno javljati,ali on je uvek bio tvrdoglav i nikog nije slusao sem sebe i Amore.Zato ce jos malo da igra ili ce se povuci vec sada.Steta,ali svaka mu cast na velikim uspesima koje je postigao.

NoleNo1UvekZauvek

pre 6 godina

Tipsa i Troicki imaju 4-5 godina odsustva ybog povreda sto pravih sto kladionicarskih i nista. A najboljeg sportistu sveta dva puta proglasenog,pljujete i omalozavate kao da je izdajnik. Razumeo bi da komentarisete sam mec bio ciji pa i njegov,ali ovako lupetati i ne ceniti nekoga sto ja u rangu Tesle kao najpoynatiji Srbin i vise od toga je zalosno. Za njega zna 99% planete,a za sledecg Srbina mozda ni 2%. Ili mu zamerate sto se ne slika sa Vucicem i sto je jedini od sportista dao ruku i podrsku Dusanu Ivkovicu.
A sta bi bilo da je danas izasao da igra i da je pobedio? Da li bi Vas 99% "pametnih" isto pisalo tj.napadalo.

Mića

pre 6 godina

Čovek želi da završi karijeru sa pozitivnim skorom protiv Federera i Nadala i najboljim procentom pobeda u tenisu. Trenutno je prvi sa 82,77%, drugi je Borg sa 82,74%. On ionako ne može stići Federera i Nadala po broju grand slamova, pa bolje da čuva te rekorde koje ima. Dolaze mlađi igrači, fizički spremniji, Đoković je već potrošen od onih silnih mečeva sa Nadalom.

politicki analiticar

pre 6 godina

Ma ovde je sve jasno kao dan. Eto pre neki dan vidim mu tatu i strica na skupu kod D.M.Palme. Poceli su jos za vreme Tadica da se muvaju oko politicara pa onda redom. Videli ljudi sin je kao teniser zavrsio, sada je vreme da ga presaljtuju u politiku, to bar kod ovoga naroda pali jos vise od tenisa.
Nije ni cudo a je jedini u familiji koji ima probleme Marko, decko je iz druge price, sasvim ok lik.Pratite ostale i sve je kao dan jasno.
P.S. Naravno ovo necete procitati jer ce moderator da me izbrise iz poznatih razloga.

CikitOoo8

pre 6 godina

Čitam i vidim da nam ne nedostaje ni ortopeda, ni psiholga, astrologa i vidovnjaka, sve znaju i sve kapiraju. Vratiće se Novak Đoković, a posle ćete sve što ste izas**li da progutate! Objavite mi komentar i razumni ljudi izvinite na prostakluku ali neki za drugačiji rečnik ne znaju.
Novače sve najbolje u 2018!

Sabre

pre 6 godina

A da Bog da i Vi budete foliranti a jeste vecina ceo zivot isprazni i sli.Nadal njegovo godiste pa 3 puta odsustvovao po vise meseci,Federer 5-6 puta,da ne govorim o svim Francuzima i ostalima. Nego vidite Vi sto ga zovete folirantom da li imate za docek 20eura ili frizider pun i da li ste u necemu iznad proseka.
(pljuvaci_stop_tisina, 29. decembar 2017 14:51)

Jesam. Garantujem ti da npr. bolje pricam engleski i sviram nekoliko instrumenata od tebe i Noleta zajedno. Imam. Zapravo par hiljada evra, ali nebitno. I sta cemo sad? Tebra, nije svako toliko zaslepljen ovim covekom da ne vidi kada se ocigledno folira i nesto ozbiljno smrdi. Ja sam ga prvi do juce branio, ali ovo vec postaje cirkus.

Milivoje

pre 6 godina

9 godina karijere top 5 vrhunskog igrača (2007-2016) bez ijedne ozbiljnije povrede koja bi zahtevala višemesečnu pauzu, a onda u poslednjih 1,5 godine ne može da se sastavi sa sobom zbog "povreda". Pa ko još može da proguta ovu priču, i da je ovo ozbiljan teniski profesionalac.

Ubeđen sam da na kraju ove sezone završava karijeru zbog "povreda", a u stvari zbog svima dobro poznatih razloga.

ugovor

pre 6 godina

Ne sekirajte se vi za "La Cost" i druge Novakove sponzore,jer su se oni ugovorom itekako dobro zaštitili u šta se uvjerio i sam Novak kad je ugledao čekove sa smanjenim iznosima.

dule

pre 6 godina

Nole ne moze se bez misicne mase, toliko ljudi u strucnom stabu a da ti to niko ne kaze. Tetiva i lakat su pod pojacanim opterecenjem zbog nacina ishrane i nedostatka proteina zivotinjskog porekla.

stevica

pre 6 godina

Da se ne zaboravi! FEDERER JE POSLEDNJI AO OSVOJIO TAKO STO NIJE UOPSTE IGRAO POLA GODINE VEC JE POCEO TURNIR OD KVALIFIKACIJA LAGANIM PROTIVNICIMA I ZAGRIJAVANJEM I POJACAVANJEM FORME! Idemo direkt po AO!

pljuvaci_stop_tisina

pre 6 godina

A da Bog da i Vi budete foliranti a jeste vecina ceo zivot isprazni i sli.Nadal njegovo godiste pa 3 puta odsustvovao po vise meseci,Federer 5-6 puta,da ne govorim o svim Francuzima i ostalima. Nego vidite Vi sto ga zovete folirantom da li imate za docek 20eura ili frizider pun i da li ste u necemu iznad proseka.

taki p.

pre 6 godina

Desava se ,vise na nervnoj bazi,slicne probleme su imali Rafa i Delpo,osecas neku fantomsku bol,vremenom se naviknes i polako taj strah prolazi.Ipak nije dobro za Novaka da se to ispolji odmah,ako zbog ovoga odlozi Melburn koji je njegov najbolji turnir,posle ce biti jos teze.Verujem u njegov povratak,ali on nije od celika,bice tu dosta psihofizickih izazova u tom procesu,meni ce biti zanimljivo,probijanje kao na pocetku karijere.

zoran

pre 6 godina

Pitam ove tkzv komentatore koji pitaju "šta ste vi u životu uradili" izto pitanje ? Svet bi još bio u kamenom dobu da su se samo divili idolima,totemima.Ljudsko biće svesno treba da stremo boljem od njegovog brata,oca,dede itd.

kojot

pre 6 godina

Mnogi pisu kako Srbi pljuju Novaka,evo ja procitah skoro 300 komentara i nijednu prozivku za surovanje sa Vucicem i vlascu,dok za deset puta manju povezanost sa vodjom Ivanu Spanovic gotovo urnisu u komentarima,nijednu prozivku za neigranje za drzavni tim,a setimo se koliko se Jokic za istu stvar konstantno proziva,takodje nijedna prozivka za Olimpijadu,dok se za istu konstantno prozivaju strelci koji su bili daleko manji kandidati od Novaka za odlicje.Oni negativni komentari su ako cemo realno objektivni presek stanja u kom se covek nalazi,naravno prosecan nolobot ce to shvatiti kao pljuvanje jer je zadnjih 10 godina Novak bio sveta krava u koju se ne dira,pa kako objasniti da se Novak od svih sportista ubedljivo najvise velica i najmanje kritikuje i opet jedino smetaju negativni komentari za njega a nikada za ostale sportiste,tesko da je u jednoj zemlji sveta jedan sportista toliko privilegovan u odnosu na ostale,i opet je to premalo,ne valja,nezahvalna nacija itd,ludilo mozga,tesko naci adekvatniji izraz.

mlekadzija

pre 6 godina

Urose prejaki nauci prvo kako se izgovaraju (i pisu) spanska imena pa se onda javi sa nesuvislim (zlonamernim) komentarima...puno srece i uspeha u NG Novace!!!

Ivana

pre 6 godina

to sto ste vi planirali da zasednete u fotelje i gledate tenis pa vas sad novak "ispalio" pa nemate sta valjano da radite,to je vas problem.komentari su dno dna.

megatronman

pre 6 godina

Koji je to tip. Bombastične izjave iz kojih se opet očituje arogancija. Što on hoće? Zaradio je koliko tisuće drugih, može biti trener bilo kome no on uporno pokušava natrag na tron. It's over Mr. Novak, you are out for good.

Slobo

pre 6 godina

Decko je gotov !!
Kakav lakat, kakve povrede, mesec dana naporno treniras, i onda te kao boli lakat hahahhaha..

Ovaj je s'vrhunskim tenisom zavrsio, to je ocigledno.
Vucarace su tu izmedju 7-12 pozicije, sad je jasno da nece stici ni Samprasovih 14 Slemova.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (flasa, 29. decembar 2017 11:57) # Link komentara
Preporučujem (+415)Ne preporučujem (-171)

Kao da je Samprasov rekord u razini nekog mizernog ili prosečnog rekreativca, pa eto Novak nije ni za to !

Gabrijel Radojičić

pre 6 godina

E moj narode! Vi kada ste našli Novaku da pridike držite nema od vas jadnika više ništa. Ovoj je nažalost krah, nekada davno jednog divnog i pametnog naroda. Ostanite u farmi i pink parovima, i zbogom.

Рајко Четник

pre 6 godina

Напусти тенис мушки. Не замајавај ни себе ни нас.
Много тога си постигао , најбољи си спортиста са ових простора свих времена.
Не бламирај се више.

Sabre

pre 6 godina

@Sabre
Bravo za tebe. Svrstao si se u grupu onih koji imaju par hiljada evra?! Našao si se prozvanim za 20 evra u džepu?
Uzmi sviraj to što znaš i uživaj u svojim "vrhunskim" dostignućima.
Da, i engleski pričaj tečno, svaka čast.
I ne komentaši tako zlobno one koji su uspešniji od tebe, i svetlosnim godinama daleko iznad.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dejan, 29. decembar 2017 15:25)

Ja liche i uzivam, samo se lik nasao da proziva ljude kojima smeta sto se Djovak naocigled celog sveta sprda sa nama i folira. Niko ne spori njegova dostignuca niti se poredi sa njim, ne budi kompleksas molim te. Samo sam hteo da skrenem paznju doticnom gospodinu da to sto mozda nismo uspesni na toj skali kao Djokovic ne znaci da smo svi ovde koji komentarisemo njegovo foliranje neki luzeri iz kontejnera. Niko se ne poredi sa njim, ali poenta je da neki ovde tvrde da niko nema prava da komentarise necije odluke i dela ako nije postigao isto koliko i oni, a to je po meni budalastina.

rebel

pre 6 godina

Morao bi da ima unutrashnju strastvenu pobunu u sebi da bi se pokrenuo. Plamen iz nosa da viri i da sve poskakuje ko nekad ko leptiric. Blago je komforan. U sustini bi trebalo samo on i trener i niko vishe. To je najbitnije. Gurue da zaobidje. Trener kondicioni treba da mu bude motivacioni.

Hejter

pre 6 godina

Da li je neko primetio,da su se cudne stvari oko Novaka pocele desavati od kada se ozenio? Te neka nova ishrana,te smrsao,pa onda kao meki gluten,te ne jede meso,ima gurua koji ce kao da ga usmeri u zivotu(a ko ga je usmeravao do tad?),te gospodja mu brani ovo ono? Nisam neki pobornik teorija zavera ali .....

KiMi

pre 6 godina

Previse se on latio nekog prosvetljwnog zivota.. zdrava hrana, pilici jedu jacu hranu od njega .. univerzumi bla, bla i do kraja izbegavanje operacije lakta, jer verovatno i tu vidi neku vrstu gresnosti, prljavosti ili cega vec..

mozaks

pre 6 godina

na zalost nije se oporavio od ispada sa poslednjih OI.
samo je to tesko da u svojoj glavi prelomi.dodatno svaka povreda utice na psihu da trazi izlaz..
za njega bi bilo najpanetnije ili da pokusa da doceka sledece OI i tamo se pokaze ili da se potpuno povuce iz tenisa i sacuva sebe od propasti,u koju je polako krenuo a da mozda ni sam nije svestan.mozemo ga voleti iki ne voleti.zaliti sto slabo igra zbog raznih bolova,ali time samo produzava agoniju,koju kad osete sponzori,sami se povlace..

alex

pre 6 godina

Hvala mu na svemu
Igrao je vrhunski tenis,mislim da vise nije motivisan
Retko kada je u izjavama bio iskren pa tako i sad
Treba posteno da kaze da ga mrzi da igra,da se povuce i to je to
Hvala na svemu

Ajde foliranti da vas cujem

pre 6 godina

Da budem iskren, ja da treniram 15 godina svaki dan, od toga 8,9 godina po 6-7 sati dnevno, plus da putujem non stop, plus da igram meceve od po 3,4 sata, bio bih jak kao bik, ali isto tako nemam supermenov kriptonit, pa bi ovaj bik jednom posustao.

A vi ostali sto prozivate Djokovica da je folirant, jel imate kriptonit?

hit dana

pre 6 godina

@facepalm

Bravo za komentar. Koga još interesuje uticaj biljke kavurme na oporavak tetive, kad ta žitarica nije jestiva. I ja sam se prvo setio Dejove zadnje lože kad sam pročitao vest. Ko još sve ovo ozbiljno shvata. Na kraju krajeva, ovako je zanimljivije: "povređen" + vegan, to je kao da pusti svakog protivnika 2 seta fore, čisto da bude zanimljivije.

Bugarski grafolog

pre 6 godina

Nole ne moze se bez misicne mase, toliko ljudi u strucnom stabu a da ti to niko ne kaze. Tetiva i lakat su pod pojacanim opterecenjem zbog nacina ishrane i nedostatka proteina zivotinjskog porekla.
(dule, 29. decembar 2017 16:36)

Proguglaj "vegan athlets" pa onda pametuj.

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

i sta sad da gledam u 16 h , porodicno blago :( 
(kladzom do bola, 29. decembar 2017 12:08)

Naravno, i da Nolou nije predao mec dilema ne bi postojala. A ionako nisam gledao sinoc pa moram danas.

Axl

pre 6 godina

Nole nemoj na silu ako ne ide. Čuvaj lakat da živiš normalno i to je to. Uradio si vec jako puno i hvala na svim lepim momentima. Vreme je za povlačenje..

Sole

pre 6 godina

NOLOMANI na aparatima...
(Shigman, 29. decembar 2017 13:11)

Ja bih pre rekao da su Federeromani na aparatima. I to na laptotopvima , ajpedima , ajpodovima , ajfonima , smartfonovima ... zadirkujucii Novakove navijače komentarima kako su oni na aparatima , kako je Federer GOAT , kako je bio suveren u nikad jačoj konkurenciji , kako sada doživljava novu renesansu , kako je Novak zreo za penziju ...

danko111

pre 6 godina

@nikola, 29. decembar 2017 12:44)

Ej brate vucem bolove u zglobovima 4 mjeseca..i tek sad si mi ti objasnio zasto..Naravno necu kod doktora zbog malo bola haha Stvarno sam izgubio misicnu masu i vjerovatno je to razlog..

Mile

pre 6 godina

Nole, treba da platiš RTS penale. Zbog tebe prenose onaj tupavi turnir u Abu Dabiju koji nikoga ne zanima ako tebe nema. Neće majstore to ići bez nedozvoljenih stimulansa. Batali to , preživećeš i bez para sponzora. Uzeo si dovoljno. Postaješ karikatura a nema razloga za to.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

@ ej bre - Ti se sprdaš sa nekim kome nisi ni do koljena, a još dobiješ najviše lajkova. Kakvi ste vi to ljudi?! 👎

Pele

pre 6 godina

I velike sportske zvezde i idoli nacija moraju imati moral, postenje i uskrenost. Ne moze se to ocekivati samo od onih koji prate sport ili su navijaci.

realnost

pre 6 godina

Nece ili ne moze da igra je njegova stvar!
Srpska posla su takva da se odmah osudjuje covek a u stvari se tako kod nas iskazuje zal sto ne igra i u stvari mi ga volimo!!!!!

Џони

pre 6 godina

@Buc


Што се тиче стања државе, уништили су је (бар највећим делом) људи са нешто већом моћи но што је ја имам. А што се тиче мојих докторских, реч је о мојој личној животној причи за коју мислим да не морам Вама да полажем рачуне. Пролазио сам кроз шта сам пролазио и изборио се за шта сам се изборио. Та шестица је моја једина "проблематична" оцена, а моја остварења на пољу испита и нарочито научног рада ни у ком погледу нису "сега мега". Жао ми је што сте осетили потребу да се "усрећите" окрећући моју исповест против мене. Ту се ради о злоби, а то је нарочито тужан недостатак, који је школско образовање немоћно да изглади. Срдачан поздрав!

Slobodan Jovanovic

pre 6 godina

Steta, samo on zna kako mu je sada. Terapije, teretana, iscekivanje, vezbanje i posle 6 meseci opet na nulu. Ocigledno je da terapija "mirovanja" nije dala ocekivane rezultate. Da li postoji medicinsko resenje za njegovu povredu? Izgleda da je operacija jedino preostalo resenje.

vasa ledicki

pre 6 godina

Federer ima 9 W, Nadal 10 RG, mislim nije da je to vazno, ali kad vec pominjes ko sta ima najvise, mozes slobodno i ovo da pomenes. Inace Federer ima 5 AO, kad se vec pominju brojevi, da se to kompletira. Da, da, jasno ono za tenisere i konkurenciju, to su vec i ptice naucile. Ako nije problem, moze li neki drugi izgovor?
(ovaj, 29. decembar 2017 18:48)

Ima 8 Wimbledona a ne 9. Neka vam odbiju od plate

Mairon

pre 6 godina

Rafin sam navijač ali sam razočaran Novakovim odustajanjem. Tenis je mnogo interesantniji kada je Novak na terenima, i ne samo zbog njegovog rivalstva sa Rodžerom i Rafom.
Novaku brz oporavak, ipak je nastavak karijere važniji od egzibicionog turnira, pa čak i odustajanja od Melburna.

Čini mi se da će AO biti siromašan ove godine. Rafa i Novak su upitni, Mari nije oporavljen i od prve četvorke samo je Federer izvestan.

Bleja

pre 6 godina

Nisam neki teniski strucnjak,niti sam zavrsio medicinu,alii...Ovo je smesno posle toliko pauze ista prica,bas sam se iznervirao.Nek kontaktira doktora Milisava Nikolica, i bice bam,bam ,te boli nesto?ne? Aj brisi.Drace se ko jarac ,al ce ove sezone da eksplodira i osvoji sva cetiri slema u nizu.Sigurno ce mu naci jos neki problem koji Nole nije ni znao da ima ,ko sto je Luki modricu za sinuse sugerisao.

Buc

pre 6 godina

@Dzoni
Koji je to fakultet na kojem neko ko nista ne zna na doktorskim studijama ipak dobija prolaznu ocenu!? Pa sram vas bre bilo, unististe ovu drzavu sa vasim sega mega diplomama.

Sejn

pre 6 godina

Kako je moguce da Nadal ima problema sa kolenima a jak je i ima misicnu masu kao bik. On je caj morao i da smrsa da ne bi opterecivao noge kilazom a evo i dalje ima problema s vremena na vreme. Federer je celu karijeru mrsav i do 35 godine nije imao ozbiljnu povredu sto je isto zanimljivo za ove koji pricaju o Novakovoj kilazi. Rouz, koji je dva puta operisao koleno je bio misicav i jak isto pa opet nista nije vredelo.

Pametnjaković

pre 6 godina

Pametan. Da sam na njegovom mestu ne bih više nikada igrao tenis. Ima pare, ima porodicu, vegan je ili možda vegetarijanac, zdrav život, može da uživa do kraja života.

sasha.....

pre 6 godina

Zasto covek koji je toliko mnogo postigao u svakom smislu ima potrebu da stalno ponavlja te fantasticne rezultate?

Zasto ne moze da jednostavno okaci rukavice o klin, i pocne da se bavi necim novim? Pa nije zivot samo tenis, treninzi, takmicenja i pobede....Ili mozda jeste za nekog ko se celog zivota bavio samo tim?!?
Doneo nam je toliko radosti, zelim mu da nadje novi zivotni smisao i uspesno nastavi dalje.....

nex

pre 6 godina

Pitam se samo ko je od vas"komentatora" ikad igrao tenis i da li zna koliko to boli. Jedan rece da po nekad casu ne mozes da podignes. Bukvalno. A kamoli nesto drugo. U cutite,bre,malo.

pažljivo pročitati

pre 6 godina

Stoicizam (ili stoa) jeste pravac antičke filozofije popularan od 4. do 2. veka p. n. e., posebno među obrazovanom elitom antičke Grčke i Rimskog carstva.
Osnivač ovog pravca je grčki filozof Zenon (333—264. p. n. e.),[3][4] iz današnje Larnake. Ostali predstavnici su: Hrizip, Seneka, Epiktet i car Marko Aurelije
Stoici su se organizovali u Atini oko 310. pne. i objasnili kako je svet satkan u skladu sa zakonima logike, fizike i etike. Tvrdili su da svetom vlada logos (svetski um, sudbina) i zbog toga je sve određeno.
Osnovni moto stoika je „život u skladu s prirodom“. Mudar čovek živi u skladu s prirodom i sopstvenim razumom, jer tako postiže mir duše. Najznačajnije vrline su razumnost, pravednost i umerenost. Smatrali su da čovek treba da se suprotstavlja impulsima koje stvaraju ljubav, strast, mržnja, strah, bol itd. Druga poznata stoička izreka je „blažen je onaj koji je zadovoljan onim što ima“.
Svako neka izvuce zakljucke
Takvi stavovi nemaju veze sa realnoscu i u funkciji su vladanja ljydima

No1e fan

pre 6 godina

Taman sam hteo da odgledam mec vecina mojih drugova kaze necu da gledam kad ono dodjem s posla i ono odlozen mec nista nole vidimo se u dohi:)

da,da

pre 6 godina

8 W, vidis da znas, znaci namerno se izostavljaju podaci drugih, dok se samo jedan pominje. Cim vidis "gresku" upoznat si sa tim. Ko tacno treba da mi plati? Mislis da Federer ima svoje botove ovde u Srbiji i da im placa, ili neko drugi to radi? Mozda njegov menadzer?

Kosovar

pre 6 godina

Dobro, sad svi znamo da je Djokovic rodjen i odrastao na Kosovo i da su njegovi roditelji napustili Kosovo 80-tih. Ja mislim da bi sada bilo realno da se Nole ponovo vrati u svoj dom i pocinje da igra za Kosovo drzavu.

dgwh

pre 6 godina

Zato ode sad najveci posle Wimbldona na +9 Slemova.
Pa onda ovaj da nekim slucajem igra i do 36-te, nema sanse da ga stigne.
Mislim, da se ruzumemo, normalnom coveku je valjda jasno da i ovih 7 ne moze stigne ni u najludjim snovima.
A na Wimbldonu samo dolazi potvrda ko je GOAT !!

mandingo

pre 6 godina

Ma nemojte biti pesimisti. Nije Nole to zasluzio.Igrace na AO, polako ce podici formu i po meni igrace najmanje polufinale ali ipak se nadam tituli. Velika podrska iz Makedonije.
P.S. Mislim da je lakat OK

Sladjan

pre 6 godina

od kada se ozenio, covek propade skroz ki sekirce u moravu. Salu na stranu NOLE je svetski broj 1. Legenda u tenisu i dobar covek privatno.

brasa

pre 6 godina

(323, 29. decembar 2017 12:11) a dal si tako nesto napisao kad je fed legao zdrav a probudio se sa gripom, u majamiju, uostalom novak se dokazao, pet godina je gazio ko plitak potok,hoceli nece li njegova stvar, a vi pljujte, hejtujte, to vam je sve od zivota

Sabre

pre 6 godina

rekao si: "Garantujem ti da npr. bolje pricam engleski i sviram nekoliko instrumenata od tebe i Noleta zajedno." prema tome, poredis se, cak tvrdis da si mnogo bolji. cisto onako, no offence.
(baki, 29. decembar 2017 16:04)

Jao, brate. Lik je rekao da mi "pljuvaci" nista ne radimo iznad proseka. Otud poredjenje. Da li stvarno moram da crtam? Nisam se u originalnim postovima, na koje se ovaj lik triggerovao poredio.

Dejo

pre 6 godina

Bravo nole sinoc si na reprizi nove godine rekao ja sam uradio mnogo za ovaj sport i srbiju....ipac cu staviti tacku na i to bas u dubaiu i eto ispunio obecanje.Svi su bili u soku ali ne ija jer mi je u poverenju rekao nesto jako bitno sto ce uskoro i objaviti...a vi sto ga pljujete gorko ce te se kajati! ?

Smuleco

pre 6 godina

@Milan_PT: Ti si mi se nešto uvredio, "lektoru"...a onda prozivajući mene, pokazuješ koliko si "pismen"...
Morao si da napišeš ovako, da te naučim:
"Kako neko može, da na ovako nepismen komentar, da plus?"
Pazi drugi put, malo bolje, kada komentarišeš nečiju pismenost, jer ovako, sam ispadaš smešan.

ovaj

pre 6 godina

Federer ima 9 W, Nadal 10 RG, mislim nije da je to vazno, ali kad vec pominjes ko sta ima najvise, mozes slobodno i ovo da pomenes. Inace Federer ima 5 AO, kad se vec pominju brojevi, da se to kompletira. Da, da, jasno ono za tenisere i konkurenciju, to su vec i ptice naucile. Ako nije problem, moze li neki drugi izgovor?

sasa jokic

pre 6 godina

Da si operisao, bila bi druga prica, ovako da prodje samo od sebe.....tesko. Videcemo, malo je cidna odluka nakon onog intervjua juce, ali dobro Abu Dhabi je egzibicija, mozda ga i mrzi da igra.

super

pre 6 godina

Da samo zbog vas je trebao da igra sto ste kupili karte pa ima još mečeva ako volite tenis ako volite da gledate novaka onda će te sačekati da se oseća bolje... verujem da želi opet da se vrati na teren sto pre ne bi trenirao ne bi plaćao trenere putovao i sve to bio bi kući i uživao sa porodicom

pljuvaci_stop_tisina

pre 6 godina

Jesam. Garantujem ti da npr. bolje pricam engleski i sviram nekoliko instrumenata od tebe i Noleta zajedno. Imam. Zapravo par hiljada evra, ali nebitno. I sta cemo sad? Tebra, nije svako toliko zaslepljen ovim covekom da ne vidi kada se ocigledno folira i nesto ozbiljno smrdi. Ja sam ga prvi do juce branio, ali ovo vec postaje cirkus.
(Sabre, 29. decembar 2017 15:09)

AhTebi sviranje gitare i poznavanje engleskog uspeh. Da nisi Vlatko Stefanovski ili Hendriks.
Jel ste Vi svesni sta znaci biti do pre godinu dana 1 igrac sveta,a do pre 6 meseci 2-3ci. Ja opet postavljam pitanje kako Nadalu Spanci nikad nisu rekli folirant si i slicno,a napominjem ima pauza 2 ili 3 za nepune 3 godine,a godiste je Novaka. O drugima ni da pricam.Sta Vas briga d ali ce on da igra na nekom turniru ili. Da li je prvi,peti,200ti. Igra za sebe covek. Igra igru jedan na jedan.
Ja sam igrao fudbal i doziveo najgoru povredu rupturu ukrstenih ligamenata kolena.Pauzirao dve godine i kad sam se vratio nisam bio isti,ali da li sam folirant bio?
Drugo umesto engleskog poznavanja i gitare nadam se da imas neki uspeh na fakultetu,poslu ili da znas da napravis bar police zidne ili nesto rukama i glavom da osmislis imalo vredno i Ti i ostali kriticari.A sviranje gitare i engleski ako su uspeh onda zaista samo jos u naprenoj Srbiji uspeh.

dusan

pre 6 godina

A zasto se prijavljivao uopste ako ne moze? Tj. rekao je da je razocaran, a to znaci kao da je mislio do juce da ce da igra, pa odjednom se nesto desilo i ne moze...Mislim da je znao da nece da igra, ali zbog medija, publike, da bi dosli na turnir, je bio dogovor da se prijavi, pa da otkaze u zadnjem momentu, iako je znao da nece da igra...

Igor

pre 6 godina

@Deja

Na šta tačno mislite? Pretpostavljam da nećete napisati jer Vam je Novak to rekao u poverenju, ali barem nam potvrdite da nisu u pitanju neke loše vesti? Hvala.

Ivan

pre 6 godina

Tenis je vazda imao najvise komentara na ovom sajtu, vise nego drugi sportovi, nemojte biti onda licemeri pa gledati samo kad Djokovic igra. Sad ce Australian open pa gledajte komentarisite kad je tenis vec tako lep zanimljiv sport.

pažljivo pročitati2

pre 6 godina

Seneka potiče iz kruga elite rimskog carstva,bogatasa,ubica,osvajača,progonitelja hrišcana.
Lični savetnik od malena Rimskog cara Nerona, koji je ubio svoju majku,a jos mnoge radi vlasti i obesnog zivota.
Nije Seneka napustio Rim i sve blagodeti istog radi sirenja mira,ljubavi,filozofije vec direktno vrsii uticaj na sirenje zla i spletki.
Tako da tesko od Seneke ne vrhunski vec nikakav filozof
Tema nije promasena,pazljivo procitati

Vanja m

pre 6 godina

Sramota me je da citam negativne komentar. Nole je jedan od nasih najboljih sportista. I uvek ce to biti. Ljudi Koji sebi daju za pravo da govore o njemu u losem kontekstu, su dokoni, neostvareni ljudi. Nole volimo te sta God da se desava. Nas SI ponos.

Misa

pre 6 godina

Dobra stvar je sto ce sacuvati H2H protiv Federera jer ocekujem Novaka da bude najjaci na sljaci a tu nema sanse da se njih dvojica susretnu posto ovaj ne igra sljaku vise. Sto se tice ostalih podloga bojim se da u glavnom jedan od njih dvojice nece dogurati toliko daleko da bi se susreli pa tako neizmenicno iz turnira u turnir.

Dejan

pre 6 godina

@Sabre
Bravo za tebe. Svrstao si se u grupu onih koji imaju par hiljada evra?! Našao si se prozvanim za 20 evra u džepu?
Uzmi sviraj to što znaš i uživaj u svojim "vrhunskim" dostignućima.
Da, i engleski pričaj tečno, svaka čast.
I ne komentaši tako zlobno one koji su uspešniji od tebe, i svetlosnim godinama daleko iznad.

Lucky

pre 6 godina

Ovo je saopštenje koje je morao da napiše, na sreću ovo nije istina. Zašto ovako mislim, zato što je Novak, pored toga što je jedan od najboljih tenisera svih vremena izuzetno inteligentan čovek. Inteligentan čovek ne bi sebi dozvolio da pored sve medicinske nege i dijagnostike koje su mu na raspolaganju se pogrešno leči 6 meseci, a tako bi bilo da je ovo istina što je napisao. Dakle, ako su mu lekari rekli da ne mora da se operiše i da će da se to sanira onda je to i istina, inače bi se operisao. Bol nije mogla da se javi sada i ne tako da bi on istog dana kada ima zakazan povratak otkaže meč. Bol je navodno osetio pre 5 dana. Na sreću, istina je da je Novak otkazao svoj meč iz dva razloga:, prvi, nije zadovoljan svojom spremom za meč, i drugi, da je video rivala koji je trenutno na visokom nivou i nije želeo da se previše optereti na svom prvom meču, da rizikuje da izgubi kao Marej i da onda uđe u probleme sa samopouzdanjem koje ima i koje je za njegov kvalitetan tenis veoma važan faktor.

baki

pre 6 godina

@Sabre
Bravo za tebe. Svrstao si se u grupu onih koji imaju par hiljada evra?! Našao si se prozvanim za 20 evra u džepu?
Uzmi sviraj to što znaš i uživaj u svojim "vrhunskim" dostignućima.
Da, i engleski pričaj tečno, svaka čast.
I ne komentaši tako zlobno one koji su uspešniji od tebe, i svetlosnim godinama daleko iznad.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dejan, 29. decembar 2017 15:25)

Ja liche i uzivam, samo se lik nasao da proziva ljude kojima smeta sto se Djovak naocigled celog sveta sprda sa nama i folira. Niko ne spori njegova dostignuca niti se poredi sa njim, ne budi kompleksas molim te. Samo sam hteo da skrenem paznju doticnom gospodinu da to sto mozda nismo uspesni na toj skali kao Djokovic ne znaci da smo svi ovde koji komentarisemo njegovo foliranje neki luzeri iz kontejnera. Niko se ne poredi sa njim, ali poenta je da neki ovde tvrde da niko nema prava da komentarise necije odluke i dela ako nije postigao isto koliko i oni, a to je po meni budalastina.
(Sabre, 29. decembar 2017 15:42)

"Niko se ne poredi sa njim"?

rekao si: "Garantujem ti da npr. bolje pricam engleski i sviram nekoliko instrumenata od tebe i Noleta zajedno." prema tome, poredis se, cak tvrdis da si mnogo bolji. cisto onako, no offence.

dusan

pre 6 godina

A zasto se prijavljivao uopste ako ne moze? Tj. rekao je da je razocaran, a to znaci kao da je mislio do juce da ce da igra, pa odjednom se nesto desilo i ne moze...Mislim da je znao da ce da igra, ali zbog medija, publike, da bi dosli na turnir, je bio dogovor da se prijavi, iako je znao da nece da igra...

flasa

pre 6 godina

Decko je gotov !!
Kakav lakat, kakve povrede, mesec dana naporno treniras, i onda te kao boli lakat hahahhaha..

Ovaj je s'vrhunskim tenisom zavrsio, to je ocigledno.
Vucarace su tu izmedju 7-12 pozicije, sad je jasno da nece stici ni Samprasovih 14 Slemova.

Alek

pre 6 godina

Meni se čini da je on završio sa tenisom.
(Brne, 29. decembar 2017 12:08)

Jeste, a ti si zavrsio pre nego sto si poceo. Jos jedan od tzv. eksperata opste prakse u Srbiji, sve znaju, a u stvari ne znaju nista kako treba.

Garnet

pre 6 godina

Podpisujem da svi što sad blatite Novaka niste srećni u životu, da nijedan meč više ne dobije on je bio i ostaće kralj, a vi sa kompleksima malo se stišajte.

munze srb

pre 6 godina

Од како је уместо да се моли Богу, почео да се моли 'универзуму', кола су кренула низбрдо. Надам се да ће се вратити православљу, једином исправном путу. Не због тениса него због спасења душе и Царства Небеског.

Bosanac

pre 6 godina

Ja mislim da Novaku nije više do tenisa, a ni do nas navijača. Rekao bih da mu je sada samo stalo do sponzorskih čekova i kako da to izgura do kraja a da ovi ne odustanu. Da se ne lažemo...
(Milan, 29. decembar 2017 15:55)Njemu nije do takvih navijača, koje boli đon za njim lično, nego kroz njega veličaju srpstvo...Po ko zna koji put ponavljam, vi Srbi ste bolestan narod i nezaslužujete ovakvog čovijeka.Nole, imaš respekt od nas iz Bosne za sve što si u svojoj karijeri postigao...Taman kad više nikad nebi zaigrao, ti si svoj san ispunio...Živ bio...

ty

pre 6 godina

Znaci ne znate s'kojim uzivanjem cu gledati kako ga ove sezone deru razni Zverevi, Kirjosi, Dimitrovi, Thiemovi.

Ne znam sto mu ovo treba u zivotu, ako nastavi da igra, samo ce pokvariti procente pobeda, ako nastavi da igra to je neizbezno.

Da se povukao nakon RG 2016-te, niko mu nista ne bi rekao, otisao bi u velikom stilu, kao totalni sampion.

CikitOoo8

pre 6 godina

Čitam i vidim da nam ne nedostaje ni ortopeda, ni psiholga, astrologa i vidovnjaka, sve znaju i sve kapiraju. Vratiće se Novak Đoković, a posle ćete sve što ste izas**li da progutate! Objavite mi komentar i razumni ljudi izvinite na prostakluku ali neki za drugačiji rečnik ne znaju.
Novače sve najbolje u 2018!

Milan_PT

pre 6 godina

Jedan tužan, kraj karijere...
(Smuleco, 29. decembar 2017 14:03) # Link komentara
Preporučujem (+4) Ne preporučujem (0)

Kako neko može da na ovako nepismen komentar da plus?

Gabrijel Radojičić

pre 6 godina

E moj narode! Vi kada ste našli Novaku da pridike držite nema od vas jadnika više ništa. Ovoj je nažalost krah, nekada davno jednog divnog i pametnog naroda. Ostanite u farmi i pink parovima, i zbogom.

Jedan tata

pre 6 godina

Ja kupio karte, platio put (bliski istok) i objasnio deci koliko bi mu sada znacila podrska i da navijamo iz sveg glasa. Krenuli sa srpskim zastavama... Kakav sam naivac. Hvala ljubavi, hvala amore
(Mish, 29. decembar 2017 13:56)

Slično se desilo meni i mojim klincima 2014-te u Novom Sadu, kupili smo karte i iz Niša potegli da podržimo Novaka i naše u Dejvis Kupu po onoj zimi i vetru, a on čovek ostao da skija i zeza se umesto da igra za reprezentaciju.
E ali zato su tad videli stvarno najvećeg, Federera (plus Vavrinku) i otada navijaju za njega, čak i protiv naših.

bgd

pre 6 godina

koliko vidim dosta ljudi ovde zna bolje o tenisu i sportu i od samog novaka..neverovatno glup narod sa mnogo veliiiiikim kompleksima..eejj neko ko nije izasao iz svog sela ma kako se zvalo proziva coveka poput novaka..aloo pa dal je bre mogucee..

hh

pre 6 godina

Kakva ste vi sirova,surova i zla nacija!
(dragan, 29. decembar 2017 12:23)

Plus ko kuca. Dovoljno je procitati ove komentare i shvatiti o kakvom se narodu radi.

Tamni Vilajet

pre 6 godina

Čitam ove komentare i ne mogu vjerovati šta sve ljudi pišu, onda se sjetim da su Srbiji farma i zadruga među najgledanijim emisijama, pa mi je onda malo jasnije zašto je to tako...Ko iole objektivan i realan, da ne kažem inteligentan, može da omalovaži sportska dostignuća Novaka Đokovića?!Pa i da ga diskredituje kao osobu, što tek nema veze sa ničim....Strašno....

Rade

pre 6 godina

(flasa, 29. decembar 2017 11:57)

Kakav ogavan komentar, i sad da zavrsi karijeru bice u top5 najboljih igraca svih vremena, a ko si ti dobro razmisli?

darko

pre 6 godina

Dali se samo meni cini ili je i ovo izazvano sa strane njegove drage Jelena za koju verujem da je imala uticaja na stvaranju imaginirane povrede- povreda lakta. Nakupila se para a sad bi da glumi hapy familly. Zivi dokaz je Novakovo veganstvo i budizam...

Bugarski grafolog

pre 6 godina

Nole ne moze se bez misicne mase, toliko ljudi u strucnom stabu a da ti to niko ne kaze. Tetiva i lakat su pod pojacanim opterecenjem zbog nacina ishrane i nedostatka proteina zivotinjskog porekla.
(dule, 29. decembar 2017 16:36)

Proguglaj "vegan athlets" pa onda pametuj.

marko

pre 6 godina

Imao sam povredu kao Novak, vukao sam je godinu dana. Imalo je raznih faza cas nisam mogao da podignem casu, promenim brzinu na menjacu i slicno, a imalo je dana da me uopste ne boli. Isao sam na fizikalne ukupno 3 meseca za tih godinu dana, mazao razne masti radio preporucene vezbe. I danas posle 3 godine kada napregnem tu ruku malo vise u toku dana oseti se blagi bol. Totalno ga razumem.

pljuvaci_stop_tisina

pre 6 godina

A da Bog da i Vi budete foliranti a jeste vecina ceo zivot isprazni i sli.Nadal njegovo godiste pa 3 puta odsustvovao po vise meseci,Federer 5-6 puta,da ne govorim o svim Francuzima i ostalima. Nego vidite Vi sto ga zovete folirantom da li imate za docek 20eura ili frizider pun i da li ste u necemu iznad proseka.

Branko

pre 6 godina

Dragi nas Novace i mi, tvoji navijaci i obozavaoci, smo takodje duboko razocarani zato sto si ti protracio sve ono vreme, a nisi se ni lecio ni izlecio, pa ti tvoji izrazi zaljenja nam izgledaju kao da nas zamajavas, a da tebi vise, u stvari, i nije do novih pobeda u tenisu za koje je potreban ogroman trud, zrtve i odricanja. Ako je tako onda je bolje da nam to kazes, a ne da ste ti tvoje lecenje toliko tajanstveni.

NoleNo1UvekZauvek

pre 6 godina

Tipsa i Troicki imaju 4-5 godina odsustva ybog povreda sto pravih sto kladionicarskih i nista. A najboljeg sportistu sveta dva puta proglasenog,pljujete i omalozavate kao da je izdajnik. Razumeo bi da komentarisete sam mec bio ciji pa i njegov,ali ovako lupetati i ne ceniti nekoga sto ja u rangu Tesle kao najpoynatiji Srbin i vise od toga je zalosno. Za njega zna 99% planete,a za sledecg Srbina mozda ni 2%. Ili mu zamerate sto se ne slika sa Vucicem i sto je jedini od sportista dao ruku i podrsku Dusanu Ivkovicu.
A sta bi bilo da je danas izasao da igra i da je pobedio? Da li bi Vas 99% "pametnih" isto pisalo tj.napadalo.

G-đa

pre 6 godina

Sram vas bilo sto lose pricate o jednom izuzetnom coveku. Ko ste vi da sudite nekome i da ocenjujete ko je kakav covek? Odakle vam to pravo?

mr

pre 6 godina

Ne zeli da dozvoli sebi da izgubi prvi mec, i tako pocne sa povratkom, a Agut je i vise nego sposoban da ga danas pobijedi, a i treba da pocne od prvog kola i nekog "lakseg" protivnika.

Jelena

pre 6 godina

Trenutak kada je odustao od tenisa je kada je oterao Bekera i Vajdu a doveo "guru-a"!!Sve posle toga je odradjivanje za sponzore!Umesto kao veliki šampion biće upamćen kao još veći folirant! Davno ga je Rodik pročitao!!
(Stefan S, 29. decembar 2017 12:26)

Mnogi od nas su ga pročitali odavno. Sve njegove osobine su se vrlo jasno videle na terenu ko je hteo da vidi: da je folirant, da je arogantan, sujetan, tvrdoglav, da ne trpi kritiku i poraz.
Ali ljudi su bili previše zaslepljeni i gledali u njemu neko idealno biće, od čega je on udaljen svetlosnim godinama. Sada polako sve izlazi na videlo, bilo je i vreme.

stevica

pre 6 godina

Da se ne zaboravi! FEDERER JE POSLEDNJI AO OSVOJIO TAKO STO NIJE UOPSTE IGRAO POLA GODINE VEC JE POCEO TURNIR OD KVALIFIKACIJA LAGANIM PROTIVNICIMA I ZAGRIJAVANJEM I POJACAVANJEM FORME! Idemo direkt po AO!

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

@ ej bre - Ti se sprdaš sa nekim kome nisi ni do koljena, a još dobiješ najviše lajkova. Kakvi ste vi to ljudi?! 👎

Sole

pre 6 godina

NOLOMANI na aparatima...
(Shigman, 29. decembar 2017 13:11)

Ja bih pre rekao da su Federeromani na aparatima. I to na laptotopvima , ajpedima , ajpodovima , ajfonima , smartfonovima ... zadirkujucii Novakove navijače komentarima kako su oni na aparatima , kako je Federer GOAT , kako je bio suveren u nikad jačoj konkurenciji , kako sada doživljava novu renesansu , kako je Novak zreo za penziju ...

nex

pre 6 godina

Mislim da je ovo kraj.
Hvala,Nole,za sve. Dok je trajalo,bilo je lepo.
Prijateljski savet,povuci se u najboljem svetlu,ostani u lepom secanju. Nemoj muciti ni sebe ni nas.

Милош

pre 6 godina

Nisam neki fan Novaka ali sta sve ovde ljudi pisu to je strasno. Cela Srbija se veseli njegovim problemima. Nema nama pomoci ovakvima kakvi smo.

mandingo

pre 6 godina

Ma nemojte biti pesimisti. Nije Nole to zasluzio.Igrace na AO, polako ce podici formu i po meni igrace najmanje polufinale ali ipak se nadam tituli. Velika podrska iz Makedonije.
P.S. Mislim da je lakat OK

Napo Leon

pre 6 godina

ovaj čovek nas malo zeza
juče kaže kako je zahvalan univerzumu što se vraća i što se potpuno oporavio,a danas kao -boli ga lakat?
Dragi Novače,od sada boli i mene lakat za tebe i tvoje ludorije..
i to malo kredibiliteta ćeš izgubiti i umesto da te pamtimo kao jednog od najvećih,postaješ najkontraverzniji teniser svih vremena

Marko B

pre 6 godina

Trenutak kada je odustao od tenisa je kada je oterao Bekera i Vajdu a doveo "guru-a"!!Sve posle toga je odradjivanje za sponzore!Umesto kao veliki šampion biće upamćen kao još veći folirant! Davno ga je Rodik pročitao!! 
(Stefan S, 29. decembar 2017 12:26) 

Mnogi od nas su ga pročitali odavno. Sve njegove osobine su se vrlo jasno videle na terenu ko je hteo da vidi: da je folirant, da je arogantan, sujetan, tvrdoglav, da ne trpi kritiku i poraz. 
Ali ljudi su bili previše zaslepljeni i gledali u njemu neko idealno biće, od čega je on udaljen svetlosnim godinama. Sada polako sve izlazi na videlo, bilo je i vreme.
(Jelena, 29. decembar 2017 15:12)

Djokovica sam upoznao na Dejvis kupu u Beogradu, gde sam radio kao volonter. Momak se pozdravio sa volonterima, pricao sa nama, zezali se. Lik je skroz normalan i na zemlji. Bukvalno kao da jos zivi na Banjici, a ne da je rec o dvanaestostrukom GS sampionu. Ostati tako svoj ne moze folirant,vec samo dobar covek.

Uostalom, samo budala moze reci da se u bilo kom sportu do planetarnog uspeha moze doci glumom i foliranjem. Sportista moze da se folira, ali onda naleti na šampiona i šampion ga odere. Djokovic je 12 puta bio šampion, tako da nije ni f od foliranta.

Pametan bi lako zakljucio da je Djokovic fizicki iscrpljen, kao onomad Nadal. Jednostavno dok su oni trenirali po 6 sati dnevno, drugi su trenirali po 3 sata. Telo je to sve trpelo i jednom je moralo da poklekne. Nema tu neke mudrosti.

nex

pre 6 godina

Pitam se samo ko je od vas"komentatora" ikad igrao tenis i da li zna koliko to boli. Jedan rece da po nekad casu ne mozes da podignes. Bukvalno. A kamoli nesto drugo. U cutite,bre,malo.

megatronman

pre 6 godina

Koji je to tip. Bombastične izjave iz kojih se opet očituje arogancija. Što on hoće? Zaradio je koliko tisuće drugih, može biti trener bilo kome no on uporno pokušava natrag na tron. It's over Mr. Novak, you are out for good.

Petar

pre 6 godina

Ne pratim Đokovića zato što me tenis nikada nije zanimao (jedan od dosadnijih sportova), ali već godinama pratim komentare na vesti o njemu. Zašto? Zato što su ti komentari odličan pokazatelj koliko se patologije, zla, besa i ponekad mentalnih poremećaja nakupilo u našem narodu. Sve se nadam da će biti bolje, ali sve je gore.

pljuvaci_stop_tisina

pre 6 godina

Jesam. Garantujem ti da npr. bolje pricam engleski i sviram nekoliko instrumenata od tebe i Noleta zajedno. Imam. Zapravo par hiljada evra, ali nebitno. I sta cemo sad? Tebra, nije svako toliko zaslepljen ovim covekom da ne vidi kada se ocigledno folira i nesto ozbiljno smrdi. Ja sam ga prvi do juce branio, ali ovo vec postaje cirkus.
(Sabre, 29. decembar 2017 15:09)

AhTebi sviranje gitare i poznavanje engleskog uspeh. Da nisi Vlatko Stefanovski ili Hendriks.
Jel ste Vi svesni sta znaci biti do pre godinu dana 1 igrac sveta,a do pre 6 meseci 2-3ci. Ja opet postavljam pitanje kako Nadalu Spanci nikad nisu rekli folirant si i slicno,a napominjem ima pauza 2 ili 3 za nepune 3 godine,a godiste je Novaka. O drugima ni da pricam.Sta Vas briga d ali ce on da igra na nekom turniru ili. Da li je prvi,peti,200ti. Igra za sebe covek. Igra igru jedan na jedan.
Ja sam igrao fudbal i doziveo najgoru povredu rupturu ukrstenih ligamenata kolena.Pauzirao dve godine i kad sam se vratio nisam bio isti,ali da li sam folirant bio?
Drugo umesto engleskog poznavanja i gitare nadam se da imas neki uspeh na fakultetu,poslu ili da znas da napravis bar police zidne ili nesto rukama i glavom da osmislis imalo vredno i Ti i ostali kriticari.A sviranje gitare i engleski ako su uspeh onda zaista samo jos u naprenoj Srbiji uspeh.

Mikii

pre 6 godina

Уместо да је лепо одмах оперисао тај лакат као Федерер колено, он слуша оног гуруа што му га је Тони Надал спаковао...
(Бин Зајеб, 29. decembar 2017 13:05)

Konacno i tu teoriju zavere da cujemo od Nolovih svedoka. Nije mu spakovao Toni, vec Rafa i Rocko licno. Eto, nikako nisu mogli da pobede Nolu, pa su morali na mučki nacin da mu doakaju, mukice.

Mish

pre 6 godina

Ja kupio karte, platio put (bliski istok) i objasnio deci koliko bi mu sada znacila podrska i da navijamo iz sveg glasa. Krenuli sa srpskim zastavama... Kakav sam naivac. Hvala ljubavi, hvala amore

Ajde foliranti da vas cujem

pre 6 godina

Da budem iskren, ja da treniram 15 godina svaki dan, od toga 8,9 godina po 6-7 sati dnevno, plus da putujem non stop, plus da igram meceve od po 3,4 sata, bio bih jak kao bik, ali isto tako nemam supermenov kriptonit, pa bi ovaj bik jednom posustao.

A vi ostali sto prozivate Djokovica da je folirant, jel imate kriptonit?

Ivana

pre 6 godina

to sto ste vi planirali da zasednete u fotelje i gledate tenis pa vas sad novak "ispalio" pa nemate sta valjano da radite,to je vas problem.komentari su dno dna.

brasa

pre 6 godina

(323, 29. decembar 2017 12:11) a dal si tako nesto napisao kad je fed legao zdrav a probudio se sa gripom, u majamiju, uostalom novak se dokazao, pet godina je gazio ko plitak potok,hoceli nece li njegova stvar, a vi pljujte, hejtujte, to vam je sve od zivota

pažljivo pročitati2

pre 6 godina

Seneka potiče iz kruga elite rimskog carstva,bogatasa,ubica,osvajača,progonitelja hrišcana.
Lični savetnik od malena Rimskog cara Nerona, koji je ubio svoju majku,a jos mnoge radi vlasti i obesnog zivota.
Nije Seneka napustio Rim i sve blagodeti istog radi sirenja mira,ljubavi,filozofije vec direktno vrsii uticaj na sirenje zla i spletki.
Tako da tesko od Seneke ne vrhunski vec nikakav filozof
Tema nije promasena,pazljivo procitati

Aleksandar

pre 6 godina

Tako je to kada se kao svaki normalni sportista ne odlucis za operaciju kod vrhunskih lekara, nego hoces da ti se lakat oporavi prirodno.

Dejan

pre 6 godina

@Sabre
Bravo za tebe. Svrstao si se u grupu onih koji imaju par hiljada evra?! Našao si se prozvanim za 20 evra u džepu?
Uzmi sviraj to što znaš i uživaj u svojim "vrhunskim" dostignućima.
Da, i engleski pričaj tečno, svaka čast.
I ne komentaši tako zlobno one koji su uspešniji od tebe, i svetlosnim godinama daleko iznad.

Dejo

pre 6 godina

Bravo nole sinoc si na reprizi nove godine rekao ja sam uradio mnogo za ovaj sport i srbiju....ipac cu staviti tacku na i to bas u dubaiu i eto ispunio obecanje.Svi su bili u soku ali ne ija jer mi je u poverenju rekao nesto jako bitno sto ce uskoro i objaviti...a vi sto ga pljujete gorko ce te se kajati! ?

dhdsj

pre 6 godina

Sad je vec jasno da Roger 100% uzima Australiju.

Nadal, Marej, Djokovic, Wawrinka i Raonic se raspadaju, pa s'kim da igra ovaj covek.?

Slobodno mu upisite 20-ti Slem.

Milica

pre 6 godina

Mnogi od nas su ga pročitali odavno.
Ali ljudi su bili previše zaslepljeni i gledali u njemu neko idealno biće, od čega je on udaljen svetlosnim godinama. Sada polako sve izlazi na videlo, bilo je i vreme.
(Jelena, 29. decembar 2017 15:12)

24.09.2012. Oliver Dulić, bivši ministar za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje, izjavio je sinoć da je njegovo ministarstvo dalo oko pola miliona evra porodici Novaka Đokovića posredstvom bilborda za akciju „Očistimo Srbiju“ tokom teniskog turnira Srbija open 2009. i 2010. godine.

Pa vi i dalje ludujte za Novakom,heroj iz Feketica,sneg deset metara,a on bez kape i rukavica.

Pametnjaković

pre 6 godina

Pametan. Da sam na njegovom mestu ne bih više nikada igrao tenis. Ima pare, ima porodicu, vegan je ili možda vegetarijanac, zdrav život, može da uživa do kraja života.

ormar

pre 6 godina

Pa sta radi ovaj mladi covek, muci sebe, muci svoje navijace, vec godinu ipo dana se prenemaze kao baba neka, pa previse je to vremena covece.

Daj povuci se vec jednom, jer ovo sto ti radis, nikako nije normalno !!

Vaterpolista

pre 6 godina

Sabre, 29. decembar 2017 15:42

Za mene je veca budalaština govoriti za neku personu koju vidis samo na tv, nikad joj oci uzivo video nisi, da je folirant. Folira povredu lakta? Zbog? Kad budes nesto trenirao,onda se javi da pricas o sporskim povredama. Smarate vise i ti i ostali, 20 godina niste potrcali, ali zato tacno znati razvojni proces povredjenog lakta pri velikim naporima. Nista vi ne znate.

323

pre 6 godina

Eee, Novace Novace. Posle pola godine on par sati pred turnir oseti "povredu" i odustane? Kakva je to neozbiljnost..bez reci! A prica price, koje nikako da potkrepi igrom? Nema od njega vise nista.

sascha

pre 6 godina

Čudno je što nije osećao bolove prethodnih dana, već baš danas?! Tetivu možeš izlečiti samo povećanim unosom kolagena, kojega ima u mesu, što on ne jede i tako....

Filip advokat.

pre 6 godina

Sta je vasiona rekla? Nije vreme za povrtak. Da je lakat operisao pre sest meseci sada bi bio fit.Nista ni od AO. Novace posveti se Jeleni i deci.Ona ce biti najsretnija

dgwh

pre 6 godina

Zato ode sad najveci posle Wimbldona na +9 Slemova.
Pa onda ovaj da nekim slucajem igra i do 36-te, nema sanse da ga stigne.
Mislim, da se ruzumemo, normalnom coveku je valjda jasno da i ovih 7 ne moze stigne ni u najludjim snovima.
A na Wimbldonu samo dolazi potvrda ko je GOAT !!

Sladjan

pre 6 godina

od kada se ozenio, covek propade skroz ki sekirce u moravu. Salu na stranu NOLE je svetski broj 1. Legenda u tenisu i dobar covek privatno.

nikola

pre 6 godina

On i nema povredu lakta,to da je svima jasno.Nije povreda u pitanju nego hronican bol.To sam napisao i kad se povukao prosle godine i ako ne uradi nesto po pitanju misiscne mase i mase uopsteno,rekao sam da ce mu se bol i pored pauze odmah vratiti cim pocne da igra i trenira u jacem ritmu.A jedini nacin da taj bol prestane je da nabaci misicnu masu koja ce stititi zglobove.Primetili smo od kad je krenuo sa tom svojom ishranom,izgubio je i masu pre svega misicnu.Misici stite poluge na telu,a tu mislim na zglobove,laktove,kolena,ramena...U poeslednjih godinu ipo primetili smo da se Novak svaki cas hvata te za rame,za lakat,za koleno...Energija se skladisti u misicima,a kad nema misicne mase onda telo pri naporima vuce energiju iz zglobova koji nisu predvidjeni za to i usled toga pocinje da se javlja bol,koji postaje hronican ako se nesto ne uradi po tom pitanju.Novak ocigledno po slikama koje su objavljivane skoro, vidi se da na tom planu nista nije radio.Mrsaviji je nego sto je bio pre pauze maltene.Nazalost,glava ga dodje karijere i tipicno pomodarstvo kad su u pitanju odredjeni nacini ishrane kad su u pitanju poznate licnosti.

siki

pre 6 godina

zasto vise ne batali tenis i nastavi da bude vegan no1 kao do sad? ovo je uzas svaki dan citamo vesti o povratku kao da je isus pa se ceka vaskrsenje. ALI NIJE. GOTOV JE, BUDUCNOST JE U MALOM KECMANOVICU

seljadin

pre 6 godina

nikada vi necete saznati zasto se Novak povukao i zasto odjenom vise ne moze igrati kako je igrao, a on vam to sigurno nece reci, prema tome, gledajte sebe i svoje probleme, Novak ih ima mnogo manje od vas.

Џони

pre 6 godina

@Anka_Vragolanka


На крају септембарског рока у првој докторских, запао сам у вероватно највећу апатију и депресију до тад у мом животу, а имао сам захтеван испит, код еминентног и захтевног професора. Иако са скоро па никаквим знањем, рекао сам себи “дођавола све”, изашао и добио шест. Дуго сам се кајао и изједао, питао се да ли сам ипак био у стању за нешто више, да бих после много времена увидео – “Све је то само доказ да сам човек. И пад је моје лично право. Кад ме ово једном буде прошло, дићи ћу се и, на неким другим испитима или радовима, има да забриљирам”. И стварно, тако је касније и било.

С друге стране, НИСАМ имао право да дигнем руке од борбе. Решио сам да истрајем у намери да полажем, па са колико год могућности, и дао сам максимум који ми је дато психичко стање допуштало.


То важи и за Новака. Као да је силно важно ако изгуби овај или неки наредни меч, и као да порази нису за живе људе. Важно је учествовати и дати свој максимум. Бар би се једном Новаку морало прогледати кроз прсте за пораз, пошто ће они који ће га побеђивати свакако бити заведени испод њега у аналима светског тениса. Као што ни шестица на испиту, у мом случају, није утицала на мој општи CV и списак достигнућа (или сам се бар трудио да не утиче).

Новак не треба да се каје ни за шта од свег овог, јер човек не живи за победе већ пре свега за сâм живот, у свом његовом реализму. А прихватање тог реализма је уједно човекова једина стварна и значајна победа.

kojot

pre 6 godina

Mnogi pisu kako Srbi pljuju Novaka,evo ja procitah skoro 300 komentara i nijednu prozivku za surovanje sa Vucicem i vlascu,dok za deset puta manju povezanost sa vodjom Ivanu Spanovic gotovo urnisu u komentarima,nijednu prozivku za neigranje za drzavni tim,a setimo se koliko se Jokic za istu stvar konstantno proziva,takodje nijedna prozivka za Olimpijadu,dok se za istu konstantno prozivaju strelci koji su bili daleko manji kandidati od Novaka za odlicje.Oni negativni komentari su ako cemo realno objektivni presek stanja u kom se covek nalazi,naravno prosecan nolobot ce to shvatiti kao pljuvanje jer je zadnjih 10 godina Novak bio sveta krava u koju se ne dira,pa kako objasniti da se Novak od svih sportista ubedljivo najvise velica i najmanje kritikuje i opet jedino smetaju negativni komentari za njega a nikada za ostale sportiste,tesko da je u jednoj zemlji sveta jedan sportista toliko privilegovan u odnosu na ostale,i opet je to premalo,ne valja,nezahvalna nacija itd,ludilo mozga,tesko naci adekvatniji izraz.

Anka_Vragolanka

pre 6 godina

I meni je isao fakultet pa sam sad stala i ne mogu da polozim ispit, jednostavno ne ide. Tako je i kod Novaka, u zivotu postoje periodi kad coveku treba odmor, ne oseca se motivisano za dalje poduhvate i tesko mu je zbog toga, zeli da se vrati ali u realnosti to nije tako jednostavno. Morate razumeti psiholoski momenat, jer ljudi nisu masine.

Sabre

pre 6 godina

A da Bog da i Vi budete foliranti a jeste vecina ceo zivot isprazni i sli.Nadal njegovo godiste pa 3 puta odsustvovao po vise meseci,Federer 5-6 puta,da ne govorim o svim Francuzima i ostalima. Nego vidite Vi sto ga zovete folirantom da li imate za docek 20eura ili frizider pun i da li ste u necemu iznad proseka.
(pljuvaci_stop_tisina, 29. decembar 2017 14:51)

Jesam. Garantujem ti da npr. bolje pricam engleski i sviram nekoliko instrumenata od tebe i Noleta zajedno. Imam. Zapravo par hiljada evra, ali nebitno. I sta cemo sad? Tebra, nije svako toliko zaslepljen ovim covekom da ne vidi kada se ocigledno folira i nesto ozbiljno smrdi. Ja sam ga prvi do juce branio, ali ovo vec postaje cirkus.

baki

pre 6 godina

@Sabre
Bravo za tebe. Svrstao si se u grupu onih koji imaju par hiljada evra?! Našao si se prozvanim za 20 evra u džepu?
Uzmi sviraj to što znaš i uživaj u svojim "vrhunskim" dostignućima.
Da, i engleski pričaj tečno, svaka čast.
I ne komentaši tako zlobno one koji su uspešniji od tebe, i svetlosnim godinama daleko iznad.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dejan, 29. decembar 2017 15:25)

Ja liche i uzivam, samo se lik nasao da proziva ljude kojima smeta sto se Djovak naocigled celog sveta sprda sa nama i folira. Niko ne spori njegova dostignuca niti se poredi sa njim, ne budi kompleksas molim te. Samo sam hteo da skrenem paznju doticnom gospodinu da to sto mozda nismo uspesni na toj skali kao Djokovic ne znaci da smo svi ovde koji komentarisemo njegovo foliranje neki luzeri iz kontejnera. Niko se ne poredi sa njim, ali poenta je da neki ovde tvrde da niko nema prava da komentarise necije odluke i dela ako nije postigao isto koliko i oni, a to je po meni budalastina.
(Sabre, 29. decembar 2017 15:42)

"Niko se ne poredi sa njim"?

rekao si: "Garantujem ti da npr. bolje pricam engleski i sviram nekoliko instrumenata od tebe i Noleta zajedno." prema tome, poredis se, cak tvrdis da si mnogo bolji. cisto onako, no offence.

mlekadzija

pre 6 godina

Urose prejaki nauci prvo kako se izgovaraju (i pisu) spanska imena pa se onda javi sa nesuvislim (zlonamernim) komentarima...puno srece i uspeha u NG Novace!!!

Alex

pre 6 godina

Za dosadašnju karijeru kapa dole.
Čemu onda tolika medijska buka i najava velikog povratka.Kada bude spreman i ako bude spreman neka istrči na teren i da sve od sebe.
Ovako ostaje gorak ukus da ipak nešto drugo stoji iza velike pauze.

Hihihihi

pre 6 godina

Ovde se vec danima smeju Nadalu, Federeru, vec danima se ceka "povratak kralja", vec danima se vrte iste price, isti komentari, a onda ih ispali. Taman su krenuli da prozivaju Nadala zbog odustajanja i zeznu ih idol. Naravno, to nece spreciti ljude da i dalje imaju dvostruka merila. Federera su isprozivali za celu njegovu karijeru. Eh, Nole, Nole... Sta im to radis?

Vladimir

pre 6 godina

Pa kad on hoce da glumi ludilo i da se pravi pametan. Hoce savete vrhunskih lekara, ali nece da ih slusa, nego izbegava operaciju, jer je pametniji od svih. Isto se tako godinu dana pravio pametan i igrao povredjen, bio ocajan i tek onda resio da ce da pravi pauzu. Izgubice dve godine, a nece uraditi nista sto ce stvarno resiti problem. Postao je jako tvrdoglav covek, rob neke samo njemu znane ideologije. Iskreno, zelim mu sve najbolje i da se svi zajedno radujemo novim uspesima kao ranije, ali krivo mi je sto se dosta promenio, sto ima gomilu likova oko sebe koji mu povladjuju i niko nema "cojones" da mu kaze u lice sta misli. Sve sami uvlakaci i beskicmenjaci.

Sub013

pre 6 godina

Boze koliko ste vi odvratni i koliko ste jedva čekali ovako nesto, zapitajte se, jel da da ste bili srećni kad ste pročitali? E sad se zapitajte kakvi ste to ljudi kad se radujete ovakvim stvarima, ko god da je u pitanju. Ono što ja mislim ( a daj boze da nisam u pravu ) je da je on trebao da operiše lakat ali se on zbog životne filozofije odlučio da to radi prirodnim putem i faktički bacio u vodu 6 meseci oporavka, sada ili će da baci još 6 meseci da operiše to ili će da vuče ovaj problem ovako dok ne završi karijeru. Isto mislim da je dodatni problem sto je vegan, dok sam igrao fudbal imali smo u timu jednog vezana koji je malo malo pa imao problem sa kolenima i zglobovima. Pretpostavljam da postoji adekvatna zamena za meso u veganskoj ishrani za sve što treba telu, ali sumnjam da je to moguće na nivou vrhunskog profesionalnog sportiste koji mora biti izložen nadljudskim naporima. Ostaje žal što svi znamo da je mogao mnogo više ali njegov život i ja mu želim sreću šta god bude radio.

Jašta

pre 6 godina

Svaka čast Novaku na svemu što je do sada postigao. Svaka velika karijera ima svoj kraj,
i sve mi se čini da Novak polako zalazi, bez povratka.

Što dosta Srba na portalima ne zna:

1. Nije sve crno i belo. Malo je Novaku falilo da postane najbolji svih vremena. Ali mu se na kraju odmaklo. Pošto se narod (bilo koji) često identifikuje sa svojim sportistima (pogotovo u pobedi), nije čudo što ga neki sad pljuju, jer se ljute što i dalje ne dominira kako bi oni mogli dizati pesnicu u vazduh i slaviti njegove pobede.
Ali život nije bajka, to mi svi znamo.

2. Prema tome čovek mora biti realan, i zahvalan Novaku, koji je neverovatno mnogo uspeo u svojoj karijeri, i nas kao narod uvek predstavljao u najboljem svetlu. Pljuvanja i ljutnja ne vodi nikud, niti je zaslužio.

3.Naravno da ostaje mala žal, jer se i meni lično čini da je mogao još više. Ali nije do nas da ga sudimo. Njegova odluka, je posle dostignut za svako poštovanje. Šta ako ga je stvarno bolela ruka? Bez obzira dali su uzroci psihički. Mislim da ljudi sveukupno potcenjuju psihički napor koji ovaj sport nosi sa sobom.

4. Kritika u vezi sa Imazom je sasvim na mestu. Ali i ovde hvata srpski mentalitet. Svi znaju bolje. E pa ne znaju, svako svoje iskustvo mora da stekne, pa makar i saradnju sa guruima i propast velike karijere.

pedja

pre 6 godina

razumem sve pljuvace i sve razocarane, ali postoji granica zdravog razuma. Nije realno da Agasi i Stepanek gube svoje vreme trenirajuci Novaka uzalud.
Sve to sto mu se desava sa povredom je normalno u svetu sporta. Nije lako nikada bilo, ima previse primera u vrhunskom sportu.
Ako je neko razocaran ili ne voli Novaka je sasvim ok.
Ali postoje ljudi u njegovom timu koji provode svaki dan sa njim trenirajuci. Nerealno je da jedan Agasi gubi vreme, realno je ovo drugo da ce dati sve od sebe da Novak ponovo pocne da pobedjuje.
Pozdrav

Milivoje

pre 6 godina

9 godina karijere top 5 vrhunskog igrača (2007-2016) bez ijedne ozbiljnije povrede koja bi zahtevala višemesečnu pauzu, a onda u poslednjih 1,5 godine ne može da se sastavi sa sobom zbog "povreda". Pa ko još može da proguta ovu priču, i da je ovo ozbiljan teniski profesionalac.

Ubeđen sam da na kraju ove sezone završava karijeru zbog "povreda", a u stvari zbog svima dobro poznatih razloga.

Slobo

pre 6 godina

Decko je gotov !!
Kakav lakat, kakve povrede, mesec dana naporno treniras, i onda te kao boli lakat hahahhaha..

Ovaj je s'vrhunskim tenisom zavrsio, to je ocigledno.
Vucarace su tu izmedju 7-12 pozicije, sad je jasno da nece stici ni Samprasovih 14 Slemova.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (flasa, 29. decembar 2017 11:57) # Link komentara
Preporučujem (+415)Ne preporučujem (-171)

Kao da je Samprasov rekord u razini nekog mizernog ili prosečnog rekreativca, pa eto Novak nije ni za to !

SAVETNIK

pre 6 godina

Bate Nole,
Operacija pod hitno pa posle pravac Hilandar na molitvu, usput imas opasnu prasetinu, jagnjetinu. Stanes usput lepo ko covek udaris kilo meso, 2 rakije, lepo vino, zasladis s`neku tulumbu baklavu orasnicu i bog da te vidi. Posle ce vidis kako ce gi bijes, kako moja baba vika, "ko volove u kupus"

Mića

pre 6 godina

Čovek želi da završi karijeru sa pozitivnim skorom protiv Federera i Nadala i najboljim procentom pobeda u tenisu. Trenutno je prvi sa 82,77%, drugi je Borg sa 82,74%. On ionako ne može stići Federera i Nadala po broju grand slamova, pa bolje da čuva te rekorde koje ima. Dolaze mlađi igrači, fizički spremniji, Đoković je već potrošen od onih silnih mečeva sa Nadalom.

Miroslav

pre 6 godina

@@
E Srbi Srbi..kad vam jedan Novak ne valja pa kakvi ste onda vi sami.

*******************************************

Novaku kapa dole na svemu učinjenom ... ali to mu ne daje za pravo da nam "servira" kojekave priče u nastavcima bez kraja ... kao u nekoj "sapunici" ...

Većinu ljudi vređa kad vam neko "servira" nekak izgovor u koji ni sam ne veruje.

E zato GA LJUDI PROZIVAJU, a ne zbog rezultata.

Ko god da di i šta god da si, nemaš pravo nikoga da .... A ovo je čisto foliranje i samo Novaku znanih razloga ;-)

Milan

pre 6 godina

Zar je iko iole ozbiljno poverovao da će se Nole vratiti. Gledam onaj cirkus, koji traje već nekoliko nedelja, konferencije za štampu, što njegove, što Štepanekove, a čovek još nije imao ozbiljan trening. Da se pojavio bio bi oduvan lagano u dva seta, dakle bolje što nije. Bolje da se sa sponzorima dogovori na smanjenje ugovora (može i dalje da ih reklamira kao legenda tenisa), nego da se dalje ovako blamira. Mnogo je kume, mnogo je.

X=iks

pre 6 godina

Upravo tako - zabole ga lakat. A onda opet - blablabla... Za lakat - manje-vise. Njegov lakat - njegovo pravo. Ali, ono blablabla postaje dosadno i naporno.

Dag Kristi

pre 6 godina

i sta sad da gledam u 16 h , porodicno blago :(
(kladzom do bola, 29. decembar 2017 12:08)

Sa jedne strane Cercil i Roska,sa druge Nole i guru...Hm,bolje "Porodicno blago".

MarcoPolo

pre 6 godina

završio je on sa tim sportom. sad ostaje jurcanje za klincima. realno to je i najlepši sport. ipak ostaje žal što smo mogli da imamo najvećeg ikada,ali je mentalitet odlučio suprotno. taj naš mentalitet...

Slobodan Jovanovic

pre 6 godina

Steta, samo on zna kako mu je sada. Terapije, teretana, iscekivanje, vezbanje i posle 6 meseci opet na nulu. Ocigledno je da terapija "mirovanja" nije dala ocekivane rezultate. Da li postoji medicinsko resenje za njegovu povredu? Izgleda da je operacija jedino preostalo resenje.

Nenad

pre 6 godina

Povreda nazvana "teniski lakat", je vrlo uporno, bolno i tesko stanje, cije lecenje ume dugo da potraje. Nekada je neophodna i hiruska intervencija ne bi li se povreda sanirala. A opet to povlaci i druge posledice. Simptomi mogu da u potpunost nestanu i povrate se trenutku, pa je tok oporavka potpuno neizvestan i nepredvidiv. To govorim kao neko ko mesecima ima slican problem i pored terapije. stvari se krecu na bolje, ali sporo. Sve je individualno, ali u potpunosti ga razumem i verujem da mu nije lako. Uzgred to nema veze ni sa ishranom, niti kilazom. Toliko za neupucene.

Mjehur ubica

pre 6 godina

Novače,čuvaj zdravlje,uživaj u životu i porodici,a drugi neka pokušaju da te dostignu i zašto ne i prestignu..Živeli i srećno!!

Sabre

pre 6 godina

A da si isao na operaciju kao sto ti je savetovano, liche? Nista od ovoga ni sledece godine, vec vidim. I to kazem kao razocarani navijac, ne trol.

goblin

pre 6 godina

Evo ih opet ovi koji pljuju celu naciju,ocenjuju mentalni sklop jednog naroda samo zato sto je par likova(pod raznim imenima) napisalo nešto lose o Novaku.Njemu sve najbolje,ali i laiku je valjda jasno da je on završio sa vrhunskim tenisom kada je Bekera i Vajdu zamenio onim šamanom iz Španije.

super

pre 6 godina

Da samo zbog vas je trebao da igra sto ste kupili karte pa ima još mečeva ako volite tenis ako volite da gledate novaka onda će te sačekati da se oseća bolje... verujem da želi opet da se vrati na teren sto pre ne bi trenirao ne bi plaćao trenere putovao i sve to bio bi kući i uživao sa porodicom

Виоп

pre 6 godina

Да си ти нама жив и здрав. Ако тело не слуша боље се повуци, увек ћеш бити наш шампион.

nevolimlazi

pre 6 godina

Znao sam i pre nego sto se ovo desilo da vise nece izaci na teren. Cenio sam ga kao sportistu i tenisera dok je jos igrao. Medjutim kao coveka vise nemogu da ga cenim, jer se u medjuvremenu izgubio potpuno u svojim lazima. Cemu ta komedija? Ako mu je - ranije Bog, a sada univerzum - rekao da nije vise dobro za njega da igra, onda neka okaci reket i promeni profesiju. Ali pre svega treba da prestane da laze i sebe i druge. To nije dostojno nekad vrhunskog tenisera. Ostalo je jos samo razocarenje i to mu zameram.

Runzo Objektivni

pre 6 godina

Na žalost, želeo sam da greši, ali moj prijatelj, vrhunski ortoped, rekao je da teniski lakat ne može da se izleči mirovanjem. Čak ni operacija ne garantuje trajno zalečenje, ali mirovanje ne radi nište. Bolje da je pokušao nožem :(

mhm

pre 6 godina

kad ljudi 'pljuju' Noleta, to nije upereno protiv njega, vec protiv pomodarskih gluposti koje su mu ispile mozak i (jako ocigledno) srozale formu. narod koji se zali zapravo mnogo voli Novaka i nada se da ce on opet biti onaj stari, zato sto taj stari Nole izvlaci i predstavlja sve ono najbolje iz naseg naroda. A cim se odreknemo tog najboljeg - pocinjemo da propadamo, jer to drugo nismo mi, koliko god da se trudimo

Misa

pre 6 godina

Dobra stvar je sto ce sacuvati H2H protiv Federera jer ocekujem Novaka da bude najjaci na sljaci a tu nema sanse da se njih dvojica susretnu posto ovaj ne igra sljaku vise. Sto se tice ostalih podloga bojim se da u glavnom jedan od njih dvojice nece dogurati toliko daleko da bi se susreli pa tako neizmenicno iz turnira u turnir.

Milan

pre 6 godina

Ja mislim da Novaku nije više do tenisa, a ni do nas navijača. Rekao bih da mu je sada samo stalo do sponzorskih čekova i kako da to izgura do kraja a da ovi ne odustanu. Da se ne lažemo...

dule

pre 6 godina

Nole ne moze se bez misicne mase, toliko ljudi u strucnom stabu a da ti to niko ne kaze. Tetiva i lakat su pod pojacanim opterecenjem zbog nacina ishrane i nedostatka proteina zivotinjskog porekla.

Smuleco

pre 6 godina

@Milan_PT: Ti si mi se nešto uvredio, "lektoru"...a onda prozivajući mene, pokazuješ koliko si "pismen"...
Morao si da napišeš ovako, da te naučim:
"Kako neko može, da na ovako nepismen komentar, da plus?"
Pazi drugi put, malo bolje, kada komentarišeš nečiju pismenost, jer ovako, sam ispadaš smešan.

Sabre

pre 6 godina

Za njega zna 99% planete,a za sledecg Srbina mozda ni 2%. Ili mu zamerate sto se ne slika sa Vucicem i sto je jedini od sportista dao ruku i podrsku Dusanu Ivkovicu.
A sta bi bilo da je danas izasao da igra i da je pobedio? Da li bi Vas 99% "pametnih" isto pisalo tj.napadalo.
(NoleNo1UvekZauvek, 29. decembar 2017 17:06)

Naravno da ne bi. Zato sto bi to dokazalo da ne mrsi znas-vec-sta nego je bio na uspesnom lecenju i vratio se sa zeljom da igra i pobedjuje. Ali to se nije desilo. I MOLIM TE ali MOLIM, i tebe i sve ostale smarace ovde.. NEMOJTE ubacivati politicke budalastine u vase prozivke ljudi koji se ne slazu sa vama. Ovo veze blage sa njegovim politickim stavovima nema, sa kojima se, uzgred, 100% slazem.

Prosecan komentator

pre 6 godina

Ovaj moj komentar je glup i nije zasnovan na cinjenicama. Bez obzira sta ljudi zeleli da kazu komentarom ja cu to shvatiti kako zelim i shodno tome dacu odgovor. Ne radim nigde i zivim kod roditelja i dalje ali se smatram velikim strucnjakom za sport.

Бин Зајеб

pre 6 godina

Уместо да је лепо одмах оперисао тај лакат као Федерер колено, он слуша оног гуруа што му га је Тони Надал спаковао...

Axl

pre 6 godina

Nole nemoj na silu ako ne ide. Čuvaj lakat da živiš normalno i to je to. Uradio si vec jako puno i hvala na svim lepim momentima. Vreme je za povlačenje..

Lokalni mesar

pre 6 godina

Odgovor na Novakovu muku je jedan, a do su dve stvari: meso, mešano meso, krmenadle,kolenica, kobasice, kulen, rebarca, kare, ćevapi, pljeska, roštilj kobasice, još pljeskavica, šunka, dimljena šunka, giros, čvarci, masni masni pretop, pašteta, narezak, salama, slanina, bataci, krilca, svinjska glava, mozak, jezik, oči, bubrezi,drugi bubrezi, džigerica jedna druga, pa čak i švargla i sarma, ali bez trave. Da vidiš kako ne boli ruka. Doduše boleće stomak, ali ruka nikako.

Патас

pre 6 godina

Изгледа да су били у праву они што су рекли да је његова каријера завршена. Умјесто да послуша докторе и оперише то он паметује. Сад ми га није ни жао. Сам је себи крив.

Рајко Четник

pre 6 godina

Напусти тенис мушки. Не замајавај ни себе ни нас.
Много тога си постигао , најбољи си спортиста са ових простора свих времена.
Не бламирај се више.

Stefan S

pre 6 godina

Trenutak kada je odustao od tenisa je kada je oterao Bekera i Vajdu a doveo "guru-a"!!Sve posle toga je odradjivanje za sponzore!Umesto kao veliki šampion biće upamćen kao još veći folirant! Davno ga je Rodik pročitao!!

zoran

pre 6 godina

Pitam ove tkzv komentatore koji pitaju "šta ste vi u životu uradili" izto pitanje ? Svet bi još bio u kamenom dobu da su se samo divili idolima,totemima.Ljudsko biće svesno treba da stremo boljem od njegovog brata,oca,dede itd.

dule

pre 6 godina

Zasto mu neko ne kaze da je nedostatak proteina zivotinjskog porekla taj koji mu je napravio probleme sa tetivama i laktom. Manjak misicne mase stvorio je pritisak i opterecenje.

CATAPA

pre 6 godina

Šteta, ali šta god da Novak uradi ili ne uradi sa svojom karijerom ima na to apsolutno i ekskluzivno pravo da (ne) uradi. Naravno, želim mu da uspe da pobedi i krizu i povredu, ali opet, to je njegova kriza i njegova povreda. Nije moja. Ja ću se već nekako snaći, a ubeđen sam da će i on.

Život ide dalje za sve koji su i do sada imali život. Oni koji nisu, i dalje ga neće imati i tu ni Novak ne može ništa.

Dejan

pre 6 godina

Da je nas najbolji sportista ikada priznajem. Ipak je on previse usao u 'new-age' misljenje gde vise veruje u alternativnu medicinu, u telo koje sebe leci, neke kosmicke snage, neku harmoniju univerzuma, spiritualizam i nacin ishrane koja ide obavezno uz to. Dok je pio shakes bio je jaci. Odbacio covek i to. Sad zivi bukvalno na travi i vodi a nece da operise lakat (posto se kosi uverenjem). Svako ima pravo da veruje i praktikuje sta zeli - ali njegova uverenja nisu za top-sportistu. I zato se on nece vise vratiti.I nema problema - podario me srecnim secanjima. Srecno ti majstore!

Lucky

pre 6 godina

Ovo je saopštenje koje je morao da napiše, na sreću ovo nije istina. Zašto ovako mislim, zato što je Novak, pored toga što je jedan od najboljih tenisera svih vremena izuzetno inteligentan čovek. Inteligentan čovek ne bi sebi dozvolio da pored sve medicinske nege i dijagnostike koje su mu na raspolaganju se pogrešno leči 6 meseci, a tako bi bilo da je ovo istina što je napisao. Dakle, ako su mu lekari rekli da ne mora da se operiše i da će da se to sanira onda je to i istina, inače bi se operisao. Bol nije mogla da se javi sada i ne tako da bi on istog dana kada ima zakazan povratak otkaže meč. Bol je navodno osetio pre 5 dana. Na sreću, istina je da je Novak otkazao svoj meč iz dva razloga:, prvi, nije zadovoljan svojom spremom za meč, i drugi, da je video rivala koji je trenutno na visokom nivou i nije želeo da se previše optereti na svom prvom meču, da rizikuje da izgubi kao Marej i da onda uđe u probleme sa samopouzdanjem koje ima i koje je za njegov kvalitetan tenis veoma važan faktor.

Kosovar

pre 6 godina

Dobro, sad svi znamo da je Djokovic rodjen i odrastao na Kosovo i da su njegovi roditelji napustili Kosovo 80-tih. Ja mislim da bi sada bilo realno da se Nole ponovo vrati u svoj dom i pocinje da igra za Kosovo drzavu.

robna kuca

pre 6 godina

Nemojte se smejati. Ja nisam sportista. Fizikalac sam. Veoma je neugodno kada boli lakat. Od toga hoce i rame i trnu prsti, zglob na saci... A bol ume biti konstantan. Nekad jak nekad slab ali konstantan. Iritira. A ako je jak kod nekih ljudi. To je toliko jako dane mogu ni casu da podignu. Nije smesno to sa zdravljem.

sasa jokic

pre 6 godina

Ono na sta njegov PR tim mora da obrati paznju su izjave. Kaze da vec nekoliko dana oseca bol u laktu, a juce daje izjavu u stilu sve je Ok, igracu do cetrdesete, spreman sam....ovo je pozitivna kritika, mislim da je u karijeri najvise izgubio na kreiranju imidza zbog ovakvih gresaka.
Ne znam ko mu je odgovoran za tak segment, ali mora mnogo bolje.

Buc

pre 6 godina

@Dzoni
Koji je to fakultet na kojem neko ko nista ne zna na doktorskim studijama ipak dobija prolaznu ocenu!? Pa sram vas bre bilo, unististe ovu drzavu sa vasim sega mega diplomama.

Millennium

pre 6 godina

Nisi ti više za ovo. Nemoj se siliti. Hvala na vrhunskom tenisu i odličnim mečevima koje si nam priredio. A sad razmišljaj o nekoj drugoj karijeri.

Goran

pre 6 godina

Jednoga dana kada se bude pricalo o njegovoj karijeri, bice zapisano da je slom nastao kada je sreo Pepe Imaza. Njegov problem je sto je sreo Imaza kada je bio na vrhu karijere pa je zavarao samog sebe da su pocetni uspesi pod Imazom bili zbog Imaza a zapravo su bili uprkos Imazu. Losa ishrana i losa mentalna priprema doveli su do raspada sistema i on sada nije ni senka nekadasnjeg igraca. Sekte su najopasnija stvar koja moze da se desi mladom uspesnom coveku.

Ivan

pre 6 godina

Šest meseci je pauzirao sa terena zbog povrede lakta i koliko juče je izjavljivao da je potpuno spreman za povratak na teren i da jedva čeka da uzme reket u ruke a danas se naprasno povlači sa prvog turnira posle šestomesečne pauze jer je opet osetio bol u laktu???? Ne kažem da laže, taman posla, verujem mu, ali zaista je totalno NEDOPUSTIVO I KRAJNJE NEPROFESIONALNO da jedan veliki svetski teniski as kraj sebe ima toliko NEODGOVORNE ljude koji mu nisu napravili jedan normalan plan i program oporavka od povrede kakav ima i teniser početnik koji tek počinje karijeru ATP profesionallca, već su ga pustili da nakon ŠEST MESECI veruje da je spreman za povratak na teren i kada je najzad došao taj teenutak za povratak na teren tek tada saznaje da naprosto nije spreman za to još uvek!!! Zaista krajnje sramotan odnos i njegovog tima prema njemu samom i njega samog prema samom sebi i prema svojim milionskim fanovima širom sveta koji su željno iščekivali njegov povratak na teren!! Sa ovakvim pristupom svom poslu on u tenisu više apsolutno NIŠTA neće postići!! I šta sada, sledi otkaz najpre u Dohi gde brani titulu a potom verovatno i na Australijen Openu gde je šestostruki šampion i rekorder u Open eri!! Neka je on živ i zdrav još 100 godina ali neka SMESTA okači reket o klin, nije to više za njega, bio je veliki šampion, jedan od 5 najboljih svih vremena, ali to je to, nema on više žara i motiva da nastavi na šampionskom nivou, jednostavno ne igra mu se tenis više!

Dynamic

pre 6 godina

Obožavam ovaj sajt jer služi kao lakmus papir, nema boljeg indikatora mentalnog stanja nacije. Plaši me šta pokazuje ali tako je kako je..

Miki delija

pre 6 godina

Uz duzno ogromno postovanje i divljenje prema tvojoj karijeri i svim radostima koje si nam doneo, moram da kazem kako bi trebao da se kao sampion i oprostis od tenisa, jer ovo Nole sto ti radis i taj monstruozni tim lekara i saradnika oko tebe samo otvara usta zutoj stampi i tvojim neprijateljima. Jer kako drugacije objasniti totalni krah eminentnih strucnjaka za ovih 6 meseci, kada si danas opet na istoj poziciji, cini mi se beznadeznoj. Ove tvoje stereotipne fraze o radosti igranja itd, itd su naravno normalne, ali kazem ti kao neko ko ti se divio i ko ti se divi, povuci se kao sampion, a ne uz beskrajna saopstenja, i zavlacenja svih tvojih navijaca, to ti ne prilici, budi jak i jednostavno kazi DOSTA JE, NE MOGU VISE !

Dragan

pre 6 godina

Nazalost, najgora vest od Novaka.Znaci od povratka nema nista.Sada ce doktor da kaze svoju zavrsnu rec.Sacekajmo tu odluku.Bice sigurno zabrinjavajuca.Zao mi je Novaka, iskreno, dosta sam se radovao njegovim pobedama.Novak ostaje jedan od velikih legendi belog sporta.Budimo realni, i zahvalni na njegov uspeh.

Mićo Stoje Dušanove

pre 6 godina

Nikada ga nisam "pljuvao".
Smatram da smo srecni sto se rodio pod nasim delom neba (sta bi Nemci ili Francuzi dali da je njihov).
Ono sto bode oci je 6 meseci pauze i prvi izlazak i ista bol. Ko pozna sp.medicinu, zna sta je teniski lakat. Ali okruzio se "vrhunskim strucnjacima", izbegao operaciju i sad ovo.
Zahvalan sam mu i dalje na svim GS koje nam je podario, na velikoj igri, ali nakon RG to vise nije isti covek. Ni kao igrac, a ni...
Treba je tada napustiti tenis, svi bismo ostali u vecnoj dilemi - koliko bi mogao? Ovako...
Srecna vam svima Nova godina.

taki p.

pre 6 godina

Desava se ,vise na nervnoj bazi,slicne probleme su imali Rafa i Delpo,osecas neku fantomsku bol,vremenom se naviknes i polako taj strah prolazi.Ipak nije dobro za Novaka da se to ispolji odmah,ako zbog ovoga odlozi Melburn koji je njegov najbolji turnir,posle ce biti jos teze.Verujem u njegov povratak,ali on nije od celika,bice tu dosta psihofizickih izazova u tom procesu,meni ce biti zanimljivo,probijanje kao na pocetku karijere.

Vanja m

pre 6 godina

Sramota me je da citam negativne komentar. Nole je jedan od nasih najboljih sportista. I uvek ce to biti. Ljudi Koji sebi daju za pravo da govore o njemu u losem kontekstu, su dokoni, neostvareni ljudi. Nole volimo te sta God da se desava. Nas SI ponos.

mozaks

pre 6 godina

na zalost nije se oporavio od ispada sa poslednjih OI.
samo je to tesko da u svojoj glavi prelomi.dodatno svaka povreda utice na psihu da trazi izlaz..
za njega bi bilo najpanetnije ili da pokusa da doceka sledece OI i tamo se pokaze ili da se potpuno povuce iz tenisa i sacuva sebe od propasti,u koju je polako krenuo a da mozda ni sam nije svestan.mozemo ga voleti iki ne voleti.zaliti sto slabo igra zbog raznih bolova,ali time samo produzava agoniju,koju kad osete sponzori,sami se povlace..

boki

pre 6 godina

Komentari tipa sta ste vi u zivotu osvojili, sta vi znate o tenisu itd. uopste nemaju nikakvu logiku. Niko ovde ne komentarise sa nivoa eksperta za tenis ali svi imaju osnovno znanje o njemu cim ga gledaju. Vredjati ljude zato sto nesto napisu i iznesu svoje misljenje makar i amatersko nije u redu. Zato komentari sluze.
Meni cela ova stvar oko Abu Dabija lici na dobro osmisljenu kampanju da se zadrzi u centru paznje a da nije imao nameru da igra uopste. Zar pored najboljih lekara fizioterapeuta i drugih iz tima nije znao da povreda nije zalecena. Ne verujem.
Setite se Nadala i kolena. Nije igrao a kad se vratio ubi. Ponovo povreda i onda prekida.
Voleo bi da gresim ali mislim da od povratka nema nista. Mozda mora da odradjuje neke ugovore, povratak na vrh je gotovo nemoguca misija u trenutnoj situaciji.
Inace kao covek je ok bar tako deluje.

politicki analiticar

pre 6 godina

Ma ovde je sve jasno kao dan. Eto pre neki dan vidim mu tatu i strica na skupu kod D.M.Palme. Poceli su jos za vreme Tadica da se muvaju oko politicara pa onda redom. Videli ljudi sin je kao teniser zavrsio, sada je vreme da ga presaljtuju u politiku, to bar kod ovoga naroda pali jos vise od tenisa.
Nije ni cudo a je jedini u familiji koji ima probleme Marko, decko je iz druge price, sasvim ok lik.Pratite ostale i sve je kao dan jasno.
P.S. Naravno ovo necete procitati jer ce moderator da me izbrise iz poznatih razloga.

realnost

pre 6 godina

Nece ili ne moze da igra je njegova stvar!
Srpska posla su takva da se odmah osudjuje covek a u stvari se tako kod nas iskazuje zal sto ne igra i u stvari mi ga volimo!!!!!

No1e fan

pre 6 godina

Taman sam hteo da odgledam mec vecina mojih drugova kaze necu da gledam kad ono dodjem s posla i ono odlozen mec nista nole vidimo se u dohi:)

Kyle and Peel

pre 6 godina

Osecam da ce on zavrsiti karijeru, no da ove mesece koristi kao otezanje zbog sponzora i da smislja za njega najisplativiji izlazak iz tih ugovora.

Ako lakat pravi orobleme ovoliko dugo, bolje je gledsti zdravlje nego se nadati da ooet pises flomasterom po kameri.

El Dijablo

pre 6 godina

Samo mi nije jasno kako ne shvata da su mišići ti koji čuvaju kosti, tetive i ligamente od povreda. Ne treba biti naučnik da se razumije da je gubitak mišićne mase doveo do toga da mu je odredjen dio tijela koji najviše upotrebljava postao podložan povredama....Vjerovatno su mu to i rekli, ali sad ne želi da mijenja ishranu na staro....
Šteta stvarno....

Bleja

pre 6 godina

Nisam neki teniski strucnjak,niti sam zavrsio medicinu,alii...Ovo je smesno posle toliko pauze ista prica,bas sam se iznervirao.Nek kontaktira doktora Milisava Nikolica, i bice bam,bam ,te boli nesto?ne? Aj brisi.Drace se ko jarac ,al ce ove sezone da eksplodira i osvoji sva cetiri slema u nizu.Sigurno ce mu naci jos neki problem koji Nole nije ni znao da ima ,ko sto je Luki modricu za sinuse sugerisao.

milojko

pre 6 godina

@ Podpisujem da svi što sad blatite Novaka niste srećni u životu, da nijedan meč više ne dobije on je bio i ostaće kralj, a vi sa kompleksima malo se stišajte.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Garnet, 29. decembar 2017 12:12)
Odgovor: Iako nisam ni pisao komentar pre ovoga, naleteo sam na tvoj pa ti porucujem: najpre se opismeni pa tek onda poDpisuj, dosta nam je nepismenih koji svugde prosipaju pamet.

role

pre 6 godina

Pa kad on hoce da glumi ludilo i da se pravi pametan. Hoce savete vrhunskih lekara, ali nece da ih slusa, nego izbegava operaciju, jer je pametniji od svih. Isto se tako godinu dana pravio pametan i igrao povredjen, bio ocajan i tek onda resio da ce da pravi pauzu. Izgubice dve godine, a nece uraditi nista sto ce stvarno resiti problem. Postao je jako tvrdoglav covek, rob neke samo njemu znane ideologije. Iskreno, zelim mu sve najbolje i da se svi zajedno radujemo novim uspesima kao ranije, ali krivo mi je sto se dosta promenio, sto ima gomilu likova oko sebe koji mu povladjuju i niko nema "cojones" da mu kaze u lice sta misli. Sve sami uvlakaci i beskicmenjaci.
(Vladimir, 29. decembar 2017 12:10) # Link komentara

Nista neobicno za jednog vladara.Oko kraljeva su oduvijek bili samo klimoglavi,poltroni,ulizice,uvlakace i ostali gmizavci i beskicmenjaci.Zasto bi Novak bio izuzetak? Sto je trazio to je i dobio.Uostalom kao i svi mi...

nikola

pre 6 godina

Da je lakat operisao pre sest meseci sada bi bio fit.Nista ni od AO.
(Filip advokat., 29. decembar 2017 12:16)

Nije operiso jer su mu lekari rekli da mu je sa laktom sve u redu.Bol mu se u laktovima,zglobovima,ramenima.. javlja jer je izgubio misicnu masu koja stiti te poluge na telu.Kad se povukao i uzeo pauzu napisao sam ako ne uradi po tom pitanju nesto da ce mu se taj bol vratiti posle par treninga jaceg inteziteta,a o mecevima i da ne govorim.Energija se skladisti u misicima i telo crpi tu energiju iz misica pri naporima.Kad nema misica telo onda crpi energiju iz zglobova koji nisu predvidjeni za to.Svako radi sa svojim zivotom sta zeli,tako i Novak,ali upropastiti karijeru zbog trenda i pomodarstava prilikom izbora ishrane,koji se siri medju poznatim licnostima,najvise mislim na ove iz sveta glume,muzike,zabave,a tu je i Jeca koja je izjavila da je ponosna sto je Novak odlucio da joj se prikljuci u tom vidu ishrane... iako si vrhunski sportista je ravno budalastini.

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

i sta sad da gledam u 16 h , porodicno blago :( 
(kladzom do bola, 29. decembar 2017 12:08)

Naravno, i da Nolou nije predao mec dilema ne bi postojala. A ionako nisam gledao sinoc pa moram danas.

Lars

pre 6 godina

Ne znam u cemu je problem ali sam siguran da se povreda lakta nije vratila jer je nikada nije ni bilo. Novace, idi kuci i cuvaj decu.. najbolji si sportista Srbije svih vremena i to je sasvim dovoljno. Nemoj vise da se blamiras sa onim guruom u boxu.

Pele

pre 6 godina

I velike sportske zvezde i idoli nacija moraju imati moral, postenje i uskrenost. Ne moze se to ocekivati samo od onih koji prate sport ili su navijaci.

mr.wolf

pre 6 godina

Decko je gotov !! 
Kakav lakat, kakve povrede, mesec dana naporno treniras, i onda te kao boli lakat hahahhaha.. 

Ovaj je s'vrhunskim tenisom zavrsio, to je ocigledno. 
Vucarace su tu izmedju 7-12 pozicije, sad je jasno da nece stici ni Samprasovih 14 Slemova.
(flasa, 29. decembar 2017 11:57)

I sta sad ? Da se ubijemo kolektivno ?
Daj bre ljudi, covek je tako odlucio, sta ima mi da mu solimo pamet. Ne igra mu se i tacka, njegova odluka. Mozda je zaista i lakat.
Na kraju krajeva, covek je od krvi i mesa, sta ga briga da li ce nesto on stici ili ne, ocigledno je da vise pogadja frustrirane srbende njegova odluka...

alex

pre 6 godina

Hvala mu na svemu
Igrao je vrhunski tenis,mislim da vise nije motivisan
Retko kada je u izjavama bio iskren pa tako i sad
Treba posteno da kaze da ga mrzi da igra,da se povuce i to je to
Hvala na svemu

vasa ledicki

pre 6 godina

Federer ima 9 W, Nadal 10 RG, mislim nije da je to vazno, ali kad vec pominjes ko sta ima najvise, mozes slobodno i ovo da pomenes. Inace Federer ima 5 AO, kad se vec pominju brojevi, da se to kompletira. Da, da, jasno ono za tenisere i konkurenciju, to su vec i ptice naucile. Ako nije problem, moze li neki drugi izgovor?
(ovaj, 29. decembar 2017 18:48)

Ima 8 Wimbledona a ne 9. Neka vam odbiju od plate

Stanoje

pre 6 godina

Voleo sam ga dok nije poceo filozofirati. Sad me doobro iritira. Nije on vise za tenis. Skidam kapu na uspesima kako sportskim tako I poslovnim, al iritira

sasa jokic

pre 6 godina

Da si operisao, bila bi druga prica, ovako da prodje samo od sebe.....tesko. Videcemo, malo je cidna odluka nakon onog intervjua juce, ali dobro Abu Dhabi je egzibicija, mozda ga i mrzi da igra.

Sejn

pre 6 godina

Kako je moguce da Nadal ima problema sa kolenima a jak je i ima misicnu masu kao bik. On je caj morao i da smrsa da ne bi opterecivao noge kilazom a evo i dalje ima problema s vremena na vreme. Federer je celu karijeru mrsav i do 35 godine nije imao ozbiljnu povredu sto je isto zanimljivo za ove koji pricaju o Novakovoj kilazi. Rouz, koji je dva puta operisao koleno je bio misicav i jak isto pa opet nista nije vredelo.

ovaj

pre 6 godina

Federer ima 9 W, Nadal 10 RG, mislim nije da je to vazno, ali kad vec pominjes ko sta ima najvise, mozes slobodno i ovo da pomenes. Inace Federer ima 5 AO, kad se vec pominju brojevi, da se to kompletira. Da, da, jasno ono za tenisere i konkurenciju, to su vec i ptice naucile. Ako nije problem, moze li neki drugi izgovor?

jednostavno

pre 6 godina

na žalost, mislim da je završio karijeru. Zadnjih 6 meseci samo razvlači da bi još bio u centru medijske pažnje ...

Hvala mu za sve radosti koje nam je doneo.

sasha.....

pre 6 godina

Zasto covek koji je toliko mnogo postigao u svakom smislu ima potrebu da stalno ponavlja te fantasticne rezultate?

Zasto ne moze da jednostavno okaci rukavice o klin, i pocne da se bavi necim novim? Pa nije zivot samo tenis, treninzi, takmicenja i pobede....Ili mozda jeste za nekog ko se celog zivota bavio samo tim?!?
Doneo nam je toliko radosti, zelim mu da nadje novi zivotni smisao i uspesno nastavi dalje.....

KiMi

pre 6 godina

Previse se on latio nekog prosvetljwnog zivota.. zdrava hrana, pilici jedu jacu hranu od njega .. univerzumi bla, bla i do kraja izbegavanje operacije lakta, jer verovatno i tu vidi neku vrstu gresnosti, prljavosti ili cega vec..

pažljivo pročitati

pre 6 godina

Stoicizam (ili stoa) jeste pravac antičke filozofije popularan od 4. do 2. veka p. n. e., posebno među obrazovanom elitom antičke Grčke i Rimskog carstva.
Osnivač ovog pravca je grčki filozof Zenon (333—264. p. n. e.),[3][4] iz današnje Larnake. Ostali predstavnici su: Hrizip, Seneka, Epiktet i car Marko Aurelije
Stoici su se organizovali u Atini oko 310. pne. i objasnili kako je svet satkan u skladu sa zakonima logike, fizike i etike. Tvrdili su da svetom vlada logos (svetski um, sudbina) i zbog toga je sve određeno.
Osnovni moto stoika je „život u skladu s prirodom“. Mudar čovek živi u skladu s prirodom i sopstvenim razumom, jer tako postiže mir duše. Najznačajnije vrline su razumnost, pravednost i umerenost. Smatrali su da čovek treba da se suprotstavlja impulsima koje stvaraju ljubav, strast, mržnja, strah, bol itd. Druga poznata stoička izreka je „blažen je onaj koji je zadovoljan onim što ima“.
Svako neka izvuce zakljucke
Takvi stavovi nemaju veze sa realnoscu i u funkciji su vladanja ljydima

Kapetan Kuka

pre 6 godina

@ mhm: "kad ljudi 'pljuju' Noleta, to nije upereno protiv njega, vec protiv pomodarskih gluposti koje su mu ispile mozak i (jako ocigledno) srozale formu..."

Potpisujem vaš komentar i dodajem: urođeni talenat, klasično vaspitanje, vredan i mukotrpan rad su doveli Novaka na nebo. A onda je došlo To o čemu vi pišete. Videćemo, da li će naš Nole uspeti da pobedi ono što ide sa slavom... Od srca mu želim da uspe.

POPovanje

pre 6 godina

i sta sad da gledam u 16 h , porodicno blago :(
(kladzom do bola, 29. decembar 2017 12:08)

Možda bude Vučićeva vandredna pressica u povodu dolaska Nove godine.

neko iz mase

pre 6 godina

ajmo sada posle svega da sumiramo kompletnu situaciju, dakle, godinu dana si imao problem sa laktom i odatle krenuse tvoja nesto losija izdanja, bezvoljnost, nemogucnost pruzanja najboljih partija i na kraju posle svega zasto zbog toga raspusti ceo strucni stab koji je godinama bio uz tebe kada si bio najbolji???? ko koga ovde zafrkava??

Sabre

pre 6 godina

@Sabre
Bravo za tebe. Svrstao si se u grupu onih koji imaju par hiljada evra?! Našao si se prozvanim za 20 evra u džepu?
Uzmi sviraj to što znaš i uživaj u svojim "vrhunskim" dostignućima.
Da, i engleski pričaj tečno, svaka čast.
I ne komentaši tako zlobno one koji su uspešniji od tebe, i svetlosnim godinama daleko iznad.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dejan, 29. decembar 2017 15:25)

Ja liche i uzivam, samo se lik nasao da proziva ljude kojima smeta sto se Djovak naocigled celog sveta sprda sa nama i folira. Niko ne spori njegova dostignuca niti se poredi sa njim, ne budi kompleksas molim te. Samo sam hteo da skrenem paznju doticnom gospodinu da to sto mozda nismo uspesni na toj skali kao Djokovic ne znaci da smo svi ovde koji komentarisemo njegovo foliranje neki luzeri iz kontejnera. Niko se ne poredi sa njim, ali poenta je da neki ovde tvrde da niko nema prava da komentarise necije odluke i dela ako nije postigao isto koliko i oni, a to je po meni budalastina.

Ina

pre 6 godina

Mislim da je lakat izgovor za sponzore... Sporazumno raskinuti ugovore bio bi sevap i za Noleta i za sponzore. Nole fino završi karijeru gospodski i nastavi da živi kako on želi za svoje pare... I mirna Bačka

PSL

pre 6 godina

Onaj ko mu je rekao da ta povreda može da se zaleči mirovanjem od šest meseci ga je očigledno debelo prevario. Nije odigrao ni jedan jedini gem a oseća bol, šta će se promeniti za još 15 dana kada počinje Australija open? Ništa. Znači Noveče Pepe i brat Marko su te potpuno odvratili od tvog puta i tvoje vizije koju si imao. Neka ti je sa srecom i sačekaj da se posloži univerzum.

Џони

pre 6 godina

@Buc


Што се тиче стања државе, уништили су је (бар највећим делом) људи са нешто већом моћи но што је ја имам. А што се тиче мојих докторских, реч је о мојој личној животној причи за коју мислим да не морам Вама да полажем рачуне. Пролазио сам кроз шта сам пролазио и изборио се за шта сам се изборио. Та шестица је моја једина "проблематична" оцена, а моја остварења на пољу испита и нарочито научног рада ни у ком погледу нису "сега мега". Жао ми је што сте осетили потребу да се "усрећите" окрећући моју исповест против мене. Ту се ради о злоби, а то је нарочито тужан недостатак, који је школско образовање немоћно да изглади. Срдачан поздрав!

ugovor

pre 6 godina

Ne sekirajte se vi za "La Cost" i druge Novakove sponzore,jer su se oni ugovorom itekako dobro zaštitili u šta se uvjerio i sam Novak kad je ugledao čekove sa smanjenim iznosima.

Mairon

pre 6 godina

Rafin sam navijač ali sam razočaran Novakovim odustajanjem. Tenis je mnogo interesantniji kada je Novak na terenima, i ne samo zbog njegovog rivalstva sa Rodžerom i Rafom.
Novaku brz oporavak, ipak je nastavak karijere važniji od egzibicionog turnira, pa čak i odustajanja od Melburna.

Čini mi se da će AO biti siromašan ove godine. Rafa i Novak su upitni, Mari nije oporavljen i od prve četvorke samo je Federer izvestan.

rebel

pre 6 godina

Morao bi da ima unutrashnju strastvenu pobunu u sebi da bi se pokrenuo. Plamen iz nosa da viri i da sve poskakuje ko nekad ko leptiric. Blago je komforan. U sustini bi trebalo samo on i trener i niko vishe. To je najbitnije. Gurue da zaobidje. Trener kondicioni treba da mu bude motivacioni.

Pepe Imase,GS nema se

pre 6 godina

Zao mi je,ali svi koji su pratili izjave proteklih dana,mogli su primetiti da se za vreme pauze najintenzivnije izucavala drevna filozofija,a najmanje trenirao tenis.
Postavlja se pitanje,s` razlogom,da li je dosao na turnir samo da bi ispostovao orginizatore i sponzore?
Ispostavilo se da su i oni nesto znali ili naslucivali,jer se ne moze doci do zamene za tili cas i to kakve zamene.
Endi je kao pristao da odmah prekine sve planove za predstojece praznike i odmah doleti,pretpostavljam sa porodicom.
Nisam pristalica teorija zavere,ali da se nesto desava(lo) iza kulisa,desava(lo) se i to sigurno.
A mozda mu je i UNIVERZUM poslao poruku da ne igra.

P.S.
Zaista vise ne znam sta da ocekujem,toliko pogresnih poteza,pocev od onog nesrecnog gurua,preko raspustanja dobitnickog tima do izbegavanja operacije i pokusaja da se oporavi prirodnim putem ili sa manje invazivnim metodama,znajuci da ce to maksimalno usporiti oporavak.
U najmanju ruku,neozbiljno.
Ali,ako UNIVERZUM tako kaze...

Doktor

pre 6 godina

dareeeee

Decko nije zivot u osvajanju vec sta si sam od svog zivota uradio. Ja sam za sebe vise uradio mozda nego Novak od svog.Nije zivot zaradjenih sto i kusur miliona dolara.Na novcu samo sirotinja moze da zavidi.

ugovor

pre 6 godina

Ne sekirajte se vi za "La Cost" i druge Novakove sponzore,jer su se oni ugovorom itekako dobro zaštitili u šta se uvjerio i sam Novak kad je ugledao čekove sa smanjenim iznosima.

Drago

pre 6 godina

Pola godine ne može da reši problem,e sad će sa terapijama nešto-nema od toga ništa!To je kad po belom svetu tražiš pomoć a ne vidiš u svojoj zemlji ljude koji mogu da pomognu,a kojih ima!!!

Igor

pre 6 godina

@Deja

Na šta tačno mislite? Pretpostavljam da nećete napisati jer Vam je Novak to rekao u poverenju, ali barem nam potvrdite da nisu u pitanju neke loše vesti? Hvala.

Hejter

pre 6 godina

Da li je neko primetio,da su se cudne stvari oko Novaka pocele desavati od kada se ozenio? Te neka nova ishrana,te smrsao,pa onda kao meki gluten,te ne jede meso,ima gurua koji ce kao da ga usmeri u zivotu(a ko ga je usmeravao do tad?),te gospodja mu brani ovo ono? Nisam neki pobornik teorija zavera ali .....

Jo

pre 6 godina

Nije izlecio lakat, dakle svi ti strucnjaci (ako je uopste i nekog konsultovao) su amateri ili je on neozbiljan. Kakvo je to lecenje koje se zavrsi ne-lecenjem? U kojem Domu zdravlja je to lecio? Maja Volk?

Na kladionicama je veca zgonetka na koje ce se turniru pojaviti nego da li ce pobediti nekoga ili ne. Ni Vanga ovde ne pomaze...

Sabre

pre 6 godina

rekao si: "Garantujem ti da npr. bolje pricam engleski i sviram nekoliko instrumenata od tebe i Noleta zajedno." prema tome, poredis se, cak tvrdis da si mnogo bolji. cisto onako, no offence.
(baki, 29. decembar 2017 16:04)

Jao, brate. Lik je rekao da mi "pljuvaci" nista ne radimo iznad proseka. Otud poredjenje. Da li stvarno moram da crtam? Nisam se u originalnim postovima, na koje se ovaj lik triggerovao poredio.

City Girl

pre 6 godina

Cenim sve sto je do sada postigao i uvek cu navijati za njega, ali meni ovo zvuci vrlo cudno i neozbiljno. Ako posle šest meseci nije uspeo da izleči lakat i ako se povreda vraća čim uzme reket u ruke, znaci da terapija ne funkcioniše. Nisam lekar, ali mi se čini da treba menjati terapiju (znaci razmišljati o operaciji).

coki

pre 6 godina

Ne smes da budes razocaran,Imaz ce da se ljuti!Budi srecan,nadji nesto pozitivno I lepo u tome sto vec preko godinu dana ne igras profesionalno tenis.Razmisljaj da je bolje sto ne igras nego da izgubis od 300. na listi,tako razmislja profesionalac koji zaradjuje milione i ima milione fanova zbog kojih od sponzora dobija jos miliona da reklamira proizvode koje ti fanovi kupuju.

(Vlast)a

pre 6 godina

Verujem da mu je tesko ali bi trebalo da mu finansijski i moralno bude jos teze jer nije izvrsio obavezu.
Valjda se i u tom svetu profi sporta obave svi pregledi i dobiju jasni rezultati sa kojima se prijavljujes ili odustajes od takmicenja.
Ako otputujes na turnir kao spreman,moras da igras ili da organizatorima platis odstetu.
Nista licno,samo svako mora znati svoja prava i obaveze.
Slazem se sa komentarima da je Djokoviceva karijera na zalasku.

danko111

pre 6 godina

@nikola, 29. decembar 2017 12:44)

Ej brate vucem bolove u zglobovima 4 mjeseca..i tek sad si mi ti objasnio zasto..Naravno necu kod doktora zbog malo bola haha Stvarno sam izgubio misicnu masu i vjerovatno je to razlog..

hit dana

pre 6 godina

@facepalm

Bravo za komentar. Koga još interesuje uticaj biljke kavurme na oporavak tetive, kad ta žitarica nije jestiva. I ja sam se prvo setio Dejove zadnje lože kad sam pročitao vest. Ko još sve ovo ozbiljno shvata. Na kraju krajeva, ovako je zanimljivije: "povređen" + vegan, to je kao da pusti svakog protivnika 2 seta fore, čisto da bude zanimljivije.

Вељко

pre 6 godina

Definitivno se čudne stvari događaju oko Novaka već duže vreme.
Posle osvajanja Rolan Garosa .Prvo izjave da mora da se odmori,onda ga očiste na par turnira,gubljenje prvog mesta,pa raskid sa Bekerom,pa sa Vajdom&company.
Posle toga izvrsna pobeda u Dohi protiv Mareja,pa par očajnih turnira,pa dobra,da ne kažem odlična igra u Rimu(pobeda),onda čišćenje od Tima na Rolan Garosu i rani poraz na Vimbldonu.
Hoću da kažem nije non stop igrao loše.Taman se čovek ponada da bi mogao dostići prepoznatljivu formu,on odmah razočara.
Da je taj lakat toliki problem,ne bi mogao upšte da igra,a kamoli da pobeđuje.
A sve to je praćeno kontradiktornim izjavama,kao da je zaboravan...
Evo i sada...
Pre dva dana izjavljuje da je naučio lekciju,zadovoljan je,srećan,željan igre,novih pobeda....
Međutim,on sutra mora kod nekog dotorea?
Šta to praktično znači?
Ili je reket uzeo u ruke bukvalno pre dva dana,misleći da ga je dovoljno odmorio(zalečio),kada ono nije baš tako ili su zaista neke igre i igrice u pitanju(nama nejasne i nedokučive).

Ivan

pre 6 godina

Tenis je vazda imao najvise komentara na ovom sajtu, vise nego drugi sportovi, nemojte biti onda licemeri pa gledati samo kad Djokovic igra. Sad ce Australian open pa gledajte komentarisite kad je tenis vec tako lep zanimljiv sport.

SINISA90

pre 6 godina

Kao Novakov navijac kazem da ovo ni malo nije dobar znak...6 ipo mjeseci ne igra tenis upravo da bi sanirao povredu lakta i posle toliko vremena opet ga boli...Ne znam sta da kazem,meni ovo lici na novu duzu pauzu.Jer ako ga boli lakat,to znaci da mora opet pauzirati bar 2 mjeseca.Ali ako do toga dodje,to ce biti prevelika pauza sve ukupno.

Neko

pre 6 godina

Svako zna da kad se ima povreda koja ne moze da se sanira terapijama,ide se na operaciju,jer u suprotnom bol ce se stalno javljati,ali on je uvek bio tvrdoglav i nikog nije slusao sem sebe i Amore.Zato ce jos malo da igra ili ce se povuci vec sada.Steta,ali svaka mu cast na velikim uspesima koje je postigao.

da,da

pre 6 godina

8 W, vidis da znas, znaci namerno se izostavljaju podaci drugih, dok se samo jedan pominje. Cim vidis "gresku" upoznat si sa tim. Ko tacno treba da mi plati? Mislis da Federer ima svoje botove ovde u Srbiji i da im placa, ili neko drugi to radi? Mozda njegov menadzer?

Mile

pre 6 godina

Nole, treba da platiš RTS penale. Zbog tebe prenose onaj tupavi turnir u Abu Dabiju koji nikoga ne zanima ako tebe nema. Neće majstore to ići bez nedozvoljenih stimulansa. Batali to , preživećeš i bez para sponzora. Uzeo si dovoljno. Postaješ karikatura a nema razloga za to.

dusan

pre 6 godina

A zasto se prijavljivao uopste ako ne moze? Tj. rekao je da je razocaran, a to znaci kao da je mislio do juce da ce da igra, pa odjednom se nesto desilo i ne moze...Mislim da je znao da ce da igra, ali zbog medija, publike, da bi dosli na turnir, je bio dogovor da se prijavi, iako je znao da nece da igra...

dusan

pre 6 godina

A zasto se prijavljivao uopste ako ne moze? Tj. rekao je da je razocaran, a to znaci kao da je mislio do juce da ce da igra, pa odjednom se nesto desilo i ne moze...Mislim da je znao da nece da igra, ali zbog medija, publike, da bi dosli na turnir, je bio dogovor da se prijavi, pa da otkaze u zadnjem momentu, iako je znao da nece da igra...