Ponedeljak, 18.12.2017.

10:15

Srpski imigrant tripl-dablom oduševio Amerikance

Dušan Mahorčić ima 19 godina, sa porodicom je emigrirao u SAD pre dve godine, a već privlači pažnju prestižnih američkih košarkaških koledža.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Srpski imigrant tripl-dablom oduševio Amerikance IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

nb

pre 6 godina

Ovaj momak igra u slaboj konkurenciji. Fizicki, ima mali raspon ruku i ocajan odraz za profesionalnog kosarkasa. Nadam se da ce uspeti da dobije stipendiju i iskoluje se. Prilicn0 sam skeptican kad je u pitaju njegova profesionalna karijera.

Pera

pre 6 godina

za glavu veci od svih na terenu. I kako to ima 19 godina, znaci '98. godiste kao i Simanic, Aranitovic, Radanov. To godiste je moglo bez problema na draft da izadje, kako je ovaj jos uvek srednja skola?

Slovenac

pre 6 godina

@bljak, ako neces, odgovor se ne prihvaca kao validan. Tvoj izbor, kao i svakog da se izjasnjava kao sto hoce, to sam i pre napisao, ne moras mi polagati to na oltar. Prezime jos uvek ostaje slovenacko. I dok ne ispunis onaj formular, ostace.

bljak

pre 6 godina

(Slovenac, 18. decembar 2017 20:01)

Kao sto sam napisao, ja sam momku daleki deda. Njegov deda po ocu i ja smo imali istog cukundedu, krajiskog Srbina. To su 4 kolena u proslost, i jos dva do unuka, to je 6, kao sto sam napisao. Naravno da znam sva imena ali ne zelim momkovu privatnost da izlazem, iovako sam napisao previse. Ne bih se ni javljao da nije bilo tvog bezobraznog komentara. Ja ga ne svojatam, ali ne dam ni drugima da to rade. Neka se ON izasnjava kako hoce.

Ajde zamukni vise.

Slovenac

pre 6 godina

@bljak: ne verujem da za sebe znas vise od 3eg kolena unazad. A ne za nekog Srbina iz Krajine za 6. Tako da nisam bas siguran da cu se povuci iz debate. Ili objavi, ili cuti. 6 kolena da ispises, treba ti mnogo manje karaktera nego 1500 dozvoljenih ovde. A mozes i kreirati family tree momka, imas besplatnih servisa na netu kolko hoces, I samo slat link. Ili se povuci iz debate.

serbianhoops

pre 6 godina

Novinarstvo ili prevodilastvo? Izvor ne moze biti B92 obzirom da je to prevod jucerasnjeg teksta iz novine Chicago Tribune.

Novinar bi saznao da je Dusan odrastao sa majkom Jelenom (bivsa kosarkasica iz Bilece) u CG, da od 2015 zivi sa ocem Nenadom (bivsi kosarkas iz Beograda) koji je odavno boravi SAD, a malac mu se prikljucio kako bi lakse stigao do NCAA.

@RUMBLE Covece, 'ladno si pomesao si momka koji igra za jednu srednju skolu iz Ilinojsa sa Tomislavom Miholjcicem koji igra za jednu srednju skolu iz Arkansasa. Pametnom dosta.

ajde mozes ti to bolje

pre 6 godina

@uros preslabi ,pa ako je Kokoskov Rus ,onda su Dragic i Doncic definitivno Srbi, meni se cini da ti bas nemas pojma, a za nekog ko provocira , trebao bi imati bar nekakvu dosljednost

RUMBLE

pre 6 godina

Nije to nikakav Mahorčić nego Miholjčić sa Kanarevog brda.Roditelji su mu tu i nisu emigrirali.Roditelji su mu iz Bosne.Pitajte trenere u Partizanu zašto je tamo grejao klupu dok je bio njihov član.

ali zato pola vaterpolista CG Srbi , a i skoro svi Slovenci na ic

pre 6 godina

@coki ,jos kad bi mogao nabrojati te Crnogorce, znas i dan dans u CG zivi 180 000 Srba ,a mnogi krajevi koji sada spadaju u CG su joj pripojeni tek 1921 ili 1945 godine, tako da nista od tvoje teorije

bljak

pre 6 godina

Da se kladimo, da su mu preci iz SLO? BTW, slovenskih prezimena sa tvdrim c na kraju ima mnogo. Samo vi volite da jih umeksate...
(Slovenac, 18. decembar 2017 13:29)

Evo ja ti garantujem da mu je 6. koleno unazad Srbin iz Krajine. Mozda je u pradavna vremena Austrije neki Slovenac dosao u Vojnu Krajinu i tamo ostao, pisem ono sto znam. A ti kad kazes "slovenacko prezime" mislis na "Slovenac", isto kao i mi sto svojatamo sve sto ima srpsko prezime. Ajde povuci se iz diskusije, prvi si poceo ovu pricu sa prezimenima.

NCAA

pre 6 godina

@danen - vec vam je odgovoreno, ali 'ajde da ponovimo - radi se o srednjoj skoli sa imenom Notre Dame (srednjih skola sa takvim imenom postoji stotinak), a ne University of Notre Dame (inace i koledza sa takvim, slicnim imenom postoji barem dvadesetak).

Sto se ovog momka tice, u ovo doba godina velika vecina kvalitetnih igraca je vec odlucilo na kojem ce koledzu igrati. Dusan je tek ovim partijama privukao paznju nekih skauta, i prica se da bi EVENTUALNO mogao zaigrati u prvoj diviziji NCAA kosarke. U prvoj NCAA diviziji ima 347 timova gde svaki deli 13 stipendija - za ukupan broj od 4511 kosarkasa pod stipendijom. Znaci skauti trenutno debatuju da li Dusan ima mesta medju tih 4511 kosarkasa - svakako nista impresivno.

Sto se brojki tice, kvalite i konkurencija u srednjoskolskoj americkoj kosarci jako zavisi od skole, pa i od lige u kojoj ta skola igra. Tako da postoje timovi koji dolaze iz skola sa stotinak ucenika ukupno, pa do skola koje imaju desetak igraca u NBA i redovno igraju pred par hiljada gledalaca.

Dusanu zelim svakako sve najbolje, i da dobije stipendiju u prvoj NCAA diviziji. Kao sto neko rece, nije sve u kosarci, ima nesto i u tom skolovanju i diplomi koju ce na kraju dobiti.

Goran

pre 6 godina

Mi (Srbi) pricamo nesto kako Crnogorci sve svojataju, a mi bi i Lebronu nasli neki srpski gen. Svako bira za koga ce da igra i sta osjeca.
Evo ja sam porjeklom iz cg, rodjen i odrastao u Bosni, zivim u bg, a radim u Njemackoj.
Sad bez obzira na sve ja se osjecam Srbinom i tu se nista ne moze promjeniti.
Tako i on decko, ako se osjeca Slovencom ili bilo kojim drugim, moze mu 5 koljena biti iz bg, dzaba nam sve

Slovenac

pre 6 godina

Auuu, osetljivost opasna! Jeste, Dragi i Doncic su srpska prezimena, niko to ne spori. Ali oni nisu Srbi, iako dobro znaju svoje poreklo, i ne negiraju ga. A ovaj momak isto moze da se izjasni kao Srbin, iako nije, niko mu ne sprecava to. Ko sto je Drazen birao da bude Hrvat. A google ne mozete naterati da "bira", on pokaze rezultate. Mahorcic kao srpsko prezime ne postoji, a u SLO je bas tipicno. I na austrijskom Koruskom jih ima jos uvek. Da se kladimo, da su mu preci iz SLO? BTW, slovenskih prezimena sa tvdrim c na kraju ima mnogo. Samo vi volite da jih umeksate...

Veliki pozdrav

pre 6 godina

Najjači su mi ovi komentatori koji raspravljaju o prezimenima.
Ja recimo imam hrvatsko prezime, ako ukucate u Google, uglavnom vam pronađe Hrvate. Ali, ja sam rođen i odrastao u Beogradu, poslednje četiri generacije niko nije rođen u Hrvatskoj, i dobro znam da sam Srbin.

Tako da oladite malo. Dečko najbolje zna ko je i šta je.

Petar

pre 6 godina

@Divos
B.Koprivica nije iz Amerike, iz Srbije je, rodjen je u Beogradu,igrao u Partizanu, presao tamo kao i ovaj Dusan da bi isao srednja skola-koledz-NBA.
Sa Rakocevicem je vec druga prica.

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Mahorcic slovenacko prezime hahahhahahahahahahahahah, ej moji slovenci, napravite jedna rezultat u 27 godina i odmah mislite da mozete svojatati
(za 2 g. nikoga u Slo nece basket zanimati, 18. decembar 2017 11:31)

I Mahorcic kao i Doncic, Dragic su slovenacka prezimena. Dok je trener Kokoskov Rus.

bojan

pre 6 godina

Citajte prvo tekst pa komentarisite,emigrirao je zato sto u Americi mozes na koledzu da studiras i da se bavis profesionalno kosarkom istovremeno

Uros

pre 6 godina

Odakle se sad ovaj stvorio, u kom klubu je igrao u Beogradu, kako to da ne igra za nasu kadetsku reprezentaciju?? Treca godina srednje skole, to je vec 17-18 godina, kako se za njega ne zna?
Koliko je savez neozbiljan.

Berlioz pod kosem

pre 6 godina

Stvarno monstruozna partija i talenat koji vec sad moze da se poredi sa Divcem.Ovo sto ovaj decko igra je nesvakidasnje.Okretan,brz,skocan,suter,asistent.Sa obzirom da je igrao sa fizicki dominantnijim od sebe mogu samo da zamislim sta ce da radi kad bude stariji.

onlyhuman

pre 6 godina

@ne komentarisi
Luka ce za dva meseca imati 19 godina, nemoj da cepidlacis.... sto znaci da kada je imao 17 i 18 vec je bio standardni evroligaski igrac... Sa 18 je eto osvojio EP sa reprezentacijom a ovaj sa 19 igra highschool basketball sa klincima koji su svi do jednog fizicki inferiorni u odnosu na njega plus kao sto se da videti na snimku igraju "ja tebi ti meni" kosarku...

драган

pre 6 godina

Mile....Haha,dobra fora s obzirom da su reprezentacije Srbije u svim sportovima sastavljene Od 50% Crnogoraca.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (coki, 18. decembar 2017 11:53)

А нисте ни ви имуни на такве ствари...Филип Стојковић, умало Милинковић-Савић,генерално свима је Србија прва мета а ко се овде не наметне селектору прети да ће играти за Црну Гору

Divos

pre 6 godina

Па, у КСС задњих година врло озбиљнио прате наше младе играче по белом свету, и овај момак је сигурно примећен.
Уосталом, неколико момака рођених у САД (Б.Копривица, С.Скоко, Н.Ракочевић) је ове године играло за млађе националне селекције Србије.
Ти момци имају и проблам код првикавања, у Европи се игра са више контакта, па и грубље, но таленат и потенцијал се виде.

Е сад, Душан има потенцијал, то није спорно, но и није се лако изборти за место у млађим националним селекцијама Србије, конкуренција је паклена. Ал баш паклена.
У његовој годишту, на његовој позицији (крилног центра) ту је Никола Мишковић, званично проглашен најбољи јуниор са задњег ЕП, ту су и Душан Јузбашић, Данило Петровић, Филип Павичевић, све момци који већ играју озбиљну кошарку, и имају по 20-25 минута у просеку у сениорској конкуренцији, а овај Јузбашић има и импресивну статистику у шпансој ЕБА лиги.

На Душану је да ради, и да се покуша наметнути, видећемо како ће се развијати.

mrmlj

pre 6 godina

@(danen, 18. decembar 2017 11:07)
samo sto je ovo srednja skola notre damme a ne koledz. ;)

@(novosadjanin2, 18. decembar 2017 11:46)
decko je otisao sa porodicom u ameriku pre 2 godine, kada je on imao 17 godina. nije rodjen u americi, a sada tamo zivi tako da je u americi imigrant.
ne vidim sta je sporno u tome.

za 2 g. nikoga u Slo nece basket zanimati

pre 6 godina

Mahorcic slovenacko prezime hahahhahahahahahahahahah, ej moji slovenci, napravite jedna rezultat u 27 godina i odmah mislite da mozete svojatati

Sd

pre 6 godina

Guglajte Mahorcic i pogledajte rezultate. Nijedan sa mekanim c. To je slovenacko prezime.
(Slovenac, 18. decembar 2017 11:17)

Za Mahorcic neznam, ali za Dragic I Doncic siguran sam da si srpska prezimena.

Izvan okvira

pre 6 godina

Ganjajte priliku preko, ovdje nema nista braco moja
(Chris T-Rex BOSH, 18. decembar 2017 10:34
Pa gdje je naučio da rastura slavne Amere?

onlyhuman

pre 6 godina

@danen

Sve je to ok, ali pogledaj ovaj snimak i uporedi ga sa snimcima sa juniorske Evrolige. Obrati paznju na nivo na kom se igra kosarka, organizacija igre i kako izgledaju ti momci.

bljak

pre 6 godina

Guglajte Mahorcic i pogledajte rezultate. Nijedan sa mekanim c. To je slovenacko prezime.
(Slovenac, 18. decembar 2017 11:17)

Ajde Slovenac, ne lupaj. Momak mi je unuk po daljoj liniji i svedocim da je Srbin 100%, krajisko-hercegovackog porekla.

Moo

pre 6 godina

Ne znam cemu poredjenje sa Lukom. Uopste nije bitno kad ces procvetati i pokazati maksimum. Ako on ode na pravi koledz i 4 godine bude igrao u njihovom najboljem sistemu sa najboljim trenerima mozda i zavrsi u NBA.

Boske

pre 6 godina

Guglajte Mahorcic i pogledajte rezultate. Nijedan sa mekanim c. To je slovenacko prezime.
(Slovenac, 18. decembar 2017 11:17)

Sta je to "mekano c"?!

Ono Mile

pre 6 godina

Meni ovo deluje da ima još mnogo da radi. A ovi što ne znaju, nek pogledaju na gde su bili Janković i Jovanović . Drugi nivo. Svako dobro malom i nek uspe šta god da poželi.

onlyhuman

pre 6 godina

19 godina jos uvek nije pro, 210 cm a ne deluje kao da moze da zakuca, jedina prednost mu je sto izgleda da igra sa nekom decicom, svi oko njega su za glavu nizi pa onda moze da nabija statistiku... Luka Doncic je sa 17 i 18 godina vec bio standardni evroligaski igrac, mnogi nasi mladi igraci iz Zvezde i Partizana su u tim godinama vec igrali za seniorske timove

onlyhuman

pre 6 godina

19 godina jos uvek nije pro, 210 cm a ne deluje kao da moze da zakuca, jedina prednost mu je sto izgleda da igra sa nekom decicom, svi oko njega su za glavu nizi pa onda moze da nabija statistiku... Luka Doncic je sa 17 i 18 godina vec bio standardni evroligaski igrac, mnogi nasi mladi igraci iz Zvezde i Partizana su u tim godinama vec igrali za seniorske timove

Sd

pre 6 godina

Guglajte Mahorcic i pogledajte rezultate. Nijedan sa mekanim c. To je slovenacko prezime.
(Slovenac, 18. decembar 2017 11:17)

Za Mahorcic neznam, ali za Dragic I Doncic siguran sam da si srpska prezimena.

Boske

pre 6 godina

Guglajte Mahorcic i pogledajte rezultate. Nijedan sa mekanim c. To je slovenacko prezime.
(Slovenac, 18. decembar 2017 11:17)

Sta je to "mekano c"?!

bljak

pre 6 godina

Guglajte Mahorcic i pogledajte rezultate. Nijedan sa mekanim c. To je slovenacko prezime.
(Slovenac, 18. decembar 2017 11:17)

Ajde Slovenac, ne lupaj. Momak mi je unuk po daljoj liniji i svedocim da je Srbin 100%, krajisko-hercegovackog porekla.

za 2 g. nikoga u Slo nece basket zanimati

pre 6 godina

Mahorcic slovenacko prezime hahahhahahahahahahahahah, ej moji slovenci, napravite jedna rezultat u 27 godina i odmah mislite da mozete svojatati

драган

pre 6 godina

Mile....Haha,dobra fora s obzirom da su reprezentacije Srbije u svim sportovima sastavljene Od 50% Crnogoraca.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (coki, 18. decembar 2017 11:53)

А нисте ни ви имуни на такве ствари...Филип Стојковић, умало Милинковић-Савић,генерално свима је Србија прва мета а ко се овде не наметне селектору прети да ће играти за Црну Гору

Divos

pre 6 godina

Па, у КСС задњих година врло озбиљнио прате наше младе играче по белом свету, и овај момак је сигурно примећен.
Уосталом, неколико момака рођених у САД (Б.Копривица, С.Скоко, Н.Ракочевић) је ове године играло за млађе националне селекције Србије.
Ти момци имају и проблам код првикавања, у Европи се игра са више контакта, па и грубље, но таленат и потенцијал се виде.

Е сад, Душан има потенцијал, то није спорно, но и није се лако изборти за место у млађим националним селекцијама Србије, конкуренција је паклена. Ал баш паклена.
У његовој годишту, на његовој позицији (крилног центра) ту је Никола Мишковић, званично проглашен најбољи јуниор са задњег ЕП, ту су и Душан Јузбашић, Данило Петровић, Филип Павичевић, све момци који већ играју озбиљну кошарку, и имају по 20-25 минута у просеку у сениорској конкуренцији, а овај Јузбашић има и импресивну статистику у шпансој ЕБА лиги.

На Душану је да ради, и да се покуша наметнути, видећемо како ће се развијати.

Veliki pozdrav

pre 6 godina

Najjači su mi ovi komentatori koji raspravljaju o prezimenima.
Ja recimo imam hrvatsko prezime, ako ukucate u Google, uglavnom vam pronađe Hrvate. Ali, ja sam rođen i odrastao u Beogradu, poslednje četiri generacije niko nije rođen u Hrvatskoj, i dobro znam da sam Srbin.

Tako da oladite malo. Dečko najbolje zna ko je i šta je.

onlyhuman

pre 6 godina

@ne komentarisi
Luka ce za dva meseca imati 19 godina, nemoj da cepidlacis.... sto znaci da kada je imao 17 i 18 vec je bio standardni evroligaski igrac... Sa 18 je eto osvojio EP sa reprezentacijom a ovaj sa 19 igra highschool basketball sa klincima koji su svi do jednog fizicki inferiorni u odnosu na njega plus kao sto se da videti na snimku igraju "ja tebi ti meni" kosarku...

bojan

pre 6 godina

Citajte prvo tekst pa komentarisite,emigrirao je zato sto u Americi mozes na koledzu da studiras i da se bavis profesionalno kosarkom istovremeno

NCAA

pre 6 godina

@danen - vec vam je odgovoreno, ali 'ajde da ponovimo - radi se o srednjoj skoli sa imenom Notre Dame (srednjih skola sa takvim imenom postoji stotinak), a ne University of Notre Dame (inace i koledza sa takvim, slicnim imenom postoji barem dvadesetak).

Sto se ovog momka tice, u ovo doba godina velika vecina kvalitetnih igraca je vec odlucilo na kojem ce koledzu igrati. Dusan je tek ovim partijama privukao paznju nekih skauta, i prica se da bi EVENTUALNO mogao zaigrati u prvoj diviziji NCAA kosarke. U prvoj NCAA diviziji ima 347 timova gde svaki deli 13 stipendija - za ukupan broj od 4511 kosarkasa pod stipendijom. Znaci skauti trenutno debatuju da li Dusan ima mesta medju tih 4511 kosarkasa - svakako nista impresivno.

Sto se brojki tice, kvalite i konkurencija u srednjoskolskoj americkoj kosarci jako zavisi od skole, pa i od lige u kojoj ta skola igra. Tako da postoje timovi koji dolaze iz skola sa stotinak ucenika ukupno, pa do skola koje imaju desetak igraca u NBA i redovno igraju pred par hiljada gledalaca.

Dusanu zelim svakako sve najbolje, i da dobije stipendiju u prvoj NCAA diviziji. Kao sto neko rece, nije sve u kosarci, ima nesto i u tom skolovanju i diplomi koju ce na kraju dobiti.

Moo

pre 6 godina

Ne znam cemu poredjenje sa Lukom. Uopste nije bitno kad ces procvetati i pokazati maksimum. Ako on ode na pravi koledz i 4 godine bude igrao u njihovom najboljem sistemu sa najboljim trenerima mozda i zavrsi u NBA.

Izvan okvira

pre 6 godina

Ganjajte priliku preko, ovdje nema nista braco moja
(Chris T-Rex BOSH, 18. decembar 2017 10:34
Pa gdje je naučio da rastura slavne Amere?

Ono Mile

pre 6 godina

Meni ovo deluje da ima još mnogo da radi. A ovi što ne znaju, nek pogledaju na gde su bili Janković i Jovanović . Drugi nivo. Svako dobro malom i nek uspe šta god da poželi.

Goran

pre 6 godina

Mi (Srbi) pricamo nesto kako Crnogorci sve svojataju, a mi bi i Lebronu nasli neki srpski gen. Svako bira za koga ce da igra i sta osjeca.
Evo ja sam porjeklom iz cg, rodjen i odrastao u Bosni, zivim u bg, a radim u Njemackoj.
Sad bez obzira na sve ja se osjecam Srbinom i tu se nista ne moze promjeniti.
Tako i on decko, ako se osjeca Slovencom ili bilo kojim drugim, moze mu 5 koljena biti iz bg, dzaba nam sve

onlyhuman

pre 6 godina

@danen

Sve je to ok, ali pogledaj ovaj snimak i uporedi ga sa snimcima sa juniorske Evrolige. Obrati paznju na nivo na kom se igra kosarka, organizacija igre i kako izgledaju ti momci.

bljak

pre 6 godina

Da se kladimo, da su mu preci iz SLO? BTW, slovenskih prezimena sa tvdrim c na kraju ima mnogo. Samo vi volite da jih umeksate...
(Slovenac, 18. decembar 2017 13:29)

Evo ja ti garantujem da mu je 6. koleno unazad Srbin iz Krajine. Mozda je u pradavna vremena Austrije neki Slovenac dosao u Vojnu Krajinu i tamo ostao, pisem ono sto znam. A ti kad kazes "slovenacko prezime" mislis na "Slovenac", isto kao i mi sto svojatamo sve sto ima srpsko prezime. Ajde povuci se iz diskusije, prvi si poceo ovu pricu sa prezimenima.

mrmlj

pre 6 godina

@(danen, 18. decembar 2017 11:07)
samo sto je ovo srednja skola notre damme a ne koledz. ;)

@(novosadjanin2, 18. decembar 2017 11:46)
decko je otisao sa porodicom u ameriku pre 2 godine, kada je on imao 17 godina. nije rodjen u americi, a sada tamo zivi tako da je u americi imigrant.
ne vidim sta je sporno u tome.

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Mahorcic slovenacko prezime hahahhahahahahahahahahah, ej moji slovenci, napravite jedna rezultat u 27 godina i odmah mislite da mozete svojatati
(za 2 g. nikoga u Slo nece basket zanimati, 18. decembar 2017 11:31)

I Mahorcic kao i Doncic, Dragic su slovenacka prezimena. Dok je trener Kokoskov Rus.

Uros

pre 6 godina

Odakle se sad ovaj stvorio, u kom klubu je igrao u Beogradu, kako to da ne igra za nasu kadetsku reprezentaciju?? Treca godina srednje skole, to je vec 17-18 godina, kako se za njega ne zna?
Koliko je savez neozbiljan.

Slovenac

pre 6 godina

Auuu, osetljivost opasna! Jeste, Dragi i Doncic su srpska prezimena, niko to ne spori. Ali oni nisu Srbi, iako dobro znaju svoje poreklo, i ne negiraju ga. A ovaj momak isto moze da se izjasni kao Srbin, iako nije, niko mu ne sprecava to. Ko sto je Drazen birao da bude Hrvat. A google ne mozete naterati da "bira", on pokaze rezultate. Mahorcic kao srpsko prezime ne postoji, a u SLO je bas tipicno. I na austrijskom Koruskom jih ima jos uvek. Da se kladimo, da su mu preci iz SLO? BTW, slovenskih prezimena sa tvdrim c na kraju ima mnogo. Samo vi volite da jih umeksate...

Berlioz pod kosem

pre 6 godina

Stvarno monstruozna partija i talenat koji vec sad moze da se poredi sa Divcem.Ovo sto ovaj decko igra je nesvakidasnje.Okretan,brz,skocan,suter,asistent.Sa obzirom da je igrao sa fizicki dominantnijim od sebe mogu samo da zamislim sta ce da radi kad bude stariji.

Petar

pre 6 godina

@Divos
B.Koprivica nije iz Amerike, iz Srbije je, rodjen je u Beogradu,igrao u Partizanu, presao tamo kao i ovaj Dusan da bi isao srednja skola-koledz-NBA.
Sa Rakocevicem je vec druga prica.

ali zato pola vaterpolista CG Srbi , a i skoro svi Slovenci na ic

pre 6 godina

@coki ,jos kad bi mogao nabrojati te Crnogorce, znas i dan dans u CG zivi 180 000 Srba ,a mnogi krajevi koji sada spadaju u CG su joj pripojeni tek 1921 ili 1945 godine, tako da nista od tvoje teorije

ajde mozes ti to bolje

pre 6 godina

@uros preslabi ,pa ako je Kokoskov Rus ,onda su Dragic i Doncic definitivno Srbi, meni se cini da ti bas nemas pojma, a za nekog ko provocira , trebao bi imati bar nekakvu dosljednost

serbianhoops

pre 6 godina

Novinarstvo ili prevodilastvo? Izvor ne moze biti B92 obzirom da je to prevod jucerasnjeg teksta iz novine Chicago Tribune.

Novinar bi saznao da je Dusan odrastao sa majkom Jelenom (bivsa kosarkasica iz Bilece) u CG, da od 2015 zivi sa ocem Nenadom (bivsi kosarkas iz Beograda) koji je odavno boravi SAD, a malac mu se prikljucio kako bi lakse stigao do NCAA.

@RUMBLE Covece, 'ladno si pomesao si momka koji igra za jednu srednju skolu iz Ilinojsa sa Tomislavom Miholjcicem koji igra za jednu srednju skolu iz Arkansasa. Pametnom dosta.

bljak

pre 6 godina

(Slovenac, 18. decembar 2017 20:01)

Kao sto sam napisao, ja sam momku daleki deda. Njegov deda po ocu i ja smo imali istog cukundedu, krajiskog Srbina. To su 4 kolena u proslost, i jos dva do unuka, to je 6, kao sto sam napisao. Naravno da znam sva imena ali ne zelim momkovu privatnost da izlazem, iovako sam napisao previse. Ne bih se ni javljao da nije bilo tvog bezobraznog komentara. Ja ga ne svojatam, ali ne dam ni drugima da to rade. Neka se ON izasnjava kako hoce.

Ajde zamukni vise.

Pera

pre 6 godina

za glavu veci od svih na terenu. I kako to ima 19 godina, znaci '98. godiste kao i Simanic, Aranitovic, Radanov. To godiste je moglo bez problema na draft da izadje, kako je ovaj jos uvek srednja skola?

RUMBLE

pre 6 godina

Nije to nikakav Mahorčić nego Miholjčić sa Kanarevog brda.Roditelji su mu tu i nisu emigrirali.Roditelji su mu iz Bosne.Pitajte trenere u Partizanu zašto je tamo grejao klupu dok je bio njihov član.

Slovenac

pre 6 godina

@bljak, ako neces, odgovor se ne prihvaca kao validan. Tvoj izbor, kao i svakog da se izjasnjava kao sto hoce, to sam i pre napisao, ne moras mi polagati to na oltar. Prezime jos uvek ostaje slovenacko. I dok ne ispunis onaj formular, ostace.

Slovenac

pre 6 godina

@bljak: ne verujem da za sebe znas vise od 3eg kolena unazad. A ne za nekog Srbina iz Krajine za 6. Tako da nisam bas siguran da cu se povuci iz debate. Ili objavi, ili cuti. 6 kolena da ispises, treba ti mnogo manje karaktera nego 1500 dozvoljenih ovde. A mozes i kreirati family tree momka, imas besplatnih servisa na netu kolko hoces, I samo slat link. Ili se povuci iz debate.

nb

pre 6 godina

Ovaj momak igra u slaboj konkurenciji. Fizicki, ima mali raspon ruku i ocajan odraz za profesionalnog kosarkasa. Nadam se da ce uspeti da dobije stipendiju i iskoluje se. Prilicn0 sam skeptican kad je u pitaju njegova profesionalna karijera.

onlyhuman

pre 6 godina

19 godina jos uvek nije pro, 210 cm a ne deluje kao da moze da zakuca, jedina prednost mu je sto izgleda da igra sa nekom decicom, svi oko njega su za glavu nizi pa onda moze da nabija statistiku... Luka Doncic je sa 17 i 18 godina vec bio standardni evroligaski igrac, mnogi nasi mladi igraci iz Zvezde i Partizana su u tim godinama vec igrali za seniorske timove

Slovenac

pre 6 godina

Auuu, osetljivost opasna! Jeste, Dragi i Doncic su srpska prezimena, niko to ne spori. Ali oni nisu Srbi, iako dobro znaju svoje poreklo, i ne negiraju ga. A ovaj momak isto moze da se izjasni kao Srbin, iako nije, niko mu ne sprecava to. Ko sto je Drazen birao da bude Hrvat. A google ne mozete naterati da "bira", on pokaze rezultate. Mahorcic kao srpsko prezime ne postoji, a u SLO je bas tipicno. I na austrijskom Koruskom jih ima jos uvek. Da se kladimo, da su mu preci iz SLO? BTW, slovenskih prezimena sa tvdrim c na kraju ima mnogo. Samo vi volite da jih umeksate...

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Mahorcic slovenacko prezime hahahhahahahahahahahahah, ej moji slovenci, napravite jedna rezultat u 27 godina i odmah mislite da mozete svojatati
(za 2 g. nikoga u Slo nece basket zanimati, 18. decembar 2017 11:31)

I Mahorcic kao i Doncic, Dragic su slovenacka prezimena. Dok je trener Kokoskov Rus.

Berlioz pod kosem

pre 6 godina

Stvarno monstruozna partija i talenat koji vec sad moze da se poredi sa Divcem.Ovo sto ovaj decko igra je nesvakidasnje.Okretan,brz,skocan,suter,asistent.Sa obzirom da je igrao sa fizicki dominantnijim od sebe mogu samo da zamislim sta ce da radi kad bude stariji.

bljak

pre 6 godina

Guglajte Mahorcic i pogledajte rezultate. Nijedan sa mekanim c. To je slovenacko prezime.
(Slovenac, 18. decembar 2017 11:17)

Ajde Slovenac, ne lupaj. Momak mi je unuk po daljoj liniji i svedocim da je Srbin 100%, krajisko-hercegovackog porekla.

RUMBLE

pre 6 godina

Nije to nikakav Mahorčić nego Miholjčić sa Kanarevog brda.Roditelji su mu tu i nisu emigrirali.Roditelji su mu iz Bosne.Pitajte trenere u Partizanu zašto je tamo grejao klupu dok je bio njihov član.

za 2 g. nikoga u Slo nece basket zanimati

pre 6 godina

Mahorcic slovenacko prezime hahahhahahahahahahahahah, ej moji slovenci, napravite jedna rezultat u 27 godina i odmah mislite da mozete svojatati

Uros

pre 6 godina

Odakle se sad ovaj stvorio, u kom klubu je igrao u Beogradu, kako to da ne igra za nasu kadetsku reprezentaciju?? Treca godina srednje skole, to je vec 17-18 godina, kako se za njega ne zna?
Koliko je savez neozbiljan.

Slovenac

pre 6 godina

@bljak: ne verujem da za sebe znas vise od 3eg kolena unazad. A ne za nekog Srbina iz Krajine za 6. Tako da nisam bas siguran da cu se povuci iz debate. Ili objavi, ili cuti. 6 kolena da ispises, treba ti mnogo manje karaktera nego 1500 dozvoljenih ovde. A mozes i kreirati family tree momka, imas besplatnih servisa na netu kolko hoces, I samo slat link. Ili se povuci iz debate.

Sd

pre 6 godina

Guglajte Mahorcic i pogledajte rezultate. Nijedan sa mekanim c. To je slovenacko prezime.
(Slovenac, 18. decembar 2017 11:17)

Za Mahorcic neznam, ali za Dragic I Doncic siguran sam da si srpska prezimena.

Boske

pre 6 godina

Guglajte Mahorcic i pogledajte rezultate. Nijedan sa mekanim c. To je slovenacko prezime.
(Slovenac, 18. decembar 2017 11:17)

Sta je to "mekano c"?!

bojan

pre 6 godina

Citajte prvo tekst pa komentarisite,emigrirao je zato sto u Americi mozes na koledzu da studiras i da se bavis profesionalno kosarkom istovremeno

Goran

pre 6 godina

Mi (Srbi) pricamo nesto kako Crnogorci sve svojataju, a mi bi i Lebronu nasli neki srpski gen. Svako bira za koga ce da igra i sta osjeca.
Evo ja sam porjeklom iz cg, rodjen i odrastao u Bosni, zivim u bg, a radim u Njemackoj.
Sad bez obzira na sve ja se osjecam Srbinom i tu se nista ne moze promjeniti.
Tako i on decko, ako se osjeca Slovencom ili bilo kojim drugim, moze mu 5 koljena biti iz bg, dzaba nam sve

Slovenac

pre 6 godina

@bljak, ako neces, odgovor se ne prihvaca kao validan. Tvoj izbor, kao i svakog da se izjasnjava kao sto hoce, to sam i pre napisao, ne moras mi polagati to na oltar. Prezime jos uvek ostaje slovenacko. I dok ne ispunis onaj formular, ostace.

Izvan okvira

pre 6 godina

Ganjajte priliku preko, ovdje nema nista braco moja
(Chris T-Rex BOSH, 18. decembar 2017 10:34
Pa gdje je naučio da rastura slavne Amere?

Moo

pre 6 godina

Ne znam cemu poredjenje sa Lukom. Uopste nije bitno kad ces procvetati i pokazati maksimum. Ako on ode na pravi koledz i 4 godine bude igrao u njihovom najboljem sistemu sa najboljim trenerima mozda i zavrsi u NBA.

Divos

pre 6 godina

Па, у КСС задњих година врло озбиљнио прате наше младе играче по белом свету, и овај момак је сигурно примећен.
Уосталом, неколико момака рођених у САД (Б.Копривица, С.Скоко, Н.Ракочевић) је ове године играло за млађе националне селекције Србије.
Ти момци имају и проблам код првикавања, у Европи се игра са више контакта, па и грубље, но таленат и потенцијал се виде.

Е сад, Душан има потенцијал, то није спорно, но и није се лако изборти за место у млађим националним селекцијама Србије, конкуренција је паклена. Ал баш паклена.
У његовој годишту, на његовој позицији (крилног центра) ту је Никола Мишковић, званично проглашен најбољи јуниор са задњег ЕП, ту су и Душан Јузбашић, Данило Петровић, Филип Павичевић, све момци који већ играју озбиљну кошарку, и имају по 20-25 минута у просеку у сениорској конкуренцији, а овај Јузбашић има и импресивну статистику у шпансој ЕБА лиги.

На Душану је да ради, и да се покуша наметнути, видећемо како ће се развијати.

Veliki pozdrav

pre 6 godina

Najjači su mi ovi komentatori koji raspravljaju o prezimenima.
Ja recimo imam hrvatsko prezime, ako ukucate u Google, uglavnom vam pronađe Hrvate. Ali, ja sam rođen i odrastao u Beogradu, poslednje četiri generacije niko nije rođen u Hrvatskoj, i dobro znam da sam Srbin.

Tako da oladite malo. Dečko najbolje zna ko je i šta je.

драган

pre 6 godina

Mile....Haha,dobra fora s obzirom da su reprezentacije Srbije u svim sportovima sastavljene Od 50% Crnogoraca.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (coki, 18. decembar 2017 11:53)

А нисте ни ви имуни на такве ствари...Филип Стојковић, умало Милинковић-Савић,генерално свима је Србија прва мета а ко се овде не наметне селектору прети да ће играти за Црну Гору

ajde mozes ti to bolje

pre 6 godina

@uros preslabi ,pa ako je Kokoskov Rus ,onda su Dragic i Doncic definitivno Srbi, meni se cini da ti bas nemas pojma, a za nekog ko provocira , trebao bi imati bar nekakvu dosljednost

Ono Mile

pre 6 godina

Meni ovo deluje da ima još mnogo da radi. A ovi što ne znaju, nek pogledaju na gde su bili Janković i Jovanović . Drugi nivo. Svako dobro malom i nek uspe šta god da poželi.

onlyhuman

pre 6 godina

@ne komentarisi
Luka ce za dva meseca imati 19 godina, nemoj da cepidlacis.... sto znaci da kada je imao 17 i 18 vec je bio standardni evroligaski igrac... Sa 18 je eto osvojio EP sa reprezentacijom a ovaj sa 19 igra highschool basketball sa klincima koji su svi do jednog fizicki inferiorni u odnosu na njega plus kao sto se da videti na snimku igraju "ja tebi ti meni" kosarku...

Petar

pre 6 godina

@Divos
B.Koprivica nije iz Amerike, iz Srbije je, rodjen je u Beogradu,igrao u Partizanu, presao tamo kao i ovaj Dusan da bi isao srednja skola-koledz-NBA.
Sa Rakocevicem je vec druga prica.

bljak

pre 6 godina

Da se kladimo, da su mu preci iz SLO? BTW, slovenskih prezimena sa tvdrim c na kraju ima mnogo. Samo vi volite da jih umeksate...
(Slovenac, 18. decembar 2017 13:29)

Evo ja ti garantujem da mu je 6. koleno unazad Srbin iz Krajine. Mozda je u pradavna vremena Austrije neki Slovenac dosao u Vojnu Krajinu i tamo ostao, pisem ono sto znam. A ti kad kazes "slovenacko prezime" mislis na "Slovenac", isto kao i mi sto svojatamo sve sto ima srpsko prezime. Ajde povuci se iz diskusije, prvi si poceo ovu pricu sa prezimenima.

serbianhoops

pre 6 godina

Novinarstvo ili prevodilastvo? Izvor ne moze biti B92 obzirom da je to prevod jucerasnjeg teksta iz novine Chicago Tribune.

Novinar bi saznao da je Dusan odrastao sa majkom Jelenom (bivsa kosarkasica iz Bilece) u CG, da od 2015 zivi sa ocem Nenadom (bivsi kosarkas iz Beograda) koji je odavno boravi SAD, a malac mu se prikljucio kako bi lakse stigao do NCAA.

@RUMBLE Covece, 'ladno si pomesao si momka koji igra za jednu srednju skolu iz Ilinojsa sa Tomislavom Miholjcicem koji igra za jednu srednju skolu iz Arkansasa. Pametnom dosta.

ali zato pola vaterpolista CG Srbi , a i skoro svi Slovenci na ic

pre 6 godina

@coki ,jos kad bi mogao nabrojati te Crnogorce, znas i dan dans u CG zivi 180 000 Srba ,a mnogi krajevi koji sada spadaju u CG su joj pripojeni tek 1921 ili 1945 godine, tako da nista od tvoje teorije

bljak

pre 6 godina

(Slovenac, 18. decembar 2017 20:01)

Kao sto sam napisao, ja sam momku daleki deda. Njegov deda po ocu i ja smo imali istog cukundedu, krajiskog Srbina. To su 4 kolena u proslost, i jos dva do unuka, to je 6, kao sto sam napisao. Naravno da znam sva imena ali ne zelim momkovu privatnost da izlazem, iovako sam napisao previse. Ne bih se ni javljao da nije bilo tvog bezobraznog komentara. Ja ga ne svojatam, ali ne dam ni drugima da to rade. Neka se ON izasnjava kako hoce.

Ajde zamukni vise.

onlyhuman

pre 6 godina

@danen

Sve je to ok, ali pogledaj ovaj snimak i uporedi ga sa snimcima sa juniorske Evrolige. Obrati paznju na nivo na kom se igra kosarka, organizacija igre i kako izgledaju ti momci.

mrmlj

pre 6 godina

@(danen, 18. decembar 2017 11:07)
samo sto je ovo srednja skola notre damme a ne koledz. ;)

@(novosadjanin2, 18. decembar 2017 11:46)
decko je otisao sa porodicom u ameriku pre 2 godine, kada je on imao 17 godina. nije rodjen u americi, a sada tamo zivi tako da je u americi imigrant.
ne vidim sta je sporno u tome.

Pera

pre 6 godina

za glavu veci od svih na terenu. I kako to ima 19 godina, znaci '98. godiste kao i Simanic, Aranitovic, Radanov. To godiste je moglo bez problema na draft da izadje, kako je ovaj jos uvek srednja skola?

nb

pre 6 godina

Ovaj momak igra u slaboj konkurenciji. Fizicki, ima mali raspon ruku i ocajan odraz za profesionalnog kosarkasa. Nadam se da ce uspeti da dobije stipendiju i iskoluje se. Prilicn0 sam skeptican kad je u pitaju njegova profesionalna karijera.

NCAA

pre 6 godina

@danen - vec vam je odgovoreno, ali 'ajde da ponovimo - radi se o srednjoj skoli sa imenom Notre Dame (srednjih skola sa takvim imenom postoji stotinak), a ne University of Notre Dame (inace i koledza sa takvim, slicnim imenom postoji barem dvadesetak).

Sto se ovog momka tice, u ovo doba godina velika vecina kvalitetnih igraca je vec odlucilo na kojem ce koledzu igrati. Dusan je tek ovim partijama privukao paznju nekih skauta, i prica se da bi EVENTUALNO mogao zaigrati u prvoj diviziji NCAA kosarke. U prvoj NCAA diviziji ima 347 timova gde svaki deli 13 stipendija - za ukupan broj od 4511 kosarkasa pod stipendijom. Znaci skauti trenutno debatuju da li Dusan ima mesta medju tih 4511 kosarkasa - svakako nista impresivno.

Sto se brojki tice, kvalite i konkurencija u srednjoskolskoj americkoj kosarci jako zavisi od skole, pa i od lige u kojoj ta skola igra. Tako da postoje timovi koji dolaze iz skola sa stotinak ucenika ukupno, pa do skola koje imaju desetak igraca u NBA i redovno igraju pred par hiljada gledalaca.

Dusanu zelim svakako sve najbolje, i da dobije stipendiju u prvoj NCAA diviziji. Kao sto neko rece, nije sve u kosarci, ima nesto i u tom skolovanju i diplomi koju ce na kraju dobiti.