Nedelja, 03.12.2017.

18:52

Sako promašio remi, Siti slavio posle preokreta

Fudbaleri Mančester Sitija savladali su Vest Hem 2:1, posle preokreta u poslednjem meču 15. kola engleske Premijer lige.

Izvor: AK

Sako promašio remi, Siti slavio posle preokreta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

CECEN

pre 6 godina

@sjekac

Sine moj zaboravio si Arsenal i sezonu 2003-2004 kad je Venger osvojio bez poraza, 26 pobeda 12 neresenih i primljeni golovi samo na 17 meceva. Pa ti vidi ko je vestak, a ko klub sa istorijom( Celzi,Arsenal,L'Pul,UTD...)

Owen

pre 6 godina

Blue Fortress

Pa lepo si napisao, velikani su poceli pre Celzija da ulazu veliki novac ali to i jeste sustina Celzi nije velikan vec osrednji klub koji tek sa Romanom i njegovim milionima pocinje da se nadmece za najvece trofeje dakle isti slucaj kao City,Celzi ni sada nije velikan jeste veliki klub ali ni blizu najvecih u Engleskoj a kamoli u evropi,drugo Celzi jeste imao sjajan tim i jeste osvojio dista trofeja u poslednjih 15 godina ali nikada nije imao igru koju sada ima City,jednostavno te brojke i rekordi to je samo statistika a ona u fudbalu nikada nije najvaznija, City igra sjajno, napadcki na gol vise, protivnici su nemocni i prosto moraju da se povuku i brane kako ne bi bili ponizeni sa pet i vise komada, dok to sa Celzijem nikada nije bio slucaj Celzi je uvek igrao ruzan fudbal, na silu sto se kaze, cvrsto u defanzivi a u napadu se oslanjali na individualni kvalitet skupocenih igraca koji su naravno bili svetska klasa te stoga njihov fudbal se ne moze nazvati dominacijom mozda njihov rezultat u PL da ali igra nikako,posebno ne igra protiv najacih protivnika gde je Celzi cesce igrao sa manjim posedom na kontru.Ali ok njih nikad i nije trenirao Gvardiola.

dominus

pre 6 godina

Blue Fortress

Kakvih je to Čelsi polovinu rekorda PL vlasnik? Oni su imali dominaciju samo u prvom mandatu Murinja, kada su na SB bili dugo neporazeni. U LS takođe najjaci za vreme Murinja + sezona sa Ancelotijem (ako se to moze nazvati dominacijom). LS su osvojili kada je ona generacija bila na zalasku, uz mnogo, ali mnogo sreće. Moze se reći da im se vratilo za onu 2009 i dvomeč sa Barselonom, pa i nesrećne poraze od Liverpula i ono izgubljeno finale u Moskvi. Ovaj City tek treba da pokaze od kakvog je materijala i tu se slažem s tobom. Ipak, ponovi li onu sezonu Arsenala (osvojeno prvenstvo bez poraza) i makar dogura do 1/2 LS, i tu se moze pricati o dominaciji.
Trend trošenja velikih para počinje Real kupovinom Zidana i tu se slažem sa tobom. Jer je to ipak prvi veliki transfer modernog doba fudbala - nevezano što ih je bilo i ranije kad je novac više vredio.

Nikola

pre 6 godina

sjekac, 03. decembar 2017 21:46)

Dete,polako,smiri se,sutra je ponedeljak,nova školska sedmica......pusti plastiku,šeike,Gvardiolu,Murinja.....svi su oni ostvareni,TI?

BlueFortress

pre 6 godina

@sjekac
Momak, gresis u toliko stvari da je to neverovatno, jednostavno cinjenice slede: kazes zasto Celsi nije dominirao na startu sezona sa svojom generacijom kao Siti!? Koja je poenta, sta su oni osvojili? Trofej najboljeg starta jel? Nemaju petinu trofeja i uspeha koji ima ta generacija Celsija koja je bila strah i trepet u Evropi sa 7 polufinala LS i titulom. Sa vise ulaganja (da, vise su potrosili) Siti nije uradio NISTA u LS i u ligi za sve to vreme imaju samo 2 titule. Celsi je vlasnik vise od pola rekorda u istoriji Premijer lige.

Dakle, pricas o "dominaciji" Sitija a nigde je zapravo nema jer sezona jos uvek nije ni na polovini, kada budu ZAISTA dominirali titulama i igrom kao sto su to cinili Junajted i Celsi zadnjih 15 godina - tek onda se taj epitet moze dati i njima, sve ostalo je mlacenje...I da, cim neko napise da je Celsi zapoceo trend trosenja tu se vidi poznavanje fudbala, da ti pomognem - Kalco krajem 90-ih sa bolesnim transferima, jedan Real, Junajted davao 40mil za Ferdinanda 2001-e, SVI velikani su zapravo to zapoceli pre '04 godine.

M

pre 6 godina

Totalna dominacija arapskih klubova kako u domaćim ligama tako u LŠ!Para vrti 'đe burgija ne more,žalosno ali istinito!Ko će im stati na crtu,sumnjam da Barsa i Real mogu ove sezone?!

sjekac

pre 6 godina

(BlueBlueBlue, 3. decembar 2017 22:16)

Niko od njih nije imao ovakaav start i nije igrao na ovakav nacin jos uz to ! Niko ! Dakle ovo je najbolji start u istoriji premijer lige i nije iskluceno da ce i Pep napraiviti par vezanih titula,ali poenta je price da je itekako bilo klubova i generacija i ima ih sad koji ulazu ogromne novce,nista city nije poseban,ali niko nikad nije imao ovakav ulaz u sezonu !! Covek ima sve pobede i samo 1 remi u koliko 15 il 16 kola..hej!? i vi nasli da hejtate ,prosipate hrpu nebuloza o ulaganju i ne znam i ja sta..A ovaj City je slabiji na papiru i to mnogo od tog Chelsea pre 10 ak godina,kao i Utd,al opet ima bolji ulaz u sezonu !Do cega li je pitam se,ili bolje receno do koga ??? Na kraju krajeva navijaci Chelsea imaju najmanje pravo da spominju bilo sta vezano za ulaganja.Pa oni su i poceli taj trend trosenja i dovodjenja velikog broja igraca kad je Roman stigao..Pa jesu i oni plastika onda??Jel i njih terba hejta??

BlueBlueBlue

pre 6 godina

@"Dakle nije Pep prvi koji ulaze ogromana novac ,zasto nije ovako dominirao Chelsea od 2003 pa tamo do kraja decenije sa svojom zlatnom generacijom ??"

Pa jeste Chelsea dominirao, 2 titule lige za redom 2004-2006 ali je posle Man Utd uzeo 3 za redom tako da su oni jos vise dominirali.
Rekordi:
Najvise pobeda na domacem terenu u sezoni ima Chelsea 2005-06 ali dele rekord sa Man Utd iz 2010-11 i Man City 2011-12.
Najvise pobeda na gostujucem terenu: 15 utakmica 2004-05 Chelsea
Najvise uzastupnih pobeda: 13 utakmica Chelsea,Arsenal i sada se pridruzio Man City ove sezone!
Najvise uzastupnih pobeda na gostujucem terenu: 11 utakmica Chelsea 2008.
Najvise utakmica bez poraza na domacem terenu: Chelsea od 2004-2008
Najmanje utakmica bez poraza u sezoni: Chelsea 2004–05, 2005–06, 2006–07, 2007–08, 2014–15 ali i drugi timovi dele ovaj rekord.
Najvise datih golova u sezoni: Chelsea 2009.
Najmanje primljenih golova u sezoni: Chelsea 2004-05
Najvise osvojenih poena ukupno u sezoni: Chelsea 2004-05

coki

pre 6 godina

Futsal....i Mancini je uzeo titulu u PL,to nije tako nemoguce kada imas neogranicen budzet,a mocan trener mozes da budes samo ako uz PL osvojis i LS ili bar budes u finalu.To Gvardiola treba da uradi da bi se dokazao u Engleskoj.

sjekac

pre 6 godina

Au koliko frustracija .Dajte vi meni recite,"strucnjaci" ,zasto niko do sad nije ovako dominirao ?? Dakle nije Pep prvi koji ulaze ogromana novac ,zasto nije ovako dominirao Chelsea od 2003 pa tamo do kraja decenije sa svojom zlatnom generacijom ?? gomilu novca su ulozili ! naravno,tadasnjih 100 mil je bilo kao danas 300,dakle zanemarimo cifre.Onda su vrednost igraca bile manje ,ali reciprocno,su ista ulaganja.I tadasnji chelsea je bio jos jaci po imenima od danasnjeg Citya,kao i Man Utd sa Ronaldom,Runijem,gigsom,Skolsom,Vidicem,Ferdinandom itd..zasto oni nisu ovako dominirali tad??? Zasto nije City kod Mancinija il Pelegrinija dominirao ?? Isto su ulagali ogromne novce za tadasnje vreme ?? Zasto sad Murinho ne dominira kao Pep a istu sumu ulozio ??Dajte odgovore ?? Covek ima najbolji start u istoriji premijer lige i vi nasli to da omalovazave ?? A svi trose i svi su trosili ,nista city nije drugaciji od svih ovih nabrojanih generacija.Samo sto je vrednost igraca porasla,ali i novac je sve veci u fudbalu ,tako da ovih sad 200 mil funti nekad bilo 50 mil...mogao si sklepat strasan tim.Dakle zasto niko nikad nije dominirao ovako kao Pep ,a bilo je jos jacih timova na papiru po imenima,timova sa isto tako velikim ulganjem za svoje vreme!??Zasto ?Naravno ,ostacete bez teskta...Bas mi je drago sto "plastika" dominira engleskom i voleo bi finale LS PSG -City.Kao ostali velikani ne ulazu,i oni su nekad morali poceti,zato napred seici ,licemrstvo aut.Gvardiola tata-mata za Murinha!

BlueBlueBlue

pre 6 godina

@"covek ima najjacu dominaciju u istoriji PL, a o novcu i trosenju mi nemojte pricati jer svi u PL trose i mogu da dovode koga pozele pogotovo ovi najjaci timovi, gazi Pep samo tako!"

- Kao prvo, nema najjacu dominaciju u istoriji PL jedan Wenger sa milimalnim parama i dalje ima rekorde, takodje ima i United i mi, a kao drugo potrosio je mnogo vise od svih ostalih a tek mu je druga sezona, samo poslednji prelazni rok je Pep potrosio oko 217 miliona funti, ukupno oko 890 miliona funti od kada je dosao u Man City...

I posle covek stavi Kolarova na mesto centralnog beka i izgubi od Monaka, bravo Pep!

BlueBlueBlue

pre 6 godina

Ah pogresno sam par stvari napisao, nije sve tacno sto sam rekao sorry. Pep je od kada je dosao u Man City potrosio 400 miliona funti...i nema bas najjace rekorde, bar ne jos.

Karan

pre 6 godina

"Nek dodje taj Gvardiola pa nek dominira u PL taj moze samo sa Barselonom i Bajernom" hahahahahah covek ima najjacu dominaciju u istoriji PL, a o novcu i trosenju mi nemojte pricati jer svi u PL trose i mogu da dovode koga pozele pogotovo ovi najjaci timovi, gazi Pep samo tako!

MiLaN

pre 6 godina

Dominacija Citija. A jos Pogba nece igrati protiv njih ima i sve rivale da pobede...taman da mi budemo drugi!
(BlueBlueBlue, 03. decembar 2017 20:04)

Koji vi? Ko ste to vi?

Sladjan

pre 6 godina

Nema šta Siti je trenutno nezaustavljiv...iako se naizgled muče u poslednjih nekoliko kola ipak sve svoje protivnike na kraju dobijaju rutinski što se kaže ,a na kraju krajeva kada već i igraju ovako napadački i lepršavo sve do poslednjeg sudijskog zvižduka, to jednostavno mora da se poštuje i ceni...danas su verujem svi očekivali laganu pobedu sa nekih 4-5 komada u mreži West Hema pošto je West Hem pretposlednji na tabeli i u zoni je ispadanja ,ali kao što smo videli utakmica nije imala takav tok,i zbog toga PL ima toliku draž u odnosu na ostale lige gde i fenjeraši nisu bez ikakvih šansi kada igraju sa timovima iz vrha,igrači West Hema su se večeras odlično branili , dobro su zatvarali sve prilaze ka svom golu, ali ipak su morali na kraju da kapituliraju pod velikom inicijativom Sitija,jer je u opsadi gola na desetak minuta pred kraj utakmice gol svo vreme bukvalno visio u vazduhu!

Stefa

pre 6 godina

Ne mogu da opisem koliko mrzim ovaj siti i to pumpanje para u klub koji je do pre desetak godina bio osrednji engleski klub koji je gubio od midlzbroa 8:1. Nije ni cudo sto stadion nikad nije ispunjen do kraja. Prljavi seici i njihove prljave pare.

sundjer

pre 6 godina

(Goran, 03. decembar 2017 19:46)

Titule i osvaja klub koji osvoji najvise bodova onda kada nije u formi, kada te utakmice pregura, ostalo je lako.

Gajetano

pre 6 godina

"That's what Champions do!", reci su engleskog komentatora po zavrsetku meca.

Zao mi je, znam da su se mnogi ponadali, ali ove na putu do titule eventualno samo Celzi moze da isprati. (i to uz neki neverovatan splet okolnosti)

Pozdrav,

Goran

pre 6 godina

Siti ostaje i dalje lider sa neverovatnim učinkom u prvih 15 kola , gde su ostvarili 14 pobeda i samo jednom igrali nerešeno, stoji činjenica da su veoma moćni i da igraju lep fudbal, ali rekao bih i da zadnjih nekoliko kola imaju mali pad u formi i da ne blistaju više onako kako su to činili u prvih desetak kola kada su svakoj ekipi uvaljivali po 3-4 komada , poslednja tri kola su jedva dobili protivnike sve tri sa po 2:1 i to su bile sve ekipe iz donjeg dela tabele, sledeće nedelje ih čeka nabrijani gradski rival sa Murinjom koji žudi od želje da se osveti Gvardioli za mnoge ranije poraze koje je imao u duelu sa njim,videćemo da li će Gvardiola ponovo nadmudriti Murinja ili će Murinjo konačno uspeti da ga dobije ,uglavnom ukoliko MU uspe da trijumfuje uvešće neizvesnost u borbi za titulu, svaki drugi rezultat ide na ruku Gvardioli i Sitiju!

CFC

pre 6 godina

Da umesto ovog klinca Rajsa koji pojma nema su tu bili Fonte ili Rid Vest Hem bi dobio ovu utakmicu. Kriv je za oba gola. Siti mesec dana vec igra ocajno sve dobija na misice na srecu ili zbog sudije. Ako ovako nastave da igraju nemaju cemu da se nadaju. KDB i Silva su im 75% tima. Steta sto ne mozemo da igramo u 1/8 finala LS ali daj boze da nam se padnu u 1/4 finalu da im objasnimo neke stvari. Vise se i ne nerviram zbog ovakvim njihovih pobeda u finisu samo se nasmejem jer i ocekujem da daju gol. Zanimljivo za Vest Hem nema ekstra nadoknada iako su imali slobodan udarac. Ali doci ce sve na svoje, ne brinem ja.

Goran

pre 6 godina

Siti ostaje i dalje lider sa neverovatnim učinkom u prvih 15 kola , gde su ostvarili 14 pobeda i samo jednom igrali nerešeno, stoji činjenica da su veoma moćni i da igraju lep fudbal, ali rekao bih i da zadnjih nekoliko kola imaju mali pad u formi i da ne blistaju više onako kako su to činili u prvih desetak kola kada su svakoj ekipi uvaljivali po 3-4 komada , poslednja tri kola su jedva dobili protivnike sve tri sa po 2:1 i to su bile sve ekipe iz donjeg dela tabele, sledeće nedelje ih čeka nabrijani gradski rival sa Murinjom koji žudi od želje da se osveti Gvardioli za mnoge ranije poraze koje je imao u duelu sa njim,videćemo da li će Gvardiola ponovo nadmudriti Murinja ili će Murinjo konačno uspeti da ga dobije ,uglavnom ukoliko MU uspe da trijumfuje uvešće neizvesnost u borbi za titulu, svaki drugi rezultat ide na ruku Gvardioli i Sitiju!

sundjer

pre 6 godina

(Goran, 03. decembar 2017 19:46)

Titule i osvaja klub koji osvoji najvise bodova onda kada nije u formi, kada te utakmice pregura, ostalo je lako.

Karan

pre 6 godina

"Nek dodje taj Gvardiola pa nek dominira u PL taj moze samo sa Barselonom i Bajernom" hahahahahah covek ima najjacu dominaciju u istoriji PL, a o novcu i trosenju mi nemojte pricati jer svi u PL trose i mogu da dovode koga pozele pogotovo ovi najjaci timovi, gazi Pep samo tako!

MiLaN

pre 6 godina

Dominacija Citija. A jos Pogba nece igrati protiv njih ima i sve rivale da pobede...taman da mi budemo drugi!
(BlueBlueBlue, 03. decembar 2017 20:04)

Koji vi? Ko ste to vi?

Gajetano

pre 6 godina

"That's what Champions do!", reci su engleskog komentatora po zavrsetku meca.

Zao mi je, znam da su se mnogi ponadali, ali ove na putu do titule eventualno samo Celzi moze da isprati. (i to uz neki neverovatan splet okolnosti)

Pozdrav,

sjekac

pre 6 godina

Au koliko frustracija .Dajte vi meni recite,"strucnjaci" ,zasto niko do sad nije ovako dominirao ?? Dakle nije Pep prvi koji ulaze ogromana novac ,zasto nije ovako dominirao Chelsea od 2003 pa tamo do kraja decenije sa svojom zlatnom generacijom ?? gomilu novca su ulozili ! naravno,tadasnjih 100 mil je bilo kao danas 300,dakle zanemarimo cifre.Onda su vrednost igraca bile manje ,ali reciprocno,su ista ulaganja.I tadasnji chelsea je bio jos jaci po imenima od danasnjeg Citya,kao i Man Utd sa Ronaldom,Runijem,gigsom,Skolsom,Vidicem,Ferdinandom itd..zasto oni nisu ovako dominirali tad??? Zasto nije City kod Mancinija il Pelegrinija dominirao ?? Isto su ulagali ogromne novce za tadasnje vreme ?? Zasto sad Murinho ne dominira kao Pep a istu sumu ulozio ??Dajte odgovore ?? Covek ima najbolji start u istoriji premijer lige i vi nasli to da omalovazave ?? A svi trose i svi su trosili ,nista city nije drugaciji od svih ovih nabrojanih generacija.Samo sto je vrednost igraca porasla,ali i novac je sve veci u fudbalu ,tako da ovih sad 200 mil funti nekad bilo 50 mil...mogao si sklepat strasan tim.Dakle zasto niko nikad nije dominirao ovako kao Pep ,a bilo je jos jacih timova na papiru po imenima,timova sa isto tako velikim ulganjem za svoje vreme!??Zasto ?Naravno ,ostacete bez teskta...Bas mi je drago sto "plastika" dominira engleskom i voleo bi finale LS PSG -City.Kao ostali velikani ne ulazu,i oni su nekad morali poceti,zato napred seici ,licemrstvo aut.Gvardiola tata-mata za Murinha!

Stefa

pre 6 godina

Ne mogu da opisem koliko mrzim ovaj siti i to pumpanje para u klub koji je do pre desetak godina bio osrednji engleski klub koji je gubio od midlzbroa 8:1. Nije ni cudo sto stadion nikad nije ispunjen do kraja. Prljavi seici i njihove prljave pare.

Sladjan

pre 6 godina

Nema šta Siti je trenutno nezaustavljiv...iako se naizgled muče u poslednjih nekoliko kola ipak sve svoje protivnike na kraju dobijaju rutinski što se kaže ,a na kraju krajeva kada već i igraju ovako napadački i lepršavo sve do poslednjeg sudijskog zvižduka, to jednostavno mora da se poštuje i ceni...danas su verujem svi očekivali laganu pobedu sa nekih 4-5 komada u mreži West Hema pošto je West Hem pretposlednji na tabeli i u zoni je ispadanja ,ali kao što smo videli utakmica nije imala takav tok,i zbog toga PL ima toliku draž u odnosu na ostale lige gde i fenjeraši nisu bez ikakvih šansi kada igraju sa timovima iz vrha,igrači West Hema su se večeras odlično branili , dobro su zatvarali sve prilaze ka svom golu, ali ipak su morali na kraju da kapituliraju pod velikom inicijativom Sitija,jer je u opsadi gola na desetak minuta pred kraj utakmice gol svo vreme bukvalno visio u vazduhu!

sjekac

pre 6 godina

(BlueBlueBlue, 3. decembar 2017 22:16)

Niko od njih nije imao ovakaav start i nije igrao na ovakav nacin jos uz to ! Niko ! Dakle ovo je najbolji start u istoriji premijer lige i nije iskluceno da ce i Pep napraiviti par vezanih titula,ali poenta je price da je itekako bilo klubova i generacija i ima ih sad koji ulazu ogromne novce,nista city nije poseban,ali niko nikad nije imao ovakav ulaz u sezonu !! Covek ima sve pobede i samo 1 remi u koliko 15 il 16 kola..hej!? i vi nasli da hejtate ,prosipate hrpu nebuloza o ulaganju i ne znam i ja sta..A ovaj City je slabiji na papiru i to mnogo od tog Chelsea pre 10 ak godina,kao i Utd,al opet ima bolji ulaz u sezonu !Do cega li je pitam se,ili bolje receno do koga ??? Na kraju krajeva navijaci Chelsea imaju najmanje pravo da spominju bilo sta vezano za ulaganja.Pa oni su i poceli taj trend trosenja i dovodjenja velikog broja igraca kad je Roman stigao..Pa jesu i oni plastika onda??Jel i njih terba hejta??

coki

pre 6 godina

Futsal....i Mancini je uzeo titulu u PL,to nije tako nemoguce kada imas neogranicen budzet,a mocan trener mozes da budes samo ako uz PL osvojis i LS ili bar budes u finalu.To Gvardiola treba da uradi da bi se dokazao u Engleskoj.

BlueFortress

pre 6 godina

@sjekac
Momak, gresis u toliko stvari da je to neverovatno, jednostavno cinjenice slede: kazes zasto Celsi nije dominirao na startu sezona sa svojom generacijom kao Siti!? Koja je poenta, sta su oni osvojili? Trofej najboljeg starta jel? Nemaju petinu trofeja i uspeha koji ima ta generacija Celsija koja je bila strah i trepet u Evropi sa 7 polufinala LS i titulom. Sa vise ulaganja (da, vise su potrosili) Siti nije uradio NISTA u LS i u ligi za sve to vreme imaju samo 2 titule. Celsi je vlasnik vise od pola rekorda u istoriji Premijer lige.

Dakle, pricas o "dominaciji" Sitija a nigde je zapravo nema jer sezona jos uvek nije ni na polovini, kada budu ZAISTA dominirali titulama i igrom kao sto su to cinili Junajted i Celsi zadnjih 15 godina - tek onda se taj epitet moze dati i njima, sve ostalo je mlacenje...I da, cim neko napise da je Celsi zapoceo trend trosenja tu se vidi poznavanje fudbala, da ti pomognem - Kalco krajem 90-ih sa bolesnim transferima, jedan Real, Junajted davao 40mil za Ferdinanda 2001-e, SVI velikani su zapravo to zapoceli pre '04 godine.

M

pre 6 godina

Totalna dominacija arapskih klubova kako u domaćim ligama tako u LŠ!Para vrti 'đe burgija ne more,žalosno ali istinito!Ko će im stati na crtu,sumnjam da Barsa i Real mogu ove sezone?!

BlueBlueBlue

pre 6 godina

@"covek ima najjacu dominaciju u istoriji PL, a o novcu i trosenju mi nemojte pricati jer svi u PL trose i mogu da dovode koga pozele pogotovo ovi najjaci timovi, gazi Pep samo tako!"

- Kao prvo, nema najjacu dominaciju u istoriji PL jedan Wenger sa milimalnim parama i dalje ima rekorde, takodje ima i United i mi, a kao drugo potrosio je mnogo vise od svih ostalih a tek mu je druga sezona, samo poslednji prelazni rok je Pep potrosio oko 217 miliona funti, ukupno oko 890 miliona funti od kada je dosao u Man City...

I posle covek stavi Kolarova na mesto centralnog beka i izgubi od Monaka, bravo Pep!

Nikola

pre 6 godina

sjekac, 03. decembar 2017 21:46)

Dete,polako,smiri se,sutra je ponedeljak,nova školska sedmica......pusti plastiku,šeike,Gvardiolu,Murinja.....svi su oni ostvareni,TI?

BlueBlueBlue

pre 6 godina

@"Dakle nije Pep prvi koji ulaze ogromana novac ,zasto nije ovako dominirao Chelsea od 2003 pa tamo do kraja decenije sa svojom zlatnom generacijom ??"

Pa jeste Chelsea dominirao, 2 titule lige za redom 2004-2006 ali je posle Man Utd uzeo 3 za redom tako da su oni jos vise dominirali.
Rekordi:
Najvise pobeda na domacem terenu u sezoni ima Chelsea 2005-06 ali dele rekord sa Man Utd iz 2010-11 i Man City 2011-12.
Najvise pobeda na gostujucem terenu: 15 utakmica 2004-05 Chelsea
Najvise uzastupnih pobeda: 13 utakmica Chelsea,Arsenal i sada se pridruzio Man City ove sezone!
Najvise uzastupnih pobeda na gostujucem terenu: 11 utakmica Chelsea 2008.
Najvise utakmica bez poraza na domacem terenu: Chelsea od 2004-2008
Najmanje utakmica bez poraza u sezoni: Chelsea 2004–05, 2005–06, 2006–07, 2007–08, 2014–15 ali i drugi timovi dele ovaj rekord.
Najvise datih golova u sezoni: Chelsea 2009.
Najmanje primljenih golova u sezoni: Chelsea 2004-05
Najvise osvojenih poena ukupno u sezoni: Chelsea 2004-05

BlueBlueBlue

pre 6 godina

Ah pogresno sam par stvari napisao, nije sve tacno sto sam rekao sorry. Pep je od kada je dosao u Man City potrosio 400 miliona funti...i nema bas najjace rekorde, bar ne jos.

CFC

pre 6 godina

Da umesto ovog klinca Rajsa koji pojma nema su tu bili Fonte ili Rid Vest Hem bi dobio ovu utakmicu. Kriv je za oba gola. Siti mesec dana vec igra ocajno sve dobija na misice na srecu ili zbog sudije. Ako ovako nastave da igraju nemaju cemu da se nadaju. KDB i Silva su im 75% tima. Steta sto ne mozemo da igramo u 1/8 finala LS ali daj boze da nam se padnu u 1/4 finalu da im objasnimo neke stvari. Vise se i ne nerviram zbog ovakvim njihovih pobeda u finisu samo se nasmejem jer i ocekujem da daju gol. Zanimljivo za Vest Hem nema ekstra nadoknada iako su imali slobodan udarac. Ali doci ce sve na svoje, ne brinem ja.

CECEN

pre 6 godina

@sjekac

Sine moj zaboravio si Arsenal i sezonu 2003-2004 kad je Venger osvojio bez poraza, 26 pobeda 12 neresenih i primljeni golovi samo na 17 meceva. Pa ti vidi ko je vestak, a ko klub sa istorijom( Celzi,Arsenal,L'Pul,UTD...)

Owen

pre 6 godina

Blue Fortress

Pa lepo si napisao, velikani su poceli pre Celzija da ulazu veliki novac ali to i jeste sustina Celzi nije velikan vec osrednji klub koji tek sa Romanom i njegovim milionima pocinje da se nadmece za najvece trofeje dakle isti slucaj kao City,Celzi ni sada nije velikan jeste veliki klub ali ni blizu najvecih u Engleskoj a kamoli u evropi,drugo Celzi jeste imao sjajan tim i jeste osvojio dista trofeja u poslednjih 15 godina ali nikada nije imao igru koju sada ima City,jednostavno te brojke i rekordi to je samo statistika a ona u fudbalu nikada nije najvaznija, City igra sjajno, napadcki na gol vise, protivnici su nemocni i prosto moraju da se povuku i brane kako ne bi bili ponizeni sa pet i vise komada, dok to sa Celzijem nikada nije bio slucaj Celzi je uvek igrao ruzan fudbal, na silu sto se kaze, cvrsto u defanzivi a u napadu se oslanjali na individualni kvalitet skupocenih igraca koji su naravno bili svetska klasa te stoga njihov fudbal se ne moze nazvati dominacijom mozda njihov rezultat u PL da ali igra nikako,posebno ne igra protiv najacih protivnika gde je Celzi cesce igrao sa manjim posedom na kontru.Ali ok njih nikad i nije trenirao Gvardiola.

dominus

pre 6 godina

Blue Fortress

Kakvih je to Čelsi polovinu rekorda PL vlasnik? Oni su imali dominaciju samo u prvom mandatu Murinja, kada su na SB bili dugo neporazeni. U LS takođe najjaci za vreme Murinja + sezona sa Ancelotijem (ako se to moze nazvati dominacijom). LS su osvojili kada je ona generacija bila na zalasku, uz mnogo, ali mnogo sreće. Moze se reći da im se vratilo za onu 2009 i dvomeč sa Barselonom, pa i nesrećne poraze od Liverpula i ono izgubljeno finale u Moskvi. Ovaj City tek treba da pokaze od kakvog je materijala i tu se slažem s tobom. Ipak, ponovi li onu sezonu Arsenala (osvojeno prvenstvo bez poraza) i makar dogura do 1/2 LS, i tu se moze pricati o dominaciji.
Trend trošenja velikih para počinje Real kupovinom Zidana i tu se slažem sa tobom. Jer je to ipak prvi veliki transfer modernog doba fudbala - nevezano što ih je bilo i ranije kad je novac više vredio.

Stefa

pre 6 godina

Ne mogu da opisem koliko mrzim ovaj siti i to pumpanje para u klub koji je do pre desetak godina bio osrednji engleski klub koji je gubio od midlzbroa 8:1. Nije ni cudo sto stadion nikad nije ispunjen do kraja. Prljavi seici i njihove prljave pare.

CFC

pre 6 godina

Da umesto ovog klinca Rajsa koji pojma nema su tu bili Fonte ili Rid Vest Hem bi dobio ovu utakmicu. Kriv je za oba gola. Siti mesec dana vec igra ocajno sve dobija na misice na srecu ili zbog sudije. Ako ovako nastave da igraju nemaju cemu da se nadaju. KDB i Silva su im 75% tima. Steta sto ne mozemo da igramo u 1/8 finala LS ali daj boze da nam se padnu u 1/4 finalu da im objasnimo neke stvari. Vise se i ne nerviram zbog ovakvim njihovih pobeda u finisu samo se nasmejem jer i ocekujem da daju gol. Zanimljivo za Vest Hem nema ekstra nadoknada iako su imali slobodan udarac. Ali doci ce sve na svoje, ne brinem ja.

Karan

pre 6 godina

"Nek dodje taj Gvardiola pa nek dominira u PL taj moze samo sa Barselonom i Bajernom" hahahahahah covek ima najjacu dominaciju u istoriji PL, a o novcu i trosenju mi nemojte pricati jer svi u PL trose i mogu da dovode koga pozele pogotovo ovi najjaci timovi, gazi Pep samo tako!

BlueBlueBlue

pre 6 godina

@"covek ima najjacu dominaciju u istoriji PL, a o novcu i trosenju mi nemojte pricati jer svi u PL trose i mogu da dovode koga pozele pogotovo ovi najjaci timovi, gazi Pep samo tako!"

- Kao prvo, nema najjacu dominaciju u istoriji PL jedan Wenger sa milimalnim parama i dalje ima rekorde, takodje ima i United i mi, a kao drugo potrosio je mnogo vise od svih ostalih a tek mu je druga sezona, samo poslednji prelazni rok je Pep potrosio oko 217 miliona funti, ukupno oko 890 miliona funti od kada je dosao u Man City...

I posle covek stavi Kolarova na mesto centralnog beka i izgubi od Monaka, bravo Pep!

sjekac

pre 6 godina

Au koliko frustracija .Dajte vi meni recite,"strucnjaci" ,zasto niko do sad nije ovako dominirao ?? Dakle nije Pep prvi koji ulaze ogromana novac ,zasto nije ovako dominirao Chelsea od 2003 pa tamo do kraja decenije sa svojom zlatnom generacijom ?? gomilu novca su ulozili ! naravno,tadasnjih 100 mil je bilo kao danas 300,dakle zanemarimo cifre.Onda su vrednost igraca bile manje ,ali reciprocno,su ista ulaganja.I tadasnji chelsea je bio jos jaci po imenima od danasnjeg Citya,kao i Man Utd sa Ronaldom,Runijem,gigsom,Skolsom,Vidicem,Ferdinandom itd..zasto oni nisu ovako dominirali tad??? Zasto nije City kod Mancinija il Pelegrinija dominirao ?? Isto su ulagali ogromne novce za tadasnje vreme ?? Zasto sad Murinho ne dominira kao Pep a istu sumu ulozio ??Dajte odgovore ?? Covek ima najbolji start u istoriji premijer lige i vi nasli to da omalovazave ?? A svi trose i svi su trosili ,nista city nije drugaciji od svih ovih nabrojanih generacija.Samo sto je vrednost igraca porasla,ali i novac je sve veci u fudbalu ,tako da ovih sad 200 mil funti nekad bilo 50 mil...mogao si sklepat strasan tim.Dakle zasto niko nikad nije dominirao ovako kao Pep ,a bilo je jos jacih timova na papiru po imenima,timova sa isto tako velikim ulganjem za svoje vreme!??Zasto ?Naravno ,ostacete bez teskta...Bas mi je drago sto "plastika" dominira engleskom i voleo bi finale LS PSG -City.Kao ostali velikani ne ulazu,i oni su nekad morali poceti,zato napred seici ,licemrstvo aut.Gvardiola tata-mata za Murinha!

Gajetano

pre 6 godina

"That's what Champions do!", reci su engleskog komentatora po zavrsetku meca.

Zao mi je, znam da su se mnogi ponadali, ali ove na putu do titule eventualno samo Celzi moze da isprati. (i to uz neki neverovatan splet okolnosti)

Pozdrav,

MiLaN

pre 6 godina

Dominacija Citija. A jos Pogba nece igrati protiv njih ima i sve rivale da pobede...taman da mi budemo drugi!
(BlueBlueBlue, 03. decembar 2017 20:04)

Koji vi? Ko ste to vi?

BlueBlueBlue

pre 6 godina

Ah pogresno sam par stvari napisao, nije sve tacno sto sam rekao sorry. Pep je od kada je dosao u Man City potrosio 400 miliona funti...i nema bas najjace rekorde, bar ne jos.

coki

pre 6 godina

Futsal....i Mancini je uzeo titulu u PL,to nije tako nemoguce kada imas neogranicen budzet,a mocan trener mozes da budes samo ako uz PL osvojis i LS ili bar budes u finalu.To Gvardiola treba da uradi da bi se dokazao u Engleskoj.

sjekac

pre 6 godina

(BlueBlueBlue, 3. decembar 2017 22:16)

Niko od njih nije imao ovakaav start i nije igrao na ovakav nacin jos uz to ! Niko ! Dakle ovo je najbolji start u istoriji premijer lige i nije iskluceno da ce i Pep napraiviti par vezanih titula,ali poenta je price da je itekako bilo klubova i generacija i ima ih sad koji ulazu ogromne novce,nista city nije poseban,ali niko nikad nije imao ovakav ulaz u sezonu !! Covek ima sve pobede i samo 1 remi u koliko 15 il 16 kola..hej!? i vi nasli da hejtate ,prosipate hrpu nebuloza o ulaganju i ne znam i ja sta..A ovaj City je slabiji na papiru i to mnogo od tog Chelsea pre 10 ak godina,kao i Utd,al opet ima bolji ulaz u sezonu !Do cega li je pitam se,ili bolje receno do koga ??? Na kraju krajeva navijaci Chelsea imaju najmanje pravo da spominju bilo sta vezano za ulaganja.Pa oni su i poceli taj trend trosenja i dovodjenja velikog broja igraca kad je Roman stigao..Pa jesu i oni plastika onda??Jel i njih terba hejta??

Sladjan

pre 6 godina

Nema šta Siti je trenutno nezaustavljiv...iako se naizgled muče u poslednjih nekoliko kola ipak sve svoje protivnike na kraju dobijaju rutinski što se kaže ,a na kraju krajeva kada već i igraju ovako napadački i lepršavo sve do poslednjeg sudijskog zvižduka, to jednostavno mora da se poštuje i ceni...danas su verujem svi očekivali laganu pobedu sa nekih 4-5 komada u mreži West Hema pošto je West Hem pretposlednji na tabeli i u zoni je ispadanja ,ali kao što smo videli utakmica nije imala takav tok,i zbog toga PL ima toliku draž u odnosu na ostale lige gde i fenjeraši nisu bez ikakvih šansi kada igraju sa timovima iz vrha,igrači West Hema su se večeras odlično branili , dobro su zatvarali sve prilaze ka svom golu, ali ipak su morali na kraju da kapituliraju pod velikom inicijativom Sitija,jer je u opsadi gola na desetak minuta pred kraj utakmice gol svo vreme bukvalno visio u vazduhu!

BlueFortress

pre 6 godina

@sjekac
Momak, gresis u toliko stvari da je to neverovatno, jednostavno cinjenice slede: kazes zasto Celsi nije dominirao na startu sezona sa svojom generacijom kao Siti!? Koja je poenta, sta su oni osvojili? Trofej najboljeg starta jel? Nemaju petinu trofeja i uspeha koji ima ta generacija Celsija koja je bila strah i trepet u Evropi sa 7 polufinala LS i titulom. Sa vise ulaganja (da, vise su potrosili) Siti nije uradio NISTA u LS i u ligi za sve to vreme imaju samo 2 titule. Celsi je vlasnik vise od pola rekorda u istoriji Premijer lige.

Dakle, pricas o "dominaciji" Sitija a nigde je zapravo nema jer sezona jos uvek nije ni na polovini, kada budu ZAISTA dominirali titulama i igrom kao sto su to cinili Junajted i Celsi zadnjih 15 godina - tek onda se taj epitet moze dati i njima, sve ostalo je mlacenje...I da, cim neko napise da je Celsi zapoceo trend trosenja tu se vidi poznavanje fudbala, da ti pomognem - Kalco krajem 90-ih sa bolesnim transferima, jedan Real, Junajted davao 40mil za Ferdinanda 2001-e, SVI velikani su zapravo to zapoceli pre '04 godine.

BlueBlueBlue

pre 6 godina

@"Dakle nije Pep prvi koji ulaze ogromana novac ,zasto nije ovako dominirao Chelsea od 2003 pa tamo do kraja decenije sa svojom zlatnom generacijom ??"

Pa jeste Chelsea dominirao, 2 titule lige za redom 2004-2006 ali je posle Man Utd uzeo 3 za redom tako da su oni jos vise dominirali.
Rekordi:
Najvise pobeda na domacem terenu u sezoni ima Chelsea 2005-06 ali dele rekord sa Man Utd iz 2010-11 i Man City 2011-12.
Najvise pobeda na gostujucem terenu: 15 utakmica 2004-05 Chelsea
Najvise uzastupnih pobeda: 13 utakmica Chelsea,Arsenal i sada se pridruzio Man City ove sezone!
Najvise uzastupnih pobeda na gostujucem terenu: 11 utakmica Chelsea 2008.
Najvise utakmica bez poraza na domacem terenu: Chelsea od 2004-2008
Najmanje utakmica bez poraza u sezoni: Chelsea 2004–05, 2005–06, 2006–07, 2007–08, 2014–15 ali i drugi timovi dele ovaj rekord.
Najvise datih golova u sezoni: Chelsea 2009.
Najmanje primljenih golova u sezoni: Chelsea 2004-05
Najvise osvojenih poena ukupno u sezoni: Chelsea 2004-05

M

pre 6 godina

Totalna dominacija arapskih klubova kako u domaćim ligama tako u LŠ!Para vrti 'đe burgija ne more,žalosno ali istinito!Ko će im stati na crtu,sumnjam da Barsa i Real mogu ove sezone?!

Nikola

pre 6 godina

sjekac, 03. decembar 2017 21:46)

Dete,polako,smiri se,sutra je ponedeljak,nova školska sedmica......pusti plastiku,šeike,Gvardiolu,Murinja.....svi su oni ostvareni,TI?

Goran

pre 6 godina

Siti ostaje i dalje lider sa neverovatnim učinkom u prvih 15 kola , gde su ostvarili 14 pobeda i samo jednom igrali nerešeno, stoji činjenica da su veoma moćni i da igraju lep fudbal, ali rekao bih i da zadnjih nekoliko kola imaju mali pad u formi i da ne blistaju više onako kako su to činili u prvih desetak kola kada su svakoj ekipi uvaljivali po 3-4 komada , poslednja tri kola su jedva dobili protivnike sve tri sa po 2:1 i to su bile sve ekipe iz donjeg dela tabele, sledeće nedelje ih čeka nabrijani gradski rival sa Murinjom koji žudi od želje da se osveti Gvardioli za mnoge ranije poraze koje je imao u duelu sa njim,videćemo da li će Gvardiola ponovo nadmudriti Murinja ili će Murinjo konačno uspeti da ga dobije ,uglavnom ukoliko MU uspe da trijumfuje uvešće neizvesnost u borbi za titulu, svaki drugi rezultat ide na ruku Gvardioli i Sitiju!

sundjer

pre 6 godina

(Goran, 03. decembar 2017 19:46)

Titule i osvaja klub koji osvoji najvise bodova onda kada nije u formi, kada te utakmice pregura, ostalo je lako.

Owen

pre 6 godina

Blue Fortress

Pa lepo si napisao, velikani su poceli pre Celzija da ulazu veliki novac ali to i jeste sustina Celzi nije velikan vec osrednji klub koji tek sa Romanom i njegovim milionima pocinje da se nadmece za najvece trofeje dakle isti slucaj kao City,Celzi ni sada nije velikan jeste veliki klub ali ni blizu najvecih u Engleskoj a kamoli u evropi,drugo Celzi jeste imao sjajan tim i jeste osvojio dista trofeja u poslednjih 15 godina ali nikada nije imao igru koju sada ima City,jednostavno te brojke i rekordi to je samo statistika a ona u fudbalu nikada nije najvaznija, City igra sjajno, napadcki na gol vise, protivnici su nemocni i prosto moraju da se povuku i brane kako ne bi bili ponizeni sa pet i vise komada, dok to sa Celzijem nikada nije bio slucaj Celzi je uvek igrao ruzan fudbal, na silu sto se kaze, cvrsto u defanzivi a u napadu se oslanjali na individualni kvalitet skupocenih igraca koji su naravno bili svetska klasa te stoga njihov fudbal se ne moze nazvati dominacijom mozda njihov rezultat u PL da ali igra nikako,posebno ne igra protiv najacih protivnika gde je Celzi cesce igrao sa manjim posedom na kontru.Ali ok njih nikad i nije trenirao Gvardiola.

CECEN

pre 6 godina

@sjekac

Sine moj zaboravio si Arsenal i sezonu 2003-2004 kad je Venger osvojio bez poraza, 26 pobeda 12 neresenih i primljeni golovi samo na 17 meceva. Pa ti vidi ko je vestak, a ko klub sa istorijom( Celzi,Arsenal,L'Pul,UTD...)

dominus

pre 6 godina

Blue Fortress

Kakvih je to Čelsi polovinu rekorda PL vlasnik? Oni su imali dominaciju samo u prvom mandatu Murinja, kada su na SB bili dugo neporazeni. U LS takođe najjaci za vreme Murinja + sezona sa Ancelotijem (ako se to moze nazvati dominacijom). LS su osvojili kada je ona generacija bila na zalasku, uz mnogo, ali mnogo sreće. Moze se reći da im se vratilo za onu 2009 i dvomeč sa Barselonom, pa i nesrećne poraze od Liverpula i ono izgubljeno finale u Moskvi. Ovaj City tek treba da pokaze od kakvog je materijala i tu se slažem s tobom. Ipak, ponovi li onu sezonu Arsenala (osvojeno prvenstvo bez poraza) i makar dogura do 1/2 LS, i tu se moze pricati o dominaciji.
Trend trošenja velikih para počinje Real kupovinom Zidana i tu se slažem sa tobom. Jer je to ipak prvi veliki transfer modernog doba fudbala - nevezano što ih je bilo i ranije kad je novac više vredio.