Nedelja, 19.11.2017.

12:20

Bum iz FIBA – novac i osiguranje reprezentativaca

Izvršni komitet FIBA odlučio je da napravi kompromis u sporu koji sa klubovima postoji već neko vreme.

Izvor: MLJ

Bum iz FIBA – novac i osiguranje reprezentativaca IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

NoName

pre 6 godina

@Misiš da sam klinac, misiš stvarno?, 19. novembar 2017 20:16)

Prvo se dogovori sam sa sobom da li je Čović vlasnik ili samo procenat. A što se pravnog tiče, ti si pored njega samo prošao. Možda.

who cares

pre 6 godina

Ne vidim da ce ovo promeniti bilo sta, to sto ce Fiba dati malo para, a nastavlja da tera inat nije resenje. Nejasno mi je skroz kako su nacionalni savezi, Evrope pogotovo toliko neaktivni u svemu ovome, Fiba im je i pretila i svasta radila, a reakcija nula, ovo vise nije stvar sukoba Fiba-Uleb, ove se tice nacionalnih saveza sada, koji cute, a oni su ti koji zapravo cine Fiba i zbog kojih Fiba postoji.

Misiš da sam klinac, misiš stvarno?

pre 6 godina

@Vladimir
Batali fraze. Kad kažeš da pišem insinuacije, što nisi rekao šta je insinuacija. Kad kažeš da sam napaljeni klinac, misliš li da klinac, i to ovaj naš savremeni, što ne čita knjige, može da napiše dugi tekst bez ijedne greške? Za razliku od tebe, mada ne znam koliko imaš godina. Vidiš, taj Apr, kao ni onaj bata Čovketov
Upr, nije dužan da nas izveštava koliko bata Čovke potražuje love u KKCZ, to ćeš saznati kad pukne između njega i njega, i kad se na sudu bude rešavalo o vlasništvu. Ja nisam tvrdio ništa, samo sam napisao: pitajte bata Čovketa ko je vlasnik KKCZ, odnosno da li ima on nešto od vlasništa, koliko procenata, i da li je pre godinu i po dana izjavio, posle posete njemu sa Vartolomejom: uskoro ću vas prijatno iznenaditi, gotovo je
sa privatizacijom. Tada je njemu, ne bata Čovketu, sinulo sa istoka sunce i bata Čovke sada čeka konačni rasplet. I Đilas je imao neku nameru, njemu je bata Čovke javno zahvalio što je sve udesio da pravno legne, ali Đilas nije pravnik, nego mašinac, kao i bata Čovke. A ja sam kod Zlatije, na pravnom, dobio desetku! Ako KKCZ nije u vlasništvo bata Čovketa, kako bata Čovke onda odlučuje o tome da državni klub neće dozvoliti vartolomejcima da igraju za reprezentaciju? Vladimire, kaži pošteno - koliko imaš godina i da li si navijač u kratkom pantalonama?

Mašinska mašinerija

pre 6 godina

"Kako prenosi Sportska centrala iz Registra udruženja, društava i saveza u oblasti sporta došlo je i do promene podataka pa je tako iz registra obrisan Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom, a pod istim matičnim brojem upisan je Košarkaški klub ILR Železnik", a taj KK Telekom osvojio tri titule i sve tri će rama ugovoru između FMP i KKCZ pripasti nekom novom klubu koji se danas zove KKCZ MTS. I sad će Vladimir Terenac Dule pisati da je to pravno ispravno, a niko se ne pita kako je to klub koji tada nije igrao kasnije dobio te titule? Pa dobio je zato što je ovo Srbija i što su na čelu KSS ljudi koji su nekad igrali košarku, i to dobro, a niti znaju statut, niti ima ko da im kaže, Čović je za sve tamo zakon, kao mašinac, i Đilas je bio mašinac. Znam klince koji su pravno pismeniji.

Ej, Sulejmana othranila majka...

pre 6 godina

Kako mali pantergani, velike "patrijote" i "srbende", stubovi srbstva, do juče srcem i dušom vezani za reprezentaciju - Srbija, Srbija... i najbolji smo na svetu (planeti), sada podržavaju Čovića da igrači KKCZ ne igraju za reprezentaciju. Ne znam kakvo je raspoloženje u Evropi i svetu, tamo se ne ide na doček ispod balkona, ali u Srbiji, zemlji naroda koji snažno vezan i romantičarski raspevan kad je srpski nacionalni sport u pitanju, kažem, kao Srbin: ovo ne mogu da razumem! Da jedan čovek, koji je uspeo za pet godina i sa mnogo para da napravi jedno osmo mesto u EL, a otkad je nagurano 30 utakmica po sezoni jedno Top 9, ovako navuče masu na podršku i još da stekne nadimak - Legenda. Šta ima Srbija od ovih američkih polovnjaka i trećepozivaca, jer srpski klubovi, osim jednog (a i njemu nije dobro, i on ima muke s disanjem), ne postoje. Čović ima dva i oni su u vrhu Abe, Miško nešto muva sa ljubičastima, Partizan je bivši klub, drugih nema, da li je bilo normalno da se zbog nezdravih apetita i jurnjave za evropskom klupskom titulom, ostave na cedilu drugi klubovi a Partizan bukvalno uništi. Kome je to stalo bilo, i kakva je psiha tih ljudi, da se hvale stavljanjem tačke na crno-beli svet? I nije ova crno-bela farba stigla iz Zagreba, šahovnica je crveno-bela. Guknite, ali bez gramatičkih i pravopisnih grešaka. I mladići borovi, devojke jele, otkad vam to reprezentacija nije na srcu a Čovićev privatni limeni hibrid, nakalemljen na vrbov klin, jeste.

Dare

pre 6 godina

Placanjem osiguranja klub ne bobija nista.Ako se igrac povredi, oni mogu da ostanu celu sezonu bez igraca, a to vec moze da utice i relultatski. I takodje nije samo moguca povreda problem, jer igraci imaju gust raspored, igranjem za reprezentaciju doci ce umorni i nece biti spremni fizicki za tim.

Vladimir

pre 6 godina

@Tursko-španska liga nije evropska

Klinac ti se baš napalio da objasniš kako posluje Zvezda. Koliko si samo komentara ostavio, sa različitim imenima. Jesi ti to u rukovodstvu kluba pa sve znaš. Još kao nisi navijač Partizana. Nego pošto si toliko opčinjen Zvezdom, zašto ne odeš do kancelarije SD Crvena Zvezda i tamo se raspitaš o KK. Verovatno će ti izaći u susret i odgovoriti na sve što te zanima "navijaču".

Tursko-španska liga nije evropska

pre 6 godina

@Dule
Žao mi je, običan sam navijač, ne zovi me da sam grobar i da zato pitam - da li je KKCZ državni ili privatni klub? Pitajte to Čovića na nekoj konfi za novinare, i mene zanima šta će reći. I koliko će jednog dana reći da je uložio svoga novca u CZ, kad pukne tikva između njega i njega. Zašto država daje najmanje pet miliona za F4 sada kada je bata Čovke postao legenda kluba "sa Malog Kalemegdana". Kako to da smo u Beogradu organizovali sve živo, osim OI, i za to smo se kandidovali, a nikada u prestonici zemlje košarke, kad je deceniju i više EL igrao Partizan, bivši prvak Evrope, i čiji su igrači doneli zemlji mnoge zlatne medalje, nikada na um nije palo da se F4 igra u Areni. Pored ti salonskih partizanovaca tadića i daćiča, a kad je vaš navijač, koji je pravi navijač, i zloupotrebljava državne funkcije, vodio vartolomejka i Čovketa na ručak... Ne mora čovek da radi u Ninistarstvu finansija da bi nešto oko love znao, jer se lova ne daje na račun koji je do juče bio blokiran, nego dođeš mi-dođem ti. Zašto CZ opet ima gubitke? zato što je glavni navijač pročitao bata Čovketa: prodao je xeo tim, nije kupio ništa, jer bata Čovke shvata da se u EL neće više ići kao sirotinja. Onaj Vartolomej već planira da mu u EL igraju samo klubovi sa mnogo para. Zameraš mi što sam više puta pitao - ko je vlasnik CZ? Ajde bogati, ne brukaj se, svako mima mpravo da pita a ne da "šuti kao šonja".

Dule

pre 6 godina

tursko-spanska liga nije evropska

Nemam namere vise da polemisem sa tobom jer tvoji komentari su plod tvojih insinuacija.Sve saa fikcija.Odes na APR i ukucas sportska drustva.Da je Zvezda ili Partizan ili bilo koji klub privatno vlasnistvo bio bi naveden titular vlasnistva.Zvezda igra u Pionîru zato sto im je proslogodisnje igranje donelo prihod.Niko Partizanu ne zabranjuje da tamo igra ako ima da plati 20 hiljada evra za dva dana zauzetosti Arene.Pionir kosta 7 hiljada..Zvezda je imala gubitke jer takmicenje u EL za sezonu kosta min 2,5 miliona evra.Avio karte, smestaj. Zvezfa nikom nista ne duguje.Od Jovica prihodovano samo 20 jer je obaveza prema njemu prebacena na Bayern, Za Gudurica uzeto milion sto za sve igrace koji su prodati inkasirano 2 miliona plus nivac id EL za svaku pobedu.Decko pysti prucu da je Zvezda privatan klub. Pre sedanja za tastaturu procitaj nesto.Vise ne komentarisem

Terenac

pre 6 godina

Ti klubovi koji ne puštaju... ne žive od državnih para i para državnih firmi. Ili privatnih firmi u Srbiji koje slušaju naređenje Nebojšino gazde, pa CZFMPIdea ima 32 sponzora i poslednje mesto na tabeli. Ti ne znaš da Vartolomko zavisi od turskih sponzora i da je i taj privatni biznis sklon bankrotu, kao i sve drugo privatno. Zakon tržišta i profita. Nema među tom bogatom ekipom mesta za klub koji je na jaslima države a plate u državi 200 evra... mali pantergane, iako si mali pokušaj ovo da shvatiš
(Sad i Arena polurazna, nema se para, 19. novembar 2017 15:33)

Sreca pa tvoj klub nije privatni, ne izigrava avangardu i opoziciju sa sns upravom i predsednikom, gomilom pojacanja i rukavima na dresovima da stanu svi drzavni sponzori. Pokusaj ti da shvatis zasto je ikona Zoc protiv Fibe i na strani Djordija i privatne IMG Evrolige. I Sarunas i 90% igraca i trenera. Nema se reci, jel da?

Dule

pre 6 godina

Da li je Zvezda privatni ili drzavni tim

Toliki gluposti napisano.Ti znas koliko je Covic dibio od drzave? Sedis u Ministarstvu finanansija pa znas.Danima pokisavas da proturis svoju tezu kao grobar. KK Crvena Zvezda kao i svi klubovi porodice SD Crvena Zvezda su registrovani kao udruzenje gradjana sto je proverljivo na APR gde pise da je KK Crvena Zvezda sportsko udruzenje.Covic je samo predsednik kluba i naravno da se kao predsednik pita za sve, obezbedjuje finansije , sponzore sto nije slucaj kod KK Partizan gde se o budzetu brinula drzava kroz ranije predsednike Ivica Dacic (SPS), Borisa Vukovic (JUL) a onda Mladjan Dinkic Drzava nije otplatila dug Zvezdi. On se i dalje otplacijje sto se vidi kroz zavrsne racune.Marfin banka je otpisala Partuznu 4 miliona evra.I jos nesto.Dug koji je Zvezda ala bio je vecinom.prema privatnim piveriocima prema drzavnim to je regulisano i tako je prestao UPPR

Da lui je CZ privatni ili državni klub?

pre 6 godina

@Zvezdaš
Ti nikada ništa nećeš moći da razumeš i svaki odgovor tebi gubljenje je vremena, jer si crveno-beli limeni robot. Pišem o CZ i Nebojši Čoviću koji neće igračima dozvoliti da igraju za reprezentaciju, a za pet godina od države i državnih firmi dobio je četrdeset i više miliona, a ti pišeš da je Partizan dobio više. Nije reč o Partizanu, ni o CZ, nego o privatniku Čoviću, koji uzima milione od države a zabraniće igračima da igraju za reprezentaciju. O tome je reč. Golema je laž da je Partizan, koji je državni klub, dobio više para od države, jer kad je to Partizan imao osam miliona u budžetu i kad je država Partizanu otplatila 16 miliona duga i posle gašenja kluba pravno omogućila Čovićevom privatnom klubu da bude "ona stara Zvezda". To može kod Đilasa i Čovića, a glavnog neću da pomenem, jer onda ništa ne prolazi. Ko je vlasnik CZ? Odgovori.

Јабучило

pre 6 godina

Сви који обрушавају дрвље и камење само на Фибу нека размисле и ко је сезону затрпао са 30 термина.

Јабучило

pre 6 godina

Menegin je jurio Kicu po terenu da ga povredi na utakmici protiv Italije...
(Grobasket, 19. novembar 2017 15:05)

Зато је Менегин после бежао од Грбовића са маказама :)

Zvezdas

pre 6 godina

Hahaha

Tebi je Covic trn u oku i bol u dusi.Kako to drzava daje milione Zvezdi a samo Telekom sponzor za razliku od Partizana gde su NIS, Mts i Aerodrom. Nije li nekoliko puta dokazano da je Partizan vise novca dobio od Zvezde kada je kosarka u pitanju.Koji su to reprezentativci Srbije iz Zvezde osim Lazica. Ima reprezentativaca CG (Bjelica) Makedonije (Antic)Zasto bi Zvezda pustala? Da li ce Zeljko da pusti Veselog, Gudurica, Datonea ili Oly Milutinova itd

Pitam KSS zašto je nemoćan protiv jednog Aba-džije?

pre 6 godina

Zašto vam je EL toliko važna kad za pet godina niste mrdnuli dalje od početka? Milioni državni skrckani za jedno osmo mesto, čemu to? Vaš glavni navijač neka daje svoje pare Čoviću a ne naše, o tome je reč. Da li se iko ikada upitao - šta ako EL bankrotira? Odakle to da se podržava Nebojša Čović a ne reprezentacija Srbije? Nismo zemlja košarke zato što je FMP osvajao zlatne medalje, nego je to radila reprezentacija.

Sad i Arena polurazna, nema se para

pre 6 godina

Cista budalastina FIBA
Koga briga za osiguranje? Klubovi ne pustaju igrace jer se igraju utakmice i naravno poslodavci a to su klubovi
(Zvezdas, 19. novembar 2017 14:23)

Ti klubovi koji ne puštaju... ne žive od državnih para i para državnih firmi. Ili privatnih firmi u Srbiji koje slušaju naređenje Nebojšino gazde, pa CZFMPIdea ima 32 sponzora i poslednje mesto na tabeli. Ti ne znaš da Vartolomko zavisi od turskih sponzora i da je i taj privatni biznis sklon bankrotu, kao i sve drugo privatno. Zakon tržišta i profita. Nema među tom bogatom ekipom mesta za klub koji je na jaslima države a plate u državi 200 evra... mali pantergane, iako si mali pokušaj ovo da shvatiš

Vladimir

pre 6 godina

Tek onog momenta kada FIBA izdejstvuje da barem jedan igrac iz NBA nastupi za reprezentaciju u ovim kvalifikacijama, tek tada neka nesto prigovori klubovima u EL i EK.

Grobasket

pre 6 godina

FIBA je izbacila svoje termine prije EL. 
Stvarno ne kontam likove koje drze stranu privatne firme. 
(konj, 19. novembar 2017 14:01) 

Netacno. FIBA prosle godine nije imala prozore za Evropsko, ni one tamo. Pozdrav.
(nista o nicemu, 19. novembar 2017 14:42)

Ajde?!?...A ko je povecao (neobaziruci se na nacionalna prvenstva, kupove, regionalne lige) broj utakmica na najmanje 30? Bas su se brinuli o zdravstvenim prilikama igraca? Ta privatna liga ce definitivno unistiti kosarku. Zelezniku trenutno odgovara ali najduze za 2 godine, citacemo drugacija saopstenja jer ce ABA izgubiti mesto, a niko ne garantuje ni da ce biti prvi, vec od ove sezone. Onda kada budu vratili cuvene London Tauerse i Prokom, bice pljuvanja iz S. Supanca. Jedva cekam da citam te gluposti. Argumenti "klubovi placaju igrace"-su vazili oduvek ali je nekada je to bila cast. Menegin je jurio Kicu po terenu da ga povredi na utakmici protiv Italije, a Partizan je to placao. S kim ja ovde uopste polemisem...?!

Aleksa

pre 6 godina

Da, ali i dalje imamo problem omalovazavanja evrolige. Pa ti klubovi placaju te igrace da bi ostvarili sto bolji plasman u evroligaskom takmicenju i zele da igraju u punom sastavu. Koje je obestecenje za to????? Ovo ne resava nista i idalje imamo besmislenu situaciju.

Dule

pre 6 godina

Fiba je svesno promenila nacin kfalifikacija za SP znajuci da NBA i EL nece dozvoliti svijim igracima da igraju za svoje reprezentacije i samim tim pruziti realniju sansu ekipama poput Ceske, Rumunije,, Poljske, Islanda, Nemacke da se domognu SP. Sta je smetalo da EP i to prvih cetiri pet ide na SP. Kakve ce kfalifikacije za OI biti? Iste kao i do sada

Rajko007

pre 6 godina

Zamisli molim te, resili su da odrese kesu nakon sto su uveli celu ovu pometnju sa novim kalendarom. Samo ostaje nejasno po kom kriterijumu ce EL klubovi biti obesteceni ako ostanu celu sezonu bez igraca kao sto je npr. Datome u Feneru ili Doncic u Realu. Tu je vec potreban advokatski tim i vansudsko poravnanje kako bi svi bili "namireni". Ali ajde, vazno je da konacno postoji finansijska garancija kako bi najzad i igraci mogli opusteno i bez grca igrati za svoju zemlju.

milan

pre 6 godina

Ne znam zašto neki misle da EL želi da uguši reprezentativnu košarku. Ljudi u EL su svesni potencijala reprezentativnih takmičenja kao reklame za košarku i za njihove igrače, a čak i NBA u celini ima ima korist od učešća njenih igrača (iako stavovi u NBA zavise od slučaja do slučaja). Glavni problem sa ovim prozorima je što ih je FIBA uvela bez konsultacije sa predstavnicima klubova. EL klubovi su odavno stavili na znanje da sebe ne smatraju podređenima prema FIBA i zato neće olako prihvatiti nešto što FIBA pokušava da im jednostrano nametne. EL će možda prihvatiti i podržati prozore, ali tek kad dobije dovoljno ustupaka od FIBA. Jednostavno, čim neki sport dostigne određen stepen komercijalizacije, reprezentativna takmičenja mogu da se organizuju samo po principu nagodbe sa klubovima, a ne jednostranim odlukama nekih birokrata.

Zvezdas

pre 6 godina

Cista budalastina FIBA
Koga briga za osiguranje? Klubovi ne pustaju igrace jer se igraju utakmice i naravno poslodavci a to su klubovi

hahaha

pre 6 godina

Ako vlasnik turskog evroligaša ne dozvoljava igranje za reprezentaciju, da li biste ipak priznali da to nije isto kao kad Nebojša Čović, koji postoji zahvaljujući državnoj lovi, zabrani svojim igračima da igraju za Srbiju (ali to neće on saopštiti). Panterganima ako nije stalo da budu logični i časni navijači, neka podrže bata Čovketa, ali to neće još dugo, nema sedenja na dve stolice - jedna privatna i jedna državna.
(Neka svoj klub sam finansira, prodajom šalova, majica i limenki, 19. novembar 2017 13:05)


Kako nema?? Pa u ovoj Srbiji se sedi ne na dve, nego i na tri stolice. Lekari rede u drzavnim bolnicama pa rade i u privatnim?? I da ne nabrajam. Ali to rade za svoju korist i dzep. A ovde Covic, koji dobija pare od drzave, odlucuje da njegovi igraci nece igrati u reprezentaciji za tu istu drzavu i steti reprezentaciji? Hahaha..pa to nigde nema! Pogledajte sada minuse jadnika koji nece da shvate nesto sto je realno a pisem samo ono sto je istina. Napises istinu a oni lupaju minuse da druge ubede da je to laz??? Hahaha.. Na kraju, gube svaku utakmicu u EL pa nece ni osetiti nedostatak igranja mogucih reprezentativaca. Cak mogu i da se vade na to, eto izgubili smo a nismo igrali kompletni. Hahaha

nista o nicemu

pre 6 godina

FIBA je izbacila svoje termine prije EL.
Stvarno ne kontam likove koje drze stranu privatne firme.
(konj, 19. novembar 2017 14:01)

Netacno. FIBA prosle godine nije imala prozore za Evropsko, ni one tamo. Pozdrav.

evropo ne okreci nam ledja, nismo mi pederi

pre 6 godina

Samo sminka. Potez ocajnika reklo bi se. Kako ce klubovi da budu obesteceni u slucaju povrede kljucnih igraca? Na kraju, dok ne vidim igrace iz NBA Fiba je neozbiljna.

Vlado

pre 6 godina

Najsmesnije je sto je FIBA ovu vest koju je sama plasirala docekala s odusevljenjem. Klubovi svejedno nece pustati igrace, jer im remeti sistem. FIBA sama sebi iskopava raku. Sve glup do glupljeg poteza. Inertni sistem.

konj

pre 6 godina

Sve sta trebate da uradite je da promenite termin, i nista vise... Jer klubovi nece pustiti igrace koji su im potrebni za tamicenje u EL, koje god osiguranje da platite...
(nemke, 19. novembar 2017 13:33)
FIBA je izbacila svoje termine prije EL.
Stvarno ne kontam likove koje drze stranu privatne firme.

msbravomk

pre 6 godina

lesno e kritikuvati FIBA ali ako se pogledne jedino oni probaju spasiti kosarku jer ako se ostavi na ULEB to e postalo privatna organizacija gdje 20 klubova imaju korist pretezno turski ruski i spanski klubovi, sta e sa kosarka u drugi drzavi ULEB nema nikakva zelba da podeli taj kolac sa drugi, i tu dolazi do raspad sistema i jednostavno nema razvoj kosarke tako da kakvi takvi FIBA ima moju podrsku, jer ako dojde da ULEB organizira evropsko prvenstvo u taj slucaj Turska sigurno bi imala tri reprezentacie Spanija 4 nesto slicno kako BOB sankanje

nemke

pre 6 godina

Sve sta trebate da uradite je da promenite termin, i nista vise... Jer klubovi nece pustiti igrace koji su im potrebni za tamicenje u EL, koje god osiguranje da platite...

Neka svoj klub sam finansira, prodajom šalova, majica i limenki

pre 6 godina

Ako vlasnik turskog evroligaša ne dozvoljava igranje za reprezentaciju, da li biste ipak priznali da to nije isto kao kad Nebojša Čović, koji postoji zahvaljujući državnoj lovi, zabrani svojim igračima da igraju za Srbiju (ali to neće on saopštiti). Panterganima ako nije stalo da budu logični i časni navijači, neka podrže bata Čovketa, ali to neće još dugo, nema sedenja na dve stolice - jedna privatna i jedna državna.

marley

pre 6 godina

Generalni sekretar FIBA Patrik Bauman sopstveni predlog ocenjuje kao odličnu vest? Pošto je samog sebe potapšao po leđima mogao bi neko da pita klubove šta misle o ovoj predloženoj invalidnini.

SilentBob

pre 6 godina

Na poslednjem EP najbolje sudije nisu učestvovale jer sude Evroligu i sudjenje je bilo očajno. Sada postoji realna šansa da u kvalifikacijama za SP neće igrati najbolji igrači. U mnogim reprezentacijama su najbolji igrači naturalizovani, a i zvezde se sve slabije odazivaju na poziv. Čini mi da će EP i SP uskoro postati drugorazredna takmicenja, bar kada je košarka u pitanju.

neko

pre 6 godina

Glupost, povrijedi se nosioc igre, igrac na kome je baziran tim. Tu je osiguranje najmanji problem, propada gotovo citava sezona. I pritom jos nekom igracu mogu unistiti karijeru zbog povrede uzrokovane prenatrpanim rasporedom.
Zeljko Obradovic je pricao da igraci moraju napraviti jako udruzenje koje bi imalo bitan glas pri odlucivanju, al od tog trenutno nema nista. Da lijepo kazu “necemo”. Malo im sto zrtvuju odmor zbog reprezentacije pa daj sad i ovo, samo da bi se gurnuo prst u oko Ulebu.

Navijači CZ, koji imaju višak patrijotizma, podržavaju bojkot reprezentacije

pre 6 godina

Jedno pitanje: da li će CZ ako zabrani svojim igračima da igraju za reprezentaciju i dalje dobijati novac od države i od državnih firmi? Da li će i dalje imati 32 sponzora? Da li državni klub može da zabrani igračima da ne igraju za Srbiju? Ko je vlasnik KKCZ? Da li ćemo to ikada saznati?

nista o nicemu

pre 6 godina

Okej. Zanima me samo kako ce FIBA da nadoknadi ugovorcine iz NBA ako neko dozivi povredu kao Pekovic? Gluposti, ne mogu da kontrolisu NBA, kad njima budu naredjivali moci ce i ostalima.

Romi

pre 6 godina

Po meni ovo je dobro za same igrače ali ne i za klubive koji igrače doživljavaju kao svoje vlasništvo. Ako može u fudbalu zašto ne bi i u košarci bile pauze za kvalifikacije? Igračima bi više odgovaralo da se te kvalifikacije održe tokom sezone a da poslije imaju normalan odmor od naporne sezone. Mnogi od njih već godinama vrijeme odmora provode na pripremama sa reprezentacijama. Ako neko od njih odluči da se radije posveti sebi i svojoj porodici naiđe na opštu osudu javnosti. I igrači su samo ljudi i imaju potrebe kao i svi drugi.

ccc?

pre 6 godina

klubovi ce biti oslabljeni neigranjem najboljih igraca koji ce igrati za svoje reprezentacije, tako da ovo sto je FIBA smislila nema nikakve veze. nece klub da pusti igraca. sve jedno da li placa neko lecenje ako se igrac povredi, klub nema kvalitet, gubi pustanjem igraca. nema nista od ovoga dok je kalendar ovako napravljen.

100+ luzeri

pre 6 godina

Ako je Sale pravi grobar trebalo bi da pozove sve igrače Partizana, onda da gistro dožive teške povrede do kraja sezone, pa za te pare dovedemo krštene igrače.

Još kad bi se povredio i pomoćni trener………

Divos

pre 6 godina

Видећемо шта ће бити од ових обећања, и како ће то ићи у пракси.
Има ту много питања. Шта са играчима који се повреде током припрема (не на самом такмичењу)?
Или у припремним мечевима? Рецимо у случају Љуља. Ко ће то надокнадити играчу? Или клубу?

Такође нема шанси да ће се НБА франшизе подредити овим бирократама у ФИБА-и. И да ће у јеку сезоне направити рецимо пар надеља паузе. 400 милиона разлога је зашто неће.

У сваком случају, ово јесу позитивни помаци, неки нови ветрови. Што не мења чињеницу да је увођење "прозора" у јеки сезоне идиотизам.
И клубови (пре свих евролигашки, јер ће неки одиграти 80+ такмичарских утакмица) и играчи су доведени у немогућу ситуацију.

Да би онда правили љетну паузу, и наредне године ће први пута након 52 године, од 1966-е, бити година ез великог такмичења.
Што говори да ове бирократе и не маре за кошарком, и да је овај потез ипак покушај да сачувају неки кредибилитет.
Видећемо наставак ове приче

Otkud tetka zna Jovića?!

pre 6 godina

Ma nije samo kinta problem!
Klubovi će imati umorne igrače, gube mogućnost vežbanja i uigravanja novih akcija i analize grešaka iz prethodnih mečeva i tako dalje i tako bliže!
Klubovi nemaju nikakve koristi od puštanja igrača da igraju za reprezentaciju, a štete svakako!
Jednom rečju, DŽABA!

Čeka se saopštenje "prvog čoveka" stuba srbstva

pre 6 godina

Sad će Vartolomej da odgovori novim humanizmom: svim igračima koji odbiju Fibu kupiće vilu na Azurnoj obali, jednog "ferarija" i vinograd u Burgonji, koji košta milion evra. Nadam se da igrači CZFMPDivaAgrokorIdea neće igrati za reprezentaciju Srbije.

matrix

pre 6 godina

Sta bre ponavljate sve sta ce klub ako se povredi igrac. reputacija dolazi iz reprezentacije, sem NBA. Tamo se barata sa milionima. Tako da oni mogu da placaju daleko vise nego Zalgiris ili Unicaja. Ako oni misle da je njihova liga svetsko prvenstvo u kosarci nek misle. Gubili su oni titule sa NBA igracima, i opet ce se desiti to. Pozdrav

marley

pre 6 godina

Generalni sekretar FIBA Patrik Bauman sopstveni predlog ocenjuje kao odličnu vest? Pošto je samog sebe potapšao po leđima mogao bi neko da pita klubove šta misle o ovoj predloženoj invalidnini.

SilentBob

pre 6 godina

Na poslednjem EP najbolje sudije nisu učestvovale jer sude Evroligu i sudjenje je bilo očajno. Sada postoji realna šansa da u kvalifikacijama za SP neće igrati najbolji igrači. U mnogim reprezentacijama su najbolji igrači naturalizovani, a i zvezde se sve slabije odazivaju na poziv. Čini mi da će EP i SP uskoro postati drugorazredna takmicenja, bar kada je košarka u pitanju.

nemke

pre 6 godina

Sve sta trebate da uradite je da promenite termin, i nista vise... Jer klubovi nece pustiti igrace koji su im potrebni za tamicenje u EL, koje god osiguranje da platite...

nista o nicemu

pre 6 godina

Okej. Zanima me samo kako ce FIBA da nadoknadi ugovorcine iz NBA ako neko dozivi povredu kao Pekovic? Gluposti, ne mogu da kontrolisu NBA, kad njima budu naredjivali moci ce i ostalima.

evropo ne okreci nam ledja, nismo mi pederi

pre 6 godina

Samo sminka. Potez ocajnika reklo bi se. Kako ce klubovi da budu obesteceni u slucaju povrede kljucnih igraca? Na kraju, dok ne vidim igrace iz NBA Fiba je neozbiljna.

Vlado

pre 6 godina

Najsmesnije je sto je FIBA ovu vest koju je sama plasirala docekala s odusevljenjem. Klubovi svejedno nece pustati igrace, jer im remeti sistem. FIBA sama sebi iskopava raku. Sve glup do glupljeg poteza. Inertni sistem.

Romi

pre 6 godina

Po meni ovo je dobro za same igrače ali ne i za klubive koji igrače doživljavaju kao svoje vlasništvo. Ako može u fudbalu zašto ne bi i u košarci bile pauze za kvalifikacije? Igračima bi više odgovaralo da se te kvalifikacije održe tokom sezone a da poslije imaju normalan odmor od naporne sezone. Mnogi od njih već godinama vrijeme odmora provode na pripremama sa reprezentacijama. Ako neko od njih odluči da se radije posveti sebi i svojoj porodici naiđe na opštu osudu javnosti. I igrači su samo ljudi i imaju potrebe kao i svi drugi.

ccc?

pre 6 godina

klubovi ce biti oslabljeni neigranjem najboljih igraca koji ce igrati za svoje reprezentacije, tako da ovo sto je FIBA smislila nema nikakve veze. nece klub da pusti igraca. sve jedno da li placa neko lecenje ako se igrac povredi, klub nema kvalitet, gubi pustanjem igraca. nema nista od ovoga dok je kalendar ovako napravljen.

Divos

pre 6 godina

Видећемо шта ће бити од ових обећања, и како ће то ићи у пракси.
Има ту много питања. Шта са играчима који се повреде током припрема (не на самом такмичењу)?
Или у припремним мечевима? Рецимо у случају Љуља. Ко ће то надокнадити играчу? Или клубу?

Такође нема шанси да ће се НБА франшизе подредити овим бирократама у ФИБА-и. И да ће у јеку сезоне направити рецимо пар надеља паузе. 400 милиона разлога је зашто неће.

У сваком случају, ово јесу позитивни помаци, неки нови ветрови. Што не мења чињеницу да је увођење "прозора" у јеки сезоне идиотизам.
И клубови (пре свих евролигашки, јер ће неки одиграти 80+ такмичарских утакмица) и играчи су доведени у немогућу ситуацију.

Да би онда правили љетну паузу, и наредне године ће први пута након 52 године, од 1966-е, бити година ез великог такмичења.
Што говори да ове бирократе и не маре за кошарком, и да је овај потез ипак покушај да сачувају неки кредибилитет.
Видећемо наставак ове приче

Otkud tetka zna Jovića?!

pre 6 godina

Ma nije samo kinta problem!
Klubovi će imati umorne igrače, gube mogućnost vežbanja i uigravanja novih akcija i analize grešaka iz prethodnih mečeva i tako dalje i tako bliže!
Klubovi nemaju nikakve koristi od puštanja igrača da igraju za reprezentaciju, a štete svakako!
Jednom rečju, DŽABA!

Јабучило

pre 6 godina

Menegin je jurio Kicu po terenu da ga povredi na utakmici protiv Italije...
(Grobasket, 19. novembar 2017 15:05)

Зато је Менегин после бежао од Грбовића са маказама :)

nista o nicemu

pre 6 godina

FIBA je izbacila svoje termine prije EL.
Stvarno ne kontam likove koje drze stranu privatne firme.
(konj, 19. novembar 2017 14:01)

Netacno. FIBA prosle godine nije imala prozore za Evropsko, ni one tamo. Pozdrav.

Zvezdas

pre 6 godina

Cista budalastina FIBA
Koga briga za osiguranje? Klubovi ne pustaju igrace jer se igraju utakmice i naravno poslodavci a to su klubovi

neko

pre 6 godina

Glupost, povrijedi se nosioc igre, igrac na kome je baziran tim. Tu je osiguranje najmanji problem, propada gotovo citava sezona. I pritom jos nekom igracu mogu unistiti karijeru zbog povrede uzrokovane prenatrpanim rasporedom.
Zeljko Obradovic je pricao da igraci moraju napraviti jako udruzenje koje bi imalo bitan glas pri odlucivanju, al od tog trenutno nema nista. Da lijepo kazu “necemo”. Malo im sto zrtvuju odmor zbog reprezentacije pa daj sad i ovo, samo da bi se gurnuo prst u oko Ulebu.

msbravomk

pre 6 godina

lesno e kritikuvati FIBA ali ako se pogledne jedino oni probaju spasiti kosarku jer ako se ostavi na ULEB to e postalo privatna organizacija gdje 20 klubova imaju korist pretezno turski ruski i spanski klubovi, sta e sa kosarka u drugi drzavi ULEB nema nikakva zelba da podeli taj kolac sa drugi, i tu dolazi do raspad sistema i jednostavno nema razvoj kosarke tako da kakvi takvi FIBA ima moju podrsku, jer ako dojde da ULEB organizira evropsko prvenstvo u taj slucaj Turska sigurno bi imala tri reprezentacie Spanija 4 nesto slicno kako BOB sankanje

100+ luzeri

pre 6 godina

Ako je Sale pravi grobar trebalo bi da pozove sve igrače Partizana, onda da gistro dožive teške povrede do kraja sezone, pa za te pare dovedemo krštene igrače.

Još kad bi se povredio i pomoćni trener………

Navijači CZ, koji imaju višak patrijotizma, podržavaju bojkot reprezentacije

pre 6 godina

Jedno pitanje: da li će CZ ako zabrani svojim igračima da igraju za reprezentaciju i dalje dobijati novac od države i od državnih firmi? Da li će i dalje imati 32 sponzora? Da li državni klub može da zabrani igračima da ne igraju za Srbiju? Ko je vlasnik KKCZ? Da li ćemo to ikada saznati?

Aleksa

pre 6 godina

Da, ali i dalje imamo problem omalovazavanja evrolige. Pa ti klubovi placaju te igrace da bi ostvarili sto bolji plasman u evroligaskom takmicenju i zele da igraju u punom sastavu. Koje je obestecenje za to????? Ovo ne resava nista i idalje imamo besmislenu situaciju.

konj

pre 6 godina

Sve sta trebate da uradite je da promenite termin, i nista vise... Jer klubovi nece pustiti igrace koji su im potrebni za tamicenje u EL, koje god osiguranje da platite...
(nemke, 19. novembar 2017 13:33)
FIBA je izbacila svoje termine prije EL.
Stvarno ne kontam likove koje drze stranu privatne firme.

Neka svoj klub sam finansira, prodajom šalova, majica i limenki

pre 6 godina

Ako vlasnik turskog evroligaša ne dozvoljava igranje za reprezentaciju, da li biste ipak priznali da to nije isto kao kad Nebojša Čović, koji postoji zahvaljujući državnoj lovi, zabrani svojim igračima da igraju za Srbiju (ali to neće on saopštiti). Panterganima ako nije stalo da budu logični i časni navijači, neka podrže bata Čovketa, ali to neće još dugo, nema sedenja na dve stolice - jedna privatna i jedna državna.

hahaha

pre 6 godina

Ako vlasnik turskog evroligaša ne dozvoljava igranje za reprezentaciju, da li biste ipak priznali da to nije isto kao kad Nebojša Čović, koji postoji zahvaljujući državnoj lovi, zabrani svojim igračima da igraju za Srbiju (ali to neće on saopštiti). Panterganima ako nije stalo da budu logični i časni navijači, neka podrže bata Čovketa, ali to neće još dugo, nema sedenja na dve stolice - jedna privatna i jedna državna.
(Neka svoj klub sam finansira, prodajom šalova, majica i limenki, 19. novembar 2017 13:05)


Kako nema?? Pa u ovoj Srbiji se sedi ne na dve, nego i na tri stolice. Lekari rede u drzavnim bolnicama pa rade i u privatnim?? I da ne nabrajam. Ali to rade za svoju korist i dzep. A ovde Covic, koji dobija pare od drzave, odlucuje da njegovi igraci nece igrati u reprezentaciji za tu istu drzavu i steti reprezentaciji? Hahaha..pa to nigde nema! Pogledajte sada minuse jadnika koji nece da shvate nesto sto je realno a pisem samo ono sto je istina. Napises istinu a oni lupaju minuse da druge ubede da je to laz??? Hahaha.. Na kraju, gube svaku utakmicu u EL pa nece ni osetiti nedostatak igranja mogucih reprezentativaca. Cak mogu i da se vade na to, eto izgubili smo a nismo igrali kompletni. Hahaha

matrix

pre 6 godina

Sta bre ponavljate sve sta ce klub ako se povredi igrac. reputacija dolazi iz reprezentacije, sem NBA. Tamo se barata sa milionima. Tako da oni mogu da placaju daleko vise nego Zalgiris ili Unicaja. Ako oni misle da je njihova liga svetsko prvenstvo u kosarci nek misle. Gubili su oni titule sa NBA igracima, i opet ce se desiti to. Pozdrav

Dule

pre 6 godina

Fiba je svesno promenila nacin kfalifikacija za SP znajuci da NBA i EL nece dozvoliti svijim igracima da igraju za svoje reprezentacije i samim tim pruziti realniju sansu ekipama poput Ceske, Rumunije,, Poljske, Islanda, Nemacke da se domognu SP. Sta je smetalo da EP i to prvih cetiri pet ide na SP. Kakve ce kfalifikacije za OI biti? Iste kao i do sada

Vladimir

pre 6 godina

Tek onog momenta kada FIBA izdejstvuje da barem jedan igrac iz NBA nastupi za reprezentaciju u ovim kvalifikacijama, tek tada neka nesto prigovori klubovima u EL i EK.

milan

pre 6 godina

Ne znam zašto neki misle da EL želi da uguši reprezentativnu košarku. Ljudi u EL su svesni potencijala reprezentativnih takmičenja kao reklame za košarku i za njihove igrače, a čak i NBA u celini ima ima korist od učešća njenih igrača (iako stavovi u NBA zavise od slučaja do slučaja). Glavni problem sa ovim prozorima je što ih je FIBA uvela bez konsultacije sa predstavnicima klubova. EL klubovi su odavno stavili na znanje da sebe ne smatraju podređenima prema FIBA i zato neće olako prihvatiti nešto što FIBA pokušava da im jednostrano nametne. EL će možda prihvatiti i podržati prozore, ali tek kad dobije dovoljno ustupaka od FIBA. Jednostavno, čim neki sport dostigne određen stepen komercijalizacije, reprezentativna takmičenja mogu da se organizuju samo po principu nagodbe sa klubovima, a ne jednostranim odlukama nekih birokrata.

Zvezdas

pre 6 godina

Hahaha

Tebi je Covic trn u oku i bol u dusi.Kako to drzava daje milione Zvezdi a samo Telekom sponzor za razliku od Partizana gde su NIS, Mts i Aerodrom. Nije li nekoliko puta dokazano da je Partizan vise novca dobio od Zvezde kada je kosarka u pitanju.Koji su to reprezentativci Srbije iz Zvezde osim Lazica. Ima reprezentativaca CG (Bjelica) Makedonije (Antic)Zasto bi Zvezda pustala? Da li ce Zeljko da pusti Veselog, Gudurica, Datonea ili Oly Milutinova itd

Ej, Sulejmana othranila majka...

pre 6 godina

Kako mali pantergani, velike "patrijote" i "srbende", stubovi srbstva, do juče srcem i dušom vezani za reprezentaciju - Srbija, Srbija... i najbolji smo na svetu (planeti), sada podržavaju Čovića da igrači KKCZ ne igraju za reprezentaciju. Ne znam kakvo je raspoloženje u Evropi i svetu, tamo se ne ide na doček ispod balkona, ali u Srbiji, zemlji naroda koji snažno vezan i romantičarski raspevan kad je srpski nacionalni sport u pitanju, kažem, kao Srbin: ovo ne mogu da razumem! Da jedan čovek, koji je uspeo za pet godina i sa mnogo para da napravi jedno osmo mesto u EL, a otkad je nagurano 30 utakmica po sezoni jedno Top 9, ovako navuče masu na podršku i još da stekne nadimak - Legenda. Šta ima Srbija od ovih američkih polovnjaka i trećepozivaca, jer srpski klubovi, osim jednog (a i njemu nije dobro, i on ima muke s disanjem), ne postoje. Čović ima dva i oni su u vrhu Abe, Miško nešto muva sa ljubičastima, Partizan je bivši klub, drugih nema, da li je bilo normalno da se zbog nezdravih apetita i jurnjave za evropskom klupskom titulom, ostave na cedilu drugi klubovi a Partizan bukvalno uništi. Kome je to stalo bilo, i kakva je psiha tih ljudi, da se hvale stavljanjem tačke na crno-beli svet? I nije ova crno-bela farba stigla iz Zagreba, šahovnica je crveno-bela. Guknite, ali bez gramatičkih i pravopisnih grešaka. I mladići borovi, devojke jele, otkad vam to reprezentacija nije na srcu a Čovićev privatni limeni hibrid, nakalemljen na vrbov klin, jeste.

Čeka se saopštenje "prvog čoveka" stuba srbstva

pre 6 godina

Sad će Vartolomej da odgovori novim humanizmom: svim igračima koji odbiju Fibu kupiće vilu na Azurnoj obali, jednog "ferarija" i vinograd u Burgonji, koji košta milion evra. Nadam se da igrači CZFMPDivaAgrokorIdea neće igrati za reprezentaciju Srbije.

Da lui je CZ privatni ili državni klub?

pre 6 godina

@Zvezdaš
Ti nikada ništa nećeš moći da razumeš i svaki odgovor tebi gubljenje je vremena, jer si crveno-beli limeni robot. Pišem o CZ i Nebojši Čoviću koji neće igračima dozvoliti da igraju za reprezentaciju, a za pet godina od države i državnih firmi dobio je četrdeset i više miliona, a ti pišeš da je Partizan dobio više. Nije reč o Partizanu, ni o CZ, nego o privatniku Čoviću, koji uzima milione od države a zabraniće igračima da igraju za reprezentaciju. O tome je reč. Golema je laž da je Partizan, koji je državni klub, dobio više para od države, jer kad je to Partizan imao osam miliona u budžetu i kad je država Partizanu otplatila 16 miliona duga i posle gašenja kluba pravno omogućila Čovićevom privatnom klubu da bude "ona stara Zvezda". To može kod Đilasa i Čovića, a glavnog neću da pomenem, jer onda ništa ne prolazi. Ko je vlasnik CZ? Odgovori.

Grobasket

pre 6 godina

FIBA je izbacila svoje termine prije EL. 
Stvarno ne kontam likove koje drze stranu privatne firme. 
(konj, 19. novembar 2017 14:01) 

Netacno. FIBA prosle godine nije imala prozore za Evropsko, ni one tamo. Pozdrav.
(nista o nicemu, 19. novembar 2017 14:42)

Ajde?!?...A ko je povecao (neobaziruci se na nacionalna prvenstva, kupove, regionalne lige) broj utakmica na najmanje 30? Bas su se brinuli o zdravstvenim prilikama igraca? Ta privatna liga ce definitivno unistiti kosarku. Zelezniku trenutno odgovara ali najduze za 2 godine, citacemo drugacija saopstenja jer ce ABA izgubiti mesto, a niko ne garantuje ni da ce biti prvi, vec od ove sezone. Onda kada budu vratili cuvene London Tauerse i Prokom, bice pljuvanja iz S. Supanca. Jedva cekam da citam te gluposti. Argumenti "klubovi placaju igrace"-su vazili oduvek ali je nekada je to bila cast. Menegin je jurio Kicu po terenu da ga povredi na utakmici protiv Italije, a Partizan je to placao. S kim ja ovde uopste polemisem...?!

Sad i Arena polurazna, nema se para

pre 6 godina

Cista budalastina FIBA
Koga briga za osiguranje? Klubovi ne pustaju igrace jer se igraju utakmice i naravno poslodavci a to su klubovi
(Zvezdas, 19. novembar 2017 14:23)

Ti klubovi koji ne puštaju... ne žive od državnih para i para državnih firmi. Ili privatnih firmi u Srbiji koje slušaju naređenje Nebojšino gazde, pa CZFMPIdea ima 32 sponzora i poslednje mesto na tabeli. Ti ne znaš da Vartolomko zavisi od turskih sponzora i da je i taj privatni biznis sklon bankrotu, kao i sve drugo privatno. Zakon tržišta i profita. Nema među tom bogatom ekipom mesta za klub koji je na jaslima države a plate u državi 200 evra... mali pantergane, iako si mali pokušaj ovo da shvatiš

Јабучило

pre 6 godina

Сви који обрушавају дрвље и камење само на Фибу нека размисле и ко је сезону затрпао са 30 термина.

Terenac

pre 6 godina

Ti klubovi koji ne puštaju... ne žive od državnih para i para državnih firmi. Ili privatnih firmi u Srbiji koje slušaju naređenje Nebojšino gazde, pa CZFMPIdea ima 32 sponzora i poslednje mesto na tabeli. Ti ne znaš da Vartolomko zavisi od turskih sponzora i da je i taj privatni biznis sklon bankrotu, kao i sve drugo privatno. Zakon tržišta i profita. Nema među tom bogatom ekipom mesta za klub koji je na jaslima države a plate u državi 200 evra... mali pantergane, iako si mali pokušaj ovo da shvatiš
(Sad i Arena polurazna, nema se para, 19. novembar 2017 15:33)

Sreca pa tvoj klub nije privatni, ne izigrava avangardu i opoziciju sa sns upravom i predsednikom, gomilom pojacanja i rukavima na dresovima da stanu svi drzavni sponzori. Pokusaj ti da shvatis zasto je ikona Zoc protiv Fibe i na strani Djordija i privatne IMG Evrolige. I Sarunas i 90% igraca i trenera. Nema se reci, jel da?

Dule

pre 6 godina

tursko-spanska liga nije evropska

Nemam namere vise da polemisem sa tobom jer tvoji komentari su plod tvojih insinuacija.Sve saa fikcija.Odes na APR i ukucas sportska drustva.Da je Zvezda ili Partizan ili bilo koji klub privatno vlasnistvo bio bi naveden titular vlasnistva.Zvezda igra u Pionîru zato sto im je proslogodisnje igranje donelo prihod.Niko Partizanu ne zabranjuje da tamo igra ako ima da plati 20 hiljada evra za dva dana zauzetosti Arene.Pionir kosta 7 hiljada..Zvezda je imala gubitke jer takmicenje u EL za sezonu kosta min 2,5 miliona evra.Avio karte, smestaj. Zvezfa nikom nista ne duguje.Od Jovica prihodovano samo 20 jer je obaveza prema njemu prebacena na Bayern, Za Gudurica uzeto milion sto za sve igrace koji su prodati inkasirano 2 miliona plus nivac id EL za svaku pobedu.Decko pysti prucu da je Zvezda privatan klub. Pre sedanja za tastaturu procitaj nesto.Vise ne komentarisem

Dule

pre 6 godina

Da li je Zvezda privatni ili drzavni tim

Toliki gluposti napisano.Ti znas koliko je Covic dibio od drzave? Sedis u Ministarstvu finanansija pa znas.Danima pokisavas da proturis svoju tezu kao grobar. KK Crvena Zvezda kao i svi klubovi porodice SD Crvena Zvezda su registrovani kao udruzenje gradjana sto je proverljivo na APR gde pise da je KK Crvena Zvezda sportsko udruzenje.Covic je samo predsednik kluba i naravno da se kao predsednik pita za sve, obezbedjuje finansije , sponzore sto nije slucaj kod KK Partizan gde se o budzetu brinula drzava kroz ranije predsednike Ivica Dacic (SPS), Borisa Vukovic (JUL) a onda Mladjan Dinkic Drzava nije otplatila dug Zvezdi. On se i dalje otplacijje sto se vidi kroz zavrsne racune.Marfin banka je otpisala Partuznu 4 miliona evra.I jos nesto.Dug koji je Zvezda ala bio je vecinom.prema privatnim piveriocima prema drzavnim to je regulisano i tako je prestao UPPR

Misiš da sam klinac, misiš stvarno?

pre 6 godina

@Vladimir
Batali fraze. Kad kažeš da pišem insinuacije, što nisi rekao šta je insinuacija. Kad kažeš da sam napaljeni klinac, misliš li da klinac, i to ovaj naš savremeni, što ne čita knjige, može da napiše dugi tekst bez ijedne greške? Za razliku od tebe, mada ne znam koliko imaš godina. Vidiš, taj Apr, kao ni onaj bata Čovketov
Upr, nije dužan da nas izveštava koliko bata Čovke potražuje love u KKCZ, to ćeš saznati kad pukne između njega i njega, i kad se na sudu bude rešavalo o vlasništvu. Ja nisam tvrdio ništa, samo sam napisao: pitajte bata Čovketa ko je vlasnik KKCZ, odnosno da li ima on nešto od vlasništa, koliko procenata, i da li je pre godinu i po dana izjavio, posle posete njemu sa Vartolomejom: uskoro ću vas prijatno iznenaditi, gotovo je
sa privatizacijom. Tada je njemu, ne bata Čovketu, sinulo sa istoka sunce i bata Čovke sada čeka konačni rasplet. I Đilas je imao neku nameru, njemu je bata Čovke javno zahvalio što je sve udesio da pravno legne, ali Đilas nije pravnik, nego mašinac, kao i bata Čovke. A ja sam kod Zlatije, na pravnom, dobio desetku! Ako KKCZ nije u vlasništvo bata Čovketa, kako bata Čovke onda odlučuje o tome da državni klub neće dozvoliti vartolomejcima da igraju za reprezentaciju? Vladimire, kaži pošteno - koliko imaš godina i da li si navijač u kratkom pantalonama?

Rajko007

pre 6 godina

Zamisli molim te, resili su da odrese kesu nakon sto su uveli celu ovu pometnju sa novim kalendarom. Samo ostaje nejasno po kom kriterijumu ce EL klubovi biti obesteceni ako ostanu celu sezonu bez igraca kao sto je npr. Datome u Feneru ili Doncic u Realu. Tu je vec potreban advokatski tim i vansudsko poravnanje kako bi svi bili "namireni". Ali ajde, vazno je da konacno postoji finansijska garancija kako bi najzad i igraci mogli opusteno i bez grca igrati za svoju zemlju.

Vladimir

pre 6 godina

@Tursko-španska liga nije evropska

Klinac ti se baš napalio da objasniš kako posluje Zvezda. Koliko si samo komentara ostavio, sa različitim imenima. Jesi ti to u rukovodstvu kluba pa sve znaš. Još kao nisi navijač Partizana. Nego pošto si toliko opčinjen Zvezdom, zašto ne odeš do kancelarije SD Crvena Zvezda i tamo se raspitaš o KK. Verovatno će ti izaći u susret i odgovoriti na sve što te zanima "navijaču".

Pitam KSS zašto je nemoćan protiv jednog Aba-džije?

pre 6 godina

Zašto vam je EL toliko važna kad za pet godina niste mrdnuli dalje od početka? Milioni državni skrckani za jedno osmo mesto, čemu to? Vaš glavni navijač neka daje svoje pare Čoviću a ne naše, o tome je reč. Da li se iko ikada upitao - šta ako EL bankrotira? Odakle to da se podržava Nebojša Čović a ne reprezentacija Srbije? Nismo zemlja košarke zato što je FMP osvajao zlatne medalje, nego je to radila reprezentacija.

Tursko-španska liga nije evropska

pre 6 godina

@Dule
Žao mi je, običan sam navijač, ne zovi me da sam grobar i da zato pitam - da li je KKCZ državni ili privatni klub? Pitajte to Čovića na nekoj konfi za novinare, i mene zanima šta će reći. I koliko će jednog dana reći da je uložio svoga novca u CZ, kad pukne tikva između njega i njega. Zašto država daje najmanje pet miliona za F4 sada kada je bata Čovke postao legenda kluba "sa Malog Kalemegdana". Kako to da smo u Beogradu organizovali sve živo, osim OI, i za to smo se kandidovali, a nikada u prestonici zemlje košarke, kad je deceniju i više EL igrao Partizan, bivši prvak Evrope, i čiji su igrači doneli zemlji mnoge zlatne medalje, nikada na um nije palo da se F4 igra u Areni. Pored ti salonskih partizanovaca tadića i daćiča, a kad je vaš navijač, koji je pravi navijač, i zloupotrebljava državne funkcije, vodio vartolomejka i Čovketa na ručak... Ne mora čovek da radi u Ninistarstvu finansija da bi nešto oko love znao, jer se lova ne daje na račun koji je do juče bio blokiran, nego dođeš mi-dođem ti. Zašto CZ opet ima gubitke? zato što je glavni navijač pročitao bata Čovketa: prodao je xeo tim, nije kupio ništa, jer bata Čovke shvata da se u EL neće više ići kao sirotinja. Onaj Vartolomej već planira da mu u EL igraju samo klubovi sa mnogo para. Zameraš mi što sam više puta pitao - ko je vlasnik CZ? Ajde bogati, ne brukaj se, svako mima mpravo da pita a ne da "šuti kao šonja".

Dare

pre 6 godina

Placanjem osiguranja klub ne bobija nista.Ako se igrac povredi, oni mogu da ostanu celu sezonu bez igraca, a to vec moze da utice i relultatski. I takodje nije samo moguca povreda problem, jer igraci imaju gust raspored, igranjem za reprezentaciju doci ce umorni i nece biti spremni fizicki za tim.

Mašinska mašinerija

pre 6 godina

"Kako prenosi Sportska centrala iz Registra udruženja, društava i saveza u oblasti sporta došlo je i do promene podataka pa je tako iz registra obrisan Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom, a pod istim matičnim brojem upisan je Košarkaški klub ILR Železnik", a taj KK Telekom osvojio tri titule i sve tri će rama ugovoru između FMP i KKCZ pripasti nekom novom klubu koji se danas zove KKCZ MTS. I sad će Vladimir Terenac Dule pisati da je to pravno ispravno, a niko se ne pita kako je to klub koji tada nije igrao kasnije dobio te titule? Pa dobio je zato što je ovo Srbija i što su na čelu KSS ljudi koji su nekad igrali košarku, i to dobro, a niti znaju statut, niti ima ko da im kaže, Čović je za sve tamo zakon, kao mašinac, i Đilas je bio mašinac. Znam klince koji su pravno pismeniji.

who cares

pre 6 godina

Ne vidim da ce ovo promeniti bilo sta, to sto ce Fiba dati malo para, a nastavlja da tera inat nije resenje. Nejasno mi je skroz kako su nacionalni savezi, Evrope pogotovo toliko neaktivni u svemu ovome, Fiba im je i pretila i svasta radila, a reakcija nula, ovo vise nije stvar sukoba Fiba-Uleb, ove se tice nacionalnih saveza sada, koji cute, a oni su ti koji zapravo cine Fiba i zbog kojih Fiba postoji.

NoName

pre 6 godina

@Misiš da sam klinac, misiš stvarno?, 19. novembar 2017 20:16)

Prvo se dogovori sam sa sobom da li je Čović vlasnik ili samo procenat. A što se pravnog tiče, ti si pored njega samo prošao. Možda.

Čeka se saopštenje "prvog čoveka" stuba srbstva

pre 6 godina

Sad će Vartolomej da odgovori novim humanizmom: svim igračima koji odbiju Fibu kupiće vilu na Azurnoj obali, jednog "ferarija" i vinograd u Burgonji, koji košta milion evra. Nadam se da igrači CZFMPDivaAgrokorIdea neće igrati za reprezentaciju Srbije.

Navijači CZ, koji imaju višak patrijotizma, podržavaju bojkot reprezentacije

pre 6 godina

Jedno pitanje: da li će CZ ako zabrani svojim igračima da igraju za reprezentaciju i dalje dobijati novac od države i od državnih firmi? Da li će i dalje imati 32 sponzora? Da li državni klub može da zabrani igračima da ne igraju za Srbiju? Ko je vlasnik KKCZ? Da li ćemo to ikada saznati?

Neka svoj klub sam finansira, prodajom šalova, majica i limenki

pre 6 godina

Ako vlasnik turskog evroligaša ne dozvoljava igranje za reprezentaciju, da li biste ipak priznali da to nije isto kao kad Nebojša Čović, koji postoji zahvaljujući državnoj lovi, zabrani svojim igračima da igraju za Srbiju (ali to neće on saopštiti). Panterganima ako nije stalo da budu logični i časni navijači, neka podrže bata Čovketa, ali to neće još dugo, nema sedenja na dve stolice - jedna privatna i jedna državna.

hahaha

pre 6 godina

Ako vlasnik turskog evroligaša ne dozvoljava igranje za reprezentaciju, da li biste ipak priznali da to nije isto kao kad Nebojša Čović, koji postoji zahvaljujući državnoj lovi, zabrani svojim igračima da igraju za Srbiju (ali to neće on saopštiti). Panterganima ako nije stalo da budu logični i časni navijači, neka podrže bata Čovketa, ali to neće još dugo, nema sedenja na dve stolice - jedna privatna i jedna državna.
(Neka svoj klub sam finansira, prodajom šalova, majica i limenki, 19. novembar 2017 13:05)


Kako nema?? Pa u ovoj Srbiji se sedi ne na dve, nego i na tri stolice. Lekari rede u drzavnim bolnicama pa rade i u privatnim?? I da ne nabrajam. Ali to rade za svoju korist i dzep. A ovde Covic, koji dobija pare od drzave, odlucuje da njegovi igraci nece igrati u reprezentaciji za tu istu drzavu i steti reprezentaciji? Hahaha..pa to nigde nema! Pogledajte sada minuse jadnika koji nece da shvate nesto sto je realno a pisem samo ono sto je istina. Napises istinu a oni lupaju minuse da druge ubede da je to laz??? Hahaha.. Na kraju, gube svaku utakmicu u EL pa nece ni osetiti nedostatak igranja mogucih reprezentativaca. Cak mogu i da se vade na to, eto izgubili smo a nismo igrali kompletni. Hahaha

100+ luzeri

pre 6 godina

Ako je Sale pravi grobar trebalo bi da pozove sve igrače Partizana, onda da gistro dožive teške povrede do kraja sezone, pa za te pare dovedemo krštene igrače.

Još kad bi se povredio i pomoćni trener………

konj

pre 6 godina

Sve sta trebate da uradite je da promenite termin, i nista vise... Jer klubovi nece pustiti igrace koji su im potrebni za tamicenje u EL, koje god osiguranje da platite...
(nemke, 19. novembar 2017 13:33)
FIBA je izbacila svoje termine prije EL.
Stvarno ne kontam likove koje drze stranu privatne firme.

Sad i Arena polurazna, nema se para

pre 6 godina

Cista budalastina FIBA
Koga briga za osiguranje? Klubovi ne pustaju igrace jer se igraju utakmice i naravno poslodavci a to su klubovi
(Zvezdas, 19. novembar 2017 14:23)

Ti klubovi koji ne puštaju... ne žive od državnih para i para državnih firmi. Ili privatnih firmi u Srbiji koje slušaju naređenje Nebojšino gazde, pa CZFMPIdea ima 32 sponzora i poslednje mesto na tabeli. Ti ne znaš da Vartolomko zavisi od turskih sponzora i da je i taj privatni biznis sklon bankrotu, kao i sve drugo privatno. Zakon tržišta i profita. Nema među tom bogatom ekipom mesta za klub koji je na jaslima države a plate u državi 200 evra... mali pantergane, iako si mali pokušaj ovo da shvatiš

Da lui je CZ privatni ili državni klub?

pre 6 godina

@Zvezdaš
Ti nikada ništa nećeš moći da razumeš i svaki odgovor tebi gubljenje je vremena, jer si crveno-beli limeni robot. Pišem o CZ i Nebojši Čoviću koji neće igračima dozvoliti da igraju za reprezentaciju, a za pet godina od države i državnih firmi dobio je četrdeset i više miliona, a ti pišeš da je Partizan dobio više. Nije reč o Partizanu, ni o CZ, nego o privatniku Čoviću, koji uzima milione od države a zabraniće igračima da igraju za reprezentaciju. O tome je reč. Golema je laž da je Partizan, koji je državni klub, dobio više para od države, jer kad je to Partizan imao osam miliona u budžetu i kad je država Partizanu otplatila 16 miliona duga i posle gašenja kluba pravno omogućila Čovićevom privatnom klubu da bude "ona stara Zvezda". To može kod Đilasa i Čovića, a glavnog neću da pomenem, jer onda ništa ne prolazi. Ko je vlasnik CZ? Odgovori.

Pitam KSS zašto je nemoćan protiv jednog Aba-džije?

pre 6 godina

Zašto vam je EL toliko važna kad za pet godina niste mrdnuli dalje od početka? Milioni državni skrckani za jedno osmo mesto, čemu to? Vaš glavni navijač neka daje svoje pare Čoviću a ne naše, o tome je reč. Da li se iko ikada upitao - šta ako EL bankrotira? Odakle to da se podržava Nebojša Čović a ne reprezentacija Srbije? Nismo zemlja košarke zato što je FMP osvajao zlatne medalje, nego je to radila reprezentacija.

Grobasket

pre 6 godina

FIBA je izbacila svoje termine prije EL. 
Stvarno ne kontam likove koje drze stranu privatne firme. 
(konj, 19. novembar 2017 14:01) 

Netacno. FIBA prosle godine nije imala prozore za Evropsko, ni one tamo. Pozdrav.
(nista o nicemu, 19. novembar 2017 14:42)

Ajde?!?...A ko je povecao (neobaziruci se na nacionalna prvenstva, kupove, regionalne lige) broj utakmica na najmanje 30? Bas su se brinuli o zdravstvenim prilikama igraca? Ta privatna liga ce definitivno unistiti kosarku. Zelezniku trenutno odgovara ali najduze za 2 godine, citacemo drugacija saopstenja jer ce ABA izgubiti mesto, a niko ne garantuje ni da ce biti prvi, vec od ove sezone. Onda kada budu vratili cuvene London Tauerse i Prokom, bice pljuvanja iz S. Supanca. Jedva cekam da citam te gluposti. Argumenti "klubovi placaju igrace"-su vazili oduvek ali je nekada je to bila cast. Menegin je jurio Kicu po terenu da ga povredi na utakmici protiv Italije, a Partizan je to placao. S kim ja ovde uopste polemisem...?!

nista o nicemu

pre 6 godina

FIBA je izbacila svoje termine prije EL.
Stvarno ne kontam likove koje drze stranu privatne firme.
(konj, 19. novembar 2017 14:01)

Netacno. FIBA prosle godine nije imala prozore za Evropsko, ni one tamo. Pozdrav.

Ej, Sulejmana othranila majka...

pre 6 godina

Kako mali pantergani, velike "patrijote" i "srbende", stubovi srbstva, do juče srcem i dušom vezani za reprezentaciju - Srbija, Srbija... i najbolji smo na svetu (planeti), sada podržavaju Čovića da igrači KKCZ ne igraju za reprezentaciju. Ne znam kakvo je raspoloženje u Evropi i svetu, tamo se ne ide na doček ispod balkona, ali u Srbiji, zemlji naroda koji snažno vezan i romantičarski raspevan kad je srpski nacionalni sport u pitanju, kažem, kao Srbin: ovo ne mogu da razumem! Da jedan čovek, koji je uspeo za pet godina i sa mnogo para da napravi jedno osmo mesto u EL, a otkad je nagurano 30 utakmica po sezoni jedno Top 9, ovako navuče masu na podršku i još da stekne nadimak - Legenda. Šta ima Srbija od ovih američkih polovnjaka i trećepozivaca, jer srpski klubovi, osim jednog (a i njemu nije dobro, i on ima muke s disanjem), ne postoje. Čović ima dva i oni su u vrhu Abe, Miško nešto muva sa ljubičastima, Partizan je bivši klub, drugih nema, da li je bilo normalno da se zbog nezdravih apetita i jurnjave za evropskom klupskom titulom, ostave na cedilu drugi klubovi a Partizan bukvalno uništi. Kome je to stalo bilo, i kakva je psiha tih ljudi, da se hvale stavljanjem tačke na crno-beli svet? I nije ova crno-bela farba stigla iz Zagreba, šahovnica je crveno-bela. Guknite, ali bez gramatičkih i pravopisnih grešaka. I mladići borovi, devojke jele, otkad vam to reprezentacija nije na srcu a Čovićev privatni limeni hibrid, nakalemljen na vrbov klin, jeste.

matrix

pre 6 godina

Sta bre ponavljate sve sta ce klub ako se povredi igrac. reputacija dolazi iz reprezentacije, sem NBA. Tamo se barata sa milionima. Tako da oni mogu da placaju daleko vise nego Zalgiris ili Unicaja. Ako oni misle da je njihova liga svetsko prvenstvo u kosarci nek misle. Gubili su oni titule sa NBA igracima, i opet ce se desiti to. Pozdrav

Tursko-španska liga nije evropska

pre 6 godina

@Dule
Žao mi je, običan sam navijač, ne zovi me da sam grobar i da zato pitam - da li je KKCZ državni ili privatni klub? Pitajte to Čovića na nekoj konfi za novinare, i mene zanima šta će reći. I koliko će jednog dana reći da je uložio svoga novca u CZ, kad pukne tikva između njega i njega. Zašto država daje najmanje pet miliona za F4 sada kada je bata Čovke postao legenda kluba "sa Malog Kalemegdana". Kako to da smo u Beogradu organizovali sve živo, osim OI, i za to smo se kandidovali, a nikada u prestonici zemlje košarke, kad je deceniju i više EL igrao Partizan, bivši prvak Evrope, i čiji su igrači doneli zemlji mnoge zlatne medalje, nikada na um nije palo da se F4 igra u Areni. Pored ti salonskih partizanovaca tadića i daćiča, a kad je vaš navijač, koji je pravi navijač, i zloupotrebljava državne funkcije, vodio vartolomejka i Čovketa na ručak... Ne mora čovek da radi u Ninistarstvu finansija da bi nešto oko love znao, jer se lova ne daje na račun koji je do juče bio blokiran, nego dođeš mi-dođem ti. Zašto CZ opet ima gubitke? zato što je glavni navijač pročitao bata Čovketa: prodao je xeo tim, nije kupio ništa, jer bata Čovke shvata da se u EL neće više ići kao sirotinja. Onaj Vartolomej već planira da mu u EL igraju samo klubovi sa mnogo para. Zameraš mi što sam više puta pitao - ko je vlasnik CZ? Ajde bogati, ne brukaj se, svako mima mpravo da pita a ne da "šuti kao šonja".

nemke

pre 6 godina

Sve sta trebate da uradite je da promenite termin, i nista vise... Jer klubovi nece pustiti igrace koji su im potrebni za tamicenje u EL, koje god osiguranje da platite...

msbravomk

pre 6 godina

lesno e kritikuvati FIBA ali ako se pogledne jedino oni probaju spasiti kosarku jer ako se ostavi na ULEB to e postalo privatna organizacija gdje 20 klubova imaju korist pretezno turski ruski i spanski klubovi, sta e sa kosarka u drugi drzavi ULEB nema nikakva zelba da podeli taj kolac sa drugi, i tu dolazi do raspad sistema i jednostavno nema razvoj kosarke tako da kakvi takvi FIBA ima moju podrsku, jer ako dojde da ULEB organizira evropsko prvenstvo u taj slucaj Turska sigurno bi imala tri reprezentacie Spanija 4 nesto slicno kako BOB sankanje

Mašinska mašinerija

pre 6 godina

"Kako prenosi Sportska centrala iz Registra udruženja, društava i saveza u oblasti sporta došlo je i do promene podataka pa je tako iz registra obrisan Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom, a pod istim matičnim brojem upisan je Košarkaški klub ILR Železnik", a taj KK Telekom osvojio tri titule i sve tri će rama ugovoru između FMP i KKCZ pripasti nekom novom klubu koji se danas zove KKCZ MTS. I sad će Vladimir Terenac Dule pisati da je to pravno ispravno, a niko se ne pita kako je to klub koji tada nije igrao kasnije dobio te titule? Pa dobio je zato što je ovo Srbija i što su na čelu KSS ljudi koji su nekad igrali košarku, i to dobro, a niti znaju statut, niti ima ko da im kaže, Čović je za sve tamo zakon, kao mašinac, i Đilas je bio mašinac. Znam klince koji su pravno pismeniji.

Јабучило

pre 6 godina

Сви који обрушавају дрвље и камење само на Фибу нека размисле и ко је сезону затрпао са 30 термина.

Dule

pre 6 godina

Da li je Zvezda privatni ili drzavni tim

Toliki gluposti napisano.Ti znas koliko je Covic dibio od drzave? Sedis u Ministarstvu finanansija pa znas.Danima pokisavas da proturis svoju tezu kao grobar. KK Crvena Zvezda kao i svi klubovi porodice SD Crvena Zvezda su registrovani kao udruzenje gradjana sto je proverljivo na APR gde pise da je KK Crvena Zvezda sportsko udruzenje.Covic je samo predsednik kluba i naravno da se kao predsednik pita za sve, obezbedjuje finansije , sponzore sto nije slucaj kod KK Partizan gde se o budzetu brinula drzava kroz ranije predsednike Ivica Dacic (SPS), Borisa Vukovic (JUL) a onda Mladjan Dinkic Drzava nije otplatila dug Zvezdi. On se i dalje otplacijje sto se vidi kroz zavrsne racune.Marfin banka je otpisala Partuznu 4 miliona evra.I jos nesto.Dug koji je Zvezda ala bio je vecinom.prema privatnim piveriocima prema drzavnim to je regulisano i tako je prestao UPPR

Zvezdas

pre 6 godina

Cista budalastina FIBA
Koga briga za osiguranje? Klubovi ne pustaju igrace jer se igraju utakmice i naravno poslodavci a to su klubovi

Vladimir

pre 6 godina

@Tursko-španska liga nije evropska

Klinac ti se baš napalio da objasniš kako posluje Zvezda. Koliko si samo komentara ostavio, sa različitim imenima. Jesi ti to u rukovodstvu kluba pa sve znaš. Još kao nisi navijač Partizana. Nego pošto si toliko opčinjen Zvezdom, zašto ne odeš do kancelarije SD Crvena Zvezda i tamo se raspitaš o KK. Verovatno će ti izaći u susret i odgovoriti na sve što te zanima "navijaču".

ccc?

pre 6 godina

klubovi ce biti oslabljeni neigranjem najboljih igraca koji ce igrati za svoje reprezentacije, tako da ovo sto je FIBA smislila nema nikakve veze. nece klub da pusti igraca. sve jedno da li placa neko lecenje ako se igrac povredi, klub nema kvalitet, gubi pustanjem igraca. nema nista od ovoga dok je kalendar ovako napravljen.

nista o nicemu

pre 6 godina

Okej. Zanima me samo kako ce FIBA da nadoknadi ugovorcine iz NBA ako neko dozivi povredu kao Pekovic? Gluposti, ne mogu da kontrolisu NBA, kad njima budu naredjivali moci ce i ostalima.

Romi

pre 6 godina

Po meni ovo je dobro za same igrače ali ne i za klubive koji igrače doživljavaju kao svoje vlasništvo. Ako može u fudbalu zašto ne bi i u košarci bile pauze za kvalifikacije? Igračima bi više odgovaralo da se te kvalifikacije održe tokom sezone a da poslije imaju normalan odmor od naporne sezone. Mnogi od njih već godinama vrijeme odmora provode na pripremama sa reprezentacijama. Ako neko od njih odluči da se radije posveti sebi i svojoj porodici naiđe na opštu osudu javnosti. I igrači su samo ljudi i imaju potrebe kao i svi drugi.

Terenac

pre 6 godina

Ti klubovi koji ne puštaju... ne žive od državnih para i para državnih firmi. Ili privatnih firmi u Srbiji koje slušaju naređenje Nebojšino gazde, pa CZFMPIdea ima 32 sponzora i poslednje mesto na tabeli. Ti ne znaš da Vartolomko zavisi od turskih sponzora i da je i taj privatni biznis sklon bankrotu, kao i sve drugo privatno. Zakon tržišta i profita. Nema među tom bogatom ekipom mesta za klub koji je na jaslima države a plate u državi 200 evra... mali pantergane, iako si mali pokušaj ovo da shvatiš
(Sad i Arena polurazna, nema se para, 19. novembar 2017 15:33)

Sreca pa tvoj klub nije privatni, ne izigrava avangardu i opoziciju sa sns upravom i predsednikom, gomilom pojacanja i rukavima na dresovima da stanu svi drzavni sponzori. Pokusaj ti da shvatis zasto je ikona Zoc protiv Fibe i na strani Djordija i privatne IMG Evrolige. I Sarunas i 90% igraca i trenera. Nema se reci, jel da?

Divos

pre 6 godina

Видећемо шта ће бити од ових обећања, и како ће то ићи у пракси.
Има ту много питања. Шта са играчима који се повреде током припрема (не на самом такмичењу)?
Или у припремним мечевима? Рецимо у случају Љуља. Ко ће то надокнадити играчу? Или клубу?

Такође нема шанси да ће се НБА франшизе подредити овим бирократама у ФИБА-и. И да ће у јеку сезоне направити рецимо пар надеља паузе. 400 милиона разлога је зашто неће.

У сваком случају, ово јесу позитивни помаци, неки нови ветрови. Што не мења чињеницу да је увођење "прозора" у јеки сезоне идиотизам.
И клубови (пре свих евролигашки, јер ће неки одиграти 80+ такмичарских утакмица) и играчи су доведени у немогућу ситуацију.

Да би онда правили љетну паузу, и наредне године ће први пута након 52 године, од 1966-е, бити година ез великог такмичења.
Што говори да ове бирократе и не маре за кошарком, и да је овај потез ипак покушај да сачувају неки кредибилитет.
Видећемо наставак ове приче

Otkud tetka zna Jovića?!

pre 6 godina

Ma nije samo kinta problem!
Klubovi će imati umorne igrače, gube mogućnost vežbanja i uigravanja novih akcija i analize grešaka iz prethodnih mečeva i tako dalje i tako bliže!
Klubovi nemaju nikakve koristi od puštanja igrača da igraju za reprezentaciju, a štete svakako!
Jednom rečju, DŽABA!

Zvezdas

pre 6 godina

Hahaha

Tebi je Covic trn u oku i bol u dusi.Kako to drzava daje milione Zvezdi a samo Telekom sponzor za razliku od Partizana gde su NIS, Mts i Aerodrom. Nije li nekoliko puta dokazano da je Partizan vise novca dobio od Zvezde kada je kosarka u pitanju.Koji su to reprezentativci Srbije iz Zvezde osim Lazica. Ima reprezentativaca CG (Bjelica) Makedonije (Antic)Zasto bi Zvezda pustala? Da li ce Zeljko da pusti Veselog, Gudurica, Datonea ili Oly Milutinova itd

Dule

pre 6 godina

tursko-spanska liga nije evropska

Nemam namere vise da polemisem sa tobom jer tvoji komentari su plod tvojih insinuacija.Sve saa fikcija.Odes na APR i ukucas sportska drustva.Da je Zvezda ili Partizan ili bilo koji klub privatno vlasnistvo bio bi naveden titular vlasnistva.Zvezda igra u Pionîru zato sto im je proslogodisnje igranje donelo prihod.Niko Partizanu ne zabranjuje da tamo igra ako ima da plati 20 hiljada evra za dva dana zauzetosti Arene.Pionir kosta 7 hiljada..Zvezda je imala gubitke jer takmicenje u EL za sezonu kosta min 2,5 miliona evra.Avio karte, smestaj. Zvezfa nikom nista ne duguje.Od Jovica prihodovano samo 20 jer je obaveza prema njemu prebacena na Bayern, Za Gudurica uzeto milion sto za sve igrace koji su prodati inkasirano 2 miliona plus nivac id EL za svaku pobedu.Decko pysti prucu da je Zvezda privatan klub. Pre sedanja za tastaturu procitaj nesto.Vise ne komentarisem

Misiš da sam klinac, misiš stvarno?

pre 6 godina

@Vladimir
Batali fraze. Kad kažeš da pišem insinuacije, što nisi rekao šta je insinuacija. Kad kažeš da sam napaljeni klinac, misliš li da klinac, i to ovaj naš savremeni, što ne čita knjige, može da napiše dugi tekst bez ijedne greške? Za razliku od tebe, mada ne znam koliko imaš godina. Vidiš, taj Apr, kao ni onaj bata Čovketov
Upr, nije dužan da nas izveštava koliko bata Čovke potražuje love u KKCZ, to ćeš saznati kad pukne između njega i njega, i kad se na sudu bude rešavalo o vlasništvu. Ja nisam tvrdio ništa, samo sam napisao: pitajte bata Čovketa ko je vlasnik KKCZ, odnosno da li ima on nešto od vlasništa, koliko procenata, i da li je pre godinu i po dana izjavio, posle posete njemu sa Vartolomejom: uskoro ću vas prijatno iznenaditi, gotovo je
sa privatizacijom. Tada je njemu, ne bata Čovketu, sinulo sa istoka sunce i bata Čovke sada čeka konačni rasplet. I Đilas je imao neku nameru, njemu je bata Čovke javno zahvalio što je sve udesio da pravno legne, ali Đilas nije pravnik, nego mašinac, kao i bata Čovke. A ja sam kod Zlatije, na pravnom, dobio desetku! Ako KKCZ nije u vlasništvo bata Čovketa, kako bata Čovke onda odlučuje o tome da državni klub neće dozvoliti vartolomejcima da igraju za reprezentaciju? Vladimire, kaži pošteno - koliko imaš godina i da li si navijač u kratkom pantalonama?

Vlado

pre 6 godina

Najsmesnije je sto je FIBA ovu vest koju je sama plasirala docekala s odusevljenjem. Klubovi svejedno nece pustati igrace, jer im remeti sistem. FIBA sama sebi iskopava raku. Sve glup do glupljeg poteza. Inertni sistem.

evropo ne okreci nam ledja, nismo mi pederi

pre 6 godina

Samo sminka. Potez ocajnika reklo bi se. Kako ce klubovi da budu obesteceni u slucaju povrede kljucnih igraca? Na kraju, dok ne vidim igrace iz NBA Fiba je neozbiljna.

Rajko007

pre 6 godina

Zamisli molim te, resili su da odrese kesu nakon sto su uveli celu ovu pometnju sa novim kalendarom. Samo ostaje nejasno po kom kriterijumu ce EL klubovi biti obesteceni ako ostanu celu sezonu bez igraca kao sto je npr. Datome u Feneru ili Doncic u Realu. Tu je vec potreban advokatski tim i vansudsko poravnanje kako bi svi bili "namireni". Ali ajde, vazno je da konacno postoji finansijska garancija kako bi najzad i igraci mogli opusteno i bez grca igrati za svoju zemlju.

marley

pre 6 godina

Generalni sekretar FIBA Patrik Bauman sopstveni predlog ocenjuje kao odličnu vest? Pošto je samog sebe potapšao po leđima mogao bi neko da pita klubove šta misle o ovoj predloženoj invalidnini.

neko

pre 6 godina

Glupost, povrijedi se nosioc igre, igrac na kome je baziran tim. Tu je osiguranje najmanji problem, propada gotovo citava sezona. I pritom jos nekom igracu mogu unistiti karijeru zbog povrede uzrokovane prenatrpanim rasporedom.
Zeljko Obradovic je pricao da igraci moraju napraviti jako udruzenje koje bi imalo bitan glas pri odlucivanju, al od tog trenutno nema nista. Da lijepo kazu “necemo”. Malo im sto zrtvuju odmor zbog reprezentacije pa daj sad i ovo, samo da bi se gurnuo prst u oko Ulebu.

SilentBob

pre 6 godina

Na poslednjem EP najbolje sudije nisu učestvovale jer sude Evroligu i sudjenje je bilo očajno. Sada postoji realna šansa da u kvalifikacijama za SP neće igrati najbolji igrači. U mnogim reprezentacijama su najbolji igrači naturalizovani, a i zvezde se sve slabije odazivaju na poziv. Čini mi da će EP i SP uskoro postati drugorazredna takmicenja, bar kada je košarka u pitanju.

Vladimir

pre 6 godina

Tek onog momenta kada FIBA izdejstvuje da barem jedan igrac iz NBA nastupi za reprezentaciju u ovim kvalifikacijama, tek tada neka nesto prigovori klubovima u EL i EK.

Aleksa

pre 6 godina

Da, ali i dalje imamo problem omalovazavanja evrolige. Pa ti klubovi placaju te igrace da bi ostvarili sto bolji plasman u evroligaskom takmicenju i zele da igraju u punom sastavu. Koje je obestecenje za to????? Ovo ne resava nista i idalje imamo besmislenu situaciju.

milan

pre 6 godina

Ne znam zašto neki misle da EL želi da uguši reprezentativnu košarku. Ljudi u EL su svesni potencijala reprezentativnih takmičenja kao reklame za košarku i za njihove igrače, a čak i NBA u celini ima ima korist od učešća njenih igrača (iako stavovi u NBA zavise od slučaja do slučaja). Glavni problem sa ovim prozorima je što ih je FIBA uvela bez konsultacije sa predstavnicima klubova. EL klubovi su odavno stavili na znanje da sebe ne smatraju podređenima prema FIBA i zato neće olako prihvatiti nešto što FIBA pokušava da im jednostrano nametne. EL će možda prihvatiti i podržati prozore, ali tek kad dobije dovoljno ustupaka od FIBA. Jednostavno, čim neki sport dostigne određen stepen komercijalizacije, reprezentativna takmičenja mogu da se organizuju samo po principu nagodbe sa klubovima, a ne jednostranim odlukama nekih birokrata.

Dule

pre 6 godina

Fiba je svesno promenila nacin kfalifikacija za SP znajuci da NBA i EL nece dozvoliti svijim igracima da igraju za svoje reprezentacije i samim tim pruziti realniju sansu ekipama poput Ceske, Rumunije,, Poljske, Islanda, Nemacke da se domognu SP. Sta je smetalo da EP i to prvih cetiri pet ide na SP. Kakve ce kfalifikacije za OI biti? Iste kao i do sada

Dare

pre 6 godina

Placanjem osiguranja klub ne bobija nista.Ako se igrac povredi, oni mogu da ostanu celu sezonu bez igraca, a to vec moze da utice i relultatski. I takodje nije samo moguca povreda problem, jer igraci imaju gust raspored, igranjem za reprezentaciju doci ce umorni i nece biti spremni fizicki za tim.

Јабучило

pre 6 godina

Menegin je jurio Kicu po terenu da ga povredi na utakmici protiv Italije...
(Grobasket, 19. novembar 2017 15:05)

Зато је Менегин после бежао од Грбовића са маказама :)

who cares

pre 6 godina

Ne vidim da ce ovo promeniti bilo sta, to sto ce Fiba dati malo para, a nastavlja da tera inat nije resenje. Nejasno mi je skroz kako su nacionalni savezi, Evrope pogotovo toliko neaktivni u svemu ovome, Fiba im je i pretila i svasta radila, a reakcija nula, ovo vise nije stvar sukoba Fiba-Uleb, ove se tice nacionalnih saveza sada, koji cute, a oni su ti koji zapravo cine Fiba i zbog kojih Fiba postoji.

NoName

pre 6 godina

@Misiš da sam klinac, misiš stvarno?, 19. novembar 2017 20:16)

Prvo se dogovori sam sa sobom da li je Čović vlasnik ili samo procenat. A što se pravnog tiče, ti si pored njega samo prošao. Možda.