Četvrtak, 16.11.2017.

04:37

Vulvsi dobili Sparse, Beli ključni "šesti igrač"

Minesota Timbervulvsi iznenadili su San Antonio Sparse sa 98:86 za petu pobedu u šest mečeva na svom parketu.

Izvor: AK

Vulvsi dobili Sparse, Beli kljuèni "šesti igraè" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

lol

pre 6 godina

Bogdan je verovatno jedini igrac u istoriji koji je iz Evrope u NBA prešao iz boljeg u gori tim.
(High Hopes, 16. novembar 2017 08:13)

Sakramento je bolji od bilo kojeg tima u Evropi, Hil Rendolf Karter Fox Templ Bogdan... bi se prosetali kroz Evroligu
Americki skart koji ne moze da primirise Nba dominira Evroligom, pa pogledaj samo Juda prosle sezone u Feneru a sad u Juti kako igra.

zemunski kej

pre 6 godina

Bjelica odlican, skrece paznju na sebe,mislim u trecoj cetvrtini da je razbio,od ostalih Nurkic solidan ali on ima bekove koji ga razigravaju pre svega LILARD ,vUCEVIC onako ,Hezonja se ne vidi,Saric solidan kao i Luvavu secate ga se iz Mege u Filadelfiji koja ima dobrog centra EMBIIDa 46 koseva istina Lajkersima,Zao MI JE lONZO Balla dobar igrac ne moze da se sastavi totalno izgubio samopouzdanje ,sutira gore od naseg Bogdanovica,

Majk

pre 6 godina

(CptPrice, 16. novembar 2017 10:04)

Jako tesko mozes objasniti ljudima da +/- nije univerzalna mera kao procenat suta za 3 vec je jedna jako variabilna preko koje se dolazi do odredjenih zeljenih statistika. A porediti +/- startnog igraca sa rezervom koja igra manje minuta je totalno pogresno.

lucho

pre 6 godina

Dobar Bjelica, svaka mu cast kad je uspeo da nadje svoju ulogu u ovako jakoj Minesoti,pojacali su se imaju dobrog trenera, mladu ekipu i bio bi neuspeh da se ne plasiraju o plej of. Nba jako izjednacen ove godine jedino GS odskace lepo je sto su i Denver i Minesota dobri ove sezone a mislim da mogu i bolje, uz Filadelfiju i Milvoki dva najperspektivnija tima po mom misljenju.

petarczv

pre 6 godina

Bogdan jeste dao samo 7 poena ali se zato dobro kretao i igrao je brutalnu odbranu :-D
(Nemke, 16. novembar 2017 09:28)

Najzasluzniji za samo -46 :-)

petarczv

pre 6 godina

Gledam nesto... Ja sam kao neki Crnogorac, a trenutno najbolji balkanski igrac u NBA je to isto. I njegov tim je u vrhu svoje konferencije... I kada uvece gledam NBA, niti jedan put pozelim da gledam njega. Upalim uvijek neku drugu utakmicu, njegovu statistiku posle ni ne pogledam, cesto se nema nista procitati o tome na CG portalima... 
Za ove srpske igrace skroz druga prica. Daju tih 7p, odlicni su, klubovi za koje igraju ne valjaju, 3 teksta dnevno, 300 komentara neke podrske... 
I dodjoh do zakljucka da niko ih ni ne gleda. Jer neko ko ima obaveza ujutru, a redovno se budi da gleda Bogdana Bogdanovica, nije normalan covjek. NBA se gleda zbog toga smeka sto NBA nudi. 
A taj smek joj ne daje niko sa ovih prostora. 
Tako da ako hocete da gledate neku poluamatersku kosarku, Evropa je puba takvih liga, i sve u dnevnim terminima.
(BG na pjenu od mora, 16. novembar 2017 06:33)

Ti bi mogao da preskocis tu penu i da udjes u to more mozda ce ti biti malo bolje...

petarczv

pre 6 godina

@huggo Ovako.Bogdan nije za NBA i tačka.Ima milion razloga,bolje da ne nabrajam.Ali vi ga pravdate time sto je u najgoroj ekipi ? Pa Uniks je 15 prosle sezone u evroligi a Lengford je tu pokazao sta zna i ume,24 ppg..Upravo dobar igrac mora da iskoci medju svim tim prosečnim igračima.
Hugo

E moj hugo koliko veze nemas. Pa lengfod je bio najplaceniji igrac uniksa i ubedljivo najbolji. Imao je najvecu minutazu i svu slobodu ovog sveta i zato su i bili 15-ti u el zato sto je carinio loptu kao niko nikad. Da je bogdan a i bilo koji drugi igrac slicnog kvaliteta toliko igrao i trosio lopti imao bi isti ako ne i bolji ucinak ali razlika je u tome sto je bogdan osvojio EL i otisao u nba a lengford bio 15ti i otisao u kinu...

petarczv

pre 6 godina

Da nije Evropljana koji znaju da igraju košarku NBA bi bila teška nabildovana,trkačko,napucana indijanska liga u ovom trenutku!Secam se Čikaga devedesetih pa Sakramenta sa našima to je bio NBA,a ovo danas divljavštvo. 
Lovrenj sa ovim grbom odaje poštovanje Partizanu za sve ono što ga je sačekalo lepo posle Partizana i to je veoma lepo videti od nekog stranca da uradi. 
Bjelica igra u mnogo boljem klubu od Bogdanovića,aj što propada Sakramento sa onim divljacima izuzev Hila i centra koji je 17godina u NBA,nego propašće i Bogdan u onom divljanju i sebičnošću od igrača.Pitanje je godine kada će Evropska zemlja da oplete ove Amere na Olimpijadi.
(sasho, 16. novembar 2017 08:11)

U pravu si juve sam gledao neku analizu u kojoj pise da se kosarka devedesetih igrala za 11 poseda manje u proseku nego danas....gledam nocas fila-lejkersi muka da te uhvati napad traje maksimalno 10sec

još koji put da šutne bio bi u konkurenciji za najboljeg igrača sa klupe

pre 6 godina

Počinje da igra sa više samopouzdanja i sve više liči na sebe. Ali nemojte molim vas "Vigins je poput Bjelice", jeste isti broj poena alk koliko se ispromasivao, skoro ih je sam ukopao.

CptPrice

pre 6 godina

Mora malo rezervisanije da gledate statistiku. Druga petorka, u kojoj igra Beli, igra protiv druge petorke Sparsa, iliti mesane petorke. Rezervisti Sparsa su slabijeg kvaliteta od startne petorke, nisu ubojiti u napadu kao starteri, niti u odbrani i zbog toga +/- rejting ne daje bas pravu sliku ko je bio najbolji na terenu. Apsolutno se slazem da je Beli mozda i najraznovrsiji igrac u ekipi, i da zasluzuje mnogo vise slobode ali samo konstatujem. Nije isto kada ste na terenu u isto vreme kada je Oldridz i Grin recimo i biti na terenu kada su njih dvojica na klupi. Samo konstatujem

the truth

pre 6 godina

Beli me sve vise odusevljava! Igra vrhunsku odbranu, trci kontru kao bek. Opet govorim da je grijeh sto mu rade u Timbervulsima. Covjeka sa onolikim Iq-om i vjestinam, koriste samo za odbranu i trojke kada vise nemaju kome dodati!! Sramota. Sinoc je bio sam 10 puta na trojci, mase, ruke ga zabole. Igraci ga ne vide! Al banana koju je popio Zofri je za udzbenike.

bobo mk

pre 6 godina

Atlanta, najgora ekipa istoka rasturila sa više od 40 razlike Sakramento, po svemu sudeći najgora ekipa u nba.
(Jagodic.Kistanje, 16. novembar 2017 06:15)

Nije neko čudo kada se uzme u obzir da u Sakramento ozbiljnih igrača nema.

bb8

pre 6 godina

Ali ovi američki navijači Minesote su definitivno gori od nas

prošli meč:

"Beli je najgori igrač Vulvsa svih vremena"
"Velik je i spor, ništa ne zna sem da šutne za 3"

A danas:

"MVP"
"Zver"
"Beli je nepogrešiv"
"Dajte mu max ugovor"

Imay

pre 6 godina

Bogdan je verovatno jedini igrac u istoriji koji je iz Evrope u NBA prešao iz boljeg u gori tim.
(High Hopes, 16. novembar 2017 08:13)

Apsolutno tačno! Pritom, u boljem timu bio najbolji igrač, a ovde igra manje!

Hugo

pre 6 godina

Ovako.Bogdan nije za NBA i tačka.Ima milion razloga,bolje da ne nabrajam.Ali vi ga pravdate time sto je u najgoroj ekipi ? Pa Uniks je 15 prosle sezone u evroligi a Lengford je tu pokazao sta zna i ume,24 ppg..Upravo dobar igrac mora da iskoci medju svim tim prosečnim igračima.Zamislite da je Bogdan otisao u Finiks (po draftu je i trebalo) ? A oni na "dvojci" imaju Bukera,Knajta i jos par jakih igraca.Sta bi radio Bogdan pored Bukera koji je sa 20 godina ubacio 72 poena na jednoj utakmici.A cak i da nije Finiks u pitanju,u kojoj NBA ekipi bih Bogdan mogao da se pokaze ? Upravo su Kingsi i najbolji za njega,vidite da odmah dobija 20+ minuta po utakmici.Problem je to sto nije za NBA.Najbolje da se vrati kod svog Obradovica i da mu ovaj daje 35 min po mecu i slobodu da radi sta hoce.Moze i kod Djordjevica u Bajern,u drugim evropskim klubovima ne bi imao toliko slobode.

max

pre 6 godina

Ovi Lejkersi da stave ovog Lonza tamo gde mu je i mesto(5-7 min.po mecu) igrali bi plej-of,siguran sam.Najveci klub na svetu trpi sve ovo zbog malo jeftinog marketinga,lik ima "nestvarne"procente suta,odbranu "igra"kao Radičević iz Zvezde.

gagan

pre 6 godina

@milos "Kajl Kuzma jedino sto se pokazalo na draftu po meni ove godine"
Da nisi zaboravio Tatuma, Finca, D.Mitchella, DSJ...ima tu mnogo talentovanih igraca u ovij draft klasi, koji ce tek pokazati sta znaju.

....

pre 6 godina

Ostale vam još tetovaže i sećanja.
(Zagor i Blek Stena, 16. novembar 2017 08:38)

I pehar Evrolige sta ces, nesto sto je za vas fanatastika.

Hugo

pre 6 godina

Bogdane ma slobodno šutiraj trojke 1/9 ,niko ne sme nista da ti kaze...A ,ne...cek...to niko ne sme nista da ti kaze u feneru i reprezentacciji a ovde smeju..nista onda kad promasis dve za redom - prekidaj

....

pre 6 godina

Lepšu tetovažu nisam video. Hvala Lovernju.
(Deda, 16. novembar 2017 08:12)

Kaže se hvala premijeru ...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 16. novembar 2017 08:21)

stvarno si deguntantan lik, nije sa tobom sve u redu definitivno...

nebitani lik

pre 6 godina

@max
lejkersi necw da dodju do play off-a jos 5-7 godina, kada im stasaku mladi igraci posto prave tim preko drafta, slicno kao Philadelphia sad. a ne slazem se da su najveci tim na svetu, samo najprivlacniji za igranje. Boston vise titula, Golden State trwnutno najdomimantniji i ne planiraju da stanu.

brm

pre 6 godina

Beli ima +15, Towns -5, u prevodu dok je on bio na parketu Minesota je razvalila Sparse, dok je igrao Towns bili su u minusu 5 poena.
(Mare, 16. novembar 2017 05:07)

Zavisi iz kog ugla gledaš. +/- startera i rezervista je nezahvalno porediti, s obzirom da su u nba izmene uglavnom po ključu, starteri igraju protiv startera a rezervisti uglavnom protiv rezervista. To nekad može da znači da jedna ekipa ima bolju klupu od klupe protivničke ekipe.

Takođe, više puta se pokazalo da igrač koji igra na određenim kvalitetom 15-20 minuta, obično ne može na taj način da igra 35 min. Ne kažem da bi tako bilo sa Bjelicom, samo hoću da kažem je prilično nezahvalno iščupati +/- dva igrača i na osnovu toga donositi zaključke. Uvek moraju da se uzmu u obzir i drugi parametri.

KAT je generalno rupa u odbrani, možda defanzivno najgori centar lige. Jokić je za njega Mutombo kada je odbrana u pitanju. Njega ako ekipa ne pokrije u odbrani, on tu mnogo propušta. Zato u napadu sve nadoknađje. Tako da KAT-ov +/- može da bude i odraz loše timske odbrane (jer se na to računa kada je on u igri)...dok ekipa kao što je San Antonio ume da iskoristi inividualne mane pojedinih igrača.

blinkibile

pre 6 godina

San Antonio bez Lenarda,Parkera,Ginobilija protiv Minesote sa Taunsom,Viginsom,Batlerom,Tadz Gibsonom,Tigom jos imaju i najboljeg sestog igraca i ligi Kroforda.Minesota je bila favorit ovde a i dosta se ove godine ocekuje od njih i od Oklahome

đole

pre 6 godina

Nadam se da ce ga Pop kidnapovati nakon ovoga. Mada bojim se da ce ovakvim igrama Bjelica zasluziti dobar ugovor koji ce moci samo losi timovi da mu ponude.
(skr, 16. novembar 2017 06:26)

Jeste, naigrao bi se pored Oldridža.

Dacha

pre 6 godina

@BG na pjenu od mora
A koji je to crnogorac trenutno najbolji igrac u Nba sa Balkana?? Da nije Vucevic mozda? Pa on vodu ne moze da donese Jokicu koji je dosta mladji od njega i tek ce da bude zvezda! Da ne bude da sam pristrasan i zasto ovo tvrdim,zato sto u SAD-u ne postoji strucnjak koji se bavi Nba-om ili radi na nekoj sportskoj televiziji da ne hvali naseg Jokica i da mu ne predvidja superstar karijeru za razliku od Vucevica koji je doduse dobar igrac ali nikad nece biti superstar i niko ga ne pominje nesto posebno i samim tim ne moze da bude bolji ni pod razno! Drugo zasto bi srpski portal posvecivao vecu paznju crnogorskim igracima,druga drzava isto kao recimo Kongo,Spanija ili Brazil,skroz nebitno,kad se pise izvestaj sa utakmica dovoljno je napisati koliko je ko postigao poena,skokova ili asistencija i to je to,imate vi vase portale pa pisite tekstove,analize itd o vasim igracima.

GuGa

pre 6 godina

Beli ima +15, Towns -5, u prevodu dok je on bio na parketu Minesota je razvalila Sparse, dok je igrao Towns bili su u minusu 5 poena.
(Mare, 16. novembar 2017 05:07)


Istina drugar, ali Tauns se hrvao protiv Gasola i Oldridza, a Bjelica protiv Lovernja i Geja gde je imao veliku fizicku nadmoc s obzirom da Sparsi nemaju dobar bekap za pozicije 4 i 5. U mecevima protiv timova koji imaju dobre bekap igrace na pozicijama krilnog centra i centra Bjelica izgleda najcesce kao da je potpuno zaluto u NBA - nazalost

sasho

pre 6 godina

Da nije Evropljana koji znaju da igraju košarku NBA bi bila teška nabildovana,trkačko,napucana indijanska liga u ovom trenutku!Secam se Čikaga devedesetih pa Sakramenta sa našima to je bio NBA,a ovo danas divljavštvo.
Lovrenj sa ovim grbom odaje poštovanje Partizanu za sve ono što ga je sačekalo lepo posle Partizana i to je veoma lepo videti od nekog stranca da uradi.
Bjelica igra u mnogo boljem klubu od Bogdanovića,aj što propada Sakramento sa onim divljacima izuzev Hila i centra koji je 17godina u NBA,nego propašće i Bogdan u onom divljanju i sebičnošću od igrača.Pitanje je godine kada će Evropska zemlja da oplete ove Amere na Olimpijadi.

Mile

pre 6 godina

Beli ima +15, Towns -5, u prevodu dok je on bio na parketu Minesota je razvalila Sparse, dok je igrao Towns bili su u minusu 5 poena.
(Mare, 16. novembar 2017 05:07)

+/- Townsa je bio 0, a ne -5. Takođe taj statistički podatak se ni ne može posmatrati tako paušalno. Pogotovo ne u NBA gde prva i druga postava imaju projektovane minute i gde samo "šesti" igrač dobije neke minute sa igračima iz prve postave, što i jeste Bjelica u Minesoti i gde samo glavna zvezda dobije dodatnih par minuta sa u drugom postavom. Pri tome sve ekipe u NBA na isti način projektuju minute, tako da po pravilu uvek igra prva postava protiv prve postave protivnika, odnosno druga postava protiv druge postave.

Zbog tih projektovanih minuta u NBA, pogotovo u regularnom delu, jako retko možeš da vidiš prilagođavanje postava protivniku ili trenutku, već se sve radi matematički po šablonu. Nije kao u Evropi gde se konstantno traži najbolja postava za datu situaciju i gde se treneri nadmudruju i tako je sve do plejofa, pa da +/- ima takav značaj u analizama.

Ja

pre 6 godina

U NBA igraš kako ti pise u ugovoru bez obzira kako igraš i šta se dešava na terenu...odavno znam tačno kad ulazi Bjelica i kad izlazi..isto i Bogdanović itd ..a Marjanovića znamo da neće da igra makar dao 30 poena za 3 minuta.

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Gledam nesto... Ja sam kao neki Crnogorac, a trenutno najbolji balkanski igrac u NBA je to isto. I njegov tim je u vrhu svoje konferencije... I kada uvece gledam NBA, niti jedan put pozelim da gledam njega. Upalim uvijek neku drugu utakmicu, njegovu statistiku posle ni ne pogledam, cesto se nema nista procitati o tome na CG portalima...
Za ove srpske igrace skroz druga prica. Daju tih 7p, odlicni su, klubovi za koje igraju ne valjaju, 3 teksta dnevno, 300 komentara neke podrske...
I dodjoh do zakljucka da niko ih ni ne gleda. Jer neko ko ima obaveza ujutru, a redovno se budi da gleda Bogdana Bogdanovica, nije normalan covjek. NBA se gleda zbog toga smeka sto NBA nudi.
A taj smek joj ne daje niko sa ovih prostora.
Tako da ako hocete da gledate neku poluamatersku kosarku, Evropa je puba takvih liga, i sve u dnevnim terminima.

skr

pre 6 godina

Nadam se da ce ga Pop kidnapovati nakon ovoga. Mada bojim se da ce ovakvim igrama Bjelica zasluziti dobar ugovor koji ce moci samo losi timovi da mu ponude.

mmak

pre 6 godina

Radujem se dobrim partijama i Jokica, i Bogdanovica, i Teodosica, i Marjanovica, ali se nekako najvise obradujem kad Bjelica pokaze sta zna.

Milan

pre 6 godina

Odnos +/- mu je bio +15, sledeći u ekipi Krofvord sa +8.... Bas školski igra na obe strane terena, izuzetno, izuzetno koristan, šteta sto nema ugovor od 20 miliona po sezoni pa da mora da igra...

Figo

pre 6 godina

Minesota iznenadila Sparse?? Kako iznenadila? Pa meni su oni bili izraziti favoriti u ovom mecu, dobro igraju... Bravo Beli. Daj Boze da svaku igras po 20 i vise minuta...

BM - listen up

pre 6 godina

Minesota je potpuno nadigrala mamuze, a Beli je igrao fenomenalno. Igra mu je raznovrsnija od bilo kog saigrača u poređenju. Imao je naravno najveći +/- u timu, odbranu je igrao više nego korektno i uneo je živost u igru tima svaki put kada bi kročio na parket. Šteta, prava je šteta što nema više slobode u igri. Ne mislim tu na šut isključivo, više na slobodu da vodi igru. Beli je naš najkvalitetniji igrač i muka mi je dok ga gledam sa ovim divljacima.

palop

pre 6 godina

Druga postava Minesote ima makar duplo bolji protok lopte (sa izuzetkom Muhameda koji je kao crna rupa) od prve postave i to uglavnom zbog Bjelice. Vidim po internetu da su to i americki navijaci poceli da kontaju. Sjajnu rolu je imao veceras i ona blokada mu je za top 10 veceri. Nadam se da ce za sledeci ugovor ili u ozbiljniju ekipu ili makar da bude dobro placen.

BM - listen up

pre 6 godina

Minesota je potpuno nadigrala mamuze, a Beli je igrao fenomenalno. Igra mu je raznovrsnija od bilo kog saigrača u poređenju. Imao je naravno najveći +/- u timu, odbranu je igrao više nego korektno i uneo je živost u igru tima svaki put kada bi kročio na parket. Šteta, prava je šteta što nema više slobode u igri. Ne mislim tu na šut isključivo, više na slobodu da vodi igru. Beli je naš najkvalitetniji igrač i muka mi je dok ga gledam sa ovim divljacima.

Milan

pre 6 godina

Odnos +/- mu je bio +15, sledeći u ekipi Krofvord sa +8.... Bas školski igra na obe strane terena, izuzetno, izuzetno koristan, šteta sto nema ugovor od 20 miliona po sezoni pa da mora da igra...

mmak

pre 6 godina

Radujem se dobrim partijama i Jokica, i Bogdanovica, i Teodosica, i Marjanovica, ali se nekako najvise obradujem kad Bjelica pokaze sta zna.

Ja

pre 6 godina

U NBA igraš kako ti pise u ugovoru bez obzira kako igraš i šta se dešava na terenu...odavno znam tačno kad ulazi Bjelica i kad izlazi..isto i Bogdanović itd ..a Marjanovića znamo da neće da igra makar dao 30 poena za 3 minuta.

Mile

pre 6 godina

Beli ima +15, Towns -5, u prevodu dok je on bio na parketu Minesota je razvalila Sparse, dok je igrao Towns bili su u minusu 5 poena.
(Mare, 16. novembar 2017 05:07)

+/- Townsa je bio 0, a ne -5. Takođe taj statistički podatak se ni ne može posmatrati tako paušalno. Pogotovo ne u NBA gde prva i druga postava imaju projektovane minute i gde samo "šesti" igrač dobije neke minute sa igračima iz prve postave, što i jeste Bjelica u Minesoti i gde samo glavna zvezda dobije dodatnih par minuta sa u drugom postavom. Pri tome sve ekipe u NBA na isti način projektuju minute, tako da po pravilu uvek igra prva postava protiv prve postave protivnika, odnosno druga postava protiv druge postave.

Zbog tih projektovanih minuta u NBA, pogotovo u regularnom delu, jako retko možeš da vidiš prilagođavanje postava protivniku ili trenutku, već se sve radi matematički po šablonu. Nije kao u Evropi gde se konstantno traži najbolja postava za datu situaciju i gde se treneri nadmudruju i tako je sve do plejofa, pa da +/- ima takav značaj u analizama.

palop

pre 6 godina

Druga postava Minesote ima makar duplo bolji protok lopte (sa izuzetkom Muhameda koji je kao crna rupa) od prve postave i to uglavnom zbog Bjelice. Vidim po internetu da su to i americki navijaci poceli da kontaju. Sjajnu rolu je imao veceras i ona blokada mu je za top 10 veceri. Nadam se da ce za sledeci ugovor ili u ozbiljniju ekipu ili makar da bude dobro placen.

Figo

pre 6 godina

Minesota iznenadila Sparse?? Kako iznenadila? Pa meni su oni bili izraziti favoriti u ovom mecu, dobro igraju... Bravo Beli. Daj Boze da svaku igras po 20 i vise minuta...

Dacha

pre 6 godina

@BG na pjenu od mora
A koji je to crnogorac trenutno najbolji igrac u Nba sa Balkana?? Da nije Vucevic mozda? Pa on vodu ne moze da donese Jokicu koji je dosta mladji od njega i tek ce da bude zvezda! Da ne bude da sam pristrasan i zasto ovo tvrdim,zato sto u SAD-u ne postoji strucnjak koji se bavi Nba-om ili radi na nekoj sportskoj televiziji da ne hvali naseg Jokica i da mu ne predvidja superstar karijeru za razliku od Vucevica koji je doduse dobar igrac ali nikad nece biti superstar i niko ga ne pominje nesto posebno i samim tim ne moze da bude bolji ni pod razno! Drugo zasto bi srpski portal posvecivao vecu paznju crnogorskim igracima,druga drzava isto kao recimo Kongo,Spanija ili Brazil,skroz nebitno,kad se pise izvestaj sa utakmica dovoljno je napisati koliko je ko postigao poena,skokova ili asistencija i to je to,imate vi vase portale pa pisite tekstove,analize itd o vasim igracima.

skr

pre 6 godina

Nadam se da ce ga Pop kidnapovati nakon ovoga. Mada bojim se da ce ovakvim igrama Bjelica zasluziti dobar ugovor koji ce moci samo losi timovi da mu ponude.

GuGa

pre 6 godina

Beli ima +15, Towns -5, u prevodu dok je on bio na parketu Minesota je razvalila Sparse, dok je igrao Towns bili su u minusu 5 poena.
(Mare, 16. novembar 2017 05:07)


Istina drugar, ali Tauns se hrvao protiv Gasola i Oldridza, a Bjelica protiv Lovernja i Geja gde je imao veliku fizicku nadmoc s obzirom da Sparsi nemaju dobar bekap za pozicije 4 i 5. U mecevima protiv timova koji imaju dobre bekap igrace na pozicijama krilnog centra i centra Bjelica izgleda najcesce kao da je potpuno zaluto u NBA - nazalost

max

pre 6 godina

Ovi Lejkersi da stave ovog Lonza tamo gde mu je i mesto(5-7 min.po mecu) igrali bi plej-of,siguran sam.Najveci klub na svetu trpi sve ovo zbog malo jeftinog marketinga,lik ima "nestvarne"procente suta,odbranu "igra"kao Radičević iz Zvezde.

sasho

pre 6 godina

Da nije Evropljana koji znaju da igraju košarku NBA bi bila teška nabildovana,trkačko,napucana indijanska liga u ovom trenutku!Secam se Čikaga devedesetih pa Sakramenta sa našima to je bio NBA,a ovo danas divljavštvo.
Lovrenj sa ovim grbom odaje poštovanje Partizanu za sve ono što ga je sačekalo lepo posle Partizana i to je veoma lepo videti od nekog stranca da uradi.
Bjelica igra u mnogo boljem klubu od Bogdanovića,aj što propada Sakramento sa onim divljacima izuzev Hila i centra koji je 17godina u NBA,nego propašće i Bogdan u onom divljanju i sebičnošću od igrača.Pitanje je godine kada će Evropska zemlja da oplete ove Amere na Olimpijadi.

Imay

pre 6 godina

Bogdan je verovatno jedini igrac u istoriji koji je iz Evrope u NBA prešao iz boljeg u gori tim.
(High Hopes, 16. novembar 2017 08:13)

Apsolutno tačno! Pritom, u boljem timu bio najbolji igrač, a ovde igra manje!

brm

pre 6 godina

Beli ima +15, Towns -5, u prevodu dok je on bio na parketu Minesota je razvalila Sparse, dok je igrao Towns bili su u minusu 5 poena.
(Mare, 16. novembar 2017 05:07)

Zavisi iz kog ugla gledaš. +/- startera i rezervista je nezahvalno porediti, s obzirom da su u nba izmene uglavnom po ključu, starteri igraju protiv startera a rezervisti uglavnom protiv rezervista. To nekad može da znači da jedna ekipa ima bolju klupu od klupe protivničke ekipe.

Takođe, više puta se pokazalo da igrač koji igra na određenim kvalitetom 15-20 minuta, obično ne može na taj način da igra 35 min. Ne kažem da bi tako bilo sa Bjelicom, samo hoću da kažem je prilično nezahvalno iščupati +/- dva igrača i na osnovu toga donositi zaključke. Uvek moraju da se uzmu u obzir i drugi parametri.

KAT je generalno rupa u odbrani, možda defanzivno najgori centar lige. Jokić je za njega Mutombo kada je odbrana u pitanju. Njega ako ekipa ne pokrije u odbrani, on tu mnogo propušta. Zato u napadu sve nadoknađje. Tako da KAT-ov +/- može da bude i odraz loše timske odbrane (jer se na to računa kada je on u igri)...dok ekipa kao što je San Antonio ume da iskoristi inividualne mane pojedinih igrača.

đole

pre 6 godina

Nadam se da ce ga Pop kidnapovati nakon ovoga. Mada bojim se da ce ovakvim igrama Bjelica zasluziti dobar ugovor koji ce moci samo losi timovi da mu ponude.
(skr, 16. novembar 2017 06:26)

Jeste, naigrao bi se pored Oldridža.

gagan

pre 6 godina

@milos "Kajl Kuzma jedino sto se pokazalo na draftu po meni ove godine"
Da nisi zaboravio Tatuma, Finca, D.Mitchella, DSJ...ima tu mnogo talentovanih igraca u ovij draft klasi, koji ce tek pokazati sta znaju.

bb8

pre 6 godina

Ali ovi američki navijači Minesote su definitivno gori od nas

prošli meč:

"Beli je najgori igrač Vulvsa svih vremena"
"Velik je i spor, ništa ne zna sem da šutne za 3"

A danas:

"MVP"
"Zver"
"Beli je nepogrešiv"
"Dajte mu max ugovor"

....

pre 6 godina

Ostale vam još tetovaže i sećanja.
(Zagor i Blek Stena, 16. novembar 2017 08:38)

I pehar Evrolige sta ces, nesto sto je za vas fanatastika.

the truth

pre 6 godina

Beli me sve vise odusevljava! Igra vrhunsku odbranu, trci kontru kao bek. Opet govorim da je grijeh sto mu rade u Timbervulsima. Covjeka sa onolikim Iq-om i vjestinam, koriste samo za odbranu i trojke kada vise nemaju kome dodati!! Sramota. Sinoc je bio sam 10 puta na trojci, mase, ruke ga zabole. Igraci ga ne vide! Al banana koju je popio Zofri je za udzbenike.

CptPrice

pre 6 godina

Mora malo rezervisanije da gledate statistiku. Druga petorka, u kojoj igra Beli, igra protiv druge petorke Sparsa, iliti mesane petorke. Rezervisti Sparsa su slabijeg kvaliteta od startne petorke, nisu ubojiti u napadu kao starteri, niti u odbrani i zbog toga +/- rejting ne daje bas pravu sliku ko je bio najbolji na terenu. Apsolutno se slazem da je Beli mozda i najraznovrsiji igrac u ekipi, i da zasluzuje mnogo vise slobode ali samo konstatujem. Nije isto kada ste na terenu u isto vreme kada je Oldridz i Grin recimo i biti na terenu kada su njih dvojica na klupi. Samo konstatujem

....

pre 6 godina

Lepšu tetovažu nisam video. Hvala Lovernju.
(Deda, 16. novembar 2017 08:12)

Kaže se hvala premijeru ...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 16. novembar 2017 08:21)

stvarno si deguntantan lik, nije sa tobom sve u redu definitivno...

petarczv

pre 6 godina

Gledam nesto... Ja sam kao neki Crnogorac, a trenutno najbolji balkanski igrac u NBA je to isto. I njegov tim je u vrhu svoje konferencije... I kada uvece gledam NBA, niti jedan put pozelim da gledam njega. Upalim uvijek neku drugu utakmicu, njegovu statistiku posle ni ne pogledam, cesto se nema nista procitati o tome na CG portalima... 
Za ove srpske igrace skroz druga prica. Daju tih 7p, odlicni su, klubovi za koje igraju ne valjaju, 3 teksta dnevno, 300 komentara neke podrske... 
I dodjoh do zakljucka da niko ih ni ne gleda. Jer neko ko ima obaveza ujutru, a redovno se budi da gleda Bogdana Bogdanovica, nije normalan covjek. NBA se gleda zbog toga smeka sto NBA nudi. 
A taj smek joj ne daje niko sa ovih prostora. 
Tako da ako hocete da gledate neku poluamatersku kosarku, Evropa je puba takvih liga, i sve u dnevnim terminima.
(BG na pjenu od mora, 16. novembar 2017 06:33)

Ti bi mogao da preskocis tu penu i da udjes u to more mozda ce ti biti malo bolje...

nebitani lik

pre 6 godina

@max
lejkersi necw da dodju do play off-a jos 5-7 godina, kada im stasaku mladi igraci posto prave tim preko drafta, slicno kao Philadelphia sad. a ne slazem se da su najveci tim na svetu, samo najprivlacniji za igranje. Boston vise titula, Golden State trwnutno najdomimantniji i ne planiraju da stanu.

petarczv

pre 6 godina

@huggo Ovako.Bogdan nije za NBA i tačka.Ima milion razloga,bolje da ne nabrajam.Ali vi ga pravdate time sto je u najgoroj ekipi ? Pa Uniks je 15 prosle sezone u evroligi a Lengford je tu pokazao sta zna i ume,24 ppg..Upravo dobar igrac mora da iskoci medju svim tim prosečnim igračima.
Hugo

E moj hugo koliko veze nemas. Pa lengfod je bio najplaceniji igrac uniksa i ubedljivo najbolji. Imao je najvecu minutazu i svu slobodu ovog sveta i zato su i bili 15-ti u el zato sto je carinio loptu kao niko nikad. Da je bogdan a i bilo koji drugi igrac slicnog kvaliteta toliko igrao i trosio lopti imao bi isti ako ne i bolji ucinak ali razlika je u tome sto je bogdan osvojio EL i otisao u nba a lengford bio 15ti i otisao u kinu...

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Gledam nesto... Ja sam kao neki Crnogorac, a trenutno najbolji balkanski igrac u NBA je to isto. I njegov tim je u vrhu svoje konferencije... I kada uvece gledam NBA, niti jedan put pozelim da gledam njega. Upalim uvijek neku drugu utakmicu, njegovu statistiku posle ni ne pogledam, cesto se nema nista procitati o tome na CG portalima...
Za ove srpske igrace skroz druga prica. Daju tih 7p, odlicni su, klubovi za koje igraju ne valjaju, 3 teksta dnevno, 300 komentara neke podrske...
I dodjoh do zakljucka da niko ih ni ne gleda. Jer neko ko ima obaveza ujutru, a redovno se budi da gleda Bogdana Bogdanovica, nije normalan covjek. NBA se gleda zbog toga smeka sto NBA nudi.
A taj smek joj ne daje niko sa ovih prostora.
Tako da ako hocete da gledate neku poluamatersku kosarku, Evropa je puba takvih liga, i sve u dnevnim terminima.

još koji put da šutne bio bi u konkurenciji za najboljeg igrača sa klupe

pre 6 godina

Počinje da igra sa više samopouzdanja i sve više liči na sebe. Ali nemojte molim vas "Vigins je poput Bjelice", jeste isti broj poena alk koliko se ispromasivao, skoro ih je sam ukopao.

bobo mk

pre 6 godina

Atlanta, najgora ekipa istoka rasturila sa više od 40 razlike Sakramento, po svemu sudeći najgora ekipa u nba.
(Jagodic.Kistanje, 16. novembar 2017 06:15)

Nije neko čudo kada se uzme u obzir da u Sakramento ozbiljnih igrača nema.

petarczv

pre 6 godina

Bogdan jeste dao samo 7 poena ali se zato dobro kretao i igrao je brutalnu odbranu :-D
(Nemke, 16. novembar 2017 09:28)

Najzasluzniji za samo -46 :-)

blinkibile

pre 6 godina

San Antonio bez Lenarda,Parkera,Ginobilija protiv Minesote sa Taunsom,Viginsom,Batlerom,Tadz Gibsonom,Tigom jos imaju i najboljeg sestog igraca i ligi Kroforda.Minesota je bila favorit ovde a i dosta se ove godine ocekuje od njih i od Oklahome

Hugo

pre 6 godina

Ovako.Bogdan nije za NBA i tačka.Ima milion razloga,bolje da ne nabrajam.Ali vi ga pravdate time sto je u najgoroj ekipi ? Pa Uniks je 15 prosle sezone u evroligi a Lengford je tu pokazao sta zna i ume,24 ppg..Upravo dobar igrac mora da iskoci medju svim tim prosečnim igračima.Zamislite da je Bogdan otisao u Finiks (po draftu je i trebalo) ? A oni na "dvojci" imaju Bukera,Knajta i jos par jakih igraca.Sta bi radio Bogdan pored Bukera koji je sa 20 godina ubacio 72 poena na jednoj utakmici.A cak i da nije Finiks u pitanju,u kojoj NBA ekipi bih Bogdan mogao da se pokaze ? Upravo su Kingsi i najbolji za njega,vidite da odmah dobija 20+ minuta po utakmici.Problem je to sto nije za NBA.Najbolje da se vrati kod svog Obradovica i da mu ovaj daje 35 min po mecu i slobodu da radi sta hoce.Moze i kod Djordjevica u Bajern,u drugim evropskim klubovima ne bi imao toliko slobode.

petarczv

pre 6 godina

Da nije Evropljana koji znaju da igraju košarku NBA bi bila teška nabildovana,trkačko,napucana indijanska liga u ovom trenutku!Secam se Čikaga devedesetih pa Sakramenta sa našima to je bio NBA,a ovo danas divljavštvo. 
Lovrenj sa ovim grbom odaje poštovanje Partizanu za sve ono što ga je sačekalo lepo posle Partizana i to je veoma lepo videti od nekog stranca da uradi. 
Bjelica igra u mnogo boljem klubu od Bogdanovića,aj što propada Sakramento sa onim divljacima izuzev Hila i centra koji je 17godina u NBA,nego propašće i Bogdan u onom divljanju i sebičnošću od igrača.Pitanje je godine kada će Evropska zemlja da oplete ove Amere na Olimpijadi.
(sasho, 16. novembar 2017 08:11)

U pravu si juve sam gledao neku analizu u kojoj pise da se kosarka devedesetih igrala za 11 poseda manje u proseku nego danas....gledam nocas fila-lejkersi muka da te uhvati napad traje maksimalno 10sec

zemunski kej

pre 6 godina

Bjelica odlican, skrece paznju na sebe,mislim u trecoj cetvrtini da je razbio,od ostalih Nurkic solidan ali on ima bekove koji ga razigravaju pre svega LILARD ,vUCEVIC onako ,Hezonja se ne vidi,Saric solidan kao i Luvavu secate ga se iz Mege u Filadelfiji koja ima dobrog centra EMBIIDa 46 koseva istina Lajkersima,Zao MI JE lONZO Balla dobar igrac ne moze da se sastavi totalno izgubio samopouzdanje ,sutira gore od naseg Bogdanovica,

Hugo

pre 6 godina

Bogdane ma slobodno šutiraj trojke 1/9 ,niko ne sme nista da ti kaze...A ,ne...cek...to niko ne sme nista da ti kaze u feneru i reprezentacciji a ovde smeju..nista onda kad promasis dve za redom - prekidaj

lol

pre 6 godina

Bogdan je verovatno jedini igrac u istoriji koji je iz Evrope u NBA prešao iz boljeg u gori tim.
(High Hopes, 16. novembar 2017 08:13)

Sakramento je bolji od bilo kojeg tima u Evropi, Hil Rendolf Karter Fox Templ Bogdan... bi se prosetali kroz Evroligu
Americki skart koji ne moze da primirise Nba dominira Evroligom, pa pogledaj samo Juda prosle sezone u Feneru a sad u Juti kako igra.

lucho

pre 6 godina

Dobar Bjelica, svaka mu cast kad je uspeo da nadje svoju ulogu u ovako jakoj Minesoti,pojacali su se imaju dobrog trenera, mladu ekipu i bio bi neuspeh da se ne plasiraju o plej of. Nba jako izjednacen ove godine jedino GS odskace lepo je sto su i Denver i Minesota dobri ove sezone a mislim da mogu i bolje, uz Filadelfiju i Milvoki dva najperspektivnija tima po mom misljenju.

Majk

pre 6 godina

(CptPrice, 16. novembar 2017 10:04)

Jako tesko mozes objasniti ljudima da +/- nije univerzalna mera kao procenat suta za 3 vec je jedna jako variabilna preko koje se dolazi do odredjenih zeljenih statistika. A porediti +/- startnog igraca sa rezervom koja igra manje minuta je totalno pogresno.

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Gledam nesto... Ja sam kao neki Crnogorac, a trenutno najbolji balkanski igrac u NBA je to isto. I njegov tim je u vrhu svoje konferencije... I kada uvece gledam NBA, niti jedan put pozelim da gledam njega. Upalim uvijek neku drugu utakmicu, njegovu statistiku posle ni ne pogledam, cesto se nema nista procitati o tome na CG portalima...
Za ove srpske igrace skroz druga prica. Daju tih 7p, odlicni su, klubovi za koje igraju ne valjaju, 3 teksta dnevno, 300 komentara neke podrske...
I dodjoh do zakljucka da niko ih ni ne gleda. Jer neko ko ima obaveza ujutru, a redovno se budi da gleda Bogdana Bogdanovica, nije normalan covjek. NBA se gleda zbog toga smeka sto NBA nudi.
A taj smek joj ne daje niko sa ovih prostora.
Tako da ako hocete da gledate neku poluamatersku kosarku, Evropa je puba takvih liga, i sve u dnevnim terminima.

Hugo

pre 6 godina

Ovako.Bogdan nije za NBA i tačka.Ima milion razloga,bolje da ne nabrajam.Ali vi ga pravdate time sto je u najgoroj ekipi ? Pa Uniks je 15 prosle sezone u evroligi a Lengford je tu pokazao sta zna i ume,24 ppg..Upravo dobar igrac mora da iskoci medju svim tim prosečnim igračima.Zamislite da je Bogdan otisao u Finiks (po draftu je i trebalo) ? A oni na "dvojci" imaju Bukera,Knajta i jos par jakih igraca.Sta bi radio Bogdan pored Bukera koji je sa 20 godina ubacio 72 poena na jednoj utakmici.A cak i da nije Finiks u pitanju,u kojoj NBA ekipi bih Bogdan mogao da se pokaze ? Upravo su Kingsi i najbolji za njega,vidite da odmah dobija 20+ minuta po utakmici.Problem je to sto nije za NBA.Najbolje da se vrati kod svog Obradovica i da mu ovaj daje 35 min po mecu i slobodu da radi sta hoce.Moze i kod Djordjevica u Bajern,u drugim evropskim klubovima ne bi imao toliko slobode.

GuGa

pre 6 godina

Beli ima +15, Towns -5, u prevodu dok je on bio na parketu Minesota je razvalila Sparse, dok je igrao Towns bili su u minusu 5 poena.
(Mare, 16. novembar 2017 05:07)


Istina drugar, ali Tauns se hrvao protiv Gasola i Oldridza, a Bjelica protiv Lovernja i Geja gde je imao veliku fizicku nadmoc s obzirom da Sparsi nemaju dobar bekap za pozicije 4 i 5. U mecevima protiv timova koji imaju dobre bekap igrace na pozicijama krilnog centra i centra Bjelica izgleda najcesce kao da je potpuno zaluto u NBA - nazalost

Hugo

pre 6 godina

Bogdane ma slobodno šutiraj trojke 1/9 ,niko ne sme nista da ti kaze...A ,ne...cek...to niko ne sme nista da ti kaze u feneru i reprezentacciji a ovde smeju..nista onda kad promasis dve za redom - prekidaj

sasho

pre 6 godina

Da nije Evropljana koji znaju da igraju košarku NBA bi bila teška nabildovana,trkačko,napucana indijanska liga u ovom trenutku!Secam se Čikaga devedesetih pa Sakramenta sa našima to je bio NBA,a ovo danas divljavštvo.
Lovrenj sa ovim grbom odaje poštovanje Partizanu za sve ono što ga je sačekalo lepo posle Partizana i to je veoma lepo videti od nekog stranca da uradi.
Bjelica igra u mnogo boljem klubu od Bogdanovića,aj što propada Sakramento sa onim divljacima izuzev Hila i centra koji je 17godina u NBA,nego propašće i Bogdan u onom divljanju i sebičnošću od igrača.Pitanje je godine kada će Evropska zemlja da oplete ove Amere na Olimpijadi.

BM - listen up

pre 6 godina

Minesota je potpuno nadigrala mamuze, a Beli je igrao fenomenalno. Igra mu je raznovrsnija od bilo kog saigrača u poređenju. Imao je naravno najveći +/- u timu, odbranu je igrao više nego korektno i uneo je živost u igru tima svaki put kada bi kročio na parket. Šteta, prava je šteta što nema više slobode u igri. Ne mislim tu na šut isključivo, više na slobodu da vodi igru. Beli je naš najkvalitetniji igrač i muka mi je dok ga gledam sa ovim divljacima.

....

pre 6 godina

Ostale vam još tetovaže i sećanja.
(Zagor i Blek Stena, 16. novembar 2017 08:38)

I pehar Evrolige sta ces, nesto sto je za vas fanatastika.

Milan

pre 6 godina

Odnos +/- mu je bio +15, sledeći u ekipi Krofvord sa +8.... Bas školski igra na obe strane terena, izuzetno, izuzetno koristan, šteta sto nema ugovor od 20 miliona po sezoni pa da mora da igra...

Mile

pre 6 godina

Beli ima +15, Towns -5, u prevodu dok je on bio na parketu Minesota je razvalila Sparse, dok je igrao Towns bili su u minusu 5 poena.
(Mare, 16. novembar 2017 05:07)

+/- Townsa je bio 0, a ne -5. Takođe taj statistički podatak se ni ne može posmatrati tako paušalno. Pogotovo ne u NBA gde prva i druga postava imaju projektovane minute i gde samo "šesti" igrač dobije neke minute sa igračima iz prve postave, što i jeste Bjelica u Minesoti i gde samo glavna zvezda dobije dodatnih par minuta sa u drugom postavom. Pri tome sve ekipe u NBA na isti način projektuju minute, tako da po pravilu uvek igra prva postava protiv prve postave protivnika, odnosno druga postava protiv druge postave.

Zbog tih projektovanih minuta u NBA, pogotovo u regularnom delu, jako retko možeš da vidiš prilagođavanje postava protivniku ili trenutku, već se sve radi matematički po šablonu. Nije kao u Evropi gde se konstantno traži najbolja postava za datu situaciju i gde se treneri nadmudruju i tako je sve do plejofa, pa da +/- ima takav značaj u analizama.

Ja

pre 6 godina

U NBA igraš kako ti pise u ugovoru bez obzira kako igraš i šta se dešava na terenu...odavno znam tačno kad ulazi Bjelica i kad izlazi..isto i Bogdanović itd ..a Marjanovića znamo da neće da igra makar dao 30 poena za 3 minuta.

....

pre 6 godina

Lepšu tetovažu nisam video. Hvala Lovernju.
(Deda, 16. novembar 2017 08:12)

Kaže se hvala premijeru ...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 16. novembar 2017 08:21)

stvarno si deguntantan lik, nije sa tobom sve u redu definitivno...

blinkibile

pre 6 godina

San Antonio bez Lenarda,Parkera,Ginobilija protiv Minesote sa Taunsom,Viginsom,Batlerom,Tadz Gibsonom,Tigom jos imaju i najboljeg sestog igraca i ligi Kroforda.Minesota je bila favorit ovde a i dosta se ove godine ocekuje od njih i od Oklahome

max

pre 6 godina

Ovi Lejkersi da stave ovog Lonza tamo gde mu je i mesto(5-7 min.po mecu) igrali bi plej-of,siguran sam.Najveci klub na svetu trpi sve ovo zbog malo jeftinog marketinga,lik ima "nestvarne"procente suta,odbranu "igra"kao Radičević iz Zvezde.

đole

pre 6 godina

Nadam se da ce ga Pop kidnapovati nakon ovoga. Mada bojim se da ce ovakvim igrama Bjelica zasluziti dobar ugovor koji ce moci samo losi timovi da mu ponude.
(skr, 16. novembar 2017 06:26)

Jeste, naigrao bi se pored Oldridža.

Dacha

pre 6 godina

@BG na pjenu od mora
A koji je to crnogorac trenutno najbolji igrac u Nba sa Balkana?? Da nije Vucevic mozda? Pa on vodu ne moze da donese Jokicu koji je dosta mladji od njega i tek ce da bude zvezda! Da ne bude da sam pristrasan i zasto ovo tvrdim,zato sto u SAD-u ne postoji strucnjak koji se bavi Nba-om ili radi na nekoj sportskoj televiziji da ne hvali naseg Jokica i da mu ne predvidja superstar karijeru za razliku od Vucevica koji je doduse dobar igrac ali nikad nece biti superstar i niko ga ne pominje nesto posebno i samim tim ne moze da bude bolji ni pod razno! Drugo zasto bi srpski portal posvecivao vecu paznju crnogorskim igracima,druga drzava isto kao recimo Kongo,Spanija ili Brazil,skroz nebitno,kad se pise izvestaj sa utakmica dovoljno je napisati koliko je ko postigao poena,skokova ili asistencija i to je to,imate vi vase portale pa pisite tekstove,analize itd o vasim igracima.

CptPrice

pre 6 godina

Mora malo rezervisanije da gledate statistiku. Druga petorka, u kojoj igra Beli, igra protiv druge petorke Sparsa, iliti mesane petorke. Rezervisti Sparsa su slabijeg kvaliteta od startne petorke, nisu ubojiti u napadu kao starteri, niti u odbrani i zbog toga +/- rejting ne daje bas pravu sliku ko je bio najbolji na terenu. Apsolutno se slazem da je Beli mozda i najraznovrsiji igrac u ekipi, i da zasluzuje mnogo vise slobode ali samo konstatujem. Nije isto kada ste na terenu u isto vreme kada je Oldridz i Grin recimo i biti na terenu kada su njih dvojica na klupi. Samo konstatujem

lol

pre 6 godina

Bogdan je verovatno jedini igrac u istoriji koji je iz Evrope u NBA prešao iz boljeg u gori tim.
(High Hopes, 16. novembar 2017 08:13)

Sakramento je bolji od bilo kojeg tima u Evropi, Hil Rendolf Karter Fox Templ Bogdan... bi se prosetali kroz Evroligu
Americki skart koji ne moze da primirise Nba dominira Evroligom, pa pogledaj samo Juda prosle sezone u Feneru a sad u Juti kako igra.

nebitani lik

pre 6 godina

@max
lejkersi necw da dodju do play off-a jos 5-7 godina, kada im stasaku mladi igraci posto prave tim preko drafta, slicno kao Philadelphia sad. a ne slazem se da su najveci tim na svetu, samo najprivlacniji za igranje. Boston vise titula, Golden State trwnutno najdomimantniji i ne planiraju da stanu.

Imay

pre 6 godina

Bogdan je verovatno jedini igrac u istoriji koji je iz Evrope u NBA prešao iz boljeg u gori tim.
(High Hopes, 16. novembar 2017 08:13)

Apsolutno tačno! Pritom, u boljem timu bio najbolji igrač, a ovde igra manje!

mmak

pre 6 godina

Radujem se dobrim partijama i Jokica, i Bogdanovica, i Teodosica, i Marjanovica, ali se nekako najvise obradujem kad Bjelica pokaze sta zna.

brm

pre 6 godina

Beli ima +15, Towns -5, u prevodu dok je on bio na parketu Minesota je razvalila Sparse, dok je igrao Towns bili su u minusu 5 poena.
(Mare, 16. novembar 2017 05:07)

Zavisi iz kog ugla gledaš. +/- startera i rezervista je nezahvalno porediti, s obzirom da su u nba izmene uglavnom po ključu, starteri igraju protiv startera a rezervisti uglavnom protiv rezervista. To nekad može da znači da jedna ekipa ima bolju klupu od klupe protivničke ekipe.

Takođe, više puta se pokazalo da igrač koji igra na određenim kvalitetom 15-20 minuta, obično ne može na taj način da igra 35 min. Ne kažem da bi tako bilo sa Bjelicom, samo hoću da kažem je prilično nezahvalno iščupati +/- dva igrača i na osnovu toga donositi zaključke. Uvek moraju da se uzmu u obzir i drugi parametri.

KAT je generalno rupa u odbrani, možda defanzivno najgori centar lige. Jokić je za njega Mutombo kada je odbrana u pitanju. Njega ako ekipa ne pokrije u odbrani, on tu mnogo propušta. Zato u napadu sve nadoknađje. Tako da KAT-ov +/- može da bude i odraz loše timske odbrane (jer se na to računa kada je on u igri)...dok ekipa kao što je San Antonio ume da iskoristi inividualne mane pojedinih igrača.

petarczv

pre 6 godina

Bogdan jeste dao samo 7 poena ali se zato dobro kretao i igrao je brutalnu odbranu :-D
(Nemke, 16. novembar 2017 09:28)

Najzasluzniji za samo -46 :-)

petarczv

pre 6 godina

Da nije Evropljana koji znaju da igraju košarku NBA bi bila teška nabildovana,trkačko,napucana indijanska liga u ovom trenutku!Secam se Čikaga devedesetih pa Sakramenta sa našima to je bio NBA,a ovo danas divljavštvo. 
Lovrenj sa ovim grbom odaje poštovanje Partizanu za sve ono što ga je sačekalo lepo posle Partizana i to je veoma lepo videti od nekog stranca da uradi. 
Bjelica igra u mnogo boljem klubu od Bogdanovića,aj što propada Sakramento sa onim divljacima izuzev Hila i centra koji je 17godina u NBA,nego propašće i Bogdan u onom divljanju i sebičnošću od igrača.Pitanje je godine kada će Evropska zemlja da oplete ove Amere na Olimpijadi.
(sasho, 16. novembar 2017 08:11)

U pravu si juve sam gledao neku analizu u kojoj pise da se kosarka devedesetih igrala za 11 poseda manje u proseku nego danas....gledam nocas fila-lejkersi muka da te uhvati napad traje maksimalno 10sec

petarczv

pre 6 godina

@huggo Ovako.Bogdan nije za NBA i tačka.Ima milion razloga,bolje da ne nabrajam.Ali vi ga pravdate time sto je u najgoroj ekipi ? Pa Uniks je 15 prosle sezone u evroligi a Lengford je tu pokazao sta zna i ume,24 ppg..Upravo dobar igrac mora da iskoci medju svim tim prosečnim igračima.
Hugo

E moj hugo koliko veze nemas. Pa lengfod je bio najplaceniji igrac uniksa i ubedljivo najbolji. Imao je najvecu minutazu i svu slobodu ovog sveta i zato su i bili 15-ti u el zato sto je carinio loptu kao niko nikad. Da je bogdan a i bilo koji drugi igrac slicnog kvaliteta toliko igrao i trosio lopti imao bi isti ako ne i bolji ucinak ali razlika je u tome sto je bogdan osvojio EL i otisao u nba a lengford bio 15ti i otisao u kinu...

Figo

pre 6 godina

Minesota iznenadila Sparse?? Kako iznenadila? Pa meni su oni bili izraziti favoriti u ovom mecu, dobro igraju... Bravo Beli. Daj Boze da svaku igras po 20 i vise minuta...

petarczv

pre 6 godina

Gledam nesto... Ja sam kao neki Crnogorac, a trenutno najbolji balkanski igrac u NBA je to isto. I njegov tim je u vrhu svoje konferencije... I kada uvece gledam NBA, niti jedan put pozelim da gledam njega. Upalim uvijek neku drugu utakmicu, njegovu statistiku posle ni ne pogledam, cesto se nema nista procitati o tome na CG portalima... 
Za ove srpske igrace skroz druga prica. Daju tih 7p, odlicni su, klubovi za koje igraju ne valjaju, 3 teksta dnevno, 300 komentara neke podrske... 
I dodjoh do zakljucka da niko ih ni ne gleda. Jer neko ko ima obaveza ujutru, a redovno se budi da gleda Bogdana Bogdanovica, nije normalan covjek. NBA se gleda zbog toga smeka sto NBA nudi. 
A taj smek joj ne daje niko sa ovih prostora. 
Tako da ako hocete da gledate neku poluamatersku kosarku, Evropa je puba takvih liga, i sve u dnevnim terminima.
(BG na pjenu od mora, 16. novembar 2017 06:33)

Ti bi mogao da preskocis tu penu i da udjes u to more mozda ce ti biti malo bolje...

još koji put da šutne bio bi u konkurenciji za najboljeg igrača sa klupe

pre 6 godina

Počinje da igra sa više samopouzdanja i sve više liči na sebe. Ali nemojte molim vas "Vigins je poput Bjelice", jeste isti broj poena alk koliko se ispromasivao, skoro ih je sam ukopao.

zemunski kej

pre 6 godina

Bjelica odlican, skrece paznju na sebe,mislim u trecoj cetvrtini da je razbio,od ostalih Nurkic solidan ali on ima bekove koji ga razigravaju pre svega LILARD ,vUCEVIC onako ,Hezonja se ne vidi,Saric solidan kao i Luvavu secate ga se iz Mege u Filadelfiji koja ima dobrog centra EMBIIDa 46 koseva istina Lajkersima,Zao MI JE lONZO Balla dobar igrac ne moze da se sastavi totalno izgubio samopouzdanje ,sutira gore od naseg Bogdanovica,

skr

pre 6 godina

Nadam se da ce ga Pop kidnapovati nakon ovoga. Mada bojim se da ce ovakvim igrama Bjelica zasluziti dobar ugovor koji ce moci samo losi timovi da mu ponude.

gagan

pre 6 godina

@milos "Kajl Kuzma jedino sto se pokazalo na draftu po meni ove godine"
Da nisi zaboravio Tatuma, Finca, D.Mitchella, DSJ...ima tu mnogo talentovanih igraca u ovij draft klasi, koji ce tek pokazati sta znaju.

bb8

pre 6 godina

Ali ovi američki navijači Minesote su definitivno gori od nas

prošli meč:

"Beli je najgori igrač Vulvsa svih vremena"
"Velik je i spor, ništa ne zna sem da šutne za 3"

A danas:

"MVP"
"Zver"
"Beli je nepogrešiv"
"Dajte mu max ugovor"

Majk

pre 6 godina

(CptPrice, 16. novembar 2017 10:04)

Jako tesko mozes objasniti ljudima da +/- nije univerzalna mera kao procenat suta za 3 vec je jedna jako variabilna preko koje se dolazi do odredjenih zeljenih statistika. A porediti +/- startnog igraca sa rezervom koja igra manje minuta je totalno pogresno.

palop

pre 6 godina

Druga postava Minesote ima makar duplo bolji protok lopte (sa izuzetkom Muhameda koji je kao crna rupa) od prve postave i to uglavnom zbog Bjelice. Vidim po internetu da su to i americki navijaci poceli da kontaju. Sjajnu rolu je imao veceras i ona blokada mu je za top 10 veceri. Nadam se da ce za sledeci ugovor ili u ozbiljniju ekipu ili makar da bude dobro placen.

bobo mk

pre 6 godina

Atlanta, najgora ekipa istoka rasturila sa više od 40 razlike Sakramento, po svemu sudeći najgora ekipa u nba.
(Jagodic.Kistanje, 16. novembar 2017 06:15)

Nije neko čudo kada se uzme u obzir da u Sakramento ozbiljnih igrača nema.

the truth

pre 6 godina

Beli me sve vise odusevljava! Igra vrhunsku odbranu, trci kontru kao bek. Opet govorim da je grijeh sto mu rade u Timbervulsima. Covjeka sa onolikim Iq-om i vjestinam, koriste samo za odbranu i trojke kada vise nemaju kome dodati!! Sramota. Sinoc je bio sam 10 puta na trojci, mase, ruke ga zabole. Igraci ga ne vide! Al banana koju je popio Zofri je za udzbenike.

lucho

pre 6 godina

Dobar Bjelica, svaka mu cast kad je uspeo da nadje svoju ulogu u ovako jakoj Minesoti,pojacali su se imaju dobrog trenera, mladu ekipu i bio bi neuspeh da se ne plasiraju o plej of. Nba jako izjednacen ove godine jedino GS odskace lepo je sto su i Denver i Minesota dobri ove sezone a mislim da mogu i bolje, uz Filadelfiju i Milvoki dva najperspektivnija tima po mom misljenju.