Utorak, 14.11.2017.

17:29

"Ko bude vodio Srbiju u Rusiji imaće slatke muke"

Vršilac dužnosti selektora Srbije Mladen Krstajić rekao je da je zadovoljan ostvarenim rezultatima protiv Kine i Južne Koreje i da je turneja po Aziji uspela.

Izvor:

"Ko bude vodio Srbiju u Rusiji imaæe slatke muke" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Analiza kvalifikacija je nedvosmisleno ukazala na neuralgične tačke u našem timu, a reakcija selektora je bila promptna i efektivna!
Problem je naravno bila odbrana, odnosno greške koje su našu reprezentaciju koštale bodova značajnih kao suvo zlato!

Svi naši reprezentativci su pozitivni i nije lepo da se neko izdvaja kao negativan primer, ali treba jasno reći da je klupa za Nastasića u meču odluke u Dablinu bila očekivana i logična posledica serije mečeva u kojima nije dobacivao ni približno do nivoa koji se zahteva od jednog reprezentativca!

Čvrsti kao stene, kapiten Branislav Ivanović i Jagoš Vuković su sigurni kao armirani beton i naša reprezentacija se ne može zamisliti bez ova dva prekaljena ratnika i borca!
Nikola Maksimović je ok, ali na toj poziciji svakako imamo bolje igrače, a to su upravo novoizabrani tandem Nemanja Milunović - Miloš Veljković!

Protiv Gruzije i Kine se izuzetno istakao Duško Tošić!

Mito

pre 6 godina

Zalatni dečaci iz Novog Zelanda su pokazali da nisu slučajno bili zlatni. Strani klubovi ih potcenjuju, igraju na pogrešnim pozicijama, slabo dobijaju šansu , ali oni su pokazli da imaju taj zlatni nerv. Treba ih pogurati i imamo generaciju o kojoj će se pričati. S poštovanjem

Вељко

pre 6 godina

Ovde neki brkaju lončiće.
Najzad da sedne neko na klupu i da učini da naš tim igra fudbal,da se nadigrava,da se traži posed lopte.
Ako se ima u vidu da su linije tima i igrači potpuno neuigrani i da nedostaje bar 3 igrača,da bi ovo bila i naša najbolja postava,da je promenjena vremenska zona,klima- ja sam prezadovoljan prikazanom igrom,zalaganjem,odnosom prema grbu!
Neka ih vodi ko hoće u Rusiji(voleo bih da ostane Krstajić),ako budu ovako isto igrali,pa makar izgubili i sve tri utakmice u grupi,ja ću biti zadovoljan.
Ali sa ovakvim pristupom i sa igračima kojima Srbija raspolaže,ne verujem da će se tako nešto dogoditi.
Naravno,nismo mi fudbalska velesila da smemo bilo kome da pretimo,ali ćemo svima biti tvrd orah.
Podrška fudbalerima i Krstajiću.

Dođite na stadion!

pre 6 godina

šta je Piksi kao trener osvojio?
Pošto vidim da ga toliko želimo?
Trener je skoro 20 godina i šta, ništa...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (krajisnik, 14. novembar 2017 23:16)

Osvojio je titulu sa Nagojom u veoma jakom i organizovanom japanskom prvenstvu koje je 10 puta jače od naše lige, sa punim stadionima, odličnom organizacijom i uslovima.
U takođe jakom kineskom prvenstvu ove godine je vodeći ekipu sa skromnim budžetom završio kao peti.
Šta kvalifikuje Krstajića za taj posao, osim što je pogodan za razne kombinacije?
Pozdrav za B2.

Caca

pre 6 godina

@znanje-imanje Uz duzno postavanje prema Milojevicu, koji zaista jeste od Zvezde napravio veoma dobar tim, ne mogu da se slozim da je nas najbolji trener ikad. Jednostavno, za to jos uvek nem pokrice.
Druga stvar, ne svidja mi se to st kazete da selektor nema sta da izgubi. Mislim da se nasa reprezentacija nalazi na prekretnici. Vreme je za mlade igrace (SMS, Zivkovic, Gacinovic, Svilar, Rajkovic, Radonjic...) koji moraju da se uvedu u tim. Mora da se ide na neki rezultat u Rusiji, bar na prolaz grupe, bez obzira ko je u njoj.
Mislim da bi najvisa greska bila neko privremeno resenje, samo za SP. Odlicno je sto ce novi selektor poceti sa prvenstvom sveta, nadam se da ce imati dovoljno vremena da se pripremi i moci ce da vidi kako se igraci nose sa velikim pristiskom.
To mora biti trener koji ce postaviti temelje za narednih 10 godina,posto ce ovi novi momci nositi tim u tom periodu. Zato mislim da Krstajic ne moze sam, treba neko sa vecim iskustvom. Na vrhu moje lista zelja je Piksi, ali mislim da je nerealno da se to desi. Sledeci bi bio Jokanovic, pa Stanojevic. Robi je odbio mada bi bio moj broj 2.
Neko je pominjao Bilica i Klinsmana. Ne verujem da bi i jordan od njih prihvatio duzi ugovor, minimum 4 godine, mada ih obojicu izuzetno cenim.

Zvezdaš

pre 6 godina

Šefe, nema u reprezentaciji da bira tim, pa da mu Uprava dovede zeljene igrace - vec mora da radi sa onim cime raspolaze...nije isto i ne moze tako da se poredi.
(kako ko, pa ja, 14. novembar 2017 21:46)

Raspolaže svim srpskim igračima što imaju želju i mogućnost da igraju za reprezentaciju srbije tako da je reprezentaciju mnogo lakše predvoditi nego naše zadužene klubove..

glogov

pre 6 godina

Olicno je ovo izgledalo danas osim spoljasnih bekova, Bane i Kolarov moraju da su na tim pozicijama. Svaka cast Dmitrovicu na onih par parada, ali mislim da bi Stojke ili Rajko odbranili onaj ne postojeci lose sutiran penal. Definitivno nam nisu potrebna tri golmana ako je maksimalni kapacitet 24 igraca. Sredina napokon kreativna, posle dugo vremena gledao sam euforicno svaki napad Srbije. Mozda bi bilo dobro zbog brzine pozvati mladog Jovica da napravi Mitru i Priji malo pritisak. Sve u svemu ima ovde potencijala da od veterana i zlatnih orlica ispadne paklena ekipa.
(Mnogo smo jaki, 14. novembar 2017 21:52)
Kad se tako neko pravi pametan a pojma nema o fudbalu, moras imati tri golmana, pravila su takva!

Mnogo smo jaki

pre 6 godina

Olicno je ovo izgledalo danas osim spoljasnih bekova, Bane i Kolarov moraju da su na tim pozicijama. Svaka cast Dmitrovicu na onih par parada, ali mislim da bi Stojke ili Rajko odbranili onaj ne postojeci lose sutiran penal. Definitivno nam nisu potrebna tri golmana ako je maksimalni kapacitet 24 igraca. Sredina napokon kreativna, posle dugo vremena gledao sam euforicno svaki napad Srbije. Mozda bi bilo dobro zbog brzine pozvati mladog Jovica da napravi Mitru i Priji malo pritisak. Sve u svemu ima ovde potencijala da od veterana i zlatnih orlica ispadne paklena ekipa.

dusan

pre 6 godina

Ne foliraj se kad znas da ces ti biti selektor, nego se zamajava javnost o potencijalnom selektoru...To se znalo i pre odlaska Muslina da ces ti da budes...S druge strane , dobro je da budes ti, jer si radio i sa Muslinom, i znas igrace dobro, proveo si sa njima cele kvalifikacije, tako da, kad vec nije Muslin, najbolje je ti da budes...sa nekim drugim bi period adaptacije bio mnogo duzi

Brica

pre 6 godina

@komplet lepinja
Bas suprotno,novi selektor ce imati pola godine da se upozna sa ekipom na prijateljskim utakmicama plus mesec dana priprema i SP tako da ce imati priliku da spreman doceka kvalifikacije za EP...

kako ko, pa ja

pre 6 godina

Trebalo bi postići dogovor sa vladanom milojevićem da predvodi crvenu zvezdu i reprezentaciju istovremeno.. to bi nam bilo jedino pravo rešenje on je čovek što od svakog svog igrača izvuče maksimum i to je jednostavno to što fali našoj reprezentaciji i još malo da se uigraju i sa pravom taktikom koju bi on odredio bi mogli čak možda i da prođemo grupnu fazu svetskog prvenstva..
(Zvezdaš, 14. novembar 2017 20:01)

Šefe, nema u reprezentaciji da bira tim, pa da mu Uprava dovede zeljene igrace - vec mora da radi sa onim cime raspolaze...nije isto i ne moze tako da se poredi.

vilenjak

pre 6 godina

Antić pa Antić... Koje igrače smo imali: Vidić, Ivanović, Stanković, Žigić, Pantelić... i nismo prošli grupu s njim ma čelu. Uostalom, šta je uradio u karijeri od 2010. ??? Verovatno je čovek u penziji i ne prizivajte te likove, izbledeli su, dajte nekog kao što je npr Paunović. Milojević i Đukić su korektni treneri, imaju nekih rezultata a ne ovi raspali kao Antić, Petković, Filipović, Tumbaković i sl.

Bratko SRB

pre 6 godina

Ni Argentina ne dobi danas slabasnu Nigeriju, sta vise je zgazena..verovatno bolje da otkaze ucesce na svetskom kao i mi posto nismo mogli da dobijemo slabasnu koreju, jeli strucnjaci? Pa daj napisite na papir ko treba da ga osvoji, ko je najbolji na svetu pa sto uopste i da igraju sa ovim "bezveznjacima" Ircima..Svedjanima..Korejcima..Nigerijom..ajqpanom..Kosta Rikom..vi bre sve znate.

Ljuba

pre 6 godina

Već dugo naša reprezentacija nema sredinu terena, tačnije još od vremena Piksija i Deje, a nikada nije ni imala tečnu i povezanu igru kao na primer nemačka reprezentacija. Za to je potrebno i majstorstvo i mnogo trčanja i otkrivanja igrača. Uočivši ovaj problem, Muslin se opredelio se za taktiku prepuštanja sredine protivniku i kontranapade. To je, uz nesporan timski duh, donelo odlične rezultate. Ali, ne lezi vraže, odmah su počele zamerke kako fudbal koji igramo nije lep za oko i kako ne igraju mlade zvezde koje su se već dokazale na internacionalnom planu. Ponovo sebe želimo da vidimo kao evropske Brazilce, ne shvatajući da za takvu igru ipak nemamo igrače na potrebnom nivou.Sećam se dva ranija velika takmičenja. Prvo je Svetsko prvenstvo 1998. godine u Francuskoj, gde je naša reprezentacija ispala u osmini finala od Holandije (1:2), primivši gol u poslednjim minutima. Selektor je bio Slobodan Santrač, čovek koji je i kao igrač i kao selektor posedovao visoku sportsku inteligenciju i instinkt. On se, svestan jačine protivnika, opredelio za zatvorenu varijantu koja nam je donela rezultatski ravnopravan meč i častan oproštaj od daljeg takmičenja. U sledeći meč protiv istog protivnika (selektor Vujadin Boškov ), na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Hočandiji 2000, ušli smo otvoreno, željni nadigravanja i pretrpeli katastrofu (1:6). Pouke iz ranijih vremena se mogu izvući. Samo bih dodao da u sportu, kao i u životu treba biti realan u proceni svojih mogućnosti.

veliki strumf

pre 6 godina

Selektor treba da bude covek koji ima iskustvo u vodjenju reprezentacija (jedno je klub, reprezentacija sasvim drugo), po mogucstvu neko ko ima iskustva u vodjenju reprezentacije na SP ili EP. Od nasih trenera to je jedino Radomir Antic (Petka necu da pominjem); Bora Milutinovic je previse star. Nisam siguran da opet treba da eksperimentisemo sa steancima, znamo kako smo prosli sa Klementeom i Advokatom.

Nemaš ti pojma

pre 6 godina

Nasi igraci su sasvim dobri po individualnom kvalitetu. Medju 16 najboljih, a ne mozemo da dobijemo slabasnu Koreju.
(aco, 14. novembar 2017 19:58)

Niti smo mi među 16 najboljih po kvalitetu niti je Koreja slabašna reprezentacija (uz Iran, najjača azijska selekcija).

Марко

pre 6 godina

Један човек нас је одвео на СП, други припрема репрезентацију, а трећи ће да буде селектор на СП-у.

Zvezdaš

pre 6 godina

Trebalo bi postići dogovor sa vladanom milojevićem da predvodi crvenu zvezdu i reprezentaciju istovremeno.. to bi nam bilo jedino pravo rešenje on je čovek što od svakog svog igrača izvuče maksimum i to je jednostavno to što fali našoj reprezentaciji i još malo da se uigraju i sa pravom taktikom koju bi on odredio bi mogli čak možda i da prođemo grupnu fazu svetskog prvenstva..

Srb

pre 6 godina

Bitno je iskustvo igranja na velikim natjecanjima koje vi nemate kao mi HRVATI :-)
(Cro, 14. novembar 2017 18:52)

Dobro, lako ćemo mi za to. Ali nije mi jasno zašto vi morate stalno da ponavljate da ste vi Hrvati? U čemu je fora?

joca

pre 6 godina

Bitno je iskustvo igranja na velikim natjecanjima koje vi nemate kao mi HRVATI :-)
(Cro, 14. novembar 2017 18:52)

Iskustvo znaci da se neka utakmice i pobede pa da se prodje grupa.Vi imate ista iskustva i u fudbalu i u basketu.

mali buda

pre 6 godina

Ko god da bude selektor treba Boru Milutinovića postaviti za neku vrstu specijalnog savetnika kao što je recimo u košarci Željku Obradoviću 1992. to bio profesor Aca Nikolić. Idealno bi bilo da to budu Paun i Bora.
Što se tiče igrača bekovi katastrofalni ( Obradović i Rukavina nemaju šta da traže na SP, treba probati Rodića iz Zvezde i pozvati Bastu), odbrana nepouzdana, igra u defanzivi loša. Krcati smo talentom koji ne znamo da iskoristimo.

Car

pre 6 godina

Gde su Stevanović, Radovanović i Ignjovski? Vanserijski talenti, govorilo se. Ili su ipak bili kolateralna šteta nekih tamo mešetara?

Милан

pre 6 godina

Са добрим тренером лоше би прошли свакако. Али са овом фарсом од тражења тренера какав нас дебакл тамо чека.

Mihajlo

pre 6 godina

Pitam se sto su ona cetvorica iz nase lige presla pola sveta,ko je time sta dobio sem para koje je FSS uzeo,klasicno ponizavanje tih momaka.Meni stvarno nije jasno koliko mi to menadzera imamo,ni u Brazilu ovoliko igraca ne prodje kroz reprezentaciju,neki brze nestanu nego sto se pojave,recimo Scepovic,Ignjoski,Radovanovic,Stevanovic,Djuricic,sta se tu desi,zaboravili ljudi da igraju fudbal ili promenili menadzera?

Gavrilo

pre 6 godina

Pitanje je prvo sta gospoda iz FSS zele!?Licno nisam siguran u njihov moralni dignitet da bi odabrali selektora koji je strucan,sa integritetom,harizmatican (tipa Sase Djordjevica),da ne podleze uticaju menadzera,da stvori jakih 18 igraca jer SP je turnir gde je podjdnako bitna i klupa kao i prvih jedanaest igraca. Takvog ne vidim u nasim strucnjacima. Moj glas je nekom treneru iz Nemacke koji bi kanalisao i kontrolisao energiju i potencijal ovih momaka,sa jakom disciplinom u igri.Setite se Ota Rehagela sa Grckom 2004.....

Marka zvaka

pre 6 godina

Formacija 4231
GK Rajkovic Dmitrovic Stojkovic
LB Kolarov Obradovic
RB Basta Tomovic
CB Nastasic Maksimovic Ivanovic Spajic
DM Matic Gudelj Milivojevic Grujic
AM Tadic Ljajic Zivkovic SMS Kostic Gacinovic
CF Prijovic Mitrovic

Caca

pre 6 godina

Nadam se da ce FSS pametno odabrati selektora, a bilo ko to da bude, mora da ide na rezultat u Rusiji. Da sam ja FSS insistirao bih da Krstajic ostane u strucnom stabu. Ako je moj utisak tacan, ima pelican odnos sa igracima i mogao bi da odigra ulogu coveka koji je zaduzen za stvaranje i odrzavanje pozitivne atmosfere u i oko tima. Nesto kao Muta u kosarci.
Znajuci za njhov raniji zajednicki rad, mozda Aleksandar Stanojevic ne bi bio lose resenje kao dugorocni plan. Mada je po meni, na duzi period, Slavisa Jokanovic najbolji izbor.

Komplet lepinja

pre 6 godina

Kakve crne slatke muke...Pa ko god bude preuzeo reprezentaciju morace da je uigrava direktno na prvenstvu. Ovo su bile dve poslednje utakmice gde je moguci selektor mogao malo da uigrava ekipu i postavi igru kakvu zeli. Znaci ko god bude preuzeo reprezentaciju nece moci da postavi igru i formaciju kakvu zeli vec ce morati da budzi i nada se najboljem. Zato ni ne ocekuje neko veliko ime na celu reprezentacije na svetskom. Ah da Roberto Karlos sigurno nije veliko ime. Eto njega mogu da dovedu da paradira svetskim i gleda bruku...i onako je kao trener ocajan tako da to i jeste njegov domet...

Apatrid

pre 6 godina

Možda Nemačka može da odmori u prijateljskim utakmicama najbolje pojedince - jer imaju igru i tim.
Mi niti igramo sa jačima od nas kako bi smo osetili gusto, niti uigravamo ekipu.
U suštini, tradicionalno od nas nema ništa.
Ja da se pitam, niti bi smo igrali sa Kinom i Korejom, niti bi odmarali najbolji.
Ali ja se ne pitam.
Plasman je maksimum, sve ostalo može da dođe samo individualnim kvalitetom pošto se ovako radi u reprezentaciji..

Aleks

pre 6 godina

Jirgen Klinsman
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (king, 14. novembar 2017 17:50)


Ee! Voleo bi i ja... ali. :)

znanje-imanje

pre 6 godina

Jel može neko ko prati fudbal da objasni: zašto selektor nije očigledni - Milojević?
On je već sada najbolji trener ovde ikada. Uzeo je jedan standardni raspad sistema i napravio odmah - i rezultat i igru! To ovde nije uradio nijedan trener.
Sigurno vrednost imaju Jokanović i Paunović. Ali meni deluje da su, iza Milojevića, da i znaju fudbal i imaju baš uspehe samo Ivan Jovanović i Slaven Bilić. Međutim oni i svaki daljnji izbor za mene ima smisla samo ako Milojević odbije - a ne vidim zašto bi.
Svako ko se prihvati da bude selektor Srbije nema šta da izgubi. Dobija tim bez velikog očekivanja, sa nekoliko zvezda ali prestarelih, par poluzvezda i to je to. Svi znaju da igru nemamo nikakvu. A tek nemamo ni neku trofejnu istoriju. A naročito da smo u odbrani teška rupa. FSS, kakvi su da su, povukli su ispravan potez angažovanjem Muslina. I kontradiktoran ali ipak ispravan otkaz. Ali taj je otkaz OK samo ako dođe neki antimenadžerski pravitelj igre i tima. Dakle - svako bi po meni baš hteo biti selektor Srbije: može da uspe a ne može da omane. Pogotovu ne ako napravi da igra liči na nešto. A baš to Milojević i radi - sa znatno manjim izborom talenata! On bi izvesno desno stavio nekog smislenog, Kolarevu i Banetu ne duguje ništa, sve nam mlade igrače baš zna... Sa njim su morali razgovarati prvim, prvog dana bez selektora.
Dakle - da li iko zna može li Milojević biti selektor? Ne može, ne sme, neće... I zašto ne? Pa toliko je očigledno. Boljeg trenera nismo imali NI-KA-DA.

Caca

pre 6 godina

Nadam se da ce FSS pametno odabrati selektora, a bilo ko to da bude, mora da ide na rezultat u Rusiji. Da sam ja FSS insistirao bih da Krstajic ostane u strucnom stabu. Ako je moj utisak tacan, ima pelican odnos sa igracima i mogao bi da odigra ulogu coveka koji je zaduzen za stvaranje i odrzavanje pozitivne atmosfere u i oko tima. Nesto kao Muta u kosarci.
Znajuci za njhov raniji zajednicki rad, mozda Aleksandar Stanojevic ne bi bio lose resenje kao dugorocni plan. Mada je po meni, na duzi period, Slavisa Jokanovic najbolji izbor.

Apatrid

pre 6 godina

Možda Nemačka može da odmori u prijateljskim utakmicama najbolje pojedince - jer imaju igru i tim.
Mi niti igramo sa jačima od nas kako bi smo osetili gusto, niti uigravamo ekipu.
U suštini, tradicionalno od nas nema ništa.
Ja da se pitam, niti bi smo igrali sa Kinom i Korejom, niti bi odmarali najbolji.
Ali ja se ne pitam.
Plasman je maksimum, sve ostalo može da dođe samo individualnim kvalitetom pošto se ovako radi u reprezentaciji..

Марко

pre 6 godina

Један човек нас је одвео на СП, други припрема репрезентацију, а трећи ће да буде селектор на СП-у.

Aleks

pre 6 godina

Jirgen Klinsman
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (king, 14. novembar 2017 17:50)


Ee! Voleo bi i ja... ali. :)

Srb

pre 6 godina

Bitno je iskustvo igranja na velikim natjecanjima koje vi nemate kao mi HRVATI :-)
(Cro, 14. novembar 2017 18:52)

Dobro, lako ćemo mi za to. Ali nije mi jasno zašto vi morate stalno da ponavljate da ste vi Hrvati? U čemu je fora?

Nemaš ti pojma

pre 6 godina

Nasi igraci su sasvim dobri po individualnom kvalitetu. Medju 16 najboljih, a ne mozemo da dobijemo slabasnu Koreju.
(aco, 14. novembar 2017 19:58)

Niti smo mi među 16 najboljih po kvalitetu niti je Koreja slabašna reprezentacija (uz Iran, najjača azijska selekcija).

Komplet lepinja

pre 6 godina

Kakve crne slatke muke...Pa ko god bude preuzeo reprezentaciju morace da je uigrava direktno na prvenstvu. Ovo su bile dve poslednje utakmice gde je moguci selektor mogao malo da uigrava ekipu i postavi igru kakvu zeli. Znaci ko god bude preuzeo reprezentaciju nece moci da postavi igru i formaciju kakvu zeli vec ce morati da budzi i nada se najboljem. Zato ni ne ocekuje neko veliko ime na celu reprezentacije na svetskom. Ah da Roberto Karlos sigurno nije veliko ime. Eto njega mogu da dovedu da paradira svetskim i gleda bruku...i onako je kao trener ocajan tako da to i jeste njegov domet...

mali buda

pre 6 godina

Ko god da bude selektor treba Boru Milutinovića postaviti za neku vrstu specijalnog savetnika kao što je recimo u košarci Željku Obradoviću 1992. to bio profesor Aca Nikolić. Idealno bi bilo da to budu Paun i Bora.
Što se tiče igrača bekovi katastrofalni ( Obradović i Rukavina nemaju šta da traže na SP, treba probati Rodića iz Zvezde i pozvati Bastu), odbrana nepouzdana, igra u defanzivi loša. Krcati smo talentom koji ne znamo da iskoristimo.

znanje-imanje

pre 6 godina

Jel može neko ko prati fudbal da objasni: zašto selektor nije očigledni - Milojević?
On je već sada najbolji trener ovde ikada. Uzeo je jedan standardni raspad sistema i napravio odmah - i rezultat i igru! To ovde nije uradio nijedan trener.
Sigurno vrednost imaju Jokanović i Paunović. Ali meni deluje da su, iza Milojevića, da i znaju fudbal i imaju baš uspehe samo Ivan Jovanović i Slaven Bilić. Međutim oni i svaki daljnji izbor za mene ima smisla samo ako Milojević odbije - a ne vidim zašto bi.
Svako ko se prihvati da bude selektor Srbije nema šta da izgubi. Dobija tim bez velikog očekivanja, sa nekoliko zvezda ali prestarelih, par poluzvezda i to je to. Svi znaju da igru nemamo nikakvu. A tek nemamo ni neku trofejnu istoriju. A naročito da smo u odbrani teška rupa. FSS, kakvi su da su, povukli su ispravan potez angažovanjem Muslina. I kontradiktoran ali ipak ispravan otkaz. Ali taj je otkaz OK samo ako dođe neki antimenadžerski pravitelj igre i tima. Dakle - svako bi po meni baš hteo biti selektor Srbije: može da uspe a ne može da omane. Pogotovu ne ako napravi da igra liči na nešto. A baš to Milojević i radi - sa znatno manjim izborom talenata! On bi izvesno desno stavio nekog smislenog, Kolarevu i Banetu ne duguje ništa, sve nam mlade igrače baš zna... Sa njim su morali razgovarati prvim, prvog dana bez selektora.
Dakle - da li iko zna može li Milojević biti selektor? Ne može, ne sme, neće... I zašto ne? Pa toliko je očigledno. Boljeg trenera nismo imali NI-KA-DA.

Mihajlo

pre 6 godina

Pitam se sto su ona cetvorica iz nase lige presla pola sveta,ko je time sta dobio sem para koje je FSS uzeo,klasicno ponizavanje tih momaka.Meni stvarno nije jasno koliko mi to menadzera imamo,ni u Brazilu ovoliko igraca ne prodje kroz reprezentaciju,neki brze nestanu nego sto se pojave,recimo Scepovic,Ignjoski,Radovanovic,Stevanovic,Djuricic,sta se tu desi,zaboravili ljudi da igraju fudbal ili promenili menadzera?

dusan

pre 6 godina

Ne foliraj se kad znas da ces ti biti selektor, nego se zamajava javnost o potencijalnom selektoru...To se znalo i pre odlaska Muslina da ces ti da budes...S druge strane , dobro je da budes ti, jer si radio i sa Muslinom, i znas igrace dobro, proveo si sa njima cele kvalifikacije, tako da, kad vec nije Muslin, najbolje je ti da budes...sa nekim drugim bi period adaptacije bio mnogo duzi

vilenjak

pre 6 godina

Antić pa Antić... Koje igrače smo imali: Vidić, Ivanović, Stanković, Žigić, Pantelić... i nismo prošli grupu s njim ma čelu. Uostalom, šta je uradio u karijeri od 2010. ??? Verovatno je čovek u penziji i ne prizivajte te likove, izbledeli su, dajte nekog kao što je npr Paunović. Milojević i Đukić su korektni treneri, imaju nekih rezultata a ne ovi raspali kao Antić, Petković, Filipović, Tumbaković i sl.

joca

pre 6 godina

Bitno je iskustvo igranja na velikim natjecanjima koje vi nemate kao mi HRVATI :-)
(Cro, 14. novembar 2017 18:52)

Iskustvo znaci da se neka utakmice i pobede pa da se prodje grupa.Vi imate ista iskustva i u fudbalu i u basketu.

Gavrilo

pre 6 godina

Pitanje je prvo sta gospoda iz FSS zele!?Licno nisam siguran u njihov moralni dignitet da bi odabrali selektora koji je strucan,sa integritetom,harizmatican (tipa Sase Djordjevica),da ne podleze uticaju menadzera,da stvori jakih 18 igraca jer SP je turnir gde je podjdnako bitna i klupa kao i prvih jedanaest igraca. Takvog ne vidim u nasim strucnjacima. Moj glas je nekom treneru iz Nemacke koji bi kanalisao i kontrolisao energiju i potencijal ovih momaka,sa jakom disciplinom u igri.Setite se Ota Rehagela sa Grckom 2004.....

Ljuba

pre 6 godina

Već dugo naša reprezentacija nema sredinu terena, tačnije još od vremena Piksija i Deje, a nikada nije ni imala tečnu i povezanu igru kao na primer nemačka reprezentacija. Za to je potrebno i majstorstvo i mnogo trčanja i otkrivanja igrača. Uočivši ovaj problem, Muslin se opredelio se za taktiku prepuštanja sredine protivniku i kontranapade. To je, uz nesporan timski duh, donelo odlične rezultate. Ali, ne lezi vraže, odmah su počele zamerke kako fudbal koji igramo nije lep za oko i kako ne igraju mlade zvezde koje su se već dokazale na internacionalnom planu. Ponovo sebe želimo da vidimo kao evropske Brazilce, ne shvatajući da za takvu igru ipak nemamo igrače na potrebnom nivou.Sećam se dva ranija velika takmičenja. Prvo je Svetsko prvenstvo 1998. godine u Francuskoj, gde je naša reprezentacija ispala u osmini finala od Holandije (1:2), primivši gol u poslednjim minutima. Selektor je bio Slobodan Santrač, čovek koji je i kao igrač i kao selektor posedovao visoku sportsku inteligenciju i instinkt. On se, svestan jačine protivnika, opredelio za zatvorenu varijantu koja nam je donela rezultatski ravnopravan meč i častan oproštaj od daljeg takmičenja. U sledeći meč protiv istog protivnika (selektor Vujadin Boškov ), na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Hočandiji 2000, ušli smo otvoreno, željni nadigravanja i pretrpeli katastrofu (1:6). Pouke iz ranijih vremena se mogu izvući. Samo bih dodao da u sportu, kao i u životu treba biti realan u proceni svojih mogućnosti.

Милан

pre 6 godina

Са добрим тренером лоше би прошли свакако. Али са овом фарсом од тражења тренера какав нас дебакл тамо чека.

Bratko SRB

pre 6 godina

Ni Argentina ne dobi danas slabasnu Nigeriju, sta vise je zgazena..verovatno bolje da otkaze ucesce na svetskom kao i mi posto nismo mogli da dobijemo slabasnu koreju, jeli strucnjaci? Pa daj napisite na papir ko treba da ga osvoji, ko je najbolji na svetu pa sto uopste i da igraju sa ovim "bezveznjacima" Ircima..Svedjanima..Korejcima..Nigerijom..ajqpanom..Kosta Rikom..vi bre sve znate.

Mnogo smo jaki

pre 6 godina

Olicno je ovo izgledalo danas osim spoljasnih bekova, Bane i Kolarov moraju da su na tim pozicijama. Svaka cast Dmitrovicu na onih par parada, ali mislim da bi Stojke ili Rajko odbranili onaj ne postojeci lose sutiran penal. Definitivno nam nisu potrebna tri golmana ako je maksimalni kapacitet 24 igraca. Sredina napokon kreativna, posle dugo vremena gledao sam euforicno svaki napad Srbije. Mozda bi bilo dobro zbog brzine pozvati mladog Jovica da napravi Mitru i Priji malo pritisak. Sve u svemu ima ovde potencijala da od veterana i zlatnih orlica ispadne paklena ekipa.

Zvezdaš

pre 6 godina

Trebalo bi postići dogovor sa vladanom milojevićem da predvodi crvenu zvezdu i reprezentaciju istovremeno.. to bi nam bilo jedino pravo rešenje on je čovek što od svakog svog igrača izvuče maksimum i to je jednostavno to što fali našoj reprezentaciji i još malo da se uigraju i sa pravom taktikom koju bi on odredio bi mogli čak možda i da prođemo grupnu fazu svetskog prvenstva..

Car

pre 6 godina

Gde su Stevanović, Radovanović i Ignjovski? Vanserijski talenti, govorilo se. Ili su ipak bili kolateralna šteta nekih tamo mešetara?

veliki strumf

pre 6 godina

Selektor treba da bude covek koji ima iskustvo u vodjenju reprezentacija (jedno je klub, reprezentacija sasvim drugo), po mogucstvu neko ko ima iskustva u vodjenju reprezentacije na SP ili EP. Od nasih trenera to je jedino Radomir Antic (Petka necu da pominjem); Bora Milutinovic je previse star. Nisam siguran da opet treba da eksperimentisemo sa steancima, znamo kako smo prosli sa Klementeom i Advokatom.

Brica

pre 6 godina

@komplet lepinja
Bas suprotno,novi selektor ce imati pola godine da se upozna sa ekipom na prijateljskim utakmicama plus mesec dana priprema i SP tako da ce imati priliku da spreman doceka kvalifikacije za EP...

glogov

pre 6 godina

Olicno je ovo izgledalo danas osim spoljasnih bekova, Bane i Kolarov moraju da su na tim pozicijama. Svaka cast Dmitrovicu na onih par parada, ali mislim da bi Stojke ili Rajko odbranili onaj ne postojeci lose sutiran penal. Definitivno nam nisu potrebna tri golmana ako je maksimalni kapacitet 24 igraca. Sredina napokon kreativna, posle dugo vremena gledao sam euforicno svaki napad Srbije. Mozda bi bilo dobro zbog brzine pozvati mladog Jovica da napravi Mitru i Priji malo pritisak. Sve u svemu ima ovde potencijala da od veterana i zlatnih orlica ispadne paklena ekipa.
(Mnogo smo jaki, 14. novembar 2017 21:52)
Kad se tako neko pravi pametan a pojma nema o fudbalu, moras imati tri golmana, pravila su takva!

Marka zvaka

pre 6 godina

Formacija 4231
GK Rajkovic Dmitrovic Stojkovic
LB Kolarov Obradovic
RB Basta Tomovic
CB Nastasic Maksimovic Ivanovic Spajic
DM Matic Gudelj Milivojevic Grujic
AM Tadic Ljajic Zivkovic SMS Kostic Gacinovic
CF Prijovic Mitrovic

Zvezdaš

pre 6 godina

Šefe, nema u reprezentaciji da bira tim, pa da mu Uprava dovede zeljene igrace - vec mora da radi sa onim cime raspolaze...nije isto i ne moze tako da se poredi.
(kako ko, pa ja, 14. novembar 2017 21:46)

Raspolaže svim srpskim igračima što imaju želju i mogućnost da igraju za reprezentaciju srbije tako da je reprezentaciju mnogo lakše predvoditi nego naše zadužene klubove..

Mito

pre 6 godina

Zalatni dečaci iz Novog Zelanda su pokazali da nisu slučajno bili zlatni. Strani klubovi ih potcenjuju, igraju na pogrešnim pozicijama, slabo dobijaju šansu , ali oni su pokazli da imaju taj zlatni nerv. Treba ih pogurati i imamo generaciju o kojoj će se pričati. S poštovanjem

Вељко

pre 6 godina

Ovde neki brkaju lončiće.
Najzad da sedne neko na klupu i da učini da naš tim igra fudbal,da se nadigrava,da se traži posed lopte.
Ako se ima u vidu da su linije tima i igrači potpuno neuigrani i da nedostaje bar 3 igrača,da bi ovo bila i naša najbolja postava,da je promenjena vremenska zona,klima- ja sam prezadovoljan prikazanom igrom,zalaganjem,odnosom prema grbu!
Neka ih vodi ko hoće u Rusiji(voleo bih da ostane Krstajić),ako budu ovako isto igrali,pa makar izgubili i sve tri utakmice u grupi,ja ću biti zadovoljan.
Ali sa ovakvim pristupom i sa igračima kojima Srbija raspolaže,ne verujem da će se tako nešto dogoditi.
Naravno,nismo mi fudbalska velesila da smemo bilo kome da pretimo,ali ćemo svima biti tvrd orah.
Podrška fudbalerima i Krstajiću.

Caca

pre 6 godina

@znanje-imanje Uz duzno postavanje prema Milojevicu, koji zaista jeste od Zvezde napravio veoma dobar tim, ne mogu da se slozim da je nas najbolji trener ikad. Jednostavno, za to jos uvek nem pokrice.
Druga stvar, ne svidja mi se to st kazete da selektor nema sta da izgubi. Mislim da se nasa reprezentacija nalazi na prekretnici. Vreme je za mlade igrace (SMS, Zivkovic, Gacinovic, Svilar, Rajkovic, Radonjic...) koji moraju da se uvedu u tim. Mora da se ide na neki rezultat u Rusiji, bar na prolaz grupe, bez obzira ko je u njoj.
Mislim da bi najvisa greska bila neko privremeno resenje, samo za SP. Odlicno je sto ce novi selektor poceti sa prvenstvom sveta, nadam se da ce imati dovoljno vremena da se pripremi i moci ce da vidi kako se igraci nose sa velikim pristiskom.
To mora biti trener koji ce postaviti temelje za narednih 10 godina,posto ce ovi novi momci nositi tim u tom periodu. Zato mislim da Krstajic ne moze sam, treba neko sa vecim iskustvom. Na vrhu moje lista zelja je Piksi, ali mislim da je nerealno da se to desi. Sledeci bi bio Jokanovic, pa Stanojevic. Robi je odbio mada bi bio moj broj 2.
Neko je pominjao Bilica i Klinsmana. Ne verujem da bi i jordan od njih prihvatio duzi ugovor, minimum 4 godine, mada ih obojicu izuzetno cenim.

Dođite na stadion!

pre 6 godina

šta je Piksi kao trener osvojio?
Pošto vidim da ga toliko želimo?
Trener je skoro 20 godina i šta, ništa...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (krajisnik, 14. novembar 2017 23:16)

Osvojio je titulu sa Nagojom u veoma jakom i organizovanom japanskom prvenstvu koje je 10 puta jače od naše lige, sa punim stadionima, odličnom organizacijom i uslovima.
U takođe jakom kineskom prvenstvu ove godine je vodeći ekipu sa skromnim budžetom završio kao peti.
Šta kvalifikuje Krstajića za taj posao, osim što je pogodan za razne kombinacije?
Pozdrav za B2.

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Analiza kvalifikacija je nedvosmisleno ukazala na neuralgične tačke u našem timu, a reakcija selektora je bila promptna i efektivna!
Problem je naravno bila odbrana, odnosno greške koje su našu reprezentaciju koštale bodova značajnih kao suvo zlato!

Svi naši reprezentativci su pozitivni i nije lepo da se neko izdvaja kao negativan primer, ali treba jasno reći da je klupa za Nastasića u meču odluke u Dablinu bila očekivana i logična posledica serije mečeva u kojima nije dobacivao ni približno do nivoa koji se zahteva od jednog reprezentativca!

Čvrsti kao stene, kapiten Branislav Ivanović i Jagoš Vuković su sigurni kao armirani beton i naša reprezentacija se ne može zamisliti bez ova dva prekaljena ratnika i borca!
Nikola Maksimović je ok, ali na toj poziciji svakako imamo bolje igrače, a to su upravo novoizabrani tandem Nemanja Milunović - Miloš Veljković!

Protiv Gruzije i Kine se izuzetno istakao Duško Tošić!

kako ko, pa ja

pre 6 godina

Trebalo bi postići dogovor sa vladanom milojevićem da predvodi crvenu zvezdu i reprezentaciju istovremeno.. to bi nam bilo jedino pravo rešenje on je čovek što od svakog svog igrača izvuče maksimum i to je jednostavno to što fali našoj reprezentaciji i još malo da se uigraju i sa pravom taktikom koju bi on odredio bi mogli čak možda i da prođemo grupnu fazu svetskog prvenstva..
(Zvezdaš, 14. novembar 2017 20:01)

Šefe, nema u reprezentaciji da bira tim, pa da mu Uprava dovede zeljene igrace - vec mora da radi sa onim cime raspolaze...nije isto i ne moze tako da se poredi.

znanje-imanje

pre 6 godina

Jel može neko ko prati fudbal da objasni: zašto selektor nije očigledni - Milojević?
On je već sada najbolji trener ovde ikada. Uzeo je jedan standardni raspad sistema i napravio odmah - i rezultat i igru! To ovde nije uradio nijedan trener.
Sigurno vrednost imaju Jokanović i Paunović. Ali meni deluje da su, iza Milojevića, da i znaju fudbal i imaju baš uspehe samo Ivan Jovanović i Slaven Bilić. Međutim oni i svaki daljnji izbor za mene ima smisla samo ako Milojević odbije - a ne vidim zašto bi.
Svako ko se prihvati da bude selektor Srbije nema šta da izgubi. Dobija tim bez velikog očekivanja, sa nekoliko zvezda ali prestarelih, par poluzvezda i to je to. Svi znaju da igru nemamo nikakvu. A tek nemamo ni neku trofejnu istoriju. A naročito da smo u odbrani teška rupa. FSS, kakvi su da su, povukli su ispravan potez angažovanjem Muslina. I kontradiktoran ali ipak ispravan otkaz. Ali taj je otkaz OK samo ako dođe neki antimenadžerski pravitelj igre i tima. Dakle - svako bi po meni baš hteo biti selektor Srbije: može da uspe a ne može da omane. Pogotovu ne ako napravi da igra liči na nešto. A baš to Milojević i radi - sa znatno manjim izborom talenata! On bi izvesno desno stavio nekog smislenog, Kolarevu i Banetu ne duguje ništa, sve nam mlade igrače baš zna... Sa njim su morali razgovarati prvim, prvog dana bez selektora.
Dakle - da li iko zna može li Milojević biti selektor? Ne može, ne sme, neće... I zašto ne? Pa toliko je očigledno. Boljeg trenera nismo imali NI-KA-DA.

Caca

pre 6 godina

Nadam se da ce FSS pametno odabrati selektora, a bilo ko to da bude, mora da ide na rezultat u Rusiji. Da sam ja FSS insistirao bih da Krstajic ostane u strucnom stabu. Ako je moj utisak tacan, ima pelican odnos sa igracima i mogao bi da odigra ulogu coveka koji je zaduzen za stvaranje i odrzavanje pozitivne atmosfere u i oko tima. Nesto kao Muta u kosarci.
Znajuci za njhov raniji zajednicki rad, mozda Aleksandar Stanojevic ne bi bio lose resenje kao dugorocni plan. Mada je po meni, na duzi period, Slavisa Jokanovic najbolji izbor.

Marka zvaka

pre 6 godina

Formacija 4231
GK Rajkovic Dmitrovic Stojkovic
LB Kolarov Obradovic
RB Basta Tomovic
CB Nastasic Maksimovic Ivanovic Spajic
DM Matic Gudelj Milivojevic Grujic
AM Tadic Ljajic Zivkovic SMS Kostic Gacinovic
CF Prijovic Mitrovic

Zvezdaš

pre 6 godina

Trebalo bi postići dogovor sa vladanom milojevićem da predvodi crvenu zvezdu i reprezentaciju istovremeno.. to bi nam bilo jedino pravo rešenje on je čovek što od svakog svog igrača izvuče maksimum i to je jednostavno to što fali našoj reprezentaciji i još malo da se uigraju i sa pravom taktikom koju bi on odredio bi mogli čak možda i da prođemo grupnu fazu svetskog prvenstva..

Aleks

pre 6 godina

Jirgen Klinsman
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (king, 14. novembar 2017 17:50)


Ee! Voleo bi i ja... ali. :)

Komplet lepinja

pre 6 godina

Kakve crne slatke muke...Pa ko god bude preuzeo reprezentaciju morace da je uigrava direktno na prvenstvu. Ovo su bile dve poslednje utakmice gde je moguci selektor mogao malo da uigrava ekipu i postavi igru kakvu zeli. Znaci ko god bude preuzeo reprezentaciju nece moci da postavi igru i formaciju kakvu zeli vec ce morati da budzi i nada se najboljem. Zato ni ne ocekuje neko veliko ime na celu reprezentacije na svetskom. Ah da Roberto Karlos sigurno nije veliko ime. Eto njega mogu da dovedu da paradira svetskim i gleda bruku...i onako je kao trener ocajan tako da to i jeste njegov domet...

veliki strumf

pre 6 godina

Selektor treba da bude covek koji ima iskustvo u vodjenju reprezentacija (jedno je klub, reprezentacija sasvim drugo), po mogucstvu neko ko ima iskustva u vodjenju reprezentacije na SP ili EP. Od nasih trenera to je jedino Radomir Antic (Petka necu da pominjem); Bora Milutinovic je previse star. Nisam siguran da opet treba da eksperimentisemo sa steancima, znamo kako smo prosli sa Klementeom i Advokatom.

Mnogo smo jaki

pre 6 godina

Olicno je ovo izgledalo danas osim spoljasnih bekova, Bane i Kolarov moraju da su na tim pozicijama. Svaka cast Dmitrovicu na onih par parada, ali mislim da bi Stojke ili Rajko odbranili onaj ne postojeci lose sutiran penal. Definitivno nam nisu potrebna tri golmana ako je maksimalni kapacitet 24 igraca. Sredina napokon kreativna, posle dugo vremena gledao sam euforicno svaki napad Srbije. Mozda bi bilo dobro zbog brzine pozvati mladog Jovica da napravi Mitru i Priji malo pritisak. Sve u svemu ima ovde potencijala da od veterana i zlatnih orlica ispadne paklena ekipa.

Apatrid

pre 6 godina

Možda Nemačka može da odmori u prijateljskim utakmicama najbolje pojedince - jer imaju igru i tim.
Mi niti igramo sa jačima od nas kako bi smo osetili gusto, niti uigravamo ekipu.
U suštini, tradicionalno od nas nema ništa.
Ja da se pitam, niti bi smo igrali sa Kinom i Korejom, niti bi odmarali najbolji.
Ali ja se ne pitam.
Plasman je maksimum, sve ostalo može da dođe samo individualnim kvalitetom pošto se ovako radi u reprezentaciji..

Милан

pre 6 godina

Са добрим тренером лоше би прошли свакако. Али са овом фарсом од тражења тренера какав нас дебакл тамо чека.

glogov

pre 6 godina

Olicno je ovo izgledalo danas osim spoljasnih bekova, Bane i Kolarov moraju da su na tim pozicijama. Svaka cast Dmitrovicu na onih par parada, ali mislim da bi Stojke ili Rajko odbranili onaj ne postojeci lose sutiran penal. Definitivno nam nisu potrebna tri golmana ako je maksimalni kapacitet 24 igraca. Sredina napokon kreativna, posle dugo vremena gledao sam euforicno svaki napad Srbije. Mozda bi bilo dobro zbog brzine pozvati mladog Jovica da napravi Mitru i Priji malo pritisak. Sve u svemu ima ovde potencijala da od veterana i zlatnih orlica ispadne paklena ekipa.
(Mnogo smo jaki, 14. novembar 2017 21:52)
Kad se tako neko pravi pametan a pojma nema o fudbalu, moras imati tri golmana, pravila su takva!

Ljuba

pre 6 godina

Već dugo naša reprezentacija nema sredinu terena, tačnije još od vremena Piksija i Deje, a nikada nije ni imala tečnu i povezanu igru kao na primer nemačka reprezentacija. Za to je potrebno i majstorstvo i mnogo trčanja i otkrivanja igrača. Uočivši ovaj problem, Muslin se opredelio se za taktiku prepuštanja sredine protivniku i kontranapade. To je, uz nesporan timski duh, donelo odlične rezultate. Ali, ne lezi vraže, odmah su počele zamerke kako fudbal koji igramo nije lep za oko i kako ne igraju mlade zvezde koje su se već dokazale na internacionalnom planu. Ponovo sebe želimo da vidimo kao evropske Brazilce, ne shvatajući da za takvu igru ipak nemamo igrače na potrebnom nivou.Sećam se dva ranija velika takmičenja. Prvo je Svetsko prvenstvo 1998. godine u Francuskoj, gde je naša reprezentacija ispala u osmini finala od Holandije (1:2), primivši gol u poslednjim minutima. Selektor je bio Slobodan Santrač, čovek koji je i kao igrač i kao selektor posedovao visoku sportsku inteligenciju i instinkt. On se, svestan jačine protivnika, opredelio za zatvorenu varijantu koja nam je donela rezultatski ravnopravan meč i častan oproštaj od daljeg takmičenja. U sledeći meč protiv istog protivnika (selektor Vujadin Boškov ), na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Hočandiji 2000, ušli smo otvoreno, željni nadigravanja i pretrpeli katastrofu (1:6). Pouke iz ranijih vremena se mogu izvući. Samo bih dodao da u sportu, kao i u životu treba biti realan u proceni svojih mogućnosti.

Gavrilo

pre 6 godina

Pitanje je prvo sta gospoda iz FSS zele!?Licno nisam siguran u njihov moralni dignitet da bi odabrali selektora koji je strucan,sa integritetom,harizmatican (tipa Sase Djordjevica),da ne podleze uticaju menadzera,da stvori jakih 18 igraca jer SP je turnir gde je podjdnako bitna i klupa kao i prvih jedanaest igraca. Takvog ne vidim u nasim strucnjacima. Moj glas je nekom treneru iz Nemacke koji bi kanalisao i kontrolisao energiju i potencijal ovih momaka,sa jakom disciplinom u igri.Setite se Ota Rehagela sa Grckom 2004.....

kako ko, pa ja

pre 6 godina

Trebalo bi postići dogovor sa vladanom milojevićem da predvodi crvenu zvezdu i reprezentaciju istovremeno.. to bi nam bilo jedino pravo rešenje on je čovek što od svakog svog igrača izvuče maksimum i to je jednostavno to što fali našoj reprezentaciji i još malo da se uigraju i sa pravom taktikom koju bi on odredio bi mogli čak možda i da prođemo grupnu fazu svetskog prvenstva..
(Zvezdaš, 14. novembar 2017 20:01)

Šefe, nema u reprezentaciji da bira tim, pa da mu Uprava dovede zeljene igrace - vec mora da radi sa onim cime raspolaze...nije isto i ne moze tako da se poredi.

dusan

pre 6 godina

Ne foliraj se kad znas da ces ti biti selektor, nego se zamajava javnost o potencijalnom selektoru...To se znalo i pre odlaska Muslina da ces ti da budes...S druge strane , dobro je da budes ti, jer si radio i sa Muslinom, i znas igrace dobro, proveo si sa njima cele kvalifikacije, tako da, kad vec nije Muslin, najbolje je ti da budes...sa nekim drugim bi period adaptacije bio mnogo duzi

mali buda

pre 6 godina

Ko god da bude selektor treba Boru Milutinovića postaviti za neku vrstu specijalnog savetnika kao što je recimo u košarci Željku Obradoviću 1992. to bio profesor Aca Nikolić. Idealno bi bilo da to budu Paun i Bora.
Što se tiče igrača bekovi katastrofalni ( Obradović i Rukavina nemaju šta da traže na SP, treba probati Rodića iz Zvezde i pozvati Bastu), odbrana nepouzdana, igra u defanzivi loša. Krcati smo talentom koji ne znamo da iskoristimo.

Mihajlo

pre 6 godina

Pitam se sto su ona cetvorica iz nase lige presla pola sveta,ko je time sta dobio sem para koje je FSS uzeo,klasicno ponizavanje tih momaka.Meni stvarno nije jasno koliko mi to menadzera imamo,ni u Brazilu ovoliko igraca ne prodje kroz reprezentaciju,neki brze nestanu nego sto se pojave,recimo Scepovic,Ignjoski,Radovanovic,Stevanovic,Djuricic,sta se tu desi,zaboravili ljudi da igraju fudbal ili promenili menadzera?

Car

pre 6 godina

Gde su Stevanović, Radovanović i Ignjovski? Vanserijski talenti, govorilo se. Ili su ipak bili kolateralna šteta nekih tamo mešetara?

vilenjak

pre 6 godina

Antić pa Antić... Koje igrače smo imali: Vidić, Ivanović, Stanković, Žigić, Pantelić... i nismo prošli grupu s njim ma čelu. Uostalom, šta je uradio u karijeri od 2010. ??? Verovatno je čovek u penziji i ne prizivajte te likove, izbledeli su, dajte nekog kao što je npr Paunović. Milojević i Đukić su korektni treneri, imaju nekih rezultata a ne ovi raspali kao Antić, Petković, Filipović, Tumbaković i sl.

Caca

pre 6 godina

@znanje-imanje Uz duzno postavanje prema Milojevicu, koji zaista jeste od Zvezde napravio veoma dobar tim, ne mogu da se slozim da je nas najbolji trener ikad. Jednostavno, za to jos uvek nem pokrice.
Druga stvar, ne svidja mi se to st kazete da selektor nema sta da izgubi. Mislim da se nasa reprezentacija nalazi na prekretnici. Vreme je za mlade igrace (SMS, Zivkovic, Gacinovic, Svilar, Rajkovic, Radonjic...) koji moraju da se uvedu u tim. Mora da se ide na neki rezultat u Rusiji, bar na prolaz grupe, bez obzira ko je u njoj.
Mislim da bi najvisa greska bila neko privremeno resenje, samo za SP. Odlicno je sto ce novi selektor poceti sa prvenstvom sveta, nadam se da ce imati dovoljno vremena da se pripremi i moci ce da vidi kako se igraci nose sa velikim pristiskom.
To mora biti trener koji ce postaviti temelje za narednih 10 godina,posto ce ovi novi momci nositi tim u tom periodu. Zato mislim da Krstajic ne moze sam, treba neko sa vecim iskustvom. Na vrhu moje lista zelja je Piksi, ali mislim da je nerealno da se to desi. Sledeci bi bio Jokanovic, pa Stanojevic. Robi je odbio mada bi bio moj broj 2.
Neko je pominjao Bilica i Klinsmana. Ne verujem da bi i jordan od njih prihvatio duzi ugovor, minimum 4 godine, mada ih obojicu izuzetno cenim.

Bratko SRB

pre 6 godina

Ni Argentina ne dobi danas slabasnu Nigeriju, sta vise je zgazena..verovatno bolje da otkaze ucesce na svetskom kao i mi posto nismo mogli da dobijemo slabasnu koreju, jeli strucnjaci? Pa daj napisite na papir ko treba da ga osvoji, ko je najbolji na svetu pa sto uopste i da igraju sa ovim "bezveznjacima" Ircima..Svedjanima..Korejcima..Nigerijom..ajqpanom..Kosta Rikom..vi bre sve znate.

Srb

pre 6 godina

Bitno je iskustvo igranja na velikim natjecanjima koje vi nemate kao mi HRVATI :-)
(Cro, 14. novembar 2017 18:52)

Dobro, lako ćemo mi za to. Ali nije mi jasno zašto vi morate stalno da ponavljate da ste vi Hrvati? U čemu je fora?

Zvezdaš

pre 6 godina

Šefe, nema u reprezentaciji da bira tim, pa da mu Uprava dovede zeljene igrace - vec mora da radi sa onim cime raspolaze...nije isto i ne moze tako da se poredi.
(kako ko, pa ja, 14. novembar 2017 21:46)

Raspolaže svim srpskim igračima što imaju želju i mogućnost da igraju za reprezentaciju srbije tako da je reprezentaciju mnogo lakše predvoditi nego naše zadužene klubove..

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Analiza kvalifikacija je nedvosmisleno ukazala na neuralgične tačke u našem timu, a reakcija selektora je bila promptna i efektivna!
Problem je naravno bila odbrana, odnosno greške koje su našu reprezentaciju koštale bodova značajnih kao suvo zlato!

Svi naši reprezentativci su pozitivni i nije lepo da se neko izdvaja kao negativan primer, ali treba jasno reći da je klupa za Nastasića u meču odluke u Dablinu bila očekivana i logična posledica serije mečeva u kojima nije dobacivao ni približno do nivoa koji se zahteva od jednog reprezentativca!

Čvrsti kao stene, kapiten Branislav Ivanović i Jagoš Vuković su sigurni kao armirani beton i naša reprezentacija se ne može zamisliti bez ova dva prekaljena ratnika i borca!
Nikola Maksimović je ok, ali na toj poziciji svakako imamo bolje igrače, a to su upravo novoizabrani tandem Nemanja Milunović - Miloš Veljković!

Protiv Gruzije i Kine se izuzetno istakao Duško Tošić!

joca

pre 6 godina

Bitno je iskustvo igranja na velikim natjecanjima koje vi nemate kao mi HRVATI :-)
(Cro, 14. novembar 2017 18:52)

Iskustvo znaci da se neka utakmice i pobede pa da se prodje grupa.Vi imate ista iskustva i u fudbalu i u basketu.

Brica

pre 6 godina

@komplet lepinja
Bas suprotno,novi selektor ce imati pola godine da se upozna sa ekipom na prijateljskim utakmicama plus mesec dana priprema i SP tako da ce imati priliku da spreman doceka kvalifikacije za EP...

Вељко

pre 6 godina

Ovde neki brkaju lončiće.
Najzad da sedne neko na klupu i da učini da naš tim igra fudbal,da se nadigrava,da se traži posed lopte.
Ako se ima u vidu da su linije tima i igrači potpuno neuigrani i da nedostaje bar 3 igrača,da bi ovo bila i naša najbolja postava,da je promenjena vremenska zona,klima- ja sam prezadovoljan prikazanom igrom,zalaganjem,odnosom prema grbu!
Neka ih vodi ko hoće u Rusiji(voleo bih da ostane Krstajić),ako budu ovako isto igrali,pa makar izgubili i sve tri utakmice u grupi,ja ću biti zadovoljan.
Ali sa ovakvim pristupom i sa igračima kojima Srbija raspolaže,ne verujem da će se tako nešto dogoditi.
Naravno,nismo mi fudbalska velesila da smemo bilo kome da pretimo,ali ćemo svima biti tvrd orah.
Podrška fudbalerima i Krstajiću.

Марко

pre 6 godina

Један човек нас је одвео на СП, други припрема репрезентацију, а трећи ће да буде селектор на СП-у.

Dođite na stadion!

pre 6 godina

šta je Piksi kao trener osvojio?
Pošto vidim da ga toliko želimo?
Trener je skoro 20 godina i šta, ništa...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (krajisnik, 14. novembar 2017 23:16)

Osvojio je titulu sa Nagojom u veoma jakom i organizovanom japanskom prvenstvu koje je 10 puta jače od naše lige, sa punim stadionima, odličnom organizacijom i uslovima.
U takođe jakom kineskom prvenstvu ove godine je vodeći ekipu sa skromnim budžetom završio kao peti.
Šta kvalifikuje Krstajića za taj posao, osim što je pogodan za razne kombinacije?
Pozdrav za B2.

Mito

pre 6 godina

Zalatni dečaci iz Novog Zelanda su pokazali da nisu slučajno bili zlatni. Strani klubovi ih potcenjuju, igraju na pogrešnim pozicijama, slabo dobijaju šansu , ali oni su pokazli da imaju taj zlatni nerv. Treba ih pogurati i imamo generaciju o kojoj će se pričati. S poštovanjem

Nemaš ti pojma

pre 6 godina

Nasi igraci su sasvim dobri po individualnom kvalitetu. Medju 16 najboljih, a ne mozemo da dobijemo slabasnu Koreju.
(aco, 14. novembar 2017 19:58)

Niti smo mi među 16 najboljih po kvalitetu niti je Koreja slabašna reprezentacija (uz Iran, najjača azijska selekcija).