Utorak, 14.11.2017.

10:15

"Zbog mumija u savezu se nadam da ćemo dotaći dno"

Bivši italijanski reprezentativac Paolo Kanavaro kritikovao je Fudbalski savez Italije i selektora Đanpjera Venturu.

Izvor: B92

"Zbog mumija u savezu se nadam da æemo dotaæi dno" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Milica

pre 6 godina

Zao mi je Italije jer je jedna od najboljih reprezentacija u evropi,bolji su od nemaca i engleza,volim da ih gledam jer igraju lep fudbal.
(valjevac, 14. novembar 2017 10:27)

Igrace se svetsko prvenstvo bez najbolje evropske reprezentacije svih vremena.
(leonida, 13. novembar 2017 23:52)

Nemacka 4 puta prvak sveta,4 puta druga,4 puta treca. Italija 4 puta prvak sveta,2 puta druga i jednom treca. Nemacka 3 puta prvak Evrope,3 puta druga i 3 puta treca, Italija 1 prva,2 puta druga i 1 treca. Italija ne moze ni da pridje Nemackoj.
(Milica, 14. novembar 2017 00:27)

Vama dvojici nije mesto ovde,ajde do Superzene neznalice jedne.

Deki

pre 6 godina

Što se sekirate? Mi retko učestvujemo, ali, sve je sjajno i ništa se ne menja. Liga nam je u odnosu na vas krš. Takodje se ni vlast u zemlji ne menja.

артиљерац

pre 6 godina

Слажем се с croata,ir i nele,Италија НИКАД није играла леп фудбал.
Ја памтим и СП 1966 у Енглеској,али од Мексика 1970,само тако.Жабари
су увек пролазили на гузове.На гол разлику.Нека се дозову памети,јер
оно што они играју је антиреклама за фудбал.А што се тиче странаца,
сећам се 70-их,последње коло енглеског првенства.M.City:Mutd.Mutd
треба бод да не испадну.Тренер:M.City Џеки Чарлтон,Mutd Боби Чарлтон
Сви мислили договориће се браћа,Сити победи.Али у тој текми,добро
памтим играо је ЈЕДАН странац.Од 23-24 играча који су играли.Данас?
Господо,договорите се,хоћете ли паре или репрезентацију.Немци су
прича за себе.Они су проблем решили одавно.И,одавно то причам,мало
је музике за јако много пара.60 ми је година,пратим фудбал одавно,
потписујем да половина играча који данас играју ЛШ,пре 40 година не
би имали места ни у другој лиги.Слушам Ивана Голца,скоро,каже човек
ОНИ(играчи)су без СНАГЕ.Један судар у ваздуху,леже по 5 минута.Ало,
Илију Најдоског да удари камион,он устане и игра,А сад?Једино што
су брзи,али није фудбал атлетика.Било је и раније брзих играча,али
нису били велики фудбалери.

Negativni

pre 6 godina

Evropska i Svetska prvenstva pratim vise od 30godina. Za tih 30god Italija NIKADA nije igrala lep fudbal. Koristan da, lep ne. I kad su osvajali prvenstva nikome nije bilo jasno kako su pobedjivali kad "nisu presli pola". Najgore od svega sto mi vec decenijama pokusavamo da se ugledamo na njih pa igramo sa po 7odbrambena igraca. Razlika je, kod njih su sve rupe zapusene u odbrani a kod nas duva na sve strane..
(Nele, 14. novembar 2017 11:12)

Onda nisi pratio svetska prvenstva. Italija je '82 u finalu i 2006 u polufinalu odučila Švabe od fudbala. Igrala je napadački, fantastično i lepo. Bugare su u polufinalu SP '94 naučili lekciju, u prvih 25 minuta kada su poveli 2-0 sa posedom lopte od jedno 70%. Onda su se povukli i čuvali rezultat do kraja. Fora sa Italijom je što se prilagodjava protivniku. Tamo gde mogu da cinculiraju, tu igraju zatvoreno, poziciono i ili pobede 1-0 ili odigraju bez golova. Kada igraju protiv Švaba, uvek igraju fenomenalno jer znaju da kod njih cinculiranje ne prolazi. To je njihov stil. Igrali su lep fudbal i na SP '90. Nego, mnogo mi volimo mitologiju. Kada je defanzivan i dosadan fudbal u pitanju, mi smo tu neprevazidjeni.

croata

pre 6 godina

Ne razumijem,tu pisete kako su talijani smijesni,a svedjani igrali sramotni bunker ne uzvrat vec i prvu utakmicu. Talijani nemaju istinsku zvijezdu,al i ovako su klasa,prebili su svedjane a sto ga nisu mogli ugurat,to je takav dan. Svaka cast svedjanima,izdrzali su i ne moze se reci da su nezasluzeno na sp,al uzdizat ih sad je bez veze.
Uz brazil i svabe najveca svjetska nogometne sila nece biti na sp i to je veliki gubitak za festival nogometa.

zmajbeli

pre 6 godina

Kakav savez? Kakav trener? Kakvi bakraci? Pa Italija nije imala ocajniju reprezentacinu u fudbalu i istoriji njenog postojanja. Ko su ti igracu???

Car

pre 6 godina

@Kielito

Teško njima ako su im to najtalentovaniji. Donaruma ne može ni cipele da čisti Bufonu. Verati slabiji od De Rosija. Jedini koji je tu dobar je Bernardeski. Loše odrađena smena generacija, kao kod još nekih reprezentacija, a za sve je kriv moderan fudbal i veliki broj stranaca u nacionalnim ligama. Gde je danas Ajaksova škola na primer? Nigde, zato nema nigde ni Holanđana.

Kielito

pre 6 godina

Italijanima dolazi šampionska generacija što ova nije a većina ih nije za penziju, tako da su možda iz saveza videli da je najbolje da ispadnu i odmah krenu sa stvaranjem tima koji će na sledećem SPu da ide na titulu.
1. Donnarumma
2. Conti
3. Barreca
4. Romagnoli
5. Caldara
6. Locatelli
7. Bernardeschi
8. Insigne
9. Pellegri
10. Verratti
11. Gagliardini

Ovo su trenutno mozda najtalentovaniji, ali ima bar još po 3 kandidata za svaku poziciju

Džo

pre 6 godina

Velika pobeda fudbala je eliminacija ovog zla sa svetskog prvenstva. Nije problem što su sada ispali, već što decenijama promovišu antifudbal kao uspešnu strategiju. Ako ima "božanske pravde" ispunila se tako što su ispali onako kako su vladali i mešetarili.

profdrmr

pre 6 godina

pozdrav za sve Italijane, navijače Intera, Juvea i Milana kojima su poslednjih 30 godina okosnica stranci, čak se time i ponose. Sačekaće ih sudbina Engleske koja ima vrhunski klubski fudbal i repku, malo bolji od naše...

kaokakao

pre 6 godina

Zao mi je Italije jer je jedna od najboljih reprezentacija u evropi,bolji su od nemaca i engleza,volim da ih gledam jer igraju lep fudbal.
(valjevac, 14. novembar 2017 10:27)

Zao ti? A nije ti zao sto nam namjestise posle Djenove van terena, jer ocigledno da na terenu nisu mogli, pa nam zbog jakih pozicija u svjetskom fudbalu oduzese bodove a njima pripisasei? Sto se mene tice, volio bih da nikad vise ne odu i da im sve stranci igraju za reprezentaciju.

mučki provokator

pre 6 godina

Bokšic, Boban, Mijatovic, Savicevi itd oni su mogli..
Ko je taj Piksi?
Piksi je odigrao 30 utakmica u Francuskoj ligi niko se u Evropi ne seca Piksija

Nele

pre 6 godina

"Zao mi je Italije jer je jedna od najboljih reprezentacija u evropi,bolji su od nemaca i engleza,volim da ih gledam jer igraju lep fudbal.
@(valjevac, 14. novembar 2017 10:27) "
Evropska i Svetska prvenstva pratim vise od 30godina. Za tih 30god Italija NIKADA nije igrala lep fudbal. Koristan da, lep ne. I kad su osvajali prvenstva nikome nije bilo jasno kako su pobedjivali kad "nisu presli pola". Najgore od svega sto mi vec decenijama pokusavamo da se ugledamo na njih pa igramo sa po 7odbrambena igraca. Razlika je, kod njih su sve rupe zapusene u odbrani a kod nas duva na sve strane..

DAVOR

pre 6 godina

Ovaj decenijski neuspeh italijana nece imati samo sportske posledice. U narednim danima bice golim okom vidljiva trauma koja ce se manifestovati sveopstom malodusnoscu i nezadovoljstvom u ostalim segmentima zivota u toj zemlji, mnogo ce se povecati izgredi fasistickih i huliganskih grupa, a i kohezioni faktor u samoj Italiji koji odrzavaju sport, jezik i ekonomija bice na najnizem nivou i pojacace se separatisticke teznje nekih regiona.

Djenka

pre 6 godina

Mi prvi u grupi, Italija ne ucestvuje, zlato skuplje od platine. Da se ne javljamo mnogo, realnost je cudna kao kroz crnu rupu da smo prosli pa sada, na drugoj strani, ne verujemo svojim ocimame st onoo se desava. Najbolje da cutimo kao zaliveni i uzivamo u onih par utakmica koje cemo videti na mudijalu sa nasom zastavom. Neka bude i 3 puta 0:0 samo da ne bude neke blamaze tipa Brazil:Nemacka.

bg leprikoni

pre 6 godina

Najgore od svega sto cemo mi nase mumije(Tole,Miljan)od blata praviti,kakvi god bili uspevali su da drze savez dalje od politike,sada smo u situaciji da je vladajuca stranka potpuno usla u savez i da smenjujemo uspesnog selektora jer nije hteo zvati 2 igraca vodjinog ljubimceta koji su se volsebno nasli na spisku cim je Muslin otisao,naravno to svi znaju i svi cute,bukvalno nijedan bivsi igrac da se oglasi,ocigledno svestan da ce sebi navuci veliki problem

mairondrake

pre 6 godina

M,

ko smo to "mi"? Ja sam komentarisao kao neko ko voli fudbal, ne predstavljam savez, nasu skolu fudbala... Samo smatram da Italija nije toliko jaka u poslednjih 12 god da ne propusta takmicenja...Moze svakom da se desi...

Sabre

pre 6 godina

Care, mi se tom logikom vodimo vise decenija, pa vidis koliko nam je pomoglo.. evo i kada covek uspe da nas odvede na prvenstvo, odmah popije otkaz. Nego, strani promasaji, kazes? A sta cemo sa tim da je El Saravi bio ubedljivo najbolji i najagilniji napadac juce?!

markos

pre 6 godina

Svakako da nasi u savezu nista ne valjaju,jedino mi nije jasno ovih 90 posto komentara sto pisu kako su kod nas metuzalemi naspram italijana.Kokeza,Bunjevcevic,Savo Milosevic itd. .Pa tu niko skoro u savezu nije stariji od 50.Tako da su komentari besmisleni.Jedino se slazem da su nesposobni poltroni i da zasluzuju smenu.

Baki

pre 6 godina

Kad italijani ovako kukaju sta li bi trebali da rade englezi. Kod njih utakmice izmedju klubova iz Mancestera, Arsenala, Celzija, Liverpula, Totenhema, Evertona, su uglavnom sa 0-3 domaca igraca.

vlade

pre 6 godina

inače, poslednji euro koji su propustili, bio je takođe održan u Švedskoj '92.. tako da, baš im je kobna ova Švedska, generalno!

M

pre 6 godina

(mairondrake, 14. novembar 2017 10:40)

Mi nismo ni kvalitetni ni kompetentni ni nista na fudbalskoj karti sveta da bi mogli da komentarisemo jedne Italijane.

iR

pre 6 godina

Da, taknuli ste dno...kao i nizozemska.
Jako mi je zao sto te dvije velike sile nece biti na prvenstvu.
Ali to je sve posljedica Bossmanovog pravila i psihoticne utrke za novcem. Ma ne moze jedan igrac vrijediti 200 milja eura! Ne moze, to nema veze sa pamecu!!!

I sad dodjete tu di jeste.
I prije je bilo stranaca 3 pa 4 max. Tad se kupovali samo pravi igraci a ostale si morao razvijati iz skole. Pa zar nije nedavno arsenal nastupio sa svim strancima i u igri i na klupi?! Niti jednog engleza nije bilo!
Pa sta ocekivati od toga...?

Prije neki dan sam citao debatu Piksi ili Modric? Oba velikana ali Piksi je igrao u vrijeme "3 stranca u klubovima" i bilo mu je kudikamo teze doci do Reala nego danas ovima.
Bez obzira sta cijenim Modrica, ali to je tako.
Zar mislite da bi real kupio Kovacica da mu grije klupu da je zakon o 3 stranca na snazi?
Naravno da nebi!

Nasi klubovi (drzave) su siromasni pa su prisiljeni razvijati igrace.

Vidis, kad imas para, kad tad ti se razbije o glavu...nije ni u parama sve.

A da ostaje zal sto nema Italije u Rusiji - ostaje.

Bosanac

pre 6 godina

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/4nM3a/

Pogledajte ovu sliku. Švedski selektor čisti svlačionicu poslije slavlja igrača.
Pa se pitamo zašto su oni tu gdje jesu, a mi gdje jesmo

llll

pre 6 godina

Bufonabas poterao maler na kraju karijere. Izgubio finale ls, nije se kvalifikovao za sp i jos se i titula ove godine juveu drma ( verovatno ce opet osvojiti ali nece biti lako)...bolje mu je bilo da se povukao :)

Posmatrač

pre 6 godina

Zao mi je Italije jer je jedna od najboljih reprezentacija u evropi,bolji su od nemaca i engleza,volim da ih gledam jer igraju lep fudbal.
(valjevac, 14. novembar 2017 10:27) # Link komentara

Ništa smešnije nisam odavno pročitao!

valjevac

pre 6 godina

Zao mi je Italije jer je jedna od najboljih reprezentacija u evropi,bolji su od nemaca i engleza,volim da ih gledam jer igraju lep fudbal.

Neko@

pre 6 godina

Lose stvari se uglavnom dese, da bi se ljudi trgnuli, osvestili, promenili nešto. Verujem da će i sa Italijom isto biti - nakon titule prvaka sveta, opustili su se, nemaju sada krstenog igrača na sredini terena, a napad prosek. Na poslednja 2 SP su ispadali još u grupi, ali verujem da će nakon ovoga krenuti napred i da ce prvo ili drugo SP nakon Rusije biti u njihovom vlasništvu... Velika je to fudbalska nacija, a tu boginju koju priču... Od Bće uzeti za 10-ak godina, biće im nešto najvrednije. Smisao osvajanja titule će dobiti na još većoj vrednosti - od dna do vrha! Za jedan film, jednu odličnu fudbalskuoga dragog ce to biti...

coldplayer

pre 6 godina

Imamo i mi nase mumije.Te vase za nase male bebe.Ali nema takvih kao sto si ti da kaze nesto,tj.rece nekad Savo pa se prodade covek za fotelju.Eto nase slike i prilike.

Visla

pre 6 godina

Svi znamo da veliki novac koji se ulaže uništava nacionalne timove i stvaranje i razvoj mladih talenata. Koristi imaju samo fudbalska mafija: menadžeri, najbogatiji klubovi, FIFA i UEFA.

Bosanac

pre 6 godina

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/4nM3a/

Pogledajte ovu sliku. Švedski selektor čisti svlačionicu poslije slavlja igrača.
Pa se pitamo zašto su oni tu gdje jesu, a mi gdje jesmo

iR

pre 6 godina

Da, taknuli ste dno...kao i nizozemska.
Jako mi je zao sto te dvije velike sile nece biti na prvenstvu.
Ali to je sve posljedica Bossmanovog pravila i psihoticne utrke za novcem. Ma ne moze jedan igrac vrijediti 200 milja eura! Ne moze, to nema veze sa pamecu!!!

I sad dodjete tu di jeste.
I prije je bilo stranaca 3 pa 4 max. Tad se kupovali samo pravi igraci a ostale si morao razvijati iz skole. Pa zar nije nedavno arsenal nastupio sa svim strancima i u igri i na klupi?! Niti jednog engleza nije bilo!
Pa sta ocekivati od toga...?

Prije neki dan sam citao debatu Piksi ili Modric? Oba velikana ali Piksi je igrao u vrijeme "3 stranca u klubovima" i bilo mu je kudikamo teze doci do Reala nego danas ovima.
Bez obzira sta cijenim Modrica, ali to je tako.
Zar mislite da bi real kupio Kovacica da mu grije klupu da je zakon o 3 stranca na snazi?
Naravno da nebi!

Nasi klubovi (drzave) su siromasni pa su prisiljeni razvijati igrace.

Vidis, kad imas para, kad tad ti se razbije o glavu...nije ni u parama sve.

A da ostaje zal sto nema Italije u Rusiji - ostaje.

Visla

pre 6 godina

Svi znamo da veliki novac koji se ulaže uništava nacionalne timove i stvaranje i razvoj mladih talenata. Koristi imaju samo fudbalska mafija: menadžeri, najbogatiji klubovi, FIFA i UEFA.

Posmatrač

pre 6 godina

Zao mi je Italije jer je jedna od najboljih reprezentacija u evropi,bolji su od nemaca i engleza,volim da ih gledam jer igraju lep fudbal.
(valjevac, 14. novembar 2017 10:27) # Link komentara

Ništa smešnije nisam odavno pročitao!

coldplayer

pre 6 godina

Imamo i mi nase mumije.Te vase za nase male bebe.Ali nema takvih kao sto si ti da kaze nesto,tj.rece nekad Savo pa se prodade covek za fotelju.Eto nase slike i prilike.

M

pre 6 godina

(mairondrake, 14. novembar 2017 10:40)

Mi nismo ni kvalitetni ni kompetentni ni nista na fudbalskoj karti sveta da bi mogli da komentarisemo jedne Italijane.

vlade

pre 6 godina

inače, poslednji euro koji su propustili, bio je takođe održan u Švedskoj '92.. tako da, baš im je kobna ova Švedska, generalno!

croata

pre 6 godina

Ne razumijem,tu pisete kako su talijani smijesni,a svedjani igrali sramotni bunker ne uzvrat vec i prvu utakmicu. Talijani nemaju istinsku zvijezdu,al i ovako su klasa,prebili su svedjane a sto ga nisu mogli ugurat,to je takav dan. Svaka cast svedjanima,izdrzali su i ne moze se reci da su nezasluzeno na sp,al uzdizat ih sad je bez veze.
Uz brazil i svabe najveca svjetska nogometne sila nece biti na sp i to je veliki gubitak za festival nogometa.

llll

pre 6 godina

Bufonabas poterao maler na kraju karijere. Izgubio finale ls, nije se kvalifikovao za sp i jos se i titula ove godine juveu drma ( verovatno ce opet osvojiti ali nece biti lako)...bolje mu je bilo da se povukao :)

valjevac

pre 6 godina

Zao mi je Italije jer je jedna od najboljih reprezentacija u evropi,bolji su od nemaca i engleza,volim da ih gledam jer igraju lep fudbal.

Baki

pre 6 godina

Kad italijani ovako kukaju sta li bi trebali da rade englezi. Kod njih utakmice izmedju klubova iz Mancestera, Arsenala, Celzija, Liverpula, Totenhema, Evertona, su uglavnom sa 0-3 domaca igraca.

Car

pre 6 godina

@Kielito

Teško njima ako su im to najtalentovaniji. Donaruma ne može ni cipele da čisti Bufonu. Verati slabiji od De Rosija. Jedini koji je tu dobar je Bernardeski. Loše odrađena smena generacija, kao kod još nekih reprezentacija, a za sve je kriv moderan fudbal i veliki broj stranaca u nacionalnim ligama. Gde je danas Ajaksova škola na primer? Nigde, zato nema nigde ni Holanđana.

zmajbeli

pre 6 godina

Kakav savez? Kakav trener? Kakvi bakraci? Pa Italija nije imala ocajniju reprezentacinu u fudbalu i istoriji njenog postojanja. Ko su ti igracu???

Neko@

pre 6 godina

Lose stvari se uglavnom dese, da bi se ljudi trgnuli, osvestili, promenili nešto. Verujem da će i sa Italijom isto biti - nakon titule prvaka sveta, opustili su se, nemaju sada krstenog igrača na sredini terena, a napad prosek. Na poslednja 2 SP su ispadali još u grupi, ali verujem da će nakon ovoga krenuti napred i da ce prvo ili drugo SP nakon Rusije biti u njihovom vlasništvu... Velika je to fudbalska nacija, a tu boginju koju priču... Od Bće uzeti za 10-ak godina, biće im nešto najvrednije. Smisao osvajanja titule će dobiti na još većoj vrednosti - od dna do vrha! Za jedan film, jednu odličnu fudbalskuoga dragog ce to biti...

kaokakao

pre 6 godina

Zao mi je Italije jer je jedna od najboljih reprezentacija u evropi,bolji su od nemaca i engleza,volim da ih gledam jer igraju lep fudbal.
(valjevac, 14. novembar 2017 10:27)

Zao ti? A nije ti zao sto nam namjestise posle Djenove van terena, jer ocigledno da na terenu nisu mogli, pa nam zbog jakih pozicija u svjetskom fudbalu oduzese bodove a njima pripisasei? Sto se mene tice, volio bih da nikad vise ne odu i da im sve stranci igraju za reprezentaciju.

артиљерац

pre 6 godina

Слажем се с croata,ir i nele,Италија НИКАД није играла леп фудбал.
Ја памтим и СП 1966 у Енглеској,али од Мексика 1970,само тако.Жабари
су увек пролазили на гузове.На гол разлику.Нека се дозову памети,јер
оно што они играју је антиреклама за фудбал.А што се тиче странаца,
сећам се 70-их,последње коло енглеског првенства.M.City:Mutd.Mutd
треба бод да не испадну.Тренер:M.City Џеки Чарлтон,Mutd Боби Чарлтон
Сви мислили договориће се браћа,Сити победи.Али у тој текми,добро
памтим играо је ЈЕДАН странац.Од 23-24 играча који су играли.Данас?
Господо,договорите се,хоћете ли паре или репрезентацију.Немци су
прича за себе.Они су проблем решили одавно.И,одавно то причам,мало
је музике за јако много пара.60 ми је година,пратим фудбал одавно,
потписујем да половина играча који данас играју ЛШ,пре 40 година не
би имали места ни у другој лиги.Слушам Ивана Голца,скоро,каже човек
ОНИ(играчи)су без СНАГЕ.Један судар у ваздуху,леже по 5 минута.Ало,
Илију Најдоског да удари камион,он устане и игра,А сад?Једино што
су брзи,али није фудбал атлетика.Било је и раније брзих играча,али
нису били велики фудбалери.

Nele

pre 6 godina

"Zao mi je Italije jer je jedna od najboljih reprezentacija u evropi,bolji su od nemaca i engleza,volim da ih gledam jer igraju lep fudbal.
@(valjevac, 14. novembar 2017 10:27) "
Evropska i Svetska prvenstva pratim vise od 30godina. Za tih 30god Italija NIKADA nije igrala lep fudbal. Koristan da, lep ne. I kad su osvajali prvenstva nikome nije bilo jasno kako su pobedjivali kad "nisu presli pola". Najgore od svega sto mi vec decenijama pokusavamo da se ugledamo na njih pa igramo sa po 7odbrambena igraca. Razlika je, kod njih su sve rupe zapusene u odbrani a kod nas duva na sve strane..

profdrmr

pre 6 godina

pozdrav za sve Italijane, navijače Intera, Juvea i Milana kojima su poslednjih 30 godina okosnica stranci, čak se time i ponose. Sačekaće ih sudbina Engleske koja ima vrhunski klubski fudbal i repku, malo bolji od naše...

Džo

pre 6 godina

Velika pobeda fudbala je eliminacija ovog zla sa svetskog prvenstva. Nije problem što su sada ispali, već što decenijama promovišu antifudbal kao uspešnu strategiju. Ako ima "božanske pravde" ispunila se tako što su ispali onako kako su vladali i mešetarili.

Djenka

pre 6 godina

Mi prvi u grupi, Italija ne ucestvuje, zlato skuplje od platine. Da se ne javljamo mnogo, realnost je cudna kao kroz crnu rupu da smo prosli pa sada, na drugoj strani, ne verujemo svojim ocimame st onoo se desava. Najbolje da cutimo kao zaliveni i uzivamo u onih par utakmica koje cemo videti na mudijalu sa nasom zastavom. Neka bude i 3 puta 0:0 samo da ne bude neke blamaze tipa Brazil:Nemacka.

Negativni

pre 6 godina

Evropska i Svetska prvenstva pratim vise od 30godina. Za tih 30god Italija NIKADA nije igrala lep fudbal. Koristan da, lep ne. I kad su osvajali prvenstva nikome nije bilo jasno kako su pobedjivali kad "nisu presli pola". Najgore od svega sto mi vec decenijama pokusavamo da se ugledamo na njih pa igramo sa po 7odbrambena igraca. Razlika je, kod njih su sve rupe zapusene u odbrani a kod nas duva na sve strane..
(Nele, 14. novembar 2017 11:12)

Onda nisi pratio svetska prvenstva. Italija je '82 u finalu i 2006 u polufinalu odučila Švabe od fudbala. Igrala je napadački, fantastično i lepo. Bugare su u polufinalu SP '94 naučili lekciju, u prvih 25 minuta kada su poveli 2-0 sa posedom lopte od jedno 70%. Onda su se povukli i čuvali rezultat do kraja. Fora sa Italijom je što se prilagodjava protivniku. Tamo gde mogu da cinculiraju, tu igraju zatvoreno, poziciono i ili pobede 1-0 ili odigraju bez golova. Kada igraju protiv Švaba, uvek igraju fenomenalno jer znaju da kod njih cinculiranje ne prolazi. To je njihov stil. Igrali su lep fudbal i na SP '90. Nego, mnogo mi volimo mitologiju. Kada je defanzivan i dosadan fudbal u pitanju, mi smo tu neprevazidjeni.

Sabre

pre 6 godina

Care, mi se tom logikom vodimo vise decenija, pa vidis koliko nam je pomoglo.. evo i kada covek uspe da nas odvede na prvenstvo, odmah popije otkaz. Nego, strani promasaji, kazes? A sta cemo sa tim da je El Saravi bio ubedljivo najbolji i najagilniji napadac juce?!

markos

pre 6 godina

Svakako da nasi u savezu nista ne valjaju,jedino mi nije jasno ovih 90 posto komentara sto pisu kako su kod nas metuzalemi naspram italijana.Kokeza,Bunjevcevic,Savo Milosevic itd. .Pa tu niko skoro u savezu nije stariji od 50.Tako da su komentari besmisleni.Jedino se slazem da su nesposobni poltroni i da zasluzuju smenu.

bg leprikoni

pre 6 godina

Najgore od svega sto cemo mi nase mumije(Tole,Miljan)od blata praviti,kakvi god bili uspevali su da drze savez dalje od politike,sada smo u situaciji da je vladajuca stranka potpuno usla u savez i da smenjujemo uspesnog selektora jer nije hteo zvati 2 igraca vodjinog ljubimceta koji su se volsebno nasli na spisku cim je Muslin otisao,naravno to svi znaju i svi cute,bukvalno nijedan bivsi igrac da se oglasi,ocigledno svestan da ce sebi navuci veliki problem

mučki provokator

pre 6 godina

Bokšic, Boban, Mijatovic, Savicevi itd oni su mogli..
Ko je taj Piksi?
Piksi je odigrao 30 utakmica u Francuskoj ligi niko se u Evropi ne seca Piksija

DAVOR

pre 6 godina

Ovaj decenijski neuspeh italijana nece imati samo sportske posledice. U narednim danima bice golim okom vidljiva trauma koja ce se manifestovati sveopstom malodusnoscu i nezadovoljstvom u ostalim segmentima zivota u toj zemlji, mnogo ce se povecati izgredi fasistickih i huliganskih grupa, a i kohezioni faktor u samoj Italiji koji odrzavaju sport, jezik i ekonomija bice na najnizem nivou i pojacace se separatisticke teznje nekih regiona.

Kielito

pre 6 godina

Italijanima dolazi šampionska generacija što ova nije a većina ih nije za penziju, tako da su možda iz saveza videli da je najbolje da ispadnu i odmah krenu sa stvaranjem tima koji će na sledećem SPu da ide na titulu.
1. Donnarumma
2. Conti
3. Barreca
4. Romagnoli
5. Caldara
6. Locatelli
7. Bernardeschi
8. Insigne
9. Pellegri
10. Verratti
11. Gagliardini

Ovo su trenutno mozda najtalentovaniji, ali ima bar još po 3 kandidata za svaku poziciju

Deki

pre 6 godina

Što se sekirate? Mi retko učestvujemo, ali, sve je sjajno i ništa se ne menja. Liga nam je u odnosu na vas krš. Takodje se ni vlast u zemlji ne menja.

mairondrake

pre 6 godina

M,

ko smo to "mi"? Ja sam komentarisao kao neko ko voli fudbal, ne predstavljam savez, nasu skolu fudbala... Samo smatram da Italija nije toliko jaka u poslednjih 12 god da ne propusta takmicenja...Moze svakom da se desi...

Milica

pre 6 godina

Zao mi je Italije jer je jedna od najboljih reprezentacija u evropi,bolji su od nemaca i engleza,volim da ih gledam jer igraju lep fudbal.
(valjevac, 14. novembar 2017 10:27)

Igrace se svetsko prvenstvo bez najbolje evropske reprezentacije svih vremena.
(leonida, 13. novembar 2017 23:52)

Nemacka 4 puta prvak sveta,4 puta druga,4 puta treca. Italija 4 puta prvak sveta,2 puta druga i jednom treca. Nemacka 3 puta prvak Evrope,3 puta druga i 3 puta treca, Italija 1 prva,2 puta druga i 1 treca. Italija ne moze ni da pridje Nemackoj.
(Milica, 14. novembar 2017 00:27)

Vama dvojici nije mesto ovde,ajde do Superzene neznalice jedne.

valjevac

pre 6 godina

Zao mi je Italije jer je jedna od najboljih reprezentacija u evropi,bolji su od nemaca i engleza,volim da ih gledam jer igraju lep fudbal.

Posmatrač

pre 6 godina

Zao mi je Italije jer je jedna od najboljih reprezentacija u evropi,bolji su od nemaca i engleza,volim da ih gledam jer igraju lep fudbal.
(valjevac, 14. novembar 2017 10:27) # Link komentara

Ništa smešnije nisam odavno pročitao!

mučki provokator

pre 6 godina

Bokšic, Boban, Mijatovic, Savicevi itd oni su mogli..
Ko je taj Piksi?
Piksi je odigrao 30 utakmica u Francuskoj ligi niko se u Evropi ne seca Piksija

bg leprikoni

pre 6 godina

Najgore od svega sto cemo mi nase mumije(Tole,Miljan)od blata praviti,kakvi god bili uspevali su da drze savez dalje od politike,sada smo u situaciji da je vladajuca stranka potpuno usla u savez i da smenjujemo uspesnog selektora jer nije hteo zvati 2 igraca vodjinog ljubimceta koji su se volsebno nasli na spisku cim je Muslin otisao,naravno to svi znaju i svi cute,bukvalno nijedan bivsi igrac da se oglasi,ocigledno svestan da ce sebi navuci veliki problem

Kielito

pre 6 godina

Italijanima dolazi šampionska generacija što ova nije a većina ih nije za penziju, tako da su možda iz saveza videli da je najbolje da ispadnu i odmah krenu sa stvaranjem tima koji će na sledećem SPu da ide na titulu.
1. Donnarumma
2. Conti
3. Barreca
4. Romagnoli
5. Caldara
6. Locatelli
7. Bernardeschi
8. Insigne
9. Pellegri
10. Verratti
11. Gagliardini

Ovo su trenutno mozda najtalentovaniji, ali ima bar još po 3 kandidata za svaku poziciju

llll

pre 6 godina

Bufonabas poterao maler na kraju karijere. Izgubio finale ls, nije se kvalifikovao za sp i jos se i titula ove godine juveu drma ( verovatno ce opet osvojiti ali nece biti lako)...bolje mu je bilo da se povukao :)

Džo

pre 6 godina

Velika pobeda fudbala je eliminacija ovog zla sa svetskog prvenstva. Nije problem što su sada ispali, već što decenijama promovišu antifudbal kao uspešnu strategiju. Ako ima "božanske pravde" ispunila se tako što su ispali onako kako su vladali i mešetarili.

croata

pre 6 godina

Ne razumijem,tu pisete kako su talijani smijesni,a svedjani igrali sramotni bunker ne uzvrat vec i prvu utakmicu. Talijani nemaju istinsku zvijezdu,al i ovako su klasa,prebili su svedjane a sto ga nisu mogli ugurat,to je takav dan. Svaka cast svedjanima,izdrzali su i ne moze se reci da su nezasluzeno na sp,al uzdizat ih sad je bez veze.
Uz brazil i svabe najveca svjetska nogometne sila nece biti na sp i to je veliki gubitak za festival nogometa.

Negativni

pre 6 godina

Evropska i Svetska prvenstva pratim vise od 30godina. Za tih 30god Italija NIKADA nije igrala lep fudbal. Koristan da, lep ne. I kad su osvajali prvenstva nikome nije bilo jasno kako su pobedjivali kad "nisu presli pola". Najgore od svega sto mi vec decenijama pokusavamo da se ugledamo na njih pa igramo sa po 7odbrambena igraca. Razlika je, kod njih su sve rupe zapusene u odbrani a kod nas duva na sve strane..
(Nele, 14. novembar 2017 11:12)

Onda nisi pratio svetska prvenstva. Italija je '82 u finalu i 2006 u polufinalu odučila Švabe od fudbala. Igrala je napadački, fantastično i lepo. Bugare su u polufinalu SP '94 naučili lekciju, u prvih 25 minuta kada su poveli 2-0 sa posedom lopte od jedno 70%. Onda su se povukli i čuvali rezultat do kraja. Fora sa Italijom je što se prilagodjava protivniku. Tamo gde mogu da cinculiraju, tu igraju zatvoreno, poziciono i ili pobede 1-0 ili odigraju bez golova. Kada igraju protiv Švaba, uvek igraju fenomenalno jer znaju da kod njih cinculiranje ne prolazi. To je njihov stil. Igrali su lep fudbal i na SP '90. Nego, mnogo mi volimo mitologiju. Kada je defanzivan i dosadan fudbal u pitanju, mi smo tu neprevazidjeni.

Neko@

pre 6 godina

Lose stvari se uglavnom dese, da bi se ljudi trgnuli, osvestili, promenili nešto. Verujem da će i sa Italijom isto biti - nakon titule prvaka sveta, opustili su se, nemaju sada krstenog igrača na sredini terena, a napad prosek. Na poslednja 2 SP su ispadali još u grupi, ali verujem da će nakon ovoga krenuti napred i da ce prvo ili drugo SP nakon Rusije biti u njihovom vlasništvu... Velika je to fudbalska nacija, a tu boginju koju priču... Od Bće uzeti za 10-ak godina, biće im nešto najvrednije. Smisao osvajanja titule će dobiti na još većoj vrednosti - od dna do vrha! Za jedan film, jednu odličnu fudbalskuoga dragog ce to biti...

kaokakao

pre 6 godina

Zao mi je Italije jer je jedna od najboljih reprezentacija u evropi,bolji su od nemaca i engleza,volim da ih gledam jer igraju lep fudbal.
(valjevac, 14. novembar 2017 10:27)

Zao ti? A nije ti zao sto nam namjestise posle Djenove van terena, jer ocigledno da na terenu nisu mogli, pa nam zbog jakih pozicija u svjetskom fudbalu oduzese bodove a njima pripisasei? Sto se mene tice, volio bih da nikad vise ne odu i da im sve stranci igraju za reprezentaciju.

iR

pre 6 godina

Da, taknuli ste dno...kao i nizozemska.
Jako mi je zao sto te dvije velike sile nece biti na prvenstvu.
Ali to je sve posljedica Bossmanovog pravila i psihoticne utrke za novcem. Ma ne moze jedan igrac vrijediti 200 milja eura! Ne moze, to nema veze sa pamecu!!!

I sad dodjete tu di jeste.
I prije je bilo stranaca 3 pa 4 max. Tad se kupovali samo pravi igraci a ostale si morao razvijati iz skole. Pa zar nije nedavno arsenal nastupio sa svim strancima i u igri i na klupi?! Niti jednog engleza nije bilo!
Pa sta ocekivati od toga...?

Prije neki dan sam citao debatu Piksi ili Modric? Oba velikana ali Piksi je igrao u vrijeme "3 stranca u klubovima" i bilo mu je kudikamo teze doci do Reala nego danas ovima.
Bez obzira sta cijenim Modrica, ali to je tako.
Zar mislite da bi real kupio Kovacica da mu grije klupu da je zakon o 3 stranca na snazi?
Naravno da nebi!

Nasi klubovi (drzave) su siromasni pa su prisiljeni razvijati igrace.

Vidis, kad imas para, kad tad ti se razbije o glavu...nije ni u parama sve.

A da ostaje zal sto nema Italije u Rusiji - ostaje.

Bosanac

pre 6 godina

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/4nM3a/

Pogledajte ovu sliku. Švedski selektor čisti svlačionicu poslije slavlja igrača.
Pa se pitamo zašto su oni tu gdje jesu, a mi gdje jesmo

артиљерац

pre 6 godina

Слажем се с croata,ir i nele,Италија НИКАД није играла леп фудбал.
Ја памтим и СП 1966 у Енглеској,али од Мексика 1970,само тако.Жабари
су увек пролазили на гузове.На гол разлику.Нека се дозову памети,јер
оно што они играју је антиреклама за фудбал.А што се тиче странаца,
сећам се 70-их,последње коло енглеског првенства.M.City:Mutd.Mutd
треба бод да не испадну.Тренер:M.City Џеки Чарлтон,Mutd Боби Чарлтон
Сви мислили договориће се браћа,Сити победи.Али у тој текми,добро
памтим играо је ЈЕДАН странац.Од 23-24 играча који су играли.Данас?
Господо,договорите се,хоћете ли паре или репрезентацију.Немци су
прича за себе.Они су проблем решили одавно.И,одавно то причам,мало
је музике за јако много пара.60 ми је година,пратим фудбал одавно,
потписујем да половина играча који данас играју ЛШ,пре 40 година не
би имали места ни у другој лиги.Слушам Ивана Голца,скоро,каже човек
ОНИ(играчи)су без СНАГЕ.Један судар у ваздуху,леже по 5 минута.Ало,
Илију Најдоског да удари камион,он устане и игра,А сад?Једино што
су брзи,али није фудбал атлетика.Било је и раније брзих играча,али
нису били велики фудбалери.

Nele

pre 6 godina

"Zao mi je Italije jer je jedna od najboljih reprezentacija u evropi,bolji su od nemaca i engleza,volim da ih gledam jer igraju lep fudbal.
@(valjevac, 14. novembar 2017 10:27) "
Evropska i Svetska prvenstva pratim vise od 30godina. Za tih 30god Italija NIKADA nije igrala lep fudbal. Koristan da, lep ne. I kad su osvajali prvenstva nikome nije bilo jasno kako su pobedjivali kad "nisu presli pola". Najgore od svega sto mi vec decenijama pokusavamo da se ugledamo na njih pa igramo sa po 7odbrambena igraca. Razlika je, kod njih su sve rupe zapusene u odbrani a kod nas duva na sve strane..

M

pre 6 godina

(mairondrake, 14. novembar 2017 10:40)

Mi nismo ni kvalitetni ni kompetentni ni nista na fudbalskoj karti sveta da bi mogli da komentarisemo jedne Italijane.

DAVOR

pre 6 godina

Ovaj decenijski neuspeh italijana nece imati samo sportske posledice. U narednim danima bice golim okom vidljiva trauma koja ce se manifestovati sveopstom malodusnoscu i nezadovoljstvom u ostalim segmentima zivota u toj zemlji, mnogo ce se povecati izgredi fasistickih i huliganskih grupa, a i kohezioni faktor u samoj Italiji koji odrzavaju sport, jezik i ekonomija bice na najnizem nivou i pojacace se separatisticke teznje nekih regiona.

Car

pre 6 godina

@Kielito

Teško njima ako su im to najtalentovaniji. Donaruma ne može ni cipele da čisti Bufonu. Verati slabiji od De Rosija. Jedini koji je tu dobar je Bernardeski. Loše odrađena smena generacija, kao kod još nekih reprezentacija, a za sve je kriv moderan fudbal i veliki broj stranaca u nacionalnim ligama. Gde je danas Ajaksova škola na primer? Nigde, zato nema nigde ni Holanđana.

vlade

pre 6 godina

inače, poslednji euro koji su propustili, bio je takođe održan u Švedskoj '92.. tako da, baš im je kobna ova Švedska, generalno!

zmajbeli

pre 6 godina

Kakav savez? Kakav trener? Kakvi bakraci? Pa Italija nije imala ocajniju reprezentacinu u fudbalu i istoriji njenog postojanja. Ko su ti igracu???

Sabre

pre 6 godina

Care, mi se tom logikom vodimo vise decenija, pa vidis koliko nam je pomoglo.. evo i kada covek uspe da nas odvede na prvenstvo, odmah popije otkaz. Nego, strani promasaji, kazes? A sta cemo sa tim da je El Saravi bio ubedljivo najbolji i najagilniji napadac juce?!

Visla

pre 6 godina

Svi znamo da veliki novac koji se ulaže uništava nacionalne timove i stvaranje i razvoj mladih talenata. Koristi imaju samo fudbalska mafija: menadžeri, najbogatiji klubovi, FIFA i UEFA.

profdrmr

pre 6 godina

pozdrav za sve Italijane, navijače Intera, Juvea i Milana kojima su poslednjih 30 godina okosnica stranci, čak se time i ponose. Sačekaće ih sudbina Engleske koja ima vrhunski klubski fudbal i repku, malo bolji od naše...

markos

pre 6 godina

Svakako da nasi u savezu nista ne valjaju,jedino mi nije jasno ovih 90 posto komentara sto pisu kako su kod nas metuzalemi naspram italijana.Kokeza,Bunjevcevic,Savo Milosevic itd. .Pa tu niko skoro u savezu nije stariji od 50.Tako da su komentari besmisleni.Jedino se slazem da su nesposobni poltroni i da zasluzuju smenu.

Djenka

pre 6 godina

Mi prvi u grupi, Italija ne ucestvuje, zlato skuplje od platine. Da se ne javljamo mnogo, realnost je cudna kao kroz crnu rupu da smo prosli pa sada, na drugoj strani, ne verujemo svojim ocimame st onoo se desava. Najbolje da cutimo kao zaliveni i uzivamo u onih par utakmica koje cemo videti na mudijalu sa nasom zastavom. Neka bude i 3 puta 0:0 samo da ne bude neke blamaze tipa Brazil:Nemacka.

mairondrake

pre 6 godina

M,

ko smo to "mi"? Ja sam komentarisao kao neko ko voli fudbal, ne predstavljam savez, nasu skolu fudbala... Samo smatram da Italija nije toliko jaka u poslednjih 12 god da ne propusta takmicenja...Moze svakom da se desi...

coldplayer

pre 6 godina

Imamo i mi nase mumije.Te vase za nase male bebe.Ali nema takvih kao sto si ti da kaze nesto,tj.rece nekad Savo pa se prodade covek za fotelju.Eto nase slike i prilike.

Baki

pre 6 godina

Kad italijani ovako kukaju sta li bi trebali da rade englezi. Kod njih utakmice izmedju klubova iz Mancestera, Arsenala, Celzija, Liverpula, Totenhema, Evertona, su uglavnom sa 0-3 domaca igraca.

Deki

pre 6 godina

Što se sekirate? Mi retko učestvujemo, ali, sve je sjajno i ništa se ne menja. Liga nam je u odnosu na vas krš. Takodje se ni vlast u zemlji ne menja.

Milica

pre 6 godina

Zao mi je Italije jer je jedna od najboljih reprezentacija u evropi,bolji su od nemaca i engleza,volim da ih gledam jer igraju lep fudbal.
(valjevac, 14. novembar 2017 10:27)

Igrace se svetsko prvenstvo bez najbolje evropske reprezentacije svih vremena.
(leonida, 13. novembar 2017 23:52)

Nemacka 4 puta prvak sveta,4 puta druga,4 puta treca. Italija 4 puta prvak sveta,2 puta druga i jednom treca. Nemacka 3 puta prvak Evrope,3 puta druga i 3 puta treca, Italija 1 prva,2 puta druga i 1 treca. Italija ne moze ni da pridje Nemackoj.
(Milica, 14. novembar 2017 00:27)

Vama dvojici nije mesto ovde,ajde do Superzene neznalice jedne.