Subota, 11.11.2017.

02:39

Presek EL – Zvezda može sa svima, manjka doprinos klupe

Izvor: Petar Tadiæ

Presek EL – Zvezda može sa svima, manjka doprinos klupe IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Miler

pre 6 godina

Kako reče Don Nelson pre 16 god. na klinici u BG "Player must be a capable to do". Jednostavno su spremni za cepanje drva, a ne za košarku i to nije krivica trenera već tehnološkog procesa u proteklim godinama.

Realno

pre 6 godina

Zvezdana puca po svim šavovima,a kao može sa svima?! Uopšte ne razumem tekst, verovatno sam glup.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (novica, 11. novembar 2017 22:21

Jesi,odmah da ti potvrdim. Kako li bi izgledalo i koliko bi razlike bilo ptotiv mlade partizanke,kad je nedavno bilo 16 razlike da ne puca po savovima,verovatno 60 razlike.I dalje smo ekipa bez konkurencije u Aba ligi,sto cemo i dokazati ali tanko za nesto vise u Evropi.

Istina

pre 6 godina

Veliki promasaji u izboru igraca,pogotovo domacih.Cetvorka iz FMP-a,kao i studenti iz Amerike,Radicevic i Keselj,nemaju sta da traze u EL.Preostalih sedmorica mogu igrati protiv bilo koje ekipe u Evropi ali ne moze se bez odmora i izmena.Cak je i mladi Francuz velika rupa u odbrani.Realno,po imenima smo najslabija ekipa u EL,ali posto imena ne igraju,nego volja,srce i zelja,mozemo dobiti jos nekoliko tekmi sa ovim sastavom ali ako bi se dovela 3 dobra igraca,plej,petica i suter,mozemo da se borimo i za F8.

Vlada

pre 6 godina

Dobric,Apic,Davidovac,Radicevic nisu dovoljno kvalitetni za ovaj nivo.Previse vremena provode u igri...Jako losa klupa,podhitno dovesti centra i osloniti se na 3-4 glavna igraca.Ovako nemamo sanse za 8.

lako je kritikovati i dovoditi, a nemaš novca

pre 6 godina

(Totti, 11. novembar 2017 15:53)

Ako si navijač Zvezde, navijaš za ono što imaš, ako nisi, onda nisi.

antiDebil

pre 6 godina

(Oxi, 11. novembar 2017 17:28)

U bre bre breeeee....nego, sto bi rekao Andjus, a gde se poslednjih godina izgubilo to ,,Dr'' ? Da nije on ,,Dr'' po potrebi ?
Nego batali to da vidimo ovu drugu problematiku, 2 zlata na EP, zamalo !!
Srebro na OI, tacno, bio je predsednik KSS kada je SR Jugoslavlavija osvojila srebro na OI u Atlanti. To srebro ima veze sa njim taman koliko je on povezan sa letom Sputnjika u svemir. U toj reprezentaciji su igrali 0 igraca iz njegove fabrike konzervi, dakle tu je bio po politickoj liniji, kada je nakon 6 meseci izdao svog mentora Slobu dobio je nogu iz kosarkaskog saveza !
Zlato na SP u Indianapolisu, ovoj prici je kao potreban komentar, isto je kao da si napisao da je bio rukovodilac kada se osvajalo zlato u Manili ?!!!
Juniorske titule mozes da okacis macku o rep, tj panteru o rep. Teodosic je slat na pozajmicu u Borac iz Cacka, dakle to fabricko stvaranje igraca, tj dovodjenje gomile njih i radjenje po principu ,,i corava koka ubode neko zrno'' to takodje mozes da prospes u kanalizaciju, da skratimo pricu uglavnom si napisao gomilu nebuloza i izmisljotina !!! Da nisi ti, nedaj boze, Covicev bot ?
A gde je to Covic poslao Zorana ?
http://www.novosti.rs/vesti/sport.295.html:356467-Covic-KK-Crvena-zvezda-Beograd-nije-clan-SD-Crvena-zvezda

Oxi

pre 6 godina

Nebojsa Covic nije doktorirao na Megatrendu, vec na jednom prestiznom fakultetu kakav je Masinski fakultet u Beogradu, i nije samouki citalac knjiga animalne prirode i ulicnog vaspitanja vec radnik sa dugogodisnjim stazom u proizvodnji, i nije u kosarci od juce, vec je preko 30 godina i kao rukovodilac sa osvojenih dva zlata na EP, jednim srebrom na OI, zlatom na SP u Indijanapolisu, pet ABA liga i titula Srbije, tri Evrolige za juniore i bezbroj stvorenih reprezentativaca Srbije medju kojima i najboljeg Srbina u 21 veku Milosa Teodosica. Zato bi bilo zaisto lepo kada bi se prestalo sa nevaspitanim delenjem saveta Nebojsi Covicu u maniru laika koji vode pijanske razgovore u nekoj prigradskoj birtiji...

max

pre 6 godina

Lesort je mlad ali ima potencijal, tu smo slabiji za razliku od Kuzmića. Sad Radičević,i ova dvojica sa koledža su ABA nivo. I da dodam da nem je pola tima došlo iz FMP-a.
Plus mlad trener.
Klupa nam je očajna i to je to.

stellarossa

pre 6 godina

Svake godine posle nekoliko losijih izdanja se nadju neki koji prozivaju i govore kako nikad nismo bili slabiji, kako necemo moci da ostvarimo vise od 8 pobeda... A svake godine ih igraci demantuju. Treba imati malo strpljenja i poverenja u ovaj renovirani tim, u mlade igrace, jer su samo iz prve petorke iskusni igraci, svi ostali sem Antica su mladi i neiskusni. Dakle, ovaj tim iz utakmice u utakmicu ce biti sve bolji. Raduje jer imamo vrhunske igrace poput Rocestija, Feldina, Bjelice, Lesora i Antica, ali i pregrst talentovanih igraca. Bitno je da se ni u jednoj utakmici nismo obrukali. A svi zaboravljaju kako je i kod Radonje bilo dosta poraza sa velikom razlikom, pa se zna kakav je skor bio na kraju. Zato, samo hrabro, momci. Ja verujem u vas i uvek cu. Jer, Zvezda je zivot, sve drugo su sitnice!

Mhmm..indijanac

pre 6 godina

Lesor-zivi od asistencija u napadu..u odbrani kao muva bez glave
Feldin-toplo-hladno
Rocesti-korektno,odbrana tanka
Lazic-u ovom timu potpuno beznacajan
Bjelica-najbolji igrac trenutno,odbrana problem
Antic-izuzetno koristan ali povredjen
Dangubic-i vrabcima na grani je jasno da decko nema kvalitet da bude bitan igrac
Dobric-razocarenje(posle partija na kraju prosle sezone)
Radicevic-bez suta,vise nego skroman igrac
Jankovic,Jovanovic-bez komentara
Keselj-zao mi ga je
Apic,Davidovac,Lazarevic-Nazad u FMP!
Trener Alimpijevic-mlad i neiskusan za ovakvo takmicenje
ZAKLJUCAK:Odbrana nepostoji,u napadu se sve svodi na sut za 3 poena,definitivno ekipa nije za Top 8..ABA liga se mora uzeti inace se sva prica oko Zvezde u EL zavrsava!!!P.S Onaj tim iz prosle godine je bio velicanstven!!!

Cinik

pre 6 godina

Potpuno pogrešna analiza Zvezde. Najpre iz razloga jer u Evropi treneri od uprave traže igrače koji su im potrebni i uprava to i dovodi. U zvezdi to nije slučaj, Nebojša Čović sam dovodi igrače sumnivog kvaliteta a onda od trenera traži uspeh. U Evropi ni jedan klub nije pod patronatom Predsednika države ili premijera Zvezda pored Predsednika kluba Čovića ima i Super Predsednika kluba Aleksandra Vučića. Na zapadu se ni jedan klub ne bavi suparničkim klubom niti pak preko Predsednia države urušava drugi klub a to u Srbiji Zvezda radi već 5 godina. Se u svemu jedna vrlo slaba ekipa Zvezde koja će možda pod pritiskom nesportskih činilaca i osvojiti ABA ligu ali u Evropi mrka kapa.

ш

pre 6 godina

Ево време је да се досадашње учињено анализира. У АБА лиги 2 пораза од озбиљних екипа. Мислим да не може да се разуме ни прихвати ни један од њих. Цедевита није добила на домаћи терен већ на квалитет. Против Будућности, Звезда није добила на домаћи терен већ је Будућност такође добила на квалитет. У ЕЛ, објективно је требао Бамберг да се добије, можда и Жалгирис да је било среће. Али добили смо Макаби срећно, тако да је то ту негде. Време је искрено да се призна да су слабе карике Јовановић, Јанковић, Давидовац. Трпи се нешто док има разлога да се трпи али ови момци не могу боље. И зато у ФМП. У супротном правцу она мрцина од центра и можда Симанић ( окајао је грехе). Човић их плаћа и тамо и овамо. ФМП не може да освоји АБА али не може ни да испадне. Њима свеједно. То је без динара боља Звезда 20%. Радичевића трпети још мало. Можда научи нешто од Рочестог. Мислим да су се лампе за аларм упалиле. ЕЛ може да се опрости али АБА не.

Milorad

pre 6 godina

Razmaženi navijači kojima sve smeta, a nemaju ni strpljenje.
Realno, tim nema vrednost ni kvalitet za EL ali će napredovati tokom takmičenja.
U aba ligi ne bi smelo da izmekne prvo mesto.

Peca

pre 6 godina

O kojim mladim igračima mi više pričamo. Mlad je Luka Dončić sa 18 godina i on će sigurno još napredovati. Radičević, Jovanović i Janković imaju 23-24 godine i već su formirani košarkaši, ne mogu oni biti mnogo bolji nego što jesu. Mlad je Simanić ali on nema mesta pored ovih "igračina". Ja počinjem da se pitam da ne plaćaju oni nama da bi igrali u Zvezdi a ne mi njima.

Srksa

pre 6 godina

Zvezda ima 5 igraca koji mogu da pikaju sa svima 7 minuta i to bez trenera. Jos dva poluigraca koji mogu da obavljaju svoje u savrsenim sistemima dobrog trenera sto nije nas slucaj. Dakle, treca po kvalitetu u aba ligi, a u euroligi je sa armanijem mrtva trka za najlosijeg. Sve drugo su sarene laze.

Milan141

pre 6 godina

Jel ovo Covic sastavljao?
Zvzda najkvalitetnija na Jadranu? Kako kad je pukla 2 puta?
Kako moze sa svima? pa bili su rutinirani od strane Unikahe i Bamberga, vrlo skromnih ekipa sa donjeg dna tabele.
Mladi da napreduju, koji mladi i koji napredak se ocekuje od Radicevica? Kamenjar, igrao u najjacem prvenstvu u Evropi Endesi pa ic nije napredovao. Jankovic i Jovanovic da se privikavaju, na sta kad su igrali u NBA? Zar je ovo atomska kosarka u odnosu na Detroit i Boston (ili koji god bese klubovi). Dajte. Bas ocajan tekst i promaseno sve. Nigde niste napisali recimo da Zvezda nema trenera vec zeta manekena. Bacanje magle samo tako.

Totti

pre 6 godina

Prvo od onih od kojih se očekivalo da bljesnu ove sezone nema ništa. Dangubića čekamo već treću sezonu ali i ove će koliko vidim biti mrka kapa. Doduše bio je i povređen ali bez obzira. Dobrić, koji je trebao takođe da povuče ove sezone izgleda nije taj kalibar. Kada se na to doda Lazić koji ne igra na nivou prošlih sezona, što zbog letošnje povrede a više jer je ranijih godina kompletna petorka igrala jaku odbranu dolazimo do ovoga danas. E sad još i pojačanja koja to nisu, tipa Kešelj koji je zaboravio na košarku pa neuki Jovanović i Janković koji nemaju ni znanja ni zrelosti ni za ABA a kamoli EL, pa onda neiskusni prvi centar Lesor koji niti ima visinu niti znanja i iskustva za neko ozbiljno takmičenje, pa Lazarević, Davidovac i Apić koji su sasvim prosečni mladi igrači bez kvaliteta kao npr. Radanov koga su na pravdi Boga poslali u FMP, ... Loša selekcija igrača i Čovićeva sujeta će nas možda koštati i učešća u EL naredne godine. Šta još reći za npr. Radičevića koji je možda za neku drugorazrednu ekipu španske lige ali za Evropu nikako ili Antića, kome svaka čast ali na zalasku karijere ne može da odigra više od 10 min. po utakmici ili Feldina koji je proglašen najvećim pojačanjem u zadnjih par godina a on bljesne u jednoj utakmici od mogućih, koliko, 13-14? Na kraju dolazimo do one knjige od dva slova, Ročesti i Bjelica. Jedina dvojica koji igraju ove sezone i kada njih zaustave stala je i Zvezda, kao npr. sinoć. Ne ide se ljudi spuštenih pantalona ni u ABA a kamoli Euroligu, bez skoka, bez osmišljene igre, sa lošom odbranom na individualni kvalitet koji sem pomenute dvojice realno nemamo. I onda, još kao šlag na torti, neuk i neiskusan trener koji izgleda ispunjava direktorske želje i dobijamo verovatno sezonu za plakanje. Zato izgleda i prazne tribine Arene jer gledaoci i navijači osećaju da su prevareni.

Komunalac

pre 6 godina

Pricao mi je drug blizak rukovovodstvu kluba (radi u klubu) da je politika strucnog staba za ovu sezonu sto se tice eurolige takva, da ce svaku utakmicu u kojoj se proceni da su sanse za pobedu male (rec je o euroligi), odmarati pojedine iskusne igrace...Sve se baca na ABA ligu i racuna se na jos 2 pojacanja posle prvog dela iste...Jednostavno receno: ABA je prioritet svih prioriteta!

trolza

pre 6 godina

Armani I nije toliko los koliko pokazuje skor. U prva tri kola su igrali sa CSKA, Fenerbahceom I Realom, tj. sa verovatno tri najjace ekipe. Igrali su jos sa Barselonom, Makabijem I Zalgirisom. U svim utakmicama su bili u egalu ili blizu, osim protiv Zalgirisa gde su doziveli debakl

POPE

pre 6 godina

Zvezdi od 12 igraca 7 ne mogu da igraju ni ABA ligu za vrh tabele a u LE ne bi bili ni u jednoj ekipi ni na klupi.Tako da Zvezda ako ne dovede jedno 3 dobra igraca tesko moze da osvoji ABA ligu a u LE sve sem zadnjeg mesta je uspeh.

Kosta

pre 6 godina

Postavljeno je bukvalno dete za trenera i vrlo neozbiljan potez Nebojse Covica.Tim je veoma kvalitetan(price oko fajnal fora su za malu decu,ko moze garantovati Realu da ce uspeti a mi se tu nesto palimo)ali mu je potreban mentor,autoritet kojeg ovaj decko nema.Gledam poredjenja radi utakmice od prosle godine,Radonjic je igrao iskljucivo covek na coveka,pik je branio dropom,nikako iskakanjem kao sto radi Alimpijevic..to malo bolji plej resava lagano i postoje velike rupe i svi nas uporno kaznjavaju...ali i ovo je dovoljno za ABA ligu jer niko ne moze da nas dobije na dve ili tri utakmice.

Ivan

pre 6 godina

Gotivim Peru Antia, ali on cas igra cas ne igra. Koristan je igrac za nas, ali ovo ne vodi nigde. Trebaju nam svi igraci u svakom trenutnku. On ocigledno nije sposoban da igra vise kosarku iz nedelje u nedelju. Ako je poraz od Unikahe bio realan i ocekivan, poraz kod kuce od Bamberga bas i nije. Sta dalje ocekivati ako ni njih ne mozemo kuci da dobijemo... Dovesti zdrave i spremne igrace, sve ostalo je gubljenje vremena.

ranko

pre 6 godina

Problem sa ovakvim timovima je kod trenera koji nisu u stanju da uspostave balans izmedju petorki.Prva petorka ne sme da bude najboljih pet jer svaka izmena je propast.Ako je Alimpijevic neiskusan,cudi da Muta pravi iste greske i drzi dva Amera u paru po 30 minuta.Zvezdini mladji igraci imaju kvalitet ali deluju ili nemotivisano ili premotivisano.Davidovac je ipak zalutao,Jankovic potpuno neuravnotezen(kao da je na necemu),ostalo ok.Zvezda ima Evroligasku petorku koje se ne bi postideo ni PAO ili Macabi,ali izgleda da tim prevazilazi trenera.Nikada mi nije bila jasna politika skup tim i jeftin trener.Primer Partizana sa V.Jovanovicem.Pitanje je da li Alimpije moze da uzme i ABA ligu.

Shearer

pre 6 godina

Zvezda nije uspela da iznenadi Žalgiris i Himki, zatim je zatajila protiv Bamberga, dobila je Barsu kući i Makabi a potpuno podbacila protiv Unikahe. Naredni mečevi su još teži jer su se mahom svi uigrali pa se može reći da ni ta Baskonija kao ni Armani neće sami sebe pobediti a uz to Zvezda ima problem sa potrošenim igračima koji ne mogu da izdrže ritam. Ove sezone od 8-10 pobeda, ne više od toga.

konto

pre 6 godina

Baš tako, prethodnih sezona imali smo dosta ujednačen tim ili je moždaa bolje reći da ga je Radonja napravio takvim gde niko nije bio baš toliko loš da smo plakali kad ga vidimo u igri. OK, Walters je ponekad znao biti katastrofalan, da se ne prisećam sada svih ali imali su ponekad neki igrači izuzetno loših rola ali ništa tako strašno i tako konstantno kao ove sezone. Ove godine, nasuprot, imamo fantastične nosioce! Npr. takvog igrača kao što je Ročesti mislim da nismo imali prilike da gledamo na našim terenima, čovek je doktor košarke. Antić preiskusna igračina koja unosi sigurnost i donosi prevagu, Feldin zna znanje, još malo se traži ali vidi se da je ozbiljan, Bjelica jedna od najboljih četvorki trenutno u Evropi, preporođen, Lazić i Dangubić - s njima znamo na čemu smo, Radonja im je našao ulogu i Alimpijević samo treba tako da ih koristi. A Lesor, pa dobro, trudi se, pokaže nešto, donese nešto ali sa njim nam je skok kriminalan. Dobrić - vidi se potencijal. A ovo ostalo - plač majke Božije. Na Radičevića ne bih trošio reči, čovek je zalutao, Jovanović i Janković su još na koledžu s tim što je Janković i jako bezobrazan pa se ispucava čim dobije loptu kao da je Harden. Apič, Davidovac...oni su još uvek na nivou osrednjeg abaligaša i nisu još izbrušeni za ozbiljniju košarku, mali Lazarević se izuzetno trudi tj. sviđa mi se žar i naboj sa kojim igra. Sve u svemu, vidi se da trener ima instrukciju da gura mlade igrače a ovi matori tu služe samo da se ne obrukamo.

krajisnik

pre 6 godina

ajde što nemamo rezerve,nego nemamo ni Radonjica.
Kod njega je odbrana bila medju najboljima u EL.
Alimpijevic osim srećne pobjede protiv Makabija, nije ništa uradio.
Protiv Partizana se sve svodilo na šut za tri poena i individualne poteze Bjelice

objektivan

pre 6 godina

Mislim da je naslov teksta potpuno promasen, Zvezda ove sezone ne moze sa svima, ni u ABA ligi, a posebno u Evroligi. Suzdrzavao sam se od komentara od pocetka sezone i nadao se boljim igrama, ali na zalost svih nas navijaca Zvezde, te bolje igre nikako da dodju. Radicevic, Jankovic, Apic, Davidovac, definitivno nemaju kvalitet za nivo takmicenja kakav je Evroliga, Jovanovic borbenoscu nadoknadjuje manjak kvaliteta, medjutim brzo ulazi u problem sa licnim greskama,ali mislim da kod njega ima materijala da postane bolji. Za mene je najvece razocarenje u sezoni Dobric, ocekivao sam da on bude pravi naslednik Gudurica, ali od toga izgleda nema nista. Naravno kada je Lazic na terenu, mi smo uskraceni za jednog igraca u napadu. Prijatno me je iznenadio Lesor, pre svega svojom borbenoscu, a kosarkasko umece mu je na nivou da bude drugi centar. Naravno Rocesti, Feldin i Antic daju koliko mogu, a deifnitivno mogu dosta. Da nije bilo sinocne utakmice rekao bih da je Bjelica nas najbolji igrac ove sezone, ali...I na kraju Dangubic, jednostavno mi nije jasno da kosarkas sa takvim predispozicijama i mogucnostima nije 3 godine napredovao ni jedan %, prosto nestvarno.
Trener...pa sta reci o treneru osim da je potpuno nedorastao kvalitetu takmicenja kakav je Evroliga, nesto imam utisak kada bi nam Pero bio igrac i trener, da bi mnogo bolje prolazili nego sa Alempijevicem i uopste ne mogu da shvatim koji su to kvaliteti njega doveli na mesto prvog trenera Crvene Zvezde.

Millennium

pre 6 godina

Šteta što Ročesti i Lesor nisu došli prošle godine, napadali bi F4 garantovano. Ovaj tim nema ni glavu ni rep. Zasniva se na raspoloženim šuterima i individualnim kvalitetima Ročestija i Antića. Lazić neprepoznatljiv, i to ne svojom krivicom, već nesposobnošću trenera da igra odbranu i Lazića uklopi u svoj sistem. Radičevića treba proveriti da ga kojim slučajem tajno ne plaća Partizan. Trener bez ideje i autoriteta. Pod hitno treba još jedan plej i klasična petica. I novi trener naravno.

Жељко

pre 6 godina

Najslabiji tim u poslednjih 5 godina.Realno uopšte nisu konkurentni u Euroligi pitanje hoće li i ABA moći da osvoje sa ovakvim timom.

Blackbeard

pre 6 godina

Nije sporno da mi možemo sa svima da igramo, pitanje je koga možemo da pobedimo.S onakvom igrom kao sinoć vrlo teško bilo koga u EL

T Rex

pre 6 godina

S vecinom stvari bih se slozio osim sa poredjenjem Radicevica i Jovica.Jovke je bio neuporedivo bolji prve sezone u Zvezdi nego sto ce Radicevic ikad biti.Jednostavno sa Radicevicem nije pogodjeno.Od igraca koji su u drugom planu nadu mi uliva samo Dobric i eventualno Jovanovic ali imaju tu nesrecu da im se u ovako vaznom trenutku karijere zalomio,bez ikakvog potcenjivanja trener pocetnik,pa ce njihov napredak ici na tezi nacin.

DarioHubner

pre 6 godina

Evroliga je ujednacena kao nikad, sto je dobro, svako svakog moze da dobije, iznenadi. Ali nekako mi se cini da je kvalitet malo slabiji nego prosle godine. Od kako je povecan seleri kap u Nba, sve veci broj igraca se odlucuje da budu 14, 15 igrac nekog nba tima nego li da ostanu u Evropi, i gde ce to odvesti ostaje da se vidi.

Vazda Pobro

pre 6 godina

Nema sto da ocekujemo ove godine u Evroligi, logicno, samo je bitno osvojit ABA ligu, jer Buducnost i Cedevita nisu ni malo naivni ove sezone i naravno na kraju sezone da se napravi presjek da se zadrzi kostur tima koji je dobar, ako bude opet mijenjanje komplet tima onda znaci da nema sistema i opet da se nema cemu nadat kao ove sezone ...

Blackbeard

pre 6 godina

Nije sporno da mi možemo sa svima da igramo, pitanje je koga možemo da pobedimo.S onakvom igrom kao sinoć vrlo teško bilo koga u EL

Millennium

pre 6 godina

Šteta što Ročesti i Lesor nisu došli prošle godine, napadali bi F4 garantovano. Ovaj tim nema ni glavu ni rep. Zasniva se na raspoloženim šuterima i individualnim kvalitetima Ročestija i Antića. Lazić neprepoznatljiv, i to ne svojom krivicom, već nesposobnošću trenera da igra odbranu i Lazića uklopi u svoj sistem. Radičevića treba proveriti da ga kojim slučajem tajno ne plaća Partizan. Trener bez ideje i autoriteta. Pod hitno treba još jedan plej i klasična petica. I novi trener naravno.

Жељко

pre 6 godina

Najslabiji tim u poslednjih 5 godina.Realno uopšte nisu konkurentni u Euroligi pitanje hoće li i ABA moći da osvoje sa ovakvim timom.

T Rex

pre 6 godina

S vecinom stvari bih se slozio osim sa poredjenjem Radicevica i Jovica.Jovke je bio neuporedivo bolji prve sezone u Zvezdi nego sto ce Radicevic ikad biti.Jednostavno sa Radicevicem nije pogodjeno.Od igraca koji su u drugom planu nadu mi uliva samo Dobric i eventualno Jovanovic ali imaju tu nesrecu da im se u ovako vaznom trenutku karijere zalomio,bez ikakvog potcenjivanja trener pocetnik,pa ce njihov napredak ici na tezi nacin.

Shearer

pre 6 godina

Zvezda nije uspela da iznenadi Žalgiris i Himki, zatim je zatajila protiv Bamberga, dobila je Barsu kući i Makabi a potpuno podbacila protiv Unikahe. Naredni mečevi su još teži jer su se mahom svi uigrali pa se može reći da ni ta Baskonija kao ni Armani neće sami sebe pobediti a uz to Zvezda ima problem sa potrošenim igračima koji ne mogu da izdrže ritam. Ove sezone od 8-10 pobeda, ne više od toga.

Vazda Pobro

pre 6 godina

Nema sto da ocekujemo ove godine u Evroligi, logicno, samo je bitno osvojit ABA ligu, jer Buducnost i Cedevita nisu ni malo naivni ove sezone i naravno na kraju sezone da se napravi presjek da se zadrzi kostur tima koji je dobar, ako bude opet mijenjanje komplet tima onda znaci da nema sistema i opet da se nema cemu nadat kao ove sezone ...

DarioHubner

pre 6 godina

Evroliga je ujednacena kao nikad, sto je dobro, svako svakog moze da dobije, iznenadi. Ali nekako mi se cini da je kvalitet malo slabiji nego prosle godine. Od kako je povecan seleri kap u Nba, sve veci broj igraca se odlucuje da budu 14, 15 igrac nekog nba tima nego li da ostanu u Evropi, i gde ce to odvesti ostaje da se vidi.

objektivan

pre 6 godina

Mislim da je naslov teksta potpuno promasen, Zvezda ove sezone ne moze sa svima, ni u ABA ligi, a posebno u Evroligi. Suzdrzavao sam se od komentara od pocetka sezone i nadao se boljim igrama, ali na zalost svih nas navijaca Zvezde, te bolje igre nikako da dodju. Radicevic, Jankovic, Apic, Davidovac, definitivno nemaju kvalitet za nivo takmicenja kakav je Evroliga, Jovanovic borbenoscu nadoknadjuje manjak kvaliteta, medjutim brzo ulazi u problem sa licnim greskama,ali mislim da kod njega ima materijala da postane bolji. Za mene je najvece razocarenje u sezoni Dobric, ocekivao sam da on bude pravi naslednik Gudurica, ali od toga izgleda nema nista. Naravno kada je Lazic na terenu, mi smo uskraceni za jednog igraca u napadu. Prijatno me je iznenadio Lesor, pre svega svojom borbenoscu, a kosarkasko umece mu je na nivou da bude drugi centar. Naravno Rocesti, Feldin i Antic daju koliko mogu, a deifnitivno mogu dosta. Da nije bilo sinocne utakmice rekao bih da je Bjelica nas najbolji igrac ove sezone, ali...I na kraju Dangubic, jednostavno mi nije jasno da kosarkas sa takvim predispozicijama i mogucnostima nije 3 godine napredovao ni jedan %, prosto nestvarno.
Trener...pa sta reci o treneru osim da je potpuno nedorastao kvalitetu takmicenja kakav je Evroliga, nesto imam utisak kada bi nam Pero bio igrac i trener, da bi mnogo bolje prolazili nego sa Alempijevicem i uopste ne mogu da shvatim koji su to kvaliteti njega doveli na mesto prvog trenera Crvene Zvezde.

Ivan

pre 6 godina

Gotivim Peru Antia, ali on cas igra cas ne igra. Koristan je igrac za nas, ali ovo ne vodi nigde. Trebaju nam svi igraci u svakom trenutnku. On ocigledno nije sposoban da igra vise kosarku iz nedelje u nedelju. Ako je poraz od Unikahe bio realan i ocekivan, poraz kod kuce od Bamberga bas i nije. Sta dalje ocekivati ako ni njih ne mozemo kuci da dobijemo... Dovesti zdrave i spremne igrace, sve ostalo je gubljenje vremena.

ranko

pre 6 godina

Problem sa ovakvim timovima je kod trenera koji nisu u stanju da uspostave balans izmedju petorki.Prva petorka ne sme da bude najboljih pet jer svaka izmena je propast.Ako je Alimpijevic neiskusan,cudi da Muta pravi iste greske i drzi dva Amera u paru po 30 minuta.Zvezdini mladji igraci imaju kvalitet ali deluju ili nemotivisano ili premotivisano.Davidovac je ipak zalutao,Jankovic potpuno neuravnotezen(kao da je na necemu),ostalo ok.Zvezda ima Evroligasku petorku koje se ne bi postideo ni PAO ili Macabi,ali izgleda da tim prevazilazi trenera.Nikada mi nije bila jasna politika skup tim i jeftin trener.Primer Partizana sa V.Jovanovicem.Pitanje je da li Alimpije moze da uzme i ABA ligu.

Mhmm..indijanac

pre 6 godina

Lesor-zivi od asistencija u napadu..u odbrani kao muva bez glave
Feldin-toplo-hladno
Rocesti-korektno,odbrana tanka
Lazic-u ovom timu potpuno beznacajan
Bjelica-najbolji igrac trenutno,odbrana problem
Antic-izuzetno koristan ali povredjen
Dangubic-i vrabcima na grani je jasno da decko nema kvalitet da bude bitan igrac
Dobric-razocarenje(posle partija na kraju prosle sezone)
Radicevic-bez suta,vise nego skroman igrac
Jankovic,Jovanovic-bez komentara
Keselj-zao mi ga je
Apic,Davidovac,Lazarevic-Nazad u FMP!
Trener Alimpijevic-mlad i neiskusan za ovakvo takmicenje
ZAKLJUCAK:Odbrana nepostoji,u napadu se sve svodi na sut za 3 poena,definitivno ekipa nije za Top 8..ABA liga se mora uzeti inace se sva prica oko Zvezde u EL zavrsava!!!P.S Onaj tim iz prosle godine je bio velicanstven!!!

Totti

pre 6 godina

Prvo od onih od kojih se očekivalo da bljesnu ove sezone nema ništa. Dangubića čekamo već treću sezonu ali i ove će koliko vidim biti mrka kapa. Doduše bio je i povređen ali bez obzira. Dobrić, koji je trebao takođe da povuče ove sezone izgleda nije taj kalibar. Kada se na to doda Lazić koji ne igra na nivou prošlih sezona, što zbog letošnje povrede a više jer je ranijih godina kompletna petorka igrala jaku odbranu dolazimo do ovoga danas. E sad još i pojačanja koja to nisu, tipa Kešelj koji je zaboravio na košarku pa neuki Jovanović i Janković koji nemaju ni znanja ni zrelosti ni za ABA a kamoli EL, pa onda neiskusni prvi centar Lesor koji niti ima visinu niti znanja i iskustva za neko ozbiljno takmičenje, pa Lazarević, Davidovac i Apić koji su sasvim prosečni mladi igrači bez kvaliteta kao npr. Radanov koga su na pravdi Boga poslali u FMP, ... Loša selekcija igrača i Čovićeva sujeta će nas možda koštati i učešća u EL naredne godine. Šta još reći za npr. Radičevića koji je možda za neku drugorazrednu ekipu španske lige ali za Evropu nikako ili Antića, kome svaka čast ali na zalasku karijere ne može da odigra više od 10 min. po utakmici ili Feldina koji je proglašen najvećim pojačanjem u zadnjih par godina a on bljesne u jednoj utakmici od mogućih, koliko, 13-14? Na kraju dolazimo do one knjige od dva slova, Ročesti i Bjelica. Jedina dvojica koji igraju ove sezone i kada njih zaustave stala je i Zvezda, kao npr. sinoć. Ne ide se ljudi spuštenih pantalona ni u ABA a kamoli Euroligu, bez skoka, bez osmišljene igre, sa lošom odbranom na individualni kvalitet koji sem pomenute dvojice realno nemamo. I onda, još kao šlag na torti, neuk i neiskusan trener koji izgleda ispunjava direktorske želje i dobijamo verovatno sezonu za plakanje. Zato izgleda i prazne tribine Arene jer gledaoci i navijači osećaju da su prevareni.

ш

pre 6 godina

Ево време је да се досадашње учињено анализира. У АБА лиги 2 пораза од озбиљних екипа. Мислим да не може да се разуме ни прихвати ни један од њих. Цедевита није добила на домаћи терен већ на квалитет. Против Будућности, Звезда није добила на домаћи терен већ је Будућност такође добила на квалитет. У ЕЛ, објективно је требао Бамберг да се добије, можда и Жалгирис да је било среће. Али добили смо Макаби срећно, тако да је то ту негде. Време је искрено да се призна да су слабе карике Јовановић, Јанковић, Давидовац. Трпи се нешто док има разлога да се трпи али ови момци не могу боље. И зато у ФМП. У супротном правцу она мрцина од центра и можда Симанић ( окајао је грехе). Човић их плаћа и тамо и овамо. ФМП не може да освоји АБА али не може ни да испадне. Њима свеједно. То је без динара боља Звезда 20%. Радичевића трпети још мало. Можда научи нешто од Рочестог. Мислим да су се лампе за аларм упалиле. ЕЛ може да се опрости али АБА не.

konto

pre 6 godina

Baš tako, prethodnih sezona imali smo dosta ujednačen tim ili je moždaa bolje reći da ga je Radonja napravio takvim gde niko nije bio baš toliko loš da smo plakali kad ga vidimo u igri. OK, Walters je ponekad znao biti katastrofalan, da se ne prisećam sada svih ali imali su ponekad neki igrači izuzetno loših rola ali ništa tako strašno i tako konstantno kao ove sezone. Ove godine, nasuprot, imamo fantastične nosioce! Npr. takvog igrača kao što je Ročesti mislim da nismo imali prilike da gledamo na našim terenima, čovek je doktor košarke. Antić preiskusna igračina koja unosi sigurnost i donosi prevagu, Feldin zna znanje, još malo se traži ali vidi se da je ozbiljan, Bjelica jedna od najboljih četvorki trenutno u Evropi, preporođen, Lazić i Dangubić - s njima znamo na čemu smo, Radonja im je našao ulogu i Alimpijević samo treba tako da ih koristi. A Lesor, pa dobro, trudi se, pokaže nešto, donese nešto ali sa njim nam je skok kriminalan. Dobrić - vidi se potencijal. A ovo ostalo - plač majke Božije. Na Radičevića ne bih trošio reči, čovek je zalutao, Jovanović i Janković su još na koledžu s tim što je Janković i jako bezobrazan pa se ispucava čim dobije loptu kao da je Harden. Apič, Davidovac...oni su još uvek na nivou osrednjeg abaligaša i nisu još izbrušeni za ozbiljniju košarku, mali Lazarević se izuzetno trudi tj. sviđa mi se žar i naboj sa kojim igra. Sve u svemu, vidi se da trener ima instrukciju da gura mlade igrače a ovi matori tu služe samo da se ne obrukamo.

Kosta

pre 6 godina

Postavljeno je bukvalno dete za trenera i vrlo neozbiljan potez Nebojse Covica.Tim je veoma kvalitetan(price oko fajnal fora su za malu decu,ko moze garantovati Realu da ce uspeti a mi se tu nesto palimo)ali mu je potreban mentor,autoritet kojeg ovaj decko nema.Gledam poredjenja radi utakmice od prosle godine,Radonjic je igrao iskljucivo covek na coveka,pik je branio dropom,nikako iskakanjem kao sto radi Alimpijevic..to malo bolji plej resava lagano i postoje velike rupe i svi nas uporno kaznjavaju...ali i ovo je dovoljno za ABA ligu jer niko ne moze da nas dobije na dve ili tri utakmice.

max

pre 6 godina

Lesort je mlad ali ima potencijal, tu smo slabiji za razliku od Kuzmića. Sad Radičević,i ova dvojica sa koledža su ABA nivo. I da dodam da nem je pola tima došlo iz FMP-a.
Plus mlad trener.
Klupa nam je očajna i to je to.

Peca

pre 6 godina

O kojim mladim igračima mi više pričamo. Mlad je Luka Dončić sa 18 godina i on će sigurno još napredovati. Radičević, Jovanović i Janković imaju 23-24 godine i već su formirani košarkaši, ne mogu oni biti mnogo bolji nego što jesu. Mlad je Simanić ali on nema mesta pored ovih "igračina". Ja počinjem da se pitam da ne plaćaju oni nama da bi igrali u Zvezdi a ne mi njima.

Oxi

pre 6 godina

Nebojsa Covic nije doktorirao na Megatrendu, vec na jednom prestiznom fakultetu kakav je Masinski fakultet u Beogradu, i nije samouki citalac knjiga animalne prirode i ulicnog vaspitanja vec radnik sa dugogodisnjim stazom u proizvodnji, i nije u kosarci od juce, vec je preko 30 godina i kao rukovodilac sa osvojenih dva zlata na EP, jednim srebrom na OI, zlatom na SP u Indijanapolisu, pet ABA liga i titula Srbije, tri Evrolige za juniore i bezbroj stvorenih reprezentativaca Srbije medju kojima i najboljeg Srbina u 21 veku Milosa Teodosica. Zato bi bilo zaisto lepo kada bi se prestalo sa nevaspitanim delenjem saveta Nebojsi Covicu u maniru laika koji vode pijanske razgovore u nekoj prigradskoj birtiji...

Komunalac

pre 6 godina

Pricao mi je drug blizak rukovovodstvu kluba (radi u klubu) da je politika strucnog staba za ovu sezonu sto se tice eurolige takva, da ce svaku utakmicu u kojoj se proceni da su sanse za pobedu male (rec je o euroligi), odmarati pojedine iskusne igrace...Sve se baca na ABA ligu i racuna se na jos 2 pojacanja posle prvog dela iste...Jednostavno receno: ABA je prioritet svih prioriteta!

Srksa

pre 6 godina

Zvezda ima 5 igraca koji mogu da pikaju sa svima 7 minuta i to bez trenera. Jos dva poluigraca koji mogu da obavljaju svoje u savrsenim sistemima dobrog trenera sto nije nas slucaj. Dakle, treca po kvalitetu u aba ligi, a u euroligi je sa armanijem mrtva trka za najlosijeg. Sve drugo su sarene laze.

POPE

pre 6 godina

Zvezdi od 12 igraca 7 ne mogu da igraju ni ABA ligu za vrh tabele a u LE ne bi bili ni u jednoj ekipi ni na klupi.Tako da Zvezda ako ne dovede jedno 3 dobra igraca tesko moze da osvoji ABA ligu a u LE sve sem zadnjeg mesta je uspeh.

trolza

pre 6 godina

Armani I nije toliko los koliko pokazuje skor. U prva tri kola su igrali sa CSKA, Fenerbahceom I Realom, tj. sa verovatno tri najjace ekipe. Igrali su jos sa Barselonom, Makabijem I Zalgirisom. U svim utakmicama su bili u egalu ili blizu, osim protiv Zalgirisa gde su doziveli debakl

stellarossa

pre 6 godina

Svake godine posle nekoliko losijih izdanja se nadju neki koji prozivaju i govore kako nikad nismo bili slabiji, kako necemo moci da ostvarimo vise od 8 pobeda... A svake godine ih igraci demantuju. Treba imati malo strpljenja i poverenja u ovaj renovirani tim, u mlade igrace, jer su samo iz prve petorke iskusni igraci, svi ostali sem Antica su mladi i neiskusni. Dakle, ovaj tim iz utakmice u utakmicu ce biti sve bolji. Raduje jer imamo vrhunske igrace poput Rocestija, Feldina, Bjelice, Lesora i Antica, ali i pregrst talentovanih igraca. Bitno je da se ni u jednoj utakmici nismo obrukali. A svi zaboravljaju kako je i kod Radonje bilo dosta poraza sa velikom razlikom, pa se zna kakav je skor bio na kraju. Zato, samo hrabro, momci. Ja verujem u vas i uvek cu. Jer, Zvezda je zivot, sve drugo su sitnice!

Milan141

pre 6 godina

Jel ovo Covic sastavljao?
Zvzda najkvalitetnija na Jadranu? Kako kad je pukla 2 puta?
Kako moze sa svima? pa bili su rutinirani od strane Unikahe i Bamberga, vrlo skromnih ekipa sa donjeg dna tabele.
Mladi da napreduju, koji mladi i koji napredak se ocekuje od Radicevica? Kamenjar, igrao u najjacem prvenstvu u Evropi Endesi pa ic nije napredovao. Jankovic i Jovanovic da se privikavaju, na sta kad su igrali u NBA? Zar je ovo atomska kosarka u odnosu na Detroit i Boston (ili koji god bese klubovi). Dajte. Bas ocajan tekst i promaseno sve. Nigde niste napisali recimo da Zvezda nema trenera vec zeta manekena. Bacanje magle samo tako.

Milorad

pre 6 godina

Razmaženi navijači kojima sve smeta, a nemaju ni strpljenje.
Realno, tim nema vrednost ni kvalitet za EL ali će napredovati tokom takmičenja.
U aba ligi ne bi smelo da izmekne prvo mesto.

Cinik

pre 6 godina

Potpuno pogrešna analiza Zvezde. Najpre iz razloga jer u Evropi treneri od uprave traže igrače koji su im potrebni i uprava to i dovodi. U zvezdi to nije slučaj, Nebojša Čović sam dovodi igrače sumnivog kvaliteta a onda od trenera traži uspeh. U Evropi ni jedan klub nije pod patronatom Predsednika države ili premijera Zvezda pored Predsednika kluba Čovića ima i Super Predsednika kluba Aleksandra Vučića. Na zapadu se ni jedan klub ne bavi suparničkim klubom niti pak preko Predsednia države urušava drugi klub a to u Srbiji Zvezda radi već 5 godina. Se u svemu jedna vrlo slaba ekipa Zvezde koja će možda pod pritiskom nesportskih činilaca i osvojiti ABA ligu ali u Evropi mrka kapa.

lako je kritikovati i dovoditi, a nemaš novca

pre 6 godina

(Totti, 11. novembar 2017 15:53)

Ako si navijač Zvezde, navijaš za ono što imaš, ako nisi, onda nisi.

krajisnik

pre 6 godina

ajde što nemamo rezerve,nego nemamo ni Radonjica.
Kod njega je odbrana bila medju najboljima u EL.
Alimpijevic osim srećne pobjede protiv Makabija, nije ništa uradio.
Protiv Partizana se sve svodilo na šut za tri poena i individualne poteze Bjelice

Vlada

pre 6 godina

Dobric,Apic,Davidovac,Radicevic nisu dovoljno kvalitetni za ovaj nivo.Previse vremena provode u igri...Jako losa klupa,podhitno dovesti centra i osloniti se na 3-4 glavna igraca.Ovako nemamo sanse za 8.

antiDebil

pre 6 godina

(Oxi, 11. novembar 2017 17:28)

U bre bre breeeee....nego, sto bi rekao Andjus, a gde se poslednjih godina izgubilo to ,,Dr'' ? Da nije on ,,Dr'' po potrebi ?
Nego batali to da vidimo ovu drugu problematiku, 2 zlata na EP, zamalo !!
Srebro na OI, tacno, bio je predsednik KSS kada je SR Jugoslavlavija osvojila srebro na OI u Atlanti. To srebro ima veze sa njim taman koliko je on povezan sa letom Sputnjika u svemir. U toj reprezentaciji su igrali 0 igraca iz njegove fabrike konzervi, dakle tu je bio po politickoj liniji, kada je nakon 6 meseci izdao svog mentora Slobu dobio je nogu iz kosarkaskog saveza !
Zlato na SP u Indianapolisu, ovoj prici je kao potreban komentar, isto je kao da si napisao da je bio rukovodilac kada se osvajalo zlato u Manili ?!!!
Juniorske titule mozes da okacis macku o rep, tj panteru o rep. Teodosic je slat na pozajmicu u Borac iz Cacka, dakle to fabricko stvaranje igraca, tj dovodjenje gomile njih i radjenje po principu ,,i corava koka ubode neko zrno'' to takodje mozes da prospes u kanalizaciju, da skratimo pricu uglavnom si napisao gomilu nebuloza i izmisljotina !!! Da nisi ti, nedaj boze, Covicev bot ?
A gde je to Covic poslao Zorana ?
http://www.novosti.rs/vesti/sport.295.html:356467-Covic-KK-Crvena-zvezda-Beograd-nije-clan-SD-Crvena-zvezda

Realno

pre 6 godina

Zvezdana puca po svim šavovima,a kao može sa svima?! Uopšte ne razumem tekst, verovatno sam glup.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (novica, 11. novembar 2017 22:21

Jesi,odmah da ti potvrdim. Kako li bi izgledalo i koliko bi razlike bilo ptotiv mlade partizanke,kad je nedavno bilo 16 razlike da ne puca po savovima,verovatno 60 razlike.I dalje smo ekipa bez konkurencije u Aba ligi,sto cemo i dokazati ali tanko za nesto vise u Evropi.

Istina

pre 6 godina

Veliki promasaji u izboru igraca,pogotovo domacih.Cetvorka iz FMP-a,kao i studenti iz Amerike,Radicevic i Keselj,nemaju sta da traze u EL.Preostalih sedmorica mogu igrati protiv bilo koje ekipe u Evropi ali ne moze se bez odmora i izmena.Cak je i mladi Francuz velika rupa u odbrani.Realno,po imenima smo najslabija ekipa u EL,ali posto imena ne igraju,nego volja,srce i zelja,mozemo dobiti jos nekoliko tekmi sa ovim sastavom ali ako bi se dovela 3 dobra igraca,plej,petica i suter,mozemo da se borimo i za F8.

Miler

pre 6 godina

Kako reče Don Nelson pre 16 god. na klinici u BG "Player must be a capable to do". Jednostavno su spremni za cepanje drva, a ne za košarku i to nije krivica trenera već tehnološkog procesa u proteklim godinama.

Millennium

pre 6 godina

Šteta što Ročesti i Lesor nisu došli prošle godine, napadali bi F4 garantovano. Ovaj tim nema ni glavu ni rep. Zasniva se na raspoloženim šuterima i individualnim kvalitetima Ročestija i Antića. Lazić neprepoznatljiv, i to ne svojom krivicom, već nesposobnošću trenera da igra odbranu i Lazića uklopi u svoj sistem. Radičevića treba proveriti da ga kojim slučajem tajno ne plaća Partizan. Trener bez ideje i autoriteta. Pod hitno treba još jedan plej i klasična petica. I novi trener naravno.

Жељко

pre 6 godina

Najslabiji tim u poslednjih 5 godina.Realno uopšte nisu konkurentni u Euroligi pitanje hoće li i ABA moći da osvoje sa ovakvim timom.

Cinik

pre 6 godina

Potpuno pogrešna analiza Zvezde. Najpre iz razloga jer u Evropi treneri od uprave traže igrače koji su im potrebni i uprava to i dovodi. U zvezdi to nije slučaj, Nebojša Čović sam dovodi igrače sumnivog kvaliteta a onda od trenera traži uspeh. U Evropi ni jedan klub nije pod patronatom Predsednika države ili premijera Zvezda pored Predsednika kluba Čovića ima i Super Predsednika kluba Aleksandra Vučića. Na zapadu se ni jedan klub ne bavi suparničkim klubom niti pak preko Predsednia države urušava drugi klub a to u Srbiji Zvezda radi već 5 godina. Se u svemu jedna vrlo slaba ekipa Zvezde koja će možda pod pritiskom nesportskih činilaca i osvojiti ABA ligu ali u Evropi mrka kapa.

Oxi

pre 6 godina

Nebojsa Covic nije doktorirao na Megatrendu, vec na jednom prestiznom fakultetu kakav je Masinski fakultet u Beogradu, i nije samouki citalac knjiga animalne prirode i ulicnog vaspitanja vec radnik sa dugogodisnjim stazom u proizvodnji, i nije u kosarci od juce, vec je preko 30 godina i kao rukovodilac sa osvojenih dva zlata na EP, jednim srebrom na OI, zlatom na SP u Indijanapolisu, pet ABA liga i titula Srbije, tri Evrolige za juniore i bezbroj stvorenih reprezentativaca Srbije medju kojima i najboljeg Srbina u 21 veku Milosa Teodosica. Zato bi bilo zaisto lepo kada bi se prestalo sa nevaspitanim delenjem saveta Nebojsi Covicu u maniru laika koji vode pijanske razgovore u nekoj prigradskoj birtiji...

DarioHubner

pre 6 godina

Evroliga je ujednacena kao nikad, sto je dobro, svako svakog moze da dobije, iznenadi. Ali nekako mi se cini da je kvalitet malo slabiji nego prosle godine. Od kako je povecan seleri kap u Nba, sve veci broj igraca se odlucuje da budu 14, 15 igrac nekog nba tima nego li da ostanu u Evropi, i gde ce to odvesti ostaje da se vidi.

T Rex

pre 6 godina

S vecinom stvari bih se slozio osim sa poredjenjem Radicevica i Jovica.Jovke je bio neuporedivo bolji prve sezone u Zvezdi nego sto ce Radicevic ikad biti.Jednostavno sa Radicevicem nije pogodjeno.Od igraca koji su u drugom planu nadu mi uliva samo Dobric i eventualno Jovanovic ali imaju tu nesrecu da im se u ovako vaznom trenutku karijere zalomio,bez ikakvog potcenjivanja trener pocetnik,pa ce njihov napredak ici na tezi nacin.

krajisnik

pre 6 godina

ajde što nemamo rezerve,nego nemamo ni Radonjica.
Kod njega je odbrana bila medju najboljima u EL.
Alimpijevic osim srećne pobjede protiv Makabija, nije ništa uradio.
Protiv Partizana se sve svodilo na šut za tri poena i individualne poteze Bjelice

Komunalac

pre 6 godina

Pricao mi je drug blizak rukovovodstvu kluba (radi u klubu) da je politika strucnog staba za ovu sezonu sto se tice eurolige takva, da ce svaku utakmicu u kojoj se proceni da su sanse za pobedu male (rec je o euroligi), odmarati pojedine iskusne igrace...Sve se baca na ABA ligu i racuna se na jos 2 pojacanja posle prvog dela iste...Jednostavno receno: ABA je prioritet svih prioriteta!

Vazda Pobro

pre 6 godina

Nema sto da ocekujemo ove godine u Evroligi, logicno, samo je bitno osvojit ABA ligu, jer Buducnost i Cedevita nisu ni malo naivni ove sezone i naravno na kraju sezone da se napravi presjek da se zadrzi kostur tima koji je dobar, ako bude opet mijenjanje komplet tima onda znaci da nema sistema i opet da se nema cemu nadat kao ove sezone ...

Milan141

pre 6 godina

Jel ovo Covic sastavljao?
Zvzda najkvalitetnija na Jadranu? Kako kad je pukla 2 puta?
Kako moze sa svima? pa bili su rutinirani od strane Unikahe i Bamberga, vrlo skromnih ekipa sa donjeg dna tabele.
Mladi da napreduju, koji mladi i koji napredak se ocekuje od Radicevica? Kamenjar, igrao u najjacem prvenstvu u Evropi Endesi pa ic nije napredovao. Jankovic i Jovanovic da se privikavaju, na sta kad su igrali u NBA? Zar je ovo atomska kosarka u odnosu na Detroit i Boston (ili koji god bese klubovi). Dajte. Bas ocajan tekst i promaseno sve. Nigde niste napisali recimo da Zvezda nema trenera vec zeta manekena. Bacanje magle samo tako.

Milorad

pre 6 godina

Razmaženi navijači kojima sve smeta, a nemaju ni strpljenje.
Realno, tim nema vrednost ni kvalitet za EL ali će napredovati tokom takmičenja.
U aba ligi ne bi smelo da izmekne prvo mesto.

antiDebil

pre 6 godina

(Oxi, 11. novembar 2017 17:28)

U bre bre breeeee....nego, sto bi rekao Andjus, a gde se poslednjih godina izgubilo to ,,Dr'' ? Da nije on ,,Dr'' po potrebi ?
Nego batali to da vidimo ovu drugu problematiku, 2 zlata na EP, zamalo !!
Srebro na OI, tacno, bio je predsednik KSS kada je SR Jugoslavlavija osvojila srebro na OI u Atlanti. To srebro ima veze sa njim taman koliko je on povezan sa letom Sputnjika u svemir. U toj reprezentaciji su igrali 0 igraca iz njegove fabrike konzervi, dakle tu je bio po politickoj liniji, kada je nakon 6 meseci izdao svog mentora Slobu dobio je nogu iz kosarkaskog saveza !
Zlato na SP u Indianapolisu, ovoj prici je kao potreban komentar, isto je kao da si napisao da je bio rukovodilac kada se osvajalo zlato u Manili ?!!!
Juniorske titule mozes da okacis macku o rep, tj panteru o rep. Teodosic je slat na pozajmicu u Borac iz Cacka, dakle to fabricko stvaranje igraca, tj dovodjenje gomile njih i radjenje po principu ,,i corava koka ubode neko zrno'' to takodje mozes da prospes u kanalizaciju, da skratimo pricu uglavnom si napisao gomilu nebuloza i izmisljotina !!! Da nisi ti, nedaj boze, Covicev bot ?
A gde je to Covic poslao Zorana ?
http://www.novosti.rs/vesti/sport.295.html:356467-Covic-KK-Crvena-zvezda-Beograd-nije-clan-SD-Crvena-zvezda

Totti

pre 6 godina

Prvo od onih od kojih se očekivalo da bljesnu ove sezone nema ništa. Dangubića čekamo već treću sezonu ali i ove će koliko vidim biti mrka kapa. Doduše bio je i povređen ali bez obzira. Dobrić, koji je trebao takođe da povuče ove sezone izgleda nije taj kalibar. Kada se na to doda Lazić koji ne igra na nivou prošlih sezona, što zbog letošnje povrede a više jer je ranijih godina kompletna petorka igrala jaku odbranu dolazimo do ovoga danas. E sad još i pojačanja koja to nisu, tipa Kešelj koji je zaboravio na košarku pa neuki Jovanović i Janković koji nemaju ni znanja ni zrelosti ni za ABA a kamoli EL, pa onda neiskusni prvi centar Lesor koji niti ima visinu niti znanja i iskustva za neko ozbiljno takmičenje, pa Lazarević, Davidovac i Apić koji su sasvim prosečni mladi igrači bez kvaliteta kao npr. Radanov koga su na pravdi Boga poslali u FMP, ... Loša selekcija igrača i Čovićeva sujeta će nas možda koštati i učešća u EL naredne godine. Šta još reći za npr. Radičevića koji je možda za neku drugorazrednu ekipu španske lige ali za Evropu nikako ili Antića, kome svaka čast ali na zalasku karijere ne može da odigra više od 10 min. po utakmici ili Feldina koji je proglašen najvećim pojačanjem u zadnjih par godina a on bljesne u jednoj utakmici od mogućih, koliko, 13-14? Na kraju dolazimo do one knjige od dva slova, Ročesti i Bjelica. Jedina dvojica koji igraju ove sezone i kada njih zaustave stala je i Zvezda, kao npr. sinoć. Ne ide se ljudi spuštenih pantalona ni u ABA a kamoli Euroligu, bez skoka, bez osmišljene igre, sa lošom odbranom na individualni kvalitet koji sem pomenute dvojice realno nemamo. I onda, još kao šlag na torti, neuk i neiskusan trener koji izgleda ispunjava direktorske želje i dobijamo verovatno sezonu za plakanje. Zato izgleda i prazne tribine Arene jer gledaoci i navijači osećaju da su prevareni.

Ivan

pre 6 godina

Gotivim Peru Antia, ali on cas igra cas ne igra. Koristan je igrac za nas, ali ovo ne vodi nigde. Trebaju nam svi igraci u svakom trenutnku. On ocigledno nije sposoban da igra vise kosarku iz nedelje u nedelju. Ako je poraz od Unikahe bio realan i ocekivan, poraz kod kuce od Bamberga bas i nije. Sta dalje ocekivati ako ni njih ne mozemo kuci da dobijemo... Dovesti zdrave i spremne igrace, sve ostalo je gubljenje vremena.

objektivan

pre 6 godina

Mislim da je naslov teksta potpuno promasen, Zvezda ove sezone ne moze sa svima, ni u ABA ligi, a posebno u Evroligi. Suzdrzavao sam se od komentara od pocetka sezone i nadao se boljim igrama, ali na zalost svih nas navijaca Zvezde, te bolje igre nikako da dodju. Radicevic, Jankovic, Apic, Davidovac, definitivno nemaju kvalitet za nivo takmicenja kakav je Evroliga, Jovanovic borbenoscu nadoknadjuje manjak kvaliteta, medjutim brzo ulazi u problem sa licnim greskama,ali mislim da kod njega ima materijala da postane bolji. Za mene je najvece razocarenje u sezoni Dobric, ocekivao sam da on bude pravi naslednik Gudurica, ali od toga izgleda nema nista. Naravno kada je Lazic na terenu, mi smo uskraceni za jednog igraca u napadu. Prijatno me je iznenadio Lesor, pre svega svojom borbenoscu, a kosarkasko umece mu je na nivou da bude drugi centar. Naravno Rocesti, Feldin i Antic daju koliko mogu, a deifnitivno mogu dosta. Da nije bilo sinocne utakmice rekao bih da je Bjelica nas najbolji igrac ove sezone, ali...I na kraju Dangubic, jednostavno mi nije jasno da kosarkas sa takvim predispozicijama i mogucnostima nije 3 godine napredovao ni jedan %, prosto nestvarno.
Trener...pa sta reci o treneru osim da je potpuno nedorastao kvalitetu takmicenja kakav je Evroliga, nesto imam utisak kada bi nam Pero bio igrac i trener, da bi mnogo bolje prolazili nego sa Alempijevicem i uopste ne mogu da shvatim koji su to kvaliteti njega doveli na mesto prvog trenera Crvene Zvezde.

ranko

pre 6 godina

Problem sa ovakvim timovima je kod trenera koji nisu u stanju da uspostave balans izmedju petorki.Prva petorka ne sme da bude najboljih pet jer svaka izmena je propast.Ako je Alimpijevic neiskusan,cudi da Muta pravi iste greske i drzi dva Amera u paru po 30 minuta.Zvezdini mladji igraci imaju kvalitet ali deluju ili nemotivisano ili premotivisano.Davidovac je ipak zalutao,Jankovic potpuno neuravnotezen(kao da je na necemu),ostalo ok.Zvezda ima Evroligasku petorku koje se ne bi postideo ni PAO ili Macabi,ali izgleda da tim prevazilazi trenera.Nikada mi nije bila jasna politika skup tim i jeftin trener.Primer Partizana sa V.Jovanovicem.Pitanje je da li Alimpije moze da uzme i ABA ligu.

konto

pre 6 godina

Baš tako, prethodnih sezona imali smo dosta ujednačen tim ili je moždaa bolje reći da ga je Radonja napravio takvim gde niko nije bio baš toliko loš da smo plakali kad ga vidimo u igri. OK, Walters je ponekad znao biti katastrofalan, da se ne prisećam sada svih ali imali su ponekad neki igrači izuzetno loših rola ali ništa tako strašno i tako konstantno kao ove sezone. Ove godine, nasuprot, imamo fantastične nosioce! Npr. takvog igrača kao što je Ročesti mislim da nismo imali prilike da gledamo na našim terenima, čovek je doktor košarke. Antić preiskusna igračina koja unosi sigurnost i donosi prevagu, Feldin zna znanje, još malo se traži ali vidi se da je ozbiljan, Bjelica jedna od najboljih četvorki trenutno u Evropi, preporođen, Lazić i Dangubić - s njima znamo na čemu smo, Radonja im je našao ulogu i Alimpijević samo treba tako da ih koristi. A Lesor, pa dobro, trudi se, pokaže nešto, donese nešto ali sa njim nam je skok kriminalan. Dobrić - vidi se potencijal. A ovo ostalo - plač majke Božije. Na Radičevića ne bih trošio reči, čovek je zalutao, Jovanović i Janković su još na koledžu s tim što je Janković i jako bezobrazan pa se ispucava čim dobije loptu kao da je Harden. Apič, Davidovac...oni su još uvek na nivou osrednjeg abaligaša i nisu još izbrušeni za ozbiljniju košarku, mali Lazarević se izuzetno trudi tj. sviđa mi se žar i naboj sa kojim igra. Sve u svemu, vidi se da trener ima instrukciju da gura mlade igrače a ovi matori tu služe samo da se ne obrukamo.

POPE

pre 6 godina

Zvezdi od 12 igraca 7 ne mogu da igraju ni ABA ligu za vrh tabele a u LE ne bi bili ni u jednoj ekipi ni na klupi.Tako da Zvezda ako ne dovede jedno 3 dobra igraca tesko moze da osvoji ABA ligu a u LE sve sem zadnjeg mesta je uspeh.

stellarossa

pre 6 godina

Svake godine posle nekoliko losijih izdanja se nadju neki koji prozivaju i govore kako nikad nismo bili slabiji, kako necemo moci da ostvarimo vise od 8 pobeda... A svake godine ih igraci demantuju. Treba imati malo strpljenja i poverenja u ovaj renovirani tim, u mlade igrace, jer su samo iz prve petorke iskusni igraci, svi ostali sem Antica su mladi i neiskusni. Dakle, ovaj tim iz utakmice u utakmicu ce biti sve bolji. Raduje jer imamo vrhunske igrace poput Rocestija, Feldina, Bjelice, Lesora i Antica, ali i pregrst talentovanih igraca. Bitno je da se ni u jednoj utakmici nismo obrukali. A svi zaboravljaju kako je i kod Radonje bilo dosta poraza sa velikom razlikom, pa se zna kakav je skor bio na kraju. Zato, samo hrabro, momci. Ja verujem u vas i uvek cu. Jer, Zvezda je zivot, sve drugo su sitnice!

Mhmm..indijanac

pre 6 godina

Lesor-zivi od asistencija u napadu..u odbrani kao muva bez glave
Feldin-toplo-hladno
Rocesti-korektno,odbrana tanka
Lazic-u ovom timu potpuno beznacajan
Bjelica-najbolji igrac trenutno,odbrana problem
Antic-izuzetno koristan ali povredjen
Dangubic-i vrabcima na grani je jasno da decko nema kvalitet da bude bitan igrac
Dobric-razocarenje(posle partija na kraju prosle sezone)
Radicevic-bez suta,vise nego skroman igrac
Jankovic,Jovanovic-bez komentara
Keselj-zao mi ga je
Apic,Davidovac,Lazarevic-Nazad u FMP!
Trener Alimpijevic-mlad i neiskusan za ovakvo takmicenje
ZAKLJUCAK:Odbrana nepostoji,u napadu se sve svodi na sut za 3 poena,definitivno ekipa nije za Top 8..ABA liga se mora uzeti inace se sva prica oko Zvezde u EL zavrsava!!!P.S Onaj tim iz prosle godine je bio velicanstven!!!

Kosta

pre 6 godina

Postavljeno je bukvalno dete za trenera i vrlo neozbiljan potez Nebojse Covica.Tim je veoma kvalitetan(price oko fajnal fora su za malu decu,ko moze garantovati Realu da ce uspeti a mi se tu nesto palimo)ali mu je potreban mentor,autoritet kojeg ovaj decko nema.Gledam poredjenja radi utakmice od prosle godine,Radonjic je igrao iskljucivo covek na coveka,pik je branio dropom,nikako iskakanjem kao sto radi Alimpijevic..to malo bolji plej resava lagano i postoje velike rupe i svi nas uporno kaznjavaju...ali i ovo je dovoljno za ABA ligu jer niko ne moze da nas dobije na dve ili tri utakmice.

Srksa

pre 6 godina

Zvezda ima 5 igraca koji mogu da pikaju sa svima 7 minuta i to bez trenera. Jos dva poluigraca koji mogu da obavljaju svoje u savrsenim sistemima dobrog trenera sto nije nas slucaj. Dakle, treca po kvalitetu u aba ligi, a u euroligi je sa armanijem mrtva trka za najlosijeg. Sve drugo su sarene laze.

Blackbeard

pre 6 godina

Nije sporno da mi možemo sa svima da igramo, pitanje je koga možemo da pobedimo.S onakvom igrom kao sinoć vrlo teško bilo koga u EL

Shearer

pre 6 godina

Zvezda nije uspela da iznenadi Žalgiris i Himki, zatim je zatajila protiv Bamberga, dobila je Barsu kući i Makabi a potpuno podbacila protiv Unikahe. Naredni mečevi su još teži jer su se mahom svi uigrali pa se može reći da ni ta Baskonija kao ni Armani neće sami sebe pobediti a uz to Zvezda ima problem sa potrošenim igračima koji ne mogu da izdrže ritam. Ove sezone od 8-10 pobeda, ne više od toga.

Peca

pre 6 godina

O kojim mladim igračima mi više pričamo. Mlad je Luka Dončić sa 18 godina i on će sigurno još napredovati. Radičević, Jovanović i Janković imaju 23-24 godine i već su formirani košarkaši, ne mogu oni biti mnogo bolji nego što jesu. Mlad je Simanić ali on nema mesta pored ovih "igračina". Ja počinjem da se pitam da ne plaćaju oni nama da bi igrali u Zvezdi a ne mi njima.

ш

pre 6 godina

Ево време је да се досадашње учињено анализира. У АБА лиги 2 пораза од озбиљних екипа. Мислим да не може да се разуме ни прихвати ни један од њих. Цедевита није добила на домаћи терен већ на квалитет. Против Будућности, Звезда није добила на домаћи терен већ је Будућност такође добила на квалитет. У ЕЛ, објективно је требао Бамберг да се добије, можда и Жалгирис да је било среће. Али добили смо Макаби срећно, тако да је то ту негде. Време је искрено да се призна да су слабе карике Јовановић, Јанковић, Давидовац. Трпи се нешто док има разлога да се трпи али ови момци не могу боље. И зато у ФМП. У супротном правцу она мрцина од центра и можда Симанић ( окајао је грехе). Човић их плаћа и тамо и овамо. ФМП не може да освоји АБА али не може ни да испадне. Њима свеједно. То је без динара боља Звезда 20%. Радичевића трпети још мало. Можда научи нешто од Рочестог. Мислим да су се лампе за аларм упалиле. ЕЛ може да се опрости али АБА не.

Realno

pre 6 godina

Zvezdana puca po svim šavovima,a kao može sa svima?! Uopšte ne razumem tekst, verovatno sam glup.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (novica, 11. novembar 2017 22:21

Jesi,odmah da ti potvrdim. Kako li bi izgledalo i koliko bi razlike bilo ptotiv mlade partizanke,kad je nedavno bilo 16 razlike da ne puca po savovima,verovatno 60 razlike.I dalje smo ekipa bez konkurencije u Aba ligi,sto cemo i dokazati ali tanko za nesto vise u Evropi.

Istina

pre 6 godina

Veliki promasaji u izboru igraca,pogotovo domacih.Cetvorka iz FMP-a,kao i studenti iz Amerike,Radicevic i Keselj,nemaju sta da traze u EL.Preostalih sedmorica mogu igrati protiv bilo koje ekipe u Evropi ali ne moze se bez odmora i izmena.Cak je i mladi Francuz velika rupa u odbrani.Realno,po imenima smo najslabija ekipa u EL,ali posto imena ne igraju,nego volja,srce i zelja,mozemo dobiti jos nekoliko tekmi sa ovim sastavom ali ako bi se dovela 3 dobra igraca,plej,petica i suter,mozemo da se borimo i za F8.

trolza

pre 6 godina

Armani I nije toliko los koliko pokazuje skor. U prva tri kola su igrali sa CSKA, Fenerbahceom I Realom, tj. sa verovatno tri najjace ekipe. Igrali su jos sa Barselonom, Makabijem I Zalgirisom. U svim utakmicama su bili u egalu ili blizu, osim protiv Zalgirisa gde su doziveli debakl

max

pre 6 godina

Lesort je mlad ali ima potencijal, tu smo slabiji za razliku od Kuzmića. Sad Radičević,i ova dvojica sa koledža su ABA nivo. I da dodam da nem je pola tima došlo iz FMP-a.
Plus mlad trener.
Klupa nam je očajna i to je to.

lako je kritikovati i dovoditi, a nemaš novca

pre 6 godina

(Totti, 11. novembar 2017 15:53)

Ako si navijač Zvezde, navijaš za ono što imaš, ako nisi, onda nisi.

Vlada

pre 6 godina

Dobric,Apic,Davidovac,Radicevic nisu dovoljno kvalitetni za ovaj nivo.Previse vremena provode u igri...Jako losa klupa,podhitno dovesti centra i osloniti se na 3-4 glavna igraca.Ovako nemamo sanse za 8.

Miler

pre 6 godina

Kako reče Don Nelson pre 16 god. na klinici u BG "Player must be a capable to do". Jednostavno su spremni za cepanje drva, a ne za košarku i to nije krivica trenera već tehnološkog procesa u proteklim godinama.