Petak, 10.11.2017.

12:20

'Orlovi' preživeli promašaje Kine za novi trijumf!

Fudbaleri Srbije pobedili su Kinu u rezultatom 2:0 u prijateljskoj utakmici odigranoj u Gvangdžuu.

Izvor: B92

'Orlovi' preživeli promašaje Kine za novi trijumf! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

362 Komentari

Sortiraj po:

Hygge

pre 6 godina

Ima li nešto odvratnije i seljačkije od guranja palca u usta i/ili "ljuljanja bebe" nakon postignutog gola? Em što su seljoberi, em što ne znaju fudbal.

Niš

pre 6 godina

Коначно смо дочeкали да наш најталeнтованији и најкрeативнији фудбалeр - Андрија Живковић - заигра за "А" сeлeкцију! Поздрављам и повратак Сeргeја МС у тим, јeдино ми нијe јасно зашто најталeнтованији српски и eвропски штопeр, мали Блeки Милeнковић, нијe позван у рeпрeзeнтацију?! Милeнковић и Настасић трeба да буду стартни штопeри на СП!
Свe у свeму, чeкамо да Паун прeузмe клупу, па да сe полако срeђујe атмосфeра и подижe адрeналин, прeд полазак у Матушку :-) Живeла Србија!
(Идeмо даљe :-), 11. novembar 2017 19:44

Nemaš ti pojma o fudbalu.Čuj,najtalentovaniji srpski i evropski štoper Milenković...hahahahaha.Veću glupost niko nije mogao da napiše.Dečko je klasičan antitalenat.Ni u jednoj mladoj selekciji nije bio ni na širem spisku a sad su morali da ga zovu,platili menadžeri da opravdaju transfer u Fiorentinu.Inače,da nešto vredi,sigurno bi igrao u slabašnom klubu,koji je u sredini tabele italijanske lige,to dovoljno govori a on nije odigrao ni minut od svog dolaska i pranja para menadžera i oba kluba.Živković jeste talentovan ali ne i najtalentovaniji a pogotovo ne najkreativniji jer ne igra pozicuju gde se kreira igra.Najtalentovaniji i najbolji od te generacije je SMS koji je to i dokazao a na tržištu više vredi od Živkovića negde 20 puta a možda i više.

Идeмо даљe :-)

pre 6 godina

Коначно смо дочeкали да наш најталeнтованији и најкрeативнији фудбалeр - Андрија Живковић - заигра за "А" сeлeкцију! Поздрављам и повратак Сeргeја МС у тим, јeдино ми нијe јасно зашто најталeнтованији српски и eвропски штопeр, мали Блeки Милeнковић, нијe позван у рeпрeзeнтацију?! Милeнковић и Настасић трeба да буду стартни штопeри на СП!
Свe у свeму, чeкамо да Паун прeузмe клупу, па да сe полако срeђујe атмосфeра и подижe адрeналин, прeд полазак у Матушку :-) Живeла Србија!

Petar

pre 6 godina

(Iz tog mraka sa Marakane, posle više niste nikad izašli... niti ćete., 10. novembar 2017 21:53)

Radi se o hrvatskoj samoživosti i gluposti. Nije sporno da je 3 mjesto veliki uspjeh ali i Šveđani su bili treći, pa Turci, pa mala Danska prvak Evrope, ali nikad nisam čuo da su tako iritantno napuhani kao Hrvati. Evo pogledaj te priče oko 3 mjesta, dakle Cro i YU te 1998 i 2000. Oni su uzeli treće mjesto a mi ništa a radilo se o dvije jednako dobre ekipe. To je nogomet, Mijatović pogodi prečku, ne uđe i odeš kući. Detalji. A priča da je hrvatska u top 10 ekipa svijeta, da je stvarno tako oni bi do danas igrali nekoliko polufinala i redovno prolazili grupe na turnirima a znamo da ih nema nigdje. I nikada nisu bili drugi na Fifa ljestvici, bili su par mjeseci treći nakon wc 1998 i od onda pali pa se vrte oko 12 do 15 mjesta i to maltene slave jedini u svijetu, a priča da je u nogometu teže doći do kraja nego u košarci je glupost.

sava.

pre 6 godina

u ovoj reprezentaciji imaju potencijal jedino radonjič i živkovič,živkovič brz sa odličnom tehnikom i radonjič najbrži sa korektnom tehnikom super brz verovatno u top 5.najbržih igrača u evropi,poput biniča pravi vihor stim što ima veču rksplozivnost na početku od biniča,mogao bi biti x faktor reprezentacije.čteta muslina velika ako imaju hrabrosti za radonju i živkoviča bili bi za 30 posto bolji,nači pravu zamenu muslinu,selektor kojeg bi poštovali,piksi bi bio rešenje popu saleta u košarci sa pravim pomočnicima.odrešene ruke pri sastavljanju,mada teško to može u fudbalu kde glavnu ulogu igraju menađeri,ovi iz fss samo kimaju glavama jer pojma nemaju.da se razumemo imaju pojma,kad se deli lova tu su prva liga.

Najrealnije

pre 6 godina

Rajkovic-Basta,Ivanovic,Tosic,Kolarov-Matic,Milivojevic,SMS,Kostic,Tadic-Prijovic
Rajkovic
Basta Ivanovic Tosic Kolarov

Milivojevic Matic


Tadic SMS Kostic
(Zivkovic) (Ljajic) (Radonjic)

Prijovic
(A.Pavlovic)

Đorđević Marko, Niš

pre 6 godina

Stojkovic
Ivanovic Maksimovic Tosic Kolarov
Matic
Tadic SMS Ljajic Zivkovic
Mitrovic
Uigravati ovu postavu i, uz malo srece na zrebu, mozda prodjemo grupu.

srb

pre 6 godina

nemam pozitivno misljenje ni o kome ko moze da prati ove igrace koji nisu stali na stranu selektora. Ako dozvolimo da nam moral u repr fudbalu bude na nivou klupskog onda nema poente pricati o tome da iko brani boje reprezentacije. Toliko od mene, svim srcem zelim sve najgore nasoj reprezentaciji dok se igraci ne promene. Pravda za Muslina!

Sramota

pre 6 godina

Jedino kapa dole Mitroviću,Živkoviću i golmanima!
Ostali-ne zna se ko je gori!
(Вељко, 10. novembar 2017 14:05

Mitrovicu?Bice da nismo gledali istu utakmicu.On je bio nas ubedljivo naslabiji igrac i to ne samo danas,nego skoro svaku utakmicu.Da je neki drugi spic dobio toliku minutazu,mi dali duplo vise golova.Dao je gol sa pola metra,sto bi svako drugi dao jer je bio idealno pogodjen u glavu.Tako i na ostalim utakmicama u kvalifikacijama.Najgori u polju bude bar 80 minuta,serviraju mu zicera,pogodi gol i obezbedi mesto startera u narednih 10-tak utakmica.Momak uopste ne lici na fudbalera,nema nikakvo znanje,nema brzinu,okretnost,ne igra u svom klubu od kad je dosao u njega i opet ga pozivaju,sto je za svaku osudu.

Najjači sastav

pre 6 godina

4-2-3-1: Stojković - Kolarov, Nastasić, Ivanović, Rukavina - Matić, Milinković-Savić - Tadić, Ljajić, Živković - Mitrović

Istina

pre 6 godina

(Gazda Bole, 10. novembar 2017 15:51)

Izvini, Hrvati losiji od nas? Pa da, oni samo imaju prvotimce Reala, Barselone, Juventusa.
A mi prvotimce Zenita, Torina i Crvene Zvezde, a najbolji igraci su nam rezerve Njukastla i Benfike.
Ja razumem ostrascenost ali dajte malo realnosti.
(Dusan8, 10. novembar 2017 16:12

Da ne gresimo dusu,nasi najbolji igraci nisu rezerve Njukasla i Benfike.Nas najgori igrac je rezerva u Njukaslu a imamo jos rezervi u svojim klubovima,koji,po meni,nikako ne bi smeli imati minutazu u reprezentaciji dok ne budu standarni u svojim klubovima.Imamo samo jednog vrhunskog igraca u top klubu,Matica u Mancesteru a cak je i nas najbolji igrac u kvalifikacijama,Tadic,izgubio mesto u nejakom Sautemptonu.

zuba

pre 6 godina

Mozda lupam, ali mi se cini da nemamo jos mi igraca oko kog ce da se vrti nasa igra....ko god to bio , bilo bi bolje da su tu dva igracaa na koha ce da se bazira nasa igra i ko ce da bude strah i trepet za protivnicke igrace. Pomislio sam daa je mozda to tadic...neko treba da preuzme inicijativu

analiza

pre 6 godina

"Bože, kakva formacija.
Ovi će se sudarati na terenu"
(analiza)
"mitrovic se ugojio ko prase :)"
(neutralni felsh)
Imenjace 'analizo',radije bih da se na terenu sudaraju SMS i Zivkovic i Ljajic nego nego da gledam ,recimo,Kolarova i njegove tetovaze.
'Neutralni',slazem se.Zasto ne probaju u napadu Djurdjevica-ako nista drugo,bar je mrsaviji od Mitra:)

Realno

pre 6 godina

mi smo bolji od hrvata i to hrvati sami znaju. nadam se da se sretnemo u grupi da ih otreznimo. samo mi nikad nismo tim kao oni. da vidimo sad, srbija ce da bude sve jaca i jaca

sta mi znamo?? Da ste vi bolji? Od kada to..nesto je ocito proslo pored mene..Po kojim faktorima ste vi sve jaci i jaci..Kada ste u zadnjih par godina bili tim?? ili imali bolje igrace..sta sve neces cuti..budi objektivan..
(akim, 10. novembar 2017 21:23)

Ajde ne lupaj gluposti i ne sramoti se ovakvim komentarima.Ocigledno se ne razumes u fudbal ni najmanje.Bilo bi lepo da je tako ali nije.Hrvati imaju jednu od najjacih reprezentacija na svetu a igraci im igraju u jednom Realu,Barsi,Juventusu i to su medju glavnim igracima a nasi...vecina je rezerva u svojim klubovima,koji ne spadaju u neki evropski vrh,osim Matica u Mancesteru.

обс

pre 6 godina

Имамо феноменалан играчки материјал, потенцијалом, најбољи на свету! Селектор, ко год да је, треба да укомпонује ову екипу као породицу, као један дух на светском првенству. Треба селектор инспиратор. Ја бих Сашу Ђорђевића, селектора кошаркашке репрезентације позвао као госта да буде део тима репрезентације. Треба "епидемијски" ширити позитиван дух из кошарке, одбојке и других успешних тимских спортова у фудбалску репрезентацију. Што се тиче данашње утакмице, Гудељ је одличан формат. Дух младих који су светски прваци и који су с кашњењем данас одиграли увелико је поправио утисак о српском фудбалу. Последња линија је проблем и треба је формирати онако како Ивановић и Матић као тактички најобразованији играчи буду предложили. За селектора би требало позвати Радомира Антића! Идеално!

Iz tog mraka sa Marakane, posle više niste nikad izašli... niti ćete.

pre 6 godina

(Krešo, 10. novembar 2017 20:32)
I onda dođe ista ta škola od koje ste otpali - JUGOSLOVENSKA, koju ti nije tvoj deda pravio nego moj, vas je samo Papa nama ugurao u krilo jer je to tad morao, da vas opere od užasa koje ćete večno vući i kroz život i kroz smrt i kroz reinakrancije ako postoje, a ne da nam niste trebali nego nam ni sad ne trebate, e da onda dođu srbi i istu tu 3. na svijetu repku na Maksimiru u muk i muku gurnu, a pre tog u BG trauma za vjeke vjekova zbog nestanka struje na Marakani!

zgslavac

pre 6 godina

mi smo bolji od hrvata i to hrvati sami znaju. nadam se da se sretnemo u grupi da ih otreznimo. samo mi nikad nismo tim kao oni. da vidimo sad, srbija ce da bude sve jaca i jaca
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (luli, 10. novembar 2017 20:52)

OK

Вељко

pre 6 godina

@Daki> blizu si.
Samo što umesto Tadića i Kostića staviti Živkovića i Radonjića.
I možda umesto Ivanovića Bastu(ipak je Ivanović prespor)

akim

pre 6 godina

mi smo bolji od hrvata i to hrvati sami znaju. nadam se da se sretnemo u grupi da ih otreznimo. samo mi nikad nismo tim kao oni. da vidimo sad, srbija ce da bude sve jaca i jaca

sta mi znamo?? Da ste vi bolji? Od kada to..nesto je ocito proslo pored mene..Po kojim faktorima ste vi sve jaci i jaci..Kada ste u zadnjih par godina bili tim?? ili imali bolje igrace..sta sve neces cuti..budi objektivan..

nbg

pre 6 godina

ma kakav prijovic mitrovic je bolji centarfor samo njemu fali centarsutevi sa krila kao sto je zile mu dobacio i te kako je mitro opasan za gol. klasican spic bez puno trcanja, nego samo gol.

Вељко

pre 6 godina

Većim delom utakmice igra(ako se to može tako nazvati)nam je bila užas.
Sporo,nepovezano,mlako.
Kinezi su nam pravili probleme svuda:po oba boka,kroz sredinu.
Naši kao da su pali sa marsa,dva pasa nisu mogli da povežu!
Pa oni protiv jedne jadne Kine nisu mogli da kontrolišu igru!
Ulaskom Živkovića,dobili smo na brzini,prodornosti i vrlo brzo smo takvu igru krunisali golom.
To je dobar putokaz za pametnog trenera.Dati šansu i Radonjiću na drugom boku i onda smo vrlo opasni.
Ostaviti Sergeja u ekipi(ne vredi on slučajno ogroman novac),izbaciti Tadića i Kostića.E,sada ostaje da se ukomponuje dobro zadnja linija,tu nam najviše škripi.
Verovatno je najbolja opcija Kolarov levo,centralno Tošić i Maksimović,desno Basta(Ivanović).
Vezni red Matić,Sergej,Ljajić,Živković,Radonjić i u špicu Mitrović(sa tim da mu se pod hitno odrede nutricionista i fitnes trener/pa čovek izgleda kao rekreativac/,a opet je stalna opasnost po protivnički gol!/).
To bi bila dobro izbalansirana ekipa,koja bi imala i snagu i brzinu i skok(prekid).Mogla bi da igra i sa većim posedom lopte(svi znaju da igraju)ali bi bila vrlo opasna na kontre i polukontre.
Ovoj ekipi(reprezentaciji) bi trebalo priključiti Jovičića(ako posle oporavka bude dostigao formu sa početka sezone) i Jojića.
Naravno,ovakvoj ekipi treba naći pravog selektora,trenera koji će od njih napraviti tim koji će da "grize" svih 90 minuta.

luli

pre 6 godina

mi smo bolji od hrvata i to hrvati sami znaju. nadam se da se sretnemo u grupi da ih otreznimo. samo mi nikad nismo tim kao oni. da vidimo sad, srbija ce da bude sve jaca i jaca

Slobo

pre 6 godina

Igra nam je u najmanju ruku bila kao I protiv gruzije ili velsa I irske isto..I tamo smo preziveli silne promasaje...
Jedino ulog nije bio isti..

Krešo

pre 6 godina

Hrvatska je bila 3 na svijetu, Hrvatska je 3 godine bila u top 10, jedno vrijeme druga na FIFA ljestvici, 9 od 11 mogucih velikih natjecanja, igraci u najjacim klubovima.....tako da, slazem se mogli smo vise, ali nije nogomet odbojka,vaterpolo, rukomet pa cak i kosarka...taj sport igra doslovno cijeli svijet, daleko je najpopularniji i puno toga ti se mora psoloziti za veliki uspjeh...toliko...miljama je teze nego u drugim sportovima, to je cinjenica

#23M.Jordan

pre 6 godina

Vidim da Srbija ima mnogo selektora i fudbalskih strucnjaka a 98% vas nije fizicko radilo a kamoli sutnulo loptu! Sramota kako komentarisete sa vasih mobilnih uredjaja i hejtujete reprezentaciju koja je izborila plasman na sp. Da je iko od vas igrao fudbal znao bi sta znaci otici u Kinu,gde je klima potpuno drugacija u odnosu na sve krajeve sveta gde igraju nasi reprezentativci,put dug,vlaznost katastrofalna...i sto drugih problema! Izaci na teren i igrati protiv napaljenih kineza koje vodi svetski prvak Lipi i gde svi igraju u kineskoj ligi koja ima para vise nego sto cete vi ikad videti a pri tom 5 igraca iz prve postave su clanovi prvaka kine i azijske lige sampiona,ljudi su odigrali 18 utakmica u kvalifikacijama i ocigledno su uigraniji od nas. Momci izadju sa 70% snage odrade posao,ne povrede se i odigraju koliko je potrebno,vidi se da je bila nervoza ali zbog poznate situacije. Bice ovo dobro za sp i Krstajicu puna podrska da ostane selektor!

Petar

pre 6 godina

(deki, 10. novembar 2017 18:19)

Ja nisam pisao o Srbiji koja se jednako bahati kao i Hrvatska pa da bi me ti pitao o Srbiji i gdje je ona. Srbija je inače u zadnjih 5-6 godina imala i igrače i tim da barem odu na EP i SP no tu su neke druge stvari prevagnule. Ja sam čovjeku koji tvrdi da Srbi nemaju igrače iz velikih klubova napisao da to nije istina i da isto tako dva ili tri igrača iz velika kluba ne znače ništa za uspjeh reprezentacije što se vidi na primjeru Hrvatske. A što se tiče Srbije i Hrvatske, odgovor je jasan: vas nema nigdje kada odete na SP ili EP a Srbija je do jučer bila i stepenicu niže jer nije ni odlazila na turnire a objektivno je bila dovoljno dobra da ode no ja želim nešto drugo reći: ako vam neko napiše da vaših par igrača iz velikih klubova ništa Hrvatskoj nisu donjeli osim 18-tog mjesta na Fifinoj listi danas, i da ne morate glumiti da ste Argentina, ne morate vi odmah potezati pitanje o Srbiji. To je glupo. Srbija s tim nema veze i nema veze sa činjenicom da vi od hrvatske repke radite ne znam kakvu silu a kad vam neko spomene da pretjerujete i da ste iritantni, onda ide ono glupo "A gdje si ti", Srbija može biti bolja ili lošija od Hrvatske ali s vašim napuhavanjem nema veze. Vi ste inače 18 na Fifa listi, ne znam kako da budete u prvom šeširu sa onako dobrim reprezentacijama koje su u top 10. Ne znam da li je Hrvatska ikada bila u prvom šeširu za SP. Opet hrvatska mitomanija.

bradina

pre 6 godina

Sve mi se vise svidja ideja da selektor bude Bora Milutinovic!Bar samo za SP,ostaviti Krstajica da se kali i pomogne Bori oko odabira, u isto vreme FSS da odredi Paunovica za sledeci cetvorogodisnji ciklus.Tako to rade velike fudbalske sile,zar ne!?Bar nesto da prihvatimo od njih.Razlog zasto angazovati ovog proverenog i uspesnog trenera je prost.Ima autoritet,iskustvo(vodio je uspesno sve selekcije na SP)DL2,znanje,nije klubaski opterecen,cime bi konacno pomirio naciju,jer citajuci komentare vidim da su mnogi podeljeni po klupskoj pripadnoscu.

Beograd

pre 6 godina

Igra se brze, doavanja su brza, bez petljanja lopte, i sto je vazno, precizna su. Osim sto je igra brza, ista je orijentisana na napad. Igraci su okrenuti prema protivnickom golu i tu tom pravcu ide lopta, kao da je teren nagnut na tu stranu, a ne kao pre, kada se lopta stalno vracala unazad, pa sve do golmana, i tako se trosili minuti i minuti. Meni se ovo dopalo.

Serbissimo

pre 6 godina

Vidim "strucnjaci" procenise igru Zivkovica za fenomenalnom i to za pola sata igre.I to na osnovu asistencije za drugi gol., Alo ljudi. Igrali smo protiv ekipe koja je za klasu slabija od nase. Utakmica bez mnogo trcanja gde su nas kineske vedete saterale u kazneni u drugom poluvremenu. Sto ne igramo sa nekim iz prvih deset na svetu
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Srbin, 10. novembar 2017 16:46)


Brazil- Japan 3-1. Japan (?) je Brazilu dao gol? Poništen im je jedan zbog ofsajda i imali su jos sansi protiv Brazila. Kina nama nije dala gol. Da li imas nesto da kazes?
(stefi, 10. novembar 2017 17:11)

Imam ja. Japan je za klasu ili dve bolji od Kine, otprilike koliko su Spanija ili Nemacka bolje od nas.

ш

pre 6 godina

Ништа не разумем, милка, текма, репка, цвика...
Браћо, на којем то језику ви причате?

Czv

pre 6 godina

Stop hejtu i prepucavanjima.stop negativnostima.imamo SVETSKE PRVAKE U20.sta vama nije jasno.uigravas i razigravas to sto imas.i rezultati ce doci.ispred nosa su nam resenja a mi uvodimo izvodimo nepozivamo.sve mlade u a tim

coldplayer

pre 6 godina

@Figo
Evo jednog intelektualca koji poredi takmicarski mec sa prijateljskim a da ne pricamo o tome gde se igralo.Nemas ti veze sa fudbalom.Mrzi me i da ti napisem sve sta mislim o toj utakmici sa Gruzijom jer sve vec receno.Porediti je sa ovom,projateljskom utakmicom,prvom sa novim trenerom,nekim drugim sistemom i igracima,teskim putem itd je u najmanju ruku glupo.Reci cu ti samo da smo protiv te smesne Gruzije trebali na domacem terenu da pokazemo zasto smo reprezentacija koja odlazi sa prvog mesta na SP,kao nekad protiv Rumuna sa Anticem,a pokazali smo da smo tamo PUKOM SRECOM i BEZ IKAKVE IGRE prosli dalje.

Nikad vise crveni dresovi

pre 6 godina

Odlicno nam stoje beli dresovi, plavi takodje.
Crvene neka nose komunisticke zemlje kao Kina, Kuba, Venecuela i Sev. Koreja.

Line boss

pre 6 godina

@Cowboy Jimmy
Ako zanemaris navijacke baljezgarije, sta bi falilo nacionalnom timu da Andreja/krilo/ igra zajedno s Prijovicem/cenarforom/ a vezista Sergej da bude. Ima tu mesta i za Rasima kao alternativu, kao i za Mitra i ostale. Pa necemo valjda nacionalni tim sastavljati po diktatu severa i juga. Nek igraju najbolji, a vi navijaci blizanaca lepo se mlatite po parkinzima na Novom Beogradu, bas me briga. Secam se da sam vas slabo nesto vidjao par nedelja pred "Oluju" a sad biste po vasim zeljama nacionalni tim sastavljali. Pa pre bi Dodika pitao nego vas

Figo

pre 6 godina

(Alcale, 10. novembar 2017 16:56)

Nigde ja nisam napisao da mislim da je Muslin strucnjak niti sebe smatram jednim. Moj komentar je bio replika na drugi komentar i predstavlja moje misljenje izrazeno kroz statistiku vezano za sanse Gruzije i kine protiv nase ekipe a ne predstavlja moje misljenje odakle se zakljucuje da ja mislim da je Muslin strucnjak. To ako si ti zakljucio, to je tvoja stvar. Da sam donekle u pravu pokazuje 80 posto pozitivnih ocena na moj komentar o nasoj losoj odbrani danas. To koliko, po transfermarketu, vrede napadaci Gruzije ili Kine, ja ne znam i ne interesuje me. Mogli smo da primimo gol danas i to je meni zasmetalo jer 20 god igram defanzivnog igraca po nizim ligama i obracam paznju na odbranu. Nista drugo mi generalno nije zasmetalo. A sto se tice tih cena igraca o kojima pricas, i igraci Farskih ostrva su davali golove Grckoj, i Andora je pobedila Makedoniju pre nekoliko god, i Azerbejdzan i Estonija nama, Luksemburg nam dao 2 komada, pa su oni skoro igrali 0-0 u sred Francuske, primera ima koliko hoces. Ne znam sto je vazno koliko vredi napadac ako nam on da gol, znaci sposoban je da postigne gol...

lako je kada ti se sklanjaju

pre 6 godina

Reci cu ti samo da smo protiv te smesne Gruzije trebali na domacem terenu da pokazemo zasto smo reprezentacija koja odlazi sa prvog mesta na SP,kao nekad protiv Rumuna sa Anticem,a pokazali smo da smo tamo PUKOM SRECOM i BEZ IKAKVE IGRE prosli dalje.
(coldplayer, 10. novembar 2017 18:01)

Rumuni tvrde da je ta utakmica nameštena,
a da smo mi preterali,
jer nije bio dogovor da prime 5 komada.

SaLe NBG

pre 6 godina

Krsta se uprpio da od starta stavi neke klince da igraju.
On misli da ako zabelezi dve pobede, da ce ostati na klupi.

Pa da oba meca dobije po 5:0, nece 100% ostati.

Pedja

pre 6 godina

Ocajna igra. Jedna realno slaba Kina je napravila puno sansi. Da smo igrali sa Nemcima i da su imali takve sanse, videli bi kako se realizuje. Odbrana nam je nikakva bez Vukovica u odbrani, u napadu smo tanki. Jedino se videlo koliko smo popravili igru kada je usao Zivkovic umesto Kostica. Dok se Kostic vrti levo desno bez ikakvog rezultata, Zivkovica nisu mogli da zaustave, stalno je pravio dribling i centrirao.

deki

pre 6 godina

Hrvati su sa tim imenima u nogometu napravili jednu veliku nulu, na SP 2010 nisu ni otišli, 2012 ispali u grupi, 2014 ispali u grupi i 2016 ispali u osmini finala. Eto ti imena klubova.
(Petar, 10. novembar 2017 17:51)

A gdje je Srbija bila svih tih godina. Uostalom na izvlačenju grupa za svjetsko Hrvatska će biti u prvom šeširu, Srbija u zadnjem čevrtom i dobit će najteže protivnike. Pa ćemo da vidimo imena klubova i kako će te se izboriti s tri reprezentacije bolje rangirane od vas. Najbolje bi bilo da završite s nama u grupi pa da vidimo gdje je ko po imenima i igri.

Car Dušan

pre 6 godina

Sasvim solidna i korektna igra, za ovaj PERIOD... Naravno, za nešto više treba vremena, odgovarajućih protivnika i motiva. Nije ni ova i ovakva KINA, ekipa koju bi svako dobio, i to na strani. Ako se ima u vidu, da od ovih današnjih startera, vjerovatno polovina, neće biti u prvom timu za SP - jedno veliko OK!

c7-5

pre 6 godina

Nema srbina koji bez problema ne bi mogao da vodi reprezentaciju Srbije.Neki posle pola sata igre utvrdise da je Zivkovic bio najbolji.Ne treba ni sumnjati ciji su navijaci.A ja tvrdim da je Prijovic bolji igrac od Mitrovica.Decko igra redovno dok ovaj smirgla klupu.Kostic igra Bundes ligu a Zivkovic po neki put zaigra kao starter u Benfici
(Cowboy Jymmy, 10. novembar 2017 16:03)

Moram da tebi i ostalima kazem da nemate pojma. Znaci tutumraci. Mitravic je nas najbolji strelac. Nema boljeg i niko u ovom timu nije dao vise golova od njega. I ti ga pljuješ?? Sta stobom nije u redu? Ne igra u Njukaslu zbog Beniteza a vidimo kako igra njegov tim. Kako bi igrao sa Mitrovićem? I navijaci traze da igra. Zato Mitar igra za Srbiju i postiže golove. Promašuje ali da gol. Kinezi promašuju, golman im odbrani ali ne znaju da daju gol. Da li si to video ili nista ne vidis osim da neko ne igra u svom timu? Živković cesto ulazi sa klupe u Benf. i ne igra utakmice u ali odlicno probija po bokovima i ima najbolji centar šut od svih nasih igraca. Da li i to nisi video? Mi treba da damo podrsku nasim igracima a ne da nam sve nije dobro. VI ste bre hronično nesrecni.....

Mile

pre 6 godina

Dusan8
sta bulazis? koji su to prvotimci zvezde?Rukavina,Ljajic,Mitrovic,Bambi tosic,Zivkovic?Samo su Radonjic I Krsticic prvotimaci Zvezde I to su pozvani za ovu turneju.

Nikki

pre 6 godina

@zex

Decko veruje u drugog Boga sta ti nije jasno? Zasto je himna problem? Gde si video da svi pevaju, francuska mozda? Evo recimo ja sam ateista kao i 50% srba i svima nama je problem taj stih koji si pomenuo i nikad ne bih pevao jer mi deluje smesno. Znaci po tebi covek mora da bude i vernik da bi igrao za reprezentaciju? Kod fudbalera to nikada nije bio problem jer su neobrazovni po default-u.

Mile

pre 6 godina

sve grobarija komentarise vesti.Uporno guraju grobarske mesije. Stojkovic,Rukavina,Ostojic,Miletic,Vulicevic,Cirkovic,Petrovic,Ljajic,Zivkovic,Tosic,Markovic,Mitrovic. Sasa Ilic. To je tim za Risiju na celu sa Krstajicem.

BVB

pre 6 godina

Mojih 23 igraca za Rusiju: 
Golmani:Stojkovic,Rajkovic,Svilar. 
Odbrana:Ivanovic,Milenkovic (treba ga gurnuti u vatru,po meni je novi Vidic),Nastasic,Kolarov,Rukavina, 
Nikola Maksimovic,Spajic,Obradovic. 
Sredina:Matic,Ljajic,Milinkovic-Savic,Tadic,Kostic,Fejsa, 
Milivojevic,Zivkovic,Gacinovic. 
Napadaci:Mitrovic,Prijovic, 
Djurdjevic.
(Dejan, 10. novembar 2017 15:29)

I da stave Partizanov grb, verujem da bi tad bio ispunjen i zadovoljan?

Luis Suarez

pre 6 godina

Brate Ljajic Rukavina Dule Karleusa i Gudelj. Pa druze oni ni macku s praga nisu sutnuli a igraju u repki.Nedo bog da nam zapadne neka reprezentacija koja je favorit za osvajanje. Nemci brazilci spanci argetinci portugalci francuzi italijani joj mama mia.

Mitar Vosa

pre 6 godina

Ove nase pticurine blage veze nemaju za SP. A sve je pocelo od kako su poceli da guraju Partizanove igracice u repku sa sve menadzerisanjem. SP u Africi proglaseno neuspehom i od tad nas grobari ugrobarise. Odavno vise nije to reprezentacije Srbije nego skupina momcadi, stavite im grb JNA i neka kao domacini igraju na Maksimiru. pozdrav

Negativni

pre 6 godina

@analiza
Realno, prijateljska je utakmica ali ono sto vidim sada je 10 puta bolje od svega i najboljeg sto sam MORAO da gledam prznojavajuci se u kvalifikacijima sa Muslinom!
Ne vidim da se sudaraju imamo KONACNO pasove i posed lopte!
(Alcale, 10. novembar 2017 13:03)

Da, da...imamo pasove i posed lopte protiv Kine u prijateljskoj utakmici. Videćemo te pasove i posed protiv ozbiljnog tima u takmičarskoj utakmici. Ako već pratiš fudbal, trebao bi da znaš da su prijateljske i takmičarske utakmice dve različite strane sporta. Malo jača reprezentacija će nas oduvati bez problema. Ako budemo igrali po željama naših navijača, lepršavo i napadački, popićemo pet komada najmanje. Igrati napadački znači imati u timu majstore a ne ove polovnjake i nabedjene mlade zvezde. Muslinu treba dati orden što je sa ovim krševima bio prvi u grupi. A SMS je samo jedan od naših večnih talenata i ništa više. Kada ga dohvate ozbiljni igrači sa presingom i stručnim tabanjem, neće primiti loptu.

KAZNA KRU

pre 6 godina

Obavezno: Obradović, Ivanović, Nastasić, Kolarov, Matić, SMS, Tadić, Kostić, Prijović,
Trebalo bi: D.Tošić, Ljajić, Mitrović, (Živković i Radonjić kao mladi igrači kojim treba pružiti šansu) i Milivojević
Razmotriti za: Sulejmanija i Kataia, F.Stojkovića, Savića, Subotića, Krstičića i slično
Ostali: da se dokazuju

I OBAVEZNO NE, NE i NE! >>> Gudelj, Rukavina, Fejsa i Ignjovski!!!

zex

pre 6 godina

U himni stoji tekst Boze spasi sprske zemlje srpski rod?
Ako je Ljajic Srbin onda nebi trebalo da bude problem pevanje himne,pevaju je I madjari koji imaju nase drzavljanstvo.Sta je to sto smeta Ljajicu u himni Srbije.

hmm

pre 6 godina

I sve sta je Muslin rekao se dokazalo , SMS je nula od igraca.Timska igra = nula , komunikacija sa igracima = nula , halavost i potrosnja lopte = maksimum , borbenost = nula.Mozete vi pricati da on vredi i 200 k , kad je nula od timskog igraca.Bukvalno cemo se zbog njega osramotiti na SP.
(Masan, 10. novembar 2017 17:28)

Ajde idi budi budi tako pametan negde drugde...
Čovek ga napravi na nulu posle jedne jedine utakmice...Ko sve sebi ne daje za pravo da ostavlja stručne komentare ovde...pa ovo je Bogu plakati...

Petar

pre 6 godina

Izvini, Hrvati losiji od nas? Pa da, oni samo imaju prvotimce Reala, Barselone, Juventusa.
A mi prvotimce Zenita, Torina i Crvene Zvezde, a najbolji igraci su nam rezerve Njukastla i Benfike.
Ja razumem ostrascenost ali dajte malo realnosti.
(Dusan8, 10. novembar 2017 16:12)


Ja bi rekao da bi ti trebao biti realan, probaj pa se možda nećeš morati praviti toliko sljep jer vidimo da si Manchester United i Matića "slučajno" zaboravio spomenuti a važno je da spominješ Torino, da ne spominjem da je Živković nedavno bio igrač kola lige šampiona u svojoj Benfici, a imamo igrače u Romi, Viljarealu, Anderlechtu no to su gluposti. Imena klubova ponekad ne znače ništa, Hrvati su sa tim imenima u nogometu napravili jednu veliku nulu, na SP 2010 nisu ni otišli, 2012 ispali u grupi, 2014 ispali u grupi i 2016 ispali u osmini finala. Eto ti imena klubova.

Šumadinac

pre 6 godina

Molim Boga da igramo sa srbijom u istoj skupini u Rusiju, da vas oducimo od nogometa
(zg-U-srcu, 10. novembar 2017 15:16)

Sine, odavno se ovako nisam slatko nasmejao...

Зоран

pre 6 godina

Smeta Lajic koji nema kvalitet za Reprezentaciju.Smeta mi On kao lik I njegova proslost u reprezentaciji Srbije.Smatram da nam On nije potreban I da smo pogazili sve nase principe time sto smo njega pozvali.On nije Srbin I neoseca se tako.Za njega himna Srbije nije prihvatljiva jer vredja njegovog boga.Ubedjen sam da bi Katai bolje odigrao na toj poziciji ali za njega nema mesta bez obzir na gol Ljacica I dalje mislim isto.(Zex, 10. novembar 2017 12:55)Imam nekoliko pitanja.1. Tvoj Bog i moj Bog su isti nema dva Boga. Da li je tako?2. Da li bi ti pevao himnu ako se ne osecas kao pravoslavac srbin u himnoj se jasno kaze " boze spasi srpske zemlje srpski rod" . Zasto bi to pevali madjari hrvati muslimani i ostali i ako su gradjani Srbije. Da li bi ti pevao?3. Zasto ti smeta neko drugaciji od teb.pozdrav za sve. i nek pobedi Srbija to je moja zemlja.
(elmin, 10. novembar 2017 13:05)
@Elmine:
1) Slažem se stobom: jedan je Bog — ko veruje u Boga neka veruje...
2) u himni se ne spominju pravoslavci!
Rec je — kao sto kažeš — o srpskim zemljama, srpskom rodu i Srbija naravno. Da li znaš šta znaci "rod"? Ne razumem šta bilo kome tu smeta... zna se čijeg smo roda!!! i ako smo podeljeni kroz veroispovest

Line boss

pre 6 godina

Solidno ovaj tim izgleda, mnogo je tu promena, ali ima i dovoljno vremena da se dovede u red za Copa Mundial. U svakom slucaju veliko osvezenje od odlaska Muslina. Odbrana nam je slaba, e pa nek onda igramo napad, nismo jos od 90ih to probali. Steta sto ranije nismo razigravali Sergeja i Andriju, za Rasima i ne brinem, iskusan je to vuk. Cak i ako ne prodjemo prvo kolo, bar cemo ljudski odigrati, ko BIH pre 4 godine. Nisu se tada probili, al im je svaka utakmica bila lepa, igrali bre ljudi. Dosta bilo kukavicluka i strategija tipa Muslinove, nek igraju mladji momci, nek se iskoristi potencijal Ljajica, pa fudbal je samo igra i razbibriga. Godinama se divimo Rvatima sto ne kalkulisu i nikog se ne plase, a nase "orlice" strucnjaci ne pozivaju. E pa dosta, nek nas neki novi klinci predstave pred svetom. Posle ovog danas, ja ne bih ni selektora zaposljavao, moze nam se i ovako, mnogo smo jaki. Srbija do Tokija, a Kitajce smo vec poslali u drugu ligu istok

Masan

pre 6 godina

I sve sta je Muslin rekao se dokazalo , SMS je nula od igraca.Timska igra = nula , komunikacija sa igracima = nula , halavost i potrosnja lopte = maksimum , borbenost = nula.Mozete vi pricati da on vredi i 200 k , kad je nula od timskog igraca.Bukvalno cemo se zbog njega osramotiti na SP.

stefi

pre 6 godina

Vidim "strucnjaci" procenise igru Zivkovica za fenomenalnom i to za pola sata igre.I to na osnovu asistencije za drugi gol., Alo ljudi. Igrali smo protiv ekipe koja je za klasu slabija od nase. Utakmica bez mnogo trcanja gde su nas kineske vedete saterale u kazneni u drugom poluvremenu. Sto ne igramo sa nekim iz prvih deset na svetu
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Srbin, 10. novembar 2017 16:46)


Brazil- Japan 3-1. Japan (?) je Brazilu dao gol? Poništen im je jedan zbog ofsajda i imali su jos sansi protiv Brazila. Kina nama nije dala gol. Da li imas nesto da kazes?

lal

pre 6 godina

@elmin: po meni himna nikoga ne vredja... ne znam da li britanci imaju problem sa svojim stanovnistvom zbog toga sto pevaju bogu da im sacuva kraljicu...
pritom je bog jedan i muslimanima i hriscanima... ne peva se isusu i muhamedu... a srpske zemlje i srpski rod se odnosi na sve one koji se osecaju kao pripadnici tih zemalja i tog roda... a samo takvi bi trebalo da igraju za reprezentaciju...
iskreno ja sam ateista i nisam za monarhiju (ipak je paradoks da se kralj izbaci iz himne, a ne i kruna sa zastave), meni bi mnogo vise trebalo da vredja himna, nego nekog srbina islamske veroispovesti... problem je ako se taj neko ne oseca kao srbin...

malo sam nagluv, a i ne vidim dobro

pre 6 godina

Strašno, znači ovaj Gudelj mora da igra, pa to ti je, samo je pitanje ko će da ispadne SMS ili Matić, do sada je to bio SMS, a od danas će to izgleda biti Matić, PA OVO JE STVARNO STRAŠNO, ko su menadžeti tog Gudelja i Rukavine, da ih angažijem, hteo bih i ja malo da probam da igram fudbal za repku iako imam dve leve noge.

petar pan

pre 6 godina

Masan@

Strucnjace jesi video koliko je decko uzeo lopti rivalima i dubokim pasovima otvarao akcije. Ti si video kao Muslin bez cvika. Idi bavi se bagmintonom ili bocanjem to je tvoj fah... Srdacan pozdrav

Gazda Bole

pre 6 godina

(Gazda Bole, 10. novembar 2017 15:51)

Izvini, Hrvati losiji od nas? Pa da, oni samo imaju prvotimce Reala, Barselone, Juventusa.
A mi prvotimce Zenita, Torina i Crvene Zvezde, a najbolji igraci su nam rezerve Njukastla i Benfike.
Ja razumem ostrascenost ali dajte malo realnosti.
(Dusan8, 10. novembar 2017 16:12)

Hahaha, evo doživeh da i meni neko u životu kaže da sam ostrašćen. Hajde izvuci neku rečenicu gde se vidi ta ostrašćenost pa da te častim pivom. Realnost je da smo mi evrospki i svetski prvaci i da smo stalno u vrhu u mlađim kategorijama. Barselona, Juve, Real nemoj me zasmejavati. Koliko godina imaju ti igrači? Koliko godina imaju Žile i Mitar? To je kao da si mi rekao, a gde to radi Nikola Tesla, pa Tomas Edison pravi struju u Americi a šta taj mladi Tesla radi, priča o nekoj naizmeničnoj srtruji, a svi mi znamo da je to nemoguće. Oni koji nemaju oko da vide određene stvari možeš do prekosutra da objašnjavaš, ostaće zaslepljeni novcem, ko je šta završio, gde se ko uglavio itd. To što ti nazivaš realnošću ja zovem pesimizmom, a takvi uvek gube.

Vladimir

pre 6 godina

Kakvi komentari. Od toga da ćemo uskoro biti prvaci sveta do toga da smo katastrofa. Ne znam da li ste gledali utakmicu ili samo komentarišete rezultat? Inače samo smo u pojedinim momentima izgledali ok. Sreća pa smo igrali protiv Kine. Verovatno su zato i njih izabrali. Slab protivnik da se probaju igrači i formacija koja uopšte ne uliva samopouzdanje. Da li je razlog neuigranost ili nešto drugo ali previše rupa imamo. Uglavnom ništa naročito. Jedino pozitivno rezultat i to što se isprobavaju igrači.

zigernaut

pre 6 godina

@Gazda Bole
necu nista reci osim da niko ne mari za mladje selekcije...mislis da je nemce briga to sto u mladjim selekcijama ne osvajaju kad izbace par igraca za A selekciju i svetski su prvaci, sto je i sustina tih mladjih kategorija...iz nasih zladnih orlica 5 ne igra fudbal na visokom nivou...jedino se mi zaludjujemo kakva smk velesila u mladjim kategorijama, a radujemo se ovom svetskom kao da je poslednje...

Matematicar ponavljac

pre 6 godina

Imamo reprezentaciju za velika dela samo je potrebno malo više vere i zalaganja kod naših fudbalera i stručnog štaba. Koje hvalospeve Hrvati imaju o njihovima koji nisu ništa kvalitetniji, štaviše lošiji su... Naravno ne treba da letimo u nebo kao oni znamo kako se to završava, ali na prvenstvo se ide da bi se ono osvojilo a ne da bi se prošla grupa. Mlađe kategorije su stalno u vrhu, pobeđujemo Španiju, Nemačku, Brazil, evropski smo i svetski prvaci. Dajte malo vere braćo pesimisti. Ako bude vladalo zajedništvo možemo daleko.
(Gazda Bole, 10. novembar 2017 15:51)

Ne bih se slozio da su Hrvati losiji ni pod razno. Po kvalitetu smo malo ispod njih. Za jednog Modrica, Rakitica, Mandzukica i Lovrena. Za jedno 100 milki vrednosti fudbalera i egal smo. :D

ijatet

pre 6 godina

Nisam hejter, veliki navijac Srbije, ali posle 2010. i Radomira Antića, svaka igra nam je ko u školskom dvorištu bez organizacije..

Dusan

pre 6 godina

od rukavine su bolji i basta i vulicevic i gobeljic i ko zna koliko desnih bekova u nasoj ligi...
(ja, 10. novembar 2017 12:15)

Vulicevic i Gobeljic bolji od Rukavine ?????????

Oliver Kosta

pre 6 godina

Prijovicu dati celo poluvreme da igra a ne 8 minuta. Nije losiji igrac od Mitrovica. Cak stavise. Po poluvreme pa da vidimo....
Zivkovic decko klasa za sve krilne igrace u nasoj reprezentaciji. Decko ima brzinu,dribling,sut,centarsut... sve sto vrhunski krilni igraci u svetu imaju....
On MORA DA POCNE UTAKMICU. Mnogo brze igra od drugih. Ja bih voleo napad bez klasicnih napadaca vec kao Barsa sa tri brza i tehnicki potkovana igraca(Tadic(Ljajic),Zivkovic,Kostic(Gacinovic)). Dopada mi se sredina sa Maticem,SMS,i Ljajic a napred Tadic Zivkovic Gacinovic(Kostic ili Prijovic). Odbrana korektna. Vidi se pomak u igri i brzini. Treba da se malo uigraju ali ok je sve. Divno je videti na terenu Zivkovica,SMS,Veljkovica,Gacinovica.
Mislim da ekipa 4-3-3 u sledecem sastavu moze mnogo:
Stojkovic
Odbrana:Ivanovic(Basta),Veljkovic,
Tosic,Obradovic
Sredina:Matic,Nemanja Maksimovic
ispred SMS
napad Zivkovic,Tadic,Prijovic(Ljajic).
Po krilima mogu i Kostic i Sulejmani i Gacinovic. Na klupi Zdjelar,Gudelj,Nik.Maksimovic,Nastasic,Mitrovic,,Rajkovic. Aleksandru Kolarovu se zahvaliti na trudu svih ovih godina. Ali tesko ce to proci. Jedino ako selektor stvarno bude Veljko Paunovic i da mu daju odresene ruke pa cemo gledati procvat fudbala i kako ce napraviti od Srbije Belgiju i ultra ofanzivni fudbal. Imamo kvalitet za tako nesto. Ali naravno Veljko ce onda morati da se sukobi sa Kolarovom,Ivanovicem i mozda jos nekim starosedeocima koji ce zeleti da igraju a ne bi trebalo. Mozda Ivanovic na terenu zbog iskustva ali to je sve. Podmladjivanje reprezentacije i videcete kako ce da kidaju i grizu. Malo samo mozga u FSS. Ali tesko,kao sto rekoh. Dopada mi se ova vizija Krstajica. Bravo Mladene. Napokon neko ko ima hrabrosti.

Mito

pre 6 godina

Lično nisam oduševljen. U ekipi igraju Tošić, Rukavina i Mitrović. Krstajić je u odbrani imao 7 do 8 igraća a Kinezi su 4 do 5 puta dubinskim loptama izlazili pred Stojkovića i Rajkovića, od toga tri puta pored brzonogog Tošića. Rukavina (bek kao krilo, a lakše je krilo naterati da igra dobro beka Šurjak kod Miljanića), po starom običaju centrira svuda, jednom je uspeo da pogodi Mitrovića u glavu. Mitrović koji malo ili ne igra u Engleskoj, pokušava da sebičnošću i davanjem nekog gola popravi svoju poziciju u klubu. Mislim da je imao 10 šuteva, na kraju je dao gol kada nije bio zalepljen za leđa centarhalfa. Mislim da bi sa njim trebalo posebno trenirati, naterati ga da skine desetak kila, da igra kolektivno ili ga ne voditi na SP jer je čisti promašaj ako koristiš svaku desetu šansu, dok pravi centarforovi iz polušanse daju gol. "Selektor" (nadam se da nas on neće voditi na SP), jer će mo proći kao u Nemačkoj kada su na nama popravljali gol razliku, a današnji selektor je bio rupa u odbrani, pa je čak na jednoj utakmici u ranoj fazi zaradio crveni karton. Kada su u zadnjih 10-tak minuta ušli mlađi poćela je igra, mada su mnogo komplikovali u šesnaestercu. Milinkoić Savić je gospodin u kopačkama, precizan u dodavanju, odlično igra glavom i sa lakoćom oduzima loptu od protivnika bez faula. Selektor da pogleda utakmicu Hrvatska-Grčka, da vidi kako se brzo vrši transformacija iz odbrane u napad i obratno, kako se centrira i na loptu pred golom idu trojica (treći gol Hrvatske).

D

pre 6 godina

Pre mesec dana sam se vratio iz Kine, klima je tamo uzasno teska za nas, verujem da im je pravila problem. Sve u svemu pristojna utakmica, dobro je pocelo.

Dusan8

pre 6 godina

(Gazda Bole, 10. novembar 2017 15:51)

Izvini, Hrvati losiji od nas? Pa da, oni samo imaju prvotimce Reala, Barselone, Juventusa.
A mi prvotimce Zenita, Torina i Crvene Zvezde, a najbolji igraci su nam rezerve Njukastla i Benfike.
Ja razumem ostrascenost ali dajte malo realnosti.

dejan

pre 6 godina

Dusan8

Пријатељу!!!!!
Ти и теби слични(свако има право на мишљење,зар не?) ако вам не ваља Србија и репрезентације у фудбалу,кошарци итд,ако вам не ваља Новак,Звезда,Партизан већ све време причате о Хрватима(!!!!!!),и немате ништа о Србији да причате,ИДИТЕ НАВИЈАЈТЕ И ГЛЕДАТЕ ХРВАТЕ!!!

Kristian

pre 6 godina

@elmin skroz ok komentar, sem ovog dela oko himne, zanima me da li bi pevao norvešku, englesku ili bilo koju drugu himnu gde se pominje većinski narod ili bog? Ili bi ti smetao krst na zastavi da živiš u skandinavskim zemljama ili Švajcarskoj. Himna je istorijska pesma, nigde ne moraju da se spominjeu sve manjine koje žive u toj zemlji dokle god neku od tih manjina pesma ne vređa. Pozdrav od Mađara sa severa Srbije.

веверица

pre 6 godina

легенда каже да је рукавина једном послао употребљив центаршут.
какав бесмислен играч...

Jeri smo ta ko u mo gucnosti

pre 6 godina

@Ako SMS ne da 3 gola, Muslin da se odmah vrati.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (somke, 10. novembar 2017 11:57)

A ako da samo jedan onda da vratimo i Iliju Petkovica?
(Chiwwi, 10. novembar 2017 12:08)

Tu sam ako treba nesto, ne bih nikada odbio reprezentaciju. :-D

Alcale

pre 6 godina

@A sto ne napises da je ta Gruzija sutnula 7 puta, od toga 2 u okvir, bez ijedne prave prilike za gol, prakticno nisu usli u 16 m? A danas je Kina sutnula 15 puta u gol, od toga 5 u okvir i imali su bar 6-7 odlicne sanse. Sta cemo sa tom statistikom?? Razlika u igri Srbije se vidi u tome sto su nasi sutnuli 3 puta vise, to hoces da kazes? A gde je razlika u tome sto ne bi primili gol od Gruzije do prekosutra a ovde smo protiv Kine trebali da primimo minimum 4 komada da nije bilo Rajkovica? Ne igra se fudbal samo pred protivnickim golom...
(Figo, 10. novembar 2017 16:09)

E bravi ti care... samo je falilo da jos fudbalska velesila Gruzija stvori 100% sansu u sred Beograda tako sto ce da probije 8 defanzivaca i golmana svojim ultra mega napadacima cija ukupna vrednost na trasfermarketu kao jednog naseg prosecnog!
e alal ti je komentar to stvarno dokazije da je muslin strucnjak... koliko i ti!
Ono sto sam ja danas video da imamo sirinu i raznovrsnost u igri! TO nisam video ni na jednoj utakmici pod Muslinom. A oni sto ga zale neka pogledaju po starim novinama ZASTO je oteran u CZ i zasto je Vidic sedeo na klupi...

Cowboy Jymmy

pre 6 godina

Nema srbina koji bez problema ne bi mogao da vodi reprezentaciju Srbije.Neki posle pola sata igre utvrdise da je Zivkovic bio najbolji.Ne treba ni sumnjati ciji su navijaci.A ja tvrdim da je Prijovic bolji igrac od Mitrovica.Decko igra redovno dok ovaj smirgla klupu.Kostic igra Bundes ligu a Zivkovic po neki put zaigra kao starter u Benfici

MaradonaDiego#10

pre 6 godina

Bane Ivanovic i dalje najslabija karika u timu Srbije,Matic fali jako a desni bek pod hitno da se menja jer A.Rukavina nije kapacitet za svetsko prvenstvo.Basta bi tu bio bolji a isto su godiste.Dali bi im vise goliva da nije bilo bahatosti Tadica i Mitrovica,to sto su danas radili je katastrofa. Igra je svakako bila bolja nego kod Muslina ako se uzme u obzir put,klima i protivnik koji nije naivan!

papaja

pre 6 godina

Sergej je strasan igrac. Uvek jednostavno, precizno, dobar prijem, odlican pas, odlicna gradnja.. da pored njega napred nisu ovi filozofi sa loptom koji bi da se driblaju ko deca, dali bismo bar 5 komada do sad. Zivkovic klasa, ima dinamit u nogama. Selektor da donese potreban autoritet, da nemamo tihi bojkot na terenu nekih igraca, jer su dosli neki bolji. Da jednom odemo na prvenstvo bez afera, lose atmosfere, trzavica itd..
(nikola, 10. novembar 2017 14:00)

Komentar objasnjava sve. Ova dva igraca + autoritet selektora su razlog zasto sam bio, a i dalje sam pozitivan u vezi odlaska Muslina. Ako je strucni stab pametan nece napraviti jak rez da se ne bi poremetila vec uzdrmana hemija u ekipi. Postepeno uvoditi najbolje i one koji deluju kao tim, postepeno raditi na odgovornosti i motivaciji. Na kraju, oni koji su visak ce sami to uvideti, i bez sabotiranja ostalih povinovati novom stanju stvari. Nadam se da nece biti pritisaka sa strane na selektora, samo tako mozemo da igramo najbolji moguci fudbal.

Pozdrav od jos jednog internet selektora :)

Srle

pre 6 godina

A zasto"pametnjakovicu", Zajcev i Travica pevaju himnu italije, i to glasnije od Italijana, A Ljajicu , ko i tebi ako se ne svidja put pod noge!!! ps Travica i Zajcev igraju za odbojkasku reprezentaciju Italije....(Srbin i Rus).
(rale, 10. novembar 2017 13:21) # Link komentara

Zato sto im himna otkida koliko je dobra, nije smor kao nasa. Da nam je Mars na Drinu himna, pjevali bi i Hrvati :)

Figo

pre 6 godina

Evo malo statistike za hajtere. Poslednji meč kući protiv Gruzije Srbija je uputila 17 šuteva na gol od toga 5 u okvir dala jedan gol. Danas protiv Kine u gostima uputila 20 od toga 8 u okvir dala je 2 gola. Napredak znatno viljiv još neko da kaže da Gruzija jača od Kine pa da se slatko nasmejem.
(Bane, 10. novembar 2017 15:40)

A sto ne napises da je ta Gruzija sutnula 7 puta, od toga 2 u okvir, bez ijedne prave prilike za gol, prakticno nisu usli u 16 m? A danas je Kina sutnula 15 puta u gol, od toga 5 u okvir i imali su bar 6-7 odlicne sanse. Sta cemo sa tom statistikom?? Razlika u igri Srbije se vidi u tome sto su nasi sutnuli 3 puta vise, to hoces da kazes? A gde je razlika u tome sto ne bi primili gol od Gruzije do prekosutra a ovde smo protiv Kine trebali da primimo minimum 4 komada da nije bilo Rajkovica? Ne igra se fudbal samo pred protivnickim golom...

vasilije

pre 6 godina

ljudi ne smarajte. lagano smo dobili 2:0. sta ste ocekivali da zapinju protiv kineza. mnogo ljudi uopste ne razume fudbal... bice ovo paklena repka videcete

crni_redstar

pre 6 godina

nemamo spica, ni jednog ozbiljnog stopera i to je glavni problem. ceo zivot smo imali odbranu, sada ne postoji. golmani dobri, bekovi ok, sredina odlicna, krila ok i napad uzas. sto je najgore ni u perspektivi nema nagovestaja da ce Srbija iznedriti napadaca makar bio duplo gori od mijata ili kovacevica, save...ako nesto zavidim hrvatima to su njihova sredina i napad- sve same klase. mi imamo samo 2 vrsna igraca i to su matic i sms. ostalo je sve malo jace od proseka.

Biseri

pre 6 godina

Ljudi mi se zamlacujemo samo i umisljamo da smo nesto,zato sto igramo uvek sa ubi boze selekcijama i stvara se neka slika da ovi nasi nesto znaju. Pogledajte veceras prijateljske tekme igraju jaki protiv jakih i tako se stice kvalitet i vidi se gde si prema kome.Razumem ja da Nemci ili Englezi,Argentinci,Spanci.Portugalija,Francuska nece sa nama prijateljske,ali Poljska,Holandija,bi bile vec nesto. Ovo sad je kao da igras protiv klinaca od 16 godina i dobijas jedva ili neke ubedljivije i umislis da si neko,nesto.

Sou program

pre 6 godina

@Bane

Pa gruzija bi dala petardu kinezima kada god treba(ne poredim aa danasnjom utakmicom nego uopsteno).....Kinezi jos dosta imaju da predju dok dodju na prag bilo koje ozbiljne euro selekcije.....

Dagoberto

pre 6 godina

rajkovic ni krov ni duzan...sve u njega pucali
(boki, 10. novembar 2017 15:25)

I ono kad uklizao van 16 m u situaciji 1 na 1, i tu nije on uklizao nego ovaj lose driblao je l tako?

LightbringeR

pre 6 godina

Voleo bih da protiv koreje pocnemo sa Zivkovicem i Radonjicem po bokovima, da vidimo na sta ce to da lici. Trebao je da zove jos nekog napadaca da ga isproba, tipa Djurdjevica.

Samo Tako

pre 6 godina

Dok se god drzimo a la Muslin receptur uvek ce biti tako panicno pozadi ,mislim da treba da pocnemo sa Rajkovicem zato sto je puno sigurniji na povratne lopte,ima tu mirnocu ,pozadi linija Ivanovic,Savic,Maksimovic,srednji red:
Ljajic,Milinkovic-S,Matic ,Gudelj
napad:Zivkovic,Tadic,Prijovic,Rezerve12.Mile Svilar13.Tosic14.Basta15.Grujic16.Kolarov 17.Kostic18.Radonjic19.Nastasic20.Sulejmani21.Mitrovic22.Gacinovic23.Luka Jovic

Totti

pre 6 godina

Stojković
Basta
Ivanović
Maksimović
Kolarov
Matić
Sergej Milinković-Savić
Ljajić
Tadić
Živković
Prijović


rez.
Rajković
Veljković
Nastasić
Kostić
Gaćinović
Mitrović
Radonjić
Krstičić
Maksimović N.
Ristić
Grujić
Svilar

zdravkors

pre 6 godina

Bane,ti se razumijes u fudbal ko...Utakmica sa Gruzijom je bila takmičarska od koje je zavisila budućnost ekipe,a protiv Kine prijateljska gdje smo mogli primiti 5 golova

Srbin

pre 6 godina

Vidim "strucnjaci" procenise igru Zivkovica za fenomenalnom i to za pola sata igre.I to na osnovu asistencije za drugi gol., Alo ljudi. Igrali smo protiv ekipe koja je za klasu slabija od nase. Utakmica bez mnogo trcanja gde su nas kineske vedete saterale u kazneni u drugom poluvremenu. Sto ne igramo sa nekim iz prvih deset na svetu

nista o nicemu

pre 6 godina

4-2-3-1 formacija je odlična, najbolja kada se uzme profil igrača koji imamo, jer imamo vrhunska krila i u ovoj formaciji ih najviše može biti u igri. Umesto Gudelja ide Matic, i siguran sam da imamo bolje bekove.
(Hud, 10. novembar 2017 12:00)

Vrhunska krila nemamo. Bolje bekove nemamo. U toj formaciji nam treba AMC, a ni to nemamo.

Moze to i bolje

pre 6 godina

Baneta pod hitno vratiti na poziciju desnog beka na kojoj je i igrao u svojim najboljim danima i onda ne moramo da se bavimo rukavinom koji ocigledno nije dorastao da igra sa najboljim svetskim igracima. Veljkovic je danas bio dobar. Imamo dosta igraca koji bi se na stoperu bolje snasli od baneta. Krstajic to vidi bolje od nas koji komentarisemo ali kao da nema hrabrosti da mu to saopsti kao sto je murinjo uradio. Odbrana skripi na sve strane. Ne mislim samo na igrace koji igraju direktno u odbrani. Matic ce nam sigurno pomoci kad se vrati ali je problem sa ljajicem i savicem koji ne mogu to dobro da zatvore posebno u kontrama i danas bi primili minimum tri komada od bilo koje ozbiljnije reprezentacije na taj nacin ali sve u svemu raduje me ofanzivnija srbija. Bice to drugacije sa novim selektorom. Srecno momci !

komsha

pre 6 godina

Zivkovic je klasa i mora da bude starter. Podigao je nivo igre cim je usao. Cak se i Mitrovic spustio na zemlju i delovali su kao tandem.

M

pre 6 godina

Alo! MITROVIĆ nas je svojim golovima odveo na SP!!!! I da ne čujem više ni reč o Tadiću, Mitro je dao 6 golova, ONI SE BROJE, dosta su svi dizali Tadića u nebesa zbog PET dobrih utakmica (u drugoj polovini kvalifikacija se nije video!)! Vi koji više mrzite Partizan nego što volite.. pa bilo šta drugo, vi nazad u rupu!
(Gile, 10. novembar 2017 14:45)

Alo Mitrovic ne bi dao niti jedan od tih golova da nije bilo Tadica..Tako da ni rijeci o tom Mitrovicu..Ah da uz asistencije je i postizao i golove Tadic..
Molim te nemoj vise ovdje da komentarises..

Srbin

pre 6 godina

Nije mi jasno zasto biramo protivnike koji su slabije plasirani od nas i daleka putovanja. Ili jaci nece sa nama ili se mi sa jacima plasimo debakla.Zar nismo mogli sa englezima, spancima, nemcima, poljacima, ukrajincima, rusima ili neka od juznoamerickih ekipa ili africkih

UltraCZ

pre 6 godina

Molim Boga da igramo sa srbijom u istoj skupini u Rusiju, da vas oducimo od nogometa
(zg-U-srcu, 10. novembar 2017 15:16)

Prvo se plasirajte...

somke

pre 6 godina

Ljudi, ide li neko od vas u školu ili na posao? Pola nacije gledalo najnebitniju utakmicu u podnevnom terminu.
(Brontosaurus, 10. novembar 2017 15:30)

Za školarce je počeo jesenji raspust...

Gazda Bole

pre 6 godina

Najbolji na terenu definitivno Živković, Ivanović odličan, SMS takođe, Rajković se dobro pokazao ali vidi se da je Stojke ipak broj 1, za sad. Dobro se pokazao i Veljković. Protiv J.Koreje će biti zanimljivo, dobili su danas Kolumbiju.

Imamo reprezentaciju za velika dela samo je potrebno malo više vere i zalaganja kod naših fudbalera i stručnog štaba. Koje hvalospeve Hrvati imaju o njihovima koji nisu ništa kvalitetniji, štaviše lošiji su... Naravno ne treba da letimo u nebo kao oni znamo kako se to završava, ali na prvenstvo se ide da bi se ono osvojilo a ne da bi se prošla grupa. Mlađe kategorije su stalno u vrhu, pobeđujemo Španiju, Nemačku, Brazil, evropski smo i svetski prvaci. Dajte malo vere braćo pesimisti. Ako bude vladalo zajedništvo možemo daleko.

Navijač

pre 6 godina

E sad, vidite ovako, sa ovakvom igrom i sastavom ne bismo bili ni 4. u grupi. Protiv Koreje cete tek videti koliko je moj stav ispravan. Pa sad, neka neki od vas i dalje pozdravljaju smenu Muslina!
(nosferatu, 10. novembar 2017 14:54)

Opusti se prijatelju, pobedili smo 2:0, novi igraci, novi sistem, prijateljska utakmica..

Srba

pre 6 godina

Zivkovic i SMS klasa!!! Ovi momci MORAJU pocinjati svaku utakmicu. Sad se vidi da nisu oni dzabe bili svetski prvaci. Selektor autoritetom i savez moraju ovim momcima omoguciti da ih stariji igraci ne bojkotuju tiho jer oni su vec sada najbolje sto ova zemlja ima!!! Tu pridodati Nemanju Maksimovica, Radonjica, Gacinovica da igraju makar po poluvreme. Rukavina, Gudelj, Milivojevic napolje!

Dejan

pre 6 godina

Mojih 23 igraca za Rusiju:
Golmani:Stojkovic,Rajkovic,Svilar.
Odbrana:Ivanovic,Milenkovic (treba ga gurnuti u vatru,po meni je novi Vidic),Nastasic,Kolarov,Rukavina,
Nikola Maksimovic,Spajic,Obradovic.
Sredina:Matic,Ljajic,Milinkovic-Savic,Tadic,Kostic,Fejsa,
Milivojevic,Zivkovic,Gacinovic.
Napadaci:Mitrovic,Prijovic,
Djurdjevic.

HanSolo

pre 6 godina

Mitrović je očajan napadač.. Neznam drugog napadača kome treba toliko šansi za jedan gol.. A odbrana katastrofa.. Samo da ne bude debakla u Rusiji ali..

daj boze da i mi nekad posaljemo najbolje

pre 6 godina

Sergej i Matic u sredini, ce biti neprelazna prepreka za sve ekipe
kakav ce to biti paklen tandem!
Po krilima Zile i Tadic(voleo bih da udje u formu)
Voleo bih da vidim Bastu na bekovskoj, mnogo bi dobili kao ekipa sa njim!
Ako slozimo sve kockice, mozemo imati tim za svaki respekt

Rade

pre 6 godina

Iako Kina nije najbolji primer za izvodjenje zaključaka, dva se ipak nameću, prvi, da su "Novozelanđani" igrali odlično i zajedno sa Ljajićem ubrzali igru i drugi, da sada imamo dva odlična golmana, posebno jedan na jedan ili odbrane šuteva sa peterca. Kad im se pridoda i mladi Svilar, za Rusiju ne treba da brinemo. Jedino ostatak odbrane još uvek ima mnogo rupa...

3d

pre 6 godina

zex@
Alo bre reprezentacija je svih građana ove zemlje ne samo Srba... eno ti Hitlera, Gebelsa, Musolinija i Franka pa napravite reprezentaciju pa igrajte.

Aleksandar

pre 6 godina

Kakavo hejtovanje prema Mitrovicu, coveku koji nas je izvukao u Kardifu i u Beogradu protiv Velsa i u Gruziji. Kako ste hejtovali Muslina, tako hejtujete Mitrovica, a pored Tadica, njih dvojica su najzasluzniji za plasman na svetsko prvenstvo. Lakse malo ljudi, spustite se na zemlju.

M

pre 6 godina

(nosferatu, 10. novembar 2017 14:54)

Ti shvatas sta si napisao pametni ?
Ovaj tim u ovom sastavu igra prvi put !!! Igraci koji debituju !
Onaj tim je imao mnogo zajednickih utakmica i igrao je bezvezno..
Molim te idi komentarisi na Svet plus ili tako negde...

Nenad

pre 6 godina

Zg-U-srcu... Pod 1. Ovo veliko U ti stvarno nije trebalo. Da ti kažem da si ustaša ti se verovatno nećeš uvrediti , ali to govori o tebi koliko si primitivan. Pod 2. Što se tiče odlučivanja od fudbala, vidim kako ste prolazili sa reprezentacijom tzv. Kosova. Davno ste bili treći na SP. Polako još se niste kvalifikovali. Možda vas braća Grci ispraše sa 5:0. Nikad ne reci nikad.

Cxevu

pre 6 godina

sad imamo sanse u Rusiji! 
(41+, 10. novembar 2017 14:32) 
Odmah ste prvaci sveta Haha
(mario, 10. novembar 2017 14:36)

Za tvoju informaciju, dosta momaka iz danasnjeg sastava i jeste prvak sveta. Dovidjenja !

S’ tobom je lepši svaki dan...

pre 6 godina

Zivkovic je bolji krilni napadac od Kostica
(Realno, 10. novembar 2017 15:24) Ti si kao veliki stručnjak to zaključio posle 30 min igre Zivkovića!!! Svasta čovek ovde može da pročita...

Rajko

pre 6 godina

Ovo vec sve mnogo bolje izgleda.Iako je bilo kikseva u odbrani to ce sve doci na svoje mesto.Ali igramo fudbal ...
Bane moze samo desnog beka da igra nikako centralnog.Nastasic na zadnjeg i klasicnog stopera pored njega i nece biti problema.Ispred dolazi Matic.
Treba nam samo spic,Mitrovic moze samo u nekoj guzvi nesto da ucini nista drugo,mnogo nam usporava igru.
Sve ovo mnogo vise nade da konacno imamo odlicnu reprezentaciju.

bonba

pre 6 godina

Videlo se da smo igrali sa pola snage ali pozadi mora dosta da se zategne. 4-3-3 je zanimljiva formacija jer imamo dosta vise ofanzivnih igraca i lako smo ulazili u sanse. Mada ipak nam je Kina bila protivnik koja je realno slabasna. Reper ce biti J.Koreja koja je pobedila Kolumbiju jutros uz dva gola Sona.

Bane

pre 6 godina

Evo malo statistike za hajtere. Poslednji meč kući protiv Gruzije Srbija je uputila 17 šuteva na gol od toga 5 u okvir dala jedan gol. Danas protiv Kine u gostima uputila 20 od toga 8 u okvir dala je 2 gola. Napredak znatno viljiv još neko da kaže da Gruzija jača od Kine pa da se slatko nasmejem.

Bane

pre 6 godina

(zg-U-srcu, 10. novembar 2017 15:16)

Pa ja koliko znam vi sigurno niste u prvom šeširu tako da od te tvoje zelje slaba vajda.A pošto mogu maksimalno dve ekipe iz Evrope u grupi to je skoro pa i ne izvodljvo. Naročito jer ovi iz FIFE nisu sisali vesla pa neznaju šta može da se desi još u Rusiji. U ostalom poznavajući vašu nadmenost, da lako poletite verujem da bi se baš razočarao za ishod.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Da, odigrao odlicno protiv Javora i Rada i klinaca iz Arsenala. Daj mani se navijackih komentara. Mozda Savic jednog dana i bude na nivou za reprezentaciju, sada je miljama daleko od toga.
(Deveterac, 10. novembar 2017 13:52)

Ko god je realan zna da je izmislio fudbal u odbrani za Stefana Mitrovića, Jagoša

del

pre 6 godina

Da li se samo meni cini ili Mitrovic u SVAKOJ situaciji gde je mogao da doda Sergeju, a ovaj bio u gol sansi, to nije uradio? Zivkovic i Sergej su klasa, oni jednostavno moraju da igraju svaku utakmicu, a selektorovo je da autoritetom eliminise sve eventualne netrpeljivosti prema novim igracima, koji su vec pokazali sta znaju.

Ivan

pre 6 godina

Meni u celoj prici samo nije jasan Rukavina. Taj decko ne zna da igra odbranu, on bi igraca posmatrao taman da udje u gol sa loptom, a ne daj boze da krene da ga napadne. Dve stopostotne sanse su imali Kinezi iskljucujuci njegovom posmatranju igraca koji ga napadaju, a on bezi od njih. To mozes da radis na protivnickoj polovini,a ne na 15 metara od svog gola.

fantom

pre 6 godina

Zivkovic i Milinkovic Savic su pravo osvezenje. Ljajic super, Mitar mora bolje. Ostali tanko. Odbrana katastrofa.
Mada, Kina svakako nije relevantan protivnik, koliko li ce nam samo prilika praviti mnogo ozbiljnija Juzna Korea..

Vladan R

pre 6 godina

Prvo poluvreme veoma kvalitetno. Pokazalo se da Ljajic, Tadic i Savic mogu zajedno da funkcionisu. Jedino sto bi realizacija morala biti mnogo mnogo bolja. U drugom poluvremenu previse slabosti u odbrani i na tome bi se moralo raditi. Mozda je doslo i do nekog opustanja, imajuci u vidu da je prijateljska utakmica, a da naporna polusezona, ima jos da traje i traje, pa ce potencijalno biti sigurnije u odbrani. Sto se sastava tice Matic, Basta i Kolarov umesto Gudelja, Rukavine i Obradovica i to bi bilo to. Eventualno jos Prijovic umesto Mitrovica, jer je nesto brzi okretnije i tehnicki bolji, a podjednako korpulentatn i snazan.

киза Д

pre 6 godina

Читам коментаре не верујем. За навикавање на временску зону треба најмање 7 дана...26степени 63 посто влаге.Добро играмо са Пиксијем ће ово бити одлично на светском.Основни проблем ће му бити да скоцка одбрану.Да не заборавите и први пут играмо у овом саставу и са новом(старом) формацијом

Kure

pre 6 godina

Ljudi nam 5 puta presli centar i napravili 2 ozbiljne sanse. Pa imali smo verovatno 15 suteva na gol (sigurno vise nego protiv Austrije i Gruzije zajedno) i rutinski smo pobedili. Za kritiku je to sto nasi igraju bez trcanja i samo na individualni kvalitet. Zivkovic i Sergej klasa, moraju da igraju standardno. Ivanovic razocarao, kao da nije najiskusniji. Rukavina danas pristojan, ali sa 33 god. nam ne treba ni kao rezerva. Obradovic van forme. Sa Kolarovom i Maticem ce ovo biti mnogo bolje.

3x3

pre 6 godina

Koliko je samo egoista ovaj Mitrovic. Mora se uvesti u red. Andrej dobar. TOP sprema i napad da se izbrusi pa da u Rusiji nesto i dajemo jer cemo puno toga da primimo. Odbrana nam je malo reci k a t a s t r o f a.

Miki delija

pre 6 godina

Osnovni utisak sa ove utakmice su bez sumnje Milinkovic Savic i Zivkovic, iz prosyog razloga sto se iz aviona videlo da ova dva momka prosto moraju biti na terenu, uneli su ideju, svezinu, upravo ono sto je nasima falilo kroz citav period kod Muslina. A taj isti Muslin je morao da vidi ono sto je bez sumnje i znao, sta donosi licni interes i tvrdoglavost, te je umesto da se polako priprema za najvecu fudbalsku svetkovinu na svetu, verovatno ispred TV grizao nokte od besa, i neka mu je. Osim pomenutih, mislim da smo generalno bili sigurni i dobri uz jako los period igre u odbrani na pocetku drugog poluvremena, i ociglednu losu formu Tadica i Mitrovica koji se trude, ali ne ide, mada smatram da ce sve to doci na svoje mesto. Generalno smatram da je proba uspela !

Pera

pre 6 godina

Da je ostao Muslin, imali bismo šansu da prođemo grupu. Ovako imamo priliku za 3 poraza i 10 primljenih golova...
(Pera, 10. novembar 2017 14:00)

Pa da na prvenstvu igramo samo protiv Moldavije,Gruzije i Irske verovatno bi osvojili.
(zgontronoman, 10. novembar 2017 14:14)

Ne sumnjam da se gospodin Muslin ne bi dobro spremio i prilagodio protivnicima na prvenstvu. Lakši protivnici i kvalifikacije - jedan pristup, prvenstvo - teži protivnici i drugačiji pristup. Rezultati su jedino što se gleda.

Nikki

pre 6 godina

23 igraca za Rusiju: Stojkovic, Rajkovic, Svilar, Kolarov, Obradovic, Tosic, Ivanovic, Maksimovic, Spajic, Nastasic, Rukavina, Basta, Matic, Fejsa, Milivojevic, SMS, Ljajic, Tadic, Zivkovic, Gacinovic, Mitrovic, Prijovic. To su 22 a poslednji treba da bude neko od Gudelja, Maksimovica, Grujica i Kostica.

KEC

pre 6 godina

Elmin: Da li bi ti pevao himnu ako se ne osecas kao pravoslavac srbin u himnoj se jasno kaze " boze spasi srpske zemlje srpski rod"

Brate, ako je drugačiji (samo drugačije vere, a državljanin iste zemlje), ne misli valjda da propadne srpski rod?
Uostalom mogao je bar da peva ostalo, a taj stih da preskoči.

To je samo pesma, svakakve se pevaju bez razmišljanja, niko njega ne tera da uzme pušku u ruke i brani srpske zemlje srpski rod, a himnu bi mogao da ispoštuje kad već tu igra. A igra da bi pobedili i igra da bi na tržištu vredeo više.

Po meni, bezveze pompa i deljenje. Da je pevao, možda bi mu manjina zamerila. Ovako, ima kritiku od većine, građana zemlje iz koje je.

Gile

pre 6 godina

Alo! MITROVIĆ nas je svojim golovima odveo na SP!!!! I da ne čujem više ni reč o Tadiću, Mitro je dao 6 golova, ONI SE BROJE, dosta su svi dizali Tadića u nebesa zbog PET dobrih utakmica (u drugoj polovini kvalifikacija se nije video!)! Vi koji više mrzite Partizan nego što volite.. pa bilo šta drugo, vi nazad u rupu!

nikola

pre 6 godina

Sergej je strasan igrac. Uvek jednostavno, precizno, dobar prijem, odlican pas, odlicna gradnja.. da pored njega napred nisu ovi filozofi sa loptom koji bi da se driblaju ko deca, dali bismo bar 5 komada do sad. Zivkovic klasa, ima dinamit u nogama. Selektor da donese potreban autoritet, da nemamo tihi bojkot na terenu nekih igraca, jer su dosli neki bolji. Da jednom odemo na prvenstvo bez afera, lose atmosfere, trzavica itd..

zgontronoman

pre 6 godina

Da je ostao Muslin, imali bismo šansu da prođemo grupu. Ovako imamo priliku za 3 poraza i 10 primljenih golova...
(Pera, 10. novembar 2017 14:00)

Pa da na prvenstvu igramo samo protiv Moldavije,Gruzije i Irske verovatno bi osvojili.

pope

pre 6 godina

Za 90 minuta ove utakmice pokazali smo vise nego u svim kvalifikacionim utakmicama zajedno. Hvala Muslinu sto nije zvao SMS i Zivkovica, jer da ih je zvao tako bi ih nesretno ukomponovao (ako bi uopste igrali jer nemaju realno mesta u njegovom sistemu) da bi i oni delovali nesposobno, i sto je najgore on bi ostao selektro. Samo jos neki selektor od autoriteta, a ko zna mozda i Krstaja nije lose resenje.

Nebojsa

pre 6 godina

Nadam se da ce ovi najstariji igraci koji su vec usli u cetvrtu deceniju zivota oprostiti od nacionalne reprezentacije na SP u Rusiji .A to su Stojkovic , oba Tosica , Rukavina , Kolarov Ivanovic . Promovisati Matica u kapitena .

Bane

pre 6 godina

(Pera, 10. novembar 2017 14:44)

Jer si ti gledao utakmice pod Muslinom. Sve utakmice smo odgirali u identičnom sistemu a videlo se na dobar deo njih gde nam duva promaja. Na šta je on odgovorio da sistem neće menjati. Toliko o tome da bi prošli grupu sa njim. Inače nije poenta da li ćemo proći grupu ili ne mi kao narod ćemo biti razočarani svakako. Ono što je bitno jeste da Muslin morao napraviti tim za budućnost koji će imati potencijal da prođe grupu.

Danko

pre 6 godina

@djomla
E moj poznavaoce fudbala.Stojkovic iz Zvezde da igra u startnoj postavi?Decko je standardni prvotimac CG.Svako daje sebi pravo da komentarise.Postoji jedna stara izreka:,,Bolje svasta jesti nego svasta pricati".

cisto onako

pre 6 godina

I prije sam govorio,moram opet Zivkovic je doktor fudbala i on u ovoj selekciji mora da igra stalno i od prvog minuta,prvo sto to zasluzuje,drugo jedini je pravi spoljni krilni napadac i to koji moze da igra na oba krila.SMS to se podrazumijeva...i ono sto jos odavnoo fali a to je desni bek,ne mogu da vjerujem da je limitirani rukavina nezamenljiv...a zato sto ne poziva druge,zar je moguce da u konkurenciji Rukavine poziv ne dobija Basta,pa i mali Gajic.Uz te neke promjene u odnosu na kvalifikacije to bi moglo da lici na nesto u Rusiji.

Studenjak

pre 6 godina

Prijateljska utakmica na dalekom istoku sa Kinom bez selektora. Svaka cast momci na pobedi. Samo tako nastavite.
Setite se samo utakmice sa Gruzijom na domacem terenu...
I vi i dalje hvalite Muslina koji je prosao najlaksu grupu u istoriji bilo kog kvalifikacionog ciklusa.

Zvezdaš

pre 6 godina

(Zex, 10. novembar 2017 12:55)

Zašto ljajić nije srbin ? Ljajić je rođen u novom pazaru, državljanin je srbije i ima srpske krvi kao i što imaju beograđani, nišlije ili novosađani.. Šta ti smeta to što on veruje u nešto drugo nego ti i zbog toga nije srbin po tebi? Evo ni ja ne verujem u pravoslavlje, ateista sam i sad nisam srbin jer ne verujem u boga?

веверица

pre 6 godina

причајте шта хоћете, али смена муслина је корак напред и у смислу формације и у смислу позивања неких играча који су и пре морали бити ту (живковић, милинковић-савић, радоњић, вељковић...).
очекујем господина бору милутиновића да нас води на сп, а после неко млађи ;)

Realno

pre 6 godina

SAMO MI NIJE JASNO DO KADA CE RUKAVINA I OBRADOVIC DA IGRAJU..!!!!NAJGORI IGRACI U ISTORIJI SRBIJE I FSS
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dragan, 10. novembar 2017 14:22)

Mitrovic je duplo gori od njih dvojice,ne igra ni u svom klubu vec drugu godinu a redovno ga pozivaju,iako realno nema pojma sa fudbalom.Danas je imao 5-6 izgubljenih lopti,nekoliko promasenih sansi ali dao je gol od razdaljine jednog metra i sad ce naredne deset utakmice imati kredit da pocinje utakmice.

Ma idi bre..

pre 6 godina

Pre nego sto popljujete reprezentaciju, imajte na umu da je cilj Srbije na SP da osvoji jako 31 mesto. Ako to ne uspeju onda udrite po njima, ovako stvarno nema smisla..

djomla

pre 6 godina

stojkovic iz zvezde i basta kad se oporavi na desnom beku... zahvaliti se rukavini, decko ne igra u klubu, nije u formi, kad mu dodje neka ala od igraca, pojesce ga...

Lee Bruce

pre 6 godina

Ali ćirilica na sastavu, a pored Banetovog imena C (kapiten)!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mita, 10. novembar 2017 12:29)

Па није то C него С (Стуб Одбране) :)

Sta je sa obrazom

pre 6 godina

Dokle vise Bane Ivanovic , Rukavina,Gudelj....daj Gajica na desnom beku , Veljkovica od pocetka na stoperu i umesto Gudelja ce doci Matic...mozda ova dvojica nece odmah doneti neki ekstra kvalitet odmah ali losiji sigurno nisu ,zato mladji , hitriji , brzi jesu i na duge staze ce to biti veliki plus...ne znam samo kako Baneta i Rukavinu nije sramota da se odazivaju i da igraju u prvih 11 !?

41+

pre 6 godina

Lepo sam rekao,samo kad smo se otarasili Muslina,njegovog kukavickog fudbala a i ne ubacivanja mladih poput SMS,Zivkovica,itd,sad imamo sanse u Rusiji!

mare

pre 6 godina

@KEC ne pričaj gluposti, niko koga znam ne zamera Ljajiću bilo šta, šta više, on je jedan od omiljenih igrača reprezentacije u celoj zemlji. Narod prepoznaje da je dobar dečko, voli Srbiju, devojka mu je Srpkinja...

wroom1975

pre 6 godina

Pobedili smo i ja ne kapiram sta hocete vi sa negativnim komentarima? Da polome noge za prijateljsku utakmicu? Zna se kad treba da igraju prijateljske onako kako znaju. Mesec dana pred pocetak SP.

Sah-mat

pre 6 godina

Rukavina Ljajic Gudelj kakva imena
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zex, 10. novembar 2017 11:58)

A tek kakva prezimena, Krsticic.

panco

pre 6 godina

Kina danas u opste nije losa. Ne zato sto su igraci dobri, nego trener pravi razliku. Sad vidite koliko znaci dobar trener. Sto se tice nas, odbra losa, samo Tosic je polozio ispit. Vidi se da igra sa srcem, a na kraju krajeva mozete da ga mrzite sto je igrao u Zvezdi i zbog zene. Ali te stvari mene ne zanimaju. Drugo, Mitrovic je katastrofa. Kakav je to fudbaler em spor em ne zna nogom. A sto nece da potrci o tome da ne pricam. Sve ostalo je u svakom slucaju bolje.

Stefan

pre 6 godina

Браво Жиле класо! Молим челнике Хамбурга да нам помогну и не пуштају више Костића.

BVB

pre 6 godina

Mora da se menjaaaa... Mnogo ima njih koji su nezainterosovani za reprezentaciju. Gudelj, Rukavina nemaju kvalitet. Cim je mali Zivkovic usao odmah zivnuli. Jos samo Radonjic da udje.

Realno

pre 6 godina

SAMO MI NIJE JASNO DO KADA CE RUKAVINA I OBRADOVIC DA IGRAJU..!!!!NAJGORI IGRACI U ISTORIJI SRBIJE I FSS
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dragan, 10. novembar 2017 14:22)

Mitrovic je duplo gori od njih dvojice,ne igra ni u svom klubu vec drugu godinu a redovno ga pozivaju,iako realno nema pojma sa fudbalom.Danas je imao 5-6 izgubljenih lopti,nekoliko promasenih sansi ali dao je gol od razdaljine jednog metra i sad ce naredne deset utakmice imati kredit da pocinje utakmice.

Vlada

pre 6 godina

Udjem na komentare i vidim gomilu likova koji navijaju da Sergej odigra lose, da bace zajedljiv komentar, jer sad podrzavaju Muslina, a kad smo izgubili protiv Austrije pljuvali su ga i terali. Sve najgore nasem narodu, iskreno, sto evra prosecna plata ako moze...

nosferatu

pre 6 godina

E sad, vidite ovako, sa ovakvom igrom i sastavom ne bismo bili ni 4. u grupi. Protiv Koreje cete tek videti koliko je moj stav ispravan. Pa sad, neka neki od vas i dalje pozdravljaju smenu Muslina!

Džoni

pre 6 godina

Vujadina Savića na štopera, dečko odlično igra od kada se vratio u Zvezdu. SMS i Tadić jesu isti igrači i jedan drćgom na terenu smetaju a ipak mislim da je Tadić kreativniji(bar ono što je do sada igrao u kvalifikacijama) a ova igra sa njima dvojicom protiv neke ozbiljne ekipe, dobre na lopti mogla bi da nam bude veliki problem. Kako god mi ćemo morati sa dva defanzivna vezna Matićem i na primer Fejsom i jednim ofanzivnim po meni Tadićem inače će nas puniti ko kako stigne. Nemamo mi baš tako ubojit napad da bi dozvolili da primamo puno golova. Mora se tu naći neki balans!

Istina

pre 6 godina

Koga briga za tvoje mišljenje kao da ćeš se ti pitati nešto. Koje smo to principe pogazili? Jel one koje je postavio neuki Siništa Mihajlović pa su igrači pevali himnu preko ....a a pojedinci samo otvarali usta? Tada smo se raspali kao tim u sredini kvalifikacija. Toliko o njegovim "principima". Za reprezentaciju je od pevanja, mnogo bitnija koliko ko pruža na terenu. Pominješ Kataia čija se karijera u Španiji kreće od klupe do tribine.
(Patriote i stručnjaci, 10. novembar 2017 13:17)

Neuki Sinisa Mihajlovic?Boze mili,ko sve danas ne komentarise i daje sebi za pravo da ocenjuje nekoga a nema pojma o toj materiji.Sinisa Mihajlovic je vec par godina nas najboji trener,uz Piksija i to ubedljivo.Jedini koji konstantno radi u top 5 ligi.Da li ti je ovo dovoljno ili jos treba da ti obrazlazem?

elmin

pre 6 godina

Smeta Lajic koji nema kvalitet za Reprezentaciju.Smeta mi On kao lik I njegova proslost u reprezentaciji Srbije.Smatram da nam On nije potreban I da smo pogazili sve nase principe time sto smo njega pozvali.On nije Srbin I neoseca se tako.Za njega himna Srbije nije prihvatljiva jer vredja njegovog boga.Ubedjen sam da bi Katai bolje odigrao na toj poziciji ali za njega nema mesta bez obzir na gol Ljacica I dalje mislim isto.
(Zex, 10. novembar 2017 12:55)

Imam nekoliko pitanja.
1. Tvoj Bog i moj Bog su isti nema dva Boga. Da li je tako?
2. Da li bi ti pevao himnu ako se ne osecas kao pravoslavac srbin u himnoj se jasno kaze " boze spasi srpske zemlje srpski rod" . Zasto bi to pevali madjari hrvati muslimani i ostali i ako su gradjani Srbije. Da li bi ti pevao?
3. Zasto ti smeta neko drugaciji od teb.

pozdrav za sve. i nek pobedi Srbija to je moja zemlja.

k

pre 6 godina

Mitrovic je pokusao dribling 5 puta i izgubio loptu, a mogao je da doda jer smo svaki put imali visak u napadu. A o promasajima da ne pricamo... Kakv autoritet ima selektor ako mu to dozvoljava? Nije ovo niciji privatni klub da se tako ponasa!

rale

pre 6 godina

A zasto"pametnjakovicu", Zajcev i Travica pevaju himnu italije, i to glasnije od Italijana, A Ljajicu , ko i tebi ako se ne svidja put pod noge!!! ps Travica i Zajcev igraju za odbojkasku reprezentaciju Italije....(Srbin i Rus).

Mare

pre 6 godina

Atmosfera u timu je ocajna, na svaki pogresan potez pola time dize ruke u znak nezadovoljstva, to je nedopustivo. Kako bih voleo da dodje neki opasan trener da skrati krilca ovoj mangupariji!

Bojan

pre 6 godina

Maxy
Smeta Lajic koji nema kvalitet za Reprezentaciju.Smeta mi On kao lik I njegova proslost u reprezentaciji Srbije.Smatram da nam On nije potreban I da smo pogazili sve nase principe time sto smo njega pozvali.On nije Srbin I neoseca se tako.Za njega himna Srbije nije prihvatljiva jer vredja njegovog boga.Ubedjen sam da bi Katai bolje odigrao na toj poziciji ali za njega nema mesta bez obzir na gol Ljacica I dalje mislim isto.
(Zex, 10. novembar 2017 12:55)

Ljajić nema kvalitet za reprezentaciju? Nije Srbin? Šta sve neću pročitati. Pa šta ako mu se ne sviđa himna i neće da peva. Katai?:) Milslim da ti nas ipak troluješ.

dex

pre 6 godina

Vidi se da nam je odbrana rana i da Mitrovic jednostavno nije za prvog spica. On moze biti dzoker, kada treba da se zaigra dugim loptama ili ubacajima sa boka, da pomogne drugom napadacu, as da stoji u napadu, jednostavno, uglavnom nema svrhe.

Deveterac

pre 6 godina

Vujadina Savića na štopera, dečko odlično igra od kada se vratio u Zvezdu.
 (Džoni, 10. novembar 2017 13:33)

Da, odigrao odlicno protiv Javora i Rada i klinaca iz Arsenala. Daj mani se navijackih komentara. Mozda Savic jednog dana i bude na nivou za reprezentaciju, sada je miljama daleko od toga.

mich

pre 6 godina

Pa ovaj SMS ne moze ni kineze da izdominira, e moj Kezmane, koliko mu je po tebi brzo rasla cena 50-60-80-100 miliona, mislim da se sada ponovo vratila na REALNIH 20-25 i to samo zbog broja godina..

coldplayer

pre 6 godina

Ko gleda i zna nesto o fudbalu vidi da ce ovo biti hos bolje kada se vrate Matic i Nastasic i obavezno Prijovic umesto Mitrovica koji samo glavom ume da da gol.SMS za sada ODLICAN,a samo onaj ko to ne zeli da vidi ce reci suprotno.

Dusan

pre 6 godina

NIje mi jasno kako neko moze da brani Muslinov antifudbal. SMS svaki pas koji je odigrao bio je pravi. Ljajic ni 20 posto ne pokazuje a deluje fino. Kolarov, Mladenovic, Gajic, Basta Natasic, Matic, Zivkovic, Filip Djordjevic ako se oporavi. Prvi tim Stojkovic,
Ivanovic, Nastasic, Kolarov Basta,
Matic, Savic, Ljalic,
Tadic, Zivkovic, Mitrovic (Prijovic)

Vladimir

pre 6 godina

Smenili su coveka koji je izborio plasman na SP jer nismo igrali lep fudbal. A kako ovo prokomentarisati sto igramo protiv Kine? Vratili smo se na nivo selektorovanja Pizona, Advokata i Curcica.

Alcale

pre 6 godina

@analiza
Realno, prijateljska je utakmica ali ono sto vidim sada je 10 puta bolje od svega i najboljeg sto sam MORAO da gledam prznojavajuci se u kvalifikacijima sa Muslinom!
Ne vidim da se sudaraju imamo KONACNO pasove i posed lopte!

Маре

pre 6 godina

Стојковић ( Рајковић, Свилар? )

Баста ( Д. Лазовић, М. Гајић), Бане (М. Вељковић) Д.Тошић ( Пејчиновић) , Коларов ( Обрадовић, Антонов ако би дечко заиграо као у младој, а да би се то десило требало би да добија прилику у Партизану)
Матић
( Фејса, Гудељ )

Тадић Љајић СМС Костић
( Радоњић ) ( Живковић )
Пријовић
( А. Митровић, А. Павловић)

Још ( М. Ристић, Грујић ако промени клуб и заигра...) Има ту још играча али ово би било лепо гледати. Спортски поздрав!

joca

pre 6 godina

Od 45-49 Mitrovic nas je kostao 2 cista gola,prvo imamo 3 na 1 u njihovom sesnestercu on umesto da baci igracu koji stoji sam na petercu pokusava da prodje igraca...A nas sam,sam ko duh stoji.Naradni napad je omasio cist zicer al ajde to se desava,ali onakva sebicnost mi je neverovatna.Igramo lepse za oko nego na kvalifikacijama ali dajemo dosta prostora protivniku cim dodje tim koji ima za nijansu bolje igrace od Kineza bice problema.

oki

pre 6 godina

Jun Lingich– Lin Pengch, Hiating, Leich. Jun Min, Zengch, Peng, Gao Linch, Hang Boch, Hang Čao, Ju Hao

Pola Kineske reprezentacije srpskog porekla...Srbija do TokiJa

Svi ko jedan

pre 6 godina

Prosto je neverovatno kako su sebicni , ne mozes ni za jednog reci da hoce da doda loptu, ali posebno se po tome izdvajaju Mitrovic i Tadic, koja sebicnost pre ce sutnuti u 6red tribine nego dodati da postignemo gol , uostalom videlo se i kod prvog gola Tadic nije hteo da da loptu jos dva dana da je sutirao sreca se odbi, e tu se vidi zajednistvo i ekipa nije bitno ko ce postici gol!

Patriote i stručnjaci

pre 6 godina

Maxy
Smeta Lajic koji nema kvalitet za Reprezentaciju.Smeta mi On kao lik I njegova proslost u reprezentaciji Srbije.Smatram da nam On nije potreban I da smo pogazili sve nase principe time sto smo njega pozvali.On nije Srbin I neoseca se tako.Za njega himna Srbije nije prihvatljiva jer vredja njegovog boga.Ubedjen sam da bi Katai bolje odigrao na toj poziciji ali za njega nema mesta bez obzir na gol Ljacica I dalje mislim isto.
(Zex, 10. novembar 2017 12:55)

Koga briga za tvoje mišljenje kao da ćeš se ti pitati nešto. Koje smo to principe pogazili? Jel one koje je postavio neuki Siništa Mihajlović pa su igrači pevali himnu preko ....a a pojedinci samo otvarali usta? Tada smo se raspali kao tim u sredini kvalifikacija. Toliko o njegovim "principima". Za reprezentaciju je od pevanja, mnogo bitnija koliko ko pruža na terenu. Pominješ Kataia čija se karijera u Španiji kreće od klupe do tribine.

bulee

pre 6 godina

nama su odbrana,vezni red i napad najlosiji,mozda nismo tehnicki najpotkovaniji ali smo zato spori,Igraci se bore i trce kao da im je poslednji mec u karijeri.

Nemanja

pre 6 godina

@Turista nudista Da malo pratis fudbal umesto sto pises neistine i krivo ti sto je Muslin otisao znao bi da Sergej ima spanski pasos pa mu ne treba reprezentacija da bi igrao u Engleskoj.

Shone

pre 6 godina

Da malo ,pametujem': odbrana katastrofa, za ozbiljne utakmice i protivnike! Sredina ok,plus Matic umesto Gudelja.Krajnje je vreme da se nadju i UIGRAJU dva stopera, pa Kanavaro i Nesta bi se gubili ko nalaz da su ih svaku drugu tekmu rotirali sa nekim novim junakom, bez toga iva repka je limitirana za velika dela!!! I dva beka solidna, sa odredjenom brzinom tj.da stignu i preteknu protivnika u zavisnosti od situacije , i normalnim solidnim centarsutem...tek tada ce ova repka biti respektabilna!Pozdrav

Milorad

pre 6 godina

Samo nas savez zna svrhu ove azijske turneje.
-----
(Emperor10, 10. novembar 2017 12:50)
Ja cu ti odgovoriti u nadi da ce komentar biti objavljen. Pre 4 godine, tacnije 2013, Srbija je igrala prijateljske utakmice u Americi sa Jamajkom i Panamom. Isto ovako putovanje 20 sati i utakmice sa besmislenim protivnicima. O cemu se zapravo radilo? Pa sekretar reprezentacije, Bosko, ne secam se kako se preziva, je preko nekih svojih kontakta u Americi otvorio firmu 3 meseca pre utakmica "International Soccer Promoters, LLC" - To LLC znaci Limited Liability Corporation, ili ti DOO. Ulaznice su prodavali za $250 dolara pa kad niko nije dosao u Nju Jorku da gleda utakmicu sa Jamajkom, onda su oborili na $70 za utakmicu sa Panamom u Cikagu i opet je doslo samo par hiljada (kapacitet Tojota stadiona je 30 hiljada). Jednostavno, te "turneje" nemaju veze ni sa cim osim sa pranjem i otimanjem para. Ta firma je samo tad radila i nikad vise niti vise postoji, znaci samo je osnovana da bi se otele pare od ulaznica. Pozdrav

coldplayer

pre 6 godina

@Za onog sto pominje D.Tosica
Decko igra odlicno u Besiktasu koji je trenutno prva ekipa svoje grupe LS a sada ga trazi i Totenhem.Ali tebi ne bi naravno igrao ni Maloj Mostanici jer si ti samoprozvani Murinjo.Ajde pali.

Max

pre 6 godina

@ssssss
Bas me zanima sta cete sa pricate kad nas dohvati jedna ozbiljna reprezentacija. Mozda ce to da bude tek u Rusiji, i bice pravo zadovoljstvo kad budete kukali zbog "slabe odbrane".

juninho

pre 6 godina

Matic umesto Gudelja, Kolarov umesto Obradovica, uigravati ih do svetskog, bolje igrace nemamo, mozda nas Bog opet pogleda za grupnu fazu.

Mikii

pre 6 godina

Matic umesto Gudelja, Kolarov umesto Obradovica, uigravati ih do svetskog, bolje igrace nemamo, mozda nas Bog opet pogleda za grupnu fazu.
(juninho, 10. novembar 2017 13:24)

Pa da ispadnu od Australije?

Srksa

pre 6 godina

Ovo se igra bez ikakvog inteziteta. Utisak mi je da je sjajna stvar odlazak Muslina. Imamo vrh potrncial:Ljajic, Kostic,Tadic, SMS... Pozvao bih samo mladje svezije spoljne igrace. Novi selektor ne treba da bude veliki fudbalski mag vec mangup koji ce ih drzati da se ne posvadjaju i naloziti ih da izvuku maksimum. To je obavezno mladji, inteligentan covek koji nije sujetan, tvrdoglav i nepismen. Piksi je idealno resenje, a mozda i Deki Stankovic...

Višekruna

pre 6 godina

Evo nisam neki ekspert za fudbal, više volim i pratim košarku, ali je l' toliko teško skapirati da nam je veza Matić/SMS/Ljajić/Tadić/Kostić miljama ispred svega što forsiraju selektori? Menjati Milivojevića sa nekim od njih kada moramo defanzivnije da igramo protiv jačih i ne tupiti više sa Gudeljima, Fejsama i sl. aman... Jedan špic klasični, četiri u odbrani. Amin. 4-2-3-1 ili 4-1-1-3-1, zovite to kako hoćete.

Miroslave

pre 6 godina

Ovako ofanzivno mozemo da igramo jedi o proti kine... ako ovako izadjemo protiv iole jacih ekipa primicemo po 3 komada min
(4k4.Dex, 10. novembar 2017 13:27) Vama čovek nikako da ugodi. Čim igramo za dva zadnja vezna, kuka se kako igramo previše defansivno, kako se danas tako ne igra fudbal. Do juče je bila priča kako igramo neatrikvnu 6-4-0 formaciju, sad smo napravili jednu promenu na sredini terena i opet ne valja. Kakvi smo kontraši mi Srbi, sačuvaj Bože.

неко

pre 6 godina

@Vladimir
Имамо можда Пејчиновића, што се штопера тиче, али и то је питање, јер је Душко капитен Бешикташа, шампиона Турске, екипе која је ове сезоне већ прошла групу Лиге шампиона. И тамо игра сјајно. А ви пошто не пратите фудбал, не знам зашто коментаришете. Због таквих ,,зналаца" се нарушава атмосфера у јавности.

dejan

pre 6 godina

Докле више упоређивање са Хрватима?!!
Због чега???
Комшије,уживајте и коментаришите на својим порталима....


Ако баш желите упоређивање,па синоћ су Грци сами себе победили..
Прво пенал,па четврти гол... чисти киксеви одбране Грчке.....

Оставите нас хвалоспева о вама самима.....
НЕИНТЕРЕСУЈЕТЕ НАС,СХВАТИТЕ!

molina

pre 6 godina

Igrace ovi momci sasvim dobro i da sam ja selektor. Ali ne vidim plan ovog saveza da na pripremnoj utakmici bude jedan selektor a onda na prvenstvu drugi, treceg koji ih je kvalifikovao da ne spominjem.

saki

pre 6 godina

Dijamant da se igra: cetvorica u odbrani, Gudelj zadnji vezni, SMS i Matic centralni, Tadic ispred, Mitrovic i Kostic/Prijovic napad. Ne bi trebalo da primimo mnogo golova, a mislim da bi se Tadic dosta bolje osecao na toj poziciji.

coldplayer

pre 6 godina

Sve mogu da istrpim ali Mitrovica ne mogu.Tako je spor i trapav sa loptom da ne znam zasto ima prednost u odnosu na odlicnog Prijovica.

Nikki

pre 6 godina

Ne verujem da moze ovoliko ofanzivna formacija protiv jacih timova jer nam je mnogo spora odbrana. Podsecamo na Liverpul. Tako da umesto Kostica mora da upadne jedan defanzivniji igrac u vidu Milivojevica ili Fejse. Naravno Matic se vraca umesto Gudelja i Kolarov umesto Obradovica. I treba da probamo sa Bastom umesto Rukavine. Tadic i Mitrovic moraju da dignu mnogo formu ako misle da zadrze prvu postavu jer Prijovic i Zivkovic kucaju na vrata. Tosic nas najbolji stoper a kad se vrati Maksimovic i Bane nije siguran. Cini mi se da postoji animozitet prema Ljajicu i SMS-u (dva nasa najbolja igraca) od strane ostalih). To nije dobro.

juznjak

pre 6 godina

Stadion poluprazan a region Gvangžou ima 40 miliona stanovnika (5 Srbija), dok jezgro grada ima 12 miliona. A vi se čudite što su kod nas stadioni prazni.

Bosko Cacanin

pre 6 godina

Ali Gudelj...Dokle više! Kao da ima ugovor sa reprezentacijom da mora da igru svaku...Pljuvao sam Raću ali Raća Petrović za njega je doktor.

hm

pre 6 godina

Znaci selektor i neki igraci koji su kako-tako obezbedili SP njih tamo nece biti ? Aj da nisu obezbedili, ali mislim da nista nije trebalo da se menja pre SP-a. Ovako se samo pravi nered.

dusan

pre 6 godina

Pukli smo ko zvecka...kad se stvori ovakva atmosfera, da je jedan igrac bitniji od selektora i celog tima koji je ostvario uspeh, to seje seme razdora, igracima odmah proradi sujeta , koji s pravom mogu da misle: cekaj, a sta sam ja ovde, koji faktor? Krvario za svetsko, a neki SMS sad smenjuje selektora

Pera Magic Mitic

pre 6 godina

4-2-3-1 formacija je odlična, najbolja kada se uzme profil igrača koji imamo, jer imamo vrhunska krila i u ovoj formaciji ih najviše može biti u igri. Umesto Gudelja ide Matic, i siguran sam da imamo bolje bekove.
(Hud, 10. novembar 2017 12:00)
Sve si objasnio, bravo. Savic, Ljajic i Zivkovic tu (najzad), formacija prilagodjena, jos Basta na desnom i to je to. Naravno, ima boljih halfova, ali oni su svi vec pozivani, tu su, ovo je samo za danasnju, prijateljsku utakmicu. Mozda samo jos Nemanja Maksimovic, kao prva zamena za par centralnih veznih. Deluje vec mnogo bolje, iako ne treba ocekivati vec danas ne znam kakvu igru, trebace vise od 2-3 treninga da se uigraju.

Zex

pre 6 godina

Maxy
Smeta Lajic koji nema kvalitet za Reprezentaciju.Smeta mi On kao lik I njegova proslost u reprezentaciji Srbije.Smatram da nam On nije potreban I da smo pogazili sve nase principe time sto smo njega pozvali.On nije Srbin I neoseca se tako.Za njega himna Srbije nije prihvatljiva jer vredja njegovog boga.Ubedjen sam da bi Katai bolje odigrao na toj poziciji ali za njega nema mesta bez obzir na gol Ljacica I dalje mislim isto.

hm

pre 6 godina

Ja ne pratim fudbal odavno (mislim da je jasno zbog cega), ali ovaj debi srpskog Mesija ne smem da propustim. Mislim da vredi videti coveka zbog koga je oteran covek koji je odveo reprezentaciju na jedno veliko prvenstvo posle toliko godina.

LondonCalling

pre 6 godina

Reprezentacija Srbija ima najgore navijace - uvek nezadovoljni! Nisam siguran da bi ih i titula prvaka sveta zadovoljila (nije bila "lepa i tecna" igra...a i nisu igrali "neki" igraci, ili su igrali "neki koji nisu zasluzili") itd... Pojedinci definitivno nisu normalni...

Strucnjak

pre 6 godina

Sta kazu pljuvaci Muslina koji tvrde da su Gudelj i Rukavina igrali "preko veze"? Mi smo mnogo opterecena nacija, a nazalost na fudbalu ispoljavamo svoje frustracije i pametniji smo od bilo kod fudbalskog radnika... tesko da cemo ikada moci da se opustimo i navijamo za svoje, uvek nam treba krivac da hrani nasu sujetu...

ja

pre 6 godina

Konacno formacija koja nama odgovara... Prijateljska je utakmica, zato igra Gudelj pre Matica, a Obradovic pre Kolarova... Nastasic i Tosic ce da se bore za drugo mesto pored Ivanovica, zavisi ko je u boljoj formi... Tanak nam je desni bek, ali boljeg od Rukavine trenutno nemamo...
(DerGenius, 10. novembar 2017 12:12)
od rukavine su bolji i basta i vulicevic i gobeljic i ko zna koliko desnih bekova u nasoj ligi...

drzavni posao:ep.20

pre 6 godina

Koliko mu treba meceva u rep.pa da gaKezman proda u Premijer ligu?!
Zasto Savic nije igrao za mladu reprezentaciju?!Da li mu je to bilo ispod casti kao nekada Nastasicu,Vidicu,Marjanu Markovicu,Basti,Jovicu....

Marko

pre 6 godina

Ama prestanite više da mračite! Ovo je odlična promena sistema u odnosu na Muslinov. Gudelj igra jer nisu tu ni Matić, ni Milivojević, ni Fejsa. Obradović igra kao zamena za Kolarova kome je verovatno puno da igra obe utakmice, ipak je u godinama. Rukavina nije nešto, ali mi boljeg desnog beka nemamo, shvatite. Aspikuleta i Karvahal su nešto zauzeti ovih dana.
U timu konačno i Tadić i Kostić i Ljaljić i Sergej!
Samo napred!

Vilingrađanin

pre 6 godina

Baneta na desnog beka i tako imamo čuvena tri štopera bez kojih se očigledno ne igra fudbal u 2017oj. Rukavina jednostavno ne.

Emperor10

pre 6 godina

Samo nas savez zna svrhu ove azijske turneje. Trebalo je da sacekamo zreb, da postavimo novog selektora, pa tek onda da ugovaramo prijateljske utakmice. Sistem zreba je izmenjen. Po starom sistemu gde se jedino prvi sesir popunjavao po poziciji na rang listi a ostali sesiri po kontinentima, gotovo sigurno si imao azijsku reprezentaciju u grupi. Sto sam mogao na brzinu da pogledam, nas jedino moze da zapadne Iran koji bi se kao jedina azijska reprezentacija mogao naci u trecem sesiru. Ostali se nalaze sa nama u poslednjem sesiru. Da li smo resili pitanje selektora? Nismo. Ili jesmo? Bilo bi krajnje nenormalno da posle ovih pripremnih utakmica pred Mundijal Krstajic ne bude nas selektor. Mozda on i nije najbolje resenje, mozda bi Paunovic bio bolje... Ali kako bi sve te turbulencije uticale na igrace? Prvo rad sa Muslinom, pa na jedinim pripremnim utakmicama pred Mundijal radis sa Krstajicem i onda na Mundijalu te vodi neko treci. Haos. A i ni jedan ozbiljan trener ne bi pristao da dodje na mesto selektora neposredno pred start Mundijala. Dakle, Krstajic ce biti nas selektor na Mundijalu. Radio je sa Muslinom, upoznat je sa ekipom, integrisace mlade asove, itd. Eto, ako Krstajic bude selektor onda jedan od bitnih faktora na ovoj turneji uigravanje tima ima svrhu. A protivnici su i dalje neozbiljni jos ako je istina da su ovo jedine utakmice pred Mundijal...

Predrag

pre 6 godina

Nije mi jasno zasto je A-tim "oteo" tri igraca mladoj reprezentaciji? Valjda bi bolje bilo da su oni pomagali mladoj reprezentaciji u kvalifikacionoj utakmici protiv Austrije, nego sto ce da sede na klupi u prijateljskoj utakmici A-tima.

aco

pre 6 godina

Najjaci moguci tim:
Stojkovic (jos ovo sp)
Kolarov, Nastasic, Ivanovic, Gajic/Basta,
Milivojevic,Matic, SMS
Ljajic, Tadic,
Mitrovic.
Desni bek je kriticna pozicija, mozda bi Spajic mogao tu da odigra. Kad se povuce Kolarov i levi bek ce nam faliti.

пентхаус

pre 6 godina

Хаха кад сам ухватио себе да знам свих стратних 11 Кине, и по коју замену.
Хвала кладионици.
Овај Гао Лин је незгодан, ал озбиљно, не зезам се...паклен играч.
Ређа голове тамо у Гвангжуу ко од шале.

022

pre 6 godina

Odličan sastav još kad se svi oporave pa umesto Obradovića - Basta,
umesto Rukavine - Kolarov,
umesto Gudelja - Matić,
umesto Kostića - Živković,
umesto Mitrovića - Prijović.

tada će to biti solidna reprezentacija.

Turista Nudista

pre 6 godina

Koliko mu treba meceva u rep.pa da gaKezman proda u Premijer ligu?!

-----
minimum 6 ali zvanicnih mecevaa...mora i kezman da uzme neke vece pare...

MidRange

pre 6 godina

Ne smeta mi sto je Gudelj jer je on nas najdwfanzivniji igrac na sredini terena a sa ovako ofanzivnim igracima oko njega (Ljajic-SMS i odlican napad) mora raditi iz pozadine i biti klasican defanzivac.

Meni se ovo svidja, videcemo kako ce izgledati!

wiener

pre 6 godina

nije direktno povezano za utakmicu ali meni nije jasno zasto je nakadasnji kanton sad gvangdžu (u stvari bi trebalo da bude gvangdžou ali whatever) a peking nikako da postane beiđing odnosno bejđing.

Hud

pre 6 godina

4-2-3-1 formacija je odlična, najbolja kada se uzme profil igrača koji imamo, jer imamo vrhunska krila i u ovoj formaciji ih najviše može biti u igri. Umesto Gudelja ide Matic, i siguran sam da imamo bolje bekove.

Rade

pre 6 godina

Ovo vec moze da lici na nesto,ali moramo da pronadjemo pravog napadaca.Naravno tu dolazi Matic umesto Gudelja.Bane moze po potrebi da odigra jednu do dve utakmice na mestu stopera ali nikako vise.On mora da bude na svojoj poziciji po desnoj strani.
Konacno da vidim da u igri napravimo koju akciju i pas igru.
Nadam se da je ovo nagovestaj svega mnogo pozitivnijeg.

Chiwwi

pre 6 godina

Ako SMS ne da 3 gola, Muslin da se odmah vrati.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (somke, 10. novembar 2017 11:57)

A ako da samo jedan onda da vratimo i Iliju Petkovica?

Bicu Slobodan

pre 6 godina

Tanki smo na desnom beku mnogo, alli sta je tu je. Obradovic odmara Kolarova. Matic i Milivojevic ne igraju pa stoga Gudelj. Nema Nastasica pa je tu Tosic.

DerGenius

pre 6 godina

Konacno formacija koja nama odgovara... Prijateljska je utakmica, zato igra Gudelj pre Matica, a Obradovic pre Kolarova... Nastasic i Tosic ce da se bore za drugo mesto pored Ivanovica, zavisi ko je u boljoj formi... Tanak nam je desni bek, ali boljeg od Rukavine trenutno nemamo...

elmin

pre 6 godina

Smeta Lajic koji nema kvalitet za Reprezentaciju.Smeta mi On kao lik I njegova proslost u reprezentaciji Srbije.Smatram da nam On nije potreban I da smo pogazili sve nase principe time sto smo njega pozvali.On nije Srbin I neoseca se tako.Za njega himna Srbije nije prihvatljiva jer vredja njegovog boga.Ubedjen sam da bi Katai bolje odigrao na toj poziciji ali za njega nema mesta bez obzir na gol Ljacica I dalje mislim isto.
(Zex, 10. novembar 2017 12:55)

Imam nekoliko pitanja.
1. Tvoj Bog i moj Bog su isti nema dva Boga. Da li je tako?
2. Da li bi ti pevao himnu ako se ne osecas kao pravoslavac srbin u himnoj se jasno kaze " boze spasi srpske zemlje srpski rod" . Zasto bi to pevali madjari hrvati muslimani i ostali i ako su gradjani Srbije. Da li bi ti pevao?
3. Zasto ti smeta neko drugaciji od teb.

pozdrav za sve. i nek pobedi Srbija to je moja zemlja.

Hud

pre 6 godina

4-2-3-1 formacija je odlična, najbolja kada se uzme profil igrača koji imamo, jer imamo vrhunska krila i u ovoj formaciji ih najviše može biti u igri. Umesto Gudelja ide Matic, i siguran sam da imamo bolje bekove.

Chiwwi

pre 6 godina

Ako SMS ne da 3 gola, Muslin da se odmah vrati.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (somke, 10. novembar 2017 11:57)

A ako da samo jedan onda da vratimo i Iliju Petkovica?

ja

pre 6 godina

Konacno formacija koja nama odgovara... Prijateljska je utakmica, zato igra Gudelj pre Matica, a Obradovic pre Kolarova... Nastasic i Tosic ce da se bore za drugo mesto pored Ivanovica, zavisi ko je u boljoj formi... Tanak nam je desni bek, ali boljeg od Rukavine trenutno nemamo...
(DerGenius, 10. novembar 2017 12:12)
od rukavine su bolji i basta i vulicevic i gobeljic i ko zna koliko desnih bekova u nasoj ligi...

Vlada

pre 6 godina

Udjem na komentare i vidim gomilu likova koji navijaju da Sergej odigra lose, da bace zajedljiv komentar, jer sad podrzavaju Muslina, a kad smo izgubili protiv Austrije pljuvali su ga i terali. Sve najgore nasem narodu, iskreno, sto evra prosecna plata ako moze...

пентхаус

pre 6 godina

Хаха кад сам ухватио себе да знам свих стратних 11 Кине, и по коју замену.
Хвала кладионици.
Овај Гао Лин је незгодан, ал озбиљно, не зезам се...паклен играч.
Ређа голове тамо у Гвангжуу ко од шале.

Zvezdaš

pre 6 godina

(Zex, 10. novembar 2017 12:55)

Zašto ljajić nije srbin ? Ljajić je rođen u novom pazaru, državljanin je srbije i ima srpske krvi kao i što imaju beograđani, nišlije ili novosađani.. Šta ti smeta to što on veruje u nešto drugo nego ti i zbog toga nije srbin po tebi? Evo ni ja ne verujem u pravoslavlje, ateista sam i sad nisam srbin jer ne verujem u boga?

nikola

pre 6 godina

Sergej je strasan igrac. Uvek jednostavno, precizno, dobar prijem, odlican pas, odlicna gradnja.. da pored njega napred nisu ovi filozofi sa loptom koji bi da se driblaju ko deca, dali bismo bar 5 komada do sad. Zivkovic klasa, ima dinamit u nogama. Selektor da donese potreban autoritet, da nemamo tihi bojkot na terenu nekih igraca, jer su dosli neki bolji. Da jednom odemo na prvenstvo bez afera, lose atmosfere, trzavica itd..

del

pre 6 godina

Da li se samo meni cini ili Mitrovic u SVAKOJ situaciji gde je mogao da doda Sergeju, a ovaj bio u gol sansi, to nije uradio? Zivkovic i Sergej su klasa, oni jednostavno moraju da igraju svaku utakmicu, a selektorovo je da autoritetom eliminise sve eventualne netrpeljivosti prema novim igracima, koji su vec pokazali sta znaju.

Milorad

pre 6 godina

Samo nas savez zna svrhu ove azijske turneje.
-----
(Emperor10, 10. novembar 2017 12:50)
Ja cu ti odgovoriti u nadi da ce komentar biti objavljen. Pre 4 godine, tacnije 2013, Srbija je igrala prijateljske utakmice u Americi sa Jamajkom i Panamom. Isto ovako putovanje 20 sati i utakmice sa besmislenim protivnicima. O cemu se zapravo radilo? Pa sekretar reprezentacije, Bosko, ne secam se kako se preziva, je preko nekih svojih kontakta u Americi otvorio firmu 3 meseca pre utakmica "International Soccer Promoters, LLC" - To LLC znaci Limited Liability Corporation, ili ti DOO. Ulaznice su prodavali za $250 dolara pa kad niko nije dosao u Nju Jorku da gleda utakmicu sa Jamajkom, onda su oborili na $70 za utakmicu sa Panamom u Cikagu i opet je doslo samo par hiljada (kapacitet Tojota stadiona je 30 hiljada). Jednostavno, te "turneje" nemaju veze ni sa cim osim sa pranjem i otimanjem para. Ta firma je samo tad radila i nikad vise niti vise postoji, znaci samo je osnovana da bi se otele pare od ulaznica. Pozdrav

Mare

pre 6 godina

Atmosfera u timu je ocajna, na svaki pogresan potez pola time dize ruke u znak nezadovoljstva, to je nedopustivo. Kako bih voleo da dodje neki opasan trener da skrati krilca ovoj mangupariji!

Cxevu

pre 6 godina

sad imamo sanse u Rusiji! 
(41+, 10. novembar 2017 14:32) 
Odmah ste prvaci sveta Haha
(mario, 10. novembar 2017 14:36)

Za tvoju informaciju, dosta momaka iz danasnjeg sastava i jeste prvak sveta. Dovidjenja !

веверица

pre 6 godina

причајте шта хоћете, али смена муслина је корак напред и у смислу формације и у смислу позивања неких играча који су и пре морали бити ту (живковић, милинковић-савић, радоњић, вељковић...).
очекујем господина бору милутиновића да нас води на сп, а после неко млађи ;)

Višekruna

pre 6 godina

Evo nisam neki ekspert za fudbal, više volim i pratim košarku, ali je l' toliko teško skapirati da nam je veza Matić/SMS/Ljajić/Tadić/Kostić miljama ispred svega što forsiraju selektori? Menjati Milivojevića sa nekim od njih kada moramo defanzivnije da igramo protiv jačih i ne tupiti više sa Gudeljima, Fejsama i sl. aman... Jedan špic klasični, četiri u odbrani. Amin. 4-2-3-1 ili 4-1-1-3-1, zovite to kako hoćete.

Bojan

pre 6 godina

Maxy
Smeta Lajic koji nema kvalitet za Reprezentaciju.Smeta mi On kao lik I njegova proslost u reprezentaciji Srbije.Smatram da nam On nije potreban I da smo pogazili sve nase principe time sto smo njega pozvali.On nije Srbin I neoseca se tako.Za njega himna Srbije nije prihvatljiva jer vredja njegovog boga.Ubedjen sam da bi Katai bolje odigrao na toj poziciji ali za njega nema mesta bez obzir na gol Ljacica I dalje mislim isto.
(Zex, 10. novembar 2017 12:55)

Ljajić nema kvalitet za reprezentaciju? Nije Srbin? Šta sve neću pročitati. Pa šta ako mu se ne sviđa himna i neće da peva. Katai?:) Milslim da ti nas ipak troluješ.

Bosko Cacanin

pre 6 godina

Ali Gudelj...Dokle više! Kao da ima ugovor sa reprezentacijom da mora da igru svaku...Pljuvao sam Raću ali Raća Petrović za njega je doktor.

UltraCZ

pre 6 godina

Molim Boga da igramo sa srbijom u istoj skupini u Rusiju, da vas oducimo od nogometa
(zg-U-srcu, 10. novembar 2017 15:16)

Prvo se plasirajte...

Danko

pre 6 godina

@djomla
E moj poznavaoce fudbala.Stojkovic iz Zvezde da igra u startnoj postavi?Decko je standardni prvotimac CG.Svako daje sebi pravo da komentarise.Postoji jedna stara izreka:,,Bolje svasta jesti nego svasta pricati".

pope

pre 6 godina

Za 90 minuta ove utakmice pokazali smo vise nego u svim kvalifikacionim utakmicama zajedno. Hvala Muslinu sto nije zvao SMS i Zivkovica, jer da ih je zvao tako bi ih nesretno ukomponovao (ako bi uopste igrali jer nemaju realno mesta u njegovom sistemu) da bi i oni delovali nesposobno, i sto je najgore on bi ostao selektro. Samo jos neki selektor od autoriteta, a ko zna mozda i Krstaja nije lose resenje.

Patriote i stručnjaci

pre 6 godina

Maxy
Smeta Lajic koji nema kvalitet za Reprezentaciju.Smeta mi On kao lik I njegova proslost u reprezentaciji Srbije.Smatram da nam On nije potreban I da smo pogazili sve nase principe time sto smo njega pozvali.On nije Srbin I neoseca se tako.Za njega himna Srbije nije prihvatljiva jer vredja njegovog boga.Ubedjen sam da bi Katai bolje odigrao na toj poziciji ali za njega nema mesta bez obzir na gol Ljacica I dalje mislim isto.
(Zex, 10. novembar 2017 12:55)

Koga briga za tvoje mišljenje kao da ćeš se ti pitati nešto. Koje smo to principe pogazili? Jel one koje je postavio neuki Siništa Mihajlović pa su igrači pevali himnu preko ....a a pojedinci samo otvarali usta? Tada smo se raspali kao tim u sredini kvalifikacija. Toliko o njegovim "principima". Za reprezentaciju je od pevanja, mnogo bitnija koliko ko pruža na terenu. Pominješ Kataia čija se karijera u Španiji kreće od klupe do tribine.

zgontronoman

pre 6 godina

Da je ostao Muslin, imali bismo šansu da prođemo grupu. Ovako imamo priliku za 3 poraza i 10 primljenih golova...
(Pera, 10. novembar 2017 14:00)

Pa da na prvenstvu igramo samo protiv Moldavije,Gruzije i Irske verovatno bi osvojili.

Miki delija

pre 6 godina

Osnovni utisak sa ove utakmice su bez sumnje Milinkovic Savic i Zivkovic, iz prosyog razloga sto se iz aviona videlo da ova dva momka prosto moraju biti na terenu, uneli su ideju, svezinu, upravo ono sto je nasima falilo kroz citav period kod Muslina. A taj isti Muslin je morao da vidi ono sto je bez sumnje i znao, sta donosi licni interes i tvrdoglavost, te je umesto da se polako priprema za najvecu fudbalsku svetkovinu na svetu, verovatno ispred TV grizao nokte od besa, i neka mu je. Osim pomenutih, mislim da smo generalno bili sigurni i dobri uz jako los period igre u odbrani na pocetku drugog poluvremena, i ociglednu losu formu Tadica i Mitrovica koji se trude, ali ne ide, mada smatram da ce sve to doci na svoje mesto. Generalno smatram da je proba uspela !

mare

pre 6 godina

@KEC ne pričaj gluposti, niko koga znam ne zamera Ljajiću bilo šta, šta više, on je jedan od omiljenih igrača reprezentacije u celoj zemlji. Narod prepoznaje da je dobar dečko, voli Srbiju, devojka mu je Srpkinja...

LondonCalling

pre 6 godina

Reprezentacija Srbija ima najgore navijace - uvek nezadovoljni! Nisam siguran da bi ih i titula prvaka sveta zadovoljila (nije bila "lepa i tecna" igra...a i nisu igrali "neki" igraci, ili su igrali "neki koji nisu zasluzili") itd... Pojedinci definitivno nisu normalni...

cisto onako

pre 6 godina

I prije sam govorio,moram opet Zivkovic je doktor fudbala i on u ovoj selekciji mora da igra stalno i od prvog minuta,prvo sto to zasluzuje,drugo jedini je pravi spoljni krilni napadac i to koji moze da igra na oba krila.SMS to se podrazumijeva...i ono sto jos odavnoo fali a to je desni bek,ne mogu da vjerujem da je limitirani rukavina nezamenljiv...a zato sto ne poziva druge,zar je moguce da u konkurenciji Rukavine poziv ne dobija Basta,pa i mali Gajic.Uz te neke promjene u odnosu na kvalifikacije to bi moglo da lici na nesto u Rusiji.

coldplayer

pre 6 godina

Ko gleda i zna nesto o fudbalu vidi da ce ovo biti hos bolje kada se vrate Matic i Nastasic i obavezno Prijovic umesto Mitrovica koji samo glavom ume da da gol.SMS za sada ODLICAN,a samo onaj ko to ne zeli da vidi ce reci suprotno.

Nenad

pre 6 godina

Zg-U-srcu... Pod 1. Ovo veliko U ti stvarno nije trebalo. Da ti kažem da si ustaša ti se verovatno nećeš uvrediti , ali to govori o tebi koliko si primitivan. Pod 2. Što se tiče odlučivanja od fudbala, vidim kako ste prolazili sa reprezentacijom tzv. Kosova. Davno ste bili treći na SP. Polako još se niste kvalifikovali. Možda vas braća Grci ispraše sa 5:0. Nikad ne reci nikad.

Dusan8

pre 6 godina

(Gazda Bole, 10. novembar 2017 15:51)

Izvini, Hrvati losiji od nas? Pa da, oni samo imaju prvotimce Reala, Barselone, Juventusa.
A mi prvotimce Zenita, Torina i Crvene Zvezde, a najbolji igraci su nam rezerve Njukastla i Benfike.
Ja razumem ostrascenost ali dajte malo realnosti.

coldplayer

pre 6 godina

@Za onog sto pominje D.Tosica
Decko igra odlicno u Besiktasu koji je trenutno prva ekipa svoje grupe LS a sada ga trazi i Totenhem.Ali tebi ne bi naravno igrao ni Maloj Mostanici jer si ti samoprozvani Murinjo.Ajde pali.

Deveterac

pre 6 godina

Vujadina Savića na štopera, dečko odlično igra od kada se vratio u Zvezdu.
 (Džoni, 10. novembar 2017 13:33)

Da, odigrao odlicno protiv Javora i Rada i klinaca iz Arsenala. Daj mani se navijackih komentara. Mozda Savic jednog dana i bude na nivou za reprezentaciju, sada je miljama daleko od toga.

Marko

pre 6 godina

Ama prestanite više da mračite! Ovo je odlična promena sistema u odnosu na Muslinov. Gudelj igra jer nisu tu ni Matić, ni Milivojević, ni Fejsa. Obradović igra kao zamena za Kolarova kome je verovatno puno da igra obe utakmice, ipak je u godinama. Rukavina nije nešto, ali mi boljeg desnog beka nemamo, shvatite. Aspikuleta i Karvahal su nešto zauzeti ovih dana.
U timu konačno i Tadić i Kostić i Ljaljić i Sergej!
Samo napred!

Lee Bruce

pre 6 godina

Ali ćirilica na sastavu, a pored Banetovog imena C (kapiten)!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mita, 10. novembar 2017 12:29)

Па није то C него С (Стуб Одбране) :)

веверица

pre 6 godina

легенда каже да је рукавина једном послао употребљив центаршут.
какав бесмислен играч...

MidRange

pre 6 godina

Ne smeta mi sto je Gudelj jer je on nas najdwfanzivniji igrac na sredini terena a sa ovako ofanzivnim igracima oko njega (Ljajic-SMS i odlican napad) mora raditi iz pozadine i biti klasican defanzivac.

Meni se ovo svidja, videcemo kako ce izgledati!

Kure

pre 6 godina

Ljudi nam 5 puta presli centar i napravili 2 ozbiljne sanse. Pa imali smo verovatno 15 suteva na gol (sigurno vise nego protiv Austrije i Gruzije zajedno) i rutinski smo pobedili. Za kritiku je to sto nasi igraju bez trcanja i samo na individualni kvalitet. Zivkovic i Sergej klasa, moraju da igraju standardno. Ivanovic razocarao, kao da nije najiskusniji. Rukavina danas pristojan, ali sa 33 god. nam ne treba ni kao rezerva. Obradovic van forme. Sa Kolarovom i Maticem ce ovo biti mnogo bolje.

BVB

pre 6 godina

Mora da se menjaaaa... Mnogo ima njih koji su nezainterosovani za reprezentaciju. Gudelj, Rukavina nemaju kvalitet. Cim je mali Zivkovic usao odmah zivnuli. Jos samo Radonjic da udje.

Stefan

pre 6 godina

Браво Жиле класо! Молим челнике Хамбурга да нам помогну и не пуштају више Костића.

Srba

pre 6 godina

Zivkovic i SMS klasa!!! Ovi momci MORAJU pocinjati svaku utakmicu. Sad se vidi da nisu oni dzabe bili svetski prvaci. Selektor autoritetom i savez moraju ovim momcima omoguciti da ih stariji igraci ne bojkotuju tiho jer oni su vec sada najbolje sto ova zemlja ima!!! Tu pridodati Nemanju Maksimovica, Radonjica, Gacinovica da igraju makar po poluvreme. Rukavina, Gudelj, Milivojevic napolje!

fantom

pre 6 godina

Zivkovic i Milinkovic Savic su pravo osvezenje. Ljajic super, Mitar mora bolje. Ostali tanko. Odbrana katastrofa.
Mada, Kina svakako nije relevantan protivnik, koliko li ce nam samo prilika praviti mnogo ozbiljnija Juzna Korea..

Navijač

pre 6 godina

E sad, vidite ovako, sa ovakvom igrom i sastavom ne bismo bili ni 4. u grupi. Protiv Koreje cete tek videti koliko je moj stav ispravan. Pa sad, neka neki od vas i dalje pozdravljaju smenu Muslina!
(nosferatu, 10. novembar 2017 14:54)

Opusti se prijatelju, pobedili smo 2:0, novi igraci, novi sistem, prijateljska utakmica..

41+

pre 6 godina

Lepo sam rekao,samo kad smo se otarasili Muslina,njegovog kukavickog fudbala a i ne ubacivanja mladih poput SMS,Zivkovica,itd,sad imamo sanse u Rusiji!

daj boze da i mi nekad posaljemo najbolje

pre 6 godina

Sergej i Matic u sredini, ce biti neprelazna prepreka za sve ekipe
kakav ce to biti paklen tandem!
Po krilima Zile i Tadic(voleo bih da udje u formu)
Voleo bih da vidim Bastu na bekovskoj, mnogo bi dobili kao ekipa sa njim!
Ako slozimo sve kockice, mozemo imati tim za svaki respekt

panco

pre 6 godina

Kina danas u opste nije losa. Ne zato sto su igraci dobri, nego trener pravi razliku. Sad vidite koliko znaci dobar trener. Sto se tice nas, odbra losa, samo Tosic je polozio ispit. Vidi se da igra sa srcem, a na kraju krajeva mozete da ga mrzite sto je igrao u Zvezdi i zbog zene. Ali te stvari mene ne zanimaju. Drugo, Mitrovic je katastrofa. Kakav je to fudbaler em spor em ne zna nogom. A sto nece da potrci o tome da ne pricam. Sve ostalo je u svakom slucaju bolje.

Rade

pre 6 godina

Iako Kina nije najbolji primer za izvodjenje zaključaka, dva se ipak nameću, prvi, da su "Novozelanđani" igrali odlično i zajedno sa Ljajićem ubrzali igru i drugi, da sada imamo dva odlična golmana, posebno jedan na jedan ili odbrane šuteva sa peterca. Kad im se pridoda i mladi Svilar, za Rusiju ne treba da brinemo. Jedino ostatak odbrane još uvek ima mnogo rupa...

Ivan

pre 6 godina

Meni u celoj prici samo nije jasan Rukavina. Taj decko ne zna da igra odbranu, on bi igraca posmatrao taman da udje u gol sa loptom, a ne daj boze da krene da ga napadne. Dve stopostotne sanse su imali Kinezi iskljucujuci njegovom posmatranju igraca koji ga napadaju, a on bezi od njih. To mozes da radis na protivnickoj polovini,a ne na 15 metara od svog gola.

Studenjak

pre 6 godina

Prijateljska utakmica na dalekom istoku sa Kinom bez selektora. Svaka cast momci na pobedi. Samo tako nastavite.
Setite se samo utakmice sa Gruzijom na domacem terenu...
I vi i dalje hvalite Muslina koji je prosao najlaksu grupu u istoriji bilo kog kvalifikacionog ciklusa.

Šumadinac

pre 6 godina

Molim Boga da igramo sa srbijom u istoj skupini u Rusiju, da vas oducimo od nogometa
(zg-U-srcu, 10. novembar 2017 15:16)

Sine, odavno se ovako nisam slatko nasmejao...

#23M.Jordan

pre 6 godina

Vidim da Srbija ima mnogo selektora i fudbalskih strucnjaka a 98% vas nije fizicko radilo a kamoli sutnulo loptu! Sramota kako komentarisete sa vasih mobilnih uredjaja i hejtujete reprezentaciju koja je izborila plasman na sp. Da je iko od vas igrao fudbal znao bi sta znaci otici u Kinu,gde je klima potpuno drugacija u odnosu na sve krajeve sveta gde igraju nasi reprezentativci,put dug,vlaznost katastrofalna...i sto drugih problema! Izaci na teren i igrati protiv napaljenih kineza koje vodi svetski prvak Lipi i gde svi igraju u kineskoj ligi koja ima para vise nego sto cete vi ikad videti a pri tom 5 igraca iz prve postave su clanovi prvaka kine i azijske lige sampiona,ljudi su odigrali 18 utakmica u kvalifikacijama i ocigledno su uigraniji od nas. Momci izadju sa 70% snage odrade posao,ne povrede se i odigraju koliko je potrebno,vidi se da je bila nervoza ali zbog poznate situacije. Bice ovo dobro za sp i Krstajicu puna podrska da ostane selektor!

Nemanja

pre 6 godina

@Turista nudista Da malo pratis fudbal umesto sto pises neistine i krivo ti sto je Muslin otisao znao bi da Sergej ima spanski pasos pa mu ne treba reprezentacija da bi igrao u Engleskoj.

ш

pre 6 godina

Ништа не разумем, милка, текма, репка, цвика...
Браћо, на којем то језику ви причате?

M

pre 6 godina

Alo! MITROVIĆ nas je svojim golovima odveo na SP!!!! I da ne čujem više ni reč o Tadiću, Mitro je dao 6 golova, ONI SE BROJE, dosta su svi dizali Tadića u nebesa zbog PET dobrih utakmica (u drugoj polovini kvalifikacija se nije video!)! Vi koji više mrzite Partizan nego što volite.. pa bilo šta drugo, vi nazad u rupu!
(Gile, 10. novembar 2017 14:45)

Alo Mitrovic ne bi dao niti jedan od tih golova da nije bilo Tadica..Tako da ni rijeci o tom Mitrovicu..Ah da uz asistencije je i postizao i golove Tadic..
Molim te nemoj vise ovdje da komentarises..

papaja

pre 6 godina

Sergej je strasan igrac. Uvek jednostavno, precizno, dobar prijem, odlican pas, odlicna gradnja.. da pored njega napred nisu ovi filozofi sa loptom koji bi da se driblaju ko deca, dali bismo bar 5 komada do sad. Zivkovic klasa, ima dinamit u nogama. Selektor da donese potreban autoritet, da nemamo tihi bojkot na terenu nekih igraca, jer su dosli neki bolji. Da jednom odemo na prvenstvo bez afera, lose atmosfere, trzavica itd..
(nikola, 10. novembar 2017 14:00)

Komentar objasnjava sve. Ova dva igraca + autoritet selektora su razlog zasto sam bio, a i dalje sam pozitivan u vezi odlaska Muslina. Ako je strucni stab pametan nece napraviti jak rez da se ne bi poremetila vec uzdrmana hemija u ekipi. Postepeno uvoditi najbolje i one koji deluju kao tim, postepeno raditi na odgovornosti i motivaciji. Na kraju, oni koji su visak ce sami to uvideti, i bez sabotiranja ostalih povinovati novom stanju stvari. Nadam se da nece biti pritisaka sa strane na selektora, samo tako mozemo da igramo najbolji moguci fudbal.

Pozdrav od jos jednog internet selektora :)

coldplayer

pre 6 godina

Sve mogu da istrpim ali Mitrovica ne mogu.Tako je spor i trapav sa loptom da ne znam zasto ima prednost u odnosu na odlicnog Prijovica.

3d

pre 6 godina

zex@
Alo bre reprezentacija je svih građana ove zemlje ne samo Srba... eno ti Hitlera, Gebelsa, Musolinija i Franka pa napravite reprezentaciju pa igrajte.

Aleksandar

pre 6 godina

Kakavo hejtovanje prema Mitrovicu, coveku koji nas je izvukao u Kardifu i u Beogradu protiv Velsa i u Gruziji. Kako ste hejtovali Muslina, tako hejtujete Mitrovica, a pored Tadica, njih dvojica su najzasluzniji za plasman na svetsko prvenstvo. Lakse malo ljudi, spustite se na zemlju.

wroom1975

pre 6 godina

Pobedili smo i ja ne kapiram sta hocete vi sa negativnim komentarima? Da polome noge za prijateljsku utakmicu? Zna se kad treba da igraju prijateljske onako kako znaju. Mesec dana pred pocetak SP.

Turista Nudista

pre 6 godina

Koliko mu treba meceva u rep.pa da gaKezman proda u Premijer ligu?!

-----
minimum 6 ali zvanicnih mecevaa...mora i kezman da uzme neke vece pare...

неко

pre 6 godina

@Vladimir
Имамо можда Пејчиновића, што се штопера тиче, али и то је питање, јер је Душко капитен Бешикташа, шампиона Турске, екипе која је ове сезоне већ прошла групу Лиге шампиона. И тамо игра сјајно. А ви пошто не пратите фудбал, не знам зашто коментаришете. Због таквих ,,зналаца" се нарушава атмосфера у јавности.

Vladan R

pre 6 godina

Prvo poluvreme veoma kvalitetno. Pokazalo se da Ljajic, Tadic i Savic mogu zajedno da funkcionisu. Jedino sto bi realizacija morala biti mnogo mnogo bolja. U drugom poluvremenu previse slabosti u odbrani i na tome bi se moralo raditi. Mozda je doslo i do nekog opustanja, imajuci u vidu da je prijateljska utakmica, a da naporna polusezona, ima jos da traje i traje, pa ce potencijalno biti sigurnije u odbrani. Sto se sastava tice Matic, Basta i Kolarov umesto Gudelja, Rukavine i Obradovica i to bi bilo to. Eventualno jos Prijovic umesto Mitrovica, jer je nesto brzi okretnije i tehnicki bolji, a podjednako korpulentatn i snazan.

bonba

pre 6 godina

Videlo se da smo igrali sa pola snage ali pozadi mora dosta da se zategne. 4-3-3 je zanimljiva formacija jer imamo dosta vise ofanzivnih igraca i lako smo ulazili u sanse. Mada ipak nam je Kina bila protivnik koja je realno slabasna. Reper ce biti J.Koreja koja je pobedila Kolumbiju jutros uz dva gola Sona.

Dagoberto

pre 6 godina

rajkovic ni krov ni duzan...sve u njega pucali
(boki, 10. novembar 2017 15:25)

I ono kad uklizao van 16 m u situaciji 1 na 1, i tu nije on uklizao nego ovaj lose driblao je l tako?

vasilije

pre 6 godina

ljudi ne smarajte. lagano smo dobili 2:0. sta ste ocekivali da zapinju protiv kineza. mnogo ljudi uopste ne razume fudbal... bice ovo paklena repka videcete

k

pre 6 godina

Mitrovic je pokusao dribling 5 puta i izgubio loptu, a mogao je da doda jer smo svaki put imali visak u napadu. A o promasajima da ne pricamo... Kakv autoritet ima selektor ako mu to dozvoljava? Nije ovo niciji privatni klub da se tako ponasa!

bulee

pre 6 godina

nama su odbrana,vezni red i napad najlosiji,mozda nismo tehnicki najpotkovaniji ali smo zato spori,Igraci se bore i trce kao da im je poslednji mec u karijeri.

Gile

pre 6 godina

Alo! MITROVIĆ nas je svojim golovima odveo na SP!!!! I da ne čujem više ni reč o Tadiću, Mitro je dao 6 golova, ONI SE BROJE, dosta su svi dizali Tadića u nebesa zbog PET dobrih utakmica (u drugoj polovini kvalifikacija se nije video!)! Vi koji više mrzite Partizan nego što volite.. pa bilo šta drugo, vi nazad u rupu!

HanSolo

pre 6 godina

Mitrović je očajan napadač.. Neznam drugog napadača kome treba toliko šansi za jedan gol.. A odbrana katastrofa.. Samo da ne bude debakla u Rusiji ali..

hmm

pre 6 godina

I sve sta je Muslin rekao se dokazalo , SMS je nula od igraca.Timska igra = nula , komunikacija sa igracima = nula , halavost i potrosnja lopte = maksimum , borbenost = nula.Mozete vi pricati da on vredi i 200 k , kad je nula od timskog igraca.Bukvalno cemo se zbog njega osramotiti na SP.
(Masan, 10. novembar 2017 17:28)

Ajde idi budi budi tako pametan negde drugde...
Čovek ga napravi na nulu posle jedne jedine utakmice...Ko sve sebi ne daje za pravo da ostavlja stručne komentare ovde...pa ovo je Bogu plakati...

Realno

pre 6 godina

SAMO MI NIJE JASNO DO KADA CE RUKAVINA I OBRADOVIC DA IGRAJU..!!!!NAJGORI IGRACI U ISTORIJI SRBIJE I FSS
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dragan, 10. novembar 2017 14:22)

Mitrovic je duplo gori od njih dvojice,ne igra ni u svom klubu vec drugu godinu a redovno ga pozivaju,iako realno nema pojma sa fudbalom.Danas je imao 5-6 izgubljenih lopti,nekoliko promasenih sansi ali dao je gol od razdaljine jednog metra i sad ce naredne deset utakmice imati kredit da pocinje utakmice.

somke

pre 6 godina

Ljudi, ide li neko od vas u školu ili na posao? Pola nacije gledalo najnebitniju utakmicu u podnevnom terminu.
(Brontosaurus, 10. novembar 2017 15:30)

Za školarce je počeo jesenji raspust...

dejan

pre 6 godina

Dusan8

Пријатељу!!!!!
Ти и теби слични(свако има право на мишљење,зар не?) ако вам не ваља Србија и репрезентације у фудбалу,кошарци итд,ако вам не ваља Новак,Звезда,Партизан већ све време причате о Хрватима(!!!!!!),и немате ништа о Србији да причате,ИДИТЕ НАВИЈАЈТЕ И ГЛЕДАТЕ ХРВАТЕ!!!

3x3

pre 6 godina

Koliko je samo egoista ovaj Mitrovic. Mora se uvesti u red. Andrej dobar. TOP sprema i napad da se izbrusi pa da u Rusiji nesto i dajemo jer cemo puno toga da primimo. Odbrana nam je malo reci k a t a s t r o f a.

Gazda Bole

pre 6 godina

Najbolji na terenu definitivno Živković, Ivanović odličan, SMS takođe, Rajković se dobro pokazao ali vidi se da je Stojke ipak broj 1, za sad. Dobro se pokazao i Veljković. Protiv J.Koreje će biti zanimljivo, dobili su danas Kolumbiju.

Imamo reprezentaciju za velika dela samo je potrebno malo više vere i zalaganja kod naših fudbalera i stručnog štaba. Koje hvalospeve Hrvati imaju o njihovima koji nisu ništa kvalitetniji, štaviše lošiji su... Naravno ne treba da letimo u nebo kao oni znamo kako se to završava, ali na prvenstvo se ide da bi se ono osvojilo a ne da bi se prošla grupa. Mlađe kategorije su stalno u vrhu, pobeđujemo Španiju, Nemačku, Brazil, evropski smo i svetski prvaci. Dajte malo vere braćo pesimisti. Ako bude vladalo zajedništvo možemo daleko.

Line boss

pre 6 godina

Solidno ovaj tim izgleda, mnogo je tu promena, ali ima i dovoljno vremena da se dovede u red za Copa Mundial. U svakom slucaju veliko osvezenje od odlaska Muslina. Odbrana nam je slaba, e pa nek onda igramo napad, nismo jos od 90ih to probali. Steta sto ranije nismo razigravali Sergeja i Andriju, za Rasima i ne brinem, iskusan je to vuk. Cak i ako ne prodjemo prvo kolo, bar cemo ljudski odigrati, ko BIH pre 4 godine. Nisu se tada probili, al im je svaka utakmica bila lepa, igrali bre ljudi. Dosta bilo kukavicluka i strategija tipa Muslinove, nek igraju mladji momci, nek se iskoristi potencijal Ljajica, pa fudbal je samo igra i razbibriga. Godinama se divimo Rvatima sto ne kalkulisu i nikog se ne plase, a nase "orlice" strucnjaci ne pozivaju. E pa dosta, nek nas neki novi klinci predstave pred svetom. Posle ovog danas, ja ne bih ni selektora zaposljavao, moze nam se i ovako, mnogo smo jaki. Srbija do Tokija, a Kitajce smo vec poslali u drugu ligu istok

Ma idi bre..

pre 6 godina

Pre nego sto popljujete reprezentaciju, imajte na umu da je cilj Srbije na SP da osvoji jako 31 mesto. Ako to ne uspeju onda udrite po njima, ovako stvarno nema smisla..

Srbin

pre 6 godina

Nije mi jasno zasto biramo protivnike koji su slabije plasirani od nas i daleka putovanja. Ili jaci nece sa nama ili se mi sa jacima plasimo debakla.Zar nismo mogli sa englezima, spancima, nemcima, poljacima, ukrajincima, rusima ili neka od juznoamerickih ekipa ili africkih

Miroslave

pre 6 godina

Ovako ofanzivno mozemo da igramo jedi o proti kine... ako ovako izadjemo protiv iole jacih ekipa primicemo po 3 komada min
(4k4.Dex, 10. novembar 2017 13:27) Vama čovek nikako da ugodi. Čim igramo za dva zadnja vezna, kuka se kako igramo previše defansivno, kako se danas tako ne igra fudbal. Do juče je bila priča kako igramo neatrikvnu 6-4-0 formaciju, sad smo napravili jednu promenu na sredini terena i opet ne valja. Kakvi smo kontraši mi Srbi, sačuvaj Bože.

Alcale

pre 6 godina

@analiza
Realno, prijateljska je utakmica ali ono sto vidim sada je 10 puta bolje od svega i najboljeg sto sam MORAO da gledam prznojavajuci se u kvalifikacijima sa Muslinom!
Ne vidim da se sudaraju imamo KONACNO pasove i posed lopte!

juninho

pre 6 godina

Matic umesto Gudelja, Kolarov umesto Obradovica, uigravati ih do svetskog, bolje igrace nemamo, mozda nas Bog opet pogleda za grupnu fazu.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Da, odigrao odlicno protiv Javora i Rada i klinaca iz Arsenala. Daj mani se navijackih komentara. Mozda Savic jednog dana i bude na nivou za reprezentaciju, sada je miljama daleko od toga.
(Deveterac, 10. novembar 2017 13:52)

Ko god je realan zna da je izmislio fudbal u odbrani za Stefana Mitrovića, Jagoša

Figo

pre 6 godina

Evo malo statistike za hajtere. Poslednji meč kući protiv Gruzije Srbija je uputila 17 šuteva na gol od toga 5 u okvir dala jedan gol. Danas protiv Kine u gostima uputila 20 od toga 8 u okvir dala je 2 gola. Napredak znatno viljiv još neko da kaže da Gruzija jača od Kine pa da se slatko nasmejem.
(Bane, 10. novembar 2017 15:40)

A sto ne napises da je ta Gruzija sutnula 7 puta, od toga 2 u okvir, bez ijedne prave prilike za gol, prakticno nisu usli u 16 m? A danas je Kina sutnula 15 puta u gol, od toga 5 u okvir i imali su bar 6-7 odlicne sanse. Sta cemo sa tom statistikom?? Razlika u igri Srbije se vidi u tome sto su nasi sutnuli 3 puta vise, to hoces da kazes? A gde je razlika u tome sto ne bi primili gol od Gruzije do prekosutra a ovde smo protiv Kine trebali da primimo minimum 4 komada da nije bilo Rajkovica? Ne igra se fudbal samo pred protivnickim golom...

Kristian

pre 6 godina

@elmin skroz ok komentar, sem ovog dela oko himne, zanima me da li bi pevao norvešku, englesku ili bilo koju drugu himnu gde se pominje većinski narod ili bog? Ili bi ti smetao krst na zastavi da živiš u skandinavskim zemljama ili Švajcarskoj. Himna je istorijska pesma, nigde ne moraju da se spominjeu sve manjine koje žive u toj zemlji dokle god neku od tih manjina pesma ne vređa. Pozdrav od Mađara sa severa Srbije.

Srksa

pre 6 godina

Ovo se igra bez ikakvog inteziteta. Utisak mi je da je sjajna stvar odlazak Muslina. Imamo vrh potrncial:Ljajic, Kostic,Tadic, SMS... Pozvao bih samo mladje svezije spoljne igrace. Novi selektor ne treba da bude veliki fudbalski mag vec mangup koji ce ih drzati da se ne posvadjaju i naloziti ih da izvuku maksimum. To je obavezno mladji, inteligentan covek koji nije sujetan, tvrdoglav i nepismen. Piksi je idealno resenje, a mozda i Deki Stankovic...

Bane

pre 6 godina

(Pera, 10. novembar 2017 14:44)

Jer si ti gledao utakmice pod Muslinom. Sve utakmice smo odgirali u identičnom sistemu a videlo se na dobar deo njih gde nam duva promaja. Na šta je on odgovorio da sistem neće menjati. Toliko o tome da bi prošli grupu sa njim. Inače nije poenta da li ćemo proći grupu ili ne mi kao narod ćemo biti razočarani svakako. Ono što je bitno jeste da Muslin morao napraviti tim za budućnost koji će imati potencijal da prođe grupu.

LightbringeR

pre 6 godina

Voleo bih da protiv koreje pocnemo sa Zivkovicem i Radonjicem po bokovima, da vidimo na sta ce to da lici. Trebao je da zove jos nekog napadaca da ga isproba, tipa Djurdjevica.

dejan

pre 6 godina

Докле више упоређивање са Хрватима?!!
Због чега???
Комшије,уживајте и коментаришите на својим порталима....


Ако баш желите упоређивање,па синоћ су Грци сами себе победили..
Прво пенал,па четврти гол... чисти киксеви одбране Грчке.....

Оставите нас хвалоспева о вама самима.....
НЕИНТЕРЕСУЈЕТЕ НАС,СХВАТИТЕ!

киза Д

pre 6 godina

Читам коментаре не верујем. За навикавање на временску зону треба најмање 7 дана...26степени 63 посто влаге.Добро играмо са Пиксијем ће ово бити одлично на светском.Основни проблем ће му бити да скоцка одбрану.Да не заборавите и први пут играмо у овом саставу и са новом(старом) формацијом

lako je kada ti se sklanjaju

pre 6 godina

Reci cu ti samo da smo protiv te smesne Gruzije trebali na domacem terenu da pokazemo zasto smo reprezentacija koja odlazi sa prvog mesta na SP,kao nekad protiv Rumuna sa Anticem,a pokazali smo da smo tamo PUKOM SRECOM i BEZ IKAKVE IGRE prosli dalje.
(coldplayer, 10. novembar 2017 18:01)

Rumuni tvrde da je ta utakmica nameštena,
a da smo mi preterali,
jer nije bio dogovor da prime 5 komada.

022

pre 6 godina

Odličan sastav još kad se svi oporave pa umesto Obradovića - Basta,
umesto Rukavine - Kolarov,
umesto Gudelja - Matić,
umesto Kostića - Živković,
umesto Mitrovića - Prijović.

tada će to biti solidna reprezentacija.

Vladimir

pre 6 godina

Smenili su coveka koji je izborio plasman na SP jer nismo igrali lep fudbal. A kako ovo prokomentarisati sto igramo protiv Kine? Vratili smo se na nivo selektorovanja Pizona, Advokata i Curcica.

Sta je sa obrazom

pre 6 godina

Dokle vise Bane Ivanovic , Rukavina,Gudelj....daj Gajica na desnom beku , Veljkovica od pocetka na stoperu i umesto Gudelja ce doci Matic...mozda ova dvojica nece odmah doneti neki ekstra kvalitet odmah ali losiji sigurno nisu ,zato mladji , hitriji , brzi jesu i na duge staze ce to biti veliki plus...ne znam samo kako Baneta i Rukavinu nije sramota da se odazivaju i da igraju u prvih 11 !?

Rade

pre 6 godina

Ovo vec moze da lici na nesto,ali moramo da pronadjemo pravog napadaca.Naravno tu dolazi Matic umesto Gudelja.Bane moze po potrebi da odigra jednu do dve utakmice na mestu stopera ali nikako vise.On mora da bude na svojoj poziciji po desnoj strani.
Konacno da vidim da u igri napravimo koju akciju i pas igru.
Nadam se da je ovo nagovestaj svega mnogo pozitivnijeg.

Petar

pre 6 godina

Izvini, Hrvati losiji od nas? Pa da, oni samo imaju prvotimce Reala, Barselone, Juventusa.
A mi prvotimce Zenita, Torina i Crvene Zvezde, a najbolji igraci su nam rezerve Njukastla i Benfike.
Ja razumem ostrascenost ali dajte malo realnosti.
(Dusan8, 10. novembar 2017 16:12)


Ja bi rekao da bi ti trebao biti realan, probaj pa se možda nećeš morati praviti toliko sljep jer vidimo da si Manchester United i Matića "slučajno" zaboravio spomenuti a važno je da spominješ Torino, da ne spominjem da je Živković nedavno bio igrač kola lige šampiona u svojoj Benfici, a imamo igrače u Romi, Viljarealu, Anderlechtu no to su gluposti. Imena klubova ponekad ne znače ništa, Hrvati su sa tim imenima u nogometu napravili jednu veliku nulu, na SP 2010 nisu ni otišli, 2012 ispali u grupi, 2014 ispali u grupi i 2016 ispali u osmini finala. Eto ti imena klubova.

Czv

pre 6 godina

Stop hejtu i prepucavanjima.stop negativnostima.imamo SVETSKE PRVAKE U20.sta vama nije jasno.uigravas i razigravas to sto imas.i rezultati ce doci.ispred nosa su nam resenja a mi uvodimo izvodimo nepozivamo.sve mlade u a tim

Beograd

pre 6 godina

Igra se brze, doavanja su brza, bez petljanja lopte, i sto je vazno, precizna su. Osim sto je igra brza, ista je orijentisana na napad. Igraci su okrenuti prema protivnickom golu i tu tom pravcu ide lopta, kao da je teren nagnut na tu stranu, a ne kao pre, kada se lopta stalno vracala unazad, pa sve do golmana, i tako se trosili minuti i minuti. Meni se ovo dopalo.

Nebojsa

pre 6 godina

Nadam se da ce ovi najstariji igraci koji su vec usli u cetvrtu deceniju zivota oprostiti od nacionalne reprezentacije na SP u Rusiji .A to su Stojkovic , oba Tosica , Rukavina , Kolarov Ivanovic . Promovisati Matica u kapitena .

c7-5

pre 6 godina

Nema srbina koji bez problema ne bi mogao da vodi reprezentaciju Srbije.Neki posle pola sata igre utvrdise da je Zivkovic bio najbolji.Ne treba ni sumnjati ciji su navijaci.A ja tvrdim da je Prijovic bolji igrac od Mitrovica.Decko igra redovno dok ovaj smirgla klupu.Kostic igra Bundes ligu a Zivkovic po neki put zaigra kao starter u Benfici
(Cowboy Jymmy, 10. novembar 2017 16:03)

Moram da tebi i ostalima kazem da nemate pojma. Znaci tutumraci. Mitravic je nas najbolji strelac. Nema boljeg i niko u ovom timu nije dao vise golova od njega. I ti ga pljuješ?? Sta stobom nije u redu? Ne igra u Njukaslu zbog Beniteza a vidimo kako igra njegov tim. Kako bi igrao sa Mitrovićem? I navijaci traze da igra. Zato Mitar igra za Srbiju i postiže golove. Promašuje ali da gol. Kinezi promašuju, golman im odbrani ali ne znaju da daju gol. Da li si to video ili nista ne vidis osim da neko ne igra u svom timu? Živković cesto ulazi sa klupe u Benf. i ne igra utakmice u ali odlicno probija po bokovima i ima najbolji centar šut od svih nasih igraca. Da li i to nisi video? Mi treba da damo podrsku nasim igracima a ne da nam sve nije dobro. VI ste bre hronično nesrecni.....

Totti

pre 6 godina

Stojković
Basta
Ivanović
Maksimović
Kolarov
Matić
Sergej Milinković-Savić
Ljajić
Tadić
Živković
Prijović


rez.
Rajković
Veljković
Nastasić
Kostić
Gaćinović
Mitrović
Radonjić
Krstičić
Maksimović N.
Ristić
Grujić
Svilar

Vilingrađanin

pre 6 godina

Baneta na desnog beka i tako imamo čuvena tri štopera bez kojih se očigledno ne igra fudbal u 2017oj. Rukavina jednostavno ne.

joca

pre 6 godina

Od 45-49 Mitrovic nas je kostao 2 cista gola,prvo imamo 3 na 1 u njihovom sesnestercu on umesto da baci igracu koji stoji sam na petercu pokusava da prodje igraca...A nas sam,sam ko duh stoji.Naradni napad je omasio cist zicer al ajde to se desava,ali onakva sebicnost mi je neverovatna.Igramo lepse za oko nego na kvalifikacijama ali dajemo dosta prostora protivniku cim dodje tim koji ima za nijansu bolje igrace od Kineza bice problema.

MaradonaDiego#10

pre 6 godina

Bane Ivanovic i dalje najslabija karika u timu Srbije,Matic fali jako a desni bek pod hitno da se menja jer A.Rukavina nije kapacitet za svetsko prvenstvo.Basta bi tu bio bolji a isto su godiste.Dali bi im vise goliva da nije bilo bahatosti Tadica i Mitrovica,to sto su danas radili je katastrofa. Igra je svakako bila bolja nego kod Muslina ako se uzme u obzir put,klima i protivnik koji nije naivan!

dusan

pre 6 godina

Pukli smo ko zvecka...kad se stvori ovakva atmosfera, da je jedan igrac bitniji od selektora i celog tima koji je ostvario uspeh, to seje seme razdora, igracima odmah proradi sujeta , koji s pravom mogu da misle: cekaj, a sta sam ja ovde, koji faktor? Krvario za svetsko, a neki SMS sad smenjuje selektora

oki

pre 6 godina

Jun Lingich– Lin Pengch, Hiating, Leich. Jun Min, Zengch, Peng, Gao Linch, Hang Boch, Hang Čao, Ju Hao

Pola Kineske reprezentacije srpskog porekla...Srbija do TokiJa

Маре

pre 6 godina

Стојковић ( Рајковић, Свилар? )

Баста ( Д. Лазовић, М. Гајић), Бане (М. Вељковић) Д.Тошић ( Пејчиновић) , Коларов ( Обрадовић, Антонов ако би дечко заиграо као у младој, а да би се то десило требало би да добија прилику у Партизану)
Матић
( Фејса, Гудељ )

Тадић Љајић СМС Костић
( Радоњић ) ( Живковић )
Пријовић
( А. Митровић, А. Павловић)

Још ( М. Ристић, Грујић ако промени клуб и заигра...) Има ту још играча али ово би било лепо гледати. Спортски поздрав!

Зоран

pre 6 godina

Smeta Lajic koji nema kvalitet za Reprezentaciju.Smeta mi On kao lik I njegova proslost u reprezentaciji Srbije.Smatram da nam On nije potreban I da smo pogazili sve nase principe time sto smo njega pozvali.On nije Srbin I neoseca se tako.Za njega himna Srbije nije prihvatljiva jer vredja njegovog boga.Ubedjen sam da bi Katai bolje odigrao na toj poziciji ali za njega nema mesta bez obzir na gol Ljacica I dalje mislim isto.(Zex, 10. novembar 2017 12:55)Imam nekoliko pitanja.1. Tvoj Bog i moj Bog su isti nema dva Boga. Da li je tako?2. Da li bi ti pevao himnu ako se ne osecas kao pravoslavac srbin u himnoj se jasno kaze " boze spasi srpske zemlje srpski rod" . Zasto bi to pevali madjari hrvati muslimani i ostali i ako su gradjani Srbije. Da li bi ti pevao?3. Zasto ti smeta neko drugaciji od teb.pozdrav za sve. i nek pobedi Srbija to je moja zemlja.
(elmin, 10. novembar 2017 13:05)
@Elmine:
1) Slažem se stobom: jedan je Bog — ko veruje u Boga neka veruje...
2) u himni se ne spominju pravoslavci!
Rec je — kao sto kažeš — o srpskim zemljama, srpskom rodu i Srbija naravno. Da li znaš šta znaci "rod"? Ne razumem šta bilo kome tu smeta... zna se čijeg smo roda!!! i ako smo podeljeni kroz veroispovest

Svi ko jedan

pre 6 godina

Prosto je neverovatno kako su sebicni , ne mozes ni za jednog reci da hoce da doda loptu, ali posebno se po tome izdvajaju Mitrovic i Tadic, koja sebicnost pre ce sutnuti u 6red tribine nego dodati da postignemo gol , uostalom videlo se i kod prvog gola Tadic nije hteo da da loptu jos dva dana da je sutirao sreca se odbi, e tu se vidi zajednistvo i ekipa nije bitno ko ce postici gol!

juznjak

pre 6 godina

Stadion poluprazan a region Gvangžou ima 40 miliona stanovnika (5 Srbija), dok jezgro grada ima 12 miliona. A vi se čudite što su kod nas stadioni prazni.

Sah-mat

pre 6 godina

Rukavina Ljajic Gudelj kakva imena
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zex, 10. novembar 2017 11:58)

A tek kakva prezimena, Krsticic.

D

pre 6 godina

Pre mesec dana sam se vratio iz Kine, klima je tamo uzasno teska za nas, verujem da im je pravila problem. Sve u svemu pristojna utakmica, dobro je pocelo.

malo sam nagluv, a i ne vidim dobro

pre 6 godina

Strašno, znači ovaj Gudelj mora da igra, pa to ti je, samo je pitanje ko će da ispadne SMS ili Matić, do sada je to bio SMS, a od danas će to izgleda biti Matić, PA OVO JE STVARNO STRAŠNO, ko su menadžeti tog Gudelja i Rukavine, da ih angažijem, hteo bih i ja malo da probam da igram fudbal za repku iako imam dve leve noge.

Petar

pre 6 godina

(deki, 10. novembar 2017 18:19)

Ja nisam pisao o Srbiji koja se jednako bahati kao i Hrvatska pa da bi me ti pitao o Srbiji i gdje je ona. Srbija je inače u zadnjih 5-6 godina imala i igrače i tim da barem odu na EP i SP no tu su neke druge stvari prevagnule. Ja sam čovjeku koji tvrdi da Srbi nemaju igrače iz velikih klubova napisao da to nije istina i da isto tako dva ili tri igrača iz velika kluba ne znače ništa za uspjeh reprezentacije što se vidi na primjeru Hrvatske. A što se tiče Srbije i Hrvatske, odgovor je jasan: vas nema nigdje kada odete na SP ili EP a Srbija je do jučer bila i stepenicu niže jer nije ni odlazila na turnire a objektivno je bila dovoljno dobra da ode no ja želim nešto drugo reći: ako vam neko napiše da vaših par igrača iz velikih klubova ništa Hrvatskoj nisu donjeli osim 18-tog mjesta na Fifinoj listi danas, i da ne morate glumiti da ste Argentina, ne morate vi odmah potezati pitanje o Srbiji. To je glupo. Srbija s tim nema veze i nema veze sa činjenicom da vi od hrvatske repke radite ne znam kakvu silu a kad vam neko spomene da pretjerujete i da ste iritantni, onda ide ono glupo "A gdje si ti", Srbija može biti bolja ili lošija od Hrvatske ali s vašim napuhavanjem nema veze. Vi ste inače 18 na Fifa listi, ne znam kako da budete u prvom šeširu sa onako dobrim reprezentacijama koje su u top 10. Ne znam da li je Hrvatska ikada bila u prvom šeširu za SP. Opet hrvatska mitomanija.

Pera Magic Mitic

pre 6 godina

4-2-3-1 formacija je odlična, najbolja kada se uzme profil igrača koji imamo, jer imamo vrhunska krila i u ovoj formaciji ih najviše može biti u igri. Umesto Gudelja ide Matic, i siguran sam da imamo bolje bekove.
(Hud, 10. novembar 2017 12:00)
Sve si objasnio, bravo. Savic, Ljajic i Zivkovic tu (najzad), formacija prilagodjena, jos Basta na desnom i to je to. Naravno, ima boljih halfova, ali oni su svi vec pozivani, tu su, ovo je samo za danasnju, prijateljsku utakmicu. Mozda samo jos Nemanja Maksimovic, kao prva zamena za par centralnih veznih. Deluje vec mnogo bolje, iako ne treba ocekivati vec danas ne znam kakvu igru, trebace vise od 2-3 treninga da se uigraju.

Pera

pre 6 godina

Da je ostao Muslin, imali bismo šansu da prođemo grupu. Ovako imamo priliku za 3 poraza i 10 primljenih golova...
(Pera, 10. novembar 2017 14:00)

Pa da na prvenstvu igramo samo protiv Moldavije,Gruzije i Irske verovatno bi osvojili.
(zgontronoman, 10. novembar 2017 14:14)

Ne sumnjam da se gospodin Muslin ne bi dobro spremio i prilagodio protivnicima na prvenstvu. Lakši protivnici i kvalifikacije - jedan pristup, prvenstvo - teži protivnici i drugačiji pristup. Rezultati su jedino što se gleda.

Bane

pre 6 godina

(zg-U-srcu, 10. novembar 2017 15:16)

Pa ja koliko znam vi sigurno niste u prvom šeširu tako da od te tvoje zelje slaba vajda.A pošto mogu maksimalno dve ekipe iz Evrope u grupi to je skoro pa i ne izvodljvo. Naročito jer ovi iz FIFE nisu sisali vesla pa neznaju šta može da se desi još u Rusiji. U ostalom poznavajući vašu nadmenost, da lako poletite verujem da bi se baš razočarao za ishod.

petar pan

pre 6 godina

Masan@

Strucnjace jesi video koliko je decko uzeo lopti rivalima i dubokim pasovima otvarao akcije. Ti si video kao Muslin bez cvika. Idi bavi se bagmintonom ili bocanjem to je tvoj fah... Srdacan pozdrav

DerGenius

pre 6 godina

Konacno formacija koja nama odgovara... Prijateljska je utakmica, zato igra Gudelj pre Matica, a Obradovic pre Kolarova... Nastasic i Tosic ce da se bore za drugo mesto pored Ivanovica, zavisi ko je u boljoj formi... Tanak nam je desni bek, ali boljeg od Rukavine trenutno nemamo...

Bicu Slobodan

pre 6 godina

Tanki smo na desnom beku mnogo, alli sta je tu je. Obradovic odmara Kolarova. Matic i Milivojevic ne igraju pa stoga Gudelj. Nema Nastasica pa je tu Tosic.

Emperor10

pre 6 godina

Samo nas savez zna svrhu ove azijske turneje. Trebalo je da sacekamo zreb, da postavimo novog selektora, pa tek onda da ugovaramo prijateljske utakmice. Sistem zreba je izmenjen. Po starom sistemu gde se jedino prvi sesir popunjavao po poziciji na rang listi a ostali sesiri po kontinentima, gotovo sigurno si imao azijsku reprezentaciju u grupi. Sto sam mogao na brzinu da pogledam, nas jedino moze da zapadne Iran koji bi se kao jedina azijska reprezentacija mogao naci u trecem sesiru. Ostali se nalaze sa nama u poslednjem sesiru. Da li smo resili pitanje selektora? Nismo. Ili jesmo? Bilo bi krajnje nenormalno da posle ovih pripremnih utakmica pred Mundijal Krstajic ne bude nas selektor. Mozda on i nije najbolje resenje, mozda bi Paunovic bio bolje... Ali kako bi sve te turbulencije uticale na igrace? Prvo rad sa Muslinom, pa na jedinim pripremnim utakmicama pred Mundijal radis sa Krstajicem i onda na Mundijalu te vodi neko treci. Haos. A i ni jedan ozbiljan trener ne bi pristao da dodje na mesto selektora neposredno pred start Mundijala. Dakle, Krstajic ce biti nas selektor na Mundijalu. Radio je sa Muslinom, upoznat je sa ekipom, integrisace mlade asove, itd. Eto, ako Krstajic bude selektor onda jedan od bitnih faktora na ovoj turneji uigravanje tima ima svrhu. A protivnici su i dalje neozbiljni jos ako je istina da su ovo jedine utakmice pred Mundijal...

nosferatu

pre 6 godina

E sad, vidite ovako, sa ovakvom igrom i sastavom ne bismo bili ni 4. u grupi. Protiv Koreje cete tek videti koliko je moj stav ispravan. Pa sad, neka neki od vas i dalje pozdravljaju smenu Muslina!

komsha

pre 6 godina

Zivkovic je klasa i mora da bude starter. Podigao je nivo igre cim je usao. Cak se i Mitrovic spustio na zemlju i delovali su kao tandem.

Shone

pre 6 godina

Da malo ,pametujem': odbrana katastrofa, za ozbiljne utakmice i protivnike! Sredina ok,plus Matic umesto Gudelja.Krajnje je vreme da se nadju i UIGRAJU dva stopera, pa Kanavaro i Nesta bi se gubili ko nalaz da su ih svaku drugu tekmu rotirali sa nekim novim junakom, bez toga iva repka je limitirana za velika dela!!! I dva beka solidna, sa odredjenom brzinom tj.da stignu i preteknu protivnika u zavisnosti od situacije , i normalnim solidnim centarsutem...tek tada ce ova repka biti respektabilna!Pozdrav

Serbissimo

pre 6 godina

Vidim "strucnjaci" procenise igru Zivkovica za fenomenalnom i to za pola sata igre.I to na osnovu asistencije za drugi gol., Alo ljudi. Igrali smo protiv ekipe koja je za klasu slabija od nase. Utakmica bez mnogo trcanja gde su nas kineske vedete saterale u kazneni u drugom poluvremenu. Sto ne igramo sa nekim iz prvih deset na svetu
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Srbin, 10. novembar 2017 16:46)


Brazil- Japan 3-1. Japan (?) je Brazilu dao gol? Poništen im je jedan zbog ofsajda i imali su jos sansi protiv Brazila. Kina nama nije dala gol. Da li imas nesto da kazes?
(stefi, 10. novembar 2017 17:11)

Imam ja. Japan je za klasu ili dve bolji od Kine, otprilike koliko su Spanija ili Nemacka bolje od nas.

hm

pre 6 godina

Ja ne pratim fudbal odavno (mislim da je jasno zbog cega), ali ovaj debi srpskog Mesija ne smem da propustim. Mislim da vredi videti coveka zbog koga je oteran covek koji je odveo reprezentaciju na jedno veliko prvenstvo posle toliko godina.

Predrag

pre 6 godina

Nije mi jasno zasto je A-tim "oteo" tri igraca mladoj reprezentaciji? Valjda bi bolje bilo da su oni pomagali mladoj reprezentaciji u kvalifikacionoj utakmici protiv Austrije, nego sto ce da sede na klupi u prijateljskoj utakmici A-tima.

Zex

pre 6 godina

Maxy
Smeta Lajic koji nema kvalitet za Reprezentaciju.Smeta mi On kao lik I njegova proslost u reprezentaciji Srbije.Smatram da nam On nije potreban I da smo pogazili sve nase principe time sto smo njega pozvali.On nije Srbin I neoseca se tako.Za njega himna Srbije nije prihvatljiva jer vredja njegovog boga.Ubedjen sam da bi Katai bolje odigrao na toj poziciji ali za njega nema mesta bez obzir na gol Ljacica I dalje mislim isto.

KEC

pre 6 godina

Elmin: Da li bi ti pevao himnu ako se ne osecas kao pravoslavac srbin u himnoj se jasno kaze " boze spasi srpske zemlje srpski rod"

Brate, ako je drugačiji (samo drugačije vere, a državljanin iste zemlje), ne misli valjda da propadne srpski rod?
Uostalom mogao je bar da peva ostalo, a taj stih da preskoči.

To je samo pesma, svakakve se pevaju bez razmišljanja, niko njega ne tera da uzme pušku u ruke i brani srpske zemlje srpski rod, a himnu bi mogao da ispoštuje kad već tu igra. A igra da bi pobedili i igra da bi na tržištu vredeo više.

Po meni, bezveze pompa i deljenje. Da je pevao, možda bi mu manjina zamerila. Ovako, ima kritiku od većine, građana zemlje iz koje je.

lal

pre 6 godina

@elmin: po meni himna nikoga ne vredja... ne znam da li britanci imaju problem sa svojim stanovnistvom zbog toga sto pevaju bogu da im sacuva kraljicu...
pritom je bog jedan i muslimanima i hriscanima... ne peva se isusu i muhamedu... a srpske zemlje i srpski rod se odnosi na sve one koji se osecaju kao pripadnici tih zemalja i tog roda... a samo takvi bi trebalo da igraju za reprezentaciju...
iskreno ja sam ateista i nisam za monarhiju (ipak je paradoks da se kralj izbaci iz himne, a ne i kruna sa zastave), meni bi mnogo vise trebalo da vredja himna, nego nekog srbina islamske veroispovesti... problem je ako se taj neko ne oseca kao srbin...

Bane

pre 6 godina

Evo malo statistike za hajtere. Poslednji meč kući protiv Gruzije Srbija je uputila 17 šuteva na gol od toga 5 u okvir dala jedan gol. Danas protiv Kine u gostima uputila 20 od toga 8 u okvir dala je 2 gola. Napredak znatno viljiv još neko da kaže da Gruzija jača od Kine pa da se slatko nasmejem.

Pedja

pre 6 godina

Ocajna igra. Jedna realno slaba Kina je napravila puno sansi. Da smo igrali sa Nemcima i da su imali takve sanse, videli bi kako se realizuje. Odbrana nam je nikakva bez Vukovica u odbrani, u napadu smo tanki. Jedino se videlo koliko smo popravili igru kada je usao Zivkovic umesto Kostica. Dok se Kostic vrti levo desno bez ikakvog rezultata, Zivkovica nisu mogli da zaustave, stalno je pravio dribling i centrirao.

Dusan

pre 6 godina

NIje mi jasno kako neko moze da brani Muslinov antifudbal. SMS svaki pas koji je odigrao bio je pravi. Ljajic ni 20 posto ne pokazuje a deluje fino. Kolarov, Mladenovic, Gajic, Basta Natasic, Matic, Zivkovic, Filip Djordjevic ako se oporavi. Prvi tim Stojkovic,
Ivanovic, Nastasic, Kolarov Basta,
Matic, Savic, Ljalic,
Tadic, Zivkovic, Mitrovic (Prijovic)

bradina

pre 6 godina

Sve mi se vise svidja ideja da selektor bude Bora Milutinovic!Bar samo za SP,ostaviti Krstajica da se kali i pomogne Bori oko odabira, u isto vreme FSS da odredi Paunovica za sledeci cetvorogodisnji ciklus.Tako to rade velike fudbalske sile,zar ne!?Bar nesto da prihvatimo od njih.Razlog zasto angazovati ovog proverenog i uspesnog trenera je prost.Ima autoritet,iskustvo(vodio je uspesno sve selekcije na SP)DL2,znanje,nije klubaski opterecen,cime bi konacno pomirio naciju,jer citajuci komentare vidim da su mnogi podeljeni po klupskoj pripadnoscu.

molina

pre 6 godina

Igrace ovi momci sasvim dobro i da sam ja selektor. Ali ne vidim plan ovog saveza da na pripremnoj utakmici bude jedan selektor a onda na prvenstvu drugi, treceg koji ih je kvalifikovao da ne spominjem.

M

pre 6 godina

(nosferatu, 10. novembar 2017 14:54)

Ti shvatas sta si napisao pametni ?
Ovaj tim u ovom sastavu igra prvi put !!! Igraci koji debituju !
Onaj tim je imao mnogo zajednickih utakmica i igrao je bezvezno..
Molim te idi komentarisi na Svet plus ili tako negde...

S’ tobom je lepši svaki dan...

pre 6 godina

Zivkovic je bolji krilni napadac od Kostica
(Realno, 10. novembar 2017 15:24) Ti si kao veliki stručnjak to zaključio posle 30 min igre Zivkovića!!! Svasta čovek ovde može da pročita...

Iz tog mraka sa Marakane, posle više niste nikad izašli... niti ćete.

pre 6 godina

(Krešo, 10. novembar 2017 20:32)
I onda dođe ista ta škola od koje ste otpali - JUGOSLOVENSKA, koju ti nije tvoj deda pravio nego moj, vas je samo Papa nama ugurao u krilo jer je to tad morao, da vas opere od užasa koje ćete večno vući i kroz život i kroz smrt i kroz reinakrancije ako postoje, a ne da nam niste trebali nego nam ni sad ne trebate, e da onda dođu srbi i istu tu 3. na svijetu repku na Maksimiru u muk i muku gurnu, a pre tog u BG trauma za vjeke vjekova zbog nestanka struje na Marakani!

Strucnjak

pre 6 godina

Sta kazu pljuvaci Muslina koji tvrde da su Gudelj i Rukavina igrali "preko veze"? Mi smo mnogo opterecena nacija, a nazalost na fudbalu ispoljavamo svoje frustracije i pametniji smo od bilo kod fudbalskog radnika... tesko da cemo ikada moci da se opustimo i navijamo za svoje, uvek nam treba krivac da hrani nasu sujetu...

rale

pre 6 godina

A zasto"pametnjakovicu", Zajcev i Travica pevaju himnu italije, i to glasnije od Italijana, A Ljajicu , ko i tebi ako se ne svidja put pod noge!!! ps Travica i Zajcev igraju za odbojkasku reprezentaciju Italije....(Srbin i Rus).

coldplayer

pre 6 godina

@Figo
Evo jednog intelektualca koji poredi takmicarski mec sa prijateljskim a da ne pricamo o tome gde se igralo.Nemas ti veze sa fudbalom.Mrzi me i da ti napisem sve sta mislim o toj utakmici sa Gruzijom jer sve vec receno.Porediti je sa ovom,projateljskom utakmicom,prvom sa novim trenerom,nekim drugim sistemom i igracima,teskim putem itd je u najmanju ruku glupo.Reci cu ti samo da smo protiv te smesne Gruzije trebali na domacem terenu da pokazemo zasto smo reprezentacija koja odlazi sa prvog mesta na SP,kao nekad protiv Rumuna sa Anticem,a pokazali smo da smo tamo PUKOM SRECOM i BEZ IKAKVE IGRE prosli dalje.

Line boss

pre 6 godina

@Cowboy Jimmy
Ako zanemaris navijacke baljezgarije, sta bi falilo nacionalnom timu da Andreja/krilo/ igra zajedno s Prijovicem/cenarforom/ a vezista Sergej da bude. Ima tu mesta i za Rasima kao alternativu, kao i za Mitra i ostale. Pa necemo valjda nacionalni tim sastavljati po diktatu severa i juga. Nek igraju najbolji, a vi navijaci blizanaca lepo se mlatite po parkinzima na Novom Beogradu, bas me briga. Secam se da sam vas slabo nesto vidjao par nedelja pred "Oluju" a sad biste po vasim zeljama nacionalni tim sastavljali. Pa pre bi Dodika pitao nego vas

Nikki

pre 6 godina

Ne verujem da moze ovoliko ofanzivna formacija protiv jacih timova jer nam je mnogo spora odbrana. Podsecamo na Liverpul. Tako da umesto Kostica mora da upadne jedan defanzivniji igrac u vidu Milivojevica ili Fejse. Naravno Matic se vraca umesto Gudelja i Kolarov umesto Obradovica. I treba da probamo sa Bastom umesto Rukavine. Tadic i Mitrovic moraju da dignu mnogo formu ako misle da zadrze prvu postavu jer Prijovic i Zivkovic kucaju na vrata. Tosic nas najbolji stoper a kad se vrati Maksimovic i Bane nije siguran. Cini mi se da postoji animozitet prema Ljajicu i SMS-u (dva nasa najbolja igraca) od strane ostalih). To nije dobro.

Istina

pre 6 godina

Koga briga za tvoje mišljenje kao da ćeš se ti pitati nešto. Koje smo to principe pogazili? Jel one koje je postavio neuki Siništa Mihajlović pa su igrači pevali himnu preko ....a a pojedinci samo otvarali usta? Tada smo se raspali kao tim u sredini kvalifikacija. Toliko o njegovim "principima". Za reprezentaciju je od pevanja, mnogo bitnija koliko ko pruža na terenu. Pominješ Kataia čija se karijera u Španiji kreće od klupe do tribine.
(Patriote i stručnjaci, 10. novembar 2017 13:17)

Neuki Sinisa Mihajlovic?Boze mili,ko sve danas ne komentarise i daje sebi za pravo da ocenjuje nekoga a nema pojma o toj materiji.Sinisa Mihajlovic je vec par godina nas najboji trener,uz Piksija i to ubedljivo.Jedini koji konstantno radi u top 5 ligi.Da li ti je ovo dovoljno ili jos treba da ti obrazlazem?

Rajko

pre 6 godina

Ovo vec sve mnogo bolje izgleda.Iako je bilo kikseva u odbrani to ce sve doci na svoje mesto.Ali igramo fudbal ...
Bane moze samo desnog beka da igra nikako centralnog.Nastasic na zadnjeg i klasicnog stopera pored njega i nece biti problema.Ispred dolazi Matic.
Treba nam samo spic,Mitrovic moze samo u nekoj guzvi nesto da ucini nista drugo,mnogo nam usporava igru.
Sve ovo mnogo vise nade da konacno imamo odlicnu reprezentaciju.

Moze to i bolje

pre 6 godina

Baneta pod hitno vratiti na poziciju desnog beka na kojoj je i igrao u svojim najboljim danima i onda ne moramo da se bavimo rukavinom koji ocigledno nije dorastao da igra sa najboljim svetskim igracima. Veljkovic je danas bio dobar. Imamo dosta igraca koji bi se na stoperu bolje snasli od baneta. Krstajic to vidi bolje od nas koji komentarisemo ali kao da nema hrabrosti da mu to saopsti kao sto je murinjo uradio. Odbrana skripi na sve strane. Ne mislim samo na igrace koji igraju direktno u odbrani. Matic ce nam sigurno pomoci kad se vrati ali je problem sa ljajicem i savicem koji ne mogu to dobro da zatvore posebno u kontrama i danas bi primili minimum tri komada od bilo koje ozbiljnije reprezentacije na taj nacin ali sve u svemu raduje me ofanzivnija srbija. Bice to drugacije sa novim selektorom. Srecno momci !

crni_redstar

pre 6 godina

nemamo spica, ni jednog ozbiljnog stopera i to je glavni problem. ceo zivot smo imali odbranu, sada ne postoji. golmani dobri, bekovi ok, sredina odlicna, krila ok i napad uzas. sto je najgore ni u perspektivi nema nagovestaja da ce Srbija iznedriti napadaca makar bio duplo gori od mijata ili kovacevica, save...ako nesto zavidim hrvatima to su njihova sredina i napad- sve same klase. mi imamo samo 2 vrsna igraca i to su matic i sms. ostalo je sve malo jace od proseka.

nbg

pre 6 godina

ma kakav prijovic mitrovic je bolji centarfor samo njemu fali centarsutevi sa krila kao sto je zile mu dobacio i te kako je mitro opasan za gol. klasican spic bez puno trcanja, nego samo gol.

Realno

pre 6 godina

SAMO MI NIJE JASNO DO KADA CE RUKAVINA I OBRADOVIC DA IGRAJU..!!!!NAJGORI IGRACI U ISTORIJI SRBIJE I FSS
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dragan, 10. novembar 2017 14:22)

Mitrovic je duplo gori od njih dvojice,ne igra ni u svom klubu vec drugu godinu a redovno ga pozivaju,iako realno nema pojma sa fudbalom.Danas je imao 5-6 izgubljenih lopti,nekoliko promasenih sansi ali dao je gol od razdaljine jednog metra i sad ce naredne deset utakmice imati kredit da pocinje utakmice.

Oliver Kosta

pre 6 godina

Prijovicu dati celo poluvreme da igra a ne 8 minuta. Nije losiji igrac od Mitrovica. Cak stavise. Po poluvreme pa da vidimo....
Zivkovic decko klasa za sve krilne igrace u nasoj reprezentaciji. Decko ima brzinu,dribling,sut,centarsut... sve sto vrhunski krilni igraci u svetu imaju....
On MORA DA POCNE UTAKMICU. Mnogo brze igra od drugih. Ja bih voleo napad bez klasicnih napadaca vec kao Barsa sa tri brza i tehnicki potkovana igraca(Tadic(Ljajic),Zivkovic,Kostic(Gacinovic)). Dopada mi se sredina sa Maticem,SMS,i Ljajic a napred Tadic Zivkovic Gacinovic(Kostic ili Prijovic). Odbrana korektna. Vidi se pomak u igri i brzini. Treba da se malo uigraju ali ok je sve. Divno je videti na terenu Zivkovica,SMS,Veljkovica,Gacinovica.
Mislim da ekipa 4-3-3 u sledecem sastavu moze mnogo:
Stojkovic
Odbrana:Ivanovic(Basta),Veljkovic,
Tosic,Obradovic
Sredina:Matic,Nemanja Maksimovic
ispred SMS
napad Zivkovic,Tadic,Prijovic(Ljajic).
Po krilima mogu i Kostic i Sulejmani i Gacinovic. Na klupi Zdjelar,Gudelj,Nik.Maksimovic,Nastasic,Mitrovic,,Rajkovic. Aleksandru Kolarovu se zahvaliti na trudu svih ovih godina. Ali tesko ce to proci. Jedino ako selektor stvarno bude Veljko Paunovic i da mu daju odresene ruke pa cemo gledati procvat fudbala i kako ce napraviti od Srbije Belgiju i ultra ofanzivni fudbal. Imamo kvalitet za tako nesto. Ali naravno Veljko ce onda morati da se sukobi sa Kolarovom,Ivanovicem i mozda jos nekim starosedeocima koji ce zeleti da igraju a ne bi trebalo. Mozda Ivanovic na terenu zbog iskustva ali to je sve. Podmladjivanje reprezentacije i videcete kako ce da kidaju i grizu. Malo samo mozga u FSS. Ali tesko,kao sto rekoh. Dopada mi se ova vizija Krstajica. Bravo Mladene. Napokon neko ko ima hrabrosti.

Realno

pre 6 godina

mi smo bolji od hrvata i to hrvati sami znaju. nadam se da se sretnemo u grupi da ih otreznimo. samo mi nikad nismo tim kao oni. da vidimo sad, srbija ce da bude sve jaca i jaca

sta mi znamo?? Da ste vi bolji? Od kada to..nesto je ocito proslo pored mene..Po kojim faktorima ste vi sve jaci i jaci..Kada ste u zadnjih par godina bili tim?? ili imali bolje igrace..sta sve neces cuti..budi objektivan..
(akim, 10. novembar 2017 21:23)

Ajde ne lupaj gluposti i ne sramoti se ovakvim komentarima.Ocigledno se ne razumes u fudbal ni najmanje.Bilo bi lepo da je tako ali nije.Hrvati imaju jednu od najjacih reprezentacija na svetu a igraci im igraju u jednom Realu,Barsi,Juventusu i to su medju glavnim igracima a nasi...vecina je rezerva u svojim klubovima,koji ne spadaju u neki evropski vrh,osim Matica u Mancesteru.

ijatet

pre 6 godina

Nisam hejter, veliki navijac Srbije, ali posle 2010. i Radomira Antića, svaka igra nam je ko u školskom dvorištu bez organizacije..

Nikki

pre 6 godina

@zex

Decko veruje u drugog Boga sta ti nije jasno? Zasto je himna problem? Gde si video da svi pevaju, francuska mozda? Evo recimo ja sam ateista kao i 50% srba i svima nama je problem taj stih koji si pomenuo i nikad ne bih pevao jer mi deluje smesno. Znaci po tebi covek mora da bude i vernik da bi igrao za reprezentaciju? Kod fudbalera to nikada nije bio problem jer su neobrazovni po default-u.

Jeri smo ta ko u mo gucnosti

pre 6 godina

@Ako SMS ne da 3 gola, Muslin da se odmah vrati.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (somke, 10. novembar 2017 11:57)

A ako da samo jedan onda da vratimo i Iliju Petkovica?
(Chiwwi, 10. novembar 2017 12:08)

Tu sam ako treba nesto, ne bih nikada odbio reprezentaciju. :-D

Srle

pre 6 godina

A zasto"pametnjakovicu", Zajcev i Travica pevaju himnu italije, i to glasnije od Italijana, A Ljajicu , ko i tebi ako se ne svidja put pod noge!!! ps Travica i Zajcev igraju za odbojkasku reprezentaciju Italije....(Srbin i Rus).
(rale, 10. novembar 2017 13:21) # Link komentara

Zato sto im himna otkida koliko je dobra, nije smor kao nasa. Da nam je Mars na Drinu himna, pjevali bi i Hrvati :)

Matematicar ponavljac

pre 6 godina

Imamo reprezentaciju za velika dela samo je potrebno malo više vere i zalaganja kod naših fudbalera i stručnog štaba. Koje hvalospeve Hrvati imaju o njihovima koji nisu ništa kvalitetniji, štaviše lošiji su... Naravno ne treba da letimo u nebo kao oni znamo kako se to završava, ali na prvenstvo se ide da bi se ono osvojilo a ne da bi se prošla grupa. Mlađe kategorije su stalno u vrhu, pobeđujemo Španiju, Nemačku, Brazil, evropski smo i svetski prvaci. Dajte malo vere braćo pesimisti. Ako bude vladalo zajedništvo možemo daleko.
(Gazda Bole, 10. novembar 2017 15:51)

Ne bih se slozio da su Hrvati losiji ni pod razno. Po kvalitetu smo malo ispod njih. Za jednog Modrica, Rakitica, Mandzukica i Lovrena. Za jedno 100 milki vrednosti fudbalera i egal smo. :D

Nikki

pre 6 godina

23 igraca za Rusiju: Stojkovic, Rajkovic, Svilar, Kolarov, Obradovic, Tosic, Ivanovic, Maksimovic, Spajic, Nastasic, Rukavina, Basta, Matic, Fejsa, Milivojevic, SMS, Ljajic, Tadic, Zivkovic, Gacinovic, Mitrovic, Prijovic. To su 22 a poslednji treba da bude neko od Gudelja, Maksimovica, Grujica i Kostica.

zex

pre 6 godina

U himni stoji tekst Boze spasi sprske zemlje srpski rod?
Ako je Ljajic Srbin onda nebi trebalo da bude problem pevanje himne,pevaju je I madjari koji imaju nase drzavljanstvo.Sta je to sto smeta Ljajicu u himni Srbije.

Max

pre 6 godina

@ssssss
Bas me zanima sta cete sa pricate kad nas dohvati jedna ozbiljna reprezentacija. Mozda ce to da bude tek u Rusiji, i bice pravo zadovoljstvo kad budete kukali zbog "slabe odbrane".

Dejan

pre 6 godina

Mojih 23 igraca za Rusiju:
Golmani:Stojkovic,Rajkovic,Svilar.
Odbrana:Ivanovic,Milenkovic (treba ga gurnuti u vatru,po meni je novi Vidic),Nastasic,Kolarov,Rukavina,
Nikola Maksimovic,Spajic,Obradovic.
Sredina:Matic,Ljajic,Milinkovic-Savic,Tadic,Kostic,Fejsa,
Milivojevic,Zivkovic,Gacinovic.
Napadaci:Mitrovic,Prijovic,
Djurdjevic.

Mito

pre 6 godina

Lično nisam oduševljen. U ekipi igraju Tošić, Rukavina i Mitrović. Krstajić je u odbrani imao 7 do 8 igraća a Kinezi su 4 do 5 puta dubinskim loptama izlazili pred Stojkovića i Rajkovića, od toga tri puta pored brzonogog Tošića. Rukavina (bek kao krilo, a lakše je krilo naterati da igra dobro beka Šurjak kod Miljanića), po starom običaju centrira svuda, jednom je uspeo da pogodi Mitrovića u glavu. Mitrović koji malo ili ne igra u Engleskoj, pokušava da sebičnošću i davanjem nekog gola popravi svoju poziciju u klubu. Mislim da je imao 10 šuteva, na kraju je dao gol kada nije bio zalepljen za leđa centarhalfa. Mislim da bi sa njim trebalo posebno trenirati, naterati ga da skine desetak kila, da igra kolektivno ili ga ne voditi na SP jer je čisti promašaj ako koristiš svaku desetu šansu, dok pravi centarforovi iz polušanse daju gol. "Selektor" (nadam se da nas on neće voditi na SP), jer će mo proći kao u Nemačkoj kada su na nama popravljali gol razliku, a današnji selektor je bio rupa u odbrani, pa je čak na jednoj utakmici u ranoj fazi zaradio crveni karton. Kada su u zadnjih 10-tak minuta ušli mlađi poćela je igra, mada su mnogo komplikovali u šesnaestercu. Milinkoić Savić je gospodin u kopačkama, precizan u dodavanju, odlično igra glavom i sa lakoćom oduzima loptu od protivnika bez faula. Selektor da pogleda utakmicu Hrvatska-Grčka, da vidi kako se brzo vrši transformacija iz odbrane u napad i obratno, kako se centrira i na loptu pred golom idu trojica (treći gol Hrvatske).

Negativni

pre 6 godina

@analiza
Realno, prijateljska je utakmica ali ono sto vidim sada je 10 puta bolje od svega i najboljeg sto sam MORAO da gledam prznojavajuci se u kvalifikacijima sa Muslinom!
Ne vidim da se sudaraju imamo KONACNO pasove i posed lopte!
(Alcale, 10. novembar 2017 13:03)

Da, da...imamo pasove i posed lopte protiv Kine u prijateljskoj utakmici. Videćemo te pasove i posed protiv ozbiljnog tima u takmičarskoj utakmici. Ako već pratiš fudbal, trebao bi da znaš da su prijateljske i takmičarske utakmice dve različite strane sporta. Malo jača reprezentacija će nas oduvati bez problema. Ako budemo igrali po željama naših navijača, lepršavo i napadački, popićemo pet komada najmanje. Igrati napadački znači imati u timu majstore a ne ove polovnjake i nabedjene mlade zvezde. Muslinu treba dati orden što je sa ovim krševima bio prvi u grupi. A SMS je samo jedan od naših večnih talenata i ništa više. Kada ga dohvate ozbiljni igrači sa presingom i stručnim tabanjem, neće primiti loptu.

analiza

pre 6 godina

"Bože, kakva formacija.
Ovi će se sudarati na terenu"
(analiza)
"mitrovic se ugojio ko prase :)"
(neutralni felsh)
Imenjace 'analizo',radije bih da se na terenu sudaraju SMS i Zivkovic i Ljajic nego nego da gledam ,recimo,Kolarova i njegove tetovaze.
'Neutralni',slazem se.Zasto ne probaju u napadu Djurdjevica-ako nista drugo,bar je mrsaviji od Mitra:)

djomla

pre 6 godina

stojkovic iz zvezde i basta kad se oporavi na desnom beku... zahvaliti se rukavini, decko ne igra u klubu, nije u formi, kad mu dodje neka ala od igraca, pojesce ga...

hm

pre 6 godina

Znaci selektor i neki igraci koji su kako-tako obezbedili SP njih tamo nece biti ? Aj da nisu obezbedili, ali mislim da nista nije trebalo da se menja pre SP-a. Ovako se samo pravi nered.

dex

pre 6 godina

Vidi se da nam je odbrana rana i da Mitrovic jednostavno nije za prvog spica. On moze biti dzoker, kada treba da se zaigra dugim loptama ili ubacajima sa boka, da pomogne drugom napadacu, as da stoji u napadu, jednostavno, uglavnom nema svrhe.

Istina

pre 6 godina

(Gazda Bole, 10. novembar 2017 15:51)

Izvini, Hrvati losiji od nas? Pa da, oni samo imaju prvotimce Reala, Barselone, Juventusa.
A mi prvotimce Zenita, Torina i Crvene Zvezde, a najbolji igraci su nam rezerve Njukastla i Benfike.
Ja razumem ostrascenost ali dajte malo realnosti.
(Dusan8, 10. novembar 2017 16:12

Da ne gresimo dusu,nasi najbolji igraci nisu rezerve Njukasla i Benfike.Nas najgori igrac je rezerva u Njukaslu a imamo jos rezervi u svojim klubovima,koji,po meni,nikako ne bi smeli imati minutazu u reprezentaciji dok ne budu standarni u svojim klubovima.Imamo samo jednog vrhunskog igraca u top klubu,Matica u Mancesteru a cak je i nas najbolji igrac u kvalifikacijama,Tadic,izgubio mesto u nejakom Sautemptonu.

wiener

pre 6 godina

nije direktno povezano za utakmicu ali meni nije jasno zasto je nakadasnji kanton sad gvangdžu (u stvari bi trebalo da bude gvangdžou ali whatever) a peking nikako da postane beiđing odnosno bejđing.

BVB

pre 6 godina

Mojih 23 igraca za Rusiju: 
Golmani:Stojkovic,Rajkovic,Svilar. 
Odbrana:Ivanovic,Milenkovic (treba ga gurnuti u vatru,po meni je novi Vidic),Nastasic,Kolarov,Rukavina, 
Nikola Maksimovic,Spajic,Obradovic. 
Sredina:Matic,Ljajic,Milinkovic-Savic,Tadic,Kostic,Fejsa, 
Milivojevic,Zivkovic,Gacinovic. 
Napadaci:Mitrovic,Prijovic, 
Djurdjevic.
(Dejan, 10. novembar 2017 15:29)

I da stave Partizanov grb, verujem da bi tad bio ispunjen i zadovoljan?

Vladimir

pre 6 godina

Kakvi komentari. Od toga da ćemo uskoro biti prvaci sveta do toga da smo katastrofa. Ne znam da li ste gledali utakmicu ili samo komentarišete rezultat? Inače samo smo u pojedinim momentima izgledali ok. Sreća pa smo igrali protiv Kine. Verovatno su zato i njih izabrali. Slab protivnik da se probaju igrači i formacija koja uopšte ne uliva samopouzdanje. Da li je razlog neuigranost ili nešto drugo ali previše rupa imamo. Uglavnom ništa naročito. Jedino pozitivno rezultat i to što se isprobavaju igrači.

SaLe NBG

pre 6 godina

Krsta se uprpio da od starta stavi neke klince da igraju.
On misli da ako zabelezi dve pobede, da ce ostati na klupi.

Pa da oba meca dobije po 5:0, nece 100% ostati.

mich

pre 6 godina

Pa ovaj SMS ne moze ni kineze da izdominira, e moj Kezmane, koliko mu je po tebi brzo rasla cena 50-60-80-100 miliona, mislim da se sada ponovo vratila na REALNIH 20-25 i to samo zbog broja godina..

Dusan

pre 6 godina

od rukavine su bolji i basta i vulicevic i gobeljic i ko zna koliko desnih bekova u nasoj ligi...
(ja, 10. novembar 2017 12:15)

Vulicevic i Gobeljic bolji od Rukavine ?????????

drzavni posao:ep.20

pre 6 godina

Koliko mu treba meceva u rep.pa da gaKezman proda u Premijer ligu?!
Zasto Savic nije igrao za mladu reprezentaciju?!Da li mu je to bilo ispod casti kao nekada Nastasicu,Vidicu,Marjanu Markovicu,Basti,Jovicu....

Masan

pre 6 godina

I sve sta je Muslin rekao se dokazalo , SMS je nula od igraca.Timska igra = nula , komunikacija sa igracima = nula , halavost i potrosnja lopte = maksimum , borbenost = nula.Mozete vi pricati da on vredi i 200 k , kad je nula od timskog igraca.Bukvalno cemo se zbog njega osramotiti na SP.

Figo

pre 6 godina

(Alcale, 10. novembar 2017 16:56)

Nigde ja nisam napisao da mislim da je Muslin strucnjak niti sebe smatram jednim. Moj komentar je bio replika na drugi komentar i predstavlja moje misljenje izrazeno kroz statistiku vezano za sanse Gruzije i kine protiv nase ekipe a ne predstavlja moje misljenje odakle se zakljucuje da ja mislim da je Muslin strucnjak. To ako si ti zakljucio, to je tvoja stvar. Da sam donekle u pravu pokazuje 80 posto pozitivnih ocena na moj komentar o nasoj losoj odbrani danas. To koliko, po transfermarketu, vrede napadaci Gruzije ili Kine, ja ne znam i ne interesuje me. Mogli smo da primimo gol danas i to je meni zasmetalo jer 20 god igram defanzivnog igraca po nizim ligama i obracam paznju na odbranu. Nista drugo mi generalno nije zasmetalo. A sto se tice tih cena igraca o kojima pricas, i igraci Farskih ostrva su davali golove Grckoj, i Andora je pobedila Makedoniju pre nekoliko god, i Azerbejdzan i Estonija nama, Luksemburg nam dao 2 komada, pa su oni skoro igrali 0-0 u sred Francuske, primera ima koliko hoces. Ne znam sto je vazno koliko vredi napadac ako nam on da gol, znaci sposoban je da postigne gol...

Вељко

pre 6 godina

Većim delom utakmice igra(ako se to može tako nazvati)nam je bila užas.
Sporo,nepovezano,mlako.
Kinezi su nam pravili probleme svuda:po oba boka,kroz sredinu.
Naši kao da su pali sa marsa,dva pasa nisu mogli da povežu!
Pa oni protiv jedne jadne Kine nisu mogli da kontrolišu igru!
Ulaskom Živkovića,dobili smo na brzini,prodornosti i vrlo brzo smo takvu igru krunisali golom.
To je dobar putokaz za pametnog trenera.Dati šansu i Radonjiću na drugom boku i onda smo vrlo opasni.
Ostaviti Sergeja u ekipi(ne vredi on slučajno ogroman novac),izbaciti Tadića i Kostića.E,sada ostaje da se ukomponuje dobro zadnja linija,tu nam najviše škripi.
Verovatno je najbolja opcija Kolarov levo,centralno Tošić i Maksimović,desno Basta(Ivanović).
Vezni red Matić,Sergej,Ljajić,Živković,Radonjić i u špicu Mitrović(sa tim da mu se pod hitno odrede nutricionista i fitnes trener/pa čovek izgleda kao rekreativac/,a opet je stalna opasnost po protivnički gol!/).
To bi bila dobro izbalansirana ekipa,koja bi imala i snagu i brzinu i skok(prekid).Mogla bi da igra i sa većim posedom lopte(svi znaju da igraju)ali bi bila vrlo opasna na kontre i polukontre.
Ovoj ekipi(reprezentaciji) bi trebalo priključiti Jovičića(ako posle oporavka bude dostigao formu sa početka sezone) i Jojića.
Naravno,ovakvoj ekipi treba naći pravog selektora,trenera koji će od njih napraviti tim koji će da "grize" svih 90 minuta.

Nikad vise crveni dresovi

pre 6 godina

Odlicno nam stoje beli dresovi, plavi takodje.
Crvene neka nose komunisticke zemlje kao Kina, Kuba, Venecuela i Sev. Koreja.

Krešo

pre 6 godina

Hrvatska je bila 3 na svijetu, Hrvatska je 3 godine bila u top 10, jedno vrijeme druga na FIFA ljestvici, 9 od 11 mogucih velikih natjecanja, igraci u najjacim klubovima.....tako da, slazem se mogli smo vise, ali nije nogomet odbojka,vaterpolo, rukomet pa cak i kosarka...taj sport igra doslovno cijeli svijet, daleko je najpopularniji i puno toga ti se mora psoloziti za veliki uspjeh...toliko...miljama je teze nego u drugim sportovima, to je cinjenica

Slobo

pre 6 godina

Igra nam je u najmanju ruku bila kao I protiv gruzije ili velsa I irske isto..I tamo smo preziveli silne promasaje...
Jedino ulog nije bio isti..

Alcale

pre 6 godina

@A sto ne napises da je ta Gruzija sutnula 7 puta, od toga 2 u okvir, bez ijedne prave prilike za gol, prakticno nisu usli u 16 m? A danas je Kina sutnula 15 puta u gol, od toga 5 u okvir i imali su bar 6-7 odlicne sanse. Sta cemo sa tom statistikom?? Razlika u igri Srbije se vidi u tome sto su nasi sutnuli 3 puta vise, to hoces da kazes? A gde je razlika u tome sto ne bi primili gol od Gruzije do prekosutra a ovde smo protiv Kine trebali da primimo minimum 4 komada da nije bilo Rajkovica? Ne igra se fudbal samo pred protivnickim golom...
(Figo, 10. novembar 2017 16:09)

E bravi ti care... samo je falilo da jos fudbalska velesila Gruzija stvori 100% sansu u sred Beograda tako sto ce da probije 8 defanzivaca i golmana svojim ultra mega napadacima cija ukupna vrednost na trasfermarketu kao jednog naseg prosecnog!
e alal ti je komentar to stvarno dokazije da je muslin strucnjak... koliko i ti!
Ono sto sam ja danas video da imamo sirinu i raznovrsnost u igri! TO nisam video ni na jednoj utakmici pod Muslinom. A oni sto ga zale neka pogledaju po starim novinama ZASTO je oteran u CZ i zasto je Vidic sedeo na klupi...

aco

pre 6 godina

Najjaci moguci tim:
Stojkovic (jos ovo sp)
Kolarov, Nastasic, Ivanovic, Gajic/Basta,
Milivojevic,Matic, SMS
Ljajic, Tadic,
Mitrovic.
Desni bek je kriticna pozicija, mozda bi Spajic mogao tu da odigra. Kad se povuce Kolarov i levi bek ce nam faliti.

Mikii

pre 6 godina

Matic umesto Gudelja, Kolarov umesto Obradovica, uigravati ih do svetskog, bolje igrace nemamo, mozda nas Bog opet pogleda za grupnu fazu.
(juninho, 10. novembar 2017 13:24)

Pa da ispadnu od Australije?

Srbin

pre 6 godina

Vidim "strucnjaci" procenise igru Zivkovica za fenomenalnom i to za pola sata igre.I to na osnovu asistencije za drugi gol., Alo ljudi. Igrali smo protiv ekipe koja je za klasu slabija od nase. Utakmica bez mnogo trcanja gde su nas kineske vedete saterale u kazneni u drugom poluvremenu. Sto ne igramo sa nekim iz prvih deset na svetu

Car Dušan

pre 6 godina

Sasvim solidna i korektna igra, za ovaj PERIOD... Naravno, za nešto više treba vremena, odgovarajućih protivnika i motiva. Nije ni ova i ovakva KINA, ekipa koju bi svako dobio, i to na strani. Ako se ima u vidu, da od ovih današnjih startera, vjerovatno polovina, neće biti u prvom timu za SP - jedno veliko OK!

akim

pre 6 godina

mi smo bolji od hrvata i to hrvati sami znaju. nadam se da se sretnemo u grupi da ih otreznimo. samo mi nikad nismo tim kao oni. da vidimo sad, srbija ce da bude sve jaca i jaca

sta mi znamo?? Da ste vi bolji? Od kada to..nesto je ocito proslo pored mene..Po kojim faktorima ste vi sve jaci i jaci..Kada ste u zadnjih par godina bili tim?? ili imali bolje igrace..sta sve neces cuti..budi objektivan..

zuba

pre 6 godina

Mozda lupam, ali mi se cini da nemamo jos mi igraca oko kog ce da se vrti nasa igra....ko god to bio , bilo bi bolje da su tu dva igracaa na koha ce da se bazira nasa igra i ko ce da bude strah i trepet za protivnicke igrace. Pomislio sam daa je mozda to tadic...neko treba da preuzme inicijativu

Sramota

pre 6 godina

Jedino kapa dole Mitroviću,Živkoviću i golmanima!
Ostali-ne zna se ko je gori!
(Вељко, 10. novembar 2017 14:05

Mitrovicu?Bice da nismo gledali istu utakmicu.On je bio nas ubedljivo naslabiji igrac i to ne samo danas,nego skoro svaku utakmicu.Da je neki drugi spic dobio toliku minutazu,mi dali duplo vise golova.Dao je gol sa pola metra,sto bi svako drugi dao jer je bio idealno pogodjen u glavu.Tako i na ostalim utakmicama u kvalifikacijama.Najgori u polju bude bar 80 minuta,serviraju mu zicera,pogodi gol i obezbedi mesto startera u narednih 10-tak utakmica.Momak uopste ne lici na fudbalera,nema nikakvo znanje,nema brzinu,okretnost,ne igra u svom klubu od kad je dosao u njega i opet ga pozivaju,sto je za svaku osudu.

Cowboy Jymmy

pre 6 godina

Nema srbina koji bez problema ne bi mogao da vodi reprezentaciju Srbije.Neki posle pola sata igre utvrdise da je Zivkovic bio najbolji.Ne treba ni sumnjati ciji su navijaci.A ja tvrdim da je Prijovic bolji igrac od Mitrovica.Decko igra redovno dok ovaj smirgla klupu.Kostic igra Bundes ligu a Zivkovic po neki put zaigra kao starter u Benfici

Biseri

pre 6 godina

Ljudi mi se zamlacujemo samo i umisljamo da smo nesto,zato sto igramo uvek sa ubi boze selekcijama i stvara se neka slika da ovi nasi nesto znaju. Pogledajte veceras prijateljske tekme igraju jaki protiv jakih i tako se stice kvalitet i vidi se gde si prema kome.Razumem ja da Nemci ili Englezi,Argentinci,Spanci.Portugalija,Francuska nece sa nama prijateljske,ali Poljska,Holandija,bi bile vec nesto. Ovo sad je kao da igras protiv klinaca od 16 godina i dobijas jedva ili neke ubedljivije i umislis da si neko,nesto.

Mile

pre 6 godina

sve grobarija komentarise vesti.Uporno guraju grobarske mesije. Stojkovic,Rukavina,Ostojic,Miletic,Vulicevic,Cirkovic,Petrovic,Ljajic,Zivkovic,Tosic,Markovic,Mitrovic. Sasa Ilic. To je tim za Risiju na celu sa Krstajicem.

Mitar Vosa

pre 6 godina

Ove nase pticurine blage veze nemaju za SP. A sve je pocelo od kako su poceli da guraju Partizanove igracice u repku sa sve menadzerisanjem. SP u Africi proglaseno neuspehom i od tad nas grobari ugrobarise. Odavno vise nije to reprezentacije Srbije nego skupina momcadi, stavite im grb JNA i neka kao domacini igraju na Maksimiru. pozdrav

обс

pre 6 godina

Имамо феноменалан играчки материјал, потенцијалом, најбољи на свету! Селектор, ко год да је, треба да укомпонује ову екипу као породицу, као један дух на светском првенству. Треба селектор инспиратор. Ја бих Сашу Ђорђевића, селектора кошаркашке репрезентације позвао као госта да буде део тима репрезентације. Треба "епидемијски" ширити позитиван дух из кошарке, одбојке и других успешних тимских спортова у фудбалску репрезентацију. Што се тиче данашње утакмице, Гудељ је одличан формат. Дух младих који су светски прваци и који су с кашњењем данас одиграли увелико је поправио утисак о српском фудбалу. Последња линија је проблем и треба је формирати онако како Ивановић и Матић као тактички најобразованији играчи буду предложили. За селектора би требало позвати Радомира Антића! Идеално!

Džoni

pre 6 godina

Vujadina Savića na štopera, dečko odlično igra od kada se vratio u Zvezdu. SMS i Tadić jesu isti igrači i jedan drćgom na terenu smetaju a ipak mislim da je Tadić kreativniji(bar ono što je do sada igrao u kvalifikacijama) a ova igra sa njima dvojicom protiv neke ozbiljne ekipe, dobre na lopti mogla bi da nam bude veliki problem. Kako god mi ćemo morati sa dva defanzivna vezna Matićem i na primer Fejsom i jednim ofanzivnim po meni Tadićem inače će nas puniti ko kako stigne. Nemamo mi baš tako ubojit napad da bi dozvolili da primamo puno golova. Mora se tu naći neki balans!

zdravkors

pre 6 godina

Bane,ti se razumijes u fudbal ko...Utakmica sa Gruzijom je bila takmičarska od koje je zavisila budućnost ekipe,a protiv Kine prijateljska gdje smo mogli primiti 5 golova

stefi

pre 6 godina

Vidim "strucnjaci" procenise igru Zivkovica za fenomenalnom i to za pola sata igre.I to na osnovu asistencije za drugi gol., Alo ljudi. Igrali smo protiv ekipe koja je za klasu slabija od nase. Utakmica bez mnogo trcanja gde su nas kineske vedete saterale u kazneni u drugom poluvremenu. Sto ne igramo sa nekim iz prvih deset na svetu
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Srbin, 10. novembar 2017 16:46)


Brazil- Japan 3-1. Japan (?) je Brazilu dao gol? Poništen im je jedan zbog ofsajda i imali su jos sansi protiv Brazila. Kina nama nije dala gol. Da li imas nesto da kazes?

Gazda Bole

pre 6 godina

(Gazda Bole, 10. novembar 2017 15:51)

Izvini, Hrvati losiji od nas? Pa da, oni samo imaju prvotimce Reala, Barselone, Juventusa.
A mi prvotimce Zenita, Torina i Crvene Zvezde, a najbolji igraci su nam rezerve Njukastla i Benfike.
Ja razumem ostrascenost ali dajte malo realnosti.
(Dusan8, 10. novembar 2017 16:12)

Hahaha, evo doživeh da i meni neko u životu kaže da sam ostrašćen. Hajde izvuci neku rečenicu gde se vidi ta ostrašćenost pa da te častim pivom. Realnost je da smo mi evrospki i svetski prvaci i da smo stalno u vrhu u mlađim kategorijama. Barselona, Juve, Real nemoj me zasmejavati. Koliko godina imaju ti igrači? Koliko godina imaju Žile i Mitar? To je kao da si mi rekao, a gde to radi Nikola Tesla, pa Tomas Edison pravi struju u Americi a šta taj mladi Tesla radi, priča o nekoj naizmeničnoj srtruji, a svi mi znamo da je to nemoguće. Oni koji nemaju oko da vide određene stvari možeš do prekosutra da objašnjavaš, ostaće zaslepljeni novcem, ko je šta završio, gde se ko uglavio itd. To što ti nazivaš realnošću ja zovem pesimizmom, a takvi uvek gube.

deki

pre 6 godina

Hrvati su sa tim imenima u nogometu napravili jednu veliku nulu, na SP 2010 nisu ni otišli, 2012 ispali u grupi, 2014 ispali u grupi i 2016 ispali u osmini finala. Eto ti imena klubova.
(Petar, 10. novembar 2017 17:51)

A gdje je Srbija bila svih tih godina. Uostalom na izvlačenju grupa za svjetsko Hrvatska će biti u prvom šeširu, Srbija u zadnjem čevrtom i dobit će najteže protivnike. Pa ćemo da vidimo imena klubova i kako će te se izboriti s tri reprezentacije bolje rangirane od vas. Najbolje bi bilo da završite s nama u grupi pa da vidimo gdje je ko po imenima i igri.

srb

pre 6 godina

nemam pozitivno misljenje ni o kome ko moze da prati ove igrace koji nisu stali na stranu selektora. Ako dozvolimo da nam moral u repr fudbalu bude na nivou klupskog onda nema poente pricati o tome da iko brani boje reprezentacije. Toliko od mene, svim srcem zelim sve najgore nasoj reprezentaciji dok se igraci ne promene. Pravda za Muslina!

luli

pre 6 godina

mi smo bolji od hrvata i to hrvati sami znaju. nadam se da se sretnemo u grupi da ih otreznimo. samo mi nikad nismo tim kao oni. da vidimo sad, srbija ce da bude sve jaca i jaca

zgslavac

pre 6 godina

mi smo bolji od hrvata i to hrvati sami znaju. nadam se da se sretnemo u grupi da ih otreznimo. samo mi nikad nismo tim kao oni. da vidimo sad, srbija ce da bude sve jaca i jaca
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (luli, 10. novembar 2017 20:52)

OK

Đorđević Marko, Niš

pre 6 godina

Stojkovic
Ivanovic Maksimovic Tosic Kolarov
Matic
Tadic SMS Ljajic Zivkovic
Mitrovic
Uigravati ovu postavu i, uz malo srece na zrebu, mozda prodjemo grupu.

Sou program

pre 6 godina

@Bane

Pa gruzija bi dala petardu kinezima kada god treba(ne poredim aa danasnjom utakmicom nego uopsteno).....Kinezi jos dosta imaju da predju dok dodju na prag bilo koje ozbiljne euro selekcije.....

saki

pre 6 godina

Dijamant da se igra: cetvorica u odbrani, Gudelj zadnji vezni, SMS i Matic centralni, Tadic ispred, Mitrovic i Kostic/Prijovic napad. Ne bi trebalo da primimo mnogo golova, a mislim da bi se Tadic dosta bolje osecao na toj poziciji.

Mile

pre 6 godina

Dusan8
sta bulazis? koji su to prvotimci zvezde?Rukavina,Ljajic,Mitrovic,Bambi tosic,Zivkovic?Samo su Radonjic I Krsticic prvotimaci Zvezde I to su pozvani za ovu turneju.

Вељко

pre 6 godina

@Daki> blizu si.
Samo što umesto Tadića i Kostića staviti Živkovića i Radonjića.
I možda umesto Ivanovića Bastu(ipak je Ivanović prespor)

Petar

pre 6 godina

(Iz tog mraka sa Marakane, posle više niste nikad izašli... niti ćete., 10. novembar 2017 21:53)

Radi se o hrvatskoj samoživosti i gluposti. Nije sporno da je 3 mjesto veliki uspjeh ali i Šveđani su bili treći, pa Turci, pa mala Danska prvak Evrope, ali nikad nisam čuo da su tako iritantno napuhani kao Hrvati. Evo pogledaj te priče oko 3 mjesta, dakle Cro i YU te 1998 i 2000. Oni su uzeli treće mjesto a mi ništa a radilo se o dvije jednako dobre ekipe. To je nogomet, Mijatović pogodi prečku, ne uđe i odeš kući. Detalji. A priča da je hrvatska u top 10 ekipa svijeta, da je stvarno tako oni bi do danas igrali nekoliko polufinala i redovno prolazili grupe na turnirima a znamo da ih nema nigdje. I nikada nisu bili drugi na Fifa ljestvici, bili su par mjeseci treći nakon wc 1998 i od onda pali pa se vrte oko 12 do 15 mjesta i to maltene slave jedini u svijetu, a priča da je u nogometu teže doći do kraja nego u košarci je glupost.

zigernaut

pre 6 godina

@Gazda Bole
necu nista reci osim da niko ne mari za mladje selekcije...mislis da je nemce briga to sto u mladjim selekcijama ne osvajaju kad izbace par igraca za A selekciju i svetski su prvaci, sto je i sustina tih mladjih kategorija...iz nasih zladnih orlica 5 ne igra fudbal na visokom nivou...jedino se mi zaludjujemo kakva smk velesila u mladjim kategorijama, a radujemo se ovom svetskom kao da je poslednje...

Luis Suarez

pre 6 godina

Brate Ljajic Rukavina Dule Karleusa i Gudelj. Pa druze oni ni macku s praga nisu sutnuli a igraju u repki.Nedo bog da nam zapadne neka reprezentacija koja je favorit za osvajanje. Nemci brazilci spanci argetinci portugalci francuzi italijani joj mama mia.

KAZNA KRU

pre 6 godina

Obavezno: Obradović, Ivanović, Nastasić, Kolarov, Matić, SMS, Tadić, Kostić, Prijović,
Trebalo bi: D.Tošić, Ljajić, Mitrović, (Živković i Radonjić kao mladi igrači kojim treba pružiti šansu) i Milivojević
Razmotriti za: Sulejmanija i Kataia, F.Stojkovića, Savića, Subotića, Krstičića i slično
Ostali: da se dokazuju

I OBAVEZNO NE, NE i NE! >>> Gudelj, Rukavina, Fejsa i Ignjovski!!!

Najjači sastav

pre 6 godina

4-2-3-1: Stojković - Kolarov, Nastasić, Ivanović, Rukavina - Matić, Milinković-Savić - Tadić, Ljajić, Živković - Mitrović

nista o nicemu

pre 6 godina

4-2-3-1 formacija je odlična, najbolja kada se uzme profil igrača koji imamo, jer imamo vrhunska krila i u ovoj formaciji ih najviše može biti u igri. Umesto Gudelja ide Matic, i siguran sam da imamo bolje bekove.
(Hud, 10. novembar 2017 12:00)

Vrhunska krila nemamo. Bolje bekove nemamo. U toj formaciji nam treba AMC, a ni to nemamo.

Hygge

pre 6 godina

Ima li nešto odvratnije i seljačkije od guranja palca u usta i/ili "ljuljanja bebe" nakon postignutog gola? Em što su seljoberi, em što ne znaju fudbal.

Niš

pre 6 godina

Коначно смо дочeкали да наш најталeнтованији и најкрeативнији фудбалeр - Андрија Живковић - заигра за "А" сeлeкцију! Поздрављам и повратак Сeргeја МС у тим, јeдино ми нијe јасно зашто најталeнтованији српски и eвропски штопeр, мали Блeки Милeнковић, нијe позван у рeпрeзeнтацију?! Милeнковић и Настасић трeба да буду стартни штопeри на СП!
Свe у свeму, чeкамо да Паун прeузмe клупу, па да сe полако срeђујe атмосфeра и подижe адрeналин, прeд полазак у Матушку :-) Живeла Србија!
(Идeмо даљe :-), 11. novembar 2017 19:44

Nemaš ti pojma o fudbalu.Čuj,najtalentovaniji srpski i evropski štoper Milenković...hahahahaha.Veću glupost niko nije mogao da napiše.Dečko je klasičan antitalenat.Ni u jednoj mladoj selekciji nije bio ni na širem spisku a sad su morali da ga zovu,platili menadžeri da opravdaju transfer u Fiorentinu.Inače,da nešto vredi,sigurno bi igrao u slabašnom klubu,koji je u sredini tabele italijanske lige,to dovoljno govori a on nije odigrao ni minut od svog dolaska i pranja para menadžera i oba kluba.Živković jeste talentovan ali ne i najtalentovaniji a pogotovo ne najkreativniji jer ne igra pozicuju gde se kreira igra.Najtalentovaniji i najbolji od te generacije je SMS koji je to i dokazao a na tržištu više vredi od Živkovića negde 20 puta a možda i više.

Najrealnije

pre 6 godina

Rajkovic-Basta,Ivanovic,Tosic,Kolarov-Matic,Milivojevic,SMS,Kostic,Tadic-Prijovic
Rajkovic
Basta Ivanovic Tosic Kolarov

Milivojevic Matic


Tadic SMS Kostic
(Zivkovic) (Ljajic) (Radonjic)

Prijovic
(A.Pavlovic)

sava.

pre 6 godina

u ovoj reprezentaciji imaju potencijal jedino radonjič i živkovič,živkovič brz sa odličnom tehnikom i radonjič najbrži sa korektnom tehnikom super brz verovatno u top 5.najbržih igrača u evropi,poput biniča pravi vihor stim što ima veču rksplozivnost na početku od biniča,mogao bi biti x faktor reprezentacije.čteta muslina velika ako imaju hrabrosti za radonju i živkoviča bili bi za 30 posto bolji,nači pravu zamenu muslinu,selektor kojeg bi poštovali,piksi bi bio rešenje popu saleta u košarci sa pravim pomočnicima.odrešene ruke pri sastavljanju,mada teško to može u fudbalu kde glavnu ulogu igraju menađeri,ovi iz fss samo kimaju glavama jer pojma nemaju.da se razumemo imaju pojma,kad se deli lova tu su prva liga.

Samo Tako

pre 6 godina

Dok se god drzimo a la Muslin receptur uvek ce biti tako panicno pozadi ,mislim da treba da pocnemo sa Rajkovicem zato sto je puno sigurniji na povratne lopte,ima tu mirnocu ,pozadi linija Ivanovic,Savic,Maksimovic,srednji red:
Ljajic,Milinkovic-S,Matic ,Gudelj
napad:Zivkovic,Tadic,Prijovic,Rezerve12.Mile Svilar13.Tosic14.Basta15.Grujic16.Kolarov 17.Kostic18.Radonjic19.Nastasic20.Sulejmani21.Mitrovic22.Gacinovic23.Luka Jovic

Идeмо даљe :-)

pre 6 godina

Коначно смо дочeкали да наш најталeнтованији и најкрeативнији фудбалeр - Андрија Живковић - заигра за "А" сeлeкцију! Поздрављам и повратак Сeргeја МС у тим, јeдино ми нијe јасно зашто најталeнтованији српски и eвропски штопeр, мали Блeки Милeнковић, нијe позван у рeпрeзeнтацију?! Милeнковић и Настасић трeба да буду стартни штопeри на СП!
Свe у свeму, чeкамо да Паун прeузмe клупу, па да сe полако срeђујe атмосфeра и подижe адрeналин, прeд полазак у Матушку :-) Живeла Србија!

Zex

pre 6 godina

Maxy
Smeta Lajic koji nema kvalitet za Reprezentaciju.Smeta mi On kao lik I njegova proslost u reprezentaciji Srbije.Smatram da nam On nije potreban I da smo pogazili sve nase principe time sto smo njega pozvali.On nije Srbin I neoseca se tako.Za njega himna Srbije nije prihvatljiva jer vredja njegovog boga.Ubedjen sam da bi Katai bolje odigrao na toj poziciji ali za njega nema mesta bez obzir na gol Ljacica I dalje mislim isto.

elmin

pre 6 godina

Smeta Lajic koji nema kvalitet za Reprezentaciju.Smeta mi On kao lik I njegova proslost u reprezentaciji Srbije.Smatram da nam On nije potreban I da smo pogazili sve nase principe time sto smo njega pozvali.On nije Srbin I neoseca se tako.Za njega himna Srbije nije prihvatljiva jer vredja njegovog boga.Ubedjen sam da bi Katai bolje odigrao na toj poziciji ali za njega nema mesta bez obzir na gol Ljacica I dalje mislim isto.
(Zex, 10. novembar 2017 12:55)

Imam nekoliko pitanja.
1. Tvoj Bog i moj Bog su isti nema dva Boga. Da li je tako?
2. Da li bi ti pevao himnu ako se ne osecas kao pravoslavac srbin u himnoj se jasno kaze " boze spasi srpske zemlje srpski rod" . Zasto bi to pevali madjari hrvati muslimani i ostali i ako su gradjani Srbije. Da li bi ti pevao?
3. Zasto ti smeta neko drugaciji od teb.

pozdrav za sve. i nek pobedi Srbija to je moja zemlja.

Deveterac

pre 6 godina

Vujadina Savića na štopera, dečko odlično igra od kada se vratio u Zvezdu.
 (Džoni, 10. novembar 2017 13:33)

Da, odigrao odlicno protiv Javora i Rada i klinaca iz Arsenala. Daj mani se navijackih komentara. Mozda Savic jednog dana i bude na nivou za reprezentaciju, sada je miljama daleko od toga.

nosferatu

pre 6 godina

E sad, vidite ovako, sa ovakvom igrom i sastavom ne bismo bili ni 4. u grupi. Protiv Koreje cete tek videti koliko je moj stav ispravan. Pa sad, neka neki od vas i dalje pozdravljaju smenu Muslina!

Gile

pre 6 godina

Alo! MITROVIĆ nas je svojim golovima odveo na SP!!!! I da ne čujem više ni reč o Tadiću, Mitro je dao 6 golova, ONI SE BROJE, dosta su svi dizali Tadića u nebesa zbog PET dobrih utakmica (u drugoj polovini kvalifikacija se nije video!)! Vi koji više mrzite Partizan nego što volite.. pa bilo šta drugo, vi nazad u rupu!

Masan

pre 6 godina

I sve sta je Muslin rekao se dokazalo , SMS je nula od igraca.Timska igra = nula , komunikacija sa igracima = nula , halavost i potrosnja lopte = maksimum , borbenost = nula.Mozete vi pricati da on vredi i 200 k , kad je nula od timskog igraca.Bukvalno cemo se zbog njega osramotiti na SP.

djomla

pre 6 godina

stojkovic iz zvezde i basta kad se oporavi na desnom beku... zahvaliti se rukavini, decko ne igra u klubu, nije u formi, kad mu dodje neka ala od igraca, pojesce ga...

S’ tobom je lepši svaki dan...

pre 6 godina

Zivkovic je bolji krilni napadac od Kostica
(Realno, 10. novembar 2017 15:24) Ti si kao veliki stručnjak to zaključio posle 30 min igre Zivkovića!!! Svasta čovek ovde može da pročita...

ja

pre 6 godina

Konacno formacija koja nama odgovara... Prijateljska je utakmica, zato igra Gudelj pre Matica, a Obradovic pre Kolarova... Nastasic i Tosic ce da se bore za drugo mesto pored Ivanovica, zavisi ko je u boljoj formi... Tanak nam je desni bek, ali boljeg od Rukavine trenutno nemamo...
(DerGenius, 10. novembar 2017 12:12)
od rukavine su bolji i basta i vulicevic i gobeljic i ko zna koliko desnih bekova u nasoj ligi...

dusan

pre 6 godina

Pukli smo ko zvecka...kad se stvori ovakva atmosfera, da je jedan igrac bitniji od selektora i celog tima koji je ostvario uspeh, to seje seme razdora, igracima odmah proradi sujeta , koji s pravom mogu da misle: cekaj, a sta sam ja ovde, koji faktor? Krvario za svetsko, a neki SMS sad smenjuje selektora

drzavni posao:ep.20

pre 6 godina

Koliko mu treba meceva u rep.pa da gaKezman proda u Premijer ligu?!
Zasto Savic nije igrao za mladu reprezentaciju?!Da li mu je to bilo ispod casti kao nekada Nastasicu,Vidicu,Marjanu Markovicu,Basti,Jovicu....

hm

pre 6 godina

Ja ne pratim fudbal odavno (mislim da je jasno zbog cega), ali ovaj debi srpskog Mesija ne smem da propustim. Mislim da vredi videti coveka zbog koga je oteran covek koji je odveo reprezentaciju na jedno veliko prvenstvo posle toliko godina.

rale

pre 6 godina

A zasto"pametnjakovicu", Zajcev i Travica pevaju himnu italije, i to glasnije od Italijana, A Ljajicu , ko i tebi ako se ne svidja put pod noge!!! ps Travica i Zajcev igraju za odbojkasku reprezentaciju Italije....(Srbin i Rus).

Mitar Vosa

pre 6 godina

Ove nase pticurine blage veze nemaju za SP. A sve je pocelo od kako su poceli da guraju Partizanove igracice u repku sa sve menadzerisanjem. SP u Africi proglaseno neuspehom i od tad nas grobari ugrobarise. Odavno vise nije to reprezentacije Srbije nego skupina momcadi, stavite im grb JNA i neka kao domacini igraju na Maksimiru. pozdrav

zex

pre 6 godina

U himni stoji tekst Boze spasi sprske zemlje srpski rod?
Ako je Ljajic Srbin onda nebi trebalo da bude problem pevanje himne,pevaju je I madjari koji imaju nase drzavljanstvo.Sta je to sto smeta Ljajicu u himni Srbije.

Vladimir

pre 6 godina

Smenili su coveka koji je izborio plasman na SP jer nismo igrali lep fudbal. A kako ovo prokomentarisati sto igramo protiv Kine? Vratili smo se na nivo selektorovanja Pizona, Advokata i Curcica.

Pera

pre 6 godina

Da je ostao Muslin, imali bismo šansu da prođemo grupu. Ovako imamo priliku za 3 poraza i 10 primljenih golova...
(Pera, 10. novembar 2017 14:00)

Pa da na prvenstvu igramo samo protiv Moldavije,Gruzije i Irske verovatno bi osvojili.
(zgontronoman, 10. novembar 2017 14:14)

Ne sumnjam da se gospodin Muslin ne bi dobro spremio i prilagodio protivnicima na prvenstvu. Lakši protivnici i kvalifikacije - jedan pristup, prvenstvo - teži protivnici i drugačiji pristup. Rezultati su jedino što se gleda.

Predrag

pre 6 godina

Nije mi jasno zasto je A-tim "oteo" tri igraca mladoj reprezentaciji? Valjda bi bolje bilo da su oni pomagali mladoj reprezentaciji u kvalifikacionoj utakmici protiv Austrije, nego sto ce da sede na klupi u prijateljskoj utakmici A-tima.

Nikad vise crveni dresovi

pre 6 godina

Odlicno nam stoje beli dresovi, plavi takodje.
Crvene neka nose komunisticke zemlje kao Kina, Kuba, Venecuela i Sev. Koreja.

Bosko Cacanin

pre 6 godina

Ali Gudelj...Dokle više! Kao da ima ugovor sa reprezentacijom da mora da igru svaku...Pljuvao sam Raću ali Raća Petrović za njega je doktor.

Turista Nudista

pre 6 godina

Koliko mu treba meceva u rep.pa da gaKezman proda u Premijer ligu?!

-----
minimum 6 ali zvanicnih mecevaa...mora i kezman da uzme neke vece pare...

Luis Suarez

pre 6 godina

Brate Ljajic Rukavina Dule Karleusa i Gudelj. Pa druze oni ni macku s praga nisu sutnuli a igraju u repki.Nedo bog da nam zapadne neka reprezentacija koja je favorit za osvajanje. Nemci brazilci spanci argetinci portugalci francuzi italijani joj mama mia.

Negativni

pre 6 godina

@analiza
Realno, prijateljska je utakmica ali ono sto vidim sada je 10 puta bolje od svega i najboljeg sto sam MORAO da gledam prznojavajuci se u kvalifikacijima sa Muslinom!
Ne vidim da se sudaraju imamo KONACNO pasove i posed lopte!
(Alcale, 10. novembar 2017 13:03)

Da, da...imamo pasove i posed lopte protiv Kine u prijateljskoj utakmici. Videćemo te pasove i posed protiv ozbiljnog tima u takmičarskoj utakmici. Ako već pratiš fudbal, trebao bi da znaš da su prijateljske i takmičarske utakmice dve različite strane sporta. Malo jača reprezentacija će nas oduvati bez problema. Ako budemo igrali po željama naših navijača, lepršavo i napadački, popićemo pet komada najmanje. Igrati napadački znači imati u timu majstore a ne ove polovnjake i nabedjene mlade zvezde. Muslinu treba dati orden što je sa ovim krševima bio prvi u grupi. A SMS je samo jedan od naših večnih talenata i ništa više. Kada ga dohvate ozbiljni igrači sa presingom i stručnim tabanjem, neće primiti loptu.

deki

pre 6 godina

Hrvati su sa tim imenima u nogometu napravili jednu veliku nulu, na SP 2010 nisu ni otišli, 2012 ispali u grupi, 2014 ispali u grupi i 2016 ispali u osmini finala. Eto ti imena klubova.
(Petar, 10. novembar 2017 17:51)

A gdje je Srbija bila svih tih godina. Uostalom na izvlačenju grupa za svjetsko Hrvatska će biti u prvom šeširu, Srbija u zadnjem čevrtom i dobit će najteže protivnike. Pa ćemo da vidimo imena klubova i kako će te se izboriti s tri reprezentacije bolje rangirane od vas. Najbolje bi bilo da završite s nama u grupi pa da vidimo gdje je ko po imenima i igri.

mich

pre 6 godina

Pa ovaj SMS ne moze ni kineze da izdominira, e moj Kezmane, koliko mu je po tebi brzo rasla cena 50-60-80-100 miliona, mislim da se sada ponovo vratila na REALNIH 20-25 i to samo zbog broja godina..

Krešo

pre 6 godina

Hrvatska je bila 3 na svijetu, Hrvatska je 3 godine bila u top 10, jedno vrijeme druga na FIFA ljestvici, 9 od 11 mogucih velikih natjecanja, igraci u najjacim klubovima.....tako da, slazem se mogli smo vise, ali nije nogomet odbojka,vaterpolo, rukomet pa cak i kosarka...taj sport igra doslovno cijeli svijet, daleko je najpopularniji i puno toga ti se mora psoloziti za veliki uspjeh...toliko...miljama je teze nego u drugim sportovima, to je cinjenica

022

pre 6 godina

Odličan sastav još kad se svi oporave pa umesto Obradovića - Basta,
umesto Rukavine - Kolarov,
umesto Gudelja - Matić,
umesto Kostića - Živković,
umesto Mitrovića - Prijović.

tada će to biti solidna reprezentacija.

BVB

pre 6 godina

Mojih 23 igraca za Rusiju: 
Golmani:Stojkovic,Rajkovic,Svilar. 
Odbrana:Ivanovic,Milenkovic (treba ga gurnuti u vatru,po meni je novi Vidic),Nastasic,Kolarov,Rukavina, 
Nikola Maksimovic,Spajic,Obradovic. 
Sredina:Matic,Ljajic,Milinkovic-Savic,Tadic,Kostic,Fejsa, 
Milivojevic,Zivkovic,Gacinovic. 
Napadaci:Mitrovic,Prijovic, 
Djurdjevic.
(Dejan, 10. novembar 2017 15:29)

I da stave Partizanov grb, verujem da bi tad bio ispunjen i zadovoljan?

hm

pre 6 godina

Znaci selektor i neki igraci koji su kako-tako obezbedili SP njih tamo nece biti ? Aj da nisu obezbedili, ali mislim da nista nije trebalo da se menja pre SP-a. Ovako se samo pravi nered.

41+

pre 6 godina

Lepo sam rekao,samo kad smo se otarasili Muslina,njegovog kukavickog fudbala a i ne ubacivanja mladih poput SMS,Zivkovica,itd,sad imamo sanse u Rusiji!

Džoni

pre 6 godina

Vujadina Savića na štopera, dečko odlično igra od kada se vratio u Zvezdu. SMS i Tadić jesu isti igrači i jedan drćgom na terenu smetaju a ipak mislim da je Tadić kreativniji(bar ono što je do sada igrao u kvalifikacijama) a ova igra sa njima dvojicom protiv neke ozbiljne ekipe, dobre na lopti mogla bi da nam bude veliki problem. Kako god mi ćemo morati sa dva defanzivna vezna Matićem i na primer Fejsom i jednim ofanzivnim po meni Tadićem inače će nas puniti ko kako stigne. Nemamo mi baš tako ubojit napad da bi dozvolili da primamo puno golova. Mora se tu naći neki balans!

Realno

pre 6 godina

SAMO MI NIJE JASNO DO KADA CE RUKAVINA I OBRADOVIC DA IGRAJU..!!!!NAJGORI IGRACI U ISTORIJI SRBIJE I FSS
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dragan, 10. novembar 2017 14:22)

Mitrovic je duplo gori od njih dvojice,ne igra ni u svom klubu vec drugu godinu a redovno ga pozivaju,iako realno nema pojma sa fudbalom.Danas je imao 5-6 izgubljenih lopti,nekoliko promasenih sansi ali dao je gol od razdaljine jednog metra i sad ce naredne deset utakmice imati kredit da pocinje utakmice.

Mile

pre 6 godina

sve grobarija komentarise vesti.Uporno guraju grobarske mesije. Stojkovic,Rukavina,Ostojic,Miletic,Vulicevic,Cirkovic,Petrovic,Ljajic,Zivkovic,Tosic,Markovic,Mitrovic. Sasa Ilic. To je tim za Risiju na celu sa Krstajicem.

Nikki

pre 6 godina

@zex

Decko veruje u drugog Boga sta ti nije jasno? Zasto je himna problem? Gde si video da svi pevaju, francuska mozda? Evo recimo ja sam ateista kao i 50% srba i svima nama je problem taj stih koji si pomenuo i nikad ne bih pevao jer mi deluje smesno. Znaci po tebi covek mora da bude i vernik da bi igrao za reprezentaciju? Kod fudbalera to nikada nije bio problem jer su neobrazovni po default-u.

coldplayer

pre 6 godina

Sve mogu da istrpim ali Mitrovica ne mogu.Tako je spor i trapav sa loptom da ne znam zasto ima prednost u odnosu na odlicnog Prijovica.

KEC

pre 6 godina

Elmin: Da li bi ti pevao himnu ako se ne osecas kao pravoslavac srbin u himnoj se jasno kaze " boze spasi srpske zemlje srpski rod"

Brate, ako je drugačiji (samo drugačije vere, a državljanin iste zemlje), ne misli valjda da propadne srpski rod?
Uostalom mogao je bar da peva ostalo, a taj stih da preskoči.

To je samo pesma, svakakve se pevaju bez razmišljanja, niko njega ne tera da uzme pušku u ruke i brani srpske zemlje srpski rod, a himnu bi mogao da ispoštuje kad već tu igra. A igra da bi pobedili i igra da bi na tržištu vredeo više.

Po meni, bezveze pompa i deljenje. Da je pevao, možda bi mu manjina zamerila. Ovako, ima kritiku od većine, građana zemlje iz koje je.

Nikki

pre 6 godina

23 igraca za Rusiju: Stojkovic, Rajkovic, Svilar, Kolarov, Obradovic, Tosic, Ivanovic, Maksimovic, Spajic, Nastasic, Rukavina, Basta, Matic, Fejsa, Milivojevic, SMS, Ljajic, Tadic, Zivkovic, Gacinovic, Mitrovic, Prijovic. To su 22 a poslednji treba da bude neko od Gudelja, Maksimovica, Grujica i Kostica.

Bane

pre 6 godina

Evo malo statistike za hajtere. Poslednji meč kući protiv Gruzije Srbija je uputila 17 šuteva na gol od toga 5 u okvir dala jedan gol. Danas protiv Kine u gostima uputila 20 od toga 8 u okvir dala je 2 gola. Napredak znatno viljiv još neko da kaže da Gruzija jača od Kine pa da se slatko nasmejem.

Cowboy Jymmy

pre 6 godina

Nema srbina koji bez problema ne bi mogao da vodi reprezentaciju Srbije.Neki posle pola sata igre utvrdise da je Zivkovic bio najbolji.Ne treba ni sumnjati ciji su navijaci.A ja tvrdim da je Prijovic bolji igrac od Mitrovica.Decko igra redovno dok ovaj smirgla klupu.Kostic igra Bundes ligu a Zivkovic po neki put zaigra kao starter u Benfici

Chiwwi

pre 6 godina

Ako SMS ne da 3 gola, Muslin da se odmah vrati.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (somke, 10. novembar 2017 11:57)

A ako da samo jedan onda da vratimo i Iliju Petkovica?

Miki delija

pre 6 godina

Osnovni utisak sa ove utakmice su bez sumnje Milinkovic Savic i Zivkovic, iz prosyog razloga sto se iz aviona videlo da ova dva momka prosto moraju biti na terenu, uneli su ideju, svezinu, upravo ono sto je nasima falilo kroz citav period kod Muslina. A taj isti Muslin je morao da vidi ono sto je bez sumnje i znao, sta donosi licni interes i tvrdoglavost, te je umesto da se polako priprema za najvecu fudbalsku svetkovinu na svetu, verovatno ispred TV grizao nokte od besa, i neka mu je. Osim pomenutih, mislim da smo generalno bili sigurni i dobri uz jako los period igre u odbrani na pocetku drugog poluvremena, i ociglednu losu formu Tadica i Mitrovica koji se trude, ali ne ide, mada smatram da ce sve to doci na svoje mesto. Generalno smatram da je proba uspela !

Dejan

pre 6 godina

Mojih 23 igraca za Rusiju:
Golmani:Stojkovic,Rajkovic,Svilar.
Odbrana:Ivanovic,Milenkovic (treba ga gurnuti u vatru,po meni je novi Vidic),Nastasic,Kolarov,Rukavina,
Nikola Maksimovic,Spajic,Obradovic.
Sredina:Matic,Ljajic,Milinkovic-Savic,Tadic,Kostic,Fejsa,
Milivojevic,Zivkovic,Gacinovic.
Napadaci:Mitrovic,Prijovic,
Djurdjevic.

Oliver Kosta

pre 6 godina

Prijovicu dati celo poluvreme da igra a ne 8 minuta. Nije losiji igrac od Mitrovica. Cak stavise. Po poluvreme pa da vidimo....
Zivkovic decko klasa za sve krilne igrace u nasoj reprezentaciji. Decko ima brzinu,dribling,sut,centarsut... sve sto vrhunski krilni igraci u svetu imaju....
On MORA DA POCNE UTAKMICU. Mnogo brze igra od drugih. Ja bih voleo napad bez klasicnih napadaca vec kao Barsa sa tri brza i tehnicki potkovana igraca(Tadic(Ljajic),Zivkovic,Kostic(Gacinovic)). Dopada mi se sredina sa Maticem,SMS,i Ljajic a napred Tadic Zivkovic Gacinovic(Kostic ili Prijovic). Odbrana korektna. Vidi se pomak u igri i brzini. Treba da se malo uigraju ali ok je sve. Divno je videti na terenu Zivkovica,SMS,Veljkovica,Gacinovica.
Mislim da ekipa 4-3-3 u sledecem sastavu moze mnogo:
Stojkovic
Odbrana:Ivanovic(Basta),Veljkovic,
Tosic,Obradovic
Sredina:Matic,Nemanja Maksimovic
ispred SMS
napad Zivkovic,Tadic,Prijovic(Ljajic).
Po krilima mogu i Kostic i Sulejmani i Gacinovic. Na klupi Zdjelar,Gudelj,Nik.Maksimovic,Nastasic,Mitrovic,,Rajkovic. Aleksandru Kolarovu se zahvaliti na trudu svih ovih godina. Ali tesko ce to proci. Jedino ako selektor stvarno bude Veljko Paunovic i da mu daju odresene ruke pa cemo gledati procvat fudbala i kako ce napraviti od Srbije Belgiju i ultra ofanzivni fudbal. Imamo kvalitet za tako nesto. Ali naravno Veljko ce onda morati da se sukobi sa Kolarovom,Ivanovicem i mozda jos nekim starosedeocima koji ce zeleti da igraju a ne bi trebalo. Mozda Ivanovic na terenu zbog iskustva ali to je sve. Podmladjivanje reprezentacije i videcete kako ce da kidaju i grizu. Malo samo mozga u FSS. Ali tesko,kao sto rekoh. Dopada mi se ova vizija Krstajica. Bravo Mladene. Napokon neko ko ima hrabrosti.

Srbin

pre 6 godina

Vidim "strucnjaci" procenise igru Zivkovica za fenomenalnom i to za pola sata igre.I to na osnovu asistencije za drugi gol., Alo ljudi. Igrali smo protiv ekipe koja je za klasu slabija od nase. Utakmica bez mnogo trcanja gde su nas kineske vedete saterale u kazneni u drugom poluvremenu. Sto ne igramo sa nekim iz prvih deset na svetu

Dusan

pre 6 godina

NIje mi jasno kako neko moze da brani Muslinov antifudbal. SMS svaki pas koji je odigrao bio je pravi. Ljajic ni 20 posto ne pokazuje a deluje fino. Kolarov, Mladenovic, Gajic, Basta Natasic, Matic, Zivkovic, Filip Djordjevic ako se oporavi. Prvi tim Stojkovic,
Ivanovic, Nastasic, Kolarov Basta,
Matic, Savic, Ljalic,
Tadic, Zivkovic, Mitrovic (Prijovic)

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Da, odigrao odlicno protiv Javora i Rada i klinaca iz Arsenala. Daj mani se navijackih komentara. Mozda Savic jednog dana i bude na nivou za reprezentaciju, sada je miljama daleko od toga.
(Deveterac, 10. novembar 2017 13:52)

Ko god je realan zna da je izmislio fudbal u odbrani za Stefana Mitrovića, Jagoša

веверица

pre 6 godina

причајте шта хоћете, али смена муслина је корак напред и у смислу формације и у смислу позивања неких играча који су и пре морали бити ту (живковић, милинковић-савић, радоњић, вељковић...).
очекујем господина бору милутиновића да нас води на сп, а после неко млађи ;)

M

pre 6 godina

Alo! MITROVIĆ nas je svojim golovima odveo na SP!!!! I da ne čujem više ni reč o Tadiću, Mitro je dao 6 golova, ONI SE BROJE, dosta su svi dizali Tadića u nebesa zbog PET dobrih utakmica (u drugoj polovini kvalifikacija se nije video!)! Vi koji više mrzite Partizan nego što volite.. pa bilo šta drugo, vi nazad u rupu!
(Gile, 10. novembar 2017 14:45)

Alo Mitrovic ne bi dao niti jedan od tih golova da nije bilo Tadica..Tako da ni rijeci o tom Mitrovicu..Ah da uz asistencije je i postizao i golove Tadic..
Molim te nemoj vise ovdje da komentarises..

luli

pre 6 godina

mi smo bolji od hrvata i to hrvati sami znaju. nadam se da se sretnemo u grupi da ih otreznimo. samo mi nikad nismo tim kao oni. da vidimo sad, srbija ce da bude sve jaca i jaca

zgontronoman

pre 6 godina

Da je ostao Muslin, imali bismo šansu da prođemo grupu. Ovako imamo priliku za 3 poraza i 10 primljenih golova...
(Pera, 10. novembar 2017 14:00)

Pa da na prvenstvu igramo samo protiv Moldavije,Gruzije i Irske verovatno bi osvojili.

Realno

pre 6 godina

SAMO MI NIJE JASNO DO KADA CE RUKAVINA I OBRADOVIC DA IGRAJU..!!!!NAJGORI IGRACI U ISTORIJI SRBIJE I FSS
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dragan, 10. novembar 2017 14:22)

Mitrovic je duplo gori od njih dvojice,ne igra ni u svom klubu vec drugu godinu a redovno ga pozivaju,iako realno nema pojma sa fudbalom.Danas je imao 5-6 izgubljenih lopti,nekoliko promasenih sansi ali dao je gol od razdaljine jednog metra i sad ce naredne deset utakmice imati kredit da pocinje utakmice.

HanSolo

pre 6 godina

Mitrović je očajan napadač.. Neznam drugog napadača kome treba toliko šansi za jedan gol.. A odbrana katastrofa.. Samo da ne bude debakla u Rusiji ali..

Vlada

pre 6 godina

Udjem na komentare i vidim gomilu likova koji navijaju da Sergej odigra lose, da bace zajedljiv komentar, jer sad podrzavaju Muslina, a kad smo izgubili protiv Austrije pljuvali su ga i terali. Sve najgore nasem narodu, iskreno, sto evra prosecna plata ako moze...

pope

pre 6 godina

Za 90 minuta ove utakmice pokazali smo vise nego u svim kvalifikacionim utakmicama zajedno. Hvala Muslinu sto nije zvao SMS i Zivkovica, jer da ih je zvao tako bi ih nesretno ukomponovao (ako bi uopste igrali jer nemaju realno mesta u njegovom sistemu) da bi i oni delovali nesposobno, i sto je najgore on bi ostao selektro. Samo jos neki selektor od autoriteta, a ko zna mozda i Krstaja nije lose resenje.

Studenjak

pre 6 godina

Prijateljska utakmica na dalekom istoku sa Kinom bez selektora. Svaka cast momci na pobedi. Samo tako nastavite.
Setite se samo utakmice sa Gruzijom na domacem terenu...
I vi i dalje hvalite Muslina koji je prosao najlaksu grupu u istoriji bilo kog kvalifikacionog ciklusa.

Gazda Bole

pre 6 godina

(Gazda Bole, 10. novembar 2017 15:51)

Izvini, Hrvati losiji od nas? Pa da, oni samo imaju prvotimce Reala, Barselone, Juventusa.
A mi prvotimce Zenita, Torina i Crvene Zvezde, a najbolji igraci su nam rezerve Njukastla i Benfike.
Ja razumem ostrascenost ali dajte malo realnosti.
(Dusan8, 10. novembar 2017 16:12)

Hahaha, evo doživeh da i meni neko u životu kaže da sam ostrašćen. Hajde izvuci neku rečenicu gde se vidi ta ostrašćenost pa da te častim pivom. Realnost je da smo mi evrospki i svetski prvaci i da smo stalno u vrhu u mlađim kategorijama. Barselona, Juve, Real nemoj me zasmejavati. Koliko godina imaju ti igrači? Koliko godina imaju Žile i Mitar? To je kao da si mi rekao, a gde to radi Nikola Tesla, pa Tomas Edison pravi struju u Americi a šta taj mladi Tesla radi, priča o nekoj naizmeničnoj srtruji, a svi mi znamo da je to nemoguće. Oni koji nemaju oko da vide određene stvari možeš do prekosutra da objašnjavaš, ostaće zaslepljeni novcem, ko je šta završio, gde se ko uglavio itd. To što ti nazivaš realnošću ja zovem pesimizmom, a takvi uvek gube.

Marko

pre 6 godina

Ama prestanite više da mračite! Ovo je odlična promena sistema u odnosu na Muslinov. Gudelj igra jer nisu tu ni Matić, ni Milivojević, ni Fejsa. Obradović igra kao zamena za Kolarova kome je verovatno puno da igra obe utakmice, ipak je u godinama. Rukavina nije nešto, ali mi boljeg desnog beka nemamo, shvatite. Aspikuleta i Karvahal su nešto zauzeti ovih dana.
U timu konačno i Tadić i Kostić i Ljaljić i Sergej!
Samo napred!

Sah-mat

pre 6 godina

Rukavina Ljajic Gudelj kakva imena
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zex, 10. novembar 2017 11:58)

A tek kakva prezimena, Krsticic.

KAZNA KRU

pre 6 godina

Obavezno: Obradović, Ivanović, Nastasić, Kolarov, Matić, SMS, Tadić, Kostić, Prijović,
Trebalo bi: D.Tošić, Ljajić, Mitrović, (Živković i Radonjić kao mladi igrači kojim treba pružiti šansu) i Milivojević
Razmotriti za: Sulejmanija i Kataia, F.Stojkovića, Savića, Subotića, Krstičića i slično
Ostali: da se dokazuju

I OBAVEZNO NE, NE i NE! >>> Gudelj, Rukavina, Fejsa i Ignjovski!!!

Вељко

pre 6 godina

Većim delom utakmice igra(ako se to može tako nazvati)nam je bila užas.
Sporo,nepovezano,mlako.
Kinezi su nam pravili probleme svuda:po oba boka,kroz sredinu.
Naši kao da su pali sa marsa,dva pasa nisu mogli da povežu!
Pa oni protiv jedne jadne Kine nisu mogli da kontrolišu igru!
Ulaskom Živkovića,dobili smo na brzini,prodornosti i vrlo brzo smo takvu igru krunisali golom.
To je dobar putokaz za pametnog trenera.Dati šansu i Radonjiću na drugom boku i onda smo vrlo opasni.
Ostaviti Sergeja u ekipi(ne vredi on slučajno ogroman novac),izbaciti Tadića i Kostića.E,sada ostaje da se ukomponuje dobro zadnja linija,tu nam najviše škripi.
Verovatno je najbolja opcija Kolarov levo,centralno Tošić i Maksimović,desno Basta(Ivanović).
Vezni red Matić,Sergej,Ljajić,Živković,Radonjić i u špicu Mitrović(sa tim da mu se pod hitno odrede nutricionista i fitnes trener/pa čovek izgleda kao rekreativac/,a opet je stalna opasnost po protivnički gol!/).
To bi bila dobro izbalansirana ekipa,koja bi imala i snagu i brzinu i skok(prekid).Mogla bi da igra i sa većim posedom lopte(svi znaju da igraju)ali bi bila vrlo opasna na kontre i polukontre.
Ovoj ekipi(reprezentaciji) bi trebalo priključiti Jovičića(ako posle oporavka bude dostigao formu sa početka sezone) i Jojića.
Naravno,ovakvoj ekipi treba naći pravog selektora,trenera koji će od njih napraviti tim koji će da "grize" svih 90 minuta.

DerGenius

pre 6 godina

Konacno formacija koja nama odgovara... Prijateljska je utakmica, zato igra Gudelj pre Matica, a Obradovic pre Kolarova... Nastasic i Tosic ce da se bore za drugo mesto pored Ivanovica, zavisi ko je u boljoj formi... Tanak nam je desni bek, ali boljeg od Rukavine trenutno nemamo...

Istina

pre 6 godina

Koga briga za tvoje mišljenje kao da ćeš se ti pitati nešto. Koje smo to principe pogazili? Jel one koje je postavio neuki Siništa Mihajlović pa su igrači pevali himnu preko ....a a pojedinci samo otvarali usta? Tada smo se raspali kao tim u sredini kvalifikacija. Toliko o njegovim "principima". Za reprezentaciju je od pevanja, mnogo bitnija koliko ko pruža na terenu. Pominješ Kataia čija se karijera u Španiji kreće od klupe do tribine.
(Patriote i stručnjaci, 10. novembar 2017 13:17)

Neuki Sinisa Mihajlovic?Boze mili,ko sve danas ne komentarise i daje sebi za pravo da ocenjuje nekoga a nema pojma o toj materiji.Sinisa Mihajlovic je vec par godina nas najboji trener,uz Piksija i to ubedljivo.Jedini koji konstantno radi u top 5 ligi.Da li ti je ovo dovoljno ili jos treba da ti obrazlazem?

Gazda Bole

pre 6 godina

Najbolji na terenu definitivno Živković, Ivanović odličan, SMS takođe, Rajković se dobro pokazao ali vidi se da je Stojke ipak broj 1, za sad. Dobro se pokazao i Veljković. Protiv J.Koreje će biti zanimljivo, dobili su danas Kolumbiju.

Imamo reprezentaciju za velika dela samo je potrebno malo više vere i zalaganja kod naših fudbalera i stručnog štaba. Koje hvalospeve Hrvati imaju o njihovima koji nisu ništa kvalitetniji, štaviše lošiji su... Naravno ne treba da letimo u nebo kao oni znamo kako se to završava, ali na prvenstvo se ide da bi se ono osvojilo a ne da bi se prošla grupa. Mlađe kategorije su stalno u vrhu, pobeđujemo Španiju, Nemačku, Brazil, evropski smo i svetski prvaci. Dajte malo vere braćo pesimisti. Ako bude vladalo zajedništvo možemo daleko.

Dusan8

pre 6 godina

(Gazda Bole, 10. novembar 2017 15:51)

Izvini, Hrvati losiji od nas? Pa da, oni samo imaju prvotimce Reala, Barselone, Juventusa.
A mi prvotimce Zenita, Torina i Crvene Zvezde, a najbolji igraci su nam rezerve Njukastla i Benfike.
Ja razumem ostrascenost ali dajte malo realnosti.

aco

pre 6 godina

Najjaci moguci tim:
Stojkovic (jos ovo sp)
Kolarov, Nastasic, Ivanovic, Gajic/Basta,
Milivojevic,Matic, SMS
Ljajic, Tadic,
Mitrovic.
Desni bek je kriticna pozicija, mozda bi Spajic mogao tu da odigra. Kad se povuce Kolarov i levi bek ce nam faliti.

Mikii

pre 6 godina

Matic umesto Gudelja, Kolarov umesto Obradovica, uigravati ih do svetskog, bolje igrace nemamo, mozda nas Bog opet pogleda za grupnu fazu.
(juninho, 10. novembar 2017 13:24)

Pa da ispadnu od Australije?

Svi ko jedan

pre 6 godina

Prosto je neverovatno kako su sebicni , ne mozes ni za jednog reci da hoce da doda loptu, ali posebno se po tome izdvajaju Mitrovic i Tadic, koja sebicnost pre ce sutnuti u 6red tribine nego dodati da postignemo gol , uostalom videlo se i kod prvog gola Tadic nije hteo da da loptu jos dva dana da je sutirao sreca se odbi, e tu se vidi zajednistvo i ekipa nije bitno ko ce postici gol!

Zvezdaš

pre 6 godina

(Zex, 10. novembar 2017 12:55)

Zašto ljajić nije srbin ? Ljajić je rođen u novom pazaru, državljanin je srbije i ima srpske krvi kao i što imaju beograđani, nišlije ili novosađani.. Šta ti smeta to što on veruje u nešto drugo nego ti i zbog toga nije srbin po tebi? Evo ni ja ne verujem u pravoslavlje, ateista sam i sad nisam srbin jer ne verujem u boga?

Bane

pre 6 godina

(Pera, 10. novembar 2017 14:44)

Jer si ti gledao utakmice pod Muslinom. Sve utakmice smo odgirali u identičnom sistemu a videlo se na dobar deo njih gde nam duva promaja. Na šta je on odgovorio da sistem neće menjati. Toliko o tome da bi prošli grupu sa njim. Inače nije poenta da li ćemo proći grupu ili ne mi kao narod ćemo biti razočarani svakako. Ono što je bitno jeste da Muslin morao napraviti tim za budućnost koji će imati potencijal da prođe grupu.

Hud

pre 6 godina

4-2-3-1 formacija je odlična, najbolja kada se uzme profil igrača koji imamo, jer imamo vrhunska krila i u ovoj formaciji ih najviše može biti u igri. Umesto Gudelja ide Matic, i siguran sam da imamo bolje bekove.

Alcale

pre 6 godina

@analiza
Realno, prijateljska je utakmica ali ono sto vidim sada je 10 puta bolje od svega i najboljeg sto sam MORAO da gledam prznojavajuci se u kvalifikacijima sa Muslinom!
Ne vidim da se sudaraju imamo KONACNO pasove i posed lopte!

Sta je sa obrazom

pre 6 godina

Dokle vise Bane Ivanovic , Rukavina,Gudelj....daj Gajica na desnom beku , Veljkovica od pocetka na stoperu i umesto Gudelja ce doci Matic...mozda ova dvojica nece odmah doneti neki ekstra kvalitet odmah ali losiji sigurno nisu ,zato mladji , hitriji , brzi jesu i na duge staze ce to biti veliki plus...ne znam samo kako Baneta i Rukavinu nije sramota da se odazivaju i da igraju u prvih 11 !?

Ma idi bre..

pre 6 godina

Pre nego sto popljujete reprezentaciju, imajte na umu da je cilj Srbije na SP da osvoji jako 31 mesto. Ako to ne uspeju onda udrite po njima, ovako stvarno nema smisla..

Serbissimo

pre 6 godina

Vidim "strucnjaci" procenise igru Zivkovica za fenomenalnom i to za pola sata igre.I to na osnovu asistencije za drugi gol., Alo ljudi. Igrali smo protiv ekipe koja je za klasu slabija od nase. Utakmica bez mnogo trcanja gde su nas kineske vedete saterale u kazneni u drugom poluvremenu. Sto ne igramo sa nekim iz prvih deset na svetu
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Srbin, 10. novembar 2017 16:46)


Brazil- Japan 3-1. Japan (?) je Brazilu dao gol? Poništen im je jedan zbog ofsajda i imali su jos sansi protiv Brazila. Kina nama nije dala gol. Da li imas nesto da kazes?
(stefi, 10. novembar 2017 17:11)

Imam ja. Japan je za klasu ili dve bolji od Kine, otprilike koliko su Spanija ili Nemacka bolje od nas.

Patriote i stručnjaci

pre 6 godina

Maxy
Smeta Lajic koji nema kvalitet za Reprezentaciju.Smeta mi On kao lik I njegova proslost u reprezentaciji Srbije.Smatram da nam On nije potreban I da smo pogazili sve nase principe time sto smo njega pozvali.On nije Srbin I neoseca se tako.Za njega himna Srbije nije prihvatljiva jer vredja njegovog boga.Ubedjen sam da bi Katai bolje odigrao na toj poziciji ali za njega nema mesta bez obzir na gol Ljacica I dalje mislim isto.
(Zex, 10. novembar 2017 12:55)

Koga briga za tvoje mišljenje kao da ćeš se ti pitati nešto. Koje smo to principe pogazili? Jel one koje je postavio neuki Siništa Mihajlović pa su igrači pevali himnu preko ....a a pojedinci samo otvarali usta? Tada smo se raspali kao tim u sredini kvalifikacija. Toliko o njegovim "principima". Za reprezentaciju je od pevanja, mnogo bitnija koliko ko pruža na terenu. Pominješ Kataia čija se karijera u Španiji kreće od klupe do tribine.

juznjak

pre 6 godina

Stadion poluprazan a region Gvangžou ima 40 miliona stanovnika (5 Srbija), dok jezgro grada ima 12 miliona. A vi se čudite što su kod nas stadioni prazni.

Stefan

pre 6 godina

Браво Жиле класо! Молим челнике Хамбурга да нам помогну и не пуштају више Костића.

nista o nicemu

pre 6 godina

4-2-3-1 formacija je odlična, najbolja kada se uzme profil igrača koji imamo, jer imamo vrhunska krila i u ovoj formaciji ih najviše može biti u igri. Umesto Gudelja ide Matic, i siguran sam da imamo bolje bekove.
(Hud, 10. novembar 2017 12:00)

Vrhunska krila nemamo. Bolje bekove nemamo. U toj formaciji nam treba AMC, a ni to nemamo.

обс

pre 6 godina

Имамо феноменалан играчки материјал, потенцијалом, најбољи на свету! Селектор, ко год да је, треба да укомпонује ову екипу као породицу, као један дух на светском првенству. Треба селектор инспиратор. Ја бих Сашу Ђорђевића, селектора кошаркашке репрезентације позвао као госта да буде део тима репрезентације. Треба "епидемијски" ширити позитиван дух из кошарке, одбојке и других успешних тимских спортова у фудбалску репрезентацију. Што се тиче данашње утакмице, Гудељ је одличан формат. Дух младих који су светски прваци и који су с кашњењем данас одиграли увелико је поправио утисак о српском фудбалу. Последња линија је проблем и треба је формирати онако како Ивановић и Матић као тактички најобразованији играчи буду предложили. За селектора би требало позвати Радомира Антића! Идеално!

panco

pre 6 godina

Kina danas u opste nije losa. Ne zato sto su igraci dobri, nego trener pravi razliku. Sad vidite koliko znaci dobar trener. Sto se tice nas, odbra losa, samo Tosic je polozio ispit. Vidi se da igra sa srcem, a na kraju krajeva mozete da ga mrzite sto je igrao u Zvezdi i zbog zene. Ali te stvari mene ne zanimaju. Drugo, Mitrovic je katastrofa. Kakav je to fudbaler em spor em ne zna nogom. A sto nece da potrci o tome da ne pricam. Sve ostalo je u svakom slucaju bolje.

Sou program

pre 6 godina

@Bane

Pa gruzija bi dala petardu kinezima kada god treba(ne poredim aa danasnjom utakmicom nego uopsteno).....Kinezi jos dosta imaju da predju dok dodju na prag bilo koje ozbiljne euro selekcije.....

coldplayer

pre 6 godina

@Figo
Evo jednog intelektualca koji poredi takmicarski mec sa prijateljskim a da ne pricamo o tome gde se igralo.Nemas ti veze sa fudbalom.Mrzi me i da ti napisem sve sta mislim o toj utakmici sa Gruzijom jer sve vec receno.Porediti je sa ovom,projateljskom utakmicom,prvom sa novim trenerom,nekim drugim sistemom i igracima,teskim putem itd je u najmanju ruku glupo.Reci cu ti samo da smo protiv te smesne Gruzije trebali na domacem terenu da pokazemo zasto smo reprezentacija koja odlazi sa prvog mesta na SP,kao nekad protiv Rumuna sa Anticem,a pokazali smo da smo tamo PUKOM SRECOM i BEZ IKAKVE IGRE prosli dalje.

saki

pre 6 godina

Dijamant da se igra: cetvorica u odbrani, Gudelj zadnji vezni, SMS i Matic centralni, Tadic ispred, Mitrovic i Kostic/Prijovic napad. Ne bi trebalo da primimo mnogo golova, a mislim da bi se Tadic dosta bolje osecao na toj poziciji.

vasilije

pre 6 godina

ljudi ne smarajte. lagano smo dobili 2:0. sta ste ocekivali da zapinju protiv kineza. mnogo ljudi uopste ne razume fudbal... bice ovo paklena repka videcete

Pedja

pre 6 godina

Ocajna igra. Jedna realno slaba Kina je napravila puno sansi. Da smo igrali sa Nemcima i da su imali takve sanse, videli bi kako se realizuje. Odbrana nam je nikakva bez Vukovica u odbrani, u napadu smo tanki. Jedino se videlo koliko smo popravili igru kada je usao Zivkovic umesto Kostica. Dok se Kostic vrti levo desno bez ikakvog rezultata, Zivkovica nisu mogli da zaustave, stalno je pravio dribling i centrirao.

Max

pre 6 godina

@ssssss
Bas me zanima sta cete sa pricate kad nas dohvati jedna ozbiljna reprezentacija. Mozda ce to da bude tek u Rusiji, i bice pravo zadovoljstvo kad budete kukali zbog "slabe odbrane".

Вељко

pre 6 godina

@Daki> blizu si.
Samo što umesto Tadića i Kostića staviti Živkovića i Radonjića.
I možda umesto Ivanovića Bastu(ipak je Ivanović prespor)

киза Д

pre 6 godina

Читам коментаре не верујем. За навикавање на временску зону треба најмање 7 дана...26степени 63 посто влаге.Добро играмо са Пиксијем ће ово бити одлично на светском.Основни проблем ће му бити да скоцка одбрану.Да не заборавите и први пут играмо у овом саставу и са новом(старом) формацијом

Rajko

pre 6 godina

Ovo vec sve mnogo bolje izgleda.Iako je bilo kikseva u odbrani to ce sve doci na svoje mesto.Ali igramo fudbal ...
Bane moze samo desnog beka da igra nikako centralnog.Nastasic na zadnjeg i klasicnog stopera pored njega i nece biti problema.Ispred dolazi Matic.
Treba nam samo spic,Mitrovic moze samo u nekoj guzvi nesto da ucini nista drugo,mnogo nam usporava igru.
Sve ovo mnogo vise nade da konacno imamo odlicnu reprezentaciju.

Srle

pre 6 godina

A zasto"pametnjakovicu", Zajcev i Travica pevaju himnu italije, i to glasnije od Italijana, A Ljajicu , ko i tebi ako se ne svidja put pod noge!!! ps Travica i Zajcev igraju za odbojkasku reprezentaciju Italije....(Srbin i Rus).
(rale, 10. novembar 2017 13:21) # Link komentara

Zato sto im himna otkida koliko je dobra, nije smor kao nasa. Da nam je Mars na Drinu himna, pjevali bi i Hrvati :)

Dusan

pre 6 godina

od rukavine su bolji i basta i vulicevic i gobeljic i ko zna koliko desnih bekova u nasoj ligi...
(ja, 10. novembar 2017 12:15)

Vulicevic i Gobeljic bolji od Rukavine ?????????

Petar

pre 6 godina

Izvini, Hrvati losiji od nas? Pa da, oni samo imaju prvotimce Reala, Barselone, Juventusa.
A mi prvotimce Zenita, Torina i Crvene Zvezde, a najbolji igraci su nam rezerve Njukastla i Benfike.
Ja razumem ostrascenost ali dajte malo realnosti.
(Dusan8, 10. novembar 2017 16:12)


Ja bi rekao da bi ti trebao biti realan, probaj pa se možda nećeš morati praviti toliko sljep jer vidimo da si Manchester United i Matića "slučajno" zaboravio spomenuti a važno je da spominješ Torino, da ne spominjem da je Živković nedavno bio igrač kola lige šampiona u svojoj Benfici, a imamo igrače u Romi, Viljarealu, Anderlechtu no to su gluposti. Imena klubova ponekad ne znače ništa, Hrvati su sa tim imenima u nogometu napravili jednu veliku nulu, na SP 2010 nisu ni otišli, 2012 ispali u grupi, 2014 ispali u grupi i 2016 ispali u osmini finala. Eto ti imena klubova.

zgslavac

pre 6 godina

mi smo bolji od hrvata i to hrvati sami znaju. nadam se da se sretnemo u grupi da ih otreznimo. samo mi nikad nismo tim kao oni. da vidimo sad, srbija ce da bude sve jaca i jaca
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (luli, 10. novembar 2017 20:52)

OK

srb

pre 6 godina

nemam pozitivno misljenje ni o kome ko moze da prati ove igrace koji nisu stali na stranu selektora. Ako dozvolimo da nam moral u repr fudbalu bude na nivou klupskog onda nema poente pricati o tome da iko brani boje reprezentacije. Toliko od mene, svim srcem zelim sve najgore nasoj reprezentaciji dok se igraci ne promene. Pravda za Muslina!

Nebojsa

pre 6 godina

Nadam se da ce ovi najstariji igraci koji su vec usli u cetvrtu deceniju zivota oprostiti od nacionalne reprezentacije na SP u Rusiji .A to su Stojkovic , oba Tosica , Rukavina , Kolarov Ivanovic . Promovisati Matica u kapitena .

Vladan R

pre 6 godina

Prvo poluvreme veoma kvalitetno. Pokazalo se da Ljajic, Tadic i Savic mogu zajedno da funkcionisu. Jedino sto bi realizacija morala biti mnogo mnogo bolja. U drugom poluvremenu previse slabosti u odbrani i na tome bi se moralo raditi. Mozda je doslo i do nekog opustanja, imajuci u vidu da je prijateljska utakmica, a da naporna polusezona, ima jos da traje i traje, pa ce potencijalno biti sigurnije u odbrani. Sto se sastava tice Matic, Basta i Kolarov umesto Gudelja, Rukavine i Obradovica i to bi bilo to. Eventualno jos Prijovic umesto Mitrovica, jer je nesto brzi okretnije i tehnicki bolji, a podjednako korpulentatn i snazan.

#23M.Jordan

pre 6 godina

Vidim da Srbija ima mnogo selektora i fudbalskih strucnjaka a 98% vas nije fizicko radilo a kamoli sutnulo loptu! Sramota kako komentarisete sa vasih mobilnih uredjaja i hejtujete reprezentaciju koja je izborila plasman na sp. Da je iko od vas igrao fudbal znao bi sta znaci otici u Kinu,gde je klima potpuno drugacija u odnosu na sve krajeve sveta gde igraju nasi reprezentativci,put dug,vlaznost katastrofalna...i sto drugih problema! Izaci na teren i igrati protiv napaljenih kineza koje vodi svetski prvak Lipi i gde svi igraju u kineskoj ligi koja ima para vise nego sto cete vi ikad videti a pri tom 5 igraca iz prve postave su clanovi prvaka kine i azijske lige sampiona,ljudi su odigrali 18 utakmica u kvalifikacijama i ocigledno su uigraniji od nas. Momci izadju sa 70% snage odrade posao,ne povrede se i odigraju koliko je potrebno,vidi se da je bila nervoza ali zbog poznate situacije. Bice ovo dobro za sp i Krstajicu puna podrska da ostane selektor!

Emperor10

pre 6 godina

Samo nas savez zna svrhu ove azijske turneje. Trebalo je da sacekamo zreb, da postavimo novog selektora, pa tek onda da ugovaramo prijateljske utakmice. Sistem zreba je izmenjen. Po starom sistemu gde se jedino prvi sesir popunjavao po poziciji na rang listi a ostali sesiri po kontinentima, gotovo sigurno si imao azijsku reprezentaciju u grupi. Sto sam mogao na brzinu da pogledam, nas jedino moze da zapadne Iran koji bi se kao jedina azijska reprezentacija mogao naci u trecem sesiru. Ostali se nalaze sa nama u poslednjem sesiru. Da li smo resili pitanje selektora? Nismo. Ili jesmo? Bilo bi krajnje nenormalno da posle ovih pripremnih utakmica pred Mundijal Krstajic ne bude nas selektor. Mozda on i nije najbolje resenje, mozda bi Paunovic bio bolje... Ali kako bi sve te turbulencije uticale na igrace? Prvo rad sa Muslinom, pa na jedinim pripremnim utakmicama pred Mundijal radis sa Krstajicem i onda na Mundijalu te vodi neko treci. Haos. A i ni jedan ozbiljan trener ne bi pristao da dodje na mesto selektora neposredno pred start Mundijala. Dakle, Krstajic ce biti nas selektor na Mundijalu. Radio je sa Muslinom, upoznat je sa ekipom, integrisace mlade asove, itd. Eto, ako Krstajic bude selektor onda jedan od bitnih faktora na ovoj turneji uigravanje tima ima svrhu. A protivnici su i dalje neozbiljni jos ako je istina da su ovo jedine utakmice pred Mundijal...

Višekruna

pre 6 godina

Evo nisam neki ekspert za fudbal, više volim i pratim košarku, ali je l' toliko teško skapirati da nam je veza Matić/SMS/Ljajić/Tadić/Kostić miljama ispred svega što forsiraju selektori? Menjati Milivojevića sa nekim od njih kada moramo defanzivnije da igramo protiv jačih i ne tupiti više sa Gudeljima, Fejsama i sl. aman... Jedan špic klasični, četiri u odbrani. Amin. 4-2-3-1 ili 4-1-1-3-1, zovite to kako hoćete.

Bojan

pre 6 godina

Maxy
Smeta Lajic koji nema kvalitet za Reprezentaciju.Smeta mi On kao lik I njegova proslost u reprezentaciji Srbije.Smatram da nam On nije potreban I da smo pogazili sve nase principe time sto smo njega pozvali.On nije Srbin I neoseca se tako.Za njega himna Srbije nije prihvatljiva jer vredja njegovog boga.Ubedjen sam da bi Katai bolje odigrao na toj poziciji ali za njega nema mesta bez obzir na gol Ljacica I dalje mislim isto.
(Zex, 10. novembar 2017 12:55)

Ljajić nema kvalitet za reprezentaciju? Nije Srbin? Šta sve neću pročitati. Pa šta ako mu se ne sviđa himna i neće da peva. Katai?:) Milslim da ti nas ipak troluješ.

bulee

pre 6 godina

nama su odbrana,vezni red i napad najlosiji,mozda nismo tehnicki najpotkovaniji ali smo zato spori,Igraci se bore i trce kao da im je poslednji mec u karijeri.

Figo

pre 6 godina

Evo malo statistike za hajtere. Poslednji meč kući protiv Gruzije Srbija je uputila 17 šuteva na gol od toga 5 u okvir dala jedan gol. Danas protiv Kine u gostima uputila 20 od toga 8 u okvir dala je 2 gola. Napredak znatno viljiv još neko da kaže da Gruzija jača od Kine pa da se slatko nasmejem.
(Bane, 10. novembar 2017 15:40)

A sto ne napises da je ta Gruzija sutnula 7 puta, od toga 2 u okvir, bez ijedne prave prilike za gol, prakticno nisu usli u 16 m? A danas je Kina sutnula 15 puta u gol, od toga 5 u okvir i imali su bar 6-7 odlicne sanse. Sta cemo sa tom statistikom?? Razlika u igri Srbije se vidi u tome sto su nasi sutnuli 3 puta vise, to hoces da kazes? A gde je razlika u tome sto ne bi primili gol od Gruzije do prekosutra a ovde smo protiv Kine trebali da primimo minimum 4 komada da nije bilo Rajkovica? Ne igra se fudbal samo pred protivnickim golom...

Alcale

pre 6 godina

@A sto ne napises da je ta Gruzija sutnula 7 puta, od toga 2 u okvir, bez ijedne prave prilike za gol, prakticno nisu usli u 16 m? A danas je Kina sutnula 15 puta u gol, od toga 5 u okvir i imali su bar 6-7 odlicne sanse. Sta cemo sa tom statistikom?? Razlika u igri Srbije se vidi u tome sto su nasi sutnuli 3 puta vise, to hoces da kazes? A gde je razlika u tome sto ne bi primili gol od Gruzije do prekosutra a ovde smo protiv Kine trebali da primimo minimum 4 komada da nije bilo Rajkovica? Ne igra se fudbal samo pred protivnickim golom...
(Figo, 10. novembar 2017 16:09)

E bravi ti care... samo je falilo da jos fudbalska velesila Gruzija stvori 100% sansu u sred Beograda tako sto ce da probije 8 defanzivaca i golmana svojim ultra mega napadacima cija ukupna vrednost na trasfermarketu kao jednog naseg prosecnog!
e alal ti je komentar to stvarno dokazije da je muslin strucnjak... koliko i ti!
Ono sto sam ja danas video da imamo sirinu i raznovrsnost u igri! TO nisam video ni na jednoj utakmici pod Muslinom. A oni sto ga zale neka pogledaju po starim novinama ZASTO je oteran u CZ i zasto je Vidic sedeo na klupi...

lako je kada ti se sklanjaju

pre 6 godina

Reci cu ti samo da smo protiv te smesne Gruzije trebali na domacem terenu da pokazemo zasto smo reprezentacija koja odlazi sa prvog mesta na SP,kao nekad protiv Rumuna sa Anticem,a pokazali smo da smo tamo PUKOM SRECOM i BEZ IKAKVE IGRE prosli dalje.
(coldplayer, 10. novembar 2017 18:01)

Rumuni tvrde da je ta utakmica nameštena,
a da smo mi preterali,
jer nije bio dogovor da prime 5 komada.

Slobo

pre 6 godina

Igra nam je u najmanju ruku bila kao I protiv gruzije ili velsa I irske isto..I tamo smo preziveli silne promasaje...
Jedino ulog nije bio isti..

nikola

pre 6 godina

Sergej je strasan igrac. Uvek jednostavno, precizno, dobar prijem, odlican pas, odlicna gradnja.. da pored njega napred nisu ovi filozofi sa loptom koji bi da se driblaju ko deca, dali bismo bar 5 komada do sad. Zivkovic klasa, ima dinamit u nogama. Selektor da donese potreban autoritet, da nemamo tihi bojkot na terenu nekih igraca, jer su dosli neki bolji. Da jednom odemo na prvenstvo bez afera, lose atmosfere, trzavica itd..

del

pre 6 godina

Da li se samo meni cini ili Mitrovic u SVAKOJ situaciji gde je mogao da doda Sergeju, a ovaj bio u gol sansi, to nije uradio? Zivkovic i Sergej su klasa, oni jednostavno moraju da igraju svaku utakmicu, a selektorovo je da autoritetom eliminise sve eventualne netrpeljivosti prema novim igracima, koji su vec pokazali sta znaju.

веверица

pre 6 godina

легенда каже да је рукавина једном послао употребљив центаршут.
какав бесмислен играч...

Samo Tako

pre 6 godina

Dok se god drzimo a la Muslin receptur uvek ce biti tako panicno pozadi ,mislim da treba da pocnemo sa Rajkovicem zato sto je puno sigurniji na povratne lopte,ima tu mirnocu ,pozadi linija Ivanovic,Savic,Maksimovic,srednji red:
Ljajic,Milinkovic-S,Matic ,Gudelj
napad:Zivkovic,Tadic,Prijovic,Rezerve12.Mile Svilar13.Tosic14.Basta15.Grujic16.Kolarov 17.Kostic18.Radonjic19.Nastasic20.Sulejmani21.Mitrovic22.Gacinovic23.Luka Jovic

Strucnjak

pre 6 godina

Sta kazu pljuvaci Muslina koji tvrde da su Gudelj i Rukavina igrali "preko veze"? Mi smo mnogo opterecena nacija, a nazalost na fudbalu ispoljavamo svoje frustracije i pametniji smo od bilo kod fudbalskog radnika... tesko da cemo ikada moci da se opustimo i navijamo za svoje, uvek nam treba krivac da hrani nasu sujetu...

пентхаус

pre 6 godina

Хаха кад сам ухватио себе да знам свих стратних 11 Кине, и по коју замену.
Хвала кладионици.
Овај Гао Лин је незгодан, ал озбиљно, не зезам се...паклен играч.
Ређа голове тамо у Гвангжуу ко од шале.

coldplayer

pre 6 godina

Ko gleda i zna nesto o fudbalu vidi da ce ovo biti hos bolje kada se vrate Matic i Nastasic i obavezno Prijovic umesto Mitrovica koji samo glavom ume da da gol.SMS za sada ODLICAN,a samo onaj ko to ne zeli da vidi ce reci suprotno.

Aleksandar

pre 6 godina

Kakavo hejtovanje prema Mitrovicu, coveku koji nas je izvukao u Kardifu i u Beogradu protiv Velsa i u Gruziji. Kako ste hejtovali Muslina, tako hejtujete Mitrovica, a pored Tadica, njih dvojica su najzasluzniji za plasman na svetsko prvenstvo. Lakse malo ljudi, spustite se na zemlju.

3d

pre 6 godina

zex@
Alo bre reprezentacija je svih građana ove zemlje ne samo Srba... eno ti Hitlera, Gebelsa, Musolinija i Franka pa napravite reprezentaciju pa igrajte.

crni_redstar

pre 6 godina

nemamo spica, ni jednog ozbiljnog stopera i to je glavni problem. ceo zivot smo imali odbranu, sada ne postoji. golmani dobri, bekovi ok, sredina odlicna, krila ok i napad uzas. sto je najgore ni u perspektivi nema nagovestaja da ce Srbija iznedriti napadaca makar bio duplo gori od mijata ili kovacevica, save...ako nesto zavidim hrvatima to su njihova sredina i napad- sve same klase. mi imamo samo 2 vrsna igraca i to su matic i sms. ostalo je sve malo jace od proseka.

Маре

pre 6 godina

Стојковић ( Рајковић, Свилар? )

Баста ( Д. Лазовић, М. Гајић), Бане (М. Вељковић) Д.Тошић ( Пејчиновић) , Коларов ( Обрадовић, Антонов ако би дечко заиграо као у младој, а да би се то десило требало би да добија прилику у Партизану)
Матић
( Фејса, Гудељ )

Тадић Љајић СМС Костић
( Радоњић ) ( Живковић )
Пријовић
( А. Митровић, А. Павловић)

Још ( М. Ристић, Грујић ако промени клуб и заигра...) Има ту још играча али ово би било лепо гледати. Спортски поздрав!

BVB

pre 6 godina

Mora da se menjaaaa... Mnogo ima njih koji su nezainterosovani za reprezentaciju. Gudelj, Rukavina nemaju kvalitet. Cim je mali Zivkovic usao odmah zivnuli. Jos samo Radonjic da udje.

papaja

pre 6 godina

Sergej je strasan igrac. Uvek jednostavno, precizno, dobar prijem, odlican pas, odlicna gradnja.. da pored njega napred nisu ovi filozofi sa loptom koji bi da se driblaju ko deca, dali bismo bar 5 komada do sad. Zivkovic klasa, ima dinamit u nogama. Selektor da donese potreban autoritet, da nemamo tihi bojkot na terenu nekih igraca, jer su dosli neki bolji. Da jednom odemo na prvenstvo bez afera, lose atmosfere, trzavica itd..
(nikola, 10. novembar 2017 14:00)

Komentar objasnjava sve. Ova dva igraca + autoritet selektora su razlog zasto sam bio, a i dalje sam pozitivan u vezi odlaska Muslina. Ako je strucni stab pametan nece napraviti jak rez da se ne bi poremetila vec uzdrmana hemija u ekipi. Postepeno uvoditi najbolje i one koji deluju kao tim, postepeno raditi na odgovornosti i motivaciji. Na kraju, oni koji su visak ce sami to uvideti, i bez sabotiranja ostalih povinovati novom stanju stvari. Nadam se da nece biti pritisaka sa strane na selektora, samo tako mozemo da igramo najbolji moguci fudbal.

Pozdrav od jos jednog internet selektora :)

Totti

pre 6 godina

Stojković
Basta
Ivanović
Maksimović
Kolarov
Matić
Sergej Milinković-Savić
Ljajić
Tadić
Živković
Prijović


rez.
Rajković
Veljković
Nastasić
Kostić
Gaćinović
Mitrović
Radonjić
Krstičić
Maksimović N.
Ristić
Grujić
Svilar

stefi

pre 6 godina

Vidim "strucnjaci" procenise igru Zivkovica za fenomenalnom i to za pola sata igre.I to na osnovu asistencije za drugi gol., Alo ljudi. Igrali smo protiv ekipe koja je za klasu slabija od nase. Utakmica bez mnogo trcanja gde su nas kineske vedete saterale u kazneni u drugom poluvremenu. Sto ne igramo sa nekim iz prvih deset na svetu
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Srbin, 10. novembar 2017 16:46)


Brazil- Japan 3-1. Japan (?) je Brazilu dao gol? Poništen im je jedan zbog ofsajda i imali su jos sansi protiv Brazila. Kina nama nije dala gol. Da li imas nesto da kazes?

SaLe NBG

pre 6 godina

Krsta se uprpio da od starta stavi neke klince da igraju.
On misli da ako zabelezi dve pobede, da ce ostati na klupi.

Pa da oba meca dobije po 5:0, nece 100% ostati.

akim

pre 6 godina

mi smo bolji od hrvata i to hrvati sami znaju. nadam se da se sretnemo u grupi da ih otreznimo. samo mi nikad nismo tim kao oni. da vidimo sad, srbija ce da bude sve jaca i jaca

sta mi znamo?? Da ste vi bolji? Od kada to..nesto je ocito proslo pored mene..Po kojim faktorima ste vi sve jaci i jaci..Kada ste u zadnjih par godina bili tim?? ili imali bolje igrace..sta sve neces cuti..budi objektivan..

Sramota

pre 6 godina

Jedino kapa dole Mitroviću,Živkoviću i golmanima!
Ostali-ne zna se ko je gori!
(Вељко, 10. novembar 2017 14:05

Mitrovicu?Bice da nismo gledali istu utakmicu.On je bio nas ubedljivo naslabiji igrac i to ne samo danas,nego skoro svaku utakmicu.Da je neki drugi spic dobio toliku minutazu,mi dali duplo vise golova.Dao je gol sa pola metra,sto bi svako drugi dao jer je bio idealno pogodjen u glavu.Tako i na ostalim utakmicama u kvalifikacijama.Najgori u polju bude bar 80 minuta,serviraju mu zicera,pogodi gol i obezbedi mesto startera u narednih 10-tak utakmica.Momak uopste ne lici na fudbalera,nema nikakvo znanje,nema brzinu,okretnost,ne igra u svom klubu od kad je dosao u njega i opet ga pozivaju,sto je za svaku osudu.

Mare

pre 6 godina

Atmosfera u timu je ocajna, na svaki pogresan potez pola time dize ruke u znak nezadovoljstva, to je nedopustivo. Kako bih voleo da dodje neki opasan trener da skrati krilca ovoj mangupariji!

Nikki

pre 6 godina

Ne verujem da moze ovoliko ofanzivna formacija protiv jacih timova jer nam je mnogo spora odbrana. Podsecamo na Liverpul. Tako da umesto Kostica mora da upadne jedan defanzivniji igrac u vidu Milivojevica ili Fejse. Naravno Matic se vraca umesto Gudelja i Kolarov umesto Obradovica. I treba da probamo sa Bastom umesto Rukavine. Tadic i Mitrovic moraju da dignu mnogo formu ako misle da zadrze prvu postavu jer Prijovic i Zivkovic kucaju na vrata. Tosic nas najbolji stoper a kad se vrati Maksimovic i Bane nije siguran. Cini mi se da postoji animozitet prema Ljajicu i SMS-u (dva nasa najbolja igraca) od strane ostalih). To nije dobro.

joca

pre 6 godina

Od 45-49 Mitrovic nas je kostao 2 cista gola,prvo imamo 3 na 1 u njihovom sesnestercu on umesto da baci igracu koji stoji sam na petercu pokusava da prodje igraca...A nas sam,sam ko duh stoji.Naradni napad je omasio cist zicer al ajde to se desava,ali onakva sebicnost mi je neverovatna.Igramo lepse za oko nego na kvalifikacijama ali dajemo dosta prostora protivniku cim dodje tim koji ima za nijansu bolje igrace od Kineza bice problema.

Matematicar ponavljac

pre 6 godina

Imamo reprezentaciju za velika dela samo je potrebno malo više vere i zalaganja kod naših fudbalera i stručnog štaba. Koje hvalospeve Hrvati imaju o njihovima koji nisu ništa kvalitetniji, štaviše lošiji su... Naravno ne treba da letimo u nebo kao oni znamo kako se to završava, ali na prvenstvo se ide da bi se ono osvojilo a ne da bi se prošla grupa. Mlađe kategorije su stalno u vrhu, pobeđujemo Španiju, Nemačku, Brazil, evropski smo i svetski prvaci. Dajte malo vere braćo pesimisti. Ako bude vladalo zajedništvo možemo daleko.
(Gazda Bole, 10. novembar 2017 15:51)

Ne bih se slozio da su Hrvati losiji ni pod razno. Po kvalitetu smo malo ispod njih. Za jednog Modrica, Rakitica, Mandzukica i Lovrena. Za jedno 100 milki vrednosti fudbalera i egal smo. :D

malo sam nagluv, a i ne vidim dobro

pre 6 godina

Strašno, znači ovaj Gudelj mora da igra, pa to ti je, samo je pitanje ko će da ispadne SMS ili Matić, do sada je to bio SMS, a od danas će to izgleda biti Matić, PA OVO JE STVARNO STRAŠNO, ko su menadžeti tog Gudelja i Rukavine, da ih angažijem, hteo bih i ja malo da probam da igram fudbal za repku iako imam dve leve noge.

Šumadinac

pre 6 godina

Molim Boga da igramo sa srbijom u istoj skupini u Rusiju, da vas oducimo od nogometa
(zg-U-srcu, 10. novembar 2017 15:16)

Sine, odavno se ovako nisam slatko nasmejao...

Petar

pre 6 godina

(deki, 10. novembar 2017 18:19)

Ja nisam pisao o Srbiji koja se jednako bahati kao i Hrvatska pa da bi me ti pitao o Srbiji i gdje je ona. Srbija je inače u zadnjih 5-6 godina imala i igrače i tim da barem odu na EP i SP no tu su neke druge stvari prevagnule. Ja sam čovjeku koji tvrdi da Srbi nemaju igrače iz velikih klubova napisao da to nije istina i da isto tako dva ili tri igrača iz velika kluba ne znače ništa za uspjeh reprezentacije što se vidi na primjeru Hrvatske. A što se tiče Srbije i Hrvatske, odgovor je jasan: vas nema nigdje kada odete na SP ili EP a Srbija je do jučer bila i stepenicu niže jer nije ni odlazila na turnire a objektivno je bila dovoljno dobra da ode no ja želim nešto drugo reći: ako vam neko napiše da vaših par igrača iz velikih klubova ništa Hrvatskoj nisu donjeli osim 18-tog mjesta na Fifinoj listi danas, i da ne morate glumiti da ste Argentina, ne morate vi odmah potezati pitanje o Srbiji. To je glupo. Srbija s tim nema veze i nema veze sa činjenicom da vi od hrvatske repke radite ne znam kakvu silu a kad vam neko spomene da pretjerujete i da ste iritantni, onda ide ono glupo "A gdje si ti", Srbija može biti bolja ili lošija od Hrvatske ali s vašim napuhavanjem nema veze. Vi ste inače 18 na Fifa listi, ne znam kako da budete u prvom šeširu sa onako dobrim reprezentacijama koje su u top 10. Ne znam da li je Hrvatska ikada bila u prvom šeširu za SP. Opet hrvatska mitomanija.

Vilingrađanin

pre 6 godina

Baneta na desnog beka i tako imamo čuvena tri štopera bez kojih se očigledno ne igra fudbal u 2017oj. Rukavina jednostavno ne.

wiener

pre 6 godina

nije direktno povezano za utakmicu ali meni nije jasno zasto je nakadasnji kanton sad gvangdžu (u stvari bi trebalo da bude gvangdžou ali whatever) a peking nikako da postane beiđing odnosno bejđing.

Srksa

pre 6 godina

Ovo se igra bez ikakvog inteziteta. Utisak mi je da je sjajna stvar odlazak Muslina. Imamo vrh potrncial:Ljajic, Kostic,Tadic, SMS... Pozvao bih samo mladje svezije spoljne igrace. Novi selektor ne treba da bude veliki fudbalski mag vec mangup koji ce ih drzati da se ne posvadjaju i naloziti ih da izvuku maksimum. To je obavezno mladji, inteligentan covek koji nije sujetan, tvrdoglav i nepismen. Piksi je idealno resenje, a mozda i Deki Stankovic...

Milorad

pre 6 godina

Samo nas savez zna svrhu ove azijske turneje.
-----
(Emperor10, 10. novembar 2017 12:50)
Ja cu ti odgovoriti u nadi da ce komentar biti objavljen. Pre 4 godine, tacnije 2013, Srbija je igrala prijateljske utakmice u Americi sa Jamajkom i Panamom. Isto ovako putovanje 20 sati i utakmice sa besmislenim protivnicima. O cemu se zapravo radilo? Pa sekretar reprezentacije, Bosko, ne secam se kako se preziva, je preko nekih svojih kontakta u Americi otvorio firmu 3 meseca pre utakmica "International Soccer Promoters, LLC" - To LLC znaci Limited Liability Corporation, ili ti DOO. Ulaznice su prodavali za $250 dolara pa kad niko nije dosao u Nju Jorku da gleda utakmicu sa Jamajkom, onda su oborili na $70 za utakmicu sa Panamom u Cikagu i opet je doslo samo par hiljada (kapacitet Tojota stadiona je 30 hiljada). Jednostavno, te "turneje" nemaju veze ni sa cim osim sa pranjem i otimanjem para. Ta firma je samo tad radila i nikad vise niti vise postoji, znaci samo je osnovana da bi se otele pare od ulaznica. Pozdrav

cisto onako

pre 6 godina

I prije sam govorio,moram opet Zivkovic je doktor fudbala i on u ovoj selekciji mora da igra stalno i od prvog minuta,prvo sto to zasluzuje,drugo jedini je pravi spoljni krilni napadac i to koji moze da igra na oba krila.SMS to se podrazumijeva...i ono sto jos odavnoo fali a to je desni bek,ne mogu da vjerujem da je limitirani rukavina nezamenljiv...a zato sto ne poziva druge,zar je moguce da u konkurenciji Rukavine poziv ne dobija Basta,pa i mali Gajic.Uz te neke promjene u odnosu na kvalifikacije to bi moglo da lici na nesto u Rusiji.

3x3

pre 6 godina

Koliko je samo egoista ovaj Mitrovic. Mora se uvesti u red. Andrej dobar. TOP sprema i napad da se izbrusi pa da u Rusiji nesto i dajemo jer cemo puno toga da primimo. Odbrana nam je malo reci k a t a s t r o f a.

Kure

pre 6 godina

Ljudi nam 5 puta presli centar i napravili 2 ozbiljne sanse. Pa imali smo verovatno 15 suteva na gol (sigurno vise nego protiv Austrije i Gruzije zajedno) i rutinski smo pobedili. Za kritiku je to sto nasi igraju bez trcanja i samo na individualni kvalitet. Zivkovic i Sergej klasa, moraju da igraju standardno. Ivanovic razocarao, kao da nije najiskusniji. Rukavina danas pristojan, ali sa 33 god. nam ne treba ni kao rezerva. Obradovic van forme. Sa Kolarovom i Maticem ce ovo biti mnogo bolje.

Ivan

pre 6 godina

Meni u celoj prici samo nije jasan Rukavina. Taj decko ne zna da igra odbranu, on bi igraca posmatrao taman da udje u gol sa loptom, a ne daj boze da krene da ga napadne. Dve stopostotne sanse su imali Kinezi iskljucujuci njegovom posmatranju igraca koji ga napadaju, a on bezi od njih. To mozes da radis na protivnickoj polovini,a ne na 15 metara od svog gola.

UltraCZ

pre 6 godina

Molim Boga da igramo sa srbijom u istoj skupini u Rusiju, da vas oducimo od nogometa
(zg-U-srcu, 10. novembar 2017 15:16)

Prvo se plasirajte...

daj boze da i mi nekad posaljemo najbolje

pre 6 godina

Sergej i Matic u sredini, ce biti neprelazna prepreka za sve ekipe
kakav ce to biti paklen tandem!
Po krilima Zile i Tadic(voleo bih da udje u formu)
Voleo bih da vidim Bastu na bekovskoj, mnogo bi dobili kao ekipa sa njim!
Ako slozimo sve kockice, mozemo imati tim za svaki respekt

hmm

pre 6 godina

I sve sta je Muslin rekao se dokazalo , SMS je nula od igraca.Timska igra = nula , komunikacija sa igracima = nula , halavost i potrosnja lopte = maksimum , borbenost = nula.Mozete vi pricati da on vredi i 200 k , kad je nula od timskog igraca.Bukvalno cemo se zbog njega osramotiti na SP.
(Masan, 10. novembar 2017 17:28)

Ajde idi budi budi tako pametan negde drugde...
Čovek ga napravi na nulu posle jedne jedine utakmice...Ko sve sebi ne daje za pravo da ostavlja stručne komentare ovde...pa ovo je Bogu plakati...

Iz tog mraka sa Marakane, posle više niste nikad izašli... niti ćete.

pre 6 godina

(Krešo, 10. novembar 2017 20:32)
I onda dođe ista ta škola od koje ste otpali - JUGOSLOVENSKA, koju ti nije tvoj deda pravio nego moj, vas je samo Papa nama ugurao u krilo jer je to tad morao, da vas opere od užasa koje ćete večno vući i kroz život i kroz smrt i kroz reinakrancije ako postoje, a ne da nam niste trebali nego nam ni sad ne trebate, e da onda dođu srbi i istu tu 3. na svijetu repku na Maksimiru u muk i muku gurnu, a pre tog u BG trauma za vjeke vjekova zbog nestanka struje na Marakani!

MidRange

pre 6 godina

Ne smeta mi sto je Gudelj jer je on nas najdwfanzivniji igrac na sredini terena a sa ovako ofanzivnim igracima oko njega (Ljajic-SMS i odlican napad) mora raditi iz pozadine i biti klasican defanzivac.

Meni se ovo svidja, videcemo kako ce izgledati!

LondonCalling

pre 6 godina

Reprezentacija Srbija ima najgore navijace - uvek nezadovoljni! Nisam siguran da bi ih i titula prvaka sveta zadovoljila (nije bila "lepa i tecna" igra...a i nisu igrali "neki" igraci, ili su igrali "neki koji nisu zasluzili") itd... Pojedinci definitivno nisu normalni...

coldplayer

pre 6 godina

@Za onog sto pominje D.Tosica
Decko igra odlicno u Besiktasu koji je trenutno prva ekipa svoje grupe LS a sada ga trazi i Totenhem.Ali tebi ne bi naravno igrao ni Maloj Mostanici jer si ti samoprozvani Murinjo.Ajde pali.

k

pre 6 godina

Mitrovic je pokusao dribling 5 puta i izgubio loptu, a mogao je da doda jer smo svaki put imali visak u napadu. A o promasajima da ne pricamo... Kakv autoritet ima selektor ako mu to dozvoljava? Nije ovo niciji privatni klub da se tako ponasa!

fantom

pre 6 godina

Zivkovic i Milinkovic Savic su pravo osvezenje. Ljajic super, Mitar mora bolje. Ostali tanko. Odbrana katastrofa.
Mada, Kina svakako nije relevantan protivnik, koliko li ce nam samo prilika praviti mnogo ozbiljnija Juzna Korea..

mare

pre 6 godina

@KEC ne pričaj gluposti, niko koga znam ne zamera Ljajiću bilo šta, šta više, on je jedan od omiljenih igrača reprezentacije u celoj zemlji. Narod prepoznaje da je dobar dečko, voli Srbiju, devojka mu je Srpkinja...

Nenad

pre 6 godina

Zg-U-srcu... Pod 1. Ovo veliko U ti stvarno nije trebalo. Da ti kažem da si ustaša ti se verovatno nećeš uvrediti , ali to govori o tebi koliko si primitivan. Pod 2. Što se tiče odlučivanja od fudbala, vidim kako ste prolazili sa reprezentacijom tzv. Kosova. Davno ste bili treći na SP. Polako još se niste kvalifikovali. Možda vas braća Grci ispraše sa 5:0. Nikad ne reci nikad.

Srbin

pre 6 godina

Nije mi jasno zasto biramo protivnike koji su slabije plasirani od nas i daleka putovanja. Ili jaci nece sa nama ili se mi sa jacima plasimo debakla.Zar nismo mogli sa englezima, spancima, nemcima, poljacima, ukrajincima, rusima ili neka od juznoamerickih ekipa ili africkih

Biseri

pre 6 godina

Ljudi mi se zamlacujemo samo i umisljamo da smo nesto,zato sto igramo uvek sa ubi boze selekcijama i stvara se neka slika da ovi nasi nesto znaju. Pogledajte veceras prijateljske tekme igraju jaki protiv jakih i tako se stice kvalitet i vidi se gde si prema kome.Razumem ja da Nemci ili Englezi,Argentinci,Spanci.Portugalija,Francuska nece sa nama prijateljske,ali Poljska,Holandija,bi bile vec nesto. Ovo sad je kao da igras protiv klinaca od 16 godina i dobijas jedva ili neke ubedljivije i umislis da si neko,nesto.

Realno

pre 6 godina

mi smo bolji od hrvata i to hrvati sami znaju. nadam se da se sretnemo u grupi da ih otreznimo. samo mi nikad nismo tim kao oni. da vidimo sad, srbija ce da bude sve jaca i jaca

sta mi znamo?? Da ste vi bolji? Od kada to..nesto je ocito proslo pored mene..Po kojim faktorima ste vi sve jaci i jaci..Kada ste u zadnjih par godina bili tim?? ili imali bolje igrace..sta sve neces cuti..budi objektivan..
(akim, 10. novembar 2017 21:23)

Ajde ne lupaj gluposti i ne sramoti se ovakvim komentarima.Ocigledno se ne razumes u fudbal ni najmanje.Bilo bi lepo da je tako ali nije.Hrvati imaju jednu od najjacih reprezentacija na svetu a igraci im igraju u jednom Realu,Barsi,Juventusu i to su medju glavnim igracima a nasi...vecina je rezerva u svojim klubovima,koji ne spadaju u neki evropski vrh,osim Matica u Mancesteru.

oki

pre 6 godina

Jun Lingich– Lin Pengch, Hiating, Leich. Jun Min, Zengch, Peng, Gao Linch, Hang Boch, Hang Čao, Ju Hao

Pola Kineske reprezentacije srpskog porekla...Srbija do TokiJa

dejan

pre 6 godina

Докле више упоређивање са Хрватима?!!
Због чега???
Комшије,уживајте и коментаришите на својим порталима....


Ако баш желите упоређивање,па синоћ су Грци сами себе победили..
Прво пенал,па четврти гол... чисти киксеви одбране Грчке.....

Оставите нас хвалоспева о вама самима.....
НЕИНТЕРЕСУЈЕТЕ НАС,СХВАТИТЕ!

komsha

pre 6 godina

Zivkovic je klasa i mora da bude starter. Podigao je nivo igre cim je usao. Cak se i Mitrovic spustio na zemlju i delovali su kao tandem.

Line boss

pre 6 godina

Solidno ovaj tim izgleda, mnogo je tu promena, ali ima i dovoljno vremena da se dovede u red za Copa Mundial. U svakom slucaju veliko osvezenje od odlaska Muslina. Odbrana nam je slaba, e pa nek onda igramo napad, nismo jos od 90ih to probali. Steta sto ranije nismo razigravali Sergeja i Andriju, za Rasima i ne brinem, iskusan je to vuk. Cak i ako ne prodjemo prvo kolo, bar cemo ljudski odigrati, ko BIH pre 4 godine. Nisu se tada probili, al im je svaka utakmica bila lepa, igrali bre ljudi. Dosta bilo kukavicluka i strategija tipa Muslinove, nek igraju mladji momci, nek se iskoristi potencijal Ljajica, pa fudbal je samo igra i razbibriga. Godinama se divimo Rvatima sto ne kalkulisu i nikog se ne plase, a nase "orlice" strucnjaci ne pozivaju. E pa dosta, nek nas neki novi klinci predstave pred svetom. Posle ovog danas, ja ne bih ni selektora zaposljavao, moze nam se i ovako, mnogo smo jaki. Srbija do Tokija, a Kitajce smo vec poslali u drugu ligu istok

Czv

pre 6 godina

Stop hejtu i prepucavanjima.stop negativnostima.imamo SVETSKE PRVAKE U20.sta vama nije jasno.uigravas i razigravas to sto imas.i rezultati ce doci.ispred nosa su nam resenja a mi uvodimo izvodimo nepozivamo.sve mlade u a tim

Beograd

pre 6 godina

Igra se brze, doavanja su brza, bez petljanja lopte, i sto je vazno, precizna su. Osim sto je igra brza, ista je orijentisana na napad. Igraci su okrenuti prema protivnickom golu i tu tom pravcu ide lopta, kao da je teren nagnut na tu stranu, a ne kao pre, kada se lopta stalno vracala unazad, pa sve do golmana, i tako se trosili minuti i minuti. Meni se ovo dopalo.

nbg

pre 6 godina

ma kakav prijovic mitrovic je bolji centarfor samo njemu fali centarsutevi sa krila kao sto je zile mu dobacio i te kako je mitro opasan za gol. klasican spic bez puno trcanja, nego samo gol.

Rade

pre 6 godina

Ovo vec moze da lici na nesto,ali moramo da pronadjemo pravog napadaca.Naravno tu dolazi Matic umesto Gudelja.Bane moze po potrebi da odigra jednu do dve utakmice na mestu stopera ali nikako vise.On mora da bude na svojoj poziciji po desnoj strani.
Konacno da vidim da u igri napravimo koju akciju i pas igru.
Nadam se da je ovo nagovestaj svega mnogo pozitivnijeg.

Nemanja

pre 6 godina

@Turista nudista Da malo pratis fudbal umesto sto pises neistine i krivo ti sto je Muslin otisao znao bi da Sergej ima spanski pasos pa mu ne treba reprezentacija da bi igrao u Engleskoj.

juninho

pre 6 godina

Matic umesto Gudelja, Kolarov umesto Obradovica, uigravati ih do svetskog, bolje igrace nemamo, mozda nas Bog opet pogleda za grupnu fazu.

Rade

pre 6 godina

Iako Kina nije najbolji primer za izvodjenje zaključaka, dva se ipak nameću, prvi, da su "Novozelanđani" igrali odlično i zajedno sa Ljajićem ubrzali igru i drugi, da sada imamo dva odlična golmana, posebno jedan na jedan ili odbrane šuteva sa peterca. Kad im se pridoda i mladi Svilar, za Rusiju ne treba da brinemo. Jedino ostatak odbrane još uvek ima mnogo rupa...

Srba

pre 6 godina

Zivkovic i SMS klasa!!! Ovi momci MORAJU pocinjati svaku utakmicu. Sad se vidi da nisu oni dzabe bili svetski prvaci. Selektor autoritetom i savez moraju ovim momcima omoguciti da ih stariji igraci ne bojkotuju tiho jer oni su vec sada najbolje sto ova zemlja ima!!! Tu pridodati Nemanju Maksimovica, Radonjica, Gacinovica da igraju makar po poluvreme. Rukavina, Gudelj, Milivojevic napolje!

LightbringeR

pre 6 godina

Voleo bih da protiv koreje pocnemo sa Zivkovicem i Radonjicem po bokovima, da vidimo na sta ce to da lici. Trebao je da zove jos nekog napadaca da ga isproba, tipa Djurdjevica.

dejan

pre 6 godina

Dusan8

Пријатељу!!!!!
Ти и теби слични(свако има право на мишљење,зар не?) ако вам не ваља Србија и репрезентације у фудбалу,кошарци итд,ако вам не ваља Новак,Звезда,Партизан већ све време причате о Хрватима(!!!!!!),и немате ништа о Србији да причате,ИДИТЕ НАВИЈАЈТЕ И ГЛЕДАТЕ ХРВАТЕ!!!

D

pre 6 godina

Pre mesec dana sam se vratio iz Kine, klima je tamo uzasno teska za nas, verujem da im je pravila problem. Sve u svemu pristojna utakmica, dobro je pocelo.

Зоран

pre 6 godina

Smeta Lajic koji nema kvalitet za Reprezentaciju.Smeta mi On kao lik I njegova proslost u reprezentaciji Srbije.Smatram da nam On nije potreban I da smo pogazili sve nase principe time sto smo njega pozvali.On nije Srbin I neoseca se tako.Za njega himna Srbije nije prihvatljiva jer vredja njegovog boga.Ubedjen sam da bi Katai bolje odigrao na toj poziciji ali za njega nema mesta bez obzir na gol Ljacica I dalje mislim isto.(Zex, 10. novembar 2017 12:55)Imam nekoliko pitanja.1. Tvoj Bog i moj Bog su isti nema dva Boga. Da li je tako?2. Da li bi ti pevao himnu ako se ne osecas kao pravoslavac srbin u himnoj se jasno kaze " boze spasi srpske zemlje srpski rod" . Zasto bi to pevali madjari hrvati muslimani i ostali i ako su gradjani Srbije. Da li bi ti pevao?3. Zasto ti smeta neko drugaciji od teb.pozdrav za sve. i nek pobedi Srbija to je moja zemlja.
(elmin, 10. novembar 2017 13:05)
@Elmine:
1) Slažem se stobom: jedan je Bog — ko veruje u Boga neka veruje...
2) u himni se ne spominju pravoslavci!
Rec je — kao sto kažeš — o srpskim zemljama, srpskom rodu i Srbija naravno. Da li znaš šta znaci "rod"? Ne razumem šta bilo kome tu smeta... zna se čijeg smo roda!!! i ako smo podeljeni kroz veroispovest

bradina

pre 6 godina

Sve mi se vise svidja ideja da selektor bude Bora Milutinovic!Bar samo za SP,ostaviti Krstajica da se kali i pomogne Bori oko odabira, u isto vreme FSS da odredi Paunovica za sledeci cetvorogodisnji ciklus.Tako to rade velike fudbalske sile,zar ne!?Bar nesto da prihvatimo od njih.Razlog zasto angazovati ovog proverenog i uspesnog trenera je prost.Ima autoritet,iskustvo(vodio je uspesno sve selekcije na SP)DL2,znanje,nije klubaski opterecen,cime bi konacno pomirio naciju,jer citajuci komentare vidim da su mnogi podeljeni po klupskoj pripadnoscu.

Bicu Slobodan

pre 6 godina

Tanki smo na desnom beku mnogo, alli sta je tu je. Obradovic odmara Kolarova. Matic i Milivojevic ne igraju pa stoga Gudelj. Nema Nastasica pa je tu Tosic.

dex

pre 6 godina

Vidi se da nam je odbrana rana i da Mitrovic jednostavno nije za prvog spica. On moze biti dzoker, kada treba da se zaigra dugim loptama ili ubacajima sa boka, da pomogne drugom napadacu, as da stoji u napadu, jednostavno, uglavnom nema svrhe.

M

pre 6 godina

(nosferatu, 10. novembar 2017 14:54)

Ti shvatas sta si napisao pametni ?
Ovaj tim u ovom sastavu igra prvi put !!! Igraci koji debituju !
Onaj tim je imao mnogo zajednickih utakmica i igrao je bezvezno..
Molim te idi komentarisi na Svet plus ili tako negde...

Cxevu

pre 6 godina

sad imamo sanse u Rusiji! 
(41+, 10. novembar 2017 14:32) 
Odmah ste prvaci sveta Haha
(mario, 10. novembar 2017 14:36)

Za tvoju informaciju, dosta momaka iz danasnjeg sastava i jeste prvak sveta. Dovidjenja !

Navijač

pre 6 godina

E sad, vidite ovako, sa ovakvom igrom i sastavom ne bismo bili ni 4. u grupi. Protiv Koreje cete tek videti koliko je moj stav ispravan. Pa sad, neka neki od vas i dalje pozdravljaju smenu Muslina!
(nosferatu, 10. novembar 2017 14:54)

Opusti se prijatelju, pobedili smo 2:0, novi igraci, novi sistem, prijateljska utakmica..

Vladimir

pre 6 godina

Kakvi komentari. Od toga da ćemo uskoro biti prvaci sveta do toga da smo katastrofa. Ne znam da li ste gledali utakmicu ili samo komentarišete rezultat? Inače samo smo u pojedinim momentima izgledali ok. Sreća pa smo igrali protiv Kine. Verovatno su zato i njih izabrali. Slab protivnik da se probaju igrači i formacija koja uopšte ne uliva samopouzdanje. Da li je razlog neuigranost ili nešto drugo ali previše rupa imamo. Uglavnom ništa naročito. Jedino pozitivno rezultat i to što se isprobavaju igrači.

lal

pre 6 godina

@elmin: po meni himna nikoga ne vredja... ne znam da li britanci imaju problem sa svojim stanovnistvom zbog toga sto pevaju bogu da im sacuva kraljicu...
pritom je bog jedan i muslimanima i hriscanima... ne peva se isusu i muhamedu... a srpske zemlje i srpski rod se odnosi na sve one koji se osecaju kao pripadnici tih zemalja i tog roda... a samo takvi bi trebalo da igraju za reprezentaciju...
iskreno ja sam ateista i nisam za monarhiju (ipak je paradoks da se kralj izbaci iz himne, a ne i kruna sa zastave), meni bi mnogo vise trebalo da vredja himna, nego nekog srbina islamske veroispovesti... problem je ako se taj neko ne oseca kao srbin...

Line boss

pre 6 godina

@Cowboy Jimmy
Ako zanemaris navijacke baljezgarije, sta bi falilo nacionalnom timu da Andreja/krilo/ igra zajedno s Prijovicem/cenarforom/ a vezista Sergej da bude. Ima tu mesta i za Rasima kao alternativu, kao i za Mitra i ostale. Pa necemo valjda nacionalni tim sastavljati po diktatu severa i juga. Nek igraju najbolji, a vi navijaci blizanaca lepo se mlatite po parkinzima na Novom Beogradu, bas me briga. Secam se da sam vas slabo nesto vidjao par nedelja pred "Oluju" a sad biste po vasim zeljama nacionalni tim sastavljali. Pa pre bi Dodika pitao nego vas

ш

pre 6 godina

Ништа не разумем, милка, текма, репка, цвика...
Браћо, на којем то језику ви причате?

Istina

pre 6 godina

(Gazda Bole, 10. novembar 2017 15:51)

Izvini, Hrvati losiji od nas? Pa da, oni samo imaju prvotimce Reala, Barselone, Juventusa.
A mi prvotimce Zenita, Torina i Crvene Zvezde, a najbolji igraci su nam rezerve Njukastla i Benfike.
Ja razumem ostrascenost ali dajte malo realnosti.
(Dusan8, 10. novembar 2017 16:12

Da ne gresimo dusu,nasi najbolji igraci nisu rezerve Njukasla i Benfike.Nas najgori igrac je rezerva u Njukaslu a imamo jos rezervi u svojim klubovima,koji,po meni,nikako ne bi smeli imati minutazu u reprezentaciji dok ne budu standarni u svojim klubovima.Imamo samo jednog vrhunskog igraca u top klubu,Matica u Mancesteru a cak je i nas najbolji igrac u kvalifikacijama,Tadic,izgubio mesto u nejakom Sautemptonu.

Miroslave

pre 6 godina

Ovako ofanzivno mozemo da igramo jedi o proti kine... ako ovako izadjemo protiv iole jacih ekipa primicemo po 3 komada min
(4k4.Dex, 10. novembar 2017 13:27) Vama čovek nikako da ugodi. Čim igramo za dva zadnja vezna, kuka se kako igramo previše defansivno, kako se danas tako ne igra fudbal. Do juče je bila priča kako igramo neatrikvnu 6-4-0 formaciju, sad smo napravili jednu promenu na sredini terena i opet ne valja. Kakvi smo kontraši mi Srbi, sačuvaj Bože.

Lee Bruce

pre 6 godina

Ali ćirilica na sastavu, a pored Banetovog imena C (kapiten)!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mita, 10. novembar 2017 12:29)

Па није то C него С (Стуб Одбране) :)

Mito

pre 6 godina

Lično nisam oduševljen. U ekipi igraju Tošić, Rukavina i Mitrović. Krstajić je u odbrani imao 7 do 8 igraća a Kinezi su 4 do 5 puta dubinskim loptama izlazili pred Stojkovića i Rajkovića, od toga tri puta pored brzonogog Tošića. Rukavina (bek kao krilo, a lakše je krilo naterati da igra dobro beka Šurjak kod Miljanića), po starom običaju centrira svuda, jednom je uspeo da pogodi Mitrovića u glavu. Mitrović koji malo ili ne igra u Engleskoj, pokušava da sebičnošću i davanjem nekog gola popravi svoju poziciju u klubu. Mislim da je imao 10 šuteva, na kraju je dao gol kada nije bio zalepljen za leđa centarhalfa. Mislim da bi sa njim trebalo posebno trenirati, naterati ga da skine desetak kila, da igra kolektivno ili ga ne voditi na SP jer je čisti promašaj ako koristiš svaku desetu šansu, dok pravi centarforovi iz polušanse daju gol. "Selektor" (nadam se da nas on neće voditi na SP), jer će mo proći kao u Nemačkoj kada su na nama popravljali gol razliku, a današnji selektor je bio rupa u odbrani, pa je čak na jednoj utakmici u ranoj fazi zaradio crveni karton. Kada su u zadnjih 10-tak minuta ušli mlađi poćela je igra, mada su mnogo komplikovali u šesnaestercu. Milinkoić Savić je gospodin u kopačkama, precizan u dodavanju, odlično igra glavom i sa lakoćom oduzima loptu od protivnika bez faula. Selektor da pogleda utakmicu Hrvatska-Grčka, da vidi kako se brzo vrši transformacija iz odbrane u napad i obratno, kako se centrira i na loptu pred golom idu trojica (treći gol Hrvatske).

Mile

pre 6 godina

Dusan8
sta bulazis? koji su to prvotimci zvezde?Rukavina,Ljajic,Mitrovic,Bambi tosic,Zivkovic?Samo su Radonjic I Krsticic prvotimaci Zvezde I to su pozvani za ovu turneju.

Đorđević Marko, Niš

pre 6 godina

Stojkovic
Ivanovic Maksimovic Tosic Kolarov
Matic
Tadic SMS Ljajic Zivkovic
Mitrovic
Uigravati ovu postavu i, uz malo srece na zrebu, mozda prodjemo grupu.

Идeмо даљe :-)

pre 6 godina

Коначно смо дочeкали да наш најталeнтованији и најкрeативнији фудбалeр - Андрија Живковић - заигра за "А" сeлeкцију! Поздрављам и повратак Сeргeја МС у тим, јeдино ми нијe јасно зашто најталeнтованији српски и eвропски штопeр, мали Блeки Милeнковић, нијe позван у рeпрeзeнтацију?! Милeнковић и Настасић трeба да буду стартни штопeри на СП!
Свe у свeму, чeкамо да Паун прeузмe клупу, па да сe полако срeђујe атмосфeра и подижe адрeналин, прeд полазак у Матушку :-) Живeла Србија!

Danko

pre 6 godina

@djomla
E moj poznavaoce fudbala.Stojkovic iz Zvezde da igra u startnoj postavi?Decko je standardni prvotimac CG.Svako daje sebi pravo da komentarise.Postoji jedna stara izreka:,,Bolje svasta jesti nego svasta pricati".

MaradonaDiego#10

pre 6 godina

Bane Ivanovic i dalje najslabija karika u timu Srbije,Matic fali jako a desni bek pod hitno da se menja jer A.Rukavina nije kapacitet za svetsko prvenstvo.Basta bi tu bio bolji a isto su godiste.Dali bi im vise goliva da nije bilo bahatosti Tadica i Mitrovica,to sto su danas radili je katastrofa. Igra je svakako bila bolja nego kod Muslina ako se uzme u obzir put,klima i protivnik koji nije naivan!

Dagoberto

pre 6 godina

rajkovic ni krov ni duzan...sve u njega pucali
(boki, 10. novembar 2017 15:25)

I ono kad uklizao van 16 m u situaciji 1 na 1, i tu nije on uklizao nego ovaj lose driblao je l tako?

Kristian

pre 6 godina

@elmin skroz ok komentar, sem ovog dela oko himne, zanima me da li bi pevao norvešku, englesku ili bilo koju drugu himnu gde se pominje većinski narod ili bog? Ili bi ti smetao krst na zastavi da živiš u skandinavskim zemljama ili Švajcarskoj. Himna je istorijska pesma, nigde ne moraju da se spominjeu sve manjine koje žive u toj zemlji dokle god neku od tih manjina pesma ne vređa. Pozdrav od Mađara sa severa Srbije.

c7-5

pre 6 godina

Nema srbina koji bez problema ne bi mogao da vodi reprezentaciju Srbije.Neki posle pola sata igre utvrdise da je Zivkovic bio najbolji.Ne treba ni sumnjati ciji su navijaci.A ja tvrdim da je Prijovic bolji igrac od Mitrovica.Decko igra redovno dok ovaj smirgla klupu.Kostic igra Bundes ligu a Zivkovic po neki put zaigra kao starter u Benfici
(Cowboy Jymmy, 10. novembar 2017 16:03)

Moram da tebi i ostalima kazem da nemate pojma. Znaci tutumraci. Mitravic je nas najbolji strelac. Nema boljeg i niko u ovom timu nije dao vise golova od njega. I ti ga pljuješ?? Sta stobom nije u redu? Ne igra u Njukaslu zbog Beniteza a vidimo kako igra njegov tim. Kako bi igrao sa Mitrovićem? I navijaci traze da igra. Zato Mitar igra za Srbiju i postiže golove. Promašuje ali da gol. Kinezi promašuju, golman im odbrani ali ne znaju da daju gol. Da li si to video ili nista ne vidis osim da neko ne igra u svom timu? Živković cesto ulazi sa klupe u Benf. i ne igra utakmice u ali odlicno probija po bokovima i ima najbolji centar šut od svih nasih igraca. Da li i to nisi video? Mi treba da damo podrsku nasim igracima a ne da nam sve nije dobro. VI ste bre hronično nesrecni.....

petar pan

pre 6 godina

Masan@

Strucnjace jesi video koliko je decko uzeo lopti rivalima i dubokim pasovima otvarao akcije. Ti si video kao Muslin bez cvika. Idi bavi se bagmintonom ili bocanjem to je tvoj fah... Srdacan pozdrav

Pera Magic Mitic

pre 6 godina

4-2-3-1 formacija je odlična, najbolja kada se uzme profil igrača koji imamo, jer imamo vrhunska krila i u ovoj formaciji ih najviše može biti u igri. Umesto Gudelja ide Matic, i siguran sam da imamo bolje bekove.
(Hud, 10. novembar 2017 12:00)
Sve si objasnio, bravo. Savic, Ljajic i Zivkovic tu (najzad), formacija prilagodjena, jos Basta na desnom i to je to. Naravno, ima boljih halfova, ali oni su svi vec pozivani, tu su, ovo je samo za danasnju, prijateljsku utakmicu. Mozda samo jos Nemanja Maksimovic, kao prva zamena za par centralnih veznih. Deluje vec mnogo bolje, iako ne treba ocekivati vec danas ne znam kakvu igru, trebace vise od 2-3 treninga da se uigraju.

неко

pre 6 godina

@Vladimir
Имамо можда Пејчиновића, што се штопера тиче, али и то је питање, јер је Душко капитен Бешикташа, шампиона Турске, екипе која је ове сезоне већ прошла групу Лиге шампиона. И тамо игра сјајно. А ви пошто не пратите фудбал, не знам зашто коментаришете. Због таквих ,,зналаца" се нарушава атмосфера у јавности.

wroom1975

pre 6 godina

Pobedili smo i ja ne kapiram sta hocete vi sa negativnim komentarima? Da polome noge za prijateljsku utakmicu? Zna se kad treba da igraju prijateljske onako kako znaju. Mesec dana pred pocetak SP.

Car Dušan

pre 6 godina

Sasvim solidna i korektna igra, za ovaj PERIOD... Naravno, za nešto više treba vremena, odgovarajućih protivnika i motiva. Nije ni ova i ovakva KINA, ekipa koju bi svako dobio, i to na strani. Ako se ima u vidu, da od ovih današnjih startera, vjerovatno polovina, neće biti u prvom timu za SP - jedno veliko OK!

zigernaut

pre 6 godina

@Gazda Bole
necu nista reci osim da niko ne mari za mladje selekcije...mislis da je nemce briga to sto u mladjim selekcijama ne osvajaju kad izbace par igraca za A selekciju i svetski su prvaci, sto je i sustina tih mladjih kategorija...iz nasih zladnih orlica 5 ne igra fudbal na visokom nivou...jedino se mi zaludjujemo kakva smk velesila u mladjim kategorijama, a radujemo se ovom svetskom kao da je poslednje...

Najrealnije

pre 6 godina

Rajkovic-Basta,Ivanovic,Tosic,Kolarov-Matic,Milivojevic,SMS,Kostic,Tadic-Prijovic
Rajkovic
Basta Ivanovic Tosic Kolarov

Milivojevic Matic


Tadic SMS Kostic
(Zivkovic) (Ljajic) (Radonjic)

Prijovic
(A.Pavlovic)

Moze to i bolje

pre 6 godina

Baneta pod hitno vratiti na poziciju desnog beka na kojoj je i igrao u svojim najboljim danima i onda ne moramo da se bavimo rukavinom koji ocigledno nije dorastao da igra sa najboljim svetskim igracima. Veljkovic je danas bio dobar. Imamo dosta igraca koji bi se na stoperu bolje snasli od baneta. Krstajic to vidi bolje od nas koji komentarisemo ali kao da nema hrabrosti da mu to saopsti kao sto je murinjo uradio. Odbrana skripi na sve strane. Ne mislim samo na igrace koji igraju direktno u odbrani. Matic ce nam sigurno pomoci kad se vrati ali je problem sa ljajicem i savicem koji ne mogu to dobro da zatvore posebno u kontrama i danas bi primili minimum tri komada od bilo koje ozbiljnije reprezentacije na taj nacin ali sve u svemu raduje me ofanzivnija srbija. Bice to drugacije sa novim selektorom. Srecno momci !

Figo

pre 6 godina

(Alcale, 10. novembar 2017 16:56)

Nigde ja nisam napisao da mislim da je Muslin strucnjak niti sebe smatram jednim. Moj komentar je bio replika na drugi komentar i predstavlja moje misljenje izrazeno kroz statistiku vezano za sanse Gruzije i kine protiv nase ekipe a ne predstavlja moje misljenje odakle se zakljucuje da ja mislim da je Muslin strucnjak. To ako si ti zakljucio, to je tvoja stvar. Da sam donekle u pravu pokazuje 80 posto pozitivnih ocena na moj komentar o nasoj losoj odbrani danas. To koliko, po transfermarketu, vrede napadaci Gruzije ili Kine, ja ne znam i ne interesuje me. Mogli smo da primimo gol danas i to je meni zasmetalo jer 20 god igram defanzivnog igraca po nizim ligama i obracam paznju na odbranu. Nista drugo mi generalno nije zasmetalo. A sto se tice tih cena igraca o kojima pricas, i igraci Farskih ostrva su davali golove Grckoj, i Andora je pobedila Makedoniju pre nekoliko god, i Azerbejdzan i Estonija nama, Luksemburg nam dao 2 komada, pa su oni skoro igrali 0-0 u sred Francuske, primera ima koliko hoces. Ne znam sto je vazno koliko vredi napadac ako nam on da gol, znaci sposoban je da postigne gol...

Najjači sastav

pre 6 godina

4-2-3-1: Stojković - Kolarov, Nastasić, Ivanović, Rukavina - Matić, Milinković-Savić - Tadić, Ljajić, Živković - Mitrović

sava.

pre 6 godina

u ovoj reprezentaciji imaju potencijal jedino radonjič i živkovič,živkovič brz sa odličnom tehnikom i radonjič najbrži sa korektnom tehnikom super brz verovatno u top 5.najbržih igrača u evropi,poput biniča pravi vihor stim što ima veču rksplozivnost na početku od biniča,mogao bi biti x faktor reprezentacije.čteta muslina velika ako imaju hrabrosti za radonju i živkoviča bili bi za 30 posto bolji,nači pravu zamenu muslinu,selektor kojeg bi poštovali,piksi bi bio rešenje popu saleta u košarci sa pravim pomočnicima.odrešene ruke pri sastavljanju,mada teško to može u fudbalu kde glavnu ulogu igraju menađeri,ovi iz fss samo kimaju glavama jer pojma nemaju.da se razumemo imaju pojma,kad se deli lova tu su prva liga.

molina

pre 6 godina

Igrace ovi momci sasvim dobro i da sam ja selektor. Ali ne vidim plan ovog saveza da na pripremnoj utakmici bude jedan selektor a onda na prvenstvu drugi, treceg koji ih je kvalifikovao da ne spominjem.

Shone

pre 6 godina

Da malo ,pametujem': odbrana katastrofa, za ozbiljne utakmice i protivnike! Sredina ok,plus Matic umesto Gudelja.Krajnje je vreme da se nadju i UIGRAJU dva stopera, pa Kanavaro i Nesta bi se gubili ko nalaz da su ih svaku drugu tekmu rotirali sa nekim novim junakom, bez toga iva repka je limitirana za velika dela!!! I dva beka solidna, sa odredjenom brzinom tj.da stignu i preteknu protivnika u zavisnosti od situacije , i normalnim solidnim centarsutem...tek tada ce ova repka biti respektabilna!Pozdrav

bonba

pre 6 godina

Videlo se da smo igrali sa pola snage ali pozadi mora dosta da se zategne. 4-3-3 je zanimljiva formacija jer imamo dosta vise ofanzivnih igraca i lako smo ulazili u sanse. Mada ipak nam je Kina bila protivnik koja je realno slabasna. Reper ce biti J.Koreja koja je pobedila Kolumbiju jutros uz dva gola Sona.

somke

pre 6 godina

Ljudi, ide li neko od vas u školu ili na posao? Pola nacije gledalo najnebitniju utakmicu u podnevnom terminu.
(Brontosaurus, 10. novembar 2017 15:30)

Za školarce je počeo jesenji raspust...

Bane

pre 6 godina

(zg-U-srcu, 10. novembar 2017 15:16)

Pa ja koliko znam vi sigurno niste u prvom šeširu tako da od te tvoje zelje slaba vajda.A pošto mogu maksimalno dve ekipe iz Evrope u grupi to je skoro pa i ne izvodljvo. Naročito jer ovi iz FIFE nisu sisali vesla pa neznaju šta može da se desi još u Rusiji. U ostalom poznavajući vašu nadmenost, da lako poletite verujem da bi se baš razočarao za ishod.

zdravkors

pre 6 godina

Bane,ti se razumijes u fudbal ko...Utakmica sa Gruzijom je bila takmičarska od koje je zavisila budućnost ekipe,a protiv Kine prijateljska gdje smo mogli primiti 5 golova

Jeri smo ta ko u mo gucnosti

pre 6 godina

@Ako SMS ne da 3 gola, Muslin da se odmah vrati.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (somke, 10. novembar 2017 11:57)

A ako da samo jedan onda da vratimo i Iliju Petkovica?
(Chiwwi, 10. novembar 2017 12:08)

Tu sam ako treba nesto, ne bih nikada odbio reprezentaciju. :-D

ijatet

pre 6 godina

Nisam hejter, veliki navijac Srbije, ali posle 2010. i Radomira Antića, svaka igra nam je ko u školskom dvorištu bez organizacije..

analiza

pre 6 godina

"Bože, kakva formacija.
Ovi će se sudarati na terenu"
(analiza)
"mitrovic se ugojio ko prase :)"
(neutralni felsh)
Imenjace 'analizo',radije bih da se na terenu sudaraju SMS i Zivkovic i Ljajic nego nego da gledam ,recimo,Kolarova i njegove tetovaze.
'Neutralni',slazem se.Zasto ne probaju u napadu Djurdjevica-ako nista drugo,bar je mrsaviji od Mitra:)

Petar

pre 6 godina

(Iz tog mraka sa Marakane, posle više niste nikad izašli... niti ćete., 10. novembar 2017 21:53)

Radi se o hrvatskoj samoživosti i gluposti. Nije sporno da je 3 mjesto veliki uspjeh ali i Šveđani su bili treći, pa Turci, pa mala Danska prvak Evrope, ali nikad nisam čuo da su tako iritantno napuhani kao Hrvati. Evo pogledaj te priče oko 3 mjesta, dakle Cro i YU te 1998 i 2000. Oni su uzeli treće mjesto a mi ništa a radilo se o dvije jednako dobre ekipe. To je nogomet, Mijatović pogodi prečku, ne uđe i odeš kući. Detalji. A priča da je hrvatska u top 10 ekipa svijeta, da je stvarno tako oni bi do danas igrali nekoliko polufinala i redovno prolazili grupe na turnirima a znamo da ih nema nigdje. I nikada nisu bili drugi na Fifa ljestvici, bili su par mjeseci treći nakon wc 1998 i od onda pali pa se vrte oko 12 do 15 mjesta i to maltene slave jedini u svijetu, a priča da je u nogometu teže doći do kraja nego u košarci je glupost.

Niš

pre 6 godina

Коначно смо дочeкали да наш најталeнтованији и најкрeативнији фудбалeр - Андрија Живковић - заигра за "А" сeлeкцију! Поздрављам и повратак Сeргeја МС у тим, јeдино ми нијe јасно зашто најталeнтованији српски и eвропски штопeр, мали Блeки Милeнковић, нијe позван у рeпрeзeнтацију?! Милeнковић и Настасић трeба да буду стартни штопeри на СП!
Свe у свeму, чeкамо да Паун прeузмe клупу, па да сe полако срeђујe атмосфeра и подижe адрeналин, прeд полазак у Матушку :-) Живeла Србија!
(Идeмо даљe :-), 11. novembar 2017 19:44

Nemaš ti pojma o fudbalu.Čuj,najtalentovaniji srpski i evropski štoper Milenković...hahahahaha.Veću glupost niko nije mogao da napiše.Dečko je klasičan antitalenat.Ni u jednoj mladoj selekciji nije bio ni na širem spisku a sad su morali da ga zovu,platili menadžeri da opravdaju transfer u Fiorentinu.Inače,da nešto vredi,sigurno bi igrao u slabašnom klubu,koji je u sredini tabele italijanske lige,to dovoljno govori a on nije odigrao ni minut od svog dolaska i pranja para menadžera i oba kluba.Živković jeste talentovan ali ne i najtalentovaniji a pogotovo ne najkreativniji jer ne igra pozicuju gde se kreira igra.Najtalentovaniji i najbolji od te generacije je SMS koji je to i dokazao a na tržištu više vredi od Živkovića negde 20 puta a možda i više.

zuba

pre 6 godina

Mozda lupam, ali mi se cini da nemamo jos mi igraca oko kog ce da se vrti nasa igra....ko god to bio , bilo bi bolje da su tu dva igracaa na koha ce da se bazira nasa igra i ko ce da bude strah i trepet za protivnicke igrace. Pomislio sam daa je mozda to tadic...neko treba da preuzme inicijativu

Hygge

pre 6 godina

Ima li nešto odvratnije i seljačkije od guranja palca u usta i/ili "ljuljanja bebe" nakon postignutog gola? Em što su seljoberi, em što ne znaju fudbal.