Sreda, 08.11.2017.

19:23

Jokić: Kum se non-stop drao na mene

Nikola Jokić počinje da dominira NBA ligom kako sezona odmiče, a prethodne noći bio je najefikasniji pojedinac na svim susretima.

Izvor:

Jokiæ: Kum se non-stop drao na mene IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

IS

pre 6 godina

@who cares

Za sekund search-a najboljih centara u NBA mozes naci (na ozbiljnim sajtovima):
"More than anything else, Divac will perhaps be best known for being the original flop king of the NBA. Something he freely admitted to doing."

Sto se tice treninga i dolazaka-odlazaka, zna se da igraci u NBA najvise mogu napredovati izmedju sezona, jer u toku njih nema previse mesta za trening, zbog napornih putovanja i cestih utakmica. Na treninzima tokom sezone vezbaju se pristupi sledecim utakmicama i ne umara se previse telo, jer bi ih tako unistili.

Nisam rekao da Divac nije u top 50ak centara u istoriji NBA, ali sam rekao da je mogao mnogo vise. U njegovoj generaciji bolji od njega bili su Hakim, Sakil, Robinson, Juing, Mutombo, Morning, Valas... Ok, to je bila veoma jaka generacija, ali osim Hakima, niko od njih nije bio talentovaniji od Divca u ranoj mladosti (kada su poceli sa igrama u NBA). Svi su postigli to sto su postigli zbog izuzetnog rada na telu. Svi su bili bukvalno kao masine.

Divac je mogao sa njima da igra na mozak, ali da je nekoliko leta poradio na telu bio bi bolji od mnogih. Naravno, ne mislim da bi ih fizicki dostigao, jer dosta ima i do konstitucije, ali bi taj jaz bio daleko manji, a onda bi u kombinaciji sa vestinama koje je posedovao bio u top 3 minimum.

IS

pre 6 godina

@who cares

U slicnoj situaciji je sada i Jokic, koji je trenutno kosarkaski najinteligentniji centar u NBA (po meni medju najinteligentnijim u istoriji NBA).

Medjutim, pogledaj njegovu trenutnu konkurenciju - Embid, Vajtsajd, Dzordan, Tauns, Gober, Kazins, Dejvis, pa i Nurkic (mozda sam nekoga i propustio). Sve zivotinje na fizickom planu. Jokic je i prosle sezone mogao na mozak da ih dobija, ali uglavnom nije mogao da izdrzi tempo duze od 20ak minuta protiv njih. Nece on nikada biti brz, niti ce moci toliko da skoci kao npr. Tauns, ali ako mu se samo malo "fizicki priblizi" overall ce ga pokidati, jer ima mnogo vise vestina od njega. Da je ostao na onakvom telu od prosle godine (pritom, ima on na tom planu jos dosta da radi), svi od pobrojanih bi ga u jednom trenutku pojeli.

Sada igra po 30ak minuta uz mnogo vece angazovanje u odbrani i ne pokazuje znake umora cak ni u poslednjoj cetvrtini. Zbog svega toga, tek ocekujem da pokaze sta sve zna, a zna daleko vise od svih centara koji trenutno igraju. Ako ovako nastavi bice taj momak medju najboljima ikada.

IS

pre 6 godina

Cisto kao info - Jokic je prosle godine, negde u ovo vreme, u novembru postigao 41 poen UKUPNO na 6 vezanih utakmica, uz sut od nekih 40ak posto i samo jednu trojku i imao 23 skoka (od toga 4 u napadu).

Shvatate koji je to skok u igri? Vidite li kako covek ove godine igra odbranu (i to bez forsiranja, jer se i dalje plasi licnih gresaka)? Ove godine je u poslednjih 6 dao 125 poena uz 71 skok (od toga 15 u napadu). Malo su se ljudi izgleda zaboravili kako je tekla njegova prethodna sezona, sto je i dobro jer znaci da je vec dugo konstantno na visokom nivou.

To je taj "individualizam". Nije to palo sa grane. Iza toga moze samo da stoji mukotrpan rad i veliko odricanje. Sto je najgore on vecinu od tih utakmica nije ni forsirao, tako da tek mozete ocekivati njegove najbolje partije kada se Milsap potpuno uklopi, a on prestane da razmislja o njegovim kretnjama.

Uporedjuju ga sa Porzingisom i time kako je mogao Porz da igra prvenstvo, a sada moze i NBA. Pa on je i prosle godine igrao ovako. Imao u novembru dve preko 30 poena. Nije skoro uopste napredovao. Ima vise poena, jer se oslobodio Karmela pa uzima sve suteve, ali overall nije to neki ogroman napredak (u proseku isto skokova - oko 7, manje asistencija - samo 1, vise izgubljenih, manje ukradenih). Telo mu trpi i vec sada vuce nekoliko povreda (sinoc nije igrao zbog povrede lakta).

Tako da... sve ok, nije igrao, "ispalio je", ali sve ima svoje. Da bi uspeo u zivotu covek se nekada mora odreci stvari koje voli.

who cares

pre 6 godina

Divac je kada je dosao u NBA bio jedna od najperspektivnijih petica u istoriji NBA. Imao je sve, osim tela. Slicno kao Jokic. 

Ipak, vecinu leta posvetio je reprezentaciji, a za samo par godina prestiglo ga je brdo centara tako da je jedva bio u top 10 u svojoj generaciji. Alonzo Morning npr. je imao mnogo manje talenta od Divca, ali ga je samo na telo ubijao. Da je Divac prolazio njihov dril samo nekoliko leta bio bi jedan od najvecih. Nazalost, covek je u nba pre svega ostao upamcen po flopingu. Za to sto nam je dao kao reprezentativac mu veliko hvala. 
(IS, 08. novembar 2017 23:17)
Divac je bio i ostao jedan od najboljih centara u njegovoj generaciji u Nba, i nije nikako ostao upamcen po flopingu, ne znam odakle ti taj podatak. Cak je i Sakil O'Nil koji je nakon dve godine zaredom finala zapada bio taj koji je prozivao Divca za floping kasnije priznao da je to radio iz frustracije jer je Divac jedan od najboljih protivnickih centara protiv kojih je igrao u karijeri. Pritom taj Divac je pored legendarne karijere u Nba, mesta u kuci slavnih u karijeri uzeo i dva Evropska zlata, Svetsko zlato i Olimpijsku bronzu, to znaci ponesto, i to Svetsko zlato u sred Amerike protiv polu Drim tima tako reci. A njegova fizicka forma nije imala nikakve veze sa igranjem u reprezentaciji, jer da si zaista pratio u to vreme Nba znao bi da su za njega uvek pricali da i u toku sezone poslednji dolazi na trening, prvi odlazi, i svi su se cudili da sa toliko malo napora igra kako igra i smatrali da je ulozio samo malo vise truda bio mnogo veci. Medjutim on je igrac koji je uglavnom uvek igrao na mozak, a ne misice, to mu je bio stil i nacin igranja kosarke, otuda i ta taktika provociranja faulova protiv najdominatnijeg centra u poslednjih 20 i kusur godina, kao Sakil O'Nil.

Slovenija, EU

pre 6 godina

Jokić je car... to što on radi je odlično... istina, obrana nije na nekom nivou ali ipak treba sve to pogoditi... ali što sam htio kazati je, da li je reprezentacija Srbije spremna prilagoditi igru na način, da Jokić igra osrednju ulogu? Ja mislim, da ne. To se moglo vidjeti in na OI u Riu, gdje je i Raduljica igrao više od Jokića (meni je to bilo neobjašljivo)... Možda i sam Jokić to zna (ili ima takav osječaj) pa mu nije do toga, da igra po 15 minuta u ekipi u kojoj bi tebao imati osrenju ulogu... ne znam... samo razmišljam...

MalinaNS

pre 6 godina

Da bi se shvatilo koliko ima mina i koliko je teško postići ovo što Jokić sad radi, pogledajte izraze lica njegovih saigrača na klupi na 1 minut i 24 sekunde.

Dusan

pre 6 godina

Zaista nasi momci izgledaju puno vitkije i mekse od NBA standarda.

Jokice je odradio celo leto i i dalje ne deluje da je medju cvrscima

trebace mu par sezona posvecenih jacanju da dostigne kolege u NBA

u fizickom smislu.

Uvek raduje uspeh - naravno u inostranstvu, jer ovde je to gotovo

nemoguce

IS

pre 6 godina

Sto se tice Divca to sto pisete je donekle bila i moja poenta.

Divac je kada je dosao u NBA bio jedna od najperspektivnijih petica u istoriji NBA. Imao je sve, osim tela. Slicno kao Jokic.

Ipak, vecinu leta posvetio je reprezentaciji, a za samo par godina prestiglo ga je brdo centara tako da je jedva bio u top 10 u svojoj generaciji. Alonzo Morning npr. je imao mnogo manje talenta od Divca, ali ga je samo na telo ubijao. Da je Divac prolazio njihov dril samo nekoliko leta bio bi jedan od najvecih. Nazalost, covek je u nba pre svega ostao upamcen po flopingu. Za to sto nam je dao kao reprezentativac mu veliko hvala.

Isti problem ima sada i Bogdan. Covek je 9 leta zaredom posvetio reprezentaciji i sada nema dovoljno goriva da ucini nesto vise u ovoj sezoni, a da ima potencijala, ima i to poprilicno.

Ali da se razumemo, on nikada ne moze biti ni u top 30, a kamoli top 10, iako bih ja to mnogo voleo, jer je odlican momak. Znaci, on nije imao tako tezak izbor kao Jokic. Znao je da postoje odredjeni limiti i shvatio je da ne moze "previse izgubiti". Mozda bi se odlucio da igra i da je obrnuto, ali govorim o tome da je Jokicev slucaj ipak jedinstven. Momak zeli da ostavi veliki trag ocigledno.

Sto se tice inauguracije, to je zaista vise nego bespotrebno, ali sta je tu je. Ne podrzavam, ali to veze sa kosarkom nema.

Miki

pre 6 godina

dobro malo, smanjimo strasti. ne dominira NBA ligom, možda u svom timu, ali mali će morati da se još naigra pre nego što bude labron. budimo fer...

antiDebil

pre 6 godina

strucnjak

Sve to sto si napisao mozes da prospes u wc solju, 3 meseca ranije je javio ?! Pa bio je na preliminarnom spisku....dakle wc solja !
Za tebe sledi pitanje, da li Jokica treba zauvek precrtati u reprezentacije kada i ako sledeci put bude odbio da igra ?

strucnjak

pre 6 godina

@antidebil Za kim to Jokic zaostaje po reprezentativnim odlicjima iz njegove generacije? Odgovoricu ti, ni za kim! Decko je 95o, sledeci mladji igrac koji ima vise odlicja je Bogdan koji je 3 godine stariji! Taj isti Jokic je kao vec afirmisan NBA igrac ( clan ruki petorke godine) igrao kvalifikacije za OI, pa zatim osvojio srebro na OI sto je najcenjenije takmicenje u kosarci! Da se razumemo i ja sam bio razocaran kad je odbio poziv ovog leta i mislim da bismo s njim 90% uzeli zlato, ali je on bar odbio 3 meseca pre pocetka prvenstva i nije trazio izgovore... Pustite decka malo na miru, setite se kako je plakao sa olimpijskim srebrom u Somboru, bice on igrac sa najvise reprezentativnih medalja uz Bogdanovica, upamtite!
P.S. Neka osvoji medalju na svetskom 2019, OI 2020, EP 2021 i te 2021e ce biti mlad sa 26 i imati osvojene medalje sa svih takmicenja!

antiDebil

pre 6 godina

IS

Pre 2 godine Jokic je prvi put preskocio reprezentaciju zbog tela i sl izgovora, imao je 20 godina.
U tim godinama Divac je igra 3 takmicenja u jednoj sezoni, Univerzijadu, juniorsko svetsko i seniorsko evropsko.....bleja ili belaja jel da ?!!
Kosarka u ovoj zemlji je popularna zbog reprezentativnih uspeha i najvise se pamte igre i ucinak u reprezentaciji a tu Jokic debelo zaostaje za mnogima iz danasnje ekipe a o bivsim igracima ne vredi ni trositi reci. To sto ce on igrati dobro u Denveru i sto ce tamo ostavljati trag, tome moze da se raduje ona govedja publika iz tog grada i te drzave.
Sledeci put ako bude odjavio reprezentaciju zbog nekih budalastih izgovora koji nisu povreda treba mu se zahvaliti za tu jednu odigranu seniorsku sezonu i par godina u mladjim kategorijama i treba ga precrtati za sva vremena !!!

LogenMNE

pre 6 godina

Jokić, ako nastavi u ovom ritmu, ima priliku da postane tek 8. igrač u istoriji NBA (tj. od kad je tamo uvedena trojka) koji bi postao član tzv. kluba 50-40-90, grupi igrača koji su u čitavim sezonama šutirali preko 50% za dva, 40% za tri i 90% penale, uz to bi bio jedini visok igrač pored Novickog. Zaista bi to bio neverovatan uspeh!
(sgdp, 08. novembar 2017 19:30)

Iako ne lici Durant je visi pola inca od Jokica. Svi kazu da je KD 6'11"

sgdp

pre 6 godina

Iako ne lici Durant je visi pola inca od Jokica. Svi kazu da je KD 6'11"
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (LogenMNE, 8. novembar 2017 21:17)

U pravu si, loše sam se izrazio. Pod "visoki igrač" sam smatrao igrača koji igra na pozicijama 4-5, što Djurent nije.

Doktor

pre 6 godina

Džaba mu... kad svi znaju da dok su mu drugovi prolivali znoj za reprezentaciju, on je prevrtao gume, a reprezentaciju koštao zlata. Sad moze da ubaci i 100 poena, al ne vredi. Neka pita Dragića ili Dončića da mu objasne. A moze i Porzingisa, kad ga ovaj bude i sledeći put izdominirao...

Milan

pre 6 godina

Pa nije kum nego deda, koji kralj je preveo sa engleskog sta je rekao??
I samo rokajte sa vestima o Jokicu, volim kad vidim komentatore koji stalno kukaju i samo dodaju popularnost vestima o Jokicu. :D

Saka Jada

pre 6 godina

Mogao si isto tako da bacis i neku za vreme onog evropskog prvenstva. Nije bilo dalejo od Sombora, manje nego kad putujes na neke NBA meceve...

nn

pre 6 godina

@IS E za Divca si se prevario, imao je on radnu etiku i trenirao je itekako!!Najmanje je talenat tu zaslužan.Pešić je to isto pričao svojevremeno.

Što se tiče Jokića, prvi zadnji put se izjašnjavam šta u celoj priči meni lično nije jasno i šta mi smeta.Da li je mogao da se dogovori sa Djordjevićem da dodje kasnije, da ima veći odmor, da radi solo pa da se priključi u nekom trenutku?I ajde, neka sve to.Ima i vremena, ako ćemo iskreno.Ali što ode na inauguraciju!?!To mi je potpuno nepojmljivo.Voleo bi da se jasno izjasni da li ga podržava, pa je zato došao ili šta?Nemoj da misliš da ga mrzim.Naporotiv, želim mu sve najbolje i ne mogu da mrzim svoj narod.Izrod je već druga priča...

sgdp

pre 6 godina

Jokić, ako nastavi u ovom ritmu, ima priliku da postane tek 8. igrač u istoriji NBA (tj. od kad je tamo uvedena trojka) koji bi postao član tzv. kluba 50-40-90, grupi igrača koji su u čitavim sezonama šutirali preko 50% za dva, 40% za tri i 90% penale, uz to bi bio jedini visok igrač pored Novickog. Zaista bi to bio neverovatan uspeh!

Dzej

pre 6 godina

Za ove sto ostavljaju komentare kako im je dosta vesti o Jokicu pobogu pa samo je potrebno petina sekunde da zaobidjete vest i ne procitate, a ne vi jos morate da komentarisete

Heimdallr

pre 6 godina

Pa ovo je nepodnošljivo. Tek petnaesta vest danas o Joki.
Otvaram frižider danas, ono Joka dodaje mi kiselu, da se ne mučim.
Razumem uspeh i da volimo da imamo nekog našeg, ali ovakvim vestima ubijate u pojam normalne ljude koji prate sport sporta radi.
Šta će tek biti ako bude igrao još bolje...neće moći da se živi.
Neko je danas lepo napisao : Jokića i igara.

IS

pre 6 godina

Nadam se da je sada malo jasnije dežurnim individualcima zbog čega je propušteno prvenstvo.

Prvi sam za to da nam igraju svi najbolji igrači i imamo velikih reprezentativnih uspeha, ali u ovom slučaju Jokić je napravio najbolji mogući izbor.

Ovo je jedini momak sa ovih prostora koji ima mogućnost da bude jedan od najboljih NBA igrača (bukvalno, svih igrača) i jedan od najboljih igrača van rođenih van američkog kontinenta u istoriji NBA. Ne kažem da će to i postati, već da ima mogućnost.

Mnogi naši su bili talentovani, ali ili nisu imali dovoljno sreće ili nisu imali dovoljno želje da to postanu. Ogroman rad je potreban za tako nešto, a naši najveći kao što su Divac ili Teo nisu imali dovoljno discipline (cigare, bleja), a neki drugi ni dovoljno sreće. Njima je čak između toga da samostalno zapinju kao ludaci preko leta bio gušt da dolaze na pripreme i igraju prvenstva sa gotivnom ekipom ljudi, gde se ipak znalo i popiti i pušiti i provesti. Neki su malo jače zapinjali (kao npr. Savić, Tarlać), a neki malo više igrali na talenat (Divac, Paspalj), a ionako nam je ekipa bila prejaka za sve tako da je uvek mogao neko da uleti.

Ovaj momak se odlučio da ostavi veliki trag, a za tako nešto bio mu je neophodan mukotrpan rad na telu koje je bilo daleko od dobrog (kakvo je npr. imao Stojaković kada je dolazio u NBA).

Srećno momak, da i nama donosiš medalje na velikim takmičenjima, a i da Srbija da jednog NBA velikana i ostaneš zapisan u istoriji.

IS

pre 6 godina

Nadam se da je sada malo jasnije dežurnim individualcima zbog čega je propušteno prvenstvo.

Prvi sam za to da nam igraju svi najbolji igrači i imamo velikih reprezentativnih uspeha, ali u ovom slučaju Jokić je napravio najbolji mogući izbor.

Ovo je jedini momak sa ovih prostora koji ima mogućnost da bude jedan od najboljih NBA igrača (bukvalno, svih igrača) i jedan od najboljih igrača van rođenih van američkog kontinenta u istoriji NBA. Ne kažem da će to i postati, već da ima mogućnost.

Mnogi naši su bili talentovani, ali ili nisu imali dovoljno sreće ili nisu imali dovoljno želje da to postanu. Ogroman rad je potreban za tako nešto, a naši najveći kao što su Divac ili Teo nisu imali dovoljno discipline (cigare, bleja), a neki drugi ni dovoljno sreće. Njima je čak između toga da samostalno zapinju kao ludaci preko leta bio gušt da dolaze na pripreme i igraju prvenstva sa gotivnom ekipom ljudi, gde se ipak znalo i popiti i pušiti i provesti. Neki su malo jače zapinjali (kao npr. Savić, Tarlać), a neki malo više igrali na talenat (Divac, Paspalj), a ionako nam je ekipa bila prejaka za sve tako da je uvek mogao neko da uleti.

Ovaj momak se odlučio da ostavi veliki trag, a za tako nešto bio mu je neophodan mukotrpan rad na telu koje je bilo daleko od dobrog (kakvo je npr. imao Stojaković kada je dolazio u NBA).

Srećno momak, da i nama donosiš medalje na velikim takmičenjima, a i da Srbija da jednog NBA velikana i ostaneš zapisan u istoriji.

sgdp

pre 6 godina

Jokić, ako nastavi u ovom ritmu, ima priliku da postane tek 8. igrač u istoriji NBA (tj. od kad je tamo uvedena trojka) koji bi postao član tzv. kluba 50-40-90, grupi igrača koji su u čitavim sezonama šutirali preko 50% za dva, 40% za tri i 90% penale, uz to bi bio jedini visok igrač pored Novickog. Zaista bi to bio neverovatan uspeh!

Dzej

pre 6 godina

Za ove sto ostavljaju komentare kako im je dosta vesti o Jokicu pobogu pa samo je potrebno petina sekunde da zaobidjete vest i ne procitate, a ne vi jos morate da komentarisete

strucnjak

pre 6 godina

@antidebil Za kim to Jokic zaostaje po reprezentativnim odlicjima iz njegove generacije? Odgovoricu ti, ni za kim! Decko je 95o, sledeci mladji igrac koji ima vise odlicja je Bogdan koji je 3 godine stariji! Taj isti Jokic je kao vec afirmisan NBA igrac ( clan ruki petorke godine) igrao kvalifikacije za OI, pa zatim osvojio srebro na OI sto je najcenjenije takmicenje u kosarci! Da se razumemo i ja sam bio razocaran kad je odbio poziv ovog leta i mislim da bismo s njim 90% uzeli zlato, ali je on bar odbio 3 meseca pre pocetka prvenstva i nije trazio izgovore... Pustite decka malo na miru, setite se kako je plakao sa olimpijskim srebrom u Somboru, bice on igrac sa najvise reprezentativnih medalja uz Bogdanovica, upamtite!
P.S. Neka osvoji medalju na svetskom 2019, OI 2020, EP 2021 i te 2021e ce biti mlad sa 26 i imati osvojene medalje sa svih takmicenja!

IS

pre 6 godina

Sto se tice Divca to sto pisete je donekle bila i moja poenta.

Divac je kada je dosao u NBA bio jedna od najperspektivnijih petica u istoriji NBA. Imao je sve, osim tela. Slicno kao Jokic.

Ipak, vecinu leta posvetio je reprezentaciji, a za samo par godina prestiglo ga je brdo centara tako da je jedva bio u top 10 u svojoj generaciji. Alonzo Morning npr. je imao mnogo manje talenta od Divca, ali ga je samo na telo ubijao. Da je Divac prolazio njihov dril samo nekoliko leta bio bi jedan od najvecih. Nazalost, covek je u nba pre svega ostao upamcen po flopingu. Za to sto nam je dao kao reprezentativac mu veliko hvala.

Isti problem ima sada i Bogdan. Covek je 9 leta zaredom posvetio reprezentaciji i sada nema dovoljno goriva da ucini nesto vise u ovoj sezoni, a da ima potencijala, ima i to poprilicno.

Ali da se razumemo, on nikada ne moze biti ni u top 30, a kamoli top 10, iako bih ja to mnogo voleo, jer je odlican momak. Znaci, on nije imao tako tezak izbor kao Jokic. Znao je da postoje odredjeni limiti i shvatio je da ne moze "previse izgubiti". Mozda bi se odlucio da igra i da je obrnuto, ali govorim o tome da je Jokicev slucaj ipak jedinstven. Momak zeli da ostavi veliki trag ocigledno.

Sto se tice inauguracije, to je zaista vise nego bespotrebno, ali sta je tu je. Ne podrzavam, ali to veze sa kosarkom nema.

nn

pre 6 godina

@IS E za Divca si se prevario, imao je on radnu etiku i trenirao je itekako!!Najmanje je talenat tu zaslužan.Pešić je to isto pričao svojevremeno.

Što se tiče Jokića, prvi zadnji put se izjašnjavam šta u celoj priči meni lično nije jasno i šta mi smeta.Da li je mogao da se dogovori sa Djordjevićem da dodje kasnije, da ima veći odmor, da radi solo pa da se priključi u nekom trenutku?I ajde, neka sve to.Ima i vremena, ako ćemo iskreno.Ali što ode na inauguraciju!?!To mi je potpuno nepojmljivo.Voleo bi da se jasno izjasni da li ga podržava, pa je zato došao ili šta?Nemoj da misliš da ga mrzim.Naporotiv, želim mu sve najbolje i ne mogu da mrzim svoj narod.Izrod je već druga priča...

Heimdallr

pre 6 godina

Pa ovo je nepodnošljivo. Tek petnaesta vest danas o Joki.
Otvaram frižider danas, ono Joka dodaje mi kiselu, da se ne mučim.
Razumem uspeh i da volimo da imamo nekog našeg, ali ovakvim vestima ubijate u pojam normalne ljude koji prate sport sporta radi.
Šta će tek biti ako bude igrao još bolje...neće moći da se živi.
Neko je danas lepo napisao : Jokića i igara.

Doktor

pre 6 godina

Džaba mu... kad svi znaju da dok su mu drugovi prolivali znoj za reprezentaciju, on je prevrtao gume, a reprezentaciju koštao zlata. Sad moze da ubaci i 100 poena, al ne vredi. Neka pita Dragića ili Dončića da mu objasne. A moze i Porzingisa, kad ga ovaj bude i sledeći put izdominirao...

Miki

pre 6 godina

dobro malo, smanjimo strasti. ne dominira NBA ligom, možda u svom timu, ali mali će morati da se još naigra pre nego što bude labron. budimo fer...

antiDebil

pre 6 godina

IS

Pre 2 godine Jokic je prvi put preskocio reprezentaciju zbog tela i sl izgovora, imao je 20 godina.
U tim godinama Divac je igra 3 takmicenja u jednoj sezoni, Univerzijadu, juniorsko svetsko i seniorsko evropsko.....bleja ili belaja jel da ?!!
Kosarka u ovoj zemlji je popularna zbog reprezentativnih uspeha i najvise se pamte igre i ucinak u reprezentaciji a tu Jokic debelo zaostaje za mnogima iz danasnje ekipe a o bivsim igracima ne vredi ni trositi reci. To sto ce on igrati dobro u Denveru i sto ce tamo ostavljati trag, tome moze da se raduje ona govedja publika iz tog grada i te drzave.
Sledeci put ako bude odjavio reprezentaciju zbog nekih budalastih izgovora koji nisu povreda treba mu se zahvaliti za tu jednu odigranu seniorsku sezonu i par godina u mladjim kategorijama i treba ga precrtati za sva vremena !!!

Milan

pre 6 godina

Pa nije kum nego deda, koji kralj je preveo sa engleskog sta je rekao??
I samo rokajte sa vestima o Jokicu, volim kad vidim komentatore koji stalno kukaju i samo dodaju popularnost vestima o Jokicu. :D

Saka Jada

pre 6 godina

Mogao si isto tako da bacis i neku za vreme onog evropskog prvenstva. Nije bilo dalejo od Sombora, manje nego kad putujes na neke NBA meceve...

sgdp

pre 6 godina

Iako ne lici Durant je visi pola inca od Jokica. Svi kazu da je KD 6'11"
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (LogenMNE, 8. novembar 2017 21:17)

U pravu si, loše sam se izrazio. Pod "visoki igrač" sam smatrao igrača koji igra na pozicijama 4-5, što Djurent nije.

LogenMNE

pre 6 godina

Jokić, ako nastavi u ovom ritmu, ima priliku da postane tek 8. igrač u istoriji NBA (tj. od kad je tamo uvedena trojka) koji bi postao član tzv. kluba 50-40-90, grupi igrača koji su u čitavim sezonama šutirali preko 50% za dva, 40% za tri i 90% penale, uz to bi bio jedini visok igrač pored Novickog. Zaista bi to bio neverovatan uspeh!
(sgdp, 08. novembar 2017 19:30)

Iako ne lici Durant je visi pola inca od Jokica. Svi kazu da je KD 6'11"

IS

pre 6 godina

Cisto kao info - Jokic je prosle godine, negde u ovo vreme, u novembru postigao 41 poen UKUPNO na 6 vezanih utakmica, uz sut od nekih 40ak posto i samo jednu trojku i imao 23 skoka (od toga 4 u napadu).

Shvatate koji je to skok u igri? Vidite li kako covek ove godine igra odbranu (i to bez forsiranja, jer se i dalje plasi licnih gresaka)? Ove godine je u poslednjih 6 dao 125 poena uz 71 skok (od toga 15 u napadu). Malo su se ljudi izgleda zaboravili kako je tekla njegova prethodna sezona, sto je i dobro jer znaci da je vec dugo konstantno na visokom nivou.

To je taj "individualizam". Nije to palo sa grane. Iza toga moze samo da stoji mukotrpan rad i veliko odricanje. Sto je najgore on vecinu od tih utakmica nije ni forsirao, tako da tek mozete ocekivati njegove najbolje partije kada se Milsap potpuno uklopi, a on prestane da razmislja o njegovim kretnjama.

Uporedjuju ga sa Porzingisom i time kako je mogao Porz da igra prvenstvo, a sada moze i NBA. Pa on je i prosle godine igrao ovako. Imao u novembru dve preko 30 poena. Nije skoro uopste napredovao. Ima vise poena, jer se oslobodio Karmela pa uzima sve suteve, ali overall nije to neki ogroman napredak (u proseku isto skokova - oko 7, manje asistencija - samo 1, vise izgubljenih, manje ukradenih). Telo mu trpi i vec sada vuce nekoliko povreda (sinoc nije igrao zbog povrede lakta).

Tako da... sve ok, nije igrao, "ispalio je", ali sve ima svoje. Da bi uspeo u zivotu covek se nekada mora odreci stvari koje voli.

antiDebil

pre 6 godina

strucnjak

Sve to sto si napisao mozes da prospes u wc solju, 3 meseca ranije je javio ?! Pa bio je na preliminarnom spisku....dakle wc solja !
Za tebe sledi pitanje, da li Jokica treba zauvek precrtati u reprezentacije kada i ako sledeci put bude odbio da igra ?

MalinaNS

pre 6 godina

Da bi se shvatilo koliko ima mina i koliko je teško postići ovo što Jokić sad radi, pogledajte izraze lica njegovih saigrača na klupi na 1 minut i 24 sekunde.

who cares

pre 6 godina

Divac je kada je dosao u NBA bio jedna od najperspektivnijih petica u istoriji NBA. Imao je sve, osim tela. Slicno kao Jokic. 

Ipak, vecinu leta posvetio je reprezentaciji, a za samo par godina prestiglo ga je brdo centara tako da je jedva bio u top 10 u svojoj generaciji. Alonzo Morning npr. je imao mnogo manje talenta od Divca, ali ga je samo na telo ubijao. Da je Divac prolazio njihov dril samo nekoliko leta bio bi jedan od najvecih. Nazalost, covek je u nba pre svega ostao upamcen po flopingu. Za to sto nam je dao kao reprezentativac mu veliko hvala. 
(IS, 08. novembar 2017 23:17)
Divac je bio i ostao jedan od najboljih centara u njegovoj generaciji u Nba, i nije nikako ostao upamcen po flopingu, ne znam odakle ti taj podatak. Cak je i Sakil O'Nil koji je nakon dve godine zaredom finala zapada bio taj koji je prozivao Divca za floping kasnije priznao da je to radio iz frustracije jer je Divac jedan od najboljih protivnickih centara protiv kojih je igrao u karijeri. Pritom taj Divac je pored legendarne karijere u Nba, mesta u kuci slavnih u karijeri uzeo i dva Evropska zlata, Svetsko zlato i Olimpijsku bronzu, to znaci ponesto, i to Svetsko zlato u sred Amerike protiv polu Drim tima tako reci. A njegova fizicka forma nije imala nikakve veze sa igranjem u reprezentaciji, jer da si zaista pratio u to vreme Nba znao bi da su za njega uvek pricali da i u toku sezone poslednji dolazi na trening, prvi odlazi, i svi su se cudili da sa toliko malo napora igra kako igra i smatrali da je ulozio samo malo vise truda bio mnogo veci. Medjutim on je igrac koji je uglavnom uvek igrao na mozak, a ne misice, to mu je bio stil i nacin igranja kosarke, otuda i ta taktika provociranja faulova protiv najdominatnijeg centra u poslednjih 20 i kusur godina, kao Sakil O'Nil.

IS

pre 6 godina

@who cares

Za sekund search-a najboljih centara u NBA mozes naci (na ozbiljnim sajtovima):
"More than anything else, Divac will perhaps be best known for being the original flop king of the NBA. Something he freely admitted to doing."

Sto se tice treninga i dolazaka-odlazaka, zna se da igraci u NBA najvise mogu napredovati izmedju sezona, jer u toku njih nema previse mesta za trening, zbog napornih putovanja i cestih utakmica. Na treninzima tokom sezone vezbaju se pristupi sledecim utakmicama i ne umara se previse telo, jer bi ih tako unistili.

Nisam rekao da Divac nije u top 50ak centara u istoriji NBA, ali sam rekao da je mogao mnogo vise. U njegovoj generaciji bolji od njega bili su Hakim, Sakil, Robinson, Juing, Mutombo, Morning, Valas... Ok, to je bila veoma jaka generacija, ali osim Hakima, niko od njih nije bio talentovaniji od Divca u ranoj mladosti (kada su poceli sa igrama u NBA). Svi su postigli to sto su postigli zbog izuzetnog rada na telu. Svi su bili bukvalno kao masine.

Divac je mogao sa njima da igra na mozak, ali da je nekoliko leta poradio na telu bio bi bolji od mnogih. Naravno, ne mislim da bi ih fizicki dostigao, jer dosta ima i do konstitucije, ali bi taj jaz bio daleko manji, a onda bi u kombinaciji sa vestinama koje je posedovao bio u top 3 minimum.

Slovenija, EU

pre 6 godina

Jokić je car... to što on radi je odlično... istina, obrana nije na nekom nivou ali ipak treba sve to pogoditi... ali što sam htio kazati je, da li je reprezentacija Srbije spremna prilagoditi igru na način, da Jokić igra osrednju ulogu? Ja mislim, da ne. To se moglo vidjeti in na OI u Riu, gdje je i Raduljica igrao više od Jokića (meni je to bilo neobjašljivo)... Možda i sam Jokić to zna (ili ima takav osječaj) pa mu nije do toga, da igra po 15 minuta u ekipi u kojoj bi tebao imati osrenju ulogu... ne znam... samo razmišljam...

IS

pre 6 godina

@who cares

U slicnoj situaciji je sada i Jokic, koji je trenutno kosarkaski najinteligentniji centar u NBA (po meni medju najinteligentnijim u istoriji NBA).

Medjutim, pogledaj njegovu trenutnu konkurenciju - Embid, Vajtsajd, Dzordan, Tauns, Gober, Kazins, Dejvis, pa i Nurkic (mozda sam nekoga i propustio). Sve zivotinje na fizickom planu. Jokic je i prosle sezone mogao na mozak da ih dobija, ali uglavnom nije mogao da izdrzi tempo duze od 20ak minuta protiv njih. Nece on nikada biti brz, niti ce moci toliko da skoci kao npr. Tauns, ali ako mu se samo malo "fizicki priblizi" overall ce ga pokidati, jer ima mnogo vise vestina od njega. Da je ostao na onakvom telu od prosle godine (pritom, ima on na tom planu jos dosta da radi), svi od pobrojanih bi ga u jednom trenutku pojeli.

Sada igra po 30ak minuta uz mnogo vece angazovanje u odbrani i ne pokazuje znake umora cak ni u poslednjoj cetvrtini. Zbog svega toga, tek ocekujem da pokaze sta sve zna, a zna daleko vise od svih centara koji trenutno igraju. Ako ovako nastavi bice taj momak medju najboljima ikada.

Dusan

pre 6 godina

Zaista nasi momci izgledaju puno vitkije i mekse od NBA standarda.

Jokice je odradio celo leto i i dalje ne deluje da je medju cvrscima

trebace mu par sezona posvecenih jacanju da dostigne kolege u NBA

u fizickom smislu.

Uvek raduje uspeh - naravno u inostranstvu, jer ovde je to gotovo

nemoguce

Heimdallr

pre 6 godina

Pa ovo je nepodnošljivo. Tek petnaesta vest danas o Joki.
Otvaram frižider danas, ono Joka dodaje mi kiselu, da se ne mučim.
Razumem uspeh i da volimo da imamo nekog našeg, ali ovakvim vestima ubijate u pojam normalne ljude koji prate sport sporta radi.
Šta će tek biti ako bude igrao još bolje...neće moći da se živi.
Neko je danas lepo napisao : Jokića i igara.

Doktor

pre 6 godina

Džaba mu... kad svi znaju da dok su mu drugovi prolivali znoj za reprezentaciju, on je prevrtao gume, a reprezentaciju koštao zlata. Sad moze da ubaci i 100 poena, al ne vredi. Neka pita Dragića ili Dončića da mu objasne. A moze i Porzingisa, kad ga ovaj bude i sledeći put izdominirao...

antiDebil

pre 6 godina

IS

Pre 2 godine Jokic je prvi put preskocio reprezentaciju zbog tela i sl izgovora, imao je 20 godina.
U tim godinama Divac je igra 3 takmicenja u jednoj sezoni, Univerzijadu, juniorsko svetsko i seniorsko evropsko.....bleja ili belaja jel da ?!!
Kosarka u ovoj zemlji je popularna zbog reprezentativnih uspeha i najvise se pamte igre i ucinak u reprezentaciji a tu Jokic debelo zaostaje za mnogima iz danasnje ekipe a o bivsim igracima ne vredi ni trositi reci. To sto ce on igrati dobro u Denveru i sto ce tamo ostavljati trag, tome moze da se raduje ona govedja publika iz tog grada i te drzave.
Sledeci put ako bude odjavio reprezentaciju zbog nekih budalastih izgovora koji nisu povreda treba mu se zahvaliti za tu jednu odigranu seniorsku sezonu i par godina u mladjim kategorijama i treba ga precrtati za sva vremena !!!

antiDebil

pre 6 godina

strucnjak

Sve to sto si napisao mozes da prospes u wc solju, 3 meseca ranije je javio ?! Pa bio je na preliminarnom spisku....dakle wc solja !
Za tebe sledi pitanje, da li Jokica treba zauvek precrtati u reprezentacije kada i ako sledeci put bude odbio da igra ?

Saka Jada

pre 6 godina

Mogao si isto tako da bacis i neku za vreme onog evropskog prvenstva. Nije bilo dalejo od Sombora, manje nego kad putujes na neke NBA meceve...

IS

pre 6 godina

Nadam se da je sada malo jasnije dežurnim individualcima zbog čega je propušteno prvenstvo.

Prvi sam za to da nam igraju svi najbolji igrači i imamo velikih reprezentativnih uspeha, ali u ovom slučaju Jokić je napravio najbolji mogući izbor.

Ovo je jedini momak sa ovih prostora koji ima mogućnost da bude jedan od najboljih NBA igrača (bukvalno, svih igrača) i jedan od najboljih igrača van rođenih van američkog kontinenta u istoriji NBA. Ne kažem da će to i postati, već da ima mogućnost.

Mnogi naši su bili talentovani, ali ili nisu imali dovoljno sreće ili nisu imali dovoljno želje da to postanu. Ogroman rad je potreban za tako nešto, a naši najveći kao što su Divac ili Teo nisu imali dovoljno discipline (cigare, bleja), a neki drugi ni dovoljno sreće. Njima je čak između toga da samostalno zapinju kao ludaci preko leta bio gušt da dolaze na pripreme i igraju prvenstva sa gotivnom ekipom ljudi, gde se ipak znalo i popiti i pušiti i provesti. Neki su malo jače zapinjali (kao npr. Savić, Tarlać), a neki malo više igrali na talenat (Divac, Paspalj), a ionako nam je ekipa bila prejaka za sve tako da je uvek mogao neko da uleti.

Ovaj momak se odlučio da ostavi veliki trag, a za tako nešto bio mu je neophodan mukotrpan rad na telu koje je bilo daleko od dobrog (kakvo je npr. imao Stojaković kada je dolazio u NBA).

Srećno momak, da i nama donosiš medalje na velikim takmičenjima, a i da Srbija da jednog NBA velikana i ostaneš zapisan u istoriji.

Miki

pre 6 godina

dobro malo, smanjimo strasti. ne dominira NBA ligom, možda u svom timu, ali mali će morati da se još naigra pre nego što bude labron. budimo fer...

nn

pre 6 godina

@IS E za Divca si se prevario, imao je on radnu etiku i trenirao je itekako!!Najmanje je talenat tu zaslužan.Pešić je to isto pričao svojevremeno.

Što se tiče Jokića, prvi zadnji put se izjašnjavam šta u celoj priči meni lično nije jasno i šta mi smeta.Da li je mogao da se dogovori sa Djordjevićem da dodje kasnije, da ima veći odmor, da radi solo pa da se priključi u nekom trenutku?I ajde, neka sve to.Ima i vremena, ako ćemo iskreno.Ali što ode na inauguraciju!?!To mi je potpuno nepojmljivo.Voleo bi da se jasno izjasni da li ga podržava, pa je zato došao ili šta?Nemoj da misliš da ga mrzim.Naporotiv, želim mu sve najbolje i ne mogu da mrzim svoj narod.Izrod je već druga priča...

IS

pre 6 godina

Sto se tice Divca to sto pisete je donekle bila i moja poenta.

Divac je kada je dosao u NBA bio jedna od najperspektivnijih petica u istoriji NBA. Imao je sve, osim tela. Slicno kao Jokic.

Ipak, vecinu leta posvetio je reprezentaciji, a za samo par godina prestiglo ga je brdo centara tako da je jedva bio u top 10 u svojoj generaciji. Alonzo Morning npr. je imao mnogo manje talenta od Divca, ali ga je samo na telo ubijao. Da je Divac prolazio njihov dril samo nekoliko leta bio bi jedan od najvecih. Nazalost, covek je u nba pre svega ostao upamcen po flopingu. Za to sto nam je dao kao reprezentativac mu veliko hvala.

Isti problem ima sada i Bogdan. Covek je 9 leta zaredom posvetio reprezentaciji i sada nema dovoljno goriva da ucini nesto vise u ovoj sezoni, a da ima potencijala, ima i to poprilicno.

Ali da se razumemo, on nikada ne moze biti ni u top 30, a kamoli top 10, iako bih ja to mnogo voleo, jer je odlican momak. Znaci, on nije imao tako tezak izbor kao Jokic. Znao je da postoje odredjeni limiti i shvatio je da ne moze "previse izgubiti". Mozda bi se odlucio da igra i da je obrnuto, ali govorim o tome da je Jokicev slucaj ipak jedinstven. Momak zeli da ostavi veliki trag ocigledno.

Sto se tice inauguracije, to je zaista vise nego bespotrebno, ali sta je tu je. Ne podrzavam, ali to veze sa kosarkom nema.

Dzej

pre 6 godina

Za ove sto ostavljaju komentare kako im je dosta vesti o Jokicu pobogu pa samo je potrebno petina sekunde da zaobidjete vest i ne procitate, a ne vi jos morate da komentarisete

sgdp

pre 6 godina

Jokić, ako nastavi u ovom ritmu, ima priliku da postane tek 8. igrač u istoriji NBA (tj. od kad je tamo uvedena trojka) koji bi postao član tzv. kluba 50-40-90, grupi igrača koji su u čitavim sezonama šutirali preko 50% za dva, 40% za tri i 90% penale, uz to bi bio jedini visok igrač pored Novickog. Zaista bi to bio neverovatan uspeh!

strucnjak

pre 6 godina

@antidebil Za kim to Jokic zaostaje po reprezentativnim odlicjima iz njegove generacije? Odgovoricu ti, ni za kim! Decko je 95o, sledeci mladji igrac koji ima vise odlicja je Bogdan koji je 3 godine stariji! Taj isti Jokic je kao vec afirmisan NBA igrac ( clan ruki petorke godine) igrao kvalifikacije za OI, pa zatim osvojio srebro na OI sto je najcenjenije takmicenje u kosarci! Da se razumemo i ja sam bio razocaran kad je odbio poziv ovog leta i mislim da bismo s njim 90% uzeli zlato, ali je on bar odbio 3 meseca pre pocetka prvenstva i nije trazio izgovore... Pustite decka malo na miru, setite se kako je plakao sa olimpijskim srebrom u Somboru, bice on igrac sa najvise reprezentativnih medalja uz Bogdanovica, upamtite!
P.S. Neka osvoji medalju na svetskom 2019, OI 2020, EP 2021 i te 2021e ce biti mlad sa 26 i imati osvojene medalje sa svih takmicenja!

Milan

pre 6 godina

Pa nije kum nego deda, koji kralj je preveo sa engleskog sta je rekao??
I samo rokajte sa vestima o Jokicu, volim kad vidim komentatore koji stalno kukaju i samo dodaju popularnost vestima o Jokicu. :D

LogenMNE

pre 6 godina

Jokić, ako nastavi u ovom ritmu, ima priliku da postane tek 8. igrač u istoriji NBA (tj. od kad je tamo uvedena trojka) koji bi postao član tzv. kluba 50-40-90, grupi igrača koji su u čitavim sezonama šutirali preko 50% za dva, 40% za tri i 90% penale, uz to bi bio jedini visok igrač pored Novickog. Zaista bi to bio neverovatan uspeh!
(sgdp, 08. novembar 2017 19:30)

Iako ne lici Durant je visi pola inca od Jokica. Svi kazu da je KD 6'11"

who cares

pre 6 godina

Divac je kada je dosao u NBA bio jedna od najperspektivnijih petica u istoriji NBA. Imao je sve, osim tela. Slicno kao Jokic. 

Ipak, vecinu leta posvetio je reprezentaciji, a za samo par godina prestiglo ga je brdo centara tako da je jedva bio u top 10 u svojoj generaciji. Alonzo Morning npr. je imao mnogo manje talenta od Divca, ali ga je samo na telo ubijao. Da je Divac prolazio njihov dril samo nekoliko leta bio bi jedan od najvecih. Nazalost, covek je u nba pre svega ostao upamcen po flopingu. Za to sto nam je dao kao reprezentativac mu veliko hvala. 
(IS, 08. novembar 2017 23:17)
Divac je bio i ostao jedan od najboljih centara u njegovoj generaciji u Nba, i nije nikako ostao upamcen po flopingu, ne znam odakle ti taj podatak. Cak je i Sakil O'Nil koji je nakon dve godine zaredom finala zapada bio taj koji je prozivao Divca za floping kasnije priznao da je to radio iz frustracije jer je Divac jedan od najboljih protivnickih centara protiv kojih je igrao u karijeri. Pritom taj Divac je pored legendarne karijere u Nba, mesta u kuci slavnih u karijeri uzeo i dva Evropska zlata, Svetsko zlato i Olimpijsku bronzu, to znaci ponesto, i to Svetsko zlato u sred Amerike protiv polu Drim tima tako reci. A njegova fizicka forma nije imala nikakve veze sa igranjem u reprezentaciji, jer da si zaista pratio u to vreme Nba znao bi da su za njega uvek pricali da i u toku sezone poslednji dolazi na trening, prvi odlazi, i svi su se cudili da sa toliko malo napora igra kako igra i smatrali da je ulozio samo malo vise truda bio mnogo veci. Medjutim on je igrac koji je uglavnom uvek igrao na mozak, a ne misice, to mu je bio stil i nacin igranja kosarke, otuda i ta taktika provociranja faulova protiv najdominatnijeg centra u poslednjih 20 i kusur godina, kao Sakil O'Nil.

sgdp

pre 6 godina

Iako ne lici Durant je visi pola inca od Jokica. Svi kazu da je KD 6'11"
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (LogenMNE, 8. novembar 2017 21:17)

U pravu si, loše sam se izrazio. Pod "visoki igrač" sam smatrao igrača koji igra na pozicijama 4-5, što Djurent nije.

Dusan

pre 6 godina

Zaista nasi momci izgledaju puno vitkije i mekse od NBA standarda.

Jokice je odradio celo leto i i dalje ne deluje da je medju cvrscima

trebace mu par sezona posvecenih jacanju da dostigne kolege u NBA

u fizickom smislu.

Uvek raduje uspeh - naravno u inostranstvu, jer ovde je to gotovo

nemoguce

IS

pre 6 godina

Cisto kao info - Jokic je prosle godine, negde u ovo vreme, u novembru postigao 41 poen UKUPNO na 6 vezanih utakmica, uz sut od nekih 40ak posto i samo jednu trojku i imao 23 skoka (od toga 4 u napadu).

Shvatate koji je to skok u igri? Vidite li kako covek ove godine igra odbranu (i to bez forsiranja, jer se i dalje plasi licnih gresaka)? Ove godine je u poslednjih 6 dao 125 poena uz 71 skok (od toga 15 u napadu). Malo su se ljudi izgleda zaboravili kako je tekla njegova prethodna sezona, sto je i dobro jer znaci da je vec dugo konstantno na visokom nivou.

To je taj "individualizam". Nije to palo sa grane. Iza toga moze samo da stoji mukotrpan rad i veliko odricanje. Sto je najgore on vecinu od tih utakmica nije ni forsirao, tako da tek mozete ocekivati njegove najbolje partije kada se Milsap potpuno uklopi, a on prestane da razmislja o njegovim kretnjama.

Uporedjuju ga sa Porzingisom i time kako je mogao Porz da igra prvenstvo, a sada moze i NBA. Pa on je i prosle godine igrao ovako. Imao u novembru dve preko 30 poena. Nije skoro uopste napredovao. Ima vise poena, jer se oslobodio Karmela pa uzima sve suteve, ali overall nije to neki ogroman napredak (u proseku isto skokova - oko 7, manje asistencija - samo 1, vise izgubljenih, manje ukradenih). Telo mu trpi i vec sada vuce nekoliko povreda (sinoc nije igrao zbog povrede lakta).

Tako da... sve ok, nije igrao, "ispalio je", ali sve ima svoje. Da bi uspeo u zivotu covek se nekada mora odreci stvari koje voli.

Slovenija, EU

pre 6 godina

Jokić je car... to što on radi je odlično... istina, obrana nije na nekom nivou ali ipak treba sve to pogoditi... ali što sam htio kazati je, da li je reprezentacija Srbije spremna prilagoditi igru na način, da Jokić igra osrednju ulogu? Ja mislim, da ne. To se moglo vidjeti in na OI u Riu, gdje je i Raduljica igrao više od Jokića (meni je to bilo neobjašljivo)... Možda i sam Jokić to zna (ili ima takav osječaj) pa mu nije do toga, da igra po 15 minuta u ekipi u kojoj bi tebao imati osrenju ulogu... ne znam... samo razmišljam...

IS

pre 6 godina

@who cares

U slicnoj situaciji je sada i Jokic, koji je trenutno kosarkaski najinteligentniji centar u NBA (po meni medju najinteligentnijim u istoriji NBA).

Medjutim, pogledaj njegovu trenutnu konkurenciju - Embid, Vajtsajd, Dzordan, Tauns, Gober, Kazins, Dejvis, pa i Nurkic (mozda sam nekoga i propustio). Sve zivotinje na fizickom planu. Jokic je i prosle sezone mogao na mozak da ih dobija, ali uglavnom nije mogao da izdrzi tempo duze od 20ak minuta protiv njih. Nece on nikada biti brz, niti ce moci toliko da skoci kao npr. Tauns, ali ako mu se samo malo "fizicki priblizi" overall ce ga pokidati, jer ima mnogo vise vestina od njega. Da je ostao na onakvom telu od prosle godine (pritom, ima on na tom planu jos dosta da radi), svi od pobrojanih bi ga u jednom trenutku pojeli.

Sada igra po 30ak minuta uz mnogo vece angazovanje u odbrani i ne pokazuje znake umora cak ni u poslednjoj cetvrtini. Zbog svega toga, tek ocekujem da pokaze sta sve zna, a zna daleko vise od svih centara koji trenutno igraju. Ako ovako nastavi bice taj momak medju najboljima ikada.

MalinaNS

pre 6 godina

Da bi se shvatilo koliko ima mina i koliko je teško postići ovo što Jokić sad radi, pogledajte izraze lica njegovih saigrača na klupi na 1 minut i 24 sekunde.

IS

pre 6 godina

@who cares

Za sekund search-a najboljih centara u NBA mozes naci (na ozbiljnim sajtovima):
"More than anything else, Divac will perhaps be best known for being the original flop king of the NBA. Something he freely admitted to doing."

Sto se tice treninga i dolazaka-odlazaka, zna se da igraci u NBA najvise mogu napredovati izmedju sezona, jer u toku njih nema previse mesta za trening, zbog napornih putovanja i cestih utakmica. Na treninzima tokom sezone vezbaju se pristupi sledecim utakmicama i ne umara se previse telo, jer bi ih tako unistili.

Nisam rekao da Divac nije u top 50ak centara u istoriji NBA, ali sam rekao da je mogao mnogo vise. U njegovoj generaciji bolji od njega bili su Hakim, Sakil, Robinson, Juing, Mutombo, Morning, Valas... Ok, to je bila veoma jaka generacija, ali osim Hakima, niko od njih nije bio talentovaniji od Divca u ranoj mladosti (kada su poceli sa igrama u NBA). Svi su postigli to sto su postigli zbog izuzetnog rada na telu. Svi su bili bukvalno kao masine.

Divac je mogao sa njima da igra na mozak, ali da je nekoliko leta poradio na telu bio bi bolji od mnogih. Naravno, ne mislim da bi ih fizicki dostigao, jer dosta ima i do konstitucije, ali bi taj jaz bio daleko manji, a onda bi u kombinaciji sa vestinama koje je posedovao bio u top 3 minimum.