Utorak, 31.10.2017.

08:01

Porzingis zasenio Jokićevih 28, Bjelica 9 poena

Nikola Jokić i protekle večeri je bio najbolji igrač Denver Nagetsa ali je njegova ekipa opet poražena.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Porzingis zasenio Jokiæevih 28, Bjelica 9 poena IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

164 Komentari

Sortiraj po:

Trenercic

pre 6 godina

Nije Milsap toliko kriv, jos ekipa nije uigrana, koliko je Maloun krs od trenera takticki. Poslednjih desetak minuta, kad se rezultat lomio, nijedan akcija za Jokica, ovi indijanci prangijaju trojke, ne umeju kontru da izvedu, ispada im lopta iz ruke. Na drugoj strani, cela ekipa radi za Letonca. Da sam na Jokicevom mestu, sve bi ih isamarao, samo sto je on suvise pitom za taj zverinjak. Duda i Zoc bi igracima glave otkinuli za ovakve gluposti koje se ne vidjaju ni na betonu. Ocigledno da u Denveru nesto ne stima, vidi se da je nezadovoljan, zato je i slabije krenuo ove sezone.

CarloNS

pre 6 godina

@(Trenercic, 31. oktobar 2017 20:13)

I meni se tako čini. Možda je Meloun školovan trener, ali se vidi da nema instinkt niti talenat. Denver ih u trećoj četvrtini uhvati na "blitzkrieg" i sa -23 dođu na +2. Umesto da ostavi još malo petorku i da ih dotuče potpuno, on celu petorku zameni i Niksi se opet odlepe. Mislim da je prvo ubacio samo Bartona i tog momenta je američki komentator rekao da to može da poremeti momentum ekipe. Posle minuta zamenio je i ostale. Jednostavno lik nema osećaj. Možda ima dobru pripremu utakmice, ne znam, ali samo vođenje je katastrofa. Gomilu utakmica prošle sezone je izgubio lično Meloun. Što bi rekao naš narod, ima biser u rukama, a baca ga pred svinje.

baron

pre 6 godina

NBA je kao rodjena za Jokica. Mesto gde moze pokazati sav raskos svog napadackog potencijala i biti za to daleko nagradjen, i totalno neznanje igranja odbrane na sta se niko nece buniti.
Ne znam sta Denver ocekuje sa onakvom odbranom?
Mozda veruju i oslanjaju se na jak napad, koji je, ipak, vrlo nekonstantan. Njima se sve svodi da igraju na veci broj poena pa sta bude na kraju.
Doveli su Milsapa koji je katastrofalan u odbrani. Osim sto je nizak, nema dovoljno brze reflekse, tako da kilavo kaska odbrani i vecito kasni. Onaj pas Kantera preko Milsapove glave najbolji je pokazatelj neozbiljnosti i neznanja igranja odbrane od strane igraca koji je preplacen, negde oko 90milki.
Mada, sa druge strane, u Minesoti za 100 i kusur miliona igra antitalenat za odbranu Viggins, igrac koji se nimalo ne zalaze na terenu. Jedna takva vegetativna uspavanost i letargija u odbrani od strane mladog momka i atlete nije skoro vidjena cak na na plodnom tlu za smorenost, kakva je NBA liga.
Nema sanse da bi jedan ozbiljan tim koji pretenduje na titulu dao tolike pare za takvog jednog igraca koji je poprilcno limitiran i u napadu.
Daleko od toga da je on los, ali je bezvoljan. To je gore nego da je los.
Gledajuci Minesota-Miami, pitam se da li je Waiters veca zvezda ili Butler, jer Waiters ga oduci od kosarke.

Fanatik de footbal

pre 6 godina

@Fanatik de footbal Hahahaha WCS i pik za Jokica??! Nema Salramento toliko igraca, koliko bi Denver trazio za Nikolu. Nedodirljiv je.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (a, 31. oktobar 2017 14:40)


---------


Jokic ima ugovor jos 2 godine pa onda postaje slobodan agent na leto 2019 posle moze da potpise za koga hoce. Ako nastave da se sa ekipom i Milsapom sprdaju na Nikolin racun bolje ce im biti da ga trejduju da ne bi ostali kratkih rukava i prosli gore nego sa Nurkicem.

Nurkica su trebali da sacuvaju do kraja sezone i onda ponude za Palmilija ili da ga trejduju sa jos nekim igracem Denvera za nekog igraca na poziciji krila ili pleja.

IS

pre 6 godina

@tocka

Jesi gledao pocetak utakmice? Prvih 6-7 minuta? Ako nisi onda nemoj pricati nebuloze. Ako jesi, a i dalje tvrdis da Jokic nije bio osnovni cuvar Porzingisa onda imas problema sa vidom.

Mislap - Kanter, Jokic - Porzingis. Postavka u odbrani na pocetku meca.

Kristaps pogadja prvih 14 od 17 poena uz 3/3 na trojci (jedna sa 9m - nemoguce odbraniti) uz jedno brutalno kucanje na ulaz kroz sredinu (Jokic zaustavljen na kapici blokom). Uz to Jokic dva puta nepotrebno ispao u pik-u, cak jednom nazalost potpuno amaterski kada je poleteo za bekom, uz losu komunikaciju sa Harisom, a Porz ostao sam na trojci i kaznio naravno.

Nakon toga, Jokic odlazi na klupu. Ulazi Plamli i preuzima Kantera, a Milsap prelazi na Porzingisa i pokusava da ga prebije koliko moze. Malo ga obuzdava, ali vise zato sto ga nije vise htelo nego zato sto je odbrana bila odlicna. Do kraja meca je zatrpao kos, ali uz nesto losiji procenat u odnosu na pocetak meca.

Jokic u nastavku cuvao iskljucivo petice, Kantera i onu njegovu zamenu, ne mogu sada da se setim imena coveka. To je odradio sasvim korektno.

Ne znam zasto su ga uopste stavljali na Porza na pocetku. Zbog te lose procene su i izgubili mec, jer su nabili razliku. On nema fizikalije da ga cuva, kao sto ni Kristaps nema fizikalije za Jokica. Nije to do znanja, nije Jokiceva greska, nego se radi od drugacijem tipu tela. Prosle godine je njega Jokic zatrpao pod kosem, ali su naucili lekciju i ovaj mec Porz nije bio njegov cuvar.

dropshotic

pre 6 godina

Nastavak prethodnog komentara (ako su ga objavili). Igra Denvera je ocigledan probem (za sad). Vidno je drugacija od prosle godine u losijem pravcu (jedino je odbrana marginalno bolja). Protok nestao. Takav centar, sa takvom lakocom, pregledom i osecajem za sut, najboljim % u donjem delu reketa u celoj ligi, sutne 10 trojki a iz reketa da mozda 4 poena od 28 (nisam siguran). Kriminal. Nema "lakih" poena iz kreacije plejmejkera kao sto mnogi drugi centri u ligi imaju (sto je osnovno i prirodno za poziciju centra). Nikola skoro sve sam sebi kreira i opet je najbolji u timu. Jeziva bi situacija bila da ima iole zrelog pleja pored sebe. Videli smo koliko je Nikola, pa i ceo tim, bolje izgledao sa jednim veteranom NELSONOM (greska otkaz ako nisu planirali novog pleja). PLEJ pod hitno. Mali Marey jeste dobar i talentovan ali nekostantan sa upitnim pregledom igre i tendencijom za pas. Jos uvek za back up jedinicu. Vise je poenter nego organizator (dobro za drugu psotavu da povuce kada prvoj ne ide). Da se vratim na Kristaps VS Jokic. Detaljno sam komentarisao u proslom komentaru. Mozemo ih porediti na nivou lige i to je samo stvar ukusa i sta zelis u timu. Timskog igraca koji pravi razliku i poboljsava ceo tim, sutira kada skoro pa mora ili izrazitog sutera koji sutira i sa deset metara jer mu je dozvoljeno. Kazace neko, da ali Niksi su dobili Denver. Jesu ali samo iz razloga sto Denver trazi jos uvek novu hemiju, da kliknu. Potencijalno su mnogo vise PLAYOFF tim od Niksa.

Aleksandar

pre 6 godina

NBA je je jedan veliki "lonac" iz kojeg svi igraci i klubovi zajedno jedu,klubovi nisu jedni drugima konkurencija u tom smislu kako je to u Evropi.Niksi su ogromna fransiza i moraju da prave pare i to ne samo za sebe.Moraju imati superstara.Porzingisa je draftovao jedan od najuticajnijih ljudi u NBA i taj projekat mora da uspe."Proguglajte" malo.Milsap je cuvao Porzingisa ne Jokic,znamo kako je izgledalo to prosle godine.Obratite paznju ko i kako cuva Porzingisa u prethodnim a i u sledecim utakmicama.Mozda vam onda bude jasnije zasto vam je nekada u prosloj sezoni izgledalo kao da oba tima na terenu igraju za Westbrukov "tripl dabl".Mozda vam NBA treneri izgledaju kao diletanti,nisu,samo imaju druge prioritete.

IS

pre 6 godina

Nastavak>
To je i razlog zbog koga je Jokic imao cak 6 trojki. Ne zato sto ga je Kristaps sacuvao ispod obruca kao sto neki ovde pisu. Potpune besmislice. Iskoristio je to sto Kanter nema fizikalije da brani sut spolja, kao sto Jokic nema za Porzingisa. Zbog toga je konstantno bio sam na trojci i to je uspesno iskoristio, jer zna da sutira. Zasto bi se gurao sa Kanterom ceo mec i igrao njegovu igru?

Digresija: Pritom, ono sto je veoma ocigledno je katastrofalan tretman kod sudija koji Jokic i dalje ima. Cim bi usao u reket tuklo bi ga po dva-tri igraca kako stignu. Jedna siguacija je cak bila i komicna kada je izlazio iz reketa sa loptom u rukama i popio jedno 6-7 ozbiljnih udaraca. Na kraju nije sudjen faul koliko mi se cini. Kada mu pogledas ruke, sve ce ti biti jasno, ogrebotina na ogrebotinu, a imao je samo 6 slobodnjaka i to neki cak zbog bonusa kada nije ni bio ispod kosa. Neverovatno zaista.

Da ga je cuvao Kristaps kao prosle godine, stajao bi ispod obruca, snagom ga uneo svaki put i ponovo bi zatrpao kos.

Tako da protiv Jokica i Porzingisa nema "dobrih" cuvara vec sve zavisi od njihove raspolozenosti. Vrlo su retki likovi koji mogu dobro cuvati i distancu i ispod kosa, a da pritom imaju i brzinu.

tintilic

pre 6 godina

Koji centar sutira 10trojki. Ma dajte molim vas to je smesno.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ring of fire, 31. oktobar 2017 14:32)

A tome da dodamo koji to centar pogodi 6 trojki uz 60 posto suta, cekaj malo koji to bek pogodi, uz to 53 % mu je prosek u celoj sezoni, cekaj malo pa ni Curry nema toliko ima 38%

WillyWonka

pre 6 godina

Znači ovaj što je igrao za reprezentaciju na EP dao 38, a ovaj što je radio individualno i nije imao vremena za EP 28. I ko je više napredovao u svim tim mudrovanjima?

analiticar_amater

pre 6 godina

Јокић је прошле сезоне оставрио рекорд од 40 поена баш у дуелу против Порзингиса када овај само правио фаулове, а Јокић радио шта хоће... Онда се Јокић одморио, лето користио за ојачавање мишића, а Порзингис се "упропашћавао" играјући за репрезентацију... и гле чуда, убацио 38 поена. Толико о надмоћности НБА летњих припрема над репрезентативним. Денвер нажалост није јачи него прошле сезоне. Милсап јесте бољи одбрамбени играч од Галинарија, али није бољи шутер... отпуштен Нелсон, солидна коцкица тима. Само што су млади играчи искуснији, то је све. Тешка борба за плеј-оф.
(Иван-Ниш, 31. oktobar 2017 13:04)

Dobro, iako mislim da je odluka da ne igra za reprezentaciju bila glupa, da li vi pojedini zaista mislite da mozete tako na osnovu jedne utakmice da iznesete neke cvrste zakljucke? Pri tome zanemarujete sve ostale cinjenice osim broja poena. A ko je igrao koliko minuta? Ko je imao koliko suteva? Ko je imao kakav procenat suta na ovoj utakmici? Ali ne, ovaj dao vise poena i to je sada konacan dokaz za nesto. Mislim ljudi upravo zato smo tu gde jesmo, zato sto prosecan Srbin tako razmislja i olako donosi sudove.

dropshotic

pre 6 godina

Da bude jasno. Porzingis je KRILO sa visinom centra. Kretanje, brzina, nacin igre i postavljanje - KRILO. Jokic je CENTAR sa glavom pleja. Odlican u postu i PnR igri sa dodatnim kvalitetima - sutem sa distance i najmeksom rukom u reketu u celoj ligi (postoji podatak). Sa "forama" koje ga izdvajaju, organizacijom napada i asistencijama boljeg pleja. Obojica odlicno barataju loptom. Niti Jokic treba da cuva Kristapsa (KP mnogo brzi, skocniji i bolji atleta) niti Kristaps Jokica (Jokic jaci i bolji u postu, sa vise vica i fora u igri). Tacka. Dalje, KP je izraziti poenter, bez asistencija itd. Ubica za poene. Nikola je mnogo svestraniji igrac sa vecim arsenalom doprinosa u vise polja za tim. Dakle obojica medju najboljima u svojim poljima delovanja. To sto je KP sutnuo 26 puta a Nikola 15 govori i o opcijama u timu. KP je za Nikse skoro jedina, a kod NJ ima vise poenterskih opcija koje on treba primarno da razigrava a ne da im uzima suteve (Haris npr). Da ne govorimo sta bi bilo da je Jokic sutnuo 26 puta (bar 40 poena). Ima i bolji % suta. Ako bas morate da ih poredite, Nikola je bolje prosao prosle godine kada je dao 40 poena (u direktnom cuvanju). Tada KP nije nigde bilo. Sada je KP dao 38 ali Nikola je bio odlican sa svojim brojkama i daleko od neprimetnog. Cinjenica je da je KP mnogo napredovao fizicki (masa, misici, iskustvo sa EP)a Nikola tu i tamo (diskutabilno). Sacekajmo dalje duele. Mozemo ih porediti kao najbolje iz svojih timova ali nikako kao direktan MATCH UP.

BlueBlueBlue

pre 6 godina

Vidi se vec sad koliko je mnogo Jokic bolji od Porzingisa, a videlo se i prosle sezone kad je na njemu dao 40 poena haha bravo Jokara!

Pera

pre 6 godina

Tacno je Jokic nas najbolji trojkas.
@Sef raje
Nije tacno.
On je 12. u NBA sa 52.2%, prvi je Gordon sa 59.1% a drugi BJELICA sa 57.9%!

Ministar

pre 6 godina

Danima pisem komentare i ne znam koji je razlog da ih administratori ne odobre..al ajde...

Citam i ne vjerujem...pored nekoliko momaka koji se ocigledno razumiju u kosarku ostali samo da ste zivo i zdravo...najsmjesniji mi je bio komentar za Farida i Cendlera...kao izopstili ih iz ekipe...a Cendler ne moze da se poveze...i pustite Jokica i reprezentaciju vise...precerali ste

a

pre 6 godina

@Fanatik de footbal Hahahaha WCS i pik za Jokica??! Nema Salramento toliko igraca, koliko bi Denver trazio za Nikolu. Nedodirljiv je.

Vladimir

pre 6 godina

Denever je napravio katastrofalne greske tokom leta i trejdovima potpuno upropastio najefikasniji i vec izuzetno uigran tim tako sto su potpisali za relativno male pare sa Galinarijem na 3 god za 60 mil i trejdvali ga u konkurentske LA.Cliperse. Galinari je prosle godine bio najsandardniji u Dnveru u smislu ukunog ucinka dobili ili izgubili on je ubacio svojih prescno 15 poena i bio izuzetno posvecen ogri Denvera i mesto igraca koji je vec toliko godina proveo u Dnveru i sa kojim su potpisali ugovor koji je vise nego dobar sa stanovista kluba njega su trejdovali i doveli Pol Misapa koji je placen 90m za 3 godine sa prethodnim slabijim prosecnim ucinkom od Galinarija akoji je sada potpuno izgubljen u Denveru.
Da ponovim umesto da trejdovima samo ojacaju proslogodisnji najefikasniji tim u celoj ligi i to pored vanseriskih GSW, menađžment Denvera je potpuno trejdovima unakazio proslogodisnju uhodanu masinu Denvera. Zato i ne cude ocajni ovogodisnje ocajni rezultati Denvera. Dzabe Jokicu sto je iz utakmice u utakmicu sve bolji i bolji kada to ne utice na ostatak ove skpljene ekipe koja kosta valjda 50m vise od proslogodisnje a igraju 5 puta losije nego prosle godine.

buca

pre 6 godina

Još samo malo da će teorije zavere stići i u Denver zbog čega Jokara ne može da igra i kako su mu zabranili da igra dobro. Čoveče čitaš komentare kome ceo tim Denvera ne valja od trenera do Milsapa. Neverovatno.

Иван-Ниш

pre 6 godina

Јокић је прошле сезоне оставрио рекорд од 40 поена баш у дуелу против Порзингиса када овај само правио фаулове, а Јокић радио шта хоће... Онда се Јокић одморио, лето користио за ојачавање мишића, а Порзингис се "упропашћавао" играјући за репрезентацију... и гле чуда, убацио 38 поена. Толико о надмоћности НБА летњих припрема над репрезентативним. Денвер нажалост није јачи него прошле сезоне. Милсап јесте бољи одбрамбени играч од Галинарија, али није бољи шутер... отпуштен Нелсон, солидна коцкица тима. Само што су млади играчи искуснији, то је све. Тешка борба за плеј-оф.

Rade

pre 6 godina

Odvajajte vesti o našima od ostalih vesti o NBA. Ugušiše ovi koji bi samo da pljuju po Bogdanu, Joki, Bjelici, Bobiju, tako da se ne da naći normalan komentar o NBA...

milos

pre 6 godina

Porzingis sutira 26 puta a jokic 15 puta i da deset poena manje samo. Pa racunajte procente suta! To sto Porzingis radi to moze samo u Njujorku jer su tim srozali do te mere da on ima kredit da prangija koliko god zeli pa ako prodje prodje. Decko je extra talenat ali zbog te okolnosti nece igrati play off ponovo...Danas ga je islo al sledeci put recimo nece a sutnuce isto ili vise puta i tu je kraj price za Nikse.

tocka

pre 6 godina

Ja stvarno ne znam koju su utakmicu ovde komentatori gledali. Na Jokiću je uvek bio Kanter ili onaj bradonja, a Milsap je bio na Porzingisu. Mozda je bio momenat udvajanja kada se tu našao i Nikola, ali Nikola nije čuvao Kristapsa, i mislim da je to bila greška jer bi ga čuvao bolje od Milsapa, a Milsap iako niži je jači i bolje bi se rvao sa bradonjom koji je Nikolu nosio po terenu ko kotaricu sa jagodama. Stvarno se ne može ništa prebaciti Jokiću, ali Nagetsima itekako. Već drugu utakmicu oni kreću da ih očajan protivnik napuni sa dvadeset razlike pa se onda bude. Neka tenzija izmedju Milsapa i Jokića što se tiče uloga je očigledna. Ovo su dva korektna ali tvrdoglava igrača i sad Meloun može samo da radi na hemiji ili da moli boga da onaj silni ugovor sa Milsapom konačno klikne i dobiju što su trebali sa njim. Inače Milsap je igrao fenomenalnu odbranu u poslednjoj četvrtini kada je odlučio da bude agresivniji i rizikuje i koji faul. U Denveru se jasno čita tenzija sa minutima, ugovorima, ulogama i ako to ne reše gotovi su. Ako reše mogu dobiti i jače ekipe kao Houston ili Spurs.

brm

pre 6 godina

Jokić jeste čuveo Porzingisa na početku, i nije mogao da ga brani. Oni su dva različita tipa igrača i ne znam kako su treneri Denvera mislili da Jokić može da bude na njemu. Porzingisa treba da čuva igrač koji može da brani neko krilo, a da je opet dovoljno visok. Dakle, teško je naći rešenje za tu situaciju a to svakako nije Jokić koji ne može nikoga da brani spolja, a Porzingis praktično ne igra na postu.

Ni Porzinigs nije čuvao Jokića, jer ne može da ga čuva. Jokić je snažniji. Zato je Jokića, bar u prvom poluvremenu koje sam gledao, čuvao Kanter.

analiticar_amater

pre 6 godina

Gledao sam prvo poluvreme. Jokic je zavrsio prvo poluvreme sa 11 poena i 6 skokova, kad se gleda samo statistika to deluje kao dobar ucinak, ali je ukupan utisak bio los, u odbrani nije bio rupa nego krater, napunio ga je Porzingis, odbranu je igrao ko rekreativci na basketu koji samo rasire ruke i mole se da protivnicki igrac promasi. Svidjalo se vama ili ne Porzingis je klasa za Jokica. Ko zeli da gleda preko mobilnog, pored dobrog telefona, baterije i Wi-fi-a, potrebno je da se instalira Reddit, onda ukucati korisnicko ime i lozinku, ukucati nbastreams i izabrati utakmicu. Slika je fenomenalna, ne secka, uzivancija. Naravno, treba imati i dobru antivirus zastitu
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nedja, 31. oktobar 2017 11:50)

Svidelo se tebi ili ne ali Porzingis nije klasa za Jokica.

-21grams

pre 6 godina

Meloun je u 4/4 mogao da cheka da njegov tim opet padne na -20, pa da ubaci prvu petorku ili najbolju petorku (u tom trenutku). Dobra mu je taktika bila, nema shta. Mozda je nekad lepo da se gleda "run and gun" kosharka sa drugom petorkom, ali u poslednjoj chetvrtini, pri nereshenom rezultatu je skoro bilo neizdrzljivo za gledanje..

ljupce

pre 6 godina

smejem se kakve sve komentare citam,da li je moguce da ste toliko kosarkaski nepismeni pa da ne znate nista nego pisete bezveze???????slazem se sa onima koji kazu da su milsap i plamli bacene pare,pogotovo milsap,oni su back up varijante,a ne starteri.reci da je farid beskoristan je isto kao da kazes da je zemlja ravna ploca.uz robersona iz oklahome jedini meni gotivan igrac i durent je treci,ostalo budi bog.ono sto vecina ne vidi to je razlika izmedju jokica i porzingisa.porzingis je klasican kosgeter,ubica,kao gaudlok recimo,da tako napravim poredjenje.takve partije nece nista dobro doneti njujorku kao sto nisu ni letoniji donele,a slozicete se da je letonija bolja od ovih niksa koji godinama nemaju pojma gde je levo.jokic sa druge strane je kompletan,kao markus vilijams kad hoce da igra,jednom recju majstor.centar koji ima skok,odbranu,pregled igre kao plej i kontrolu lopte,sut iz svih pozicija pa uporedite ko je bolji od njih dvojice.letonija imala porzingisa,ali su ostali bez medalje.sa druge strane,da je srbija imala jokica uzela bi zlato iako su jovic i lazic bili povredjeni i uz onakav kriminal od sudjenja.porzingis jest ubica,ali jokic je majstor

Srbin

pre 6 godina

tako ti je to kad leto koristiš za dobijanje snage, a ne skočnosti i kondicije sa reprezentacijom.
(kliker, 31. oktobar 2017 11:34)

30 min, 28p, 8r, 2a, 1s, 1b, 6/10 za 3

i to je tebi za kritiku? ili nemas veze sa kosarkom ili si hejter!

Krang

pre 6 godina

A sto se tice Jokiceve odbrane, pogledajte analizu ucinka svakog od igraca na BSNDenver, koji su mu dali ocenu A (5), uz komentar: "igrao iznenadjujuce fenomenalnu odbranu".

znanje-imanje

pre 6 godina

@CooLeR @Laki - odlični komentari! @Neko iz Banata @Marko @IS - sve odlični komentari!!!
Kao slab znalac basketa mogu samo da primetim da je broj ljudi koji se razumeju u košarku mnogo, mnogo veći nego u tenis i u naj-Novak fazama i nakon decenije srpskog tenis čuda.
@IS - Jokiću SMETA novonastala mišićna masa i teško se još snalazi sa njom. Zato mu je ovaj dao puno puta "zamalo". A odlični Porzingis će valjda biti novi Novicki. Ali! - pokazaće samo razvoj sezone čija je letnja aktivnost bila bolja; sve 4 kombinacije od loše/loše do dobro/dobro su moguće. Stavili su posle ispravno Milsapa na letonca da ga hasluje, bije, iritira i smara, što je i dalo rezultat. Kad ih je Denevr tj. 50% Jokić stigao, pa treneri ubacili zadnji put druge postave - odjednom je Hardawej prelomio. Porzingis nije više imao ni snage ni sreće kao u početku i New York bi izgubio da je ostalo samo na njemu. Jer tada je Jokić opet podelio ovima zicere da ih ovi opet promaše, ali svejedno samo ih 3 trojke uzastopce spasiše.
Ali to je, niko ne spomenu, 4 uzastopce utakmica na gostovanju. Sad igraju 6 kući. I treba im da vreme absorbuju Milsapa; jeste bio jako loš ali svako ima loše veče. Ako od 6 dobiju bar 3 imaju i dalje šanse jer ove će sezone biti kao nikad 11 timova u konkurenciji a niko baš dominantan na zapadu, pa ni GSW.

Nedja

pre 6 godina

Porzingis ima skoro 30 poena u proseku u raspalom Njujorku koji je na 3-3. Decka je gotovo nemoguce cuvati. Sa 221cm ima brzinu i pokretljivost beka, izuzetno mekana ruka, vec sad je sigurno medju top 10 igraca u ligi. Letonija je bila hit na EP, igrali su najlepsu kosarku ali nisu imali srece sa zrebom jer su u 1/4 isli na Sloveniju u utakmici turnira a Porzingis je bio u prvoj petorci prvenstva. Jokic je veoma dobar, ali ce imati karijeru poput Vucevica. Dobra statistika, ocajna odbrana, u ekipama koje ce biti van plej- ofa a Porzingis ce biti superstar.

баја мали му нинџа

pre 6 godina

бјелица иди негдје гдје ће те поштовати,није љепо на крају рећи био сам сила од играча али сам изабрао погрешан тим и на крају нико ме запамтио није. иди у сакраменто са богданом да те тамо слушају као бога. дивац ће да им појасни ко је немања и да са њим нема зезања.

Pogan

pre 6 godina

(petarczv, 31. oktobar 2017 09:22)

Ljudi, bez namere da pljujem Jokica zelim samo da budem realan - ako pogledate highlights utakmice, videcete da je bas on "cuvao" Porzingisa kad ih je ovaj nabusio ko kantu, odnosno Njujork napravio 20 i kusur razlike.
Jokic na pick and rollu nesto iskace i preuzima pleja Njujorka koji je na 2m od trojke (???) a pri tome plej Denvera ga i dalje prati. Rezultat: Porzingis sam na sutu. Mozda i promasi. Takva odbrana sa visokim iskakanjem protiv pnr se forsira u evropskoj kosarci (gde su igraci losiji, teren manji a trojka bliza, ali igra se jaca timska odbrana (podvlacim timska)) da se pritisne plej i eventualno izgubi loptu. Ali kad imas protiv sebe igraca kao sto je Porzingis i rizikujes tim iskakanjem da on ostane sam na sutu ili da ima otvoren ulaz, treba zaista da budes bas glup da tako nesto uopste i pokusas.
Kasnije je Maloun stavio Milsapa koji je vidno igrao mnogo cvrscu odbranu na Porzingisu od Jokica, al u nekim momentima ni to nije vredelo.

Jokiceva odbrana je kriminalno losa i nema nista zlo u tome sto se to jasno istice. Mi svi zelimo da on bude najbolji ikada, al sa ovakvom odbranom je daleko od toga. U reketu kad treba skociti i lupiti bananu, on se ne odvaja od parketa bukvalno. Ne znam da li je to posledica uzasne fizicke spreme, saveta trenera da ne izgara u odbrani, njegovog mentaliteta ili svega toga po malo. Ali odbrana mu je daleko ispod proseka i sto pre popravi taj segment, to ce ekipi biti bolje.

analiticar_amater

pre 6 godina

Porzingis ga izdominirao! To se najbolje vidi iz toga sto je Jokic izbacen iz reketa i sutnuo cak 10 puta za tri poena. Sto bi rekli - prevrnuo ga ko gumu... Ali to je zato sto je Porzingis istrosen jer je igrao EP, a Joka individualac se spremio i puca od snage sto je hvatao teniske loptice i prevrtao gume. Samo to Porzingisu još niko nije rekao, pa se decko malo zaleteo i uterao mu 38 poena... onako istrošen..
(Doktor, 31. oktobar 2017 10:46)
Hahaha, izdominirao ga sto se vidi po broju sutnutih trojki?? A zaboravio si samo malu sitnicu da je od tih 10 suteva Jokic pogodio 6! Ni Kari se ne bi zalio na takav ucinak za tri a ne jedan centar!

shamanNS

pre 6 godina

1. Plamli koš može da pogodi samo slučajno.
2. Barton retko sebičan igrač.
3. Nek neko objasni Milsapu da je loš šuter i da mu je primarna uloga odbrana.
4. Trenera bez.
5. Odbrana?

zemunski kej

pre 6 godina

Gledao .Ne slazem se za Milsapa ipak kada je on cuvao Porzingisa preokrenuta je prednost Kniksa od preko 20 koseva, Jokic kada ne igra Denver pada u igri i to drasticno, Ipak mora da se odmori, Meloun ga je mozda trebao da uvede 2~3 minuta ranije, Porzingis strasan igrac ali ne svidjaju mi se njegove noge i konstitucija, Mozda gresim ali mislim da ce mu brzo stradati kolena.Ne slazem se ni da fali Galinari kao da su sada borbenija ekipa.

Fanatik de footbal

pre 6 godina

Sa razlogom Denver nikad nije bio, niti ce biti veliki NBA tim, vec uvek neki nizi prosek.
(celt, 31. oktobar 2017 09:31)


Ne moze Jokic sam da ide pod kos da se gura ako trener ne nacrta akciju, znaci mnogi od vas se ovde ne razumeju u basket, nije Jokic pasivan nego trener je promenio sistem igre ove godine da ne bi Jokic imao 24/12/7 statistiku uz 15 triple duble i trazio max ugovor na 200 miliona evra!!!! To Kreonke nece dozvoliti isti lik koji je i vlasnik Arsenala a znamo kako Arsenal posluje, najvece stipse u Engleskoj najveci transfer do pre 3-4 godine im je bio 15 miliona evra...E to je prava istina tako su izigrali i Karmela dok je bio u Denveru!!! Zato se i cela Amerika sprda sa Nagetsima niko ih ne uzima za ozbiljno...Jokic mora da promeni klub inace ce da propadne!
(Marko, 31. oktobar 2017 10:00)


---------


Zna se da čika Kronke ima zmiju u dzepu i da bez obzira sto je bogat čovek ima taj sirotinjski mentalitet isisavanja vrednosti. Divac da iskoristi momenat i napravi trejd sa Denverom uzme Nikolu a Denveru pošalje Willie Cauley-Stein uz pika druge runde drafta 2018. Kingsi potpišu sa Nikolom ugovor na 5 godina za 125 miliona 2018/2023 pa da se upali tripl-dabl mašina i otpočne SHOWTIME.

bart simpson

pre 6 godina

mozda gresim ali cinimi se da trener mnogo drzi jokica na klupi ili nezna kad treba da ga vrati u igri uvek nekako kasni a ovi ostali bez obzira sto su pojedini imali dvocifren ucinak nemogu da nadomeste kad on ne igra

Zoki

pre 6 godina

Za sve ove "strucnjake" porzingis" je cetvorka i nije ga cuvao jokic nego milsap i njega je razvalio ali i sve ostale koji su ga cuvali posto je na 7 utakmica 6 zavrsio sa 30+ poena,...Jokic ubija kako igra a purgeri i ovi nasi domaci mogu samo da mu pljunu pod prozor.
(petarczv, 31. oktobar 2017 09:22)

Ako nisi gledao utakmicu cuti. Cuvao ga je Jokic na pocetku utakmice i Porzingis ga je upropastio, utrpao je Jokicu 15 poena za 6-7 minuta. Tako da upravu si, nije ga cuvao Jokic nego je pokusavao da ga cuve, bezuspesno. Posle su stavili Milsapa sa 203cm na Porzingisa, pa je i njega upropastio, pa posle i Plamilija...

Krang

pre 6 godina

Jos jedna konstatacija - sinoc mi je bilo jasno zasto je Milsap tu. On je po funkciji mladji Nelson, samo na poziciji koja im je odgovarala i koji razume (iako se jos nije uklopio) sistem Denverovog protoka lopte. Dakle, u situaciji u kojoj kola krecu nizbrdo u prepunom MSG-u, kada Porzingis ne promasuje jer je zeljan revansa i dokazivanja, neprocenjivo je baciti pogled preko ramena ako si mladi Jokic, Marej ili Heris, i videti mirnog All-Star igraca sa tobom u petorci koji je ovo prosao hiljadu puta i samo bio bolji zbog toga, takve stvari smiruju i vracaju te u kolosek. Ova utakmica je lagano mogla da ode u pravcu blow-out-a u prvom poluvremenu, ali nije, delimicno mislim upravo zbog toga, iako je Milsap imao los procenat suta itd. Milsap im ostavlja mesta da se smire i budu igraci, a ne tasevi za veliki pritisak fransize u lokalnim situacijama kada je gusto na terenu.

a

pre 6 godina

@Nikola Pojma nemas kosarku, sramota! Geri i Dzamal(a pogotovo Geri) su zveri! Geri Heris ima procenat 50/40/90, a ti ubacujes Radicevica u mix, koji u letnjo ligi nije dao vise od par poena.

Иван

pre 6 godina

Меч је изгубио Малоун. Денвер је стигао и престигао Њујорк после минус двадесет и пет на половини меча, и то захваљујући игри од прошле године, на Јокића и Хариса. Стекли су моментум, а онда Малоун прерано (више од три минута пре краја треће четвртине) изводи Јокића, главног играча тог преокрета, да би га вратио прекасно (после пет минута последње четвртине). Ту се Њујорк одлепио, вратио моментум, и меч је био готов.

Гледам овакве мечеве и не могу да се одвојим од помисли колико неки људи имају лове за бацање. Пламли - бачених 13 милиона долара! А то је ништа наспрам 30 милиона бачених на Милсапа. Ништа с њим нису добили. На крају се мало извадио одбраном на Порцингису, али тај човек игра неку другу кошарку од Јокића и Хариса као главних играча. Бачених 45 милиона! Још кад додаш томе да онај Мареј као неискусан и даље има забрињавајућу селекцију шута, да си задржао бескорисне Фарида и Артура а отпустио јединог који је могао да смири игру - Џамира Нелсона - ни не можеш да очекујеш више од овога.

joki

pre 6 godina

porzingis zasenio jokica.smesan naslov.
porzingis je 26 puta sutnuo na kos,imao vise izgubljenih lopti,
.imao slabij procenat suta,manje skokova.

jokic da je 26 puta sutirao na kos ubacio bi sto neko rece 50 koseva sobzirom kako trojke sutira.

Navijač

pre 6 godina

Decko, nije moga to da uradi jer je cuvao Milsapa i ovaj njega. Kosarka ti nije jaca strana.
Jokic jeste dao 28 poena ali ostaje utisak da je mogao mnogo vise da doprinese ekipi ali to nije do njega vec do trenera. Razumem da je Milsap sad tu i da u NBA-u ne mozes da izbacis iz igre coveka koji dobija 30 mil. po sezoni koliko god lose odigrao ali da ne koristis igraca koji sa takvom lakocom radi sve na terenu e to mi nije jasno. Milsap je imao uzasno vece, Pozringisa je uspeo da zaustavi samo u trecoj cetvrtini, sve ostalo je bilo klasicno izivljavanje Letonca. Pokusava na silu da opravda tih 30 mil. ali samo nanosi stetu ekipi. Nadam se da ce uspeti da se sastavi i da ce Denver malo promeniti igru inace nista od plejofa.

el

pre 6 godina

Ko ce ove godine biti najbolji Evropljanin u NBA? Joka, Porza ili Adeta? :)

Gusto brt... Steta za Zagora al bar Bogdan (isto nadimak od prezimena, steta sto se tako i zove pa nije fora) pruza dobre partije. Eee, kakva ce to repka biti pa kad na parket izadju teo, bjela, joka, marja, luca, jovke, gudura, kuzma, kalina, milosav, neda, i ostala imena os prezimena pa ima da svaku "tekmu oducavamo od kosarke"... macvan, nisam te zaboravio al to macvan ti ti je vec ko nadimak...sry

vince carter

pre 6 godina

"Back in Black"
Podseticu te da je Americki kontinent prepun Afro Amerikanaca dobio jednu drzavicu Srbiju ubedljivo u 2 finala ali su na primer Spance nekompletne koji su se ispromasivali dobili samo 6,dok su sa Dream Timom u dva Finala igrali sa Spancima na noz. U tom trenutku je Spancima falio jos jedan extra igrac tipa Nowicki,Parker ili Manu i dobili bi ih a kamoli da su svo troje. Ameri bi prosli isto kao Majami protiv Dalasa i Spursa,uostalom to su dva tima koja su pokazala sta se desava kad imas sistem i timsku igru bez nekih fizikalija i super starova,.

Nedja

pre 6 godina

Gledao sam prvo poluvreme. Jokic je zavrsio prvo poluvreme sa 11 poena i 6 skokova, kad se gleda samo statistika to deluje kao dobar ucinak, ali je ukupan utisak bio los, u odbrani nije bio rupa nego krater, napunio ga je Porzingis, odbranu je igrao ko rekreativci na basketu koji samo rasire ruke i mole se da protivnicki igrac promasi. Svidjalo se vama ili ne Porzingis je klasa za Jokica. Ko zeli da gleda preko mobilnog, pored dobrog telefona, baterije i Wi-fi-a, potrebno je da se instalira Reddit, onda ukucati korisnicko ime i lozinku, ukucati nbastreams i izabrati utakmicu. Slika je fenomenalna, ne secka, uzivancija. Naravno, treba imati i dobru antivirus zastitu

Fanatik de footbal

pre 6 godina

Jokicev broj poena impresivniji po meni, 28 poena sa 15 suta. Pritom Jokic je imao trojke 6-10, 60% trojke za centra i to ne 2,3 trojke, nego 6. Ipak Denver je nazalost losa ekipa, Nju Jork jedna od slabijih takodje pa su pobedili, trener Denver evo trecu godinu kako ih gledam mi je totalno nejasan sa nekim odlukama i zamislima, znam da je Maloun kao bio vec dokazan trener, ali mislim da Denver zaista treba da razmisli o promeni trenera, prosle sezone se igrao sa prvom petorkom i pozicijama igraca tokom cele sezone, Denver je bio prva ekipa po broju promena startne petorke, i to moze covek i da razume na pocetku sezone, ali je to trajalo i do kraja. Ove su kao dovodili smislena pojacanja, napravali taktiku, ali opet mi deluje da trener nije bas siguran sta ocekuje od kog igraca i nije bas smislio koja je cija uloga, a sa dobrim delom igraca mu je ovo vec 3 sezona trebalo bi da ih je vec upoznao dovoljno i resio se kakvu kosarku igra nakon tri sezone.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (who cares, 31. oktobar 2017 08:52)


------------


Jedno od dva imena bi pala Denveru ko budali samar Devid Blat i Igor Kokoškov.

Devid Blat dobio čovek otkaz na pravdi boga u Kavalersima sa pozitivnim skorom od 30-11 u vreme kada su kavsi igrali najaču odbranu. On bi mogao da postavi dobru odbranu dok bi sa Igorom Kokoškovim dobili dugogodišnje NBA iskustvo i istančan osećaj za detalje.

Ne

pre 6 godina

Znam al Denver nema trenera .Milsap ne zna gde je celu utakmicu i ovaj ga drzi 35 minuta u igri .Ajde razumem da brani Porzingisa ne moze ovaj raspolozen a znatno je nizi al je i u naoadu bio ocajan ,to je dovoljan razlog da malo odsedi .

Krang

pre 6 godina

Ok, bilo je nekoliko dobrih, i nekoliko losih stvari po Denver u ovoj utakmici. Prva losa stvar je sto su u prvoj cetvrtini ostavili Jokica na Porzingisu posle prvih par suteva gde se videlo da je Letonac mnogo brzi od Jokica i da taj matchup nije dobar. Porzingis je dao 13 od 38 za prvih 6 minuta. Pitanje kako bi se utakmica razvijala da nije bilo takvog pocetka i minusa od 20 poena vrlo rano u utakmici. Ono sto je fenomenalno je kako je Denver odigrao trecu cetvrtinu, izasli su sa nekom ludackom energijom, bodrili jedni druge, pricali, lozili se, i iznudili 12 izgubljenih lopti za Nikse za nepunu cetvrtinu, preokrenuvsi minus od 23 na plus 2 fenomenalnom odbranom (kao reprezentacija Srbije kada uhvatimo defanzivni ritam, sve ukradena za ukradenom). U tom periodu su dali skoro 40 poena, i igrali divno i napadacki. Treba dobro analizirati pocetak meca i tu trecu cetvrtinu, izvuci pouke i ako takvu igru uspeju da odrze bice ozbiljna ekipa, bas ozbiljna. Tada su bas izgledali kao tim, sve je funkcionisalo. Na kraju - dobra borbena utakmica. A sto se Porzingisa tice, odlican je, i naravno da ce davati preko 30 poena redovno jer redovno uzima skoro 30 suteva. Niksima je prva napadacka opcija jedan igrac, a ne timska igra na dodavanje vise, zato moramo shvatiti da nikad Joka nece imati takve brojke u rubrici poena (redovno), ali da je tako i bolje. Ekipa sa jednim dominantnim poenterom ne moze dalje od jakih nastupa u regularnom delu sezone, velike stvari prave timovi.

Krang

pre 6 godina

Jedino mi nije jasno kako i kada se Jokic pretvorio u centra sutera sa distance (da se ne lazemo - fenomenalnog sutera), a prestao da igra blize kosu gde je zaista bio neprikosnoven, ta igra im je punila dvoranu, a boga mi i protivnicke koseve, bilo direktnim poenima ili asistencijama.

dzhoni

pre 6 godina

Da li se sprdaju sa nekim ko je dao 28 poean u najjacoj ligi na svetu, a isti verovatno nisu dali ni toliko na basketu ispred zgrade. Nadjite zivot, ljudi...

Stefan Simonovic

pre 6 godina

Denveru bi bilo bolje da su zadrzali Galinarija nego što su doveli Milsapa. Jokic je imao odlicnu saradnju sa Faridom, uklopo se i sa Plamlijem. Ako su vec jurili neko pojačanje, bolje da su trazili nekog pleja. Denver nema igru kao prosle godine. Prosle godine je bilo milina gledati ih, i jedino zašto nisu ušli u plejof je sto se Meloun kasno rasvestio da da vecu ulogu Jokicu.

True Batman Fan

pre 6 godina

Jokic je bio odlican nocas. I u odbrani i u napadu. Cak i Milsap, koji je postigao samo 8 poena je ostavio dobar utisak jer je odradjivao lavovski deo posla u odbrani, odlicno skakao u napadu i imao nekoliko ukradenih lopti. Porzingisa je jednostavno nemoguce cuvati... Presudna je bila prva cetvrtina u kojoj je Niksima ulazilo bukvalno sve sto su sutnuli. Ono nisam video ni kod Voriorsa... Ipak mislim da je glavni krivac za ovaj poraz trener Meloun. Kada su se Nagetsi sa -23 potpuno vratili u mec i cak preokrenuli on izvodi Jokica i Milsapa, preko kojih je islao svaki napad i prakticno on prekida seriju svog tima od, cini mi se, 27:2. Sigurno je da je igracima bio potrban predah ali ih kasnije isuvise kasno vraca u igru - ponovo razlika za NY a i igraci su se ohladili i ispraznili... Ipak jako los trener...

Jezekilj

pre 6 godina

petarczv hvali nekoga, a da to nije samo da bi imao 'izgovor' da popljuje LeBrona!!! Pa šta će to biti! Sutra će pasti snijeg.

tintilic

pre 6 godina

@mymoon
Porzingis igrao evrobasket = 38 poena.
Jokic trenirao celo leto individualno = 28 poena
Ipak je reprezentacija prava priprema

Klasićan primer kada neko samo želi da bude pametan i duhovt i dobije lajkove kad medjutim...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (marko, 31. oktobar 2017 09:43)

Porzingis 26 lopti sutirao, Jokic 16, izgubio 5 lopti , Jokic 2. To sto je ubacio 10 poena vuse ne znaci da je bio bolji kao sto i nije. Jokic sa 19 lopti prosle sezone protiv New Yorka sasuo 40 poena

Doktor

pre 6 godina

Porzingis ga izdominirao! To se najbolje vidi iz toga sto je Jokic izbacen iz reketa i sutnuo cak 10 puta za tri poena. Sto bi rekli - prevrnuo ga ko gumu... Ali to je zato sto je Porzingis istrosen jer je igrao EP, a Joka individualac se spremio i puca od snage sto je hvatao teniske loptice i prevrtao gume. Samo to Porzingisu još niko nije rekao, pa se decko malo zaleteo i uterao mu 38 poena... onako istrošen..

Marko

pre 6 godina

Ne moze Jokic sam da ide pod kos da se gura ako trener ne nacrta akciju, znaci mnogi od vas se ovde ne razumeju u basket, nije Jokic pasivan nego trener je promenio sistem igre ove godine da ne bi Jokic imao 24/12/7 statistiku uz 15 triple duble i trazio max ugovor na 200 miliona evra!!!! To Kreonke nece dozvoliti isti lik koji je i vlasnik Arsenala a znamo kako Arsenal posluje, najvece stipse u Engleskoj najveci transfer do pre 3-4 godine im je bio 15 miliona evra...E to je prava istina tako su izigrali i Karmela dok je bio u Denveru!!! Zato se i cela Amerika sprda sa Nagetsima niko ih ne uzima za ozbiljno...Jokic mora da promeni klub inace ce da propadne!

aca

pre 6 godina

Жив био Порза, и још дуго да газиш овог индивидуалца. (Stefan, 31. oktobar 2017 08:19) Porza.... boze me sakloni tih vasih (tu racunam "Joka"), repke, tekme i ostalih budalastina
(el, 31. oktobar 2017 09:47)
Ko ce ove godine biti najbolji Evropljanin u NBA? Joka, Porza ili Adeta? :)

msbravomk

pre 6 godina

Dobro ja sam iz Makedonija i to je razlog sta lose pricam i pisem srpski a redovno citam b92 jer su najbolji u celi region,a za druga kritika sta si mi upatili jeste Janis e Nigeriec ali decko e roden u Evropi i Evropa mu e sve dala tako da ja ga racunam Evropjanin, i stoim zad to da ova generacija evropskih kosarkasa e kvalitetnija od Americka generacija Wiggins Towns Levine Bol Emblid i ostali, jer kosarka ne se igra za statistika i kad stigne Doncic to ce biti paklena evropska generacija a tu e i mladi Markanen

IS

pre 6 godina

Kao i svaki dan, i danas "negledaci" utakmice odredjuju ko je koga cuvao, ko je 4, a ko 5. Za one koje bi da znaju sta je bilo na utakmici kratak osvrt:

Jokic jeste cuvao Porzingisa na pocetku utakmice i tako je i bilo projektovano, dok su na Kantera stavili Milsapa. To jeste imalo nekog smisla, zbog visine, i jos nekih stvari. Ipak, Porz je podivljao na pocetku utakmice i zatrpao kos preko Jokica (npr. dao prvih 14 od 17 poena). Ipak, vecina tih suteva se i nije mogla braniti, jer je sutirao trojke i sa 9 metara sa njegovih 211cm, a ubacio je na pocetku 3/3 za 3p. Ostale poene dao je Kanter, tako da ni Milsap nije uradio neki spec posao u defanzivi.

Nakon sto je Jokic izasao iz igre, a u reketu se nasli Milsap i Plamli, nekako je Porzingis stao. To ne znaci da su oni odradili bolje posao od Jokica, vec ne moze ni Porz da gadja 100% i malo se izduvao. I dalje je imao prostora na trojci, ali ili nije koristio prostori ili nisu ulazile. Do kraja meca Jokic vise nije bio njegov direktni cuvar, jer su shvatili da ga ne moze cuvati i da se bespotrebno trosi. Stavili su ga na Kantera i to je bilo to.

Sto se tice utisaka: Porzingis je cudo od igraca zaista. Jokic je bio najbolji u vrlo losem Denveru. Ponavljaju se situacije kao cele sezone. Napad nepovezan, nijedan cut, slabiji protok lopte, ali pre svega slab sut. Imao je Jokic jos jedno 4-5 sigurnih asistencija, ali ovi su promasivali iako su bili sami kao duhovi. Selekcija minuta od strane Malonea ponovo kriminalna.

paspalj chandler

pre 6 godina

Srbske patrijote proglasise srbina koji ima srebro sa olimpijskih igara izdajnikom i nasladjuju se time sto je letonski kosarkas imao vise poena od Srbina ali to su patrijote i blago nama s njima.

strucni

pre 6 godina

Na zapadu je poslije nekoliko kola jasno ko ce tu otprilike u plej of.
Moja prognoza:
1. Golden state, 2. Houston, 3. Spurs, 4.Oklahoma, 5. LA Clippers 6. Minnesota, 7. Memphis 8. Portland
Mada ocekujem borbu do zadnjeg kola za sedmu i osmu poziciju, pored gore navedenih tu su jos ozbiljni Utah, Denver I Pelicans. Ovi ostali nece primirisati PO.

Joki

pre 6 godina

Strasno kako neki pojma nemaju.
A samo im je vazno da nekog naseg bukvalno pljunu.
I to nakon strasne partije jokica.

Gledao utakmicu.jokic je definitivno korisniji igrac od porzingisa.

Porzingis jeste postigao vise poena.ali ljudi porzingis je toliko lopti izgubio i toliko je silovao sut.
Porzingis je verovali ili ne sutirao 26 puta a jokic 14.
Gotovo duplo vise.
Ja uopste ne znam kako jokic postize toliko poena kad lik ocigledno ima zadatak da razigrava ekipu.

Jokic da igra kao porzingis ubacivao bi svaku utakmicu 40 koseva.
Lik 26 puta je sutirao.strasno.
I onda neki kazu da nisam u pravu kad kazem da trener ocigledno sputava jokica.
Da jokic ima pravo igrati kao i porzingis i dalasu bi bilo bolje.c

sale

pre 6 godina

Jokić odličan, Letonac još bolji, Grk najbolji Evropljanin u nba. Oduševljavaju me sva trojica. Ne lupetajte za gume. Letonac je mnogo bolji fizički od Jokića. Jokić je talenat, a Letonac je više atleta.

pravnik

pre 6 godina

gledah minesotu ono je sramota kako igraju. Prava anti košarka! Bez akcije samo pick n roll ili pick n pop i to je to. Statistika se juri a oni igrači često neke nerezonske šuteve upućuju. Da im je obradović trener (koji bi urlao na njih i verovatno tukao a zaslužuju realno) mislim da bi bili potencijal za titulu konferencije. Stvarno su pokriveni na skoro sve pozicije ali kad neko siluje košarku džabe sve. Nije ni jokićev denver nešto bolji eto došao milsap koji u principu nije loš i sve ali hoće da bude tata tima i gledao sam ga protiv porcingisa. Letonac ga strpao u džep i u ofanzivi i defanzivi (doduše porzingis je dosta viši skoro 20cm). Bolje da ga je plumlee (šljivko) čuvao

Laki

pre 6 godina

Ako je neko gledao, video je da je Hardavej junior dobio utakmicu sa 12 vezanih poena na drugu petorku Denvera. Vratio ih je iz totalnog kolapsa 3. četvrtine. I pored toga, forsiranje Mislapa, kad mu je šut katastrofalan (ni bacanja ne može da ubaci) na kraju je dotuklo Denver. Jokić odličan u drugom delu, a Porzingis sa maksimalnom slobodom u igri i to vraća ekipi.GM Denvera ne zna kud udara (Nurkić, Galinari, Nelson...a dovdi Milsapa, ostavlja Čendlera...).

Мики

pre 6 godina

Жив био Порза, и још дуго да газиш овог индивидуалца.
(Stefan, 31. oktobar 2017 08:19)

Слободно се исели у Летонију. Ја се радујем свакој утакмици коју јокић буде одиграо та Србију. Јокић је нерешива енигма за Порзингиса кога ће брзо да провале.

maki

pre 6 godina

meni ovaj denver potpuno razlicit od prosle sezone, cini mi se da ce imati slabiji skor ove godine, i sto najvise bode oci, nema fantasticnih jokicevih asistencija, kao da postoji neka netrepeljivost u timu

NebaCar

pre 6 godina

Жив био Порза, и још дуго да газиш овог индивидуалца.
(Stefan, 31. oktobar 2017 08:19)

Tuzan je tvoj zivot

el

pre 6 godina

Жив био Порза, и још дуго да газиш овог индивидуалца. 
(Stefan, 31. oktobar 2017 08:19) 

Porza.... boze me sakloni tih vasih (tu racunam "Joka"), repke, tekme i ostalih budalastina

marko

pre 6 godina

@mymoon
Porzingis igrao evrobasket = 38 poena. 
Jokic trenirao celo leto individualno = 28 poena 
Ipak je reprezentacija prava priprema

Klasićan primer kada neko samo želi da bude pametan i duhovt i dobije lajkove kad medjutim...

Back in Black

pre 6 godina

Dobro gledao sam highlights odlicni su bili i Jokic i Porsingis mala prednost kod Porzingis e njegova podviznost leti po terenu, slobodno mogu reci da pocinje dominacija evropskih kosarkara kad se pridruzi i Doncic prstice po terenu tu e i Janis, odamna Evropa nie imala takvi kvalitetni igraci jos od generacija Divac Stojakovic Sabonis Novicki Gasol
(msbravomk, 31. oktobar 2017 08:44)
Koja bre dominacija evropskih kosarkasa,Nikad je nije bilo niti ce ikada da bude a Janis je evropljanin koliko sam ja japanac.Jokic igra dobro ali da dominira NBA ligom to je smesno pricati.Da se Ameri pitaju oni ne bi ni jednog stranca doveli zato sto imaju vrhunskih kosarkasa. na izvoz ali to rade zbog popularnosti lige na drugim kontinentima.Imas na prste jedne ruke da nabrojis strane igrace koji prave razliku u NBA koji su neka pojacanja a ovo drugo sve zalutalo,vecinom mašu peškirima.

Мики

pre 6 godina

Koliko bi tek Porzingis ubacio da je letos gume prevrtao...
(Marko, 31. oktobar 2017 08:51)

Бар десет поена више, судећи по томе колико је шутирао

Dag Kristi

pre 6 godina

Kad se setim koliko je strucnjaka ovde letos "slavilo" dolazak Milsapa u Kolorado.Ne kazem da su pogresili,ali i ne vidim kako moze da uradi nesto pozitivno za tim...

CooLeR

pre 6 godina

Čitam komentare, neki čak kažu da su gledali utakmicu i pitam se da li smo gledali istu. Prvo, Jokić igra centra dok Porzingis u Niksima iga četvorku (ko ne veruje nek ode na bilo koji sajt i pogleda PF pored imena). Zato ga Jokić tokom većine meča ni nije čuvao, a ni ne može jer je sporiji. Drugo, trener ne mrzi Jokića. Na kraju 3. četvrtine kada je Denver bio u naletu je morao da ga izvadi zbog kondicije. Jokić plaća danak što godinama nije živeo sportski život i to se vidi. Tokom leta je dosta napredovao, ali nedovoljno. Istovremeno, ko je gledao mogao je da vidi da Jokić i Denver jaaako sporo ulaze u meč. Neko reče na početku Porzingis puno šutirao a Jokić nije hteo... Nikola nije mogao da se sastavi na početku i krenulo ga je tek nakon što je malo odležao na klupi.
I Jokić i Porzingis su budućnost NBA i igrači oko kojih će u njihovim timovima sve da se vrti.

petarczv

pre 6 godina

Za sve ove "strucnjake" porzingis" je cetvorka i nije ga cuvao jokic nego milsap i njega je razvalio ali i sve ostale koji su ga cuvali posto je na 7 utakmica 6 zavrsio sa 30+ poena,...Jokic ubija kako igra a purgeri i ovi nasi domaci mogu samo da mu pljunu pod prozor

Мики

pre 6 godina

Porzingis oducio Jokica od kosarke
(Mikii, 31. oktobar 2017 08:11)

Сине, ти стварно немаш појма. Порзингиса и друге силеџије не може увек да иде, а Јокићева генијалност увек ради. Њујорк има стече што на истоку нема јаку конкуренцију, иначе не би имали шансе та плеј оф

Neko iz Banata

pre 6 godina

Denver ove sezone nece videti PO,a razlog je trener amater i GM koji ne znaju sta hoce.Od gotovog napravili veresiju.Falila im defanzivna 4-ka(tipa Noel) koja moze da zakrpi Jokica u odbrani,oni pustili Galinarija(koji nije bas neki defanzivac,ali je bar pravio razliku u napadu),a Farida i Cendlera izopstili iz ekipe + umesto dobrog prelaznog pleja(ako su vec hteli da cekaju razvoj Mudijea i Marija)oni prodaju Nelsona, jedinog koji zna da organizuje napad.I to sve zbog 2 nabijaca statistike Milsapa i Bartona koji su unistili hemiju ekipe u 5 utakmica.Jedina svetla tacka uz Jokica je Haris,mada mi se cini da to nece biti dovoljno.KP je urnisao Milsapa,a ne Jokica kako ovi zluradi komentatori zele da prikazu

drvobradi

pre 6 godina

Dovodjenjem Milsapa promenili su koncepciju tima, rezultat je da mogu komotno vec u decembru da se oproste od PO. Covek sinoc nikoga nije sacuvao, sutirao je 2/13, od cega je za 2 sutirao 0/10. Farid sveden na 3 minuta po utakmici, a bio bi mnogo korisniji u kombinaciji sa Jokicem nego Milsap.

anbeast

pre 6 godina

Porzingis / Jokic

MIN: 34:12 / 30:07
PTS: 38 / 28
FGA: 26 / 15
FG%: 53.8 / 60.0
3PM: 4 / 6
3P%: 57.1 / 60
REB: 7 / 8
AST: 2 / 2
TOV: 5 / 2
STL: 0 / 1
BLK: 3 / 1
+/-: 0 / 5
Porzingis je igrao 4:05 min više od Jokica, i uzeo 11 šuteva vise. "Usage" Porcingisa je mnogo veći nego Jokicev. Porcingis je sjajan igrač, nema dileme, verovatno će njegova klasična statistika biti uvek bolja od Jokiceve, ali značaj za tim i napredna statistika su, mislim, na Jokicevoj strani.

ganci

pre 6 godina

Jokara je velicina kad se njegovih 28 poena gleda kao "njah, zasenio ga". Da su Bogdanovic i Teodosic ubacili 28 bio bi drzavni praznik makar njihovi timovi izgubili 30 razlike kao Kingsi juse pa niko nije osporavao Bogdanovicevih 15 poena

Мики

pre 6 godina

Naslov sve govori! Kristaps svaka cast, stigao i evropsko i da rastura u nba. Sreca nije mu Misko kondicioni trener.
(luka RS, 31. oktobar 2017 08:11)

Јесте, разбио је европско. Могао је и да не иде кад не игра за Србију.

JPR24

pre 6 godina

Uzasan pocetak utakmice Denvera ! Milsap jako los u vaznim trenucima ! Sut katastrofa, imao je par ukradenih lopti kad su bili u naletu, a na kraju je procerdao dva napada na -2 ( izgubio loptu, srljao u napadu ) i to bi bilo to... Bolje da Farid igra vise minuta ! Milsap trenutno ne zasluzuje. Inace odbranu koju su igrali pocetkom trece cetvrtine, kao i protiv Bruklina, tako trebaju poceti utakmicu, a ne juriti zaosttke od 20 i kusur poena.

Walter

pre 6 godina

A nije vam valjao Galinari individualac,kad se setim koliko je pljuvan ovde u komentarima te uzima Jokicu suteve te ovo te ono,duplo bolje je ovaj Denver izgledao sa njim koji mozda jeste sebican ali kad ga ide a to nije retko saspe 30 poena lagano,to Milsap moze samo na igrici.

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Ovaj Porzingidis nastavlja da dominira, jos na Mundobasketu sam zapazio da dobro igra. U redu za Nidzoa Jokica iz Denvera ali kako su igrali Bogdanovic u dresu Kingsa, Bertans i Lovernj iz San Antonija, buduceg sampiona za ovu sezonu?

Nikola

pre 6 godina

Toliko od Denvera i Jokica,pa oni ce se manje pitati ove sezone (gde im je prognoziran siguran plejof)nego prosle gde su se do kraja borili za isti ali im presudio bogotac CJ McCollum. Dzaba i Jokic individualac kada u timu igraju Jamal Murray i Gary Harris koji imaju talenta zajedno koliko i Nikola Radicevic,pa cak je Will Barton izmislio kosarku za njih a obojica igraju 30+ minuta svaku tekmu. Denver maksimum 35 pobeda

Markoni

pre 6 godina

Ne može Jokić da ga sačuva, uništio ga je Porzingis u prvom poluvremenu. Ali bez obzira, Jokić je i dalje po meni u 6-7 najboljih centara u NBA, da igra malo bolju odbranu bio bi u prva 3. Porzingis je jedinstven, tu nema priče. Čovek sa takvom motorikom i mekanom rukom na tu visinu je nezaustavljiva zver.

Jim Beam

pre 6 godina

Razbio ih je Porzingis sve. Jokića, Plamlija, Milsapa i Artura. Menjali su se svi i niko mu ništa nije mogao. Ono što je neverovatno da on momak ima 221cm i igra na 4-5 metara od koša i ne možeš mu ništa. Ako mu je dan, kao što mu je juče bio, ne vidim kako to može da se brani jer blokirati ne možeš zbog visine, a ako priđeš, brz je kao bek i pretrčaće te.

Jokić dobar, mada odbrana škripi i dalje, ne toliko 1 na 1 koliko ga ponekad pretrče bez lopte pa svi moraju da rotiraju što Denver naravno NE radi. Generalno je utisak da i on igra daleko dalje od koša ove sezone što je paradoks jer je prošle sezone bio igrač sa najboljim procentom šuta u ligi sa razdaljine 1-2 od koša, tu ga niko nije mogao braniti. Kapiram da nemaju pleja pa mora neko da deli pasove, a sa druge strane šutira i trojke kao Kari ove sezone (preko 50%). Ipak, Denver deluje i dalje divlje, čak i lošije nego prošle sezone. Milsap još traži sebe i pre svega svoju ulogu u timu.

Kol

pre 6 godina

Naravno da je zasenio kada je uzeo 10 suteva vise, plus on je sad gazda u Njujorku i tako se saigraci i ponasaju prema njemu, naravno ne kazem da je los covek je vrhunski igrac ali nije bolji od Jokica, kome fali jedna dobra doza drskosti da pokaze ko je glavni igrac u timu jer on kada i ne forsira ima double double bez problema!

msbravomk

pre 6 godina

Dobro gledao sam highlights odlicni su bili i Jokic i Porsingis mala prednost kod Porzingis e njegova podviznost leti po terenu, slobodno mogu reci da pocinje dominacija evropskih kosarkara kad se pridruzi i Doncic prstice po terenu tu e i Janis, odamna Evropa nie imala takvi kvalitetni igraci jos od generacija Divac Stojakovic Sabonis Novicki Gasol

Aleksa

pre 6 godina

Jokić odličan u napadu, često u mismeču u odbrani. Denver baš ne zna da igra odbranu. Plamli u ovakvim mečevima ni prineti Nurkiću što se defanzive tiče, ostaje pitanje zašto je uopšte došlo do tog trejda.

Dacha

pre 6 godina

Gledam sinoc taj Denver,pa bruka i sramota koliko nista odbranu ne igraju,pa oni jedan napad od najgore ekipe na istoku koja ima jednog krstenog igraca ne mogu da odbrane,natrpase ih ljudi u prvo poluvreme samo tako,a onda treca cetvrtina bruka,u jednom momentu prave seriju 24-0 i ladno okrecu rezultat u svoju korist i naravno opet pad i dovidjenja prijatno. Milsap katastrofa 2/13 sut ako se ne varam i ajde to i nije toliki problem,svakom dodje lose vece,ali ja ne znam zasto su oni njega dovodili,on se uopste ne uklapa u Denverevu koncepciju niti je kompatibilan sa Jokicem i ako su vec resili da prave tim oko Jokica onda stvarno ne vidim logiku dovodjenja Milsapa,pogotovo sto na cetvorci vec imaju Farida koji se super uklopio sa Jokicem prosle sezone,njima je plej bio kljucno mesto u timu gde su trebali da se pojacaju,Rubio bi im legao kao budali samar, ali sta ja znam,oni bolje znaju,primaju ljudi plate za to,ovo je ipak samo moje skromno misljenje.

Klodovik

pre 6 godina

Na centarskoj poziciji Porzingis je dominirao. Druga stvar što Jokić može da se izvuče i bude ozbiljna prijetnja sa perimetra (6 od 10 za 3!!!), ali reketu nije mogao mnogo da priđe, a u odbrani... pa vidite koliko je Porz dao.

Marko

pre 6 godina

Svaki put kad Jokic udje u seriju poena trener ga vadi iz igre ne moze ni jednu cetvrtinu celu da odigra, bitno da Milsap 2-13 igra 36 minuta, neverovatno sta mu rade ove sezone Kroenke i ekipa koji je inace i vlasnik Arsenala svi znamo kako Arsenal posluje, samo pare su bitne a ne titule, pametnom dosta znace sta se desava ove sezene...ali najveci problem je sto su vise ne igraju preko njega on je prosle sezone imao po 7-8 asistencija na utakmici i 10 triple duble to je najveca snaga njegova i to ga je pravilo unikatnim igracem..Jokic mora da ode iz Denvera decko je najbolji centar lige sutira 60-50-90 ove sezone pa to ni Cary ne radi, Porzingis je uzeo 10 suteva vise uopste nije bolji samo ima tim koji igra za njega i ne minira ga...A da ne pricam o tome sto ni jedan post up nije odigran za Jokica na celoj utakmici, covek koji je bio top 3 najbolja igraca na postu zadnje sezone...Tesko je zaista objasniti ovo sto se desava u Denveru ove sezone samo se nadam da ce Jokic to uvideti i promeniti klub zato sto je prava steta da vakav igrac ne dostigne svoj puni potencijal a to je top 5-6 igraca nba lige...

orange_party

pre 6 godina

Ovaj Pol Milsap je unazadio Denver. Očajan je bio, šut iz igre 2/13 za 34 minuta. Bolje Farida da su držali 40 minuta u igri, on je odličan košarkaš. Tek je oktobar, ali Denver će pored ovakve konkurencije teško do plej ofa.

komandant

pre 6 godina

uuuu, bas je prstalo. svaka cast. kada bi jokicevi saigraci znali da isprate nikolinu timsku igru mooozda bi se i anuliralo to sto je porgins za brzinu brzi od svih.

Poboljsanje

pre 6 godina

Dok je jedan gurao gume po livadi drugi je igrao kosarku za reprezentaciju na tom smesnom i ispod casti Evropskom prvenstvu. Rezultat se vidi dok je prosle godine koliko se secam bilo drugacije, Jokic je dominirao u njihovom duelu. Ima tu nesto i u psihologiji kad se odreknes svojih, propustis priliku da osvojis prvenstvo za svoj narod, onda taj isti narod vise ne navija za tebe ni u Americi kao prosle godine, tesko je biti bolji.

Ja

pre 6 godina

Denver krš ekipa..pa plej koji im igra skoro 35 minuta po meču ima procenat za 3 poenta malo više od 10% ove sezone al nema veze i dalje forsira sut pa neka uleti .. Galinari im bio extra jer znao da pogodi šut

Dragan

pre 6 godina

Jokicev napad odlican, odbrana losa - standardno. I pod losom odbranom ne mislim na odbranu od Porzingisovih suteva iz daljine jer je to, kao i u Jokicevom slucaju, tesko branjivo. Suvise su visoki, a precizni, da bi ih iko mogao kvalitetno zaustaviti u tom segmentu. Mislim na odbranu kosa gde Jokic deluje nekako smuseno, neodlucno, a i brzina mu dosta fali. I jos jedna stvar, mozda gresim: nema vise onih asistencija koje su zbunjivale protivnike i pomagale Denveru da prelomi neke utakmice. Ne znam da li je to do drugacije koncepcije napada ili fokusa protivnika da takve stvari spreci, ali Denver sada ima evidentan kvalitet bez onih trenutaka inspiracije, kada su mogli da pobede i najjace u ligi. Put to plejofa ce im biti veoma tezak

who cares

pre 6 godina

Nije zasenio uopste, Porzingas je sutnuo 26 puta za 34 minuta, Jokic je sutnuo 15 puta za 30 minuta, tako da je Jokicev broj poena impresivniji po meni, 28 poena sa 15 suta. Pritom Jokic je imao trojke 6-10, 60% trojke za centra i to ne 2,3 trojke, nego 6. Ipak Denver je nazalost losa ekipa, Nju Jork jedna od slabijih takodje pa su pobedili, trener Denver evo trecu godinu kako ih gledam mi je totalno nejasan sa nekim odlukama i zamislima, znam da je Maloun kao bio vec dokazan trener, ali mislim da Denver zaista treba da razmisli o promeni trenera, prosle sezone se igrao sa prvom petorkom i pozicijama igraca tokom cele sezone, Denver je bio prva ekipa po broju promena startne petorke, i to moze covek i da razume na pocetku sezone, ali je to trajalo i do kraja. Ove su kao dovodili smislena pojacanja, napravali taktiku, ali opet mi deluje da trener nije bas siguran sta ocekuje od kog igraca i nije bas smislio koja je cija uloga, a sa dobrim delom igraca mu je ovo vec 3 sezona trebalo bi da ih je vec upoznao dovoljno i resio se kakvu kosarku igra nakon tri sezone.

Rozenkranc

pre 6 godina

Problem kod Jokica je sto mu nedostaje agresivnosti, drskosti, deluje mlitavo i on jednostavno mora da prihvati ulogu da je all star igrac, vodja akipe, koji uzima suteve, pa i 2x u odnosu na ovo sad...
Pa pogledajte mu samo procente, sutira trojke bolje od bekova, sa poludistance maltene ne masi, asistira i jos samo malo vise da se gura pod kosem.
Porzingis je u prvih 10 minuta gde je utakmica gotovo bila resena jer su ih posle sve vreme jurili, uzeo 10 suteva, toliko Nikola uzme za celu utakmicu.
A i trener mislim da nema bas pravu koncepciju ovog tima koji stvarno ima potencijal, ali pogresnim resenjima ce da ga upropaste...

realan19991

pre 6 godina

Inace Porizingis je cuvao Mislapa i obrnuto, da ne bude zabune. Jokic opet ispod 30 minuta a pogledajte samo plus minus statistiku... Trener mnogo istripovan.

Raca

pre 6 godina

Jokara i Porzingis se takmicili ko ce vise trojki da pogodi... Ni Milsap ni Jokic nisu mogli da da zaustave odlicnog letonca... Jos malo da ojaca i mislim da ce da bude bolji i od Novickog... Bjelica odlican, sa obzirom na minute...

Milan

pre 6 godina

Realno, Porzingis je imao mismeč situaciju veći deo susreta. Teško da igrača od 221cm može da čuva očajni Milsap od 203. Ništa nisu dobili sa Milsapom, niti je doneo čvrstinu u reketu, niti neku košgeterski učinak, apsolutno bačeni novci. Sve što on radi može i Farid koji greje klupu uzalud. Noćas šut 2/13, razbio ga Letonac u oba pravca. Drugo, Čendler, njega kao da su pod pretnjom oružjem poslali na parket, apsolutno beskoristan od početka sezone. A rezervnu trojku nemaju, Huančo valjda povredjen. Mnogo im fali Galinari. Jokić i Porzingis klasa igrači, uz razliku što su Kristapsu "očistili" svlačionicu puštanjem Karmela te je sada jedini superstar ekipe, a Jokiću natovarili potpuno nepotrebno Milsapa koji opušteno zaradjuje 30 milki po sezoni, užas.

samo kazem

pre 6 godina

Porzingis dobio svu slobodu ovog sveta odlaskom Karmela i tek sada se vidi da je stvarno prava zvezda,svaku utakmicu je oko 30 poena,svaka cast. Jokic nije mogao mnogo pod kosem i izvlacio se na sutiranje,sto je u neku ruku bilo i dobro ali ostatak tima... Milsap me je razocarao,mislio sam da ce biti oko 15 poena 10 skokova prosek ali daleko je od toga,sinoc se bas ispromasivao.

Gagi 013

pre 6 godina

Porzingis je uništio Milsapa.Toliko o pojačanju od 30 miliona.Jokić da odigra ovu sezonu i zatraži trejd.Počinju da liče na Minesotu od prošle godine.

Zoro

pre 6 godina

Sad sam pogledao statistiku, ne stižem da gledam prenose, ako neko ko prati može da mi objasni zašto Jokić igra najmanje u prvoj petorci Nagetsa??
Porzingis je stvarno dobro igrao, ali šta bi sve Jokić uradio da je igrao 6 minuta više i uzeo još 10 šuteva iz igre kao Kristaps?
Jel imao problem sa faulovima ili povredom?...
Ovo se dešava već ceo početak sezone.!!

Marko

pre 6 godina

Svaki put kad Jokic udje u seriju poena trener ga vadi iz igre ne moze ni jednu cetvrtinu celu da odigra, bitno da Milsap 2-13 igra 36 minuta, neverovatno sta mu rade ove sezone Kroenke i ekipa koji je inace i vlasnik Arsenala svi znamo kako Arsenal posluje, samo pare su bitne a ne titule, pametnom dosta znace sta se desava ove sezene...ali najveci problem je sto su vise ne igraju preko njega on je prosle sezone imao po 7-8 asistencija na utakmici i 10 triple duble to je najveca snaga njegova i to ga je pravilo unikatnim igracem..Jokic mora da ode iz Denvera decko je najbolji centar lige sutira 60-50-90 ove sezone pa to ni Cary ne radi, Porzingis je uzeo 10 suteva vise uopste nije bolji samo ima tim koji igra za njega i ne minira ga...A da ne pricam o tome sto ni jedan post up nije odigran za Jokica na celoj utakmici, covek koji je bio top 3 najbolja igraca na postu zadnje sezone...Tesko je zaista objasniti ovo sto se desava u Denveru ove sezone samo se nadam da ce Jokic to uvideti i promeniti klub zato sto je prava steta da vakav igrac ne dostigne svoj puni potencijal a to je top 5-6 igraca nba lige...

Milan

pre 6 godina

Realno, Porzingis je imao mismeč situaciju veći deo susreta. Teško da igrača od 221cm može da čuva očajni Milsap od 203. Ništa nisu dobili sa Milsapom, niti je doneo čvrstinu u reketu, niti neku košgeterski učinak, apsolutno bačeni novci. Sve što on radi može i Farid koji greje klupu uzalud. Noćas šut 2/13, razbio ga Letonac u oba pravca. Drugo, Čendler, njega kao da su pod pretnjom oružjem poslali na parket, apsolutno beskoristan od početka sezone. A rezervnu trojku nemaju, Huančo valjda povredjen. Mnogo im fali Galinari. Jokić i Porzingis klasa igrači, uz razliku što su Kristapsu "očistili" svlačionicu puštanjem Karmela te je sada jedini superstar ekipe, a Jokiću natovarili potpuno nepotrebno Milsapa koji opušteno zaradjuje 30 milki po sezoni, užas.

realan19991

pre 6 godina

Inace Porizingis je cuvao Mislapa i obrnuto, da ne bude zabune. Jokic opet ispod 30 minuta a pogledajte samo plus minus statistiku... Trener mnogo istripovan.

Zoro

pre 6 godina

Sad sam pogledao statistiku, ne stižem da gledam prenose, ako neko ko prati može da mi objasni zašto Jokić igra najmanje u prvoj petorci Nagetsa??
Porzingis je stvarno dobro igrao, ali šta bi sve Jokić uradio da je igrao 6 minuta više i uzeo još 10 šuteva iz igre kao Kristaps?
Jel imao problem sa faulovima ili povredom?...
Ovo se dešava već ceo početak sezone.!!

orange_party

pre 6 godina

Ovaj Pol Milsap je unazadio Denver. Očajan je bio, šut iz igre 2/13 za 34 minuta. Bolje Farida da su držali 40 minuta u igri, on je odličan košarkaš. Tek je oktobar, ali Denver će pored ovakve konkurencije teško do plej ofa.

Dacha

pre 6 godina

Gledam sinoc taj Denver,pa bruka i sramota koliko nista odbranu ne igraju,pa oni jedan napad od najgore ekipe na istoku koja ima jednog krstenog igraca ne mogu da odbrane,natrpase ih ljudi u prvo poluvreme samo tako,a onda treca cetvrtina bruka,u jednom momentu prave seriju 24-0 i ladno okrecu rezultat u svoju korist i naravno opet pad i dovidjenja prijatno. Milsap katastrofa 2/13 sut ako se ne varam i ajde to i nije toliki problem,svakom dodje lose vece,ali ja ne znam zasto su oni njega dovodili,on se uopste ne uklapa u Denverevu koncepciju niti je kompatibilan sa Jokicem i ako su vec resili da prave tim oko Jokica onda stvarno ne vidim logiku dovodjenja Milsapa,pogotovo sto na cetvorci vec imaju Farida koji se super uklopio sa Jokicem prosle sezone,njima je plej bio kljucno mesto u timu gde su trebali da se pojacaju,Rubio bi im legao kao budali samar, ali sta ja znam,oni bolje znaju,primaju ljudi plate za to,ovo je ipak samo moje skromno misljenje.

petarczv

pre 6 godina

Za sve ove "strucnjake" porzingis" je cetvorka i nije ga cuvao jokic nego milsap i njega je razvalio ali i sve ostale koji su ga cuvali posto je na 7 utakmica 6 zavrsio sa 30+ poena,...Jokic ubija kako igra a purgeri i ovi nasi domaci mogu samo da mu pljunu pod prozor

samo kazem

pre 6 godina

Porzingis dobio svu slobodu ovog sveta odlaskom Karmela i tek sada se vidi da je stvarno prava zvezda,svaku utakmicu je oko 30 poena,svaka cast. Jokic nije mogao mnogo pod kosem i izvlacio se na sutiranje,sto je u neku ruku bilo i dobro ali ostatak tima... Milsap me je razocarao,mislio sam da ce biti oko 15 poena 10 skokova prosek ali daleko je od toga,sinoc se bas ispromasivao.

Rozenkranc

pre 6 godina

Problem kod Jokica je sto mu nedostaje agresivnosti, drskosti, deluje mlitavo i on jednostavno mora da prihvati ulogu da je all star igrac, vodja akipe, koji uzima suteve, pa i 2x u odnosu na ovo sad...
Pa pogledajte mu samo procente, sutira trojke bolje od bekova, sa poludistance maltene ne masi, asistira i jos samo malo vise da se gura pod kosem.
Porzingis je u prvih 10 minuta gde je utakmica gotovo bila resena jer su ih posle sve vreme jurili, uzeo 10 suteva, toliko Nikola uzme za celu utakmicu.
A i trener mislim da nema bas pravu koncepciju ovog tima koji stvarno ima potencijal, ali pogresnim resenjima ce da ga upropaste...

komandant

pre 6 godina

uuuu, bas je prstalo. svaka cast. kada bi jokicevi saigraci znali da isprate nikolinu timsku igru mooozda bi se i anuliralo to sto je porgins za brzinu brzi od svih.

ganci

pre 6 godina

Jokara je velicina kad se njegovih 28 poena gleda kao "njah, zasenio ga". Da su Bogdanovic i Teodosic ubacili 28 bio bi drzavni praznik makar njihovi timovi izgubili 30 razlike kao Kingsi juse pa niko nije osporavao Bogdanovicevih 15 poena

msbravomk

pre 6 godina

Dobro gledao sam highlights odlicni su bili i Jokic i Porsingis mala prednost kod Porzingis e njegova podviznost leti po terenu, slobodno mogu reci da pocinje dominacija evropskih kosarkara kad se pridruzi i Doncic prstice po terenu tu e i Janis, odamna Evropa nie imala takvi kvalitetni igraci jos od generacija Divac Stojakovic Sabonis Novicki Gasol

Kol

pre 6 godina

Naravno da je zasenio kada je uzeo 10 suteva vise, plus on je sad gazda u Njujorku i tako se saigraci i ponasaju prema njemu, naravno ne kazem da je los covek je vrhunski igrac ali nije bolji od Jokica, kome fali jedna dobra doza drskosti da pokaze ko je glavni igrac u timu jer on kada i ne forsira ima double double bez problema!

el

pre 6 godina

Жив био Порза, и још дуго да газиш овог индивидуалца. 
(Stefan, 31. oktobar 2017 08:19) 

Porza.... boze me sakloni tih vasih (tu racunam "Joka"), repke, tekme i ostalih budalastina

Jim Beam

pre 6 godina

Razbio ih je Porzingis sve. Jokića, Plamlija, Milsapa i Artura. Menjali su se svi i niko mu ništa nije mogao. Ono što je neverovatno da on momak ima 221cm i igra na 4-5 metara od koša i ne možeš mu ništa. Ako mu je dan, kao što mu je juče bio, ne vidim kako to može da se brani jer blokirati ne možeš zbog visine, a ako priđeš, brz je kao bek i pretrčaće te.

Jokić dobar, mada odbrana škripi i dalje, ne toliko 1 na 1 koliko ga ponekad pretrče bez lopte pa svi moraju da rotiraju što Denver naravno NE radi. Generalno je utisak da i on igra daleko dalje od koša ove sezone što je paradoks jer je prošle sezone bio igrač sa najboljim procentom šuta u ligi sa razdaljine 1-2 od koša, tu ga niko nije mogao braniti. Kapiram da nemaju pleja pa mora neko da deli pasove, a sa druge strane šutira i trojke kao Kari ove sezone (preko 50%). Ipak, Denver deluje i dalje divlje, čak i lošije nego prošle sezone. Milsap još traži sebe i pre svega svoju ulogu u timu.

Gagi 013

pre 6 godina

Porzingis je uništio Milsapa.Toliko o pojačanju od 30 miliona.Jokić da odigra ovu sezonu i zatraži trejd.Počinju da liče na Minesotu od prošle godine.

anbeast

pre 6 godina

Porzingis / Jokic

MIN: 34:12 / 30:07
PTS: 38 / 28
FGA: 26 / 15
FG%: 53.8 / 60.0
3PM: 4 / 6
3P%: 57.1 / 60
REB: 7 / 8
AST: 2 / 2
TOV: 5 / 2
STL: 0 / 1
BLK: 3 / 1
+/-: 0 / 5
Porzingis je igrao 4:05 min više od Jokica, i uzeo 11 šuteva vise. "Usage" Porcingisa je mnogo veći nego Jokicev. Porcingis je sjajan igrač, nema dileme, verovatno će njegova klasična statistika biti uvek bolja od Jokiceve, ali značaj za tim i napredna statistika su, mislim, na Jokicevoj strani.

NebaCar

pre 6 godina

Жив био Порза, и још дуго да газиш овог индивидуалца.
(Stefan, 31. oktobar 2017 08:19)

Tuzan je tvoj zivot

CooLeR

pre 6 godina

Čitam komentare, neki čak kažu da su gledali utakmicu i pitam se da li smo gledali istu. Prvo, Jokić igra centra dok Porzingis u Niksima iga četvorku (ko ne veruje nek ode na bilo koji sajt i pogleda PF pored imena). Zato ga Jokić tokom većine meča ni nije čuvao, a ni ne može jer je sporiji. Drugo, trener ne mrzi Jokića. Na kraju 3. četvrtine kada je Denver bio u naletu je morao da ga izvadi zbog kondicije. Jokić plaća danak što godinama nije živeo sportski život i to se vidi. Tokom leta je dosta napredovao, ali nedovoljno. Istovremeno, ko je gledao mogao je da vidi da Jokić i Denver jaaako sporo ulaze u meč. Neko reče na početku Porzingis puno šutirao a Jokić nije hteo... Nikola nije mogao da se sastavi na početku i krenulo ga je tek nakon što je malo odležao na klupi.
I Jokić i Porzingis su budućnost NBA i igrači oko kojih će u njihovim timovima sve da se vrti.

sale

pre 6 godina

Jokić odličan, Letonac još bolji, Grk najbolji Evropljanin u nba. Oduševljavaju me sva trojica. Ne lupetajte za gume. Letonac je mnogo bolji fizički od Jokića. Jokić je talenat, a Letonac je više atleta.

paspalj chandler

pre 6 godina

Srbske patrijote proglasise srbina koji ima srebro sa olimpijskih igara izdajnikom i nasladjuju se time sto je letonski kosarkas imao vise poena od Srbina ali to su patrijote i blago nama s njima.

Aleksa

pre 6 godina

Jokić odličan u napadu, često u mismeču u odbrani. Denver baš ne zna da igra odbranu. Plamli u ovakvim mečevima ni prineti Nurkiću što se defanzive tiče, ostaje pitanje zašto je uopšte došlo do tog trejda.

who cares

pre 6 godina

Nije zasenio uopste, Porzingas je sutnuo 26 puta za 34 minuta, Jokic je sutnuo 15 puta za 30 minuta, tako da je Jokicev broj poena impresivniji po meni, 28 poena sa 15 suta. Pritom Jokic je imao trojke 6-10, 60% trojke za centra i to ne 2,3 trojke, nego 6. Ipak Denver je nazalost losa ekipa, Nju Jork jedna od slabijih takodje pa su pobedili, trener Denver evo trecu godinu kako ih gledam mi je totalno nejasan sa nekim odlukama i zamislima, znam da je Maloun kao bio vec dokazan trener, ali mislim da Denver zaista treba da razmisli o promeni trenera, prosle sezone se igrao sa prvom petorkom i pozicijama igraca tokom cele sezone, Denver je bio prva ekipa po broju promena startne petorke, i to moze covek i da razume na pocetku sezone, ali je to trajalo i do kraja. Ove su kao dovodili smislena pojacanja, napravali taktiku, ali opet mi deluje da trener nije bas siguran sta ocekuje od kog igraca i nije bas smislio koja je cija uloga, a sa dobrim delom igraca mu je ovo vec 3 sezona trebalo bi da ih je vec upoznao dovoljno i resio se kakvu kosarku igra nakon tri sezone.

msbravomk

pre 6 godina

Dobro ja sam iz Makedonija i to je razlog sta lose pricam i pisem srpski a redovno citam b92 jer su najbolji u celi region,a za druga kritika sta si mi upatili jeste Janis e Nigeriec ali decko e roden u Evropi i Evropa mu e sve dala tako da ja ga racunam Evropjanin, i stoim zad to da ova generacija evropskih kosarkasa e kvalitetnija od Americka generacija Wiggins Towns Levine Bol Emblid i ostali, jer kosarka ne se igra za statistika i kad stigne Doncic to ce biti paklena evropska generacija a tu e i mladi Markanen

Ja

pre 6 godina

Denver krš ekipa..pa plej koji im igra skoro 35 minuta po meču ima procenat za 3 poenta malo više od 10% ove sezone al nema veze i dalje forsira sut pa neka uleti .. Galinari im bio extra jer znao da pogodi šut

Мики

pre 6 godina

Koliko bi tek Porzingis ubacio da je letos gume prevrtao...
(Marko, 31. oktobar 2017 08:51)

Бар десет поена више, судећи по томе колико је шутирао

Walter

pre 6 godina

A nije vam valjao Galinari individualac,kad se setim koliko je pljuvan ovde u komentarima te uzima Jokicu suteve te ovo te ono,duplo bolje je ovaj Denver izgledao sa njim koji mozda jeste sebican ali kad ga ide a to nije retko saspe 30 poena lagano,to Milsap moze samo na igrici.

drvobradi

pre 6 godina

Dovodjenjem Milsapa promenili su koncepciju tima, rezultat je da mogu komotno vec u decembru da se oproste od PO. Covek sinoc nikoga nije sacuvao, sutirao je 2/13, od cega je za 2 sutirao 0/10. Farid sveden na 3 minuta po utakmici, a bio bi mnogo korisniji u kombinaciji sa Jokicem nego Milsap.

Мики

pre 6 godina

Жив био Порза, и још дуго да газиш овог индивидуалца.
(Stefan, 31. oktobar 2017 08:19)

Слободно се исели у Летонију. Ја се радујем свакој утакмици коју јокић буде одиграо та Србију. Јокић је нерешива енигма за Порзингиса кога ће брзо да провале.

Dragan

pre 6 godina

Jokicev napad odlican, odbrana losa - standardno. I pod losom odbranom ne mislim na odbranu od Porzingisovih suteva iz daljine jer je to, kao i u Jokicevom slucaju, tesko branjivo. Suvise su visoki, a precizni, da bi ih iko mogao kvalitetno zaustaviti u tom segmentu. Mislim na odbranu kosa gde Jokic deluje nekako smuseno, neodlucno, a i brzina mu dosta fali. I jos jedna stvar, mozda gresim: nema vise onih asistencija koje su zbunjivale protivnike i pomagale Denveru da prelomi neke utakmice. Ne znam da li je to do drugacije koncepcije napada ili fokusa protivnika da takve stvari spreci, ali Denver sada ima evidentan kvalitet bez onih trenutaka inspiracije, kada su mogli da pobede i najjace u ligi. Put to plejofa ce im biti veoma tezak

Markoni

pre 6 godina

Ne može Jokić da ga sačuva, uništio ga je Porzingis u prvom poluvremenu. Ali bez obzira, Jokić je i dalje po meni u 6-7 najboljih centara u NBA, da igra malo bolju odbranu bio bi u prva 3. Porzingis je jedinstven, tu nema priče. Čovek sa takvom motorikom i mekanom rukom na tu visinu je nezaustavljiva zver.

IS

pre 6 godina

Kao i svaki dan, i danas "negledaci" utakmice odredjuju ko je koga cuvao, ko je 4, a ko 5. Za one koje bi da znaju sta je bilo na utakmici kratak osvrt:

Jokic jeste cuvao Porzingisa na pocetku utakmice i tako je i bilo projektovano, dok su na Kantera stavili Milsapa. To jeste imalo nekog smisla, zbog visine, i jos nekih stvari. Ipak, Porz je podivljao na pocetku utakmice i zatrpao kos preko Jokica (npr. dao prvih 14 od 17 poena). Ipak, vecina tih suteva se i nije mogla braniti, jer je sutirao trojke i sa 9 metara sa njegovih 211cm, a ubacio je na pocetku 3/3 za 3p. Ostale poene dao je Kanter, tako da ni Milsap nije uradio neki spec posao u defanzivi.

Nakon sto je Jokic izasao iz igre, a u reketu se nasli Milsap i Plamli, nekako je Porzingis stao. To ne znaci da su oni odradili bolje posao od Jokica, vec ne moze ni Porz da gadja 100% i malo se izduvao. I dalje je imao prostora na trojci, ali ili nije koristio prostori ili nisu ulazile. Do kraja meca Jokic vise nije bio njegov direktni cuvar, jer su shvatili da ga ne moze cuvati i da se bespotrebno trosi. Stavili su ga na Kantera i to je bilo to.

Sto se tice utisaka: Porzingis je cudo od igraca zaista. Jokic je bio najbolji u vrlo losem Denveru. Ponavljaju se situacije kao cele sezone. Napad nepovezan, nijedan cut, slabiji protok lopte, ali pre svega slab sut. Imao je Jokic jos jedno 4-5 sigurnih asistencija, ali ovi su promasivali iako su bili sami kao duhovi. Selekcija minuta od strane Malonea ponovo kriminalna.

analiticar_amater

pre 6 godina

Porzingis ga izdominirao! To se najbolje vidi iz toga sto je Jokic izbacen iz reketa i sutnuo cak 10 puta za tri poena. Sto bi rekli - prevrnuo ga ko gumu... Ali to je zato sto je Porzingis istrosen jer je igrao EP, a Joka individualac se spremio i puca od snage sto je hvatao teniske loptice i prevrtao gume. Samo to Porzingisu još niko nije rekao, pa se decko malo zaleteo i uterao mu 38 poena... onako istrošen..
(Doktor, 31. oktobar 2017 10:46)
Hahaha, izdominirao ga sto se vidi po broju sutnutih trojki?? A zaboravio si samo malu sitnicu da je od tih 10 suteva Jokic pogodio 6! Ni Kari se ne bi zalio na takav ucinak za tri a ne jedan centar!

Raca

pre 6 godina

Jokara i Porzingis se takmicili ko ce vise trojki da pogodi... Ni Milsap ni Jokic nisu mogli da da zaustave odlicnog letonca... Jos malo da ojaca i mislim da ce da bude bolji i od Novickog... Bjelica odlican, sa obzirom na minute...

tintilic

pre 6 godina

Koji centar sutira 10trojki. Ma dajte molim vas to je smesno.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ring of fire, 31. oktobar 2017 14:32)

A tome da dodamo koji to centar pogodi 6 trojki uz 60 posto suta, cekaj malo koji to bek pogodi, uz to 53 % mu je prosek u celoj sezoni, cekaj malo pa ni Curry nema toliko ima 38%

IS

pre 6 godina

Nastavak>
To je i razlog zbog koga je Jokic imao cak 6 trojki. Ne zato sto ga je Kristaps sacuvao ispod obruca kao sto neki ovde pisu. Potpune besmislice. Iskoristio je to sto Kanter nema fizikalije da brani sut spolja, kao sto Jokic nema za Porzingisa. Zbog toga je konstantno bio sam na trojci i to je uspesno iskoristio, jer zna da sutira. Zasto bi se gurao sa Kanterom ceo mec i igrao njegovu igru?

Digresija: Pritom, ono sto je veoma ocigledno je katastrofalan tretman kod sudija koji Jokic i dalje ima. Cim bi usao u reket tuklo bi ga po dva-tri igraca kako stignu. Jedna siguacija je cak bila i komicna kada je izlazio iz reketa sa loptom u rukama i popio jedno 6-7 ozbiljnih udaraca. Na kraju nije sudjen faul koliko mi se cini. Kada mu pogledas ruke, sve ce ti biti jasno, ogrebotina na ogrebotinu, a imao je samo 6 slobodnjaka i to neki cak zbog bonusa kada nije ni bio ispod kosa. Neverovatno zaista.

Da ga je cuvao Kristaps kao prosle godine, stajao bi ispod obruca, snagom ga uneo svaki put i ponovo bi zatrpao kos.

Tako da protiv Jokica i Porzingisa nema "dobrih" cuvara vec sve zavisi od njihove raspolozenosti. Vrlo su retki likovi koji mogu dobro cuvati i distancu i ispod kosa, a da pritom imaju i brzinu.

tintilic

pre 6 godina

@mymoon
Porzingis igrao evrobasket = 38 poena.
Jokic trenirao celo leto individualno = 28 poena
Ipak je reprezentacija prava priprema

Klasićan primer kada neko samo želi da bude pametan i duhovt i dobije lajkove kad medjutim...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (marko, 31. oktobar 2017 09:43)

Porzingis 26 lopti sutirao, Jokic 16, izgubio 5 lopti , Jokic 2. To sto je ubacio 10 poena vuse ne znaci da je bio bolji kao sto i nije. Jokic sa 19 lopti prosle sezone protiv New Yorka sasuo 40 poena

marko

pre 6 godina

@mymoon
Porzingis igrao evrobasket = 38 poena. 
Jokic trenirao celo leto individualno = 28 poena 
Ipak je reprezentacija prava priprema

Klasićan primer kada neko samo želi da bude pametan i duhovt i dobije lajkove kad medjutim...

Мики

pre 6 godina

Porzingis oducio Jokica od kosarke
(Mikii, 31. oktobar 2017 08:11)

Сине, ти стварно немаш појма. Порзингиса и друге силеџије не може увек да иде, а Јокићева генијалност увек ради. Њујорк има стече што на истоку нема јаку конкуренцију, иначе не би имали шансе та плеј оф

Nikola

pre 6 godina

Toliko od Denvera i Jokica,pa oni ce se manje pitati ove sezone (gde im je prognoziran siguran plejof)nego prosle gde su se do kraja borili za isti ali im presudio bogotac CJ McCollum. Dzaba i Jokic individualac kada u timu igraju Jamal Murray i Gary Harris koji imaju talenta zajedno koliko i Nikola Radicevic,pa cak je Will Barton izmislio kosarku za njih a obojica igraju 30+ minuta svaku tekmu. Denver maksimum 35 pobeda

Laki

pre 6 godina

Ako je neko gledao, video je da je Hardavej junior dobio utakmicu sa 12 vezanih poena na drugu petorku Denvera. Vratio ih je iz totalnog kolapsa 3. četvrtine. I pored toga, forsiranje Mislapa, kad mu je šut katastrofalan (ni bacanja ne može da ubaci) na kraju je dotuklo Denver. Jokić odličan u drugom delu, a Porzingis sa maksimalnom slobodom u igri i to vraća ekipi.GM Denvera ne zna kud udara (Nurkić, Galinari, Nelson...a dovdi Milsapa, ostavlja Čendlera...).

dzhoni

pre 6 godina

Da li se sprdaju sa nekim ko je dao 28 poean u najjacoj ligi na svetu, a isti verovatno nisu dali ni toliko na basketu ispred zgrade. Nadjite zivot, ljudi...

Marko

pre 6 godina

Ne moze Jokic sam da ide pod kos da se gura ako trener ne nacrta akciju, znaci mnogi od vas se ovde ne razumeju u basket, nije Jokic pasivan nego trener je promenio sistem igre ove godine da ne bi Jokic imao 24/12/7 statistiku uz 15 triple duble i trazio max ugovor na 200 miliona evra!!!! To Kreonke nece dozvoliti isti lik koji je i vlasnik Arsenala a znamo kako Arsenal posluje, najvece stipse u Engleskoj najveci transfer do pre 3-4 godine im je bio 15 miliona evra...E to je prava istina tako su izigrali i Karmela dok je bio u Denveru!!! Zato se i cela Amerika sprda sa Nagetsima niko ih ne uzima za ozbiljno...Jokic mora da promeni klub inace ce da propadne!

Srbin

pre 6 godina

tako ti je to kad leto koristiš za dobijanje snage, a ne skočnosti i kondicije sa reprezentacijom.
(kliker, 31. oktobar 2017 11:34)

30 min, 28p, 8r, 2a, 1s, 1b, 6/10 za 3

i to je tebi za kritiku? ili nemas veze sa kosarkom ili si hejter!

maki

pre 6 godina

meni ovaj denver potpuno razlicit od prosle sezone, cini mi se da ce imati slabiji skor ove godine, i sto najvise bode oci, nema fantasticnih jokicevih asistencija, kao da postoji neka netrepeljivost u timu

Fanatik de footbal

pre 6 godina

Sa razlogom Denver nikad nije bio, niti ce biti veliki NBA tim, vec uvek neki nizi prosek.
(celt, 31. oktobar 2017 09:31)


Ne moze Jokic sam da ide pod kos da se gura ako trener ne nacrta akciju, znaci mnogi od vas se ovde ne razumeju u basket, nije Jokic pasivan nego trener je promenio sistem igre ove godine da ne bi Jokic imao 24/12/7 statistiku uz 15 triple duble i trazio max ugovor na 200 miliona evra!!!! To Kreonke nece dozvoliti isti lik koji je i vlasnik Arsenala a znamo kako Arsenal posluje, najvece stipse u Engleskoj najveci transfer do pre 3-4 godine im je bio 15 miliona evra...E to je prava istina tako su izigrali i Karmela dok je bio u Denveru!!! Zato se i cela Amerika sprda sa Nagetsima niko ih ne uzima za ozbiljno...Jokic mora da promeni klub inace ce da propadne!
(Marko, 31. oktobar 2017 10:00)


---------


Zna se da čika Kronke ima zmiju u dzepu i da bez obzira sto je bogat čovek ima taj sirotinjski mentalitet isisavanja vrednosti. Divac da iskoristi momenat i napravi trejd sa Denverom uzme Nikolu a Denveru pošalje Willie Cauley-Stein uz pika druge runde drafta 2018. Kingsi potpišu sa Nikolom ugovor na 5 godina za 125 miliona 2018/2023 pa da se upali tripl-dabl mašina i otpočne SHOWTIME.

Joki

pre 6 godina

Strasno kako neki pojma nemaju.
A samo im je vazno da nekog naseg bukvalno pljunu.
I to nakon strasne partije jokica.

Gledao utakmicu.jokic je definitivno korisniji igrac od porzingisa.

Porzingis jeste postigao vise poena.ali ljudi porzingis je toliko lopti izgubio i toliko je silovao sut.
Porzingis je verovali ili ne sutirao 26 puta a jokic 14.
Gotovo duplo vise.
Ja uopste ne znam kako jokic postize toliko poena kad lik ocigledno ima zadatak da razigrava ekipu.

Jokic da igra kao porzingis ubacivao bi svaku utakmicu 40 koseva.
Lik 26 puta je sutirao.strasno.
I onda neki kazu da nisam u pravu kad kazem da trener ocigledno sputava jokica.
Da jokic ima pravo igrati kao i porzingis i dalasu bi bilo bolje.c

True Batman Fan

pre 6 godina

Jokic je bio odlican nocas. I u odbrani i u napadu. Cak i Milsap, koji je postigao samo 8 poena je ostavio dobar utisak jer je odradjivao lavovski deo posla u odbrani, odlicno skakao u napadu i imao nekoliko ukradenih lopti. Porzingisa je jednostavno nemoguce cuvati... Presudna je bila prva cetvrtina u kojoj je Niksima ulazilo bukvalno sve sto su sutnuli. Ono nisam video ni kod Voriorsa... Ipak mislim da je glavni krivac za ovaj poraz trener Meloun. Kada su se Nagetsi sa -23 potpuno vratili u mec i cak preokrenuli on izvodi Jokica i Milsapa, preko kojih je islao svaki napad i prakticno on prekida seriju svog tima od, cini mi se, 27:2. Sigurno je da je igracima bio potrban predah ali ih kasnije isuvise kasno vraca u igru - ponovo razlika za NY a i igraci su se ohladili i ispraznili... Ipak jako los trener...

joki

pre 6 godina

porzingis zasenio jokica.smesan naslov.
porzingis je 26 puta sutnuo na kos,imao vise izgubljenih lopti,
.imao slabij procenat suta,manje skokova.

jokic da je 26 puta sutirao na kos ubacio bi sto neko rece 50 koseva sobzirom kako trojke sutira.

dropshotic

pre 6 godina

Da bude jasno. Porzingis je KRILO sa visinom centra. Kretanje, brzina, nacin igre i postavljanje - KRILO. Jokic je CENTAR sa glavom pleja. Odlican u postu i PnR igri sa dodatnim kvalitetima - sutem sa distance i najmeksom rukom u reketu u celoj ligi (postoji podatak). Sa "forama" koje ga izdvajaju, organizacijom napada i asistencijama boljeg pleja. Obojica odlicno barataju loptom. Niti Jokic treba da cuva Kristapsa (KP mnogo brzi, skocniji i bolji atleta) niti Kristaps Jokica (Jokic jaci i bolji u postu, sa vise vica i fora u igri). Tacka. Dalje, KP je izraziti poenter, bez asistencija itd. Ubica za poene. Nikola je mnogo svestraniji igrac sa vecim arsenalom doprinosa u vise polja za tim. Dakle obojica medju najboljima u svojim poljima delovanja. To sto je KP sutnuo 26 puta a Nikola 15 govori i o opcijama u timu. KP je za Nikse skoro jedina, a kod NJ ima vise poenterskih opcija koje on treba primarno da razigrava a ne da im uzima suteve (Haris npr). Da ne govorimo sta bi bilo da je Jokic sutnuo 26 puta (bar 40 poena). Ima i bolji % suta. Ako bas morate da ih poredite, Nikola je bolje prosao prosle godine kada je dao 40 poena (u direktnom cuvanju). Tada KP nije nigde bilo. Sada je KP dao 38 ali Nikola je bio odlican sa svojim brojkama i daleko od neprimetnog. Cinjenica je da je KP mnogo napredovao fizicki (masa, misici, iskustvo sa EP)a Nikola tu i tamo (diskutabilno). Sacekajmo dalje duele. Mozemo ih porediti kao najbolje iz svojih timova ali nikako kao direktan MATCH UP.

IS

pre 6 godina

@tocka

Jesi gledao pocetak utakmice? Prvih 6-7 minuta? Ako nisi onda nemoj pricati nebuloze. Ako jesi, a i dalje tvrdis da Jokic nije bio osnovni cuvar Porzingisa onda imas problema sa vidom.

Mislap - Kanter, Jokic - Porzingis. Postavka u odbrani na pocetku meca.

Kristaps pogadja prvih 14 od 17 poena uz 3/3 na trojci (jedna sa 9m - nemoguce odbraniti) uz jedno brutalno kucanje na ulaz kroz sredinu (Jokic zaustavljen na kapici blokom). Uz to Jokic dva puta nepotrebno ispao u pik-u, cak jednom nazalost potpuno amaterski kada je poleteo za bekom, uz losu komunikaciju sa Harisom, a Porz ostao sam na trojci i kaznio naravno.

Nakon toga, Jokic odlazi na klupu. Ulazi Plamli i preuzima Kantera, a Milsap prelazi na Porzingisa i pokusava da ga prebije koliko moze. Malo ga obuzdava, ali vise zato sto ga nije vise htelo nego zato sto je odbrana bila odlicna. Do kraja meca je zatrpao kos, ali uz nesto losiji procenat u odnosu na pocetak meca.

Jokic u nastavku cuvao iskljucivo petice, Kantera i onu njegovu zamenu, ne mogu sada da se setim imena coveka. To je odradio sasvim korektno.

Ne znam zasto su ga uopste stavljali na Porza na pocetku. Zbog te lose procene su i izgubili mec, jer su nabili razliku. On nema fizikalije da ga cuva, kao sto ni Kristaps nema fizikalije za Jokica. Nije to do znanja, nije Jokiceva greska, nego se radi od drugacijem tipu tela. Prosle godine je njega Jokic zatrpao pod kosem, ali su naucili lekciju i ovaj mec Porz nije bio njegov cuvar.

analiticar_amater

pre 6 godina

Јокић је прошле сезоне оставрио рекорд од 40 поена баш у дуелу против Порзингиса када овај само правио фаулове, а Јокић радио шта хоће... Онда се Јокић одморио, лето користио за ојачавање мишића, а Порзингис се "упропашћавао" играјући за репрезентацију... и гле чуда, убацио 38 поена. Толико о надмоћности НБА летњих припрема над репрезентативним. Денвер нажалост није јачи него прошле сезоне. Милсап јесте бољи одбрамбени играч од Галинарија, али није бољи шутер... отпуштен Нелсон, солидна коцкица тима. Само што су млади играчи искуснији, то је све. Тешка борба за плеј-оф.
(Иван-Ниш, 31. oktobar 2017 13:04)

Dobro, iako mislim da je odluka da ne igra za reprezentaciju bila glupa, da li vi pojedini zaista mislite da mozete tako na osnovu jedne utakmice da iznesete neke cvrste zakljucke? Pri tome zanemarujete sve ostale cinjenice osim broja poena. A ko je igrao koliko minuta? Ko je imao koliko suteva? Ko je imao kakav procenat suta na ovoj utakmici? Ali ne, ovaj dao vise poena i to je sada konacan dokaz za nesto. Mislim ljudi upravo zato smo tu gde jesmo, zato sto prosecan Srbin tako razmislja i olako donosi sudove.

analiticar_amater

pre 6 godina

Gledao sam prvo poluvreme. Jokic je zavrsio prvo poluvreme sa 11 poena i 6 skokova, kad se gleda samo statistika to deluje kao dobar ucinak, ali je ukupan utisak bio los, u odbrani nije bio rupa nego krater, napunio ga je Porzingis, odbranu je igrao ko rekreativci na basketu koji samo rasire ruke i mole se da protivnicki igrac promasi. Svidjalo se vama ili ne Porzingis je klasa za Jokica. Ko zeli da gleda preko mobilnog, pored dobrog telefona, baterije i Wi-fi-a, potrebno je da se instalira Reddit, onda ukucati korisnicko ime i lozinku, ukucati nbastreams i izabrati utakmicu. Slika je fenomenalna, ne secka, uzivancija. Naravno, treba imati i dobru antivirus zastitu
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nedja, 31. oktobar 2017 11:50)

Svidelo se tebi ili ne ali Porzingis nije klasa za Jokica.

brm

pre 6 godina

Jokić jeste čuveo Porzingisa na početku, i nije mogao da ga brani. Oni su dva različita tipa igrača i ne znam kako su treneri Denvera mislili da Jokić može da bude na njemu. Porzingisa treba da čuva igrač koji može da brani neko krilo, a da je opet dovoljno visok. Dakle, teško je naći rešenje za tu situaciju a to svakako nije Jokić koji ne može nikoga da brani spolja, a Porzingis praktično ne igra na postu.

Ni Porzinigs nije čuvao Jokića, jer ne može da ga čuva. Jokić je snažniji. Zato je Jokića, bar u prvom poluvremenu koje sam gledao, čuvao Kanter.

ljupce

pre 6 godina

smejem se kakve sve komentare citam,da li je moguce da ste toliko kosarkaski nepismeni pa da ne znate nista nego pisete bezveze???????slazem se sa onima koji kazu da su milsap i plamli bacene pare,pogotovo milsap,oni su back up varijante,a ne starteri.reci da je farid beskoristan je isto kao da kazes da je zemlja ravna ploca.uz robersona iz oklahome jedini meni gotivan igrac i durent je treci,ostalo budi bog.ono sto vecina ne vidi to je razlika izmedju jokica i porzingisa.porzingis je klasican kosgeter,ubica,kao gaudlok recimo,da tako napravim poredjenje.takve partije nece nista dobro doneti njujorku kao sto nisu ni letoniji donele,a slozicete se da je letonija bolja od ovih niksa koji godinama nemaju pojma gde je levo.jokic sa druge strane je kompletan,kao markus vilijams kad hoce da igra,jednom recju majstor.centar koji ima skok,odbranu,pregled igre kao plej i kontrolu lopte,sut iz svih pozicija pa uporedite ko je bolji od njih dvojice.letonija imala porzingisa,ali su ostali bez medalje.sa druge strane,da je srbija imala jokica uzela bi zlato iako su jovic i lazic bili povredjeni i uz onakav kriminal od sudjenja.porzingis jest ubica,ali jokic je majstor

Krang

pre 6 godina

A sto se tice Jokiceve odbrane, pogledajte analizu ucinka svakog od igraca na BSNDenver, koji su mu dali ocenu A (5), uz komentar: "igrao iznenadjujuce fenomenalnu odbranu".

shamanNS

pre 6 godina

1. Plamli koš može da pogodi samo slučajno.
2. Barton retko sebičan igrač.
3. Nek neko objasni Milsapu da je loš šuter i da mu je primarna uloga odbrana.
4. Trenera bez.
5. Odbrana?

Stefan Simonovic

pre 6 godina

Denveru bi bilo bolje da su zadrzali Galinarija nego što su doveli Milsapa. Jokic je imao odlicnu saradnju sa Faridom, uklopo se i sa Plamlijem. Ako su vec jurili neko pojačanje, bolje da su trazili nekog pleja. Denver nema igru kao prosle godine. Prosle godine je bilo milina gledati ih, i jedino zašto nisu ušli u plejof je sto se Meloun kasno rasvestio da da vecu ulogu Jokicu.

Fanatik de footbal

pre 6 godina

Jokicev broj poena impresivniji po meni, 28 poena sa 15 suta. Pritom Jokic je imao trojke 6-10, 60% trojke za centra i to ne 2,3 trojke, nego 6. Ipak Denver je nazalost losa ekipa, Nju Jork jedna od slabijih takodje pa su pobedili, trener Denver evo trecu godinu kako ih gledam mi je totalno nejasan sa nekim odlukama i zamislima, znam da je Maloun kao bio vec dokazan trener, ali mislim da Denver zaista treba da razmisli o promeni trenera, prosle sezone se igrao sa prvom petorkom i pozicijama igraca tokom cele sezone, Denver je bio prva ekipa po broju promena startne petorke, i to moze covek i da razume na pocetku sezone, ali je to trajalo i do kraja. Ove su kao dovodili smislena pojacanja, napravali taktiku, ali opet mi deluje da trener nije bas siguran sta ocekuje od kog igraca i nije bas smislio koja je cija uloga, a sa dobrim delom igraca mu je ovo vec 3 sezona trebalo bi da ih je vec upoznao dovoljno i resio se kakvu kosarku igra nakon tri sezone.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (who cares, 31. oktobar 2017 08:52)


------------


Jedno od dva imena bi pala Denveru ko budali samar Devid Blat i Igor Kokoškov.

Devid Blat dobio čovek otkaz na pravdi boga u Kavalersima sa pozitivnim skorom od 30-11 u vreme kada su kavsi igrali najaču odbranu. On bi mogao da postavi dobru odbranu dok bi sa Igorom Kokoškovim dobili dugogodišnje NBA iskustvo i istančan osećaj za detalje.

Krang

pre 6 godina

Ok, bilo je nekoliko dobrih, i nekoliko losih stvari po Denver u ovoj utakmici. Prva losa stvar je sto su u prvoj cetvrtini ostavili Jokica na Porzingisu posle prvih par suteva gde se videlo da je Letonac mnogo brzi od Jokica i da taj matchup nije dobar. Porzingis je dao 13 od 38 za prvih 6 minuta. Pitanje kako bi se utakmica razvijala da nije bilo takvog pocetka i minusa od 20 poena vrlo rano u utakmici. Ono sto je fenomenalno je kako je Denver odigrao trecu cetvrtinu, izasli su sa nekom ludackom energijom, bodrili jedni druge, pricali, lozili se, i iznudili 12 izgubljenih lopti za Nikse za nepunu cetvrtinu, preokrenuvsi minus od 23 na plus 2 fenomenalnom odbranom (kao reprezentacija Srbije kada uhvatimo defanzivni ritam, sve ukradena za ukradenom). U tom periodu su dali skoro 40 poena, i igrali divno i napadacki. Treba dobro analizirati pocetak meca i tu trecu cetvrtinu, izvuci pouke i ako takvu igru uspeju da odrze bice ozbiljna ekipa, bas ozbiljna. Tada su bas izgledali kao tim, sve je funkcionisalo. Na kraju - dobra borbena utakmica. A sto se Porzingisa tice, odlican je, i naravno da ce davati preko 30 poena redovno jer redovno uzima skoro 30 suteva. Niksima je prva napadacka opcija jedan igrac, a ne timska igra na dodavanje vise, zato moramo shvatiti da nikad Joka nece imati takve brojke u rubrici poena (redovno), ali da je tako i bolje. Ekipa sa jednim dominantnim poenterom ne moze dalje od jakih nastupa u regularnom delu sezone, velike stvari prave timovi.

Иван-Ниш

pre 6 godina

Јокић је прошле сезоне оставрио рекорд од 40 поена баш у дуелу против Порзингиса када овај само правио фаулове, а Јокић радио шта хоће... Онда се Јокић одморио, лето користио за ојачавање мишића, а Порзингис се "упропашћавао" играјући за репрезентацију... и гле чуда, убацио 38 поена. Толико о надмоћности НБА летњих припрема над репрезентативним. Денвер нажалост није јачи него прошле сезоне. Милсап јесте бољи одбрамбени играч од Галинарија, али није бољи шутер... отпуштен Нелсон, солидна коцкица тима. Само што су млади играчи искуснији, то је све. Тешка борба за плеј-оф.

dropshotic

pre 6 godina

Nastavak prethodnog komentara (ako su ga objavili). Igra Denvera je ocigledan probem (za sad). Vidno je drugacija od prosle godine u losijem pravcu (jedino je odbrana marginalno bolja). Protok nestao. Takav centar, sa takvom lakocom, pregledom i osecajem za sut, najboljim % u donjem delu reketa u celoj ligi, sutne 10 trojki a iz reketa da mozda 4 poena od 28 (nisam siguran). Kriminal. Nema "lakih" poena iz kreacije plejmejkera kao sto mnogi drugi centri u ligi imaju (sto je osnovno i prirodno za poziciju centra). Nikola skoro sve sam sebi kreira i opet je najbolji u timu. Jeziva bi situacija bila da ima iole zrelog pleja pored sebe. Videli smo koliko je Nikola, pa i ceo tim, bolje izgledao sa jednim veteranom NELSONOM (greska otkaz ako nisu planirali novog pleja). PLEJ pod hitno. Mali Marey jeste dobar i talentovan ali nekostantan sa upitnim pregledom igre i tendencijom za pas. Jos uvek za back up jedinicu. Vise je poenter nego organizator (dobro za drugu psotavu da povuce kada prvoj ne ide). Da se vratim na Kristaps VS Jokic. Detaljno sam komentarisao u proslom komentaru. Mozemo ih porediti na nivou lige i to je samo stvar ukusa i sta zelis u timu. Timskog igraca koji pravi razliku i poboljsava ceo tim, sutira kada skoro pa mora ili izrazitog sutera koji sutira i sa deset metara jer mu je dozvoljeno. Kazace neko, da ali Niksi su dobili Denver. Jesu ali samo iz razloga sto Denver trazi jos uvek novu hemiju, da kliknu. Potencijalno su mnogo vise PLAYOFF tim od Niksa.

Rade

pre 6 godina

Odvajajte vesti o našima od ostalih vesti o NBA. Ugušiše ovi koji bi samo da pljuju po Bogdanu, Joki, Bjelici, Bobiju, tako da se ne da naći normalan komentar o NBA...

Poboljsanje

pre 6 godina

Dok je jedan gurao gume po livadi drugi je igrao kosarku za reprezentaciju na tom smesnom i ispod casti Evropskom prvenstvu. Rezultat se vidi dok je prosle godine koliko se secam bilo drugacije, Jokic je dominirao u njihovom duelu. Ima tu nesto i u psihologiji kad se odreknes svojih, propustis priliku da osvojis prvenstvo za svoj narod, onda taj isti narod vise ne navija za tebe ni u Americi kao prosle godine, tesko je biti bolji.

Neko iz Banata

pre 6 godina

Denver ove sezone nece videti PO,a razlog je trener amater i GM koji ne znaju sta hoce.Od gotovog napravili veresiju.Falila im defanzivna 4-ka(tipa Noel) koja moze da zakrpi Jokica u odbrani,oni pustili Galinarija(koji nije bas neki defanzivac,ali je bar pravio razliku u napadu),a Farida i Cendlera izopstili iz ekipe + umesto dobrog prelaznog pleja(ako su vec hteli da cekaju razvoj Mudijea i Marija)oni prodaju Nelsona, jedinog koji zna da organizuje napad.I to sve zbog 2 nabijaca statistike Milsapa i Bartona koji su unistili hemiju ekipe u 5 utakmica.Jedina svetla tacka uz Jokica je Haris,mada mi se cini da to nece biti dovoljno.KP je urnisao Milsapa,a ne Jokica kako ovi zluradi komentatori zele da prikazu

Krang

pre 6 godina

Jedino mi nije jasno kako i kada se Jokic pretvorio u centra sutera sa distance (da se ne lazemo - fenomenalnog sutera), a prestao da igra blize kosu gde je zaista bio neprikosnoven, ta igra im je punila dvoranu, a boga mi i protivnicke koseve, bilo direktnim poenima ili asistencijama.

баја мали му нинџа

pre 6 godina

бјелица иди негдје гдје ће те поштовати,није љепо на крају рећи био сам сила од играча али сам изабрао погрешан тим и на крају нико ме запамтио није. иди у сакраменто са богданом да те тамо слушају као бога. дивац ће да им појасни ко је немања и да са њим нема зезања.

Dag Kristi

pre 6 godina

Kad se setim koliko je strucnjaka ovde letos "slavilo" dolazak Milsapa u Kolorado.Ne kazem da su pogresili,ali i ne vidim kako moze da uradi nesto pozitivno za tim...

Vladimir

pre 6 godina

Denever je napravio katastrofalne greske tokom leta i trejdovima potpuno upropastio najefikasniji i vec izuzetno uigran tim tako sto su potpisali za relativno male pare sa Galinarijem na 3 god za 60 mil i trejdvali ga u konkurentske LA.Cliperse. Galinari je prosle godine bio najsandardniji u Dnveru u smislu ukunog ucinka dobili ili izgubili on je ubacio svojih prescno 15 poena i bio izuzetno posvecen ogri Denvera i mesto igraca koji je vec toliko godina proveo u Dnveru i sa kojim su potpisali ugovor koji je vise nego dobar sa stanovista kluba njega su trejdovali i doveli Pol Misapa koji je placen 90m za 3 godine sa prethodnim slabijim prosecnim ucinkom od Galinarija akoji je sada potpuno izgubljen u Denveru.
Da ponovim umesto da trejdovima samo ojacaju proslogodisnji najefikasniji tim u celoj ligi i to pored vanseriskih GSW, menađžment Denvera je potpuno trejdovima unakazio proslogodisnju uhodanu masinu Denvera. Zato i ne cude ocajni ovogodisnje ocajni rezultati Denvera. Dzabe Jokicu sto je iz utakmice u utakmicu sve bolji i bolji kada to ne utice na ostatak ove skpljene ekipe koja kosta valjda 50m vise od proslogodisnje a igraju 5 puta losije nego prosle godine.

JPR24

pre 6 godina

Uzasan pocetak utakmice Denvera ! Milsap jako los u vaznim trenucima ! Sut katastrofa, imao je par ukradenih lopti kad su bili u naletu, a na kraju je procerdao dva napada na -2 ( izgubio loptu, srljao u napadu ) i to bi bilo to... Bolje da Farid igra vise minuta ! Milsap trenutno ne zasluzuje. Inace odbranu koju su igrali pocetkom trece cetvrtine, kao i protiv Bruklina, tako trebaju poceti utakmicu, a ne juriti zaosttke od 20 i kusur poena.

Zoki

pre 6 godina

Za sve ove "strucnjake" porzingis" je cetvorka i nije ga cuvao jokic nego milsap i njega je razvalio ali i sve ostale koji su ga cuvali posto je na 7 utakmica 6 zavrsio sa 30+ poena,...Jokic ubija kako igra a purgeri i ovi nasi domaci mogu samo da mu pljunu pod prozor.
(petarczv, 31. oktobar 2017 09:22)

Ako nisi gledao utakmicu cuti. Cuvao ga je Jokic na pocetku utakmice i Porzingis ga je upropastio, utrpao je Jokicu 15 poena za 6-7 minuta. Tako da upravu si, nije ga cuvao Jokic nego je pokusavao da ga cuve, bezuspesno. Posle su stavili Milsapa sa 203cm na Porzingisa, pa je i njega upropastio, pa posle i Plamilija...

Ministar

pre 6 godina

Danima pisem komentare i ne znam koji je razlog da ih administratori ne odobre..al ajde...

Citam i ne vjerujem...pored nekoliko momaka koji se ocigledno razumiju u kosarku ostali samo da ste zivo i zdravo...najsmjesniji mi je bio komentar za Farida i Cendlera...kao izopstili ih iz ekipe...a Cendler ne moze da se poveze...i pustite Jokica i reprezentaciju vise...precerali ste

Aleksandar

pre 6 godina

NBA je je jedan veliki "lonac" iz kojeg svi igraci i klubovi zajedno jedu,klubovi nisu jedni drugima konkurencija u tom smislu kako je to u Evropi.Niksi su ogromna fransiza i moraju da prave pare i to ne samo za sebe.Moraju imati superstara.Porzingisa je draftovao jedan od najuticajnijih ljudi u NBA i taj projekat mora da uspe."Proguglajte" malo.Milsap je cuvao Porzingisa ne Jokic,znamo kako je izgledalo to prosle godine.Obratite paznju ko i kako cuva Porzingisa u prethodnim a i u sledecim utakmicama.Mozda vam onda bude jasnije zasto vam je nekada u prosloj sezoni izgledalo kao da oba tima na terenu igraju za Westbrukov "tripl dabl".Mozda vam NBA treneri izgledaju kao diletanti,nisu,samo imaju druge prioritete.

Иван

pre 6 godina

Меч је изгубио Малоун. Денвер је стигао и престигао Њујорк после минус двадесет и пет на половини меча, и то захваљујући игри од прошле године, на Јокића и Хариса. Стекли су моментум, а онда Малоун прерано (више од три минута пре краја треће четвртине) изводи Јокића, главног играча тог преокрета, да би га вратио прекасно (после пет минута последње четвртине). Ту се Њујорк одлепио, вратио моментум, и меч је био готов.

Гледам овакве мечеве и не могу да се одвојим од помисли колико неки људи имају лове за бацање. Пламли - бачених 13 милиона долара! А то је ништа наспрам 30 милиона бачених на Милсапа. Ништа с њим нису добили. На крају се мало извадио одбраном на Порцингису, али тај човек игра неку другу кошарку од Јокића и Хариса као главних играча. Бачених 45 милиона! Још кад додаш томе да онај Мареј као неискусан и даље има забрињавајућу селекцију шута, да си задржао бескорисне Фарида и Артура а отпустио јединог који је могао да смири игру - Џамира Нелсона - ни не можеш да очекујеш више од овога.

BlueBlueBlue

pre 6 godina

Vidi se vec sad koliko je mnogo Jokic bolji od Porzingisa, a videlo se i prosle sezone kad je na njemu dao 40 poena haha bravo Jokara!

Pera

pre 6 godina

Tacno je Jokic nas najbolji trojkas.
@Sef raje
Nije tacno.
On je 12. u NBA sa 52.2%, prvi je Gordon sa 59.1% a drugi BJELICA sa 57.9%!

Мики

pre 6 godina

Naslov sve govori! Kristaps svaka cast, stigao i evropsko i da rastura u nba. Sreca nije mu Misko kondicioni trener.
(luka RS, 31. oktobar 2017 08:11)

Јесте, разбио је европско. Могао је и да не иде кад не игра за Србију.

pravnik

pre 6 godina

gledah minesotu ono je sramota kako igraju. Prava anti košarka! Bez akcije samo pick n roll ili pick n pop i to je to. Statistika se juri a oni igrači često neke nerezonske šuteve upućuju. Da im je obradović trener (koji bi urlao na njih i verovatno tukao a zaslužuju realno) mislim da bi bili potencijal za titulu konferencije. Stvarno su pokriveni na skoro sve pozicije ali kad neko siluje košarku džabe sve. Nije ni jokićev denver nešto bolji eto došao milsap koji u principu nije loš i sve ali hoće da bude tata tima i gledao sam ga protiv porcingisa. Letonac ga strpao u džep i u ofanzivi i defanzivi (doduše porzingis je dosta viši skoro 20cm). Bolje da ga je plumlee (šljivko) čuvao

zemunski kej

pre 6 godina

Gledao .Ne slazem se za Milsapa ipak kada je on cuvao Porzingisa preokrenuta je prednost Kniksa od preko 20 koseva, Jokic kada ne igra Denver pada u igri i to drasticno, Ipak mora da se odmori, Meloun ga je mozda trebao da uvede 2~3 minuta ranije, Porzingis strasan igrac ali ne svidjaju mi se njegove noge i konstitucija, Mozda gresim ali mislim da ce mu brzo stradati kolena.Ne slazem se ni da fali Galinari kao da su sada borbenija ekipa.

-21grams

pre 6 godina

Meloun je u 4/4 mogao da cheka da njegov tim opet padne na -20, pa da ubaci prvu petorku ili najbolju petorku (u tom trenutku). Dobra mu je taktika bila, nema shta. Mozda je nekad lepo da se gleda "run and gun" kosharka sa drugom petorkom, ali u poslednjoj chetvrtini, pri nereshenom rezultatu je skoro bilo neizdrzljivo za gledanje..

milos

pre 6 godina

Porzingis sutira 26 puta a jokic 15 puta i da deset poena manje samo. Pa racunajte procente suta! To sto Porzingis radi to moze samo u Njujorku jer su tim srozali do te mere da on ima kredit da prangija koliko god zeli pa ako prodje prodje. Decko je extra talenat ali zbog te okolnosti nece igrati play off ponovo...Danas ga je islo al sledeci put recimo nece a sutnuce isto ili vise puta i tu je kraj price za Nikse.

tocka

pre 6 godina

Ja stvarno ne znam koju su utakmicu ovde komentatori gledali. Na Jokiću je uvek bio Kanter ili onaj bradonja, a Milsap je bio na Porzingisu. Mozda je bio momenat udvajanja kada se tu našao i Nikola, ali Nikola nije čuvao Kristapsa, i mislim da je to bila greška jer bi ga čuvao bolje od Milsapa, a Milsap iako niži je jači i bolje bi se rvao sa bradonjom koji je Nikolu nosio po terenu ko kotaricu sa jagodama. Stvarno se ne može ništa prebaciti Jokiću, ali Nagetsima itekako. Već drugu utakmicu oni kreću da ih očajan protivnik napuni sa dvadeset razlike pa se onda bude. Neka tenzija izmedju Milsapa i Jokića što se tiče uloga je očigledna. Ovo su dva korektna ali tvrdoglava igrača i sad Meloun može samo da radi na hemiji ili da moli boga da onaj silni ugovor sa Milsapom konačno klikne i dobiju što su trebali sa njim. Inače Milsap je igrao fenomenalnu odbranu u poslednjoj četvrtini kada je odlučio da bude agresivniji i rizikuje i koji faul. U Denveru se jasno čita tenzija sa minutima, ugovorima, ulogama i ako to ne reše gotovi su. Ako reše mogu dobiti i jače ekipe kao Houston ili Spurs.

Back in Black

pre 6 godina

Dobro gledao sam highlights odlicni su bili i Jokic i Porsingis mala prednost kod Porzingis e njegova podviznost leti po terenu, slobodno mogu reci da pocinje dominacija evropskih kosarkara kad se pridruzi i Doncic prstice po terenu tu e i Janis, odamna Evropa nie imala takvi kvalitetni igraci jos od generacija Divac Stojakovic Sabonis Novicki Gasol
(msbravomk, 31. oktobar 2017 08:44)
Koja bre dominacija evropskih kosarkasa,Nikad je nije bilo niti ce ikada da bude a Janis je evropljanin koliko sam ja japanac.Jokic igra dobro ali da dominira NBA ligom to je smesno pricati.Da se Ameri pitaju oni ne bi ni jednog stranca doveli zato sto imaju vrhunskih kosarkasa. na izvoz ali to rade zbog popularnosti lige na drugim kontinentima.Imas na prste jedne ruke da nabrojis strane igrace koji prave razliku u NBA koji su neka pojacanja a ovo drugo sve zalutalo,vecinom mašu peškirima.

Navijač

pre 6 godina

Decko, nije moga to da uradi jer je cuvao Milsapa i ovaj njega. Kosarka ti nije jaca strana.
Jokic jeste dao 28 poena ali ostaje utisak da je mogao mnogo vise da doprinese ekipi ali to nije do njega vec do trenera. Razumem da je Milsap sad tu i da u NBA-u ne mozes da izbacis iz igre coveka koji dobija 30 mil. po sezoni koliko god lose odigrao ali da ne koristis igraca koji sa takvom lakocom radi sve na terenu e to mi nije jasno. Milsap je imao uzasno vece, Pozringisa je uspeo da zaustavi samo u trecoj cetvrtini, sve ostalo je bilo klasicno izivljavanje Letonca. Pokusava na silu da opravda tih 30 mil. ali samo nanosi stetu ekipi. Nadam se da ce uspeti da se sastavi i da ce Denver malo promeniti igru inace nista od plejofa.

Nedja

pre 6 godina

Porzingis ima skoro 30 poena u proseku u raspalom Njujorku koji je na 3-3. Decka je gotovo nemoguce cuvati. Sa 221cm ima brzinu i pokretljivost beka, izuzetno mekana ruka, vec sad je sigurno medju top 10 igraca u ligi. Letonija je bila hit na EP, igrali su najlepsu kosarku ali nisu imali srece sa zrebom jer su u 1/4 isli na Sloveniju u utakmici turnira a Porzingis je bio u prvoj petorci prvenstva. Jokic je veoma dobar, ali ce imati karijeru poput Vucevica. Dobra statistika, ocajna odbrana, u ekipama koje ce biti van plej- ofa a Porzingis ce biti superstar.

Pogan

pre 6 godina

(petarczv, 31. oktobar 2017 09:22)

Ljudi, bez namere da pljujem Jokica zelim samo da budem realan - ako pogledate highlights utakmice, videcete da je bas on "cuvao" Porzingisa kad ih je ovaj nabusio ko kantu, odnosno Njujork napravio 20 i kusur razlike.
Jokic na pick and rollu nesto iskace i preuzima pleja Njujorka koji je na 2m od trojke (???) a pri tome plej Denvera ga i dalje prati. Rezultat: Porzingis sam na sutu. Mozda i promasi. Takva odbrana sa visokim iskakanjem protiv pnr se forsira u evropskoj kosarci (gde su igraci losiji, teren manji a trojka bliza, ali igra se jaca timska odbrana (podvlacim timska)) da se pritisne plej i eventualno izgubi loptu. Ali kad imas protiv sebe igraca kao sto je Porzingis i rizikujes tim iskakanjem da on ostane sam na sutu ili da ima otvoren ulaz, treba zaista da budes bas glup da tako nesto uopste i pokusas.
Kasnije je Maloun stavio Milsapa koji je vidno igrao mnogo cvrscu odbranu na Porzingisu od Jokica, al u nekim momentima ni to nije vredelo.

Jokiceva odbrana je kriminalno losa i nema nista zlo u tome sto se to jasno istice. Mi svi zelimo da on bude najbolji ikada, al sa ovakvom odbranom je daleko od toga. U reketu kad treba skociti i lupiti bananu, on se ne odvaja od parketa bukvalno. Ne znam da li je to posledica uzasne fizicke spreme, saveta trenera da ne izgara u odbrani, njegovog mentaliteta ili svega toga po malo. Ali odbrana mu je daleko ispod proseka i sto pre popravi taj segment, to ce ekipi biti bolje.

Doktor

pre 6 godina

Porzingis ga izdominirao! To se najbolje vidi iz toga sto je Jokic izbacen iz reketa i sutnuo cak 10 puta za tri poena. Sto bi rekli - prevrnuo ga ko gumu... Ali to je zato sto je Porzingis istrosen jer je igrao EP, a Joka individualac se spremio i puca od snage sto je hvatao teniske loptice i prevrtao gume. Samo to Porzingisu još niko nije rekao, pa se decko malo zaleteo i uterao mu 38 poena... onako istrošen..

strucni

pre 6 godina

Na zapadu je poslije nekoliko kola jasno ko ce tu otprilike u plej of.
Moja prognoza:
1. Golden state, 2. Houston, 3. Spurs, 4.Oklahoma, 5. LA Clippers 6. Minnesota, 7. Memphis 8. Portland
Mada ocekujem borbu do zadnjeg kola za sedmu i osmu poziciju, pored gore navedenih tu su jos ozbiljni Utah, Denver I Pelicans. Ovi ostali nece primirisati PO.

Trenercic

pre 6 godina

Nije Milsap toliko kriv, jos ekipa nije uigrana, koliko je Maloun krs od trenera takticki. Poslednjih desetak minuta, kad se rezultat lomio, nijedan akcija za Jokica, ovi indijanci prangijaju trojke, ne umeju kontru da izvedu, ispada im lopta iz ruke. Na drugoj strani, cela ekipa radi za Letonca. Da sam na Jokicevom mestu, sve bi ih isamarao, samo sto je on suvise pitom za taj zverinjak. Duda i Zoc bi igracima glave otkinuli za ovakve gluposti koje se ne vidjaju ni na betonu. Ocigledno da u Denveru nesto ne stima, vidi se da je nezadovoljan, zato je i slabije krenuo ove sezone.

aca

pre 6 godina

Жив био Порза, и још дуго да газиш овог индивидуалца. (Stefan, 31. oktobar 2017 08:19) Porza.... boze me sakloni tih vasih (tu racunam "Joka"), repke, tekme i ostalih budalastina
(el, 31. oktobar 2017 09:47)
Ko ce ove godine biti najbolji Evropljanin u NBA? Joka, Porza ili Adeta? :)

vince carter

pre 6 godina

"Back in Black"
Podseticu te da je Americki kontinent prepun Afro Amerikanaca dobio jednu drzavicu Srbiju ubedljivo u 2 finala ali su na primer Spance nekompletne koji su se ispromasivali dobili samo 6,dok su sa Dream Timom u dva Finala igrali sa Spancima na noz. U tom trenutku je Spancima falio jos jedan extra igrac tipa Nowicki,Parker ili Manu i dobili bi ih a kamoli da su svo troje. Ameri bi prosli isto kao Majami protiv Dalasa i Spursa,uostalom to su dva tima koja su pokazala sta se desava kad imas sistem i timsku igru bez nekih fizikalija i super starova,.

bart simpson

pre 6 godina

mozda gresim ali cinimi se da trener mnogo drzi jokica na klupi ili nezna kad treba da ga vrati u igri uvek nekako kasni a ovi ostali bez obzira sto su pojedini imali dvocifren ucinak nemogu da nadomeste kad on ne igra

a

pre 6 godina

@Nikola Pojma nemas kosarku, sramota! Geri i Dzamal(a pogotovo Geri) su zveri! Geri Heris ima procenat 50/40/90, a ti ubacujes Radicevica u mix, koji u letnjo ligi nije dao vise od par poena.

znanje-imanje

pre 6 godina

@CooLeR @Laki - odlični komentari! @Neko iz Banata @Marko @IS - sve odlični komentari!!!
Kao slab znalac basketa mogu samo da primetim da je broj ljudi koji se razumeju u košarku mnogo, mnogo veći nego u tenis i u naj-Novak fazama i nakon decenije srpskog tenis čuda.
@IS - Jokiću SMETA novonastala mišićna masa i teško se još snalazi sa njom. Zato mu je ovaj dao puno puta "zamalo". A odlični Porzingis će valjda biti novi Novicki. Ali! - pokazaće samo razvoj sezone čija je letnja aktivnost bila bolja; sve 4 kombinacije od loše/loše do dobro/dobro su moguće. Stavili su posle ispravno Milsapa na letonca da ga hasluje, bije, iritira i smara, što je i dalo rezultat. Kad ih je Denevr tj. 50% Jokić stigao, pa treneri ubacili zadnji put druge postave - odjednom je Hardawej prelomio. Porzingis nije više imao ni snage ni sreće kao u početku i New York bi izgubio da je ostalo samo na njemu. Jer tada je Jokić opet podelio ovima zicere da ih ovi opet promaše, ali svejedno samo ih 3 trojke uzastopce spasiše.
Ali to je, niko ne spomenu, 4 uzastopce utakmica na gostovanju. Sad igraju 6 kući. I treba im da vreme absorbuju Milsapa; jeste bio jako loš ali svako ima loše veče. Ako od 6 dobiju bar 3 imaju i dalje šanse jer ove će sezone biti kao nikad 11 timova u konkurenciji a niko baš dominantan na zapadu, pa ni GSW.

buca

pre 6 godina

Još samo malo da će teorije zavere stići i u Denver zbog čega Jokara ne može da igra i kako su mu zabranili da igra dobro. Čoveče čitaš komentare kome ceo tim Denvera ne valja od trenera do Milsapa. Neverovatno.

el

pre 6 godina

Ko ce ove godine biti najbolji Evropljanin u NBA? Joka, Porza ili Adeta? :)

Gusto brt... Steta za Zagora al bar Bogdan (isto nadimak od prezimena, steta sto se tako i zove pa nije fora) pruza dobre partije. Eee, kakva ce to repka biti pa kad na parket izadju teo, bjela, joka, marja, luca, jovke, gudura, kuzma, kalina, milosav, neda, i ostala imena os prezimena pa ima da svaku "tekmu oducavamo od kosarke"... macvan, nisam te zaboravio al to macvan ti ti je vec ko nadimak...sry

CarloNS

pre 6 godina

@(Trenercic, 31. oktobar 2017 20:13)

I meni se tako čini. Možda je Meloun školovan trener, ali se vidi da nema instinkt niti talenat. Denver ih u trećoj četvrtini uhvati na "blitzkrieg" i sa -23 dođu na +2. Umesto da ostavi još malo petorku i da ih dotuče potpuno, on celu petorku zameni i Niksi se opet odlepe. Mislim da je prvo ubacio samo Bartona i tog momenta je američki komentator rekao da to može da poremeti momentum ekipe. Posle minuta zamenio je i ostale. Jednostavno lik nema osećaj. Možda ima dobru pripremu utakmice, ne znam, ali samo vođenje je katastrofa. Gomilu utakmica prošle sezone je izgubio lično Meloun. Što bi rekao naš narod, ima biser u rukama, a baca ga pred svinje.

Krang

pre 6 godina

Jos jedna konstatacija - sinoc mi je bilo jasno zasto je Milsap tu. On je po funkciji mladji Nelson, samo na poziciji koja im je odgovarala i koji razume (iako se jos nije uklopio) sistem Denverovog protoka lopte. Dakle, u situaciji u kojoj kola krecu nizbrdo u prepunom MSG-u, kada Porzingis ne promasuje jer je zeljan revansa i dokazivanja, neprocenjivo je baciti pogled preko ramena ako si mladi Jokic, Marej ili Heris, i videti mirnog All-Star igraca sa tobom u petorci koji je ovo prosao hiljadu puta i samo bio bolji zbog toga, takve stvari smiruju i vracaju te u kolosek. Ova utakmica je lagano mogla da ode u pravcu blow-out-a u prvom poluvremenu, ali nije, delimicno mislim upravo zbog toga, iako je Milsap imao los procenat suta itd. Milsap im ostavlja mesta da se smire i budu igraci, a ne tasevi za veliki pritisak fransize u lokalnim situacijama kada je gusto na terenu.

WillyWonka

pre 6 godina

Znači ovaj što je igrao za reprezentaciju na EP dao 38, a ovaj što je radio individualno i nije imao vremena za EP 28. I ko je više napredovao u svim tim mudrovanjima?

Fanatik de footbal

pre 6 godina

@Fanatik de footbal Hahahaha WCS i pik za Jokica??! Nema Salramento toliko igraca, koliko bi Denver trazio za Nikolu. Nedodirljiv je.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (a, 31. oktobar 2017 14:40)


---------


Jokic ima ugovor jos 2 godine pa onda postaje slobodan agent na leto 2019 posle moze da potpise za koga hoce. Ako nastave da se sa ekipom i Milsapom sprdaju na Nikolin racun bolje ce im biti da ga trejduju da ne bi ostali kratkih rukava i prosli gore nego sa Nurkicem.

Nurkica su trebali da sacuvaju do kraja sezone i onda ponude za Palmilija ili da ga trejduju sa jos nekim igracem Denvera za nekog igraca na poziciji krila ili pleja.

Klodovik

pre 6 godina

Na centarskoj poziciji Porzingis je dominirao. Druga stvar što Jokić može da se izvuče i bude ozbiljna prijetnja sa perimetra (6 od 10 za 3!!!), ali reketu nije mogao mnogo da priđe, a u odbrani... pa vidite koliko je Porz dao.

Ne

pre 6 godina

Znam al Denver nema trenera .Milsap ne zna gde je celu utakmicu i ovaj ga drzi 35 minuta u igri .Ajde razumem da brani Porzingisa ne moze ovaj raspolozen a znatno je nizi al je i u naoadu bio ocajan ,to je dovoljan razlog da malo odsedi .

Jezekilj

pre 6 godina

petarczv hvali nekoga, a da to nije samo da bi imao 'izgovor' da popljuje LeBrona!!! Pa šta će to biti! Sutra će pasti snijeg.

Nedja

pre 6 godina

Gledao sam prvo poluvreme. Jokic je zavrsio prvo poluvreme sa 11 poena i 6 skokova, kad se gleda samo statistika to deluje kao dobar ucinak, ali je ukupan utisak bio los, u odbrani nije bio rupa nego krater, napunio ga je Porzingis, odbranu je igrao ko rekreativci na basketu koji samo rasire ruke i mole se da protivnicki igrac promasi. Svidjalo se vama ili ne Porzingis je klasa za Jokica. Ko zeli da gleda preko mobilnog, pored dobrog telefona, baterije i Wi-fi-a, potrebno je da se instalira Reddit, onda ukucati korisnicko ime i lozinku, ukucati nbastreams i izabrati utakmicu. Slika je fenomenalna, ne secka, uzivancija. Naravno, treba imati i dobru antivirus zastitu

a

pre 6 godina

@Fanatik de footbal Hahahaha WCS i pik za Jokica??! Nema Salramento toliko igraca, koliko bi Denver trazio za Nikolu. Nedodirljiv je.

baron

pre 6 godina

NBA je kao rodjena za Jokica. Mesto gde moze pokazati sav raskos svog napadackog potencijala i biti za to daleko nagradjen, i totalno neznanje igranja odbrane na sta se niko nece buniti.
Ne znam sta Denver ocekuje sa onakvom odbranom?
Mozda veruju i oslanjaju se na jak napad, koji je, ipak, vrlo nekonstantan. Njima se sve svodi da igraju na veci broj poena pa sta bude na kraju.
Doveli su Milsapa koji je katastrofalan u odbrani. Osim sto je nizak, nema dovoljno brze reflekse, tako da kilavo kaska odbrani i vecito kasni. Onaj pas Kantera preko Milsapove glave najbolji je pokazatelj neozbiljnosti i neznanja igranja odbrane od strane igraca koji je preplacen, negde oko 90milki.
Mada, sa druge strane, u Minesoti za 100 i kusur miliona igra antitalenat za odbranu Viggins, igrac koji se nimalo ne zalaze na terenu. Jedna takva vegetativna uspavanost i letargija u odbrani od strane mladog momka i atlete nije skoro vidjena cak na na plodnom tlu za smorenost, kakva je NBA liga.
Nema sanse da bi jedan ozbiljan tim koji pretenduje na titulu dao tolike pare za takvog jednog igraca koji je poprilcno limitiran i u napadu.
Daleko od toga da je on los, ali je bezvoljan. To je gore nego da je los.
Gledajuci Minesota-Miami, pitam se da li je Waiters veca zvezda ili Butler, jer Waiters ga oduci od kosarke.

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Ovaj Porzingidis nastavlja da dominira, jos na Mundobasketu sam zapazio da dobro igra. U redu za Nidzoa Jokica iz Denvera ali kako su igrali Bogdanovic u dresu Kingsa, Bertans i Lovernj iz San Antonija, buduceg sampiona za ovu sezonu?

Markoni

pre 6 godina

Ne može Jokić da ga sačuva, uništio ga je Porzingis u prvom poluvremenu. Ali bez obzira, Jokić je i dalje po meni u 6-7 najboljih centara u NBA, da igra malo bolju odbranu bio bi u prva 3. Porzingis je jedinstven, tu nema priče. Čovek sa takvom motorikom i mekanom rukom na tu visinu je nezaustavljiva zver.

Poboljsanje

pre 6 godina

Dok je jedan gurao gume po livadi drugi je igrao kosarku za reprezentaciju na tom smesnom i ispod casti Evropskom prvenstvu. Rezultat se vidi dok je prosle godine koliko se secam bilo drugacije, Jokic je dominirao u njihovom duelu. Ima tu nesto i u psihologiji kad se odreknes svojih, propustis priliku da osvojis prvenstvo za svoj narod, onda taj isti narod vise ne navija za tebe ni u Americi kao prosle godine, tesko je biti bolji.

Klodovik

pre 6 godina

Na centarskoj poziciji Porzingis je dominirao. Druga stvar što Jokić može da se izvuče i bude ozbiljna prijetnja sa perimetra (6 od 10 za 3!!!), ali reketu nije mogao mnogo da priđe, a u odbrani... pa vidite koliko je Porz dao.

Doktor

pre 6 godina

Porzingis ga izdominirao! To se najbolje vidi iz toga sto je Jokic izbacen iz reketa i sutnuo cak 10 puta za tri poena. Sto bi rekli - prevrnuo ga ko gumu... Ali to je zato sto je Porzingis istrosen jer je igrao EP, a Joka individualac se spremio i puca od snage sto je hvatao teniske loptice i prevrtao gume. Samo to Porzingisu još niko nije rekao, pa se decko malo zaleteo i uterao mu 38 poena... onako istrošen..

Nedja

pre 6 godina

Porzingis ima skoro 30 poena u proseku u raspalom Njujorku koji je na 3-3. Decka je gotovo nemoguce cuvati. Sa 221cm ima brzinu i pokretljivost beka, izuzetno mekana ruka, vec sad je sigurno medju top 10 igraca u ligi. Letonija je bila hit na EP, igrali su najlepsu kosarku ali nisu imali srece sa zrebom jer su u 1/4 isli na Sloveniju u utakmici turnira a Porzingis je bio u prvoj petorci prvenstva. Jokic je veoma dobar, ali ce imati karijeru poput Vucevica. Dobra statistika, ocajna odbrana, u ekipama koje ce biti van plej- ofa a Porzingis ce biti superstar.

Back in Black

pre 6 godina

Dobro gledao sam highlights odlicni su bili i Jokic i Porsingis mala prednost kod Porzingis e njegova podviznost leti po terenu, slobodno mogu reci da pocinje dominacija evropskih kosarkara kad se pridruzi i Doncic prstice po terenu tu e i Janis, odamna Evropa nie imala takvi kvalitetni igraci jos od generacija Divac Stojakovic Sabonis Novicki Gasol
(msbravomk, 31. oktobar 2017 08:44)
Koja bre dominacija evropskih kosarkasa,Nikad je nije bilo niti ce ikada da bude a Janis je evropljanin koliko sam ja japanac.Jokic igra dobro ali da dominira NBA ligom to je smesno pricati.Da se Ameri pitaju oni ne bi ni jednog stranca doveli zato sto imaju vrhunskih kosarkasa. na izvoz ali to rade zbog popularnosti lige na drugim kontinentima.Imas na prste jedne ruke da nabrojis strane igrace koji prave razliku u NBA koji su neka pojacanja a ovo drugo sve zalutalo,vecinom mašu peškirima.

WillyWonka

pre 6 godina

Znači ovaj što je igrao za reprezentaciju na EP dao 38, a ovaj što je radio individualno i nije imao vremena za EP 28. I ko je više napredovao u svim tim mudrovanjima?

Marko

pre 6 godina

Svaki put kad Jokic udje u seriju poena trener ga vadi iz igre ne moze ni jednu cetvrtinu celu da odigra, bitno da Milsap 2-13 igra 36 minuta, neverovatno sta mu rade ove sezone Kroenke i ekipa koji je inace i vlasnik Arsenala svi znamo kako Arsenal posluje, samo pare su bitne a ne titule, pametnom dosta znace sta se desava ove sezene...ali najveci problem je sto su vise ne igraju preko njega on je prosle sezone imao po 7-8 asistencija na utakmici i 10 triple duble to je najveca snaga njegova i to ga je pravilo unikatnim igracem..Jokic mora da ode iz Denvera decko je najbolji centar lige sutira 60-50-90 ove sezone pa to ni Cary ne radi, Porzingis je uzeo 10 suteva vise uopste nije bolji samo ima tim koji igra za njega i ne minira ga...A da ne pricam o tome sto ni jedan post up nije odigran za Jokica na celoj utakmici, covek koji je bio top 3 najbolja igraca na postu zadnje sezone...Tesko je zaista objasniti ovo sto se desava u Denveru ove sezone samo se nadam da ce Jokic to uvideti i promeniti klub zato sto je prava steta da vakav igrac ne dostigne svoj puni potencijal a to je top 5-6 igraca nba lige...

Nikola

pre 6 godina

Toliko od Denvera i Jokica,pa oni ce se manje pitati ove sezone (gde im je prognoziran siguran plejof)nego prosle gde su se do kraja borili za isti ali im presudio bogotac CJ McCollum. Dzaba i Jokic individualac kada u timu igraju Jamal Murray i Gary Harris koji imaju talenta zajedno koliko i Nikola Radicevic,pa cak je Will Barton izmislio kosarku za njih a obojica igraju 30+ minuta svaku tekmu. Denver maksimum 35 pobeda

Nedja

pre 6 godina

Gledao sam prvo poluvreme. Jokic je zavrsio prvo poluvreme sa 11 poena i 6 skokova, kad se gleda samo statistika to deluje kao dobar ucinak, ali je ukupan utisak bio los, u odbrani nije bio rupa nego krater, napunio ga je Porzingis, odbranu je igrao ko rekreativci na basketu koji samo rasire ruke i mole se da protivnicki igrac promasi. Svidjalo se vama ili ne Porzingis je klasa za Jokica. Ko zeli da gleda preko mobilnog, pored dobrog telefona, baterije i Wi-fi-a, potrebno je da se instalira Reddit, onda ukucati korisnicko ime i lozinku, ukucati nbastreams i izabrati utakmicu. Slika je fenomenalna, ne secka, uzivancija. Naravno, treba imati i dobru antivirus zastitu

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Ovaj Porzingidis nastavlja da dominira, jos na Mundobasketu sam zapazio da dobro igra. U redu za Nidzoa Jokica iz Denvera ali kako su igrali Bogdanovic u dresu Kingsa, Bertans i Lovernj iz San Antonija, buduceg sampiona za ovu sezonu?

petarczv

pre 6 godina

Za sve ove "strucnjake" porzingis" je cetvorka i nije ga cuvao jokic nego milsap i njega je razvalio ali i sve ostale koji su ga cuvali posto je na 7 utakmica 6 zavrsio sa 30+ poena,...Jokic ubija kako igra a purgeri i ovi nasi domaci mogu samo da mu pljunu pod prozor

marko

pre 6 godina

@mymoon
Porzingis igrao evrobasket = 38 poena. 
Jokic trenirao celo leto individualno = 28 poena 
Ipak je reprezentacija prava priprema

Klasićan primer kada neko samo želi da bude pametan i duhovt i dobije lajkove kad medjutim...

Pogan

pre 6 godina

(petarczv, 31. oktobar 2017 09:22)

Ljudi, bez namere da pljujem Jokica zelim samo da budem realan - ako pogledate highlights utakmice, videcete da je bas on "cuvao" Porzingisa kad ih je ovaj nabusio ko kantu, odnosno Njujork napravio 20 i kusur razlike.
Jokic na pick and rollu nesto iskace i preuzima pleja Njujorka koji je na 2m od trojke (???) a pri tome plej Denvera ga i dalje prati. Rezultat: Porzingis sam na sutu. Mozda i promasi. Takva odbrana sa visokim iskakanjem protiv pnr se forsira u evropskoj kosarci (gde su igraci losiji, teren manji a trojka bliza, ali igra se jaca timska odbrana (podvlacim timska)) da se pritisne plej i eventualno izgubi loptu. Ali kad imas protiv sebe igraca kao sto je Porzingis i rizikujes tim iskakanjem da on ostane sam na sutu ili da ima otvoren ulaz, treba zaista da budes bas glup da tako nesto uopste i pokusas.
Kasnije je Maloun stavio Milsapa koji je vidno igrao mnogo cvrscu odbranu na Porzingisu od Jokica, al u nekim momentima ni to nije vredelo.

Jokiceva odbrana je kriminalno losa i nema nista zlo u tome sto se to jasno istice. Mi svi zelimo da on bude najbolji ikada, al sa ovakvom odbranom je daleko od toga. U reketu kad treba skociti i lupiti bananu, on se ne odvaja od parketa bukvalno. Ne znam da li je to posledica uzasne fizicke spreme, saveta trenera da ne izgara u odbrani, njegovog mentaliteta ili svega toga po malo. Ali odbrana mu je daleko ispod proseka i sto pre popravi taj segment, to ce ekipi biti bolje.

ljupce

pre 6 godina

smejem se kakve sve komentare citam,da li je moguce da ste toliko kosarkaski nepismeni pa da ne znate nista nego pisete bezveze???????slazem se sa onima koji kazu da su milsap i plamli bacene pare,pogotovo milsap,oni su back up varijante,a ne starteri.reci da je farid beskoristan je isto kao da kazes da je zemlja ravna ploca.uz robersona iz oklahome jedini meni gotivan igrac i durent je treci,ostalo budi bog.ono sto vecina ne vidi to je razlika izmedju jokica i porzingisa.porzingis je klasican kosgeter,ubica,kao gaudlok recimo,da tako napravim poredjenje.takve partije nece nista dobro doneti njujorku kao sto nisu ni letoniji donele,a slozicete se da je letonija bolja od ovih niksa koji godinama nemaju pojma gde je levo.jokic sa druge strane je kompletan,kao markus vilijams kad hoce da igra,jednom recju majstor.centar koji ima skok,odbranu,pregled igre kao plej i kontrolu lopte,sut iz svih pozicija pa uporedite ko je bolji od njih dvojice.letonija imala porzingisa,ali su ostali bez medalje.sa druge strane,da je srbija imala jokica uzela bi zlato iako su jovic i lazic bili povredjeni i uz onakav kriminal od sudjenja.porzingis jest ubica,ali jokic je majstor

Иван-Ниш

pre 6 godina

Јокић је прошле сезоне оставрио рекорд од 40 поена баш у дуелу против Порзингиса када овај само правио фаулове, а Јокић радио шта хоће... Онда се Јокић одморио, лето користио за ојачавање мишића, а Порзингис се "упропашћавао" играјући за репрезентацију... и гле чуда, убацио 38 поена. Толико о надмоћности НБА летњих припрема над репрезентативним. Денвер нажалост није јачи него прошле сезоне. Милсап јесте бољи одбрамбени играч од Галинарија, али није бољи шутер... отпуштен Нелсон, солидна коцкица тима. Само што су млади играчи искуснији, то је све. Тешка борба за плеј-оф.

Milan

pre 6 godina

Realno, Porzingis je imao mismeč situaciju veći deo susreta. Teško da igrača od 221cm može da čuva očajni Milsap od 203. Ništa nisu dobili sa Milsapom, niti je doneo čvrstinu u reketu, niti neku košgeterski učinak, apsolutno bačeni novci. Sve što on radi može i Farid koji greje klupu uzalud. Noćas šut 2/13, razbio ga Letonac u oba pravca. Drugo, Čendler, njega kao da su pod pretnjom oružjem poslali na parket, apsolutno beskoristan od početka sezone. A rezervnu trojku nemaju, Huančo valjda povredjen. Mnogo im fali Galinari. Jokić i Porzingis klasa igrači, uz razliku što su Kristapsu "očistili" svlačionicu puštanjem Karmela te je sada jedini superstar ekipe, a Jokiću natovarili potpuno nepotrebno Milsapa koji opušteno zaradjuje 30 milki po sezoni, užas.

Zoro

pre 6 godina

Sad sam pogledao statistiku, ne stižem da gledam prenose, ako neko ko prati može da mi objasni zašto Jokić igra najmanje u prvoj petorci Nagetsa??
Porzingis je stvarno dobro igrao, ali šta bi sve Jokić uradio da je igrao 6 minuta više i uzeo još 10 šuteva iz igre kao Kristaps?
Jel imao problem sa faulovima ili povredom?...
Ovo se dešava već ceo početak sezone.!!

realan19991

pre 6 godina

Inace Porizingis je cuvao Mislapa i obrnuto, da ne bude zabune. Jokic opet ispod 30 minuta a pogledajte samo plus minus statistiku... Trener mnogo istripovan.

analiticar_amater

pre 6 godina

Gledao sam prvo poluvreme. Jokic je zavrsio prvo poluvreme sa 11 poena i 6 skokova, kad se gleda samo statistika to deluje kao dobar ucinak, ali je ukupan utisak bio los, u odbrani nije bio rupa nego krater, napunio ga je Porzingis, odbranu je igrao ko rekreativci na basketu koji samo rasire ruke i mole se da protivnicki igrac promasi. Svidjalo se vama ili ne Porzingis je klasa za Jokica. Ko zeli da gleda preko mobilnog, pored dobrog telefona, baterije i Wi-fi-a, potrebno je da se instalira Reddit, onda ukucati korisnicko ime i lozinku, ukucati nbastreams i izabrati utakmicu. Slika je fenomenalna, ne secka, uzivancija. Naravno, treba imati i dobru antivirus zastitu
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nedja, 31. oktobar 2017 11:50)

Svidelo se tebi ili ne ali Porzingis nije klasa za Jokica.

Kol

pre 6 godina

Naravno da je zasenio kada je uzeo 10 suteva vise, plus on je sad gazda u Njujorku i tako se saigraci i ponasaju prema njemu, naravno ne kazem da je los covek je vrhunski igrac ali nije bolji od Jokica, kome fali jedna dobra doza drskosti da pokaze ko je glavni igrac u timu jer on kada i ne forsira ima double double bez problema!

Dragan

pre 6 godina

Jokicev napad odlican, odbrana losa - standardno. I pod losom odbranom ne mislim na odbranu od Porzingisovih suteva iz daljine jer je to, kao i u Jokicevom slucaju, tesko branjivo. Suvise su visoki, a precizni, da bi ih iko mogao kvalitetno zaustaviti u tom segmentu. Mislim na odbranu kosa gde Jokic deluje nekako smuseno, neodlucno, a i brzina mu dosta fali. I jos jedna stvar, mozda gresim: nema vise onih asistencija koje su zbunjivale protivnike i pomagale Denveru da prelomi neke utakmice. Ne znam da li je to do drugacije koncepcije napada ili fokusa protivnika da takve stvari spreci, ali Denver sada ima evidentan kvalitet bez onih trenutaka inspiracije, kada su mogli da pobede i najjace u ligi. Put to plejofa ce im biti veoma tezak

msbravomk

pre 6 godina

Dobro gledao sam highlights odlicni su bili i Jokic i Porsingis mala prednost kod Porzingis e njegova podviznost leti po terenu, slobodno mogu reci da pocinje dominacija evropskih kosarkara kad se pridruzi i Doncic prstice po terenu tu e i Janis, odamna Evropa nie imala takvi kvalitetni igraci jos od generacija Divac Stojakovic Sabonis Novicki Gasol

Мики

pre 6 godina

Porzingis oducio Jokica od kosarke
(Mikii, 31. oktobar 2017 08:11)

Сине, ти стварно немаш појма. Порзингиса и друге силеџије не може увек да иде, а Јокићева генијалност увек ради. Њујорк има стече што на истоку нема јаку конкуренцију, иначе не би имали шансе та плеј оф

aca

pre 6 godina

Жив био Порза, и још дуго да газиш овог индивидуалца. (Stefan, 31. oktobar 2017 08:19) Porza.... boze me sakloni tih vasih (tu racunam "Joka"), repke, tekme i ostalih budalastina
(el, 31. oktobar 2017 09:47)
Ko ce ove godine biti najbolji Evropljanin u NBA? Joka, Porza ili Adeta? :)

Zoki

pre 6 godina

Za sve ove "strucnjake" porzingis" je cetvorka i nije ga cuvao jokic nego milsap i njega je razvalio ali i sve ostale koji su ga cuvali posto je na 7 utakmica 6 zavrsio sa 30+ poena,...Jokic ubija kako igra a purgeri i ovi nasi domaci mogu samo da mu pljunu pod prozor.
(petarczv, 31. oktobar 2017 09:22)

Ako nisi gledao utakmicu cuti. Cuvao ga je Jokic na pocetku utakmice i Porzingis ga je upropastio, utrpao je Jokicu 15 poena za 6-7 minuta. Tako da upravu si, nije ga cuvao Jokic nego je pokusavao da ga cuve, bezuspesno. Posle su stavili Milsapa sa 203cm na Porzingisa, pa je i njega upropastio, pa posle i Plamilija...

analiticar_amater

pre 6 godina

Porzingis ga izdominirao! To se najbolje vidi iz toga sto je Jokic izbacen iz reketa i sutnuo cak 10 puta za tri poena. Sto bi rekli - prevrnuo ga ko gumu... Ali to je zato sto je Porzingis istrosen jer je igrao EP, a Joka individualac se spremio i puca od snage sto je hvatao teniske loptice i prevrtao gume. Samo to Porzingisu još niko nije rekao, pa se decko malo zaleteo i uterao mu 38 poena... onako istrošen..
(Doktor, 31. oktobar 2017 10:46)
Hahaha, izdominirao ga sto se vidi po broju sutnutih trojki?? A zaboravio si samo malu sitnicu da je od tih 10 suteva Jokic pogodio 6! Ni Kari se ne bi zalio na takav ucinak za tri a ne jedan centar!

baron

pre 6 godina

NBA je kao rodjena za Jokica. Mesto gde moze pokazati sav raskos svog napadackog potencijala i biti za to daleko nagradjen, i totalno neznanje igranja odbrane na sta se niko nece buniti.
Ne znam sta Denver ocekuje sa onakvom odbranom?
Mozda veruju i oslanjaju se na jak napad, koji je, ipak, vrlo nekonstantan. Njima se sve svodi da igraju na veci broj poena pa sta bude na kraju.
Doveli su Milsapa koji je katastrofalan u odbrani. Osim sto je nizak, nema dovoljno brze reflekse, tako da kilavo kaska odbrani i vecito kasni. Onaj pas Kantera preko Milsapove glave najbolji je pokazatelj neozbiljnosti i neznanja igranja odbrane od strane igraca koji je preplacen, negde oko 90milki.
Mada, sa druge strane, u Minesoti za 100 i kusur miliona igra antitalenat za odbranu Viggins, igrac koji se nimalo ne zalaze na terenu. Jedna takva vegetativna uspavanost i letargija u odbrani od strane mladog momka i atlete nije skoro vidjena cak na na plodnom tlu za smorenost, kakva je NBA liga.
Nema sanse da bi jedan ozbiljan tim koji pretenduje na titulu dao tolike pare za takvog jednog igraca koji je poprilcno limitiran i u napadu.
Daleko od toga da je on los, ali je bezvoljan. To je gore nego da je los.
Gledajuci Minesota-Miami, pitam se da li je Waiters veca zvezda ili Butler, jer Waiters ga oduci od kosarke.

Aleksandar

pre 6 godina

NBA je je jedan veliki "lonac" iz kojeg svi igraci i klubovi zajedno jedu,klubovi nisu jedni drugima konkurencija u tom smislu kako je to u Evropi.Niksi su ogromna fransiza i moraju da prave pare i to ne samo za sebe.Moraju imati superstara.Porzingisa je draftovao jedan od najuticajnijih ljudi u NBA i taj projekat mora da uspe."Proguglajte" malo.Milsap je cuvao Porzingisa ne Jokic,znamo kako je izgledalo to prosle godine.Obratite paznju ko i kako cuva Porzingisa u prethodnim a i u sledecim utakmicama.Mozda vam onda bude jasnije zasto vam je nekada u prosloj sezoni izgledalo kao da oba tima na terenu igraju za Westbrukov "tripl dabl".Mozda vam NBA treneri izgledaju kao diletanti,nisu,samo imaju druge prioritete.

Raca

pre 6 godina

Jokara i Porzingis se takmicili ko ce vise trojki da pogodi... Ni Milsap ni Jokic nisu mogli da da zaustave odlicnog letonca... Jos malo da ojaca i mislim da ce da bude bolji i od Novickog... Bjelica odlican, sa obzirom na minute...

Мики

pre 6 godina

Жив био Порза, и још дуго да газиш овог индивидуалца.
(Stefan, 31. oktobar 2017 08:19)

Слободно се исели у Летонију. Ја се радујем свакој утакмици коју јокић буде одиграо та Србију. Јокић је нерешива енигма за Порзингиса кога ће брзо да провале.

milos

pre 6 godina

Porzingis sutira 26 puta a jokic 15 puta i da deset poena manje samo. Pa racunajte procente suta! To sto Porzingis radi to moze samo u Njujorku jer su tim srozali do te mere da on ima kredit da prangija koliko god zeli pa ako prodje prodje. Decko je extra talenat ali zbog te okolnosti nece igrati play off ponovo...Danas ga je islo al sledeci put recimo nece a sutnuce isto ili vise puta i tu je kraj price za Nikse.

Rozenkranc

pre 6 godina

Problem kod Jokica je sto mu nedostaje agresivnosti, drskosti, deluje mlitavo i on jednostavno mora da prihvati ulogu da je all star igrac, vodja akipe, koji uzima suteve, pa i 2x u odnosu na ovo sad...
Pa pogledajte mu samo procente, sutira trojke bolje od bekova, sa poludistance maltene ne masi, asistira i jos samo malo vise da se gura pod kosem.
Porzingis je u prvih 10 minuta gde je utakmica gotovo bila resena jer su ih posle sve vreme jurili, uzeo 10 suteva, toliko Nikola uzme za celu utakmicu.
A i trener mislim da nema bas pravu koncepciju ovog tima koji stvarno ima potencijal, ali pogresnim resenjima ce da ga upropaste...

paspalj chandler

pre 6 godina

Srbske patrijote proglasise srbina koji ima srebro sa olimpijskih igara izdajnikom i nasladjuju se time sto je letonski kosarkas imao vise poena od Srbina ali to su patrijote i blago nama s njima.

joki

pre 6 godina

porzingis zasenio jokica.smesan naslov.
porzingis je 26 puta sutnuo na kos,imao vise izgubljenih lopti,
.imao slabij procenat suta,manje skokova.

jokic da je 26 puta sutirao na kos ubacio bi sto neko rece 50 koseva sobzirom kako trojke sutira.

Dacha

pre 6 godina

Gledam sinoc taj Denver,pa bruka i sramota koliko nista odbranu ne igraju,pa oni jedan napad od najgore ekipe na istoku koja ima jednog krstenog igraca ne mogu da odbrane,natrpase ih ljudi u prvo poluvreme samo tako,a onda treca cetvrtina bruka,u jednom momentu prave seriju 24-0 i ladno okrecu rezultat u svoju korist i naravno opet pad i dovidjenja prijatno. Milsap katastrofa 2/13 sut ako se ne varam i ajde to i nije toliki problem,svakom dodje lose vece,ali ja ne znam zasto su oni njega dovodili,on se uopste ne uklapa u Denverevu koncepciju niti je kompatibilan sa Jokicem i ako su vec resili da prave tim oko Jokica onda stvarno ne vidim logiku dovodjenja Milsapa,pogotovo sto na cetvorci vec imaju Farida koji se super uklopio sa Jokicem prosle sezone,njima je plej bio kljucno mesto u timu gde su trebali da se pojacaju,Rubio bi im legao kao budali samar, ali sta ja znam,oni bolje znaju,primaju ljudi plate za to,ovo je ipak samo moje skromno misljenje.

Marko

pre 6 godina

Ne moze Jokic sam da ide pod kos da se gura ako trener ne nacrta akciju, znaci mnogi od vas se ovde ne razumeju u basket, nije Jokic pasivan nego trener je promenio sistem igre ove godine da ne bi Jokic imao 24/12/7 statistiku uz 15 triple duble i trazio max ugovor na 200 miliona evra!!!! To Kreonke nece dozvoliti isti lik koji je i vlasnik Arsenala a znamo kako Arsenal posluje, najvece stipse u Engleskoj najveci transfer do pre 3-4 godine im je bio 15 miliona evra...E to je prava istina tako su izigrali i Karmela dok je bio u Denveru!!! Zato se i cela Amerika sprda sa Nagetsima niko ih ne uzima za ozbiljno...Jokic mora da promeni klub inace ce da propadne!

who cares

pre 6 godina

Nije zasenio uopste, Porzingas je sutnuo 26 puta za 34 minuta, Jokic je sutnuo 15 puta za 30 minuta, tako da je Jokicev broj poena impresivniji po meni, 28 poena sa 15 suta. Pritom Jokic je imao trojke 6-10, 60% trojke za centra i to ne 2,3 trojke, nego 6. Ipak Denver je nazalost losa ekipa, Nju Jork jedna od slabijih takodje pa su pobedili, trener Denver evo trecu godinu kako ih gledam mi je totalno nejasan sa nekim odlukama i zamislima, znam da je Maloun kao bio vec dokazan trener, ali mislim da Denver zaista treba da razmisli o promeni trenera, prosle sezone se igrao sa prvom petorkom i pozicijama igraca tokom cele sezone, Denver je bio prva ekipa po broju promena startne petorke, i to moze covek i da razume na pocetku sezone, ali je to trajalo i do kraja. Ove su kao dovodili smislena pojacanja, napravali taktiku, ali opet mi deluje da trener nije bas siguran sta ocekuje od kog igraca i nije bas smislio koja je cija uloga, a sa dobrim delom igraca mu je ovo vec 3 sezona trebalo bi da ih je vec upoznao dovoljno i resio se kakvu kosarku igra nakon tri sezone.

NebaCar

pre 6 godina

Жив био Порза, и још дуго да газиш овог индивидуалца.
(Stefan, 31. oktobar 2017 08:19)

Tuzan je tvoj zivot

CooLeR

pre 6 godina

Čitam komentare, neki čak kažu da su gledali utakmicu i pitam se da li smo gledali istu. Prvo, Jokić igra centra dok Porzingis u Niksima iga četvorku (ko ne veruje nek ode na bilo koji sajt i pogleda PF pored imena). Zato ga Jokić tokom većine meča ni nije čuvao, a ni ne može jer je sporiji. Drugo, trener ne mrzi Jokića. Na kraju 3. četvrtine kada je Denver bio u naletu je morao da ga izvadi zbog kondicije. Jokić plaća danak što godinama nije živeo sportski život i to se vidi. Tokom leta je dosta napredovao, ali nedovoljno. Istovremeno, ko je gledao mogao je da vidi da Jokić i Denver jaaako sporo ulaze u meč. Neko reče na početku Porzingis puno šutirao a Jokić nije hteo... Nikola nije mogao da se sastavi na početku i krenulo ga je tek nakon što je malo odležao na klupi.
I Jokić i Porzingis su budućnost NBA i igrači oko kojih će u njihovim timovima sve da se vrti.

el

pre 6 godina

Ko ce ove godine biti najbolji Evropljanin u NBA? Joka, Porza ili Adeta? :)

Gusto brt... Steta za Zagora al bar Bogdan (isto nadimak od prezimena, steta sto se tako i zove pa nije fora) pruza dobre partije. Eee, kakva ce to repka biti pa kad na parket izadju teo, bjela, joka, marja, luca, jovke, gudura, kuzma, kalina, milosav, neda, i ostala imena os prezimena pa ima da svaku "tekmu oducavamo od kosarke"... macvan, nisam te zaboravio al to macvan ti ti je vec ko nadimak...sry

analiticar_amater

pre 6 godina

Јокић је прошле сезоне оставрио рекорд од 40 поена баш у дуелу против Порзингиса када овај само правио фаулове, а Јокић радио шта хоће... Онда се Јокић одморио, лето користио за ојачавање мишића, а Порзингис се "упропашћавао" играјући за репрезентацију... и гле чуда, убацио 38 поена. Толико о надмоћности НБА летњих припрема над репрезентативним. Денвер нажалост није јачи него прошле сезоне. Милсап јесте бољи одбрамбени играч од Галинарија, али није бољи шутер... отпуштен Нелсон, солидна коцкица тима. Само што су млади играчи искуснији, то је све. Тешка борба за плеј-оф.
(Иван-Ниш, 31. oktobar 2017 13:04)

Dobro, iako mislim da je odluka da ne igra za reprezentaciju bila glupa, da li vi pojedini zaista mislite da mozete tako na osnovu jedne utakmice da iznesete neke cvrste zakljucke? Pri tome zanemarujete sve ostale cinjenice osim broja poena. A ko je igrao koliko minuta? Ko je imao koliko suteva? Ko je imao kakav procenat suta na ovoj utakmici? Ali ne, ovaj dao vise poena i to je sada konacan dokaz za nesto. Mislim ljudi upravo zato smo tu gde jesmo, zato sto prosecan Srbin tako razmislja i olako donosi sudove.

Aleksa

pre 6 godina

Jokić odličan u napadu, često u mismeču u odbrani. Denver baš ne zna da igra odbranu. Plamli u ovakvim mečevima ni prineti Nurkiću što se defanzive tiče, ostaje pitanje zašto je uopšte došlo do tog trejda.

pravnik

pre 6 godina

gledah minesotu ono je sramota kako igraju. Prava anti košarka! Bez akcije samo pick n roll ili pick n pop i to je to. Statistika se juri a oni igrači često neke nerezonske šuteve upućuju. Da im je obradović trener (koji bi urlao na njih i verovatno tukao a zaslužuju realno) mislim da bi bili potencijal za titulu konferencije. Stvarno su pokriveni na skoro sve pozicije ali kad neko siluje košarku džabe sve. Nije ni jokićev denver nešto bolji eto došao milsap koji u principu nije loš i sve ali hoće da bude tata tima i gledao sam ga protiv porcingisa. Letonac ga strpao u džep i u ofanzivi i defanzivi (doduše porzingis je dosta viši skoro 20cm). Bolje da ga je plumlee (šljivko) čuvao

samo kazem

pre 6 godina

Porzingis dobio svu slobodu ovog sveta odlaskom Karmela i tek sada se vidi da je stvarno prava zvezda,svaku utakmicu je oko 30 poena,svaka cast. Jokic nije mogao mnogo pod kosem i izvlacio se na sutiranje,sto je u neku ruku bilo i dobro ali ostatak tima... Milsap me je razocarao,mislio sam da ce biti oko 15 poena 10 skokova prosek ali daleko je od toga,sinoc se bas ispromasivao.

Jezekilj

pre 6 godina

petarczv hvali nekoga, a da to nije samo da bi imao 'izgovor' da popljuje LeBrona!!! Pa šta će to biti! Sutra će pasti snijeg.

tocka

pre 6 godina

Ja stvarno ne znam koju su utakmicu ovde komentatori gledali. Na Jokiću je uvek bio Kanter ili onaj bradonja, a Milsap je bio na Porzingisu. Mozda je bio momenat udvajanja kada se tu našao i Nikola, ali Nikola nije čuvao Kristapsa, i mislim da je to bila greška jer bi ga čuvao bolje od Milsapa, a Milsap iako niži je jači i bolje bi se rvao sa bradonjom koji je Nikolu nosio po terenu ko kotaricu sa jagodama. Stvarno se ne može ništa prebaciti Jokiću, ali Nagetsima itekako. Već drugu utakmicu oni kreću da ih očajan protivnik napuni sa dvadeset razlike pa se onda bude. Neka tenzija izmedju Milsapa i Jokića što se tiče uloga je očigledna. Ovo su dva korektna ali tvrdoglava igrača i sad Meloun može samo da radi na hemiji ili da moli boga da onaj silni ugovor sa Milsapom konačno klikne i dobiju što su trebali sa njim. Inače Milsap je igrao fenomenalnu odbranu u poslednjoj četvrtini kada je odlučio da bude agresivniji i rizikuje i koji faul. U Denveru se jasno čita tenzija sa minutima, ugovorima, ulogama i ako to ne reše gotovi su. Ako reše mogu dobiti i jače ekipe kao Houston ili Spurs.

tintilic

pre 6 godina

Koji centar sutira 10trojki. Ma dajte molim vas to je smesno.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ring of fire, 31. oktobar 2017 14:32)

A tome da dodamo koji to centar pogodi 6 trojki uz 60 posto suta, cekaj malo koji to bek pogodi, uz to 53 % mu je prosek u celoj sezoni, cekaj malo pa ni Curry nema toliko ima 38%

Fanatik de footbal

pre 6 godina

@Fanatik de footbal Hahahaha WCS i pik za Jokica??! Nema Salramento toliko igraca, koliko bi Denver trazio za Nikolu. Nedodirljiv je.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (a, 31. oktobar 2017 14:40)


---------


Jokic ima ugovor jos 2 godine pa onda postaje slobodan agent na leto 2019 posle moze da potpise za koga hoce. Ako nastave da se sa ekipom i Milsapom sprdaju na Nikolin racun bolje ce im biti da ga trejduju da ne bi ostali kratkih rukava i prosli gore nego sa Nurkicem.

Nurkica su trebali da sacuvaju do kraja sezone i onda ponude za Palmilija ili da ga trejduju sa jos nekim igracem Denvera za nekog igraca na poziciji krila ili pleja.

orange_party

pre 6 godina

Ovaj Pol Milsap je unazadio Denver. Očajan je bio, šut iz igre 2/13 za 34 minuta. Bolje Farida da su držali 40 minuta u igri, on je odličan košarkaš. Tek je oktobar, ali Denver će pored ovakve konkurencije teško do plej ofa.

Jim Beam

pre 6 godina

Razbio ih je Porzingis sve. Jokića, Plamlija, Milsapa i Artura. Menjali su se svi i niko mu ništa nije mogao. Ono što je neverovatno da on momak ima 221cm i igra na 4-5 metara od koša i ne možeš mu ništa. Ako mu je dan, kao što mu je juče bio, ne vidim kako to može da se brani jer blokirati ne možeš zbog visine, a ako priđeš, brz je kao bek i pretrčaće te.

Jokić dobar, mada odbrana škripi i dalje, ne toliko 1 na 1 koliko ga ponekad pretrče bez lopte pa svi moraju da rotiraju što Denver naravno NE radi. Generalno je utisak da i on igra daleko dalje od koša ove sezone što je paradoks jer je prošle sezone bio igrač sa najboljim procentom šuta u ligi sa razdaljine 1-2 od koša, tu ga niko nije mogao braniti. Kapiram da nemaju pleja pa mora neko da deli pasove, a sa druge strane šutira i trojke kao Kari ove sezone (preko 50%). Ipak, Denver deluje i dalje divlje, čak i lošije nego prošle sezone. Milsap još traži sebe i pre svega svoju ulogu u timu.

ganci

pre 6 godina

Jokara je velicina kad se njegovih 28 poena gleda kao "njah, zasenio ga". Da su Bogdanovic i Teodosic ubacili 28 bio bi drzavni praznik makar njihovi timovi izgubili 30 razlike kao Kingsi juse pa niko nije osporavao Bogdanovicevih 15 poena

anbeast

pre 6 godina

Porzingis / Jokic

MIN: 34:12 / 30:07
PTS: 38 / 28
FGA: 26 / 15
FG%: 53.8 / 60.0
3PM: 4 / 6
3P%: 57.1 / 60
REB: 7 / 8
AST: 2 / 2
TOV: 5 / 2
STL: 0 / 1
BLK: 3 / 1
+/-: 0 / 5
Porzingis je igrao 4:05 min više od Jokica, i uzeo 11 šuteva vise. "Usage" Porcingisa je mnogo veći nego Jokicev. Porcingis je sjajan igrač, nema dileme, verovatno će njegova klasična statistika biti uvek bolja od Jokiceve, ali značaj za tim i napredna statistika su, mislim, na Jokicevoj strani.

Мики

pre 6 godina

Koliko bi tek Porzingis ubacio da je letos gume prevrtao...
(Marko, 31. oktobar 2017 08:51)

Бар десет поена више, судећи по томе колико је шутирао

tintilic

pre 6 godina

@mymoon
Porzingis igrao evrobasket = 38 poena.
Jokic trenirao celo leto individualno = 28 poena
Ipak je reprezentacija prava priprema

Klasićan primer kada neko samo želi da bude pametan i duhovt i dobije lajkove kad medjutim...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (marko, 31. oktobar 2017 09:43)

Porzingis 26 lopti sutirao, Jokic 16, izgubio 5 lopti , Jokic 2. To sto je ubacio 10 poena vuse ne znaci da je bio bolji kao sto i nije. Jokic sa 19 lopti prosle sezone protiv New Yorka sasuo 40 poena

True Batman Fan

pre 6 godina

Jokic je bio odlican nocas. I u odbrani i u napadu. Cak i Milsap, koji je postigao samo 8 poena je ostavio dobar utisak jer je odradjivao lavovski deo posla u odbrani, odlicno skakao u napadu i imao nekoliko ukradenih lopti. Porzingisa je jednostavno nemoguce cuvati... Presudna je bila prva cetvrtina u kojoj je Niksima ulazilo bukvalno sve sto su sutnuli. Ono nisam video ni kod Voriorsa... Ipak mislim da je glavni krivac za ovaj poraz trener Meloun. Kada su se Nagetsi sa -23 potpuno vratili u mec i cak preokrenuli on izvodi Jokica i Milsapa, preko kojih je islao svaki napad i prakticno on prekida seriju svog tima od, cini mi se, 27:2. Sigurno je da je igracima bio potrban predah ali ih kasnije isuvise kasno vraca u igru - ponovo razlika za NY a i igraci su se ohladili i ispraznili... Ipak jako los trener...

Ne

pre 6 godina

Znam al Denver nema trenera .Milsap ne zna gde je celu utakmicu i ovaj ga drzi 35 minuta u igri .Ajde razumem da brani Porzingisa ne moze ovaj raspolozen a znatno je nizi al je i u naoadu bio ocajan ,to je dovoljan razlog da malo odsedi .

Stefan Simonovic

pre 6 godina

Denveru bi bilo bolje da su zadrzali Galinarija nego što su doveli Milsapa. Jokic je imao odlicnu saradnju sa Faridom, uklopo se i sa Plamlijem. Ako su vec jurili neko pojačanje, bolje da su trazili nekog pleja. Denver nema igru kao prosle godine. Prosle godine je bilo milina gledati ih, i jedino zašto nisu ušli u plejof je sto se Meloun kasno rasvestio da da vecu ulogu Jokicu.

Krang

pre 6 godina

Jos jedna konstatacija - sinoc mi je bilo jasno zasto je Milsap tu. On je po funkciji mladji Nelson, samo na poziciji koja im je odgovarala i koji razume (iako se jos nije uklopio) sistem Denverovog protoka lopte. Dakle, u situaciji u kojoj kola krecu nizbrdo u prepunom MSG-u, kada Porzingis ne promasuje jer je zeljan revansa i dokazivanja, neprocenjivo je baciti pogled preko ramena ako si mladi Jokic, Marej ili Heris, i videti mirnog All-Star igraca sa tobom u petorci koji je ovo prosao hiljadu puta i samo bio bolji zbog toga, takve stvari smiruju i vracaju te u kolosek. Ova utakmica je lagano mogla da ode u pravcu blow-out-a u prvom poluvremenu, ali nije, delimicno mislim upravo zbog toga, iako je Milsap imao los procenat suta itd. Milsap im ostavlja mesta da se smire i budu igraci, a ne tasevi za veliki pritisak fransize u lokalnim situacijama kada je gusto na terenu.

Мики

pre 6 godina

Naslov sve govori! Kristaps svaka cast, stigao i evropsko i da rastura u nba. Sreca nije mu Misko kondicioni trener.
(luka RS, 31. oktobar 2017 08:11)

Јесте, разбио је европско. Могао је и да не иде кад не игра за Србију.

el

pre 6 godina

Жив био Порза, и још дуго да газиш овог индивидуалца. 
(Stefan, 31. oktobar 2017 08:19) 

Porza.... boze me sakloni tih vasih (tu racunam "Joka"), repke, tekme i ostalih budalastina

Joki

pre 6 godina

Strasno kako neki pojma nemaju.
A samo im je vazno da nekog naseg bukvalno pljunu.
I to nakon strasne partije jokica.

Gledao utakmicu.jokic je definitivno korisniji igrac od porzingisa.

Porzingis jeste postigao vise poena.ali ljudi porzingis je toliko lopti izgubio i toliko je silovao sut.
Porzingis je verovali ili ne sutirao 26 puta a jokic 14.
Gotovo duplo vise.
Ja uopste ne znam kako jokic postize toliko poena kad lik ocigledno ima zadatak da razigrava ekipu.

Jokic da igra kao porzingis ubacivao bi svaku utakmicu 40 koseva.
Lik 26 puta je sutirao.strasno.
I onda neki kazu da nisam u pravu kad kazem da trener ocigledno sputava jokica.
Da jokic ima pravo igrati kao i porzingis i dalasu bi bilo bolje.c

vince carter

pre 6 godina

"Back in Black"
Podseticu te da je Americki kontinent prepun Afro Amerikanaca dobio jednu drzavicu Srbiju ubedljivo u 2 finala ali su na primer Spance nekompletne koji su se ispromasivali dobili samo 6,dok su sa Dream Timom u dva Finala igrali sa Spancima na noz. U tom trenutku je Spancima falio jos jedan extra igrac tipa Nowicki,Parker ili Manu i dobili bi ih a kamoli da su svo troje. Ameri bi prosli isto kao Majami protiv Dalasa i Spursa,uostalom to su dva tima koja su pokazala sta se desava kad imas sistem i timsku igru bez nekih fizikalija i super starova,.

Иван

pre 6 godina

Меч је изгубио Малоун. Денвер је стигао и престигао Њујорк после минус двадесет и пет на половини меча, и то захваљујући игри од прошле године, на Јокића и Хариса. Стекли су моментум, а онда Малоун прерано (више од три минута пре краја треће четвртине) изводи Јокића, главног играча тог преокрета, да би га вратио прекасно (после пет минута последње четвртине). Ту се Њујорк одлепио, вратио моментум, и меч је био готов.

Гледам овакве мечеве и не могу да се одвојим од помисли колико неки људи имају лове за бацање. Пламли - бачених 13 милиона долара! А то је ништа наспрам 30 милиона бачених на Милсапа. Ништа с њим нису добили. На крају се мало извадио одбраном на Порцингису, али тај човек игра неку другу кошарку од Јокића и Хариса као главних играча. Бачених 45 милиона! Још кад додаш томе да онај Мареј као неискусан и даље има забрињавајућу селекцију шута, да си задржао бескорисне Фарида и Артура а отпустио јединог који је могао да смири игру - Џамира Нелсона - ни не можеш да очекујеш више од овога.

Fanatik de footbal

pre 6 godina

Jokicev broj poena impresivniji po meni, 28 poena sa 15 suta. Pritom Jokic je imao trojke 6-10, 60% trojke za centra i to ne 2,3 trojke, nego 6. Ipak Denver je nazalost losa ekipa, Nju Jork jedna od slabijih takodje pa su pobedili, trener Denver evo trecu godinu kako ih gledam mi je totalno nejasan sa nekim odlukama i zamislima, znam da je Maloun kao bio vec dokazan trener, ali mislim da Denver zaista treba da razmisli o promeni trenera, prosle sezone se igrao sa prvom petorkom i pozicijama igraca tokom cele sezone, Denver je bio prva ekipa po broju promena startne petorke, i to moze covek i da razume na pocetku sezone, ali je to trajalo i do kraja. Ove su kao dovodili smislena pojacanja, napravali taktiku, ali opet mi deluje da trener nije bas siguran sta ocekuje od kog igraca i nije bas smislio koja je cija uloga, a sa dobrim delom igraca mu je ovo vec 3 sezona trebalo bi da ih je vec upoznao dovoljno i resio se kakvu kosarku igra nakon tri sezone.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (who cares, 31. oktobar 2017 08:52)


------------


Jedno od dva imena bi pala Denveru ko budali samar Devid Blat i Igor Kokoškov.

Devid Blat dobio čovek otkaz na pravdi boga u Kavalersima sa pozitivnim skorom od 30-11 u vreme kada su kavsi igrali najaču odbranu. On bi mogao da postavi dobru odbranu dok bi sa Igorom Kokoškovim dobili dugogodišnje NBA iskustvo i istančan osećaj za detalje.

dropshotic

pre 6 godina

Nastavak prethodnog komentara (ako su ga objavili). Igra Denvera je ocigledan probem (za sad). Vidno je drugacija od prosle godine u losijem pravcu (jedino je odbrana marginalno bolja). Protok nestao. Takav centar, sa takvom lakocom, pregledom i osecajem za sut, najboljim % u donjem delu reketa u celoj ligi, sutne 10 trojki a iz reketa da mozda 4 poena od 28 (nisam siguran). Kriminal. Nema "lakih" poena iz kreacije plejmejkera kao sto mnogi drugi centri u ligi imaju (sto je osnovno i prirodno za poziciju centra). Nikola skoro sve sam sebi kreira i opet je najbolji u timu. Jeziva bi situacija bila da ima iole zrelog pleja pored sebe. Videli smo koliko je Nikola, pa i ceo tim, bolje izgledao sa jednim veteranom NELSONOM (greska otkaz ako nisu planirali novog pleja). PLEJ pod hitno. Mali Marey jeste dobar i talentovan ali nekostantan sa upitnim pregledom igre i tendencijom za pas. Jos uvek za back up jedinicu. Vise je poenter nego organizator (dobro za drugu psotavu da povuce kada prvoj ne ide). Da se vratim na Kristaps VS Jokic. Detaljno sam komentarisao u proslom komentaru. Mozemo ih porediti na nivou lige i to je samo stvar ukusa i sta zelis u timu. Timskog igraca koji pravi razliku i poboljsava ceo tim, sutira kada skoro pa mora ili izrazitog sutera koji sutira i sa deset metara jer mu je dozvoljeno. Kazace neko, da ali Niksi su dobili Denver. Jesu ali samo iz razloga sto Denver trazi jos uvek novu hemiju, da kliknu. Potencijalno su mnogo vise PLAYOFF tim od Niksa.

Gagi 013

pre 6 godina

Porzingis je uništio Milsapa.Toliko o pojačanju od 30 miliona.Jokić da odigra ovu sezonu i zatraži trejd.Počinju da liče na Minesotu od prošle godine.

IS

pre 6 godina

Kao i svaki dan, i danas "negledaci" utakmice odredjuju ko je koga cuvao, ko je 4, a ko 5. Za one koje bi da znaju sta je bilo na utakmici kratak osvrt:

Jokic jeste cuvao Porzingisa na pocetku utakmice i tako je i bilo projektovano, dok su na Kantera stavili Milsapa. To jeste imalo nekog smisla, zbog visine, i jos nekih stvari. Ipak, Porz je podivljao na pocetku utakmice i zatrpao kos preko Jokica (npr. dao prvih 14 od 17 poena). Ipak, vecina tih suteva se i nije mogla braniti, jer je sutirao trojke i sa 9 metara sa njegovih 211cm, a ubacio je na pocetku 3/3 za 3p. Ostale poene dao je Kanter, tako da ni Milsap nije uradio neki spec posao u defanzivi.

Nakon sto je Jokic izasao iz igre, a u reketu se nasli Milsap i Plamli, nekako je Porzingis stao. To ne znaci da su oni odradili bolje posao od Jokica, vec ne moze ni Porz da gadja 100% i malo se izduvao. I dalje je imao prostora na trojci, ali ili nije koristio prostori ili nisu ulazile. Do kraja meca Jokic vise nije bio njegov direktni cuvar, jer su shvatili da ga ne moze cuvati i da se bespotrebno trosi. Stavili su ga na Kantera i to je bilo to.

Sto se tice utisaka: Porzingis je cudo od igraca zaista. Jokic je bio najbolji u vrlo losem Denveru. Ponavljaju se situacije kao cele sezone. Napad nepovezan, nijedan cut, slabiji protok lopte, ali pre svega slab sut. Imao je Jokic jos jedno 4-5 sigurnih asistencija, ali ovi su promasivali iako su bili sami kao duhovi. Selekcija minuta od strane Malonea ponovo kriminalna.

sale

pre 6 godina

Jokić odličan, Letonac još bolji, Grk najbolji Evropljanin u nba. Oduševljavaju me sva trojica. Ne lupetajte za gume. Letonac je mnogo bolji fizički od Jokića. Jokić je talenat, a Letonac je više atleta.

shamanNS

pre 6 godina

1. Plamli koš može da pogodi samo slučajno.
2. Barton retko sebičan igrač.
3. Nek neko objasni Milsapu da je loš šuter i da mu je primarna uloga odbrana.
4. Trenera bez.
5. Odbrana?

buca

pre 6 godina

Još samo malo da će teorije zavere stići i u Denver zbog čega Jokara ne može da igra i kako su mu zabranili da igra dobro. Čoveče čitaš komentare kome ceo tim Denvera ne valja od trenera do Milsapa. Neverovatno.

Ministar

pre 6 godina

Danima pisem komentare i ne znam koji je razlog da ih administratori ne odobre..al ajde...

Citam i ne vjerujem...pored nekoliko momaka koji se ocigledno razumiju u kosarku ostali samo da ste zivo i zdravo...najsmjesniji mi je bio komentar za Farida i Cendlera...kao izopstili ih iz ekipe...a Cendler ne moze da se poveze...i pustite Jokica i reprezentaciju vise...precerali ste

IS

pre 6 godina

Nastavak>
To je i razlog zbog koga je Jokic imao cak 6 trojki. Ne zato sto ga je Kristaps sacuvao ispod obruca kao sto neki ovde pisu. Potpune besmislice. Iskoristio je to sto Kanter nema fizikalije da brani sut spolja, kao sto Jokic nema za Porzingisa. Zbog toga je konstantno bio sam na trojci i to je uspesno iskoristio, jer zna da sutira. Zasto bi se gurao sa Kanterom ceo mec i igrao njegovu igru?

Digresija: Pritom, ono sto je veoma ocigledno je katastrofalan tretman kod sudija koji Jokic i dalje ima. Cim bi usao u reket tuklo bi ga po dva-tri igraca kako stignu. Jedna siguacija je cak bila i komicna kada je izlazio iz reketa sa loptom u rukama i popio jedno 6-7 ozbiljnih udaraca. Na kraju nije sudjen faul koliko mi se cini. Kada mu pogledas ruke, sve ce ti biti jasno, ogrebotina na ogrebotinu, a imao je samo 6 slobodnjaka i to neki cak zbog bonusa kada nije ni bio ispod kosa. Neverovatno zaista.

Da ga je cuvao Kristaps kao prosle godine, stajao bi ispod obruca, snagom ga uneo svaki put i ponovo bi zatrpao kos.

Tako da protiv Jokica i Porzingisa nema "dobrih" cuvara vec sve zavisi od njihove raspolozenosti. Vrlo su retki likovi koji mogu dobro cuvati i distancu i ispod kosa, a da pritom imaju i brzinu.

komandant

pre 6 godina

uuuu, bas je prstalo. svaka cast. kada bi jokicevi saigraci znali da isprate nikolinu timsku igru mooozda bi se i anuliralo to sto je porgins za brzinu brzi od svih.

Walter

pre 6 godina

A nije vam valjao Galinari individualac,kad se setim koliko je pljuvan ovde u komentarima te uzima Jokicu suteve te ovo te ono,duplo bolje je ovaj Denver izgledao sa njim koji mozda jeste sebican ali kad ga ide a to nije retko saspe 30 poena lagano,to Milsap moze samo na igrici.

Neko iz Banata

pre 6 godina

Denver ove sezone nece videti PO,a razlog je trener amater i GM koji ne znaju sta hoce.Od gotovog napravili veresiju.Falila im defanzivna 4-ka(tipa Noel) koja moze da zakrpi Jokica u odbrani,oni pustili Galinarija(koji nije bas neki defanzivac,ali je bar pravio razliku u napadu),a Farida i Cendlera izopstili iz ekipe + umesto dobrog prelaznog pleja(ako su vec hteli da cekaju razvoj Mudijea i Marija)oni prodaju Nelsona, jedinog koji zna da organizuje napad.I to sve zbog 2 nabijaca statistike Milsapa i Bartona koji su unistili hemiju ekipe u 5 utakmica.Jedina svetla tacka uz Jokica je Haris,mada mi se cini da to nece biti dovoljno.KP je urnisao Milsapa,a ne Jokica kako ovi zluradi komentatori zele da prikazu

msbravomk

pre 6 godina

Dobro ja sam iz Makedonija i to je razlog sta lose pricam i pisem srpski a redovno citam b92 jer su najbolji u celi region,a za druga kritika sta si mi upatili jeste Janis e Nigeriec ali decko e roden u Evropi i Evropa mu e sve dala tako da ja ga racunam Evropjanin, i stoim zad to da ova generacija evropskih kosarkasa e kvalitetnija od Americka generacija Wiggins Towns Levine Bol Emblid i ostali, jer kosarka ne se igra za statistika i kad stigne Doncic to ce biti paklena evropska generacija a tu e i mladi Markanen

Navijač

pre 6 godina

Decko, nije moga to da uradi jer je cuvao Milsapa i ovaj njega. Kosarka ti nije jaca strana.
Jokic jeste dao 28 poena ali ostaje utisak da je mogao mnogo vise da doprinese ekipi ali to nije do njega vec do trenera. Razumem da je Milsap sad tu i da u NBA-u ne mozes da izbacis iz igre coveka koji dobija 30 mil. po sezoni koliko god lose odigrao ali da ne koristis igraca koji sa takvom lakocom radi sve na terenu e to mi nije jasno. Milsap je imao uzasno vece, Pozringisa je uspeo da zaustavi samo u trecoj cetvrtini, sve ostalo je bilo klasicno izivljavanje Letonca. Pokusava na silu da opravda tih 30 mil. ali samo nanosi stetu ekipi. Nadam se da ce uspeti da se sastavi i da ce Denver malo promeniti igru inace nista od plejofa.

Krang

pre 6 godina

Jedino mi nije jasno kako i kada se Jokic pretvorio u centra sutera sa distance (da se ne lazemo - fenomenalnog sutera), a prestao da igra blize kosu gde je zaista bio neprikosnoven, ta igra im je punila dvoranu, a boga mi i protivnicke koseve, bilo direktnim poenima ili asistencijama.

dzhoni

pre 6 godina

Da li se sprdaju sa nekim ko je dao 28 poean u najjacoj ligi na svetu, a isti verovatno nisu dali ni toliko na basketu ispred zgrade. Nadjite zivot, ljudi...

zemunski kej

pre 6 godina

Gledao .Ne slazem se za Milsapa ipak kada je on cuvao Porzingisa preokrenuta je prednost Kniksa od preko 20 koseva, Jokic kada ne igra Denver pada u igri i to drasticno, Ipak mora da se odmori, Meloun ga je mozda trebao da uvede 2~3 minuta ranije, Porzingis strasan igrac ali ne svidjaju mi se njegove noge i konstitucija, Mozda gresim ali mislim da ce mu brzo stradati kolena.Ne slazem se ni da fali Galinari kao da su sada borbenija ekipa.

баја мали му нинџа

pre 6 godina

бјелица иди негдје гдје ће те поштовати,није љепо на крају рећи био сам сила од играча али сам изабрао погрешан тим и на крају нико ме запамтио није. иди у сакраменто са богданом да те тамо слушају као бога. дивац ће да им појасни ко је немања и да са њим нема зезања.

brm

pre 6 godina

Jokić jeste čuveo Porzingisa na početku, i nije mogao da ga brani. Oni su dva različita tipa igrača i ne znam kako su treneri Denvera mislili da Jokić može da bude na njemu. Porzingisa treba da čuva igrač koji može da brani neko krilo, a da je opet dovoljno visok. Dakle, teško je naći rešenje za tu situaciju a to svakako nije Jokić koji ne može nikoga da brani spolja, a Porzingis praktično ne igra na postu.

Ni Porzinigs nije čuvao Jokića, jer ne može da ga čuva. Jokić je snažniji. Zato je Jokića, bar u prvom poluvremenu koje sam gledao, čuvao Kanter.

dropshotic

pre 6 godina

Da bude jasno. Porzingis je KRILO sa visinom centra. Kretanje, brzina, nacin igre i postavljanje - KRILO. Jokic je CENTAR sa glavom pleja. Odlican u postu i PnR igri sa dodatnim kvalitetima - sutem sa distance i najmeksom rukom u reketu u celoj ligi (postoji podatak). Sa "forama" koje ga izdvajaju, organizacijom napada i asistencijama boljeg pleja. Obojica odlicno barataju loptom. Niti Jokic treba da cuva Kristapsa (KP mnogo brzi, skocniji i bolji atleta) niti Kristaps Jokica (Jokic jaci i bolji u postu, sa vise vica i fora u igri). Tacka. Dalje, KP je izraziti poenter, bez asistencija itd. Ubica za poene. Nikola je mnogo svestraniji igrac sa vecim arsenalom doprinosa u vise polja za tim. Dakle obojica medju najboljima u svojim poljima delovanja. To sto je KP sutnuo 26 puta a Nikola 15 govori i o opcijama u timu. KP je za Nikse skoro jedina, a kod NJ ima vise poenterskih opcija koje on treba primarno da razigrava a ne da im uzima suteve (Haris npr). Da ne govorimo sta bi bilo da je Jokic sutnuo 26 puta (bar 40 poena). Ima i bolji % suta. Ako bas morate da ih poredite, Nikola je bolje prosao prosle godine kada je dao 40 poena (u direktnom cuvanju). Tada KP nije nigde bilo. Sada je KP dao 38 ali Nikola je bio odlican sa svojim brojkama i daleko od neprimetnog. Cinjenica je da je KP mnogo napredovao fizicki (masa, misici, iskustvo sa EP)a Nikola tu i tamo (diskutabilno). Sacekajmo dalje duele. Mozemo ih porediti kao najbolje iz svojih timova ali nikako kao direktan MATCH UP.

Ja

pre 6 godina

Denver krš ekipa..pa plej koji im igra skoro 35 minuta po meču ima procenat za 3 poenta malo više od 10% ove sezone al nema veze i dalje forsira sut pa neka uleti .. Galinari im bio extra jer znao da pogodi šut

Dag Kristi

pre 6 godina

Kad se setim koliko je strucnjaka ovde letos "slavilo" dolazak Milsapa u Kolorado.Ne kazem da su pogresili,ali i ne vidim kako moze da uradi nesto pozitivno za tim...

JPR24

pre 6 godina

Uzasan pocetak utakmice Denvera ! Milsap jako los u vaznim trenucima ! Sut katastrofa, imao je par ukradenih lopti kad su bili u naletu, a na kraju je procerdao dva napada na -2 ( izgubio loptu, srljao u napadu ) i to bi bilo to... Bolje da Farid igra vise minuta ! Milsap trenutno ne zasluzuje. Inace odbranu koju su igrali pocetkom trece cetvrtine, kao i protiv Bruklina, tako trebaju poceti utakmicu, a ne juriti zaosttke od 20 i kusur poena.

strucni

pre 6 godina

Na zapadu je poslije nekoliko kola jasno ko ce tu otprilike u plej of.
Moja prognoza:
1. Golden state, 2. Houston, 3. Spurs, 4.Oklahoma, 5. LA Clippers 6. Minnesota, 7. Memphis 8. Portland
Mada ocekujem borbu do zadnjeg kola za sedmu i osmu poziciju, pored gore navedenih tu su jos ozbiljni Utah, Denver I Pelicans. Ovi ostali nece primirisati PO.

Krang

pre 6 godina

Ok, bilo je nekoliko dobrih, i nekoliko losih stvari po Denver u ovoj utakmici. Prva losa stvar je sto su u prvoj cetvrtini ostavili Jokica na Porzingisu posle prvih par suteva gde se videlo da je Letonac mnogo brzi od Jokica i da taj matchup nije dobar. Porzingis je dao 13 od 38 za prvih 6 minuta. Pitanje kako bi se utakmica razvijala da nije bilo takvog pocetka i minusa od 20 poena vrlo rano u utakmici. Ono sto je fenomenalno je kako je Denver odigrao trecu cetvrtinu, izasli su sa nekom ludackom energijom, bodrili jedni druge, pricali, lozili se, i iznudili 12 izgubljenih lopti za Nikse za nepunu cetvrtinu, preokrenuvsi minus od 23 na plus 2 fenomenalnom odbranom (kao reprezentacija Srbije kada uhvatimo defanzivni ritam, sve ukradena za ukradenom). U tom periodu su dali skoro 40 poena, i igrali divno i napadacki. Treba dobro analizirati pocetak meca i tu trecu cetvrtinu, izvuci pouke i ako takvu igru uspeju da odrze bice ozbiljna ekipa, bas ozbiljna. Tada su bas izgledali kao tim, sve je funkcionisalo. Na kraju - dobra borbena utakmica. A sto se Porzingisa tice, odlican je, i naravno da ce davati preko 30 poena redovno jer redovno uzima skoro 30 suteva. Niksima je prva napadacka opcija jedan igrac, a ne timska igra na dodavanje vise, zato moramo shvatiti da nikad Joka nece imati takve brojke u rubrici poena (redovno), ali da je tako i bolje. Ekipa sa jednim dominantnim poenterom ne moze dalje od jakih nastupa u regularnom delu sezone, velike stvari prave timovi.

Fanatik de footbal

pre 6 godina

Sa razlogom Denver nikad nije bio, niti ce biti veliki NBA tim, vec uvek neki nizi prosek.
(celt, 31. oktobar 2017 09:31)


Ne moze Jokic sam da ide pod kos da se gura ako trener ne nacrta akciju, znaci mnogi od vas se ovde ne razumeju u basket, nije Jokic pasivan nego trener je promenio sistem igre ove godine da ne bi Jokic imao 24/12/7 statistiku uz 15 triple duble i trazio max ugovor na 200 miliona evra!!!! To Kreonke nece dozvoliti isti lik koji je i vlasnik Arsenala a znamo kako Arsenal posluje, najvece stipse u Engleskoj najveci transfer do pre 3-4 godine im je bio 15 miliona evra...E to je prava istina tako su izigrali i Karmela dok je bio u Denveru!!! Zato se i cela Amerika sprda sa Nagetsima niko ih ne uzima za ozbiljno...Jokic mora da promeni klub inace ce da propadne!
(Marko, 31. oktobar 2017 10:00)


---------


Zna se da čika Kronke ima zmiju u dzepu i da bez obzira sto je bogat čovek ima taj sirotinjski mentalitet isisavanja vrednosti. Divac da iskoristi momenat i napravi trejd sa Denverom uzme Nikolu a Denveru pošalje Willie Cauley-Stein uz pika druge runde drafta 2018. Kingsi potpišu sa Nikolom ugovor na 5 godina za 125 miliona 2018/2023 pa da se upali tripl-dabl mašina i otpočne SHOWTIME.

BlueBlueBlue

pre 6 godina

Vidi se vec sad koliko je mnogo Jokic bolji od Porzingisa, a videlo se i prosle sezone kad je na njemu dao 40 poena haha bravo Jokara!

Vladimir

pre 6 godina

Denever je napravio katastrofalne greske tokom leta i trejdovima potpuno upropastio najefikasniji i vec izuzetno uigran tim tako sto su potpisali za relativno male pare sa Galinarijem na 3 god za 60 mil i trejdvali ga u konkurentske LA.Cliperse. Galinari je prosle godine bio najsandardniji u Dnveru u smislu ukunog ucinka dobili ili izgubili on je ubacio svojih prescno 15 poena i bio izuzetno posvecen ogri Denvera i mesto igraca koji je vec toliko godina proveo u Dnveru i sa kojim su potpisali ugovor koji je vise nego dobar sa stanovista kluba njega su trejdovali i doveli Pol Misapa koji je placen 90m za 3 godine sa prethodnim slabijim prosecnim ucinkom od Galinarija akoji je sada potpuno izgubljen u Denveru.
Da ponovim umesto da trejdovima samo ojacaju proslogodisnji najefikasniji tim u celoj ligi i to pored vanseriskih GSW, menađžment Denvera je potpuno trejdovima unakazio proslogodisnju uhodanu masinu Denvera. Zato i ne cude ocajni ovogodisnje ocajni rezultati Denvera. Dzabe Jokicu sto je iz utakmice u utakmicu sve bolji i bolji kada to ne utice na ostatak ove skpljene ekipe koja kosta valjda 50m vise od proslogodisnje a igraju 5 puta losije nego prosle godine.

Pera

pre 6 godina

Tacno je Jokic nas najbolji trojkas.
@Sef raje
Nije tacno.
On je 12. u NBA sa 52.2%, prvi je Gordon sa 59.1% a drugi BJELICA sa 57.9%!

maki

pre 6 godina

meni ovaj denver potpuno razlicit od prosle sezone, cini mi se da ce imati slabiji skor ove godine, i sto najvise bode oci, nema fantasticnih jokicevih asistencija, kao da postoji neka netrepeljivost u timu

Laki

pre 6 godina

Ako je neko gledao, video je da je Hardavej junior dobio utakmicu sa 12 vezanih poena na drugu petorku Denvera. Vratio ih je iz totalnog kolapsa 3. četvrtine. I pored toga, forsiranje Mislapa, kad mu je šut katastrofalan (ni bacanja ne može da ubaci) na kraju je dotuklo Denver. Jokić odličan u drugom delu, a Porzingis sa maksimalnom slobodom u igri i to vraća ekipi.GM Denvera ne zna kud udara (Nurkić, Galinari, Nelson...a dovdi Milsapa, ostavlja Čendlera...).

drvobradi

pre 6 godina

Dovodjenjem Milsapa promenili su koncepciju tima, rezultat je da mogu komotno vec u decembru da se oproste od PO. Covek sinoc nikoga nije sacuvao, sutirao je 2/13, od cega je za 2 sutirao 0/10. Farid sveden na 3 minuta po utakmici, a bio bi mnogo korisniji u kombinaciji sa Jokicem nego Milsap.

znanje-imanje

pre 6 godina

@CooLeR @Laki - odlični komentari! @Neko iz Banata @Marko @IS - sve odlični komentari!!!
Kao slab znalac basketa mogu samo da primetim da je broj ljudi koji se razumeju u košarku mnogo, mnogo veći nego u tenis i u naj-Novak fazama i nakon decenije srpskog tenis čuda.
@IS - Jokiću SMETA novonastala mišićna masa i teško se još snalazi sa njom. Zato mu je ovaj dao puno puta "zamalo". A odlični Porzingis će valjda biti novi Novicki. Ali! - pokazaće samo razvoj sezone čija je letnja aktivnost bila bolja; sve 4 kombinacije od loše/loše do dobro/dobro su moguće. Stavili su posle ispravno Milsapa na letonca da ga hasluje, bije, iritira i smara, što je i dalo rezultat. Kad ih je Denevr tj. 50% Jokić stigao, pa treneri ubacili zadnji put druge postave - odjednom je Hardawej prelomio. Porzingis nije više imao ni snage ni sreće kao u početku i New York bi izgubio da je ostalo samo na njemu. Jer tada je Jokić opet podelio ovima zicere da ih ovi opet promaše, ali svejedno samo ih 3 trojke uzastopce spasiše.
Ali to je, niko ne spomenu, 4 uzastopce utakmica na gostovanju. Sad igraju 6 kući. I treba im da vreme absorbuju Milsapa; jeste bio jako loš ali svako ima loše veče. Ako od 6 dobiju bar 3 imaju i dalje šanse jer ove će sezone biti kao nikad 11 timova u konkurenciji a niko baš dominantan na zapadu, pa ni GSW.

bart simpson

pre 6 godina

mozda gresim ali cinimi se da trener mnogo drzi jokica na klupi ili nezna kad treba da ga vrati u igri uvek nekako kasni a ovi ostali bez obzira sto su pojedini imali dvocifren ucinak nemogu da nadomeste kad on ne igra

Srbin

pre 6 godina

tako ti je to kad leto koristiš za dobijanje snage, a ne skočnosti i kondicije sa reprezentacijom.
(kliker, 31. oktobar 2017 11:34)

30 min, 28p, 8r, 2a, 1s, 1b, 6/10 za 3

i to je tebi za kritiku? ili nemas veze sa kosarkom ili si hejter!

Krang

pre 6 godina

A sto se tice Jokiceve odbrane, pogledajte analizu ucinka svakog od igraca na BSNDenver, koji su mu dali ocenu A (5), uz komentar: "igrao iznenadjujuce fenomenalnu odbranu".

Rade

pre 6 godina

Odvajajte vesti o našima od ostalih vesti o NBA. Ugušiše ovi koji bi samo da pljuju po Bogdanu, Joki, Bjelici, Bobiju, tako da se ne da naći normalan komentar o NBA...

IS

pre 6 godina

@tocka

Jesi gledao pocetak utakmice? Prvih 6-7 minuta? Ako nisi onda nemoj pricati nebuloze. Ako jesi, a i dalje tvrdis da Jokic nije bio osnovni cuvar Porzingisa onda imas problema sa vidom.

Mislap - Kanter, Jokic - Porzingis. Postavka u odbrani na pocetku meca.

Kristaps pogadja prvih 14 od 17 poena uz 3/3 na trojci (jedna sa 9m - nemoguce odbraniti) uz jedno brutalno kucanje na ulaz kroz sredinu (Jokic zaustavljen na kapici blokom). Uz to Jokic dva puta nepotrebno ispao u pik-u, cak jednom nazalost potpuno amaterski kada je poleteo za bekom, uz losu komunikaciju sa Harisom, a Porz ostao sam na trojci i kaznio naravno.

Nakon toga, Jokic odlazi na klupu. Ulazi Plamli i preuzima Kantera, a Milsap prelazi na Porzingisa i pokusava da ga prebije koliko moze. Malo ga obuzdava, ali vise zato sto ga nije vise htelo nego zato sto je odbrana bila odlicna. Do kraja meca je zatrpao kos, ali uz nesto losiji procenat u odnosu na pocetak meca.

Jokic u nastavku cuvao iskljucivo petice, Kantera i onu njegovu zamenu, ne mogu sada da se setim imena coveka. To je odradio sasvim korektno.

Ne znam zasto su ga uopste stavljali na Porza na pocetku. Zbog te lose procene su i izgubili mec, jer su nabili razliku. On nema fizikalije da ga cuva, kao sto ni Kristaps nema fizikalije za Jokica. Nije to do znanja, nije Jokiceva greska, nego se radi od drugacijem tipu tela. Prosle godine je njega Jokic zatrpao pod kosem, ali su naucili lekciju i ovaj mec Porz nije bio njegov cuvar.

a

pre 6 godina

@Nikola Pojma nemas kosarku, sramota! Geri i Dzamal(a pogotovo Geri) su zveri! Geri Heris ima procenat 50/40/90, a ti ubacujes Radicevica u mix, koji u letnjo ligi nije dao vise od par poena.

a

pre 6 godina

@Fanatik de footbal Hahahaha WCS i pik za Jokica??! Nema Salramento toliko igraca, koliko bi Denver trazio za Nikolu. Nedodirljiv je.

Trenercic

pre 6 godina

Nije Milsap toliko kriv, jos ekipa nije uigrana, koliko je Maloun krs od trenera takticki. Poslednjih desetak minuta, kad se rezultat lomio, nijedan akcija za Jokica, ovi indijanci prangijaju trojke, ne umeju kontru da izvedu, ispada im lopta iz ruke. Na drugoj strani, cela ekipa radi za Letonca. Da sam na Jokicevom mestu, sve bi ih isamarao, samo sto je on suvise pitom za taj zverinjak. Duda i Zoc bi igracima glave otkinuli za ovakve gluposti koje se ne vidjaju ni na betonu. Ocigledno da u Denveru nesto ne stima, vidi se da je nezadovoljan, zato je i slabije krenuo ove sezone.

CarloNS

pre 6 godina

@(Trenercic, 31. oktobar 2017 20:13)

I meni se tako čini. Možda je Meloun školovan trener, ali se vidi da nema instinkt niti talenat. Denver ih u trećoj četvrtini uhvati na "blitzkrieg" i sa -23 dođu na +2. Umesto da ostavi još malo petorku i da ih dotuče potpuno, on celu petorku zameni i Niksi se opet odlepe. Mislim da je prvo ubacio samo Bartona i tog momenta je američki komentator rekao da to može da poremeti momentum ekipe. Posle minuta zamenio je i ostale. Jednostavno lik nema osećaj. Možda ima dobru pripremu utakmice, ne znam, ali samo vođenje je katastrofa. Gomilu utakmica prošle sezone je izgubio lično Meloun. Što bi rekao naš narod, ima biser u rukama, a baca ga pred svinje.

-21grams

pre 6 godina

Meloun je u 4/4 mogao da cheka da njegov tim opet padne na -20, pa da ubaci prvu petorku ili najbolju petorku (u tom trenutku). Dobra mu je taktika bila, nema shta. Mozda je nekad lepo da se gleda "run and gun" kosharka sa drugom petorkom, ali u poslednjoj chetvrtini, pri nereshenom rezultatu je skoro bilo neizdrzljivo za gledanje..