Ponedeljak, 30.10.2017.

07:58

Novi dabl-dabl Jokića, NBA rekord Bogdanovića

Srpski korkaši Nikola Jokić i Bogdan Bogdnović imali su zapažene uloge u mečevima svojih timova u NBA ligi protekle noći.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Novi dabl-dabl Jokiæa, NBA rekord Bogdanoviæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

99 Komentari

Sortiraj po:

CarloNS

pre 6 godina

Peđa Stojaković je bogotac za Bogdanovića, naš najbolji igrač u NBA i jedini osvajač šampionata, sa Dalasom.
...
(Marko_opet, 30. oktobar 2017 12:22)

Nije tačno. Pre Peđe prsten je uzeo Miličić.

el dumo

pre 6 godina

bogi je izabrao pogresnu ekipu nije mu vreme za nba pogotovo ne sacramento dosao je ali nece moci sam da ih izvlaci nema takvih talenata i divac je pogresio u dovodjenju igraca gledao tekmu bogi upao pocepao par lepih akcija koseva ali su ih ovi ubili odbrane nigde...

joki

pre 6 godina

ssss,

ne provaljuj se.
pedja je tri puta igrao za Ol-star tim Zapada (2002, 2003, 2004)
dalje,
pedja je visok 2,08 i bio je dobar skakac .pogledaj statistiku.

uglavnom,svi bi mi voleli da bogdanovic nadmasi stojakovica,bogdanovic je sadasnjost a stojakovic proslost.
ali cemu tolika tvoja zloba,pa jos tvrdis da nije bio 3 puta all star igrac.
u prevodu,lazes.

oko

pre 6 godina

Divac se odrekao rukija koji je trenutno drugi igrac Bostona za dva krsa od igraca. Sreca u nesreci je sto ce Bogi u ovoj divljini od ekipe imati minute I slobodu I napredovace najvise od svih novajlija Sacramenta

ssss

pre 6 godina

pedja je bio ucesnik all stara u sutiranju trojki tri puta i jednom pozvan na all star mec, ako vi nadjete sve te njegove dobre odbrane i ulaze i sve na jutjubu pokazite mi ih do tada on je za mene najbolji suter sa ovih prostora nikakav organizator,nikakav ulaz,i solidna odbrana...dok je Bogdan dobar suter za tri,odlican organizator,dobar ulaz,vrhunska poludistanca,mnogo bolja kontrola lopte od pedje,mnogo bolja odbrana od pedje,mnogo veci atleta od pedje tako da jednostavno mnogo kompletniji igrac od pedje iako je ovaj svojim sutem dostigao toliko u nba da ce bogdan tesko moci,ali momak je dosao iz evrolige i on je vec sada najbolji igrac sakramenta a tek mu je treca tekma,ajde nadjite jednog evropljanina ikad koji je u trecoj tekmi vec imao najveci uticaj na igru svoje ekipe ma kako god ta ekipa bila losa,ni drazen ni divac,ni pedja ni novicki,ni toni parker niko od njih nije za tri tekme ovako odskakao od drugih u svojoj ekipi svi su oni bili 4,5 ili 7,8 igraci svojih ekipa a nisu ni oni igrali u nekim sampionskim ekipama iako je sakramento ove godine bas los

323

pre 6 godina

Koliko je Sakramento los tim, toliko je to dobro za BB jer ce iskociti kao najbolji u timu. U to sam sigutan. Stecice iskustvo igrajuci u NBA i moze samo da bude na koristi. Gore bi bilo da igra u nekom jakom timu i greje klupu. A o daljoj karijeri, otom potom. Igrace on u nekom jacem klubu siguran sam. Smo napre momak...

WillyWonka

pre 6 godina

Bogdanović je, što neko reče, školovan igrač, što se vidi čim primi loptu. Iako i dalje mislim da nije trebao ići u NBA (mislim onako igrački, da zanemarimo pare), drago mi je da im očita koju lekciju. Samo brate, zakucaj je kad imaš priliku, šta je miluješ?

kanadska vetrenjača

pre 6 godina

Vivek i Vlade u sitkomu "Kako uništiti franšizu".
(kanadska vetrenjača, 30. oktobar 2017 10:58)

Daj, prevedi na srpski!

u prevodu, Vlade bi za ovu selekciju igrača mogao za par godina krivično odgovarati, dok će se Vivek kao "big fish" izvući sa prekršajnom.

red john

pre 6 godina

Neko napisa da je Stojaković imao samo šut. Najdublje se ne slažem sa tim, on je igrao i solidnu odbranu, bio je i asistent i skakač. Samo je imao jedan od najmoćnijih "snajpera" u ligi pa se drugi elementi zapostavljaju.
Bogdan teško da će moći da dođe do all-star nivoa kao Peđa, ali može da postane solidan bek.

CarloNS

pre 6 godina

Kao prvo naši igrači u NBA su vaterpolo rečnikom "prešli igricu" zvanu Euroliga. Ne znam zašto pojedini potenciraju kako treba da se vrate i budu bitni u Evropi. Nema u Evropi više izazova za njih. Ako imaju još netšo da pokažu to neka pokažu preko bare. Možda se jednog dana penzionišu u Evropi zbog boljeg ugovora, ali još nije vreme.

Opet se pominje slaba odbrana Denvera što nije tačno. Verovatno po navici od strane komentatora koji nisu gledali meč. Jokić odigrao odlično, međutim napad Denvera ne deluje kao prošle godine. Ovu utakmicu su dobili zbog solidne odbrane i odličnog šuta. Haris je odigrao na nivou, inače deluje kao skroman momak sa dobrom selekcijum šuteva. Mari je sa druge strane još uvek usijana glava (isto kao i Mudijaj i Barton) i pogađao je dobro, ali mu je selekcija šuteva katastrofalna. Šutira iz svih pozicija i ne gleda mnogo na saigrače. To silovanje uspeva u jednoj od pet utakmica, zato su mu procenti 34% za dva i 17% za 3.

Bogdan odličan, samo neka tako nastavi.

joki

pre 6 godina

ne uporedjujte bogdana i pedju,bogdan nikad nije zeleo niti se uporedjivao sa pedjom on je zeleo da bude kao kobi brajant neka mu je sa srecom to, da bude barem cetvrtinu kao kobi bice duplo bolji nego pedja,pedja je vrhunski suter bio ali nista vise od toga,a bogdan je mnogo kompletniji i prefinjeniji igrac od toga
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ssss, 30. oktobar 2017 11:31)

jeli ovo trol komentar,ili ti stvarno mislis te stvari.
volim bogdana.ali.
pedja je bio zvanicno 3 puta uvresten u najbolje nba igrace.ako bogdan i jednom bude all star igrac,to ce biti uspeh.
pedja je bio drugi strelac lige.
ako bogdan bude ikad medju top 10 strelaca lige,to ce biti veliki uspeh.ali bas veliki.
pedja je bio 4mvp cele nba lige,znaci proglasen je cetvrtim najboljim igracem cele lige.
ako bogdan bude ikad medju top 10 najboljih u celoj nba ligi.to ce biti ogroman uspeh..cak ni jokic nije sad medju 10 najboljih u celoj nba ligi.

a to da je pedja bio samo suter,cak i da je istina sa tim se radja zato on i jeste u top 10 sutera u nba svih vremena.
od procenta suta do slobodnih bacanja,pa na kraju karijeru zavrsio kao cetrti najbolji trojkas u nba svih vremena.
dal si ti uopste svestan sta znaci biti u top 10 sutera u nba svih vremena.
lepo je sto dizes bogdana,nas je.ali nemoj na racun najboljeg nba igrac sa ovih prostora sto su tamo igrali.

Marko_opet

pre 6 godina

Peđa Stojaković je bogotac za Bogdanovića, naš najbolji igrač u NBA i jedini osvajač šampionata, sa Dalasom. Šteta što su ga leđa uništila. Ujedno i jedan od najpotcenjenijih košarkaša kod nas, između ostalog i zato što se nikad nije mnogo medijski eksponirao. Sve je osvojio, a pogledajte samo malo njegovu statistiku.

Neko iz Banata

pre 6 godina

Bogdan i Bjelica su retki evropljani koji znaju da igraju odbranu(narocito na njihovim pozicijama) i tu pre svega dolazi do izrazaja njihov kosarkaski IQ(koji je Zeljko izbrusio),posto su atletski u podredjenom polozaju.Problem je sto to nema bas veliku prodju kod NBA trenera(izuzev Popa)i publike koja gleda samo napad.Oni su naviknuti na timsku igru tj. iskoristiti prednosti na terenu u datom trenutku(mismatch,otvorenog igraca i sl.),a to od saigraca ne dobijaju zauzvrat.Teo i Jokic su slicnog razmisljanja,ali sami mogu da iskreiraju napad pre svega zbog ludacke vizije terena kojim kompenzuju losu odbranu.Meni samo zao sto Blat nije uspeo da promeni tu filozofiju NBA,ali voleo bi da on ponovo dobije sansu u Denveru,ili Sakramentu.NBA igraci su najbolji,ali treneri su amateri u odnosu na evropske.

Иван

pre 6 godina

Гледао обе утакмице наших. Богдановић је као скројен за НБА, такав ми је утисак. За разлику од многих Европљана он не компликује, не оклева да шутне, има тројку, има двојку, продор, пас, ради оно што уме, солидан у одбрани, још бољи у нападу. Изгледа да после толиких специфичних играча најзад и ми Срби дочекасмо да имамо једног класичног НБА-овца у Богдану. Проблем је само што он игра у екипи коју је заиста тешко и гледати колико су распуштени, а могу само да замислим колико је Богдановићу тешко да игра у таквим условима. Он је пре за неки Сан Антонио, али шта ће и како ће даље, хоће ли се укопати у Сакраменту или ће отићи брже-боље, то ћемо видети. Дивац има још форе да нешто склопи. Екипа са Џорџом Хилом, Богдановићем, евентуално Дончићем ако истанкују сезону и успеју да га драфтују, уз крштеног центра и ову млађарију из које ће неко испливати, није за потцењивање.

У Денверу као да нешто не функционише. Нема оног протока, Јокић делује нервозно. Назиру се лимити Нагетса као неозбиљне екипе у суштини, и Никола можда већ наредне сезоне одбије продужење уговора да би потражио клуб који жели нешто више. Некако ми је утисак да су и тренер и генерални менаџер недорасли том "скоку" у јаче НБА тимове. Гомила лоших пословних потеза овог лета, брдо играча који ту не би ни требали да буду...

За Бобија је све јасно: Детроит није за њега никако. Како изгледа, само је Теодосић тренутно у клубу који му по игри одговара, док би осталима било боље да мењају средину.

bla

pre 6 godina

Gledao sam juče deo utakmice Sakramenta. Sakramentov igrač u mismatchu, Bogdan viče, maše rukama, gestikulira na sve strane da ide lopta na tog igrača....i tek posle 10 sekund lopta dođe do Bogdana koji naravno gura loptu na igrača koji je u mismatch situaciji.

Sakramento mi deluje kao da je ekipa sa mnogo talentovanih, ali ne pre mnogo školovanih igrača. Verovtno su zbog toga doveli mnoge veterane, gde će neki samo da služe da treniraju, a dok će se mlađima dati sloboda da rade šta umeju, pa ko uspe da pokaže nešto i izraste u igrača, ostaje...dok će ostali biti škartirani.
(Stanimir Branimir, 30. oktobar 2017 10:32)

potpuno si u pravu. razlog je sto se igraci zadrzavaju samo jednu godinu na koledzu i onda nba timovi moraju da ih iskoluju u tom smislu. nije to samo problem sakramenta vec i minesote a i denvera, i svih ekipa koje imaju veoma mlado jezgro ekipe. isto nba timovi nisu bas navikli to da rade.

antiDebil

pre 6 godina

I Bjelica je uleteo u ekipu slicnih karakteristika kao Bogdanovic i Jokic. Mozda je do Bjelice, mozda se on namece kako treba, iskljucio si tu mogucnost ? Sta je on igrao u evropi dok ga Zelimir nije izbacio iz hale ?

ssss

pre 6 godina

ne uporedjujte bogdana i pedju,bogdan nikad nije zeleo niti se uporedjivao sa pedjom on je zeleo da bude kao kobi brajant neka mu je sa srecom to, da bude barem cetvrtinu kao kobi bice duplo bolji nego pedja,pedja je vrhunski suter bio ali nista vise od toga,a bogdan je mnogo kompletniji i prefinjeniji igrac od toga

Marko_onaj_pravi

pre 6 godina

Aman ljudi, nema nikakvih teorija zavera. Jokić je super igrač i juče je odigrao možda 5 minuta manje i to: u prvom poluvremenu zbog ranih ličnih cca tri minuta manje; u drugom poluvremenu na kraju kad je sve bilo rešeno i kad nije bilo potrebe da iko iz prve petorke bude na terenu, pogotovo pošto se sutradan (večeras) igra još jedna utakmica.

Sakramento je raspali i loše vođen tim sa nekoliko mladih nada, u kojem je Bogdan jedan od iskusnijih, zapravo. Statistički mu nije loše gde se našao, ali neće napraviti išta u karijeri ako ostane kod Divca na duži rok. Sakramento je spoj ludog vlasnika, lošeg menadžera i trenera koji nema pojma.

Bobi ne igra zato što je potpuno neupotrebljiv svom timu. Detroit je trenutno na vrhu, gde dugo nije bio, što znači da tako funkcioniše.

hoodie melo

pre 6 godina

Ljudi moji Jokic igra skoro 34 minuta u proseku na pocetku ove sezone, sinoc je napravio dva brza faula, zbog kojih mu je malo redukovana minutaza. On je prva zvezda ovog tima! To je vise puta ponovljeno od strane Denverovom GM-a. Tim se pravi oko njega. Milsap je doveden da svojim iskustvom pomogne ovom mladom timu i da povuce kada drugi zataje. Sad na stranu to sto Milsap ne deluje kao da se bas prilagodio na startu, ali u svakom slucaju tako stoje stvari u Denveru. Nagetsi su mala fransiza, i o Jokicu se na novou drzave ne govori toliko kao o Lonzu Bolu, Porzingisu i slicnima koji igraju za poznatije timove, tako da Nikoli ostaje da svojim igrama gradi svoje ime, sto mu za sad dobro ide. Evo videcemo vec veceras koliko su u Njujorku zapamtili onih 40 poena, a sigurno da jesu. :)

Jim Beam

pre 6 godina

@joki
Igrao je 29 minuta što je korektno. Igrao bi i više (ovogodišnji prosek mu je 33 min što je skroz ok naspram prošlogodišnjih 27 min po meču), ali je u prvom poluvremenu dobio dve glupe lične i trener nije hteo da rizikuje. Mislim da je u prvom poluvremenu odigrao svega 9 minuta jer su ga čuvali od treće lične. On kada dobije 3 lične u prvom poluvremenu igra sa grčem, to mu je boljka još od prve sezone kada je dosta uletao u problem sa ličnim. Ali generalno minutaža mu je ove sezone na nivou koji bi želeo.

vlado

pre 6 godina

Ko god je sinoc gledao Kingse (p.sna redditu uvek imate kvalitetne strimove) video je zasto je Divac doveo veterane Hila, Rendolfa i Kartera. Jednostavno, ovi decaci Fox, Jackson, Labisier, Koli-Stajn, Hild i ostali ne umeju jos uvek da igraju kosarku. Imaju kvalitet, koji ce se tek pokazati, ali ne znaju da igraju kosarku 5-5. Ni odbranu ni napad. E to je zadatak ovih "matorih" da ih nauce. Bogdan je jedini koji je sinoc nocas nesto igrao i uspevao nesto da napravi protiv Vizardsa koji ove godine izgledaju mnogo dobro na parketu.

tocka

pre 6 godina

Ja skoro goru odbranu od SAC nisam video.Da im je Zeljko trener, instant bi infarkt doziveo....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (rule, 30. oktobar 2017 08:05)
Ali pre infarkta bi pokrenuo sekvencu za samounistenje.

vince carter

pre 6 godina

"Teodosic nije za Nba" a covek povredjen,ovi komentarisu tipa kao da ga trener ne uvodi u igru. Dobro i Heyword i Jabari Parker nisu za Nba jer kako smes da se povredis,to je kao na video igrici,povredis se i vratis na sledecoj utakmici. Inteligencija i naivnost ljudi je na maksimalnoj nuli,zato imamo rijalitije,isprane mozgove.

joki

pre 6 godina

verovali ili ne gledao obe utakmice,iako su u isto vreme jednu na tel,drugu na lap topu.
moglo je se pratiti,a naravno u kom timu tad igra nas ugrac vise sam pratio.

bogdanovic u losim kingsima najbolji,apsulutno najbolji.zadnju cetvrtinu trener ga uopste nije uvodio u igru,jedini u kingsima koji je sinoc bio dobar jeste bogdanovic.dobar sut,agresivan,fenomenalna kontrola lopte.

jokic i denver,pa taj covek je monstrum on moze pogoditi kad hoce i odakle hoce,za mene je on novi dirk novicki manje agresivan ali mnogo meksi sut ima,
aliiii...opet mi nije jasno.jokic opet od prve petorke je najmanje vremena proveo na parketu,kao da mu ne dozvoljavaju da postize 30+ poena,
ja mislim da to u klubu namerno rade zbog visine ugovora sledece god.sto nije fer prema jokicu.

Navijač

pre 6 godina

Za sve one koji kukaju gde da gledaju ili nadju los stream kucajte na guglu “reddit nba streams” i eto resenja.
Nasi momci nocas odlicni, Bogdanovic jedina svetla tacka u Sac, iz aviona se vidi koliko je skolovan igrac i uopste ne deluje kao da mu je ovo prva nba sezona. Jokic je odigrao dobro, bio je igrac utakmice ali nesto mi tu ne stima. Deluje mi kao da ostali igraci Denvera pokazuju mnogo vise respekta prema Milsapu i tu negde vidim problem. Komunikacija izmedju Jokica i Milsapa kao da ne postoji, jos uvek nisu “kliknuli” kako se ocekuje i naravno da tu najvise trpi timska igra. Mislim da i trener mora da odluci ko ce da mu bude lider na terenu, a Jokic to sigurno moze da bude.
Sto se Bobija tice tu nisu cista posla, losa odbrana sigurno nije razlog sto ne dobija ni minut na utakmicama. Pocinjem da sumnjam da im se nije svidelo sto je igrao na EP.

Stanimir Branimir

pre 6 godina

Gledao sam juče deo utakmice Sakramenta. Sakramentov igrač u mismatchu, Bogdan viče, maše rukama, gestikulira na sve strane da ide lopta na tog igrača....i tek posle 10 sekund lopta dođe do Bogdana koji naravno gura loptu na igrača koji je u mismatch situaciji.

Sakramento mi deluje kao da je ekipa sa mnogo talentovanih, ali ne pre mnogo školovanih igrača. Verovtno su zbog toga doveli mnoge veterane, gde će neki samo da služe da treniraju, a dok će se mlađima dati sloboda da rade šta umeju, pa ko uspe da pokaže nešto i izraste u igrača, ostaje...dok će ostali biti škartirani.

đole

pre 6 godina

Nije sve u fizikalijama, čak naprotiv. Ako misliš da jeste razmisli malo o fizikalijama npr. braće Gasol, Novickog, Parkera, Šredera i ostalih Evropljana koji kidaju tamo decenijama i više. A sa druge strane imaš nabildovane preplanule petice kojima ne bi dao ni vodu da mi nose u ekipi,pozdrav.
(Seksisto, 30. oktobar 2017 08:51)

Novicki je upravo zbog svojih fizikalija jedan od najtežih igrača za čuvanje. Čovek ima visinu centra, a kretanje krila. Da mu daš isti šut i tehniku, ali sa drugačijim, manjim i sporijim telom, bio bi krajnje prosečan igrač. Parker je bio jedan od najbržih igrača u ligi kada je bio na svom vrhuncu. Šreder je sada jedan od najbržih igrača u ligi, dečko je celu svoju karijeru izgradio na brzini. Pau Gasol je na svom vrhuncu bio verovatno najokretniji igrač preko 207 cm. Naravno, ima i tehniku. Ali ta tehnika na manju visinu i kraće ruke mu ništa ne bi značila. On ima neverovatno telo i kretanje za tu visinu.

Nisu fizikalije samo definisani mišići i da možeš da skočiš metra u visinu. Fizikalije su kada imaš duže ruke u odnosu na prosek za svoje telo. Npr. Gober ima raspon ruku oko 230. To je ogromna prednost u oba pravca, i Jokić ima duže ruke nego što je uobičajeno za njegovu visinu i to je jedna od stvari koju mnogi ne vide jer u oko upada njegovo geganje i tromost. Zato ga je tako teško i izblokirati iako deluje tromo.

Fizikalije su svaki odnos visine i brzine, ili dužine ruku kojom ostvaruješ prednost u odnosu na protivničke igrače.

Sakaluda

pre 6 godina

Bogdan je za sve u Sakramentu tata za kosarku. Najkompletniji igrac u timu i sigurno trenutno njihov najbolji igrac! To ce se tek videti!!!
Bravo Bogi care!

Sakaluda

pre 6 godina

I da napomenem da Bogi nije ni igrao poslednju cervrtinu, jer je Jerger ubacio drugi tim. Lagano bi Bogdan imao preko 20 poena da je bar jos malo igrao

WillyWonka

pre 6 godina

Bogdanović je, što neko reče, školovan igrač, što se vidi čim primi loptu. Iako i dalje mislim da nije trebao ići u NBA (mislim onako igrački, da zanemarimo pare), drago mi je da im očita koju lekciju. Samo brate, zakucaj je kad imaš priliku, šta je miluješ?

Leteći veverac

pre 6 godina

Onaj osećaj, kad Bogdanovi pljuvači nemaju šta da kažu za njega, već krenu da komentarišu kolko je loš Sakramento... Mukice... :-D

јд123

pre 6 godina

Гледао сам оба меча, стално пребацивао с једног на други. Мало ме нервирало што су обојица, Јокић и Богдановић скоро у исто време били у игри и на клупи. Али сам успео скоро све Богданове акције да "ухватим".

Сакраменто почео са првом петорком, коју тренер очигледно види као будућност, са рукијима Фоксом и Богдановићем. То је добро за Богдановића, има шансу да се докаже, као што је био случај и са Теом пре повреде. За разлику од Бјелице њих двојица нису могли упасти у за њих бољу екипу у својој првој НБА сезони. Брзо се створила велика разлика за Вашингтон, Фокс се начисто испромашивао. Опростиће му то, још је млад а има и бонус као високи пик. Још се не зна да ли ће постати солиста и силоватељ лопте или прави плеј који разиграва екипу. За сада изгледа ово прво. Све зависи од тренера. Да им је Грег Поповић, можда и друго. Имају младог и неискусног тренера. Питање је колики ауторитет има. Гледао сам и Бола два пута ове сезоне. Иако до сада има сличну статистику као Фокс, са много промашаја, делује као да је више склон асистенцијама од Фокса. Богдановић се супер снашао и био једина светла тачка Сакрамента, што су и коментатори истакли. Можда неће бити шутер као Пеђа, али је већ сада показао разноврсност у игри. Коментатори су похвалили игру у одбрани и четири украдене лопте. После једне, када је асистирао преко целог терена, били су одушевљени асистенцијом. Главни проблем Сакрамента је неорганизована игра. Ако буду подржавали Фокса да и даље солира, само да набије сопствену статистику, па да на крају могу рећи како је била права ствар што су га одабрали, нешто као Минесота са Вигинсом, остаће дивљачка екипа баш као Минесота и дуго неће видети плеј-оф.

Код Денвера је такође приметна различита игра од друге половине прошле сезоне. Нема више оног протока лопте, где су у нападу играли скоро као ГСВ и када их је послужио шут, могли су сваку екипу победити, тако једном и сам ГСВ. Неки наводе како је Милсап играо више од Јокића и да постаје главни играч Денвера. Ја на то гледам другачије. Милсап и Јокић почињу заједно, морају обојица бити стратери, престиж је у питању, ако једног од главних играча оставе на клупи, одмах би кренуле медијске шпекулације о вероватном постојању проблема унутар екипе. Мелоун је прво извео Јокића и увео Пламлија, после увео Јокића уместо Милсапа. Тако да би Јокић више времена провео са Пламлијем на терену, него са Милсапом. У последњој четвртини је поново увео Милсапа, зато што је Пламли ушао у проблем са фауловима. Иначе би Јокић и Милсап вероватно имали сличну минутажу. Утисак је да тренер гледа да Милсап и Јокић што мање времена на терену проводе заједно. Јокић је често изјављивао да га само интересује победа, да му лична статистика није важна. То је вероватно разлог његовог револта на почетку сезоне, јер се не игра више тимска кошарка, као прошле сезоне. Вероватно су му саветовали да не исправља криву Дрину и да гледа на себе. Зато је почео више да шутира и има мање асистенција. Видећемо шта ће бити на крају сезоне. Ако Јокић одигра одлучну сезону, може да их уцени. Ако се не слаже на терену са њим, може да тражи трејд Милсапа или не потписати нови уговор.

Пре него што хејтери почну да пљују како Јокић није био најбољи, Мареј дао више поена и слично, само да наведем да је Јокић званично проглашен играчем утакмице.

ja

pre 6 godina

Bravo Bogi, bravo Joka.

Ali, be razumem zasto mislite da Bobi nije za nba? Samo je u pogresnom timu, svaki put kada dobije sansu on to iskoristi na najbolji moguci nacin, ali nazalost ne dobija je previse. Bobi je veoma dobar kosarkas, a to ce vam i pokazati samo kada dobije sansu.

coki

pre 6 godina

znanje-imanje...to druze,objasni nam da Bogdanovic nema ni sut ni atleticizam,samo niko ne moze da ga zadrzi 1 na 1,samo niko ne moze da ga prodje kada igra odbranu,to je verovatno zbog toga sto stoji u stavu stalno a ne zato sto je brz pa prolazi kroz blokove i stize da se postavi uvek ispred igraca.Skolovani su i igraci Nedovic,Markovic,Jovic,Micic pa nemaju kreativnost Tea i Bogdanovica,pa ni Jokica,jer se sa tim radja,nema veze sa skolovanoscu(nego sa urodjenom iq i nadogradjenom igranjem-iskustvom).

ja

pre 6 godina

@ (znanje-imanje, 30. oktobar 2017 08:09)

Bogdan nije šuter, ni atleta!?!? Tu si već izgubio kredibilitet za bilo kakav komentar. Prvi, možda nije atleta kada se uporedi sa NBA crncima, ali je jedan od retkih evropskih igrača koji sa većinom njih može barabar da trči i da se bije. Ne bi imao tako dobar učinak u odbrani da nije tako. Što se šuta tiče, možda nije u poslednjih par meseci na visini zadatka, ali gledaj i prethodne sezone, kada govoriš tako nešto - šut i prodor su uvek bili njegovo glavno oružje. Treba da se adaptira na NBA distance i stil igre i sve će to biti kako treba. A, ukomponovano s njegovom ludačkom posvećenošću i željom za napretkom, možda bude i naš najbolji igrač u NBA ikada (i to govorim kao navijač Zvezde).

Zagor

pre 6 godina

Seksisto

Fizikalije svakako nisu presudne, ali ne mogu da se slozim skroz sa komentarom. Pau Gasol je jedan od najbolje gradjenih visokih igraca od kad igra kosarku. A ako Sreder nema fizikalije, ja stvarno ne znam ko ih onda ima.

Gde ja živim

pre 6 godina

(peki, 30. oktobar 2017 08:24)

Verovatno si u pravu za odbranu i sve to, nisam ih gledao, pratio ove druge na nekom šunjavom strimu, oči mi ispale. Ne znam, ja sam ti više za ovu našu evropsku košarku gde dobiješ bar neku šansu u nekom trenutku. Ne razumem ovo sedenje na klupi po mesec dana. Jeste to NBA, brzo, ludo, čas se menja rezultat, ali ne bi valjda mogao da prospe sve ako uđe par minuta. No dobro, njihove pare, njihov rezon. Možda je i stvarno najbolje da se vrati u Evropu i odigra još koju sezonu na nekom nivou, ali njegova stvar. Sportski pozdrav.

coki

pre 6 godina

slani koktel....ali bi Duletovi i Zeljkovi NBA timovi igrali odbranu na nivou San Antonija(ranijih godina) i Detroit Pistonsa(ranijih godina takodje).A inace,ko ne zna,osim trenera Najta koji je bio poznat po tome sto je gadjao stolicama igrace svoje,lupao im samare na treningu,gadjao stolicama sudije i slicno,u Americkoj kosarci je bilo jos trenera sa slicnim stilom,pogledajte samo sta kaze Dominik Vilkins i Keni Smit za koje trenere u NBA ne bi nikad igrali vise u zivotu pa kad krenu da pricaju o trenerima(a neki su legendarni NBA treneri) i njihovim metodama bice ti jasno da toga ima svuda,uvek imas ili blage trenere koje uvek samo hvale igrace ili govore bice bolje drugi put,one koji su na sredini i slabo sta urade i one koji cesce kritikuju i cvrsto vode tim a redje hvale.

dex

pre 6 godina

Rekao sam vec da bi u NBA trebao da dobije sigurnost u sutu. Cesto je varirao od sjaja do ocaja. Ovde bi trebalo da ga "doteraju" jer nije superzvezda i nece smeti da uzima 30 suteva, a ono sto uzme, morace racionalno da iskoristi. Ovo su odlicne brojke.

BB-8

pre 6 godina

Jokić je pored ovih asistencija imao i par odličnih pasova koji nisu završili poenima nažalost.

Nego, mnogi su već bili otpisali Denver i postavljali teorije zavjere o tome kako miniraju Jokića, i naravno, ništa od toga nije ni blizu istini. Samo je trebalo da proradi šut Mareja i Čendlera, i napad odjednom dosta više liči na prošlogodišnji. Milsap je tu jedini bio tanak, ali još se nisu uhodali s njim. Vjerujem da će do kraja mjeseca i on shvatiti šta ima u Jokiću i da će početi pravilno da igra s njim, slično kao što je to npr. Haris shvatio prošle godine i počeo da kupi gomilu poena. Pročitao sam jedan skoro nevjerovatan podatak nedavno - otkako je Jokić prošle godine ubačen u startnu postavu, podigao je TS (true shooting) procenat saigrača za 6 ili 7%. Milsap sada možda malo previše forsira svoju igru i da dokaže da je ugovor koji je potpisao bio vrijedan toga, ali kada se konačno sve složi, biće ovo strašna ekipa.

kontra volta

pre 6 godina

Koliko god trenirao ne deluje mi da ce Joka biti neki atleta nazalost. Nije mi jasno kako i ovoliko poena daje, jer maltene nema odraz. Cist osecaj i sreca sto je visok. Moze eventualno cvrstinu da dobije.

Bogi se brzo navikao i najvise mi se svidja sto mu se odbrana dobro prenela na nba. A od kingsa ne ocekujem nista sezonu-dve, ekipa je sastavljena od novajlija i par penzosa, ima tu jos da se uci.

ne komentarisi

pre 6 godina

Sakramentno

Sta reci, Bogdan je od prvih 9 poena ubacio 7. Ostali u tom periodu blago receno uzas. Uzimaju nerezonske suteve, promasuju otvorene. Idu na ulaz kroz 3 igraca. Bas mucno za gledati...

Seksisto

pre 6 godina

Koliko god trenirao ne deluje mi da ce Joka biti neki atleta nazalost. Nije mi jasno kako i ovoliko poena daje, jer maltene nema odraz. Cist osecaj i sreca sto je visok. Moze eventualno cvrstinu da dobije.

Bogi se brzo navikao i najvise mi se svidja sto mu se odbrana dobro prenela na nba. A od kingsa ne ocekujem nista sezonu-dve, ekipa je sastavljena od novajlija i par penzosa, ima tu jos da se uci.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kontra volta, 30. oktobar 2017 08:39)

Nije sve u fizikalijama, čak naprotiv. Ako misliš da jeste razmisli malo o fizikalijama npr. braće Gasol, Novickog, Parkera, Šredera i ostalih Evropljana koji kidaju tamo decenijama i više. A sa druge strane imaš nabildovane preplanule petice kojima ne bi dao ni vodu da mi nose u ekipi,pozdrav.

veljko

pre 6 godina

nikola odlicno igrao. kad su plamli, mudiej i barton zaigrali, posle fenomenalne trece cetvrtine nagetsa, netsi su krenuli da se vracaju. nikola koji nije divljao kao barton, zaglavljivao kao mudiej ili lebdeo u prazno kao plamli, ni kriv ni duzan zavrsi sa nizim +- skorom od vecine drugih saigraca iz prve petorke. to pricam zbog pukog oslanjanja na statistiku, posto je on proglasen igracem utakmice, i bio je odlican.

peki

pre 6 godina

@gde ja zivim. Da, u pravu si za poene ali nisi gledao utakmicu očigledno. Uništio je Paculiu, ostavio ga na samo 2 poena. Dok je bobijeva odbrana znatno slabija. Jeste nas Bobi, i volim ga ali nek se vrati ipak vamo da dominira evroligom.

Kendra Lust

pre 6 godina

Biće čudo ako Kingsi dobace 20 pobeda ove sezone ali dobro- Divac zna šta radi.
Bogdan odličan, šteta što nije uzeo više šuteva.
Sa druve strane, Jokić deluje nekako nezainteresovanije nego prošle godine. Prednost dobija Milsap. Posle greške, Jokaru odmah vade napolje...Ne znam ali me ne bi čudilo da promeni sredinu dogodine. Osim ako ne dobije 150+ miliona na 5 godina...

petarczv

pre 6 godina

Sta li ce sad da mu nadju kao manu ovi srbomrzci?! Najbolji u Ekipi sa najmanje minuta od cele prve petorke. Pobeda druga zaredom...

Najveca zvezda ekipe milsap je igrao 8minuta duze imao je 3skoka i 8p manje od jokica...

Gde ja živim

pre 6 godina

Fine brojke i jednog i drugog. Nikola standardno, Boki se super snalazi sa ovim ukradenim loptama. Od Sakramenta ne treba očekivati neke rezultate još par godina, jedino ako ne dovedu neko baš zvučno ime, ali brate mnogo se sporo pale i ulaze u utakmicu. No dobro, čestitke obojici na statistici.

Što se tiče Detroita, ovo što je Dramond uradio sa poenima, mislim da bi Bobi uradio za 3-5 minuta, ali nisam stručnjak. Svaka čast za skokove i ukradene, ali poeni blagi užas.

A sad da se radi nešto, pozdrav svima.

slani koktel

pre 6 godina

Zamišljam Željka kao trenera Sacramenta. Posle 10 minuta popio bi najmanje tri privatne tužbe od igrača zbog uvrede ličnosti itd.
A tek Dule choker... On bi odmah leteo u aps.

Milan

pre 6 godina

Obojica odlični noćas. Posebno raduje igra Bogdanovića. U realno mladoj i slaboj ekipi se polako ističe kao jedan od najboljih. Prvi put starter, 15 poena uz 7/9 šut i 4 ukradene lopte (!). Jokić na svom standardnom, rekao bih all star nivou, bez velike potrošnje. Zanimljivo je da još nije promašio bacanje :)

godzilla

pre 6 godina

@znanje-imanje Covece koliko je tebi dobro sa tim mozgom u glavi! Nemas ti pojma sta pricas, a kamoli o kosarci. Sedi kuci, uzmi neke knjige da citas, obrazuj se malo, jer ovaj nik znanje-imate ti uopste ne pristaje. Sta ti sve naprica, da covek ne poveruje.

znanje-imanje

pre 6 godina

Sad razumem. Bogdan nije baš top igrač, ni šuter ni atleta - samo je jako dobar. Ali njegova najjača strana je što je odlično školovan igrač. E zato ipak vredi te silne pare - da pokaže onoj skupini gulanfera KAKO se igra košarka. Kingsi neće videti plej of ne ove nego ni još 3, 5, možda ni 10 godina. Ali ovi do njega možda prime neki pelcer. To u stvari i vredi 15 na njegovih realnih 15. Na duže staze svi će ti onda vredeti malo više jer će biti divljaci malo manje. Ovako do sada očito niko od njih nije se susreo ni sa pojmom a kamoli praksom iza izraza "organizovana akcija" "taktička prednost" "selekcija šuta" "stati na loptu" "asistiraj dok te ne krene" "ako ti ne ide ne forsiraj" itd. itd.
Dobra strana je što će se, u timu sa dna tabele, Bogdan opušteno naigrati nebitnih utakmica na tone. Od njega je bolje samo Marjanoviću.
Naprotiv Jokić već nema srećan izraz lica. Igraju "ne-onako" kao prošle godine. Pošto ima još dosta ovakvih timova kao Bruklin ipak će, sve igrajući "ne-onako", nakupiti dosta pobeda. Najverovatnije toliko mnogo da budu plej of tim - zamalo. I posle ljudi pričaju i pišu kako je NBA liga neki viši nivo. Meni deluje i kao niži i kao suludiji nivo - samo u sredini sa 10 puta više talenata i 5 puta više para. Jer neki je tamo "mozak" ipak platio ovog Mozgova - 60 miliona?! Nikola i treba onda da traži bar 160. Ali pre svega neku sredinu (Spurs, Lakers, Boston, NY...) koja hoće i tim oko njega i titule. Denver sada igra protiv njegovih talenata.

Marko

pre 6 godina

Samo Bogdan i Jokic. Teodosic i Bobi da se vrate u Evropu, nije ovo za njih, Bjelica da proba u nekom drugom klubu pa ako ne ide da se vrati i on.

mixi

pre 6 godina

Koji raspad od ekipe je ovaj Secremento, Fenerbahce je bila jaca ekipa od ove... Denver ko Denver, bez odbrane i divljanjem u napadu do pobede... Jokic moze i mora jos da igra, nije mi jasno zasto daje prednost Milsalpu...

IS

pre 6 godina

Gledao ove tekme simultano :)
Bogdan zaista deluje vrhunski na terenu. Treba ti dva minuta da skapiras koliko je to skolovan igrac koji u svakom trenutku ima neki koncept igre u glavi. Jedini igrac u Sac (pored veterana koji ne igraju) za koga se moze reci da "ima i glavu i rep". Nema sumnje da ce biti zapazen NBA igrac, jer ima temelje kosarke u glavi, pametan je i sto je najbitnije to moze i sprovesti na parketu. Ostali deluju kao banda i def ce se boriti za fenjer sa Finiksom npr.

Sto se Jokica tice, odlican je, ali ove sezone se (bez teorija zavera) zaista nesto cudno dogadja. Ima on tridesetak min po utakmici sto je vise nego prosle sezone, ali veima cudno biranih, a uz to deluje da bi mogao igrati vise. Krene ga, uvaci par vezanih, pkus asistencije i odmah na klupu. Drzi ga dugo, ovaj se ohladi, pa mu ponovo treba da dostigne radnu temp kada udje, a cim je dostigne odmah na klupu. Napad kada ide na njega to deluje veoma glatko, ali vrlo retko ide preko njega kao prosle sezone. Nema akcije kada stoji visoko, a ostali idu na cut-ove. Nema mnogo toga sto je valjalo prosle sezone. Nije mi uopste jasan razlog, ali nesto tu ima. Kao da je Milsap "tata", alu napad je daleko ubojitiji kada je Nikola taj koji drzi loptu. Uostalom to je i dokazano prosle sezone kada su imali najbolji napad u ligi sa njim kao "carinikom" lopte. Da ne govorim da sve svoje poene mora iskljucivo sam da iskreira i nema nijedan povratni pas nakon pika. Sve to deluje veoma cudno dok se gleda.

antiDebil

pre 6 godina

Bogdanovic je najbolji igrac te ekipe i cini mi se da je najpismeniji kosarkas od svih, uz ovu dvojicu starijih Rendolfa i Kartera, ovi mladji su svi teska divljina. Jos malo mu treba da se potpuno oslobodi i sve to to biti dosta bolje, cak se i komentator cudi zasto ne sutira u pojedinim situacijama pa kaze da je i dalje stegnut...
Jokic je odlican ,to sto ne individualac to je neka druga problematika !

slani koktel

pre 6 godina

Zamišljam Željka kao trenera Sacramenta. Posle 10 minuta popio bi najmanje tri privatne tužbe od igrača zbog uvrede ličnosti itd.
A tek Dule choker... On bi odmah leteo u aps.

ne komentarisi

pre 6 godina

Sakramentno

Sta reci, Bogdan je od prvih 9 poena ubacio 7. Ostali u tom periodu blago receno uzas. Uzimaju nerezonske suteve, promasuju otvorene. Idu na ulaz kroz 3 igraca. Bas mucno za gledati...

Gde ja živim

pre 6 godina

Fine brojke i jednog i drugog. Nikola standardno, Boki se super snalazi sa ovim ukradenim loptama. Od Sakramenta ne treba očekivati neke rezultate još par godina, jedino ako ne dovedu neko baš zvučno ime, ali brate mnogo se sporo pale i ulaze u utakmicu. No dobro, čestitke obojici na statistici.

Što se tiče Detroita, ovo što je Dramond uradio sa poenima, mislim da bi Bobi uradio za 3-5 minuta, ali nisam stručnjak. Svaka čast za skokove i ukradene, ali poeni blagi užas.

A sad da se radi nešto, pozdrav svima.

mixi

pre 6 godina

Koji raspad od ekipe je ovaj Secremento, Fenerbahce je bila jaca ekipa od ove... Denver ko Denver, bez odbrane i divljanjem u napadu do pobede... Jokic moze i mora jos da igra, nije mi jasno zasto daje prednost Milsalpu...

IS

pre 6 godina

Gledao ove tekme simultano :)
Bogdan zaista deluje vrhunski na terenu. Treba ti dva minuta da skapiras koliko je to skolovan igrac koji u svakom trenutku ima neki koncept igre u glavi. Jedini igrac u Sac (pored veterana koji ne igraju) za koga se moze reci da "ima i glavu i rep". Nema sumnje da ce biti zapazen NBA igrac, jer ima temelje kosarke u glavi, pametan je i sto je najbitnije to moze i sprovesti na parketu. Ostali deluju kao banda i def ce se boriti za fenjer sa Finiksom npr.

Sto se Jokica tice, odlican je, ali ove sezone se (bez teorija zavera) zaista nesto cudno dogadja. Ima on tridesetak min po utakmici sto je vise nego prosle sezone, ali veima cudno biranih, a uz to deluje da bi mogao igrati vise. Krene ga, uvaci par vezanih, pkus asistencije i odmah na klupu. Drzi ga dugo, ovaj se ohladi, pa mu ponovo treba da dostigne radnu temp kada udje, a cim je dostigne odmah na klupu. Napad kada ide na njega to deluje veoma glatko, ali vrlo retko ide preko njega kao prosle sezone. Nema akcije kada stoji visoko, a ostali idu na cut-ove. Nema mnogo toga sto je valjalo prosle sezone. Nije mi uopste jasan razlog, ali nesto tu ima. Kao da je Milsap "tata", alu napad je daleko ubojitiji kada je Nikola taj koji drzi loptu. Uostalom to je i dokazano prosle sezone kada su imali najbolji napad u ligi sa njim kao "carinikom" lopte. Da ne govorim da sve svoje poene mora iskljucivo sam da iskreira i nema nijedan povratni pas nakon pika. Sve to deluje veoma cudno dok se gleda.

petarczv

pre 6 godina

Sta li ce sad da mu nadju kao manu ovi srbomrzci?! Najbolji u Ekipi sa najmanje minuta od cele prve petorke. Pobeda druga zaredom...

Najveca zvezda ekipe milsap je igrao 8minuta duze imao je 3skoka i 8p manje od jokica...

Leteći veverac

pre 6 godina

Onaj osećaj, kad Bogdanovi pljuvači nemaju šta da kažu za njega, već krenu da komentarišu kolko je loš Sakramento... Mukice... :-D

znanje-imanje

pre 6 godina

Sad razumem. Bogdan nije baš top igrač, ni šuter ni atleta - samo je jako dobar. Ali njegova najjača strana je što je odlično školovan igrač. E zato ipak vredi te silne pare - da pokaže onoj skupini gulanfera KAKO se igra košarka. Kingsi neće videti plej of ne ove nego ni još 3, 5, možda ni 10 godina. Ali ovi do njega možda prime neki pelcer. To u stvari i vredi 15 na njegovih realnih 15. Na duže staze svi će ti onda vredeti malo više jer će biti divljaci malo manje. Ovako do sada očito niko od njih nije se susreo ni sa pojmom a kamoli praksom iza izraza "organizovana akcija" "taktička prednost" "selekcija šuta" "stati na loptu" "asistiraj dok te ne krene" "ako ti ne ide ne forsiraj" itd. itd.
Dobra strana je što će se, u timu sa dna tabele, Bogdan opušteno naigrati nebitnih utakmica na tone. Od njega je bolje samo Marjanoviću.
Naprotiv Jokić već nema srećan izraz lica. Igraju "ne-onako" kao prošle godine. Pošto ima još dosta ovakvih timova kao Bruklin ipak će, sve igrajući "ne-onako", nakupiti dosta pobeda. Najverovatnije toliko mnogo da budu plej of tim - zamalo. I posle ljudi pričaju i pišu kako je NBA liga neki viši nivo. Meni deluje i kao niži i kao suludiji nivo - samo u sredini sa 10 puta više talenata i 5 puta više para. Jer neki je tamo "mozak" ipak platio ovog Mozgova - 60 miliona?! Nikola i treba onda da traži bar 160. Ali pre svega neku sredinu (Spurs, Lakers, Boston, NY...) koja hoće i tim oko njega i titule. Denver sada igra protiv njegovih talenata.

antiDebil

pre 6 godina

Bogdanovic je najbolji igrac te ekipe i cini mi se da je najpismeniji kosarkas od svih, uz ovu dvojicu starijih Rendolfa i Kartera, ovi mladji su svi teska divljina. Jos malo mu treba da se potpuno oslobodi i sve to to biti dosta bolje, cak se i komentator cudi zasto ne sutira u pojedinim situacijama pa kaze da je i dalje stegnut...
Jokic je odlican ,to sto ne individualac to je neka druga problematika !

Milan

pre 6 godina

Obojica odlični noćas. Posebno raduje igra Bogdanovića. U realno mladoj i slaboj ekipi se polako ističe kao jedan od najboljih. Prvi put starter, 15 poena uz 7/9 šut i 4 ukradene lopte (!). Jokić na svom standardnom, rekao bih all star nivou, bez velike potrošnje. Zanimljivo je da još nije promašio bacanje :)

dex

pre 6 godina

Rekao sam vec da bi u NBA trebao da dobije sigurnost u sutu. Cesto je varirao od sjaja do ocaja. Ovde bi trebalo da ga "doteraju" jer nije superzvezda i nece smeti da uzima 30 suteva, a ono sto uzme, morace racionalno da iskoristi. Ovo su odlicne brojke.

Seksisto

pre 6 godina

Koliko god trenirao ne deluje mi da ce Joka biti neki atleta nazalost. Nije mi jasno kako i ovoliko poena daje, jer maltene nema odraz. Cist osecaj i sreca sto je visok. Moze eventualno cvrstinu da dobije.

Bogi se brzo navikao i najvise mi se svidja sto mu se odbrana dobro prenela na nba. A od kingsa ne ocekujem nista sezonu-dve, ekipa je sastavljena od novajlija i par penzosa, ima tu jos da se uci.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kontra volta, 30. oktobar 2017 08:39)

Nije sve u fizikalijama, čak naprotiv. Ako misliš da jeste razmisli malo o fizikalijama npr. braće Gasol, Novickog, Parkera, Šredera i ostalih Evropljana koji kidaju tamo decenijama i više. A sa druge strane imaš nabildovane preplanule petice kojima ne bi dao ni vodu da mi nose u ekipi,pozdrav.

ja

pre 6 godina

@ (znanje-imanje, 30. oktobar 2017 08:09)

Bogdan nije šuter, ni atleta!?!? Tu si već izgubio kredibilitet za bilo kakav komentar. Prvi, možda nije atleta kada se uporedi sa NBA crncima, ali je jedan od retkih evropskih igrača koji sa većinom njih može barabar da trči i da se bije. Ne bi imao tako dobar učinak u odbrani da nije tako. Što se šuta tiče, možda nije u poslednjih par meseci na visini zadatka, ali gledaj i prethodne sezone, kada govoriš tako nešto - šut i prodor su uvek bili njegovo glavno oružje. Treba da se adaptira na NBA distance i stil igre i sve će to biti kako treba. A, ukomponovano s njegovom ludačkom posvećenošću i željom za napretkom, možda bude i naš najbolji igrač u NBA ikada (i to govorim kao navijač Zvezde).

đole

pre 6 godina

Nije sve u fizikalijama, čak naprotiv. Ako misliš da jeste razmisli malo o fizikalijama npr. braće Gasol, Novickog, Parkera, Šredera i ostalih Evropljana koji kidaju tamo decenijama i više. A sa druge strane imaš nabildovane preplanule petice kojima ne bi dao ni vodu da mi nose u ekipi,pozdrav.
(Seksisto, 30. oktobar 2017 08:51)

Novicki je upravo zbog svojih fizikalija jedan od najtežih igrača za čuvanje. Čovek ima visinu centra, a kretanje krila. Da mu daš isti šut i tehniku, ali sa drugačijim, manjim i sporijim telom, bio bi krajnje prosečan igrač. Parker je bio jedan od najbržih igrača u ligi kada je bio na svom vrhuncu. Šreder je sada jedan od najbržih igrača u ligi, dečko je celu svoju karijeru izgradio na brzini. Pau Gasol je na svom vrhuncu bio verovatno najokretniji igrač preko 207 cm. Naravno, ima i tehniku. Ali ta tehnika na manju visinu i kraće ruke mu ništa ne bi značila. On ima neverovatno telo i kretanje za tu visinu.

Nisu fizikalije samo definisani mišići i da možeš da skočiš metra u visinu. Fizikalije su kada imaš duže ruke u odnosu na prosek za svoje telo. Npr. Gober ima raspon ruku oko 230. To je ogromna prednost u oba pravca, i Jokić ima duže ruke nego što je uobičajeno za njegovu visinu i to je jedna od stvari koju mnogi ne vide jer u oko upada njegovo geganje i tromost. Zato ga je tako teško i izblokirati iako deluje tromo.

Fizikalije su svaki odnos visine i brzine, ili dužine ruku kojom ostvaruješ prednost u odnosu na protivničke igrače.

veljko

pre 6 godina

nikola odlicno igrao. kad su plamli, mudiej i barton zaigrali, posle fenomenalne trece cetvrtine nagetsa, netsi su krenuli da se vracaju. nikola koji nije divljao kao barton, zaglavljivao kao mudiej ili lebdeo u prazno kao plamli, ni kriv ni duzan zavrsi sa nizim +- skorom od vecine drugih saigraca iz prve petorke. to pricam zbog pukog oslanjanja na statistiku, posto je on proglasen igracem utakmice, i bio je odlican.

BB-8

pre 6 godina

Jokić je pored ovih asistencija imao i par odličnih pasova koji nisu završili poenima nažalost.

Nego, mnogi su već bili otpisali Denver i postavljali teorije zavjere o tome kako miniraju Jokića, i naravno, ništa od toga nije ni blizu istini. Samo je trebalo da proradi šut Mareja i Čendlera, i napad odjednom dosta više liči na prošlogodišnji. Milsap je tu jedini bio tanak, ali još se nisu uhodali s njim. Vjerujem da će do kraja mjeseca i on shvatiti šta ima u Jokiću i da će početi pravilno da igra s njim, slično kao što je to npr. Haris shvatio prošle godine i počeo da kupi gomilu poena. Pročitao sam jedan skoro nevjerovatan podatak nedavno - otkako je Jokić prošle godine ubačen u startnu postavu, podigao je TS (true shooting) procenat saigrača za 6 ili 7%. Milsap sada možda malo previše forsira svoju igru i da dokaže da je ugovor koji je potpisao bio vrijedan toga, ali kada se konačno sve složi, biće ovo strašna ekipa.

јд123

pre 6 godina

Гледао сам оба меча, стално пребацивао с једног на други. Мало ме нервирало што су обојица, Јокић и Богдановић скоро у исто време били у игри и на клупи. Али сам успео скоро све Богданове акције да "ухватим".

Сакраменто почео са првом петорком, коју тренер очигледно види као будућност, са рукијима Фоксом и Богдановићем. То је добро за Богдановића, има шансу да се докаже, као што је био случај и са Теом пре повреде. За разлику од Бјелице њих двојица нису могли упасти у за њих бољу екипу у својој првој НБА сезони. Брзо се створила велика разлика за Вашингтон, Фокс се начисто испромашивао. Опростиће му то, још је млад а има и бонус као високи пик. Још се не зна да ли ће постати солиста и силоватељ лопте или прави плеј који разиграва екипу. За сада изгледа ово прво. Све зависи од тренера. Да им је Грег Поповић, можда и друго. Имају младог и неискусног тренера. Питање је колики ауторитет има. Гледао сам и Бола два пута ове сезоне. Иако до сада има сличну статистику као Фокс, са много промашаја, делује као да је више склон асистенцијама од Фокса. Богдановић се супер снашао и био једина светла тачка Сакрамента, што су и коментатори истакли. Можда неће бити шутер као Пеђа, али је већ сада показао разноврсност у игри. Коментатори су похвалили игру у одбрани и четири украдене лопте. После једне, када је асистирао преко целог терена, били су одушевљени асистенцијом. Главни проблем Сакрамента је неорганизована игра. Ако буду подржавали Фокса да и даље солира, само да набије сопствену статистику, па да на крају могу рећи како је била права ствар што су га одабрали, нешто као Минесота са Вигинсом, остаће дивљачка екипа баш као Минесота и дуго неће видети плеј-оф.

Код Денвера је такође приметна различита игра од друге половине прошле сезоне. Нема више оног протока лопте, где су у нападу играли скоро као ГСВ и када их је послужио шут, могли су сваку екипу победити, тако једном и сам ГСВ. Неки наводе како је Милсап играо више од Јокића и да постаје главни играч Денвера. Ја на то гледам другачије. Милсап и Јокић почињу заједно, морају обојица бити стратери, престиж је у питању, ако једног од главних играча оставе на клупи, одмах би кренуле медијске шпекулације о вероватном постојању проблема унутар екипе. Мелоун је прво извео Јокића и увео Пламлија, после увео Јокића уместо Милсапа. Тако да би Јокић више времена провео са Пламлијем на терену, него са Милсапом. У последњој четвртини је поново увео Милсапа, зато што је Пламли ушао у проблем са фауловима. Иначе би Јокић и Милсап вероватно имали сличну минутажу. Утисак је да тренер гледа да Милсап и Јокић што мање времена на терену проводе заједно. Јокић је често изјављивао да га само интересује победа, да му лична статистика није важна. То је вероватно разлог његовог револта на почетку сезоне, јер се не игра више тимска кошарка, као прошле сезоне. Вероватно су му саветовали да не исправља криву Дрину и да гледа на себе. Зато је почео више да шутира и има мање асистенција. Видећемо шта ће бити на крају сезоне. Ако Јокић одигра одлучну сезону, може да их уцени. Ако се не слаже на терену са њим, може да тражи трејд Милсапа или не потписати нови уговор.

Пре него што хејтери почну да пљују како Јокић није био најбољи, Мареј дао више поена и слично, само да наведем да је Јокић званично проглашен играчем утакмице.

Kendra Lust

pre 6 godina

Biće čudo ako Kingsi dobace 20 pobeda ove sezone ali dobro- Divac zna šta radi.
Bogdan odličan, šteta što nije uzeo više šuteva.
Sa druve strane, Jokić deluje nekako nezainteresovanije nego prošle godine. Prednost dobija Milsap. Posle greške, Jokaru odmah vade napolje...Ne znam ali me ne bi čudilo da promeni sredinu dogodine. Osim ako ne dobije 150+ miliona na 5 godina...

joki

pre 6 godina

verovali ili ne gledao obe utakmice,iako su u isto vreme jednu na tel,drugu na lap topu.
moglo je se pratiti,a naravno u kom timu tad igra nas ugrac vise sam pratio.

bogdanovic u losim kingsima najbolji,apsulutno najbolji.zadnju cetvrtinu trener ga uopste nije uvodio u igru,jedini u kingsima koji je sinoc bio dobar jeste bogdanovic.dobar sut,agresivan,fenomenalna kontrola lopte.

jokic i denver,pa taj covek je monstrum on moze pogoditi kad hoce i odakle hoce,za mene je on novi dirk novicki manje agresivan ali mnogo meksi sut ima,
aliiii...opet mi nije jasno.jokic opet od prve petorke je najmanje vremena proveo na parketu,kao da mu ne dozvoljavaju da postize 30+ poena,
ja mislim da to u klubu namerno rade zbog visine ugovora sledece god.sto nije fer prema jokicu.

Sakaluda

pre 6 godina

Bogdan je za sve u Sakramentu tata za kosarku. Najkompletniji igrac u timu i sigurno trenutno njihov najbolji igrac! To ce se tek videti!!!
Bravo Bogi care!

323

pre 6 godina

Koliko je Sakramento los tim, toliko je to dobro za BB jer ce iskociti kao najbolji u timu. U to sam sigutan. Stecice iskustvo igrajuci u NBA i moze samo da bude na koristi. Gore bi bilo da igra u nekom jakom timu i greje klupu. A o daljoj karijeri, otom potom. Igrace on u nekom jacem klubu siguran sam. Smo napre momak...

coki

pre 6 godina

znanje-imanje...to druze,objasni nam da Bogdanovic nema ni sut ni atleticizam,samo niko ne moze da ga zadrzi 1 na 1,samo niko ne moze da ga prodje kada igra odbranu,to je verovatno zbog toga sto stoji u stavu stalno a ne zato sto je brz pa prolazi kroz blokove i stize da se postavi uvek ispred igraca.Skolovani su i igraci Nedovic,Markovic,Jovic,Micic pa nemaju kreativnost Tea i Bogdanovica,pa ni Jokica,jer se sa tim radja,nema veze sa skolovanoscu(nego sa urodjenom iq i nadogradjenom igranjem-iskustvom).

Navijač

pre 6 godina

Za sve one koji kukaju gde da gledaju ili nadju los stream kucajte na guglu “reddit nba streams” i eto resenja.
Nasi momci nocas odlicni, Bogdanovic jedina svetla tacka u Sac, iz aviona se vidi koliko je skolovan igrac i uopste ne deluje kao da mu je ovo prva nba sezona. Jokic je odigrao dobro, bio je igrac utakmice ali nesto mi tu ne stima. Deluje mi kao da ostali igraci Denvera pokazuju mnogo vise respekta prema Milsapu i tu negde vidim problem. Komunikacija izmedju Jokica i Milsapa kao da ne postoji, jos uvek nisu “kliknuli” kako se ocekuje i naravno da tu najvise trpi timska igra. Mislim da i trener mora da odluci ko ce da mu bude lider na terenu, a Jokic to sigurno moze da bude.
Sto se Bobija tice tu nisu cista posla, losa odbrana sigurno nije razlog sto ne dobija ni minut na utakmicama. Pocinjem da sumnjam da im se nije svidelo sto je igrao na EP.

kontra volta

pre 6 godina

Koliko god trenirao ne deluje mi da ce Joka biti neki atleta nazalost. Nije mi jasno kako i ovoliko poena daje, jer maltene nema odraz. Cist osecaj i sreca sto je visok. Moze eventualno cvrstinu da dobije.

Bogi se brzo navikao i najvise mi se svidja sto mu se odbrana dobro prenela na nba. A od kingsa ne ocekujem nista sezonu-dve, ekipa je sastavljena od novajlija i par penzosa, ima tu jos da se uci.

Zagor

pre 6 godina

Seksisto

Fizikalije svakako nisu presudne, ali ne mogu da se slozim skroz sa komentarom. Pau Gasol je jedan od najbolje gradjenih visokih igraca od kad igra kosarku. A ako Sreder nema fizikalije, ja stvarno ne znam ko ih onda ima.

Иван

pre 6 godina

Гледао обе утакмице наших. Богдановић је као скројен за НБА, такав ми је утисак. За разлику од многих Европљана он не компликује, не оклева да шутне, има тројку, има двојку, продор, пас, ради оно што уме, солидан у одбрани, још бољи у нападу. Изгледа да после толиких специфичних играча најзад и ми Срби дочекасмо да имамо једног класичног НБА-овца у Богдану. Проблем је само што он игра у екипи коју је заиста тешко и гледати колико су распуштени, а могу само да замислим колико је Богдановићу тешко да игра у таквим условима. Он је пре за неки Сан Антонио, али шта ће и како ће даље, хоће ли се укопати у Сакраменту или ће отићи брже-боље, то ћемо видети. Дивац има још форе да нешто склопи. Екипа са Џорџом Хилом, Богдановићем, евентуално Дончићем ако истанкују сезону и успеју да га драфтују, уз крштеног центра и ову млађарију из које ће неко испливати, није за потцењивање.

У Денверу као да нешто не функционише. Нема оног протока, Јокић делује нервозно. Назиру се лимити Нагетса као неозбиљне екипе у суштини, и Никола можда већ наредне сезоне одбије продужење уговора да би потражио клуб који жели нешто више. Некако ми је утисак да су и тренер и генерални менаџер недорасли том "скоку" у јаче НБА тимове. Гомила лоших пословних потеза овог лета, брдо играча који ту не би ни требали да буду...

За Бобија је све јасно: Детроит није за њега никако. Како изгледа, само је Теодосић тренутно у клубу који му по игри одговара, док би осталима било боље да мењају средину.

joki

pre 6 godina

ne uporedjujte bogdana i pedju,bogdan nikad nije zeleo niti se uporedjivao sa pedjom on je zeleo da bude kao kobi brajant neka mu je sa srecom to, da bude barem cetvrtinu kao kobi bice duplo bolji nego pedja,pedja je vrhunski suter bio ali nista vise od toga,a bogdan je mnogo kompletniji i prefinjeniji igrac od toga
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ssss, 30. oktobar 2017 11:31)

jeli ovo trol komentar,ili ti stvarno mislis te stvari.
volim bogdana.ali.
pedja je bio zvanicno 3 puta uvresten u najbolje nba igrace.ako bogdan i jednom bude all star igrac,to ce biti uspeh.
pedja je bio drugi strelac lige.
ako bogdan bude ikad medju top 10 strelaca lige,to ce biti veliki uspeh.ali bas veliki.
pedja je bio 4mvp cele nba lige,znaci proglasen je cetvrtim najboljim igracem cele lige.
ako bogdan bude ikad medju top 10 najboljih u celoj nba ligi.to ce biti ogroman uspeh..cak ni jokic nije sad medju 10 najboljih u celoj nba ligi.

a to da je pedja bio samo suter,cak i da je istina sa tim se radja zato on i jeste u top 10 sutera u nba svih vremena.
od procenta suta do slobodnih bacanja,pa na kraju karijeru zavrsio kao cetrti najbolji trojkas u nba svih vremena.
dal si ti uopste svestan sta znaci biti u top 10 sutera u nba svih vremena.
lepo je sto dizes bogdana,nas je.ali nemoj na racun najboljeg nba igrac sa ovih prostora sto su tamo igrali.

Sakaluda

pre 6 godina

I da napomenem da Bogi nije ni igrao poslednju cervrtinu, jer je Jerger ubacio drugi tim. Lagano bi Bogdan imao preko 20 poena da je bar jos malo igrao

hoodie melo

pre 6 godina

Ljudi moji Jokic igra skoro 34 minuta u proseku na pocetku ove sezone, sinoc je napravio dva brza faula, zbog kojih mu je malo redukovana minutaza. On je prva zvezda ovog tima! To je vise puta ponovljeno od strane Denverovom GM-a. Tim se pravi oko njega. Milsap je doveden da svojim iskustvom pomogne ovom mladom timu i da povuce kada drugi zataje. Sad na stranu to sto Milsap ne deluje kao da se bas prilagodio na startu, ali u svakom slucaju tako stoje stvari u Denveru. Nagetsi su mala fransiza, i o Jokicu se na novou drzave ne govori toliko kao o Lonzu Bolu, Porzingisu i slicnima koji igraju za poznatije timove, tako da Nikoli ostaje da svojim igrama gradi svoje ime, sto mu za sad dobro ide. Evo videcemo vec veceras koliko su u Njujorku zapamtili onih 40 poena, a sigurno da jesu. :)

vince carter

pre 6 godina

"Teodosic nije za Nba" a covek povredjen,ovi komentarisu tipa kao da ga trener ne uvodi u igru. Dobro i Heyword i Jabari Parker nisu za Nba jer kako smes da se povredis,to je kao na video igrici,povredis se i vratis na sledecoj utakmici. Inteligencija i naivnost ljudi je na maksimalnoj nuli,zato imamo rijalitije,isprane mozgove.

peki

pre 6 godina

@gde ja zivim. Da, u pravu si za poene ali nisi gledao utakmicu očigledno. Uništio je Paculiu, ostavio ga na samo 2 poena. Dok je bobijeva odbrana znatno slabija. Jeste nas Bobi, i volim ga ali nek se vrati ipak vamo da dominira evroligom.

vlado

pre 6 godina

Ko god je sinoc gledao Kingse (p.sna redditu uvek imate kvalitetne strimove) video je zasto je Divac doveo veterane Hila, Rendolfa i Kartera. Jednostavno, ovi decaci Fox, Jackson, Labisier, Koli-Stajn, Hild i ostali ne umeju jos uvek da igraju kosarku. Imaju kvalitet, koji ce se tek pokazati, ali ne znaju da igraju kosarku 5-5. Ni odbranu ni napad. E to je zadatak ovih "matorih" da ih nauce. Bogdan je jedini koji je sinoc nocas nesto igrao i uspevao nesto da napravi protiv Vizardsa koji ove godine izgledaju mnogo dobro na parketu.

WillyWonka

pre 6 godina

Bogdanović je, što neko reče, školovan igrač, što se vidi čim primi loptu. Iako i dalje mislim da nije trebao ići u NBA (mislim onako igrački, da zanemarimo pare), drago mi je da im očita koju lekciju. Samo brate, zakucaj je kad imaš priliku, šta je miluješ?

bla

pre 6 godina

Gledao sam juče deo utakmice Sakramenta. Sakramentov igrač u mismatchu, Bogdan viče, maše rukama, gestikulira na sve strane da ide lopta na tog igrača....i tek posle 10 sekund lopta dođe do Bogdana koji naravno gura loptu na igrača koji je u mismatch situaciji.

Sakramento mi deluje kao da je ekipa sa mnogo talentovanih, ali ne pre mnogo školovanih igrača. Verovtno su zbog toga doveli mnoge veterane, gde će neki samo da služe da treniraju, a dok će se mlađima dati sloboda da rade šta umeju, pa ko uspe da pokaže nešto i izraste u igrača, ostaje...dok će ostali biti škartirani.
(Stanimir Branimir, 30. oktobar 2017 10:32)

potpuno si u pravu. razlog je sto se igraci zadrzavaju samo jednu godinu na koledzu i onda nba timovi moraju da ih iskoluju u tom smislu. nije to samo problem sakramenta vec i minesote a i denvera, i svih ekipa koje imaju veoma mlado jezgro ekipe. isto nba timovi nisu bas navikli to da rade.

Gde ja živim

pre 6 godina

(peki, 30. oktobar 2017 08:24)

Verovatno si u pravu za odbranu i sve to, nisam ih gledao, pratio ove druge na nekom šunjavom strimu, oči mi ispale. Ne znam, ja sam ti više za ovu našu evropsku košarku gde dobiješ bar neku šansu u nekom trenutku. Ne razumem ovo sedenje na klupi po mesec dana. Jeste to NBA, brzo, ludo, čas se menja rezultat, ali ne bi valjda mogao da prospe sve ako uđe par minuta. No dobro, njihove pare, njihov rezon. Možda je i stvarno najbolje da se vrati u Evropu i odigra još koju sezonu na nekom nivou, ali njegova stvar. Sportski pozdrav.

Stanimir Branimir

pre 6 godina

Gledao sam juče deo utakmice Sakramenta. Sakramentov igrač u mismatchu, Bogdan viče, maše rukama, gestikulira na sve strane da ide lopta na tog igrača....i tek posle 10 sekund lopta dođe do Bogdana koji naravno gura loptu na igrača koji je u mismatch situaciji.

Sakramento mi deluje kao da je ekipa sa mnogo talentovanih, ali ne pre mnogo školovanih igrača. Verovtno su zbog toga doveli mnoge veterane, gde će neki samo da služe da treniraju, a dok će se mlađima dati sloboda da rade šta umeju, pa ko uspe da pokaže nešto i izraste u igrača, ostaje...dok će ostali biti škartirani.

red john

pre 6 godina

Neko napisa da je Stojaković imao samo šut. Najdublje se ne slažem sa tim, on je igrao i solidnu odbranu, bio je i asistent i skakač. Samo je imao jedan od najmoćnijih "snajpera" u ligi pa se drugi elementi zapostavljaju.
Bogdan teško da će moći da dođe do all-star nivoa kao Peđa, ali može da postane solidan bek.

tocka

pre 6 godina

Ja skoro goru odbranu od SAC nisam video.Da im je Zeljko trener, instant bi infarkt doziveo....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (rule, 30. oktobar 2017 08:05)
Ali pre infarkta bi pokrenuo sekvencu za samounistenje.

Marko_onaj_pravi

pre 6 godina

Aman ljudi, nema nikakvih teorija zavera. Jokić je super igrač i juče je odigrao možda 5 minuta manje i to: u prvom poluvremenu zbog ranih ličnih cca tri minuta manje; u drugom poluvremenu na kraju kad je sve bilo rešeno i kad nije bilo potrebe da iko iz prve petorke bude na terenu, pogotovo pošto se sutradan (večeras) igra još jedna utakmica.

Sakramento je raspali i loše vođen tim sa nekoliko mladih nada, u kojem je Bogdan jedan od iskusnijih, zapravo. Statistički mu nije loše gde se našao, ali neće napraviti išta u karijeri ako ostane kod Divca na duži rok. Sakramento je spoj ludog vlasnika, lošeg menadžera i trenera koji nema pojma.

Bobi ne igra zato što je potpuno neupotrebljiv svom timu. Detroit je trenutno na vrhu, gde dugo nije bio, što znači da tako funkcioniše.

CarloNS

pre 6 godina

Kao prvo naši igrači u NBA su vaterpolo rečnikom "prešli igricu" zvanu Euroliga. Ne znam zašto pojedini potenciraju kako treba da se vrate i budu bitni u Evropi. Nema u Evropi više izazova za njih. Ako imaju još netšo da pokažu to neka pokažu preko bare. Možda se jednog dana penzionišu u Evropi zbog boljeg ugovora, ali još nije vreme.

Opet se pominje slaba odbrana Denvera što nije tačno. Verovatno po navici od strane komentatora koji nisu gledali meč. Jokić odigrao odlično, međutim napad Denvera ne deluje kao prošle godine. Ovu utakmicu su dobili zbog solidne odbrane i odličnog šuta. Haris je odigrao na nivou, inače deluje kao skroman momak sa dobrom selekcijum šuteva. Mari je sa druge strane još uvek usijana glava (isto kao i Mudijaj i Barton) i pogađao je dobro, ali mu je selekcija šuteva katastrofalna. Šutira iz svih pozicija i ne gleda mnogo na saigrače. To silovanje uspeva u jednoj od pet utakmica, zato su mu procenti 34% za dva i 17% za 3.

Bogdan odličan, samo neka tako nastavi.

Marko_opet

pre 6 godina

Peđa Stojaković je bogotac za Bogdanovića, naš najbolji igrač u NBA i jedini osvajač šampionata, sa Dalasom. Šteta što su ga leđa uništila. Ujedno i jedan od najpotcenjenijih košarkaša kod nas, između ostalog i zato što se nikad nije mnogo medijski eksponirao. Sve je osvojio, a pogledajte samo malo njegovu statistiku.

ja

pre 6 godina

Bravo Bogi, bravo Joka.

Ali, be razumem zasto mislite da Bobi nije za nba? Samo je u pogresnom timu, svaki put kada dobije sansu on to iskoristi na najbolji moguci nacin, ali nazalost ne dobija je previse. Bobi je veoma dobar kosarkas, a to ce vam i pokazati samo kada dobije sansu.

joki

pre 6 godina

ssss,

ne provaljuj se.
pedja je tri puta igrao za Ol-star tim Zapada (2002, 2003, 2004)
dalje,
pedja je visok 2,08 i bio je dobar skakac .pogledaj statistiku.

uglavnom,svi bi mi voleli da bogdanovic nadmasi stojakovica,bogdanovic je sadasnjost a stojakovic proslost.
ali cemu tolika tvoja zloba,pa jos tvrdis da nije bio 3 puta all star igrac.
u prevodu,lazes.

oko

pre 6 godina

Divac se odrekao rukija koji je trenutno drugi igrac Bostona za dva krsa od igraca. Sreca u nesreci je sto ce Bogi u ovoj divljini od ekipe imati minute I slobodu I napredovace najvise od svih novajlija Sacramenta

coki

pre 6 godina

slani koktel....ali bi Duletovi i Zeljkovi NBA timovi igrali odbranu na nivou San Antonija(ranijih godina) i Detroit Pistonsa(ranijih godina takodje).A inace,ko ne zna,osim trenera Najta koji je bio poznat po tome sto je gadjao stolicama igrace svoje,lupao im samare na treningu,gadjao stolicama sudije i slicno,u Americkoj kosarci je bilo jos trenera sa slicnim stilom,pogledajte samo sta kaze Dominik Vilkins i Keni Smit za koje trenere u NBA ne bi nikad igrali vise u zivotu pa kad krenu da pricaju o trenerima(a neki su legendarni NBA treneri) i njihovim metodama bice ti jasno da toga ima svuda,uvek imas ili blage trenere koje uvek samo hvale igrace ili govore bice bolje drugi put,one koji su na sredini i slabo sta urade i one koji cesce kritikuju i cvrsto vode tim a redje hvale.

Neko iz Banata

pre 6 godina

Bogdan i Bjelica su retki evropljani koji znaju da igraju odbranu(narocito na njihovim pozicijama) i tu pre svega dolazi do izrazaja njihov kosarkaski IQ(koji je Zeljko izbrusio),posto su atletski u podredjenom polozaju.Problem je sto to nema bas veliku prodju kod NBA trenera(izuzev Popa)i publike koja gleda samo napad.Oni su naviknuti na timsku igru tj. iskoristiti prednosti na terenu u datom trenutku(mismatch,otvorenog igraca i sl.),a to od saigraca ne dobijaju zauzvrat.Teo i Jokic su slicnog razmisljanja,ali sami mogu da iskreiraju napad pre svega zbog ludacke vizije terena kojim kompenzuju losu odbranu.Meni samo zao sto Blat nije uspeo da promeni tu filozofiju NBA,ali voleo bi da on ponovo dobije sansu u Denveru,ili Sakramentu.NBA igraci su najbolji,ali treneri su amateri u odnosu na evropske.

Jim Beam

pre 6 godina

@joki
Igrao je 29 minuta što je korektno. Igrao bi i više (ovogodišnji prosek mu je 33 min što je skroz ok naspram prošlogodišnjih 27 min po meču), ali je u prvom poluvremenu dobio dve glupe lične i trener nije hteo da rizikuje. Mislim da je u prvom poluvremenu odigrao svega 9 minuta jer su ga čuvali od treće lične. On kada dobije 3 lične u prvom poluvremenu igra sa grčem, to mu je boljka još od prve sezone kada je dosta uletao u problem sa ličnim. Ali generalno minutaža mu je ove sezone na nivou koji bi želeo.

Marko

pre 6 godina

Samo Bogdan i Jokic. Teodosic i Bobi da se vrate u Evropu, nije ovo za njih, Bjelica da proba u nekom drugom klubu pa ako ne ide da se vrati i on.

godzilla

pre 6 godina

@znanje-imanje Covece koliko je tebi dobro sa tim mozgom u glavi! Nemas ti pojma sta pricas, a kamoli o kosarci. Sedi kuci, uzmi neke knjige da citas, obrazuj se malo, jer ovaj nik znanje-imate ti uopste ne pristaje. Sta ti sve naprica, da covek ne poveruje.

WillyWonka

pre 6 godina

Bogdanović je, što neko reče, školovan igrač, što se vidi čim primi loptu. Iako i dalje mislim da nije trebao ići u NBA (mislim onako igrački, da zanemarimo pare), drago mi je da im očita koju lekciju. Samo brate, zakucaj je kad imaš priliku, šta je miluješ?

ssss

pre 6 godina

pedja je bio ucesnik all stara u sutiranju trojki tri puta i jednom pozvan na all star mec, ako vi nadjete sve te njegove dobre odbrane i ulaze i sve na jutjubu pokazite mi ih do tada on je za mene najbolji suter sa ovih prostora nikakav organizator,nikakav ulaz,i solidna odbrana...dok je Bogdan dobar suter za tri,odlican organizator,dobar ulaz,vrhunska poludistanca,mnogo bolja kontrola lopte od pedje,mnogo bolja odbrana od pedje,mnogo veci atleta od pedje tako da jednostavno mnogo kompletniji igrac od pedje iako je ovaj svojim sutem dostigao toliko u nba da ce bogdan tesko moci,ali momak je dosao iz evrolige i on je vec sada najbolji igrac sakramenta a tek mu je treca tekma,ajde nadjite jednog evropljanina ikad koji je u trecoj tekmi vec imao najveci uticaj na igru svoje ekipe ma kako god ta ekipa bila losa,ni drazen ni divac,ni pedja ni novicki,ni toni parker niko od njih nije za tri tekme ovako odskakao od drugih u svojoj ekipi svi su oni bili 4,5 ili 7,8 igraci svojih ekipa a nisu ni oni igrali u nekim sampionskim ekipama iako je sakramento ove godine bas los

ssss

pre 6 godina

ne uporedjujte bogdana i pedju,bogdan nikad nije zeleo niti se uporedjivao sa pedjom on je zeleo da bude kao kobi brajant neka mu je sa srecom to, da bude barem cetvrtinu kao kobi bice duplo bolji nego pedja,pedja je vrhunski suter bio ali nista vise od toga,a bogdan je mnogo kompletniji i prefinjeniji igrac od toga

kanadska vetrenjača

pre 6 godina

Vivek i Vlade u sitkomu "Kako uništiti franšizu".
(kanadska vetrenjača, 30. oktobar 2017 10:58)

Daj, prevedi na srpski!

u prevodu, Vlade bi za ovu selekciju igrača mogao za par godina krivično odgovarati, dok će se Vivek kao "big fish" izvući sa prekršajnom.

CarloNS

pre 6 godina

Peđa Stojaković je bogotac za Bogdanovića, naš najbolji igrač u NBA i jedini osvajač šampionata, sa Dalasom.
...
(Marko_opet, 30. oktobar 2017 12:22)

Nije tačno. Pre Peđe prsten je uzeo Miličić.

antiDebil

pre 6 godina

I Bjelica je uleteo u ekipu slicnih karakteristika kao Bogdanovic i Jokic. Mozda je do Bjelice, mozda se on namece kako treba, iskljucio si tu mogucnost ? Sta je on igrao u evropi dok ga Zelimir nije izbacio iz hale ?

el dumo

pre 6 godina

bogi je izabrao pogresnu ekipu nije mu vreme za nba pogotovo ne sacramento dosao je ali nece moci sam da ih izvlaci nema takvih talenata i divac je pogresio u dovodjenju igraca gledao tekmu bogi upao pocepao par lepih akcija koseva ali su ih ovi ubili odbrane nigde...

Marko

pre 6 godina

Samo Bogdan i Jokic. Teodosic i Bobi da se vrate u Evropu, nije ovo za njih, Bjelica da proba u nekom drugom klubu pa ako ne ide da se vrati i on.

znanje-imanje

pre 6 godina

Sad razumem. Bogdan nije baš top igrač, ni šuter ni atleta - samo je jako dobar. Ali njegova najjača strana je što je odlično školovan igrač. E zato ipak vredi te silne pare - da pokaže onoj skupini gulanfera KAKO se igra košarka. Kingsi neće videti plej of ne ove nego ni još 3, 5, možda ni 10 godina. Ali ovi do njega možda prime neki pelcer. To u stvari i vredi 15 na njegovih realnih 15. Na duže staze svi će ti onda vredeti malo više jer će biti divljaci malo manje. Ovako do sada očito niko od njih nije se susreo ni sa pojmom a kamoli praksom iza izraza "organizovana akcija" "taktička prednost" "selekcija šuta" "stati na loptu" "asistiraj dok te ne krene" "ako ti ne ide ne forsiraj" itd. itd.
Dobra strana je što će se, u timu sa dna tabele, Bogdan opušteno naigrati nebitnih utakmica na tone. Od njega je bolje samo Marjanoviću.
Naprotiv Jokić već nema srećan izraz lica. Igraju "ne-onako" kao prošle godine. Pošto ima još dosta ovakvih timova kao Bruklin ipak će, sve igrajući "ne-onako", nakupiti dosta pobeda. Najverovatnije toliko mnogo da budu plej of tim - zamalo. I posle ljudi pričaju i pišu kako je NBA liga neki viši nivo. Meni deluje i kao niži i kao suludiji nivo - samo u sredini sa 10 puta više talenata i 5 puta više para. Jer neki je tamo "mozak" ipak platio ovog Mozgova - 60 miliona?! Nikola i treba onda da traži bar 160. Ali pre svega neku sredinu (Spurs, Lakers, Boston, NY...) koja hoće i tim oko njega i titule. Denver sada igra protiv njegovih talenata.

kontra volta

pre 6 godina

Koliko god trenirao ne deluje mi da ce Joka biti neki atleta nazalost. Nije mi jasno kako i ovoliko poena daje, jer maltene nema odraz. Cist osecaj i sreca sto je visok. Moze eventualno cvrstinu da dobije.

Bogi se brzo navikao i najvise mi se svidja sto mu se odbrana dobro prenela na nba. A od kingsa ne ocekujem nista sezonu-dve, ekipa je sastavljena od novajlija i par penzosa, ima tu jos da se uci.

ssss

pre 6 godina

ne uporedjujte bogdana i pedju,bogdan nikad nije zeleo niti se uporedjivao sa pedjom on je zeleo da bude kao kobi brajant neka mu je sa srecom to, da bude barem cetvrtinu kao kobi bice duplo bolji nego pedja,pedja je vrhunski suter bio ali nista vise od toga,a bogdan je mnogo kompletniji i prefinjeniji igrac od toga

ssss

pre 6 godina

pedja je bio ucesnik all stara u sutiranju trojki tri puta i jednom pozvan na all star mec, ako vi nadjete sve te njegove dobre odbrane i ulaze i sve na jutjubu pokazite mi ih do tada on je za mene najbolji suter sa ovih prostora nikakav organizator,nikakav ulaz,i solidna odbrana...dok je Bogdan dobar suter za tri,odlican organizator,dobar ulaz,vrhunska poludistanca,mnogo bolja kontrola lopte od pedje,mnogo bolja odbrana od pedje,mnogo veci atleta od pedje tako da jednostavno mnogo kompletniji igrac od pedje iako je ovaj svojim sutem dostigao toliko u nba da ce bogdan tesko moci,ali momak je dosao iz evrolige i on je vec sada najbolji igrac sakramenta a tek mu je treca tekma,ajde nadjite jednog evropljanina ikad koji je u trecoj tekmi vec imao najveci uticaj na igru svoje ekipe ma kako god ta ekipa bila losa,ni drazen ni divac,ni pedja ni novicki,ni toni parker niko od njih nije za tri tekme ovako odskakao od drugih u svojoj ekipi svi su oni bili 4,5 ili 7,8 igraci svojih ekipa a nisu ni oni igrali u nekim sampionskim ekipama iako je sakramento ove godine bas los

godzilla

pre 6 godina

@znanje-imanje Covece koliko je tebi dobro sa tim mozgom u glavi! Nemas ti pojma sta pricas, a kamoli o kosarci. Sedi kuci, uzmi neke knjige da citas, obrazuj se malo, jer ovaj nik znanje-imate ti uopste ne pristaje. Sta ti sve naprica, da covek ne poveruje.

Seksisto

pre 6 godina

Koliko god trenirao ne deluje mi da ce Joka biti neki atleta nazalost. Nije mi jasno kako i ovoliko poena daje, jer maltene nema odraz. Cist osecaj i sreca sto je visok. Moze eventualno cvrstinu da dobije.

Bogi se brzo navikao i najvise mi se svidja sto mu se odbrana dobro prenela na nba. A od kingsa ne ocekujem nista sezonu-dve, ekipa je sastavljena od novajlija i par penzosa, ima tu jos da se uci.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kontra volta, 30. oktobar 2017 08:39)

Nije sve u fizikalijama, čak naprotiv. Ako misliš da jeste razmisli malo o fizikalijama npr. braće Gasol, Novickog, Parkera, Šredera i ostalih Evropljana koji kidaju tamo decenijama i više. A sa druge strane imaš nabildovane preplanule petice kojima ne bi dao ni vodu da mi nose u ekipi,pozdrav.

mixi

pre 6 godina

Koji raspad od ekipe je ovaj Secremento, Fenerbahce je bila jaca ekipa od ove... Denver ko Denver, bez odbrane i divljanjem u napadu do pobede... Jokic moze i mora jos da igra, nije mi jasno zasto daje prednost Milsalpu...

Leteći veverac

pre 6 godina

Onaj osećaj, kad Bogdanovi pljuvači nemaju šta da kažu za njega, već krenu da komentarišu kolko je loš Sakramento... Mukice... :-D

petarczv

pre 6 godina

Sta li ce sad da mu nadju kao manu ovi srbomrzci?! Najbolji u Ekipi sa najmanje minuta od cele prve petorke. Pobeda druga zaredom...

Najveca zvezda ekipe milsap je igrao 8minuta duze imao je 3skoka i 8p manje od jokica...

el dumo

pre 6 godina

bogi je izabrao pogresnu ekipu nije mu vreme za nba pogotovo ne sacramento dosao je ali nece moci sam da ih izvlaci nema takvih talenata i divac je pogresio u dovodjenju igraca gledao tekmu bogi upao pocepao par lepih akcija koseva ali su ih ovi ubili odbrane nigde...

antiDebil

pre 6 godina

I Bjelica je uleteo u ekipu slicnih karakteristika kao Bogdanovic i Jokic. Mozda je do Bjelice, mozda se on namece kako treba, iskljucio si tu mogucnost ? Sta je on igrao u evropi dok ga Zelimir nije izbacio iz hale ?

slani koktel

pre 6 godina

Zamišljam Željka kao trenera Sacramenta. Posle 10 minuta popio bi najmanje tri privatne tužbe od igrača zbog uvrede ličnosti itd.
A tek Dule choker... On bi odmah leteo u aps.

WillyWonka

pre 6 godina

Bogdanović je, što neko reče, školovan igrač, što se vidi čim primi loptu. Iako i dalje mislim da nije trebao ići u NBA (mislim onako igrački, da zanemarimo pare), drago mi je da im očita koju lekciju. Samo brate, zakucaj je kad imaš priliku, šta je miluješ?

IS

pre 6 godina

Gledao ove tekme simultano :)
Bogdan zaista deluje vrhunski na terenu. Treba ti dva minuta da skapiras koliko je to skolovan igrac koji u svakom trenutku ima neki koncept igre u glavi. Jedini igrac u Sac (pored veterana koji ne igraju) za koga se moze reci da "ima i glavu i rep". Nema sumnje da ce biti zapazen NBA igrac, jer ima temelje kosarke u glavi, pametan je i sto je najbitnije to moze i sprovesti na parketu. Ostali deluju kao banda i def ce se boriti za fenjer sa Finiksom npr.

Sto se Jokica tice, odlican je, ali ove sezone se (bez teorija zavera) zaista nesto cudno dogadja. Ima on tridesetak min po utakmici sto je vise nego prosle sezone, ali veima cudno biranih, a uz to deluje da bi mogao igrati vise. Krene ga, uvaci par vezanih, pkus asistencije i odmah na klupu. Drzi ga dugo, ovaj se ohladi, pa mu ponovo treba da dostigne radnu temp kada udje, a cim je dostigne odmah na klupu. Napad kada ide na njega to deluje veoma glatko, ali vrlo retko ide preko njega kao prosle sezone. Nema akcije kada stoji visoko, a ostali idu na cut-ove. Nema mnogo toga sto je valjalo prosle sezone. Nije mi uopste jasan razlog, ali nesto tu ima. Kao da je Milsap "tata", alu napad je daleko ubojitiji kada je Nikola taj koji drzi loptu. Uostalom to je i dokazano prosle sezone kada su imali najbolji napad u ligi sa njim kao "carinikom" lopte. Da ne govorim da sve svoje poene mora iskljucivo sam da iskreira i nema nijedan povratni pas nakon pika. Sve to deluje veoma cudno dok se gleda.

coki

pre 6 godina

znanje-imanje...to druze,objasni nam da Bogdanovic nema ni sut ni atleticizam,samo niko ne moze da ga zadrzi 1 na 1,samo niko ne moze da ga prodje kada igra odbranu,to je verovatno zbog toga sto stoji u stavu stalno a ne zato sto je brz pa prolazi kroz blokove i stize da se postavi uvek ispred igraca.Skolovani su i igraci Nedovic,Markovic,Jovic,Micic pa nemaju kreativnost Tea i Bogdanovica,pa ni Jokica,jer se sa tim radja,nema veze sa skolovanoscu(nego sa urodjenom iq i nadogradjenom igranjem-iskustvom).

joki

pre 6 godina

verovali ili ne gledao obe utakmice,iako su u isto vreme jednu na tel,drugu na lap topu.
moglo je se pratiti,a naravno u kom timu tad igra nas ugrac vise sam pratio.

bogdanovic u losim kingsima najbolji,apsulutno najbolji.zadnju cetvrtinu trener ga uopste nije uvodio u igru,jedini u kingsima koji je sinoc bio dobar jeste bogdanovic.dobar sut,agresivan,fenomenalna kontrola lopte.

jokic i denver,pa taj covek je monstrum on moze pogoditi kad hoce i odakle hoce,za mene je on novi dirk novicki manje agresivan ali mnogo meksi sut ima,
aliiii...opet mi nije jasno.jokic opet od prve petorke je najmanje vremena proveo na parketu,kao da mu ne dozvoljavaju da postize 30+ poena,
ja mislim da to u klubu namerno rade zbog visine ugovora sledece god.sto nije fer prema jokicu.

Navijač

pre 6 godina

Za sve one koji kukaju gde da gledaju ili nadju los stream kucajte na guglu “reddit nba streams” i eto resenja.
Nasi momci nocas odlicni, Bogdanovic jedina svetla tacka u Sac, iz aviona se vidi koliko je skolovan igrac i uopste ne deluje kao da mu je ovo prva nba sezona. Jokic je odigrao dobro, bio je igrac utakmice ali nesto mi tu ne stima. Deluje mi kao da ostali igraci Denvera pokazuju mnogo vise respekta prema Milsapu i tu negde vidim problem. Komunikacija izmedju Jokica i Milsapa kao da ne postoji, jos uvek nisu “kliknuli” kako se ocekuje i naravno da tu najvise trpi timska igra. Mislim da i trener mora da odluci ko ce da mu bude lider na terenu, a Jokic to sigurno moze da bude.
Sto se Bobija tice tu nisu cista posla, losa odbrana sigurno nije razlog sto ne dobija ni minut na utakmicama. Pocinjem da sumnjam da im se nije svidelo sto je igrao na EP.

Иван

pre 6 godina

Гледао обе утакмице наших. Богдановић је као скројен за НБА, такав ми је утисак. За разлику од многих Европљана он не компликује, не оклева да шутне, има тројку, има двојку, продор, пас, ради оно што уме, солидан у одбрани, још бољи у нападу. Изгледа да после толиких специфичних играча најзад и ми Срби дочекасмо да имамо једног класичног НБА-овца у Богдану. Проблем је само што он игра у екипи коју је заиста тешко и гледати колико су распуштени, а могу само да замислим колико је Богдановићу тешко да игра у таквим условима. Он је пре за неки Сан Антонио, али шта ће и како ће даље, хоће ли се укопати у Сакраменту или ће отићи брже-боље, то ћемо видети. Дивац има још форе да нешто склопи. Екипа са Џорџом Хилом, Богдановићем, евентуално Дончићем ако истанкују сезону и успеју да га драфтују, уз крштеног центра и ову млађарију из које ће неко испливати, није за потцењивање.

У Денверу као да нешто не функционише. Нема оног протока, Јокић делује нервозно. Назиру се лимити Нагетса као неозбиљне екипе у суштини, и Никола можда већ наредне сезоне одбије продужење уговора да би потражио клуб који жели нешто више. Некако ми је утисак да су и тренер и генерални менаџер недорасли том "скоку" у јаче НБА тимове. Гомила лоших пословних потеза овог лета, брдо играча који ту не би ни требали да буду...

За Бобија је све јасно: Детроит није за њега никако. Како изгледа, само је Теодосић тренутно у клубу који му по игри одговара, док би осталима било боље да мењају средину.

Marko_opet

pre 6 godina

Peđa Stojaković je bogotac za Bogdanovića, naš najbolji igrač u NBA i jedini osvajač šampionata, sa Dalasom. Šteta što su ga leđa uništila. Ujedno i jedan od najpotcenjenijih košarkaša kod nas, između ostalog i zato što se nikad nije mnogo medijski eksponirao. Sve je osvojio, a pogledajte samo malo njegovu statistiku.

Gde ja živim

pre 6 godina

Fine brojke i jednog i drugog. Nikola standardno, Boki se super snalazi sa ovim ukradenim loptama. Od Sakramenta ne treba očekivati neke rezultate još par godina, jedino ako ne dovedu neko baš zvučno ime, ali brate mnogo se sporo pale i ulaze u utakmicu. No dobro, čestitke obojici na statistici.

Što se tiče Detroita, ovo što je Dramond uradio sa poenima, mislim da bi Bobi uradio za 3-5 minuta, ali nisam stručnjak. Svaka čast za skokove i ukradene, ali poeni blagi užas.

A sad da se radi nešto, pozdrav svima.

peki

pre 6 godina

@gde ja zivim. Da, u pravu si za poene ali nisi gledao utakmicu očigledno. Uništio je Paculiu, ostavio ga na samo 2 poena. Dok je bobijeva odbrana znatno slabija. Jeste nas Bobi, i volim ga ali nek se vrati ipak vamo da dominira evroligom.

BB-8

pre 6 godina

Jokić je pored ovih asistencija imao i par odličnih pasova koji nisu završili poenima nažalost.

Nego, mnogi su već bili otpisali Denver i postavljali teorije zavjere o tome kako miniraju Jokića, i naravno, ništa od toga nije ni blizu istini. Samo je trebalo da proradi šut Mareja i Čendlera, i napad odjednom dosta više liči na prošlogodišnji. Milsap je tu jedini bio tanak, ali još se nisu uhodali s njim. Vjerujem da će do kraja mjeseca i on shvatiti šta ima u Jokiću i da će početi pravilno da igra s njim, slično kao što je to npr. Haris shvatio prošle godine i počeo da kupi gomilu poena. Pročitao sam jedan skoro nevjerovatan podatak nedavno - otkako je Jokić prošle godine ubačen u startnu postavu, podigao je TS (true shooting) procenat saigrača za 6 ili 7%. Milsap sada možda malo previše forsira svoju igru i da dokaže da je ugovor koji je potpisao bio vrijedan toga, ali kada se konačno sve složi, biće ovo strašna ekipa.

WillyWonka

pre 6 godina

Bogdanović je, što neko reče, školovan igrač, što se vidi čim primi loptu. Iako i dalje mislim da nije trebao ići u NBA (mislim onako igrački, da zanemarimo pare), drago mi je da im očita koju lekciju. Samo brate, zakucaj je kad imaš priliku, šta je miluješ?

antiDebil

pre 6 godina

Bogdanovic je najbolji igrac te ekipe i cini mi se da je najpismeniji kosarkas od svih, uz ovu dvojicu starijih Rendolfa i Kartera, ovi mladji su svi teska divljina. Jos malo mu treba da se potpuno oslobodi i sve to to biti dosta bolje, cak se i komentator cudi zasto ne sutira u pojedinim situacijama pa kaze da je i dalje stegnut...
Jokic je odlican ,to sto ne individualac to je neka druga problematika !

Kendra Lust

pre 6 godina

Biće čudo ako Kingsi dobace 20 pobeda ove sezone ali dobro- Divac zna šta radi.
Bogdan odličan, šteta što nije uzeo više šuteva.
Sa druve strane, Jokić deluje nekako nezainteresovanije nego prošle godine. Prednost dobija Milsap. Posle greške, Jokaru odmah vade napolje...Ne znam ali me ne bi čudilo da promeni sredinu dogodine. Osim ako ne dobije 150+ miliona na 5 godina...

ja

pre 6 godina

Bravo Bogi, bravo Joka.

Ali, be razumem zasto mislite da Bobi nije za nba? Samo je u pogresnom timu, svaki put kada dobije sansu on to iskoristi na najbolji moguci nacin, ali nazalost ne dobija je previse. Bobi je veoma dobar kosarkas, a to ce vam i pokazati samo kada dobije sansu.

ja

pre 6 godina

@ (znanje-imanje, 30. oktobar 2017 08:09)

Bogdan nije šuter, ni atleta!?!? Tu si već izgubio kredibilitet za bilo kakav komentar. Prvi, možda nije atleta kada se uporedi sa NBA crncima, ali je jedan od retkih evropskih igrača koji sa većinom njih može barabar da trči i da se bije. Ne bi imao tako dobar učinak u odbrani da nije tako. Što se šuta tiče, možda nije u poslednjih par meseci na visini zadatka, ali gledaj i prethodne sezone, kada govoriš tako nešto - šut i prodor su uvek bili njegovo glavno oružje. Treba da se adaptira na NBA distance i stil igre i sve će to biti kako treba. A, ukomponovano s njegovom ludačkom posvećenošću i željom za napretkom, možda bude i naš najbolji igrač u NBA ikada (i to govorim kao navijač Zvezde).

dex

pre 6 godina

Rekao sam vec da bi u NBA trebao da dobije sigurnost u sutu. Cesto je varirao od sjaja do ocaja. Ovde bi trebalo da ga "doteraju" jer nije superzvezda i nece smeti da uzima 30 suteva, a ono sto uzme, morace racionalno da iskoristi. Ovo su odlicne brojke.

Marko_onaj_pravi

pre 6 godina

Aman ljudi, nema nikakvih teorija zavera. Jokić je super igrač i juče je odigrao možda 5 minuta manje i to: u prvom poluvremenu zbog ranih ličnih cca tri minuta manje; u drugom poluvremenu na kraju kad je sve bilo rešeno i kad nije bilo potrebe da iko iz prve petorke bude na terenu, pogotovo pošto se sutradan (večeras) igra još jedna utakmica.

Sakramento je raspali i loše vođen tim sa nekoliko mladih nada, u kojem je Bogdan jedan od iskusnijih, zapravo. Statistički mu nije loše gde se našao, ali neće napraviti išta u karijeri ako ostane kod Divca na duži rok. Sakramento je spoj ludog vlasnika, lošeg menadžera i trenera koji nema pojma.

Bobi ne igra zato što je potpuno neupotrebljiv svom timu. Detroit je trenutno na vrhu, gde dugo nije bio, što znači da tako funkcioniše.

kanadska vetrenjača

pre 6 godina

Vivek i Vlade u sitkomu "Kako uništiti franšizu".
(kanadska vetrenjača, 30. oktobar 2017 10:58)

Daj, prevedi na srpski!

u prevodu, Vlade bi za ovu selekciju igrača mogao za par godina krivično odgovarati, dok će se Vivek kao "big fish" izvući sa prekršajnom.

coki

pre 6 godina

slani koktel....ali bi Duletovi i Zeljkovi NBA timovi igrali odbranu na nivou San Antonija(ranijih godina) i Detroit Pistonsa(ranijih godina takodje).A inace,ko ne zna,osim trenera Najta koji je bio poznat po tome sto je gadjao stolicama igrace svoje,lupao im samare na treningu,gadjao stolicama sudije i slicno,u Americkoj kosarci je bilo jos trenera sa slicnim stilom,pogledajte samo sta kaze Dominik Vilkins i Keni Smit za koje trenere u NBA ne bi nikad igrali vise u zivotu pa kad krenu da pricaju o trenerima(a neki su legendarni NBA treneri) i njihovim metodama bice ti jasno da toga ima svuda,uvek imas ili blage trenere koje uvek samo hvale igrace ili govore bice bolje drugi put,one koji su na sredini i slabo sta urade i one koji cesce kritikuju i cvrsto vode tim a redje hvale.

Neko iz Banata

pre 6 godina

Bogdan i Bjelica su retki evropljani koji znaju da igraju odbranu(narocito na njihovim pozicijama) i tu pre svega dolazi do izrazaja njihov kosarkaski IQ(koji je Zeljko izbrusio),posto su atletski u podredjenom polozaju.Problem je sto to nema bas veliku prodju kod NBA trenera(izuzev Popa)i publike koja gleda samo napad.Oni su naviknuti na timsku igru tj. iskoristiti prednosti na terenu u datom trenutku(mismatch,otvorenog igraca i sl.),a to od saigraca ne dobijaju zauzvrat.Teo i Jokic su slicnog razmisljanja,ali sami mogu da iskreiraju napad pre svega zbog ludacke vizije terena kojim kompenzuju losu odbranu.Meni samo zao sto Blat nije uspeo da promeni tu filozofiju NBA,ali voleo bi da on ponovo dobije sansu u Denveru,ili Sakramentu.NBA igraci su najbolji,ali treneri su amateri u odnosu na evropske.

veljko

pre 6 godina

nikola odlicno igrao. kad su plamli, mudiej i barton zaigrali, posle fenomenalne trece cetvrtine nagetsa, netsi su krenuli da se vracaju. nikola koji nije divljao kao barton, zaglavljivao kao mudiej ili lebdeo u prazno kao plamli, ni kriv ni duzan zavrsi sa nizim +- skorom od vecine drugih saigraca iz prve petorke. to pricam zbog pukog oslanjanja na statistiku, posto je on proglasen igracem utakmice, i bio je odlican.

vince carter

pre 6 godina

"Teodosic nije za Nba" a covek povredjen,ovi komentarisu tipa kao da ga trener ne uvodi u igru. Dobro i Heyword i Jabari Parker nisu za Nba jer kako smes da se povredis,to je kao na video igrici,povredis se i vratis na sledecoj utakmici. Inteligencija i naivnost ljudi je na maksimalnoj nuli,zato imamo rijalitije,isprane mozgove.

ne komentarisi

pre 6 godina

Sakramentno

Sta reci, Bogdan je od prvih 9 poena ubacio 7. Ostali u tom periodu blago receno uzas. Uzimaju nerezonske suteve, promasuju otvorene. Idu na ulaz kroz 3 igraca. Bas mucno za gledati...

Zagor

pre 6 godina

Seksisto

Fizikalije svakako nisu presudne, ali ne mogu da se slozim skroz sa komentarom. Pau Gasol je jedan od najbolje gradjenih visokih igraca od kad igra kosarku. A ako Sreder nema fizikalije, ja stvarno ne znam ko ih onda ima.

јд123

pre 6 godina

Гледао сам оба меча, стално пребацивао с једног на други. Мало ме нервирало што су обојица, Јокић и Богдановић скоро у исто време били у игри и на клупи. Али сам успео скоро све Богданове акције да "ухватим".

Сакраменто почео са првом петорком, коју тренер очигледно види као будућност, са рукијима Фоксом и Богдановићем. То је добро за Богдановића, има шансу да се докаже, као што је био случај и са Теом пре повреде. За разлику од Бјелице њих двојица нису могли упасти у за њих бољу екипу у својој првој НБА сезони. Брзо се створила велика разлика за Вашингтон, Фокс се начисто испромашивао. Опростиће му то, још је млад а има и бонус као високи пик. Још се не зна да ли ће постати солиста и силоватељ лопте или прави плеј који разиграва екипу. За сада изгледа ово прво. Све зависи од тренера. Да им је Грег Поповић, можда и друго. Имају младог и неискусног тренера. Питање је колики ауторитет има. Гледао сам и Бола два пута ове сезоне. Иако до сада има сличну статистику као Фокс, са много промашаја, делује као да је више склон асистенцијама од Фокса. Богдановић се супер снашао и био једина светла тачка Сакрамента, што су и коментатори истакли. Можда неће бити шутер као Пеђа, али је већ сада показао разноврсност у игри. Коментатори су похвалили игру у одбрани и четири украдене лопте. После једне, када је асистирао преко целог терена, били су одушевљени асистенцијом. Главни проблем Сакрамента је неорганизована игра. Ако буду подржавали Фокса да и даље солира, само да набије сопствену статистику, па да на крају могу рећи како је била права ствар што су га одабрали, нешто као Минесота са Вигинсом, остаће дивљачка екипа баш као Минесота и дуго неће видети плеј-оф.

Код Денвера је такође приметна различита игра од друге половине прошле сезоне. Нема више оног протока лопте, где су у нападу играли скоро као ГСВ и када их је послужио шут, могли су сваку екипу победити, тако једном и сам ГСВ. Неки наводе како је Милсап играо више од Јокића и да постаје главни играч Денвера. Ја на то гледам другачије. Милсап и Јокић почињу заједно, морају обојица бити стратери, престиж је у питању, ако једног од главних играча оставе на клупи, одмах би кренуле медијске шпекулације о вероватном постојању проблема унутар екипе. Мелоун је прво извео Јокића и увео Пламлија, после увео Јокића уместо Милсапа. Тако да би Јокић више времена провео са Пламлијем на терену, него са Милсапом. У последњој четвртини је поново увео Милсапа, зато што је Пламли ушао у проблем са фауловима. Иначе би Јокић и Милсап вероватно имали сличну минутажу. Утисак је да тренер гледа да Милсап и Јокић што мање времена на терену проводе заједно. Јокић је често изјављивао да га само интересује победа, да му лична статистика није важна. То је вероватно разлог његовог револта на почетку сезоне, јер се не игра више тимска кошарка, као прошле сезоне. Вероватно су му саветовали да не исправља криву Дрину и да гледа на себе. Зато је почео више да шутира и има мање асистенција. Видећемо шта ће бити на крају сезоне. Ако Јокић одигра одлучну сезону, може да их уцени. Ако се не слаже на терену са њим, може да тражи трејд Милсапа или не потписати нови уговор.

Пре него што хејтери почну да пљују како Јокић није био најбољи, Мареј дао више поена и слично, само да наведем да је Јокић званично проглашен играчем утакмице.

Milan

pre 6 godina

Obojica odlični noćas. Posebno raduje igra Bogdanovića. U realno mladoj i slaboj ekipi se polako ističe kao jedan od najboljih. Prvi put starter, 15 poena uz 7/9 šut i 4 ukradene lopte (!). Jokić na svom standardnom, rekao bih all star nivou, bez velike potrošnje. Zanimljivo je da još nije promašio bacanje :)

Sakaluda

pre 6 godina

Bogdan je za sve u Sakramentu tata za kosarku. Najkompletniji igrac u timu i sigurno trenutno njihov najbolji igrac! To ce se tek videti!!!
Bravo Bogi care!

tocka

pre 6 godina

Ja skoro goru odbranu od SAC nisam video.Da im je Zeljko trener, instant bi infarkt doziveo....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (rule, 30. oktobar 2017 08:05)
Ali pre infarkta bi pokrenuo sekvencu za samounistenje.

Sakaluda

pre 6 godina

I da napomenem da Bogi nije ni igrao poslednju cervrtinu, jer je Jerger ubacio drugi tim. Lagano bi Bogdan imao preko 20 poena da je bar jos malo igrao

vlado

pre 6 godina

Ko god je sinoc gledao Kingse (p.sna redditu uvek imate kvalitetne strimove) video je zasto je Divac doveo veterane Hila, Rendolfa i Kartera. Jednostavno, ovi decaci Fox, Jackson, Labisier, Koli-Stajn, Hild i ostali ne umeju jos uvek da igraju kosarku. Imaju kvalitet, koji ce se tek pokazati, ali ne znaju da igraju kosarku 5-5. Ni odbranu ni napad. E to je zadatak ovih "matorih" da ih nauce. Bogdan je jedini koji je sinoc nocas nesto igrao i uspevao nesto da napravi protiv Vizardsa koji ove godine izgledaju mnogo dobro na parketu.

bla

pre 6 godina

Gledao sam juče deo utakmice Sakramenta. Sakramentov igrač u mismatchu, Bogdan viče, maše rukama, gestikulira na sve strane da ide lopta na tog igrača....i tek posle 10 sekund lopta dođe do Bogdana koji naravno gura loptu na igrača koji je u mismatch situaciji.

Sakramento mi deluje kao da je ekipa sa mnogo talentovanih, ali ne pre mnogo školovanih igrača. Verovtno su zbog toga doveli mnoge veterane, gde će neki samo da služe da treniraju, a dok će se mlađima dati sloboda da rade šta umeju, pa ko uspe da pokaže nešto i izraste u igrača, ostaje...dok će ostali biti škartirani.
(Stanimir Branimir, 30. oktobar 2017 10:32)

potpuno si u pravu. razlog je sto se igraci zadrzavaju samo jednu godinu na koledzu i onda nba timovi moraju da ih iskoluju u tom smislu. nije to samo problem sakramenta vec i minesote a i denvera, i svih ekipa koje imaju veoma mlado jezgro ekipe. isto nba timovi nisu bas navikli to da rade.

CarloNS

pre 6 godina

Kao prvo naši igrači u NBA su vaterpolo rečnikom "prešli igricu" zvanu Euroliga. Ne znam zašto pojedini potenciraju kako treba da se vrate i budu bitni u Evropi. Nema u Evropi više izazova za njih. Ako imaju još netšo da pokažu to neka pokažu preko bare. Možda se jednog dana penzionišu u Evropi zbog boljeg ugovora, ali još nije vreme.

Opet se pominje slaba odbrana Denvera što nije tačno. Verovatno po navici od strane komentatora koji nisu gledali meč. Jokić odigrao odlično, međutim napad Denvera ne deluje kao prošle godine. Ovu utakmicu su dobili zbog solidne odbrane i odličnog šuta. Haris je odigrao na nivou, inače deluje kao skroman momak sa dobrom selekcijum šuteva. Mari je sa druge strane još uvek usijana glava (isto kao i Mudijaj i Barton) i pogađao je dobro, ali mu je selekcija šuteva katastrofalna. Šutira iz svih pozicija i ne gleda mnogo na saigrače. To silovanje uspeva u jednoj od pet utakmica, zato su mu procenti 34% za dva i 17% za 3.

Bogdan odličan, samo neka tako nastavi.

red john

pre 6 godina

Neko napisa da je Stojaković imao samo šut. Najdublje se ne slažem sa tim, on je igrao i solidnu odbranu, bio je i asistent i skakač. Samo je imao jedan od najmoćnijih "snajpera" u ligi pa se drugi elementi zapostavljaju.
Bogdan teško da će moći da dođe do all-star nivoa kao Peđa, ali može da postane solidan bek.

Stanimir Branimir

pre 6 godina

Gledao sam juče deo utakmice Sakramenta. Sakramentov igrač u mismatchu, Bogdan viče, maše rukama, gestikulira na sve strane da ide lopta na tog igrača....i tek posle 10 sekund lopta dođe do Bogdana koji naravno gura loptu na igrača koji je u mismatch situaciji.

Sakramento mi deluje kao da je ekipa sa mnogo talentovanih, ali ne pre mnogo školovanih igrača. Verovtno su zbog toga doveli mnoge veterane, gde će neki samo da služe da treniraju, a dok će se mlađima dati sloboda da rade šta umeju, pa ko uspe da pokaže nešto i izraste u igrača, ostaje...dok će ostali biti škartirani.

đole

pre 6 godina

Nije sve u fizikalijama, čak naprotiv. Ako misliš da jeste razmisli malo o fizikalijama npr. braće Gasol, Novickog, Parkera, Šredera i ostalih Evropljana koji kidaju tamo decenijama i više. A sa druge strane imaš nabildovane preplanule petice kojima ne bi dao ni vodu da mi nose u ekipi,pozdrav.
(Seksisto, 30. oktobar 2017 08:51)

Novicki je upravo zbog svojih fizikalija jedan od najtežih igrača za čuvanje. Čovek ima visinu centra, a kretanje krila. Da mu daš isti šut i tehniku, ali sa drugačijim, manjim i sporijim telom, bio bi krajnje prosečan igrač. Parker je bio jedan od najbržih igrača u ligi kada je bio na svom vrhuncu. Šreder je sada jedan od najbržih igrača u ligi, dečko je celu svoju karijeru izgradio na brzini. Pau Gasol je na svom vrhuncu bio verovatno najokretniji igrač preko 207 cm. Naravno, ima i tehniku. Ali ta tehnika na manju visinu i kraće ruke mu ništa ne bi značila. On ima neverovatno telo i kretanje za tu visinu.

Nisu fizikalije samo definisani mišići i da možeš da skočiš metra u visinu. Fizikalije su kada imaš duže ruke u odnosu na prosek za svoje telo. Npr. Gober ima raspon ruku oko 230. To je ogromna prednost u oba pravca, i Jokić ima duže ruke nego što je uobičajeno za njegovu visinu i to je jedna od stvari koju mnogi ne vide jer u oko upada njegovo geganje i tromost. Zato ga je tako teško i izblokirati iako deluje tromo.

Fizikalije su svaki odnos visine i brzine, ili dužine ruku kojom ostvaruješ prednost u odnosu na protivničke igrače.

hoodie melo

pre 6 godina

Ljudi moji Jokic igra skoro 34 minuta u proseku na pocetku ove sezone, sinoc je napravio dva brza faula, zbog kojih mu je malo redukovana minutaza. On je prva zvezda ovog tima! To je vise puta ponovljeno od strane Denverovom GM-a. Tim se pravi oko njega. Milsap je doveden da svojim iskustvom pomogne ovom mladom timu i da povuce kada drugi zataje. Sad na stranu to sto Milsap ne deluje kao da se bas prilagodio na startu, ali u svakom slucaju tako stoje stvari u Denveru. Nagetsi su mala fransiza, i o Jokicu se na novou drzave ne govori toliko kao o Lonzu Bolu, Porzingisu i slicnima koji igraju za poznatije timove, tako da Nikoli ostaje da svojim igrama gradi svoje ime, sto mu za sad dobro ide. Evo videcemo vec veceras koliko su u Njujorku zapamtili onih 40 poena, a sigurno da jesu. :)

joki

pre 6 godina

ne uporedjujte bogdana i pedju,bogdan nikad nije zeleo niti se uporedjivao sa pedjom on je zeleo da bude kao kobi brajant neka mu je sa srecom to, da bude barem cetvrtinu kao kobi bice duplo bolji nego pedja,pedja je vrhunski suter bio ali nista vise od toga,a bogdan je mnogo kompletniji i prefinjeniji igrac od toga
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ssss, 30. oktobar 2017 11:31)

jeli ovo trol komentar,ili ti stvarno mislis te stvari.
volim bogdana.ali.
pedja je bio zvanicno 3 puta uvresten u najbolje nba igrace.ako bogdan i jednom bude all star igrac,to ce biti uspeh.
pedja je bio drugi strelac lige.
ako bogdan bude ikad medju top 10 strelaca lige,to ce biti veliki uspeh.ali bas veliki.
pedja je bio 4mvp cele nba lige,znaci proglasen je cetvrtim najboljim igracem cele lige.
ako bogdan bude ikad medju top 10 najboljih u celoj nba ligi.to ce biti ogroman uspeh..cak ni jokic nije sad medju 10 najboljih u celoj nba ligi.

a to da je pedja bio samo suter,cak i da je istina sa tim se radja zato on i jeste u top 10 sutera u nba svih vremena.
od procenta suta do slobodnih bacanja,pa na kraju karijeru zavrsio kao cetrti najbolji trojkas u nba svih vremena.
dal si ti uopste svestan sta znaci biti u top 10 sutera u nba svih vremena.
lepo je sto dizes bogdana,nas je.ali nemoj na racun najboljeg nba igrac sa ovih prostora sto su tamo igrali.

oko

pre 6 godina

Divac se odrekao rukija koji je trenutno drugi igrac Bostona za dva krsa od igraca. Sreca u nesreci je sto ce Bogi u ovoj divljini od ekipe imati minute I slobodu I napredovace najvise od svih novajlija Sacramenta

joki

pre 6 godina

ssss,

ne provaljuj se.
pedja je tri puta igrao za Ol-star tim Zapada (2002, 2003, 2004)
dalje,
pedja je visok 2,08 i bio je dobar skakac .pogledaj statistiku.

uglavnom,svi bi mi voleli da bogdanovic nadmasi stojakovica,bogdanovic je sadasnjost a stojakovic proslost.
ali cemu tolika tvoja zloba,pa jos tvrdis da nije bio 3 puta all star igrac.
u prevodu,lazes.

Gde ja živim

pre 6 godina

(peki, 30. oktobar 2017 08:24)

Verovatno si u pravu za odbranu i sve to, nisam ih gledao, pratio ove druge na nekom šunjavom strimu, oči mi ispale. Ne znam, ja sam ti više za ovu našu evropsku košarku gde dobiješ bar neku šansu u nekom trenutku. Ne razumem ovo sedenje na klupi po mesec dana. Jeste to NBA, brzo, ludo, čas se menja rezultat, ali ne bi valjda mogao da prospe sve ako uđe par minuta. No dobro, njihove pare, njihov rezon. Možda je i stvarno najbolje da se vrati u Evropu i odigra još koju sezonu na nekom nivou, ali njegova stvar. Sportski pozdrav.

Jim Beam

pre 6 godina

@joki
Igrao je 29 minuta što je korektno. Igrao bi i više (ovogodišnji prosek mu je 33 min što je skroz ok naspram prošlogodišnjih 27 min po meču), ali je u prvom poluvremenu dobio dve glupe lične i trener nije hteo da rizikuje. Mislim da je u prvom poluvremenu odigrao svega 9 minuta jer su ga čuvali od treće lične. On kada dobije 3 lične u prvom poluvremenu igra sa grčem, to mu je boljka još od prve sezone kada je dosta uletao u problem sa ličnim. Ali generalno minutaža mu je ove sezone na nivou koji bi želeo.

CarloNS

pre 6 godina

Peđa Stojaković je bogotac za Bogdanovića, naš najbolji igrač u NBA i jedini osvajač šampionata, sa Dalasom.
...
(Marko_opet, 30. oktobar 2017 12:22)

Nije tačno. Pre Peđe prsten je uzeo Miličić.

323

pre 6 godina

Koliko je Sakramento los tim, toliko je to dobro za BB jer ce iskociti kao najbolji u timu. U to sam sigutan. Stecice iskustvo igrajuci u NBA i moze samo da bude na koristi. Gore bi bilo da igra u nekom jakom timu i greje klupu. A o daljoj karijeri, otom potom. Igrace on u nekom jacem klubu siguran sam. Smo napre momak...