Nedelja, 29.10.2017.

18:15

Federer osmi put osvojio tiutulu u Bazelu

Švajcarski teniser Rodžer Federer osvojio je titulu na turniru u Bazelu, pošto je u finalu pobedio Argentinca Huana Martina del Potra sa 6:7, 6:4, 6:3.

Izvor: B92

Federer osmi put osvojio tiutulu u Bazelu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

Hahaha

pre 6 godina

malo Vas je...50 komentara!!??? Još uvek sve koji daju podršku Federeru mogu da izvedem na ručak. Osim vođe koji traži paštetu u frižideru.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (VUK, 30. oktobar 2017 08:26)

Kapitalisto, plati ti samo rucak svojim radnicima i plate isto tako.

VUK

pre 6 godina

malo Vas je...50 komentara!!??? Još uvek sve koji daju podršku Federeru mogu da izvedem na ručak. Osim vođe koji traži paštetu u frižideru.

Stef

pre 6 godina

Rodžerovi fanovi iz Srbije su oličenje nepismenosti, naivnosti i besmisla. Poštujem ga kao tenisera, dalje od toga ne idem, dok ga vi tretirate kao božanstvo i odma ujedate po forumima čim neko nešto negativno kaže o Švajcarcu.. Jadno, stidite se sami sebe. Lupajte minuse, poput sendvičara ste svakako.

Posmatrač

pre 6 godina

Delpo sva tri meča ove godine odigrali na turnirima a jedan dobio a druga dva izgubio.
Šteta! Što se tiče finala bilo je dobro al kao uvek Rodžer iznadje način da od poraza da dodje do pobede. A to mogu samo najveći ! Stoga ne čudi što je GOAT u tenisu.

The only one is him.

pre 6 godina

Svaki meč Rodžera je za uživanje ! Čovek prosto ume odnosno zna privuče pažnju publiku svojom umetnošću. Svaka čast ostalim al jedan je Rodžer Federer u ovom sportu. Kao pojava na terenu i van njega.

Labud

pre 6 godina

Rodžer Federer - GOAT ! Ovakva posvećenost tenisu su retko vidja ali i van terena. Čovek sa bezbroj rekorda ali ne samo zbog toga već zbog kompletog personalitija koji ima, jednom rečju perfekcionista, teniser za udžbenike. Čini se da ne postoji sportista na planeti koji uživa takav autoritet kao on i Rafael Nadal. Zato su njih dvojica i izabrani medju 50 najvećih živih legendi. Pored toga, elegancija koja ga krasi u svom segmentima života, vaspitanje pre svega ga čini takvim što jeste. Decenijama u samom vrhu sa neznatnim oscilacijama, zajedno sa Nadalom čini ovaj sport božanstvenim i zanimljivim. Ova generacija ima tu čast da pored ove dvojice nauči mnogo, kako o tenisu tako i o načinu na koji se osvajaju turniri. Uostalom to i gorovre veliki broj osvojenih pehara i prepuni stadioni samo kada oni igraju. Pored ovoga Rodžer je poznat kao veliki humanitarac koji je otvorio preko 80 škola (svojih ličnih para) i milionskim iznosima. Ogroman novac od sponzorskih ugovora koje ionako bogata Švajcarska inkasirala od njega je iskreni dokaz patriotizma kao i najteže mečeve za DK u kojima je svaki put bez lažnih izgovora. Ponosi se svojom porodicom, pogotovu svojim blizancima, čiju smo priliku imali da vidimo i više navrata, za razliku od nekih koji svojoj deci zamućuju lice u domaćim medijima, prodavajući fotografije časopisima koji to dobro plate. Sve čestitke Federeru u nastavku karijere, ma koliko ona trajala.

Tutankamon

pre 6 godina

@pera 57, možda bi to i imalo smisla da sam nisi odredio od kada se vrijeme računa. Znam šta hoćeš da pokažeš ali ne dokazuješ.

Makedonija

pre 6 godina

Najbolji ikada, bez sumnje, sada je najbolje da propusti Paris pa da bude 100% spreman za London, ali Rodjo zna sta je najbolje za njega. Bice iduca sezona super interesantna kad se vrate potpuno zdravi Nole, Marej, Sten.

Juventino 35-12--65 titula u istoriji

pre 6 godina

Zaista bi lepo da sledece godine Federer osvoji 100-tu titulu i 20 GS,zasluzio je to.Sto tice danasnjeg meca od samog pocetka nisam bio siguran da ce Federer osvojiti,pogotovo posle prvog seta i onoliko propustenih prilika.Ali nas je opet razuverio zasto je najveci ikada i ponosni vlasnik cak 95 titula.There is only one MAESTRO....

sajonara

pre 6 godina

Mene zanima kakve li su to titule sto je osvajao Konors,verovatno se svasta racuna u titulu
(Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja, 29. oktobar 2017 18:24)

verovatno je Konors igrao bez reketa i teniseri su mogli da uhvate lopticu rukom ako im je isla previsoko, e ko sve komentarise i prati tenis.

Seneka

pre 6 godina

@RF, nikad ne otpisuj... Konorsu je uračunato nekoliko egzibicionih turnira koji se ne boduju, kao kad bi danas računali Abu Dabi ili Boodis...
Fed je najveći i u ovoj kategoriji.

email

pre 6 godina

Odlicna sezona, velika steta i zal zbog povrede u finalu Montreala, verovatno bi osvojio i USO i odavno bio prvi... Nadal takodje odlican, ali prvo mesto je splet srecnih okolnosti (godine RFa zbog kojih je igrao samo 10 turnira, povrede Djokovica, Mareja, pa i Vavrinke, Raonica, Nisikorija i ostalih, pored kojih bi sigurno imao manje bodova nego sad).

Juventino 35-12--65 titula u istoriji

pre 6 godina

Bas ste brzi s objavom.Negde sat i po posle finala se vest tek pojavila.Sve u svemu Maestro jos jednom pokazao zasto je najveci u 36 gd da ovako izadje na kraj s 8 gd mladjim nabrijanim Del Potrom.95 titula za kralja,sad u Paris i napad na prvo mesto pa onda London i kulminicija svega....

Ovo da zapamtiš, a ne da se blamiraš

pre 6 godina

Mene zanima kakve li su to titule sto je osvajao Konors,verovatno se svasta racuna u titulu.
(Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja, 29. oktobar 2017 18:24)


Џејмс Скот Џими Конорс (енгл. James Scott "Jimmy" Connors) је некадашњи амерички тенисер. Он је бивши први играч на АТП листи. Сматра се једним од највећих тенисера свих времена. Конорс је освојио осам гренд слем турнира у појединачној конкуренцији, и два гренд слем турнира у дублу са румунским тенисером Илије Настасеом. Био је први на ранг листи, 160 узастопних недеља, од 29. јуна 1974. до 22. августа 1977. Током каријере је још осам пута долазио на прво место АТП листе, укупно 268 недеља. Године 1974. постао је други тенисер у опен ери који је успео да победи на три или више гренд слем турнира у појединачној конкуренцији у календарској години (Род Лејвер је до тада био једини, касније су то урадили Матс Виландер, Роџер Федерер, Рафаел Надал и Новак Ђоковић). По проценту успешности (однос победа-пораза), Џими Конорс заузима треће место, иза Рафаела Надала и Бјерна Борга. Једини је тенисер који је освојио 100 и више турнира у појединачној конкуренцији.

Da li misliš da je neznanje vrlina? Džimi Konors igrao je u vreme kada su igrali Lejver, Borg, Lendl, Mekinro...

Amor i Paz Pepe Imaz

pre 6 godina

Kada i sa ovom igrom, koja je MILJAMA ispod njegovog proseka, čovek od šale osvaja turnire redom, Masterse 10OO, turnire serije 500, itd, itd, onda zaista može se konstatovati da, sem par velikih igrača naravno, ostali mu NISU NI DO KOLENA! Sa njima može da osvaja turnire i kada bude imao 40.godina OD ŠALE!! Kapa dole "čiča" zaista si genije tenisa!

Mladen

pre 6 godina

Mislim da je igracima muka da gledaju Federera, ne mogu da ga dobiju coveka od 36 godina. Pritom ovo uopste nije bio dobar mec Federera, lose servirao, kasnio sa namestanjem i opet preokrene rezultat i osvoji titulu. Za Delpa uvek ostaje zal, zbog povreda je nazadovao i nikada nece ispuniti svoj potencijal.

veder

pre 6 godina

Videću obožavaoce prepotenka kad ga Novak ispraši prvom prilikom. Može da dobija ove luzere,a možda je i nameštaljka, al' videćemo kako će proći sa Novakom koji ga mlavi ko vola u kupusu!

pera 57

pre 6 godina

Evo malo statistike za ljude koji sumnjaju kao i ja.
Od 2010 do 2017 RF na 28 GS osvaja dve titule(uspesnost 7%),2017 od 3 GS sto je igrao dve titule(70%).Mastersi od 2010 od 63 tunira 7titula,ove godine od 3 usesca 3 titule.
Sa 36 gOdina 7 titula u jednoj godini(verovatno i ove preostale dve uzima),je vise nego cudno.To nije teorija zavere vec ogromna masinerija za obrt milijardi.
PS. Umalo da zaboravim ,a od orvih pet sa sa pocetka godine ,svih pet tesko povredjeni(100%).Imam dosta godina,nezapamceno u istoriji tenisa.

Stef

pre 6 godina

Nije mi jasno zašto je delpo slao toliko kratkih loptica forhendom, i to na rogerov forhend.. Uopšte mi nisu jasni teniseri koji takvom strategijom pokušavaju da se nose sa likom koji poteže taj fh kao iz snajpera. Mogao je konstantno i silovito da buši fedov bh, ali nah, čovek taktički zalutao skroz. Prosečan meč sa par
spektakularnih poteza.

pera57

pre 6 godina

Evo malo statistike za one koji sumljaju kao ja.Od 2010 do 2017 RF je odigrao 28 GS i osvojio dva puta (7% uspesnosti),2017 od 3 ucesca dva trofeja(70%).Mastersi od 2010 na 68 turnira 7 titula,ove godine od 3 usesca 3 pobede(100%uspesnost).
PS umalo da zaboravim jos nesto sto je 100%,prvih pet na ATP listi sa pocetka ove godine svi tesko povredjeni i ne igraju gotovo celu sezonu.
Sa 36 godina 7 titula(vrovatno i ova preosrala dva uzima)je u najmanju ruku cudno.Nije teorija zavere vec Kompanija RF obrce Milijarde.

Davidoff

pre 6 godina

Tata igre objašnjava još jednom šta je tenis!!! Del Potro isto odličan bio, i mislim da je on trenutno jedini protivnik kojeg se Federer "boji". Ide Paris i ne bi me čudilo da i tamo gledamo iste protivnike u finalu.

SrbinsonKruso

pre 6 godina

Oba igrača toplo-hladno... Federer možda bolji i u prvom setu... del Potro dobar, ali ne dovoljno da dobije danas ranjivog protivnika. Federer nekonstantan, ali kada je bio u momentumu nezaustavljiv... loše je servirao... del Potro odličan na forhendu i servisu, ali je zakazao u prelomnim trenucima, odnosno nije toliko zakazao koliko je bio nadigran.

Srdjan

pre 6 godina

Svaka cast! Dobar mec danas, mnogo preokreta, napeto do kraja. Federer je propustio mnogo sansi u prvom setu, 2 puta je imao prednost brejka ali Delpo je igrao odlicno. Pocetak treceg seta i odmah brejk za Delpa, a onda se propudio pravi Roger i odmah preokrenuo na 4-1 i lagano priveo mec kraju.
Borba za 1. mjesto na kraju godine se nastavlja, uzivajmo. :)

Maja

pre 6 godina

Izvanredan meč. Sjajno izdanje Federera. Delpo po starom, posustane kada je najpotrebnije. Ako je ovo gledao onaj naš, trebao bi pod hitno prestati da filozofira.

kulja

pre 6 godina

Mnogo oscilacija u Federerovoj igri,ali se nekako izvukao.Bas mi se svidela kako su organizatori smislili ono da finalisti daju medalje deci koja skupljajuu lopte i lepo od Rogera sto je svima pruzio ruku i salio sa njima

tenis

pre 6 godina

RF je danas u nekim trenucima toliko gurao Del Potra kardinalnim greskama, ali je na kraju ipak pronasao put i pobedio stvarno je pravi sampion. Sad je pitanje da ce imati i koliko snage za Pariz i da li ga uopste i igrati, ali samo titulom u Parizu moze sebi da ostavi neke sanse za prvo mesto. Videcemo da li ce mu prioritet biti iskljucivo samo London pa ce da odmori sad dve nedelje ili ce ipak pokusati da dodje i do prve pozicije.

Djole***

pre 6 godina

Najgori mec ove godine Federera ubjedljivo... 40 neiznudjenih gresaka, milion propustenih brejk lopti, promasenih zicerčina, toliko nervoze... Godinama ga nisam vidio ovoliko revoltiranog, totalno van elementa cijeli mec, gubi i opet je okrenuo. Ocigledno je bio pod enormnim pritiskom... Kako je ovo izveo samo on zna... Nakon onakvog promašaja u prvom gemu trećeg seta kada je bukvalno dao u ruke Delpu brejk, ( ono sa sigurnošću u životu nikada nije promašio), on ga do kraja rutinski okrene... Vrlo upitan Bersi, nadam se da igra. Jos 2 turnira i opet na tron! GOAT!

kulja

pre 6 godina

Mnogo oscilacija u Federerovoj igri,ali se nekako izvukao.Bas mi se svidela kako su organizatori smislili ono da finalisti daju medalje deci koja skupljajuu lopte i lepo od Rogera sto je svima pruzio ruku i salio sa njima

Maja

pre 6 godina

Izvanredan meč. Sjajno izdanje Federera. Delpo po starom, posustane kada je najpotrebnije. Ako je ovo gledao onaj naš, trebao bi pod hitno prestati da filozofira.

Djole***

pre 6 godina

Najgori mec ove godine Federera ubjedljivo... 40 neiznudjenih gresaka, milion propustenih brejk lopti, promasenih zicerčina, toliko nervoze... Godinama ga nisam vidio ovoliko revoltiranog, totalno van elementa cijeli mec, gubi i opet je okrenuo. Ocigledno je bio pod enormnim pritiskom... Kako je ovo izveo samo on zna... Nakon onakvog promašaja u prvom gemu trećeg seta kada je bukvalno dao u ruke Delpu brejk, ( ono sa sigurnošću u životu nikada nije promašio), on ga do kraja rutinski okrene... Vrlo upitan Bersi, nadam se da igra. Jos 2 turnira i opet na tron! GOAT!

tenis

pre 6 godina

RF je danas u nekim trenucima toliko gurao Del Potra kardinalnim greskama, ali je na kraju ipak pronasao put i pobedio stvarno je pravi sampion. Sad je pitanje da ce imati i koliko snage za Pariz i da li ga uopste i igrati, ali samo titulom u Parizu moze sebi da ostavi neke sanse za prvo mesto. Videcemo da li ce mu prioritet biti iskljucivo samo London pa ce da odmori sad dve nedelje ili ce ipak pokusati da dodje i do prve pozicije.

Davidoff

pre 6 godina

Tata igre objašnjava još jednom šta je tenis!!! Del Potro isto odličan bio, i mislim da je on trenutno jedini protivnik kojeg se Federer "boji". Ide Paris i ne bi me čudilo da i tamo gledamo iste protivnike u finalu.

Srdjan

pre 6 godina

Svaka cast! Dobar mec danas, mnogo preokreta, napeto do kraja. Federer je propustio mnogo sansi u prvom setu, 2 puta je imao prednost brejka ali Delpo je igrao odlicno. Pocetak treceg seta i odmah brejk za Delpa, a onda se propudio pravi Roger i odmah preokrenuo na 4-1 i lagano priveo mec kraju.
Borba za 1. mjesto na kraju godine se nastavlja, uzivajmo. :)

Juventino 35-12--65 titula u istoriji

pre 6 godina

Zaista bi lepo da sledece godine Federer osvoji 100-tu titulu i 20 GS,zasluzio je to.Sto tice danasnjeg meca od samog pocetka nisam bio siguran da ce Federer osvojiti,pogotovo posle prvog seta i onoliko propustenih prilika.Ali nas je opet razuverio zasto je najveci ikada i ponosni vlasnik cak 95 titula.There is only one MAESTRO....

Labud

pre 6 godina

Rodžer Federer - GOAT ! Ovakva posvećenost tenisu su retko vidja ali i van terena. Čovek sa bezbroj rekorda ali ne samo zbog toga već zbog kompletog personalitija koji ima, jednom rečju perfekcionista, teniser za udžbenike. Čini se da ne postoji sportista na planeti koji uživa takav autoritet kao on i Rafael Nadal. Zato su njih dvojica i izabrani medju 50 najvećih živih legendi. Pored toga, elegancija koja ga krasi u svom segmentima života, vaspitanje pre svega ga čini takvim što jeste. Decenijama u samom vrhu sa neznatnim oscilacijama, zajedno sa Nadalom čini ovaj sport božanstvenim i zanimljivim. Ova generacija ima tu čast da pored ove dvojice nauči mnogo, kako o tenisu tako i o načinu na koji se osvajaju turniri. Uostalom to i gorovre veliki broj osvojenih pehara i prepuni stadioni samo kada oni igraju. Pored ovoga Rodžer je poznat kao veliki humanitarac koji je otvorio preko 80 škola (svojih ličnih para) i milionskim iznosima. Ogroman novac od sponzorskih ugovora koje ionako bogata Švajcarska inkasirala od njega je iskreni dokaz patriotizma kao i najteže mečeve za DK u kojima je svaki put bez lažnih izgovora. Ponosi se svojom porodicom, pogotovu svojim blizancima, čiju smo priliku imali da vidimo i više navrata, za razliku od nekih koji svojoj deci zamućuju lice u domaćim medijima, prodavajući fotografije časopisima koji to dobro plate. Sve čestitke Federeru u nastavku karijere, ma koliko ona trajala.

SrbinsonKruso

pre 6 godina

Oba igrača toplo-hladno... Federer možda bolji i u prvom setu... del Potro dobar, ali ne dovoljno da dobije danas ranjivog protivnika. Federer nekonstantan, ali kada je bio u momentumu nezaustavljiv... loše je servirao... del Potro odličan na forhendu i servisu, ali je zakazao u prelomnim trenucima, odnosno nije toliko zakazao koliko je bio nadigran.

The only one is him.

pre 6 godina

Svaki meč Rodžera je za uživanje ! Čovek prosto ume odnosno zna privuče pažnju publiku svojom umetnošću. Svaka čast ostalim al jedan je Rodžer Federer u ovom sportu. Kao pojava na terenu i van njega.

Amor i Paz Pepe Imaz

pre 6 godina

Kada i sa ovom igrom, koja je MILJAMA ispod njegovog proseka, čovek od šale osvaja turnire redom, Masterse 10OO, turnire serije 500, itd, itd, onda zaista može se konstatovati da, sem par velikih igrača naravno, ostali mu NISU NI DO KOLENA! Sa njima može da osvaja turnire i kada bude imao 40.godina OD ŠALE!! Kapa dole "čiča" zaista si genije tenisa!

Juventino 35-12--65 titula u istoriji

pre 6 godina

Bas ste brzi s objavom.Negde sat i po posle finala se vest tek pojavila.Sve u svemu Maestro jos jednom pokazao zasto je najveci u 36 gd da ovako izadje na kraj s 8 gd mladjim nabrijanim Del Potrom.95 titula za kralja,sad u Paris i napad na prvo mesto pa onda London i kulminicija svega....

sajonara

pre 6 godina

Mene zanima kakve li su to titule sto je osvajao Konors,verovatno se svasta racuna u titulu
(Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja, 29. oktobar 2017 18:24)

verovatno je Konors igrao bez reketa i teniseri su mogli da uhvate lopticu rukom ako im je isla previsoko, e ko sve komentarise i prati tenis.

Makedonija

pre 6 godina

Najbolji ikada, bez sumnje, sada je najbolje da propusti Paris pa da bude 100% spreman za London, ali Rodjo zna sta je najbolje za njega. Bice iduca sezona super interesantna kad se vrate potpuno zdravi Nole, Marej, Sten.

Seneka

pre 6 godina

@RF, nikad ne otpisuj... Konorsu je uračunato nekoliko egzibicionih turnira koji se ne boduju, kao kad bi danas računali Abu Dabi ili Boodis...
Fed je najveći i u ovoj kategoriji.

Mladen

pre 6 godina

Mislim da je igracima muka da gledaju Federera, ne mogu da ga dobiju coveka od 36 godina. Pritom ovo uopste nije bio dobar mec Federera, lose servirao, kasnio sa namestanjem i opet preokrene rezultat i osvoji titulu. Za Delpa uvek ostaje zal, zbog povreda je nazadovao i nikada nece ispuniti svoj potencijal.

Posmatrač

pre 6 godina

Delpo sva tri meča ove godine odigrali na turnirima a jedan dobio a druga dva izgubio.
Šteta! Što se tiče finala bilo je dobro al kao uvek Rodžer iznadje način da od poraza da dodje do pobede. A to mogu samo najveći ! Stoga ne čudi što je GOAT u tenisu.

Ovo da zapamtiš, a ne da se blamiraš

pre 6 godina

Mene zanima kakve li su to titule sto je osvajao Konors,verovatno se svasta racuna u titulu.
(Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja, 29. oktobar 2017 18:24)


Џејмс Скот Џими Конорс (енгл. James Scott "Jimmy" Connors) је некадашњи амерички тенисер. Он је бивши први играч на АТП листи. Сматра се једним од највећих тенисера свих времена. Конорс је освојио осам гренд слем турнира у појединачној конкуренцији, и два гренд слем турнира у дублу са румунским тенисером Илије Настасеом. Био је први на ранг листи, 160 узастопних недеља, од 29. јуна 1974. до 22. августа 1977. Током каријере је још осам пута долазио на прво место АТП листе, укупно 268 недеља. Године 1974. постао је други тенисер у опен ери који је успео да победи на три или више гренд слем турнира у појединачној конкуренцији у календарској години (Род Лејвер је до тада био једини, касније су то урадили Матс Виландер, Роџер Федерер, Рафаел Надал и Новак Ђоковић). По проценту успешности (однос победа-пораза), Џими Конорс заузима треће место, иза Рафаела Надала и Бјерна Борга. Једини је тенисер који је освојио 100 и више турнира у појединачној конкуренцији.

Da li misliš da je neznanje vrlina? Džimi Konors igrao je u vreme kada su igrali Lejver, Borg, Lendl, Mekinro...

Tutankamon

pre 6 godina

@pera 57, možda bi to i imalo smisla da sam nisi odredio od kada se vrijeme računa. Znam šta hoćeš da pokažeš ali ne dokazuješ.

email

pre 6 godina

Odlicna sezona, velika steta i zal zbog povrede u finalu Montreala, verovatno bi osvojio i USO i odavno bio prvi... Nadal takodje odlican, ali prvo mesto je splet srecnih okolnosti (godine RFa zbog kojih je igrao samo 10 turnira, povrede Djokovica, Mareja, pa i Vavrinke, Raonica, Nisikorija i ostalih, pored kojih bi sigurno imao manje bodova nego sad).

veder

pre 6 godina

Videću obožavaoce prepotenka kad ga Novak ispraši prvom prilikom. Može da dobija ove luzere,a možda je i nameštaljka, al' videćemo kako će proći sa Novakom koji ga mlavi ko vola u kupusu!

Hahaha

pre 6 godina

malo Vas je...50 komentara!!??? Još uvek sve koji daju podršku Federeru mogu da izvedem na ručak. Osim vođe koji traži paštetu u frižideru.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (VUK, 30. oktobar 2017 08:26)

Kapitalisto, plati ti samo rucak svojim radnicima i plate isto tako.

pera57

pre 6 godina

Evo malo statistike za one koji sumljaju kao ja.Od 2010 do 2017 RF je odigrao 28 GS i osvojio dva puta (7% uspesnosti),2017 od 3 ucesca dva trofeja(70%).Mastersi od 2010 na 68 turnira 7 titula,ove godine od 3 usesca 3 pobede(100%uspesnost).
PS umalo da zaboravim jos nesto sto je 100%,prvih pet na ATP listi sa pocetka ove godine svi tesko povredjeni i ne igraju gotovo celu sezonu.
Sa 36 godina 7 titula(vrovatno i ova preosrala dva uzima)je u najmanju ruku cudno.Nije teorija zavere vec Kompanija RF obrce Milijarde.

Stef

pre 6 godina

Rodžerovi fanovi iz Srbije su oličenje nepismenosti, naivnosti i besmisla. Poštujem ga kao tenisera, dalje od toga ne idem, dok ga vi tretirate kao božanstvo i odma ujedate po forumima čim neko nešto negativno kaže o Švajcarcu.. Jadno, stidite se sami sebe. Lupajte minuse, poput sendvičara ste svakako.

pera 57

pre 6 godina

Evo malo statistike za ljude koji sumnjaju kao i ja.
Od 2010 do 2017 RF na 28 GS osvaja dve titule(uspesnost 7%),2017 od 3 GS sto je igrao dve titule(70%).Mastersi od 2010 od 63 tunira 7titula,ove godine od 3 usesca 3 titule.
Sa 36 gOdina 7 titula u jednoj godini(verovatno i ove preostale dve uzima),je vise nego cudno.To nije teorija zavere vec ogromna masinerija za obrt milijardi.
PS. Umalo da zaboravim ,a od orvih pet sa sa pocetka godine ,svih pet tesko povredjeni(100%).Imam dosta godina,nezapamceno u istoriji tenisa.

VUK

pre 6 godina

malo Vas je...50 komentara!!??? Još uvek sve koji daju podršku Federeru mogu da izvedem na ručak. Osim vođe koji traži paštetu u frižideru.

Stef

pre 6 godina

Nije mi jasno zašto je delpo slao toliko kratkih loptica forhendom, i to na rogerov forhend.. Uopšte mi nisu jasni teniseri koji takvom strategijom pokušavaju da se nose sa likom koji poteže taj fh kao iz snajpera. Mogao je konstantno i silovito da buši fedov bh, ali nah, čovek taktički zalutao skroz. Prosečan meč sa par
spektakularnih poteza.

veder

pre 6 godina

Videću obožavaoce prepotenka kad ga Novak ispraši prvom prilikom. Može da dobija ove luzere,a možda je i nameštaljka, al' videćemo kako će proći sa Novakom koji ga mlavi ko vola u kupusu!

pera57

pre 6 godina

Evo malo statistike za one koji sumljaju kao ja.Od 2010 do 2017 RF je odigrao 28 GS i osvojio dva puta (7% uspesnosti),2017 od 3 ucesca dva trofeja(70%).Mastersi od 2010 na 68 turnira 7 titula,ove godine od 3 usesca 3 pobede(100%uspesnost).
PS umalo da zaboravim jos nesto sto je 100%,prvih pet na ATP listi sa pocetka ove godine svi tesko povredjeni i ne igraju gotovo celu sezonu.
Sa 36 godina 7 titula(vrovatno i ova preosrala dva uzima)je u najmanju ruku cudno.Nije teorija zavere vec Kompanija RF obrce Milijarde.

pera 57

pre 6 godina

Evo malo statistike za ljude koji sumnjaju kao i ja.
Od 2010 do 2017 RF na 28 GS osvaja dve titule(uspesnost 7%),2017 od 3 GS sto je igrao dve titule(70%).Mastersi od 2010 od 63 tunira 7titula,ove godine od 3 usesca 3 titule.
Sa 36 gOdina 7 titula u jednoj godini(verovatno i ove preostale dve uzima),je vise nego cudno.To nije teorija zavere vec ogromna masinerija za obrt milijardi.
PS. Umalo da zaboravim ,a od orvih pet sa sa pocetka godine ,svih pet tesko povredjeni(100%).Imam dosta godina,nezapamceno u istoriji tenisa.

Stef

pre 6 godina

Rodžerovi fanovi iz Srbije su oličenje nepismenosti, naivnosti i besmisla. Poštujem ga kao tenisera, dalje od toga ne idem, dok ga vi tretirate kao božanstvo i odma ujedate po forumima čim neko nešto negativno kaže o Švajcarcu.. Jadno, stidite se sami sebe. Lupajte minuse, poput sendvičara ste svakako.

Stef

pre 6 godina

Nije mi jasno zašto je delpo slao toliko kratkih loptica forhendom, i to na rogerov forhend.. Uopšte mi nisu jasni teniseri koji takvom strategijom pokušavaju da se nose sa likom koji poteže taj fh kao iz snajpera. Mogao je konstantno i silovito da buši fedov bh, ali nah, čovek taktički zalutao skroz. Prosečan meč sa par
spektakularnih poteza.

sajonara

pre 6 godina

Mene zanima kakve li su to titule sto je osvajao Konors,verovatno se svasta racuna u titulu
(Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja, 29. oktobar 2017 18:24)

verovatno je Konors igrao bez reketa i teniseri su mogli da uhvate lopticu rukom ako im je isla previsoko, e ko sve komentarise i prati tenis.

VUK

pre 6 godina

malo Vas je...50 komentara!!??? Još uvek sve koji daju podršku Federeru mogu da izvedem na ručak. Osim vođe koji traži paštetu u frižideru.

Djole***

pre 6 godina

Najgori mec ove godine Federera ubjedljivo... 40 neiznudjenih gresaka, milion propustenih brejk lopti, promasenih zicerčina, toliko nervoze... Godinama ga nisam vidio ovoliko revoltiranog, totalno van elementa cijeli mec, gubi i opet je okrenuo. Ocigledno je bio pod enormnim pritiskom... Kako je ovo izveo samo on zna... Nakon onakvog promašaja u prvom gemu trećeg seta kada je bukvalno dao u ruke Delpu brejk, ( ono sa sigurnošću u životu nikada nije promašio), on ga do kraja rutinski okrene... Vrlo upitan Bersi, nadam se da igra. Jos 2 turnira i opet na tron! GOAT!

email

pre 6 godina

Odlicna sezona, velika steta i zal zbog povrede u finalu Montreala, verovatno bi osvojio i USO i odavno bio prvi... Nadal takodje odlican, ali prvo mesto je splet srecnih okolnosti (godine RFa zbog kojih je igrao samo 10 turnira, povrede Djokovica, Mareja, pa i Vavrinke, Raonica, Nisikorija i ostalih, pored kojih bi sigurno imao manje bodova nego sad).

Maja

pre 6 godina

Izvanredan meč. Sjajno izdanje Federera. Delpo po starom, posustane kada je najpotrebnije. Ako je ovo gledao onaj naš, trebao bi pod hitno prestati da filozofira.

Labud

pre 6 godina

Rodžer Federer - GOAT ! Ovakva posvećenost tenisu su retko vidja ali i van terena. Čovek sa bezbroj rekorda ali ne samo zbog toga već zbog kompletog personalitija koji ima, jednom rečju perfekcionista, teniser za udžbenike. Čini se da ne postoji sportista na planeti koji uživa takav autoritet kao on i Rafael Nadal. Zato su njih dvojica i izabrani medju 50 najvećih živih legendi. Pored toga, elegancija koja ga krasi u svom segmentima života, vaspitanje pre svega ga čini takvim što jeste. Decenijama u samom vrhu sa neznatnim oscilacijama, zajedno sa Nadalom čini ovaj sport božanstvenim i zanimljivim. Ova generacija ima tu čast da pored ove dvojice nauči mnogo, kako o tenisu tako i o načinu na koji se osvajaju turniri. Uostalom to i gorovre veliki broj osvojenih pehara i prepuni stadioni samo kada oni igraju. Pored ovoga Rodžer je poznat kao veliki humanitarac koji je otvorio preko 80 škola (svojih ličnih para) i milionskim iznosima. Ogroman novac od sponzorskih ugovora koje ionako bogata Švajcarska inkasirala od njega je iskreni dokaz patriotizma kao i najteže mečeve za DK u kojima je svaki put bez lažnih izgovora. Ponosi se svojom porodicom, pogotovu svojim blizancima, čiju smo priliku imali da vidimo i više navrata, za razliku od nekih koji svojoj deci zamućuju lice u domaćim medijima, prodavajući fotografije časopisima koji to dobro plate. Sve čestitke Federeru u nastavku karijere, ma koliko ona trajala.

SrbinsonKruso

pre 6 godina

Oba igrača toplo-hladno... Federer možda bolji i u prvom setu... del Potro dobar, ali ne dovoljno da dobije danas ranjivog protivnika. Federer nekonstantan, ali kada je bio u momentumu nezaustavljiv... loše je servirao... del Potro odličan na forhendu i servisu, ali je zakazao u prelomnim trenucima, odnosno nije toliko zakazao koliko je bio nadigran.

Davidoff

pre 6 godina

Tata igre objašnjava još jednom šta je tenis!!! Del Potro isto odličan bio, i mislim da je on trenutno jedini protivnik kojeg se Federer "boji". Ide Paris i ne bi me čudilo da i tamo gledamo iste protivnike u finalu.

Juventino 35-12--65 titula u istoriji

pre 6 godina

Zaista bi lepo da sledece godine Federer osvoji 100-tu titulu i 20 GS,zasluzio je to.Sto tice danasnjeg meca od samog pocetka nisam bio siguran da ce Federer osvojiti,pogotovo posle prvog seta i onoliko propustenih prilika.Ali nas je opet razuverio zasto je najveci ikada i ponosni vlasnik cak 95 titula.There is only one MAESTRO....

Ovo da zapamtiš, a ne da se blamiraš

pre 6 godina

Mene zanima kakve li su to titule sto je osvajao Konors,verovatno se svasta racuna u titulu.
(Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja, 29. oktobar 2017 18:24)


Џејмс Скот Џими Конорс (енгл. James Scott "Jimmy" Connors) је некадашњи амерички тенисер. Он је бивши први играч на АТП листи. Сматра се једним од највећих тенисера свих времена. Конорс је освојио осам гренд слем турнира у појединачној конкуренцији, и два гренд слем турнира у дублу са румунским тенисером Илије Настасеом. Био је први на ранг листи, 160 узастопних недеља, од 29. јуна 1974. до 22. августа 1977. Током каријере је још осам пута долазио на прво место АТП листе, укупно 268 недеља. Године 1974. постао је други тенисер у опен ери који је успео да победи на три или више гренд слем турнира у појединачној конкуренцији у календарској години (Род Лејвер је до тада био једини, касније су то урадили Матс Виландер, Роџер Федерер, Рафаел Надал и Новак Ђоковић). По проценту успешности (однос победа-пораза), Џими Конорс заузима треће место, иза Рафаела Надала и Бјерна Борга. Једини је тенисер који је освојио 100 и више турнира у појединачној конкуренцији.

Da li misliš da je neznanje vrlina? Džimi Konors igrao je u vreme kada su igrali Lejver, Borg, Lendl, Mekinro...

Seneka

pre 6 godina

@RF, nikad ne otpisuj... Konorsu je uračunato nekoliko egzibicionih turnira koji se ne boduju, kao kad bi danas računali Abu Dabi ili Boodis...
Fed je najveći i u ovoj kategoriji.

The only one is him.

pre 6 godina

Svaki meč Rodžera je za uživanje ! Čovek prosto ume odnosno zna privuče pažnju publiku svojom umetnošću. Svaka čast ostalim al jedan je Rodžer Federer u ovom sportu. Kao pojava na terenu i van njega.

tenis

pre 6 godina

RF je danas u nekim trenucima toliko gurao Del Potra kardinalnim greskama, ali je na kraju ipak pronasao put i pobedio stvarno je pravi sampion. Sad je pitanje da ce imati i koliko snage za Pariz i da li ga uopste i igrati, ali samo titulom u Parizu moze sebi da ostavi neke sanse za prvo mesto. Videcemo da li ce mu prioritet biti iskljucivo samo London pa ce da odmori sad dve nedelje ili ce ipak pokusati da dodje i do prve pozicije.

Mladen

pre 6 godina

Mislim da je igracima muka da gledaju Federera, ne mogu da ga dobiju coveka od 36 godina. Pritom ovo uopste nije bio dobar mec Federera, lose servirao, kasnio sa namestanjem i opet preokrene rezultat i osvoji titulu. Za Delpa uvek ostaje zal, zbog povreda je nazadovao i nikada nece ispuniti svoj potencijal.

kulja

pre 6 godina

Mnogo oscilacija u Federerovoj igri,ali se nekako izvukao.Bas mi se svidela kako su organizatori smislili ono da finalisti daju medalje deci koja skupljajuu lopte i lepo od Rogera sto je svima pruzio ruku i salio sa njima

Juventino 35-12--65 titula u istoriji

pre 6 godina

Bas ste brzi s objavom.Negde sat i po posle finala se vest tek pojavila.Sve u svemu Maestro jos jednom pokazao zasto je najveci u 36 gd da ovako izadje na kraj s 8 gd mladjim nabrijanim Del Potrom.95 titula za kralja,sad u Paris i napad na prvo mesto pa onda London i kulminicija svega....

Makedonija

pre 6 godina

Najbolji ikada, bez sumnje, sada je najbolje da propusti Paris pa da bude 100% spreman za London, ali Rodjo zna sta je najbolje za njega. Bice iduca sezona super interesantna kad se vrate potpuno zdravi Nole, Marej, Sten.

Srdjan

pre 6 godina

Svaka cast! Dobar mec danas, mnogo preokreta, napeto do kraja. Federer je propustio mnogo sansi u prvom setu, 2 puta je imao prednost brejka ali Delpo je igrao odlicno. Pocetak treceg seta i odmah brejk za Delpa, a onda se propudio pravi Roger i odmah preokrenuo na 4-1 i lagano priveo mec kraju.
Borba za 1. mjesto na kraju godine se nastavlja, uzivajmo. :)

Tutankamon

pre 6 godina

@pera 57, možda bi to i imalo smisla da sam nisi odredio od kada se vrijeme računa. Znam šta hoćeš da pokažeš ali ne dokazuješ.

Amor i Paz Pepe Imaz

pre 6 godina

Kada i sa ovom igrom, koja je MILJAMA ispod njegovog proseka, čovek od šale osvaja turnire redom, Masterse 10OO, turnire serije 500, itd, itd, onda zaista može se konstatovati da, sem par velikih igrača naravno, ostali mu NISU NI DO KOLENA! Sa njima može da osvaja turnire i kada bude imao 40.godina OD ŠALE!! Kapa dole "čiča" zaista si genije tenisa!

Posmatrač

pre 6 godina

Delpo sva tri meča ove godine odigrali na turnirima a jedan dobio a druga dva izgubio.
Šteta! Što se tiče finala bilo je dobro al kao uvek Rodžer iznadje način da od poraza da dodje do pobede. A to mogu samo najveći ! Stoga ne čudi što je GOAT u tenisu.

Hahaha

pre 6 godina

malo Vas je...50 komentara!!??? Još uvek sve koji daju podršku Federeru mogu da izvedem na ručak. Osim vođe koji traži paštetu u frižideru.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (VUK, 30. oktobar 2017 08:26)

Kapitalisto, plati ti samo rucak svojim radnicima i plate isto tako.