Petak, 20.10.2017.

12:09

Srbija će "ukrasti" Svilara za Mundijal

Zoran Filipović, član stručnog štaba Srbije, otkrio je portugalskom "O Žogo" da bi Mile Svilar, golman Benfike, mogao da bude dobar izbor čak i za SP 2018.

Izvor: B92

Srbija æe "ukrasti" Svilara za Mundijal IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Lopta je okrugla

pre 6 godina

Bio sam golman dva domaca prvoligasa. Kasnije branio u inostranstvu, pa bio trener golmana u jednom domacem klubu. Sada sam trecu sezonu trener golaman jednog azijskog prvoligasa. Ovako. Stojkovic je nas neprikosnoveno najbolji golman i njegove zasluge za plasman na SP su 60%. Cim je golman najbolji igrac to je znak da u reprezentaciji nesto ne stima, ali to na nekoj drugoj temi. U svojim najboljim golmanskim godinama je i na ovom nivou moze da brani bar jos 4-5 godina. Rezerve. Prvo bih odmah otpisao Rajkovica. On je linijski golman, sto moderan fudbal ne tolerise. Prosecno brani, u prosecnom klubu u slaboj ligi. Vanja MS ima najbolje predispozicije za golmana, ali nazalost ne brani ove sezone u Torinu. Da brani bio bi moj izbor za rezervu. Ovako je to Marko Dmitrovic, golman Levantea, koji odlicno brani u najjacoj svetskoj ligi, ali mu se iz ne znam kog razloga ne pruza sansa u reprezentaciji iako je mnogo kvalitetniji od Rajkovica. Sto se Mileta Svilara tice, on u golmanskim krugovima vazi za jednog od tri najtalentovanija evropska golmana, odnosno golman kome se predvidja blistava karijera. Greska koja mu se desila protiv Junajteda je klasicna greska mladih golmana. Znao je dane sme da boksuje loptu, ali se nije najbolje pozicionirao i ponela ga je inercija. Nista strasno, verujem da tu gresku vise nikada nece ponoviti. Srbija bi morala da ga pozove u prvi tim inace cemo ga izgubiti kao Arnautovica. I on bi po meni bio taj treci golman u Rusiji. Pozdrav iz Emirata.

Srbin from Spain

pre 6 godina

Zokara
A zasto? Srbija ima lepe futbalske perspektive sa sjanjnom generacijom koja je osvojila svetsko prvenstvo. Ako dodas nekoliko nasih igraca sa strane (Svilar, Pantovic, etc.), mozemo da se nosimo jako dobro sa bilo kim. Zaboravio si da su godinama Belgijanci, pre nego sto se pojavi ova generacija, bila ekipa za kantanje. Nista nije vecno, ni u dobro ni u zlo. Ako razvijemo pravu strategiju za omladinu, mozemo da se vratimo tu gde nam je mesto, medju boljima. Ne zaboravi da nakon svega, imamo - uz publiku - dugu tradiciju u futbalu. Pozdrav svim ljubiteljima sporta.

ljupce

pre 6 godina

rajkovicje prvak evrope i sveta.vanja milinkovic-savic kao njegova rezerva,ali je branio na tim utakmicama i vise nego odlicno,takodje prvak evrope i sveta.sad odjednom neki debitant najmladji u istoriji lige sampiona ima prednost,a nije se nigde dikazao.to sto je najmladji ne znaci kvalitet,primer luka jovic u zvezdi najmladji,a ni cetvrti deo karijere nece imati kao dzajic ili stankovic pre njega kao najmladji debitanti u zvezdi.vanja je isteran iz reprezentacije,cekam da vidim na koju foru ce rajkovica isterati i sta ce biti izjava za novinare.posle se pitamo kako nam se desi to sto se desi da nam deca nestanu?????evo odgovora pred ocima vam je,ali slepi ne vidite.eeee moja srbijo medju sljivama...

Nikola

pre 6 godina

Стојковић је човек непоштовања? Човек који се увек одазивао репрезентацији, који је увек максимално одрађивао свој посао, трпео разне увреде и претње и накад није окретао леђа тиму, трпео да неки други голмани који ми нису ни до колена бране пре њега и ни реч никада није рекао и после свега тога опет је ту и опет је наш најбољи играч и најзаслужнији за пласман у Русију. А такве као што си ти очигледно боли нешто друго, што нема везе са националним тимом.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (спортски уметник, 20. oktobar 2017 14:29)

Podseticu te da je Stojkovic bio najredovniji u reprezentaciji kada nije imao ni klub ili je imao samo klupu od kluba, u najboljem slucaju. Ato znaci da mu je to bila jedina sansa da ga neko vidi i da se proda. Problem je jos i to sto jeste cinjenica da okrece ledja svemu vrlo lako. Niko mu ne bi pravio problen sto je otisao u Partizan (prvenstveno jer nije otisao direktno) vec sto je trazio oprastanje ruzne proslosti. Gazis po svojima? Jednom ces = uvek ces... ja ga nikas pozvao ne bih. Rajkovic ok, Dmitrovic korektan i eto ovaj Svilar ako hoce.

Рајкоni

pre 6 godina

Чувени голман Оља Петровић, па пок. Кајганић, па Дика Стојановић...па Стеван Стојановић...
Само у Звезди било је одличних голмана, а било их је и у Партизану Хајдуку, Радничком из Ниша...

Zvezdaš

pre 6 godina

(a1r1, 20. oktobar 2017 14:32)

Hvala na informaciji majka mu se zove marijana pa pretpostavljam da je srpkinja tako da ne znam šta bi ga sprečilo da igra za našu reprezentaciju, naravno stojke je još naš prvi golman ali ne zaboravljajte da stojke ima 34 godine a mladi svilar tek 18. stojković bi trebao za jedno 3 godine da ode u fudbalsku penziju pa za to vreme će svilar biti iskusniji i ne bi mu se dešavale tako glupe greške kao protiv mančestera

joki

pre 6 godina

Šta mu je majka po nacionalnosti i da li govori mlađi svilar srpski jezik?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zvezdaš, 20. oktobar 2017 13:42)

srpskinja iz istocnog sarajeva zato tecno i govori srpski,to mu je maternji jezik.

Stevan

pre 6 godina

Ponudite mu dovoljno para I neće biti problema da zaigra za Srbiju.Para vrti gde burgija neće.Isplati će se ako je tako dobar.Ako Srbija uđe u drugi krug na SP onda se već isplatio,tako da razmišljaju u FSS.

спортски уметник

pre 6 godina

Да ли су људи реални који пишу да је Рајковић заборављен. Далеко од тога, Рајковић је стално с националним тимом, иако то партијама у Макабију није заслужио. С друге стране Дмитровић који брани одлично у Еибару није ни у плановима већ дуже време, е то је неправда

Srbin from Spain

pre 6 godina

Belgija: broj 1: Thibaut Courtois (25 god); broj 2: Simon mignolet (29 god); broj 3: Matz Sels (25 god)
Srbija: broj 1: Vladimir Stojkovic (34 god); broj 2: Predrag Rajkovic (21 god); broj 3: boranija.
Mislite da nema mesta za Svilara, ako nista, kao broj 3?

Bogotac

pre 6 godina

Svakakvih gluposti sam cuo u zivotu ali da je Stojkovic jedino sto vredi u reprezentaciji ju ju ju...I plus taj komentar ogroman broj pluseva ju ju ju

No1

pre 6 godina

Stojke trenutno brani odlično, verujem da će tako biti i na leto u Rusiji.
Trenutno on je broj 1, iskusan i hrabar golman. Ali Svilara bi trebalo povesti u Rusiju, može da uđe i sa klupe... Naravno zvati ga za prijateljske utakmice. Treba misliti na budućnost. Uvek kuburimo sa golmanima, ne znam da li smo od Šoškića imali nekog vrhunskog golmana. Ja bih reako da je u ovom momentu Stojković tu negde,a za malog Svilara je rekao Murinjo, šta bih ja tu mogao da dodam više.:) Mada nikad ne bih otpisivao ni Rajkovića. Ukoliko bude pameti bićemo tamo gde po talentu zaslužujemo.

спортски уметник

pre 6 godina

Kad pisete da je to nepostovanje Stojkovica setite se da je, kao prvo, sam Stojkovic covek nepostovanja koji za dan zaboravi sve sto je bilo ako je to u njegovom interesu. Nepostujes druge, nemoj se ljutiti kad neko ne postuje tebe
(Petar, 20. oktobar 2017 13:45)

Стојковић је човек непоштовања? Човек који се увек одазивао репрезентацији, који је увек максимално одрађивао свој посао, трпео разне увреде и претње и накад није окретао леђа тиму, трпео да неки други голмани који ми нису ни до колена бране пре њега и ни реч никада није рекао и после свега тога опет је ту и опет је наш најбољи играч и најзаслужнији за пласман у Русију. А такве као што си ти очигледно боли нешто друго, што нема везе са националним тимом.

спортски уметник

pre 6 godina

Ljudi...a dokazani,provereni golman Rajkovic,postoji li on ili ce mediji i menadzeri da uvek odredjuju sastave?
(Delpjero77, 20. oktobar 2017 13:52)

Реално гледано, ако Свилар одлучи да игра за нас, Рајковић ће бити тек четврти на листи, иза Стојковића, Дмитровића и Свилара

Zox

pre 6 godina

Prvo, decko je lud ako zaigra za Srbiju (pustimo patriotske price, gledajte organizaciju, uslove, "podmetanja" itd.), drugo, nemojte da isterate Stojketa - vise njega gledam nego utakmicu! Apsoluitni zabavljac kome nikad ne mozete da predvidite potez. Licno, najvise obozavam kad mase rukama saigracima, da odu sto dalje ka golu, a onda doda loptu nekome na 5 m... Ili kad ide neka izgubljena lopta, a on se zatrci da je ispuca - ponekad i teren pogodi!

Zato, zaboravite Svilara...

coki

pre 6 godina

Pedja...
Stojkovic i kada nema klub i kada ne brani u klubu i dalje je za dve klase iznad prvog sledeceg golmana Srbije.Ubedljivo najbolji nas igrac unazad 8 godina.

Jim Beam

pre 6 godina

Nama bolji golman fakat treba. Stojke je dobar linijaš, ponekad brani i ono što se teško brani, ali je kiksara. Protiv Velsa u Beogradu smo prosuli bodove zbog njega. Na SP '10 ga je primio sa 30 metara protiv Australije. Svaku treću-četvrtu utakmicu ima po neki kiks, veći ili manji. Zlatno pravilo za golmana je da brani ono što treba da se brani i bude konstantan jer onda i odbrana zna na čemu je i igra se opuštenije u odbrani. Ako ga neko pogodi u rašlje ili da iz igledne prilike - svaka čast, ali kada primiš glup gol zbog golmana onda se drastično padne u igri. Psihološki po ekipu, verovatno najbitnija pozicija, a mi imamo najnestabilnijeg igrača u timu. Ne znam da li Svilar, Rajković ili Dmitrović treba da brane, ali činjenica je da mi nam jedan stabilni golman lepo legao.

Runzo Objektivni

pre 6 godina

@Mikii samo ideš od vesti do vesti i, da ne kažem drugačije, ispuštaš feces. Svilar je supertalentovan, da je kikser - nije. Svaki golman, uključujući legendarnog Kasiljasa, kiksa. Kiksaju i igrači, čak i legende. Kiksao je Vidić (igranje rukom na SP), kiksao je jedan Zidan (udaranje Materacija glavom). Tako je kiksao i taj Stojke, iako je stvarno fenomenalan u poslednje vreme. A ako kažu da je ovaj dečko "golman za sadašnjost", gde si ti to pročitao da će Stojković odmah da se menja? Na SP se vode tri golmana, Svilar bi sasvim sigurno upao u ta tri. Kad bi svi razmišljali kao ti, u reprezentaciji bi verovatno svi bili "zacementirani" na osnovu bilo čega što su nekad uradili. Oh wait...

Nislija

pre 6 godina

Vidim da vecina ovde postavlja pogresno pitanje, a to je zasto bi dali ovom decku da brani pored drugih, iskusnijih glmana koje imamo. PRavo pitanje je zasto bi ond dosao da brani za Srbiju ka moze za Belgiju. On je rodjen u Belgiji, tamo je i odrastao, zasto bi uopste pozeleo da dodje i brani za Srbiju. Da ne govorimo o cinjenici da su Belgijanci daleko jaca reprezentacija od Srbije i sa daleko vise perspektive za buducnost

a1r1

pre 6 godina

Da vas upoznam sa Svilarom. Otac Ratko,majka Marijana,ujak Sinisa Askraba nekadasnji igrac Zelje iz Sarajeva. Sve fudbalski geni. Inace majka je iz malog mjesta pored Sarajeva, Trnova koje je dalo mnogo dobrih fudbalera pored Askrabe i Vlaskog koji je igrao takodje za Zeljeznicar sa Grbavice.

Vlado

pre 6 godina

Klinac od 18 godina koji je na golu usled povrede prvog golmana i koji nije prvi golman u Benfiki ne moze u Rusiji biti prvi golman nacionalnog tima. 2020 mozda ako bude pokazao kvaliet i Stojkovic ode u penziju.

Dado

pre 6 godina

Ne mogu da verujem koliko nepoznavanja od strane "navijača" u komentarima. Kao prvo, ko je lud da misli da će Svilar na SP biti prvi golman? Ako čelnici iz FSS kažu da će pokušati da ga povedu na SP, to ne znači da je automatski prvi golman. Na veliko takmičenje vode se po 3 golmana i zašto momak, ako naravno iskoristi šansu i izbori se u prvom timu Benfike ne bi otišao na Mundijal, ako bi naravno želeo da igra za Srbiju?

A ako mislite da Benfika ne zna šta radi, samo dva podatka. Prošle godine za njih je branio Ederson koji danas brani za City (kažem brani a ne da sedi na klupi) a prodan je za basnoslovnih 40 miliona evra a ima svega 22 godine. Pre njega tu je bio Jan Oblak koji je isto dobio šansu slično kao Svilar (povredio se prvi golman) i iskoristio ju je maksimalno. Danas vredi 40 miliona a u klauzuli mislim da mu stoji nekih 60 ili 70 miliona.

Želim, da kažem da Svilar nije slučajno u Benfici. To naravno ne znači da če 100% postati takva igračina kao što je Oblak recimo ali očigledno mali nešto ima. Za one koji komentarišu a očigledno pojma nemaju. Na klupi Benfike sedi Julio Cesar, igrač koji je osvajao Ligu Šampiona. On je tamo verovatno kao neki mentor Svilaru i prvom golmanu, i da mali ne obećava sigurno bi trener stavio iskusnog Cesara na gol. A i Oblak i Donnarumma recimo su živ dokaz da svega par utakmica može da te ispali u orbitu. Ako se razvije kako obećava a Srbija ga "ukrade" možemo biti srećni jer ne znam kad smo imali golmana tog kalibra.

Sipurske livade

pre 6 godina

Na SP u Rusiju se vode tri golmana. Stojkovic i Rajkovic su sigurni, a za treceg golmana bolje da ide Svilar i da ga obezbedimo za budućnost nego da ide Jovanovic od 25 godina koji brani u Danskoj ligi i nikad nece biti kalibar za prvog golmana reprezentacije.

Vukasin

pre 6 godina

Ne kontam kako uopste neko moze da razmislja o davanju njemu da igra pored Stojkovica koji majstorski brani. Pa nije svetsko fuca ispred zgrade, ceo taj tim je igrao zajedno i izdvojio vreme kako bi se plasirali, naravno da treba taj isti tim da igra svetsko

Petar

pre 6 godina

Kad pisete da je to nepostovanje Stojkovica setite se da je, kao prvo, sam Stojkovic covek nepostovanja koji za dan zaboravi sve sto je bilo ako je to u njegovom interesu. Nepostujes druge, nemoj se ljutiti kad neko ne postuje tebe

relja

pre 6 godina

Оставите момка на миру, зар није јасно да га цела прича ломи и оптерећује? Још је дете, има времена за њега. Нама је голманска позиција одлично покривена у репрезентацији. Стојковић је, шта год ко мислио о њему, увек давао максимум и не сећам се да смо икада губили бодове због њега. А о томе колико пута је био најбољи на терену је сувишно говорити. Рајковић је првак света, Емил Роцков из Војводине је момак који није у фокусу медија али је феноменалан потенцијал...

mile

pre 6 godina

Kakav debilizam...imamo Dmitrovica koji brani fenomenalno i ne dobija sansu, a mi cemo Svilara koji je izasao jednom na gol i za koga niko nije znao do pre meca sa Mancesterom...

Mikii

pre 6 godina

Kakvo nepostovanje Stojkovica posle svega sto je uradio za reprezentaciju u kvalifikacijama. Pa nije problem u golmanu, sinovi. To je bre jedino sto u srpskoj reprezentaciji vredi, a hoce da ga menjaju nedokazanim klincem kikserom. U ovoj zemlji se apsolutno sve radi naopako.

Sipurske livade

pre 6 godina

Na SP u Rusiju se vode tri golmana. Stojkovic i Rajkovic su sigurni, a za treceg golmana bolje da ide Svilar i da ga obezbedimo za budućnost nego da ide Jovanovic od 25 godina koji brani u Danskoj ligi i nikad nece biti kalibar za prvog golmana reprezentacije.

Dado

pre 6 godina

Ne mogu da verujem koliko nepoznavanja od strane "navijača" u komentarima. Kao prvo, ko je lud da misli da će Svilar na SP biti prvi golman? Ako čelnici iz FSS kažu da će pokušati da ga povedu na SP, to ne znači da je automatski prvi golman. Na veliko takmičenje vode se po 3 golmana i zašto momak, ako naravno iskoristi šansu i izbori se u prvom timu Benfike ne bi otišao na Mundijal, ako bi naravno želeo da igra za Srbiju?

A ako mislite da Benfika ne zna šta radi, samo dva podatka. Prošle godine za njih je branio Ederson koji danas brani za City (kažem brani a ne da sedi na klupi) a prodan je za basnoslovnih 40 miliona evra a ima svega 22 godine. Pre njega tu je bio Jan Oblak koji je isto dobio šansu slično kao Svilar (povredio se prvi golman) i iskoristio ju je maksimalno. Danas vredi 40 miliona a u klauzuli mislim da mu stoji nekih 60 ili 70 miliona.

Želim, da kažem da Svilar nije slučajno u Benfici. To naravno ne znači da če 100% postati takva igračina kao što je Oblak recimo ali očigledno mali nešto ima. Za one koji komentarišu a očigledno pojma nemaju. Na klupi Benfike sedi Julio Cesar, igrač koji je osvajao Ligu Šampiona. On je tamo verovatno kao neki mentor Svilaru i prvom golmanu, i da mali ne obećava sigurno bi trener stavio iskusnog Cesara na gol. A i Oblak i Donnarumma recimo su živ dokaz da svega par utakmica može da te ispali u orbitu. Ako se razvije kako obećava a Srbija ga "ukrade" možemo biti srećni jer ne znam kad smo imali golmana tog kalibra.

a1r1

pre 6 godina

Da vas upoznam sa Svilarom. Otac Ratko,majka Marijana,ujak Sinisa Askraba nekadasnji igrac Zelje iz Sarajeva. Sve fudbalski geni. Inace majka je iz malog mjesta pored Sarajeva, Trnova koje je dalo mnogo dobrih fudbalera pored Askrabe i Vlaskog koji je igrao takodje za Zeljeznicar sa Grbavice.

Mikii

pre 6 godina

Kakvo nepostovanje Stojkovica posle svega sto je uradio za reprezentaciju u kvalifikacijama. Pa nije problem u golmanu, sinovi. To je bre jedino sto u srpskoj reprezentaciji vredi, a hoce da ga menjaju nedokazanim klincem kikserom. U ovoj zemlji se apsolutno sve radi naopako.

relja

pre 6 godina

Оставите момка на миру, зар није јасно да га цела прича ломи и оптерећује? Још је дете, има времена за њега. Нама је голманска позиција одлично покривена у репрезентацији. Стојковић је, шта год ко мислио о њему, увек давао максимум и не сећам се да смо икада губили бодове због њега. А о томе колико пута је био најбољи на терену је сувишно говорити. Рајковић је првак света, Емил Роцков из Војводине је момак који није у фокусу медија али је феноменалан потенцијал...

Srbin from Spain

pre 6 godina

Belgija: broj 1: Thibaut Courtois (25 god); broj 2: Simon mignolet (29 god); broj 3: Matz Sels (25 god)
Srbija: broj 1: Vladimir Stojkovic (34 god); broj 2: Predrag Rajkovic (21 god); broj 3: boranija.
Mislite da nema mesta za Svilara, ako nista, kao broj 3?

спортски уметник

pre 6 godina

Kad pisete da je to nepostovanje Stojkovica setite se da je, kao prvo, sam Stojkovic covek nepostovanja koji za dan zaboravi sve sto je bilo ako je to u njegovom interesu. Nepostujes druge, nemoj se ljutiti kad neko ne postuje tebe
(Petar, 20. oktobar 2017 13:45)

Стојковић је човек непоштовања? Човек који се увек одазивао репрезентацији, који је увек максимално одрађивао свој посао, трпео разне увреде и претње и накад није окретао леђа тиму, трпео да неки други голмани који ми нису ни до колена бране пре њега и ни реч никада није рекао и после свега тога опет је ту и опет је наш најбољи играч и најзаслужнији за пласман у Русију. А такве као што си ти очигледно боли нешто друго, што нема везе са националним тимом.

Lopta je okrugla

pre 6 godina

Bio sam golman dva domaca prvoligasa. Kasnije branio u inostranstvu, pa bio trener golmana u jednom domacem klubu. Sada sam trecu sezonu trener golaman jednog azijskog prvoligasa. Ovako. Stojkovic je nas neprikosnoveno najbolji golman i njegove zasluge za plasman na SP su 60%. Cim je golman najbolji igrac to je znak da u reprezentaciji nesto ne stima, ali to na nekoj drugoj temi. U svojim najboljim golmanskim godinama je i na ovom nivou moze da brani bar jos 4-5 godina. Rezerve. Prvo bih odmah otpisao Rajkovica. On je linijski golman, sto moderan fudbal ne tolerise. Prosecno brani, u prosecnom klubu u slaboj ligi. Vanja MS ima najbolje predispozicije za golmana, ali nazalost ne brani ove sezone u Torinu. Da brani bio bi moj izbor za rezervu. Ovako je to Marko Dmitrovic, golman Levantea, koji odlicno brani u najjacoj svetskoj ligi, ali mu se iz ne znam kog razloga ne pruza sansa u reprezentaciji iako je mnogo kvalitetniji od Rajkovica. Sto se Mileta Svilara tice, on u golmanskim krugovima vazi za jednog od tri najtalentovanija evropska golmana, odnosno golman kome se predvidja blistava karijera. Greska koja mu se desila protiv Junajteda je klasicna greska mladih golmana. Znao je dane sme da boksuje loptu, ali se nije najbolje pozicionirao i ponela ga je inercija. Nista strasno, verujem da tu gresku vise nikada nece ponoviti. Srbija bi morala da ga pozove u prvi tim inace cemo ga izgubiti kao Arnautovica. I on bi po meni bio taj treci golman u Rusiji. Pozdrav iz Emirata.

joki

pre 6 godina

Šta mu je majka po nacionalnosti i da li govori mlađi svilar srpski jezik?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zvezdaš, 20. oktobar 2017 13:42)

srpskinja iz istocnog sarajeva zato tecno i govori srpski,to mu je maternji jezik.

Runzo Objektivni

pre 6 godina

@Mikii samo ideš od vesti do vesti i, da ne kažem drugačije, ispuštaš feces. Svilar je supertalentovan, da je kikser - nije. Svaki golman, uključujući legendarnog Kasiljasa, kiksa. Kiksaju i igrači, čak i legende. Kiksao je Vidić (igranje rukom na SP), kiksao je jedan Zidan (udaranje Materacija glavom). Tako je kiksao i taj Stojke, iako je stvarno fenomenalan u poslednje vreme. A ako kažu da je ovaj dečko "golman za sadašnjost", gde si ti to pročitao da će Stojković odmah da se menja? Na SP se vode tri golmana, Svilar bi sasvim sigurno upao u ta tri. Kad bi svi razmišljali kao ti, u reprezentaciji bi verovatno svi bili "zacementirani" na osnovu bilo čega što su nekad uradili. Oh wait...

спортски уметник

pre 6 godina

Да ли су људи реални који пишу да је Рајковић заборављен. Далеко од тога, Рајковић је стално с националним тимом, иако то партијама у Макабију није заслужио. С друге стране Дмитровић који брани одлично у Еибару није ни у плановима већ дуже време, е то је неправда

Bogotac

pre 6 godina

Svakakvih gluposti sam cuo u zivotu ali da je Stojkovic jedino sto vredi u reprezentaciji ju ju ju...I plus taj komentar ogroman broj pluseva ju ju ju

No1

pre 6 godina

Stojke trenutno brani odlično, verujem da će tako biti i na leto u Rusiji.
Trenutno on je broj 1, iskusan i hrabar golman. Ali Svilara bi trebalo povesti u Rusiju, može da uđe i sa klupe... Naravno zvati ga za prijateljske utakmice. Treba misliti na budućnost. Uvek kuburimo sa golmanima, ne znam da li smo od Šoškića imali nekog vrhunskog golmana. Ja bih reako da je u ovom momentu Stojković tu negde,a za malog Svilara je rekao Murinjo, šta bih ja tu mogao da dodam više.:) Mada nikad ne bih otpisivao ni Rajkovića. Ukoliko bude pameti bićemo tamo gde po talentu zaslužujemo.

coki

pre 6 godina

Pedja...
Stojkovic i kada nema klub i kada ne brani u klubu i dalje je za dve klase iznad prvog sledeceg golmana Srbije.Ubedljivo najbolji nas igrac unazad 8 godina.

Jim Beam

pre 6 godina

Nama bolji golman fakat treba. Stojke je dobar linijaš, ponekad brani i ono što se teško brani, ali je kiksara. Protiv Velsa u Beogradu smo prosuli bodove zbog njega. Na SP '10 ga je primio sa 30 metara protiv Australije. Svaku treću-četvrtu utakmicu ima po neki kiks, veći ili manji. Zlatno pravilo za golmana je da brani ono što treba da se brani i bude konstantan jer onda i odbrana zna na čemu je i igra se opuštenije u odbrani. Ako ga neko pogodi u rašlje ili da iz igledne prilike - svaka čast, ali kada primiš glup gol zbog golmana onda se drastično padne u igri. Psihološki po ekipu, verovatno najbitnija pozicija, a mi imamo najnestabilnijeg igrača u timu. Ne znam da li Svilar, Rajković ili Dmitrović treba da brane, ali činjenica je da mi nam jedan stabilni golman lepo legao.

Vlado

pre 6 godina

Klinac od 18 godina koji je na golu usled povrede prvog golmana i koji nije prvi golman u Benfiki ne moze u Rusiji biti prvi golman nacionalnog tima. 2020 mozda ako bude pokazao kvaliet i Stojkovic ode u penziju.

Zvezdaš

pre 6 godina

(a1r1, 20. oktobar 2017 14:32)

Hvala na informaciji majka mu se zove marijana pa pretpostavljam da je srpkinja tako da ne znam šta bi ga sprečilo da igra za našu reprezentaciju, naravno stojke je još naš prvi golman ali ne zaboravljajte da stojke ima 34 godine a mladi svilar tek 18. stojković bi trebao za jedno 3 godine da ode u fudbalsku penziju pa za to vreme će svilar biti iskusniji i ne bi mu se dešavale tako glupe greške kao protiv mančestera

mile

pre 6 godina

Kakav debilizam...imamo Dmitrovica koji brani fenomenalno i ne dobija sansu, a mi cemo Svilara koji je izasao jednom na gol i za koga niko nije znao do pre meca sa Mancesterom...

спортски уметник

pre 6 godina

Ljudi...a dokazani,provereni golman Rajkovic,postoji li on ili ce mediji i menadzeri da uvek odredjuju sastave?
(Delpjero77, 20. oktobar 2017 13:52)

Реално гледано, ако Свилар одлучи да игра за нас, Рајковић ће бити тек четврти на листи, иза Стојковића, Дмитровића и Свилара

Zox

pre 6 godina

Prvo, decko je lud ako zaigra za Srbiju (pustimo patriotske price, gledajte organizaciju, uslove, "podmetanja" itd.), drugo, nemojte da isterate Stojketa - vise njega gledam nego utakmicu! Apsoluitni zabavljac kome nikad ne mozete da predvidite potez. Licno, najvise obozavam kad mase rukama saigracima, da odu sto dalje ka golu, a onda doda loptu nekome na 5 m... Ili kad ide neka izgubljena lopta, a on se zatrci da je ispuca - ponekad i teren pogodi!

Zato, zaboravite Svilara...

Vukasin

pre 6 godina

Ne kontam kako uopste neko moze da razmislja o davanju njemu da igra pored Stojkovica koji majstorski brani. Pa nije svetsko fuca ispred zgrade, ceo taj tim je igrao zajedno i izdvojio vreme kako bi se plasirali, naravno da treba taj isti tim da igra svetsko

Nislija

pre 6 godina

Vidim da vecina ovde postavlja pogresno pitanje, a to je zasto bi dali ovom decku da brani pored drugih, iskusnijih glmana koje imamo. PRavo pitanje je zasto bi ond dosao da brani za Srbiju ka moze za Belgiju. On je rodjen u Belgiji, tamo je i odrastao, zasto bi uopste pozeleo da dodje i brani za Srbiju. Da ne govorimo o cinjenici da su Belgijanci daleko jaca reprezentacija od Srbije i sa daleko vise perspektive za buducnost

Petar

pre 6 godina

Kad pisete da je to nepostovanje Stojkovica setite se da je, kao prvo, sam Stojkovic covek nepostovanja koji za dan zaboravi sve sto je bilo ako je to u njegovom interesu. Nepostujes druge, nemoj se ljutiti kad neko ne postuje tebe

Srbin from Spain

pre 6 godina

Zokara
A zasto? Srbija ima lepe futbalske perspektive sa sjanjnom generacijom koja je osvojila svetsko prvenstvo. Ako dodas nekoliko nasih igraca sa strane (Svilar, Pantovic, etc.), mozemo da se nosimo jako dobro sa bilo kim. Zaboravio si da su godinama Belgijanci, pre nego sto se pojavi ova generacija, bila ekipa za kantanje. Nista nije vecno, ni u dobro ni u zlo. Ako razvijemo pravu strategiju za omladinu, mozemo da se vratimo tu gde nam je mesto, medju boljima. Ne zaboravi da nakon svega, imamo - uz publiku - dugu tradiciju u futbalu. Pozdrav svim ljubiteljima sporta.

ljupce

pre 6 godina

rajkovicje prvak evrope i sveta.vanja milinkovic-savic kao njegova rezerva,ali je branio na tim utakmicama i vise nego odlicno,takodje prvak evrope i sveta.sad odjednom neki debitant najmladji u istoriji lige sampiona ima prednost,a nije se nigde dikazao.to sto je najmladji ne znaci kvalitet,primer luka jovic u zvezdi najmladji,a ni cetvrti deo karijere nece imati kao dzajic ili stankovic pre njega kao najmladji debitanti u zvezdi.vanja je isteran iz reprezentacije,cekam da vidim na koju foru ce rajkovica isterati i sta ce biti izjava za novinare.posle se pitamo kako nam se desi to sto se desi da nam deca nestanu?????evo odgovora pred ocima vam je,ali slepi ne vidite.eeee moja srbijo medju sljivama...

Рајкоni

pre 6 godina

Чувени голман Оља Петровић, па пок. Кајганић, па Дика Стојановић...па Стеван Стојановић...
Само у Звезди било је одличних голмана, а било их је и у Партизану Хајдуку, Радничком из Ниша...

Stevan

pre 6 godina

Ponudite mu dovoljno para I neće biti problema da zaigra za Srbiju.Para vrti gde burgija neće.Isplati će se ako je tako dobar.Ako Srbija uđe u drugi krug na SP onda se već isplatio,tako da razmišljaju u FSS.

Nikola

pre 6 godina

Стојковић је човек непоштовања? Човек који се увек одазивао репрезентацији, који је увек максимално одрађивао свој посао, трпео разне увреде и претње и накад није окретао леђа тиму, трпео да неки други голмани који ми нису ни до колена бране пре њега и ни реч никада није рекао и после свега тога опет је ту и опет је наш најбољи играч и најзаслужнији за пласман у Русију. А такве као што си ти очигледно боли нешто друго, што нема везе са националним тимом.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (спортски уметник, 20. oktobar 2017 14:29)

Podseticu te da je Stojkovic bio najredovniji u reprezentaciji kada nije imao ni klub ili je imao samo klupu od kluba, u najboljem slucaju. Ato znaci da mu je to bila jedina sansa da ga neko vidi i da se proda. Problem je jos i to sto jeste cinjenica da okrece ledja svemu vrlo lako. Niko mu ne bi pravio problen sto je otisao u Partizan (prvenstveno jer nije otisao direktno) vec sto je trazio oprastanje ruzne proslosti. Gazis po svojima? Jednom ces = uvek ces... ja ga nikas pozvao ne bih. Rajkovic ok, Dmitrovic korektan i eto ovaj Svilar ako hoce.

Mikii

pre 6 godina

Kakvo nepostovanje Stojkovica posle svega sto je uradio za reprezentaciju u kvalifikacijama. Pa nije problem u golmanu, sinovi. To je bre jedino sto u srpskoj reprezentaciji vredi, a hoce da ga menjaju nedokazanim klincem kikserom. U ovoj zemlji se apsolutno sve radi naopako.

Zox

pre 6 godina

Prvo, decko je lud ako zaigra za Srbiju (pustimo patriotske price, gledajte organizaciju, uslove, "podmetanja" itd.), drugo, nemojte da isterate Stojketa - vise njega gledam nego utakmicu! Apsoluitni zabavljac kome nikad ne mozete da predvidite potez. Licno, najvise obozavam kad mase rukama saigracima, da odu sto dalje ka golu, a onda doda loptu nekome na 5 m... Ili kad ide neka izgubljena lopta, a on se zatrci da je ispuca - ponekad i teren pogodi!

Zato, zaboravite Svilara...

mile

pre 6 godina

Kakav debilizam...imamo Dmitrovica koji brani fenomenalno i ne dobija sansu, a mi cemo Svilara koji je izasao jednom na gol i za koga niko nije znao do pre meca sa Mancesterom...

Petar

pre 6 godina

Kad pisete da je to nepostovanje Stojkovica setite se da je, kao prvo, sam Stojkovic covek nepostovanja koji za dan zaboravi sve sto je bilo ako je to u njegovom interesu. Nepostujes druge, nemoj se ljutiti kad neko ne postuje tebe

Vukasin

pre 6 godina

Ne kontam kako uopste neko moze da razmislja o davanju njemu da igra pored Stojkovica koji majstorski brani. Pa nije svetsko fuca ispred zgrade, ceo taj tim je igrao zajedno i izdvojio vreme kako bi se plasirali, naravno da treba taj isti tim da igra svetsko

Bogotac

pre 6 godina

Svakakvih gluposti sam cuo u zivotu ali da je Stojkovic jedino sto vredi u reprezentaciji ju ju ju...I plus taj komentar ogroman broj pluseva ju ju ju

Nikola

pre 6 godina

Стојковић је човек непоштовања? Човек који се увек одазивао репрезентацији, који је увек максимално одрађивао свој посао, трпео разне увреде и претње и накад није окретао леђа тиму, трпео да неки други голмани који ми нису ни до колена бране пре њега и ни реч никада није рекао и после свега тога опет је ту и опет је наш најбољи играч и најзаслужнији за пласман у Русију. А такве као што си ти очигледно боли нешто друго, што нема везе са националним тимом.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (спортски уметник, 20. oktobar 2017 14:29)

Podseticu te da je Stojkovic bio najredovniji u reprezentaciji kada nije imao ni klub ili je imao samo klupu od kluba, u najboljem slucaju. Ato znaci da mu je to bila jedina sansa da ga neko vidi i da se proda. Problem je jos i to sto jeste cinjenica da okrece ledja svemu vrlo lako. Niko mu ne bi pravio problen sto je otisao u Partizan (prvenstveno jer nije otisao direktno) vec sto je trazio oprastanje ruzne proslosti. Gazis po svojima? Jednom ces = uvek ces... ja ga nikas pozvao ne bih. Rajkovic ok, Dmitrovic korektan i eto ovaj Svilar ako hoce.

Jim Beam

pre 6 godina

Nama bolji golman fakat treba. Stojke je dobar linijaš, ponekad brani i ono što se teško brani, ali je kiksara. Protiv Velsa u Beogradu smo prosuli bodove zbog njega. Na SP '10 ga je primio sa 30 metara protiv Australije. Svaku treću-četvrtu utakmicu ima po neki kiks, veći ili manji. Zlatno pravilo za golmana je da brani ono što treba da se brani i bude konstantan jer onda i odbrana zna na čemu je i igra se opuštenije u odbrani. Ako ga neko pogodi u rašlje ili da iz igledne prilike - svaka čast, ali kada primiš glup gol zbog golmana onda se drastično padne u igri. Psihološki po ekipu, verovatno najbitnija pozicija, a mi imamo najnestabilnijeg igrača u timu. Ne znam da li Svilar, Rajković ili Dmitrović treba da brane, ali činjenica je da mi nam jedan stabilni golman lepo legao.

coki

pre 6 godina

Pedja...
Stojkovic i kada nema klub i kada ne brani u klubu i dalje je za dve klase iznad prvog sledeceg golmana Srbije.Ubedljivo najbolji nas igrac unazad 8 godina.

Vlado

pre 6 godina

Klinac od 18 godina koji je na golu usled povrede prvog golmana i koji nije prvi golman u Benfiki ne moze u Rusiji biti prvi golman nacionalnog tima. 2020 mozda ako bude pokazao kvaliet i Stojkovic ode u penziju.

Nislija

pre 6 godina

Vidim da vecina ovde postavlja pogresno pitanje, a to je zasto bi dali ovom decku da brani pored drugih, iskusnijih glmana koje imamo. PRavo pitanje je zasto bi ond dosao da brani za Srbiju ka moze za Belgiju. On je rodjen u Belgiji, tamo je i odrastao, zasto bi uopste pozeleo da dodje i brani za Srbiju. Da ne govorimo o cinjenici da su Belgijanci daleko jaca reprezentacija od Srbije i sa daleko vise perspektive za buducnost

relja

pre 6 godina

Оставите момка на миру, зар није јасно да га цела прича ломи и оптерећује? Још је дете, има времена за њега. Нама је голманска позиција одлично покривена у репрезентацији. Стојковић је, шта год ко мислио о њему, увек давао максимум и не сећам се да смо икада губили бодове због њега. А о томе колико пута је био најбољи на терену је сувишно говорити. Рајковић је првак света, Емил Роцков из Војводине је момак који није у фокусу медија али је феноменалан потенцијал...

ljupce

pre 6 godina

rajkovicje prvak evrope i sveta.vanja milinkovic-savic kao njegova rezerva,ali je branio na tim utakmicama i vise nego odlicno,takodje prvak evrope i sveta.sad odjednom neki debitant najmladji u istoriji lige sampiona ima prednost,a nije se nigde dikazao.to sto je najmladji ne znaci kvalitet,primer luka jovic u zvezdi najmladji,a ni cetvrti deo karijere nece imati kao dzajic ili stankovic pre njega kao najmladji debitanti u zvezdi.vanja je isteran iz reprezentacije,cekam da vidim na koju foru ce rajkovica isterati i sta ce biti izjava za novinare.posle se pitamo kako nam se desi to sto se desi da nam deca nestanu?????evo odgovora pred ocima vam je,ali slepi ne vidite.eeee moja srbijo medju sljivama...

спортски уметник

pre 6 godina

Ljudi...a dokazani,provereni golman Rajkovic,postoji li on ili ce mediji i menadzeri da uvek odredjuju sastave?
(Delpjero77, 20. oktobar 2017 13:52)

Реално гледано, ако Свилар одлучи да игра за нас, Рајковић ће бити тек четврти на листи, иза Стојковића, Дмитровића и Свилара

спортски уметник

pre 6 godina

Kad pisete da je to nepostovanje Stojkovica setite se da je, kao prvo, sam Stojkovic covek nepostovanja koji za dan zaboravi sve sto je bilo ako je to u njegovom interesu. Nepostujes druge, nemoj se ljutiti kad neko ne postuje tebe
(Petar, 20. oktobar 2017 13:45)

Стојковић је човек непоштовања? Човек који се увек одазивао репрезентацији, који је увек максимално одрађивао свој посао, трпео разне увреде и претње и накад није окретао леђа тиму, трпео да неки други голмани који ми нису ни до колена бране пре њега и ни реч никада није рекао и после свега тога опет је ту и опет је наш најбољи играч и најзаслужнији за пласман у Русију. А такве као што си ти очигледно боли нешто друго, што нема везе са националним тимом.

Stevan

pre 6 godina

Ponudite mu dovoljno para I neće biti problema da zaigra za Srbiju.Para vrti gde burgija neće.Isplati će se ako je tako dobar.Ako Srbija uđe u drugi krug na SP onda se već isplatio,tako da razmišljaju u FSS.

спортски уметник

pre 6 godina

Да ли су људи реални који пишу да је Рајковић заборављен. Далеко од тога, Рајковић је стално с националним тимом, иако то партијама у Макабију није заслужио. С друге стране Дмитровић који брани одлично у Еибару није ни у плановима већ дуже време, е то је неправда

Sipurske livade

pre 6 godina

Na SP u Rusiju se vode tri golmana. Stojkovic i Rajkovic su sigurni, a za treceg golmana bolje da ide Svilar i da ga obezbedimo za budućnost nego da ide Jovanovic od 25 godina koji brani u Danskoj ligi i nikad nece biti kalibar za prvog golmana reprezentacije.

No1

pre 6 godina

Stojke trenutno brani odlično, verujem da će tako biti i na leto u Rusiji.
Trenutno on je broj 1, iskusan i hrabar golman. Ali Svilara bi trebalo povesti u Rusiju, može da uđe i sa klupe... Naravno zvati ga za prijateljske utakmice. Treba misliti na budućnost. Uvek kuburimo sa golmanima, ne znam da li smo od Šoškića imali nekog vrhunskog golmana. Ja bih reako da je u ovom momentu Stojković tu negde,a za malog Svilara je rekao Murinjo, šta bih ja tu mogao da dodam više.:) Mada nikad ne bih otpisivao ni Rajkovića. Ukoliko bude pameti bićemo tamo gde po talentu zaslužujemo.

Dado

pre 6 godina

Ne mogu da verujem koliko nepoznavanja od strane "navijača" u komentarima. Kao prvo, ko je lud da misli da će Svilar na SP biti prvi golman? Ako čelnici iz FSS kažu da će pokušati da ga povedu na SP, to ne znači da je automatski prvi golman. Na veliko takmičenje vode se po 3 golmana i zašto momak, ako naravno iskoristi šansu i izbori se u prvom timu Benfike ne bi otišao na Mundijal, ako bi naravno želeo da igra za Srbiju?

A ako mislite da Benfika ne zna šta radi, samo dva podatka. Prošle godine za njih je branio Ederson koji danas brani za City (kažem brani a ne da sedi na klupi) a prodan je za basnoslovnih 40 miliona evra a ima svega 22 godine. Pre njega tu je bio Jan Oblak koji je isto dobio šansu slično kao Svilar (povredio se prvi golman) i iskoristio ju je maksimalno. Danas vredi 40 miliona a u klauzuli mislim da mu stoji nekih 60 ili 70 miliona.

Želim, da kažem da Svilar nije slučajno u Benfici. To naravno ne znači da če 100% postati takva igračina kao što je Oblak recimo ali očigledno mali nešto ima. Za one koji komentarišu a očigledno pojma nemaju. Na klupi Benfike sedi Julio Cesar, igrač koji je osvajao Ligu Šampiona. On je tamo verovatno kao neki mentor Svilaru i prvom golmanu, i da mali ne obećava sigurno bi trener stavio iskusnog Cesara na gol. A i Oblak i Donnarumma recimo su živ dokaz da svega par utakmica može da te ispali u orbitu. Ako se razvije kako obećava a Srbija ga "ukrade" možemo biti srećni jer ne znam kad smo imali golmana tog kalibra.

Рајкоni

pre 6 godina

Чувени голман Оља Петровић, па пок. Кајганић, па Дика Стојановић...па Стеван Стојановић...
Само у Звезди било је одличних голмана, а било их је и у Партизану Хајдуку, Радничком из Ниша...

Lopta je okrugla

pre 6 godina

Bio sam golman dva domaca prvoligasa. Kasnije branio u inostranstvu, pa bio trener golmana u jednom domacem klubu. Sada sam trecu sezonu trener golaman jednog azijskog prvoligasa. Ovako. Stojkovic je nas neprikosnoveno najbolji golman i njegove zasluge za plasman na SP su 60%. Cim je golman najbolji igrac to je znak da u reprezentaciji nesto ne stima, ali to na nekoj drugoj temi. U svojim najboljim golmanskim godinama je i na ovom nivou moze da brani bar jos 4-5 godina. Rezerve. Prvo bih odmah otpisao Rajkovica. On je linijski golman, sto moderan fudbal ne tolerise. Prosecno brani, u prosecnom klubu u slaboj ligi. Vanja MS ima najbolje predispozicije za golmana, ali nazalost ne brani ove sezone u Torinu. Da brani bio bi moj izbor za rezervu. Ovako je to Marko Dmitrovic, golman Levantea, koji odlicno brani u najjacoj svetskoj ligi, ali mu se iz ne znam kog razloga ne pruza sansa u reprezentaciji iako je mnogo kvalitetniji od Rajkovica. Sto se Mileta Svilara tice, on u golmanskim krugovima vazi za jednog od tri najtalentovanija evropska golmana, odnosno golman kome se predvidja blistava karijera. Greska koja mu se desila protiv Junajteda je klasicna greska mladih golmana. Znao je dane sme da boksuje loptu, ali se nije najbolje pozicionirao i ponela ga je inercija. Nista strasno, verujem da tu gresku vise nikada nece ponoviti. Srbija bi morala da ga pozove u prvi tim inace cemo ga izgubiti kao Arnautovica. I on bi po meni bio taj treci golman u Rusiji. Pozdrav iz Emirata.

Zvezdaš

pre 6 godina

(a1r1, 20. oktobar 2017 14:32)

Hvala na informaciji majka mu se zove marijana pa pretpostavljam da je srpkinja tako da ne znam šta bi ga sprečilo da igra za našu reprezentaciju, naravno stojke je još naš prvi golman ali ne zaboravljajte da stojke ima 34 godine a mladi svilar tek 18. stojković bi trebao za jedno 3 godine da ode u fudbalsku penziju pa za to vreme će svilar biti iskusniji i ne bi mu se dešavale tako glupe greške kao protiv mančestera

Runzo Objektivni

pre 6 godina

@Mikii samo ideš od vesti do vesti i, da ne kažem drugačije, ispuštaš feces. Svilar je supertalentovan, da je kikser - nije. Svaki golman, uključujući legendarnog Kasiljasa, kiksa. Kiksaju i igrači, čak i legende. Kiksao je Vidić (igranje rukom na SP), kiksao je jedan Zidan (udaranje Materacija glavom). Tako je kiksao i taj Stojke, iako je stvarno fenomenalan u poslednje vreme. A ako kažu da je ovaj dečko "golman za sadašnjost", gde si ti to pročitao da će Stojković odmah da se menja? Na SP se vode tri golmana, Svilar bi sasvim sigurno upao u ta tri. Kad bi svi razmišljali kao ti, u reprezentaciji bi verovatno svi bili "zacementirani" na osnovu bilo čega što su nekad uradili. Oh wait...

a1r1

pre 6 godina

Da vas upoznam sa Svilarom. Otac Ratko,majka Marijana,ujak Sinisa Askraba nekadasnji igrac Zelje iz Sarajeva. Sve fudbalski geni. Inace majka je iz malog mjesta pored Sarajeva, Trnova koje je dalo mnogo dobrih fudbalera pored Askrabe i Vlaskog koji je igrao takodje za Zeljeznicar sa Grbavice.

Srbin from Spain

pre 6 godina

Belgija: broj 1: Thibaut Courtois (25 god); broj 2: Simon mignolet (29 god); broj 3: Matz Sels (25 god)
Srbija: broj 1: Vladimir Stojkovic (34 god); broj 2: Predrag Rajkovic (21 god); broj 3: boranija.
Mislite da nema mesta za Svilara, ako nista, kao broj 3?

joki

pre 6 godina

Šta mu je majka po nacionalnosti i da li govori mlađi svilar srpski jezik?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zvezdaš, 20. oktobar 2017 13:42)

srpskinja iz istocnog sarajeva zato tecno i govori srpski,to mu je maternji jezik.

Srbin from Spain

pre 6 godina

Zokara
A zasto? Srbija ima lepe futbalske perspektive sa sjanjnom generacijom koja je osvojila svetsko prvenstvo. Ako dodas nekoliko nasih igraca sa strane (Svilar, Pantovic, etc.), mozemo da se nosimo jako dobro sa bilo kim. Zaboravio si da su godinama Belgijanci, pre nego sto se pojavi ova generacija, bila ekipa za kantanje. Nista nije vecno, ni u dobro ni u zlo. Ako razvijemo pravu strategiju za omladinu, mozemo da se vratimo tu gde nam je mesto, medju boljima. Ne zaboravi da nakon svega, imamo - uz publiku - dugu tradiciju u futbalu. Pozdrav svim ljubiteljima sporta.