Ponedeljak, 16.10.2017.

18:39

Zagorac napušta Memfis – otkaz ili trejd?

Srpski košarkaš Rade Zagorac verovatno će napustiti redove Memfisa, prenose mediji u Sjedinjenim Američkim Državama.

Izvor: B92

Zagorac napušta Memfis – otkaz ili trejd? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

114 Komentari

Sortiraj po:

Pera

pre 6 godina

E tako je to. Kad si pik prve runde onda te ceskaju, mogu i godinama (vidi pod Hezonja npr.) a kad si druge onda ti daju 2 meseca da se dokazes i to je to. Koliko je dobrih igraca cut-ovano ove godine.

ttt

pre 6 godina

@aleksa Tvoj voljeni klub je to radio celu deceniju, tj. vise otimao. I niko nije smeo rec da kaze, zna se gde je svaki dobar igrac morao da predje

јд123

pre 6 godina

Јесте Раде одиграо солидно пред-сезону, али он је играо све утакмице само последњу четвртину, значи "garbage time". Скоро све екипе су одмарале прву поставу у 4. четвртини. Та четвртина им је служила да одлуче ко ће у ростер, кога ће послати у развојну лигу, да ускочи ако се неко повреди а кога да трејдују или позајме некоме, ако нађу заинтересован клуб, или отпусте. Очигледно је отпао и Мемфис је за њега завршена прича.

У извештајима са тих утакмица фокус је био само на статистици и неким луцидним потезима наших играча, да су се неки коментатори препуцавали ко је оставио бољи утисак Раде или Богдан. Скроз се запоставила анализа какву ће шансу вероватно добити на почетку сезоне. Да је Раде у првој утакмици "развалио", па у другој ушао са клупе у првој или другој четвртини, данас би ситуација изгледала другачије. Богдан ће добити шансу, само да је искористи. У последњој утакмици је био стартер, значи да би могао добити улогу шестог играча. Важно је да највише времена на терену проведе са што више играча из прве петорке, да са њима што боље сарађује. У најбољој ситуацији је Тео. Од своје друге утакмице је био стартер и скоро све време на терену провео заједно са две највеће звезде клуба. Сада само да их заобиђу повреде и на почетку сезоне послужи срећа. Добрим играма на почетку сезоне ће учврстити своју позицију, што је врло важно у НБА, јер тренери ретко одступају од замишљене игре и улоге играча. Када касније дођу слабије партије, што је неминовно, не може се цела сезона одиграти на високом нивоу, мањи ће бити ризик да изгубе позицију у екипи. Пуно је теже улазити са клупе и изборити се за бољу позицију, као што је пошло за руком Јокићу. Најбољи пример је Бјелица.

Sir Oliver

pre 6 godina

panteri odbio vas je i prošle sezone kad mu je Miško dao ponudu uzmi ili ostavi fmpcz ili ostaješ u Megi i on dečko ostao u Megi tako da ništa od vas. Kod nas usled hronične besparice ne verujem,ali ko zna...

CarDusanSilni

pre 6 godina

@pedja,

Ja sam pregledao svaki minut koji je Sved proveo na parketu u wolvsima i nisi u pravu...izuzetno epizodna uloga, a nije da nije imao sansu.

mkd

pre 6 godina

Zvezda ima 5 igraca na krilu: Dangubica, Lazarevica,Keselja, Davidovca, Dobrica i u FMP 2 to je ukupno 7 krila ali ni to im nije dovoljno nego hoce jos i Zagorca. Kupite celu Srbiju, region, svet, izgladnite ovaj narod do kraja samo da nemate konkurenciju u ABA. Vec ste kupili 3 polovnjaka i dobro ih platili da ne odu u Partizan. Sad kupite Zagorca da ne ode u Megu. Moze vam se, navikli su penzioneri na glad.
(Alexa, 16. oktobar 2017 23:22)

Iplaci se bice ti lakse

rosa u podne

pre 6 godina

Lakse ce da M nadje klub u NBA ako ga odpuste. Denveru treba rezervno krilo, imaju Chendlera, koji je stalno nesto nezadovoljan, a ostale igraci koji mogu da popune i nisu bas krila. U Sakramentu je mozda jos i gore. Imaju rukija i Kartera, i jos par igraca koji za nevolju mogu to nekako da popune. Itd.

marko

pre 6 godina

Mislim da nije baš izvesno da će se odmah vratiti u Evropu kako većina komentara ovde pretpostavlja. Ne bi me čudilo da ove sezone igra u G League i pokušava da izbori novi NBA ugovor. Već je obezbedio zaradu do koje bi teško došao u Evropi i trenutno mu je verovatno prioritet traženje nove šanse u NBA.

Nenad

pre 6 godina

Memphis Grizzlies General Manager Chris Wallace today announced that the Grizzlies waived guard Wade Baldwin IV and forward Rade Zagorac to finalize its 2017-18 regular season roster. – via NBA.com

Batko

pre 6 godina

Moze vam se, navikli su penzioneri na glad.
(Alexa, 16. oktobar 2017 23:22)

Auuu, osoba bez trunke obraza kada posle dva miliona prosle sezone, ovogodisnja 3 drzavna sponozora, dovodjenja nba igraca ovako nesto napise...bruka

Alexa

pre 6 godina

Zvezda ima 5 igraca na krilu: Dangubica, Lazarevica,Keselja, Davidovca, Dobrica i u FMP 2 to je ukupno 7 krila ali ni to im nije dovoljno nego hoce jos i Zagorca. Kupite celu Srbiju, region, svet, izgladnite ovaj narod do kraja samo da nemate konkurenciju u ABA. Vec ste kupili 3 polovnjaka i dobro ih platili da ne odu u Partizan. Sad kupite Zagorca da ne ode u Megu. Moze vam se, navikli su penzioneri na glad.

pedja

pre 6 godina

brm-Samo cu ti reci da si za Sveda daleko promasio. Dečko je tamo igrao i bio jedan od bitnijih, nije imao epizodne uloge, al je zbog povreda imao problema.

C i n i k

pre 6 godina

Treba da se vrati u Evropu, nzn sta im je sa NBA, ok, ugovori su dosta bogatiji, to razumem, ali ako misle da pored onoliko atletski i suterski jake konkurencije mogu da se dokazuju, to je smesno, samo gube vreme. Bolje je da se vrati u Evropu,jos bolje u neki nas KK kako bi igrao basket.

bskfan

pre 6 godina

Zagorac je dobar igrac i solidno je odigrao minute koje dobio u predsezoni, ali nije mogao da se opusti i stalno je igrao u grcu. Sjajno je skakao, a ostalo je bilo tako-tako. Nema sumnje da je veliki talenat, ali nije prosao samo zbog jedne stvari - brzine. Tamo se cene eksplozivni igraci, a Zagorac nema snagu za PFa a nema brzinu za SFa. Druga stvar kod njega je sto je otisao u najgori moguci glub koji iskljucivo igra odbranu. Dobra stvar je sto ima zagarantovanih 2.6 miliona za tri godine, sto mnogi igraci ne zarade ni za 10 godina igranja. Losa stvar je sto su sada karte vec podeljene i tesko da nadje klub za trejd...mada nije nemoguce. U svakom slucaju, nema zime za Zagorca. Mozda je ovo i dobro za njega jer Memfis nije dobar za njega. Njemu treba klub gde moze da igra 20+ minuta a u Memfisu bi igrao samo "garbage minutes".

zmaj

pre 6 godina

Gresku je napravio sto osta godinu u Megi umesto u nekom evroligasu ali tu se Misko pohlepni pitao...a sada pravac u nas Partizan....(nije realno ali...)

aca

pre 6 godina

Taj bi bio dobar u evro kupu, kakva EL ili NBA... Trenutno preeeeevelik zalogaj za njega. Najbolji su mi ovi sto komentarišu: dodji u Zvezdu pa malo igraj EL pa onda u NBA, pa pojeli bi ga u EL :) u Zvezdu bi mogao da dodje jedino ako Partizan pokaze interesovanje za njega pa ga ovi uzmu onako zinat :)

Mrsimud

pre 6 godina

Pa jedan Luvavu je otpusten, a dosta je kvalitetniji igrac. Sa ovim parama da se vrati u Evropu opet je na konju sto bi se rekla.
(drmr, 16. oktobar 2017 18:55)

Hahaha Luvavu otpušten, to si možda sanjao.

Uros

pre 6 godina

Ne razumem rapsodiju na ovom sajtu jer ce Zagorac bito cut-ovan samo zato sto bi (u vasim glavama) mogao da dodje u neki srpski klub. Pritom, Zvezdu je vec vise puta odbijao. A moze da nadje mnogo bolji klub u Evropi.

tata

pre 6 godina

I gde su sad oni pametnjakovici sto kazu da je Rade bolji i da je vise pokazao od Bogdana i jos traze objasnjenje zasto se ne slazemo sa njima.

Powerslave

pre 6 godina

Rade je u NBA otišao prekasno, a ne prerano.
Celu prošlu sezonu je odigrao za zaborav, bukvalno godinu dana je izgubio, bacio u bunar, ništa nije uradio osim što je stagnirao u, možda, ključnim godinama za razvoj.

Trebalo je da ode prošle godine, možda (tj. sigurno) ne bi ni igrao, ali bi već sad imao godinu iskustva i znao bi na čemu je. Ni Jokić se nije naigrao prve godine pa gde je sad.

Gagi

pre 6 godina

Steta za Radeta, bas mi cudno prvo su ga potpisali a sad im je prekobrojan. Realno ima i mnogo gorih koji su tamo a da ne pominjem matorce od 40 godina a i dalje igraju samo na ime.

Milan

pre 6 godina

Za sve one koji na komentar da je jedan Jokić odgovaraju : a Novicki, a Porzingis itd:
Pogledajte sa koje su pozicije na draftu su uzeti ti irači a sa koje Jokić I Zagorac. Nije isto biti u prvih 10 pikova I ući u ligu iz druge runde. Za ove druge potreban je rad, kvalitet I još I sreća da te neko prepozna. Kada si u prvih 10 dobijaš po nekoliko šansi (primer BeneT)
Mislim da je za njega mnogo bolje da se vrati u evropu nego u razvojnu ligu iz razloga što nikad u karijeri još nije igrao ozbioljnu takmičarsku košarku (osim u reprezentaciji). Da li bi to bio klub iz evrolige, iz španske lige ili partizan ili zvezda I nije toliko bitno. Bitno je da igra.

Šteta talenta

pre 6 godina

Ostao je u Megi jednu sezonu više nego što je trebao i to je dovelo do stagnacije i gubitka momentuma u karijeri. Pogrešna procena pohlepnog menadžera. Tu sezonu je trebao da odigra negde u Evropi, idealno u nekoj od evroligaških ekipa.

brm

pre 6 godina

@Munja
Novicki, Antetokumbo, Porzingis,... Manite se te priče "iskustvo u Evropi". Za NBA ili jesi ili nisi, čak ti druže igranje u Evropi može stvoriti problem jer već počneš da se formiraš kao igrač za jedan stil košarke i onda je mnogo teže prebaciti se na NBA. Da nije tako, onda Spanulis, Serhio Rodriges, Šved i drugi ne bi imali epizodne uloge u NBA, iako su u Evropi bili zvezde.

Stevan

pre 6 godina

Janis je jedan u milion i Porzingis i Parker i Novicki i Gasol mladji i Furnije...svi su jedan u milion ?
Partizan bi mu bila bolja destinacija a i onako oduvek navijanza Partizan kao i uostalom vecina mladih igraca iz Mege, Fmpa, fmp zvezde i Partizana !
(antiDebil, 16. oktobar 2017 19:30) #

Pa jesu 1 u milion, svi oni. U citavoj nasoj istoriji mi imamo ukupno 30 igraca u NBA... a koliko stanovnika, u poslednjih 60-70 godina koliko se kod nas igra kosarka. Pa to je cak i daleko manje od 1 u milion. Jokic je fenomen... ali smo mi glupa nacija da to shvatimo. Zato su svi nasi ljudi koji su nesto u zivotu napravili, napravili i uspeli van ove drzave. Pocev od Tesle i Pupina pa nadalje.

Branko Potezica

pre 6 godina

Nešto razmišljam ako dodje u Patizan biće zanimljivije prvenstvo. Marinković i Zagorac Partizanov Splash Brothers po 20-25 poena po meču obojica.

panke92

pre 6 godina

tesko da će biti negde trejdovan 2 dana pre početka NBA. svi timovi su puni i sada će samo otpuštati igrače na koje ne računaju. Ne vidim baš neki tim gde bi uopšte mogao da ode, kada ni nema zvaničnu utakmicu u NBA. Veća verovatnoća mi je da bude pozajmljen negde u Evropu ili da ga otpuste, mada mislim da bi im to bila velika greška jer je talenat. Realno Memfis je dosta slabiji nego poslednjih par sezona i mislim da je bilo mesta za njega, makar neki garbage time. U Evropi nije igrao u nekom vrhunskom klubu, nije igrao ni Evro Ligu, ne znam gde bi mogao da završi.

SS

pre 6 godina

Meni samo nije jasan Memfis, pošto su mu dali zagarantovan ugovor na više godina... Nema veze, neka uzme pare, a posle može gde god da mu srce poželi

Цигојнер

pre 6 godina

I Janis je jedan u milion i Porzingis i Parker i Novicki i Gasol mladji i Furnije...svi su jedan u milion ?Partizan bi mu bila bolja destinacija a i onako oduvek navijanza Partizan kao i uostalom vecina mladih igraca iz Mege, Fmpa, fmp zvezde i Partizana !
(antiDebil, 16. oktobar 2017 19:30)
Ала је теби лепоооо...

Drmr

pre 6 godina

Za one sto misle da je dzaba izbegavao reprezentaciju, decak je upravo zaradio 2,4 miliona. Pri tom, uskoro ce bez problema potpisati novi ugovor u Evropi ili ako mu se posreci novi NBA ugovor.

Sto kod vas . Zainat

pre 6 godina

Ni levo ni desno pravo u Konstantin. Beogradjani prate ili neprate ABA ligu "Aleksandar Nikolic " Prazan grozno prazan. Ili jos bolje ponovo Mega.

спортски уметник

pre 6 godina

Nema sumnje da je veliki talenat, ali otici u Nba bez nekog veceg evropskog iskustva je lose. Nikola Jokic je jedan u milion. Treba u evroliga, Zvezda bi mu bila najbolja destinacija. Bolje da je Rade igrao za repku ovog leta, gradio tu ime i tabao sebi put ka vecim klubovima nego sto je otisao odmah preko bare. Ali nije on tu kriv, kriv je njegov menadzer sto u njemu vidi samo dolare.
(Munja, 16. oktobar 2017 18:59)

Јокић је један у милион? А шта је Порзингис, шта је Марканен? Шта су они то у Европи играли? Шта је Стојаковић играо у Европи? Новицки? И још доста таквих примера....

aleksandar djordjevic

pre 6 godina

Prosecan, ne i dominantan, igrac iz ABA lige nema prodju u NBA, tu je gde je.... u najboljem slucaju u Partizan da se nadogradjuje kod Mute. . . i da igra eurocup. Ovo treba da shavati kao pozitivan rasplet inace bi godina grejao klupe sirom amerikeeee

Divos

pre 6 godina

Раде је добијао мало шанси у 5 мечева предсезоне, оно што је добио прилика, коректно је одрадио.
Видећемо шта ће му то донети. Има потписан уговор са Мемфисом 2+1 (са опцијом да Мемфис одлучује о клаузули +1), и у нарене 2 сезоне има загарантовану зараду 2,33 мил.$, што за НБА стандарде и није нека пара, али ето није ни за бацит.
О даљњој судбини одлучује Мемфис. Трејд тренутно и није изгледан, све франшизе имају попуњене саставе, у правило и по 18-20 играча (укључујући оне са негарантованим уговором), и гледају којих ће се решити пред почетак НБА сезоне.
Могуће да га Мемфис или друга франшиза која преузме права пошаљу на каљење у развојну лигу, мада по мени боља опција, ако не добије шансу у НБА клубу, је повратак у Европу.
О томе ће ипак одлучити његов менаџер, извесни Мишко.
Уверен сам да Раде има будућности у НБА, наравно ако добије шансу, у сваком случају, све најбоље у даљњој каријери.

denis

pre 6 godina

najveci talenat koji je srbija u zadnjih 20 godina imala...

mozda se varam, al imam osecaj da ce biti najbolji nas igrac u sledecih 15 godina

marko

pre 6 godina

Rano je otisao, a takvih kao on ima bas mnogo. On se ni ovde nesto nije isticao, ako uzmemo u obzir da je igrao u Megi i da je imao svu slobodu ovog sveta. Solidne fizikalije, sut treba da se na njemu doobro radi. U principu Misku je uspela ta prica sa Jokicem pa se mozda nadao i sa Zagorcem, ali tesko. Jokic je izuzetak a ne pravilo. Znaci malo su se zaleteli, Zagorac natrag u evropu, nadam se ne u Megu jer taj tim za sada solidno deluje, a povratak velikog individualca bi ih kostao u pogkedu razvoja ostalih igraca.

antiDebil

pre 6 godina

Nema sumnje da je veliki talenat, ali otici u Nba bez nekog veceg evropskog iskustva je lose. Nikola Jokic je jedan u milion. Treba u evroliga, Zvezda bi mu bila najbolja destinacija. Bolje da je Rade igrao za repku ovog leta, gradio tu ime i tabao sebi put ka vecim klubovima nego sto je otisao odmah preko bare. Ali nije on tu kriv, kriv je njegov menadzer sto u njemu vidi samo dolare.
(Munja, 16. oktobar 2017 18:59)

I Janis je jedan u milion i Porzingis i Parker i Novicki i Gasol mladji i Furnije...svi su jedan u milion ?
Partizan bi mu bila bolja destinacija a i onako oduvek navijanza Partizan kao i uostalom vecina mladih igraca iz Mege, Fmpa, fmp zvezde i Partizana !

mare

pre 6 godina

Ok treba i decku skinuti kapu, otisao je da se bori verujuci u sebe i svoj kvalitet. U NBA ima mnogo gorih igraca, Rade je odlican igrac, naci ce on sebi mesto u nekom timu.

True Batman Fan

pre 6 godina

Ajde sada realno... Da li je Zagorac NBA kalibar igraca? Ja, kada sam cuo da on ide u NBA, nisam mogao da verujem... I ne samo on. Puna je NBA liga igraca koji nisu ni za FIBA ligu sampiona...

спортски уметник

pre 6 godina

Nema sumnje da je veliki talenat, ali otici u Nba bez nekog veceg evropskog iskustva je lose. Nikola Jokic je jedan u milion. Treba u evroliga, Zvezda bi mu bila najbolja destinacija. Bolje da je Rade igrao za repku ovog leta, gradio tu ime i tabao sebi put ka vecim klubovima nego sto je otisao odmah preko bare. Ali nije on tu kriv, kriv je njegov menadzer sto u njemu vidi samo dolare.
(Munja, 16. oktobar 2017 18:59)

А што се тиче овога за Звезду, још прошле године се спремала нова Мишко-Човић комбинација, али Раде није Дангубић

SrbinsonKruso

pre 6 godina

U nekoj ludoj kombinaciji bi bilo predobro da dođe u Partizan... zna se da navija za nas.. da nije hteo u Czv... ali znamo da to nije moguće... ali u nekim ludim snovima...

NBG

pre 6 godina

U Zvezdu na žalost teško. Pored Dangubića, Kešelja i Dobrića ne bi bilo mesta za njega. Ja bih danas menjao Kešelja za Zagorca , ali teško da će Zvezda da šutne nekog samo zato što je Zagorac slobodan....

drmr

pre 6 godina

S obzirom da ima garantovanih 2,4 miliona (900k prva, 1,5 miliona druga) Otpuste ga i covek milioner. A ako cemo realno tesko da moze u bilo kom rosteru da se nadje u 15. Pa jedan Luvavu je otpusten, a dosta je kvalitetniji igrac. Sa ovim parama da se vrati u Evropu opet je na konju sto bi se rekla.

Munja

pre 6 godina

Nema sumnje da je veliki talenat, ali otici u Nba bez nekog veceg evropskog iskustva je lose. Nikola Jokic je jedan u milion. Treba u evroliga, Zvezda bi mu bila najbolja destinacija. Bolje da je Rade igrao za repku ovog leta, gradio tu ime i tabao sebi put ka vecim klubovima nego sto je otisao odmah preko bare. Ali nije on tu kriv, kriv je njegov menadzer sto u njemu vidi samo dolare.

đurađ

pre 6 godina

ako ništa drugo, bar ima zagarantovan ugovor - 900k ove sezone, 1.4m sledeće. uzeće im novce, a neće odigrati ni minut zvanične košarke za memfis

Gde ja živim

pre 6 godina

Eto ti sad. A ja se baš ponadao da će se nametnuti. Ajde sad neko ko se baš razume neka izbaci gde bi mogao da ode (ako je trejd)?

Munja

pre 6 godina

Nema sumnje da je veliki talenat, ali otici u Nba bez nekog veceg evropskog iskustva je lose. Nikola Jokic je jedan u milion. Treba u evroliga, Zvezda bi mu bila najbolja destinacija. Bolje da je Rade igrao za repku ovog leta, gradio tu ime i tabao sebi put ka vecim klubovima nego sto je otisao odmah preko bare. Ali nije on tu kriv, kriv je njegov menadzer sto u njemu vidi samo dolare.

drmr

pre 6 godina

S obzirom da ima garantovanih 2,4 miliona (900k prva, 1,5 miliona druga) Otpuste ga i covek milioner. A ako cemo realno tesko da moze u bilo kom rosteru da se nadje u 15. Pa jedan Luvavu je otpusten, a dosta je kvalitetniji igrac. Sa ovim parama da se vrati u Evropu opet je na konju sto bi se rekla.

đurađ

pre 6 godina

ako ništa drugo, bar ima zagarantovan ugovor - 900k ove sezone, 1.4m sledeće. uzeće im novce, a neće odigrati ni minut zvanične košarke za memfis

mare

pre 6 godina

Ok treba i decku skinuti kapu, otisao je da se bori verujuci u sebe i svoj kvalitet. U NBA ima mnogo gorih igraca, Rade je odlican igrac, naci ce on sebi mesto u nekom timu.

Divos

pre 6 godina

Раде је добијао мало шанси у 5 мечева предсезоне, оно што је добио прилика, коректно је одрадио.
Видећемо шта ће му то донети. Има потписан уговор са Мемфисом 2+1 (са опцијом да Мемфис одлучује о клаузули +1), и у нарене 2 сезоне има загарантовану зараду 2,33 мил.$, што за НБА стандарде и није нека пара, али ето није ни за бацит.
О даљњој судбини одлучује Мемфис. Трејд тренутно и није изгледан, све франшизе имају попуњене саставе, у правило и по 18-20 играча (укључујући оне са негарантованим уговором), и гледају којих ће се решити пред почетак НБА сезоне.
Могуће да га Мемфис или друга франшиза која преузме права пошаљу на каљење у развојну лигу, мада по мени боља опција, ако не добије шансу у НБА клубу, је повратак у Европу.
О томе ће ипак одлучити његов менаџер, извесни Мишко.
Уверен сам да Раде има будућности у НБА, наравно ако добије шансу, у сваком случају, све најбоље у даљњој каријери.

Цигојнер

pre 6 godina

I Janis je jedan u milion i Porzingis i Parker i Novicki i Gasol mladji i Furnije...svi su jedan u milion ?Partizan bi mu bila bolja destinacija a i onako oduvek navijanza Partizan kao i uostalom vecina mladih igraca iz Mege, Fmpa, fmp zvezde i Partizana !
(antiDebil, 16. oktobar 2017 19:30)
Ала је теби лепоооо...

Gde ja živim

pre 6 godina

Eto ti sad. A ja se baš ponadao da će se nametnuti. Ajde sad neko ko se baš razume neka izbaci gde bi mogao da ode (ako je trejd)?

спортски уметник

pre 6 godina

Nema sumnje da je veliki talenat, ali otici u Nba bez nekog veceg evropskog iskustva je lose. Nikola Jokic je jedan u milion. Treba u evroliga, Zvezda bi mu bila najbolja destinacija. Bolje da je Rade igrao za repku ovog leta, gradio tu ime i tabao sebi put ka vecim klubovima nego sto je otisao odmah preko bare. Ali nije on tu kriv, kriv je njegov menadzer sto u njemu vidi samo dolare.
(Munja, 16. oktobar 2017 18:59)

Јокић је један у милион? А шта је Порзингис, шта је Марканен? Шта су они то у Европи играли? Шта је Стојаковић играо у Европи? Новицки? И још доста таквих примера....

Drmr

pre 6 godina

Za one sto misle da je dzaba izbegavao reprezentaciju, decak je upravo zaradio 2,4 miliona. Pri tom, uskoro ce bez problema potpisati novi ugovor u Evropi ili ako mu se posreci novi NBA ugovor.

Alexa

pre 6 godina

Zvezda ima 5 igraca na krilu: Dangubica, Lazarevica,Keselja, Davidovca, Dobrica i u FMP 2 to je ukupno 7 krila ali ni to im nije dovoljno nego hoce jos i Zagorca. Kupite celu Srbiju, region, svet, izgladnite ovaj narod do kraja samo da nemate konkurenciju u ABA. Vec ste kupili 3 polovnjaka i dobro ih platili da ne odu u Partizan. Sad kupite Zagorca da ne ode u Megu. Moze vam se, navikli su penzioneri na glad.

Šteta talenta

pre 6 godina

Ostao je u Megi jednu sezonu više nego što je trebao i to je dovelo do stagnacije i gubitka momentuma u karijeri. Pogrešna procena pohlepnog menadžera. Tu sezonu je trebao da odigra negde u Evropi, idealno u nekoj od evroligaških ekipa.

brm

pre 6 godina

@Munja
Novicki, Antetokumbo, Porzingis,... Manite se te priče "iskustvo u Evropi". Za NBA ili jesi ili nisi, čak ti druže igranje u Evropi može stvoriti problem jer već počneš da se formiraš kao igrač za jedan stil košarke i onda je mnogo teže prebaciti se na NBA. Da nije tako, onda Spanulis, Serhio Rodriges, Šved i drugi ne bi imali epizodne uloge u NBA, iako su u Evropi bili zvezde.

SS

pre 6 godina

Meni samo nije jasan Memfis, pošto su mu dali zagarantovan ugovor na više godina... Nema veze, neka uzme pare, a posle može gde god da mu srce poželi

Branko Potezica

pre 6 godina

Nešto razmišljam ako dodje u Patizan biće zanimljivije prvenstvo. Marinković i Zagorac Partizanov Splash Brothers po 20-25 poena po meču obojica.

Mrsimud

pre 6 godina

Pa jedan Luvavu je otpusten, a dosta je kvalitetniji igrac. Sa ovim parama da se vrati u Evropu opet je na konju sto bi se rekla.
(drmr, 16. oktobar 2017 18:55)

Hahaha Luvavu otpušten, to si možda sanjao.

Stevan

pre 6 godina

Janis je jedan u milion i Porzingis i Parker i Novicki i Gasol mladji i Furnije...svi su jedan u milion ?
Partizan bi mu bila bolja destinacija a i onako oduvek navijanza Partizan kao i uostalom vecina mladih igraca iz Mege, Fmpa, fmp zvezde i Partizana !
(antiDebil, 16. oktobar 2017 19:30) #

Pa jesu 1 u milion, svi oni. U citavoj nasoj istoriji mi imamo ukupno 30 igraca u NBA... a koliko stanovnika, u poslednjih 60-70 godina koliko se kod nas igra kosarka. Pa to je cak i daleko manje od 1 u milion. Jokic je fenomen... ali smo mi glupa nacija da to shvatimo. Zato su svi nasi ljudi koji su nesto u zivotu napravili, napravili i uspeli van ove drzave. Pocev od Tesle i Pupina pa nadalje.

SrbinsonKruso

pre 6 godina

U nekoj ludoj kombinaciji bi bilo predobro da dođe u Partizan... zna se da navija za nas.. da nije hteo u Czv... ali znamo da to nije moguće... ali u nekim ludim snovima...

Milan

pre 6 godina

Za sve one koji na komentar da je jedan Jokić odgovaraju : a Novicki, a Porzingis itd:
Pogledajte sa koje su pozicije na draftu su uzeti ti irači a sa koje Jokić I Zagorac. Nije isto biti u prvih 10 pikova I ući u ligu iz druge runde. Za ove druge potreban je rad, kvalitet I još I sreća da te neko prepozna. Kada si u prvih 10 dobijaš po nekoliko šansi (primer BeneT)
Mislim da je za njega mnogo bolje da se vrati u evropu nego u razvojnu ligu iz razloga što nikad u karijeri još nije igrao ozbioljnu takmičarsku košarku (osim u reprezentaciji). Da li bi to bio klub iz evrolige, iz španske lige ili partizan ili zvezda I nije toliko bitno. Bitno je da igra.

antiDebil

pre 6 godina

Nema sumnje da je veliki talenat, ali otici u Nba bez nekog veceg evropskog iskustva je lose. Nikola Jokic je jedan u milion. Treba u evroliga, Zvezda bi mu bila najbolja destinacija. Bolje da je Rade igrao za repku ovog leta, gradio tu ime i tabao sebi put ka vecim klubovima nego sto je otisao odmah preko bare. Ali nije on tu kriv, kriv je njegov menadzer sto u njemu vidi samo dolare.
(Munja, 16. oktobar 2017 18:59)

I Janis je jedan u milion i Porzingis i Parker i Novicki i Gasol mladji i Furnije...svi su jedan u milion ?
Partizan bi mu bila bolja destinacija a i onako oduvek navijanza Partizan kao i uostalom vecina mladih igraca iz Mege, Fmpa, fmp zvezde i Partizana !

panke92

pre 6 godina

tesko da će biti negde trejdovan 2 dana pre početka NBA. svi timovi su puni i sada će samo otpuštati igrače na koje ne računaju. Ne vidim baš neki tim gde bi uopšte mogao da ode, kada ni nema zvaničnu utakmicu u NBA. Veća verovatnoća mi je da bude pozajmljen negde u Evropu ili da ga otpuste, mada mislim da bi im to bila velika greška jer je talenat. Realno Memfis je dosta slabiji nego poslednjih par sezona i mislim da je bilo mesta za njega, makar neki garbage time. U Evropi nije igrao u nekom vrhunskom klubu, nije igrao ni Evro Ligu, ne znam gde bi mogao da završi.

NBG

pre 6 godina

U Zvezdu na žalost teško. Pored Dangubića, Kešelja i Dobrića ne bi bilo mesta za njega. Ja bih danas menjao Kešelja za Zagorca , ali teško da će Zvezda da šutne nekog samo zato što je Zagorac slobodan....

True Batman Fan

pre 6 godina

Ajde sada realno... Da li je Zagorac NBA kalibar igraca? Ja, kada sam cuo da on ide u NBA, nisam mogao da verujem... I ne samo on. Puna je NBA liga igraca koji nisu ni za FIBA ligu sampiona...

bskfan

pre 6 godina

Zagorac je dobar igrac i solidno je odigrao minute koje dobio u predsezoni, ali nije mogao da se opusti i stalno je igrao u grcu. Sjajno je skakao, a ostalo je bilo tako-tako. Nema sumnje da je veliki talenat, ali nije prosao samo zbog jedne stvari - brzine. Tamo se cene eksplozivni igraci, a Zagorac nema snagu za PFa a nema brzinu za SFa. Druga stvar kod njega je sto je otisao u najgori moguci glub koji iskljucivo igra odbranu. Dobra stvar je sto ima zagarantovanih 2.6 miliona za tri godine, sto mnogi igraci ne zarade ni za 10 godina igranja. Losa stvar je sto su sada karte vec podeljene i tesko da nadje klub za trejd...mada nije nemoguce. U svakom slucaju, nema zime za Zagorca. Mozda je ovo i dobro za njega jer Memfis nije dobar za njega. Njemu treba klub gde moze da igra 20+ minuta a u Memfisu bi igrao samo "garbage minutes".

pedja

pre 6 godina

brm-Samo cu ti reci da si za Sveda daleko promasio. Dečko je tamo igrao i bio jedan od bitnijih, nije imao epizodne uloge, al je zbog povreda imao problema.

спортски уметник

pre 6 godina

Nema sumnje da je veliki talenat, ali otici u Nba bez nekog veceg evropskog iskustva je lose. Nikola Jokic je jedan u milion. Treba u evroliga, Zvezda bi mu bila najbolja destinacija. Bolje da je Rade igrao za repku ovog leta, gradio tu ime i tabao sebi put ka vecim klubovima nego sto je otisao odmah preko bare. Ali nije on tu kriv, kriv je njegov menadzer sto u njemu vidi samo dolare.
(Munja, 16. oktobar 2017 18:59)

А што се тиче овога за Звезду, још прошле године се спремала нова Мишко-Човић комбинација, али Раде није Дангубић

Gagi

pre 6 godina

Steta za Radeta, bas mi cudno prvo su ga potpisali a sad im je prekobrojan. Realno ima i mnogo gorih koji su tamo a da ne pominjem matorce od 40 godina a i dalje igraju samo na ime.

aleksandar djordjevic

pre 6 godina

Prosecan, ne i dominantan, igrac iz ABA lige nema prodju u NBA, tu je gde je.... u najboljem slucaju u Partizan da se nadogradjuje kod Mute. . . i da igra eurocup. Ovo treba da shavati kao pozitivan rasplet inace bi godina grejao klupe sirom amerikeeee

marko

pre 6 godina

Rano je otisao, a takvih kao on ima bas mnogo. On se ni ovde nesto nije isticao, ako uzmemo u obzir da je igrao u Megi i da je imao svu slobodu ovog sveta. Solidne fizikalije, sut treba da se na njemu doobro radi. U principu Misku je uspela ta prica sa Jokicem pa se mozda nadao i sa Zagorcem, ali tesko. Jokic je izuzetak a ne pravilo. Znaci malo su se zaleteli, Zagorac natrag u evropu, nadam se ne u Megu jer taj tim za sada solidno deluje, a povratak velikog individualca bi ih kostao u pogkedu razvoja ostalih igraca.

tata

pre 6 godina

I gde su sad oni pametnjakovici sto kazu da je Rade bolji i da je vise pokazao od Bogdana i jos traze objasnjenje zasto se ne slazemo sa njima.

Powerslave

pre 6 godina

Rade je u NBA otišao prekasno, a ne prerano.
Celu prošlu sezonu je odigrao za zaborav, bukvalno godinu dana je izgubio, bacio u bunar, ništa nije uradio osim što je stagnirao u, možda, ključnim godinama za razvoj.

Trebalo je da ode prošle godine, možda (tj. sigurno) ne bi ni igrao, ali bi već sad imao godinu iskustva i znao bi na čemu je. Ni Jokić se nije naigrao prve godine pa gde je sad.

denis

pre 6 godina

najveci talenat koji je srbija u zadnjih 20 godina imala...

mozda se varam, al imam osecaj da ce biti najbolji nas igrac u sledecih 15 godina

Uros

pre 6 godina

Ne razumem rapsodiju na ovom sajtu jer ce Zagorac bito cut-ovan samo zato sto bi (u vasim glavama) mogao da dodje u neki srpski klub. Pritom, Zvezdu je vec vise puta odbijao. A moze da nadje mnogo bolji klub u Evropi.

Sto kod vas . Zainat

pre 6 godina

Ni levo ni desno pravo u Konstantin. Beogradjani prate ili neprate ABA ligu "Aleksandar Nikolic " Prazan grozno prazan. Ili jos bolje ponovo Mega.

zmaj

pre 6 godina

Gresku je napravio sto osta godinu u Megi umesto u nekom evroligasu ali tu se Misko pohlepni pitao...a sada pravac u nas Partizan....(nije realno ali...)

C i n i k

pre 6 godina

Treba da se vrati u Evropu, nzn sta im je sa NBA, ok, ugovori su dosta bogatiji, to razumem, ali ako misle da pored onoliko atletski i suterski jake konkurencije mogu da se dokazuju, to je smesno, samo gube vreme. Bolje je da se vrati u Evropu,jos bolje u neki nas KK kako bi igrao basket.

aca

pre 6 godina

Taj bi bio dobar u evro kupu, kakva EL ili NBA... Trenutno preeeeevelik zalogaj za njega. Najbolji su mi ovi sto komentarišu: dodji u Zvezdu pa malo igraj EL pa onda u NBA, pa pojeli bi ga u EL :) u Zvezdu bi mogao da dodje jedino ako Partizan pokaze interesovanje za njega pa ga ovi uzmu onako zinat :)

mkd

pre 6 godina

Zvezda ima 5 igraca na krilu: Dangubica, Lazarevica,Keselja, Davidovca, Dobrica i u FMP 2 to je ukupno 7 krila ali ni to im nije dovoljno nego hoce jos i Zagorca. Kupite celu Srbiju, region, svet, izgladnite ovaj narod do kraja samo da nemate konkurenciju u ABA. Vec ste kupili 3 polovnjaka i dobro ih platili da ne odu u Partizan. Sad kupite Zagorca da ne ode u Megu. Moze vam se, navikli su penzioneri na glad.
(Alexa, 16. oktobar 2017 23:22)

Iplaci se bice ti lakse

Pera

pre 6 godina

E tako je to. Kad si pik prve runde onda te ceskaju, mogu i godinama (vidi pod Hezonja npr.) a kad si druge onda ti daju 2 meseca da se dokazes i to je to. Koliko je dobrih igraca cut-ovano ove godine.

Sir Oliver

pre 6 godina

panteri odbio vas je i prošle sezone kad mu je Miško dao ponudu uzmi ili ostavi fmpcz ili ostaješ u Megi i on dečko ostao u Megi tako da ništa od vas. Kod nas usled hronične besparice ne verujem,ali ko zna...

ttt

pre 6 godina

@aleksa Tvoj voljeni klub je to radio celu deceniju, tj. vise otimao. I niko nije smeo rec da kaze, zna se gde je svaki dobar igrac morao da predje

Batko

pre 6 godina

Moze vam se, navikli su penzioneri na glad.
(Alexa, 16. oktobar 2017 23:22)

Auuu, osoba bez trunke obraza kada posle dva miliona prosle sezone, ovogodisnja 3 drzavna sponozora, dovodjenja nba igraca ovako nesto napise...bruka

јд123

pre 6 godina

Јесте Раде одиграо солидно пред-сезону, али он је играо све утакмице само последњу четвртину, значи "garbage time". Скоро све екипе су одмарале прву поставу у 4. четвртини. Та четвртина им је служила да одлуче ко ће у ростер, кога ће послати у развојну лигу, да ускочи ако се неко повреди а кога да трејдују или позајме некоме, ако нађу заинтересован клуб, или отпусте. Очигледно је отпао и Мемфис је за њега завршена прича.

У извештајима са тих утакмица фокус је био само на статистици и неким луцидним потезима наших играча, да су се неки коментатори препуцавали ко је оставио бољи утисак Раде или Богдан. Скроз се запоставила анализа какву ће шансу вероватно добити на почетку сезоне. Да је Раде у првој утакмици "развалио", па у другој ушао са клупе у првој или другој четвртини, данас би ситуација изгледала другачије. Богдан ће добити шансу, само да је искористи. У последњој утакмици је био стартер, значи да би могао добити улогу шестог играча. Важно је да највише времена на терену проведе са што више играча из прве петорке, да са њима што боље сарађује. У најбољој ситуацији је Тео. Од своје друге утакмице је био стартер и скоро све време на терену провео заједно са две највеће звезде клуба. Сада само да их заобиђу повреде и на почетку сезоне послужи срећа. Добрим играма на почетку сезоне ће учврстити своју позицију, што је врло важно у НБА, јер тренери ретко одступају од замишљене игре и улоге играча. Када касније дођу слабије партије, што је неминовно, не може се цела сезона одиграти на високом нивоу, мањи ће бити ризик да изгубе позицију у екипи. Пуно је теже улазити са клупе и изборити се за бољу позицију, као што је пошло за руком Јокићу. Најбољи пример је Бјелица.

rosa u podne

pre 6 godina

Lakse ce da M nadje klub u NBA ako ga odpuste. Denveru treba rezervno krilo, imaju Chendlera, koji je stalno nesto nezadovoljan, a ostale igraci koji mogu da popune i nisu bas krila. U Sakramentu je mozda jos i gore. Imaju rukija i Kartera, i jos par igraca koji za nevolju mogu to nekako da popune. Itd.

Nenad

pre 6 godina

Memphis Grizzlies General Manager Chris Wallace today announced that the Grizzlies waived guard Wade Baldwin IV and forward Rade Zagorac to finalize its 2017-18 regular season roster. – via NBA.com

marko

pre 6 godina

Mislim da nije baš izvesno da će se odmah vratiti u Evropu kako većina komentara ovde pretpostavlja. Ne bi me čudilo da ove sezone igra u G League i pokušava da izbori novi NBA ugovor. Već je obezbedio zaradu do koje bi teško došao u Evropi i trenutno mu je verovatno prioritet traženje nove šanse u NBA.

CarDusanSilni

pre 6 godina

@pedja,

Ja sam pregledao svaki minut koji je Sved proveo na parketu u wolvsima i nisi u pravu...izuzetno epizodna uloga, a nije da nije imao sansu.

Alexa

pre 6 godina

Zvezda ima 5 igraca na krilu: Dangubica, Lazarevica,Keselja, Davidovca, Dobrica i u FMP 2 to je ukupno 7 krila ali ni to im nije dovoljno nego hoce jos i Zagorca. Kupite celu Srbiju, region, svet, izgladnite ovaj narod do kraja samo da nemate konkurenciju u ABA. Vec ste kupili 3 polovnjaka i dobro ih platili da ne odu u Partizan. Sad kupite Zagorca da ne ode u Megu. Moze vam se, navikli su penzioneri na glad.

Munja

pre 6 godina

Nema sumnje da je veliki talenat, ali otici u Nba bez nekog veceg evropskog iskustva je lose. Nikola Jokic je jedan u milion. Treba u evroliga, Zvezda bi mu bila najbolja destinacija. Bolje da je Rade igrao za repku ovog leta, gradio tu ime i tabao sebi put ka vecim klubovima nego sto je otisao odmah preko bare. Ali nije on tu kriv, kriv je njegov menadzer sto u njemu vidi samo dolare.

antiDebil

pre 6 godina

Nema sumnje da je veliki talenat, ali otici u Nba bez nekog veceg evropskog iskustva je lose. Nikola Jokic je jedan u milion. Treba u evroliga, Zvezda bi mu bila najbolja destinacija. Bolje da je Rade igrao za repku ovog leta, gradio tu ime i tabao sebi put ka vecim klubovima nego sto je otisao odmah preko bare. Ali nije on tu kriv, kriv je njegov menadzer sto u njemu vidi samo dolare.
(Munja, 16. oktobar 2017 18:59)

I Janis je jedan u milion i Porzingis i Parker i Novicki i Gasol mladji i Furnije...svi su jedan u milion ?
Partizan bi mu bila bolja destinacija a i onako oduvek navijanza Partizan kao i uostalom vecina mladih igraca iz Mege, Fmpa, fmp zvezde i Partizana !

denis

pre 6 godina

najveci talenat koji je srbija u zadnjih 20 godina imala...

mozda se varam, al imam osecaj da ce biti najbolji nas igrac u sledecih 15 godina

Цигојнер

pre 6 godina

I Janis je jedan u milion i Porzingis i Parker i Novicki i Gasol mladji i Furnije...svi su jedan u milion ?Partizan bi mu bila bolja destinacija a i onako oduvek navijanza Partizan kao i uostalom vecina mladih igraca iz Mege, Fmpa, fmp zvezde i Partizana !
(antiDebil, 16. oktobar 2017 19:30)
Ала је теби лепоооо...

NBG

pre 6 godina

U Zvezdu na žalost teško. Pored Dangubića, Kešelja i Dobrića ne bi bilo mesta za njega. Ja bih danas menjao Kešelja za Zagorca , ali teško da će Zvezda da šutne nekog samo zato što je Zagorac slobodan....

Branko Potezica

pre 6 godina

Nešto razmišljam ako dodje u Patizan biće zanimljivije prvenstvo. Marinković i Zagorac Partizanov Splash Brothers po 20-25 poena po meču obojica.

zmaj

pre 6 godina

Gresku je napravio sto osta godinu u Megi umesto u nekom evroligasu ali tu se Misko pohlepni pitao...a sada pravac u nas Partizan....(nije realno ali...)

SrbinsonKruso

pre 6 godina

U nekoj ludoj kombinaciji bi bilo predobro da dođe u Partizan... zna se da navija za nas.. da nije hteo u Czv... ali znamo da to nije moguće... ali u nekim ludim snovima...

True Batman Fan

pre 6 godina

Ajde sada realno... Da li je Zagorac NBA kalibar igraca? Ja, kada sam cuo da on ide u NBA, nisam mogao da verujem... I ne samo on. Puna je NBA liga igraca koji nisu ni za FIBA ligu sampiona...

aca

pre 6 godina

Taj bi bio dobar u evro kupu, kakva EL ili NBA... Trenutno preeeeevelik zalogaj za njega. Najbolji su mi ovi sto komentarišu: dodji u Zvezdu pa malo igraj EL pa onda u NBA, pa pojeli bi ga u EL :) u Zvezdu bi mogao da dodje jedino ako Partizan pokaze interesovanje za njega pa ga ovi uzmu onako zinat :)

спортски уметник

pre 6 godina

Nema sumnje da je veliki talenat, ali otici u Nba bez nekog veceg evropskog iskustva je lose. Nikola Jokic je jedan u milion. Treba u evroliga, Zvezda bi mu bila najbolja destinacija. Bolje da je Rade igrao za repku ovog leta, gradio tu ime i tabao sebi put ka vecim klubovima nego sto je otisao odmah preko bare. Ali nije on tu kriv, kriv je njegov menadzer sto u njemu vidi samo dolare.
(Munja, 16. oktobar 2017 18:59)

А што се тиче овога за Звезду, још прошле године се спремала нова Мишко-Човић комбинација, али Раде није Дангубић

Sto kod vas . Zainat

pre 6 godina

Ni levo ni desno pravo u Konstantin. Beogradjani prate ili neprate ABA ligu "Aleksandar Nikolic " Prazan grozno prazan. Ili jos bolje ponovo Mega.

drmr

pre 6 godina

S obzirom da ima garantovanih 2,4 miliona (900k prva, 1,5 miliona druga) Otpuste ga i covek milioner. A ako cemo realno tesko da moze u bilo kom rosteru da se nadje u 15. Pa jedan Luvavu je otpusten, a dosta je kvalitetniji igrac. Sa ovim parama da se vrati u Evropu opet je na konju sto bi se rekla.

спортски уметник

pre 6 godina

Nema sumnje da je veliki talenat, ali otici u Nba bez nekog veceg evropskog iskustva je lose. Nikola Jokic je jedan u milion. Treba u evroliga, Zvezda bi mu bila najbolja destinacija. Bolje da je Rade igrao za repku ovog leta, gradio tu ime i tabao sebi put ka vecim klubovima nego sto je otisao odmah preko bare. Ali nije on tu kriv, kriv je njegov menadzer sto u njemu vidi samo dolare.
(Munja, 16. oktobar 2017 18:59)

Јокић је један у милион? А шта је Порзингис, шта је Марканен? Шта су они то у Европи играли? Шта је Стојаковић играо у Европи? Новицки? И још доста таквих примера....

C i n i k

pre 6 godina

Treba da se vrati u Evropu, nzn sta im je sa NBA, ok, ugovori su dosta bogatiji, to razumem, ali ako misle da pored onoliko atletski i suterski jake konkurencije mogu da se dokazuju, to je smesno, samo gube vreme. Bolje je da se vrati u Evropu,jos bolje u neki nas KK kako bi igrao basket.

aleksandar djordjevic

pre 6 godina

Prosecan, ne i dominantan, igrac iz ABA lige nema prodju u NBA, tu je gde je.... u najboljem slucaju u Partizan da se nadogradjuje kod Mute. . . i da igra eurocup. Ovo treba da shavati kao pozitivan rasplet inace bi godina grejao klupe sirom amerikeeee

tata

pre 6 godina

I gde su sad oni pametnjakovici sto kazu da je Rade bolji i da je vise pokazao od Bogdana i jos traze objasnjenje zasto se ne slazemo sa njima.

Šteta talenta

pre 6 godina

Ostao je u Megi jednu sezonu više nego što je trebao i to je dovelo do stagnacije i gubitka momentuma u karijeri. Pogrešna procena pohlepnog menadžera. Tu sezonu je trebao da odigra negde u Evropi, idealno u nekoj od evroligaških ekipa.

Uros

pre 6 godina

Ne razumem rapsodiju na ovom sajtu jer ce Zagorac bito cut-ovan samo zato sto bi (u vasim glavama) mogao da dodje u neki srpski klub. Pritom, Zvezdu je vec vise puta odbijao. A moze da nadje mnogo bolji klub u Evropi.

marko

pre 6 godina

Rano je otisao, a takvih kao on ima bas mnogo. On se ni ovde nesto nije isticao, ako uzmemo u obzir da je igrao u Megi i da je imao svu slobodu ovog sveta. Solidne fizikalije, sut treba da se na njemu doobro radi. U principu Misku je uspela ta prica sa Jokicem pa se mozda nadao i sa Zagorcem, ali tesko. Jokic je izuzetak a ne pravilo. Znaci malo su se zaleteli, Zagorac natrag u evropu, nadam se ne u Megu jer taj tim za sada solidno deluje, a povratak velikog individualca bi ih kostao u pogkedu razvoja ostalih igraca.

đurađ

pre 6 godina

ako ništa drugo, bar ima zagarantovan ugovor - 900k ove sezone, 1.4m sledeće. uzeće im novce, a neće odigrati ni minut zvanične košarke za memfis

panke92

pre 6 godina

tesko da će biti negde trejdovan 2 dana pre početka NBA. svi timovi su puni i sada će samo otpuštati igrače na koje ne računaju. Ne vidim baš neki tim gde bi uopšte mogao da ode, kada ni nema zvaničnu utakmicu u NBA. Veća verovatnoća mi je da bude pozajmljen negde u Evropu ili da ga otpuste, mada mislim da bi im to bila velika greška jer je talenat. Realno Memfis je dosta slabiji nego poslednjih par sezona i mislim da je bilo mesta za njega, makar neki garbage time. U Evropi nije igrao u nekom vrhunskom klubu, nije igrao ni Evro Ligu, ne znam gde bi mogao da završi.

brm

pre 6 godina

@Munja
Novicki, Antetokumbo, Porzingis,... Manite se te priče "iskustvo u Evropi". Za NBA ili jesi ili nisi, čak ti druže igranje u Evropi može stvoriti problem jer već počneš da se formiraš kao igrač za jedan stil košarke i onda je mnogo teže prebaciti se na NBA. Da nije tako, onda Spanulis, Serhio Rodriges, Šved i drugi ne bi imali epizodne uloge u NBA, iako su u Evropi bili zvezde.

Stevan

pre 6 godina

Janis je jedan u milion i Porzingis i Parker i Novicki i Gasol mladji i Furnije...svi su jedan u milion ?
Partizan bi mu bila bolja destinacija a i onako oduvek navijanza Partizan kao i uostalom vecina mladih igraca iz Mege, Fmpa, fmp zvezde i Partizana !
(antiDebil, 16. oktobar 2017 19:30) #

Pa jesu 1 u milion, svi oni. U citavoj nasoj istoriji mi imamo ukupno 30 igraca u NBA... a koliko stanovnika, u poslednjih 60-70 godina koliko se kod nas igra kosarka. Pa to je cak i daleko manje od 1 u milion. Jokic je fenomen... ali smo mi glupa nacija da to shvatimo. Zato su svi nasi ljudi koji su nesto u zivotu napravili, napravili i uspeli van ove drzave. Pocev od Tesle i Pupina pa nadalje.

Gagi

pre 6 godina

Steta za Radeta, bas mi cudno prvo su ga potpisali a sad im je prekobrojan. Realno ima i mnogo gorih koji su tamo a da ne pominjem matorce od 40 godina a i dalje igraju samo na ime.

Divos

pre 6 godina

Раде је добијао мало шанси у 5 мечева предсезоне, оно што је добио прилика, коректно је одрадио.
Видећемо шта ће му то донети. Има потписан уговор са Мемфисом 2+1 (са опцијом да Мемфис одлучује о клаузули +1), и у нарене 2 сезоне има загарантовану зараду 2,33 мил.$, што за НБА стандарде и није нека пара, али ето није ни за бацит.
О даљњој судбини одлучује Мемфис. Трејд тренутно и није изгледан, све франшизе имају попуњене саставе, у правило и по 18-20 играча (укључујући оне са негарантованим уговором), и гледају којих ће се решити пред почетак НБА сезоне.
Могуће да га Мемфис или друга франшиза која преузме права пошаљу на каљење у развојну лигу, мада по мени боља опција, ако не добије шансу у НБА клубу, је повратак у Европу.
О томе ће ипак одлучити његов менаџер, извесни Мишко.
Уверен сам да Раде има будућности у НБА, наравно ако добије шансу, у сваком случају, све најбоље у даљњој каријери.

mare

pre 6 godina

Ok treba i decku skinuti kapu, otisao je da se bori verujuci u sebe i svoj kvalitet. U NBA ima mnogo gorih igraca, Rade je odlican igrac, naci ce on sebi mesto u nekom timu.

pedja

pre 6 godina

brm-Samo cu ti reci da si za Sveda daleko promasio. Dečko je tamo igrao i bio jedan od bitnijih, nije imao epizodne uloge, al je zbog povreda imao problema.

Drmr

pre 6 godina

Za one sto misle da je dzaba izbegavao reprezentaciju, decak je upravo zaradio 2,4 miliona. Pri tom, uskoro ce bez problema potpisati novi ugovor u Evropi ili ako mu se posreci novi NBA ugovor.

Sir Oliver

pre 6 godina

panteri odbio vas je i prošle sezone kad mu je Miško dao ponudu uzmi ili ostavi fmpcz ili ostaješ u Megi i on dečko ostao u Megi tako da ništa od vas. Kod nas usled hronične besparice ne verujem,ali ko zna...

Gde ja živim

pre 6 godina

Eto ti sad. A ja se baš ponadao da će se nametnuti. Ajde sad neko ko se baš razume neka izbaci gde bi mogao da ode (ako je trejd)?

bskfan

pre 6 godina

Zagorac je dobar igrac i solidno je odigrao minute koje dobio u predsezoni, ali nije mogao da se opusti i stalno je igrao u grcu. Sjajno je skakao, a ostalo je bilo tako-tako. Nema sumnje da je veliki talenat, ali nije prosao samo zbog jedne stvari - brzine. Tamo se cene eksplozivni igraci, a Zagorac nema snagu za PFa a nema brzinu za SFa. Druga stvar kod njega je sto je otisao u najgori moguci glub koji iskljucivo igra odbranu. Dobra stvar je sto ima zagarantovanih 2.6 miliona za tri godine, sto mnogi igraci ne zarade ni za 10 godina igranja. Losa stvar je sto su sada karte vec podeljene i tesko da nadje klub za trejd...mada nije nemoguce. U svakom slucaju, nema zime za Zagorca. Mozda je ovo i dobro za njega jer Memfis nije dobar za njega. Njemu treba klub gde moze da igra 20+ minuta a u Memfisu bi igrao samo "garbage minutes".

Powerslave

pre 6 godina

Rade je u NBA otišao prekasno, a ne prerano.
Celu prošlu sezonu je odigrao za zaborav, bukvalno godinu dana je izgubio, bacio u bunar, ništa nije uradio osim što je stagnirao u, možda, ključnim godinama za razvoj.

Trebalo je da ode prošle godine, možda (tj. sigurno) ne bi ni igrao, ali bi već sad imao godinu iskustva i znao bi na čemu je. Ni Jokić se nije naigrao prve godine pa gde je sad.

SS

pre 6 godina

Meni samo nije jasan Memfis, pošto su mu dali zagarantovan ugovor na više godina... Nema veze, neka uzme pare, a posle može gde god da mu srce poželi

Milan

pre 6 godina

Za sve one koji na komentar da je jedan Jokić odgovaraju : a Novicki, a Porzingis itd:
Pogledajte sa koje su pozicije na draftu su uzeti ti irači a sa koje Jokić I Zagorac. Nije isto biti u prvih 10 pikova I ući u ligu iz druge runde. Za ove druge potreban je rad, kvalitet I još I sreća da te neko prepozna. Kada si u prvih 10 dobijaš po nekoliko šansi (primer BeneT)
Mislim da je za njega mnogo bolje da se vrati u evropu nego u razvojnu ligu iz razloga što nikad u karijeri još nije igrao ozbioljnu takmičarsku košarku (osim u reprezentaciji). Da li bi to bio klub iz evrolige, iz španske lige ili partizan ili zvezda I nije toliko bitno. Bitno je da igra.

Batko

pre 6 godina

Moze vam se, navikli su penzioneri na glad.
(Alexa, 16. oktobar 2017 23:22)

Auuu, osoba bez trunke obraza kada posle dva miliona prosle sezone, ovogodisnja 3 drzavna sponozora, dovodjenja nba igraca ovako nesto napise...bruka

ttt

pre 6 godina

@aleksa Tvoj voljeni klub je to radio celu deceniju, tj. vise otimao. I niko nije smeo rec da kaze, zna se gde je svaki dobar igrac morao da predje

Mrsimud

pre 6 godina

Pa jedan Luvavu je otpusten, a dosta je kvalitetniji igrac. Sa ovim parama da se vrati u Evropu opet je na konju sto bi se rekla.
(drmr, 16. oktobar 2017 18:55)

Hahaha Luvavu otpušten, to si možda sanjao.

mkd

pre 6 godina

Zvezda ima 5 igraca na krilu: Dangubica, Lazarevica,Keselja, Davidovca, Dobrica i u FMP 2 to je ukupno 7 krila ali ni to im nije dovoljno nego hoce jos i Zagorca. Kupite celu Srbiju, region, svet, izgladnite ovaj narod do kraja samo da nemate konkurenciju u ABA. Vec ste kupili 3 polovnjaka i dobro ih platili da ne odu u Partizan. Sad kupite Zagorca da ne ode u Megu. Moze vam se, navikli su penzioneri na glad.
(Alexa, 16. oktobar 2017 23:22)

Iplaci se bice ti lakse

CarDusanSilni

pre 6 godina

@pedja,

Ja sam pregledao svaki minut koji je Sved proveo na parketu u wolvsima i nisi u pravu...izuzetno epizodna uloga, a nije da nije imao sansu.

rosa u podne

pre 6 godina

Lakse ce da M nadje klub u NBA ako ga odpuste. Denveru treba rezervno krilo, imaju Chendlera, koji je stalno nesto nezadovoljan, a ostale igraci koji mogu da popune i nisu bas krila. U Sakramentu je mozda jos i gore. Imaju rukija i Kartera, i jos par igraca koji za nevolju mogu to nekako da popune. Itd.

marko

pre 6 godina

Mislim da nije baš izvesno da će se odmah vratiti u Evropu kako većina komentara ovde pretpostavlja. Ne bi me čudilo da ove sezone igra u G League i pokušava da izbori novi NBA ugovor. Već je obezbedio zaradu do koje bi teško došao u Evropi i trenutno mu je verovatno prioritet traženje nove šanse u NBA.

Pera

pre 6 godina

E tako je to. Kad si pik prve runde onda te ceskaju, mogu i godinama (vidi pod Hezonja npr.) a kad si druge onda ti daju 2 meseca da se dokazes i to je to. Koliko je dobrih igraca cut-ovano ove godine.

Nenad

pre 6 godina

Memphis Grizzlies General Manager Chris Wallace today announced that the Grizzlies waived guard Wade Baldwin IV and forward Rade Zagorac to finalize its 2017-18 regular season roster. – via NBA.com

јд123

pre 6 godina

Јесте Раде одиграо солидно пред-сезону, али он је играо све утакмице само последњу четвртину, значи "garbage time". Скоро све екипе су одмарале прву поставу у 4. четвртини. Та четвртина им је служила да одлуче ко ће у ростер, кога ће послати у развојну лигу, да ускочи ако се неко повреди а кога да трејдују или позајме некоме, ако нађу заинтересован клуб, или отпусте. Очигледно је отпао и Мемфис је за њега завршена прича.

У извештајима са тих утакмица фокус је био само на статистици и неким луцидним потезима наших играча, да су се неки коментатори препуцавали ко је оставио бољи утисак Раде или Богдан. Скроз се запоставила анализа какву ће шансу вероватно добити на почетку сезоне. Да је Раде у првој утакмици "развалио", па у другој ушао са клупе у првој или другој четвртини, данас би ситуација изгледала другачије. Богдан ће добити шансу, само да је искористи. У последњој утакмици је био стартер, значи да би могао добити улогу шестог играча. Важно је да највише времена на терену проведе са што више играча из прве петорке, да са њима што боље сарађује. У најбољој ситуацији је Тео. Од своје друге утакмице је био стартер и скоро све време на терену провео заједно са две највеће звезде клуба. Сада само да их заобиђу повреде и на почетку сезоне послужи срећа. Добрим играма на почетку сезоне ће учврстити своју позицију, што је врло важно у НБА, јер тренери ретко одступају од замишљене игре и улоге играча. Када касније дођу слабије партије, што је неминовно, не може се цела сезона одиграти на високом нивоу, мањи ће бити ризик да изгубе позицију у екипи. Пуно је теже улазити са клупе и изборити се за бољу позицију, као што је пошло за руком Јокићу. Најбољи пример је Бјелица.