Ponedeljak, 16.10.2017.

09:00

GSW izgleda nepobedivo, Srbi "osvajaju" Zapad

Izvor: Petar Tadiæ

GSW izgleda nepobedivo, Srbi "osvajaju" Zapad IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

Powerslave

pre 6 godina

Ne znam, ne bih smeo da se kladim da će Denver na nikad jačem zapadu sigurno igrati PO. Očekujem da će se da bore za osmo mesto kao i prošle sezone. Tj. da će nekoliko timova da se bori za sedmo i osmo mesto.
Isto tako, nisam baš ni siguran za Sparse. Sve je to ok, ali oni su matora ekipa, čini mi se da su i prošle godine propustili priliku da podmlade ekipu, a cenim da je potrebno. Ok, svakako da Pop zna mnogo više od mene, ali ne verujem da mogu toliko daleko koliko su navikli ljude.
Što se tiče Minesote, oni ako se ne povežu vrlo brzo odigraće ispod svih očekivanja.
Memfis po imenima ne bih rekao da imaju neku ekipu, ali nikako ne bih smeo da kažem da sigurno ne ulaze u PO

veljko

pre 6 godina

minesota nema sut spolja i odbranu. bar ne svih pet. sem bjelice, rezervni igraci su im sebicni individualci, koji nisu dovoljno dobri za petorku. denver ima napad, odbrana ozbiljan problem. tesko iznad 6. mesta. portland max do plejofa i ispada. juta moze u plejof pre njih. kao i memfis, ako ostanu svezi do kraja. okc ce biti odlican, verovatno i drugi na kraju. spursi verovatno 3. ili 4, zavisi od zdravlja i energije sparsa. gsw opusteno 1. klipersi ne ispod 5. mesta, a mozda i 3-4.
1. gsw
2. okc
3. hou
4. sas
5. lac
6. den
7. uta
8. mem, por ili min

CJ

pre 6 godina

Нагетси морају добро почети (а имају добар распоред на старту). Ако лоше почну, кантаће их Оклахома, Хјустон, Спарси и Денвер; ако добро почну, биће конкурентни.
(Иван, 16. oktobar 2017 17:29)

Jedva čekam da vidim kako ce Denver nakantati Nagetse.

Иван

pre 6 godina

Тешко је давати прогнозе: једна повреда кључног играча, и све одлази у неповрат. По мени, листа није објективна. Мемфис у завршницу иде, Минесота не, Портланду је максимум осмо место, а и Спарси ће бити ниже.

Мемфис је екипа која игра паметно, нема велике звезде, али има и главу и реп, искусни су, попуњени добро свуда, а и нови играчи лакше се афирмишу у таквим тимовима у којима постоји разрађен систем. То ће им донети доста победа. Подсећају ме на Сан Антонио.

Спарсима друго место на Западу тешко да је достижно. Они су само на папиру фаворити за ту позицију, међутим, довољно је да нека од осталих екипа (Оклахома, Хјустон, Денвер, Мемфис) бљесне, и Спарси се померају на треће место или ниже. А једна ће барем бљеснути.

Блејзерси су као боксер којег сваки тактичар редовно растура, али ако кренеш безглаво против њега и прихватиш његову игру размене удараца - падаш. Превише је екипа на Западу које умеју да им парирају.

Минесоти џаба индивидуални квалитет, кад не зна никакву тимску игру да одигра. Опет ће лоше почети сезону (имају тежак распоред на старту), и пашће као и ранијих година, јер Батлер није никакав гарант да ће бити другачије.

Клиперси могу доста ако уђу у плеј-оф. Милош је играч којем одговара тај формат на више финалних мечева. Доста ће зависити од његовог развоја.

Нагетси морају добро почети (а имају добар распоред на старту). Ако лоше почну, кантаће их Оклахома, Хјустон, Спарси и Денвер; ако добро почну, биће конкурентни.

nebitno ko je

pre 6 godina

Ne znam zašto Minnesotu toliko visoko plasiraju. Sve što su pokazali u predsezoni je očaj kao i prošle godine. Imena ne igraju košarku, timovi igraju. Nadam se da grešim, gotivna mi ekipa. Ovo ostalo se manje-više slažem aa tekstom, osim za Menfis koji je malo potcenjen

Neko iz Banata

pre 6 godina

San Antonio je po meni precenjen iako imaju Grega ekipa im je dosta slabija(pre svega zbog godina i slabije klupe),Minesota moze da ekspolodira jedino ako promenu trenera,dok su predvidjanja za Denver i Portland dosta optimisticna(jedan sigurno nece uci u PO),dok je sa Jutom i Memfisom obrnut slucaj(jedan ide u PO sigurno), Oklahoma i NO su totalna nepoznanica zasad(niko ne zna kako ce se zvezde uklopiti) Sve u svemu zapad je prebrutalan,na istoku samo Klivlend i Seltiksi vredni pomena.

drvobradi

pre 6 godina

GSW, 2 mesta prazno pa svejedno od onih koje ste pobrojali. Minesota ima potencijal da iznenadi na Zapadu, ali to zavisi ko ce voditi kolo, stariji ili mladji igraci. Ako mladi krenu kao prosle godine, tesko ce dalje od 1vog kola, a mozda ni to.
@Fox
Ronda je ubila statistika. Kad su sracunali da je bolje da igraju na njemu odbranu u fazonu pusti ga ne zna (covek ima eFG ~45%), od tada Rondo menja timove svake godine. Da barem ima neke igrace na pozicijama 2,3,4 koji su dobri trojkasi pa da se osvrcu na njega, ovako dovoljno da skupe reket, i odbranice i Dejvisa i Kazinsa i Ronda.

Текс Вилер

pre 6 godina

Ајмо мало о границама на играче, па да ми што пратимо узмемо и који динар.

Моје мишљење за неке "сигурице" су Вестбрук и ЛеБрон минуси у првих 15ак утакмица (ценим да ће бар 12/15 доћи). Рас има два озбиљна саиграча, јуриће трипл-дабл и вероватно добар резултат, што не може да се деси са његових 30 шутева за 30п.
ЛеБрон генерално форсира тимску игру, поготову сад.

Демијан Лилард би требало често да долази плус, па макар му границу подигли на 31.5.

Каваја Ленарда док не ставе на 28.5 јурити више. Џон Вол такође чест плус ма која граница била.

Вориорсе избегавати, трилинг Клеј-Стеф-Кевин играју тако да кога крене на почетку, он се форсира до краја.

Још један човек који ће имати просек на крају регуларног сигурно изнад 25п а границу на почетку доста мању - Јанис Антетокумпо!

el

pre 6 godina

Sve je to u redu ali Paculija u GSW u startnoj petorci , pa zar ne mogu nikog prosečnog da nadju?
(Jagodic.Kistanje, 16. oktobar 2017 11:19)

3,5 miliona njegovog ugovora salary cap ni ne oseti, solidan u odbrani i nepotreban u napadu. Ipak, njegova prava vrednost je u tome sto je (po mom mosljenju) najprljaviji i najbeskrupulentniji igrac trenutno u nba. Takozvani "ono sto sudija ne vidi" potezi znaju itekako da psihicki uticu na protivnika ali Zaza ne preza ni od povredjivanja protivnika. Seti se Leonarda i vodjstva Spursa +23 u po. Nakon izlaska glavnog igraca Spursi gube i utakmicu i sansu da u daljim mecevima pariraju GSW.

максимум

pre 6 godina

@милан
јака одбрана отпада као опција са рубиом као стартним плејом :)
а и скок сигурно није бољи без хејварда, тако да ће то бити напето, али могуће. сигурно ипак није.

Milan

pre 6 godina

Svaka čast na optimizmu sa Denverom, lično ih očekujem u borbi za osmo mesto i to bez prevelike nade. Fali im bolji plej, i to će biti veliki problem. Takodje SA Spursi, ne verujem u drugo mesto, tu očekujem OKC ili Hjuston. Juta sigurno ide u prvih osam, jaka odbrana i dobar skok ih odvajaju od većeg dela lige.

JimBeam

pre 6 godina

@Jagodic.Kistanje
Ima mali ugovor sto im odgovara, odlicno brani reket, krajnje limitiran u napadu ali to im i ne treba jer to rade ostali. Konstantan i bije bez pardona. Zvucace cudno jer je Zaza fakat drvo, ali ne vidim mnogo centara u NBA koji bi im bolje legli u timu od njega, sve i da imaju prostora u budzetu. Odlicno selektiran tim.

Marko

pre 6 godina

Pol Dzordz je mnogo vece pojacanje od Karmelo Antonija za Oklahomu.
LA Klipers nemaju bas neku klupu, ali valjda ce uci u PO.
Memfis podcenjen kao i obicno.

Djordje

pre 6 godina

Portland,peto mesto????Nije mi namera da ih uvredim ,dobra su ekipa. Isiah Thomas(penzioner) je rekao da ce oni da budu iznenadjenje , zbog CJ Mccolum-a i Lilard-a. Ali oni su i presle godine igrali, i u play off-u golden state obrisao pod sa njima. Jesu na prvom pogledu igraci minesote sebicni(a mislim da ce da pronadju ritam) ali oni i denver po meni su dosta kompletniji i bolji klubovi od portlanda. Pelicansi su slicni i po meni bolje od portlanda .Portland ima 2 igraca u top 5 poziciji od PG I SG a Pelicansi imaju najboljej cestra i i krilnog centra lige(i plus imaju Holidaja)...

Niksic

pre 6 godina

Mora cudo da se desi pa da Golden Stejt na osvoji titulu.Mislim da je najveca greska u NBA,njihov sistem takmicenja u regularnoj sezoni.Za mnoge jace timove je to obicno uigravanje,jer mnogi prije zavrsetka regularne sezone obezbjede plasman u plejof.Kao sto mnogi kazu,prava kosarka se igra tek u plejofu.E to je po mom misljenju najveca mana u NBA.

Fox

pre 6 godina

Djordje
Pelikansi imaju Ronda, koji ako bude zdrav i igrao onako kako zna i kako je prosle godine pre povrede u plej off-u igrao za Cikago onda ce sigurno biti medju prvih 8. Samo je bitno da on kreira igru i drzi loptu u rukama i hrani loptom Dejvisa i Kazinsa. U suprotnom slucaju ako se Kazins bude ponasao kao plej onda teska posla.
San Antonio, Hjuston i naravno GSW su najkompaktniji i bice najuigraniji od samo pocetka i trebalo bi da diktiraju tempo na zapadu. Sa druge strane, s obzirom da je Okahoma dovela dosta igraca i da ima i dobru klupu posle duzeg vremena koja moze odmoriti prvu postavu, smatram da ce im trebati neki vreme na pocetku da se uigraju i da svako spozna svoju ulogu na terenu. Ako im to bude poslo za rukom, oni su jedini tim koji ce moci dobiti GSW u plej off-u zapada.

максимум

pre 6 godina

живо ме занима шта ће бити са оклахомом. вестбрук да престане да царини лопту?! па није престајао ни поред дурента који је најбољи нападач на свету, што би сад поред ове двојице туриста (џорџ догодине у лејкерсима, кармело једном ногом у пензији). кад би могло да се игра са три лопте, били би врх. овако... боље да су задржали кантера него мела што су довели.
моје луде процене за запад:
1. хјустон који год да буде, испада у 1. рунди плејофа.
2. њу орлеанс ће трејдовати казинса (ако уопште постоји неко ко жели тог психића).
3. минесота ће бити најбоља одбрамбена екипа и екипа са највише офанзивних скокова (ово сам копирао од зека лава :) ). ако буду изнад 8. места, иду у 2. рунду плејофа
4. кавај ленард ће бити мвп регуларног дела.
4. и за крај најсмелије, сан антонио испада у 1. рунди плејофа. зашто? матора су и истрошена екипа. имаће повреда. лако је могуће да у плејоф уђу без неког од стараца. дени грин је катастрофа, а клупа јако танка. одбрану рекета са гасолом и олдриџом скоро и да немају. ако налете на минесоту, портланд или денвер (а на кога би), биће им паклено тешко.

sarajevo.ba

pre 6 godina

Minesota ulazi u Po 1.14 a ostaju bez PO 5.50.

Portland 1.80 1.90


Denver 1.28. 3.50

Clipersi 1.40. 2.70

Po bet365 Minesota je favorit za poziciju 5.
A i ja bih prije rekao da ce biti na granici negdje, mozda i ne udju u PO.

nik

pre 6 godina

Pratim dugo NBA i iskustvo je uvek pokazalo da kada u timu dodje do velikih promena, tu ne mozes ocekivati mnogo uspeha u sezoni.
Minesota mozda iznenadi pa bude u top 4 zbog dobrog trenera ali tesko. OKC ne vidim u prvih 4.
Portland, Denver, Klipersi, Juta i NO ce se boriti za 7. i 8. mesto po meni. Memfis mi je siguran u plejofu.
Isto tako mislim da SA ne moze nikalo drugi da zavrsi zbog lose klupe, ali ne smem da tvrdim nista. Ipak imaju Grega na klupi.

A na Istoku vec dugo mi se mota neka cudna misao da ce Vasington u regularnom toku zavrsiti prvi. Naravno, Klivlend ce biti samoion Istoka, ali nekako mi se cini da ce u plej of uci tek sa treceg ili cetvrtog mesta.

Srecna nova NBA sezona svima koji slave!

Marko

pre 6 godina

Pol Dzordz je mnogo vece pojacanje od Karmelo Antonija za Oklahomu.
LA Klipers nemaju bas neku klupu, ali valjda ce uci u PO.
Memfis podcenjen kao i obicno.

JimBeam

pre 6 godina

@Jagodic.Kistanje
Ima mali ugovor sto im odgovara, odlicno brani reket, krajnje limitiran u napadu ali to im i ne treba jer to rade ostali. Konstantan i bije bez pardona. Zvucace cudno jer je Zaza fakat drvo, ali ne vidim mnogo centara u NBA koji bi im bolje legli u timu od njega, sve i da imaju prostora u budzetu. Odlicno selektiran tim.

Milan

pre 6 godina

Svaka čast na optimizmu sa Denverom, lično ih očekujem u borbi za osmo mesto i to bez prevelike nade. Fali im bolji plej, i to će biti veliki problem. Takodje SA Spursi, ne verujem u drugo mesto, tu očekujem OKC ili Hjuston. Juta sigurno ide u prvih osam, jaka odbrana i dobar skok ih odvajaju od većeg dela lige.

максимум

pre 6 godina

живо ме занима шта ће бити са оклахомом. вестбрук да престане да царини лопту?! па није престајао ни поред дурента који је најбољи нападач на свету, што би сад поред ове двојице туриста (џорџ догодине у лејкерсима, кармело једном ногом у пензији). кад би могло да се игра са три лопте, били би врх. овако... боље да су задржали кантера него мела што су довели.
моје луде процене за запад:
1. хјустон који год да буде, испада у 1. рунди плејофа.
2. њу орлеанс ће трејдовати казинса (ако уопште постоји неко ко жели тог психића).
3. минесота ће бити најбоља одбрамбена екипа и екипа са највише офанзивних скокова (ово сам копирао од зека лава :) ). ако буду изнад 8. места, иду у 2. рунду плејофа
4. кавај ленард ће бити мвп регуларног дела.
4. и за крај најсмелије, сан антонио испада у 1. рунди плејофа. зашто? матора су и истрошена екипа. имаће повреда. лако је могуће да у плејоф уђу без неког од стараца. дени грин је катастрофа, а клупа јако танка. одбрану рекета са гасолом и олдриџом скоро и да немају. ако налете на минесоту, портланд или денвер (а на кога би), биће им паклено тешко.

sarajevo.ba

pre 6 godina

Minesota ulazi u Po 1.14 a ostaju bez PO 5.50.

Portland 1.80 1.90


Denver 1.28. 3.50

Clipersi 1.40. 2.70

Po bet365 Minesota je favorit za poziciju 5.
A i ja bih prije rekao da ce biti na granici negdje, mozda i ne udju u PO.

nik

pre 6 godina

Pratim dugo NBA i iskustvo je uvek pokazalo da kada u timu dodje do velikih promena, tu ne mozes ocekivati mnogo uspeha u sezoni.
Minesota mozda iznenadi pa bude u top 4 zbog dobrog trenera ali tesko. OKC ne vidim u prvih 4.
Portland, Denver, Klipersi, Juta i NO ce se boriti za 7. i 8. mesto po meni. Memfis mi je siguran u plejofu.
Isto tako mislim da SA ne moze nikalo drugi da zavrsi zbog lose klupe, ali ne smem da tvrdim nista. Ipak imaju Grega na klupi.

A na Istoku vec dugo mi se mota neka cudna misao da ce Vasington u regularnom toku zavrsiti prvi. Naravno, Klivlend ce biti samoion Istoka, ali nekako mi se cini da ce u plej of uci tek sa treceg ili cetvrtog mesta.

Srecna nova NBA sezona svima koji slave!

Текс Вилер

pre 6 godina

Ајмо мало о границама на играче, па да ми што пратимо узмемо и који динар.

Моје мишљење за неке "сигурице" су Вестбрук и ЛеБрон минуси у првих 15ак утакмица (ценим да ће бар 12/15 доћи). Рас има два озбиљна саиграча, јуриће трипл-дабл и вероватно добар резултат, што не може да се деси са његових 30 шутева за 30п.
ЛеБрон генерално форсира тимску игру, поготову сад.

Демијан Лилард би требало често да долази плус, па макар му границу подигли на 31.5.

Каваја Ленарда док не ставе на 28.5 јурити више. Џон Вол такође чест плус ма која граница била.

Вориорсе избегавати, трилинг Клеј-Стеф-Кевин играју тако да кога крене на почетку, он се форсира до краја.

Још један човек који ће имати просек на крају регуларног сигурно изнад 25п а границу на почетку доста мању - Јанис Антетокумпо!

el

pre 6 godina

Sve je to u redu ali Paculija u GSW u startnoj petorci , pa zar ne mogu nikog prosečnog da nadju?
(Jagodic.Kistanje, 16. oktobar 2017 11:19)

3,5 miliona njegovog ugovora salary cap ni ne oseti, solidan u odbrani i nepotreban u napadu. Ipak, njegova prava vrednost je u tome sto je (po mom mosljenju) najprljaviji i najbeskrupulentniji igrac trenutno u nba. Takozvani "ono sto sudija ne vidi" potezi znaju itekako da psihicki uticu na protivnika ali Zaza ne preza ni od povredjivanja protivnika. Seti se Leonarda i vodjstva Spursa +23 u po. Nakon izlaska glavnog igraca Spursi gube i utakmicu i sansu da u daljim mecevima pariraju GSW.

Niksic

pre 6 godina

Mora cudo da se desi pa da Golden Stejt na osvoji titulu.Mislim da je najveca greska u NBA,njihov sistem takmicenja u regularnoj sezoni.Za mnoge jace timove je to obicno uigravanje,jer mnogi prije zavrsetka regularne sezone obezbjede plasman u plejof.Kao sto mnogi kazu,prava kosarka se igra tek u plejofu.E to je po mom misljenju najveca mana u NBA.

Djordje

pre 6 godina

Portland,peto mesto????Nije mi namera da ih uvredim ,dobra su ekipa. Isiah Thomas(penzioner) je rekao da ce oni da budu iznenadjenje , zbog CJ Mccolum-a i Lilard-a. Ali oni su i presle godine igrali, i u play off-u golden state obrisao pod sa njima. Jesu na prvom pogledu igraci minesote sebicni(a mislim da ce da pronadju ritam) ali oni i denver po meni su dosta kompletniji i bolji klubovi od portlanda. Pelicansi su slicni i po meni bolje od portlanda .Portland ima 2 igraca u top 5 poziciji od PG I SG a Pelicansi imaju najboljej cestra i i krilnog centra lige(i plus imaju Holidaja)...

Fox

pre 6 godina

Djordje
Pelikansi imaju Ronda, koji ako bude zdrav i igrao onako kako zna i kako je prosle godine pre povrede u plej off-u igrao za Cikago onda ce sigurno biti medju prvih 8. Samo je bitno da on kreira igru i drzi loptu u rukama i hrani loptom Dejvisa i Kazinsa. U suprotnom slucaju ako se Kazins bude ponasao kao plej onda teska posla.
San Antonio, Hjuston i naravno GSW su najkompaktniji i bice najuigraniji od samo pocetka i trebalo bi da diktiraju tempo na zapadu. Sa druge strane, s obzirom da je Okahoma dovela dosta igraca i da ima i dobru klupu posle duzeg vremena koja moze odmoriti prvu postavu, smatram da ce im trebati neki vreme na pocetku da se uigraju i da svako spozna svoju ulogu na terenu. Ako im to bude poslo za rukom, oni su jedini tim koji ce moci dobiti GSW u plej off-u zapada.

CJ

pre 6 godina

Нагетси морају добро почети (а имају добар распоред на старту). Ако лоше почну, кантаће их Оклахома, Хјустон, Спарси и Денвер; ако добро почну, биће конкурентни.
(Иван, 16. oktobar 2017 17:29)

Jedva čekam da vidim kako ce Denver nakantati Nagetse.

drvobradi

pre 6 godina

GSW, 2 mesta prazno pa svejedno od onih koje ste pobrojali. Minesota ima potencijal da iznenadi na Zapadu, ali to zavisi ko ce voditi kolo, stariji ili mladji igraci. Ako mladi krenu kao prosle godine, tesko ce dalje od 1vog kola, a mozda ni to.
@Fox
Ronda je ubila statistika. Kad su sracunali da je bolje da igraju na njemu odbranu u fazonu pusti ga ne zna (covek ima eFG ~45%), od tada Rondo menja timove svake godine. Da barem ima neke igrace na pozicijama 2,3,4 koji su dobri trojkasi pa da se osvrcu na njega, ovako dovoljno da skupe reket, i odbranice i Dejvisa i Kazinsa i Ronda.

nebitno ko je

pre 6 godina

Ne znam zašto Minnesotu toliko visoko plasiraju. Sve što su pokazali u predsezoni je očaj kao i prošle godine. Imena ne igraju košarku, timovi igraju. Nadam se da grešim, gotivna mi ekipa. Ovo ostalo se manje-više slažem aa tekstom, osim za Menfis koji je malo potcenjen

максимум

pre 6 godina

@милан
јака одбрана отпада као опција са рубиом као стартним плејом :)
а и скок сигурно није бољи без хејварда, тако да ће то бити напето, али могуће. сигурно ипак није.

Иван

pre 6 godina

Тешко је давати прогнозе: једна повреда кључног играча, и све одлази у неповрат. По мени, листа није објективна. Мемфис у завршницу иде, Минесота не, Портланду је максимум осмо место, а и Спарси ће бити ниже.

Мемфис је екипа која игра паметно, нема велике звезде, али има и главу и реп, искусни су, попуњени добро свуда, а и нови играчи лакше се афирмишу у таквим тимовима у којима постоји разрађен систем. То ће им донети доста победа. Подсећају ме на Сан Антонио.

Спарсима друго место на Западу тешко да је достижно. Они су само на папиру фаворити за ту позицију, међутим, довољно је да нека од осталих екипа (Оклахома, Хјустон, Денвер, Мемфис) бљесне, и Спарси се померају на треће место или ниже. А једна ће барем бљеснути.

Блејзерси су као боксер којег сваки тактичар редовно растура, али ако кренеш безглаво против њега и прихватиш његову игру размене удараца - падаш. Превише је екипа на Западу које умеју да им парирају.

Минесоти џаба индивидуални квалитет, кад не зна никакву тимску игру да одигра. Опет ће лоше почети сезону (имају тежак распоред на старту), и пашће као и ранијих година, јер Батлер није никакав гарант да ће бити другачије.

Клиперси могу доста ако уђу у плеј-оф. Милош је играч којем одговара тај формат на више финалних мечева. Доста ће зависити од његовог развоја.

Нагетси морају добро почети (а имају добар распоред на старту). Ако лоше почну, кантаће их Оклахома, Хјустон, Спарси и Денвер; ако добро почну, биће конкурентни.

Neko iz Banata

pre 6 godina

San Antonio je po meni precenjen iako imaju Grega ekipa im je dosta slabija(pre svega zbog godina i slabije klupe),Minesota moze da ekspolodira jedino ako promenu trenera,dok su predvidjanja za Denver i Portland dosta optimisticna(jedan sigurno nece uci u PO),dok je sa Jutom i Memfisom obrnut slucaj(jedan ide u PO sigurno), Oklahoma i NO su totalna nepoznanica zasad(niko ne zna kako ce se zvezde uklopiti) Sve u svemu zapad je prebrutalan,na istoku samo Klivlend i Seltiksi vredni pomena.

Powerslave

pre 6 godina

Ne znam, ne bih smeo da se kladim da će Denver na nikad jačem zapadu sigurno igrati PO. Očekujem da će se da bore za osmo mesto kao i prošle sezone. Tj. da će nekoliko timova da se bori za sedmo i osmo mesto.
Isto tako, nisam baš ni siguran za Sparse. Sve je to ok, ali oni su matora ekipa, čini mi se da su i prošle godine propustili priliku da podmlade ekipu, a cenim da je potrebno. Ok, svakako da Pop zna mnogo više od mene, ali ne verujem da mogu toliko daleko koliko su navikli ljude.
Što se tiče Minesote, oni ako se ne povežu vrlo brzo odigraće ispod svih očekivanja.
Memfis po imenima ne bih rekao da imaju neku ekipu, ali nikako ne bih smeo da kažem da sigurno ne ulaze u PO

veljko

pre 6 godina

minesota nema sut spolja i odbranu. bar ne svih pet. sem bjelice, rezervni igraci su im sebicni individualci, koji nisu dovoljno dobri za petorku. denver ima napad, odbrana ozbiljan problem. tesko iznad 6. mesta. portland max do plejofa i ispada. juta moze u plejof pre njih. kao i memfis, ako ostanu svezi do kraja. okc ce biti odlican, verovatno i drugi na kraju. spursi verovatno 3. ili 4, zavisi od zdravlja i energije sparsa. gsw opusteno 1. klipersi ne ispod 5. mesta, a mozda i 3-4.
1. gsw
2. okc
3. hou
4. sas
5. lac
6. den
7. uta
8. mem, por ili min

nik

pre 6 godina

Pratim dugo NBA i iskustvo je uvek pokazalo da kada u timu dodje do velikih promena, tu ne mozes ocekivati mnogo uspeha u sezoni.
Minesota mozda iznenadi pa bude u top 4 zbog dobrog trenera ali tesko. OKC ne vidim u prvih 4.
Portland, Denver, Klipersi, Juta i NO ce se boriti za 7. i 8. mesto po meni. Memfis mi je siguran u plejofu.
Isto tako mislim da SA ne moze nikalo drugi da zavrsi zbog lose klupe, ali ne smem da tvrdim nista. Ipak imaju Grega na klupi.

A na Istoku vec dugo mi se mota neka cudna misao da ce Vasington u regularnom toku zavrsiti prvi. Naravno, Klivlend ce biti samoion Istoka, ali nekako mi se cini da ce u plej of uci tek sa treceg ili cetvrtog mesta.

Srecna nova NBA sezona svima koji slave!

максимум

pre 6 godina

живо ме занима шта ће бити са оклахомом. вестбрук да престане да царини лопту?! па није престајао ни поред дурента који је најбољи нападач на свету, што би сад поред ове двојице туриста (џорџ догодине у лејкерсима, кармело једном ногом у пензији). кад би могло да се игра са три лопте, били би врх. овако... боље да су задржали кантера него мела што су довели.
моје луде процене за запад:
1. хјустон који год да буде, испада у 1. рунди плејофа.
2. њу орлеанс ће трејдовати казинса (ако уопште постоји неко ко жели тог психића).
3. минесота ће бити најбоља одбрамбена екипа и екипа са највише офанзивних скокова (ово сам копирао од зека лава :) ). ако буду изнад 8. места, иду у 2. рунду плејофа
4. кавај ленард ће бити мвп регуларног дела.
4. и за крај најсмелије, сан антонио испада у 1. рунди плејофа. зашто? матора су и истрошена екипа. имаће повреда. лако је могуће да у плејоф уђу без неког од стараца. дени грин је катастрофа, а клупа јако танка. одбрану рекета са гасолом и олдриџом скоро и да немају. ако налете на минесоту, портланд или денвер (а на кога би), биће им паклено тешко.

максимум

pre 6 godina

@милан
јака одбрана отпада као опција са рубиом као стартним плејом :)
а и скок сигурно није бољи без хејварда, тако да ће то бити напето, али могуће. сигурно ипак није.

Milan

pre 6 godina

Svaka čast na optimizmu sa Denverom, lično ih očekujem u borbi za osmo mesto i to bez prevelike nade. Fali im bolji plej, i to će biti veliki problem. Takodje SA Spursi, ne verujem u drugo mesto, tu očekujem OKC ili Hjuston. Juta sigurno ide u prvih osam, jaka odbrana i dobar skok ih odvajaju od većeg dela lige.

Djordje

pre 6 godina

Portland,peto mesto????Nije mi namera da ih uvredim ,dobra su ekipa. Isiah Thomas(penzioner) je rekao da ce oni da budu iznenadjenje , zbog CJ Mccolum-a i Lilard-a. Ali oni su i presle godine igrali, i u play off-u golden state obrisao pod sa njima. Jesu na prvom pogledu igraci minesote sebicni(a mislim da ce da pronadju ritam) ali oni i denver po meni su dosta kompletniji i bolji klubovi od portlanda. Pelicansi su slicni i po meni bolje od portlanda .Portland ima 2 igraca u top 5 poziciji od PG I SG a Pelicansi imaju najboljej cestra i i krilnog centra lige(i plus imaju Holidaja)...

sarajevo.ba

pre 6 godina

Minesota ulazi u Po 1.14 a ostaju bez PO 5.50.

Portland 1.80 1.90


Denver 1.28. 3.50

Clipersi 1.40. 2.70

Po bet365 Minesota je favorit za poziciju 5.
A i ja bih prije rekao da ce biti na granici negdje, mozda i ne udju u PO.

Niksic

pre 6 godina

Mora cudo da se desi pa da Golden Stejt na osvoji titulu.Mislim da je najveca greska u NBA,njihov sistem takmicenja u regularnoj sezoni.Za mnoge jace timove je to obicno uigravanje,jer mnogi prije zavrsetka regularne sezone obezbjede plasman u plejof.Kao sto mnogi kazu,prava kosarka se igra tek u plejofu.E to je po mom misljenju najveca mana u NBA.

Marko

pre 6 godina

Pol Dzordz je mnogo vece pojacanje od Karmelo Antonija za Oklahomu.
LA Klipers nemaju bas neku klupu, ali valjda ce uci u PO.
Memfis podcenjen kao i obicno.

Текс Вилер

pre 6 godina

Ајмо мало о границама на играче, па да ми што пратимо узмемо и који динар.

Моје мишљење за неке "сигурице" су Вестбрук и ЛеБрон минуси у првих 15ак утакмица (ценим да ће бар 12/15 доћи). Рас има два озбиљна саиграча, јуриће трипл-дабл и вероватно добар резултат, што не може да се деси са његових 30 шутева за 30п.
ЛеБрон генерално форсира тимску игру, поготову сад.

Демијан Лилард би требало често да долази плус, па макар му границу подигли на 31.5.

Каваја Ленарда док не ставе на 28.5 јурити више. Џон Вол такође чест плус ма која граница била.

Вориорсе избегавати, трилинг Клеј-Стеф-Кевин играју тако да кога крене на почетку, он се форсира до краја.

Још један човек који ће имати просек на крају регуларног сигурно изнад 25п а границу на почетку доста мању - Јанис Антетокумпо!

el

pre 6 godina

Sve je to u redu ali Paculija u GSW u startnoj petorci , pa zar ne mogu nikog prosečnog da nadju?
(Jagodic.Kistanje, 16. oktobar 2017 11:19)

3,5 miliona njegovog ugovora salary cap ni ne oseti, solidan u odbrani i nepotreban u napadu. Ipak, njegova prava vrednost je u tome sto je (po mom mosljenju) najprljaviji i najbeskrupulentniji igrac trenutno u nba. Takozvani "ono sto sudija ne vidi" potezi znaju itekako da psihicki uticu na protivnika ali Zaza ne preza ni od povredjivanja protivnika. Seti se Leonarda i vodjstva Spursa +23 u po. Nakon izlaska glavnog igraca Spursi gube i utakmicu i sansu da u daljim mecevima pariraju GSW.

Fox

pre 6 godina

Djordje
Pelikansi imaju Ronda, koji ako bude zdrav i igrao onako kako zna i kako je prosle godine pre povrede u plej off-u igrao za Cikago onda ce sigurno biti medju prvih 8. Samo je bitno da on kreira igru i drzi loptu u rukama i hrani loptom Dejvisa i Kazinsa. U suprotnom slucaju ako se Kazins bude ponasao kao plej onda teska posla.
San Antonio, Hjuston i naravno GSW su najkompaktniji i bice najuigraniji od samo pocetka i trebalo bi da diktiraju tempo na zapadu. Sa druge strane, s obzirom da je Okahoma dovela dosta igraca i da ima i dobru klupu posle duzeg vremena koja moze odmoriti prvu postavu, smatram da ce im trebati neki vreme na pocetku da se uigraju i da svako spozna svoju ulogu na terenu. Ako im to bude poslo za rukom, oni su jedini tim koji ce moci dobiti GSW u plej off-u zapada.

Иван

pre 6 godina

Тешко је давати прогнозе: једна повреда кључног играча, и све одлази у неповрат. По мени, листа није објективна. Мемфис у завршницу иде, Минесота не, Портланду је максимум осмо место, а и Спарси ће бити ниже.

Мемфис је екипа која игра паметно, нема велике звезде, али има и главу и реп, искусни су, попуњени добро свуда, а и нови играчи лакше се афирмишу у таквим тимовима у којима постоји разрађен систем. То ће им донети доста победа. Подсећају ме на Сан Антонио.

Спарсима друго место на Западу тешко да је достижно. Они су само на папиру фаворити за ту позицију, међутим, довољно је да нека од осталих екипа (Оклахома, Хјустон, Денвер, Мемфис) бљесне, и Спарси се померају на треће место или ниже. А једна ће барем бљеснути.

Блејзерси су као боксер којег сваки тактичар редовно растура, али ако кренеш безглаво против њега и прихватиш његову игру размене удараца - падаш. Превише је екипа на Западу које умеју да им парирају.

Минесоти џаба индивидуални квалитет, кад не зна никакву тимску игру да одигра. Опет ће лоше почети сезону (имају тежак распоред на старту), и пашће као и ранијих година, јер Батлер није никакав гарант да ће бити другачије.

Клиперси могу доста ако уђу у плеј-оф. Милош је играч којем одговара тај формат на више финалних мечева. Доста ће зависити од његовог развоја.

Нагетси морају добро почети (а имају добар распоред на старту). Ако лоше почну, кантаће их Оклахома, Хјустон, Спарси и Денвер; ако добро почну, биће конкурентни.

JimBeam

pre 6 godina

@Jagodic.Kistanje
Ima mali ugovor sto im odgovara, odlicno brani reket, krajnje limitiran u napadu ali to im i ne treba jer to rade ostali. Konstantan i bije bez pardona. Zvucace cudno jer je Zaza fakat drvo, ali ne vidim mnogo centara u NBA koji bi im bolje legli u timu od njega, sve i da imaju prostora u budzetu. Odlicno selektiran tim.

veljko

pre 6 godina

minesota nema sut spolja i odbranu. bar ne svih pet. sem bjelice, rezervni igraci su im sebicni individualci, koji nisu dovoljno dobri za petorku. denver ima napad, odbrana ozbiljan problem. tesko iznad 6. mesta. portland max do plejofa i ispada. juta moze u plejof pre njih. kao i memfis, ako ostanu svezi do kraja. okc ce biti odlican, verovatno i drugi na kraju. spursi verovatno 3. ili 4, zavisi od zdravlja i energije sparsa. gsw opusteno 1. klipersi ne ispod 5. mesta, a mozda i 3-4.
1. gsw
2. okc
3. hou
4. sas
5. lac
6. den
7. uta
8. mem, por ili min

drvobradi

pre 6 godina

GSW, 2 mesta prazno pa svejedno od onih koje ste pobrojali. Minesota ima potencijal da iznenadi na Zapadu, ali to zavisi ko ce voditi kolo, stariji ili mladji igraci. Ako mladi krenu kao prosle godine, tesko ce dalje od 1vog kola, a mozda ni to.
@Fox
Ronda je ubila statistika. Kad su sracunali da je bolje da igraju na njemu odbranu u fazonu pusti ga ne zna (covek ima eFG ~45%), od tada Rondo menja timove svake godine. Da barem ima neke igrace na pozicijama 2,3,4 koji su dobri trojkasi pa da se osvrcu na njega, ovako dovoljno da skupe reket, i odbranice i Dejvisa i Kazinsa i Ronda.

nebitno ko je

pre 6 godina

Ne znam zašto Minnesotu toliko visoko plasiraju. Sve što su pokazali u predsezoni je očaj kao i prošle godine. Imena ne igraju košarku, timovi igraju. Nadam se da grešim, gotivna mi ekipa. Ovo ostalo se manje-više slažem aa tekstom, osim za Menfis koji je malo potcenjen

Neko iz Banata

pre 6 godina

San Antonio je po meni precenjen iako imaju Grega ekipa im je dosta slabija(pre svega zbog godina i slabije klupe),Minesota moze da ekspolodira jedino ako promenu trenera,dok su predvidjanja za Denver i Portland dosta optimisticna(jedan sigurno nece uci u PO),dok je sa Jutom i Memfisom obrnut slucaj(jedan ide u PO sigurno), Oklahoma i NO su totalna nepoznanica zasad(niko ne zna kako ce se zvezde uklopiti) Sve u svemu zapad je prebrutalan,na istoku samo Klivlend i Seltiksi vredni pomena.

CJ

pre 6 godina

Нагетси морају добро почети (а имају добар распоред на старту). Ако лоше почну, кантаће их Оклахома, Хјустон, Спарси и Денвер; ако добро почну, биће конкурентни.
(Иван, 16. oktobar 2017 17:29)

Jedva čekam da vidim kako ce Denver nakantati Nagetse.

Powerslave

pre 6 godina

Ne znam, ne bih smeo da se kladim da će Denver na nikad jačem zapadu sigurno igrati PO. Očekujem da će se da bore za osmo mesto kao i prošle sezone. Tj. da će nekoliko timova da se bori za sedmo i osmo mesto.
Isto tako, nisam baš ni siguran za Sparse. Sve je to ok, ali oni su matora ekipa, čini mi se da su i prošle godine propustili priliku da podmlade ekipu, a cenim da je potrebno. Ok, svakako da Pop zna mnogo više od mene, ali ne verujem da mogu toliko daleko koliko su navikli ljude.
Što se tiče Minesote, oni ako se ne povežu vrlo brzo odigraće ispod svih očekivanja.
Memfis po imenima ne bih rekao da imaju neku ekipu, ali nikako ne bih smeo da kažem da sigurno ne ulaze u PO