Nedelja, 15.10.2017.

14:25

Federer nerešiva enigma za Nadala u 2017.

Rodžer Federer igra fenomenalno u 2017. godini, pošto je osvojio šest trofeja – Australijan open, Indijan Vels, Majami, Hale, Vimbldon i Šangaj.

Izvor: PT

Federer nerešiva enigma za Nadala u 2017. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

feđo

pre 6 godina

Federer ima loš sko, jer gr s Nadaloma nikako nije mogao dobiti za šljaci. Tu je napravljena ta razlika. Na šljaci 13-2 za Nadala, a na svim ostalim podlogama 13-10 za Feđu.

ja

pre 6 godina

@Danilo
Potpuno si u pravu. Federer i sada ima protiv Nadala pozitivan skor, na svim podlogama osim sljake. Problem mu je uvek bila i ostala sljaka na kojoj je Nadala uspeo da pobedi samo 2 puta, a izgubio je 13 meceva.
Van sljake skor je 13:10 za Federera.
Uostalom Nadal bas zbog te sljake i ima dobar skor protiv vecine tenisera.

Na kraju Federer i Nadal na sljaci nisu igrali vec 4 godine i pitanje je sta bi se desavalo i na toj podlozi, posto Nadal i na njoj nije vise toliko nepobediv, kao sto je nekada bio.

Analitičar

pre 6 godina

Meni je Nadal jedan ograničen igrač u smislu da se drži kao "zatucan" nečega što je donosilo rezultat. Pa mi daje zaključak da on nije baš toliko inteligentan za donošenja odluka u promeni igre. To je trebao da radi još protiv Novaka kada je počeo da gubi često a sad bi trebao da razmišlja o tome kako da pobedi Rodžera pod stare dane jer poraza će biti sve češći za njega.

Drnda

pre 6 godina

@ Zoran BL

Opa bato! Zoran kaze da mu ne trebaju moralne poduke!! On kaže!! Baš lepo. On, koji pametuje na kvadrat! Ili možda misli da je Zoran BL pretplacen na podučavanje drugih, a da svi drugi moraju njega da slusaju. Neprocenjivo! Takvi su Nolovi dusebriznici. Pravi primerak. Nazdravlje.

Prst na celo

pre 6 godina

Mislim da Djoković apsolutno ništa nije uradio za Srbiju. Apsolutno ništa . Ta propaganda njegovog PR-a je nesnosna. Ako ćemo zapravo - njegov imidž u svetu (setite se psovanja publike, urlanja, cepanja odeće) je pretežno negativan i ne doprinosi ugledu Srbije, samo potvrđuje predrasude o Srbiji i Srbima.
Zasto on ima taj status i te dusebrižnike u Srbiji je stvar psihijatrije.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Danica, 15

A zasto bi Djokovic uopste trebao nesto da uradi za Srbiju? Za psihijatriju je upravo Ta opsednutost , mrznja i potreba da se Novak pljuje cak i na vestima koje nemaju veze s njim .

kompenzacija

pre 6 godina

RF moze realno igrati do 40-te.
Lik je jednostavno fenomen.
Doduse, moralo se tu poklopiti dosta faktora, pa da RF izdominira ove sezone(realno nema tu Djokovica, Mareja,Wawrinke, a ove mlade nade ne treba ni komentarisati).
Al s'druge strane i RF je dosta unapredio svoju igru, tu najvise mislim na RF-ov bekend.
Al ono, kako god okrenes, RF je Bog Otac ove igre, jednom recju GOAT !!

.

pre 6 godina

@kompenzacija
Nolo, Marej i Vavrinka su igrali tokom citavog dela sezone u kojem je Federer izdominirao, tako da...
A Nadal je za njih 3 klasa

bariloche

pre 6 godina

Ne znam sta je uhu i oku grdje: slusati ove komentatore SK i njihovo navijacko komentarisanje meca ili gledati Rafu koji u dva seta nije smogao snage da bazelskoj teniskoj "instituciji" kaze gde mu je mesto. Svemu dodje kraj pa i ovoj Rodjkovoj mini seriji. Od 01.01.2018. krece nov serijal Rodjinog oducavanja od tenisa. U glavnim ulogama bice pored Rafe, Novak Djokovic, J.M. del Potro, a iz drugog plana podrsku ce davati i Sasha Zverev.

robin hud

pre 6 godina

Novak je naterao ovu dvojicu da još igraju.
Oni su od njega napravili veličinu. Pobeđujući ih postao je to što jeste.
Vilander i ostali govore istinu i njihove izjave, između ostalog imaju cilj da probude Novaka i podignu tenis jer su shvatili da je on (uz RF i RN) u mogućnosti da ovu igru pogura napred.
Navijači traže dramu a Novak je ako ništa drugo to znao da izrežira.

Danica

pre 6 godina

Mislim da Djoković apsolutno ništa nije uradio za Srbiju. Apsolutno ništa . Ta propaganda njegovog PR-a je nesnosna. Ako ćemo zapravo - njegov imidž u svetu (setite se psovanja publike, urlanja, cepanja odeće) je pretežno negativan i ne doprinosi ugledu Srbije, samo potvrđuje predrasude o Srbiji i Srbima.
Zasto on ima taj status i te dusebrižnike u Srbiji je stvar psihijatrije.

Danilo

pre 6 godina

Ne može se baš nazvat očajnim Federerov skor protiv Rafe s obzirom da je Rafu samo Novak pobedio više puta od Federera. Skor jeste loš, ali nije očajan. Očajan je Fererov protiv RF, Lopezov protiv RF, Berdihov protiv Novaka, Čilićev protiv Novaka...

011

pre 6 godina

@@ Zoran BL

Samo to tebi tako izgleda iz tvoje perspektive. Zapravo, ako odnekud izbija mržnja, to je tvoja mržnja prema ljudima koji misle drugačije. Čovek te ničim nije uvredio, nije te ni spomenuo, i ne znaš ga, ali ... ti njega bez problema lično vredjaš. Sramno.
(drnda, 15. oktobar 2017 18:39)

Sramno je da neko toliko nepismen, kao ovaj koga branis, a koji na zalost nije toga ni svestan pa se potpisao punim imenom i prezimenom, pominje u losem kontekstu onoga ko je uspeo da bude, izmedju ostalog, najbolji sportista na svetu i to ne jednom!

Nicim ga nije uvredio, a evo ja mu kazem da je sramotno nepismen, i da bi trebalo da bude ponosan sto makar pokusava da koristi isti jezik kao neko ko je poslednjih godina daleko najbolji proizvod "made in Serbia".

Da li je zavrsio sa vrhunskim rezultatima to ne znam, kao ni bilo ko od nas, a da ce sledecih mnogo godina ostati upamcen kao najveci sportista koga smo imali to je vise nego izvesno!

I zato pokazite bar malo postovanja, ne morate da ga volite ali da postujete morate, i budite srecni sto nekome, ako vas uopste neko to bude pitao, mozete da kazete da je ta mala zemlja na brdovitom balkanu ona iz koje dolazi jedan od 3 najbolja ikada u necemu sto je globalna rabota!

Sopstvena bezvrednost se ne leci nipodostavanjem bilo koga, a narocito ne onih koji su se izborili za besmrtnost, i to nije razlika u misljenju nego glupost bez granica!

neko

pre 6 godina

@moralni gmizavac Naravno da bi ostao enigma. Ovi kvalitetniji i dublji bekendi bi bili uzrok pobede protiv Nadala na RG-u koji su mu, bas u mecevima u Parizu, nedostajali.

Zoran BL

pre 6 godina

Novak Đoković je najveći sportista na ovim prostorima svih vremena i da više ne udari lopticu uradio je mnogo i ni najmanje nije zaslužio da iko kaže ružnu riječ njemu, jer je donio toliko radosti, i na loše konstatacije morao sam da odreagujem, a ti Drnda nema potrebe da glumiš nečijeg pravnog branioca, gledaj svoja posla i udari minus na ono što ti se ne sviđa, moralne pridike od tebe mi najmanje trebaju.

Danilo

pre 6 godina

I skor nije 25-13 nego 23-15, sto vise nije bas toliko strasno. Na travi 2-1 za RFa, na betonu 11-9 za RFa, i na sljaci 2-13 za Nadala.
...................................
Federer neznatno bolji na travi i betonu, a Rafa izrazito bolji na zemlji.

Za razmišljanje.

drnda

pre 6 godina

@ Zoran BL

Samo to tebi tako izgleda iz tvoje perspektive. Zapravo, ako odnekud izbija mržnja, to je tvoja mržnja prema ljudima koji misle drugačije. Čovek te ničim nije uvredio, nije te ni spomenuo, i ne znaš ga, ali ... ti njega bez problema lično vredjaš. Sramno.

Zoran BL

pre 6 godina

Jesam rođo Stefane Saviću veoma sam ozbiljan! Ako je Nadal mogao da se vrati iz bule u vrhunski tenis i prvo mjesto, ne vidim ni jedan razlog da i Novak ne krene istim putem povratka na vrh, što će i da uradi siguran sam, a takvima poput tebe(nolomrscima) teško da se može sta objasniti i pojasniti jer vas uspjeh bilo čiji razdire, vama je mržnja i tuđi neuspjeh jedina hrana ostatku vaše duše!

Ivanko

pre 6 godina

Federer bas dominira nad Nadalom, jos od AO Rafa nije cak ni jedan brejk uspeo da napravi protiv Rodzera! Sledi najverovatnije njihov duel u Bazelu, zatim u Parizu i Londonu. Federer u ovakvom naletu moze da dodje do 18 pobeda, sto je veoma realno, jer Rafa deluje potpuno nemocno, nema resenje za ovakvog Rodzera. Skor ni sada vise nije ocajan, od 10-23 na 15-23, mnogo bolje to deluje.

Realno*

pre 6 godina

Federer je uspešno pronašao kako da otkloni nedostatak u igri koji ga je koštao onako velikog negativnog H2H.
Ali, zar nije i Rafa, više puta u karijeri, popravio neke nedostake? Ne sumnjam da će sve uraditi da pronađe način neutralisanja ove promene u Rodžerovoj igri. Neka su oni zdravi, ćeraće se još. Takvi ne odustaju.

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Jednostavno je. Pobeda u Australiji mu je donela veliko samopouzdanje , koje do tad nije imao u duelima protiv Nadala. Druga stvar je taktika, Nadal tokom cele karijere eksploatiše Federerov dlabiji bekhend i svojim spinovima ga “lomi” . Ove godine, Federer je popravio bekhend i te spinove hvata u penjanju, ravno , time oduzima Nadalu vreme i stavlja ga u defanzivu. Nije Nadalu lako da menja taktiku koja je davala rezultatr 10 i vise godina, ali moraće nešto da promeni...

joca

pre 6 godina

@Boban
Treba biti realan i reci da Novak nije bio bas toliko superioran, koliko su Nadal i Federer imali problema sa povredama.
Pa i tako povredjen i van forme Federer ga je pobedjivao redovno, cak 3 puta u Novakovoj najboljoj 2015.
Sada je ovaj nivo tenisa koji Federer igra nedostizan za Novaka i da je ovako igrao i prethodnih godina, Novak nikada ne bi pobedio Federera, a ni Nadala na ovom nivou.

N.A.

pre 6 godina

Ali ovaj naš je obojicu razmontirao i vratio na fabričko podešavanje... Nikad pre, a i nikad više neće biti zabeležena takva dominacija...
I to sve u najjačoj konkurenciji u istoriji tenisa, na vrhuncima karijera dvojice “najboljih” ikad... Amin...

Stefan

pre 6 godina

Kad se sjetim onih 23:10, onda ovih sad 23:15 nikako ne moze biti ocajan skor.
Kako god, Svajcarac je sad sa ovih 5 uzastopnih pobeda nad Nadalom resio sve dileme oko toga ko je GOAT, frajer je sa 36 godina 5 puta zaredom dobio Nadala, to moze samo GOAT !!

Zoran BL

pre 6 godina

Ključ ovogodišnjih pobjeda Federera nad Nadalom je Ivan Ljubičić koji je jedini imao hrabrosti da objasni Federeru da bi trebao da koriguje igru svog bekenda, ono što mu je bila jedina Ahilova peta u borbi protiv Nadala koji je to obilato koristio u njihovim duelima i tovario Federerov bekend do iznemoglosti. Zato i jeste skor 23-15 za Nadala. Obojica veliki šampioni, meni lično Federer bolji. Ipak naš Nole, da se što prije vrati i nastavi gdje je stao sa terorisanjem svih na turu.

matori

pre 6 godina

@ Federer da je bio malo ozbiljniji ranijih godina imao bi 25 grand slamova.
(Sandzak, 15. oktobar 2017 15:10)
ako je neko imao ranijih godina propuste, onda je to Novak. on je trebao da ima koji slem više na svom kontu. Rodžer ga na slemu dobio poslednji put 2012, a Novak je igrao većinu finala...

matori

pre 6 godina

@ Nadal dobar, cak i odlican, ali na betonu i travi nije klasa Federera i Djokovica. US Oper je splet srecnih okolnosti (najbolje rangirani protivnik 28.)! Federer ima mnogo vise samopouzdanja protiv njega i to je kljuc..
(email, 15. oktobar 2017 14:33)

ima samopouzdanje jer je popravio bekhend pod stare dane.
i svaka mu čast na želji da napreduje sa 35 godina.

Stefan Savic

pre 6 godina

Ključ ovogodišnjih pobjeda Federera nad Nadalom je Ivan Ljubičić koji je jedini imao hrabrosti da objasni Federeru da bi trebao da koriguje igru svog bekenda, ono što mu je bila jedina Ahilova peta u borbi protiv Nadala koji je to obilato koristio u njihovim duelima i tovario Federerov bekend do iznemoglosti. Zato i jeste skor 23-15 za Nadala. Obojica veliki šampioni, meni lično Federer bolji. Ipak naš Nole, da se što prije vrati i nastavi gdje je stao sa terorisanjem svih na turu.
(Zoran BL, 15. oktobar 2017 17:06

Alo rodjace, jes ti ozbiljan.?
Kakav Nole, pa taj je zavrsio sa ozbiljnim tenisom jos nakon RG 2016, nazalost balkanski sindrom nije zaobisao i Novaka.

Boban

pre 6 godina

Sandzak
Malo ti je bezveze komentar. Mozes da navijas za koga hoces ali treba biti realan i reci da pored Novaka i nije imao neke sanse prethodnih godina jer je Novak bio superioran. Bez obzira da li ga voleli ili ne.

bogoljub

pre 6 godina

...zbog sljake ukupno vodinadal. A na ostalum podligama nadal koluk toluko se dobro drzi jer njih dvojica su se u karijerama sastajali najmanje u polufinalu. A Nadal kada nije sto posto u formi dotle nije dolazio. Federer je i u tim situacijama dolazio tu

moralni gmizavac

pre 6 godina

Tesko da bi bio neresiva enigma da nije preskocio kompletnu sezonu sljake ali kapa dole svakako. Bice zanimljiv zavrsetak sezone! Pozdrav

NoVlle

pre 6 godina

Za mene je Nole najbolji, makar i izmislio povredu da ne pokvari medjusobni skor sa ovom dvojicom! Ne mora ni osvojiti 19 GS, njegovih 12 ima vecu tezinu!!!

email

pre 6 godina

Nadal dobar, cak i odlican, ali na betonu i travi nije klasa Federera i Djokovica. US Oper je splet srecnih okolnosti (najbolje rangirani protivnik 28.)! Federer ima mnogo vise samopouzdanja protiv njega i to je kljuc..

email

pre 6 godina

Nadal dobar, cak i odlican, ali na betonu i travi nije klasa Federera i Djokovica. US Oper je splet srecnih okolnosti (najbolje rangirani protivnik 28.)! Federer ima mnogo vise samopouzdanja protiv njega i to je kljuc..

bogoljub

pre 6 godina

...zbog sljake ukupno vodinadal. A na ostalum podligama nadal koluk toluko se dobro drzi jer njih dvojica su se u karijerama sastajali najmanje u polufinalu. A Nadal kada nije sto posto u formi dotle nije dolazio. Federer je i u tim situacijama dolazio tu

Stefan

pre 6 godina

Kad se sjetim onih 23:10, onda ovih sad 23:15 nikako ne moze biti ocajan skor.
Kako god, Svajcarac je sad sa ovih 5 uzastopnih pobeda nad Nadalom resio sve dileme oko toga ko je GOAT, frajer je sa 36 godina 5 puta zaredom dobio Nadala, to moze samo GOAT !!

Danica

pre 6 godina

Mislim da Djoković apsolutno ništa nije uradio za Srbiju. Apsolutno ništa . Ta propaganda njegovog PR-a je nesnosna. Ako ćemo zapravo - njegov imidž u svetu (setite se psovanja publike, urlanja, cepanja odeće) je pretežno negativan i ne doprinosi ugledu Srbije, samo potvrđuje predrasude o Srbiji i Srbima.
Zasto on ima taj status i te dusebrižnike u Srbiji je stvar psihijatrije.

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Jednostavno je. Pobeda u Australiji mu je donela veliko samopouzdanje , koje do tad nije imao u duelima protiv Nadala. Druga stvar je taktika, Nadal tokom cele karijere eksploatiše Federerov dlabiji bekhend i svojim spinovima ga “lomi” . Ove godine, Federer je popravio bekhend i te spinove hvata u penjanju, ravno , time oduzima Nadalu vreme i stavlja ga u defanzivu. Nije Nadalu lako da menja taktiku koja je davala rezultatr 10 i vise godina, ali moraće nešto da promeni...

Ivanko

pre 6 godina

Federer bas dominira nad Nadalom, jos od AO Rafa nije cak ni jedan brejk uspeo da napravi protiv Rodzera! Sledi najverovatnije njihov duel u Bazelu, zatim u Parizu i Londonu. Federer u ovakvom naletu moze da dodje do 18 pobeda, sto je veoma realno, jer Rafa deluje potpuno nemocno, nema resenje za ovakvog Rodzera. Skor ni sada vise nije ocajan, od 10-23 na 15-23, mnogo bolje to deluje.

Zoran BL

pre 6 godina

Ključ ovogodišnjih pobjeda Federera nad Nadalom je Ivan Ljubičić koji je jedini imao hrabrosti da objasni Federeru da bi trebao da koriguje igru svog bekenda, ono što mu je bila jedina Ahilova peta u borbi protiv Nadala koji je to obilato koristio u njihovim duelima i tovario Federerov bekend do iznemoglosti. Zato i jeste skor 23-15 za Nadala. Obojica veliki šampioni, meni lično Federer bolji. Ipak naš Nole, da se što prije vrati i nastavi gdje je stao sa terorisanjem svih na turu.

Danilo

pre 6 godina

Ne može se baš nazvat očajnim Federerov skor protiv Rafe s obzirom da je Rafu samo Novak pobedio više puta od Federera. Skor jeste loš, ali nije očajan. Očajan je Fererov protiv RF, Lopezov protiv RF, Berdihov protiv Novaka, Čilićev protiv Novaka...

kompenzacija

pre 6 godina

RF moze realno igrati do 40-te.
Lik je jednostavno fenomen.
Doduse, moralo se tu poklopiti dosta faktora, pa da RF izdominira ove sezone(realno nema tu Djokovica, Mareja,Wawrinke, a ove mlade nade ne treba ni komentarisati).
Al s'druge strane i RF je dosta unapredio svoju igru, tu najvise mislim na RF-ov bekend.
Al ono, kako god okrenes, RF je Bog Otac ove igre, jednom recju GOAT !!

joca

pre 6 godina

@Boban
Treba biti realan i reci da Novak nije bio bas toliko superioran, koliko su Nadal i Federer imali problema sa povredama.
Pa i tako povredjen i van forme Federer ga je pobedjivao redovno, cak 3 puta u Novakovoj najboljoj 2015.
Sada je ovaj nivo tenisa koji Federer igra nedostizan za Novaka i da je ovako igrao i prethodnih godina, Novak nikada ne bi pobedio Federera, a ni Nadala na ovom nivou.

Realno*

pre 6 godina

Federer je uspešno pronašao kako da otkloni nedostatak u igri koji ga je koštao onako velikog negativnog H2H.
Ali, zar nije i Rafa, više puta u karijeri, popravio neke nedostake? Ne sumnjam da će sve uraditi da pronađe način neutralisanja ove promene u Rodžerovoj igri. Neka su oni zdravi, ćeraće se još. Takvi ne odustaju.

matori

pre 6 godina

@ Nadal dobar, cak i odlican, ali na betonu i travi nije klasa Federera i Djokovica. US Oper je splet srecnih okolnosti (najbolje rangirani protivnik 28.)! Federer ima mnogo vise samopouzdanja protiv njega i to je kljuc..
(email, 15. oktobar 2017 14:33)

ima samopouzdanje jer je popravio bekhend pod stare dane.
i svaka mu čast na želji da napreduje sa 35 godina.

Stefan Savic

pre 6 godina

Ključ ovogodišnjih pobjeda Federera nad Nadalom je Ivan Ljubičić koji je jedini imao hrabrosti da objasni Federeru da bi trebao da koriguje igru svog bekenda, ono što mu je bila jedina Ahilova peta u borbi protiv Nadala koji je to obilato koristio u njihovim duelima i tovario Federerov bekend do iznemoglosti. Zato i jeste skor 23-15 za Nadala. Obojica veliki šampioni, meni lično Federer bolji. Ipak naš Nole, da se što prije vrati i nastavi gdje je stao sa terorisanjem svih na turu.
(Zoran BL, 15. oktobar 2017 17:06

Alo rodjace, jes ti ozbiljan.?
Kakav Nole, pa taj je zavrsio sa ozbiljnim tenisom jos nakon RG 2016, nazalost balkanski sindrom nije zaobisao i Novaka.

.

pre 6 godina

@kompenzacija
Nolo, Marej i Vavrinka su igrali tokom citavog dela sezone u kojem je Federer izdominirao, tako da...
A Nadal je za njih 3 klasa

NoVlle

pre 6 godina

Za mene je Nole najbolji, makar i izmislio povredu da ne pokvari medjusobni skor sa ovom dvojicom! Ne mora ni osvojiti 19 GS, njegovih 12 ima vecu tezinu!!!

moralni gmizavac

pre 6 godina

Tesko da bi bio neresiva enigma da nije preskocio kompletnu sezonu sljake ali kapa dole svakako. Bice zanimljiv zavrsetak sezone! Pozdrav

N.A.

pre 6 godina

Ali ovaj naš je obojicu razmontirao i vratio na fabričko podešavanje... Nikad pre, a i nikad više neće biti zabeležena takva dominacija...
I to sve u najjačoj konkurenciji u istoriji tenisa, na vrhuncima karijera dvojice “najboljih” ikad... Amin...

neko

pre 6 godina

@moralni gmizavac Naravno da bi ostao enigma. Ovi kvalitetniji i dublji bekendi bi bili uzrok pobede protiv Nadala na RG-u koji su mu, bas u mecevima u Parizu, nedostajali.

ja

pre 6 godina

@Danilo
Potpuno si u pravu. Federer i sada ima protiv Nadala pozitivan skor, na svim podlogama osim sljake. Problem mu je uvek bila i ostala sljaka na kojoj je Nadala uspeo da pobedi samo 2 puta, a izgubio je 13 meceva.
Van sljake skor je 13:10 za Federera.
Uostalom Nadal bas zbog te sljake i ima dobar skor protiv vecine tenisera.

Na kraju Federer i Nadal na sljaci nisu igrali vec 4 godine i pitanje je sta bi se desavalo i na toj podlozi, posto Nadal i na njoj nije vise toliko nepobediv, kao sto je nekada bio.

drnda

pre 6 godina

@ Zoran BL

Samo to tebi tako izgleda iz tvoje perspektive. Zapravo, ako odnekud izbija mržnja, to je tvoja mržnja prema ljudima koji misle drugačije. Čovek te ničim nije uvredio, nije te ni spomenuo, i ne znaš ga, ali ... ti njega bez problema lično vredjaš. Sramno.

robin hud

pre 6 godina

Novak je naterao ovu dvojicu da još igraju.
Oni su od njega napravili veličinu. Pobeđujući ih postao je to što jeste.
Vilander i ostali govore istinu i njihove izjave, između ostalog imaju cilj da probude Novaka i podignu tenis jer su shvatili da je on (uz RF i RN) u mogućnosti da ovu igru pogura napred.
Navijači traže dramu a Novak je ako ništa drugo to znao da izrežira.

Analitičar

pre 6 godina

Meni je Nadal jedan ograničen igrač u smislu da se drži kao "zatucan" nečega što je donosilo rezultat. Pa mi daje zaključak da on nije baš toliko inteligentan za donošenja odluka u promeni igre. To je trebao da radi još protiv Novaka kada je počeo da gubi često a sad bi trebao da razmišlja o tome kako da pobedi Rodžera pod stare dane jer poraza će biti sve češći za njega.

Prst na celo

pre 6 godina

Mislim da Djoković apsolutno ništa nije uradio za Srbiju. Apsolutno ništa . Ta propaganda njegovog PR-a je nesnosna. Ako ćemo zapravo - njegov imidž u svetu (setite se psovanja publike, urlanja, cepanja odeće) je pretežno negativan i ne doprinosi ugledu Srbije, samo potvrđuje predrasude o Srbiji i Srbima.
Zasto on ima taj status i te dusebrižnike u Srbiji je stvar psihijatrije.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Danica, 15

A zasto bi Djokovic uopste trebao nesto da uradi za Srbiju? Za psihijatriju je upravo Ta opsednutost , mrznja i potreba da se Novak pljuje cak i na vestima koje nemaju veze s njim .

Danilo

pre 6 godina

I skor nije 25-13 nego 23-15, sto vise nije bas toliko strasno. Na travi 2-1 za RFa, na betonu 11-9 za RFa, i na sljaci 2-13 za Nadala.
...................................
Federer neznatno bolji na travi i betonu, a Rafa izrazito bolji na zemlji.

Za razmišljanje.

Drnda

pre 6 godina

@ Zoran BL

Opa bato! Zoran kaze da mu ne trebaju moralne poduke!! On kaže!! Baš lepo. On, koji pametuje na kvadrat! Ili možda misli da je Zoran BL pretplacen na podučavanje drugih, a da svi drugi moraju njega da slusaju. Neprocenjivo! Takvi su Nolovi dusebriznici. Pravi primerak. Nazdravlje.

Zoran BL

pre 6 godina

Jesam rođo Stefane Saviću veoma sam ozbiljan! Ako je Nadal mogao da se vrati iz bule u vrhunski tenis i prvo mjesto, ne vidim ni jedan razlog da i Novak ne krene istim putem povratka na vrh, što će i da uradi siguran sam, a takvima poput tebe(nolomrscima) teško da se može sta objasniti i pojasniti jer vas uspjeh bilo čiji razdire, vama je mržnja i tuđi neuspjeh jedina hrana ostatku vaše duše!

matori

pre 6 godina

@ Federer da je bio malo ozbiljniji ranijih godina imao bi 25 grand slamova.
(Sandzak, 15. oktobar 2017 15:10)
ako je neko imao ranijih godina propuste, onda je to Novak. on je trebao da ima koji slem više na svom kontu. Rodžer ga na slemu dobio poslednji put 2012, a Novak je igrao većinu finala...

011

pre 6 godina

@@ Zoran BL

Samo to tebi tako izgleda iz tvoje perspektive. Zapravo, ako odnekud izbija mržnja, to je tvoja mržnja prema ljudima koji misle drugačije. Čovek te ničim nije uvredio, nije te ni spomenuo, i ne znaš ga, ali ... ti njega bez problema lično vredjaš. Sramno.
(drnda, 15. oktobar 2017 18:39)

Sramno je da neko toliko nepismen, kao ovaj koga branis, a koji na zalost nije toga ni svestan pa se potpisao punim imenom i prezimenom, pominje u losem kontekstu onoga ko je uspeo da bude, izmedju ostalog, najbolji sportista na svetu i to ne jednom!

Nicim ga nije uvredio, a evo ja mu kazem da je sramotno nepismen, i da bi trebalo da bude ponosan sto makar pokusava da koristi isti jezik kao neko ko je poslednjih godina daleko najbolji proizvod "made in Serbia".

Da li je zavrsio sa vrhunskim rezultatima to ne znam, kao ni bilo ko od nas, a da ce sledecih mnogo godina ostati upamcen kao najveci sportista koga smo imali to je vise nego izvesno!

I zato pokazite bar malo postovanja, ne morate da ga volite ali da postujete morate, i budite srecni sto nekome, ako vas uopste neko to bude pitao, mozete da kazete da je ta mala zemlja na brdovitom balkanu ona iz koje dolazi jedan od 3 najbolja ikada u necemu sto je globalna rabota!

Sopstvena bezvrednost se ne leci nipodostavanjem bilo koga, a narocito ne onih koji su se izborili za besmrtnost, i to nije razlika u misljenju nego glupost bez granica!

Zoran BL

pre 6 godina

Novak Đoković je najveći sportista na ovim prostorima svih vremena i da više ne udari lopticu uradio je mnogo i ni najmanje nije zaslužio da iko kaže ružnu riječ njemu, jer je donio toliko radosti, i na loše konstatacije morao sam da odreagujem, a ti Drnda nema potrebe da glumiš nečijeg pravnog branioca, gledaj svoja posla i udari minus na ono što ti se ne sviđa, moralne pridike od tebe mi najmanje trebaju.

Boban

pre 6 godina

Sandzak
Malo ti je bezveze komentar. Mozes da navijas za koga hoces ali treba biti realan i reci da pored Novaka i nije imao neke sanse prethodnih godina jer je Novak bio superioran. Bez obzira da li ga voleli ili ne.

feđo

pre 6 godina

Federer ima loš sko, jer gr s Nadaloma nikako nije mogao dobiti za šljaci. Tu je napravljena ta razlika. Na šljaci 13-2 za Nadala, a na svim ostalim podlogama 13-10 za Feđu.

bariloche

pre 6 godina

Ne znam sta je uhu i oku grdje: slusati ove komentatore SK i njihovo navijacko komentarisanje meca ili gledati Rafu koji u dva seta nije smogao snage da bazelskoj teniskoj "instituciji" kaze gde mu je mesto. Svemu dodje kraj pa i ovoj Rodjkovoj mini seriji. Od 01.01.2018. krece nov serijal Rodjinog oducavanja od tenisa. U glavnim ulogama bice pored Rafe, Novak Djokovic, J.M. del Potro, a iz drugog plana podrsku ce davati i Sasha Zverev.

NoVlle

pre 6 godina

Za mene je Nole najbolji, makar i izmislio povredu da ne pokvari medjusobni skor sa ovom dvojicom! Ne mora ni osvojiti 19 GS, njegovih 12 ima vecu tezinu!!!

bariloche

pre 6 godina

Ne znam sta je uhu i oku grdje: slusati ove komentatore SK i njihovo navijacko komentarisanje meca ili gledati Rafu koji u dva seta nije smogao snage da bazelskoj teniskoj "instituciji" kaze gde mu je mesto. Svemu dodje kraj pa i ovoj Rodjkovoj mini seriji. Od 01.01.2018. krece nov serijal Rodjinog oducavanja od tenisa. U glavnim ulogama bice pored Rafe, Novak Djokovic, J.M. del Potro, a iz drugog plana podrsku ce davati i Sasha Zverev.

N.A.

pre 6 godina

Ali ovaj naš je obojicu razmontirao i vratio na fabričko podešavanje... Nikad pre, a i nikad više neće biti zabeležena takva dominacija...
I to sve u najjačoj konkurenciji u istoriji tenisa, na vrhuncima karijera dvojice “najboljih” ikad... Amin...

moralni gmizavac

pre 6 godina

Tesko da bi bio neresiva enigma da nije preskocio kompletnu sezonu sljake ali kapa dole svakako. Bice zanimljiv zavrsetak sezone! Pozdrav

Zoran BL

pre 6 godina

Novak Đoković je najveći sportista na ovim prostorima svih vremena i da više ne udari lopticu uradio je mnogo i ni najmanje nije zaslužio da iko kaže ružnu riječ njemu, jer je donio toliko radosti, i na loše konstatacije morao sam da odreagujem, a ti Drnda nema potrebe da glumiš nečijeg pravnog branioca, gledaj svoja posla i udari minus na ono što ti se ne sviđa, moralne pridike od tebe mi najmanje trebaju.

Zoran BL

pre 6 godina

Jesam rođo Stefane Saviću veoma sam ozbiljan! Ako je Nadal mogao da se vrati iz bule u vrhunski tenis i prvo mjesto, ne vidim ni jedan razlog da i Novak ne krene istim putem povratka na vrh, što će i da uradi siguran sam, a takvima poput tebe(nolomrscima) teško da se može sta objasniti i pojasniti jer vas uspjeh bilo čiji razdire, vama je mržnja i tuđi neuspjeh jedina hrana ostatku vaše duše!

Boban

pre 6 godina

Sandzak
Malo ti je bezveze komentar. Mozes da navijas za koga hoces ali treba biti realan i reci da pored Novaka i nije imao neke sanse prethodnih godina jer je Novak bio superioran. Bez obzira da li ga voleli ili ne.

matori

pre 6 godina

@ Federer da je bio malo ozbiljniji ranijih godina imao bi 25 grand slamova.
(Sandzak, 15. oktobar 2017 15:10)
ako je neko imao ranijih godina propuste, onda je to Novak. on je trebao da ima koji slem više na svom kontu. Rodžer ga na slemu dobio poslednji put 2012, a Novak je igrao većinu finala...

Danica

pre 6 godina

Mislim da Djoković apsolutno ništa nije uradio za Srbiju. Apsolutno ništa . Ta propaganda njegovog PR-a je nesnosna. Ako ćemo zapravo - njegov imidž u svetu (setite se psovanja publike, urlanja, cepanja odeće) je pretežno negativan i ne doprinosi ugledu Srbije, samo potvrđuje predrasude o Srbiji i Srbima.
Zasto on ima taj status i te dusebrižnike u Srbiji je stvar psihijatrije.

Prst na celo

pre 6 godina

Mislim da Djoković apsolutno ništa nije uradio za Srbiju. Apsolutno ništa . Ta propaganda njegovog PR-a je nesnosna. Ako ćemo zapravo - njegov imidž u svetu (setite se psovanja publike, urlanja, cepanja odeće) je pretežno negativan i ne doprinosi ugledu Srbije, samo potvrđuje predrasude o Srbiji i Srbima.
Zasto on ima taj status i te dusebrižnike u Srbiji je stvar psihijatrije.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Danica, 15

A zasto bi Djokovic uopste trebao nesto da uradi za Srbiju? Za psihijatriju je upravo Ta opsednutost , mrznja i potreba da se Novak pljuje cak i na vestima koje nemaju veze s njim .

011

pre 6 godina

@@ Zoran BL

Samo to tebi tako izgleda iz tvoje perspektive. Zapravo, ako odnekud izbija mržnja, to je tvoja mržnja prema ljudima koji misle drugačije. Čovek te ničim nije uvredio, nije te ni spomenuo, i ne znaš ga, ali ... ti njega bez problema lično vredjaš. Sramno.
(drnda, 15. oktobar 2017 18:39)

Sramno je da neko toliko nepismen, kao ovaj koga branis, a koji na zalost nije toga ni svestan pa se potpisao punim imenom i prezimenom, pominje u losem kontekstu onoga ko je uspeo da bude, izmedju ostalog, najbolji sportista na svetu i to ne jednom!

Nicim ga nije uvredio, a evo ja mu kazem da je sramotno nepismen, i da bi trebalo da bude ponosan sto makar pokusava da koristi isti jezik kao neko ko je poslednjih godina daleko najbolji proizvod "made in Serbia".

Da li je zavrsio sa vrhunskim rezultatima to ne znam, kao ni bilo ko od nas, a da ce sledecih mnogo godina ostati upamcen kao najveci sportista koga smo imali to je vise nego izvesno!

I zato pokazite bar malo postovanja, ne morate da ga volite ali da postujete morate, i budite srecni sto nekome, ako vas uopste neko to bude pitao, mozete da kazete da je ta mala zemlja na brdovitom balkanu ona iz koje dolazi jedan od 3 najbolja ikada u necemu sto je globalna rabota!

Sopstvena bezvrednost se ne leci nipodostavanjem bilo koga, a narocito ne onih koji su se izborili za besmrtnost, i to nije razlika u misljenju nego glupost bez granica!

Danilo

pre 6 godina

I skor nije 25-13 nego 23-15, sto vise nije bas toliko strasno. Na travi 2-1 za RFa, na betonu 11-9 za RFa, i na sljaci 2-13 za Nadala.
...................................
Federer neznatno bolji na travi i betonu, a Rafa izrazito bolji na zemlji.

Za razmišljanje.

Stefan Savic

pre 6 godina

Ključ ovogodišnjih pobjeda Federera nad Nadalom je Ivan Ljubičić koji je jedini imao hrabrosti da objasni Federeru da bi trebao da koriguje igru svog bekenda, ono što mu je bila jedina Ahilova peta u borbi protiv Nadala koji je to obilato koristio u njihovim duelima i tovario Federerov bekend do iznemoglosti. Zato i jeste skor 23-15 za Nadala. Obojica veliki šampioni, meni lično Federer bolji. Ipak naš Nole, da se što prije vrati i nastavi gdje je stao sa terorisanjem svih na turu.
(Zoran BL, 15. oktobar 2017 17:06

Alo rodjace, jes ti ozbiljan.?
Kakav Nole, pa taj je zavrsio sa ozbiljnim tenisom jos nakon RG 2016, nazalost balkanski sindrom nije zaobisao i Novaka.

joca

pre 6 godina

@Boban
Treba biti realan i reci da Novak nije bio bas toliko superioran, koliko su Nadal i Federer imali problema sa povredama.
Pa i tako povredjen i van forme Federer ga je pobedjivao redovno, cak 3 puta u Novakovoj najboljoj 2015.
Sada je ovaj nivo tenisa koji Federer igra nedostizan za Novaka i da je ovako igrao i prethodnih godina, Novak nikada ne bi pobedio Federera, a ni Nadala na ovom nivou.

email

pre 6 godina

Nadal dobar, cak i odlican, ali na betonu i travi nije klasa Federera i Djokovica. US Oper je splet srecnih okolnosti (najbolje rangirani protivnik 28.)! Federer ima mnogo vise samopouzdanja protiv njega i to je kljuc..

robin hud

pre 6 godina

Novak je naterao ovu dvojicu da još igraju.
Oni su od njega napravili veličinu. Pobeđujući ih postao je to što jeste.
Vilander i ostali govore istinu i njihove izjave, između ostalog imaju cilj da probude Novaka i podignu tenis jer su shvatili da je on (uz RF i RN) u mogućnosti da ovu igru pogura napred.
Navijači traže dramu a Novak je ako ništa drugo to znao da izrežira.

.

pre 6 godina

@kompenzacija
Nolo, Marej i Vavrinka su igrali tokom citavog dela sezone u kojem je Federer izdominirao, tako da...
A Nadal je za njih 3 klasa

Zoran BL

pre 6 godina

Ključ ovogodišnjih pobjeda Federera nad Nadalom je Ivan Ljubičić koji je jedini imao hrabrosti da objasni Federeru da bi trebao da koriguje igru svog bekenda, ono što mu je bila jedina Ahilova peta u borbi protiv Nadala koji je to obilato koristio u njihovim duelima i tovario Federerov bekend do iznemoglosti. Zato i jeste skor 23-15 za Nadala. Obojica veliki šampioni, meni lično Federer bolji. Ipak naš Nole, da se što prije vrati i nastavi gdje je stao sa terorisanjem svih na turu.

Stefan

pre 6 godina

Kad se sjetim onih 23:10, onda ovih sad 23:15 nikako ne moze biti ocajan skor.
Kako god, Svajcarac je sad sa ovih 5 uzastopnih pobeda nad Nadalom resio sve dileme oko toga ko je GOAT, frajer je sa 36 godina 5 puta zaredom dobio Nadala, to moze samo GOAT !!

Analitičar

pre 6 godina

Meni je Nadal jedan ograničen igrač u smislu da se drži kao "zatucan" nečega što je donosilo rezultat. Pa mi daje zaključak da on nije baš toliko inteligentan za donošenja odluka u promeni igre. To je trebao da radi još protiv Novaka kada je počeo da gubi često a sad bi trebao da razmišlja o tome kako da pobedi Rodžera pod stare dane jer poraza će biti sve češći za njega.

bogoljub

pre 6 godina

...zbog sljake ukupno vodinadal. A na ostalum podligama nadal koluk toluko se dobro drzi jer njih dvojica su se u karijerama sastajali najmanje u polufinalu. A Nadal kada nije sto posto u formi dotle nije dolazio. Federer je i u tim situacijama dolazio tu

kompenzacija

pre 6 godina

RF moze realno igrati do 40-te.
Lik je jednostavno fenomen.
Doduse, moralo se tu poklopiti dosta faktora, pa da RF izdominira ove sezone(realno nema tu Djokovica, Mareja,Wawrinke, a ove mlade nade ne treba ni komentarisati).
Al s'druge strane i RF je dosta unapredio svoju igru, tu najvise mislim na RF-ov bekend.
Al ono, kako god okrenes, RF je Bog Otac ove igre, jednom recju GOAT !!

drnda

pre 6 godina

@ Zoran BL

Samo to tebi tako izgleda iz tvoje perspektive. Zapravo, ako odnekud izbija mržnja, to je tvoja mržnja prema ljudima koji misle drugačije. Čovek te ničim nije uvredio, nije te ni spomenuo, i ne znaš ga, ali ... ti njega bez problema lično vredjaš. Sramno.

Realno*

pre 6 godina

Federer je uspešno pronašao kako da otkloni nedostatak u igri koji ga je koštao onako velikog negativnog H2H.
Ali, zar nije i Rafa, više puta u karijeri, popravio neke nedostake? Ne sumnjam da će sve uraditi da pronađe način neutralisanja ove promene u Rodžerovoj igri. Neka su oni zdravi, ćeraće se još. Takvi ne odustaju.

Ivanko

pre 6 godina

Federer bas dominira nad Nadalom, jos od AO Rafa nije cak ni jedan brejk uspeo da napravi protiv Rodzera! Sledi najverovatnije njihov duel u Bazelu, zatim u Parizu i Londonu. Federer u ovakvom naletu moze da dodje do 18 pobeda, sto je veoma realno, jer Rafa deluje potpuno nemocno, nema resenje za ovakvog Rodzera. Skor ni sada vise nije ocajan, od 10-23 na 15-23, mnogo bolje to deluje.

Drnda

pre 6 godina

@ Zoran BL

Opa bato! Zoran kaze da mu ne trebaju moralne poduke!! On kaže!! Baš lepo. On, koji pametuje na kvadrat! Ili možda misli da je Zoran BL pretplacen na podučavanje drugih, a da svi drugi moraju njega da slusaju. Neprocenjivo! Takvi su Nolovi dusebriznici. Pravi primerak. Nazdravlje.

ja

pre 6 godina

@Danilo
Potpuno si u pravu. Federer i sada ima protiv Nadala pozitivan skor, na svim podlogama osim sljake. Problem mu je uvek bila i ostala sljaka na kojoj je Nadala uspeo da pobedi samo 2 puta, a izgubio je 13 meceva.
Van sljake skor je 13:10 za Federera.
Uostalom Nadal bas zbog te sljake i ima dobar skor protiv vecine tenisera.

Na kraju Federer i Nadal na sljaci nisu igrali vec 4 godine i pitanje je sta bi se desavalo i na toj podlozi, posto Nadal i na njoj nije vise toliko nepobediv, kao sto je nekada bio.

matori

pre 6 godina

@ Nadal dobar, cak i odlican, ali na betonu i travi nije klasa Federera i Djokovica. US Oper je splet srecnih okolnosti (najbolje rangirani protivnik 28.)! Federer ima mnogo vise samopouzdanja protiv njega i to je kljuc..
(email, 15. oktobar 2017 14:33)

ima samopouzdanje jer je popravio bekhend pod stare dane.
i svaka mu čast na želji da napreduje sa 35 godina.

Danilo

pre 6 godina

Ne može se baš nazvat očajnim Federerov skor protiv Rafe s obzirom da je Rafu samo Novak pobedio više puta od Federera. Skor jeste loš, ali nije očajan. Očajan je Fererov protiv RF, Lopezov protiv RF, Berdihov protiv Novaka, Čilićev protiv Novaka...

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Jednostavno je. Pobeda u Australiji mu je donela veliko samopouzdanje , koje do tad nije imao u duelima protiv Nadala. Druga stvar je taktika, Nadal tokom cele karijere eksploatiše Federerov dlabiji bekhend i svojim spinovima ga “lomi” . Ove godine, Federer je popravio bekhend i te spinove hvata u penjanju, ravno , time oduzima Nadalu vreme i stavlja ga u defanzivu. Nije Nadalu lako da menja taktiku koja je davala rezultatr 10 i vise godina, ali moraće nešto da promeni...

neko

pre 6 godina

@moralni gmizavac Naravno da bi ostao enigma. Ovi kvalitetniji i dublji bekendi bi bili uzrok pobede protiv Nadala na RG-u koji su mu, bas u mecevima u Parizu, nedostajali.

feđo

pre 6 godina

Federer ima loš sko, jer gr s Nadaloma nikako nije mogao dobiti za šljaci. Tu je napravljena ta razlika. Na šljaci 13-2 za Nadala, a na svim ostalim podlogama 13-10 za Feđu.