Četvrtak, 12.10.2017.

09:20

Kukoč: Jokić? Inteligencija i neverovatna lakoća

Toni Kukoč, jedan od najboljih košarkaša sa ovih prostora u istoriji, rekao je da Nikola Jokić ima ozbiljne šanse da postane jedan od najboljih u NBA ligi.

Izvor: B92

Kukoè: Jokiæ? Inteligencija i neverovatna lakoæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

BULLS07

pre 6 godina

Najbolji beli kosarkas u istoriji. Za sve ekipe za koje je igrao rasturao je i sto je najbitnije cinio je svoje saigrace boljim. I dan danas pamtim kako se poigravao sa Partizanom 91. u finalu (koji je po igracima bio jaci od tadasnjeg pop-a)i koliko je ovacija dobio.Koliko je bio dobar govori i podatak da ga je tadasnji gm Chicago Bullsa najvise cenio sto je izazvalo frustraciju kod MJ i Pipena pa su na oi 92. u Barseloni samo njega cuvali i o njemu pricali.Kada se MJ povukao Toni je bio taj koji je uspesno resavao utakmice (Pippen odbio da bude u petorci) Bullsi su bili u jednom trenutku spremni da trejduju Pipena za Kempa u Sijetl i da pravog i jedinog belog Magica stave na poziciju tri, na zalost to se nije dogodilo MJ se vratio i ostalo je istorija.Kukoc i Petrovic su bez dileme najbolji igraci sa ovih prostora, iza njih su Nowitzki, Sabonis, Marculionis, Danilovic, Cosic, Kicanovic, Dalipagic, Djordjevic etc. Pozdrav za sve ljubitelje kosarke iz kosarkaskog Beograda.

ides

pre 6 godina

redzi miler ce o svakom igracu reci sve najbolje,pogotovo o onom koji je tragicno nastradao.

pitanje za tebe kako je drazen bi tako dobar a u najboljim god 25-29 nije ni jednom uvrsten medju najbolje nba igrace,
prosek poena je mrsavih 15.
(joki, 12. oktobar 2017 19:01)

Razlika je reći o nekome sve najbolje i reći za nekoga najbolji je!
Za ovo drugo se vidi da nisi pratio NBA tog doba jer si očito suviše mlad inaće nebi ni postavio to pitanje. Dražen je primljen u kuću slavnih i to onu u Americi, a ne samo evropsku. Gdje god je igrao bio je vođa među saigračima pa tako i u reprezentaciji Jugoslavije. Jednostavno bio je tip igrača koji je alfa i prirodno se nametnuo gdje god je igrao. Jedino u Portlandu jer je bio praktično prvi Evropljanin koji je zaigrao nije mu data prava šansa, zato nije ni imao statistiku te sezone.

јд123

pre 6 godina

Postoji jedna bitna razlika izmedju Kukoca i cele te generacije kosarkasa i ovih koji igraju danas na prostoru bivse Jugoslavije. Kukoc se kao igrac razvijao u sistemu u kojem je igranje za reprezentaciju predstavljano kao najvisi igracki nivo koji se moze dosegnuti
(ArtuDitu, 12. oktobar 2017 10:37)

Али то не објашњава однос Новицког према репрезентацији, јер у Немачкој такав однос према кошаркашкој репрезентацији није постојао, једино према фудбалској, ваљда зато што су у кошарци били нико и ништа за разлику од фудбала.

Новицки је на питање новинара да ли ће играти за репрезентацију на овом или оном такмичењу увек одговорао што је и Тони у овом интервјуу рекао
"ali na kraju krajeva, kada neko želi da igra za reprezentaciju, ne verujem da postoji osoba koja mu to može zabraniti"

joki

pre 6 godina

Ako to smatras, onda ne znas nista o Draženu Petroviću. Tko to diže ikog jer je tragično završio? Po tome bi neki nogometaši bili proglašeni najboljima u povijesti. Pogledaj si izjave Reggie-a Millera o Draženu pa ćeš shvatiti kako je on igrao.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Hrvat, 12. oktobar 2017 18:37)

redzi miler ce o svakom igracu reci sve najbolje,pogotovo o onom koji je tragicno nastradao.

pitanje za tebe kako je drazen bi tako dobar a u najboljim god 25-29 nije ni jednom uvrsten medju najbolje nba igrace,
prosek poena je mrsavih 15.

Hrvat

pre 6 godina

" Kukoc je najbolji Hrvatski kosarkas svih vremena, Drazena dizu do nebesa jer je tragicno zavrsio. "

Ako to smatras, onda ne znas nista o Draženu Petroviću. Tko to diže ikog jer je tragično završio? Po tome bi neki nogometaši bili proglašeni najboljima u povijesti. Pogledaj si izjave Reggie-a Millera o Draženu pa ćeš shvatiti kako je on igrao.

lerma

pre 6 godina

i dalje mi je najdrazi igrac s ovih prostora, a samim tim, licno mi je i najbolji evropski igrac. ali ga se ne sjecam nesto u hrvatskoj reprezentaciji od 95 pa nadalje. mozda ga je smorila politika, koja im se umesala u sport. sada kada razmislim, ne znam da li je iko od one njihove generacije igrao, posle 95. realno bi bilo, da su igrali, da su i uzeli jos neku medalju, pa pretpostavljam da nisu. sad citam, bio povredjen, a pratio sam nba u to vreme, pa i bulse, za koje je igrao sve vreme. jedini je lik koji je uspeo da se istakne pored jordana i pipena, po meni to dovoljno govori kakav je to bio igrac. ali opet, nije ga bilo u "repki". doduse u jokicevim godinama, svi su oni igrali, ako bi ih zvali uopste, s obzirom na kolicinu talenta koji je bio na izboru...

santa justa

pre 6 godina

Ne znam jel najbolji ali sam njega najvise voleo da gledam! Covek je personifikacija najlepse kosarke do sada. Kao i Nemanja Bjelica danas!

croata

pre 6 godina

Tesko mi je ovo pisati,pa kukoc mi je bio Bog kosarke,ali oko prica o neodazivanju reprezentaciji, najmanje bi on o tom trebao davati neki moralni sud. Di je bio od 96-99? Ni na kraj pameti mu nije bila reprezentacija,a tu nasao pametovat.U najboljim godinama je ostavio reprezentaciju na cjedilu i onda se vrati sa debelih 30+ turisticki na jedno prvenstvo da eto da nekakav obol. A i to sto je prije bio,zajedno s radjom i komazecom je samo pravio razdor u reprezentaciji. Osjetili decki lovu a onda prohtjeva koliko hoces,ne valja im smjestaj,samo njih trojica odlaze u drugi hotel,hrane se odvojeno od ostatka reprezentacije itd. Jel to bio odnos prema ekipi na kog su se trebali ugledati neki novi buduci nositelji reprezentacije? Na zalost u buducih 20 godina vidjeli smo di je doveo takav odnos. Dok je Drazen bio ziv,trcali su iz nba i na prijateljske,a kad je poginuo vidjeli misevi da macke vise nema i ajmo krenut u slamanje sportskog ponosa nase zemlje jer moze nam se. I mogu reci da su uspjesni bili u tom,posljedice se vide i danas. Naravno nisu samo kukoc i navedeni krivi,al da su dali prvi zamah,to svakako. I sad mi kukoc nasao moralizirati,ma daj furaj. Jos nesto,on,radja i vrankovic kao vode kosarkaski savez,a frajer kukoc se ne udostoji ni da dodje na prvenstvo iz amerike,a najjace mangup javi da bi mogao doci eventualno na polufinale?! Umjesto da bude podrska,on ima previse obaveza oko golfa pa ne stigne prije.
Zao mi je sto moram tako pisati o meni najdrazem kosarkasu ikad,ali kukoc kosarkas i kukoc patriot,pa i covjek ne idu u istu recenicu.

Jugoplastika

pre 6 godina

Kukoc je najbolji Hrvatski kosarkas svih vremena, Drazena dizu do nebesa jer je tragicno zavrsio.
Oboje su bili vrhunski igraci ali Kukoc je bio u mnogo paremetara mnogo mnogo bolji, pre svega kao covek kojeg nikada nije zanimalo nista nacionalno, koji se nikada ni sa kim nije posvadjao ili zamerio, Drazen je bio daleko od toga.

ja

pre 6 godina

Kukoc u Jokicevim godinama već osvojio sve živo što postoji (sem NBA lige) i bio najboplji igrač Evrope i opet i ako je Hrvat i dobijao pretnje smrću u Hr da ne igra za Jugoslaviju on igrao 1991 na evropskom prvenstvu za Jugoslaviju i bio najbolji igrač prvenstva

Иван-Ниш

pre 6 godina

Партизан није у то време са онаквим тимом до титула само због овог човека. Висок, са дугим рукама, знао да води лопту, асистира, скаче, а о шуту да не причамо... Ниси могао да га мрзиш. Човек и у она кризна времена пред рат у Београду добијао овације. Јокић има много тога од Кукочевог талента, али младалачка лењост га још није напустила. Ваљда ће у годинама које следе да покаже да је сазрео.

Dusan

pre 6 godina

Neverovatno je kako ovi današnji klinci komentarišu bilo šta sa apsolutno površnim podacima,samo se oslanjaju na statističke podatke sa wikipedie.TAmo ne piše,a trebalo bi-Toni Kukoč-najbolji i najveći košarkaš Evrope svih vremena.Gasol i Novicki će vam reći da im je bio idol kao klincima.Apsolutno su ga kopirali u svim segmentima igre.To je jedini igrač koji je u istoriji evropske košarke proglašen najboljim bez i jednog glasa za nekog drugog od strane trenera,novinara 1991g.,znači 100% glasova.Inače zanimljivo je da je u svim sportovima imao neverovatan talenat(u troskoku osmi razred 15 metara),zakucavanja sa slobodnih bacanja,nabrajao bih vam ovde dosta toga,pošto sam njegovih godina.Jednom se rađa tako nešto za sport.I da,pre Novickog,aplauz od 25 minuta na utakmici Partizan- Jugoplastika od strane Grobara za igru 1991/na toj utakmici.Mislim da je dosta da skapirate

TED ZG

pre 6 godina

Toni Kukoč
3× prvak Europe za redom što još nitko nije uspio prvak Europe prvak Svijeta i šlag na tortu 3 prstena u NBA. Vrh.
Teško je naći takvog igrača u svijetu.
Netko će reći pa da igrao sa Jordanom istina ali kao jedan od najvažnijih igrača Bullsa.

joki

pre 6 godina

divac prosecan igrac bio.
kako mozes reci za all star igraca da je prosecan igrac bio.

prosecan igrac je onda bio i drazen koji u nba nikad nije uspeo biti all star igrac.

sto se tice kukoca,nezz iz kojih razloga je on podcenjen toliko.
1990 god svetsko prvenstvo u argentini,juga osvaja titulu kukoc sa 22 god kukoc proglasen najboljim igracem svetskog prvenstva.
drazen tad 26 god uopste nije izabran u prvu petorku iako je njegova reprezentacija osvojila titulu.

1991 god,evropsko prvenstvo u italiji jugoslavija osvaja titulu kukoc 23 god ima i opet biva proglasen najboljim igracem prvenstva.

nba karijera.kukoc ima 4 prstena.moje misljenje je da je kukoc igrao u losim timovima poput drazena da bi uspeo postati i all star igrac sto drazenu u najboljim god 25-29 nije ni jednom uspelo.
sto posto sam siguran da je kukoc od 25-29 god igrao u nekom slabijem timu da bi imao vise prosecno poena od drazenovih mrsavih 15 poena prosecno.

kukoc do 29 god ima bolju karijeru od drazena do 29 god,jedini razlog sto hrvati drazena preuvelicavaju a kokoca podnistavaju je znak zahvalnosti drazenu sto je izabrao hrvatsku iako mu je otac srbin.
jeli to poteno prema kukocu.

djidji govedina

pre 6 godina

ali impact utjecaj .eto nove reci u nba terminologiji.na igrace koji opet nisu nista vazno osvojili..drugi najbolji igrac svoje ekipe koja opet nista nije osvojila..dakle najbolji ali veciti drugi..radja..3 x sampion evrope!!jeli bolji od divca?hahaha koji vic..divac!!prosecan ne mogu reci ni centar jer on je sebe zvao cetvorka bez obzira kako ga mi videli;)

Dragan

pre 6 godina

Omiljeni igrac te zlatne generacije.
Romantika, uzivancija i lakoca na terenu.
Lafcina i po kao osoba takodje.
Ma nemam rijeci za superlative.
Meni licno i najbolji mada je to mozda ipak Drazen.

djidji govedina

pre 6 godina

naravno ..svaki cigo svoga konja hvali..divac je prosecan igrac!jeste igrao za" srbiju" pa ga se voli kao nacionalno blago ali bilo je toliko bojih igraca od njega..ni jednu utakmicu nije izneo sam..ni jednu nije dobio sam ..ni u jednoj doneo prevagu!!ali boze moj ..ne diraj u svetinju;)

Milos

pre 6 godina

Veliki igrac i veliki covek. Nikad necu zaboraviti onaj njegov intervju na engleskom iz '93 (pojavljuje se u onom filmu o Divcu i Drazenu), gde se rasplakao dok je govorio kako mu njegovi (Hrvati) brane da se cuje sa Divcem i ostalim Srbima, zbog ratne situacije. Otvoreno je pokazivao koliko mu je bilo tesko zbog citave situacije i zbrke, dok je Drazen redovno provocirao u intervjuima i izbegavao da konkretno odgovori o svom odnosu sa Divcem i Srbima, i umesto Jugoslavije, forsirao Hrvatsku (americka novinarka kaze ''rat u Jugoslaviji'', on kaze ''da, agresija na Hrvatsku''). A Kukoc - Jeste Hrvat, jeste imao zastitnicki odnos prema svom narodu, ali isto tako mu se srce cepalo zasto su mu dojucerasnji prijatelji sada nametnuti kao neki ljuti neprijatelji,i zasto mora da silazi sa postolja dok svira himna koju je 5 godina ranije svim srcem pevao.

sve zavisi

pre 6 godina

Mora da niste gledali Kicanovica i Dalipagica. Igraci sa ovih prostora koji su bili MVP svetskog prvenstva su Daneu, Kicanovic, Dalipagic, D.Petrovic i Kukoc, tako da oni ne mogu biti izostavljeni. A ako pravite tim od 10, onda Kicanovic, D.Petrovic, Kukoc, Dalipagic i Cosic, Daneu, Bodiroga, Djordjevic, Delibasic, Divac, R.Radovanovic i Radja. Ovo su igraci koji su igrali do 2000.godine, ove koji su dosli nakon toga nisam uzimao u obzir.
(sve zavisi, 12. oktobar 2017 10:35)

Izvinjavam se, mislio sam tim od 12, toliko sam ih nabrojao (prvo sam mislio da napravim dve petorke, zato je ostalo 10)

артиљерац

pre 6 godina

Сале Ђорђевић је пре пар година испричао,на ТВ,да је Кукоч на
тренинзима репрезентације куцао с пола терена,из двокорака.Залети се
даш му лопту на пола терена,два корака,одраз са капице и куца.Каже
Сале да су покушавали да му наместе сизуацију на некој текми,али
никад се није указала прилика.После,у NBA,је набацио килажу,мишићну
масу,и ништа од тога.

Indoktrinacija

pre 6 godina

ali kad neko kaze divac..sta je taj van reprezentacije osvojio ?to je malo bolji prosek..covek sa 212 koji je mislio da to nije..loptu nije znao zakucati..fizicki slab..on je bio dobar igrac ali nije medju najboljima!to sto je on igrao igrali su i mihovil nakic i zoran savic a bili su mnogo nizi od njega ali su bolje igrali u reketu!
(djidji govedina, 12. oktobar 2017 10:41)

Jednog igraca cini kako kvalitet tako i harizma. Divac ce bio sjajan igrac i jos bolji motivator. Cinio je saigrace mnogo boljima nego sto jesu. Da bi to razumeo, trebalo je da se bavis nekim sportom. Ekvivalent Divcu je bio Vanja Grbic, nije bio najbolji ali je bio najenergicniji. Nije dozvoljavao ekipi da klone, a to se ne uci na treninzima i ne moze da se prenese na video igru ili u statistiku.
Kada je Sakramento izgubio 2 za redom u gostima, Divac je banuo u sobe saigracima, odvukao ih napolje i vozao po gradu u iznajmljenom autobusu. On je soferirao. Ostale utakmice na turneji su pobedili. To je bio Vlade Divac.

Basketaš amater

pre 6 godina

Iako sam navijač Partizana, moj najomiljeniji igrač iz tog vremena, nevjerovatan šmeker na terenu. Nesebičan za razliku od mnogih.

Ivan NS

pre 6 godina

Najbolji bijeli,ljevoruki igrac,ikada..
(Pjotr, 12. oktobar 2017 10:09)

A Bird je bio crnac?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Hulk, 12. oktobar 2017 11:17)

Nisam znao da je Bird bio levoruk.
Ovaj gore bi morao da se seti i Chris Mullin-a, ako već piše o levorukim legendama.
Pozdrav.

antiDebil

pre 6 godina

ali kad neko kaze divac..sta je taj van reprezentacije osvojio ?to je malo bolji prosek..covek sa 212 koji je mislio da to nije..loptu nije znao zakucati..fizicki slab..on je bio dobar igrac ali nije medju najboljima!to sto je on igrao igrali su i mihovil nakic i zoran savic a bili su mnogo nizi od njega ali su bolje igrali u reketu!
(djidji govedina, 12. oktobar 2017 10:41

Divac ? Hehehhehhh hehehe....ne razumem ovo ,,van reprezentacije'' ? Jel to onaj slucaj kao kad Punousti kaze ,,ne racunajuci tu, tu i tu godinu klubovi su od drzave dobili istu kolicinu para'' ?
Mislim da je Divac prvi evropski igrac koji je igrao u finalu Nba lige i to je bio drugi najbolji igrac svoje ekipe, dakle nije bio epizodista. Mozda i nije on taj ?
Ima Divac trofeje sa Partizanom i veci tzv.impact tj uticaj na svoje timove u nba ligi od Kukoca. Divac i Radja su upali u ekipe koje su bile na zalasku svojih era, Kukoc je upao u takozvanom prajtajmu te ekipe. Da je Divac igrao za Cikago isto bi to osvojio, bio bi starter za razliku od Kukoca i imao bi bolji ucinak...
Sto se tice Jokica, velike su sanse da ce karijeru zavrsiti bez osvojenog trofeja, RACUNAJUCI i reprezentaciju i kadete i juniore, sve !

pero

pre 6 godina

Kod nas kad se prica uvjek se spominje Petrovic...ok dobro je igrao ali moj omiljeni je uvjek bio Kukoc. Ima na youtubu, 90-a, svjetsko prvenstvo, polufinale protiv Rusa kad on stane, doda loptu Savicu i zatrci se, ovaj mu vrati visoko a on u letu zakuca. Ustvari, to je prvi put kad sam vidio tu kombinaciju i ostao zacudjen, otvorenih usta...Sto se tice reprezentacije, mislim da su oni svi izgarali za Yugoslaviu. Normalno poslije su igrali za Hrvatsku ali to je isto kao kad svim zarom slavis novu godinu, a poslije nesto kao slavis i srpsku novu godinu, a ne moze se ista stvar slaviti u razmaku od nekoliko dana, ne ide...

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Ne razumem zasto toliko ljudi forsiraju price o Milosu Orasaninu i Individualnom Nikoli, a niko ne pominje Bogdana Bogdanovica koji takodje igra u NBA ligi.

chombe

pre 6 godina

@zgtom: Najbolji igrac sa ovih prostora je Dragan Kicanovic. To ce reci svaki inteligentniji trener. Covek je imao neverovatan osecaj za igru, a to se ne moze nauciti, jednostavno dobijes od Boga.

ArtuDitu

pre 6 godina

Postoji jedna bitna razlika izmedju Kukoca i cele te generacije kosarkasa i ovih koji igraju danas na prostoru bivse Jugoslavije. Kukoc se kao igrac razvijao u sistemu u kojem je igranje za reprezentaciju predstavljano kao najvisi igracki nivo koji se moze dosegnuti. Tek generacija od Drazena Petrovica pa nadalje mogla je ozbiljno da naplati svoje kosarakasko znanje. Uz rigorozna pravila za odlazak igraca u neki strani klub potpuno je jasno zbog cega je igranje za reprezentaciju bilo stvar casti i igrackog prestiza. Ne treba zaboraviti da je u to vreme treniranje bilo skoro besplatno, za simbolicnu nadoknadu mogle su da se dobiju patike, godisnja propusnica a i pripreme se nisu mnogo placale, cesto su bile besplatne. Sto je najvaznije na talnete se obracala posebna paznja.
Nakon raspada SFRJ stvari su se u mnogome promenile. U Srbiji je u osnovi zadrzan sistem rada iz SFRJ, ali su mnoge stvari privatizovane. Mladi igraci vide da se u timu cesto nalaze oni koji su platili odredjeni kamp ili individualne treninge a ne oni koji kvalitetom to zasluzuju. Takodje ni treninzi u skolama kosarke nisu bas jeftini uzimajuci u obzir primanja roditelja. Na to se nadovezuje oprema, plus dodatni troskovi gore pobrojani. I onda svaki igrac vidi da je on od prvih dana do seniorske konkurencije sve platio, da nije bilo nikoga da u kriznim momentima pomogne na ovaj ili onaj nacin, da ne duguje nikom nista osim porodici i sebi. Potpuno je jasno zasto se izmedju unosnog ugovora i igranja za reprezentaciju mnogi igraci opredeljuju za prvo. Na kraju, ljudi su se ovde prozlili i postali jako zavidni pa su spremni da bilo koga provuku kroz blato. Ni mediji nisu nista bolji. Pljuje se po Djokovicu, momku koji uradio najpozitivniji moguci marketing za Srbiju u poslednjih sto godina, vredjan je Marjanovic, pljuju se vaterpolisti kada postave pitanje nagrada i premija. Smatramo da imamo pravo da sudimo drugima na osnovu delimicnih informacija koje dobijamo. Vrlo cesto smo i svedoci nepravde prema odredjenim sportistima kada je u pitanju reprezentacija. Nekada je dres sa drzavnim grbom bila cast, u pitanju je bila i ozbiljna drzava, dok je danas na pojedincu da odluci da li ce igrati ili ne. I mogu da ih razumem kada taj poziv odbiju bez ikakvog osudjivanja.

артиљерац

pre 6 godina

Сјајан играч,један од најбољих с ових простора,а и добар човек.Један
мој блиски рођак,који је у своје врме био у управи Југопластике,је
као Србин наравно 1991 и касније доживљавао непријатности у Сплиту.
И причао ми је да је Кукоч дошао код њега кући,на кафу,да СВИ виде.
После тога је притисак попустио.Пре 3 године,кад је мој рођак умро,
Кукоч је дошо на сахрану.

Vasojevic

pre 6 godina

Kukoc legenda, majstor svog zanat, uzivanje je bilo gledati ga.U to doba dje su igraci njegove visine stajali kao klade ispod kosa , on je mogao sve.Neke nekosarkaske stvari mu zamjeram, ali misLim da je sve u svemu i kao covjek korektan.Moj omiljeni igrac i sa nostalgijom se sjecam osamdesetih godina u kosarkaskom smislu!

baron

pre 6 godina

Kukoce kakva je to inteligencija koja prevrce traktorske gume po livadi, izrazava podanistvo diktatorskom rezimu, glumi dvorsku ludu zarad popularnosti?
Jedino ako je u pitanju neka vrsta makijavelisticke inteligencije, ne znam.

djidji govedina

pre 6 godina

ali kad neko kaze divac..sta je taj van reprezentacije osvojio ?to je malo bolji prosek..covek sa 212 koji je mislio da to nije..loptu nije znao zakucati..fizicki slab..on je bio dobar igrac ali nije medju najboljima!to sto je on igrao igrali su i mihovil nakic i zoran savic a bili su mnogo nizi od njega ali su bolje igrali u reketu!

sve zavisi

pre 6 godina

Kukoč: EP-2 ZL,3 BRONZ. SP-1 ZL,2 BR. OI- 2 SR. 3X klupski prvak Evrope, 3X NBA prvak. Prvak SFRJ nekoliko puta sa Jugoplastikom. Bilo ga je milina gledati u svim ekipama. Ali što se repke tiče sa ovih prostora najtrofejniji je Ćosić od 1970.-1980. sa 6 ZLATNIH. 3xEP 73.75.i 77.,2XSP 70. i 78. i 1XOI 1980. Kukoč je sigurno među 3 - 5 najboljih ikada bijelih igrača. Po meni sa ovih prostora Korać, Ćosić, Dražen, Kukoč, Divac.
(zgtom, 12. oktobar 2017 09:41)

Mora da niste gledali Kicanovica i Dalipagica. Igraci sa ovih prostora koji su bili MVP svetskog prvenstva su Daneu, Kicanovic, Dalipagic, D.Petrovic i Kukoc, tako da oni ne mogu biti izostavljeni. A ako pravite tim od 10, onda Kicanovic, D.Petrovic, Kukoc, Dalipagic i Cosic, Daneu, Bodiroga, Djordjevic, Delibasic, Divac, R.Radovanovic i Radja. Ovo su igraci koji su igrali do 2000.godine, ove koji su dosli nakon toga nisam uzimao u obzir.

zgtom

pre 6 godina

Kukoč: EP-2 ZL,3 BRONZ. SP-1 ZL,2 BR. OI- 2 SR. 3X klupski prvak Evrope, 3X NBA prvak. Prvak SFRJ nekoliko puta sa Jugoplastikom. Bilo ga je milina gledati u svim ekipama. Ali što se repke tiče sa ovih prostora najtrofejniji je Ćosić od 1970.-1980. sa 6 ZLATNIH. 3xEP 73.75.i 77.,2XSP 70. i 78. i 1XOI 1980. Kukoč je sigurno među 3 - 5 najboljih ikada bijelih igrača. Po meni sa ovih prostora Korać, Ćosić, Dražen, Kukoč, Divac.

iggyspeed SWE

pre 6 godina

Za razliku od Drazena (koji je BDW po meni najbolji evropski igrac svih vremena) Kukoc i Radja su nevjerovatno harizmaticni i van terena. Ima (ili je bilo nekada) nesto u tom Splitu i dalmatincima sto ih je izdvajalo u pozitivnom smislu. Hajduk, Jugoplastika, Ivanisevic, Osmi Putnik, Oliver, Mišo, tata i sin Dvornik ...

Reservoir dog

pre 6 godina

Apsolutno se slažem-za reprezentaciju igraš jer to želiš i osećaš kao čast. Ako to nije slučaj, onda niti igrač treba da igra, a još manje ga na to treba primoravati.
Svaka čast Draženu, ali Toni je za mene bio, i ostao naš najbolji igrač ikada.
I posle kada više nije bio naš, nikada ništa loše nije rekao o nama ni uradio ništa nedostojanstveno, za razliku od nekih drugih koji se sada prave "Toše"...
OK jeste i on otišao sa postolja, za to ne zameram nikome ništa lično, to su jednostavno bili naterani da urade.

Reservoir dog

pre 6 godina

Apsolutno se slažem-za reprezentaciju igraš jer to želiš i osećaš kao čast. Ako to nije slučaj, onda niti igrač treba da igra, a još manje ga na to treba primoravati.
Svaka čast Draženu, ali Toni je za mene bio, i ostao naš najbolji igrač ikada.
I posle kada više nije bio naš, nikada ništa loše nije rekao o nama ni uradio ništa nedostojanstveno, za razliku od nekih drugih koji se sada prave "Toše"...
OK jeste i on otišao sa postolja, za to ne zameram nikome ništa lično, to su jednostavno bili naterani da urade.

артиљерац

pre 6 godina

Сјајан играч,један од најбољих с ових простора,а и добар човек.Један
мој блиски рођак,који је у своје врме био у управи Југопластике,је
као Србин наравно 1991 и касније доживљавао непријатности у Сплиту.
И причао ми је да је Кукоч дошао код њега кући,на кафу,да СВИ виде.
После тога је притисак попустио.Пре 3 године,кад је мој рођак умро,
Кукоч је дошо на сахрану.

iggyspeed SWE

pre 6 godina

Za razliku od Drazena (koji je BDW po meni najbolji evropski igrac svih vremena) Kukoc i Radja su nevjerovatno harizmaticni i van terena. Ima (ili je bilo nekada) nesto u tom Splitu i dalmatincima sto ih je izdvajalo u pozitivnom smislu. Hajduk, Jugoplastika, Ivanisevic, Osmi Putnik, Oliver, Mišo, tata i sin Dvornik ...

ArtuDitu

pre 6 godina

Postoji jedna bitna razlika izmedju Kukoca i cele te generacije kosarkasa i ovih koji igraju danas na prostoru bivse Jugoslavije. Kukoc se kao igrac razvijao u sistemu u kojem je igranje za reprezentaciju predstavljano kao najvisi igracki nivo koji se moze dosegnuti. Tek generacija od Drazena Petrovica pa nadalje mogla je ozbiljno da naplati svoje kosarakasko znanje. Uz rigorozna pravila za odlazak igraca u neki strani klub potpuno je jasno zbog cega je igranje za reprezentaciju bilo stvar casti i igrackog prestiza. Ne treba zaboraviti da je u to vreme treniranje bilo skoro besplatno, za simbolicnu nadoknadu mogle su da se dobiju patike, godisnja propusnica a i pripreme se nisu mnogo placale, cesto su bile besplatne. Sto je najvaznije na talnete se obracala posebna paznja.
Nakon raspada SFRJ stvari su se u mnogome promenile. U Srbiji je u osnovi zadrzan sistem rada iz SFRJ, ali su mnoge stvari privatizovane. Mladi igraci vide da se u timu cesto nalaze oni koji su platili odredjeni kamp ili individualne treninge a ne oni koji kvalitetom to zasluzuju. Takodje ni treninzi u skolama kosarke nisu bas jeftini uzimajuci u obzir primanja roditelja. Na to se nadovezuje oprema, plus dodatni troskovi gore pobrojani. I onda svaki igrac vidi da je on od prvih dana do seniorske konkurencije sve platio, da nije bilo nikoga da u kriznim momentima pomogne na ovaj ili onaj nacin, da ne duguje nikom nista osim porodici i sebi. Potpuno je jasno zasto se izmedju unosnog ugovora i igranja za reprezentaciju mnogi igraci opredeljuju za prvo. Na kraju, ljudi su se ovde prozlili i postali jako zavidni pa su spremni da bilo koga provuku kroz blato. Ni mediji nisu nista bolji. Pljuje se po Djokovicu, momku koji uradio najpozitivniji moguci marketing za Srbiju u poslednjih sto godina, vredjan je Marjanovic, pljuju se vaterpolisti kada postave pitanje nagrada i premija. Smatramo da imamo pravo da sudimo drugima na osnovu delimicnih informacija koje dobijamo. Vrlo cesto smo i svedoci nepravde prema odredjenim sportistima kada je u pitanju reprezentacija. Nekada je dres sa drzavnim grbom bila cast, u pitanju je bila i ozbiljna drzava, dok je danas na pojedincu da odluci da li ce igrati ili ne. I mogu da ih razumem kada taj poziv odbiju bez ikakvog osudjivanja.

zgtom

pre 6 godina

Kukoč: EP-2 ZL,3 BRONZ. SP-1 ZL,2 BR. OI- 2 SR. 3X klupski prvak Evrope, 3X NBA prvak. Prvak SFRJ nekoliko puta sa Jugoplastikom. Bilo ga je milina gledati u svim ekipama. Ali što se repke tiče sa ovih prostora najtrofejniji je Ćosić od 1970.-1980. sa 6 ZLATNIH. 3xEP 73.75.i 77.,2XSP 70. i 78. i 1XOI 1980. Kukoč je sigurno među 3 - 5 najboljih ikada bijelih igrača. Po meni sa ovih prostora Korać, Ćosić, Dražen, Kukoč, Divac.

Vasojevic

pre 6 godina

Kukoc legenda, majstor svog zanat, uzivanje je bilo gledati ga.U to doba dje su igraci njegove visine stajali kao klade ispod kosa , on je mogao sve.Neke nekosarkaske stvari mu zamjeram, ali misLim da je sve u svemu i kao covjek korektan.Moj omiljeni igrac i sa nostalgijom se sjecam osamdesetih godina u kosarkaskom smislu!

артиљерац

pre 6 godina

Сале Ђорђевић је пре пар година испричао,на ТВ,да је Кукоч на
тренинзима репрезентације куцао с пола терена,из двокорака.Залети се
даш му лопту на пола терена,два корака,одраз са капице и куца.Каже
Сале да су покушавали да му наместе сизуацију на некој текми,али
никад се није указала прилика.После,у NBA,је набацио килажу,мишићну
масу,и ништа од тога.

Basketaš amater

pre 6 godina

Iako sam navijač Partizana, moj najomiljeniji igrač iz tog vremena, nevjerovatan šmeker na terenu. Nesebičan za razliku od mnogih.

chombe

pre 6 godina

@zgtom: Najbolji igrac sa ovih prostora je Dragan Kicanovic. To ce reci svaki inteligentniji trener. Covek je imao neverovatan osecaj za igru, a to se ne moze nauciti, jednostavno dobijes od Boga.

pero

pre 6 godina

Kod nas kad se prica uvjek se spominje Petrovic...ok dobro je igrao ali moj omiljeni je uvjek bio Kukoc. Ima na youtubu, 90-a, svjetsko prvenstvo, polufinale protiv Rusa kad on stane, doda loptu Savicu i zatrci se, ovaj mu vrati visoko a on u letu zakuca. Ustvari, to je prvi put kad sam vidio tu kombinaciju i ostao zacudjen, otvorenih usta...Sto se tice reprezentacije, mislim da su oni svi izgarali za Yugoslaviu. Normalno poslije su igrali za Hrvatsku ali to je isto kao kad svim zarom slavis novu godinu, a poslije nesto kao slavis i srpsku novu godinu, a ne moze se ista stvar slaviti u razmaku od nekoliko dana, ne ide...

joki

pre 6 godina

divac prosecan igrac bio.
kako mozes reci za all star igraca da je prosecan igrac bio.

prosecan igrac je onda bio i drazen koji u nba nikad nije uspeo biti all star igrac.

sto se tice kukoca,nezz iz kojih razloga je on podcenjen toliko.
1990 god svetsko prvenstvo u argentini,juga osvaja titulu kukoc sa 22 god kukoc proglasen najboljim igracem svetskog prvenstva.
drazen tad 26 god uopste nije izabran u prvu petorku iako je njegova reprezentacija osvojila titulu.

1991 god,evropsko prvenstvo u italiji jugoslavija osvaja titulu kukoc 23 god ima i opet biva proglasen najboljim igracem prvenstva.

nba karijera.kukoc ima 4 prstena.moje misljenje je da je kukoc igrao u losim timovima poput drazena da bi uspeo postati i all star igrac sto drazenu u najboljim god 25-29 nije ni jednom uspelo.
sto posto sam siguran da je kukoc od 25-29 god igrao u nekom slabijem timu da bi imao vise prosecno poena od drazenovih mrsavih 15 poena prosecno.

kukoc do 29 god ima bolju karijeru od drazena do 29 god,jedini razlog sto hrvati drazena preuvelicavaju a kokoca podnistavaju je znak zahvalnosti drazenu sto je izabrao hrvatsku iako mu je otac srbin.
jeli to poteno prema kukocu.

TED ZG

pre 6 godina

Toni Kukoč
3× prvak Europe za redom što još nitko nije uspio prvak Europe prvak Svijeta i šlag na tortu 3 prstena u NBA. Vrh.
Teško je naći takvog igrača u svijetu.
Netko će reći pa da igrao sa Jordanom istina ali kao jedan od najvažnijih igrača Bullsa.

sve zavisi

pre 6 godina

Kukoč: EP-2 ZL,3 BRONZ. SP-1 ZL,2 BR. OI- 2 SR. 3X klupski prvak Evrope, 3X NBA prvak. Prvak SFRJ nekoliko puta sa Jugoplastikom. Bilo ga je milina gledati u svim ekipama. Ali što se repke tiče sa ovih prostora najtrofejniji je Ćosić od 1970.-1980. sa 6 ZLATNIH. 3xEP 73.75.i 77.,2XSP 70. i 78. i 1XOI 1980. Kukoč je sigurno među 3 - 5 najboljih ikada bijelih igrača. Po meni sa ovih prostora Korać, Ćosić, Dražen, Kukoč, Divac.
(zgtom, 12. oktobar 2017 09:41)

Mora da niste gledali Kicanovica i Dalipagica. Igraci sa ovih prostora koji su bili MVP svetskog prvenstva su Daneu, Kicanovic, Dalipagic, D.Petrovic i Kukoc, tako da oni ne mogu biti izostavljeni. A ako pravite tim od 10, onda Kicanovic, D.Petrovic, Kukoc, Dalipagic i Cosic, Daneu, Bodiroga, Djordjevic, Delibasic, Divac, R.Radovanovic i Radja. Ovo su igraci koji su igrali do 2000.godine, ove koji su dosli nakon toga nisam uzimao u obzir.

Milos

pre 6 godina

Veliki igrac i veliki covek. Nikad necu zaboraviti onaj njegov intervju na engleskom iz '93 (pojavljuje se u onom filmu o Divcu i Drazenu), gde se rasplakao dok je govorio kako mu njegovi (Hrvati) brane da se cuje sa Divcem i ostalim Srbima, zbog ratne situacije. Otvoreno je pokazivao koliko mu je bilo tesko zbog citave situacije i zbrke, dok je Drazen redovno provocirao u intervjuima i izbegavao da konkretno odgovori o svom odnosu sa Divcem i Srbima, i umesto Jugoslavije, forsirao Hrvatsku (americka novinarka kaze ''rat u Jugoslaviji'', on kaze ''da, agresija na Hrvatsku''). A Kukoc - Jeste Hrvat, jeste imao zastitnicki odnos prema svom narodu, ali isto tako mu se srce cepalo zasto su mu dojucerasnji prijatelji sada nametnuti kao neki ljuti neprijatelji,i zasto mora da silazi sa postolja dok svira himna koju je 5 godina ranije svim srcem pevao.

Dusan

pre 6 godina

Neverovatno je kako ovi današnji klinci komentarišu bilo šta sa apsolutno površnim podacima,samo se oslanjaju na statističke podatke sa wikipedie.TAmo ne piše,a trebalo bi-Toni Kukoč-najbolji i najveći košarkaš Evrope svih vremena.Gasol i Novicki će vam reći da im je bio idol kao klincima.Apsolutno su ga kopirali u svim segmentima igre.To je jedini igrač koji je u istoriji evropske košarke proglašen najboljim bez i jednog glasa za nekog drugog od strane trenera,novinara 1991g.,znači 100% glasova.Inače zanimljivo je da je u svim sportovima imao neverovatan talenat(u troskoku osmi razred 15 metara),zakucavanja sa slobodnih bacanja,nabrajao bih vam ovde dosta toga,pošto sam njegovih godina.Jednom se rađa tako nešto za sport.I da,pre Novickog,aplauz od 25 minuta na utakmici Partizan- Jugoplastika od strane Grobara za igru 1991/na toj utakmici.Mislim da je dosta da skapirate

ja

pre 6 godina

Kukoc u Jokicevim godinama već osvojio sve živo što postoji (sem NBA lige) i bio najboplji igrač Evrope i opet i ako je Hrvat i dobijao pretnje smrću u Hr da ne igra za Jugoslaviju on igrao 1991 na evropskom prvenstvu za Jugoslaviju i bio najbolji igrač prvenstva

antiDebil

pre 6 godina

ali kad neko kaze divac..sta je taj van reprezentacije osvojio ?to je malo bolji prosek..covek sa 212 koji je mislio da to nije..loptu nije znao zakucati..fizicki slab..on je bio dobar igrac ali nije medju najboljima!to sto je on igrao igrali su i mihovil nakic i zoran savic a bili su mnogo nizi od njega ali su bolje igrali u reketu!
(djidji govedina, 12. oktobar 2017 10:41

Divac ? Hehehhehhh hehehe....ne razumem ovo ,,van reprezentacije'' ? Jel to onaj slucaj kao kad Punousti kaze ,,ne racunajuci tu, tu i tu godinu klubovi su od drzave dobili istu kolicinu para'' ?
Mislim da je Divac prvi evropski igrac koji je igrao u finalu Nba lige i to je bio drugi najbolji igrac svoje ekipe, dakle nije bio epizodista. Mozda i nije on taj ?
Ima Divac trofeje sa Partizanom i veci tzv.impact tj uticaj na svoje timove u nba ligi od Kukoca. Divac i Radja su upali u ekipe koje su bile na zalasku svojih era, Kukoc je upao u takozvanom prajtajmu te ekipe. Da je Divac igrao za Cikago isto bi to osvojio, bio bi starter za razliku od Kukoca i imao bi bolji ucinak...
Sto se tice Jokica, velike su sanse da ce karijeru zavrsiti bez osvojenog trofeja, RACUNAJUCI i reprezentaciju i kadete i juniore, sve !

baron

pre 6 godina

Kukoce kakva je to inteligencija koja prevrce traktorske gume po livadi, izrazava podanistvo diktatorskom rezimu, glumi dvorsku ludu zarad popularnosti?
Jedino ako je u pitanju neka vrsta makijavelisticke inteligencije, ne znam.

Indoktrinacija

pre 6 godina

ali kad neko kaze divac..sta je taj van reprezentacije osvojio ?to je malo bolji prosek..covek sa 212 koji je mislio da to nije..loptu nije znao zakucati..fizicki slab..on je bio dobar igrac ali nije medju najboljima!to sto je on igrao igrali su i mihovil nakic i zoran savic a bili su mnogo nizi od njega ali su bolje igrali u reketu!
(djidji govedina, 12. oktobar 2017 10:41)

Jednog igraca cini kako kvalitet tako i harizma. Divac ce bio sjajan igrac i jos bolji motivator. Cinio je saigrace mnogo boljima nego sto jesu. Da bi to razumeo, trebalo je da se bavis nekim sportom. Ekvivalent Divcu je bio Vanja Grbic, nije bio najbolji ali je bio najenergicniji. Nije dozvoljavao ekipi da klone, a to se ne uci na treninzima i ne moze da se prenese na video igru ili u statistiku.
Kada je Sakramento izgubio 2 za redom u gostima, Divac je banuo u sobe saigracima, odvukao ih napolje i vozao po gradu u iznajmljenom autobusu. On je soferirao. Ostale utakmice na turneji su pobedili. To je bio Vlade Divac.

Dragan

pre 6 godina

Omiljeni igrac te zlatne generacije.
Romantika, uzivancija i lakoca na terenu.
Lafcina i po kao osoba takodje.
Ma nemam rijeci za superlative.
Meni licno i najbolji mada je to mozda ipak Drazen.

Jugoplastika

pre 6 godina

Kukoc je najbolji Hrvatski kosarkas svih vremena, Drazena dizu do nebesa jer je tragicno zavrsio.
Oboje su bili vrhunski igraci ali Kukoc je bio u mnogo paremetara mnogo mnogo bolji, pre svega kao covek kojeg nikada nije zanimalo nista nacionalno, koji se nikada ni sa kim nije posvadjao ili zamerio, Drazen je bio daleko od toga.

Иван-Ниш

pre 6 godina

Партизан није у то време са онаквим тимом до титула само због овог човека. Висок, са дугим рукама, знао да води лопту, асистира, скаче, а о шуту да не причамо... Ниси могао да га мрзиш. Човек и у она кризна времена пред рат у Београду добијао овације. Јокић има много тога од Кукочевог талента, али младалачка лењост га још није напустила. Ваљда ће у годинама које следе да покаже да је сазрео.

djidji govedina

pre 6 godina

ali kad neko kaze divac..sta je taj van reprezentacije osvojio ?to je malo bolji prosek..covek sa 212 koji je mislio da to nije..loptu nije znao zakucati..fizicki slab..on je bio dobar igrac ali nije medju najboljima!to sto je on igrao igrali su i mihovil nakic i zoran savic a bili su mnogo nizi od njega ali su bolje igrali u reketu!

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Ne razumem zasto toliko ljudi forsiraju price o Milosu Orasaninu i Individualnom Nikoli, a niko ne pominje Bogdana Bogdanovica koji takodje igra u NBA ligi.

sve zavisi

pre 6 godina

Mora da niste gledali Kicanovica i Dalipagica. Igraci sa ovih prostora koji su bili MVP svetskog prvenstva su Daneu, Kicanovic, Dalipagic, D.Petrovic i Kukoc, tako da oni ne mogu biti izostavljeni. A ako pravite tim od 10, onda Kicanovic, D.Petrovic, Kukoc, Dalipagic i Cosic, Daneu, Bodiroga, Djordjevic, Delibasic, Divac, R.Radovanovic i Radja. Ovo su igraci koji su igrali do 2000.godine, ove koji su dosli nakon toga nisam uzimao u obzir.
(sve zavisi, 12. oktobar 2017 10:35)

Izvinjavam se, mislio sam tim od 12, toliko sam ih nabrojao (prvo sam mislio da napravim dve petorke, zato je ostalo 10)

santa justa

pre 6 godina

Ne znam jel najbolji ali sam njega najvise voleo da gledam! Covek je personifikacija najlepse kosarke do sada. Kao i Nemanja Bjelica danas!

djidji govedina

pre 6 godina

naravno ..svaki cigo svoga konja hvali..divac je prosecan igrac!jeste igrao za" srbiju" pa ga se voli kao nacionalno blago ali bilo je toliko bojih igraca od njega..ni jednu utakmicu nije izneo sam..ni jednu nije dobio sam ..ni u jednoj doneo prevagu!!ali boze moj ..ne diraj u svetinju;)

Ivan NS

pre 6 godina

Najbolji bijeli,ljevoruki igrac,ikada..
(Pjotr, 12. oktobar 2017 10:09)

A Bird je bio crnac?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Hulk, 12. oktobar 2017 11:17)

Nisam znao da je Bird bio levoruk.
Ovaj gore bi morao da se seti i Chris Mullin-a, ako već piše o levorukim legendama.
Pozdrav.

croata

pre 6 godina

Tesko mi je ovo pisati,pa kukoc mi je bio Bog kosarke,ali oko prica o neodazivanju reprezentaciji, najmanje bi on o tom trebao davati neki moralni sud. Di je bio od 96-99? Ni na kraj pameti mu nije bila reprezentacija,a tu nasao pametovat.U najboljim godinama je ostavio reprezentaciju na cjedilu i onda se vrati sa debelih 30+ turisticki na jedno prvenstvo da eto da nekakav obol. A i to sto je prije bio,zajedno s radjom i komazecom je samo pravio razdor u reprezentaciji. Osjetili decki lovu a onda prohtjeva koliko hoces,ne valja im smjestaj,samo njih trojica odlaze u drugi hotel,hrane se odvojeno od ostatka reprezentacije itd. Jel to bio odnos prema ekipi na kog su se trebali ugledati neki novi buduci nositelji reprezentacije? Na zalost u buducih 20 godina vidjeli smo di je doveo takav odnos. Dok je Drazen bio ziv,trcali su iz nba i na prijateljske,a kad je poginuo vidjeli misevi da macke vise nema i ajmo krenut u slamanje sportskog ponosa nase zemlje jer moze nam se. I mogu reci da su uspjesni bili u tom,posljedice se vide i danas. Naravno nisu samo kukoc i navedeni krivi,al da su dali prvi zamah,to svakako. I sad mi kukoc nasao moralizirati,ma daj furaj. Jos nesto,on,radja i vrankovic kao vode kosarkaski savez,a frajer kukoc se ne udostoji ni da dodje na prvenstvo iz amerike,a najjace mangup javi da bi mogao doci eventualno na polufinale?! Umjesto da bude podrska,on ima previse obaveza oko golfa pa ne stigne prije.
Zao mi je sto moram tako pisati o meni najdrazem kosarkasu ikad,ali kukoc kosarkas i kukoc patriot,pa i covjek ne idu u istu recenicu.

lerma

pre 6 godina

i dalje mi je najdrazi igrac s ovih prostora, a samim tim, licno mi je i najbolji evropski igrac. ali ga se ne sjecam nesto u hrvatskoj reprezentaciji od 95 pa nadalje. mozda ga je smorila politika, koja im se umesala u sport. sada kada razmislim, ne znam da li je iko od one njihove generacije igrao, posle 95. realno bi bilo, da su igrali, da su i uzeli jos neku medalju, pa pretpostavljam da nisu. sad citam, bio povredjen, a pratio sam nba u to vreme, pa i bulse, za koje je igrao sve vreme. jedini je lik koji je uspeo da se istakne pored jordana i pipena, po meni to dovoljno govori kakav je to bio igrac. ali opet, nije ga bilo u "repki". doduse u jokicevim godinama, svi su oni igrali, ako bi ih zvali uopste, s obzirom na kolicinu talenta koji je bio na izboru...

joki

pre 6 godina

Ako to smatras, onda ne znas nista o Draženu Petroviću. Tko to diže ikog jer je tragično završio? Po tome bi neki nogometaši bili proglašeni najboljima u povijesti. Pogledaj si izjave Reggie-a Millera o Draženu pa ćeš shvatiti kako je on igrao.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Hrvat, 12. oktobar 2017 18:37)

redzi miler ce o svakom igracu reci sve najbolje,pogotovo o onom koji je tragicno nastradao.

pitanje za tebe kako je drazen bi tako dobar a u najboljim god 25-29 nije ni jednom uvrsten medju najbolje nba igrace,
prosek poena je mrsavih 15.

djidji govedina

pre 6 godina

ali impact utjecaj .eto nove reci u nba terminologiji.na igrace koji opet nisu nista vazno osvojili..drugi najbolji igrac svoje ekipe koja opet nista nije osvojila..dakle najbolji ali veciti drugi..radja..3 x sampion evrope!!jeli bolji od divca?hahaha koji vic..divac!!prosecan ne mogu reci ni centar jer on je sebe zvao cetvorka bez obzira kako ga mi videli;)

Hrvat

pre 6 godina

" Kukoc je najbolji Hrvatski kosarkas svih vremena, Drazena dizu do nebesa jer je tragicno zavrsio. "

Ako to smatras, onda ne znas nista o Draženu Petroviću. Tko to diže ikog jer je tragično završio? Po tome bi neki nogometaši bili proglašeni najboljima u povijesti. Pogledaj si izjave Reggie-a Millera o Draženu pa ćeš shvatiti kako je on igrao.

ides

pre 6 godina

redzi miler ce o svakom igracu reci sve najbolje,pogotovo o onom koji je tragicno nastradao.

pitanje za tebe kako je drazen bi tako dobar a u najboljim god 25-29 nije ni jednom uvrsten medju najbolje nba igrace,
prosek poena je mrsavih 15.
(joki, 12. oktobar 2017 19:01)

Razlika je reći o nekome sve najbolje i reći za nekoga najbolji je!
Za ovo drugo se vidi da nisi pratio NBA tog doba jer si očito suviše mlad inaće nebi ni postavio to pitanje. Dražen je primljen u kuću slavnih i to onu u Americi, a ne samo evropsku. Gdje god je igrao bio je vođa među saigračima pa tako i u reprezentaciji Jugoslavije. Jednostavno bio je tip igrača koji je alfa i prirodno se nametnuo gdje god je igrao. Jedino u Portlandu jer je bio praktično prvi Evropljanin koji je zaigrao nije mu data prava šansa, zato nije ni imao statistiku te sezone.

BULLS07

pre 6 godina

Najbolji beli kosarkas u istoriji. Za sve ekipe za koje je igrao rasturao je i sto je najbitnije cinio je svoje saigrace boljim. I dan danas pamtim kako se poigravao sa Partizanom 91. u finalu (koji je po igracima bio jaci od tadasnjeg pop-a)i koliko je ovacija dobio.Koliko je bio dobar govori i podatak da ga je tadasnji gm Chicago Bullsa najvise cenio sto je izazvalo frustraciju kod MJ i Pipena pa su na oi 92. u Barseloni samo njega cuvali i o njemu pricali.Kada se MJ povukao Toni je bio taj koji je uspesno resavao utakmice (Pippen odbio da bude u petorci) Bullsi su bili u jednom trenutku spremni da trejduju Pipena za Kempa u Sijetl i da pravog i jedinog belog Magica stave na poziciju tri, na zalost to se nije dogodilo MJ se vratio i ostalo je istorija.Kukoc i Petrovic su bez dileme najbolji igraci sa ovih prostora, iza njih su Nowitzki, Sabonis, Marculionis, Danilovic, Cosic, Kicanovic, Dalipagic, Djordjevic etc. Pozdrav za sve ljubitelje kosarke iz kosarkaskog Beograda.

јд123

pre 6 godina

Postoji jedna bitna razlika izmedju Kukoca i cele te generacije kosarkasa i ovih koji igraju danas na prostoru bivse Jugoslavije. Kukoc se kao igrac razvijao u sistemu u kojem je igranje za reprezentaciju predstavljano kao najvisi igracki nivo koji se moze dosegnuti
(ArtuDitu, 12. oktobar 2017 10:37)

Али то не објашњава однос Новицког према репрезентацији, јер у Немачкој такав однос према кошаркашкој репрезентацији није постојао, једино према фудбалској, ваљда зато што су у кошарци били нико и ништа за разлику од фудбала.

Новицки је на питање новинара да ли ће играти за репрезентацију на овом или оном такмичењу увек одговорао што је и Тони у овом интервјуу рекао
"ali na kraju krajeva, kada neko želi da igra za reprezentaciju, ne verujem da postoji osoba koja mu to može zabraniti"

baron

pre 6 godina

Kukoce kakva je to inteligencija koja prevrce traktorske gume po livadi, izrazava podanistvo diktatorskom rezimu, glumi dvorsku ludu zarad popularnosti?
Jedino ako je u pitanju neka vrsta makijavelisticke inteligencije, ne znam.

djidji govedina

pre 6 godina

ali kad neko kaze divac..sta je taj van reprezentacije osvojio ?to je malo bolji prosek..covek sa 212 koji je mislio da to nije..loptu nije znao zakucati..fizicki slab..on je bio dobar igrac ali nije medju najboljima!to sto je on igrao igrali su i mihovil nakic i zoran savic a bili su mnogo nizi od njega ali su bolje igrali u reketu!

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Ne razumem zasto toliko ljudi forsiraju price o Milosu Orasaninu i Individualnom Nikoli, a niko ne pominje Bogdana Bogdanovica koji takodje igra u NBA ligi.

chombe

pre 6 godina

@zgtom: Najbolji igrac sa ovih prostora je Dragan Kicanovic. To ce reci svaki inteligentniji trener. Covek je imao neverovatan osecaj za igru, a to se ne moze nauciti, jednostavno dobijes od Boga.

iggyspeed SWE

pre 6 godina

Za razliku od Drazena (koji je BDW po meni najbolji evropski igrac svih vremena) Kukoc i Radja su nevjerovatno harizmaticni i van terena. Ima (ili je bilo nekada) nesto u tom Splitu i dalmatincima sto ih je izdvajalo u pozitivnom smislu. Hajduk, Jugoplastika, Ivanisevic, Osmi Putnik, Oliver, Mišo, tata i sin Dvornik ...

antiDebil

pre 6 godina

ali kad neko kaze divac..sta je taj van reprezentacije osvojio ?to je malo bolji prosek..covek sa 212 koji je mislio da to nije..loptu nije znao zakucati..fizicki slab..on je bio dobar igrac ali nije medju najboljima!to sto je on igrao igrali su i mihovil nakic i zoran savic a bili su mnogo nizi od njega ali su bolje igrali u reketu!
(djidji govedina, 12. oktobar 2017 10:41

Divac ? Hehehhehhh hehehe....ne razumem ovo ,,van reprezentacije'' ? Jel to onaj slucaj kao kad Punousti kaze ,,ne racunajuci tu, tu i tu godinu klubovi su od drzave dobili istu kolicinu para'' ?
Mislim da je Divac prvi evropski igrac koji je igrao u finalu Nba lige i to je bio drugi najbolji igrac svoje ekipe, dakle nije bio epizodista. Mozda i nije on taj ?
Ima Divac trofeje sa Partizanom i veci tzv.impact tj uticaj na svoje timove u nba ligi od Kukoca. Divac i Radja su upali u ekipe koje su bile na zalasku svojih era, Kukoc je upao u takozvanom prajtajmu te ekipe. Da je Divac igrao za Cikago isto bi to osvojio, bio bi starter za razliku od Kukoca i imao bi bolji ucinak...
Sto se tice Jokica, velike su sanse da ce karijeru zavrsiti bez osvojenog trofeja, RACUNAJUCI i reprezentaciju i kadete i juniore, sve !

djidji govedina

pre 6 godina

naravno ..svaki cigo svoga konja hvali..divac je prosecan igrac!jeste igrao za" srbiju" pa ga se voli kao nacionalno blago ali bilo je toliko bojih igraca od njega..ni jednu utakmicu nije izneo sam..ni jednu nije dobio sam ..ni u jednoj doneo prevagu!!ali boze moj ..ne diraj u svetinju;)

croata

pre 6 godina

Tesko mi je ovo pisati,pa kukoc mi je bio Bog kosarke,ali oko prica o neodazivanju reprezentaciji, najmanje bi on o tom trebao davati neki moralni sud. Di je bio od 96-99? Ni na kraj pameti mu nije bila reprezentacija,a tu nasao pametovat.U najboljim godinama je ostavio reprezentaciju na cjedilu i onda se vrati sa debelih 30+ turisticki na jedno prvenstvo da eto da nekakav obol. A i to sto je prije bio,zajedno s radjom i komazecom je samo pravio razdor u reprezentaciji. Osjetili decki lovu a onda prohtjeva koliko hoces,ne valja im smjestaj,samo njih trojica odlaze u drugi hotel,hrane se odvojeno od ostatka reprezentacije itd. Jel to bio odnos prema ekipi na kog su se trebali ugledati neki novi buduci nositelji reprezentacije? Na zalost u buducih 20 godina vidjeli smo di je doveo takav odnos. Dok je Drazen bio ziv,trcali su iz nba i na prijateljske,a kad je poginuo vidjeli misevi da macke vise nema i ajmo krenut u slamanje sportskog ponosa nase zemlje jer moze nam se. I mogu reci da su uspjesni bili u tom,posljedice se vide i danas. Naravno nisu samo kukoc i navedeni krivi,al da su dali prvi zamah,to svakako. I sad mi kukoc nasao moralizirati,ma daj furaj. Jos nesto,on,radja i vrankovic kao vode kosarkaski savez,a frajer kukoc se ne udostoji ni da dodje na prvenstvo iz amerike,a najjace mangup javi da bi mogao doci eventualno na polufinale?! Umjesto da bude podrska,on ima previse obaveza oko golfa pa ne stigne prije.
Zao mi je sto moram tako pisati o meni najdrazem kosarkasu ikad,ali kukoc kosarkas i kukoc patriot,pa i covjek ne idu u istu recenicu.

djidji govedina

pre 6 godina

ali impact utjecaj .eto nove reci u nba terminologiji.na igrace koji opet nisu nista vazno osvojili..drugi najbolji igrac svoje ekipe koja opet nista nije osvojila..dakle najbolji ali veciti drugi..radja..3 x sampion evrope!!jeli bolji od divca?hahaha koji vic..divac!!prosecan ne mogu reci ni centar jer on je sebe zvao cetvorka bez obzira kako ga mi videli;)

zgtom

pre 6 godina

Kukoč: EP-2 ZL,3 BRONZ. SP-1 ZL,2 BR. OI- 2 SR. 3X klupski prvak Evrope, 3X NBA prvak. Prvak SFRJ nekoliko puta sa Jugoplastikom. Bilo ga je milina gledati u svim ekipama. Ali što se repke tiče sa ovih prostora najtrofejniji je Ćosić od 1970.-1980. sa 6 ZLATNIH. 3xEP 73.75.i 77.,2XSP 70. i 78. i 1XOI 1980. Kukoč je sigurno među 3 - 5 najboljih ikada bijelih igrača. Po meni sa ovih prostora Korać, Ćosić, Dražen, Kukoč, Divac.

Hrvat

pre 6 godina

" Kukoc je najbolji Hrvatski kosarkas svih vremena, Drazena dizu do nebesa jer je tragicno zavrsio. "

Ako to smatras, onda ne znas nista o Draženu Petroviću. Tko to diže ikog jer je tragično završio? Po tome bi neki nogometaši bili proglašeni najboljima u povijesti. Pogledaj si izjave Reggie-a Millera o Draženu pa ćeš shvatiti kako je on igrao.

Reservoir dog

pre 6 godina

Apsolutno se slažem-za reprezentaciju igraš jer to želiš i osećaš kao čast. Ako to nije slučaj, onda niti igrač treba da igra, a još manje ga na to treba primoravati.
Svaka čast Draženu, ali Toni je za mene bio, i ostao naš najbolji igrač ikada.
I posle kada više nije bio naš, nikada ništa loše nije rekao o nama ni uradio ništa nedostojanstveno, za razliku od nekih drugih koji se sada prave "Toše"...
OK jeste i on otišao sa postolja, za to ne zameram nikome ništa lično, to su jednostavno bili naterani da urade.

joki

pre 6 godina

divac prosecan igrac bio.
kako mozes reci za all star igraca da je prosecan igrac bio.

prosecan igrac je onda bio i drazen koji u nba nikad nije uspeo biti all star igrac.

sto se tice kukoca,nezz iz kojih razloga je on podcenjen toliko.
1990 god svetsko prvenstvo u argentini,juga osvaja titulu kukoc sa 22 god kukoc proglasen najboljim igracem svetskog prvenstva.
drazen tad 26 god uopste nije izabran u prvu petorku iako je njegova reprezentacija osvojila titulu.

1991 god,evropsko prvenstvo u italiji jugoslavija osvaja titulu kukoc 23 god ima i opet biva proglasen najboljim igracem prvenstva.

nba karijera.kukoc ima 4 prstena.moje misljenje je da je kukoc igrao u losim timovima poput drazena da bi uspeo postati i all star igrac sto drazenu u najboljim god 25-29 nije ni jednom uspelo.
sto posto sam siguran da je kukoc od 25-29 god igrao u nekom slabijem timu da bi imao vise prosecno poena od drazenovih mrsavih 15 poena prosecno.

kukoc do 29 god ima bolju karijeru od drazena do 29 god,jedini razlog sto hrvati drazena preuvelicavaju a kokoca podnistavaju je znak zahvalnosti drazenu sto je izabrao hrvatsku iako mu je otac srbin.
jeli to poteno prema kukocu.

Jugoplastika

pre 6 godina

Kukoc je najbolji Hrvatski kosarkas svih vremena, Drazena dizu do nebesa jer je tragicno zavrsio.
Oboje su bili vrhunski igraci ali Kukoc je bio u mnogo paremetara mnogo mnogo bolji, pre svega kao covek kojeg nikada nije zanimalo nista nacionalno, koji se nikada ni sa kim nije posvadjao ili zamerio, Drazen je bio daleko od toga.

Dragan

pre 6 godina

Omiljeni igrac te zlatne generacije.
Romantika, uzivancija i lakoca na terenu.
Lafcina i po kao osoba takodje.
Ma nemam rijeci za superlative.
Meni licno i najbolji mada je to mozda ipak Drazen.

sve zavisi

pre 6 godina

Kukoč: EP-2 ZL,3 BRONZ. SP-1 ZL,2 BR. OI- 2 SR. 3X klupski prvak Evrope, 3X NBA prvak. Prvak SFRJ nekoliko puta sa Jugoplastikom. Bilo ga je milina gledati u svim ekipama. Ali što se repke tiče sa ovih prostora najtrofejniji je Ćosić od 1970.-1980. sa 6 ZLATNIH. 3xEP 73.75.i 77.,2XSP 70. i 78. i 1XOI 1980. Kukoč je sigurno među 3 - 5 najboljih ikada bijelih igrača. Po meni sa ovih prostora Korać, Ćosić, Dražen, Kukoč, Divac.
(zgtom, 12. oktobar 2017 09:41)

Mora da niste gledali Kicanovica i Dalipagica. Igraci sa ovih prostora koji su bili MVP svetskog prvenstva su Daneu, Kicanovic, Dalipagic, D.Petrovic i Kukoc, tako da oni ne mogu biti izostavljeni. A ako pravite tim od 10, onda Kicanovic, D.Petrovic, Kukoc, Dalipagic i Cosic, Daneu, Bodiroga, Djordjevic, Delibasic, Divac, R.Radovanovic i Radja. Ovo su igraci koji su igrali do 2000.godine, ove koji su dosli nakon toga nisam uzimao u obzir.

Ivan NS

pre 6 godina

Najbolji bijeli,ljevoruki igrac,ikada..
(Pjotr, 12. oktobar 2017 10:09)

A Bird je bio crnac?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Hulk, 12. oktobar 2017 11:17)

Nisam znao da je Bird bio levoruk.
Ovaj gore bi morao da se seti i Chris Mullin-a, ako već piše o levorukim legendama.
Pozdrav.

TED ZG

pre 6 godina

Toni Kukoč
3× prvak Europe za redom što još nitko nije uspio prvak Europe prvak Svijeta i šlag na tortu 3 prstena u NBA. Vrh.
Teško je naći takvog igrača u svijetu.
Netko će reći pa da igrao sa Jordanom istina ali kao jedan od najvažnijih igrača Bullsa.

Dusan

pre 6 godina

Neverovatno je kako ovi današnji klinci komentarišu bilo šta sa apsolutno površnim podacima,samo se oslanjaju na statističke podatke sa wikipedie.TAmo ne piše,a trebalo bi-Toni Kukoč-najbolji i najveći košarkaš Evrope svih vremena.Gasol i Novicki će vam reći da im je bio idol kao klincima.Apsolutno su ga kopirali u svim segmentima igre.To je jedini igrač koji je u istoriji evropske košarke proglašen najboljim bez i jednog glasa za nekog drugog od strane trenera,novinara 1991g.,znači 100% glasova.Inače zanimljivo je da je u svim sportovima imao neverovatan talenat(u troskoku osmi razred 15 metara),zakucavanja sa slobodnih bacanja,nabrajao bih vam ovde dosta toga,pošto sam njegovih godina.Jednom se rađa tako nešto za sport.I da,pre Novickog,aplauz od 25 minuta na utakmici Partizan- Jugoplastika od strane Grobara za igru 1991/na toj utakmici.Mislim da je dosta da skapirate

ArtuDitu

pre 6 godina

Postoji jedna bitna razlika izmedju Kukoca i cele te generacije kosarkasa i ovih koji igraju danas na prostoru bivse Jugoslavije. Kukoc se kao igrac razvijao u sistemu u kojem je igranje za reprezentaciju predstavljano kao najvisi igracki nivo koji se moze dosegnuti. Tek generacija od Drazena Petrovica pa nadalje mogla je ozbiljno da naplati svoje kosarakasko znanje. Uz rigorozna pravila za odlazak igraca u neki strani klub potpuno je jasno zbog cega je igranje za reprezentaciju bilo stvar casti i igrackog prestiza. Ne treba zaboraviti da je u to vreme treniranje bilo skoro besplatno, za simbolicnu nadoknadu mogle su da se dobiju patike, godisnja propusnica a i pripreme se nisu mnogo placale, cesto su bile besplatne. Sto je najvaznije na talnete se obracala posebna paznja.
Nakon raspada SFRJ stvari su se u mnogome promenile. U Srbiji je u osnovi zadrzan sistem rada iz SFRJ, ali su mnoge stvari privatizovane. Mladi igraci vide da se u timu cesto nalaze oni koji su platili odredjeni kamp ili individualne treninge a ne oni koji kvalitetom to zasluzuju. Takodje ni treninzi u skolama kosarke nisu bas jeftini uzimajuci u obzir primanja roditelja. Na to se nadovezuje oprema, plus dodatni troskovi gore pobrojani. I onda svaki igrac vidi da je on od prvih dana do seniorske konkurencije sve platio, da nije bilo nikoga da u kriznim momentima pomogne na ovaj ili onaj nacin, da ne duguje nikom nista osim porodici i sebi. Potpuno je jasno zasto se izmedju unosnog ugovora i igranja za reprezentaciju mnogi igraci opredeljuju za prvo. Na kraju, ljudi su se ovde prozlili i postali jako zavidni pa su spremni da bilo koga provuku kroz blato. Ni mediji nisu nista bolji. Pljuje se po Djokovicu, momku koji uradio najpozitivniji moguci marketing za Srbiju u poslednjih sto godina, vredjan je Marjanovic, pljuju se vaterpolisti kada postave pitanje nagrada i premija. Smatramo da imamo pravo da sudimo drugima na osnovu delimicnih informacija koje dobijamo. Vrlo cesto smo i svedoci nepravde prema odredjenim sportistima kada je u pitanju reprezentacija. Nekada je dres sa drzavnim grbom bila cast, u pitanju je bila i ozbiljna drzava, dok je danas na pojedincu da odluci da li ce igrati ili ne. I mogu da ih razumem kada taj poziv odbiju bez ikakvog osudjivanja.

Vasojevic

pre 6 godina

Kukoc legenda, majstor svog zanat, uzivanje je bilo gledati ga.U to doba dje su igraci njegove visine stajali kao klade ispod kosa , on je mogao sve.Neke nekosarkaske stvari mu zamjeram, ali misLim da je sve u svemu i kao covjek korektan.Moj omiljeni igrac i sa nostalgijom se sjecam osamdesetih godina u kosarkaskom smislu!

артиљерац

pre 6 godina

Сјајан играч,један од најбољих с ових простора,а и добар човек.Један
мој блиски рођак,који је у своје врме био у управи Југопластике,је
као Србин наравно 1991 и касније доживљавао непријатности у Сплиту.
И причао ми је да је Кукоч дошао код њега кући,на кафу,да СВИ виде.
После тога је притисак попустио.Пре 3 године,кад је мој рођак умро,
Кукоч је дошо на сахрану.

pero

pre 6 godina

Kod nas kad se prica uvjek se spominje Petrovic...ok dobro je igrao ali moj omiljeni je uvjek bio Kukoc. Ima na youtubu, 90-a, svjetsko prvenstvo, polufinale protiv Rusa kad on stane, doda loptu Savicu i zatrci se, ovaj mu vrati visoko a on u letu zakuca. Ustvari, to je prvi put kad sam vidio tu kombinaciju i ostao zacudjen, otvorenih usta...Sto se tice reprezentacije, mislim da su oni svi izgarali za Yugoslaviu. Normalno poslije su igrali za Hrvatsku ali to je isto kao kad svim zarom slavis novu godinu, a poslije nesto kao slavis i srpsku novu godinu, a ne moze se ista stvar slaviti u razmaku od nekoliko dana, ne ide...

Milos

pre 6 godina

Veliki igrac i veliki covek. Nikad necu zaboraviti onaj njegov intervju na engleskom iz '93 (pojavljuje se u onom filmu o Divcu i Drazenu), gde se rasplakao dok je govorio kako mu njegovi (Hrvati) brane da se cuje sa Divcem i ostalim Srbima, zbog ratne situacije. Otvoreno je pokazivao koliko mu je bilo tesko zbog citave situacije i zbrke, dok je Drazen redovno provocirao u intervjuima i izbegavao da konkretno odgovori o svom odnosu sa Divcem i Srbima, i umesto Jugoslavije, forsirao Hrvatsku (americka novinarka kaze ''rat u Jugoslaviji'', on kaze ''da, agresija na Hrvatsku''). A Kukoc - Jeste Hrvat, jeste imao zastitnicki odnos prema svom narodu, ali isto tako mu se srce cepalo zasto su mu dojucerasnji prijatelji sada nametnuti kao neki ljuti neprijatelji,i zasto mora da silazi sa postolja dok svira himna koju je 5 godina ranije svim srcem pevao.

joki

pre 6 godina

Ako to smatras, onda ne znas nista o Draženu Petroviću. Tko to diže ikog jer je tragično završio? Po tome bi neki nogometaši bili proglašeni najboljima u povijesti. Pogledaj si izjave Reggie-a Millera o Draženu pa ćeš shvatiti kako je on igrao.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Hrvat, 12. oktobar 2017 18:37)

redzi miler ce o svakom igracu reci sve najbolje,pogotovo o onom koji je tragicno nastradao.

pitanje za tebe kako je drazen bi tako dobar a u najboljim god 25-29 nije ni jednom uvrsten medju najbolje nba igrace,
prosek poena je mrsavih 15.

sve zavisi

pre 6 godina

Mora da niste gledali Kicanovica i Dalipagica. Igraci sa ovih prostora koji su bili MVP svetskog prvenstva su Daneu, Kicanovic, Dalipagic, D.Petrovic i Kukoc, tako da oni ne mogu biti izostavljeni. A ako pravite tim od 10, onda Kicanovic, D.Petrovic, Kukoc, Dalipagic i Cosic, Daneu, Bodiroga, Djordjevic, Delibasic, Divac, R.Radovanovic i Radja. Ovo su igraci koji su igrali do 2000.godine, ove koji su dosli nakon toga nisam uzimao u obzir.
(sve zavisi, 12. oktobar 2017 10:35)

Izvinjavam se, mislio sam tim od 12, toliko sam ih nabrojao (prvo sam mislio da napravim dve petorke, zato je ostalo 10)

Basketaš amater

pre 6 godina

Iako sam navijač Partizana, moj najomiljeniji igrač iz tog vremena, nevjerovatan šmeker na terenu. Nesebičan za razliku od mnogih.

Indoktrinacija

pre 6 godina

ali kad neko kaze divac..sta je taj van reprezentacije osvojio ?to je malo bolji prosek..covek sa 212 koji je mislio da to nije..loptu nije znao zakucati..fizicki slab..on je bio dobar igrac ali nije medju najboljima!to sto je on igrao igrali su i mihovil nakic i zoran savic a bili su mnogo nizi od njega ali su bolje igrali u reketu!
(djidji govedina, 12. oktobar 2017 10:41)

Jednog igraca cini kako kvalitet tako i harizma. Divac ce bio sjajan igrac i jos bolji motivator. Cinio je saigrace mnogo boljima nego sto jesu. Da bi to razumeo, trebalo je da se bavis nekim sportom. Ekvivalent Divcu je bio Vanja Grbic, nije bio najbolji ali je bio najenergicniji. Nije dozvoljavao ekipi da klone, a to se ne uci na treninzima i ne moze da se prenese na video igru ili u statistiku.
Kada je Sakramento izgubio 2 za redom u gostima, Divac je banuo u sobe saigracima, odvukao ih napolje i vozao po gradu u iznajmljenom autobusu. On je soferirao. Ostale utakmice na turneji su pobedili. To je bio Vlade Divac.

Иван-Ниш

pre 6 godina

Партизан није у то време са онаквим тимом до титула само због овог човека. Висок, са дугим рукама, знао да води лопту, асистира, скаче, а о шуту да не причамо... Ниси могао да га мрзиш. Човек и у она кризна времена пред рат у Београду добијао овације. Јокић има много тога од Кукочевог талента, али младалачка лењост га још није напустила. Ваљда ће у годинама које следе да покаже да је сазрео.

lerma

pre 6 godina

i dalje mi je najdrazi igrac s ovih prostora, a samim tim, licno mi je i najbolji evropski igrac. ali ga se ne sjecam nesto u hrvatskoj reprezentaciji od 95 pa nadalje. mozda ga je smorila politika, koja im se umesala u sport. sada kada razmislim, ne znam da li je iko od one njihove generacije igrao, posle 95. realno bi bilo, da su igrali, da su i uzeli jos neku medalju, pa pretpostavljam da nisu. sad citam, bio povredjen, a pratio sam nba u to vreme, pa i bulse, za koje je igrao sve vreme. jedini je lik koji je uspeo da se istakne pored jordana i pipena, po meni to dovoljno govori kakav je to bio igrac. ali opet, nije ga bilo u "repki". doduse u jokicevim godinama, svi su oni igrali, ako bi ih zvali uopste, s obzirom na kolicinu talenta koji je bio na izboru...

santa justa

pre 6 godina

Ne znam jel najbolji ali sam njega najvise voleo da gledam! Covek je personifikacija najlepse kosarke do sada. Kao i Nemanja Bjelica danas!

артиљерац

pre 6 godina

Сале Ђорђевић је пре пар година испричао,на ТВ,да је Кукоч на
тренинзима репрезентације куцао с пола терена,из двокорака.Залети се
даш му лопту на пола терена,два корака,одраз са капице и куца.Каже
Сале да су покушавали да му наместе сизуацију на некој текми,али
никад се није указала прилика.После,у NBA,је набацио килажу,мишићну
масу,и ништа од тога.

ja

pre 6 godina

Kukoc u Jokicevim godinama već osvojio sve živo što postoji (sem NBA lige) i bio najboplji igrač Evrope i opet i ako je Hrvat i dobijao pretnje smrću u Hr da ne igra za Jugoslaviju on igrao 1991 na evropskom prvenstvu za Jugoslaviju i bio najbolji igrač prvenstva

ides

pre 6 godina

redzi miler ce o svakom igracu reci sve najbolje,pogotovo o onom koji je tragicno nastradao.

pitanje za tebe kako je drazen bi tako dobar a u najboljim god 25-29 nije ni jednom uvrsten medju najbolje nba igrace,
prosek poena je mrsavih 15.
(joki, 12. oktobar 2017 19:01)

Razlika je reći o nekome sve najbolje i reći za nekoga najbolji je!
Za ovo drugo se vidi da nisi pratio NBA tog doba jer si očito suviše mlad inaće nebi ni postavio to pitanje. Dražen je primljen u kuću slavnih i to onu u Americi, a ne samo evropsku. Gdje god je igrao bio je vođa među saigračima pa tako i u reprezentaciji Jugoslavije. Jednostavno bio je tip igrača koji je alfa i prirodno se nametnuo gdje god je igrao. Jedino u Portlandu jer je bio praktično prvi Evropljanin koji je zaigrao nije mu data prava šansa, zato nije ni imao statistiku te sezone.

BULLS07

pre 6 godina

Najbolji beli kosarkas u istoriji. Za sve ekipe za koje je igrao rasturao je i sto je najbitnije cinio je svoje saigrace boljim. I dan danas pamtim kako se poigravao sa Partizanom 91. u finalu (koji je po igracima bio jaci od tadasnjeg pop-a)i koliko je ovacija dobio.Koliko je bio dobar govori i podatak da ga je tadasnji gm Chicago Bullsa najvise cenio sto je izazvalo frustraciju kod MJ i Pipena pa su na oi 92. u Barseloni samo njega cuvali i o njemu pricali.Kada se MJ povukao Toni je bio taj koji je uspesno resavao utakmice (Pippen odbio da bude u petorci) Bullsi su bili u jednom trenutku spremni da trejduju Pipena za Kempa u Sijetl i da pravog i jedinog belog Magica stave na poziciju tri, na zalost to se nije dogodilo MJ se vratio i ostalo je istorija.Kukoc i Petrovic su bez dileme najbolji igraci sa ovih prostora, iza njih su Nowitzki, Sabonis, Marculionis, Danilovic, Cosic, Kicanovic, Dalipagic, Djordjevic etc. Pozdrav za sve ljubitelje kosarke iz kosarkaskog Beograda.

јд123

pre 6 godina

Postoji jedna bitna razlika izmedju Kukoca i cele te generacije kosarkasa i ovih koji igraju danas na prostoru bivse Jugoslavije. Kukoc se kao igrac razvijao u sistemu u kojem je igranje za reprezentaciju predstavljano kao najvisi igracki nivo koji se moze dosegnuti
(ArtuDitu, 12. oktobar 2017 10:37)

Али то не објашњава однос Новицког према репрезентацији, јер у Немачкој такав однос према кошаркашкој репрезентацији није постојао, једино према фудбалској, ваљда зато што су у кошарци били нико и ништа за разлику од фудбала.

Новицки је на питање новинара да ли ће играти за репрезентацију на овом или оном такмичењу увек одговорао што је и Тони у овом интервјуу рекао
"ali na kraju krajeva, kada neko želi da igra za reprezentaciju, ne verujem da postoji osoba koja mu to može zabraniti"