Sreda, 04.10.2017.

14:21

Slučaj "Španović": ASS priznao, Ivana ipak četvrta

Skoro 2 meseca posle "slučaja Španović" Atletski savez Srbije dobio je dokaze da je naša najbolja sportistkinja ipak završila kao četvrta na Svetskom prvenstvu.

Izvor: B92

Sluèaj "Španoviæ": ASS priznao, Ivana ipak èetvrta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

NeverSayNeverAgain

pre 6 godina

koliko god bilo tesko ne moze se ici protiv pravila. da li je njen skok bio najduzi? naravno. da li je broj bio nedovoljno dobro pricvrscen? jeste. da li je skok nevazeci kao i rezultat u slucaju dodira broja sa peskom odnosn ako broj otpadne? jeste. kraj price. zao m ije nase lepotice ivane koj usu ponele emocije kao i ASS, ali tako je kako je. mozda bi pravila po pitanju broja trebalo da budu fleksibilnija bas iz ovih razloga.

Kol

pre 6 godina

Pravila su bila jasna to vece, jesu ta pravila glupa, ali tako je, to sto vecina voli da bude Kalimero i vice nepravda to je druga stvar!

my way

pre 6 godina

Jao, muceni mozgici autosovinisticki dobili krila, razlog za radost veliku. Naravno da je trebalo zaliti se sudu u Lozani, jer su ti snimci kao jedini merodavni za merenje duzine skoka trebali odmah biti dati na uvid, a nisu. Sta ima tu Ivana ili bilo ko da se izvinjava? Sada je sve razjasnjeno, ostaje cinjenica da je Ivana zlato izgubila zbog glupog pocepanog papira i to je to, mozemo i moramo dalje.

mrk

pre 6 godina

(gruja, 4. oktobar 2017 17:01)

godinama skace i nije naucila da pazi i proverava te banalne stvari? eto, sad je nadam se naucila, isto sto je naucila da ne vezuje vise kosu u rep itd.

Aлександар

pre 6 godina

Ја сада по мало не разумем ове из АСС. У старту је било јасно о чему се ради. Број који лелуја, при доскоку једним крајичком се забада у песак и прави сасвим мали али видљив траг. Огромна је штета што се то десило али десило се. Наравно може изузетно криво да буде и Ивани и сваком од нас , али таква су правила, мери се последњи траг у песку. Не разумем само позицију савеза. Ништа они додатно нису добили као нови доказ, све је ово било познато, а испада као да су тек сада сконтали. Максимум што је савез могао је да про форме упути протест јер је реч о броју који јесте део опреме али да граде неку причу у стилу специфично је све то и мало су,могли да петљају али са очекиваним одговором. Овако, испада као да је неко рекао да је све то немогуће него судије нису виделе а сада тек након фотки, зумираног детаља као да су изненада прогледали и констатовали да је ипак број направио траг.

gruja

pre 6 godina

@mrk
Zasto da se stidi,pa ziv je covek,jel nema prava da bude razocarana,godinama skace najbolje cele godine ali ne moze do zlata jer amerikanke volsebno jednom godisnje skoce duze,nikad pre ni posle,i sada kada je imala zlato,desi se joj se ovakav bizaran peh.Nazalost od sportista se ocekuje da budu roboti i da svojim uspesima narodu daju utehu zbog sopstvenog neuspeha

Borislav

pre 6 godina

Moze li mi nekoo objasniti da li je pesak na doskoku idealno ravan, da nema nigde niti jednog traga pa oni primete da je broj sa ledja napravio mali trag pri doskoku ?

Eleftherios

pre 6 godina

Kao i Novaka sto kinje za svaku sitnicu...nedaju ameri da budemo vodeci u necemu.... :(
(Joe, 04. oktobar 2017 16:55)

Šta su ti amerikanci krivi što trener ili ko zna ko nije dobro zakačio broj, a pravila su pravila, meri se od poslednjeg traga. Dokle ćemo svoju krivicu prebacivati na drugoga.

guru

pre 6 godina

Koliko smo bolesna nacija naucena da mrzi svoje i da seni pred strancima,koliko likovanja zbog necega sto mozda jeste po pravilima ali nikako nije po pravdi i upravo se zbog ovog slucaja pravila menjaju.Najgore od svega je sto ovakve stvari psihicki ubijaju sportiste,i sada kada treba Ivani da damo podrsku da se oporavi od ovoga mi jos sipamo kofu fekalija na njenu glavu,jer je,zbog toga sto se bavi neisplativim sportom, prinudjena da se javno zahvaljuje drzavi na pomoci,i to je kvalifikuje za bota i sl.Niste vi nista bolji od ove vlasti,i prosto ne zasluzujete bolje moj narode.

znanje-imanje

pre 6 godina

Radost radost autošovinista! Rubriku samo za njih: Svet Sport Auto pa i AŠR - AutoŠovinistički Raj. Svaki dan vesti kako je neko ovde ispao smešan, glup i izmislio sukob sa svetom pa da budu srećni svakog dana.
"Dobili smo snimke"? Koje? Što se ti snimci ne objave?
Odmah je bilo jasno da je treba 3D rekonstrukcija od više snimaka iz više uglova kamera visoke rezolucije i - velike brzine (tipa 60 snimaka u sekundi). Potrebna je od pre skoka - jer pesak nije bio skroz poravnat - pa onda i za sam doskok. Najzad gde je tumačenje pravila? Sećam se onomad za Čavića pre finalne trke niko nije znao da je pobednik u plivanju onaj ne koji stigne prvi nego ko prvi pritisne senzor sa 120 grama težine - to smo pravilo otkrili kasnije. I ovde - oprema je dres pa i pertla, ali da li je oprema broj, koji je na dresu, koji je na telu? Jer samo je oprema oprema - broj je iznuđeni zvanični dodatak a oprema nije sigurno. Koji joj je još pride dokačio ne trener nego zvanična osoba na zaletištu? (Te ne likujte da su ona i trener krivi...)
Bez snimka "poleglog" rakursa sa nivoa peska gde se (ako se) vidi kako landarajući broj vesla i pomiče pesak mi ne znamo; dovoljno je da se malo peska pri istiskivanju otisne i unazad, da ga nakupi landarajući broj i sasfulja poravnato kao salvetom - i eto "traga". A i tada: da li je od njih dat broj - njena oprema? pa da važi taj trag? I - ko je odgovoran za "nekvalitet" spajalica a posebno za aerodinamičku glupost - naravno da će se vazduh tu podvlačiti!

mm

pre 6 godina

Nije joj u svakom skoku zasmetao papir.
Ako joj je pri jednom skoku zasmetao papir imala je ostale pokušaje da pokaže da može bolje.
Ona je mnogo puta dokazala da može bolje, ali na ovom takmičenju je bila četvrta i to je realnost.

CarloNS

pre 6 godina

Ostaje snimak na kom se vidi da nije dodirnula tijelom pijesak iza sedmice, ledjima je legla iza broja sedam, sto znaci da je skocila preko 7m.
Mozda su u pravu da ne moze brojem zakaciti i da joj se ne priznaje, ali zena je skocila preko 7m.
(ana, 4. oktobar 2017 15:41)

Nažalost pravila su pravila. Ivana se mogla odraziti i metar pre odskočne daske i leteti 8 metara, ali bi joj ipak po pravilima bilo priznato samo 7.

Ko prati skijaške skokove sigurno se seća Jensa Vajsfloga koji je pre više od 20 godina pravio skokove 10-20 metara dalje od ostalih čak i od tada neprikosnovenog Nikenena. Ipak, retko je pobeđivao jer su mu sudije dodeljivale manje ocene za stil. Danas, taj takozvani "V" stil koji je koristio Vajsflog se smatra za standard i najviše se boduje. Šta da kaže čovek, ostajao je bez medalja zato što je išao ispred svog vremena.

Bane

pre 6 godina

(mrk, 4. oktobar 2017 16:08)

Čoveče 21 vek je od toliko takmičara mora nekom da se desi da se papir koji je zakačen zihernalama pocepa jer je papir ne kvalitetan. Isključivo za te stvari je kriv organzator što su ne sposobni da shvate mada sad jesu jer se to ukida da papir zakačen posle raznih faktora može da se pocepa naročito ako je isti ne kvalitetan. Skok u dalj je jedina disciplina pored recimo skoka u vis i sa motkom da to cepanje te može debelo da košta. Što je glupost za medalju.

miroslav

pre 6 godina

sad treba da svi kolektivno da ulozimo zalbu na kvalitet papira i zihernadle i da dokazemo da postoji zavera jer je dobila nekvalitetniji papir i ziherice nego takmicarke iz amerike hahahahah

mrk

pre 6 godina

(Bane, 4. oktobar 2017 16:19)

pravila su pravila, svi se takmice u istim uslovima, samo je eto, njoj papir smetao i pocepao se, a drugima nije. male stvari razdvajaju sampione od gubitnika, to bi trebalo da znas da si ikad ista trenirao. ako joj se ne svidja, neka krene da trenira plivanje, tu nema papira. ali tu ima odela, verovatno bi joj se brus otkopcao pa bi ti ovde dosao i govorio, sto stavljaju kopce na brus, sto ga ne zasiju...

Nećemo se nikome saginjati

pre 6 godina

Sad treba da svi kolektivno da ulozimo zalbu na kvalitet papira i zihernadle i da dokazemo da postoji zavera jer je dobila nekvalitetniji papir i ziherice nego takmicarke iz amerike hahahahah
(miroslav, 4. oktobar 2017 16:16)

Dovoljno je da se dokaže samo jedno: ili papir ili zihernadla. Nema potrebe da se novac troši za dva dokaza. I da organizatori priznaju grešku i da se izvine srbskom narodu, kao što će se u pismu upućenom na adresu EU tražiti od zemalja koje su priznale Kosovo to isto: priznavanje greške i izvinjenja.

Ana

pre 6 godina

Ceo zivot znam da se meri poslednji trag. Da li je taj od kose, guzice ili broja nije vazno uopste. Ovo je bio pucanj u prazno. A nama ostaje zal. Ali pravila je i sama znala i sami su priznali da broj nisu prikacili cvrsto koliko su to inace radili. Ajde, dosta je da je neko drugi protiv nas.

Ljuba

pre 6 godina

Posle nekoliko nedelja javio se jedan gledalac iz trećeg reda koji je sve snimao sa ajfonom. Tako je stavljena tačka na ovaj slučaj,

ATG

pre 6 godina

Da li je moguce da se ovakve stvari desavaju uvek nama. Ili mozda i drugima, ali na njih ne obracamo paznju. Njoj se otkaci broj, Cavicu udje voda u odelo...

Bane

pre 6 godina

(Makedonce, 4. oktobar 2017 15:06)

Naravno da je kriv organizator. Onako loš kvalitet papira koji se može lako da pocepa je isključiva krivica organizatora.

ekspert

pre 6 godina

Normalno, ako Ivana nije imala pravo da nastupa bez reklame na leđima, onda je krivica organizatora i skok bi morao da joj se prizna na osnovu tela. Recimo, kao što su i patike deo računanja, al takmičaru nije zabranjeno da skače bez patika, pa tako da taj deo opreme mora da ukalkuliše.

Mislim da ovde organizator duguje izvinjenje Ivani, jer ipak, ne skače se svakih mesec dana preko sedam metara!

ana

pre 6 godina

Ostaje snimak na kom se vidi da nije dodirnula tijelom pijesak iza sedmice, ledjima je legla iza broja sedam, sto znaci da je skocila preko 7m.
Mozda su u pravu da ne moze brojem zakaciti i da joj se ne priznaje, ali zena je skocila preko 7m.

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Dobro su se setili da priznaju, samo mogli su ljudi iz saveza mnogo ranije to da ucine. Mnogima a i meni je odmah bilo jasno da ce biti cetvrta, samo sto to neki nece odmah da prime ka znanju to se vec zove tvrdoglavost.

Mirko

pre 6 godina

Pa svima koji su to vece gledali prenos je bilo odmah jasno da je sve regularno, samo su nas kao mnogo puta do sada pojedinci javno blamirali, a i Ivana sama pokazala na kom je nivou izjavama tipa: Da nisam iz Srbije bilo bi drugacije itd....

Jovicevo kolo

pre 6 godina

A u komentarima, autosovinizam u svom najboljem izdanju!
Ako ovi dobijaju sendvic, sta li vi jedete ?Lazanje , plodove mora?
Ili mrzite iz ljubavi prema mrznji?

Spanovicka je zlatna!

Ekspertiza

pre 6 godina

U pitanju je sigurno pritisak na naš savez.
Kakvi su to dokazi koji su naknadno poslati (posle više od mesec dana)?
Bez problema se mogu kompjuterski obraditi i doterati ako su u digitalnom obliku (statična fotografija ili video snimak). Nažalost, prošlo je vreme analognih foto aparata i filmske trake na kojoj se mogla primetiti svaka intervencija.
Problematično je i kad jedna stranka u sporu šalje dokaze drugoj stranci. Da li je dostavljena je nezavisna ekspertiza veštaka?

Makedonce

pre 6 godina

Naravno da su u pravu a vi koji ste odgovorni za odlepljeni broj da date otkaz sami. A Ivana da povuce sto je rekla da je osvojila zlato i da je nepravda
(Bekrija i Delija, 04. oktobar 2017 14:30)

Za broj su odgovorni Ivana i Trener..možda vi mislite da je odgovoran organizator ili ko zna ko vec

mrk

pre 6 godina

i sta sad rodoljubi, teoreticari zavera i ostali? dobili su nasi ljudi snimke, priznali da su sudije u pravu, i sta sad? ste nesto naucili iz svega ovoga? ste skontali da smo mi namerno protiv celog sveta i da nam svi smetaju? da smo mi sami krivi za nase neuspehe? kao i ona sto je kriiva za broj, a jos je vise kriva za izjavu posle takmicenja i treba da se stidi.

znano je

pre 6 godina

Amerikanci i Amerikanke u svakom slučaju ne bi trebalo da se takmiče u sportskim takmičenjima van svoje zemlje. Ako za njih važe jedinstvena pravila za doping i ne podležu bilo čijoj kontroli osim svojoj, onda ne mogu ni da se takmiče sa ostalima. A nije čudo što se diže prašina. Setite se Čavića. Amerikanci kradu i za Amerikance se krade, to je poznato.

Bagra

pre 6 godina

Uaaa za FIBA-u... uh ne, za NATO, ovaj ONU... aaah! Kosovo je Srbija, zivela nezavisna Katalonija... uuuh...
Idem da gledam TV da mi predsednik kaze sta da mislim.

Maki

pre 6 godina

Niko ne zna kakve su snjimke dobili tako da je glupavo diskutovati na tu temu. I pitanje je sta su u stvari sve i dobili od dokaza koje oni u javnosti vode pod snjimke. Verujem da im je IAAF spakovao opasan brif sa kompletnim obrazlozenjem i dokazima zbog cega zalba nije prosla. Cisto sumnjam da su to obicni prikazani TV snjimci u klot verziji.

A jel znate sta je problem u celoj ovoj prici? To sto nakon danasnjeg priznanja da su pogresili nas savez nije rekao zbog cega je Ivana bila cetvrva zvanicno. Jel zbog broja? Ili zbog doskoka ledjima? Od nas se i dalje krije razlog zbog cega je Ivani meren skok onako kako je meren.

trile

pre 6 godina

Nije "samo zbog broja" ostala bez medalje, kako se onda gromoglasno vikalo na sva usta, nego (se lepo vidi na snimku) celim leđima legla u pesak...
Niskoleteći Aligator, 4. oktobar 2017 14:55)

Iz Arbitražnog suda su upravo rekli da je odlepljeni broj ostavio trag na 6.91 ali izgleda ti znaš da je Ivana "celim leđima" skočila na 6.91. Kolika količina likovanja, samomržnje na svaku vest o srpskom sportu kad se ne osvoji zlatna medalja, iako smo jedna od najuspešnijih sportskih nacija. U tom stilu, dragi "Niskoleteći alugatoru" (školski prikaz imena sa jadnim "humorom") trebao si hiperbolisati misao, u stilu: "kakav bre broj, vidi se da se Ivana zaletala unazad i skočila u suprotnu stranu"! Ako oni vide da je broj "ostavio trag u pesku" onda u redu, ali koliko god da gledam snimke Felpsa i Čavića, i "slepom čoveku" je jasno ko je stigao prvi. Kako "ono kažu" Katalonija ne može a Kosovo može po osnovu "istih" pravila.

Jumko

pre 6 godina

Jos da kosarkasi priznaju da nas je Slovenija cisto dobila, da je naj plivac u istoriji dobio Amera Cavica, plus par fudbalskih, rukometnih, odbojkaskih, vaterpolo utakmica, tekvondo, Borkovic i par njih da priznaju i "na konju smo"!

Niskoleteći Aligator

pre 6 godina

Nije "samo zbog broja" ostala bez medalje, kako se onda gromoglasno vikalo na sva usta, nego (se lepo vidi na snimku) celim leđima legla u pesak...
Ali kod nas je nepoznat pojam da se poraz sportski prizna, nego moraju da se plasiraju priče o velikoj "zaveri", zato što je to neko iz Srbije.
Španovićka je pokazala svu niskost svog sportskog morala, kada se upustila u lupetanja o "nepravdi" i drugim budalaštinama.

Mark Tven

pre 6 godina

Sutra svi ispred gradske skupštine da dočekamo Ivanu i priznamo je kao Prvakinju sveta. Plus 30.000 evra za titulu, 10.000 za neopravdani strah i 10.000 za podršku vođi. Stan, kola i ogledalo 2 sa 2.

zbogom zohari

pre 6 godina

Ivanin skok je bio najduzi. To ne mogu nikakvim snimkom da poreknu. E, sad, sto se papir, ta nedozvoljena naprava za produzenje skoka, dobijena genetsko-steroidnom modifikacijom Ivaninog tela, otkacio sa ledja i dodirnuo pesak, to ostavljam na razmatranje birokratskim zoharima.

Bekrija i Delija

pre 6 godina

Naravno da su u pravu a vi koji ste odgovorni za odlepljeni broj da date otkaz sami. A Ivana da povuce sto je rekla da je osvojila zlato i da je nepravda

djoka

pre 6 godina

Ma jok bre, sve je to svetCka zavera protiv SrBskog naroda jer nas jelte svi mrze i jedva čekaju da nam smeste. Mnogo su ljubomorni na nas kako nam dobro ide.

Xp

pre 6 godina

"Dobili smo snimke konačno i, nažalost, oni su u pravu",


Razmisljajuci dalje od sporta, ova nacija bi trebalo da ovu izjavu istakne na Trgu Republike, mozda se zapitamo kakvi smo.

Bekrija i Delija

pre 6 godina

Naravno da su u pravu a vi koji ste odgovorni za odlepljeni broj da date otkaz sami. A Ivana da povuce sto je rekla da je osvojila zlato i da je nepravda

Bagra

pre 6 godina

Uaaa za FIBA-u... uh ne, za NATO, ovaj ONU... aaah! Kosovo je Srbija, zivela nezavisna Katalonija... uuuh...
Idem da gledam TV da mi predsednik kaze sta da mislim.

djoka

pre 6 godina

Ma jok bre, sve je to svetCka zavera protiv SrBskog naroda jer nas jelte svi mrze i jedva čekaju da nam smeste. Mnogo su ljubomorni na nas kako nam dobro ide.

Mark Tven

pre 6 godina

Sutra svi ispred gradske skupštine da dočekamo Ivanu i priznamo je kao Prvakinju sveta. Plus 30.000 evra za titulu, 10.000 za neopravdani strah i 10.000 za podršku vođi. Stan, kola i ogledalo 2 sa 2.

Mirko

pre 6 godina

Pa svima koji su to vece gledali prenos je bilo odmah jasno da je sve regularno, samo su nas kao mnogo puta do sada pojedinci javno blamirali, a i Ivana sama pokazala na kom je nivou izjavama tipa: Da nisam iz Srbije bilo bi drugacije itd....

Makedonce

pre 6 godina

Naravno da su u pravu a vi koji ste odgovorni za odlepljeni broj da date otkaz sami. A Ivana da povuce sto je rekla da je osvojila zlato i da je nepravda
(Bekrija i Delija, 04. oktobar 2017 14:30)

Za broj su odgovorni Ivana i Trener..možda vi mislite da je odgovoran organizator ili ko zna ko vec

Niskoleteći Aligator

pre 6 godina

Nije "samo zbog broja" ostala bez medalje, kako se onda gromoglasno vikalo na sva usta, nego (se lepo vidi na snimku) celim leđima legla u pesak...
Ali kod nas je nepoznat pojam da se poraz sportski prizna, nego moraju da se plasiraju priče o velikoj "zaveri", zato što je to neko iz Srbije.
Španovićka je pokazala svu niskost svog sportskog morala, kada se upustila u lupetanja o "nepravdi" i drugim budalaštinama.

Xp

pre 6 godina

"Dobili smo snimke konačno i, nažalost, oni su u pravu",


Razmisljajuci dalje od sporta, ova nacija bi trebalo da ovu izjavu istakne na Trgu Republike, mozda se zapitamo kakvi smo.

mrk

pre 6 godina

i sta sad rodoljubi, teoreticari zavera i ostali? dobili su nasi ljudi snimke, priznali da su sudije u pravu, i sta sad? ste nesto naucili iz svega ovoga? ste skontali da smo mi namerno protiv celog sveta i da nam svi smetaju? da smo mi sami krivi za nase neuspehe? kao i ona sto je kriiva za broj, a jos je vise kriva za izjavu posle takmicenja i treba da se stidi.

CarloNS

pre 6 godina

Ostaje snimak na kom se vidi da nije dodirnula tijelom pijesak iza sedmice, ledjima je legla iza broja sedam, sto znaci da je skocila preko 7m.
Mozda su u pravu da ne moze brojem zakaciti i da joj se ne priznaje, ali zena je skocila preko 7m.
(ana, 4. oktobar 2017 15:41)

Nažalost pravila su pravila. Ivana se mogla odraziti i metar pre odskočne daske i leteti 8 metara, ali bi joj ipak po pravilima bilo priznato samo 7.

Ko prati skijaške skokove sigurno se seća Jensa Vajsfloga koji je pre više od 20 godina pravio skokove 10-20 metara dalje od ostalih čak i od tada neprikosnovenog Nikenena. Ipak, retko je pobeđivao jer su mu sudije dodeljivale manje ocene za stil. Danas, taj takozvani "V" stil koji je koristio Vajsflog se smatra za standard i najviše se boduje. Šta da kaže čovek, ostajao je bez medalja zato što je išao ispred svog vremena.

Eleftherios

pre 6 godina

Kao i Novaka sto kinje za svaku sitnicu...nedaju ameri da budemo vodeci u necemu.... :(
(Joe, 04. oktobar 2017 16:55)

Šta su ti amerikanci krivi što trener ili ko zna ko nije dobro zakačio broj, a pravila su pravila, meri se od poslednjeg traga. Dokle ćemo svoju krivicu prebacivati na drugoga.

Jumko

pre 6 godina

Jos da kosarkasi priznaju da nas je Slovenija cisto dobila, da je naj plivac u istoriji dobio Amera Cavica, plus par fudbalskih, rukometnih, odbojkaskih, vaterpolo utakmica, tekvondo, Borkovic i par njih da priznaju i "na konju smo"!

Jovicevo kolo

pre 6 godina

A u komentarima, autosovinizam u svom najboljem izdanju!
Ako ovi dobijaju sendvic, sta li vi jedete ?Lazanje , plodove mora?
Ili mrzite iz ljubavi prema mrznji?

Spanovicka je zlatna!

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Dobro su se setili da priznaju, samo mogli su ljudi iz saveza mnogo ranije to da ucine. Mnogima a i meni je odmah bilo jasno da ce biti cetvrta, samo sto to neki nece odmah da prime ka znanju to se vec zove tvrdoglavost.

mm

pre 6 godina

Nije joj u svakom skoku zasmetao papir.
Ako joj je pri jednom skoku zasmetao papir imala je ostale pokušaje da pokaže da može bolje.
Ona je mnogo puta dokazala da može bolje, ali na ovom takmičenju je bila četvrta i to je realnost.

mrk

pre 6 godina

(gruja, 4. oktobar 2017 17:01)

godinama skace i nije naucila da pazi i proverava te banalne stvari? eto, sad je nadam se naucila, isto sto je naucila da ne vezuje vise kosu u rep itd.

Aлександар

pre 6 godina

Ја сада по мало не разумем ове из АСС. У старту је било јасно о чему се ради. Број који лелуја, при доскоку једним крајичком се забада у песак и прави сасвим мали али видљив траг. Огромна је штета што се то десило али десило се. Наравно може изузетно криво да буде и Ивани и сваком од нас , али таква су правила, мери се последњи траг у песку. Не разумем само позицију савеза. Ништа они додатно нису добили као нови доказ, све је ово било познато, а испада као да су тек сада сконтали. Максимум што је савез могао је да про форме упути протест јер је реч о броју који јесте део опреме али да граде неку причу у стилу специфично је све то и мало су,могли да петљају али са очекиваним одговором. Овако, испада као да је неко рекао да је све то немогуће него судије нису виделе а сада тек након фотки, зумираног детаља као да су изненада прогледали и констатовали да је ипак број направио траг.

my way

pre 6 godina

Jao, muceni mozgici autosovinisticki dobili krila, razlog za radost veliku. Naravno da je trebalo zaliti se sudu u Lozani, jer su ti snimci kao jedini merodavni za merenje duzine skoka trebali odmah biti dati na uvid, a nisu. Sta ima tu Ivana ili bilo ko da se izvinjava? Sada je sve razjasnjeno, ostaje cinjenica da je Ivana zlato izgubila zbog glupog pocepanog papira i to je to, mozemo i moramo dalje.

miroslav

pre 6 godina

sad treba da svi kolektivno da ulozimo zalbu na kvalitet papira i zihernadle i da dokazemo da postoji zavera jer je dobila nekvalitetniji papir i ziherice nego takmicarke iz amerike hahahahah

guru

pre 6 godina

Koliko smo bolesna nacija naucena da mrzi svoje i da seni pred strancima,koliko likovanja zbog necega sto mozda jeste po pravilima ali nikako nije po pravdi i upravo se zbog ovog slucaja pravila menjaju.Najgore od svega je sto ovakve stvari psihicki ubijaju sportiste,i sada kada treba Ivani da damo podrsku da se oporavi od ovoga mi jos sipamo kofu fekalija na njenu glavu,jer je,zbog toga sto se bavi neisplativim sportom, prinudjena da se javno zahvaljuje drzavi na pomoci,i to je kvalifikuje za bota i sl.Niste vi nista bolji od ove vlasti,i prosto ne zasluzujete bolje moj narode.

zbogom zohari

pre 6 godina

Ivanin skok je bio najduzi. To ne mogu nikakvim snimkom da poreknu. E, sad, sto se papir, ta nedozvoljena naprava za produzenje skoka, dobijena genetsko-steroidnom modifikacijom Ivaninog tela, otkacio sa ledja i dodirnuo pesak, to ostavljam na razmatranje birokratskim zoharima.

Ana

pre 6 godina

Ceo zivot znam da se meri poslednji trag. Da li je taj od kose, guzice ili broja nije vazno uopste. Ovo je bio pucanj u prazno. A nama ostaje zal. Ali pravila je i sama znala i sami su priznali da broj nisu prikacili cvrsto koliko su to inace radili. Ajde, dosta je da je neko drugi protiv nas.

Kol

pre 6 godina

Pravila su bila jasna to vece, jesu ta pravila glupa, ali tako je, to sto vecina voli da bude Kalimero i vice nepravda to je druga stvar!

znano je

pre 6 godina

Amerikanci i Amerikanke u svakom slučaju ne bi trebalo da se takmiče u sportskim takmičenjima van svoje zemlje. Ako za njih važe jedinstvena pravila za doping i ne podležu bilo čijoj kontroli osim svojoj, onda ne mogu ni da se takmiče sa ostalima. A nije čudo što se diže prašina. Setite se Čavića. Amerikanci kradu i za Amerikance se krade, to je poznato.

Ekspertiza

pre 6 godina

U pitanju je sigurno pritisak na naš savez.
Kakvi su to dokazi koji su naknadno poslati (posle više od mesec dana)?
Bez problema se mogu kompjuterski obraditi i doterati ako su u digitalnom obliku (statična fotografija ili video snimak). Nažalost, prošlo je vreme analognih foto aparata i filmske trake na kojoj se mogla primetiti svaka intervencija.
Problematično je i kad jedna stranka u sporu šalje dokaze drugoj stranci. Da li je dostavljena je nezavisna ekspertiza veštaka?

Maki

pre 6 godina

Niko ne zna kakve su snjimke dobili tako da je glupavo diskutovati na tu temu. I pitanje je sta su u stvari sve i dobili od dokaza koje oni u javnosti vode pod snjimke. Verujem da im je IAAF spakovao opasan brif sa kompletnim obrazlozenjem i dokazima zbog cega zalba nije prosla. Cisto sumnjam da su to obicni prikazani TV snjimci u klot verziji.

A jel znate sta je problem u celoj ovoj prici? To sto nakon danasnjeg priznanja da su pogresili nas savez nije rekao zbog cega je Ivana bila cetvrva zvanicno. Jel zbog broja? Ili zbog doskoka ledjima? Od nas se i dalje krije razlog zbog cega je Ivani meren skok onako kako je meren.

mrk

pre 6 godina

(Bane, 4. oktobar 2017 16:19)

pravila su pravila, svi se takmice u istim uslovima, samo je eto, njoj papir smetao i pocepao se, a drugima nije. male stvari razdvajaju sampione od gubitnika, to bi trebalo da znas da si ikad ista trenirao. ako joj se ne svidja, neka krene da trenira plivanje, tu nema papira. ali tu ima odela, verovatno bi joj se brus otkopcao pa bi ti ovde dosao i govorio, sto stavljaju kopce na brus, sto ga ne zasiju...

ana

pre 6 godina

Ostaje snimak na kom se vidi da nije dodirnula tijelom pijesak iza sedmice, ledjima je legla iza broja sedam, sto znaci da je skocila preko 7m.
Mozda su u pravu da ne moze brojem zakaciti i da joj se ne priznaje, ali zena je skocila preko 7m.

ATG

pre 6 godina

Da li je moguce da se ovakve stvari desavaju uvek nama. Ili mozda i drugima, ali na njih ne obracamo paznju. Njoj se otkaci broj, Cavicu udje voda u odelo...

Nećemo se nikome saginjati

pre 6 godina

Sad treba da svi kolektivno da ulozimo zalbu na kvalitet papira i zihernadle i da dokazemo da postoji zavera jer je dobila nekvalitetniji papir i ziherice nego takmicarke iz amerike hahahahah
(miroslav, 4. oktobar 2017 16:16)

Dovoljno je da se dokaže samo jedno: ili papir ili zihernadla. Nema potrebe da se novac troši za dva dokaza. I da organizatori priznaju grešku i da se izvine srbskom narodu, kao što će se u pismu upućenom na adresu EU tražiti od zemalja koje su priznale Kosovo to isto: priznavanje greške i izvinjenja.

trile

pre 6 godina

Nije "samo zbog broja" ostala bez medalje, kako se onda gromoglasno vikalo na sva usta, nego (se lepo vidi na snimku) celim leđima legla u pesak...
Niskoleteći Aligator, 4. oktobar 2017 14:55)

Iz Arbitražnog suda su upravo rekli da je odlepljeni broj ostavio trag na 6.91 ali izgleda ti znaš da je Ivana "celim leđima" skočila na 6.91. Kolika količina likovanja, samomržnje na svaku vest o srpskom sportu kad se ne osvoji zlatna medalja, iako smo jedna od najuspešnijih sportskih nacija. U tom stilu, dragi "Niskoleteći alugatoru" (školski prikaz imena sa jadnim "humorom") trebao si hiperbolisati misao, u stilu: "kakav bre broj, vidi se da se Ivana zaletala unazad i skočila u suprotnu stranu"! Ako oni vide da je broj "ostavio trag u pesku" onda u redu, ali koliko god da gledam snimke Felpsa i Čavića, i "slepom čoveku" je jasno ko je stigao prvi. Kako "ono kažu" Katalonija ne može a Kosovo može po osnovu "istih" pravila.

Ljuba

pre 6 godina

Posle nekoliko nedelja javio se jedan gledalac iz trećeg reda koji je sve snimao sa ajfonom. Tako je stavljena tačka na ovaj slučaj,

gruja

pre 6 godina

@mrk
Zasto da se stidi,pa ziv je covek,jel nema prava da bude razocarana,godinama skace najbolje cele godine ali ne moze do zlata jer amerikanke volsebno jednom godisnje skoce duze,nikad pre ni posle,i sada kada je imala zlato,desi se joj se ovakav bizaran peh.Nazalost od sportista se ocekuje da budu roboti i da svojim uspesima narodu daju utehu zbog sopstvenog neuspeha

znanje-imanje

pre 6 godina

Radost radost autošovinista! Rubriku samo za njih: Svet Sport Auto pa i AŠR - AutoŠovinistički Raj. Svaki dan vesti kako je neko ovde ispao smešan, glup i izmislio sukob sa svetom pa da budu srećni svakog dana.
"Dobili smo snimke"? Koje? Što se ti snimci ne objave?
Odmah je bilo jasno da je treba 3D rekonstrukcija od više snimaka iz više uglova kamera visoke rezolucije i - velike brzine (tipa 60 snimaka u sekundi). Potrebna je od pre skoka - jer pesak nije bio skroz poravnat - pa onda i za sam doskok. Najzad gde je tumačenje pravila? Sećam se onomad za Čavića pre finalne trke niko nije znao da je pobednik u plivanju onaj ne koji stigne prvi nego ko prvi pritisne senzor sa 120 grama težine - to smo pravilo otkrili kasnije. I ovde - oprema je dres pa i pertla, ali da li je oprema broj, koji je na dresu, koji je na telu? Jer samo je oprema oprema - broj je iznuđeni zvanični dodatak a oprema nije sigurno. Koji joj je još pride dokačio ne trener nego zvanična osoba na zaletištu? (Te ne likujte da su ona i trener krivi...)
Bez snimka "poleglog" rakursa sa nivoa peska gde se (ako se) vidi kako landarajući broj vesla i pomiče pesak mi ne znamo; dovoljno je da se malo peska pri istiskivanju otisne i unazad, da ga nakupi landarajući broj i sasfulja poravnato kao salvetom - i eto "traga". A i tada: da li je od njih dat broj - njena oprema? pa da važi taj trag? I - ko je odgovoran za "nekvalitet" spajalica a posebno za aerodinamičku glupost - naravno da će se vazduh tu podvlačiti!

Bane

pre 6 godina

(mrk, 4. oktobar 2017 16:08)

Čoveče 21 vek je od toliko takmičara mora nekom da se desi da se papir koji je zakačen zihernalama pocepa jer je papir ne kvalitetan. Isključivo za te stvari je kriv organzator što su ne sposobni da shvate mada sad jesu jer se to ukida da papir zakačen posle raznih faktora može da se pocepa naročito ako je isti ne kvalitetan. Skok u dalj je jedina disciplina pored recimo skoka u vis i sa motkom da to cepanje te može debelo da košta. Što je glupost za medalju.

Bane

pre 6 godina

(Makedonce, 4. oktobar 2017 15:06)

Naravno da je kriv organizator. Onako loš kvalitet papira koji se može lako da pocepa je isključiva krivica organizatora.

ekspert

pre 6 godina

Normalno, ako Ivana nije imala pravo da nastupa bez reklame na leđima, onda je krivica organizatora i skok bi morao da joj se prizna na osnovu tela. Recimo, kao što su i patike deo računanja, al takmičaru nije zabranjeno da skače bez patika, pa tako da taj deo opreme mora da ukalkuliše.

Mislim da ovde organizator duguje izvinjenje Ivani, jer ipak, ne skače se svakih mesec dana preko sedam metara!

Borislav

pre 6 godina

Moze li mi nekoo objasniti da li je pesak na doskoku idealno ravan, da nema nigde niti jednog traga pa oni primete da je broj sa ledja napravio mali trag pri doskoku ?

NeverSayNeverAgain

pre 6 godina

koliko god bilo tesko ne moze se ici protiv pravila. da li je njen skok bio najduzi? naravno. da li je broj bio nedovoljno dobro pricvrscen? jeste. da li je skok nevazeci kao i rezultat u slucaju dodira broja sa peskom odnosn ako broj otpadne? jeste. kraj price. zao m ije nase lepotice ivane koj usu ponele emocije kao i ASS, ali tako je kako je. mozda bi pravila po pitanju broja trebalo da budu fleksibilnija bas iz ovih razloga.

Jovicevo kolo

pre 6 godina

A u komentarima, autosovinizam u svom najboljem izdanju!
Ako ovi dobijaju sendvic, sta li vi jedete ?Lazanje , plodove mora?
Ili mrzite iz ljubavi prema mrznji?

Spanovicka je zlatna!

Ekspertiza

pre 6 godina

U pitanju je sigurno pritisak na naš savez.
Kakvi su to dokazi koji su naknadno poslati (posle više od mesec dana)?
Bez problema se mogu kompjuterski obraditi i doterati ako su u digitalnom obliku (statična fotografija ili video snimak). Nažalost, prošlo je vreme analognih foto aparata i filmske trake na kojoj se mogla primetiti svaka intervencija.
Problematično je i kad jedna stranka u sporu šalje dokaze drugoj stranci. Da li je dostavljena je nezavisna ekspertiza veštaka?

Bekrija i Delija

pre 6 godina

Naravno da su u pravu a vi koji ste odgovorni za odlepljeni broj da date otkaz sami. A Ivana da povuce sto je rekla da je osvojila zlato i da je nepravda

znano je

pre 6 godina

Amerikanci i Amerikanke u svakom slučaju ne bi trebalo da se takmiče u sportskim takmičenjima van svoje zemlje. Ako za njih važe jedinstvena pravila za doping i ne podležu bilo čijoj kontroli osim svojoj, onda ne mogu ni da se takmiče sa ostalima. A nije čudo što se diže prašina. Setite se Čavića. Amerikanci kradu i za Amerikance se krade, to je poznato.

zbogom zohari

pre 6 godina

Ivanin skok je bio najduzi. To ne mogu nikakvim snimkom da poreknu. E, sad, sto se papir, ta nedozvoljena naprava za produzenje skoka, dobijena genetsko-steroidnom modifikacijom Ivaninog tela, otkacio sa ledja i dodirnuo pesak, to ostavljam na razmatranje birokratskim zoharima.

djoka

pre 6 godina

Ma jok bre, sve je to svetCka zavera protiv SrBskog naroda jer nas jelte svi mrze i jedva čekaju da nam smeste. Mnogo su ljubomorni na nas kako nam dobro ide.

guru

pre 6 godina

Koliko smo bolesna nacija naucena da mrzi svoje i da seni pred strancima,koliko likovanja zbog necega sto mozda jeste po pravilima ali nikako nije po pravdi i upravo se zbog ovog slucaja pravila menjaju.Najgore od svega je sto ovakve stvari psihicki ubijaju sportiste,i sada kada treba Ivani da damo podrsku da se oporavi od ovoga mi jos sipamo kofu fekalija na njenu glavu,jer je,zbog toga sto se bavi neisplativim sportom, prinudjena da se javno zahvaljuje drzavi na pomoci,i to je kvalifikuje za bota i sl.Niste vi nista bolji od ove vlasti,i prosto ne zasluzujete bolje moj narode.

ana

pre 6 godina

Ostaje snimak na kom se vidi da nije dodirnula tijelom pijesak iza sedmice, ledjima je legla iza broja sedam, sto znaci da je skocila preko 7m.
Mozda su u pravu da ne moze brojem zakaciti i da joj se ne priznaje, ali zena je skocila preko 7m.

Jumko

pre 6 godina

Jos da kosarkasi priznaju da nas je Slovenija cisto dobila, da je naj plivac u istoriji dobio Amera Cavica, plus par fudbalskih, rukometnih, odbojkaskih, vaterpolo utakmica, tekvondo, Borkovic i par njih da priznaju i "na konju smo"!

trile

pre 6 godina

Nije "samo zbog broja" ostala bez medalje, kako se onda gromoglasno vikalo na sva usta, nego (se lepo vidi na snimku) celim leđima legla u pesak...
Niskoleteći Aligator, 4. oktobar 2017 14:55)

Iz Arbitražnog suda su upravo rekli da je odlepljeni broj ostavio trag na 6.91 ali izgleda ti znaš da je Ivana "celim leđima" skočila na 6.91. Kolika količina likovanja, samomržnje na svaku vest o srpskom sportu kad se ne osvoji zlatna medalja, iako smo jedna od najuspešnijih sportskih nacija. U tom stilu, dragi "Niskoleteći alugatoru" (školski prikaz imena sa jadnim "humorom") trebao si hiperbolisati misao, u stilu: "kakav bre broj, vidi se da se Ivana zaletala unazad i skočila u suprotnu stranu"! Ako oni vide da je broj "ostavio trag u pesku" onda u redu, ali koliko god da gledam snimke Felpsa i Čavića, i "slepom čoveku" je jasno ko je stigao prvi. Kako "ono kažu" Katalonija ne može a Kosovo može po osnovu "istih" pravila.

ekspert

pre 6 godina

Normalno, ako Ivana nije imala pravo da nastupa bez reklame na leđima, onda je krivica organizatora i skok bi morao da joj se prizna na osnovu tela. Recimo, kao što su i patike deo računanja, al takmičaru nije zabranjeno da skače bez patika, pa tako da taj deo opreme mora da ukalkuliše.

Mislim da ovde organizator duguje izvinjenje Ivani, jer ipak, ne skače se svakih mesec dana preko sedam metara!

Borislav

pre 6 godina

Moze li mi nekoo objasniti da li je pesak na doskoku idealno ravan, da nema nigde niti jednog traga pa oni primete da je broj sa ledja napravio mali trag pri doskoku ?

Bane

pre 6 godina

(Makedonce, 4. oktobar 2017 15:06)

Naravno da je kriv organizator. Onako loš kvalitet papira koji se može lako da pocepa je isključiva krivica organizatora.

znanje-imanje

pre 6 godina

Radost radost autošovinista! Rubriku samo za njih: Svet Sport Auto pa i AŠR - AutoŠovinistički Raj. Svaki dan vesti kako je neko ovde ispao smešan, glup i izmislio sukob sa svetom pa da budu srećni svakog dana.
"Dobili smo snimke"? Koje? Što se ti snimci ne objave?
Odmah je bilo jasno da je treba 3D rekonstrukcija od više snimaka iz više uglova kamera visoke rezolucije i - velike brzine (tipa 60 snimaka u sekundi). Potrebna je od pre skoka - jer pesak nije bio skroz poravnat - pa onda i za sam doskok. Najzad gde je tumačenje pravila? Sećam se onomad za Čavića pre finalne trke niko nije znao da je pobednik u plivanju onaj ne koji stigne prvi nego ko prvi pritisne senzor sa 120 grama težine - to smo pravilo otkrili kasnije. I ovde - oprema je dres pa i pertla, ali da li je oprema broj, koji je na dresu, koji je na telu? Jer samo je oprema oprema - broj je iznuđeni zvanični dodatak a oprema nije sigurno. Koji joj je još pride dokačio ne trener nego zvanična osoba na zaletištu? (Te ne likujte da su ona i trener krivi...)
Bez snimka "poleglog" rakursa sa nivoa peska gde se (ako se) vidi kako landarajući broj vesla i pomiče pesak mi ne znamo; dovoljno je da se malo peska pri istiskivanju otisne i unazad, da ga nakupi landarajući broj i sasfulja poravnato kao salvetom - i eto "traga". A i tada: da li je od njih dat broj - njena oprema? pa da važi taj trag? I - ko je odgovoran za "nekvalitet" spajalica a posebno za aerodinamičku glupost - naravno da će se vazduh tu podvlačiti!

my way

pre 6 godina

Jao, muceni mozgici autosovinisticki dobili krila, razlog za radost veliku. Naravno da je trebalo zaliti se sudu u Lozani, jer su ti snimci kao jedini merodavni za merenje duzine skoka trebali odmah biti dati na uvid, a nisu. Sta ima tu Ivana ili bilo ko da se izvinjava? Sada je sve razjasnjeno, ostaje cinjenica da je Ivana zlato izgubila zbog glupog pocepanog papira i to je to, mozemo i moramo dalje.

Niskoleteći Aligator

pre 6 godina

Nije "samo zbog broja" ostala bez medalje, kako se onda gromoglasno vikalo na sva usta, nego (se lepo vidi na snimku) celim leđima legla u pesak...
Ali kod nas je nepoznat pojam da se poraz sportski prizna, nego moraju da se plasiraju priče o velikoj "zaveri", zato što je to neko iz Srbije.
Španovićka je pokazala svu niskost svog sportskog morala, kada se upustila u lupetanja o "nepravdi" i drugim budalaštinama.

Bagra

pre 6 godina

Uaaa za FIBA-u... uh ne, za NATO, ovaj ONU... aaah! Kosovo je Srbija, zivela nezavisna Katalonija... uuuh...
Idem da gledam TV da mi predsednik kaze sta da mislim.

Mirko

pre 6 godina

Pa svima koji su to vece gledali prenos je bilo odmah jasno da je sve regularno, samo su nas kao mnogo puta do sada pojedinci javno blamirali, a i Ivana sama pokazala na kom je nivou izjavama tipa: Da nisam iz Srbije bilo bi drugacije itd....

mrk

pre 6 godina

i sta sad rodoljubi, teoreticari zavera i ostali? dobili su nasi ljudi snimke, priznali da su sudije u pravu, i sta sad? ste nesto naucili iz svega ovoga? ste skontali da smo mi namerno protiv celog sveta i da nam svi smetaju? da smo mi sami krivi za nase neuspehe? kao i ona sto je kriiva za broj, a jos je vise kriva za izjavu posle takmicenja i treba da se stidi.

Bane

pre 6 godina

(mrk, 4. oktobar 2017 16:08)

Čoveče 21 vek je od toliko takmičara mora nekom da se desi da se papir koji je zakačen zihernalama pocepa jer je papir ne kvalitetan. Isključivo za te stvari je kriv organzator što su ne sposobni da shvate mada sad jesu jer se to ukida da papir zakačen posle raznih faktora može da se pocepa naročito ako je isti ne kvalitetan. Skok u dalj je jedina disciplina pored recimo skoka u vis i sa motkom da to cepanje te može debelo da košta. Što je glupost za medalju.

Maki

pre 6 godina

Niko ne zna kakve su snjimke dobili tako da je glupavo diskutovati na tu temu. I pitanje je sta su u stvari sve i dobili od dokaza koje oni u javnosti vode pod snjimke. Verujem da im je IAAF spakovao opasan brif sa kompletnim obrazlozenjem i dokazima zbog cega zalba nije prosla. Cisto sumnjam da su to obicni prikazani TV snjimci u klot verziji.

A jel znate sta je problem u celoj ovoj prici? To sto nakon danasnjeg priznanja da su pogresili nas savez nije rekao zbog cega je Ivana bila cetvrva zvanicno. Jel zbog broja? Ili zbog doskoka ledjima? Od nas se i dalje krije razlog zbog cega je Ivani meren skok onako kako je meren.

gruja

pre 6 godina

@mrk
Zasto da se stidi,pa ziv je covek,jel nema prava da bude razocarana,godinama skace najbolje cele godine ali ne moze do zlata jer amerikanke volsebno jednom godisnje skoce duze,nikad pre ni posle,i sada kada je imala zlato,desi se joj se ovakav bizaran peh.Nazalost od sportista se ocekuje da budu roboti i da svojim uspesima narodu daju utehu zbog sopstvenog neuspeha

Mark Tven

pre 6 godina

Sutra svi ispred gradske skupštine da dočekamo Ivanu i priznamo je kao Prvakinju sveta. Plus 30.000 evra za titulu, 10.000 za neopravdani strah i 10.000 za podršku vođi. Stan, kola i ogledalo 2 sa 2.

Nećemo se nikome saginjati

pre 6 godina

Sad treba da svi kolektivno da ulozimo zalbu na kvalitet papira i zihernadle i da dokazemo da postoji zavera jer je dobila nekvalitetniji papir i ziherice nego takmicarke iz amerike hahahahah
(miroslav, 4. oktobar 2017 16:16)

Dovoljno je da se dokaže samo jedno: ili papir ili zihernadla. Nema potrebe da se novac troši za dva dokaza. I da organizatori priznaju grešku i da se izvine srbskom narodu, kao što će se u pismu upućenom na adresu EU tražiti od zemalja koje su priznale Kosovo to isto: priznavanje greške i izvinjenja.

miroslav

pre 6 godina

sad treba da svi kolektivno da ulozimo zalbu na kvalitet papira i zihernadle i da dokazemo da postoji zavera jer je dobila nekvalitetniji papir i ziherice nego takmicarke iz amerike hahahahah

mrk

pre 6 godina

(gruja, 4. oktobar 2017 17:01)

godinama skace i nije naucila da pazi i proverava te banalne stvari? eto, sad je nadam se naucila, isto sto je naucila da ne vezuje vise kosu u rep itd.

mm

pre 6 godina

Nije joj u svakom skoku zasmetao papir.
Ako joj je pri jednom skoku zasmetao papir imala je ostale pokušaje da pokaže da može bolje.
Ona je mnogo puta dokazala da može bolje, ali na ovom takmičenju je bila četvrta i to je realnost.

Makedonce

pre 6 godina

Naravno da su u pravu a vi koji ste odgovorni za odlepljeni broj da date otkaz sami. A Ivana da povuce sto je rekla da je osvojila zlato i da je nepravda
(Bekrija i Delija, 04. oktobar 2017 14:30)

Za broj su odgovorni Ivana i Trener..možda vi mislite da je odgovoran organizator ili ko zna ko vec

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Dobro su se setili da priznaju, samo mogli su ljudi iz saveza mnogo ranije to da ucine. Mnogima a i meni je odmah bilo jasno da ce biti cetvrta, samo sto to neki nece odmah da prime ka znanju to se vec zove tvrdoglavost.

Ljuba

pre 6 godina

Posle nekoliko nedelja javio se jedan gledalac iz trećeg reda koji je sve snimao sa ajfonom. Tako je stavljena tačka na ovaj slučaj,

Xp

pre 6 godina

"Dobili smo snimke konačno i, nažalost, oni su u pravu",


Razmisljajuci dalje od sporta, ova nacija bi trebalo da ovu izjavu istakne na Trgu Republike, mozda se zapitamo kakvi smo.

mrk

pre 6 godina

(Bane, 4. oktobar 2017 16:19)

pravila su pravila, svi se takmice u istim uslovima, samo je eto, njoj papir smetao i pocepao se, a drugima nije. male stvari razdvajaju sampione od gubitnika, to bi trebalo da znas da si ikad ista trenirao. ako joj se ne svidja, neka krene da trenira plivanje, tu nema papira. ali tu ima odela, verovatno bi joj se brus otkopcao pa bi ti ovde dosao i govorio, sto stavljaju kopce na brus, sto ga ne zasiju...

CarloNS

pre 6 godina

Ostaje snimak na kom se vidi da nije dodirnula tijelom pijesak iza sedmice, ledjima je legla iza broja sedam, sto znaci da je skocila preko 7m.
Mozda su u pravu da ne moze brojem zakaciti i da joj se ne priznaje, ali zena je skocila preko 7m.
(ana, 4. oktobar 2017 15:41)

Nažalost pravila su pravila. Ivana se mogla odraziti i metar pre odskočne daske i leteti 8 metara, ali bi joj ipak po pravilima bilo priznato samo 7.

Ko prati skijaške skokove sigurno se seća Jensa Vajsfloga koji je pre više od 20 godina pravio skokove 10-20 metara dalje od ostalih čak i od tada neprikosnovenog Nikenena. Ipak, retko je pobeđivao jer su mu sudije dodeljivale manje ocene za stil. Danas, taj takozvani "V" stil koji je koristio Vajsflog se smatra za standard i najviše se boduje. Šta da kaže čovek, ostajao je bez medalja zato što je išao ispred svog vremena.

Eleftherios

pre 6 godina

Kao i Novaka sto kinje za svaku sitnicu...nedaju ameri da budemo vodeci u necemu.... :(
(Joe, 04. oktobar 2017 16:55)

Šta su ti amerikanci krivi što trener ili ko zna ko nije dobro zakačio broj, a pravila su pravila, meri se od poslednjeg traga. Dokle ćemo svoju krivicu prebacivati na drugoga.

Aлександар

pre 6 godina

Ја сада по мало не разумем ове из АСС. У старту је било јасно о чему се ради. Број који лелуја, при доскоку једним крајичком се забада у песак и прави сасвим мали али видљив траг. Огромна је штета што се то десило али десило се. Наравно може изузетно криво да буде и Ивани и сваком од нас , али таква су правила, мери се последњи траг у песку. Не разумем само позицију савеза. Ништа они додатно нису добили као нови доказ, све је ово било познато, а испада као да су тек сада сконтали. Максимум што је савез могао је да про форме упути протест јер је реч о броју који јесте део опреме али да граде неку причу у стилу специфично је све то и мало су,могли да петљају али са очекиваним одговором. Овако, испада као да је неко рекао да је све то немогуће него судије нису виделе а сада тек након фотки, зумираног детаља као да су изненада прогледали и констатовали да је ипак број направио траг.

ATG

pre 6 godina

Da li je moguce da se ovakve stvari desavaju uvek nama. Ili mozda i drugima, ali na njih ne obracamo paznju. Njoj se otkaci broj, Cavicu udje voda u odelo...

Ana

pre 6 godina

Ceo zivot znam da se meri poslednji trag. Da li je taj od kose, guzice ili broja nije vazno uopste. Ovo je bio pucanj u prazno. A nama ostaje zal. Ali pravila je i sama znala i sami su priznali da broj nisu prikacili cvrsto koliko su to inace radili. Ajde, dosta je da je neko drugi protiv nas.

Kol

pre 6 godina

Pravila su bila jasna to vece, jesu ta pravila glupa, ali tako je, to sto vecina voli da bude Kalimero i vice nepravda to je druga stvar!

NeverSayNeverAgain

pre 6 godina

koliko god bilo tesko ne moze se ici protiv pravila. da li je njen skok bio najduzi? naravno. da li je broj bio nedovoljno dobro pricvrscen? jeste. da li je skok nevazeci kao i rezultat u slucaju dodira broja sa peskom odnosn ako broj otpadne? jeste. kraj price. zao m ije nase lepotice ivane koj usu ponele emocije kao i ASS, ali tako je kako je. mozda bi pravila po pitanju broja trebalo da budu fleksibilnija bas iz ovih razloga.