Sreda, 06.09.2017.

22:15

Sudiji doživotna zbog penala, meč se ponavlja

FIFA je odlučila je danas da se meč Južne Afrike i Senegala u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo ponovi pošto je sudija Jozef Lampti doživotno suspendovan.

Izvor:

Sudiji doživotna zbog penala, meè se ponavlja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

Branko.

pre 6 godina

Nije sudija diskvalifikovan samo zbog penala. On je na toj utakmici , i na jos nekoliko meceva pre toga, igrao na kladionici "over"(namanje 3 gola po mecu). Jednu je utakmicu produzio 10 minuta, a u 99-om, pri rezultatu 2:0 je svirao penal za ekipu koja je gubila. Posle je bila istraga i covek je diskvalifikovan zauvek.

Coa

pre 6 godina

FIFA kao i FSS. Ne sme da dira jake i velike, ali će zato da gradi autoritet na malim i slabim. Sudije iz Evrope nikada ne bi smeli ni da pipnu, ali zato rado grade autoritet nad tamo nekim afričkim anonimusima.

Kod nas FSS jedva dočeka da se iživljava nad Spartakom, Mačvom i sličnima. Ali Zvezdu i Partizan, čije utakmice donose uvek najviše kontroverzi, nikada nisu, niti će po tom pitanju.

Grizman

pre 6 godina

Neko pominje neke nepostojece penale protiv Sahtjora gde je Real dobijao po 5-6 golova razlike. Pa kad bi sad pominjao sve utakmice u kojoj je barselona krala ne bi stalo u 500 komentara. Poznato je da real i barselona najvise kradu, ali ovo sto radi uefalona nema ni u nigerijskoj ligi. Protiv njih nije sviran penal preko godinu dana, kao i crveni, a Realu svaku 3 utakmicu neko dobije crveni ili penal protiv njih. Tu se vidi ko je sta.

Grizman

pre 6 godina

A sta je sa utakmice Barselona-Arsenal 1/8 LS 2011 god. Arsenal ima rezultat za prolaz, a van Persi dobija crveni jer nije cuo pistaljku za ofsajd, plus je barselona imala nepostojeci penal i jos par gresaka na stetu Arsenala. Te godije je Barselona osvojila titulu, da ima pravde sad bi imali maksimalno 1 LS.

MarcoPolo

pre 6 godina

nisam hteo ništa da komentarišem u vezi domaćeg fudbala i to koliko su i zvezda i partizan povlašćeni kod sudija,iako sam partizanovac...ali onda čitam zvezdaše koji se jave i pominju karadžića,a zaboravljaju da je čak i u tom periodu njima svirano više penala nego nama...šta onda vredi pričati o drugim periodima. navlači se i za jedne i za druge,ko je objektivan i fer to će priznati. ko je bolesno ostrašćen kao pojedinci ovde,to neće nikad primetiti.

Sta uradi to Nolane Smithe ??!

pre 6 godina

a onaj sto krasnodaru nije priznao gol a lopta 2 metra u golu ? 
(ruja, 07. septembar 2017 08:38) 

Auuu, pa tebe još uvek boli Krasnodar ? A j mislio da ste ga preboleli, šmrc ...

Dejan BG

pre 6 godina

Nisu sudije izvor problema vec decenijama,vec FIFA i UEFA. Njih suspendovati, tj promeniti odnos snaga u telima tih organizacija u kojima zapadnjaci dominiraju na sramotu sporta.

Lka

pre 6 godina

ajmo deco da pricamo o nasem fudbalu,o nasoj sramoti.Ali ocekujem komentare kad se vrate komntatori iz skole.Za ovih 55 godina koliko pratim nas fudbal svacega je bilo.Neki sugerisu da se prica o pomici Zvezdi,ajde da pricamo.A sta cemo sa igranjem u Ljubljani 100 minuta da bi se dobio novi prvak Partizan,ili kad je taj isti prvak bio pred ispadanjem iz prve lige a sudija svira ocigledan penal za Buducnist, i ponavlja ga dok golman ne odbrani,inace Partizan ode u drugu ligu.Dakle pricajmo o prljavstini,a svi smo prljavi.Drago mi je sto je ovako presudjeno i sto ce se utakmica poniviti,jednom je moralo da pocne.

ahha

pre 6 godina

a onaj sto krasnodaru nije priznao gol a lopta 2 metra u golu ?
(ruja, 07. septembar 2017 08:38)
nemoj da se uznudjujes mnogo,da su.priznali tamo gol zvezda bi ih odvalila kuci sa 3 1 tako da mozes samo da se sklupcas i trazis krivca za zvedzin prolaz u svojoj glavi

Gdje je sad video tehnologija?

pre 6 godina

A sto ce biti sa Kasaiem?Covjek nije svirao penal za Hrvatsku zbog igranja rukom na gol liniji turskog igraca.Turcin je morao biti iskljucen i sviran penal,a Hrvatska prakticki na svjetskom prvenstvu.

Nikola

pre 6 godina

A sto ne izbace iz fudbala ove sto daju gol rukom, valjaju se a nisu faulirani, namerno nekog povrede, golmane koji ne izbace loptu odmah..........?

Stojan

pre 6 godina

Za takve i slične slučajeve, trebalo bi uvesti provjeru sa kamerama (kao u odbojci). Dobro bi bilo ukinuti ofsajd. Tako bi igra bila zanimljivija i manje bi bilo greški sudija. To bi privuklo veći broj gledalaca na utakmice.

Samo da dodam

pre 6 godina

@ja sam, 6. septembar 2017 22:46
Hauard Web je takodje bio covek od zadatka u finalu SP 2010, koji je uspesno obavio, da Spanija posane prvak sveta. Nije svirao ocigledan korner za HOL i pustio kontru, dok su igraci protestvovali, iz koje je postignut jedini gol ;)

svaki Sajberovac ima za brata, Slavka Sajbera hrvata

pre 6 godina

@ko razume shvatice
Sta kad Rnica lopta pogodi u butinu a sudija svira penal za Zvezdu?
Da li da se I mi zalimo istom sudu?
Potpuno ista situacija kao I ovde

Sta uradi to Nolane Smithe ??!

pre 6 godina

Šta tek reći za sudije koje su u vreme Tomislava Karadzića sudile partizaiju, njima bi išle 2 dozivotne suspenzije ...

JPR24

pre 6 godina

Glupost. Kazna da. Suspenzija dozivotna je potpuna glupost, u tom slucaju bi onda trebalo suspendovati barem 50% sudija na svetu... Ovde mislim na sportsku gresku! Ako su u pitanju neke pare, mito itd, to je druga stvar, ali bi onda i neka reprezentacija bila suspendovana, tako da je ovo samo cirkus.

maki

pre 6 godina

@DJOLEKG sa anrijem je bilo da su irskoj ponudili, cini mi se 4 miliona kao nadoknadu, otprilike koliko bi i dobili za igranje na svetskom

hours of love

pre 6 godina

Auu, kad bih ja poceo da nabrajam situacije iz tih malih utakmica, malo bi bilo dva dana da ih sve navedem...
(navijac, 06. septembar 2017 23:13)

Ni jedna utakmica nije mala!
Da je Zvezda dobila vozdovac bila bi prva.
A eto, rekao bi da je to "mala" utakmica mozda.

40+

pre 6 godina

Gol iz gol auta se nekom priznaje,penal se nekom svira i kad lopta u butinu pogodi,a nekom se ne svira 22.godine pa i vise,itd,itd.. Ali ne brinite "gospodo" Mrakicu,Binicu,Kokezo,Vucicu, Glodjovicu,Elvise,Grujicu,itd,itd,vas nece niko kazniti,ovde je sve to normalno kad je jedan tim u pitanju,jer to je drzavno mezimce 72.godine vec,prepoznace se navijaci tog kluba.. Ocekujem da ce i komentare ostaviti jer navijaci tog kluba stvarno nemaju blama.. ,3.2.1..

Velicanstveni

pre 6 godina

Daj bre ne svadjajte se, verovatno imaju dokaze da je sudija potplacen,cak i zbog namere ne mogu dozivotno da ga suspenduju.

MiLaN

pre 6 godina

Da li ce se ponoviti i utakmica Celsi-Barselona iz 2009. godine isto? 4 penala nisu svirana za Celsi. Ne jedan, ne dva, nego cetiri. Utakmica je bila neuporedivo znacajnija, polufinale lige sampiona. Bravo za Fifu sto ima isti kriterijum za sve. 
(Vinetu, 06. septembar 2017 22:58)

Ili Real - Bajern i to obe. Ili pak Real-Rajo od pre par godina, gde Rajo vodi 2-1 i pritom razbijaju Real, a onda sudija stupa na scenu, daje crveni igracima Raja i plus penal. Pa isto pre par godina, protiv Sahtjora, zalizani sutra, lopta pogadja igraca Sahtjora u LEDJA, a sudija pokazuje na belu tacku. Ima jos milion takvih utakmica gde Realu nije islo pa su na scenu stupile sudije.

Dex

pre 6 godina

Onda je i Južna Afrika trebalo da bude diskvalifikovana...
(Pera, 6. septembar 2017 23:54)

Ne znaci da su bili umesani. Sudije imaju tu nezgodnu naviku da se klade, ili njihovi poznanici.

Djed Gavrilo

pre 6 godina

Ljudi,pričajmo mi o našoj stvarnosti u javasluku.
Samo iz prošlog prvenstva,zbog sudjenja u korist Zvezde, bilo bi suspendovano nekoliko sudija.O pretproslom da ne govorimo.Koliko penala nije dosudjeno Partizanu u derbijima?Koliko materijalne povrede pravila igre(gol nakon izlaska lopte van terena)je napravljeno u korist Zvezde?Secam se bruke u Kuli kada zvezdin igrac pada van šesnaesterca na dva metra...
Zadnji derbi,čista dva penala za Partizan,a sudio navodni Partizanovac,Grujic.Taktika je da se neko proglasi partizanovcem a onda imamo vašar od sudjenja.Sve se umiri sa Binicevim scenarijom da se bezdušno opravda sudjenje.Binic,po moralu,ne moze imati funkciju koju ima.Tu treba pošten lik.
Fuj,fuj,fuj...Gledajmo naše jade i reagujemo.

Ccccc

pre 6 godina

Što se nije ponovio meč Irske i Francuske kada je Anri dao gol rukom i direktno uticao na rezultat i izbacio Irsku tim golom?! Ali ...... oni su Francuzi!

veliki strumf

pre 6 godina

@ja sam Nije Howard Webb nego Graham Pol i to Simunicu u mecu Australija-Hrvatska! Ako ne znas - izguglaj covece! Jedina slicnost sto su Englezi obojica. I ovi sto ti dadose silne pluseve - sve znalci.

HESOYAM

pre 6 godina

Da li ce se ponoviti i utakmica Celsi-Barselona iz 2009. godine isto? 4 penala nisu svirana za Celsi. Ne jedan, ne dva, nego cetiri. Utakmica je bila neuporedivo znacajnija, polufinale lige sampiona. Bravo za Fifu sto ima isti kriterijum za sve.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vinetu, 6. septembar 2017 22:58)

Tacnije 5 za Celzi i 2 za Barselonu. Najgore odsudjena utakmica ikada. Da ne pricam da su dali sudiji kome je zena iz Barselone da sudi istom tom klubu. Genijalno, ko bi ocekivao da tako odsudi...

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Je l to zvezdas spominje aut? Stvarno?
(adidas, 06. septembar 2017 23:53)

Druže, taj aut u košarci je rešio prvenstvo :)

Dve kradje koje me uvek uzbude

pre 6 godina

Vecina komentara na ovu vest je totalno bez veze. I ko komentarise? Tzv. navijaci ekipa koje su odavno zaboravile sta je to fer-plej - C. zvezda i Partizan.

Na ovu vest, setih se dva dogadjaja koji su vezani za repr. Jugoslavije.

Prvi: finalna utakmica na Evropskom sampionatu u Italiji. Sudija Dinst (mislim da se tako zvao) iz Svajcarske je toliko sramno sudio u korist domace ekipe, da je utakmica (ipak) zavrsena nereseno. U drugoj utakmici mi gubimo. Epilog: Svajcarci nisu cekali nikakvu FIFU i UEFU, vec su Dinsta dozivotno diskvalifikovali, a da se jos nije ni bio vratio iz Italije.

Drugi: Utakmica Spanija -SFRJ na Sv. prvenstvu. Utakmica direktno odlucuje o "prolazu dalje". Mi bolji u svim elementima igre... I: Zajec (kapiten nase repr.) na 1,5 - 2 m. IZVAN kazn. prostora napravi faul. Sudija odmah pokaze na penal. i, sto je jos zanimljivije, sudija dva puta ponistava sut Spanaca: jednom je Pantelic odbranio, a drugi su promasili. Tek iz 3-eg puta Spanci daju gol i mi gubimo utakmicu. (Pantelic je jednom -skoro-, cak, rekao: da nisu dali gol tada, jos bi sutirali dok ga ne daju.) Vracamo se kuci.
Sudija nije bio ni opomenut od nadleznih institucija.

Dve kradje koje me uvek uzbude

pre 6 godina

Vecina komentara na ovu vest je totalno bez veze. I ko komentarise? Tzv. navijaci ekipa koje su odavno zaboravile sta je to fer-plej - C. zvezda i Partizan.

Na ovu vest, setih se dva dogadjaja koji su vezani za repr. Jugoslavije.

Prvi: finalna utakmica na Evropskom sampionatu u Italiji. Sudija Dinst (mislim da se tako zvao) iz Svajcarske je toliko sramno sudio u korist domace ekipe, da je utakmica (ipak) zavrsena nereseno. U drugoj utakmici mi gubimo. Epilog: Svajcarci nisu cekali nikakvu FIFU i UEFU, vec su Dinsta dozivotno diskvalifikovali, a da se jos nije ni bio vratio iz Italije.

Drugi: Utakmica Spanija -SFRJ na Sv. prvenstvu. Utakmica direktno odlucuje o "prolazu dalje". Mi bolji u svim elementima igre... I: Zajec (kapiten nase repr.) na 1,5 - 2 m. IZVAN kazn. prostora napravi faul. Sudija odmah pokaze na penal. i, sto je jos zanimljivije, sudija dva puta ponistava sut Spanaca: jednom je Pantelic odbranio, a drugi su promasili. Tek iz 3-eg puta Spanci daju gol i mi gubimo utakmicu. (Pantelic je jednom -skoro-, cak, rekao: da nisu dali gol tada, jos bi sutirali dok ga ne daju.) Vracamo se kuci.
Sudija nije bio ni opomenut od nadleznih institucija.

Perke

pre 6 godina

A sta sa sudijom koji je iskljucio Vidala z polufinalu sa Realom i onim priznatim golovima iz ofsajda, njima onda treba i potomcima zabraniti da pomisle da se bave sudjenjem!
(Milos, 06. septembar 2017 22:41)

A šta je sa sudijama koje su u te dve utakmice svirale 2 penala za Bajern, a oba nisu bila ?

bojaaan

pre 6 godina

(Vinetu, 06. septembar 2017 22:58) 

Neko napisao za Realovu kradju sa Bajernom i onda madrid botovi podsecaju na utakmicu Celsi Barselona hahah
(Viktoe, 06. septembar 2017 23:29)

Pa barselona ovde ima najvise botova sto je opste poznato. Vest o nevremenu u Teksasu, a ljudi pominju tj. pljuju Ronalda, Asensija i ostale

Dddd

pre 6 godina

"a hauard veb dosudio 3 zuta kartona na jednom mecu istom igracu i nastavio da sudi na vrhunskom nivou.
(ja sam, 6. septembar 2017 22:46)"

To je bio Graham Poll, a ne Webb.

Realno

pre 6 godina

Kada bi ovo primenili kod nas, zbog zvezde bi sve sudije bile suspendovane dozivotno
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Xman, 6. septembar 2017 22:35)

Sigurno si mislio zbog partizana.Zvezdini penali su bar ocigledni ali oni sto se sude partizanu su,ne za suspenziju sudija,nego za zatvor i to dozivotnu robiju.

Pedja

pre 6 godina

Sta je ovde neobicno. Ovde su sudije za jedan tim dosudjivale penale kada protivnika pogodi lopta u ledja i jos im i crveni karton davali.

Nenad

pre 6 godina

Meni je za komentarisanje dovoljan povod naslov.
Toliko neko bahat da bude, da čak ni ne pročita šta je napisao, ne mogu da razumem.
Naime: "FIFA je odlučila je danas da se meč Južne Afrike i Senegala u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo pošto je sudija Jozef Lampti doživotno suspendovan."
Strašno stvarno!

navijac

pre 6 godina

Imali smo i mi ovde situaciju da se za jedan tim u derbiju svira penal iako je lopta pogodila igraca u koleno...
(navijac, 06. septembar 2017 22:36)

@Secam se.
A secam se i kad je lopta nakon suta igraca partizana pogodila U LEDJA (WTF?!) igraca Novog Pazara pa je dosudjen penal :)
(hours of love, 6. septembar 2017 22:56)

Auu, kad bih ja poceo da nabrajam situacije iz tih malih utakmica, malo bi bilo dva dana da ih sve navedem...

René Artois

pre 6 godina

Imali smo i mi ovde situaciju da se za jedan tim u derbiju svira penal iako je lopta pogodila igraca u koleno...
(navijac, 06. septembar 2017 22:36)

Na snimku se lepo vidi da je lopta pomerila Rnićevu šaku unazad dobrih 20 cm, ali možda i grešim, nisam doktor medicinskih nauka i ne poznajem anatomiju ljudskog tela, možda se stvarno na kraju ljudske ruke nalazi koleno...

Balkanac

pre 6 godina

Real ima pomoc na svakoj utakmici,ne znam ko bi sudio kad bi sve njih suspendovali.Ako nije penal,onda je igrac vise,golovi iz ofsajda,a ako sudija slucajno iskljuci igraca Reala onda oni dobijaju za direktan crveni po jednu utakmicu itd

Viktoe

pre 6 godina

(Vinetu, 06. septembar 2017 22:58)

Neko napisao za Realovu kradju sa Bajernom i onda madrid botovi podsecaju na utakmicu Celsi Barselona hahah

nista o nicemu

pre 6 godina

Da li ce se ponoviti i utakmica Celsi-Barselona iz 2009. godine isto? 4 penala nisu svirana za Celsi. Ne jedan, ne dva, nego cetiri. Utakmica je bila neuporedivo znacajnija, polufinale lige sampiona. Bravo za Fifu sto ima isti kriterijum za sve.
(Vinetu, 06. septembar 2017 22:58)

Tacno sve osim sto se fifa ne pita

Zemunac sa video klipa

pre 6 godina

a hauard veb dosudio 3 zuta kartona na jednom mecu istom igracu i nastavio da sudi na vrhunskom nivou.
(ja sam, 06. septembar 2017 22:46)
Nije Webb nego Graeme Paul na Svetskom Prvenstvu.

Milos

pre 6 godina

A sta sa sudijom koji je iskljucio Vidala z polufinalu sa Realom i onim priznatim golovima iz ofsajda, njima onda treba i potomcima zabraniti da pomisle da se bave sudjenjem!

ko razume shvatice

pre 6 godina

Imali smo i mi ovde situaciju da se za jedan tim u derbiju svira penal iako je lopta pogodila igraca u koleno...
(navijac, 06. septembar 2017 22:36)

isto tako na kosarkaskom terenu trojka pogadja iz auta!

hours of love

pre 6 godina

Imali smo i mi ovde situaciju da se za jedan tim u derbiju svira penal iako je lopta pogodila igraca u koleno... 
(navijac, 06. septembar 2017 22:36) 

Secam se.
A secam se i kad je lopta nakon suta igraca partizana pogodila U LEDJA (WTF?!) igraca Novog Pazara pa je dosudjen penal :)

Vinetu

pre 6 godina

Da li ce se ponoviti i utakmica Celsi-Barselona iz 2009. godine isto? 4 penala nisu svirana za Celsi. Ne jedan, ne dva, nego cetiri. Utakmica je bila neuporedivo znacajnija, polufinale lige sampiona. Bravo za Fifu sto ima isti kriterijum za sve.

Tolle

pre 6 godina

@Imali smo i mi ovde situaciju da se za jedan tim u derbiju svira penal iako je lopta pogodila igraca u koleno...
(navijac, 06. septembar 2017 22:36)

isto tako na kosarkaskom terenu trojka pogadja iz auta!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ko razume shvatice, 6. septembar 2017 22:38)


Sad jos samo da nadjes kosarkaskog sudiju koji je dozivotno suspendovan jer je nekada nekome priznao spornu trojku, pa da tvoj komentar dobije poentu.

Vinetu

pre 6 godina

Da li ce se ponoviti i utakmica Celsi-Barselona iz 2009. godine isto? 4 penala nisu svirana za Celsi. Ne jedan, ne dva, nego cetiri. Utakmica je bila neuporedivo znacajnija, polufinale lige sampiona. Bravo za Fifu sto ima isti kriterijum za sve.

ko razume shvatice

pre 6 godina

Imali smo i mi ovde situaciju da se za jedan tim u derbiju svira penal iako je lopta pogodila igraca u koleno...
(navijac, 06. septembar 2017 22:36)

isto tako na kosarkaskom terenu trojka pogadja iz auta!

Milos

pre 6 godina

A sta sa sudijom koji je iskljucio Vidala z polufinalu sa Realom i onim priznatim golovima iz ofsajda, njima onda treba i potomcima zabraniti da pomisle da se bave sudjenjem!

Zemunac sa video klipa

pre 6 godina

a hauard veb dosudio 3 zuta kartona na jednom mecu istom igracu i nastavio da sudi na vrhunskom nivou.
(ja sam, 06. septembar 2017 22:46)
Nije Webb nego Graeme Paul na Svetskom Prvenstvu.

nista o nicemu

pre 6 godina

Da li ce se ponoviti i utakmica Celsi-Barselona iz 2009. godine isto? 4 penala nisu svirana za Celsi. Ne jedan, ne dva, nego cetiri. Utakmica je bila neuporedivo znacajnija, polufinale lige sampiona. Bravo za Fifu sto ima isti kriterijum za sve.
(Vinetu, 06. septembar 2017 22:58)

Tacno sve osim sto se fifa ne pita

Tolle

pre 6 godina

@Imali smo i mi ovde situaciju da se za jedan tim u derbiju svira penal iako je lopta pogodila igraca u koleno...
(navijac, 06. septembar 2017 22:36)

isto tako na kosarkaskom terenu trojka pogadja iz auta!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ko razume shvatice, 6. septembar 2017 22:38)


Sad jos samo da nadjes kosarkaskog sudiju koji je dozivotno suspendovan jer je nekada nekome priznao spornu trojku, pa da tvoj komentar dobije poentu.

navijac

pre 6 godina

Imali smo i mi ovde situaciju da se za jedan tim u derbiju svira penal iako je lopta pogodila igraca u koleno...
(navijac, 06. septembar 2017 22:36)

@Secam se.
A secam se i kad je lopta nakon suta igraca partizana pogodila U LEDJA (WTF?!) igraca Novog Pazara pa je dosudjen penal :)
(hours of love, 6. septembar 2017 22:56)

Auu, kad bih ja poceo da nabrajam situacije iz tih malih utakmica, malo bi bilo dva dana da ih sve navedem...

hours of love

pre 6 godina

Imali smo i mi ovde situaciju da se za jedan tim u derbiju svira penal iako je lopta pogodila igraca u koleno... 
(navijac, 06. septembar 2017 22:36) 

Secam se.
A secam se i kad je lopta nakon suta igraca partizana pogodila U LEDJA (WTF?!) igraca Novog Pazara pa je dosudjen penal :)

Balkanac

pre 6 godina

Real ima pomoc na svakoj utakmici,ne znam ko bi sudio kad bi sve njih suspendovali.Ako nije penal,onda je igrac vise,golovi iz ofsajda,a ako sudija slucajno iskljuci igraca Reala onda oni dobijaju za direktan crveni po jednu utakmicu itd

René Artois

pre 6 godina

Imali smo i mi ovde situaciju da se za jedan tim u derbiju svira penal iako je lopta pogodila igraca u koleno...
(navijac, 06. septembar 2017 22:36)

Na snimku se lepo vidi da je lopta pomerila Rnićevu šaku unazad dobrih 20 cm, ali možda i grešim, nisam doktor medicinskih nauka i ne poznajem anatomiju ljudskog tela, možda se stvarno na kraju ljudske ruke nalazi koleno...

Viktoe

pre 6 godina

(Vinetu, 06. septembar 2017 22:58)

Neko napisao za Realovu kradju sa Bajernom i onda madrid botovi podsecaju na utakmicu Celsi Barselona hahah

Ccccc

pre 6 godina

Što se nije ponovio meč Irske i Francuske kada je Anri dao gol rukom i direktno uticao na rezultat i izbacio Irsku tim golom?! Ali ...... oni su Francuzi!

ahha

pre 6 godina

a onaj sto krasnodaru nije priznao gol a lopta 2 metra u golu ?
(ruja, 07. septembar 2017 08:38)
nemoj da se uznudjujes mnogo,da su.priznali tamo gol zvezda bi ih odvalila kuci sa 3 1 tako da mozes samo da se sklupcas i trazis krivca za zvedzin prolaz u svojoj glavi

Dve kradje koje me uvek uzbude

pre 6 godina

Vecina komentara na ovu vest je totalno bez veze. I ko komentarise? Tzv. navijaci ekipa koje su odavno zaboravile sta je to fer-plej - C. zvezda i Partizan.

Na ovu vest, setih se dva dogadjaja koji su vezani za repr. Jugoslavije.

Prvi: finalna utakmica na Evropskom sampionatu u Italiji. Sudija Dinst (mislim da se tako zvao) iz Svajcarske je toliko sramno sudio u korist domace ekipe, da je utakmica (ipak) zavrsena nereseno. U drugoj utakmici mi gubimo. Epilog: Svajcarci nisu cekali nikakvu FIFU i UEFU, vec su Dinsta dozivotno diskvalifikovali, a da se jos nije ni bio vratio iz Italije.

Drugi: Utakmica Spanija -SFRJ na Sv. prvenstvu. Utakmica direktno odlucuje o "prolazu dalje". Mi bolji u svim elementima igre... I: Zajec (kapiten nase repr.) na 1,5 - 2 m. IZVAN kazn. prostora napravi faul. Sudija odmah pokaze na penal. i, sto je jos zanimljivije, sudija dva puta ponistava sut Spanaca: jednom je Pantelic odbranio, a drugi su promasili. Tek iz 3-eg puta Spanci daju gol i mi gubimo utakmicu. (Pantelic je jednom -skoro-, cak, rekao: da nisu dali gol tada, jos bi sutirali dok ga ne daju.) Vracamo se kuci.
Sudija nije bio ni opomenut od nadleznih institucija.

Nikola

pre 6 godina

A sto ne izbace iz fudbala ove sto daju gol rukom, valjaju se a nisu faulirani, namerno nekog povrede, golmane koji ne izbace loptu odmah..........?

Dejan BG

pre 6 godina

Nisu sudije izvor problema vec decenijama,vec FIFA i UEFA. Njih suspendovati, tj promeniti odnos snaga u telima tih organizacija u kojima zapadnjaci dominiraju na sramotu sporta.

JPR24

pre 6 godina

Glupost. Kazna da. Suspenzija dozivotna je potpuna glupost, u tom slucaju bi onda trebalo suspendovati barem 50% sudija na svetu... Ovde mislim na sportsku gresku! Ako su u pitanju neke pare, mito itd, to je druga stvar, ali bi onda i neka reprezentacija bila suspendovana, tako da je ovo samo cirkus.

MarcoPolo

pre 6 godina

nisam hteo ništa da komentarišem u vezi domaćeg fudbala i to koliko su i zvezda i partizan povlašćeni kod sudija,iako sam partizanovac...ali onda čitam zvezdaše koji se jave i pominju karadžića,a zaboravljaju da je čak i u tom periodu njima svirano više penala nego nama...šta onda vredi pričati o drugim periodima. navlači se i za jedne i za druge,ko je objektivan i fer to će priznati. ko je bolesno ostrašćen kao pojedinci ovde,to neće nikad primetiti.

Sta uradi to Nolane Smithe ??!

pre 6 godina

Šta tek reći za sudije koje su u vreme Tomislava Karadzića sudile partizaiju, njima bi išle 2 dozivotne suspenzije ...

Gdje je sad video tehnologija?

pre 6 godina

A sto ce biti sa Kasaiem?Covjek nije svirao penal za Hrvatsku zbog igranja rukom na gol liniji turskog igraca.Turcin je morao biti iskljucen i sviran penal,a Hrvatska prakticki na svjetskom prvenstvu.

Sta uradi to Nolane Smithe ??!

pre 6 godina

a onaj sto krasnodaru nije priznao gol a lopta 2 metra u golu ? 
(ruja, 07. septembar 2017 08:38) 

Auuu, pa tebe još uvek boli Krasnodar ? A j mislio da ste ga preboleli, šmrc ...

Grizman

pre 6 godina

A sta je sa utakmice Barselona-Arsenal 1/8 LS 2011 god. Arsenal ima rezultat za prolaz, a van Persi dobija crveni jer nije cuo pistaljku za ofsajd, plus je barselona imala nepostojeci penal i jos par gresaka na stetu Arsenala. Te godije je Barselona osvojila titulu, da ima pravde sad bi imali maksimalno 1 LS.

svaki Sajberovac ima za brata, Slavka Sajbera hrvata

pre 6 godina

@ko razume shvatice
Sta kad Rnica lopta pogodi u butinu a sudija svira penal za Zvezdu?
Da li da se I mi zalimo istom sudu?
Potpuno ista situacija kao I ovde

Samo da dodam

pre 6 godina

@ja sam, 6. septembar 2017 22:46
Hauard Web je takodje bio covek od zadatka u finalu SP 2010, koji je uspesno obavio, da Spanija posane prvak sveta. Nije svirao ocigledan korner za HOL i pustio kontru, dok su igraci protestvovali, iz koje je postignut jedini gol ;)

40+

pre 6 godina

Gol iz gol auta se nekom priznaje,penal se nekom svira i kad lopta u butinu pogodi,a nekom se ne svira 22.godine pa i vise,itd,itd.. Ali ne brinite "gospodo" Mrakicu,Binicu,Kokezo,Vucicu, Glodjovicu,Elvise,Grujicu,itd,itd,vas nece niko kazniti,ovde je sve to normalno kad je jedan tim u pitanju,jer to je drzavno mezimce 72.godine vec,prepoznace se navijaci tog kluba.. Ocekujem da ce i komentare ostaviti jer navijaci tog kluba stvarno nemaju blama.. ,3.2.1..

MiLaN

pre 6 godina

Da li ce se ponoviti i utakmica Celsi-Barselona iz 2009. godine isto? 4 penala nisu svirana za Celsi. Ne jedan, ne dva, nego cetiri. Utakmica je bila neuporedivo znacajnija, polufinale lige sampiona. Bravo za Fifu sto ima isti kriterijum za sve. 
(Vinetu, 06. septembar 2017 22:58)

Ili Real - Bajern i to obe. Ili pak Real-Rajo od pre par godina, gde Rajo vodi 2-1 i pritom razbijaju Real, a onda sudija stupa na scenu, daje crveni igracima Raja i plus penal. Pa isto pre par godina, protiv Sahtjora, zalizani sutra, lopta pogadja igraca Sahtjora u LEDJA, a sudija pokazuje na belu tacku. Ima jos milion takvih utakmica gde Realu nije islo pa su na scenu stupile sudije.

Grizman

pre 6 godina

Neko pominje neke nepostojece penale protiv Sahtjora gde je Real dobijao po 5-6 golova razlike. Pa kad bi sad pominjao sve utakmice u kojoj je barselona krala ne bi stalo u 500 komentara. Poznato je da real i barselona najvise kradu, ali ovo sto radi uefalona nema ni u nigerijskoj ligi. Protiv njih nije sviran penal preko godinu dana, kao i crveni, a Realu svaku 3 utakmicu neko dobije crveni ili penal protiv njih. Tu se vidi ko je sta.

Stojan

pre 6 godina

Za takve i slične slučajeve, trebalo bi uvesti provjeru sa kamerama (kao u odbojci). Dobro bi bilo ukinuti ofsajd. Tako bi igra bila zanimljivija i manje bi bilo greški sudija. To bi privuklo veći broj gledalaca na utakmice.

Lka

pre 6 godina

ajmo deco da pricamo o nasem fudbalu,o nasoj sramoti.Ali ocekujem komentare kad se vrate komntatori iz skole.Za ovih 55 godina koliko pratim nas fudbal svacega je bilo.Neki sugerisu da se prica o pomici Zvezdi,ajde da pricamo.A sta cemo sa igranjem u Ljubljani 100 minuta da bi se dobio novi prvak Partizan,ili kad je taj isti prvak bio pred ispadanjem iz prve lige a sudija svira ocigledan penal za Buducnist, i ponavlja ga dok golman ne odbrani,inace Partizan ode u drugu ligu.Dakle pricajmo o prljavstini,a svi smo prljavi.Drago mi je sto je ovako presudjeno i sto ce se utakmica poniviti,jednom je moralo da pocne.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Je l to zvezdas spominje aut? Stvarno?
(adidas, 06. septembar 2017 23:53)

Druže, taj aut u košarci je rešio prvenstvo :)

Dddd

pre 6 godina

"a hauard veb dosudio 3 zuta kartona na jednom mecu istom igracu i nastavio da sudi na vrhunskom nivou.
(ja sam, 6. septembar 2017 22:46)"

To je bio Graham Poll, a ne Webb.

Nenad

pre 6 godina

Meni je za komentarisanje dovoljan povod naslov.
Toliko neko bahat da bude, da čak ni ne pročita šta je napisao, ne mogu da razumem.
Naime: "FIFA je odlučila je danas da se meč Južne Afrike i Senegala u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo pošto je sudija Jozef Lampti doživotno suspendovan."
Strašno stvarno!

bojaaan

pre 6 godina

(Vinetu, 06. septembar 2017 22:58) 

Neko napisao za Realovu kradju sa Bajernom i onda madrid botovi podsecaju na utakmicu Celsi Barselona hahah
(Viktoe, 06. septembar 2017 23:29)

Pa barselona ovde ima najvise botova sto je opste poznato. Vest o nevremenu u Teksasu, a ljudi pominju tj. pljuju Ronalda, Asensija i ostale

veliki strumf

pre 6 godina

@ja sam Nije Howard Webb nego Graham Pol i to Simunicu u mecu Australija-Hrvatska! Ako ne znas - izguglaj covece! Jedina slicnost sto su Englezi obojica. I ovi sto ti dadose silne pluseve - sve znalci.

Djed Gavrilo

pre 6 godina

Ljudi,pričajmo mi o našoj stvarnosti u javasluku.
Samo iz prošlog prvenstva,zbog sudjenja u korist Zvezde, bilo bi suspendovano nekoliko sudija.O pretproslom da ne govorimo.Koliko penala nije dosudjeno Partizanu u derbijima?Koliko materijalne povrede pravila igre(gol nakon izlaska lopte van terena)je napravljeno u korist Zvezde?Secam se bruke u Kuli kada zvezdin igrac pada van šesnaesterca na dva metra...
Zadnji derbi,čista dva penala za Partizan,a sudio navodni Partizanovac,Grujic.Taktika je da se neko proglasi partizanovcem a onda imamo vašar od sudjenja.Sve se umiri sa Binicevim scenarijom da se bezdušno opravda sudjenje.Binic,po moralu,ne moze imati funkciju koju ima.Tu treba pošten lik.
Fuj,fuj,fuj...Gledajmo naše jade i reagujemo.

Velicanstveni

pre 6 godina

Daj bre ne svadjajte se, verovatno imaju dokaze da je sudija potplacen,cak i zbog namere ne mogu dozivotno da ga suspenduju.

Coa

pre 6 godina

FIFA kao i FSS. Ne sme da dira jake i velike, ali će zato da gradi autoritet na malim i slabim. Sudije iz Evrope nikada ne bi smeli ni da pipnu, ali zato rado grade autoritet nad tamo nekim afričkim anonimusima.

Kod nas FSS jedva dočeka da se iživljava nad Spartakom, Mačvom i sličnima. Ali Zvezdu i Partizan, čije utakmice donose uvek najviše kontroverzi, nikada nisu, niti će po tom pitanju.

Branko.

pre 6 godina

Nije sudija diskvalifikovan samo zbog penala. On je na toj utakmici , i na jos nekoliko meceva pre toga, igrao na kladionici "over"(namanje 3 gola po mecu). Jednu je utakmicu produzio 10 minuta, a u 99-om, pri rezultatu 2:0 je svirao penal za ekipu koja je gubila. Posle je bila istraga i covek je diskvalifikovan zauvek.

Perke

pre 6 godina

A sta sa sudijom koji je iskljucio Vidala z polufinalu sa Realom i onim priznatim golovima iz ofsajda, njima onda treba i potomcima zabraniti da pomisle da se bave sudjenjem!
(Milos, 06. septembar 2017 22:41)

A šta je sa sudijama koje su u te dve utakmice svirale 2 penala za Bajern, a oba nisu bila ?

HESOYAM

pre 6 godina

Da li ce se ponoviti i utakmica Celsi-Barselona iz 2009. godine isto? 4 penala nisu svirana za Celsi. Ne jedan, ne dva, nego cetiri. Utakmica je bila neuporedivo znacajnija, polufinale lige sampiona. Bravo za Fifu sto ima isti kriterijum za sve.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vinetu, 6. septembar 2017 22:58)

Tacnije 5 za Celzi i 2 za Barselonu. Najgore odsudjena utakmica ikada. Da ne pricam da su dali sudiji kome je zena iz Barselone da sudi istom tom klubu. Genijalno, ko bi ocekivao da tako odsudi...

Realno

pre 6 godina

Kada bi ovo primenili kod nas, zbog zvezde bi sve sudije bile suspendovane dozivotno
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Xman, 6. septembar 2017 22:35)

Sigurno si mislio zbog partizana.Zvezdini penali su bar ocigledni ali oni sto se sude partizanu su,ne za suspenziju sudija,nego za zatvor i to dozivotnu robiju.

Dex

pre 6 godina

Onda je i Južna Afrika trebalo da bude diskvalifikovana...
(Pera, 6. septembar 2017 23:54)

Ne znaci da su bili umesani. Sudije imaju tu nezgodnu naviku da se klade, ili njihovi poznanici.

maki

pre 6 godina

@DJOLEKG sa anrijem je bilo da su irskoj ponudili, cini mi se 4 miliona kao nadoknadu, otprilike koliko bi i dobili za igranje na svetskom

Pedja

pre 6 godina

Sta je ovde neobicno. Ovde su sudije za jedan tim dosudjivale penale kada protivnika pogodi lopta u ledja i jos im i crveni karton davali.

hours of love

pre 6 godina

Auu, kad bih ja poceo da nabrajam situacije iz tih malih utakmica, malo bi bilo dva dana da ih sve navedem...
(navijac, 06. septembar 2017 23:13)

Ni jedna utakmica nije mala!
Da je Zvezda dobila vozdovac bila bi prva.
A eto, rekao bi da je to "mala" utakmica mozda.

Dve kradje koje me uvek uzbude

pre 6 godina

Vecina komentara na ovu vest je totalno bez veze. I ko komentarise? Tzv. navijaci ekipa koje su odavno zaboravile sta je to fer-plej - C. zvezda i Partizan.

Na ovu vest, setih se dva dogadjaja koji su vezani za repr. Jugoslavije.

Prvi: finalna utakmica na Evropskom sampionatu u Italiji. Sudija Dinst (mislim da se tako zvao) iz Svajcarske je toliko sramno sudio u korist domace ekipe, da je utakmica (ipak) zavrsena nereseno. U drugoj utakmici mi gubimo. Epilog: Svajcarci nisu cekali nikakvu FIFU i UEFU, vec su Dinsta dozivotno diskvalifikovali, a da se jos nije ni bio vratio iz Italije.

Drugi: Utakmica Spanija -SFRJ na Sv. prvenstvu. Utakmica direktno odlucuje o "prolazu dalje". Mi bolji u svim elementima igre... I: Zajec (kapiten nase repr.) na 1,5 - 2 m. IZVAN kazn. prostora napravi faul. Sudija odmah pokaze na penal. i, sto je jos zanimljivije, sudija dva puta ponistava sut Spanaca: jednom je Pantelic odbranio, a drugi su promasili. Tek iz 3-eg puta Spanci daju gol i mi gubimo utakmicu. (Pantelic je jednom -skoro-, cak, rekao: da nisu dali gol tada, jos bi sutirali dok ga ne daju.) Vracamo se kuci.
Sudija nije bio ni opomenut od nadleznih institucija.

ko razume shvatice

pre 6 godina

Imali smo i mi ovde situaciju da se za jedan tim u derbiju svira penal iako je lopta pogodila igraca u koleno...
(navijac, 06. septembar 2017 22:36)

isto tako na kosarkaskom terenu trojka pogadja iz auta!

René Artois

pre 6 godina

Imali smo i mi ovde situaciju da se za jedan tim u derbiju svira penal iako je lopta pogodila igraca u koleno...
(navijac, 06. septembar 2017 22:36)

Na snimku se lepo vidi da je lopta pomerila Rnićevu šaku unazad dobrih 20 cm, ali možda i grešim, nisam doktor medicinskih nauka i ne poznajem anatomiju ljudskog tela, možda se stvarno na kraju ljudske ruke nalazi koleno...

Tolle

pre 6 godina

@Imali smo i mi ovde situaciju da se za jedan tim u derbiju svira penal iako je lopta pogodila igraca u koleno...
(navijac, 06. septembar 2017 22:36)

isto tako na kosarkaskom terenu trojka pogadja iz auta!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ko razume shvatice, 6. septembar 2017 22:38)


Sad jos samo da nadjes kosarkaskog sudiju koji je dozivotno suspendovan jer je nekada nekome priznao spornu trojku, pa da tvoj komentar dobije poentu.

hours of love

pre 6 godina

Imali smo i mi ovde situaciju da se za jedan tim u derbiju svira penal iako je lopta pogodila igraca u koleno... 
(navijac, 06. septembar 2017 22:36) 

Secam se.
A secam se i kad je lopta nakon suta igraca partizana pogodila U LEDJA (WTF?!) igraca Novog Pazara pa je dosudjen penal :)

Balkanac

pre 6 godina

Real ima pomoc na svakoj utakmici,ne znam ko bi sudio kad bi sve njih suspendovali.Ako nije penal,onda je igrac vise,golovi iz ofsajda,a ako sudija slucajno iskljuci igraca Reala onda oni dobijaju za direktan crveni po jednu utakmicu itd

navijac

pre 6 godina

Imali smo i mi ovde situaciju da se za jedan tim u derbiju svira penal iako je lopta pogodila igraca u koleno...
(navijac, 06. septembar 2017 22:36)

@Secam se.
A secam se i kad je lopta nakon suta igraca partizana pogodila U LEDJA (WTF?!) igraca Novog Pazara pa je dosudjen penal :)
(hours of love, 6. septembar 2017 22:56)

Auu, kad bih ja poceo da nabrajam situacije iz tih malih utakmica, malo bi bilo dva dana da ih sve navedem...

Vinetu

pre 6 godina

Da li ce se ponoviti i utakmica Celsi-Barselona iz 2009. godine isto? 4 penala nisu svirana za Celsi. Ne jedan, ne dva, nego cetiri. Utakmica je bila neuporedivo znacajnija, polufinale lige sampiona. Bravo za Fifu sto ima isti kriterijum za sve.

Milos

pre 6 godina

A sta sa sudijom koji je iskljucio Vidala z polufinalu sa Realom i onim priznatim golovima iz ofsajda, njima onda treba i potomcima zabraniti da pomisle da se bave sudjenjem!

Viktoe

pre 6 godina

(Vinetu, 06. septembar 2017 22:58)

Neko napisao za Realovu kradju sa Bajernom i onda madrid botovi podsecaju na utakmicu Celsi Barselona hahah

ahha

pre 6 godina

a onaj sto krasnodaru nije priznao gol a lopta 2 metra u golu ?
(ruja, 07. septembar 2017 08:38)
nemoj da se uznudjujes mnogo,da su.priznali tamo gol zvezda bi ih odvalila kuci sa 3 1 tako da mozes samo da se sklupcas i trazis krivca za zvedzin prolaz u svojoj glavi

Sta uradi to Nolane Smithe ??!

pre 6 godina

Šta tek reći za sudije koje su u vreme Tomislava Karadzića sudile partizaiju, njima bi išle 2 dozivotne suspenzije ...

Lka

pre 6 godina

ajmo deco da pricamo o nasem fudbalu,o nasoj sramoti.Ali ocekujem komentare kad se vrate komntatori iz skole.Za ovih 55 godina koliko pratim nas fudbal svacega je bilo.Neki sugerisu da se prica o pomici Zvezdi,ajde da pricamo.A sta cemo sa igranjem u Ljubljani 100 minuta da bi se dobio novi prvak Partizan,ili kad je taj isti prvak bio pred ispadanjem iz prve lige a sudija svira ocigledan penal za Buducnist, i ponavlja ga dok golman ne odbrani,inace Partizan ode u drugu ligu.Dakle pricajmo o prljavstini,a svi smo prljavi.Drago mi je sto je ovako presudjeno i sto ce se utakmica poniviti,jednom je moralo da pocne.

Sta uradi to Nolane Smithe ??!

pre 6 godina

a onaj sto krasnodaru nije priznao gol a lopta 2 metra u golu ? 
(ruja, 07. septembar 2017 08:38) 

Auuu, pa tebe još uvek boli Krasnodar ? A j mislio da ste ga preboleli, šmrc ...

nista o nicemu

pre 6 godina

Da li ce se ponoviti i utakmica Celsi-Barselona iz 2009. godine isto? 4 penala nisu svirana za Celsi. Ne jedan, ne dva, nego cetiri. Utakmica je bila neuporedivo znacajnija, polufinale lige sampiona. Bravo za Fifu sto ima isti kriterijum za sve.
(Vinetu, 06. septembar 2017 22:58)

Tacno sve osim sto se fifa ne pita

Realno

pre 6 godina

Kada bi ovo primenili kod nas, zbog zvezde bi sve sudije bile suspendovane dozivotno
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Xman, 6. septembar 2017 22:35)

Sigurno si mislio zbog partizana.Zvezdini penali su bar ocigledni ali oni sto se sude partizanu su,ne za suspenziju sudija,nego za zatvor i to dozivotnu robiju.

Stojan

pre 6 godina

Za takve i slične slučajeve, trebalo bi uvesti provjeru sa kamerama (kao u odbojci). Dobro bi bilo ukinuti ofsajd. Tako bi igra bila zanimljivija i manje bi bilo greški sudija. To bi privuklo veći broj gledalaca na utakmice.

40+

pre 6 godina

Gol iz gol auta se nekom priznaje,penal se nekom svira i kad lopta u butinu pogodi,a nekom se ne svira 22.godine pa i vise,itd,itd.. Ali ne brinite "gospodo" Mrakicu,Binicu,Kokezo,Vucicu, Glodjovicu,Elvise,Grujicu,itd,itd,vas nece niko kazniti,ovde je sve to normalno kad je jedan tim u pitanju,jer to je drzavno mezimce 72.godine vec,prepoznace se navijaci tog kluba.. Ocekujem da ce i komentare ostaviti jer navijaci tog kluba stvarno nemaju blama.. ,3.2.1..

Djed Gavrilo

pre 6 godina

Ljudi,pričajmo mi o našoj stvarnosti u javasluku.
Samo iz prošlog prvenstva,zbog sudjenja u korist Zvezde, bilo bi suspendovano nekoliko sudija.O pretproslom da ne govorimo.Koliko penala nije dosudjeno Partizanu u derbijima?Koliko materijalne povrede pravila igre(gol nakon izlaska lopte van terena)je napravljeno u korist Zvezde?Secam se bruke u Kuli kada zvezdin igrac pada van šesnaesterca na dva metra...
Zadnji derbi,čista dva penala za Partizan,a sudio navodni Partizanovac,Grujic.Taktika je da se neko proglasi partizanovcem a onda imamo vašar od sudjenja.Sve se umiri sa Binicevim scenarijom da se bezdušno opravda sudjenje.Binic,po moralu,ne moze imati funkciju koju ima.Tu treba pošten lik.
Fuj,fuj,fuj...Gledajmo naše jade i reagujemo.

svaki Sajberovac ima za brata, Slavka Sajbera hrvata

pre 6 godina

@ko razume shvatice
Sta kad Rnica lopta pogodi u butinu a sudija svira penal za Zvezdu?
Da li da se I mi zalimo istom sudu?
Potpuno ista situacija kao I ovde

hours of love

pre 6 godina

Auu, kad bih ja poceo da nabrajam situacije iz tih malih utakmica, malo bi bilo dva dana da ih sve navedem...
(navijac, 06. septembar 2017 23:13)

Ni jedna utakmica nije mala!
Da je Zvezda dobila vozdovac bila bi prva.
A eto, rekao bi da je to "mala" utakmica mozda.

Gdje je sad video tehnologija?

pre 6 godina

A sto ce biti sa Kasaiem?Covjek nije svirao penal za Hrvatsku zbog igranja rukom na gol liniji turskog igraca.Turcin je morao biti iskljucen i sviran penal,a Hrvatska prakticki na svjetskom prvenstvu.

MarcoPolo

pre 6 godina

nisam hteo ništa da komentarišem u vezi domaćeg fudbala i to koliko su i zvezda i partizan povlašćeni kod sudija,iako sam partizanovac...ali onda čitam zvezdaše koji se jave i pominju karadžića,a zaboravljaju da je čak i u tom periodu njima svirano više penala nego nama...šta onda vredi pričati o drugim periodima. navlači se i za jedne i za druge,ko je objektivan i fer to će priznati. ko je bolesno ostrašćen kao pojedinci ovde,to neće nikad primetiti.

Samo da dodam

pre 6 godina

@ja sam, 6. septembar 2017 22:46
Hauard Web je takodje bio covek od zadatka u finalu SP 2010, koji je uspesno obavio, da Spanija posane prvak sveta. Nije svirao ocigledan korner za HOL i pustio kontru, dok su igraci protestvovali, iz koje je postignut jedini gol ;)

Grizman

pre 6 godina

A sta je sa utakmice Barselona-Arsenal 1/8 LS 2011 god. Arsenal ima rezultat za prolaz, a van Persi dobija crveni jer nije cuo pistaljku za ofsajd, plus je barselona imala nepostojeci penal i jos par gresaka na stetu Arsenala. Te godije je Barselona osvojila titulu, da ima pravde sad bi imali maksimalno 1 LS.

Grizman

pre 6 godina

Neko pominje neke nepostojece penale protiv Sahtjora gde je Real dobijao po 5-6 golova razlike. Pa kad bi sad pominjao sve utakmice u kojoj je barselona krala ne bi stalo u 500 komentara. Poznato je da real i barselona najvise kradu, ali ovo sto radi uefalona nema ni u nigerijskoj ligi. Protiv njih nije sviran penal preko godinu dana, kao i crveni, a Realu svaku 3 utakmicu neko dobije crveni ili penal protiv njih. Tu se vidi ko je sta.

bojaaan

pre 6 godina

(Vinetu, 06. septembar 2017 22:58) 

Neko napisao za Realovu kradju sa Bajernom i onda madrid botovi podsecaju na utakmicu Celsi Barselona hahah
(Viktoe, 06. septembar 2017 23:29)

Pa barselona ovde ima najvise botova sto je opste poznato. Vest o nevremenu u Teksasu, a ljudi pominju tj. pljuju Ronalda, Asensija i ostale

MiLaN

pre 6 godina

Da li ce se ponoviti i utakmica Celsi-Barselona iz 2009. godine isto? 4 penala nisu svirana za Celsi. Ne jedan, ne dva, nego cetiri. Utakmica je bila neuporedivo znacajnija, polufinale lige sampiona. Bravo za Fifu sto ima isti kriterijum za sve. 
(Vinetu, 06. septembar 2017 22:58)

Ili Real - Bajern i to obe. Ili pak Real-Rajo od pre par godina, gde Rajo vodi 2-1 i pritom razbijaju Real, a onda sudija stupa na scenu, daje crveni igracima Raja i plus penal. Pa isto pre par godina, protiv Sahtjora, zalizani sutra, lopta pogadja igraca Sahtjora u LEDJA, a sudija pokazuje na belu tacku. Ima jos milion takvih utakmica gde Realu nije islo pa su na scenu stupile sudije.

Perke

pre 6 godina

A sta sa sudijom koji je iskljucio Vidala z polufinalu sa Realom i onim priznatim golovima iz ofsajda, njima onda treba i potomcima zabraniti da pomisle da se bave sudjenjem!
(Milos, 06. septembar 2017 22:41)

A šta je sa sudijama koje su u te dve utakmice svirale 2 penala za Bajern, a oba nisu bila ?

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Je l to zvezdas spominje aut? Stvarno?
(adidas, 06. septembar 2017 23:53)

Druže, taj aut u košarci je rešio prvenstvo :)

Dejan BG

pre 6 godina

Nisu sudije izvor problema vec decenijama,vec FIFA i UEFA. Njih suspendovati, tj promeniti odnos snaga u telima tih organizacija u kojima zapadnjaci dominiraju na sramotu sporta.

Zemunac sa video klipa

pre 6 godina

a hauard veb dosudio 3 zuta kartona na jednom mecu istom igracu i nastavio da sudi na vrhunskom nivou.
(ja sam, 06. septembar 2017 22:46)
Nije Webb nego Graeme Paul na Svetskom Prvenstvu.

JPR24

pre 6 godina

Glupost. Kazna da. Suspenzija dozivotna je potpuna glupost, u tom slucaju bi onda trebalo suspendovati barem 50% sudija na svetu... Ovde mislim na sportsku gresku! Ako su u pitanju neke pare, mito itd, to je druga stvar, ali bi onda i neka reprezentacija bila suspendovana, tako da je ovo samo cirkus.

Pedja

pre 6 godina

Sta je ovde neobicno. Ovde su sudije za jedan tim dosudjivale penale kada protivnika pogodi lopta u ledja i jos im i crveni karton davali.

HESOYAM

pre 6 godina

Da li ce se ponoviti i utakmica Celsi-Barselona iz 2009. godine isto? 4 penala nisu svirana za Celsi. Ne jedan, ne dva, nego cetiri. Utakmica je bila neuporedivo znacajnija, polufinale lige sampiona. Bravo za Fifu sto ima isti kriterijum za sve.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vinetu, 6. septembar 2017 22:58)

Tacnije 5 za Celzi i 2 za Barselonu. Najgore odsudjena utakmica ikada. Da ne pricam da su dali sudiji kome je zena iz Barselone da sudi istom tom klubu. Genijalno, ko bi ocekivao da tako odsudi...

Nikola

pre 6 godina

A sto ne izbace iz fudbala ove sto daju gol rukom, valjaju se a nisu faulirani, namerno nekog povrede, golmane koji ne izbace loptu odmah..........?

Dddd

pre 6 godina

"a hauard veb dosudio 3 zuta kartona na jednom mecu istom igracu i nastavio da sudi na vrhunskom nivou.
(ja sam, 6. septembar 2017 22:46)"

To je bio Graham Poll, a ne Webb.

Nenad

pre 6 godina

Meni je za komentarisanje dovoljan povod naslov.
Toliko neko bahat da bude, da čak ni ne pročita šta je napisao, ne mogu da razumem.
Naime: "FIFA je odlučila je danas da se meč Južne Afrike i Senegala u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo pošto je sudija Jozef Lampti doživotno suspendovan."
Strašno stvarno!

Dve kradje koje me uvek uzbude

pre 6 godina

Vecina komentara na ovu vest je totalno bez veze. I ko komentarise? Tzv. navijaci ekipa koje su odavno zaboravile sta je to fer-plej - C. zvezda i Partizan.

Na ovu vest, setih se dva dogadjaja koji su vezani za repr. Jugoslavije.

Prvi: finalna utakmica na Evropskom sampionatu u Italiji. Sudija Dinst (mislim da se tako zvao) iz Svajcarske je toliko sramno sudio u korist domace ekipe, da je utakmica (ipak) zavrsena nereseno. U drugoj utakmici mi gubimo. Epilog: Svajcarci nisu cekali nikakvu FIFU i UEFU, vec su Dinsta dozivotno diskvalifikovali, a da se jos nije ni bio vratio iz Italije.

Drugi: Utakmica Spanija -SFRJ na Sv. prvenstvu. Utakmica direktno odlucuje o "prolazu dalje". Mi bolji u svim elementima igre... I: Zajec (kapiten nase repr.) na 1,5 - 2 m. IZVAN kazn. prostora napravi faul. Sudija odmah pokaze na penal. i, sto je jos zanimljivije, sudija dva puta ponistava sut Spanaca: jednom je Pantelic odbranio, a drugi su promasili. Tek iz 3-eg puta Spanci daju gol i mi gubimo utakmicu. (Pantelic je jednom -skoro-, cak, rekao: da nisu dali gol tada, jos bi sutirali dok ga ne daju.) Vracamo se kuci.
Sudija nije bio ni opomenut od nadleznih institucija.

Dve kradje koje me uvek uzbude

pre 6 godina

Vecina komentara na ovu vest je totalno bez veze. I ko komentarise? Tzv. navijaci ekipa koje su odavno zaboravile sta je to fer-plej - C. zvezda i Partizan.

Na ovu vest, setih se dva dogadjaja koji su vezani za repr. Jugoslavije.

Prvi: finalna utakmica na Evropskom sampionatu u Italiji. Sudija Dinst (mislim da se tako zvao) iz Svajcarske je toliko sramno sudio u korist domace ekipe, da je utakmica (ipak) zavrsena nereseno. U drugoj utakmici mi gubimo. Epilog: Svajcarci nisu cekali nikakvu FIFU i UEFU, vec su Dinsta dozivotno diskvalifikovali, a da se jos nije ni bio vratio iz Italije.

Drugi: Utakmica Spanija -SFRJ na Sv. prvenstvu. Utakmica direktno odlucuje o "prolazu dalje". Mi bolji u svim elementima igre... I: Zajec (kapiten nase repr.) na 1,5 - 2 m. IZVAN kazn. prostora napravi faul. Sudija odmah pokaze na penal. i, sto je jos zanimljivije, sudija dva puta ponistava sut Spanaca: jednom je Pantelic odbranio, a drugi su promasili. Tek iz 3-eg puta Spanci daju gol i mi gubimo utakmicu. (Pantelic je jednom -skoro-, cak, rekao: da nisu dali gol tada, jos bi sutirali dok ga ne daju.) Vracamo se kuci.
Sudija nije bio ni opomenut od nadleznih institucija.

veliki strumf

pre 6 godina

@ja sam Nije Howard Webb nego Graham Pol i to Simunicu u mecu Australija-Hrvatska! Ako ne znas - izguglaj covece! Jedina slicnost sto su Englezi obojica. I ovi sto ti dadose silne pluseve - sve znalci.

Ccccc

pre 6 godina

Što se nije ponovio meč Irske i Francuske kada je Anri dao gol rukom i direktno uticao na rezultat i izbacio Irsku tim golom?! Ali ...... oni su Francuzi!

Dex

pre 6 godina

Onda je i Južna Afrika trebalo da bude diskvalifikovana...
(Pera, 6. septembar 2017 23:54)

Ne znaci da su bili umesani. Sudije imaju tu nezgodnu naviku da se klade, ili njihovi poznanici.

Velicanstveni

pre 6 godina

Daj bre ne svadjajte se, verovatno imaju dokaze da je sudija potplacen,cak i zbog namere ne mogu dozivotno da ga suspenduju.

maki

pre 6 godina

@DJOLEKG sa anrijem je bilo da su irskoj ponudili, cini mi se 4 miliona kao nadoknadu, otprilike koliko bi i dobili za igranje na svetskom

Coa

pre 6 godina

FIFA kao i FSS. Ne sme da dira jake i velike, ali će zato da gradi autoritet na malim i slabim. Sudije iz Evrope nikada ne bi smeli ni da pipnu, ali zato rado grade autoritet nad tamo nekim afričkim anonimusima.

Kod nas FSS jedva dočeka da se iživljava nad Spartakom, Mačvom i sličnima. Ali Zvezdu i Partizan, čije utakmice donose uvek najviše kontroverzi, nikada nisu, niti će po tom pitanju.

Branko.

pre 6 godina

Nije sudija diskvalifikovan samo zbog penala. On je na toj utakmici , i na jos nekoliko meceva pre toga, igrao na kladionici "over"(namanje 3 gola po mecu). Jednu je utakmicu produzio 10 minuta, a u 99-om, pri rezultatu 2:0 je svirao penal za ekipu koja je gubila. Posle je bila istraga i covek je diskvalifikovan zauvek.