Sreda, 06.09.2017.

09:44

Argentina se kocka sa Mundijalom, Čile još gori

Fudbaleri Argentine i Čilea nastavili su sa razočaravajućim partijama u južnoameričkim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92

Argentina se kocka sa Mundijalom, Èile još gori IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

Pera Božić

pre 6 godina

Maradoninim saigracima.
(Mesi, Dijego i Pele su najbolja trojica fudbalera, 06. septembar 2017 19:47)

Mani se statistike, te utakmice što nije dao golove je asisitirao, dovodio protivnike do očaja i vezao po 2-3 igrača za sebe...

JPR24

pre 6 godina

@ JPR24Igrali su baraz u kvalifikacijama za USA 94 protiv Australije.
(Duško, 06. septembar 2017 13:34)
Hvala na informaciji. Znači davno već ;)

Mesi, Dijego i Pele su najbolja trojica fudbalera

pre 6 godina

Mit o Maradoni i SP 1986:
1. mec: ARG 3-1 J.Koreja
strelci: Valdano (2) i Rudjeri. Maradona 0 gol.
2. mec: Italija 1-1 ARG
strelac: Maradona.
3. mec: ARG 2-0 Bugarska
strelci: Valdano i Burucaga. Maradona 0 gol.
4. mec (1/8 f): ARG 1-0 Urugvaj
strelac: Paskuli. Maradona 0 gol.
5. mec (1/4 f): ARG 2-1 Engleska
strelac: Maradona (2). Dao je gol rukom, a taj gol je trebao biti ponisten i Maradona je trebao da dobije zuti karton.
6. mec (1/2 f): ARG 2-0 Belgija
strelac: Maradona (2).
7. mec (finale): ARG 3-2 Z.Nemacka
strelci: Braun, Valdano i Burucaga. Maradona 0 gol.
Maradona je resio 3 od 7 meceva na SP 1986! Ona preostala 4 meca su verovatno nebitna.
Ovim ne omalovazavam Dijega, nego treba videti stvari iz vise uglova.
To znaci da je fudbal TIMSKA IGRA i da moraju SVI (11 igraca) da igraju i da funkcionisu kao podmazana masina (kao sto su to sada Nemci, koji su sa 2. timom uzeli Kup Konfederacija).
Cinjenica je da je Maradona imao sposobne i dobre saigrace koji su ga dobro pratili, koji su mogli i znali da igraju koliko toliko i bez njega (pogledati Maradonin ucinak na SP 1990, ARG je igrala finale).
Jednostavno, Mesi nema saigrace koji bi mogli da ga isprate i predvide njegovu viziju, paseve, kreirane sanse.
Pravo pitanje je, da li bi Maradona uspeo da osvoji SP 1986 sa ovim Mesijevim saigracima?
Siguran sam da bi Mesi uzeo SP 2014 sa Maradoninim saigracima.

neutralni felsh

pre 6 godina

Maradona igrao u Italiji, Spaniji, za repku, na Marakani... Sve poosvajao, razlicite lige, takmicenja... Sa onakvom Argentinom osvojio prvenstvo. 

I onda ga porede s Mesijem. Koji nije video dalje od Barsenole i ondasnjih trgova i fontana...
(nn, 06. septembar 2017 10:24)


"onakvom argentinom"? ako mozda nisi cuo za tadasnje argentinske reprezentativce ne daje ti za pravo da izjavljujes ovakve bisere. maradonina argentina bila je jaca-kompaktnija od ove sada.
maradona maradona maradona... razumem starije, oni romanticarski gledaju na vreme kad su oni bili mladi, pa im sve izgleda lepse nego danas, kad su ofucani. mada, razumem i klince, plase se da ne ispadnu glupi u takvom drustvu pa za svaki slucaj pricaju ovo sto ti pricas. odgledaju 3 klipa na jutjubu pa kazu "kakav majstor brateee"... uz jedan mali problem: skoro niko od starijih nece reci da je argentina tada imala slabu ekipu (i napoli takodje), ali mali djokica misli da je argentina kao nesto igrala ali ne ume pa se pojavi maradona i predribla i igrace i sudiju i stadion i korner zastavicu i onda postigne gol. a klausen pasarela buruchaga valdano stoje na terenu sa ukras...

gjfik

pre 6 godina

@Tetris 2010? Juzna Afrika? Tad su na penale meni se cini ispali od Spanije...koliko mi ih je bilo samo zao.Kardozo i Santa Kruz,imali su dobru ekipu

kk

pre 6 godina

(Blueblueblue, 6. septembar 2017 11:31)

Pa Argentina je sa Di Mariom odnosno bez Mesija ostvarila samo 1 pobedu u 7 utakmica. Upravo zbog Di Marie, Aguera, Iguaina i ostalih, Argentina i jeste tu gde je sada. Da im nije Mesija oni 100% ne bi igrali SP 2018 godine i da im Mesi nije donosio pobede protiv glavih konkurenata Čilea, Urugvaja i Kolumbije...

Slobodni Klikeri

pre 6 godina

Mrzi me da proveravam ali se ne secam da je Argentina skorije otisla direktno na SP bez baraza. Secam se da su u Italiji 90. sa Maradonom i Kanidjom jedva prosli grupu kao treci najbolji iz svih grupa. Tada je bio takav sistem da dve ili tri trece najbolje ekipe idu dalje. Argentina kao vladajuci prvak sveta na otvaranju izgubi od Kameruna 1:0,Kamerun zavrsio mec sa dva igraca manje. A da ne pominjem dalje razne blamaze sa Nemackom,Brazilom vise puta itd. Realno prosecna ekipa vec vise od deceniju, drzi se na staroj slavi.

Larra

pre 6 godina

Jeste da se Argentina bas muci i da se nikad ne zna....sve je moguce. Ja se ipak nadam da ce biti sve u redu na kraju i da ce ici u Rusiju. Bez Messija SP mi je nezamislivo....

maradona

pre 6 godina

Sreca u nesreci za argentinu je to sto je bolivija pobedila cile a urugvaj bio bolji od paragvaja,inace bi argentina bila 7 a ne 5 na tabeli.Takodje dobra stvar za nji je i to sto su neki vazni igraci perua dobili zute kartone i suspendovani su za taj mec sa argentinom.Ali sve je ovo dzaba ako se argentini malo ne osmehne sreca koju nemaju vec godinama unazad.

Sinisa

pre 6 godina

Nazalost,gotovo je nemoguca misija da Messi osvoji boginju...Nesto jednostavno ne stima,njega zatvore skroz,drugi igraci nisu sposobni da nesto vise urade i to je to.

Mesi je najbolji fudbaler na svetu

pre 6 godina

Sledeci mecevi Argentine:
5.10 ARG-Peru
10.10 Ekvador-ARG.
Postoji mogucnost, ali jako malo verovatna, da Argentini cak ni 4 od 6 bodova nece doneti cak ni baraz, tj. bili bi sesti!
Naravno, Argentini 4 od 6 bodova, u zavisnosti od rezultata drugih, mogu doneti i baraz kao i direktni plasman na SP u Rusiji.
Argentini jedino svih 6 od 6 bodova daju direktan plasman na SP bez obzira na druge ekipe!
Bez Mesija, Argentina se 100% ne bi plasirala na SP! Samo Leo ih drzi u borbi za plasman na SP!
Nije Ikardi dao gol, nego je igrac Venecuele dao autogol!
Dibala ima 10 nastupa za ARG i 0 (nula) golova!
Anhel-stalno-sam-povredjen-kada-treba-da-igram-za-reprezentaciju-Di Maria!
Mesija su najmanje dvojica fudbalera Urugvaja cuvala u Montevideu, kao i najmanje dvojica Venecuelanaca, a po potrebi, cuvalo ga je i vise igraca.

Odgovori su na internetu, samo ih treba pronaci

pre 6 godina

(Juventino, 6. septembar 2017 13:48)
Varas se, pogledaj na internetu juznoamericke kvalif. za SP 2002! Brazil je zavrsio na 3. mestu sa 13 bodova iza Argentine, a baraz je igrao Urugvaj koji je kasnije izbacio Australiju! Kolo pre kraja (17. kolo) tabela je izgledala ovako:
42 Argentina (remi u 18. kolu, 1. mesto na kraju)
30 Ekvador (remi, 2. mesto) i Paragvaj (poraz u 18. kolu, 4. mesto na kraju)
27 Brazil (pobeda u 18. kolu, 3. mesto na kraju)
26 Urugvaj (remi, 5. mesto i baraz)
24 Kolumbija (pobeda, 6. mesto, nisu se plasirali na SP)
17 Bolivija (remi, 7. mesto).
Dakle, Urugvaj je kolo pre kraja bio 5., tj. na poziciji koja vodi u baraz.

Иван Грозни

pre 6 godina

Аргентина ће се некако извући и биће међу четири. Али мени је много занимљивије оно што се дешава у С. Америци. САД су једва извукле бод против Хондураса. Ако не победе Панаму у следећем колу, у питању им је не само треће место, већ и пласман у бараж.

LA

pre 6 godina

@ wazza
Sve im se vraca za onaj Maradonin gol rukom, i nadam se da nikad vise nece biti prvaci sveta zbog te teske kradje (jedino je fer sto je bilo protiv Engleza, i njima je tako od otete titule '66)...

drago

pre 6 godina

Od top 9 reprezentacija svjetskog nogometa (zemlje liga Petice, Nizozemska, Portugal, Argentina i Brazil) samo Brazil, Spanjolska, Njemacka i Engleska sigurno idu prema SP. 
Francuska je prva sa samo bodom prednosti, Italija i Portugal drugi, Nizozemska treca sa 3 boda manje od druge Svedske i Argentina na poziciji dodatnih kvala.
Bilo bi to stvarno krnje SP da se ne plasiraju.

Juventino

pre 6 godina

Ako se nevaram ovakva ista situacija je bila 2001 kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Japanu i Juznoj Koreji samo sto su se Brazilci jedva kvalifikovali i to cini mi se kroz baraz i to generacija - Kafu, Karlos, Rivaldo, Emerson, Gilberto Silva, Ronaldo, Ronaldinjo, Paulista, Edmilson, Roke Zunior,....

drago

pre 6 godina

Od top 9 reprezentacija svjetskog nogometa (zemlje liga Petice, Nizozemska, Portugal, Argentina i Brazil) samo Brazil, Spanjolska, Njemacka i Engleska sigurno idu prema SP.
Francuska je prva sa samo bodom prednosti, Italija i Portugal drugi, Nizozemska treca sa 3 boda manje od druge Svedske i Argentina na poziciji dodatnih kvala.

JPR24

pre 6 godina

Ma ne brinem ja za argentinu jer 100% prolaze jer oduvek argentina slabije odigra kvalifikacija ali zato na svetskom uvek dodju do zavrsnice
(Starac Fočo od stotinuljeta, 06. septembar 2017 12:20)
Jeste. Samo sto se ne secam kad su zadnji put igrali baraz. A u ovim kvalifikacijama izgledaju veoma lose. Video sam vec losija izdanja Argentine, ali ovo je stvarno ocajno ako se uzme u obzir kakve sve igrace imaju. Nisu svi Mesi, ali ima tu dosta vrlo dobrih igraca.
Slucajno da izgube kuci od Perua u oktobru, bolje da beze sa stadiona helikopterima...

Starac Fočo od stotinu ljeta

pre 6 godina

Ma ne brinem ja za argentinu jer 100% prolaze jer oduvek argentina slabije odigra kvalifikacija ali zato na svetskom uvek dodju do zavrsnice

Oliver

pre 6 godina

Juznoamericke kvalifikacije su jako interesantne,ali bice lose ako se gaucosi ne kvalifikuju.Od 5 mesta(posto je baraz gotovo siguran za Juznu Ameriku),3 bi uvek trebalo da budu Brazil,Argentina i Urugvaj,a za preostala 2 da se bore Cile,Paragvaj,Kolumbija,Ekvador i Peru.Bruka bi bila da se dvostruki svetski sampion poput Argentine ne kvalifikuje.Vec je dovoljno deprimirajuce da se Holandija,dvostruki svetski viceprvak ne kvalifikuje,zamislite jos gaucose.Vreme je konacno da Mesi nesto uradi za reprezentaciju.Rusija dogodine bez Mesija-to ne ide.

Perke

pre 6 godina

Je l' opet Mesi sam igrao dok su ostalih 10 igrača sedeli i pili kafu i sok ? Samo u Barsi i može da igra. Argentina ima jedan od najjačih timova na svetu, a opet ne mogu lagane timove da pobede. Sramota.

Tennisman

pre 6 godina

Portugual bi ovde bio medju prva tri dajem glavu.
(Neko, 06. septembar 2017 10:24)
sto ga spominjes, alo majstore posrecenu titulu mi ne spominji, neceti ni oticu u Rusiju ti i tvoj kristina kad vi zabebere Italijani cao zdravo

Blueblueblue

pre 6 godina

Di Maria za 25 minuta napravio 3 ciste sanse za gol. A posle ljudi kazu kako je Mesi najbolji igrac, decko pozer nosi kapitensku traku.

Nenad Van Sebe

pre 6 godina

Ne sekiram se za Argentinu uopšte.
Brine me duga ruka sportskih kladionica.
Ovo je njihovo maslo a Argentina je lagano na prvenstvu sveta, pa taman i kroz baraž.

mghc

pre 6 godina

Argentina je dala 16 golova na isto toliko utakmica, iako su reprezentacija sa najboljim napadačima na svetu. I ne zaslužuju da igraju na SP kad ne mogu da pobede fenjeraša Venecuelu na svom terenu.

Kanga

pre 6 godina

Cista stela za kladionice, kao da Terza ulazi u svlacionice :))
Ceo svet igra na pobede Argentine i Cilea, a oni se uporno drze "na ivici ispadanja". Do kraja ce naravno da budu cetvrti i peti, Peru ispada, a onda ce peti proci baraz i opet biti na SP. Vidi se od pocetka da dolaze "cudni" rezultati!

JPR24

pre 6 godina

18 mečeva u kvalifikacijama. Ludilo. zar im ne bi bilo bolje da promene sistem i recimo igraju dve grupe kao Evropljani? Mada bi to značilo manje kinte za saveze, a svi znamo da to ne dolazi u obzir...
(Ivan M, 06. septembar 2017 10:07)

Nije. U evropi su kvalifikacije pocele u spetembru 2016, zavrsavaju se u novembru 2017 ( ne znam kad su baraz mecevi ali tu negde krajem godine). Znaci 10/12 utakmica za nesto vise od godine. Plus eventualno neka prijateljska.
Juzna amerika, oni su poceli kvalifikacije u oktobru 2015, i zavrsavaju u oktobru 2017... Znaci na dve godine. Znaci prosecno se moze reci da igraju manje utakmica godisnje nego evropljani. A uz to, njihov sistem je najpravedniji, svako sa svakim, pa najbolji idu dalje... Naravno, sa tako malo zemalja to je moguce. U evropi ne bi imalo smisla.

jsx

pre 6 godina

Ljudi, ja ne sporim da je teze postati sampion Evrope nego Juzne Amerike, ali su njihove kvalifikacije teze. Istina da mi nemamo pravo na kiks, ali igramo protiv Velsa i Irske kao najjacih konkurenata, pobogu, pa teze je valjda protiv Brazila, Argentine, Cilea, Urugvaja pa i Kolumbije i Perua cak i Bolivije u gostima (zbog nadmorske visine). U Evropi je najcesce samo jedan iole jak tim u kvalifikacijama ili nijedan (kao u nasoj grupi) mada se slazem da ume da se desi da budu dva (Spanija i Italija) sto jeste vrlo nepravedno i jedino je njima zaista teze nego Juznoamerikancima.

мики

pre 6 godina

ове јужноамеричке квалификације су до пута лакше него европске пошто је практично лига. ми морамо да будемо први у групи да прођемо, а то не оставља простор за неки кикс.

Ivan M

pre 6 godina

18 mečeva u kvalifikacijama. Ludilo. zar im ne bi bilo bolje da promene sistem i recimo igraju dve grupe kao Evropljani? Mada bi to značilo manje kinte za saveze, a svi znamo da to ne dolazi u obzir...

wazza

pre 6 godina

Tebra pa jel moguce da nemaju toliko srece ovi argentinci.Gube cetiri finala(tri zaredom),sada je pitanje da li ce uopste biti u rusiji.Ok poraz od bolivije zbog teskog vazduha i nadmorske visine je donekle opravdan,nereseno sa urugvajom u gostima takodje,ali venecuela ,pa ja ne verujem.Pored ovoliko poraza i neresenih rezultata,dobro je da i dalje imaju sansu za rusiju.

4444

pre 6 godina

Gledao sam Argentince, ono je neverovatno kako nisu dali vise golova. Pogotovo u prvom poluvremenu. Cak je nekad delovalo da ih Venecuela pusta koliko su lako dolazili u gol sansu. Osim Mesija, neverovatno koja kontrola lopte, i Dibale koji je zamenjen ko zna zasto, ovi ostali su zaista nekako smesni. Dokaz da jedan covek ne moze bez tima. Ne znam sto nema Iguaina...

Ars longa, vita brevis

pre 6 godina

Hajmo Gerero i Farfan, dugo Peru nije bio na SP. Skroz zanimljiva ekipa, lose poceli, drugi deo kvalifikacija znatno bolje odigran.

Precednik dr mr reko mi jean coek

pre 6 godina

7 timova konkurise za 3 direktna mesta i 1 u barazu.
Od tih 7, ko pobedi u poslednja 2 kola ide sigurno.
Ako ne odu Cile i Argentina nece biti iznenadjenje.
Posle evropskih gde uvek bude jedna grupa smrti, ovo su najteze kvalifukacije.
Iako su Venecuela i Peru uvek autsajderi, tu je nezgodna Bolivija zbog nadmorske visine, Ekvador varira i zavisi od generacije.
Ostale ekipe uglavnom su redovni ucesnici.

nn

pre 6 godina

Maradona igrao u Italiji, Spaniji, za repku, na Marakani... Sve poosvajao, razlicite lige, takmicenja... Sa onakvom Argentinom osvojio prvenstvo.

I onda ga porede s Mesijem. Koji nije video dalje od Barsenole i ondasnjih trgova i fontana...

JPR24

pre 6 godina

Sa autogolom izvukose nereseno... Ala ce biti ribanja u sledecoj protiv Perua. A Cileanci da nisu bili ocajni, Argentina ne bi bila ni na mestu za baraz...

4444

pre 6 godina

Gledao sam Argentince, ono je neverovatno kako nisu dali vise golova. Pogotovo u prvom poluvremenu. Cak je nekad delovalo da ih Venecuela pusta koliko su lako dolazili u gol sansu. Osim Mesija, neverovatno koja kontrola lopte, i Dibale koji je zamenjen ko zna zasto, ovi ostali su zaista nekako smesni. Dokaz da jedan covek ne moze bez tima. Ne znam sto nema Iguaina...

JPR24

pre 6 godina

Sa autogolom izvukose nereseno... Ala ce biti ribanja u sledecoj protiv Perua. A Cileanci da nisu bili ocajni, Argentina ne bi bila ni na mestu za baraz...

mghc

pre 6 godina

Argentina je dala 16 golova na isto toliko utakmica, iako su reprezentacija sa najboljim napadačima na svetu. I ne zaslužuju da igraju na SP kad ne mogu da pobede fenjeraša Venecuelu na svom terenu.

мики

pre 6 godina

ове јужноамеричке квалификације су до пута лакше него европске пошто је практично лига. ми морамо да будемо први у групи да прођемо, а то не оставља простор за неки кикс.

Precednik dr mr reko mi jean coek

pre 6 godina

7 timova konkurise za 3 direktna mesta i 1 u barazu.
Od tih 7, ko pobedi u poslednja 2 kola ide sigurno.
Ako ne odu Cile i Argentina nece biti iznenadjenje.
Posle evropskih gde uvek bude jedna grupa smrti, ovo su najteze kvalifukacije.
Iako su Venecuela i Peru uvek autsajderi, tu je nezgodna Bolivija zbog nadmorske visine, Ekvador varira i zavisi od generacije.
Ostale ekipe uglavnom su redovni ucesnici.

nn

pre 6 godina

Maradona igrao u Italiji, Spaniji, za repku, na Marakani... Sve poosvajao, razlicite lige, takmicenja... Sa onakvom Argentinom osvojio prvenstvo.

I onda ga porede s Mesijem. Koji nije video dalje od Barsenole i ondasnjih trgova i fontana...

JPR24

pre 6 godina

18 mečeva u kvalifikacijama. Ludilo. zar im ne bi bilo bolje da promene sistem i recimo igraju dve grupe kao Evropljani? Mada bi to značilo manje kinte za saveze, a svi znamo da to ne dolazi u obzir...
(Ivan M, 06. septembar 2017 10:07)

Nije. U evropi su kvalifikacije pocele u spetembru 2016, zavrsavaju se u novembru 2017 ( ne znam kad su baraz mecevi ali tu negde krajem godine). Znaci 10/12 utakmica za nesto vise od godine. Plus eventualno neka prijateljska.
Juzna amerika, oni su poceli kvalifikacije u oktobru 2015, i zavrsavaju u oktobru 2017... Znaci na dve godine. Znaci prosecno se moze reci da igraju manje utakmica godisnje nego evropljani. A uz to, njihov sistem je najpravedniji, svako sa svakim, pa najbolji idu dalje... Naravno, sa tako malo zemalja to je moguce. U evropi ne bi imalo smisla.

wazza

pre 6 godina

Tebra pa jel moguce da nemaju toliko srece ovi argentinci.Gube cetiri finala(tri zaredom),sada je pitanje da li ce uopste biti u rusiji.Ok poraz od bolivije zbog teskog vazduha i nadmorske visine je donekle opravdan,nereseno sa urugvajom u gostima takodje,ali venecuela ,pa ja ne verujem.Pored ovoliko poraza i neresenih rezultata,dobro je da i dalje imaju sansu za rusiju.

jsx

pre 6 godina

Ljudi, ja ne sporim da je teze postati sampion Evrope nego Juzne Amerike, ali su njihove kvalifikacije teze. Istina da mi nemamo pravo na kiks, ali igramo protiv Velsa i Irske kao najjacih konkurenata, pobogu, pa teze je valjda protiv Brazila, Argentine, Cilea, Urugvaja pa i Kolumbije i Perua cak i Bolivije u gostima (zbog nadmorske visine). U Evropi je najcesce samo jedan iole jak tim u kvalifikacijama ili nijedan (kao u nasoj grupi) mada se slazem da ume da se desi da budu dva (Spanija i Italija) sto jeste vrlo nepravedno i jedino je njima zaista teze nego Juznoamerikancima.

Ivan M

pre 6 godina

18 mečeva u kvalifikacijama. Ludilo. zar im ne bi bilo bolje da promene sistem i recimo igraju dve grupe kao Evropljani? Mada bi to značilo manje kinte za saveze, a svi znamo da to ne dolazi u obzir...

Ars longa, vita brevis

pre 6 godina

Hajmo Gerero i Farfan, dugo Peru nije bio na SP. Skroz zanimljiva ekipa, lose poceli, drugi deo kvalifikacija znatno bolje odigran.

Kanga

pre 6 godina

Cista stela za kladionice, kao da Terza ulazi u svlacionice :))
Ceo svet igra na pobede Argentine i Cilea, a oni se uporno drze "na ivici ispadanja". Do kraja ce naravno da budu cetvrti i peti, Peru ispada, a onda ce peti proci baraz i opet biti na SP. Vidi se od pocetka da dolaze "cudni" rezultati!

Blueblueblue

pre 6 godina

Di Maria za 25 minuta napravio 3 ciste sanse za gol. A posle ljudi kazu kako je Mesi najbolji igrac, decko pozer nosi kapitensku traku.

Иван Грозни

pre 6 godina

Аргентина ће се некако извући и биће међу четири. Али мени је много занимљивије оно што се дешава у С. Америци. САД су једва извукле бод против Хондураса. Ако не победе Панаму у следећем колу, у питању им је не само треће место, већ и пласман у бараж.

Nenad Van Sebe

pre 6 godina

Ne sekiram se za Argentinu uopšte.
Brine me duga ruka sportskih kladionica.
Ovo je njihovo maslo a Argentina je lagano na prvenstvu sveta, pa taman i kroz baraž.

JPR24

pre 6 godina

Ma ne brinem ja za argentinu jer 100% prolaze jer oduvek argentina slabije odigra kvalifikacija ali zato na svetskom uvek dodju do zavrsnice
(Starac Fočo od stotinuljeta, 06. septembar 2017 12:20)
Jeste. Samo sto se ne secam kad su zadnji put igrali baraz. A u ovim kvalifikacijama izgledaju veoma lose. Video sam vec losija izdanja Argentine, ali ovo je stvarno ocajno ako se uzme u obzir kakve sve igrace imaju. Nisu svi Mesi, ali ima tu dosta vrlo dobrih igraca.
Slucajno da izgube kuci od Perua u oktobru, bolje da beze sa stadiona helikopterima...

Perke

pre 6 godina

Je l' opet Mesi sam igrao dok su ostalih 10 igrača sedeli i pili kafu i sok ? Samo u Barsi i može da igra. Argentina ima jedan od najjačih timova na svetu, a opet ne mogu lagane timove da pobede. Sramota.

Mesi, Dijego i Pele su najbolja trojica fudbalera

pre 6 godina

Mit o Maradoni i SP 1986:
1. mec: ARG 3-1 J.Koreja
strelci: Valdano (2) i Rudjeri. Maradona 0 gol.
2. mec: Italija 1-1 ARG
strelac: Maradona.
3. mec: ARG 2-0 Bugarska
strelci: Valdano i Burucaga. Maradona 0 gol.
4. mec (1/8 f): ARG 1-0 Urugvaj
strelac: Paskuli. Maradona 0 gol.
5. mec (1/4 f): ARG 2-1 Engleska
strelac: Maradona (2). Dao je gol rukom, a taj gol je trebao biti ponisten i Maradona je trebao da dobije zuti karton.
6. mec (1/2 f): ARG 2-0 Belgija
strelac: Maradona (2).
7. mec (finale): ARG 3-2 Z.Nemacka
strelci: Braun, Valdano i Burucaga. Maradona 0 gol.
Maradona je resio 3 od 7 meceva na SP 1986! Ona preostala 4 meca su verovatno nebitna.
Ovim ne omalovazavam Dijega, nego treba videti stvari iz vise uglova.
To znaci da je fudbal TIMSKA IGRA i da moraju SVI (11 igraca) da igraju i da funkcionisu kao podmazana masina (kao sto su to sada Nemci, koji su sa 2. timom uzeli Kup Konfederacija).
Cinjenica je da je Maradona imao sposobne i dobre saigrace koji su ga dobro pratili, koji su mogli i znali da igraju koliko toliko i bez njega (pogledati Maradonin ucinak na SP 1990, ARG je igrala finale).
Jednostavno, Mesi nema saigrace koji bi mogli da ga isprate i predvide njegovu viziju, paseve, kreirane sanse.
Pravo pitanje je, da li bi Maradona uspeo da osvoji SP 1986 sa ovim Mesijevim saigracima?
Siguran sam da bi Mesi uzeo SP 2014 sa Maradoninim saigracima.

Starac Fočo od stotinu ljeta

pre 6 godina

Ma ne brinem ja za argentinu jer 100% prolaze jer oduvek argentina slabije odigra kvalifikacija ali zato na svetskom uvek dodju do zavrsnice

Sinisa

pre 6 godina

Nazalost,gotovo je nemoguca misija da Messi osvoji boginju...Nesto jednostavno ne stima,njega zatvore skroz,drugi igraci nisu sposobni da nesto vise urade i to je to.

Mesi je najbolji fudbaler na svetu

pre 6 godina

Sledeci mecevi Argentine:
5.10 ARG-Peru
10.10 Ekvador-ARG.
Postoji mogucnost, ali jako malo verovatna, da Argentini cak ni 4 od 6 bodova nece doneti cak ni baraz, tj. bili bi sesti!
Naravno, Argentini 4 od 6 bodova, u zavisnosti od rezultata drugih, mogu doneti i baraz kao i direktni plasman na SP u Rusiji.
Argentini jedino svih 6 od 6 bodova daju direktan plasman na SP bez obzira na druge ekipe!
Bez Mesija, Argentina se 100% ne bi plasirala na SP! Samo Leo ih drzi u borbi za plasman na SP!
Nije Ikardi dao gol, nego je igrac Venecuele dao autogol!
Dibala ima 10 nastupa za ARG i 0 (nula) golova!
Anhel-stalno-sam-povredjen-kada-treba-da-igram-za-reprezentaciju-Di Maria!
Mesija su najmanje dvojica fudbalera Urugvaja cuvala u Montevideu, kao i najmanje dvojica Venecuelanaca, a po potrebi, cuvalo ga je i vise igraca.

drago

pre 6 godina

Od top 9 reprezentacija svjetskog nogometa (zemlje liga Petice, Nizozemska, Portugal, Argentina i Brazil) samo Brazil, Spanjolska, Njemacka i Engleska sigurno idu prema SP.
Francuska je prva sa samo bodom prednosti, Italija i Portugal drugi, Nizozemska treca sa 3 boda manje od druge Svedske i Argentina na poziciji dodatnih kvala.

maradona

pre 6 godina

Sreca u nesreci za argentinu je to sto je bolivija pobedila cile a urugvaj bio bolji od paragvaja,inace bi argentina bila 7 a ne 5 na tabeli.Takodje dobra stvar za nji je i to sto su neki vazni igraci perua dobili zute kartone i suspendovani su za taj mec sa argentinom.Ali sve je ovo dzaba ako se argentini malo ne osmehne sreca koju nemaju vec godinama unazad.

Oliver

pre 6 godina

Juznoamericke kvalifikacije su jako interesantne,ali bice lose ako se gaucosi ne kvalifikuju.Od 5 mesta(posto je baraz gotovo siguran za Juznu Ameriku),3 bi uvek trebalo da budu Brazil,Argentina i Urugvaj,a za preostala 2 da se bore Cile,Paragvaj,Kolumbija,Ekvador i Peru.Bruka bi bila da se dvostruki svetski sampion poput Argentine ne kvalifikuje.Vec je dovoljno deprimirajuce da se Holandija,dvostruki svetski viceprvak ne kvalifikuje,zamislite jos gaucose.Vreme je konacno da Mesi nesto uradi za reprezentaciju.Rusija dogodine bez Mesija-to ne ide.

Juventino

pre 6 godina

Ako se nevaram ovakva ista situacija je bila 2001 kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Japanu i Juznoj Koreji samo sto su se Brazilci jedva kvalifikovali i to cini mi se kroz baraz i to generacija - Kafu, Karlos, Rivaldo, Emerson, Gilberto Silva, Ronaldo, Ronaldinjo, Paulista, Edmilson, Roke Zunior,....

kk

pre 6 godina

(Blueblueblue, 6. septembar 2017 11:31)

Pa Argentina je sa Di Mariom odnosno bez Mesija ostvarila samo 1 pobedu u 7 utakmica. Upravo zbog Di Marie, Aguera, Iguaina i ostalih, Argentina i jeste tu gde je sada. Da im nije Mesija oni 100% ne bi igrali SP 2018 godine i da im Mesi nije donosio pobede protiv glavih konkurenata Čilea, Urugvaja i Kolumbije...

Tennisman

pre 6 godina

Portugual bi ovde bio medju prva tri dajem glavu.
(Neko, 06. septembar 2017 10:24)
sto ga spominjes, alo majstore posrecenu titulu mi ne spominji, neceti ni oticu u Rusiju ti i tvoj kristina kad vi zabebere Italijani cao zdravo

LA

pre 6 godina

@ wazza
Sve im se vraca za onaj Maradonin gol rukom, i nadam se da nikad vise nece biti prvaci sveta zbog te teske kradje (jedino je fer sto je bilo protiv Engleza, i njima je tako od otete titule '66)...

Slobodni Klikeri

pre 6 godina

Mrzi me da proveravam ali se ne secam da je Argentina skorije otisla direktno na SP bez baraza. Secam se da su u Italiji 90. sa Maradonom i Kanidjom jedva prosli grupu kao treci najbolji iz svih grupa. Tada je bio takav sistem da dve ili tri trece najbolje ekipe idu dalje. Argentina kao vladajuci prvak sveta na otvaranju izgubi od Kameruna 1:0,Kamerun zavrsio mec sa dva igraca manje. A da ne pominjem dalje razne blamaze sa Nemackom,Brazilom vise puta itd. Realno prosecna ekipa vec vise od deceniju, drzi se na staroj slavi.

neutralni felsh

pre 6 godina

Maradona igrao u Italiji, Spaniji, za repku, na Marakani... Sve poosvajao, razlicite lige, takmicenja... Sa onakvom Argentinom osvojio prvenstvo. 

I onda ga porede s Mesijem. Koji nije video dalje od Barsenole i ondasnjih trgova i fontana...
(nn, 06. septembar 2017 10:24)


"onakvom argentinom"? ako mozda nisi cuo za tadasnje argentinske reprezentativce ne daje ti za pravo da izjavljujes ovakve bisere. maradonina argentina bila je jaca-kompaktnija od ove sada.
maradona maradona maradona... razumem starije, oni romanticarski gledaju na vreme kad su oni bili mladi, pa im sve izgleda lepse nego danas, kad su ofucani. mada, razumem i klince, plase se da ne ispadnu glupi u takvom drustvu pa za svaki slucaj pricaju ovo sto ti pricas. odgledaju 3 klipa na jutjubu pa kazu "kakav majstor brateee"... uz jedan mali problem: skoro niko od starijih nece reci da je argentina tada imala slabu ekipu (i napoli takodje), ali mali djokica misli da je argentina kao nesto igrala ali ne ume pa se pojavi maradona i predribla i igrace i sudiju i stadion i korner zastavicu i onda postigne gol. a klausen pasarela buruchaga valdano stoje na terenu sa ukras...

Larra

pre 6 godina

Jeste da se Argentina bas muci i da se nikad ne zna....sve je moguce. Ja se ipak nadam da ce biti sve u redu na kraju i da ce ici u Rusiju. Bez Messija SP mi je nezamislivo....

drago

pre 6 godina

Od top 9 reprezentacija svjetskog nogometa (zemlje liga Petice, Nizozemska, Portugal, Argentina i Brazil) samo Brazil, Spanjolska, Njemacka i Engleska sigurno idu prema SP. 
Francuska je prva sa samo bodom prednosti, Italija i Portugal drugi, Nizozemska treca sa 3 boda manje od druge Svedske i Argentina na poziciji dodatnih kvala.
Bilo bi to stvarno krnje SP da se ne plasiraju.

Odgovori su na internetu, samo ih treba pronaci

pre 6 godina

(Juventino, 6. septembar 2017 13:48)
Varas se, pogledaj na internetu juznoamericke kvalif. za SP 2002! Brazil je zavrsio na 3. mestu sa 13 bodova iza Argentine, a baraz je igrao Urugvaj koji je kasnije izbacio Australiju! Kolo pre kraja (17. kolo) tabela je izgledala ovako:
42 Argentina (remi u 18. kolu, 1. mesto na kraju)
30 Ekvador (remi, 2. mesto) i Paragvaj (poraz u 18. kolu, 4. mesto na kraju)
27 Brazil (pobeda u 18. kolu, 3. mesto na kraju)
26 Urugvaj (remi, 5. mesto i baraz)
24 Kolumbija (pobeda, 6. mesto, nisu se plasirali na SP)
17 Bolivija (remi, 7. mesto).
Dakle, Urugvaj je kolo pre kraja bio 5., tj. na poziciji koja vodi u baraz.

gjfik

pre 6 godina

@Tetris 2010? Juzna Afrika? Tad su na penale meni se cini ispali od Spanije...koliko mi ih je bilo samo zao.Kardozo i Santa Kruz,imali su dobru ekipu

JPR24

pre 6 godina

@ JPR24Igrali su baraz u kvalifikacijama za USA 94 protiv Australije.
(Duško, 06. septembar 2017 13:34)
Hvala na informaciji. Znači davno već ;)

Pera Božić

pre 6 godina

Maradoninim saigracima.
(Mesi, Dijego i Pele su najbolja trojica fudbalera, 06. septembar 2017 19:47)

Mani se statistike, te utakmice što nije dao golove je asisitirao, dovodio protivnike do očaja i vezao po 2-3 igrača za sebe...

мики

pre 6 godina

ове јужноамеричке квалификације су до пута лакше него европске пошто је практично лига. ми морамо да будемо први у групи да прођемо, а то не оставља простор за неки кикс.

nn

pre 6 godina

Maradona igrao u Italiji, Spaniji, za repku, na Marakani... Sve poosvajao, razlicite lige, takmicenja... Sa onakvom Argentinom osvojio prvenstvo.

I onda ga porede s Mesijem. Koji nije video dalje od Barsenole i ondasnjih trgova i fontana...

Tennisman

pre 6 godina

Portugual bi ovde bio medju prva tri dajem glavu.
(Neko, 06. septembar 2017 10:24)
sto ga spominjes, alo majstore posrecenu titulu mi ne spominji, neceti ni oticu u Rusiju ti i tvoj kristina kad vi zabebere Italijani cao zdravo

Oliver

pre 6 godina

Juznoamericke kvalifikacije su jako interesantne,ali bice lose ako se gaucosi ne kvalifikuju.Od 5 mesta(posto je baraz gotovo siguran za Juznu Ameriku),3 bi uvek trebalo da budu Brazil,Argentina i Urugvaj,a za preostala 2 da se bore Cile,Paragvaj,Kolumbija,Ekvador i Peru.Bruka bi bila da se dvostruki svetski sampion poput Argentine ne kvalifikuje.Vec je dovoljno deprimirajuce da se Holandija,dvostruki svetski viceprvak ne kvalifikuje,zamislite jos gaucose.Vreme je konacno da Mesi nesto uradi za reprezentaciju.Rusija dogodine bez Mesija-to ne ide.

Kanga

pre 6 godina

Cista stela za kladionice, kao da Terza ulazi u svlacionice :))
Ceo svet igra na pobede Argentine i Cilea, a oni se uporno drze "na ivici ispadanja". Do kraja ce naravno da budu cetvrti i peti, Peru ispada, a onda ce peti proci baraz i opet biti na SP. Vidi se od pocetka da dolaze "cudni" rezultati!

Ivan M

pre 6 godina

18 mečeva u kvalifikacijama. Ludilo. zar im ne bi bilo bolje da promene sistem i recimo igraju dve grupe kao Evropljani? Mada bi to značilo manje kinte za saveze, a svi znamo da to ne dolazi u obzir...

Blueblueblue

pre 6 godina

Di Maria za 25 minuta napravio 3 ciste sanse za gol. A posle ljudi kazu kako je Mesi najbolji igrac, decko pozer nosi kapitensku traku.

4444

pre 6 godina

Gledao sam Argentince, ono je neverovatno kako nisu dali vise golova. Pogotovo u prvom poluvremenu. Cak je nekad delovalo da ih Venecuela pusta koliko su lako dolazili u gol sansu. Osim Mesija, neverovatno koja kontrola lopte, i Dibale koji je zamenjen ko zna zasto, ovi ostali su zaista nekako smesni. Dokaz da jedan covek ne moze bez tima. Ne znam sto nema Iguaina...

jsx

pre 6 godina

Ljudi, ja ne sporim da je teze postati sampion Evrope nego Juzne Amerike, ali su njihove kvalifikacije teze. Istina da mi nemamo pravo na kiks, ali igramo protiv Velsa i Irske kao najjacih konkurenata, pobogu, pa teze je valjda protiv Brazila, Argentine, Cilea, Urugvaja pa i Kolumbije i Perua cak i Bolivije u gostima (zbog nadmorske visine). U Evropi je najcesce samo jedan iole jak tim u kvalifikacijama ili nijedan (kao u nasoj grupi) mada se slazem da ume da se desi da budu dva (Spanija i Italija) sto jeste vrlo nepravedno i jedino je njima zaista teze nego Juznoamerikancima.

Perke

pre 6 godina

Je l' opet Mesi sam igrao dok su ostalih 10 igrača sedeli i pili kafu i sok ? Samo u Barsi i može da igra. Argentina ima jedan od najjačih timova na svetu, a opet ne mogu lagane timove da pobede. Sramota.

Starac Fočo od stotinu ljeta

pre 6 godina

Ma ne brinem ja za argentinu jer 100% prolaze jer oduvek argentina slabije odigra kvalifikacija ali zato na svetskom uvek dodju do zavrsnice

drago

pre 6 godina

Od top 9 reprezentacija svjetskog nogometa (zemlje liga Petice, Nizozemska, Portugal, Argentina i Brazil) samo Brazil, Spanjolska, Njemacka i Engleska sigurno idu prema SP. 
Francuska je prva sa samo bodom prednosti, Italija i Portugal drugi, Nizozemska treca sa 3 boda manje od druge Svedske i Argentina na poziciji dodatnih kvala.
Bilo bi to stvarno krnje SP da se ne plasiraju.

LA

pre 6 godina

@ wazza
Sve im se vraca za onaj Maradonin gol rukom, i nadam se da nikad vise nece biti prvaci sveta zbog te teske kradje (jedino je fer sto je bilo protiv Engleza, i njima je tako od otete titule '66)...

Precednik dr mr reko mi jean coek

pre 6 godina

7 timova konkurise za 3 direktna mesta i 1 u barazu.
Od tih 7, ko pobedi u poslednja 2 kola ide sigurno.
Ako ne odu Cile i Argentina nece biti iznenadjenje.
Posle evropskih gde uvek bude jedna grupa smrti, ovo su najteze kvalifukacije.
Iako su Venecuela i Peru uvek autsajderi, tu je nezgodna Bolivija zbog nadmorske visine, Ekvador varira i zavisi od generacije.
Ostale ekipe uglavnom su redovni ucesnici.

Mesi je najbolji fudbaler na svetu

pre 6 godina

Sledeci mecevi Argentine:
5.10 ARG-Peru
10.10 Ekvador-ARG.
Postoji mogucnost, ali jako malo verovatna, da Argentini cak ni 4 od 6 bodova nece doneti cak ni baraz, tj. bili bi sesti!
Naravno, Argentini 4 od 6 bodova, u zavisnosti od rezultata drugih, mogu doneti i baraz kao i direktni plasman na SP u Rusiji.
Argentini jedino svih 6 od 6 bodova daju direktan plasman na SP bez obzira na druge ekipe!
Bez Mesija, Argentina se 100% ne bi plasirala na SP! Samo Leo ih drzi u borbi za plasman na SP!
Nije Ikardi dao gol, nego je igrac Venecuele dao autogol!
Dibala ima 10 nastupa za ARG i 0 (nula) golova!
Anhel-stalno-sam-povredjen-kada-treba-da-igram-za-reprezentaciju-Di Maria!
Mesija su najmanje dvojica fudbalera Urugvaja cuvala u Montevideu, kao i najmanje dvojica Venecuelanaca, a po potrebi, cuvalo ga je i vise igraca.

Mesi, Dijego i Pele su najbolja trojica fudbalera

pre 6 godina

Mit o Maradoni i SP 1986:
1. mec: ARG 3-1 J.Koreja
strelci: Valdano (2) i Rudjeri. Maradona 0 gol.
2. mec: Italija 1-1 ARG
strelac: Maradona.
3. mec: ARG 2-0 Bugarska
strelci: Valdano i Burucaga. Maradona 0 gol.
4. mec (1/8 f): ARG 1-0 Urugvaj
strelac: Paskuli. Maradona 0 gol.
5. mec (1/4 f): ARG 2-1 Engleska
strelac: Maradona (2). Dao je gol rukom, a taj gol je trebao biti ponisten i Maradona je trebao da dobije zuti karton.
6. mec (1/2 f): ARG 2-0 Belgija
strelac: Maradona (2).
7. mec (finale): ARG 3-2 Z.Nemacka
strelci: Braun, Valdano i Burucaga. Maradona 0 gol.
Maradona je resio 3 od 7 meceva na SP 1986! Ona preostala 4 meca su verovatno nebitna.
Ovim ne omalovazavam Dijega, nego treba videti stvari iz vise uglova.
To znaci da je fudbal TIMSKA IGRA i da moraju SVI (11 igraca) da igraju i da funkcionisu kao podmazana masina (kao sto su to sada Nemci, koji su sa 2. timom uzeli Kup Konfederacija).
Cinjenica je da je Maradona imao sposobne i dobre saigrace koji su ga dobro pratili, koji su mogli i znali da igraju koliko toliko i bez njega (pogledati Maradonin ucinak na SP 1990, ARG je igrala finale).
Jednostavno, Mesi nema saigrace koji bi mogli da ga isprate i predvide njegovu viziju, paseve, kreirane sanse.
Pravo pitanje je, da li bi Maradona uspeo da osvoji SP 1986 sa ovim Mesijevim saigracima?
Siguran sam da bi Mesi uzeo SP 2014 sa Maradoninim saigracima.

Nenad Van Sebe

pre 6 godina

Ne sekiram se za Argentinu uopšte.
Brine me duga ruka sportskih kladionica.
Ovo je njihovo maslo a Argentina je lagano na prvenstvu sveta, pa taman i kroz baraž.

Larra

pre 6 godina

Jeste da se Argentina bas muci i da se nikad ne zna....sve je moguce. Ja se ipak nadam da ce biti sve u redu na kraju i da ce ici u Rusiju. Bez Messija SP mi je nezamislivo....

JPR24

pre 6 godina

Sa autogolom izvukose nereseno... Ala ce biti ribanja u sledecoj protiv Perua. A Cileanci da nisu bili ocajni, Argentina ne bi bila ni na mestu za baraz...

Juventino

pre 6 godina

Ako se nevaram ovakva ista situacija je bila 2001 kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Japanu i Juznoj Koreji samo sto su se Brazilci jedva kvalifikovali i to cini mi se kroz baraz i to generacija - Kafu, Karlos, Rivaldo, Emerson, Gilberto Silva, Ronaldo, Ronaldinjo, Paulista, Edmilson, Roke Zunior,....

Pera Božić

pre 6 godina

Maradoninim saigracima.
(Mesi, Dijego i Pele su najbolja trojica fudbalera, 06. septembar 2017 19:47)

Mani se statistike, te utakmice što nije dao golove je asisitirao, dovodio protivnike do očaja i vezao po 2-3 igrača za sebe...

JPR24

pre 6 godina

18 mečeva u kvalifikacijama. Ludilo. zar im ne bi bilo bolje da promene sistem i recimo igraju dve grupe kao Evropljani? Mada bi to značilo manje kinte za saveze, a svi znamo da to ne dolazi u obzir...
(Ivan M, 06. septembar 2017 10:07)

Nije. U evropi su kvalifikacije pocele u spetembru 2016, zavrsavaju se u novembru 2017 ( ne znam kad su baraz mecevi ali tu negde krajem godine). Znaci 10/12 utakmica za nesto vise od godine. Plus eventualno neka prijateljska.
Juzna amerika, oni su poceli kvalifikacije u oktobru 2015, i zavrsavaju u oktobru 2017... Znaci na dve godine. Znaci prosecno se moze reci da igraju manje utakmica godisnje nego evropljani. A uz to, njihov sistem je najpravedniji, svako sa svakim, pa najbolji idu dalje... Naravno, sa tako malo zemalja to je moguce. U evropi ne bi imalo smisla.

mghc

pre 6 godina

Argentina je dala 16 golova na isto toliko utakmica, iako su reprezentacija sa najboljim napadačima na svetu. I ne zaslužuju da igraju na SP kad ne mogu da pobede fenjeraša Venecuelu na svom terenu.

kk

pre 6 godina

(Blueblueblue, 6. septembar 2017 11:31)

Pa Argentina je sa Di Mariom odnosno bez Mesija ostvarila samo 1 pobedu u 7 utakmica. Upravo zbog Di Marie, Aguera, Iguaina i ostalih, Argentina i jeste tu gde je sada. Da im nije Mesija oni 100% ne bi igrali SP 2018 godine i da im Mesi nije donosio pobede protiv glavih konkurenata Čilea, Urugvaja i Kolumbije...

wazza

pre 6 godina

Tebra pa jel moguce da nemaju toliko srece ovi argentinci.Gube cetiri finala(tri zaredom),sada je pitanje da li ce uopste biti u rusiji.Ok poraz od bolivije zbog teskog vazduha i nadmorske visine je donekle opravdan,nereseno sa urugvajom u gostima takodje,ali venecuela ,pa ja ne verujem.Pored ovoliko poraza i neresenih rezultata,dobro je da i dalje imaju sansu za rusiju.

JPR24

pre 6 godina

Ma ne brinem ja za argentinu jer 100% prolaze jer oduvek argentina slabije odigra kvalifikacija ali zato na svetskom uvek dodju do zavrsnice
(Starac Fočo od stotinuljeta, 06. septembar 2017 12:20)
Jeste. Samo sto se ne secam kad su zadnji put igrali baraz. A u ovim kvalifikacijama izgledaju veoma lose. Video sam vec losija izdanja Argentine, ali ovo je stvarno ocajno ako se uzme u obzir kakve sve igrace imaju. Nisu svi Mesi, ali ima tu dosta vrlo dobrih igraca.
Slucajno da izgube kuci od Perua u oktobru, bolje da beze sa stadiona helikopterima...

drago

pre 6 godina

Od top 9 reprezentacija svjetskog nogometa (zemlje liga Petice, Nizozemska, Portugal, Argentina i Brazil) samo Brazil, Spanjolska, Njemacka i Engleska sigurno idu prema SP.
Francuska je prva sa samo bodom prednosti, Italija i Portugal drugi, Nizozemska treca sa 3 boda manje od druge Svedske i Argentina na poziciji dodatnih kvala.

Sinisa

pre 6 godina

Nazalost,gotovo je nemoguca misija da Messi osvoji boginju...Nesto jednostavno ne stima,njega zatvore skroz,drugi igraci nisu sposobni da nesto vise urade i to je to.

Ars longa, vita brevis

pre 6 godina

Hajmo Gerero i Farfan, dugo Peru nije bio na SP. Skroz zanimljiva ekipa, lose poceli, drugi deo kvalifikacija znatno bolje odigran.

Odgovori su na internetu, samo ih treba pronaci

pre 6 godina

(Juventino, 6. septembar 2017 13:48)
Varas se, pogledaj na internetu juznoamericke kvalif. za SP 2002! Brazil je zavrsio na 3. mestu sa 13 bodova iza Argentine, a baraz je igrao Urugvaj koji je kasnije izbacio Australiju! Kolo pre kraja (17. kolo) tabela je izgledala ovako:
42 Argentina (remi u 18. kolu, 1. mesto na kraju)
30 Ekvador (remi, 2. mesto) i Paragvaj (poraz u 18. kolu, 4. mesto na kraju)
27 Brazil (pobeda u 18. kolu, 3. mesto na kraju)
26 Urugvaj (remi, 5. mesto i baraz)
24 Kolumbija (pobeda, 6. mesto, nisu se plasirali na SP)
17 Bolivija (remi, 7. mesto).
Dakle, Urugvaj je kolo pre kraja bio 5., tj. na poziciji koja vodi u baraz.

maradona

pre 6 godina

Sreca u nesreci za argentinu je to sto je bolivija pobedila cile a urugvaj bio bolji od paragvaja,inace bi argentina bila 7 a ne 5 na tabeli.Takodje dobra stvar za nji je i to sto su neki vazni igraci perua dobili zute kartone i suspendovani su za taj mec sa argentinom.Ali sve je ovo dzaba ako se argentini malo ne osmehne sreca koju nemaju vec godinama unazad.

neutralni felsh

pre 6 godina

Maradona igrao u Italiji, Spaniji, za repku, na Marakani... Sve poosvajao, razlicite lige, takmicenja... Sa onakvom Argentinom osvojio prvenstvo. 

I onda ga porede s Mesijem. Koji nije video dalje od Barsenole i ondasnjih trgova i fontana...
(nn, 06. septembar 2017 10:24)


"onakvom argentinom"? ako mozda nisi cuo za tadasnje argentinske reprezentativce ne daje ti za pravo da izjavljujes ovakve bisere. maradonina argentina bila je jaca-kompaktnija od ove sada.
maradona maradona maradona... razumem starije, oni romanticarski gledaju na vreme kad su oni bili mladi, pa im sve izgleda lepse nego danas, kad su ofucani. mada, razumem i klince, plase se da ne ispadnu glupi u takvom drustvu pa za svaki slucaj pricaju ovo sto ti pricas. odgledaju 3 klipa na jutjubu pa kazu "kakav majstor brateee"... uz jedan mali problem: skoro niko od starijih nece reci da je argentina tada imala slabu ekipu (i napoli takodje), ali mali djokica misli da je argentina kao nesto igrala ali ne ume pa se pojavi maradona i predribla i igrace i sudiju i stadion i korner zastavicu i onda postigne gol. a klausen pasarela buruchaga valdano stoje na terenu sa ukras...

Slobodni Klikeri

pre 6 godina

Mrzi me da proveravam ali se ne secam da je Argentina skorije otisla direktno na SP bez baraza. Secam se da su u Italiji 90. sa Maradonom i Kanidjom jedva prosli grupu kao treci najbolji iz svih grupa. Tada je bio takav sistem da dve ili tri trece najbolje ekipe idu dalje. Argentina kao vladajuci prvak sveta na otvaranju izgubi od Kameruna 1:0,Kamerun zavrsio mec sa dva igraca manje. A da ne pominjem dalje razne blamaze sa Nemackom,Brazilom vise puta itd. Realno prosecna ekipa vec vise od deceniju, drzi se na staroj slavi.

gjfik

pre 6 godina

@Tetris 2010? Juzna Afrika? Tad su na penale meni se cini ispali od Spanije...koliko mi ih je bilo samo zao.Kardozo i Santa Kruz,imali su dobru ekipu

Иван Грозни

pre 6 godina

Аргентина ће се некако извући и биће међу четири. Али мени је много занимљивије оно што се дешава у С. Америци. САД су једва извукле бод против Хондураса. Ако не победе Панаму у следећем колу, у питању им је не само треће место, већ и пласман у бараж.

JPR24

pre 6 godina

@ JPR24Igrali su baraz u kvalifikacijama za USA 94 protiv Australije.
(Duško, 06. septembar 2017 13:34)
Hvala na informaciji. Znači davno već ;)