Ponedeljak, 21.08.2017.

11:35

ATP: Nadal posle tri godine ponovo prvi

Španski teniser Rafael Nadal posle tri godine zvanično se vratio na prvo mesto na ATP listi, nasledivši Britanca Endija Marija.

Izvor: B92

ATP: Nadal posle tri godine ponovo prvi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Al se nekad dobro jelo

pre 6 godina

(dusan, 22. avgust 2017 17:10)

Strasan si, skidas podatke sa vikipedije?!?
ahahahahahah
U 2017 ti i dalje verujes vikipediji?
evo ti finale
Nadal Agasi
https://www.youtube.com/watch?v=p2NkaqziCsQ

Udji u Federerova statistiku i trofeje na vikipediji i videces da nije osvojio
2005 Vimbldon pa posle njega Sinsinati pa US open
Vikipedija je sama po sebi nelogicna, zavisi ko je stavljao podatke.
Barem 1/5 podataka sa iste nije validno na drugim stranama.
Bolje proveravaj sledeci put, kad vec nisi pratio tenis pre 10-15 godina
Ovog finala se secam jer je to bukvalno pocetak Nadalove karijere.
Te 2005 je napravio bum. Uzeo GS i 4 mastersa i pokrali ga u finalu Majamija protiv Federera (tad se finale mastersa igralo na 3 dobijena seta). Majami je uz Pariz jedini masters koji nije osvojio.
Madrid na betonu mu racunaju kao Sangaj, zbog licence, iako nikad nije trijumfovao u Sangaju.

Znaci, vikipediju u ruke i proveris na par stranica, pa onda na druge sajtove i tek onda das podatak.
Pogotovo nemoj da gledas stranice vikipedije na srpskom, hrvatskom...to je tek opsta ludnica koliko gresaka.
Pise ali i oni grese.

Al se nekad dobro jelo

pre 6 godina

(dusan, 22. avgust 2017 00:00)

2005 godine finale su igrali Nadal- Agasi 6-3, 4-6, 6-2
Federer je branio titulu koju je osvojio 2004 ali 2005 nije nastupao.
Osvojio je Kanadu 2006 ali tada nije Sinsinati kao i 2004.
2007 falila mu opet Kanada.
Ne znam samo odakle kopas lazne vesti.
Jedino je Nadal uspeo od kad se igra serija, za 14 sezona.

Vladan R

pre 6 godina

Federer na šlajci nije među 20 - ima samo dva mstersa uz 1RG. Tu je i Đoković od njega uspešniji.
(Borg, 21. avgust 2017 16:15)

Da ne zivis u zabludi, naspram Nadalovih 8 na betonu, Federer ima 6, a ne samo 2 mastersa na sljaci(Hamburg 02, 04, 05, 07, i Madrid 09, 12). Imajuci u vidu da se godisnje igraju 3 na sljaci a 6 na betonu, pitanje je koliko je i da li je Nadal uspesniji na betonu, nego Federer na sljaci. Izgleda da si od onih sto tenis prate od 2008 a potpisujes se sa Borg.

Ovima sto raspredaju o konkurenciji, Vavrinki i Mareju, na neki nacin Novak je "dozvolio" da budu visestruki GS sampioni, kao sto Federer nije Hjuitu i Rodiku. Najvise zbog toga deluje da je u vreme Federerove dominacije, konkurencija bila slaba.
Sto se teoricara zavere tice i neverice da se tako padne sa rezultatima, kao sada Novak, malo podsecanje. Nadal koji je 2013 osvoji 2 GS i 5 mastersa, dosao na mesto br.1, nakon sto je 2014 osvojio Madrid i RG, u naredne 2 i po godine od znacajnijih titula, osvaja samo 1 i slovima jedan masters. Moze i ne tako drastican primer Federera, koji do AO 2010, igra 26 uzastopnih polufinala, sa porazima iskljucivo protiv potonjih pobednika, najdenom pocinje da gubi u 1/4f od Soderlinga RG10, Berdiha W10, Conge W11, Berdiha USO12, da ne pominjem 2013, tj osvaja tek 1 GS u narednih skoro 7 godina.
Suma sumarum, konkurencija je jaka koliko najbolji dozvoli, i konstanto dolazi do vecih ili manjih, padova i uspona u formi sportista.

dusan

pre 6 godina

Освојио је још један трофеј савладавши Родика у финалу, овај пут на мастерсу у Синсинатију. Недељу дана пре тога је тријумфовао и на мастерсу у Монтреалу и тиме је успео да освоји сва четири турнира из америчке серије у истој години, поставши први човек у историји коме је то пошло за руком у једној сезони.[тражи се извор]

DD

pre 6 godina

sauron
Otrese Istomin Nola, otrese ga i Kirjos, razbi ga Gofan, postavi ga na mesto Rafa, zgazi ga i Tim sa NULOM, pa gle i Zverev..I Berdih je bio na putu da ga zgazi ali ga pretekao i predao, da je sada zaseo na 1.mesto posle ovih gaženja, sada bi slavili..ne bi se pitali i komentarisali da li je zasluženo.

Doktor

pre 6 godina

Doktore, po vama Federer jedini najbolji uvek, a ima protiv dva najveca rivala neg skor. Nece biti, Federer je pokupio slemove protiv puno slabijih igraca u ranom periodu karijere, dok je Novak morao da se batrga sa pomenutim i Nadalom Marejem i Vavrinkom celu karijeru. Voleo bi i Nole da se malo luftenzi sa Agutom, Gaskeom. Secas se Doco kakav tenis je igrao Nisikori na US openu. Koji Rodik i Hjuit? To koliko je Rodikova i Hjuitova karijera velika je evidentirano kao i Marejeva, mozemo voleti nekoga ili ne, ali realnost ne moze pobeci. Marej ima nesrecu sto igra u eri ove trojice, inace bi vladao duuuuuugo. Svakom dodje zasicenje u sportu, pa tako i Svrci...i on je ziva dusa.
(anica, 21. avgust 2017 14:41)

Djokovic protiv Federera ima celu jednu pobedu vise i to je uspeo tek kad je Federer napunio 35 godina... Sto se tice Nadala razlika je tolika samo iz razloga sto je Federer na sljaci dolazio do Nadala tj. zavrsnice turnira dok Nadal retko na betonu, na stranu to sto pored RG postoje cak tri mastersa na sljaci ( na travi ni jedan). Nisikorijev USO je bio pre 3 godine, pre i posle toga on je nista...
Mislim da je Djokovic dovoljno LUFTENZI sa Agutima i Gaskeima ( inace vrsnjaci su) posebno na RG 2016...
Kazes da bi Mari vladao da nije ove trojice, to se moze reci i za Rodika da bi vladao da nije Federera jer je pored 1 GS titule igrao i 4 GS finala i sve od Federera izgubio... Jedina razlika izmedju ove i one konkurencije je nagradni fond koji je sad mnooogo veci...

Borg

pre 6 godina

@dunavv - naravno da nisam zaboravio da se na betonu igraju 6 mastersa, a na šljaci 3, ali tim je Nadlov uspeh veći - ne postoji igrač u istoriji koji je na nekoj podlozi bio toliko dominantan. U budućnosti će se verovatno ukinuti i šljaka i trava kao podloge, ali ne u skoroj. I ne mislim da je tenis na šljaci dosadan: tu gradiš poen i tu se vidi majstorstvo. To je zapravo rekao Borg čijim se imenom potpisujem.

No5e

pre 6 godina

(dusan, 21. avgust 2017 17:57)

2005 Rodja nije osvojio Rogers cup, nije ga ni igrao.
Zanimljivo je da je Nadal pre US opena osvojio 4 mastersa, Rim Madrid Kanada i Sinsinati, po tvojoj logici?

Najjaci period karijere ima Djokovic
Od Pariza 2014 do Kanade 2016.
Na 15 mastersa, 11 titula i 3 finala?
5 GS, 2 WTF i finale WTF u istom periodu
Mislim da je to najjaci period ikada
Od mogucih 34500 poena za isti period na najvecim turnirima, Novak je osvojio monstruoznih 30000 poena.

Al se nekad dobro jelo

pre 6 godina

dusan, dalibor

Prvo morate da se informisete.
Federer 2005 nije osvojio Kanadu.
US open series pocinje 2004 godine, samim tim Nadal je jedini osvajac za 14 sezona koliko se odrzava.
Hvala, prijatno.

Stefan

pre 6 godina

Vi koji komentarisete Rafine poene, valjda ste svesni da su to poeni samo iz ove sezone, on trenutno nema zalihu od prosle godine iz predstojeceg dela sezone ( ima nesto malo sa USO) na kraju godine bice svakako vise poena od 7k

Dalibor

pre 6 godina

Za ove koji veličaji Nadala i tu čuvenu američku seriju 2013,meni je upravo taj period jedan od najsumnjivijih i cela ta godina u rezultatima Nadala,a ne 2012 za koju je optuživan, ali da ne skrećemo s teme. Za neznalice da napomenem da je taj "osrednji" Rodik to učinio 2003(mon,cin,uso),a pre njega Patrick Rafter 97e ili 98e.

dunavv

pre 6 godina

@ Borg Naravno da je Rafa bolji na betonu , nego Rodzer na sljaci. Samo si zaboravio da pomenes da se troduplo vise u toku godine igra na tvrdoj podlozi nego na sljaci, kao.i to da je sljaka prevazidjena podloga i tendencija je ka tome da se smanji jos duzina sezone na sljaci , koja je ionako previse dosadna.

Negativni

pre 6 godina

Ovo je najslabiji ucinak za dolazak na 1.mesto jos od prvog Federerovog pojavljivanja na toj poziciji pre 13 godina, kada je vodio epske bitke sa Rodikom, Bjorkmanom i Kavasakijem. Treba preracunati te Rodjine poene i postoji sansa da je ovaj Nadalov skor slabiji od tog Rodjinog. Pa dobro, iskoristio je svoju sansu zbog sakatog atp tura, malo se prosle godine folirao da je povredjen i eto zasluzeno je prvi !
(antiDebil, 21. avgust 2017 11:37) # Link komentara

Rodik i Safin su drali Noleta gde su stigli. Tek kad je Rodik omatorio, Novak je malo smanjio razliku. Vidi se da si tenis počeo da gledaš 2008. Najgora konkurencija u istoriji tenisa je od 2014 do danas. Nije Nadal kriv što ostali pojma nemaju i što Mareja i Djokovića dere ko stigne u zadnjih godinu dana. Federer sa 36 dere boraniju. Da ima 25 drao bi ih levom rukom.

DC Forever

pre 6 godina

Tacno pre godinu dana, tada vec `naceti` broj jedn NDJ je imao bezmalo 15000 poena (14840), sto mu dodje skoro duplo vise od sadasnjeg broja jedan koji je svoj balans od prosle godine, dovoljan tada za 5 mesto, popravio samo za 3000 poena i stigao na prvo mesto...

Al se nekad dobro jelo

pre 6 godina

(dunavv, 21. avgust 2017 15:33)

Nisi shvatio tekst, procitaj ga opet, opet i opet i tako dok ne shvatis.

Vladar americkog betona, US open serije.
Nijedan igrac sem Nadala u istoriji tenisa nije uspeo da pobedi na sva tri turnira u godini (Tor/Mon-Cin-US open)
Prema tome, vladar jeste. Upravo ga taj 1 Sinsinati, iz 2013, izdvaja od svih ostalih tenisera, jer je zahvaljujuci njemu vezao seriju i uradio ono sto niko pre i posle njega nije.
O rekordima i uspesima na sljaci, ne treba ni trositi reci.

Beobrad

pre 6 godina

@@@antiDebil
Gluposti. Nole je 2014 dosao na 1 mesto sa slabijim rezultatima a konkurenti su mu bili povredjeni Federer i Nadal. Samo zbog Nadalove povrede je i preuzeo prvo mesto.

Borg

pre 6 godina

@dunavv - Izvini, zaboravio si Rožers kup, Nadal ga je triput osvajao, jednom Sinsinati i dvaput USO. 2013. osvoji je sva tri turnira na američkoj turneji. Nije vladar, tačno - Federer, Konors i Sampras su tamo vladari sa 5 USO, ali je uspešan baš kao i s 2W. Z aFederera se ne bi moglo reći da je uspešan na rg. Nije sve samo broj nego odnos između brojeva. Nadal je "najvećeg" pobedio na W i to kad je RF bio na vrhuncu (2 prema 1 u finalima W za Federera) dok najveći nije bio ni blizu da ga pobedi na RG - četiri finala je izgubio, katastrofa. Na betonu i travi je među top 10 u open eri (neka bude i 15) što ga čini 2. najuspešnijim ikad uz 10 RG (Federer, Novak, Sampras, Konors,Agasi,Mekinro, Beker i Edberg imaju više gs na brzim podlogama, Borg i Lendl isto po 5, Vilander 4). Federer je naravno 1. najuspešniji, ali za razliku od Nadala koji je ipak bio uspešan i na brzim podlogama (sam si rekao među 20) Federer na šlajci nije među 20 - ima samo dva mstersa uz 1RG. Tu je i Đoković od njega uspešniji.

Donekle poznavalac tenisa

pre 6 godina

Niko da napomene da Grigor posle osvojene titule moze zavrsit do kraja godine cak na petoj poziciju da se bori sa Zverevim za to mesto u odustvu Novaka,Cilica,Vavrinke i jos drugih..Rafi svaka cast na povratku krune al mislim da ce na kraju godine doci do smene jer Rodzer ce sigurno osvojit uz Us open jedan masters jos zavrsni turnir Bazel sto bi bilo dovoljno za broj jedan ponovo znajuci to da Nadal igra losi deo zavrsne sezone takodje na betonu pa cak kad je bio u punoj snazi. Endi ce zavrsit izmedju trece i cetvrte pozicije al on je uradio vise nego dovoljno za sebe.

dunavv

pre 6 godina

@Al se nekad dobroo

Vladar americkog betona sa 2 USO i jednim Sinsinatijem u karijeri. Ne blamiraj se. Covek je najbolji igrac na sljaci ikad, sto se ostalih podloga tice , u top 20 je, sto ga zajedno cini jednim od najboljih 5 tenisera svih vremena.

anica

pre 6 godina

(Doktor, 21. avgust 2017 13:04)
Doktore, po vama Federer jedini najbolji uvek, a ima protiv dva najveca rivala neg skor. Nece biti, Federer je pokupio slemove protiv puno slabijih igraca u ranom periodu karijere, dok je Novak morao da se batrga sa pomenutim i Nadalom Marejem i Vavrinkom celu karijeru. Voleo bi i Nole da se malo luftenzi sa Agutom, Gaskeom. Secas se Doco kakav tenis je igrao Nisikori na US openu. Koji Rodik i Hjuit? To koliko je Rodikova i Hjuitova karijera velika je evidentirano kao i Marejeva, mozemo voleti nekoga ili ne, ali realnost ne moze pobeci. Marej ima nesrecu sto igra u eri ove trojice, inace bi vladao duuuuuugo. Svakom dodje zasicenje u sportu, pa tako i Svrci...i on je ziva dusa.

Bojan

pre 6 godina

(kaokakao, 21. avgust 2017 13:09)
tacno je da je obicno tako, ali ne vidim da je problem neki ako se to ne desi. Rafa je svoje prvo mesto zasluzio na RGu, nije malu stvar uradio ove godine i trebalo je samo neki rezultati da se poklope i da dodje na prvo mesto, sad nije u formi i to je to.

jako je smesno sto ljudi kao pljuckaju Nadala za prvo mesto u ovoj konkurenciji, kako kao dolazi do njega sa malo poena, ili Federera za dva slema ove godine zbog navodnog manjka konkurencije, pa ljudi, Nole je odigrao prvih sedam meseci ove godine :) ta pljuckanja vise zatrpavaju Novaka nego Nadala i Feda, jer ova konkurencija koju pljujete je ista ta u kojoj je Novak zaredjao 4 slema.
da, jasno je da je on posustao, ali nisu svi odjednom oslabili pa da je sad kao slaba a prosle godine bila brutalna.

Mikii

pre 6 godina

Кецмановић је 316. са само 17 година. Мислим да имамо будућност у бијелом спорту. Рекао је да би био велики успјех ако би годину завршио у 300, а погледајте гдје је сад, ако овако настави уз мало среће ући ће у 200-250 најбољих тенисера свијета.
(Никола, 21. avgust 2017 11:52)

Prvo, Kecmanovic ima 18. Drugo, Feliks Auger je mladji od njega, a duplo je bolji igrac. O Sapovalovu koji dobije Delpa i Nadala da ne pricam. Ovoga gaze nekakvi Luovi, a ovde se prica kako ce to biti svetski vrh. Budimo ozbiljni, top 100 je njegov krajnji domet.

Al se nekad dobro

pre 6 godina

Osvojio RG, Monte Karlo i Barselonu po 10 put.
Titula u Madridu.
Finale Australije, Majamija i Meksisa. Jos 3x 1/4 mastersa i 1/8 GS.
Neverovatna sezona na sljaci.
Ubedljivo najvise pobeda od svih tenisera u 2017.
Apsolutno zasluzeno mesto.
Do kraja godine brani "270" bodova. Nije igrao Pariz i London.

I posle ove godine i dalje ostaje jedini teniser koji je osvojio celu sljaku i US open seriju (Toronto-Sinsi-US open).
Drugi teniseri su osvajali bonuse od USO serije ali samo je jedan trijumfovao na sva 3 turnira.
"Ograniceni sljakas koji je van sljake smesan", Rafael Nadal 2013 je uspeo ono sto "legende betona" nikad nisu.
Tako da je iz tog ugla, Nadal najbolji igrac na sljaci svih vremena, vladar americkog betona, penicilin za Federera.
Mnogo godina ce proci da neki teniser zavlada GS 10 puta. Videcemo. Mozda Rafa podigne lestvicu sledece sezone na visi nivo.
#1RG1

mm

pre 6 godina

Srećno Rafa, vratio si se tamo gde pripadaš!
@kurir doka
Tenis se vratio na pravi put posle skretanja u stramputicu i tumaranja bzv nekih 3g.

kaokakao

pre 6 godina

Baš me zanima kako objašnjavate da je ovo najslabiji broj jedan. Što je za prvo mjesto nedovoljno jedan osvojen GS, jedno finale GS i osvojena dva masters turnira i poraz na jednom masters turniru, što vi pričate gluposti???? Ko da ste od jučer počeli pratit tenis.
(Danijel, 21. avgust 2017 12:32)

Nije problem u tome, vec momenat u kome dolazi na prvo mjesto, jer igra najlosiji tenis od pocetka godine, tri turnira zadnja ne moze proci cetvrtfinale, a vraca se na broj 1. Obicno se prvo mjesto preuzima kad redjas dobre rezultate, kao sto su to radili zadnjih godina svi teniseri koji su dolazili do te pozicije, ukljucujuci i Nadala.

Doktor

pre 6 godina

Ovo je najslabiji ucinak za dolazak na 1.mesto jos od prvog Federerovog pojavljivanja na toj poziciji pre 13 godina, kada je vodio epske bitke sa Rodikom, Bjorkmanom i Kavasakijem. Treba preracunati te Rodjine poene i postoji sansa da je ovaj Nadalov skor slabiji od tog Rodjinog. Pa dobro, iskoristio je svoju sansu zbog sakatog atp tura, malo se prosle godine folirao da je povredjen i eto zasluzeno je prvi !
(antiDebil, 21. avgust 2017 11:37)

Ne vidim zasto su Bjorkman, Rodik, Nalbandian, Hjuit i drugi, nesto losiji od Berdiha, Cilica, Nisikorija, Raonica, Cak mislim da je Hjuit bio bolji nego sad Mari...
Jedino sto je Federer bio toliko dobar da su oni izgledali smesno, jer Rodik npr. ima 1 GS i jos 4 finala tako da ...

Danijel

pre 6 godina

Baš me zanima kako objašnjavate da je ovo najslabiji broj jedan. Što je za prvo mjesto nedovoljno jedan osvojen GS, jedno finale GS i osvojena dva masters turnira i poraz na jednom masters turniru, što vi pričate gluposti???? Ko da ste od jučer počeli pratit tenis.

aspera

pre 6 godina

sve u svemu on je na prvom mestu atp liste. bilo kako bilo to je za rispekt, nije on tu pao s neba eto tek tako. svaka mu cast na mentalnoj snazi i borbi.

kaokakao

pre 6 godina

Na zadnja tri turnira ima dva cetvtrfinala i osmina, tako da ne pamtim da je iko ikada dosao na prvo mjesto posle takvih rezultata. Jeste, osvojio je Rolan Garos, ali od tad je u padu, a dolazi na prvo mjesto. Sve je ovo splet okolnosti, tj. stanja u kome su Novak i Endi, koji samo tonu, tako da je neko morao isplivati. Od U.S. Open-a Federer dolazi na prvu poziciju i vrlo lako bi mogao ostati tu do Australian Open-a, jer on nije igrao ni jedan turnir prosle godine u tom periodu ako me pamcenje sluzi. Mislim da ce od naredne sezone, tj. od Australin Opena da dodje do smjene, da ce ovi mladji dodju u vrh, sto je i nornalno. Sto se Novaka tice, mrka kapa. Ja bih volio da se vrati, da makar uzme jos koji gren slem, ali mislim da je on daleko od tenisa, da ovo sto se desava nema veze ni sa povredom ni sa zasicenjem, vec su neki drugi problemi u pitanju. Po meni je prolupo od novca i slave. Nek za Novaka pogrijesim :)

DPb

pre 6 godina

Baš mi je drago zbog ovog čoveka što se popeo na prvo mesto. Realno više on zaslužuje to prvo mesto nego onaj ljigavi Mari, koji kad je postao broj 1 bukvalno ništa nije osvojio. I ovoliko vremena koliko je proveo na tronu je zaista previše, kakva prevara od igrača..

Nmm

pre 6 godina

Ovo je najslabiji ucinak za dolazak na 1.mesto jos od prvog Federerovog pojavljivanja na toj poziciji pre 13 godina, kada je vodio epske bitke sa Rodikom, Bjorkmanom i Kavasakijem. Treba preracunati te Rodjine poene i postoji sansa da je ovaj Nadalov skor slabiji od tog Rodjinog. Pa dobro, iskoristio je svoju sansu zbog sakatog atp tura, malo se prosle godine folirao da je povredjen i eto zasluzeno je prvi !
(antiDebil, 21. avgust 2017 11:37)
Izbriši ovo "anti" samo i sve će biti okej

Никола

pre 6 godina

Кецмановић је 316. са само 17 година. Мислим да имамо будућност у бијелом спорту. Рекао је да би био велики успјех ако би годину завршио у 300, а погледајте гдје је сад, ако овако настави уз мало среће ући ће у 200-250 најбољих тенисера свијета.

WoodyWoodpecker

pre 6 godina

Ovo Nadalovo prvo mesto je 14-to najslabije u Open Eri (po broju ATP poena).
Evo liste najslabijih ATP No1: http://www.ultimatetennisstatistics.com/record?recordId=LeastATPPointsAsNo1

Pukovnik Vranic

pre 6 godina

Vec posle US Open-a imacemo opet smenu. Prosto ne vidim nacin da Nadal ostane 1. do kraja godine, osim da se Federer nesto povredi i preskoci vecinu turnira. :)
Mada ce mu US Open i WTF biti dovoljni za #1 na kraju godine. :)

antiDebil

pre 6 godina

Ovo je najslabiji ucinak za dolazak na 1.mesto jos od prvog Federerovog pojavljivanja na toj poziciji pre 13 godina, kada je vodio epske bitke sa Rodikom, Bjorkmanom i Kavasakijem. Treba preracunati te Rodjine poene i postoji sansa da je ovaj Nadalov skor slabiji od tog Rodjinog. Pa dobro, iskoristio je svoju sansu zbog sakatog atp tura, malo se prosle godine folirao da je povredjen i eto zasluzeno je prvi !

Danijel

pre 6 godina

Baš me zanima kako objašnjavate da je ovo najslabiji broj jedan. Što je za prvo mjesto nedovoljno jedan osvojen GS, jedno finale GS i osvojena dva masters turnira i poraz na jednom masters turniru, što vi pričate gluposti???? Ko da ste od jučer počeli pratit tenis.

Никола

pre 6 godina

Кецмановић је 316. са само 17 година. Мислим да имамо будућност у бијелом спорту. Рекао је да би био велики успјех ако би годину завршио у 300, а погледајте гдје је сад, ако овако настави уз мало среће ући ће у 200-250 најбољих тенисера свијета.

DPb

pre 6 godina

Baš mi je drago zbog ovog čoveka što se popeo na prvo mesto. Realno više on zaslužuje to prvo mesto nego onaj ljigavi Mari, koji kad je postao broj 1 bukvalno ništa nije osvojio. I ovoliko vremena koliko je proveo na tronu je zaista previše, kakva prevara od igrača..

aspera

pre 6 godina

sve u svemu on je na prvom mestu atp liste. bilo kako bilo to je za rispekt, nije on tu pao s neba eto tek tako. svaka mu cast na mentalnoj snazi i borbi.

Pukovnik Vranic

pre 6 godina

Vec posle US Open-a imacemo opet smenu. Prosto ne vidim nacin da Nadal ostane 1. do kraja godine, osim da se Federer nesto povredi i preskoci vecinu turnira. :)
Mada ce mu US Open i WTF biti dovoljni za #1 na kraju godine. :)

kaokakao

pre 6 godina

Na zadnja tri turnira ima dva cetvtrfinala i osmina, tako da ne pamtim da je iko ikada dosao na prvo mjesto posle takvih rezultata. Jeste, osvojio je Rolan Garos, ali od tad je u padu, a dolazi na prvo mjesto. Sve je ovo splet okolnosti, tj. stanja u kome su Novak i Endi, koji samo tonu, tako da je neko morao isplivati. Od U.S. Open-a Federer dolazi na prvu poziciju i vrlo lako bi mogao ostati tu do Australian Open-a, jer on nije igrao ni jedan turnir prosle godine u tom periodu ako me pamcenje sluzi. Mislim da ce od naredne sezone, tj. od Australin Opena da dodje do smjene, da ce ovi mladji dodju u vrh, sto je i nornalno. Sto se Novaka tice, mrka kapa. Ja bih volio da se vrati, da makar uzme jos koji gren slem, ali mislim da je on daleko od tenisa, da ovo sto se desava nema veze ni sa povredom ni sa zasicenjem, vec su neki drugi problemi u pitanju. Po meni je prolupo od novca i slave. Nek za Novaka pogrijesim :)

Doktor

pre 6 godina

Ovo je najslabiji ucinak za dolazak na 1.mesto jos od prvog Federerovog pojavljivanja na toj poziciji pre 13 godina, kada je vodio epske bitke sa Rodikom, Bjorkmanom i Kavasakijem. Treba preracunati te Rodjine poene i postoji sansa da je ovaj Nadalov skor slabiji od tog Rodjinog. Pa dobro, iskoristio je svoju sansu zbog sakatog atp tura, malo se prosle godine folirao da je povredjen i eto zasluzeno je prvi !
(antiDebil, 21. avgust 2017 11:37)

Ne vidim zasto su Bjorkman, Rodik, Nalbandian, Hjuit i drugi, nesto losiji od Berdiha, Cilica, Nisikorija, Raonica, Cak mislim da je Hjuit bio bolji nego sad Mari...
Jedino sto je Federer bio toliko dobar da su oni izgledali smesno, jer Rodik npr. ima 1 GS i jos 4 finala tako da ...

Nmm

pre 6 godina

Ovo je najslabiji ucinak za dolazak na 1.mesto jos od prvog Federerovog pojavljivanja na toj poziciji pre 13 godina, kada je vodio epske bitke sa Rodikom, Bjorkmanom i Kavasakijem. Treba preracunati te Rodjine poene i postoji sansa da je ovaj Nadalov skor slabiji od tog Rodjinog. Pa dobro, iskoristio je svoju sansu zbog sakatog atp tura, malo se prosle godine folirao da je povredjen i eto zasluzeno je prvi !
(antiDebil, 21. avgust 2017 11:37)
Izbriši ovo "anti" samo i sve će biti okej

Bojan

pre 6 godina

(kaokakao, 21. avgust 2017 13:09)
tacno je da je obicno tako, ali ne vidim da je problem neki ako se to ne desi. Rafa je svoje prvo mesto zasluzio na RGu, nije malu stvar uradio ove godine i trebalo je samo neki rezultati da se poklope i da dodje na prvo mesto, sad nije u formi i to je to.

jako je smesno sto ljudi kao pljuckaju Nadala za prvo mesto u ovoj konkurenciji, kako kao dolazi do njega sa malo poena, ili Federera za dva slema ove godine zbog navodnog manjka konkurencije, pa ljudi, Nole je odigrao prvih sedam meseci ove godine :) ta pljuckanja vise zatrpavaju Novaka nego Nadala i Feda, jer ova konkurencija koju pljujete je ista ta u kojoj je Novak zaredjao 4 slema.
da, jasno je da je on posustao, ali nisu svi odjednom oslabili pa da je sad kao slaba a prosle godine bila brutalna.

antiDebil

pre 6 godina

Ovo je najslabiji ucinak za dolazak na 1.mesto jos od prvog Federerovog pojavljivanja na toj poziciji pre 13 godina, kada je vodio epske bitke sa Rodikom, Bjorkmanom i Kavasakijem. Treba preracunati te Rodjine poene i postoji sansa da je ovaj Nadalov skor slabiji od tog Rodjinog. Pa dobro, iskoristio je svoju sansu zbog sakatog atp tura, malo se prosle godine folirao da je povredjen i eto zasluzeno je prvi !

Negativni

pre 6 godina

Ovo je najslabiji ucinak za dolazak na 1.mesto jos od prvog Federerovog pojavljivanja na toj poziciji pre 13 godina, kada je vodio epske bitke sa Rodikom, Bjorkmanom i Kavasakijem. Treba preracunati te Rodjine poene i postoji sansa da je ovaj Nadalov skor slabiji od tog Rodjinog. Pa dobro, iskoristio je svoju sansu zbog sakatog atp tura, malo se prosle godine folirao da je povredjen i eto zasluzeno je prvi !
(antiDebil, 21. avgust 2017 11:37) # Link komentara

Rodik i Safin su drali Noleta gde su stigli. Tek kad je Rodik omatorio, Novak je malo smanjio razliku. Vidi se da si tenis počeo da gledaš 2008. Najgora konkurencija u istoriji tenisa je od 2014 do danas. Nije Nadal kriv što ostali pojma nemaju i što Mareja i Djokovića dere ko stigne u zadnjih godinu dana. Federer sa 36 dere boraniju. Da ima 25 drao bi ih levom rukom.

Al se nekad dobro

pre 6 godina

Osvojio RG, Monte Karlo i Barselonu po 10 put.
Titula u Madridu.
Finale Australije, Majamija i Meksisa. Jos 3x 1/4 mastersa i 1/8 GS.
Neverovatna sezona na sljaci.
Ubedljivo najvise pobeda od svih tenisera u 2017.
Apsolutno zasluzeno mesto.
Do kraja godine brani "270" bodova. Nije igrao Pariz i London.

I posle ove godine i dalje ostaje jedini teniser koji je osvojio celu sljaku i US open seriju (Toronto-Sinsi-US open).
Drugi teniseri su osvajali bonuse od USO serije ali samo je jedan trijumfovao na sva 3 turnira.
"Ograniceni sljakas koji je van sljake smesan", Rafael Nadal 2013 je uspeo ono sto "legende betona" nikad nisu.
Tako da je iz tog ugla, Nadal najbolji igrac na sljaci svih vremena, vladar americkog betona, penicilin za Federera.
Mnogo godina ce proci da neki teniser zavlada GS 10 puta. Videcemo. Mozda Rafa podigne lestvicu sledece sezone na visi nivo.
#1RG1

Mikii

pre 6 godina

Кецмановић је 316. са само 17 година. Мислим да имамо будућност у бијелом спорту. Рекао је да би био велики успјех ако би годину завршио у 300, а погледајте гдје је сад, ако овако настави уз мало среће ући ће у 200-250 најбољих тенисера свијета.
(Никола, 21. avgust 2017 11:52)

Prvo, Kecmanovic ima 18. Drugo, Feliks Auger je mladji od njega, a duplo je bolji igrac. O Sapovalovu koji dobije Delpa i Nadala da ne pricam. Ovoga gaze nekakvi Luovi, a ovde se prica kako ce to biti svetski vrh. Budimo ozbiljni, top 100 je njegov krajnji domet.

Beobrad

pre 6 godina

@@@antiDebil
Gluposti. Nole je 2014 dosao na 1 mesto sa slabijim rezultatima a konkurenti su mu bili povredjeni Federer i Nadal. Samo zbog Nadalove povrede je i preuzeo prvo mesto.

WoodyWoodpecker

pre 6 godina

Ovo Nadalovo prvo mesto je 14-to najslabije u Open Eri (po broju ATP poena).
Evo liste najslabijih ATP No1: http://www.ultimatetennisstatistics.com/record?recordId=LeastATPPointsAsNo1

mm

pre 6 godina

Srećno Rafa, vratio si se tamo gde pripadaš!
@kurir doka
Tenis se vratio na pravi put posle skretanja u stramputicu i tumaranja bzv nekih 3g.

Al se nekad dobro jelo

pre 6 godina

(dunavv, 21. avgust 2017 15:33)

Nisi shvatio tekst, procitaj ga opet, opet i opet i tako dok ne shvatis.

Vladar americkog betona, US open serije.
Nijedan igrac sem Nadala u istoriji tenisa nije uspeo da pobedi na sva tri turnira u godini (Tor/Mon-Cin-US open)
Prema tome, vladar jeste. Upravo ga taj 1 Sinsinati, iz 2013, izdvaja od svih ostalih tenisera, jer je zahvaljujuci njemu vezao seriju i uradio ono sto niko pre i posle njega nije.
O rekordima i uspesima na sljaci, ne treba ni trositi reci.

dunavv

pre 6 godina

@Al se nekad dobroo

Vladar americkog betona sa 2 USO i jednim Sinsinatijem u karijeri. Ne blamiraj se. Covek je najbolji igrac na sljaci ikad, sto se ostalih podloga tice , u top 20 je, sto ga zajedno cini jednim od najboljih 5 tenisera svih vremena.

DD

pre 6 godina

sauron
Otrese Istomin Nola, otrese ga i Kirjos, razbi ga Gofan, postavi ga na mesto Rafa, zgazi ga i Tim sa NULOM, pa gle i Zverev..I Berdih je bio na putu da ga zgazi ali ga pretekao i predao, da je sada zaseo na 1.mesto posle ovih gaženja, sada bi slavili..ne bi se pitali i komentarisali da li je zasluženo.

Doktor

pre 6 godina

Doktore, po vama Federer jedini najbolji uvek, a ima protiv dva najveca rivala neg skor. Nece biti, Federer je pokupio slemove protiv puno slabijih igraca u ranom periodu karijere, dok je Novak morao da se batrga sa pomenutim i Nadalom Marejem i Vavrinkom celu karijeru. Voleo bi i Nole da se malo luftenzi sa Agutom, Gaskeom. Secas se Doco kakav tenis je igrao Nisikori na US openu. Koji Rodik i Hjuit? To koliko je Rodikova i Hjuitova karijera velika je evidentirano kao i Marejeva, mozemo voleti nekoga ili ne, ali realnost ne moze pobeci. Marej ima nesrecu sto igra u eri ove trojice, inace bi vladao duuuuuugo. Svakom dodje zasicenje u sportu, pa tako i Svrci...i on je ziva dusa.
(anica, 21. avgust 2017 14:41)

Djokovic protiv Federera ima celu jednu pobedu vise i to je uspeo tek kad je Federer napunio 35 godina... Sto se tice Nadala razlika je tolika samo iz razloga sto je Federer na sljaci dolazio do Nadala tj. zavrsnice turnira dok Nadal retko na betonu, na stranu to sto pored RG postoje cak tri mastersa na sljaci ( na travi ni jedan). Nisikorijev USO je bio pre 3 godine, pre i posle toga on je nista...
Mislim da je Djokovic dovoljno LUFTENZI sa Agutima i Gaskeima ( inace vrsnjaci su) posebno na RG 2016...
Kazes da bi Mari vladao da nije ove trojice, to se moze reci i za Rodika da bi vladao da nije Federera jer je pored 1 GS titule igrao i 4 GS finala i sve od Federera izgubio... Jedina razlika izmedju ove i one konkurencije je nagradni fond koji je sad mnooogo veci...

No5e

pre 6 godina

(dusan, 21. avgust 2017 17:57)

2005 Rodja nije osvojio Rogers cup, nije ga ni igrao.
Zanimljivo je da je Nadal pre US opena osvojio 4 mastersa, Rim Madrid Kanada i Sinsinati, po tvojoj logici?

Najjaci period karijere ima Djokovic
Od Pariza 2014 do Kanade 2016.
Na 15 mastersa, 11 titula i 3 finala?
5 GS, 2 WTF i finale WTF u istom periodu
Mislim da je to najjaci period ikada
Od mogucih 34500 poena za isti period na najvecim turnirima, Novak je osvojio monstruoznih 30000 poena.

kaokakao

pre 6 godina

Baš me zanima kako objašnjavate da je ovo najslabiji broj jedan. Što je za prvo mjesto nedovoljno jedan osvojen GS, jedno finale GS i osvojena dva masters turnira i poraz na jednom masters turniru, što vi pričate gluposti???? Ko da ste od jučer počeli pratit tenis.
(Danijel, 21. avgust 2017 12:32)

Nije problem u tome, vec momenat u kome dolazi na prvo mjesto, jer igra najlosiji tenis od pocetka godine, tri turnira zadnja ne moze proci cetvrtfinale, a vraca se na broj 1. Obicno se prvo mjesto preuzima kad redjas dobre rezultate, kao sto su to radili zadnjih godina svi teniseri koji su dolazili do te pozicije, ukljucujuci i Nadala.

Donekle poznavalac tenisa

pre 6 godina

Niko da napomene da Grigor posle osvojene titule moze zavrsit do kraja godine cak na petoj poziciju da se bori sa Zverevim za to mesto u odustvu Novaka,Cilica,Vavrinke i jos drugih..Rafi svaka cast na povratku krune al mislim da ce na kraju godine doci do smene jer Rodzer ce sigurno osvojit uz Us open jedan masters jos zavrsni turnir Bazel sto bi bilo dovoljno za broj jedan ponovo znajuci to da Nadal igra losi deo zavrsne sezone takodje na betonu pa cak kad je bio u punoj snazi. Endi ce zavrsit izmedju trece i cetvrte pozicije al on je uradio vise nego dovoljno za sebe.

Borg

pre 6 godina

@dunavv - naravno da nisam zaboravio da se na betonu igraju 6 mastersa, a na šljaci 3, ali tim je Nadlov uspeh veći - ne postoji igrač u istoriji koji je na nekoj podlozi bio toliko dominantan. U budućnosti će se verovatno ukinuti i šljaka i trava kao podloge, ali ne u skoroj. I ne mislim da je tenis na šljaci dosadan: tu gradiš poen i tu se vidi majstorstvo. To je zapravo rekao Borg čijim se imenom potpisujem.

Vladan R

pre 6 godina

Federer na šlajci nije među 20 - ima samo dva mstersa uz 1RG. Tu je i Đoković od njega uspešniji.
(Borg, 21. avgust 2017 16:15)

Da ne zivis u zabludi, naspram Nadalovih 8 na betonu, Federer ima 6, a ne samo 2 mastersa na sljaci(Hamburg 02, 04, 05, 07, i Madrid 09, 12). Imajuci u vidu da se godisnje igraju 3 na sljaci a 6 na betonu, pitanje je koliko je i da li je Nadal uspesniji na betonu, nego Federer na sljaci. Izgleda da si od onih sto tenis prate od 2008 a potpisujes se sa Borg.

Ovima sto raspredaju o konkurenciji, Vavrinki i Mareju, na neki nacin Novak je "dozvolio" da budu visestruki GS sampioni, kao sto Federer nije Hjuitu i Rodiku. Najvise zbog toga deluje da je u vreme Federerove dominacije, konkurencija bila slaba.
Sto se teoricara zavere tice i neverice da se tako padne sa rezultatima, kao sada Novak, malo podsecanje. Nadal koji je 2013 osvoji 2 GS i 5 mastersa, dosao na mesto br.1, nakon sto je 2014 osvojio Madrid i RG, u naredne 2 i po godine od znacajnijih titula, osvaja samo 1 i slovima jedan masters. Moze i ne tako drastican primer Federera, koji do AO 2010, igra 26 uzastopnih polufinala, sa porazima iskljucivo protiv potonjih pobednika, najdenom pocinje da gubi u 1/4f od Soderlinga RG10, Berdiha W10, Conge W11, Berdiha USO12, da ne pominjem 2013, tj osvaja tek 1 GS u narednih skoro 7 godina.
Suma sumarum, konkurencija je jaka koliko najbolji dozvoli, i konstanto dolazi do vecih ili manjih, padova i uspona u formi sportista.

anica

pre 6 godina

(Doktor, 21. avgust 2017 13:04)
Doktore, po vama Federer jedini najbolji uvek, a ima protiv dva najveca rivala neg skor. Nece biti, Federer je pokupio slemove protiv puno slabijih igraca u ranom periodu karijere, dok je Novak morao da se batrga sa pomenutim i Nadalom Marejem i Vavrinkom celu karijeru. Voleo bi i Nole da se malo luftenzi sa Agutom, Gaskeom. Secas se Doco kakav tenis je igrao Nisikori na US openu. Koji Rodik i Hjuit? To koliko je Rodikova i Hjuitova karijera velika je evidentirano kao i Marejeva, mozemo voleti nekoga ili ne, ali realnost ne moze pobeci. Marej ima nesrecu sto igra u eri ove trojice, inace bi vladao duuuuuugo. Svakom dodje zasicenje u sportu, pa tako i Svrci...i on je ziva dusa.

Borg

pre 6 godina

@dunavv - Izvini, zaboravio si Rožers kup, Nadal ga je triput osvajao, jednom Sinsinati i dvaput USO. 2013. osvoji je sva tri turnira na američkoj turneji. Nije vladar, tačno - Federer, Konors i Sampras su tamo vladari sa 5 USO, ali je uspešan baš kao i s 2W. Z aFederera se ne bi moglo reći da je uspešan na rg. Nije sve samo broj nego odnos između brojeva. Nadal je "najvećeg" pobedio na W i to kad je RF bio na vrhuncu (2 prema 1 u finalima W za Federera) dok najveći nije bio ni blizu da ga pobedi na RG - četiri finala je izgubio, katastrofa. Na betonu i travi je među top 10 u open eri (neka bude i 15) što ga čini 2. najuspešnijim ikad uz 10 RG (Federer, Novak, Sampras, Konors,Agasi,Mekinro, Beker i Edberg imaju više gs na brzim podlogama, Borg i Lendl isto po 5, Vilander 4). Federer je naravno 1. najuspešniji, ali za razliku od Nadala koji je ipak bio uspešan i na brzim podlogama (sam si rekao među 20) Federer na šlajci nije među 20 - ima samo dva mstersa uz 1RG. Tu je i Đoković od njega uspešniji.

Stefan

pre 6 godina

Vi koji komentarisete Rafine poene, valjda ste svesni da su to poeni samo iz ove sezone, on trenutno nema zalihu od prosle godine iz predstojeceg dela sezone ( ima nesto malo sa USO) na kraju godine bice svakako vise poena od 7k

Dalibor

pre 6 godina

Za ove koji veličaji Nadala i tu čuvenu američku seriju 2013,meni je upravo taj period jedan od najsumnjivijih i cela ta godina u rezultatima Nadala,a ne 2012 za koju je optuživan, ali da ne skrećemo s teme. Za neznalice da napomenem da je taj "osrednji" Rodik to učinio 2003(mon,cin,uso),a pre njega Patrick Rafter 97e ili 98e.

Al se nekad dobro jelo

pre 6 godina

dusan, dalibor

Prvo morate da se informisete.
Federer 2005 nije osvojio Kanadu.
US open series pocinje 2004 godine, samim tim Nadal je jedini osvajac za 14 sezona koliko se odrzava.
Hvala, prijatno.

Al se nekad dobro jelo

pre 6 godina

(dusan, 22. avgust 2017 00:00)

2005 godine finale su igrali Nadal- Agasi 6-3, 4-6, 6-2
Federer je branio titulu koju je osvojio 2004 ali 2005 nije nastupao.
Osvojio je Kanadu 2006 ali tada nije Sinsinati kao i 2004.
2007 falila mu opet Kanada.
Ne znam samo odakle kopas lazne vesti.
Jedino je Nadal uspeo od kad se igra serija, za 14 sezona.

dunavv

pre 6 godina

@ Borg Naravno da je Rafa bolji na betonu , nego Rodzer na sljaci. Samo si zaboravio da pomenes da se troduplo vise u toku godine igra na tvrdoj podlozi nego na sljaci, kao.i to da je sljaka prevazidjena podloga i tendencija je ka tome da se smanji jos duzina sezone na sljaci , koja je ionako previse dosadna.

Al se nekad dobro jelo

pre 6 godina

(dusan, 22. avgust 2017 17:10)

Strasan si, skidas podatke sa vikipedije?!?
ahahahahahah
U 2017 ti i dalje verujes vikipediji?
evo ti finale
Nadal Agasi
https://www.youtube.com/watch?v=p2NkaqziCsQ

Udji u Federerova statistiku i trofeje na vikipediji i videces da nije osvojio
2005 Vimbldon pa posle njega Sinsinati pa US open
Vikipedija je sama po sebi nelogicna, zavisi ko je stavljao podatke.
Barem 1/5 podataka sa iste nije validno na drugim stranama.
Bolje proveravaj sledeci put, kad vec nisi pratio tenis pre 10-15 godina
Ovog finala se secam jer je to bukvalno pocetak Nadalove karijere.
Te 2005 je napravio bum. Uzeo GS i 4 mastersa i pokrali ga u finalu Majamija protiv Federera (tad se finale mastersa igralo na 3 dobijena seta). Majami je uz Pariz jedini masters koji nije osvojio.
Madrid na betonu mu racunaju kao Sangaj, zbog licence, iako nikad nije trijumfovao u Sangaju.

Znaci, vikipediju u ruke i proveris na par stranica, pa onda na druge sajtove i tek onda das podatak.
Pogotovo nemoj da gledas stranice vikipedije na srpskom, hrvatskom...to je tek opsta ludnica koliko gresaka.
Pise ali i oni grese.

DC Forever

pre 6 godina

Tacno pre godinu dana, tada vec `naceti` broj jedn NDJ je imao bezmalo 15000 poena (14840), sto mu dodje skoro duplo vise od sadasnjeg broja jedan koji je svoj balans od prosle godine, dovoljan tada za 5 mesto, popravio samo za 3000 poena i stigao na prvo mesto...

dusan

pre 6 godina

Освојио је још један трофеј савладавши Родика у финалу, овај пут на мастерсу у Синсинатију. Недељу дана пре тога је тријумфовао и на мастерсу у Монтреалу и тиме је успео да освоји сва четири турнира из америчке серије у истој години, поставши први човек у историји коме је то пошло за руком у једној сезони.[тражи се извор]

antiDebil

pre 6 godina

Ovo je najslabiji ucinak za dolazak na 1.mesto jos od prvog Federerovog pojavljivanja na toj poziciji pre 13 godina, kada je vodio epske bitke sa Rodikom, Bjorkmanom i Kavasakijem. Treba preracunati te Rodjine poene i postoji sansa da je ovaj Nadalov skor slabiji od tog Rodjinog. Pa dobro, iskoristio je svoju sansu zbog sakatog atp tura, malo se prosle godine folirao da je povredjen i eto zasluzeno je prvi !

kaokakao

pre 6 godina

Na zadnja tri turnira ima dva cetvtrfinala i osmina, tako da ne pamtim da je iko ikada dosao na prvo mjesto posle takvih rezultata. Jeste, osvojio je Rolan Garos, ali od tad je u padu, a dolazi na prvo mjesto. Sve je ovo splet okolnosti, tj. stanja u kome su Novak i Endi, koji samo tonu, tako da je neko morao isplivati. Od U.S. Open-a Federer dolazi na prvu poziciju i vrlo lako bi mogao ostati tu do Australian Open-a, jer on nije igrao ni jedan turnir prosle godine u tom periodu ako me pamcenje sluzi. Mislim da ce od naredne sezone, tj. od Australin Opena da dodje do smjene, da ce ovi mladji dodju u vrh, sto je i nornalno. Sto se Novaka tice, mrka kapa. Ja bih volio da se vrati, da makar uzme jos koji gren slem, ali mislim da je on daleko od tenisa, da ovo sto se desava nema veze ni sa povredom ni sa zasicenjem, vec su neki drugi problemi u pitanju. Po meni je prolupo od novca i slave. Nek za Novaka pogrijesim :)

WoodyWoodpecker

pre 6 godina

Ovo Nadalovo prvo mesto je 14-to najslabije u Open Eri (po broju ATP poena).
Evo liste najslabijih ATP No1: http://www.ultimatetennisstatistics.com/record?recordId=LeastATPPointsAsNo1

anica

pre 6 godina

(Doktor, 21. avgust 2017 13:04)
Doktore, po vama Federer jedini najbolji uvek, a ima protiv dva najveca rivala neg skor. Nece biti, Federer je pokupio slemove protiv puno slabijih igraca u ranom periodu karijere, dok je Novak morao da se batrga sa pomenutim i Nadalom Marejem i Vavrinkom celu karijeru. Voleo bi i Nole da se malo luftenzi sa Agutom, Gaskeom. Secas se Doco kakav tenis je igrao Nisikori na US openu. Koji Rodik i Hjuit? To koliko je Rodikova i Hjuitova karijera velika je evidentirano kao i Marejeva, mozemo voleti nekoga ili ne, ali realnost ne moze pobeci. Marej ima nesrecu sto igra u eri ove trojice, inace bi vladao duuuuuugo. Svakom dodje zasicenje u sportu, pa tako i Svrci...i on je ziva dusa.

Pukovnik Vranic

pre 6 godina

Vec posle US Open-a imacemo opet smenu. Prosto ne vidim nacin da Nadal ostane 1. do kraja godine, osim da se Federer nesto povredi i preskoci vecinu turnira. :)
Mada ce mu US Open i WTF biti dovoljni za #1 na kraju godine. :)

DPb

pre 6 godina

Baš mi je drago zbog ovog čoveka što se popeo na prvo mesto. Realno više on zaslužuje to prvo mesto nego onaj ljigavi Mari, koji kad je postao broj 1 bukvalno ništa nije osvojio. I ovoliko vremena koliko je proveo na tronu je zaista previše, kakva prevara od igrača..

Al se nekad dobro

pre 6 godina

Osvojio RG, Monte Karlo i Barselonu po 10 put.
Titula u Madridu.
Finale Australije, Majamija i Meksisa. Jos 3x 1/4 mastersa i 1/8 GS.
Neverovatna sezona na sljaci.
Ubedljivo najvise pobeda od svih tenisera u 2017.
Apsolutno zasluzeno mesto.
Do kraja godine brani "270" bodova. Nije igrao Pariz i London.

I posle ove godine i dalje ostaje jedini teniser koji je osvojio celu sljaku i US open seriju (Toronto-Sinsi-US open).
Drugi teniseri su osvajali bonuse od USO serije ali samo je jedan trijumfovao na sva 3 turnira.
"Ograniceni sljakas koji je van sljake smesan", Rafael Nadal 2013 je uspeo ono sto "legende betona" nikad nisu.
Tako da je iz tog ugla, Nadal najbolji igrac na sljaci svih vremena, vladar americkog betona, penicilin za Federera.
Mnogo godina ce proci da neki teniser zavlada GS 10 puta. Videcemo. Mozda Rafa podigne lestvicu sledece sezone na visi nivo.
#1RG1

Никола

pre 6 godina

Кецмановић је 316. са само 17 година. Мислим да имамо будућност у бијелом спорту. Рекао је да би био велики успјех ако би годину завршио у 300, а погледајте гдје је сад, ако овако настави уз мало среће ући ће у 200-250 најбољих тенисера свијета.

kaokakao

pre 6 godina

Baš me zanima kako objašnjavate da je ovo najslabiji broj jedan. Što je za prvo mjesto nedovoljno jedan osvojen GS, jedno finale GS i osvojena dva masters turnira i poraz na jednom masters turniru, što vi pričate gluposti???? Ko da ste od jučer počeli pratit tenis.
(Danijel, 21. avgust 2017 12:32)

Nije problem u tome, vec momenat u kome dolazi na prvo mjesto, jer igra najlosiji tenis od pocetka godine, tri turnira zadnja ne moze proci cetvrtfinale, a vraca se na broj 1. Obicno se prvo mjesto preuzima kad redjas dobre rezultate, kao sto su to radili zadnjih godina svi teniseri koji su dolazili do te pozicije, ukljucujuci i Nadala.

Al se nekad dobro jelo

pre 6 godina

(dunavv, 21. avgust 2017 15:33)

Nisi shvatio tekst, procitaj ga opet, opet i opet i tako dok ne shvatis.

Vladar americkog betona, US open serije.
Nijedan igrac sem Nadala u istoriji tenisa nije uspeo da pobedi na sva tri turnira u godini (Tor/Mon-Cin-US open)
Prema tome, vladar jeste. Upravo ga taj 1 Sinsinati, iz 2013, izdvaja od svih ostalih tenisera, jer je zahvaljujuci njemu vezao seriju i uradio ono sto niko pre i posle njega nije.
O rekordima i uspesima na sljaci, ne treba ni trositi reci.

Borg

pre 6 godina

@dunavv - Izvini, zaboravio si Rožers kup, Nadal ga je triput osvajao, jednom Sinsinati i dvaput USO. 2013. osvoji je sva tri turnira na američkoj turneji. Nije vladar, tačno - Federer, Konors i Sampras su tamo vladari sa 5 USO, ali je uspešan baš kao i s 2W. Z aFederera se ne bi moglo reći da je uspešan na rg. Nije sve samo broj nego odnos između brojeva. Nadal je "najvećeg" pobedio na W i to kad je RF bio na vrhuncu (2 prema 1 u finalima W za Federera) dok najveći nije bio ni blizu da ga pobedi na RG - četiri finala je izgubio, katastrofa. Na betonu i travi je među top 10 u open eri (neka bude i 15) što ga čini 2. najuspešnijim ikad uz 10 RG (Federer, Novak, Sampras, Konors,Agasi,Mekinro, Beker i Edberg imaju više gs na brzim podlogama, Borg i Lendl isto po 5, Vilander 4). Federer je naravno 1. najuspešniji, ali za razliku od Nadala koji je ipak bio uspešan i na brzim podlogama (sam si rekao među 20) Federer na šlajci nije među 20 - ima samo dva mstersa uz 1RG. Tu je i Đoković od njega uspešniji.

Dalibor

pre 6 godina

Za ove koji veličaji Nadala i tu čuvenu američku seriju 2013,meni je upravo taj period jedan od najsumnjivijih i cela ta godina u rezultatima Nadala,a ne 2012 za koju je optuživan, ali da ne skrećemo s teme. Za neznalice da napomenem da je taj "osrednji" Rodik to učinio 2003(mon,cin,uso),a pre njega Patrick Rafter 97e ili 98e.

mm

pre 6 godina

Srećno Rafa, vratio si se tamo gde pripadaš!
@kurir doka
Tenis se vratio na pravi put posle skretanja u stramputicu i tumaranja bzv nekih 3g.

dunavv

pre 6 godina

@ Borg Naravno da je Rafa bolji na betonu , nego Rodzer na sljaci. Samo si zaboravio da pomenes da se troduplo vise u toku godine igra na tvrdoj podlozi nego na sljaci, kao.i to da je sljaka prevazidjena podloga i tendencija je ka tome da se smanji jos duzina sezone na sljaci , koja je ionako previse dosadna.

Danijel

pre 6 godina

Baš me zanima kako objašnjavate da je ovo najslabiji broj jedan. Što je za prvo mjesto nedovoljno jedan osvojen GS, jedno finale GS i osvojena dva masters turnira i poraz na jednom masters turniru, što vi pričate gluposti???? Ko da ste od jučer počeli pratit tenis.

dunavv

pre 6 godina

@Al se nekad dobroo

Vladar americkog betona sa 2 USO i jednim Sinsinatijem u karijeri. Ne blamiraj se. Covek je najbolji igrac na sljaci ikad, sto se ostalih podloga tice , u top 20 je, sto ga zajedno cini jednim od najboljih 5 tenisera svih vremena.

Donekle poznavalac tenisa

pre 6 godina

Niko da napomene da Grigor posle osvojene titule moze zavrsit do kraja godine cak na petoj poziciju da se bori sa Zverevim za to mesto u odustvu Novaka,Cilica,Vavrinke i jos drugih..Rafi svaka cast na povratku krune al mislim da ce na kraju godine doci do smene jer Rodzer ce sigurno osvojit uz Us open jedan masters jos zavrsni turnir Bazel sto bi bilo dovoljno za broj jedan ponovo znajuci to da Nadal igra losi deo zavrsne sezone takodje na betonu pa cak kad je bio u punoj snazi. Endi ce zavrsit izmedju trece i cetvrte pozicije al on je uradio vise nego dovoljno za sebe.

DC Forever

pre 6 godina

Tacno pre godinu dana, tada vec `naceti` broj jedn NDJ je imao bezmalo 15000 poena (14840), sto mu dodje skoro duplo vise od sadasnjeg broja jedan koji je svoj balans od prosle godine, dovoljan tada za 5 mesto, popravio samo za 3000 poena i stigao na prvo mesto...

Mikii

pre 6 godina

Кецмановић је 316. са само 17 година. Мислим да имамо будућност у бијелом спорту. Рекао је да би био велики успјех ако би годину завршио у 300, а погледајте гдје је сад, ако овако настави уз мало среће ући ће у 200-250 најбољих тенисера свијета.
(Никола, 21. avgust 2017 11:52)

Prvo, Kecmanovic ima 18. Drugo, Feliks Auger je mladji od njega, a duplo je bolji igrac. O Sapovalovu koji dobije Delpa i Nadala da ne pricam. Ovoga gaze nekakvi Luovi, a ovde se prica kako ce to biti svetski vrh. Budimo ozbiljni, top 100 je njegov krajnji domet.

Negativni

pre 6 godina

Ovo je najslabiji ucinak za dolazak na 1.mesto jos od prvog Federerovog pojavljivanja na toj poziciji pre 13 godina, kada je vodio epske bitke sa Rodikom, Bjorkmanom i Kavasakijem. Treba preracunati te Rodjine poene i postoji sansa da je ovaj Nadalov skor slabiji od tog Rodjinog. Pa dobro, iskoristio je svoju sansu zbog sakatog atp tura, malo se prosle godine folirao da je povredjen i eto zasluzeno je prvi !
(antiDebil, 21. avgust 2017 11:37) # Link komentara

Rodik i Safin su drali Noleta gde su stigli. Tek kad je Rodik omatorio, Novak je malo smanjio razliku. Vidi se da si tenis počeo da gledaš 2008. Najgora konkurencija u istoriji tenisa je od 2014 do danas. Nije Nadal kriv što ostali pojma nemaju i što Mareja i Djokovića dere ko stigne u zadnjih godinu dana. Federer sa 36 dere boraniju. Da ima 25 drao bi ih levom rukom.

No5e

pre 6 godina

(dusan, 21. avgust 2017 17:57)

2005 Rodja nije osvojio Rogers cup, nije ga ni igrao.
Zanimljivo je da je Nadal pre US opena osvojio 4 mastersa, Rim Madrid Kanada i Sinsinati, po tvojoj logici?

Najjaci period karijere ima Djokovic
Od Pariza 2014 do Kanade 2016.
Na 15 mastersa, 11 titula i 3 finala?
5 GS, 2 WTF i finale WTF u istom periodu
Mislim da je to najjaci period ikada
Od mogucih 34500 poena za isti period na najvecim turnirima, Novak je osvojio monstruoznih 30000 poena.

aspera

pre 6 godina

sve u svemu on je na prvom mestu atp liste. bilo kako bilo to je za rispekt, nije on tu pao s neba eto tek tako. svaka mu cast na mentalnoj snazi i borbi.

Doktor

pre 6 godina

Doktore, po vama Federer jedini najbolji uvek, a ima protiv dva najveca rivala neg skor. Nece biti, Federer je pokupio slemove protiv puno slabijih igraca u ranom periodu karijere, dok je Novak morao da se batrga sa pomenutim i Nadalom Marejem i Vavrinkom celu karijeru. Voleo bi i Nole da se malo luftenzi sa Agutom, Gaskeom. Secas se Doco kakav tenis je igrao Nisikori na US openu. Koji Rodik i Hjuit? To koliko je Rodikova i Hjuitova karijera velika je evidentirano kao i Marejeva, mozemo voleti nekoga ili ne, ali realnost ne moze pobeci. Marej ima nesrecu sto igra u eri ove trojice, inace bi vladao duuuuuugo. Svakom dodje zasicenje u sportu, pa tako i Svrci...i on je ziva dusa.
(anica, 21. avgust 2017 14:41)

Djokovic protiv Federera ima celu jednu pobedu vise i to je uspeo tek kad je Federer napunio 35 godina... Sto se tice Nadala razlika je tolika samo iz razloga sto je Federer na sljaci dolazio do Nadala tj. zavrsnice turnira dok Nadal retko na betonu, na stranu to sto pored RG postoje cak tri mastersa na sljaci ( na travi ni jedan). Nisikorijev USO je bio pre 3 godine, pre i posle toga on je nista...
Mislim da je Djokovic dovoljno LUFTENZI sa Agutima i Gaskeima ( inace vrsnjaci su) posebno na RG 2016...
Kazes da bi Mari vladao da nije ove trojice, to se moze reci i za Rodika da bi vladao da nije Federera jer je pored 1 GS titule igrao i 4 GS finala i sve od Federera izgubio... Jedina razlika izmedju ove i one konkurencije je nagradni fond koji je sad mnooogo veci...

Doktor

pre 6 godina

Ovo je najslabiji ucinak za dolazak na 1.mesto jos od prvog Federerovog pojavljivanja na toj poziciji pre 13 godina, kada je vodio epske bitke sa Rodikom, Bjorkmanom i Kavasakijem. Treba preracunati te Rodjine poene i postoji sansa da je ovaj Nadalov skor slabiji od tog Rodjinog. Pa dobro, iskoristio je svoju sansu zbog sakatog atp tura, malo se prosle godine folirao da je povredjen i eto zasluzeno je prvi !
(antiDebil, 21. avgust 2017 11:37)

Ne vidim zasto su Bjorkman, Rodik, Nalbandian, Hjuit i drugi, nesto losiji od Berdiha, Cilica, Nisikorija, Raonica, Cak mislim da je Hjuit bio bolji nego sad Mari...
Jedino sto je Federer bio toliko dobar da su oni izgledali smesno, jer Rodik npr. ima 1 GS i jos 4 finala tako da ...

Beobrad

pre 6 godina

@@@antiDebil
Gluposti. Nole je 2014 dosao na 1 mesto sa slabijim rezultatima a konkurenti su mu bili povredjeni Federer i Nadal. Samo zbog Nadalove povrede je i preuzeo prvo mesto.

Stefan

pre 6 godina

Vi koji komentarisete Rafine poene, valjda ste svesni da su to poeni samo iz ove sezone, on trenutno nema zalihu od prosle godine iz predstojeceg dela sezone ( ima nesto malo sa USO) na kraju godine bice svakako vise poena od 7k

Al se nekad dobro jelo

pre 6 godina

dusan, dalibor

Prvo morate da se informisete.
Federer 2005 nije osvojio Kanadu.
US open series pocinje 2004 godine, samim tim Nadal je jedini osvajac za 14 sezona koliko se odrzava.
Hvala, prijatno.

Nmm

pre 6 godina

Ovo je najslabiji ucinak za dolazak na 1.mesto jos od prvog Federerovog pojavljivanja na toj poziciji pre 13 godina, kada je vodio epske bitke sa Rodikom, Bjorkmanom i Kavasakijem. Treba preracunati te Rodjine poene i postoji sansa da je ovaj Nadalov skor slabiji od tog Rodjinog. Pa dobro, iskoristio je svoju sansu zbog sakatog atp tura, malo se prosle godine folirao da je povredjen i eto zasluzeno je prvi !
(antiDebil, 21. avgust 2017 11:37)
Izbriši ovo "anti" samo i sve će biti okej

DD

pre 6 godina

sauron
Otrese Istomin Nola, otrese ga i Kirjos, razbi ga Gofan, postavi ga na mesto Rafa, zgazi ga i Tim sa NULOM, pa gle i Zverev..I Berdih je bio na putu da ga zgazi ali ga pretekao i predao, da je sada zaseo na 1.mesto posle ovih gaženja, sada bi slavili..ne bi se pitali i komentarisali da li je zasluženo.

Borg

pre 6 godina

@dunavv - naravno da nisam zaboravio da se na betonu igraju 6 mastersa, a na šljaci 3, ali tim je Nadlov uspeh veći - ne postoji igrač u istoriji koji je na nekoj podlozi bio toliko dominantan. U budućnosti će se verovatno ukinuti i šljaka i trava kao podloge, ali ne u skoroj. I ne mislim da je tenis na šljaci dosadan: tu gradiš poen i tu se vidi majstorstvo. To je zapravo rekao Borg čijim se imenom potpisujem.

Bojan

pre 6 godina

(kaokakao, 21. avgust 2017 13:09)
tacno je da je obicno tako, ali ne vidim da je problem neki ako se to ne desi. Rafa je svoje prvo mesto zasluzio na RGu, nije malu stvar uradio ove godine i trebalo je samo neki rezultati da se poklope i da dodje na prvo mesto, sad nije u formi i to je to.

jako je smesno sto ljudi kao pljuckaju Nadala za prvo mesto u ovoj konkurenciji, kako kao dolazi do njega sa malo poena, ili Federera za dva slema ove godine zbog navodnog manjka konkurencije, pa ljudi, Nole je odigrao prvih sedam meseci ove godine :) ta pljuckanja vise zatrpavaju Novaka nego Nadala i Feda, jer ova konkurencija koju pljujete je ista ta u kojoj je Novak zaredjao 4 slema.
da, jasno je da je on posustao, ali nisu svi odjednom oslabili pa da je sad kao slaba a prosle godine bila brutalna.

Al se nekad dobro jelo

pre 6 godina

(dusan, 22. avgust 2017 17:10)

Strasan si, skidas podatke sa vikipedije?!?
ahahahahahah
U 2017 ti i dalje verujes vikipediji?
evo ti finale
Nadal Agasi
https://www.youtube.com/watch?v=p2NkaqziCsQ

Udji u Federerova statistiku i trofeje na vikipediji i videces da nije osvojio
2005 Vimbldon pa posle njega Sinsinati pa US open
Vikipedija je sama po sebi nelogicna, zavisi ko je stavljao podatke.
Barem 1/5 podataka sa iste nije validno na drugim stranama.
Bolje proveravaj sledeci put, kad vec nisi pratio tenis pre 10-15 godina
Ovog finala se secam jer je to bukvalno pocetak Nadalove karijere.
Te 2005 je napravio bum. Uzeo GS i 4 mastersa i pokrali ga u finalu Majamija protiv Federera (tad se finale mastersa igralo na 3 dobijena seta). Majami je uz Pariz jedini masters koji nije osvojio.
Madrid na betonu mu racunaju kao Sangaj, zbog licence, iako nikad nije trijumfovao u Sangaju.

Znaci, vikipediju u ruke i proveris na par stranica, pa onda na druge sajtove i tek onda das podatak.
Pogotovo nemoj da gledas stranice vikipedije na srpskom, hrvatskom...to je tek opsta ludnica koliko gresaka.
Pise ali i oni grese.

dusan

pre 6 godina

Освојио је још један трофеј савладавши Родика у финалу, овај пут на мастерсу у Синсинатију. Недељу дана пре тога је тријумфовао и на мастерсу у Монтреалу и тиме је успео да освоји сва четири турнира из америчке серије у истој години, поставши први човек у историји коме је то пошло за руком у једној сезони.[тражи се извор]

Vladan R

pre 6 godina

Federer na šlajci nije među 20 - ima samo dva mstersa uz 1RG. Tu je i Đoković od njega uspešniji.
(Borg, 21. avgust 2017 16:15)

Da ne zivis u zabludi, naspram Nadalovih 8 na betonu, Federer ima 6, a ne samo 2 mastersa na sljaci(Hamburg 02, 04, 05, 07, i Madrid 09, 12). Imajuci u vidu da se godisnje igraju 3 na sljaci a 6 na betonu, pitanje je koliko je i da li je Nadal uspesniji na betonu, nego Federer na sljaci. Izgleda da si od onih sto tenis prate od 2008 a potpisujes se sa Borg.

Ovima sto raspredaju o konkurenciji, Vavrinki i Mareju, na neki nacin Novak je "dozvolio" da budu visestruki GS sampioni, kao sto Federer nije Hjuitu i Rodiku. Najvise zbog toga deluje da je u vreme Federerove dominacije, konkurencija bila slaba.
Sto se teoricara zavere tice i neverice da se tako padne sa rezultatima, kao sada Novak, malo podsecanje. Nadal koji je 2013 osvoji 2 GS i 5 mastersa, dosao na mesto br.1, nakon sto je 2014 osvojio Madrid i RG, u naredne 2 i po godine od znacajnijih titula, osvaja samo 1 i slovima jedan masters. Moze i ne tako drastican primer Federera, koji do AO 2010, igra 26 uzastopnih polufinala, sa porazima iskljucivo protiv potonjih pobednika, najdenom pocinje da gubi u 1/4f od Soderlinga RG10, Berdiha W10, Conge W11, Berdiha USO12, da ne pominjem 2013, tj osvaja tek 1 GS u narednih skoro 7 godina.
Suma sumarum, konkurencija je jaka koliko najbolji dozvoli, i konstanto dolazi do vecih ili manjih, padova i uspona u formi sportista.

Al se nekad dobro jelo

pre 6 godina

(dusan, 22. avgust 2017 00:00)

2005 godine finale su igrali Nadal- Agasi 6-3, 4-6, 6-2
Federer je branio titulu koju je osvojio 2004 ali 2005 nije nastupao.
Osvojio je Kanadu 2006 ali tada nije Sinsinati kao i 2004.
2007 falila mu opet Kanada.
Ne znam samo odakle kopas lazne vesti.
Jedino je Nadal uspeo od kad se igra serija, za 14 sezona.