Utorak, 15.08.2017.

17:29

Najbolji fudbaler godine: Ronaldo, Mesi ili Bufon?

Napadač Real Madrida Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi iz Barselone i golman Juventusa Đanluiđi Bufon nalaze se u užem izboru UEFA za najboljeg igrača godine.

Izvor: SM

Najbolji fudbaler godine: Ronaldo, Mesi ili Bufon? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

Umetnici

pre 6 godina

Ronaldo i mesi hvala sto postojite.
MESI=madjionicar, ne platim kartu a gledam madjionicarske trikove svakog vikenda, gde ces lepse
RONALDO=klovn,golovi iz peterca,iz ofsajda,sa penala,simuliranje, guranje sudije.Ronaldo treba cesce da gostuje na decjim rodjendanima, da ih zabavlja.Bolji je od svakog klovna.

bojan

pre 6 godina

Hvala na komplimentu. Samo da si pročitao tekst do kraja video bi da je nagrada za sezonu, a ne za kalendarsku godinu. Kao što tebi sada 1.septembra počinje školska godina, tako i njima sezona počinje malo ranije.
(NS, 15. avgust 2017 20:03)

Ok, mislio sam da je vezano za ovu godinu, posto u naslovu tako pise.
Ronaldo od 1.SEPTEMBRA kao sto ti kazes ima- 25 golova u ligi, 12 u LŠ, 2 u kupu kralja, 1 u super kupu Spanije, 11 u kvalifikacijama za SP, 4 je dao na svetskom klupskom prvenstvu, 1 u prijateljskoj za repku, i 2 u kupu konfederacija takodje za repku.
To je ukupno 58, a Mesi ima 59 i par utakmica vise.
Tako da si svejedno ispao panglu.
Necu vise da se zamaram sa tobom, pozdrav i svako dobro

ticroo

pre 6 godina

Mesi bolji u prvom delu sezone, Ronaldo eksplodirao u drugom. Samo je logično da trofeji presude. Očekivano je da se ova dva velikana izjednače po broju priznanja za najboljeg igrača.

Makedonce

pre 6 godina

Vi što zbrajate golove..Bufon nije dao niti jedan gol..nije bitno ko je dao više golova..evo Modric cetvrti igrac a dao je dva tri gola..Kuko javi se..

Kako ste

pre 6 godina

Drago mi je zbog modrića, sjajan igrač bez imalo ega što ga čini još boljim. Uvijek najbolje rješenje za tim, sve može izvesti jer je toliko dobar a ništa mu nije ispod časti jer je predobar, npr. Ici u klizeci i vratiti golmanu.. Nema ja sam igračina pa carinim loptu, u reprezentaciji ne puca penale i slobodne jer ako ima jedan bolji, ima jedan bolji.. Prima loptu u situaciji gdje može bit samo kriv a ne gura se gdje može bit samo zasluzan..

NS

pre 6 godina

http://messivsronaldo.net/calendar-year-stats/
Izvoli dečače.
(bojan, 15. avgust 2017 19:20)

Hvala na komplimentu. Samo da si pročitao tekst do kraja video bi da je nagrada za sezonu, a ne za kalendarsku godinu. Kao što tebi sada 1.septembra počinje školska godina, tako i njima sezona počinje malo ranije.

NS

pre 6 godina

(Dzoni, 15. avgust 2017 18:41)

Hahaha, pa dete, pogledaj malo koju utakmicu španske lige, pogotovo derbije, pa se onda javi sa kometarima koji su na nivou osnovne škole. Upravo što si ti naveo je potpuno obrnuto - Delfin nije dao golove na velikoj većini utakmica, dao je dva-tri važna gola iz ofsajda i to je sve za ovu sezonu. Najbolji igrači Reala ove godine su Modrić, Kros, Kazemiro, Marselo, Isko, primetićeš kada izguglaš malo da su to sve igrači sredine terena i tu je Real dobio bitku nad svim rivalima ove sezone i tu se priča završava sve ostalo je usiljeni marketing.

NS

pre 6 godina

Tebra, imaju isto asistencija i golova u 2017. o trofejima ne treba trositi reci. Sto pricas kad ne znas?
(bojan, 15. avgust 2017 18:46)

Tebra, ajde još jednom proveri pa se javi.

NS

pre 6 godina

Čekaj jel to nagrada za ko je šta osvojio sa ekipom ili individualno priznanje?! Jel to nagrada za par dobrih utakmica ili za celu sezonu na najvišem nivou?! Ako je slučaj prvi onda Ronaldo, u drugom slučaju Buffon ili Messi.

chemistry

pre 6 godina

Dajte molim Vas. Ne uporedjujte vise ono sto nije za uporedjivanje. Mesi je prva klasa, definitivno, ali Ronaldo ne spada ni u kakvu klasu. On je Bog fudbala.

bojan

pre 6 godina

Tebra, imaju isto asistencija i golova u 2017. o trofejima ne treba trositi reci. Sto pricas kad ne znas? 
(bojan, 15. avgust 2017 18:46) 

Tebra, ajde još jednom proveri pa se javi.
(NS, 15. avgust 2017 19:10)


http://messivsronaldo.net/calendar-year-stats/
Izvoli dečače.

mrki

pre 6 godina

Ronaldo.. Koji Mesi, šta je s vama. Pa kako se bira naj bolji fudbaler, da ne mora igrati za uefalonu. 1. Ronaldo ....................pa nema više niko.

Aki

pre 6 godina

A botovi ronaldovi treba da shvate da ovo nije timska nego i dividualna nagrada i da nema veze ko je sta osvojio! A i ona stamota od LS i ofsajdi i Mancester sto je pokraden opet idu u prilog najboljem igracu u istoriji fudbala Leu Mesiju!

Rale

pre 6 godina

Iskreno Ramos je najvise zasluzio. Covek je dao sve vazne golove prosle sezone. Jeste prgav,ali je igrac kakvog bi hteo u timu. Posto njega nema u uzem izboru,dao bi Bufonu kao nagradu za karijeru. I Ronaldo i Mesi su uzeli neke zlatne lopte koje nisu zasluzili,sto sad ne bi Bufon mogao?

Aki

pre 6 godina

@Amerikanac sine tacno se vidi da nemas veze s mozgom o fudbalu ronalda su gadjali loptom i ceo real je igrao za njega. A koliko prodora je imao Ronaldo koliko je puta prosao ceo tim? Koliko asistencija? Po cemu je bolji? Ako je po trofejima odlicno onda moze ceo tim reala da dobije po zlatnu loptu jer svi imaju podjednako trofeja ;)

D

pre 6 godina

Steta je sto fudbal svi gledaju kroz golove. Za mene, Srbina, Modric je trenutno najbolji igrac na svetu bez konkurencije. Od kad je on dosao u Real, Real je uzeo 3 lige sampiona za 4 godine, pre toga je nisu uzeli 15 godina skoro. A koje su sve zveri prolazile kroz Real. Jednostavno Modric ima takvu fudbalaku inteligenciju da je to neverovatno. Kao Skols nekada. Isto tako i Bufon, 40 godina ima, a na kom je nivou. Sto se tice ove dvojice, Ronaldo je mnogo ispred Mesija poslednje 2-3 godine. I za one koje pricaju ofsajd, penal, pogledajte samo gol sa poslednjeg el klasika. Prijem grudina, sprint 40 metara, dribling, sut sa 20 metara, toliko.

Cock_Sparrer

pre 6 godina

Mesi je za koplje iznad svih. Jednsotavno takva fudbalska inteligencija, vestina i svestranost na terenu nije vidjena od zadnjeg demonstratora totalnog fudbala Diega Maradone. Krojf,Maradona i Mesi su esencija fudbala ,njegov srz ,sustina i iluzija ..Ronaldo je prototip modernog ne samo fudbalera vec i sportiste gde se pre svega ucinkovitost svodi na fizikaliju..Mesi je nesto sasvim drugo.to je preocigledno na samom terenu.Ovakve nagrade su postale besmislica ,nekad ih nije bilo toliko.Bila je zlatna lopta i to je to.Ali komercijalizacija ovog sporta je dovela do mali milion ovakvih priznanja koja nisu cesto mjerodavna.Ronaldo je bez sumnje uspesniji i od Bufona i mesija (iako je taj uspeh umnogome nazalost utemeljen na velikim sudijskim greskama),i verovatno zbog kolektivnih dostignuca ove god zasluzuje sva ta priznanja,ali porediti njega sa Mesijem, prica za decu...sportski pozz

prodigyCZ

pre 6 godina

To samo govori koliko je fudbal opao,individualno,dok taktika i timska igra napredovala kao i fizicka sprema.Samo na pocetku 2000-ih imao si Ronalda,Rivalda,Zidana,Ronaldinja,Anrija...a poslednjih desetak godina samo Mesija i Ronalda pa onda nekoliko mesta prazno,tek ce ih sad mozda zamentiti Nejmar.Sta tek reci o Italiji,nemaju nijednog velikog igraca vise,glavna zvezda im je Bufon.Meni je i dalje Ronaldo iz Mancestera drazi nego "ovaj" iz Reala,mnogo je tada bio atraktivniji,vise je driblao i davao golove iz slobodnih udaraca,Mesi je isto neverovatan,ali Barsa sa Ronaldinjom je bilo nesto posebno,nije sve u golovima.

Dzoni

pre 6 godina

Od 1.januara 2017 u svim takmicenjima:

Messi 35 utakmica - 33 gola i 9 asistencija

CR 36 utakmica - 34 gola i 8 asistencija

Ronaldo osvojio LS, Ligu, super kup evrope i sutra 98% super kup spanije, dao 10 golova u nokaut fazi 2 u finalu LS, u svim vaznim utakmicama u Ligi dao minimum 1 gol, Atl Madridu het-trik itd. itd.
Mesi dao 10 golova u grupnoj fazi, protiv PSZ se nije video, odigrao dobro proitv Reala drugu utakmicu u ligi, driblao igrace Eibara, Espanjola i Osasune i to je to od njega ove godine.
I onda dodju navijaci Barselone i pricaju o nekom asistencijama, golovima a isto imaju
Trofeje necu ni da pominjem :)
Pozz

bojan

pre 6 godina

Mesi oko 20 golova vise od Ronalda u sezoni, ovo je individualna nagrada i Mesi je treba dobiti jos ako na to dodamo ono utisavanje celog Bernabeua u 93. minutu sve je jasno
(losmi, 15. avgust 2017 17:35)

Tebra, imaju isto asistencija i golova u 2017. o trofejima ne treba trositi reci. Sto pricas kad ne znas?

hmmm

pre 6 godina

Nema ga cijele sezone, odigra najgoru sezonu od kako je u Realu, u cak 21 utakmici Primere nije postigao gol i onda briljira u 2,3 utakmice LŠ i zbog toga treba biti najbolji igrac sezone? Plus, nisam napomenuo da je 3 gola dao iz offside-a, onaj kljucni koji ga je plasirao u finale, dao je iz offside-a. Gdje je logika? A Messi s druge strane bio najbolji strijelac i postigao golove protiv svih klubova u Primeri osim Malage, a sam je srusio i Real u sred Madrida...

adriano_galliani

pre 6 godina

.Sta tek reci o Italiji,nemaju nijednog velikog igraca vise,glavna zvezda im je Bufon.
(prodigyCZ, 15. avgust 2017 18:24)

Дибала? Слажем се да је много мање индивидуалаца али управо због ове двојице око којих се све врти (па и њихове екипе). Па та Италија је дала пола овог ПСЖ-а, и више него пола (Пасторе, Кавани, Верати, Маркињос, Тијаго Силва..).

Најмање добрих играча се производи у Премијер Лиги, чак и Деле Али и Хари Кејн су апсолутно криминални у репрезентацији (сетите се Кејнових корнера и слободних удараца).

Италија ту стоји ОК, при врху.

Aki

pre 6 godina

Sta je Ronaldo uradio da bi bio najbolji fudbaler? Koliko je prodora imao? Koliko asistencija?? I Inzagi je davao najvise golova pa nije bio najbolji igrac!

1234

pre 6 godina

Po prvi 2. put i vise nego zasluzeno -> Ronaldo

Ranije sam se uvek pitao zasto je uopste ulazio u top 3 kada je Messi bio par nivoa iznad. Ipak, Ronaldo je pokazao u poslednjih 18 meseci da je najbolji, trenutno!

Markic

pre 6 godina

Mesi oko 20 golova vise od Ronalda u sezoni, ovo je individualna nagrada i Mesi je treba dobiti jos ako na to dodamo ono utisavanje celog Bernabeua u 93. minutu sve je jasno
(losmi, 15. avgust 2017 17:35)

Kojih bre 20 golova vise? Ronaldo ima u ligi na 27 utakmica 27 golova. Messi ima 37, a u LS Ronaldo 12 Messi 11. Pritom Ronaldo 10 dao u 1/4 1/2 i finalu! Messi 10 u grupi i 1 u osmini (penal PSG). Ove god je sve jasno ko dan, Messi je odigrao jednu jedinu dobru tekmu protiv Reala (ispostavice se nebitna, ali derbi je derbi), Ronaldu je to jedina losa utakmica. U ostalim, Ronaldo ga je pojeo i oduvao svu konkurenciju. Juve, 2 het trika Atletiku, Bajern obe, Sevilja, Valensija...

losmi

pre 6 godina

Mesi oko 20 golova vise od Ronalda u sezoni, ovo je individualna nagrada i Mesi je treba dobiti jos ako na to dodamo ono utisavanje celog Bernabeua u 93. minutu sve je jasno

Sinisa

pre 6 godina

Svaki covjek koji nikad nije gledao fudbal zakljucio bi odma da je Messi individualno iznad svih za dva nivoa...Ronaldo je vrhunski golgeter i to je to,jednostavno tu moc kao Messi nema,i tu se sva prica zavrsava...Dzaba mu da dobije 10 zlatnih lopti,svi,apsolutno svi znaju ko je jedinstven na terenu.Ono sto Messi radi,ne moze niko.

Hegel

pre 6 godina

Ronaldo. Sve drugo bi bilo potpuno nezasluženo i nepravedno. Konačno je imao sezonu u kojoj je opravdao hajp koji ga prati već 10ak godina...

Dnf

pre 6 godina

Ronaldo je već sam sebe proglasio za najboljeg, šta ima Mesić od titula?
(Pantergani opet ništa, 15. avgust 2017 17:43)

Bolje da nema nijednu titulu nego da je osvojio postigavsi nekoliko golova iz ofsajda, samo Bajrnu dva kada se lomio rezultat

Amerikanac

pre 6 godina

Mesijevi sektasi nesto poput Vucicevih botova uporno pisu robotizovane recenice i ignorisu sve dokaze koji se iznesu pred njih.
Ne znam gde bih poceo da objasnjavam zasto je Ronaldo najbolji igrac godine.
Osovjio prvenstvo, osvojio ligu sampiona, najbolji strelac lige sampiona. Pa onda one utakmice gde se igrao sa njima kao sa malom decom poput one sa bajernom, covek je broj jedan voleli vi to ili ne. Ali sektasi ne mogu da prihvate istinu i nastavljaju sa propagandom, ali nema veze, bogotac fudbala i ove godine najbolji a Mesi plac i nevera.

JimBeam

pre 6 godina

Drago mi je zbog Modrica sto ga konacno cene i sto je na 4.mestu. Miran, tih, povucen momak i van i na terenu koji mnogo zna i drzi sredinu terena tog Reala koji je sve osvojio...

JimBeam

pre 6 godina

Drago mi je zbog Modrica sto ga konacno cene i sto je na 4.mestu. Miran, tih, povucen momak i van i na terenu koji mnogo zna i drzi sredinu terena tog Reala koji je sve osvojio...

1234

pre 6 godina

Po prvi 2. put i vise nego zasluzeno -> Ronaldo

Ranije sam se uvek pitao zasto je uopste ulazio u top 3 kada je Messi bio par nivoa iznad. Ipak, Ronaldo je pokazao u poslednjih 18 meseci da je najbolji, trenutno!

losmi

pre 6 godina

Mesi oko 20 golova vise od Ronalda u sezoni, ovo je individualna nagrada i Mesi je treba dobiti jos ako na to dodamo ono utisavanje celog Bernabeua u 93. minutu sve je jasno

Markic

pre 6 godina

Mesi oko 20 golova vise od Ronalda u sezoni, ovo je individualna nagrada i Mesi je treba dobiti jos ako na to dodamo ono utisavanje celog Bernabeua u 93. minutu sve je jasno
(losmi, 15. avgust 2017 17:35)

Kojih bre 20 golova vise? Ronaldo ima u ligi na 27 utakmica 27 golova. Messi ima 37, a u LS Ronaldo 12 Messi 11. Pritom Ronaldo 10 dao u 1/4 1/2 i finalu! Messi 10 u grupi i 1 u osmini (penal PSG). Ove god je sve jasno ko dan, Messi je odigrao jednu jedinu dobru tekmu protiv Reala (ispostavice se nebitna, ali derbi je derbi), Ronaldu je to jedina losa utakmica. U ostalim, Ronaldo ga je pojeo i oduvao svu konkurenciju. Juve, 2 het trika Atletiku, Bajern obe, Sevilja, Valensija...

Dzoni

pre 6 godina

Od 1.januara 2017 u svim takmicenjima:

Messi 35 utakmica - 33 gola i 9 asistencija

CR 36 utakmica - 34 gola i 8 asistencija

Ronaldo osvojio LS, Ligu, super kup evrope i sutra 98% super kup spanije, dao 10 golova u nokaut fazi 2 u finalu LS, u svim vaznim utakmicama u Ligi dao minimum 1 gol, Atl Madridu het-trik itd. itd.
Mesi dao 10 golova u grupnoj fazi, protiv PSZ se nije video, odigrao dobro proitv Reala drugu utakmicu u ligi, driblao igrace Eibara, Espanjola i Osasune i to je to od njega ove godine.
I onda dodju navijaci Barselone i pricaju o nekom asistencijama, golovima a isto imaju
Trofeje necu ni da pominjem :)
Pozz

Amerikanac

pre 6 godina

Mesijevi sektasi nesto poput Vucicevih botova uporno pisu robotizovane recenice i ignorisu sve dokaze koji se iznesu pred njih.
Ne znam gde bih poceo da objasnjavam zasto je Ronaldo najbolji igrac godine.
Osovjio prvenstvo, osvojio ligu sampiona, najbolji strelac lige sampiona. Pa onda one utakmice gde se igrao sa njima kao sa malom decom poput one sa bajernom, covek je broj jedan voleli vi to ili ne. Ali sektasi ne mogu da prihvate istinu i nastavljaju sa propagandom, ali nema veze, bogotac fudbala i ove godine najbolji a Mesi plac i nevera.

Sinisa

pre 6 godina

Svaki covjek koji nikad nije gledao fudbal zakljucio bi odma da je Messi individualno iznad svih za dva nivoa...Ronaldo je vrhunski golgeter i to je to,jednostavno tu moc kao Messi nema,i tu se sva prica zavrsava...Dzaba mu da dobije 10 zlatnih lopti,svi,apsolutno svi znaju ko je jedinstven na terenu.Ono sto Messi radi,ne moze niko.

D

pre 6 godina

Steta je sto fudbal svi gledaju kroz golove. Za mene, Srbina, Modric je trenutno najbolji igrac na svetu bez konkurencije. Od kad je on dosao u Real, Real je uzeo 3 lige sampiona za 4 godine, pre toga je nisu uzeli 15 godina skoro. A koje su sve zveri prolazile kroz Real. Jednostavno Modric ima takvu fudbalaku inteligenciju da je to neverovatno. Kao Skols nekada. Isto tako i Bufon, 40 godina ima, a na kom je nivou. Sto se tice ove dvojice, Ronaldo je mnogo ispred Mesija poslednje 2-3 godine. I za one koje pricaju ofsajd, penal, pogledajte samo gol sa poslednjeg el klasika. Prijem grudina, sprint 40 metara, dribling, sut sa 20 metara, toliko.

Hegel

pre 6 godina

Ronaldo. Sve drugo bi bilo potpuno nezasluženo i nepravedno. Konačno je imao sezonu u kojoj je opravdao hajp koji ga prati već 10ak godina...

bojan

pre 6 godina

Mesi oko 20 golova vise od Ronalda u sezoni, ovo je individualna nagrada i Mesi je treba dobiti jos ako na to dodamo ono utisavanje celog Bernabeua u 93. minutu sve je jasno
(losmi, 15. avgust 2017 17:35)

Tebra, imaju isto asistencija i golova u 2017. o trofejima ne treba trositi reci. Sto pricas kad ne znas?

Cock_Sparrer

pre 6 godina

Mesi je za koplje iznad svih. Jednsotavno takva fudbalska inteligencija, vestina i svestranost na terenu nije vidjena od zadnjeg demonstratora totalnog fudbala Diega Maradone. Krojf,Maradona i Mesi su esencija fudbala ,njegov srz ,sustina i iluzija ..Ronaldo je prototip modernog ne samo fudbalera vec i sportiste gde se pre svega ucinkovitost svodi na fizikaliju..Mesi je nesto sasvim drugo.to je preocigledno na samom terenu.Ovakve nagrade su postale besmislica ,nekad ih nije bilo toliko.Bila je zlatna lopta i to je to.Ali komercijalizacija ovog sporta je dovela do mali milion ovakvih priznanja koja nisu cesto mjerodavna.Ronaldo je bez sumnje uspesniji i od Bufona i mesija (iako je taj uspeh umnogome nazalost utemeljen na velikim sudijskim greskama),i verovatno zbog kolektivnih dostignuca ove god zasluzuje sva ta priznanja,ali porediti njega sa Mesijem, prica za decu...sportski pozz

Dnf

pre 6 godina

Ronaldo je već sam sebe proglasio za najboljeg, šta ima Mesić od titula?
(Pantergani opet ništa, 15. avgust 2017 17:43)

Bolje da nema nijednu titulu nego da je osvojio postigavsi nekoliko golova iz ofsajda, samo Bajrnu dva kada se lomio rezultat

Kako ste

pre 6 godina

Drago mi je zbog modrića, sjajan igrač bez imalo ega što ga čini još boljim. Uvijek najbolje rješenje za tim, sve može izvesti jer je toliko dobar a ništa mu nije ispod časti jer je predobar, npr. Ici u klizeci i vratiti golmanu.. Nema ja sam igračina pa carinim loptu, u reprezentaciji ne puca penale i slobodne jer ako ima jedan bolji, ima jedan bolji.. Prima loptu u situaciji gdje može bit samo kriv a ne gura se gdje može bit samo zasluzan..

hmmm

pre 6 godina

Nema ga cijele sezone, odigra najgoru sezonu od kako je u Realu, u cak 21 utakmici Primere nije postigao gol i onda briljira u 2,3 utakmice LŠ i zbog toga treba biti najbolji igrac sezone? Plus, nisam napomenuo da je 3 gola dao iz offside-a, onaj kljucni koji ga je plasirao u finale, dao je iz offside-a. Gdje je logika? A Messi s druge strane bio najbolji strijelac i postigao golove protiv svih klubova u Primeri osim Malage, a sam je srusio i Real u sred Madrida...

NS

pre 6 godina

(Dzoni, 15. avgust 2017 18:41)

Hahaha, pa dete, pogledaj malo koju utakmicu španske lige, pogotovo derbije, pa se onda javi sa kometarima koji su na nivou osnovne škole. Upravo što si ti naveo je potpuno obrnuto - Delfin nije dao golove na velikoj većini utakmica, dao je dva-tri važna gola iz ofsajda i to je sve za ovu sezonu. Najbolji igrači Reala ove godine su Modrić, Kros, Kazemiro, Marselo, Isko, primetićeš kada izguglaš malo da su to sve igrači sredine terena i tu je Real dobio bitku nad svim rivalima ove sezone i tu se priča završava sve ostalo je usiljeni marketing.

Makedonce

pre 6 godina

Vi što zbrajate golove..Bufon nije dao niti jedan gol..nije bitno ko je dao više golova..evo Modric cetvrti igrac a dao je dva tri gola..Kuko javi se..

NS

pre 6 godina

Čekaj jel to nagrada za ko je šta osvojio sa ekipom ili individualno priznanje?! Jel to nagrada za par dobrih utakmica ili za celu sezonu na najvišem nivou?! Ako je slučaj prvi onda Ronaldo, u drugom slučaju Buffon ili Messi.

chemistry

pre 6 godina

Dajte molim Vas. Ne uporedjujte vise ono sto nije za uporedjivanje. Mesi je prva klasa, definitivno, ali Ronaldo ne spada ni u kakvu klasu. On je Bog fudbala.

Aki

pre 6 godina

A botovi ronaldovi treba da shvate da ovo nije timska nego i dividualna nagrada i da nema veze ko je sta osvojio! A i ona stamota od LS i ofsajdi i Mancester sto je pokraden opet idu u prilog najboljem igracu u istoriji fudbala Leu Mesiju!

prodigyCZ

pre 6 godina

To samo govori koliko je fudbal opao,individualno,dok taktika i timska igra napredovala kao i fizicka sprema.Samo na pocetku 2000-ih imao si Ronalda,Rivalda,Zidana,Ronaldinja,Anrija...a poslednjih desetak godina samo Mesija i Ronalda pa onda nekoliko mesta prazno,tek ce ih sad mozda zamentiti Nejmar.Sta tek reci o Italiji,nemaju nijednog velikog igraca vise,glavna zvezda im je Bufon.Meni je i dalje Ronaldo iz Mancestera drazi nego "ovaj" iz Reala,mnogo je tada bio atraktivniji,vise je driblao i davao golove iz slobodnih udaraca,Mesi je isto neverovatan,ali Barsa sa Ronaldinjom je bilo nesto posebno,nije sve u golovima.

Aki

pre 6 godina

Sta je Ronaldo uradio da bi bio najbolji fudbaler? Koliko je prodora imao? Koliko asistencija?? I Inzagi je davao najvise golova pa nije bio najbolji igrac!

adriano_galliani

pre 6 godina

.Sta tek reci o Italiji,nemaju nijednog velikog igraca vise,glavna zvezda im je Bufon.
(prodigyCZ, 15. avgust 2017 18:24)

Дибала? Слажем се да је много мање индивидуалаца али управо због ове двојице око којих се све врти (па и њихове екипе). Па та Италија је дала пола овог ПСЖ-а, и више него пола (Пасторе, Кавани, Верати, Маркињос, Тијаго Силва..).

Најмање добрих играча се производи у Премијер Лиги, чак и Деле Али и Хари Кејн су апсолутно криминални у репрезентацији (сетите се Кејнових корнера и слободних удараца).

Италија ту стоји ОК, при врху.

mrki

pre 6 godina

Ronaldo.. Koji Mesi, šta je s vama. Pa kako se bira naj bolji fudbaler, da ne mora igrati za uefalonu. 1. Ronaldo ....................pa nema više niko.

Aki

pre 6 godina

@Amerikanac sine tacno se vidi da nemas veze s mozgom o fudbalu ronalda su gadjali loptom i ceo real je igrao za njega. A koliko prodora je imao Ronaldo koliko je puta prosao ceo tim? Koliko asistencija? Po cemu je bolji? Ako je po trofejima odlicno onda moze ceo tim reala da dobije po zlatnu loptu jer svi imaju podjednako trofeja ;)

NS

pre 6 godina

Tebra, imaju isto asistencija i golova u 2017. o trofejima ne treba trositi reci. Sto pricas kad ne znas?
(bojan, 15. avgust 2017 18:46)

Tebra, ajde još jednom proveri pa se javi.

bojan

pre 6 godina

Tebra, imaju isto asistencija i golova u 2017. o trofejima ne treba trositi reci. Sto pricas kad ne znas? 
(bojan, 15. avgust 2017 18:46) 

Tebra, ajde još jednom proveri pa se javi.
(NS, 15. avgust 2017 19:10)


http://messivsronaldo.net/calendar-year-stats/
Izvoli dečače.

Rale

pre 6 godina

Iskreno Ramos je najvise zasluzio. Covek je dao sve vazne golove prosle sezone. Jeste prgav,ali je igrac kakvog bi hteo u timu. Posto njega nema u uzem izboru,dao bi Bufonu kao nagradu za karijeru. I Ronaldo i Mesi su uzeli neke zlatne lopte koje nisu zasluzili,sto sad ne bi Bufon mogao?

NS

pre 6 godina

http://messivsronaldo.net/calendar-year-stats/
Izvoli dečače.
(bojan, 15. avgust 2017 19:20)

Hvala na komplimentu. Samo da si pročitao tekst do kraja video bi da je nagrada za sezonu, a ne za kalendarsku godinu. Kao što tebi sada 1.septembra počinje školska godina, tako i njima sezona počinje malo ranije.

ticroo

pre 6 godina

Mesi bolji u prvom delu sezone, Ronaldo eksplodirao u drugom. Samo je logično da trofeji presude. Očekivano je da se ova dva velikana izjednače po broju priznanja za najboljeg igrača.

Umetnici

pre 6 godina

Ronaldo i mesi hvala sto postojite.
MESI=madjionicar, ne platim kartu a gledam madjionicarske trikove svakog vikenda, gde ces lepse
RONALDO=klovn,golovi iz peterca,iz ofsajda,sa penala,simuliranje, guranje sudije.Ronaldo treba cesce da gostuje na decjim rodjendanima, da ih zabavlja.Bolji je od svakog klovna.

bojan

pre 6 godina

Hvala na komplimentu. Samo da si pročitao tekst do kraja video bi da je nagrada za sezonu, a ne za kalendarsku godinu. Kao što tebi sada 1.septembra počinje školska godina, tako i njima sezona počinje malo ranije.
(NS, 15. avgust 2017 20:03)

Ok, mislio sam da je vezano za ovu godinu, posto u naslovu tako pise.
Ronaldo od 1.SEPTEMBRA kao sto ti kazes ima- 25 golova u ligi, 12 u LŠ, 2 u kupu kralja, 1 u super kupu Spanije, 11 u kvalifikacijama za SP, 4 je dao na svetskom klupskom prvenstvu, 1 u prijateljskoj za repku, i 2 u kupu konfederacija takodje za repku.
To je ukupno 58, a Mesi ima 59 i par utakmica vise.
Tako da si svejedno ispao panglu.
Necu vise da se zamaram sa tobom, pozdrav i svako dobro

losmi

pre 6 godina

Mesi oko 20 golova vise od Ronalda u sezoni, ovo je individualna nagrada i Mesi je treba dobiti jos ako na to dodamo ono utisavanje celog Bernabeua u 93. minutu sve je jasno

Sinisa

pre 6 godina

Svaki covjek koji nikad nije gledao fudbal zakljucio bi odma da je Messi individualno iznad svih za dva nivoa...Ronaldo je vrhunski golgeter i to je to,jednostavno tu moc kao Messi nema,i tu se sva prica zavrsava...Dzaba mu da dobije 10 zlatnih lopti,svi,apsolutno svi znaju ko je jedinstven na terenu.Ono sto Messi radi,ne moze niko.

chemistry

pre 6 godina

Dajte molim Vas. Ne uporedjujte vise ono sto nije za uporedjivanje. Mesi je prva klasa, definitivno, ali Ronaldo ne spada ni u kakvu klasu. On je Bog fudbala.

1234

pre 6 godina

Po prvi 2. put i vise nego zasluzeno -> Ronaldo

Ranije sam se uvek pitao zasto je uopste ulazio u top 3 kada je Messi bio par nivoa iznad. Ipak, Ronaldo je pokazao u poslednjih 18 meseci da je najbolji, trenutno!

Cock_Sparrer

pre 6 godina

Mesi je za koplje iznad svih. Jednsotavno takva fudbalska inteligencija, vestina i svestranost na terenu nije vidjena od zadnjeg demonstratora totalnog fudbala Diega Maradone. Krojf,Maradona i Mesi su esencija fudbala ,njegov srz ,sustina i iluzija ..Ronaldo je prototip modernog ne samo fudbalera vec i sportiste gde se pre svega ucinkovitost svodi na fizikaliju..Mesi je nesto sasvim drugo.to je preocigledno na samom terenu.Ovakve nagrade su postale besmislica ,nekad ih nije bilo toliko.Bila je zlatna lopta i to je to.Ali komercijalizacija ovog sporta je dovela do mali milion ovakvih priznanja koja nisu cesto mjerodavna.Ronaldo je bez sumnje uspesniji i od Bufona i mesija (iako je taj uspeh umnogome nazalost utemeljen na velikim sudijskim greskama),i verovatno zbog kolektivnih dostignuca ove god zasluzuje sva ta priznanja,ali porediti njega sa Mesijem, prica za decu...sportski pozz

Dnf

pre 6 godina

Ronaldo je već sam sebe proglasio za najboljeg, šta ima Mesić od titula?
(Pantergani opet ništa, 15. avgust 2017 17:43)

Bolje da nema nijednu titulu nego da je osvojio postigavsi nekoliko golova iz ofsajda, samo Bajrnu dva kada se lomio rezultat

Aki

pre 6 godina

A botovi ronaldovi treba da shvate da ovo nije timska nego i dividualna nagrada i da nema veze ko je sta osvojio! A i ona stamota od LS i ofsajdi i Mancester sto je pokraden opet idu u prilog najboljem igracu u istoriji fudbala Leu Mesiju!

hmmm

pre 6 godina

Nema ga cijele sezone, odigra najgoru sezonu od kako je u Realu, u cak 21 utakmici Primere nije postigao gol i onda briljira u 2,3 utakmice LŠ i zbog toga treba biti najbolji igrac sezone? Plus, nisam napomenuo da je 3 gola dao iz offside-a, onaj kljucni koji ga je plasirao u finale, dao je iz offside-a. Gdje je logika? A Messi s druge strane bio najbolji strijelac i postigao golove protiv svih klubova u Primeri osim Malage, a sam je srusio i Real u sred Madrida...

Amerikanac

pre 6 godina

Mesijevi sektasi nesto poput Vucicevih botova uporno pisu robotizovane recenice i ignorisu sve dokaze koji se iznesu pred njih.
Ne znam gde bih poceo da objasnjavam zasto je Ronaldo najbolji igrac godine.
Osovjio prvenstvo, osvojio ligu sampiona, najbolji strelac lige sampiona. Pa onda one utakmice gde se igrao sa njima kao sa malom decom poput one sa bajernom, covek je broj jedan voleli vi to ili ne. Ali sektasi ne mogu da prihvate istinu i nastavljaju sa propagandom, ali nema veze, bogotac fudbala i ove godine najbolji a Mesi plac i nevera.

Markic

pre 6 godina

Mesi oko 20 golova vise od Ronalda u sezoni, ovo je individualna nagrada i Mesi je treba dobiti jos ako na to dodamo ono utisavanje celog Bernabeua u 93. minutu sve je jasno
(losmi, 15. avgust 2017 17:35)

Kojih bre 20 golova vise? Ronaldo ima u ligi na 27 utakmica 27 golova. Messi ima 37, a u LS Ronaldo 12 Messi 11. Pritom Ronaldo 10 dao u 1/4 1/2 i finalu! Messi 10 u grupi i 1 u osmini (penal PSG). Ove god je sve jasno ko dan, Messi je odigrao jednu jedinu dobru tekmu protiv Reala (ispostavice se nebitna, ali derbi je derbi), Ronaldu je to jedina losa utakmica. U ostalim, Ronaldo ga je pojeo i oduvao svu konkurenciju. Juve, 2 het trika Atletiku, Bajern obe, Sevilja, Valensija...

Aki

pre 6 godina

Sta je Ronaldo uradio da bi bio najbolji fudbaler? Koliko je prodora imao? Koliko asistencija?? I Inzagi je davao najvise golova pa nije bio najbolji igrac!

mrki

pre 6 godina

Ronaldo.. Koji Mesi, šta je s vama. Pa kako se bira naj bolji fudbaler, da ne mora igrati za uefalonu. 1. Ronaldo ....................pa nema više niko.

Hegel

pre 6 godina

Ronaldo. Sve drugo bi bilo potpuno nezasluženo i nepravedno. Konačno je imao sezonu u kojoj je opravdao hajp koji ga prati već 10ak godina...

D

pre 6 godina

Steta je sto fudbal svi gledaju kroz golove. Za mene, Srbina, Modric je trenutno najbolji igrac na svetu bez konkurencije. Od kad je on dosao u Real, Real je uzeo 3 lige sampiona za 4 godine, pre toga je nisu uzeli 15 godina skoro. A koje su sve zveri prolazile kroz Real. Jednostavno Modric ima takvu fudbalaku inteligenciju da je to neverovatno. Kao Skols nekada. Isto tako i Bufon, 40 godina ima, a na kom je nivou. Sto se tice ove dvojice, Ronaldo je mnogo ispred Mesija poslednje 2-3 godine. I za one koje pricaju ofsajd, penal, pogledajte samo gol sa poslednjeg el klasika. Prijem grudina, sprint 40 metara, dribling, sut sa 20 metara, toliko.

Aki

pre 6 godina

@Amerikanac sine tacno se vidi da nemas veze s mozgom o fudbalu ronalda su gadjali loptom i ceo real je igrao za njega. A koliko prodora je imao Ronaldo koliko je puta prosao ceo tim? Koliko asistencija? Po cemu je bolji? Ako je po trofejima odlicno onda moze ceo tim reala da dobije po zlatnu loptu jer svi imaju podjednako trofeja ;)

Dzoni

pre 6 godina

Od 1.januara 2017 u svim takmicenjima:

Messi 35 utakmica - 33 gola i 9 asistencija

CR 36 utakmica - 34 gola i 8 asistencija

Ronaldo osvojio LS, Ligu, super kup evrope i sutra 98% super kup spanije, dao 10 golova u nokaut fazi 2 u finalu LS, u svim vaznim utakmicama u Ligi dao minimum 1 gol, Atl Madridu het-trik itd. itd.
Mesi dao 10 golova u grupnoj fazi, protiv PSZ se nije video, odigrao dobro proitv Reala drugu utakmicu u ligi, driblao igrace Eibara, Espanjola i Osasune i to je to od njega ove godine.
I onda dodju navijaci Barselone i pricaju o nekom asistencijama, golovima a isto imaju
Trofeje necu ni da pominjem :)
Pozz

Umetnici

pre 6 godina

Ronaldo i mesi hvala sto postojite.
MESI=madjionicar, ne platim kartu a gledam madjionicarske trikove svakog vikenda, gde ces lepse
RONALDO=klovn,golovi iz peterca,iz ofsajda,sa penala,simuliranje, guranje sudije.Ronaldo treba cesce da gostuje na decjim rodjendanima, da ih zabavlja.Bolji je od svakog klovna.

Rale

pre 6 godina

Iskreno Ramos je najvise zasluzio. Covek je dao sve vazne golove prosle sezone. Jeste prgav,ali je igrac kakvog bi hteo u timu. Posto njega nema u uzem izboru,dao bi Bufonu kao nagradu za karijeru. I Ronaldo i Mesi su uzeli neke zlatne lopte koje nisu zasluzili,sto sad ne bi Bufon mogao?

NS

pre 6 godina

(Dzoni, 15. avgust 2017 18:41)

Hahaha, pa dete, pogledaj malo koju utakmicu španske lige, pogotovo derbije, pa se onda javi sa kometarima koji su na nivou osnovne škole. Upravo što si ti naveo je potpuno obrnuto - Delfin nije dao golove na velikoj većini utakmica, dao je dva-tri važna gola iz ofsajda i to je sve za ovu sezonu. Najbolji igrači Reala ove godine su Modrić, Kros, Kazemiro, Marselo, Isko, primetićeš kada izguglaš malo da su to sve igrači sredine terena i tu je Real dobio bitku nad svim rivalima ove sezone i tu se priča završava sve ostalo je usiljeni marketing.

NS

pre 6 godina

Tebra, imaju isto asistencija i golova u 2017. o trofejima ne treba trositi reci. Sto pricas kad ne znas?
(bojan, 15. avgust 2017 18:46)

Tebra, ajde još jednom proveri pa se javi.

bojan

pre 6 godina

Mesi oko 20 golova vise od Ronalda u sezoni, ovo je individualna nagrada i Mesi je treba dobiti jos ako na to dodamo ono utisavanje celog Bernabeua u 93. minutu sve je jasno
(losmi, 15. avgust 2017 17:35)

Tebra, imaju isto asistencija i golova u 2017. o trofejima ne treba trositi reci. Sto pricas kad ne znas?

NS

pre 6 godina

Čekaj jel to nagrada za ko je šta osvojio sa ekipom ili individualno priznanje?! Jel to nagrada za par dobrih utakmica ili za celu sezonu na najvišem nivou?! Ako je slučaj prvi onda Ronaldo, u drugom slučaju Buffon ili Messi.

bojan

pre 6 godina

Tebra, imaju isto asistencija i golova u 2017. o trofejima ne treba trositi reci. Sto pricas kad ne znas? 
(bojan, 15. avgust 2017 18:46) 

Tebra, ajde još jednom proveri pa se javi.
(NS, 15. avgust 2017 19:10)


http://messivsronaldo.net/calendar-year-stats/
Izvoli dečače.

JimBeam

pre 6 godina

Drago mi je zbog Modrica sto ga konacno cene i sto je na 4.mestu. Miran, tih, povucen momak i van i na terenu koji mnogo zna i drzi sredinu terena tog Reala koji je sve osvojio...

prodigyCZ

pre 6 godina

To samo govori koliko je fudbal opao,individualno,dok taktika i timska igra napredovala kao i fizicka sprema.Samo na pocetku 2000-ih imao si Ronalda,Rivalda,Zidana,Ronaldinja,Anrija...a poslednjih desetak godina samo Mesija i Ronalda pa onda nekoliko mesta prazno,tek ce ih sad mozda zamentiti Nejmar.Sta tek reci o Italiji,nemaju nijednog velikog igraca vise,glavna zvezda im je Bufon.Meni je i dalje Ronaldo iz Mancestera drazi nego "ovaj" iz Reala,mnogo je tada bio atraktivniji,vise je driblao i davao golove iz slobodnih udaraca,Mesi je isto neverovatan,ali Barsa sa Ronaldinjom je bilo nesto posebno,nije sve u golovima.

ticroo

pre 6 godina

Mesi bolji u prvom delu sezone, Ronaldo eksplodirao u drugom. Samo je logično da trofeji presude. Očekivano je da se ova dva velikana izjednače po broju priznanja za najboljeg igrača.

adriano_galliani

pre 6 godina

.Sta tek reci o Italiji,nemaju nijednog velikog igraca vise,glavna zvezda im je Bufon.
(prodigyCZ, 15. avgust 2017 18:24)

Дибала? Слажем се да је много мање индивидуалаца али управо због ове двојице око којих се све врти (па и њихове екипе). Па та Италија је дала пола овог ПСЖ-а, и више него пола (Пасторе, Кавани, Верати, Маркињос, Тијаго Силва..).

Најмање добрих играча се производи у Премијер Лиги, чак и Деле Али и Хари Кејн су апсолутно криминални у репрезентацији (сетите се Кејнових корнера и слободних удараца).

Италија ту стоји ОК, при врху.

NS

pre 6 godina

http://messivsronaldo.net/calendar-year-stats/
Izvoli dečače.
(bojan, 15. avgust 2017 19:20)

Hvala na komplimentu. Samo da si pročitao tekst do kraja video bi da je nagrada za sezonu, a ne za kalendarsku godinu. Kao što tebi sada 1.septembra počinje školska godina, tako i njima sezona počinje malo ranije.

Makedonce

pre 6 godina

Vi što zbrajate golove..Bufon nije dao niti jedan gol..nije bitno ko je dao više golova..evo Modric cetvrti igrac a dao je dva tri gola..Kuko javi se..

bojan

pre 6 godina

Hvala na komplimentu. Samo da si pročitao tekst do kraja video bi da je nagrada za sezonu, a ne za kalendarsku godinu. Kao što tebi sada 1.septembra počinje školska godina, tako i njima sezona počinje malo ranije.
(NS, 15. avgust 2017 20:03)

Ok, mislio sam da je vezano za ovu godinu, posto u naslovu tako pise.
Ronaldo od 1.SEPTEMBRA kao sto ti kazes ima- 25 golova u ligi, 12 u LŠ, 2 u kupu kralja, 1 u super kupu Spanije, 11 u kvalifikacijama za SP, 4 je dao na svetskom klupskom prvenstvu, 1 u prijateljskoj za repku, i 2 u kupu konfederacija takodje za repku.
To je ukupno 58, a Mesi ima 59 i par utakmica vise.
Tako da si svejedno ispao panglu.
Necu vise da se zamaram sa tobom, pozdrav i svako dobro

Kako ste

pre 6 godina

Drago mi je zbog modrića, sjajan igrač bez imalo ega što ga čini još boljim. Uvijek najbolje rješenje za tim, sve može izvesti jer je toliko dobar a ništa mu nije ispod časti jer je predobar, npr. Ici u klizeci i vratiti golmanu.. Nema ja sam igračina pa carinim loptu, u reprezentaciji ne puca penale i slobodne jer ako ima jedan bolji, ima jedan bolji.. Prima loptu u situaciji gdje može bit samo kriv a ne gura se gdje može bit samo zasluzan..