Utorak, 15.08.2017.

13:55

"Ronaldo je morao da bude kažnjen 12 utakmica"

Grejem Pol, nekadašnji engleski sudija, razočaran je kaznom koju je dobio najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo.

Izvor: B92

"Ronaldo je morao da bude kažnjen 12 utakmica" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

106 Komentari

Sortiraj po:

riinat

pre 6 godina

Oficijalno najbolji igrac sveta koji pokusava da trazi objasnjenje od sudije a ovaj mu da crveni karton i okrene ledja kao da nista nije bilo ...
(Mamer N'goj, 15. avgust 2017 19:05)

Konačno nakon milion komentara ovih dana da neko ovo spomene. Nebih da ulazim u ovo najbolji igrač jer je apsolutno nebitno. Bilo koji igrač na ovakvoj utakmici, ili utakmici bilo koje evropske lige je zaslužio toliko poštovanja od sudije da mu ovaj ne smije okrenuti leđa nakon što ga iskljuci, naročito nekon ovakvog isključenja.
isti dan sudija celziju isključuje dva igrača i nakon oba isključenja okrenut je ka njima jer je normalno da ce igrač tražiti neko objašnjenje, a ne odmah mu okrenuti leđa kao da se radi o zadnjem dripcu. Meni je izgledalo kao da ga ovaj gura kao ono hej bola okreni se meni sta ti bi.( da se razumijemo i to je za veliku kaznu). Meni je ovo najgore sudjenje koje sam ikada gledao, ne radi penala i crvenog nego upravo radi ovog okretanja leđa i situacije kada se dva igrača sukobljavaju na terenu a sudija se pravi mahnit i ne prekida utakmicu a svi drugi igrači zbunjeni ne znaju sta da rade.
Prvi puta na nekoj utakmici sudija mi je davao utisak da nema apsolutno nikakvog autoriteta.

hmm

pre 6 godina

Ne sećam se nijednog lepog poteza Zidana ali se sećam da je divljački (glavom) udario protivnickog igrača.Ronaldu nije trebalo guranje sudije!
(pc, 15. avgust 2017 18:51)

Ne secas se zato sto si to gledao na YT,pa tako da treba da potrazis i njegove poteze...I da,imao je debeo razlog za udaranje...verovatno jedini incident u kome je ucestvovao i to se desilo na zalasku karijere...

Fedja

pre 6 godina

Ako je dobio drugi zuti zbog simuliranja preterano je osim ako ga nije dobio zbog protesta. Reakcija Ronalda nedopustiva i zasluzio je kaznu koju je dobio ako ne i strozu, jer bez obzira na sve sudiju ne smes da diras i strogo se kaznjava

hmmm

pre 6 godina

2 zadnje LŠ je Real osvojio radi sudija. Primeru prošle sezone osvajaju nakon čitavog niza krađa u korist Reala i na štetu Barselone. Barseloni nisu priznavali golove ni kada je lopta bila 1m u golu (npr. protiv Betisa). Pa su osvojili i svjetsko klupsko prvenstvo kada je Ramosu oprošten crveni protiv Kašime. Pa neki dan osvajaju trofej posle gola iz ofsajda protiv Junajteda. Real je apsolutno sve trofeje u zadnjih nekoliko godina osvojio radi sudija. I ti dođeš i pišeš kako neko može komentarisati da sudije guraju Real? A Pike je prije 2 sezone nekad ovako u isto ovo vrijeme u istom ovom superkupu dobio direktan crveni protiv Bilbao-a zbog uvrede sudiji, a vrijeđao ga je opravdano jer lik nije vidio ofsajd od 1 metar. Naravno, poslije toga PIke dobija 4 utakmice kazne, a Ronaldo dobije samo 5, a gurnuo je sudiju? Da li je to normalno? I Interensanti ste vi navijači Reala... Tada ste za Pikea govorili kako je zasluženo kažnjen i kako je trebao da reaguje kao profesionalac unatoč sudijskoj odluci, a sada za Ronalda pišete da nije zaslužio crveni i da ne treba biti kažnjen. Dvostruki standardi...

neutralni felsh

pre 6 godina

Katalonci, nije Vama lako.. Klub Vam se raspada, imate divnog predsednika, Nejmarko otisao, Real Vas razbio. Bas lep period za Vas.. E da, stigao je veliki Paulinjo :)
(Big Ron, 15. avgust 2017 19:05)


ako ovde nadjes katalonca, ja cu da lajem sa terase :)
ok, problemi su evidentni (nejmar ostavio prazninu po levoj strani napada, iniesta pocinje da podbacuje sve vise vremena provedenog na terenu, zeljeni transferi zapinju kad im je najvise hitno, mesi u padu forme, suarez takodje, ova uprava je previse puta ispala naivna nakon prve 2 odlicne sezone) - ali, poucen licnim iskustvima, radije bih izbegavao izraze kao "raspad". kad se real nije raspao posle onolikih neosvojenih titula pre par sezona, i posle nekoliko vrlo poraznih rezultata u derbijima, nece ni barselona. njima ce prave teskoce poceti kad jednog dana ode mesi. zato ih je nejmar za srce ujeo, jer su racunali da on nosi ekipu i brend u eri posle mesija, uza sve trenutne teskoce sa balansom postavke igre - zamisli lava za ranjenom levom nogom, to je trenutna barsina formacija kad se prevede kao basna :)
paulinjo? sacekao bih sa kritikama, neka pojacanja se pokazu tek u drugom delu sezone, kad posrnu nosioci igre srodni sa tom pojacanom pozicijom. paulinjo je kupljen da donese cvrstinu i stabilnost a ne toloko kreativnost, rotirace se ili igrati sa busketsom ili rakiticem. a cini mi se da idu vremena da i barsa kad zagusti pocne da igra sa 2 vezna, koliko god da vole napadacki fudbal.

sumadija

pre 6 godina

@Bavarac
Sve si lepo nabrojao,samo si zaboravio penal za Bayern na 1:0 na istoj utakmici,kada lopta pogadja Karvahalja u rame a on drzi ruku iza ledja
Nego onaj nesretnik Vidal sutnu metar preko gola,da je otislo na 2:0 druga bi prica bila
Real je iskoristio sudijsku gresku, Bayern nije i to je to

NS

pre 6 godina

Pa da li si uopšte pogledao barem neku utakmicu s kraja prošle sezone LFP!? Utalmice u kojima se odlučivao šampion. Npr. Real - Las Palmas, Real - Viljareal, Bilbao - Real, Real - Betis, Malaga - Real... E onda će te shvatiti zašto je LFP - Liga Florentino Perez.

ultrasrbin

pre 6 godina

Tzv "Ronalda", a i Real ne podnosim, ali ovde je ipak izvrtanje istine:

-Zuti za skidanje dresa i radovanje je mogao, ali nije morao da mu da
-Penal za Barsu nije postojao i trebalo je Suarez da dobije karton
-Penal za Real bi neko sudio, a neko ne. Poenta je da je sudija pogresio kod drugog zutog obzirom da je bilo kontakta. Nije morao da demonstrira silu i pokazuje kako moze i sme da kazni Ronalda
-Ronaldo i Real da se pokriju usima i ne pricaju o greskama sudija. Samo neka se sete koliko je ostecen Bajern.
-Isto vazi i za Barsu. Kradja protiv PSG-a je neopisiva

Sve se svodi na jedno. Sudije moraju i treba da budu zasticene, ali ko ce da zastiti klubove i igrace koji ispastaju zbog sudijskih "slucajnih" gresaka.

Bavarac

pre 6 godina

(Djordje NS, 15. avgust 2017 18:06)

Vidi se da si navijac Reala. Real jeste razbio Bajern ali tek nakon sto je Bajern ostajao u obe utakmice sa igracem manje. Real je 4 od 5 golova postigao kada su bili 11 protiv 10. Gde je Real bio kada se igralo 11 vs 11? Nigde!!! Ono sto je Kasai napravio Bajernu je ubedljivo najveca kradja u istoriji fudbala:

- nepostojeci ofsajd Levandovskom
- Kasemiro ne dobija drugi zuti karton
- 2,3 minute posle Vidal dobija crveni zbog starta na loptu
- Kasemiro asistira Ronaldu za prvi gol iako je trebao biti van terena
- 2 gola iz ofsajda Ronalda

Jel ima vece kradje od te? Nema!!! Jos je isti Kasai pomogao Realu protiv Bajerna i 2012 godine. Penal i gol iz ofsajda opet Ronalda.

Big Ron

pre 6 godina

Katalonci, nije Vama lako.. Klub Vam se raspada, imate divnog predsednika, Nejmarko otisao, Real Vas razbio. Bas lep period za Vas.. E da, stigao je veliki Paulinjo :)

Lka

pre 6 godina

pa hajde da se razumemo dali je penal ili ne,,diskutabilno je i moze se o tome raspravljati.Ali nastaviti da trcis kad te protivnik gurne rukom u paralelnom trku,je nemoguce.Takva padanja te umisljene sudije, kaznjavaju kartonom, kao simuliranje.

hmmm

pre 6 godina

Oni pricaju o postenju haha Koliko je puta Ronaldo sutirao, udarao igrace, pa ga nikad nisu kaznjavali... Koliko titula su im samo sudije poklonile i oni se imaju obraza zaliti... Najodvratniji klub na svetu!!!

Mamer N'goj

pre 6 godina

Oficijalno najbolji igrac sveta koji pokusava da trazi objasnjenje od sudije a ovaj mu da crveni karton i okrene ledja kao da nista nije bilo ...

aca

pre 6 godina

jedva je dotakao sudiju a kamoli gurnuo, vratite malo film unazad i vidite kako se mesi ponasao prema sudiji ili drugi igraci ovo je glupost i 5 utakmica je mnogo al ajd

Losmi

pre 6 godina

@ Bogdan Bayern je razbijen od strane Reala i nije se video na terenu dok je najveća viđena krađa u istoriji fudbala ona blamaža od suđenja u meču Barselona - PSG. I u tom meču i u ovom koji upravo komentarišemo oskara za glumu dobija Suarez. Ali ni tada ni sada to Barsine sudije ne vide ali vide nepostojeće simuliranje Ronalda. Nije džabe Murinjo izjavio da kad treba da igra njegova ekipa sa Barsom uvek treniraju sa 10 igrača.Misliš da smo zaboravili ko ste vi Uefalonci?
(Djordje NS, 15. avgust 2017 18:06)
Ti si sine potpuno promasio temu. Sedi jedan! Ovde se ne prica o barsi, realu nego o arogantoj personi koja iste stvari radi ko zna koliko puta do sad. Potpuno je u pravu Pol, maksimamalna kazna je za takvog!

Djordje NS

pre 6 godina

@ Bogdan

Bayern je razbijen od strane Reala i nije se video na terenu dok je najveća viđena krađa u istoriji fudbala ona blamaža od suđenja u meču Barselona - PSG. I u tom meču i u ovom koji upravo komentarišemo oskara za glumu dobija Suarez. Ali ni tada ni sada to Barsine sudije ne vide ali vide nepostojeće simuliranje Ronalda. Nije džabe Murinjo izjavio da kad treba da igra njegova ekipa sa Barsom uvek treniraju sa 10 igrača.Misliš da smo zaboravili ko ste vi Uefalonci?

pc

pre 6 godina

Ne sećam se nijednog lepog poteza Zidana ali se sećam da je divljački (glavom) udario protivnickog igrača.Ronaldu nije trebalo guranje sudije!

bradina

pre 6 godina

OK.Pogresio je i kaznjen!Cemu ta fama?Ovaj g-din sudija iz Engleske (zemlje odakle dolaze sve neki fer-plaji,zakoni,zabrane itd.)moralise o deci i ponasanju a pritom u Premier Ligi daje tri zuta kartona,na dve utakmice nije sankcionisao pogibeljni start nad igracem kome je utvrdice se kasnije slomljena fibula!On bi sada da kazni drasticno Ronalda (opravdano isfrustriranog zbog toboznjeg simuliranja).U pravilniku se kaze da moze biti kaznjen od 4 do 12 utakmica ali ne mora,zar ne!?Kazna je primerna a za drugi zut automatski dobija jos jednu i kraj price!Odgurnuti sudiju koji u najmanju ruku zasluzuje da i on bude kaznjen isto toliko za slabo sudjenje,jer je ocigledno imao nekoliko teskih previda (penal nad Suarezom je po svima simuliranje),a po meni penal nad Ronaldom ocigledan ,koji je on sankcionisao kao simuliranje,koje je uzrok svemu ovom sto se desilo i zaokuplja paznju cele sportske javnosti!Zbog svega ovog uvodjenje soko- kamere je primarno i to bas zbog ovakvih spornih situacija,ako bas gospoda iz Engleske zele stvarni fer - plej!

Schone

pre 6 godina

Nemas pravo komentarisati jednog od najvecih svih vremena!
(Lex, 15. avgust 2017 15:37

E ovo je vrh. A imaju pravo ovdje da komentarisu i Kurta i Murta i oni koji nikada nisu sutnuli loptu. Ma hajde skakuci frajeru.

NS

pre 6 godina

Nejmar za tapšanje sudiji dobije skoro istu kaznu - pametnom dovoljno.
(NS, 15. avgust 2017 14:26)

A Ramos za isto to tapsanje ne dobije nista... pametnom dosta
(zile, 15. avgust 2017 14:39)

A Mesi za odgurivanje sudije nista. Pametnom dovoljno.
(nista o nicemu, 15. avgust 2017 15:06)

Mesi jeste sudiji odgurnuo ruku kada ju je ovaj podigao pored njega, ni slično kao ovaj padavičar, mučki sa leđa. Mesi nije napravio grublji prekršaj u karijeri, a kamoli crveni karton, iako je najviše fauliran od strane drugih igrača. Dok svi znamo reakcije delfina i njegova gaženja i udaranja protivničkih igrača sa leđa.

kia95

pre 6 godina

(Chelsea, 15. avgust 2017 14:24)
Da si imalo pratio la ligu prošle sezone shvatio bi zbog čega je tako zovu.Pa ljudi real celu drugu polusezonu igra sa drugom postavom i svaku utakmicu penal i crveni za protivnike, a ovamo odmorni za ls. pa Ronaldo nije igrao u ligi zadnjih ne znam koliko utakmica.

Milan

pre 6 godina

Ako se dobro secam ovo je jedini sudija koji je jednom igracu na utakmici pokazao tri zuta kartona. Ne sumjam da bi ga on zestoko kaznio.

mison

pre 6 godina

Šta priča ovaj polupanko? Ronaldo je odreagovao i više nego pristojno na skandal i cirkus koji je nazovi sudija napravio od el clasico-a... Onakvo suđenje je za zatvor i oduzimanje sudijske licence, dobro je prošao sa malo gurkanja, zaslužio je bar pesnicu po sred nosa. Poslati ga kod nas da sudi neku seosku ligu pa da ga vidim npr. na derbiju FK Tara : FK Kremna ,sa šljive bi ga skidali...

Klop

pre 6 godina

Fudbal se ne igra i ne gleda zbog vas sudija, iako vi naravno tako ne mislite, kao ni taj sudija sto je pokvario mec. Njega ce se mozda nekad secati samo po tom (diskutabilnom) kartonu Ronaldu, sto je slozicemo se bas jadno.

Vlada djordjevic

pre 6 godina

Ja bih voleo da znam kada su sudije kažnjene za skandalozno sudjenje i neznanje. Nije im kako ali ima ih vrlo loših. Pa i Mesi i Rakitić su gurali sudije pa nisu dobili ništa! Za Barcelonu se sviraju svi postojeci i nepostojeci penali u svim važnim utakmicama. Mislim da ima mnogo sudija koji se podržava madjusobno i u isto vreme podržava Barcelonu! Prava mala mafija!!

Batalaka

pre 6 godina

Koji klinci ovi navijači Reala i ovog što depilira nožice...! Kako „komentarišu“ , reklo bi se da nemaju više od 12 godina...

bigserb

pre 6 godina

Sudija koji je Ronaldu dao drugi zuti karton zbog simuliranja treba da dobije dozivotnu zabranu sudjenja, jer em nije svirao cist penal za Real, em je dao bez razloga Ronaldu drugi zuti karton, tj. crveni!!! Ronaldu treba ponistiti drugi zuti i kaznu, zato sto covek NIJE simulirao!!!

Max

pre 6 godina

@Dejan
Navedi ime jednog sampiona u formuli jedan koji nije namerno izbacio konkurenta za titulu (u eri TV prenosa) ili napravio neki gest koji je bacio ljagu na titulu (namerno propustanje ili slicno).
Siguran sam da ce ti jedan odmah pasti na pamet, ali molim te da prvo proveris da li se namerno zakucao u svog timskog kolegu.

PFC

pre 6 godina

Sve nastranu ali ono skidanje dresa kao Mesi,moze druze da imas 54 zlatne lopte i titula koliko zelis,ali jedan je bog ove igre na terenu i van njega.Kao "mnogo smo jaki" a ovi " mnogo sma jaci" HAHAHA

Dejan

pre 6 godina

Ronaldo je je neverovatno prepotentan,bezobrazan...zaslužio je kaznu.Vrhunski fudbaler,ali nula od čoveka.Sličan je bio i Šumaher.Izuzetan vozač,talenat koji se retko radja,ali spreman za razne prljavštine zarad pobede.Za njih dvojicu važi" cilj opravdava sredstvo".Fer plej za njih dvojicu ne postoji.

Tiberije

pre 6 godina

A Suarez posle svega sto je uradio trebao bi da bude kažnjen doživotnom suspenzijom iz fudbala.
Ne bih mu da ni da prodaje semenke ispred stadiona.

Zoki

pre 6 godina

Sudija Pol je osvetlio malo i drugi aspekt i uticaj ponašanja igrača. Generalno, ponašanje igraca na terenu, pa i CR je za svaku osudu. A to naravno gledaju deca i uče od njih. Svi znate da se na treninzima vezba padanje i ostali glumacki elementi... Meni je stvarno mučno nekad da gledam foliranje, prenemaganje, gestikulacije i očiglednu preveliku želju da se prevari sudija... Pa pogledajte kad padne gol iz bilo koje situacije, koliko je ruku podignuto da signalizira ofsajd. Šta npr. reći o glumcu Suarezu? Sudije su u takvoj situciji da naravno čine nenamerne greške u takvoj atmosferi. Na ovom tehničkom nivou, apsolutno je neophodna video analiza posle utakmice i kažnjavanje foliranata. Mislim da bi to donelo dosta dobrog fudbalu.

Barsa Barsa

pre 6 godina

A tek kad sam procitao Zidanovu izjavu o nekakvoj "crnoj ruci" protiv Reala, u najmanju ruku je licemerstvo, pa gotovo sve sto je osvojio Real u zadnje dve godine postiga je upravo uz pomoc sudija. Mislio sam da je Zidan gospodin, ali se on ponasa isto kao kad je zavrsio sportsku karieru.

Kanta

pre 6 godina

Mene zanima kada ce Kasemiro da dobije vise crveni karton. Covek u poslednjih 15 utakmica ima 50 startova za zuti karton, ali nekim cudom nikad ne dobije vise od jednog?!

nista o nicemu

pre 6 godina

Navijači čiji je klub osvojio poslednje dve lige sampiona uz pomoc sudija pricaju o istim tim sudijama, brzo ste zaboravili najvecu kradju u istoriji fudbala sa Bajernom, da nije smesno bilo bi zalosno.
(Bogdan, 15. avgust 2017 14:37)

Ajmo opet. Najveca kradja Barsa - Celzi.

Idemo dalje.

netko

pre 6 godina

Voleo bih da vidim ove likove što pričaju o lošem ponašanju Ronalda. Voleo bih vas da vidim u toj situaciji u njegovoj ulozi.
(stefke, 15. avgust 2017 14:27)

a jel likovi sto brane penalda mogu da razumeju da je vec svima dosta njegovog simuliranja sto pada i valja se a da ga niko dotako nije?

jednostavno treba i sudiju razumeti, znajuci ronalda, verovao je da je namerno pao i kaznio ga je zbog toga.

joj sto bi ja voleo da se u danasnjem fudbalu nadje par onih starih fudbalera tipa gatuzo, roj kin, vinnie jones i ostala macho kompanija.
pa da vidis kako dal bi bilo simuliranja i valjanja ko sto penaldo suarez nejmar i ostali rade.
jednom bi simulirali i vise nikada, jer bi ih oni prethodni nabrojani tako skrljali da im vise nikad na pamet palo ne bi.

Madjo

pre 6 godina

Grejem Pol ne bi ni sudio ništa u onoj situaciji, već bi samo odmahao rukom i pokazao da se igra nastavi, tako da nema potrebe da komentariše kako je Ronaldo morao biti strožije kažnjen...

Trovach

pre 6 godina

Glupe su mi kazne tipa "od-do". Za svaki namerni kontakt sa sudijom svima ista kazna, ali udarac po dzepu (i to ozbiljan) za grublje kontakte. Nisu ni sudije od papira, pa da se raspadnu od guranja. Ove kazne sluze da zastite sudije, a prvenstveno njihov autoritet, jer bi u suprotnom pola utakmice proslo na natezanje sudije sa igracima.

lal

pre 6 godina

ja bih izbacio pravilo za skidanje dresa... ali tako je kako je... preglupo je da si najbolji (ili jedan od najboljih) fudbalera danasnjice i da sebi dajes oduska na taj nacin... skines dres kad das gol u poslednjem minutu finala lige sampiona, ne na prvoj utakmici u sezoni...
drugi zuti je po meni zasluzio... ne zato sto je pao, vec sto je mahao rukama i trazio penal i pre nego sto je dotakao travu... alergican sam na to...
fizicki kontakt sa sudijom je za krivicno gonjenje...
(eh da mi daju da sudim samo jedan derbi) pobedio bi onaj ko se suzdrzi da mu ne izbacim previse igraca sa terena, pa da ne izgube sluzbenim rezultatom...
inace sam "jedan od onih" sto simpatisu kraljevski fudbalski klub... preko pola zivota nosim kelmeovu trenerku iz 96. iz moje perspektive ronaldo je za mesija zidan licno... :DDD
kad smo vec ko je najbolji i bla bla bla... za pelea sam premlad, ali gospodin zizu pa sest mesta prazno... pa niko... a i on je pregoreo na materacija u finalu svetskog prvenstva... ziv covek gresi...

Larra

pre 6 godina

@stefke

Uporedjujes klince u skoli i vrhunske fudbalere koje gleda ceo svet.Pa izvini ja to ne mogu da razumem.
Ne znam koliko imas godina i da li si ikada video do sada u svome zivotu da se neki OD VELIKANA SVETSKOG FUDBALA tako ponasa.
Pri tom mislim zaista na VELIKANE medju koje bi Cristijano trebalo da spada.Ostale ne racunam.
Da li znas kakvi su fudbaleri bili Badjo,Ronaldinjo,Zidan,Romario,Rivaldo,ima ih jos, ne mogu da se setim sada.
Kakvi su to bili fudbaleri ! ALI I GOSPODA LJUDI NA TERENU.
Nikada niti jedan od njih nije radio ovo sto radi CR.
Najvise mi je zao sto sudije nemaju hrabrosti ,ili je nesto drugo u pitanju da ga prizemlje malo.
Zasluzio je on to odavno.
Mada iskreno meni on bas i ne deluje kao najnormalnija osoba.
Zaista nisam nikakav hejter ,ali taj covek je prevrsio svaku meru.Nije on jedini koji je dobio crveni karton hajd mozda i nezasluzeno.Sta treba,da bije sudiju dok gledaju milioni ljudi.
Pa zar nije odgurnuo Guardiolu bez ikakvog razloga.
O cemu bre pricas.
Samo njegovi fanovi ne vide ono sto vide drugi.Ponavljam steta ZA NJEGA,jer on najvise steti sebi.Nikada nece dobiti ono sto je izgleda njemu najvise potrebno POSTOVANJE LJUDI,jer je nemoguce,ma sta osvojio ili uradio.

nista o nicemu

pre 6 godina

Nejmar za tapšanje sudiji dobije skoro istu kaznu - pametnom dovoljno.
(NS, 15. avgust 2017 14:26)

A Ramos za isto to tapsanje ne dobije nista... pametnom dosta
(zile, 15. avgust 2017 14:39)

A Mesi za odgurivanje sudije nista. Pametnom dovoljno.

Chelsea

pre 6 godina

Neko rece LaLiga Perez. Verovatno je Perez svirao onaj nepostojeci penal, i 2 zuti karton Ronaldu, verovatno Perez nije hteo da da drugi zuti Buskecu. Stvarno jeste LaLiga Perez u pravu ste..

kimi

pre 6 godina

Setite se samo proslog el klasika, par kola pre kraja, kad je sudija prevideo bar 4 cista ofsajda igraca Reala. Cela liga se namesta za Real Madrid, ponistavaju gol Barselona, a lopta metar iza gol linije itd itd... Da ne pominjemo to sto u Kataloniji igra klub koji se zove Espanjol. Pa to je kao kad bi na Kosovu igrao klub Srbija, sta tek oni rade Barseloni godinama unazad. Medjutim, sve se to zaboravlja nakon jednog loseg sudjenja u Superkupu Spanije, koji da se ne lazemo i nije toliko takmicarski bitan trofej

Patrik

pre 6 godina

(marko, 15. avgust 2017 14:08)

Koliko treba da se kazni sudija koji je dozvolio Realu dva gola iz ofsajda Realu i 2 crvena kartona Bajernu???

mare

pre 6 godina

Mogao je da napise da bi sudiju trebalo prebaciti u nizu ligu da sudi posto nije dorastao da sudi takve utakmice ako vec komentarise, drugacije slazem se da je ronaldo dobro prosao sa kaznom samo bi bilo bolje da komentarise sudije a ne igrace posto je i on sudija

Vitez

pre 6 godina

Poredjenje, Pike dobaci nesto sudiji 4 utakmice suspenzie, Ronaldo fizicki nasrne na sudiju takodje 4 utakmice, ne racunajuci drugi zuti gde automatski dobija jednu utakmicu.

zile

pre 6 godina

Nejmar za tapšanje sudiji dobije skoro istu kaznu - pametnom dovoljno.
(NS, 15. avgust 2017 14:26)

A Ramos za isto to tapsanje ne dobije nista... pametnom dosta

A

pre 6 godina

A koliko treba sudija da bude suspendovan !?!? Skandalozno sudjenje! I ne samo on, vec i onaj mentol sto je ostetio Bajern protiv Reala i onaj PSG protiv Barse itd..zasticene su sudije maksimalno, a to zloupotrebljavaju!

ernesto che

pre 6 godina

@ marko

zasto pogresio kod drugog zutog ! kao suza ,ono cak nije bilo ni remplovanje ,vec simuliranje najljigavijeg tipa, umesto da cuti , on bezocno dize ruke i place u svom stilu . za guranje sudije i fizicki kontakt , minimalna kazna ?! nikad cuo ni video , a svi znamo da se i za psovanje dobijalo 6-8 utakmice , ali dobro ,naka slave dok moze.

Dekameron

pre 6 godina

Apsolutno je zaslužio drugi žuti karton, jer je tražio nepostojeći penal.Da je ustao bez gestikulacija,a to valjda radi pametan čovek koji već ima žuti karton, ništa se ne bi desilo i tu se potpuno slažem sa stavom Pola Grejma.Greškama sudija i njihovim učinkom i uticajem na rezultat u svakoj zemlji se bavi posebna komisija.Sudije bivaju kažnjene za svoje greške.Našta bi to ličilo kada bi svi fudbaleri radili ono što je uradio Ronaldo.Pri tome i on kao Suarez jedva čeka kontakt da padne.Slažem se da je 4 meča blaga kazna.

Msn

pre 6 godina

(marko, 15. avgust 2017 14:08)

Sve sudije u Spaniji kontrolise Real Madrid, vi madrioti to najbolje znate samo se pravite i podrzavate i dalje kancer fudbala!

stefke

pre 6 godina

Voleo bih da vidim ove likove što pričaju o lošem ponašanju Ronalda. Voleo bih vas da vidim u toj situaciji u njegovoj ulozi. Pa vi se potučete u školi kad igrate fudbal sa drugarima. Pitam se kako bi reagovali da dobijete nepravedan crveni karton ? Igrači nisu roboti i oni su ljudska bića. Pogrešio je Ronaldo kad je gurnuo sudiju i zaslužio je tih 5 utakmica, ali šta je sa sudijom i njegovim greškama na toj utakmici ?

marko

pre 6 godina

A koliko utakmica treba da dobije sudija za drugi žutu karton koji mu je dao, a pogrešio je ? Koliko treba da dobije za nepostojeći penal koji je dosudio za Barselonu ? Koliko treba da dobije Suarez za simuliranje ? A da, sudije mogu da rade šta hoće i da ne snose odgovornost. Još sam naišao na informaciju da je onaj sudija od preksinoć unapredjen da sudi i medjunarodna takmičenja, pošto se sudija Klos Gomez povukao. Toliko.

Bogdan

pre 6 godina

Navijači čiji je klub osvojio poslednje dve lige sampiona uz pomoc sudija pricaju o istim tim sudijama, brzo ste zaboravili najvecu kradju u istoriji fudbala sa Bajernom, da nije smesno bilo bi zalosno.

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

I ja delim to misljenje. Penaldo je trebao vecu kaznu da dobije, em simulira penale em sto gura sudiju, to je za najstrozu kaznu.

absolutezero

pre 6 godina

Komentari su glupi. On je profesionalac. Nema kontakta sa sudijom. Tačka. Koliko god da je bilo čim isprovociran. Kad potpisuje milionski ugovor je l i onda preovladaju emocije? Je l onda gurne nekog? Pitajte Di Kania koliko je dobio kad je gurnuo sudiju.

Igorko

pre 6 godina

Gospodine Pol, sedi jedan. Drugog zutog kartona nije ni trebalo da bude, a toliko jako ga je odgurnuo da je to znacilo decko nemas pojma ko ti dade da sudis. Nije ga napao. A super je sto se skida Ronaldo jer i zene vole fudbal. Ma gospodine Pol, sedi nula

KiMi

pre 6 godina

Ne opravdavam CR-a ali je sudija indirektno uticao na njegovo ponasanje. Sudis penal za protivnika kada nema kontakta i umesto Zubi das zuti, on za glumu dobije penal. U situaciji kada je Ronaldo fauliran od strane Umtitija ti njemu dajes zuti za simuliranje. U 99% slucajeva bi i ostali igraci bili isfrustrirani tim odlukama! Zasto sudija nije kaznjen za lose sudjenue jer je svojim odlukama uticao na rezultat i suspenziju igraca!

mihajlo

pre 6 godina

Ako smo vec kod moranja nda bi trebo bas sudija isto da bude kaznjen zbog svog sudjenja koji je direktno izazvao posledicu, a ne obrnuto! Medjutim vrana vrani ne kopa oci.

saf

pre 6 godina

kao prvo još jedan dokaz da sudije navijaju za barselonu, kao drugo rekao je ono što su svi pretpostavljali, a to je da sudije ne vole ronalda i treće bilo bi lepo počevši od sudija i fudbalskih eksperta pa do nas navijača da se prestane stalno prozivanje mesija i ronalda jer su stvarno vanserijski fudbaleri i ne treba im tražiti mane van terena jer su na terenu savršeni, a van terena me ne interesuju.
što se kazne tiče mislim da je primerena jer guranje je bilo ali isto tako intenzitet nije bio prevelik niti je ponovio par puta pa da se ide na maksimalnu kaznu, jer skala i postoji zbog posledica, okolnosti itd. da je dobio 12 mečeva kazne kako bi onda sankcionisali prava nasrtanja koja traju i po nekoliko minuta

marko

pre 6 godina

A koliko utakmica treba da dobije sudija za drugi žutu karton koji mu je dao, a pogrešio je ? Koliko treba da dobije za nepostojeći penal koji je dosudio za Barselonu ? Koliko treba da dobije Suarez za simuliranje ? A da, sudije mogu da rade šta hoće i da ne snose odgovornost. Još sam naišao na informaciju da je onaj sudija od preksinoć unapredjen da sudi i medjunarodna takmičenja, pošto se sudija Klos Gomez povukao. Toliko.

Vitez

pre 6 godina

Poredjenje, Pike dobaci nesto sudiji 4 utakmice suspenzie, Ronaldo fizicki nasrne na sudiju takodje 4 utakmice, ne racunajuci drugi zuti gde automatski dobija jednu utakmicu.

nista o nicemu

pre 6 godina

Nejmar za tapšanje sudiji dobije skoro istu kaznu - pametnom dovoljno.
(NS, 15. avgust 2017 14:26)

A Ramos za isto to tapsanje ne dobije nista... pametnom dosta
(zile, 15. avgust 2017 14:39)

A Mesi za odgurivanje sudije nista. Pametnom dovoljno.

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

I ja delim to misljenje. Penaldo je trebao vecu kaznu da dobije, em simulira penale em sto gura sudiju, to je za najstrozu kaznu.

stefke

pre 6 godina

Voleo bih da vidim ove likove što pričaju o lošem ponašanju Ronalda. Voleo bih vas da vidim u toj situaciji u njegovoj ulozi. Pa vi se potučete u školi kad igrate fudbal sa drugarima. Pitam se kako bi reagovali da dobijete nepravedan crveni karton ? Igrači nisu roboti i oni su ljudska bića. Pogrešio je Ronaldo kad je gurnuo sudiju i zaslužio je tih 5 utakmica, ali šta je sa sudijom i njegovim greškama na toj utakmici ?

Chelsea

pre 6 godina

Neko rece LaLiga Perez. Verovatno je Perez svirao onaj nepostojeci penal, i 2 zuti karton Ronaldu, verovatno Perez nije hteo da da drugi zuti Buskecu. Stvarno jeste LaLiga Perez u pravu ste..

KiMi

pre 6 godina

Ne opravdavam CR-a ali je sudija indirektno uticao na njegovo ponasanje. Sudis penal za protivnika kada nema kontakta i umesto Zubi das zuti, on za glumu dobije penal. U situaciji kada je Ronaldo fauliran od strane Umtitija ti njemu dajes zuti za simuliranje. U 99% slucajeva bi i ostali igraci bili isfrustrirani tim odlukama! Zasto sudija nije kaznjen za lose sudjenue jer je svojim odlukama uticao na rezultat i suspenziju igraca!

nista o nicemu

pre 6 godina

Navijači čiji je klub osvojio poslednje dve lige sampiona uz pomoc sudija pricaju o istim tim sudijama, brzo ste zaboravili najvecu kradju u istoriji fudbala sa Bajernom, da nije smesno bilo bi zalosno.
(Bogdan, 15. avgust 2017 14:37)

Ajmo opet. Najveca kradja Barsa - Celzi.

Idemo dalje.

Tiberije

pre 6 godina

A Suarez posle svega sto je uradio trebao bi da bude kažnjen doživotnom suspenzijom iz fudbala.
Ne bih mu da ni da prodaje semenke ispred stadiona.

mison

pre 6 godina

Šta priča ovaj polupanko? Ronaldo je odreagovao i više nego pristojno na skandal i cirkus koji je nazovi sudija napravio od el clasico-a... Onakvo suđenje je za zatvor i oduzimanje sudijske licence, dobro je prošao sa malo gurkanja, zaslužio je bar pesnicu po sred nosa. Poslati ga kod nas da sudi neku seosku ligu pa da ga vidim npr. na derbiju FK Tara : FK Kremna ,sa šljive bi ga skidali...

Kanta

pre 6 godina

Mene zanima kada ce Kasemiro da dobije vise crveni karton. Covek u poslednjih 15 utakmica ima 50 startova za zuti karton, ali nekim cudom nikad ne dobije vise od jednog?!

Igorko

pre 6 godina

Gospodine Pol, sedi jedan. Drugog zutog kartona nije ni trebalo da bude, a toliko jako ga je odgurnuo da je to znacilo decko nemas pojma ko ti dade da sudis. Nije ga napao. A super je sto se skida Ronaldo jer i zene vole fudbal. Ma gospodine Pol, sedi nula

Vlada djordjevic

pre 6 godina

Ja bih voleo da znam kada su sudije kažnjene za skandalozno sudjenje i neznanje. Nije im kako ali ima ih vrlo loših. Pa i Mesi i Rakitić su gurali sudije pa nisu dobili ništa! Za Barcelonu se sviraju svi postojeci i nepostojeci penali u svim važnim utakmicama. Mislim da ima mnogo sudija koji se podržava madjusobno i u isto vreme podržava Barcelonu! Prava mala mafija!!

bigserb

pre 6 godina

Sudija koji je Ronaldu dao drugi zuti karton zbog simuliranja treba da dobije dozivotnu zabranu sudjenja, jer em nije svirao cist penal za Real, em je dao bez razloga Ronaldu drugi zuti karton, tj. crveni!!! Ronaldu treba ponistiti drugi zuti i kaznu, zato sto covek NIJE simulirao!!!

absolutezero

pre 6 godina

Komentari su glupi. On je profesionalac. Nema kontakta sa sudijom. Tačka. Koliko god da je bilo čim isprovociran. Kad potpisuje milionski ugovor je l i onda preovladaju emocije? Je l onda gurne nekog? Pitajte Di Kania koliko je dobio kad je gurnuo sudiju.

NS

pre 6 godina

Nejmar za tapšanje sudiji dobije skoro istu kaznu - pametnom dovoljno.
(NS, 15. avgust 2017 14:26)

A Ramos za isto to tapsanje ne dobije nista... pametnom dosta
(zile, 15. avgust 2017 14:39)

A Mesi za odgurivanje sudije nista. Pametnom dovoljno.
(nista o nicemu, 15. avgust 2017 15:06)

Mesi jeste sudiji odgurnuo ruku kada ju je ovaj podigao pored njega, ni slično kao ovaj padavičar, mučki sa leđa. Mesi nije napravio grublji prekršaj u karijeri, a kamoli crveni karton, iako je najviše fauliran od strane drugih igrača. Dok svi znamo reakcije delfina i njegova gaženja i udaranja protivničkih igrača sa leđa.

netko

pre 6 godina

Voleo bih da vidim ove likove što pričaju o lošem ponašanju Ronalda. Voleo bih vas da vidim u toj situaciji u njegovoj ulozi.
(stefke, 15. avgust 2017 14:27)

a jel likovi sto brane penalda mogu da razumeju da je vec svima dosta njegovog simuliranja sto pada i valja se a da ga niko dotako nije?

jednostavno treba i sudiju razumeti, znajuci ronalda, verovao je da je namerno pao i kaznio ga je zbog toga.

joj sto bi ja voleo da se u danasnjem fudbalu nadje par onih starih fudbalera tipa gatuzo, roj kin, vinnie jones i ostala macho kompanija.
pa da vidis kako dal bi bilo simuliranja i valjanja ko sto penaldo suarez nejmar i ostali rade.
jednom bi simulirali i vise nikada, jer bi ih oni prethodni nabrojani tako skrljali da im vise nikad na pamet palo ne bi.

Batalaka

pre 6 godina

Koji klinci ovi navijači Reala i ovog što depilira nožice...! Kako „komentarišu“ , reklo bi se da nemaju više od 12 godina...

lal

pre 6 godina

ja bih izbacio pravilo za skidanje dresa... ali tako je kako je... preglupo je da si najbolji (ili jedan od najboljih) fudbalera danasnjice i da sebi dajes oduska na taj nacin... skines dres kad das gol u poslednjem minutu finala lige sampiona, ne na prvoj utakmici u sezoni...
drugi zuti je po meni zasluzio... ne zato sto je pao, vec sto je mahao rukama i trazio penal i pre nego sto je dotakao travu... alergican sam na to...
fizicki kontakt sa sudijom je za krivicno gonjenje...
(eh da mi daju da sudim samo jedan derbi) pobedio bi onaj ko se suzdrzi da mu ne izbacim previse igraca sa terena, pa da ne izgube sluzbenim rezultatom...
inace sam "jedan od onih" sto simpatisu kraljevski fudbalski klub... preko pola zivota nosim kelmeovu trenerku iz 96. iz moje perspektive ronaldo je za mesija zidan licno... :DDD
kad smo vec ko je najbolji i bla bla bla... za pelea sam premlad, ali gospodin zizu pa sest mesta prazno... pa niko... a i on je pregoreo na materacija u finalu svetskog prvenstva... ziv covek gresi...

Barsa Barsa

pre 6 godina

A tek kad sam procitao Zidanovu izjavu o nekakvoj "crnoj ruci" protiv Reala, u najmanju ruku je licemerstvo, pa gotovo sve sto je osvojio Real u zadnje dve godine postiga je upravo uz pomoc sudija. Mislio sam da je Zidan gospodin, ali se on ponasa isto kao kad je zavrsio sportsku karieru.

Zoki

pre 6 godina

Sudija Pol je osvetlio malo i drugi aspekt i uticaj ponašanja igrača. Generalno, ponašanje igraca na terenu, pa i CR je za svaku osudu. A to naravno gledaju deca i uče od njih. Svi znate da se na treninzima vezba padanje i ostali glumacki elementi... Meni je stvarno mučno nekad da gledam foliranje, prenemaganje, gestikulacije i očiglednu preveliku želju da se prevari sudija... Pa pogledajte kad padne gol iz bilo koje situacije, koliko je ruku podignuto da signalizira ofsajd. Šta npr. reći o glumcu Suarezu? Sudije su u takvoj situciji da naravno čine nenamerne greške u takvoj atmosferi. Na ovom tehničkom nivou, apsolutno je neophodna video analiza posle utakmice i kažnjavanje foliranata. Mislim da bi to donelo dosta dobrog fudbalu.

Trovach

pre 6 godina

Glupe su mi kazne tipa "od-do". Za svaki namerni kontakt sa sudijom svima ista kazna, ali udarac po dzepu (i to ozbiljan) za grublje kontakte. Nisu ni sudije od papira, pa da se raspadnu od guranja. Ove kazne sluze da zastite sudije, a prvenstveno njihov autoritet, jer bi u suprotnom pola utakmice proslo na natezanje sudije sa igracima.

Klop

pre 6 godina

Fudbal se ne igra i ne gleda zbog vas sudija, iako vi naravno tako ne mislite, kao ni taj sudija sto je pokvario mec. Njega ce se mozda nekad secati samo po tom (diskutabilnom) kartonu Ronaldu, sto je slozicemo se bas jadno.

Dejan

pre 6 godina

Ronaldo je je neverovatno prepotentan,bezobrazan...zaslužio je kaznu.Vrhunski fudbaler,ali nula od čoveka.Sličan je bio i Šumaher.Izuzetan vozač,talenat koji se retko radja,ali spreman za razne prljavštine zarad pobede.Za njih dvojicu važi" cilj opravdava sredstvo".Fer plej za njih dvojicu ne postoji.

kimi

pre 6 godina

Setite se samo proslog el klasika, par kola pre kraja, kad je sudija prevideo bar 4 cista ofsajda igraca Reala. Cela liga se namesta za Real Madrid, ponistavaju gol Barselona, a lopta metar iza gol linije itd itd... Da ne pominjemo to sto u Kataloniji igra klub koji se zove Espanjol. Pa to je kao kad bi na Kosovu igrao klub Srbija, sta tek oni rade Barseloni godinama unazad. Medjutim, sve se to zaboravlja nakon jednog loseg sudjenja u Superkupu Spanije, koji da se ne lazemo i nije toliko takmicarski bitan trofej

Milan

pre 6 godina

Ako se dobro secam ovo je jedini sudija koji je jednom igracu na utakmici pokazao tri zuta kartona. Ne sumjam da bi ga on zestoko kaznio.

Larra

pre 6 godina

@stefke

Uporedjujes klince u skoli i vrhunske fudbalere koje gleda ceo svet.Pa izvini ja to ne mogu da razumem.
Ne znam koliko imas godina i da li si ikada video do sada u svome zivotu da se neki OD VELIKANA SVETSKOG FUDBALA tako ponasa.
Pri tom mislim zaista na VELIKANE medju koje bi Cristijano trebalo da spada.Ostale ne racunam.
Da li znas kakvi su fudbaleri bili Badjo,Ronaldinjo,Zidan,Romario,Rivaldo,ima ih jos, ne mogu da se setim sada.
Kakvi su to bili fudbaleri ! ALI I GOSPODA LJUDI NA TERENU.
Nikada niti jedan od njih nije radio ovo sto radi CR.
Najvise mi je zao sto sudije nemaju hrabrosti ,ili je nesto drugo u pitanju da ga prizemlje malo.
Zasluzio je on to odavno.
Mada iskreno meni on bas i ne deluje kao najnormalnija osoba.
Zaista nisam nikakav hejter ,ali taj covek je prevrsio svaku meru.Nije on jedini koji je dobio crveni karton hajd mozda i nezasluzeno.Sta treba,da bije sudiju dok gledaju milioni ljudi.
Pa zar nije odgurnuo Guardiolu bez ikakvog razloga.
O cemu bre pricas.
Samo njegovi fanovi ne vide ono sto vide drugi.Ponavljam steta ZA NJEGA,jer on najvise steti sebi.Nikada nece dobiti ono sto je izgleda njemu najvise potrebno POSTOVANJE LJUDI,jer je nemoguce,ma sta osvojio ili uradio.

mihajlo

pre 6 godina

Ako smo vec kod moranja nda bi trebo bas sudija isto da bude kaznjen zbog svog sudjenja koji je direktno izazvao posledicu, a ne obrnuto! Medjutim vrana vrani ne kopa oci.

Schone

pre 6 godina

Nemas pravo komentarisati jednog od najvecih svih vremena!
(Lex, 15. avgust 2017 15:37

E ovo je vrh. A imaju pravo ovdje da komentarisu i Kurta i Murta i oni koji nikada nisu sutnuli loptu. Ma hajde skakuci frajeru.

hmmm

pre 6 godina

Oni pricaju o postenju haha Koliko je puta Ronaldo sutirao, udarao igrace, pa ga nikad nisu kaznjavali... Koliko titula su im samo sudije poklonile i oni se imaju obraza zaliti... Najodvratniji klub na svetu!!!

Mamer N'goj

pre 6 godina

Oficijalno najbolji igrac sveta koji pokusava da trazi objasnjenje od sudije a ovaj mu da crveni karton i okrene ledja kao da nista nije bilo ...

Madjo

pre 6 godina

Grejem Pol ne bi ni sudio ništa u onoj situaciji, već bi samo odmahao rukom i pokazao da se igra nastavi, tako da nema potrebe da komentariše kako je Ronaldo morao biti strožije kažnjen...

bradina

pre 6 godina

OK.Pogresio je i kaznjen!Cemu ta fama?Ovaj g-din sudija iz Engleske (zemlje odakle dolaze sve neki fer-plaji,zakoni,zabrane itd.)moralise o deci i ponasanju a pritom u Premier Ligi daje tri zuta kartona,na dve utakmice nije sankcionisao pogibeljni start nad igracem kome je utvrdice se kasnije slomljena fibula!On bi sada da kazni drasticno Ronalda (opravdano isfrustriranog zbog toboznjeg simuliranja).U pravilniku se kaze da moze biti kaznjen od 4 do 12 utakmica ali ne mora,zar ne!?Kazna je primerna a za drugi zut automatski dobija jos jednu i kraj price!Odgurnuti sudiju koji u najmanju ruku zasluzuje da i on bude kaznjen isto toliko za slabo sudjenje,jer je ocigledno imao nekoliko teskih previda (penal nad Suarezom je po svima simuliranje),a po meni penal nad Ronaldom ocigledan ,koji je on sankcionisao kao simuliranje,koje je uzrok svemu ovom sto se desilo i zaokuplja paznju cele sportske javnosti!Zbog svega ovog uvodjenje soko- kamere je primarno i to bas zbog ovakvih spornih situacija,ako bas gospoda iz Engleske zele stvarni fer - plej!

Patrik

pre 6 godina

(marko, 15. avgust 2017 14:08)

Koliko treba da se kazni sudija koji je dozvolio Realu dva gola iz ofsajda Realu i 2 crvena kartona Bajernu???

aca

pre 6 godina

jedva je dotakao sudiju a kamoli gurnuo, vratite malo film unazad i vidite kako se mesi ponasao prema sudiji ili drugi igraci ovo je glupost i 5 utakmica je mnogo al ajd

mare

pre 6 godina

Mogao je da napise da bi sudiju trebalo prebaciti u nizu ligu da sudi posto nije dorastao da sudi takve utakmice ako vec komentarise, drugacije slazem se da je ronaldo dobro prosao sa kaznom samo bi bilo bolje da komentarise sudije a ne igrace posto je i on sudija

Big Ron

pre 6 godina

Katalonci, nije Vama lako.. Klub Vam se raspada, imate divnog predsednika, Nejmarko otisao, Real Vas razbio. Bas lep period za Vas.. E da, stigao je veliki Paulinjo :)

Dekameron

pre 6 godina

Apsolutno je zaslužio drugi žuti karton, jer je tražio nepostojeći penal.Da je ustao bez gestikulacija,a to valjda radi pametan čovek koji već ima žuti karton, ništa se ne bi desilo i tu se potpuno slažem sa stavom Pola Grejma.Greškama sudija i njihovim učinkom i uticajem na rezultat u svakoj zemlji se bavi posebna komisija.Sudije bivaju kažnjene za svoje greške.Našta bi to ličilo kada bi svi fudbaleri radili ono što je uradio Ronaldo.Pri tome i on kao Suarez jedva čeka kontakt da padne.Slažem se da je 4 meča blaga kazna.

A

pre 6 godina

A koliko treba sudija da bude suspendovan !?!? Skandalozno sudjenje! I ne samo on, vec i onaj mentol sto je ostetio Bajern protiv Reala i onaj PSG protiv Barse itd..zasticene su sudije maksimalno, a to zloupotrebljavaju!

saf

pre 6 godina

kao prvo još jedan dokaz da sudije navijaju za barselonu, kao drugo rekao je ono što su svi pretpostavljali, a to je da sudije ne vole ronalda i treće bilo bi lepo počevši od sudija i fudbalskih eksperta pa do nas navijača da se prestane stalno prozivanje mesija i ronalda jer su stvarno vanserijski fudbaleri i ne treba im tražiti mane van terena jer su na terenu savršeni, a van terena me ne interesuju.
što se kazne tiče mislim da je primerena jer guranje je bilo ali isto tako intenzitet nije bio prevelik niti je ponovio par puta pa da se ide na maksimalnu kaznu, jer skala i postoji zbog posledica, okolnosti itd. da je dobio 12 mečeva kazne kako bi onda sankcionisali prava nasrtanja koja traju i po nekoliko minuta

Lka

pre 6 godina

pa hajde da se razumemo dali je penal ili ne,,diskutabilno je i moze se o tome raspravljati.Ali nastaviti da trcis kad te protivnik gurne rukom u paralelnom trku,je nemoguce.Takva padanja te umisljene sudije, kaznjavaju kartonom, kao simuliranje.

Bogdan

pre 6 godina

Navijači čiji je klub osvojio poslednje dve lige sampiona uz pomoc sudija pricaju o istim tim sudijama, brzo ste zaboravili najvecu kradju u istoriji fudbala sa Bajernom, da nije smesno bilo bi zalosno.

zile

pre 6 godina

Nejmar za tapšanje sudiji dobije skoro istu kaznu - pametnom dovoljno.
(NS, 15. avgust 2017 14:26)

A Ramos za isto to tapsanje ne dobije nista... pametnom dosta

PFC

pre 6 godina

Sve nastranu ali ono skidanje dresa kao Mesi,moze druze da imas 54 zlatne lopte i titula koliko zelis,ali jedan je bog ove igre na terenu i van njega.Kao "mnogo smo jaki" a ovi " mnogo sma jaci" HAHAHA

Djordje NS

pre 6 godina

@ Bogdan

Bayern je razbijen od strane Reala i nije se video na terenu dok je najveća viđena krađa u istoriji fudbala ona blamaža od suđenja u meču Barselona - PSG. I u tom meču i u ovom koji upravo komentarišemo oskara za glumu dobija Suarez. Ali ni tada ni sada to Barsine sudije ne vide ali vide nepostojeće simuliranje Ronalda. Nije džabe Murinjo izjavio da kad treba da igra njegova ekipa sa Barsom uvek treniraju sa 10 igrača.Misliš da smo zaboravili ko ste vi Uefalonci?

hmmm

pre 6 godina

2 zadnje LŠ je Real osvojio radi sudija. Primeru prošle sezone osvajaju nakon čitavog niza krađa u korist Reala i na štetu Barselone. Barseloni nisu priznavali golove ni kada je lopta bila 1m u golu (npr. protiv Betisa). Pa su osvojili i svjetsko klupsko prvenstvo kada je Ramosu oprošten crveni protiv Kašime. Pa neki dan osvajaju trofej posle gola iz ofsajda protiv Junajteda. Real je apsolutno sve trofeje u zadnjih nekoliko godina osvojio radi sudija. I ti dođeš i pišeš kako neko može komentarisati da sudije guraju Real? A Pike je prije 2 sezone nekad ovako u isto ovo vrijeme u istom ovom superkupu dobio direktan crveni protiv Bilbao-a zbog uvrede sudiji, a vrijeđao ga je opravdano jer lik nije vidio ofsajd od 1 metar. Naravno, poslije toga PIke dobija 4 utakmice kazne, a Ronaldo dobije samo 5, a gurnuo je sudiju? Da li je to normalno? I Interensanti ste vi navijači Reala... Tada ste za Pikea govorili kako je zasluženo kažnjen i kako je trebao da reaguje kao profesionalac unatoč sudijskoj odluci, a sada za Ronalda pišete da nije zaslužio crveni i da ne treba biti kažnjen. Dvostruki standardi...

ernesto che

pre 6 godina

@ marko

zasto pogresio kod drugog zutog ! kao suza ,ono cak nije bilo ni remplovanje ,vec simuliranje najljigavijeg tipa, umesto da cuti , on bezocno dize ruke i place u svom stilu . za guranje sudije i fizicki kontakt , minimalna kazna ?! nikad cuo ni video , a svi znamo da se i za psovanje dobijalo 6-8 utakmice , ali dobro ,naka slave dok moze.

hmm

pre 6 godina

Ne sećam se nijednog lepog poteza Zidana ali se sećam da je divljački (glavom) udario protivnickog igrača.Ronaldu nije trebalo guranje sudije!
(pc, 15. avgust 2017 18:51)

Ne secas se zato sto si to gledao na YT,pa tako da treba da potrazis i njegove poteze...I da,imao je debeo razlog za udaranje...verovatno jedini incident u kome je ucestvovao i to se desilo na zalasku karijere...

Msn

pre 6 godina

(marko, 15. avgust 2017 14:08)

Sve sudije u Spaniji kontrolise Real Madrid, vi madrioti to najbolje znate samo se pravite i podrzavate i dalje kancer fudbala!

Losmi

pre 6 godina

@ Bogdan Bayern je razbijen od strane Reala i nije se video na terenu dok je najveća viđena krađa u istoriji fudbala ona blamaža od suđenja u meču Barselona - PSG. I u tom meču i u ovom koji upravo komentarišemo oskara za glumu dobija Suarez. Ali ni tada ni sada to Barsine sudije ne vide ali vide nepostojeće simuliranje Ronalda. Nije džabe Murinjo izjavio da kad treba da igra njegova ekipa sa Barsom uvek treniraju sa 10 igrača.Misliš da smo zaboravili ko ste vi Uefalonci?
(Djordje NS, 15. avgust 2017 18:06)
Ti si sine potpuno promasio temu. Sedi jedan! Ovde se ne prica o barsi, realu nego o arogantoj personi koja iste stvari radi ko zna koliko puta do sad. Potpuno je u pravu Pol, maksimamalna kazna je za takvog!

Bavarac

pre 6 godina

(Djordje NS, 15. avgust 2017 18:06)

Vidi se da si navijac Reala. Real jeste razbio Bajern ali tek nakon sto je Bajern ostajao u obe utakmice sa igracem manje. Real je 4 od 5 golova postigao kada su bili 11 protiv 10. Gde je Real bio kada se igralo 11 vs 11? Nigde!!! Ono sto je Kasai napravio Bajernu je ubedljivo najveca kradja u istoriji fudbala:

- nepostojeci ofsajd Levandovskom
- Kasemiro ne dobija drugi zuti karton
- 2,3 minute posle Vidal dobija crveni zbog starta na loptu
- Kasemiro asistira Ronaldu za prvi gol iako je trebao biti van terena
- 2 gola iz ofsajda Ronalda

Jel ima vece kradje od te? Nema!!! Jos je isti Kasai pomogao Realu protiv Bajerna i 2012 godine. Penal i gol iz ofsajda opet Ronalda.

NS

pre 6 godina

Pa da li si uopšte pogledao barem neku utakmicu s kraja prošle sezone LFP!? Utalmice u kojima se odlučivao šampion. Npr. Real - Las Palmas, Real - Viljareal, Bilbao - Real, Real - Betis, Malaga - Real... E onda će te shvatiti zašto je LFP - Liga Florentino Perez.

neutralni felsh

pre 6 godina

Katalonci, nije Vama lako.. Klub Vam se raspada, imate divnog predsednika, Nejmarko otisao, Real Vas razbio. Bas lep period za Vas.. E da, stigao je veliki Paulinjo :)
(Big Ron, 15. avgust 2017 19:05)


ako ovde nadjes katalonca, ja cu da lajem sa terase :)
ok, problemi su evidentni (nejmar ostavio prazninu po levoj strani napada, iniesta pocinje da podbacuje sve vise vremena provedenog na terenu, zeljeni transferi zapinju kad im je najvise hitno, mesi u padu forme, suarez takodje, ova uprava je previse puta ispala naivna nakon prve 2 odlicne sezone) - ali, poucen licnim iskustvima, radije bih izbegavao izraze kao "raspad". kad se real nije raspao posle onolikih neosvojenih titula pre par sezona, i posle nekoliko vrlo poraznih rezultata u derbijima, nece ni barselona. njima ce prave teskoce poceti kad jednog dana ode mesi. zato ih je nejmar za srce ujeo, jer su racunali da on nosi ekipu i brend u eri posle mesija, uza sve trenutne teskoce sa balansom postavke igre - zamisli lava za ranjenom levom nogom, to je trenutna barsina formacija kad se prevede kao basna :)
paulinjo? sacekao bih sa kritikama, neka pojacanja se pokazu tek u drugom delu sezone, kad posrnu nosioci igre srodni sa tom pojacanom pozicijom. paulinjo je kupljen da donese cvrstinu i stabilnost a ne toloko kreativnost, rotirace se ili igrati sa busketsom ili rakiticem. a cini mi se da idu vremena da i barsa kad zagusti pocne da igra sa 2 vezna, koliko god da vole napadacki fudbal.

kia95

pre 6 godina

(Chelsea, 15. avgust 2017 14:24)
Da si imalo pratio la ligu prošle sezone shvatio bi zbog čega je tako zovu.Pa ljudi real celu drugu polusezonu igra sa drugom postavom i svaku utakmicu penal i crveni za protivnike, a ovamo odmorni za ls. pa Ronaldo nije igrao u ligi zadnjih ne znam koliko utakmica.

Fedja

pre 6 godina

Ako je dobio drugi zuti zbog simuliranja preterano je osim ako ga nije dobio zbog protesta. Reakcija Ronalda nedopustiva i zasluzio je kaznu koju je dobio ako ne i strozu, jer bez obzira na sve sudiju ne smes da diras i strogo se kaznjava

pc

pre 6 godina

Ne sećam se nijednog lepog poteza Zidana ali se sećam da je divljački (glavom) udario protivnickog igrača.Ronaldu nije trebalo guranje sudije!

ultrasrbin

pre 6 godina

Tzv "Ronalda", a i Real ne podnosim, ali ovde je ipak izvrtanje istine:

-Zuti za skidanje dresa i radovanje je mogao, ali nije morao da mu da
-Penal za Barsu nije postojao i trebalo je Suarez da dobije karton
-Penal za Real bi neko sudio, a neko ne. Poenta je da je sudija pogresio kod drugog zutog obzirom da je bilo kontakta. Nije morao da demonstrira silu i pokazuje kako moze i sme da kazni Ronalda
-Ronaldo i Real da se pokriju usima i ne pricaju o greskama sudija. Samo neka se sete koliko je ostecen Bajern.
-Isto vazi i za Barsu. Kradja protiv PSG-a je neopisiva

Sve se svodi na jedno. Sudije moraju i treba da budu zasticene, ali ko ce da zastiti klubove i igrace koji ispastaju zbog sudijskih "slucajnih" gresaka.

sumadija

pre 6 godina

@Bavarac
Sve si lepo nabrojao,samo si zaboravio penal za Bayern na 1:0 na istoj utakmici,kada lopta pogadja Karvahalja u rame a on drzi ruku iza ledja
Nego onaj nesretnik Vidal sutnu metar preko gola,da je otislo na 2:0 druga bi prica bila
Real je iskoristio sudijsku gresku, Bayern nije i to je to

Max

pre 6 godina

@Dejan
Navedi ime jednog sampiona u formuli jedan koji nije namerno izbacio konkurenta za titulu (u eri TV prenosa) ili napravio neki gest koji je bacio ljagu na titulu (namerno propustanje ili slicno).
Siguran sam da ce ti jedan odmah pasti na pamet, ali molim te da prvo proveris da li se namerno zakucao u svog timskog kolegu.

riinat

pre 6 godina

Oficijalno najbolji igrac sveta koji pokusava da trazi objasnjenje od sudije a ovaj mu da crveni karton i okrene ledja kao da nista nije bilo ...
(Mamer N'goj, 15. avgust 2017 19:05)

Konačno nakon milion komentara ovih dana da neko ovo spomene. Nebih da ulazim u ovo najbolji igrač jer je apsolutno nebitno. Bilo koji igrač na ovakvoj utakmici, ili utakmici bilo koje evropske lige je zaslužio toliko poštovanja od sudije da mu ovaj ne smije okrenuti leđa nakon što ga iskljuci, naročito nekon ovakvog isključenja.
isti dan sudija celziju isključuje dva igrača i nakon oba isključenja okrenut je ka njima jer je normalno da ce igrač tražiti neko objašnjenje, a ne odmah mu okrenuti leđa kao da se radi o zadnjem dripcu. Meni je izgledalo kao da ga ovaj gura kao ono hej bola okreni se meni sta ti bi.( da se razumijemo i to je za veliku kaznu). Meni je ovo najgore sudjenje koje sam ikada gledao, ne radi penala i crvenog nego upravo radi ovog okretanja leđa i situacije kada se dva igrača sukobljavaju na terenu a sudija se pravi mahnit i ne prekida utakmicu a svi drugi igrači zbunjeni ne znaju sta da rade.
Prvi puta na nekoj utakmici sudija mi je davao utisak da nema apsolutno nikakvog autoriteta.

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

I ja delim to misljenje. Penaldo je trebao vecu kaznu da dobije, em simulira penale em sto gura sudiju, to je za najstrozu kaznu.

Vitez

pre 6 godina

Poredjenje, Pike dobaci nesto sudiji 4 utakmice suspenzie, Ronaldo fizicki nasrne na sudiju takodje 4 utakmice, ne racunajuci drugi zuti gde automatski dobija jednu utakmicu.

marko

pre 6 godina

A koliko utakmica treba da dobije sudija za drugi žutu karton koji mu je dao, a pogrešio je ? Koliko treba da dobije za nepostojeći penal koji je dosudio za Barselonu ? Koliko treba da dobije Suarez za simuliranje ? A da, sudije mogu da rade šta hoće i da ne snose odgovornost. Još sam naišao na informaciju da je onaj sudija od preksinoć unapredjen da sudi i medjunarodna takmičenja, pošto se sudija Klos Gomez povukao. Toliko.

kimi

pre 6 godina

Setite se samo proslog el klasika, par kola pre kraja, kad je sudija prevideo bar 4 cista ofsajda igraca Reala. Cela liga se namesta za Real Madrid, ponistavaju gol Barselona, a lopta metar iza gol linije itd itd... Da ne pominjemo to sto u Kataloniji igra klub koji se zove Espanjol. Pa to je kao kad bi na Kosovu igrao klub Srbija, sta tek oni rade Barseloni godinama unazad. Medjutim, sve se to zaboravlja nakon jednog loseg sudjenja u Superkupu Spanije, koji da se ne lazemo i nije toliko takmicarski bitan trofej

nista o nicemu

pre 6 godina

Navijači čiji je klub osvojio poslednje dve lige sampiona uz pomoc sudija pricaju o istim tim sudijama, brzo ste zaboravili najvecu kradju u istoriji fudbala sa Bajernom, da nije smesno bilo bi zalosno.
(Bogdan, 15. avgust 2017 14:37)

Ajmo opet. Najveca kradja Barsa - Celzi.

Idemo dalje.

NS

pre 6 godina

Nejmar za tapšanje sudiji dobije skoro istu kaznu - pametnom dovoljno.
(NS, 15. avgust 2017 14:26)

A Ramos za isto to tapsanje ne dobije nista... pametnom dosta
(zile, 15. avgust 2017 14:39)

A Mesi za odgurivanje sudije nista. Pametnom dovoljno.
(nista o nicemu, 15. avgust 2017 15:06)

Mesi jeste sudiji odgurnuo ruku kada ju je ovaj podigao pored njega, ni slično kao ovaj padavičar, mučki sa leđa. Mesi nije napravio grublji prekršaj u karijeri, a kamoli crveni karton, iako je najviše fauliran od strane drugih igrača. Dok svi znamo reakcije delfina i njegova gaženja i udaranja protivničkih igrača sa leđa.

Bogdan

pre 6 godina

Navijači čiji je klub osvojio poslednje dve lige sampiona uz pomoc sudija pricaju o istim tim sudijama, brzo ste zaboravili najvecu kradju u istoriji fudbala sa Bajernom, da nije smesno bilo bi zalosno.

Barsa Barsa

pre 6 godina

A tek kad sam procitao Zidanovu izjavu o nekakvoj "crnoj ruci" protiv Reala, u najmanju ruku je licemerstvo, pa gotovo sve sto je osvojio Real u zadnje dve godine postiga je upravo uz pomoc sudija. Mislio sam da je Zidan gospodin, ali se on ponasa isto kao kad je zavrsio sportsku karieru.

Dejan

pre 6 godina

Ronaldo je je neverovatno prepotentan,bezobrazan...zaslužio je kaznu.Vrhunski fudbaler,ali nula od čoveka.Sličan je bio i Šumaher.Izuzetan vozač,talenat koji se retko radja,ali spreman za razne prljavštine zarad pobede.Za njih dvojicu važi" cilj opravdava sredstvo".Fer plej za njih dvojicu ne postoji.

nista o nicemu

pre 6 godina

Nejmar za tapšanje sudiji dobije skoro istu kaznu - pametnom dovoljno.
(NS, 15. avgust 2017 14:26)

A Ramos za isto to tapsanje ne dobije nista... pametnom dosta
(zile, 15. avgust 2017 14:39)

A Mesi za odgurivanje sudije nista. Pametnom dovoljno.

Patrik

pre 6 godina

(marko, 15. avgust 2017 14:08)

Koliko treba da se kazni sudija koji je dozvolio Realu dva gola iz ofsajda Realu i 2 crvena kartona Bajernu???

Igorko

pre 6 godina

Gospodine Pol, sedi jedan. Drugog zutog kartona nije ni trebalo da bude, a toliko jako ga je odgurnuo da je to znacilo decko nemas pojma ko ti dade da sudis. Nije ga napao. A super je sto se skida Ronaldo jer i zene vole fudbal. Ma gospodine Pol, sedi nula

pc

pre 6 godina

Ne sećam se nijednog lepog poteza Zidana ali se sećam da je divljački (glavom) udario protivnickog igrača.Ronaldu nije trebalo guranje sudije!

Batalaka

pre 6 godina

Koji klinci ovi navijači Reala i ovog što depilira nožice...! Kako „komentarišu“ , reklo bi se da nemaju više od 12 godina...

bigserb

pre 6 godina

Sudija koji je Ronaldu dao drugi zuti karton zbog simuliranja treba da dobije dozivotnu zabranu sudjenja, jer em nije svirao cist penal za Real, em je dao bez razloga Ronaldu drugi zuti karton, tj. crveni!!! Ronaldu treba ponistiti drugi zuti i kaznu, zato sto covek NIJE simulirao!!!

Msn

pre 6 godina

(marko, 15. avgust 2017 14:08)

Sve sudije u Spaniji kontrolise Real Madrid, vi madrioti to najbolje znate samo se pravite i podrzavate i dalje kancer fudbala!

stefke

pre 6 godina

Voleo bih da vidim ove likove što pričaju o lošem ponašanju Ronalda. Voleo bih vas da vidim u toj situaciji u njegovoj ulozi. Pa vi se potučete u školi kad igrate fudbal sa drugarima. Pitam se kako bi reagovali da dobijete nepravedan crveni karton ? Igrači nisu roboti i oni su ljudska bića. Pogrešio je Ronaldo kad je gurnuo sudiju i zaslužio je tih 5 utakmica, ali šta je sa sudijom i njegovim greškama na toj utakmici ?

mison

pre 6 godina

Šta priča ovaj polupanko? Ronaldo je odreagovao i više nego pristojno na skandal i cirkus koji je nazovi sudija napravio od el clasico-a... Onakvo suđenje je za zatvor i oduzimanje sudijske licence, dobro je prošao sa malo gurkanja, zaslužio je bar pesnicu po sred nosa. Poslati ga kod nas da sudi neku seosku ligu pa da ga vidim npr. na derbiju FK Tara : FK Kremna ,sa šljive bi ga skidali...

kia95

pre 6 godina

(Chelsea, 15. avgust 2017 14:24)
Da si imalo pratio la ligu prošle sezone shvatio bi zbog čega je tako zovu.Pa ljudi real celu drugu polusezonu igra sa drugom postavom i svaku utakmicu penal i crveni za protivnike, a ovamo odmorni za ls. pa Ronaldo nije igrao u ligi zadnjih ne znam koliko utakmica.

netko

pre 6 godina

Voleo bih da vidim ove likove što pričaju o lošem ponašanju Ronalda. Voleo bih vas da vidim u toj situaciji u njegovoj ulozi.
(stefke, 15. avgust 2017 14:27)

a jel likovi sto brane penalda mogu da razumeju da je vec svima dosta njegovog simuliranja sto pada i valja se a da ga niko dotako nije?

jednostavno treba i sudiju razumeti, znajuci ronalda, verovao je da je namerno pao i kaznio ga je zbog toga.

joj sto bi ja voleo da se u danasnjem fudbalu nadje par onih starih fudbalera tipa gatuzo, roj kin, vinnie jones i ostala macho kompanija.
pa da vidis kako dal bi bilo simuliranja i valjanja ko sto penaldo suarez nejmar i ostali rade.
jednom bi simulirali i vise nikada, jer bi ih oni prethodni nabrojani tako skrljali da im vise nikad na pamet palo ne bi.

ernesto che

pre 6 godina

@ marko

zasto pogresio kod drugog zutog ! kao suza ,ono cak nije bilo ni remplovanje ,vec simuliranje najljigavijeg tipa, umesto da cuti , on bezocno dize ruke i place u svom stilu . za guranje sudije i fizicki kontakt , minimalna kazna ?! nikad cuo ni video , a svi znamo da se i za psovanje dobijalo 6-8 utakmice , ali dobro ,naka slave dok moze.

hmmm

pre 6 godina

Oni pricaju o postenju haha Koliko je puta Ronaldo sutirao, udarao igrace, pa ga nikad nisu kaznjavali... Koliko titula su im samo sudije poklonile i oni se imaju obraza zaliti... Najodvratniji klub na svetu!!!

Chelsea

pre 6 godina

Neko rece LaLiga Perez. Verovatno je Perez svirao onaj nepostojeci penal, i 2 zuti karton Ronaldu, verovatno Perez nije hteo da da drugi zuti Buskecu. Stvarno jeste LaLiga Perez u pravu ste..

lal

pre 6 godina

ja bih izbacio pravilo za skidanje dresa... ali tako je kako je... preglupo je da si najbolji (ili jedan od najboljih) fudbalera danasnjice i da sebi dajes oduska na taj nacin... skines dres kad das gol u poslednjem minutu finala lige sampiona, ne na prvoj utakmici u sezoni...
drugi zuti je po meni zasluzio... ne zato sto je pao, vec sto je mahao rukama i trazio penal i pre nego sto je dotakao travu... alergican sam na to...
fizicki kontakt sa sudijom je za krivicno gonjenje...
(eh da mi daju da sudim samo jedan derbi) pobedio bi onaj ko se suzdrzi da mu ne izbacim previse igraca sa terena, pa da ne izgube sluzbenim rezultatom...
inace sam "jedan od onih" sto simpatisu kraljevski fudbalski klub... preko pola zivota nosim kelmeovu trenerku iz 96. iz moje perspektive ronaldo je za mesija zidan licno... :DDD
kad smo vec ko je najbolji i bla bla bla... za pelea sam premlad, ali gospodin zizu pa sest mesta prazno... pa niko... a i on je pregoreo na materacija u finalu svetskog prvenstva... ziv covek gresi...

PFC

pre 6 godina

Sve nastranu ali ono skidanje dresa kao Mesi,moze druze da imas 54 zlatne lopte i titula koliko zelis,ali jedan je bog ove igre na terenu i van njega.Kao "mnogo smo jaki" a ovi " mnogo sma jaci" HAHAHA

Big Ron

pre 6 godina

Katalonci, nije Vama lako.. Klub Vam se raspada, imate divnog predsednika, Nejmarko otisao, Real Vas razbio. Bas lep period za Vas.. E da, stigao je veliki Paulinjo :)

Losmi

pre 6 godina

@ Bogdan Bayern je razbijen od strane Reala i nije se video na terenu dok je najveća viđena krađa u istoriji fudbala ona blamaža od suđenja u meču Barselona - PSG. I u tom meču i u ovom koji upravo komentarišemo oskara za glumu dobija Suarez. Ali ni tada ni sada to Barsine sudije ne vide ali vide nepostojeće simuliranje Ronalda. Nije džabe Murinjo izjavio da kad treba da igra njegova ekipa sa Barsom uvek treniraju sa 10 igrača.Misliš da smo zaboravili ko ste vi Uefalonci?
(Djordje NS, 15. avgust 2017 18:06)
Ti si sine potpuno promasio temu. Sedi jedan! Ovde se ne prica o barsi, realu nego o arogantoj personi koja iste stvari radi ko zna koliko puta do sad. Potpuno je u pravu Pol, maksimamalna kazna je za takvog!

Dekameron

pre 6 godina

Apsolutno je zaslužio drugi žuti karton, jer je tražio nepostojeći penal.Da je ustao bez gestikulacija,a to valjda radi pametan čovek koji već ima žuti karton, ništa se ne bi desilo i tu se potpuno slažem sa stavom Pola Grejma.Greškama sudija i njihovim učinkom i uticajem na rezultat u svakoj zemlji se bavi posebna komisija.Sudije bivaju kažnjene za svoje greške.Našta bi to ličilo kada bi svi fudbaleri radili ono što je uradio Ronaldo.Pri tome i on kao Suarez jedva čeka kontakt da padne.Slažem se da je 4 meča blaga kazna.

zile

pre 6 godina

Nejmar za tapšanje sudiji dobije skoro istu kaznu - pametnom dovoljno.
(NS, 15. avgust 2017 14:26)

A Ramos za isto to tapsanje ne dobije nista... pametnom dosta

aca

pre 6 godina

jedva je dotakao sudiju a kamoli gurnuo, vratite malo film unazad i vidite kako se mesi ponasao prema sudiji ili drugi igraci ovo je glupost i 5 utakmica je mnogo al ajd

KiMi

pre 6 godina

Ne opravdavam CR-a ali je sudija indirektno uticao na njegovo ponasanje. Sudis penal za protivnika kada nema kontakta i umesto Zubi das zuti, on za glumu dobije penal. U situaciji kada je Ronaldo fauliran od strane Umtitija ti njemu dajes zuti za simuliranje. U 99% slucajeva bi i ostali igraci bili isfrustrirani tim odlukama! Zasto sudija nije kaznjen za lose sudjenue jer je svojim odlukama uticao na rezultat i suspenziju igraca!

Larra

pre 6 godina

@stefke

Uporedjujes klince u skoli i vrhunske fudbalere koje gleda ceo svet.Pa izvini ja to ne mogu da razumem.
Ne znam koliko imas godina i da li si ikada video do sada u svome zivotu da se neki OD VELIKANA SVETSKOG FUDBALA tako ponasa.
Pri tom mislim zaista na VELIKANE medju koje bi Cristijano trebalo da spada.Ostale ne racunam.
Da li znas kakvi su fudbaleri bili Badjo,Ronaldinjo,Zidan,Romario,Rivaldo,ima ih jos, ne mogu da se setim sada.
Kakvi su to bili fudbaleri ! ALI I GOSPODA LJUDI NA TERENU.
Nikada niti jedan od njih nije radio ovo sto radi CR.
Najvise mi je zao sto sudije nemaju hrabrosti ,ili je nesto drugo u pitanju da ga prizemlje malo.
Zasluzio je on to odavno.
Mada iskreno meni on bas i ne deluje kao najnormalnija osoba.
Zaista nisam nikakav hejter ,ali taj covek je prevrsio svaku meru.Nije on jedini koji je dobio crveni karton hajd mozda i nezasluzeno.Sta treba,da bije sudiju dok gledaju milioni ljudi.
Pa zar nije odgurnuo Guardiolu bez ikakvog razloga.
O cemu bre pricas.
Samo njegovi fanovi ne vide ono sto vide drugi.Ponavljam steta ZA NJEGA,jer on najvise steti sebi.Nikada nece dobiti ono sto je izgleda njemu najvise potrebno POSTOVANJE LJUDI,jer je nemoguce,ma sta osvojio ili uradio.

Kanta

pre 6 godina

Mene zanima kada ce Kasemiro da dobije vise crveni karton. Covek u poslednjih 15 utakmica ima 50 startova za zuti karton, ali nekim cudom nikad ne dobije vise od jednog?!

mihajlo

pre 6 godina

Ako smo vec kod moranja nda bi trebo bas sudija isto da bude kaznjen zbog svog sudjenja koji je direktno izazvao posledicu, a ne obrnuto! Medjutim vrana vrani ne kopa oci.

Djordje NS

pre 6 godina

@ Bogdan

Bayern je razbijen od strane Reala i nije se video na terenu dok je najveća viđena krađa u istoriji fudbala ona blamaža od suđenja u meču Barselona - PSG. I u tom meču i u ovom koji upravo komentarišemo oskara za glumu dobija Suarez. Ali ni tada ni sada to Barsine sudije ne vide ali vide nepostojeće simuliranje Ronalda. Nije džabe Murinjo izjavio da kad treba da igra njegova ekipa sa Barsom uvek treniraju sa 10 igrača.Misliš da smo zaboravili ko ste vi Uefalonci?

Mamer N'goj

pre 6 godina

Oficijalno najbolji igrac sveta koji pokusava da trazi objasnjenje od sudije a ovaj mu da crveni karton i okrene ledja kao da nista nije bilo ...

Vlada djordjevic

pre 6 godina

Ja bih voleo da znam kada su sudije kažnjene za skandalozno sudjenje i neznanje. Nije im kako ali ima ih vrlo loših. Pa i Mesi i Rakitić su gurali sudije pa nisu dobili ništa! Za Barcelonu se sviraju svi postojeci i nepostojeci penali u svim važnim utakmicama. Mislim da ima mnogo sudija koji se podržava madjusobno i u isto vreme podržava Barcelonu! Prava mala mafija!!

bradina

pre 6 godina

OK.Pogresio je i kaznjen!Cemu ta fama?Ovaj g-din sudija iz Engleske (zemlje odakle dolaze sve neki fer-plaji,zakoni,zabrane itd.)moralise o deci i ponasanju a pritom u Premier Ligi daje tri zuta kartona,na dve utakmice nije sankcionisao pogibeljni start nad igracem kome je utvrdice se kasnije slomljena fibula!On bi sada da kazni drasticno Ronalda (opravdano isfrustriranog zbog toboznjeg simuliranja).U pravilniku se kaze da moze biti kaznjen od 4 do 12 utakmica ali ne mora,zar ne!?Kazna je primerna a za drugi zut automatski dobija jos jednu i kraj price!Odgurnuti sudiju koji u najmanju ruku zasluzuje da i on bude kaznjen isto toliko za slabo sudjenje,jer je ocigledno imao nekoliko teskih previda (penal nad Suarezom je po svima simuliranje),a po meni penal nad Ronaldom ocigledan ,koji je on sankcionisao kao simuliranje,koje je uzrok svemu ovom sto se desilo i zaokuplja paznju cele sportske javnosti!Zbog svega ovog uvodjenje soko- kamere je primarno i to bas zbog ovakvih spornih situacija,ako bas gospoda iz Engleske zele stvarni fer - plej!

Lka

pre 6 godina

pa hajde da se razumemo dali je penal ili ne,,diskutabilno je i moze se o tome raspravljati.Ali nastaviti da trcis kad te protivnik gurne rukom u paralelnom trku,je nemoguce.Takva padanja te umisljene sudije, kaznjavaju kartonom, kao simuliranje.

hmmm

pre 6 godina

2 zadnje LŠ je Real osvojio radi sudija. Primeru prošle sezone osvajaju nakon čitavog niza krađa u korist Reala i na štetu Barselone. Barseloni nisu priznavali golove ni kada je lopta bila 1m u golu (npr. protiv Betisa). Pa su osvojili i svjetsko klupsko prvenstvo kada je Ramosu oprošten crveni protiv Kašime. Pa neki dan osvajaju trofej posle gola iz ofsajda protiv Junajteda. Real je apsolutno sve trofeje u zadnjih nekoliko godina osvojio radi sudija. I ti dođeš i pišeš kako neko može komentarisati da sudije guraju Real? A Pike je prije 2 sezone nekad ovako u isto ovo vrijeme u istom ovom superkupu dobio direktan crveni protiv Bilbao-a zbog uvrede sudiji, a vrijeđao ga je opravdano jer lik nije vidio ofsajd od 1 metar. Naravno, poslije toga PIke dobija 4 utakmice kazne, a Ronaldo dobije samo 5, a gurnuo je sudiju? Da li je to normalno? I Interensanti ste vi navijači Reala... Tada ste za Pikea govorili kako je zasluženo kažnjen i kako je trebao da reaguje kao profesionalac unatoč sudijskoj odluci, a sada za Ronalda pišete da nije zaslužio crveni i da ne treba biti kažnjen. Dvostruki standardi...

Schone

pre 6 godina

Nemas pravo komentarisati jednog od najvecih svih vremena!
(Lex, 15. avgust 2017 15:37

E ovo je vrh. A imaju pravo ovdje da komentarisu i Kurta i Murta i oni koji nikada nisu sutnuli loptu. Ma hajde skakuci frajeru.

A

pre 6 godina

A koliko treba sudija da bude suspendovan !?!? Skandalozno sudjenje! I ne samo on, vec i onaj mentol sto je ostetio Bajern protiv Reala i onaj PSG protiv Barse itd..zasticene su sudije maksimalno, a to zloupotrebljavaju!

Madjo

pre 6 godina

Grejem Pol ne bi ni sudio ništa u onoj situaciji, već bi samo odmahao rukom i pokazao da se igra nastavi, tako da nema potrebe da komentariše kako je Ronaldo morao biti strožije kažnjen...

Tiberije

pre 6 godina

A Suarez posle svega sto je uradio trebao bi da bude kažnjen doživotnom suspenzijom iz fudbala.
Ne bih mu da ni da prodaje semenke ispred stadiona.

saf

pre 6 godina

kao prvo još jedan dokaz da sudije navijaju za barselonu, kao drugo rekao je ono što su svi pretpostavljali, a to je da sudije ne vole ronalda i treće bilo bi lepo počevši od sudija i fudbalskih eksperta pa do nas navijača da se prestane stalno prozivanje mesija i ronalda jer su stvarno vanserijski fudbaleri i ne treba im tražiti mane van terena jer su na terenu savršeni, a van terena me ne interesuju.
što se kazne tiče mislim da je primerena jer guranje je bilo ali isto tako intenzitet nije bio prevelik niti je ponovio par puta pa da se ide na maksimalnu kaznu, jer skala i postoji zbog posledica, okolnosti itd. da je dobio 12 mečeva kazne kako bi onda sankcionisali prava nasrtanja koja traju i po nekoliko minuta

absolutezero

pre 6 godina

Komentari su glupi. On je profesionalac. Nema kontakta sa sudijom. Tačka. Koliko god da je bilo čim isprovociran. Kad potpisuje milionski ugovor je l i onda preovladaju emocije? Je l onda gurne nekog? Pitajte Di Kania koliko je dobio kad je gurnuo sudiju.

Max

pre 6 godina

@Dejan
Navedi ime jednog sampiona u formuli jedan koji nije namerno izbacio konkurenta za titulu (u eri TV prenosa) ili napravio neki gest koji je bacio ljagu na titulu (namerno propustanje ili slicno).
Siguran sam da ce ti jedan odmah pasti na pamet, ali molim te da prvo proveris da li se namerno zakucao u svog timskog kolegu.

Klop

pre 6 godina

Fudbal se ne igra i ne gleda zbog vas sudija, iako vi naravno tako ne mislite, kao ni taj sudija sto je pokvario mec. Njega ce se mozda nekad secati samo po tom (diskutabilnom) kartonu Ronaldu, sto je slozicemo se bas jadno.

NS

pre 6 godina

Pa da li si uopšte pogledao barem neku utakmicu s kraja prošle sezone LFP!? Utalmice u kojima se odlučivao šampion. Npr. Real - Las Palmas, Real - Viljareal, Bilbao - Real, Real - Betis, Malaga - Real... E onda će te shvatiti zašto je LFP - Liga Florentino Perez.

Trovach

pre 6 godina

Glupe su mi kazne tipa "od-do". Za svaki namerni kontakt sa sudijom svima ista kazna, ali udarac po dzepu (i to ozbiljan) za grublje kontakte. Nisu ni sudije od papira, pa da se raspadnu od guranja. Ove kazne sluze da zastite sudije, a prvenstveno njihov autoritet, jer bi u suprotnom pola utakmice proslo na natezanje sudije sa igracima.

Bavarac

pre 6 godina

(Djordje NS, 15. avgust 2017 18:06)

Vidi se da si navijac Reala. Real jeste razbio Bajern ali tek nakon sto je Bajern ostajao u obe utakmice sa igracem manje. Real je 4 od 5 golova postigao kada su bili 11 protiv 10. Gde je Real bio kada se igralo 11 vs 11? Nigde!!! Ono sto je Kasai napravio Bajernu je ubedljivo najveca kradja u istoriji fudbala:

- nepostojeci ofsajd Levandovskom
- Kasemiro ne dobija drugi zuti karton
- 2,3 minute posle Vidal dobija crveni zbog starta na loptu
- Kasemiro asistira Ronaldu za prvi gol iako je trebao biti van terena
- 2 gola iz ofsajda Ronalda

Jel ima vece kradje od te? Nema!!! Jos je isti Kasai pomogao Realu protiv Bajerna i 2012 godine. Penal i gol iz ofsajda opet Ronalda.

sumadija

pre 6 godina

@Bavarac
Sve si lepo nabrojao,samo si zaboravio penal za Bayern na 1:0 na istoj utakmici,kada lopta pogadja Karvahalja u rame a on drzi ruku iza ledja
Nego onaj nesretnik Vidal sutnu metar preko gola,da je otislo na 2:0 druga bi prica bila
Real je iskoristio sudijsku gresku, Bayern nije i to je to

riinat

pre 6 godina

Oficijalno najbolji igrac sveta koji pokusava da trazi objasnjenje od sudije a ovaj mu da crveni karton i okrene ledja kao da nista nije bilo ...
(Mamer N'goj, 15. avgust 2017 19:05)

Konačno nakon milion komentara ovih dana da neko ovo spomene. Nebih da ulazim u ovo najbolji igrač jer je apsolutno nebitno. Bilo koji igrač na ovakvoj utakmici, ili utakmici bilo koje evropske lige je zaslužio toliko poštovanja od sudije da mu ovaj ne smije okrenuti leđa nakon što ga iskljuci, naročito nekon ovakvog isključenja.
isti dan sudija celziju isključuje dva igrača i nakon oba isključenja okrenut je ka njima jer je normalno da ce igrač tražiti neko objašnjenje, a ne odmah mu okrenuti leđa kao da se radi o zadnjem dripcu. Meni je izgledalo kao da ga ovaj gura kao ono hej bola okreni se meni sta ti bi.( da se razumijemo i to je za veliku kaznu). Meni je ovo najgore sudjenje koje sam ikada gledao, ne radi penala i crvenog nego upravo radi ovog okretanja leđa i situacije kada se dva igrača sukobljavaju na terenu a sudija se pravi mahnit i ne prekida utakmicu a svi drugi igrači zbunjeni ne znaju sta da rade.
Prvi puta na nekoj utakmici sudija mi je davao utisak da nema apsolutno nikakvog autoriteta.

Milan

pre 6 godina

Ako se dobro secam ovo je jedini sudija koji je jednom igracu na utakmici pokazao tri zuta kartona. Ne sumjam da bi ga on zestoko kaznio.

ultrasrbin

pre 6 godina

Tzv "Ronalda", a i Real ne podnosim, ali ovde je ipak izvrtanje istine:

-Zuti za skidanje dresa i radovanje je mogao, ali nije morao da mu da
-Penal za Barsu nije postojao i trebalo je Suarez da dobije karton
-Penal za Real bi neko sudio, a neko ne. Poenta je da je sudija pogresio kod drugog zutog obzirom da je bilo kontakta. Nije morao da demonstrira silu i pokazuje kako moze i sme da kazni Ronalda
-Ronaldo i Real da se pokriju usima i ne pricaju o greskama sudija. Samo neka se sete koliko je ostecen Bajern.
-Isto vazi i za Barsu. Kradja protiv PSG-a je neopisiva

Sve se svodi na jedno. Sudije moraju i treba da budu zasticene, ali ko ce da zastiti klubove i igrace koji ispastaju zbog sudijskih "slucajnih" gresaka.

neutralni felsh

pre 6 godina

Katalonci, nije Vama lako.. Klub Vam se raspada, imate divnog predsednika, Nejmarko otisao, Real Vas razbio. Bas lep period za Vas.. E da, stigao je veliki Paulinjo :)
(Big Ron, 15. avgust 2017 19:05)


ako ovde nadjes katalonca, ja cu da lajem sa terase :)
ok, problemi su evidentni (nejmar ostavio prazninu po levoj strani napada, iniesta pocinje da podbacuje sve vise vremena provedenog na terenu, zeljeni transferi zapinju kad im je najvise hitno, mesi u padu forme, suarez takodje, ova uprava je previse puta ispala naivna nakon prve 2 odlicne sezone) - ali, poucen licnim iskustvima, radije bih izbegavao izraze kao "raspad". kad se real nije raspao posle onolikih neosvojenih titula pre par sezona, i posle nekoliko vrlo poraznih rezultata u derbijima, nece ni barselona. njima ce prave teskoce poceti kad jednog dana ode mesi. zato ih je nejmar za srce ujeo, jer su racunali da on nosi ekipu i brend u eri posle mesija, uza sve trenutne teskoce sa balansom postavke igre - zamisli lava za ranjenom levom nogom, to je trenutna barsina formacija kad se prevede kao basna :)
paulinjo? sacekao bih sa kritikama, neka pojacanja se pokazu tek u drugom delu sezone, kad posrnu nosioci igre srodni sa tom pojacanom pozicijom. paulinjo je kupljen da donese cvrstinu i stabilnost a ne toloko kreativnost, rotirace se ili igrati sa busketsom ili rakiticem. a cini mi se da idu vremena da i barsa kad zagusti pocne da igra sa 2 vezna, koliko god da vole napadacki fudbal.

Fedja

pre 6 godina

Ako je dobio drugi zuti zbog simuliranja preterano je osim ako ga nije dobio zbog protesta. Reakcija Ronalda nedopustiva i zasluzio je kaznu koju je dobio ako ne i strozu, jer bez obzira na sve sudiju ne smes da diras i strogo se kaznjava

mare

pre 6 godina

Mogao je da napise da bi sudiju trebalo prebaciti u nizu ligu da sudi posto nije dorastao da sudi takve utakmice ako vec komentarise, drugacije slazem se da je ronaldo dobro prosao sa kaznom samo bi bilo bolje da komentarise sudije a ne igrace posto je i on sudija

hmm

pre 6 godina

Ne sećam se nijednog lepog poteza Zidana ali se sećam da je divljački (glavom) udario protivnickog igrača.Ronaldu nije trebalo guranje sudije!
(pc, 15. avgust 2017 18:51)

Ne secas se zato sto si to gledao na YT,pa tako da treba da potrazis i njegove poteze...I da,imao je debeo razlog za udaranje...verovatno jedini incident u kome je ucestvovao i to se desilo na zalasku karijere...

Zoki

pre 6 godina

Sudija Pol je osvetlio malo i drugi aspekt i uticaj ponašanja igrača. Generalno, ponašanje igraca na terenu, pa i CR je za svaku osudu. A to naravno gledaju deca i uče od njih. Svi znate da se na treninzima vezba padanje i ostali glumacki elementi... Meni je stvarno mučno nekad da gledam foliranje, prenemaganje, gestikulacije i očiglednu preveliku želju da se prevari sudija... Pa pogledajte kad padne gol iz bilo koje situacije, koliko je ruku podignuto da signalizira ofsajd. Šta npr. reći o glumcu Suarezu? Sudije su u takvoj situciji da naravno čine nenamerne greške u takvoj atmosferi. Na ovom tehničkom nivou, apsolutno je neophodna video analiza posle utakmice i kažnjavanje foliranata. Mislim da bi to donelo dosta dobrog fudbalu.