Subota, 12.08.2017.

20:00

Čavić: Ivana je doživela veću nepravdu od mene

Jedan od najboljih srpskih plivača Milorad Čavić rekao je da je Ivana Španović doživela veću nepravdu od njega u Pekingu 2008. godine.

Izvor: SM

Èaviæ: Ivana je doživela veæu nepravdu od mene IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

Bane

pre 6 godina

Dajte vise ovo s Cavicem... Covek je u poslednji zaveslaj uplivao s prednoscu, vrhom prstiju dodirnuo tablu za mikrosekundu pre Felpsa, ali je Felps bio u napadnom zaveslaju i pritisnuo tablu stotinku ranije. Mozda je bilo i ispod stotinke, ali preciznost mernog instrumentabje tolika. To znaju svi plivaci takmicari, cak i u petlic ligama. Zapravo, klincima se i desava da dodju do kraja bazena i ne udare merac, krenu da se krevelje a onda im treneri vicu sa klupe, i ode 5 sekundi. Osim toga,Felps je Cavica stigao za skoro metar u poslednjih 10m, i nema nikakve zavere i namestaljke. S druge strane, Sudije su morale da stanu na stranu Ivane, jer je ona najdalje skocila de fakto. Imali su pravo da slobodnim uverenjem odbace uticaj listica. Ako je uopste do toga, jer ja na snimku vidim da njeno telo zavrsava na istoj tacki gde i listic, a ne 10-ak cm dalje,kako se tvrdi.

bili andol

pre 6 godina

Kod Ivane je slucaj kombinacija neverovatnog malera i glupih pravila koja se usput ukidaju,ali posledice ostaju,kod Cavica je klasicna kradja i to jedna od najvecih otkad pratim sport,meni je u svemu ipak najzalije kad vidim kakav smo narod postali,naravno nisam pristalica teorija zavera i mislim da svaki covek kao i svaka nacija treba da podje prvo od sebe,ali kad vidim da ljudi,u situaciji kada se dozivi ovolika nepravda kakvu su doziveli njih dvoje,jos ih i pljuju jer su se drznuli da ne predju cutke preko toga,shvatam koliko je sve sto nam se dogodilo poslednjih deceniju,dve,ostavilo posledice na naciju koja hronicno pati od kompleksa nize vrednosti i zelje da nas zapad prihvati

Luminara Unduli

pre 6 godina

mm,
pa nije Cavic prvi put tad plivao pa da ne zna pritisnuti taster. O cemu pricas? Ja nikad prije tog finala niti posle njega nisam vidio situaciju da neko nije pritisnuo jako taster. Slazem se za teorije zavjere, nama je vazda neko kriv, ali sto se tice Cavica, on je namjerno pokraden i odgovorno tvrdim da je ono jedna od 3 najvece kradje u istoriji sporta

marko

pre 6 godina

Felps je čisto pobedio. Trka u plivanju se završavao onda kada se odredjeni pritisak prenese na ploču za zaustavljanje vremena. Čavić kao profesionalac je trebao da proceni bar pet zaveslaja pre kraja trke da li će imati čist ulazak u cilj ili će morati kao baba da udje, što je i uradio. Svaki plivač zna da je to pobeda Felpsa.

Sasa KG

pre 6 godina

Uvek nama neko kriv..a jel se seca neko SP 2010 nemacka engleska kod 2-1 kakav gol je ponisten Lampardu lopta presla metar gol liniju.pa mi bi i dan danas pricali o tome i ko zna..malo treba da stavimo prst na celo i da shvatimo da nismo sami na ovoj planeti i da se drugima desavaju pehovi..ovo je ivanin peh i to je to i ona pocela da pise gluposti to je zbog toga sto je iz srbije.toliko

dak

pre 6 godina

Cavicu procitaj pravila prvo, jasno je definisano da se i broj na ledjima racuna. I o kojoj tvojoj nepravdi pricas, Felps stigao prvi tacka.
(nana, 12. avgust 2017 22:51)

Sto se tice pravilnika o racunjanju daljine doskoka, amin.Sto se tice *Felps stigao prvi tacka.* Pa momčino stigao je prvi u tvojoj glavi. U svetu činjenica, i svetu Omeginog priznanja o nesenzibilnosti ciljnih tabli, svetu ćutanja i gledanja u pod pognutih glava Felpsovih trenera na pomen tog zlata, u svetu više nego oćiglednih snimaka i zaustavljenih milisekundi kraja te trke ...Felpsova, Omegina i sramota olimpijskog komiteta je velika kao i tvoja zloba . Beskrajno velika. Svesna, sa zlom namerom, sa jadnim i jedinim ciljem USA megalomanije. Kao da sve ostale Felpsove medalje nisu bile dovoljne nego i ona u disciplini gde je postojao bolji i brži od njega morala da se ubudzi njemu.

Đorđe

pre 6 godina

Još od antičkih vremena, šampioni su bili oni najjači, oni koji najduže bace koplje, koji najviše, ili najdalje skoče itd. To je valjda poenta sporta, a ne da li je broj dobro zahtevan?!
I još se nalaze domaći stručnjaci, koji tvrde kako je sve po propisima i još napadaju devojku koja je došla u sam svetski vrh sporta koji u Srbiji praktično ne postoji.
A ovakvi propisi, propozicije, uvijeni u formu nekakve moderne političke korektnosti će uništiti sport na kraju krajeva. Nikada nije dobro da se forma stavlja ispred suštine, a suština je da je Ivana najdalje skočila, pa je samim tim trebalo da dobije zlatnu medalju.
Tako je bilo od vajkada i tako treba ostati.

Zoran

pre 6 godina

E moj Milorade nemaš ti to kome pričati.I ovo ovde je postalo neka vrsta izuzetnistana.Ovde žive veći Amerikanci od onih u Pentagonu,u Kongresu i Beloj kući.Čak šta više,za njih su i Pentagon,i Kongres i Bela Kuća male mace.

MAKSA

pre 6 godina

neko rece da broj nije dobro zakacen i da je sama kriva..pa posle 5 skokova u jamu i trljanja ledja o pesak dobro je da ima broj. ipak, cinjenica je da je mogao trener da je upozori i da nekog zamoli od sportista da joj ucvrsti..tako da je ipak veca neuporedivo,cavic je pokraden a ivana je sticajem nesretnih okolnosti ostala bez medalje..

Lampi

pre 6 godina

Uvek teorija zavere!!Sad se "patriote"utrkuju ko ce glasnije da kaze da je u pitanju kradja velikih mocnika i kako ce im Ivana "iz inata" vratiti na sledecem takmicenju.

konan

pre 6 godina

Sa sve papirom na leđima išla je preko 7m.Pogledajte lepo sliku gde je papir,a gde broj od 7m.Mada i gde je takao papir ona je tu morala leđima da napravi jamu.OVO JE TOLIKA KRAĐA I NAMEŠTALJKA DA JE BRUKA ZA CELU ATLETIKU.

D

pre 6 godina

Ona kradja koja se dogodila Cavicu je jedna od.najvecih u istoriji sporta. Veca i od ove.
(misa, 12. avgust 2017 20:22)

Ne mozes porediti ovo i Cavica. Caviciva kradja je sigurno jedna od najvecih a ovo je amaterizam i skroz je opravdano. Nazalost pravila su pravila.

A Maradonina ruka je najveca kradja u istoriji sporta. Nakon toga i poraz nase kosarkaske reprezentacije u Turskoj od Turske.

nista o nicemu

pre 6 godina

Dokle više sa tim Skonokinijem i Argentinom??! Čovek je jurio na ulaz preko čitavog terena, pravio slalom, poslednje sekunde meča, malo ćvršća odbrana i to je to! To se NIKAD NE SUDI na kraju utakmice kao prekršaj! Svako ko prati košarku to zna.
(Fabricio Oberto, 12. avgust 2017 21:58)

Ti znas sta se ne sudi? Pa i ne meri se trag odakle ti hoces, nego odakle.je pravilo.

mm

pre 6 godina

Luminara Unduli
Ili ajmo ovako..Bolt pretrči stazu i stigne prvi DO cilja ali stane ispred linije, dodje amer sa zakašnjenjem od par sekundi i prodje KROZ cilj.Šta misliš ko dobija zlatnu medalju, Bolt jer je ceo svet video da je najbrži ili amer koji je znao da treba da se prodje kroz taj cilj? I još se Bolt žali jer je prvi stigao ali nepravda prema njemu, pokraden je itd. a amera častili zlatom jer je zamislite amer.

V

pre 6 godina

Ma Englezi su krivi jer joj nisu zalepili broj, na njenim ledjima, kako treba!
Da postoji svetsko prvenstvo u smisljanju opravdanja i isprika, Srbi ne bi imali adekvatnu konkurenciju.
(Cinik, 12. avgust 2017 22:36) # Link komentara
Ni vi Hrvati nista niste bolji u smisljanju isprika. Opravdanje i isprika inace su dva sinonima sa istim znacenjem reci.
Tek da znamo ko nam troluje sajtove 24/7.

Pravila su takva , nazad nema.

BeKo

pre 6 godina

"Kontrolisana šizofrenija je stanje u kojem se cele zone stvarnosti svesno izostavljaju i ignorišu, a druge zone stvarnosti tako jednostavno iskrivljuju da tačno pristaju u sistem"
.
Arthur Koestler

Jelena

pre 6 godina

Mene ceo ovaj slučaj sa Ivanom podseća na ono kad učenik koji nije uradio domaći kaže "dobio sam keca jer me mrzi nastavnik!" Da su uradili domaći, odn.zakačili papir kako treba nema tog sudije koji bi mogao da im oduzme medalju. Ali kad dolaziš iz zemlje gde se ne priznaju pravila onda kad ti to ne odgovara, onda dobiješ ovakvu reakciju. Ovde je sve čisto i može da se ljuti samo na sebe.

Cinik

pre 6 godina

Ma Englezi su krivi jer joj nisu zalepili broj, na njenim ledjima, kako treba!
Da postoji svetsko prvenstvo u smisljanju opravdanja i isprika, Srbi ne bi imali adekvatnu konkurenciju.

Eleonora

pre 6 godina

Odakle su ovi sto smatraju da Cavic i Ivana nisu pokradeni? Odnosno, sto misle da se u ovom svetu sve dogadja po zakonu i pravdi? Cavic inace ne zna koliko treba da pritisne taster. I samo bas u toj trci on nije znao da ga pritisne kako treba. Jer stvarno ima neko ko u to veruje? U fudbalu, Albanci puste dron a mi kaznjeni. Monika ubodena nozem usred meca i nikom nista. Ne ucestvovanje na Olimpijadi u Barseloni itd,itd,itd. Stvarno, sta znaci ta rac -pravda-?

Luminara Unduli

pre 6 godina

mm
Cavic je stigao prvi i pritisnuo taster, ali prema omegi ne dovoljno jako, sto je apsurd da ne moze veci. Pa zbog cega postoji usporeni snimak, celendz, foto-finis itd., ako ne da se utvrdi ko je na kraju pobjednik. Pa Ivana je taj broj dobila da nosi, to nije sastavni dio njene opreme, i taj dio nije nikako mogao uticati na duzinu skoka. Ali sve su lijepo objasnili, lakse je odbiti Ivanu nego se pravdati Amerima

ja

pre 6 godina

SAD ote zlato Čavicu, pa Ivani... samo oni na planeti, od svih naroda, nemaju doping kontrolu??? Rusima zabrana grba, zastave,himne... tako je Tito bio najbolji lovac( pucao u vezane životinje)

mm

pre 6 godina

Luminara Unduli
Vidi, ako hoćeš da upališ svetlo treba jače da se pritisne utikač, ne možeš samo ruku da staviš i očekuješ da se upali. I teniseri lopticu dobijaju na korišćenje ali ako je izbace u aut ili u mrežu to znači da je poen za protivnika, ili možda treba da se žale da to nije njihova loptica? Zašto vlada mišljenje da ceo svet mrzi Srbiju, ko da smo mi bitan faktor pa eto samo se nama nepravde dešavaju i kradu nas itd. Zašto se ne zapitamo da možda mi sve to ne odradimo kako treba, eto Cavic nije dovoljno jako pritisnuo ili Ivana nije zalepila (kao što i nije)nego nam je uvek učinjena nepravda i uvek su sudije krive, nikada ali nikada mi?! Eto Stekić je izjavio da su sudije u pravu, hoćemo da ga proglasimo za izdajnika ili da ga kamenujemo?

Kolumbo

pre 6 godina

Sinoć je ceo svet video ko najdalje skače, kao što je i onda video ko je najbrže plivao. Potpuno je nebitno šta kažu zvanični rezultati. Istorija je ionako prepuna falsifikata.

.Zzz.

pre 6 godina

Realno, Cavic ima potrebu da se malo vrati u novinske clanke, pa daje inon komentar. Naravno da kradja uradaja na njemu ne moze da se poredi sa ovom.

ikarbus je simbol oporavka srpske industrije rece av pred izbore

pre 6 godina

Ne znam zasto sam se setio trenutka kad neki od nasih vaterpolista kazu da nemaju nikakve uslove, a Ivana kaze ma super su uslovi. Karma kaznjava.

Alek

pre 6 godina

Bilo bi lepo da je i drugi naši i svetski sportisti podrže. I treba pisati o Ivani Španović ovih dana jer i strani mediji izveštavaju o njenom slučaju. Biće još dosta polemike oko toga u sportskim krugovima i u sportskim rubrikama. Razumem da su mnogi nezadovoljni životom, ali prazniti se o tome u sportskim vestima je besmisleno. Tom logikom bi bolje bilo ukinuti sva prvenstva u atletici ili gimnastici, kao i Olimpijadu, i podeliti novac gladnima u svetu...a baš atletika odnosi novac, i stvara siromahe a ne Premijer liga, Primera, Formula 1 i ostalo. Ipak samo u atletici siromašne zemlje i mogu da se takmiče i pobeđuјu, kao Etiopija npr. Šteta je samo što ne važe ista pravila za sve, a protiv toga treba najpre da se pobune sami sportisti i to posebno iz SAD jer nameštanje medalja ruši sportski duh i samim tim i njihov ugled.

realan

pre 6 godina

svi koji veruju u teoriju zavere neka se sete Olimpijade u Minhenu 1974. JEDINO zlato koje Ameri nemaju su izgubili u finalu od Rusa posle 3 puta vracene 3 sekunde. MISLIM DA JE ZLATO U KOSARCI VREDNIJE OD ATLETSKOG ZLATA napomena postujem IVANU i od sveg srca navijam za nju ali je ovo VELIKA NESRECA. ona zna i svi znaju da je bila najduza ali......Samo kada bi Srbi bili realni. Setite se kosarke i evropskog prvenstva da Aca Dordjevic nije ubedio Litvance da nastave sta bi bilo itd.........

Ivana ti si najbolja ali nekada to nije dovoljno. nemoj da padas u euforiju

mm

pre 6 godina

O Ćaviću, da li si ti konačno naučio da treba taj taster i da se pritisne kad stigneš do njega? Nije fora samo da plivaš i stigneš prvi..eto Phelps je to znao i što je on kriv sto ti nisi? Ivana, oprema, deo opreme i sve što je tvoje moze da ti pomogne ili odmogne. Naučite ljudi pravila pre nego što počnete sa treninzima i takmičenjima, nisu ni ameri ni englezi itd krivi što to ne znate. Čuj nepravda jer nisam znala da broj treba da se lepi...ccc

Fabricio Oberto

pre 6 godina

Dokle više sa tim Skonokinijem i Argentinom??! Čovek je jurio na ulaz preko čitavog terena, pravio slalom, poslednje sekunde meča, malo ćvršća odbrana i to je to! To se NIKAD NE SUDI na kraju utakmice kao prekršaj! Svako ko prati košarku to zna.

Ненад

pre 6 godina

У 21-ом веку они каче бројеве зихернадлама! Зар не постоји неко практичније решење?!

Dejan

pre 6 godina

Koliko smo samo zadojeni tim teorijama zavere u sferi sporta,politike...Zar stvarno verujete u to da je onima koji mere duzine skokova receno da ukoliko Ivana preskoci preko 7 metara sa neka nadju nesto i skrate duzinu.Bas sve je bilo po pravilima,isto bi bilo da se bilo kojoj drugoj to desilo,a desilo se nazalost Ivani.

Ivan NS

pre 6 godina

Aman breeee. Dosadni ste vise sa ivanom spanovic. Kao da se gladna usta ovog naroda hrane medaljama ...koga briga bre sta je ona osvojila ili nije...o ekonomiji malo pisite ..ako znate sta je to.
(partizan, 12. avgust 2017 20:33)

Aman, bre. Zasto onda citas sportsku vest? Gladan moze da bude samo onaj ko je nesposoban da radi bilo sta, tako da - ne smaraj.

nista o nicemu

pre 6 godina

Да се не лажемо, никада не би пиљили у то да ли је папир померио 3 зрна песка да се ово десило некој Американки. Измерили би нормално скок од трага где почиње јама као што увек и раде и никоме пало на памет не би да има нешто спорно.
(my way, 12. avgust 2017 20:15)

Da se ne lazemo ovo je samo tvoja pretpostavka i to jako subjektivna. Kad bi baba imala....bila bi deda.

Ofrlje

pre 6 godina

Ne postoji nikakav trag.Sudije su ofrlje odlucicli.Ako neko tvrdi suprotno ,neka mi pokaze u kojoj sekundi se vidi na snimku da je papir na 6,91.

lesinhoZC

pre 6 godina

Čoveče, nije nepravda! Moze biti samo maler ili nesmotrenost. Kad smo vec kod nepravdi, onda bismo uvek morali da se setimo kako je Argentina protiv nas pokradena 2002. godine u finalu, tada su svi nasi mediji, sportski radnici itd. cutali.

Milenko

pre 6 godina

A to se javlja gospodin Kosovo je Srbija ali samo nakon sto on nije uspeo da se spremi da pliva za reprezentaciju SAD posto je bio sa njima na pripremama i nije prosao crtu. Interesantno kakav patriota.

Drugo sansa da je pokraden od strane Felpsa je minimalna ako pomislite na to. Ceo sistem bi morao dao ima override u odnosu na Flepsovu traku u slucaju da je razlika izmedju overavanja tastera hiljaditinka sekunde u pitanju. Sto znaci da neko mora da namesti sistem u Felpsovu korist onog momenta kada sazna u kojoj traci pliva Felps i tako za svaku trku. Taj koji to namesta mora dobro da pazi da nadzor onih koji gledaju vreme to ne skontaju ili pak da su svi u nadzoru potkpuljeni sto bi takodje bilo ravno nemogucem. Takva namestaljka moze Omegu da kosta celokupnog biznisa u slucaju ne da se otkrije nego da sistem pobrljavi.

Trece u Riu 2016 je njih troje zavrsilo sa istim vremenom u hiljaditinku sekunde pa nisu namestili Felpsu da ima jednu manje da uzme srebro a ostali bronzu. Znaci takve stvari se desavaju.

bandiera rossa

pre 6 godina

Aman breeee. Dosadni ste vise sa ivanom spanovic. Kao da se gladna usta ovog naroda hrane medaljama ...koga briga bre sta je ona osvojila ili nije...o ekonomiji malo pisite ..ako znate sta je to.
(partizan, 12. avgust 2017 20:33)

U SPORTSKOJ rubrici da ti se pise o ekonomiji. Gde to ima, majke ti?

partizan

pre 6 godina

Aman breeee. Dosadni ste vise sa ivanom spanovic. Kao da se gladna usta ovog naroda hrane medaljama ...koga briga bre sta je ona osvojila ili nije...o ekonomiji malo pisite ..ako znate sta je to.

Čvarkov

pre 6 godina

USA sportski savez vs RS sportski savez =2:0 u lobiranju i utocaju na međunarodne sportske institucije... ove Amerikance treba ignorisati i prosto napraviti gaf i sačekati Ivanu i napraviti joj doček vredan ZLATNE medalje i to objavljivati danima u svim medijima... bar neko od svetskih medija bi takvu vest preneo i tako bismo uticali na sramotu svetskih nameštaljki i lobiranja...

Dejan

pre 6 godina

Sto se tice Cavica tamo smo svi videli da je bila kradja,kao sto smo sinoc videli i taj dodir broja kod skoka Ivane posle snimke.A da je onaj Felps stvarno sportska velicina sam licno bi se odrekao te zlatne medalje,ako ne tada mogao bi i sada,ionako ih ima vise od 20.

Samosvesna gradjanka

pre 6 godina

Šta bismo bez svetske antisrpske teorije zavere?

,,... Ne vole nas Bugari, ni Austrougari,
ne vole nas Španci ni Liliputanci...
Joj joj joj, joj, joj, joj, joj jooooj...''

Kalimero

pre 6 godina

@Superheroj_Gailius_sa_planete_NEPTUNas

Daj ne lupaj molim te,ako su albanija,bosna,makedonija bogatiji od nas onda si ti decko promasio planetu. Kako prozivate sns botove tako i vas zutih botova ima makar duplo vise. Na svaku vest iskoristite da pljunete nekoga. A za vreme zutih smo bili najbogatija to kazes? Muka mi vise kukavica i placljivaca...

Aca

pre 6 godina

Amerikanci joj skinuli broj dok je letela,nego zasto njen trener kaze da nema nikakve zavere I zasto ona stranim novinarima prica jedno a ovde prica pricu tipa pokradena sam I nepravda I slicno?Sto ne kaze stranim novinarima da je pokradena,ali ne,ovde prica ono sto narod voli da cuje.Radikalsko-decenijsko ispiranje mozga uzelo velikog maha.Kako se samo svi prave da ne vide broj u pesku pre 7 metara.

RC

pre 6 godina

Evo i ovaj se javio da podgreje masu. Normalano je da treba da postoji neki odredjeni pritisak na taster, inace bi sam pritisak vode pritisnuo taster. Inace, kako uopste mislite da se ta Pekingska "prevara" dogodila? Neko stajao u "studiju" i pritiskao tastere sa razlikom od 0,01 sekunde u realnom vremenu? Takva "prevara" je nemoguca. Ni Spanovicka nije prevarena, tako da dosta sa balavljenjem.

Slavisa V.

pre 6 godina

Papir ako je i ostavio trag on je izbrisan jer je Ivana ledjima i ramenima ostavila trag u pesku povrh onog od papira. I taj trag je malo preko 7 metara, da li i preko 7.02 ne znam. To je ono sto se iz snimka vidi. Isto se desili Dariji par serija pre kad je skok bio negde na 7 metara, a sudije ocitale 6.91.

nista o nicemu

pre 6 godina

A TO STO SMO PROGLASENI JUCE ZVANICNO ZA NAJSIROMASNIJU ZEMLJU EVROPE NISTA?
(Superheroj_Gailius_sa_planete_NEPTUNas, 12. avgust 2017 20:27)

Bitno da je Partizan prvi u fudbalu. Brze, jace, bolje.

my way

pre 6 godina

Да се не лажемо, никада не би пиљили у то да ли је папир померио 3 зрна песка да се ово десило некој Американки. Измерили би нормално скок од трага где почиње јама као што увек и раде и никоме пало на памет не би да има нешто спорно. Ово се можда дешавало доста пута да се и не зна. Сви, па и сама Ивана је након што је устала видела скок за злато као и сви на стадиону и сви који су гледали пренос. И опет кажем да за мене никако није чист апсурд да нешто што се ОТКАЧИ са дреса и направи траг потпадне под нешто што је ЗАКАЧЕНО за тело и да се на основу тога одбије жалба. Као поцепани папир има неку своју целину па се гледа да ли негде постоји контакт са Иванином опремом и онда се сматра закаченим за њено тело, ајте молим вас. Чавкетова трка је посебна прича, ту је све толико јасно! На свим снимцима се види да човек дотиче ивицу пре Фелпса, сви то виде и на крају се као призна грешка и ником ништа. Фелпс је најбољи пливач у историји, човек је на једном такмичењу освајао по 8 злата и сада у једној трци га неко победи за своје једно злато и мора и то да се спречи. Страшно. Ивана је можда уместо злата остала без медаље уопште, Чавке је добио сребро, пе вероватно из тог угла каже да је она доживела већу неправду.

lesinhoZC

pre 6 godina

Čoveče, nije nepravda! Moze biti samo maler ili nesmotrenost. Kad smo vec kod nepravdi, onda bismo uvek morali da se setimo kako je Argentina protiv nas pokradena 2002. godine u finalu, tada su svi nasi mediji, sportski radnici itd. cutali.

my way

pre 6 godina

Да се не лажемо, никада не би пиљили у то да ли је папир померио 3 зрна песка да се ово десило некој Американки. Измерили би нормално скок од трага где почиње јама као што увек и раде и никоме пало на памет не би да има нешто спорно. Ово се можда дешавало доста пута да се и не зна. Сви, па и сама Ивана је након што је устала видела скок за злато као и сви на стадиону и сви који су гледали пренос. И опет кажем да за мене никако није чист апсурд да нешто што се ОТКАЧИ са дреса и направи траг потпадне под нешто што је ЗАКАЧЕНО за тело и да се на основу тога одбије жалба. Као поцепани папир има неку своју целину па се гледа да ли негде постоји контакт са Иванином опремом и онда се сматра закаченим за њено тело, ајте молим вас. Чавкетова трка је посебна прича, ту је све толико јасно! На свим снимцима се види да човек дотиче ивицу пре Фелпса, сви то виде и на крају се као призна грешка и ником ништа. Фелпс је најбољи пливач у историји, човек је на једном такмичењу освајао по 8 злата и сада у једној трци га неко победи за своје једно злато и мора и то да се спречи. Страшно. Ивана је можда уместо злата остала без медаље уопште, Чавке је добио сребро, пе вероватно из тог угла каже да је она доживела већу неправду.

bandiera rossa

pre 6 godina

Aman breeee. Dosadni ste vise sa ivanom spanovic. Kao da se gladna usta ovog naroda hrane medaljama ...koga briga bre sta je ona osvojila ili nije...o ekonomiji malo pisite ..ako znate sta je to.
(partizan, 12. avgust 2017 20:33)

U SPORTSKOJ rubrici da ti se pise o ekonomiji. Gde to ima, majke ti?

Aca

pre 6 godina

Amerikanci joj skinuli broj dok je letela,nego zasto njen trener kaze da nema nikakve zavere I zasto ona stranim novinarima prica jedno a ovde prica pricu tipa pokradena sam I nepravda I slicno?Sto ne kaze stranim novinarima da je pokradena,ali ne,ovde prica ono sto narod voli da cuje.Radikalsko-decenijsko ispiranje mozga uzelo velikog maha.Kako se samo svi prave da ne vide broj u pesku pre 7 metara.

Ofrlje

pre 6 godina

Ne postoji nikakav trag.Sudije su ofrlje odlucicli.Ako neko tvrdi suprotno ,neka mi pokaze u kojoj sekundi se vidi na snimku da je papir na 6,91.

Jelena

pre 6 godina

Mene ceo ovaj slučaj sa Ivanom podseća na ono kad učenik koji nije uradio domaći kaže "dobio sam keca jer me mrzi nastavnik!" Da su uradili domaći, odn.zakačili papir kako treba nema tog sudije koji bi mogao da im oduzme medalju. Ali kad dolaziš iz zemlje gde se ne priznaju pravila onda kad ti to ne odgovara, onda dobiješ ovakvu reakciju. Ovde je sve čisto i može da se ljuti samo na sebe.

RC

pre 6 godina

Evo i ovaj se javio da podgreje masu. Normalano je da treba da postoji neki odredjeni pritisak na taster, inace bi sam pritisak vode pritisnuo taster. Inace, kako uopste mislite da se ta Pekingska "prevara" dogodila? Neko stajao u "studiju" i pritiskao tastere sa razlikom od 0,01 sekunde u realnom vremenu? Takva "prevara" je nemoguca. Ni Spanovicka nije prevarena, tako da dosta sa balavljenjem.

D

pre 6 godina

Ona kradja koja se dogodila Cavicu je jedna od.najvecih u istoriji sporta. Veca i od ove.
(misa, 12. avgust 2017 20:22)

Ne mozes porediti ovo i Cavica. Caviciva kradja je sigurno jedna od najvecih a ovo je amaterizam i skroz je opravdano. Nazalost pravila su pravila.

A Maradonina ruka je najveca kradja u istoriji sporta. Nakon toga i poraz nase kosarkaske reprezentacije u Turskoj od Turske.

partizan

pre 6 godina

Aman breeee. Dosadni ste vise sa ivanom spanovic. Kao da se gladna usta ovog naroda hrane medaljama ...koga briga bre sta je ona osvojila ili nije...o ekonomiji malo pisite ..ako znate sta je to.

Ненад

pre 6 godina

У 21-ом веку они каче бројеве зихернадлама! Зар не постоји неко практичније решење?!

ikarbus je simbol oporavka srpske industrije rece av pred izbore

pre 6 godina

Ne znam zasto sam se setio trenutka kad neki od nasih vaterpolista kazu da nemaju nikakve uslove, a Ivana kaze ma super su uslovi. Karma kaznjava.

Eleonora

pre 6 godina

Odakle su ovi sto smatraju da Cavic i Ivana nisu pokradeni? Odnosno, sto misle da se u ovom svetu sve dogadja po zakonu i pravdi? Cavic inace ne zna koliko treba da pritisne taster. I samo bas u toj trci on nije znao da ga pritisne kako treba. Jer stvarno ima neko ko u to veruje? U fudbalu, Albanci puste dron a mi kaznjeni. Monika ubodena nozem usred meca i nikom nista. Ne ucestvovanje na Olimpijadi u Barseloni itd,itd,itd. Stvarno, sta znaci ta rac -pravda-?

nista o nicemu

pre 6 godina

Да се не лажемо, никада не би пиљили у то да ли је папир померио 3 зрна песка да се ово десило некој Американки. Измерили би нормално скок од трага где почиње јама као што увек и раде и никоме пало на памет не би да има нешто спорно.
(my way, 12. avgust 2017 20:15)

Da se ne lazemo ovo je samo tvoja pretpostavka i to jako subjektivna. Kad bi baba imala....bila bi deda.

Samosvesna gradjanka

pre 6 godina

Šta bismo bez svetske antisrpske teorije zavere?

,,... Ne vole nas Bugari, ni Austrougari,
ne vole nas Španci ni Liliputanci...
Joj joj joj, joj, joj, joj, joj jooooj...''

mm

pre 6 godina

O Ćaviću, da li si ti konačno naučio da treba taj taster i da se pritisne kad stigneš do njega? Nije fora samo da plivaš i stigneš prvi..eto Phelps je to znao i što je on kriv sto ti nisi? Ivana, oprema, deo opreme i sve što je tvoje moze da ti pomogne ili odmogne. Naučite ljudi pravila pre nego što počnete sa treninzima i takmičenjima, nisu ni ameri ni englezi itd krivi što to ne znate. Čuj nepravda jer nisam znala da broj treba da se lepi...ccc

BeKo

pre 6 godina

"Kontrolisana šizofrenija je stanje u kojem se cele zone stvarnosti svesno izostavljaju i ignorišu, a druge zone stvarnosti tako jednostavno iskrivljuju da tačno pristaju u sistem"
.
Arthur Koestler

mm

pre 6 godina

Luminara Unduli
Vidi, ako hoćeš da upališ svetlo treba jače da se pritisne utikač, ne možeš samo ruku da staviš i očekuješ da se upali. I teniseri lopticu dobijaju na korišćenje ali ako je izbace u aut ili u mrežu to znači da je poen za protivnika, ili možda treba da se žale da to nije njihova loptica? Zašto vlada mišljenje da ceo svet mrzi Srbiju, ko da smo mi bitan faktor pa eto samo se nama nepravde dešavaju i kradu nas itd. Zašto se ne zapitamo da možda mi sve to ne odradimo kako treba, eto Cavic nije dovoljno jako pritisnuo ili Ivana nije zalepila (kao što i nije)nego nam je uvek učinjena nepravda i uvek su sudije krive, nikada ali nikada mi?! Eto Stekić je izjavio da su sudije u pravu, hoćemo da ga proglasimo za izdajnika ili da ga kamenujemo?

Luminara Unduli

pre 6 godina

mm
Cavic je stigao prvi i pritisnuo taster, ali prema omegi ne dovoljno jako, sto je apsurd da ne moze veci. Pa zbog cega postoji usporeni snimak, celendz, foto-finis itd., ako ne da se utvrdi ko je na kraju pobjednik. Pa Ivana je taj broj dobila da nosi, to nije sastavni dio njene opreme, i taj dio nije nikako mogao uticati na duzinu skoka. Ali sve su lijepo objasnili, lakse je odbiti Ivanu nego se pravdati Amerima

konan

pre 6 godina

Sa sve papirom na leđima išla je preko 7m.Pogledajte lepo sliku gde je papir,a gde broj od 7m.Mada i gde je takao papir ona je tu morala leđima da napravi jamu.OVO JE TOLIKA KRAĐA I NAMEŠTALJKA DA JE BRUKA ZA CELU ATLETIKU.

Dejan

pre 6 godina

Koliko smo samo zadojeni tim teorijama zavere u sferi sporta,politike...Zar stvarno verujete u to da je onima koji mere duzine skokova receno da ukoliko Ivana preskoci preko 7 metara sa neka nadju nesto i skrate duzinu.Bas sve je bilo po pravilima,isto bi bilo da se bilo kojoj drugoj to desilo,a desilo se nazalost Ivani.

Ivan NS

pre 6 godina

Aman breeee. Dosadni ste vise sa ivanom spanovic. Kao da se gladna usta ovog naroda hrane medaljama ...koga briga bre sta je ona osvojila ili nije...o ekonomiji malo pisite ..ako znate sta je to.
(partizan, 12. avgust 2017 20:33)

Aman, bre. Zasto onda citas sportsku vest? Gladan moze da bude samo onaj ko je nesposoban da radi bilo sta, tako da - ne smaraj.

Kolumbo

pre 6 godina

Sinoć je ceo svet video ko najdalje skače, kao što je i onda video ko je najbrže plivao. Potpuno je nebitno šta kažu zvanični rezultati. Istorija je ionako prepuna falsifikata.

Milenko

pre 6 godina

A to se javlja gospodin Kosovo je Srbija ali samo nakon sto on nije uspeo da se spremi da pliva za reprezentaciju SAD posto je bio sa njima na pripremama i nije prosao crtu. Interesantno kakav patriota.

Drugo sansa da je pokraden od strane Felpsa je minimalna ako pomislite na to. Ceo sistem bi morao dao ima override u odnosu na Flepsovu traku u slucaju da je razlika izmedju overavanja tastera hiljaditinka sekunde u pitanju. Sto znaci da neko mora da namesti sistem u Felpsovu korist onog momenta kada sazna u kojoj traci pliva Felps i tako za svaku trku. Taj koji to namesta mora dobro da pazi da nadzor onih koji gledaju vreme to ne skontaju ili pak da su svi u nadzoru potkpuljeni sto bi takodje bilo ravno nemogucem. Takva namestaljka moze Omegu da kosta celokupnog biznisa u slucaju ne da se otkrije nego da sistem pobrljavi.

Trece u Riu 2016 je njih troje zavrsilo sa istim vremenom u hiljaditinku sekunde pa nisu namestili Felpsu da ima jednu manje da uzme srebro a ostali bronzu. Znaci takve stvari se desavaju.

ja

pre 6 godina

SAD ote zlato Čavicu, pa Ivani... samo oni na planeti, od svih naroda, nemaju doping kontrolu??? Rusima zabrana grba, zastave,himne... tako je Tito bio najbolji lovac( pucao u vezane životinje)

Zoran

pre 6 godina

E moj Milorade nemaš ti to kome pričati.I ovo ovde je postalo neka vrsta izuzetnistana.Ovde žive veći Amerikanci od onih u Pentagonu,u Kongresu i Beloj kući.Čak šta više,za njih su i Pentagon,i Kongres i Bela Kuća male mace.

Čvarkov

pre 6 godina

USA sportski savez vs RS sportski savez =2:0 u lobiranju i utocaju na međunarodne sportske institucije... ove Amerikance treba ignorisati i prosto napraviti gaf i sačekati Ivanu i napraviti joj doček vredan ZLATNE medalje i to objavljivati danima u svim medijima... bar neko od svetskih medija bi takvu vest preneo i tako bismo uticali na sramotu svetskih nameštaljki i lobiranja...

Lampi

pre 6 godina

Uvek teorija zavere!!Sad se "patriote"utrkuju ko ce glasnije da kaze da je u pitanju kradja velikih mocnika i kako ce im Ivana "iz inata" vratiti na sledecem takmicenju.

nista o nicemu

pre 6 godina

A TO STO SMO PROGLASENI JUCE ZVANICNO ZA NAJSIROMASNIJU ZEMLJU EVROPE NISTA?
(Superheroj_Gailius_sa_planete_NEPTUNas, 12. avgust 2017 20:27)

Bitno da je Partizan prvi u fudbalu. Brze, jace, bolje.

MAKSA

pre 6 godina

neko rece da broj nije dobro zakacen i da je sama kriva..pa posle 5 skokova u jamu i trljanja ledja o pesak dobro je da ima broj. ipak, cinjenica je da je mogao trener da je upozori i da nekog zamoli od sportista da joj ucvrsti..tako da je ipak veca neuporedivo,cavic je pokraden a ivana je sticajem nesretnih okolnosti ostala bez medalje..

Dejan

pre 6 godina

Sto se tice Cavica tamo smo svi videli da je bila kradja,kao sto smo sinoc videli i taj dodir broja kod skoka Ivane posle snimke.A da je onaj Felps stvarno sportska velicina sam licno bi se odrekao te zlatne medalje,ako ne tada mogao bi i sada,ionako ih ima vise od 20.

Cinik

pre 6 godina

Ma Englezi su krivi jer joj nisu zalepili broj, na njenim ledjima, kako treba!
Da postoji svetsko prvenstvo u smisljanju opravdanja i isprika, Srbi ne bi imali adekvatnu konkurenciju.

V

pre 6 godina

Ma Englezi su krivi jer joj nisu zalepili broj, na njenim ledjima, kako treba!
Da postoji svetsko prvenstvo u smisljanju opravdanja i isprika, Srbi ne bi imali adekvatnu konkurenciju.
(Cinik, 12. avgust 2017 22:36) # Link komentara
Ni vi Hrvati nista niste bolji u smisljanju isprika. Opravdanje i isprika inace su dva sinonima sa istim znacenjem reci.
Tek da znamo ko nam troluje sajtove 24/7.

Pravila su takva , nazad nema.

mm

pre 6 godina

Luminara Unduli
Ili ajmo ovako..Bolt pretrči stazu i stigne prvi DO cilja ali stane ispred linije, dodje amer sa zakašnjenjem od par sekundi i prodje KROZ cilj.Šta misliš ko dobija zlatnu medalju, Bolt jer je ceo svet video da je najbrži ili amer koji je znao da treba da se prodje kroz taj cilj? I još se Bolt žali jer je prvi stigao ali nepravda prema njemu, pokraden je itd. a amera častili zlatom jer je zamislite amer.

Kalimero

pre 6 godina

@Superheroj_Gailius_sa_planete_NEPTUNas

Daj ne lupaj molim te,ako su albanija,bosna,makedonija bogatiji od nas onda si ti decko promasio planetu. Kako prozivate sns botove tako i vas zutih botova ima makar duplo vise. Na svaku vest iskoristite da pljunete nekoga. A za vreme zutih smo bili najbogatija to kazes? Muka mi vise kukavica i placljivaca...

realan

pre 6 godina

svi koji veruju u teoriju zavere neka se sete Olimpijade u Minhenu 1974. JEDINO zlato koje Ameri nemaju su izgubili u finalu od Rusa posle 3 puta vracene 3 sekunde. MISLIM DA JE ZLATO U KOSARCI VREDNIJE OD ATLETSKOG ZLATA napomena postujem IVANU i od sveg srca navijam za nju ali je ovo VELIKA NESRECA. ona zna i svi znaju da je bila najduza ali......Samo kada bi Srbi bili realni. Setite se kosarke i evropskog prvenstva da Aca Dordjevic nije ubedio Litvance da nastave sta bi bilo itd.........

Ivana ti si najbolja ali nekada to nije dovoljno. nemoj da padas u euforiju

.Zzz.

pre 6 godina

Realno, Cavic ima potrebu da se malo vrati u novinske clanke, pa daje inon komentar. Naravno da kradja uradaja na njemu ne moze da se poredi sa ovom.

nista o nicemu

pre 6 godina

Dokle više sa tim Skonokinijem i Argentinom??! Čovek je jurio na ulaz preko čitavog terena, pravio slalom, poslednje sekunde meča, malo ćvršća odbrana i to je to! To se NIKAD NE SUDI na kraju utakmice kao prekršaj! Svako ko prati košarku to zna.
(Fabricio Oberto, 12. avgust 2017 21:58)

Ti znas sta se ne sudi? Pa i ne meri se trag odakle ti hoces, nego odakle.je pravilo.

Alek

pre 6 godina

Bilo bi lepo da je i drugi naši i svetski sportisti podrže. I treba pisati o Ivani Španović ovih dana jer i strani mediji izveštavaju o njenom slučaju. Biće još dosta polemike oko toga u sportskim krugovima i u sportskim rubrikama. Razumem da su mnogi nezadovoljni životom, ali prazniti se o tome u sportskim vestima je besmisleno. Tom logikom bi bolje bilo ukinuti sva prvenstva u atletici ili gimnastici, kao i Olimpijadu, i podeliti novac gladnima u svetu...a baš atletika odnosi novac, i stvara siromahe a ne Premijer liga, Primera, Formula 1 i ostalo. Ipak samo u atletici siromašne zemlje i mogu da se takmiče i pobeđuјu, kao Etiopija npr. Šteta je samo što ne važe ista pravila za sve, a protiv toga treba najpre da se pobune sami sportisti i to posebno iz SAD jer nameštanje medalja ruši sportski duh i samim tim i njihov ugled.

Slavisa V.

pre 6 godina

Papir ako je i ostavio trag on je izbrisan jer je Ivana ledjima i ramenima ostavila trag u pesku povrh onog od papira. I taj trag je malo preko 7 metara, da li i preko 7.02 ne znam. To je ono sto se iz snimka vidi. Isto se desili Dariji par serija pre kad je skok bio negde na 7 metara, a sudije ocitale 6.91.

Fabricio Oberto

pre 6 godina

Dokle više sa tim Skonokinijem i Argentinom??! Čovek je jurio na ulaz preko čitavog terena, pravio slalom, poslednje sekunde meča, malo ćvršća odbrana i to je to! To se NIKAD NE SUDI na kraju utakmice kao prekršaj! Svako ko prati košarku to zna.

Sasa KG

pre 6 godina

Uvek nama neko kriv..a jel se seca neko SP 2010 nemacka engleska kod 2-1 kakav gol je ponisten Lampardu lopta presla metar gol liniju.pa mi bi i dan danas pricali o tome i ko zna..malo treba da stavimo prst na celo i da shvatimo da nismo sami na ovoj planeti i da se drugima desavaju pehovi..ovo je ivanin peh i to je to i ona pocela da pise gluposti to je zbog toga sto je iz srbije.toliko

dak

pre 6 godina

Cavicu procitaj pravila prvo, jasno je definisano da se i broj na ledjima racuna. I o kojoj tvojoj nepravdi pricas, Felps stigao prvi tacka.
(nana, 12. avgust 2017 22:51)

Sto se tice pravilnika o racunjanju daljine doskoka, amin.Sto se tice *Felps stigao prvi tacka.* Pa momčino stigao je prvi u tvojoj glavi. U svetu činjenica, i svetu Omeginog priznanja o nesenzibilnosti ciljnih tabli, svetu ćutanja i gledanja u pod pognutih glava Felpsovih trenera na pomen tog zlata, u svetu više nego oćiglednih snimaka i zaustavljenih milisekundi kraja te trke ...Felpsova, Omegina i sramota olimpijskog komiteta je velika kao i tvoja zloba . Beskrajno velika. Svesna, sa zlom namerom, sa jadnim i jedinim ciljem USA megalomanije. Kao da sve ostale Felpsove medalje nisu bile dovoljne nego i ona u disciplini gde je postojao bolji i brži od njega morala da se ubudzi njemu.

Đorđe

pre 6 godina

Još od antičkih vremena, šampioni su bili oni najjači, oni koji najduže bace koplje, koji najviše, ili najdalje skoče itd. To je valjda poenta sporta, a ne da li je broj dobro zahtevan?!
I još se nalaze domaći stručnjaci, koji tvrde kako je sve po propisima i još napadaju devojku koja je došla u sam svetski vrh sporta koji u Srbiji praktično ne postoji.
A ovakvi propisi, propozicije, uvijeni u formu nekakve moderne političke korektnosti će uništiti sport na kraju krajeva. Nikada nije dobro da se forma stavlja ispred suštine, a suština je da je Ivana najdalje skočila, pa je samim tim trebalo da dobije zlatnu medalju.
Tako je bilo od vajkada i tako treba ostati.

marko

pre 6 godina

Felps je čisto pobedio. Trka u plivanju se završavao onda kada se odredjeni pritisak prenese na ploču za zaustavljanje vremena. Čavić kao profesionalac je trebao da proceni bar pet zaveslaja pre kraja trke da li će imati čist ulazak u cilj ili će morati kao baba da udje, što je i uradio. Svaki plivač zna da je to pobeda Felpsa.

Luminara Unduli

pre 6 godina

mm,
pa nije Cavic prvi put tad plivao pa da ne zna pritisnuti taster. O cemu pricas? Ja nikad prije tog finala niti posle njega nisam vidio situaciju da neko nije pritisnuo jako taster. Slazem se za teorije zavjere, nama je vazda neko kriv, ali sto se tice Cavica, on je namjerno pokraden i odgovorno tvrdim da je ono jedna od 3 najvece kradje u istoriji sporta

Bane

pre 6 godina

Dajte vise ovo s Cavicem... Covek je u poslednji zaveslaj uplivao s prednoscu, vrhom prstiju dodirnuo tablu za mikrosekundu pre Felpsa, ali je Felps bio u napadnom zaveslaju i pritisnuo tablu stotinku ranije. Mozda je bilo i ispod stotinke, ali preciznost mernog instrumentabje tolika. To znaju svi plivaci takmicari, cak i u petlic ligama. Zapravo, klincima se i desava da dodju do kraja bazena i ne udare merac, krenu da se krevelje a onda im treneri vicu sa klupe, i ode 5 sekundi. Osim toga,Felps je Cavica stigao za skoro metar u poslednjih 10m, i nema nikakve zavere i namestaljke. S druge strane, Sudije su morale da stanu na stranu Ivane, jer je ona najdalje skocila de fakto. Imali su pravo da slobodnim uverenjem odbace uticaj listica. Ako je uopste do toga, jer ja na snimku vidim da njeno telo zavrsava na istoj tacki gde i listic, a ne 10-ak cm dalje,kako se tvrdi.

bili andol

pre 6 godina

Kod Ivane je slucaj kombinacija neverovatnog malera i glupih pravila koja se usput ukidaju,ali posledice ostaju,kod Cavica je klasicna kradja i to jedna od najvecih otkad pratim sport,meni je u svemu ipak najzalije kad vidim kakav smo narod postali,naravno nisam pristalica teorija zavera i mislim da svaki covek kao i svaka nacija treba da podje prvo od sebe,ali kad vidim da ljudi,u situaciji kada se dozivi ovolika nepravda kakvu su doziveli njih dvoje,jos ih i pljuju jer su se drznuli da ne predju cutke preko toga,shvatam koliko je sve sto nam se dogodilo poslednjih deceniju,dve,ostavilo posledice na naciju koja hronicno pati od kompleksa nize vrednosti i zelje da nas zapad prihvati

lesinhoZC

pre 6 godina

Čoveče, nije nepravda! Moze biti samo maler ili nesmotrenost. Kad smo vec kod nepravdi, onda bismo uvek morali da se setimo kako je Argentina protiv nas pokradena 2002. godine u finalu, tada su svi nasi mediji, sportski radnici itd. cutali.

Ofrlje

pre 6 godina

Ne postoji nikakav trag.Sudije su ofrlje odlucicli.Ako neko tvrdi suprotno ,neka mi pokaze u kojoj sekundi se vidi na snimku da je papir na 6,91.

mm

pre 6 godina

O Ćaviću, da li si ti konačno naučio da treba taj taster i da se pritisne kad stigneš do njega? Nije fora samo da plivaš i stigneš prvi..eto Phelps je to znao i što je on kriv sto ti nisi? Ivana, oprema, deo opreme i sve što je tvoje moze da ti pomogne ili odmogne. Naučite ljudi pravila pre nego što počnete sa treninzima i takmičenjima, nisu ni ameri ni englezi itd krivi što to ne znate. Čuj nepravda jer nisam znala da broj treba da se lepi...ccc

my way

pre 6 godina

Да се не лажемо, никада не би пиљили у то да ли је папир померио 3 зрна песка да се ово десило некој Американки. Измерили би нормално скок од трага где почиње јама као што увек и раде и никоме пало на памет не би да има нешто спорно. Ово се можда дешавало доста пута да се и не зна. Сви, па и сама Ивана је након што је устала видела скок за злато као и сви на стадиону и сви који су гледали пренос. И опет кажем да за мене никако није чист апсурд да нешто што се ОТКАЧИ са дреса и направи траг потпадне под нешто што је ЗАКАЧЕНО за тело и да се на основу тога одбије жалба. Као поцепани папир има неку своју целину па се гледа да ли негде постоји контакт са Иванином опремом и онда се сматра закаченим за њено тело, ајте молим вас. Чавкетова трка је посебна прича, ту је све толико јасно! На свим снимцима се види да човек дотиче ивицу пре Фелпса, сви то виде и на крају се као призна грешка и ником ништа. Фелпс је најбољи пливач у историји, човек је на једном такмичењу освајао по 8 злата и сада у једној трци га неко победи за своје једно злато и мора и то да се спречи. Страшно. Ивана је можда уместо злата остала без медаље уопште, Чавке је добио сребро, пе вероватно из тог угла каже да је она доживела већу неправду.

RC

pre 6 godina

Evo i ovaj se javio da podgreje masu. Normalano je da treba da postoji neki odredjeni pritisak na taster, inace bi sam pritisak vode pritisnuo taster. Inace, kako uopste mislite da se ta Pekingska "prevara" dogodila? Neko stajao u "studiju" i pritiskao tastere sa razlikom od 0,01 sekunde u realnom vremenu? Takva "prevara" je nemoguca. Ni Spanovicka nije prevarena, tako da dosta sa balavljenjem.

partizan

pre 6 godina

Aman breeee. Dosadni ste vise sa ivanom spanovic. Kao da se gladna usta ovog naroda hrane medaljama ...koga briga bre sta je ona osvojila ili nije...o ekonomiji malo pisite ..ako znate sta je to.

Eleonora

pre 6 godina

Odakle su ovi sto smatraju da Cavic i Ivana nisu pokradeni? Odnosno, sto misle da se u ovom svetu sve dogadja po zakonu i pravdi? Cavic inace ne zna koliko treba da pritisne taster. I samo bas u toj trci on nije znao da ga pritisne kako treba. Jer stvarno ima neko ko u to veruje? U fudbalu, Albanci puste dron a mi kaznjeni. Monika ubodena nozem usred meca i nikom nista. Ne ucestvovanje na Olimpijadi u Barseloni itd,itd,itd. Stvarno, sta znaci ta rac -pravda-?

Milenko

pre 6 godina

A to se javlja gospodin Kosovo je Srbija ali samo nakon sto on nije uspeo da se spremi da pliva za reprezentaciju SAD posto je bio sa njima na pripremama i nije prosao crtu. Interesantno kakav patriota.

Drugo sansa da je pokraden od strane Felpsa je minimalna ako pomislite na to. Ceo sistem bi morao dao ima override u odnosu na Flepsovu traku u slucaju da je razlika izmedju overavanja tastera hiljaditinka sekunde u pitanju. Sto znaci da neko mora da namesti sistem u Felpsovu korist onog momenta kada sazna u kojoj traci pliva Felps i tako za svaku trku. Taj koji to namesta mora dobro da pazi da nadzor onih koji gledaju vreme to ne skontaju ili pak da su svi u nadzoru potkpuljeni sto bi takodje bilo ravno nemogucem. Takva namestaljka moze Omegu da kosta celokupnog biznisa u slucaju ne da se otkrije nego da sistem pobrljavi.

Trece u Riu 2016 je njih troje zavrsilo sa istim vremenom u hiljaditinku sekunde pa nisu namestili Felpsu da ima jednu manje da uzme srebro a ostali bronzu. Znaci takve stvari se desavaju.

nista o nicemu

pre 6 godina

Да се не лажемо, никада не би пиљили у то да ли је папир померио 3 зрна песка да се ово десило некој Американки. Измерили би нормално скок од трага где почиње јама као што увек и раде и никоме пало на памет не би да има нешто спорно.
(my way, 12. avgust 2017 20:15)

Da se ne lazemo ovo je samo tvoja pretpostavka i to jako subjektivna. Kad bi baba imala....bila bi deda.

ja

pre 6 godina

SAD ote zlato Čavicu, pa Ivani... samo oni na planeti, od svih naroda, nemaju doping kontrolu??? Rusima zabrana grba, zastave,himne... tako je Tito bio najbolji lovac( pucao u vezane životinje)

Kolumbo

pre 6 godina

Sinoć je ceo svet video ko najdalje skače, kao što je i onda video ko je najbrže plivao. Potpuno je nebitno šta kažu zvanični rezultati. Istorija je ionako prepuna falsifikata.

Cinik

pre 6 godina

Ma Englezi su krivi jer joj nisu zalepili broj, na njenim ledjima, kako treba!
Da postoji svetsko prvenstvo u smisljanju opravdanja i isprika, Srbi ne bi imali adekvatnu konkurenciju.

Čvarkov

pre 6 godina

USA sportski savez vs RS sportski savez =2:0 u lobiranju i utocaju na međunarodne sportske institucije... ove Amerikance treba ignorisati i prosto napraviti gaf i sačekati Ivanu i napraviti joj doček vredan ZLATNE medalje i to objavljivati danima u svim medijima... bar neko od svetskih medija bi takvu vest preneo i tako bismo uticali na sramotu svetskih nameštaljki i lobiranja...

Kalimero

pre 6 godina

@Superheroj_Gailius_sa_planete_NEPTUNas

Daj ne lupaj molim te,ako su albanija,bosna,makedonija bogatiji od nas onda si ti decko promasio planetu. Kako prozivate sns botove tako i vas zutih botova ima makar duplo vise. Na svaku vest iskoristite da pljunete nekoga. A za vreme zutih smo bili najbogatija to kazes? Muka mi vise kukavica i placljivaca...

Zoran

pre 6 godina

E moj Milorade nemaš ti to kome pričati.I ovo ovde je postalo neka vrsta izuzetnistana.Ovde žive veći Amerikanci od onih u Pentagonu,u Kongresu i Beloj kući.Čak šta više,za njih su i Pentagon,i Kongres i Bela Kuća male mace.

bandiera rossa

pre 6 godina

Aman breeee. Dosadni ste vise sa ivanom spanovic. Kao da se gladna usta ovog naroda hrane medaljama ...koga briga bre sta je ona osvojila ili nije...o ekonomiji malo pisite ..ako znate sta je to.
(partizan, 12. avgust 2017 20:33)

U SPORTSKOJ rubrici da ti se pise o ekonomiji. Gde to ima, majke ti?

Samosvesna gradjanka

pre 6 godina

Šta bismo bez svetske antisrpske teorije zavere?

,,... Ne vole nas Bugari, ni Austrougari,
ne vole nas Španci ni Liliputanci...
Joj joj joj, joj, joj, joj, joj jooooj...''

Luminara Unduli

pre 6 godina

mm
Cavic je stigao prvi i pritisnuo taster, ali prema omegi ne dovoljno jako, sto je apsurd da ne moze veci. Pa zbog cega postoji usporeni snimak, celendz, foto-finis itd., ako ne da se utvrdi ko je na kraju pobjednik. Pa Ivana je taj broj dobila da nosi, to nije sastavni dio njene opreme, i taj dio nije nikako mogao uticati na duzinu skoka. Ali sve su lijepo objasnili, lakse je odbiti Ivanu nego se pravdati Amerima

Lampi

pre 6 godina

Uvek teorija zavere!!Sad se "patriote"utrkuju ko ce glasnije da kaze da je u pitanju kradja velikih mocnika i kako ce im Ivana "iz inata" vratiti na sledecem takmicenju.

mm

pre 6 godina

Luminara Unduli
Ili ajmo ovako..Bolt pretrči stazu i stigne prvi DO cilja ali stane ispred linije, dodje amer sa zakašnjenjem od par sekundi i prodje KROZ cilj.Šta misliš ko dobija zlatnu medalju, Bolt jer je ceo svet video da je najbrži ili amer koji je znao da treba da se prodje kroz taj cilj? I još se Bolt žali jer je prvi stigao ali nepravda prema njemu, pokraden je itd. a amera častili zlatom jer je zamislite amer.

.Zzz.

pre 6 godina

Realno, Cavic ima potrebu da se malo vrati u novinske clanke, pa daje inon komentar. Naravno da kradja uradaja na njemu ne moze da se poredi sa ovom.

konan

pre 6 godina

Sa sve papirom na leđima išla je preko 7m.Pogledajte lepo sliku gde je papir,a gde broj od 7m.Mada i gde je takao papir ona je tu morala leđima da napravi jamu.OVO JE TOLIKA KRAĐA I NAMEŠTALJKA DA JE BRUKA ZA CELU ATLETIKU.

Ivan NS

pre 6 godina

Aman breeee. Dosadni ste vise sa ivanom spanovic. Kao da se gladna usta ovog naroda hrane medaljama ...koga briga bre sta je ona osvojila ili nije...o ekonomiji malo pisite ..ako znate sta je to.
(partizan, 12. avgust 2017 20:33)

Aman, bre. Zasto onda citas sportsku vest? Gladan moze da bude samo onaj ko je nesposoban da radi bilo sta, tako da - ne smaraj.

Aca

pre 6 godina

Amerikanci joj skinuli broj dok je letela,nego zasto njen trener kaze da nema nikakve zavere I zasto ona stranim novinarima prica jedno a ovde prica pricu tipa pokradena sam I nepravda I slicno?Sto ne kaze stranim novinarima da je pokradena,ali ne,ovde prica ono sto narod voli da cuje.Radikalsko-decenijsko ispiranje mozga uzelo velikog maha.Kako se samo svi prave da ne vide broj u pesku pre 7 metara.

Alek

pre 6 godina

Bilo bi lepo da je i drugi naši i svetski sportisti podrže. I treba pisati o Ivani Španović ovih dana jer i strani mediji izveštavaju o njenom slučaju. Biće još dosta polemike oko toga u sportskim krugovima i u sportskim rubrikama. Razumem da su mnogi nezadovoljni životom, ali prazniti se o tome u sportskim vestima je besmisleno. Tom logikom bi bolje bilo ukinuti sva prvenstva u atletici ili gimnastici, kao i Olimpijadu, i podeliti novac gladnima u svetu...a baš atletika odnosi novac, i stvara siromahe a ne Premijer liga, Primera, Formula 1 i ostalo. Ipak samo u atletici siromašne zemlje i mogu da se takmiče i pobeđuјu, kao Etiopija npr. Šteta je samo što ne važe ista pravila za sve, a protiv toga treba najpre da se pobune sami sportisti i to posebno iz SAD jer nameštanje medalja ruši sportski duh i samim tim i njihov ugled.

Fabricio Oberto

pre 6 godina

Dokle više sa tim Skonokinijem i Argentinom??! Čovek je jurio na ulaz preko čitavog terena, pravio slalom, poslednje sekunde meča, malo ćvršća odbrana i to je to! To se NIKAD NE SUDI na kraju utakmice kao prekršaj! Svako ko prati košarku to zna.

Jelena

pre 6 godina

Mene ceo ovaj slučaj sa Ivanom podseća na ono kad učenik koji nije uradio domaći kaže "dobio sam keca jer me mrzi nastavnik!" Da su uradili domaći, odn.zakačili papir kako treba nema tog sudije koji bi mogao da im oduzme medalju. Ali kad dolaziš iz zemlje gde se ne priznaju pravila onda kad ti to ne odgovara, onda dobiješ ovakvu reakciju. Ovde je sve čisto i može da se ljuti samo na sebe.

Dejan

pre 6 godina

Sto se tice Cavica tamo smo svi videli da je bila kradja,kao sto smo sinoc videli i taj dodir broja kod skoka Ivane posle snimke.A da je onaj Felps stvarno sportska velicina sam licno bi se odrekao te zlatne medalje,ako ne tada mogao bi i sada,ionako ih ima vise od 20.

Dejan

pre 6 godina

Koliko smo samo zadojeni tim teorijama zavere u sferi sporta,politike...Zar stvarno verujete u to da je onima koji mere duzine skokova receno da ukoliko Ivana preskoci preko 7 metara sa neka nadju nesto i skrate duzinu.Bas sve je bilo po pravilima,isto bi bilo da se bilo kojoj drugoj to desilo,a desilo se nazalost Ivani.

mm

pre 6 godina

Luminara Unduli
Vidi, ako hoćeš da upališ svetlo treba jače da se pritisne utikač, ne možeš samo ruku da staviš i očekuješ da se upali. I teniseri lopticu dobijaju na korišćenje ali ako je izbace u aut ili u mrežu to znači da je poen za protivnika, ili možda treba da se žale da to nije njihova loptica? Zašto vlada mišljenje da ceo svet mrzi Srbiju, ko da smo mi bitan faktor pa eto samo se nama nepravde dešavaju i kradu nas itd. Zašto se ne zapitamo da možda mi sve to ne odradimo kako treba, eto Cavic nije dovoljno jako pritisnuo ili Ivana nije zalepila (kao što i nije)nego nam je uvek učinjena nepravda i uvek su sudije krive, nikada ali nikada mi?! Eto Stekić je izjavio da su sudije u pravu, hoćemo da ga proglasimo za izdajnika ili da ga kamenujemo?

nista o nicemu

pre 6 godina

A TO STO SMO PROGLASENI JUCE ZVANICNO ZA NAJSIROMASNIJU ZEMLJU EVROPE NISTA?
(Superheroj_Gailius_sa_planete_NEPTUNas, 12. avgust 2017 20:27)

Bitno da je Partizan prvi u fudbalu. Brze, jace, bolje.

BeKo

pre 6 godina

"Kontrolisana šizofrenija je stanje u kojem se cele zone stvarnosti svesno izostavljaju i ignorišu, a druge zone stvarnosti tako jednostavno iskrivljuju da tačno pristaju u sistem"
.
Arthur Koestler

Slavisa V.

pre 6 godina

Papir ako je i ostavio trag on je izbrisan jer je Ivana ledjima i ramenima ostavila trag u pesku povrh onog od papira. I taj trag je malo preko 7 metara, da li i preko 7.02 ne znam. To je ono sto se iz snimka vidi. Isto se desili Dariji par serija pre kad je skok bio negde na 7 metara, a sudije ocitale 6.91.

ikarbus je simbol oporavka srpske industrije rece av pred izbore

pre 6 godina

Ne znam zasto sam se setio trenutka kad neki od nasih vaterpolista kazu da nemaju nikakve uslove, a Ivana kaze ma super su uslovi. Karma kaznjava.

realan

pre 6 godina

svi koji veruju u teoriju zavere neka se sete Olimpijade u Minhenu 1974. JEDINO zlato koje Ameri nemaju su izgubili u finalu od Rusa posle 3 puta vracene 3 sekunde. MISLIM DA JE ZLATO U KOSARCI VREDNIJE OD ATLETSKOG ZLATA napomena postujem IVANU i od sveg srca navijam za nju ali je ovo VELIKA NESRECA. ona zna i svi znaju da je bila najduza ali......Samo kada bi Srbi bili realni. Setite se kosarke i evropskog prvenstva da Aca Dordjevic nije ubedio Litvance da nastave sta bi bilo itd.........

Ivana ti si najbolja ali nekada to nije dovoljno. nemoj da padas u euforiju

nista o nicemu

pre 6 godina

Dokle više sa tim Skonokinijem i Argentinom??! Čovek je jurio na ulaz preko čitavog terena, pravio slalom, poslednje sekunde meča, malo ćvršća odbrana i to je to! To se NIKAD NE SUDI na kraju utakmice kao prekršaj! Svako ko prati košarku to zna.
(Fabricio Oberto, 12. avgust 2017 21:58)

Ti znas sta se ne sudi? Pa i ne meri se trag odakle ti hoces, nego odakle.je pravilo.

V

pre 6 godina

Ma Englezi su krivi jer joj nisu zalepili broj, na njenim ledjima, kako treba!
Da postoji svetsko prvenstvo u smisljanju opravdanja i isprika, Srbi ne bi imali adekvatnu konkurenciju.
(Cinik, 12. avgust 2017 22:36) # Link komentara
Ni vi Hrvati nista niste bolji u smisljanju isprika. Opravdanje i isprika inace su dva sinonima sa istim znacenjem reci.
Tek da znamo ko nam troluje sajtove 24/7.

Pravila su takva , nazad nema.

MAKSA

pre 6 godina

neko rece da broj nije dobro zakacen i da je sama kriva..pa posle 5 skokova u jamu i trljanja ledja o pesak dobro je da ima broj. ipak, cinjenica je da je mogao trener da je upozori i da nekog zamoli od sportista da joj ucvrsti..tako da je ipak veca neuporedivo,cavic je pokraden a ivana je sticajem nesretnih okolnosti ostala bez medalje..

marko

pre 6 godina

Felps je čisto pobedio. Trka u plivanju se završavao onda kada se odredjeni pritisak prenese na ploču za zaustavljanje vremena. Čavić kao profesionalac je trebao da proceni bar pet zaveslaja pre kraja trke da li će imati čist ulazak u cilj ili će morati kao baba da udje, što je i uradio. Svaki plivač zna da je to pobeda Felpsa.

D

pre 6 godina

Ona kradja koja se dogodila Cavicu je jedna od.najvecih u istoriji sporta. Veca i od ove.
(misa, 12. avgust 2017 20:22)

Ne mozes porediti ovo i Cavica. Caviciva kradja je sigurno jedna od najvecih a ovo je amaterizam i skroz je opravdano. Nazalost pravila su pravila.

A Maradonina ruka je najveca kradja u istoriji sporta. Nakon toga i poraz nase kosarkaske reprezentacije u Turskoj od Turske.

Đorđe

pre 6 godina

Još od antičkih vremena, šampioni su bili oni najjači, oni koji najduže bace koplje, koji najviše, ili najdalje skoče itd. To je valjda poenta sporta, a ne da li je broj dobro zahtevan?!
I još se nalaze domaći stručnjaci, koji tvrde kako je sve po propisima i još napadaju devojku koja je došla u sam svetski vrh sporta koji u Srbiji praktično ne postoji.
A ovakvi propisi, propozicije, uvijeni u formu nekakve moderne političke korektnosti će uništiti sport na kraju krajeva. Nikada nije dobro da se forma stavlja ispred suštine, a suština je da je Ivana najdalje skočila, pa je samim tim trebalo da dobije zlatnu medalju.
Tako je bilo od vajkada i tako treba ostati.

dak

pre 6 godina

Cavicu procitaj pravila prvo, jasno je definisano da se i broj na ledjima racuna. I o kojoj tvojoj nepravdi pricas, Felps stigao prvi tacka.
(nana, 12. avgust 2017 22:51)

Sto se tice pravilnika o racunjanju daljine doskoka, amin.Sto se tice *Felps stigao prvi tacka.* Pa momčino stigao je prvi u tvojoj glavi. U svetu činjenica, i svetu Omeginog priznanja o nesenzibilnosti ciljnih tabli, svetu ćutanja i gledanja u pod pognutih glava Felpsovih trenera na pomen tog zlata, u svetu više nego oćiglednih snimaka i zaustavljenih milisekundi kraja te trke ...Felpsova, Omegina i sramota olimpijskog komiteta je velika kao i tvoja zloba . Beskrajno velika. Svesna, sa zlom namerom, sa jadnim i jedinim ciljem USA megalomanije. Kao da sve ostale Felpsove medalje nisu bile dovoljne nego i ona u disciplini gde je postojao bolji i brži od njega morala da se ubudzi njemu.

Luminara Unduli

pre 6 godina

mm,
pa nije Cavic prvi put tad plivao pa da ne zna pritisnuti taster. O cemu pricas? Ja nikad prije tog finala niti posle njega nisam vidio situaciju da neko nije pritisnuo jako taster. Slazem se za teorije zavjere, nama je vazda neko kriv, ali sto se tice Cavica, on je namjerno pokraden i odgovorno tvrdim da je ono jedna od 3 najvece kradje u istoriji sporta

Sasa KG

pre 6 godina

Uvek nama neko kriv..a jel se seca neko SP 2010 nemacka engleska kod 2-1 kakav gol je ponisten Lampardu lopta presla metar gol liniju.pa mi bi i dan danas pricali o tome i ko zna..malo treba da stavimo prst na celo i da shvatimo da nismo sami na ovoj planeti i da se drugima desavaju pehovi..ovo je ivanin peh i to je to i ona pocela da pise gluposti to je zbog toga sto je iz srbije.toliko

Ненад

pre 6 godina

У 21-ом веку они каче бројеве зихернадлама! Зар не постоји неко практичније решење?!

bili andol

pre 6 godina

Kod Ivane je slucaj kombinacija neverovatnog malera i glupih pravila koja se usput ukidaju,ali posledice ostaju,kod Cavica je klasicna kradja i to jedna od najvecih otkad pratim sport,meni je u svemu ipak najzalije kad vidim kakav smo narod postali,naravno nisam pristalica teorija zavera i mislim da svaki covek kao i svaka nacija treba da podje prvo od sebe,ali kad vidim da ljudi,u situaciji kada se dozivi ovolika nepravda kakvu su doziveli njih dvoje,jos ih i pljuju jer su se drznuli da ne predju cutke preko toga,shvatam koliko je sve sto nam se dogodilo poslednjih deceniju,dve,ostavilo posledice na naciju koja hronicno pati od kompleksa nize vrednosti i zelje da nas zapad prihvati

Bane

pre 6 godina

Dajte vise ovo s Cavicem... Covek je u poslednji zaveslaj uplivao s prednoscu, vrhom prstiju dodirnuo tablu za mikrosekundu pre Felpsa, ali je Felps bio u napadnom zaveslaju i pritisnuo tablu stotinku ranije. Mozda je bilo i ispod stotinke, ali preciznost mernog instrumentabje tolika. To znaju svi plivaci takmicari, cak i u petlic ligama. Zapravo, klincima se i desava da dodju do kraja bazena i ne udare merac, krenu da se krevelje a onda im treneri vicu sa klupe, i ode 5 sekundi. Osim toga,Felps je Cavica stigao za skoro metar u poslednjih 10m, i nema nikakve zavere i namestaljke. S druge strane, Sudije su morale da stanu na stranu Ivane, jer je ona najdalje skocila de fakto. Imali su pravo da slobodnim uverenjem odbace uticaj listica. Ako je uopste do toga, jer ja na snimku vidim da njeno telo zavrsava na istoj tacki gde i listic, a ne 10-ak cm dalje,kako se tvrdi.