Petak, 11.08.2017.

23:02

Odbijena žalba ASS, Ivana definitvno četvrta

Žalba predstavnika Atletskog saveza Srbije odbijena je od sudijske komisije na merenje poslednjeg skoka Ivane Španović na Svetskom prvenstvu u Londonu.

Izvor: B92

Odbijena žalba ASS, Ivana definitvno èetvrta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

samo kažem

pre 6 godina

@Zvonce broj nije bio zalepljen nego su stavili zihernadle...ja ne mogu da verujem da se u 21om veku broj ne može odštampati na dres, triko šta već kao da nosi 20 različitih...

NikolaKG80

pre 6 godina

@Zvonce, isto kao što padobranci mogu sami da spakuju padobran koji nose na leđima, može i Ivana sama da zakači broj.

Ruku na srce, prvobitno sam napisao u komentaru "neko naš", ali sam "prepravio" u takmičar, misleći u stvari na nekog iz naše ekipe, tj predstavnika zemlje za koju se Ivana takmiči... I da se ne bih tu lomatao sa tim frazama, nevešto sam skratio, mada da, moguće je da je ona sama zakačila broj.

Zvonce

pre 6 godina

@nikola kg 80 ...logicno je da takmicar sam lepi broj. Ajde ti majstore zalepi sam sebi broj na ledjima. BROJ LEPI NEKO IZ NJENE EKIPE. I TAJ JE JEDINI KRIV

Novosadjanin

pre 6 godina

Bravo Ivana.Ti si prvak sveta. A oni koji decenijama manipulišu svetom čine to i u sportu.Šta znači papir i zašto brojevi nisu od platna ili odslikani na dresu? Za nas si svetska šampionka na ovom prvenstvu. Na žalost i sport je postao sredstvo manipulacija. Svet mi se iz dana u dan sve više gadi..

bljak

pre 6 godina

to ti je tako devojcice kad ides otvoreno da podrzis velikog vodju .. uopste mi nije krivo , nek ti on sad pomogne..
(cac, 12. avgust 2017 01:22)

ja sam prvi protiv Nase Prevashodnosti, ali ovaj komentar i njemu slicni smrdi do neba.

gagi

pre 6 godina

pravilo kaže i sve zakačeno za telo baš zbog toga što sudije mere trag u pesku ali oni ne znaju šta je napravilo taj trag...znači napisali su to da bi pokrili sudije...sudije ovde nisu uopšte krive, krivi su oni koji su pisali pravila a nisu ovakav slučaj uzeli u obzir da može da se desi, kao i oni što su zakaćinjali broj, ako to nije skakač onda je to apslutna krivica organizatora

Da se zna...

pre 6 godina

Koliko petokolonaša ovde komentariše ja nemam reči. Kada budete naucili da volite i cenite svoj narod i svoju zemlju, umesto sto samo pljujete i omalovazavate mozda nam i svane.

Dare

pre 6 godina

Budimo iskreni, znaju se pravile. Papir sa brojem je zastavni deo opreme takmicara, papir je ostavio zadnji trag i to se meri.Jasno je da je skok bio preko 7, ali pravila su jasna

Dobrica

pre 6 godina

Čak i da usvoje žalbu, ne mogu Ivani da dodele zlato samo tako, na osnovu snimka, jer onda konkurentkinje imaju pravo na žalbu. Skok se meri u peščanoj jami, a kako to uraditi kad je izbrisan trag?

Dakle, rešenje je ponoviti takmičenje i neka budu samo po tri skoka ...

Begemot

pre 6 godina

Najsmešnije je to da je ovo poslednje svetsko prvenstvo na kome će skakači u dalj nositi ove brojeve na leđima prikačene za opremu. Bar tako kaže ASS u svom saopštenju - po novim pravilima svetske atletske asocijacije takmičari u skoku dalj od sledeće godine će nositi takmičarski broj samo na grudima.
http://www.ass.org.rs/sr/vesti/9534-ivani-ukradena-medalja/

NikolaKG80

pre 6 godina

Zanima me samo ko lepi broj? Neko iz našeg tima, ili organizator? Logično da to bude takmičar, al' ko zna, ako je lepio neko iz organizacije, onda ne možete kazniti Ivanu zbog propusta organizatora.

T-Zex

pre 6 godina

Mozemo da se ljutimo samo na onoga ko je bio nemaran da nalepi ili fiksira broj na ledjima znajuci da to moze biti problem. Skok je bio odlican . Ali pravila su pravila. Ostaje samo zal za medaljom koja bi realno bila zasluzena.

Malo banalno poređenje sporta, ali negde je to baš to!

pre 6 godina

Ivanica šampion!

"Mala" Srbijica nadskače ameriku x2 i rusiju komada jedan!!!

Ni Tesla nije imao nobela, ni Pavić, nije ni Hrist imao diplomu bogoslovije... pa opet su svi oni velikani u svom domenu.

Dusan

pre 6 godina

Ljudi,boli,ali sta ces...to je sport,i po ovome se pamte takmicenja...za mene je ona uzela zlato ,7,03 i kraj price...a Tokio uzima sto posto,videcete,a i svetsko za dve godine

Sajmon

pre 6 godina

Ne ceka se zadnji skok da bi se osvojila medalja..imala je sedam skokova pre i mogla je da se se skoncentrise malo vise i otkloni sve dilema mnogo ranije jer je ocigledno da je imala u nogama tu daljinu preko sedam metara i najbolje skakala od svih i u najboljoj formi bila ali to je neki sindrom malih zemalja koje i kad su najbolje ne umeju to da dokazu i pokazu..

Oliver

pre 6 godina

Ako pravila jasno kazu da se racuna svaki deo opreme,a broj je deo opreme,onda nema nikakve dileme.Na usporenom snimku se vidi da je broj otpao sa donje strane.Pravo pitanje je: zasto je otpao,zasto nije bio dobro pricvrscen? I cija je to odgovornost? Ako odgovornost za sopstvenu opremu ima atleticar( a ko bi inace drugi), onda je to odgovornost Ivane Spanovic.Neshvatljivo je da ona ne proverava broj pre svakog skoka,a ima samo 6 skokova,nema ih milijardu.E,ali onda bi to bila nemacka pedanterija,opsesivnost i profesionalizam,a ne srpski diletantizam,javasluk i amaterizam!

.орг

pre 6 godina

да ми је знати ко је пласирао ову причу о "одлепљеном броју"? свака му част.
успео је у томе да људи не верују у оно што виде, већ у оно што им се каже.
ивана и све на њој је летело преко седам метара.

radovan

pre 6 godina

Дужина скока мери се под правим углом од отиска најближег линији одраза који такмичар направи било којим делом т е л а у јами за доскок.
Ne opreme, ne peruti, ne gela, šnale...

Jadan onaj ko sa tobom hleba deli...

pre 6 godina

(Uros Djurdjevic Prejaki #32, 11. avgust 2017 23:52)

Ti bi mogao da pišeš neke scenarie za sapunice sa politčkom notom... toliko si patetičan, da me rasplaka, suze ronim, čaše lomim, ruke mi krave od tvog komentara...

my way

pre 6 godina

Коначно пронађох правило и оно гласи:
"Svi skokovi se mere od prvog traga u zoni doskoka (pesku), koji je napravljen bilo kojim delom tela, ili bilo čime što je ZAKAČENO ZA TELO U VREME KADA JE TRAG NAPRAVLJEN, do linije za skok."
Комисија је закључила да управо етикета која је закачена за тело потпада под то правило и зато одбила жалбу. На први поглед можда и има смисла, али чим поставите питање било коме шта се десило прво што ће сви рећи јесте да се Ивани број ОТКАЧИО и оставио траг, да би онда даље расправа и разлике у тумачењима и мишљењима. Дакле, управо је суштина у томе да је траг направила етикета који се откачила од тела, (тачније од дреса, јер се не ради ни о каквом ланчићу, огрлици, наруквици, но добро, не идем у то да не испадне да правим конструкције). Жалба је управо из разлога што се број откачио морала бити усвојена, а комисија је позивајући се на то правило донела супротну одлуку. Да се није откачио од "тела" (ајде да им то признам, мада не мислим ни да је моја примедба везана за то субјективна конструкција) проблема не би ни било. Ивана je морала да добије злато! Ја бих са овим сада ишао на арбитражни суд за спорт у Лозани!

Zoran

pre 6 godina

ali i broj dodiruje tlo na 7 m. kojih 6.91?
ili da menjam dioptriju.
(Dušan, 11. avgust 2017 23:14)

Pogledaj snimak ponovo - ili menjaj dioptriju

Sorry

pre 6 godina

Takmicarski broj je deo opreme, ostavio je trag, tacka kraj. Nema osnova za uvazavanje zalbe jer ne postoji nacin da se utvrdi koliko bi skocila da se broj nije odlepio - uvek se gleda iskljucivo poslednji trag.

Nikola

pre 6 godina

Pa i Darijin skokok u sestoj seriji pre Ivaninog izmeren je 6.83 iako su i u zivom prenosu i Englezi cak rekli da ce biti tesno za zlato,a i po izrazu Risove pribojavala se da je to jace od 7.02.Svi su bili u cudu kad je izbacen rezultat 6.83.Odmah posle skace Ivana i isto se desava.Skok na prvi pogled za zlato a onda ne shvatljiv rezultat na semaforu kao i u slucaju Darije i opet svi u cudu.

NEPRAVDA!!!

pre 6 godina

...U TRCANJU RECIMO KADA TI OTPADNE BROJ, ODLETI U DRUGU STAZU, ZASMETA DRUGOM TAKMICARU, TAKMICAR NE SNOSI POSLEDICE NITI MU SE ODUZIMAJU SEKUNDE, NITI JE DISKVALIFIKOVAN...
CAVIC, SPANOVIC, KO JE SLEDECI???

Quincy

pre 6 godina

Vi meni zelite da kazete da se danas PRVI PUT IKADA otkad skok udalj postoji kao disciplina desilo da se papir na ledjima odlepio i zakacio pesak ostavivsi minimalan trag koji je vidljiv tek kad kamera zumira 10 puta? Verovatno se desavalo bezbroj puta. Pa da se papir otkacio dok je skakac jos uvek u vazduhu i pao recimo negde kod prvog metra, da li bi skok iznosio 1m? Sramotno sudjenje, jos glavni sudija ne zeli da prizna svoju gresku. Pitam se ciji je.

Nije sport nego politika

pre 6 godina

Sramota organizatora. Ocekivao sam politicku odluku od takozvanih sportista. Setimo se samo odluka da se suspenduju samo sportisti iz odredjenih zemalja zbog dopinga dok je za zapad sve dozvoljeno.

my way

pre 6 godina

Главни судија је мерио траг и ја му не замерам. Оно што кажу правила је да се рачуна траг који остави било који део тела и жалба je морала бити усвојена! Ивана je морала да добије злато! Ја бих са овим сада ишао на арбитражни суд за спорт у Лозани!

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Cudi mi da su Klisinu pustili da uzme medalju, jer nas i Ruse svi mrze:)
(bla bla truc, 11. avgust 2017 23:25)

Darija Klisna je Ukrajinka.A ostala je bez brata pre par godina tako da ova medalja jos vise dobija na znacaju. Bravo Daro, carica si za razliku od ove Spanovicke koja odmah ulaze zalbu a zna da nema vajde od toga.

duks

pre 6 godina

pregledati sva finala skoka u dalj sa ovog i zadnjih 5 svetskih i evropskih prvenstava i naci samo jedan ovakav slucaj ( ako se nasje ) gde sudije nisu merili dodir broja i pokazati im da nisu u pravu.

Srbijanac JF

pre 6 godina

Kako sam ja video, a trener nije, još u prvom skoku, da joj je rezultat pokvario broj? Niko nije primetio da je Baroleta za 1cm uzela bronzu Ivani. Sve u svemu, velika kradja!

Afram Island

pre 6 godina

Ne znam čemu fama, peh jeste, bedak jeste, ali pravila su takva da se svaki deo tela I OPREME računa, tako da nema ničeg spornog, svidjalo se to nama ili ne, nije je niko pokrao, njena je odgovornost da obezbedi svoju opremu

Nenad

pre 6 godina

KRADJA, UAAA, KRADJA!!! Svi na ulice! Sviiiii!!!!
Vratite Srbiji zlato! Svi smo ga osvojili! Ne mozete nam to oteti! Ivana da se povuce iz atletike. Vucicu obrati se narodu!

satelit

pre 6 godina

Na zalost ,nije kradja,ovo je sportska tragedija!Ivana i Makvala ,koga su drzali u sobi 48 sati , nisu mu dali da trci i unistili mu ceo koncept takmicenja,a imao je vreme sezone na 200 i 3 na 400,su NAJVECI TRAGICARI!!!!

NEPRAVDA!!!

pre 6 godina

...U TRCANJU RECIMO KADA TI OTPADNE BROJ, ODLETI U DRUGU STAZU, ZASMETA DRUGOM TAKMICARU, TAKMICAR NE SNOSI POSLEDICE NITI MU SE ODUZIMAJU SEKUNDE, NITI JE DISKVALIFIKOVAN...
CAVIC, SPANOVIC, KO JE SLEDECI???

Quincy

pre 6 godina

Vi meni zelite da kazete da se danas PRVI PUT IKADA otkad skok udalj postoji kao disciplina desilo da se papir na ledjima odlepio i zakacio pesak ostavivsi minimalan trag koji je vidljiv tek kad kamera zumira 10 puta? Verovatno se desavalo bezbroj puta. Pa da se papir otkacio dok je skakac jos uvek u vazduhu i pao recimo negde kod prvog metra, da li bi skok iznosio 1m? Sramotno sudjenje, jos glavni sudija ne zeli da prizna svoju gresku. Pitam se ciji je.

Nije sport nego politika

pre 6 godina

Sramota organizatora. Ocekivao sam politicku odluku od takozvanih sportista. Setimo se samo odluka da se suspenduju samo sportisti iz odredjenih zemalja zbog dopinga dok je za zapad sve dozvoljeno.

Afram Island

pre 6 godina

Ne znam čemu fama, peh jeste, bedak jeste, ali pravila su takva da se svaki deo tela I OPREME računa, tako da nema ničeg spornog, svidjalo se to nama ili ne, nije je niko pokrao, njena je odgovornost da obezbedi svoju opremu

my way

pre 6 godina

Коначно пронађох правило и оно гласи:
"Svi skokovi se mere od prvog traga u zoni doskoka (pesku), koji je napravljen bilo kojim delom tela, ili bilo čime što je ZAKAČENO ZA TELO U VREME KADA JE TRAG NAPRAVLJEN, do linije za skok."
Комисија је закључила да управо етикета која је закачена за тело потпада под то правило и зато одбила жалбу. На први поглед можда и има смисла, али чим поставите питање било коме шта се десило прво што ће сви рећи јесте да се Ивани број ОТКАЧИО и оставио траг, да би онда даље расправа и разлике у тумачењима и мишљењима. Дакле, управо је суштина у томе да је траг направила етикета који се откачила од тела, (тачније од дреса, јер се не ради ни о каквом ланчићу, огрлици, наруквици, но добро, не идем у то да не испадне да правим конструкције). Жалба је управо из разлога што се број откачио морала бити усвојена, а комисија је позивајући се на то правило донела супротну одлуку. Да се није откачио од "тела" (ајде да им то признам, мада не мислим ни да је моја примедба везана за то субјективна конструкција) проблема не би ни било. Ивана je морала да добије злато! Ја бих са овим сада ишао на арбитражни суд за спорт у Лозани!

my way

pre 6 godina

Главни судија је мерио траг и ја му не замерам. Оно што кажу правила је да се рачуна траг који остави било који део тела и жалба je морала бити усвојена! Ивана je морала да добије злато! Ја бих са овим сада ишао на арбитражни суд за спорт у Лозани!

Nikola

pre 6 godina

Pa i Darijin skokok u sestoj seriji pre Ivaninog izmeren je 6.83 iako su i u zivom prenosu i Englezi cak rekli da ce biti tesno za zlato,a i po izrazu Risove pribojavala se da je to jace od 7.02.Svi su bili u cudu kad je izbacen rezultat 6.83.Odmah posle skace Ivana i isto se desava.Skok na prvi pogled za zlato a onda ne shvatljiv rezultat na semaforu kao i u slucaju Darije i opet svi u cudu.

satelit

pre 6 godina

Na zalost ,nije kradja,ovo je sportska tragedija!Ivana i Makvala ,koga su drzali u sobi 48 sati , nisu mu dali da trci i unistili mu ceo koncept takmicenja,a imao je vreme sezone na 200 i 3 na 400,su NAJVECI TRAGICARI!!!!

Zoran

pre 6 godina

ali i broj dodiruje tlo na 7 m. kojih 6.91?
ili da menjam dioptriju.
(Dušan, 11. avgust 2017 23:14)

Pogledaj snimak ponovo - ili menjaj dioptriju

Sorry

pre 6 godina

Takmicarski broj je deo opreme, ostavio je trag, tacka kraj. Nema osnova za uvazavanje zalbe jer ne postoji nacin da se utvrdi koliko bi skocila da se broj nije odlepio - uvek se gleda iskljucivo poslednji trag.

Nenad

pre 6 godina

KRADJA, UAAA, KRADJA!!! Svi na ulice! Sviiiii!!!!
Vratite Srbiji zlato! Svi smo ga osvojili! Ne mozete nam to oteti! Ivana da se povuce iz atletike. Vucicu obrati se narodu!

duks

pre 6 godina

pregledati sva finala skoka u dalj sa ovog i zadnjih 5 svetskih i evropskih prvenstava i naci samo jedan ovakav slucaj ( ako se nasje ) gde sudije nisu merili dodir broja i pokazati im da nisu u pravu.

T-Zex

pre 6 godina

Mozemo da se ljutimo samo na onoga ko je bio nemaran da nalepi ili fiksira broj na ledjima znajuci da to moze biti problem. Skok je bio odlican . Ali pravila su pravila. Ostaje samo zal za medaljom koja bi realno bila zasluzena.

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Cudi mi da su Klisinu pustili da uzme medalju, jer nas i Ruse svi mrze:)
(bla bla truc, 11. avgust 2017 23:25)

Darija Klisna je Ukrajinka.A ostala je bez brata pre par godina tako da ova medalja jos vise dobija na znacaju. Bravo Daro, carica si za razliku od ove Spanovicke koja odmah ulaze zalbu a zna da nema vajde od toga.

Srbijanac JF

pre 6 godina

Kako sam ja video, a trener nije, još u prvom skoku, da joj je rezultat pokvario broj? Niko nije primetio da je Baroleta za 1cm uzela bronzu Ivani. Sve u svemu, velika kradja!

Dare

pre 6 godina

Budimo iskreni, znaju se pravile. Papir sa brojem je zastavni deo opreme takmicara, papir je ostavio zadnji trag i to se meri.Jasno je da je skok bio preko 7, ali pravila su jasna

Oliver

pre 6 godina

Ako pravila jasno kazu da se racuna svaki deo opreme,a broj je deo opreme,onda nema nikakve dileme.Na usporenom snimku se vidi da je broj otpao sa donje strane.Pravo pitanje je: zasto je otpao,zasto nije bio dobro pricvrscen? I cija je to odgovornost? Ako odgovornost za sopstvenu opremu ima atleticar( a ko bi inace drugi), onda je to odgovornost Ivane Spanovic.Neshvatljivo je da ona ne proverava broj pre svakog skoka,a ima samo 6 skokova,nema ih milijardu.E,ali onda bi to bila nemacka pedanterija,opsesivnost i profesionalizam,a ne srpski diletantizam,javasluk i amaterizam!

bljak

pre 6 godina

to ti je tako devojcice kad ides otvoreno da podrzis velikog vodju .. uopste mi nije krivo , nek ti on sad pomogne..
(cac, 12. avgust 2017 01:22)

ja sam prvi protiv Nase Prevashodnosti, ali ovaj komentar i njemu slicni smrdi do neba.

Begemot

pre 6 godina

Najsmešnije je to da je ovo poslednje svetsko prvenstvo na kome će skakači u dalj nositi ove brojeve na leđima prikačene za opremu. Bar tako kaže ASS u svom saopštenju - po novim pravilima svetske atletske asocijacije takmičari u skoku dalj od sledeće godine će nositi takmičarski broj samo na grudima.
http://www.ass.org.rs/sr/vesti/9534-ivani-ukradena-medalja/

Zvonce

pre 6 godina

@nikola kg 80 ...logicno je da takmicar sam lepi broj. Ajde ti majstore zalepi sam sebi broj na ledjima. BROJ LEPI NEKO IZ NJENE EKIPE. I TAJ JE JEDINI KRIV

Dobrica

pre 6 godina

Čak i da usvoje žalbu, ne mogu Ivani da dodele zlato samo tako, na osnovu snimka, jer onda konkurentkinje imaju pravo na žalbu. Skok se meri u peščanoj jami, a kako to uraditi kad je izbrisan trag?

Dakle, rešenje je ponoviti takmičenje i neka budu samo po tri skoka ...

Da se zna...

pre 6 godina

Koliko petokolonaša ovde komentariše ja nemam reči. Kada budete naucili da volite i cenite svoj narod i svoju zemlju, umesto sto samo pljujete i omalovazavate mozda nam i svane.

gagi

pre 6 godina

pravilo kaže i sve zakačeno za telo baš zbog toga što sudije mere trag u pesku ali oni ne znaju šta je napravilo taj trag...znači napisali su to da bi pokrili sudije...sudije ovde nisu uopšte krive, krivi su oni koji su pisali pravila a nisu ovakav slučaj uzeli u obzir da može da se desi, kao i oni što su zakaćinjali broj, ako to nije skakač onda je to apslutna krivica organizatora

NikolaKG80

pre 6 godina

Zanima me samo ko lepi broj? Neko iz našeg tima, ili organizator? Logično da to bude takmičar, al' ko zna, ako je lepio neko iz organizacije, onda ne možete kazniti Ivanu zbog propusta organizatora.

radovan

pre 6 godina

Дужина скока мери се под правим углом од отиска најближег линији одраза који такмичар направи било којим делом т е л а у јами за доскок.
Ne opreme, ne peruti, ne gela, šnale...

Novosadjanin

pre 6 godina

Bravo Ivana.Ti si prvak sveta. A oni koji decenijama manipulišu svetom čine to i u sportu.Šta znači papir i zašto brojevi nisu od platna ili odslikani na dresu? Za nas si svetska šampionka na ovom prvenstvu. Na žalost i sport je postao sredstvo manipulacija. Svet mi se iz dana u dan sve više gadi..

Jadan onaj ko sa tobom hleba deli...

pre 6 godina

(Uros Djurdjevic Prejaki #32, 11. avgust 2017 23:52)

Ti bi mogao da pišeš neke scenarie za sapunice sa politčkom notom... toliko si patetičan, da me rasplaka, suze ronim, čaše lomim, ruke mi krave od tvog komentara...

Sajmon

pre 6 godina

Ne ceka se zadnji skok da bi se osvojila medalja..imala je sedam skokova pre i mogla je da se se skoncentrise malo vise i otkloni sve dilema mnogo ranije jer je ocigledno da je imala u nogama tu daljinu preko sedam metara i najbolje skakala od svih i u najboljoj formi bila ali to je neki sindrom malih zemalja koje i kad su najbolje ne umeju to da dokazu i pokazu..

Malo banalno poređenje sporta, ali negde je to baš to!

pre 6 godina

Ivanica šampion!

"Mala" Srbijica nadskače ameriku x2 i rusiju komada jedan!!!

Ni Tesla nije imao nobela, ni Pavić, nije ni Hrist imao diplomu bogoslovije... pa opet su svi oni velikani u svom domenu.

Dusan

pre 6 godina

Ljudi,boli,ali sta ces...to je sport,i po ovome se pamte takmicenja...za mene je ona uzela zlato ,7,03 i kraj price...a Tokio uzima sto posto,videcete,a i svetsko za dve godine

.орг

pre 6 godina

да ми је знати ко је пласирао ову причу о "одлепљеном броју"? свака му част.
успео је у томе да људи не верују у оно што виде, већ у оно што им се каже.
ивана и све на њој је летело преко седам метара.

samo kažem

pre 6 godina

@Zvonce broj nije bio zalepljen nego su stavili zihernadle...ja ne mogu da verujem da se u 21om veku broj ne može odštampati na dres, triko šta već kao da nosi 20 različitih...

NikolaKG80

pre 6 godina

@Zvonce, isto kao što padobranci mogu sami da spakuju padobran koji nose na leđima, može i Ivana sama da zakači broj.

Ruku na srce, prvobitno sam napisao u komentaru "neko naš", ali sam "prepravio" u takmičar, misleći u stvari na nekog iz naše ekipe, tj predstavnika zemlje za koju se Ivana takmiči... I da se ne bih tu lomatao sa tim frazama, nevešto sam skratio, mada da, moguće je da je ona sama zakačila broj.

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Cudi mi da su Klisinu pustili da uzme medalju, jer nas i Ruse svi mrze:)
(bla bla truc, 11. avgust 2017 23:25)

Darija Klisna je Ukrajinka.A ostala je bez brata pre par godina tako da ova medalja jos vise dobija na znacaju. Bravo Daro, carica si za razliku od ove Spanovicke koja odmah ulaze zalbu a zna da nema vajde od toga.

Nenad

pre 6 godina

KRADJA, UAAA, KRADJA!!! Svi na ulice! Sviiiii!!!!
Vratite Srbiji zlato! Svi smo ga osvojili! Ne mozete nam to oteti! Ivana da se povuce iz atletike. Vucicu obrati se narodu!

NEPRAVDA!!!

pre 6 godina

...U TRCANJU RECIMO KADA TI OTPADNE BROJ, ODLETI U DRUGU STAZU, ZASMETA DRUGOM TAKMICARU, TAKMICAR NE SNOSI POSLEDICE NITI MU SE ODUZIMAJU SEKUNDE, NITI JE DISKVALIFIKOVAN...
CAVIC, SPANOVIC, KO JE SLEDECI???

Sorry

pre 6 godina

Takmicarski broj je deo opreme, ostavio je trag, tacka kraj. Nema osnova za uvazavanje zalbe jer ne postoji nacin da se utvrdi koliko bi skocila da se broj nije odlepio - uvek se gleda iskljucivo poslednji trag.

Quincy

pre 6 godina

Vi meni zelite da kazete da se danas PRVI PUT IKADA otkad skok udalj postoji kao disciplina desilo da se papir na ledjima odlepio i zakacio pesak ostavivsi minimalan trag koji je vidljiv tek kad kamera zumira 10 puta? Verovatno se desavalo bezbroj puta. Pa da se papir otkacio dok je skakac jos uvek u vazduhu i pao recimo negde kod prvog metra, da li bi skok iznosio 1m? Sramotno sudjenje, jos glavni sudija ne zeli da prizna svoju gresku. Pitam se ciji je.

Afram Island

pre 6 godina

Ne znam čemu fama, peh jeste, bedak jeste, ali pravila su takva da se svaki deo tela I OPREME računa, tako da nema ničeg spornog, svidjalo se to nama ili ne, nije je niko pokrao, njena je odgovornost da obezbedi svoju opremu

Nije sport nego politika

pre 6 godina

Sramota organizatora. Ocekivao sam politicku odluku od takozvanih sportista. Setimo se samo odluka da se suspenduju samo sportisti iz odredjenih zemalja zbog dopinga dok je za zapad sve dozvoljeno.

my way

pre 6 godina

Главни судија је мерио траг и ја му не замерам. Оно што кажу правила је да се рачуна траг који остави било који део тела и жалба je морала бити усвојена! Ивана je морала да добије злато! Ја бих са овим сада ишао на арбитражни суд за спорт у Лозани!

Zoran

pre 6 godina

ali i broj dodiruje tlo na 7 m. kojih 6.91?
ili da menjam dioptriju.
(Dušan, 11. avgust 2017 23:14)

Pogledaj snimak ponovo - ili menjaj dioptriju

my way

pre 6 godina

Коначно пронађох правило и оно гласи:
"Svi skokovi se mere od prvog traga u zoni doskoka (pesku), koji je napravljen bilo kojim delom tela, ili bilo čime što je ZAKAČENO ZA TELO U VREME KADA JE TRAG NAPRAVLJEN, do linije za skok."
Комисија је закључила да управо етикета која је закачена за тело потпада под то правило и зато одбила жалбу. На први поглед можда и има смисла, али чим поставите питање било коме шта се десило прво што ће сви рећи јесте да се Ивани број ОТКАЧИО и оставио траг, да би онда даље расправа и разлике у тумачењима и мишљењима. Дакле, управо је суштина у томе да је траг направила етикета који се откачила од тела, (тачније од дреса, јер се не ради ни о каквом ланчићу, огрлици, наруквици, но добро, не идем у то да не испадне да правим конструкције). Жалба је управо из разлога што се број откачио морала бити усвојена, а комисија је позивајући се на то правило донела супротну одлуку. Да се није откачио од "тела" (ајде да им то признам, мада не мислим ни да је моја примедба везана за то субјективна конструкција) проблема не би ни било. Ивана je морала да добије злато! Ја бих са овим сада ишао на арбитражни суд за спорт у Лозани!

Srbijanac JF

pre 6 godina

Kako sam ja video, a trener nije, još u prvom skoku, da joj je rezultat pokvario broj? Niko nije primetio da je Baroleta za 1cm uzela bronzu Ivani. Sve u svemu, velika kradja!

Nikola

pre 6 godina

Pa i Darijin skokok u sestoj seriji pre Ivaninog izmeren je 6.83 iako su i u zivom prenosu i Englezi cak rekli da ce biti tesno za zlato,a i po izrazu Risove pribojavala se da je to jace od 7.02.Svi su bili u cudu kad je izbacen rezultat 6.83.Odmah posle skace Ivana i isto se desava.Skok na prvi pogled za zlato a onda ne shvatljiv rezultat na semaforu kao i u slucaju Darije i opet svi u cudu.

duks

pre 6 godina

pregledati sva finala skoka u dalj sa ovog i zadnjih 5 svetskih i evropskih prvenstava i naci samo jedan ovakav slucaj ( ako se nasje ) gde sudije nisu merili dodir broja i pokazati im da nisu u pravu.

Dobrica

pre 6 godina

Čak i da usvoje žalbu, ne mogu Ivani da dodele zlato samo tako, na osnovu snimka, jer onda konkurentkinje imaju pravo na žalbu. Skok se meri u peščanoj jami, a kako to uraditi kad je izbrisan trag?

Dakle, rešenje je ponoviti takmičenje i neka budu samo po tri skoka ...

satelit

pre 6 godina

Na zalost ,nije kradja,ovo je sportska tragedija!Ivana i Makvala ,koga su drzali u sobi 48 sati , nisu mu dali da trci i unistili mu ceo koncept takmicenja,a imao je vreme sezone na 200 i 3 na 400,su NAJVECI TRAGICARI!!!!

Da se zna...

pre 6 godina

Koliko petokolonaša ovde komentariše ja nemam reči. Kada budete naucili da volite i cenite svoj narod i svoju zemlju, umesto sto samo pljujete i omalovazavate mozda nam i svane.

bljak

pre 6 godina

to ti je tako devojcice kad ides otvoreno da podrzis velikog vodju .. uopste mi nije krivo , nek ti on sad pomogne..
(cac, 12. avgust 2017 01:22)

ja sam prvi protiv Nase Prevashodnosti, ali ovaj komentar i njemu slicni smrdi do neba.

.орг

pre 6 godina

да ми је знати ко је пласирао ову причу о "одлепљеном броју"? свака му част.
успео је у томе да људи не верују у оно што виде, већ у оно што им се каже.
ивана и све на њој је летело преко седам метара.

Sajmon

pre 6 godina

Ne ceka se zadnji skok da bi se osvojila medalja..imala je sedam skokova pre i mogla je da se se skoncentrise malo vise i otkloni sve dilema mnogo ranije jer je ocigledno da je imala u nogama tu daljinu preko sedam metara i najbolje skakala od svih i u najboljoj formi bila ali to je neki sindrom malih zemalja koje i kad su najbolje ne umeju to da dokazu i pokazu..

Dare

pre 6 godina

Budimo iskreni, znaju se pravile. Papir sa brojem je zastavni deo opreme takmicara, papir je ostavio zadnji trag i to se meri.Jasno je da je skok bio preko 7, ali pravila su jasna

Novosadjanin

pre 6 godina

Bravo Ivana.Ti si prvak sveta. A oni koji decenijama manipulišu svetom čine to i u sportu.Šta znači papir i zašto brojevi nisu od platna ili odslikani na dresu? Za nas si svetska šampionka na ovom prvenstvu. Na žalost i sport je postao sredstvo manipulacija. Svet mi se iz dana u dan sve više gadi..

Malo banalno poređenje sporta, ali negde je to baš to!

pre 6 godina

Ivanica šampion!

"Mala" Srbijica nadskače ameriku x2 i rusiju komada jedan!!!

Ni Tesla nije imao nobela, ni Pavić, nije ni Hrist imao diplomu bogoslovije... pa opet su svi oni velikani u svom domenu.

radovan

pre 6 godina

Дужина скока мери се под правим углом од отиска најближег линији одраза који такмичар направи било којим делом т е л а у јами за доскок.
Ne opreme, ne peruti, ne gela, šnale...

Dusan

pre 6 godina

Ljudi,boli,ali sta ces...to je sport,i po ovome se pamte takmicenja...za mene je ona uzela zlato ,7,03 i kraj price...a Tokio uzima sto posto,videcete,a i svetsko za dve godine

T-Zex

pre 6 godina

Mozemo da se ljutimo samo na onoga ko je bio nemaran da nalepi ili fiksira broj na ledjima znajuci da to moze biti problem. Skok je bio odlican . Ali pravila su pravila. Ostaje samo zal za medaljom koja bi realno bila zasluzena.

Jadan onaj ko sa tobom hleba deli...

pre 6 godina

(Uros Djurdjevic Prejaki #32, 11. avgust 2017 23:52)

Ti bi mogao da pišeš neke scenarie za sapunice sa politčkom notom... toliko si patetičan, da me rasplaka, suze ronim, čaše lomim, ruke mi krave od tvog komentara...

Oliver

pre 6 godina

Ako pravila jasno kazu da se racuna svaki deo opreme,a broj je deo opreme,onda nema nikakve dileme.Na usporenom snimku se vidi da je broj otpao sa donje strane.Pravo pitanje je: zasto je otpao,zasto nije bio dobro pricvrscen? I cija je to odgovornost? Ako odgovornost za sopstvenu opremu ima atleticar( a ko bi inace drugi), onda je to odgovornost Ivane Spanovic.Neshvatljivo je da ona ne proverava broj pre svakog skoka,a ima samo 6 skokova,nema ih milijardu.E,ali onda bi to bila nemacka pedanterija,opsesivnost i profesionalizam,a ne srpski diletantizam,javasluk i amaterizam!

NikolaKG80

pre 6 godina

@Zvonce, isto kao što padobranci mogu sami da spakuju padobran koji nose na leđima, može i Ivana sama da zakači broj.

Ruku na srce, prvobitno sam napisao u komentaru "neko naš", ali sam "prepravio" u takmičar, misleći u stvari na nekog iz naše ekipe, tj predstavnika zemlje za koju se Ivana takmiči... I da se ne bih tu lomatao sa tim frazama, nevešto sam skratio, mada da, moguće je da je ona sama zakačila broj.

NikolaKG80

pre 6 godina

Zanima me samo ko lepi broj? Neko iz našeg tima, ili organizator? Logično da to bude takmičar, al' ko zna, ako je lepio neko iz organizacije, onda ne možete kazniti Ivanu zbog propusta organizatora.

Begemot

pre 6 godina

Najsmešnije je to da je ovo poslednje svetsko prvenstvo na kome će skakači u dalj nositi ove brojeve na leđima prikačene za opremu. Bar tako kaže ASS u svom saopštenju - po novim pravilima svetske atletske asocijacije takmičari u skoku dalj od sledeće godine će nositi takmičarski broj samo na grudima.
http://www.ass.org.rs/sr/vesti/9534-ivani-ukradena-medalja/

Zvonce

pre 6 godina

@nikola kg 80 ...logicno je da takmicar sam lepi broj. Ajde ti majstore zalepi sam sebi broj na ledjima. BROJ LEPI NEKO IZ NJENE EKIPE. I TAJ JE JEDINI KRIV

samo kažem

pre 6 godina

@Zvonce broj nije bio zalepljen nego su stavili zihernadle...ja ne mogu da verujem da se u 21om veku broj ne može odštampati na dres, triko šta već kao da nosi 20 različitih...

gagi

pre 6 godina

pravilo kaže i sve zakačeno za telo baš zbog toga što sudije mere trag u pesku ali oni ne znaju šta je napravilo taj trag...znači napisali su to da bi pokrili sudije...sudije ovde nisu uopšte krive, krivi su oni koji su pisali pravila a nisu ovakav slučaj uzeli u obzir da može da se desi, kao i oni što su zakaćinjali broj, ako to nije skakač onda je to apslutna krivica organizatora