Utorak, 08.08.2017.

15:44

Pančev: Trebalo je da pobedimo Junajted 1991.

Mančester Junajted igra u utorak u Skoplju UEFA Superkup, do sada je osvojio samo jedan 1991. protiv Crvene zvezde, što odlično pamti Darko Pančev.

Izvor: AK

Panèev: Trebalo je da pobedimo Junajted 1991. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Kolee

pre 6 godina

Boljka srpskog fudbala i jeste sto se jos uvjek zivi u proslosti, Zvezda jos nije izasla iz 1991 i jos uvjek zivi u tom vremenu, a godine polako prolaze, a od velicine je ostalo samo veliki i ruzan stadion, a Partizan se malo trzni zadnjih 10-ak godina ali i dalje je to nedovoljno da bi se napravio bilo kakav ozbiljan rezultat. Cinjenice koje ovo pitkrepljuju jesu da se strepi od ekipa Krasnodara i Videotona. Kad si velicina, ne bojis se da igras ni protiv Barselone ili Reala, ali kad padnes na niske grane onda se plasis i ekipa iz Bugarske, Rumunije, Albanije... Kao neko ko voli sport, volio bih da ispadnu nasi klubovi u ovoj rundi takmicenja, jer ko ce gledati "patnju" protiv Rome, Bilbao, Totenhema itd.

NNN

pre 6 godina

Majstore, da si dao polovinu onoga što si uvek davao lagano bi smo ih pobedili!
Utakmica je počela penalom za MU koji je Miloje odbranio
(ne znam da li postoji još neki golman u istoriji koji je odbranio penale na Old Trafordu i Kamp Nou!)
u narednih sat vremena smo imali bar 10 dobrih prilika od toga jedno 5 "stopostotnih".
Dejo se poigravao sa komletnim timom Mančestera, prolazio je kao kroz sir, mladi Gigs je sve ovo posmatrao i razmišljao "majko, hoću i ja 'vako!"
Nažalost zbog rata se igrala samo jedna utakmica (imali smo ponude da budemo domaćini na neutralnom terenu, ali smo se dogovorili sa bratskim MU da se igra samo jedna utakmica na OT), mi smo ostali bez trofeja koji smo na terenu zaslužili...

NNN

pre 6 godina

Crvena Zvezda Beograd:

1 x klupski prvak sveta

KEŠ: 1 x pobednik i još
3 x polufinalista
5 x četvrtfinalista

KPK: 1 x polufinalista i još
2 x četvrtfinalista

KUP UEFA: 1 x finalista i još
1 x polufinalista
1 x četvrtfinalista

Umeswto da lažete, lupetate i pljujete, sastavite vaš spisak pa se onda javite.
(SrbEUin, 8. avgust 2017 20:34)

Upravo tako!
Za 35 godina smo 15 puta igrali na proleće, praktično svako drugo učešće smo ostajali bar među 8 najboljih.
Ušati je bio kruna koju smo iščekivali i koja nam je toliko puta bila na dohvat, to je taj dosanjan san, voleo bih da i naša deca imaju priliku tome da se nadaju...

Negativni

pre 6 godina

I kako rece ondasnji predsednik UEFA Lenard Johanson, da se ne bi ponovila crvena zvezda moramo da menjamo sistem takmicenja.
Dakle, Gradhopers, Rendzers, Drezden, Bajern nebo se otvorilo i Marsej penali.
I tako postanes prvak Evrope.
(Dusan, 08. avgust 2017 16:15)

Pričaš gluposti. Lenart Johanson ništa slično nije rekao. Glazgov i Drezden bi Partizan odvalili sa petardom. Drezden vas je dva puta izbacio iz Kupa Šampiona a jednom je bilo 6-0. Dakle, trebalo bi da te je sramota šta pišeš. Zvezda je jedini tim koji je uspeo da pobedi Bajern na njegovom terenu u Kupu Šampiona. I to je bio jedan od težih Kupova, sa Maradoninim Napolijem, Sakijevim Milanom... Pogledaj koga je Steaua izbacila pre finala, ili Milan godinu pre Zvezde...Maltežane,Čehe,Irce...a najteži protivnik u polufinalu Genk iz Belgije.
Nemaš ti pojma. Imaš samo Fljamurtari i komplekse.

SrbEUin

pre 6 godina

Crvena Zvezda Beograd:

1 x klupski prvak sveta

KEŠ: 1 x pobednik i još
3 x polufinalista
5 x četvrtfinalista

KPK: 1 x polufinalista i još
2 x četvrtfinalista

KUP UEFA: 1 x finalista i još
1 x polufinalista
1 x četvrtfinalista

Umeswto da lažete, lupetate i pljujete, sastavite vaš spisak pa se onda javite.

realan partizanovac

pre 6 godina

Nevezano za ovu temu, ali nikad mi nece biti jasna ta fascinacija i tolika opcinjenost Mancester Junajtedom na ovim prostorima... I Partizan ih je eliminisao 1966. godine u polufinalu KES-a, i Zvezda bi ih pregazila da se igrao u Beogradu revans Superkupa,sa tadasnjim dream team-om bivse Jugoslavije...

Shommy82

pre 6 godina

smesniji komentar nisam procitao, pa mi smo igrali prvu utakmicu tog kupa o kome pricas , finale igrali davne 1966 kad niste ni znali sta je lopta, igrali i igramo i sada evropska takmicenja, za vas niko nije cuo u evropi a hvalite se evropskim kupom, to je jedino godina koju pamtite, poslednjih 20 godina vas nigde nema, pa ti vidi ko je gigant
(Westbrook, 08. avgust 2017 17:27)

Ja se tom prvom utakmicom ne bih hvalio jer ste to ukrali Hajduku iz Splita koji je bio šampion, ali je državni vrh poslao Partizan. Za finale svaka čast, to jeste bio svojevrstan uspeh, ali nažalost izgubili ste ga. Čovek je napisao da posle toga nemate značajniji rezultat i to je istina. Zvezda ima pored trofeja 1991. i još dva polufinala (od kojih je jedno bilo pre vaše 66., pa tvoja izjava da nismo tada znali šta je lopta ne stoji) i par četvrtfinala. Takodje polufinale kupa kupova i finale kupa UEFA. Stoji to da je Partizan uspešniji u evro nastupima poslednjih godina, ali to što postigne više od Zvezde koja ne uradi ništa i nije poseban uspeh.

Brooklyn boy

pre 6 godina

I kako rece ondasnji predsednik UEFA Lenard Johanson, da se ne bi ponovila crvena zvezda moramo da menjamo sistem takmicenja. 
Dakle, Gradhopers, Rendzers, Drezden, Bajern nebo se otvorilo i Marsej penali. 
I tako postanes prvak Evrope.
(Dusan, 08. avgust 2017 16:15)

Да, поготово је Ренџерс био слаб, све сами шкотски и енглески репрезентативци, а о Бајерну и Олимпику не треба трошити речи... Грасхоперс са Хицфилдом, који следеће сезоне преузима Дортмунд и ствара историју, и Дрезден, шампион Источне Немачке, која нам није нешто лежала... Да, слаба конкуренција...

Miksi 71

pre 6 godina

Kljuc Zvezdinom uspeha kroy istoriju je bila MArakana i tih 100.000 navijaca na svakoj tada vecoj utakmici evro slovima sto hiljada navijaca (zvuci nadrealno zar ne) toliko,bi nas bilo i u revansu na MArakani protiv Mancester Junajteda u Super Kupu Evrope za 1991 godinu,ali Mancester Junajted nije hteo (smeo) da dodje u Beograd na taj revans ! ako bi Zvezdi tadasnjoj smeo jos pride tih 100.000 (stohiljada) navijaca,i ostalo je ta jedan utakmica Dzajic i Cvetkovic to prihvatili UEFA aminovala i to je to,ali sto se tice stadiona Crvene zvezde ja sam imao priliku da gledam Zvezdu uzivo sa stadiona tih godina,i stvarno je tesko opisati,ne opisivo,kako je igrati na Marakani pred tada 100.000 navijaca,mislim da je to ozbiljan segment u pohodu Zvezde na titulu prvaka Evrope 1991 taj stadion odnosno navijac.

Pera Magic Mitic

pre 6 godina

...za vas niko nije cuo u evropi a hvalite se evropskim kupom, to je jedino godina koju pamtite, poslednjih 20 godina vas nigde nema, pa ti vidi ko je gigant
(Westbrook, 8. avgust 2017 17:27)
Na vecnoj listi stoji ovako:
Zvezda ima skor od 57 pobeda, 20 remija i 35 poraza, uz gol-razliku 223:144.
Partizan ima skor od 40 pobeda, 22 remija i 39 poraza. Gol-razlika je 156:128...i niko nije cuo za Zvezdu, a Partizan je gigant?!
Sedi, jedan!

Jumko

pre 6 godina

Hahahaha, pa da li je moguce da smo i u toj utakmici bili bolji, jaci, nadmocniji, ali eto, opet sudija, sunce, golman, poslednja sekunda, magla, zavera, nesreca, protivnik imao dan... Hahaha, ljudi, ja umirem od smeha! Nebeski, al' bas ono nebeski narod!

Objektivno

pre 6 godina

Trebalo je da vas Olimpik demolira niste prešli centar!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pera Božić, 8. avgust 2017 16:06

I oni bi voleli da jesu,kao sto si i ti voleo ali nisu i mozes da places sada do kraja zivota.
Zvezda je igrala povuceno kao deo taktike jer je imala ekstremno brzog Binica i cekala da se otvori kontra,mada je po meni to bilo pogresno,jer je imala igrace,koji su mogli protiv svakog da igraju i pobedjuju.Nikad nisam mogao da shvatim Ljupkovu taktiku da se brani sa Jugovicem,Mihajlovicem,Savicevicem i Prosineckim,koji bi rasturili svaki vezni red na svetu ali cilj opravdava sredstva i bitno je da smo bili prvaci Evrope a vi puknite od muke.

agassi

pre 6 godina

Alo drugari Zvezdaši nema rasprave , pa ovo neće da nam oproste do kraja života . Ovo je najveći neuspeh jednog malog kluba .
Drugo s ' kim se grudvate , neka osvoje nešto pa možemo da se raspravljamo .

marcjanko

pre 6 godina

prvo, zvezdas sam ali ovi komentari alex ferguson rekao da ih niko nije nadigrao kao mi su smesni.... mancester siti im pre neku godinu da 7... o cemu pricate?!
drugo ovaj pancev moze da se pojavljuje jos milion puta na tvu i u javnosti zbog svoje slave ali je cinjenica da on nije bio do kolena ostalim igracima napada crvene zvezde... nije on pogresio sto je otisao u inter, on je njih zakopao posto su shvatili koji je to budak rodjen pod srecnom zvezdom da se nasao pored toliko asistenata u zvezdi. tako da stoji cinjenica da je to bilo daleko preko njegovog limita

kkk

pre 6 godina

Ferguson je pre nekoliko godina izjavio da niko do tada nikada nije tako igrom ponizio Manceste Junajted kao Crvena Zvezda. Posteno je rekao. Al eto. Posto smo Srbi revans utakmica nije bila dozvoljena da se igra. Sledece godine nam iskrslo finale. bili smo polufinalni. posle toga se zna. uvodi se sistem za bogate i to je to.

Delije Čikago

pre 6 godina

Nadigrali smo MU kao niko te godine, posed lopte 65;35 imali smo bar 5 zicera što je i Ferguson priznao, ako je neko zbog rata ispaštao to je Crvena Zvezda, imali bi sigurno bar 3 LŠ, velika je Zvezda, budimo ponosni što smo deo nje...

Рајкоni

pre 6 godina

Нису енглези хтели да играју и у Београду утакмицу, због наводне угрожености, па је Звезда прихватила да се одигра, САМО ЈЕДАН МЕЧ, и то у Енглеској.

Westbrook

pre 6 godina

Cuj grobare,nisu igrali engleski klubovi,laki protivnici 1991,tralala...Zvezda je i 1992 zamalo usla u finale,pre toga igrala dva polufina,finale kup uefa,a vama je cela istorija staje u finale 1966,i te godine ste bili pri dnu tabele u domacem prvenstvu.Mi smo za vas GIGANT najblaze receno,a vi se tesite nebitnim domacim titulama cisto da smanjite komplekse.
(prodigyCZ, 08. avgust 2017 16:42) Hahaha smesniji komentar nisam procitao, pa mi smo igrali prvu utakmicu tog kupa o kome pricas , finale igrali davne 1966 kad niste ni znali sta je lopta, igrali i igramo i sada evropska takmicenja, za vas niko nije cuo u evropi a hvalite se evropskim kupom, to je jedino godina koju pamtite, poslednjih 20 godina vas nigde nema, pa ti vidi ko je gigant

SOKI P.F.C. PRIJEDOR

pre 6 godina

Joj sta im je Savicevic radio tu utakmicu kad se samo sjetim. Pancev masio nemoguce odnosno Smajhel je branio kao lud.

Nicky boy

pre 6 godina

Nadigrali smo MU kao niko te godine, posed lopte 65;35 imali smo bar 5 zicera što je i Ferguson priznao, ako je neko zbog rata ispaštao to je Crvena Zvezda, imali bi sigurno bar 3 LŠ, velika je Zvezda, budimo ponosni što smo deo nje...

(Delije Čikago, 8. avgust 2017 17:34)

Nadigrao je i vas Olimpik u Bariju, pa samo zahvaljujući ludoj sreći ste osvojili trofej. Tako da – sedi, jedan, idi prati bezbol tamo u Čikagu.

Batko

pre 6 godina

Hahahaha, trebalo je... Zamisli, Smajhel ti odbranio sut!? Inace bi pobedili... Haos!
(Jumko, 08. avgust 2017 17:15)

Tada se nisi ni rodio, pa tako pricas. Imas youtub-e pa pogledaj, ovako ispadas smesan

poznavalac

pre 6 godina

Savicevic je odigrao malo je reci perfektno tu utakmicu,Ferguson je bio zadivljen,pricao je o tome nekoliko puta da mu nije jasno kako je tu utakmicu Junajted dobio.

Dusan

pre 6 godina

I kako rece ondasnji predsednik UEFA Lenard Johanson, da se ne bi ponovila crvena zvezda moramo da menjamo sistem takmicenja.
Dakle, Gradhopers, Rendzers, Drezden, Bajern nebo se otvorilo i Marsej penali.
I tako postanes prvak Evrope.

Batko

pre 6 godina

Trebalo je da vas Olimpik demolira niste prešli centar!
(Pera Božić, 08. avgust 2017 16:06)

A, znaci gledao si ? Za koga si navijao ? Radovao se posle penala ?

sah 88

pre 6 godina

Bas me briga za tu utakmicu iako smo ih razbili, ali ono sto je bitno to smo pobedili Bari i Tokio. Samim tim smo postali prvaci evrope i sveta!!!!

Partizanovac

pre 6 godina

Najbolja utakmica Zvezde koju sam ikada gledao. Savicevic ih je vozio kao ispred osnovne skole. Doktor. Ono u Bariju ne bih komentarisao. Najnezasluzenija i najsramnija pobeda jednog tima...

Nista o Nicemu

pre 6 godina

I kako rece ondasnji predsednik UEFA Lenard Johanson, da se ne bi ponovila crvena zvezda moramo da menjamo sistem takmicenja.
Dakle, Gradhopers, Rendzers, Drezden, Bajern nebo se otvorilo i Marsej penali.
I tako postanes prvak Evrope.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dusan, 8. avgust 2017 16:15) # Link komentara

Dusane, nije lepo da mrzis. Veci smo klub, cinjenica.

sah 88

pre 6 godina

Bas me briga za tu utakmicu iako smo ih razbili, ali ono sto je bitno to smo pobedili Bari i Tokio. Samim tim smo postali prvaci evrope i sveta!!!!

Cana fontana

pre 6 godina

Auuu kakvu je samo neverovatnu grešku napravio Darko Pančev kada ga je lično Sir Alex Ferguson zvao, a on odlučio da ostane u Interu!?!

prodigyCZ

pre 6 godina

Cuj grobare,nisu igrali engleski klubovi,laki protivnici 1991,tralala...Zvezda je i 1992 zamalo usla u finale,pre toga igrala dva polufina,finale kup uefa,a vama je cela istorija staje u finale 1966,i te godine ste bili pri dnu tabele u domacem prvenstvu.Mi smo za vas GIGANT najblaze receno,a vi se tesite nebitnim domacim titulama cisto da smanjite komplekse.

Luka

pre 6 godina

Jedno 5 zicera je promašio Pančev na utakmici, Dejo ih je otkinuo, Miloje penal odbranio odmah na početku. Onda je oko 60min Dejo izašao i ćao zdravo...

Luka

pre 6 godina

Jedno 5 zicera je promašio Pančev na utakmici, Dejo ih je otkinuo, Miloje penal odbranio odmah na početku. Onda je oko 60min Dejo izašao i ćao zdravo...

sah 88

pre 6 godina

Bas me briga za tu utakmicu iako smo ih razbili, ali ono sto je bitno to smo pobedili Bari i Tokio. Samim tim smo postali prvaci evrope i sveta!!!!

Batko

pre 6 godina

Trebalo je da vas Olimpik demolira niste prešli centar!
(Pera Božić, 08. avgust 2017 16:06)

A, znaci gledao si ? Za koga si navijao ? Radovao se posle penala ?

prodigyCZ

pre 6 godina

Cuj grobare,nisu igrali engleski klubovi,laki protivnici 1991,tralala...Zvezda je i 1992 zamalo usla u finale,pre toga igrala dva polufina,finale kup uefa,a vama je cela istorija staje u finale 1966,i te godine ste bili pri dnu tabele u domacem prvenstvu.Mi smo za vas GIGANT najblaze receno,a vi se tesite nebitnim domacim titulama cisto da smanjite komplekse.

Nista o Nicemu

pre 6 godina

I kako rece ondasnji predsednik UEFA Lenard Johanson, da se ne bi ponovila crvena zvezda moramo da menjamo sistem takmicenja.
Dakle, Gradhopers, Rendzers, Drezden, Bajern nebo se otvorilo i Marsej penali.
I tako postanes prvak Evrope.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dusan, 8. avgust 2017 16:15) # Link komentara

Dusane, nije lepo da mrzis. Veci smo klub, cinjenica.

Cana fontana

pre 6 godina

Auuu kakvu je samo neverovatnu grešku napravio Darko Pančev kada ga je lično Sir Alex Ferguson zvao, a on odlučio da ostane u Interu!?!

sah 88

pre 6 godina

Bas me briga za tu utakmicu iako smo ih razbili, ali ono sto je bitno to smo pobedili Bari i Tokio. Samim tim smo postali prvaci evrope i sveta!!!!

kkk

pre 6 godina

Ferguson je pre nekoliko godina izjavio da niko do tada nikada nije tako igrom ponizio Manceste Junajted kao Crvena Zvezda. Posteno je rekao. Al eto. Posto smo Srbi revans utakmica nije bila dozvoljena da se igra. Sledece godine nam iskrslo finale. bili smo polufinalni. posle toga se zna. uvodi se sistem za bogate i to je to.

Delije Čikago

pre 6 godina

Nadigrali smo MU kao niko te godine, posed lopte 65;35 imali smo bar 5 zicera što je i Ferguson priznao, ako je neko zbog rata ispaštao to je Crvena Zvezda, imali bi sigurno bar 3 LŠ, velika je Zvezda, budimo ponosni što smo deo nje...

Batko

pre 6 godina

Hahahaha, trebalo je... Zamisli, Smajhel ti odbranio sut!? Inace bi pobedili... Haos!
(Jumko, 08. avgust 2017 17:15)

Tada se nisi ni rodio, pa tako pricas. Imas youtub-e pa pogledaj, ovako ispadas smesan

Objektivno

pre 6 godina

Trebalo je da vas Olimpik demolira niste prešli centar!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pera Božić, 8. avgust 2017 16:06

I oni bi voleli da jesu,kao sto si i ti voleo ali nisu i mozes da places sada do kraja zivota.
Zvezda je igrala povuceno kao deo taktike jer je imala ekstremno brzog Binica i cekala da se otvori kontra,mada je po meni to bilo pogresno,jer je imala igrace,koji su mogli protiv svakog da igraju i pobedjuju.Nikad nisam mogao da shvatim Ljupkovu taktiku da se brani sa Jugovicem,Mihajlovicem,Savicevicem i Prosineckim,koji bi rasturili svaki vezni red na svetu ali cilj opravdava sredstva i bitno je da smo bili prvaci Evrope a vi puknite od muke.

Brooklyn boy

pre 6 godina

I kako rece ondasnji predsednik UEFA Lenard Johanson, da se ne bi ponovila crvena zvezda moramo da menjamo sistem takmicenja. 
Dakle, Gradhopers, Rendzers, Drezden, Bajern nebo se otvorilo i Marsej penali. 
I tako postanes prvak Evrope.
(Dusan, 08. avgust 2017 16:15)

Да, поготово је Ренџерс био слаб, све сами шкотски и енглески репрезентативци, а о Бајерну и Олимпику не треба трошити речи... Грасхоперс са Хицфилдом, који следеће сезоне преузима Дортмунд и ствара историју, и Дрезден, шампион Источне Немачке, која нам није нешто лежала... Да, слаба конкуренција...

Negativni

pre 6 godina

I kako rece ondasnji predsednik UEFA Lenard Johanson, da se ne bi ponovila crvena zvezda moramo da menjamo sistem takmicenja.
Dakle, Gradhopers, Rendzers, Drezden, Bajern nebo se otvorilo i Marsej penali.
I tako postanes prvak Evrope.
(Dusan, 08. avgust 2017 16:15)

Pričaš gluposti. Lenart Johanson ništa slično nije rekao. Glazgov i Drezden bi Partizan odvalili sa petardom. Drezden vas je dva puta izbacio iz Kupa Šampiona a jednom je bilo 6-0. Dakle, trebalo bi da te je sramota šta pišeš. Zvezda je jedini tim koji je uspeo da pobedi Bajern na njegovom terenu u Kupu Šampiona. I to je bio jedan od težih Kupova, sa Maradoninim Napolijem, Sakijevim Milanom... Pogledaj koga je Steaua izbacila pre finala, ili Milan godinu pre Zvezde...Maltežane,Čehe,Irce...a najteži protivnik u polufinalu Genk iz Belgije.
Nemaš ti pojma. Imaš samo Fljamurtari i komplekse.

Shommy82

pre 6 godina

smesniji komentar nisam procitao, pa mi smo igrali prvu utakmicu tog kupa o kome pricas , finale igrali davne 1966 kad niste ni znali sta je lopta, igrali i igramo i sada evropska takmicenja, za vas niko nije cuo u evropi a hvalite se evropskim kupom, to je jedino godina koju pamtite, poslednjih 20 godina vas nigde nema, pa ti vidi ko je gigant
(Westbrook, 08. avgust 2017 17:27)

Ja se tom prvom utakmicom ne bih hvalio jer ste to ukrali Hajduku iz Splita koji je bio šampion, ali je državni vrh poslao Partizan. Za finale svaka čast, to jeste bio svojevrstan uspeh, ali nažalost izgubili ste ga. Čovek je napisao da posle toga nemate značajniji rezultat i to je istina. Zvezda ima pored trofeja 1991. i još dva polufinala (od kojih je jedno bilo pre vaše 66., pa tvoja izjava da nismo tada znali šta je lopta ne stoji) i par četvrtfinala. Takodje polufinale kupa kupova i finale kupa UEFA. Stoji to da je Partizan uspešniji u evro nastupima poslednjih godina, ali to što postigne više od Zvezde koja ne uradi ništa i nije poseban uspeh.

Pera Magic Mitic

pre 6 godina

...za vas niko nije cuo u evropi a hvalite se evropskim kupom, to je jedino godina koju pamtite, poslednjih 20 godina vas nigde nema, pa ti vidi ko je gigant
(Westbrook, 8. avgust 2017 17:27)
Na vecnoj listi stoji ovako:
Zvezda ima skor od 57 pobeda, 20 remija i 35 poraza, uz gol-razliku 223:144.
Partizan ima skor od 40 pobeda, 22 remija i 39 poraza. Gol-razlika je 156:128...i niko nije cuo za Zvezdu, a Partizan je gigant?!
Sedi, jedan!

realan partizanovac

pre 6 godina

Nevezano za ovu temu, ali nikad mi nece biti jasna ta fascinacija i tolika opcinjenost Mancester Junajtedom na ovim prostorima... I Partizan ih je eliminisao 1966. godine u polufinalu KES-a, i Zvezda bi ih pregazila da se igrao u Beogradu revans Superkupa,sa tadasnjim dream team-om bivse Jugoslavije...

Рајкоni

pre 6 godina

Нису енглези хтели да играју и у Београду утакмицу, због наводне угрожености, па је Звезда прихватила да се одигра, САМО ЈЕДАН МЕЧ, и то у Енглеској.

poznavalac

pre 6 godina

Savicevic je odigrao malo je reci perfektno tu utakmicu,Ferguson je bio zadivljen,pricao je o tome nekoliko puta da mu nije jasno kako je tu utakmicu Junajted dobio.

Miksi 71

pre 6 godina

Kljuc Zvezdinom uspeha kroy istoriju je bila MArakana i tih 100.000 navijaca na svakoj tada vecoj utakmici evro slovima sto hiljada navijaca (zvuci nadrealno zar ne) toliko,bi nas bilo i u revansu na MArakani protiv Mancester Junajteda u Super Kupu Evrope za 1991 godinu,ali Mancester Junajted nije hteo (smeo) da dodje u Beograd na taj revans ! ako bi Zvezdi tadasnjoj smeo jos pride tih 100.000 (stohiljada) navijaca,i ostalo je ta jedan utakmica Dzajic i Cvetkovic to prihvatili UEFA aminovala i to je to,ali sto se tice stadiona Crvene zvezde ja sam imao priliku da gledam Zvezdu uzivo sa stadiona tih godina,i stvarno je tesko opisati,ne opisivo,kako je igrati na Marakani pred tada 100.000 navijaca,mislim da je to ozbiljan segment u pohodu Zvezde na titulu prvaka Evrope 1991 taj stadion odnosno navijac.

Dusan

pre 6 godina

I kako rece ondasnji predsednik UEFA Lenard Johanson, da se ne bi ponovila crvena zvezda moramo da menjamo sistem takmicenja.
Dakle, Gradhopers, Rendzers, Drezden, Bajern nebo se otvorilo i Marsej penali.
I tako postanes prvak Evrope.

Partizanovac

pre 6 godina

Najbolja utakmica Zvezde koju sam ikada gledao. Savicevic ih je vozio kao ispred osnovne skole. Doktor. Ono u Bariju ne bih komentarisao. Najnezasluzenija i najsramnija pobeda jednog tima...

SOKI P.F.C. PRIJEDOR

pre 6 godina

Joj sta im je Savicevic radio tu utakmicu kad se samo sjetim. Pancev masio nemoguce odnosno Smajhel je branio kao lud.

NNN

pre 6 godina

Crvena Zvezda Beograd:

1 x klupski prvak sveta

KEŠ: 1 x pobednik i još
3 x polufinalista
5 x četvrtfinalista

KPK: 1 x polufinalista i još
2 x četvrtfinalista

KUP UEFA: 1 x finalista i još
1 x polufinalista
1 x četvrtfinalista

Umeswto da lažete, lupetate i pljujete, sastavite vaš spisak pa se onda javite.
(SrbEUin, 8. avgust 2017 20:34)

Upravo tako!
Za 35 godina smo 15 puta igrali na proleće, praktično svako drugo učešće smo ostajali bar među 8 najboljih.
Ušati je bio kruna koju smo iščekivali i koja nam je toliko puta bila na dohvat, to je taj dosanjan san, voleo bih da i naša deca imaju priliku tome da se nadaju...

SrbEUin

pre 6 godina

Crvena Zvezda Beograd:

1 x klupski prvak sveta

KEŠ: 1 x pobednik i još
3 x polufinalista
5 x četvrtfinalista

KPK: 1 x polufinalista i još
2 x četvrtfinalista

KUP UEFA: 1 x finalista i još
1 x polufinalista
1 x četvrtfinalista

Umeswto da lažete, lupetate i pljujete, sastavite vaš spisak pa se onda javite.

NNN

pre 6 godina

Majstore, da si dao polovinu onoga što si uvek davao lagano bi smo ih pobedili!
Utakmica je počela penalom za MU koji je Miloje odbranio
(ne znam da li postoji još neki golman u istoriji koji je odbranio penale na Old Trafordu i Kamp Nou!)
u narednih sat vremena smo imali bar 10 dobrih prilika od toga jedno 5 "stopostotnih".
Dejo se poigravao sa komletnim timom Mančestera, prolazio je kao kroz sir, mladi Gigs je sve ovo posmatrao i razmišljao "majko, hoću i ja 'vako!"
Nažalost zbog rata se igrala samo jedna utakmica (imali smo ponude da budemo domaćini na neutralnom terenu, ali smo se dogovorili sa bratskim MU da se igra samo jedna utakmica na OT), mi smo ostali bez trofeja koji smo na terenu zaslužili...

Nicky boy

pre 6 godina

Nadigrali smo MU kao niko te godine, posed lopte 65;35 imali smo bar 5 zicera što je i Ferguson priznao, ako je neko zbog rata ispaštao to je Crvena Zvezda, imali bi sigurno bar 3 LŠ, velika je Zvezda, budimo ponosni što smo deo nje...

(Delije Čikago, 8. avgust 2017 17:34)

Nadigrao je i vas Olimpik u Bariju, pa samo zahvaljujući ludoj sreći ste osvojili trofej. Tako da – sedi, jedan, idi prati bezbol tamo u Čikagu.

Westbrook

pre 6 godina

Cuj grobare,nisu igrali engleski klubovi,laki protivnici 1991,tralala...Zvezda je i 1992 zamalo usla u finale,pre toga igrala dva polufina,finale kup uefa,a vama je cela istorija staje u finale 1966,i te godine ste bili pri dnu tabele u domacem prvenstvu.Mi smo za vas GIGANT najblaze receno,a vi se tesite nebitnim domacim titulama cisto da smanjite komplekse.
(prodigyCZ, 08. avgust 2017 16:42) Hahaha smesniji komentar nisam procitao, pa mi smo igrali prvu utakmicu tog kupa o kome pricas , finale igrali davne 1966 kad niste ni znali sta je lopta, igrali i igramo i sada evropska takmicenja, za vas niko nije cuo u evropi a hvalite se evropskim kupom, to je jedino godina koju pamtite, poslednjih 20 godina vas nigde nema, pa ti vidi ko je gigant

marcjanko

pre 6 godina

prvo, zvezdas sam ali ovi komentari alex ferguson rekao da ih niko nije nadigrao kao mi su smesni.... mancester siti im pre neku godinu da 7... o cemu pricate?!
drugo ovaj pancev moze da se pojavljuje jos milion puta na tvu i u javnosti zbog svoje slave ali je cinjenica da on nije bio do kolena ostalim igracima napada crvene zvezde... nije on pogresio sto je otisao u inter, on je njih zakopao posto su shvatili koji je to budak rodjen pod srecnom zvezdom da se nasao pored toliko asistenata u zvezdi. tako da stoji cinjenica da je to bilo daleko preko njegovog limita

agassi

pre 6 godina

Alo drugari Zvezdaši nema rasprave , pa ovo neće da nam oproste do kraja života . Ovo je najveći neuspeh jednog malog kluba .
Drugo s ' kim se grudvate , neka osvoje nešto pa možemo da se raspravljamo .

Jumko

pre 6 godina

Hahahaha, pa da li je moguce da smo i u toj utakmici bili bolji, jaci, nadmocniji, ali eto, opet sudija, sunce, golman, poslednja sekunda, magla, zavera, nesreca, protivnik imao dan... Hahaha, ljudi, ja umirem od smeha! Nebeski, al' bas ono nebeski narod!

Kolee

pre 6 godina

Boljka srpskog fudbala i jeste sto se jos uvjek zivi u proslosti, Zvezda jos nije izasla iz 1991 i jos uvjek zivi u tom vremenu, a godine polako prolaze, a od velicine je ostalo samo veliki i ruzan stadion, a Partizan se malo trzni zadnjih 10-ak godina ali i dalje je to nedovoljno da bi se napravio bilo kakav ozbiljan rezultat. Cinjenice koje ovo pitkrepljuju jesu da se strepi od ekipa Krasnodara i Videotona. Kad si velicina, ne bojis se da igras ni protiv Barselone ili Reala, ali kad padnes na niske grane onda se plasis i ekipa iz Bugarske, Rumunije, Albanije... Kao neko ko voli sport, volio bih da ispadnu nasi klubovi u ovoj rundi takmicenja, jer ko ce gledati "patnju" protiv Rome, Bilbao, Totenhema itd.

Dusan

pre 6 godina

I kako rece ondasnji predsednik UEFA Lenard Johanson, da se ne bi ponovila crvena zvezda moramo da menjamo sistem takmicenja.
Dakle, Gradhopers, Rendzers, Drezden, Bajern nebo se otvorilo i Marsej penali.
I tako postanes prvak Evrope.

Partizanovac

pre 6 godina

Najbolja utakmica Zvezde koju sam ikada gledao. Savicevic ih je vozio kao ispred osnovne skole. Doktor. Ono u Bariju ne bih komentarisao. Najnezasluzenija i najsramnija pobeda jednog tima...

Westbrook

pre 6 godina

Cuj grobare,nisu igrali engleski klubovi,laki protivnici 1991,tralala...Zvezda je i 1992 zamalo usla u finale,pre toga igrala dva polufina,finale kup uefa,a vama je cela istorija staje u finale 1966,i te godine ste bili pri dnu tabele u domacem prvenstvu.Mi smo za vas GIGANT najblaze receno,a vi se tesite nebitnim domacim titulama cisto da smanjite komplekse.
(prodigyCZ, 08. avgust 2017 16:42) Hahaha smesniji komentar nisam procitao, pa mi smo igrali prvu utakmicu tog kupa o kome pricas , finale igrali davne 1966 kad niste ni znali sta je lopta, igrali i igramo i sada evropska takmicenja, za vas niko nije cuo u evropi a hvalite se evropskim kupom, to je jedino godina koju pamtite, poslednjih 20 godina vas nigde nema, pa ti vidi ko je gigant

Jumko

pre 6 godina

Hahahaha, pa da li je moguce da smo i u toj utakmici bili bolji, jaci, nadmocniji, ali eto, opet sudija, sunce, golman, poslednja sekunda, magla, zavera, nesreca, protivnik imao dan... Hahaha, ljudi, ja umirem od smeha! Nebeski, al' bas ono nebeski narod!

Nicky boy

pre 6 godina

Nadigrali smo MU kao niko te godine, posed lopte 65;35 imali smo bar 5 zicera što je i Ferguson priznao, ako je neko zbog rata ispaštao to je Crvena Zvezda, imali bi sigurno bar 3 LŠ, velika je Zvezda, budimo ponosni što smo deo nje...

(Delije Čikago, 8. avgust 2017 17:34)

Nadigrao je i vas Olimpik u Bariju, pa samo zahvaljujući ludoj sreći ste osvojili trofej. Tako da – sedi, jedan, idi prati bezbol tamo u Čikagu.

marcjanko

pre 6 godina

prvo, zvezdas sam ali ovi komentari alex ferguson rekao da ih niko nije nadigrao kao mi su smesni.... mancester siti im pre neku godinu da 7... o cemu pricate?!
drugo ovaj pancev moze da se pojavljuje jos milion puta na tvu i u javnosti zbog svoje slave ali je cinjenica da on nije bio do kolena ostalim igracima napada crvene zvezde... nije on pogresio sto je otisao u inter, on je njih zakopao posto su shvatili koji je to budak rodjen pod srecnom zvezdom da se nasao pored toliko asistenata u zvezdi. tako da stoji cinjenica da je to bilo daleko preko njegovog limita

prodigyCZ

pre 6 godina

Cuj grobare,nisu igrali engleski klubovi,laki protivnici 1991,tralala...Zvezda je i 1992 zamalo usla u finale,pre toga igrala dva polufina,finale kup uefa,a vama je cela istorija staje u finale 1966,i te godine ste bili pri dnu tabele u domacem prvenstvu.Mi smo za vas GIGANT najblaze receno,a vi se tesite nebitnim domacim titulama cisto da smanjite komplekse.

sah 88

pre 6 godina

Bas me briga za tu utakmicu iako smo ih razbili, ali ono sto je bitno to smo pobedili Bari i Tokio. Samim tim smo postali prvaci evrope i sveta!!!!

Batko

pre 6 godina

Trebalo je da vas Olimpik demolira niste prešli centar!
(Pera Božić, 08. avgust 2017 16:06)

A, znaci gledao si ? Za koga si navijao ? Radovao se posle penala ?

Nista o Nicemu

pre 6 godina

I kako rece ondasnji predsednik UEFA Lenard Johanson, da se ne bi ponovila crvena zvezda moramo da menjamo sistem takmicenja.
Dakle, Gradhopers, Rendzers, Drezden, Bajern nebo se otvorilo i Marsej penali.
I tako postanes prvak Evrope.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dusan, 8. avgust 2017 16:15) # Link komentara

Dusane, nije lepo da mrzis. Veci smo klub, cinjenica.

sah 88

pre 6 godina

Bas me briga za tu utakmicu iako smo ih razbili, ali ono sto je bitno to smo pobedili Bari i Tokio. Samim tim smo postali prvaci evrope i sveta!!!!

Luka

pre 6 godina

Jedno 5 zicera je promašio Pančev na utakmici, Dejo ih je otkinuo, Miloje penal odbranio odmah na početku. Onda je oko 60min Dejo izašao i ćao zdravo...

agassi

pre 6 godina

Alo drugari Zvezdaši nema rasprave , pa ovo neće da nam oproste do kraja života . Ovo je najveći neuspeh jednog malog kluba .
Drugo s ' kim se grudvate , neka osvoje nešto pa možemo da se raspravljamo .

Delije Čikago

pre 6 godina

Nadigrali smo MU kao niko te godine, posed lopte 65;35 imali smo bar 5 zicera što je i Ferguson priznao, ako je neko zbog rata ispaštao to je Crvena Zvezda, imali bi sigurno bar 3 LŠ, velika je Zvezda, budimo ponosni što smo deo nje...

Shommy82

pre 6 godina

smesniji komentar nisam procitao, pa mi smo igrali prvu utakmicu tog kupa o kome pricas , finale igrali davne 1966 kad niste ni znali sta je lopta, igrali i igramo i sada evropska takmicenja, za vas niko nije cuo u evropi a hvalite se evropskim kupom, to je jedino godina koju pamtite, poslednjih 20 godina vas nigde nema, pa ti vidi ko je gigant
(Westbrook, 08. avgust 2017 17:27)

Ja se tom prvom utakmicom ne bih hvalio jer ste to ukrali Hajduku iz Splita koji je bio šampion, ali je državni vrh poslao Partizan. Za finale svaka čast, to jeste bio svojevrstan uspeh, ali nažalost izgubili ste ga. Čovek je napisao da posle toga nemate značajniji rezultat i to je istina. Zvezda ima pored trofeja 1991. i još dva polufinala (od kojih je jedno bilo pre vaše 66., pa tvoja izjava da nismo tada znali šta je lopta ne stoji) i par četvrtfinala. Takodje polufinale kupa kupova i finale kupa UEFA. Stoji to da je Partizan uspešniji u evro nastupima poslednjih godina, ali to što postigne više od Zvezde koja ne uradi ništa i nije poseban uspeh.

kkk

pre 6 godina

Ferguson je pre nekoliko godina izjavio da niko do tada nikada nije tako igrom ponizio Manceste Junajted kao Crvena Zvezda. Posteno je rekao. Al eto. Posto smo Srbi revans utakmica nije bila dozvoljena da se igra. Sledece godine nam iskrslo finale. bili smo polufinalni. posle toga se zna. uvodi se sistem za bogate i to je to.

Pera Magic Mitic

pre 6 godina

...za vas niko nije cuo u evropi a hvalite se evropskim kupom, to je jedino godina koju pamtite, poslednjih 20 godina vas nigde nema, pa ti vidi ko je gigant
(Westbrook, 8. avgust 2017 17:27)
Na vecnoj listi stoji ovako:
Zvezda ima skor od 57 pobeda, 20 remija i 35 poraza, uz gol-razliku 223:144.
Partizan ima skor od 40 pobeda, 22 remija i 39 poraza. Gol-razlika je 156:128...i niko nije cuo za Zvezdu, a Partizan je gigant?!
Sedi, jedan!

Brooklyn boy

pre 6 godina

I kako rece ondasnji predsednik UEFA Lenard Johanson, da se ne bi ponovila crvena zvezda moramo da menjamo sistem takmicenja. 
Dakle, Gradhopers, Rendzers, Drezden, Bajern nebo se otvorilo i Marsej penali. 
I tako postanes prvak Evrope.
(Dusan, 08. avgust 2017 16:15)

Да, поготово је Ренџерс био слаб, све сами шкотски и енглески репрезентативци, а о Бајерну и Олимпику не треба трошити речи... Грасхоперс са Хицфилдом, који следеће сезоне преузима Дортмунд и ствара историју, и Дрезден, шампион Источне Немачке, која нам није нешто лежала... Да, слаба конкуренција...

Negativni

pre 6 godina

I kako rece ondasnji predsednik UEFA Lenard Johanson, da se ne bi ponovila crvena zvezda moramo da menjamo sistem takmicenja.
Dakle, Gradhopers, Rendzers, Drezden, Bajern nebo se otvorilo i Marsej penali.
I tako postanes prvak Evrope.
(Dusan, 08. avgust 2017 16:15)

Pričaš gluposti. Lenart Johanson ništa slično nije rekao. Glazgov i Drezden bi Partizan odvalili sa petardom. Drezden vas je dva puta izbacio iz Kupa Šampiona a jednom je bilo 6-0. Dakle, trebalo bi da te je sramota šta pišeš. Zvezda je jedini tim koji je uspeo da pobedi Bajern na njegovom terenu u Kupu Šampiona. I to je bio jedan od težih Kupova, sa Maradoninim Napolijem, Sakijevim Milanom... Pogledaj koga je Steaua izbacila pre finala, ili Milan godinu pre Zvezde...Maltežane,Čehe,Irce...a najteži protivnik u polufinalu Genk iz Belgije.
Nemaš ti pojma. Imaš samo Fljamurtari i komplekse.

Cana fontana

pre 6 godina

Auuu kakvu je samo neverovatnu grešku napravio Darko Pančev kada ga je lično Sir Alex Ferguson zvao, a on odlučio da ostane u Interu!?!

Batko

pre 6 godina

Hahahaha, trebalo je... Zamisli, Smajhel ti odbranio sut!? Inace bi pobedili... Haos!
(Jumko, 08. avgust 2017 17:15)

Tada se nisi ni rodio, pa tako pricas. Imas youtub-e pa pogledaj, ovako ispadas smesan

SrbEUin

pre 6 godina

Crvena Zvezda Beograd:

1 x klupski prvak sveta

KEŠ: 1 x pobednik i još
3 x polufinalista
5 x četvrtfinalista

KPK: 1 x polufinalista i još
2 x četvrtfinalista

KUP UEFA: 1 x finalista i još
1 x polufinalista
1 x četvrtfinalista

Umeswto da lažete, lupetate i pljujete, sastavite vaš spisak pa se onda javite.

Objektivno

pre 6 godina

Trebalo je da vas Olimpik demolira niste prešli centar!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pera Božić, 8. avgust 2017 16:06

I oni bi voleli da jesu,kao sto si i ti voleo ali nisu i mozes da places sada do kraja zivota.
Zvezda je igrala povuceno kao deo taktike jer je imala ekstremno brzog Binica i cekala da se otvori kontra,mada je po meni to bilo pogresno,jer je imala igrace,koji su mogli protiv svakog da igraju i pobedjuju.Nikad nisam mogao da shvatim Ljupkovu taktiku da se brani sa Jugovicem,Mihajlovicem,Savicevicem i Prosineckim,koji bi rasturili svaki vezni red na svetu ali cilj opravdava sredstva i bitno je da smo bili prvaci Evrope a vi puknite od muke.

Miksi 71

pre 6 godina

Kljuc Zvezdinom uspeha kroy istoriju je bila MArakana i tih 100.000 navijaca na svakoj tada vecoj utakmici evro slovima sto hiljada navijaca (zvuci nadrealno zar ne) toliko,bi nas bilo i u revansu na MArakani protiv Mancester Junajteda u Super Kupu Evrope za 1991 godinu,ali Mancester Junajted nije hteo (smeo) da dodje u Beograd na taj revans ! ako bi Zvezdi tadasnjoj smeo jos pride tih 100.000 (stohiljada) navijaca,i ostalo je ta jedan utakmica Dzajic i Cvetkovic to prihvatili UEFA aminovala i to je to,ali sto se tice stadiona Crvene zvezde ja sam imao priliku da gledam Zvezdu uzivo sa stadiona tih godina,i stvarno je tesko opisati,ne opisivo,kako je igrati na Marakani pred tada 100.000 navijaca,mislim da je to ozbiljan segment u pohodu Zvezde na titulu prvaka Evrope 1991 taj stadion odnosno navijac.

Kolee

pre 6 godina

Boljka srpskog fudbala i jeste sto se jos uvjek zivi u proslosti, Zvezda jos nije izasla iz 1991 i jos uvjek zivi u tom vremenu, a godine polako prolaze, a od velicine je ostalo samo veliki i ruzan stadion, a Partizan se malo trzni zadnjih 10-ak godina ali i dalje je to nedovoljno da bi se napravio bilo kakav ozbiljan rezultat. Cinjenice koje ovo pitkrepljuju jesu da se strepi od ekipa Krasnodara i Videotona. Kad si velicina, ne bojis se da igras ni protiv Barselone ili Reala, ali kad padnes na niske grane onda se plasis i ekipa iz Bugarske, Rumunije, Albanije... Kao neko ko voli sport, volio bih da ispadnu nasi klubovi u ovoj rundi takmicenja, jer ko ce gledati "patnju" protiv Rome, Bilbao, Totenhema itd.

realan partizanovac

pre 6 godina

Nevezano za ovu temu, ali nikad mi nece biti jasna ta fascinacija i tolika opcinjenost Mancester Junajtedom na ovim prostorima... I Partizan ih je eliminisao 1966. godine u polufinalu KES-a, i Zvezda bi ih pregazila da se igrao u Beogradu revans Superkupa,sa tadasnjim dream team-om bivse Jugoslavije...

poznavalac

pre 6 godina

Savicevic je odigrao malo je reci perfektno tu utakmicu,Ferguson je bio zadivljen,pricao je o tome nekoliko puta da mu nije jasno kako je tu utakmicu Junajted dobio.

SOKI P.F.C. PRIJEDOR

pre 6 godina

Joj sta im je Savicevic radio tu utakmicu kad se samo sjetim. Pancev masio nemoguce odnosno Smajhel je branio kao lud.

NNN

pre 6 godina

Crvena Zvezda Beograd:

1 x klupski prvak sveta

KEŠ: 1 x pobednik i još
3 x polufinalista
5 x četvrtfinalista

KPK: 1 x polufinalista i još
2 x četvrtfinalista

KUP UEFA: 1 x finalista i još
1 x polufinalista
1 x četvrtfinalista

Umeswto da lažete, lupetate i pljujete, sastavite vaš spisak pa se onda javite.
(SrbEUin, 8. avgust 2017 20:34)

Upravo tako!
Za 35 godina smo 15 puta igrali na proleće, praktično svako drugo učešće smo ostajali bar među 8 najboljih.
Ušati je bio kruna koju smo iščekivali i koja nam je toliko puta bila na dohvat, to je taj dosanjan san, voleo bih da i naša deca imaju priliku tome da se nadaju...

Рајкоni

pre 6 godina

Нису енглези хтели да играју и у Београду утакмицу, због наводне угрожености, па је Звезда прихватила да се одигра, САМО ЈЕДАН МЕЧ, и то у Енглеској.

NNN

pre 6 godina

Majstore, da si dao polovinu onoga što si uvek davao lagano bi smo ih pobedili!
Utakmica je počela penalom za MU koji je Miloje odbranio
(ne znam da li postoji još neki golman u istoriji koji je odbranio penale na Old Trafordu i Kamp Nou!)
u narednih sat vremena smo imali bar 10 dobrih prilika od toga jedno 5 "stopostotnih".
Dejo se poigravao sa komletnim timom Mančestera, prolazio je kao kroz sir, mladi Gigs je sve ovo posmatrao i razmišljao "majko, hoću i ja 'vako!"
Nažalost zbog rata se igrala samo jedna utakmica (imali smo ponude da budemo domaćini na neutralnom terenu, ali smo se dogovorili sa bratskim MU da se igra samo jedna utakmica na OT), mi smo ostali bez trofeja koji smo na terenu zaslužili...