Sreda, 02.08.2017.

23:42

Đukić: Mogli smo da pobedimo

Trener Partizana Miroslav Đukić prezadovoljan je igrom svog tima u Pireju.

Izvor: B92

Ðukiæ: Mogli smo da pobedimo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

Bilal

pre 6 godina

Mogli smo...da smo imali prosečnog trenera i sportskog direktora koji želi da se meša u svoj posao i koji može za pola godine da nađe štopera.
(Pećko Pivo, 3. avgust 2017 08:33)
Našao je Ilijev štopera i levog beka al' koja korist od toga kada ih Đukić ne forsira. N.R. Miletć i Mohamed El Monir su daleko kvalitetniji igrači od Ćirkovića i N.G. Miletića. Čak šta više, po potrebi Miletić može da pokriva i stranu desnog beka. Nekako sam ubeđen da bi naša odbrana sa ovom dvojicom kao standardnim igračima bila bar 50% jača.

neutralni felsh

pre 6 godina

trebaju izvanredni defnzivci, prije svega, koji ce da pokriju neminovne stani-pani situacije koje napadacki fudbal donosi. Mislim da je tu Partizan "pao". Jednostavno, Partizanova odbrana ne moze da isprati ovakav rezim totalnog fudbala.
(steta, 3. avgust 2017 06:42)


izvinite, ali to je prilicna zabluda. za dobar napadacki fudbal treba pre svega jak vezni red koji kapira igru u oba pravca, odbranu i napad, sa loptom i bez, ono kad kazu brza tranzicija. nekada suvise dobri sablon-stoperi umeju da pokvare posao jer uspore igru, ne prave visak u napadu. totalni fudbal je nastao jer se mihaels umorio od sablon stopera, sporih bandera koji ne doprinose napadu sem u prekidima. danas, prototip moderne stop linije nije vise par tornjeva nego jedan vislji i jedan sitniji, brzi igrac, sa vecim odrazom, i za zonu i za flaster.
kljuc dobre postavke je balans. nase timovi imaju slab vezni red, on podbaci jer ne isprati odbranu. prvi gol u BG je primio everton, pobegao mu igrac a veza se rasirila u prvim minutima igre, ponele ih tribine. pobegao igrac zadnjem veznom? mesi ronaldo nejmar mogu da ti pobegnu i niko vise. prvi gol u pireju nisu stoperi nego golman. zamisli nervozu medju njihovima da je partizan poveo 1:0 i onda ih pritisnuo? ovako opet jurio rezultat, opet popio sacekusu.
milinkovic je igrao 433 ko barsa, ali u barsi se iniesta vrati do maskerana u polje, a u partizanu inieste kasne u odbranu. to ni pujol ne krpi :)

Kanga

pre 6 godina

Ajde da budemo realni. Ni mi ni vi iz povlascene grupe ne mozemo da prodjemo NIKOGA. Cak je bolje da izvucemo Milan nego Zenit ili Ajax, jer cemo od tih "manjih" popiti po petardu, a Milan ce "stati" na 2:0. To sto ste vi sinoc solidno odigrali utakmicu, koja je bila gotova pre nego sto je pocela, ne govori nista o kvalitetu, vec samo da ste izginuli da vas ne natovare u Pireju. Bolje bi bilo da se ne lozite na "fantasticnu igru", nego pamet u glavu i oprezno u sledecem kolu... i jedni i drugi!

Duško

pre 6 godina

Takođe, slažem se sa "exe" , oko Đurđevića. Veoma negativan igrač koji viče na Sumu i na taj način mu urušava samopouzdanje. kao trener, doduše nižeg ranga. Ali veliki sam poznavalac ljudske psihe. Svako ko na ovakav način exponira sebe i kljuka svoj ego istovremeno ispumpava samopouzdanje svojim saigračima. Ovakve igrače potrebno je odstraniti iz ekipe. Posledice mogu biti pogubne. Poštujem Ivicu i nadam se da i on to vidi.

Duško

pre 6 godina

Moj klub Partizan sa kojin živim 46 godina. Volim ga i pratim uvek i na svakom mestu. Ne želim da upućujem kritike ili nešto slično. Sugestiju da. Jer Partizan je i moj. Golman i poslednja linija odbrane su nahmjvažniji deo tima. Ne želeći ovde da kritikujem sadašnjeg golmana, mislim da čovek na golu mora biti "zmaj" . Dugo godina grešimo pri izboru golmana. Oni bar nisu tako skupi. Evo u vojvodjanskoj ligi ima golmana koji se ne bi obrukali u Partizanu. Zašto tako?

Pećko Pivo

pre 6 godina

Mogli smo...ali sa slabom odbranom koju ti dodatno oslabljuješ forsiranjem Ćirkovića šanse su nam od starta bile ravne nule. Od 180 minuta koliko traju dve utakmice Partizan je imao aktivan rezultat samo pet minuta (na početku prve utakmice). Ostalih 175 minuta Olmpijakos je imao rezultat koji ga vodi dalje (zahvaljujući igračima Partizana i njihovim greškama). Mogli smo...da smo imali prosečnog trenera i sportskog direktora koji želi da se meša u svoj posao i koji može za pola godine da nađe štopera.

Danilovgrad

pre 6 godina

U oba meca Olimpijakos igrao nezainteresovano ( sto je i logicno jer vecina igraca i ne zna ko im je protivnik, ko je Partizan, nikad culi ) Dali 5 golova a da se nisu ni oznojili, al zato Partizan pokazao `klasu` hahahah vrh...

steta

pre 6 godina

Steta, bas steta, jer Partizan ima dosta repesktabilnih igraca I nekako mi se cini da je odbrana bila samo malo bolja da bi se sve drugacije zavrsilo. Djukica Partizanovci generalno vole jer igra otvoreno, na gol vise. Drzim da samo treneri koji I znaju I razumiju fudbal, a uz to I vjeruju, tako I postavljaju igru, za fudbalske sladokusce. E sad, za Djukicevu filozofiju, bar se meni tako cini, iako napadacku, trebaju izvanredni defnzivci, prije svega, koji ce da pokriju neminovne stani-pani situacije koje napadacki fudbal donosi. Mislim da je tu Partizan "pao". Jedna figurativna lasta, u obliku Vulicevica, ne donosi proljece. Jednostavno, Partizanova odbrana ne moze da isprati ovakav rezim totalnog fudbala. Nadam se da grijesim, ali mislim da cemo I za Ligu UEFA, ako nas ne izbace, onako atraktivno...ispasti. Svaka cast za igru, ipak.

ArtuDitu

pre 6 godina

Sve je to prazna prica. Da ste mogli da pobedite vi bi pobedili. Ove utakmice imaju jednostavan cilj - da prodjes dalje. I samo se to racuna. A ostalo je nebitno. Medjutim, posto mi ocekujemo da svaki nas klub popije petardu protiv nekog iole ozbiljnijeg protivnika, onda se, sve mimo toga racuna kao nevidjen rezultat. Sta Ludogorecu vredi sto je pobedio 3:1 kada su ispali. A sigurno su odlicno odigrali u revansu. Verovatno ce se, na kraju, krivica svaliti na sudiju iz prve utakmice jer mora da postoji neka visa sila koja je kumovala izbacivanju a na koju nikako nije moglo da se utice. Partizanu je bilo potrebno tri, cetiri ozbiljne sanse da bi postigao jedan gol. Olimpijakosu je bila potrebna jedna. I to je ta razlika. Deluje da je falilo malo a ustvari falilo je mnogo. Moguce da je Djukic, u ovom trenutku, od ovih igraca izvukao maksimum. Ali, to nije bilo dovoljno. A u odsustvu konkretnih rezultata smisljaju se izrazi kao castan poraz, mogli smo da pobedimo i slicni koji sluze da bi se amortizovala izgubljena utakmica i da bi joj se tako dao drugaciji prizvuk. Klupski fudbal nas polako odvikava od rezultata u Evropi i navikava nas da glorifikujemo poraz, ukoliko nije u pitanju debakl. Zvezdina pobeda u nekavim kvalifikacijama za plej of predstavljena je kao nesto epohalno. Sto ne znaci da ce to biti dovoljno za plej of. Mozda je to i mera srpskog fudbala u ovom trenutku - da se radujemo prolasku naseg kluba iz kvalifikacija u plej of.

Đorđe

pre 6 godina

Ne nismo sa ovakvom odbranom. Napad nam je sasvim korektan, igru imamo, ali sve to pada u vodu kada nemamo golmana, bekove i štopere. Ajde Ostojić i Vuličević mogu da koliko toliko završe posao pozadi, ali golman, Miletić i Ćirković su ispod proseka i za JSL. Pratim fudbal više od 30 godina, igram 25 i to u odbrani, pa mogu da uočim neke propuste. Ćirković i Miletić nemaju osnovno znanje fudbalske igre. Njihovo postavljanje, anticipacija je na kriminalnom nivou. O Kljajiću ne vredi ni pričati. Moja osnovna zamerka Đukiću je što nije zahtevao bar jednog kvalitetnog štopera. Mi smo dali Olimpijakosu 3 gola, što je odlično i sasvim dovoljno za prolaz da nismo primali golove svojstvene amaterskim ekipama. Oba naša ulaska u LŠ, bila su zahvaljujući jakoj odbrani, tačnije Krstajiću i Vestu.
Prodali ste Leonarda, dovedite golmana i dobrog štopera i uz napad koji imamo, sigurno možemo do LE.

zoran

pre 6 godina

Da pobedis sa odbranom - Miletic, Ostojic, Cirkovic , Kljajic..???
Da pobedis sa veznjacima - Kosovic, Jevtovic..??

Gospodine Djukicu, da li vi to ozbiljno ili je vrucina u Grckoj jaca od srpkse, pa vam se malo sloshilo..?

dzoni

pre 6 godina

covek je doveden da uvede ekipu u Evropu ali sa nekompletnim timom...
nije do njega kad primis kiks gol ili promasis zicer...tu je razlika izmedju prosecnih i boljih...
on radi dobro svoj posao....!

Laki

pre 6 godina

Naravno da smo mogli, eto da je Janković dao.. i bilo bi potpuno zasluženo.Ono što je napravilo razliku nije nesreća već znanje i iskustvo, prelašenost nekih igrača (Kljajić, Miletić...), strah od greške koji vodi u grešku. Jednostavno, nedostaju ovakve utakmice, one donose rutinu u odbrani i u realizaciji. Bar 5-6 puta smo oteli lotu na centru i nismo kvalitetno završili napad, ili je nedostajao pas ili smo upecani u ofsajd. Vredelo bi da bar u žrebu imamo sreće, jer se tu ipak radi o sreći, pa da igramo LE. To bi bilo višestruko značajno.

moralni gmizavac

pre 6 godina

(nista o nicemu, 02. avgust 2017 23:54)
Uzmi bonu, prosetaj malo...lepo je vece. Unistice te vesti o Partizanu i Barseloni. Prijatno

VEČITI DELIJA

pre 6 godina

Pa što niste ? Mislio sam da je ovaj Djukić ozbiljniji i pametniji čovjek i stručnjak . Srbine , jedino je bitno ono što piše na semaforu na kraju utakmice . " ČOVJEK JE ONO ŠTO JESTE A NE ONO ŠTO JE MOGAO BITI ! "

exe

pre 6 godina

Ne znam šta da kažem... Čini mi se da se, za razliku od Partizana, Grci nisu čestito ni oznojili u ovom dvomeču a dali pet lakih komada.
Jedno opažanje - Suma daje gol, utrčava u mrežu da uzme loptu, Đurđević je uzima prvi i upućuje mu neki "polubilački" pogled. Mislim da momak ima neki ozbiljan problem, bez obzira što je dao gol večeras.

Redondo

pre 6 godina

Pratim Partizan od 1982, imali smo mi velikih radosti i pobeda ali i razocarenja. Ponekad smo pobedili i nezasluzeno, na srecu. Ponekad smo izgubili igrajuci stvarno dobro. Primera radi 100 derbi smo igrali fantasticno, kao sto i trener Zvezde priznao. Jako tesko mi pada to da danasnja deca stvarno nemaju pojma o fudbalu, ni partizanovci ni zvezdasi. Protiv grka smo bili " u igri" do njihovog prvog gola u Bg, ostale su bajke za decu. Dali su gol na strani,posle izjednacenja malo
su se uozbiljili i dali drugi gol, mirno su cekali sansu za treci. U Grckoj su nam
trebali tri gola za prolaz a da pritom
oni ne daju nijedan. Dali gol, odmah posle izjednacenja dali ponovo drugi.Ako sa dominacijom mislite popiti
pet komada onda stvarno nemajte pojma o fudbalu. Pa i jedan Juventus hara Italijom tako, daj gol, smiri igru pa ako treba daj drugi. Dok ovako razmisljamo krajnji domet su nam timovi iz Malte i San Marina

Mihajlo

pre 6 godina

Ovakve greske se ne oprastaju ni u seoskoj ligi.Moj je utisak da mi kad bi dali 10 golova primili bi bar 11,odbrana ne postoji.Ovako ne moze da se udje ni u ligu Evrope.

exe

pre 6 godina

Ne znam šta da kažem... Čini mi se da se, za razliku od Partizana, Grci nisu čestito ni oznojili u ovom dvomeču a dali pet lakih komada.
Jedno opažanje - Suma daje gol, utrčava u mrežu da uzme loptu, Đurđević je uzima prvi i upućuje mu neki "polubilački" pogled. Mislim da momak ima neki ozbiljan problem, bez obzira što je dao gol večeras.

Redondo

pre 6 godina

Pratim Partizan od 1982, imali smo mi velikih radosti i pobeda ali i razocarenja. Ponekad smo pobedili i nezasluzeno, na srecu. Ponekad smo izgubili igrajuci stvarno dobro. Primera radi 100 derbi smo igrali fantasticno, kao sto i trener Zvezde priznao. Jako tesko mi pada to da danasnja deca stvarno nemaju pojma o fudbalu, ni partizanovci ni zvezdasi. Protiv grka smo bili " u igri" do njihovog prvog gola u Bg, ostale su bajke za decu. Dali su gol na strani,posle izjednacenja malo
su se uozbiljili i dali drugi gol, mirno su cekali sansu za treci. U Grckoj su nam
trebali tri gola za prolaz a da pritom
oni ne daju nijedan. Dali gol, odmah posle izjednacenja dali ponovo drugi.Ako sa dominacijom mislite popiti
pet komada onda stvarno nemajte pojma o fudbalu. Pa i jedan Juventus hara Italijom tako, daj gol, smiri igru pa ako treba daj drugi. Dok ovako razmisljamo krajnji domet su nam timovi iz Malte i San Marina

Mihajlo

pre 6 godina

Ovakve greske se ne oprastaju ni u seoskoj ligi.Moj je utisak da mi kad bi dali 10 golova primili bi bar 11,odbrana ne postoji.Ovako ne moze da se udje ni u ligu Evrope.

VEČITI DELIJA

pre 6 godina

Pa što niste ? Mislio sam da je ovaj Djukić ozbiljniji i pametniji čovjek i stručnjak . Srbine , jedino je bitno ono što piše na semaforu na kraju utakmice . " ČOVJEK JE ONO ŠTO JESTE A NE ONO ŠTO JE MOGAO BITI ! "

moralni gmizavac

pre 6 godina

(nista o nicemu, 02. avgust 2017 23:54)
Uzmi bonu, prosetaj malo...lepo je vece. Unistice te vesti o Partizanu i Barseloni. Prijatno

Đorđe

pre 6 godina

Ne nismo sa ovakvom odbranom. Napad nam je sasvim korektan, igru imamo, ali sve to pada u vodu kada nemamo golmana, bekove i štopere. Ajde Ostojić i Vuličević mogu da koliko toliko završe posao pozadi, ali golman, Miletić i Ćirković su ispod proseka i za JSL. Pratim fudbal više od 30 godina, igram 25 i to u odbrani, pa mogu da uočim neke propuste. Ćirković i Miletić nemaju osnovno znanje fudbalske igre. Njihovo postavljanje, anticipacija je na kriminalnom nivou. O Kljajiću ne vredi ni pričati. Moja osnovna zamerka Đukiću je što nije zahtevao bar jednog kvalitetnog štopera. Mi smo dali Olimpijakosu 3 gola, što je odlično i sasvim dovoljno za prolaz da nismo primali golove svojstvene amaterskim ekipama. Oba naša ulaska u LŠ, bila su zahvaljujući jakoj odbrani, tačnije Krstajiću i Vestu.
Prodali ste Leonarda, dovedite golmana i dobrog štopera i uz napad koji imamo, sigurno možemo do LE.

Duško

pre 6 godina

Takođe, slažem se sa "exe" , oko Đurđevića. Veoma negativan igrač koji viče na Sumu i na taj način mu urušava samopouzdanje. kao trener, doduše nižeg ranga. Ali veliki sam poznavalac ljudske psihe. Svako ko na ovakav način exponira sebe i kljuka svoj ego istovremeno ispumpava samopouzdanje svojim saigračima. Ovakve igrače potrebno je odstraniti iz ekipe. Posledice mogu biti pogubne. Poštujem Ivicu i nadam se da i on to vidi.

Kanga

pre 6 godina

Ajde da budemo realni. Ni mi ni vi iz povlascene grupe ne mozemo da prodjemo NIKOGA. Cak je bolje da izvucemo Milan nego Zenit ili Ajax, jer cemo od tih "manjih" popiti po petardu, a Milan ce "stati" na 2:0. To sto ste vi sinoc solidno odigrali utakmicu, koja je bila gotova pre nego sto je pocela, ne govori nista o kvalitetu, vec samo da ste izginuli da vas ne natovare u Pireju. Bolje bi bilo da se ne lozite na "fantasticnu igru", nego pamet u glavu i oprezno u sledecem kolu... i jedni i drugi!

dzoni

pre 6 godina

covek je doveden da uvede ekipu u Evropu ali sa nekompletnim timom...
nije do njega kad primis kiks gol ili promasis zicer...tu je razlika izmedju prosecnih i boljih...
on radi dobro svoj posao....!

Danilovgrad

pre 6 godina

U oba meca Olimpijakos igrao nezainteresovano ( sto je i logicno jer vecina igraca i ne zna ko im je protivnik, ko je Partizan, nikad culi ) Dali 5 golova a da se nisu ni oznojili, al zato Partizan pokazao `klasu` hahahah vrh...

neutralni felsh

pre 6 godina

trebaju izvanredni defnzivci, prije svega, koji ce da pokriju neminovne stani-pani situacije koje napadacki fudbal donosi. Mislim da je tu Partizan "pao". Jednostavno, Partizanova odbrana ne moze da isprati ovakav rezim totalnog fudbala.
(steta, 3. avgust 2017 06:42)


izvinite, ali to je prilicna zabluda. za dobar napadacki fudbal treba pre svega jak vezni red koji kapira igru u oba pravca, odbranu i napad, sa loptom i bez, ono kad kazu brza tranzicija. nekada suvise dobri sablon-stoperi umeju da pokvare posao jer uspore igru, ne prave visak u napadu. totalni fudbal je nastao jer se mihaels umorio od sablon stopera, sporih bandera koji ne doprinose napadu sem u prekidima. danas, prototip moderne stop linije nije vise par tornjeva nego jedan vislji i jedan sitniji, brzi igrac, sa vecim odrazom, i za zonu i za flaster.
kljuc dobre postavke je balans. nase timovi imaju slab vezni red, on podbaci jer ne isprati odbranu. prvi gol u BG je primio everton, pobegao mu igrac a veza se rasirila u prvim minutima igre, ponele ih tribine. pobegao igrac zadnjem veznom? mesi ronaldo nejmar mogu da ti pobegnu i niko vise. prvi gol u pireju nisu stoperi nego golman. zamisli nervozu medju njihovima da je partizan poveo 1:0 i onda ih pritisnuo? ovako opet jurio rezultat, opet popio sacekusu.
milinkovic je igrao 433 ko barsa, ali u barsi se iniesta vrati do maskerana u polje, a u partizanu inieste kasne u odbranu. to ni pujol ne krpi :)

Duško

pre 6 godina

Moj klub Partizan sa kojin živim 46 godina. Volim ga i pratim uvek i na svakom mestu. Ne želim da upućujem kritike ili nešto slično. Sugestiju da. Jer Partizan je i moj. Golman i poslednja linija odbrane su nahmjvažniji deo tima. Ne želeći ovde da kritikujem sadašnjeg golmana, mislim da čovek na golu mora biti "zmaj" . Dugo godina grešimo pri izboru golmana. Oni bar nisu tako skupi. Evo u vojvodjanskoj ligi ima golmana koji se ne bi obrukali u Partizanu. Zašto tako?

ArtuDitu

pre 6 godina

Sve je to prazna prica. Da ste mogli da pobedite vi bi pobedili. Ove utakmice imaju jednostavan cilj - da prodjes dalje. I samo se to racuna. A ostalo je nebitno. Medjutim, posto mi ocekujemo da svaki nas klub popije petardu protiv nekog iole ozbiljnijeg protivnika, onda se, sve mimo toga racuna kao nevidjen rezultat. Sta Ludogorecu vredi sto je pobedio 3:1 kada su ispali. A sigurno su odlicno odigrali u revansu. Verovatno ce se, na kraju, krivica svaliti na sudiju iz prve utakmice jer mora da postoji neka visa sila koja je kumovala izbacivanju a na koju nikako nije moglo da se utice. Partizanu je bilo potrebno tri, cetiri ozbiljne sanse da bi postigao jedan gol. Olimpijakosu je bila potrebna jedna. I to je ta razlika. Deluje da je falilo malo a ustvari falilo je mnogo. Moguce da je Djukic, u ovom trenutku, od ovih igraca izvukao maksimum. Ali, to nije bilo dovoljno. A u odsustvu konkretnih rezultata smisljaju se izrazi kao castan poraz, mogli smo da pobedimo i slicni koji sluze da bi se amortizovala izgubljena utakmica i da bi joj se tako dao drugaciji prizvuk. Klupski fudbal nas polako odvikava od rezultata u Evropi i navikava nas da glorifikujemo poraz, ukoliko nije u pitanju debakl. Zvezdina pobeda u nekavim kvalifikacijama za plej of predstavljena je kao nesto epohalno. Sto ne znaci da ce to biti dovoljno za plej of. Mozda je to i mera srpskog fudbala u ovom trenutku - da se radujemo prolasku naseg kluba iz kvalifikacija u plej of.

Pećko Pivo

pre 6 godina

Mogli smo...ali sa slabom odbranom koju ti dodatno oslabljuješ forsiranjem Ćirkovića šanse su nam od starta bile ravne nule. Od 180 minuta koliko traju dve utakmice Partizan je imao aktivan rezultat samo pet minuta (na početku prve utakmice). Ostalih 175 minuta Olmpijakos je imao rezultat koji ga vodi dalje (zahvaljujući igračima Partizana i njihovim greškama). Mogli smo...da smo imali prosečnog trenera i sportskog direktora koji želi da se meša u svoj posao i koji može za pola godine da nađe štopera.

Laki

pre 6 godina

Naravno da smo mogli, eto da je Janković dao.. i bilo bi potpuno zasluženo.Ono što je napravilo razliku nije nesreća već znanje i iskustvo, prelašenost nekih igrača (Kljajić, Miletić...), strah od greške koji vodi u grešku. Jednostavno, nedostaju ovakve utakmice, one donose rutinu u odbrani i u realizaciji. Bar 5-6 puta smo oteli lotu na centru i nismo kvalitetno završili napad, ili je nedostajao pas ili smo upecani u ofsajd. Vredelo bi da bar u žrebu imamo sreće, jer se tu ipak radi o sreći, pa da igramo LE. To bi bilo višestruko značajno.

zoran

pre 6 godina

Da pobedis sa odbranom - Miletic, Ostojic, Cirkovic , Kljajic..???
Da pobedis sa veznjacima - Kosovic, Jevtovic..??

Gospodine Djukicu, da li vi to ozbiljno ili je vrucina u Grckoj jaca od srpkse, pa vam se malo sloshilo..?

steta

pre 6 godina

Steta, bas steta, jer Partizan ima dosta repesktabilnih igraca I nekako mi se cini da je odbrana bila samo malo bolja da bi se sve drugacije zavrsilo. Djukica Partizanovci generalno vole jer igra otvoreno, na gol vise. Drzim da samo treneri koji I znaju I razumiju fudbal, a uz to I vjeruju, tako I postavljaju igru, za fudbalske sladokusce. E sad, za Djukicevu filozofiju, bar se meni tako cini, iako napadacku, trebaju izvanredni defnzivci, prije svega, koji ce da pokriju neminovne stani-pani situacije koje napadacki fudbal donosi. Mislim da je tu Partizan "pao". Jedna figurativna lasta, u obliku Vulicevica, ne donosi proljece. Jednostavno, Partizanova odbrana ne moze da isprati ovakav rezim totalnog fudbala. Nadam se da grijesim, ali mislim da cemo I za Ligu UEFA, ako nas ne izbace, onako atraktivno...ispasti. Svaka cast za igru, ipak.

Bilal

pre 6 godina

Mogli smo...da smo imali prosečnog trenera i sportskog direktora koji želi da se meša u svoj posao i koji može za pola godine da nađe štopera.
(Pećko Pivo, 3. avgust 2017 08:33)
Našao je Ilijev štopera i levog beka al' koja korist od toga kada ih Đukić ne forsira. N.R. Miletć i Mohamed El Monir su daleko kvalitetniji igrači od Ćirkovića i N.G. Miletića. Čak šta više, po potrebi Miletić može da pokriva i stranu desnog beka. Nekako sam ubeđen da bi naša odbrana sa ovom dvojicom kao standardnim igračima bila bar 50% jača.

VEČITI DELIJA

pre 6 godina

Pa što niste ? Mislio sam da je ovaj Djukić ozbiljniji i pametniji čovjek i stručnjak . Srbine , jedino je bitno ono što piše na semaforu na kraju utakmice . " ČOVJEK JE ONO ŠTO JESTE A NE ONO ŠTO JE MOGAO BITI ! "

Redondo

pre 6 godina

Pratim Partizan od 1982, imali smo mi velikih radosti i pobeda ali i razocarenja. Ponekad smo pobedili i nezasluzeno, na srecu. Ponekad smo izgubili igrajuci stvarno dobro. Primera radi 100 derbi smo igrali fantasticno, kao sto i trener Zvezde priznao. Jako tesko mi pada to da danasnja deca stvarno nemaju pojma o fudbalu, ni partizanovci ni zvezdasi. Protiv grka smo bili " u igri" do njihovog prvog gola u Bg, ostale su bajke za decu. Dali su gol na strani,posle izjednacenja malo
su se uozbiljili i dali drugi gol, mirno su cekali sansu za treci. U Grckoj su nam
trebali tri gola za prolaz a da pritom
oni ne daju nijedan. Dali gol, odmah posle izjednacenja dali ponovo drugi.Ako sa dominacijom mislite popiti
pet komada onda stvarno nemajte pojma o fudbalu. Pa i jedan Juventus hara Italijom tako, daj gol, smiri igru pa ako treba daj drugi. Dok ovako razmisljamo krajnji domet su nam timovi iz Malte i San Marina

moralni gmizavac

pre 6 godina

(nista o nicemu, 02. avgust 2017 23:54)
Uzmi bonu, prosetaj malo...lepo je vece. Unistice te vesti o Partizanu i Barseloni. Prijatno

exe

pre 6 godina

Ne znam šta da kažem... Čini mi se da se, za razliku od Partizana, Grci nisu čestito ni oznojili u ovom dvomeču a dali pet lakih komada.
Jedno opažanje - Suma daje gol, utrčava u mrežu da uzme loptu, Đurđević je uzima prvi i upućuje mu neki "polubilački" pogled. Mislim da momak ima neki ozbiljan problem, bez obzira što je dao gol večeras.

Danilovgrad

pre 6 godina

U oba meca Olimpijakos igrao nezainteresovano ( sto je i logicno jer vecina igraca i ne zna ko im je protivnik, ko je Partizan, nikad culi ) Dali 5 golova a da se nisu ni oznojili, al zato Partizan pokazao `klasu` hahahah vrh...

Mihajlo

pre 6 godina

Ovakve greske se ne oprastaju ni u seoskoj ligi.Moj je utisak da mi kad bi dali 10 golova primili bi bar 11,odbrana ne postoji.Ovako ne moze da se udje ni u ligu Evrope.

zoran

pre 6 godina

Da pobedis sa odbranom - Miletic, Ostojic, Cirkovic , Kljajic..???
Da pobedis sa veznjacima - Kosovic, Jevtovic..??

Gospodine Djukicu, da li vi to ozbiljno ili je vrucina u Grckoj jaca od srpkse, pa vam se malo sloshilo..?

steta

pre 6 godina

Steta, bas steta, jer Partizan ima dosta repesktabilnih igraca I nekako mi se cini da je odbrana bila samo malo bolja da bi se sve drugacije zavrsilo. Djukica Partizanovci generalno vole jer igra otvoreno, na gol vise. Drzim da samo treneri koji I znaju I razumiju fudbal, a uz to I vjeruju, tako I postavljaju igru, za fudbalske sladokusce. E sad, za Djukicevu filozofiju, bar se meni tako cini, iako napadacku, trebaju izvanredni defnzivci, prije svega, koji ce da pokriju neminovne stani-pani situacije koje napadacki fudbal donosi. Mislim da je tu Partizan "pao". Jedna figurativna lasta, u obliku Vulicevica, ne donosi proljece. Jednostavno, Partizanova odbrana ne moze da isprati ovakav rezim totalnog fudbala. Nadam se da grijesim, ali mislim da cemo I za Ligu UEFA, ako nas ne izbace, onako atraktivno...ispasti. Svaka cast za igru, ipak.

neutralni felsh

pre 6 godina

trebaju izvanredni defnzivci, prije svega, koji ce da pokriju neminovne stani-pani situacije koje napadacki fudbal donosi. Mislim da je tu Partizan "pao". Jednostavno, Partizanova odbrana ne moze da isprati ovakav rezim totalnog fudbala.
(steta, 3. avgust 2017 06:42)


izvinite, ali to je prilicna zabluda. za dobar napadacki fudbal treba pre svega jak vezni red koji kapira igru u oba pravca, odbranu i napad, sa loptom i bez, ono kad kazu brza tranzicija. nekada suvise dobri sablon-stoperi umeju da pokvare posao jer uspore igru, ne prave visak u napadu. totalni fudbal je nastao jer se mihaels umorio od sablon stopera, sporih bandera koji ne doprinose napadu sem u prekidima. danas, prototip moderne stop linije nije vise par tornjeva nego jedan vislji i jedan sitniji, brzi igrac, sa vecim odrazom, i za zonu i za flaster.
kljuc dobre postavke je balans. nase timovi imaju slab vezni red, on podbaci jer ne isprati odbranu. prvi gol u BG je primio everton, pobegao mu igrac a veza se rasirila u prvim minutima igre, ponele ih tribine. pobegao igrac zadnjem veznom? mesi ronaldo nejmar mogu da ti pobegnu i niko vise. prvi gol u pireju nisu stoperi nego golman. zamisli nervozu medju njihovima da je partizan poveo 1:0 i onda ih pritisnuo? ovako opet jurio rezultat, opet popio sacekusu.
milinkovic je igrao 433 ko barsa, ali u barsi se iniesta vrati do maskerana u polje, a u partizanu inieste kasne u odbranu. to ni pujol ne krpi :)

Pećko Pivo

pre 6 godina

Mogli smo...ali sa slabom odbranom koju ti dodatno oslabljuješ forsiranjem Ćirkovića šanse su nam od starta bile ravne nule. Od 180 minuta koliko traju dve utakmice Partizan je imao aktivan rezultat samo pet minuta (na početku prve utakmice). Ostalih 175 minuta Olmpijakos je imao rezultat koji ga vodi dalje (zahvaljujući igračima Partizana i njihovim greškama). Mogli smo...da smo imali prosečnog trenera i sportskog direktora koji želi da se meša u svoj posao i koji može za pola godine da nađe štopera.

Kanga

pre 6 godina

Ajde da budemo realni. Ni mi ni vi iz povlascene grupe ne mozemo da prodjemo NIKOGA. Cak je bolje da izvucemo Milan nego Zenit ili Ajax, jer cemo od tih "manjih" popiti po petardu, a Milan ce "stati" na 2:0. To sto ste vi sinoc solidno odigrali utakmicu, koja je bila gotova pre nego sto je pocela, ne govori nista o kvalitetu, vec samo da ste izginuli da vas ne natovare u Pireju. Bolje bi bilo da se ne lozite na "fantasticnu igru", nego pamet u glavu i oprezno u sledecem kolu... i jedni i drugi!

Laki

pre 6 godina

Naravno da smo mogli, eto da je Janković dao.. i bilo bi potpuno zasluženo.Ono što je napravilo razliku nije nesreća već znanje i iskustvo, prelašenost nekih igrača (Kljajić, Miletić...), strah od greške koji vodi u grešku. Jednostavno, nedostaju ovakve utakmice, one donose rutinu u odbrani i u realizaciji. Bar 5-6 puta smo oteli lotu na centru i nismo kvalitetno završili napad, ili je nedostajao pas ili smo upecani u ofsajd. Vredelo bi da bar u žrebu imamo sreće, jer se tu ipak radi o sreći, pa da igramo LE. To bi bilo višestruko značajno.

Duško

pre 6 godina

Takođe, slažem se sa "exe" , oko Đurđevića. Veoma negativan igrač koji viče na Sumu i na taj način mu urušava samopouzdanje. kao trener, doduše nižeg ranga. Ali veliki sam poznavalac ljudske psihe. Svako ko na ovakav način exponira sebe i kljuka svoj ego istovremeno ispumpava samopouzdanje svojim saigračima. Ovakve igrače potrebno je odstraniti iz ekipe. Posledice mogu biti pogubne. Poštujem Ivicu i nadam se da i on to vidi.

ArtuDitu

pre 6 godina

Sve je to prazna prica. Da ste mogli da pobedite vi bi pobedili. Ove utakmice imaju jednostavan cilj - da prodjes dalje. I samo se to racuna. A ostalo je nebitno. Medjutim, posto mi ocekujemo da svaki nas klub popije petardu protiv nekog iole ozbiljnijeg protivnika, onda se, sve mimo toga racuna kao nevidjen rezultat. Sta Ludogorecu vredi sto je pobedio 3:1 kada su ispali. A sigurno su odlicno odigrali u revansu. Verovatno ce se, na kraju, krivica svaliti na sudiju iz prve utakmice jer mora da postoji neka visa sila koja je kumovala izbacivanju a na koju nikako nije moglo da se utice. Partizanu je bilo potrebno tri, cetiri ozbiljne sanse da bi postigao jedan gol. Olimpijakosu je bila potrebna jedna. I to je ta razlika. Deluje da je falilo malo a ustvari falilo je mnogo. Moguce da je Djukic, u ovom trenutku, od ovih igraca izvukao maksimum. Ali, to nije bilo dovoljno. A u odsustvu konkretnih rezultata smisljaju se izrazi kao castan poraz, mogli smo da pobedimo i slicni koji sluze da bi se amortizovala izgubljena utakmica i da bi joj se tako dao drugaciji prizvuk. Klupski fudbal nas polako odvikava od rezultata u Evropi i navikava nas da glorifikujemo poraz, ukoliko nije u pitanju debakl. Zvezdina pobeda u nekavim kvalifikacijama za plej of predstavljena je kao nesto epohalno. Sto ne znaci da ce to biti dovoljno za plej of. Mozda je to i mera srpskog fudbala u ovom trenutku - da se radujemo prolasku naseg kluba iz kvalifikacija u plej of.

Duško

pre 6 godina

Moj klub Partizan sa kojin živim 46 godina. Volim ga i pratim uvek i na svakom mestu. Ne želim da upućujem kritike ili nešto slično. Sugestiju da. Jer Partizan je i moj. Golman i poslednja linija odbrane su nahmjvažniji deo tima. Ne želeći ovde da kritikujem sadašnjeg golmana, mislim da čovek na golu mora biti "zmaj" . Dugo godina grešimo pri izboru golmana. Oni bar nisu tako skupi. Evo u vojvodjanskoj ligi ima golmana koji se ne bi obrukali u Partizanu. Zašto tako?

Bilal

pre 6 godina

Mogli smo...da smo imali prosečnog trenera i sportskog direktora koji želi da se meša u svoj posao i koji može za pola godine da nađe štopera.
(Pećko Pivo, 3. avgust 2017 08:33)
Našao je Ilijev štopera i levog beka al' koja korist od toga kada ih Đukić ne forsira. N.R. Miletć i Mohamed El Monir su daleko kvalitetniji igrači od Ćirkovića i N.G. Miletića. Čak šta više, po potrebi Miletić može da pokriva i stranu desnog beka. Nekako sam ubeđen da bi naša odbrana sa ovom dvojicom kao standardnim igračima bila bar 50% jača.

dzoni

pre 6 godina

covek je doveden da uvede ekipu u Evropu ali sa nekompletnim timom...
nije do njega kad primis kiks gol ili promasis zicer...tu je razlika izmedju prosecnih i boljih...
on radi dobro svoj posao....!

Đorđe

pre 6 godina

Ne nismo sa ovakvom odbranom. Napad nam je sasvim korektan, igru imamo, ali sve to pada u vodu kada nemamo golmana, bekove i štopere. Ajde Ostojić i Vuličević mogu da koliko toliko završe posao pozadi, ali golman, Miletić i Ćirković su ispod proseka i za JSL. Pratim fudbal više od 30 godina, igram 25 i to u odbrani, pa mogu da uočim neke propuste. Ćirković i Miletić nemaju osnovno znanje fudbalske igre. Njihovo postavljanje, anticipacija je na kriminalnom nivou. O Kljajiću ne vredi ni pričati. Moja osnovna zamerka Đukiću je što nije zahtevao bar jednog kvalitetnog štopera. Mi smo dali Olimpijakosu 3 gola, što je odlično i sasvim dovoljno za prolaz da nismo primali golove svojstvene amaterskim ekipama. Oba naša ulaska u LŠ, bila su zahvaljujući jakoj odbrani, tačnije Krstajiću i Vestu.
Prodali ste Leonarda, dovedite golmana i dobrog štopera i uz napad koji imamo, sigurno možemo do LE.