Petak, 28.07.2017.

18:00

Tragična smrt momka koji je mogao da zaseni Džordana

Izvor: Tadiæ Petar

Tragièna smrt momka koji je mogao da zaseni Džordana IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Drug clan

pre 6 godina

Majkl Dzordan jedan i jedini.a mi jugovici ponosni sto smo imali Drazena.ko god da ga danas prisvoji kao svog nece lose uciniti jer nam je svima doneo radosti.Drazen,Vlade,Toni,Dino,Jurij... vanzemaljci.na nasem kontinentu bez premca.bilo je milina gledati klince na basketu kako mastaju da budu neko od njih.a danas bi svi da budu lebron.kari ...tuga

Milan_PT

pre 6 godina

Svašta se ovde napisalo, i u tekstu i u komentarima, ali par stvari su po meni nesumnjive:
1) momak SIGURNO nije umro od upotrebe kokaina, jer da bi se overdozirao njime potrebno je uzeti neverovatnu količinu, što neko ko je od ranije redovni korisnik (kao što se utvrdilo - dugogodišnji) nikad ne bi učinio.
2) iznenadne smrti vrhunskih sportista se najčešće dešavaju od urođenih srčanih mana, koje se teško detektuju lekarskim pregledima. Jednu od njih sam gledao direktno u TV prenosu (Mikloš Feher je umro tokom utakmice Vitorija Gimaraiš - Benfika). Iako mu je stručna medicinska pomoć ukazana odmah nakon 30 sekundi, nije bilo šanse za njega.
3) velika je verovatnoća da je priča o overdozu kokainom posledica izbegavanja plaćanja obeštećenja od strane Boston Seltiksa, a da je stvaran uzrok smrti problem sa srcem (neko reče: srčani zalisci). Sa takvim problemom momak je mogao da ode na prvi trening sa Seltiksima i da umre, a da ne uzme ni loptu u ruke.
4) Ubacivanja Dražena Petrovića u priču kako je on mogao da bude konkurent Džordanu su neutemeljena. Dražen je godinu dana mlađi od Džordana i umro je sa 29 godina. Verovatnoća da neki košarkaš "eksplodira" i da u 30-oj postane najbolji košarkaš sveta je nikakva. U tim godinama i Majkl i Dražen su igrali solidno, ali im to nisu bile najbolje sezone u životu. Fizički je nemoguće. Ima igrača koji najzad do 25-e uspeju da otklone neke dugogodišnje nedostatke, ali ova dvojica su mnogo pre dostigli svoje vrhunce...

vince carter

pre 6 godina

Kao sto se kaze u tekstu i ja mislim da bi postao ozbiljan igrac,bas zato sto bi igrao sa Birdom i ostalima. Mada je Bird izjavio da bi karijeru zavrsio jos 1988 da je sa Biasom bilo sve u redu,zbog nesnosnih bolova u kicmi. A ovog sto zanima ko je bio prvi pik,Doerty centar,koji je bio ozbiljan igrac ali je zavrsio karijeru sa 28 godina zbog povrede,do tad je klivlend bio redovni ucesnik playofa,on,mark price,larry nance i ostali. Kada sam prvi put video ovu pricu,iznervirao sam se,sto je moralo ovo da se desi,neverovatna je steta kada se takve stvari desavaju.

alfa i omega - MJ

pre 6 godina

Ma jok! Ovaj bi pre ili kasnije opet nekontrolisano posegnuo za dopom. MJ je bio i ostao veliki upravo iz razloga što je imao mozak da to ne učini, ili npr. da ga taj ghetto-style ne uzme pod svoje, počne da se nesuvislo lepi s tatto-ima i sl. kad je to krenulo masovno da uzima maha, od Rodmana pa nadalje.. No, MJ je imao višu viziju i motiv u koje ih je gurao, između ostalog, i "dug" prema ocu.

Buki

pre 6 godina

Tesko je reci za igraca koji nije odigao ni minut u NBA da bi bio bolji od Jordana,moje misljenje kao sto sada svi spominju Brajanta i Lebrona kao nesto najblize sto se prislo Jordanu.Ali da je zdravlje posluzilo Grenta Hila i Peny Hardaveja druge bi se price pricale oni su imali priliku da odmere snage sa Jordanom ok jeste igrao je i Brajant koju utakmicu kad je imao 19g ili po povratku Jordana u Vasington kad je vec imao 40g sto nije merodavno ali Hil i Hardavej su imali neke sjajne duele sa njim gde su i nadigrali Jordana u nekim utakmicama naravno Jordan je tada imao jaci tim bili su sampioni stvarno steta za ova dva igraca a meni je posebno bilo milina gledati Hila.

neutralni felsh

pre 6 godina

Talenat je samo 33%, 33% su okolnosti i 33% glava. A ovaj da je imao u glavi ne bi se drogirao
(Tiberije, 28. jul 2017 17:37)


pola nba ti je na koksu vikendom, nemoj si naivan. i ne samo nba...

Doktor

pre 6 godina

Kokain je grozna droga jer unistava psihu i uzasno je opasna jer izaziva zavisnost vrlo lako. Ali kokain nije letalna droga ako se uzima sama. Cak i u velikim dozama ne izaziva smrt. Opasnost je u koriscenju u koktelima sa drugim drogama i alkoholom i izlaganju opasnosti u situaciji eyforije. Da e zdrav covjek predozira kokom i umre za stolom...tesko...

Суза ми из ока ка'нула

pre 6 godina

Могао сам можда и ја да га засеним, само да сам тренирао кошарку уместо што сам до поноћи седео на клупици у кварту сваки дан после школе. Никад нећемо знати... Него, ако је тај Бајас био толико добар, зашто је био други на драфту? Идем сада и да изгуглам тог што је драфтован пре њега, живо ме занима ко је то био бољи од "кокаин Џордана".

Type

pre 6 godina

O čemu pričate? Dražena poštujem, košarkaški je Mozzart bio, ali porediti ga sa MJ-em je smešno.
Poginuo jeste premlad, ali ne premlad za košarkaša. Poginuo je u 29. godini kada je MJ imao 30.
I treće nije otišao frustriran iz New Jersey - a već kao zvezda tog tima uz Derrick Coleman-a.

vince

pre 6 godina

Čuo sam i gledao od ranije Biasa. Sada sam prvi put pogledao utakmicu gde su se susreli on i Džordan i mogu samo da zaključim MJ je samo jedan. Zadnja dva-tri napada Džordan pogađa, hvata i krade lopte i u napadu i u odbrani između pet igrača. Zadnjih deset sekundi udara bananu Biasu i monstruozno kucanje u zadnjoj sekundi. Sa druge strane, Bias je pogađao (većinu poena u prvom delu) sa distance ali kada je bilo gusto nije umeo da stvori sebi prostor kao Džordan.

Od MJ nema boljeg jer je nemoguće da neko ima takvo telo, tehniku i psihu. Kada se utakmica lomi on poludi - to više nije ljudsko biće.

A Hrvati koji bi da uguraju Dražena u istu priču sa Džordanom su tek cirkus. Dražen u Portlandu nije mogao da igra ni pet minuta pored Drekslera. A u Netsima nije mogao da vidi plejof. Kao fama oko Jokića - dečko da 20 koševa u regularnom delu zato što je utakmica sa Denverom rešena na poluvremenu pa niko ozbiljan neće da se juri sa njim. Kada se igralo za plejof rasturio ga Jurkić i Portland. Dobri su to igrači ali u NBA takvih ima koliko hoćeš.

Što se tiče teme Bias vs MJ, dodao bi Rej Alena koji je kao mlad bio najbliži Džordanu ali posle je izgubio agresivnost u odbrani a u napadu postao klasičan šuter.

KaleBrdo

pre 6 godina

Droga unisti ljude,pevac Rodja Raicevic,Ejmi Vajnhaus,ovaj Lens...Opasna stvar,iz koje se ne izlazi tako lako.
(Uros Djurdjevic Prejaki #32, 28. jul 2017 19:35)

Sve, sve, ali Rođa Raičević i Amy...

skvo

pre 6 godina

Ne slažem se da je bio loš zato što je proslavio važan uspeh uzevši par crta belog sa prijateljima. Od toga se zdrav čovek ne predozira. Problem je što je izgleda uzeo mnogo, previše čime je opteretio svoje srce. Znam ljude koji su intenzivno uzimali kokain, čak se i predozirali i ostali živi. Ovaj dečko je bio sportista i sigurno to nije radio često, bio je neiskusan. Mladost ludost. Užasna tragedija.

Valjevska podvala

pre 6 godina

nikad ne bi ni pridao Dzordanu dok je vec druga prica za Drazena Petrovica!To je steta i suroba sudbina...
(STRASNI SUD, 28. jul 2017 19:54)

Da li ste toliki mitomani da se sad usuđujete i Dražena porediti sa Džordanom

Titus Pullo

pre 6 godina

Citao sam o Leniju jos pre 15 god u hrvatskom casopisu kosarka.

Prava steta, ali pitanje je sta bi bilo i da je preziveo. Mozda bi imao slicnu karijeru kao Son Kemp koji se isto unistio drogama, ali je ipak imao dobru karijeru. A mozda ne bi ni toliko postigao. Za uspesnu karijeru je potrebna i glava, ne samo talenat, steta.

Bratko

pre 6 godina

@KG

Citajuci dve strane mogu samo jednu cinjecu da kazem, nikada necemo saznati pravu istinu vec ce biti ko kojoj strani vise veruje jer u ovoj situaciji obe strane su imale prilican interes u zavisnosti koja je presuda smrti. Seltiksi su mozda tu prevagnuli jacim da se njihova poslednja cuje ali isto tako bi mogla i familija da sklopi deal sa doktorom da prosvedoci da je umro od srca da bi imali odstetu...eeee ljudi su to..

STRASNI SUD

pre 6 godina

Iskreno...niti mi je zao niti sam osetio neku emociju.Sta da se radi,od tokiko toga sto je mogao da ima on izabere koks sa drustvom...ma...nikad ne bi ni pridao Dzordanu dok je vec druga prica za Drazena Petrovica!To je steta i suroba sudbina...

Milan

pre 6 godina

@VMP
@Jezekilj

Svaka vam cast sto ste se setili Wilsona i Gathersa. Njih dvojica bi vrlo verovatno mnogo uticali na dalji razvoj NBA lige. Na zasto, Benji je upucan a Hank je nakon kucanja samo pao i umro na parketu.

60tih i 70tih smo uskraceni za jos nekoliko potencijalnih velicina koji su odbili NBA jer im je u to vreme mnogo isplatljivije bilo dilovanje drogom. Tu pre svega mislim na Earla Manigaulta (po Abdul Jabbaru najbolji igrac svih vremena), Pee Wee Kirklanda ili Joe Hammonda.

važi

pre 6 godina

Poznato je da je Džordan imao problema sa kockom (ubistvo oca, prva penzija), tako da nije sve tako jednostavno, ponekad treba imati i izvesnu dozu sreće, što, izgleda, ovaj momak nije imao.

KG

pre 6 godina

Lepo ste se izlupetali. Kao neko ko je u to vreme ziveo u Bostonu, znam dobro da je presudjeno da je Leni Bias umro od oslabljenih srcanih zalistaka, odnosno od prestanka rada scra. Cela prica sa drogom je nastala znatno kasnije da bi se izbeglo placanje odstete porodici posto je vec bio draftovan i sklopio VAZECI ugovor. Boston Seltiski su tu odigrali vrlo prljavu ulogu. Raspitajte se malo.

pukovnik mortimor

pre 6 godina

Velika velika šteta. Prirodni talenat vidi se imao slično telo kao M. J. jak ko bik.

Ima još ovakvih sličnih priča... Znamo ko je za Kareema najbolji u istoriji...

mickey Ward

pre 6 godina

Auuu gledao sam pre par godina na Espn-u njegov dokumentarac 30 for 30 seriji Len Bias bio sam sokiran sta se desilo pogledajte ko moze bukvalno za plakanje !!!

Dacha

pre 6 godina

Nikad on ne bi mogao da dostigne nivo Dzordana pa ni njemu slicnih jer kad neko nema mozak nema tu radosti,mozda bi sezonu dve,tri plafon pokazao svoj talenat i onda bi se izgubio u moru talenata i drogiranjem i nezdravim zivotom bi pao na samo dno,na kraju takvu sudbinu je i doziveo samo najkracu mogucu verziju. E tu se tek vidi velicina Dzordana kao i ostalih vrhunskih sportista,on kad je usao u Nba nije to "proslavljao" kokainom nego je nastavio da radi na sebi i poslao bog otac,jednostavno legenda!

VMP

pre 6 godina

Ista priča i sa 'Bendžijem', dobro ne baš ista pošto je Ben tragično ubijen, ali svejedno ostaje žal što smo u tragedijama generalno ostali uskraćeni za toliko majstora sporta, ne samo košarke. Za Bena su pričali da je jedini mogao da bude pretnja MJ-u na koledžu, takođe film '30 for 30' i treba ga odgledati jer je jako zanimljiva ta situacija oko ubistva, čak u jednom delu filma počinilac daje svoju ispovest. Meni su sve te situacije stvarno pokazatelj koliko je MJ veliki u stvari. Dok su nekome slabosti bili zene i kokain, MJ-u su to na pocetku karijere bili odbrana i šut. A kada ti mane postanu vrline, tada znaš da si uspeo

bosanska pravoslavna crkva

pre 6 godina

Ko sad se sjecam clanka na tu temu kad sam bio drugi razred PTŠC u Banjaluci a koji sam godinama čuvao. Imao sam i priliku da cak pogledam neku utakmicu preko satelita kod jednog prijatelja u konoj je on igrao. Šteta jer je imao šta da pokaže svijetu.

артиљерац

pre 6 godina

@ Quincy Miller Па није баш за поређење.Дражен је ипак одиграо 4
сезоне у НБА,с мање или више успеха,овај момак ни секунде.Дражен је,
кад је погинуо,већ практично отишао из НБА.Био је фрустриран односом Њу Џерси Нетса према њему,и пред потписом уговора с Панатинаикосом.

Marko

pre 6 godina

Možda. Možda bi i Petrović isto bio najveći.
Tako se govorilo i za Miličića... Pa evo kako je završio. Puno ih ima sa šta bi bilo kad bi bilo.

Marko

pre 6 godina

Možda. Možda bi i Petrović isto bio najveći.
Tako se govorilo i za Miličića... Pa evo kako je završio. Puno ih ima sa šta bi bilo kad bi bilo.

KG

pre 6 godina

Lepo ste se izlupetali. Kao neko ko je u to vreme ziveo u Bostonu, znam dobro da je presudjeno da je Leni Bias umro od oslabljenih srcanih zalistaka, odnosno od prestanka rada scra. Cela prica sa drogom je nastala znatno kasnije da bi se izbeglo placanje odstete porodici posto je vec bio draftovan i sklopio VAZECI ugovor. Boston Seltiski su tu odigrali vrlo prljavu ulogu. Raspitajte se malo.

артиљерац

pre 6 godina

@ Quincy Miller Па није баш за поређење.Дражен је ипак одиграо 4
сезоне у НБА,с мање или више успеха,овај момак ни секунде.Дражен је,
кад је погинуо,већ практично отишао из НБА.Био је фрустриран односом Њу Џерси Нетса према њему,и пред потписом уговора с Панатинаикосом.

Valjevska podvala

pre 6 godina

nikad ne bi ni pridao Dzordanu dok je vec druga prica za Drazena Petrovica!To je steta i suroba sudbina...
(STRASNI SUD, 28. jul 2017 19:54)

Da li ste toliki mitomani da se sad usuđujete i Dražena porediti sa Džordanom

KaleBrdo

pre 6 godina

Droga unisti ljude,pevac Rodja Raicevic,Ejmi Vajnhaus,ovaj Lens...Opasna stvar,iz koje se ne izlazi tako lako.
(Uros Djurdjevic Prejaki #32, 28. jul 2017 19:35)

Sve, sve, ali Rođa Raičević i Amy...

važi

pre 6 godina

Poznato je da je Džordan imao problema sa kockom (ubistvo oca, prva penzija), tako da nije sve tako jednostavno, ponekad treba imati i izvesnu dozu sreće, što, izgleda, ovaj momak nije imao.

Titus Pullo

pre 6 godina

Citao sam o Leniju jos pre 15 god u hrvatskom casopisu kosarka.

Prava steta, ali pitanje je sta bi bilo i da je preziveo. Mozda bi imao slicnu karijeru kao Son Kemp koji se isto unistio drogama, ali je ipak imao dobru karijeru. A mozda ne bi ni toliko postigao. Za uspesnu karijeru je potrebna i glava, ne samo talenat, steta.

Dacha

pre 6 godina

Nikad on ne bi mogao da dostigne nivo Dzordana pa ni njemu slicnih jer kad neko nema mozak nema tu radosti,mozda bi sezonu dve,tri plafon pokazao svoj talenat i onda bi se izgubio u moru talenata i drogiranjem i nezdravim zivotom bi pao na samo dno,na kraju takvu sudbinu je i doziveo samo najkracu mogucu verziju. E tu se tek vidi velicina Dzordana kao i ostalih vrhunskih sportista,on kad je usao u Nba nije to "proslavljao" kokainom nego je nastavio da radi na sebi i poslao bog otac,jednostavno legenda!

VMP

pre 6 godina

Ista priča i sa 'Bendžijem', dobro ne baš ista pošto je Ben tragično ubijen, ali svejedno ostaje žal što smo u tragedijama generalno ostali uskraćeni za toliko majstora sporta, ne samo košarke. Za Bena su pričali da je jedini mogao da bude pretnja MJ-u na koledžu, takođe film '30 for 30' i treba ga odgledati jer je jako zanimljiva ta situacija oko ubistva, čak u jednom delu filma počinilac daje svoju ispovest. Meni su sve te situacije stvarno pokazatelj koliko je MJ veliki u stvari. Dok su nekome slabosti bili zene i kokain, MJ-u su to na pocetku karijere bili odbrana i šut. A kada ti mane postanu vrline, tada znaš da si uspeo

pukovnik mortimor

pre 6 godina

Velika velika šteta. Prirodni talenat vidi se imao slično telo kao M. J. jak ko bik.

Ima još ovakvih sličnih priča... Znamo ko je za Kareema najbolji u istoriji...

Milan

pre 6 godina

@VMP
@Jezekilj

Svaka vam cast sto ste se setili Wilsona i Gathersa. Njih dvojica bi vrlo verovatno mnogo uticali na dalji razvoj NBA lige. Na zasto, Benji je upucan a Hank je nakon kucanja samo pao i umro na parketu.

60tih i 70tih smo uskraceni za jos nekoliko potencijalnih velicina koji su odbili NBA jer im je u to vreme mnogo isplatljivije bilo dilovanje drogom. Tu pre svega mislim na Earla Manigaulta (po Abdul Jabbaru najbolji igrac svih vremena), Pee Wee Kirklanda ili Joe Hammonda.

mickey Ward

pre 6 godina

Auuu gledao sam pre par godina na Espn-u njegov dokumentarac 30 for 30 seriji Len Bias bio sam sokiran sta se desilo pogledajte ko moze bukvalno za plakanje !!!

skvo

pre 6 godina

Ne slažem se da je bio loš zato što je proslavio važan uspeh uzevši par crta belog sa prijateljima. Od toga se zdrav čovek ne predozira. Problem je što je izgleda uzeo mnogo, previše čime je opteretio svoje srce. Znam ljude koji su intenzivno uzimali kokain, čak se i predozirali i ostali živi. Ovaj dečko je bio sportista i sigurno to nije radio često, bio je neiskusan. Mladost ludost. Užasna tragedija.

bosanska pravoslavna crkva

pre 6 godina

Ko sad se sjecam clanka na tu temu kad sam bio drugi razred PTŠC u Banjaluci a koji sam godinama čuvao. Imao sam i priliku da cak pogledam neku utakmicu preko satelita kod jednog prijatelja u konoj je on igrao. Šteta jer je imao šta da pokaže svijetu.

vince

pre 6 godina

Čuo sam i gledao od ranije Biasa. Sada sam prvi put pogledao utakmicu gde su se susreli on i Džordan i mogu samo da zaključim MJ je samo jedan. Zadnja dva-tri napada Džordan pogađa, hvata i krade lopte i u napadu i u odbrani između pet igrača. Zadnjih deset sekundi udara bananu Biasu i monstruozno kucanje u zadnjoj sekundi. Sa druge strane, Bias je pogađao (većinu poena u prvom delu) sa distance ali kada je bilo gusto nije umeo da stvori sebi prostor kao Džordan.

Od MJ nema boljeg jer je nemoguće da neko ima takvo telo, tehniku i psihu. Kada se utakmica lomi on poludi - to više nije ljudsko biće.

A Hrvati koji bi da uguraju Dražena u istu priču sa Džordanom su tek cirkus. Dražen u Portlandu nije mogao da igra ni pet minuta pored Drekslera. A u Netsima nije mogao da vidi plejof. Kao fama oko Jokića - dečko da 20 koševa u regularnom delu zato što je utakmica sa Denverom rešena na poluvremenu pa niko ozbiljan neće da se juri sa njim. Kada se igralo za plejof rasturio ga Jurkić i Portland. Dobri su to igrači ali u NBA takvih ima koliko hoćeš.

Što se tiče teme Bias vs MJ, dodao bi Rej Alena koji je kao mlad bio najbliži Džordanu ali posle je izgubio agresivnost u odbrani a u napadu postao klasičan šuter.

Bratko

pre 6 godina

@KG

Citajuci dve strane mogu samo jednu cinjecu da kazem, nikada necemo saznati pravu istinu vec ce biti ko kojoj strani vise veruje jer u ovoj situaciji obe strane su imale prilican interes u zavisnosti koja je presuda smrti. Seltiksi su mozda tu prevagnuli jacim da se njihova poslednja cuje ali isto tako bi mogla i familija da sklopi deal sa doktorom da prosvedoci da je umro od srca da bi imali odstetu...eeee ljudi su to..

Type

pre 6 godina

O čemu pričate? Dražena poštujem, košarkaški je Mozzart bio, ali porediti ga sa MJ-em je smešno.
Poginuo jeste premlad, ali ne premlad za košarkaša. Poginuo je u 29. godini kada je MJ imao 30.
I treće nije otišao frustriran iz New Jersey - a već kao zvezda tog tima uz Derrick Coleman-a.

neutralni felsh

pre 6 godina

Talenat je samo 33%, 33% su okolnosti i 33% glava. A ovaj da je imao u glavi ne bi se drogirao
(Tiberije, 28. jul 2017 17:37)


pola nba ti je na koksu vikendom, nemoj si naivan. i ne samo nba...

Buki

pre 6 godina

Tesko je reci za igraca koji nije odigao ni minut u NBA da bi bio bolji od Jordana,moje misljenje kao sto sada svi spominju Brajanta i Lebrona kao nesto najblize sto se prislo Jordanu.Ali da je zdravlje posluzilo Grenta Hila i Peny Hardaveja druge bi se price pricale oni su imali priliku da odmere snage sa Jordanom ok jeste igrao je i Brajant koju utakmicu kad je imao 19g ili po povratku Jordana u Vasington kad je vec imao 40g sto nije merodavno ali Hil i Hardavej su imali neke sjajne duele sa njim gde su i nadigrali Jordana u nekim utakmicama naravno Jordan je tada imao jaci tim bili su sampioni stvarno steta za ova dva igraca a meni je posebno bilo milina gledati Hila.

STRASNI SUD

pre 6 godina

Iskreno...niti mi je zao niti sam osetio neku emociju.Sta da se radi,od tokiko toga sto je mogao da ima on izabere koks sa drustvom...ma...nikad ne bi ni pridao Dzordanu dok je vec druga prica za Drazena Petrovica!To je steta i suroba sudbina...

vince carter

pre 6 godina

Kao sto se kaze u tekstu i ja mislim da bi postao ozbiljan igrac,bas zato sto bi igrao sa Birdom i ostalima. Mada je Bird izjavio da bi karijeru zavrsio jos 1988 da je sa Biasom bilo sve u redu,zbog nesnosnih bolova u kicmi. A ovog sto zanima ko je bio prvi pik,Doerty centar,koji je bio ozbiljan igrac ali je zavrsio karijeru sa 28 godina zbog povrede,do tad je klivlend bio redovni ucesnik playofa,on,mark price,larry nance i ostali. Kada sam prvi put video ovu pricu,iznervirao sam se,sto je moralo ovo da se desi,neverovatna je steta kada se takve stvari desavaju.

alfa i omega - MJ

pre 6 godina

Ma jok! Ovaj bi pre ili kasnije opet nekontrolisano posegnuo za dopom. MJ je bio i ostao veliki upravo iz razloga što je imao mozak da to ne učini, ili npr. da ga taj ghetto-style ne uzme pod svoje, počne da se nesuvislo lepi s tatto-ima i sl. kad je to krenulo masovno da uzima maha, od Rodmana pa nadalje.. No, MJ je imao višu viziju i motiv u koje ih je gurao, između ostalog, i "dug" prema ocu.

Doktor

pre 6 godina

Kokain je grozna droga jer unistava psihu i uzasno je opasna jer izaziva zavisnost vrlo lako. Ali kokain nije letalna droga ako se uzima sama. Cak i u velikim dozama ne izaziva smrt. Opasnost je u koriscenju u koktelima sa drugim drogama i alkoholom i izlaganju opasnosti u situaciji eyforije. Da e zdrav covjek predozira kokom i umre za stolom...tesko...

Суза ми из ока ка'нула

pre 6 godina

Могао сам можда и ја да га засеним, само да сам тренирао кошарку уместо што сам до поноћи седео на клупици у кварту сваки дан после школе. Никад нећемо знати... Него, ако је тај Бајас био толико добар, зашто је био други на драфту? Идем сада и да изгуглам тог што је драфтован пре њега, живо ме занима ко је то био бољи од "кокаин Џордана".

Milan_PT

pre 6 godina

Svašta se ovde napisalo, i u tekstu i u komentarima, ali par stvari su po meni nesumnjive:
1) momak SIGURNO nije umro od upotrebe kokaina, jer da bi se overdozirao njime potrebno je uzeti neverovatnu količinu, što neko ko je od ranije redovni korisnik (kao što se utvrdilo - dugogodišnji) nikad ne bi učinio.
2) iznenadne smrti vrhunskih sportista se najčešće dešavaju od urođenih srčanih mana, koje se teško detektuju lekarskim pregledima. Jednu od njih sam gledao direktno u TV prenosu (Mikloš Feher je umro tokom utakmice Vitorija Gimaraiš - Benfika). Iako mu je stručna medicinska pomoć ukazana odmah nakon 30 sekundi, nije bilo šanse za njega.
3) velika je verovatnoća da je priča o overdozu kokainom posledica izbegavanja plaćanja obeštećenja od strane Boston Seltiksa, a da je stvaran uzrok smrti problem sa srcem (neko reče: srčani zalisci). Sa takvim problemom momak je mogao da ode na prvi trening sa Seltiksima i da umre, a da ne uzme ni loptu u ruke.
4) Ubacivanja Dražena Petrovića u priču kako je on mogao da bude konkurent Džordanu su neutemeljena. Dražen je godinu dana mlađi od Džordana i umro je sa 29 godina. Verovatnoća da neki košarkaš "eksplodira" i da u 30-oj postane najbolji košarkaš sveta je nikakva. U tim godinama i Majkl i Dražen su igrali solidno, ali im to nisu bile najbolje sezone u životu. Fizički je nemoguće. Ima igrača koji najzad do 25-e uspeju da otklone neke dugogodišnje nedostatke, ali ova dvojica su mnogo pre dostigli svoje vrhunce...

Drug clan

pre 6 godina

Majkl Dzordan jedan i jedini.a mi jugovici ponosni sto smo imali Drazena.ko god da ga danas prisvoji kao svog nece lose uciniti jer nam je svima doneo radosti.Drazen,Vlade,Toni,Dino,Jurij... vanzemaljci.na nasem kontinentu bez premca.bilo je milina gledati klince na basketu kako mastaju da budu neko od njih.a danas bi svi da budu lebron.kari ...tuga

STRASNI SUD

pre 6 godina

Iskreno...niti mi je zao niti sam osetio neku emociju.Sta da se radi,od tokiko toga sto je mogao da ima on izabere koks sa drustvom...ma...nikad ne bi ni pridao Dzordanu dok je vec druga prica za Drazena Petrovica!To je steta i suroba sudbina...

Marko

pre 6 godina

Možda. Možda bi i Petrović isto bio najveći.
Tako se govorilo i za Miličića... Pa evo kako je završio. Puno ih ima sa šta bi bilo kad bi bilo.

KG

pre 6 godina

Lepo ste se izlupetali. Kao neko ko je u to vreme ziveo u Bostonu, znam dobro da je presudjeno da je Leni Bias umro od oslabljenih srcanih zalistaka, odnosno od prestanka rada scra. Cela prica sa drogom je nastala znatno kasnije da bi se izbeglo placanje odstete porodici posto je vec bio draftovan i sklopio VAZECI ugovor. Boston Seltiski su tu odigrali vrlo prljavu ulogu. Raspitajte se malo.

Dacha

pre 6 godina

Nikad on ne bi mogao da dostigne nivo Dzordana pa ni njemu slicnih jer kad neko nema mozak nema tu radosti,mozda bi sezonu dve,tri plafon pokazao svoj talenat i onda bi se izgubio u moru talenata i drogiranjem i nezdravim zivotom bi pao na samo dno,na kraju takvu sudbinu je i doziveo samo najkracu mogucu verziju. E tu se tek vidi velicina Dzordana kao i ostalih vrhunskih sportista,on kad je usao u Nba nije to "proslavljao" kokainom nego je nastavio da radi na sebi i poslao bog otac,jednostavno legenda!

Суза ми из ока ка'нула

pre 6 godina

Могао сам можда и ја да га засеним, само да сам тренирао кошарку уместо што сам до поноћи седео на клупици у кварту сваки дан после школе. Никад нећемо знати... Него, ако је тај Бајас био толико добар, зашто је био други на драфту? Идем сада и да изгуглам тог што је драфтован пре њега, живо ме занима ко је то био бољи од "кокаин Џордана".

vince

pre 6 godina

Čuo sam i gledao od ranije Biasa. Sada sam prvi put pogledao utakmicu gde su se susreli on i Džordan i mogu samo da zaključim MJ je samo jedan. Zadnja dva-tri napada Džordan pogađa, hvata i krade lopte i u napadu i u odbrani između pet igrača. Zadnjih deset sekundi udara bananu Biasu i monstruozno kucanje u zadnjoj sekundi. Sa druge strane, Bias je pogađao (većinu poena u prvom delu) sa distance ali kada je bilo gusto nije umeo da stvori sebi prostor kao Džordan.

Od MJ nema boljeg jer je nemoguće da neko ima takvo telo, tehniku i psihu. Kada se utakmica lomi on poludi - to više nije ljudsko biće.

A Hrvati koji bi da uguraju Dražena u istu priču sa Džordanom su tek cirkus. Dražen u Portlandu nije mogao da igra ni pet minuta pored Drekslera. A u Netsima nije mogao da vidi plejof. Kao fama oko Jokića - dečko da 20 koševa u regularnom delu zato što je utakmica sa Denverom rešena na poluvremenu pa niko ozbiljan neće da se juri sa njim. Kada se igralo za plejof rasturio ga Jurkić i Portland. Dobri su to igrači ali u NBA takvih ima koliko hoćeš.

Što se tiče teme Bias vs MJ, dodao bi Rej Alena koji je kao mlad bio najbliži Džordanu ali posle je izgubio agresivnost u odbrani a u napadu postao klasičan šuter.

Valjevska podvala

pre 6 godina

nikad ne bi ni pridao Dzordanu dok je vec druga prica za Drazena Petrovica!To je steta i suroba sudbina...
(STRASNI SUD, 28. jul 2017 19:54)

Da li ste toliki mitomani da se sad usuđujete i Dražena porediti sa Džordanom

артиљерац

pre 6 godina

@ Quincy Miller Па није баш за поређење.Дражен је ипак одиграо 4
сезоне у НБА,с мање или више успеха,овај момак ни секунде.Дражен је,
кад је погинуо,већ практично отишао из НБА.Био је фрустриран односом Њу Џерси Нетса према њему,и пред потписом уговора с Панатинаикосом.

KaleBrdo

pre 6 godina

Droga unisti ljude,pevac Rodja Raicevic,Ejmi Vajnhaus,ovaj Lens...Opasna stvar,iz koje se ne izlazi tako lako.
(Uros Djurdjevic Prejaki #32, 28. jul 2017 19:35)

Sve, sve, ali Rođa Raičević i Amy...

skvo

pre 6 godina

Ne slažem se da je bio loš zato što je proslavio važan uspeh uzevši par crta belog sa prijateljima. Od toga se zdrav čovek ne predozira. Problem je što je izgleda uzeo mnogo, previše čime je opteretio svoje srce. Znam ljude koji su intenzivno uzimali kokain, čak se i predozirali i ostali živi. Ovaj dečko je bio sportista i sigurno to nije radio često, bio je neiskusan. Mladost ludost. Užasna tragedija.

važi

pre 6 godina

Poznato je da je Džordan imao problema sa kockom (ubistvo oca, prva penzija), tako da nije sve tako jednostavno, ponekad treba imati i izvesnu dozu sreće, što, izgleda, ovaj momak nije imao.

bosanska pravoslavna crkva

pre 6 godina

Ko sad se sjecam clanka na tu temu kad sam bio drugi razred PTŠC u Banjaluci a koji sam godinama čuvao. Imao sam i priliku da cak pogledam neku utakmicu preko satelita kod jednog prijatelja u konoj je on igrao. Šteta jer je imao šta da pokaže svijetu.

pukovnik mortimor

pre 6 godina

Velika velika šteta. Prirodni talenat vidi se imao slično telo kao M. J. jak ko bik.

Ima još ovakvih sličnih priča... Znamo ko je za Kareema najbolji u istoriji...

VMP

pre 6 godina

Ista priča i sa 'Bendžijem', dobro ne baš ista pošto je Ben tragično ubijen, ali svejedno ostaje žal što smo u tragedijama generalno ostali uskraćeni za toliko majstora sporta, ne samo košarke. Za Bena su pričali da je jedini mogao da bude pretnja MJ-u na koledžu, takođe film '30 for 30' i treba ga odgledati jer je jako zanimljiva ta situacija oko ubistva, čak u jednom delu filma počinilac daje svoju ispovest. Meni su sve te situacije stvarno pokazatelj koliko je MJ veliki u stvari. Dok su nekome slabosti bili zene i kokain, MJ-u su to na pocetku karijere bili odbrana i šut. A kada ti mane postanu vrline, tada znaš da si uspeo

mickey Ward

pre 6 godina

Auuu gledao sam pre par godina na Espn-u njegov dokumentarac 30 for 30 seriji Len Bias bio sam sokiran sta se desilo pogledajte ko moze bukvalno za plakanje !!!

Bratko

pre 6 godina

@KG

Citajuci dve strane mogu samo jednu cinjecu da kazem, nikada necemo saznati pravu istinu vec ce biti ko kojoj strani vise veruje jer u ovoj situaciji obe strane su imale prilican interes u zavisnosti koja je presuda smrti. Seltiksi su mozda tu prevagnuli jacim da se njihova poslednja cuje ali isto tako bi mogla i familija da sklopi deal sa doktorom da prosvedoci da je umro od srca da bi imali odstetu...eeee ljudi su to..

Doktor

pre 6 godina

Kokain je grozna droga jer unistava psihu i uzasno je opasna jer izaziva zavisnost vrlo lako. Ali kokain nije letalna droga ako se uzima sama. Cak i u velikim dozama ne izaziva smrt. Opasnost je u koriscenju u koktelima sa drugim drogama i alkoholom i izlaganju opasnosti u situaciji eyforije. Da e zdrav covjek predozira kokom i umre za stolom...tesko...

Milan

pre 6 godina

@VMP
@Jezekilj

Svaka vam cast sto ste se setili Wilsona i Gathersa. Njih dvojica bi vrlo verovatno mnogo uticali na dalji razvoj NBA lige. Na zasto, Benji je upucan a Hank je nakon kucanja samo pao i umro na parketu.

60tih i 70tih smo uskraceni za jos nekoliko potencijalnih velicina koji su odbili NBA jer im je u to vreme mnogo isplatljivije bilo dilovanje drogom. Tu pre svega mislim na Earla Manigaulta (po Abdul Jabbaru najbolji igrac svih vremena), Pee Wee Kirklanda ili Joe Hammonda.

alfa i omega - MJ

pre 6 godina

Ma jok! Ovaj bi pre ili kasnije opet nekontrolisano posegnuo za dopom. MJ je bio i ostao veliki upravo iz razloga što je imao mozak da to ne učini, ili npr. da ga taj ghetto-style ne uzme pod svoje, počne da se nesuvislo lepi s tatto-ima i sl. kad je to krenulo masovno da uzima maha, od Rodmana pa nadalje.. No, MJ je imao višu viziju i motiv u koje ih je gurao, između ostalog, i "dug" prema ocu.

Titus Pullo

pre 6 godina

Citao sam o Leniju jos pre 15 god u hrvatskom casopisu kosarka.

Prava steta, ali pitanje je sta bi bilo i da je preziveo. Mozda bi imao slicnu karijeru kao Son Kemp koji se isto unistio drogama, ali je ipak imao dobru karijeru. A mozda ne bi ni toliko postigao. Za uspesnu karijeru je potrebna i glava, ne samo talenat, steta.

neutralni felsh

pre 6 godina

Talenat je samo 33%, 33% su okolnosti i 33% glava. A ovaj da je imao u glavi ne bi se drogirao
(Tiberije, 28. jul 2017 17:37)


pola nba ti je na koksu vikendom, nemoj si naivan. i ne samo nba...

Type

pre 6 godina

O čemu pričate? Dražena poštujem, košarkaški je Mozzart bio, ali porediti ga sa MJ-em je smešno.
Poginuo jeste premlad, ali ne premlad za košarkaša. Poginuo je u 29. godini kada je MJ imao 30.
I treće nije otišao frustriran iz New Jersey - a već kao zvezda tog tima uz Derrick Coleman-a.

Buki

pre 6 godina

Tesko je reci za igraca koji nije odigao ni minut u NBA da bi bio bolji od Jordana,moje misljenje kao sto sada svi spominju Brajanta i Lebrona kao nesto najblize sto se prislo Jordanu.Ali da je zdravlje posluzilo Grenta Hila i Peny Hardaveja druge bi se price pricale oni su imali priliku da odmere snage sa Jordanom ok jeste igrao je i Brajant koju utakmicu kad je imao 19g ili po povratku Jordana u Vasington kad je vec imao 40g sto nije merodavno ali Hil i Hardavej su imali neke sjajne duele sa njim gde su i nadigrali Jordana u nekim utakmicama naravno Jordan je tada imao jaci tim bili su sampioni stvarno steta za ova dva igraca a meni je posebno bilo milina gledati Hila.

vince carter

pre 6 godina

Kao sto se kaze u tekstu i ja mislim da bi postao ozbiljan igrac,bas zato sto bi igrao sa Birdom i ostalima. Mada je Bird izjavio da bi karijeru zavrsio jos 1988 da je sa Biasom bilo sve u redu,zbog nesnosnih bolova u kicmi. A ovog sto zanima ko je bio prvi pik,Doerty centar,koji je bio ozbiljan igrac ali je zavrsio karijeru sa 28 godina zbog povrede,do tad je klivlend bio redovni ucesnik playofa,on,mark price,larry nance i ostali. Kada sam prvi put video ovu pricu,iznervirao sam se,sto je moralo ovo da se desi,neverovatna je steta kada se takve stvari desavaju.

Milan_PT

pre 6 godina

Svašta se ovde napisalo, i u tekstu i u komentarima, ali par stvari su po meni nesumnjive:
1) momak SIGURNO nije umro od upotrebe kokaina, jer da bi se overdozirao njime potrebno je uzeti neverovatnu količinu, što neko ko je od ranije redovni korisnik (kao što se utvrdilo - dugogodišnji) nikad ne bi učinio.
2) iznenadne smrti vrhunskih sportista se najčešće dešavaju od urođenih srčanih mana, koje se teško detektuju lekarskim pregledima. Jednu od njih sam gledao direktno u TV prenosu (Mikloš Feher je umro tokom utakmice Vitorija Gimaraiš - Benfika). Iako mu je stručna medicinska pomoć ukazana odmah nakon 30 sekundi, nije bilo šanse za njega.
3) velika je verovatnoća da je priča o overdozu kokainom posledica izbegavanja plaćanja obeštećenja od strane Boston Seltiksa, a da je stvaran uzrok smrti problem sa srcem (neko reče: srčani zalisci). Sa takvim problemom momak je mogao da ode na prvi trening sa Seltiksima i da umre, a da ne uzme ni loptu u ruke.
4) Ubacivanja Dražena Petrovića u priču kako je on mogao da bude konkurent Džordanu su neutemeljena. Dražen je godinu dana mlađi od Džordana i umro je sa 29 godina. Verovatnoća da neki košarkaš "eksplodira" i da u 30-oj postane najbolji košarkaš sveta je nikakva. U tim godinama i Majkl i Dražen su igrali solidno, ali im to nisu bile najbolje sezone u životu. Fizički je nemoguće. Ima igrača koji najzad do 25-e uspeju da otklone neke dugogodišnje nedostatke, ali ova dvojica su mnogo pre dostigli svoje vrhunce...

Drug clan

pre 6 godina

Majkl Dzordan jedan i jedini.a mi jugovici ponosni sto smo imali Drazena.ko god da ga danas prisvoji kao svog nece lose uciniti jer nam je svima doneo radosti.Drazen,Vlade,Toni,Dino,Jurij... vanzemaljci.na nasem kontinentu bez premca.bilo je milina gledati klince na basketu kako mastaju da budu neko od njih.a danas bi svi da budu lebron.kari ...tuga