Utorak, 25.07.2017.

13:26

Marka: Mbape u Realu za 180 miliona evra!

Real Madrid i Monako postigli su načelan dogovor za transfer Kilijana Mbapea vredan čak 180 miliona evra, prenosi "Marka".

Izvor: AK

Marka: Mbape u Realu za 180 miliona evra! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

12345

pre 6 godina

Shvaćam da Real ili Manchester United istresu te pare bez da prekrše fair play, ali neka mi netko objasni na koji način Manchester City ili PSG svake sezone iskrcaju po 200-300 mil. na pojačanja bez da prekrše taj isti fair play??

nista o nicemu

pre 6 godina

А онда, као и у случају Порта и Бенфике, се појаве менаџери који узму 60-70% те "зараде" од које тако ни клуб ни навијачи немају ништа посебно.. Знаш ли ти колико кошта да паркираш јахту у Монаку?

Овим се одушевљавају само играчи менаџера, као "добра продаја".
(Adriano_Galliani, 25. jul 2017 20:25)

Nema trece strane, zakon FIFA se postuje. Informisi se.

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Monako je zadnje 2,3 godine uzeo ozbiljnu lovu ...marsijal oko 50m,kondogbija 30m,karasko 20m,mendy 50+,silva 50+,mbape 180+ itd....rade kao porto i benfika... svaka im cast a vec sledece godine opet neki mbape , silva itd ....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (inter45, 25. jul 2017 18:27)

А онда, као и у случају Порта и Бенфике, се појаве менаџери који узму 60-70% те "зараде" од које тако ни клуб ни навијачи немају ништа посебно.. Знаш ли ти колико кошта да паркираш јахту у Монаку?

Овим се одушевљавају само играчи менаџера, као "добра продаја".

Biznismen

pre 6 godina

Ovi sto govore da su od prodaje rezervi zaradili te pare, te iste rezerve nisu dosle za ljesnjake da igraju, skoro svi su dosli za istu ili vecu cifru. Fudbal postaje smijesan.

neutralni felsh

pre 6 godina

ne lozi se, maso, ne veruj glasinama o transferima... jao, svako leto isto i vecina se opet primi, malo glupo kamenje :)

Thilmo

pre 6 godina

Ima li negde podatak koliko je Kristijano doneo novca Realu? Počev od dresova, tv prava, i titula koje su osvojili?

Ista je priča bila i kada su njega dovodili, cenim da im se višestruko otoplatio u odnosu na ulozenih storinak miliona eura.

inter45

pre 6 godina

Monako je zadnje 2,3 godine uzeo ozbiljnu lovu ...marsijal oko 50m,kondogbija 30m,karasko 20m,mendy 50+,silva 50+,mbape 180+ itd....rade kao porto i benfika... svaka im cast a vec sledece godine opet neki mbape , silva itd ....

svašta ni o čemu

pre 6 godina

180 miliona za decka od 18g...nemam reci
(danilo90, 25. jul 2017 13:15)

Jok, nego će za matorca od 30 i kusur.
Ako ima dobar potencijal i već pruža odlične partije računaju da će to raditi narednih 10-15 godina i isplatiće im se.
Kuknjava kao da su vaše pare.

Adriano_Galliani

pre 6 godina

ako vrhunski klubovi poput junajteda zaista uzmu 30% od svakog dresa kao sto kazes, to je onda extra zarada! uz cenu dresa u UK, na tri miliona prodatih komada, to mu dodje oko ?50M! a mislim da ni u spaniji, italiji, a kamoli nemackoj, dresovi nisu mnogo jeftiniji. dodaj tome druge sitnice iz ponude klupskih online i retail prodavnica... sasvim lepa zarada. ispada da vrhunski klubovi samo od merchandising-a mogu da priuste jednog top igraca. u ovom slucaju, da odgovorim na tvoje pitanje, real je ronalda dosad sigurno otplatio samo od dresova! mbapea, bejla vec teze... ali nije ni bas tako zanemrljiv doprinos finansijskoj konstrukciji.
(andreas kisser, 25. jul 2017 15:47)

To je "world-wide", inace najprodavaniji od ta tri je bio, naravno, Zlatanov a ne Pogbin. Zlatan je bio najplaceniji igrac u istoriji PL, imao je 360.000 funti nedeljno. Tako da, dresovima oni plate igrace ali transfere - nikako. To dolazi od sve skupljih ulaznica i pretplate. Sve to placaju navijaci, ovako ili onako. Junajtedu takodje raste dug zbog trosenja ovih par godina.

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Ne razumem sto vama smeta da se igraci prodaju i za milijardu evra? Kao da to utice na vas zivot. Opustite se i gledajte fudbal, manite se nebitnih brojki.
(chemistry, 25. jul 2017 16:46)

To uglavnom smeta navijacima Zvezde jer njima drzava ima da pokloni i oprosti desetine miliona evra, ali nema bas milijarde a spremaju se da napadnu grupno takmicenje u Evropi...

chemistry

pre 6 godina

Ne razumem sto vama smeta da se igraci prodaju i za milijardu evra? Kao da to utice na vas zivot. Opustite se i gledajte fudbal, manite se nebitnih brojki.

marko

pre 6 godina

(LLL grupa, 25. jul 2017 15:41)

Mbape možda nije dokazan i iskusan fudbaler, ali ima veliki potencijal i od njega može da bude bomba od igrača. Ovo je biti ili ne biti. U Monaku je eksplodirao, i može da bude jedan od najbolji ako nastavi ovako da igra i da trenira još jače. Ali isto tako može da bude i najveći promašaj. Nešto slično se desilo i sa Nejmarom, samo što je on dosta neozbiljan fudbaler koji samo pravi kerefeke na terenu i zeza se.

polako

pre 6 godina

Od prodaje dresa ce uzeti duplo vise,ne tripujte se,ovo je za njih nista.Od prodaje rezervi su uzeli 150 miliona
(nn, 25. jul 2017 13:28)

od svakog prodatog dresa klubovima ide od 10 do 20 posto, zavisi od kluba do kluba. tako da te price o otplati igraca od prodaje dresova batalite

pukovnik mortimor

pre 6 godina

Nije mi jasno kako su procenili da ovaj dečko vredi te pare? .... 180 mil pa on ima 18 godina šta ako izgori brzo kao što su neki i veći talenti izgoreli šta ako je labilna ličnost počne da se drogira ili pijanči po noćnim klubovima... Ne kapiram šta ih je ubedilo to je to kupujemo ga za 180 mil.

Dr.

pre 6 godina

Realno fudbal gubi smisao!
Nekad je bilo puno konkurentnih timova za sve titule i bilo je bas zanimljivo...Ovaj transfer je smijesan, nije on igrac koji treba se da plati vise od 80mil.Nego pranje para i slicno sve vise utice lose na fudbal.Adios

LLL grupa

pre 6 godina

Dajte ljudi.. shvacao sam kad su figo i zidane probijali plafon. Pa onda i ibra, kiki i kaka. Sve top igraci dokazani godinama unazad i creme de la creme. Ali sta je ovo? Za pogbu proslo ljeto iskrcat onolike pare i sad za ovog derana... pa to je smijesno. To nisu vec gotovi i dokazani igraci koji iza sebe imaju nesto konkretno, neke trofeje na kojima je njihov potpis. Kad kazem 'neke trofeje' mislim prvenstveno na ligu prvaka jer ne obaras transfer rekorde da budes prvi u selu. Ovdje se placa neciji marketinski potencijal a ne stvarna kvaliteta. Ako ovaj decko kosta te pare onda messi dodje milijardu. Bar.

andreas kisser

pre 6 godina

Zivote moj. 180 miliona evra. Svet je odavno otisao u aut, ali dobro, sami smo krivi, jer smo spremni da dajemo 50e za ulaznicu, cak nekad i mnogo vise da bismo gledali te manekene. Krivo mi je sto se nisam rodio u vreme u kom su odrastali moji roditelji. Jeste, bilo im je teze, cuvali su stoku i bavili se zemljoradnjom, nisu imali struju u detinjstvu, ali su bar ziveli normalnim i zdravim nacinom zivota i razmisljanja.
(mixy, 25. jul 2017 13:18)

ne razumem! pa ko ti brani da i sad odes na selo, cuvas stoku, sadis krompir, bacis mobilni, iskljucis ingternet i zivis 'normalnim i zdravim nacinom zivota'??? srpska sela placu za takvima poput tebe.

@adriano galliani

ako vrhunski klubovi poput junajteda zaista uzmu 30% od svakog dresa kao sto kazes, to je onda extra zarada! uz cenu dresa u UK, na tri miliona prodatih komada, to mu dodje oko £50M! a mislim da ni u spaniji, italiji, a kamoli nemackoj, dresovi nisu mnogo jeftiniji. dodaj tome druge sitnice iz ponude klupskih online i retail prodavnica... sasvim lepa zarada. ispada da vrhunski klubovi samo od merchandising-a mogu da priuste jednog top igraca. u ovom slucaju, da odgovorim na tvoje pitanje, real je ronalda dosad sigurno otplatio samo od dresova! mbapea, bejla vec teze... ali nije ni bas tako zanemrljiv doprinos finansijskoj konstrukciji.

Mr White

pre 6 godina

Lepo je rekao Murinjo da ce 100 i kusur milki za Pogbi biti sica sledece godine. Mislim da ovo mora stati, neka kriza ce pogoditi seike i ostale jer sa ovim tempom rasta plata i tranfera obesmisljen je ceo sport. A i sad je jasno koliko smo jeftino prosli sa Pesicem:)

vlax

pre 6 godina

Nema tu mnogo mudrosti, zakon ponude i potražnje. Ljudi su spremni da plaćaju skupe ulaznice, kupuju dresove za po 100 evra... Kada bi im stadioni bili prazni i kasa bi se ispraznila.

Srbijo medju sljivama

pre 6 godina

A nama se ledi krv za transfer Sume u Partizan za 1.65 miliona... I onda se zanosimo da cemo se takmiciti sa klubovima koji okrecu stotine miliona godisnje...

Dunđer Bob

pre 6 godina

Fudbal totalno gubi smisao kad se ovoliko para vrti oko njega. Nema potrebe da se utakmice igraju, neka pobedi ko ima više para pa ko bude imao najviše para osvaja prvo mesto

Mad4Red

pre 6 godina

Sećate se rečenice iz Montevideo filma "Nekada su bogati dolazili da gledaju siromašne a danas siromašni dolaze da gledaju bogate" sve je otišlo u ofsajd... Niko ne vredi toliko para a dečkić od 18 godina tek ni upola manje... Jadno je da od fudbalera danas prave moderne robove, koji će klubovima doneti zaradu preko komercijale, šta sutra ne daj bože Mbape slomi nogu i ispostavi se teški lom do kraja života ne sme da takne loptu... Dzabe onda milioni dato za njega... Sećate se Van Bastena u najboljim godinama je morao da prestane da se bavi fudbalom,znog povrede koje su sastavni deo igre... Ne znam previše para za bilo kojeg igrača na planeti i 100 miliona je previše a kamoli 180 za Mbapea!!

MaironDrake

pre 6 godina

Samo bez komentara "svet otisao u out..." i slicno...Pogledajte prvo koliko naplate godisnje od recimo tv prava vi koji svaki dan pusite dve kutije cigara a imate platu 40 hiljada...

Lud luđi najluđi

pre 6 godina

Ovo sad stvara, ako je istina, jedan drugi problem...Očigledno ce bit probijena granica od 150M € i sad svaki drugi klub ima pravo tražiti minimum toliko za svoje top zvijezde, sto znaci da ce Atletico bez srama moći tražiti 200M € za Griezmanna, Chelsea isto za Hazarda, Juve za Dybalu, a da ne spominjem druge. Nije realno dati toliku lovu za ipak nedokazanog igrača jer jedna sezona u kontroliranom okruženju kao sto je Monaco nije isto kao Španjolska liga i to jos Real.

fer86

pre 6 godina

Navijac sam reala ali mislim da mali ne vrijedi vise od 50 milja eura...Sad da li si ga real moze priustiti,moze definitivno samo smo od sudjelovanja u LP prosle godine zaradili preko 100 milja plus 80 milja za moratu,racunica je jednostavna...Osobno,radije bih da smo uzeli hazarda!

ernesto che

pre 6 godina

tako ce biti dokle god ima ovaca za sisanje koje svakodnevno izgovaraju kako je sutiranje lopte najbitnija sporedna stvar na svetu.

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Ovde je Duci Simonovic potpuno pogodio kad je rekao da kapitalizam pretvara sport u zlobnu stvar, zamislite sta bi bilo koja drzava uradila sa skoro 200 miliona evra, ma koliko god nesposobna bila u politickom smislu. Koliko bolnica i skola bi se MOGLO napraviti (ne kazem napravilo jer su u politici uglavnom lopovi tako da bi vrv i te pare propale).
inace je odlican igrac i dokazace se u Madridu ako dobije sansu i jos bih i razumeo 60-80 miliona nekako ali ovo je postalo bolesno
(marerakarera, 25. jul 2017 13:26)

Real zaradjuje sve vise i vise para svake godine. Oni od 200 miliona naprave 300. U Spaniji vec imaju dovoljno skola, da nece mozda po Srbiji da ih prave, sta? Svet ce mozda propasti - Zapad nece.

Mihajlovic

pre 6 godina

Prošle godine ga gledam na Čika Daci u Kragujevcu, Srbija U-19 0:1 Francuska U 19, dao gol. Generacije 1997 i mladji, za nas igrali Jovic, Saponjic, Bleki Milenkovic, Lianko, branio Vanja Milinkovic-Savic. Razbio nas je baš Mbape, vec tada pokazao klasu. Na stadionu na kom je igrao i jedan Pele sa Santosom protiv Radničkog 3:3

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Od prodaje dresa ce uzeti duplo vise,ne tripujte se,ovo je za njih nista.Od prodaje rezervi su uzeli 150 miliona
(nn, 25. jul 2017 13:28)

Junajted je prodao prosle godine 3 miliona dresova, 70% uzima Nike, Adidias i sl. Pa izracunaj koliko dresova i koliko godina za "duplo vise".

Maki

pre 6 godina

Oni ovaj novac zarade samo tokom ovih predsezonskih turneja koje su jos u toku, a gde je sve ostalo, dok boranija igra 4 kola kvalifikacija. Moj doprinos ovome je 10 evra mesecno za prenose svih bitnih liga i takmicenja u HDu, nikada ne bih platio 50ak evra za prijateljsku utakmicu, a vidim da su tribine krcate.

marerakarera

pre 6 godina

Ovde je Duci Simonovic potpuno pogodio kad je rekao da kapitalizam pretvara sport u zlobnu stvar, zamislite sta bi bilo koja drzava uradila sa skoro 200 miliona evra, ma koliko god nesposobna bila u politickom smislu. Koliko bolnica i skola bi se MOGLO napraviti (ne kazem napravilo jer su u politici uglavnom lopovi tako da bi vrv i te pare propale).
inace je odlican igrac i dokazace se u Madridu ako dobije sansu i jos bih i razumeo 60-80 miliona nekako ali ovo je postalo bolesno

Vv

pre 6 godina

Zalosno, sve ono sto je Real dobro radio posljednje vrijeme je uzaludno, dobro smo trgovali, prodavali solidne igrace za ogroman novac, a za nornalne cijene kupovali svjetske igrace. Ovaj klinjo definitivno ne vrijedi taj novac, a ukoliko dodje do transfera ovo ce bit najveci fijasko u povijesti nogometa. Mali odigrao dobru poluzeonu i sad vrijedi ko dva Cristiana Ronalda ? On nije bio najbolji strijelac ni u Francuskoj ligi, a ni igrac (koja je 5 stepenica losija od Primere ili Premiershipa). Za ovaj novac se mogao dovesti Bonucci i Aubameyang i jos bi ostalo love. Da me ne shvatite pogresno, ima potencijal ali uopce nije spreman za Real Madrid za njega je klub poput Arsenala koji igra u jakoj ligi i ima Europsku konstantu da se iskali.

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Cifra luda, ali je fudbal odavno "lud". Medjutim sta mene fascinira i skidam Realu kapu. Prodas 5-6 rezervi i dodas koje milionce i kupis verovatno najtalentovanijeg igraca na svetu. Nikakvi Rusi, Ameri, Arapi, Kinezi... Ispostujes finansijski FP. Klinca ces otplatiti vrlo brzo samo od marketinga.
(Obelix, 25. jul 2017 13:17)

A ko je platio rezervu Jamesa 80 miliona? Trosio je Florentino svoj licni novac itekako, u oba mandata. To je mislim i uslov ako hoces da se kandidujes za predsednika Reala. A on je covek milijarder..

nista o nicemu

pre 6 godina

Mali odigrao dobru poluzeonu i sad vrijedi ko dva Cristiana Ronalda ? On nije bio najbolji strijelac ni u Francuskoj ligi, a ni igrac (koja je 5 stepenica losija od Primere ili Premiershipa). Za ovaj novac se mogao dovesti Bonucci i Aubameyang i jos bi ostalo love.
(Vv, 25. jul 2017 13:37)

Prvo vrednost novca nije ista sada i tada. Drugo njima ne treba dobar igrac, treba dobar i ekskluzivan. To je razlika izmedju Reala i drugih ekipa. Oni su toliko veliki da Ancelotiju posle decime daju otkaz. Del Boske je posle finala LS koje je osvojio, isto vece, saznao da je otpusten. Zasto? Nije dovoljno veliki za Real.

Pet stotina milijardi dinara novčanica sa likom Jovana Jovanovića Zmaja

pre 6 godina

Ovo samo pokazuje stvarnu vrednost novca. Biće i u Evropi masovnih milijardera kao i kod nas 90-tih.

Obelix

pre 6 godina

Cifra luda, ali je fudbal odavno "lud". Medjutim sta mene fascinira i skidam Realu kapu. Prodas 5-6 rezervi i dodas koje milionce i kupis verovatno najtalentovanijeg igraca na svetu. Nikakvi Rusi, Ameri, Arapi, Kinezi... Ispostujes finansijski FP. Klinca ces otplatiti vrlo brzo samo od marketinga.

sg4

pre 6 godina

Koliko su para uzeli od sponzora i prodaje ovo je za njih sitnica,verujte mi.Perez je samo od jednog sponzora za internet protok kroz stadion uzeo 100 milki

mixy

pre 6 godina

Zivote moj. 180 miliona evra. Svet je odavno otisao u aut, ali dobro, sami smo krivi, jer smo spremni da dajemo 50e za ulaznicu, cak nekad i mnogo vise da bismo gledali te manekene. Krivo mi je sto se nisam rodio u vreme u kom su odrastali moji roditelji. Jeste, bilo im je teze, cuvali su stoku i bavili se zemljoradnjom, nisu imali struju u detinjstvu, ali su bar ziveli normalnim i zdravim nacinom zivota i razmisljanja.

JimBeam

pre 6 godina

Kolike se pare vrte u fudbalu, dugovi nasih klubova su nista postali. Ubodes vrhunskog mladog igraca koj ise pokaze u reprezentaciji ili euro takmicenjima i mozes da vratis dugove za celu ligu...pod uslovom da se niko ne ugradi, sto je fakticki nemoguce...

Samo čovek

pre 6 godina

E zivote ne mozes ni da zavolis nekog igraca, odmah ga kupi Real ili neki takav klub i ubije mu svu draz. Koliko sam nekad voleo Anrija, gledao sve njegove utakmice, zavoleo Arsenal zbog njega, ali taj fudbal je imao draz, ovo sad je gomila nebitnih preplacenih likova.

mixy

pre 6 godina

Zivote moj. 180 miliona evra. Svet je odavno otisao u aut, ali dobro, sami smo krivi, jer smo spremni da dajemo 50e za ulaznicu, cak nekad i mnogo vise da bismo gledali te manekene. Krivo mi je sto se nisam rodio u vreme u kom su odrastali moji roditelji. Jeste, bilo im je teze, cuvali su stoku i bavili se zemljoradnjom, nisu imali struju u detinjstvu, ali su bar ziveli normalnim i zdravim nacinom zivota i razmisljanja.

Obelix

pre 6 godina

Cifra luda, ali je fudbal odavno "lud". Medjutim sta mene fascinira i skidam Realu kapu. Prodas 5-6 rezervi i dodas koje milionce i kupis verovatno najtalentovanijeg igraca na svetu. Nikakvi Rusi, Ameri, Arapi, Kinezi... Ispostujes finansijski FP. Klinca ces otplatiti vrlo brzo samo od marketinga.

marerakarera

pre 6 godina

Ovde je Duci Simonovic potpuno pogodio kad je rekao da kapitalizam pretvara sport u zlobnu stvar, zamislite sta bi bilo koja drzava uradila sa skoro 200 miliona evra, ma koliko god nesposobna bila u politickom smislu. Koliko bolnica i skola bi se MOGLO napraviti (ne kazem napravilo jer su u politici uglavnom lopovi tako da bi vrv i te pare propale).
inace je odlican igrac i dokazace se u Madridu ako dobije sansu i jos bih i razumeo 60-80 miliona nekako ali ovo je postalo bolesno

Samo čovek

pre 6 godina

E zivote ne mozes ni da zavolis nekog igraca, odmah ga kupi Real ili neki takav klub i ubije mu svu draz. Koliko sam nekad voleo Anrija, gledao sve njegove utakmice, zavoleo Arsenal zbog njega, ali taj fudbal je imao draz, ovo sad je gomila nebitnih preplacenih likova.

JimBeam

pre 6 godina

Kolike se pare vrte u fudbalu, dugovi nasih klubova su nista postali. Ubodes vrhunskog mladog igraca koj ise pokaze u reprezentaciji ili euro takmicenjima i mozes da vratis dugove za celu ligu...pod uslovom da se niko ne ugradi, sto je fakticki nemoguce...

Srbijo medju sljivama

pre 6 godina

A nama se ledi krv za transfer Sume u Partizan za 1.65 miliona... I onda se zanosimo da cemo se takmiciti sa klubovima koji okrecu stotine miliona godisnje...

sg4

pre 6 godina

Koliko su para uzeli od sponzora i prodaje ovo je za njih sitnica,verujte mi.Perez je samo od jednog sponzora za internet protok kroz stadion uzeo 100 milki

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Cifra luda, ali je fudbal odavno "lud". Medjutim sta mene fascinira i skidam Realu kapu. Prodas 5-6 rezervi i dodas koje milionce i kupis verovatno najtalentovanijeg igraca na svetu. Nikakvi Rusi, Ameri, Arapi, Kinezi... Ispostujes finansijski FP. Klinca ces otplatiti vrlo brzo samo od marketinga.
(Obelix, 25. jul 2017 13:17)

A ko je platio rezervu Jamesa 80 miliona? Trosio je Florentino svoj licni novac itekako, u oba mandata. To je mislim i uslov ako hoces da se kandidujes za predsednika Reala. A on je covek milijarder..

Pet stotina milijardi dinara novčanica sa likom Jovana Jovanovića Zmaja

pre 6 godina

Ovo samo pokazuje stvarnu vrednost novca. Biće i u Evropi masovnih milijardera kao i kod nas 90-tih.

Vv

pre 6 godina

Zalosno, sve ono sto je Real dobro radio posljednje vrijeme je uzaludno, dobro smo trgovali, prodavali solidne igrace za ogroman novac, a za nornalne cijene kupovali svjetske igrace. Ovaj klinjo definitivno ne vrijedi taj novac, a ukoliko dodje do transfera ovo ce bit najveci fijasko u povijesti nogometa. Mali odigrao dobru poluzeonu i sad vrijedi ko dva Cristiana Ronalda ? On nije bio najbolji strijelac ni u Francuskoj ligi, a ni igrac (koja je 5 stepenica losija od Primere ili Premiershipa). Za ovaj novac se mogao dovesti Bonucci i Aubameyang i jos bi ostalo love. Da me ne shvatite pogresno, ima potencijal ali uopce nije spreman za Real Madrid za njega je klub poput Arsenala koji igra u jakoj ligi i ima Europsku konstantu da se iskali.

ernesto che

pre 6 godina

tako ce biti dokle god ima ovaca za sisanje koje svakodnevno izgovaraju kako je sutiranje lopte najbitnija sporedna stvar na svetu.

Mihajlovic

pre 6 godina

Prošle godine ga gledam na Čika Daci u Kragujevcu, Srbija U-19 0:1 Francuska U 19, dao gol. Generacije 1997 i mladji, za nas igrali Jovic, Saponjic, Bleki Milenkovic, Lianko, branio Vanja Milinkovic-Savic. Razbio nas je baš Mbape, vec tada pokazao klasu. Na stadionu na kom je igrao i jedan Pele sa Santosom protiv Radničkog 3:3

Lud luđi najluđi

pre 6 godina

Ovo sad stvara, ako je istina, jedan drugi problem...Očigledno ce bit probijena granica od 150M € i sad svaki drugi klub ima pravo tražiti minimum toliko za svoje top zvijezde, sto znaci da ce Atletico bez srama moći tražiti 200M € za Griezmanna, Chelsea isto za Hazarda, Juve za Dybalu, a da ne spominjem druge. Nije realno dati toliku lovu za ipak nedokazanog igrača jer jedna sezona u kontroliranom okruženju kao sto je Monaco nije isto kao Španjolska liga i to jos Real.

vlax

pre 6 godina

Nema tu mnogo mudrosti, zakon ponude i potražnje. Ljudi su spremni da plaćaju skupe ulaznice, kupuju dresove za po 100 evra... Kada bi im stadioni bili prazni i kasa bi se ispraznila.

MaironDrake

pre 6 godina

Samo bez komentara "svet otisao u out..." i slicno...Pogledajte prvo koliko naplate godisnje od recimo tv prava vi koji svaki dan pusite dve kutije cigara a imate platu 40 hiljada...

polako

pre 6 godina

Od prodaje dresa ce uzeti duplo vise,ne tripujte se,ovo je za njih nista.Od prodaje rezervi su uzeli 150 miliona
(nn, 25. jul 2017 13:28)

od svakog prodatog dresa klubovima ide od 10 do 20 posto, zavisi od kluba do kluba. tako da te price o otplati igraca od prodaje dresova batalite

svašta ni o čemu

pre 6 godina

180 miliona za decka od 18g...nemam reci
(danilo90, 25. jul 2017 13:15)

Jok, nego će za matorca od 30 i kusur.
Ako ima dobar potencijal i već pruža odlične partije računaju da će to raditi narednih 10-15 godina i isplatiće im se.
Kuknjava kao da su vaše pare.

LLL grupa

pre 6 godina

Dajte ljudi.. shvacao sam kad su figo i zidane probijali plafon. Pa onda i ibra, kiki i kaka. Sve top igraci dokazani godinama unazad i creme de la creme. Ali sta je ovo? Za pogbu proslo ljeto iskrcat onolike pare i sad za ovog derana... pa to je smijesno. To nisu vec gotovi i dokazani igraci koji iza sebe imaju nesto konkretno, neke trofeje na kojima je njihov potpis. Kad kazem 'neke trofeje' mislim prvenstveno na ligu prvaka jer ne obaras transfer rekorde da budes prvi u selu. Ovdje se placa neciji marketinski potencijal a ne stvarna kvaliteta. Ako ovaj decko kosta te pare onda messi dodje milijardu. Bar.

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Ovde je Duci Simonovic potpuno pogodio kad je rekao da kapitalizam pretvara sport u zlobnu stvar, zamislite sta bi bilo koja drzava uradila sa skoro 200 miliona evra, ma koliko god nesposobna bila u politickom smislu. Koliko bolnica i skola bi se MOGLO napraviti (ne kazem napravilo jer su u politici uglavnom lopovi tako da bi vrv i te pare propale).
inace je odlican igrac i dokazace se u Madridu ako dobije sansu i jos bih i razumeo 60-80 miliona nekako ali ovo je postalo bolesno
(marerakarera, 25. jul 2017 13:26)

Real zaradjuje sve vise i vise para svake godine. Oni od 200 miliona naprave 300. U Spaniji vec imaju dovoljno skola, da nece mozda po Srbiji da ih prave, sta? Svet ce mozda propasti - Zapad nece.

nista o nicemu

pre 6 godina

Mali odigrao dobru poluzeonu i sad vrijedi ko dva Cristiana Ronalda ? On nije bio najbolji strijelac ni u Francuskoj ligi, a ni igrac (koja je 5 stepenica losija od Primere ili Premiershipa). Za ovaj novac se mogao dovesti Bonucci i Aubameyang i jos bi ostalo love.
(Vv, 25. jul 2017 13:37)

Prvo vrednost novca nije ista sada i tada. Drugo njima ne treba dobar igrac, treba dobar i ekskluzivan. To je razlika izmedju Reala i drugih ekipa. Oni su toliko veliki da Ancelotiju posle decime daju otkaz. Del Boske je posle finala LS koje je osvojio, isto vece, saznao da je otpusten. Zasto? Nije dovoljno veliki za Real.

chemistry

pre 6 godina

Ne razumem sto vama smeta da se igraci prodaju i za milijardu evra? Kao da to utice na vas zivot. Opustite se i gledajte fudbal, manite se nebitnih brojki.

Thilmo

pre 6 godina

Ima li negde podatak koliko je Kristijano doneo novca Realu? Počev od dresova, tv prava, i titula koje su osvojili?

Ista je priča bila i kada su njega dovodili, cenim da im se višestruko otoplatio u odnosu na ulozenih storinak miliona eura.

Mr White

pre 6 godina

Lepo je rekao Murinjo da ce 100 i kusur milki za Pogbi biti sica sledece godine. Mislim da ovo mora stati, neka kriza ce pogoditi seike i ostale jer sa ovim tempom rasta plata i tranfera obesmisljen je ceo sport. A i sad je jasno koliko smo jeftino prosli sa Pesicem:)

Maki

pre 6 godina

Oni ovaj novac zarade samo tokom ovih predsezonskih turneja koje su jos u toku, a gde je sve ostalo, dok boranija igra 4 kola kvalifikacija. Moj doprinos ovome je 10 evra mesecno za prenose svih bitnih liga i takmicenja u HDu, nikada ne bih platio 50ak evra za prijateljsku utakmicu, a vidim da su tribine krcate.

Dr.

pre 6 godina

Realno fudbal gubi smisao!
Nekad je bilo puno konkurentnih timova za sve titule i bilo je bas zanimljivo...Ovaj transfer je smijesan, nije on igrac koji treba se da plati vise od 80mil.Nego pranje para i slicno sve vise utice lose na fudbal.Adios

inter45

pre 6 godina

Monako je zadnje 2,3 godine uzeo ozbiljnu lovu ...marsijal oko 50m,kondogbija 30m,karasko 20m,mendy 50+,silva 50+,mbape 180+ itd....rade kao porto i benfika... svaka im cast a vec sledece godine opet neki mbape , silva itd ....

Mad4Red

pre 6 godina

Sećate se rečenice iz Montevideo filma "Nekada su bogati dolazili da gledaju siromašne a danas siromašni dolaze da gledaju bogate" sve je otišlo u ofsajd... Niko ne vredi toliko para a dečkić od 18 godina tek ni upola manje... Jadno je da od fudbalera danas prave moderne robove, koji će klubovima doneti zaradu preko komercijale, šta sutra ne daj bože Mbape slomi nogu i ispostavi se teški lom do kraja života ne sme da takne loptu... Dzabe onda milioni dato za njega... Sećate se Van Bastena u najboljim godinama je morao da prestane da se bavi fudbalom,znog povrede koje su sastavni deo igre... Ne znam previše para za bilo kojeg igrača na planeti i 100 miliona je previše a kamoli 180 za Mbapea!!

pukovnik mortimor

pre 6 godina

Nije mi jasno kako su procenili da ovaj dečko vredi te pare? .... 180 mil pa on ima 18 godina šta ako izgori brzo kao što su neki i veći talenti izgoreli šta ako je labilna ličnost počne da se drogira ili pijanči po noćnim klubovima... Ne kapiram šta ih je ubedilo to je to kupujemo ga za 180 mil.

fer86

pre 6 godina

Navijac sam reala ali mislim da mali ne vrijedi vise od 50 milja eura...Sad da li si ga real moze priustiti,moze definitivno samo smo od sudjelovanja u LP prosle godine zaradili preko 100 milja plus 80 milja za moratu,racunica je jednostavna...Osobno,radije bih da smo uzeli hazarda!

Dunđer Bob

pre 6 godina

Fudbal totalno gubi smisao kad se ovoliko para vrti oko njega. Nema potrebe da se utakmice igraju, neka pobedi ko ima više para pa ko bude imao najviše para osvaja prvo mesto

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Od prodaje dresa ce uzeti duplo vise,ne tripujte se,ovo je za njih nista.Od prodaje rezervi su uzeli 150 miliona
(nn, 25. jul 2017 13:28)

Junajted je prodao prosle godine 3 miliona dresova, 70% uzima Nike, Adidias i sl. Pa izracunaj koliko dresova i koliko godina za "duplo vise".

andreas kisser

pre 6 godina

Zivote moj. 180 miliona evra. Svet je odavno otisao u aut, ali dobro, sami smo krivi, jer smo spremni da dajemo 50e za ulaznicu, cak nekad i mnogo vise da bismo gledali te manekene. Krivo mi je sto se nisam rodio u vreme u kom su odrastali moji roditelji. Jeste, bilo im je teze, cuvali su stoku i bavili se zemljoradnjom, nisu imali struju u detinjstvu, ali su bar ziveli normalnim i zdravim nacinom zivota i razmisljanja.
(mixy, 25. jul 2017 13:18)

ne razumem! pa ko ti brani da i sad odes na selo, cuvas stoku, sadis krompir, bacis mobilni, iskljucis ingternet i zivis 'normalnim i zdravim nacinom zivota'??? srpska sela placu za takvima poput tebe.

@adriano galliani

ako vrhunski klubovi poput junajteda zaista uzmu 30% od svakog dresa kao sto kazes, to je onda extra zarada! uz cenu dresa u UK, na tri miliona prodatih komada, to mu dodje oko £50M! a mislim da ni u spaniji, italiji, a kamoli nemackoj, dresovi nisu mnogo jeftiniji. dodaj tome druge sitnice iz ponude klupskih online i retail prodavnica... sasvim lepa zarada. ispada da vrhunski klubovi samo od merchandising-a mogu da priuste jednog top igraca. u ovom slucaju, da odgovorim na tvoje pitanje, real je ronalda dosad sigurno otplatio samo od dresova! mbapea, bejla vec teze... ali nije ni bas tako zanemrljiv doprinos finansijskoj konstrukciji.

marko

pre 6 godina

(LLL grupa, 25. jul 2017 15:41)

Mbape možda nije dokazan i iskusan fudbaler, ali ima veliki potencijal i od njega može da bude bomba od igrača. Ovo je biti ili ne biti. U Monaku je eksplodirao, i može da bude jedan od najbolji ako nastavi ovako da igra i da trenira još jače. Ali isto tako može da bude i najveći promašaj. Nešto slično se desilo i sa Nejmarom, samo što je on dosta neozbiljan fudbaler koji samo pravi kerefeke na terenu i zeza se.

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Ne razumem sto vama smeta da se igraci prodaju i za milijardu evra? Kao da to utice na vas zivot. Opustite se i gledajte fudbal, manite se nebitnih brojki.
(chemistry, 25. jul 2017 16:46)

To uglavnom smeta navijacima Zvezde jer njima drzava ima da pokloni i oprosti desetine miliona evra, ali nema bas milijarde a spremaju se da napadnu grupno takmicenje u Evropi...

Biznismen

pre 6 godina

Ovi sto govore da su od prodaje rezervi zaradili te pare, te iste rezerve nisu dosle za ljesnjake da igraju, skoro svi su dosli za istu ili vecu cifru. Fudbal postaje smijesan.

neutralni felsh

pre 6 godina

ne lozi se, maso, ne veruj glasinama o transferima... jao, svako leto isto i vecina se opet primi, malo glupo kamenje :)

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Monako je zadnje 2,3 godine uzeo ozbiljnu lovu ...marsijal oko 50m,kondogbija 30m,karasko 20m,mendy 50+,silva 50+,mbape 180+ itd....rade kao porto i benfika... svaka im cast a vec sledece godine opet neki mbape , silva itd ....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (inter45, 25. jul 2017 18:27)

А онда, као и у случају Порта и Бенфике, се појаве менаџери који узму 60-70% те "зараде" од које тако ни клуб ни навијачи немају ништа посебно.. Знаш ли ти колико кошта да паркираш јахту у Монаку?

Овим се одушевљавају само играчи менаџера, као "добра продаја".

Adriano_Galliani

pre 6 godina

ako vrhunski klubovi poput junajteda zaista uzmu 30% od svakog dresa kao sto kazes, to je onda extra zarada! uz cenu dresa u UK, na tri miliona prodatih komada, to mu dodje oko ?50M! a mislim da ni u spaniji, italiji, a kamoli nemackoj, dresovi nisu mnogo jeftiniji. dodaj tome druge sitnice iz ponude klupskih online i retail prodavnica... sasvim lepa zarada. ispada da vrhunski klubovi samo od merchandising-a mogu da priuste jednog top igraca. u ovom slucaju, da odgovorim na tvoje pitanje, real je ronalda dosad sigurno otplatio samo od dresova! mbapea, bejla vec teze... ali nije ni bas tako zanemrljiv doprinos finansijskoj konstrukciji.
(andreas kisser, 25. jul 2017 15:47)

To je "world-wide", inace najprodavaniji od ta tri je bio, naravno, Zlatanov a ne Pogbin. Zlatan je bio najplaceniji igrac u istoriji PL, imao je 360.000 funti nedeljno. Tako da, dresovima oni plate igrace ali transfere - nikako. To dolazi od sve skupljih ulaznica i pretplate. Sve to placaju navijaci, ovako ili onako. Junajtedu takodje raste dug zbog trosenja ovih par godina.

nista o nicemu

pre 6 godina

А онда, као и у случају Порта и Бенфике, се појаве менаџери који узму 60-70% те "зараде" од које тако ни клуб ни навијачи немају ништа посебно.. Знаш ли ти колико кошта да паркираш јахту у Монаку?

Овим се одушевљавају само играчи менаџера, као "добра продаја".
(Adriano_Galliani, 25. jul 2017 20:25)

Nema trece strane, zakon FIFA se postuje. Informisi se.

12345

pre 6 godina

Shvaćam da Real ili Manchester United istresu te pare bez da prekrše fair play, ali neka mi netko objasni na koji način Manchester City ili PSG svake sezone iskrcaju po 200-300 mil. na pojačanja bez da prekrše taj isti fair play??

mixy

pre 6 godina

Zivote moj. 180 miliona evra. Svet je odavno otisao u aut, ali dobro, sami smo krivi, jer smo spremni da dajemo 50e za ulaznicu, cak nekad i mnogo vise da bismo gledali te manekene. Krivo mi je sto se nisam rodio u vreme u kom su odrastali moji roditelji. Jeste, bilo im je teze, cuvali su stoku i bavili se zemljoradnjom, nisu imali struju u detinjstvu, ali su bar ziveli normalnim i zdravim nacinom zivota i razmisljanja.

nista o nicemu

pre 6 godina

Mali odigrao dobru poluzeonu i sad vrijedi ko dva Cristiana Ronalda ? On nije bio najbolji strijelac ni u Francuskoj ligi, a ni igrac (koja je 5 stepenica losija od Primere ili Premiershipa). Za ovaj novac se mogao dovesti Bonucci i Aubameyang i jos bi ostalo love.
(Vv, 25. jul 2017 13:37)

Prvo vrednost novca nije ista sada i tada. Drugo njima ne treba dobar igrac, treba dobar i ekskluzivan. To je razlika izmedju Reala i drugih ekipa. Oni su toliko veliki da Ancelotiju posle decime daju otkaz. Del Boske je posle finala LS koje je osvojio, isto vece, saznao da je otpusten. Zasto? Nije dovoljno veliki za Real.

Obelix

pre 6 godina

Cifra luda, ali je fudbal odavno "lud". Medjutim sta mene fascinira i skidam Realu kapu. Prodas 5-6 rezervi i dodas koje milionce i kupis verovatno najtalentovanijeg igraca na svetu. Nikakvi Rusi, Ameri, Arapi, Kinezi... Ispostujes finansijski FP. Klinca ces otplatiti vrlo brzo samo od marketinga.

MaironDrake

pre 6 godina

Samo bez komentara "svet otisao u out..." i slicno...Pogledajte prvo koliko naplate godisnje od recimo tv prava vi koji svaki dan pusite dve kutije cigara a imate platu 40 hiljada...

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Ovde je Duci Simonovic potpuno pogodio kad je rekao da kapitalizam pretvara sport u zlobnu stvar, zamislite sta bi bilo koja drzava uradila sa skoro 200 miliona evra, ma koliko god nesposobna bila u politickom smislu. Koliko bolnica i skola bi se MOGLO napraviti (ne kazem napravilo jer su u politici uglavnom lopovi tako da bi vrv i te pare propale).
inace je odlican igrac i dokazace se u Madridu ako dobije sansu i jos bih i razumeo 60-80 miliona nekako ali ovo je postalo bolesno
(marerakarera, 25. jul 2017 13:26)

Real zaradjuje sve vise i vise para svake godine. Oni od 200 miliona naprave 300. U Spaniji vec imaju dovoljno skola, da nece mozda po Srbiji da ih prave, sta? Svet ce mozda propasti - Zapad nece.

Vv

pre 6 godina

Zalosno, sve ono sto je Real dobro radio posljednje vrijeme je uzaludno, dobro smo trgovali, prodavali solidne igrace za ogroman novac, a za nornalne cijene kupovali svjetske igrace. Ovaj klinjo definitivno ne vrijedi taj novac, a ukoliko dodje do transfera ovo ce bit najveci fijasko u povijesti nogometa. Mali odigrao dobru poluzeonu i sad vrijedi ko dva Cristiana Ronalda ? On nije bio najbolji strijelac ni u Francuskoj ligi, a ni igrac (koja je 5 stepenica losija od Primere ili Premiershipa). Za ovaj novac se mogao dovesti Bonucci i Aubameyang i jos bi ostalo love. Da me ne shvatite pogresno, ima potencijal ali uopce nije spreman za Real Madrid za njega je klub poput Arsenala koji igra u jakoj ligi i ima Europsku konstantu da se iskali.

marerakarera

pre 6 godina

Ovde je Duci Simonovic potpuno pogodio kad je rekao da kapitalizam pretvara sport u zlobnu stvar, zamislite sta bi bilo koja drzava uradila sa skoro 200 miliona evra, ma koliko god nesposobna bila u politickom smislu. Koliko bolnica i skola bi se MOGLO napraviti (ne kazem napravilo jer su u politici uglavnom lopovi tako da bi vrv i te pare propale).
inace je odlican igrac i dokazace se u Madridu ako dobije sansu i jos bih i razumeo 60-80 miliona nekako ali ovo je postalo bolesno

Samo čovek

pre 6 godina

E zivote ne mozes ni da zavolis nekog igraca, odmah ga kupi Real ili neki takav klub i ubije mu svu draz. Koliko sam nekad voleo Anrija, gledao sve njegove utakmice, zavoleo Arsenal zbog njega, ali taj fudbal je imao draz, ovo sad je gomila nebitnih preplacenih likova.

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Od prodaje dresa ce uzeti duplo vise,ne tripujte se,ovo je za njih nista.Od prodaje rezervi su uzeli 150 miliona
(nn, 25. jul 2017 13:28)

Junajted je prodao prosle godine 3 miliona dresova, 70% uzima Nike, Adidias i sl. Pa izracunaj koliko dresova i koliko godina za "duplo vise".

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Cifra luda, ali je fudbal odavno "lud". Medjutim sta mene fascinira i skidam Realu kapu. Prodas 5-6 rezervi i dodas koje milionce i kupis verovatno najtalentovanijeg igraca na svetu. Nikakvi Rusi, Ameri, Arapi, Kinezi... Ispostujes finansijski FP. Klinca ces otplatiti vrlo brzo samo od marketinga.
(Obelix, 25. jul 2017 13:17)

A ko je platio rezervu Jamesa 80 miliona? Trosio je Florentino svoj licni novac itekako, u oba mandata. To je mislim i uslov ako hoces da se kandidujes za predsednika Reala. A on je covek milijarder..

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Ne razumem sto vama smeta da se igraci prodaju i za milijardu evra? Kao da to utice na vas zivot. Opustite se i gledajte fudbal, manite se nebitnih brojki.
(chemistry, 25. jul 2017 16:46)

To uglavnom smeta navijacima Zvezde jer njima drzava ima da pokloni i oprosti desetine miliona evra, ali nema bas milijarde a spremaju se da napadnu grupno takmicenje u Evropi...

fer86

pre 6 godina

Navijac sam reala ali mislim da mali ne vrijedi vise od 50 milja eura...Sad da li si ga real moze priustiti,moze definitivno samo smo od sudjelovanja u LP prosle godine zaradili preko 100 milja plus 80 milja za moratu,racunica je jednostavna...Osobno,radije bih da smo uzeli hazarda!

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Monako je zadnje 2,3 godine uzeo ozbiljnu lovu ...marsijal oko 50m,kondogbija 30m,karasko 20m,mendy 50+,silva 50+,mbape 180+ itd....rade kao porto i benfika... svaka im cast a vec sledece godine opet neki mbape , silva itd ....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (inter45, 25. jul 2017 18:27)

А онда, као и у случају Порта и Бенфике, се појаве менаџери који узму 60-70% те "зараде" од које тако ни клуб ни навијачи немају ништа посебно.. Знаш ли ти колико кошта да паркираш јахту у Монаку?

Овим се одушевљавају само играчи менаџера, као "добра продаја".

sg4

pre 6 godina

Koliko su para uzeli od sponzora i prodaje ovo je za njih sitnica,verujte mi.Perez je samo od jednog sponzora za internet protok kroz stadion uzeo 100 milki

Pet stotina milijardi dinara novčanica sa likom Jovana Jovanovića Zmaja

pre 6 godina

Ovo samo pokazuje stvarnu vrednost novca. Biće i u Evropi masovnih milijardera kao i kod nas 90-tih.

polako

pre 6 godina

Od prodaje dresa ce uzeti duplo vise,ne tripujte se,ovo je za njih nista.Od prodaje rezervi su uzeli 150 miliona
(nn, 25. jul 2017 13:28)

od svakog prodatog dresa klubovima ide od 10 do 20 posto, zavisi od kluba do kluba. tako da te price o otplati igraca od prodaje dresova batalite

Lud luđi najluđi

pre 6 godina

Ovo sad stvara, ako je istina, jedan drugi problem...Očigledno ce bit probijena granica od 150M € i sad svaki drugi klub ima pravo tražiti minimum toliko za svoje top zvijezde, sto znaci da ce Atletico bez srama moći tražiti 200M € za Griezmanna, Chelsea isto za Hazarda, Juve za Dybalu, a da ne spominjem druge. Nije realno dati toliku lovu za ipak nedokazanog igrača jer jedna sezona u kontroliranom okruženju kao sto je Monaco nije isto kao Španjolska liga i to jos Real.

Adriano_Galliani

pre 6 godina

ako vrhunski klubovi poput junajteda zaista uzmu 30% od svakog dresa kao sto kazes, to je onda extra zarada! uz cenu dresa u UK, na tri miliona prodatih komada, to mu dodje oko ?50M! a mislim da ni u spaniji, italiji, a kamoli nemackoj, dresovi nisu mnogo jeftiniji. dodaj tome druge sitnice iz ponude klupskih online i retail prodavnica... sasvim lepa zarada. ispada da vrhunski klubovi samo od merchandising-a mogu da priuste jednog top igraca. u ovom slucaju, da odgovorim na tvoje pitanje, real je ronalda dosad sigurno otplatio samo od dresova! mbapea, bejla vec teze... ali nije ni bas tako zanemrljiv doprinos finansijskoj konstrukciji.
(andreas kisser, 25. jul 2017 15:47)

To je "world-wide", inace najprodavaniji od ta tri je bio, naravno, Zlatanov a ne Pogbin. Zlatan je bio najplaceniji igrac u istoriji PL, imao je 360.000 funti nedeljno. Tako da, dresovima oni plate igrace ali transfere - nikako. To dolazi od sve skupljih ulaznica i pretplate. Sve to placaju navijaci, ovako ili onako. Junajtedu takodje raste dug zbog trosenja ovih par godina.

Mad4Red

pre 6 godina

Sećate se rečenice iz Montevideo filma "Nekada su bogati dolazili da gledaju siromašne a danas siromašni dolaze da gledaju bogate" sve je otišlo u ofsajd... Niko ne vredi toliko para a dečkić od 18 godina tek ni upola manje... Jadno je da od fudbalera danas prave moderne robove, koji će klubovima doneti zaradu preko komercijale, šta sutra ne daj bože Mbape slomi nogu i ispostavi se teški lom do kraja života ne sme da takne loptu... Dzabe onda milioni dato za njega... Sećate se Van Bastena u najboljim godinama je morao da prestane da se bavi fudbalom,znog povrede koje su sastavni deo igre... Ne znam previše para za bilo kojeg igrača na planeti i 100 miliona je previše a kamoli 180 za Mbapea!!

Dr.

pre 6 godina

Realno fudbal gubi smisao!
Nekad je bilo puno konkurentnih timova za sve titule i bilo je bas zanimljivo...Ovaj transfer je smijesan, nije on igrac koji treba se da plati vise od 80mil.Nego pranje para i slicno sve vise utice lose na fudbal.Adios

pukovnik mortimor

pre 6 godina

Nije mi jasno kako su procenili da ovaj dečko vredi te pare? .... 180 mil pa on ima 18 godina šta ako izgori brzo kao što su neki i veći talenti izgoreli šta ako je labilna ličnost počne da se drogira ili pijanči po noćnim klubovima... Ne kapiram šta ih je ubedilo to je to kupujemo ga za 180 mil.

marko

pre 6 godina

(LLL grupa, 25. jul 2017 15:41)

Mbape možda nije dokazan i iskusan fudbaler, ali ima veliki potencijal i od njega može da bude bomba od igrača. Ovo je biti ili ne biti. U Monaku je eksplodirao, i može da bude jedan od najbolji ako nastavi ovako da igra i da trenira još jače. Ali isto tako može da bude i najveći promašaj. Nešto slično se desilo i sa Nejmarom, samo što je on dosta neozbiljan fudbaler koji samo pravi kerefeke na terenu i zeza se.

ernesto che

pre 6 godina

tako ce biti dokle god ima ovaca za sisanje koje svakodnevno izgovaraju kako je sutiranje lopte najbitnija sporedna stvar na svetu.

Dunđer Bob

pre 6 godina

Fudbal totalno gubi smisao kad se ovoliko para vrti oko njega. Nema potrebe da se utakmice igraju, neka pobedi ko ima više para pa ko bude imao najviše para osvaja prvo mesto

andreas kisser

pre 6 godina

Zivote moj. 180 miliona evra. Svet je odavno otisao u aut, ali dobro, sami smo krivi, jer smo spremni da dajemo 50e za ulaznicu, cak nekad i mnogo vise da bismo gledali te manekene. Krivo mi je sto se nisam rodio u vreme u kom su odrastali moji roditelji. Jeste, bilo im je teze, cuvali su stoku i bavili se zemljoradnjom, nisu imali struju u detinjstvu, ali su bar ziveli normalnim i zdravim nacinom zivota i razmisljanja.
(mixy, 25. jul 2017 13:18)

ne razumem! pa ko ti brani da i sad odes na selo, cuvas stoku, sadis krompir, bacis mobilni, iskljucis ingternet i zivis 'normalnim i zdravim nacinom zivota'??? srpska sela placu za takvima poput tebe.

@adriano galliani

ako vrhunski klubovi poput junajteda zaista uzmu 30% od svakog dresa kao sto kazes, to je onda extra zarada! uz cenu dresa u UK, na tri miliona prodatih komada, to mu dodje oko £50M! a mislim da ni u spaniji, italiji, a kamoli nemackoj, dresovi nisu mnogo jeftiniji. dodaj tome druge sitnice iz ponude klupskih online i retail prodavnica... sasvim lepa zarada. ispada da vrhunski klubovi samo od merchandising-a mogu da priuste jednog top igraca. u ovom slucaju, da odgovorim na tvoje pitanje, real je ronalda dosad sigurno otplatio samo od dresova! mbapea, bejla vec teze... ali nije ni bas tako zanemrljiv doprinos finansijskoj konstrukciji.

neutralni felsh

pre 6 godina

ne lozi se, maso, ne veruj glasinama o transferima... jao, svako leto isto i vecina se opet primi, malo glupo kamenje :)

Biznismen

pre 6 godina

Ovi sto govore da su od prodaje rezervi zaradili te pare, te iste rezerve nisu dosle za ljesnjake da igraju, skoro svi su dosli za istu ili vecu cifru. Fudbal postaje smijesan.

JimBeam

pre 6 godina

Kolike se pare vrte u fudbalu, dugovi nasih klubova su nista postali. Ubodes vrhunskog mladog igraca koj ise pokaze u reprezentaciji ili euro takmicenjima i mozes da vratis dugove za celu ligu...pod uslovom da se niko ne ugradi, sto je fakticki nemoguce...

Maki

pre 6 godina

Oni ovaj novac zarade samo tokom ovih predsezonskih turneja koje su jos u toku, a gde je sve ostalo, dok boranija igra 4 kola kvalifikacija. Moj doprinos ovome je 10 evra mesecno za prenose svih bitnih liga i takmicenja u HDu, nikada ne bih platio 50ak evra za prijateljsku utakmicu, a vidim da su tribine krcate.

chemistry

pre 6 godina

Ne razumem sto vama smeta da se igraci prodaju i za milijardu evra? Kao da to utice na vas zivot. Opustite se i gledajte fudbal, manite se nebitnih brojki.

Mihajlovic

pre 6 godina

Prošle godine ga gledam na Čika Daci u Kragujevcu, Srbija U-19 0:1 Francuska U 19, dao gol. Generacije 1997 i mladji, za nas igrali Jovic, Saponjic, Bleki Milenkovic, Lianko, branio Vanja Milinkovic-Savic. Razbio nas je baš Mbape, vec tada pokazao klasu. Na stadionu na kom je igrao i jedan Pele sa Santosom protiv Radničkog 3:3

Mr White

pre 6 godina

Lepo je rekao Murinjo da ce 100 i kusur milki za Pogbi biti sica sledece godine. Mislim da ovo mora stati, neka kriza ce pogoditi seike i ostale jer sa ovim tempom rasta plata i tranfera obesmisljen je ceo sport. A i sad je jasno koliko smo jeftino prosli sa Pesicem:)

LLL grupa

pre 6 godina

Dajte ljudi.. shvacao sam kad su figo i zidane probijali plafon. Pa onda i ibra, kiki i kaka. Sve top igraci dokazani godinama unazad i creme de la creme. Ali sta je ovo? Za pogbu proslo ljeto iskrcat onolike pare i sad za ovog derana... pa to je smijesno. To nisu vec gotovi i dokazani igraci koji iza sebe imaju nesto konkretno, neke trofeje na kojima je njihov potpis. Kad kazem 'neke trofeje' mislim prvenstveno na ligu prvaka jer ne obaras transfer rekorde da budes prvi u selu. Ovdje se placa neciji marketinski potencijal a ne stvarna kvaliteta. Ako ovaj decko kosta te pare onda messi dodje milijardu. Bar.

svašta ni o čemu

pre 6 godina

180 miliona za decka od 18g...nemam reci
(danilo90, 25. jul 2017 13:15)

Jok, nego će za matorca od 30 i kusur.
Ako ima dobar potencijal i već pruža odlične partije računaju da će to raditi narednih 10-15 godina i isplatiće im se.
Kuknjava kao da su vaše pare.

vlax

pre 6 godina

Nema tu mnogo mudrosti, zakon ponude i potražnje. Ljudi su spremni da plaćaju skupe ulaznice, kupuju dresove za po 100 evra... Kada bi im stadioni bili prazni i kasa bi se ispraznila.

Thilmo

pre 6 godina

Ima li negde podatak koliko je Kristijano doneo novca Realu? Počev od dresova, tv prava, i titula koje su osvojili?

Ista je priča bila i kada su njega dovodili, cenim da im se višestruko otoplatio u odnosu na ulozenih storinak miliona eura.

12345

pre 6 godina

Shvaćam da Real ili Manchester United istresu te pare bez da prekrše fair play, ali neka mi netko objasni na koji način Manchester City ili PSG svake sezone iskrcaju po 200-300 mil. na pojačanja bez da prekrše taj isti fair play??

Srbijo medju sljivama

pre 6 godina

A nama se ledi krv za transfer Sume u Partizan za 1.65 miliona... I onda se zanosimo da cemo se takmiciti sa klubovima koji okrecu stotine miliona godisnje...

inter45

pre 6 godina

Monako je zadnje 2,3 godine uzeo ozbiljnu lovu ...marsijal oko 50m,kondogbija 30m,karasko 20m,mendy 50+,silva 50+,mbape 180+ itd....rade kao porto i benfika... svaka im cast a vec sledece godine opet neki mbape , silva itd ....

nista o nicemu

pre 6 godina

А онда, као и у случају Порта и Бенфике, се појаве менаџери који узму 60-70% те "зараде" од које тако ни клуб ни навијачи немају ништа посебно.. Знаш ли ти колико кошта да паркираш јахту у Монаку?

Овим се одушевљавају само играчи менаџера, као "добра продаја".
(Adriano_Galliani, 25. jul 2017 20:25)

Nema trece strane, zakon FIFA se postuje. Informisi se.