Ponedeljak, 19.06.2017.

22:55

Legenda Juventusa: Zašto Sergej ne igra za Srbiju?

Proslavljeni bivši italijanski fudbaler Fabricio Ravaneli izneo je niz pohvala za Sergeja Milinković-Savića, istakavši da bi voleo da ga vidi u Juventusu.

Izvor: B92

Legenda Juventusa: Zašto Sergej ne igra za Srbiju? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

Mita

pre 6 godina

@cinik
A,oni bili svetski šampioni.Kako se lako odričemo maldosti,to je neverovatno.E,neka im onda babe i dede igraju fudbal,i idu u vojsku...

srrrrrrrrrdjan

pre 6 godina

Ma šta ti znaš? Dobro da ne mož se crta ovde, nacrtao bi nam i akciju za situaciju kod prekida u visini kaznenog prostora u više varijanti. Ja sam pre za taktiku "daš više golova od protivnika i slaviš do zore". To je prava stvar. Gled'o sam onomad kako Nemci to rade. San Marino nije znao šta ga snašlo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (tektonika ovaploćenja paradigme kroz prizmu sekularizma /kačamak s mlekom, 20. jun 2017 10:08)

Prihvatam kritiku. Cilj ove igre i jeste gol vise (ako kanis pobijediti ne smijes izgubiti...kako to rekose u Alan Fordu).
Od same taktike, ja se vise pitam zbog cega kod nas igraci debituju tek u 26 ili 28 godini? A onda, cim debituju, vec ih prozivaju da su stari za reprezentaciju. Imamo gomilu mladih igraca , svetskih prvaka, koji su bili dobra investicija za buducnost. Ako malo pogledas, osim Mitrovica niko se od mladih, iz te reprezentacije, nije ni priblizio reprezentaciji. Po imenima i klubovima u kojima igraju imamo 10 puta bolje fudbalere nego kosarkrkase...ali kosarkasi uvek pri vrhu a fudbaleri ni da se izbore da odu na SP ili EP.

tektonika ovaploćenja paradigme kroz prizmu sekularizma /kačamak s mlekom

pre 6 godina

spred odbrane od 4 igraca mozemo da postavimo 3 veoma visoka igraca sredine terena koji imaju odlicne tehnicke i fizicke predispozicije. Tu mislim na Maksimovica (iz mlade reperentacije), Matica i Milinkovic Savica. U tom slucaju bez problema ima mesta za 3 igraca u napadu. Ukoliko se pak odlucimo za dva izrazito ofanzivna beka , onda bi izmedju odbrane i srednjeg reda pozicionirao Nastasica koji moze da bude i odbrambeni igrac i igrac sredine terena, a smanjio bi jednog igraca u napadu.U tom slucaju, kada oba beka krenu u napad, ostaje Nastasic ispred nasa dva odbrambena igraca. Sa gore pomenutom trojicom visokih igraca sredine terena opasni smo u svakom prekidu a solidni u odbrani prilikom svakog protivnickog kornera. Svaki centarsut nasih ofanzivnih bekova u napadu takodje mozemo veoma lako da "uhvatimo". Osim toga, sva trojica su dobri trkaci i dobro pokrivaju teren.
(srrrrrrrrrdjan, 20. jun 2017 08:41)

Ma šta ti znaš? Dobro da ne mož se crta ovde, nacrtao bi nam i akciju za situaciju kod prekida u visini kaznenog prostora u više varijanti. Ja sam pre za taktiku "daš više golova od protivnika i slaviš do zore". To je prava stvar. Gled'o sam onomad kako Nemci to rade. San Marino nije znao šta ga snašlo.

popov

pre 6 godina

Kakva čast za Vladimira Jugovića! A ovo za SMS je čista kurtoazija.. Sergej ima potencijal, ali da li ima radnu etiku i da li će znati da donese prave odluke? Ako napravi karijeru kao Dejan Stanković, svaka čast. Ali i za Dejana su govorili da je ne znam kakav igrač, ali on je bio dobar i jak igrač, i ništa više. Čak šta više, donekle nedefinisan što se tiče pozicije na terenu.

niko bitan

pre 6 godina

pa ne igra jer nije defanzivni vezni,pet u zadnjoj liniji plus dva defanzivna vezna i ako kojim slucajem gubimo onda umesto defanzivnog veznog ulazi drugi defanzivni...i nemojte da mi pricate kako je stvar u postavci igre a ne na kojoj poziciji igra

a s roma nikšić

pre 6 godina

Sergej je nasušna potreba Srbije upravo zbog centimetara tj. igre glavom u 16-cu kojom se nije odlikovao niti jedan veznjak Srbije u predhodnom periodu. Sergej ima tu klasu više u odnosu na Dejana Stankovića i dvije klase više u odnosu na Matića koji nije kreativac, ne igra glavom i koristi se u ulozi koji nije njegova predodređena. Kvalitet Matića je pouzdanost, jednostavnos u igri, siguran pas pod pritiskog kao glavna karakteristika, našto kao Modriću. Njegove performanse ne dolaze do izražaja. Sigurno "patroliranje" Matića ispred 16-ca daje sigurnost tankoj odbrani a veću slobodu prednjem veznom igraču. Roma ima svog Dejana Stankovića u liku Lea Paredesa oko koga će se, nadam se, graditi igra nove čvršće Rome. Forza Roma!

srrrrrrrrrdjan

pre 6 godina

Ispred odbrane od 4 igraca mozemo da postavimo 3 veoma visoka igraca sredine terena koji imaju odlicne tehnicke i fizicke predispozicije. Tu mislim na Maksimovica (iz mlade reperentacije), Matica i Milinkovic Savica. U tom slucaju bez problema ima mesta za 3 igraca u napadu. Ukoliko se pak odlucimo za dva izrazito ofanzivna beka , onda bi izmedju odbrane i srednjeg reda pozicionirao Nastasica koji moze da bude i odbrambeni igrac i igrac sredine terena, a smanjio bi jednog igraca u napadu.U tom slucaju, kada oba beka krenu u napad, ostaje Nastasic ispred nasa dva odbrambena igraca. Sa gore pomenutom trojicom visokih igraca sredine terena opasni smo u svakom prekidu a solidni u odbrani prilikom svakog protivnickog kornera. Svaki centarsut nasih ofanzivnih bekova u napadu takodje mozemo veoma lako da "uhvatimo". Osim toga, sva trojica su dobri trkaci i dobro pokrivaju teren.

hm

pre 6 godina

isto zato sto ne igra za Juve. Da je on bas toliko dobar vi biste ga kupili.jos prosle gdine.
i zato sto na njegovom mjestu igra Matic i on bi samo grejao klupu. prosto trener je izabrao da nema.dva ista tipa igraca vec da ima raznovrsnost pri zamjenama. to je mali rizik ako se tokom meca matic povrijedi ali valjda nece.
e sad sto se ja ne slazem s trenerom oko toga to je moj problem. on je trener on ima odgovornost za rezultate i on mora da bira igrace.

MaironDrake

pre 6 godina

Kako zasto??? Pa ne uklapa se..Zna da igra fudbal, zna da dodaje tacno, zna da igra defanzivu....zna da postigne gol...Pokvario bi koncepciju totalno...

Pedja

pre 6 godina

Da je bio igrac Zvezde ili Partizana do sada bi odigrao bar 20-30 utakmica za reprezentaciju a o njemu bi pisali knjige i snimali specijalne emisije. Ovako... ne uklapa se u koncepciju.

kive

pre 6 godina

pa kad ga bude pozvala reprezentacija svajcarske, onda ce da bude, propustli smo takvog igraca.... a igrac iz kineske lige dodje da igra... pa nije on piksi.. ali tako je kako je...

Oliver Kosta

pre 6 godina

Treba da ga uzmu Italijani pa da pokida u reprezentaciji. Sta misite da li bi se uklopio u njihovu reprezentaciju? Razbio bi. E Srbijo punoj trenera i selektora!!! Decko je bio najbolji mladi igrac na svetu pre dve godine i zvanicno kad smo bili prvaci. Eeeej prvaci sveta za mlade a igra nam par igraca iz te ekipe!!!! Mi mozemo da budemo prvaci sveta za 8 godina samo nam treba normalan fudbalski savez i normalan selektor. Prekomandovati celu mladu reprezentaciju koja je osvojila zlato i ostaviti samo Matica i Tadica. Pokidali bi za 4 godine. Kao Belgija. Niko nema viziju niti mozga u ovoj zemlji.

Stajnajn

pre 6 godina

Brate Ravaneli, vidi se da pratis Italijansku ligu i svako ko prati isto ce reci sto i ti, da Milinkovic-Savic treba da igra za reprezentaciju. Medjutim ti nisi ocigledno pratio utakmice nase reprezentacije i nase momke koji igraju tamo, koji uvek znaju gde im je suigrac tako da mogu poslati savrsen pas bukvalno zatvorenih ociju. Nasa reprezentacija je toliko uigrana da bi bilo lose remetiti sada taj sistem i koncepciju igre ubacivanjem tamo nekih igraca iz italijanse lige, jer svi znamo kakav se fudbal gaji u Italiji, to je jedan obican odbrambeni fudbal ruzan za gledanje, e to nas selektor nece da trpi.

maconii

pre 6 godina

sto se tice jugovica....veliki talentat i igrac,ali ga porediti sa robertom badjom i del pjerom ne ide prosto...pa jugovic je zadnji vezni,vrhunski bio,a ovi napadaci:)a sto se tice sergeja...pa nema mesta za njega...nema mesta ni za andriju zivkovica ni za rajkovica na golu....mora da brani stojkovic...pa gde ce zivkovic da igra ili sergej kad nisu uzeli ni dinara za njih i oduvali su ih sve....ali mislim da ce morati da ih zovu kada zile zaigra za arsenal,a ovaj za juve...onda ce morati...a ovako,pa mozda se i plasiramo s obzirom da smo u nikad laksoj grupi sa austrijom velsom i irskom ekipama koje su raspadnute....ali kada odemo na svetsko,tamo cemo dobiti od nekog 6 komada sto je rutina...mislim rukavina najbolji nas desni bek,5 u odbrani i 2 zadnja vezna i komentator i dragisa binic kazu ofanzivna taktika....sve je do interesa i zato dok tako bude bilo nikada nista,ama bas nista necemo uraditi

Powerslave

pre 6 godina

I dan danas kad čujem za Ravanelija prvo čega se setim, a da je vezano za njega, je ona čuvena italijanska skrivena kamera sa njim u glavnoj ulozi :D

Tyson

pre 6 godina

Ravaneli je legenda, mnogima omiljeni igrac sredine devedesetih kad je moja generacija pratila fudbal.
A ovaj nas sa dva prezumena? Nikad cuo.

Milos

pre 6 godina

Kada su novinari u Brazilu pitali ljude ko ce osvojiti svetsko prvenstvo odgovor je bio Srbija. Na pitanje zasto, odgocorili su: pa kada nema mesta za Ramba, kakvi li su ostali igraci
Toliko o tome

goran

pre 6 godina

sta je to pa cudno,Rambo Petkovic tri puta proglasavan za najboljeg igraca Brazilske lige a nije igrao za reprezentaciju. kod nas je sve moguce zato smo i dosli do dna...

my way

pre 6 godina

Зато што играју магови средине терена који заједно у нападу мање ураде од штопера Банета Ивановића, а у одбрани су ту да направе пенал.

Jaran

pre 6 godina

Jednom prilikom sam pitao oca "ono" pitanje:
Ko je po tvom misljenju najbolji fudbaler kojeg si ikada gledao (uzivo/tv)?
Njegov odgovor: Vladimir Jugovic. Bez nekog razmisljanja, sto me je jako iznenadilo. To samo govori koliko je to bio dobar fudbaler. Jos jaci je utisak cinjenica da smo mi porodica koja strastveno navija za Partizan...

Miroslave

pre 6 godina

Pa zato sto za Italiju ne igraju mlade nade vec iskusni napadaci...a i taj Savic nije Mesi pa da se iscudjavas sto ne igra, Mitrovic igra i za sada daje golove, a sa dva spica ne igra niko na SVETU.
(Mich, 19. jun 2017 22:59). Kakao stručnjak! Eh, da mi je samo znati od kad SMS igra na poziciji špica... Inače, verovao ili ne, 5-2-2-1 nije jedina formacija na svetu - jesi li ikad čuo za 4-4-2?

Bicu Slobodan

pre 6 godina

Za SMS necu nista da komentarisem to ce ionako svi ovde iskomentarisati. Ali ovo za Jugovica je apsolutno u pravu. Mada mislim da ovih nabrojanih Dejo je bio najveci talenat. Samo sto nije hteo da trenira.

Juventino

pre 6 godina

Čovek je živa legenda, ali pomalo u senci ostalih velikih igrača te strašne Serie A iz tih godina.Za mene je prvi Alex, deset mesta prazno, pa svi ostali među kojima je i Ravaneli...
Lično mislim da Sergej ima potencijal,ali da nikada neće biti velika zvezda jer pratim pored Juventusa i celu ligu tokom godine.Ima talenat da bude odličan igrač, ali ne i ono što bi ga izdvojilo da bude zvezda.Opet svakom timu trebaju top igrači i po koja zvezda... ;)

sistem bratija

pre 6 godina

jesi li ikad čuo za 4-4-2?
(Miroslave, 19. jun 2017 23:07)

Ili 4-3-3.
Ili 3-5-2.
Ili 3-4-3.
Ili 4-2-4.

Nego, ne brini, onaj sigurno troluje.

Mich

pre 6 godina

miroslave

Cuo sam ja, ali to vise niko ne igra sada svi igraju 4-2-3-1 sa ofanzivnim bocnim igracima i jednim spicem , ali ti i tebi slicni igrate samo igrice pa tamo furate 4-3-3, u ovim kvalifikacijama niko ne igra sa dva klasicna spica ALI DOBRO POLAKO NAUCICETE IMA VREMENA, a milinkovic moze da igra sta oce od Tadica je losiji, a i na krilu ima boljih tako da KLUPICA LAGANA...

stoka-stoka

pre 6 godina

Bas sam ga jucer nesto googlao i iznenadio sam se kad sam vidio da je bio potpuno sijed i dok je 1991 igrao za Reggianu, imao je 23 godine.

Najbolji sijedi igrač na svijetu. :)

Mich

pre 6 godina

Pa zato sto za Italiju ne igraju mlade nade vec iskusni napadaci...a i taj Savic nije Mesi pa da se iscudjavas sto ne igra, Mitrovic igra i za sada daje golove, a sa dva spica ne igra niko na SVETU.

stoka-stoka

pre 6 godina

Bas sam ga jucer nesto googlao i iznenadio sam se kad sam vidio da je bio potpuno sijed i dok je 1991 igrao za Reggianu, imao je 23 godine.

Najbolji sijedi igrač na svijetu. :)

Miroslave

pre 6 godina

Pa zato sto za Italiju ne igraju mlade nade vec iskusni napadaci...a i taj Savic nije Mesi pa da se iscudjavas sto ne igra, Mitrovic igra i za sada daje golove, a sa dva spica ne igra niko na SVETU.
(Mich, 19. jun 2017 22:59). Kakao stručnjak! Eh, da mi je samo znati od kad SMS igra na poziciji špica... Inače, verovao ili ne, 5-2-2-1 nije jedina formacija na svetu - jesi li ikad čuo za 4-4-2?

Bicu Slobodan

pre 6 godina

Za SMS necu nista da komentarisem to ce ionako svi ovde iskomentarisati. Ali ovo za Jugovica je apsolutno u pravu. Mada mislim da ovih nabrojanih Dejo je bio najveci talenat. Samo sto nije hteo da trenira.

sistem bratija

pre 6 godina

jesi li ikad čuo za 4-4-2?
(Miroslave, 19. jun 2017 23:07)

Ili 4-3-3.
Ili 3-5-2.
Ili 3-4-3.
Ili 4-2-4.

Nego, ne brini, onaj sigurno troluje.

MaironDrake

pre 6 godina

Kako zasto??? Pa ne uklapa se..Zna da igra fudbal, zna da dodaje tacno, zna da igra defanzivu....zna da postigne gol...Pokvario bi koncepciju totalno...

Milos

pre 6 godina

Kada su novinari u Brazilu pitali ljude ko ce osvojiti svetsko prvenstvo odgovor je bio Srbija. Na pitanje zasto, odgocorili su: pa kada nema mesta za Ramba, kakvi li su ostali igraci
Toliko o tome

goran

pre 6 godina

sta je to pa cudno,Rambo Petkovic tri puta proglasavan za najboljeg igraca Brazilske lige a nije igrao za reprezentaciju. kod nas je sve moguce zato smo i dosli do dna...

Juventino

pre 6 godina

Čovek je živa legenda, ali pomalo u senci ostalih velikih igrača te strašne Serie A iz tih godina.Za mene je prvi Alex, deset mesta prazno, pa svi ostali među kojima je i Ravaneli...
Lično mislim da Sergej ima potencijal,ali da nikada neće biti velika zvezda jer pratim pored Juventusa i celu ligu tokom godine.Ima talenat da bude odličan igrač, ali ne i ono što bi ga izdvojilo da bude zvezda.Opet svakom timu trebaju top igrači i po koja zvezda... ;)

Pedja

pre 6 godina

Da je bio igrac Zvezde ili Partizana do sada bi odigrao bar 20-30 utakmica za reprezentaciju a o njemu bi pisali knjige i snimali specijalne emisije. Ovako... ne uklapa se u koncepciju.

Oliver Kosta

pre 6 godina

Treba da ga uzmu Italijani pa da pokida u reprezentaciji. Sta misite da li bi se uklopio u njihovu reprezentaciju? Razbio bi. E Srbijo punoj trenera i selektora!!! Decko je bio najbolji mladi igrac na svetu pre dve godine i zvanicno kad smo bili prvaci. Eeeej prvaci sveta za mlade a igra nam par igraca iz te ekipe!!!! Mi mozemo da budemo prvaci sveta za 8 godina samo nam treba normalan fudbalski savez i normalan selektor. Prekomandovati celu mladu reprezentaciju koja je osvojila zlato i ostaviti samo Matica i Tadica. Pokidali bi za 4 godine. Kao Belgija. Niko nema viziju niti mozga u ovoj zemlji.

kive

pre 6 godina

pa kad ga bude pozvala reprezentacija svajcarske, onda ce da bude, propustli smo takvog igraca.... a igrac iz kineske lige dodje da igra... pa nije on piksi.. ali tako je kako je...

my way

pre 6 godina

Зато што играју магови средине терена који заједно у нападу мање ураде од штопера Банета Ивановића, а у одбрани су ту да направе пенал.

Jaran

pre 6 godina

Jednom prilikom sam pitao oca "ono" pitanje:
Ko je po tvom misljenju najbolji fudbaler kojeg si ikada gledao (uzivo/tv)?
Njegov odgovor: Vladimir Jugovic. Bez nekog razmisljanja, sto me je jako iznenadilo. To samo govori koliko je to bio dobar fudbaler. Jos jaci je utisak cinjenica da smo mi porodica koja strastveno navija za Partizan...

Stajnajn

pre 6 godina

Brate Ravaneli, vidi se da pratis Italijansku ligu i svako ko prati isto ce reci sto i ti, da Milinkovic-Savic treba da igra za reprezentaciju. Medjutim ti nisi ocigledno pratio utakmice nase reprezentacije i nase momke koji igraju tamo, koji uvek znaju gde im je suigrac tako da mogu poslati savrsen pas bukvalno zatvorenih ociju. Nasa reprezentacija je toliko uigrana da bi bilo lose remetiti sada taj sistem i koncepciju igre ubacivanjem tamo nekih igraca iz italijanse lige, jer svi znamo kakav se fudbal gaji u Italiji, to je jedan obican odbrambeni fudbal ruzan za gledanje, e to nas selektor nece da trpi.

maconii

pre 6 godina

sto se tice jugovica....veliki talentat i igrac,ali ga porediti sa robertom badjom i del pjerom ne ide prosto...pa jugovic je zadnji vezni,vrhunski bio,a ovi napadaci:)a sto se tice sergeja...pa nema mesta za njega...nema mesta ni za andriju zivkovica ni za rajkovica na golu....mora da brani stojkovic...pa gde ce zivkovic da igra ili sergej kad nisu uzeli ni dinara za njih i oduvali su ih sve....ali mislim da ce morati da ih zovu kada zile zaigra za arsenal,a ovaj za juve...onda ce morati...a ovako,pa mozda se i plasiramo s obzirom da smo u nikad laksoj grupi sa austrijom velsom i irskom ekipama koje su raspadnute....ali kada odemo na svetsko,tamo cemo dobiti od nekog 6 komada sto je rutina...mislim rukavina najbolji nas desni bek,5 u odbrani i 2 zadnja vezna i komentator i dragisa binic kazu ofanzivna taktika....sve je do interesa i zato dok tako bude bilo nikada nista,ama bas nista necemo uraditi

Powerslave

pre 6 godina

I dan danas kad čujem za Ravanelija prvo čega se setim, a da je vezano za njega, je ona čuvena italijanska skrivena kamera sa njim u glavnoj ulozi :D

Mich

pre 6 godina

miroslave

Cuo sam ja, ali to vise niko ne igra sada svi igraju 4-2-3-1 sa ofanzivnim bocnim igracima i jednim spicem , ali ti i tebi slicni igrate samo igrice pa tamo furate 4-3-3, u ovim kvalifikacijama niko ne igra sa dva klasicna spica ALI DOBRO POLAKO NAUCICETE IMA VREMENA, a milinkovic moze da igra sta oce od Tadica je losiji, a i na krilu ima boljih tako da KLUPICA LAGANA...

Mich

pre 6 godina

Pa zato sto za Italiju ne igraju mlade nade vec iskusni napadaci...a i taj Savic nije Mesi pa da se iscudjavas sto ne igra, Mitrovic igra i za sada daje golove, a sa dva spica ne igra niko na SVETU.

niko bitan

pre 6 godina

pa ne igra jer nije defanzivni vezni,pet u zadnjoj liniji plus dva defanzivna vezna i ako kojim slucajem gubimo onda umesto defanzivnog veznog ulazi drugi defanzivni...i nemojte da mi pricate kako je stvar u postavci igre a ne na kojoj poziciji igra

a s roma nikšić

pre 6 godina

Sergej je nasušna potreba Srbije upravo zbog centimetara tj. igre glavom u 16-cu kojom se nije odlikovao niti jedan veznjak Srbije u predhodnom periodu. Sergej ima tu klasu više u odnosu na Dejana Stankovića i dvije klase više u odnosu na Matića koji nije kreativac, ne igra glavom i koristi se u ulozi koji nije njegova predodređena. Kvalitet Matića je pouzdanost, jednostavnos u igri, siguran pas pod pritiskog kao glavna karakteristika, našto kao Modriću. Njegove performanse ne dolaze do izražaja. Sigurno "patroliranje" Matića ispred 16-ca daje sigurnost tankoj odbrani a veću slobodu prednjem veznom igraču. Roma ima svog Dejana Stankovića u liku Lea Paredesa oko koga će se, nadam se, graditi igra nove čvršće Rome. Forza Roma!

srrrrrrrrrdjan

pre 6 godina

Ispred odbrane od 4 igraca mozemo da postavimo 3 veoma visoka igraca sredine terena koji imaju odlicne tehnicke i fizicke predispozicije. Tu mislim na Maksimovica (iz mlade reperentacije), Matica i Milinkovic Savica. U tom slucaju bez problema ima mesta za 3 igraca u napadu. Ukoliko se pak odlucimo za dva izrazito ofanzivna beka , onda bi izmedju odbrane i srednjeg reda pozicionirao Nastasica koji moze da bude i odbrambeni igrac i igrac sredine terena, a smanjio bi jednog igraca u napadu.U tom slucaju, kada oba beka krenu u napad, ostaje Nastasic ispred nasa dva odbrambena igraca. Sa gore pomenutom trojicom visokih igraca sredine terena opasni smo u svakom prekidu a solidni u odbrani prilikom svakog protivnickog kornera. Svaki centarsut nasih ofanzivnih bekova u napadu takodje mozemo veoma lako da "uhvatimo". Osim toga, sva trojica su dobri trkaci i dobro pokrivaju teren.

hm

pre 6 godina

isto zato sto ne igra za Juve. Da je on bas toliko dobar vi biste ga kupili.jos prosle gdine.
i zato sto na njegovom mjestu igra Matic i on bi samo grejao klupu. prosto trener je izabrao da nema.dva ista tipa igraca vec da ima raznovrsnost pri zamjenama. to je mali rizik ako se tokom meca matic povrijedi ali valjda nece.
e sad sto se ja ne slazem s trenerom oko toga to je moj problem. on je trener on ima odgovornost za rezultate i on mora da bira igrace.

popov

pre 6 godina

Kakva čast za Vladimira Jugovića! A ovo za SMS je čista kurtoazija.. Sergej ima potencijal, ali da li ima radnu etiku i da li će znati da donese prave odluke? Ako napravi karijeru kao Dejan Stanković, svaka čast. Ali i za Dejana su govorili da je ne znam kakav igrač, ali on je bio dobar i jak igrač, i ništa više. Čak šta više, donekle nedefinisan što se tiče pozicije na terenu.

Tyson

pre 6 godina

Ravaneli je legenda, mnogima omiljeni igrac sredine devedesetih kad je moja generacija pratila fudbal.
A ovaj nas sa dva prezumena? Nikad cuo.

tektonika ovaploćenja paradigme kroz prizmu sekularizma /kačamak s mlekom

pre 6 godina

spred odbrane od 4 igraca mozemo da postavimo 3 veoma visoka igraca sredine terena koji imaju odlicne tehnicke i fizicke predispozicije. Tu mislim na Maksimovica (iz mlade reperentacije), Matica i Milinkovic Savica. U tom slucaju bez problema ima mesta za 3 igraca u napadu. Ukoliko se pak odlucimo za dva izrazito ofanzivna beka , onda bi izmedju odbrane i srednjeg reda pozicionirao Nastasica koji moze da bude i odbrambeni igrac i igrac sredine terena, a smanjio bi jednog igraca u napadu.U tom slucaju, kada oba beka krenu u napad, ostaje Nastasic ispred nasa dva odbrambena igraca. Sa gore pomenutom trojicom visokih igraca sredine terena opasni smo u svakom prekidu a solidni u odbrani prilikom svakog protivnickog kornera. Svaki centarsut nasih ofanzivnih bekova u napadu takodje mozemo veoma lako da "uhvatimo". Osim toga, sva trojica su dobri trkaci i dobro pokrivaju teren.
(srrrrrrrrrdjan, 20. jun 2017 08:41)

Ma šta ti znaš? Dobro da ne mož se crta ovde, nacrtao bi nam i akciju za situaciju kod prekida u visini kaznenog prostora u više varijanti. Ja sam pre za taktiku "daš više golova od protivnika i slaviš do zore". To je prava stvar. Gled'o sam onomad kako Nemci to rade. San Marino nije znao šta ga snašlo.

srrrrrrrrrdjan

pre 6 godina

Ma šta ti znaš? Dobro da ne mož se crta ovde, nacrtao bi nam i akciju za situaciju kod prekida u visini kaznenog prostora u više varijanti. Ja sam pre za taktiku "daš više golova od protivnika i slaviš do zore". To je prava stvar. Gled'o sam onomad kako Nemci to rade. San Marino nije znao šta ga snašlo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (tektonika ovaploćenja paradigme kroz prizmu sekularizma /kačamak s mlekom, 20. jun 2017 10:08)

Prihvatam kritiku. Cilj ove igre i jeste gol vise (ako kanis pobijediti ne smijes izgubiti...kako to rekose u Alan Fordu).
Od same taktike, ja se vise pitam zbog cega kod nas igraci debituju tek u 26 ili 28 godini? A onda, cim debituju, vec ih prozivaju da su stari za reprezentaciju. Imamo gomilu mladih igraca , svetskih prvaka, koji su bili dobra investicija za buducnost. Ako malo pogledas, osim Mitrovica niko se od mladih, iz te reprezentacije, nije ni priblizio reprezentaciji. Po imenima i klubovima u kojima igraju imamo 10 puta bolje fudbalere nego kosarkrkase...ali kosarkasi uvek pri vrhu a fudbaleri ni da se izbore da odu na SP ili EP.

Mita

pre 6 godina

@cinik
A,oni bili svetski šampioni.Kako se lako odričemo maldosti,to je neverovatno.E,neka im onda babe i dede igraju fudbal,i idu u vojsku...

Mich

pre 6 godina

Pa zato sto za Italiju ne igraju mlade nade vec iskusni napadaci...a i taj Savic nije Mesi pa da se iscudjavas sto ne igra, Mitrovic igra i za sada daje golove, a sa dva spica ne igra niko na SVETU.

Mich

pre 6 godina

miroslave

Cuo sam ja, ali to vise niko ne igra sada svi igraju 4-2-3-1 sa ofanzivnim bocnim igracima i jednim spicem , ali ti i tebi slicni igrate samo igrice pa tamo furate 4-3-3, u ovim kvalifikacijama niko ne igra sa dva klasicna spica ALI DOBRO POLAKO NAUCICETE IMA VREMENA, a milinkovic moze da igra sta oce od Tadica je losiji, a i na krilu ima boljih tako da KLUPICA LAGANA...

Juventino

pre 6 godina

Čovek je živa legenda, ali pomalo u senci ostalih velikih igrača te strašne Serie A iz tih godina.Za mene je prvi Alex, deset mesta prazno, pa svi ostali među kojima je i Ravaneli...
Lično mislim da Sergej ima potencijal,ali da nikada neće biti velika zvezda jer pratim pored Juventusa i celu ligu tokom godine.Ima talenat da bude odličan igrač, ali ne i ono što bi ga izdvojilo da bude zvezda.Opet svakom timu trebaju top igrači i po koja zvezda... ;)

hm

pre 6 godina

isto zato sto ne igra za Juve. Da je on bas toliko dobar vi biste ga kupili.jos prosle gdine.
i zato sto na njegovom mjestu igra Matic i on bi samo grejao klupu. prosto trener je izabrao da nema.dva ista tipa igraca vec da ima raznovrsnost pri zamjenama. to je mali rizik ako se tokom meca matic povrijedi ali valjda nece.
e sad sto se ja ne slazem s trenerom oko toga to je moj problem. on je trener on ima odgovornost za rezultate i on mora da bira igrace.

Tyson

pre 6 godina

Ravaneli je legenda, mnogima omiljeni igrac sredine devedesetih kad je moja generacija pratila fudbal.
A ovaj nas sa dva prezumena? Nikad cuo.

Miroslave

pre 6 godina

Pa zato sto za Italiju ne igraju mlade nade vec iskusni napadaci...a i taj Savic nije Mesi pa da se iscudjavas sto ne igra, Mitrovic igra i za sada daje golove, a sa dva spica ne igra niko na SVETU.
(Mich, 19. jun 2017 22:59). Kakao stručnjak! Eh, da mi je samo znati od kad SMS igra na poziciji špica... Inače, verovao ili ne, 5-2-2-1 nije jedina formacija na svetu - jesi li ikad čuo za 4-4-2?

tektonika ovaploćenja paradigme kroz prizmu sekularizma /kačamak s mlekom

pre 6 godina

spred odbrane od 4 igraca mozemo da postavimo 3 veoma visoka igraca sredine terena koji imaju odlicne tehnicke i fizicke predispozicije. Tu mislim na Maksimovica (iz mlade reperentacije), Matica i Milinkovic Savica. U tom slucaju bez problema ima mesta za 3 igraca u napadu. Ukoliko se pak odlucimo za dva izrazito ofanzivna beka , onda bi izmedju odbrane i srednjeg reda pozicionirao Nastasica koji moze da bude i odbrambeni igrac i igrac sredine terena, a smanjio bi jednog igraca u napadu.U tom slucaju, kada oba beka krenu u napad, ostaje Nastasic ispred nasa dva odbrambena igraca. Sa gore pomenutom trojicom visokih igraca sredine terena opasni smo u svakom prekidu a solidni u odbrani prilikom svakog protivnickog kornera. Svaki centarsut nasih ofanzivnih bekova u napadu takodje mozemo veoma lako da "uhvatimo". Osim toga, sva trojica su dobri trkaci i dobro pokrivaju teren.
(srrrrrrrrrdjan, 20. jun 2017 08:41)

Ma šta ti znaš? Dobro da ne mož se crta ovde, nacrtao bi nam i akciju za situaciju kod prekida u visini kaznenog prostora u više varijanti. Ja sam pre za taktiku "daš više golova od protivnika i slaviš do zore". To je prava stvar. Gled'o sam onomad kako Nemci to rade. San Marino nije znao šta ga snašlo.

Bicu Slobodan

pre 6 godina

Za SMS necu nista da komentarisem to ce ionako svi ovde iskomentarisati. Ali ovo za Jugovica je apsolutno u pravu. Mada mislim da ovih nabrojanih Dejo je bio najveci talenat. Samo sto nije hteo da trenira.

stoka-stoka

pre 6 godina

Bas sam ga jucer nesto googlao i iznenadio sam se kad sam vidio da je bio potpuno sijed i dok je 1991 igrao za Reggianu, imao je 23 godine.

Najbolji sijedi igrač na svijetu. :)

popov

pre 6 godina

Kakva čast za Vladimira Jugovića! A ovo za SMS je čista kurtoazija.. Sergej ima potencijal, ali da li ima radnu etiku i da li će znati da donese prave odluke? Ako napravi karijeru kao Dejan Stanković, svaka čast. Ali i za Dejana su govorili da je ne znam kakav igrač, ali on je bio dobar i jak igrač, i ništa više. Čak šta više, donekle nedefinisan što se tiče pozicije na terenu.

Oliver Kosta

pre 6 godina

Treba da ga uzmu Italijani pa da pokida u reprezentaciji. Sta misite da li bi se uklopio u njihovu reprezentaciju? Razbio bi. E Srbijo punoj trenera i selektora!!! Decko je bio najbolji mladi igrac na svetu pre dve godine i zvanicno kad smo bili prvaci. Eeeej prvaci sveta za mlade a igra nam par igraca iz te ekipe!!!! Mi mozemo da budemo prvaci sveta za 8 godina samo nam treba normalan fudbalski savez i normalan selektor. Prekomandovati celu mladu reprezentaciju koja je osvojila zlato i ostaviti samo Matica i Tadica. Pokidali bi za 4 godine. Kao Belgija. Niko nema viziju niti mozga u ovoj zemlji.

Stajnajn

pre 6 godina

Brate Ravaneli, vidi se da pratis Italijansku ligu i svako ko prati isto ce reci sto i ti, da Milinkovic-Savic treba da igra za reprezentaciju. Medjutim ti nisi ocigledno pratio utakmice nase reprezentacije i nase momke koji igraju tamo, koji uvek znaju gde im je suigrac tako da mogu poslati savrsen pas bukvalno zatvorenih ociju. Nasa reprezentacija je toliko uigrana da bi bilo lose remetiti sada taj sistem i koncepciju igre ubacivanjem tamo nekih igraca iz italijanse lige, jer svi znamo kakav se fudbal gaji u Italiji, to je jedan obican odbrambeni fudbal ruzan za gledanje, e to nas selektor nece da trpi.

sistem bratija

pre 6 godina

jesi li ikad čuo za 4-4-2?
(Miroslave, 19. jun 2017 23:07)

Ili 4-3-3.
Ili 3-5-2.
Ili 3-4-3.
Ili 4-2-4.

Nego, ne brini, onaj sigurno troluje.

maconii

pre 6 godina

sto se tice jugovica....veliki talentat i igrac,ali ga porediti sa robertom badjom i del pjerom ne ide prosto...pa jugovic je zadnji vezni,vrhunski bio,a ovi napadaci:)a sto se tice sergeja...pa nema mesta za njega...nema mesta ni za andriju zivkovica ni za rajkovica na golu....mora da brani stojkovic...pa gde ce zivkovic da igra ili sergej kad nisu uzeli ni dinara za njih i oduvali su ih sve....ali mislim da ce morati da ih zovu kada zile zaigra za arsenal,a ovaj za juve...onda ce morati...a ovako,pa mozda se i plasiramo s obzirom da smo u nikad laksoj grupi sa austrijom velsom i irskom ekipama koje su raspadnute....ali kada odemo na svetsko,tamo cemo dobiti od nekog 6 komada sto je rutina...mislim rukavina najbolji nas desni bek,5 u odbrani i 2 zadnja vezna i komentator i dragisa binic kazu ofanzivna taktika....sve je do interesa i zato dok tako bude bilo nikada nista,ama bas nista necemo uraditi

a s roma nikšić

pre 6 godina

Sergej je nasušna potreba Srbije upravo zbog centimetara tj. igre glavom u 16-cu kojom se nije odlikovao niti jedan veznjak Srbije u predhodnom periodu. Sergej ima tu klasu više u odnosu na Dejana Stankovića i dvije klase više u odnosu na Matića koji nije kreativac, ne igra glavom i koristi se u ulozi koji nije njegova predodređena. Kvalitet Matića je pouzdanost, jednostavnos u igri, siguran pas pod pritiskog kao glavna karakteristika, našto kao Modriću. Njegove performanse ne dolaze do izražaja. Sigurno "patroliranje" Matića ispred 16-ca daje sigurnost tankoj odbrani a veću slobodu prednjem veznom igraču. Roma ima svog Dejana Stankovića u liku Lea Paredesa oko koga će se, nadam se, graditi igra nove čvršće Rome. Forza Roma!

niko bitan

pre 6 godina

pa ne igra jer nije defanzivni vezni,pet u zadnjoj liniji plus dva defanzivna vezna i ako kojim slucajem gubimo onda umesto defanzivnog veznog ulazi drugi defanzivni...i nemojte da mi pricate kako je stvar u postavci igre a ne na kojoj poziciji igra

srrrrrrrrrdjan

pre 6 godina

Ispred odbrane od 4 igraca mozemo da postavimo 3 veoma visoka igraca sredine terena koji imaju odlicne tehnicke i fizicke predispozicije. Tu mislim na Maksimovica (iz mlade reperentacije), Matica i Milinkovic Savica. U tom slucaju bez problema ima mesta za 3 igraca u napadu. Ukoliko se pak odlucimo za dva izrazito ofanzivna beka , onda bi izmedju odbrane i srednjeg reda pozicionirao Nastasica koji moze da bude i odbrambeni igrac i igrac sredine terena, a smanjio bi jednog igraca u napadu.U tom slucaju, kada oba beka krenu u napad, ostaje Nastasic ispred nasa dva odbrambena igraca. Sa gore pomenutom trojicom visokih igraca sredine terena opasni smo u svakom prekidu a solidni u odbrani prilikom svakog protivnickog kornera. Svaki centarsut nasih ofanzivnih bekova u napadu takodje mozemo veoma lako da "uhvatimo". Osim toga, sva trojica su dobri trkaci i dobro pokrivaju teren.

Pedja

pre 6 godina

Da je bio igrac Zvezde ili Partizana do sada bi odigrao bar 20-30 utakmica za reprezentaciju a o njemu bi pisali knjige i snimali specijalne emisije. Ovako... ne uklapa se u koncepciju.

Jaran

pre 6 godina

Jednom prilikom sam pitao oca "ono" pitanje:
Ko je po tvom misljenju najbolji fudbaler kojeg si ikada gledao (uzivo/tv)?
Njegov odgovor: Vladimir Jugovic. Bez nekog razmisljanja, sto me je jako iznenadilo. To samo govori koliko je to bio dobar fudbaler. Jos jaci je utisak cinjenica da smo mi porodica koja strastveno navija za Partizan...

Powerslave

pre 6 godina

I dan danas kad čujem za Ravanelija prvo čega se setim, a da je vezano za njega, je ona čuvena italijanska skrivena kamera sa njim u glavnoj ulozi :D

kive

pre 6 godina

pa kad ga bude pozvala reprezentacija svajcarske, onda ce da bude, propustli smo takvog igraca.... a igrac iz kineske lige dodje da igra... pa nije on piksi.. ali tako je kako je...

my way

pre 6 godina

Зато што играју магови средине терена који заједно у нападу мање ураде од штопера Банета Ивановића, а у одбрани су ту да направе пенал.

Milos

pre 6 godina

Kada su novinari u Brazilu pitali ljude ko ce osvojiti svetsko prvenstvo odgovor je bio Srbija. Na pitanje zasto, odgocorili su: pa kada nema mesta za Ramba, kakvi li su ostali igraci
Toliko o tome

goran

pre 6 godina

sta je to pa cudno,Rambo Petkovic tri puta proglasavan za najboljeg igraca Brazilske lige a nije igrao za reprezentaciju. kod nas je sve moguce zato smo i dosli do dna...

MaironDrake

pre 6 godina

Kako zasto??? Pa ne uklapa se..Zna da igra fudbal, zna da dodaje tacno, zna da igra defanzivu....zna da postigne gol...Pokvario bi koncepciju totalno...

srrrrrrrrrdjan

pre 6 godina

Ma šta ti znaš? Dobro da ne mož se crta ovde, nacrtao bi nam i akciju za situaciju kod prekida u visini kaznenog prostora u više varijanti. Ja sam pre za taktiku "daš više golova od protivnika i slaviš do zore". To je prava stvar. Gled'o sam onomad kako Nemci to rade. San Marino nije znao šta ga snašlo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (tektonika ovaploćenja paradigme kroz prizmu sekularizma /kačamak s mlekom, 20. jun 2017 10:08)

Prihvatam kritiku. Cilj ove igre i jeste gol vise (ako kanis pobijediti ne smijes izgubiti...kako to rekose u Alan Fordu).
Od same taktike, ja se vise pitam zbog cega kod nas igraci debituju tek u 26 ili 28 godini? A onda, cim debituju, vec ih prozivaju da su stari za reprezentaciju. Imamo gomilu mladih igraca , svetskih prvaka, koji su bili dobra investicija za buducnost. Ako malo pogledas, osim Mitrovica niko se od mladih, iz te reprezentacije, nije ni priblizio reprezentaciji. Po imenima i klubovima u kojima igraju imamo 10 puta bolje fudbalere nego kosarkrkase...ali kosarkasi uvek pri vrhu a fudbaleri ni da se izbore da odu na SP ili EP.

Mita

pre 6 godina

@cinik
A,oni bili svetski šampioni.Kako se lako odričemo maldosti,to je neverovatno.E,neka im onda babe i dede igraju fudbal,i idu u vojsku...