Ponedeljak, 19.06.2017.

10:21

Đorđević: Da li se ja zovem Nikola Jokić?!

Selektor Aleksandar Đorđević saopštio je širi spisak igrača za Evropsko prvenstvo u septembru i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2019. godine.

Izvor: P.T.

Ðorðeviæ: Da li se ja zovem Nikola Jokiæ?! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

89 Komentari

Sortiraj po:

who cares

pre 6 godina

..moje misljenje. 
Nije fer ovakva izjavavDjordjevica. Pokazuje da ga nervira takva situacija. I mene nervira, ali ne bih to pokazivao ovako jer na Stvaranje takve situacije Jokic je najmanje uticao.
(bogoljub, 21. jun 2017 03:02)
Ali se ipak radi o Nikoli Jokicu, i on je taj koji na kraju donosi odluku, videli smo izjave i zvanicnika Denvera da ga oni nece sprecavati da igra, cak su rekli i da ne vrse pritisak, sto verovatno nije tacno, ali zvanicno i javno oni su cisti. Njegov menadzer je takodje promenio pesmu posle inicijalne izjave i reakcije javnosti, pa je isto rekao da je igranje za reprezentaciju cisto Jokicev izbor, tako da ne vidim zasto to sto je Djordjevic rekao nije fer, pitanje jeste za Nikolu Jokica, ne za Djordjevica, to je i rekao. To da li ga nervira situacija ili ne, kao nekog ko pravi plan, ekipu, uklapa sastav i ima cilj osvajanje evropskog prvenstva cinjenica da ne znate vec duze od mesec dana da li ce jedan od bitnih delova tog tima biti tu ili ne nikako ne moze da vas ostavi ravnodusnim. Sacekali smo, ajde manje vise mi kao javnost, ali selektor i ostatak ekipe da se Jokic preracuna i smisli, sada kada je izasao spisak, vreme je da se odluci.

bogoljub

pre 6 godina

...moje misljenje.
Nije fer ovakva izjavavDjordjevica. Pokazuje da ga nervira takva situacija. I mene nervira, ali ne bih to pokazivao ovako jer na Stvaranje takve situacije Jokic je najmanje uticao. Postoji taj problem sto u kosarci se veoma lako ne igra za reprezentaciju.
E sad...da udjemo dublje...ako treba nesto izaci u susret Jokicu mislim da bi to moglo. Siguran sam da Djordjevic nece prihvatiti da ovaj bude manje dana na pripremama. Da li bi prihvatio da kondiciono tamo sa njim radi taj iz Denvera..e to je mozda resenje. Cak i da svi igraci imaju tako nekog trenera ne bih video problem. E sad ako su time teske noge nanprvenstvu to je drugo. Mada i to bi moglo da se uklopi.
Inace mislim da je glupo da se pravda bilo cime neigranje za reprezentaciju. Sad kao ovaj zbog necega tamo..molim vas..da se pripremi za iducu godinu...pa ne ide on da pije rakiju i jede cevape dva meseca. Ali poseban tretman nba igraca zbog specificnosti takmicenja apsolutno treba uzeti u obzir

Para Lela

pre 6 godina

Sramotno da niko ne spominje situaciju Bogdana Bogdanovica!
Decko treba da ide u NBA i umesto da se sprema individualno,
pa da bude zver za reprezentaciju sledecih 10 godina, on rizikuje povredu
i bice premoren za svoju ruki sezonu sto ce mu se odraziti na ceo nastavak karijere. Da ne spominjem sto rizikuje mogucnost da obezbedi egzistenciju sebi i svojoj porodici, jer ce mu to biti prvi NBA ugovor, a ne sipa se reprezentacija u traktor. Najbolje za Srbiju bi bilo da otkaze Saletu, pa da svi slavimo ispred skupstine kad Sakramento udje u plej of sledece godine.

Bez ličnog učešća u kolektivnom uspehu

pre 6 godina

(antiDebil, 19. jun 2017 13:22

Izvini, a kakve vajde imaš ti od njihove medalje?
I što sebi pripisuješ (naše?) medalje koje će oni osvojiti igrajući za Srbiju? To su njihove medalje, njihov uspeh, a ne naš.
Kao što je i Noletov uspeh njegov, a ne naš.
Kako si ti učestvovao u tome?

Nađi sebi život i izgradi svoj uspeh, i ne zanosi se tuđim životima...

Milan

pre 6 godina

Не постављају само нашим играчима тему да ли играти за репрезентацију, али само наша држава је толико лоша и никаква да се свако пита за чије бабе здравље да се цима, кад се сви стидимо овакве Србије... већински необразоване, назадне, агресивне, корумпиране, купљене...

kris

pre 6 godina

Ja ne podržava Jokića u tome da ne igra za Srbiju,jer on tako igra i za sebe i za zemlju.Sećam se kad je Garbahosa raskinuo ugovor u NBA da bi igrao za Španiju.Gasol i Novicki nisu legende samo zato što su vrhunski igrači,već što su se uvek odazivali i sami nosili svoju reprezentaciju do titula.Nije mi ni jasno tumačenje da će on kao ovo preskočiti da bi ubuduće bio najbolji.Ko kaže da on ako nabije masu neće možda izgubiti na onoj virtuoznosti,kojom i jeste napravio već sad karijeru,ili će možda izgubiti preciznost šuta i mehaniku.Uostalom,ako je to sve tako što su ga pustili evo već mesec dana u Srbiju,pa prevrće traktorske gume.Tu se samo radi o bojazni da se ne povredi,te raznoraznim menadžerskim igrama.Menadžeri su nam uništili fudbal,pa strepimo od maltežana,a na najboljem su putu da nam unište i košarku.

Ajvanho

pre 6 godina

Sta treba da uradi ovaj covek da bi konacno bio po volji pojedinih "strucnjaka". Selekciju SAD ne bi pobedili pa sve da sakupimo sve najbolje igrace iz ostalih reprezentacija na svetu, jednostavno su vanserijski. Ako izuzmemo to onda smo mi prvaci sveta i olimpijski prvaci sa ovim gospodinom koji je ponovo vratio kult reprezentacije i zato misevi u rupu da vas nisam cuo da pljujete ovakvu gromadu od trenera.

bogelund

pre 6 godina

Jokic je lud ako bude igrao EP. Covek je zvezda u NBA ligi, i ide ka tome da postane superstar i svo to uspeva iako jos nema kondicije da odigra kvalitetnih 36min. Jokicu ako si pametan radi na sebi i svom telu. Koga u opšte briga za EP. I onako je SP i OI ono sto je bitno.
(laRS0n, 19. jun 2017 10:48)

Pitaj Novickog, Parkera, bracu Gasol,...da li je EP bitno i da li je uslov da bi se igracki napredovalo, izbegavanje reprezentacije i biranje takmicenja na kojima ces igrati? A, mozes pitati i ove mladje npr. Adetokumba, Sredera, Sarica... Ovaj prvi je proslog leta odigrao za grcku reprezentaciju kvalifikacije za OI, pa odmah posle toga otisao na odsluzenje vojnig roka i na kraju to mu nije smetalao da „pokida” u NBA.

*

pre 6 godina

Jokara brate, mlad si ti decko nece ti nista biti i da odigras ovo prvenstvo. A stati na podijum, dace Bog, nema cenu! Nisu pare sve u zivotu! Ako te pak neko ucenjuje i uslovljava sta ces, nemoj igrati. U suprotnom sa svojom bracom u nezaboravno putovanje, ne dozvoli sebi da ispred tv-a grizes nokte, grizi na terenu!

Jako lose....

pre 6 godina

Kako to da samo nasim igracima brane igranje za reprezentaciju,kako Saric ni ne postavlja pitanje,kako su pre svake godine igrali i nije se postavljalo pitanje za Divca,Danilovica,Gasola,Parkera,Kukoca,Radju...eno Hezonja je rekao da nece da igra i to je to...samo je kod nas svako leto neka drama i nikada nije menadzer taj nego uvek klub nece da ih pusti i neke zavere...isto kao i u fudbalu,Sms ne sme da igra Evropsko,kao ne pusta ga Lacio a za Spaniju igra momak koji je igrao finale Ls pre mesec dana ili za Portugaliju igrac Bajerna koji je prosle godine postao prvak Evrope....

Ratko

pre 6 godina

Ako Jokic odbije drzavni tim neka mu drzava izrekne protesnu notu i skrrene mu paznju. Kakve pripreme za NBA i bakrači. Hrvati iz NBA igraju za svoje drzave i to ne dovode u pitanje. Šarić je izjavio da nema tog ko moze da ga zaustavi a najbolji je igrač Filadelfije. Pogledajte Špance kod njih to nikada nije dolazilo pod znak pitanja a imaju gomilu igrača u NBA. Sledece godine moze da izjavi kako potpisuje novi ugovor i samo to da uradi pa je slobodan za drzavu i tako u krug. Ni jedna ekipa u NBA ne moze igraču koji je zdrav da zabrani igranje za nacionalni tim niti da postavlja uslove. Manite se Miška Raznatovica koji ce na Jokiću da zaradi gomilu para sledece godine pa mu frka da se ne povredi.

Danilo

pre 6 godina

Znaci pravi Srbi zive u centru, a ovi izdajnici su po predgradjima?

(Against modern football, 19. jun 2017 16:12)

Znači, you miss the point?

Ne postoji pravi i krivi Srbi, ne postoje patriote i izdajnici.
Postoje samo dobri i loši ljudi, a oni su rasejani po Gausovoj krivi distribucije.
Pogledaj sjajan film "Brutti, sporchi e cattivi" i obavezno slušaj Baha, i čitaj "Malog Princa", pomaže izoštravanju dioptrije.
U mojim komentarima "predgrađa" su metafora za sve one koji žive po prinicipu "vidim i čujem samo ono što ja hoću!".
Ništa versko, rasno, nacionalno ili socijalno.
Ima desničara i odviše koji se time zabavljaju...

Najboli je opancarev lepak

pre 6 godina

Po meni Stimac mora da igra em je imao dobru sezonu em nikada nije odbio a ni on nezivi samo od vazduha veliki pozdrav za velikog coveka od Partizanovca

akajea

pre 6 godina

Bolje da ne igra sad da bi u narednih 10,15god kidao!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (M., 19. jun 2017 15:06)

A zbog cega kad bi sad igrao ne bi kidao u narednih 10, 15 god?

Against modern football

pre 6 godina

Ovako to ide: 
1)Trenutno najbolji selektor u Evropi objavi širi spisak igrača na koje računa 
2)Igrači tako saznaju da li na spisku ili ne, pa odlučuju kako će provesti svoje leto. 
3)Igrači obaveštavaju selektora o svom učešću
4)Selektor tada sužava spidak, na 16, pa ih poziva na teške, visinske pipreme, a potom i na pripremne utakmice. 
5)U toku priprema, i nažalost, obično zbog povrede, odustane još neki igrač. 
6)Nekoliko dana pred takmičenje selektor saopštava konačni spisak od 12 igrača. 
7)Sve vreme ga pljuckaju ,posle skraćivanja na 12 i najviše, uglavnom poznati i cenjeni eksperti iz predgrađa. 
8)Kada dođe do balkona, svi slavimo. 
9)Ako slučajno budemo treći ili čevrti, dan žalosti u Srbiji i masovni protesti u predgrađima sa parolom:"Ostavka pod hitno" 
10)Sledi jdno slobodno leto, 2018. i odmor za sve učesnike. 
11)Ako bide sreće, za SP 2019. ceo ovaj ciklus se ponavlja?
(Danilo, 19. jun 2017 10:39)

Znaci pravi Srbi zive u centru, a ovi izdajnici su po predgradjima?

Aca

pre 6 godina

Ja kad bih kao oni imao sansu da postanem besmrtan, nema tog novca koji bi mogao da tu sansu zameni. Steta kad ljudi ne mogu da budu svesni sansi koje im se nude.
(mmajstor, 19. jun 2017 14:47)

Pa idi treniraj, uči, pokušaj da postaneš "besmrtan", to nećeš postati kucajući komentare, i šah je sport

jablan

pre 6 godina

Baš tako, imamo dosta dobrih centara Bobi, Radulja, Štimac,Kuzmić, Militinov. Neka Jokić slobodno preskoči ovo prvenstvo, spremi se dobro za iduću sezonu i pokida, potpiše dobar ugovor i eto nama njega prvog sledećeg prvenstva. Isto kao i sa Bobijem. Nemam nikakav problem sa tim.

my way

pre 6 godina

Aman, ljudi, ja sam zvezdas, ali Sale nacionale je legenda srpske koraske! Kao selektor je preporodio reprezentaciju. Da li je moguce da neko i dalje sumnja u njegove odluke? Ako Sale Djordjevic kaze da Zoran Kesic treba da igra krilo, Djidja beka, Bane trojku, Ana Brnabic 4, a Ivan Ivanovic centra to je tako i tacka!

4k4.Dex

pre 6 godina

A najjaci su mi ovi partizanovci sto podrzavaju Jokica kao a Bobija su pljuvali najstrasnije... pa nemojte ljudi licemeri takvi biti molim vas.

mmajstor

pre 6 godina

Mene je ljudi sramota da citam ove komentare koji opravdavaju neopravdano odsustvovanje iz reprezentacije. Na sta smo mi spali...na dno. Svako samo sebe gleda. Zato nam je i ovako kako nam je. Mislite da je smisao u parama, i na to koliko cete potrositi istih za vreme kratkog ljudskog zivota? Ja kad bih kao oni imao sansu da postanem besmrtan, nema tog novca koji bi mogao da tu sansu zameni. Steta kad ljudi ne mogu da budu svesni sansi koje im se nude.

Jevrosim

pre 6 godina

Podrska Jokeli sta god izabrao. Sto je bolji I popularniji,vvise dece ce da igra basket, samim time cemo imati godine I godine dobrog sporta.

Marko

pre 6 godina

Sto se Jokica tice, apsolutno treba podrzati njegovu odluku, kakva god ona bila.. Decko je igrao prosle godine, dao bitan doprinos. Ovo leto mu je presudno za nastavak karijere u NBA. Mora da poveca atletske sposobnosti za narednu sezonu, i trenira po njihovim standardima. Mlad je decko, moze jos 15 narednih godina da igra za reprezentaciju, svako leto ima neko reprezentativno prvenstvo. Imamo puno mladih dobrih igraca, borice se za trofeje celu narednu deceniju. Boban nije igrao prosle godine i preziveo linc u Javnosti, Milutinov isto, isto su bili u osetljivim trenucina u karijeri. Pa sta, obojica su napredovali, igrace ovaj put, i u narednim godinama. Tako da molim dezurne pljuvace da iskuliraju Jokica ove godine.

brm

pre 6 godina

Ja se nadam da neće igrati. Bolje da se razvije i igra vrhunski u NBA. Za reputaciju Srbije više znači imati zvezdu u NBA, nego osvojiti medalju na EP. Svi u svetu znaju ko su Divac, Stojakovac, Đoković i odakle su, ali da li neko pamti njihove medalje sa prvenstava osim nas? Ne! Svi znaju za Novickog i odakle je, ali da li neko pominje srebro do kog je odveo Nemačku u Areni? Ne!

bojan

pre 6 godina

Ja verujem da će Jokić igrati. Niti je rekao da neće niti da se razmišlja... Jednostavno dečko nije hteo da priča o tome s obzirom da je imao puno posla tokom leta. Otkazao bi on odavno da nije hteo igrati.

antiDebil

pre 6 godina

Ja se nadam da neće igrati. Bolje da se razvije i igra vrhunski u NBA. Za reputaciju Srbije više znači imati zvezdu u NBA, nego osvojiti medalju na EP. Svi u svetu znaju ko su Divac, Stojakovac, Đoković i odakle su, ali da li neko pamti njihove medalje sa prvenstava osim nas? Ne! Svi znaju za Novickog i odakle je, ali da li neko pominje srebro do kog je odveo Nemačku u Areni? Ne!
(brm, 19. jun 2017 13:07

Mislis li da je Dalipagic bio budala sto je sredinom 70-tih odbio Boston Celticse zato sto u tom slucaju ne bi mogao da igrao za reprezentaciju ??
Mozda je i Oskar Smit bio idiot sto je odbio da ide u nba zbog reprezentacije ???
Sta mene, ili bilo koga u ovoj zemlji briga da li neko tamo pamti nase medalje ? Ko uopste osim nas treba da pamti nase medalje ??? Sta mene boli uvo sto svi znaju ko je Novicki, sta ova zemlja ima od toga, sta ti imas od toga sto znas ko je Novicki ?
Jokic ce postati poznat igrao ili ne igrao za reprezentaciju ovog leta, ako bude igrao imace mnogo vecu podrsku u ovoj zemlji i mnogo vise ljudi ce ga pratiti....
Malo si mi ti pobrkalo babe i zabe, malko vise mi je ogavno to tvoje pisanije !

Petar

pre 6 godina

Prosto je, pitanje kad ce opet biti ovakva prilika za medalju, Teo polako u 30im, Bogdan ko zna sta ce biti u NBA, Kalina ubija ove sezone...da sam Jokic bez razmisljanja bih dosao

Nemanja

pre 6 godina

Cinjenica da imamo mnogo dobrih igraca, odlicna generacija, posle stvarno dugo vremena imamo jedan dobar i kompaktan tim gde su mnogi igraci na vrhuncu, a opet jedan klinac prednjaci, pa bi stvarno bila steta da ne bude deo ovog tima, sa njim (i ostalim asovima) mislim da imamo cemu da se nadamo, a bez njega ... pa ne znam videcemo, ali na OI je bio uzasno vazan za nasu igru. Raduljica je van takmicarske forme, mada realno igrao je uvek dobro za repku ... mislim ne poznajem momke, ono Stimac mozda nije tu najbolji centar, tj. nije ali mozda je najveca ljudina od svih njih i mozda ce izginuti 50x vise nego neko ko ce odraditi to EP ... zato najbolje da Djordjevic donese odluke pa sta uradimo, svakako ce mo navijati za te momke.

traktorsan

pre 6 godina

Vidim da je Jokicev kondicioni trener sa njim u Somboru. Pa ako moze da trenira sa njim u Somboru, sto ne bi mogao da ga prati i na evropsko? Jeste malo cudno, ali ako je Denveru poenta da je Jokic trenutno suvise mlohav, a jeste da se ne lazemo, onda bi to bilo najbolje resenje. Ne verujem da ce ga Sale gaziti i terati ga da igra 40 minuta da bi rizikovao povrede, imamo mi i druge centre... dakle stvar bi mogla jednostavno da se resi kada se ne bi svih ponasali kao da se radi o prevelikoj stvari. A da ne pricamo o tome koliko su ova takmicenja dobra za jacanje karaktera igraca.

coki

pre 6 godina

Jeri smo tako u mo gucnosti...druze,nisam siguran da ti uopste znas ista o kosaric,lik je stavio u komentar krilni centri:Macvan i Bircevic a ti ku dogovorio kakav Bircevic?gde su Milutinov,Bobi i Kuzmic...pa care Bircevic je cetvorka,ne bi bio u ekipi da je tu Bjelica,a te igrace koje si ti pobrojao su petice i ne mogu da igraju cetvorke.To je kao da je on napisao,na pleju Jovic a ti kazes,kakav bre jovic,gde ti je Mitrovic.

dado

pre 6 godina

meni se cini ova prica prava dinastija....predugo to traje i previse se pise...
moze jokic pod nekim pritiskom i doci na ep i tamo pruziti puno losije partije, srbija izgubiti u 1/4 i sta onda?
opaliti po njemu? smatram da niti jednog igraca ne treba moliti, da svi trebaju igrati sa srcem i dusom i to je pravi recept....
ovako se samo na jokica stvara pritisak i danas sutra ce otkazati ep pa sp pa oi......steta bi bilo, jer je momak vrhunski igrac

vale

pre 6 godina

Pustite Jokica da trenira za narednu sezonu, decko ima sve predispozicije da bude globalni superstar. Kakvo EK i gluposti, pa znate sta bi to znacilo da Srbija ima zvezdu u NBA . To je neuporedivo vise nego medalja na EK.

marko

pre 6 godina

ja samo znam da miskovic ima previse uticaja na medije kojima baca crkalice za ovakav ili onakav atikl , citam po portalima da nikoli ne dozvoljavaju i ako nba timovi ne smeju pravno da brane igracima , citam i da treba uskoro treba da produzi ugovor pa eto zbog toga ne moze , sto je isto laz , ugovor moze da potpise novi za 2 god !!! nikola sve je na tebi .. jokici pamet u glavu

Memfis

pre 6 godina

Jokić će šta god da odluči imati pakleno leto, a vi napišete "ili će se čuvati". Baš bih voleo da vidim tog novinara i ove koji ga pljuju kako se čuvaju na njegovim treninzima...
PS Svako ko ga proziva nek se dokaže i popuni tu poziciju. Ne znaš da igraš? Onda tišina.

Sreten Žujkić, penzioner

pre 6 godina

Nisam stručan, ali ne mislm da su ova dva meseca vežbanja ili odmora presudna da Jokić postane odličan u budućnosti i stub reprezentacije u narednih 10 godina. Sa druge strane bitan je stav, ako sad propusti verovatno će mu slične stvari iskrsavati i narednih godina, pa opet neće igrati. Npr. ako idu u plej of, ili potpisuje novi ugovor sa nekim drugim timom itd itd...

drax

pre 6 godina

Jokic ako hoce da bude bolji igrac onda je bolje da trenira u sistemu ja se secam kako su svi igraci iz NBA posle olimpijada poludeli statisticki najvise Lebron Dzejms i Derik Rouz su imali monstruozne sezone bas posle olimpijade.

Bane

pre 6 godina

(laRS0n, 19. jun 2017 10:48)

Olako ste zaboravili da bi se neko plasirao na prvenstvo Sveta pa čak i Olimpijadu moraš biti dobro plasiran na Euro. Znači obično 6 sa Eura idu na Svetsko prvenstvo. E sad ako zaista budu te kvalifikacije za prvnestvo onda je to uredu ali ako ih ne bude onda Eura je jako bitno za igranje na preostalim takmičenjima.

maxa

pre 6 godina

(jaffar, 19. jun 2017 11:38)
Mozda su zaista Jokicu spremili nesto kao steroid paket, kako se prica. Mozda koriste pauzu da ne bi bio pozitivan, pa je neophodno da ne ide na evropsko.

Rajko

pre 6 godina

Bravo Sale, pozivanjem svih raspolozivih igraca (citaj Milutinov i Bobi) je ponovo dokazao da nikad u zivotu nije bio kompleksas niti zlopamtilo i da ne robuje tvrdoglavim principima kao neki bivsi selektori. Sad je na Jokicu da izmeri stvarni rizik kojim mu pune glavu Misko i Denver i realnu mogucnost osvajanja zlatne medalje kojom ce se ponositi ceo zivot. Na kraju krajeva u reprezentaciji sa ovakvim imenima i rivalima koji ga cekaju uvek moze dodatno da napreduje, a to je valjda i cilj Denvera, dok povredu moze zaraditi teoretski i na treningu u predsezoni, rizik je uvek prisutan.

lilly alen

pre 6 godina

Ovako to ide:
1)Trenutno najbolji selektor u Evropi objavi širi spisak igrača na koje računa
2)Igrači tako saznaju da li na spisku ili ne, pa odlučuju kako će provesti svoje leto.
3)Igrači obaveštavaju selektora o svom učešću
4)Selektor tada sužava spidak, na 16, pa ih poziva na teške, visinske pipreme, a potom i na pripremne utakmice.
5)U toku priprema, i nažalost, obično zbog povrede, odustane još neki igrač.
6)Nekoliko dana pred takmičenje selektor saopštava konačni spisak od 12 igrača.
7)Sve vreme ga pljuckaju ,posle skraćivanja na 12 i najviše, uglavnom poznati i cenjeni eksperti iz predgrađa.
8)Kada dođe do balkona, svi slavimo.
9)Ako slučajno budemo treći ili čevrti, dan žalosti u Srbiji i masovni protesti u predgrađima sa parolom:"Ostavka pod hitno"
10)Sledi jdno slobodno leto, 2018. i odmor za sve učesnike.
11)Ako bide sreće, za SP 2019. ceo ovaj ciklus se ponavlja?
(Danilo, 19. jun 2017 10:39
12) A ti uz suze cekas bolje dane, evo vec cetvrtu godinu koji nikako da dodju..

Uros Djurdjevic Prejaki

pre 6 godina

A Milutinov,Bogdanovic,Paunic oz Fulamlenbrade?Koga briga za nekog Jokica?Treba Sale internacionale Pauna, Milutina i Bogija da zove.

deda

pre 6 godina

(laRS0n, 19. jun 2017 10:48) ono kad se kojekosvako razume u basket, koliko bi teskih tekmi pa imao Jokic, 1,2,3, ma daj bas ce se istrositi, secas li se kad se zavrsio regularni deo, ima vremena i preko vise da se pripremi, to sigurno nije razlog a da padne moze i u kadi ak je maler

Revolt

pre 6 godina

Znam sta znaci. Znamo da nece igrati Bjelica i Jokic- ako nista drugo, morao je da pozove Paunica, Todorovica ili Zagorca (ako je mogao Zagor, a ako nije zbog priprema za NBA, to je drugo nesto) i Jelovca, a bas me zanima da li je svestan da ce vrlo verovatno cak i morati da pozove Jelovca, i to vrlo, vrlo brzo...

Djordje

pre 6 godina

Centara imamo dovoljno, dobar je Bobi, dobar je Kuzmić i Milutinov, mada mislim da će neko od ove trojke da leti zbog Radujlice, ko što dosta njih kaže tanki smo na četvorci ako ne igra Bjelica zbog povrede, takođe smo tanki na četvorci ako ne igra Jokić koji igra 4 i 5, u ovom slučaju bi nam više značio ko četvorka onda nema ko da igra četvorku nego Mačvan i Birčević, možda je mogo i Mitrovića da pozove ili Novicu na širi spisak, nisam gledao tog Jelovca koji kažete da je dobar na četvorci možda je i on trebao da se nađe na širem spisku, verovatno su neki upravu da je Musli pokazao više nego Raduljica al mislim da će Raduljica ući u 12 jer već nekoliko godina je u timu

jaffar

pre 6 godina

1. Drago mi je da je pozvao neke igrace koji su u predhodnom periodu otkazivali ucesce, time je dokazao da je reprezentacija na prvom mestu i iznad svega.
2. Ne znam cemu tolika frka oko Jokica, njegova odluka. Niti sa njim garantovano nesto osvajamo niti bez njega garantovano ne osvajamo, samo nisam toliko glup da padnem na Denverovu pricu kako treba da jaca telo ovo leto, kao da to nece raditi i sa reprezentacijom, strah je njihov najveci od povreda ostalo su price za malu decu. Dali ce da postane "zver" u NBA ne zavisi od ovog leta, to su najbolje pokazali i ostali evropljani koji igraju u NBA a veliki su igraci.

Sale je realno zvao sve najbolje sto imamo a kako ce izgledati konacan spisak to cemo tek da vidimo a mnogo toga utice na to.

Jeri smo tako u mo gucnosti

pre 6 godina

Preterujemo sa Jokicem, jeste on dobar, ali nije cela reprezentacija. Ako hoce da igra neka igra ako ga zove Sale, ako nece ne mora da igra nebitno, imamo igrace koji mogu da igraju, ipak smo zemlja kosarke. Napred Srbija!

Danilo

pre 6 godina

Ovako to ide:
1)Trenutno najbolji selektor u Evropi objavi širi spisak igrača na koje računa
2)Igrači tako saznaju da li na spisku ili ne, pa odlučuju kako će provesti svoje leto.
3)Igrači obaveštavaju selektora o svom učešću
4)Selektor tada sužava spidak, na 16, pa ih poziva na teške, visinske pipreme, a potom i na pripremne utakmice.
5)U toku priprema, i nažalost, obično zbog povrede, odustane još neki igrač.
6)Nekoliko dana pred takmičenje selektor saopštava konačni spisak od 12 igrača.
7)Sve vreme ga pljuckaju ,posle skraćivanja na 12 i najviše, uglavnom poznati i cenjeni eksperti iz predgrađa.
8)Kada dođe do balkona, svi slavimo.
9)Ako slučajno budemo treći ili čevrti, dan žalosti u Srbiji i masovni protesti u predgrađima sa parolom:"Ostavka pod hitno"
10)Sledi jdno slobodno leto, 2018. i odmor za sve učesnike.
11)Ako bide sreće, za SP 2019. ceo ovaj ciklus se ponavlja?

joca

pre 6 godina

90% ne igra,cim se on toliko premislja imao je 2 meseca da odluci da je igrao play off pa da ga razumem.Garantujem ima da saceka da pobegne u USA pa ce da posalje saopstenje.

Revolt

pre 6 godina

Peno, Radicevic, Paunic, Todorovic, Zagorac, Jelovac i Musli?! Kakvi bre crni Micic, Jaramaz, Radanov, Dobric, Dangubic, Davidovac i Bircevic?! Micic jos i nekako, ali ova sestorica...

Milan

pre 6 godina

Bekovi - Bogdan, Gagi
Krila - Kalina, Simon
Krilni centri - Mačvan, Birčević (Bjelica skoro sigurno zbog povrede ne igra)
Centri - Jokić, Radulja, Štimara (ako igra Jokić, a ako ne, bilo ko od ostalih centara neka uskoči)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Afram Island, 19. jun 2017 10:27)

Radulja, Štimara, Kalina, Simon, Gagi, druže ti kao da si ovce sa njima čuvao pa ih oslovljavaš na taj način? Samo ti fale Jokara i čuveni Danga da se kompletira ekipa :)
Malo je bezveze, ništa lično.

Batko

pre 6 godina

Peno, Radicevic, Paunic, Todorovic, Zagorac, Jelovac i Musli?! Kakvi bre crni Micic, Jaramaz, Radanov, Dobric, Dangubic, Davidovac i Bircevic?! Micic jos i nekako, ali ova sestorica...
(Revolt, 19. jun 2017 10:48)

Znas sta podrazumev pojam "siri spisak" ?!

Martin

pre 6 godina

Nije fer ni ovakav komentar Đorđevića, zato što je veliki teret na Jokiću. Nije strašno ako propusti ovo Evropsko prvenstvo, jer će sigurno pametno iskoristiti to vreme za pripremu za sledeće NBA sezone. Bolje i da ne igra EP, pa da na SP 2019. ne može niko da ga čuva.

U svakom slučaju, kako god da Nikola Jokić odluči, imaće moju podršku. Ako igra - super. Ako ne igra - navijaću za Denver i dalje, i strpljivo čekati da zaigra za Srbiju na Svetskom prvenstvu za dve godine.

bobby

pre 6 godina

ja Jokica u neku ruku i razumem. Ima sanse da postane paklen igrac u NBA i reprezentacija bi u buducnosti duplo profitirala od toga. Ako je za to potrebno da odsustvuje jedno prvenstvo, za mene je to ok.

Afram Island

pre 6 godina

Plejevi - Teo, Jović, Nedović
Bekovi - Bogdan, Gagi
Krila - Kalina, Simon
Krilni centri - Mačvan, Birčević (Bjelica skoro sigurno zbog povrede ne igra)
Centri - Jokić, Radulja, Štimara (ako igra Jokić, a ako ne, bilo ko od ostalih centara neka uskoči)

Jeri smo tako u mo gucnosti

pre 6 godina

@Plejevi - Teo, Jović, Nedović
Bekovi - Bogdan, Gagi
Krila - Kalina, Simon
Krilni centri - Mačvan, Birčević (Bjelica skoro sigurno zbog povrede ne igra)
Centri - Jokić, Radulja, Štimara (ako igra Jokić, a ako ne, bilo ko od ostalih centara neka uskoči)
(Afram Island, 19. jun 2017 10:27)

Sta je sa tobom? Kakav Bircevic bre? Gde su Milutinov, Bobi, Kuzmic?!

Jelovac

pre 6 godina

Bitno da su tu mahac Stimac i Lazic,koji ce nas sve nervirati svojim izlaskom u 5-om min sa 5 licnih...Jelovca i Muslija nema ni na sirem spisku...

Revolt

pre 6 godina

Peno, Radicevic, Paunic, Todorovic, Zagorac, Jelovac i Musli?! Kakvi bre crni Micic, Jaramaz, Radanov, Dobric, Dangubic, Davidovac i Bircevic?! Micic jos i nekako, ali ova sestorica...

laRS0n

pre 6 godina

Jokic je lud ako bude igrao EP. Covek je zvezda u NBA ligi, i ide ka tome da postane superstar i svo to uspeva iako jos nema kondicije da odigra kvalitetnih 36min. Jokicu ako si pametan radi na sebi i svom telu. Koga u opšte briga za EP. I onako je SP i OI ono sto je bitno.

Jeri smo tako u mo gucnosti

pre 6 godina

Preterujemo sa Jokicem, jeste on dobar, ali nije cela reprezentacija. Ako hoce da igra neka igra ako ga zove Sale, ako nece ne mora da igra nebitno, imamo igrace koji mogu da igraju, ipak smo zemlja kosarke. Napred Srbija!

Danilo

pre 6 godina

Ovako to ide:
1)Trenutno najbolji selektor u Evropi objavi širi spisak igrača na koje računa
2)Igrači tako saznaju da li na spisku ili ne, pa odlučuju kako će provesti svoje leto.
3)Igrači obaveštavaju selektora o svom učešću
4)Selektor tada sužava spidak, na 16, pa ih poziva na teške, visinske pipreme, a potom i na pripremne utakmice.
5)U toku priprema, i nažalost, obično zbog povrede, odustane još neki igrač.
6)Nekoliko dana pred takmičenje selektor saopštava konačni spisak od 12 igrača.
7)Sve vreme ga pljuckaju ,posle skraćivanja na 12 i najviše, uglavnom poznati i cenjeni eksperti iz predgrađa.
8)Kada dođe do balkona, svi slavimo.
9)Ako slučajno budemo treći ili čevrti, dan žalosti u Srbiji i masovni protesti u predgrađima sa parolom:"Ostavka pod hitno"
10)Sledi jdno slobodno leto, 2018. i odmor za sve učesnike.
11)Ako bide sreće, za SP 2019. ceo ovaj ciklus se ponavlja?

Milan

pre 6 godina

Bekovi - Bogdan, Gagi
Krila - Kalina, Simon
Krilni centri - Mačvan, Birčević (Bjelica skoro sigurno zbog povrede ne igra)
Centri - Jokić, Radulja, Štimara (ako igra Jokić, a ako ne, bilo ko od ostalih centara neka uskoči)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Afram Island, 19. jun 2017 10:27)

Radulja, Štimara, Kalina, Simon, Gagi, druže ti kao da si ovce sa njima čuvao pa ih oslovljavaš na taj način? Samo ti fale Jokara i čuveni Danga da se kompletira ekipa :)
Malo je bezveze, ništa lično.

Rajko

pre 6 godina

Bravo Sale, pozivanjem svih raspolozivih igraca (citaj Milutinov i Bobi) je ponovo dokazao da nikad u zivotu nije bio kompleksas niti zlopamtilo i da ne robuje tvrdoglavim principima kao neki bivsi selektori. Sad je na Jokicu da izmeri stvarni rizik kojim mu pune glavu Misko i Denver i realnu mogucnost osvajanja zlatne medalje kojom ce se ponositi ceo zivot. Na kraju krajeva u reprezentaciji sa ovakvim imenima i rivalima koji ga cekaju uvek moze dodatno da napreduje, a to je valjda i cilj Denvera, dok povredu moze zaraditi teoretski i na treningu u predsezoni, rizik je uvek prisutan.

Jeri smo tako u mo gucnosti

pre 6 godina

@Plejevi - Teo, Jović, Nedović
Bekovi - Bogdan, Gagi
Krila - Kalina, Simon
Krilni centri - Mačvan, Birčević (Bjelica skoro sigurno zbog povrede ne igra)
Centri - Jokić, Radulja, Štimara (ako igra Jokić, a ako ne, bilo ko od ostalih centara neka uskoči)
(Afram Island, 19. jun 2017 10:27)

Sta je sa tobom? Kakav Bircevic bre? Gde su Milutinov, Bobi, Kuzmic?!

joca

pre 6 godina

90% ne igra,cim se on toliko premislja imao je 2 meseca da odluci da je igrao play off pa da ga razumem.Garantujem ima da saceka da pobegne u USA pa ce da posalje saopstenje.

my way

pre 6 godina

Aman, ljudi, ja sam zvezdas, ali Sale nacionale je legenda srpske koraske! Kao selektor je preporodio reprezentaciju. Da li je moguce da neko i dalje sumnja u njegove odluke? Ako Sale Djordjevic kaze da Zoran Kesic treba da igra krilo, Djidja beka, Bane trojku, Ana Brnabic 4, a Ivan Ivanovic centra to je tako i tacka!

bobby

pre 6 godina

ja Jokica u neku ruku i razumem. Ima sanse da postane paklen igrac u NBA i reprezentacija bi u buducnosti duplo profitirala od toga. Ako je za to potrebno da odsustvuje jedno prvenstvo, za mene je to ok.

Martin

pre 6 godina

Nije fer ni ovakav komentar Đorđevića, zato što je veliki teret na Jokiću. Nije strašno ako propusti ovo Evropsko prvenstvo, jer će sigurno pametno iskoristiti to vreme za pripremu za sledeće NBA sezone. Bolje i da ne igra EP, pa da na SP 2019. ne može niko da ga čuva.

U svakom slučaju, kako god da Nikola Jokić odluči, imaće moju podršku. Ako igra - super. Ako ne igra - navijaću za Denver i dalje, i strpljivo čekati da zaigra za Srbiju na Svetskom prvenstvu za dve godine.

Batko

pre 6 godina

Peno, Radicevic, Paunic, Todorovic, Zagorac, Jelovac i Musli?! Kakvi bre crni Micic, Jaramaz, Radanov, Dobric, Dangubic, Davidovac i Bircevic?! Micic jos i nekako, ali ova sestorica...
(Revolt, 19. jun 2017 10:48)

Znas sta podrazumev pojam "siri spisak" ?!

Petar

pre 6 godina

Prosto je, pitanje kad ce opet biti ovakva prilika za medalju, Teo polako u 30im, Bogdan ko zna sta ce biti u NBA, Kalina ubija ove sezone...da sam Jokic bez razmisljanja bih dosao

Sreten Žujkić, penzioner

pre 6 godina

Nisam stručan, ali ne mislm da su ova dva meseca vežbanja ili odmora presudna da Jokić postane odličan u budućnosti i stub reprezentacije u narednih 10 godina. Sa druge strane bitan je stav, ako sad propusti verovatno će mu slične stvari iskrsavati i narednih godina, pa opet neće igrati. Npr. ako idu u plej of, ili potpisuje novi ugovor sa nekim drugim timom itd itd...

antiDebil

pre 6 godina

Ja se nadam da neće igrati. Bolje da se razvije i igra vrhunski u NBA. Za reputaciju Srbije više znači imati zvezdu u NBA, nego osvojiti medalju na EP. Svi u svetu znaju ko su Divac, Stojakovac, Đoković i odakle su, ali da li neko pamti njihove medalje sa prvenstava osim nas? Ne! Svi znaju za Novickog i odakle je, ali da li neko pominje srebro do kog je odveo Nemačku u Areni? Ne!
(brm, 19. jun 2017 13:07

Mislis li da je Dalipagic bio budala sto je sredinom 70-tih odbio Boston Celticse zato sto u tom slucaju ne bi mogao da igrao za reprezentaciju ??
Mozda je i Oskar Smit bio idiot sto je odbio da ide u nba zbog reprezentacije ???
Sta mene, ili bilo koga u ovoj zemlji briga da li neko tamo pamti nase medalje ? Ko uopste osim nas treba da pamti nase medalje ??? Sta mene boli uvo sto svi znaju ko je Novicki, sta ova zemlja ima od toga, sta ti imas od toga sto znas ko je Novicki ?
Jokic ce postati poznat igrao ili ne igrao za reprezentaciju ovog leta, ako bude igrao imace mnogo vecu podrsku u ovoj zemlji i mnogo vise ljudi ce ga pratiti....
Malo si mi ti pobrkalo babe i zabe, malko vise mi je ogavno to tvoje pisanije !

deda

pre 6 godina

(laRS0n, 19. jun 2017 10:48) ono kad se kojekosvako razume u basket, koliko bi teskih tekmi pa imao Jokic, 1,2,3, ma daj bas ce se istrositi, secas li se kad se zavrsio regularni deo, ima vremena i preko vise da se pripremi, to sigurno nije razlog a da padne moze i u kadi ak je maler

jaffar

pre 6 godina

1. Drago mi je da je pozvao neke igrace koji su u predhodnom periodu otkazivali ucesce, time je dokazao da je reprezentacija na prvom mestu i iznad svega.
2. Ne znam cemu tolika frka oko Jokica, njegova odluka. Niti sa njim garantovano nesto osvajamo niti bez njega garantovano ne osvajamo, samo nisam toliko glup da padnem na Denverovu pricu kako treba da jaca telo ovo leto, kao da to nece raditi i sa reprezentacijom, strah je njihov najveci od povreda ostalo su price za malu decu. Dali ce da postane "zver" u NBA ne zavisi od ovog leta, to su najbolje pokazali i ostali evropljani koji igraju u NBA a veliki su igraci.

Sale je realno zvao sve najbolje sto imamo a kako ce izgledati konacan spisak to cemo tek da vidimo a mnogo toga utice na to.

traktorsan

pre 6 godina

Vidim da je Jokicev kondicioni trener sa njim u Somboru. Pa ako moze da trenira sa njim u Somboru, sto ne bi mogao da ga prati i na evropsko? Jeste malo cudno, ali ako je Denveru poenta da je Jokic trenutno suvise mlohav, a jeste da se ne lazemo, onda bi to bilo najbolje resenje. Ne verujem da ce ga Sale gaziti i terati ga da igra 40 minuta da bi rizikovao povrede, imamo mi i druge centre... dakle stvar bi mogla jednostavno da se resi kada se ne bi svih ponasali kao da se radi o prevelikoj stvari. A da ne pricamo o tome koliko su ova takmicenja dobra za jacanje karaktera igraca.

Nemanja

pre 6 godina

Cinjenica da imamo mnogo dobrih igraca, odlicna generacija, posle stvarno dugo vremena imamo jedan dobar i kompaktan tim gde su mnogi igraci na vrhuncu, a opet jedan klinac prednjaci, pa bi stvarno bila steta da ne bude deo ovog tima, sa njim (i ostalim asovima) mislim da imamo cemu da se nadamo, a bez njega ... pa ne znam videcemo, ali na OI je bio uzasno vazan za nasu igru. Raduljica je van takmicarske forme, mada realno igrao je uvek dobro za repku ... mislim ne poznajem momke, ono Stimac mozda nije tu najbolji centar, tj. nije ali mozda je najveca ljudina od svih njih i mozda ce izginuti 50x vise nego neko ko ce odraditi to EP ... zato najbolje da Djordjevic donese odluke pa sta uradimo, svakako ce mo navijati za te momke.

kris

pre 6 godina

Ja ne podržava Jokića u tome da ne igra za Srbiju,jer on tako igra i za sebe i za zemlju.Sećam se kad je Garbahosa raskinuo ugovor u NBA da bi igrao za Španiju.Gasol i Novicki nisu legende samo zato što su vrhunski igrači,već što su se uvek odazivali i sami nosili svoju reprezentaciju do titula.Nije mi ni jasno tumačenje da će on kao ovo preskočiti da bi ubuduće bio najbolji.Ko kaže da on ako nabije masu neće možda izgubiti na onoj virtuoznosti,kojom i jeste napravio već sad karijeru,ili će možda izgubiti preciznost šuta i mehaniku.Uostalom,ako je to sve tako što su ga pustili evo već mesec dana u Srbiju,pa prevrće traktorske gume.Tu se samo radi o bojazni da se ne povredi,te raznoraznim menadžerskim igrama.Menadžeri su nam uništili fudbal,pa strepimo od maltežana,a na najboljem su putu da nam unište i košarku.

laRS0n

pre 6 godina

Jokic je lud ako bude igrao EP. Covek je zvezda u NBA ligi, i ide ka tome da postane superstar i svo to uspeva iako jos nema kondicije da odigra kvalitetnih 36min. Jokicu ako si pametan radi na sebi i svom telu. Koga u opšte briga za EP. I onako je SP i OI ono sto je bitno.

akajea

pre 6 godina

Bolje da ne igra sad da bi u narednih 10,15god kidao!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (M., 19. jun 2017 15:06)

A zbog cega kad bi sad igrao ne bi kidao u narednih 10, 15 god?

lilly alen

pre 6 godina

Ovako to ide:
1)Trenutno najbolji selektor u Evropi objavi širi spisak igrača na koje računa
2)Igrači tako saznaju da li na spisku ili ne, pa odlučuju kako će provesti svoje leto.
3)Igrači obaveštavaju selektora o svom učešću
4)Selektor tada sužava spidak, na 16, pa ih poziva na teške, visinske pipreme, a potom i na pripremne utakmice.
5)U toku priprema, i nažalost, obično zbog povrede, odustane još neki igrač.
6)Nekoliko dana pred takmičenje selektor saopštava konačni spisak od 12 igrača.
7)Sve vreme ga pljuckaju ,posle skraćivanja na 12 i najviše, uglavnom poznati i cenjeni eksperti iz predgrađa.
8)Kada dođe do balkona, svi slavimo.
9)Ako slučajno budemo treći ili čevrti, dan žalosti u Srbiji i masovni protesti u predgrađima sa parolom:"Ostavka pod hitno"
10)Sledi jdno slobodno leto, 2018. i odmor za sve učesnike.
11)Ako bide sreće, za SP 2019. ceo ovaj ciklus se ponavlja?
(Danilo, 19. jun 2017 10:39
12) A ti uz suze cekas bolje dane, evo vec cetvrtu godinu koji nikako da dodju..

drax

pre 6 godina

Jokic ako hoce da bude bolji igrac onda je bolje da trenira u sistemu ja se secam kako su svi igraci iz NBA posle olimpijada poludeli statisticki najvise Lebron Dzejms i Derik Rouz su imali monstruozne sezone bas posle olimpijade.

Jako lose....

pre 6 godina

Kako to da samo nasim igracima brane igranje za reprezentaciju,kako Saric ni ne postavlja pitanje,kako su pre svake godine igrali i nije se postavljalo pitanje za Divca,Danilovica,Gasola,Parkera,Kukoca,Radju...eno Hezonja je rekao da nece da igra i to je to...samo je kod nas svako leto neka drama i nikada nije menadzer taj nego uvek klub nece da ih pusti i neke zavere...isto kao i u fudbalu,Sms ne sme da igra Evropsko,kao ne pusta ga Lacio a za Spaniju igra momak koji je igrao finale Ls pre mesec dana ili za Portugaliju igrac Bajerna koji je prosle godine postao prvak Evrope....

bogelund

pre 6 godina

Jokic je lud ako bude igrao EP. Covek je zvezda u NBA ligi, i ide ka tome da postane superstar i svo to uspeva iako jos nema kondicije da odigra kvalitetnih 36min. Jokicu ako si pametan radi na sebi i svom telu. Koga u opšte briga za EP. I onako je SP i OI ono sto je bitno.
(laRS0n, 19. jun 2017 10:48)

Pitaj Novickog, Parkera, bracu Gasol,...da li je EP bitno i da li je uslov da bi se igracki napredovalo, izbegavanje reprezentacije i biranje takmicenja na kojima ces igrati? A, mozes pitati i ove mladje npr. Adetokumba, Sredera, Sarica... Ovaj prvi je proslog leta odigrao za grcku reprezentaciju kvalifikacije za OI, pa odmah posle toga otisao na odsluzenje vojnig roka i na kraju to mu nije smetalao da „pokida” u NBA.

Jelovac

pre 6 godina

Bitno da su tu mahac Stimac i Lazic,koji ce nas sve nervirati svojim izlaskom u 5-om min sa 5 licnih...Jelovca i Muslija nema ni na sirem spisku...

mmajstor

pre 6 godina

Mene je ljudi sramota da citam ove komentare koji opravdavaju neopravdano odsustvovanje iz reprezentacije. Na sta smo mi spali...na dno. Svako samo sebe gleda. Zato nam je i ovako kako nam je. Mislite da je smisao u parama, i na to koliko cete potrositi istih za vreme kratkog ljudskog zivota? Ja kad bih kao oni imao sansu da postanem besmrtan, nema tog novca koji bi mogao da tu sansu zameni. Steta kad ljudi ne mogu da budu svesni sansi koje im se nude.

Aca

pre 6 godina

Ja kad bih kao oni imao sansu da postanem besmrtan, nema tog novca koji bi mogao da tu sansu zameni. Steta kad ljudi ne mogu da budu svesni sansi koje im se nude.
(mmajstor, 19. jun 2017 14:47)

Pa idi treniraj, uči, pokušaj da postaneš "besmrtan", to nećeš postati kucajući komentare, i šah je sport

*

pre 6 godina

Jokara brate, mlad si ti decko nece ti nista biti i da odigras ovo prvenstvo. A stati na podijum, dace Bog, nema cenu! Nisu pare sve u zivotu! Ako te pak neko ucenjuje i uslovljava sta ces, nemoj igrati. U suprotnom sa svojom bracom u nezaboravno putovanje, ne dozvoli sebi da ispred tv-a grizes nokte, grizi na terenu!

Ajvanho

pre 6 godina

Sta treba da uradi ovaj covek da bi konacno bio po volji pojedinih "strucnjaka". Selekciju SAD ne bi pobedili pa sve da sakupimo sve najbolje igrace iz ostalih reprezentacija na svetu, jednostavno su vanserijski. Ako izuzmemo to onda smo mi prvaci sveta i olimpijski prvaci sa ovim gospodinom koji je ponovo vratio kult reprezentacije i zato misevi u rupu da vas nisam cuo da pljujete ovakvu gromadu od trenera.

maxa

pre 6 godina

(jaffar, 19. jun 2017 11:38)
Mozda su zaista Jokicu spremili nesto kao steroid paket, kako se prica. Mozda koriste pauzu da ne bi bio pozitivan, pa je neophodno da ne ide na evropsko.

Against modern football

pre 6 godina

Ovako to ide: 
1)Trenutno najbolji selektor u Evropi objavi širi spisak igrača na koje računa 
2)Igrači tako saznaju da li na spisku ili ne, pa odlučuju kako će provesti svoje leto. 
3)Igrači obaveštavaju selektora o svom učešću
4)Selektor tada sužava spidak, na 16, pa ih poziva na teške, visinske pipreme, a potom i na pripremne utakmice. 
5)U toku priprema, i nažalost, obično zbog povrede, odustane još neki igrač. 
6)Nekoliko dana pred takmičenje selektor saopštava konačni spisak od 12 igrača. 
7)Sve vreme ga pljuckaju ,posle skraćivanja na 12 i najviše, uglavnom poznati i cenjeni eksperti iz predgrađa. 
8)Kada dođe do balkona, svi slavimo. 
9)Ako slučajno budemo treći ili čevrti, dan žalosti u Srbiji i masovni protesti u predgrađima sa parolom:"Ostavka pod hitno" 
10)Sledi jdno slobodno leto, 2018. i odmor za sve učesnike. 
11)Ako bide sreće, za SP 2019. ceo ovaj ciklus se ponavlja?
(Danilo, 19. jun 2017 10:39)

Znaci pravi Srbi zive u centru, a ovi izdajnici su po predgradjima?

bojan

pre 6 godina

Ja verujem da će Jokić igrati. Niti je rekao da neće niti da se razmišlja... Jednostavno dečko nije hteo da priča o tome s obzirom da je imao puno posla tokom leta. Otkazao bi on odavno da nije hteo igrati.

4k4.Dex

pre 6 godina

A najjaci su mi ovi partizanovci sto podrzavaju Jokica kao a Bobija su pljuvali najstrasnije... pa nemojte ljudi licemeri takvi biti molim vas.

Najboli je opancarev lepak

pre 6 godina

Po meni Stimac mora da igra em je imao dobru sezonu em nikada nije odbio a ni on nezivi samo od vazduha veliki pozdrav za velikog coveka od Partizanovca

Ratko

pre 6 godina

Ako Jokic odbije drzavni tim neka mu drzava izrekne protesnu notu i skrrene mu paznju. Kakve pripreme za NBA i bakrači. Hrvati iz NBA igraju za svoje drzave i to ne dovode u pitanje. Šarić je izjavio da nema tog ko moze da ga zaustavi a najbolji je igrač Filadelfije. Pogledajte Špance kod njih to nikada nije dolazilo pod znak pitanja a imaju gomilu igrača u NBA. Sledece godine moze da izjavi kako potpisuje novi ugovor i samo to da uradi pa je slobodan za drzavu i tako u krug. Ni jedna ekipa u NBA ne moze igraču koji je zdrav da zabrani igranje za nacionalni tim niti da postavlja uslove. Manite se Miška Raznatovica koji ce na Jokiću da zaradi gomilu para sledece godine pa mu frka da se ne povredi.

Afram Island

pre 6 godina

Plejevi - Teo, Jović, Nedović
Bekovi - Bogdan, Gagi
Krila - Kalina, Simon
Krilni centri - Mačvan, Birčević (Bjelica skoro sigurno zbog povrede ne igra)
Centri - Jokić, Radulja, Štimara (ako igra Jokić, a ako ne, bilo ko od ostalih centara neka uskoči)

marko

pre 6 godina

ja samo znam da miskovic ima previse uticaja na medije kojima baca crkalice za ovakav ili onakav atikl , citam po portalima da nikoli ne dozvoljavaju i ako nba timovi ne smeju pravno da brane igracima , citam i da treba uskoro treba da produzi ugovor pa eto zbog toga ne moze , sto je isto laz , ugovor moze da potpise novi za 2 god !!! nikola sve je na tebi .. jokici pamet u glavu

Marko

pre 6 godina

Sto se Jokica tice, apsolutno treba podrzati njegovu odluku, kakva god ona bila.. Decko je igrao prosle godine, dao bitan doprinos. Ovo leto mu je presudno za nastavak karijere u NBA. Mora da poveca atletske sposobnosti za narednu sezonu, i trenira po njihovim standardima. Mlad je decko, moze jos 15 narednih godina da igra za reprezentaciju, svako leto ima neko reprezentativno prvenstvo. Imamo puno mladih dobrih igraca, borice se za trofeje celu narednu deceniju. Boban nije igrao prosle godine i preziveo linc u Javnosti, Milutinov isto, isto su bili u osetljivim trenucina u karijeri. Pa sta, obojica su napredovali, igrace ovaj put, i u narednim godinama. Tako da molim dezurne pljuvace da iskuliraju Jokica ove godine.

Danilo

pre 6 godina

Znaci pravi Srbi zive u centru, a ovi izdajnici su po predgradjima?

(Against modern football, 19. jun 2017 16:12)

Znači, you miss the point?

Ne postoji pravi i krivi Srbi, ne postoje patriote i izdajnici.
Postoje samo dobri i loši ljudi, a oni su rasejani po Gausovoj krivi distribucije.
Pogledaj sjajan film "Brutti, sporchi e cattivi" i obavezno slušaj Baha, i čitaj "Malog Princa", pomaže izoštravanju dioptrije.
U mojim komentarima "predgrađa" su metafora za sve one koji žive po prinicipu "vidim i čujem samo ono što ja hoću!".
Ništa versko, rasno, nacionalno ili socijalno.
Ima desničara i odviše koji se time zabavljaju...

jablan

pre 6 godina

Baš tako, imamo dosta dobrih centara Bobi, Radulja, Štimac,Kuzmić, Militinov. Neka Jokić slobodno preskoči ovo prvenstvo, spremi se dobro za iduću sezonu i pokida, potpiše dobar ugovor i eto nama njega prvog sledećeg prvenstva. Isto kao i sa Bobijem. Nemam nikakav problem sa tim.

Milan

pre 6 godina

Не постављају само нашим играчима тему да ли играти за репрезентацију, али само наша држава је толико лоша и никаква да се свако пита за чије бабе здравље да се цима, кад се сви стидимо овакве Србије... већински необразоване, назадне, агресивне, корумпиране, купљене...

Djordje

pre 6 godina

Centara imamo dovoljno, dobar je Bobi, dobar je Kuzmić i Milutinov, mada mislim da će neko od ove trojke da leti zbog Radujlice, ko što dosta njih kaže tanki smo na četvorci ako ne igra Bjelica zbog povrede, takođe smo tanki na četvorci ako ne igra Jokić koji igra 4 i 5, u ovom slučaju bi nam više značio ko četvorka onda nema ko da igra četvorku nego Mačvan i Birčević, možda je mogo i Mitrovića da pozove ili Novicu na širi spisak, nisam gledao tog Jelovca koji kažete da je dobar na četvorci možda je i on trebao da se nađe na širem spisku, verovatno su neki upravu da je Musli pokazao više nego Raduljica al mislim da će Raduljica ući u 12 jer već nekoliko godina je u timu

coki

pre 6 godina

Jeri smo tako u mo gucnosti...druze,nisam siguran da ti uopste znas ista o kosaric,lik je stavio u komentar krilni centri:Macvan i Bircevic a ti ku dogovorio kakav Bircevic?gde su Milutinov,Bobi i Kuzmic...pa care Bircevic je cetvorka,ne bi bio u ekipi da je tu Bjelica,a te igrace koje si ti pobrojao su petice i ne mogu da igraju cetvorke.To je kao da je on napisao,na pleju Jovic a ti kazes,kakav bre jovic,gde ti je Mitrovic.

Revolt

pre 6 godina

Peno, Radicevic, Paunic, Todorovic, Zagorac, Jelovac i Musli?! Kakvi bre crni Micic, Jaramaz, Radanov, Dobric, Dangubic, Davidovac i Bircevic?! Micic jos i nekako, ali ova sestorica...

Bane

pre 6 godina

(laRS0n, 19. jun 2017 10:48)

Olako ste zaboravili da bi se neko plasirao na prvenstvo Sveta pa čak i Olimpijadu moraš biti dobro plasiran na Euro. Znači obično 6 sa Eura idu na Svetsko prvenstvo. E sad ako zaista budu te kvalifikacije za prvnestvo onda je to uredu ali ako ih ne bude onda Eura je jako bitno za igranje na preostalim takmičenjima.

vale

pre 6 godina

Pustite Jokica da trenira za narednu sezonu, decko ima sve predispozicije da bude globalni superstar. Kakvo EK i gluposti, pa znate sta bi to znacilo da Srbija ima zvezdu u NBA . To je neuporedivo vise nego medalja na EK.

dado

pre 6 godina

meni se cini ova prica prava dinastija....predugo to traje i previse se pise...
moze jokic pod nekim pritiskom i doci na ep i tamo pruziti puno losije partije, srbija izgubiti u 1/4 i sta onda?
opaliti po njemu? smatram da niti jednog igraca ne treba moliti, da svi trebaju igrati sa srcem i dusom i to je pravi recept....
ovako se samo na jokica stvara pritisak i danas sutra ce otkazati ep pa sp pa oi......steta bi bilo, jer je momak vrhunski igrac

Revolt

pre 6 godina

Znam sta znaci. Znamo da nece igrati Bjelica i Jokic- ako nista drugo, morao je da pozove Paunica, Todorovica ili Zagorca (ako je mogao Zagor, a ako nije zbog priprema za NBA, to je drugo nesto) i Jelovca, a bas me zanima da li je svestan da ce vrlo verovatno cak i morati da pozove Jelovca, i to vrlo, vrlo brzo...

Memfis

pre 6 godina

Jokić će šta god da odluči imati pakleno leto, a vi napišete "ili će se čuvati". Baš bih voleo da vidim tog novinara i ove koji ga pljuju kako se čuvaju na njegovim treninzima...
PS Svako ko ga proziva nek se dokaže i popuni tu poziciju. Ne znaš da igraš? Onda tišina.

brm

pre 6 godina

Ja se nadam da neće igrati. Bolje da se razvije i igra vrhunski u NBA. Za reputaciju Srbije više znači imati zvezdu u NBA, nego osvojiti medalju na EP. Svi u svetu znaju ko su Divac, Stojakovac, Đoković i odakle su, ali da li neko pamti njihove medalje sa prvenstava osim nas? Ne! Svi znaju za Novickog i odakle je, ali da li neko pominje srebro do kog je odveo Nemačku u Areni? Ne!

Jevrosim

pre 6 godina

Podrska Jokeli sta god izabrao. Sto je bolji I popularniji,vvise dece ce da igra basket, samim time cemo imati godine I godine dobrog sporta.

Para Lela

pre 6 godina

Sramotno da niko ne spominje situaciju Bogdana Bogdanovica!
Decko treba da ide u NBA i umesto da se sprema individualno,
pa da bude zver za reprezentaciju sledecih 10 godina, on rizikuje povredu
i bice premoren za svoju ruki sezonu sto ce mu se odraziti na ceo nastavak karijere. Da ne spominjem sto rizikuje mogucnost da obezbedi egzistenciju sebi i svojoj porodici, jer ce mu to biti prvi NBA ugovor, a ne sipa se reprezentacija u traktor. Najbolje za Srbiju bi bilo da otkaze Saletu, pa da svi slavimo ispred skupstine kad Sakramento udje u plej of sledece godine.

Revolt

pre 6 godina

Peno, Radicevic, Paunic, Todorovic, Zagorac, Jelovac i Musli?! Kakvi bre crni Micic, Jaramaz, Radanov, Dobric, Dangubic, Davidovac i Bircevic?! Micic jos i nekako, ali ova sestorica...

Bez ličnog učešća u kolektivnom uspehu

pre 6 godina

(antiDebil, 19. jun 2017 13:22

Izvini, a kakve vajde imaš ti od njihove medalje?
I što sebi pripisuješ (naše?) medalje koje će oni osvojiti igrajući za Srbiju? To su njihove medalje, njihov uspeh, a ne naš.
Kao što je i Noletov uspeh njegov, a ne naš.
Kako si ti učestvovao u tome?

Nađi sebi život i izgradi svoj uspeh, i ne zanosi se tuđim životima...

Uros Djurdjevic Prejaki

pre 6 godina

A Milutinov,Bogdanovic,Paunic oz Fulamlenbrade?Koga briga za nekog Jokica?Treba Sale internacionale Pauna, Milutina i Bogija da zove.

bogoljub

pre 6 godina

...moje misljenje.
Nije fer ovakva izjavavDjordjevica. Pokazuje da ga nervira takva situacija. I mene nervira, ali ne bih to pokazivao ovako jer na Stvaranje takve situacije Jokic je najmanje uticao. Postoji taj problem sto u kosarci se veoma lako ne igra za reprezentaciju.
E sad...da udjemo dublje...ako treba nesto izaci u susret Jokicu mislim da bi to moglo. Siguran sam da Djordjevic nece prihvatiti da ovaj bude manje dana na pripremama. Da li bi prihvatio da kondiciono tamo sa njim radi taj iz Denvera..e to je mozda resenje. Cak i da svi igraci imaju tako nekog trenera ne bih video problem. E sad ako su time teske noge nanprvenstvu to je drugo. Mada i to bi moglo da se uklopi.
Inace mislim da je glupo da se pravda bilo cime neigranje za reprezentaciju. Sad kao ovaj zbog necega tamo..molim vas..da se pripremi za iducu godinu...pa ne ide on da pije rakiju i jede cevape dva meseca. Ali poseban tretman nba igraca zbog specificnosti takmicenja apsolutno treba uzeti u obzir

who cares

pre 6 godina

..moje misljenje. 
Nije fer ovakva izjavavDjordjevica. Pokazuje da ga nervira takva situacija. I mene nervira, ali ne bih to pokazivao ovako jer na Stvaranje takve situacije Jokic je najmanje uticao.
(bogoljub, 21. jun 2017 03:02)
Ali se ipak radi o Nikoli Jokicu, i on je taj koji na kraju donosi odluku, videli smo izjave i zvanicnika Denvera da ga oni nece sprecavati da igra, cak su rekli i da ne vrse pritisak, sto verovatno nije tacno, ali zvanicno i javno oni su cisti. Njegov menadzer je takodje promenio pesmu posle inicijalne izjave i reakcije javnosti, pa je isto rekao da je igranje za reprezentaciju cisto Jokicev izbor, tako da ne vidim zasto to sto je Djordjevic rekao nije fer, pitanje jeste za Nikolu Jokica, ne za Djordjevica, to je i rekao. To da li ga nervira situacija ili ne, kao nekog ko pravi plan, ekipu, uklapa sastav i ima cilj osvajanje evropskog prvenstva cinjenica da ne znate vec duze od mesec dana da li ce jedan od bitnih delova tog tima biti tu ili ne nikako ne moze da vas ostavi ravnodusnim. Sacekali smo, ajde manje vise mi kao javnost, ali selektor i ostatak ekipe da se Jokic preracuna i smisli, sada kada je izasao spisak, vreme je da se odluci.

Jelovac

pre 6 godina

Bitno da su tu mahac Stimac i Lazic,koji ce nas sve nervirati svojim izlaskom u 5-om min sa 5 licnih...Jelovca i Muslija nema ni na sirem spisku...

Afram Island

pre 6 godina

Plejevi - Teo, Jović, Nedović
Bekovi - Bogdan, Gagi
Krila - Kalina, Simon
Krilni centri - Mačvan, Birčević (Bjelica skoro sigurno zbog povrede ne igra)
Centri - Jokić, Radulja, Štimara (ako igra Jokić, a ako ne, bilo ko od ostalih centara neka uskoči)

laRS0n

pre 6 godina

Jokic je lud ako bude igrao EP. Covek je zvezda u NBA ligi, i ide ka tome da postane superstar i svo to uspeva iako jos nema kondicije da odigra kvalitetnih 36min. Jokicu ako si pametan radi na sebi i svom telu. Koga u opšte briga za EP. I onako je SP i OI ono sto je bitno.

Martin

pre 6 godina

Nije fer ni ovakav komentar Đorđevića, zato što je veliki teret na Jokiću. Nije strašno ako propusti ovo Evropsko prvenstvo, jer će sigurno pametno iskoristiti to vreme za pripremu za sledeće NBA sezone. Bolje i da ne igra EP, pa da na SP 2019. ne može niko da ga čuva.

U svakom slučaju, kako god da Nikola Jokić odluči, imaće moju podršku. Ako igra - super. Ako ne igra - navijaću za Denver i dalje, i strpljivo čekati da zaigra za Srbiju na Svetskom prvenstvu za dve godine.

Danilo

pre 6 godina

Ovako to ide:
1)Trenutno najbolji selektor u Evropi objavi širi spisak igrača na koje računa
2)Igrači tako saznaju da li na spisku ili ne, pa odlučuju kako će provesti svoje leto.
3)Igrači obaveštavaju selektora o svom učešću
4)Selektor tada sužava spidak, na 16, pa ih poziva na teške, visinske pipreme, a potom i na pripremne utakmice.
5)U toku priprema, i nažalost, obično zbog povrede, odustane još neki igrač.
6)Nekoliko dana pred takmičenje selektor saopštava konačni spisak od 12 igrača.
7)Sve vreme ga pljuckaju ,posle skraćivanja na 12 i najviše, uglavnom poznati i cenjeni eksperti iz predgrađa.
8)Kada dođe do balkona, svi slavimo.
9)Ako slučajno budemo treći ili čevrti, dan žalosti u Srbiji i masovni protesti u predgrađima sa parolom:"Ostavka pod hitno"
10)Sledi jdno slobodno leto, 2018. i odmor za sve učesnike.
11)Ako bide sreće, za SP 2019. ceo ovaj ciklus se ponavlja?

bobby

pre 6 godina

ja Jokica u neku ruku i razumem. Ima sanse da postane paklen igrac u NBA i reprezentacija bi u buducnosti duplo profitirala od toga. Ako je za to potrebno da odsustvuje jedno prvenstvo, za mene je to ok.

vale

pre 6 godina

Pustite Jokica da trenira za narednu sezonu, decko ima sve predispozicije da bude globalni superstar. Kakvo EK i gluposti, pa znate sta bi to znacilo da Srbija ima zvezdu u NBA . To je neuporedivo vise nego medalja na EK.

Revolt

pre 6 godina

Peno, Radicevic, Paunic, Todorovic, Zagorac, Jelovac i Musli?! Kakvi bre crni Micic, Jaramaz, Radanov, Dobric, Dangubic, Davidovac i Bircevic?! Micic jos i nekako, ali ova sestorica...

Revolt

pre 6 godina

Peno, Radicevic, Paunic, Todorovic, Zagorac, Jelovac i Musli?! Kakvi bre crni Micic, Jaramaz, Radanov, Dobric, Dangubic, Davidovac i Bircevic?! Micic jos i nekako, ali ova sestorica...

brm

pre 6 godina

Ja se nadam da neće igrati. Bolje da se razvije i igra vrhunski u NBA. Za reputaciju Srbije više znači imati zvezdu u NBA, nego osvojiti medalju na EP. Svi u svetu znaju ko su Divac, Stojakovac, Đoković i odakle su, ali da li neko pamti njihove medalje sa prvenstava osim nas? Ne! Svi znaju za Novickog i odakle je, ali da li neko pominje srebro do kog je odveo Nemačku u Areni? Ne!

lilly alen

pre 6 godina

Ovako to ide:
1)Trenutno najbolji selektor u Evropi objavi širi spisak igrača na koje računa
2)Igrači tako saznaju da li na spisku ili ne, pa odlučuju kako će provesti svoje leto.
3)Igrači obaveštavaju selektora o svom učešću
4)Selektor tada sužava spidak, na 16, pa ih poziva na teške, visinske pipreme, a potom i na pripremne utakmice.
5)U toku priprema, i nažalost, obično zbog povrede, odustane još neki igrač.
6)Nekoliko dana pred takmičenje selektor saopštava konačni spisak od 12 igrača.
7)Sve vreme ga pljuckaju ,posle skraćivanja na 12 i najviše, uglavnom poznati i cenjeni eksperti iz predgrađa.
8)Kada dođe do balkona, svi slavimo.
9)Ako slučajno budemo treći ili čevrti, dan žalosti u Srbiji i masovni protesti u predgrađima sa parolom:"Ostavka pod hitno"
10)Sledi jdno slobodno leto, 2018. i odmor za sve učesnike.
11)Ako bide sreće, za SP 2019. ceo ovaj ciklus se ponavlja?
(Danilo, 19. jun 2017 10:39
12) A ti uz suze cekas bolje dane, evo vec cetvrtu godinu koji nikako da dodju..

Milan

pre 6 godina

Bekovi - Bogdan, Gagi
Krila - Kalina, Simon
Krilni centri - Mačvan, Birčević (Bjelica skoro sigurno zbog povrede ne igra)
Centri - Jokić, Radulja, Štimara (ako igra Jokić, a ako ne, bilo ko od ostalih centara neka uskoči)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Afram Island, 19. jun 2017 10:27)

Radulja, Štimara, Kalina, Simon, Gagi, druže ti kao da si ovce sa njima čuvao pa ih oslovljavaš na taj način? Samo ti fale Jokara i čuveni Danga da se kompletira ekipa :)
Malo je bezveze, ništa lično.

Uros Djurdjevic Prejaki

pre 6 godina

A Milutinov,Bogdanovic,Paunic oz Fulamlenbrade?Koga briga za nekog Jokica?Treba Sale internacionale Pauna, Milutina i Bogija da zove.

Jeri smo tako u mo gucnosti

pre 6 godina

@Plejevi - Teo, Jović, Nedović
Bekovi - Bogdan, Gagi
Krila - Kalina, Simon
Krilni centri - Mačvan, Birčević (Bjelica skoro sigurno zbog povrede ne igra)
Centri - Jokić, Radulja, Štimara (ako igra Jokić, a ako ne, bilo ko od ostalih centara neka uskoči)
(Afram Island, 19. jun 2017 10:27)

Sta je sa tobom? Kakav Bircevic bre? Gde su Milutinov, Bobi, Kuzmic?!

Marko

pre 6 godina

Sto se Jokica tice, apsolutno treba podrzati njegovu odluku, kakva god ona bila.. Decko je igrao prosle godine, dao bitan doprinos. Ovo leto mu je presudno za nastavak karijere u NBA. Mora da poveca atletske sposobnosti za narednu sezonu, i trenira po njihovim standardima. Mlad je decko, moze jos 15 narednih godina da igra za reprezentaciju, svako leto ima neko reprezentativno prvenstvo. Imamo puno mladih dobrih igraca, borice se za trofeje celu narednu deceniju. Boban nije igrao prosle godine i preziveo linc u Javnosti, Milutinov isto, isto su bili u osetljivim trenucina u karijeri. Pa sta, obojica su napredovali, igrace ovaj put, i u narednim godinama. Tako da molim dezurne pljuvace da iskuliraju Jokica ove godine.

Jevrosim

pre 6 godina

Podrska Jokeli sta god izabrao. Sto je bolji I popularniji,vvise dece ce da igra basket, samim time cemo imati godine I godine dobrog sporta.

Revolt

pre 6 godina

Znam sta znaci. Znamo da nece igrati Bjelica i Jokic- ako nista drugo, morao je da pozove Paunica, Todorovica ili Zagorca (ako je mogao Zagor, a ako nije zbog priprema za NBA, to je drugo nesto) i Jelovca, a bas me zanima da li je svestan da ce vrlo verovatno cak i morati da pozove Jelovca, i to vrlo, vrlo brzo...

antiDebil

pre 6 godina

Ja se nadam da neće igrati. Bolje da se razvije i igra vrhunski u NBA. Za reputaciju Srbije više znači imati zvezdu u NBA, nego osvojiti medalju na EP. Svi u svetu znaju ko su Divac, Stojakovac, Đoković i odakle su, ali da li neko pamti njihove medalje sa prvenstava osim nas? Ne! Svi znaju za Novickog i odakle je, ali da li neko pominje srebro do kog je odveo Nemačku u Areni? Ne!
(brm, 19. jun 2017 13:07

Mislis li da je Dalipagic bio budala sto je sredinom 70-tih odbio Boston Celticse zato sto u tom slucaju ne bi mogao da igrao za reprezentaciju ??
Mozda je i Oskar Smit bio idiot sto je odbio da ide u nba zbog reprezentacije ???
Sta mene, ili bilo koga u ovoj zemlji briga da li neko tamo pamti nase medalje ? Ko uopste osim nas treba da pamti nase medalje ??? Sta mene boli uvo sto svi znaju ko je Novicki, sta ova zemlja ima od toga, sta ti imas od toga sto znas ko je Novicki ?
Jokic ce postati poznat igrao ili ne igrao za reprezentaciju ovog leta, ako bude igrao imace mnogo vecu podrsku u ovoj zemlji i mnogo vise ljudi ce ga pratiti....
Malo si mi ti pobrkalo babe i zabe, malko vise mi je ogavno to tvoje pisanije !

joca

pre 6 godina

90% ne igra,cim se on toliko premislja imao je 2 meseca da odluci da je igrao play off pa da ga razumem.Garantujem ima da saceka da pobegne u USA pa ce da posalje saopstenje.

Sreten Žujkić, penzioner

pre 6 godina

Nisam stručan, ali ne mislm da su ova dva meseca vežbanja ili odmora presudna da Jokić postane odličan u budućnosti i stub reprezentacije u narednih 10 godina. Sa druge strane bitan je stav, ako sad propusti verovatno će mu slične stvari iskrsavati i narednih godina, pa opet neće igrati. Npr. ako idu u plej of, ili potpisuje novi ugovor sa nekim drugim timom itd itd...

4k4.Dex

pre 6 godina

A najjaci su mi ovi partizanovci sto podrzavaju Jokica kao a Bobija su pljuvali najstrasnije... pa nemojte ljudi licemeri takvi biti molim vas.

Ratko

pre 6 godina

Ako Jokic odbije drzavni tim neka mu drzava izrekne protesnu notu i skrrene mu paznju. Kakve pripreme za NBA i bakrači. Hrvati iz NBA igraju za svoje drzave i to ne dovode u pitanje. Šarić je izjavio da nema tog ko moze da ga zaustavi a najbolji je igrač Filadelfije. Pogledajte Špance kod njih to nikada nije dolazilo pod znak pitanja a imaju gomilu igrača u NBA. Sledece godine moze da izjavi kako potpisuje novi ugovor i samo to da uradi pa je slobodan za drzavu i tako u krug. Ni jedna ekipa u NBA ne moze igraču koji je zdrav da zabrani igranje za nacionalni tim niti da postavlja uslove. Manite se Miška Raznatovica koji ce na Jokiću da zaradi gomilu para sledece godine pa mu frka da se ne povredi.

Jeri smo tako u mo gucnosti

pre 6 godina

Preterujemo sa Jokicem, jeste on dobar, ali nije cela reprezentacija. Ako hoce da igra neka igra ako ga zove Sale, ako nece ne mora da igra nebitno, imamo igrace koji mogu da igraju, ipak smo zemlja kosarke. Napred Srbija!

jablan

pre 6 godina

Baš tako, imamo dosta dobrih centara Bobi, Radulja, Štimac,Kuzmić, Militinov. Neka Jokić slobodno preskoči ovo prvenstvo, spremi se dobro za iduću sezonu i pokida, potpiše dobar ugovor i eto nama njega prvog sledećeg prvenstva. Isto kao i sa Bobijem. Nemam nikakav problem sa tim.

Danilo

pre 6 godina

Znaci pravi Srbi zive u centru, a ovi izdajnici su po predgradjima?

(Against modern football, 19. jun 2017 16:12)

Znači, you miss the point?

Ne postoji pravi i krivi Srbi, ne postoje patriote i izdajnici.
Postoje samo dobri i loši ljudi, a oni su rasejani po Gausovoj krivi distribucije.
Pogledaj sjajan film "Brutti, sporchi e cattivi" i obavezno slušaj Baha, i čitaj "Malog Princa", pomaže izoštravanju dioptrije.
U mojim komentarima "predgrađa" su metafora za sve one koji žive po prinicipu "vidim i čujem samo ono što ja hoću!".
Ništa versko, rasno, nacionalno ili socijalno.
Ima desničara i odviše koji se time zabavljaju...

mmajstor

pre 6 godina

Mene je ljudi sramota da citam ove komentare koji opravdavaju neopravdano odsustvovanje iz reprezentacije. Na sta smo mi spali...na dno. Svako samo sebe gleda. Zato nam je i ovako kako nam je. Mislite da je smisao u parama, i na to koliko cete potrositi istih za vreme kratkog ljudskog zivota? Ja kad bih kao oni imao sansu da postanem besmrtan, nema tog novca koji bi mogao da tu sansu zameni. Steta kad ljudi ne mogu da budu svesni sansi koje im se nude.

Against modern football

pre 6 godina

Ovako to ide: 
1)Trenutno najbolji selektor u Evropi objavi širi spisak igrača na koje računa 
2)Igrači tako saznaju da li na spisku ili ne, pa odlučuju kako će provesti svoje leto. 
3)Igrači obaveštavaju selektora o svom učešću
4)Selektor tada sužava spidak, na 16, pa ih poziva na teške, visinske pipreme, a potom i na pripremne utakmice. 
5)U toku priprema, i nažalost, obično zbog povrede, odustane još neki igrač. 
6)Nekoliko dana pred takmičenje selektor saopštava konačni spisak od 12 igrača. 
7)Sve vreme ga pljuckaju ,posle skraćivanja na 12 i najviše, uglavnom poznati i cenjeni eksperti iz predgrađa. 
8)Kada dođe do balkona, svi slavimo. 
9)Ako slučajno budemo treći ili čevrti, dan žalosti u Srbiji i masovni protesti u predgrađima sa parolom:"Ostavka pod hitno" 
10)Sledi jdno slobodno leto, 2018. i odmor za sve učesnike. 
11)Ako bide sreće, za SP 2019. ceo ovaj ciklus se ponavlja?
(Danilo, 19. jun 2017 10:39)

Znaci pravi Srbi zive u centru, a ovi izdajnici su po predgradjima?

Bane

pre 6 godina

(laRS0n, 19. jun 2017 10:48)

Olako ste zaboravili da bi se neko plasirao na prvenstvo Sveta pa čak i Olimpijadu moraš biti dobro plasiran na Euro. Znači obično 6 sa Eura idu na Svetsko prvenstvo. E sad ako zaista budu te kvalifikacije za prvnestvo onda je to uredu ali ako ih ne bude onda Eura je jako bitno za igranje na preostalim takmičenjima.

maxa

pre 6 godina

(jaffar, 19. jun 2017 11:38)
Mozda su zaista Jokicu spremili nesto kao steroid paket, kako se prica. Mozda koriste pauzu da ne bi bio pozitivan, pa je neophodno da ne ide na evropsko.

Memfis

pre 6 godina

Jokić će šta god da odluči imati pakleno leto, a vi napišete "ili će se čuvati". Baš bih voleo da vidim tog novinara i ove koji ga pljuju kako se čuvaju na njegovim treninzima...
PS Svako ko ga proziva nek se dokaže i popuni tu poziciju. Ne znaš da igraš? Onda tišina.

Rajko

pre 6 godina

Bravo Sale, pozivanjem svih raspolozivih igraca (citaj Milutinov i Bobi) je ponovo dokazao da nikad u zivotu nije bio kompleksas niti zlopamtilo i da ne robuje tvrdoglavim principima kao neki bivsi selektori. Sad je na Jokicu da izmeri stvarni rizik kojim mu pune glavu Misko i Denver i realnu mogucnost osvajanja zlatne medalje kojom ce se ponositi ceo zivot. Na kraju krajeva u reprezentaciji sa ovakvim imenima i rivalima koji ga cekaju uvek moze dodatno da napreduje, a to je valjda i cilj Denvera, dok povredu moze zaraditi teoretski i na treningu u predsezoni, rizik je uvek prisutan.

drax

pre 6 godina

Jokic ako hoce da bude bolji igrac onda je bolje da trenira u sistemu ja se secam kako su svi igraci iz NBA posle olimpijada poludeli statisticki najvise Lebron Dzejms i Derik Rouz su imali monstruozne sezone bas posle olimpijade.

Aca

pre 6 godina

Ja kad bih kao oni imao sansu da postanem besmrtan, nema tog novca koji bi mogao da tu sansu zameni. Steta kad ljudi ne mogu da budu svesni sansi koje im se nude.
(mmajstor, 19. jun 2017 14:47)

Pa idi treniraj, uči, pokušaj da postaneš "besmrtan", to nećeš postati kucajući komentare, i šah je sport

Milan

pre 6 godina

Не постављају само нашим играчима тему да ли играти за репрезентацију, али само наша држава је толико лоша и никаква да се свако пита за чије бабе здравље да се цима, кад се сви стидимо овакве Србије... већински необразоване, назадне, агресивне, корумпиране, купљене...

my way

pre 6 godina

Aman, ljudi, ja sam zvezdas, ali Sale nacionale je legenda srpske koraske! Kao selektor je preporodio reprezentaciju. Da li je moguce da neko i dalje sumnja u njegove odluke? Ako Sale Djordjevic kaze da Zoran Kesic treba da igra krilo, Djidja beka, Bane trojku, Ana Brnabic 4, a Ivan Ivanovic centra to je tako i tacka!

Petar

pre 6 godina

Prosto je, pitanje kad ce opet biti ovakva prilika za medalju, Teo polako u 30im, Bogdan ko zna sta ce biti u NBA, Kalina ubija ove sezone...da sam Jokic bez razmisljanja bih dosao

kris

pre 6 godina

Ja ne podržava Jokića u tome da ne igra za Srbiju,jer on tako igra i za sebe i za zemlju.Sećam se kad je Garbahosa raskinuo ugovor u NBA da bi igrao za Španiju.Gasol i Novicki nisu legende samo zato što su vrhunski igrači,već što su se uvek odazivali i sami nosili svoju reprezentaciju do titula.Nije mi ni jasno tumačenje da će on kao ovo preskočiti da bi ubuduće bio najbolji.Ko kaže da on ako nabije masu neće možda izgubiti na onoj virtuoznosti,kojom i jeste napravio već sad karijeru,ili će možda izgubiti preciznost šuta i mehaniku.Uostalom,ako je to sve tako što su ga pustili evo već mesec dana u Srbiju,pa prevrće traktorske gume.Tu se samo radi o bojazni da se ne povredi,te raznoraznim menadžerskim igrama.Menadžeri su nam uništili fudbal,pa strepimo od maltežana,a na najboljem su putu da nam unište i košarku.

Najboli je opancarev lepak

pre 6 godina

Po meni Stimac mora da igra em je imao dobru sezonu em nikada nije odbio a ni on nezivi samo od vazduha veliki pozdrav za velikog coveka od Partizanovca

deda

pre 6 godina

(laRS0n, 19. jun 2017 10:48) ono kad se kojekosvako razume u basket, koliko bi teskih tekmi pa imao Jokic, 1,2,3, ma daj bas ce se istrositi, secas li se kad se zavrsio regularni deo, ima vremena i preko vise da se pripremi, to sigurno nije razlog a da padne moze i u kadi ak je maler

marko

pre 6 godina

ja samo znam da miskovic ima previse uticaja na medije kojima baca crkalice za ovakav ili onakav atikl , citam po portalima da nikoli ne dozvoljavaju i ako nba timovi ne smeju pravno da brane igracima , citam i da treba uskoro treba da produzi ugovor pa eto zbog toga ne moze , sto je isto laz , ugovor moze da potpise novi za 2 god !!! nikola sve je na tebi .. jokici pamet u glavu

Bez ličnog učešća u kolektivnom uspehu

pre 6 godina

(antiDebil, 19. jun 2017 13:22

Izvini, a kakve vajde imaš ti od njihove medalje?
I što sebi pripisuješ (naše?) medalje koje će oni osvojiti igrajući za Srbiju? To su njihove medalje, njihov uspeh, a ne naš.
Kao što je i Noletov uspeh njegov, a ne naš.
Kako si ti učestvovao u tome?

Nađi sebi život i izgradi svoj uspeh, i ne zanosi se tuđim životima...

Para Lela

pre 6 godina

Sramotno da niko ne spominje situaciju Bogdana Bogdanovica!
Decko treba da ide u NBA i umesto da se sprema individualno,
pa da bude zver za reprezentaciju sledecih 10 godina, on rizikuje povredu
i bice premoren za svoju ruki sezonu sto ce mu se odraziti na ceo nastavak karijere. Da ne spominjem sto rizikuje mogucnost da obezbedi egzistenciju sebi i svojoj porodici, jer ce mu to biti prvi NBA ugovor, a ne sipa se reprezentacija u traktor. Najbolje za Srbiju bi bilo da otkaze Saletu, pa da svi slavimo ispred skupstine kad Sakramento udje u plej of sledece godine.

Batko

pre 6 godina

Peno, Radicevic, Paunic, Todorovic, Zagorac, Jelovac i Musli?! Kakvi bre crni Micic, Jaramaz, Radanov, Dobric, Dangubic, Davidovac i Bircevic?! Micic jos i nekako, ali ova sestorica...
(Revolt, 19. jun 2017 10:48)

Znas sta podrazumev pojam "siri spisak" ?!

jaffar

pre 6 godina

1. Drago mi je da je pozvao neke igrace koji su u predhodnom periodu otkazivali ucesce, time je dokazao da je reprezentacija na prvom mestu i iznad svega.
2. Ne znam cemu tolika frka oko Jokica, njegova odluka. Niti sa njim garantovano nesto osvajamo niti bez njega garantovano ne osvajamo, samo nisam toliko glup da padnem na Denverovu pricu kako treba da jaca telo ovo leto, kao da to nece raditi i sa reprezentacijom, strah je njihov najveci od povreda ostalo su price za malu decu. Dali ce da postane "zver" u NBA ne zavisi od ovog leta, to su najbolje pokazali i ostali evropljani koji igraju u NBA a veliki su igraci.

Sale je realno zvao sve najbolje sto imamo a kako ce izgledati konacan spisak to cemo tek da vidimo a mnogo toga utice na to.

dado

pre 6 godina

meni se cini ova prica prava dinastija....predugo to traje i previse se pise...
moze jokic pod nekim pritiskom i doci na ep i tamo pruziti puno losije partije, srbija izgubiti u 1/4 i sta onda?
opaliti po njemu? smatram da niti jednog igraca ne treba moliti, da svi trebaju igrati sa srcem i dusom i to je pravi recept....
ovako se samo na jokica stvara pritisak i danas sutra ce otkazati ep pa sp pa oi......steta bi bilo, jer je momak vrhunski igrac

traktorsan

pre 6 godina

Vidim da je Jokicev kondicioni trener sa njim u Somboru. Pa ako moze da trenira sa njim u Somboru, sto ne bi mogao da ga prati i na evropsko? Jeste malo cudno, ali ako je Denveru poenta da je Jokic trenutno suvise mlohav, a jeste da se ne lazemo, onda bi to bilo najbolje resenje. Ne verujem da ce ga Sale gaziti i terati ga da igra 40 minuta da bi rizikovao povrede, imamo mi i druge centre... dakle stvar bi mogla jednostavno da se resi kada se ne bi svih ponasali kao da se radi o prevelikoj stvari. A da ne pricamo o tome koliko su ova takmicenja dobra za jacanje karaktera igraca.

bojan

pre 6 godina

Ja verujem da će Jokić igrati. Niti je rekao da neće niti da se razmišlja... Jednostavno dečko nije hteo da priča o tome s obzirom da je imao puno posla tokom leta. Otkazao bi on odavno da nije hteo igrati.

Jako lose....

pre 6 godina

Kako to da samo nasim igracima brane igranje za reprezentaciju,kako Saric ni ne postavlja pitanje,kako su pre svake godine igrali i nije se postavljalo pitanje za Divca,Danilovica,Gasola,Parkera,Kukoca,Radju...eno Hezonja je rekao da nece da igra i to je to...samo je kod nas svako leto neka drama i nikada nije menadzer taj nego uvek klub nece da ih pusti i neke zavere...isto kao i u fudbalu,Sms ne sme da igra Evropsko,kao ne pusta ga Lacio a za Spaniju igra momak koji je igrao finale Ls pre mesec dana ili za Portugaliju igrac Bajerna koji je prosle godine postao prvak Evrope....

bogelund

pre 6 godina

Jokic je lud ako bude igrao EP. Covek je zvezda u NBA ligi, i ide ka tome da postane superstar i svo to uspeva iako jos nema kondicije da odigra kvalitetnih 36min. Jokicu ako si pametan radi na sebi i svom telu. Koga u opšte briga za EP. I onako je SP i OI ono sto je bitno.
(laRS0n, 19. jun 2017 10:48)

Pitaj Novickog, Parkera, bracu Gasol,...da li je EP bitno i da li je uslov da bi se igracki napredovalo, izbegavanje reprezentacije i biranje takmicenja na kojima ces igrati? A, mozes pitati i ove mladje npr. Adetokumba, Sredera, Sarica... Ovaj prvi je proslog leta odigrao za grcku reprezentaciju kvalifikacije za OI, pa odmah posle toga otisao na odsluzenje vojnig roka i na kraju to mu nije smetalao da „pokida” u NBA.

Ajvanho

pre 6 godina

Sta treba da uradi ovaj covek da bi konacno bio po volji pojedinih "strucnjaka". Selekciju SAD ne bi pobedili pa sve da sakupimo sve najbolje igrace iz ostalih reprezentacija na svetu, jednostavno su vanserijski. Ako izuzmemo to onda smo mi prvaci sveta i olimpijski prvaci sa ovim gospodinom koji je ponovo vratio kult reprezentacije i zato misevi u rupu da vas nisam cuo da pljujete ovakvu gromadu od trenera.

coki

pre 6 godina

Jeri smo tako u mo gucnosti...druze,nisam siguran da ti uopste znas ista o kosaric,lik je stavio u komentar krilni centri:Macvan i Bircevic a ti ku dogovorio kakav Bircevic?gde su Milutinov,Bobi i Kuzmic...pa care Bircevic je cetvorka,ne bi bio u ekipi da je tu Bjelica,a te igrace koje si ti pobrojao su petice i ne mogu da igraju cetvorke.To je kao da je on napisao,na pleju Jovic a ti kazes,kakav bre jovic,gde ti je Mitrovic.

Djordje

pre 6 godina

Centara imamo dovoljno, dobar je Bobi, dobar je Kuzmić i Milutinov, mada mislim da će neko od ove trojke da leti zbog Radujlice, ko što dosta njih kaže tanki smo na četvorci ako ne igra Bjelica zbog povrede, takođe smo tanki na četvorci ako ne igra Jokić koji igra 4 i 5, u ovom slučaju bi nam više značio ko četvorka onda nema ko da igra četvorku nego Mačvan i Birčević, možda je mogo i Mitrovića da pozove ili Novicu na širi spisak, nisam gledao tog Jelovca koji kažete da je dobar na četvorci možda je i on trebao da se nađe na širem spisku, verovatno su neki upravu da je Musli pokazao više nego Raduljica al mislim da će Raduljica ući u 12 jer već nekoliko godina je u timu

*

pre 6 godina

Jokara brate, mlad si ti decko nece ti nista biti i da odigras ovo prvenstvo. A stati na podijum, dace Bog, nema cenu! Nisu pare sve u zivotu! Ako te pak neko ucenjuje i uslovljava sta ces, nemoj igrati. U suprotnom sa svojom bracom u nezaboravno putovanje, ne dozvoli sebi da ispred tv-a grizes nokte, grizi na terenu!

Nemanja

pre 6 godina

Cinjenica da imamo mnogo dobrih igraca, odlicna generacija, posle stvarno dugo vremena imamo jedan dobar i kompaktan tim gde su mnogi igraci na vrhuncu, a opet jedan klinac prednjaci, pa bi stvarno bila steta da ne bude deo ovog tima, sa njim (i ostalim asovima) mislim da imamo cemu da se nadamo, a bez njega ... pa ne znam videcemo, ali na OI je bio uzasno vazan za nasu igru. Raduljica je van takmicarske forme, mada realno igrao je uvek dobro za repku ... mislim ne poznajem momke, ono Stimac mozda nije tu najbolji centar, tj. nije ali mozda je najveca ljudina od svih njih i mozda ce izginuti 50x vise nego neko ko ce odraditi to EP ... zato najbolje da Djordjevic donese odluke pa sta uradimo, svakako ce mo navijati za te momke.

akajea

pre 6 godina

Bolje da ne igra sad da bi u narednih 10,15god kidao!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (M., 19. jun 2017 15:06)

A zbog cega kad bi sad igrao ne bi kidao u narednih 10, 15 god?

bogoljub

pre 6 godina

...moje misljenje.
Nije fer ovakva izjavavDjordjevica. Pokazuje da ga nervira takva situacija. I mene nervira, ali ne bih to pokazivao ovako jer na Stvaranje takve situacije Jokic je najmanje uticao. Postoji taj problem sto u kosarci se veoma lako ne igra za reprezentaciju.
E sad...da udjemo dublje...ako treba nesto izaci u susret Jokicu mislim da bi to moglo. Siguran sam da Djordjevic nece prihvatiti da ovaj bude manje dana na pripremama. Da li bi prihvatio da kondiciono tamo sa njim radi taj iz Denvera..e to je mozda resenje. Cak i da svi igraci imaju tako nekog trenera ne bih video problem. E sad ako su time teske noge nanprvenstvu to je drugo. Mada i to bi moglo da se uklopi.
Inace mislim da je glupo da se pravda bilo cime neigranje za reprezentaciju. Sad kao ovaj zbog necega tamo..molim vas..da se pripremi za iducu godinu...pa ne ide on da pije rakiju i jede cevape dva meseca. Ali poseban tretman nba igraca zbog specificnosti takmicenja apsolutno treba uzeti u obzir

who cares

pre 6 godina

..moje misljenje. 
Nije fer ovakva izjavavDjordjevica. Pokazuje da ga nervira takva situacija. I mene nervira, ali ne bih to pokazivao ovako jer na Stvaranje takve situacije Jokic je najmanje uticao.
(bogoljub, 21. jun 2017 03:02)
Ali se ipak radi o Nikoli Jokicu, i on je taj koji na kraju donosi odluku, videli smo izjave i zvanicnika Denvera da ga oni nece sprecavati da igra, cak su rekli i da ne vrse pritisak, sto verovatno nije tacno, ali zvanicno i javno oni su cisti. Njegov menadzer je takodje promenio pesmu posle inicijalne izjave i reakcije javnosti, pa je isto rekao da je igranje za reprezentaciju cisto Jokicev izbor, tako da ne vidim zasto to sto je Djordjevic rekao nije fer, pitanje jeste za Nikolu Jokica, ne za Djordjevica, to je i rekao. To da li ga nervira situacija ili ne, kao nekog ko pravi plan, ekipu, uklapa sastav i ima cilj osvajanje evropskog prvenstva cinjenica da ne znate vec duze od mesec dana da li ce jedan od bitnih delova tog tima biti tu ili ne nikako ne moze da vas ostavi ravnodusnim. Sacekali smo, ajde manje vise mi kao javnost, ali selektor i ostatak ekipe da se Jokic preracuna i smisli, sada kada je izasao spisak, vreme je da se odluci.