Nedelja, 18.06.2017.

20:52

VAR u punom sjaju – video i Čileu poništio pogodak

Samo nekoliko sati pošto je poništen pogodak fudbalerima Portugala nakon pregledanja video snimka, to se dogodilo i na meču Čile – Kamerun u grupi B.

Izvor: B92

VAR u punom sjaju – video i Èileu poništio pogodak IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Јабучило

pre 6 godina

Ovo ubija fudbal!? Fudbal gubi draž!? Stvarno ne razumem ova mišljenja. Greška je draž? Nepravda je draž? Ispravka greške ubija fudbal? Pravda uništava draž? Šta???
(**Frank Drebin**, 18. jun 2017 23:05)

Да. Јер је највећа драж фудбала што подсећа на живот - није увек праведан и не побеђује увек бољи.

Јабучило

pre 6 godina

@ 3 ствари...

Гол у гостима је глупост, слажем се. Али је уведен да би се у куповима стимулисала нападачка игра, а за сада другог начина нема.
Обострани пораз за 0:0 није лоше решење, али само за лигашке утакмице. У купу не би ништа значио.
Фудбал је у суштини није лош овакав какав је, али би свакако требало увести ефективно време (50 - 60 минута за утакмицу), временски ограничена искључења за жути картон (нпр. 6 минута казне, али не за приговор, већ за фаул и слично) и свакако увести видео надзор. Можда и померити линију офсајда на 30 метара од гола (сада је на половини терена).

**Frank Drebin**

pre 6 godina

Ovo ubija fudbal!? Fudbal gubi draž!? Stvarno ne razumem ova mišljenja. Greška je draž? Nepravda je draž? Ispravka greške ubija fudbal? Pravda uništava draž? Šta???

3 stvari koje treba dodati u fudbal

pre 6 godina

3 stvari koje treba dodati u fudbal:
VAR, 0 bodova ekipama kod 0-0 i ukinuti gol u gostima.
Apsolutno sam za, da se uvede VAR u fudbal. Pa kako ce onda Real da osvaja titule?
Trebalo bi kod rezultata 0-0 da se ne dodeljuju bodovi ekipama, kao i da se ukine pravilo gol u gostima.
1. mec: tim A 2-1 tim B
2. mec: tim B 1-0 tim A
i onda tim B ide dalje zato sto je dao gol u gostima, a ukupan rezultat je A 2-2 B? Jednstavno treba da das vise golova od protivnika (ili da primis manje golova od protivnika).
U opisanom primeru bi trebalo posle 2. meca da se igraju produzeci, a po potrebi i penali (ako ukupno bude nereseno).

goran

pre 6 godina

Ovi klinci sto se loze na strane klubove zapeli za Real i Bajern ko da su rodjeni u Bavarskoj. Greske su sastavni deo igre. Ova tehnizacija je bezveze jer fudbal gubi svoju autenticnost, prekidi traju dugo, gubi se ritam utakmice i neposredna draz i emocije nakon postignutog gola. Sve deluje iriitirajuce. Pod hitno treba ukinuti ovo pravilo.

Negativni

pre 6 godina

Mislim da ovo neće zaživeti. Makar neće sa sadašnjim pravilima u fudbalu. Ovo je bila tipična situacija gde je potpuno idiotski poništen gol. Golim okom ovo nije bilo moguće videti. Postavlja se pitanje gde će fudbal otići sa ovako rigidnim pravilima. Verovatno u još veću dekadenciju i bunker, jer ovo više odgovara grubom odbrambenom fudbalu. Potpuno glupo i iritantno.

Професор Талтомар

pre 6 godina

Присуствујемо коначном учину умирања величанствене игре - фудбал. Игре у којој понекада истрпиш неправду, али се она кад-тад врати.
То је наравно данашњој фарма-парови нинтендо-сега генерацији непојамно. они хоће све и одмах, наравно за себе.
Амин!

Kralj Beljo

pre 6 godina

Realno, taj ofsajd je preglupo postavljeno pravilo. Prirodno je da nekad igrac moze da pobjegne odbrani, ali ako treba ponistavati golove sto je pobjegao palcem, kosom, nosem, s pola ramena, onda stvarno... Ofsajd treba da se svira samo ako postoji jasna vazdusna linija izmedju zadnjeg igraca i napadaca.

C i n i k

pre 6 godina

Nema sanse da je bio ofsaj kod 1 ponistenog gola.Cile igra fenomenalno. Na kraju krajeva, treba ukinuti taj ofsajd, nzn i sto postoji uopste?! Bolje da su umesto sve te tehnike prosto rekli, od sutra vise nema pravila o ofsajdu,bila bi 100 x bolja igra i ne bi bilo nikakvih dilema oko golova. Sta ce nam ofsajd, pobogu?

Kol

pre 6 godina

Ovo je odlicno jedva cekam dana kada ce roboti biti sudije, mada mislim da to necu doziveti, i onda nece biti nepravde na sportskim terenima!

Corleone

pre 6 godina

Tehnologija je potpuno u redu, ali to mora da bude mnogo mnogo brze da bi imalo potpuno efekta. Trebaju da jave sudiji u roku od 10 sekundi, kao npr u engleskoj Premijer ligi da li je gol ili nije. Ovo cekanje 2,5 minuta je sumanuto. I jos jedna stvar, na video bimu, moraju jasno da pokazu 2-3 puta i gledaocima da li je ofsajd ili ne, faul, ili slicno na usporenom snimku i niko se nece buniti. Samo to i tehnologija dize fudbal na potpuno novi nivo regularnosti u pozitivnom smislu.

Luke Babbitt gravedigger

pre 6 godina

Ovo je najveca glupost koju su mogli da osmisle, ubija draz fudbala!
(navijac, 18. jun 2017 21:04)

Sudijska fatalna greška ubija draž fudbala???Ja veću glupost u životu nisam čuo.

deda

pre 6 godina

pa sad ako bi mak na konac i nije ofsajd, stoji na nozi koja je u liniji a racuna se gde fudbaler stoji u datom trenutku, naprimer ako stoji na ivici 16terca a gurne igraca rukom u 16tercu slobodnjak je jer je stajao van linije, neko ce reci da ovo ubija draz ali setimo se kako su francuzi otisli na prvenstvo posle ocigledne ruke, bozije ruke i slicnog, mada bice problema...

rosonero

pre 6 godina

paradoksalno . cela srbija prica o neregularnosti , kad je zvezda prva onda je zatvoreno prvenstvo , sad kad su crno-beli osvojili titulu svi pricamo da su oni namestili , i cele sezone najveci fokus na sudijskim greskama , e sad , ponudis resenje problema ili jednog velikog dela problema , c , nevalja , nema drazi , cirkus, mada verujem da je tako i u ostatku sveta.

Dejan

pre 6 godina

Bolje gledati klince na poljani, ima vise drazi, nego ovo bespotrebno otezanje i natezanje oko tehnologije! Pa nije ovo americki glupi sport gde gledaoci spavaju!

E

pre 6 godina

Ovo je odlicna stvar treba odmah uvesti u sva takmicenja, no verujem da ce prvi klubovi poput Reala i Barselone biti protiv, jer da se ovo koristilo u LS finale bi igrali PSG i Bayern

Dejan

pre 6 godina

Bunili su se televizijski gledaoci i protiv hawk aye-a u tenisu, video pregleda u odbojci, kosarci, pa je zazivelo, i donelo pozitivne stvari. Tako ce biti i sa ovim. Sve sto moze da unapredi regularnost treba uvesti bez razmisljanja. Raateretice mahace odgovornosti i krivice tamo gde je odluka u par centimetara, manje svadja i ljutnje posle utakmica, svakako ce unaprediti sport.

warriorsi jos od marculjonisa

pre 6 godina

Ovo je majka za jos vece mafijanje i namestanja!! Konkretno, prikazana situacija je i vise nego diskutabilna, ofsajd bez problema i nije morao da se svira. U prvom trenutku se cini da Vidal nije bio u ofsajdu, a zatim se povlaci zamisljena linija za koju normalan gledalac nema predstavu da li je ili nije adekvatno postavljena. Pa sad ako verujete, verujte. Ja jednostavno ne znam sta da mislim. Voleo bih da mirne duse prihvatam odluke ovakvog tipa, ali poznavajuci karakteristike kriminalnih aktivnosti u danasnjem sportu, gde je sve podredjeno novcu, tesko da ce se to desiti.
Elem, da rezimiramo... Prekid, sugestije i dogovor, pa kako mocnicima vec odgovara. Moze i tako, jel da?

MidRange

pre 6 godina

Da je ovo uvedeno pre par godina, Atletiko bi imao titulu lige Šampione, Bajern bi igrao finale iste ove godine itd..

Zanimljivo je da su ovakvi previdi najcesce protiv Reala, sumnjam dase Perez raduje ovome..

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

" Fudbal gubi draž " pišu neki ovde.
Pa da, lopovi poput Reala u meču sa Bajernom ne bi nikad osvojili dve za redom LŠ da nije ove tehnologije, razumem vašu brigu

Millennium

pre 6 godina

Uh, pravedno je, a da li ubija draž fudbala? Ne znam. Zagovarao sam ovo al nisam više siguran. U svakom slučaju, veliki je plus što će utakmice bar biti pravičnije. Možda bi imalo više smisla sa zaustavljanjem vremena. Kao u košarci.

veliki strumf

pre 6 godina

Trebalo bi da znate da je ovu odluku doneo Milovan Ristic, prvi Mazicev pomocnik, koji je na ovoj utakmici tzv. Video Assistant Referee 2, koji je zaduzen bas za ofsajde kod golova (Mazic je na ovom mecu 4. sudija). Takodje, na danasnjem mecu izmedju Portugala i Meksika, gol pepea ponistio je Dalibor Djurdjevic, drugi pomocnik Mazica! Bravo za nase mahace, oba gola ispravno ponistena. Narocito je ova Risticeva odluka veceras bila jaaaako teska, ali ova povucena linija pokazuje da je bio u pravu. Inace, tzv. VAR 1 je jedan od glavnih sudija (veceras je to Francuz Turpin) i on je nadlezan za slucajeve oko penala, crvenih kartona i slicno (vec u prvoj utakmici imali smo veliku gresku kada Amerikanac Gajger nije signalizirao da se pregleda potencijalni (cist) penal za Rusiju (veoma zanimljivo).

Abolirani

pre 6 godina

A šta ako budu hakovali VAR-a?
(79, 18. jun 2017 21:30)

Hahaha....
Mozda samo u Srbiji sa 10k evra platiš sudijama koji gledaju snimak da promene dioptriju.

thorn

pre 6 godina

@deda

zapravo, gleda se celo telo.
Zamisli ti situaciju u kojoj sudija treba da gleda jos i koja je igracu stajna noga.
Malo apsurdno, ne?

Злато

pre 6 godina

Правда убија драж фудбала. Спорт где се највише ваћари.

Како би изгледала његова историја да се ова технологија одувек користила? (хипотетички)

KiMi

pre 6 godina

Vecina kaze da je dobro i kako je vecina golova iz nekih nedozvoljenih pozicija ali isto se tako zaboravlja da mnogi golovi bivaju ponisteni jer je sudjen faul u napadu, aut, ofsajd, ruka..

kb

pre 6 godina

Nista gluplje u zivotu video nisam, od ovih video provera. Gubi se draz pogotka, I emocija... sve zivo stane I ceka se odluka. Greske su sastavni deo sporta, I kao takve ih treba prihvatiti

Bree

pre 6 godina

Ovi sto govore da je ovo losa stvar, da unistava lepotu fudbala, itd. Imam pitanje za takve, u cemu je ta 'lepota' fudbala kada priznaju gol iz ofsajda? I kako se vi osecate kada vam ostete klub za koji navijate? Vidim da ovo smeta samo Realovim, Barseloninim i Juventusovim fanovima.

NoName

pre 6 godina

Neverovatno, ja iz bg-a što sedim pored tva tvrdim da nije bilo ni o od offside-a. njih četvorica +taj VAR na licu mesta, prave se blesavi i ponistavaju čist gol!

netko

pre 6 godina

eh, jadan li penaldo.

nema srece ovih dana.
prvo je hteo uvredjen da ide u united jer ga spanci jure za porez.

a sad ovo..koliki li mu je tek ovo udarac..sta ce sad jadan? ne moza da kampuje pola utakmice pored golmana.

gde ce da ide sad ako ovo uvedu u LS ili i engl. ligu?

u kinu mozda?

jos treba da urade nesto povodom toga da igraci ne glumataju srcani udar i prelom noge kad ih neko pipne i bice od fudbala nesto.
samo onda nejmar i ostala padavicarska kompanija moze za penaldom u kinu.

dr nedeljković

pre 6 godina

bayern je realu dao gol iz čistog ofsajda, da je bilo tehnologije real bi prošao dalje bez nepotrebnih produžetaka, na kraju je ipak pravda pobijedila

Jaran

pre 6 godina

A jel neko pomislio da kaznjava sudije za greske? Tehnologija ne bi bila neophodna... Mnogo (ne)slavnih trenutaka se ne bi desili da ova tehnologija postoji od ranije...

masak

pre 6 godina

Ne razumem ove komentate o drazima fudbala...koje drazi? sudijske greske i namestanja? konferencije za novinare ko je koga pokrao i ko je kome platio? Ako je to draz fudbala onda i bolje sto je nece biti.

Marko

pre 6 godina

Ne razumem ove komentate o drazima fudbala...koje drazi? sudijske greske i namestanja? konferencije za novinare ko je koga pokrao i ko je kome platio? Ako je to draz fudbala onda i bolje sto je nece biti.
(masak, 18. jun 2017 21:20)

Rodjace kod nas je ljudima bitno da ima o cemu da se prica. A oduzet ce im i to.

masak

pre 6 godina

Ne razumem ove komentate o drazima fudbala...koje drazi? sudijske greske i namestanja? konferencije za novinare ko je koga pokrao i ko je kome platio? Ako je to draz fudbala onda i bolje sto je nece biti.

Luke Babbitt gravedigger

pre 6 godina

Ovo je najveca glupost koju su mogli da osmisle, ubija draz fudbala!
(navijac, 18. jun 2017 21:04)

Sudijska fatalna greška ubija draž fudbala???Ja veću glupost u životu nisam čuo.

E

pre 6 godina

Ovo je odlicna stvar treba odmah uvesti u sva takmicenja, no verujem da ce prvi klubovi poput Reala i Barselone biti protiv, jer da se ovo koristilo u LS finale bi igrali PSG i Bayern

Marko

pre 6 godina

Ne razumem ove komentate o drazima fudbala...koje drazi? sudijske greske i namestanja? konferencije za novinare ko je koga pokrao i ko je kome platio? Ako je to draz fudbala onda i bolje sto je nece biti.
(masak, 18. jun 2017 21:20)

Rodjace kod nas je ljudima bitno da ima o cemu da se prica. A oduzet ce im i to.

MidRange

pre 6 godina

Da je ovo uvedeno pre par godina, Atletiko bi imao titulu lige Šampione, Bajern bi igrao finale iste ove godine itd..

Zanimljivo je da su ovakvi previdi najcesce protiv Reala, sumnjam dase Perez raduje ovome..

rosonero

pre 6 godina

paradoksalno . cela srbija prica o neregularnosti , kad je zvezda prva onda je zatvoreno prvenstvo , sad kad su crno-beli osvojili titulu svi pricamo da su oni namestili , i cele sezone najveci fokus na sudijskim greskama , e sad , ponudis resenje problema ili jednog velikog dela problema , c , nevalja , nema drazi , cirkus, mada verujem da je tako i u ostatku sveta.

**Frank Drebin**

pre 6 godina

Ovo ubija fudbal!? Fudbal gubi draž!? Stvarno ne razumem ova mišljenja. Greška je draž? Nepravda je draž? Ispravka greške ubija fudbal? Pravda uništava draž? Šta???

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

" Fudbal gubi draž " pišu neki ovde.
Pa da, lopovi poput Reala u meču sa Bajernom ne bi nikad osvojili dve za redom LŠ da nije ove tehnologije, razumem vašu brigu

Bree

pre 6 godina

Ovi sto govore da je ovo losa stvar, da unistava lepotu fudbala, itd. Imam pitanje za takve, u cemu je ta 'lepota' fudbala kada priznaju gol iz ofsajda? I kako se vi osecate kada vam ostete klub za koji navijate? Vidim da ovo smeta samo Realovim, Barseloninim i Juventusovim fanovima.

Dejan

pre 6 godina

Bunili su se televizijski gledaoci i protiv hawk aye-a u tenisu, video pregleda u odbojci, kosarci, pa je zazivelo, i donelo pozitivne stvari. Tako ce biti i sa ovim. Sve sto moze da unapredi regularnost treba uvesti bez razmisljanja. Raateretice mahace odgovornosti i krivice tamo gde je odluka u par centimetara, manje svadja i ljutnje posle utakmica, svakako ce unaprediti sport.

thorn

pre 6 godina

@deda

zapravo, gleda se celo telo.
Zamisli ti situaciju u kojoj sudija treba da gleda jos i koja je igracu stajna noga.
Malo apsurdno, ne?

Corleone

pre 6 godina

Tehnologija je potpuno u redu, ali to mora da bude mnogo mnogo brze da bi imalo potpuno efekta. Trebaju da jave sudiji u roku od 10 sekundi, kao npr u engleskoj Premijer ligi da li je gol ili nije. Ovo cekanje 2,5 minuta je sumanuto. I jos jedna stvar, na video bimu, moraju jasno da pokazu 2-3 puta i gledaocima da li je ofsajd ili ne, faul, ili slicno na usporenom snimku i niko se nece buniti. Samo to i tehnologija dize fudbal na potpuno novi nivo regularnosti u pozitivnom smislu.

Abolirani

pre 6 godina

A šta ako budu hakovali VAR-a?
(79, 18. jun 2017 21:30)

Hahaha....
Mozda samo u Srbiji sa 10k evra platiš sudijama koji gledaju snimak da promene dioptriju.

3 stvari koje treba dodati u fudbal

pre 6 godina

3 stvari koje treba dodati u fudbal:
VAR, 0 bodova ekipama kod 0-0 i ukinuti gol u gostima.
Apsolutno sam za, da se uvede VAR u fudbal. Pa kako ce onda Real da osvaja titule?
Trebalo bi kod rezultata 0-0 da se ne dodeljuju bodovi ekipama, kao i da se ukine pravilo gol u gostima.
1. mec: tim A 2-1 tim B
2. mec: tim B 1-0 tim A
i onda tim B ide dalje zato sto je dao gol u gostima, a ukupan rezultat je A 2-2 B? Jednstavno treba da das vise golova od protivnika (ili da primis manje golova od protivnika).
U opisanom primeru bi trebalo posle 2. meca da se igraju produzeci, a po potrebi i penali (ako ukupno bude nereseno).

veliki strumf

pre 6 godina

Trebalo bi da znate da je ovu odluku doneo Milovan Ristic, prvi Mazicev pomocnik, koji je na ovoj utakmici tzv. Video Assistant Referee 2, koji je zaduzen bas za ofsajde kod golova (Mazic je na ovom mecu 4. sudija). Takodje, na danasnjem mecu izmedju Portugala i Meksika, gol pepea ponistio je Dalibor Djurdjevic, drugi pomocnik Mazica! Bravo za nase mahace, oba gola ispravno ponistena. Narocito je ova Risticeva odluka veceras bila jaaaako teska, ali ova povucena linija pokazuje da je bio u pravu. Inace, tzv. VAR 1 je jedan od glavnih sudija (veceras je to Francuz Turpin) i on je nadlezan za slucajeve oko penala, crvenih kartona i slicno (vec u prvoj utakmici imali smo veliku gresku kada Amerikanac Gajger nije signalizirao da se pregleda potencijalni (cist) penal za Rusiju (veoma zanimljivo).

Kol

pre 6 godina

Ovo je odlicno jedva cekam dana kada ce roboti biti sudije, mada mislim da to necu doziveti, i onda nece biti nepravde na sportskim terenima!

netko

pre 6 godina

eh, jadan li penaldo.

nema srece ovih dana.
prvo je hteo uvredjen da ide u united jer ga spanci jure za porez.

a sad ovo..koliki li mu je tek ovo udarac..sta ce sad jadan? ne moza da kampuje pola utakmice pored golmana.

gde ce da ide sad ako ovo uvedu u LS ili i engl. ligu?

u kinu mozda?

jos treba da urade nesto povodom toga da igraci ne glumataju srcani udar i prelom noge kad ih neko pipne i bice od fudbala nesto.
samo onda nejmar i ostala padavicarska kompanija moze za penaldom u kinu.

Kralj Beljo

pre 6 godina

Realno, taj ofsajd je preglupo postavljeno pravilo. Prirodno je da nekad igrac moze da pobjegne odbrani, ali ako treba ponistavati golove sto je pobjegao palcem, kosom, nosem, s pola ramena, onda stvarno... Ofsajd treba da se svira samo ako postoji jasna vazdusna linija izmedju zadnjeg igraca i napadaca.

Злато

pre 6 godina

Правда убија драж фудбала. Спорт где се највише ваћари.

Како би изгледала његова историја да се ова технологија одувек користила? (хипотетички)

Професор Талтомар

pre 6 godina

Присуствујемо коначном учину умирања величанствене игре - фудбал. Игре у којој понекада истрпиш неправду, али се она кад-тад врати.
То је наравно данашњој фарма-парови нинтендо-сега генерацији непојамно. они хоће све и одмах, наравно за себе.
Амин!

NoName

pre 6 godina

Neverovatno, ja iz bg-a što sedim pored tva tvrdim da nije bilo ni o od offside-a. njih četvorica +taj VAR na licu mesta, prave se blesavi i ponistavaju čist gol!

dr nedeljković

pre 6 godina

bayern je realu dao gol iz čistog ofsajda, da je bilo tehnologije real bi prošao dalje bez nepotrebnih produžetaka, na kraju je ipak pravda pobijedila

Millennium

pre 6 godina

Uh, pravedno je, a da li ubija draž fudbala? Ne znam. Zagovarao sam ovo al nisam više siguran. U svakom slučaju, veliki je plus što će utakmice bar biti pravičnije. Možda bi imalo više smisla sa zaustavljanjem vremena. Kao u košarci.

Jaran

pre 6 godina

A jel neko pomislio da kaznjava sudije za greske? Tehnologija ne bi bila neophodna... Mnogo (ne)slavnih trenutaka se ne bi desili da ova tehnologija postoji od ranije...

C i n i k

pre 6 godina

Nema sanse da je bio ofsaj kod 1 ponistenog gola.Cile igra fenomenalno. Na kraju krajeva, treba ukinuti taj ofsajd, nzn i sto postoji uopste?! Bolje da su umesto sve te tehnike prosto rekli, od sutra vise nema pravila o ofsajdu,bila bi 100 x bolja igra i ne bi bilo nikakvih dilema oko golova. Sta ce nam ofsajd, pobogu?

goran

pre 6 godina

Ovi klinci sto se loze na strane klubove zapeli za Real i Bajern ko da su rodjeni u Bavarskoj. Greske su sastavni deo igre. Ova tehnizacija je bezveze jer fudbal gubi svoju autenticnost, prekidi traju dugo, gubi se ritam utakmice i neposredna draz i emocije nakon postignutog gola. Sve deluje iriitirajuce. Pod hitno treba ukinuti ovo pravilo.

Dejan

pre 6 godina

Bolje gledati klince na poljani, ima vise drazi, nego ovo bespotrebno otezanje i natezanje oko tehnologije! Pa nije ovo americki glupi sport gde gledaoci spavaju!

warriorsi jos od marculjonisa

pre 6 godina

Ovo je majka za jos vece mafijanje i namestanja!! Konkretno, prikazana situacija je i vise nego diskutabilna, ofsajd bez problema i nije morao da se svira. U prvom trenutku se cini da Vidal nije bio u ofsajdu, a zatim se povlaci zamisljena linija za koju normalan gledalac nema predstavu da li je ili nije adekvatno postavljena. Pa sad ako verujete, verujte. Ja jednostavno ne znam sta da mislim. Voleo bih da mirne duse prihvatam odluke ovakvog tipa, ali poznavajuci karakteristike kriminalnih aktivnosti u danasnjem sportu, gde je sve podredjeno novcu, tesko da ce se to desiti.
Elem, da rezimiramo... Prekid, sugestije i dogovor, pa kako mocnicima vec odgovara. Moze i tako, jel da?

kb

pre 6 godina

Nista gluplje u zivotu video nisam, od ovih video provera. Gubi se draz pogotka, I emocija... sve zivo stane I ceka se odluka. Greske su sastavni deo sporta, I kao takve ih treba prihvatiti

KiMi

pre 6 godina

Vecina kaze da je dobro i kako je vecina golova iz nekih nedozvoljenih pozicija ali isto se tako zaboravlja da mnogi golovi bivaju ponisteni jer je sudjen faul u napadu, aut, ofsajd, ruka..

deda

pre 6 godina

pa sad ako bi mak na konac i nije ofsajd, stoji na nozi koja je u liniji a racuna se gde fudbaler stoji u datom trenutku, naprimer ako stoji na ivici 16terca a gurne igraca rukom u 16tercu slobodnjak je jer je stajao van linije, neko ce reci da ovo ubija draz ali setimo se kako su francuzi otisli na prvenstvo posle ocigledne ruke, bozije ruke i slicnog, mada bice problema...

Negativni

pre 6 godina

Mislim da ovo neće zaživeti. Makar neće sa sadašnjim pravilima u fudbalu. Ovo je bila tipična situacija gde je potpuno idiotski poništen gol. Golim okom ovo nije bilo moguće videti. Postavlja se pitanje gde će fudbal otići sa ovako rigidnim pravilima. Verovatno u još veću dekadenciju i bunker, jer ovo više odgovara grubom odbrambenom fudbalu. Potpuno glupo i iritantno.

Јабучило

pre 6 godina

Ovo ubija fudbal!? Fudbal gubi draž!? Stvarno ne razumem ova mišljenja. Greška je draž? Nepravda je draž? Ispravka greške ubija fudbal? Pravda uništava draž? Šta???
(**Frank Drebin**, 18. jun 2017 23:05)

Да. Јер је највећа драж фудбала што подсећа на живот - није увек праведан и не побеђује увек бољи.

Јабучило

pre 6 godina

@ 3 ствари...

Гол у гостима је глупост, слажем се. Али је уведен да би се у куповима стимулисала нападачка игра, а за сада другог начина нема.
Обострани пораз за 0:0 није лоше решење, али само за лигашке утакмице. У купу не би ништа значио.
Фудбал је у суштини није лош овакав какав је, али би свакако требало увести ефективно време (50 - 60 минута за утакмицу), временски ограничена искључења за жути картон (нпр. 6 минута казне, али не за приговор, већ за фаул и слично) и свакако увести видео надзор. Можда и померити линију офсајда на 30 метара од гола (сада је на половини терена).

Dejan

pre 6 godina

Bolje gledati klince na poljani, ima vise drazi, nego ovo bespotrebno otezanje i natezanje oko tehnologije! Pa nije ovo americki glupi sport gde gledaoci spavaju!

goran

pre 6 godina

Ovi klinci sto se loze na strane klubove zapeli za Real i Bajern ko da su rodjeni u Bavarskoj. Greske su sastavni deo igre. Ova tehnizacija je bezveze jer fudbal gubi svoju autenticnost, prekidi traju dugo, gubi se ritam utakmice i neposredna draz i emocije nakon postignutog gola. Sve deluje iriitirajuce. Pod hitno treba ukinuti ovo pravilo.

NoName

pre 6 godina

Neverovatno, ja iz bg-a što sedim pored tva tvrdim da nije bilo ni o od offside-a. njih četvorica +taj VAR na licu mesta, prave se blesavi i ponistavaju čist gol!

warriorsi jos od marculjonisa

pre 6 godina

Ovo je majka za jos vece mafijanje i namestanja!! Konkretno, prikazana situacija je i vise nego diskutabilna, ofsajd bez problema i nije morao da se svira. U prvom trenutku se cini da Vidal nije bio u ofsajdu, a zatim se povlaci zamisljena linija za koju normalan gledalac nema predstavu da li je ili nije adekvatno postavljena. Pa sad ako verujete, verujte. Ja jednostavno ne znam sta da mislim. Voleo bih da mirne duse prihvatam odluke ovakvog tipa, ali poznavajuci karakteristike kriminalnih aktivnosti u danasnjem sportu, gde je sve podredjeno novcu, tesko da ce se to desiti.
Elem, da rezimiramo... Prekid, sugestije i dogovor, pa kako mocnicima vec odgovara. Moze i tako, jel da?

Професор Талтомар

pre 6 godina

Присуствујемо коначном учину умирања величанствене игре - фудбал. Игре у којој понекада истрпиш неправду, али се она кад-тад врати.
То је наравно данашњој фарма-парови нинтендо-сега генерацији непојамно. они хоће све и одмах, наравно за себе.
Амин!

C i n i k

pre 6 godina

Nema sanse da je bio ofsaj kod 1 ponistenog gola.Cile igra fenomenalno. Na kraju krajeva, treba ukinuti taj ofsajd, nzn i sto postoji uopste?! Bolje da su umesto sve te tehnike prosto rekli, od sutra vise nema pravila o ofsajdu,bila bi 100 x bolja igra i ne bi bilo nikakvih dilema oko golova. Sta ce nam ofsajd, pobogu?

deda

pre 6 godina

pa sad ako bi mak na konac i nije ofsajd, stoji na nozi koja je u liniji a racuna se gde fudbaler stoji u datom trenutku, naprimer ako stoji na ivici 16terca a gurne igraca rukom u 16tercu slobodnjak je jer je stajao van linije, neko ce reci da ovo ubija draz ali setimo se kako su francuzi otisli na prvenstvo posle ocigledne ruke, bozije ruke i slicnog, mada bice problema...

dr nedeljković

pre 6 godina

bayern je realu dao gol iz čistog ofsajda, da je bilo tehnologije real bi prošao dalje bez nepotrebnih produžetaka, na kraju je ipak pravda pobijedila

Jaran

pre 6 godina

A jel neko pomislio da kaznjava sudije za greske? Tehnologija ne bi bila neophodna... Mnogo (ne)slavnih trenutaka se ne bi desili da ova tehnologija postoji od ranije...

kb

pre 6 godina

Nista gluplje u zivotu video nisam, od ovih video provera. Gubi se draz pogotka, I emocija... sve zivo stane I ceka se odluka. Greske su sastavni deo sporta, I kao takve ih treba prihvatiti

Negativni

pre 6 godina

Mislim da ovo neće zaživeti. Makar neće sa sadašnjim pravilima u fudbalu. Ovo je bila tipična situacija gde je potpuno idiotski poništen gol. Golim okom ovo nije bilo moguće videti. Postavlja se pitanje gde će fudbal otići sa ovako rigidnim pravilima. Verovatno u još veću dekadenciju i bunker, jer ovo više odgovara grubom odbrambenom fudbalu. Potpuno glupo i iritantno.

Kralj Beljo

pre 6 godina

Realno, taj ofsajd je preglupo postavljeno pravilo. Prirodno je da nekad igrac moze da pobjegne odbrani, ali ako treba ponistavati golove sto je pobjegao palcem, kosom, nosem, s pola ramena, onda stvarno... Ofsajd treba da se svira samo ako postoji jasna vazdusna linija izmedju zadnjeg igraca i napadaca.

Millennium

pre 6 godina

Uh, pravedno je, a da li ubija draž fudbala? Ne znam. Zagovarao sam ovo al nisam više siguran. U svakom slučaju, veliki je plus što će utakmice bar biti pravičnije. Možda bi imalo više smisla sa zaustavljanjem vremena. Kao u košarci.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

" Fudbal gubi draž " pišu neki ovde.
Pa da, lopovi poput Reala u meču sa Bajernom ne bi nikad osvojili dve za redom LŠ da nije ove tehnologije, razumem vašu brigu

MidRange

pre 6 godina

Da je ovo uvedeno pre par godina, Atletiko bi imao titulu lige Šampione, Bajern bi igrao finale iste ove godine itd..

Zanimljivo je da su ovakvi previdi najcesce protiv Reala, sumnjam dase Perez raduje ovome..

Јабучило

pre 6 godina

Ovo ubija fudbal!? Fudbal gubi draž!? Stvarno ne razumem ova mišljenja. Greška je draž? Nepravda je draž? Ispravka greške ubija fudbal? Pravda uništava draž? Šta???
(**Frank Drebin**, 18. jun 2017 23:05)

Да. Јер је највећа драж фудбала што подсећа на живот - није увек праведан и не побеђује увек бољи.

3 stvari koje treba dodati u fudbal

pre 6 godina

3 stvari koje treba dodati u fudbal:
VAR, 0 bodova ekipama kod 0-0 i ukinuti gol u gostima.
Apsolutno sam za, da se uvede VAR u fudbal. Pa kako ce onda Real da osvaja titule?
Trebalo bi kod rezultata 0-0 da se ne dodeljuju bodovi ekipama, kao i da se ukine pravilo gol u gostima.
1. mec: tim A 2-1 tim B
2. mec: tim B 1-0 tim A
i onda tim B ide dalje zato sto je dao gol u gostima, a ukupan rezultat je A 2-2 B? Jednstavno treba da das vise golova od protivnika (ili da primis manje golova od protivnika).
U opisanom primeru bi trebalo posle 2. meca da se igraju produzeci, a po potrebi i penali (ako ukupno bude nereseno).

Bree

pre 6 godina

Ovi sto govore da je ovo losa stvar, da unistava lepotu fudbala, itd. Imam pitanje za takve, u cemu je ta 'lepota' fudbala kada priznaju gol iz ofsajda? I kako se vi osecate kada vam ostete klub za koji navijate? Vidim da ovo smeta samo Realovim, Barseloninim i Juventusovim fanovima.

E

pre 6 godina

Ovo je odlicna stvar treba odmah uvesti u sva takmicenja, no verujem da ce prvi klubovi poput Reala i Barselone biti protiv, jer da se ovo koristilo u LS finale bi igrali PSG i Bayern

Marko

pre 6 godina

Ne razumem ove komentate o drazima fudbala...koje drazi? sudijske greske i namestanja? konferencije za novinare ko je koga pokrao i ko je kome platio? Ako je to draz fudbala onda i bolje sto je nece biti.
(masak, 18. jun 2017 21:20)

Rodjace kod nas je ljudima bitno da ima o cemu da se prica. A oduzet ce im i to.

Luke Babbitt gravedigger

pre 6 godina

Ovo je najveca glupost koju su mogli da osmisle, ubija draz fudbala!
(navijac, 18. jun 2017 21:04)

Sudijska fatalna greška ubija draž fudbala???Ja veću glupost u životu nisam čuo.

KiMi

pre 6 godina

Vecina kaze da je dobro i kako je vecina golova iz nekih nedozvoljenih pozicija ali isto se tako zaboravlja da mnogi golovi bivaju ponisteni jer je sudjen faul u napadu, aut, ofsajd, ruka..

**Frank Drebin**

pre 6 godina

Ovo ubija fudbal!? Fudbal gubi draž!? Stvarno ne razumem ova mišljenja. Greška je draž? Nepravda je draž? Ispravka greške ubija fudbal? Pravda uništava draž? Šta???

masak

pre 6 godina

Ne razumem ove komentate o drazima fudbala...koje drazi? sudijske greske i namestanja? konferencije za novinare ko je koga pokrao i ko je kome platio? Ako je to draz fudbala onda i bolje sto je nece biti.

netko

pre 6 godina

eh, jadan li penaldo.

nema srece ovih dana.
prvo je hteo uvredjen da ide u united jer ga spanci jure za porez.

a sad ovo..koliki li mu je tek ovo udarac..sta ce sad jadan? ne moza da kampuje pola utakmice pored golmana.

gde ce da ide sad ako ovo uvedu u LS ili i engl. ligu?

u kinu mozda?

jos treba da urade nesto povodom toga da igraci ne glumataju srcani udar i prelom noge kad ih neko pipne i bice od fudbala nesto.
samo onda nejmar i ostala padavicarska kompanija moze za penaldom u kinu.

Corleone

pre 6 godina

Tehnologija je potpuno u redu, ali to mora da bude mnogo mnogo brze da bi imalo potpuno efekta. Trebaju da jave sudiji u roku od 10 sekundi, kao npr u engleskoj Premijer ligi da li je gol ili nije. Ovo cekanje 2,5 minuta je sumanuto. I jos jedna stvar, na video bimu, moraju jasno da pokazu 2-3 puta i gledaocima da li je ofsajd ili ne, faul, ili slicno na usporenom snimku i niko se nece buniti. Samo to i tehnologija dize fudbal na potpuno novi nivo regularnosti u pozitivnom smislu.

Kol

pre 6 godina

Ovo je odlicno jedva cekam dana kada ce roboti biti sudije, mada mislim da to necu doziveti, i onda nece biti nepravde na sportskim terenima!

rosonero

pre 6 godina

paradoksalno . cela srbija prica o neregularnosti , kad je zvezda prva onda je zatvoreno prvenstvo , sad kad su crno-beli osvojili titulu svi pricamo da su oni namestili , i cele sezone najveci fokus na sudijskim greskama , e sad , ponudis resenje problema ili jednog velikog dela problema , c , nevalja , nema drazi , cirkus, mada verujem da je tako i u ostatku sveta.

veliki strumf

pre 6 godina

Trebalo bi da znate da je ovu odluku doneo Milovan Ristic, prvi Mazicev pomocnik, koji je na ovoj utakmici tzv. Video Assistant Referee 2, koji je zaduzen bas za ofsajde kod golova (Mazic je na ovom mecu 4. sudija). Takodje, na danasnjem mecu izmedju Portugala i Meksika, gol pepea ponistio je Dalibor Djurdjevic, drugi pomocnik Mazica! Bravo za nase mahace, oba gola ispravno ponistena. Narocito je ova Risticeva odluka veceras bila jaaaako teska, ali ova povucena linija pokazuje da je bio u pravu. Inace, tzv. VAR 1 je jedan od glavnih sudija (veceras je to Francuz Turpin) i on je nadlezan za slucajeve oko penala, crvenih kartona i slicno (vec u prvoj utakmici imali smo veliku gresku kada Amerikanac Gajger nije signalizirao da se pregleda potencijalni (cist) penal za Rusiju (veoma zanimljivo).

Dejan

pre 6 godina

Bunili su se televizijski gledaoci i protiv hawk aye-a u tenisu, video pregleda u odbojci, kosarci, pa je zazivelo, i donelo pozitivne stvari. Tako ce biti i sa ovim. Sve sto moze da unapredi regularnost treba uvesti bez razmisljanja. Raateretice mahace odgovornosti i krivice tamo gde je odluka u par centimetara, manje svadja i ljutnje posle utakmica, svakako ce unaprediti sport.

thorn

pre 6 godina

@deda

zapravo, gleda se celo telo.
Zamisli ti situaciju u kojoj sudija treba da gleda jos i koja je igracu stajna noga.
Malo apsurdno, ne?

Abolirani

pre 6 godina

A šta ako budu hakovali VAR-a?
(79, 18. jun 2017 21:30)

Hahaha....
Mozda samo u Srbiji sa 10k evra platiš sudijama koji gledaju snimak da promene dioptriju.

Злато

pre 6 godina

Правда убија драж фудбала. Спорт где се највише ваћари.

Како би изгледала његова историја да се ова технологија одувек користила? (хипотетички)

Јабучило

pre 6 godina

@ 3 ствари...

Гол у гостима је глупост, слажем се. Али је уведен да би се у куповима стимулисала нападачка игра, а за сада другог начина нема.
Обострани пораз за 0:0 није лоше решење, али само за лигашке утакмице. У купу не би ништа значио.
Фудбал је у суштини није лош овакав какав је, али би свакако требало увести ефективно време (50 - 60 минута за утакмицу), временски ограничена искључења за жути картон (нпр. 6 минута казне, али не за приговор, већ за фаул и слично) и свакако увести видео надзор. Можда и померити линију офсајда на 30 метара од гола (сада је на половини терена).