Nedelja, 18.06.2017.

08:46

Vavrinka: Nadal i Federer su teniska "čudovišta"

Sten Vavrinka prokomentarisao je povratak Rafaela Nadala i Rodžera Federera, rekavši da su njih dvojica "čudovišta".

Izvor: PT

Vavrinka: Nadal i Federer su teniska "èudovišta" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

div

pre 6 godina

Sudeci ovde po komentarima i glasovima na iste, ovde su uglavnom "komsije is susedstva" i i neki cudni Srbi. Prosto likujuci zbog tvog epskog pada. Pa ti Nole i dalje salji srca okolo bez provere da li su to zasluzili ili nogu u ....

12 komada he he sanjajte

pre 6 godina

Oko Novaka je najjače što i najgori klošar u Srbiji, koji nije znao i da tenis postoji, sada se sprda i pravi budalama ovu tenisku gospodu “stručnjake“ koji prate tenis od Kulina Bana i kralja Trpimira lol! To njih u stvari i najviše boli, što oni za svog života nisu dobili takvu legendu, ljubimca u omiljenom im sportu, a neki bezveznjakovići nezasluženo (po njima) jesu, i to u sportu za koji ih baš briga, i trljaju im nos s tim. A oni jadni puvali se godinama jednim slemom njihovog Ivanišovića hahaha.... Zato i hejtuju ovde. Boli ih mnogooo...

pusasusjedi

pre 6 godina

Nikada Balkan i ceo region ne bi imao toliko prenosa tenisa godinama na tv da nije bilo Srbina Novaka! Komšije ljubitelji tenisa, ajd' bar to poštujte.

Da kazem

pre 6 godina

Koliko juče je Vavrinka bio omiljeni teniser nolobotića, sada je vidim omražen i persona non grata..čekam još Delpo da izjavi nešto.

hohoho

pre 6 godina

Po količini psihotičnog radovanja pojedinaca zbog Noletovog pada, sad su mi tek jasne razmere njihovog višegodišnjeg pakla boli i frustracija kada je Srbin vladao, tamburao one “goate“ i sprdao se sa celim turom. Najjače je što oni tripuju sad da je Novakova veličina nestala!?! To je najbolji dokaz patnje. Sorry gospodo, 3 puta najbolji sportista sveta, 12 slemova, 4 slema za redom, 30 mastersa, 5 top8 mastersa, 240 no1 nedelja, 5 puta ITF champion of the year, 4 puta ATP champion of the year, najbolja sezona ikada, 16970 poena itd, itd! I vrednije od svega toga, preko 30 izgrađenih ili renoviranih vrtića širom Srbije i pola miliona dolara za poplavlljene!
I da nema ništa od toga, onih 2 puta po 7 za redom, 2 puta šamari na dve vezane meč lopte zaredom, ono utišavanje Federera i njegovih mu 23000 podivljalih navijača, meni i više nego dovoljno!
I kao šlag na torti, činjenica i saznanje da ćete vi sve to gospodo pamtiti dok ste živi, jasnije i življe od svakog Novakovog navijača. Ovde se već smejem....

hihi

pre 6 godina

Nikad Nadal nije izgubio GS-finale od Wavrinke,doduse jeste jedno,ali ....
(vukica@gromnet.net, 18. jun. 2017 13:58)

Ovi rođorafoboti su komedija! Ma nisam nikog ubio, samo jednom, ahahaaaa...

Leptirić

pre 6 godina

Vavrinka nikada protiv Federera nije igrao punom snagom niti punim umom. Pošto godinama pratim tenis i igre dotičnog , eto moje skromne opservacije. Kosta
(Kosta, 18. jun 2017 11:02)

Upravo to. Stan nikada nije smeo da pobedi Rodžera. Sramota. Pobeđivao je samo kada bi ga R pustio i kada bi to ovom, R-u, odgovaralo (RG 2015). Od tog i takvog tenisera Novak je sebi dopustio da izgubi dve gs titule. Kada se tako stvari postave šta to govori o Novaku? Jednostavno ne shvata tenis ozbiljno koliko to rade Rodžer i Rafa. Dopušta da ga pobeđuju oni koji su gori od njega što se ovoj dvojici skoro nikada ne događa. Koliko ponekad ume da bude neozbiljan i opušte pravo je čudo šta je pored toga sve napravio u tenisu.

Ivan

pre 6 godina

(Strucnjak, 18. jun 2017 11:41)
Tenis pratim od onog cuvenog finala u Forest Hilsu izmedju Agasija i Bobe ZIvojinovica,prenosio ga Zvonko (igra se do carobne brojke 7)Mihajlovski.Znaci generacija Beker,Edberg,Agasi,Sampras i Lendl,Mekinro na zalasku.2011 je revolucija u tenisu iz vise razloga.Nijedan igrac nije toliko podigao igru iz prethodne godine da je poceo da pobedjuje jednog od najboljih igraca svih vremena Nadala koji izlazi iz najbolje godine u karijeri sa 6-7000 prednosti u bodovima.Inovacije kao sto su dotad nevidjena kretnja i pokrivanje terena,bekhend dijagonala koju je Nole mogao da spakuje na 10cm od linije i hvatao je u penjanju i retern koji se vraca protivniku pod noge.Dominacija na Rafaom na sljaci i Rodzerom na betonu.Takav agresivan tenis nije vidjen do tada a ni danas.Sto se tice kvalitete ta 3 meca slazem se.

vukica@gromnet.net

pre 6 godina

Nikad Nadal nije izgubio GS-finale od Wavrinke,doduse jeste jedno,ali je se povredio u tom mecu,tako da ga nije pobedio Wavrinka,nego povreda.Kako smo zadojeni mrznjom I ljubomorom prema svemu sto nije nase.

Zoran

pre 6 godina

Toni Robredo:"Nadal je svetlosnim godinama ispred Đokovića"
Španski teniser Tomi Robredo, koji je svojevremeno bio peti igrač sveta, odvojio je Rafaela Nadala i Rodžera Federera od “ostatka” tura."

Stanislas Vavrinka: "povratak Rafaela Nadala i Rodžera Federera, rekavši da su njih dvojica "čudovišta""

Ovo je isto kao kad Dr Nebojša krene da se divi Vučiću i da ga javno hvali. Jedno što on ovog ne sme da nazove čudovištem...

Đoković vs Nadal H2H 26 : 24

Đoković vs Federer H2H 23 : 22 (uz jednu bedno providnu predaju Federara)

I ja se divim "čudovištima" kao i "svetlosnim godinama"

adem

pre 6 godina

Nadal i Federer su tenis jednostavno podigli na visi nivo. Njihovo rivalstvo se pojavilo u idealnom trenutku, jedan hladan, fin, ugladjen, drugi ratnik, srcan sa potpuno drugom energijom. Svako je na svoj nacin osvojio srca publike. A onda se pojavio neko ko je pokvario zurku i publika nije mogla da se veze za njega. Novak kao da bio smetnja rivalstvu snova. Dokazali su i ovim povratkom da su klasa iznad svih i zato njima svi odaju priznanje jer je zahvaljujuci njima tenis sada jedan do najpopularnijih i najplacenijih sportova od cega i svi drugi teniseri i teniserke imaju koristi.
(Jelena, 18. jun 2017 11:15)
bravo. znaci nije da je novak los teniser, ali jednostavno se kasno pojavio, nakon sto su federer i nadal vec stvorili sliku vrhunskih tenisera, glavni takmicara za GOAT, nakon sto se publika vezala za njih. to je kao u fudbalu, tu su ronaldo i mesi, i njih svi vole, nema mesta za tamo nekog djokovica, ili nejmara ili ibrahimovica.
dok su njih dvojica ostalima je dzaba da se trude da ih svrgnu sa tog trona "bozanstva". e kada se povuku onda na prvom mestu moze ko hoce.

Kralj Beljo

pre 6 godina

Covece, al se nalupeta. Stan je osvojio prvu GS titulu upravo protiv Nadala u Australiji 2014-te, kad je Nadal bio broj jedan igrac na svetu. Imao je Nadal u tom momentu 4000 bodova prednosti u odnosu na Novaka, pa ga je Stan omlatio kao grad maline u finalu.
(boki, 18. jun 2017 11:37)
Koliko se sjecam, a ko gleda tenis i navija da pobijedi bolji a ne iz nacionalnih pobuda, zna da je Nadal u tom finalu bio zesci baksuz. Posle je imao i duzu pauzu.
Drao je Vavra, kao i sve na turniru, dok se nije ozbiljno povrijedio.
I onda je Vavro jedva dobio covjeka koji nije bio u mogucnosti ni 20% da pruzi. Jedva.
Isti taj Vavro je do finala dosao tresuci svoje redovne musterije.
Ali pricati o tome da je to finale pobijedio jer je bio bolji... Pobijedio je jer se igrac preko puta mreze povrijedio, a nije htio da preda mec.

Neko@

pre 6 godina

Ovakve stvari su od Boga date, samo da u Novaku proradi nerv, pomalo i inat...
I eto ga opet na vrhu!
Srpski inat zna cudo biti - uglavnom na propast, ali nekad i na spas bude.

Mikii

pre 6 godina

Covece, al se nalupeta. Stan je osvojio prvu GS titulu upravo protiv Nadala u Australiji 2014-te, kad je Nadal bio broj jedan igrac na svetu. Imao je Nadal u tom momentu 4000 bodova prednosti u odnosu na Novaka, pa ga je Stan omlatio kao grad maline u finalu.
(boki, 18. jun 2017 11:37)

Wawrinka moze da mlati jedino Djokovica, a Nadala dobije iskljucivo kad je ovaj povredjen. Vozi.

alekso

pre 6 godina

Smesno je videti kako se svi utrkuju sa hvalospevima Rafi i Rodzeru, a Novaka niko ne pominje u ozbiljnom kontekstu, kao da nije postojao.Pa za par meseci kada osvoji US, opet krecu salve pohvala.Boli me stomak od mediokriteta.

X

pre 6 godina

Govoriti da je Nadal cudoviste za Djokovica je presmesno , Djokovic "DOKAZANO" svestraniji igrac, bolji na razlicitim podlogama...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mich, 18. jun 2017 11:29)
U potpunosti se slazem. A ima i uticaj na masu. Evo ja sam kupio dva ptuja i zasadio na balkonu. I sada, kada god se iznerviram, idem i zagrlim ptuj i sirim ljubav. Lepo i meni i ptuju :DDDD
Naravno, moze i da odbaci ovo shvatanje i ponovo pocne da "dere" protivnike :)

Okle da znam?

pre 6 godina

Nadalova igra se sastoji na izvanrednoj defanzivi i sigurnim kontra napadima. Wawrinka zna da mora da odigra citav mec kao bog, i da ce svaki blazi udarac biti kaznjen. To ga pritiska i zbog toga pocne da pravi greske. Wawrinka
bi izvanredno napao 5 puta, al 6 put bi pogrijesio ili bi odigrao blaze, a to bi Nadal iskoristio. Djokovicu se igra sastoji u glavnom u dobro izgradjenom napadu i nadigravanju protivnika koristeci njegove slabosti i ako to izostane on postaje nestrpljiv, pravi neke nerezonske potrze, pravi greske i pobjedjuje sam sebe. Ovo je moje laicko misljenje.

zvezda dno i sramota Srbije

pre 6 godina

Citam komentare i ne mogu se iscuditi cudu. Djokovic i Maarej igraju dosadan tenis a Nadal ne,pogotovo Federer. Sta Fedeerer to zanimljivo igra,obican prepotenko koji kada gubi odservira sto jace moze da se iscupa,nista on drugo ne zna. Po meni je osvojio sve sto je mogao kada nije imao konkurenciju. Zato ga svi velicaju. Mogu reci dobar igrac ali dupla nula od coveka,svaki poraz je isplakao,deckic mali ,mora da se isplace,pomadica mala.

m87

pre 6 godina

ja mislim da je dosta ovih blentavih izjava koje kakvih tenisera koje je novak prasio dok je bio u formi. novak vrati svoj stari tim sa bekerom i prasi ili idi u penziju. ali nikako nastavak sa agasijem jer ima da tones sa njegovim treningom sve dublje i dublje.vajda i beker =novak shampion

Mikii

pre 6 godina

Teski dani za botove, kako svariti to da kolege smatraju Federera i Nadala najboljim teniserima u istoriji i dele komplimente na njihov racun, a Nola ni ne spominju. Busar, pa Tomi, sad Wawro, ko je sledeci? :))) Ali, sad ce oni da nam objasne kako Nolo cita sve te izjave, i kako ce on iz inata sve to da im vrati i da ih pokida na terenu, cisto onako jer mu je dosadno. Hahahahahaha

Car Dusan

pre 6 godina

Pa, za njega i jesu čudovišta! Kad igra protiv svojeg zemljaka , svi znamo da neće da zapinje iz petnih žila ( patriotski razlozi). A, protiv ovoga Španca - u većini slučajeva se ponaša, kao mlada nevjesta! Najbolji je dokaz ovaj poslednji RS.

da da

pre 6 godina

MA NE LUPAJ. SPONZORI STA DA SE RADI DA SE NOVAK POSVETIO SAMO TENISU I SAMO TO DA JE RADIO NIKADA NIKO NE BI BIO KAO ON. TO VAM JE SLUCAJ RECIMO U DRUGIM SPORTOVIMA IZLASCI DEVOJKE ZURKE ITD ITD. NOVAKA VISE NIJE ZANIMAO TENIS KAD JE UZEO ONAJ RG TO JE TO KLASICAN SRPSKI MENTALITET

Kosta

pre 6 godina

Vavrinka nikada protiv Federera nije igrao punom snagom niti punim umom. Pošto godinama pratim tenis i igre dotičnog , eto moje skromne opservacije. Kosta

Aleksandar I

pre 6 godina

Posle ovih izjava tenisera, sto posto sam siguran, da je Novak zaustavljen da ne bude najbolji u istoriji, nadam se samo privremeno ...

sasa jokic

pre 6 godina

Kao i mnogi teniseri, najveci motiv imas kada igras protiv Noleta, tada dajete 110%. Protiv Rade si se predao pre nego sto si izasao na teren.

Madjo

pre 6 godina

To je njima trebalo. Da se spusti rampa Noletu da ne sme ništa da osvoji u poslednjih godinu dana, kako bi Federera i Nadala digli iz mrtvih i pričali o njima ponovo kao o božanstvima, a sve zbog sponzora koji diktiraju uslove i koji hoće svoje sportiste na vrhu, a ne "tamo nekog" Đokovića iz "tamo neke" Srbije. Uhh, jad i beda. Njihovim kompleksima nema kraja! To se najbolje vidi po poslednjim komentarima Robreda, Vavrinke i ostalih. A biće ih još...

boki

pre 6 godina

Ajmo sad realno, bez ikakvih provokacija... Nadal i Fererer su sampioni koji su gotovo uvijek iz prve uzimali ono sto se smatra da treba da uzmu.
Djoki za svaki podvig trebalo nekoliko pokusaja.
Treba da napravi istorijski niz. U poslednjem mecu ga pobjedjuje Federer u nikad goroj formi, i to na sljaci.
Dosao je do finala RG. Dobija ga The Man. Taj isti "The Man" ne bi nikad imao obraza da dopise sebi takav nadimak, da su Nadal i Federer na 100%.
Jer njegova finala, za razliku protiv Djoke i Endija, bi bila bas kao ovo poslednje - maks 2 gema po setu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Kralj Beljo, 18. jun 2017 11:02)

# Link komentara

Covece, al se nalupeta. Stan je osvojio prvu GS titulu upravo protiv Nadala u Australiji 2014-te, kad je Nadal bio broj jedan igrac na svetu. Imao je Nadal u tom momentu 4000 bodova prednosti u odnosu na Novaka, pa ga je Stan omlatio kao grad maline u finalu.

Mich

pre 6 godina

Zasto se na zapadu i u teniskim krugovima uporno izdvajaju ova dvojica na visi nivo???
Jer to zato sto ih je Djokovic tri godine zlostavljao i ponizavao pa su jedva docekali njegov pad...
Federer je bobegao ali Nadal i nije u GS titulama, tako da cekajmo penzije pa cemo videti koja su to dva "cudovista"

Mich

pre 6 godina

Ako su ova dvojica cudovista onda se verovatno Djokovic svrstava u drugi dvojac koja ih prati, a to su
Djokovic (12) i Marej (3)
HAHAHAHAHAHA
E jadni li su ovi zapadnjaci ne mogu Djokovicu da oproste ono zlostavljanje i teror u loslede 3 godine...Covek ih oducio od tenisa, Nadal tri godine potrosio na trazenje bolje droge...a godine idu.

Bg

pre 6 godina

@IVAN ..... Reci da je Djokovic 2011 igrao nevidjen tenis ne stoji. On je igrao tenis na visokom nivou bez oscilacija kompjuterski precizno! Ali bez leprsavosti,duha i elegancije. Neko je vec napisao dosadan tenis i mozda je malo prejako receno ali odgovara istini. Federer je te godine imao punih trideset a Novak 24 pa ne stoji konstatacija da je Rodja bio na vrhuncu. Novakov problem je veliki broj olako izgubljenih finala Gren Slema a tu vise nema pomoci vec je u godinama kada nema prostora za napredak. Ako se sve slozi i ako bude srece 1-2 slema bice FENOMENALNO.

Ivan

pre 6 godina

(Strucnjak, 18. jun 2017 10:17)
Rodja vecinu poena osvoja iz servisa i forhenda,Nadal iz njegovog forhend top spina,a Novak igra dosadan tenis.Novakov tenis iz 2011 je nesto nevidjeno u tenisu.Niko nije dosao ni blizu tog nivoa.On je tada bio za 50% bolji igrac i od Rafe i od Rodzera koji su bili na vrhuncu.Uzmi pogledaj ta finala sa Nadalom i polufinala sa Rodzerom.

Dande

pre 6 godina

Gotivim Nadala ali nema smisla govoriti kako je on cudoviste tenisko a da Novak nije. Prosto, jer ima svega 3 gren dslema vise od Novaka 15-12, al Novak ima 4 vezena. Imaju isti broj masters titula, svako po 30 al Novak ima 5 zavrsnih mastersa kada igra 8 najboljih a Nadal nema ni jedan. I Novak vodi u pobedama u medjusobnom skoru. Budite malo realni ljudi. Kako cudoviste a ovaj te Vise puta pobedio i tu ste negde po titulama. heh...

Blavor

pre 6 godina

Zasto se na zapadu i u teniskim krugovima uporno izdvajaju ova dvojica na visi nivo???
Jer to zato sto ih je Djokovic tri godine zlostavljao i ponizavao pa su jedva docekali njegov pad...
Federer je bobegao ali Nadal i nije u GS titulama, tako da cekajmo penzije pa cemo videti koja su to dva "cudovista
Mozda zato sto jedan ima najvise gren sleova ikad a drugi ga prati u stopu , sto mislis o tome ?

MareNS

pre 6 godina

Ovo je super. Skidaju pritisak sa Noleta i motivisu ga. Samo neka nastave, nije gotova karijera njih dvojice, a nije ni Noletova. Okrece se kolo srece.

Kralj Beljo

pre 6 godina

Cx, o cemu pricas druze? Kada je Djoka vezao one pobjede protiv Nadala, to se nekako ocekivalo. Nadal se vratio posle duze pauze i pruzio dosta prosjecne partije na turnirima u JA. I na kraju, sta mu je znacio taj niz pobjeda kada ga je u polufubalu RG otresao Feki, a Rafo uzeo GS?

Strucnjak

pre 6 godina

@Ivan*** Uvek sam za konkretnu raspravu a tvoja jeste takva.Reci da je Novakov nivo 2011 nesto nevidjeno u tenisu je veoma hrabra izjava. Ne znam koliko imas godina i dali si imao prilike da gledas medjusobne meceve Mekinroa,Borga i Konorsa koji su obelezili tenis krajem sedamdesetih i pocetkom osamdesetih. Jedina dva meca koji mogu da se porede sa njihovim okrsajima su Nadal Federer 3-2 na Vimbldonu i Djokovic Nadal 3-2 Australija kada nisu mogli da stoje. A veliki sampioni kao sto su Lendl,Marej,Djokovic igraju dosadan tenis to je tako za moj ukus a o ukusima se ne raspravlja. Pozdrav

Kralj Beljo

pre 6 godina

Ajmo sad realno, bez ikakvih provokacija... Nadal i Fererer su sampioni koji su gotovo uvijek iz prve uzimali ono sto se smatra da treba da uzmu.
Djoki za svaki podvig trebalo nekoliko pokusaja.
Treba da napravi istorijski niz. U poslednjem mecu ga pobjedjuje Federer u nikad goroj formi, i to na sljaci.
Dosao je do finala RG. Dobija ga The Man. Taj isti "The Man" ne bi nikad imao obraza da dopise sebi takav nadimak, da su Nadal i Federer na 100%.
Jer njegova finala, za razliku protiv Djoke i Endija, bi bila bas kao ovo poslednje - maks 2 gema po setu.

Jelena

pre 6 godina

Nadal i Federer su tenis jednostavno podigli na visi nivo. Njihovo rivalstvo se pojavilo u idealnom trenutku, jedan hladan, fin, ugladjen, drugi ratnik, srcan sa potpuno drugom energijom. Svako je na svoj nacin osvojio srca publike. A onda se pojavio neko ko je pokvario zurku i publika nije mogla da se veze za njega. Novak kao da bio smetnja rivalstvu snova. Dokazali su i ovim povratkom da su klasa iznad svih i zato njima svi odaju priznanje jer je zahvaljujuci njima tenis sada jedan do najpopularnijih i najplacenijih sportova od cega i svi drugi teniseri i teniserke imaju koristi.

Gospodža Pepita

pre 6 godina

Dok sve i jedan teniser vredno trenira za W,Novak se provodi po Bg a još 10 dana do početka.Dođite sebi,gotov je,neće više osvajati ništa jer ne želi.Evo sad je pokazao.Posle onakvog sramnog ispadanja sa RG on pravac za Bg da bi se provodio.

onako usput

pre 6 godina

Nole nikada nije imao harizmu i popularnost u svetu.
On ce u istoriji tenisa biti upamcen kao na primer Kanavaro u istoriji fudbala, dobar odbrambeni igrac, bio jednom najbolji na svetu,ima dosta titula, ali vec zaboravljen, nikada nije bio niti ce biti idol klincima... Nadal i Federer su nesto poput Pelea i Maradone, ili C.Ronalda i Mesija, ili Brazilaca Ronalda i Ronaldinja...

Predrag

pre 6 godina

Nisu ih pominjali kao čudovišta dok su skupljali tanjire od Novaka, hahaha... Biće im tako i opet, od tenisera koji ima bolji međusobni skor sa obojicom! A na žalost njihovih sponzora koji i guraju ovu prljavu anti-Novak kampanju...

Pele?

pre 6 godina

http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=1273311#k23834457

Naravno, seti se kada je igrao sam protiv svih na US openu, svi su se posle toga redjali da mu cestitaju, borac.

A ovo kada salje srca, samo pogledati komentare ljudi, 95% ga ismeva, 5% se pravi kulturno. Sta uradi covek od sebe, postade predmet ismevanja. A za cudo forma je tacno pocela da mu pada kada je krenuo posle AUS opena 2016. da salje srca, nekako je igurao RG posle toga i to je to.

Cx

pre 6 godina

Svi Novakovi uspesi se opravdavaju padom forme Nadala i Federera i nedostatkom prave konkurencije. Zaboravlja se medjutim da je on u svojem napadu na 1. mesto imao 7 uzastopnih pobeda nad Nadalom i da je zapravo on taj koji je Nadala razboleo i usao mu u glavu. Setite se kako je izgledao tih dana a nije se ni krilo da radi na popravljanu svoje psihe. Nadal nije nikada imao nekih ozbiljnijih povreda i njegova prica o kolenima je samo pokrice za evetulano pronadjene supstance koje bi se tada lako opravdale nekom dozvoljenom medicinom. Setimo se njegovog povratka 2013 i kako je medijski bio ispracen. Neko ko je imao problema s kolenima ni tada ni sada ne bi mogao da se vrati na ovaj nivo. Federer je prica za sebe, godine su ga stigle ali on je tu, prisutan sve je vreme i sto bi se reklo i "corava koka ubode neko zrno" ali uz medijsku paznju koju poseduje sve sto on uradi se vrednuje mnogo vise. Nazalost, Novakov eventualni povratak bi opet bio negativno propracen i opet opravdan sada definitivnim krajem i Federera i Nadala.

Melenci

pre 6 godina

Vavrinka nije prozivao Noleta,jasno je da je govorio o ovoj sezoni i da jednostavno niko ne moze sada nesto da velica Noleta.Sada ne.I zasto uplicete Noleta na ovoj vesti?Ili vam je uvek dobrodoslo da se istresate po Noletu koji je vec sada velik sampion.Da li ce se i kad vratiti ostaje nam tek da vidimo.Nole je u svojoj karijeri bio vec "cudoviste",to ne zaboravite nikada.

Strucnjak

pre 6 godina

Opet histerija! Ko god kaze da su oni koji su osvojili 18 i 15 slemova bolji od onoga ko je osvojio 12 bude zestoko napadnut. Ljudi shvatite da Novaka ne mrze sto je iz Srbije i da nije nikakva zavera u pitanju. Realno Novak i Marej igraju dosadan tenis u odnosu na Rafu a pogotovo na Federera. Novakova najveca greska je to sto nema stav i sto se svima dodvorava. te price o 4 vezana slema su lepe samo Lejver je to isto uradio u jednoj godini... Ostavite vise Novaka na miru i svoje neuspehe i frusustracije nemojte resavati preko njegovih ledja. Mi smo mu stavili kamen oko vrata svojim nerealnim ocekivanjima. Covek deli cetvrto mesto sa Emersonom najvecih svih vremena malo li je... Vi ostrasceni koje mrzi citav svet sem Rusije radite nesto sami pa budite peti u svetu!

Southpaw

pre 6 godina

Sad kad se vidi da Djokovic sa ovakvom formom ne moze stici po broju GS Fedexa i Bika, krecu prozivke kako su njih dvojica nedodirljivi... Tacno je to, ali takodje svi treba da priznaju da je Nole vec sada medju 5 najboljih tenisera svih vremena! Minimum!

sasho

pre 6 godina

Da si igrao kao što igraš protiv Novaka ne bi tako pričao!
Nesmeš bato da daš maksimum protiv njih,a verovatno ne smeš ni hemiju da koristiš kada igraš protiv ove dvojice.
U istoriji ćeš biti zabeležen kao neko ko je pobedjivao Novaka na jako čudan način i sprečio ga da bude najbolji uz pomoć prijatelja.

Y

pre 6 godina

Realno oni su se ovim titulama "otkacili" od Novaka, iako se moze reci da je Novak jedini u njihovoj grupi tj velika trojka. Medjutim Novak i pored uspjeha koje Nadal i Federer mogu samo da sanjaju i pored boljeg medjusobnog skora ostaje iza njih dvoje. Federer i Nadal su dobro iskoristili Novakov pad forme, a sad je red na njega da povuce potez.

Veronika

pre 6 godina

Ok, sve je to istina,nije sporno, ali baš me zanima da li će se tako svi diviti i čuditi Novaku kada i ako se vrati na onaj svoj prepoznatljiv nivo kad je derao obojicu.Vidjet ćemo, daj Bože!!!!

Nema boljeg hrvata od pokatolicenog srbina

pre 6 godina

Kada pogledaš stan d man-a stvarno ko čudovište, a jadni jumko pući će od kompleksa. Još da mu neko uradi dnk analizu pa shvati da je više od pola srbin :)

Giant

pre 6 godina

Nije tačno Federer koji gubi od Donskoja 117 tad i Hasa 321 trenutno na turnirima 250 Nadal od Tima na šjaci a kao kraj šjake i Wavrinka je izgubio rano u Majamiju

Posmatrac

pre 6 godina

Moram priznati da se vec duze vreme ludo zabavljam citajuci komentare o Federeru i Nadalu. Ako bilo ko na ovome svetu kaze bilo sta za njih dvojicu a ne pomene Djokovica to ovde izaziva histeriju. Dragi sunarodnici Federer ima 18 a Nadal 15 slemova .To je vise od 12 koliko ima Djokovic! Dakle to su cinjenice koje su jedine relevantne u celom svetu. Sampras ima 14 a Emerson 12. Sve drugo je nevazno. E sad ko god u svetu ili ovde to konstatuje taj mrzi Srbe i Noleta i ne zna sta je tenis. Novak je veliki igrac i jedan od najuspesnijih ikada ali po rezultatima on nije u prva tri igraca ikada. Moze da bude i naj bolji ikada ali mora da osvoji najvise Grend Slemova i ceo svet ce to morati da mu prizna. Dok to ne uradi mozemo da se ljutimo koliko hocemo i da izvlacimo neke druge parametre odnosa u medjusobnom skoru igraca ali ponavljam samo Grend slem titule su merilo.

Melenci

pre 6 godina

posteno je rekao,da se pre svega mora sacekati kraj njihovih kao i svih ostalih tenisera kako bi zakljucilo ko je najbolji.Nesumljivo je da su Rodzer i Nadal veoma uspesni u ovoj sezoni,najuspesniji.Vavrinka je mocan teniser i mogao je vise da uradi na RG,ali nije iz samo njemu poznatih razloga.Mogao je da bude precizniji,mentalno jaci,da bar uzdrma Rafu,da mec ucini zanimljivijim.Nije jer je mozda imao los dan.Rafa jeste igrao na najvisem nivou,ali nisu to bile uvek neodbranjivi udarci.Svejedno Vavrinka je uvek opasnost.

Ljube

pre 6 godina

Kao da su svi jedva docekali pad Novakov,cak ga niko sem prve trojice i ne spominje.Misljenja sam da je Novak iritantan u tenis turu sa svojim vestackim slanjima srca i pokusajima da se svima dopadne.Novakov sam navijac do samog kraja kad bude odlucio da se penzionise,ali navijaci zele da vide ratnika na terenu.Tad te postuju i dive ti se.Nervira me sto konstantno pokusavaju da omalovaze Novakove uspehe ne spominjuci ga kao jednog od 3-4 najbolja svih vremena,vec kao prolaznu dominaciju na turu, a covek je dominirao 5 godina i osvajao najvece turnire gde god se pojavio ili bio u samoj zavrsnici.Novak je od 2008 medju 3 najbolja tenisera na turu.A,sad cujem da nije konkurencija Rafi i Rodzeru koje je dobijao vise nego oni njega.

JPR24

pre 6 godina

Juce Tomi, danas Sten... Ko je sledeci na listi neprijatelja nebeskog naroda? Hahahahahaha, udrite legende i ne pitajte za posledice!
(Jumko, 18. jun 2017 08:54)

Idi uči ćirilicu prahistorijsku... Ako vam i to nije blam.

Ljube

pre 6 godina

Kao da su svi jedva docekali pad Novakov,cak ga niko sem prve trojice i ne spominje.Misljenja sam da je Novak iritantan u tenis turu sa svojim vestackim slanjima srca i pokusajima da se svima dopadne.Novakov sam navijac do samog kraja kad bude odlucio da se penzionise,ali navijaci zele da vide ratnika na terenu.Tad te postuju i dive ti se.Nervira me sto konstantno pokusavaju da omalovaze Novakove uspehe ne spominjuci ga kao jednog od 3-4 najbolja svih vremena,vec kao prolaznu dominaciju na turu, a covek je dominirao 5 godina i osvajao najvece turnire gde god se pojavio ili bio u samoj zavrsnici.Novak je od 2008 medju 3 najbolja tenisera na turu.A,sad cujem da nije konkurencija Rafi i Rodzeru koje je dobijao vise nego oni njega.

Southpaw

pre 6 godina

Sad kad se vidi da Djokovic sa ovakvom formom ne moze stici po broju GS Fedexa i Bika, krecu prozivke kako su njih dvojica nedodirljivi... Tacno je to, ali takodje svi treba da priznaju da je Nole vec sada medju 5 najboljih tenisera svih vremena! Minimum!

onako usput

pre 6 godina

Nole nikada nije imao harizmu i popularnost u svetu.
On ce u istoriji tenisa biti upamcen kao na primer Kanavaro u istoriji fudbala, dobar odbrambeni igrac, bio jednom najbolji na svetu,ima dosta titula, ali vec zaboravljen, nikada nije bio niti ce biti idol klincima... Nadal i Federer su nesto poput Pelea i Maradone, ili C.Ronalda i Mesija, ili Brazilaca Ronalda i Ronaldinja...

Strucnjak

pre 6 godina

Opet histerija! Ko god kaze da su oni koji su osvojili 18 i 15 slemova bolji od onoga ko je osvojio 12 bude zestoko napadnut. Ljudi shvatite da Novaka ne mrze sto je iz Srbije i da nije nikakva zavera u pitanju. Realno Novak i Marej igraju dosadan tenis u odnosu na Rafu a pogotovo na Federera. Novakova najveca greska je to sto nema stav i sto se svima dodvorava. te price o 4 vezana slema su lepe samo Lejver je to isto uradio u jednoj godini... Ostavite vise Novaka na miru i svoje neuspehe i frusustracije nemojte resavati preko njegovih ledja. Mi smo mu stavili kamen oko vrata svojim nerealnim ocekivanjima. Covek deli cetvrto mesto sa Emersonom najvecih svih vremena malo li je... Vi ostrasceni koje mrzi citav svet sem Rusije radite nesto sami pa budite peti u svetu!

Veronika

pre 6 godina

Ok, sve je to istina,nije sporno, ali baš me zanima da li će se tako svi diviti i čuditi Novaku kada i ako se vrati na onaj svoj prepoznatljiv nivo kad je derao obojicu.Vidjet ćemo, daj Bože!!!!

Posmatrac

pre 6 godina

Moram priznati da se vec duze vreme ludo zabavljam citajuci komentare o Federeru i Nadalu. Ako bilo ko na ovome svetu kaze bilo sta za njih dvojicu a ne pomene Djokovica to ovde izaziva histeriju. Dragi sunarodnici Federer ima 18 a Nadal 15 slemova .To je vise od 12 koliko ima Djokovic! Dakle to su cinjenice koje su jedine relevantne u celom svetu. Sampras ima 14 a Emerson 12. Sve drugo je nevazno. E sad ko god u svetu ili ovde to konstatuje taj mrzi Srbe i Noleta i ne zna sta je tenis. Novak je veliki igrac i jedan od najuspesnijih ikada ali po rezultatima on nije u prva tri igraca ikada. Moze da bude i naj bolji ikada ali mora da osvoji najvise Grend Slemova i ceo svet ce to morati da mu prizna. Dok to ne uradi mozemo da se ljutimo koliko hocemo i da izvlacimo neke druge parametre odnosa u medjusobnom skoru igraca ali ponavljam samo Grend slem titule su merilo.

Y

pre 6 godina

Realno oni su se ovim titulama "otkacili" od Novaka, iako se moze reci da je Novak jedini u njihovoj grupi tj velika trojka. Medjutim Novak i pored uspjeha koje Nadal i Federer mogu samo da sanjaju i pored boljeg medjusobnog skora ostaje iza njih dvoje. Federer i Nadal su dobro iskoristili Novakov pad forme, a sad je red na njega da povuce potez.

Cx

pre 6 godina

Svi Novakovi uspesi se opravdavaju padom forme Nadala i Federera i nedostatkom prave konkurencije. Zaboravlja se medjutim da je on u svojem napadu na 1. mesto imao 7 uzastopnih pobeda nad Nadalom i da je zapravo on taj koji je Nadala razboleo i usao mu u glavu. Setite se kako je izgledao tih dana a nije se ni krilo da radi na popravljanu svoje psihe. Nadal nije nikada imao nekih ozbiljnijih povreda i njegova prica o kolenima je samo pokrice za evetulano pronadjene supstance koje bi se tada lako opravdale nekom dozvoljenom medicinom. Setimo se njegovog povratka 2013 i kako je medijski bio ispracen. Neko ko je imao problema s kolenima ni tada ni sada ne bi mogao da se vrati na ovaj nivo. Federer je prica za sebe, godine su ga stigle ali on je tu, prisutan sve je vreme i sto bi se reklo i "corava koka ubode neko zrno" ali uz medijsku paznju koju poseduje sve sto on uradi se vrednuje mnogo vise. Nazalost, Novakov eventualni povratak bi opet bio negativno propracen i opet opravdan sada definitivnim krajem i Federera i Nadala.

Nema boljeg hrvata od pokatolicenog srbina

pre 6 godina

Kada pogledaš stan d man-a stvarno ko čudovište, a jadni jumko pući će od kompleksa. Još da mu neko uradi dnk analizu pa shvati da je više od pola srbin :)

Dande

pre 6 godina

Gotivim Nadala ali nema smisla govoriti kako je on cudoviste tenisko a da Novak nije. Prosto, jer ima svega 3 gren dslema vise od Novaka 15-12, al Novak ima 4 vezena. Imaju isti broj masters titula, svako po 30 al Novak ima 5 zavrsnih mastersa kada igra 8 najboljih a Nadal nema ni jedan. I Novak vodi u pobedama u medjusobnom skoru. Budite malo realni ljudi. Kako cudoviste a ovaj te Vise puta pobedio i tu ste negde po titulama. heh...

Pele?

pre 6 godina

http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=1273311#k23834457

Naravno, seti se kada je igrao sam protiv svih na US openu, svi su se posle toga redjali da mu cestitaju, borac.

A ovo kada salje srca, samo pogledati komentare ljudi, 95% ga ismeva, 5% se pravi kulturno. Sta uradi covek od sebe, postade predmet ismevanja. A za cudo forma je tacno pocela da mu pada kada je krenuo posle AUS opena 2016. da salje srca, nekako je igurao RG posle toga i to je to.

Mikii

pre 6 godina

Teski dani za botove, kako svariti to da kolege smatraju Federera i Nadala najboljim teniserima u istoriji i dele komplimente na njihov racun, a Nola ni ne spominju. Busar, pa Tomi, sad Wawro, ko je sledeci? :))) Ali, sad ce oni da nam objasne kako Nolo cita sve te izjave, i kako ce on iz inata sve to da im vrati i da ih pokida na terenu, cisto onako jer mu je dosadno. Hahahahahaha

Melenci

pre 6 godina

Vavrinka nije prozivao Noleta,jasno je da je govorio o ovoj sezoni i da jednostavno niko ne moze sada nesto da velica Noleta.Sada ne.I zasto uplicete Noleta na ovoj vesti?Ili vam je uvek dobrodoslo da se istresate po Noletu koji je vec sada velik sampion.Da li ce se i kad vratiti ostaje nam tek da vidimo.Nole je u svojoj karijeri bio vec "cudoviste",to ne zaboravite nikada.

Jelena

pre 6 godina

Nadal i Federer su tenis jednostavno podigli na visi nivo. Njihovo rivalstvo se pojavilo u idealnom trenutku, jedan hladan, fin, ugladjen, drugi ratnik, srcan sa potpuno drugom energijom. Svako je na svoj nacin osvojio srca publike. A onda se pojavio neko ko je pokvario zurku i publika nije mogla da se veze za njega. Novak kao da bio smetnja rivalstvu snova. Dokazali su i ovim povratkom da su klasa iznad svih i zato njima svi odaju priznanje jer je zahvaljujuci njima tenis sada jedan do najpopularnijih i najplacenijih sportova od cega i svi drugi teniseri i teniserke imaju koristi.

Gospodža Pepita

pre 6 godina

Dok sve i jedan teniser vredno trenira za W,Novak se provodi po Bg a još 10 dana do početka.Dođite sebi,gotov je,neće više osvajati ništa jer ne želi.Evo sad je pokazao.Posle onakvog sramnog ispadanja sa RG on pravac za Bg da bi se provodio.

Bg

pre 6 godina

@IVAN ..... Reci da je Djokovic 2011 igrao nevidjen tenis ne stoji. On je igrao tenis na visokom nivou bez oscilacija kompjuterski precizno! Ali bez leprsavosti,duha i elegancije. Neko je vec napisao dosadan tenis i mozda je malo prejako receno ali odgovara istini. Federer je te godine imao punih trideset a Novak 24 pa ne stoji konstatacija da je Rodja bio na vrhuncu. Novakov problem je veliki broj olako izgubljenih finala Gren Slema a tu vise nema pomoci vec je u godinama kada nema prostora za napredak. Ako se sve slozi i ako bude srece 1-2 slema bice FENOMENALNO.

alekso

pre 6 godina

Smesno je videti kako se svi utrkuju sa hvalospevima Rafi i Rodzeru, a Novaka niko ne pominje u ozbiljnom kontekstu, kao da nije postojao.Pa za par meseci kada osvoji US, opet krecu salve pohvala.Boli me stomak od mediokriteta.

hohoho

pre 6 godina

Po količini psihotičnog radovanja pojedinaca zbog Noletovog pada, sad su mi tek jasne razmere njihovog višegodišnjeg pakla boli i frustracija kada je Srbin vladao, tamburao one “goate“ i sprdao se sa celim turom. Najjače je što oni tripuju sad da je Novakova veličina nestala!?! To je najbolji dokaz patnje. Sorry gospodo, 3 puta najbolji sportista sveta, 12 slemova, 4 slema za redom, 30 mastersa, 5 top8 mastersa, 240 no1 nedelja, 5 puta ITF champion of the year, 4 puta ATP champion of the year, najbolja sezona ikada, 16970 poena itd, itd! I vrednije od svega toga, preko 30 izgrađenih ili renoviranih vrtića širom Srbije i pola miliona dolara za poplavlljene!
I da nema ništa od toga, onih 2 puta po 7 za redom, 2 puta šamari na dve vezane meč lopte zaredom, ono utišavanje Federera i njegovih mu 23000 podivljalih navijača, meni i više nego dovoljno!
I kao šlag na torti, činjenica i saznanje da ćete vi sve to gospodo pamtiti dok ste živi, jasnije i življe od svakog Novakovog navijača. Ovde se već smejem....

Melenci

pre 6 godina

posteno je rekao,da se pre svega mora sacekati kraj njihovih kao i svih ostalih tenisera kako bi zakljucilo ko je najbolji.Nesumljivo je da su Rodzer i Nadal veoma uspesni u ovoj sezoni,najuspesniji.Vavrinka je mocan teniser i mogao je vise da uradi na RG,ali nije iz samo njemu poznatih razloga.Mogao je da bude precizniji,mentalno jaci,da bar uzdrma Rafu,da mec ucini zanimljivijim.Nije jer je mozda imao los dan.Rafa jeste igrao na najvisem nivou,ali nisu to bile uvek neodbranjivi udarci.Svejedno Vavrinka je uvek opasnost.

JPR24

pre 6 godina

Juce Tomi, danas Sten... Ko je sledeci na listi neprijatelja nebeskog naroda? Hahahahahaha, udrite legende i ne pitajte za posledice!
(Jumko, 18. jun 2017 08:54)

Idi uči ćirilicu prahistorijsku... Ako vam i to nije blam.

Predrag

pre 6 godina

Nisu ih pominjali kao čudovišta dok su skupljali tanjire od Novaka, hahaha... Biće im tako i opet, od tenisera koji ima bolji međusobni skor sa obojicom! A na žalost njihovih sponzora koji i guraju ovu prljavu anti-Novak kampanju...

Da kazem

pre 6 godina

Koliko juče je Vavrinka bio omiljeni teniser nolobotića, sada je vidim omražen i persona non grata..čekam još Delpo da izjavi nešto.

vukica@gromnet.net

pre 6 godina

Nikad Nadal nije izgubio GS-finale od Wavrinke,doduse jeste jedno,ali je se povredio u tom mecu,tako da ga nije pobedio Wavrinka,nego povreda.Kako smo zadojeni mrznjom I ljubomorom prema svemu sto nije nase.

sasho

pre 6 godina

Da si igrao kao što igraš protiv Novaka ne bi tako pričao!
Nesmeš bato da daš maksimum protiv njih,a verovatno ne smeš ni hemiju da koristiš kada igraš protiv ove dvojice.
U istoriji ćeš biti zabeležen kao neko ko je pobedjivao Novaka na jako čudan način i sprečio ga da bude najbolji uz pomoć prijatelja.

MareNS

pre 6 godina

Ovo je super. Skidaju pritisak sa Noleta i motivisu ga. Samo neka nastave, nije gotova karijera njih dvojice, a nije ni Noletova. Okrece se kolo srece.

Strucnjak

pre 6 godina

@Ivan*** Uvek sam za konkretnu raspravu a tvoja jeste takva.Reci da je Novakov nivo 2011 nesto nevidjeno u tenisu je veoma hrabra izjava. Ne znam koliko imas godina i dali si imao prilike da gledas medjusobne meceve Mekinroa,Borga i Konorsa koji su obelezili tenis krajem sedamdesetih i pocetkom osamdesetih. Jedina dva meca koji mogu da se porede sa njihovim okrsajima su Nadal Federer 3-2 na Vimbldonu i Djokovic Nadal 3-2 Australija kada nisu mogli da stoje. A veliki sampioni kao sto su Lendl,Marej,Djokovic igraju dosadan tenis to je tako za moj ukus a o ukusima se ne raspravlja. Pozdrav

Zoran

pre 6 godina

Toni Robredo:"Nadal je svetlosnim godinama ispred Đokovića"
Španski teniser Tomi Robredo, koji je svojevremeno bio peti igrač sveta, odvojio je Rafaela Nadala i Rodžera Federera od “ostatka” tura."

Stanislas Vavrinka: "povratak Rafaela Nadala i Rodžera Federera, rekavši da su njih dvojica "čudovišta""

Ovo je isto kao kad Dr Nebojša krene da se divi Vučiću i da ga javno hvali. Jedno što on ovog ne sme da nazove čudovištem...

Đoković vs Nadal H2H 26 : 24

Đoković vs Federer H2H 23 : 22 (uz jednu bedno providnu predaju Federara)

I ja se divim "čudovištima" kao i "svetlosnim godinama"

Kosta

pre 6 godina

Vavrinka nikada protiv Federera nije igrao punom snagom niti punim umom. Pošto godinama pratim tenis i igre dotičnog , eto moje skromne opservacije. Kosta

Mikii

pre 6 godina

Covece, al se nalupeta. Stan je osvojio prvu GS titulu upravo protiv Nadala u Australiji 2014-te, kad je Nadal bio broj jedan igrac na svetu. Imao je Nadal u tom momentu 4000 bodova prednosti u odnosu na Novaka, pa ga je Stan omlatio kao grad maline u finalu.
(boki, 18. jun 2017 11:37)

Wawrinka moze da mlati jedino Djokovica, a Nadala dobije iskljucivo kad je ovaj povredjen. Vozi.

X

pre 6 godina

Govoriti da je Nadal cudoviste za Djokovica je presmesno , Djokovic "DOKAZANO" svestraniji igrac, bolji na razlicitim podlogama...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mich, 18. jun 2017 11:29)
U potpunosti se slazem. A ima i uticaj na masu. Evo ja sam kupio dva ptuja i zasadio na balkonu. I sada, kada god se iznerviram, idem i zagrlim ptuj i sirim ljubav. Lepo i meni i ptuju :DDDD
Naravno, moze i da odbaci ovo shvatanje i ponovo pocne da "dere" protivnike :)

Giant

pre 6 godina

Nije tačno Federer koji gubi od Donskoja 117 tad i Hasa 321 trenutno na turnirima 250 Nadal od Tima na šjaci a kao kraj šjake i Wavrinka je izgubio rano u Majamiju

Kralj Beljo

pre 6 godina

Ajmo sad realno, bez ikakvih provokacija... Nadal i Fererer su sampioni koji su gotovo uvijek iz prve uzimali ono sto se smatra da treba da uzmu.
Djoki za svaki podvig trebalo nekoliko pokusaja.
Treba da napravi istorijski niz. U poslednjem mecu ga pobjedjuje Federer u nikad goroj formi, i to na sljaci.
Dosao je do finala RG. Dobija ga The Man. Taj isti "The Man" ne bi nikad imao obraza da dopise sebi takav nadimak, da su Nadal i Federer na 100%.
Jer njegova finala, za razliku protiv Djoke i Endija, bi bila bas kao ovo poslednje - maks 2 gema po setu.

Madjo

pre 6 godina

To je njima trebalo. Da se spusti rampa Noletu da ne sme ništa da osvoji u poslednjih godinu dana, kako bi Federera i Nadala digli iz mrtvih i pričali o njima ponovo kao o božanstvima, a sve zbog sponzora koji diktiraju uslove i koji hoće svoje sportiste na vrhu, a ne "tamo nekog" Đokovića iz "tamo neke" Srbije. Uhh, jad i beda. Njihovim kompleksima nema kraja! To se najbolje vidi po poslednjim komentarima Robreda, Vavrinke i ostalih. A biće ih još...

sasa jokic

pre 6 godina

Kao i mnogi teniseri, najveci motiv imas kada igras protiv Noleta, tada dajete 110%. Protiv Rade si se predao pre nego sto si izasao na teren.

zvezda dno i sramota Srbije

pre 6 godina

Citam komentare i ne mogu se iscuditi cudu. Djokovic i Maarej igraju dosadan tenis a Nadal ne,pogotovo Federer. Sta Fedeerer to zanimljivo igra,obican prepotenko koji kada gubi odservira sto jace moze da se iscupa,nista on drugo ne zna. Po meni je osvojio sve sto je mogao kada nije imao konkurenciju. Zato ga svi velicaju. Mogu reci dobar igrac ali dupla nula od coveka,svaki poraz je isplakao,deckic mali ,mora da se isplace,pomadica mala.

adem

pre 6 godina

Nadal i Federer su tenis jednostavno podigli na visi nivo. Njihovo rivalstvo se pojavilo u idealnom trenutku, jedan hladan, fin, ugladjen, drugi ratnik, srcan sa potpuno drugom energijom. Svako je na svoj nacin osvojio srca publike. A onda se pojavio neko ko je pokvario zurku i publika nije mogla da se veze za njega. Novak kao da bio smetnja rivalstvu snova. Dokazali su i ovim povratkom da su klasa iznad svih i zato njima svi odaju priznanje jer je zahvaljujuci njima tenis sada jedan do najpopularnijih i najplacenijih sportova od cega i svi drugi teniseri i teniserke imaju koristi.
(Jelena, 18. jun 2017 11:15)
bravo. znaci nije da je novak los teniser, ali jednostavno se kasno pojavio, nakon sto su federer i nadal vec stvorili sliku vrhunskih tenisera, glavni takmicara za GOAT, nakon sto se publika vezala za njih. to je kao u fudbalu, tu su ronaldo i mesi, i njih svi vole, nema mesta za tamo nekog djokovica, ili nejmara ili ibrahimovica.
dok su njih dvojica ostalima je dzaba da se trude da ih svrgnu sa tog trona "bozanstva". e kada se povuku onda na prvom mestu moze ko hoce.

Kralj Beljo

pre 6 godina

Covece, al se nalupeta. Stan je osvojio prvu GS titulu upravo protiv Nadala u Australiji 2014-te, kad je Nadal bio broj jedan igrac na svetu. Imao je Nadal u tom momentu 4000 bodova prednosti u odnosu na Novaka, pa ga je Stan omlatio kao grad maline u finalu.
(boki, 18. jun 2017 11:37)
Koliko se sjecam, a ko gleda tenis i navija da pobijedi bolji a ne iz nacionalnih pobuda, zna da je Nadal u tom finalu bio zesci baksuz. Posle je imao i duzu pauzu.
Drao je Vavra, kao i sve na turniru, dok se nije ozbiljno povrijedio.
I onda je Vavro jedva dobio covjeka koji nije bio u mogucnosti ni 20% da pruzi. Jedva.
Isti taj Vavro je do finala dosao tresuci svoje redovne musterije.
Ali pricati o tome da je to finale pobijedio jer je bio bolji... Pobijedio je jer se igrac preko puta mreze povrijedio, a nije htio da preda mec.

Kralj Beljo

pre 6 godina

Cx, o cemu pricas druze? Kada je Djoka vezao one pobjede protiv Nadala, to se nekako ocekivalo. Nadal se vratio posle duze pauze i pruzio dosta prosjecne partije na turnirima u JA. I na kraju, sta mu je znacio taj niz pobjeda kada ga je u polufubalu RG otresao Feki, a Rafo uzeo GS?

da da

pre 6 godina

MA NE LUPAJ. SPONZORI STA DA SE RADI DA SE NOVAK POSVETIO SAMO TENISU I SAMO TO DA JE RADIO NIKADA NIKO NE BI BIO KAO ON. TO VAM JE SLUCAJ RECIMO U DRUGIM SPORTOVIMA IZLASCI DEVOJKE ZURKE ITD ITD. NOVAKA VISE NIJE ZANIMAO TENIS KAD JE UZEO ONAJ RG TO JE TO KLASICAN SRPSKI MENTALITET

Mich

pre 6 godina

Zasto se na zapadu i u teniskim krugovima uporno izdvajaju ova dvojica na visi nivo???
Jer to zato sto ih je Djokovic tri godine zlostavljao i ponizavao pa su jedva docekali njegov pad...
Federer je bobegao ali Nadal i nije u GS titulama, tako da cekajmo penzije pa cemo videti koja su to dva "cudovista"

Mich

pre 6 godina

Ako su ova dvojica cudovista onda se verovatno Djokovic svrstava u drugi dvojac koja ih prati, a to su
Djokovic (12) i Marej (3)
HAHAHAHAHAHA
E jadni li su ovi zapadnjaci ne mogu Djokovicu da oproste ono zlostavljanje i teror u loslede 3 godine...Covek ih oducio od tenisa, Nadal tri godine potrosio na trazenje bolje droge...a godine idu.

Aleksandar I

pre 6 godina

Posle ovih izjava tenisera, sto posto sam siguran, da je Novak zaustavljen da ne bude najbolji u istoriji, nadam se samo privremeno ...

Blavor

pre 6 godina

Zasto se na zapadu i u teniskim krugovima uporno izdvajaju ova dvojica na visi nivo???
Jer to zato sto ih je Djokovic tri godine zlostavljao i ponizavao pa su jedva docekali njegov pad...
Federer je bobegao ali Nadal i nije u GS titulama, tako da cekajmo penzije pa cemo videti koja su to dva "cudovista
Mozda zato sto jedan ima najvise gren sleova ikad a drugi ga prati u stopu , sto mislis o tome ?

pusasusjedi

pre 6 godina

Nikada Balkan i ceo region ne bi imao toliko prenosa tenisa godinama na tv da nije bilo Srbina Novaka! Komšije ljubitelji tenisa, ajd' bar to poštujte.

boki

pre 6 godina

Ajmo sad realno, bez ikakvih provokacija... Nadal i Fererer su sampioni koji su gotovo uvijek iz prve uzimali ono sto se smatra da treba da uzmu.
Djoki za svaki podvig trebalo nekoliko pokusaja.
Treba da napravi istorijski niz. U poslednjem mecu ga pobjedjuje Federer u nikad goroj formi, i to na sljaci.
Dosao je do finala RG. Dobija ga The Man. Taj isti "The Man" ne bi nikad imao obraza da dopise sebi takav nadimak, da su Nadal i Federer na 100%.
Jer njegova finala, za razliku protiv Djoke i Endija, bi bila bas kao ovo poslednje - maks 2 gema po setu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Kralj Beljo, 18. jun 2017 11:02)

# Link komentara

Covece, al se nalupeta. Stan je osvojio prvu GS titulu upravo protiv Nadala u Australiji 2014-te, kad je Nadal bio broj jedan igrac na svetu. Imao je Nadal u tom momentu 4000 bodova prednosti u odnosu na Novaka, pa ga je Stan omlatio kao grad maline u finalu.

Ivan

pre 6 godina

(Strucnjak, 18. jun 2017 10:17)
Rodja vecinu poena osvoja iz servisa i forhenda,Nadal iz njegovog forhend top spina,a Novak igra dosadan tenis.Novakov tenis iz 2011 je nesto nevidjeno u tenisu.Niko nije dosao ni blizu tog nivoa.On je tada bio za 50% bolji igrac i od Rafe i od Rodzera koji su bili na vrhuncu.Uzmi pogledaj ta finala sa Nadalom i polufinala sa Rodzerom.

Leptirić

pre 6 godina

Vavrinka nikada protiv Federera nije igrao punom snagom niti punim umom. Pošto godinama pratim tenis i igre dotičnog , eto moje skromne opservacije. Kosta
(Kosta, 18. jun 2017 11:02)

Upravo to. Stan nikada nije smeo da pobedi Rodžera. Sramota. Pobeđivao je samo kada bi ga R pustio i kada bi to ovom, R-u, odgovaralo (RG 2015). Od tog i takvog tenisera Novak je sebi dopustio da izgubi dve gs titule. Kada se tako stvari postave šta to govori o Novaku? Jednostavno ne shvata tenis ozbiljno koliko to rade Rodžer i Rafa. Dopušta da ga pobeđuju oni koji su gori od njega što se ovoj dvojici skoro nikada ne događa. Koliko ponekad ume da bude neozbiljan i opušte pravo je čudo šta je pored toga sve napravio u tenisu.

Ivan

pre 6 godina

(Strucnjak, 18. jun 2017 11:41)
Tenis pratim od onog cuvenog finala u Forest Hilsu izmedju Agasija i Bobe ZIvojinovica,prenosio ga Zvonko (igra se do carobne brojke 7)Mihajlovski.Znaci generacija Beker,Edberg,Agasi,Sampras i Lendl,Mekinro na zalasku.2011 je revolucija u tenisu iz vise razloga.Nijedan igrac nije toliko podigao igru iz prethodne godine da je poceo da pobedjuje jednog od najboljih igraca svih vremena Nadala koji izlazi iz najbolje godine u karijeri sa 6-7000 prednosti u bodovima.Inovacije kao sto su dotad nevidjena kretnja i pokrivanje terena,bekhend dijagonala koju je Nole mogao da spakuje na 10cm od linije i hvatao je u penjanju i retern koji se vraca protivniku pod noge.Dominacija na Rafaom na sljaci i Rodzerom na betonu.Takav agresivan tenis nije vidjen do tada a ni danas.Sto se tice kvalitete ta 3 meca slazem se.

Car Dusan

pre 6 godina

Pa, za njega i jesu čudovišta! Kad igra protiv svojeg zemljaka , svi znamo da neće da zapinje iz petnih žila ( patriotski razlozi). A, protiv ovoga Španca - u većini slučajeva se ponaša, kao mlada nevjesta! Najbolji je dokaz ovaj poslednji RS.

hihi

pre 6 godina

Nikad Nadal nije izgubio GS-finale od Wavrinke,doduse jeste jedno,ali ....
(vukica@gromnet.net, 18. jun. 2017 13:58)

Ovi rođorafoboti su komedija! Ma nisam nikog ubio, samo jednom, ahahaaaa...

12 komada he he sanjajte

pre 6 godina

Oko Novaka je najjače što i najgori klošar u Srbiji, koji nije znao i da tenis postoji, sada se sprda i pravi budalama ovu tenisku gospodu “stručnjake“ koji prate tenis od Kulina Bana i kralja Trpimira lol! To njih u stvari i najviše boli, što oni za svog života nisu dobili takvu legendu, ljubimca u omiljenom im sportu, a neki bezveznjakovići nezasluženo (po njima) jesu, i to u sportu za koji ih baš briga, i trljaju im nos s tim. A oni jadni puvali se godinama jednim slemom njihovog Ivanišovića hahaha.... Zato i hejtuju ovde. Boli ih mnogooo...

Okle da znam?

pre 6 godina

Nadalova igra se sastoji na izvanrednoj defanzivi i sigurnim kontra napadima. Wawrinka zna da mora da odigra citav mec kao bog, i da ce svaki blazi udarac biti kaznjen. To ga pritiska i zbog toga pocne da pravi greske. Wawrinka
bi izvanredno napao 5 puta, al 6 put bi pogrijesio ili bi odigrao blaze, a to bi Nadal iskoristio. Djokovicu se igra sastoji u glavnom u dobro izgradjenom napadu i nadigravanju protivnika koristeci njegove slabosti i ako to izostane on postaje nestrpljiv, pravi neke nerezonske potrze, pravi greske i pobjedjuje sam sebe. Ovo je moje laicko misljenje.

m87

pre 6 godina

ja mislim da je dosta ovih blentavih izjava koje kakvih tenisera koje je novak prasio dok je bio u formi. novak vrati svoj stari tim sa bekerom i prasi ili idi u penziju. ali nikako nastavak sa agasijem jer ima da tones sa njegovim treningom sve dublje i dublje.vajda i beker =novak shampion

Neko@

pre 6 godina

Ovakve stvari su od Boga date, samo da u Novaku proradi nerv, pomalo i inat...
I eto ga opet na vrhu!
Srpski inat zna cudo biti - uglavnom na propast, ali nekad i na spas bude.

div

pre 6 godina

Sudeci ovde po komentarima i glasovima na iste, ovde su uglavnom "komsije is susedstva" i i neki cudni Srbi. Prosto likujuci zbog tvog epskog pada. Pa ti Nole i dalje salji srca okolo bez provere da li su to zasluzili ili nogu u ....

zvezda dno i sramota Srbije

pre 6 godina

Citam komentare i ne mogu se iscuditi cudu. Djokovic i Maarej igraju dosadan tenis a Nadal ne,pogotovo Federer. Sta Fedeerer to zanimljivo igra,obican prepotenko koji kada gubi odservira sto jace moze da se iscupa,nista on drugo ne zna. Po meni je osvojio sve sto je mogao kada nije imao konkurenciju. Zato ga svi velicaju. Mogu reci dobar igrac ali dupla nula od coveka,svaki poraz je isplakao,deckic mali ,mora da se isplace,pomadica mala.

sasho

pre 6 godina

Da si igrao kao što igraš protiv Novaka ne bi tako pričao!
Nesmeš bato da daš maksimum protiv njih,a verovatno ne smeš ni hemiju da koristiš kada igraš protiv ove dvojice.
U istoriji ćeš biti zabeležen kao neko ko je pobedjivao Novaka na jako čudan način i sprečio ga da bude najbolji uz pomoć prijatelja.

JPR24

pre 6 godina

Juce Tomi, danas Sten... Ko je sledeci na listi neprijatelja nebeskog naroda? Hahahahahaha, udrite legende i ne pitajte za posledice!
(Jumko, 18. jun 2017 08:54)

Idi uči ćirilicu prahistorijsku... Ako vam i to nije blam.

Ivan

pre 6 godina

(Strucnjak, 18. jun 2017 10:17)
Rodja vecinu poena osvoja iz servisa i forhenda,Nadal iz njegovog forhend top spina,a Novak igra dosadan tenis.Novakov tenis iz 2011 je nesto nevidjeno u tenisu.Niko nije dosao ni blizu tog nivoa.On je tada bio za 50% bolji igrac i od Rafe i od Rodzera koji su bili na vrhuncu.Uzmi pogledaj ta finala sa Nadalom i polufinala sa Rodzerom.

Strucnjak

pre 6 godina

Opet histerija! Ko god kaze da su oni koji su osvojili 18 i 15 slemova bolji od onoga ko je osvojio 12 bude zestoko napadnut. Ljudi shvatite da Novaka ne mrze sto je iz Srbije i da nije nikakva zavera u pitanju. Realno Novak i Marej igraju dosadan tenis u odnosu na Rafu a pogotovo na Federera. Novakova najveca greska je to sto nema stav i sto se svima dodvorava. te price o 4 vezana slema su lepe samo Lejver je to isto uradio u jednoj godini... Ostavite vise Novaka na miru i svoje neuspehe i frusustracije nemojte resavati preko njegovih ledja. Mi smo mu stavili kamen oko vrata svojim nerealnim ocekivanjima. Covek deli cetvrto mesto sa Emersonom najvecih svih vremena malo li je... Vi ostrasceni koje mrzi citav svet sem Rusije radite nesto sami pa budite peti u svetu!

Veronika

pre 6 godina

Ok, sve je to istina,nije sporno, ali baš me zanima da li će se tako svi diviti i čuditi Novaku kada i ako se vrati na onaj svoj prepoznatljiv nivo kad je derao obojicu.Vidjet ćemo, daj Bože!!!!

Nema boljeg hrvata od pokatolicenog srbina

pre 6 godina

Kada pogledaš stan d man-a stvarno ko čudovište, a jadni jumko pući će od kompleksa. Još da mu neko uradi dnk analizu pa shvati da je više od pola srbin :)

hohoho

pre 6 godina

Po količini psihotičnog radovanja pojedinaca zbog Noletovog pada, sad su mi tek jasne razmere njihovog višegodišnjeg pakla boli i frustracija kada je Srbin vladao, tamburao one “goate“ i sprdao se sa celim turom. Najjače je što oni tripuju sad da je Novakova veličina nestala!?! To je najbolji dokaz patnje. Sorry gospodo, 3 puta najbolji sportista sveta, 12 slemova, 4 slema za redom, 30 mastersa, 5 top8 mastersa, 240 no1 nedelja, 5 puta ITF champion of the year, 4 puta ATP champion of the year, najbolja sezona ikada, 16970 poena itd, itd! I vrednije od svega toga, preko 30 izgrađenih ili renoviranih vrtića širom Srbije i pola miliona dolara za poplavlljene!
I da nema ništa od toga, onih 2 puta po 7 za redom, 2 puta šamari na dve vezane meč lopte zaredom, ono utišavanje Federera i njegovih mu 23000 podivljalih navijača, meni i više nego dovoljno!
I kao šlag na torti, činjenica i saznanje da ćete vi sve to gospodo pamtiti dok ste živi, jasnije i življe od svakog Novakovog navijača. Ovde se već smejem....

alekso

pre 6 godina

Smesno je videti kako se svi utrkuju sa hvalospevima Rafi i Rodzeru, a Novaka niko ne pominje u ozbiljnom kontekstu, kao da nije postojao.Pa za par meseci kada osvoji US, opet krecu salve pohvala.Boli me stomak od mediokriteta.

Zoran

pre 6 godina

Toni Robredo:"Nadal je svetlosnim godinama ispred Đokovića"
Španski teniser Tomi Robredo, koji je svojevremeno bio peti igrač sveta, odvojio je Rafaela Nadala i Rodžera Federera od “ostatka” tura."

Stanislas Vavrinka: "povratak Rafaela Nadala i Rodžera Federera, rekavši da su njih dvojica "čudovišta""

Ovo je isto kao kad Dr Nebojša krene da se divi Vučiću i da ga javno hvali. Jedno što on ovog ne sme da nazove čudovištem...

Đoković vs Nadal H2H 26 : 24

Đoković vs Federer H2H 23 : 22 (uz jednu bedno providnu predaju Federara)

I ja se divim "čudovištima" kao i "svetlosnim godinama"

Giant

pre 6 godina

Nije tačno Federer koji gubi od Donskoja 117 tad i Hasa 321 trenutno na turnirima 250 Nadal od Tima na šjaci a kao kraj šjake i Wavrinka je izgubio rano u Majamiju

Ljube

pre 6 godina

Kao da su svi jedva docekali pad Novakov,cak ga niko sem prve trojice i ne spominje.Misljenja sam da je Novak iritantan u tenis turu sa svojim vestackim slanjima srca i pokusajima da se svima dopadne.Novakov sam navijac do samog kraja kad bude odlucio da se penzionise,ali navijaci zele da vide ratnika na terenu.Tad te postuju i dive ti se.Nervira me sto konstantno pokusavaju da omalovaze Novakove uspehe ne spominjuci ga kao jednog od 3-4 najbolja svih vremena,vec kao prolaznu dominaciju na turu, a covek je dominirao 5 godina i osvajao najvece turnire gde god se pojavio ili bio u samoj zavrsnici.Novak je od 2008 medju 3 najbolja tenisera na turu.A,sad cujem da nije konkurencija Rafi i Rodzeru koje je dobijao vise nego oni njega.

Predrag

pre 6 godina

Nisu ih pominjali kao čudovišta dok su skupljali tanjire od Novaka, hahaha... Biće im tako i opet, od tenisera koji ima bolji međusobni skor sa obojicom! A na žalost njihovih sponzora koji i guraju ovu prljavu anti-Novak kampanju...

Dande

pre 6 godina

Gotivim Nadala ali nema smisla govoriti kako je on cudoviste tenisko a da Novak nije. Prosto, jer ima svega 3 gren dslema vise od Novaka 15-12, al Novak ima 4 vezena. Imaju isti broj masters titula, svako po 30 al Novak ima 5 zavrsnih mastersa kada igra 8 najboljih a Nadal nema ni jedan. I Novak vodi u pobedama u medjusobnom skoru. Budite malo realni ljudi. Kako cudoviste a ovaj te Vise puta pobedio i tu ste negde po titulama. heh...

Madjo

pre 6 godina

To je njima trebalo. Da se spusti rampa Noletu da ne sme ništa da osvoji u poslednjih godinu dana, kako bi Federera i Nadala digli iz mrtvih i pričali o njima ponovo kao o božanstvima, a sve zbog sponzora koji diktiraju uslove i koji hoće svoje sportiste na vrhu, a ne "tamo nekog" Đokovića iz "tamo neke" Srbije. Uhh, jad i beda. Njihovim kompleksima nema kraja! To se najbolje vidi po poslednjim komentarima Robreda, Vavrinke i ostalih. A biće ih još...

Cx

pre 6 godina

Svi Novakovi uspesi se opravdavaju padom forme Nadala i Federera i nedostatkom prave konkurencije. Zaboravlja se medjutim da je on u svojem napadu na 1. mesto imao 7 uzastopnih pobeda nad Nadalom i da je zapravo on taj koji je Nadala razboleo i usao mu u glavu. Setite se kako je izgledao tih dana a nije se ni krilo da radi na popravljanu svoje psihe. Nadal nije nikada imao nekih ozbiljnijih povreda i njegova prica o kolenima je samo pokrice za evetulano pronadjene supstance koje bi se tada lako opravdale nekom dozvoljenom medicinom. Setimo se njegovog povratka 2013 i kako je medijski bio ispracen. Neko ko je imao problema s kolenima ni tada ni sada ne bi mogao da se vrati na ovaj nivo. Federer je prica za sebe, godine su ga stigle ali on je tu, prisutan sve je vreme i sto bi se reklo i "corava koka ubode neko zrno" ali uz medijsku paznju koju poseduje sve sto on uradi se vrednuje mnogo vise. Nazalost, Novakov eventualni povratak bi opet bio negativno propracen i opet opravdan sada definitivnim krajem i Federera i Nadala.

onako usput

pre 6 godina

Nole nikada nije imao harizmu i popularnost u svetu.
On ce u istoriji tenisa biti upamcen kao na primer Kanavaro u istoriji fudbala, dobar odbrambeni igrac, bio jednom najbolji na svetu,ima dosta titula, ali vec zaboravljen, nikada nije bio niti ce biti idol klincima... Nadal i Federer su nesto poput Pelea i Maradone, ili C.Ronalda i Mesija, ili Brazilaca Ronalda i Ronaldinja...

Mich

pre 6 godina

Zasto se na zapadu i u teniskim krugovima uporno izdvajaju ova dvojica na visi nivo???
Jer to zato sto ih je Djokovic tri godine zlostavljao i ponizavao pa su jedva docekali njegov pad...
Federer je bobegao ali Nadal i nije u GS titulama, tako da cekajmo penzije pa cemo videti koja su to dva "cudovista"

Aleksandar I

pre 6 godina

Posle ovih izjava tenisera, sto posto sam siguran, da je Novak zaustavljen da ne bude najbolji u istoriji, nadam se samo privremeno ...

Ivan

pre 6 godina

(Strucnjak, 18. jun 2017 11:41)
Tenis pratim od onog cuvenog finala u Forest Hilsu izmedju Agasija i Bobe ZIvojinovica,prenosio ga Zvonko (igra se do carobne brojke 7)Mihajlovski.Znaci generacija Beker,Edberg,Agasi,Sampras i Lendl,Mekinro na zalasku.2011 je revolucija u tenisu iz vise razloga.Nijedan igrac nije toliko podigao igru iz prethodne godine da je poceo da pobedjuje jednog od najboljih igraca svih vremena Nadala koji izlazi iz najbolje godine u karijeri sa 6-7000 prednosti u bodovima.Inovacije kao sto su dotad nevidjena kretnja i pokrivanje terena,bekhend dijagonala koju je Nole mogao da spakuje na 10cm od linije i hvatao je u penjanju i retern koji se vraca protivniku pod noge.Dominacija na Rafaom na sljaci i Rodzerom na betonu.Takav agresivan tenis nije vidjen do tada a ni danas.Sto se tice kvalitete ta 3 meca slazem se.

Southpaw

pre 6 godina

Sad kad se vidi da Djokovic sa ovakvom formom ne moze stici po broju GS Fedexa i Bika, krecu prozivke kako su njih dvojica nedodirljivi... Tacno je to, ali takodje svi treba da priznaju da je Nole vec sada medju 5 najboljih tenisera svih vremena! Minimum!

Posmatrac

pre 6 godina

Moram priznati da se vec duze vreme ludo zabavljam citajuci komentare o Federeru i Nadalu. Ako bilo ko na ovome svetu kaze bilo sta za njih dvojicu a ne pomene Djokovica to ovde izaziva histeriju. Dragi sunarodnici Federer ima 18 a Nadal 15 slemova .To je vise od 12 koliko ima Djokovic! Dakle to su cinjenice koje su jedine relevantne u celom svetu. Sampras ima 14 a Emerson 12. Sve drugo je nevazno. E sad ko god u svetu ili ovde to konstatuje taj mrzi Srbe i Noleta i ne zna sta je tenis. Novak je veliki igrac i jedan od najuspesnijih ikada ali po rezultatima on nije u prva tri igraca ikada. Moze da bude i naj bolji ikada ali mora da osvoji najvise Grend Slemova i ceo svet ce to morati da mu prizna. Dok to ne uradi mozemo da se ljutimo koliko hocemo i da izvlacimo neke druge parametre odnosa u medjusobnom skoru igraca ali ponavljam samo Grend slem titule su merilo.

m87

pre 6 godina

ja mislim da je dosta ovih blentavih izjava koje kakvih tenisera koje je novak prasio dok je bio u formi. novak vrati svoj stari tim sa bekerom i prasi ili idi u penziju. ali nikako nastavak sa agasijem jer ima da tones sa njegovim treningom sve dublje i dublje.vajda i beker =novak shampion

Mich

pre 6 godina

Ako su ova dvojica cudovista onda se verovatno Djokovic svrstava u drugi dvojac koja ih prati, a to su
Djokovic (12) i Marej (3)
HAHAHAHAHAHA
E jadni li su ovi zapadnjaci ne mogu Djokovicu da oproste ono zlostavljanje i teror u loslede 3 godine...Covek ih oducio od tenisa, Nadal tri godine potrosio na trazenje bolje droge...a godine idu.

Blavor

pre 6 godina

Zasto se na zapadu i u teniskim krugovima uporno izdvajaju ova dvojica na visi nivo???
Jer to zato sto ih je Djokovic tri godine zlostavljao i ponizavao pa su jedva docekali njegov pad...
Federer je bobegao ali Nadal i nije u GS titulama, tako da cekajmo penzije pa cemo videti koja su to dva "cudovista
Mozda zato sto jedan ima najvise gren sleova ikad a drugi ga prati u stopu , sto mislis o tome ?

Mikii

pre 6 godina

Teski dani za botove, kako svariti to da kolege smatraju Federera i Nadala najboljim teniserima u istoriji i dele komplimente na njihov racun, a Nola ni ne spominju. Busar, pa Tomi, sad Wawro, ko je sledeci? :))) Ali, sad ce oni da nam objasne kako Nolo cita sve te izjave, i kako ce on iz inata sve to da im vrati i da ih pokida na terenu, cisto onako jer mu je dosadno. Hahahahahaha

boki

pre 6 godina

Ajmo sad realno, bez ikakvih provokacija... Nadal i Fererer su sampioni koji su gotovo uvijek iz prve uzimali ono sto se smatra da treba da uzmu.
Djoki za svaki podvig trebalo nekoliko pokusaja.
Treba da napravi istorijski niz. U poslednjem mecu ga pobjedjuje Federer u nikad goroj formi, i to na sljaci.
Dosao je do finala RG. Dobija ga The Man. Taj isti "The Man" ne bi nikad imao obraza da dopise sebi takav nadimak, da su Nadal i Federer na 100%.
Jer njegova finala, za razliku protiv Djoke i Endija, bi bila bas kao ovo poslednje - maks 2 gema po setu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Kralj Beljo, 18. jun 2017 11:02)

# Link komentara

Covece, al se nalupeta. Stan je osvojio prvu GS titulu upravo protiv Nadala u Australiji 2014-te, kad je Nadal bio broj jedan igrac na svetu. Imao je Nadal u tom momentu 4000 bodova prednosti u odnosu na Novaka, pa ga je Stan omlatio kao grad maline u finalu.

sasa jokic

pre 6 godina

Kao i mnogi teniseri, najveci motiv imas kada igras protiv Noleta, tada dajete 110%. Protiv Rade si se predao pre nego sto si izasao na teren.

12 komada he he sanjajte

pre 6 godina

Oko Novaka je najjače što i najgori klošar u Srbiji, koji nije znao i da tenis postoji, sada se sprda i pravi budalama ovu tenisku gospodu “stručnjake“ koji prate tenis od Kulina Bana i kralja Trpimira lol! To njih u stvari i najviše boli, što oni za svog života nisu dobili takvu legendu, ljubimca u omiljenom im sportu, a neki bezveznjakovići nezasluženo (po njima) jesu, i to u sportu za koji ih baš briga, i trljaju im nos s tim. A oni jadni puvali se godinama jednim slemom njihovog Ivanišovića hahaha.... Zato i hejtuju ovde. Boli ih mnogooo...

pusasusjedi

pre 6 godina

Nikada Balkan i ceo region ne bi imao toliko prenosa tenisa godinama na tv da nije bilo Srbina Novaka! Komšije ljubitelji tenisa, ajd' bar to poštujte.

MareNS

pre 6 godina

Ovo je super. Skidaju pritisak sa Noleta i motivisu ga. Samo neka nastave, nije gotova karijera njih dvojice, a nije ni Noletova. Okrece se kolo srece.

hihi

pre 6 godina

Nikad Nadal nije izgubio GS-finale od Wavrinke,doduse jeste jedno,ali ....
(vukica@gromnet.net, 18. jun. 2017 13:58)

Ovi rođorafoboti su komedija! Ma nisam nikog ubio, samo jednom, ahahaaaa...

Y

pre 6 godina

Realno oni su se ovim titulama "otkacili" od Novaka, iako se moze reci da je Novak jedini u njihovoj grupi tj velika trojka. Medjutim Novak i pored uspjeha koje Nadal i Federer mogu samo da sanjaju i pored boljeg medjusobnog skora ostaje iza njih dvoje. Federer i Nadal su dobro iskoristili Novakov pad forme, a sad je red na njega da povuce potez.

Car Dusan

pre 6 godina

Pa, za njega i jesu čudovišta! Kad igra protiv svojeg zemljaka , svi znamo da neće da zapinje iz petnih žila ( patriotski razlozi). A, protiv ovoga Španca - u većini slučajeva se ponaša, kao mlada nevjesta! Najbolji je dokaz ovaj poslednji RS.

Kosta

pre 6 godina

Vavrinka nikada protiv Federera nije igrao punom snagom niti punim umom. Pošto godinama pratim tenis i igre dotičnog , eto moje skromne opservacije. Kosta

Jelena

pre 6 godina

Nadal i Federer su tenis jednostavno podigli na visi nivo. Njihovo rivalstvo se pojavilo u idealnom trenutku, jedan hladan, fin, ugladjen, drugi ratnik, srcan sa potpuno drugom energijom. Svako je na svoj nacin osvojio srca publike. A onda se pojavio neko ko je pokvario zurku i publika nije mogla da se veze za njega. Novak kao da bio smetnja rivalstvu snova. Dokazali su i ovim povratkom da su klasa iznad svih i zato njima svi odaju priznanje jer je zahvaljujuci njima tenis sada jedan do najpopularnijih i najplacenijih sportova od cega i svi drugi teniseri i teniserke imaju koristi.

Strucnjak

pre 6 godina

@Ivan*** Uvek sam za konkretnu raspravu a tvoja jeste takva.Reci da je Novakov nivo 2011 nesto nevidjeno u tenisu je veoma hrabra izjava. Ne znam koliko imas godina i dali si imao prilike da gledas medjusobne meceve Mekinroa,Borga i Konorsa koji su obelezili tenis krajem sedamdesetih i pocetkom osamdesetih. Jedina dva meca koji mogu da se porede sa njihovim okrsajima su Nadal Federer 3-2 na Vimbldonu i Djokovic Nadal 3-2 Australija kada nisu mogli da stoje. A veliki sampioni kao sto su Lendl,Marej,Djokovic igraju dosadan tenis to je tako za moj ukus a o ukusima se ne raspravlja. Pozdrav

Kralj Beljo

pre 6 godina

Cx, o cemu pricas druze? Kada je Djoka vezao one pobjede protiv Nadala, to se nekako ocekivalo. Nadal se vratio posle duze pauze i pruzio dosta prosjecne partije na turnirima u JA. I na kraju, sta mu je znacio taj niz pobjeda kada ga je u polufubalu RG otresao Feki, a Rafo uzeo GS?

Gospodža Pepita

pre 6 godina

Dok sve i jedan teniser vredno trenira za W,Novak se provodi po Bg a još 10 dana do početka.Dođite sebi,gotov je,neće više osvajati ništa jer ne želi.Evo sad je pokazao.Posle onakvog sramnog ispadanja sa RG on pravac za Bg da bi se provodio.

Neko@

pre 6 godina

Ovakve stvari su od Boga date, samo da u Novaku proradi nerv, pomalo i inat...
I eto ga opet na vrhu!
Srpski inat zna cudo biti - uglavnom na propast, ali nekad i na spas bude.

Bg

pre 6 godina

@IVAN ..... Reci da je Djokovic 2011 igrao nevidjen tenis ne stoji. On je igrao tenis na visokom nivou bez oscilacija kompjuterski precizno! Ali bez leprsavosti,duha i elegancije. Neko je vec napisao dosadan tenis i mozda je malo prejako receno ali odgovara istini. Federer je te godine imao punih trideset a Novak 24 pa ne stoji konstatacija da je Rodja bio na vrhuncu. Novakov problem je veliki broj olako izgubljenih finala Gren Slema a tu vise nema pomoci vec je u godinama kada nema prostora za napredak. Ako se sve slozi i ako bude srece 1-2 slema bice FENOMENALNO.

Kralj Beljo

pre 6 godina

Ajmo sad realno, bez ikakvih provokacija... Nadal i Fererer su sampioni koji su gotovo uvijek iz prve uzimali ono sto se smatra da treba da uzmu.
Djoki za svaki podvig trebalo nekoliko pokusaja.
Treba da napravi istorijski niz. U poslednjem mecu ga pobjedjuje Federer u nikad goroj formi, i to na sljaci.
Dosao je do finala RG. Dobija ga The Man. Taj isti "The Man" ne bi nikad imao obraza da dopise sebi takav nadimak, da su Nadal i Federer na 100%.
Jer njegova finala, za razliku protiv Djoke i Endija, bi bila bas kao ovo poslednje - maks 2 gema po setu.

X

pre 6 godina

Govoriti da je Nadal cudoviste za Djokovica je presmesno , Djokovic "DOKAZANO" svestraniji igrac, bolji na razlicitim podlogama...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mich, 18. jun 2017 11:29)
U potpunosti se slazem. A ima i uticaj na masu. Evo ja sam kupio dva ptuja i zasadio na balkonu. I sada, kada god se iznerviram, idem i zagrlim ptuj i sirim ljubav. Lepo i meni i ptuju :DDDD
Naravno, moze i da odbaci ovo shvatanje i ponovo pocne da "dere" protivnike :)

vukica@gromnet.net

pre 6 godina

Nikad Nadal nije izgubio GS-finale od Wavrinke,doduse jeste jedno,ali je se povredio u tom mecu,tako da ga nije pobedio Wavrinka,nego povreda.Kako smo zadojeni mrznjom I ljubomorom prema svemu sto nije nase.

Melenci

pre 6 godina

posteno je rekao,da se pre svega mora sacekati kraj njihovih kao i svih ostalih tenisera kako bi zakljucilo ko je najbolji.Nesumljivo je da su Rodzer i Nadal veoma uspesni u ovoj sezoni,najuspesniji.Vavrinka je mocan teniser i mogao je vise da uradi na RG,ali nije iz samo njemu poznatih razloga.Mogao je da bude precizniji,mentalno jaci,da bar uzdrma Rafu,da mec ucini zanimljivijim.Nije jer je mozda imao los dan.Rafa jeste igrao na najvisem nivou,ali nisu to bile uvek neodbranjivi udarci.Svejedno Vavrinka je uvek opasnost.

da da

pre 6 godina

MA NE LUPAJ. SPONZORI STA DA SE RADI DA SE NOVAK POSVETIO SAMO TENISU I SAMO TO DA JE RADIO NIKADA NIKO NE BI BIO KAO ON. TO VAM JE SLUCAJ RECIMO U DRUGIM SPORTOVIMA IZLASCI DEVOJKE ZURKE ITD ITD. NOVAKA VISE NIJE ZANIMAO TENIS KAD JE UZEO ONAJ RG TO JE TO KLASICAN SRPSKI MENTALITET

Kralj Beljo

pre 6 godina

Covece, al se nalupeta. Stan je osvojio prvu GS titulu upravo protiv Nadala u Australiji 2014-te, kad je Nadal bio broj jedan igrac na svetu. Imao je Nadal u tom momentu 4000 bodova prednosti u odnosu na Novaka, pa ga je Stan omlatio kao grad maline u finalu.
(boki, 18. jun 2017 11:37)
Koliko se sjecam, a ko gleda tenis i navija da pobijedi bolji a ne iz nacionalnih pobuda, zna da je Nadal u tom finalu bio zesci baksuz. Posle je imao i duzu pauzu.
Drao je Vavra, kao i sve na turniru, dok se nije ozbiljno povrijedio.
I onda je Vavro jedva dobio covjeka koji nije bio u mogucnosti ni 20% da pruzi. Jedva.
Isti taj Vavro je do finala dosao tresuci svoje redovne musterije.
Ali pricati o tome da je to finale pobijedio jer je bio bolji... Pobijedio je jer se igrac preko puta mreze povrijedio, a nije htio da preda mec.

Leptirić

pre 6 godina

Vavrinka nikada protiv Federera nije igrao punom snagom niti punim umom. Pošto godinama pratim tenis i igre dotičnog , eto moje skromne opservacije. Kosta
(Kosta, 18. jun 2017 11:02)

Upravo to. Stan nikada nije smeo da pobedi Rodžera. Sramota. Pobeđivao je samo kada bi ga R pustio i kada bi to ovom, R-u, odgovaralo (RG 2015). Od tog i takvog tenisera Novak je sebi dopustio da izgubi dve gs titule. Kada se tako stvari postave šta to govori o Novaku? Jednostavno ne shvata tenis ozbiljno koliko to rade Rodžer i Rafa. Dopušta da ga pobeđuju oni koji su gori od njega što se ovoj dvojici skoro nikada ne događa. Koliko ponekad ume da bude neozbiljan i opušte pravo je čudo šta je pored toga sve napravio u tenisu.

Pele?

pre 6 godina

http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=1273311#k23834457

Naravno, seti se kada je igrao sam protiv svih na US openu, svi su se posle toga redjali da mu cestitaju, borac.

A ovo kada salje srca, samo pogledati komentare ljudi, 95% ga ismeva, 5% se pravi kulturno. Sta uradi covek od sebe, postade predmet ismevanja. A za cudo forma je tacno pocela da mu pada kada je krenuo posle AUS opena 2016. da salje srca, nekako je igurao RG posle toga i to je to.

Okle da znam?

pre 6 godina

Nadalova igra se sastoji na izvanrednoj defanzivi i sigurnim kontra napadima. Wawrinka zna da mora da odigra citav mec kao bog, i da ce svaki blazi udarac biti kaznjen. To ga pritiska i zbog toga pocne da pravi greske. Wawrinka
bi izvanredno napao 5 puta, al 6 put bi pogrijesio ili bi odigrao blaze, a to bi Nadal iskoristio. Djokovicu se igra sastoji u glavnom u dobro izgradjenom napadu i nadigravanju protivnika koristeci njegove slabosti i ako to izostane on postaje nestrpljiv, pravi neke nerezonske potrze, pravi greske i pobjedjuje sam sebe. Ovo je moje laicko misljenje.

Da kazem

pre 6 godina

Koliko juče je Vavrinka bio omiljeni teniser nolobotića, sada je vidim omražen i persona non grata..čekam još Delpo da izjavi nešto.

adem

pre 6 godina

Nadal i Federer su tenis jednostavno podigli na visi nivo. Njihovo rivalstvo se pojavilo u idealnom trenutku, jedan hladan, fin, ugladjen, drugi ratnik, srcan sa potpuno drugom energijom. Svako je na svoj nacin osvojio srca publike. A onda se pojavio neko ko je pokvario zurku i publika nije mogla da se veze za njega. Novak kao da bio smetnja rivalstvu snova. Dokazali su i ovim povratkom da su klasa iznad svih i zato njima svi odaju priznanje jer je zahvaljujuci njima tenis sada jedan do najpopularnijih i najplacenijih sportova od cega i svi drugi teniseri i teniserke imaju koristi.
(Jelena, 18. jun 2017 11:15)
bravo. znaci nije da je novak los teniser, ali jednostavno se kasno pojavio, nakon sto su federer i nadal vec stvorili sliku vrhunskih tenisera, glavni takmicara za GOAT, nakon sto se publika vezala za njih. to je kao u fudbalu, tu su ronaldo i mesi, i njih svi vole, nema mesta za tamo nekog djokovica, ili nejmara ili ibrahimovica.
dok su njih dvojica ostalima je dzaba da se trude da ih svrgnu sa tog trona "bozanstva". e kada se povuku onda na prvom mestu moze ko hoce.

Melenci

pre 6 godina

Vavrinka nije prozivao Noleta,jasno je da je govorio o ovoj sezoni i da jednostavno niko ne moze sada nesto da velica Noleta.Sada ne.I zasto uplicete Noleta na ovoj vesti?Ili vam je uvek dobrodoslo da se istresate po Noletu koji je vec sada velik sampion.Da li ce se i kad vratiti ostaje nam tek da vidimo.Nole je u svojoj karijeri bio vec "cudoviste",to ne zaboravite nikada.

Mikii

pre 6 godina

Covece, al se nalupeta. Stan je osvojio prvu GS titulu upravo protiv Nadala u Australiji 2014-te, kad je Nadal bio broj jedan igrac na svetu. Imao je Nadal u tom momentu 4000 bodova prednosti u odnosu na Novaka, pa ga je Stan omlatio kao grad maline u finalu.
(boki, 18. jun 2017 11:37)

Wawrinka moze da mlati jedino Djokovica, a Nadala dobije iskljucivo kad je ovaj povredjen. Vozi.

div

pre 6 godina

Sudeci ovde po komentarima i glasovima na iste, ovde su uglavnom "komsije is susedstva" i i neki cudni Srbi. Prosto likujuci zbog tvog epskog pada. Pa ti Nole i dalje salji srca okolo bez provere da li su to zasluzili ili nogu u ....