Nedelja, 21.05.2017.

21:44

Real šampion Španije posle pet godina!

Fudbaleri Real Marida postali su šampioni Španije posle petogodišnje pauze!

Izvor: AK

Real šampion Španije posle pet godina! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

neutralni felsh

pre 6 godina

@ neutralni felsh 

Ti se sprdas u vezi @facts. 
Cu nevaspitano mu lupat minuse. A vaspitano je da on iznosi tzv cinjenice. Bolje da promeni nick u false :)
(don, 22. maj 2017 11:33)


bio sam ozbiljan.
@facts je moj dobar drug ovde, volim da citam njegove komentare. on prati klub koji voli, i pise podatke o tome. ko je kriv ostalim klubovima sto nemaju tako dobrog komentatora ovde.

Viva las vegas

pre 6 godina

Ziveo kolega facts, svaka cast na podacima, uvek tacan.
P.S.Mogao bi ponekad da nam das i neku informaciju o penaldu, na primer koliko golova je dao iz ofsajda, koliko puta je simulirao za penal, kad je poslednji put izasao iz peterca...

zlatna levica

pre 6 godina

Mesi jedini u istoriji koji je osvojio 4 zlatne lopte u nizu,takodje jedini u istoriji koji je osvojio 4 zlatne kopacke a da ih nije delio sa nekim.Kralj fudbala.

pribil

pre 6 godina

Zidan je dokazao da niko nije veci od Reala, a u Barsi Mesi odredjuje politiku kluba. Zato sa tako kvalitetnim timom nisu osvojili nista znacajno ove godine.

neutralni felsh

pre 6 godina

Симбол целе једне генерације, једног доба - Пројекат:УЕФАлона. 

Тако да, доминација од 2008/2009. Зашто не од 2006. или 2007? Е сада знаш зашто.
(adriano_galliani, 22. maj 2017 00:02)


haha barsa ti je pomutila razum hahaha :)

don

pre 6 godina

@ neutralni felsh

Ti se sprdas u vezi @facts.
Cu nevaspitano mu lupat minuse. A vaspitano je da on iznosi tzv cinjenice. Bolje da promeni nick u false :)

Melenci

pre 6 godina

Grande Leo,dobro solo prodor,ali nista ne kazes za dva nepostojeca penala?Nista da kazez kako su Barsu nadigrali ne Real,ne Atletiko ili Sevilja nego Eibar?Ali,"morali"su da pobede na silu.

Mesi(ja)

pre 6 godina

Mesijev gol je zasenio i titulu reala.Kakav super veleslalom u stilu alberta tombe.Probao sam na soniju da uradim ovo al mi nesto ne ide:-)

hehehe

pre 6 godina

ahahahah

Komedija - cirkus

ahahahah

prvi penal
https://www.youtube.com/watch?v=eMhS2pcm6i4

drugi penal
https://www.youtube.com/watch?v=5ym_yiPc0wI

4k4.Dex

pre 6 godina

Voleo bi da mi jednom ovi s teorijama zavere objasne zasto misle da se Realu i Barsi pomaze. Menu je prvo apsurd da se pomaze obema tim ekipama jer su najveci rivali na svetu. A bas bi vileo da cujem da mi objasne kako se to i zasto guraju bas real i barsa?

grande leo

pre 6 godina

Ljudi nema svrhe i poente vise da raspravljate sa nekim ko je najbolji svih vremena.Kad vas neko pita za misljenje ne polemisite sa njim bezveze samo mu recite"Druze udji na youtube,ukucaj leo mesi,pa se vidimo za par minuta kad dodjes sebi".Sinoc jos jedan cudesan solo gol,ko zna koji po redu,gde je predriblao nekoliko igraca.Jednostavno on je nesto posebno.

wlado

pre 6 godina

Hala Madrid !!!!

zinedine zidane je bog fudbala, covek je preporodio real, nadam se da ce hemija da traje poduze.

Sada jos jedno finale ono glavno!

ticroo

pre 6 godina

Eibar POKRADEN od strane barsinog sudije! Da se radilo o utakmici LŠ lik bi bio razapet. Realu titula apsolutno zasluženo. Reći da je poklonjena pored ovakvog preočiglednog protežiranja Barselone može samo ostrašćeni klinac i hejter obnevideo od gneva prema Realu (čitaj: Ronaldu). I kako se niko ne seti da pominje Mesijeve promašaje? Juče se, zajedno sa prljavštinama od Suareza i Nejmara, ispromašivao kao početnik. Onaj slalom na kraju, kad je siroti Eibar već bio u nokdaunu izazvanom sudijskim odlukama, ni ne računam.

Race

pre 6 godina

Facts:
Od kad je Mesi zaigrao prvi mec za Barselonu, prvi penal sinoc je bio jubilarni 200, potom i 201. Covece 200 penala, oni nisu normalni.
Svakim golom, svakim bodom, svakom pobedom u Ligi i Ligi sampiona Real Madrid rusi svoje rekorde a ti rekordi su inace rekordi tih takmicenja.
Mogu da zamislim kako bi smarao masu da si navijac RM.

dinorg

pre 6 godina

Cestitke Realu zasluzeno....Glavna poluga za bitne meceve bijo je Ronaldo...i trener Zidan....I neznam zasto bi narod uporedzivo Mesija i Ronalda....Mesi nista nece da osvoi ove godine i po cemu je on bolji gde je bio da resi bitne utakmice....daje golove Granadi i ovim ispod 15 u ligi....Ronaldo je resio sve utakmice bitne da sad ne nabrajam....

DarkoM

pre 6 godina

Barsa je i izgubila titulu radi PSG, na toj utakmicu se toliko istrosili da ih je onda Deportivo dobio za tri-cetiri dana i to si ti prosuti bodovi. Real se dosta puta izvalcio, pravio preokrete ali ako cemo realno Real ima bolji tim a klupu da ne spominjemo. Kad jedan James, Isko i Morata su klupa, znate kakav imaju tim. Ramos najbolji stopera, Marsela najboljeg beka, nije to samo Mesi i Ronaldo nego ima pored njih jos 10 igraca
Realno Barsa ima napad a ostalo prosjek.

Bogoje Panajotovic

pre 6 godina

-Da je Real zasluzio titulu po svemu prikazanom, cestitao bih im. Ovako, sveukupno gledano, nisu zasluzili titulu!

Pozdrav!
(facts, 21. maj 2017 23:58)

Zasto da im cestitas ili ne cestitas titulu?

neutralni felsh

pre 6 godina

Pa ja sam mislio da Barsa ima od 2007 jedno 8-9 a Real 1-2 titule. 
Ako je 6 naspram 4 dominacija, onda u redu. 
33 naspram 24, e to je vec dominacija 
Pre nekih 17-18 godina Real je imao 11 titula vise, sada ima 9 
Progresivno, stici ce ih Barsa 90-ih ovog veka...nesto me tad nece ni biti briga...
(brat pantela, 21. maj 2017 22:45)


haha kako se pravis naivan i vitlas tom statistikom onako kako tebi odgovara.
sve zavisi kako se gleda. ako gledas i period 1930-1950. - kad su barsi streljali predsednika, izmedju ostalog - real jeste neuporediv, titula do titule. ali ako govorimo o dobu televizora u boji, barsa je vise napredovala fudbalski i poslovno, narocito posle doba krojfa tamo. zahvaljujuci nadgradnji toga, u 21. veku barsa ima vise titula od reala, i bolji skor u medjusobnim derbijima. ali to tebe ni sada nije briga.

Mikii

pre 6 godina

Koga briga za titulu, ono sto je bitno je da je mesi jos jednom dokazao,fudbal=leo mesi! 53 gola ove sezone, prvi strelac primere i lige sampiona, nagrada pichichi i zlatna kopacka, plus na sve to ponizenje u el klasiku na bernabeu.A gde je "strasni golgeter"penaldo medju najboljim strelcima hahahahaha, a pa da nije bilo dovoljno penala za njega ove sezone.
(Magija leo mesi, 21. maj 2017 23:09)

Koliko god da mrzim Real, vise me nerviraju ovakvi tipovi. Prica se o sampionskoj tituli tima, a decku glavna tema pojedinac. Nemas ti nista s Barselonom, ti si samo isfrustrirani mrzitelj Penalda. A taj Penaldo, koliki god Penaldo bio je bio ove sezone na pravom mestu, u pravo vreme. Nebitno da li sa penala, ili peterca. Bio je tu. Mesija nije bilo nigde u kljucnim utakmicama, protiv Juventusa u ls i, ispostavilo se, Malage u La ligi. A Real je zasluzeno osvojio titulu. Barsa je imala svoje sanse, ali je glatko porazena u Malagi. Kraj price. P.S. Zaista ne vidim kakvo je to ponizenje doziveo Real u derbiju koji je bio potpuno izjednacen i koji je resen majstorskim potezom jednog od najboljih fudbalera svih vremena u nadoknadi vremena.

Wllaxy

pre 6 godina

-Da je Real zasluzio titulu po svemu prikazanom, cestitao bih im. Ovako, sveukupno gledano, nisu zasluzili titulu! 

Pozdrav!
(facts, 21. maj 2017 23:58)

Bitno je da ti lepo baciš večeras na Mesija i Barsu, koga briga da li ćeš da čestitaš Realu.

adriano_galliani

pre 6 godina

Progresivno, stici ce ih Barsa 90-ih ovog veka...nesto me tad nece ni biti briga...
(brat pantela, 21. maj 2017 22:45)

Не разумеш ти модерно доба како се то гледа. Све почиње када је Apple представио iPhone. Пошто је први био приличан флоп, рачунаћемо од другог, дакле, 2008. 2007/2008 је Реал био шампион, тако да 2008/2009 (Apple ионако представља своје уређају у Септембру). То је она чувена "Челзи" сезона. То је напросто били такво време да су сви добили колективну амнезију - наводно нисмо видели ни такав телефон ни такав фудбал. Симбол целе једне генерације, једног доба - Пројекат:УЕФАлона.

Тако да, доминација од 2008/2009. Зашто не од 2006. или 2007? Е сада знаш зашто.

adriano_galliani

pre 6 godina

Ponavljam,bice to najveca bruka u istoriji fudbala ako se Ronaldo izjednaci sa Messijem po broju zlatnih lopti.
(Simke, 21. maj 2017 22:33)

Меси трчкара за Роналдом већ годину дана, од освајања Еура. Меси ако не освоји баш ништа са Аргентином не може ни да се пореди са Роналдом, какве црне Златне Лопте, па Мајкл Овен има једну. Еј, Овен хаха

facts

pre 6 godina

2. deo:
-Mesi je postao 1. igrac u istoriji evropskog fudbala koji je osvojio 4 jedinstvene Zlatne kopacke (tj. nije je podelio sa nekim drugim igracem, Kristiano je podelio sa Suaresom, 2013-14)!
-Barsa je rekordni 83. put zavrsila medju 6 najboljih u Primeri (24-25-12-12-4-6). Real je 79 puta (33-23-8-8-3-4) bio medju 6 najboljih. Odigrano je 86 sezona Primere, sto znaci da samo 3 puta Barsa nije bila medju 6 najboljih!
-Sampioni Primere od Mesijevog debija za Barsu (od 2004-05, ukupno 13 sezona):
8 Barsa (61.5%)
4 Real (30.8%)
1 Atletiko (7.7%).
-Real je osvojio Primeru nakon poraza kod kuce od Barse i to 3. put (1975-76, 2011-12 i 2016-17).
-Real Madrid je postigao po bar 1 gol na svakom mecu u 1 sezoni Primere, 1. put u svojoj istoriji (nakon 88 godina)! Granada je to ucinila pre 74 godine, kada je II svetski rat jos trajao!
-Ekipe koje su dale po bar 1 gol na svakom mecu u 1 sezoni Primere:
1929-30 Atletik Bilbao i Real Union
1932-33 Barsa
1940-41 Atletiko Madrid i Barsa
1942-43 Granada
1943-44 Valensija
2012-13 Barsa
2016-17 REAL.
-Da je Real zasluzio titulu po svemu prikazanom, cestitao bih im. Ovako, sveukupno gledano, nisu zasluzili titulu!

Pozdrav!

Beograd

pre 6 godina

Da se ne zaboravi nije ovo zadnje kolo formalno jeste odlucivalo o prvaku Spanije. U utakmicama protiv Viljereala Betisa i L.Palmasa su sudije obilato pogurale Real a Barsu bas protiv istih kaznjavale. onaj gol kad je lopta presla metar crtu u utakmici protiv Betisa govori sam po sebi. Tebas se potrudio da posle petogodisnjeg posta Reala u Primeri ove sezone omoguci svom voljenom klubu dugocekani trofej La Lige i time na neki nacin prekine dominaciju Barse i njenih titula u sampionatu Spanije.

facts

pre 6 godina

-Auuu kakav je to samo smekerski gol dao Mesi i to golmanu kroz noge, steta sto je bio u ofsajdu! Bogami bila je i lepa solo akcija i gol za 4-2 kada je prosao 5 igraca, a jednog je posteno izlomio.
-Sudija nije trebao da svira 1. penal jer nije bilo nikakvog faula nad Albom, dok je 2. penal opravdano dosudjen.
-Barsa (116) je oborila sopstveni rekord po broju datih golova u Primeri (115 u 2012-13)!
-Takasi Inui je postao 1. Japanac koji je dao gol Barsi u istoriji Primere!
-Inui je 2. Japanac sa 2 gola na 1 mecu u Primeri nakon Shoji Jo-a (VALJADOLID-Oviedo, 27.2.2000).
-Mesi je postigao 200. ligaski gol na Kamp Nou (i 70 asist. na 190 meceva)!
-Mesi je 3. put u dresu Barse na 1 mecu promasio i dao gol sa penala (Betis 2014, Levante 2015 i Eibar 2017).
-Odlicne odbrane golmana Eibara, Joela Rodrigesa.
-2 saigraca (Mesi i Suares) su 1. i 2. najbolji strelci koji nisu osvojili Primeru, sto se zadnji put desilo 1959. (Di Stefano i Puskas, Barsa je osvojila)!
-Mesi protiv Eibara: 8 golova i 1 asist na 5 meceva (5-0-0)!
-Mesi ove sezone za (Barsu+ARG): 56 (53+3) golova i 17 (15+2) asist. na 55 (51+4) meceva (40-7-8)!
-Mesi (37) je osvojio Picici i Zlatnu kopacku! Bas Dost je dao bas dost' golova (34).
-Momci uzmite kup, pa za pocetak sledece sezone i superkup Spanije.

1. deo

Milos

pre 6 godina

Ne dozvolimo da se desi najveca nepravda u istoriji fudbala,Kristijano Ronaldo,fenomenalan golgeter,ne smije da se izjednaci sa Leom Messijem po broju zlatnih lopti,samo zato sto daje golove i osvojio je trofeje...To bi bila bruka i sramota.Leo Messi je na jednom posebnom nivou,nedostiznom za sve druge fubalere,to smo vidjeli jos jednom nocas,kada je dao nevjerovatan pogodak iz solo prodora.Ponavljam,bice to najveca bruka u istoriji fudbala ako se Ronaldo izjednaci sa Messijem po broju zlatnih lopti.
(Simke, 21. maj 2017 22:33)

A sto Mesi nije tako protiv PSZ-a i Juvea, nego u nebitnoj utakmici protiv Eibara raspalog?
Ronaldo na svim utakmicama koje su se odlucivale dao po 2-3 gola, i u LS i u domacem prvenstvu. Najveca nepravda bi bila kad bi mesi pobegao za 2 zlatne lopte posle ovakve sezone Ronalda..

Uros

pre 6 godina

Real Madrid je parnjak sa Zvezdom, ne sa Partizanom. Partizan i Barselona su parnjaci. Po logici stvari. Zvezda je ono za partizan sto je Real za Barselonu-veci tim. Juventus ima logistiku jacu i od jednih i od drugih u domacem prvenstvu.

Magija leo mesi

pre 6 godina

Koga briga za titulu, ono sto je bitno je da je mesi jos jednom dokazao,fudbal=leo mesi! 53 gola ove sezone, prvi strelac primere i lige sampiona, nagrada pichichi i zlatna kopacka, plus na sve to ponizenje u el klasiku na bernabeu.A gde je "strasni golgeter"penaldo medju najboljim strelcima hahahahaha, a pa da nije bilo dovoljno penala za njega ove sezone.

Haha

pre 6 godina

Sve ok, real je sampion ali kakve penale sudija je svirao za barsu veceras.... alba se sapleo sam, metar oko njega nema ljudi penal a samo zalim sto kolina nikad nije sudio neymaru... ne bi zavrsio poluvreme zbog svog simuliranja... lik ima ozbiljan problem sa ravnotezom

Troll level 100

pre 6 godina

Pod hitno treba uvesti hokaj-tehnologiju da bi se spasao fudbal. Svirana su dva nepostojeca penala u korist Barselone. Sreca sto rezultat nije odlucivao. Neimar je bruka za fudbal. Sta mu vredi sto je vanserijski igrac, kad je i vanserijski simulator.
(Pele, 21. maj 2017 22:02
Ajde pogledaj poslednji derbi real barsa
I real bayern pa pricaj!! Ti pricas o hokaj a navijas za Real! Sram te bre bilo!

MESIIIIII BARSAAAAA

pre 6 godina

Cemu li se raduju madridioti, pa barsa je vec osvojila duplu krunu,preokret protiv psg-a veci od osvajanja lige sampiona,pobeda u el klasiku veca od osvajanja primere.Mesi veci od penalda.

brat pantela

pre 6 godina

od 2007 godine

Titule:
Barselona 6
Real Madrid 4
Atletiko Madrid 1

od 2000 godine

Barselona 8
Real Madrid 6
Valensija 2
Atletiko Madrid 1
Deportivo La Korunja 1

Mnogo sam ovde citao o dominaciji Barselone a nikad nisam trazio da vidim stvarnost
Pa ja sam mislio da Barsa ima od 2007 jedno 8-9 a Real 1-2 titule.
Ako je 6 naspram 4 dominacija, onda u redu.
33 naspram 24, e to je vec dominacija
Pre nekih 17-18 godina Real je imao 11 titula vise, sada ima 9
Progresivno, stici ce ih Barsa 90-ih ovog veka...nesto me tad nece ni biti briga...

Simke

pre 6 godina

Ne dozvolimo da se desi najveca nepravda u istoriji fudbala,Kristijano Ronaldo,fenomenalan golgeter,ne smije da se izjednaci sa Leom Messijem po broju zlatnih lopti,samo zato sto daje golove i osvojio je trofeje...To bi bila bruka i sramota.Leo Messi je na jednom posebnom nivou,nedostiznom za sve druge fubalere,to smo vidjeli jos jednom nocas,kada je dao nevjerovatan pogodak iz solo prodora.Ponavljam,bice to najveca bruka u istoriji fudbala ako se Ronaldo izjednaci sa Messijem po broju zlatnih lopti.

Top9

pre 6 godina

Potpuno zasluzeno. Nisam fan Reala, ali drago mi zbog jednog od najboljih igraca svih vremena, Zidana, koji preti da postane i jako dobar trener. Cestitke :)

dominus

pre 6 godina

Sjajna partija Reala. Prvenstvo je pečatirano. Sledi najvažnija utakmica za celu generaciju ovog tima Reala, verujem da su dorasli tom zadatku.

goran

pre 6 godina

Real apsolutno zasluzeno do titule ,Zidan je u pocetku prvenstva malo posrtao ali od momenta kada je poslozio tim retki su bili porazi ili neresene utakmice vec sve pobede sa upecatljivom igrom, ako Real jos u finalu LS uspe da dobije Juventus,upisace se zlatnim slovima u istoriji fudbala (nadmasice cak i cuvenu generaciju "galaktikosa") kao prvi tim koji je uspeo da odbrani titulu u LS ...sa druge strane Barsa je imala svoje sanse i mozda cak i gledano pojedinacno i po igri kao tim je cak bila i bolja od reala (ima i bolji medjusobni skor) ali ono sto je po meni bilo presudno da Barsa ipak ne uzme titulu je klupa Reala koja je mnogo jaca od klupe Barse ,Zidan je za razliku od kolege Enrique-a mnogo cesce ubacivao rezerviste u igru koji su mu svojim igrama izvlacili veoma bitne bodove dok su za za to vreme svi standardni prvotimci odmarali,Isko je recimo retko dobijao sansu u prvom delu prvenstva a evo u drugom je on otkrovenje i jedan je od najzasluznijih na terenu za sav pritisak koji je Real nakon poraza u el-klasiku imao da mora da dobije sve utakmice do kraja...U Barseloni nije imao ko da menja ni Messija ni Nejmara niti Suareza i oni su morali da iznesu sav teret prvenstva na svojim ledjima i da igraju iz utakmice u utakmicu iz kola u kolo , i normalno je da je u takvim okolnostima dolazilo do prezasicenja i umora kod ovih vrhunskih igraca zahvaljujuci kojem su izgubili bodove na nekoliko gostovanja koji su se kasnije pokazali kljucnim u borbi za titulu !

so-fudbal

pre 6 godina

Iako sam navijao, kao i prethodnih godina za Barcelonu, mora se priznati da je titula potpuno zaslužena! Nikakvih neprijatno šokantnih utakmica nije bilo (poraz od Barce u Madridu nikada nije iznenađenje), bili su najkonstantniji i to je, uz širok spektar dobrih igrača, zasluga Z. Zidana, koji je za L. Enrikea pravi Željko Obradović! Prvaka nije odlučio dvoboj dvojice velemajstora (sjajnog Ronalda i ultrasjajnog Mesija), već, rekao bih, nesporna činjenica da je tandem Kros-Modrić mnogo, ali baš mnogo bolji od tandema Iniesta-Rakitić! Nenadoknadivo, da čak i ona druga dvojica iz trija MSN to nisu mogli amortizovati.

brat pantela

pre 6 godina

Sezona 2016/2017

Real Madrid 10 penala i 8 crvenih

Barselona 18 penala i 14 crvenih

Kako mi je drago sto je Real postao sampion, neverovatno!

Prvi penal za Barselonu oslikava njihovu decenijsku dominaciju!!!

Cak su i ove sezone ubedljivo dominantni sto se tice kombinacije crvenih i penala.
Cak 32 naspram 18 Reala.

Jos kad bi kopao da vidim koliko je penala svirano protiv Barse a koliko protiv Reala, mislim da bi onda cirkus bio kompletan.

Navijaci Barselone, dobili ste 8 penala vise, dobili ste 6 crvenih vise i opet vas klub nije postao sampion a vi cete opet da pricate o sudjenju!!!

Umesto crveni za Maskerana posle starta nad Di Marijom i penala za PSG, istorijski preokret!!!

Spominjete ofsajde protiv Bajerna a Nemci dobili 2 penala, Vidal trebao da dobije crveni u prvom mecu....

Nema veze, to sve govori o vasoj objektivnosti i realnosti.

33

pre 6 godina

Ahahaha kakva komedija na Kamp Nou.
2 penala i crveni
Kao sto rece komentator:
Prvi penal cirkus!!!

Da li neko zna koliko je Barselona dobila penala i crvenih kartona i koliko je svirano protiv nje?
Da li neko zna isto to za Real Madrid?

Owen

pre 6 godina

Ovo se znalo odavno još nakon el klasika je bilo jasno da će se Realu svi sklanjati do kraja sezone pošto bi previše bilo šest godina bez titule, ova je ista kao i ona iz 2012te kada su tokom čitave sezone baš kao i sada imali pomoć suduja u 80 odsto utakmica postigli minimum 15 neregularnih golova jednostavno odvratna liga,za razliku od njih recimo Čelzi je pravi šampion iako ne volim njihov fudbal oni su titulu uzeli pošteno u teškom i regularnom prvenstvu za razliku od Reala, inače Mesi opet dao gol za istoriju majstor ove igre

Rade

pre 6 godina

Svaka cast Realu, apsolutno zasluzeno! A ove penale i iskljucenja vise ne vrijedi komentarisati, presmijesno! I onda se jos zale stalno navijaci Barselone, da ne povjeruje covjek! Ali, najbolji tim je osvojio titulu i to je najbitnije!

djraki

pre 6 godina

Kakvo vece, Partizan sampion, Real sampion, Fener sa Zocom, Bogdanom i Kalinom sampion, jedino Djokovic razocarao ali vratice se to na RG!

tajson23

pre 6 godina

Маестралан посао Зидана. Немојте заборавити чињеницу да је преузео Реал на полусезони прошле године од Бенитеза. Успео је да се прошле сезоне укључи у борбу за титулу иако су имали двоцифрен заостатак, и на све то узео је ЛШ. Ево друга сезоне титула и финале ЛШ и могућност да постану први који ће одбранити.

Неки ће рећи лако је са Реалом. Не заборавите да Мурињу за три сезоне није успео ниједном да дође до финала и да је освојио једну титулу, док Анћелоти није био ни близу титуле.

Са друге стране успео је избалансира тим. Открио је Каземира и имао храбрости да промени систем који је Реал играо 5 година (4-2-3-1). Успео је све играч да учини срећнима (осим Хамеса, мада и он им је непотребан јер имају Иска и Асенсиа) јер је свима делио минутажу. Да сте на месту Асенсиа, да ли бисте отишли из Реала? Освајате трофеје а једнако им доприносите као Модрић и Крос нпр.

Све у свему, Зидан корача ка самом тренерском врху.

Pele

pre 6 godina

Pod hitno treba uvesti hokaj-tehnologiju da bi se spasao fudbal. Svirana su dva nepostojeca penala u korist Barselone. Sreca sto rezultat nije odlucivao.

Neimar je bruka za fudbal. Sta mu vredi sto je vanserijski igrac, kad je i vanserijski simulator.

MilosZ

pre 6 godina

Cestitke madridjanima na tituli.Mada moram priznat da bode u oci ovi ovo "nakon 5 godina" neverovatno da jedan takavi tim 5 godina ceka titulu.Mora se priznat da ih je Barcelona dobro mlatila svih ovih godina i malo mi je i drago zbog toga iako ni katalonce ne gotivim. Ipak ,ni Barsa nije nabila toliko kompleksa Realu u ovom veku,koliko je to uradio Man Utd Liverpulu zadnjih 30 god,realno ! sportski pozz

dario

pre 6 godina

Koliko je samo kvalitet fudbala ,tj broj kvalitetnih ekipa i igraca opao u zadnjih samo 5,6 godina ,da ne pricam o duzem periodu. Dacu samo par primera. Pre 5,6 godina smo imali super jaki Man utd,kao i Chelsea ,jaci Arsenal,LIverpul,to su sve ekipe bile koje su konkurisale za vrh u LS,pa smo imali mnogo jaci Inter i Milan,jak Juve takodje,sveprisutni Bayern....Dakle mnogo jaci englezi i talijani .O nekom periodu pre 15-20 god kad je po meni fudbal dosegao vrhunac da ne govorim. Pa tad je samo Seria bila jaca nego citava Evropa danas. Jedan Batistuta je igrao u Firenci,pa Romi, super mocna Parma sa Crespom ,pa mocni Lazio i Roma,o Interu ,Juveu i MIlanu da ne govorim,pa gde su mnogo jaci spanci. Jedna Valencia je igrala 2 finala LS sa sjajnim Kili gonzalesom,C.Lopezom ,Mendietom i Ajalom..pa odlicni Depor,Alaves..Odlicni englezi takodje, kao i mnogo bolji holandjani,portugalci itd...Zato danas imamo "velike" trenere poput Gvardiole,a posebno tu mislim na Enrikea ili Zidana koji su dobili super ekipe i to bez velike konkurencije ,i kao takvi osvajaju trofeje svake sezone. Ne cudi sto je Real u prilici odbraniti LS.Jednostavno konkurencija se svela na 3,4 kluba i to je sve...Ronaldo,Anri,Niste rloj,Shevcenko,Rivaldo,In zagi,Crespo,Batistuta ,Del piero, Sirer, Raul itd...kakvi napadaci iz tog perioda nisu uspevali davati vise od 30-40 golova po sezoni.Danas nisu to samo Mesi i Ronaldo,vec i Levandovski,Cavani,neki Kejn, Obemejang daju po 50-60... Pametnom dosta...

stefke

pre 6 godina

Moze li jos koji penal za Barselonu ? Kakvi smesni penali, a onaj prvi je najsmesniji u istoriji, posto je Alba sam sebe sapleo kad je sutirao. Smejurija.

Mirko Osijek

pre 6 godina

Bravo Real, prvenstvo je tu! Barseloni pirova pobjeda. Drugi u prvenstvu, nisu ni u najbolja 4 u europi. Sasvim zasluzeno drugi. Moze netko pricati o kartonima, ofsajdima, no sjetite se samo ponisteng gola Grizmana na Kamp Nou i padavicara u Farseloni. Zao mi je Barcelonisti ali morate gledati u ledja najtrofejnijem klubu Spanije i evrope! Hala Madrid!

veliki strumf

pre 6 godina

Мало сте пожурили - Барса је добила 4-2, а четврти гол који је дао Меси... Магија! Гол сезоне без икакве сумње. Узео човек лопту на центру, предриблао 5-6 играча у пуном трку и погодио десном ногом. Чаробњак! А Реалу нека је на част оваква титула...

taj

pre 6 godina

Brutalna ekipa, prejaka prva postava, o klupi i da ne pricam, ali ne moze da se kaze da je skroz zasluzeno! Ipak, to su Real i Barca, gleda im se kroz prste gde god igrali...

takkar

pre 6 godina

Mnogo je dokaza da je Real ove sezone bio najbolji,bolje reci brilijantan.Sjajna igra tokom citavog prvenstva krunisana titulom La Lige.Najbolji su timski,individualno,kako god.Imaju najbolje bekove,imaju najbolje srednjake,najbolji napad.Igraci su neverovatno fizicki bili spremni,to je danas najvaznije za bilo koju sportsku disciplinu.Real ima najbolju klupu,pa pogledajte samo jednog Hamesa,Iska,Moratu,Danila, Kovacica.Ta klupa moze biti glavni adut Madridjana u finalu LS.Recimo taj Kovaca bi u svakoj drugoj ekipi bio vodja.Ali opet ne bih nikog izdvajao nesto mnogo,nije bilo nekog izrazitog vodje Reala ove sezone,iako je naravno Modric taj kljuc.Kakav samo posao radi Kasemiro,genijalno.Tako bih mogao da nabrajam do sutra ko je za sta bio zasluzan,znaci neverovatno timsko izdanje Reala ove sezone.A sta reci za Navasa?Ubedljivo najbolji golman lige.Ronaldo je imao takozvanu ''pametnu sezonu''.A ko je zaduzen za to?Magicni Zidan.Covek koji napravio hemiju.Genijalac velikih razmera.On je u 15 utakmica izostavio Ronalda,i to se nije osetilo.NECUVENO.Koliko samo on ima postovanja i koliko veruje svim igracima podjednako.On zeli da se svi osecaju vaznim za tim,ja to vidim kao veliki uspeh,pogotovu sa pedagoske strane.Samo par reci o utakmici,jos jedan genijalni Iskov''kanal''za Ronalda,ostalo sve rutinski.Bez zlih namera,mislim da se ni redakcija Sport Klub-a nije nadala da ce Real kiksnuti vcrs.Verujem da znate o cemu govorim.Verovatno im ni Juve nece biti slamcica spasa.

Rocky Balboa

pre 6 godina

Barca je pobjedila 4:2 uz dva gola Messija,sretno Juventusu u finalu lige bogatih,jer LŠ to odavno nije,da je,Real je ne bi imao prilike niti osvojiti.

tajson23

pre 6 godina

Маестралан посао Зидана. Немојте заборавити чињеницу да је преузео Реал на полусезони прошле године од Бенитеза. Успео је да се прошле сезоне укључи у борбу за титулу иако су имали двоцифрен заостатак, и на све то узео је ЛШ. Ево друга сезоне титула и финале ЛШ и могућност да постану први који ће одбранити.

Неки ће рећи лако је са Реалом. Не заборавите да Мурињу за три сезоне није успео ниједном да дође до финала и да је освојио једну титулу, док Анћелоти није био ни близу титуле.

Са друге стране успео је избалансира тим. Открио је Каземира и имао храбрости да промени систем који је Реал играо 5 година (4-2-3-1). Успео је све играч да учини срећнима (осим Хамеса, мада и он им је непотребан јер имају Иска и Асенсиа) јер је свима делио минутажу. Да сте на месту Асенсиа, да ли бисте отишли из Реала? Освајате трофеје а једнако им доприносите као Модрић и Крос нпр.

Све у свему, Зидан корача ка самом тренерском врху.

stefke

pre 6 godina

Moze li jos koji penal za Barselonu ? Kakvi smesni penali, a onaj prvi je najsmesniji u istoriji, posto je Alba sam sebe sapleo kad je sutirao. Smejurija.

Pele

pre 6 godina

Pod hitno treba uvesti hokaj-tehnologiju da bi se spasao fudbal. Svirana su dva nepostojeca penala u korist Barselone. Sreca sto rezultat nije odlucivao.

Neimar je bruka za fudbal. Sta mu vredi sto je vanserijski igrac, kad je i vanserijski simulator.

Milos

pre 6 godina

Ne dozvolimo da se desi najveca nepravda u istoriji fudbala,Kristijano Ronaldo,fenomenalan golgeter,ne smije da se izjednaci sa Leom Messijem po broju zlatnih lopti,samo zato sto daje golove i osvojio je trofeje...To bi bila bruka i sramota.Leo Messi je na jednom posebnom nivou,nedostiznom za sve druge fubalere,to smo vidjeli jos jednom nocas,kada je dao nevjerovatan pogodak iz solo prodora.Ponavljam,bice to najveca bruka u istoriji fudbala ako se Ronaldo izjednaci sa Messijem po broju zlatnih lopti.
(Simke, 21. maj 2017 22:33)

A sto Mesi nije tako protiv PSZ-a i Juvea, nego u nebitnoj utakmici protiv Eibara raspalog?
Ronaldo na svim utakmicama koje su se odlucivale dao po 2-3 gola, i u LS i u domacem prvenstvu. Najveca nepravda bi bila kad bi mesi pobegao za 2 zlatne lopte posle ovakve sezone Ronalda..

takkar

pre 6 godina

Mnogo je dokaza da je Real ove sezone bio najbolji,bolje reci brilijantan.Sjajna igra tokom citavog prvenstva krunisana titulom La Lige.Najbolji su timski,individualno,kako god.Imaju najbolje bekove,imaju najbolje srednjake,najbolji napad.Igraci su neverovatno fizicki bili spremni,to je danas najvaznije za bilo koju sportsku disciplinu.Real ima najbolju klupu,pa pogledajte samo jednog Hamesa,Iska,Moratu,Danila, Kovacica.Ta klupa moze biti glavni adut Madridjana u finalu LS.Recimo taj Kovaca bi u svakoj drugoj ekipi bio vodja.Ali opet ne bih nikog izdvajao nesto mnogo,nije bilo nekog izrazitog vodje Reala ove sezone,iako je naravno Modric taj kljuc.Kakav samo posao radi Kasemiro,genijalno.Tako bih mogao da nabrajam do sutra ko je za sta bio zasluzan,znaci neverovatno timsko izdanje Reala ove sezone.A sta reci za Navasa?Ubedljivo najbolji golman lige.Ronaldo je imao takozvanu ''pametnu sezonu''.A ko je zaduzen za to?Magicni Zidan.Covek koji napravio hemiju.Genijalac velikih razmera.On je u 15 utakmica izostavio Ronalda,i to se nije osetilo.NECUVENO.Koliko samo on ima postovanja i koliko veruje svim igracima podjednako.On zeli da se svi osecaju vaznim za tim,ja to vidim kao veliki uspeh,pogotovu sa pedagoske strane.Samo par reci o utakmici,jos jedan genijalni Iskov''kanal''za Ronalda,ostalo sve rutinski.Bez zlih namera,mislim da se ni redakcija Sport Klub-a nije nadala da ce Real kiksnuti vcrs.Verujem da znate o cemu govorim.Verovatno im ni Juve nece biti slamcica spasa.

33

pre 6 godina

Ahahaha kakva komedija na Kamp Nou.
2 penala i crveni
Kao sto rece komentator:
Prvi penal cirkus!!!

Da li neko zna koliko je Barselona dobila penala i crvenih kartona i koliko je svirano protiv nje?
Da li neko zna isto to za Real Madrid?

Top9

pre 6 godina

Potpuno zasluzeno. Nisam fan Reala, ali drago mi zbog jednog od najboljih igraca svih vremena, Zidana, koji preti da postane i jako dobar trener. Cestitke :)

Haha

pre 6 godina

Sve ok, real je sampion ali kakve penale sudija je svirao za barsu veceras.... alba se sapleo sam, metar oko njega nema ljudi penal a samo zalim sto kolina nikad nije sudio neymaru... ne bi zavrsio poluvreme zbog svog simuliranja... lik ima ozbiljan problem sa ravnotezom

so-fudbal

pre 6 godina

Iako sam navijao, kao i prethodnih godina za Barcelonu, mora se priznati da je titula potpuno zaslužena! Nikakvih neprijatno šokantnih utakmica nije bilo (poraz od Barce u Madridu nikada nije iznenađenje), bili su najkonstantniji i to je, uz širok spektar dobrih igrača, zasluga Z. Zidana, koji je za L. Enrikea pravi Željko Obradović! Prvaka nije odlučio dvoboj dvojice velemajstora (sjajnog Ronalda i ultrasjajnog Mesija), već, rekao bih, nesporna činjenica da je tandem Kros-Modrić mnogo, ali baš mnogo bolji od tandema Iniesta-Rakitić! Nenadoknadivo, da čak i ona druga dvojica iz trija MSN to nisu mogli amortizovati.

Rade

pre 6 godina

Svaka cast Realu, apsolutno zasluzeno! A ove penale i iskljucenja vise ne vrijedi komentarisati, presmijesno! I onda se jos zale stalno navijaci Barselone, da ne povjeruje covjek! Ali, najbolji tim je osvojio titulu i to je najbitnije!

brat pantela

pre 6 godina

od 2007 godine

Titule:
Barselona 6
Real Madrid 4
Atletiko Madrid 1

od 2000 godine

Barselona 8
Real Madrid 6
Valensija 2
Atletiko Madrid 1
Deportivo La Korunja 1

Mnogo sam ovde citao o dominaciji Barselone a nikad nisam trazio da vidim stvarnost
Pa ja sam mislio da Barsa ima od 2007 jedno 8-9 a Real 1-2 titule.
Ako je 6 naspram 4 dominacija, onda u redu.
33 naspram 24, e to je vec dominacija
Pre nekih 17-18 godina Real je imao 11 titula vise, sada ima 9
Progresivno, stici ce ih Barsa 90-ih ovog veka...nesto me tad nece ni biti briga...

brat pantela

pre 6 godina

Sezona 2016/2017

Real Madrid 10 penala i 8 crvenih

Barselona 18 penala i 14 crvenih

Kako mi je drago sto je Real postao sampion, neverovatno!

Prvi penal za Barselonu oslikava njihovu decenijsku dominaciju!!!

Cak su i ove sezone ubedljivo dominantni sto se tice kombinacije crvenih i penala.
Cak 32 naspram 18 Reala.

Jos kad bi kopao da vidim koliko je penala svirano protiv Barse a koliko protiv Reala, mislim da bi onda cirkus bio kompletan.

Navijaci Barselone, dobili ste 8 penala vise, dobili ste 6 crvenih vise i opet vas klub nije postao sampion a vi cete opet da pricate o sudjenju!!!

Umesto crveni za Maskerana posle starta nad Di Marijom i penala za PSG, istorijski preokret!!!

Spominjete ofsajde protiv Bajerna a Nemci dobili 2 penala, Vidal trebao da dobije crveni u prvom mecu....

Nema veze, to sve govori o vasoj objektivnosti i realnosti.

Mirko Osijek

pre 6 godina

Bravo Real, prvenstvo je tu! Barseloni pirova pobjeda. Drugi u prvenstvu, nisu ni u najbolja 4 u europi. Sasvim zasluzeno drugi. Moze netko pricati o kartonima, ofsajdima, no sjetite se samo ponisteng gola Grizmana na Kamp Nou i padavicara u Farseloni. Zao mi je Barcelonisti ali morate gledati u ledja najtrofejnijem klubu Spanije i evrope! Hala Madrid!

dario

pre 6 godina

Koliko je samo kvalitet fudbala ,tj broj kvalitetnih ekipa i igraca opao u zadnjih samo 5,6 godina ,da ne pricam o duzem periodu. Dacu samo par primera. Pre 5,6 godina smo imali super jaki Man utd,kao i Chelsea ,jaci Arsenal,LIverpul,to su sve ekipe bile koje su konkurisale za vrh u LS,pa smo imali mnogo jaci Inter i Milan,jak Juve takodje,sveprisutni Bayern....Dakle mnogo jaci englezi i talijani .O nekom periodu pre 15-20 god kad je po meni fudbal dosegao vrhunac da ne govorim. Pa tad je samo Seria bila jaca nego citava Evropa danas. Jedan Batistuta je igrao u Firenci,pa Romi, super mocna Parma sa Crespom ,pa mocni Lazio i Roma,o Interu ,Juveu i MIlanu da ne govorim,pa gde su mnogo jaci spanci. Jedna Valencia je igrala 2 finala LS sa sjajnim Kili gonzalesom,C.Lopezom ,Mendietom i Ajalom..pa odlicni Depor,Alaves..Odlicni englezi takodje, kao i mnogo bolji holandjani,portugalci itd...Zato danas imamo "velike" trenere poput Gvardiole,a posebno tu mislim na Enrikea ili Zidana koji su dobili super ekipe i to bez velike konkurencije ,i kao takvi osvajaju trofeje svake sezone. Ne cudi sto je Real u prilici odbraniti LS.Jednostavno konkurencija se svela na 3,4 kluba i to je sve...Ronaldo,Anri,Niste rloj,Shevcenko,Rivaldo,In zagi,Crespo,Batistuta ,Del piero, Sirer, Raul itd...kakvi napadaci iz tog perioda nisu uspevali davati vise od 30-40 golova po sezoni.Danas nisu to samo Mesi i Ronaldo,vec i Levandovski,Cavani,neki Kejn, Obemejang daju po 50-60... Pametnom dosta...

dominus

pre 6 godina

Sjajna partija Reala. Prvenstvo je pečatirano. Sledi najvažnija utakmica za celu generaciju ovog tima Reala, verujem da su dorasli tom zadatku.

facts

pre 6 godina

2. deo:
-Mesi je postao 1. igrac u istoriji evropskog fudbala koji je osvojio 4 jedinstvene Zlatne kopacke (tj. nije je podelio sa nekim drugim igracem, Kristiano je podelio sa Suaresom, 2013-14)!
-Barsa je rekordni 83. put zavrsila medju 6 najboljih u Primeri (24-25-12-12-4-6). Real je 79 puta (33-23-8-8-3-4) bio medju 6 najboljih. Odigrano je 86 sezona Primere, sto znaci da samo 3 puta Barsa nije bila medju 6 najboljih!
-Sampioni Primere od Mesijevog debija za Barsu (od 2004-05, ukupno 13 sezona):
8 Barsa (61.5%)
4 Real (30.8%)
1 Atletiko (7.7%).
-Real je osvojio Primeru nakon poraza kod kuce od Barse i to 3. put (1975-76, 2011-12 i 2016-17).
-Real Madrid je postigao po bar 1 gol na svakom mecu u 1 sezoni Primere, 1. put u svojoj istoriji (nakon 88 godina)! Granada je to ucinila pre 74 godine, kada je II svetski rat jos trajao!
-Ekipe koje su dale po bar 1 gol na svakom mecu u 1 sezoni Primere:
1929-30 Atletik Bilbao i Real Union
1932-33 Barsa
1940-41 Atletiko Madrid i Barsa
1942-43 Granada
1943-44 Valensija
2012-13 Barsa
2016-17 REAL.
-Da je Real zasluzio titulu po svemu prikazanom, cestitao bih im. Ovako, sveukupno gledano, nisu zasluzili titulu!

Pozdrav!

MilosZ

pre 6 godina

Cestitke madridjanima na tituli.Mada moram priznat da bode u oci ovi ovo "nakon 5 godina" neverovatno da jedan takavi tim 5 godina ceka titulu.Mora se priznat da ih je Barcelona dobro mlatila svih ovih godina i malo mi je i drago zbog toga iako ni katalonce ne gotivim. Ipak ,ni Barsa nije nabila toliko kompleksa Realu u ovom veku,koliko je to uradio Man Utd Liverpulu zadnjih 30 god,realno ! sportski pozz

DarkoM

pre 6 godina

Barsa je i izgubila titulu radi PSG, na toj utakmicu se toliko istrosili da ih je onda Deportivo dobio za tri-cetiri dana i to si ti prosuti bodovi. Real se dosta puta izvalcio, pravio preokrete ali ako cemo realno Real ima bolji tim a klupu da ne spominjemo. Kad jedan James, Isko i Morata su klupa, znate kakav imaju tim. Ramos najbolji stopera, Marsela najboljeg beka, nije to samo Mesi i Ronaldo nego ima pored njih jos 10 igraca
Realno Barsa ima napad a ostalo prosjek.

goran

pre 6 godina

Real apsolutno zasluzeno do titule ,Zidan je u pocetku prvenstva malo posrtao ali od momenta kada je poslozio tim retki su bili porazi ili neresene utakmice vec sve pobede sa upecatljivom igrom, ako Real jos u finalu LS uspe da dobije Juventus,upisace se zlatnim slovima u istoriji fudbala (nadmasice cak i cuvenu generaciju "galaktikosa") kao prvi tim koji je uspeo da odbrani titulu u LS ...sa druge strane Barsa je imala svoje sanse i mozda cak i gledano pojedinacno i po igri kao tim je cak bila i bolja od reala (ima i bolji medjusobni skor) ali ono sto je po meni bilo presudno da Barsa ipak ne uzme titulu je klupa Reala koja je mnogo jaca od klupe Barse ,Zidan je za razliku od kolege Enrique-a mnogo cesce ubacivao rezerviste u igru koji su mu svojim igrama izvlacili veoma bitne bodove dok su za za to vreme svi standardni prvotimci odmarali,Isko je recimo retko dobijao sansu u prvom delu prvenstva a evo u drugom je on otkrovenje i jedan je od najzasluznijih na terenu za sav pritisak koji je Real nakon poraza u el-klasiku imao da mora da dobije sve utakmice do kraja...U Barseloni nije imao ko da menja ni Messija ni Nejmara niti Suareza i oni su morali da iznesu sav teret prvenstva na svojim ledjima i da igraju iz utakmice u utakmicu iz kola u kolo , i normalno je da je u takvim okolnostima dolazilo do prezasicenja i umora kod ovih vrhunskih igraca zahvaljujuci kojem su izgubili bodove na nekoliko gostovanja koji su se kasnije pokazali kljucnim u borbi za titulu !

Race

pre 6 godina

Facts:
Od kad je Mesi zaigrao prvi mec za Barselonu, prvi penal sinoc je bio jubilarni 200, potom i 201. Covece 200 penala, oni nisu normalni.
Svakim golom, svakim bodom, svakom pobedom u Ligi i Ligi sampiona Real Madrid rusi svoje rekorde a ti rekordi su inace rekordi tih takmicenja.
Mogu da zamislim kako bi smarao masu da si navijac RM.

ticroo

pre 6 godina

Eibar POKRADEN od strane barsinog sudije! Da se radilo o utakmici LŠ lik bi bio razapet. Realu titula apsolutno zasluženo. Reći da je poklonjena pored ovakvog preočiglednog protežiranja Barselone može samo ostrašćeni klinac i hejter obnevideo od gneva prema Realu (čitaj: Ronaldu). I kako se niko ne seti da pominje Mesijeve promašaje? Juče se, zajedno sa prljavštinama od Suareza i Nejmara, ispromašivao kao početnik. Onaj slalom na kraju, kad je siroti Eibar već bio u nokdaunu izazvanom sudijskim odlukama, ni ne računam.

taj

pre 6 godina

Brutalna ekipa, prejaka prva postava, o klupi i da ne pricam, ali ne moze da se kaze da je skroz zasluzeno! Ipak, to su Real i Barca, gleda im se kroz prste gde god igrali...

Mikii

pre 6 godina

Koga briga za titulu, ono sto je bitno je da je mesi jos jednom dokazao,fudbal=leo mesi! 53 gola ove sezone, prvi strelac primere i lige sampiona, nagrada pichichi i zlatna kopacka, plus na sve to ponizenje u el klasiku na bernabeu.A gde je "strasni golgeter"penaldo medju najboljim strelcima hahahahaha, a pa da nije bilo dovoljno penala za njega ove sezone.
(Magija leo mesi, 21. maj 2017 23:09)

Koliko god da mrzim Real, vise me nerviraju ovakvi tipovi. Prica se o sampionskoj tituli tima, a decku glavna tema pojedinac. Nemas ti nista s Barselonom, ti si samo isfrustrirani mrzitelj Penalda. A taj Penaldo, koliki god Penaldo bio je bio ove sezone na pravom mestu, u pravo vreme. Nebitno da li sa penala, ili peterca. Bio je tu. Mesija nije bilo nigde u kljucnim utakmicama, protiv Juventusa u ls i, ispostavilo se, Malage u La ligi. A Real je zasluzeno osvojio titulu. Barsa je imala svoje sanse, ali je glatko porazena u Malagi. Kraj price. P.S. Zaista ne vidim kakvo je to ponizenje doziveo Real u derbiju koji je bio potpuno izjednacen i koji je resen majstorskim potezom jednog od najboljih fudbalera svih vremena u nadoknadi vremena.

pribil

pre 6 godina

Zidan je dokazao da niko nije veci od Reala, a u Barsi Mesi odredjuje politiku kluba. Zato sa tako kvalitetnim timom nisu osvojili nista znacajno ove godine.

veliki strumf

pre 6 godina

Мало сте пожурили - Барса је добила 4-2, а четврти гол који је дао Меси... Магија! Гол сезоне без икакве сумње. Узео човек лопту на центру, предриблао 5-6 играча у пуном трку и погодио десном ногом. Чаробњак! А Реалу нека је на част оваква титула...

facts

pre 6 godina

-Auuu kakav je to samo smekerski gol dao Mesi i to golmanu kroz noge, steta sto je bio u ofsajdu! Bogami bila je i lepa solo akcija i gol za 4-2 kada je prosao 5 igraca, a jednog je posteno izlomio.
-Sudija nije trebao da svira 1. penal jer nije bilo nikakvog faula nad Albom, dok je 2. penal opravdano dosudjen.
-Barsa (116) je oborila sopstveni rekord po broju datih golova u Primeri (115 u 2012-13)!
-Takasi Inui je postao 1. Japanac koji je dao gol Barsi u istoriji Primere!
-Inui je 2. Japanac sa 2 gola na 1 mecu u Primeri nakon Shoji Jo-a (VALJADOLID-Oviedo, 27.2.2000).
-Mesi je postigao 200. ligaski gol na Kamp Nou (i 70 asist. na 190 meceva)!
-Mesi je 3. put u dresu Barse na 1 mecu promasio i dao gol sa penala (Betis 2014, Levante 2015 i Eibar 2017).
-Odlicne odbrane golmana Eibara, Joela Rodrigesa.
-2 saigraca (Mesi i Suares) su 1. i 2. najbolji strelci koji nisu osvojili Primeru, sto se zadnji put desilo 1959. (Di Stefano i Puskas, Barsa je osvojila)!
-Mesi protiv Eibara: 8 golova i 1 asist na 5 meceva (5-0-0)!
-Mesi ove sezone za (Barsu+ARG): 56 (53+3) golova i 17 (15+2) asist. na 55 (51+4) meceva (40-7-8)!
-Mesi (37) je osvojio Picici i Zlatnu kopacku! Bas Dost je dao bas dost' golova (34).
-Momci uzmite kup, pa za pocetak sledece sezone i superkup Spanije.

1. deo

dinorg

pre 6 godina

Cestitke Realu zasluzeno....Glavna poluga za bitne meceve bijo je Ronaldo...i trener Zidan....I neznam zasto bi narod uporedzivo Mesija i Ronalda....Mesi nista nece da osvoi ove godine i po cemu je on bolji gde je bio da resi bitne utakmice....daje golove Granadi i ovim ispod 15 u ligi....Ronaldo je resio sve utakmice bitne da sad ne nabrajam....

wlado

pre 6 godina

Hala Madrid !!!!

zinedine zidane je bog fudbala, covek je preporodio real, nadam se da ce hemija da traje poduze.

Sada jos jedno finale ono glavno!

hehehe

pre 6 godina

ahahahah

Komedija - cirkus

ahahahah

prvi penal
https://www.youtube.com/watch?v=eMhS2pcm6i4

drugi penal
https://www.youtube.com/watch?v=5ym_yiPc0wI

Uros

pre 6 godina

Real Madrid je parnjak sa Zvezdom, ne sa Partizanom. Partizan i Barselona su parnjaci. Po logici stvari. Zvezda je ono za partizan sto je Real za Barselonu-veci tim. Juventus ima logistiku jacu i od jednih i od drugih u domacem prvenstvu.

Rocky Balboa

pre 6 godina

Barca je pobjedila 4:2 uz dva gola Messija,sretno Juventusu u finalu lige bogatih,jer LŠ to odavno nije,da je,Real je ne bi imao prilike niti osvojiti.

djraki

pre 6 godina

Kakvo vece, Partizan sampion, Real sampion, Fener sa Zocom, Bogdanom i Kalinom sampion, jedino Djokovic razocarao ali vratice se to na RG!

Owen

pre 6 godina

Ovo se znalo odavno još nakon el klasika je bilo jasno da će se Realu svi sklanjati do kraja sezone pošto bi previše bilo šest godina bez titule, ova je ista kao i ona iz 2012te kada su tokom čitave sezone baš kao i sada imali pomoć suduja u 80 odsto utakmica postigli minimum 15 neregularnih golova jednostavno odvratna liga,za razliku od njih recimo Čelzi je pravi šampion iako ne volim njihov fudbal oni su titulu uzeli pošteno u teškom i regularnom prvenstvu za razliku od Reala, inače Mesi opet dao gol za istoriju majstor ove igre

Wllaxy

pre 6 godina

-Da je Real zasluzio titulu po svemu prikazanom, cestitao bih im. Ovako, sveukupno gledano, nisu zasluzili titulu! 

Pozdrav!
(facts, 21. maj 2017 23:58)

Bitno je da ti lepo baciš večeras na Mesija i Barsu, koga briga da li ćeš da čestitaš Realu.

Melenci

pre 6 godina

Grande Leo,dobro solo prodor,ali nista ne kazes za dva nepostojeca penala?Nista da kazez kako su Barsu nadigrali ne Real,ne Atletiko ili Sevilja nego Eibar?Ali,"morali"su da pobede na silu.

adriano_galliani

pre 6 godina

Ponavljam,bice to najveca bruka u istoriji fudbala ako se Ronaldo izjednaci sa Messijem po broju zlatnih lopti.
(Simke, 21. maj 2017 22:33)

Меси трчкара за Роналдом већ годину дана, од освајања Еура. Меси ако не освоји баш ништа са Аргентином не може ни да се пореди са Роналдом, какве црне Златне Лопте, па Мајкл Овен има једну. Еј, Овен хаха

Beograd

pre 6 godina

Da se ne zaboravi nije ovo zadnje kolo formalno jeste odlucivalo o prvaku Spanije. U utakmicama protiv Viljereala Betisa i L.Palmasa su sudije obilato pogurale Real a Barsu bas protiv istih kaznjavale. onaj gol kad je lopta presla metar crtu u utakmici protiv Betisa govori sam po sebi. Tebas se potrudio da posle petogodisnjeg posta Reala u Primeri ove sezone omoguci svom voljenom klubu dugocekani trofej La Lige i time na neki nacin prekine dominaciju Barse i njenih titula u sampionatu Spanije.

Bogoje Panajotovic

pre 6 godina

-Da je Real zasluzio titulu po svemu prikazanom, cestitao bih im. Ovako, sveukupno gledano, nisu zasluzili titulu!

Pozdrav!
(facts, 21. maj 2017 23:58)

Zasto da im cestitas ili ne cestitas titulu?

Simke

pre 6 godina

Ne dozvolimo da se desi najveca nepravda u istoriji fudbala,Kristijano Ronaldo,fenomenalan golgeter,ne smije da se izjednaci sa Leom Messijem po broju zlatnih lopti,samo zato sto daje golove i osvojio je trofeje...To bi bila bruka i sramota.Leo Messi je na jednom posebnom nivou,nedostiznom za sve druge fubalere,to smo vidjeli jos jednom nocas,kada je dao nevjerovatan pogodak iz solo prodora.Ponavljam,bice to najveca bruka u istoriji fudbala ako se Ronaldo izjednaci sa Messijem po broju zlatnih lopti.

Troll level 100

pre 6 godina

Pod hitno treba uvesti hokaj-tehnologiju da bi se spasao fudbal. Svirana su dva nepostojeca penala u korist Barselone. Sreca sto rezultat nije odlucivao. Neimar je bruka za fudbal. Sta mu vredi sto je vanserijski igrac, kad je i vanserijski simulator.
(Pele, 21. maj 2017 22:02
Ajde pogledaj poslednji derbi real barsa
I real bayern pa pricaj!! Ti pricas o hokaj a navijas za Real! Sram te bre bilo!

Magija leo mesi

pre 6 godina

Koga briga za titulu, ono sto je bitno je da je mesi jos jednom dokazao,fudbal=leo mesi! 53 gola ove sezone, prvi strelac primere i lige sampiona, nagrada pichichi i zlatna kopacka, plus na sve to ponizenje u el klasiku na bernabeu.A gde je "strasni golgeter"penaldo medju najboljim strelcima hahahahaha, a pa da nije bilo dovoljno penala za njega ove sezone.

MESIIIIII BARSAAAAA

pre 6 godina

Cemu li se raduju madridioti, pa barsa je vec osvojila duplu krunu,preokret protiv psg-a veci od osvajanja lige sampiona,pobeda u el klasiku veca od osvajanja primere.Mesi veci od penalda.

neutralni felsh

pre 6 godina

Pa ja sam mislio da Barsa ima od 2007 jedno 8-9 a Real 1-2 titule. 
Ako je 6 naspram 4 dominacija, onda u redu. 
33 naspram 24, e to je vec dominacija 
Pre nekih 17-18 godina Real je imao 11 titula vise, sada ima 9 
Progresivno, stici ce ih Barsa 90-ih ovog veka...nesto me tad nece ni biti briga...
(brat pantela, 21. maj 2017 22:45)


haha kako se pravis naivan i vitlas tom statistikom onako kako tebi odgovara.
sve zavisi kako se gleda. ako gledas i period 1930-1950. - kad su barsi streljali predsednika, izmedju ostalog - real jeste neuporediv, titula do titule. ali ako govorimo o dobu televizora u boji, barsa je vise napredovala fudbalski i poslovno, narocito posle doba krojfa tamo. zahvaljujuci nadgradnji toga, u 21. veku barsa ima vise titula od reala, i bolji skor u medjusobnim derbijima. ali to tebe ni sada nije briga.

grande leo

pre 6 godina

Ljudi nema svrhe i poente vise da raspravljate sa nekim ko je najbolji svih vremena.Kad vas neko pita za misljenje ne polemisite sa njim bezveze samo mu recite"Druze udji na youtube,ukucaj leo mesi,pa se vidimo za par minuta kad dodjes sebi".Sinoc jos jedan cudesan solo gol,ko zna koji po redu,gde je predriblao nekoliko igraca.Jednostavno on je nesto posebno.

neutralni felsh

pre 6 godina

Симбол целе једне генерације, једног доба - Пројекат:УЕФАлона. 

Тако да, доминација од 2008/2009. Зашто не од 2006. или 2007? Е сада знаш зашто.
(adriano_galliani, 22. maj 2017 00:02)


haha barsa ti je pomutila razum hahaha :)

Mesi(ja)

pre 6 godina

Mesijev gol je zasenio i titulu reala.Kakav super veleslalom u stilu alberta tombe.Probao sam na soniju da uradim ovo al mi nesto ne ide:-)

adriano_galliani

pre 6 godina

Progresivno, stici ce ih Barsa 90-ih ovog veka...nesto me tad nece ni biti briga...
(brat pantela, 21. maj 2017 22:45)

Не разумеш ти модерно доба како се то гледа. Све почиње када је Apple представио iPhone. Пошто је први био приличан флоп, рачунаћемо од другог, дакле, 2008. 2007/2008 је Реал био шампион, тако да 2008/2009 (Apple ионако представља своје уређају у Септембру). То је она чувена "Челзи" сезона. То је напросто били такво време да су сви добили колективну амнезију - наводно нисмо видели ни такав телефон ни такав фудбал. Симбол целе једне генерације, једног доба - Пројекат:УЕФАлона.

Тако да, доминација од 2008/2009. Зашто не од 2006. или 2007? Е сада знаш зашто.

zlatna levica

pre 6 godina

Mesi jedini u istoriji koji je osvojio 4 zlatne lopte u nizu,takodje jedini u istoriji koji je osvojio 4 zlatne kopacke a da ih nije delio sa nekim.Kralj fudbala.

Viva las vegas

pre 6 godina

Ziveo kolega facts, svaka cast na podacima, uvek tacan.
P.S.Mogao bi ponekad da nam das i neku informaciju o penaldu, na primer koliko golova je dao iz ofsajda, koliko puta je simulirao za penal, kad je poslednji put izasao iz peterca...

don

pre 6 godina

@ neutralni felsh

Ti se sprdas u vezi @facts.
Cu nevaspitano mu lupat minuse. A vaspitano je da on iznosi tzv cinjenice. Bolje da promeni nick u false :)

4k4.Dex

pre 6 godina

Voleo bi da mi jednom ovi s teorijama zavere objasne zasto misle da se Realu i Barsi pomaze. Menu je prvo apsurd da se pomaze obema tim ekipama jer su najveci rivali na svetu. A bas bi vileo da cujem da mi objasne kako se to i zasto guraju bas real i barsa?

neutralni felsh

pre 6 godina

@ neutralni felsh 

Ti se sprdas u vezi @facts. 
Cu nevaspitano mu lupat minuse. A vaspitano je da on iznosi tzv cinjenice. Bolje da promeni nick u false :)
(don, 22. maj 2017 11:33)


bio sam ozbiljan.
@facts je moj dobar drug ovde, volim da citam njegove komentare. on prati klub koji voli, i pise podatke o tome. ko je kriv ostalim klubovima sto nemaju tako dobrog komentatora ovde.

facts

pre 6 godina

2. deo:
-Mesi je postao 1. igrac u istoriji evropskog fudbala koji je osvojio 4 jedinstvene Zlatne kopacke (tj. nije je podelio sa nekim drugim igracem, Kristiano je podelio sa Suaresom, 2013-14)!
-Barsa je rekordni 83. put zavrsila medju 6 najboljih u Primeri (24-25-12-12-4-6). Real je 79 puta (33-23-8-8-3-4) bio medju 6 najboljih. Odigrano je 86 sezona Primere, sto znaci da samo 3 puta Barsa nije bila medju 6 najboljih!
-Sampioni Primere od Mesijevog debija za Barsu (od 2004-05, ukupno 13 sezona):
8 Barsa (61.5%)
4 Real (30.8%)
1 Atletiko (7.7%).
-Real je osvojio Primeru nakon poraza kod kuce od Barse i to 3. put (1975-76, 2011-12 i 2016-17).
-Real Madrid je postigao po bar 1 gol na svakom mecu u 1 sezoni Primere, 1. put u svojoj istoriji (nakon 88 godina)! Granada je to ucinila pre 74 godine, kada je II svetski rat jos trajao!
-Ekipe koje su dale po bar 1 gol na svakom mecu u 1 sezoni Primere:
1929-30 Atletik Bilbao i Real Union
1932-33 Barsa
1940-41 Atletiko Madrid i Barsa
1942-43 Granada
1943-44 Valensija
2012-13 Barsa
2016-17 REAL.
-Da je Real zasluzio titulu po svemu prikazanom, cestitao bih im. Ovako, sveukupno gledano, nisu zasluzili titulu!

Pozdrav!

veliki strumf

pre 6 godina

Мало сте пожурили - Барса је добила 4-2, а четврти гол који је дао Меси... Магија! Гол сезоне без икакве сумње. Узео човек лопту на центру, предриблао 5-6 играча у пуном трку и погодио десном ногом. Чаробњак! А Реалу нека је на част оваква титула...

MESIIIIII BARSAAAAA

pre 6 godina

Cemu li se raduju madridioti, pa barsa je vec osvojila duplu krunu,preokret protiv psg-a veci od osvajanja lige sampiona,pobeda u el klasiku veca od osvajanja primere.Mesi veci od penalda.

Magija leo mesi

pre 6 godina

Koga briga za titulu, ono sto je bitno je da je mesi jos jednom dokazao,fudbal=leo mesi! 53 gola ove sezone, prvi strelac primere i lige sampiona, nagrada pichichi i zlatna kopacka, plus na sve to ponizenje u el klasiku na bernabeu.A gde je "strasni golgeter"penaldo medju najboljim strelcima hahahahaha, a pa da nije bilo dovoljno penala za njega ove sezone.

facts

pre 6 godina

-Auuu kakav je to samo smekerski gol dao Mesi i to golmanu kroz noge, steta sto je bio u ofsajdu! Bogami bila je i lepa solo akcija i gol za 4-2 kada je prosao 5 igraca, a jednog je posteno izlomio.
-Sudija nije trebao da svira 1. penal jer nije bilo nikakvog faula nad Albom, dok je 2. penal opravdano dosudjen.
-Barsa (116) je oborila sopstveni rekord po broju datih golova u Primeri (115 u 2012-13)!
-Takasi Inui je postao 1. Japanac koji je dao gol Barsi u istoriji Primere!
-Inui je 2. Japanac sa 2 gola na 1 mecu u Primeri nakon Shoji Jo-a (VALJADOLID-Oviedo, 27.2.2000).
-Mesi je postigao 200. ligaski gol na Kamp Nou (i 70 asist. na 190 meceva)!
-Mesi je 3. put u dresu Barse na 1 mecu promasio i dao gol sa penala (Betis 2014, Levante 2015 i Eibar 2017).
-Odlicne odbrane golmana Eibara, Joela Rodrigesa.
-2 saigraca (Mesi i Suares) su 1. i 2. najbolji strelci koji nisu osvojili Primeru, sto se zadnji put desilo 1959. (Di Stefano i Puskas, Barsa je osvojila)!
-Mesi protiv Eibara: 8 golova i 1 asist na 5 meceva (5-0-0)!
-Mesi ove sezone za (Barsu+ARG): 56 (53+3) golova i 17 (15+2) asist. na 55 (51+4) meceva (40-7-8)!
-Mesi (37) je osvojio Picici i Zlatnu kopacku! Bas Dost je dao bas dost' golova (34).
-Momci uzmite kup, pa za pocetak sledece sezone i superkup Spanije.

1. deo

Rocky Balboa

pre 6 godina

Barca je pobjedila 4:2 uz dva gola Messija,sretno Juventusu u finalu lige bogatih,jer LŠ to odavno nije,da je,Real je ne bi imao prilike niti osvojiti.

Beograd

pre 6 godina

Da se ne zaboravi nije ovo zadnje kolo formalno jeste odlucivalo o prvaku Spanije. U utakmicama protiv Viljereala Betisa i L.Palmasa su sudije obilato pogurale Real a Barsu bas protiv istih kaznjavale. onaj gol kad je lopta presla metar crtu u utakmici protiv Betisa govori sam po sebi. Tebas se potrudio da posle petogodisnjeg posta Reala u Primeri ove sezone omoguci svom voljenom klubu dugocekani trofej La Lige i time na neki nacin prekine dominaciju Barse i njenih titula u sampionatu Spanije.

Owen

pre 6 godina

Ovo se znalo odavno još nakon el klasika je bilo jasno da će se Realu svi sklanjati do kraja sezone pošto bi previše bilo šest godina bez titule, ova je ista kao i ona iz 2012te kada su tokom čitave sezone baš kao i sada imali pomoć suduja u 80 odsto utakmica postigli minimum 15 neregularnih golova jednostavno odvratna liga,za razliku od njih recimo Čelzi je pravi šampion iako ne volim njihov fudbal oni su titulu uzeli pošteno u teškom i regularnom prvenstvu za razliku od Reala, inače Mesi opet dao gol za istoriju majstor ove igre

Simke

pre 6 godina

Ne dozvolimo da se desi najveca nepravda u istoriji fudbala,Kristijano Ronaldo,fenomenalan golgeter,ne smije da se izjednaci sa Leom Messijem po broju zlatnih lopti,samo zato sto daje golove i osvojio je trofeje...To bi bila bruka i sramota.Leo Messi je na jednom posebnom nivou,nedostiznom za sve druge fubalere,to smo vidjeli jos jednom nocas,kada je dao nevjerovatan pogodak iz solo prodora.Ponavljam,bice to najveca bruka u istoriji fudbala ako se Ronaldo izjednaci sa Messijem po broju zlatnih lopti.

Troll level 100

pre 6 godina

Pod hitno treba uvesti hokaj-tehnologiju da bi se spasao fudbal. Svirana su dva nepostojeca penala u korist Barselone. Sreca sto rezultat nije odlucivao. Neimar je bruka za fudbal. Sta mu vredi sto je vanserijski igrac, kad je i vanserijski simulator.
(Pele, 21. maj 2017 22:02
Ajde pogledaj poslednji derbi real barsa
I real bayern pa pricaj!! Ti pricas o hokaj a navijas za Real! Sram te bre bilo!

Mesi(ja)

pre 6 godina

Mesijev gol je zasenio i titulu reala.Kakav super veleslalom u stilu alberta tombe.Probao sam na soniju da uradim ovo al mi nesto ne ide:-)

Milos

pre 6 godina

Ne dozvolimo da se desi najveca nepravda u istoriji fudbala,Kristijano Ronaldo,fenomenalan golgeter,ne smije da se izjednaci sa Leom Messijem po broju zlatnih lopti,samo zato sto daje golove i osvojio je trofeje...To bi bila bruka i sramota.Leo Messi je na jednom posebnom nivou,nedostiznom za sve druge fubalere,to smo vidjeli jos jednom nocas,kada je dao nevjerovatan pogodak iz solo prodora.Ponavljam,bice to najveca bruka u istoriji fudbala ako se Ronaldo izjednaci sa Messijem po broju zlatnih lopti.
(Simke, 21. maj 2017 22:33)

A sto Mesi nije tako protiv PSZ-a i Juvea, nego u nebitnoj utakmici protiv Eibara raspalog?
Ronaldo na svim utakmicama koje su se odlucivale dao po 2-3 gola, i u LS i u domacem prvenstvu. Najveca nepravda bi bila kad bi mesi pobegao za 2 zlatne lopte posle ovakve sezone Ronalda..

dario

pre 6 godina

Koliko je samo kvalitet fudbala ,tj broj kvalitetnih ekipa i igraca opao u zadnjih samo 5,6 godina ,da ne pricam o duzem periodu. Dacu samo par primera. Pre 5,6 godina smo imali super jaki Man utd,kao i Chelsea ,jaci Arsenal,LIverpul,to su sve ekipe bile koje su konkurisale za vrh u LS,pa smo imali mnogo jaci Inter i Milan,jak Juve takodje,sveprisutni Bayern....Dakle mnogo jaci englezi i talijani .O nekom periodu pre 15-20 god kad je po meni fudbal dosegao vrhunac da ne govorim. Pa tad je samo Seria bila jaca nego citava Evropa danas. Jedan Batistuta je igrao u Firenci,pa Romi, super mocna Parma sa Crespom ,pa mocni Lazio i Roma,o Interu ,Juveu i MIlanu da ne govorim,pa gde su mnogo jaci spanci. Jedna Valencia je igrala 2 finala LS sa sjajnim Kili gonzalesom,C.Lopezom ,Mendietom i Ajalom..pa odlicni Depor,Alaves..Odlicni englezi takodje, kao i mnogo bolji holandjani,portugalci itd...Zato danas imamo "velike" trenere poput Gvardiole,a posebno tu mislim na Enrikea ili Zidana koji su dobili super ekipe i to bez velike konkurencije ,i kao takvi osvajaju trofeje svake sezone. Ne cudi sto je Real u prilici odbraniti LS.Jednostavno konkurencija se svela na 3,4 kluba i to je sve...Ronaldo,Anri,Niste rloj,Shevcenko,Rivaldo,In zagi,Crespo,Batistuta ,Del piero, Sirer, Raul itd...kakvi napadaci iz tog perioda nisu uspevali davati vise od 30-40 golova po sezoni.Danas nisu to samo Mesi i Ronaldo,vec i Levandovski,Cavani,neki Kejn, Obemejang daju po 50-60... Pametnom dosta...

Uros

pre 6 godina

Real Madrid je parnjak sa Zvezdom, ne sa Partizanom. Partizan i Barselona su parnjaci. Po logici stvari. Zvezda je ono za partizan sto je Real za Barselonu-veci tim. Juventus ima logistiku jacu i od jednih i od drugih u domacem prvenstvu.

stefke

pre 6 godina

Moze li jos koji penal za Barselonu ? Kakvi smesni penali, a onaj prvi je najsmesniji u istoriji, posto je Alba sam sebe sapleo kad je sutirao. Smejurija.

grande leo

pre 6 godina

Ljudi nema svrhe i poente vise da raspravljate sa nekim ko je najbolji svih vremena.Kad vas neko pita za misljenje ne polemisite sa njim bezveze samo mu recite"Druze udji na youtube,ukucaj leo mesi,pa se vidimo za par minuta kad dodjes sebi".Sinoc jos jedan cudesan solo gol,ko zna koji po redu,gde je predriblao nekoliko igraca.Jednostavno on je nesto posebno.

zlatna levica

pre 6 godina

Mesi jedini u istoriji koji je osvojio 4 zlatne lopte u nizu,takodje jedini u istoriji koji je osvojio 4 zlatne kopacke a da ih nije delio sa nekim.Kralj fudbala.

Rade

pre 6 godina

Svaka cast Realu, apsolutno zasluzeno! A ove penale i iskljucenja vise ne vrijedi komentarisati, presmijesno! I onda se jos zale stalno navijaci Barselone, da ne povjeruje covjek! Ali, najbolji tim je osvojio titulu i to je najbitnije!

takkar

pre 6 godina

Mnogo je dokaza da je Real ove sezone bio najbolji,bolje reci brilijantan.Sjajna igra tokom citavog prvenstva krunisana titulom La Lige.Najbolji su timski,individualno,kako god.Imaju najbolje bekove,imaju najbolje srednjake,najbolji napad.Igraci su neverovatno fizicki bili spremni,to je danas najvaznije za bilo koju sportsku disciplinu.Real ima najbolju klupu,pa pogledajte samo jednog Hamesa,Iska,Moratu,Danila, Kovacica.Ta klupa moze biti glavni adut Madridjana u finalu LS.Recimo taj Kovaca bi u svakoj drugoj ekipi bio vodja.Ali opet ne bih nikog izdvajao nesto mnogo,nije bilo nekog izrazitog vodje Reala ove sezone,iako je naravno Modric taj kljuc.Kakav samo posao radi Kasemiro,genijalno.Tako bih mogao da nabrajam do sutra ko je za sta bio zasluzan,znaci neverovatno timsko izdanje Reala ove sezone.A sta reci za Navasa?Ubedljivo najbolji golman lige.Ronaldo je imao takozvanu ''pametnu sezonu''.A ko je zaduzen za to?Magicni Zidan.Covek koji napravio hemiju.Genijalac velikih razmera.On je u 15 utakmica izostavio Ronalda,i to se nije osetilo.NECUVENO.Koliko samo on ima postovanja i koliko veruje svim igracima podjednako.On zeli da se svi osecaju vaznim za tim,ja to vidim kao veliki uspeh,pogotovu sa pedagoske strane.Samo par reci o utakmici,jos jedan genijalni Iskov''kanal''za Ronalda,ostalo sve rutinski.Bez zlih namera,mislim da se ni redakcija Sport Klub-a nije nadala da ce Real kiksnuti vcrs.Verujem da znate o cemu govorim.Verovatno im ni Juve nece biti slamcica spasa.

Mirko Osijek

pre 6 godina

Bravo Real, prvenstvo je tu! Barseloni pirova pobjeda. Drugi u prvenstvu, nisu ni u najbolja 4 u europi. Sasvim zasluzeno drugi. Moze netko pricati o kartonima, ofsajdima, no sjetite se samo ponisteng gola Grizmana na Kamp Nou i padavicara u Farseloni. Zao mi je Barcelonisti ali morate gledati u ledja najtrofejnijem klubu Spanije i evrope! Hala Madrid!

MilosZ

pre 6 godina

Cestitke madridjanima na tituli.Mada moram priznat da bode u oci ovi ovo "nakon 5 godina" neverovatno da jedan takavi tim 5 godina ceka titulu.Mora se priznat da ih je Barcelona dobro mlatila svih ovih godina i malo mi je i drago zbog toga iako ni katalonce ne gotivim. Ipak ,ni Barsa nije nabila toliko kompleksa Realu u ovom veku,koliko je to uradio Man Utd Liverpulu zadnjih 30 god,realno ! sportski pozz

neutralni felsh

pre 6 godina

Симбол целе једне генерације, једног доба - Пројекат:УЕФАлона. 

Тако да, доминација од 2008/2009. Зашто не од 2006. или 2007? Е сада знаш зашто.
(adriano_galliani, 22. maj 2017 00:02)


haha barsa ti je pomutila razum hahaha :)

dinorg

pre 6 godina

Cestitke Realu zasluzeno....Glavna poluga za bitne meceve bijo je Ronaldo...i trener Zidan....I neznam zasto bi narod uporedzivo Mesija i Ronalda....Mesi nista nece da osvoi ove godine i po cemu je on bolji gde je bio da resi bitne utakmice....daje golove Granadi i ovim ispod 15 u ligi....Ronaldo je resio sve utakmice bitne da sad ne nabrajam....

neutralni felsh

pre 6 godina

Pa ja sam mislio da Barsa ima od 2007 jedno 8-9 a Real 1-2 titule. 
Ako je 6 naspram 4 dominacija, onda u redu. 
33 naspram 24, e to je vec dominacija 
Pre nekih 17-18 godina Real je imao 11 titula vise, sada ima 9 
Progresivno, stici ce ih Barsa 90-ih ovog veka...nesto me tad nece ni biti briga...
(brat pantela, 21. maj 2017 22:45)


haha kako se pravis naivan i vitlas tom statistikom onako kako tebi odgovara.
sve zavisi kako se gleda. ako gledas i period 1930-1950. - kad su barsi streljali predsednika, izmedju ostalog - real jeste neuporediv, titula do titule. ali ako govorimo o dobu televizora u boji, barsa je vise napredovala fudbalski i poslovno, narocito posle doba krojfa tamo. zahvaljujuci nadgradnji toga, u 21. veku barsa ima vise titula od reala, i bolji skor u medjusobnim derbijima. ali to tebe ni sada nije briga.

33

pre 6 godina

Ahahaha kakva komedija na Kamp Nou.
2 penala i crveni
Kao sto rece komentator:
Prvi penal cirkus!!!

Da li neko zna koliko je Barselona dobila penala i crvenih kartona i koliko je svirano protiv nje?
Da li neko zna isto to za Real Madrid?

brat pantela

pre 6 godina

Sezona 2016/2017

Real Madrid 10 penala i 8 crvenih

Barselona 18 penala i 14 crvenih

Kako mi je drago sto je Real postao sampion, neverovatno!

Prvi penal za Barselonu oslikava njihovu decenijsku dominaciju!!!

Cak su i ove sezone ubedljivo dominantni sto se tice kombinacije crvenih i penala.
Cak 32 naspram 18 Reala.

Jos kad bi kopao da vidim koliko je penala svirano protiv Barse a koliko protiv Reala, mislim da bi onda cirkus bio kompletan.

Navijaci Barselone, dobili ste 8 penala vise, dobili ste 6 crvenih vise i opet vas klub nije postao sampion a vi cete opet da pricate o sudjenju!!!

Umesto crveni za Maskerana posle starta nad Di Marijom i penala za PSG, istorijski preokret!!!

Spominjete ofsajde protiv Bajerna a Nemci dobili 2 penala, Vidal trebao da dobije crveni u prvom mecu....

Nema veze, to sve govori o vasoj objektivnosti i realnosti.

adriano_galliani

pre 6 godina

Ponavljam,bice to najveca bruka u istoriji fudbala ako se Ronaldo izjednaci sa Messijem po broju zlatnih lopti.
(Simke, 21. maj 2017 22:33)

Меси трчкара за Роналдом већ годину дана, од освајања Еура. Меси ако не освоји баш ништа са Аргентином не може ни да се пореди са Роналдом, какве црне Златне Лопте, па Мајкл Овен има једну. Еј, Овен хаха

brat pantela

pre 6 godina

od 2007 godine

Titule:
Barselona 6
Real Madrid 4
Atletiko Madrid 1

od 2000 godine

Barselona 8
Real Madrid 6
Valensija 2
Atletiko Madrid 1
Deportivo La Korunja 1

Mnogo sam ovde citao o dominaciji Barselone a nikad nisam trazio da vidim stvarnost
Pa ja sam mislio da Barsa ima od 2007 jedno 8-9 a Real 1-2 titule.
Ako je 6 naspram 4 dominacija, onda u redu.
33 naspram 24, e to je vec dominacija
Pre nekih 17-18 godina Real je imao 11 titula vise, sada ima 9
Progresivno, stici ce ih Barsa 90-ih ovog veka...nesto me tad nece ni biti briga...

Pele

pre 6 godina

Pod hitno treba uvesti hokaj-tehnologiju da bi se spasao fudbal. Svirana su dva nepostojeca penala u korist Barselone. Sreca sto rezultat nije odlucivao.

Neimar je bruka za fudbal. Sta mu vredi sto je vanserijski igrac, kad je i vanserijski simulator.

Viva las vegas

pre 6 godina

Ziveo kolega facts, svaka cast na podacima, uvek tacan.
P.S.Mogao bi ponekad da nam das i neku informaciju o penaldu, na primer koliko golova je dao iz ofsajda, koliko puta je simulirao za penal, kad je poslednji put izasao iz peterca...

adriano_galliani

pre 6 godina

Progresivno, stici ce ih Barsa 90-ih ovog veka...nesto me tad nece ni biti briga...
(brat pantela, 21. maj 2017 22:45)

Не разумеш ти модерно доба како се то гледа. Све почиње када је Apple представио iPhone. Пошто је први био приличан флоп, рачунаћемо од другог, дакле, 2008. 2007/2008 је Реал био шампион, тако да 2008/2009 (Apple ионако представља своје уређају у Септембру). То је она чувена "Челзи" сезона. То је напросто били такво време да су сви добили колективну амнезију - наводно нисмо видели ни такав телефон ни такав фудбал. Симбол целе једне генерације, једног доба - Пројекат:УЕФАлона.

Тако да, доминација од 2008/2009. Зашто не од 2006. или 2007? Е сада знаш зашто.

ticroo

pre 6 godina

Eibar POKRADEN od strane barsinog sudije! Da se radilo o utakmici LŠ lik bi bio razapet. Realu titula apsolutno zasluženo. Reći da je poklonjena pored ovakvog preočiglednog protežiranja Barselone može samo ostrašćeni klinac i hejter obnevideo od gneva prema Realu (čitaj: Ronaldu). I kako se niko ne seti da pominje Mesijeve promašaje? Juče se, zajedno sa prljavštinama od Suareza i Nejmara, ispromašivao kao početnik. Onaj slalom na kraju, kad je siroti Eibar već bio u nokdaunu izazvanom sudijskim odlukama, ni ne računam.

Melenci

pre 6 godina

Grande Leo,dobro solo prodor,ali nista ne kazes za dva nepostojeca penala?Nista da kazez kako su Barsu nadigrali ne Real,ne Atletiko ili Sevilja nego Eibar?Ali,"morali"su da pobede na silu.

tajson23

pre 6 godina

Маестралан посао Зидана. Немојте заборавити чињеницу да је преузео Реал на полусезони прошле године од Бенитеза. Успео је да се прошле сезоне укључи у борбу за титулу иако су имали двоцифрен заостатак, и на све то узео је ЛШ. Ево друга сезоне титула и финале ЛШ и могућност да постану први који ће одбранити.

Неки ће рећи лако је са Реалом. Не заборавите да Мурињу за три сезоне није успео ниједном да дође до финала и да је освојио једну титулу, док Анћелоти није био ни близу титуле.

Са друге стране успео је избалансира тим. Открио је Каземира и имао храбрости да промени систем који је Реал играо 5 година (4-2-3-1). Успео је све играч да учини срећнима (осим Хамеса, мада и он им је непотребан јер имају Иска и Асенсиа) јер је свима делио минутажу. Да сте на месту Асенсиа, да ли бисте отишли из Реала? Освајате трофеје а једнако им доприносите као Модрић и Крос нпр.

Све у свему, Зидан корача ка самом тренерском врху.

Race

pre 6 godina

Facts:
Od kad je Mesi zaigrao prvi mec za Barselonu, prvi penal sinoc je bio jubilarni 200, potom i 201. Covece 200 penala, oni nisu normalni.
Svakim golom, svakim bodom, svakom pobedom u Ligi i Ligi sampiona Real Madrid rusi svoje rekorde a ti rekordi su inace rekordi tih takmicenja.
Mogu da zamislim kako bi smarao masu da si navijac RM.

Bogoje Panajotovic

pre 6 godina

-Da je Real zasluzio titulu po svemu prikazanom, cestitao bih im. Ovako, sveukupno gledano, nisu zasluzili titulu!

Pozdrav!
(facts, 21. maj 2017 23:58)

Zasto da im cestitas ili ne cestitas titulu?

4k4.Dex

pre 6 godina

Voleo bi da mi jednom ovi s teorijama zavere objasne zasto misle da se Realu i Barsi pomaze. Menu je prvo apsurd da se pomaze obema tim ekipama jer su najveci rivali na svetu. A bas bi vileo da cujem da mi objasne kako se to i zasto guraju bas real i barsa?

taj

pre 6 godina

Brutalna ekipa, prejaka prva postava, o klupi i da ne pricam, ali ne moze da se kaze da je skroz zasluzeno! Ipak, to su Real i Barca, gleda im se kroz prste gde god igrali...

dominus

pre 6 godina

Sjajna partija Reala. Prvenstvo je pečatirano. Sledi najvažnija utakmica za celu generaciju ovog tima Reala, verujem da su dorasli tom zadatku.

pribil

pre 6 godina

Zidan je dokazao da niko nije veci od Reala, a u Barsi Mesi odredjuje politiku kluba. Zato sa tako kvalitetnim timom nisu osvojili nista znacajno ove godine.

so-fudbal

pre 6 godina

Iako sam navijao, kao i prethodnih godina za Barcelonu, mora se priznati da je titula potpuno zaslužena! Nikakvih neprijatno šokantnih utakmica nije bilo (poraz od Barce u Madridu nikada nije iznenađenje), bili su najkonstantniji i to je, uz širok spektar dobrih igrača, zasluga Z. Zidana, koji je za L. Enrikea pravi Željko Obradović! Prvaka nije odlučio dvoboj dvojice velemajstora (sjajnog Ronalda i ultrasjajnog Mesija), već, rekao bih, nesporna činjenica da je tandem Kros-Modrić mnogo, ali baš mnogo bolji od tandema Iniesta-Rakitić! Nenadoknadivo, da čak i ona druga dvojica iz trija MSN to nisu mogli amortizovati.

Haha

pre 6 godina

Sve ok, real je sampion ali kakve penale sudija je svirao za barsu veceras.... alba se sapleo sam, metar oko njega nema ljudi penal a samo zalim sto kolina nikad nije sudio neymaru... ne bi zavrsio poluvreme zbog svog simuliranja... lik ima ozbiljan problem sa ravnotezom

Wllaxy

pre 6 godina

-Da je Real zasluzio titulu po svemu prikazanom, cestitao bih im. Ovako, sveukupno gledano, nisu zasluzili titulu! 

Pozdrav!
(facts, 21. maj 2017 23:58)

Bitno je da ti lepo baciš večeras na Mesija i Barsu, koga briga da li ćeš da čestitaš Realu.

Mikii

pre 6 godina

Koga briga za titulu, ono sto je bitno je da je mesi jos jednom dokazao,fudbal=leo mesi! 53 gola ove sezone, prvi strelac primere i lige sampiona, nagrada pichichi i zlatna kopacka, plus na sve to ponizenje u el klasiku na bernabeu.A gde je "strasni golgeter"penaldo medju najboljim strelcima hahahahaha, a pa da nije bilo dovoljno penala za njega ove sezone.
(Magija leo mesi, 21. maj 2017 23:09)

Koliko god da mrzim Real, vise me nerviraju ovakvi tipovi. Prica se o sampionskoj tituli tima, a decku glavna tema pojedinac. Nemas ti nista s Barselonom, ti si samo isfrustrirani mrzitelj Penalda. A taj Penaldo, koliki god Penaldo bio je bio ove sezone na pravom mestu, u pravo vreme. Nebitno da li sa penala, ili peterca. Bio je tu. Mesija nije bilo nigde u kljucnim utakmicama, protiv Juventusa u ls i, ispostavilo se, Malage u La ligi. A Real je zasluzeno osvojio titulu. Barsa je imala svoje sanse, ali je glatko porazena u Malagi. Kraj price. P.S. Zaista ne vidim kakvo je to ponizenje doziveo Real u derbiju koji je bio potpuno izjednacen i koji je resen majstorskim potezom jednog od najboljih fudbalera svih vremena u nadoknadi vremena.

Top9

pre 6 godina

Potpuno zasluzeno. Nisam fan Reala, ali drago mi zbog jednog od najboljih igraca svih vremena, Zidana, koji preti da postane i jako dobar trener. Cestitke :)

goran

pre 6 godina

Real apsolutno zasluzeno do titule ,Zidan je u pocetku prvenstva malo posrtao ali od momenta kada je poslozio tim retki su bili porazi ili neresene utakmice vec sve pobede sa upecatljivom igrom, ako Real jos u finalu LS uspe da dobije Juventus,upisace se zlatnim slovima u istoriji fudbala (nadmasice cak i cuvenu generaciju "galaktikosa") kao prvi tim koji je uspeo da odbrani titulu u LS ...sa druge strane Barsa je imala svoje sanse i mozda cak i gledano pojedinacno i po igri kao tim je cak bila i bolja od reala (ima i bolji medjusobni skor) ali ono sto je po meni bilo presudno da Barsa ipak ne uzme titulu je klupa Reala koja je mnogo jaca od klupe Barse ,Zidan je za razliku od kolege Enrique-a mnogo cesce ubacivao rezerviste u igru koji su mu svojim igrama izvlacili veoma bitne bodove dok su za za to vreme svi standardni prvotimci odmarali,Isko je recimo retko dobijao sansu u prvom delu prvenstva a evo u drugom je on otkrovenje i jedan je od najzasluznijih na terenu za sav pritisak koji je Real nakon poraza u el-klasiku imao da mora da dobije sve utakmice do kraja...U Barseloni nije imao ko da menja ni Messija ni Nejmara niti Suareza i oni su morali da iznesu sav teret prvenstva na svojim ledjima i da igraju iz utakmice u utakmicu iz kola u kolo , i normalno je da je u takvim okolnostima dolazilo do prezasicenja i umora kod ovih vrhunskih igraca zahvaljujuci kojem su izgubili bodove na nekoliko gostovanja koji su se kasnije pokazali kljucnim u borbi za titulu !

wlado

pre 6 godina

Hala Madrid !!!!

zinedine zidane je bog fudbala, covek je preporodio real, nadam se da ce hemija da traje poduze.

Sada jos jedno finale ono glavno!

hehehe

pre 6 godina

ahahahah

Komedija - cirkus

ahahahah

prvi penal
https://www.youtube.com/watch?v=eMhS2pcm6i4

drugi penal
https://www.youtube.com/watch?v=5ym_yiPc0wI

don

pre 6 godina

@ neutralni felsh

Ti se sprdas u vezi @facts.
Cu nevaspitano mu lupat minuse. A vaspitano je da on iznosi tzv cinjenice. Bolje da promeni nick u false :)

djraki

pre 6 godina

Kakvo vece, Partizan sampion, Real sampion, Fener sa Zocom, Bogdanom i Kalinom sampion, jedino Djokovic razocarao ali vratice se to na RG!

neutralni felsh

pre 6 godina

@ neutralni felsh 

Ti se sprdas u vezi @facts. 
Cu nevaspitano mu lupat minuse. A vaspitano je da on iznosi tzv cinjenice. Bolje da promeni nick u false :)
(don, 22. maj 2017 11:33)


bio sam ozbiljan.
@facts je moj dobar drug ovde, volim da citam njegove komentare. on prati klub koji voli, i pise podatke o tome. ko je kriv ostalim klubovima sto nemaju tako dobrog komentatora ovde.

DarkoM

pre 6 godina

Barsa je i izgubila titulu radi PSG, na toj utakmicu se toliko istrosili da ih je onda Deportivo dobio za tri-cetiri dana i to si ti prosuti bodovi. Real se dosta puta izvalcio, pravio preokrete ali ako cemo realno Real ima bolji tim a klupu da ne spominjemo. Kad jedan James, Isko i Morata su klupa, znate kakav imaju tim. Ramos najbolji stopera, Marsela najboljeg beka, nije to samo Mesi i Ronaldo nego ima pored njih jos 10 igraca
Realno Barsa ima napad a ostalo prosjek.