Petak, 19.05.2017.

08:52

"RG? I oni koji ne igraju dobro mogu do titule"

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da loša forma pred Grend slemove ne mora uvek da znači da će neki igrač odigrati slabo na najvećim turnirima.

Izvor: ÐN

"RG? I oni koji ne igraju dobro mogu do titule" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

Player

pre 6 godina

Što se tiče pismenosti možemo jedan na jedan kad god hoćeš. A da se uopšte kvalifikuješ za to moraš mi odmah reći koliko je integral xdX od 0 do 1. Ako ne znaš pitaj učiteljicu a za tenis ti dam 0:6 0:5 0:40 na dva dobijena seta sa svojih 43g

RF

pre 6 godina

(Bagdatis de la Filipusis, 19. maj 2017 15:47)

Tvoja uvreda je daleko gora od moje tako da mogu i ja da se zapitam o tvom vaspitanju, a o mom bi mogao da pricas samo kad bi se upoznali pa bi video da to nije bas tako.
Drugo, opet menjas teze kad je u pitanju ta 'slaba era'...Ovde mi pricamo o tome kako bi se snasao novak u toj eri, a ne razloge zbog cega su podloge usporene. Opste je poznato da 'zid' igraci tada nisu imali puno uspeha, osim na sljaci, sto nikako ne ide novaku na ruku, koji je realno, najvise postigao bas zbog toga..Pogledajte osvajace slemova tada, i bice vam jasno da su svi oni igrali ofanzivan tenis jer prebacivanje prosto nije funkcijonisalo u tim uslovima...I opet kazem da je novak imao priliku da doda jos neki slem, ali to nije iskoristio, i ovo je dokaz da ne treba nijednog tenisera omalovazavati, jer niko od njih nije presao sa bocanja na tenis...Svi mecevi moraju da se dobiju bez obzira ko je sa druge strane mreze...Npr. federer je gubio finala slemova od nadala, djokovica i jednom od delpa. Dok je novak gubio od federera,nadala, warinke 2 puta i mareja 2 puta...Toliko od mene, pozzz.

Riki

pre 6 godina

@(Player, 19. maj 2017 15:53 )

Druze, tebi je dzaba da si igrao tenis pet zivota kad ovako besmislene stvari mozes napisati. Da li si ti svjestan kako je Federer igrao tenis od 2005 do 2010 i Nadal od 2007 do 2010. Ti pricas da su najbolji tenis igrali u poznim godinama pa to je strasno. Federer u finalu US opena 2015 je izgubio jer je igrao u godinama u kojim nije bio fizicki spreman da izadje na kraj sa Djokovicem a svi znaju da ga je u tom finalu tenisom razbio. A sad ide najgori dio tvoga rasula....."najvisi nivo teniskog meca na turniru serije 250". Pa ovo sto si rekao se granici sa ludilom. Gdje su mecevi Gren slem finala AO 2012, WB 2008, US 2011, US 2015 gdje je nivo tenisa miljama veci. Strasno.

Player

pre 6 godina

Posle čitanja u nekoliko navrata komentara ovdje a u vezi priča ko je bolji i slično morao sam da se javim da nešto razjasnimo. Svako ima pravo na svoje mišljenje ali je istina jedna. Trenutna igra Nadala i Federera je na na nižem nivou u odnosu na prošlu godinu. Trenutra situacija je produkt loše Novakove forme (50% svojih mogućnosti) i nedostatak budućih šampiona izuzev Zvereva i Tiema. Najbolji tenis ikada Nadal je igrao 2010-2011 a Federer 2014-2015 a tada ih je Nole dobijao. Pametnom sve jasno. To je istina sve ostalo je mišljenje. Zašto ovo tvrdim? Zato što ja IGRAM tenis od 1980, 1984 sam bio 1 u BiH i 3 u SFRJ za igrače do 12g i u svojoj kolekciji imam preko 1000mečeva snimljenih (VHS,DVD,HDD). Čak sam sparingovao sa Monikom Seleš u Novom Sadu nekoliko puta i odmah znao da će biti br.1 a ispostavilo se da je čak postala jedna on najboljih ikada. Radio sam kao trener u HK 5 godina a od jula sam našao angažman u USA. Najbolji teniski meč ikada odigrao je Novak protiv Rafe u finalu Dohe 2016. Više od nivoa na tom meču s Novakove strane tenis je NEMOGUĆE odigrati. Gledam taj meč najmanje dva puta nedeljno i opet ne mogu da vjerujem da je tako moguće odigrati. Za taj nivo je potreban i protivnik sa druge strane mreže jel odigrati vrhunski na balone s druge strane može svaki prosječan teniser.

Bagdatis de la Filipusis

pre 6 godina

(RF, 19. maj 2017 14:50)

Konfuzno mi je tvoje odbijanje da se kulturno izviniš zbog uvrede da sam ja neko ko prati tenis od 2011. što je paradigma nevaspitanja i nesigurnosti, da ne kažem nešto teže a mogao bih. Ali dobro, to govori o tebi. Vaspitanje se rano stiče i neću niti mogu da sada ti otvaram moralne horizonte i objašnjavam važnost obraza.
Koeficijent težine osvojenog slema računa SVE mečeve, od 1. kola do finala. Pomenuti stručni strani sajtovi koji objavljuju tu relevantnu i komplikovanu statistiku (poput i npr ELO rejtinga gde je Novak takođe najbolji u istoriji, ispred Borga), ne objavljuju to za Srbe i Novakove navijače. To gleda ceo stručan teniski svet, kome je i namenjen. Statistika samo broja slemova i no1 nedelja je za “vikend fotelja“ ljubitelje tenisa, pezionerke i mlađe menadžere malih firmi, taj profil. Kao kada bi se korisnost košarkaša na utakmici merila samo brojem koševa, čak bez broja pokušaja i minutaže.
Podloge se nisu usporile prirodnom nepogodom pa da se sada kuka kod nekih. To je smišljeno i pametno odlučeno nakon poplave manje kvalitetnih i jednodimenzionalnih tenisera servera koji su počeli da ulaze u finala i osvajaju slemove samo servisom, a mečevi su bili dosadna parada aseva, servis vinera, duplih grešaka i 1-2 poena. Tenisu je pretilo izumiranje jer je nestala IGRA, i to niko nije hteo da gleda. Pogledaj na YT finale Vimbldona Sampras-Ivanišević. Najdosadniji meč ikada. Britanci su smislili tada frazu “kao kad bi fudbalska utakmica bila samo šutiranje penala“ - NEMA IGRE. U kontekstu toga potpuno je nebitno i besmisleno razmatranje ko bi kako igrao, kao što bi bilo besmisleno i analiziranje kako bi današnji teniseri igrali u pantalonama, košuljama i cipelama, kao Borotra, La Coste itd.
Ne pričam ja o slaboj “vakum“ eri. To su godinama pre mene pričali pojedini teniski novinari i bivši teniseri, a i GOAT lista u odeljku ere (ili tako nekako) daje pregled svih sezona sa izvučenim prosekom koeficijenta težine svih tenisera i izražava ih u brojevima i boji. Što je jača konkurencija, sezone su “crvenije“. Pa ti vidi gde je bela (vakum) boja, i koliko su crvene Federerove a koliko Novakove top sezone.

pusa

pre 6 godina

(Sever Marakane, 19. maj 2017 10:50) 
Naravno da je 12 veće od 18 kada iza 12 stoje Federer, Nadal i Mari, a iza 18 stoje Gonzsales, Fililipusis, Bagdantins, Shoderling, Roddick, Hobit, Hewit itd, itd...Jel treba da ti se crta?
E da, kada vi (dobro znaš koji vi) budete imali broja jedan u tenisu, javi se... do tada... slavite onaj slučajni Weembleedon :).

RF

pre 6 godina

Gonzales Bagdatis De la Filipusis, 19. maj 2017 13:37

Nisi ni mogao da me vredjas jer si prvi
komentarisao, vec u replici si iskoristio priliku, tako da nema izvinjenja...Drugo, kako iko moze da uporedi barem jedan mec ,a ne ceo turnir, po tezini protivnika jer svi znaju ako neki igrac odgovara drugom taj isti ne odgovara trecem itd, tako da nema potrebe polemisati o tome...Ako bas pratis tenis od vremena seles, verovatno znas da su tad tereni bili mnogo brzi nego sto su sad, tako da ni na ovu temu ne mozemo da pricamo kako bi se novak snasao jer je uzalud...Imate podatke na netu o brzini terena na wimbledonu 2005 i posle 2010, pa ces videti...Tako da ta prica o slaboj eri(vakumu) ne pije vodu, bar sto se tice velikana ovog sporta i poznavaoca tenisa, a ne ostrascenih navijaca..Pozz i tebi...

smaraš

pre 6 godina

(Sever Marakane, 19. maj 2017 10:50)
Ajd ne preteruj! Pratim 100 godina svetske teniske sajtove, i nisu samo Srbi ti koji tvrde da manji broj (12) više vredi od većeg (18). Godinama Rafini navijači iz celog sveta dokazuju da je Rafa bolji od Federera i da 14 više vredi nego 18 zbog konkurencije. Slabu Federerovu ranu konkurenciju su prvi u javnost izneli i agumentovali upravo rafafanovi, godinama pre Srba. Tako da mani se ti Srba.

prst u

pre 6 godina

Aleksandar Todorovic ... matematika kaze 18 je vece od 12 tacka !!!
(Prst u oko, 19. maj 2017 11:38)

Logika kaže da je 12 jabuka TEŽE od 18 šljiva.

Gonzales Bagdatis De la Filipusis

pre 6 godina

(RF, 19. maj 2017 11:45)
Polako “prijatelju“. Čemu nervoza i uvrede? Ja tebe nisam vređao. Pokaži barem vaspitanje. Proveri renking svih Federerovih protivnika u finalima njegovih titula, pa proveri Novakove, videćeš ko je imao teže. To su lako proverljive činjenice. Uostalom ima na hard core teniskim sajtovima izvučen prosek težine slemova prema renkingu protivnika za sve velikane u istoriji. Pogodi koji teniser ima najveći koeficijent težine osvojenih slemova? Federer nije he he. Toliko o tome.
A što se tiče toga od kada ja pratim tenis, nije li pomalo nevaspitano da mi ti to određuješ? Pratim ga od vremena Monike, prirodno, cela Srbija navijala za nju, ostali ne baš (pitaj Zeca). Filipusis, odličan igrač za travu, big server, kao Zec ali slabiji. Bagdatis, sličan npr Fonjiniju, dobar ofanzivac ali zna i da drži loptu u poenu dugo, ali malo ozbiljniji i imao bolji servis i sigurnije udarce, pun spektar i flat i spin po obe strane, dobar samo na brzim podlogama, travi, slaba glava. Gonzales, stravičan forhend, najjači u istoriji, ali za 3 meča odigra jedan ili dva bh top spina, potpuno nekompletan, smorim se od njegovih “Roberta Vinči“ slajseva. Dva, tri puta godišnje mu se otkači servis i forhend da sve ulazi, pa onda pobedi i Federera, Novaka itd. Na OI u Pekingu 2008. ga Novak dobio posle lepe borbe. Sad očekujem tvoje barem pristojno izvinjenje. Ako imaš trunku vaspitanja. Svako dobro.

pusica

pre 6 godina

.Ipak on ima isto slemova kao nole, marej i wawrinka zajedno...Toliko...
(RF, 19. maj 2017 11:45)

Pa naravno kad je igrao 4 godine u vakum eri sa Rodicima, Hjuitima, Bagdatisima, Gonzalesima, Filipusisima, 10 godina starijim Agasijima, Ljubičićima itd itd. Ovaj poslednji je čak i bio no3 sa par atp250 i to u najboljoj Rođkovoj sezoni, danas nezamislivo. Danas i poslednjih godina no3 je višestruki gren slem šampion. U Federerovo “zlatno vreme“ no3 su držali dugo Rodik (single slam), Davidenko, Ljubičić, Gonzalaes, Ferer, Nalbandijan, svi redom bez slema, strašna konkurencija. Pojavi se klinac Nadal i hop na drugo mesto. Pojavi se klinac Nole i hop na treće mesto. Pojave se klinci Endi i Delpo i hop na četvrto mesto. Kakva je to konkurencija ta “strašna“ Federerova generacija kad su je preskakali klinci od 20 godina i kupili slemove? I onda veliki Rođa nakupio 18!? Čudo da ih nema 25. Toliko.

taki p.

pre 6 godina

U Parizu je sve moguce,format na tri seta odgovara i Rafi i Noletu,jer imaju vise vremena da se vrate u mec.Ako Nole bude imao dobar zreb,finale bi bilo dostizno,za titulu mora da napravi neki rezultat pre toga(Rim) i dobije na samopouzdanju.Takodje trenera sto pre,improvizacije ne pale na svakom mecu.Videcemo ove nedelje,koliki je Novakov napredak,imamo li cemu da se nadamo.Meni se cini da ide u dobrom smeru,samo je pitanje kojom brzinom.RG ce biti veliki izazov, jer su svi vec upisali Rafu kao pobednika,to bi mogao da bude Noletu ekstra motiv.

taus

pre 6 godina

Nole, osvoji RG i objasni celom teniskom svetu i raznim stručnjacima neke stvari, znam da su ti GS samo važni sada i potpuno si u pravu, tvoj drug.

RF

pre 6 godina

Naravno da mogu. Pa evo Nadal nize titule smesnom igrom u odnosu na najbolje dane. Da je to onaj stari, dobri Rafa, mogli biste svi kao Federer da pricekate travu i brze podloge.
(Mikii, 19. maj 2017 11:41)

Jesam federerov navijac, ali da mogu dao bih ti 100 pluseva...Ovaj rafa na sljaci ne moze ni da se uporedi sa rafom iz najboljih dana kada je federer igrao protiv njega na toj podlozi... Prakticno je bio nepobediv na sljaci, a ovo sad samo govori kakva je konkurencija trenutno...

Dobro

pre 6 godina

Ne, ne slazem se uopste!
Da osvojis RG moras da budes u formi a i da odigras dobro.
Na Vimbldonu su iznenadjenja daleko vise moguca. Jednom je ga je cak neko osvojio ko je dosao sa wild-card, znamo svi to vrlo dobro.
Bilo bi lepo da Noletu bas taj I pomogne za dalje.
Iz zemlje lala, uvek Vas

Lucky Luke

pre 6 godina

samo u skoku u dalj i skoku u vis Bimon i Bubka su veciti.....
(aleksandar todorovic, 19. maj 2017 11:19)

Боб Бимон је у скоку у даљ био светски рекордер непуне 23 године, а већ скоро пуних 26 је то Мајк Пауел, прескочивши 9,95м на СП у Токију 1991.
У скоку мотком са прескочених 6,16м апсолутни рекордер је Рено Лавилени из 2014.
Седи, КЕЦ К`О ВРАТА!

zvezda

pre 6 godina

sever marakana, znaci tokom godine se igraju samo 4 velika turnira i samo se tu osvajaju bodovi. nisu samo vazni gs, oni donose najvise bodova odjednom ali dzabe ako ti osvojis npr dva gs a na ostalim turnirima te nema. rodik mozda ima bolji medjusobni skor ali kolko su oni odigrali meca? ne moze se na osnovu jednog, dva ili tri pricati ko je bolji, dok je Novak odigrao sa rafom 50, sa federerom priblizno toliko ne znam tacno i ima pozitivan skor.

aleksandar todorovic

pre 6 godina

@(Sever Marakane, 19. maj 2017 10:50)
Tvoj nick sve govori i u skladu je sa sadrzajem napisa.....Federer je najbolji teniser svih vremena, Nadal i Sampras su iza njega, a Novak iza njih.....Ali samo je uzrok svih tvojih frustracija, dakle Novak Djokovic spoijio sva 4 GS u uzastopnom nizu....i to niko ali niko ni od ove trojice niti Marej niti Vavrinka nece dostici....i to ce tako biti dok se ne izmene pravila za potrebe drugih koji ce verovatno nadmasiti ne samo Novaka vec i sve ostalo....jer takav je zivot....samo u skoku u dalj i skoku u vis Bimon i Bubka su veciti.....i Novak u spajanju sva 4 GS.....do daljneg.....

RF

pre 6 godina

Ima još bolje! Može se do titule i u finalu protiv 20-og, 30-og, 50-og na listi. Polufinala i da ne spominjem protiv koga. Pitaj Federera.
(Gonzales Bagdatis De la Filipusis, 19. maj 2017 10:46)

Pa bolje da spomenes polufinala, ali dobro, verovatno ne znas jer pratis tenis od 2011-te, pogledaj rang tih tenisera i sve ce ti biti jasno...I nolo se sastajao sa tim istim teniserima pa smo videli kako je prolazio,ali to je druga prica...Posto pratis tenis od 2011-te god. verovatno ne znas kako su oni igrali, a veruj mi da nisu bili nista losiji od mareja, wawrinke, dolgopolova, bautiste, raonica, tima itd. Nolo je imao priliku da osvoji jos nekoliko slemova protiv wawrinke i mareja iz 'zlatne ere' pa se nije proslavio...Moja poenta je da nema veze ko je preko puta mreze jer na kraju se racuna samo ko je dobio finale, a rezultat je ipak dosta bolji na racun federera...Ipak on ima isto slemova kao nole, marej i wawrinka zajedno...Toliko...

Mikii

pre 6 godina

Naravno da mogu. Pa evo Nadal nize titule smesnom igrom u odnosu na najbolje dane. Da je to onaj stari, dobri Rafa, mogli biste svi kao Federer da pricekate travu i brze podloge.

Zagor

pre 6 godina

Sever marakane...Totalno si se pogubio,poredis Kirjosa i Karlovića,sa kojim je Nole odigrao par mečeva,nebitnih,sta je taj Kirjos uradio u svetu tenisa??Koliko ima mastersa,GS???Novak ima pozitivan skor i sa RN,i RF,to pokazuje koliko je Novak veliki,pozitivan skor protiv dva najveća igrača...

Ivan

pre 6 godina

Samo Srbi mogu da tvrde da je 12 vece od 18 ! I ne samo da to tvrdimo vec smo ubedjeni da je to istina. Onda nadjemo smisao u tome da je Masters jednak Grand slemu ...Onda kazemo da je bolji u medjusobnim duelima sa RF I RD ali ne priznajemo da su Kirjos i Karlovic po tom parametru bolji od Noleta. Gospodo ceo svet glada samo broj Grand slemova koje je igrac osvojio i to je jedini kriterijum... Znaci vrednuju se i nedelje na ATP i kolicina osvojenog novca i popularnost i lepota ali samo su bitna 4 VELIKA TURNIRA. . .
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sever Marakane, 19. maj 2017 10:50) #

Ajde?

enigma

pre 6 godina

jasno mi je zasicenje, umor (a ne znam sta sve ljudi lupaju od zene, brata, oca isl.) ali mi nije jasno zasto mu je trener neko ko je (prema wikipediji barem) imao najvisu poziciju na atp listi 146. pobogu zar nema neko drugi da trenira dokazanu zvijer. pa taj covjek ne da nema pobjednicki mentalitet nego ni takmicarski duh. on je neko ko se tjesi kad izgubi pa vazno je ucestvovati.

valjda novak zna bolje al ja takvog tipa ne bih drzao blizu sebe barem dok se karijera ne zavrsi, a to je max 4 sledece godine. poslije bih mozda s njih dobacivao lopticu prwko mrezice i caskao o zivotu. vjerovatno je opusten covjek. a mozda je i lazni car scepan mali. beker je po meni bio kec na desetku. kazem opet novak valjda zna sta ce mu on.

ja pa ja pa sta

pre 6 godina

Mislim da je Novak ovim komentarom zeleo da kaze kao se nada da ce i on najzad zaigrati kako nas je u proslosti navikao i da se stavi u red jakih favorita.

Sever Marakane

pre 6 godina

Samo Srbi mogu da tvrde da je 12 vece od 18 ! I ne samo da to tvrdimo vec smo ubedjeni da je to istina. Onda nadjemo smisao u tome da je Masters jednak Grand slemu ...Onda kazemo da je bolji u medjusobnim duelima sa RF I RD ali ne priznajemo da su Kirjos i Karlovic po tom parametru bolji od Noleta. Gospodo ceo svet glada samo broj Grand slemova koje je igrac osvojio i to je jedini kriterijum... Znaci vrednuju se i nedelje na ATP i kolicina osvojenog novca i popularnost i lepota ali samo su bitna 4 VELIKA TURNIRA. . .

Gonzales Bagdatis De la Filipusis

pre 6 godina

Moze se i do titule a da se dobije samo jedan igrac iz top 10 a nekom je potrebno da dobije 4 top 10 tenisera da bi osvojio gran slem.
(Dragan, 19. maj 2017 09:56)

Ima još bolje! Može se do titule i u finalu protiv 20-og, 30-og, 50-og na listi. Polufinala i da ne spominjem protiv koga. Pitaj Federera.

Xdc

pre 6 godina

Cuj nema pravila ko ce osvojiti RG. Zna se 95% Rafa a 5% imaju sanse Nole i co. Da se razumemo ja bih voleo da to bude Nole ali treba biti realan.

box

pre 6 godina

U 100 marke da Novak osvaja :) Salu na stranu mislim da ce Novak u Parizu biti pravi. Fizicki mi izgleda bolje nego pre par nedelja sto je jako vazno kad krene prica u tri dobijena seta. Tesko ce protiv njega biti u 3 dobijena kad upali masinu, fizicki i mentalno u tim uslovima moze da mu parira samo par igraca na turu. Nadal je svkako favorit al ne bi me iznenadilo da Novak osvoji, po meni Nole drugi favorit turnira.

Dragan

pre 6 godina

Moze se i do titule a da se dobije samo jedan igrac iz top 10 a nekom je potrebno da dobije 4 top 10 tenisera da bi osvojio gran slem.

Neradnik

pre 6 godina

Razumem Nole tvoj pad posle prošlogodišnjeg RG-a. I ja sam pratio poslednjih 10 godina taj turnir i posle naše himne prošle godine i ja sam osetio olakšanje i ispraznio se emotivno. Evo ove godine možda i ne dodjem, nemam više motiva ni ja :-)
Živ bio!

dr.mr

pre 6 godina

ne postoji ni najmanja sansa da ga novak osvoji! to je najtezi turnir za osvajanje I stvarno ne vidim da bilo ko moze da pridje rafi a kamoli da.mu uzme garos! mozda thiem ali bas bas tesko!

oglo

pre 6 godina

da je pametan da se uopste nije smaro zadnjih godinu dana. mogo je obilaziti svet sa onom jahtom i siriti ljubav i slati selfije sa plaza i marina. ja bi na njegovom mestu zaposlio onu sa izraelske reklame da mi bude vodic i da me vodi za ruku di god joj milo.

mujo

pre 6 godina

Ovaj RG će da osvoji neko ko ne može da zapreti Rodjinom plasmanu sa tih novih 2000 poena. Npr. Tim, ili Delpo, ili Gofan. To je zato što je odlučeno da Rodja postane No1 na kraju 2017. god. i da tako slavodobitno ode u penziju. Legenda se mora gajiti i pothranjivati, jer će tek kao takva moći da bude vrlo lep razlog da neki trljaju dlanove i glade bradu.

s.kilic

pre 6 godina

Sa ovakim pristupom tenisu Novak do kraja karijere vise nece osvojiti

ni jedan jedini turnir, pa cak ni turnir Bake Vuke u Przogrncima.

zliZo

pre 6 godina

Kakav bi šok bio za svetsku tenisku javnosti kada bi Novak osvojio RG,verovatno i za domaće hejtere! Već vidim hvalospeve dotičnih likova!

Neradnik

pre 6 godina

Razumem Nole tvoj pad posle prošlogodišnjeg RG-a. I ja sam pratio poslednjih 10 godina taj turnir i posle naše himne prošle godine i ja sam osetio olakšanje i ispraznio se emotivno. Evo ove godine možda i ne dodjem, nemam više motiva ni ja :-)
Živ bio!

zliZo

pre 6 godina

Kakav bi šok bio za svetsku tenisku javnosti kada bi Novak osvojio RG,verovatno i za domaće hejtere! Već vidim hvalospeve dotičnih likova!

box

pre 6 godina

U 100 marke da Novak osvaja :) Salu na stranu mislim da ce Novak u Parizu biti pravi. Fizicki mi izgleda bolje nego pre par nedelja sto je jako vazno kad krene prica u tri dobijena seta. Tesko ce protiv njega biti u 3 dobijena kad upali masinu, fizicki i mentalno u tim uslovima moze da mu parira samo par igraca na turu. Nadal je svkako favorit al ne bi me iznenadilo da Novak osvoji, po meni Nole drugi favorit turnira.

ja pa ja pa sta

pre 6 godina

Mislim da je Novak ovim komentarom zeleo da kaze kao se nada da ce i on najzad zaigrati kako nas je u proslosti navikao i da se stavi u red jakih favorita.

Dragan

pre 6 godina

Moze se i do titule a da se dobije samo jedan igrac iz top 10 a nekom je potrebno da dobije 4 top 10 tenisera da bi osvojio gran slem.

Xdc

pre 6 godina

Cuj nema pravila ko ce osvojiti RG. Zna se 95% Rafa a 5% imaju sanse Nole i co. Da se razumemo ja bih voleo da to bude Nole ali treba biti realan.

Gonzales Bagdatis De la Filipusis

pre 6 godina

Moze se i do titule a da se dobije samo jedan igrac iz top 10 a nekom je potrebno da dobije 4 top 10 tenisera da bi osvojio gran slem.
(Dragan, 19. maj 2017 09:56)

Ima još bolje! Može se do titule i u finalu protiv 20-og, 30-og, 50-og na listi. Polufinala i da ne spominjem protiv koga. Pitaj Federera.

oglo

pre 6 godina

da je pametan da se uopste nije smaro zadnjih godinu dana. mogo je obilaziti svet sa onom jahtom i siriti ljubav i slati selfije sa plaza i marina. ja bi na njegovom mestu zaposlio onu sa izraelske reklame da mi bude vodic i da me vodi za ruku di god joj milo.

mujo

pre 6 godina

Ovaj RG će da osvoji neko ko ne može da zapreti Rodjinom plasmanu sa tih novih 2000 poena. Npr. Tim, ili Delpo, ili Gofan. To je zato što je odlučeno da Rodja postane No1 na kraju 2017. god. i da tako slavodobitno ode u penziju. Legenda se mora gajiti i pothranjivati, jer će tek kao takva moći da bude vrlo lep razlog da neki trljaju dlanove i glade bradu.

s.kilic

pre 6 godina

Sa ovakim pristupom tenisu Novak do kraja karijere vise nece osvojiti

ni jedan jedini turnir, pa cak ni turnir Bake Vuke u Przogrncima.

enigma

pre 6 godina

jasno mi je zasicenje, umor (a ne znam sta sve ljudi lupaju od zene, brata, oca isl.) ali mi nije jasno zasto mu je trener neko ko je (prema wikipediji barem) imao najvisu poziciju na atp listi 146. pobogu zar nema neko drugi da trenira dokazanu zvijer. pa taj covjek ne da nema pobjednicki mentalitet nego ni takmicarski duh. on je neko ko se tjesi kad izgubi pa vazno je ucestvovati.

valjda novak zna bolje al ja takvog tipa ne bih drzao blizu sebe barem dok se karijera ne zavrsi, a to je max 4 sledece godine. poslije bih mozda s njih dobacivao lopticu prwko mrezice i caskao o zivotu. vjerovatno je opusten covjek. a mozda je i lazni car scepan mali. beker je po meni bio kec na desetku. kazem opet novak valjda zna sta ce mu on.

aleksandar todorovic

pre 6 godina

@(Sever Marakane, 19. maj 2017 10:50)
Tvoj nick sve govori i u skladu je sa sadrzajem napisa.....Federer je najbolji teniser svih vremena, Nadal i Sampras su iza njega, a Novak iza njih.....Ali samo je uzrok svih tvojih frustracija, dakle Novak Djokovic spoijio sva 4 GS u uzastopnom nizu....i to niko ali niko ni od ove trojice niti Marej niti Vavrinka nece dostici....i to ce tako biti dok se ne izmene pravila za potrebe drugih koji ce verovatno nadmasiti ne samo Novaka vec i sve ostalo....jer takav je zivot....samo u skoku u dalj i skoku u vis Bimon i Bubka su veciti.....i Novak u spajanju sva 4 GS.....do daljneg.....

Zagor

pre 6 godina

Sever marakane...Totalno si se pogubio,poredis Kirjosa i Karlovića,sa kojim je Nole odigrao par mečeva,nebitnih,sta je taj Kirjos uradio u svetu tenisa??Koliko ima mastersa,GS???Novak ima pozitivan skor i sa RN,i RF,to pokazuje koliko je Novak veliki,pozitivan skor protiv dva najveća igrača...

dr.mr

pre 6 godina

ne postoji ni najmanja sansa da ga novak osvoji! to je najtezi turnir za osvajanje I stvarno ne vidim da bilo ko moze da pridje rafi a kamoli da.mu uzme garos! mozda thiem ali bas bas tesko!

Sever Marakane

pre 6 godina

Samo Srbi mogu da tvrde da je 12 vece od 18 ! I ne samo da to tvrdimo vec smo ubedjeni da je to istina. Onda nadjemo smisao u tome da je Masters jednak Grand slemu ...Onda kazemo da je bolji u medjusobnim duelima sa RF I RD ali ne priznajemo da su Kirjos i Karlovic po tom parametru bolji od Noleta. Gospodo ceo svet glada samo broj Grand slemova koje je igrac osvojio i to je jedini kriterijum... Znaci vrednuju se i nedelje na ATP i kolicina osvojenog novca i popularnost i lepota ali samo su bitna 4 VELIKA TURNIRA. . .

RF

pre 6 godina

Naravno da mogu. Pa evo Nadal nize titule smesnom igrom u odnosu na najbolje dane. Da je to onaj stari, dobri Rafa, mogli biste svi kao Federer da pricekate travu i brze podloge.
(Mikii, 19. maj 2017 11:41)

Jesam federerov navijac, ali da mogu dao bih ti 100 pluseva...Ovaj rafa na sljaci ne moze ni da se uporedi sa rafom iz najboljih dana kada je federer igrao protiv njega na toj podlozi... Prakticno je bio nepobediv na sljaci, a ovo sad samo govori kakva je konkurencija trenutno...

Ivan

pre 6 godina

Samo Srbi mogu da tvrde da je 12 vece od 18 ! I ne samo da to tvrdimo vec smo ubedjeni da je to istina. Onda nadjemo smisao u tome da je Masters jednak Grand slemu ...Onda kazemo da je bolji u medjusobnim duelima sa RF I RD ali ne priznajemo da su Kirjos i Karlovic po tom parametru bolji od Noleta. Gospodo ceo svet glada samo broj Grand slemova koje je igrac osvojio i to je jedini kriterijum... Znaci vrednuju se i nedelje na ATP i kolicina osvojenog novca i popularnost i lepota ali samo su bitna 4 VELIKA TURNIRA. . .
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sever Marakane, 19. maj 2017 10:50) #

Ajde?

Gonzales Bagdatis De la Filipusis

pre 6 godina

(RF, 19. maj 2017 11:45)
Polako “prijatelju“. Čemu nervoza i uvrede? Ja tebe nisam vređao. Pokaži barem vaspitanje. Proveri renking svih Federerovih protivnika u finalima njegovih titula, pa proveri Novakove, videćeš ko je imao teže. To su lako proverljive činjenice. Uostalom ima na hard core teniskim sajtovima izvučen prosek težine slemova prema renkingu protivnika za sve velikane u istoriji. Pogodi koji teniser ima najveći koeficijent težine osvojenih slemova? Federer nije he he. Toliko o tome.
A što se tiče toga od kada ja pratim tenis, nije li pomalo nevaspitano da mi ti to određuješ? Pratim ga od vremena Monike, prirodno, cela Srbija navijala za nju, ostali ne baš (pitaj Zeca). Filipusis, odličan igrač za travu, big server, kao Zec ali slabiji. Bagdatis, sličan npr Fonjiniju, dobar ofanzivac ali zna i da drži loptu u poenu dugo, ali malo ozbiljniji i imao bolji servis i sigurnije udarce, pun spektar i flat i spin po obe strane, dobar samo na brzim podlogama, travi, slaba glava. Gonzales, stravičan forhend, najjači u istoriji, ali za 3 meča odigra jedan ili dva bh top spina, potpuno nekompletan, smorim se od njegovih “Roberta Vinči“ slajseva. Dva, tri puta godišnje mu se otkači servis i forhend da sve ulazi, pa onda pobedi i Federera, Novaka itd. Na OI u Pekingu 2008. ga Novak dobio posle lepe borbe. Sad očekujem tvoje barem pristojno izvinjenje. Ako imaš trunku vaspitanja. Svako dobro.

RF

pre 6 godina

Ima još bolje! Može se do titule i u finalu protiv 20-og, 30-og, 50-og na listi. Polufinala i da ne spominjem protiv koga. Pitaj Federera.
(Gonzales Bagdatis De la Filipusis, 19. maj 2017 10:46)

Pa bolje da spomenes polufinala, ali dobro, verovatno ne znas jer pratis tenis od 2011-te, pogledaj rang tih tenisera i sve ce ti biti jasno...I nolo se sastajao sa tim istim teniserima pa smo videli kako je prolazio,ali to je druga prica...Posto pratis tenis od 2011-te god. verovatno ne znas kako su oni igrali, a veruj mi da nisu bili nista losiji od mareja, wawrinke, dolgopolova, bautiste, raonica, tima itd. Nolo je imao priliku da osvoji jos nekoliko slemova protiv wawrinke i mareja iz 'zlatne ere' pa se nije proslavio...Moja poenta je da nema veze ko je preko puta mreze jer na kraju se racuna samo ko je dobio finale, a rezultat je ipak dosta bolji na racun federera...Ipak on ima isto slemova kao nole, marej i wawrinka zajedno...Toliko...

taus

pre 6 godina

Nole, osvoji RG i objasni celom teniskom svetu i raznim stručnjacima neke stvari, znam da su ti GS samo važni sada i potpuno si u pravu, tvoj drug.

prst u

pre 6 godina

Aleksandar Todorovic ... matematika kaze 18 je vece od 12 tacka !!!
(Prst u oko, 19. maj 2017 11:38)

Logika kaže da je 12 jabuka TEŽE od 18 šljiva.

Mikii

pre 6 godina

Naravno da mogu. Pa evo Nadal nize titule smesnom igrom u odnosu na najbolje dane. Da je to onaj stari, dobri Rafa, mogli biste svi kao Federer da pricekate travu i brze podloge.

pusica

pre 6 godina

.Ipak on ima isto slemova kao nole, marej i wawrinka zajedno...Toliko...
(RF, 19. maj 2017 11:45)

Pa naravno kad je igrao 4 godine u vakum eri sa Rodicima, Hjuitima, Bagdatisima, Gonzalesima, Filipusisima, 10 godina starijim Agasijima, Ljubičićima itd itd. Ovaj poslednji je čak i bio no3 sa par atp250 i to u najboljoj Rođkovoj sezoni, danas nezamislivo. Danas i poslednjih godina no3 je višestruki gren slem šampion. U Federerovo “zlatno vreme“ no3 su držali dugo Rodik (single slam), Davidenko, Ljubičić, Gonzalaes, Ferer, Nalbandijan, svi redom bez slema, strašna konkurencija. Pojavi se klinac Nadal i hop na drugo mesto. Pojavi se klinac Nole i hop na treće mesto. Pojave se klinci Endi i Delpo i hop na četvrto mesto. Kakva je to konkurencija ta “strašna“ Federerova generacija kad su je preskakali klinci od 20 godina i kupili slemove? I onda veliki Rođa nakupio 18!? Čudo da ih nema 25. Toliko.

zvezda

pre 6 godina

sever marakana, znaci tokom godine se igraju samo 4 velika turnira i samo se tu osvajaju bodovi. nisu samo vazni gs, oni donose najvise bodova odjednom ali dzabe ako ti osvojis npr dva gs a na ostalim turnirima te nema. rodik mozda ima bolji medjusobni skor ali kolko su oni odigrali meca? ne moze se na osnovu jednog, dva ili tri pricati ko je bolji, dok je Novak odigrao sa rafom 50, sa federerom priblizno toliko ne znam tacno i ima pozitivan skor.

Player

pre 6 godina

Posle čitanja u nekoliko navrata komentara ovdje a u vezi priča ko je bolji i slično morao sam da se javim da nešto razjasnimo. Svako ima pravo na svoje mišljenje ali je istina jedna. Trenutna igra Nadala i Federera je na na nižem nivou u odnosu na prošlu godinu. Trenutra situacija je produkt loše Novakove forme (50% svojih mogućnosti) i nedostatak budućih šampiona izuzev Zvereva i Tiema. Najbolji tenis ikada Nadal je igrao 2010-2011 a Federer 2014-2015 a tada ih je Nole dobijao. Pametnom sve jasno. To je istina sve ostalo je mišljenje. Zašto ovo tvrdim? Zato što ja IGRAM tenis od 1980, 1984 sam bio 1 u BiH i 3 u SFRJ za igrače do 12g i u svojoj kolekciji imam preko 1000mečeva snimljenih (VHS,DVD,HDD). Čak sam sparingovao sa Monikom Seleš u Novom Sadu nekoliko puta i odmah znao da će biti br.1 a ispostavilo se da je čak postala jedna on najboljih ikada. Radio sam kao trener u HK 5 godina a od jula sam našao angažman u USA. Najbolji teniski meč ikada odigrao je Novak protiv Rafe u finalu Dohe 2016. Više od nivoa na tom meču s Novakove strane tenis je NEMOGUĆE odigrati. Gledam taj meč najmanje dva puta nedeljno i opet ne mogu da vjerujem da je tako moguće odigrati. Za taj nivo je potreban i protivnik sa druge strane mreže jel odigrati vrhunski na balone s druge strane može svaki prosječan teniser.

smaraš

pre 6 godina

(Sever Marakane, 19. maj 2017 10:50)
Ajd ne preteruj! Pratim 100 godina svetske teniske sajtove, i nisu samo Srbi ti koji tvrde da manji broj (12) više vredi od većeg (18). Godinama Rafini navijači iz celog sveta dokazuju da je Rafa bolji od Federera i da 14 više vredi nego 18 zbog konkurencije. Slabu Federerovu ranu konkurenciju su prvi u javnost izneli i agumentovali upravo rafafanovi, godinama pre Srba. Tako da mani se ti Srba.

Bagdatis de la Filipusis

pre 6 godina

(RF, 19. maj 2017 14:50)

Konfuzno mi je tvoje odbijanje da se kulturno izviniš zbog uvrede da sam ja neko ko prati tenis od 2011. što je paradigma nevaspitanja i nesigurnosti, da ne kažem nešto teže a mogao bih. Ali dobro, to govori o tebi. Vaspitanje se rano stiče i neću niti mogu da sada ti otvaram moralne horizonte i objašnjavam važnost obraza.
Koeficijent težine osvojenog slema računa SVE mečeve, od 1. kola do finala. Pomenuti stručni strani sajtovi koji objavljuju tu relevantnu i komplikovanu statistiku (poput i npr ELO rejtinga gde je Novak takođe najbolji u istoriji, ispred Borga), ne objavljuju to za Srbe i Novakove navijače. To gleda ceo stručan teniski svet, kome je i namenjen. Statistika samo broja slemova i no1 nedelja je za “vikend fotelja“ ljubitelje tenisa, pezionerke i mlađe menadžere malih firmi, taj profil. Kao kada bi se korisnost košarkaša na utakmici merila samo brojem koševa, čak bez broja pokušaja i minutaže.
Podloge se nisu usporile prirodnom nepogodom pa da se sada kuka kod nekih. To je smišljeno i pametno odlučeno nakon poplave manje kvalitetnih i jednodimenzionalnih tenisera servera koji su počeli da ulaze u finala i osvajaju slemove samo servisom, a mečevi su bili dosadna parada aseva, servis vinera, duplih grešaka i 1-2 poena. Tenisu je pretilo izumiranje jer je nestala IGRA, i to niko nije hteo da gleda. Pogledaj na YT finale Vimbldona Sampras-Ivanišević. Najdosadniji meč ikada. Britanci su smislili tada frazu “kao kad bi fudbalska utakmica bila samo šutiranje penala“ - NEMA IGRE. U kontekstu toga potpuno je nebitno i besmisleno razmatranje ko bi kako igrao, kao što bi bilo besmisleno i analiziranje kako bi današnji teniseri igrali u pantalonama, košuljama i cipelama, kao Borotra, La Coste itd.
Ne pričam ja o slaboj “vakum“ eri. To su godinama pre mene pričali pojedini teniski novinari i bivši teniseri, a i GOAT lista u odeljku ere (ili tako nekako) daje pregled svih sezona sa izvučenim prosekom koeficijenta težine svih tenisera i izražava ih u brojevima i boji. Što je jača konkurencija, sezone su “crvenije“. Pa ti vidi gde je bela (vakum) boja, i koliko su crvene Federerove a koliko Novakove top sezone.

Dobro

pre 6 godina

Ne, ne slazem se uopste!
Da osvojis RG moras da budes u formi a i da odigras dobro.
Na Vimbldonu su iznenadjenja daleko vise moguca. Jednom je ga je cak neko osvojio ko je dosao sa wild-card, znamo svi to vrlo dobro.
Bilo bi lepo da Noletu bas taj I pomogne za dalje.
Iz zemlje lala, uvek Vas

pusa

pre 6 godina

(Sever Marakane, 19. maj 2017 10:50) 
Naravno da je 12 veće od 18 kada iza 12 stoje Federer, Nadal i Mari, a iza 18 stoje Gonzsales, Fililipusis, Bagdantins, Shoderling, Roddick, Hobit, Hewit itd, itd...Jel treba da ti se crta?
E da, kada vi (dobro znaš koji vi) budete imali broja jedan u tenisu, javi se... do tada... slavite onaj slučajni Weembleedon :).

Riki

pre 6 godina

@(Player, 19. maj 2017 15:53 )

Druze, tebi je dzaba da si igrao tenis pet zivota kad ovako besmislene stvari mozes napisati. Da li si ti svjestan kako je Federer igrao tenis od 2005 do 2010 i Nadal od 2007 do 2010. Ti pricas da su najbolji tenis igrali u poznim godinama pa to je strasno. Federer u finalu US opena 2015 je izgubio jer je igrao u godinama u kojim nije bio fizicki spreman da izadje na kraj sa Djokovicem a svi znaju da ga je u tom finalu tenisom razbio. A sad ide najgori dio tvoga rasula....."najvisi nivo teniskog meca na turniru serije 250". Pa ovo sto si rekao se granici sa ludilom. Gdje su mecevi Gren slem finala AO 2012, WB 2008, US 2011, US 2015 gdje je nivo tenisa miljama veci. Strasno.

Lucky Luke

pre 6 godina

samo u skoku u dalj i skoku u vis Bimon i Bubka su veciti.....
(aleksandar todorovic, 19. maj 2017 11:19)

Боб Бимон је у скоку у даљ био светски рекордер непуне 23 године, а већ скоро пуних 26 је то Мајк Пауел, прескочивши 9,95м на СП у Токију 1991.
У скоку мотком са прескочених 6,16м апсолутни рекордер је Рено Лавилени из 2014.
Седи, КЕЦ К`О ВРАТА!

taki p.

pre 6 godina

U Parizu je sve moguce,format na tri seta odgovara i Rafi i Noletu,jer imaju vise vremena da se vrate u mec.Ako Nole bude imao dobar zreb,finale bi bilo dostizno,za titulu mora da napravi neki rezultat pre toga(Rim) i dobije na samopouzdanju.Takodje trenera sto pre,improvizacije ne pale na svakom mecu.Videcemo ove nedelje,koliki je Novakov napredak,imamo li cemu da se nadamo.Meni se cini da ide u dobrom smeru,samo je pitanje kojom brzinom.RG ce biti veliki izazov, jer su svi vec upisali Rafu kao pobednika,to bi mogao da bude Noletu ekstra motiv.

RF

pre 6 godina

(Bagdatis de la Filipusis, 19. maj 2017 15:47)

Tvoja uvreda je daleko gora od moje tako da mogu i ja da se zapitam o tvom vaspitanju, a o mom bi mogao da pricas samo kad bi se upoznali pa bi video da to nije bas tako.
Drugo, opet menjas teze kad je u pitanju ta 'slaba era'...Ovde mi pricamo o tome kako bi se snasao novak u toj eri, a ne razloge zbog cega su podloge usporene. Opste je poznato da 'zid' igraci tada nisu imali puno uspeha, osim na sljaci, sto nikako ne ide novaku na ruku, koji je realno, najvise postigao bas zbog toga..Pogledajte osvajace slemova tada, i bice vam jasno da su svi oni igrali ofanzivan tenis jer prebacivanje prosto nije funkcijonisalo u tim uslovima...I opet kazem da je novak imao priliku da doda jos neki slem, ali to nije iskoristio, i ovo je dokaz da ne treba nijednog tenisera omalovazavati, jer niko od njih nije presao sa bocanja na tenis...Svi mecevi moraju da se dobiju bez obzira ko je sa druge strane mreze...Npr. federer je gubio finala slemova od nadala, djokovica i jednom od delpa. Dok je novak gubio od federera,nadala, warinke 2 puta i mareja 2 puta...Toliko od mene, pozzz.

RF

pre 6 godina

Gonzales Bagdatis De la Filipusis, 19. maj 2017 13:37

Nisi ni mogao da me vredjas jer si prvi
komentarisao, vec u replici si iskoristio priliku, tako da nema izvinjenja...Drugo, kako iko moze da uporedi barem jedan mec ,a ne ceo turnir, po tezini protivnika jer svi znaju ako neki igrac odgovara drugom taj isti ne odgovara trecem itd, tako da nema potrebe polemisati o tome...Ako bas pratis tenis od vremena seles, verovatno znas da su tad tereni bili mnogo brzi nego sto su sad, tako da ni na ovu temu ne mozemo da pricamo kako bi se novak snasao jer je uzalud...Imate podatke na netu o brzini terena na wimbledonu 2005 i posle 2010, pa ces videti...Tako da ta prica o slaboj eri(vakumu) ne pije vodu, bar sto se tice velikana ovog sporta i poznavaoca tenisa, a ne ostrascenih navijaca..Pozz i tebi...

Player

pre 6 godina

Što se tiče pismenosti možemo jedan na jedan kad god hoćeš. A da se uopšte kvalifikuješ za to moraš mi odmah reći koliko je integral xdX od 0 do 1. Ako ne znaš pitaj učiteljicu a za tenis ti dam 0:6 0:5 0:40 na dva dobijena seta sa svojih 43g

mujo

pre 6 godina

Ovaj RG će da osvoji neko ko ne može da zapreti Rodjinom plasmanu sa tih novih 2000 poena. Npr. Tim, ili Delpo, ili Gofan. To je zato što je odlučeno da Rodja postane No1 na kraju 2017. god. i da tako slavodobitno ode u penziju. Legenda se mora gajiti i pothranjivati, jer će tek kao takva moći da bude vrlo lep razlog da neki trljaju dlanove i glade bradu.

Sever Marakane

pre 6 godina

Samo Srbi mogu da tvrde da je 12 vece od 18 ! I ne samo da to tvrdimo vec smo ubedjeni da je to istina. Onda nadjemo smisao u tome da je Masters jednak Grand slemu ...Onda kazemo da je bolji u medjusobnim duelima sa RF I RD ali ne priznajemo da su Kirjos i Karlovic po tom parametru bolji od Noleta. Gospodo ceo svet glada samo broj Grand slemova koje je igrac osvojio i to je jedini kriterijum... Znaci vrednuju se i nedelje na ATP i kolicina osvojenog novca i popularnost i lepota ali samo su bitna 4 VELIKA TURNIRA. . .

s.kilic

pre 6 godina

Sa ovakim pristupom tenisu Novak do kraja karijere vise nece osvojiti

ni jedan jedini turnir, pa cak ni turnir Bake Vuke u Przogrncima.

dr.mr

pre 6 godina

ne postoji ni najmanja sansa da ga novak osvoji! to je najtezi turnir za osvajanje I stvarno ne vidim da bilo ko moze da pridje rafi a kamoli da.mu uzme garos! mozda thiem ali bas bas tesko!

box

pre 6 godina

U 100 marke da Novak osvaja :) Salu na stranu mislim da ce Novak u Parizu biti pravi. Fizicki mi izgleda bolje nego pre par nedelja sto je jako vazno kad krene prica u tri dobijena seta. Tesko ce protiv njega biti u 3 dobijena kad upali masinu, fizicki i mentalno u tim uslovima moze da mu parira samo par igraca na turu. Nadal je svkako favorit al ne bi me iznenadilo da Novak osvoji, po meni Nole drugi favorit turnira.

zliZo

pre 6 godina

Kakav bi šok bio za svetsku tenisku javnosti kada bi Novak osvojio RG,verovatno i za domaće hejtere! Već vidim hvalospeve dotičnih likova!

Neradnik

pre 6 godina

Razumem Nole tvoj pad posle prošlogodišnjeg RG-a. I ja sam pratio poslednjih 10 godina taj turnir i posle naše himne prošle godine i ja sam osetio olakšanje i ispraznio se emotivno. Evo ove godine možda i ne dodjem, nemam više motiva ni ja :-)
Živ bio!

Gonzales Bagdatis De la Filipusis

pre 6 godina

Moze se i do titule a da se dobije samo jedan igrac iz top 10 a nekom je potrebno da dobije 4 top 10 tenisera da bi osvojio gran slem.
(Dragan, 19. maj 2017 09:56)

Ima još bolje! Može se do titule i u finalu protiv 20-og, 30-og, 50-og na listi. Polufinala i da ne spominjem protiv koga. Pitaj Federera.

aleksandar todorovic

pre 6 godina

@(Sever Marakane, 19. maj 2017 10:50)
Tvoj nick sve govori i u skladu je sa sadrzajem napisa.....Federer je najbolji teniser svih vremena, Nadal i Sampras su iza njega, a Novak iza njih.....Ali samo je uzrok svih tvojih frustracija, dakle Novak Djokovic spoijio sva 4 GS u uzastopnom nizu....i to niko ali niko ni od ove trojice niti Marej niti Vavrinka nece dostici....i to ce tako biti dok se ne izmene pravila za potrebe drugih koji ce verovatno nadmasiti ne samo Novaka vec i sve ostalo....jer takav je zivot....samo u skoku u dalj i skoku u vis Bimon i Bubka su veciti.....i Novak u spajanju sva 4 GS.....do daljneg.....

Zagor

pre 6 godina

Sever marakane...Totalno si se pogubio,poredis Kirjosa i Karlovića,sa kojim je Nole odigrao par mečeva,nebitnih,sta je taj Kirjos uradio u svetu tenisa??Koliko ima mastersa,GS???Novak ima pozitivan skor i sa RN,i RF,to pokazuje koliko je Novak veliki,pozitivan skor protiv dva najveća igrača...

RF

pre 6 godina

Ima još bolje! Može se do titule i u finalu protiv 20-og, 30-og, 50-og na listi. Polufinala i da ne spominjem protiv koga. Pitaj Federera.
(Gonzales Bagdatis De la Filipusis, 19. maj 2017 10:46)

Pa bolje da spomenes polufinala, ali dobro, verovatno ne znas jer pratis tenis od 2011-te, pogledaj rang tih tenisera i sve ce ti biti jasno...I nolo se sastajao sa tim istim teniserima pa smo videli kako je prolazio,ali to je druga prica...Posto pratis tenis od 2011-te god. verovatno ne znas kako su oni igrali, a veruj mi da nisu bili nista losiji od mareja, wawrinke, dolgopolova, bautiste, raonica, tima itd. Nolo je imao priliku da osvoji jos nekoliko slemova protiv wawrinke i mareja iz 'zlatne ere' pa se nije proslavio...Moja poenta je da nema veze ko je preko puta mreze jer na kraju se racuna samo ko je dobio finale, a rezultat je ipak dosta bolji na racun federera...Ipak on ima isto slemova kao nole, marej i wawrinka zajedno...Toliko...

oglo

pre 6 godina

da je pametan da se uopste nije smaro zadnjih godinu dana. mogo je obilaziti svet sa onom jahtom i siriti ljubav i slati selfije sa plaza i marina. ja bi na njegovom mestu zaposlio onu sa izraelske reklame da mi bude vodic i da me vodi za ruku di god joj milo.

ja pa ja pa sta

pre 6 godina

Mislim da je Novak ovim komentarom zeleo da kaze kao se nada da ce i on najzad zaigrati kako nas je u proslosti navikao i da se stavi u red jakih favorita.

Xdc

pre 6 godina

Cuj nema pravila ko ce osvojiti RG. Zna se 95% Rafa a 5% imaju sanse Nole i co. Da se razumemo ja bih voleo da to bude Nole ali treba biti realan.

Ivan

pre 6 godina

Samo Srbi mogu da tvrde da je 12 vece od 18 ! I ne samo da to tvrdimo vec smo ubedjeni da je to istina. Onda nadjemo smisao u tome da je Masters jednak Grand slemu ...Onda kazemo da je bolji u medjusobnim duelima sa RF I RD ali ne priznajemo da su Kirjos i Karlovic po tom parametru bolji od Noleta. Gospodo ceo svet glada samo broj Grand slemova koje je igrac osvojio i to je jedini kriterijum... Znaci vrednuju se i nedelje na ATP i kolicina osvojenog novca i popularnost i lepota ali samo su bitna 4 VELIKA TURNIRA. . .
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sever Marakane, 19. maj 2017 10:50) #

Ajde?

taus

pre 6 godina

Nole, osvoji RG i objasni celom teniskom svetu i raznim stručnjacima neke stvari, znam da su ti GS samo važni sada i potpuno si u pravu, tvoj drug.

zvezda

pre 6 godina

sever marakana, znaci tokom godine se igraju samo 4 velika turnira i samo se tu osvajaju bodovi. nisu samo vazni gs, oni donose najvise bodova odjednom ali dzabe ako ti osvojis npr dva gs a na ostalim turnirima te nema. rodik mozda ima bolji medjusobni skor ali kolko su oni odigrali meca? ne moze se na osnovu jednog, dva ili tri pricati ko je bolji, dok je Novak odigrao sa rafom 50, sa federerom priblizno toliko ne znam tacno i ima pozitivan skor.

Dobro

pre 6 godina

Ne, ne slazem se uopste!
Da osvojis RG moras da budes u formi a i da odigras dobro.
Na Vimbldonu su iznenadjenja daleko vise moguca. Jednom je ga je cak neko osvojio ko je dosao sa wild-card, znamo svi to vrlo dobro.
Bilo bi lepo da Noletu bas taj I pomogne za dalje.
Iz zemlje lala, uvek Vas

pusica

pre 6 godina

.Ipak on ima isto slemova kao nole, marej i wawrinka zajedno...Toliko...
(RF, 19. maj 2017 11:45)

Pa naravno kad je igrao 4 godine u vakum eri sa Rodicima, Hjuitima, Bagdatisima, Gonzalesima, Filipusisima, 10 godina starijim Agasijima, Ljubičićima itd itd. Ovaj poslednji je čak i bio no3 sa par atp250 i to u najboljoj Rođkovoj sezoni, danas nezamislivo. Danas i poslednjih godina no3 je višestruki gren slem šampion. U Federerovo “zlatno vreme“ no3 su držali dugo Rodik (single slam), Davidenko, Ljubičić, Gonzalaes, Ferer, Nalbandijan, svi redom bez slema, strašna konkurencija. Pojavi se klinac Nadal i hop na drugo mesto. Pojavi se klinac Nole i hop na treće mesto. Pojave se klinci Endi i Delpo i hop na četvrto mesto. Kakva je to konkurencija ta “strašna“ Federerova generacija kad su je preskakali klinci od 20 godina i kupili slemove? I onda veliki Rođa nakupio 18!? Čudo da ih nema 25. Toliko.

Dragan

pre 6 godina

Moze se i do titule a da se dobije samo jedan igrac iz top 10 a nekom je potrebno da dobije 4 top 10 tenisera da bi osvojio gran slem.

enigma

pre 6 godina

jasno mi je zasicenje, umor (a ne znam sta sve ljudi lupaju od zene, brata, oca isl.) ali mi nije jasno zasto mu je trener neko ko je (prema wikipediji barem) imao najvisu poziciju na atp listi 146. pobogu zar nema neko drugi da trenira dokazanu zvijer. pa taj covjek ne da nema pobjednicki mentalitet nego ni takmicarski duh. on je neko ko se tjesi kad izgubi pa vazno je ucestvovati.

valjda novak zna bolje al ja takvog tipa ne bih drzao blizu sebe barem dok se karijera ne zavrsi, a to je max 4 sledece godine. poslije bih mozda s njih dobacivao lopticu prwko mrezice i caskao o zivotu. vjerovatno je opusten covjek. a mozda je i lazni car scepan mali. beker je po meni bio kec na desetku. kazem opet novak valjda zna sta ce mu on.

Player

pre 6 godina

Posle čitanja u nekoliko navrata komentara ovdje a u vezi priča ko je bolji i slično morao sam da se javim da nešto razjasnimo. Svako ima pravo na svoje mišljenje ali je istina jedna. Trenutna igra Nadala i Federera je na na nižem nivou u odnosu na prošlu godinu. Trenutra situacija je produkt loše Novakove forme (50% svojih mogućnosti) i nedostatak budućih šampiona izuzev Zvereva i Tiema. Najbolji tenis ikada Nadal je igrao 2010-2011 a Federer 2014-2015 a tada ih je Nole dobijao. Pametnom sve jasno. To je istina sve ostalo je mišljenje. Zašto ovo tvrdim? Zato što ja IGRAM tenis od 1980, 1984 sam bio 1 u BiH i 3 u SFRJ za igrače do 12g i u svojoj kolekciji imam preko 1000mečeva snimljenih (VHS,DVD,HDD). Čak sam sparingovao sa Monikom Seleš u Novom Sadu nekoliko puta i odmah znao da će biti br.1 a ispostavilo se da je čak postala jedna on najboljih ikada. Radio sam kao trener u HK 5 godina a od jula sam našao angažman u USA. Najbolji teniski meč ikada odigrao je Novak protiv Rafe u finalu Dohe 2016. Više od nivoa na tom meču s Novakove strane tenis je NEMOGUĆE odigrati. Gledam taj meč najmanje dva puta nedeljno i opet ne mogu da vjerujem da je tako moguće odigrati. Za taj nivo je potreban i protivnik sa druge strane mreže jel odigrati vrhunski na balone s druge strane može svaki prosječan teniser.

Player

pre 6 godina

Što se tiče pismenosti možemo jedan na jedan kad god hoćeš. A da se uopšte kvalifikuješ za to moraš mi odmah reći koliko je integral xdX od 0 do 1. Ako ne znaš pitaj učiteljicu a za tenis ti dam 0:6 0:5 0:40 na dva dobijena seta sa svojih 43g

Gonzales Bagdatis De la Filipusis

pre 6 godina

(RF, 19. maj 2017 11:45)
Polako “prijatelju“. Čemu nervoza i uvrede? Ja tebe nisam vređao. Pokaži barem vaspitanje. Proveri renking svih Federerovih protivnika u finalima njegovih titula, pa proveri Novakove, videćeš ko je imao teže. To su lako proverljive činjenice. Uostalom ima na hard core teniskim sajtovima izvučen prosek težine slemova prema renkingu protivnika za sve velikane u istoriji. Pogodi koji teniser ima najveći koeficijent težine osvojenih slemova? Federer nije he he. Toliko o tome.
A što se tiče toga od kada ja pratim tenis, nije li pomalo nevaspitano da mi ti to određuješ? Pratim ga od vremena Monike, prirodno, cela Srbija navijala za nju, ostali ne baš (pitaj Zeca). Filipusis, odličan igrač za travu, big server, kao Zec ali slabiji. Bagdatis, sličan npr Fonjiniju, dobar ofanzivac ali zna i da drži loptu u poenu dugo, ali malo ozbiljniji i imao bolji servis i sigurnije udarce, pun spektar i flat i spin po obe strane, dobar samo na brzim podlogama, travi, slaba glava. Gonzales, stravičan forhend, najjači u istoriji, ali za 3 meča odigra jedan ili dva bh top spina, potpuno nekompletan, smorim se od njegovih “Roberta Vinči“ slajseva. Dva, tri puta godišnje mu se otkači servis i forhend da sve ulazi, pa onda pobedi i Federera, Novaka itd. Na OI u Pekingu 2008. ga Novak dobio posle lepe borbe. Sad očekujem tvoje barem pristojno izvinjenje. Ako imaš trunku vaspitanja. Svako dobro.

pusa

pre 6 godina

(Sever Marakane, 19. maj 2017 10:50) 
Naravno da je 12 veće od 18 kada iza 12 stoje Federer, Nadal i Mari, a iza 18 stoje Gonzsales, Fililipusis, Bagdantins, Shoderling, Roddick, Hobit, Hewit itd, itd...Jel treba da ti se crta?
E da, kada vi (dobro znaš koji vi) budete imali broja jedan u tenisu, javi se... do tada... slavite onaj slučajni Weembleedon :).

prst u

pre 6 godina

Aleksandar Todorovic ... matematika kaze 18 je vece od 12 tacka !!!
(Prst u oko, 19. maj 2017 11:38)

Logika kaže da je 12 jabuka TEŽE od 18 šljiva.

RF

pre 6 godina

Gonzales Bagdatis De la Filipusis, 19. maj 2017 13:37

Nisi ni mogao da me vredjas jer si prvi
komentarisao, vec u replici si iskoristio priliku, tako da nema izvinjenja...Drugo, kako iko moze da uporedi barem jedan mec ,a ne ceo turnir, po tezini protivnika jer svi znaju ako neki igrac odgovara drugom taj isti ne odgovara trecem itd, tako da nema potrebe polemisati o tome...Ako bas pratis tenis od vremena seles, verovatno znas da su tad tereni bili mnogo brzi nego sto su sad, tako da ni na ovu temu ne mozemo da pricamo kako bi se novak snasao jer je uzalud...Imate podatke na netu o brzini terena na wimbledonu 2005 i posle 2010, pa ces videti...Tako da ta prica o slaboj eri(vakumu) ne pije vodu, bar sto se tice velikana ovog sporta i poznavaoca tenisa, a ne ostrascenih navijaca..Pozz i tebi...

RF

pre 6 godina

(Bagdatis de la Filipusis, 19. maj 2017 15:47)

Tvoja uvreda je daleko gora od moje tako da mogu i ja da se zapitam o tvom vaspitanju, a o mom bi mogao da pricas samo kad bi se upoznali pa bi video da to nije bas tako.
Drugo, opet menjas teze kad je u pitanju ta 'slaba era'...Ovde mi pricamo o tome kako bi se snasao novak u toj eri, a ne razloge zbog cega su podloge usporene. Opste je poznato da 'zid' igraci tada nisu imali puno uspeha, osim na sljaci, sto nikako ne ide novaku na ruku, koji je realno, najvise postigao bas zbog toga..Pogledajte osvajace slemova tada, i bice vam jasno da su svi oni igrali ofanzivan tenis jer prebacivanje prosto nije funkcijonisalo u tim uslovima...I opet kazem da je novak imao priliku da doda jos neki slem, ali to nije iskoristio, i ovo je dokaz da ne treba nijednog tenisera omalovazavati, jer niko od njih nije presao sa bocanja na tenis...Svi mecevi moraju da se dobiju bez obzira ko je sa druge strane mreze...Npr. federer je gubio finala slemova od nadala, djokovica i jednom od delpa. Dok je novak gubio od federera,nadala, warinke 2 puta i mareja 2 puta...Toliko od mene, pozzz.

Mikii

pre 6 godina

Naravno da mogu. Pa evo Nadal nize titule smesnom igrom u odnosu na najbolje dane. Da je to onaj stari, dobri Rafa, mogli biste svi kao Federer da pricekate travu i brze podloge.

RF

pre 6 godina

Naravno da mogu. Pa evo Nadal nize titule smesnom igrom u odnosu na najbolje dane. Da je to onaj stari, dobri Rafa, mogli biste svi kao Federer da pricekate travu i brze podloge.
(Mikii, 19. maj 2017 11:41)

Jesam federerov navijac, ali da mogu dao bih ti 100 pluseva...Ovaj rafa na sljaci ne moze ni da se uporedi sa rafom iz najboljih dana kada je federer igrao protiv njega na toj podlozi... Prakticno je bio nepobediv na sljaci, a ovo sad samo govori kakva je konkurencija trenutno...

Lucky Luke

pre 6 godina

samo u skoku u dalj i skoku u vis Bimon i Bubka su veciti.....
(aleksandar todorovic, 19. maj 2017 11:19)

Боб Бимон је у скоку у даљ био светски рекордер непуне 23 године, а већ скоро пуних 26 је то Мајк Пауел, прескочивши 9,95м на СП у Токију 1991.
У скоку мотком са прескочених 6,16м апсолутни рекордер је Рено Лавилени из 2014.
Седи, КЕЦ К`О ВРАТА!

smaraš

pre 6 godina

(Sever Marakane, 19. maj 2017 10:50)
Ajd ne preteruj! Pratim 100 godina svetske teniske sajtove, i nisu samo Srbi ti koji tvrde da manji broj (12) više vredi od većeg (18). Godinama Rafini navijači iz celog sveta dokazuju da je Rafa bolji od Federera i da 14 više vredi nego 18 zbog konkurencije. Slabu Federerovu ranu konkurenciju su prvi u javnost izneli i agumentovali upravo rafafanovi, godinama pre Srba. Tako da mani se ti Srba.

taki p.

pre 6 godina

U Parizu je sve moguce,format na tri seta odgovara i Rafi i Noletu,jer imaju vise vremena da se vrate u mec.Ako Nole bude imao dobar zreb,finale bi bilo dostizno,za titulu mora da napravi neki rezultat pre toga(Rim) i dobije na samopouzdanju.Takodje trenera sto pre,improvizacije ne pale na svakom mecu.Videcemo ove nedelje,koliki je Novakov napredak,imamo li cemu da se nadamo.Meni se cini da ide u dobrom smeru,samo je pitanje kojom brzinom.RG ce biti veliki izazov, jer su svi vec upisali Rafu kao pobednika,to bi mogao da bude Noletu ekstra motiv.

Bagdatis de la Filipusis

pre 6 godina

(RF, 19. maj 2017 14:50)

Konfuzno mi je tvoje odbijanje da se kulturno izviniš zbog uvrede da sam ja neko ko prati tenis od 2011. što je paradigma nevaspitanja i nesigurnosti, da ne kažem nešto teže a mogao bih. Ali dobro, to govori o tebi. Vaspitanje se rano stiče i neću niti mogu da sada ti otvaram moralne horizonte i objašnjavam važnost obraza.
Koeficijent težine osvojenog slema računa SVE mečeve, od 1. kola do finala. Pomenuti stručni strani sajtovi koji objavljuju tu relevantnu i komplikovanu statistiku (poput i npr ELO rejtinga gde je Novak takođe najbolji u istoriji, ispred Borga), ne objavljuju to za Srbe i Novakove navijače. To gleda ceo stručan teniski svet, kome je i namenjen. Statistika samo broja slemova i no1 nedelja je za “vikend fotelja“ ljubitelje tenisa, pezionerke i mlađe menadžere malih firmi, taj profil. Kao kada bi se korisnost košarkaša na utakmici merila samo brojem koševa, čak bez broja pokušaja i minutaže.
Podloge se nisu usporile prirodnom nepogodom pa da se sada kuka kod nekih. To je smišljeno i pametno odlučeno nakon poplave manje kvalitetnih i jednodimenzionalnih tenisera servera koji su počeli da ulaze u finala i osvajaju slemove samo servisom, a mečevi su bili dosadna parada aseva, servis vinera, duplih grešaka i 1-2 poena. Tenisu je pretilo izumiranje jer je nestala IGRA, i to niko nije hteo da gleda. Pogledaj na YT finale Vimbldona Sampras-Ivanišević. Najdosadniji meč ikada. Britanci su smislili tada frazu “kao kad bi fudbalska utakmica bila samo šutiranje penala“ - NEMA IGRE. U kontekstu toga potpuno je nebitno i besmisleno razmatranje ko bi kako igrao, kao što bi bilo besmisleno i analiziranje kako bi današnji teniseri igrali u pantalonama, košuljama i cipelama, kao Borotra, La Coste itd.
Ne pričam ja o slaboj “vakum“ eri. To su godinama pre mene pričali pojedini teniski novinari i bivši teniseri, a i GOAT lista u odeljku ere (ili tako nekako) daje pregled svih sezona sa izvučenim prosekom koeficijenta težine svih tenisera i izražava ih u brojevima i boji. Što je jača konkurencija, sezone su “crvenije“. Pa ti vidi gde je bela (vakum) boja, i koliko su crvene Federerove a koliko Novakove top sezone.

Riki

pre 6 godina

@(Player, 19. maj 2017 15:53 )

Druze, tebi je dzaba da si igrao tenis pet zivota kad ovako besmislene stvari mozes napisati. Da li si ti svjestan kako je Federer igrao tenis od 2005 do 2010 i Nadal od 2007 do 2010. Ti pricas da su najbolji tenis igrali u poznim godinama pa to je strasno. Federer u finalu US opena 2015 je izgubio jer je igrao u godinama u kojim nije bio fizicki spreman da izadje na kraj sa Djokovicem a svi znaju da ga je u tom finalu tenisom razbio. A sad ide najgori dio tvoga rasula....."najvisi nivo teniskog meca na turniru serije 250". Pa ovo sto si rekao se granici sa ludilom. Gdje su mecevi Gren slem finala AO 2012, WB 2008, US 2011, US 2015 gdje je nivo tenisa miljama veci. Strasno.