Utorak, 16.05.2017.

21:30

Toni: Novak? Izvukli smo ukleti trn iz stopala

Toni Nadal, trener i stric španskog tenisera Rafaela, rekao je da je pobeda nad Novakom Đokovićem na Mastersu u Madridu možda i prekretnica u karijeri.

Izvor: ÐN

Toni: Novak? Izvukli smo ukleti trn iz stopala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

Mina

pre 6 godina

Citam ove komentare i "strucne" analize o igri naseg Novaka i pitam se sta je sa nama? Ocigledno nesto nijebu redu.
Kada se lose govori i pise o Nadalu a bilo je dosta takvih, njegova spanija odmah digne glas i kaze da je napad na Nadala, napad na Spaniju.A mi? Kad od svog zivota napravimo delic onog sto je Novak od svog, sigurna sam da necemo suditi o tudjim uspesima i neuspesima. Hajde da radimo na sebi i ne bavimo se tudjim zivotom.

Slavoljub Petrović

pre 6 godina

,@2010.? Ono sto je cinjenica jeste da je Nadal na pocetku 2011. doziveo povredu na AUS Open-u, nakon cega cele godine nije bio u top formi. Tacnije, zakljucno sa 2010. vise nikad nije bio na tom nivou. Tacno je da je gubio samo od Djokovica finala. Zasto? Zato sto i ovakav kakav je danas moze da mlati boraniju.
(Mikii, 17. maj 2017 14:19)

Drugim rečima i Novak je boranija ili ne?
Bože što bi voleo da imam mozak ovih Novakovih mrzitelja pa da se odmorim kao čovek.
Novak je tog Nadala mleo tri godine. U RG ga je pobedio 3:0 i dan danas još uvek ima više pobeda od njega.

?

pre 6 godina

@anica
Dobar meni, dobar...prijatno.
Sampras 7 Vimbldona i 5 USO, za Noloa je to nedostizno. Pogledaj koliko je dugo bio prvi na svetu. Legenda. I sto je najvaznije, prvi u svojoj eri bote, ubedljivo najuspesniji. Nolo je osvajao najvise titula protiv Mareja kojeg evo smatraju najgorim brojem 1 ikada i naravno protiv matorog i povredjenog Federera i povredjenog Nadala. Kakve su to titule kada ti je protivnik povredjeni matorac!?
A Sampras protiv zdravih i mladih rivala. I sto je najvaznije, Sampras je u svojoj eri najbolji, Nolo u svojoj tek na trecem mestu! Ne moze to ni da se poredi.

?

pre 6 godina

@anica
Isto je to, to je druzina onih koji su u svojim erama bili sporedni igraci, treci ili cetvrti po uspesima. Trebalo je Anice znati uzeti neki GS i protiv Rodika i Safina, pa Nolo npr nikako to nije mogao, lemali ga gde su stigli. I Samprasa su, ali je i Sampras njih. Sampras nije osvajao titule protiv staraca koji su 6 godina stariji od njega, Nolo jeste. Lako je bilo Nolou da osvaja titule protiv Bedenea, Aguta, Darcisa, Cilica... Sampras bi u takvoj konkurenciji, staraca, povredjenih rivala i poluamatera osvojio 20 GS. Ali, pn je morao da se nosi sa Agasijem, Bekerom, Edbergom, Vilanderom, Lendlom, Rafterom, Cengom, Ivanisevicem, Kurijerom... Samprasovi rivali nisu propustali po pola sezone zbog povreda kao Nolovi. Kad Nolo bude na drugom mestu u istoriji po broju GS i vremenu na prvom mestu, kad osvoji 7 titula na VB i 5 USO, neka se javi, do tada je Sampras bolji.
Hvala na pozivu.

anica

pre 6 godina

Kad Nolo bude na drugom mestu u istoriji po broju GS i vremenu na prvom mestu, kad osvoji 7 titula na VB i 5 USO, neka se javi, do tada je Sampras bolji.
Hvala na pozivu.
(?, 17. maj 2017 16:07)
Nole...nije Nolo!
Sampras 7WB/Novak 6 AO.
Sampras 5 US/Novak 3 WB
Sampras nijedno finale RG, Novak titula.
Masterse, zavrsne masterse, H2H, ko je mator i ko je povredjen da stavimo pod undo, ti to bote ne priznajes jer to po tebi ne predstavlja nista...ali da ipak ostavimo finala GS, sve Federer Nadal Marej i jednom Conga.
Znam da je tesko da shvatis, zato sto ne volis Noleta, ali pomiri se bote, sladji ce ti biti i zivot.
Danas na meniju imamo fasirane snicle, kupus salatu i kao dezert rolat "Sovine oci".

Mikii

pre 6 godina

Ljudi, ne budite smešni. Nađite godinu u kojoj je Nadal bio na maksimumu i imao bolji rezultat od Novaka.
Za kraj, NE SPORIM VELIČANSTVENOG NADALA, ALI NEMOJTE NI VI NOVAKA.
(neutralan nenavijac, 17. maj 2017 00:00)

2010.? Ono sto je cinjenica jeste da je Nadal na pocetku 2011. doziveo povredu na AUS Open-u, nakon cega cele godine nije bio u top formi. Tacnije, zakljucno sa 2010. vise nikad nije bio na tom nivou. Tacno je da je gubio samo od Djokovica finala. Zasto? Zato sto i ovakav kakav je danas moze da mlati boraniju.

Marko

pre 6 godina

@ANICA
@Kada neko osvoji 12 GS, 220 nedelja na prvom mestu, 30 mastersa i 5 zavrsnih, ne moze bote nikako biti u rangu Vilandera i Bekera, to samo govori o netrpeljivosti prema Novaku...
(anica, 17. maj 2017 11:01)

Zašto uopšte ulaziš u polemiku sa ljudima koji nisu ljudi? Jer čovek treba da bude otvorenopg uma i ne nipodaštava umeće drugog.
Da li misliš da i kada bi Novak od današnjeg dana osvojio sve i nikada ne izgubio ovi nepatvoreni luzeri rekli da je najveći. Naravno da ne bi. Federer bi naprasno opet postao starac, a Nadalove povrede od pre bi nekako učinile daa eto on sada ne može da pobedi.
Čuvene su priče Nadal nije na svom maksimumu. Jel Novak kriv kada ovaj nije na maksimumu. I naravno po njima Novak je sada na maksimumu, ali eto Nadal koji nije je i takav bolji od Novaka. Drugim rečima Nadal je sada verovatno isto povređen mator i nije u formi i pobeđuje Novaka koji je na maksimumu.
Ne odgovaraj Anice. I ne čitaj komentare. Besmisleno je. Ovo je moj poslednji komentar i poslednji put da sam čitao komentare o novaku.
Svim ljudima dobre volje želim da uživaju u VELIČANSTVENIM FEDERERU NOVAKU I NADALU (REDOSLED JE NEBITAN)

anica

pre 6 godina

Kada neko osvoji 12 GS, 220 nedelja na prvom mestu, 30 mastersa i 5 zavrsnih, ne moze bote nikako biti u rangu Vilandera i Bekera, to samo govori o netrpeljivosti prema Novaku. Kada Sampras bude vezao 4 slema, igrao bar jedno finale RG, i imao najbolju sezonu u istoriji, tad ce biti ispred Novaka. Veliki je uspeh kada osvajas slemove preko Nadala i Federera, i nanizes 12, veliki je uspeh za Mareja sto ima 3...nije to vreme Filipusisa, Rodika, Hjuita, Gonzalesa i Safina. Moralo je da se radi.
Naravno da je skor tu da se popravlja, i da se prestize, eto i Federer ima sansu da prestigne Nadala.
Naravno da se borim, i da sam pametna, i budi siguran da bih ti priznala da si u pravu, nemam problem sa tim, ali znas i ti da nisi, ako zelis danas na rucak, samo se najavi.

realno

pre 6 godina

Eeeee, moj Toni....vrlo dobro znas da ovo nije merilo jer je Djokovic van forme...a sto se tice trna u stopalu...vrlo brzo ce ga tvoj pulen opet nazad dobiti...

Sonsy

pre 6 godina

Koliko ovde ima strucnjaka za tenis svi se u sve razumeju a Novak uziva pokazao da je dominantan i No.1 i sada rastereceno igra a koliko je vas experata ovde ostvarilo 1% ciljeva u zivotu a znate ta pljujete po ljudskoj i sportskoj legendi kakav je Djokovic?Samo se zapitajte pre nego sto pomenete Djokovica bice vam lakse jer onda usta necete da otvarate a ni ruku da zamarate pišuci nesto sto nema veze.

hh

pre 6 godina

Kada se Rafa sudari sa Novakom koji na svakom turniru dođe dominantno do finala, i tu ga Rafa pobedi sedam puta za redom i uzme tako 3 slema i 4 mastersa, e onda pričajte o izvađenom prokletom trnu.

neutralan nenavijac

pre 6 godina

Djokovic je daleko od svog maksimuma ove godine i to je cinjenica. Isto kao sto je Nadal daleko od svog vec godinama. Fora je u tome sto se Djokoviceve pobede velicaju, a u porazima traze izgovori. Pa tako kad se izvuce iz neke teske situacije, onda je on mentalna gromada, supermen i junacina, a kad to neko drugi uradi, onda je doticni imao srece, a protivnik veze sa zivotom nema. Srpska posla, ponavljam.
(Mikii, 16. maj 2017 23:35)

@Djokovic je daleko od svog maksimuma ove godine i to je cinjenica. Isto kao sto je Nadal daleko od svog vec godinama. Fora je u tome sto se Djokoviceve pobede velicaju, a u porazima traze izgovori. Pa tako kad se izvuce iz neke teske situacije, onda je on mentalna gromada, supermen i junacina, a kad to neko drugi uradi, onda je doticni imao srece, a protivnik veze sa zivotom nema. Srpska posla, ponavljam.
(Mikii, 16. maj 2017 23:35)

U godini mislim 2011.Nadala je u svim finalima pobeđivao samo Novak. Kako to onda Nadal nije bio na maksimumu? Ako je sve igrače pobedio uvek i svuda sem Novaka.
E vidiš to je problem. Jel može neki igrač da napreduje i pobedi drugog ili je neko stvoren nepobediv al eto nije na maksimumu pa ga drugi pobedi?
Ljudi, ne budite smešni. Nađite godinu u kojoj je Nadal bio na maksimumu i imao bolji rezultat od Novaka.
Za kraj, NE SPORIM VELIČANSTVENOG NADALA, ALI NEMOJTE NI VI NOVAKA.

Marko

pre 6 godina

Dominirao jeste, ali nad teniserom koji je u padu forme..cak i tada mu je uzeo brejk. Ne bih se previse radovao da sam Toni...Novak ce podici formu kako sezona bude odmicala..ovak pad je bio neminovan ali je i trenutno prolazan.

?

pre 6 godina

@anica
Ne rece mi kako Nolo stoji na listi osvojenih GS i vremena na prvom mestu u odnosu na Samprasa? On je u nekim manje bitnim parametrima ispred najvecih, a u 95% iza njih. Kakav bre skor, znas i sama sta sledi, lemace ga i RF i Nadal gde god ga sretnu, nema nista od tog poz. skora. Ali to nije vazno, vazne su titule, a tu Nolo lose stoji, treci u svojoj eri. Ko pamti nekog ko je u svojoj eri tek treci po uspesima!? Niko! Sampras je u svojoj eri bio prvi, Nadal drugi, niko ne pamti treceg i ne ubraja ga u najvece. Nolo pada u onu slabiju grupu, gde su Beker, Edberg, Lendl, Vilander i ostali sporedni igraci u svojim erama. Sve ti shvatas, pametna si ti, nego se boris, neces da priznas da sam u pravu bote.

Loki

pre 6 godina

Nadal treba još nekoliko puta da dotuče Noleta, i tada ceš naš Noleta shvatiti koliko je daleko od dobre forme i da greši oko izbora tima. To je ono što mu treba,težak put,ali jedini.

?

pre 6 godina

@Zagor
Hvala na tom podatku. Kako stoji Nolo u poredjenju sa Federerom i Nadalom kada su titule u pitanju? GS narocito? Jel duze bio na prvom mestu od Federera? Kako nije Kirijos legenda kada jedan mocni Nolo Djokovic ne moze brejk da napravi protiv njega, a kamoli da osvoji set!?

anica

pre 6 godina

Novak je drugi na Goat listi, po mnogim parametrima bplji od Nadala i Federera, a ti pises kako nece ostati upamcen, ju ju...ostace upamcen tamo gde je bitno da ostane, postovanje je Novak stekao radom i znanjem, i to ne moze oduzeti. Novak je igrac koji ima pozitivan skor sa dva najveca igraca u istoriji...dakle, ukupno ima 50pobeda nad obijicom...Sta je onda on? Koji Kirjos? Shvati srce da nikako ali nikako ne mozes Novaka omalovaziti, i da sve ovo govori o tvojoj netrpeljivosti. Sve sto sam imala sam ti rekla, objasnila, ali ne vredi...

JaNeZelimBitiAnoninan

pre 6 godina

Toni je potpuno u pravu. Ispao je prokleti trn, ali Novaku ne Rafi. Novak je shvatio gde je i pocece da grize da bi opet bio prvi. Trn koji je formiran i koji je stajao poslednjih godinu dana je ispao i Novak ce do Wimbledon-a biti stari. Zivi bili pa videli!
Pozdrav za sve prave ljubitelje sporta!

?

pre 6 godina

@anica
Obozavam! Reci slobodno, neka objave sve sto meni napises, meni ne smeta, ne moze biti mnogo nepristojno kada dolazi od jedne dame, zar ne?
Nema tu nekog poredjenja, jedno je gubiti na podlozi koja ti najmanje odgovara od najboljeg na toj podlozi u istoriji, dok je taj najbolji na vrhuncu snage, a nesto sasvim drugo gubiti na podlozi koja ti najvise odgovara od nekog Kirijosa. Potpuno se slazem s tobom, nije za poredjenje.
Da, svi znaju ko je Sampras, na vecnoj listi drugi po broju osvojenih GS i drugi po nedeljama provedenim na prvom mestu. Koji je Nolo na tim listama? Pretpostavljam da nemas odgovor na to pitanjce...
Pa jel kriva zena ili guru? Ili mozda brat? Sin? Otac? Majka? Ko je od njih najveci Nolov neprijatelj i mrzitelj, ne mogu da razaznam to, misljenja su podeljena po tom pitanju.

beograd_moskva

pre 6 godina

Seti se Toni sta si rekao o Noletu pre dve-tri godine, kad je poceo Rafin sunovrat! Cisto podsecam, da vam se ne vrati ponovo isto.

?

pre 6 godina

@anica
Zaboravljen , tako prolaze oni koji su tokom cele karijere u senci boljih i uspesnijih. Tebi se to ne svidja, ali tako je.
Menjas teme majstorski , u tome si nenadmasna, kad te porazim argumentima po kojima je Sampras ispred Noloa na vecnoj listi, ti skaces na RG i slicne gluposti. Rekoh ti, reci cu ti cim mi napises kada je Nolo uzeo set protiv Kirijosa, legende tenisa. Ne znam kako jasnije da ti odgovorim na to tvoje pitanje?
Guru je tu godinama, nego vas ranije nije zanimao, a sada vam je glavna tema (posle Jetze) jer mora neko da bude kriv sa Nolovo blamiranje, ne moze Nolo da bide kriv, jel tako :)
A Nolo ostaje mali trn, zamisli za 7-8 godina, svi ce pricati samo o Federeru i Nadalu, kao najboljima u istoriji, a Noloa niko nece pominjati :)
Pamte se samo najveci, ne sporedni igraci .
Ozbiljno, ajde napisi neki komentar u kojem savetujes Noloa da ne slusa zenu, brata i prijatelje nego tebe :) uzivam da citam takve komentare.

Mikii

pre 6 godina

Evo ja cu da ti kažem. Trenutno je bolji Nadal. Zasluženo je pobedio.
A sad pitanje za tebe. Kad je Novak pobeđivao tri godine jel bio i on bolji?
Ili Nadal nije bio onaj stari, bio je povređen, mator, imao zanoktice, Novak se dopingovao ili šta već?
Odgovori. Ti ili bilo ko.
(neutralan nenavijac, 16. maj 2017 23:11)

Djokovic je daleko od svog maksimuma ove godine i to je cinjenica. Isto kao sto je Nadal daleko od svog vec godinama. Fora je u tome sto se Djokoviceve pobede velicaju, a u porazima traze izgovori. Pa tako kad se izvuce iz neke teske situacije, onda je on mentalna gromada, supermen i junacina, a kad to neko drugi uradi, onda je doticni imao srece, a protivnik veze sa zivotom nema. Srpska posla, ponavljam.

anica

pre 6 godina

Rekoh ti od onomad da si porazen od jedne dame, a rekla bih ti jos nesto ali mi nece objaviti. Navela sam ti i razlog.
Ne bezim ja nikad od odgovora, realno ko gleda vidi ko je Novak a ko Sampras u svetu tenisa, osim za isfrustrirane Nolemrzitelje. Nije bio tu, kao sto Novak nije ziveo samo na salati i kao sto zena nije vodila glavnu rec. Sto se tice poredjenja Novaka sa Kirjosom i Nadala i Federera na RG...to samo govori koliko si nemocan...volis ti plazmu i mleko?

neutralan nenavijac

pre 6 godina

@I evo cuvene logike: kad Novak pobedjuje, to je apsolutno zasluzeno jer je najbolji, najpametniji, najlepsi, bez dopinga, uvek protiv nepovredjenih, na vrhuncu forme, protivnika, bla bla....kad izgubi, ima zilion razloga, od zavera do gurua, od stanja terena do familije, samo nikad, ama bas nikad, zato sto je neko, prosto, bolji.
(auh!, 16. maj 2017 22:58)

Evo ja cu da ti kažem. Trenutno je bolji Nadal. Zasluženo je pobedio.
A sad pitanje za tebe. Kad je Novak pobeđivao tri godine jel bio i on bolji?
Ili Nadal nije bio onaj stari, bio je povređen, mator, imao zanoktice, Novak se dopingovao ili šta već?
Odgovori. Ti ili bilo ko.

Sanja

pre 6 godina

Ja se njima divim kako nalaze motivaciju i posle toliko godina na tetenu! Prekretnica u karijeri - kojoj, kad bi mogao sutra da se penzionise...

Zagor

pre 6 godina

16 maj...Au,koliko se ti razumes u tenis,kad ti je Kirjos legenda tenisa..Samo za tebe jedan podatak,da Nole ima pozitivan skor,i protiv Rafe,i Federera...Nole i da ne osvoji vise nijedan turnir,on je NAJVEĆI...

?

pre 6 godina

@anica
On je samo mali, nebitni trn koji ce ubrzo biti zaboravljen :)
Odakle sam ja to pobegao? Pusti RG, ajde objasni jos malo Nolou kako ne treba da slusa zenu, brata, uopste porodicu, gurua s kojim radi 4 godine, nego treba da slusa savete koji mu, za razliku od pomenutih zele dobro! Uzivam da citam te dobronamerne savete :)

anica

pre 6 godina

(?, 16. maj 2017 21:53)
Nemoj da pricas, mali ili veliki trn je zeznut, o tome govori Rafin stric, nego sta ti znas kad si i sam pobegulja kao Goat...prolazi prolece polako, pa ce leto...sve mirise, kad cemo da prepricavamo duel sa RG, prstalo je od predivnih poena.

PeteSampras

pre 6 godina

@ , i samo čudom i sticajem okolnosti danas ne praše neki novi klinci ~10 godina mlađi od velike 3. 

Pa ti klinci ne praše jer nekim čudom 3 najbolja igrača u istoriji igraju u isto vreme na turu već 10-15 godina. Ti klinci moraju biti najbolji ikada da bi prašili veliku 3.

Saša

pre 6 godina

Polako Toni, ako je to sa trnom iz stopala samo zbog meča u kome je Rafa konačno imao dominaciju protiv Novaka, bojim se da ćete sada mirati da naučite da lebdite. Rafi svaka čast po sto puta ali sledeći meč Nole dobija.

anica

pre 6 godina

Novak ce biti zaboravljen samo za istraumirane kompleksase, pobegao si kad sam te pitala kada je Goat pobedio najveceg rivala na RG...nemas odgovor hehe.
Uopste ne delim savete, samo pisem kako mislim...imam pravo.
Sto se tice gurua nesto ne pamtim da mu je vodio glavnu rec ranije i da je oterao trenere...ne brini bote, od mene nista lose ne moze da te snadje...samo citaj.

auh!

pre 6 godina

I evo cuvene logike: kad Novak pobedjuje, to je apsolutno zasluzeno jer je najbolji, najpametniji, najlepsi, bez dopinga, uvek protiv nepovredjenih, na vrhuncu forme, protivnika, bla bla....kad izgubi, ima zilion razloga, od zavera do gurua, od stanja terena do familije, samo nikad, ama bas nikad, zato sto je neko, prosto, bolji.

Mikii

pre 6 godina

Svaka cast na pobedi Toni i ne bih da je umanjujem, ali Novaka ove godine pobedjuju i znatno slabiji od Nadala, tako da ova pobeda i nije neko merilo..
(Styx river, 16. maj 2017 21:54)

Ali su zato Djokoviceve pobede nad njim od Roland Garosa 2014. na ovamo ciste kao suza, iako je doticni gubio u tom periodu cak i od Troickog. To vam je srpska logika.

Lik

pre 6 godina

Ko malo bolje posmatra celu tu situaciju oko Novaka primetiće da svi igrači, više ili manje zaziru od njega u smislu straha da se zver ne probudi.
A probudiće se, vrlo uskoro.

tange

pre 6 godina

Svaka cast na pobedi Toni i ne bih da je umanjujem, ali Novaka ove godine pobedjuju i znatno slabiji od Nadala, tako da ova pobeda i nije neko merilo.. 
(Styx river, 16. maj 2017 21:54) 
Ali su zato Djokoviceve pobede nad njim od Roland Garosa 2014. na ovamo ciste kao suza, iako je doticni gubio u tom periodu cak i od Troickog. To vam je srpska logika.
(Mikii, 16. maj 2017 22:05)

nemoj ti o logici, ajde brisi.

anica

pre 6 godina

Objasnio!
Meni je fascinantno koliko su Nadal i njegov stric(trener) kroz celu karijeru bili svesni Noletove pojave, uvek sa respektom, i cesto puta je isticao konkretno Toni da je Novak kvalitetniji teniser i da je najtezi protivnik. U vremenu kada vladaju zloba, zavist i povrsnost, a tek u ovom njihovom svetu gde postanu robovi vecinskog misljenja, oni pored svih uspeha...pored svih poraza od Noleta, padova, uvek dostojanstveni. Mnogo znaci porodica, vaspitanje. Zato mi je Nadal drag. To je ono sto je kod Federera bilo otklonjeno, ta neka doza porodicne topline, da se prepozna iskrena iskra.
Definitivno je za ovaj povratak Rafe opet zasluzan stric, uspeli su. Prva sam pricala da bi mozda trebao nesto novo da ubaci u igru, da promeni nacin igre, ali Nadal je veliki radnik, vidi se da je radio na servisu i svaka mu cast generalno na povratku.
Ono sto zelim jeste da se sto vise sastaju jer uzivam u njihovim mecevima.
Vamos!

How yes no

pre 6 godina

"Kada smo završili 2016. odredili smo niz onoga što moramo da uradimo – da popravimo servis, učinimo da Rafa ima bolji stav na terenu i uvek bude konkurentan"

Ništa vi niste uradili, uradio je nažalost on za vas. Nadal takođe nije ni svoja senka, i samo čudom i sticajem okolnosti danas ne praše neki novi klinci ~10 godina mlađi od velike 3.

Da je Nole u naletu snage pa i da razumem ovu izjavu, ali ovo je kao da se hvalite kako ste detetu oteli lizalicu, a ono vam zapravo dalo samo.

Osvesti se,covece...

pre 6 godina

Da budem iskren.
Ispadne li Novak pre duela sa Rafom na bilo kom turniru,navijacu za njega.
Decko je OK.
Izuzetno skroman,posten,normalan...veliki radnik,pre svega.
Setite se njegovih izjava posle serije poraza u finalima protiv Noleta.
Ako vam to nije dovoljno,pogledajte sta je izjavio pre njihovog okrsaja u Madridu,kada je stao u njegovu odbranu u smislu da zasluzuje veliko postovanje i respekt,bez obzira na ovogodisnje rezultate!
Novak treba da primeni njegov recept za povratak.
Rad,rad,samo rad.
Nikako budalastine tipa ljubav,srce,pozitivna energija...

P.S.
Stariji ce se setiti vrsnog slalomasa iz Slovenije koji je svojevremeno oduvao konkurenciju,praveci po nekoliko sekundi prednosti po voznji.
Rok Petrovich se zvao.
Onda je poceo da se bavi filozofijom i meditacijama.
Radio,po njegovim recima,na stilu skijanja kojim nece dodirivati sneg,nego lebdeti iznad.
Ne trebam pricati kako se to zavrsilo.

Kad vidim onog Pepe Imaza,odmah mi padne ovaj slucaj na pamet.
Upropastice mu ostatak karijere,ako vec nije!

Styx river

pre 6 godina

Svaka cast na pobedi Toni i ne bih da je umanjujem, ali Novaka ove godine pobedjuju i znatno slabiji od Nadala, tako da ova pobeda i nije neko merilo..

Postovalac

pre 6 godina

Evo, koliko nervoze u jednoj izjavi. A onda pogledajte Novakove izjave iz kojih izbija stalozenost i ljubav.

Cini se da bi i Rafinom timu dobro dosao Pepe Imaz. Kakvi crni trnjevi, kakva crna prokletstva... mir i ljubav.

Бата Стојковић

pre 6 godina

"Pobedom nad Đokovićem je uvek osnova, ali ovoga puta posebno jer je Rafa konačno uspeo da dominira u meču. To je neverovatno važno. Izvukli smo prokleti trn iz stopala", rekao je Toni. Глупости, нисте ви ништа ту посебно урадили. Новакова игра је већ дуже време веома лоша у поређењу са његовим ранијим периодима доминације тако да и други од Рафе лошији тенисери постижу сличне резултате као он.

Postovalac

pre 6 godina

Evo, koliko nervoze u jednoj izjavi. A onda pogledajte Novakove izjave iz kojih izbija stalozenost i ljubav.

Cini se da bi i Rafinom timu dobro dosao Pepe Imaz. Kakvi crni trnjevi, kakva crna prokletstva... mir i ljubav.

Osvesti se,covece...

pre 6 godina

Da budem iskren.
Ispadne li Novak pre duela sa Rafom na bilo kom turniru,navijacu za njega.
Decko je OK.
Izuzetno skroman,posten,normalan...veliki radnik,pre svega.
Setite se njegovih izjava posle serije poraza u finalima protiv Noleta.
Ako vam to nije dovoljno,pogledajte sta je izjavio pre njihovog okrsaja u Madridu,kada je stao u njegovu odbranu u smislu da zasluzuje veliko postovanje i respekt,bez obzira na ovogodisnje rezultate!
Novak treba da primeni njegov recept za povratak.
Rad,rad,samo rad.
Nikako budalastine tipa ljubav,srce,pozitivna energija...

P.S.
Stariji ce se setiti vrsnog slalomasa iz Slovenije koji je svojevremeno oduvao konkurenciju,praveci po nekoliko sekundi prednosti po voznji.
Rok Petrovich se zvao.
Onda je poceo da se bavi filozofijom i meditacijama.
Radio,po njegovim recima,na stilu skijanja kojim nece dodirivati sneg,nego lebdeti iznad.
Ne trebam pricati kako se to zavrsilo.

Kad vidim onog Pepe Imaza,odmah mi padne ovaj slucaj na pamet.
Upropastice mu ostatak karijere,ako vec nije!

anica

pre 6 godina

Objasnio!
Meni je fascinantno koliko su Nadal i njegov stric(trener) kroz celu karijeru bili svesni Noletove pojave, uvek sa respektom, i cesto puta je isticao konkretno Toni da je Novak kvalitetniji teniser i da je najtezi protivnik. U vremenu kada vladaju zloba, zavist i povrsnost, a tek u ovom njihovom svetu gde postanu robovi vecinskog misljenja, oni pored svih uspeha...pored svih poraza od Noleta, padova, uvek dostojanstveni. Mnogo znaci porodica, vaspitanje. Zato mi je Nadal drag. To je ono sto je kod Federera bilo otklonjeno, ta neka doza porodicne topline, da se prepozna iskrena iskra.
Definitivno je za ovaj povratak Rafe opet zasluzan stric, uspeli su. Prva sam pricala da bi mozda trebao nesto novo da ubaci u igru, da promeni nacin igre, ali Nadal je veliki radnik, vidi se da je radio na servisu i svaka mu cast generalno na povratku.
Ono sto zelim jeste da se sto vise sastaju jer uzivam u njihovim mecevima.
Vamos!

Lik

pre 6 godina

Ko malo bolje posmatra celu tu situaciju oko Novaka primetiće da svi igrači, više ili manje zaziru od njega u smislu straha da se zver ne probudi.
A probudiće se, vrlo uskoro.

How yes no

pre 6 godina

"Kada smo završili 2016. odredili smo niz onoga što moramo da uradimo – da popravimo servis, učinimo da Rafa ima bolji stav na terenu i uvek bude konkurentan"

Ništa vi niste uradili, uradio je nažalost on za vas. Nadal takođe nije ni svoja senka, i samo čudom i sticajem okolnosti danas ne praše neki novi klinci ~10 godina mlađi od velike 3.

Da je Nole u naletu snage pa i da razumem ovu izjavu, ali ovo je kao da se hvalite kako ste detetu oteli lizalicu, a ono vam zapravo dalo samo.

anica

pre 6 godina

Novak je drugi na Goat listi, po mnogim parametrima bplji od Nadala i Federera, a ti pises kako nece ostati upamcen, ju ju...ostace upamcen tamo gde je bitno da ostane, postovanje je Novak stekao radom i znanjem, i to ne moze oduzeti. Novak je igrac koji ima pozitivan skor sa dva najveca igraca u istoriji...dakle, ukupno ima 50pobeda nad obijicom...Sta je onda on? Koji Kirjos? Shvati srce da nikako ali nikako ne mozes Novaka omalovaziti, i da sve ovo govori o tvojoj netrpeljivosti. Sve sto sam imala sam ti rekla, objasnila, ali ne vredi...

Styx river

pre 6 godina

Svaka cast na pobedi Toni i ne bih da je umanjujem, ali Novaka ove godine pobedjuju i znatno slabiji od Nadala, tako da ova pobeda i nije neko merilo..

Бата Стојковић

pre 6 godina

"Pobedom nad Đokovićem je uvek osnova, ali ovoga puta posebno jer je Rafa konačno uspeo da dominira u meču. To je neverovatno važno. Izvukli smo prokleti trn iz stopala", rekao je Toni. Глупости, нисте ви ништа ту посебно урадили. Новакова игра је већ дуже време веома лоша у поређењу са његовим ранијим периодима доминације тако да и други од Рафе лошији тенисери постижу сличне резултате као он.

JaNeZelimBitiAnoninan

pre 6 godina

Toni je potpuno u pravu. Ispao je prokleti trn, ali Novaku ne Rafi. Novak je shvatio gde je i pocece da grize da bi opet bio prvi. Trn koji je formiran i koji je stajao poslednjih godinu dana je ispao i Novak ce do Wimbledon-a biti stari. Zivi bili pa videli!
Pozdrav za sve prave ljubitelje sporta!

tange

pre 6 godina

Svaka cast na pobedi Toni i ne bih da je umanjujem, ali Novaka ove godine pobedjuju i znatno slabiji od Nadala, tako da ova pobeda i nije neko merilo.. 
(Styx river, 16. maj 2017 21:54) 
Ali su zato Djokoviceve pobede nad njim od Roland Garosa 2014. na ovamo ciste kao suza, iako je doticni gubio u tom periodu cak i od Troickog. To vam je srpska logika.
(Mikii, 16. maj 2017 22:05)

nemoj ti o logici, ajde brisi.

PeteSampras

pre 6 godina

@ , i samo čudom i sticajem okolnosti danas ne praše neki novi klinci ~10 godina mlađi od velike 3. 

Pa ti klinci ne praše jer nekim čudom 3 najbolja igrača u istoriji igraju u isto vreme na turu već 10-15 godina. Ti klinci moraju biti najbolji ikada da bi prašili veliku 3.

Zagor

pre 6 godina

16 maj...Au,koliko se ti razumes u tenis,kad ti je Kirjos legenda tenisa..Samo za tebe jedan podatak,da Nole ima pozitivan skor,i protiv Rafe,i Federera...Nole i da ne osvoji vise nijedan turnir,on je NAJVEĆI...

Mikii

pre 6 godina

Svaka cast na pobedi Toni i ne bih da je umanjujem, ali Novaka ove godine pobedjuju i znatno slabiji od Nadala, tako da ova pobeda i nije neko merilo..
(Styx river, 16. maj 2017 21:54)

Ali su zato Djokoviceve pobede nad njim od Roland Garosa 2014. na ovamo ciste kao suza, iako je doticni gubio u tom periodu cak i od Troickog. To vam je srpska logika.

neutralan nenavijac

pre 6 godina

@I evo cuvene logike: kad Novak pobedjuje, to je apsolutno zasluzeno jer je najbolji, najpametniji, najlepsi, bez dopinga, uvek protiv nepovredjenih, na vrhuncu forme, protivnika, bla bla....kad izgubi, ima zilion razloga, od zavera do gurua, od stanja terena do familije, samo nikad, ama bas nikad, zato sto je neko, prosto, bolji.
(auh!, 16. maj 2017 22:58)

Evo ja cu da ti kažem. Trenutno je bolji Nadal. Zasluženo je pobedio.
A sad pitanje za tebe. Kad je Novak pobeđivao tri godine jel bio i on bolji?
Ili Nadal nije bio onaj stari, bio je povređen, mator, imao zanoktice, Novak se dopingovao ili šta već?
Odgovori. Ti ili bilo ko.

Saša

pre 6 godina

Polako Toni, ako je to sa trnom iz stopala samo zbog meča u kome je Rafa konačno imao dominaciju protiv Novaka, bojim se da ćete sada mirati da naučite da lebdite. Rafi svaka čast po sto puta ali sledeći meč Nole dobija.

anica

pre 6 godina

Novak ce biti zaboravljen samo za istraumirane kompleksase, pobegao si kad sam te pitala kada je Goat pobedio najveceg rivala na RG...nemas odgovor hehe.
Uopste ne delim savete, samo pisem kako mislim...imam pravo.
Sto se tice gurua nesto ne pamtim da mu je vodio glavnu rec ranije i da je oterao trenere...ne brini bote, od mene nista lose ne moze da te snadje...samo citaj.

Sanja

pre 6 godina

Ja se njima divim kako nalaze motivaciju i posle toliko godina na tetenu! Prekretnica u karijeri - kojoj, kad bi mogao sutra da se penzionise...

beograd_moskva

pre 6 godina

Seti se Toni sta si rekao o Noletu pre dve-tri godine, kad je poceo Rafin sunovrat! Cisto podsecam, da vam se ne vrati ponovo isto.

anica

pre 6 godina

Rekoh ti od onomad da si porazen od jedne dame, a rekla bih ti jos nesto ali mi nece objaviti. Navela sam ti i razlog.
Ne bezim ja nikad od odgovora, realno ko gleda vidi ko je Novak a ko Sampras u svetu tenisa, osim za isfrustrirane Nolemrzitelje. Nije bio tu, kao sto Novak nije ziveo samo na salati i kao sto zena nije vodila glavnu rec. Sto se tice poredjenja Novaka sa Kirjosom i Nadala i Federera na RG...to samo govori koliko si nemocan...volis ti plazmu i mleko?

auh!

pre 6 godina

I evo cuvene logike: kad Novak pobedjuje, to je apsolutno zasluzeno jer je najbolji, najpametniji, najlepsi, bez dopinga, uvek protiv nepovredjenih, na vrhuncu forme, protivnika, bla bla....kad izgubi, ima zilion razloga, od zavera do gurua, od stanja terena do familije, samo nikad, ama bas nikad, zato sto je neko, prosto, bolji.

Mikii

pre 6 godina

Evo ja cu da ti kažem. Trenutno je bolji Nadal. Zasluženo je pobedio.
A sad pitanje za tebe. Kad je Novak pobeđivao tri godine jel bio i on bolji?
Ili Nadal nije bio onaj stari, bio je povređen, mator, imao zanoktice, Novak se dopingovao ili šta već?
Odgovori. Ti ili bilo ko.
(neutralan nenavijac, 16. maj 2017 23:11)

Djokovic je daleko od svog maksimuma ove godine i to je cinjenica. Isto kao sto je Nadal daleko od svog vec godinama. Fora je u tome sto se Djokoviceve pobede velicaju, a u porazima traze izgovori. Pa tako kad se izvuce iz neke teske situacije, onda je on mentalna gromada, supermen i junacina, a kad to neko drugi uradi, onda je doticni imao srece, a protivnik veze sa zivotom nema. Srpska posla, ponavljam.

hh

pre 6 godina

Kada se Rafa sudari sa Novakom koji na svakom turniru dođe dominantno do finala, i tu ga Rafa pobedi sedam puta za redom i uzme tako 3 slema i 4 mastersa, e onda pričajte o izvađenom prokletom trnu.

anica

pre 6 godina

(?, 16. maj 2017 21:53)
Nemoj da pricas, mali ili veliki trn je zeznut, o tome govori Rafin stric, nego sta ti znas kad si i sam pobegulja kao Goat...prolazi prolece polako, pa ce leto...sve mirise, kad cemo da prepricavamo duel sa RG, prstalo je od predivnih poena.

Marko

pre 6 godina

Dominirao jeste, ali nad teniserom koji je u padu forme..cak i tada mu je uzeo brejk. Ne bih se previse radovao da sam Toni...Novak ce podici formu kako sezona bude odmicala..ovak pad je bio neminovan ali je i trenutno prolazan.

?

pre 6 godina

@anica
Zaboravljen , tako prolaze oni koji su tokom cele karijere u senci boljih i uspesnijih. Tebi se to ne svidja, ali tako je.
Menjas teme majstorski , u tome si nenadmasna, kad te porazim argumentima po kojima je Sampras ispred Noloa na vecnoj listi, ti skaces na RG i slicne gluposti. Rekoh ti, reci cu ti cim mi napises kada je Nolo uzeo set protiv Kirijosa, legende tenisa. Ne znam kako jasnije da ti odgovorim na to tvoje pitanje?
Guru je tu godinama, nego vas ranije nije zanimao, a sada vam je glavna tema (posle Jetze) jer mora neko da bude kriv sa Nolovo blamiranje, ne moze Nolo da bide kriv, jel tako :)
A Nolo ostaje mali trn, zamisli za 7-8 godina, svi ce pricati samo o Federeru i Nadalu, kao najboljima u istoriji, a Noloa niko nece pominjati :)
Pamte se samo najveci, ne sporedni igraci .
Ozbiljno, ajde napisi neki komentar u kojem savetujes Noloa da ne slusa zenu, brata i prijatelje nego tebe :) uzivam da citam takve komentare.

?

pre 6 godina

@anica
Obozavam! Reci slobodno, neka objave sve sto meni napises, meni ne smeta, ne moze biti mnogo nepristojno kada dolazi od jedne dame, zar ne?
Nema tu nekog poredjenja, jedno je gubiti na podlozi koja ti najmanje odgovara od najboljeg na toj podlozi u istoriji, dok je taj najbolji na vrhuncu snage, a nesto sasvim drugo gubiti na podlozi koja ti najvise odgovara od nekog Kirijosa. Potpuno se slazem s tobom, nije za poredjenje.
Da, svi znaju ko je Sampras, na vecnoj listi drugi po broju osvojenih GS i drugi po nedeljama provedenim na prvom mestu. Koji je Nolo na tim listama? Pretpostavljam da nemas odgovor na to pitanjce...
Pa jel kriva zena ili guru? Ili mozda brat? Sin? Otac? Majka? Ko je od njih najveci Nolov neprijatelj i mrzitelj, ne mogu da razaznam to, misljenja su podeljena po tom pitanju.

neutralan nenavijac

pre 6 godina

Djokovic je daleko od svog maksimuma ove godine i to je cinjenica. Isto kao sto je Nadal daleko od svog vec godinama. Fora je u tome sto se Djokoviceve pobede velicaju, a u porazima traze izgovori. Pa tako kad se izvuce iz neke teske situacije, onda je on mentalna gromada, supermen i junacina, a kad to neko drugi uradi, onda je doticni imao srece, a protivnik veze sa zivotom nema. Srpska posla, ponavljam.
(Mikii, 16. maj 2017 23:35)

@Djokovic je daleko od svog maksimuma ove godine i to je cinjenica. Isto kao sto je Nadal daleko od svog vec godinama. Fora je u tome sto se Djokoviceve pobede velicaju, a u porazima traze izgovori. Pa tako kad se izvuce iz neke teske situacije, onda je on mentalna gromada, supermen i junacina, a kad to neko drugi uradi, onda je doticni imao srece, a protivnik veze sa zivotom nema. Srpska posla, ponavljam.
(Mikii, 16. maj 2017 23:35)

U godini mislim 2011.Nadala je u svim finalima pobeđivao samo Novak. Kako to onda Nadal nije bio na maksimumu? Ako je sve igrače pobedio uvek i svuda sem Novaka.
E vidiš to je problem. Jel može neki igrač da napreduje i pobedi drugog ili je neko stvoren nepobediv al eto nije na maksimumu pa ga drugi pobedi?
Ljudi, ne budite smešni. Nađite godinu u kojoj je Nadal bio na maksimumu i imao bolji rezultat od Novaka.
Za kraj, NE SPORIM VELIČANSTVENOG NADALA, ALI NEMOJTE NI VI NOVAKA.

?

pre 6 godina

@Zagor
Hvala na tom podatku. Kako stoji Nolo u poredjenju sa Federerom i Nadalom kada su titule u pitanju? GS narocito? Jel duze bio na prvom mestu od Federera? Kako nije Kirijos legenda kada jedan mocni Nolo Djokovic ne moze brejk da napravi protiv njega, a kamoli da osvoji set!?

anica

pre 6 godina

Kada neko osvoji 12 GS, 220 nedelja na prvom mestu, 30 mastersa i 5 zavrsnih, ne moze bote nikako biti u rangu Vilandera i Bekera, to samo govori o netrpeljivosti prema Novaku. Kada Sampras bude vezao 4 slema, igrao bar jedno finale RG, i imao najbolju sezonu u istoriji, tad ce biti ispred Novaka. Veliki je uspeh kada osvajas slemove preko Nadala i Federera, i nanizes 12, veliki je uspeh za Mareja sto ima 3...nije to vreme Filipusisa, Rodika, Hjuita, Gonzalesa i Safina. Moralo je da se radi.
Naravno da je skor tu da se popravlja, i da se prestize, eto i Federer ima sansu da prestigne Nadala.
Naravno da se borim, i da sam pametna, i budi siguran da bih ti priznala da si u pravu, nemam problem sa tim, ali znas i ti da nisi, ako zelis danas na rucak, samo se najavi.

Sonsy

pre 6 godina

Koliko ovde ima strucnjaka za tenis svi se u sve razumeju a Novak uziva pokazao da je dominantan i No.1 i sada rastereceno igra a koliko je vas experata ovde ostvarilo 1% ciljeva u zivotu a znate ta pljujete po ljudskoj i sportskoj legendi kakav je Djokovic?Samo se zapitajte pre nego sto pomenete Djokovica bice vam lakse jer onda usta necete da otvarate a ni ruku da zamarate pišuci nesto sto nema veze.

?

pre 6 godina

@anica
On je samo mali, nebitni trn koji ce ubrzo biti zaboravljen :)
Odakle sam ja to pobegao? Pusti RG, ajde objasni jos malo Nolou kako ne treba da slusa zenu, brata, uopste porodicu, gurua s kojim radi 4 godine, nego treba da slusa savete koji mu, za razliku od pomenutih zele dobro! Uzivam da citam te dobronamerne savete :)

Marko

pre 6 godina

@ANICA
@Kada neko osvoji 12 GS, 220 nedelja na prvom mestu, 30 mastersa i 5 zavrsnih, ne moze bote nikako biti u rangu Vilandera i Bekera, to samo govori o netrpeljivosti prema Novaku...
(anica, 17. maj 2017 11:01)

Zašto uopšte ulaziš u polemiku sa ljudima koji nisu ljudi? Jer čovek treba da bude otvorenopg uma i ne nipodaštava umeće drugog.
Da li misliš da i kada bi Novak od današnjeg dana osvojio sve i nikada ne izgubio ovi nepatvoreni luzeri rekli da je najveći. Naravno da ne bi. Federer bi naprasno opet postao starac, a Nadalove povrede od pre bi nekako učinile daa eto on sada ne može da pobedi.
Čuvene su priče Nadal nije na svom maksimumu. Jel Novak kriv kada ovaj nije na maksimumu. I naravno po njima Novak je sada na maksimumu, ali eto Nadal koji nije je i takav bolji od Novaka. Drugim rečima Nadal je sada verovatno isto povređen mator i nije u formi i pobeđuje Novaka koji je na maksimumu.
Ne odgovaraj Anice. I ne čitaj komentare. Besmisleno je. Ovo je moj poslednji komentar i poslednji put da sam čitao komentare o novaku.
Svim ljudima dobre volje želim da uživaju u VELIČANSTVENIM FEDERERU NOVAKU I NADALU (REDOSLED JE NEBITAN)

Loki

pre 6 godina

Nadal treba još nekoliko puta da dotuče Noleta, i tada ceš naš Noleta shvatiti koliko je daleko od dobre forme i da greši oko izbora tima. To je ono što mu treba,težak put,ali jedini.

realno

pre 6 godina

Eeeee, moj Toni....vrlo dobro znas da ovo nije merilo jer je Djokovic van forme...a sto se tice trna u stopalu...vrlo brzo ce ga tvoj pulen opet nazad dobiti...

anica

pre 6 godina

Kad Nolo bude na drugom mestu u istoriji po broju GS i vremenu na prvom mestu, kad osvoji 7 titula na VB i 5 USO, neka se javi, do tada je Sampras bolji.
Hvala na pozivu.
(?, 17. maj 2017 16:07)
Nole...nije Nolo!
Sampras 7WB/Novak 6 AO.
Sampras 5 US/Novak 3 WB
Sampras nijedno finale RG, Novak titula.
Masterse, zavrsne masterse, H2H, ko je mator i ko je povredjen da stavimo pod undo, ti to bote ne priznajes jer to po tebi ne predstavlja nista...ali da ipak ostavimo finala GS, sve Federer Nadal Marej i jednom Conga.
Znam da je tesko da shvatis, zato sto ne volis Noleta, ali pomiri se bote, sladji ce ti biti i zivot.
Danas na meniju imamo fasirane snicle, kupus salatu i kao dezert rolat "Sovine oci".

Slavoljub Petrović

pre 6 godina

,@2010.? Ono sto je cinjenica jeste da je Nadal na pocetku 2011. doziveo povredu na AUS Open-u, nakon cega cele godine nije bio u top formi. Tacnije, zakljucno sa 2010. vise nikad nije bio na tom nivou. Tacno je da je gubio samo od Djokovica finala. Zasto? Zato sto i ovakav kakav je danas moze da mlati boraniju.
(Mikii, 17. maj 2017 14:19)

Drugim rečima i Novak je boranija ili ne?
Bože što bi voleo da imam mozak ovih Novakovih mrzitelja pa da se odmorim kao čovek.
Novak je tog Nadala mleo tri godine. U RG ga je pobedio 3:0 i dan danas još uvek ima više pobeda od njega.

Mikii

pre 6 godina

Ljudi, ne budite smešni. Nađite godinu u kojoj je Nadal bio na maksimumu i imao bolji rezultat od Novaka.
Za kraj, NE SPORIM VELIČANSTVENOG NADALA, ALI NEMOJTE NI VI NOVAKA.
(neutralan nenavijac, 17. maj 2017 00:00)

2010.? Ono sto je cinjenica jeste da je Nadal na pocetku 2011. doziveo povredu na AUS Open-u, nakon cega cele godine nije bio u top formi. Tacnije, zakljucno sa 2010. vise nikad nije bio na tom nivou. Tacno je da je gubio samo od Djokovica finala. Zasto? Zato sto i ovakav kakav je danas moze da mlati boraniju.

?

pre 6 godina

@anica
Ne rece mi kako Nolo stoji na listi osvojenih GS i vremena na prvom mestu u odnosu na Samprasa? On je u nekim manje bitnim parametrima ispred najvecih, a u 95% iza njih. Kakav bre skor, znas i sama sta sledi, lemace ga i RF i Nadal gde god ga sretnu, nema nista od tog poz. skora. Ali to nije vazno, vazne su titule, a tu Nolo lose stoji, treci u svojoj eri. Ko pamti nekog ko je u svojoj eri tek treci po uspesima!? Niko! Sampras je u svojoj eri bio prvi, Nadal drugi, niko ne pamti treceg i ne ubraja ga u najvece. Nolo pada u onu slabiju grupu, gde su Beker, Edberg, Lendl, Vilander i ostali sporedni igraci u svojim erama. Sve ti shvatas, pametna si ti, nego se boris, neces da priznas da sam u pravu bote.

?

pre 6 godina

@anica
Isto je to, to je druzina onih koji su u svojim erama bili sporedni igraci, treci ili cetvrti po uspesima. Trebalo je Anice znati uzeti neki GS i protiv Rodika i Safina, pa Nolo npr nikako to nije mogao, lemali ga gde su stigli. I Samprasa su, ali je i Sampras njih. Sampras nije osvajao titule protiv staraca koji su 6 godina stariji od njega, Nolo jeste. Lako je bilo Nolou da osvaja titule protiv Bedenea, Aguta, Darcisa, Cilica... Sampras bi u takvoj konkurenciji, staraca, povredjenih rivala i poluamatera osvojio 20 GS. Ali, pn je morao da se nosi sa Agasijem, Bekerom, Edbergom, Vilanderom, Lendlom, Rafterom, Cengom, Ivanisevicem, Kurijerom... Samprasovi rivali nisu propustali po pola sezone zbog povreda kao Nolovi. Kad Nolo bude na drugom mestu u istoriji po broju GS i vremenu na prvom mestu, kad osvoji 7 titula na VB i 5 USO, neka se javi, do tada je Sampras bolji.
Hvala na pozivu.

?

pre 6 godina

@anica
Dobar meni, dobar...prijatno.
Sampras 7 Vimbldona i 5 USO, za Noloa je to nedostizno. Pogledaj koliko je dugo bio prvi na svetu. Legenda. I sto je najvaznije, prvi u svojoj eri bote, ubedljivo najuspesniji. Nolo je osvajao najvise titula protiv Mareja kojeg evo smatraju najgorim brojem 1 ikada i naravno protiv matorog i povredjenog Federera i povredjenog Nadala. Kakve su to titule kada ti je protivnik povredjeni matorac!?
A Sampras protiv zdravih i mladih rivala. I sto je najvaznije, Sampras je u svojoj eri najbolji, Nolo u svojoj tek na trecem mestu! Ne moze to ni da se poredi.

Mina

pre 6 godina

Citam ove komentare i "strucne" analize o igri naseg Novaka i pitam se sta je sa nama? Ocigledno nesto nijebu redu.
Kada se lose govori i pise o Nadalu a bilo je dosta takvih, njegova spanija odmah digne glas i kaze da je napad na Nadala, napad na Spaniju.A mi? Kad od svog zivota napravimo delic onog sto je Novak od svog, sigurna sam da necemo suditi o tudjim uspesima i neuspesima. Hajde da radimo na sebi i ne bavimo se tudjim zivotom.

?

pre 6 godina

@Zagor
Hvala na tom podatku. Kako stoji Nolo u poredjenju sa Federerom i Nadalom kada su titule u pitanju? GS narocito? Jel duze bio na prvom mestu od Federera? Kako nije Kirijos legenda kada jedan mocni Nolo Djokovic ne moze brejk da napravi protiv njega, a kamoli da osvoji set!?

How yes no

pre 6 godina

"Kada smo završili 2016. odredili smo niz onoga što moramo da uradimo – da popravimo servis, učinimo da Rafa ima bolji stav na terenu i uvek bude konkurentan"

Ništa vi niste uradili, uradio je nažalost on za vas. Nadal takođe nije ni svoja senka, i samo čudom i sticajem okolnosti danas ne praše neki novi klinci ~10 godina mlađi od velike 3.

Da je Nole u naletu snage pa i da razumem ovu izjavu, ali ovo je kao da se hvalite kako ste detetu oteli lizalicu, a ono vam zapravo dalo samo.

?

pre 6 godina

@anica
Zaboravljen , tako prolaze oni koji su tokom cele karijere u senci boljih i uspesnijih. Tebi se to ne svidja, ali tako je.
Menjas teme majstorski , u tome si nenadmasna, kad te porazim argumentima po kojima je Sampras ispred Noloa na vecnoj listi, ti skaces na RG i slicne gluposti. Rekoh ti, reci cu ti cim mi napises kada je Nolo uzeo set protiv Kirijosa, legende tenisa. Ne znam kako jasnije da ti odgovorim na to tvoje pitanje?
Guru je tu godinama, nego vas ranije nije zanimao, a sada vam je glavna tema (posle Jetze) jer mora neko da bude kriv sa Nolovo blamiranje, ne moze Nolo da bide kriv, jel tako :)
A Nolo ostaje mali trn, zamisli za 7-8 godina, svi ce pricati samo o Federeru i Nadalu, kao najboljima u istoriji, a Noloa niko nece pominjati :)
Pamte se samo najveci, ne sporedni igraci .
Ozbiljno, ajde napisi neki komentar u kojem savetujes Noloa da ne slusa zenu, brata i prijatelje nego tebe :) uzivam da citam takve komentare.

?

pre 6 godina

@anica
Obozavam! Reci slobodno, neka objave sve sto meni napises, meni ne smeta, ne moze biti mnogo nepristojno kada dolazi od jedne dame, zar ne?
Nema tu nekog poredjenja, jedno je gubiti na podlozi koja ti najmanje odgovara od najboljeg na toj podlozi u istoriji, dok je taj najbolji na vrhuncu snage, a nesto sasvim drugo gubiti na podlozi koja ti najvise odgovara od nekog Kirijosa. Potpuno se slazem s tobom, nije za poredjenje.
Da, svi znaju ko je Sampras, na vecnoj listi drugi po broju osvojenih GS i drugi po nedeljama provedenim na prvom mestu. Koji je Nolo na tim listama? Pretpostavljam da nemas odgovor na to pitanjce...
Pa jel kriva zena ili guru? Ili mozda brat? Sin? Otac? Majka? Ko je od njih najveci Nolov neprijatelj i mrzitelj, ne mogu da razaznam to, misljenja su podeljena po tom pitanju.

Mikii

pre 6 godina

Evo ja cu da ti kažem. Trenutno je bolji Nadal. Zasluženo je pobedio.
A sad pitanje za tebe. Kad je Novak pobeđivao tri godine jel bio i on bolji?
Ili Nadal nije bio onaj stari, bio je povređen, mator, imao zanoktice, Novak se dopingovao ili šta već?
Odgovori. Ti ili bilo ko.
(neutralan nenavijac, 16. maj 2017 23:11)

Djokovic je daleko od svog maksimuma ove godine i to je cinjenica. Isto kao sto je Nadal daleko od svog vec godinama. Fora je u tome sto se Djokoviceve pobede velicaju, a u porazima traze izgovori. Pa tako kad se izvuce iz neke teske situacije, onda je on mentalna gromada, supermen i junacina, a kad to neko drugi uradi, onda je doticni imao srece, a protivnik veze sa zivotom nema. Srpska posla, ponavljam.

Mikii

pre 6 godina

Svaka cast na pobedi Toni i ne bih da je umanjujem, ali Novaka ove godine pobedjuju i znatno slabiji od Nadala, tako da ova pobeda i nije neko merilo..
(Styx river, 16. maj 2017 21:54)

Ali su zato Djokoviceve pobede nad njim od Roland Garosa 2014. na ovamo ciste kao suza, iako je doticni gubio u tom periodu cak i od Troickog. To vam je srpska logika.

auh!

pre 6 godina

I evo cuvene logike: kad Novak pobedjuje, to je apsolutno zasluzeno jer je najbolji, najpametniji, najlepsi, bez dopinga, uvek protiv nepovredjenih, na vrhuncu forme, protivnika, bla bla....kad izgubi, ima zilion razloga, od zavera do gurua, od stanja terena do familije, samo nikad, ama bas nikad, zato sto je neko, prosto, bolji.

?

pre 6 godina

@anica
On je samo mali, nebitni trn koji ce ubrzo biti zaboravljen :)
Odakle sam ja to pobegao? Pusti RG, ajde objasni jos malo Nolou kako ne treba da slusa zenu, brata, uopste porodicu, gurua s kojim radi 4 godine, nego treba da slusa savete koji mu, za razliku od pomenutih zele dobro! Uzivam da citam te dobronamerne savete :)

Бата Стојковић

pre 6 godina

"Pobedom nad Đokovićem je uvek osnova, ali ovoga puta posebno jer je Rafa konačno uspeo da dominira u meču. To je neverovatno važno. Izvukli smo prokleti trn iz stopala", rekao je Toni. Глупости, нисте ви ништа ту посебно урадили. Новакова игра је већ дуже време веома лоша у поређењу са његовим ранијим периодима доминације тако да и други од Рафе лошији тенисери постижу сличне резултате као он.

?

pre 6 godina

@anica
Ne rece mi kako Nolo stoji na listi osvojenih GS i vremena na prvom mestu u odnosu na Samprasa? On je u nekim manje bitnim parametrima ispred najvecih, a u 95% iza njih. Kakav bre skor, znas i sama sta sledi, lemace ga i RF i Nadal gde god ga sretnu, nema nista od tog poz. skora. Ali to nije vazno, vazne su titule, a tu Nolo lose stoji, treci u svojoj eri. Ko pamti nekog ko je u svojoj eri tek treci po uspesima!? Niko! Sampras je u svojoj eri bio prvi, Nadal drugi, niko ne pamti treceg i ne ubraja ga u najvece. Nolo pada u onu slabiju grupu, gde su Beker, Edberg, Lendl, Vilander i ostali sporedni igraci u svojim erama. Sve ti shvatas, pametna si ti, nego se boris, neces da priznas da sam u pravu bote.

Postovalac

pre 6 godina

Evo, koliko nervoze u jednoj izjavi. A onda pogledajte Novakove izjave iz kojih izbija stalozenost i ljubav.

Cini se da bi i Rafinom timu dobro dosao Pepe Imaz. Kakvi crni trnjevi, kakva crna prokletstva... mir i ljubav.

Saša

pre 6 godina

Polako Toni, ako je to sa trnom iz stopala samo zbog meča u kome je Rafa konačno imao dominaciju protiv Novaka, bojim se da ćete sada mirati da naučite da lebdite. Rafi svaka čast po sto puta ali sledeći meč Nole dobija.

Lik

pre 6 godina

Ko malo bolje posmatra celu tu situaciju oko Novaka primetiće da svi igrači, više ili manje zaziru od njega u smislu straha da se zver ne probudi.
A probudiće se, vrlo uskoro.

tange

pre 6 godina

Svaka cast na pobedi Toni i ne bih da je umanjujem, ali Novaka ove godine pobedjuju i znatno slabiji od Nadala, tako da ova pobeda i nije neko merilo.. 
(Styx river, 16. maj 2017 21:54) 
Ali su zato Djokoviceve pobede nad njim od Roland Garosa 2014. na ovamo ciste kao suza, iako je doticni gubio u tom periodu cak i od Troickog. To vam je srpska logika.
(Mikii, 16. maj 2017 22:05)

nemoj ti o logici, ajde brisi.

anica

pre 6 godina

Novak je drugi na Goat listi, po mnogim parametrima bplji od Nadala i Federera, a ti pises kako nece ostati upamcen, ju ju...ostace upamcen tamo gde je bitno da ostane, postovanje je Novak stekao radom i znanjem, i to ne moze oduzeti. Novak je igrac koji ima pozitivan skor sa dva najveca igraca u istoriji...dakle, ukupno ima 50pobeda nad obijicom...Sta je onda on? Koji Kirjos? Shvati srce da nikako ali nikako ne mozes Novaka omalovaziti, i da sve ovo govori o tvojoj netrpeljivosti. Sve sto sam imala sam ti rekla, objasnila, ali ne vredi...

Zagor

pre 6 godina

16 maj...Au,koliko se ti razumes u tenis,kad ti je Kirjos legenda tenisa..Samo za tebe jedan podatak,da Nole ima pozitivan skor,i protiv Rafe,i Federera...Nole i da ne osvoji vise nijedan turnir,on je NAJVEĆI...

anica

pre 6 godina

Objasnio!
Meni je fascinantno koliko su Nadal i njegov stric(trener) kroz celu karijeru bili svesni Noletove pojave, uvek sa respektom, i cesto puta je isticao konkretno Toni da je Novak kvalitetniji teniser i da je najtezi protivnik. U vremenu kada vladaju zloba, zavist i povrsnost, a tek u ovom njihovom svetu gde postanu robovi vecinskog misljenja, oni pored svih uspeha...pored svih poraza od Noleta, padova, uvek dostojanstveni. Mnogo znaci porodica, vaspitanje. Zato mi je Nadal drag. To je ono sto je kod Federera bilo otklonjeno, ta neka doza porodicne topline, da se prepozna iskrena iskra.
Definitivno je za ovaj povratak Rafe opet zasluzan stric, uspeli su. Prva sam pricala da bi mozda trebao nesto novo da ubaci u igru, da promeni nacin igre, ali Nadal je veliki radnik, vidi se da je radio na servisu i svaka mu cast generalno na povratku.
Ono sto zelim jeste da se sto vise sastaju jer uzivam u njihovim mecevima.
Vamos!

Styx river

pre 6 godina

Svaka cast na pobedi Toni i ne bih da je umanjujem, ali Novaka ove godine pobedjuju i znatno slabiji od Nadala, tako da ova pobeda i nije neko merilo..

JaNeZelimBitiAnoninan

pre 6 godina

Toni je potpuno u pravu. Ispao je prokleti trn, ali Novaku ne Rafi. Novak je shvatio gde je i pocece da grize da bi opet bio prvi. Trn koji je formiran i koji je stajao poslednjih godinu dana je ispao i Novak ce do Wimbledon-a biti stari. Zivi bili pa videli!
Pozdrav za sve prave ljubitelje sporta!

beograd_moskva

pre 6 godina

Seti se Toni sta si rekao o Noletu pre dve-tri godine, kad je poceo Rafin sunovrat! Cisto podsecam, da vam se ne vrati ponovo isto.

anica

pre 6 godina

Novak ce biti zaboravljen samo za istraumirane kompleksase, pobegao si kad sam te pitala kada je Goat pobedio najveceg rivala na RG...nemas odgovor hehe.
Uopste ne delim savete, samo pisem kako mislim...imam pravo.
Sto se tice gurua nesto ne pamtim da mu je vodio glavnu rec ranije i da je oterao trenere...ne brini bote, od mene nista lose ne moze da te snadje...samo citaj.

neutralan nenavijac

pre 6 godina

@I evo cuvene logike: kad Novak pobedjuje, to je apsolutno zasluzeno jer je najbolji, najpametniji, najlepsi, bez dopinga, uvek protiv nepovredjenih, na vrhuncu forme, protivnika, bla bla....kad izgubi, ima zilion razloga, od zavera do gurua, od stanja terena do familije, samo nikad, ama bas nikad, zato sto je neko, prosto, bolji.
(auh!, 16. maj 2017 22:58)

Evo ja cu da ti kažem. Trenutno je bolji Nadal. Zasluženo je pobedio.
A sad pitanje za tebe. Kad je Novak pobeđivao tri godine jel bio i on bolji?
Ili Nadal nije bio onaj stari, bio je povređen, mator, imao zanoktice, Novak se dopingovao ili šta već?
Odgovori. Ti ili bilo ko.

anica

pre 6 godina

Rekoh ti od onomad da si porazen od jedne dame, a rekla bih ti jos nesto ali mi nece objaviti. Navela sam ti i razlog.
Ne bezim ja nikad od odgovora, realno ko gleda vidi ko je Novak a ko Sampras u svetu tenisa, osim za isfrustrirane Nolemrzitelje. Nije bio tu, kao sto Novak nije ziveo samo na salati i kao sto zena nije vodila glavnu rec. Sto se tice poredjenja Novaka sa Kirjosom i Nadala i Federera na RG...to samo govori koliko si nemocan...volis ti plazmu i mleko?

anica

pre 6 godina

(?, 16. maj 2017 21:53)
Nemoj da pricas, mali ili veliki trn je zeznut, o tome govori Rafin stric, nego sta ti znas kad si i sam pobegulja kao Goat...prolazi prolece polako, pa ce leto...sve mirise, kad cemo da prepricavamo duel sa RG, prstalo je od predivnih poena.

Sanja

pre 6 godina

Ja se njima divim kako nalaze motivaciju i posle toliko godina na tetenu! Prekretnica u karijeri - kojoj, kad bi mogao sutra da se penzionise...

hh

pre 6 godina

Kada se Rafa sudari sa Novakom koji na svakom turniru dođe dominantno do finala, i tu ga Rafa pobedi sedam puta za redom i uzme tako 3 slema i 4 mastersa, e onda pričajte o izvađenom prokletom trnu.

?

pre 6 godina

@anica
Dobar meni, dobar...prijatno.
Sampras 7 Vimbldona i 5 USO, za Noloa je to nedostizno. Pogledaj koliko je dugo bio prvi na svetu. Legenda. I sto je najvaznije, prvi u svojoj eri bote, ubedljivo najuspesniji. Nolo je osvajao najvise titula protiv Mareja kojeg evo smatraju najgorim brojem 1 ikada i naravno protiv matorog i povredjenog Federera i povredjenog Nadala. Kakve su to titule kada ti je protivnik povredjeni matorac!?
A Sampras protiv zdravih i mladih rivala. I sto je najvaznije, Sampras je u svojoj eri najbolji, Nolo u svojoj tek na trecem mestu! Ne moze to ni da se poredi.

neutralan nenavijac

pre 6 godina

Djokovic je daleko od svog maksimuma ove godine i to je cinjenica. Isto kao sto je Nadal daleko od svog vec godinama. Fora je u tome sto se Djokoviceve pobede velicaju, a u porazima traze izgovori. Pa tako kad se izvuce iz neke teske situacije, onda je on mentalna gromada, supermen i junacina, a kad to neko drugi uradi, onda je doticni imao srece, a protivnik veze sa zivotom nema. Srpska posla, ponavljam.
(Mikii, 16. maj 2017 23:35)

@Djokovic je daleko od svog maksimuma ove godine i to je cinjenica. Isto kao sto je Nadal daleko od svog vec godinama. Fora je u tome sto se Djokoviceve pobede velicaju, a u porazima traze izgovori. Pa tako kad se izvuce iz neke teske situacije, onda je on mentalna gromada, supermen i junacina, a kad to neko drugi uradi, onda je doticni imao srece, a protivnik veze sa zivotom nema. Srpska posla, ponavljam.
(Mikii, 16. maj 2017 23:35)

U godini mislim 2011.Nadala je u svim finalima pobeđivao samo Novak. Kako to onda Nadal nije bio na maksimumu? Ako je sve igrače pobedio uvek i svuda sem Novaka.
E vidiš to je problem. Jel može neki igrač da napreduje i pobedi drugog ili je neko stvoren nepobediv al eto nije na maksimumu pa ga drugi pobedi?
Ljudi, ne budite smešni. Nađite godinu u kojoj je Nadal bio na maksimumu i imao bolji rezultat od Novaka.
Za kraj, NE SPORIM VELIČANSTVENOG NADALA, ALI NEMOJTE NI VI NOVAKA.

Osvesti se,covece...

pre 6 godina

Da budem iskren.
Ispadne li Novak pre duela sa Rafom na bilo kom turniru,navijacu za njega.
Decko je OK.
Izuzetno skroman,posten,normalan...veliki radnik,pre svega.
Setite se njegovih izjava posle serije poraza u finalima protiv Noleta.
Ako vam to nije dovoljno,pogledajte sta je izjavio pre njihovog okrsaja u Madridu,kada je stao u njegovu odbranu u smislu da zasluzuje veliko postovanje i respekt,bez obzira na ovogodisnje rezultate!
Novak treba da primeni njegov recept za povratak.
Rad,rad,samo rad.
Nikako budalastine tipa ljubav,srce,pozitivna energija...

P.S.
Stariji ce se setiti vrsnog slalomasa iz Slovenije koji je svojevremeno oduvao konkurenciju,praveci po nekoliko sekundi prednosti po voznji.
Rok Petrovich se zvao.
Onda je poceo da se bavi filozofijom i meditacijama.
Radio,po njegovim recima,na stilu skijanja kojim nece dodirivati sneg,nego lebdeti iznad.
Ne trebam pricati kako se to zavrsilo.

Kad vidim onog Pepe Imaza,odmah mi padne ovaj slucaj na pamet.
Upropastice mu ostatak karijere,ako vec nije!

?

pre 6 godina

@anica
Isto je to, to je druzina onih koji su u svojim erama bili sporedni igraci, treci ili cetvrti po uspesima. Trebalo je Anice znati uzeti neki GS i protiv Rodika i Safina, pa Nolo npr nikako to nije mogao, lemali ga gde su stigli. I Samprasa su, ali je i Sampras njih. Sampras nije osvajao titule protiv staraca koji su 6 godina stariji od njega, Nolo jeste. Lako je bilo Nolou da osvaja titule protiv Bedenea, Aguta, Darcisa, Cilica... Sampras bi u takvoj konkurenciji, staraca, povredjenih rivala i poluamatera osvojio 20 GS. Ali, pn je morao da se nosi sa Agasijem, Bekerom, Edbergom, Vilanderom, Lendlom, Rafterom, Cengom, Ivanisevicem, Kurijerom... Samprasovi rivali nisu propustali po pola sezone zbog povreda kao Nolovi. Kad Nolo bude na drugom mestu u istoriji po broju GS i vremenu na prvom mestu, kad osvoji 7 titula na VB i 5 USO, neka se javi, do tada je Sampras bolji.
Hvala na pozivu.

realno

pre 6 godina

Eeeee, moj Toni....vrlo dobro znas da ovo nije merilo jer je Djokovic van forme...a sto se tice trna u stopalu...vrlo brzo ce ga tvoj pulen opet nazad dobiti...

Marko

pre 6 godina

Dominirao jeste, ali nad teniserom koji je u padu forme..cak i tada mu je uzeo brejk. Ne bih se previse radovao da sam Toni...Novak ce podici formu kako sezona bude odmicala..ovak pad je bio neminovan ali je i trenutno prolazan.

anica

pre 6 godina

Kada neko osvoji 12 GS, 220 nedelja na prvom mestu, 30 mastersa i 5 zavrsnih, ne moze bote nikako biti u rangu Vilandera i Bekera, to samo govori o netrpeljivosti prema Novaku. Kada Sampras bude vezao 4 slema, igrao bar jedno finale RG, i imao najbolju sezonu u istoriji, tad ce biti ispred Novaka. Veliki je uspeh kada osvajas slemove preko Nadala i Federera, i nanizes 12, veliki je uspeh za Mareja sto ima 3...nije to vreme Filipusisa, Rodika, Hjuita, Gonzalesa i Safina. Moralo je da se radi.
Naravno da je skor tu da se popravlja, i da se prestize, eto i Federer ima sansu da prestigne Nadala.
Naravno da se borim, i da sam pametna, i budi siguran da bih ti priznala da si u pravu, nemam problem sa tim, ali znas i ti da nisi, ako zelis danas na rucak, samo se najavi.

Sonsy

pre 6 godina

Koliko ovde ima strucnjaka za tenis svi se u sve razumeju a Novak uziva pokazao da je dominantan i No.1 i sada rastereceno igra a koliko je vas experata ovde ostvarilo 1% ciljeva u zivotu a znate ta pljujete po ljudskoj i sportskoj legendi kakav je Djokovic?Samo se zapitajte pre nego sto pomenete Djokovica bice vam lakse jer onda usta necete da otvarate a ni ruku da zamarate pišuci nesto sto nema veze.

Marko

pre 6 godina

@ANICA
@Kada neko osvoji 12 GS, 220 nedelja na prvom mestu, 30 mastersa i 5 zavrsnih, ne moze bote nikako biti u rangu Vilandera i Bekera, to samo govori o netrpeljivosti prema Novaku...
(anica, 17. maj 2017 11:01)

Zašto uopšte ulaziš u polemiku sa ljudima koji nisu ljudi? Jer čovek treba da bude otvorenopg uma i ne nipodaštava umeće drugog.
Da li misliš da i kada bi Novak od današnjeg dana osvojio sve i nikada ne izgubio ovi nepatvoreni luzeri rekli da je najveći. Naravno da ne bi. Federer bi naprasno opet postao starac, a Nadalove povrede od pre bi nekako učinile daa eto on sada ne može da pobedi.
Čuvene su priče Nadal nije na svom maksimumu. Jel Novak kriv kada ovaj nije na maksimumu. I naravno po njima Novak je sada na maksimumu, ali eto Nadal koji nije je i takav bolji od Novaka. Drugim rečima Nadal je sada verovatno isto povređen mator i nije u formi i pobeđuje Novaka koji je na maksimumu.
Ne odgovaraj Anice. I ne čitaj komentare. Besmisleno je. Ovo je moj poslednji komentar i poslednji put da sam čitao komentare o novaku.
Svim ljudima dobre volje želim da uživaju u VELIČANSTVENIM FEDERERU NOVAKU I NADALU (REDOSLED JE NEBITAN)

Mikii

pre 6 godina

Ljudi, ne budite smešni. Nađite godinu u kojoj je Nadal bio na maksimumu i imao bolji rezultat od Novaka.
Za kraj, NE SPORIM VELIČANSTVENOG NADALA, ALI NEMOJTE NI VI NOVAKA.
(neutralan nenavijac, 17. maj 2017 00:00)

2010.? Ono sto je cinjenica jeste da je Nadal na pocetku 2011. doziveo povredu na AUS Open-u, nakon cega cele godine nije bio u top formi. Tacnije, zakljucno sa 2010. vise nikad nije bio na tom nivou. Tacno je da je gubio samo od Djokovica finala. Zasto? Zato sto i ovakav kakav je danas moze da mlati boraniju.

PeteSampras

pre 6 godina

@ , i samo čudom i sticajem okolnosti danas ne praše neki novi klinci ~10 godina mlađi od velike 3. 

Pa ti klinci ne praše jer nekim čudom 3 najbolja igrača u istoriji igraju u isto vreme na turu već 10-15 godina. Ti klinci moraju biti najbolji ikada da bi prašili veliku 3.

Slavoljub Petrović

pre 6 godina

,@2010.? Ono sto je cinjenica jeste da je Nadal na pocetku 2011. doziveo povredu na AUS Open-u, nakon cega cele godine nije bio u top formi. Tacnije, zakljucno sa 2010. vise nikad nije bio na tom nivou. Tacno je da je gubio samo od Djokovica finala. Zasto? Zato sto i ovakav kakav je danas moze da mlati boraniju.
(Mikii, 17. maj 2017 14:19)

Drugim rečima i Novak je boranija ili ne?
Bože što bi voleo da imam mozak ovih Novakovih mrzitelja pa da se odmorim kao čovek.
Novak je tog Nadala mleo tri godine. U RG ga je pobedio 3:0 i dan danas još uvek ima više pobeda od njega.

anica

pre 6 godina

Kad Nolo bude na drugom mestu u istoriji po broju GS i vremenu na prvom mestu, kad osvoji 7 titula na VB i 5 USO, neka se javi, do tada je Sampras bolji.
Hvala na pozivu.
(?, 17. maj 2017 16:07)
Nole...nije Nolo!
Sampras 7WB/Novak 6 AO.
Sampras 5 US/Novak 3 WB
Sampras nijedno finale RG, Novak titula.
Masterse, zavrsne masterse, H2H, ko je mator i ko je povredjen da stavimo pod undo, ti to bote ne priznajes jer to po tebi ne predstavlja nista...ali da ipak ostavimo finala GS, sve Federer Nadal Marej i jednom Conga.
Znam da je tesko da shvatis, zato sto ne volis Noleta, ali pomiri se bote, sladji ce ti biti i zivot.
Danas na meniju imamo fasirane snicle, kupus salatu i kao dezert rolat "Sovine oci".

Loki

pre 6 godina

Nadal treba još nekoliko puta da dotuče Noleta, i tada ceš naš Noleta shvatiti koliko je daleko od dobre forme i da greši oko izbora tima. To je ono što mu treba,težak put,ali jedini.

Mina

pre 6 godina

Citam ove komentare i "strucne" analize o igri naseg Novaka i pitam se sta je sa nama? Ocigledno nesto nijebu redu.
Kada se lose govori i pise o Nadalu a bilo je dosta takvih, njegova spanija odmah digne glas i kaze da je napad na Nadala, napad na Spaniju.A mi? Kad od svog zivota napravimo delic onog sto je Novak od svog, sigurna sam da necemo suditi o tudjim uspesima i neuspesima. Hajde da radimo na sebi i ne bavimo se tudjim zivotom.