Ponedeljak, 15.05.2017.

08:28

ATP: Đoković na -3.515 pred Rim

Novak Đoković nije uspeo da odbrani titulu u Madridu, ali je uspeo da smanji zaostatak za vodećim na ATP listi Endijem Marijem.

Izvor: AK

ATP: Ðokoviæ na -3.515 pred Rim IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Mi'sim

pre 6 godina

Novak gubi Rim, ali dobija RG i kreće uzlaznom putanjom do prvog mesta.
Murrey gubi i Rim i RG i od Wimbledon-a kreću njihova finala.

Ovi ostali će da skupljaju mrvice do kraja godine. Zanimljiva će biti igra Wawrinke, Rafe i Rodgera za treće mesto.

Od Wimbledona prestaje foliranje prve dvojice.

neko iz mase

pre 6 godina

Koja guzva sa bodovima od drugog do desetog mesta da ce biti stvarno zanimljivo do kraja tura na sljaci. Posto vrlo lako mogu da se dogode promene a za prvo mesto na kom je Endi tek posle treceg GS u sezoni na Vimbldonu.

Dragan

pre 6 godina

Nemogu da shvatim zasto se zamaravate sa ATP listom.Nije bitno koliko Nole brani poena, vec je problem njegova igra i gubitak celog tima skojim je sve ostvario u zivotu.Sa ovim timom koji sada sedi u lozi nemoze vise nista da ostvari.Pad je neizbezan posle RG. Rafu nemoze niko da zaustavi u Rimu i RG. Zatim dolazi London gdje ce najverovatnije biti sukom Fedexa i Rafe, zavisi samo od zreba, gdje ima Fedex sansu da Rafu obori na kolena.Sto se.tice Novaka da ponovi Rim i RG, moze samo pod jednim uslovom.da se bik povredi ili preda borbu kao prosle godine na RG, sto je kumovalo Novaku osvajanje tog magicnog RG. Zato , puno hvala Rafi.Ako Novak pod hitno ovu lozi ne smeni i ne pronadje pravog trenera, od njegove karijere, nazalost nema vise nista.Zivi bili pa videli.

realnost

pre 6 godina

@dr

Dao si prilicno dobru analizu, ali ne bih se slozio da Nadal nije kompletan teniser kao Federer i Djokovic, okej tacno je da je na jednoj podlozi tj. sljaci veoma veoma ubedljiv u odnosu na beton i travu, ali to ne umanjuje znacaj i doprinos tenisu kao ova dvojica... Covek ima 5 GS i 8 ATP 1000 van najomiljenije podloge... Na GS mecevima ima skor protiv Djokovica 9-4 (4-3 u finalima), protiv Federera 9-3 (6-3 u finalima)... Poenta price je da su ova tri velikana igre nerazdvojni cinioci u svetu tenisa i da ih ne treba razdvajati zato sto ovaj nema ovu titulu, ovaj neku drugu itd itd...

taki p.

pre 6 godina

Ne vidim razloga za pesimizam,pa i Rafa i Roger su padali ispod petog mesta,kao Novak nemoze posle toga da se vrati.RG ce biti najvazniji,ako izbegne Rafu moze i do finala,onda bi izgubio samo 800 poena,i ostao bi drugi.Posle toga na travi moze da zaradjuje poene,takodje i u Rimu,jer su odbijeni bodovi od prosle godine.Novak je u krizi,ali vidim da su ga ovde mnogi "sahranili".Igrace on jos,nemoguce da ce ovako biti do kraja karijere,cim kompletira box,bice mnogo bolje.Ugledajte se na Rafine fanove,oni 3 godine cekaju na slem i nikada nisu odustali.Krajnosti su valjda uz inat,neizbezan deo ovog naroda.

pepe car

pre 6 godina

Citajuci komentare ovdasnjih Noletovih navijaca (iliti fanova jer smo svi jel'te verzirani u engleskom pa nam srpski vise i ne treba)lako se mogu izvuci zakljucci i saveti koji mu se upucuju - a sve u svrhu teniskog oporavka:

- Izbaci travu iz jelovnika - to je za krave. Svaki dan bar pet kila mrtvih zivotinja konzumiraj - u raznim oblicima
- Prestani da smaras o miru i sreci - od toga nemas vajde nego krst drveni (najveci) oko vrata ili retrovizora kao oni likovi koji se okolo vozaju u dzipovima sa zatamnjenim staklima i pokazuju svoju smernost i skromnost pred bogom i narodom
- Zenu sutni u kuhinju jer sta ona ionako zna. Petlja se gde joj nije mesto i kao svaka zena 'ce da te iskvari skroz. Ako treba i par vaspitnih samara...
- Onog Imaza/gmaza nogom u d... iliti jos bolje gorespomenutim krstom u lobanju da i on vidi svog boga
- Brata Marka za gusu pa neka ore, rilja i kopa kanale - to je dobro i za dusu i telo. Sigurno ce ga izleciti od tog prenemaganja i ludila koje glumi a zove se depresija.
- Plati porez i vrati bar jedan deo onoga sto je drzava ulozila u tebe. Ugledaj se na nas jer mi sa pesmom i radoscu placamo isti i placali bi i mnogo vise samo kad bismo mogli.
- Vrati se medju svoj narod sa tog trulog Zapada bez obzira sto se mi svi ovde upinjemo da sebe i nasu decu posaljemo na isti. Nigde ti nece biti bolje nego ovde a naci ces i novi smisao u zivotu i inspiraciju za daljnju tenisku karijeru.

Klagen

pre 6 godina

Onog dana kad si odbacio drveni krst i stavio kamen oko vrata šta si očekivao da će se desiti? Samo da potoneš. Novače, sa krstom se pobeđuje. Osvesti se. 88u
(Krst, 15. maj 2017 11:45)

Novak na svakom turniru skine majicu i pokaze se da ima drveni krst oko vrata. Ili si slep ili izrazito zao.

Xfaktor

pre 6 godina

Gotovo je Nole, svaka ti cast na svemu sta si postignuo i sta si mi puno puta ucinio ponosnim, ali bolje se povuci dostojanstveno!
(GROBARI KNIN, 15. maj 2017 12:55
Sad je kasno, da je to ucinio posle osvajanja RG bilo bi casno. On se sada mora vratiti da bi se casno oprostio.

Tennisman

pre 6 godina

Sa ovakvom igrom Djokovic pada vec za 2-3 meseca na 4 ili 5 mesto
(Dacha, 15. maj 2017 11:25)

Kakva dva, on ako ne dodje do polufinala Rima sigurno pada na peto mesto i to pred Rolan Garos jer se gleda proslogodisnji kalendar, a ove godine se RG igra nedelju dana kasnije, ove ce poceti 29. maja a prosle godine je krenuo 22. i bodovi se oduzimaju onog datuma kad je poceo turnir prosle godine sto znaci da ce pasti na cetvrto a verovatno i peto

boban,nis

pre 6 godina

Po komentarima izgleda da je najbolje da mi kazemo Noletu sta dalje?

Mi obicni ljudi 99.9% itekeko manje uspesni od njega.

Nole radi ono zto zelis pa makar nikad ne osvojio ni jedan trofej.

GROBARI KNIN

pre 6 godina

Gotovo je Nole, svaka ti cast na svemu sta si postignuo i sta si mi puno puta ucinio ponosnim, ali bolje se povuci dostojanstveno!

rabo

pre 6 godina

Samo bih voleo da ili IGRA ili NE IGRA. Da ne traljavi i da posle, kad zavrsi karijeru, ne ostane bljutav ukus. Da ga ne bije bilo ko. Navijam za njega iz sve snage od njegove 17-te godine i beskrajno sam se radovao pobedama.
HVALA NOLE ! ! !

Otac Namimije

pre 6 godina

I komentatorima i svima je jasno da Djokovic trenutno (da ne kazem "vise") ne merka prvo mesto, vec gleda kako da poboljsa svoju igru. Besmisleno je izvestavanje o tome koliko mu Endi bezi!?
Zar nije mnogo realnije staviti u naslov da mu Varva dise za vrat sa par sto bodova razlike i da je i Nadalu na puskometu?? Da sve ide ka tome da vec posle RG Nole biti prestignut od Vavre, Nadala i mozda i Fedeksa? Pogledajte bodove, igru vec vidite...
Zasto se zamlacivati prosloscu i nerealnim planovima i kreirati nekakva suluda ocekivanja??

dragan

pre 6 godina

Kao neko ko voli Novaka i sve ono što on predstavlja (što je predstavljao), smatram da je ovo kraj jedne velike i lepe karijere. Čovek je mogao da dosegne zvezde, mogao je da bude najveći među najvećima ali nekome to nije odgovaralo. Bez snage, bezvoljan vidi se da nije skoncentrisan, rastrzan, zamišljen, fizički slab, ponekad frustriran zbog svoje nemoći ... Možemo mi ovde da pametujemo kako je njegov život njegova stvar, ali ako postoji neko ko ga stvarno voli morao bi da pokuša da mu otvori oči, jer ovo što radi nema veze sa životom.
Neko bi morao nešto da preduzme.

tesla

pre 6 godina

Jedino bitno ove godine (posto se vrsi neverovatna smena na listi) je atp trka za london. Nadal 4700 p, federer 4000, ...Nole samo 1000. Ako ne pocne uskoro da osvaja, nece biti ni u top 5. Ali ova godina je vec otisla uz vetar. Treba se max okrenuti GS turnirima.

hehe

pre 6 godina

Sve naopako u tenisu. Federer delje Nadala, Nadal delje Novaka. Još da Nadal krene da osvaja po dvoranama i Endi prestane da brblja, ode sve u....

..

pre 6 godina

Novak bi trebao kao Nadal kad ispadne iz forme. Ode na pauzu nekoliko meseci. Za to vreme trenira i kad se “utegne“ vrati se nazad na tur. Evo i Federer to probao, pa?

kartmen

pre 6 godina

Novak je za četiri meseca osvojio 600 bodova. Po broju bodova od početka godine je 23. a ne ni drugi ni treći. Ako ne počne da osvaja turnire za koji mesec će ispasti iz prvih deset.

dr

pre 6 godina

Novak treba da batali listu i ambicije da se kao nešto vrati na no1. Ima on tamo na vrhu preko 200 nedelja. Svega par tenisera u istoriji je bilo duže na vrhu od njega, a i oni nisu za celu karijeru imali za konkurenciju igrače kalibra Federera i Nadala. Nole treba da traži formu i fokusira se samo na slemove, poput čudaka Vavrinke. Nadal npr može samo da sanja da prebaci 200 nedelja. Šljaka mu sada dobro ide i ako odigra dobro travu (?) i beton može opet na no1. Njemu se svi uspesi vrte oko šljake. Neverovatna disproporcija kod Nadala u titulama i uspešnosti po podlogama. Dve trećine svih titula su mu sa tri, četiri turnira na šljaci, 10 od 14 slemova samo sa jednog godišnje na šljaci. Za celu karijeru samo 8 titula nakon sezone šljake (posle Garosa), svega par titula posle USOpena, samo jedna titula u dvorani. Kod Federera i naročito Novaka je odnos titula po podlogama u daleko prirodnijoj relaciji sa brojem turnira po podlogama. To su neosporne činjenice, koje zaista govore da su Federer i Novak ipak kompletniji teniseri. Da li bolji ili ne, ne sudim, ali ipak kompletniji. Najbolji dokaz toga je neverovatna činjenica da takva veličina kao Nadal nema nikakve uspehe na indoor turnirima. Jedini od teniskih velikana u istoriji koji nema Završni top8 masters. Svi velikani su to osvajali višestruko. Jednostavno Rafa nije kompletan teniser, (barem ne kao već spomenuti), nema igru za indoor tenis, slično kao i Sampras koji nema igru na šljaci, kao i Borg na betonu. Rafa je i u najboljim godinama znao da izgubi od anonimusa na travi i betonu, što se Fedu i Novaku nije dešavalo na šljaci, uglavnom su najčešće od Nadala gubili, ili međusobno. Obrni, okreni, njih trojca su najbolji ikada, a igraju u isto vreme, kako reče onomad Agasi.

No Roger, no tennis!

pre 6 godina

Povratak otpisanih,Roger i Rafa će sigurno odlučivati o prvom mestu do kraja sezone. Šamar mlađim snagama, a Novak i Andy kao da su se zasitili tenisa.

Čvarkov

pre 6 godina

... dok je Pepea... nema Nolečemu da se nada... igra mu je prosečna, tek na trenutke vrhunska... a to nije dovoljno za igru protiv top 10 igrača... deluje bezvoljno i nedovoljno koncentrisano na ono zašto je tu, a to je samo igra tenisa, drugih obaveza on i nema ili ne bibtrebao da ima... a slanje srca publici i ostala proser...anja ostavi za druge...

Krst

pre 6 godina

Onog dana kad si odbacio drveni krst i stavio kamen oko vrata šta si očekivao da će se desiti? Samo da potoneš. Novače, sa krstom se pobeđuje. Osvesti se. 88u

Mali Kirjos

pre 6 godina

Zao mi je to reci, ali mislim da Nole vise uopste nije u klasi Nadala, pa i Tima i verovatno jos nekih... Dalji pad je neminovan kada jednom budu obrisani Rim i Pariz pa bi za par meseci moglo da se postavi pitanje i ostanka medju deset - razlika u odnosu na Marjea je najmanji problem... Novak je imao jedan nestvarno dobar period, navikao nas je na pobede, ali se plasim da je to sada stvar proslosti. To sto ga mi volimo i obozavamo, to je lepo, ali sadasnja realnost je nesto drugo - dovoljno je bilo gledati prvi set juce pa to shvatiti, nema dovoljno brzine, nema snage udaraca, nema pritiska na protivnika, jednostavno Nole je bio nemocan, a i govor tela je bio takav kao da ni on sam ne veruje da moze bolje... Mislim da je potrebno da se desi pravo cudo pa da opet krene ka vrhu - mislim da cemo morati da se zadovoljavamo njegovim ucescem u polufinalima ili cak cevrtfinalima velikih turnira...

Novosadjanin.

pre 6 godina

Atp race lista za 2017 kaze da je Novak 16ti. a uveliko je vec peti mesec. Bice veliki uspeh ako sa ovakvom igrom i Pepeom u boksu zavrsi u top 10.

Kalu

pre 6 godina

Ukoliko se pogleda race lista (poeni osvojeni u toku ove kalendarske godine), Novak je 16. teniser sveta. To je poziija koja realno oslikava trenutno stanje Novakovog tenisa.

ime

pre 6 godina

Novak ne moze na prvo ove godine i on to zna. Sledece godine brani jako malo - gotovo nista tako da je moguce da sledece godine u ovo vreme bude konkurentan. Mozda je ovaj "pad" deo taktike.

olja

pre 6 godina

Ta razlika je nebitna.
Nole igra lose i napredak nije ni na vidiku. On, kako vidimo, nije spreman ni na kakav radikalan zaokret da bi igra napredovala . Od kako je poceo "pad", sve sto je uradio, uradio je u korist svoje stete.

Alex

pre 6 godina

Nola ide na 5. mesto posle RG. Realno. Sumnjam da će drastično moći da popravi igru i odbrani 2600 bodova Rim+RG. Posle toga... ko zna šta će biti. Možda krene da napreduje, možda i ne... Po prikazanoj igri u prvih 5 meseci je realno top 25.

AlenPfc

pre 6 godina

Zna li neko gde je smesten Nole u Rimu, ja sam u Rimu i voleo bih napraviti jednu sliku sa njim, nazalost ulaznice su preskupe za jednog studenta idu oko 150evra za celi dan

Mrki

pre 6 godina

Nije uspeo da odbrani ali je uspeo da poveća eazliku. Baš je Nole uspešan ove godine.
Čovek raspustio ceo tim, smanjio troškove a povećava razluku na ATP lestvici. Sa ovakim uspesima će na kraju godine biti u top 50.

Bodibond

pre 6 godina

Igrom nije smanjio sigurno jer je izgubio vise nego Endi.
Rim je poceo, bodovi su skinuti. Kako igraju obojica mozda skine za 90, eventualno za 270 bodova.
Idemo Rafa, sad ih imas. Uzmi i Rim i Roland Garos.

Vamos

pre 6 godina

Gde je Novaku 16000-17000 poena???

Nadal 4745
Djokovic 1025

Pa on kasni na obe liste preko 3500 bodova.

Pitanje je da li ce zavrsiti godinu u top 10 jer u top 3 sigurno nece.

BL

pre 6 godina

2 mjeseca nakon sto su poceli problemi Novaka Djokovica, dakle nakon one njegove izjave proslog ljeta da mu tenis vise nije prioritet, sam razmisljao i shvatio da je problem Pepe. Drago mi je da ljudi isto to konacno pocinju shvatati nakon sto je otpustio citav tim, a njega ne, vozi se u autu sa srcem i slicno. I sto prestaju da krive Jelenu (koja je bila a njim i 2011, kako tad nije ona bila problem?!) i ishranu (koja je samo posljedica "rada" tj. prodavanja magle Pepea), a kritikuju Pepea, jer to je pravi krivac. A ono sto sam dodatno shvatio je da je zaista pravi "krivac" Marko Djokovic. On je doveo Pepea i uvalio ga Novaku. I cak i Novaka mogu da shvatim, prihvatio je Pepea ne bi li pomogao bratu da ozdravi, svaka mu cast za to. Pokazao je da bi zrtvovao TAKVU KARIJERU za dobrobit brata. Ono sto mi zaista nije jasno je, kako taj brat ne vidi i kako se ne osjeca glupo dok sjedi u onoj lozi i vidi kako mu brat rezultatski propada. Otkad mu on sa Pepeom sjedi u lozi, gubi od koga stigne. Pa covjece za dobro svog brata, shvati da ti u toj lozi nije mjesto. Oslobodi ga i pusti da opet bude onaj stari, najbolji na svijetu. A ne da gubi od Istomina i slicnih. On tebe spasava, a ti njega unisti!

Torrente

pre 6 godina

Pobogu ljudi, Marej je u ovoj priči potpuno nebitan; Nadal bez ikakvih problema izuva protivnike u Rimu i Parizu, i juri ka vrhu.
Rođa gotovo sigurno uzima Vimbldon, i Novak će se (možda) do kraja godine boriti da ostane u prvih pet.

Man'te se prvog mesta, kada je i održavanje trenutne pozicije nemoguća misija.

ada

pre 6 godina

Kako bije ona Tim,ladno bi razbio djokovica,ozbiljan je problem kod novaka,trebalo bi da se povuče neko vreme ko rodzer a posle vrati ili ne vrati...

Nikola

pre 6 godina

Ne znam da li samo to ja primecujem, ali po meni najvece sanse za prvo mesto imaju Rafa i Federer, jer je Federer prosle godine igrao Rim, nije RG, dva od 250 i Wimbldon( jedini gde brani veci broj poena)i posle toga nista nije igrao, sto znaci da samo skuplja poene, dok je Nadal brzo ispao u Rimu i RG, Wimbldon nije igrao, od Mastersa Sinsinati i Sangaj je igrao i ispao odmah,na Us openu je dogurao do 16 najboljih, i u Pekingu do polufinala i on ce samo da skuplja poene. Dok Nole i Endi brane dosta toga i dosta turnira su igrali, pogotovo Endi koji posle Wimbldona pada sa prvog mesta.

pera

pre 6 godina

Vec znamo da je za Djokovicev pad kriva zena i ishrana i Ilmaz,a sta je sa ovim drugima iz prvih deset?Osim dvojice najstarijih ostali zaboravise da igraju tenis.
Drago mi je da su navijaci R.F i R.N. srecni.Imam 55 godina i tenis pratim jos od Bjorga i Konorsa ali ou ovako nesto tesko ce ojektivni ljubitelj tenisa poverovati.
mozda Ivan Ljubicic ima odgovor?Secam se njegovih izjava kada je zavrsio karijeru,kako je nemoguce igrati na vrhunskom nivou sa 31,2,3 godina.Veliki pozdrav pravim ljubiteljima tenisa.

Bojan

pre 6 godina

ja mislim da su ti poeni od proslogodisnjeg Rima vec skinuti

elem
sad krece period u kom Endi pocinje da brani ogroman broj poena i ova razlika ce da se topi (nakon RGa u korist novaka, ali u korist svih i pre toga)
cini se da sada Nadal ima najvise sansi za prvo mesto, narocito ako nastavi sa savrsenom sezonom sljake (to je 5500 poena samo na sljaci, a bio je odlican i na betonu pre toga, to ce jednostavno biti nedostizno za sve)

malji_deca

pre 6 godina

"Novak Đoković nije uspeo da odbrani titulu u Madridu, ali je uspeo da smanji zaostatak za vodećim na ATP listi Endijem Marijem."
Lako cemo mi zarazliku izmedju njega i prvog ali sta cemo sa razlikom izmedju njega i 3. i 4.?

Leemoon

pre 6 godina

pazite, ne racunate prednost Noleta ispred ostatka karavana koji je 1200 bodova u zaostatku iza Noleta. Nole ako se opet "oklizne" u Roland Garosu kao u Australiji, pitanje je da li ce biti u TOP3, a ne da li ce biti 1. ... samo sam realan

Leemoon

pre 6 godina

pazite, ne racunate prednost Noleta ispred ostatka karavana koji je 1200 bodova u zaostatku iza Noleta. Nole ako se opet "oklizne" u Roland Garosu kao u Australiji, pitanje je da li ce biti u TOP3, a ne da li ce biti 1. ... samo sam realan

malji_deca

pre 6 godina

"Novak Đoković nije uspeo da odbrani titulu u Madridu, ali je uspeo da smanji zaostatak za vodećim na ATP listi Endijem Marijem."
Lako cemo mi zarazliku izmedju njega i prvog ali sta cemo sa razlikom izmedju njega i 3. i 4.?

Bojan

pre 6 godina

ja mislim da su ti poeni od proslogodisnjeg Rima vec skinuti

elem
sad krece period u kom Endi pocinje da brani ogroman broj poena i ova razlika ce da se topi (nakon RGa u korist novaka, ali u korist svih i pre toga)
cini se da sada Nadal ima najvise sansi za prvo mesto, narocito ako nastavi sa savrsenom sezonom sljake (to je 5500 poena samo na sljaci, a bio je odlican i na betonu pre toga, to ce jednostavno biti nedostizno za sve)

No Roger, no tennis!

pre 6 godina

Povratak otpisanih,Roger i Rafa će sigurno odlučivati o prvom mestu do kraja sezone. Šamar mlađim snagama, a Novak i Andy kao da su se zasitili tenisa.

BL

pre 6 godina

2 mjeseca nakon sto su poceli problemi Novaka Djokovica, dakle nakon one njegove izjave proslog ljeta da mu tenis vise nije prioritet, sam razmisljao i shvatio da je problem Pepe. Drago mi je da ljudi isto to konacno pocinju shvatati nakon sto je otpustio citav tim, a njega ne, vozi se u autu sa srcem i slicno. I sto prestaju da krive Jelenu (koja je bila a njim i 2011, kako tad nije ona bila problem?!) i ishranu (koja je samo posljedica "rada" tj. prodavanja magle Pepea), a kritikuju Pepea, jer to je pravi krivac. A ono sto sam dodatno shvatio je da je zaista pravi "krivac" Marko Djokovic. On je doveo Pepea i uvalio ga Novaku. I cak i Novaka mogu da shvatim, prihvatio je Pepea ne bi li pomogao bratu da ozdravi, svaka mu cast za to. Pokazao je da bi zrtvovao TAKVU KARIJERU za dobrobit brata. Ono sto mi zaista nije jasno je, kako taj brat ne vidi i kako se ne osjeca glupo dok sjedi u onoj lozi i vidi kako mu brat rezultatski propada. Otkad mu on sa Pepeom sjedi u lozi, gubi od koga stigne. Pa covjece za dobro svog brata, shvati da ti u toj lozi nije mjesto. Oslobodi ga i pusti da opet bude onaj stari, najbolji na svijetu. A ne da gubi od Istomina i slicnih. On tebe spasava, a ti njega unisti!

kartmen

pre 6 godina

Novak je za četiri meseca osvojio 600 bodova. Po broju bodova od početka godine je 23. a ne ni drugi ni treći. Ako ne počne da osvaja turnire za koji mesec će ispasti iz prvih deset.

dr

pre 6 godina

Novak treba da batali listu i ambicije da se kao nešto vrati na no1. Ima on tamo na vrhu preko 200 nedelja. Svega par tenisera u istoriji je bilo duže na vrhu od njega, a i oni nisu za celu karijeru imali za konkurenciju igrače kalibra Federera i Nadala. Nole treba da traži formu i fokusira se samo na slemove, poput čudaka Vavrinke. Nadal npr može samo da sanja da prebaci 200 nedelja. Šljaka mu sada dobro ide i ako odigra dobro travu (?) i beton može opet na no1. Njemu se svi uspesi vrte oko šljake. Neverovatna disproporcija kod Nadala u titulama i uspešnosti po podlogama. Dve trećine svih titula su mu sa tri, četiri turnira na šljaci, 10 od 14 slemova samo sa jednog godišnje na šljaci. Za celu karijeru samo 8 titula nakon sezone šljake (posle Garosa), svega par titula posle USOpena, samo jedna titula u dvorani. Kod Federera i naročito Novaka je odnos titula po podlogama u daleko prirodnijoj relaciji sa brojem turnira po podlogama. To su neosporne činjenice, koje zaista govore da su Federer i Novak ipak kompletniji teniseri. Da li bolji ili ne, ne sudim, ali ipak kompletniji. Najbolji dokaz toga je neverovatna činjenica da takva veličina kao Nadal nema nikakve uspehe na indoor turnirima. Jedini od teniskih velikana u istoriji koji nema Završni top8 masters. Svi velikani su to osvajali višestruko. Jednostavno Rafa nije kompletan teniser, (barem ne kao već spomenuti), nema igru za indoor tenis, slično kao i Sampras koji nema igru na šljaci, kao i Borg na betonu. Rafa je i u najboljim godinama znao da izgubi od anonimusa na travi i betonu, što se Fedu i Novaku nije dešavalo na šljaci, uglavnom su najčešće od Nadala gubili, ili međusobno. Obrni, okreni, njih trojca su najbolji ikada, a igraju u isto vreme, kako reče onomad Agasi.

Otac Namimije

pre 6 godina

I komentatorima i svima je jasno da Djokovic trenutno (da ne kazem "vise") ne merka prvo mesto, vec gleda kako da poboljsa svoju igru. Besmisleno je izvestavanje o tome koliko mu Endi bezi!?
Zar nije mnogo realnije staviti u naslov da mu Varva dise za vrat sa par sto bodova razlike i da je i Nadalu na puskometu?? Da sve ide ka tome da vec posle RG Nole biti prestignut od Vavre, Nadala i mozda i Fedeksa? Pogledajte bodove, igru vec vidite...
Zasto se zamlacivati prosloscu i nerealnim planovima i kreirati nekakva suluda ocekivanja??

rabo

pre 6 godina

Samo bih voleo da ili IGRA ili NE IGRA. Da ne traljavi i da posle, kad zavrsi karijeru, ne ostane bljutav ukus. Da ga ne bije bilo ko. Navijam za njega iz sve snage od njegove 17-te godine i beskrajno sam se radovao pobedama.
HVALA NOLE ! ! !

tesla

pre 6 godina

Jedino bitno ove godine (posto se vrsi neverovatna smena na listi) je atp trka za london. Nadal 4700 p, federer 4000, ...Nole samo 1000. Ako ne pocne uskoro da osvaja, nece biti ni u top 5. Ali ova godina je vec otisla uz vetar. Treba se max okrenuti GS turnirima.

dragan

pre 6 godina

Kao neko ko voli Novaka i sve ono što on predstavlja (što je predstavljao), smatram da je ovo kraj jedne velike i lepe karijere. Čovek je mogao da dosegne zvezde, mogao je da bude najveći među najvećima ali nekome to nije odgovaralo. Bez snage, bezvoljan vidi se da nije skoncentrisan, rastrzan, zamišljen, fizički slab, ponekad frustriran zbog svoje nemoći ... Možemo mi ovde da pametujemo kako je njegov život njegova stvar, ali ako postoji neko ko ga stvarno voli morao bi da pokuša da mu otvori oči, jer ovo što radi nema veze sa životom.
Neko bi morao nešto da preduzme.

Novosadjanin.

pre 6 godina

Atp race lista za 2017 kaze da je Novak 16ti. a uveliko je vec peti mesec. Bice veliki uspeh ako sa ovakvom igrom i Pepeom u boksu zavrsi u top 10.

Torrente

pre 6 godina

Pobogu ljudi, Marej je u ovoj priči potpuno nebitan; Nadal bez ikakvih problema izuva protivnike u Rimu i Parizu, i juri ka vrhu.
Rođa gotovo sigurno uzima Vimbldon, i Novak će se (možda) do kraja godine boriti da ostane u prvih pet.

Man'te se prvog mesta, kada je i održavanje trenutne pozicije nemoguća misija.

Alex

pre 6 godina

Nola ide na 5. mesto posle RG. Realno. Sumnjam da će drastično moći da popravi igru i odbrani 2600 bodova Rim+RG. Posle toga... ko zna šta će biti. Možda krene da napreduje, možda i ne... Po prikazanoj igri u prvih 5 meseci je realno top 25.

boban,nis

pre 6 godina

Po komentarima izgleda da je najbolje da mi kazemo Noletu sta dalje?

Mi obicni ljudi 99.9% itekeko manje uspesni od njega.

Nole radi ono zto zelis pa makar nikad ne osvojio ni jedan trofej.

Kalu

pre 6 godina

Ukoliko se pogleda race lista (poeni osvojeni u toku ove kalendarske godine), Novak je 16. teniser sveta. To je poziija koja realno oslikava trenutno stanje Novakovog tenisa.

hehe

pre 6 godina

Sve naopako u tenisu. Federer delje Nadala, Nadal delje Novaka. Još da Nadal krene da osvaja po dvoranama i Endi prestane da brblja, ode sve u....

..

pre 6 godina

Novak bi trebao kao Nadal kad ispadne iz forme. Ode na pauzu nekoliko meseci. Za to vreme trenira i kad se “utegne“ vrati se nazad na tur. Evo i Federer to probao, pa?

Vamos

pre 6 godina

Gde je Novaku 16000-17000 poena???

Nadal 4745
Djokovic 1025

Pa on kasni na obe liste preko 3500 bodova.

Pitanje je da li ce zavrsiti godinu u top 10 jer u top 3 sigurno nece.

Mali Kirjos

pre 6 godina

Zao mi je to reci, ali mislim da Nole vise uopste nije u klasi Nadala, pa i Tima i verovatno jos nekih... Dalji pad je neminovan kada jednom budu obrisani Rim i Pariz pa bi za par meseci moglo da se postavi pitanje i ostanka medju deset - razlika u odnosu na Marjea je najmanji problem... Novak je imao jedan nestvarno dobar period, navikao nas je na pobede, ali se plasim da je to sada stvar proslosti. To sto ga mi volimo i obozavamo, to je lepo, ali sadasnja realnost je nesto drugo - dovoljno je bilo gledati prvi set juce pa to shvatiti, nema dovoljno brzine, nema snage udaraca, nema pritiska na protivnika, jednostavno Nole je bio nemocan, a i govor tela je bio takav kao da ni on sam ne veruje da moze bolje... Mislim da je potrebno da se desi pravo cudo pa da opet krene ka vrhu - mislim da cemo morati da se zadovoljavamo njegovim ucescem u polufinalima ili cak cevrtfinalima velikih turnira...

Krst

pre 6 godina

Onog dana kad si odbacio drveni krst i stavio kamen oko vrata šta si očekivao da će se desiti? Samo da potoneš. Novače, sa krstom se pobeđuje. Osvesti se. 88u

olja

pre 6 godina

Ta razlika je nebitna.
Nole igra lose i napredak nije ni na vidiku. On, kako vidimo, nije spreman ni na kakav radikalan zaokret da bi igra napredovala . Od kako je poceo "pad", sve sto je uradio, uradio je u korist svoje stete.

GROBARI KNIN

pre 6 godina

Gotovo je Nole, svaka ti cast na svemu sta si postignuo i sta si mi puno puta ucinio ponosnim, ali bolje se povuci dostojanstveno!

Čvarkov

pre 6 godina

... dok je Pepea... nema Nolečemu da se nada... igra mu je prosečna, tek na trenutke vrhunska... a to nije dovoljno za igru protiv top 10 igrača... deluje bezvoljno i nedovoljno koncentrisano na ono zašto je tu, a to je samo igra tenisa, drugih obaveza on i nema ili ne bibtrebao da ima... a slanje srca publici i ostala proser...anja ostavi za druge...

ada

pre 6 godina

Kako bije ona Tim,ladno bi razbio djokovica,ozbiljan je problem kod novaka,trebalo bi da se povuče neko vreme ko rodzer a posle vrati ili ne vrati...

Mrki

pre 6 godina

Nije uspeo da odbrani ali je uspeo da poveća eazliku. Baš je Nole uspešan ove godine.
Čovek raspustio ceo tim, smanjio troškove a povećava razluku na ATP lestvici. Sa ovakim uspesima će na kraju godine biti u top 50.

pepe car

pre 6 godina

Citajuci komentare ovdasnjih Noletovih navijaca (iliti fanova jer smo svi jel'te verzirani u engleskom pa nam srpski vise i ne treba)lako se mogu izvuci zakljucci i saveti koji mu se upucuju - a sve u svrhu teniskog oporavka:

- Izbaci travu iz jelovnika - to je za krave. Svaki dan bar pet kila mrtvih zivotinja konzumiraj - u raznim oblicima
- Prestani da smaras o miru i sreci - od toga nemas vajde nego krst drveni (najveci) oko vrata ili retrovizora kao oni likovi koji se okolo vozaju u dzipovima sa zatamnjenim staklima i pokazuju svoju smernost i skromnost pred bogom i narodom
- Zenu sutni u kuhinju jer sta ona ionako zna. Petlja se gde joj nije mesto i kao svaka zena 'ce da te iskvari skroz. Ako treba i par vaspitnih samara...
- Onog Imaza/gmaza nogom u d... iliti jos bolje gorespomenutim krstom u lobanju da i on vidi svog boga
- Brata Marka za gusu pa neka ore, rilja i kopa kanale - to je dobro i za dusu i telo. Sigurno ce ga izleciti od tog prenemaganja i ludila koje glumi a zove se depresija.
- Plati porez i vrati bar jedan deo onoga sto je drzava ulozila u tebe. Ugledaj se na nas jer mi sa pesmom i radoscu placamo isti i placali bi i mnogo vise samo kad bismo mogli.
- Vrati se medju svoj narod sa tog trulog Zapada bez obzira sto se mi svi ovde upinjemo da sebe i nasu decu posaljemo na isti. Nigde ti nece biti bolje nego ovde a naci ces i novi smisao u zivotu i inspiraciju za daljnju tenisku karijeru.

pera

pre 6 godina

Vec znamo da je za Djokovicev pad kriva zena i ishrana i Ilmaz,a sta je sa ovim drugima iz prvih deset?Osim dvojice najstarijih ostali zaboravise da igraju tenis.
Drago mi je da su navijaci R.F i R.N. srecni.Imam 55 godina i tenis pratim jos od Bjorga i Konorsa ali ou ovako nesto tesko ce ojektivni ljubitelj tenisa poverovati.
mozda Ivan Ljubicic ima odgovor?Secam se njegovih izjava kada je zavrsio karijeru,kako je nemoguce igrati na vrhunskom nivou sa 31,2,3 godina.Veliki pozdrav pravim ljubiteljima tenisa.

Nikola

pre 6 godina

Ne znam da li samo to ja primecujem, ali po meni najvece sanse za prvo mesto imaju Rafa i Federer, jer je Federer prosle godine igrao Rim, nije RG, dva od 250 i Wimbldon( jedini gde brani veci broj poena)i posle toga nista nije igrao, sto znaci da samo skuplja poene, dok je Nadal brzo ispao u Rimu i RG, Wimbldon nije igrao, od Mastersa Sinsinati i Sangaj je igrao i ispao odmah,na Us openu je dogurao do 16 najboljih, i u Pekingu do polufinala i on ce samo da skuplja poene. Dok Nole i Endi brane dosta toga i dosta turnira su igrali, pogotovo Endi koji posle Wimbldona pada sa prvog mesta.

AlenPfc

pre 6 godina

Zna li neko gde je smesten Nole u Rimu, ja sam u Rimu i voleo bih napraviti jednu sliku sa njim, nazalost ulaznice su preskupe za jednog studenta idu oko 150evra za celi dan

Klagen

pre 6 godina

Onog dana kad si odbacio drveni krst i stavio kamen oko vrata šta si očekivao da će se desiti? Samo da potoneš. Novače, sa krstom se pobeđuje. Osvesti se. 88u
(Krst, 15. maj 2017 11:45)

Novak na svakom turniru skine majicu i pokaze se da ima drveni krst oko vrata. Ili si slep ili izrazito zao.

Dragan

pre 6 godina

Nemogu da shvatim zasto se zamaravate sa ATP listom.Nije bitno koliko Nole brani poena, vec je problem njegova igra i gubitak celog tima skojim je sve ostvario u zivotu.Sa ovim timom koji sada sedi u lozi nemoze vise nista da ostvari.Pad je neizbezan posle RG. Rafu nemoze niko da zaustavi u Rimu i RG. Zatim dolazi London gdje ce najverovatnije biti sukom Fedexa i Rafe, zavisi samo od zreba, gdje ima Fedex sansu da Rafu obori na kolena.Sto se.tice Novaka da ponovi Rim i RG, moze samo pod jednim uslovom.da se bik povredi ili preda borbu kao prosle godine na RG, sto je kumovalo Novaku osvajanje tog magicnog RG. Zato , puno hvala Rafi.Ako Novak pod hitno ovu lozi ne smeni i ne pronadje pravog trenera, od njegove karijere, nazalost nema vise nista.Zivi bili pa videli.

Bodibond

pre 6 godina

Igrom nije smanjio sigurno jer je izgubio vise nego Endi.
Rim je poceo, bodovi su skinuti. Kako igraju obojica mozda skine za 90, eventualno za 270 bodova.
Idemo Rafa, sad ih imas. Uzmi i Rim i Roland Garos.

taki p.

pre 6 godina

Ne vidim razloga za pesimizam,pa i Rafa i Roger su padali ispod petog mesta,kao Novak nemoze posle toga da se vrati.RG ce biti najvazniji,ako izbegne Rafu moze i do finala,onda bi izgubio samo 800 poena,i ostao bi drugi.Posle toga na travi moze da zaradjuje poene,takodje i u Rimu,jer su odbijeni bodovi od prosle godine.Novak je u krizi,ali vidim da su ga ovde mnogi "sahranili".Igrace on jos,nemoguce da ce ovako biti do kraja karijere,cim kompletira box,bice mnogo bolje.Ugledajte se na Rafine fanove,oni 3 godine cekaju na slem i nikada nisu odustali.Krajnosti su valjda uz inat,neizbezan deo ovog naroda.

neko iz mase

pre 6 godina

Koja guzva sa bodovima od drugog do desetog mesta da ce biti stvarno zanimljivo do kraja tura na sljaci. Posto vrlo lako mogu da se dogode promene a za prvo mesto na kom je Endi tek posle treceg GS u sezoni na Vimbldonu.

ime

pre 6 godina

Novak ne moze na prvo ove godine i on to zna. Sledece godine brani jako malo - gotovo nista tako da je moguce da sledece godine u ovo vreme bude konkurentan. Mozda je ovaj "pad" deo taktike.

realnost

pre 6 godina

@dr

Dao si prilicno dobru analizu, ali ne bih se slozio da Nadal nije kompletan teniser kao Federer i Djokovic, okej tacno je da je na jednoj podlozi tj. sljaci veoma veoma ubedljiv u odnosu na beton i travu, ali to ne umanjuje znacaj i doprinos tenisu kao ova dvojica... Covek ima 5 GS i 8 ATP 1000 van najomiljenije podloge... Na GS mecevima ima skor protiv Djokovica 9-4 (4-3 u finalima), protiv Federera 9-3 (6-3 u finalima)... Poenta price je da su ova tri velikana igre nerazdvojni cinioci u svetu tenisa i da ih ne treba razdvajati zato sto ovaj nema ovu titulu, ovaj neku drugu itd itd...

Tennisman

pre 6 godina

Sa ovakvom igrom Djokovic pada vec za 2-3 meseca na 4 ili 5 mesto
(Dacha, 15. maj 2017 11:25)

Kakva dva, on ako ne dodje do polufinala Rima sigurno pada na peto mesto i to pred Rolan Garos jer se gleda proslogodisnji kalendar, a ove godine se RG igra nedelju dana kasnije, ove ce poceti 29. maja a prosle godine je krenuo 22. i bodovi se oduzimaju onog datuma kad je poceo turnir prosle godine sto znaci da ce pasti na cetvrto a verovatno i peto

Xfaktor

pre 6 godina

Gotovo je Nole, svaka ti cast na svemu sta si postignuo i sta si mi puno puta ucinio ponosnim, ali bolje se povuci dostojanstveno!
(GROBARI KNIN, 15. maj 2017 12:55
Sad je kasno, da je to ucinio posle osvajanja RG bilo bi casno. On se sada mora vratiti da bi se casno oprostio.

Mi'sim

pre 6 godina

Novak gubi Rim, ali dobija RG i kreće uzlaznom putanjom do prvog mesta.
Murrey gubi i Rim i RG i od Wimbledon-a kreću njihova finala.

Ovi ostali će da skupljaju mrvice do kraja godine. Zanimljiva će biti igra Wawrinke, Rafe i Rodgera za treće mesto.

Od Wimbledona prestaje foliranje prve dvojice.

Krst

pre 6 godina

Onog dana kad si odbacio drveni krst i stavio kamen oko vrata šta si očekivao da će se desiti? Samo da potoneš. Novače, sa krstom se pobeđuje. Osvesti se. 88u

GROBARI KNIN

pre 6 godina

Gotovo je Nole, svaka ti cast na svemu sta si postignuo i sta si mi puno puta ucinio ponosnim, ali bolje se povuci dostojanstveno!

ime

pre 6 godina

Novak ne moze na prvo ove godine i on to zna. Sledece godine brani jako malo - gotovo nista tako da je moguce da sledece godine u ovo vreme bude konkurentan. Mozda je ovaj "pad" deo taktike.

Mi'sim

pre 6 godina

Novak gubi Rim, ali dobija RG i kreće uzlaznom putanjom do prvog mesta.
Murrey gubi i Rim i RG i od Wimbledon-a kreću njihova finala.

Ovi ostali će da skupljaju mrvice do kraja godine. Zanimljiva će biti igra Wawrinke, Rafe i Rodgera za treće mesto.

Od Wimbledona prestaje foliranje prve dvojice.

dr

pre 6 godina

Novak treba da batali listu i ambicije da se kao nešto vrati na no1. Ima on tamo na vrhu preko 200 nedelja. Svega par tenisera u istoriji je bilo duže na vrhu od njega, a i oni nisu za celu karijeru imali za konkurenciju igrače kalibra Federera i Nadala. Nole treba da traži formu i fokusira se samo na slemove, poput čudaka Vavrinke. Nadal npr može samo da sanja da prebaci 200 nedelja. Šljaka mu sada dobro ide i ako odigra dobro travu (?) i beton može opet na no1. Njemu se svi uspesi vrte oko šljake. Neverovatna disproporcija kod Nadala u titulama i uspešnosti po podlogama. Dve trećine svih titula su mu sa tri, četiri turnira na šljaci, 10 od 14 slemova samo sa jednog godišnje na šljaci. Za celu karijeru samo 8 titula nakon sezone šljake (posle Garosa), svega par titula posle USOpena, samo jedna titula u dvorani. Kod Federera i naročito Novaka je odnos titula po podlogama u daleko prirodnijoj relaciji sa brojem turnira po podlogama. To su neosporne činjenice, koje zaista govore da su Federer i Novak ipak kompletniji teniseri. Da li bolji ili ne, ne sudim, ali ipak kompletniji. Najbolji dokaz toga je neverovatna činjenica da takva veličina kao Nadal nema nikakve uspehe na indoor turnirima. Jedini od teniskih velikana u istoriji koji nema Završni top8 masters. Svi velikani su to osvajali višestruko. Jednostavno Rafa nije kompletan teniser, (barem ne kao već spomenuti), nema igru za indoor tenis, slično kao i Sampras koji nema igru na šljaci, kao i Borg na betonu. Rafa je i u najboljim godinama znao da izgubi od anonimusa na travi i betonu, što se Fedu i Novaku nije dešavalo na šljaci, uglavnom su najčešće od Nadala gubili, ili međusobno. Obrni, okreni, njih trojca su najbolji ikada, a igraju u isto vreme, kako reče onomad Agasi.

Bodibond

pre 6 godina

Igrom nije smanjio sigurno jer je izgubio vise nego Endi.
Rim je poceo, bodovi su skinuti. Kako igraju obojica mozda skine za 90, eventualno za 270 bodova.
Idemo Rafa, sad ih imas. Uzmi i Rim i Roland Garos.

Bojan

pre 6 godina

ja mislim da su ti poeni od proslogodisnjeg Rima vec skinuti

elem
sad krece period u kom Endi pocinje da brani ogroman broj poena i ova razlika ce da se topi (nakon RGa u korist novaka, ali u korist svih i pre toga)
cini se da sada Nadal ima najvise sansi za prvo mesto, narocito ako nastavi sa savrsenom sezonom sljake (to je 5500 poena samo na sljaci, a bio je odlican i na betonu pre toga, to ce jednostavno biti nedostizno za sve)

dragan

pre 6 godina

Kao neko ko voli Novaka i sve ono što on predstavlja (što je predstavljao), smatram da je ovo kraj jedne velike i lepe karijere. Čovek je mogao da dosegne zvezde, mogao je da bude najveći među najvećima ali nekome to nije odgovaralo. Bez snage, bezvoljan vidi se da nije skoncentrisan, rastrzan, zamišljen, fizički slab, ponekad frustriran zbog svoje nemoći ... Možemo mi ovde da pametujemo kako je njegov život njegova stvar, ali ako postoji neko ko ga stvarno voli morao bi da pokuša da mu otvori oči, jer ovo što radi nema veze sa životom.
Neko bi morao nešto da preduzme.

boban,nis

pre 6 godina

Po komentarima izgleda da je najbolje da mi kazemo Noletu sta dalje?

Mi obicni ljudi 99.9% itekeko manje uspesni od njega.

Nole radi ono zto zelis pa makar nikad ne osvojio ni jedan trofej.

BL

pre 6 godina

2 mjeseca nakon sto su poceli problemi Novaka Djokovica, dakle nakon one njegove izjave proslog ljeta da mu tenis vise nije prioritet, sam razmisljao i shvatio da je problem Pepe. Drago mi je da ljudi isto to konacno pocinju shvatati nakon sto je otpustio citav tim, a njega ne, vozi se u autu sa srcem i slicno. I sto prestaju da krive Jelenu (koja je bila a njim i 2011, kako tad nije ona bila problem?!) i ishranu (koja je samo posljedica "rada" tj. prodavanja magle Pepea), a kritikuju Pepea, jer to je pravi krivac. A ono sto sam dodatno shvatio je da je zaista pravi "krivac" Marko Djokovic. On je doveo Pepea i uvalio ga Novaku. I cak i Novaka mogu da shvatim, prihvatio je Pepea ne bi li pomogao bratu da ozdravi, svaka mu cast za to. Pokazao je da bi zrtvovao TAKVU KARIJERU za dobrobit brata. Ono sto mi zaista nije jasno je, kako taj brat ne vidi i kako se ne osjeca glupo dok sjedi u onoj lozi i vidi kako mu brat rezultatski propada. Otkad mu on sa Pepeom sjedi u lozi, gubi od koga stigne. Pa covjece za dobro svog brata, shvati da ti u toj lozi nije mjesto. Oslobodi ga i pusti da opet bude onaj stari, najbolji na svijetu. A ne da gubi od Istomina i slicnih. On tebe spasava, a ti njega unisti!

malji_deca

pre 6 godina

"Novak Đoković nije uspeo da odbrani titulu u Madridu, ali je uspeo da smanji zaostatak za vodećim na ATP listi Endijem Marijem."
Lako cemo mi zarazliku izmedju njega i prvog ali sta cemo sa razlikom izmedju njega i 3. i 4.?

Leemoon

pre 6 godina

pazite, ne racunate prednost Noleta ispred ostatka karavana koji je 1200 bodova u zaostatku iza Noleta. Nole ako se opet "oklizne" u Roland Garosu kao u Australiji, pitanje je da li ce biti u TOP3, a ne da li ce biti 1. ... samo sam realan

pera

pre 6 godina

Vec znamo da je za Djokovicev pad kriva zena i ishrana i Ilmaz,a sta je sa ovim drugima iz prvih deset?Osim dvojice najstarijih ostali zaboravise da igraju tenis.
Drago mi je da su navijaci R.F i R.N. srecni.Imam 55 godina i tenis pratim jos od Bjorga i Konorsa ali ou ovako nesto tesko ce ojektivni ljubitelj tenisa poverovati.
mozda Ivan Ljubicic ima odgovor?Secam se njegovih izjava kada je zavrsio karijeru,kako je nemoguce igrati na vrhunskom nivou sa 31,2,3 godina.Veliki pozdrav pravim ljubiteljima tenisa.

rabo

pre 6 godina

Samo bih voleo da ili IGRA ili NE IGRA. Da ne traljavi i da posle, kad zavrsi karijeru, ne ostane bljutav ukus. Da ga ne bije bilo ko. Navijam za njega iz sve snage od njegove 17-te godine i beskrajno sam se radovao pobedama.
HVALA NOLE ! ! !

pepe car

pre 6 godina

Citajuci komentare ovdasnjih Noletovih navijaca (iliti fanova jer smo svi jel'te verzirani u engleskom pa nam srpski vise i ne treba)lako se mogu izvuci zakljucci i saveti koji mu se upucuju - a sve u svrhu teniskog oporavka:

- Izbaci travu iz jelovnika - to je za krave. Svaki dan bar pet kila mrtvih zivotinja konzumiraj - u raznim oblicima
- Prestani da smaras o miru i sreci - od toga nemas vajde nego krst drveni (najveci) oko vrata ili retrovizora kao oni likovi koji se okolo vozaju u dzipovima sa zatamnjenim staklima i pokazuju svoju smernost i skromnost pred bogom i narodom
- Zenu sutni u kuhinju jer sta ona ionako zna. Petlja se gde joj nije mesto i kao svaka zena 'ce da te iskvari skroz. Ako treba i par vaspitnih samara...
- Onog Imaza/gmaza nogom u d... iliti jos bolje gorespomenutim krstom u lobanju da i on vidi svog boga
- Brata Marka za gusu pa neka ore, rilja i kopa kanale - to je dobro i za dusu i telo. Sigurno ce ga izleciti od tog prenemaganja i ludila koje glumi a zove se depresija.
- Plati porez i vrati bar jedan deo onoga sto je drzava ulozila u tebe. Ugledaj se na nas jer mi sa pesmom i radoscu placamo isti i placali bi i mnogo vise samo kad bismo mogli.
- Vrati se medju svoj narod sa tog trulog Zapada bez obzira sto se mi svi ovde upinjemo da sebe i nasu decu posaljemo na isti. Nigde ti nece biti bolje nego ovde a naci ces i novi smisao u zivotu i inspiraciju za daljnju tenisku karijeru.

Novosadjanin.

pre 6 godina

Atp race lista za 2017 kaze da je Novak 16ti. a uveliko je vec peti mesec. Bice veliki uspeh ako sa ovakvom igrom i Pepeom u boksu zavrsi u top 10.

kartmen

pre 6 godina

Novak je za četiri meseca osvojio 600 bodova. Po broju bodova od početka godine je 23. a ne ni drugi ni treći. Ako ne počne da osvaja turnire za koji mesec će ispasti iz prvih deset.

Otac Namimije

pre 6 godina

I komentatorima i svima je jasno da Djokovic trenutno (da ne kazem "vise") ne merka prvo mesto, vec gleda kako da poboljsa svoju igru. Besmisleno je izvestavanje o tome koliko mu Endi bezi!?
Zar nije mnogo realnije staviti u naslov da mu Varva dise za vrat sa par sto bodova razlike i da je i Nadalu na puskometu?? Da sve ide ka tome da vec posle RG Nole biti prestignut od Vavre, Nadala i mozda i Fedeksa? Pogledajte bodove, igru vec vidite...
Zasto se zamlacivati prosloscu i nerealnim planovima i kreirati nekakva suluda ocekivanja??

..

pre 6 godina

Novak bi trebao kao Nadal kad ispadne iz forme. Ode na pauzu nekoliko meseci. Za to vreme trenira i kad se “utegne“ vrati se nazad na tur. Evo i Federer to probao, pa?

Xfaktor

pre 6 godina

Gotovo je Nole, svaka ti cast na svemu sta si postignuo i sta si mi puno puta ucinio ponosnim, ali bolje se povuci dostojanstveno!
(GROBARI KNIN, 15. maj 2017 12:55
Sad je kasno, da je to ucinio posle osvajanja RG bilo bi casno. On se sada mora vratiti da bi se casno oprostio.

ada

pre 6 godina

Kako bije ona Tim,ladno bi razbio djokovica,ozbiljan je problem kod novaka,trebalo bi da se povuče neko vreme ko rodzer a posle vrati ili ne vrati...

Torrente

pre 6 godina

Pobogu ljudi, Marej je u ovoj priči potpuno nebitan; Nadal bez ikakvih problema izuva protivnike u Rimu i Parizu, i juri ka vrhu.
Rođa gotovo sigurno uzima Vimbldon, i Novak će se (možda) do kraja godine boriti da ostane u prvih pet.

Man'te se prvog mesta, kada je i održavanje trenutne pozicije nemoguća misija.

Alex

pre 6 godina

Nola ide na 5. mesto posle RG. Realno. Sumnjam da će drastično moći da popravi igru i odbrani 2600 bodova Rim+RG. Posle toga... ko zna šta će biti. Možda krene da napreduje, možda i ne... Po prikazanoj igri u prvih 5 meseci je realno top 25.

Čvarkov

pre 6 godina

... dok je Pepea... nema Nolečemu da se nada... igra mu je prosečna, tek na trenutke vrhunska... a to nije dovoljno za igru protiv top 10 igrača... deluje bezvoljno i nedovoljno koncentrisano na ono zašto je tu, a to je samo igra tenisa, drugih obaveza on i nema ili ne bibtrebao da ima... a slanje srca publici i ostala proser...anja ostavi za druge...

Mali Kirjos

pre 6 godina

Zao mi je to reci, ali mislim da Nole vise uopste nije u klasi Nadala, pa i Tima i verovatno jos nekih... Dalji pad je neminovan kada jednom budu obrisani Rim i Pariz pa bi za par meseci moglo da se postavi pitanje i ostanka medju deset - razlika u odnosu na Marjea je najmanji problem... Novak je imao jedan nestvarno dobar period, navikao nas je na pobede, ali se plasim da je to sada stvar proslosti. To sto ga mi volimo i obozavamo, to je lepo, ali sadasnja realnost je nesto drugo - dovoljno je bilo gledati prvi set juce pa to shvatiti, nema dovoljno brzine, nema snage udaraca, nema pritiska na protivnika, jednostavno Nole je bio nemocan, a i govor tela je bio takav kao da ni on sam ne veruje da moze bolje... Mislim da je potrebno da se desi pravo cudo pa da opet krene ka vrhu - mislim da cemo morati da se zadovoljavamo njegovim ucescem u polufinalima ili cak cevrtfinalima velikih turnira...

tesla

pre 6 godina

Jedino bitno ove godine (posto se vrsi neverovatna smena na listi) je atp trka za london. Nadal 4700 p, federer 4000, ...Nole samo 1000. Ako ne pocne uskoro da osvaja, nece biti ni u top 5. Ali ova godina je vec otisla uz vetar. Treba se max okrenuti GS turnirima.

hehe

pre 6 godina

Sve naopako u tenisu. Federer delje Nadala, Nadal delje Novaka. Još da Nadal krene da osvaja po dvoranama i Endi prestane da brblja, ode sve u....

Dragan

pre 6 godina

Nemogu da shvatim zasto se zamaravate sa ATP listom.Nije bitno koliko Nole brani poena, vec je problem njegova igra i gubitak celog tima skojim je sve ostvario u zivotu.Sa ovim timom koji sada sedi u lozi nemoze vise nista da ostvari.Pad je neizbezan posle RG. Rafu nemoze niko da zaustavi u Rimu i RG. Zatim dolazi London gdje ce najverovatnije biti sukom Fedexa i Rafe, zavisi samo od zreba, gdje ima Fedex sansu da Rafu obori na kolena.Sto se.tice Novaka da ponovi Rim i RG, moze samo pod jednim uslovom.da se bik povredi ili preda borbu kao prosle godine na RG, sto je kumovalo Novaku osvajanje tog magicnog RG. Zato , puno hvala Rafi.Ako Novak pod hitno ovu lozi ne smeni i ne pronadje pravog trenera, od njegove karijere, nazalost nema vise nista.Zivi bili pa videli.

Nikola

pre 6 godina

Ne znam da li samo to ja primecujem, ali po meni najvece sanse za prvo mesto imaju Rafa i Federer, jer je Federer prosle godine igrao Rim, nije RG, dva od 250 i Wimbldon( jedini gde brani veci broj poena)i posle toga nista nije igrao, sto znaci da samo skuplja poene, dok je Nadal brzo ispao u Rimu i RG, Wimbldon nije igrao, od Mastersa Sinsinati i Sangaj je igrao i ispao odmah,na Us openu je dogurao do 16 najboljih, i u Pekingu do polufinala i on ce samo da skuplja poene. Dok Nole i Endi brane dosta toga i dosta turnira su igrali, pogotovo Endi koji posle Wimbldona pada sa prvog mesta.

AlenPfc

pre 6 godina

Zna li neko gde je smesten Nole u Rimu, ja sam u Rimu i voleo bih napraviti jednu sliku sa njim, nazalost ulaznice su preskupe za jednog studenta idu oko 150evra za celi dan

Vamos

pre 6 godina

Gde je Novaku 16000-17000 poena???

Nadal 4745
Djokovic 1025

Pa on kasni na obe liste preko 3500 bodova.

Pitanje je da li ce zavrsiti godinu u top 10 jer u top 3 sigurno nece.

Mrki

pre 6 godina

Nije uspeo da odbrani ali je uspeo da poveća eazliku. Baš je Nole uspešan ove godine.
Čovek raspustio ceo tim, smanjio troškove a povećava razluku na ATP lestvici. Sa ovakim uspesima će na kraju godine biti u top 50.

taki p.

pre 6 godina

Ne vidim razloga za pesimizam,pa i Rafa i Roger su padali ispod petog mesta,kao Novak nemoze posle toga da se vrati.RG ce biti najvazniji,ako izbegne Rafu moze i do finala,onda bi izgubio samo 800 poena,i ostao bi drugi.Posle toga na travi moze da zaradjuje poene,takodje i u Rimu,jer su odbijeni bodovi od prosle godine.Novak je u krizi,ali vidim da su ga ovde mnogi "sahranili".Igrace on jos,nemoguce da ce ovako biti do kraja karijere,cim kompletira box,bice mnogo bolje.Ugledajte se na Rafine fanove,oni 3 godine cekaju na slem i nikada nisu odustali.Krajnosti su valjda uz inat,neizbezan deo ovog naroda.

olja

pre 6 godina

Ta razlika je nebitna.
Nole igra lose i napredak nije ni na vidiku. On, kako vidimo, nije spreman ni na kakav radikalan zaokret da bi igra napredovala . Od kako je poceo "pad", sve sto je uradio, uradio je u korist svoje stete.

No Roger, no tennis!

pre 6 godina

Povratak otpisanih,Roger i Rafa će sigurno odlučivati o prvom mestu do kraja sezone. Šamar mlađim snagama, a Novak i Andy kao da su se zasitili tenisa.

Tennisman

pre 6 godina

Sa ovakvom igrom Djokovic pada vec za 2-3 meseca na 4 ili 5 mesto
(Dacha, 15. maj 2017 11:25)

Kakva dva, on ako ne dodje do polufinala Rima sigurno pada na peto mesto i to pred Rolan Garos jer se gleda proslogodisnji kalendar, a ove godine se RG igra nedelju dana kasnije, ove ce poceti 29. maja a prosle godine je krenuo 22. i bodovi se oduzimaju onog datuma kad je poceo turnir prosle godine sto znaci da ce pasti na cetvrto a verovatno i peto

realnost

pre 6 godina

@dr

Dao si prilicno dobru analizu, ali ne bih se slozio da Nadal nije kompletan teniser kao Federer i Djokovic, okej tacno je da je na jednoj podlozi tj. sljaci veoma veoma ubedljiv u odnosu na beton i travu, ali to ne umanjuje znacaj i doprinos tenisu kao ova dvojica... Covek ima 5 GS i 8 ATP 1000 van najomiljenije podloge... Na GS mecevima ima skor protiv Djokovica 9-4 (4-3 u finalima), protiv Federera 9-3 (6-3 u finalima)... Poenta price je da su ova tri velikana igre nerazdvojni cinioci u svetu tenisa i da ih ne treba razdvajati zato sto ovaj nema ovu titulu, ovaj neku drugu itd itd...

Kalu

pre 6 godina

Ukoliko se pogleda race lista (poeni osvojeni u toku ove kalendarske godine), Novak je 16. teniser sveta. To je poziija koja realno oslikava trenutno stanje Novakovog tenisa.

Klagen

pre 6 godina

Onog dana kad si odbacio drveni krst i stavio kamen oko vrata šta si očekivao da će se desiti? Samo da potoneš. Novače, sa krstom se pobeđuje. Osvesti se. 88u
(Krst, 15. maj 2017 11:45)

Novak na svakom turniru skine majicu i pokaze se da ima drveni krst oko vrata. Ili si slep ili izrazito zao.

neko iz mase

pre 6 godina

Koja guzva sa bodovima od drugog do desetog mesta da ce biti stvarno zanimljivo do kraja tura na sljaci. Posto vrlo lako mogu da se dogode promene a za prvo mesto na kom je Endi tek posle treceg GS u sezoni na Vimbldonu.