Petak, 05.05.2017.

12:02

Đoković raspustio ceo stručni štab!

Novak Đoković raspustio je čitav stručni štab koji su činili trener Marijan Vajda, kondicioni trener Gebhart Fil Grič i fizioterapeut Miljan Amanović.

Izvor: ÐN

Ðokoviæ raspustio ceo struèni štab! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

365 Komentari

Sortiraj po:

Dragan

pre 6 godina

Mene interesuje samo jedna stvar.Ko mu je preporucio ovoga spanca.Taj mu nije sigurno prijatelj.Novace, razmisli dobro.Bolje se i na vreme povuci, nego da zavrsis karijeru kao slavna Monika Seles, nedaj boze.Svet je dao sve karte na povratak otpisanog Fedexa, zapamtite sta sam vam rekao.Novak je ostvario svoj zivotni cilj, i na to mu treba odati veliko priznanje.

nadalina

pre 6 godina

Zar od tri vere na Balkanu pravoslavlja,islama i katolicanstva ti uzimas nekog gurua da meditiras s njim.Ne bi bilo lose da procitas neka istrazivanja i stavove velikog Jovana Cvijica koji je lepo objasnio vezu podneblja sa mentalitetom i fizickom i duhovom snagom gde stoje mnoga objasnjenja zasto su momci sa ovih prostora vrhunski kosarkasi, vaterpolisti, sportisti generalno a i ti si jedan od njih i nikada ma koliko truda, zelje, novca u to ulozio i ma sta zrtvovao neces biti ono sto nisi.

Jack

pre 6 godina

Vecina ovde ne poznaje profesionalni sport uopste,Novak posle RG-a ne dobija od tima koga placa u milionima dovoljno paznje i dobrog raspolozenja kao ranije,kad je malo stala igra tim mora da ga podigne i zato dovidjenja prijatno OTKAZI,a Pepe covek radi svoj posao...Novak ce se vratiti u borbu za titule samo opusteno Federer je imao vise godina kada nije uzeo ni GS ni Masters,niko normalan ne moze ocekivati da bilo ko svaki turnir igra sf ili finale kao sto je Novak radio dve godine.Novak ce jos dve sezone razvaliti i biti rame uz rame sa najvecim RF i onda laku noc sviraci...

rezančić

pre 6 godina

Potez je katastrofalan. Ako si sa nekim u dobru(uspeh),onda si i u zlu(neuspeh). Nema tu kalkulacija. To je aksiom. Vreme će pokazati

SrbEUin

pre 6 godina

Sve je pošlo naopačke kad je čudesni lek zabranjen.
Neki su na vreme prestali da ga koriste a Šarka je zakasnila pa je suspendovana.
RG je po svemutrebalo da uzme Andy, ali je on posle odličnog prvog seta odjednom prešao u totalnu defanzivu i jednostavno prepustio tituu.Verujem po pripremljenom scenariju. Šta tek reći o onom USO na kome su mu se 3 igrača sklonili da bi došao do 1/2 gde mu Kei nije ni pružio otpor odigravši najlošiji meč u sezoni. Sigurno sve to nije slučajno.
Na turu ima mnogo priča iza kulisa, a zvanična verzija se plasira u skladu sa sponzorskim nalozima.

Дејан

pre 6 godina

Можемо само да се надамо да још увек има наде да наш дични Ноле раскрсти (ПОДХИТНО) са тим Пепеом. Чак и да је истина (а видећемо да ли је заиста?) да је помогао Марку (брату), очигледно да није помогао (већ добрано ОДМОГАО) Нолету. Чуди ме како је његово окружење допустило да ово (са Пепеом) оде овако предалеко (а својевремено су причали како га је одлазак на Свету Гору препородио и означио прекретницу у каријери; убрзо је дошао Дејвис-кап 2010-те за нашу Србију, па магична 2011-та - од које је само 2015-та била боља).
Ако којим случајем ико од Нолету блиских (а добронамерних) ово чита, као човек и брат-Србин (не као тенисер, држао сам тај рекет 5-6 пута у животу само) му поручујем да се мане Пепеа ПОДХИТНО (и да одмах врати: Бекера, Миљана, Фила Грича, можда и Вајду), а да најпре што пре посети поново Свету Гору. Старији сам 2 декаде од Нолета, ово му најтоплије као брату-Србину препоручујем (СИГУРНО ће помоћи, ки СИГУРНО неће одмоћи)! Нека Ти је Свемогући на помоћи Ноле/брате-Србине наш!

Svemir

pre 6 godina

Ocigledno nije u formi kakvoj je nekad bio. Da je u nekadasnjoj formi opet bi pobedjivao. Ko mu je donosio tu fomu. Njegov rad i treneri. Treneri su isti. Znaci ili on ne radi dovoljno ili je cisto voljna i psiholoska stvar. Ocigledno je da vise ne pogadja konstantno ono sto je nekad pogadjao. Da menja igru ? Sumnjam da ce to doneti ista dobro. Jednostavno, kad je u svojoj formi (ako je to i dalje moguce) niko mu ne moze nista. Bojim se da je ovo linija manjeg otpora. Voleo bih da nisam u pravu. Pozdrav za najboljeg.

Pa

pre 6 godina

Kako 6 godina dominacije, kad je jedino 2011. i 2015. bio na vrhu? Samo povecavate realne dve godine.. I to kad nije bilo dvojice najboljih, nego preko svakakve boranije.

Marko-2,Marko-2

pre 6 godina

Mislim da je jezivo sto se desava sa Nasim Novakom.Saglasan sam sa misljenjem Deiana-06/05/17-i u 01.20,samo bih poslije duga premisljanja,jer mi je stalo do Novaka,da vjerujem,poslije sviju njegovih reakcija,djetinjasta ponasanja,pada u kandze gurua i nekih najblizih,jednostavno bolestan covjek i van
sebe.Zato sam ubijedjen da mu je pod hitno potreban dobar tim sportskih i klinickih psihologa,psihijatara.Treba covjeka vratiti,pa tek onda razmisljati o povratku u vrh.Ovim svojim nacinom ce samo da potone u svakaom smislu.

Daca81

pre 6 godina

Vegan i profesionalni sport neidu,voleo bi da mi neko kaze za sprtistu vegana,uspesnog....zbog toga verovatno nije imao podrsku tima,tesko da ce bilo ko prihvatiti da radi u takvim uslovima...kraj karijere

Doktor

pre 6 godina

http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=1257096#k23480420
Pa nije Federer nikako na ovakvom nivou, kao Djokovic sada, posto je Federer stizao do zavrsnica igrao finala i polufinala.. na ovakvom nivou je trenutno David Ferer, Anderson, Conga i tako jos neka boranija sto ispada u trecem kolu.. e sad uteha je nesto drugo. ;)

Mikii

pre 6 godina

Inače zaboravih. Negativci, i pljuvači, jedno pitanje : Čovek je do sada osvojio mnoštvo turnira, zaradio sebi i svojima 100 miliona i više... A vi ?
(JPR24, 05. maj 2017 20:26)

A ti?

Neutron

pre 6 godina

Ja se izvinjavam svima koje moje misljenje moze da povredi ili iznervira, ali meni ovo nikako na dobro ne mirise. Nikako. Odavno vec nesto nije u redu, to svi znamo. Od kad je konacno uzeo i taj prokleti Roland Garros. Nadam se da gresim, iskreno, da ce da me demantuje i pokupi jos gomilu GSa. Srecnijeg od mene nece biti. Naranvo da Nole ima svako pravo da radi kako mu se hoce, ali ljudi prave greske u zivotu, mnogo mudriji ljudi, i na kraju se svede na isto. Greska je greska. Od Roland Garrosa na ovamo, gotovo sve su bile greske. To ako pricamo o njegovoj profesiji, o cemu uostalom svi i pricamo. Ni lud covek ne bi poverovao u ovakav rasplet dogadjaja od trenutka kada je Nole bio na samom vrhu, bez ikakve konkurencije, kada je postigao ono sto niko nikada postigao nije u modernoj eri tenisa i onda...Razmislite o tome.

Дејан

pre 6 godina

Погледајте (на ЈуТјуб-у) моменат Нолетовог освајања Ролан Гароса (Јун 2016-те). Сви су у његовом боксу пресретни поскакали и радовали се као мала деца - са осмехом "од ува до ува", само 1 није (да - Пепе, тада изгледа по први пут у боксу, а отада уљез који ће све упропастити)! Изгледа ми као да му и није било драго што је Ноле управо освојио једини ГС који му је недостајао у том моменту (а који је годинама већ јурио)! Мени изгледа да је тај врач/гуру (шта ли је већ) послат по задатку да растури Нолетову каријеру и тим/бокс. И успео је - признајмо му. Да ли ће се Ноле повратити? Можда, али никако и никада са врачом у тиму!

vito

pre 6 godina

Đoković je prevazišao sam sebe. Cilj je bio grand slem ili par grand slemova a on ih je nanizao sve odreda i to neke povise puta. I opet ljudima nije dosta.

Ciciban

pre 6 godina

Bice to sve super. Kod nas Srba je sve pa i Nole pod znakom pitanja. Ako on ne zna sta radi onda slabo ko zna.

Moj prvi pik za novog trenera. Pete Sampras. Ako nista ima autoritet, vise Gran Slamov-a od Noleta a i bio mu je idol.

Ajde Nole!

svetlana

pre 6 godina

Zamislite,Nole se usudio da izaziva srpske narodne mase i da donosi odluke koje sam smatra za shodno.E svasta od njega.Pa trebao je pitati nas i procitati komentare pa onda odlucivati.I da smo se pitali mi svi,ne bi Beker ni primakao njegovoj svlacionici a kamoli ga trenirao.Pa sta bi?Sad placemo za Bekerom.A Nole je odlucivao.Nek bude na dobro.

@ajdep

pre 6 godina

Ovo je odlican potez. Kad nesto ne ide onda se nesto i mijenja. Vrijeme ce pokazati da li je ovo dobar potez, uskoro je glavni zaplet sezone RG i Vimblodon. Tu ce se dosta toga znati.
Nije Novak zaboravio da igra nit su ga drugi procitali kao sto neki tvrde, vec jednostavno motiv je u pitanju i novi cilj. Malo zasicenja a nove face u stabu ce uliti i novu energiju i nama i Novaku. Morate priznati da smo i mu pretjerali sa ocekivanjima, ne moze se bas sve dobit. Pa Federer je vec tri sezone na nivou na komje Novak trenutno pa je docekao momenat. Samo strpljenja.
Puna podrska Novaku.
Ja uopste ne sumnjam da se nece dici. Ocekujem ga mozda i na kraju sezone na prvom mjestu.
NAPRIJED NOLE. REPUBLIK SRPSKA JE UZ TEBE A BOGAMI I CIJELA BIH.

JPR24

pre 6 godina

Inače zaboravih. Negativci, i pljuvači, jedno pitanje : Čovek je do sada osvojio mnoštvo turnira, zaradio sebi i svojima 100 miliona i više... A vi ?

Mladen

pre 6 godina

Auu koliko negativnih komentara...
Čovek je sam krojač svoje budućnosti i njegove odluke treba poštovati jer će on sam snositi posledice ako su one pogrešne.
Ako ne poštujem nečiju odluku, ja prvenstveno ne poštujem njega.
Mi smo Srbi najpametniji narod...
Ostavite čoveka da živi i kreira svoj život.

Novače hvala za sve, sada i uvek.

biti normalan

pre 6 godina

Dragi Shamu, pa Novak je i do sada sve sam odlucivao: odlucio je da Imaza tretira kao psihologa, Maju Volk kao nutricionistu-biohemicara, sebe kao mesiju... i eto konacnog skora. Stoga je, kao za svakog drugog, smesno i netacno reci: mogao je. Ne, nije, postigao je tacno onoliko koliko je mogao. To jeste mnogo, izuzetno, ali besmisleno je od bilo kog vrhunskog sportiste praviti nacionalnog junaka, filozofa i spasioca.

Kvrga

pre 6 godina

Nisam ocekivao ovoliko negativnih komentara, mene je vest obradovala. Ocigledno je da nesto ne funkcionise (nebitno ko je dao ili dobio otkaz, prosto ne ide), tako da su postojale dve opcije - stajati u mestu ili uciniti nesto radikalno. Ovo drugo bar moze da znaci da Novak ima zelju, a smatram da je ona i najbitnija!
I sad, umesto da razmisljamo ko bi mogao da nasledi ljude koji su otisli, mi dohvatili da pljujemo velikana koji mnogo bolje od nas zna kako stici do vrha, i da uporno pominjemo Pepea, koji ionako nema veze sa strukom. A, samo Novak i njegovi najblizi TACNO i STVARNO znaju gde je problem.
Ja i dalje verujem da Novak dobro zna sta radi i da ce da se vrati, kao sto to uostalom cine i Nadal i Federer. Imao je pad, kakav je mogao da se desi i ranije. Sportisti ni sezonu ne mogu da odigraju u kontinuitetu, a kamo li pola karijere bez stajanja da kidaju. Ljudi koji nisu potrcali za loptom to i ne mogu da shvate.
Guraj, Nole!

nadalina

pre 6 godina

Taj covek je poslat,bogovski placen da uniti ovu tenisku gromadu.I jel uspeo, jeste.Ljudi covek je drzao sva cetri GS to vise nije moglo da se podnese.Morao je biti srusen hitno i brutalno.Ta ishrana, to sve pa nasli su mu Ahilovu petu, niko vise ne gadja nozem na teren vec sofisticiranim oruzjem.

pedja

pre 6 godina

Ovo je kraj.Ovi su mi ljudi bili toliko drag,bili su kao dio Novaka.Mislim da Novak zavrsava karijeru.Onis su bili pola Novaka ,a druge polovine odavno nema .Znamo da nista i nista daju nista odnosno kraj karijere.Dovidjenja Nole!

RASA

pre 6 godina

Da bi krenulo na bolje zamenio je pogresan strucni stab.Trebao je da zameni kucni(porodicni) i brzo bi se vratio.Ovako mislim da ce biti samo gore.

Veljko Marinkovic

pre 6 godina

Требало је то одавно урадити!
Треба променити филозофију игре,а то неће бити лако.
Мора наћи начин да раније преузима иницијативу,а опет да не рескира превише..
Његово тело не трпи више бесомучна превацивања.
Биће му врло тешко да се врати на врх.
Нема нових(добрих удараца),а игра му је прочитана.
Користи превише спина,нису му брзе лоптице и дубина им није добра.
Ако реши тај проблем биће опет конкурентан.

T.K.

pre 6 godina

Novak Đoković je ovim potezom pokazao da vrlo uskoro završava karijeru. Izjava da se radi o novom početku je laž.

Ajde da razumem otkaz za Vajdu i Bekera, ali ko još otpušta kondicionog trenera i fizioterapeuta posle takve uspešne 10-godišnje saradnje i karijere koju je baš sa njima postigao?

Pera

pre 6 godina

Hahaha Nadal neće imati problema sve dok je na čelu stručnog štaba veliki mag Pepe Le Imaz. Šta reći, volite se ljudi i grlite bližnjega svog...

Shamu

pre 6 godina

Najvaznije je da je Novak odlucio da uzme kormilo u svoje ruke. Oduvek je radio stvari na svoj nacin, bio "za volanom" u pozitivnom ili negativnom smislu, a zadnjih godinu dana je bio suvozac.
Za njega je dolazak na vrh bio mnogo tezi nego drugima jer nosi vrece breme i izaziva mnogo vise podozrenja za koje on uopste nije kriv.
Uopste nije vazno da li ce od sad da pobedjuje ili gubi, vazno je da postane krojac svoje sudbine.

Adio

pre 6 godina

Komentari neki tipicna odlika Srba.Uvek se trazi razlog za neuspeh.Novak na mesec dana pred RG menja ceo strucni stab.Od pocetka godine odigrao 6 meceva.I umesto posle ispadanja u MC ode na neki turnir serije 250 kojih sada ima u izobilju da pokusa da digne formu samopuzdanje on ode u Marbelju da se zeza sa Pepeom i bratom Djordjem. Verovatno i pas Pjer tamo

НЕДОЂИЈА

pre 6 godina

Новак мора да се врати коренима а не да шаље срце публици и целом свету. То није у духу православља он треба да се прекрсти и захвали богу за сваку победу. А слање срца је демагогија јер ствара се нови робовласнички систем звани демократија. Деца и њихови родитељи у Бангладешу, Индији, Вијетнаму....раде ту спортску опрему коју тенисери носе за 50-150$ месечно док они добијају за победу 3000000$ .
Новаче врати се коренима и бићеш онај стари непобедиви. Срећно

L

pre 6 godina

Evo da ti objasnim "zoki" nepismeni sa malim z. Postigao je kad ti i slični nikogovići odete negde van Srbije i kad kažete odakle ste, oni se sete Novaka koji je jedan od najboljih na svetu i po tome znaju za nas a ne samo po krvavim ratovima koje smo na nesreću vodili i bili primorani da vodimo.
(neutralan nenavijac, 05. maj 2017 16:18)
Namerno sam stavila malo jer se i sam tako potpisao.
A što se tiče tvog obrazloženja, prvo - ako uspem da odem, sigurno nisam nikogović, drugo - ako odem iz Srbije, što bi me bilo briga za to što neko zna o Srbiji bilo šta?

Beobrad

pre 6 godina

Bice ponovo br.1 i osvajace Grend slemove s kojim god timom da bude!
A, da je ovo neocekivano, jeste, ali Nole je pametan momak, zna sigurno sta radi!
Srecno majstore!

PaTofna

pre 6 godina

Novace, uzivaj u porodici! Sto vise budi uz svoju decu, to nema cenu i odsustvo nije nadoknadivo. Zelim ti da ne propustis ni minut odrastanja novog clana svoje porodice. Za tvoju decu nece biti vazni tvoji pehari, novac vec tvoje prisustvo i bavljenje njima. Neka oni imaju detinjstvo kakvo ti nisi imao. Postigao si sve a sada budi "samo tata"!

Boban

pre 6 godina

A sta je sa Pepeom? Oce veliki Guru sad da mu bude sve? Sa ovim ljudima koje otpusta je postigao sve. Od kako je Pepe Imaz preuzeo Novaka pid svojom kontrolom Nole gubi i tera drage ljude id sebe. Cudno, cudno...

Ole

pre 6 godina

On je jedan od trojice najboljih ikada. Poobarao je i napravio neverovatne rekorde. Osvojio je ne zna ni sam koliko turnira. Sportista godine bio na planeti. Tenis ne volim, ne volim ni Novaka ali mu svaka cast na uspehu i to treba postovati ili ignorisati. Ne znam zasto nekom smeta Novak osim ako nije navijac nekog drugoga tenisera.

Kornjaca

pre 6 godina

Možda su ljudi kao npr. Miljan željan svoje porodice 10 godina je uz Noleta i kao sto znamo istroše se ljudi naporno je to! Čemu odmah kritike i neke teorije zavere! Ajmo Srbi moji malo pozitive i ko smo mi da komentarisemo niti držimo reket i vidjamo svoju decu svaki dan! I ja kao žena Srpkinja kažem sram Vas bilo za ružne reci prema Jeleni ona je njegova žena a samo primitivci komentarišu tudju ženu gledajte Vi svoje "aždaje" sto ste ženili!

neutralan nenavijac

pre 6 godina

@Sve uspehe koje je postigao, postigao je za SEBE a ne nekog tamo zokija iz Srbije koji živi kroz njega. Super za Novaka, ali loše za zokija. Šta je on meni konkretno doneo pa da ga veličam? Što se tiče tvrdnje da nikad nije okrenuo leđa Srbiji, šta god to značilo, to je već podložno tumačenju, ali meni nije bitno uopšte. 
Sve uspehe koje je postigao, postigao je za SEBE a ne nekog tamo zokija iz Srbije koji živi kroz njega. Super za Novaka, ali loše za zokija. 

Evo da ti objasnim "zoki" nepismeni sa malim z. Postigao je kad ti i slični nikogovići odete negde van Srbije i kad kažete odakle ste, oni se sete Novaka koji je jedan od najboljih na svetu i po tome znaju za nas a ne samo po krvavim ratovima koje smo na nesreću vodili i bili primorani da vodimo.

Miki40+

pre 6 godina

Očekivano, obzirom na sve...
Sve je izgleda počelo posle osvojenog RG, kada se "pojavio" guru.
Meni se samo čini da ako ti ODJEDNOM nestane tlo pod nogama zahvaljujući nekom guruu, nije to osoba na koju možeš da se osloniš.
Veći guru može da ti bude neka obična osoba koja ti sastavlja tlo pod nogama svojom verom u tebe, i koja ti daje slobodu da budeš što jesi.
Dobro znam o čemu govorim, a Novak će svakako sam odlučiti o svom životu šta misli da je najbolje.

Ma bravo Nole

pre 6 godina

Šta, samo tristotinak savetodavaca se ovdi javnulo.
Evo i mene.
Novače Đokoviću, želim ti sve najbolje u životu.
Ove pusti niz vodu, kao što je i Federer svojevremeno uradio - i - šta mu (h)fali... Opustili se, obogatili se, uparložili.
Nego, šta mislite, da li bi Novak pao na te grane da savetuje vas šta da radite i kako da živite; možda da počnete da se bavite ribolovom...

antiDebil

pre 6 godina

Taj isti tim plus Beker su te doveli do vrha i sad odjrdnom ne valjaju?! Zadrzi ti Pepea i daleko ces da doguras. Promeni ti glavu sinko, tu je jedini problem.
(Nemke, 5. maj 2017 14:50)

Recimo Federer je otpustio trenera koji ga je doveo na vrh 6 meseci po osvajanju prvog GS, tako da, ne razumem o cemu ti govoris ?
Gde si ti procitao da ovi ne valjaju ?
I da, tog ciganina spanskog je trebao da najuri, tu se slazemo !

Hazard

pre 6 godina

Pa dobro, ocigledno ne ide kao pre. Njegova i njihova stvar. Rezultati su bili impresivni ali vise nisu. Nama kao narodu Đokovic je najveci sportista ikad i normalno je da se ljudi raduju i tuguju, pa i imaju svoje misljenje o svemu. Nije to zabranjeno, zar ne?

Neka mu je sa srecom, jer karijera nije gotova!

Dragisa007

pre 6 godina

Nole HVALA TI ZA SVE RADOSTI ... ISKRENO POSLE OVOG POSTUPKA NISAM OPTIMISTA VIŠE... NADAM SE DA GREŠIM I DA ĆU OPET UŽIVATI U TVOJIM TROFEJIMA ... ISKRENO SE NADAM NOLE I ŽELIM TO ...

Владица

pre 6 godina

Свему дође крај,тако је то у животу.
Уживај у породици и у животу Новаче,заслужио си.
У тенису си урадио много,усрећио си твој српки народ и свет.
Сада је породица у првом плану,тако и треба.
Сретно !!

Dejan

pre 6 godina

Auuu koliko napada,koliko neke prikrivene mrznje.Sta god da Nole uradi ne valja,svi pametni,dusebriznici,fuj.Nole nista ne zna a vi znate sve jel??Daaa uspesniji je od vas,ima milijone,moze mu se sta god pozeli.Znam da vas to boli,ali eto zadovoljite se time da mozete da ga pljujete.Time si verovatno cistite dusu i ulepsavate si dane.Samo cekate ovakve vesti da bi mogli da ga napadate zbog vaseg licnog nezaadovoljstva zivotima kakve imate.Ali ne brinite,ne cita on vase komentare,njemu su vasi komentari zadnja rupa na svirali.

Knez

pre 6 godina

Svaka cast na svemu do sada prikazanom i osvojenom, sigurno si jedan od, ako ne i najbolji sportista Srbije svih vremena. Jedino sto mogu da iskomentarisem na ovakvu odluku, ovo je definitivno kraj tvoje karijere. Nisu ovi ljudi krivi za tvoj pad, razlozi pada su vidljivi svakom oku koje te ugleda, ali neka, nema veze, nekad mozes biti slep pored sopstvenih ociju, a i to je za ljude. Svaka cast i sve najbolje.

devlinjo

pre 6 godina

Novak vise ne moze da zaradi dovoljno novca kako bi isplatio strucni stab. Zarada od turnira je mala a i sponzori ce da mu otkazu saradnju jer nema rezultate. I Novak je toga svestan pa je verovatno zbog toga ovako odlucio. Odnosno, morao bi da trosi ono sto je zaradio prethodnih godina kako bi finansirao ceo svoj, nemali strucni stab.

ha ha ha. u životu ništa gluplje nisam pročitao. On može da plaća i njihove unuke do kraja života i to samo od zarade 2011. godine.

L

pre 6 godina

Srbi ne zasluzuju Novaka Djokovica. To mogu da zaključim čitajuci ove komentare I sve slične komentare već mesecima unazad. Novak nikada nije okrenuo leđa Srbiji i Srbima, ali su mu Srbi okrenuli leđa čim je počeo da gubi. Zato I jesmo tu gde smo. Mrzimo svakoga ko je bolji od nas, pa makar bio i naš. U stvari, narocito ako je naš. Bedno.
(zoki, 05. maj 2017 15:19)
Koliko patetike u samo jednom komentaru...
U pravu si u jednom, ne zaslužujemo ga - jer naši životi nemaju veze sa njegovim, pa tako nema ni dodirnih tačaka da bismo mogli da znamo da li "ga zaslužujemo". Šta je on meni konkretno doneo pa da ga veličam? Što se tiče tvrdnje da nikad nije okrenuo leđa Srbiji, šta god to značilo, to je već podložno tumačenju, ali meni nije bitno uopšte.
Sve uspehe koje je postigao, postigao je za SEBE a ne nekog tamo zokija iz Srbije koji živi kroz njega. Super za Novaka, ali loše za zokija.
Novaka ne mrzim, njemu svaka čast, volela bih u svom polju da postignem bar pola od onoga što je on u svom, ali to ne znači da treba da mu se klanjam kao što bi ti da svi radimo. I to što je otpustio ceo štab (ili oni njega), nije smak sveta... Verujem da je ljudska samodestruktivnost jaka, ali i snaga, pa videćemo na koju stranu će Novak da pretegne. Ako ostane da igra dok se Federer i Nadal (ponovo) istroše, ubošće sigurno još neko gs zrno, jer je ATP u konstantnom opadanju kvaliteta već godinama.

zoki

pre 6 godina

Srbi ne zasluzuju Novaka Djokovica. To mogu da zaključim čitajuci ove komentare I sve slične komentare već mesecima unazad. Novak nikada nije okrenuo leđa Srbiji i Srbima, ali su mu Srbi okrenuli leđa čim je počeo da gubi. Zato I jesmo tu gde smo. Mrzimo svakoga ko je bolji od nas, pa makar bio i naš. U stvari, narocito ako je naš. Bedno.

Manjak

pre 6 godina

ha ha ha. u životu ništa gluplje nisam pročitao. On može da plaća i njihove unuke do kraja života i to samo od zarade 2011. godine.

Da mogao bi kada bi ziveo prosecnim zivotom kojim ti I ja zivimo. Djoka trosi skoro milion mesecno ali neka i treba jer je svojim radom to zasluzio. U poredjenju sa njim u Srbiji imamo vlasnike TV stanica koji trose vise od dva miliona eura mesecno na bahanalije samo zato sto su dobri uvlakaci i pijavice

Strateg

pre 6 godina

Bila bi fora da sada organizuje javne "try outs" za nove clanove strucnog staba gde bi se mogli prijaviti ljudi kojima treba posao. Ovde mnogi govore o letargiji I izostanku reakcija iz boksa na Novakaove poteze. Mnogi od nas prozivljavaju vrlo emotivno svaki Novakov poen pored telivizora, a kamoli kada bismo imali priliku da ga gledamo iz boksa. To bi svakako unelo dodatnu motivaciju tamo gde nedostaje. Svakako niko ne treba da prica novako kako da drzi reket prilikom servisa ili riterna...

smisao za humor jedne legende

pre 6 godina

Novak je stvarno najbolji. Prvo je to dokazao na terenu, a zatim, kada više nije imao što dokazati, potvrdio je veličinu po tome što se sada vidi koliku je rupu ostavio za sobom. Rafa i Federer su korak unazad, dok je Murray je previše sporadičan za glavno lice ATPa. Kada je veličina postala trajna, tada je rezultat postao sporedan.

Zoran

pre 6 godina

Tim koji dobija ne menja se i obrnuto. Tim koji gubi treba promeniti.

Novače, legendo, šta god napravio u budućnosti što se tenisa tiče, više uopšte nije bitno! Tvoje ime, tvoj osmeh ili pogled pun prkosa upućen sportskom rivalu, sve jedno, ostaće uklesan u kamenu na svim bitnim mestima gde se igra tenis u svetu...

Mladen Mladenovic

pre 6 godina

@ Sauron:
------------------
A, zasto vi ne prebacujete lopticu i zaradite makar deo novca, koji je zaradio novac? Ah, da, umalo da zaboravim, visoki intelektualci ne prebacuju lopticu?! Za njih je ti bizarno zanimanje a, i novac im nije vazan. Gospodine, ako nista drugo pokusajte da prikrijete Vasu zavist, ljubomoru i pakost. Nemojte se time razmetati.

No1e GOAT by 2022

pre 6 godina

Bravo No1e! Videlo se u MC da je situaciju u timu poprilicno napeta. Naravno, zao mi je Marijana Vajde ali on ce uvek biti tu za tebe. I svi smo mu vecito zahvalni za pomoc. Svima su potrebne promene i tako se samo napreduje. Ni AC Milan nije imao jednog te istog trenera 10 ili vise godina iako su igrali u 3 finala lige sampiona i osvojili 2 naslova. Jednostavno, vreme trazi nove ideje, nova dostignuca, nove nacine treniranja, promene. Odlicna stvar je da No1e ima jos snage, volje i energije da unapredi svoju igru. Ne sumnjam da ce uspeti, a to znaci samo jedno - sledi novi period No1etove dominacije!!!

kris

pre 6 godina

Vreme će suditi o ovom potezu.Lično mislim da niko Novaka ne može vratiti u formu,nego on sam.Može mu pomoći,ali najviše je do njega.Možda je dobar potez,jer se videlo po njegovim ispadima da ih ne poštuje,ni njihov rad i da treba da se raziđu.S druge strane,ako ih otpušta jer mu je guru tako savetovao i da on može raditi šta hoće,onda ne podržavam.U svakom slučaju,Novak je legenda našeg sporta i hvala mu za svu radost koju nam je priuštio.Samo sam tužan jer smatram da je mogao i više i ne mogu se oteti utisku da je najviše sam kriv!

luther

pre 6 godina

Ahaha Nole.legenda...sad kad je u vrhunskoj formi on otpusti ceo strucni stab..ma boli njega uvo vise za tenis uziva covek..Majami USA....Nole zelim ti sve najbolje u zivotu ti si bio I ostao nas najbolji sportista...

misterX

pre 6 godina

...nisam pristalica verovanja da su za njegove slabije rezultate kriv trener ili bilo ko drugi.
Glavni problem je OVA NJEGOVA izjava;
"Tenis mi nije vise prioritet kao ni PRVO MESTO !!!"

Jedino sto MENE interesuje, sta je time hteo da kaze (i zasto je to rekao) i otkuda onda sada ta zeljA da ponovo bude prvi ?!!?
Verujem da je tom izjavom zeleo da da sebi neku vecu dimenziju...al izgleda da se sve srusilo i krenulo u pogresnom pravcu !

ILI MU JESTE PRIORITET ILI NIJE...da se OPREDELJENO izjasni pa da opet bude ono sto je bio - NAJBOLJI !!!

PS
...bilo kako bilo, ostace upamcen kao jedan od najboljih koji je ikada drzao reket u ruci (jedino se to ne moze reci za njegove izjave).

analiza

pre 6 godina

Bravo Novače, tim koji prestane da pobeđuje treba menjati, nisu bitne prethodne zasluge.I Murinjo je izgubio posao u Čelziju jer nije išle, stigao Konte i stići će titula.Ko je malo pažljivije pretio u zadnje vreme i kada bi Novak napravio dobar poen niko iz boksa nije reagovao,sećate li se kako su svi skakali sa klupe ranije.Novaku treba podrška iz boksa.Došlo je do zasićenja kod svih,treba sveža krv.Sećali se neko kako je Marija bodrio njegov boks prošle godine.A i ako Novak ništa dalje ne uradi on je legenda.Koliko je vremena trebalo Nadalu da se vrati, koliko Federeru.Srbi su poznati kao narod koji sve brzo zaboravi.Novače verujem u tebe.
(Vveliki, 5. maj 2017 14:12)

Promene su neophodne, ali se uvek pre promena mora napraviti dobra analiza, mora se zameniti ono sto ne valja, a ne ono sto je dobro. Novaka je prvo napustio Beker, a sada odlaze i svi drugi koji su ga napravili najboljim. Ko je ostao? Samo guru, covek sa cijom pojavom pocinje Novakov pad. DA je otpustio i njega, rekao bih zeli novi pocetak, medjutim njegov ostanak ukazuje da je Novak duboko uvucen u besmisao, ja TVRDIM (i mogu da kladim u bilo koji novac) da od njegovog povratka i osvajanja jos nekog GS nema nista!!!

anica

pre 6 godina

Nesto ne vidim da kondicioni trener izgleda kao da zivi od fotosinteze ni Vajda, moze gazdarica ziveti tako jer fizicki ne zapinje, da se bar najeo ko covek pa da ne zali, da je uzivao sve ovo vreme posle Garosa, ovako na ovoj ishrani koja ga upropastila za navek, pao u igri, promenio se fizicki psihicki i na kraju nista. Davanje srca, mir ljubav, bezanje iz svoje koze sve su nusprodukti Spanske individue pomodarstva negativne energije. Kad je covek sit sve je lakse. E sad, zavisi od potreba i emotivnog stanja..da li vam je muz lekar, ugostitelj ili prof sportista nije isto, da li tuzan covek moze da jede kao srecan. Novaku nije pruzena ruka kad je bilo potrebno. Svi smo mi nekad klonuli i pali, a tesko je bogami ustati sam ako neko bar malkice ne pogura.

Dimitrije

pre 6 godina

Kada je promenio reket, svi su rekli "nema pojma, nista od njega".
Kada je doveo Bekera, opet kazu "sta ce mu Beker, nista nece osvojiti sa njim."
Sada kad je opet doneo odluku da nesto promeni "kraj, zavrsio je karijeru... Pepe... Jelena.."

Izgleda da on bolje zna da donese dobru odluku od komentatora. Zato i jeste upsesan u onome sto radi.

Mik

pre 6 godina

Niko ne zna šta će od ovoga na kraju ispasti, ali mislim da je preterano raspustiti odjednom ceo stručni štab. Ono što se sada vidi je - da je Novaku dosta svega, da želi korenite promene u svom životu i ja se ne bih čudio ako bi na kraju sve to rezultiralo njegovim povlačenjem, možda ne sutra ili ne za 6meseci, ali do kraja sledeće godine svakako. Pokušava da se vrati pomoću šok terapije i potpune promene, ali ako to ne uspe... u svakom slučaju navijam za njega, kao i uvek!

Nemke

pre 6 godina

Taj isti tim plus Beker su te doveli do vrha i sad odjrdnom ne valjaju?! Zadrzi ti Pepea i daleko ces da doguras. Promeni ti glavu sinko, tu je jedini problem.

Delije Čikago

pre 6 godina

Uvek uz tebe šampione naš, makar bio poslednji na svetu, baš najviše na svetu, Delije Čikago su uvek uz tebe, tvoji prijatelji, Saša, Mare, Dzoni, Sima, i cela ekipa, volimo te.

eric cantona

pre 6 godina

A jesmo mi smece od naroda ... Pljujemo svoje i kad treba i kad ne treba ... Nije ni cudo sto nas niko ne voli ... Svi su strucnjaci i analiticari ...

Vveliki

pre 6 godina

Bravo Novače, tim koji prestane da pobeđuje treba menjati, nisu bitne prethodne zasluge.I Murinjo je izgubio posao u Čelziju jer nije išle, stigao Konte i stići će titula.Ko je malo pažljivije pretio u zadnje vreme i kada bi Novak napravio dobar poen niko iz boksa nije reagovao,sećate li se kako su svi skakali sa klupe ranije.Novaku treba podrška iz boksa.Došlo je do zasićenja kod svih,treba sveža krv.Sećali se neko kako je Marija bodrio njegov boks prošle godine.A i ako Novak ništa dalje ne uradi on je legenda.Koliko je vremena trebalo Nadalu da se vrati, koliko Federeru.Srbi su poznati kao narod koji sve brzo zaboravi.Novače verujem u tebe.

aaa

pre 6 godina

Ne znam da li je Vajda ili kondicioni kum kriv sto Novak izgleda kao da ima daleko bilo anoreksiju.....Lepo mu je rekao nedavno ,mislim selektor, povodom liste prioriteta i na kom je mestu tenis na toj listi a na kom porodica, prosto, koliko Fedderer ima dece....Recju ko hoce nadje nacin ,ko nece nadje izgovor....

za novi početak

pre 6 godina

Iznenađen sam kao i većina ali mislim da je došlo do zasićenja obostranog. I onibimaju svoje porodice i sve teže prate Novaka. Nije ovo loše,potrebna je nova energija

Falcao

pre 6 godina

Kad se kralj vrati na vrh biće sve komentari, bravo care, srbine, naš,sokole, znao sam itd;Jadan smo narod čast izuzecima.Što se mene tiče može da napusti tenis, dao mi je toliko radosti, ponosan sam što sam Srbin!Pratio sam svaki meč kao da mi rodjeni brat igra.Vratio se ne vratio, za mene će uvek biti broj jedan, kralj Srbije! A vi lozeri što hejtujete, žao mi je što ne živite lepše, svako svoju sreću gradi.

ali to smo mi

pre 6 godina

Bravo Novače, tim koji prestane da pobeđuje treba menjati, nisu bitne prethodne zasluge.I Murinjo je izgubio posao u Čelziju jer nije išle, stigao Konte i stići će titula.Ko je malo pažljivije pretio u zadnje vreme i kada bi Novak napravio dobar poen niko iz boksa nije reagovao,sećate li se kako su svi skakali sa klupe ranije.Novaku treba podrška iz boksa.Došlo je do zasićenja kod svih,treba sveža krv.Sećali se neko kako je Marija bodrio njegov boks prošle godine.A i ako Novak ništa dalje ne uradi on je legenda.Koliko je vremena trebalo Nadalu da se vrati, koliko Federeru.Srbi su poznati kao narod koji sve brzo zaboravi.Novače verujem u tebe.
(Vveliki, 5. maj 2017 14:12)

Bravo za komentar. Od ovih silnih komentatora koji sad tako zdusno brane Vajdu verovatno niko nije ni primecivio momente kad Novak gine za svaki poen na terenu a kamera zumira Vajdu koji...zeva. Dok stab njegovog protivnika skace, bodri, stiska pesnicu, prezivljava svaki momenat Vajda je izgledao kao da jedva ceka mec da se zavrsi da moze da se naspava.

paca

pre 6 godina

Boga mi Nole...nista...uzivali smo svi u tvojim pobedama...nesto se desilo...niko ne zna sta...Bataljuj sve ovo...nista vise od tebe u tenisu...uzivaj u zivotu

M

pre 6 godina

Ne lupaj gluposti, molim te. Opšte poznata činjenica je da vrhunski teniseri gro svojih zarada ostvaruju zahvaljujući sponzorskim ugovorima sa proizvodjačima sportske opreme, satova, odevnih predmeta, luksuznih automobila i sl. Radi se o desetinama miliona dolara godišnje plus razne vrste finansijskih investicija koje takođe istima donose basnoslovne sume novca. Kakva zarada od turnira, pa to je kiki-riki u odnosu na prethodno navedeno...
(Kad ljudi ne znaju..., 5. maj 2017 13:34)

Tebi je vreme za naocare. Procitaj ponovo sta sam napisao. Mozda mi mislimo da je Novak mega-popularan kao Federer ili Nadal, ali u svetu je prilicno omrazen jer zaboga jedan Balkanac ne treba da bude bolji od Amerikanca ili Evropljanina u belom sportu. Gde su Novakovi ugovori sa Lacoste ili Nike koji su najavljivani? Ko ce da ulaze novac u zvezdu koja tone? Ugovori sa sponzorima su takvi da kolicina novca zavisi od uspeha na terenu. Toga vise NECE biti i to sam napisao, a ti pazljivo procitaj pre nego sto dozvolis sebi komentar.

taki p.

pre 6 godina

Sve probleme moze da resi GS titula,ako osvoji RG ili WIM,bice ponovo heroj nacije,ako ne eto ga na stubu srama.Tanka je linija sto ih spaja a Nole se svojski trudi da oteza sebi sto vise.Kao da hoce igru sam protiv svih,da proradi inat.Brine me sto je Nole ranije uvek donosio dobre odluke,sada deluje da je pod uticajem ili da ga svi svojevoljno napustaju jer ne veruju vise u njega.Bice pakleno tesko,jer nema vise onakvu podrsku ni u Srbiji.Svi su izgledi da je sezona propala,neki ce reci i karijera.Medjutim nekima je izgubjlena situacija pomogla u karijeri,mozda ce i Novaku,RG ce dati jasniju sliku.

Vlada djordjevic

pre 6 godina

Pa Federer je promenio 10 trenera. Nole ce da napravi novu ekipu i da se motiviše i vrati aki je moguće ali i ako nije ne zaboravite da je bar 5-6 godina prvi drugi ili treći!!!! Uz mnogo rekorda. Bravo Nole, najjači si !!!

pacimirovic

pre 6 godina

Na ovakvu vest,u nadi da ce se Novak trgnuti iz ove duboke krize zelim da podelim jednu informacuiju i da zamolim redakciju da mozda napise neki clanak o ovom o cemu cu pisati.Srpski teniseri u ovom veku su osvojili 170 titula na profesionalnom niovu!Od toga je 103 u singlu i 67 u dublu,i treba dodati Titulu Davis cupu,finale Fed cupa, i 2 titule na Svetksom kupu iz Dizedlrfa i Bronza za Olipiskih igara.
OD 170 titula u obe konkurencije, 22 su GS turnira, 53 sa Masters turnira, 40 sa turnira Premijer kategorije, i 53 turnira iz Internacijonalne serije 250. Novak Djokovic, Nenad Zimonjic, Ana Ivanovic, Jelena Jankovic, Janko Tipsarevic, Viktor Troicki, Bojana Jovanovski, Aleks Krunic, Dusan Lajovic . imena sam poredjao prema uspesnosti,al svako od njih je dprineo na svoj nacin srpskom tenisu.Ova informaicja je samo pokazatelj koliko nas je ova generacija razmazila i navikla na titule,da nismo svesni koliko smo pocastvovani sto ih imamo. Jedna Britanija je cekala pola veka na Gs titulu, Nemacka posle Bekera i Graf 2 decenije do pojave Kerber,Amerika, Rusija,Francuska u muskoj konkurecniji decenijama.Japana, Kine i nema .
Zelim da se zahvalim ovim divnom ljudima na svoj sreci, stresu i ushicenju koje sam prezivljavao uz njihove pobede i poraze,i zelim igracima koji i dalje igraju da osvoje jos pehara,dok Ani zelim svu srecu na privatnom planu.
A nama ostaje da se nadamo da ce se Novak vratiti,i da cekamo mozda Miomira,Olgu ,i da se prisecamo ovih uspeha sa setim.

sauron

pre 6 godina

sto se ljudi ovoliko lože na Novaka...on je samo jedan od prebacivača neke loptice preko neke mrežice..a sa tim "zanimanjem" zaradio love koliko svi ovi i sto ga pljuju i u zvezde kuju ne mogu ni da zamisle!

Filip

pre 6 godina

1.Novak je velikan svetskih razmera,bio, jeste i biće, o tome je bespotrebno raspravljati. 2.Lako je promeniti tim.Teže je promeniti sebe a setimo se Novakovih bizarnih izjava koje su delom kumovale njegovom stagniranju. Uspeli to da promeni, rezultati neće izostati.

Djordi Alba

pre 6 godina

Da ostavimo po strani ovo sto je raspustio ceo strucni stab,nego meni neka druga stvar upada u oko.
Naime Novak ponovo daje izjave da je spreman da se ponovo vrati u sam svetski vrh,i da ponovo vlada tenisom.
A dobro se secamo sta je govorio pred pocetak Indian Velsa,kao "Vuk je ponovo gladan pobeda,dominacije bla bla.."a nakon te izjave ga pocela boranija unistavati,tipa Kirjos,Gofan i drugi..
Kao sto vidimo,Novak je nazalost postao kao nekad Ana Ivanovic,daje optimisticne izjave,a rezultata nigde,samo prazna prica..

chombe

pre 6 godina

To je iskljucivo Novakova stvar kako ce dalje razvijati karijeru ili ce je mozda okoncati. Dovoljno je ucinio i mnogo vise od toga za sve koji su radili sa njim, a i oni za njega, tako da nikom ne treba da polaze racun. Ako hoce da ga trenira guru ili Maja Volk, to je njegova stvar. Ima pravo da sada, posto je sve ostvario u tenisu, radi sta pozeli. Ako pravi gresku, njegova je, ako bude bolji, utoliko bolje po njega. Neka covek uziva u zivotu, a svi bi trebalo da budemo zadovoljni sto smo imali, ili jos imamo takvog sampiona, pa makar bio i papucar ili sektas. Videce vec on vremenom sta je dobro po njega.

323

pre 6 godina

Za mene IZNENADJENJE? Ali necu da osudjujem kao neki koji trce pred rudu. Treba sacekati i videti sta se iza toga krije. Novak ce sigurno imati trenera, nije amater a videcemo koga i sta ce se dalje desavati. Prema tome psssstt..mudar covek uvek saceka i razmisli a glup uvek trci ko muva bez glave.

fantom

pre 6 godina

Ne treba zaboraviti Marijana Vajdu u ovom trenutku. Taj čovek je bio uz Novaka kad je bilo teško, mnogo je doprineo uspehu Đokovića i bronzanoj medalji za srpski tenis 2008. Nadam se da Novak zna šta radi, ostajem uz njega makar izgubio sve mečeve do kraja karijere, a biće još mnogo pobeda. Idemo Đokoviću šampione u nove pobede!

bane

pre 6 godina

Ljudi pa zar nevidite da je tu najveci problem gazdarica,svima nam je zao sto se vise necemo radovati pobedama njen cilj je sedi kuci cuvaj decu.

bane

pre 6 godina

Meni ovo liči na kolektivni otkaz koji je stručni štab dao Novaku a ne obrnuto. Jer, sa njim je postalo teško raditi otkad je počeo da viče na svoju ložu u toku mečeva. To su dobri stučnjaci i očigledno je da neće više takve ispade trpeti. Bojim se da će Novak teško naći nekog dobrog stučnjaka i da će duže vreme raditi po receptu Ane Ivanović i Jelene Janković, tj. bez trenera.

Dott

pre 6 godina

Neverovatan smo narod, svemu dajemo negativnu konotaciju!!!

Pa dokle vise ljudi!!!

Mucnite malo tim vasim supljim glavama, pa zato nam u zemlji i ovako dobro ide, prosto me sramota koliko dobro.

Da bi se stvari promenile na bolje, pa moramo se prvo svi mi promeniti na bolje, to je tako logicno.

Novak vam je odlican primer za to, izdvojio se i vi sta, udri pljuvacinu po njemu, to je zato sto ste nesposobni imalo da mu pridjete, pa ne morate mu prici, ali nemojte ga pljuvati, jer time samo pokazujete koliko ste male, jadne i sitne duse.

Sta ako se ispostavi na kraju da je ovo njegov dobar potez?
Hocete sve sto ste rekli pojesti, pa necete, ostace trag za sva vremena o vasem zlu i zavisti i nista vise.

Rada

pre 6 godina

Već je rekao da ne igra US open zbog porođaja, tako da nema smisla da igra Toronto i Sinsinati.

Sponzori ga napuštaju.

Završava karijeru posle Vimbldona jer neće da pada van top 10.

John Terry

pre 6 godina

Jel ima neko da hoce da se kladi da ce Novak do kraja karijere da osvoji jos najmanje 4 grand slama!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dejan, 5. maj 2017 14:32)

Pa vrlo moguce, ali samo ako mu neko ponovo usadi volju za trening i ako malo promeni stil igre i postane ponovo agresivan kao nekad. Tesko je ocekivati da Novak jos dugo moze da igra sa stilom dugih razmena udaraca.

odmori i sebe a i nas

pre 6 godina

Vreme je za penziju.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Patrick, 5. maj 2017 14:11)

Pa sta cekas vise?

NS#1

pre 6 godina

Hrani kera da te ujede..

Nadal i kad je bio najlosiji u poslednjoj deceniji je ostao sa stricem, a nole otpustio ceo strucni stab..
Svaka cast na svemu nole veliki si, ali si poceo da brljas u zadnjoj godini al ko smo mi da ti zamerimo..
(Maus, 05. maj 2017 12:11)

Nadal i stric se takodje rastaju na poslovnom planu, na kraju sezone. A slozices se da nije isto stric i "neko sa strane"(Vajda).

Geronimo

pre 6 godina

Novaku kao sportisti,ocu,suprugu,sinu,bratu i Srbinu želim sve najbolje..Mislim da je razumno.
Svoj san je ostvario.
Bilo mi je postovanje da uzivam u njegovim igrama i delima.

Admiral

pre 6 godina

Jedini...ali jedini ko ima mogocnost da u ovom trenutku pomogne NOVAKU... je GORAN IVANISEVIC.... taj covek ima tu snagu i zelju da vrati NOVAKA.... Prosto to Vam je prica sa ZVEZDOM i covekom koji bi zrtvovao sve da joj bude trener - naravno radi se o CIRI BLAZEVICU....

taki p.

pre 6 godina

Govorio sam ranije da je potreban novi trener,ali ceo tim,suvise rizican potez usred veoma lose sezone.Nadam se da je ovo novi pocetak,ako ih je raspustio da bi radio sta hoce,karijera je gotova.Tesko je reci koliko moze bez ovih strucnjaka,deluje kao da je zrtvovao skoro celu sezonu da bi nesto promenio.Mozda mu ovo pomogne kratkorocno jer nece imati toliki pritisak za hitnim rezultatima,pa ce igrati dobro u startu,ali dugorocno mora imati jake ljude pored sebe.Zakasnela odluka,ovo je morao na kraju prosle godine da uradi(mada ja ne bih menjao,vec samo dodao jos jednog trenera umestoBekera).

trener

pre 6 godina

@Srđan Bar,Delpo je htio angažovati Samprasa ,ali mu je ovaj zahvalio na povjerenju,rekavši da mu ne može biti trener ,jer ne voli da putuje.Takvom njegovom odgovoru može se nadati i Novak ako ga pozove.

Goran

pre 6 godina

OK, mada tesko je naci danas nekoga kome ćeš sve po spisku pa makar i za velike pare. To je to novi početak novi ljudi kad moze RF možeš i ti. Da te posluži zdravlje, još koji slem i karijera za anale.

Cph

pre 6 godina

Naci ce Nole novi tim. Nekoga ko ce ucestvovati u mecu i "odigrati"svaki poen sa Novakom. Ovdje je ocigledno doslo do zasicenja sa obje strane. Malo je nezgodno sto se ovo desava na polovini sezone,ali dobro,sta je, tu je.

Bitanga

pre 6 godina

Nemoj da budemo glupi. Ok, trener donekle igra ulogu ali za sve se pita Djokovic to jes, da nema iskustvo i kvalitet dzaba strucni stab !

B

pre 6 godina

A sta ste mislili? Da ce da bude 10 godina prvi i da tare sve zive. Alo pa dosadi i to. Ima covjek i drugih interesa u zivotu pored tenisa. Ja bih na njegovom mjestu jos odavno napustio tenis i uzivao do kraja zivota. Hvala bogu zaradio je i previse.

Milos

pre 6 godina

Kada god hocu da napisem nesto o Novaku shvatim koliko smo jadan narod koji ne zasluzuje pobednike.
Dok je vladao klanjali smo se a kada mu treba pomoc pljujemo zluradim komentarima.
Ono sto je on napravio verovatno nikada niko u Srbiji nece ponoviti. Nikada niko.
Kada bi se ujedinili u podrsci... ali mnogi ni svoju zemlju ne vole a sto bi Noleta

kamarad

pre 6 godina

Pametan, i verovatno, vrlo koristan potez. Kad ne ide, treba se resetovati. Samo treba sad odabrati prave nove "ljude" od mnogih koji se nude. Verujem u njegovu intuiciju kod odabira, kao i da će se ubrzo vratiti na staze stare slave na putu do najvećeg. Apropo svih ovih "šlajmarica" (uz sve one koji im daju i podršku) i sarkastičnog pseudo-humora kojima obiluju ovdašnji komentari o Novaku od kad je počeo da posustaje... izražavam nadu da ti koji mrze i zavide, a uz to "sve znaju" nisu ni prosek, a kamo li većina ovdađnje populacije u Srbiji!? Mada se bojim... da možda ipak jesu?!? Kakogoddabilo, makar da pripadam i ovdašnjoj manjini, ovog momka bezrezervno podržavam,... i to ne zato što je "naš", niti zbog njegove slave i prethodnih izuzetnih rezultata, već baš zbog toga što je svoj, baš takav kakav je. Ima svo pravo da živi svoj san, da traži svoj put i da ga ostvaruje kad i kako želi. A pas... "psi nek laju"... o ženi, Pepeu, hrani i čemu još sve ne. Karavan će ionako dalje svojim putem, a oni će ostati vezani lancem svojih ograničenja i zlobe za kućicu koja je sav njihov svet! Ne morate ga voleti i ceniti, al bi red bio da bar poštujete sve ono što je učinio, ne samo u tenisu! Za jedan prosečan ljudski život to je više nego fantastično. Pošto je rođeni pobednik, ne sumnjam da će još mnogo toga tek da usledi! Samo gledajte...

mare

pre 6 godina

Čitam i ne vjerujem. 70% i više negativnih komentara. A valjda su svi vidjeli da ovako nema smisla. Čovjek je pobjeđivao sve, a sada ne može nikoga od prvih 20. Mnogi su vidjeli već Federara u penziji, a on uzeo pauzu, trenirao sa Ljubičićem i vratio se u životnoj formi. Vjerojatno ni on sam nije imao tako velika očekivanja tako da je osvoji i više nego u najljepšim snovima. Pouka. Tko hoće, može. Mnogi su se smijali šta Ljubičić može naučiti Federera. A tko se sada smije?
Novače samo naprijed, a zlobnike ostavi neka se izgrizu od zavisti.
(Ivan ZG, 5. maj 2017 12:50)

Zar ne umes da razlikujes zloban komentar od preostalih 90% kako kazes negativnih komentara Novakovih navijaca koji ga podrzavaju i ne mogu da se pomire sa cinjenicom da je sam sebi unistio karijeru koja je mogla trajati jos bar 2,3 godine, svojim glupim potezima

pusa he he

pre 6 godina

Kakav neslavan završetak karijere uz najveći pad u istoriji tenisa, sa prvog mesta i 8000 poena razlike od drugog do na kraju ove godine verovatno ATP No.20. I sve to za godinu, godinu ipo. Vidi se da je on veoma, ali veoma precenjen kao ličnost i da uopšte ni ne zaslužuje da bude najveći pored Federera, Nadala i Samprasa.
(novi početak sa Vemićem, 05. maj 2017 12:32)

Pa naravno da je najveći pad u istoriji kada je imao najviše atp poena u istoriji. Šta ti tu nije jasno? Jel treba da se crta? Da je imao slabije rezultate i bio prvi samo sa par hiljada poena, i izgubio prvo mesto, to bi ti bilo onda ok, je li? I ko si ti da određuješ da li je teniser sa 12 slemova, 30 mastersa, 230 no1 nedelja i najboljom sezonom u istoriji, precenjen ili ne. Karijere Federera, Nadala i Novaka su neraskidivo vezane između sebe kao nikad u tenisu između tri takva velikana, i analiza i pominjanje karijere bilo kojeg od ove trojice, ne može bez ostale dvojce. Negiranje toga je obična ljubomora i zavist zbog činjenice da je jedan Srbin istorijski velikan tenisa, o čemu mnoge nacije mogu samo da sanjaju. Takvi i pišu slične nebuloze.

.

pre 6 godina

Тек сад се сетио да по турнирима путује са породицом, црни Новаче као да је оптерећење што они иду са тобом..... Е да те чује Федерер, од малена су ћеркице ишле са мамом да подрже тату, сад их има четворо...... А овај кука на једно дете, што направи друго онда

Marko-2,Marko-2

pre 6 godina

Ma koliko da te postujem i zelim ti svako dobro,treba biti realista.'Ne kolje se vo za kilo mesa'-NEMA VAJDE(da parafraziram mnoge) od toga.Sve si postigao uz taj tim i odbacio si ih kao stare rage.Tvoja je zadnja,ali sramota Novace je tvoja takodjer.Nije do njih nego do tebe i bojim se da ti to neshvatas.Imao si sjajan tim i NIKADA ni za kakove pare neces ni slican imati ( pogledaj Nadala...).

Dragan

pre 6 godina

Stani malo, ovaj komentar koji kaze Novak raspustio ceo tim.Nesto mi tu nije jasno.Znaci na pomolu je novi tim koji treba da Novaka povrati na prvo mesto.Daj boze da bude od toga nesto.Sada kako ide Novaku, tesko je da dodje do takve.promene.Ako uspe da angazuje legende tenisa, Samprasa ili Agasija, ja verujem da ce Novak da obori sve rekorde u tenisu.Ali to samo zavisi od Novaka, ako zeli da.se vrati na dane.kada je sve lomio na turu 2011/2016.To moze da.bude.za njega.novi izazov, pod uslovom da napravi dobar ugovor sa.novim sponzorom.Sve se desava uskoro i znacemo pravu stvar sa karijerom nase legende za sva vremena.Novace jos.jednom ti velika hvala za.sve sto si dao ovome.sportu, ali jos ima mesta za tvoj napredak, ja se iskreno nadam.Pozdrav za NOVAKA. Idemo Nole u nove pobede iz inata.

analiticar_amater

pre 6 godina

Zar je moguce da su mu svi krivi,sem njega samog.Sram ga bilo za Vajdu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (beba, 5. maj 2017 13:44)

Cekaj, sta je trebao samog sebe da otpusti?

Ovo je svetski ručak, dobar je za tenisere

pre 6 godina

Ovi su najpametniji kad počnu - Nole, jedi krmenadle, prasetinu, čvarke, švargle, ćebabčiće, burek, gibanicu, pihtije, kobaske krvavice, škembiće, tripice, crevca na žaru, kakamak, kajmak, pite zeljanice, kavurmu, pasulj sa rebrima, gravče na tavče, kupus sa ovčetinom... sve to jedu Federer i evropske kraljevske porodice.

ćao amore

pre 6 godina

Oduvek sam tvrdio da su Federer i Nadal pravi sportisti koji igraju prvenstveno za trofeje i rekorde, a Đoković isključivo za pare.

Od prošle godine kada prvi stigao do 100 mil.$ zarade od tenisa (a ukupno sa sponzorisanjem sigurno više od 300 mil.$) on više nema motiva da igra.

Kad ljudi ne znaju...

pre 6 godina

Novak vise ne moze da zaradi dovoljno novca kako bi isplatio strucni stab. Zarada od turnira je mala a i sponzori ce da mu otkazu saradnju jer nema rezultate. I Novak je toga svestan pa je verovatno zbog toga ovako odlucio. Odnosno, morao bi da trosi ono sto je zaradio prethodnih godina kako bi finansirao ceo svoj, nemali strucni stab.
(M, 5. maj 2017 13:09)

Ne lupaj gluposti, molim te. Opšte poznata činjenica je da vrhunski teniseri gro svojih zarada ostvaruju zahvaljujući sponzorskim ugovorima sa proizvodjačima sportske opreme, satova, odevnih predmeta, luksuznih automobila i sl. Radi se o desetinama miliona dolara godišnje plus razne vrste finansijskih investicija koje takođe istima donose basnoslovne sume novca. Kakva zarada od turnira, pa to je kiki-riki u odnosu na prethodno navedeno...

Zigzag

pre 6 godina

dok je ljubicic bio slobodan uzeo si hasomana...sada je federer sigurno u prva dva na kraju godine s osvojenim grand slamom,a ti budi sretan ako povezes tri pobjede na atp 250....

Maja

pre 6 godina

Novak je izuzetan sportista. Sasvim je normalno da život nije samo tenis i da treba godinama imati motivaciju da bi se bio prvi. On kao jedan od najboljih tenisera ikada to najbolje zna. Koliko inspirativno može biti udaranje loptice kroz decenije uopste? Svaka mu čast na svim rezultatima i tome kakav je čovek!

kakav rezon

pre 6 godina

Definitivno ga je ugasio, svi su krivi osim njega samog...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (мераклија, 5. maj 2017 12:50)

Pa da, kad se pobedjuje onda je za to zasluzan ceo strucni stab. Kad se gubi onda je krivica jedino na igracu, strucni stab sa porazima nema veze.

to je sramota a ne ovo sto Novak radi

pre 6 godina

Ma koliko da te postujem i zelim ti svako dobro,treba biti realista.'Ne kolje se vo za kilo mesa'-NEMA VAJDE(da parafraziram mnoge) od toga.Sve si postigao uz taj tim i odbacio si ih kao stare rage.Tvoja je zadnja,ali sramota Novace je tvoja takodjer.Nije do njih nego do tebe i bojim se da ti to neshvatas.Imao si sjajan tim i NIKADA ni za kakove pare neces ni slican imati ( pogledaj Nadala...).
(Marko-2,Marko-2, 5. maj 2017 13:29)

Kad pomenu Nadala .....ne mogu zaboraviti koliko je strucnih savetodavaca upravo na ovom portalu savetovalo Nadala dok je prozivljavao svoju krizu kako pod hitno treba da menja svoj strucni stab.
Ali pljuvanje po Novaku, ma sta uradio zauvek ce ostati omiljena disciplina njegovih nazovi navijaca.
Inace, kad je Vajda napustio Novaka da bi se posvetio karijeri svoje kcerke ne secam se da je i jedan jedini los komentar bio upucen na njegov racun. U stilu'' hrani kuce da te ujede'', ''je li to Vajdi preca porodica od Novaka'' i tome slicno....sve ono sto se moze procitati sad na racun Novaka.

1

pre 6 godina

Dragan Pantelic, bivsi odlican reprezentativni golman velike Jugoslavije, ciji karakter najbolje opisuje to sto se bacao glavom u noge igracima u punom trku, postao je presednik Fudbalskog kluba Radnicki. Imali su problema sa travom i pozovu gradsko komunalno koje odrzava travu na stadionu i gradsko zelenilo. U to vreme direktor tog preduzeca je bio doktor poljoprivrede. Pocne Panta da mu objasnjava sta treba uraditi, a direktor mu kaze da to nije tako. Onda Panta povuce svoj adut: Pa ja valjda znam bolje, ja sam ceo zivot proveo na travi. A direktor mu odgovara: Pa i ovce isto.


Poenta: Nole ima uspeha/para/slave/privatni avion/privatni brod. Ali on nije nutricionista, i mora da slusa doktora u ma kakvom polovnom autu on dosao. Moze da ga izabere sam, ali ne moze da zna vise od njega. Tako i za mnoge druge stvari.


Ja mislim da se Nole malko uzneo, i da je bio u stalnom konfliktu sa timom oko svojih odluka. Beker je krace radio sa Noletom i kao racionalni Nemac prvi otisao. A sada su i ovi sa duzim stazom i vecom emocijom rekli da tako vise ne ide.


Steta!

M

pre 6 godina

Novak vise ne moze da zaradi dovoljno novca kako bi isplatio strucni stab. Zarada od turnira je mala a i sponzori ce da mu otkazu saradnju jer nema rezultate. I Novak je toga svestan pa je verovatno zbog toga ovako odlucio. Odnosno, morao bi da trosi ono sto je zaradio prethodnih godina kako bi finansirao ceo svoj, nemali strucni stab.

valdomiro

pre 6 godina

@i nije mi zao

Upravo tako. Potpisujem sve sto si napisao i dodao bih da su ovi ljudi trpeli njegovu torturu dok su ze nizale pobede pa se to zataska pricom o emocijama na terenu i glupostima. Opste je poznato da su i Lendl i Muresmo imali isti problem s' Marijem.

Naravno da su bili debelo placeni za svoj posao ali kad pocnu porazi da se nizu onda prljav ves izadje na videlo.

anica

pre 6 godina

Nista neobicno s' obzirom u kakvom je stanju vec duze vreme, Nole ne vlada sobom. Nista me vise ne iznenadjuje. U pravu je moj brat koji je uvek govorio za Federera Gospodin. Koliko god mi tesko da priznam Rodja je pokazao u vise navrata kako se radi i sta je struka a sta privatan zivot.

Bane

pre 6 godina

(i nije mi žao, 5. maj 2017 12:55)

Lupaš za medalju. To što gari kači slike na svoj lični profil nema apsolutno nikakve veze sa tenisom. To svi rade stavljaju slike sa nekih lepih destinacija i lepih događaja to je i poenta tih socijalnih mreža. Ali ti si Šerlo Holms pa se praviš prametan.

Shone

pre 6 godina

Prerano se uplašio da će ostati bez para,pa "reže" nepotrebne troškove.Mogao bi na primer da angažuje Tipsu i Troickog kao trenere i savetnike,sve skupa sa suprugama - jedna od njih je dizajnirala odeću za FED ženski tim Srbije,tako da se razume u tenis.

Naša Jeca je opet ona stara

pre 6 godina

I Ana Ivanovic je mogla sama bez trenera.
(Vlada Rolovic, 5. maj 2017 13:21)

Nikad Ana nije bila bez trenera a pošto joj tenis nije bio sve u životu, zar je malo to što je uradila? Znaš li neku Srpkinju koja je sa 20 godina bila prva na svetu i tada osvojila GS i kasnije postala svetska dama (diva).

bot92

pre 6 godina

pa da..oni su losi..ti se ubi od treniranja, I nikako da dodjes do pobede..jel ti to imas rekao ili jelena?
zato nisam ni jedan mec pogledao od kad saljes srca po terenu, niti cu..osim ako ti ne bude trener agasi, mekinro ili beker..a sansa da se ozbiljan covek upusti u takvu avanturu sa neozbiljnim covekom, ne postoje...

ex Nole fan

pre 6 godina

Ajde sto je promenio Vajdu jer covek ima obavezeoko cerke. Ali sto kondicionog, fizioterapeuta.Nije za njegov neuspeh kriv kondicioni. kada sam ne treniras ne moze krivica na kondicionog.Mozda ce Jelena i Pepe i brat Djole da mu budui glavni u stabu.Udario si Novace o ledinu.Gotova karijera. Cin ti postavljas fotke gde ti je Jelena na terenu zavrsena prica. Nemoj vise da nas smaras sa svojim izjavama

Ivan ZG

pre 6 godina

Čitam i ne vjerujem. 70% i više negativnih komentara. A valjda su svi vidjeli da ovako nema smisla. Čovjek je pobjeđivao sve, a sada ne može nikoga od prvih 20. Mnogi su vidjeli već Federara u penziji, a on uzeo pauzu, trenirao sa Ljubičićem i vratio se u životnoj formi. Vjerojatno ni on sam nije imao tako velika očekivanja tako da je osvoji i više nego u najljepšim snovima. Pouka. Tko hoće, može. Mnogi su se smijali šta Ljubičić može naučiti Federera. A tko se sada smije?
Novače samo naprijed, a zlobnike ostavi neka se izgrizu od zavisti.

jo

pre 6 godina

Wouw.Ovo niko nije ocekivao. Ovo postaje sapunica pa me zivo interesuje da li to sve ima veze sa rialitijem koji pravi Amazon prateci Novaka godinu dana. Pa ovo ce biti ubedljivo najgledaniji dokumentarac ikad.
Ne , ne mogu da verujem da je to sto mislim , ne....ne... pa to je nemoguce.

s

pre 6 godina

Raspad,šta žena uradi od čoveka,ma Mirka je za Jelenu gazdarica bre,gazdarica!Ona je svom muškarcu vetar u ledja i zahvaljujući njoj Rodzer će Noletu uvek ostati nedodirljiv,dok ovaj naš nevidi da ga Jelena sapliće...

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Ovo je bila kap koja je prelila casu. Sto bi moje ime reklo The final cut. Nece nista vise biti kao do sad. Otpustio je svog teniskog oca Vajdu, Bekera i ostale. Drugo dete mu je na putu. Hvala ti za sve Novače, uživao sam uz tvoje mečeve, i dalje cu uživati šta god uradio, ali nažaloslim da su tvoje najbolje igre prosle. Nemas tu zelju za povratkom kao Federer i Nadal, koji su upravo zbog toga ispred tebe na vecnoj listi. Bravo legendo za sve, uzivaj sad.

life coach

pre 6 godina

Trebalo je da otkacis coveka koji ti je usao u glavu i uzeo ti ono sto je bila tvoja najveca prednost - mentalna snaga!
Nije se taj lik slucajno pojavio i razbucao lagano celu pricu, vec po zadatku(potpisujem).
Ispao si mnogo naivan i pogresni potezi i odluke se samo nizu.
Saberi se momche i mani se pomodarstva.

kolka kvota na vilandera

pre 6 godina

Sta bre vi razmisljate o treneru jednog od 3 najbolja tenisera svih vremena.Ako su se dogovorili da nadju bolje resenje naci ce ga.To je profesionalni sport i san mnogih je da rade sa Novakom Djokovicem.Njemu pre svega treba neko ko ce da radi sa njim na kondiciji i fizickoj pripremi.Bio mu trener Kuerten,Agasi ili Sampras ili neko drugi uvek ce imati nasu podrsku i bice najveci srpski sin iz Monaka.

Neske86

pre 6 godina

Dzabe ti sve kad se druzis u dalje sa onim Pepeom, nikad mi se nije svidjao kao igrac, jeste sa Realom osvojio sve ali jako prljav a uz to i simulant. Nikad mi nece biti jasno gde ste se vas dvojica nasli, ali tvoja stvar. Biraj bolje drustvo Nole.

Aleksej

pre 6 godina

Djokovicevci, veliki teniski strucnjaci od 2008. u cudu! Kako to da je jedan sportista promenio strucni stab, u kome su mozda cak i clanovi koji svakako hoce da budu napokon vise vremena sa familijom, posle 10 godina sa Djokovicem!? Da li je to moguce!? Da li se u istoriji sporta desilo da sportista promeni trenere!? Sok kod djokovicevaca! To nesto ne valja! Hahahaha...
(Jumko, 05. maj 2017 12:38)Najnovija informacija Cilic uzima strucni stab Novaka Djokovica,zeli da osvoji neki turnir masters serije 500 dosadili mu celendzeri.Cak sa ovim timom moze u 3 kolo nekog gren slema.Hrvati jos slave Vimbldon koji je osvojio Ivanisevic najveci teniser u istoriji tenisa.

Nenad

pre 6 godina

Lepo upeglane izjave za medije, ali nigde logike u ovoj odluci. Novak priča o gladi za sportom i uspesima i o napredovanju, ali očigledno mu je na pameti samo ''kosmičko-ljubavna'' doktrina koju forsira od kad je krenuo nizbrdo.

Postovalac

pre 6 godina

Odlicno. Konacno je shvatio da je vaznija psiha od fizikalija.
Setimo se Zastin Enan, sa 50 kila je vozala Serenu. Znaci, fizikalije da budu na nivou ali glava je kljuc. Sada Nole treba da se okrene veganskoj ishrani u potpunosti i da sledi Pepove savete kako se ne bi obazirao na "pametne" komentatore.

Komunalac

pre 6 godina

Nesto je moralo da se menja, potpuno ocekivana odluka! Jedino sta brine je cinjenica da ce predstojeca 2 mastersa u Madridu i Rimu, kao i Roland Garosu biti bez strucnog staba...Nadamo se najboljem!

nikola

pre 6 godina

Da...hm, interesantno... A svi vi što se neevirate oko Noleta, koliko ste rurnira vi osvojili? Hajde da svedemo na isti nivo, pošto je Novaku ovo i posao. Koliko puta sve bili unapređeni, koliko puta vas je šef pohvalio, imate li posao?
Gledajte svoj život, Novak ako hoće nek trči go sa antilopama, to je njegov život.

The special one

pre 6 godina

Sve novo znaci,dug je to proces znaci od tebe nesto bolje i neku titulu mozemo ocekivati samo sledece sezone svakako srecno jer si dobar teniser i covjek..

iggy

pre 6 godina

Nisam pristalica nekih stalnih teorija zavere, ali sve vise sam ubedjen da je neko Novaku podmetnuo onog lika i nazalost u tome sasvim uspevaju. Gde neki Srbin da bude na putu da postane najbolji ikada, mora se tome stati na put. Ovo je polako kraj jedne od najvecih karijera u istoriji tenisa

Dott

pre 6 godina

Vise nego iznenadjen sam, ali za mene je ovo ipak dobra vest, jer bio sam razocaran osustvu Novakove zelje za jos rezultata. U tom smislu ovo me raduje.
S druge strane plasi me cinjenica da uz njega nece biti ljudi koji zive za njega i prate svaki njegov pokret.
Ono sto sam uvideo je to da Novak uspeva nad svakim da ostvari dominacij i svoj autoritet, mislim da bi za njega najvise znacilo da mu u timu bude neko nad kim mu to nece poci za rukom i koga ce on sve slusati i nece moci sam krojiti svoje vreme kad sta.
Verujem da je i sam toga svestan i da je to jedan od razloga za ovako radikalnom promenom.
Ovo me veoma raduje, ovim potezom Novak ce uci u zizu setske javnosti i interesovanja da prate njegove naredne poteze i sve sta se desava sa njim i oko njega.

Napred Nole!

analizator analiza

pre 6 godina

Frapiran sa vescu! Pa nije on Valentino Rossi koji menja fantasticnog saradnika posle decenije, da bi odmah posle toga rasturao u svojim kasnim tridesetim.Ovde je slucaj za duboku analizu strucnih kompetentnih medicinskih strucnjaka,jer ako nije neka neverovatna igra u pitanju,onda je stvar medicinski veoma ozbiljna.
Jedno je sigurno, ovo vise nije klizanje nanize ovo je sunovrat. Uostalom Madrid je pred vratima i sve ce biti jasno.
UUUUPS... umalo da zaboravim a ko ce to da pristane da bude clan novog tima...Vemic ili neko poznato i cenjeno ime trenerske profesije.

Graoran

pre 6 godina

Cak i da vise nikad ne osvoji nista, Novak Djokovic jeste jedan od najvecih i najvaznijih sportista sa ovih prostora... To svima mora biti jasno!

Marko.R.

pre 6 godina

Svi ste se smejali Fedexu kada je imao onaj krizni period ne povreda,ne ostao bez trenera itd a gledaj sada ovaj raspad sistema,karma je cudo/

GM

pre 6 godina

Novak da nije pametan, ne bi stigao do toliko uspeha u karijeri.

Ako su razlozi zbog novog izazova i motivacije, to je dobro,
ali ako su prioriteti nesto drugo onda je malo kontradiktorno.

Sve ce se videti po tome ko ce sedeti sve u lozi u narednim turnirima...

Размишљање

pre 6 godina

Кад мало боље размислим, шта ће му тренер? И без тренера може да изгуби у првом или другом колу.

milan 26

pre 6 godina

Mozda je doslo do zasicenja, nije ovo nista strasno, to su radili i Nadal i Federer. Ako ovako ne ide, ocigledno je da treba da se menja. Ali prvo u njegovoj glavi, da vrati tenis kao prioritet i da vrati nazad broj dnevnih treninga. Naravno samo da mu Jelena ne postane i trener, kondicioni trener i spating partner, jer otkad mu je uveo njene bobice i vegetarijanstvo u ishranu raspao se. Cujem da je vratio meso u ishranu. A zna se vekovima da je meso izvor agresivnosti kod coveka, a to njemu nedostaje u poslednje vreme.

Dača

pre 6 godina

Zao mi Noleta, ali pre godinu dana sam kazao da ce da RG bude zadnji GS turnir pa su me pljuvali. Vec na vimbldonu se videlo da ne igra ko pre i da je psihicki pao. Ko izduvani balon.

mujo

pre 6 godina

U situaciji kada mu je zabranjeno da pobedjuje (kako bi se omogucilo Rodji da dodje na prvo mesto), najpre je BB uvideo da njegovo figurisanje u timu nema smisla, a evo je sada to postalo jasno i ostalim strucnjacima u timu. I OK. Kada je vec tako, da ljudi ne dangube. Dogodine, ako mu bude omoguceno da pobedjuje, lako ce se sakupiti ista ili slicna ekipa.

Alex

pre 6 godina

Baš je mnogo krenulo nizbrdo, prvo Beker, sada Vajda, neverovatno. Nije u njima problem, ali ok, Nole zna najbolje sigurno, želi promene i to je dobro. Samo što se gađa u pogrešnu stranu...

antiDebil

pre 6 godina

Ako je ovo preduslov da se razbije ucmalost i monotonija, a verovatno jeste, onda je ovo odlican potez !
Sve u svemu DJokovic sigurno zna sta radi.
Voleo bih da vidim McEnroa kao glavnog trenera !

seljadin

pre 6 godina

nemojte praviti Novaka budalom, nije on ni glup ni budala, tako mora biti, zaradio je svega 400.000$ ove godine, to nije dovoljno ni za osnovne troskove, a kamoli za ceo tim, hotele, avione i dnevnice.
Sto se tice razloga pada koji se ponavljaju u medijima, reci cu vam - nisu istina, istina se nece pojaviti u medijima, istina se skriva iz mnogo razloga, i Novak vam nikada nece reci istinu, sem ako ga nesto ne natera.

Milojko Pantić

pre 6 godina

Lepo, promene su neophodne kod zasićenja ili nekih limita. Nadam se da će naći druge, bar jednako dobre.

Nemojte omalovažavati, nego jedva čekajmo nove pobede.

Jasna

pre 6 godina

Au ! Nešto me stislo oko srca !
Kao da je onaj Ima bacio neku crnu magiju na njega ( p.s. A u magiju ne verujem !)

Ajde onda -Beker , Beker !

Jumko

pre 6 godina

Djokovicevci, veliki teniski strucnjaci od 2008. u cudu! Kako to da je jedan sportista promenio strucni stab, u kome su mozda cak i clanovi koji svakako hoce da budu napokon vise vremena sa familijom, posle 10 godina sa Djokovicem!? Da li je to moguce!? Da li se u istoriji sporta desilo da sportista promeni trenere!? Sok kod djokovicevaca! To nesto ne valja! Hahahaha...

Medved mishka

pre 6 godina

Vrati ce se nole ako ne ove, onda sledece ili one naredne god... naravno da je uvek fam na prvom mestu!! Svi vi koji nemate sta da radite u vasim zivotima pa ovde glumite neko kvazi ludilo, mozete do brankovog mosta na 5minuta...

Maus

pre 6 godina

Hrani kera da te ujede..

Nadal i kad je bio najlosiji u poslednjoj deceniji je ostao sa stricem, a nole otpustio ceo strucni stab..
Svaka cast na svemu nole veliki si, ali si poceo da brljas u zadnjoj godini al ko smo mi da ti zamerimo..

No comment!

pre 6 godina

A da nije bilo pametnije da se radi i trenira?
Logika odbacivanja svega da bi se stekla motivacija je čudna. Još da se odrekne porodice i juriš u prazno.
Zbunjeno, konfuzno, u panici, nepromišljeno.
Nijedan razlog mu ne valja.
A tim daje kurtoazne izjave. Poneko se možda i raduje što izlazi iz zamešateljstva u kome nije znao ko je i šta je u poslednjih godinu dana.

Tužno!!!!

objava

pre 6 godina

Federer je solidno vreme bio bez trenera. Tad su komentari bili deda za penzija sad je opet ono tata I institucija tenisa. Srbi zahvalan narod.

Happy people

pre 6 godina

Zašto bi Nole gubio para i vremena mozgajući šta i kako. Dođi bre Nole na sajt , klikni na komentare i dobićeš vrkunske savete koji reket da koristiš, koje patike da nosiš, koju hranu da jedeš, kog trenera da angažuješ, menadžera, kako da uskladiš bračne odnose, da si istovremeno strog, a mekan i pažljiv suprug, otac. Sve to naši ljudi znaju, u sve se razumeju, uvek su dobronamerni,nema zavisti, ljubomore. Pa gde to još ima???

Džoni

pre 6 godina

Zasićenje je nastupilo kod svih i dobra je stvar promeniti ljude i uneti novu energiju koja može da gurne napred, razbiti rutinu i uneti nešto novo. Nije ovo loše u opšte ma koliko se oni voleli i poštovali promena zna da trgne čoveka a svedoci smo da zadnjih skoro godinu dana ne ide kako bi trebalo.

dare slovenac

pre 6 godina

Odlično, ovo bi mogla biti prekretnica, odpisani Nadal se vratio, Federer pokazao da se može i u 35oj...Novi ljudi novi vetar, ovi mu ništa novo ne mogu pokazat, niti imaju snage ni volje...Ako želi da digne nivo igre, potreban je novi tim, novi početak...

psl

pre 6 godina

Ja sam napisla još kada je Beker otišao da je pitanja dana kada će i Vajda otići. Ništa naročito svi teniseri menjaju trenere i to mnogo češće nego Novak. Rodžer je u vreme kada mu baš nije išlo menjao trenere svakih šest meseci a rekao bi čovek šta još neko njega može da nauči i kakv savet da mu da. Jedini koji to nije uradio je Nadal, ali nije lako otpustiti strica. Sve je do Novaka i njegove želje, teško da će mo ga gledati na završnom turniru najboljih osam.

i nije mi žao

pre 6 godina

Posle onog njegovog bezobraznog vikanja na svoj stručni štab u Monte Karlu, napisao sam kom. da ako ti ljudi imaju imalo dostojastva napustiće Đokovića odmah. Sigurno je tako i bilo samo je Đoković, inače jedna prilično negativna i sujetna ličnost, sačekao da se malo slegne prašina, prođe dve nedelje, da bi to uvio u medijsku slatkorečivu oblandu mirnog, sporazumnog i "punog zahvalnosti rastanka". Sve to filovano svakodnevnim slikama "porodične harmonije" sa "priprema" u letovalištu Marbelji. Kod njega je uvek sve bllo jedno veliko foliranje čak i par godina kad je stvarno radio tenis.

lorenzo

pre 6 godina

Federeru kada je krenulo na dole on je ostavio Lutija pa i Mirku, i ona mu dođe kao trener tj. ona mu i jeste bila trener jedno vrijeme ako se ne varam, Nadal kada je pao stric Toni je ostao...a Novak prvo otpusti Bekera pa sad i ostale članove...meni Đoković nikada nije simpatičan a ni nešto atraktivan teniser za gledanje, ali sam ga poštovao zato što je naš...a gledam ove što su od 2011. počeli da prate tenis i da šalju sve u peMziju, a od Novaka pravili božanstvo sad pišu sve najgore...veoma smo mi čudan narod...

Popolo

pre 6 godina

Dobro, ovo su prazne šablonske izjave za javnost. Politicka korektnost. Ne vredi ih ni čitati. Pravu istinu je uvek bilo tesko, skoro nemoguće, izvuci iz Djokovicevog štaba.

Che

pre 6 godina

Osvojio je sve sto se osvojiti moze, bio je prvi, ostvario je svoj san i postavio neke rekorde.Kapiram zasto vise nema motiva.

Ali brateeee kakvi gurui, Pepe Imazi, vegan ishrane i gluposti?

Ako ti se igra, igraj, ako ne, penzija i cao zdravo.

Milan

pre 6 godina

@milan

Imenjače, podseti me kada je to Nadal raspustio CEO tim???
Pa on je izjavio da će igrati dok i Toni bude na klupi. Tek sada je došao i Karlos, a Toni će hrajem godine da se povuče,mada je opšte mišljenje da će i dalje biti uz Rafu (ne stalno9. Kad bolje razmislim, njih dvojica su sasvim različiti, pa su im i rešenja različita: Novak rano otišao od kuće, menjao, kombinovao, selio se, nalazio razne saradniike.
Rafa živi gde je rođen, u istojn kući gde i cela porodica i ceo život ima jedan tim, , čvrstu strukturu, bez inovacija, aktrakcija i ostalih vansportskih disciplina.
Za njega bi bilo nezamislivo da rasturi tim.

A Novak ih zove porodicom (i oni njega), a rasturaju se k'o mačke s jebišta, uz neka stupidna, slabunjava objašnjenja i raspilavljivanja.

Tu je ispao najpametniji beker. Otišao i učinio Novaku uslugu da trubi da ga je on otpustio. To se takođe plaća.

Novosadjanin.

pre 6 godina

Sta se desilo sa najboljim sportistom sveta u proteklih 5 godina? Da li je realno da ovo radi? Pepe Imaz?????? Ovde nisu cista posla nakon RG...

Matteo

pre 6 godina

Ne shvatam nikako ove negativne komentare pa sta vam je ljudi ne ide ne ide morao je neke promjene napraviti,ajde Novace mozes ti to brzo ces se vratiti tu gde ti je mjesto pozz iz Niksica

Styx river

pre 6 godina

Ne zelim da ponavljam, posto je par njih ovde to vec navelo, ali od dolaska Imasa Djokovicev nivo igre a i zainteresovanost za tenis opada. Mozda gresim ali mislim da je glavni krivac za odlazak Bekera a sada i ostatka ekipe upravo on. Ali ipak ne smatram da je Imas los ili da zeli zlo Novaku, vec da su jednostavno metode i principi za koje se on zalaze jednostavno totalna suprotnost od onoga sto je Djokovic. Od 2011. Novak je poznat u teniskom svetu kao pravi Spartanac, kao neko ko igra 5 setova i 5 sati, a sutra 6 sati i pobedi, nije ga zanimalo nista osim tenisa i pobeda i bio je na samom vrhu osvajanjem RG 2016. Ali od tada pocinje sa nekim cudnim metodama treninga kao da osnove tenisa i fizicke spreme malo zapostavlja a pocinje sa nekim spiritualizmom koji mu ne odgovara i uopste ne ide uz njega. To je kao kada bi neko ko je citav zivot slusao narodnjake otisao na punk svirku i probao tamo da se uklopi i obratno. Jednostavno ne ide uz Djokovica da grli drvo. Zanimljivo je da su njegov uspon i pad oznacila dva nastupa za Srbiju Davis Cup 2010., i OI 2016. Ima jos vremena da se vrati onaj stari Novak ili neki jos bolji nikad se ne zna.

sasa

pre 6 godina

prso lik nacisto, ne zna gde udara. nije problem u drugima vec u tebi, shvati to
(panke92, 5. maj 2017 12:29)

Onda pretpostavljam da treba da da otkaz sebi. E svakakvih ljudi ima. Naravno da on zna da je problem u njemu , ali ovako pokusava da se digne. Fudbalski klub kada mu ne ide menja trenera, a ne menja 15 igraca

fenomen

pre 6 godina

Dobro je da bar Vemic nije najuren. Sta reci, na ovaj nacin špara tri plate. To me je oduvek interesovalo ali nikad nigde nije napisano. Koliko je npr zaradjivao ovaj trio mesecno ili godisnje. Da li su imali 10 000 eura mesecno neto. Vise ili manje. Mozda neko zna u kom opsegu se krece plata trenera, kondicionog trenera ili fizioterapeuta. No interesuje me bas koliko su ovi zaradjivali nego uopsteno. Sto se tice Novaka ja mislim da je ovo greska jer su ovi ljudi bili odlicni i cisto sumnjam da ce naci bolje. Jedino ako je resio da da vise ne placa onda mu je dovoljno da Vemic ostane uz njega plus familija rasuta na tribinama. Mama i tata na severu, Jeca i kucici na jugu, Marko, Maja Volk i Pepe Imaz na istoku a tetke, strine i ostali na zapadnim tribinama pa kad salje srce na sve 4 strane da ima ko da prihvati tu silnu ljubav. Srecno Nole. Poz.

Ivan

pre 6 godina

Bitno da je Pepe i dalje u timu! I brat Marko naravno, te supruga Jelena razume se! Biće znači i ubuduće dovoljno deljenja srca i osmeha publici u prvim kolima turnira, najviše nekim čudom i do nekog četvrtfinala ATP 250 eventualno ATP 500! Šta ima tu Vajda i Beker da ga dosađuju i teraju ga da danonoćno radi, radi i radi! Ovo mu je pravi izbor Pepe i samo Pepe i nebo, pardon kosmos je granica!

dr

pre 6 godina

ako osvoji 1-2 GS do kraja karijere biće senzacija, ali ne zbog ovog poteza....ovo je samo jedan u nizu znakova pored puta koji govore da tenis više nije život za njega, već samo posao....bolje da je, kao Borg, trenutno prekinuo u zenitu kvaliteta. Ovako će, dok je živ, biti predmet ogovaranja, što nije zaslužio, ali je svojim potezima dozvolio.

novi početak sa Vemićem

pre 6 godina

Kakav neslavan završetak karijere uz najveći pad u istoriji tenisa, sa prvog mesta i 8000 poena razlike od drugog do na kraju ove godine verovatno ATP No.20. I sve to za godinu, godinu ipo. Vidi se da je on veoma, ali veoma precenjen kao ličnost i da uopšte ni ne zaslužuje da bude najveći pored Federera, Nadala i Samprasa.

John Terry

pre 6 godina

Ovo saopstenje je, po meni, bullshit najobicniji. Covek jednostavno nema ambiciju da bude najbolji svih vremena, a mogao je po talentu, imao je, i sada ima, bar jos 3,4 godine vrhunskog tenisa, a on ih baca na budalastine, na slikanje po plazama i slicno. Neshvatljivo, ogroman talenat se baca zarad porodice. Pa zar nije moglo da saceka jos 3 godine, pa posle radite sta vam milo. Mogao si biti najbolji, a sada ces biti top 10 u najbolju ruku jer ce te svi zapadni strucnjaci ignorisati cim im se ukaze sansa.

Sudac

pre 6 godina

Nije ih Nole raspustio, kamo srece da jeste, ljudi su dali kolektivni otkaz kao sto je uradio i BB zimus. Inace, sistem se raspao jes pre godinu dana a ovi ljudi su pokazali lojalnost i samo iz tog razloga ostali koji mesec duze od Bekera.

Nole

pre 6 godina

pa da..oni su losi..ti se ubi od treniranja, I nikako da dodjes do pobede..jel ti to imas rekao ili jelena?
zato nisam ni jedan mec pogledao od kad saljes srca po terenu, niti cu..osim ako ti ne bude trener agasi, mekinro ili beker..a sansa da se ozbiljan covek upusti u takvu avanturu sa neozbiljnim covekom, ne postoje...
(bot92, 5. maj 2017 12:08)

Mnogo sam se potresao sto ti nisi pogledao nijedan moj mec. Toliko sam neozbiljan da sam do pre godinu dana bio najbolji teniser na Svetu. Uzivaj u partijama svog najveceg heroja Mareja a ja cu da uzivam na plazama Bahama.

Nemcha

pre 6 godina

Veoma pametna odluka, njegov nivo igre i motivacija za pobede su toliko pali da mu je preko potrebno osvezenje. Bio ponovno onaj stari ili ne, ovo pokazuje da postoji zelja da ponovo bude najbolji, sto je jako dobro.

trn u oku

pre 6 godina

Nema Srbina koji nije vezan za neki slučaj negativne kadrovske selekcije. Sad neka ga trenira taj njegov druid, neka igra oko vatre kao kondicioni trening.

bot92

pre 6 godina

pa da..oni su losi..ti se ubi od treniranja, I nikako da dodjes do pobede..jel ti to imas rekao ili jelena?
zato nisam ni jedan mec pogledao od kad saljes srca po terenu, niti cu..osim ako ti ne bude trener agasi, mekinro ili beker..a sansa da se ozbiljan covek upusti u takvu avanturu sa neozbiljnim covekom, ne postoje...

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Ovo je bila kap koja je prelila casu. Sto bi moje ime reklo The final cut. Nece nista vise biti kao do sad. Otpustio je svog teniskog oca Vajdu, Bekera i ostale. Drugo dete mu je na putu. Hvala ti za sve Novače, uživao sam uz tvoje mečeve, i dalje cu uživati šta god uradio, ali nažaloslim da su tvoje najbolje igre prosle. Nemas tu zelju za povratkom kao Federer i Nadal, koji su upravo zbog toga ispred tebe na vecnoj listi. Bravo legendo za sve, uzivaj sad.

Размишљање

pre 6 godina

Кад мало боље размислим, шта ће му тренер? И без тренера може да изгуби у првом или другом колу.

Maus

pre 6 godina

Hrani kera da te ujede..

Nadal i kad je bio najlosiji u poslednjoj deceniji je ostao sa stricem, a nole otpustio ceo strucni stab..
Svaka cast na svemu nole veliki si, ali si poceo da brljas u zadnjoj godini al ko smo mi da ti zamerimo..

Sudac

pre 6 godina

Nije ih Nole raspustio, kamo srece da jeste, ljudi su dali kolektivni otkaz kao sto je uradio i BB zimus. Inace, sistem se raspao jes pre godinu dana a ovi ljudi su pokazali lojalnost i samo iz tog razloga ostali koji mesec duze od Bekera.

Novosadjanin.

pre 6 godina

Sta se desilo sa najboljim sportistom sveta u proteklih 5 godina? Da li je realno da ovo radi? Pepe Imaz?????? Ovde nisu cista posla nakon RG...

Nenad

pre 6 godina

Lepo upeglane izjave za medije, ali nigde logike u ovoj odluci. Novak priča o gladi za sportom i uspesima i o napredovanju, ali očigledno mu je na pameti samo ''kosmičko-ljubavna'' doktrina koju forsira od kad je krenuo nizbrdo.

s

pre 6 godina

Raspad,šta žena uradi od čoveka,ma Mirka je za Jelenu gazdarica bre,gazdarica!Ona je svom muškarcu vetar u ledja i zahvaljujući njoj Rodzer će Noletu uvek ostati nedodirljiv,dok ovaj naš nevidi da ga Jelena sapliće...

i nije mi žao

pre 6 godina

Posle onog njegovog bezobraznog vikanja na svoj stručni štab u Monte Karlu, napisao sam kom. da ako ti ljudi imaju imalo dostojastva napustiće Đokovića odmah. Sigurno je tako i bilo samo je Đoković, inače jedna prilično negativna i sujetna ličnost, sačekao da se malo slegne prašina, prođe dve nedelje, da bi to uvio u medijsku slatkorečivu oblandu mirnog, sporazumnog i "punog zahvalnosti rastanka". Sve to filovano svakodnevnim slikama "porodične harmonije" sa "priprema" u letovalištu Marbelji. Kod njega je uvek sve bllo jedno veliko foliranje čak i par godina kad je stvarno radio tenis.

fenomen

pre 6 godina

Dobro je da bar Vemic nije najuren. Sta reci, na ovaj nacin špara tri plate. To me je oduvek interesovalo ali nikad nigde nije napisano. Koliko je npr zaradjivao ovaj trio mesecno ili godisnje. Da li su imali 10 000 eura mesecno neto. Vise ili manje. Mozda neko zna u kom opsegu se krece plata trenera, kondicionog trenera ili fizioterapeuta. No interesuje me bas koliko su ovi zaradjivali nego uopsteno. Sto se tice Novaka ja mislim da je ovo greska jer su ovi ljudi bili odlicni i cisto sumnjam da ce naci bolje. Jedino ako je resio da da vise ne placa onda mu je dovoljno da Vemic ostane uz njega plus familija rasuta na tribinama. Mama i tata na severu, Jeca i kucici na jugu, Marko, Maja Volk i Pepe Imaz na istoku a tetke, strine i ostali na zapadnim tribinama pa kad salje srce na sve 4 strane da ima ko da prihvati tu silnu ljubav. Srecno Nole. Poz.

ex Nole fan

pre 6 godina

Ajde sto je promenio Vajdu jer covek ima obavezeoko cerke. Ali sto kondicionog, fizioterapeuta.Nije za njegov neuspeh kriv kondicioni. kada sam ne treniras ne moze krivica na kondicionog.Mozda ce Jelena i Pepe i brat Djole da mu budui glavni u stabu.Udario si Novace o ledinu.Gotova karijera. Cin ti postavljas fotke gde ti je Jelena na terenu zavrsena prica. Nemoj vise da nas smaras sa svojim izjavama

1

pre 6 godina

Dragan Pantelic, bivsi odlican reprezentativni golman velike Jugoslavije, ciji karakter najbolje opisuje to sto se bacao glavom u noge igracima u punom trku, postao je presednik Fudbalskog kluba Radnicki. Imali su problema sa travom i pozovu gradsko komunalno koje odrzava travu na stadionu i gradsko zelenilo. U to vreme direktor tog preduzeca je bio doktor poljoprivrede. Pocne Panta da mu objasnjava sta treba uraditi, a direktor mu kaze da to nije tako. Onda Panta povuce svoj adut: Pa ja valjda znam bolje, ja sam ceo zivot proveo na travi. A direktor mu odgovara: Pa i ovce isto.


Poenta: Nole ima uspeha/para/slave/privatni avion/privatni brod. Ali on nije nutricionista, i mora da slusa doktora u ma kakvom polovnom autu on dosao. Moze da ga izabere sam, ali ne moze da zna vise od njega. Tako i za mnoge druge stvari.


Ja mislim da se Nole malko uzneo, i da je bio u stalnom konfliktu sa timom oko svojih odluka. Beker je krace radio sa Noletom i kao racionalni Nemac prvi otisao. A sada su i ovi sa duzim stazom i vecom emocijom rekli da tako vise ne ide.


Steta!

life coach

pre 6 godina

Trebalo je da otkacis coveka koji ti je usao u glavu i uzeo ti ono sto je bila tvoja najveca prednost - mentalna snaga!
Nije se taj lik slucajno pojavio i razbucao lagano celu pricu, vec po zadatku(potpisujem).
Ispao si mnogo naivan i pogresni potezi i odluke se samo nizu.
Saberi se momche i mani se pomodarstva.

Ivan

pre 6 godina

Bitno da je Pepe i dalje u timu! I brat Marko naravno, te supruga Jelena razume se! Biće znači i ubuduće dovoljno deljenja srca i osmeha publici u prvim kolima turnira, najviše nekim čudom i do nekog četvrtfinala ATP 250 eventualno ATP 500! Šta ima tu Vajda i Beker da ga dosađuju i teraju ga da danonoćno radi, radi i radi! Ovo mu je pravi izbor Pepe i samo Pepe i nebo, pardon kosmos je granica!

mare

pre 6 godina

Čitam i ne vjerujem. 70% i više negativnih komentara. A valjda su svi vidjeli da ovako nema smisla. Čovjek je pobjeđivao sve, a sada ne može nikoga od prvih 20. Mnogi su vidjeli već Federara u penziji, a on uzeo pauzu, trenirao sa Ljubičićem i vratio se u životnoj formi. Vjerojatno ni on sam nije imao tako velika očekivanja tako da je osvoji i više nego u najljepšim snovima. Pouka. Tko hoće, može. Mnogi su se smijali šta Ljubičić može naučiti Federera. A tko se sada smije?
Novače samo naprijed, a zlobnike ostavi neka se izgrizu od zavisti.
(Ivan ZG, 5. maj 2017 12:50)

Zar ne umes da razlikujes zloban komentar od preostalih 90% kako kazes negativnih komentara Novakovih navijaca koji ga podrzavaju i ne mogu da se pomire sa cinjenicom da je sam sebi unistio karijeru koja je mogla trajati jos bar 2,3 godine, svojim glupim potezima

Geronimo

pre 6 godina

Novaku kao sportisti,ocu,suprugu,sinu,bratu i Srbinu želim sve najbolje..Mislim da je razumno.
Svoj san je ostvario.
Bilo mi je postovanje da uzivam u njegovim igrama i delima.

Che

pre 6 godina

Osvojio je sve sto se osvojiti moze, bio je prvi, ostvario je svoj san i postavio neke rekorde.Kapiram zasto vise nema motiva.

Ali brateeee kakvi gurui, Pepe Imazi, vegan ishrane i gluposti?

Ako ti se igra, igraj, ako ne, penzija i cao zdravo.

novi početak sa Vemićem

pre 6 godina

Kakav neslavan završetak karijere uz najveći pad u istoriji tenisa, sa prvog mesta i 8000 poena razlike od drugog do na kraju ove godine verovatno ATP No.20. I sve to za godinu, godinu ipo. Vidi se da je on veoma, ali veoma precenjen kao ličnost i da uopšte ni ne zaslužuje da bude najveći pored Federera, Nadala i Samprasa.

nikola

pre 6 godina

Da...hm, interesantno... A svi vi što se neevirate oko Noleta, koliko ste rurnira vi osvojili? Hajde da svedemo na isti nivo, pošto je Novaku ovo i posao. Koliko puta sve bili unapređeni, koliko puta vas je šef pohvalio, imate li posao?
Gledajte svoj život, Novak ako hoće nek trči go sa antilopama, to je njegov život.

jo

pre 6 godina

Wouw.Ovo niko nije ocekivao. Ovo postaje sapunica pa me zivo interesuje da li to sve ima veze sa rialitijem koji pravi Amazon prateci Novaka godinu dana. Pa ovo ce biti ubedljivo najgledaniji dokumentarac ikad.
Ne , ne mogu da verujem da je to sto mislim , ne....ne... pa to je nemoguce.

Happy people

pre 6 godina

Zašto bi Nole gubio para i vremena mozgajući šta i kako. Dođi bre Nole na sajt , klikni na komentare i dobićeš vrkunske savete koji reket da koristiš, koje patike da nosiš, koju hranu da jedeš, kog trenera da angažuješ, menadžera, kako da uskladiš bračne odnose, da si istovremeno strog, a mekan i pažljiv suprug, otac. Sve to naši ljudi znaju, u sve se razumeju, uvek su dobronamerni,nema zavisti, ljubomore. Pa gde to još ima???

T.K.

pre 6 godina

Novak Đoković je ovim potezom pokazao da vrlo uskoro završava karijeru. Izjava da se radi o novom početku je laž.

Ajde da razumem otkaz za Vajdu i Bekera, ali ko još otpušta kondicionog trenera i fizioterapeuta posle takve uspešne 10-godišnje saradnje i karijere koju je baš sa njima postigao?

Graoran

pre 6 godina

Cak i da vise nikad ne osvoji nista, Novak Djokovic jeste jedan od najvecih i najvaznijih sportista sa ovih prostora... To svima mora biti jasno!

bane

pre 6 godina

Meni ovo liči na kolektivni otkaz koji je stručni štab dao Novaku a ne obrnuto. Jer, sa njim je postalo teško raditi otkad je počeo da viče na svoju ložu u toku mečeva. To su dobri stučnjaci i očigledno je da neće više takve ispade trpeti. Bojim se da će Novak teško naći nekog dobrog stučnjaka i da će duže vreme raditi po receptu Ane Ivanović i Jelene Janković, tj. bez trenera.

pacimirovic

pre 6 godina

Na ovakvu vest,u nadi da ce se Novak trgnuti iz ove duboke krize zelim da podelim jednu informacuiju i da zamolim redakciju da mozda napise neki clanak o ovom o cemu cu pisati.Srpski teniseri u ovom veku su osvojili 170 titula na profesionalnom niovu!Od toga je 103 u singlu i 67 u dublu,i treba dodati Titulu Davis cupu,finale Fed cupa, i 2 titule na Svetksom kupu iz Dizedlrfa i Bronza za Olipiskih igara.
OD 170 titula u obe konkurencije, 22 su GS turnira, 53 sa Masters turnira, 40 sa turnira Premijer kategorije, i 53 turnira iz Internacijonalne serije 250. Novak Djokovic, Nenad Zimonjic, Ana Ivanovic, Jelena Jankovic, Janko Tipsarevic, Viktor Troicki, Bojana Jovanovski, Aleks Krunic, Dusan Lajovic . imena sam poredjao prema uspesnosti,al svako od njih je dprineo na svoj nacin srpskom tenisu.Ova informaicja je samo pokazatelj koliko nas je ova generacija razmazila i navikla na titule,da nismo svesni koliko smo pocastvovani sto ih imamo. Jedna Britanija je cekala pola veka na Gs titulu, Nemacka posle Bekera i Graf 2 decenije do pojave Kerber,Amerika, Rusija,Francuska u muskoj konkurecniji decenijama.Japana, Kine i nema .
Zelim da se zahvalim ovim divnom ljudima na svoj sreci, stresu i ushicenju koje sam prezivljavao uz njihove pobede i poraze,i zelim igracima koji i dalje igraju da osvoje jos pehara,dok Ani zelim svu srecu na privatnom planu.
A nama ostaje da se nadamo da ce se Novak vratiti,i da cekamo mozda Miomira,Olgu ,i da se prisecamo ovih uspeha sa setim.

Styx river

pre 6 godina

Ne zelim da ponavljam, posto je par njih ovde to vec navelo, ali od dolaska Imasa Djokovicev nivo igre a i zainteresovanost za tenis opada. Mozda gresim ali mislim da je glavni krivac za odlazak Bekera a sada i ostatka ekipe upravo on. Ali ipak ne smatram da je Imas los ili da zeli zlo Novaku, vec da su jednostavno metode i principi za koje se on zalaze jednostavno totalna suprotnost od onoga sto je Djokovic. Od 2011. Novak je poznat u teniskom svetu kao pravi Spartanac, kao neko ko igra 5 setova i 5 sati, a sutra 6 sati i pobedi, nije ga zanimalo nista osim tenisa i pobeda i bio je na samom vrhu osvajanjem RG 2016. Ali od tada pocinje sa nekim cudnim metodama treninga kao da osnove tenisa i fizicke spreme malo zapostavlja a pocinje sa nekim spiritualizmom koji mu ne odgovara i uopste ne ide uz njega. To je kao kada bi neko ko je citav zivot slusao narodnjake otisao na punk svirku i probao tamo da se uklopi i obratno. Jednostavno ne ide uz Djokovica da grli drvo. Zanimljivo je da su njegov uspon i pad oznacila dva nastupa za Srbiju Davis Cup 2010., i OI 2016. Ima jos vremena da se vrati onaj stari Novak ili neki jos bolji nikad se ne zna.

lorenzo

pre 6 godina

Federeru kada je krenulo na dole on je ostavio Lutija pa i Mirku, i ona mu dođe kao trener tj. ona mu i jeste bila trener jedno vrijeme ako se ne varam, Nadal kada je pao stric Toni je ostao...a Novak prvo otpusti Bekera pa sad i ostale članove...meni Đoković nikada nije simpatičan a ni nešto atraktivan teniser za gledanje, ali sam ga poštovao zato što je naš...a gledam ove što su od 2011. počeli da prate tenis i da šalju sve u peMziju, a od Novaka pravili božanstvo sad pišu sve najgore...veoma smo mi čudan narod...

Neske86

pre 6 godina

Dzabe ti sve kad se druzis u dalje sa onim Pepeom, nikad mi se nije svidjao kao igrac, jeste sa Realom osvojio sve ali jako prljav a uz to i simulant. Nikad mi nece biti jasno gde ste se vas dvojica nasli, ali tvoja stvar. Biraj bolje drustvo Nole.

Milojko Pantić

pre 6 godina

Lepo, promene su neophodne kod zasićenja ili nekih limita. Nadam se da će naći druge, bar jednako dobre.

Nemojte omalovažavati, nego jedva čekajmo nove pobede.

seljadin

pre 6 godina

nemojte praviti Novaka budalom, nije on ni glup ni budala, tako mora biti, zaradio je svega 400.000$ ove godine, to nije dovoljno ni za osnovne troskove, a kamoli za ceo tim, hotele, avione i dnevnice.
Sto se tice razloga pada koji se ponavljaju u medijima, reci cu vam - nisu istina, istina se nece pojaviti u medijima, istina se skriva iz mnogo razloga, i Novak vam nikada nece reci istinu, sem ako ga nesto ne natera.

Milan

pre 6 godina

@milan

Imenjače, podseti me kada je to Nadal raspustio CEO tim???
Pa on je izjavio da će igrati dok i Toni bude na klupi. Tek sada je došao i Karlos, a Toni će hrajem godine da se povuče,mada je opšte mišljenje da će i dalje biti uz Rafu (ne stalno9. Kad bolje razmislim, njih dvojica su sasvim različiti, pa su im i rešenja različita: Novak rano otišao od kuće, menjao, kombinovao, selio se, nalazio razne saradniike.
Rafa živi gde je rođen, u istojn kući gde i cela porodica i ceo život ima jedan tim, , čvrstu strukturu, bez inovacija, aktrakcija i ostalih vansportskih disciplina.
Za njega bi bilo nezamislivo da rasturi tim.

A Novak ih zove porodicom (i oni njega), a rasturaju se k'o mačke s jebišta, uz neka stupidna, slabunjava objašnjenja i raspilavljivanja.

Tu je ispao najpametniji beker. Otišao i učinio Novaku uslugu da trubi da ga je on otpustio. To se takođe plaća.

John Terry

pre 6 godina

Ovo saopstenje je, po meni, bullshit najobicniji. Covek jednostavno nema ambiciju da bude najbolji svih vremena, a mogao je po talentu, imao je, i sada ima, bar jos 3,4 godine vrhunskog tenisa, a on ih baca na budalastine, na slikanje po plazama i slicno. Neshvatljivo, ogroman talenat se baca zarad porodice. Pa zar nije moglo da saceka jos 3 godine, pa posle radite sta vam milo. Mogao si biti najbolji, a sada ces biti top 10 u najbolju ruku jer ce te svi zapadni strucnjaci ignorisati cim im se ukaze sansa.

anica

pre 6 godina

Nista neobicno s' obzirom u kakvom je stanju vec duze vreme, Nole ne vlada sobom. Nista me vise ne iznenadjuje. U pravu je moj brat koji je uvek govorio za Federera Gospodin. Koliko god mi tesko da priznam Rodja je pokazao u vise navrata kako se radi i sta je struka a sta privatan zivot.

Komunalac

pre 6 godina

Nesto je moralo da se menja, potpuno ocekivana odluka! Jedino sta brine je cinjenica da ce predstojeca 2 mastersa u Madridu i Rimu, kao i Roland Garosu biti bez strucnog staba...Nadamo se najboljem!

pusa he he

pre 6 godina

Kakav neslavan završetak karijere uz najveći pad u istoriji tenisa, sa prvog mesta i 8000 poena razlike od drugog do na kraju ove godine verovatno ATP No.20. I sve to za godinu, godinu ipo. Vidi se da je on veoma, ali veoma precenjen kao ličnost i da uopšte ni ne zaslužuje da bude najveći pored Federera, Nadala i Samprasa.
(novi početak sa Vemićem, 05. maj 2017 12:32)

Pa naravno da je najveći pad u istoriji kada je imao najviše atp poena u istoriji. Šta ti tu nije jasno? Jel treba da se crta? Da je imao slabije rezultate i bio prvi samo sa par hiljada poena, i izgubio prvo mesto, to bi ti bilo onda ok, je li? I ko si ti da određuješ da li je teniser sa 12 slemova, 30 mastersa, 230 no1 nedelja i najboljom sezonom u istoriji, precenjen ili ne. Karijere Federera, Nadala i Novaka su neraskidivo vezane između sebe kao nikad u tenisu između tri takva velikana, i analiza i pominjanje karijere bilo kojeg od ove trojice, ne može bez ostale dvojce. Negiranje toga je obična ljubomora i zavist zbog činjenice da je jedan Srbin istorijski velikan tenisa, o čemu mnoge nacije mogu samo da sanjaju. Takvi i pišu slične nebuloze.

trn u oku

pre 6 godina

Nema Srbina koji nije vezan za neki slučaj negativne kadrovske selekcije. Sad neka ga trenira taj njegov druid, neka igra oko vatre kao kondicioni trening.

Matteo

pre 6 godina

Ne shvatam nikako ove negativne komentare pa sta vam je ljudi ne ide ne ide morao je neke promjene napraviti,ajde Novace mozes ti to brzo ces se vratiti tu gde ti je mjesto pozz iz Niksica

Kad ljudi ne znaju...

pre 6 godina

Novak vise ne moze da zaradi dovoljno novca kako bi isplatio strucni stab. Zarada od turnira je mala a i sponzori ce da mu otkazu saradnju jer nema rezultate. I Novak je toga svestan pa je verovatno zbog toga ovako odlucio. Odnosno, morao bi da trosi ono sto je zaradio prethodnih godina kako bi finansirao ceo svoj, nemali strucni stab.
(M, 5. maj 2017 13:09)

Ne lupaj gluposti, molim te. Opšte poznata činjenica je da vrhunski teniseri gro svojih zarada ostvaruju zahvaljujući sponzorskim ugovorima sa proizvodjačima sportske opreme, satova, odevnih predmeta, luksuznih automobila i sl. Radi se o desetinama miliona dolara godišnje plus razne vrste finansijskih investicija koje takođe istima donose basnoslovne sume novca. Kakva zarada od turnira, pa to je kiki-riki u odnosu na prethodno navedeno...

Naša Jeca je opet ona stara

pre 6 godina

I Ana Ivanovic je mogla sama bez trenera.
(Vlada Rolovic, 5. maj 2017 13:21)

Nikad Ana nije bila bez trenera a pošto joj tenis nije bio sve u životu, zar je malo to što je uradila? Znaš li neku Srpkinju koja je sa 20 godina bila prva na svetu i tada osvojila GS i kasnije postala svetska dama (diva).

Alex

pre 6 godina

Baš je mnogo krenulo nizbrdo, prvo Beker, sada Vajda, neverovatno. Nije u njima problem, ali ok, Nole zna najbolje sigurno, želi promene i to je dobro. Samo što se gađa u pogrešnu stranu...

No comment!

pre 6 godina

A da nije bilo pametnije da se radi i trenira?
Logika odbacivanja svega da bi se stekla motivacija je čudna. Još da se odrekne porodice i juriš u prazno.
Zbunjeno, konfuzno, u panici, nepromišljeno.
Nijedan razlog mu ne valja.
A tim daje kurtoazne izjave. Poneko se možda i raduje što izlazi iz zamešateljstva u kome nije znao ko je i šta je u poslednjih godinu dana.

Tužno!!!!

Milos

pre 6 godina

Kada god hocu da napisem nesto o Novaku shvatim koliko smo jadan narod koji ne zasluzuje pobednike.
Dok je vladao klanjali smo se a kada mu treba pomoc pljujemo zluradim komentarima.
Ono sto je on napravio verovatno nikada niko u Srbiji nece ponoviti. Nikada niko.
Kada bi se ujedinili u podrsci... ali mnogi ni svoju zemlju ne vole a sto bi Noleta

Popolo

pre 6 godina

Dobro, ovo su prazne šablonske izjave za javnost. Politicka korektnost. Ne vredi ih ni čitati. Pravu istinu je uvek bilo tesko, skoro nemoguće, izvuci iz Djokovicevog štaba.

kamarad

pre 6 godina

Pametan, i verovatno, vrlo koristan potez. Kad ne ide, treba se resetovati. Samo treba sad odabrati prave nove "ljude" od mnogih koji se nude. Verujem u njegovu intuiciju kod odabira, kao i da će se ubrzo vratiti na staze stare slave na putu do najvećeg. Apropo svih ovih "šlajmarica" (uz sve one koji im daju i podršku) i sarkastičnog pseudo-humora kojima obiluju ovdašnji komentari o Novaku od kad je počeo da posustaje... izražavam nadu da ti koji mrze i zavide, a uz to "sve znaju" nisu ni prosek, a kamo li većina ovdađnje populacije u Srbiji!? Mada se bojim... da možda ipak jesu?!? Kakogoddabilo, makar da pripadam i ovdašnjoj manjini, ovog momka bezrezervno podržavam,... i to ne zato što je "naš", niti zbog njegove slave i prethodnih izuzetnih rezultata, već baš zbog toga što je svoj, baš takav kakav je. Ima svo pravo da živi svoj san, da traži svoj put i da ga ostvaruje kad i kako želi. A pas... "psi nek laju"... o ženi, Pepeu, hrani i čemu još sve ne. Karavan će ionako dalje svojim putem, a oni će ostati vezani lancem svojih ograničenja i zlobe za kućicu koja je sav njihov svet! Ne morate ga voleti i ceniti, al bi red bio da bar poštujete sve ono što je učinio, ne samo u tenisu! Za jedan prosečan ljudski život to je više nego fantastično. Pošto je rođeni pobednik, ne sumnjam da će još mnogo toga tek da usledi! Samo gledajte...

Boban

pre 6 godina

A sta je sa Pepeom? Oce veliki Guru sad da mu bude sve? Sa ovim ljudima koje otpusta je postigao sve. Od kako je Pepe Imaz preuzeo Novaka pid svojom kontrolom Nole gubi i tera drage ljude id sebe. Cudno, cudno...

dr

pre 6 godina

ako osvoji 1-2 GS do kraja karijere biće senzacija, ali ne zbog ovog poteza....ovo je samo jedan u nizu znakova pored puta koji govore da tenis više nije život za njega, već samo posao....bolje da je, kao Borg, trenutno prekinuo u zenitu kvaliteta. Ovako će, dok je živ, biti predmet ogovaranja, što nije zaslužio, ali je svojim potezima dozvolio.

bane

pre 6 godina

Ljudi pa zar nevidite da je tu najveci problem gazdarica,svima nam je zao sto se vise necemo radovati pobedama njen cilj je sedi kuci cuvaj decu.

Djordi Alba

pre 6 godina

Da ostavimo po strani ovo sto je raspustio ceo strucni stab,nego meni neka druga stvar upada u oko.
Naime Novak ponovo daje izjave da je spreman da se ponovo vrati u sam svetski vrh,i da ponovo vlada tenisom.
A dobro se secamo sta je govorio pred pocetak Indian Velsa,kao "Vuk je ponovo gladan pobeda,dominacije bla bla.."a nakon te izjave ga pocela boranija unistavati,tipa Kirjos,Gofan i drugi..
Kao sto vidimo,Novak je nazalost postao kao nekad Ana Ivanovic,daje optimisticne izjave,a rezultata nigde,samo prazna prica..

antiDebil

pre 6 godina

Ako je ovo preduslov da se razbije ucmalost i monotonija, a verovatno jeste, onda je ovo odlican potez !
Sve u svemu DJokovic sigurno zna sta radi.
Voleo bih da vidim McEnroa kao glavnog trenera !

Nemke

pre 6 godina

Taj isti tim plus Beker su te doveli do vrha i sad odjrdnom ne valjaju?! Zadrzi ti Pepea i daleko ces da doguras. Promeni ti glavu sinko, tu je jedini problem.

Adio

pre 6 godina

Komentari neki tipicna odlika Srba.Uvek se trazi razlog za neuspeh.Novak na mesec dana pred RG menja ceo strucni stab.Od pocetka godine odigrao 6 meceva.I umesto posle ispadanja u MC ode na neki turnir serije 250 kojih sada ima u izobilju da pokusa da digne formu samopuzdanje on ode u Marbelju da se zeza sa Pepeom i bratom Djordjem. Verovatno i pas Pjer tamo

Shone

pre 6 godina

Prerano se uplašio da će ostati bez para,pa "reže" nepotrebne troškove.Mogao bi na primer da angažuje Tipsu i Troickog kao trenere i savetnike,sve skupa sa suprugama - jedna od njih je dizajnirala odeću za FED ženski tim Srbije,tako da se razume u tenis.

Marko.R.

pre 6 godina

Svi ste se smejali Fedexu kada je imao onaj krizni period ne povreda,ne ostao bez trenera itd a gledaj sada ovaj raspad sistema,karma je cudo/

aaa

pre 6 godina

Ne znam da li je Vajda ili kondicioni kum kriv sto Novak izgleda kao da ima daleko bilo anoreksiju.....Lepo mu je rekao nedavno ,mislim selektor, povodom liste prioriteta i na kom je mestu tenis na toj listi a na kom porodica, prosto, koliko Fedderer ima dece....Recju ko hoce nadje nacin ,ko nece nadje izgovor....

eric cantona

pre 6 godina

A jesmo mi smece od naroda ... Pljujemo svoje i kad treba i kad ne treba ... Nije ni cudo sto nas niko ne voli ... Svi su strucnjaci i analiticari ...

Jasna

pre 6 godina

Au ! Nešto me stislo oko srca !
Kao da je onaj Ima bacio neku crnu magiju na njega ( p.s. A u magiju ne verujem !)

Ajde onda -Beker , Beker !

analizator analiza

pre 6 godina

Frapiran sa vescu! Pa nije on Valentino Rossi koji menja fantasticnog saradnika posle decenije, da bi odmah posle toga rasturao u svojim kasnim tridesetim.Ovde je slucaj za duboku analizu strucnih kompetentnih medicinskih strucnjaka,jer ako nije neka neverovatna igra u pitanju,onda je stvar medicinski veoma ozbiljna.
Jedno je sigurno, ovo vise nije klizanje nanize ovo je sunovrat. Uostalom Madrid je pred vratima i sve ce biti jasno.
UUUUPS... umalo da zaboravim a ko ce to da pristane da bude clan novog tima...Vemic ili neko poznato i cenjeno ime trenerske profesije.

Maja

pre 6 godina

Novak je izuzetan sportista. Sasvim je normalno da život nije samo tenis i da treba godinama imati motivaciju da bi se bio prvi. On kao jedan od najboljih tenisera ikada to najbolje zna. Koliko inspirativno može biti udaranje loptice kroz decenije uopste? Svaka mu čast na svim rezultatima i tome kakav je čovek!

analiticar_amater

pre 6 godina

Zar je moguce da su mu svi krivi,sem njega samog.Sram ga bilo za Vajdu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (beba, 5. maj 2017 13:44)

Cekaj, sta je trebao samog sebe da otpusti?

Nemcha

pre 6 godina

Veoma pametna odluka, njegov nivo igre i motivacija za pobede su toliko pali da mu je preko potrebno osvezenje. Bio ponovno onaj stari ili ne, ovo pokazuje da postoji zelja da ponovo bude najbolji, sto je jako dobro.

Ivan ZG

pre 6 godina

Čitam i ne vjerujem. 70% i više negativnih komentara. A valjda su svi vidjeli da ovako nema smisla. Čovjek je pobjeđivao sve, a sada ne može nikoga od prvih 20. Mnogi su vidjeli već Federara u penziji, a on uzeo pauzu, trenirao sa Ljubičićem i vratio se u životnoj formi. Vjerojatno ni on sam nije imao tako velika očekivanja tako da je osvoji i više nego u najljepšim snovima. Pouka. Tko hoće, može. Mnogi su se smijali šta Ljubičić može naučiti Federera. A tko se sada smije?
Novače samo naprijed, a zlobnike ostavi neka se izgrizu od zavisti.

iggy

pre 6 godina

Nisam pristalica nekih stalnih teorija zavere, ali sve vise sam ubedjen da je neko Novaku podmetnuo onog lika i nazalost u tome sasvim uspevaju. Gde neki Srbin da bude na putu da postane najbolji ikada, mora se tome stati na put. Ovo je polako kraj jedne od najvecih karijera u istoriji tenisa

biti normalan

pre 6 godina

Dragi Shamu, pa Novak je i do sada sve sam odlucivao: odlucio je da Imaza tretira kao psihologa, Maju Volk kao nutricionistu-biohemicara, sebe kao mesiju... i eto konacnog skora. Stoga je, kao za svakog drugog, smesno i netacno reci: mogao je. Ne, nije, postigao je tacno onoliko koliko je mogao. To jeste mnogo, izuzetno, ali besmisleno je od bilo kog vrhunskog sportiste praviti nacionalnog junaka, filozofa i spasioca.

.

pre 6 godina

Тек сад се сетио да по турнирима путује са породицом, црни Новаче као да је оптерећење што они иду са тобом..... Е да те чује Федерер, од малена су ћеркице ишле са мамом да подрже тату, сад их има четворо...... А овај кука на једно дете, што направи друго онда

Rada

pre 6 godina

Već je rekao da ne igra US open zbog porođaja, tako da nema smisla da igra Toronto i Sinsinati.

Sponzori ga napuštaju.

Završava karijeru posle Vimbldona jer neće da pada van top 10.

milan 26

pre 6 godina

Mozda je doslo do zasicenja, nije ovo nista strasno, to su radili i Nadal i Federer. Ako ovako ne ide, ocigledno je da treba da se menja. Ali prvo u njegovoj glavi, da vrati tenis kao prioritet i da vrati nazad broj dnevnih treninga. Naravno samo da mu Jelena ne postane i trener, kondicioni trener i spating partner, jer otkad mu je uveo njene bobice i vegetarijanstvo u ishranu raspao se. Cujem da je vratio meso u ishranu. A zna se vekovima da je meso izvor agresivnosti kod coveka, a to njemu nedostaje u poslednje vreme.

Kornjaca

pre 6 godina

Možda su ljudi kao npr. Miljan željan svoje porodice 10 godina je uz Noleta i kao sto znamo istroše se ljudi naporno je to! Čemu odmah kritike i neke teorije zavere! Ajmo Srbi moji malo pozitive i ko smo mi da komentarisemo niti držimo reket i vidjamo svoju decu svaki dan! I ja kao žena Srpkinja kažem sram Vas bilo za ružne reci prema Jeleni ona je njegova žena a samo primitivci komentarišu tudju ženu gledajte Vi svoje "aždaje" sto ste ženili!

RASA

pre 6 godina

Da bi krenulo na bolje zamenio je pogresan strucni stab.Trebao je da zameni kucni(porodicni) i brzo bi se vratio.Ovako mislim da ce biti samo gore.

GM

pre 6 godina

Novak da nije pametan, ne bi stigao do toliko uspeha u karijeri.

Ako su razlozi zbog novog izazova i motivacije, to je dobro,
ali ako su prioriteti nesto drugo onda je malo kontradiktorno.

Sve ce se videti po tome ko ce sedeti sve u lozi u narednim turnirima...

ćao amore

pre 6 godina

Oduvek sam tvrdio da su Federer i Nadal pravi sportisti koji igraju prvenstveno za trofeje i rekorde, a Đoković isključivo za pare.

Od prošle godine kada prvi stigao do 100 mil.$ zarade od tenisa (a ukupno sa sponzorisanjem sigurno više od 300 mil.$) on više nema motiva da igra.

B

pre 6 godina

A sta ste mislili? Da ce da bude 10 godina prvi i da tare sve zive. Alo pa dosadi i to. Ima covjek i drugih interesa u zivotu pored tenisa. Ja bih na njegovom mjestu jos odavno napustio tenis i uzivao do kraja zivota. Hvala bogu zaradio je i previse.

Pera

pre 6 godina

Hahaha Nadal neće imati problema sve dok je na čelu stručnog štaba veliki mag Pepe Le Imaz. Šta reći, volite se ljudi i grlite bližnjega svog...

valdomiro

pre 6 godina

@i nije mi zao

Upravo tako. Potpisujem sve sto si napisao i dodao bih da su ovi ljudi trpeli njegovu torturu dok su ze nizale pobede pa se to zataska pricom o emocijama na terenu i glupostima. Opste je poznato da su i Lendl i Muresmo imali isti problem s' Marijem.

Naravno da su bili debelo placeni za svoj posao ali kad pocnu porazi da se nizu onda prljav ves izadje na videlo.

Marko-2,Marko-2

pre 6 godina

Ma koliko da te postujem i zelim ti svako dobro,treba biti realista.'Ne kolje se vo za kilo mesa'-NEMA VAJDE(da parafraziram mnoge) od toga.Sve si postigao uz taj tim i odbacio si ih kao stare rage.Tvoja je zadnja,ali sramota Novace je tvoja takodjer.Nije do njih nego do tebe i bojim se da ti to neshvatas.Imao si sjajan tim i NIKADA ni za kakove pare neces ni slican imati ( pogledaj Nadala...).

fantom

pre 6 godina

Ne treba zaboraviti Marijana Vajdu u ovom trenutku. Taj čovek je bio uz Novaka kad je bilo teško, mnogo je doprineo uspehu Đokovića i bronzanoj medalji za srpski tenis 2008. Nadam se da Novak zna šta radi, ostajem uz njega makar izgubio sve mečeve do kraja karijere, a biće još mnogo pobeda. Idemo Đokoviću šampione u nove pobede!

sasa

pre 6 godina

prso lik nacisto, ne zna gde udara. nije problem u drugima vec u tebi, shvati to
(panke92, 5. maj 2017 12:29)

Onda pretpostavljam da treba da da otkaz sebi. E svakakvih ljudi ima. Naravno da on zna da je problem u njemu , ali ovako pokusava da se digne. Fudbalski klub kada mu ne ide menja trenera, a ne menja 15 igraca

John Terry

pre 6 godina

Jel ima neko da hoce da se kladi da ce Novak do kraja karijere da osvoji jos najmanje 4 grand slama!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dejan, 5. maj 2017 14:32)

Pa vrlo moguce, ali samo ako mu neko ponovo usadi volju za trening i ako malo promeni stil igre i postane ponovo agresivan kao nekad. Tesko je ocekivati da Novak jos dugo moze da igra sa stilom dugih razmena udaraca.

Dača

pre 6 godina

Zao mi Noleta, ali pre godinu dana sam kazao da ce da RG bude zadnji GS turnir pa su me pljuvali. Vec na vimbldonu se videlo da ne igra ko pre i da je psihicki pao. Ko izduvani balon.

analiza

pre 6 godina

Bravo Novače, tim koji prestane da pobeđuje treba menjati, nisu bitne prethodne zasluge.I Murinjo je izgubio posao u Čelziju jer nije išle, stigao Konte i stići će titula.Ko je malo pažljivije pretio u zadnje vreme i kada bi Novak napravio dobar poen niko iz boksa nije reagovao,sećate li se kako su svi skakali sa klupe ranije.Novaku treba podrška iz boksa.Došlo je do zasićenja kod svih,treba sveža krv.Sećali se neko kako je Marija bodrio njegov boks prošle godine.A i ako Novak ništa dalje ne uradi on je legenda.Koliko je vremena trebalo Nadalu da se vrati, koliko Federeru.Srbi su poznati kao narod koji sve brzo zaboravi.Novače verujem u tebe.
(Vveliki, 5. maj 2017 14:12)

Promene su neophodne, ali se uvek pre promena mora napraviti dobra analiza, mora se zameniti ono sto ne valja, a ne ono sto je dobro. Novaka je prvo napustio Beker, a sada odlaze i svi drugi koji su ga napravili najboljim. Ko je ostao? Samo guru, covek sa cijom pojavom pocinje Novakov pad. DA je otpustio i njega, rekao bih zeli novi pocetak, medjutim njegov ostanak ukazuje da je Novak duboko uvucen u besmisao, ja TVRDIM (i mogu da kladim u bilo koji novac) da od njegovog povratka i osvajanja jos nekog GS nema nista!!!

Dott

pre 6 godina

Vise nego iznenadjen sam, ali za mene je ovo ipak dobra vest, jer bio sam razocaran osustvu Novakove zelje za jos rezultata. U tom smislu ovo me raduje.
S druge strane plasi me cinjenica da uz njega nece biti ljudi koji zive za njega i prate svaki njegov pokret.
Ono sto sam uvideo je to da Novak uspeva nad svakim da ostvari dominacij i svoj autoritet, mislim da bi za njega najvise znacilo da mu u timu bude neko nad kim mu to nece poci za rukom i koga ce on sve slusati i nece moci sam krojiti svoje vreme kad sta.
Verujem da je i sam toga svestan i da je to jedan od razloga za ovako radikalnom promenom.
Ovo me veoma raduje, ovim potezom Novak ce uci u zizu setske javnosti i interesovanja da prate njegove naredne poteze i sve sta se desava sa njim i oko njega.

Napred Nole!

Vlada djordjevic

pre 6 godina

Pa Federer je promenio 10 trenera. Nole ce da napravi novu ekipu i da se motiviše i vrati aki je moguće ali i ako nije ne zaboravite da je bar 5-6 godina prvi drugi ili treći!!!! Uz mnogo rekorda. Bravo Nole, najjači si !!!

zoki

pre 6 godina

Srbi ne zasluzuju Novaka Djokovica. To mogu da zaključim čitajuci ove komentare I sve slične komentare već mesecima unazad. Novak nikada nije okrenuo leđa Srbiji i Srbima, ali su mu Srbi okrenuli leđa čim je počeo da gubi. Zato I jesmo tu gde smo. Mrzimo svakoga ko je bolji od nas, pa makar bio i naš. U stvari, narocito ako je naš. Bedno.

mujo

pre 6 godina

U situaciji kada mu je zabranjeno da pobedjuje (kako bi se omogucilo Rodji da dodje na prvo mesto), najpre je BB uvideo da njegovo figurisanje u timu nema smisla, a evo je sada to postalo jasno i ostalim strucnjacima u timu. I OK. Kada je vec tako, da ljudi ne dangube. Dogodine, ako mu bude omoguceno da pobedjuje, lako ce se sakupiti ista ili slicna ekipa.

psl

pre 6 godina

Ja sam napisla još kada je Beker otišao da je pitanja dana kada će i Vajda otići. Ništa naročito svi teniseri menjaju trenere i to mnogo češće nego Novak. Rodžer je u vreme kada mu baš nije išlo menjao trenere svakih šest meseci a rekao bi čovek šta još neko njega može da nauči i kakv savet da mu da. Jedini koji to nije uradio je Nadal, ali nije lako otpustiti strica. Sve je do Novaka i njegove želje, teško da će mo ga gledati na završnom turniru najboljih osam.

chombe

pre 6 godina

To je iskljucivo Novakova stvar kako ce dalje razvijati karijeru ili ce je mozda okoncati. Dovoljno je ucinio i mnogo vise od toga za sve koji su radili sa njim, a i oni za njega, tako da nikom ne treba da polaze racun. Ako hoce da ga trenira guru ili Maja Volk, to je njegova stvar. Ima pravo da sada, posto je sve ostvario u tenisu, radi sta pozeli. Ako pravi gresku, njegova je, ako bude bolji, utoliko bolje po njega. Neka covek uziva u zivotu, a svi bi trebalo da budemo zadovoljni sto smo imali, ili jos imamo takvog sampiona, pa makar bio i papucar ili sektas. Videce vec on vremenom sta je dobro po njega.

Filip

pre 6 godina

1.Novak je velikan svetskih razmera,bio, jeste i biće, o tome je bespotrebno raspravljati. 2.Lako je promeniti tim.Teže je promeniti sebe a setimo se Novakovih bizarnih izjava koje su delom kumovale njegovom stagniranju. Uspeli to da promeni, rezultati neće izostati.

sauron

pre 6 godina

sto se ljudi ovoliko lože na Novaka...on je samo jedan od prebacivača neke loptice preko neke mrežice..a sa tim "zanimanjem" zaradio love koliko svi ovi i sto ga pljuju i u zvezde kuju ne mogu ni da zamisle!

Dimitrije

pre 6 godina

Kada je promenio reket, svi su rekli "nema pojma, nista od njega".
Kada je doveo Bekera, opet kazu "sta ce mu Beker, nista nece osvojiti sa njim."
Sada kad je opet doneo odluku da nesto promeni "kraj, zavrsio je karijeru... Pepe... Jelena.."

Izgleda da on bolje zna da donese dobru odluku od komentatora. Zato i jeste upsesan u onome sto radi.

kolka kvota na vilandera

pre 6 godina

Sta bre vi razmisljate o treneru jednog od 3 najbolja tenisera svih vremena.Ako su se dogovorili da nadju bolje resenje naci ce ga.To je profesionalni sport i san mnogih je da rade sa Novakom Djokovicem.Njemu pre svega treba neko ko ce da radi sa njim na kondiciji i fizickoj pripremi.Bio mu trener Kuerten,Agasi ili Sampras ili neko drugi uvek ce imati nasu podrsku i bice najveci srpski sin iz Monaka.

Delije Čikago

pre 6 godina

Uvek uz tebe šampione naš, makar bio poslednji na svetu, baš najviše na svetu, Delije Čikago su uvek uz tebe, tvoji prijatelji, Saša, Mare, Dzoni, Sima, i cela ekipa, volimo te.

nadalina

pre 6 godina

Taj covek je poslat,bogovski placen da uniti ovu tenisku gromadu.I jel uspeo, jeste.Ljudi covek je drzao sva cetri GS to vise nije moglo da se podnese.Morao je biti srusen hitno i brutalno.Ta ishrana, to sve pa nasli su mu Ahilovu petu, niko vise ne gadja nozem na teren vec sofisticiranim oruzjem.

Miki40+

pre 6 godina

Očekivano, obzirom na sve...
Sve je izgleda počelo posle osvojenog RG, kada se "pojavio" guru.
Meni se samo čini da ako ti ODJEDNOM nestane tlo pod nogama zahvaljujući nekom guruu, nije to osoba na koju možeš da se osloniš.
Veći guru može da ti bude neka obična osoba koja ti sastavlja tlo pod nogama svojom verom u tebe, i koja ti daje slobodu da budeš što jesi.
Dobro znam o čemu govorim, a Novak će svakako sam odlučiti o svom životu šta misli da je najbolje.

L

pre 6 godina

Evo da ti objasnim "zoki" nepismeni sa malim z. Postigao je kad ti i slični nikogovići odete negde van Srbije i kad kažete odakle ste, oni se sete Novaka koji je jedan od najboljih na svetu i po tome znaju za nas a ne samo po krvavim ratovima koje smo na nesreću vodili i bili primorani da vodimo.
(neutralan nenavijac, 05. maj 2017 16:18)
Namerno sam stavila malo jer se i sam tako potpisao.
A što se tiče tvog obrazloženja, prvo - ako uspem da odem, sigurno nisam nikogović, drugo - ako odem iz Srbije, što bi me bilo briga za to što neko zna o Srbiji bilo šta?

dare slovenac

pre 6 godina

Odlično, ovo bi mogla biti prekretnica, odpisani Nadal se vratio, Federer pokazao da se može i u 35oj...Novi ljudi novi vetar, ovi mu ništa novo ne mogu pokazat, niti imaju snage ni volje...Ako želi da digne nivo igre, potreban je novi tim, novi početak...

objava

pre 6 godina

Federer je solidno vreme bio bez trenera. Tad su komentari bili deda za penzija sad je opet ono tata I institucija tenisa. Srbi zahvalan narod.

Dott

pre 6 godina

Neverovatan smo narod, svemu dajemo negativnu konotaciju!!!

Pa dokle vise ljudi!!!

Mucnite malo tim vasim supljim glavama, pa zato nam u zemlji i ovako dobro ide, prosto me sramota koliko dobro.

Da bi se stvari promenile na bolje, pa moramo se prvo svi mi promeniti na bolje, to je tako logicno.

Novak vam je odlican primer za to, izdvojio se i vi sta, udri pljuvacinu po njemu, to je zato sto ste nesposobni imalo da mu pridjete, pa ne morate mu prici, ali nemojte ga pljuvati, jer time samo pokazujete koliko ste male, jadne i sitne duse.

Sta ako se ispostavi na kraju da je ovo njegov dobar potez?
Hocete sve sto ste rekli pojesti, pa necete, ostace trag za sva vremena o vasem zlu i zavisti i nista vise.

Dragisa007

pre 6 godina

Nole HVALA TI ZA SVE RADOSTI ... ISKRENO POSLE OVOG POSTUPKA NISAM OPTIMISTA VIŠE... NADAM SE DA GREŠIM I DA ĆU OPET UŽIVATI U TVOJIM TROFEJIMA ... ISKRENO SE NADAM NOLE I ŽELIM TO ...

Владица

pre 6 godina

Свему дође крај,тако је то у животу.
Уживај у породици и у животу Новаче,заслужио си.
У тенису си урадио много,усрећио си твој српки народ и свет.
Сада је породица у првом плану,тако и треба.
Сретно !!

M

pre 6 godina

Novak vise ne moze da zaradi dovoljno novca kako bi isplatio strucni stab. Zarada od turnira je mala a i sponzori ce da mu otkazu saradnju jer nema rezultate. I Novak je toga svestan pa je verovatno zbog toga ovako odlucio. Odnosno, morao bi da trosi ono sto je zaradio prethodnih godina kako bi finansirao ceo svoj, nemali strucni stab.

Dragan

pre 6 godina

Stani malo, ovaj komentar koji kaze Novak raspustio ceo tim.Nesto mi tu nije jasno.Znaci na pomolu je novi tim koji treba da Novaka povrati na prvo mesto.Daj boze da bude od toga nesto.Sada kako ide Novaku, tesko je da dodje do takve.promene.Ako uspe da angazuje legende tenisa, Samprasa ili Agasija, ja verujem da ce Novak da obori sve rekorde u tenisu.Ali to samo zavisi od Novaka, ako zeli da.se vrati na dane.kada je sve lomio na turu 2011/2016.To moze da.bude.za njega.novi izazov, pod uslovom da napravi dobar ugovor sa.novim sponzorom.Sve se desava uskoro i znacemo pravu stvar sa karijerom nase legende za sva vremena.Novace jos.jednom ti velika hvala za.sve sto si dao ovome.sportu, ali jos ima mesta za tvoj napredak, ja se iskreno nadam.Pozdrav za NOVAKA. Idemo Nole u nove pobede iz inata.

Falcao

pre 6 godina

Kad se kralj vrati na vrh biće sve komentari, bravo care, srbine, naš,sokole, znao sam itd;Jadan smo narod čast izuzecima.Što se mene tiče može da napusti tenis, dao mi je toliko radosti, ponosan sam što sam Srbin!Pratio sam svaki meč kao da mi rodjeni brat igra.Vratio se ne vratio, za mene će uvek biti broj jedan, kralj Srbije! A vi lozeri što hejtujete, žao mi je što ne živite lepše, svako svoju sreću gradi.

Cph

pre 6 godina

Naci ce Nole novi tim. Nekoga ko ce ucestvovati u mecu i "odigrati"svaki poen sa Novakom. Ovdje je ocigledno doslo do zasicenja sa obje strane. Malo je nezgodno sto se ovo desava na polovini sezone,ali dobro,sta je, tu je.

odmori i sebe a i nas

pre 6 godina

Vreme je za penziju.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Patrick, 5. maj 2017 14:11)

Pa sta cekas vise?

ali to smo mi

pre 6 godina

Bravo Novače, tim koji prestane da pobeđuje treba menjati, nisu bitne prethodne zasluge.I Murinjo je izgubio posao u Čelziju jer nije išle, stigao Konte i stići će titula.Ko je malo pažljivije pretio u zadnje vreme i kada bi Novak napravio dobar poen niko iz boksa nije reagovao,sećate li se kako su svi skakali sa klupe ranije.Novaku treba podrška iz boksa.Došlo je do zasićenja kod svih,treba sveža krv.Sećali se neko kako je Marija bodrio njegov boks prošle godine.A i ako Novak ništa dalje ne uradi on je legenda.Koliko je vremena trebalo Nadalu da se vrati, koliko Federeru.Srbi su poznati kao narod koji sve brzo zaboravi.Novače verujem u tebe.
(Vveliki, 5. maj 2017 14:12)

Bravo za komentar. Od ovih silnih komentatora koji sad tako zdusno brane Vajdu verovatno niko nije ni primecivio momente kad Novak gine za svaki poen na terenu a kamera zumira Vajdu koji...zeva. Dok stab njegovog protivnika skace, bodri, stiska pesnicu, prezivljava svaki momenat Vajda je izgledao kao da jedva ceka mec da se zavrsi da moze da se naspava.

Mladen

pre 6 godina

Auu koliko negativnih komentara...
Čovek je sam krojač svoje budućnosti i njegove odluke treba poštovati jer će on sam snositi posledice ako su one pogrešne.
Ako ne poštujem nečiju odluku, ja prvenstveno ne poštujem njega.
Mi smo Srbi najpametniji narod...
Ostavite čoveka da živi i kreira svoj život.

Novače hvala za sve, sada i uvek.

Vveliki

pre 6 godina

Bravo Novače, tim koji prestane da pobeđuje treba menjati, nisu bitne prethodne zasluge.I Murinjo je izgubio posao u Čelziju jer nije išle, stigao Konte i stići će titula.Ko je malo pažljivije pretio u zadnje vreme i kada bi Novak napravio dobar poen niko iz boksa nije reagovao,sećate li se kako su svi skakali sa klupe ranije.Novaku treba podrška iz boksa.Došlo je do zasićenja kod svih,treba sveža krv.Sećali se neko kako je Marija bodrio njegov boks prošle godine.A i ako Novak ništa dalje ne uradi on je legenda.Koliko je vremena trebalo Nadalu da se vrati, koliko Federeru.Srbi su poznati kao narod koji sve brzo zaboravi.Novače verujem u tebe.

trener

pre 6 godina

@Srđan Bar,Delpo je htio angažovati Samprasa ,ali mu je ovaj zahvalio na povjerenju,rekavši da mu ne može biti trener ,jer ne voli da putuje.Takvom njegovom odgovoru može se nadati i Novak ako ga pozove.

taki p.

pre 6 godina

Govorio sam ranije da je potreban novi trener,ali ceo tim,suvise rizican potez usred veoma lose sezone.Nadam se da je ovo novi pocetak,ako ih je raspustio da bi radio sta hoce,karijera je gotova.Tesko je reci koliko moze bez ovih strucnjaka,deluje kao da je zrtvovao skoro celu sezonu da bi nesto promenio.Mozda mu ovo pomogne kratkorocno jer nece imati toliki pritisak za hitnim rezultatima,pa ce igrati dobro u startu,ali dugorocno mora imati jake ljude pored sebe.Zakasnela odluka,ovo je morao na kraju prosle godine da uradi(mada ja ne bih menjao,vec samo dodao jos jednog trenera umestoBekera).

kris

pre 6 godina

Vreme će suditi o ovom potezu.Lično mislim da niko Novaka ne može vratiti u formu,nego on sam.Može mu pomoći,ali najviše je do njega.Možda je dobar potez,jer se videlo po njegovim ispadima da ih ne poštuje,ni njihov rad i da treba da se raziđu.S druge strane,ako ih otpušta jer mu je guru tako savetovao i da on može raditi šta hoće,onda ne podržavam.U svakom slučaju,Novak je legenda našeg sporta i hvala mu za svu radost koju nam je priuštio.Samo sam tužan jer smatram da je mogao i više i ne mogu se oteti utisku da je najviše sam kriv!

@ajdep

pre 6 godina

Ovo je odlican potez. Kad nesto ne ide onda se nesto i mijenja. Vrijeme ce pokazati da li je ovo dobar potez, uskoro je glavni zaplet sezone RG i Vimblodon. Tu ce se dosta toga znati.
Nije Novak zaboravio da igra nit su ga drugi procitali kao sto neki tvrde, vec jednostavno motiv je u pitanju i novi cilj. Malo zasicenja a nove face u stabu ce uliti i novu energiju i nama i Novaku. Morate priznati da smo i mu pretjerali sa ocekivanjima, ne moze se bas sve dobit. Pa Federer je vec tri sezone na nivou na komje Novak trenutno pa je docekao momenat. Samo strpljenja.
Puna podrska Novaku.
Ja uopste ne sumnjam da se nece dici. Ocekujem ga mozda i na kraju sezone na prvom mjestu.
NAPRIJED NOLE. REPUBLIK SRPSKA JE UZ TEBE A BOGAMI I CIJELA BIH.

Hazard

pre 6 godina

Pa dobro, ocigledno ne ide kao pre. Njegova i njihova stvar. Rezultati su bili impresivni ali vise nisu. Nama kao narodu Đokovic je najveci sportista ikad i normalno je da se ljudi raduju i tuguju, pa i imaju svoje misljenje o svemu. Nije to zabranjeno, zar ne?

Neka mu je sa srecom, jer karijera nije gotova!

Дејан

pre 6 godina

Погледајте (на ЈуТјуб-у) моменат Нолетовог освајања Ролан Гароса (Јун 2016-те). Сви су у његовом боксу пресретни поскакали и радовали се као мала деца - са осмехом "од ува до ува", само 1 није (да - Пепе, тада изгледа по први пут у боксу, а отада уљез који ће све упропастити)! Изгледа ми као да му и није било драго што је Ноле управо освојио једини ГС који му је недостајао у том моменту (а који је годинама већ јурио)! Мени изгледа да је тај врач/гуру (шта ли је већ) послат по задатку да растури Нолетову каријеру и тим/бокс. И успео је - признајмо му. Да ли ће се Ноле повратити? Можда, али никако и никада са врачом у тиму!

Ovo je svetski ručak, dobar je za tenisere

pre 6 godina

Ovi su najpametniji kad počnu - Nole, jedi krmenadle, prasetinu, čvarke, švargle, ćebabčiće, burek, gibanicu, pihtije, kobaske krvavice, škembiće, tripice, crevca na žaru, kakamak, kajmak, pite zeljanice, kavurmu, pasulj sa rebrima, gravče na tavče, kupus sa ovčetinom... sve to jedu Federer i evropske kraljevske porodice.

za novi početak

pre 6 godina

Iznenađen sam kao i većina ali mislim da je došlo do zasićenja obostranog. I onibimaju svoje porodice i sve teže prate Novaka. Nije ovo loše,potrebna je nova energija

Ole

pre 6 godina

On je jedan od trojice najboljih ikada. Poobarao je i napravio neverovatne rekorde. Osvojio je ne zna ni sam koliko turnira. Sportista godine bio na planeti. Tenis ne volim, ne volim ni Novaka ali mu svaka cast na uspehu i to treba postovati ili ignorisati. Ne znam zasto nekom smeta Novak osim ako nije navijac nekog drugoga tenisera.

Kvrga

pre 6 godina

Nisam ocekivao ovoliko negativnih komentara, mene je vest obradovala. Ocigledno je da nesto ne funkcionise (nebitno ko je dao ili dobio otkaz, prosto ne ide), tako da su postojale dve opcije - stajati u mestu ili uciniti nesto radikalno. Ovo drugo bar moze da znaci da Novak ima zelju, a smatram da je ona i najbitnija!
I sad, umesto da razmisljamo ko bi mogao da nasledi ljude koji su otisli, mi dohvatili da pljujemo velikana koji mnogo bolje od nas zna kako stici do vrha, i da uporno pominjemo Pepea, koji ionako nema veze sa strukom. A, samo Novak i njegovi najblizi TACNO i STVARNO znaju gde je problem.
Ja i dalje verujem da Novak dobro zna sta radi i da ce da se vrati, kao sto to uostalom cine i Nadal i Federer. Imao je pad, kakav je mogao da se desi i ranije. Sportisti ni sezonu ne mogu da odigraju u kontinuitetu, a kamo li pola karijere bez stajanja da kidaju. Ljudi koji nisu potrcali za loptom to i ne mogu da shvate.
Guraj, Nole!

M

pre 6 godina

Ne lupaj gluposti, molim te. Opšte poznata činjenica je da vrhunski teniseri gro svojih zarada ostvaruju zahvaljujući sponzorskim ugovorima sa proizvodjačima sportske opreme, satova, odevnih predmeta, luksuznih automobila i sl. Radi se o desetinama miliona dolara godišnje plus razne vrste finansijskih investicija koje takođe istima donose basnoslovne sume novca. Kakva zarada od turnira, pa to je kiki-riki u odnosu na prethodno navedeno...
(Kad ljudi ne znaju..., 5. maj 2017 13:34)

Tebi je vreme za naocare. Procitaj ponovo sta sam napisao. Mozda mi mislimo da je Novak mega-popularan kao Federer ili Nadal, ali u svetu je prilicno omrazen jer zaboga jedan Balkanac ne treba da bude bolji od Amerikanca ili Evropljanina u belom sportu. Gde su Novakovi ugovori sa Lacoste ili Nike koji su najavljivani? Ko ce da ulaze novac u zvezdu koja tone? Ugovori sa sponzorima su takvi da kolicina novca zavisi od uspeha na terenu. Toga vise NECE biti i to sam napisao, a ti pazljivo procitaj pre nego sto dozvolis sebi komentar.

devlinjo

pre 6 godina

Novak vise ne moze da zaradi dovoljno novca kako bi isplatio strucni stab. Zarada od turnira je mala a i sponzori ce da mu otkazu saradnju jer nema rezultate. I Novak je toga svestan pa je verovatno zbog toga ovako odlucio. Odnosno, morao bi da trosi ono sto je zaradio prethodnih godina kako bi finansirao ceo svoj, nemali strucni stab.

ha ha ha. u životu ništa gluplje nisam pročitao. On može da plaća i njihove unuke do kraja života i to samo od zarade 2011. godine.

svetlana

pre 6 godina

Zamislite,Nole se usudio da izaziva srpske narodne mase i da donosi odluke koje sam smatra za shodno.E svasta od njega.Pa trebao je pitati nas i procitati komentare pa onda odlucivati.I da smo se pitali mi svi,ne bi Beker ni primakao njegovoj svlacionici a kamoli ga trenirao.Pa sta bi?Sad placemo za Bekerom.A Nole je odlucivao.Nek bude na dobro.

Zigzag

pre 6 godina

dok je ljubicic bio slobodan uzeo si hasomana...sada je federer sigurno u prva dva na kraju godine s osvojenim grand slamom,a ti budi sretan ako povezes tri pobjede na atp 250....

anica

pre 6 godina

Nesto ne vidim da kondicioni trener izgleda kao da zivi od fotosinteze ni Vajda, moze gazdarica ziveti tako jer fizicki ne zapinje, da se bar najeo ko covek pa da ne zali, da je uzivao sve ovo vreme posle Garosa, ovako na ovoj ishrani koja ga upropastila za navek, pao u igri, promenio se fizicki psihicki i na kraju nista. Davanje srca, mir ljubav, bezanje iz svoje koze sve su nusprodukti Spanske individue pomodarstva negativne energije. Kad je covek sit sve je lakse. E sad, zavisi od potreba i emotivnog stanja..da li vam je muz lekar, ugostitelj ili prof sportista nije isto, da li tuzan covek moze da jede kao srecan. Novaku nije pruzena ruka kad je bilo potrebno. Svi smo mi nekad klonuli i pali, a tesko je bogami ustati sam ako neko bar malkice ne pogura.

Džoni

pre 6 godina

Zasićenje je nastupilo kod svih i dobra je stvar promeniti ljude i uneti novu energiju koja može da gurne napred, razbiti rutinu i uneti nešto novo. Nije ovo loše u opšte ma koliko se oni voleli i poštovali promena zna da trgne čoveka a svedoci smo da zadnjih skoro godinu dana ne ide kako bi trebalo.

L

pre 6 godina

Srbi ne zasluzuju Novaka Djokovica. To mogu da zaključim čitajuci ove komentare I sve slične komentare već mesecima unazad. Novak nikada nije okrenuo leđa Srbiji i Srbima, ali su mu Srbi okrenuli leđa čim je počeo da gubi. Zato I jesmo tu gde smo. Mrzimo svakoga ko je bolji od nas, pa makar bio i naš. U stvari, narocito ako je naš. Bedno.
(zoki, 05. maj 2017 15:19)
Koliko patetike u samo jednom komentaru...
U pravu si u jednom, ne zaslužujemo ga - jer naši životi nemaju veze sa njegovim, pa tako nema ni dodirnih tačaka da bismo mogli da znamo da li "ga zaslužujemo". Šta je on meni konkretno doneo pa da ga veličam? Što se tiče tvrdnje da nikad nije okrenuo leđa Srbiji, šta god to značilo, to je već podložno tumačenju, ali meni nije bitno uopšte.
Sve uspehe koje je postigao, postigao je za SEBE a ne nekog tamo zokija iz Srbije koji živi kroz njega. Super za Novaka, ali loše za zokija.
Novaka ne mrzim, njemu svaka čast, volela bih u svom polju da postignem bar pola od onoga što je on u svom, ali to ne znači da treba da mu se klanjam kao što bi ti da svi radimo. I to što je otpustio ceo štab (ili oni njega), nije smak sveta... Verujem da je ljudska samodestruktivnost jaka, ali i snaga, pa videćemo na koju stranu će Novak da pretegne. Ako ostane da igra dok se Federer i Nadal (ponovo) istroše, ubošće sigurno još neko gs zrno, jer je ATP u konstantnom opadanju kvaliteta već godinama.

Postovalac

pre 6 godina

Odlicno. Konacno je shvatio da je vaznija psiha od fizikalija.
Setimo se Zastin Enan, sa 50 kila je vozala Serenu. Znaci, fizikalije da budu na nivou ali glava je kljuc. Sada Nole treba da se okrene veganskoj ishrani u potpunosti i da sledi Pepove savete kako se ne bi obazirao na "pametne" komentatore.

Goran

pre 6 godina

OK, mada tesko je naci danas nekoga kome ćeš sve po spisku pa makar i za velike pare. To je to novi početak novi ljudi kad moze RF možeš i ti. Da te posluži zdravlje, još koji slem i karijera za anale.

to je sramota a ne ovo sto Novak radi

pre 6 godina

Ma koliko da te postujem i zelim ti svako dobro,treba biti realista.'Ne kolje se vo za kilo mesa'-NEMA VAJDE(da parafraziram mnoge) od toga.Sve si postigao uz taj tim i odbacio si ih kao stare rage.Tvoja je zadnja,ali sramota Novace je tvoja takodjer.Nije do njih nego do tebe i bojim se da ti to neshvatas.Imao si sjajan tim i NIKADA ni za kakove pare neces ni slican imati ( pogledaj Nadala...).
(Marko-2,Marko-2, 5. maj 2017 13:29)

Kad pomenu Nadala .....ne mogu zaboraviti koliko je strucnih savetodavaca upravo na ovom portalu savetovalo Nadala dok je prozivljavao svoju krizu kako pod hitno treba da menja svoj strucni stab.
Ali pljuvanje po Novaku, ma sta uradio zauvek ce ostati omiljena disciplina njegovih nazovi navijaca.
Inace, kad je Vajda napustio Novaka da bi se posvetio karijeri svoje kcerke ne secam se da je i jedan jedini los komentar bio upucen na njegov racun. U stilu'' hrani kuce da te ujede'', ''je li to Vajdi preca porodica od Novaka'' i tome slicno....sve ono sto se moze procitati sad na racun Novaka.

misterX

pre 6 godina

...nisam pristalica verovanja da su za njegove slabije rezultate kriv trener ili bilo ko drugi.
Glavni problem je OVA NJEGOVA izjava;
"Tenis mi nije vise prioritet kao ni PRVO MESTO !!!"

Jedino sto MENE interesuje, sta je time hteo da kaze (i zasto je to rekao) i otkuda onda sada ta zeljA da ponovo bude prvi ?!!?
Verujem da je tom izjavom zeleo da da sebi neku vecu dimenziju...al izgleda da se sve srusilo i krenulo u pogresnom pravcu !

ILI MU JESTE PRIORITET ILI NIJE...da se OPREDELJENO izjasni pa da opet bude ono sto je bio - NAJBOLJI !!!

PS
...bilo kako bilo, ostace upamcen kao jedan od najboljih koji je ikada drzao reket u ruci (jedino se to ne moze reci za njegove izjave).

Nole

pre 6 godina

pa da..oni su losi..ti se ubi od treniranja, I nikako da dodjes do pobede..jel ti to imas rekao ili jelena?
zato nisam ni jedan mec pogledao od kad saljes srca po terenu, niti cu..osim ako ti ne bude trener agasi, mekinro ili beker..a sansa da se ozbiljan covek upusti u takvu avanturu sa neozbiljnim covekom, ne postoje...
(bot92, 5. maj 2017 12:08)

Mnogo sam se potresao sto ti nisi pogledao nijedan moj mec. Toliko sam neozbiljan da sam do pre godinu dana bio najbolji teniser na Svetu. Uzivaj u partijama svog najveceg heroja Mareja a ja cu da uzivam na plazama Bahama.

NS#1

pre 6 godina

Hrani kera da te ujede..

Nadal i kad je bio najlosiji u poslednjoj deceniji je ostao sa stricem, a nole otpustio ceo strucni stab..
Svaka cast na svemu nole veliki si, ali si poceo da brljas u zadnjoj godini al ko smo mi da ti zamerimo..
(Maus, 05. maj 2017 12:11)

Nadal i stric se takodje rastaju na poslovnom planu, na kraju sezone. A slozices se da nije isto stric i "neko sa strane"(Vajda).

НЕДОЂИЈА

pre 6 godina

Новак мора да се врати коренима а не да шаље срце публици и целом свету. То није у духу православља он треба да се прекрсти и захвали богу за сваку победу. А слање срца је демагогија јер ствара се нови робовласнички систем звани демократија. Деца и њихови родитељи у Бангладешу, Индији, Вијетнаму....раде ту спортску опрему коју тенисери носе за 50-150$ месечно док они добијају за победу 3000000$ .
Новаче врати се коренима и бићеш онај стари непобедиви. Срећно

Manjak

pre 6 godina

ha ha ha. u životu ništa gluplje nisam pročitao. On može da plaća i njihove unuke do kraja života i to samo od zarade 2011. godine.

Da mogao bi kada bi ziveo prosecnim zivotom kojim ti I ja zivimo. Djoka trosi skoro milion mesecno ali neka i treba jer je svojim radom to zasluzio. U poredjenju sa njim u Srbiji imamo vlasnike TV stanica koji trose vise od dva miliona eura mesecno na bahanalije samo zato sto su dobri uvlakaci i pijavice

neutralan nenavijac

pre 6 godina

@Sve uspehe koje je postigao, postigao je za SEBE a ne nekog tamo zokija iz Srbije koji živi kroz njega. Super za Novaka, ali loše za zokija. Šta je on meni konkretno doneo pa da ga veličam? Što se tiče tvrdnje da nikad nije okrenuo leđa Srbiji, šta god to značilo, to je već podložno tumačenju, ali meni nije bitno uopšte. 
Sve uspehe koje je postigao, postigao je za SEBE a ne nekog tamo zokija iz Srbije koji živi kroz njega. Super za Novaka, ali loše za zokija. 

Evo da ti objasnim "zoki" nepismeni sa malim z. Postigao je kad ti i slični nikogovići odete negde van Srbije i kad kažete odakle ste, oni se sete Novaka koji je jedan od najboljih na svetu i po tome znaju za nas a ne samo po krvavim ratovima koje smo na nesreću vodili i bili primorani da vodimo.

pedja

pre 6 godina

Ovo je kraj.Ovi su mi ljudi bili toliko drag,bili su kao dio Novaka.Mislim da Novak zavrsava karijeru.Onis su bili pola Novaka ,a druge polovine odavno nema .Znamo da nista i nista daju nista odnosno kraj karijere.Dovidjenja Nole!

JPR24

pre 6 godina

Inače zaboravih. Negativci, i pljuvači, jedno pitanje : Čovek je do sada osvojio mnoštvo turnira, zaradio sebi i svojima 100 miliona i više... A vi ?

Mik

pre 6 godina

Niko ne zna šta će od ovoga na kraju ispasti, ali mislim da je preterano raspustiti odjednom ceo stručni štab. Ono što se sada vidi je - da je Novaku dosta svega, da želi korenite promene u svom životu i ja se ne bih čudio ako bi na kraju sve to rezultiralo njegovim povlačenjem, možda ne sutra ili ne za 6meseci, ali do kraja sledeće godine svakako. Pokušava da se vrati pomoću šok terapije i potpune promene, ali ako to ne uspe... u svakom slučaju navijam za njega, kao i uvek!

Jumko

pre 6 godina

Djokovicevci, veliki teniski strucnjaci od 2008. u cudu! Kako to da je jedan sportista promenio strucni stab, u kome su mozda cak i clanovi koji svakako hoce da budu napokon vise vremena sa familijom, posle 10 godina sa Djokovicem!? Da li je to moguce!? Da li se u istoriji sporta desilo da sportista promeni trenere!? Sok kod djokovicevaca! To nesto ne valja! Hahahaha...

paca

pre 6 godina

Boga mi Nole...nista...uzivali smo svi u tvojim pobedama...nesto se desilo...niko ne zna sta...Bataljuj sve ovo...nista vise od tebe u tenisu...uzivaj u zivotu

kakav rezon

pre 6 godina

Definitivno ga je ugasio, svi su krivi osim njega samog...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (мераклија, 5. maj 2017 12:50)

Pa da, kad se pobedjuje onda je za to zasluzan ceo strucni stab. Kad se gubi onda je krivica jedino na igracu, strucni stab sa porazima nema veze.

323

pre 6 godina

Za mene IZNENADJENJE? Ali necu da osudjujem kao neki koji trce pred rudu. Treba sacekati i videti sta se iza toga krije. Novak ce sigurno imati trenera, nije amater a videcemo koga i sta ce se dalje desavati. Prema tome psssstt..mudar covek uvek saceka i razmisli a glup uvek trci ko muva bez glave.

PaTofna

pre 6 godina

Novace, uzivaj u porodici! Sto vise budi uz svoju decu, to nema cenu i odsustvo nije nadoknadivo. Zelim ti da ne propustis ni minut odrastanja novog clana svoje porodice. Za tvoju decu nece biti vazni tvoji pehari, novac vec tvoje prisustvo i bavljenje njima. Neka oni imaju detinjstvo kakvo ti nisi imao. Postigao si sve a sada budi "samo tata"!

Bitanga

pre 6 godina

Nemoj da budemo glupi. Ok, trener donekle igra ulogu ali za sve se pita Djokovic to jes, da nema iskustvo i kvalitet dzaba strucni stab !

Mladen Mladenovic

pre 6 godina

@ Sauron:
------------------
A, zasto vi ne prebacujete lopticu i zaradite makar deo novca, koji je zaradio novac? Ah, da, umalo da zaboravim, visoki intelektualci ne prebacuju lopticu?! Za njih je ti bizarno zanimanje a, i novac im nije vazan. Gospodine, ako nista drugo pokusajte da prikrijete Vasu zavist, ljubomoru i pakost. Nemojte se time razmetati.

Knez

pre 6 godina

Svaka cast na svemu do sada prikazanom i osvojenom, sigurno si jedan od, ako ne i najbolji sportista Srbije svih vremena. Jedino sto mogu da iskomentarisem na ovakvu odluku, ovo je definitivno kraj tvoje karijere. Nisu ovi ljudi krivi za tvoj pad, razlozi pada su vidljivi svakom oku koje te ugleda, ali neka, nema veze, nekad mozes biti slep pored sopstvenih ociju, a i to je za ljude. Svaka cast i sve najbolje.

Ma bravo Nole

pre 6 godina

Šta, samo tristotinak savetodavaca se ovdi javnulo.
Evo i mene.
Novače Đokoviću, želim ti sve najbolje u životu.
Ove pusti niz vodu, kao što je i Federer svojevremeno uradio - i - šta mu (h)fali... Opustili se, obogatili se, uparložili.
Nego, šta mislite, da li bi Novak pao na te grane da savetuje vas šta da radite i kako da živite; možda da počnete da se bavite ribolovom...

Aleksej

pre 6 godina

Djokovicevci, veliki teniski strucnjaci od 2008. u cudu! Kako to da je jedan sportista promenio strucni stab, u kome su mozda cak i clanovi koji svakako hoce da budu napokon vise vremena sa familijom, posle 10 godina sa Djokovicem!? Da li je to moguce!? Da li se u istoriji sporta desilo da sportista promeni trenere!? Sok kod djokovicevaca! To nesto ne valja! Hahahaha...
(Jumko, 05. maj 2017 12:38)Najnovija informacija Cilic uzima strucni stab Novaka Djokovica,zeli da osvoji neki turnir masters serije 500 dosadili mu celendzeri.Cak sa ovim timom moze u 3 kolo nekog gren slema.Hrvati jos slave Vimbldon koji je osvojio Ivanisevic najveci teniser u istoriji tenisa.

Medved mishka

pre 6 godina

Vrati ce se nole ako ne ove, onda sledece ili one naredne god... naravno da je uvek fam na prvom mestu!! Svi vi koji nemate sta da radite u vasim zivotima pa ovde glumite neko kvazi ludilo, mozete do brankovog mosta na 5minuta...

Zoran

pre 6 godina

Tim koji dobija ne menja se i obrnuto. Tim koji gubi treba promeniti.

Novače, legendo, šta god napravio u budućnosti što se tenisa tiče, više uopšte nije bitno! Tvoje ime, tvoj osmeh ili pogled pun prkosa upućen sportskom rivalu, sve jedno, ostaće uklesan u kamenu na svim bitnim mestima gde se igra tenis u svetu...

Strateg

pre 6 godina

Bila bi fora da sada organizuje javne "try outs" za nove clanove strucnog staba gde bi se mogli prijaviti ljudi kojima treba posao. Ovde mnogi govore o letargiji I izostanku reakcija iz boksa na Novakaove poteze. Mnogi od nas prozivljavaju vrlo emotivno svaki Novakov poen pored telivizora, a kamoli kada bismo imali priliku da ga gledamo iz boksa. To bi svakako unelo dodatnu motivaciju tamo gde nedostaje. Svakako niko ne treba da prica novako kako da drzi reket prilikom servisa ili riterna...

Beobrad

pre 6 godina

Bice ponovo br.1 i osvajace Grend slemove s kojim god timom da bude!
A, da je ovo neocekivano, jeste, ali Nole je pametan momak, zna sigurno sta radi!
Srecno majstore!

luther

pre 6 godina

Ahaha Nole.legenda...sad kad je u vrhunskoj formi on otpusti ceo strucni stab..ma boli njega uvo vise za tenis uziva covek..Majami USA....Nole zelim ti sve najbolje u zivotu ti si bio I ostao nas najbolji sportista...

Mikii

pre 6 godina

Inače zaboravih. Negativci, i pljuvači, jedno pitanje : Čovek je do sada osvojio mnoštvo turnira, zaradio sebi i svojima 100 miliona i više... A vi ?
(JPR24, 05. maj 2017 20:26)

A ti?

The special one

pre 6 godina

Sve novo znaci,dug je to proces znaci od tebe nesto bolje i neku titulu mozemo ocekivati samo sledece sezone svakako srecno jer si dobar teniser i covjek..

Admiral

pre 6 godina

Jedini...ali jedini ko ima mogocnost da u ovom trenutku pomogne NOVAKU... je GORAN IVANISEVIC.... taj covek ima tu snagu i zelju da vrati NOVAKA.... Prosto to Vam je prica sa ZVEZDOM i covekom koji bi zrtvovao sve da joj bude trener - naravno radi se o CIRI BLAZEVICU....

taki p.

pre 6 godina

Sve probleme moze da resi GS titula,ako osvoji RG ili WIM,bice ponovo heroj nacije,ako ne eto ga na stubu srama.Tanka je linija sto ih spaja a Nole se svojski trudi da oteza sebi sto vise.Kao da hoce igru sam protiv svih,da proradi inat.Brine me sto je Nole ranije uvek donosio dobre odluke,sada deluje da je pod uticajem ili da ga svi svojevoljno napustaju jer ne veruju vise u njega.Bice pakleno tesko,jer nema vise onakvu podrsku ni u Srbiji.Svi su izgledi da je sezona propala,neki ce reci i karijera.Medjutim nekima je izgubjlena situacija pomogla u karijeri,mozda ce i Novaku,RG ce dati jasniju sliku.

antiDebil

pre 6 godina

Taj isti tim plus Beker su te doveli do vrha i sad odjrdnom ne valjaju?! Zadrzi ti Pepea i daleko ces da doguras. Promeni ti glavu sinko, tu je jedini problem.
(Nemke, 5. maj 2017 14:50)

Recimo Federer je otpustio trenera koji ga je doveo na vrh 6 meseci po osvajanju prvog GS, tako da, ne razumem o cemu ti govoris ?
Gde si ti procitao da ovi ne valjaju ?
I da, tog ciganina spanskog je trebao da najuri, tu se slazemo !

No1e GOAT by 2022

pre 6 godina

Bravo No1e! Videlo se u MC da je situaciju u timu poprilicno napeta. Naravno, zao mi je Marijana Vajde ali on ce uvek biti tu za tebe. I svi smo mu vecito zahvalni za pomoc. Svima su potrebne promene i tako se samo napreduje. Ni AC Milan nije imao jednog te istog trenera 10 ili vise godina iako su igrali u 3 finala lige sampiona i osvojili 2 naslova. Jednostavno, vreme trazi nove ideje, nova dostignuca, nove nacine treniranja, promene. Odlicna stvar je da No1e ima jos snage, volje i energije da unapredi svoju igru. Ne sumnjam da ce uspeti, a to znaci samo jedno - sledi novi period No1etove dominacije!!!

Ciciban

pre 6 godina

Bice to sve super. Kod nas Srba je sve pa i Nole pod znakom pitanja. Ako on ne zna sta radi onda slabo ko zna.

Moj prvi pik za novog trenera. Pete Sampras. Ako nista ima autoritet, vise Gran Slamov-a od Noleta a i bio mu je idol.

Ajde Nole!

vito

pre 6 godina

Đoković je prevazišao sam sebe. Cilj je bio grand slem ili par grand slemova a on ih je nanizao sve odreda i to neke povise puta. I opet ljudima nije dosta.

Neutron

pre 6 godina

Ja se izvinjavam svima koje moje misljenje moze da povredi ili iznervira, ali meni ovo nikako na dobro ne mirise. Nikako. Odavno vec nesto nije u redu, to svi znamo. Od kad je konacno uzeo i taj prokleti Roland Garros. Nadam se da gresim, iskreno, da ce da me demantuje i pokupi jos gomilu GSa. Srecnijeg od mene nece biti. Naranvo da Nole ima svako pravo da radi kako mu se hoce, ali ljudi prave greske u zivotu, mnogo mudriji ljudi, i na kraju se svede na isto. Greska je greska. Od Roland Garrosa na ovamo, gotovo sve su bile greske. To ako pricamo o njegovoj profesiji, o cemu uostalom svi i pricamo. Ni lud covek ne bi poverovao u ovakav rasplet dogadjaja od trenutka kada je Nole bio na samom vrhu, bez ikakve konkurencije, kada je postigao ono sto niko nikada postigao nije u modernoj eri tenisa i onda...Razmislite o tome.

Bane

pre 6 godina

(i nije mi žao, 5. maj 2017 12:55)

Lupaš za medalju. To što gari kači slike na svoj lični profil nema apsolutno nikakve veze sa tenisom. To svi rade stavljaju slike sa nekih lepih destinacija i lepih događaja to je i poenta tih socijalnih mreža. Ali ti si Šerlo Holms pa se praviš prametan.

Doktor

pre 6 godina

http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=1257096#k23480420
Pa nije Federer nikako na ovakvom nivou, kao Djokovic sada, posto je Federer stizao do zavrsnica igrao finala i polufinala.. na ovakvom nivou je trenutno David Ferer, Anderson, Conga i tako jos neka boranija sto ispada u trecem kolu.. e sad uteha je nesto drugo. ;)

Dejan

pre 6 godina

Auuu koliko napada,koliko neke prikrivene mrznje.Sta god da Nole uradi ne valja,svi pametni,dusebriznici,fuj.Nole nista ne zna a vi znate sve jel??Daaa uspesniji je od vas,ima milijone,moze mu se sta god pozeli.Znam da vas to boli,ali eto zadovoljite se time da mozete da ga pljujete.Time si verovatno cistite dusu i ulepsavate si dane.Samo cekate ovakve vesti da bi mogli da ga napadate zbog vaseg licnog nezaadovoljstva zivotima kakve imate.Ali ne brinite,ne cita on vase komentare,njemu su vasi komentari zadnja rupa na svirali.

smisao za humor jedne legende

pre 6 godina

Novak je stvarno najbolji. Prvo je to dokazao na terenu, a zatim, kada više nije imao što dokazati, potvrdio je veličinu po tome što se sada vidi koliku je rupu ostavio za sobom. Rafa i Federer su korak unazad, dok je Murray je previše sporadičan za glavno lice ATPa. Kada je veličina postala trajna, tada je rezultat postao sporedan.

Marko-2,Marko-2

pre 6 godina

Mislim da je jezivo sto se desava sa Nasim Novakom.Saglasan sam sa misljenjem Deiana-06/05/17-i u 01.20,samo bih poslije duga premisljanja,jer mi je stalo do Novaka,da vjerujem,poslije sviju njegovih reakcija,djetinjasta ponasanja,pada u kandze gurua i nekih najblizih,jednostavno bolestan covjek i van
sebe.Zato sam ubijedjen da mu je pod hitno potreban dobar tim sportskih i klinickih psihologa,psihijatara.Treba covjeka vratiti,pa tek onda razmisljati o povratku u vrh.Ovim svojim nacinom ce samo da potone u svakaom smislu.

Shamu

pre 6 godina

Najvaznije je da je Novak odlucio da uzme kormilo u svoje ruke. Oduvek je radio stvari na svoj nacin, bio "za volanom" u pozitivnom ili negativnom smislu, a zadnjih godinu dana je bio suvozac.
Za njega je dolazak na vrh bio mnogo tezi nego drugima jer nosi vrece breme i izaziva mnogo vise podozrenja za koje on uopste nije kriv.
Uopste nije vazno da li ce od sad da pobedjuje ili gubi, vazno je da postane krojac svoje sudbine.

Daca81

pre 6 godina

Vegan i profesionalni sport neidu,voleo bi da mi neko kaze za sprtistu vegana,uspesnog....zbog toga verovatno nije imao podrsku tima,tesko da ce bilo ko prihvatiti da radi u takvim uslovima...kraj karijere

SrbEUin

pre 6 godina

Sve je pošlo naopačke kad je čudesni lek zabranjen.
Neki su na vreme prestali da ga koriste a Šarka je zakasnila pa je suspendovana.
RG je po svemutrebalo da uzme Andy, ali je on posle odličnog prvog seta odjednom prešao u totalnu defanzivu i jednostavno prepustio tituu.Verujem po pripremljenom scenariju. Šta tek reći o onom USO na kome su mu se 3 igrača sklonili da bi došao do 1/2 gde mu Kei nije ni pružio otpor odigravši najlošiji meč u sezoni. Sigurno sve to nije slučajno.
Na turu ima mnogo priča iza kulisa, a zvanična verzija se plasira u skladu sa sponzorskim nalozima.

Veljko Marinkovic

pre 6 godina

Требало је то одавно урадити!
Треба променити филозофију игре,а то неће бити лако.
Мора наћи начин да раније преузима иницијативу,а опет да не рескира превише..
Његово тело не трпи више бесомучна превацивања.
Биће му врло тешко да се врати на врх.
Нема нових(добрих удараца),а игра му је прочитана.
Користи превише спина,нису му брзе лоптице и дубина им није добра.
Ако реши тај проблем биће опет конкурентан.

Svemir

pre 6 godina

Ocigledno nije u formi kakvoj je nekad bio. Da je u nekadasnjoj formi opet bi pobedjivao. Ko mu je donosio tu fomu. Njegov rad i treneri. Treneri su isti. Znaci ili on ne radi dovoljno ili je cisto voljna i psiholoska stvar. Ocigledno je da vise ne pogadja konstantno ono sto je nekad pogadjao. Da menja igru ? Sumnjam da ce to doneti ista dobro. Jednostavno, kad je u svojoj formi (ako je to i dalje moguce) niko mu ne moze nista. Bojim se da je ovo linija manjeg otpora. Voleo bih da nisam u pravu. Pozdrav za najboljeg.

Дејан

pre 6 godina

Можемо само да се надамо да још увек има наде да наш дични Ноле раскрсти (ПОДХИТНО) са тим Пепеом. Чак и да је истина (а видећемо да ли је заиста?) да је помогао Марку (брату), очигледно да није помогао (већ добрано ОДМОГАО) Нолету. Чуди ме како је његово окружење допустило да ово (са Пепеом) оде овако предалеко (а својевремено су причали како га је одлазак на Свету Гору препородио и означио прекретницу у каријери; убрзо је дошао Дејвис-кап 2010-те за нашу Србију, па магична 2011-та - од које је само 2015-та била боља).
Ако којим случајем ико од Нолету блиских (а добронамерних) ово чита, као човек и брат-Србин (не као тенисер, држао сам тај рекет 5-6 пута у животу само) му поручујем да се мане Пепеа ПОДХИТНО (и да одмах врати: Бекера, Миљана, Фила Грича, можда и Вајду), а да најпре што пре посети поново Свету Гору. Старији сам 2 декаде од Нолета, ово му најтоплије као брату-Србину препоручујем (СИГУРНО ће помоћи, ки СИГУРНО неће одмоћи)! Нека Ти је Свемогући на помоћи Ноле/брате-Србине наш!

Pa

pre 6 godina

Kako 6 godina dominacije, kad je jedino 2011. i 2015. bio na vrhu? Samo povecavate realne dve godine.. I to kad nije bilo dvojice najboljih, nego preko svakakve boranije.

rezančić

pre 6 godina

Potez je katastrofalan. Ako si sa nekim u dobru(uspeh),onda si i u zlu(neuspeh). Nema tu kalkulacija. To je aksiom. Vreme će pokazati

nadalina

pre 6 godina

Zar od tri vere na Balkanu pravoslavlja,islama i katolicanstva ti uzimas nekog gurua da meditiras s njim.Ne bi bilo lose da procitas neka istrazivanja i stavove velikog Jovana Cvijica koji je lepo objasnio vezu podneblja sa mentalitetom i fizickom i duhovom snagom gde stoje mnoga objasnjenja zasto su momci sa ovih prostora vrhunski kosarkasi, vaterpolisti, sportisti generalno a i ti si jedan od njih i nikada ma koliko truda, zelje, novca u to ulozio i ma sta zrtvovao neces biti ono sto nisi.

Jack

pre 6 godina

Vecina ovde ne poznaje profesionalni sport uopste,Novak posle RG-a ne dobija od tima koga placa u milionima dovoljno paznje i dobrog raspolozenja kao ranije,kad je malo stala igra tim mora da ga podigne i zato dovidjenja prijatno OTKAZI,a Pepe covek radi svoj posao...Novak ce se vratiti u borbu za titule samo opusteno Federer je imao vise godina kada nije uzeo ni GS ni Masters,niko normalan ne moze ocekivati da bilo ko svaki turnir igra sf ili finale kao sto je Novak radio dve godine.Novak ce jos dve sezone razvaliti i biti rame uz rame sa najvecim RF i onda laku noc sviraci...

Dragan

pre 6 godina

Mene interesuje samo jedna stvar.Ko mu je preporucio ovoga spanca.Taj mu nije sigurno prijatelj.Novace, razmisli dobro.Bolje se i na vreme povuci, nego da zavrsis karijeru kao slavna Monika Seles, nedaj boze.Svet je dao sve karte na povratak otpisanog Fedexa, zapamtite sta sam vam rekao.Novak je ostvario svoj zivotni cilj, i na to mu treba odati veliko priznanje.

mujo

pre 6 godina

U situaciji kada mu je zabranjeno da pobedjuje (kako bi se omogucilo Rodji da dodje na prvo mesto), najpre je BB uvideo da njegovo figurisanje u timu nema smisla, a evo je sada to postalo jasno i ostalim strucnjacima u timu. I OK. Kada je vec tako, da ljudi ne dangube. Dogodine, ako mu bude omoguceno da pobedjuje, lako ce se sakupiti ista ili slicna ekipa.

novi početak sa Vemićem

pre 6 godina

Kakav neslavan završetak karijere uz najveći pad u istoriji tenisa, sa prvog mesta i 8000 poena razlike od drugog do na kraju ove godine verovatno ATP No.20. I sve to za godinu, godinu ipo. Vidi se da je on veoma, ali veoma precenjen kao ličnost i da uopšte ni ne zaslužuje da bude najveći pored Federera, Nadala i Samprasa.

bot92

pre 6 godina

pa da..oni su losi..ti se ubi od treniranja, I nikako da dodjes do pobede..jel ti to imas rekao ili jelena?
zato nisam ni jedan mec pogledao od kad saljes srca po terenu, niti cu..osim ako ti ne bude trener agasi, mekinro ili beker..a sansa da se ozbiljan covek upusti u takvu avanturu sa neozbiljnim covekom, ne postoje...

M

pre 6 godina

Novak vise ne moze da zaradi dovoljno novca kako bi isplatio strucni stab. Zarada od turnira je mala a i sponzori ce da mu otkazu saradnju jer nema rezultate. I Novak je toga svestan pa je verovatno zbog toga ovako odlucio. Odnosno, morao bi da trosi ono sto je zaradio prethodnih godina kako bi finansirao ceo svoj, nemali strucni stab.

i nije mi žao

pre 6 godina

Posle onog njegovog bezobraznog vikanja na svoj stručni štab u Monte Karlu, napisao sam kom. da ako ti ljudi imaju imalo dostojastva napustiće Đokovića odmah. Sigurno je tako i bilo samo je Đoković, inače jedna prilično negativna i sujetna ličnost, sačekao da se malo slegne prašina, prođe dve nedelje, da bi to uvio u medijsku slatkorečivu oblandu mirnog, sporazumnog i "punog zahvalnosti rastanka". Sve to filovano svakodnevnim slikama "porodične harmonije" sa "priprema" u letovalištu Marbelji. Kod njega je uvek sve bllo jedno veliko foliranje čak i par godina kad je stvarno radio tenis.

НЕДОЂИЈА

pre 6 godina

Новак мора да се врати коренима а не да шаље срце публици и целом свету. То није у духу православља он треба да се прекрсти и захвали богу за сваку победу. А слање срца је демагогија јер ствара се нови робовласнички систем звани демократија. Деца и њихови родитељи у Бангладешу, Индији, Вијетнаму....раде ту спортску опрему коју тенисери носе за 50-150$ месечно док они добијају за победу 3000000$ .
Новаче врати се коренима и бићеш онај стари непобедиви. Срећно

ćao amore

pre 6 godina

Oduvek sam tvrdio da su Federer i Nadal pravi sportisti koji igraju prvenstveno za trofeje i rekorde, a Đoković isključivo za pare.

Od prošle godine kada prvi stigao do 100 mil.$ zarade od tenisa (a ukupno sa sponzorisanjem sigurno više od 300 mil.$) on više nema motiva da igra.

Postovalac

pre 6 godina

Odlicno. Konacno je shvatio da je vaznija psiha od fizikalija.
Setimo se Zastin Enan, sa 50 kila je vozala Serenu. Znaci, fizikalije da budu na nivou ali glava je kljuc. Sada Nole treba da se okrene veganskoj ishrani u potpunosti i da sledi Pepove savete kako se ne bi obazirao na "pametne" komentatore.

Nole

pre 6 godina

pa da..oni su losi..ti se ubi od treniranja, I nikako da dodjes do pobede..jel ti to imas rekao ili jelena?
zato nisam ni jedan mec pogledao od kad saljes srca po terenu, niti cu..osim ako ti ne bude trener agasi, mekinro ili beker..a sansa da se ozbiljan covek upusti u takvu avanturu sa neozbiljnim covekom, ne postoje...
(bot92, 5. maj 2017 12:08)

Mnogo sam se potresao sto ti nisi pogledao nijedan moj mec. Toliko sam neozbiljan da sam do pre godinu dana bio najbolji teniser na Svetu. Uzivaj u partijama svog najveceg heroja Mareja a ja cu da uzivam na plazama Bahama.

nikola

pre 6 godina

Da...hm, interesantno... A svi vi što se neevirate oko Noleta, koliko ste rurnira vi osvojili? Hajde da svedemo na isti nivo, pošto je Novaku ovo i posao. Koliko puta sve bili unapređeni, koliko puta vas je šef pohvalio, imate li posao?
Gledajte svoj život, Novak ako hoće nek trči go sa antilopama, to je njegov život.

iggy

pre 6 godina

Nisam pristalica nekih stalnih teorija zavere, ali sve vise sam ubedjen da je neko Novaku podmetnuo onog lika i nazalost u tome sasvim uspevaju. Gde neki Srbin da bude na putu da postane najbolji ikada, mora se tome stati na put. Ovo je polako kraj jedne od najvecih karijera u istoriji tenisa

JPR24

pre 6 godina

Inače zaboravih. Negativci, i pljuvači, jedno pitanje : Čovek je do sada osvojio mnoštvo turnira, zaradio sebi i svojima 100 miliona i više... A vi ?

sauron

pre 6 godina

sto se ljudi ovoliko lože na Novaka...on je samo jedan od prebacivača neke loptice preko neke mrežice..a sa tim "zanimanjem" zaradio love koliko svi ovi i sto ga pljuju i u zvezde kuju ne mogu ni da zamisle!

Maus

pre 6 godina

Hrani kera da te ujede..

Nadal i kad je bio najlosiji u poslednjoj deceniji je ostao sa stricem, a nole otpustio ceo strucni stab..
Svaka cast na svemu nole veliki si, ali si poceo da brljas u zadnjoj godini al ko smo mi da ti zamerimo..

s

pre 6 godina

Raspad,šta žena uradi od čoveka,ma Mirka je za Jelenu gazdarica bre,gazdarica!Ona je svom muškarcu vetar u ledja i zahvaljujući njoj Rodzer će Noletu uvek ostati nedodirljiv,dok ovaj naš nevidi da ga Jelena sapliće...

PaTofna

pre 6 godina

Novace, uzivaj u porodici! Sto vise budi uz svoju decu, to nema cenu i odsustvo nije nadoknadivo. Zelim ti da ne propustis ni minut odrastanja novog clana svoje porodice. Za tvoju decu nece biti vazni tvoji pehari, novac vec tvoje prisustvo i bavljenje njima. Neka oni imaju detinjstvo kakvo ti nisi imao. Postigao si sve a sada budi "samo tata"!

bane

pre 6 godina

Ljudi pa zar nevidite da je tu najveci problem gazdarica,svima nam je zao sto se vise necemo radovati pobedama njen cilj je sedi kuci cuvaj decu.

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Ovo je bila kap koja je prelila casu. Sto bi moje ime reklo The final cut. Nece nista vise biti kao do sad. Otpustio je svog teniskog oca Vajdu, Bekera i ostale. Drugo dete mu je na putu. Hvala ti za sve Novače, uživao sam uz tvoje mečeve, i dalje cu uživati šta god uradio, ali nažaloslim da su tvoje najbolje igre prosle. Nemas tu zelju za povratkom kao Federer i Nadal, koji su upravo zbog toga ispred tebe na vecnoj listi. Bravo legendo za sve, uzivaj sad.

Beobrad

pre 6 godina

Bice ponovo br.1 i osvajace Grend slemove s kojim god timom da bude!
A, da je ovo neocekivano, jeste, ali Nole je pametan momak, zna sigurno sta radi!
Srecno majstore!

Admiral

pre 6 godina

Jedini...ali jedini ko ima mogocnost da u ovom trenutku pomogne NOVAKU... je GORAN IVANISEVIC.... taj covek ima tu snagu i zelju da vrati NOVAKA.... Prosto to Vam je prica sa ZVEZDOM i covekom koji bi zrtvovao sve da joj bude trener - naravno radi se o CIRI BLAZEVICU....

Jumko

pre 6 godina

Djokovicevci, veliki teniski strucnjaci od 2008. u cudu! Kako to da je jedan sportista promenio strucni stab, u kome su mozda cak i clanovi koji svakako hoce da budu napokon vise vremena sa familijom, posle 10 godina sa Djokovicem!? Da li je to moguce!? Da li se u istoriji sporta desilo da sportista promeni trenere!? Sok kod djokovicevaca! To nesto ne valja! Hahahaha...

Ma bravo Nole

pre 6 godina

Šta, samo tristotinak savetodavaca se ovdi javnulo.
Evo i mene.
Novače Đokoviću, želim ti sve najbolje u životu.
Ove pusti niz vodu, kao što je i Federer svojevremeno uradio - i - šta mu (h)fali... Opustili se, obogatili se, uparložili.
Nego, šta mislite, da li bi Novak pao na te grane da savetuje vas šta da radite i kako da živite; možda da počnete da se bavite ribolovom...

Medved mishka

pre 6 godina

Vrati ce se nole ako ne ove, onda sledece ili one naredne god... naravno da je uvek fam na prvom mestu!! Svi vi koji nemate sta da radite u vasim zivotima pa ovde glumite neko kvazi ludilo, mozete do brankovog mosta na 5minuta...

zoki

pre 6 godina

Srbi ne zasluzuju Novaka Djokovica. To mogu da zaključim čitajuci ove komentare I sve slične komentare već mesecima unazad. Novak nikada nije okrenuo leđa Srbiji i Srbima, ali su mu Srbi okrenuli leđa čim je počeo da gubi. Zato I jesmo tu gde smo. Mrzimo svakoga ko je bolji od nas, pa makar bio i naš. U stvari, narocito ako je naš. Bedno.

L

pre 6 godina

Srbi ne zasluzuju Novaka Djokovica. To mogu da zaključim čitajuci ove komentare I sve slične komentare već mesecima unazad. Novak nikada nije okrenuo leđa Srbiji i Srbima, ali su mu Srbi okrenuli leđa čim je počeo da gubi. Zato I jesmo tu gde smo. Mrzimo svakoga ko je bolji od nas, pa makar bio i naš. U stvari, narocito ako je naš. Bedno.
(zoki, 05. maj 2017 15:19)
Koliko patetike u samo jednom komentaru...
U pravu si u jednom, ne zaslužujemo ga - jer naši životi nemaju veze sa njegovim, pa tako nema ni dodirnih tačaka da bismo mogli da znamo da li "ga zaslužujemo". Šta je on meni konkretno doneo pa da ga veličam? Što se tiče tvrdnje da nikad nije okrenuo leđa Srbiji, šta god to značilo, to je već podložno tumačenju, ali meni nije bitno uopšte.
Sve uspehe koje je postigao, postigao je za SEBE a ne nekog tamo zokija iz Srbije koji živi kroz njega. Super za Novaka, ali loše za zokija.
Novaka ne mrzim, njemu svaka čast, volela bih u svom polju da postignem bar pola od onoga što je on u svom, ali to ne znači da treba da mu se klanjam kao što bi ti da svi radimo. I to što je otpustio ceo štab (ili oni njega), nije smak sveta... Verujem da je ljudska samodestruktivnost jaka, ali i snaga, pa videćemo na koju stranu će Novak da pretegne. Ako ostane da igra dok se Federer i Nadal (ponovo) istroše, ubošće sigurno još neko gs zrno, jer je ATP u konstantnom opadanju kvaliteta već godinama.

seljadin

pre 6 godina

nemojte praviti Novaka budalom, nije on ni glup ni budala, tako mora biti, zaradio je svega 400.000$ ove godine, to nije dovoljno ni za osnovne troskove, a kamoli za ceo tim, hotele, avione i dnevnice.
Sto se tice razloga pada koji se ponavljaju u medijima, reci cu vam - nisu istina, istina se nece pojaviti u medijima, istina se skriva iz mnogo razloga, i Novak vam nikada nece reci istinu, sem ako ga nesto ne natera.

Aleksej

pre 6 godina

Djokovicevci, veliki teniski strucnjaci od 2008. u cudu! Kako to da je jedan sportista promenio strucni stab, u kome su mozda cak i clanovi koji svakako hoce da budu napokon vise vremena sa familijom, posle 10 godina sa Djokovicem!? Da li je to moguce!? Da li se u istoriji sporta desilo da sportista promeni trenere!? Sok kod djokovicevaca! To nesto ne valja! Hahahaha...
(Jumko, 05. maj 2017 12:38)Najnovija informacija Cilic uzima strucni stab Novaka Djokovica,zeli da osvoji neki turnir masters serije 500 dosadili mu celendzeri.Cak sa ovim timom moze u 3 kolo nekog gren slema.Hrvati jos slave Vimbldon koji je osvojio Ivanisevic najveci teniser u istoriji tenisa.

Shone

pre 6 godina

Prerano se uplašio da će ostati bez para,pa "reže" nepotrebne troškove.Mogao bi na primer da angažuje Tipsu i Troickog kao trenere i savetnike,sve skupa sa suprugama - jedna od njih je dizajnirala odeću za FED ženski tim Srbije,tako da se razume u tenis.

kakav rezon

pre 6 godina

Definitivno ga je ugasio, svi su krivi osim njega samog...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (мераклија, 5. maj 2017 12:50)

Pa da, kad se pobedjuje onda je za to zasluzan ceo strucni stab. Kad se gubi onda je krivica jedino na igracu, strucni stab sa porazima nema veze.

Delije Čikago

pre 6 godina

Uvek uz tebe šampione naš, makar bio poslednji na svetu, baš najviše na svetu, Delije Čikago su uvek uz tebe, tvoji prijatelji, Saša, Mare, Dzoni, Sima, i cela ekipa, volimo te.

smisao za humor jedne legende

pre 6 godina

Novak je stvarno najbolji. Prvo je to dokazao na terenu, a zatim, kada više nije imao što dokazati, potvrdio je veličinu po tome što se sada vidi koliku je rupu ostavio za sobom. Rafa i Federer su korak unazad, dok je Murray je previše sporadičan za glavno lice ATPa. Kada je veličina postala trajna, tada je rezultat postao sporedan.

Kornjaca

pre 6 godina

Možda su ljudi kao npr. Miljan željan svoje porodice 10 godina je uz Noleta i kao sto znamo istroše se ljudi naporno je to! Čemu odmah kritike i neke teorije zavere! Ajmo Srbi moji malo pozitive i ko smo mi da komentarisemo niti držimo reket i vidjamo svoju decu svaki dan! I ja kao žena Srpkinja kažem sram Vas bilo za ružne reci prema Jeleni ona je njegova žena a samo primitivci komentarišu tudju ženu gledajte Vi svoje "aždaje" sto ste ženili!

neutralan nenavijac

pre 6 godina

@Sve uspehe koje je postigao, postigao je za SEBE a ne nekog tamo zokija iz Srbije koji živi kroz njega. Super za Novaka, ali loše za zokija. Šta je on meni konkretno doneo pa da ga veličam? Što se tiče tvrdnje da nikad nije okrenuo leđa Srbiji, šta god to značilo, to je već podložno tumačenju, ali meni nije bitno uopšte. 
Sve uspehe koje je postigao, postigao je za SEBE a ne nekog tamo zokija iz Srbije koji živi kroz njega. Super za Novaka, ali loše za zokija. 

Evo da ti objasnim "zoki" nepismeni sa malim z. Postigao je kad ti i slični nikogovići odete negde van Srbije i kad kažete odakle ste, oni se sete Novaka koji je jedan od najboljih na svetu i po tome znaju za nas a ne samo po krvavim ratovima koje smo na nesreću vodili i bili primorani da vodimo.

Komunalac

pre 6 godina

Nesto je moralo da se menja, potpuno ocekivana odluka! Jedino sta brine je cinjenica da ce predstojeca 2 mastersa u Madridu i Rimu, kao i Roland Garosu biti bez strucnog staba...Nadamo se najboljem!

Milojko Pantić

pre 6 godina

Lepo, promene su neophodne kod zasićenja ili nekih limita. Nadam se da će naći druge, bar jednako dobre.

Nemojte omalovažavati, nego jedva čekajmo nove pobede.

ex Nole fan

pre 6 godina

Ajde sto je promenio Vajdu jer covek ima obavezeoko cerke. Ali sto kondicionog, fizioterapeuta.Nije za njegov neuspeh kriv kondicioni. kada sam ne treniras ne moze krivica na kondicionog.Mozda ce Jelena i Pepe i brat Djole da mu budui glavni u stabu.Udario si Novace o ledinu.Gotova karijera. Cin ti postavljas fotke gde ti je Jelena na terenu zavrsena prica. Nemoj vise da nas smaras sa svojim izjavama

life coach

pre 6 godina

Trebalo je da otkacis coveka koji ti je usao u glavu i uzeo ti ono sto je bila tvoja najveca prednost - mentalna snaga!
Nije se taj lik slucajno pojavio i razbucao lagano celu pricu, vec po zadatku(potpisujem).
Ispao si mnogo naivan i pogresni potezi i odluke se samo nizu.
Saberi se momche i mani se pomodarstva.

kamarad

pre 6 godina

Pametan, i verovatno, vrlo koristan potez. Kad ne ide, treba se resetovati. Samo treba sad odabrati prave nove "ljude" od mnogih koji se nude. Verujem u njegovu intuiciju kod odabira, kao i da će se ubrzo vratiti na staze stare slave na putu do najvećeg. Apropo svih ovih "šlajmarica" (uz sve one koji im daju i podršku) i sarkastičnog pseudo-humora kojima obiluju ovdašnji komentari o Novaku od kad je počeo da posustaje... izražavam nadu da ti koji mrze i zavide, a uz to "sve znaju" nisu ni prosek, a kamo li većina ovdađnje populacije u Srbiji!? Mada se bojim... da možda ipak jesu?!? Kakogoddabilo, makar da pripadam i ovdašnjoj manjini, ovog momka bezrezervno podržavam,... i to ne zato što je "naš", niti zbog njegove slave i prethodnih izuzetnih rezultata, već baš zbog toga što je svoj, baš takav kakav je. Ima svo pravo da živi svoj san, da traži svoj put i da ga ostvaruje kad i kako želi. A pas... "psi nek laju"... o ženi, Pepeu, hrani i čemu još sve ne. Karavan će ionako dalje svojim putem, a oni će ostati vezani lancem svojih ograničenja i zlobe za kućicu koja je sav njihov svet! Ne morate ga voleti i ceniti, al bi red bio da bar poštujete sve ono što je učinio, ne samo u tenisu! Za jedan prosečan ljudski život to je više nego fantastično. Pošto je rođeni pobednik, ne sumnjam da će još mnogo toga tek da usledi! Samo gledajte...

Graoran

pre 6 godina

Cak i da vise nikad ne osvoji nista, Novak Djokovic jeste jedan od najvecih i najvaznijih sportista sa ovih prostora... To svima mora biti jasno!

Zigzag

pre 6 godina

dok je ljubicic bio slobodan uzeo si hasomana...sada je federer sigurno u prva dva na kraju godine s osvojenim grand slamom,a ti budi sretan ako povezes tri pobjede na atp 250....

pusa he he

pre 6 godina

Kakav neslavan završetak karijere uz najveći pad u istoriji tenisa, sa prvog mesta i 8000 poena razlike od drugog do na kraju ove godine verovatno ATP No.20. I sve to za godinu, godinu ipo. Vidi se da je on veoma, ali veoma precenjen kao ličnost i da uopšte ni ne zaslužuje da bude najveći pored Federera, Nadala i Samprasa.
(novi početak sa Vemićem, 05. maj 2017 12:32)

Pa naravno da je najveći pad u istoriji kada je imao najviše atp poena u istoriji. Šta ti tu nije jasno? Jel treba da se crta? Da je imao slabije rezultate i bio prvi samo sa par hiljada poena, i izgubio prvo mesto, to bi ti bilo onda ok, je li? I ko si ti da određuješ da li je teniser sa 12 slemova, 30 mastersa, 230 no1 nedelja i najboljom sezonom u istoriji, precenjen ili ne. Karijere Federera, Nadala i Novaka su neraskidivo vezane između sebe kao nikad u tenisu između tri takva velikana, i analiza i pominjanje karijere bilo kojeg od ove trojice, ne može bez ostale dvojce. Negiranje toga je obična ljubomora i zavist zbog činjenice da je jedan Srbin istorijski velikan tenisa, o čemu mnoge nacije mogu samo da sanjaju. Takvi i pišu slične nebuloze.

paca

pre 6 godina

Boga mi Nole...nista...uzivali smo svi u tvojim pobedama...nesto se desilo...niko ne zna sta...Bataljuj sve ovo...nista vise od tebe u tenisu...uzivaj u zivotu

Dott

pre 6 godina

Neverovatan smo narod, svemu dajemo negativnu konotaciju!!!

Pa dokle vise ljudi!!!

Mucnite malo tim vasim supljim glavama, pa zato nam u zemlji i ovako dobro ide, prosto me sramota koliko dobro.

Da bi se stvari promenile na bolje, pa moramo se prvo svi mi promeniti na bolje, to je tako logicno.

Novak vam je odlican primer za to, izdvojio se i vi sta, udri pljuvacinu po njemu, to je zato sto ste nesposobni imalo da mu pridjete, pa ne morate mu prici, ali nemojte ga pljuvati, jer time samo pokazujete koliko ste male, jadne i sitne duse.

Sta ako se ispostavi na kraju da je ovo njegov dobar potez?
Hocete sve sto ste rekli pojesti, pa necete, ostace trag za sva vremena o vasem zlu i zavisti i nista vise.

eric cantona

pre 6 godina

A jesmo mi smece od naroda ... Pljujemo svoje i kad treba i kad ne treba ... Nije ni cudo sto nas niko ne voli ... Svi su strucnjaci i analiticari ...

Mladen Mladenovic

pre 6 godina

@ Sauron:
------------------
A, zasto vi ne prebacujete lopticu i zaradite makar deo novca, koji je zaradio novac? Ah, da, umalo da zaboravim, visoki intelektualci ne prebacuju lopticu?! Za njih je ti bizarno zanimanje a, i novac im nije vazan. Gospodine, ako nista drugo pokusajte da prikrijete Vasu zavist, ljubomoru i pakost. Nemojte se time razmetati.

Veljko Marinkovic

pre 6 godina

Требало је то одавно урадити!
Треба променити филозофију игре,а то неће бити лако.
Мора наћи начин да раније преузима иницијативу,а опет да не рескира превише..
Његово тело не трпи више бесомучна превацивања.
Биће му врло тешко да се врати на врх.
Нема нових(добрих удараца),а игра му је прочитана.
Користи превише спина,нису му брзе лоптице и дубина им није добра.
Ако реши тај проблем биће опет конкурентан.

Falcao

pre 6 godina

Kad se kralj vrati na vrh biće sve komentari, bravo care, srbine, naš,sokole, znao sam itd;Jadan smo narod čast izuzecima.Što se mene tiče može da napusti tenis, dao mi je toliko radosti, ponosan sam što sam Srbin!Pratio sam svaki meč kao da mi rodjeni brat igra.Vratio se ne vratio, za mene će uvek biti broj jedan, kralj Srbije! A vi lozeri što hejtujete, žao mi je što ne živite lepše, svako svoju sreću gradi.

mare

pre 6 godina

Čitam i ne vjerujem. 70% i više negativnih komentara. A valjda su svi vidjeli da ovako nema smisla. Čovjek je pobjeđivao sve, a sada ne može nikoga od prvih 20. Mnogi su vidjeli već Federara u penziji, a on uzeo pauzu, trenirao sa Ljubičićem i vratio se u životnoj formi. Vjerojatno ni on sam nije imao tako velika očekivanja tako da je osvoji i više nego u najljepšim snovima. Pouka. Tko hoće, može. Mnogi su se smijali šta Ljubičić može naučiti Federera. A tko se sada smije?
Novače samo naprijed, a zlobnike ostavi neka se izgrizu od zavisti.
(Ivan ZG, 5. maj 2017 12:50)

Zar ne umes da razlikujes zloban komentar od preostalih 90% kako kazes negativnih komentara Novakovih navijaca koji ga podrzavaju i ne mogu da se pomire sa cinjenicom da je sam sebi unistio karijeru koja je mogla trajati jos bar 2,3 godine, svojim glupim potezima

ali to smo mi

pre 6 godina

Bravo Novače, tim koji prestane da pobeđuje treba menjati, nisu bitne prethodne zasluge.I Murinjo je izgubio posao u Čelziju jer nije išle, stigao Konte i stići će titula.Ko je malo pažljivije pretio u zadnje vreme i kada bi Novak napravio dobar poen niko iz boksa nije reagovao,sećate li se kako su svi skakali sa klupe ranije.Novaku treba podrška iz boksa.Došlo je do zasićenja kod svih,treba sveža krv.Sećali se neko kako je Marija bodrio njegov boks prošle godine.A i ako Novak ništa dalje ne uradi on je legenda.Koliko je vremena trebalo Nadalu da se vrati, koliko Federeru.Srbi su poznati kao narod koji sve brzo zaboravi.Novače verujem u tebe.
(Vveliki, 5. maj 2017 14:12)

Bravo za komentar. Od ovih silnih komentatora koji sad tako zdusno brane Vajdu verovatno niko nije ni primecivio momente kad Novak gine za svaki poen na terenu a kamera zumira Vajdu koji...zeva. Dok stab njegovog protivnika skace, bodri, stiska pesnicu, prezivljava svaki momenat Vajda je izgledao kao da jedva ceka mec da se zavrsi da moze da se naspava.

lorenzo

pre 6 godina

Federeru kada je krenulo na dole on je ostavio Lutija pa i Mirku, i ona mu dođe kao trener tj. ona mu i jeste bila trener jedno vrijeme ako se ne varam, Nadal kada je pao stric Toni je ostao...a Novak prvo otpusti Bekera pa sad i ostale članove...meni Đoković nikada nije simpatičan a ni nešto atraktivan teniser za gledanje, ali sam ga poštovao zato što je naš...a gledam ove što su od 2011. počeli da prate tenis i da šalju sve u peMziju, a od Novaka pravili božanstvo sad pišu sve najgore...veoma smo mi čudan narod...

Ivan ZG

pre 6 godina

Čitam i ne vjerujem. 70% i više negativnih komentara. A valjda su svi vidjeli da ovako nema smisla. Čovjek je pobjeđivao sve, a sada ne može nikoga od prvih 20. Mnogi su vidjeli već Federara u penziji, a on uzeo pauzu, trenirao sa Ljubičićem i vratio se u životnoj formi. Vjerojatno ni on sam nije imao tako velika očekivanja tako da je osvoji i više nego u najljepšim snovima. Pouka. Tko hoće, može. Mnogi su se smijali šta Ljubičić može naučiti Federera. A tko se sada smije?
Novače samo naprijed, a zlobnike ostavi neka se izgrizu od zavisti.

Dejan

pre 6 godina

Auuu koliko napada,koliko neke prikrivene mrznje.Sta god da Nole uradi ne valja,svi pametni,dusebriznici,fuj.Nole nista ne zna a vi znate sve jel??Daaa uspesniji je od vas,ima milijone,moze mu se sta god pozeli.Znam da vas to boli,ali eto zadovoljite se time da mozete da ga pljujete.Time si verovatno cistite dusu i ulepsavate si dane.Samo cekate ovakve vesti da bi mogli da ga napadate zbog vaseg licnog nezaadovoljstva zivotima kakve imate.Ali ne brinite,ne cita on vase komentare,njemu su vasi komentari zadnja rupa na svirali.

No1e GOAT by 2022

pre 6 godina

Bravo No1e! Videlo se u MC da je situaciju u timu poprilicno napeta. Naravno, zao mi je Marijana Vajde ali on ce uvek biti tu za tebe. I svi smo mu vecito zahvalni za pomoc. Svima su potrebne promene i tako se samo napreduje. Ni AC Milan nije imao jednog te istog trenera 10 ili vise godina iako su igrali u 3 finala lige sampiona i osvojili 2 naslova. Jednostavno, vreme trazi nove ideje, nova dostignuca, nove nacine treniranja, promene. Odlicna stvar je da No1e ima jos snage, volje i energije da unapredi svoju igru. Ne sumnjam da ce uspeti, a to znaci samo jedno - sledi novi period No1etove dominacije!!!

nadalina

pre 6 godina

Taj covek je poslat,bogovski placen da uniti ovu tenisku gromadu.I jel uspeo, jeste.Ljudi covek je drzao sva cetri GS to vise nije moglo da se podnese.Morao je biti srusen hitno i brutalno.Ta ishrana, to sve pa nasli su mu Ahilovu petu, niko vise ne gadja nozem na teren vec sofisticiranim oruzjem.

anica

pre 6 godina

Nista neobicno s' obzirom u kakvom je stanju vec duze vreme, Nole ne vlada sobom. Nista me vise ne iznenadjuje. U pravu je moj brat koji je uvek govorio za Federera Gospodin. Koliko god mi tesko da priznam Rodja je pokazao u vise navrata kako se radi i sta je struka a sta privatan zivot.

Marko.R.

pre 6 godina

Svi ste se smejali Fedexu kada je imao onaj krizni period ne povreda,ne ostao bez trenera itd a gledaj sada ovaj raspad sistema,karma je cudo/

Shamu

pre 6 godina

Najvaznije je da je Novak odlucio da uzme kormilo u svoje ruke. Oduvek je radio stvari na svoj nacin, bio "za volanom" u pozitivnom ili negativnom smislu, a zadnjih godinu dana je bio suvozac.
Za njega je dolazak na vrh bio mnogo tezi nego drugima jer nosi vrece breme i izaziva mnogo vise podozrenja za koje on uopste nije kriv.
Uopste nije vazno da li ce od sad da pobedjuje ili gubi, vazno je da postane krojac svoje sudbine.

Kvrga

pre 6 godina

Nisam ocekivao ovoliko negativnih komentara, mene je vest obradovala. Ocigledno je da nesto ne funkcionise (nebitno ko je dao ili dobio otkaz, prosto ne ide), tako da su postojale dve opcije - stajati u mestu ili uciniti nesto radikalno. Ovo drugo bar moze da znaci da Novak ima zelju, a smatram da je ona i najbitnija!
I sad, umesto da razmisljamo ko bi mogao da nasledi ljude koji su otisli, mi dohvatili da pljujemo velikana koji mnogo bolje od nas zna kako stici do vrha, i da uporno pominjemo Pepea, koji ionako nema veze sa strukom. A, samo Novak i njegovi najblizi TACNO i STVARNO znaju gde je problem.
Ja i dalje verujem da Novak dobro zna sta radi i da ce da se vrati, kao sto to uostalom cine i Nadal i Federer. Imao je pad, kakav je mogao da se desi i ranije. Sportisti ni sezonu ne mogu da odigraju u kontinuitetu, a kamo li pola karijere bez stajanja da kidaju. Ljudi koji nisu potrcali za loptom to i ne mogu da shvate.
Guraj, Nole!

kolka kvota na vilandera

pre 6 godina

Sta bre vi razmisljate o treneru jednog od 3 najbolja tenisera svih vremena.Ako su se dogovorili da nadju bolje resenje naci ce ga.To je profesionalni sport i san mnogih je da rade sa Novakom Djokovicem.Njemu pre svega treba neko ko ce da radi sa njim na kondiciji i fizickoj pripremi.Bio mu trener Kuerten,Agasi ili Sampras ili neko drugi uvek ce imati nasu podrsku i bice najveci srpski sin iz Monaka.

Matteo

pre 6 godina

Ne shvatam nikako ove negativne komentare pa sta vam je ljudi ne ide ne ide morao je neke promjene napraviti,ajde Novace mozes ti to brzo ces se vratiti tu gde ti je mjesto pozz iz Niksica

analiticar_amater

pre 6 godina

Zar je moguce da su mu svi krivi,sem njega samog.Sram ga bilo za Vajdu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (beba, 5. maj 2017 13:44)

Cekaj, sta je trebao samog sebe da otpusti?

pedja

pre 6 godina

Ovo je kraj.Ovi su mi ljudi bili toliko drag,bili su kao dio Novaka.Mislim da Novak zavrsava karijeru.Onis su bili pola Novaka ,a druge polovine odavno nema .Znamo da nista i nista daju nista odnosno kraj karijere.Dovidjenja Nole!

Geronimo

pre 6 godina

Novaku kao sportisti,ocu,suprugu,sinu,bratu i Srbinu želim sve najbolje..Mislim da je razumno.
Svoj san je ostvario.
Bilo mi je postovanje da uzivam u njegovim igrama i delima.

sasa

pre 6 godina

prso lik nacisto, ne zna gde udara. nije problem u drugima vec u tebi, shvati to
(panke92, 5. maj 2017 12:29)

Onda pretpostavljam da treba da da otkaz sebi. E svakakvih ljudi ima. Naravno da on zna da je problem u njemu , ali ovako pokusava da se digne. Fudbalski klub kada mu ne ide menja trenera, a ne menja 15 igraca

Dača

pre 6 godina

Zao mi Noleta, ali pre godinu dana sam kazao da ce da RG bude zadnji GS turnir pa su me pljuvali. Vec na vimbldonu se videlo da ne igra ko pre i da je psihicki pao. Ko izduvani balon.

Nemcha

pre 6 godina

Veoma pametna odluka, njegov nivo igre i motivacija za pobede su toliko pali da mu je preko potrebno osvezenje. Bio ponovno onaj stari ili ne, ovo pokazuje da postoji zelja da ponovo bude najbolji, sto je jako dobro.

Novosadjanin.

pre 6 godina

Sta se desilo sa najboljim sportistom sveta u proteklih 5 godina? Da li je realno da ovo radi? Pepe Imaz?????? Ovde nisu cista posla nakon RG...

antiDebil

pre 6 godina

Ako je ovo preduslov da se razbije ucmalost i monotonija, a verovatno jeste, onda je ovo odlican potez !
Sve u svemu DJokovic sigurno zna sta radi.
Voleo bih da vidim McEnroa kao glavnog trenera !

Размишљање

pre 6 godina

Кад мало боље размислим, шта ће му тренер? И без тренера може да изгуби у првом или другом колу.

John Terry

pre 6 godina

Ovo saopstenje je, po meni, bullshit najobicniji. Covek jednostavno nema ambiciju da bude najbolji svih vremena, a mogao je po talentu, imao je, i sada ima, bar jos 3,4 godine vrhunskog tenisa, a on ih baca na budalastine, na slikanje po plazama i slicno. Neshvatljivo, ogroman talenat se baca zarad porodice. Pa zar nije moglo da saceka jos 3 godine, pa posle radite sta vam milo. Mogao si biti najbolji, a sada ces biti top 10 u najbolju ruku jer ce te svi zapadni strucnjaci ignorisati cim im se ukaze sansa.

Mladen

pre 6 godina

Auu koliko negativnih komentara...
Čovek je sam krojač svoje budućnosti i njegove odluke treba poštovati jer će on sam snositi posledice ako su one pogrešne.
Ako ne poštujem nečiju odluku, ja prvenstveno ne poštujem njega.
Mi smo Srbi najpametniji narod...
Ostavite čoveka da živi i kreira svoj život.

Novače hvala za sve, sada i uvek.

dare slovenac

pre 6 godina

Odlično, ovo bi mogla biti prekretnica, odpisani Nadal se vratio, Federer pokazao da se može i u 35oj...Novi ljudi novi vetar, ovi mu ništa novo ne mogu pokazat, niti imaju snage ni volje...Ako želi da digne nivo igre, potreban je novi tim, novi početak...

fenomen

pre 6 godina

Dobro je da bar Vemic nije najuren. Sta reci, na ovaj nacin špara tri plate. To me je oduvek interesovalo ali nikad nigde nije napisano. Koliko je npr zaradjivao ovaj trio mesecno ili godisnje. Da li su imali 10 000 eura mesecno neto. Vise ili manje. Mozda neko zna u kom opsegu se krece plata trenera, kondicionog trenera ili fizioterapeuta. No interesuje me bas koliko su ovi zaradjivali nego uopsteno. Sto se tice Novaka ja mislim da je ovo greska jer su ovi ljudi bili odlicni i cisto sumnjam da ce naci bolje. Jedino ako je resio da da vise ne placa onda mu je dovoljno da Vemic ostane uz njega plus familija rasuta na tribinama. Mama i tata na severu, Jeca i kucici na jugu, Marko, Maja Volk i Pepe Imaz na istoku a tetke, strine i ostali na zapadnim tribinama pa kad salje srce na sve 4 strane da ima ko da prihvati tu silnu ljubav. Srecno Nole. Poz.

Maja

pre 6 godina

Novak je izuzetan sportista. Sasvim je normalno da život nije samo tenis i da treba godinama imati motivaciju da bi se bio prvi. On kao jedan od najboljih tenisera ikada to najbolje zna. Koliko inspirativno može biti udaranje loptice kroz decenije uopste? Svaka mu čast na svim rezultatima i tome kakav je čovek!

@ajdep

pre 6 godina

Ovo je odlican potez. Kad nesto ne ide onda se nesto i mijenja. Vrijeme ce pokazati da li je ovo dobar potez, uskoro je glavni zaplet sezone RG i Vimblodon. Tu ce se dosta toga znati.
Nije Novak zaboravio da igra nit su ga drugi procitali kao sto neki tvrde, vec jednostavno motiv je u pitanju i novi cilj. Malo zasicenja a nove face u stabu ce uliti i novu energiju i nama i Novaku. Morate priznati da smo i mu pretjerali sa ocekivanjima, ne moze se bas sve dobit. Pa Federer je vec tri sezone na nivou na komje Novak trenutno pa je docekao momenat. Samo strpljenja.
Puna podrska Novaku.
Ja uopste ne sumnjam da se nece dici. Ocekujem ga mozda i na kraju sezone na prvom mjestu.
NAPRIJED NOLE. REPUBLIK SRPSKA JE UZ TEBE A BOGAMI I CIJELA BIH.

Happy people

pre 6 godina

Zašto bi Nole gubio para i vremena mozgajući šta i kako. Dođi bre Nole na sajt , klikni na komentare i dobićeš vrkunske savete koji reket da koristiš, koje patike da nosiš, koju hranu da jedeš, kog trenera da angažuješ, menadžera, kako da uskladiš bračne odnose, da si istovremeno strog, a mekan i pažljiv suprug, otac. Sve to naši ljudi znaju, u sve se razumeju, uvek su dobronamerni,nema zavisti, ljubomore. Pa gde to još ima???

.

pre 6 godina

Тек сад се сетио да по турнирима путује са породицом, црни Новаче као да је оптерећење што они иду са тобом..... Е да те чује Федерер, од малена су ћеркице ишле са мамом да подрже тату, сад их има четворо...... А овај кука на једно дете, што направи друго онда

B

pre 6 godina

A sta ste mislili? Da ce da bude 10 godina prvi i da tare sve zive. Alo pa dosadi i to. Ima covjek i drugih interesa u zivotu pored tenisa. Ja bih na njegovom mjestu jos odavno napustio tenis i uzivao do kraja zivota. Hvala bogu zaradio je i previse.

Milos

pre 6 godina

Kada god hocu da napisem nesto o Novaku shvatim koliko smo jadan narod koji ne zasluzuje pobednike.
Dok je vladao klanjali smo se a kada mu treba pomoc pljujemo zluradim komentarima.
Ono sto je on napravio verovatno nikada niko u Srbiji nece ponoviti. Nikada niko.
Kada bi se ujedinili u podrsci... ali mnogi ni svoju zemlju ne vole a sto bi Noleta

Naša Jeca je opet ona stara

pre 6 godina

I Ana Ivanovic je mogla sama bez trenera.
(Vlada Rolovic, 5. maj 2017 13:21)

Nikad Ana nije bila bez trenera a pošto joj tenis nije bio sve u životu, zar je malo to što je uradila? Znaš li neku Srpkinju koja je sa 20 godina bila prva na svetu i tada osvojila GS i kasnije postala svetska dama (diva).

milan 26

pre 6 godina

Mozda je doslo do zasicenja, nije ovo nista strasno, to su radili i Nadal i Federer. Ako ovako ne ide, ocigledno je da treba da se menja. Ali prvo u njegovoj glavi, da vrati tenis kao prioritet i da vrati nazad broj dnevnih treninga. Naravno samo da mu Jelena ne postane i trener, kondicioni trener i spating partner, jer otkad mu je uveo njene bobice i vegetarijanstvo u ishranu raspao se. Cujem da je vratio meso u ishranu. A zna se vekovima da je meso izvor agresivnosti kod coveka, a to njemu nedostaje u poslednje vreme.

Neske86

pre 6 godina

Dzabe ti sve kad se druzis u dalje sa onim Pepeom, nikad mi se nije svidjao kao igrac, jeste sa Realom osvojio sve ali jako prljav a uz to i simulant. Nikad mi nece biti jasno gde ste se vas dvojica nasli, ali tvoja stvar. Biraj bolje drustvo Nole.

Ivan

pre 6 godina

Bitno da je Pepe i dalje u timu! I brat Marko naravno, te supruga Jelena razume se! Biće znači i ubuduće dovoljno deljenja srca i osmeha publici u prvim kolima turnira, najviše nekim čudom i do nekog četvrtfinala ATP 250 eventualno ATP 500! Šta ima tu Vajda i Beker da ga dosađuju i teraju ga da danonoćno radi, radi i radi! Ovo mu je pravi izbor Pepe i samo Pepe i nebo, pardon kosmos je granica!

Rada

pre 6 godina

Već je rekao da ne igra US open zbog porođaja, tako da nema smisla da igra Toronto i Sinsinati.

Sponzori ga napuštaju.

Završava karijeru posle Vimbldona jer neće da pada van top 10.

Dimitrije

pre 6 godina

Kada je promenio reket, svi su rekli "nema pojma, nista od njega".
Kada je doveo Bekera, opet kazu "sta ce mu Beker, nista nece osvojiti sa njim."
Sada kad je opet doneo odluku da nesto promeni "kraj, zavrsio je karijeru... Pepe... Jelena.."

Izgleda da on bolje zna da donese dobru odluku od komentatora. Zato i jeste upsesan u onome sto radi.

L

pre 6 godina

Evo da ti objasnim "zoki" nepismeni sa malim z. Postigao je kad ti i slični nikogovići odete negde van Srbije i kad kažete odakle ste, oni se sete Novaka koji je jedan od najboljih na svetu i po tome znaju za nas a ne samo po krvavim ratovima koje smo na nesreću vodili i bili primorani da vodimo.
(neutralan nenavijac, 05. maj 2017 16:18)
Namerno sam stavila malo jer se i sam tako potpisao.
A što se tiče tvog obrazloženja, prvo - ako uspem da odem, sigurno nisam nikogović, drugo - ako odem iz Srbije, što bi me bilo briga za to što neko zna o Srbiji bilo šta?

Mikii

pre 6 godina

Inače zaboravih. Negativci, i pljuvači, jedno pitanje : Čovek je do sada osvojio mnoštvo turnira, zaradio sebi i svojima 100 miliona i više... A vi ?
(JPR24, 05. maj 2017 20:26)

A ti?

Sudac

pre 6 godina

Nije ih Nole raspustio, kamo srece da jeste, ljudi su dali kolektivni otkaz kao sto je uradio i BB zimus. Inace, sistem se raspao jes pre godinu dana a ovi ljudi su pokazali lojalnost i samo iz tog razloga ostali koji mesec duze od Bekera.

Dott

pre 6 godina

Vise nego iznenadjen sam, ali za mene je ovo ipak dobra vest, jer bio sam razocaran osustvu Novakove zelje za jos rezultata. U tom smislu ovo me raduje.
S druge strane plasi me cinjenica da uz njega nece biti ljudi koji zive za njega i prate svaki njegov pokret.
Ono sto sam uvideo je to da Novak uspeva nad svakim da ostvari dominacij i svoj autoritet, mislim da bi za njega najvise znacilo da mu u timu bude neko nad kim mu to nece poci za rukom i koga ce on sve slusati i nece moci sam krojiti svoje vreme kad sta.
Verujem da je i sam toga svestan i da je to jedan od razloga za ovako radikalnom promenom.
Ovo me veoma raduje, ovim potezom Novak ce uci u zizu setske javnosti i interesovanja da prate njegove naredne poteze i sve sta se desava sa njim i oko njega.

Napred Nole!

fantom

pre 6 godina

Ne treba zaboraviti Marijana Vajdu u ovom trenutku. Taj čovek je bio uz Novaka kad je bilo teško, mnogo je doprineo uspehu Đokovića i bronzanoj medalji za srpski tenis 2008. Nadam se da Novak zna šta radi, ostajem uz njega makar izgubio sve mečeve do kraja karijere, a biće još mnogo pobeda. Idemo Đokoviću šampione u nove pobede!

analizator analiza

pre 6 godina

Frapiran sa vescu! Pa nije on Valentino Rossi koji menja fantasticnog saradnika posle decenije, da bi odmah posle toga rasturao u svojim kasnim tridesetim.Ovde je slucaj za duboku analizu strucnih kompetentnih medicinskih strucnjaka,jer ako nije neka neverovatna igra u pitanju,onda je stvar medicinski veoma ozbiljna.
Jedno je sigurno, ovo vise nije klizanje nanize ovo je sunovrat. Uostalom Madrid je pred vratima i sve ce biti jasno.
UUUUPS... umalo da zaboravim a ko ce to da pristane da bude clan novog tima...Vemic ili neko poznato i cenjeno ime trenerske profesije.

Che

pre 6 godina

Osvojio je sve sto se osvojiti moze, bio je prvi, ostvario je svoj san i postavio neke rekorde.Kapiram zasto vise nema motiva.

Ali brateeee kakvi gurui, Pepe Imazi, vegan ishrane i gluposti?

Ako ti se igra, igraj, ako ne, penzija i cao zdravo.

M

pre 6 godina

Ne lupaj gluposti, molim te. Opšte poznata činjenica je da vrhunski teniseri gro svojih zarada ostvaruju zahvaljujući sponzorskim ugovorima sa proizvodjačima sportske opreme, satova, odevnih predmeta, luksuznih automobila i sl. Radi se o desetinama miliona dolara godišnje plus razne vrste finansijskih investicija koje takođe istima donose basnoslovne sume novca. Kakva zarada od turnira, pa to je kiki-riki u odnosu na prethodno navedeno...
(Kad ljudi ne znaju..., 5. maj 2017 13:34)

Tebi je vreme za naocare. Procitaj ponovo sta sam napisao. Mozda mi mislimo da je Novak mega-popularan kao Federer ili Nadal, ali u svetu je prilicno omrazen jer zaboga jedan Balkanac ne treba da bude bolji od Amerikanca ili Evropljanina u belom sportu. Gde su Novakovi ugovori sa Lacoste ili Nike koji su najavljivani? Ko ce da ulaze novac u zvezdu koja tone? Ugovori sa sponzorima su takvi da kolicina novca zavisi od uspeha na terenu. Toga vise NECE biti i to sam napisao, a ti pazljivo procitaj pre nego sto dozvolis sebi komentar.

odmori i sebe a i nas

pre 6 godina

Vreme je za penziju.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Patrick, 5. maj 2017 14:11)

Pa sta cekas vise?

Ciciban

pre 6 godina

Bice to sve super. Kod nas Srba je sve pa i Nole pod znakom pitanja. Ako on ne zna sta radi onda slabo ko zna.

Moj prvi pik za novog trenera. Pete Sampras. Ako nista ima autoritet, vise Gran Slamov-a od Noleta a i bio mu je idol.

Ajde Nole!

Pa

pre 6 godina

Kako 6 godina dominacije, kad je jedino 2011. i 2015. bio na vrhu? Samo povecavate realne dve godine.. I to kad nije bilo dvojice najboljih, nego preko svakakve boranije.

valdomiro

pre 6 godina

@i nije mi zao

Upravo tako. Potpisujem sve sto si napisao i dodao bih da su ovi ljudi trpeli njegovu torturu dok su ze nizale pobede pa se to zataska pricom o emocijama na terenu i glupostima. Opste je poznato da su i Lendl i Muresmo imali isti problem s' Marijem.

Naravno da su bili debelo placeni za svoj posao ali kad pocnu porazi da se nizu onda prljav ves izadje na videlo.

objava

pre 6 godina

Federer je solidno vreme bio bez trenera. Tad su komentari bili deda za penzija sad je opet ono tata I institucija tenisa. Srbi zahvalan narod.

Milan

pre 6 godina

@milan

Imenjače, podseti me kada je to Nadal raspustio CEO tim???
Pa on je izjavio da će igrati dok i Toni bude na klupi. Tek sada je došao i Karlos, a Toni će hrajem godine da se povuče,mada je opšte mišljenje da će i dalje biti uz Rafu (ne stalno9. Kad bolje razmislim, njih dvojica su sasvim različiti, pa su im i rešenja različita: Novak rano otišao od kuće, menjao, kombinovao, selio se, nalazio razne saradniike.
Rafa živi gde je rođen, u istojn kući gde i cela porodica i ceo život ima jedan tim, , čvrstu strukturu, bez inovacija, aktrakcija i ostalih vansportskih disciplina.
Za njega bi bilo nezamislivo da rasturi tim.

A Novak ih zove porodicom (i oni njega), a rasturaju se k'o mačke s jebišta, uz neka stupidna, slabunjava objašnjenja i raspilavljivanja.

Tu je ispao najpametniji beker. Otišao i učinio Novaku uslugu da trubi da ga je on otpustio. To se takođe plaća.

323

pre 6 godina

Za mene IZNENADJENJE? Ali necu da osudjujem kao neki koji trce pred rudu. Treba sacekati i videti sta se iza toga krije. Novak ce sigurno imati trenera, nije amater a videcemo koga i sta ce se dalje desavati. Prema tome psssstt..mudar covek uvek saceka i razmisli a glup uvek trci ko muva bez glave.

Vlada djordjevic

pre 6 godina

Pa Federer je promenio 10 trenera. Nole ce da napravi novu ekipu i da se motiviše i vrati aki je moguće ali i ako nije ne zaboravite da je bar 5-6 godina prvi drugi ili treći!!!! Uz mnogo rekorda. Bravo Nole, najjači si !!!

Владица

pre 6 godina

Свему дође крај,тако је то у животу.
Уживај у породици и у животу Новаче,заслужио си.
У тенису си урадио много,усрећио си твој српки народ и свет.
Сада је породица у првом плану,тако и треба.
Сретно !!

SrbEUin

pre 6 godina

Sve je pošlo naopačke kad je čudesni lek zabranjen.
Neki su na vreme prestali da ga koriste a Šarka je zakasnila pa je suspendovana.
RG je po svemutrebalo da uzme Andy, ali je on posle odličnog prvog seta odjednom prešao u totalnu defanzivu i jednostavno prepustio tituu.Verujem po pripremljenom scenariju. Šta tek reći o onom USO na kome su mu se 3 igrača sklonili da bi došao do 1/2 gde mu Kei nije ni pružio otpor odigravši najlošiji meč u sezoni. Sigurno sve to nije slučajno.
Na turu ima mnogo priča iza kulisa, a zvanična verzija se plasira u skladu sa sponzorskim nalozima.

jo

pre 6 godina

Wouw.Ovo niko nije ocekivao. Ovo postaje sapunica pa me zivo interesuje da li to sve ima veze sa rialitijem koji pravi Amazon prateci Novaka godinu dana. Pa ovo ce biti ubedljivo najgledaniji dokumentarac ikad.
Ne , ne mogu da verujem da je to sto mislim , ne....ne... pa to je nemoguce.

Nenad

pre 6 godina

Lepo upeglane izjave za medije, ali nigde logike u ovoj odluci. Novak priča o gladi za sportom i uspesima i o napredovanju, ali očigledno mu je na pameti samo ''kosmičko-ljubavna'' doktrina koju forsira od kad je krenuo nizbrdo.

Zoran

pre 6 godina

Tim koji dobija ne menja se i obrnuto. Tim koji gubi treba promeniti.

Novače, legendo, šta god napravio u budućnosti što se tenisa tiče, više uopšte nije bitno! Tvoje ime, tvoj osmeh ili pogled pun prkosa upućen sportskom rivalu, sve jedno, ostaće uklesan u kamenu na svim bitnim mestima gde se igra tenis u svetu...

Ovo je svetski ručak, dobar je za tenisere

pre 6 godina

Ovi su najpametniji kad počnu - Nole, jedi krmenadle, prasetinu, čvarke, švargle, ćebabčiće, burek, gibanicu, pihtije, kobaske krvavice, škembiće, tripice, crevca na žaru, kakamak, kajmak, pite zeljanice, kavurmu, pasulj sa rebrima, gravče na tavče, kupus sa ovčetinom... sve to jedu Federer i evropske kraljevske porodice.

Vveliki

pre 6 godina

Bravo Novače, tim koji prestane da pobeđuje treba menjati, nisu bitne prethodne zasluge.I Murinjo je izgubio posao u Čelziju jer nije išle, stigao Konte i stići će titula.Ko je malo pažljivije pretio u zadnje vreme i kada bi Novak napravio dobar poen niko iz boksa nije reagovao,sećate li se kako su svi skakali sa klupe ranije.Novaku treba podrška iz boksa.Došlo je do zasićenja kod svih,treba sveža krv.Sećali se neko kako je Marija bodrio njegov boks prošle godine.A i ako Novak ništa dalje ne uradi on je legenda.Koliko je vremena trebalo Nadalu da se vrati, koliko Federeru.Srbi su poznati kao narod koji sve brzo zaboravi.Novače verujem u tebe.

Djordi Alba

pre 6 godina

Da ostavimo po strani ovo sto je raspustio ceo strucni stab,nego meni neka druga stvar upada u oko.
Naime Novak ponovo daje izjave da je spreman da se ponovo vrati u sam svetski vrh,i da ponovo vlada tenisom.
A dobro se secamo sta je govorio pred pocetak Indian Velsa,kao "Vuk je ponovo gladan pobeda,dominacije bla bla.."a nakon te izjave ga pocela boranija unistavati,tipa Kirjos,Gofan i drugi..
Kao sto vidimo,Novak je nazalost postao kao nekad Ana Ivanovic,daje optimisticne izjave,a rezultata nigde,samo prazna prica..

antiDebil

pre 6 godina

Taj isti tim plus Beker su te doveli do vrha i sad odjrdnom ne valjaju?! Zadrzi ti Pepea i daleko ces da doguras. Promeni ti glavu sinko, tu je jedini problem.
(Nemke, 5. maj 2017 14:50)

Recimo Federer je otpustio trenera koji ga je doveo na vrh 6 meseci po osvajanju prvog GS, tako da, ne razumem o cemu ti govoris ?
Gde si ti procitao da ovi ne valjaju ?
I da, tog ciganina spanskog je trebao da najuri, tu se slazemo !

Ole

pre 6 godina

On je jedan od trojice najboljih ikada. Poobarao je i napravio neverovatne rekorde. Osvojio je ne zna ni sam koliko turnira. Sportista godine bio na planeti. Tenis ne volim, ne volim ni Novaka ali mu svaka cast na uspehu i to treba postovati ili ignorisati. Ne znam zasto nekom smeta Novak osim ako nije navijac nekog drugoga tenisera.

trn u oku

pre 6 godina

Nema Srbina koji nije vezan za neki slučaj negativne kadrovske selekcije. Sad neka ga trenira taj njegov druid, neka igra oko vatre kao kondicioni trening.

Marko-2,Marko-2

pre 6 godina

Ma koliko da te postujem i zelim ti svako dobro,treba biti realista.'Ne kolje se vo za kilo mesa'-NEMA VAJDE(da parafraziram mnoge) od toga.Sve si postigao uz taj tim i odbacio si ih kao stare rage.Tvoja je zadnja,ali sramota Novace je tvoja takodjer.Nije do njih nego do tebe i bojim se da ti to neshvatas.Imao si sjajan tim i NIKADA ni za kakove pare neces ni slican imati ( pogledaj Nadala...).

1

pre 6 godina

Dragan Pantelic, bivsi odlican reprezentativni golman velike Jugoslavije, ciji karakter najbolje opisuje to sto se bacao glavom u noge igracima u punom trku, postao je presednik Fudbalskog kluba Radnicki. Imali su problema sa travom i pozovu gradsko komunalno koje odrzava travu na stadionu i gradsko zelenilo. U to vreme direktor tog preduzeca je bio doktor poljoprivrede. Pocne Panta da mu objasnjava sta treba uraditi, a direktor mu kaze da to nije tako. Onda Panta povuce svoj adut: Pa ja valjda znam bolje, ja sam ceo zivot proveo na travi. A direktor mu odgovara: Pa i ovce isto.


Poenta: Nole ima uspeha/para/slave/privatni avion/privatni brod. Ali on nije nutricionista, i mora da slusa doktora u ma kakvom polovnom autu on dosao. Moze da ga izabere sam, ali ne moze da zna vise od njega. Tako i za mnoge druge stvari.


Ja mislim da se Nole malko uzneo, i da je bio u stalnom konfliktu sa timom oko svojih odluka. Beker je krace radio sa Noletom i kao racionalni Nemac prvi otisao. A sada su i ovi sa duzim stazom i vecom emocijom rekli da tako vise ne ide.


Steta!

chombe

pre 6 godina

To je iskljucivo Novakova stvar kako ce dalje razvijati karijeru ili ce je mozda okoncati. Dovoljno je ucinio i mnogo vise od toga za sve koji su radili sa njim, a i oni za njega, tako da nikom ne treba da polaze racun. Ako hoce da ga trenira guru ili Maja Volk, to je njegova stvar. Ima pravo da sada, posto je sve ostvario u tenisu, radi sta pozeli. Ako pravi gresku, njegova je, ako bude bolji, utoliko bolje po njega. Neka covek uziva u zivotu, a svi bi trebalo da budemo zadovoljni sto smo imali, ili jos imamo takvog sampiona, pa makar bio i papucar ili sektas. Videce vec on vremenom sta je dobro po njega.

analiza

pre 6 godina

Bravo Novače, tim koji prestane da pobeđuje treba menjati, nisu bitne prethodne zasluge.I Murinjo je izgubio posao u Čelziju jer nije išle, stigao Konte i stići će titula.Ko je malo pažljivije pretio u zadnje vreme i kada bi Novak napravio dobar poen niko iz boksa nije reagovao,sećate li se kako su svi skakali sa klupe ranije.Novaku treba podrška iz boksa.Došlo je do zasićenja kod svih,treba sveža krv.Sećali se neko kako je Marija bodrio njegov boks prošle godine.A i ako Novak ništa dalje ne uradi on je legenda.Koliko je vremena trebalo Nadalu da se vrati, koliko Federeru.Srbi su poznati kao narod koji sve brzo zaboravi.Novače verujem u tebe.
(Vveliki, 5. maj 2017 14:12)

Promene su neophodne, ali se uvek pre promena mora napraviti dobra analiza, mora se zameniti ono sto ne valja, a ne ono sto je dobro. Novaka je prvo napustio Beker, a sada odlaze i svi drugi koji su ga napravili najboljim. Ko je ostao? Samo guru, covek sa cijom pojavom pocinje Novakov pad. DA je otpustio i njega, rekao bih zeli novi pocetak, medjutim njegov ostanak ukazuje da je Novak duboko uvucen u besmisao, ja TVRDIM (i mogu da kladim u bilo koji novac) da od njegovog povratka i osvajanja jos nekog GS nema nista!!!

svetlana

pre 6 godina

Zamislite,Nole se usudio da izaziva srpske narodne mase i da donosi odluke koje sam smatra za shodno.E svasta od njega.Pa trebao je pitati nas i procitati komentare pa onda odlucivati.I da smo se pitali mi svi,ne bi Beker ni primakao njegovoj svlacionici a kamoli ga trenirao.Pa sta bi?Sad placemo za Bekerom.A Nole je odlucivao.Nek bude na dobro.

No comment!

pre 6 godina

A da nije bilo pametnije da se radi i trenira?
Logika odbacivanja svega da bi se stekla motivacija je čudna. Još da se odrekne porodice i juriš u prazno.
Zbunjeno, konfuzno, u panici, nepromišljeno.
Nijedan razlog mu ne valja.
A tim daje kurtoazne izjave. Poneko se možda i raduje što izlazi iz zamešateljstva u kome nije znao ko je i šta je u poslednjih godinu dana.

Tužno!!!!

psl

pre 6 godina

Ja sam napisla još kada je Beker otišao da je pitanja dana kada će i Vajda otići. Ništa naročito svi teniseri menjaju trenere i to mnogo češće nego Novak. Rodžer je u vreme kada mu baš nije išlo menjao trenere svakih šest meseci a rekao bi čovek šta još neko njega može da nauči i kakv savet da mu da. Jedini koji to nije uradio je Nadal, ali nije lako otpustiti strica. Sve je do Novaka i njegove želje, teško da će mo ga gledati na završnom turniru najboljih osam.

Džoni

pre 6 godina

Zasićenje je nastupilo kod svih i dobra je stvar promeniti ljude i uneti novu energiju koja može da gurne napred, razbiti rutinu i uneti nešto novo. Nije ovo loše u opšte ma koliko se oni voleli i poštovali promena zna da trgne čoveka a svedoci smo da zadnjih skoro godinu dana ne ide kako bi trebalo.

dr

pre 6 godina

ako osvoji 1-2 GS do kraja karijere biće senzacija, ali ne zbog ovog poteza....ovo je samo jedan u nizu znakova pored puta koji govore da tenis više nije život za njega, već samo posao....bolje da je, kao Borg, trenutno prekinuo u zenitu kvaliteta. Ovako će, dok je živ, biti predmet ogovaranja, što nije zaslužio, ali je svojim potezima dozvolio.

NS#1

pre 6 godina

Hrani kera da te ujede..

Nadal i kad je bio najlosiji u poslednjoj deceniji je ostao sa stricem, a nole otpustio ceo strucni stab..
Svaka cast na svemu nole veliki si, ali si poceo da brljas u zadnjoj godini al ko smo mi da ti zamerimo..
(Maus, 05. maj 2017 12:11)

Nadal i stric se takodje rastaju na poslovnom planu, na kraju sezone. A slozices se da nije isto stric i "neko sa strane"(Vajda).

to je sramota a ne ovo sto Novak radi

pre 6 godina

Ma koliko da te postujem i zelim ti svako dobro,treba biti realista.'Ne kolje se vo za kilo mesa'-NEMA VAJDE(da parafraziram mnoge) od toga.Sve si postigao uz taj tim i odbacio si ih kao stare rage.Tvoja je zadnja,ali sramota Novace je tvoja takodjer.Nije do njih nego do tebe i bojim se da ti to neshvatas.Imao si sjajan tim i NIKADA ni za kakove pare neces ni slican imati ( pogledaj Nadala...).
(Marko-2,Marko-2, 5. maj 2017 13:29)

Kad pomenu Nadala .....ne mogu zaboraviti koliko je strucnih savetodavaca upravo na ovom portalu savetovalo Nadala dok je prozivljavao svoju krizu kako pod hitno treba da menja svoj strucni stab.
Ali pljuvanje po Novaku, ma sta uradio zauvek ce ostati omiljena disciplina njegovih nazovi navijaca.
Inace, kad je Vajda napustio Novaka da bi se posvetio karijeri svoje kcerke ne secam se da je i jedan jedini los komentar bio upucen na njegov racun. U stilu'' hrani kuce da te ujede'', ''je li to Vajdi preca porodica od Novaka'' i tome slicno....sve ono sto se moze procitati sad na racun Novaka.

Bane

pre 6 godina

(i nije mi žao, 5. maj 2017 12:55)

Lupaš za medalju. To što gari kači slike na svoj lični profil nema apsolutno nikakve veze sa tenisom. To svi rade stavljaju slike sa nekih lepih destinacija i lepih događaja to je i poenta tih socijalnih mreža. Ali ti si Šerlo Holms pa se praviš prametan.

Bitanga

pre 6 godina

Nemoj da budemo glupi. Ok, trener donekle igra ulogu ali za sve se pita Djokovic to jes, da nema iskustvo i kvalitet dzaba strucni stab !

Kad ljudi ne znaju...

pre 6 godina

Novak vise ne moze da zaradi dovoljno novca kako bi isplatio strucni stab. Zarada od turnira je mala a i sponzori ce da mu otkazu saradnju jer nema rezultate. I Novak je toga svestan pa je verovatno zbog toga ovako odlucio. Odnosno, morao bi da trosi ono sto je zaradio prethodnih godina kako bi finansirao ceo svoj, nemali strucni stab.
(M, 5. maj 2017 13:09)

Ne lupaj gluposti, molim te. Opšte poznata činjenica je da vrhunski teniseri gro svojih zarada ostvaruju zahvaljujući sponzorskim ugovorima sa proizvodjačima sportske opreme, satova, odevnih predmeta, luksuznih automobila i sl. Radi se o desetinama miliona dolara godišnje plus razne vrste finansijskih investicija koje takođe istima donose basnoslovne sume novca. Kakva zarada od turnira, pa to je kiki-riki u odnosu na prethodno navedeno...

Dragan

pre 6 godina

Stani malo, ovaj komentar koji kaze Novak raspustio ceo tim.Nesto mi tu nije jasno.Znaci na pomolu je novi tim koji treba da Novaka povrati na prvo mesto.Daj boze da bude od toga nesto.Sada kako ide Novaku, tesko je da dodje do takve.promene.Ako uspe da angazuje legende tenisa, Samprasa ili Agasija, ja verujem da ce Novak da obori sve rekorde u tenisu.Ali to samo zavisi od Novaka, ako zeli da.se vrati na dane.kada je sve lomio na turu 2011/2016.To moze da.bude.za njega.novi izazov, pod uslovom da napravi dobar ugovor sa.novim sponzorom.Sve se desava uskoro i znacemo pravu stvar sa karijerom nase legende za sva vremena.Novace jos.jednom ti velika hvala za.sve sto si dao ovome.sportu, ali jos ima mesta za tvoj napredak, ja se iskreno nadam.Pozdrav za NOVAKA. Idemo Nole u nove pobede iz inata.

pacimirovic

pre 6 godina

Na ovakvu vest,u nadi da ce se Novak trgnuti iz ove duboke krize zelim da podelim jednu informacuiju i da zamolim redakciju da mozda napise neki clanak o ovom o cemu cu pisati.Srpski teniseri u ovom veku su osvojili 170 titula na profesionalnom niovu!Od toga je 103 u singlu i 67 u dublu,i treba dodati Titulu Davis cupu,finale Fed cupa, i 2 titule na Svetksom kupu iz Dizedlrfa i Bronza za Olipiskih igara.
OD 170 titula u obe konkurencije, 22 su GS turnira, 53 sa Masters turnira, 40 sa turnira Premijer kategorije, i 53 turnira iz Internacijonalne serije 250. Novak Djokovic, Nenad Zimonjic, Ana Ivanovic, Jelena Jankovic, Janko Tipsarevic, Viktor Troicki, Bojana Jovanovski, Aleks Krunic, Dusan Lajovic . imena sam poredjao prema uspesnosti,al svako od njih je dprineo na svoj nacin srpskom tenisu.Ova informaicja je samo pokazatelj koliko nas je ova generacija razmazila i navikla na titule,da nismo svesni koliko smo pocastvovani sto ih imamo. Jedna Britanija je cekala pola veka na Gs titulu, Nemacka posle Bekera i Graf 2 decenije do pojave Kerber,Amerika, Rusija,Francuska u muskoj konkurecniji decenijama.Japana, Kine i nema .
Zelim da se zahvalim ovim divnom ljudima na svoj sreci, stresu i ushicenju koje sam prezivljavao uz njihove pobede i poraze,i zelim igracima koji i dalje igraju da osvoje jos pehara,dok Ani zelim svu srecu na privatnom planu.
A nama ostaje da se nadamo da ce se Novak vratiti,i da cekamo mozda Miomira,Olgu ,i da se prisecamo ovih uspeha sa setim.

devlinjo

pre 6 godina

Novak vise ne moze da zaradi dovoljno novca kako bi isplatio strucni stab. Zarada od turnira je mala a i sponzori ce da mu otkazu saradnju jer nema rezultate. I Novak je toga svestan pa je verovatno zbog toga ovako odlucio. Odnosno, morao bi da trosi ono sto je zaradio prethodnih godina kako bi finansirao ceo svoj, nemali strucni stab.

ha ha ha. u životu ništa gluplje nisam pročitao. On može da plaća i njihove unuke do kraja života i to samo od zarade 2011. godine.

luther

pre 6 godina

Ahaha Nole.legenda...sad kad je u vrhunskoj formi on otpusti ceo strucni stab..ma boli njega uvo vise za tenis uziva covek..Majami USA....Nole zelim ti sve najbolje u zivotu ti si bio I ostao nas najbolji sportista...

The special one

pre 6 godina

Sve novo znaci,dug je to proces znaci od tebe nesto bolje i neku titulu mozemo ocekivati samo sledece sezone svakako srecno jer si dobar teniser i covjek..

aaa

pre 6 godina

Ne znam da li je Vajda ili kondicioni kum kriv sto Novak izgleda kao da ima daleko bilo anoreksiju.....Lepo mu je rekao nedavno ,mislim selektor, povodom liste prioriteta i na kom je mestu tenis na toj listi a na kom porodica, prosto, koliko Fedderer ima dece....Recju ko hoce nadje nacin ,ko nece nadje izgovor....

Nemke

pre 6 godina

Taj isti tim plus Beker su te doveli do vrha i sad odjrdnom ne valjaju?! Zadrzi ti Pepea i daleko ces da doguras. Promeni ti glavu sinko, tu je jedini problem.

Dragisa007

pre 6 godina

Nole HVALA TI ZA SVE RADOSTI ... ISKRENO POSLE OVOG POSTUPKA NISAM OPTIMISTA VIŠE... NADAM SE DA GREŠIM I DA ĆU OPET UŽIVATI U TVOJIM TROFEJIMA ... ISKRENO SE NADAM NOLE I ŽELIM TO ...

RASA

pre 6 godina

Da bi krenulo na bolje zamenio je pogresan strucni stab.Trebao je da zameni kucni(porodicni) i brzo bi se vratio.Ovako mislim da ce biti samo gore.

T.K.

pre 6 godina

Novak Đoković je ovim potezom pokazao da vrlo uskoro završava karijeru. Izjava da se radi o novom početku je laž.

Ajde da razumem otkaz za Vajdu i Bekera, ali ko još otpušta kondicionog trenera i fizioterapeuta posle takve uspešne 10-godišnje saradnje i karijere koju je baš sa njima postigao?

Дејан

pre 6 godina

Можемо само да се надамо да још увек има наде да наш дични Ноле раскрсти (ПОДХИТНО) са тим Пепеом. Чак и да је истина (а видећемо да ли је заиста?) да је помогао Марку (брату), очигледно да није помогао (већ добрано ОДМОГАО) Нолету. Чуди ме како је његово окружење допустило да ово (са Пепеом) оде овако предалеко (а својевремено су причали како га је одлазак на Свету Гору препородио и означио прекретницу у каријери; убрзо је дошао Дејвис-кап 2010-те за нашу Србију, па магична 2011-та - од које је само 2015-та била боља).
Ако којим случајем ико од Нолету блиских (а добронамерних) ово чита, као човек и брат-Србин (не као тенисер, држао сам тај рекет 5-6 пута у животу само) му поручујем да се мане Пепеа ПОДХИТНО (и да одмах врати: Бекера, Миљана, Фила Грича, можда и Вајду), а да најпре што пре посети поново Свету Гору. Старији сам 2 декаде од Нолета, ово му најтоплије као брату-Србину препоручујем (СИГУРНО ће помоћи, ки СИГУРНО неће одмоћи)! Нека Ти је Свемогући на помоћи Ноле/брате-Србине наш!

bane

pre 6 godina

Meni ovo liči na kolektivni otkaz koji je stručni štab dao Novaku a ne obrnuto. Jer, sa njim je postalo teško raditi otkad je počeo da viče na svoju ložu u toku mečeva. To su dobri stučnjaci i očigledno je da neće više takve ispade trpeti. Bojim se da će Novak teško naći nekog dobrog stučnjaka i da će duže vreme raditi po receptu Ane Ivanović i Jelene Janković, tj. bez trenera.

Goran

pre 6 godina

OK, mada tesko je naci danas nekoga kome ćeš sve po spisku pa makar i za velike pare. To je to novi početak novi ljudi kad moze RF možeš i ti. Da te posluži zdravlje, još koji slem i karijera za anale.

Cph

pre 6 godina

Naci ce Nole novi tim. Nekoga ko ce ucestvovati u mecu i "odigrati"svaki poen sa Novakom. Ovdje je ocigledno doslo do zasicenja sa obje strane. Malo je nezgodno sto se ovo desava na polovini sezone,ali dobro,sta je, tu je.

za novi početak

pre 6 godina

Iznenađen sam kao i većina ali mislim da je došlo do zasićenja obostranog. I onibimaju svoje porodice i sve teže prate Novaka. Nije ovo loše,potrebna je nova energija

biti normalan

pre 6 godina

Dragi Shamu, pa Novak je i do sada sve sam odlucivao: odlucio je da Imaza tretira kao psihologa, Maju Volk kao nutricionistu-biohemicara, sebe kao mesiju... i eto konacnog skora. Stoga je, kao za svakog drugog, smesno i netacno reci: mogao je. Ne, nije, postigao je tacno onoliko koliko je mogao. To jeste mnogo, izuzetno, ali besmisleno je od bilo kog vrhunskog sportiste praviti nacionalnog junaka, filozofa i spasioca.

Jack

pre 6 godina

Vecina ovde ne poznaje profesionalni sport uopste,Novak posle RG-a ne dobija od tima koga placa u milionima dovoljno paznje i dobrog raspolozenja kao ranije,kad je malo stala igra tim mora da ga podigne i zato dovidjenja prijatno OTKAZI,a Pepe covek radi svoj posao...Novak ce se vratiti u borbu za titule samo opusteno Federer je imao vise godina kada nije uzeo ni GS ni Masters,niko normalan ne moze ocekivati da bilo ko svaki turnir igra sf ili finale kao sto je Novak radio dve godine.Novak ce jos dve sezone razvaliti i biti rame uz rame sa najvecim RF i onda laku noc sviraci...

taki p.

pre 6 godina

Sve probleme moze da resi GS titula,ako osvoji RG ili WIM,bice ponovo heroj nacije,ako ne eto ga na stubu srama.Tanka je linija sto ih spaja a Nole se svojski trudi da oteza sebi sto vise.Kao da hoce igru sam protiv svih,da proradi inat.Brine me sto je Nole ranije uvek donosio dobre odluke,sada deluje da je pod uticajem ili da ga svi svojevoljno napustaju jer ne veruju vise u njega.Bice pakleno tesko,jer nema vise onakvu podrsku ni u Srbiji.Svi su izgledi da je sezona propala,neki ce reci i karijera.Medjutim nekima je izgubjlena situacija pomogla u karijeri,mozda ce i Novaku,RG ce dati jasniju sliku.

Manjak

pre 6 godina

ha ha ha. u životu ništa gluplje nisam pročitao. On može da plaća i njihove unuke do kraja života i to samo od zarade 2011. godine.

Da mogao bi kada bi ziveo prosecnim zivotom kojim ti I ja zivimo. Djoka trosi skoro milion mesecno ali neka i treba jer je svojim radom to zasluzio. U poredjenju sa njim u Srbiji imamo vlasnike TV stanica koji trose vise od dva miliona eura mesecno na bahanalije samo zato sto su dobri uvlakaci i pijavice

Дејан

pre 6 godina

Погледајте (на ЈуТјуб-у) моменат Нолетовог освајања Ролан Гароса (Јун 2016-те). Сви су у његовом боксу пресретни поскакали и радовали се као мала деца - са осмехом "од ува до ува", само 1 није (да - Пепе, тада изгледа по први пут у боксу, а отада уљез који ће све упропастити)! Изгледа ми као да му и није било драго што је Ноле управо освојио једини ГС који му је недостајао у том моменту (а који је годинама већ јурио)! Мени изгледа да је тај врач/гуру (шта ли је већ) послат по задатку да растури Нолетову каријеру и тим/бокс. И успео је - признајмо му. Да ли ће се Ноле повратити? Можда, али никако и никада са врачом у тиму!

Styx river

pre 6 godina

Ne zelim da ponavljam, posto je par njih ovde to vec navelo, ali od dolaska Imasa Djokovicev nivo igre a i zainteresovanost za tenis opada. Mozda gresim ali mislim da je glavni krivac za odlazak Bekera a sada i ostatka ekipe upravo on. Ali ipak ne smatram da je Imas los ili da zeli zlo Novaku, vec da su jednostavno metode i principi za koje se on zalaze jednostavno totalna suprotnost od onoga sto je Djokovic. Od 2011. Novak je poznat u teniskom svetu kao pravi Spartanac, kao neko ko igra 5 setova i 5 sati, a sutra 6 sati i pobedi, nije ga zanimalo nista osim tenisa i pobeda i bio je na samom vrhu osvajanjem RG 2016. Ali od tada pocinje sa nekim cudnim metodama treninga kao da osnove tenisa i fizicke spreme malo zapostavlja a pocinje sa nekim spiritualizmom koji mu ne odgovara i uopste ne ide uz njega. To je kao kada bi neko ko je citav zivot slusao narodnjake otisao na punk svirku i probao tamo da se uklopi i obratno. Jednostavno ne ide uz Djokovica da grli drvo. Zanimljivo je da su njegov uspon i pad oznacila dva nastupa za Srbiju Davis Cup 2010., i OI 2016. Ima jos vremena da se vrati onaj stari Novak ili neki jos bolji nikad se ne zna.

anica

pre 6 godina

Nesto ne vidim da kondicioni trener izgleda kao da zivi od fotosinteze ni Vajda, moze gazdarica ziveti tako jer fizicki ne zapinje, da se bar najeo ko covek pa da ne zali, da je uzivao sve ovo vreme posle Garosa, ovako na ovoj ishrani koja ga upropastila za navek, pao u igri, promenio se fizicki psihicki i na kraju nista. Davanje srca, mir ljubav, bezanje iz svoje koze sve su nusprodukti Spanske individue pomodarstva negativne energije. Kad je covek sit sve je lakse. E sad, zavisi od potreba i emotivnog stanja..da li vam je muz lekar, ugostitelj ili prof sportista nije isto, da li tuzan covek moze da jede kao srecan. Novaku nije pruzena ruka kad je bilo potrebno. Svi smo mi nekad klonuli i pali, a tesko je bogami ustati sam ako neko bar malkice ne pogura.

Knez

pre 6 godina

Svaka cast na svemu do sada prikazanom i osvojenom, sigurno si jedan od, ako ne i najbolji sportista Srbije svih vremena. Jedino sto mogu da iskomentarisem na ovakvu odluku, ovo je definitivno kraj tvoje karijere. Nisu ovi ljudi krivi za tvoj pad, razlozi pada su vidljivi svakom oku koje te ugleda, ali neka, nema veze, nekad mozes biti slep pored sopstvenih ociju, a i to je za ljude. Svaka cast i sve najbolje.

misterX

pre 6 godina

...nisam pristalica verovanja da su za njegove slabije rezultate kriv trener ili bilo ko drugi.
Glavni problem je OVA NJEGOVA izjava;
"Tenis mi nije vise prioritet kao ni PRVO MESTO !!!"

Jedino sto MENE interesuje, sta je time hteo da kaze (i zasto je to rekao) i otkuda onda sada ta zeljA da ponovo bude prvi ?!!?
Verujem da je tom izjavom zeleo da da sebi neku vecu dimenziju...al izgleda da se sve srusilo i krenulo u pogresnom pravcu !

ILI MU JESTE PRIORITET ILI NIJE...da se OPREDELJENO izjasni pa da opet bude ono sto je bio - NAJBOLJI !!!

PS
...bilo kako bilo, ostace upamcen kao jedan od najboljih koji je ikada drzao reket u ruci (jedino se to ne moze reci za njegove izjave).

Strateg

pre 6 godina

Bila bi fora da sada organizuje javne "try outs" za nove clanove strucnog staba gde bi se mogli prijaviti ljudi kojima treba posao. Ovde mnogi govore o letargiji I izostanku reakcija iz boksa na Novakaove poteze. Mnogi od nas prozivljavaju vrlo emotivno svaki Novakov poen pored telivizora, a kamoli kada bismo imali priliku da ga gledamo iz boksa. To bi svakako unelo dodatnu motivaciju tamo gde nedostaje. Svakako niko ne treba da prica novako kako da drzi reket prilikom servisa ili riterna...

Pera

pre 6 godina

Hahaha Nadal neće imati problema sve dok je na čelu stručnog štaba veliki mag Pepe Le Imaz. Šta reći, volite se ljudi i grlite bližnjega svog...

Adio

pre 6 godina

Komentari neki tipicna odlika Srba.Uvek se trazi razlog za neuspeh.Novak na mesec dana pred RG menja ceo strucni stab.Od pocetka godine odigrao 6 meceva.I umesto posle ispadanja u MC ode na neki turnir serije 250 kojih sada ima u izobilju da pokusa da digne formu samopuzdanje on ode u Marbelju da se zeza sa Pepeom i bratom Djordjem. Verovatno i pas Pjer tamo

Jasna

pre 6 godina

Au ! Nešto me stislo oko srca !
Kao da je onaj Ima bacio neku crnu magiju na njega ( p.s. A u magiju ne verujem !)

Ajde onda -Beker , Beker !

Popolo

pre 6 godina

Dobro, ovo su prazne šablonske izjave za javnost. Politicka korektnost. Ne vredi ih ni čitati. Pravu istinu je uvek bilo tesko, skoro nemoguće, izvuci iz Djokovicevog štaba.

Filip

pre 6 godina

1.Novak je velikan svetskih razmera,bio, jeste i biće, o tome je bespotrebno raspravljati. 2.Lako je promeniti tim.Teže je promeniti sebe a setimo se Novakovih bizarnih izjava koje su delom kumovale njegovom stagniranju. Uspeli to da promeni, rezultati neće izostati.

Hazard

pre 6 godina

Pa dobro, ocigledno ne ide kao pre. Njegova i njihova stvar. Rezultati su bili impresivni ali vise nisu. Nama kao narodu Đokovic je najveci sportista ikad i normalno je da se ljudi raduju i tuguju, pa i imaju svoje misljenje o svemu. Nije to zabranjeno, zar ne?

Neka mu je sa srecom, jer karijera nije gotova!

Doktor

pre 6 godina

http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=1257096#k23480420
Pa nije Federer nikako na ovakvom nivou, kao Djokovic sada, posto je Federer stizao do zavrsnica igrao finala i polufinala.. na ovakvom nivou je trenutno David Ferer, Anderson, Conga i tako jos neka boranija sto ispada u trecem kolu.. e sad uteha je nesto drugo. ;)

Alex

pre 6 godina

Baš je mnogo krenulo nizbrdo, prvo Beker, sada Vajda, neverovatno. Nije u njima problem, ali ok, Nole zna najbolje sigurno, želi promene i to je dobro. Samo što se gađa u pogrešnu stranu...

John Terry

pre 6 godina

Jel ima neko da hoce da se kladi da ce Novak do kraja karijere da osvoji jos najmanje 4 grand slama!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dejan, 5. maj 2017 14:32)

Pa vrlo moguce, ali samo ako mu neko ponovo usadi volju za trening i ako malo promeni stil igre i postane ponovo agresivan kao nekad. Tesko je ocekivati da Novak jos dugo moze da igra sa stilom dugih razmena udaraca.

vito

pre 6 godina

Đoković je prevazišao sam sebe. Cilj je bio grand slem ili par grand slemova a on ih je nanizao sve odreda i to neke povise puta. I opet ljudima nije dosta.

Boban

pre 6 godina

A sta je sa Pepeom? Oce veliki Guru sad da mu bude sve? Sa ovim ljudima koje otpusta je postigao sve. Od kako je Pepe Imaz preuzeo Novaka pid svojom kontrolom Nole gubi i tera drage ljude id sebe. Cudno, cudno...

GM

pre 6 godina

Novak da nije pametan, ne bi stigao do toliko uspeha u karijeri.

Ako su razlozi zbog novog izazova i motivacije, to je dobro,
ali ako su prioriteti nesto drugo onda je malo kontradiktorno.

Sve ce se videti po tome ko ce sedeti sve u lozi u narednim turnirima...

taki p.

pre 6 godina

Govorio sam ranije da je potreban novi trener,ali ceo tim,suvise rizican potez usred veoma lose sezone.Nadam se da je ovo novi pocetak,ako ih je raspustio da bi radio sta hoce,karijera je gotova.Tesko je reci koliko moze bez ovih strucnjaka,deluje kao da je zrtvovao skoro celu sezonu da bi nesto promenio.Mozda mu ovo pomogne kratkorocno jer nece imati toliki pritisak za hitnim rezultatima,pa ce igrati dobro u startu,ali dugorocno mora imati jake ljude pored sebe.Zakasnela odluka,ovo je morao na kraju prosle godine da uradi(mada ja ne bih menjao,vec samo dodao jos jednog trenera umestoBekera).

trener

pre 6 godina

@Srđan Bar,Delpo je htio angažovati Samprasa ,ali mu je ovaj zahvalio na povjerenju,rekavši da mu ne može biti trener ,jer ne voli da putuje.Takvom njegovom odgovoru može se nadati i Novak ako ga pozove.

Miki40+

pre 6 godina

Očekivano, obzirom na sve...
Sve je izgleda počelo posle osvojenog RG, kada se "pojavio" guru.
Meni se samo čini da ako ti ODJEDNOM nestane tlo pod nogama zahvaljujući nekom guruu, nije to osoba na koju možeš da se osloniš.
Veći guru može da ti bude neka obična osoba koja ti sastavlja tlo pod nogama svojom verom u tebe, i koja ti daje slobodu da budeš što jesi.
Dobro znam o čemu govorim, a Novak će svakako sam odlučiti o svom životu šta misli da je najbolje.

kris

pre 6 godina

Vreme će suditi o ovom potezu.Lično mislim da niko Novaka ne može vratiti u formu,nego on sam.Može mu pomoći,ali najviše je do njega.Možda je dobar potez,jer se videlo po njegovim ispadima da ih ne poštuje,ni njihov rad i da treba da se raziđu.S druge strane,ako ih otpušta jer mu je guru tako savetovao i da on može raditi šta hoće,onda ne podržavam.U svakom slučaju,Novak je legenda našeg sporta i hvala mu za svu radost koju nam je priuštio.Samo sam tužan jer smatram da je mogao i više i ne mogu se oteti utisku da je najviše sam kriv!

Neutron

pre 6 godina

Ja se izvinjavam svima koje moje misljenje moze da povredi ili iznervira, ali meni ovo nikako na dobro ne mirise. Nikako. Odavno vec nesto nije u redu, to svi znamo. Od kad je konacno uzeo i taj prokleti Roland Garros. Nadam se da gresim, iskreno, da ce da me demantuje i pokupi jos gomilu GSa. Srecnijeg od mene nece biti. Naranvo da Nole ima svako pravo da radi kako mu se hoce, ali ljudi prave greske u zivotu, mnogo mudriji ljudi, i na kraju se svede na isto. Greska je greska. Od Roland Garrosa na ovamo, gotovo sve su bile greske. To ako pricamo o njegovoj profesiji, o cemu uostalom svi i pricamo. Ni lud covek ne bi poverovao u ovakav rasplet dogadjaja od trenutka kada je Nole bio na samom vrhu, bez ikakve konkurencije, kada je postigao ono sto niko nikada postigao nije u modernoj eri tenisa i onda...Razmislite o tome.

Daca81

pre 6 godina

Vegan i profesionalni sport neidu,voleo bi da mi neko kaze za sprtistu vegana,uspesnog....zbog toga verovatno nije imao podrsku tima,tesko da ce bilo ko prihvatiti da radi u takvim uslovima...kraj karijere

Svemir

pre 6 godina

Ocigledno nije u formi kakvoj je nekad bio. Da je u nekadasnjoj formi opet bi pobedjivao. Ko mu je donosio tu fomu. Njegov rad i treneri. Treneri su isti. Znaci ili on ne radi dovoljno ili je cisto voljna i psiholoska stvar. Ocigledno je da vise ne pogadja konstantno ono sto je nekad pogadjao. Da menja igru ? Sumnjam da ce to doneti ista dobro. Jednostavno, kad je u svojoj formi (ako je to i dalje moguce) niko mu ne moze nista. Bojim se da je ovo linija manjeg otpora. Voleo bih da nisam u pravu. Pozdrav za najboljeg.

Mik

pre 6 godina

Niko ne zna šta će od ovoga na kraju ispasti, ali mislim da je preterano raspustiti odjednom ceo stručni štab. Ono što se sada vidi je - da je Novaku dosta svega, da želi korenite promene u svom životu i ja se ne bih čudio ako bi na kraju sve to rezultiralo njegovim povlačenjem, možda ne sutra ili ne za 6meseci, ali do kraja sledeće godine svakako. Pokušava da se vrati pomoću šok terapije i potpune promene, ali ako to ne uspe... u svakom slučaju navijam za njega, kao i uvek!

rezančić

pre 6 godina

Potez je katastrofalan. Ako si sa nekim u dobru(uspeh),onda si i u zlu(neuspeh). Nema tu kalkulacija. To je aksiom. Vreme će pokazati

Dragan

pre 6 godina

Mene interesuje samo jedna stvar.Ko mu je preporucio ovoga spanca.Taj mu nije sigurno prijatelj.Novace, razmisli dobro.Bolje se i na vreme povuci, nego da zavrsis karijeru kao slavna Monika Seles, nedaj boze.Svet je dao sve karte na povratak otpisanog Fedexa, zapamtite sta sam vam rekao.Novak je ostvario svoj zivotni cilj, i na to mu treba odati veliko priznanje.

Marko-2,Marko-2

pre 6 godina

Mislim da je jezivo sto se desava sa Nasim Novakom.Saglasan sam sa misljenjem Deiana-06/05/17-i u 01.20,samo bih poslije duga premisljanja,jer mi je stalo do Novaka,da vjerujem,poslije sviju njegovih reakcija,djetinjasta ponasanja,pada u kandze gurua i nekih najblizih,jednostavno bolestan covjek i van
sebe.Zato sam ubijedjen da mu je pod hitno potreban dobar tim sportskih i klinickih psihologa,psihijatara.Treba covjeka vratiti,pa tek onda razmisljati o povratku u vrh.Ovim svojim nacinom ce samo da potone u svakaom smislu.

nadalina

pre 6 godina

Zar od tri vere na Balkanu pravoslavlja,islama i katolicanstva ti uzimas nekog gurua da meditiras s njim.Ne bi bilo lose da procitas neka istrazivanja i stavove velikog Jovana Cvijica koji je lepo objasnio vezu podneblja sa mentalitetom i fizickom i duhovom snagom gde stoje mnoga objasnjenja zasto su momci sa ovih prostora vrhunski kosarkasi, vaterpolisti, sportisti generalno a i ti si jedan od njih i nikada ma koliko truda, zelje, novca u to ulozio i ma sta zrtvovao neces biti ono sto nisi.