Nedelja, 23.04.2017.

16:02

Istorija – Nadal prvi dvocifreni Masters šampion

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je šampionsku titulu Mastersa u Monte Karlu pošto je u finalu savladao Ramosa- Vinjalosa u dva seta — 6:1, 6:3.

Izvor: B92

Istorija – Nadal prvi dvocifreni Masters šampion IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

164 Komentari

Sortiraj po:

tennis

pre 6 godina

Nadal je najveći teniser svih vremena, jedini koji je osvajao sve turnire na kojima je učestvovao. Potcenjuje se olimpijski turnir zato što ga ni Federer nikad nije osvojio i neće. Da je taj turnir nebitan, ne bi ni pokušavao, zar ne? U nipodaštavanju olimpijskog turnira su združeni Đokovićevi i Federerovi navijači, njima je to grožđe kiselo.
(Džole, 24. april 2017 00:46)

E Džole, Džole ... nije baš tako. Kiksnuo si već kod mastersa. Nadalu fale tri i to: Miami, Shanghai i Paris. I završni turnir u Londonu nikada nije osvojio. Toliko.

Posmatrac

pre 6 godina

Vi se prepucavate!
ISTORIJA SE PONAVLJA KAO UVEK. 1)Nadal kralj sljake.2) Federer kralj betona i trave. 3)Novak cisto kralj betona. Sto govori o nestvarnoj dominaciji trojice tenisera na svetu kao da u skorijoj buducnosti nece biti takva prilika da se vidi.

anica

pre 6 godina

Koji Fonjini bote? Govorimo o najveca tri igraca tenisa. Glavni parametar jesu KOMPLET SLEMOVI...jel tebi bolja lepinja ili komplet lepinja? Covek ima jedno polufinale RG, vidim Federer NIJE osvojio zlato na Olimpijadi, pa je GOAT... Novak ima bronzu. Naravno da se gleda pobeda protiv Nadala na RG jer je kralj sljake...Novak je nanizao preko 200nedelja u jakoj konkurenciji...i osvojio 4 vezna slema. pojakutio ih oko 100x. Zao mi je bote ali uz Federera i Nadala ide Djokovic. Da Nole ema RG bio bi iza amprasa zbog ta dva slema manje, ovako kad Sampras kompletira slemove i udje u jedno finale RG bice ispred Novaka. Kme kme

bik sa Maljorke

pre 6 godina

Čestitam majstore, ne filozofiraš nego igraš.
(Maja, 23. april 2017 23:06)

Ima li koji bik filozof?
Velik k'o bik, jak k'o bik i skoro isto toliko pametan.

Milan

pre 6 godina

Jos da nije bilo kradje u polufinalu pa da kazemo da je regularno , a ovako , isto kao i Real protiv Bajerna , NAMESTALJKA!!! Spanci , sta reci vise ?!?

samo pitam

pre 6 godina

@Neka pogledaju Murray i Čikan kako se igra protiv Ramosa. Svaka čast Rafa! Sada je negdje na 90% svojih mogućnosti od prje dvije-tri godine s tendecijom na više.
(Spectator, 23. april 2017 18:39)

Jel to na 90 %za svaki slučaj, ako ga pobedi Novak ili Federer?
Ili je na 90% ako tesno pobedi pa je onda priča šta bi im tek uradio da je na 100%?

I da sigurno ga niko nikad ne bi pobedio da nije povređen jel da?
Ustvari svaki poraz od bilo koga ikada bio je povređen?

Shvatate li vi svi koliko ste bolesni kad nipodaštavate bilo Nadala Novaka ili Federera.? Dakle šta god vi pisali njih trojica su za sada najbolji svih vremena.

?

pre 6 godina

@anica
Sampras je bolji od Noloa jer je osvojio vise GS titula, mnogo duze je bio prvi teniser sveta i to je cinjenica. Nolo osvojio RG pa sta? I Sampras ima zlato na OI, a Nolo nema. Nolo pobedio Nadala na sljaci, pa sta onda? Nije to parametar za odredjivanje ko je bolji. Da jeste, onda bi i Fonjini i Soderling bili ispred Samprasa. Jednostavno, Nolo nije medju 3 najbolja u istoriji i niko ozbiljan to ne bi rekao, to tvrde samo botine.

Džole

pre 6 godina

Nadal je najveći teniser svih vremena, jedini koji je osvajao sve turnire na kojima je učestvovao. Potcenjuje se olimpijski turnir zato što ga ni Federer nikad nije osvojio i neće. Da je taj turnir nebitan, ne bi ni pokušavao, zar ne? U nipodaštavanju olimpijskog turnira su združeni Đokovićevi i Federerovi navijači, njima je to grožđe kiselo.

mujo

pre 6 godina

Ove godine je odluceno da se ne dopusti igračima s čela liste da uvećavaju svoj skor. Moći će da ga uvećavaju, dakle i da osvajaju titule samo oni s manje poena kao sada Nadal. To je stoga da bi se otvarao put Rođi da postane prvi do kraja 2017. Prema ovom ''planu i programu'' i Sten i Marej i Nole će sve turnire ove godine gubiti u prvom, drugom ili najdalje trećem meču.

Mikii

pre 6 godina

Sem ako nisi ostrašćen ili glup jasno ti je da Nadal nije sem na šljaci bolji od Novaka a i to je pitanje.(neutralan nenavijac, 23. april 2017 22:48)

Nadal u top formi je za Djokovica Bo(r)g na sljaci. Samo sto vas ima puno koji tenis pratite od 2011. na ovamo i ne znate kakva je to zver od igraca bila u periodu 2005-2010.

sasa jokic

pre 6 godina

Sve je ovo ATP cirkus....svakome po nesto. Noletu i Mareju receno da odstupe, Rodja ide na prvo mesto i onda povlacenje sa istog u penziju/legendu.

MsK

pre 6 godina

„...Ova statiistika prilično govori o pozicioniranju trojice iz vrha.
Posebno ukazuje na činjenicu da Rafa NIJE SAMO ŠLJAKAŠ i da je u mnogo stvari ispred Đokovića. Sem broja nedelja, završnih turnira i 4 vezana slema.
Kroz brojke, 23. april 2017 22:29

Dakle, Rafa je u mnogo stvari ispred Djokovića? Sem broja nedelja na no1, osvojenih završnih turnira i 4 vezana slema..
Pitanje: pa u čemu je onda Rafa bolji od Novaka?

Zox

pre 6 godina

@anica

Za "Nike" su Djokovic i Marej sitna boranija, a takodje i broj suvenira koje ova dvojica prodaju naspram Nadama i Federera. Nista licno, zaboravimo emocije - biznis je prilicno okrutna disciplina sto vidimo i po cudnim desavanjima zadnjih par meseci, a to je tek pocetak.

anica

pre 6 godina

Prodinstajte je na ulju i zacinite, pa u vatrostalnu....posebno pavlaka jaja i malo mleka i u rernu....videcete...prste da polizete.
70 67titula
laku noc

Kroz brojke

pre 6 godina

Broj titula ATP: 1. Коnors 109; 2. Lendl, 94; 3. Federer, 91; 4. Мekinro, 77; 5. Nadal, 70; 6. Đoković 67.Broj titula АТP (аktivni igrači)): 1. Federer, 91; 2. Nadal , 70; 3. Đoković, 67; 4 Мari, 45; 5. Ferer, 26.Broj finala АТP: 1. Konors, 164; 2. Lendl, 146; 3. Federer, 139; 4. Mekinro, 109; 5. Vilas i Nadal, 105; 7. Nastase i Đoković96Broj finala ATP (aktivni igrači) : 1. Federer, 139; 2. Nadal , 105; 3. Đoković, 96; 4. Мari, 67; 5. Ferer, 51.Gren slem:: 1. Federer, 18; 2. Nadal i Sampras, 14; 4. Đoković, 12; 5. Borg, 11.Master 1000: 1. Đoković, 30; 2. Nadal , 29; 3. Federer 26; 4. Lendl, 22; 5. Mekinro, 19.Titule na zemlji : 1. Nadal , 50; 2. Vilas, 49; 3. Muster, 40; 4. Orantes i Borg, 30.Titule na drugim podlogama: 1. Federer, 69; 2. Nadal, 68; 3. Konors, 56; 4. Đoković,Broj titula na istom turniru: 1. 10. Nadal (Мonte Karlo); 2. Viljas 8 (Buenos Aires), Federer 8 (Hale); 4. Sampras 7 (Vimbldon)

Ova statiistika prilično govori o pozicioniranju trojice iz vrha.
Posebno ukazuje na činjenicu da Rafa NIJE SAMO ŠLJAKAŠ i da je u mnogo stvari ispred Đokovića. Sem broja nedelja, završnih turnira i 4 vezana slema.

neutralan nenavijac

pre 6 godina

@Uz Federera, najveci svih vremena. Svi ostali su klasa ispod.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Adriano_Galliani, 23. april 2017 16:35)

Nadal i Novak su vršnjaci. Na gomili GOAT lista najveći je Federer a Novak drugi.
Nadal i Novak su vršnjaci. Novak vodi u međusobnom skoru.
Sem ako nisi ostrašćen ili glup jasno ti je da Nadal nije sem na šljaci bolji od Novaka a i to je pitanje.

Danijel

pre 6 godina

Svaka čast ali nema zara kada ne igraju velika trojka u finalu..
Iskreno veliki sa ljubitelj tenisa sli nisam gledso mec.. bilo mi je neinteresanto.. bez zara

doktor

pre 6 godina

Novak evidentno trenira više i bolje na terenu nego pre, jer mu se igra objektivno popravila. Ali očigledno slabo ili nikako ne radi na kondiciji i u teretani. Mislim da mu veganska ishrana to ni ne dozvoljava.

Ozbiljan trening na teniskom terenu + kondicioni trening dnevno, samo na bobicama, semenkama, salaticama, voću i povrću, to je jednostavno nemoguće. Ili je moguće uz svakodnevni kolaps organizma i onesvešćivanje.

LOL

pre 6 godina

Citam ove komentare 50% o Djokovicu? Pa Rafa je uzeo turnir zar ne? Kakve veze ima Djokovic sa ovim? Ok Nole je bio svojevremeno odlican igrac, i na tome hvala i svaka cast, ali zar nije suludo pominjati Novaka na svakoj vesti o tenisu, a covek danas grli drvece, pronalazi ljubav za sve nas...pa njegovi dogadjaji u zivotu su za rubriku zivot..zena..i tako to.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Realno, 23. april 2017 17:35)

Koliko vidim pa i ti se sit isprica o Djokovicu .

sakupljac minusa

pre 6 godina

Rafa igra turnire na svim podlogama. Sljaku uglavnom osvaja a na betonu, pa i travi dolazi do zavrsnica. Rodzer je uglavnom osvajao turnire na travi i betonu , dok je na sljaci bio dosta neuspesan. I tu je najveca razlika izmedju njih dvojica. Rafa na tvrdim podlogama jako veliki konkurent njemu za titulu. Dok na sljaci sa pola snage ga Rafa dobija. A sljaka je jedna od samo 3 podloge. Tako da malo treba gledati i na taj nacin. Zamisli kad bi neko za Rodzera rekao najbolji svih vremena na travi i betonu. Pogledajte rezultate Rodzera na sljaci i pogledajte rezultate Nadala na travi i betonu.

ninja

pre 6 godina

Nadal ako ovako nastavi ove godine prvi favorit RG, a vrlo verovatno će igrati finala i na Vimbldonu i USOpenu uz malo sreće u žrebu, posebno ako Marej nastavi da tone. Federer će, ubeđen sam, igrati finale Vimbldona.

Đoković je do trećeg seta sa Gofanom u Monte Karlu odigrao ukupno 8 neizvesnih setova sa oscilacijama (3 sa Simonom,3 sa KarenjoBustom i 2 sa Gofanom), a onda je u trećem setu vodio sa 4:2 i potrošio snagu i na kraju izgubio meč sa 7:5 od igrača koji ima 68kg (7kg manje) i koji je ceo meč imao jače i preciznije udarce i lakše igrao dok je Đoković dahtao i stenjao kao WTA teniserka. Dakle, Đoković je igrao 9 setova (5 dobio 4 izgubio) i eliminisan je. Na Grenslemovima da bi ih osvojio, pobednik mora da odigra minimalno 21 set (sve pobede 3:0), do max. 35 setova (sve pobede 3:2). Sa sadašnjom formom (prema rezultatu iz MK) Đoković ima snage samo za poraz (uz neizvesnu borbu) u drugom kolu svakog GS. Đokovićev pad fizičke spreme je KA TA STRO FA LAN.

jack

pre 6 godina

Smešni li su ovi koji veličaju Federera i nazivaju ga profesorom a on ladno preskače sezonu šljake da ga ne bi tukli ti od kojih je "bolji".
Zato Federer nikada neće biti najbolji jer najbolji ne sme da se plaši nijedne podloge. Uostalom, sezona nije ni na pola, videćemo šta će biti dalje. Rafa i Novak mogu samo bolje od ovoga a Federer može samo na dole.

FAKE domacica...anica

pre 6 godina

Zox
Samo da ti kazem da i boranija ume biti ukusna, i da jedan od te boranije ima i MC i zavrsni masters. Da li si svestan sta si napisao?
(anica, 23. april 2017 20:26)

Kako da nije svestan? Covek samog sebe poziva kod tebe na kuvanu boraniju a ti se pravis luda. Stalno nesto kuvas, "pozivas", a nikako nekog i da ugostis.

B92 najgori tabloid /uskoro bankrot

pre 6 godina

10 naslova na jednom mastersu neće osvojiti više nikada nitko,ka ni 9 naslova(zasada) na RGu,to su ostvarenja za sva vremena,prije će neki indijanac u NBA zabiti 101 koš i srušiti Chamberlaina.
(Rocky Balboa, 23. april 2017 17:20)
Tkoliko naslova ima Cilic?
Rafi cestitke za osvojenu titulu!

anica

pre 6 godina

Zox
Samo da ti kazem da i boranija ume biti ukusna, i da jedan od te boranije ima i MC i zavrsni masters. Da li si svestan sta si napisao?

Kralj

pre 6 godina

Majstor je majstor. Cestitke kralju! Nadal i Federer su najbolji u istoriji ovog sporta to je vecini jasno. Posle njih sledi Sampras koji nema RG i time nije kompletirao sve najvaznije titule. Rafa i Rodzer ce jos osvajati velikih turnira!

Srbin

pre 6 godina

Svaka cast Nadalu na pobedi, veliki takmicar, covek kome je tenis sve u zivotu i to je za postovanje. Ono sto se meni ne svidja je sto je makijavelista, ubedjen sam da je juce protiv Gofana video da je lopta u autu (i sam sam igrao turnire i igrac u 90% situacija posebno na sljaci vidi da li je loptica dobra, osim kada milimetri odlucuju sto ovde ni blizu nije bio slucaj) ali mu nije palo na pamet da vrati poen Gofanu sto bi bilo u duhu fer pleja. Smesni su mi komentari da Federer i Nadal igraju tenis iz ljubavi a Novak zbog para, to je rasudjivanje na nivou osnovne skole, taj isti Federer je pre 2-3 godine od organizatora turnira u rodnom Bazelu trazio 2 miliona eura da ucestvuje na istom(to je izjavio direktor turnira) jer bi toliko zaradio ako ode na kinesku turneju... Sto je njegovo legitimno pravo i sve ok ali ne mogu da citam glupe komentare.

biti normalan

pre 6 godina

Koliko ovde ima ljudi sa problemima: dopinguje se, ATP mu namesta, NIKE mu namesta, slabi protivnici, omalovazanje Novaka (?!?), i svasta jos, bez ikakve veze sa cinjenicama i logikom. Ako ne zelite da komentarisete igru, ili odate postovanje izuzetnom uspehu, bar pokusajte argumentovano da mu osporite kvalitet, a ne na nivou uvredjenih, sujevernih, zaverama opterecenih neznalica.

b92 fan

pre 6 godina

Чуј, "комплетиране". Не, рачуна се само укупан број ГС-а. Noloux Gioccovigi јесте иза Сампраса.
(adriano_galliani, 23. april 2017 17:54)

Čuj ovoga. Novak Đoković je osvojio četiri uzastopna grend slema. U modernom tenisu to niko nije uradio, pa ni Sampras, zato je on mnogo iza Novaka Đokovića ne samo zbog Rolan Garosa, Sampras nije ni igrao finale Rolan Garosa. Toliko.

bariloche

pre 6 godina

Jedino mogu da kazem da sam imao tu srecu da gledam Rafaela Nadala kako mu je napredovala karijera!Svaka cast legendo iskreno uzivao sam danas u prenosu a u publici:MUK! Posto je federeromanija u toku evo kako stoje stvari kad su osvojene titule na MC u pitanju: Nadal 10 titula, Djokovic 2, Fedja Rodja 0.

realnost

pre 6 godina

Najsmesniji su mi komentari kada se neko od trojice najvecih (Federer, Djokovic, Nadal) u istoriji ovog sporta nipodastavaju... Konkretno za Rafu je bilo on je van sljake prosecan teniser, da mu nije sljake ne bi bio niko i nista itd itd... Pa gospodo ako je prosek osvojiti na tri ostala grendslema 5 titula i 8 mastersa na betonu, onda ste vi svi najuspesniji u univerzumu... P.S. Bravo za Nadala, to je pravi sampion vracao se uvek posle bolnih poraza!

Lik

pre 6 godina

Uz Federera, najveci svih vremena. Svi ostali su klasa ispod.
(Adriano_Galliani, 23. april 2017 16:35)

U pravu si, brojke sve govore:

Broj Nedelja na prvom mestu
Roger Federer: 302
Novak Djokovic: 223
Rafael Nadal: 141

GS:
Roger Federer: 18
Rafael Nadal: 14
Novak Djokovic: 12

Masters:
Novak Djokovic: 30
Rafael Nadal 29
Roger Federer 26

Jovan

pre 6 godina

Uf ovu sljaku kad vidim muka mi je. Prljavi od glave do pete kao da voze moto kros. Najgora podloga na kojoj se igra tenis ako je to uopste tenis. Sva sreca sto nema mnogo turnira na ovom blatistu.

stvarno

pre 6 godina

Je li realno da ima ljudi koji veruju da ce Djokovic igrati finale Garosa ili cak uzeti titulu. Covek ne moze da se sastavi. Prolazi kroz istu krizu koju su imali Federer i Nadal. To je prirodno, ide sa godinama, puno se trosio. Sad ide period patnje, pa oporavka i uzdizanja. Tako je to.

malo objektivnosti

pre 6 godina

Čestitke Rafi,ali čitam komentare, neverovatno koliko se preteruje. Hvalospevi,a čovek ništa spec. nije odigrao, nije se sreo sa krštenim top-ten igračem do finala (osim Gofana, koji ga je imao na 4:2 ali je pokraden debelo), uze čovek master ni kriv ni dužan. Meč Novaka i Gofana, pa i Novaka-Simona je bio triput kvalitetniji, a ovamo se pljuje po Đokoviću i preteruje u suprotnom-negativnom kontekstu. Jedino zbog konstantnosti- par izgubljenih velikih finala ove godine i istrajnosti je zaslužio ovu titulu Rafa.

Prs'o Nolo...puk'o

pre 6 godina

...al ne potcenjujte Novaka brzo ste zaboravili sve sta je uradio...jeste skrenuo sa koloseka...ali cinjenice ostaju.
(anica, 23. april 2017 17:46)

Nije on skrenuo sa koloseka. Skrenuo je on i inace...zbog cega god.

v

pre 6 godina

Svaka cast, cestitam. Fenomenalan uspeh i novi rekord. Mora se odati priznanje za ovo. Jedino sto zelim je da se Novak probudi i da sve kulminira u vidu finala izmedju njih dvojice na RG. Pa kom opanci, kom obojci. Gleda mi se neizvesma i ljuta borba. A ne ovako...

xxx7

pre 6 godina

Novak je bolji i sada.Kada je nadal pao svi pricaju kraj je karijere a sada jedan turnir je osvojio i to protiv koga?
(milutin, 23. april 2017 17:24)
Novak nije bolji, a drugo, svi su ucestvovali na turniru (Novak,Marej...), nije Rafa kriv sto su ispali, i trece, igrao je vec tri finala ove godine Ao, akapulko i Majami, tako da je bilo samo pitanje kad ce doci titula.

fantom

pre 6 godina

Meni je najveći utisak kako se Novak Đoković ponižava u komentarima i kako se govori da on nema nikakvu karijeru, naspram nekih drugih tenisera. Zašto se tako nešto radi sportisti koji je verovatno najbolji svih vremena na teritoriji bivše Jugoslavije? Svaka čast Federeru i Nadalu, ali imaju li oni više pobeda protiv Đokovića? Imaju li više titula na mastersima? Imaju li više titula u Australiji, Majamiju, Pekingu itd? Ljudi naučite da poštujete velikane sporta. NOVAK ĐOKOVIĆ JE VELIKAN.

rile

pre 6 godina

profesor rodzer je tu a ako je ovo znak da se rafa vraca sjajno... jos mari i nole da se umiju ladnom vodom i eto nama zabave... dokon narod sta ces:)

miso

pre 6 godina

Uz Federera, najveci svih vremena. Svi ostali su klasa ispod.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Adriano_Galliani, 23. april 2017 16:35)

A Djokovic ima pozitivan skor i sa jednim i sa drugim,koja je on onda klasa?

Max

pre 6 godina

Ljudi,nisam od onih sto pljuju Novaka,postujem ga zbog svega sto je postigao,ali prestanite da lupate kako ce Novak najednom da se probudi i da pobedjuje.Njemu treba bar 6 meseci da se fizicki povrati,dobije misice,podigne malo kilazu,ojaca udarce i poboljsa kretanje. I plus psihicki da se vrati tenisu. E sad kolike su sanse da se to desi,videcemo. Tu je i faktor brak,ako su istinite price da mu je komunikacina sa zenom takodje problem.A ako pogledate njen instagram jasno je i zasto

Žikica-prva puška Srbije

pre 6 godina

Zverev bez otpora, Gofana mu namestili a drug Španac nije smeo jači otpor! Šta je ovo , nikad jadnije, pa i Nole je bolje odigrao ob njega.Jadno.
IDEMO NOLE, jedino tebi ne poklanjaju jer si Srbin.

Veliki i mali šampioni

pre 6 godina

Vidi se da ko u svojim tridesetim igra sa ovakvim žarom i strašću za pobedama i trofejima to može prvenstveno zbog ogromne ljubavi prema tenisu, a to su Nadal i Federer. Zato su i najveći.

Dok neko, bukvalno čim je napunio 29 godina života i dovoljno svoje džepove, odmah je izgubio svaku motivaciju i želju za takmičenjem i pobeđivanjem. Vidi se jasno da njemu glavni motiv nije ljubav prema bavljenju tenisom i maksimalni uspeh u tenisu, nego novac. Kada novac više nije motiv (jer ga ima više nego dovoljno) onda nema više motiva ni za tenisom, nego se izmišljaju drugi "prioriteti". E, zato takvi igrači i ne zaslužuju opšte poštovanje navijača širom sveta, nego eventualno lokalnih iz samo zemljačkih, patriotskih razloga.

MsK

pre 6 godina

Vinjolas izbaci dvojicu iz top 10 – Mareja i Ćilica; Gofan izbaci Novaka; sudija napravi žešću gresku na štetu Gofana i Nadal sa tom pobedom nad top 10 osvoji ATP 1000 protiv iznemoglog Vinjolasa...
@THE FINAL CUT
Odaj nam tajnu i reci po čemu je Sampras u top 3 svih vremena?

milutin

pre 6 godina

Osvojiće Rafa i Madrid i Rim i RG. Stvarno,igra dobro. Ako negdje i zapne, pa loptica neće da "sluša", onda je tu sudija da pomogne, ohrabri i proglasi pobjednika.
ATP samo gleda i odobrava. Svaka čast, ali meni ovo liči namješteno. I neinteresantno i nepošteno i nelegalno.

duh nibor

pre 6 godina

Zašto se Nadal još uvek ne ženi i nema decu?
Pa da bi mogao da osvaja turnire.
A kad i ako bude to želeo neće moći.
Upropastio je sebi život i pored tolike slave i bogatstva.

Spectator

pre 6 godina

Neka pogledaju Murray i Čikan kako se igra protiv Ramosa. Svaka čast Rafa! Sada je negdje na 90% svojih mogućnosti od prje dvije-tri godine s tendecijom na više.

VamosRafa

pre 6 godina

Pravi uzor za sve sportiste - najveći borac koji ostavlja srce na terenu, fenomenalan čovek i najbolji teniser ikada. Čeka te još mnogo titula legendo, samo napred!

Zox

pre 6 godina

Nadal Rolan Garos, Federer Vimbldon, boraniji neka sica... Posle krize i igraca koji donose manje para (Djokovic, Mari...) idemo na sigurne investicije...

B92 najgori tabloid /uskoro bankrot

pre 6 godina

Nadal je ocekivano pobedio,ali sam ocekivao da ce Ramos pruziti veci otpor i da ce dobro namuciti kralja sljake. Ali nista od toga.
(nenad, 23. april 2017 17:08)
Rafu je Goffin trebao da namuci, ali avaj propala bi promocija koju ATP odavno radi ..

U svakom slucaju na kraju brojke ostanu.. Zaista impresivne 70 titula 29 na mastersima, 50 na sljaci gde preskace legendarnog Vilasa. Cestitke!

Spectator

pre 6 godina

@Beobrad, da izgubio je dobiveni match protiv Goffinom, ali je zato dva puta prije toga napravio u trećem setu re-break protiv Simona i protiv Buste. Inače, Novak ima trenutno malo peha, loptice koje su prije godinu-dvije padale na crte, sada padaju van terena a i samopouzdanje mu trenutno nije top. To je najbolje pokazao jednim ironičnim smiješkom, pokazujući reketom da je Goffin obrisao base line, međutim, kamere su nama, gledateljima, pokazale, da je loptica bila nejmanje 10-15 cm u terenu. Govor tijela mu traži alibi, a to nije više Novak od prije godinu-dvije.

Mix

pre 6 godina

Meni je fascinantno koliko truda ulazu i Rafa i Federer i svaka cast na rezultatima,ali je takodje fascinantno kako Novaka,koji realno igra sa 50% svojih mogucnosti,jedva dobije Gofan,koji je jedan od najboljih na turu ove i prosle godine.Samo malo motivacije Novaku treba,samo je problem gde je naci,posle 4 uzastopno osvojena GSa?

Stipan

pre 6 godina

A "Nola" nista , ispao je, ne igra mu se vise. Isusa ti kako mene kao Hrvata boli sve ovo, bio sam siguran da Nolo uzima trofej, da je na putu povratka na stare staze. Ma necu vise gledati tenis.

adriano_galliani

pre 6 godina

Sampras nije ispred Noleta jer nema Kompletirane slemove. Koliko ste optereceni Novakom neverovatno...vratice se Novak.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (anica, 23. april 2017 17:14)

Чуј, "комплетиране". Не, рачуна се само укупан број ГС-а. Noloux Gioccovigi јесте иза Сампраса.

Dragan

pre 6 godina

Nadal je potvrdio da mu nema premca na sljaci.Jedini je Novak koji moze da ga dobije na sljaci i to je pokazao bas u MK, i na RG. Svi ostali mogu samo da mu pruze ruku na mrezi.Novak je posustao posle dobijenog RG, i to se vidi naveliko.Daj boze da se vrati u onu staru formu, kada ih je sviju dobijao na svim podlogama.Bice vrlo interesantno, u nastavku sezone.Ne otpisujte Novaka, on se sigurno vraca jos jaci i sveziji.

Posmatrac

pre 6 godina

Svaka cast Rafi.Brojke fascinantne!" A kako stvari stoje ima priliku da osvoji Barselonu 10 put pa Rg takodje a onda da mu zafali samo dva puta Rim da upotpuni brojku sa 10 ukupno naravno Madrid vrlo tesko da ce stici do te brojke al na tri mastersa jednom GS biti dvocifren to nikom nece poci za ruku. Ni Novaku ni Federeru a kamoli ostalim.

Realno

pre 6 godina

Citam ove komentare 50% o Djokovicu? Pa Rafa je uzeo turnir zar ne? Kakve veze ima Djokovic sa ovim? Ok Nole je bio svojevremeno odlican igrac, i na tome hvala i svaka cast, ali zar nije suludo pominjati Novaka na svakoj vesti o tenisu, a covek danas grli drvece, pronalazi ljubav za sve nas...pa njegovi dogadjaji u zivotu su za rubriku zivot..zena..i tako to.

Sima

pre 6 godina

Da li je iko sumnjao da nece uzeti ovaj masters? Kao i za Fererera ranije, ove godine... Samo pratite "Nike", pa neka bude da lupetam o zaverama...

Tennisman

pre 6 godina

Kakva dominacija, ovo ce se tesko ponoviti, posle povreda, svega i svacega on se vratio, kapa dole svaka cast. Zadnje dve sezone su ga zadesile povrede, kljucna je bila u Mepburnu protiv Stena jer je tad dominirao, uzimao sve, ali on se vratio. Vamos

dženkins

pre 6 godina

Čestitke biku svaka čast koliko je ludačkog truda uložio za ovo! Lepo što se vratio biće ovo jedna od zanimljivijih teniskih godina a i veoma interesantan Rolan Garos. Finale očekujem Nadal-Đoković na Rolan Garosu!

Stipan

pre 6 godina

Nola molim te pocni si trenirati , jedini si pobedjivao Nadala na sljaci. A kad je bija Nola u formi i spreman boriti se devet si je puta u nizu pobjedija Rafu. U penziju ga je bija Nola poslao.

Pera

pre 6 godina

Bravo, veliki je šampion Rafa. Ranije sam bio opterećen Novakom i samo sam njega pratio. U poslednje vreme sa uživanjem pratim tenis, Rafu, Rodžera, ne nerviram se i ne merim pritisak posle svakog meča. Milina.

anica

pre 6 godina

I nije uopste ni bitno ko je drugi treci cetvrti peti u istoriji, vec je vama bitno da omalovazite Novaka i da ga stavite na sto nize mesto, ali kao i uvek ima sve da se vidi, kao indeks za studenta. Sram vas bilo...coveka koji je dobijao Nadala na sljaci toliko puta, toliko finala na sljaci, titula, osvojen Roland Garos, vi stavljate Samprasa ispred. Ne zelim da vredjam Samprasa, ne zelim da umanjim njegove rezultate ali mislim da bi vam se i on smejao. Niko njih nije terao da ne igraju Roland Garos i onog Borga da batali tenis tako rano, na osnovu svih meceva, titula i cinjenica Nadal Djokovic i Federer su trojica najvecih, kako ih redjate vas problem, al ne potcenjujte Novaka brzo ste zaboravili sve sta je uradio...jeste skrenuo sa koloseka...ali cinjenice ostaju.

Andjela

pre 6 godina

Ma šta kažete, da nije po 10 put, postao šanpion tako što su mu sudije namincavale....ha, ha, ha!
On je "kralj" šljake zato što ume da KONTROLIŠE lopticu, zna da izvede sve vrste udaraca, menja stalno ritam igre, maksimalno se služi svim vrstama rotacije.. (znači "kranj šljake" uprkos prosečnom servisu).

Rocky Balboa

pre 6 godina

10 naslova na jednom mastersu neće osvojiti više nikada nitko,ka ni 9 naslova(zasada) na RGu,to su ostvarenja za sva vremena,prije će neki indijanac u NBA zabiti 101 koš i srušiti Chamberlaina.

Последњи Мохиканац

pre 6 godina

Најбољи тенисер на шљаци свих времена! Јубиларна 50-а титула, једна више од Гиљерма Виљаса. Хауг!

Ivan

pre 6 godina

Bravo Rafa! Drago mi je sto sam mogao da gledam da neko ispisuje istoriju. Nadal je i prestigao Giljerma Vilasa po broju titula na sljaci i time postao najuspesniji teniser u istoriji na sljaci.

Sinisa

pre 6 godina

Usudjujem se reci da ovaj rekord vise niko nece oboriti,10 titula na jednom turniru,nevjeorvatno.Najbolji igrac na sljaci svih vremena.Respekt za velikog sampiona koji se nikada ne predaje.Koliko samo izgunbljenih meceva u poslednjih godinu dana,dodje do finala i onda gubi,samo od Federera ove sezone je izgubio 2 finala ali on nikada ne klone duhom,nego nastavlja dalje,zaista svaka cast,pravi primer.Novka treba da se ugleda na Rafu,definitivno.

limunada

pre 6 godina

Prvi i verovatno jedini koji ce ikada biti. Svaka cast! Definitivno kralj sljake i sudeci po njegovoj igri bice i prvi dvocifreni vlasnik RGa za mesec i po dana. Ne vidim ko mu moze uzeti dva seta a kamoli ga pobediti tamo trenutno.

Milan

pre 6 godina

Nadal je osim istorijskog uspeha dosao i do 29 titule masters turnira, jedan manje od Noleta a kako stoje stvari ove godine on ce ga i prestici.

anica

pre 6 godina

Kakav tenis Rafe, bravo!
Veliki uspeh, 10.titula ovde, udarci odlicni, bice Rafa favorit na svim turnirima na sljaci, i ne bi me iznenadilo da uzme RG ako se Novak ne probudi.
Lepse mu sa stomakom nego bez, iskreno!:)

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Najbolji levoruki igrac ikada. Najbolji igrac na sljaci svih vremena. Potvrdio da je u top3 svih vremena uz Federera i Samprasa. Ukoliko nastavi ovako, moze i do titulau Barseloni,Rimu, Madridu, i Rolan Garosu.

Matteo

pre 6 godina

Realno zasluzio je u dobroj je formi cijele godine do sada,samo sto ga je Fedex dobijao inace imao bi vise titula,Rim Madrid slede sada jel da? Osvaja i to lagano jer nema konkurenciju Djoka i drustvo spavaju jos uvek nazalost..

adem

pre 6 godina

niko nikad nije bio dominantan kao sportista kao nadal sto je na sljaci. ako se pogleda, mogu reci lakoca sa kojom je pobedio u polufinalu i finalu, i to protivnike koji su izbacivali njegove" konkurente" moze se shvatiti koliko je jak na toj podlozi. zamislite samo da deset puta budete najbolji na nekom turniru, najbolji na svetu. deset puta, znaci da si svih tih godina bio na vrhunskom nivou. uvek sam govorio da je federer majstor, umetnik ovog sporta, ali ipak za mene je nadal najveci, iako zaostaje po titulama za federerom.

mlekadzija

pre 6 godina

Cestitke Rafi na veliku uspehu! No ne mogu da verujem da najbolji svih vremena nije prvi dvocifreni mastres sampion. Ups, on nije osovojio ni sve masterse (Rim).

podocnjak

pre 6 godina

Prosle godine kad smo bili na pice u MK... rekao mi je da ce ove godine osvojiti 10ti MK i 10ti RG .. inace je skrtica, ja sam platio pice :/

Beobrad

pre 6 godina

Cestitke Nadalu!
Ipak, za mene ostaje zal sto se nisu sastali Novak i Rafa, gde sam ubedjen da bi se Novak podigao kao i uvek kad igra s najboljima i da bi pobedio Nadala!
Izgubio je dobijeni mec s Gofanom, ali, ok, ide sve nabolje kod Novaka, vidi se.
Ako Nadal osvoji i Barselonu, uci ce u seriju pobeda i trofeja cime bi bio najveci favorit na Rolan Garosu, ali do tada ce se i Novak, nadam se podici i onda ce nam RG biti nikad interesantniji!

Bravo

pre 6 godina

Ovo je stvarno istorija. Svaka cast Rafa! Ono zbog cega su Nadal i Federer najbolji u istoriji to nije samo zbog broja GS titula vec oni istinski vole ovaj sport!

Goran

pre 6 godina

Ova nova Nadalova titula ide teniskim strucnjacima koji Ga penzionisu vec nekoliko godina i savjetuju da najuri ujaka kao trenara. Lijep odgovor svim mrziteljima najveceg borca u istoriji sporta.

Bravo

pre 6 godina

Ovo je stvarno istorija. Svaka cast Rafa! Ono zbog cega su Nadal i Federer najbolji u istoriji to nije samo zbog broja GS titula vec oni istinski vole ovaj sport!

Milan

pre 6 godina

Nadal je osim istorijskog uspeha dosao i do 29 titule masters turnira, jedan manje od Noleta a kako stoje stvari ove godine on ce ga i prestici.

Stipan

pre 6 godina

A "Nola" nista , ispao je, ne igra mu se vise. Isusa ti kako mene kao Hrvata boli sve ovo, bio sam siguran da Nolo uzima trofej, da je na putu povratka na stare staze. Ma necu vise gledati tenis.

dženkins

pre 6 godina

Čestitke biku svaka čast koliko je ludačkog truda uložio za ovo! Lepo što se vratio biće ovo jedna od zanimljivijih teniskih godina a i veoma interesantan Rolan Garos. Finale očekujem Nadal-Đoković na Rolan Garosu!

limunada

pre 6 godina

Prvi i verovatno jedini koji ce ikada biti. Svaka cast! Definitivno kralj sljake i sudeci po njegovoj igri bice i prvi dvocifreni vlasnik RGa za mesec i po dana. Ne vidim ko mu moze uzeti dva seta a kamoli ga pobediti tamo trenutno.

Sinisa

pre 6 godina

Usudjujem se reci da ovaj rekord vise niko nece oboriti,10 titula na jednom turniru,nevjeorvatno.Najbolji igrac na sljaci svih vremena.Respekt za velikog sampiona koji se nikada ne predaje.Koliko samo izgunbljenih meceva u poslednjih godinu dana,dodje do finala i onda gubi,samo od Federera ove sezone je izgubio 2 finala ali on nikada ne klone duhom,nego nastavlja dalje,zaista svaka cast,pravi primer.Novka treba da se ugleda na Rafu,definitivno.

Goran

pre 6 godina

Ova nova Nadalova titula ide teniskim strucnjacima koji Ga penzionisu vec nekoliko godina i savjetuju da najuri ujaka kao trenara. Lijep odgovor svim mrziteljima najveceg borca u istoriji sporta.

Ivan

pre 6 godina

Bravo Rafa! Drago mi je sto sam mogao da gledam da neko ispisuje istoriju. Nadal je i prestigao Giljerma Vilasa po broju titula na sljaci i time postao najuspesniji teniser u istoriji na sljaci.

fantom

pre 6 godina

Meni je najveći utisak kako se Novak Đoković ponižava u komentarima i kako se govori da on nema nikakvu karijeru, naspram nekih drugih tenisera. Zašto se tako nešto radi sportisti koji je verovatno najbolji svih vremena na teritoriji bivše Jugoslavije? Svaka čast Federeru i Nadalu, ali imaju li oni više pobeda protiv Đokovića? Imaju li više titula na mastersima? Imaju li više titula u Australiji, Majamiju, Pekingu itd? Ljudi naučite da poštujete velikane sporta. NOVAK ĐOKOVIĆ JE VELIKAN.

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Najbolji levoruki igrac ikada. Najbolji igrac na sljaci svih vremena. Potvrdio da je u top3 svih vremena uz Federera i Samprasa. Ukoliko nastavi ovako, moze i do titulau Barseloni,Rimu, Madridu, i Rolan Garosu.

anica

pre 6 godina

Kakav tenis Rafe, bravo!
Veliki uspeh, 10.titula ovde, udarci odlicni, bice Rafa favorit na svim turnirima na sljaci, i ne bi me iznenadilo da uzme RG ako se Novak ne probudi.
Lepse mu sa stomakom nego bez, iskreno!:)

adem

pre 6 godina

niko nikad nije bio dominantan kao sportista kao nadal sto je na sljaci. ako se pogleda, mogu reci lakoca sa kojom je pobedio u polufinalu i finalu, i to protivnike koji su izbacivali njegove" konkurente" moze se shvatiti koliko je jak na toj podlozi. zamislite samo da deset puta budete najbolji na nekom turniru, najbolji na svetu. deset puta, znaci da si svih tih godina bio na vrhunskom nivou. uvek sam govorio da je federer majstor, umetnik ovog sporta, ali ipak za mene je nadal najveci, iako zaostaje po titulama za federerom.

Последњи Мохиканац

pre 6 godina

Најбољи тенисер на шљаци свих времена! Јубиларна 50-а титула, једна више од Гиљерма Виљаса. Хауг!

ninja

pre 6 godina

Nadal ako ovako nastavi ove godine prvi favorit RG, a vrlo verovatno će igrati finala i na Vimbldonu i USOpenu uz malo sreće u žrebu, posebno ako Marej nastavi da tone. Federer će, ubeđen sam, igrati finale Vimbldona.

Đoković je do trećeg seta sa Gofanom u Monte Karlu odigrao ukupno 8 neizvesnih setova sa oscilacijama (3 sa Simonom,3 sa KarenjoBustom i 2 sa Gofanom), a onda je u trećem setu vodio sa 4:2 i potrošio snagu i na kraju izgubio meč sa 7:5 od igrača koji ima 68kg (7kg manje) i koji je ceo meč imao jače i preciznije udarce i lakše igrao dok je Đoković dahtao i stenjao kao WTA teniserka. Dakle, Đoković je igrao 9 setova (5 dobio 4 izgubio) i eliminisan je. Na Grenslemovima da bi ih osvojio, pobednik mora da odigra minimalno 21 set (sve pobede 3:0), do max. 35 setova (sve pobede 3:2). Sa sadašnjom formom (prema rezultatu iz MK) Đoković ima snage samo za poraz (uz neizvesnu borbu) u drugom kolu svakog GS. Đokovićev pad fizičke spreme je KA TA STRO FA LAN.

LOL

pre 6 godina

Citam ove komentare 50% o Djokovicu? Pa Rafa je uzeo turnir zar ne? Kakve veze ima Djokovic sa ovim? Ok Nole je bio svojevremeno odlican igrac, i na tome hvala i svaka cast, ali zar nije suludo pominjati Novaka na svakoj vesti o tenisu, a covek danas grli drvece, pronalazi ljubav za sve nas...pa njegovi dogadjaji u zivotu su za rubriku zivot..zena..i tako to.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Realno, 23. april 2017 17:35)

Koliko vidim pa i ti se sit isprica o Djokovicu .

Matteo

pre 6 godina

Realno zasluzio je u dobroj je formi cijele godine do sada,samo sto ga je Fedex dobijao inace imao bi vise titula,Rim Madrid slede sada jel da? Osvaja i to lagano jer nema konkurenciju Djoka i drustvo spavaju jos uvek nazalost..

stvarno

pre 6 godina

Je li realno da ima ljudi koji veruju da ce Djokovic igrati finale Garosa ili cak uzeti titulu. Covek ne moze da se sastavi. Prolazi kroz istu krizu koju su imali Federer i Nadal. To je prirodno, ide sa godinama, puno se trosio. Sad ide period patnje, pa oporavka i uzdizanja. Tako je to.

Srbin

pre 6 godina

Svaka cast Nadalu na pobedi, veliki takmicar, covek kome je tenis sve u zivotu i to je za postovanje. Ono sto se meni ne svidja je sto je makijavelista, ubedjen sam da je juce protiv Gofana video da je lopta u autu (i sam sam igrao turnire i igrac u 90% situacija posebno na sljaci vidi da li je loptica dobra, osim kada milimetri odlucuju sto ovde ni blizu nije bio slucaj) ali mu nije palo na pamet da vrati poen Gofanu sto bi bilo u duhu fer pleja. Smesni su mi komentari da Federer i Nadal igraju tenis iz ljubavi a Novak zbog para, to je rasudjivanje na nivou osnovne skole, taj isti Federer je pre 2-3 godine od organizatora turnira u rodnom Bazelu trazio 2 miliona eura da ucestvuje na istom(to je izjavio direktor turnira) jer bi toliko zaradio ako ode na kinesku turneju... Sto je njegovo legitimno pravo i sve ok ali ne mogu da citam glupe komentare.

xxx7

pre 6 godina

Novak je bolji i sada.Kada je nadal pao svi pricaju kraj je karijere a sada jedan turnir je osvojio i to protiv koga?
(milutin, 23. april 2017 17:24)
Novak nije bolji, a drugo, svi su ucestvovali na turniru (Novak,Marej...), nije Rafa kriv sto su ispali, i trece, igrao je vec tri finala ove godine Ao, akapulko i Majami, tako da je bilo samo pitanje kad ce doci titula.

realnost

pre 6 godina

Najsmesniji su mi komentari kada se neko od trojice najvecih (Federer, Djokovic, Nadal) u istoriji ovog sporta nipodastavaju... Konkretno za Rafu je bilo on je van sljake prosecan teniser, da mu nije sljake ne bi bio niko i nista itd itd... Pa gospodo ako je prosek osvojiti na tri ostala grendslema 5 titula i 8 mastersa na betonu, onda ste vi svi najuspesniji u univerzumu... P.S. Bravo za Nadala, to je pravi sampion vracao se uvek posle bolnih poraza!

Kralj

pre 6 godina

Majstor je majstor. Cestitke kralju! Nadal i Federer su najbolji u istoriji ovog sporta to je vecini jasno. Posle njih sledi Sampras koji nema RG i time nije kompletirao sve najvaznije titule. Rafa i Rodzer ce jos osvajati velikih turnira!

jack

pre 6 godina

Smešni li su ovi koji veličaju Federera i nazivaju ga profesorom a on ladno preskače sezonu šljake da ga ne bi tukli ti od kojih je "bolji".
Zato Federer nikada neće biti najbolji jer najbolji ne sme da se plaši nijedne podloge. Uostalom, sezona nije ni na pola, videćemo šta će biti dalje. Rafa i Novak mogu samo bolje od ovoga a Federer može samo na dole.

bariloche

pre 6 godina

Jedino mogu da kazem da sam imao tu srecu da gledam Rafaela Nadala kako mu je napredovala karijera!Svaka cast legendo iskreno uzivao sam danas u prenosu a u publici:MUK! Posto je federeromanija u toku evo kako stoje stvari kad su osvojene titule na MC u pitanju: Nadal 10 titula, Djokovic 2, Fedja Rodja 0.

mlekadzija

pre 6 godina

Cestitke Rafi na veliku uspehu! No ne mogu da verujem da najbolji svih vremena nije prvi dvocifreni mastres sampion. Ups, on nije osovojio ni sve masterse (Rim).

Beobrad

pre 6 godina

Cestitke Nadalu!
Ipak, za mene ostaje zal sto se nisu sastali Novak i Rafa, gde sam ubedjen da bi se Novak podigao kao i uvek kad igra s najboljima i da bi pobedio Nadala!
Izgubio je dobijeni mec s Gofanom, ali, ok, ide sve nabolje kod Novaka, vidi se.
Ako Nadal osvoji i Barselonu, uci ce u seriju pobeda i trofeja cime bi bio najveci favorit na Rolan Garosu, ali do tada ce se i Novak, nadam se podici i onda ce nam RG biti nikad interesantniji!

biti normalan

pre 6 godina

Koliko ovde ima ljudi sa problemima: dopinguje se, ATP mu namesta, NIKE mu namesta, slabi protivnici, omalovazanje Novaka (?!?), i svasta jos, bez ikakve veze sa cinjenicama i logikom. Ako ne zelite da komentarisete igru, ili odate postovanje izuzetnom uspehu, bar pokusajte argumentovano da mu osporite kvalitet, a ne na nivou uvredjenih, sujevernih, zaverama opterecenih neznalica.

b92 fan

pre 6 godina

Чуј, "комплетиране". Не, рачуна се само укупан број ГС-а. Noloux Gioccovigi јесте иза Сампраса.
(adriano_galliani, 23. april 2017 17:54)

Čuj ovoga. Novak Đoković je osvojio četiri uzastopna grend slema. U modernom tenisu to niko nije uradio, pa ni Sampras, zato je on mnogo iza Novaka Đokovića ne samo zbog Rolan Garosa, Sampras nije ni igrao finale Rolan Garosa. Toliko.

neutralan nenavijac

pre 6 godina

@Uz Federera, najveci svih vremena. Svi ostali su klasa ispod.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Adriano_Galliani, 23. april 2017 16:35)

Nadal i Novak su vršnjaci. Na gomili GOAT lista najveći je Federer a Novak drugi.
Nadal i Novak su vršnjaci. Novak vodi u međusobnom skoru.
Sem ako nisi ostrašćen ili glup jasno ti je da Nadal nije sem na šljaci bolji od Novaka a i to je pitanje.

Kroz brojke

pre 6 godina

Broj titula ATP: 1. Коnors 109; 2. Lendl, 94; 3. Federer, 91; 4. Мekinro, 77; 5. Nadal, 70; 6. Đoković 67.Broj titula АТP (аktivni igrači)): 1. Federer, 91; 2. Nadal , 70; 3. Đoković, 67; 4 Мari, 45; 5. Ferer, 26.Broj finala АТP: 1. Konors, 164; 2. Lendl, 146; 3. Federer, 139; 4. Mekinro, 109; 5. Vilas i Nadal, 105; 7. Nastase i Đoković96Broj finala ATP (aktivni igrači) : 1. Federer, 139; 2. Nadal , 105; 3. Đoković, 96; 4. Мari, 67; 5. Ferer, 51.Gren slem:: 1. Federer, 18; 2. Nadal i Sampras, 14; 4. Đoković, 12; 5. Borg, 11.Master 1000: 1. Đoković, 30; 2. Nadal , 29; 3. Federer 26; 4. Lendl, 22; 5. Mekinro, 19.Titule na zemlji : 1. Nadal , 50; 2. Vilas, 49; 3. Muster, 40; 4. Orantes i Borg, 30.Titule na drugim podlogama: 1. Federer, 69; 2. Nadal, 68; 3. Konors, 56; 4. Đoković,Broj titula na istom turniru: 1. 10. Nadal (Мonte Karlo); 2. Viljas 8 (Buenos Aires), Federer 8 (Hale); 4. Sampras 7 (Vimbldon)

Ova statiistika prilično govori o pozicioniranju trojice iz vrha.
Posebno ukazuje na činjenicu da Rafa NIJE SAMO ŠLJAKAŠ i da je u mnogo stvari ispred Đokovića. Sem broja nedelja, završnih turnira i 4 vezana slema.

MsK

pre 6 godina

„...Ova statiistika prilično govori o pozicioniranju trojice iz vrha.
Posebno ukazuje na činjenicu da Rafa NIJE SAMO ŠLJAKAŠ i da je u mnogo stvari ispred Đokovića. Sem broja nedelja, završnih turnira i 4 vezana slema.
Kroz brojke, 23. april 2017 22:29

Dakle, Rafa je u mnogo stvari ispred Djokovića? Sem broja nedelja na no1, osvojenih završnih turnira i 4 vezana slema..
Pitanje: pa u čemu je onda Rafa bolji od Novaka?

Lik

pre 6 godina

Uz Federera, najveci svih vremena. Svi ostali su klasa ispod.
(Adriano_Galliani, 23. april 2017 16:35)

U pravu si, brojke sve govore:

Broj Nedelja na prvom mestu
Roger Federer: 302
Novak Djokovic: 223
Rafael Nadal: 141

GS:
Roger Federer: 18
Rafael Nadal: 14
Novak Djokovic: 12

Masters:
Novak Djokovic: 30
Rafael Nadal 29
Roger Federer 26

B92 najgori tabloid /uskoro bankrot

pre 6 godina

10 naslova na jednom mastersu neće osvojiti više nikada nitko,ka ni 9 naslova(zasada) na RGu,to su ostvarenja za sva vremena,prije će neki indijanac u NBA zabiti 101 koš i srušiti Chamberlaina.
(Rocky Balboa, 23. april 2017 17:20)
Tkoliko naslova ima Cilic?
Rafi cestitke za osvojenu titulu!

Rocky Balboa

pre 6 godina

10 naslova na jednom mastersu neće osvojiti više nikada nitko,ka ni 9 naslova(zasada) na RGu,to su ostvarenja za sva vremena,prije će neki indijanac u NBA zabiti 101 koš i srušiti Chamberlaina.

VamosRafa

pre 6 godina

Pravi uzor za sve sportiste - najveći borac koji ostavlja srce na terenu, fenomenalan čovek i najbolji teniser ikada. Čeka te još mnogo titula legendo, samo napred!

Zox

pre 6 godina

@anica

Za "Nike" su Djokovic i Marej sitna boranija, a takodje i broj suvenira koje ova dvojica prodaju naspram Nadama i Federera. Nista licno, zaboravimo emocije - biznis je prilicno okrutna disciplina sto vidimo i po cudnim desavanjima zadnjih par meseci, a to je tek pocetak.

Veliki i mali šampioni

pre 6 godina

Vidi se da ko u svojim tridesetim igra sa ovakvim žarom i strašću za pobedama i trofejima to može prvenstveno zbog ogromne ljubavi prema tenisu, a to su Nadal i Federer. Zato su i najveći.

Dok neko, bukvalno čim je napunio 29 godina života i dovoljno svoje džepove, odmah je izgubio svaku motivaciju i želju za takmičenjem i pobeđivanjem. Vidi se jasno da njemu glavni motiv nije ljubav prema bavljenju tenisom i maksimalni uspeh u tenisu, nego novac. Kada novac više nije motiv (jer ga ima više nego dovoljno) onda nema više motiva ni za tenisom, nego se izmišljaju drugi "prioriteti". E, zato takvi igrači i ne zaslužuju opšte poštovanje navijača širom sveta, nego eventualno lokalnih iz samo zemljačkih, patriotskih razloga.

podocnjak

pre 6 godina

Prosle godine kad smo bili na pice u MK... rekao mi je da ce ove godine osvojiti 10ti MK i 10ti RG .. inace je skrtica, ja sam platio pice :/

Realno

pre 6 godina

Citam ove komentare 50% o Djokovicu? Pa Rafa je uzeo turnir zar ne? Kakve veze ima Djokovic sa ovim? Ok Nole je bio svojevremeno odlican igrac, i na tome hvala i svaka cast, ali zar nije suludo pominjati Novaka na svakoj vesti o tenisu, a covek danas grli drvece, pronalazi ljubav za sve nas...pa njegovi dogadjaji u zivotu su za rubriku zivot..zena..i tako to.

sasa jokic

pre 6 godina

Sve je ovo ATP cirkus....svakome po nesto. Noletu i Mareju receno da odstupe, Rodja ide na prvo mesto i onda povlacenje sa istog u penziju/legendu.

Andjela

pre 6 godina

Ma šta kažete, da nije po 10 put, postao šanpion tako što su mu sudije namincavale....ha, ha, ha!
On je "kralj" šljake zato što ume da KONTROLIŠE lopticu, zna da izvede sve vrste udaraca, menja stalno ritam igre, maksimalno se služi svim vrstama rotacije.. (znači "kranj šljake" uprkos prosečnom servisu).

doktor

pre 6 godina

Novak evidentno trenira više i bolje na terenu nego pre, jer mu se igra objektivno popravila. Ali očigledno slabo ili nikako ne radi na kondiciji i u teretani. Mislim da mu veganska ishrana to ni ne dozvoljava.

Ozbiljan trening na teniskom terenu + kondicioni trening dnevno, samo na bobicama, semenkama, salaticama, voću i povrću, to je jednostavno nemoguće. Ili je moguće uz svakodnevni kolaps organizma i onesvešćivanje.

Tennisman

pre 6 godina

Kakva dominacija, ovo ce se tesko ponoviti, posle povreda, svega i svacega on se vratio, kapa dole svaka cast. Zadnje dve sezone su ga zadesile povrede, kljucna je bila u Mepburnu protiv Stena jer je tad dominirao, uzimao sve, ali on se vratio. Vamos

Max

pre 6 godina

Ljudi,nisam od onih sto pljuju Novaka,postujem ga zbog svega sto je postigao,ali prestanite da lupate kako ce Novak najednom da se probudi i da pobedjuje.Njemu treba bar 6 meseci da se fizicki povrati,dobije misice,podigne malo kilazu,ojaca udarce i poboljsa kretanje. I plus psihicki da se vrati tenisu. E sad kolike su sanse da se to desi,videcemo. Tu je i faktor brak,ako su istinite price da mu je komunikacina sa zenom takodje problem.A ako pogledate njen instagram jasno je i zasto

Jovan

pre 6 godina

Uf ovu sljaku kad vidim muka mi je. Prljavi od glave do pete kao da voze moto kros. Najgora podloga na kojoj se igra tenis ako je to uopste tenis. Sva sreca sto nema mnogo turnira na ovom blatistu.

sakupljac minusa

pre 6 godina

Rafa igra turnire na svim podlogama. Sljaku uglavnom osvaja a na betonu, pa i travi dolazi do zavrsnica. Rodzer je uglavnom osvajao turnire na travi i betonu , dok je na sljaci bio dosta neuspesan. I tu je najveca razlika izmedju njih dvojica. Rafa na tvrdim podlogama jako veliki konkurent njemu za titulu. Dok na sljaci sa pola snage ga Rafa dobija. A sljaka je jedna od samo 3 podloge. Tako da malo treba gledati i na taj nacin. Zamisli kad bi neko za Rodzera rekao najbolji svih vremena na travi i betonu. Pogledajte rezultate Rodzera na sljaci i pogledajte rezultate Nadala na travi i betonu.

Danijel

pre 6 godina

Svaka čast ali nema zara kada ne igraju velika trojka u finalu..
Iskreno veliki sa ljubitelj tenisa sli nisam gledso mec.. bilo mi je neinteresanto.. bez zara

Pera

pre 6 godina

Bravo, veliki je šampion Rafa. Ranije sam bio opterećen Novakom i samo sam njega pratio. U poslednje vreme sa uživanjem pratim tenis, Rafu, Rodžera, ne nerviram se i ne merim pritisak posle svakog meča. Milina.

malo objektivnosti

pre 6 godina

Čestitke Rafi,ali čitam komentare, neverovatno koliko se preteruje. Hvalospevi,a čovek ništa spec. nije odigrao, nije se sreo sa krštenim top-ten igračem do finala (osim Gofana, koji ga je imao na 4:2 ali je pokraden debelo), uze čovek master ni kriv ni dužan. Meč Novaka i Gofana, pa i Novaka-Simona je bio triput kvalitetniji, a ovamo se pljuje po Đokoviću i preteruje u suprotnom-negativnom kontekstu. Jedino zbog konstantnosti- par izgubljenih velikih finala ove godine i istrajnosti je zaslužio ovu titulu Rafa.

rile

pre 6 godina

profesor rodzer je tu a ako je ovo znak da se rafa vraca sjajno... jos mari i nole da se umiju ladnom vodom i eto nama zabave... dokon narod sta ces:)

anica

pre 6 godina

I nije uopste ni bitno ko je drugi treci cetvrti peti u istoriji, vec je vama bitno da omalovazite Novaka i da ga stavite na sto nize mesto, ali kao i uvek ima sve da se vidi, kao indeks za studenta. Sram vas bilo...coveka koji je dobijao Nadala na sljaci toliko puta, toliko finala na sljaci, titula, osvojen Roland Garos, vi stavljate Samprasa ispred. Ne zelim da vredjam Samprasa, ne zelim da umanjim njegove rezultate ali mislim da bi vam se i on smejao. Niko njih nije terao da ne igraju Roland Garos i onog Borga da batali tenis tako rano, na osnovu svih meceva, titula i cinjenica Nadal Djokovic i Federer su trojica najvecih, kako ih redjate vas problem, al ne potcenjujte Novaka brzo ste zaboravili sve sta je uradio...jeste skrenuo sa koloseka...ali cinjenice ostaju.

Posmatrac

pre 6 godina

Svaka cast Rafi.Brojke fascinantne!" A kako stvari stoje ima priliku da osvoji Barselonu 10 put pa Rg takodje a onda da mu zafali samo dva puta Rim da upotpuni brojku sa 10 ukupno naravno Madrid vrlo tesko da ce stici do te brojke al na tri mastersa jednom GS biti dvocifren to nikom nece poci za ruku. Ni Novaku ni Federeru a kamoli ostalim.

miso

pre 6 godina

Uz Federera, najveci svih vremena. Svi ostali su klasa ispod.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Adriano_Galliani, 23. april 2017 16:35)

A Djokovic ima pozitivan skor i sa jednim i sa drugim,koja je on onda klasa?

Spectator

pre 6 godina

Neka pogledaju Murray i Čikan kako se igra protiv Ramosa. Svaka čast Rafa! Sada je negdje na 90% svojih mogućnosti od prje dvije-tri godine s tendecijom na više.

Prs'o Nolo...puk'o

pre 6 godina

...al ne potcenjujte Novaka brzo ste zaboravili sve sta je uradio...jeste skrenuo sa koloseka...ali cinjenice ostaju.
(anica, 23. april 2017 17:46)

Nije on skrenuo sa koloseka. Skrenuo je on i inace...zbog cega god.

?

pre 6 godina

@anica
Sampras je bolji od Noloa jer je osvojio vise GS titula, mnogo duze je bio prvi teniser sveta i to je cinjenica. Nolo osvojio RG pa sta? I Sampras ima zlato na OI, a Nolo nema. Nolo pobedio Nadala na sljaci, pa sta onda? Nije to parametar za odredjivanje ko je bolji. Da jeste, onda bi i Fonjini i Soderling bili ispred Samprasa. Jednostavno, Nolo nije medju 3 najbolja u istoriji i niko ozbiljan to ne bi rekao, to tvrde samo botine.

Mikii

pre 6 godina

Sem ako nisi ostrašćen ili glup jasno ti je da Nadal nije sem na šljaci bolji od Novaka a i to je pitanje.(neutralan nenavijac, 23. april 2017 22:48)

Nadal u top formi je za Djokovica Bo(r)g na sljaci. Samo sto vas ima puno koji tenis pratite od 2011. na ovamo i ne znate kakva je to zver od igraca bila u periodu 2005-2010.

Džole

pre 6 godina

Nadal je najveći teniser svih vremena, jedini koji je osvajao sve turnire na kojima je učestvovao. Potcenjuje se olimpijski turnir zato što ga ni Federer nikad nije osvojio i neće. Da je taj turnir nebitan, ne bi ni pokušavao, zar ne? U nipodaštavanju olimpijskog turnira su združeni Đokovićevi i Federerovi navijači, njima je to grožđe kiselo.

B92 najgori tabloid /uskoro bankrot

pre 6 godina

Nadal je ocekivano pobedio,ali sam ocekivao da ce Ramos pruziti veci otpor i da ce dobro namuciti kralja sljake. Ali nista od toga.
(nenad, 23. april 2017 17:08)
Rafu je Goffin trebao da namuci, ali avaj propala bi promocija koju ATP odavno radi ..

U svakom slucaju na kraju brojke ostanu.. Zaista impresivne 70 titula 29 na mastersima, 50 na sljaci gde preskace legendarnog Vilasa. Cestitke!

adriano_galliani

pre 6 godina

Sampras nije ispred Noleta jer nema Kompletirane slemove. Koliko ste optereceni Novakom neverovatno...vratice se Novak.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (anica, 23. april 2017 17:14)

Чуј, "комплетиране". Не, рачуна се само укупан број ГС-а. Noloux Gioccovigi јесте иза Сампраса.

Spectator

pre 6 godina

@Beobrad, da izgubio je dobiveni match protiv Goffinom, ali je zato dva puta prije toga napravio u trećem setu re-break protiv Simona i protiv Buste. Inače, Novak ima trenutno malo peha, loptice koje su prije godinu-dvije padale na crte, sada padaju van terena a i samopouzdanje mu trenutno nije top. To je najbolje pokazao jednim ironičnim smiješkom, pokazujući reketom da je Goffin obrisao base line, međutim, kamere su nama, gledateljima, pokazale, da je loptica bila nejmanje 10-15 cm u terenu. Govor tijela mu traži alibi, a to nije više Novak od prije godinu-dvije.

tennis

pre 6 godina

Nadal je najveći teniser svih vremena, jedini koji je osvajao sve turnire na kojima je učestvovao. Potcenjuje se olimpijski turnir zato što ga ni Federer nikad nije osvojio i neće. Da je taj turnir nebitan, ne bi ni pokušavao, zar ne? U nipodaštavanju olimpijskog turnira su združeni Đokovićevi i Federerovi navijači, njima je to grožđe kiselo.
(Džole, 24. april 2017 00:46)

E Džole, Džole ... nije baš tako. Kiksnuo si već kod mastersa. Nadalu fale tri i to: Miami, Shanghai i Paris. I završni turnir u Londonu nikada nije osvojio. Toliko.

Dragan

pre 6 godina

Nadal je potvrdio da mu nema premca na sljaci.Jedini je Novak koji moze da ga dobije na sljaci i to je pokazao bas u MK, i na RG. Svi ostali mogu samo da mu pruze ruku na mrezi.Novak je posustao posle dobijenog RG, i to se vidi naveliko.Daj boze da se vrati u onu staru formu, kada ih je sviju dobijao na svim podlogama.Bice vrlo interesantno, u nastavku sezone.Ne otpisujte Novaka, on se sigurno vraca jos jaci i sveziji.

v

pre 6 godina

Svaka cast, cestitam. Fenomenalan uspeh i novi rekord. Mora se odati priznanje za ovo. Jedino sto zelim je da se Novak probudi i da sve kulminira u vidu finala izmedju njih dvojice na RG. Pa kom opanci, kom obojci. Gleda mi se neizvesma i ljuta borba. A ne ovako...

Žikica-prva puška Srbije

pre 6 godina

Zverev bez otpora, Gofana mu namestili a drug Španac nije smeo jači otpor! Šta je ovo , nikad jadnije, pa i Nole je bolje odigrao ob njega.Jadno.
IDEMO NOLE, jedino tebi ne poklanjaju jer si Srbin.

Stipan

pre 6 godina

Nola molim te pocni si trenirati , jedini si pobedjivao Nadala na sljaci. A kad je bija Nola u formi i spreman boriti se devet si je puta u nizu pobjedija Rafu. U penziju ga je bija Nola poslao.

MsK

pre 6 godina

Vinjolas izbaci dvojicu iz top 10 – Mareja i Ćilica; Gofan izbaci Novaka; sudija napravi žešću gresku na štetu Gofana i Nadal sa tom pobedom nad top 10 osvoji ATP 1000 protiv iznemoglog Vinjolasa...
@THE FINAL CUT
Odaj nam tajnu i reci po čemu je Sampras u top 3 svih vremena?

anica

pre 6 godina

Prodinstajte je na ulju i zacinite, pa u vatrostalnu....posebno pavlaka jaja i malo mleka i u rernu....videcete...prste da polizete.
70 67titula
laku noc

Zox

pre 6 godina

Nadal Rolan Garos, Federer Vimbldon, boraniji neka sica... Posle krize i igraca koji donose manje para (Djokovic, Mari...) idemo na sigurne investicije...

milutin

pre 6 godina

Osvojiće Rafa i Madrid i Rim i RG. Stvarno,igra dobro. Ako negdje i zapne, pa loptica neće da "sluša", onda je tu sudija da pomogne, ohrabri i proglasi pobjednika.
ATP samo gleda i odobrava. Svaka čast, ali meni ovo liči namješteno. I neinteresantno i nepošteno i nelegalno.

Mix

pre 6 godina

Meni je fascinantno koliko truda ulazu i Rafa i Federer i svaka cast na rezultatima,ali je takodje fascinantno kako Novaka,koji realno igra sa 50% svojih mogucnosti,jedva dobije Gofan,koji je jedan od najboljih na turu ove i prosle godine.Samo malo motivacije Novaku treba,samo je problem gde je naci,posle 4 uzastopno osvojena GSa?

anica

pre 6 godina

Zox
Samo da ti kazem da i boranija ume biti ukusna, i da jedan od te boranije ima i MC i zavrsni masters. Da li si svestan sta si napisao?

FAKE domacica...anica

pre 6 godina

Zox
Samo da ti kazem da i boranija ume biti ukusna, i da jedan od te boranije ima i MC i zavrsni masters. Da li si svestan sta si napisao?
(anica, 23. april 2017 20:26)

Kako da nije svestan? Covek samog sebe poziva kod tebe na kuvanu boraniju a ti se pravis luda. Stalno nesto kuvas, "pozivas", a nikako nekog i da ugostis.

Sima

pre 6 godina

Da li je iko sumnjao da nece uzeti ovaj masters? Kao i za Fererera ranije, ove godine... Samo pratite "Nike", pa neka bude da lupetam o zaverama...

duh nibor

pre 6 godina

Zašto se Nadal još uvek ne ženi i nema decu?
Pa da bi mogao da osvaja turnire.
A kad i ako bude to želeo neće moći.
Upropastio je sebi život i pored tolike slave i bogatstva.

bik sa Maljorke

pre 6 godina

Čestitam majstore, ne filozofiraš nego igraš.
(Maja, 23. april 2017 23:06)

Ima li koji bik filozof?
Velik k'o bik, jak k'o bik i skoro isto toliko pametan.

samo pitam

pre 6 godina

@Neka pogledaju Murray i Čikan kako se igra protiv Ramosa. Svaka čast Rafa! Sada je negdje na 90% svojih mogućnosti od prje dvije-tri godine s tendecijom na više.
(Spectator, 23. april 2017 18:39)

Jel to na 90 %za svaki slučaj, ako ga pobedi Novak ili Federer?
Ili je na 90% ako tesno pobedi pa je onda priča šta bi im tek uradio da je na 100%?

I da sigurno ga niko nikad ne bi pobedio da nije povređen jel da?
Ustvari svaki poraz od bilo koga ikada bio je povređen?

Shvatate li vi svi koliko ste bolesni kad nipodaštavate bilo Nadala Novaka ili Federera.? Dakle šta god vi pisali njih trojica su za sada najbolji svih vremena.

anica

pre 6 godina

Koji Fonjini bote? Govorimo o najveca tri igraca tenisa. Glavni parametar jesu KOMPLET SLEMOVI...jel tebi bolja lepinja ili komplet lepinja? Covek ima jedno polufinale RG, vidim Federer NIJE osvojio zlato na Olimpijadi, pa je GOAT... Novak ima bronzu. Naravno da se gleda pobeda protiv Nadala na RG jer je kralj sljake...Novak je nanizao preko 200nedelja u jakoj konkurenciji...i osvojio 4 vezna slema. pojakutio ih oko 100x. Zao mi je bote ali uz Federera i Nadala ide Djokovic. Da Nole ema RG bio bi iza amprasa zbog ta dva slema manje, ovako kad Sampras kompletira slemove i udje u jedno finale RG bice ispred Novaka. Kme kme

mujo

pre 6 godina

Ove godine je odluceno da se ne dopusti igračima s čela liste da uvećavaju svoj skor. Moći će da ga uvećavaju, dakle i da osvajaju titule samo oni s manje poena kao sada Nadal. To je stoga da bi se otvarao put Rođi da postane prvi do kraja 2017. Prema ovom ''planu i programu'' i Sten i Marej i Nole će sve turnire ove godine gubiti u prvom, drugom ili najdalje trećem meču.

Milan

pre 6 godina

Jos da nije bilo kradje u polufinalu pa da kazemo da je regularno , a ovako , isto kao i Real protiv Bajerna , NAMESTALJKA!!! Spanci , sta reci vise ?!?

Posmatrac

pre 6 godina

Vi se prepucavate!
ISTORIJA SE PONAVLJA KAO UVEK. 1)Nadal kralj sljake.2) Federer kralj betona i trave. 3)Novak cisto kralj betona. Sto govori o nestvarnoj dominaciji trojice tenisera na svetu kao da u skorijoj buducnosti nece biti takva prilika da se vidi.

sasa jokic

pre 6 godina

Sve je ovo ATP cirkus....svakome po nesto. Noletu i Mareju receno da odstupe, Rodja ide na prvo mesto i onda povlacenje sa istog u penziju/legendu.

Beobrad

pre 6 godina

Cestitke Nadalu!
Ipak, za mene ostaje zal sto se nisu sastali Novak i Rafa, gde sam ubedjen da bi se Novak podigao kao i uvek kad igra s najboljima i da bi pobedio Nadala!
Izgubio je dobijeni mec s Gofanom, ali, ok, ide sve nabolje kod Novaka, vidi se.
Ako Nadal osvoji i Barselonu, uci ce u seriju pobeda i trofeja cime bi bio najveci favorit na Rolan Garosu, ali do tada ce se i Novak, nadam se podici i onda ce nam RG biti nikad interesantniji!

mlekadzija

pre 6 godina

Cestitke Rafi na veliku uspehu! No ne mogu da verujem da najbolji svih vremena nije prvi dvocifreni mastres sampion. Ups, on nije osovojio ni sve masterse (Rim).

Jovan

pre 6 godina

Uf ovu sljaku kad vidim muka mi je. Prljavi od glave do pete kao da voze moto kros. Najgora podloga na kojoj se igra tenis ako je to uopste tenis. Sva sreca sto nema mnogo turnira na ovom blatistu.

jack

pre 6 godina

Smešni li su ovi koji veličaju Federera i nazivaju ga profesorom a on ladno preskače sezonu šljake da ga ne bi tukli ti od kojih je "bolji".
Zato Federer nikada neće biti najbolji jer najbolji ne sme da se plaši nijedne podloge. Uostalom, sezona nije ni na pola, videćemo šta će biti dalje. Rafa i Novak mogu samo bolje od ovoga a Federer može samo na dole.

Stipan

pre 6 godina

A "Nola" nista , ispao je, ne igra mu se vise. Isusa ti kako mene kao Hrvata boli sve ovo, bio sam siguran da Nolo uzima trofej, da je na putu povratka na stare staze. Ma necu vise gledati tenis.

duh nibor

pre 6 godina

Zašto se Nadal još uvek ne ženi i nema decu?
Pa da bi mogao da osvaja turnire.
A kad i ako bude to želeo neće moći.
Upropastio je sebi život i pored tolike slave i bogatstva.

podocnjak

pre 6 godina

Prosle godine kad smo bili na pice u MK... rekao mi je da ce ove godine osvojiti 10ti MK i 10ti RG .. inace je skrtica, ja sam platio pice :/

neutralan nenavijac

pre 6 godina

@Uz Federera, najveci svih vremena. Svi ostali su klasa ispod.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Adriano_Galliani, 23. april 2017 16:35)

Nadal i Novak su vršnjaci. Na gomili GOAT lista najveći je Federer a Novak drugi.
Nadal i Novak su vršnjaci. Novak vodi u međusobnom skoru.
Sem ako nisi ostrašćen ili glup jasno ti je da Nadal nije sem na šljaci bolji od Novaka a i to je pitanje.

dženkins

pre 6 godina

Čestitke biku svaka čast koliko je ludačkog truda uložio za ovo! Lepo što se vratio biće ovo jedna od zanimljivijih teniskih godina a i veoma interesantan Rolan Garos. Finale očekujem Nadal-Đoković na Rolan Garosu!

Žikica-prva puška Srbije

pre 6 godina

Zverev bez otpora, Gofana mu namestili a drug Španac nije smeo jači otpor! Šta je ovo , nikad jadnije, pa i Nole je bolje odigrao ob njega.Jadno.
IDEMO NOLE, jedino tebi ne poklanjaju jer si Srbin.

MsK

pre 6 godina

„...Ova statiistika prilično govori o pozicioniranju trojice iz vrha.
Posebno ukazuje na činjenicu da Rafa NIJE SAMO ŠLJAKAŠ i da je u mnogo stvari ispred Đokovića. Sem broja nedelja, završnih turnira i 4 vezana slema.
Kroz brojke, 23. april 2017 22:29

Dakle, Rafa je u mnogo stvari ispred Djokovića? Sem broja nedelja na no1, osvojenih završnih turnira i 4 vezana slema..
Pitanje: pa u čemu je onda Rafa bolji od Novaka?

Bravo

pre 6 godina

Ovo je stvarno istorija. Svaka cast Rafa! Ono zbog cega su Nadal i Federer najbolji u istoriji to nije samo zbog broja GS titula vec oni istinski vole ovaj sport!

milutin

pre 6 godina

Osvojiće Rafa i Madrid i Rim i RG. Stvarno,igra dobro. Ako negdje i zapne, pa loptica neće da "sluša", onda je tu sudija da pomogne, ohrabri i proglasi pobjednika.
ATP samo gleda i odobrava. Svaka čast, ali meni ovo liči namješteno. I neinteresantno i nepošteno i nelegalno.

Sima

pre 6 godina

Da li je iko sumnjao da nece uzeti ovaj masters? Kao i za Fererera ranije, ove godine... Samo pratite "Nike", pa neka bude da lupetam o zaverama...

miso

pre 6 godina

Uz Federera, najveci svih vremena. Svi ostali su klasa ispod.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Adriano_Galliani, 23. april 2017 16:35)

A Djokovic ima pozitivan skor i sa jednim i sa drugim,koja je on onda klasa?

malo objektivnosti

pre 6 godina

Čestitke Rafi,ali čitam komentare, neverovatno koliko se preteruje. Hvalospevi,a čovek ništa spec. nije odigrao, nije se sreo sa krštenim top-ten igračem do finala (osim Gofana, koji ga je imao na 4:2 ali je pokraden debelo), uze čovek master ni kriv ni dužan. Meč Novaka i Gofana, pa i Novaka-Simona je bio triput kvalitetniji, a ovamo se pljuje po Đokoviću i preteruje u suprotnom-negativnom kontekstu. Jedino zbog konstantnosti- par izgubljenih velikih finala ove godine i istrajnosti je zaslužio ovu titulu Rafa.

fantom

pre 6 godina

Meni je najveći utisak kako se Novak Đoković ponižava u komentarima i kako se govori da on nema nikakvu karijeru, naspram nekih drugih tenisera. Zašto se tako nešto radi sportisti koji je verovatno najbolji svih vremena na teritoriji bivše Jugoslavije? Svaka čast Federeru i Nadalu, ali imaju li oni više pobeda protiv Đokovića? Imaju li više titula na mastersima? Imaju li više titula u Australiji, Majamiju, Pekingu itd? Ljudi naučite da poštujete velikane sporta. NOVAK ĐOKOVIĆ JE VELIKAN.

b92 fan

pre 6 godina

Чуј, "комплетиране". Не, рачуна се само укупан број ГС-а. Noloux Gioccovigi јесте иза Сампраса.
(adriano_galliani, 23. april 2017 17:54)

Čuj ovoga. Novak Đoković je osvojio četiri uzastopna grend slema. U modernom tenisu to niko nije uradio, pa ni Sampras, zato je on mnogo iza Novaka Đokovića ne samo zbog Rolan Garosa, Sampras nije ni igrao finale Rolan Garosa. Toliko.

Kralj

pre 6 godina

Majstor je majstor. Cestitke kralju! Nadal i Federer su najbolji u istoriji ovog sporta to je vecini jasno. Posle njih sledi Sampras koji nema RG i time nije kompletirao sve najvaznije titule. Rafa i Rodzer ce jos osvajati velikih turnira!

Srbin

pre 6 godina

Svaka cast Nadalu na pobedi, veliki takmicar, covek kome je tenis sve u zivotu i to je za postovanje. Ono sto se meni ne svidja je sto je makijavelista, ubedjen sam da je juce protiv Gofana video da je lopta u autu (i sam sam igrao turnire i igrac u 90% situacija posebno na sljaci vidi da li je loptica dobra, osim kada milimetri odlucuju sto ovde ni blizu nije bio slucaj) ali mu nije palo na pamet da vrati poen Gofanu sto bi bilo u duhu fer pleja. Smesni su mi komentari da Federer i Nadal igraju tenis iz ljubavi a Novak zbog para, to je rasudjivanje na nivou osnovne skole, taj isti Federer je pre 2-3 godine od organizatora turnira u rodnom Bazelu trazio 2 miliona eura da ucestvuje na istom(to je izjavio direktor turnira) jer bi toliko zaradio ako ode na kinesku turneju... Sto je njegovo legitimno pravo i sve ok ali ne mogu da citam glupe komentare.

Prs'o Nolo...puk'o

pre 6 godina

...al ne potcenjujte Novaka brzo ste zaboravili sve sta je uradio...jeste skrenuo sa koloseka...ali cinjenice ostaju.
(anica, 23. april 2017 17:46)

Nije on skrenuo sa koloseka. Skrenuo je on i inace...zbog cega god.

Zox

pre 6 godina

@anica

Za "Nike" su Djokovic i Marej sitna boranija, a takodje i broj suvenira koje ova dvojica prodaju naspram Nadama i Federera. Nista licno, zaboravimo emocije - biznis je prilicno okrutna disciplina sto vidimo i po cudnim desavanjima zadnjih par meseci, a to je tek pocetak.

Milan

pre 6 godina

Jos da nije bilo kradje u polufinalu pa da kazemo da je regularno , a ovako , isto kao i Real protiv Bajerna , NAMESTALJKA!!! Spanci , sta reci vise ?!?

Kroz brojke

pre 6 godina

Broj titula ATP: 1. Коnors 109; 2. Lendl, 94; 3. Federer, 91; 4. Мekinro, 77; 5. Nadal, 70; 6. Đoković 67.Broj titula АТP (аktivni igrači)): 1. Federer, 91; 2. Nadal , 70; 3. Đoković, 67; 4 Мari, 45; 5. Ferer, 26.Broj finala АТP: 1. Konors, 164; 2. Lendl, 146; 3. Federer, 139; 4. Mekinro, 109; 5. Vilas i Nadal, 105; 7. Nastase i Đoković96Broj finala ATP (aktivni igrači) : 1. Federer, 139; 2. Nadal , 105; 3. Đoković, 96; 4. Мari, 67; 5. Ferer, 51.Gren slem:: 1. Federer, 18; 2. Nadal i Sampras, 14; 4. Đoković, 12; 5. Borg, 11.Master 1000: 1. Đoković, 30; 2. Nadal , 29; 3. Federer 26; 4. Lendl, 22; 5. Mekinro, 19.Titule na zemlji : 1. Nadal , 50; 2. Vilas, 49; 3. Muster, 40; 4. Orantes i Borg, 30.Titule na drugim podlogama: 1. Federer, 69; 2. Nadal, 68; 3. Konors, 56; 4. Đoković,Broj titula na istom turniru: 1. 10. Nadal (Мonte Karlo); 2. Viljas 8 (Buenos Aires), Federer 8 (Hale); 4. Sampras 7 (Vimbldon)

Ova statiistika prilično govori o pozicioniranju trojice iz vrha.
Posebno ukazuje na činjenicu da Rafa NIJE SAMO ŠLJAKAŠ i da je u mnogo stvari ispred Đokovića. Sem broja nedelja, završnih turnira i 4 vezana slema.

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Najbolji levoruki igrac ikada. Najbolji igrac na sljaci svih vremena. Potvrdio da je u top3 svih vremena uz Federera i Samprasa. Ukoliko nastavi ovako, moze i do titulau Barseloni,Rimu, Madridu, i Rolan Garosu.

Milan

pre 6 godina

Nadal je osim istorijskog uspeha dosao i do 29 titule masters turnira, jedan manje od Noleta a kako stoje stvari ove godine on ce ga i prestici.

Stipan

pre 6 godina

Nola molim te pocni si trenirati , jedini si pobedjivao Nadala na sljaci. A kad je bija Nola u formi i spreman boriti se devet si je puta u nizu pobjedija Rafu. U penziju ga je bija Nola poslao.

adem

pre 6 godina

niko nikad nije bio dominantan kao sportista kao nadal sto je na sljaci. ako se pogleda, mogu reci lakoca sa kojom je pobedio u polufinalu i finalu, i to protivnike koji su izbacivali njegove" konkurente" moze se shvatiti koliko je jak na toj podlozi. zamislite samo da deset puta budete najbolji na nekom turniru, najbolji na svetu. deset puta, znaci da si svih tih godina bio na vrhunskom nivou. uvek sam govorio da je federer majstor, umetnik ovog sporta, ali ipak za mene je nadal najveci, iako zaostaje po titulama za federerom.

MsK

pre 6 godina

Vinjolas izbaci dvojicu iz top 10 – Mareja i Ćilica; Gofan izbaci Novaka; sudija napravi žešću gresku na štetu Gofana i Nadal sa tom pobedom nad top 10 osvoji ATP 1000 protiv iznemoglog Vinjolasa...
@THE FINAL CUT
Odaj nam tajnu i reci po čemu je Sampras u top 3 svih vremena?

anica

pre 6 godina

I nije uopste ni bitno ko je drugi treci cetvrti peti u istoriji, vec je vama bitno da omalovazite Novaka i da ga stavite na sto nize mesto, ali kao i uvek ima sve da se vidi, kao indeks za studenta. Sram vas bilo...coveka koji je dobijao Nadala na sljaci toliko puta, toliko finala na sljaci, titula, osvojen Roland Garos, vi stavljate Samprasa ispred. Ne zelim da vredjam Samprasa, ne zelim da umanjim njegove rezultate ali mislim da bi vam se i on smejao. Niko njih nije terao da ne igraju Roland Garos i onog Borga da batali tenis tako rano, na osnovu svih meceva, titula i cinjenica Nadal Djokovic i Federer su trojica najvecih, kako ih redjate vas problem, al ne potcenjujte Novaka brzo ste zaboravili sve sta je uradio...jeste skrenuo sa koloseka...ali cinjenice ostaju.

adriano_galliani

pre 6 godina

Sampras nije ispred Noleta jer nema Kompletirane slemove. Koliko ste optereceni Novakom neverovatno...vratice se Novak.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (anica, 23. april 2017 17:14)

Чуј, "комплетиране". Не, рачуна се само укупан број ГС-а. Noloux Gioccovigi јесте иза Сампраса.

Lik

pre 6 godina

Uz Federera, najveci svih vremena. Svi ostali su klasa ispod.
(Adriano_Galliani, 23. april 2017 16:35)

U pravu si, brojke sve govore:

Broj Nedelja na prvom mestu
Roger Federer: 302
Novak Djokovic: 223
Rafael Nadal: 141

GS:
Roger Federer: 18
Rafael Nadal: 14
Novak Djokovic: 12

Masters:
Novak Djokovic: 30
Rafael Nadal 29
Roger Federer 26

mujo

pre 6 godina

Ove godine je odluceno da se ne dopusti igračima s čela liste da uvećavaju svoj skor. Moći će da ga uvećavaju, dakle i da osvajaju titule samo oni s manje poena kao sada Nadal. To je stoga da bi se otvarao put Rođi da postane prvi do kraja 2017. Prema ovom ''planu i programu'' i Sten i Marej i Nole će sve turnire ove godine gubiti u prvom, drugom ili najdalje trećem meču.

anica

pre 6 godina

Prodinstajte je na ulju i zacinite, pa u vatrostalnu....posebno pavlaka jaja i malo mleka i u rernu....videcete...prste da polizete.
70 67titula
laku noc

sakupljac minusa

pre 6 godina

Rafa igra turnire na svim podlogama. Sljaku uglavnom osvaja a na betonu, pa i travi dolazi do zavrsnica. Rodzer je uglavnom osvajao turnire na travi i betonu , dok je na sljaci bio dosta neuspesan. I tu je najveca razlika izmedju njih dvojica. Rafa na tvrdim podlogama jako veliki konkurent njemu za titulu. Dok na sljaci sa pola snage ga Rafa dobija. A sljaka je jedna od samo 3 podloge. Tako da malo treba gledati i na taj nacin. Zamisli kad bi neko za Rodzera rekao najbolji svih vremena na travi i betonu. Pogledajte rezultate Rodzera na sljaci i pogledajte rezultate Nadala na travi i betonu.

?

pre 6 godina

@anica
Sampras je bolji od Noloa jer je osvojio vise GS titula, mnogo duze je bio prvi teniser sveta i to je cinjenica. Nolo osvojio RG pa sta? I Sampras ima zlato na OI, a Nolo nema. Nolo pobedio Nadala na sljaci, pa sta onda? Nije to parametar za odredjivanje ko je bolji. Da jeste, onda bi i Fonjini i Soderling bili ispred Samprasa. Jednostavno, Nolo nije medju 3 najbolja u istoriji i niko ozbiljan to ne bi rekao, to tvrde samo botine.

Zox

pre 6 godina

Nadal Rolan Garos, Federer Vimbldon, boraniji neka sica... Posle krize i igraca koji donose manje para (Djokovic, Mari...) idemo na sigurne investicije...

doktor

pre 6 godina

Novak evidentno trenira više i bolje na terenu nego pre, jer mu se igra objektivno popravila. Ali očigledno slabo ili nikako ne radi na kondiciji i u teretani. Mislim da mu veganska ishrana to ni ne dozvoljava.

Ozbiljan trening na teniskom terenu + kondicioni trening dnevno, samo na bobicama, semenkama, salaticama, voću i povrću, to je jednostavno nemoguće. Ili je moguće uz svakodnevni kolaps organizma i onesvešćivanje.

FAKE domacica...anica

pre 6 godina

Zox
Samo da ti kazem da i boranija ume biti ukusna, i da jedan od te boranije ima i MC i zavrsni masters. Da li si svestan sta si napisao?
(anica, 23. april 2017 20:26)

Kako da nije svestan? Covek samog sebe poziva kod tebe na kuvanu boraniju a ti se pravis luda. Stalno nesto kuvas, "pozivas", a nikako nekog i da ugostis.

Mix

pre 6 godina

Meni je fascinantno koliko truda ulazu i Rafa i Federer i svaka cast na rezultatima,ali je takodje fascinantno kako Novaka,koji realno igra sa 50% svojih mogucnosti,jedva dobije Gofan,koji je jedan od najboljih na turu ove i prosle godine.Samo malo motivacije Novaku treba,samo je problem gde je naci,posle 4 uzastopno osvojena GSa?

B92 najgori tabloid /uskoro bankrot

pre 6 godina

10 naslova na jednom mastersu neće osvojiti više nikada nitko,ka ni 9 naslova(zasada) na RGu,to su ostvarenja za sva vremena,prije će neki indijanac u NBA zabiti 101 koš i srušiti Chamberlaina.
(Rocky Balboa, 23. april 2017 17:20)
Tkoliko naslova ima Cilic?
Rafi cestitke za osvojenu titulu!

bik sa Maljorke

pre 6 godina

Čestitam majstore, ne filozofiraš nego igraš.
(Maja, 23. april 2017 23:06)

Ima li koji bik filozof?
Velik k'o bik, jak k'o bik i skoro isto toliko pametan.

Veliki i mali šampioni

pre 6 godina

Vidi se da ko u svojim tridesetim igra sa ovakvim žarom i strašću za pobedama i trofejima to može prvenstveno zbog ogromne ljubavi prema tenisu, a to su Nadal i Federer. Zato su i najveći.

Dok neko, bukvalno čim je napunio 29 godina života i dovoljno svoje džepove, odmah je izgubio svaku motivaciju i želju za takmičenjem i pobeđivanjem. Vidi se jasno da njemu glavni motiv nije ljubav prema bavljenju tenisom i maksimalni uspeh u tenisu, nego novac. Kada novac više nije motiv (jer ga ima više nego dovoljno) onda nema više motiva ni za tenisom, nego se izmišljaju drugi "prioriteti". E, zato takvi igrači i ne zaslužuju opšte poštovanje navijača širom sveta, nego eventualno lokalnih iz samo zemljačkih, patriotskih razloga.

Danijel

pre 6 godina

Svaka čast ali nema zara kada ne igraju velika trojka u finalu..
Iskreno veliki sa ljubitelj tenisa sli nisam gledso mec.. bilo mi je neinteresanto.. bez zara

anica

pre 6 godina

Koji Fonjini bote? Govorimo o najveca tri igraca tenisa. Glavni parametar jesu KOMPLET SLEMOVI...jel tebi bolja lepinja ili komplet lepinja? Covek ima jedno polufinale RG, vidim Federer NIJE osvojio zlato na Olimpijadi, pa je GOAT... Novak ima bronzu. Naravno da se gleda pobeda protiv Nadala na RG jer je kralj sljake...Novak je nanizao preko 200nedelja u jakoj konkurenciji...i osvojio 4 vezna slema. pojakutio ih oko 100x. Zao mi je bote ali uz Federera i Nadala ide Djokovic. Da Nole ema RG bio bi iza amprasa zbog ta dva slema manje, ovako kad Sampras kompletira slemove i udje u jedno finale RG bice ispred Novaka. Kme kme

bariloche

pre 6 godina

Jedino mogu da kazem da sam imao tu srecu da gledam Rafaela Nadala kako mu je napredovala karijera!Svaka cast legendo iskreno uzivao sam danas u prenosu a u publici:MUK! Posto je federeromanija u toku evo kako stoje stvari kad su osvojene titule na MC u pitanju: Nadal 10 titula, Djokovic 2, Fedja Rodja 0.

LOL

pre 6 godina

Citam ove komentare 50% o Djokovicu? Pa Rafa je uzeo turnir zar ne? Kakve veze ima Djokovic sa ovim? Ok Nole je bio svojevremeno odlican igrac, i na tome hvala i svaka cast, ali zar nije suludo pominjati Novaka na svakoj vesti o tenisu, a covek danas grli drvece, pronalazi ljubav za sve nas...pa njegovi dogadjaji u zivotu su za rubriku zivot..zena..i tako to.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Realno, 23. april 2017 17:35)

Koliko vidim pa i ti se sit isprica o Djokovicu .

anica

pre 6 godina

Zox
Samo da ti kazem da i boranija ume biti ukusna, i da jedan od te boranije ima i MC i zavrsni masters. Da li si svestan sta si napisao?

Dragan

pre 6 godina

Nadal je potvrdio da mu nema premca na sljaci.Jedini je Novak koji moze da ga dobije na sljaci i to je pokazao bas u MK, i na RG. Svi ostali mogu samo da mu pruze ruku na mrezi.Novak je posustao posle dobijenog RG, i to se vidi naveliko.Daj boze da se vrati u onu staru formu, kada ih je sviju dobijao na svim podlogama.Bice vrlo interesantno, u nastavku sezone.Ne otpisujte Novaka, on se sigurno vraca jos jaci i sveziji.

limunada

pre 6 godina

Prvi i verovatno jedini koji ce ikada biti. Svaka cast! Definitivno kralj sljake i sudeci po njegovoj igri bice i prvi dvocifreni vlasnik RGa za mesec i po dana. Ne vidim ko mu moze uzeti dva seta a kamoli ga pobediti tamo trenutno.

v

pre 6 godina

Svaka cast, cestitam. Fenomenalan uspeh i novi rekord. Mora se odati priznanje za ovo. Jedino sto zelim je da se Novak probudi i da sve kulminira u vidu finala izmedju njih dvojice na RG. Pa kom opanci, kom obojci. Gleda mi se neizvesma i ljuta borba. A ne ovako...

tennis

pre 6 godina

Nadal je najveći teniser svih vremena, jedini koji je osvajao sve turnire na kojima je učestvovao. Potcenjuje se olimpijski turnir zato što ga ni Federer nikad nije osvojio i neće. Da je taj turnir nebitan, ne bi ni pokušavao, zar ne? U nipodaštavanju olimpijskog turnira su združeni Đokovićevi i Federerovi navijači, njima je to grožđe kiselo.
(Džole, 24. april 2017 00:46)

E Džole, Džole ... nije baš tako. Kiksnuo si već kod mastersa. Nadalu fale tri i to: Miami, Shanghai i Paris. I završni turnir u Londonu nikada nije osvojio. Toliko.

Posmatrac

pre 6 godina

Vi se prepucavate!
ISTORIJA SE PONAVLJA KAO UVEK. 1)Nadal kralj sljake.2) Federer kralj betona i trave. 3)Novak cisto kralj betona. Sto govori o nestvarnoj dominaciji trojice tenisera na svetu kao da u skorijoj buducnosti nece biti takva prilika da se vidi.

B92 najgori tabloid /uskoro bankrot

pre 6 godina

Nadal je ocekivano pobedio,ali sam ocekivao da ce Ramos pruziti veci otpor i da ce dobro namuciti kralja sljake. Ali nista od toga.
(nenad, 23. april 2017 17:08)
Rafu je Goffin trebao da namuci, ali avaj propala bi promocija koju ATP odavno radi ..

U svakom slucaju na kraju brojke ostanu.. Zaista impresivne 70 titula 29 na mastersima, 50 na sljaci gde preskace legendarnog Vilasa. Cestitke!

ninja

pre 6 godina

Nadal ako ovako nastavi ove godine prvi favorit RG, a vrlo verovatno će igrati finala i na Vimbldonu i USOpenu uz malo sreće u žrebu, posebno ako Marej nastavi da tone. Federer će, ubeđen sam, igrati finale Vimbldona.

Đoković je do trećeg seta sa Gofanom u Monte Karlu odigrao ukupno 8 neizvesnih setova sa oscilacijama (3 sa Simonom,3 sa KarenjoBustom i 2 sa Gofanom), a onda je u trećem setu vodio sa 4:2 i potrošio snagu i na kraju izgubio meč sa 7:5 od igrača koji ima 68kg (7kg manje) i koji je ceo meč imao jače i preciznije udarce i lakše igrao dok je Đoković dahtao i stenjao kao WTA teniserka. Dakle, Đoković je igrao 9 setova (5 dobio 4 izgubio) i eliminisan je. Na Grenslemovima da bi ih osvojio, pobednik mora da odigra minimalno 21 set (sve pobede 3:0), do max. 35 setova (sve pobede 3:2). Sa sadašnjom formom (prema rezultatu iz MK) Đoković ima snage samo za poraz (uz neizvesnu borbu) u drugom kolu svakog GS. Đokovićev pad fizičke spreme je KA TA STRO FA LAN.

rile

pre 6 godina

profesor rodzer je tu a ako je ovo znak da se rafa vraca sjajno... jos mari i nole da se umiju ladnom vodom i eto nama zabave... dokon narod sta ces:)

xxx7

pre 6 godina

Novak je bolji i sada.Kada je nadal pao svi pricaju kraj je karijere a sada jedan turnir je osvojio i to protiv koga?
(milutin, 23. april 2017 17:24)
Novak nije bolji, a drugo, svi su ucestvovali na turniru (Novak,Marej...), nije Rafa kriv sto su ispali, i trece, igrao je vec tri finala ove godine Ao, akapulko i Majami, tako da je bilo samo pitanje kad ce doci titula.

Džole

pre 6 godina

Nadal je najveći teniser svih vremena, jedini koji je osvajao sve turnire na kojima je učestvovao. Potcenjuje se olimpijski turnir zato što ga ni Federer nikad nije osvojio i neće. Da je taj turnir nebitan, ne bi ni pokušavao, zar ne? U nipodaštavanju olimpijskog turnira su združeni Đokovićevi i Federerovi navijači, njima je to grožđe kiselo.

samo pitam

pre 6 godina

@Neka pogledaju Murray i Čikan kako se igra protiv Ramosa. Svaka čast Rafa! Sada je negdje na 90% svojih mogućnosti od prje dvije-tri godine s tendecijom na više.
(Spectator, 23. april 2017 18:39)

Jel to na 90 %za svaki slučaj, ako ga pobedi Novak ili Federer?
Ili je na 90% ako tesno pobedi pa je onda priča šta bi im tek uradio da je na 100%?

I da sigurno ga niko nikad ne bi pobedio da nije povređen jel da?
Ustvari svaki poraz od bilo koga ikada bio je povređen?

Shvatate li vi svi koliko ste bolesni kad nipodaštavate bilo Nadala Novaka ili Federera.? Dakle šta god vi pisali njih trojica su za sada najbolji svih vremena.

Realno

pre 6 godina

Citam ove komentare 50% o Djokovicu? Pa Rafa je uzeo turnir zar ne? Kakve veze ima Djokovic sa ovim? Ok Nole je bio svojevremeno odlican igrac, i na tome hvala i svaka cast, ali zar nije suludo pominjati Novaka na svakoj vesti o tenisu, a covek danas grli drvece, pronalazi ljubav za sve nas...pa njegovi dogadjaji u zivotu su za rubriku zivot..zena..i tako to.

Andjela

pre 6 godina

Ma šta kažete, da nije po 10 put, postao šanpion tako što su mu sudije namincavale....ha, ha, ha!
On je "kralj" šljake zato što ume da KONTROLIŠE lopticu, zna da izvede sve vrste udaraca, menja stalno ritam igre, maksimalno se služi svim vrstama rotacije.. (znači "kranj šljake" uprkos prosečnom servisu).

VamosRafa

pre 6 godina

Pravi uzor za sve sportiste - najveći borac koji ostavlja srce na terenu, fenomenalan čovek i najbolji teniser ikada. Čeka te još mnogo titula legendo, samo napred!

stvarno

pre 6 godina

Je li realno da ima ljudi koji veruju da ce Djokovic igrati finale Garosa ili cak uzeti titulu. Covek ne moze da se sastavi. Prolazi kroz istu krizu koju su imali Federer i Nadal. To je prirodno, ide sa godinama, puno se trosio. Sad ide period patnje, pa oporavka i uzdizanja. Tako je to.

Ivan

pre 6 godina

Bravo Rafa! Drago mi je sto sam mogao da gledam da neko ispisuje istoriju. Nadal je i prestigao Giljerma Vilasa po broju titula na sljaci i time postao najuspesniji teniser u istoriji na sljaci.

Matteo

pre 6 godina

Realno zasluzio je u dobroj je formi cijele godine do sada,samo sto ga je Fedex dobijao inace imao bi vise titula,Rim Madrid slede sada jel da? Osvaja i to lagano jer nema konkurenciju Djoka i drustvo spavaju jos uvek nazalost..

Max

pre 6 godina

Ljudi,nisam od onih sto pljuju Novaka,postujem ga zbog svega sto je postigao,ali prestanite da lupate kako ce Novak najednom da se probudi i da pobedjuje.Njemu treba bar 6 meseci da se fizicki povrati,dobije misice,podigne malo kilazu,ojaca udarce i poboljsa kretanje. I plus psihicki da se vrati tenisu. E sad kolike su sanse da se to desi,videcemo. Tu je i faktor brak,ako su istinite price da mu je komunikacina sa zenom takodje problem.A ako pogledate njen instagram jasno je i zasto

biti normalan

pre 6 godina

Koliko ovde ima ljudi sa problemima: dopinguje se, ATP mu namesta, NIKE mu namesta, slabi protivnici, omalovazanje Novaka (?!?), i svasta jos, bez ikakve veze sa cinjenicama i logikom. Ako ne zelite da komentarisete igru, ili odate postovanje izuzetnom uspehu, bar pokusajte argumentovano da mu osporite kvalitet, a ne na nivou uvredjenih, sujevernih, zaverama opterecenih neznalica.

Goran

pre 6 godina

Ova nova Nadalova titula ide teniskim strucnjacima koji Ga penzionisu vec nekoliko godina i savjetuju da najuri ujaka kao trenara. Lijep odgovor svim mrziteljima najveceg borca u istoriji sporta.

Pera

pre 6 godina

Bravo, veliki je šampion Rafa. Ranije sam bio opterećen Novakom i samo sam njega pratio. U poslednje vreme sa uživanjem pratim tenis, Rafu, Rodžera, ne nerviram se i ne merim pritisak posle svakog meča. Milina.

realnost

pre 6 godina

Najsmesniji su mi komentari kada se neko od trojice najvecih (Federer, Djokovic, Nadal) u istoriji ovog sporta nipodastavaju... Konkretno za Rafu je bilo on je van sljake prosecan teniser, da mu nije sljake ne bi bio niko i nista itd itd... Pa gospodo ako je prosek osvojiti na tri ostala grendslema 5 titula i 8 mastersa na betonu, onda ste vi svi najuspesniji u univerzumu... P.S. Bravo za Nadala, to je pravi sampion vracao se uvek posle bolnih poraza!

Mikii

pre 6 godina

Sem ako nisi ostrašćen ili glup jasno ti je da Nadal nije sem na šljaci bolji od Novaka a i to je pitanje.(neutralan nenavijac, 23. april 2017 22:48)

Nadal u top formi je za Djokovica Bo(r)g na sljaci. Samo sto vas ima puno koji tenis pratite od 2011. na ovamo i ne znate kakva je to zver od igraca bila u periodu 2005-2010.

Sinisa

pre 6 godina

Usudjujem se reci da ovaj rekord vise niko nece oboriti,10 titula na jednom turniru,nevjeorvatno.Najbolji igrac na sljaci svih vremena.Respekt za velikog sampiona koji se nikada ne predaje.Koliko samo izgunbljenih meceva u poslednjih godinu dana,dodje do finala i onda gubi,samo od Federera ove sezone je izgubio 2 finala ali on nikada ne klone duhom,nego nastavlja dalje,zaista svaka cast,pravi primer.Novka treba da se ugleda na Rafu,definitivno.

Последњи Мохиканац

pre 6 godina

Најбољи тенисер на шљаци свих времена! Јубиларна 50-а титула, једна више од Гиљерма Виљаса. Хауг!

Spectator

pre 6 godina

Neka pogledaju Murray i Čikan kako se igra protiv Ramosa. Svaka čast Rafa! Sada je negdje na 90% svojih mogućnosti od prje dvije-tri godine s tendecijom na više.

Spectator

pre 6 godina

@Beobrad, da izgubio je dobiveni match protiv Goffinom, ali je zato dva puta prije toga napravio u trećem setu re-break protiv Simona i protiv Buste. Inače, Novak ima trenutno malo peha, loptice koje su prije godinu-dvije padale na crte, sada padaju van terena a i samopouzdanje mu trenutno nije top. To je najbolje pokazao jednim ironičnim smiješkom, pokazujući reketom da je Goffin obrisao base line, međutim, kamere su nama, gledateljima, pokazale, da je loptica bila nejmanje 10-15 cm u terenu. Govor tijela mu traži alibi, a to nije više Novak od prije godinu-dvije.

Rocky Balboa

pre 6 godina

10 naslova na jednom mastersu neće osvojiti više nikada nitko,ka ni 9 naslova(zasada) na RGu,to su ostvarenja za sva vremena,prije će neki indijanac u NBA zabiti 101 koš i srušiti Chamberlaina.

anica

pre 6 godina

Kakav tenis Rafe, bravo!
Veliki uspeh, 10.titula ovde, udarci odlicni, bice Rafa favorit na svim turnirima na sljaci, i ne bi me iznenadilo da uzme RG ako se Novak ne probudi.
Lepse mu sa stomakom nego bez, iskreno!:)

Posmatrac

pre 6 godina

Svaka cast Rafi.Brojke fascinantne!" A kako stvari stoje ima priliku da osvoji Barselonu 10 put pa Rg takodje a onda da mu zafali samo dva puta Rim da upotpuni brojku sa 10 ukupno naravno Madrid vrlo tesko da ce stici do te brojke al na tri mastersa jednom GS biti dvocifren to nikom nece poci za ruku. Ni Novaku ni Federeru a kamoli ostalim.

Tennisman

pre 6 godina

Kakva dominacija, ovo ce se tesko ponoviti, posle povreda, svega i svacega on se vratio, kapa dole svaka cast. Zadnje dve sezone su ga zadesile povrede, kljucna je bila u Mepburnu protiv Stena jer je tad dominirao, uzimao sve, ali on se vratio. Vamos