Ponedeljak, 20.03.2017.

14:48

Agasi: Novaka muči nešto što je iza 'kulisa'

Legendarni američki teniser Andre Agasi smatra da Novak Đoković ima privatnih problema koji utiču na njegovu formu.

Izvor: ÐN

Agasi: Novaka muèi nešto što je iza 'kulisa' IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

116 Komentari

Sortiraj po:

Joc@

pre 7 godina

@ (magneto paris, 02:19)

Bravo Brate. To je to. Ipak, možda se dosete kako da od Noleta načine
koku koja nosi zlatna jaja. Npr. tako da ga prefarbaju svojim
bojama, ili pridodaju svog trenera. Može biti on njima
još od koristi.

magneto paris

pre 7 godina

Samo na TV pravima prenosa teniskih turnira dominacijom Đokovića prethodnih 5-6 godina, moćne svetske TV kuće su zaradile dosta manje novca nego u periodu 2006-2011. kada je hype-ovan rivalitet Federer Nadal. Ako veliki sponzori (npr.Nike) počnu da zarađuju sve manje, onda gube i drugi u lancu, a to može da traje samo neko vreme.

Tenis je ogroman globalni biznis i svako ko doprinosi rastu tog biznisa (bilo koje nacionalnosti da je teniser) je dobrodošao kao lider. Ako ne doprinosi, posle nekog vremena nađu način da ga marginalizuju.

Đoković je sigurno diskretno (verovatno preko nekog ličnog prijatelja tipa R.Brenson) "zamoljen" da prikoči. On je obećao da će to da uradi čim osvoji RG2016 (koji je btw bio namešten), i sada to i radi. Ubeđen sam 100% da je Marej isprojektovan kao novi No.1, jer on sam nije platio povratak Lendla za trenera već je to uradio uz pomoć Britanske federacije. Pa šta mislite, koliko je bilo samopouzdanje Mareja posle 5 izgubljenih GS finala od Đokovića i jedno poklonjeno Vimbldonsko (u čast susreta T.Nikolić-D.Kameron).

Sada se do maksimuma forsira marketinški potencijal Federera (jer mladih moćnih tenisera koji privlače publiku nema), pa dokle izdrži.

Videćemo koliko će Đoković (koji nije ni lud ni glup, već pod pritiskom) da i dalje učestvuje u ovome. Lično mislim da će se ubrzo povući.

Wong

pre 7 godina

Ja ne vjerujem u ove gluposti da Novaka tjeraju da gubi jer ne žele da Srbin bude prvi. To je već kretenizam. Ali vjerujem da postoje manipulacije, jer ATP-u nikako ne odgovara da jedan isti igrač dominira godinama. Sad me niko ne može ubijediti da je slučajnost onako jadan skor Federera protiv Nadala. Prije, dok sam vjerovao da je sve čisto, mislio sam da Federer za Nadalovu igru jednostavno nema odbranu. Sad kad gledam te mečeve između njih dvojice u kojima ga je Nadal smlatio, uopšte kod Federera ne vidim napad, žustrinu, volju za pobjedom. Samo se bespomoćno brani, dok ovaj ispaljuje lopticu 200 na sat.
Ljudi, mislite li vi da je Nole, koji je dokazao da je borac i mentalna gromada, sebi dopustio da mu na karijeru utiču jedan španski sektaš ili žena sklona filozofiji? Mislite da je lud da promijeni kvalitetnu ishranu i krene u isposničku dijetu? I ako mislite da se je Novak "zasitio" tenisa, kako to da se nije zasitio stotinu puta do sad, kad je postizao ogromne uspjehe? Nije se zasitio poslije fantastične 2011. godine. Nije se zasitio poslije desetog slema. A "zasitio" se je kad je u 29-oj godini došao na 6 slemova do najboljeg svih vremena, i to faktički bez konkurencije? Pa ako se je "zasitio" u Parizu, što je onda Olimpijadu igrao sa onakvim žarom? Zašto je od Pariza do sad odigrao par fantastičnih mečeva, ako se je "zasitio"? Ko se "zasiti", taj gubi u prvim kolima. Onako razbiti nikad boljeg Mareja u januaru, ono može samo neko ko igra sa žarom.

Vladan R

pre 7 godina

http://www.novosti.rs/vesti/sport.296.html:630473-Djokovic-Necu-odustati-od-dijete

Kada procitate gore navedeni intervju, koji sam ja tek danas procitao, vise je nego jasno otkud kriza i da je Novak na neki nacin bar sto se tenisa tice zastranio. Tesko da ce, sa ovakvim stavom i rezimom zivota, bar po mom misljenju, ikada vratiti, makar i na priblizan nivo igre, na koji nas je navikao poslednjih godina. Posebno kad se tome doda i onaj Spanac, u strucnom stabu, za koga mi jos uvek nije jasno sta predstavlja i koja mu je funkcija. Da ne bude zabune, Novakovo iskljucivo pravo je da odluci, kako ce ziveti, kako ce se hraniti, koliko trenarati, cije savete slusati. Sa druge strane, ne moze nejgovim fanovima da ne bude krivo, i da ne izraze zaljenje, ako uoce da je to pogresno. Mozda je ideja o toj novoj dijeti i veganskoj ishrani, bas njegova, ali sa druge strane deluje cudno da se na to opredelio u trenucima kada je to pocela na sva zvona, da po raznim forumima propagira, vec duze tako opredeljena mu supruga. Ponavljam sta god da bilo, kako god i na koji god nacin da je to odlucio, apsolutno je njegovo pravo, posebno ako se radi o njegovom zdravlju. Ipak ne mogu da primetim i da kazem da mozda i nije u pravu, tj da je prethodni rezim ishrane, na osnovu svega vidjenog od 2011 pa do sredine 2016, delovao bas odlicno, a da u poslednjih skoro godinu dana na terenu deluje isrpljeno, ispijeno, slabasno. Pre svega u odnosu na ono, sto je na terenu prikazivao u prvo navedenom periodu.

zainteresovani

pre 7 godina

@ (stara škola, 20. mart 2017 19:42)
Nole prepravlja svetsku istoriju, ona mudrost "iza svakog uspešnog muškarca stoji žena" pada u vodu.

Hej, hej, 'stara skolo', Jetza = Melinda! :)

Gates je planirao pričekati još četvrt stoljeća dok svoj novac ne počne dijeliti drugima. Ipak, predomislio se već sljedeće godine i u samo tri godine postao treći najdarežljiviji filantrop u SAD-u. Naime, u međuvremenu se oženio i po prvi puta postao otac i to djevojčice. Gates je u nekoliko navrata priznao da su dvije članice njegove obitelji - majka Mary te supruga Melinda - bile najveći uzrok njegovog filantropskog uzleta. Prilikom jednog govora rekao je čak kako supruga nikada nije prestala vršiti pritisak na njega da učini više za druge. Unatoč tome što je on taj koji zarađuje, ona je ta koja drži konce u rukama. A čak se i pobrinula da na dobrotvornim zabavama za milijardere, koje je Gates priređivao, budu pozvane i njihove supruge.

Mastoor

pre 7 godina

Agasi treba da se zavuče u mišiju rupu.U svojoj knjizi je priznao da je bio dopingovan kada se "čudesno "vratio i osvojio grand slem.fuj
(Jelena, 20. mart 2017 18:07)

Moram da ti kazem da sam tu knjigu sa zadovoljstvom procitao od pocetka do kraja. Jedna od svega dve teniske knjige koje sam uspeo da docitam, uz Bekerovu koja je bas tanka, jedva jedan vikend citanja. Obe preporucujem svakom ljubitelju tenisa voleo ovu dvojicu ili ne. Nigde u knjizi ne pise da se Agasi ikada dopingovao, a te zadnje slemove je osvajao pod inekcijama za bolove. Pise takodje i da je bio pozitivan na nedozvoljeno sredstvo i da je slagao da je to uzeo slucajno, podmetnuo mu drugar u pice, ali niti je to bio doping koji bi mu pomogao da osvoji nesto niti je ista osvojio u vreme kada se drogirao.

audi 5cyl

pre 7 godina

Ne mogu sad da nađem studiju ali uradili Danci cakum pakum istraživanje na desetak hiljada parova i dokazali da verni muškarci kojima žene zvocaju žive u proseku deset godina kraće od često nevernih kojima žene zvocaju i onih kojima žene ne zvocaju.
Dakle, voleti nekog i biti principijelan može da te otera u grob deset godina ranije, a da ne govorimo o kvalitetu života. Tako da, Nole, znaš šta ti je činiti.
A ova priča o ishrani je po meni šuplja i zvuči pomalo kao religija za mene. Razumem problem sa glutenom, imam ga i ja, razumem da ne jede brancin (lubin) jer ribolov ubija i delfine i da izbegava palmino ulje jer se zbog istog krče tropske šume u kojima žive orangutani, ali zbog ubeđenja, to je nešto već sasvim drugo. Nije on jedini vrhunski sportista u godinama (a nije ni u godinama realno), jedini je koji tako jede.

Boca

pre 7 godina

Znate koliko se Novak sekira zbog kompleksasha sa komentara? Ne moze mirno da spava koliko ga dusa boli, sto ste vi unezvijereni, hehe.

Zoran

pre 7 godina

ovde su neke stvari preuvelicane . djokovic je trenirao sigurno za vreme bombardovanja ali da je bas cistio teren od srapnela bombi cisto sumnjam ,malo je preuvelicano sve to .
(zoran ivkovic, 20. mart 2017 20:33)

Lepi, jesi čuo za metafore u izražavanju? Ti si sad kao zamislio Đokovića kalo lopatom sakuplja delove i deliće bombi i raketa, tovari u kolica "na jedan točak" i odvozi na otbad da sakupi kintu da plati sat na terenu....


Bože kako smešnih ljudi ima!

nosi fenjer,navija za fener

pre 7 godina

(@
možda probati da ne jedeš ti?
reci nekom da je bot sa tako pavimtu komentarima pokazuje ozbiljnu filijukopro.

sasho

pre 7 godina

Ono što se nalazi iza kulisa je to da se čika Federeru nameštaju mečevi i da Novak ne želi da se zamara i nervira po takvim turnirima.Usput Federer će doći na 1 mesto,a da možda ne odigra ni jedan meč sa Novakom.Trenutno Novak vodi 23-22 u pobedama.Ovo vam je istina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pik

pre 7 godina

@Maja
Da dijeta je baš urodila plodom!Pokreti su mu brži i odredjeniji i može ih iskoristiti da što brže pokupi stvari i napusti teren poslije poraza!!!

fantom

pre 7 godina

Pošto je čistio teren od šrapnela bombi, siguran sam da razume koliko život može da bude težak.

Ovo je izjavio jedan Amerikanac sa jermenskim korenima, ovom rečenicom Agasi me kupio za sva vremena. Svaka čast Andre majstore.

Maja

pre 7 godina

Nađoh nešto što je rekao u oktobru prošle godine i sve objasnio.

- Nisam na specijalnoj ishrani zbog tenisa i da bih pobeđivao mečeve, već zato što je to dobro za moje telo. Ta dijeta je odraz mog načina života. Neću odustati od nje zato što mi više nije prioritet da pobeđujem, osvajam titule i budem najbolji na svetu - još jednom je Novak potvrdio svoj stav da je otvorio novu stranicu u karijeri.

- Izgubio sam kilograme, ali mi je ova ishrana pomogla da moji pokreti postanu brži i određeniji, a ja se osećam sjajno zbog toga.

Treba li nešto dodati?

Педро

pre 7 godina

Sve je pritiv Noloa, zar ne? Svi su protiv Noloa? Samo je Nolo, sirimah, nedužan, naivan ... uf, uf!
(Roksa, 20. mart 2017 20:21)

Ау која гробарска фрустрација и немоћ нам стижу директно из Загреба! Очигледна последица дугогодишњег чупања косе из недеље у недељу!! Ово је озбиљније него што је ико мислио..

No18e

pre 7 godina

Niko u Srbiji ne sme da kaze nista ruzno o Novaku Djokovicu. Njegovo mentalno stanje (poslednjih 9 meseci) ne moze da se komentarise drugacije nego ruznjikavom do ruznom konotacijom. Hokejaske izmene u lozi su znak da je postao jezivo tast i sujetan. Scena sa suprugom Jelenom je dokaz da je brake iz bajke farsa. Drugim recima ako ne smemo da pricamo lose o Novaku, proglasimo ga za svetu kravu pre toga.

Dragan

pre 7 godina

@Deda Laza.
Ako citas sve komentare sa ovoga sajta, zamolio bih te da nikoga nevredjas.Gdje si tolike godine proveo, da nemas respekta kada tako nesto kazes.Pamet ide za godinama, a neznam sta je sa tobom.Pozdrav.....

zoran ivkovic

pre 7 godina

ovde su neke stvari preuvelicane . djokovic je trenirao sigurno za vreme bombardovanja ali da je bas cistio teren od srapnela bombi cisto sumnjam ,malo je preuvelicano sve to .

Dragana

pre 7 godina

Za Novaka navijam kad igra za reprezentaciju i to je to.Mislim da se digla prevelika prašina oko njegovih slabih igara u poslednjih nekoliko meseci,oko njegove ishrane,oko supruge,oko toga šta nosi oko vrata...Sve je to preterano.Novak je samo čovek,preforsirao se 2011 i 2015 godine i posledice su tu.Nije robot.A ako ima nešto "iza kulisa" njegovo je pravo da to ne objavljuje na sva zvona.Takodje je preterano što bacate drvlje i kamenje na njegovu suprugu a dok je Novak dobro igrao i pobedjivao dizali ste je u nebesa.Pa i ova anica je do juče pljuvala Federera i njegovu suprugu Mirku nazivala ih najpogrdnijim imenima itd.Sad je postala njihov fan.Otkud ona zna kakav je njihov brak,da li švrljaju sa strane i slično.To su besmislice.Mi koji volimo da pratimo tenis i ne treba da znamo takve stvari,to je irelevantno.Spustite se na zemlju malo,teško će bilo ko dostići Federera a vi Novakovi navijači budite uz njega i kad ne ide,ne otpisujte ga tako lako kao što ste Federera u penziju slali još pre 4,5 godina a pogledajte ga sad.

Tutankamon

pre 7 godina

@Vuk, ako te dobro razumijem čovjek koji je osvojio 60 titula, sve GS (osam titula), olimpijsko zlato, 3-4 puta DC nije kompetentan da priča o Novaku? Ma bravo veliki magu ove igre.

Maja

pre 7 godina

Jednog dana, kada to i ne bude toliko važno (lova od sponzora) saznaćemo istinu. I tada će na ovom forumu da nastupi prepirka, jesam li vam rekao da je bila žena u pitanju. :)

Mile

pre 7 godina

Ma kakve vise mistifikacije, nema tu bilo kakve enigme-tenis se poprilicno promenio u poslednje vreme. Sve vise se pridaje paznja snazi i jacini udaraca, servisa ponajvise, a manje taktici. Nole igra igru sa beskonacno prebacivanja i tu je najbolji na svetu, ali toga vise nema. Igra se na 5-6 prebacivanja i odmah sledi viner ili izlazak na mrezu. Nole tome ne moze da parira, pa i ne cudi zasto ga dobijaju udaraci tipa Kverija, Kirjosa, Cilica, Istomina, zamalo Andersona...a sa druge strane bez problema pobedjuje Keia, Gaskea, Mareja, Nadala i ostale "neudarace". Zbog toga mu je i Sten vise puta bio fatalan. Trenutno,Nole treba da se moli da mu ne zapadne Fed na nekom turniru jer bi to bilo brutalno po njega. Jednostavno, moramo se pomiriti sa činjenicom da Nole nema odgovor na najnovija kretanja u tenisu.

@

pre 7 godina

@evo ovo je u pitanju
Moglo bi to da prodje da ne postoji neko mnogo mnogo veci i uspesniji od njega ko pokazuje i dokazuje da nema zasicenja. Ako Federer sa 18 GS i 90 titula nije zasicen, onda ti teorija o Nolou pada u vodu.

Jelena

pre 7 godina

Agasi treba da se zavuče u mišiju rupu.U svojoj knjizi je priznao da je bio dopingovan kada se "čudesno "vratio i osvojio grand slem.fuj

E Agasi, Agasi..

pre 7 godina

Ma da..povreda lakta kod Novaka je nešto mentalno, izakulisno, neka žešća mistika koju sa ekipom vešto krije...
A povreda kod Mareja? Eee, pa to je druga stvar. To je miks superlativa nenadmašnih veština, spreme i koječega..

Vuk

pre 7 godina

Agasi nikad nije bio ni blizu onome sto je Novak postigao. Naravno da nije lako inspiraciju posto sve zivo osvojite. Da sam Novak, zanemario bih sta ovaj sarlatan prica. Pre bih poslusao Samprasa.

evo ovo je u pitanju

pre 7 godina

Ja vam akzem o cemu se radi, a vi necete da objavite. Covek osvojio sve sto se moze osvojiti, onda je doziveo tzv burnout, i sad mu se tenis gadi. "Kada Aleksandar (Veliki) vide da nema vise sta da osvaja, sede i poce da place". To je to. Nema iz toga povratka.

buža

pre 7 godina

Volem pARTizan, 20. mart 2017 16:32)

dao sam ti + jer si ubo u srz problema (barem ja tako mislim), ali ne mogu zamisliti da netko u hrvatskoj kaze da navija za Samprasa a ne za Ivanisevica kao sto ti pises da navijas za Federera, ne postoji!!!

Dragan

pre 7 godina

Ovaj portal nezna nista o tenisu, osim da ne pise o Novaku svaki dan.Sada.i ovaj Agasi.Kakvih on ima problema, sto to nekaze.Najlakse je sada napadati na Novaka.On to nije zasluzio.Pustite coveka na miru.Svima je jasno da Novak ima problema, zato i neigra na svom nivou.Samo da ne zavrsi kao Vavrinka i njrgova dama, koja ga je bodrila vise od 5 godina na svakom turniru.Novace budi jaki i nedozvoli takve gluposti.Nema ziva coveka kojo nema nekih problema.Pozdrav za Novaka, velikoga legendu beloga sporta.

tenis

pre 7 godina

Problem je u tome sto je Jelena umislila da je lejdi Di, ok tu si, skrenula si paznju na sebe ko zna gde bi bila da je nije Nole ozenio. A sad pusti coveka da radi ono sto najbolje zna, za 10god kad covek zavrsi karjeru onda je 100% tvoj, sad mu pruzaj podrsku i smanji dozivljaj covek izgubi tri grnd slema zbog tebe.

tenis

pre 7 godina

Problem je u tome sto je Jelena umislila da je lejdi Di, ok tu si, skrenula si paznju na sebe ko zna gde bi bila da je nije Nole ozenio. A sad pusti coveka da radi ono sto najbolje zna, za 10god kad covek zavrsi karjeru onda je 100% tvoj, sad mu pruzaj podrsku i smanji dozivljaj covek izgubi tri grnd slema zbog tebe.

Mica

pre 7 godina

Ako ga muči žena ,Agasi najbolje zna kako je to.
Dok je bio oženjen sa glumicom Bruk Šilds karijera je krenula silaznom putanjom.
A kada je odlučio da mu je tenis bitniji i oženio Štefi Graf sve je došlo na svoje mesto.Što znači ili ćeš biti u tenisu 100% ili reket o klin jer ne može i jedno i drugo!!!

Predo

pre 7 godina

Kada to Agasi kaže, onda je sasvim moguće "da je nešto iza brda", jer to niko od njega ne može znati bolje. Meni je pao dosta puta na pamet otkako je NOvak u krizi. Ne znam koliko vas je pratilo tenis tada, ali on je nakon što je oženio Bruk Šilds pao sa prvog na negde 180-to mesto koliko se sećam. I nakon rastave i ženidbe sa Štefi Graf se ponovo vratio u vrh. Ovim uopšte ne insuiniram da Novak ima problem u braku, samo govorim o Agasijevom specifičnom iskustvu kako privatni život utiče na karijeru.

Volem pARTizan

pre 7 godina

Novak je osvojio dosta toga.On je svoj cilj postigao kada je podigao famozni RG.S druge strane u privatnom zivotu kao i kod svih obicnih ljudi nastaju problemi.To sto je u boljoj finansiskoj situaciji od 99% Srba mu daje i tu smirenost u kriticnim trenucima.Jer je obezbedio porodicu za sva vremena.Ali ljudi su ti koji druge ljude podizu i spustaju a ne novac.Kod Djokovica glavni problem je odnos izmedju roditelja i zene.Ukoliko u tom polju nema problema on je srecan covek ali cini mi se da je to problem br.1.Plus balans izmedju brace koja mogu da osete i dozu ljubomore.Koju godinama skrivaju jer se u pojedinim trenucima osete inferiorno u odnosu na heroja nacije i ljubimca cele uze i sire familije.I nikako ne mogu da zaboravim pritisak okoline koja u njemu vidi neko bozanstvo.Taj pritisak je i jedan od mogucih uzroka njegove promene ishrane i nacina zivota u opste.Onda konstantno forsiranje od pojedinih "velikih" Srba da mora da bude prvi i samo prvi.Da mora da bude bolji od Federera u svakom smislu.Onda je i normalno da covek pukne jer takav pritisak nije samo teret nego i breme.Iako navijam za Rogera zelim Novaku malo vise prostora i medijske slobode koja mu je sad potrebnija vise nego ikad pre.

superhik

pre 7 godina

Sta zena moze da napravi od coveka, pa to niko ne moze. Ako je normalna, moze da napravi najboljeg coveka a ako je neka lujka, onda i najbolji podpadnu pod njen uticaj. Zasto su vecinom muskarci alkoholicari? Pa zato kad te zena ubije u pojam, jedino ti ostaje da se opijes da zaboravis..

zainteresovani

pre 7 godina

"Pošto je čistio teren od šrapnela bombi, siguran sam da razume koliko život može da bude težak“, rekao je Agasi.

Ko mu ovo napricha? U Nemackoj?

A da adio...

pre 7 godina

Čitajući mesecima vaše ingeniozne muške komentare, došla sam do zaključka da bi najbolje bilo da se Novak reši žene tako što će da je utepa. Ili mislite da je trebao da nađe neku Mamamirku, nešto stariju i poslušniju, e pa da mu odjedared u tridesetim rodi 2x2 švajcarska blizanca. No, Novak je rođen u Beogradu, Novak je možda i bio u Nemačkoj kao klinac dok su padale bombe po vama (te vas ozbiljno poremetile), ali sigurno nije mogao svu svoju familiju, kojoj je veoma privržen (za razliku od zapadnjaka) u to vreme i da izdržava.
Zato vas lepo molim, ne lupetajte gluposti.
Ako će vam život biti lepši, ugledajte se na onog balvana koji, kao veoma uspešan radnik u Beogradskoj čistoći kod Maloga, svakodnevno ima vremena i "intelekta" da vas podstakne da se gadite Novaka i ostalih uspešnih srpskih sportista.

Mladen

pre 7 godina

Joc@

Au brale ala ti mislis da smo mi nesto bitna nacija, zasto stvaras teorije zavere samo kad su drugi teniseri u pitanju? Sad bi za Nadala rekli doping, cisti se, za Federera namesteno itd. Za naseg Novaka nista, ko zna sta se desava sa Novakom i zasto se ovako raspao fizicki i psihicki. Postuj te tudji uspeh, samo znate da pljujete, i kao svi rade protiv nas. Alo bre ljudi, sta je sa ovom zemljom, jesmo li toliko jadni postali da znamo samo da omalovazavamo i smisljamo terije zavere, dok drugi rade na sebi i ostvaruju rezultate.

Labudović

pre 7 godina

Toliko se Nolo svima nama popeo na vrh glave, toliko nas opseda da i dalje komentarišemo tog beznačajnig čoveka (odličnog tenisera, inače).

Bicu Slobodan

pre 7 godina

Tacno znam kako mu je :)
"Ti samo juris neke svoje snove. Gde smo tu ja i dete? Budi malo sa svojim detetom. Nikad nisi kuci. Ja ne mogu sve sama...."
Verujte i kamen bi poludeo :)))

Milan

pre 7 godina

Kakvi šrapneli, šta priča Agasi?! Na kraju će da ispadne da je Novak sa 12 godina ratovao na Košarama, kako je krenulo. Muči ga nešto, to se jasno vidi, a možda se samo zasitio tenisa ali odradjuje šta mora zbog obaveza koje ima prema sponzorima. Uostalom, njegova stvar i hvala mu za sve trenutke radosti koje nam je priredio. Sećam se kao klinac sam gledao svoj prvi turnir na TV, bio je to onaj Vimbldon kada je Pet Keš pobedio, mislim 1987 ili tako nešto. Nisam mogao tada ni da pomislim da ćemo imati i približno takvu tenisku veličinu jednog dana, a on ne da je to postao nego je uveliko nadmašio sve najbolje tenisere tog vremena. I sada da ga kritikujem što je pao u formi?! Nikada.

@

pre 7 godina

Ali "cistio teren od srapnela".
Koliko taj covek laze po tom svetu, to je neverovatno. Licemer jedan koji se po Nemackoj igrao tenisa dok su ovde bombe padale ide po svetu i laze kako je on bio bombardovan, nula od coveka, koristi nesrecu celog naroda za svoju promociju i jos laze.

Joc@

pre 7 godina

Zna se šta je. Da je Noletu dopuštena dominacija svetskim tenisom
na svakom turniru, prošle i ove godine, kome bi to bilo zanimljivo?
Ko bi se oduševljavao osim Srbi? (Možda još i Rusi i Kinezi...)
Ostali bi trebali da budu nemi posmatrači kako Nole praši njihove
''nepobedive legende''. Što ne ide, ne ide. Opala bi poseta
teniskim turnirima, TV prenosi, klađenja, prodaja teniske
opreme, itd. itd. Sumrak biznisa, jednostavno rečeno.
Eto to je razlog.

dado

pre 7 godina

pa ja vec duze vremena govorim da se nesto desava s noletom.
od rg on je drugi covjek.....ili je to ljubavni zivot, ili je to ishrana ili pad motiva....
problem je sto nole uporno tvrdi da ide ok, pred pocetkom turnira, odigra pokoji mec, set odlicno, podsjeti na svoje dane i onda rupa....
to se desavalo rogeru zadnjih godina, gdje je odredjen period turnira igrao super i onda jedan dan ustane na lijevu nogu i izgubi...
nole je znao ustajati na tu lijevu nogu, ali je na neke nacine uspjevao dobiti mec...sad toga vise nema...samo pogledajte gdje apdaju noletove loptice kad ima vremena da se namjesti na udarac...nema tu preciznih uglova, prave i redovne dubine...i to koristi momci tipa kyrgios koji lupa li lupa....

@

pre 7 godina

Koga briga za njegove probleme? Njegov problem je to sto je zloban, mrzi ceo svet, odvratan je zato se i sasusio onako od mrznje prema onima koji su bolji od njega (Federer, Nadal, Mari).

petarczv

pre 7 godina

Uvek sam gotivio andrea i 100% je u pravu. To bi bilo isto ko da je jordan u svom zenitu odjedanput poceo da daje 10 umesto 30p po utakmici...Nesto debelo smrdi ali sta me znamo da li je Jelena,Vrach ilimesto trece nadam se da ce se otkriti i da ce nole igrati na starom nivou jer toliki pad nije normalan. Imao je duplo vise poena od mareja sto nije bilo zabelezeno u istoriji,mislili smo da ce nole biti na prvom mestu barem jos 3-4 godine lagano...

Srx

pre 7 godina

To se zove plato, svaki profesionalni sportista ga dozivi, sad se organizam cisti, sledece godine sve krece iz pocetka. Posledica gubitka mase nije samo ishrana, Novak i pre toga vrlo slabo da je jeo meso, a kroz istu pricu su prosli i Nadal (vise puta zbog ranije pocetih ciklusa) i Federer (za doticnog se mora priznati da ima ubedljivo najbolju farmaciju i doktore iza sebe, uz talenat koji poseduje to definitivno pravi razliku)...

zapex

pre 7 godina

ovim komentarima coveku pravimo samo jos veci problem.
jer to zensko, to ne moze da iskulira i gleda svoja posla.
ubedjen sam da cita komentare, s obzirom da nista ne radi i da joj je sve dato i prineto-citanje komentara lude mase je verovatno zanimacija.

v

pre 7 godina

I ja i dalje verujem da je Novak isuvise veliki da bi se ovde sve zavrsilo. Bice on onaj stari, pa cete ovde drugu pesmu da pevate. Nesumnjivo je zastranio i ima neki problem, ali verujem da nije do te mere samodestruktivan da ne bi pronasao resenje.

@

pre 7 godina

@Eleftherios
Ne jedi! To ti je istina bote, citaj malo sta se pise po svetskim teniskim portalima. Ceka se pogodan trenutak, pa ces onda da se ceses ovde kada sve postane javno i da pricas o zaverama.

Narkoman

pre 7 godina

ja mislim da je glavni Noletov problem izbori u Srbiji kao i pitanje da li ce O da li ce Veliki Vodja ostati na vlasti svezajedno sa svojom i nasom Dragom Partijom. E dok se to ne resi Nole nece i nemoze da igra. Ipak je sudbina Zemlje Vodje i Partije najvaznija od svega pa i od samog Tenisa. Jel tako braco?

Dex

pre 7 godina

Valjda covek ima pravo da ima probleme kao sto ih svako normalan ima. A sto se tice optuzivanja zene to je tako tipicno za nas da se zena odmah okrivi. Pa ako zena moze da utice na svetskog sampiona i mentalnu gromadu onda on i ne zasluzuje da nosi tu titulu. Osim toga ona mu je bila zena i kad je drzao sva 4 GS.

Nolo botina

pre 7 godina

To i vrabci znaju da ne stima brak.
Ali ocigledno oboje rade na tome da brak opstane.Iz tog razloga Jelena je trudna i bice to sve ok. Pitanje je samo koliko je Novak emotivnu i mentalnu stetu pretrpeo. Mentalni sklop ako se poremeti , vrlo tesko se vraca u staro stanje. Naravno ovde mislim na mentalnu snagu koju je Novak imao kao gotovo nepobediv na bilo kom turnitu gde je igrao.

Cecina ćerka

pre 7 godina

Nema ništa iza kulisa posebno , stvar je psihičke prirode jer nije navikao na ovolike poraze izgubio je samopouzdanje i 1 mesto i ne može se pomiriti s tim . Dok igra um se poigrava s njim i počinje sumnjat u sebe i pobedu nadam se da će se izvući

Mrki

pre 7 godina

Novak, Novak, Novak i Novak. Ima li još koji sportista o kome pišete a da igra tako slabo u svom sportu.
Razumem dok je bio dobar da se piše o njemu i da ga hvalite, sada kad je slab pišite to što nam prikazuje a prikazuje niži nivo tenisa od Jelene Janković.
Treba pisati Novak izgubio jer je SLAB a zašto je slab to je njegov problem. Hoću da mi vrati pare za knjigu koju je kao napisao o uspehu, nisam došao do polovine a on se strmoglavio u ambis.
Znači pukao kao balon i to je to.

petarczv

pre 7 godina

Uvek sam gotivio andrea i 100% je u pravu. To bi bilo isto ko da je jordan u svom zenitu odjedanput poceo da daje 10 umesto 30p po utakmici...Nesto debelo smrdi ali sta me znamo da li je Jelena,Vrach ilimesto trece nadam se da ce se otkriti i da ce nole igrati na starom nivou jer toliki pad nije normalan. Imao je duplo vise poena od mareja sto nije bilo zabelezeno u istoriji,mislili smo da ce nole biti na prvom mestu barem jos 3-4 godine lagano...

Bicu Slobodan

pre 7 godina

Tacno znam kako mu je :)
"Ti samo juris neke svoje snove. Gde smo tu ja i dete? Budi malo sa svojim detetom. Nikad nisi kuci. Ja ne mogu sve sama...."
Verujte i kamen bi poludeo :)))

v

pre 7 godina

I ja i dalje verujem da je Novak isuvise veliki da bi se ovde sve zavrsilo. Bice on onaj stari, pa cete ovde drugu pesmu da pevate. Nesumnjivo je zastranio i ima neki problem, ali verujem da nije do te mere samodestruktivan da ne bi pronasao resenje.

Dex

pre 7 godina

Valjda covek ima pravo da ima probleme kao sto ih svako normalan ima. A sto se tice optuzivanja zene to je tako tipicno za nas da se zena odmah okrivi. Pa ako zena moze da utice na svetskog sampiona i mentalnu gromadu onda on i ne zasluzuje da nosi tu titulu. Osim toga ona mu je bila zena i kad je drzao sva 4 GS.

dado

pre 7 godina

pa ja vec duze vremena govorim da se nesto desava s noletom.
od rg on je drugi covjek.....ili je to ljubavni zivot, ili je to ishrana ili pad motiva....
problem je sto nole uporno tvrdi da ide ok, pred pocetkom turnira, odigra pokoji mec, set odlicno, podsjeti na svoje dane i onda rupa....
to se desavalo rogeru zadnjih godina, gdje je odredjen period turnira igrao super i onda jedan dan ustane na lijevu nogu i izgubi...
nole je znao ustajati na tu lijevu nogu, ali je na neke nacine uspjevao dobiti mec...sad toga vise nema...samo pogledajte gdje apdaju noletove loptice kad ima vremena da se namjesti na udarac...nema tu preciznih uglova, prave i redovne dubine...i to koristi momci tipa kyrgios koji lupa li lupa....

Predo

pre 7 godina

Kada to Agasi kaže, onda je sasvim moguće "da je nešto iza brda", jer to niko od njega ne može znati bolje. Meni je pao dosta puta na pamet otkako je NOvak u krizi. Ne znam koliko vas je pratilo tenis tada, ali on je nakon što je oženio Bruk Šilds pao sa prvog na negde 180-to mesto koliko se sećam. I nakon rastave i ženidbe sa Štefi Graf se ponovo vratio u vrh. Ovim uopšte ne insuiniram da Novak ima problem u braku, samo govorim o Agasijevom specifičnom iskustvu kako privatni život utiče na karijeru.

Nolo botina

pre 7 godina

To i vrabci znaju da ne stima brak.
Ali ocigledno oboje rade na tome da brak opstane.Iz tog razloga Jelena je trudna i bice to sve ok. Pitanje je samo koliko je Novak emotivnu i mentalnu stetu pretrpeo. Mentalni sklop ako se poremeti , vrlo tesko se vraca u staro stanje. Naravno ovde mislim na mentalnu snagu koju je Novak imao kao gotovo nepobediv na bilo kom turnitu gde je igrao.

Milan

pre 7 godina

Kakvi šrapneli, šta priča Agasi?! Na kraju će da ispadne da je Novak sa 12 godina ratovao na Košarama, kako je krenulo. Muči ga nešto, to se jasno vidi, a možda se samo zasitio tenisa ali odradjuje šta mora zbog obaveza koje ima prema sponzorima. Uostalom, njegova stvar i hvala mu za sve trenutke radosti koje nam je priredio. Sećam se kao klinac sam gledao svoj prvi turnir na TV, bio je to onaj Vimbldon kada je Pet Keš pobedio, mislim 1987 ili tako nešto. Nisam mogao tada ni da pomislim da ćemo imati i približno takvu tenisku veličinu jednog dana, a on ne da je to postao nego je uveliko nadmašio sve najbolje tenisere tog vremena. I sada da ga kritikujem što je pao u formi?! Nikada.

tenis

pre 7 godina

Problem je u tome sto je Jelena umislila da je lejdi Di, ok tu si, skrenula si paznju na sebe ko zna gde bi bila da je nije Nole ozenio. A sad pusti coveka da radi ono sto najbolje zna, za 10god kad covek zavrsi karjeru onda je 100% tvoj, sad mu pruzaj podrsku i smanji dozivljaj covek izgubi tri grnd slema zbog tebe.

Mica

pre 7 godina

Ako ga muči žena ,Agasi najbolje zna kako je to.
Dok je bio oženjen sa glumicom Bruk Šilds karijera je krenula silaznom putanjom.
A kada je odlučio da mu je tenis bitniji i oženio Štefi Graf sve je došlo na svoje mesto.Što znači ili ćeš biti u tenisu 100% ili reket o klin jer ne može i jedno i drugo!!!

Cecina ćerka

pre 7 godina

Nema ništa iza kulisa posebno , stvar je psihičke prirode jer nije navikao na ovolike poraze izgubio je samopouzdanje i 1 mesto i ne može se pomiriti s tim . Dok igra um se poigrava s njim i počinje sumnjat u sebe i pobedu nadam se da će se izvući

superhik

pre 7 godina

Sta zena moze da napravi od coveka, pa to niko ne moze. Ako je normalna, moze da napravi najboljeg coveka a ako je neka lujka, onda i najbolji podpadnu pod njen uticaj. Zasto su vecinom muskarci alkoholicari? Pa zato kad te zena ubije u pojam, jedino ti ostaje da se opijes da zaboravis..

Joc@

pre 7 godina

Zna se šta je. Da je Noletu dopuštena dominacija svetskim tenisom
na svakom turniru, prošle i ove godine, kome bi to bilo zanimljivo?
Ko bi se oduševljavao osim Srbi? (Možda još i Rusi i Kinezi...)
Ostali bi trebali da budu nemi posmatrači kako Nole praši njihove
''nepobedive legende''. Što ne ide, ne ide. Opala bi poseta
teniskim turnirima, TV prenosi, klađenja, prodaja teniske
opreme, itd. itd. Sumrak biznisa, jednostavno rečeno.
Eto to je razlog.

Mrki

pre 7 godina

Novak, Novak, Novak i Novak. Ima li još koji sportista o kome pišete a da igra tako slabo u svom sportu.
Razumem dok je bio dobar da se piše o njemu i da ga hvalite, sada kad je slab pišite to što nam prikazuje a prikazuje niži nivo tenisa od Jelene Janković.
Treba pisati Novak izgubio jer je SLAB a zašto je slab to je njegov problem. Hoću da mi vrati pare za knjigu koju je kao napisao o uspehu, nisam došao do polovine a on se strmoglavio u ambis.
Znači pukao kao balon i to je to.

No18e

pre 7 godina

Niko u Srbiji ne sme da kaze nista ruzno o Novaku Djokovicu. Njegovo mentalno stanje (poslednjih 9 meseci) ne moze da se komentarise drugacije nego ruznjikavom do ruznom konotacijom. Hokejaske izmene u lozi su znak da je postao jezivo tast i sujetan. Scena sa suprugom Jelenom je dokaz da je brake iz bajke farsa. Drugim recima ako ne smemo da pricamo lose o Novaku, proglasimo ga za svetu kravu pre toga.

Dragana

pre 7 godina

Za Novaka navijam kad igra za reprezentaciju i to je to.Mislim da se digla prevelika prašina oko njegovih slabih igara u poslednjih nekoliko meseci,oko njegove ishrane,oko supruge,oko toga šta nosi oko vrata...Sve je to preterano.Novak je samo čovek,preforsirao se 2011 i 2015 godine i posledice su tu.Nije robot.A ako ima nešto "iza kulisa" njegovo je pravo da to ne objavljuje na sva zvona.Takodje je preterano što bacate drvlje i kamenje na njegovu suprugu a dok je Novak dobro igrao i pobedjivao dizali ste je u nebesa.Pa i ova anica je do juče pljuvala Federera i njegovu suprugu Mirku nazivala ih najpogrdnijim imenima itd.Sad je postala njihov fan.Otkud ona zna kakav je njihov brak,da li švrljaju sa strane i slično.To su besmislice.Mi koji volimo da pratimo tenis i ne treba da znamo takve stvari,to je irelevantno.Spustite se na zemlju malo,teško će bilo ko dostići Federera a vi Novakovi navijači budite uz njega i kad ne ide,ne otpisujte ga tako lako kao što ste Federera u penziju slali još pre 4,5 godina a pogledajte ga sad.

fantom

pre 7 godina

Pošto je čistio teren od šrapnela bombi, siguran sam da razume koliko život može da bude težak.

Ovo je izjavio jedan Amerikanac sa jermenskim korenima, ovom rečenicom Agasi me kupio za sva vremena. Svaka čast Andre majstore.

@

pre 7 godina

Ali "cistio teren od srapnela".
Koliko taj covek laze po tom svetu, to je neverovatno. Licemer jedan koji se po Nemackoj igrao tenisa dok su ovde bombe padale ide po svetu i laze kako je on bio bombardovan, nula od coveka, koristi nesrecu celog naroda za svoju promociju i jos laze.

Mladen

pre 7 godina

Joc@

Au brale ala ti mislis da smo mi nesto bitna nacija, zasto stvaras teorije zavere samo kad su drugi teniseri u pitanju? Sad bi za Nadala rekli doping, cisti se, za Federera namesteno itd. Za naseg Novaka nista, ko zna sta se desava sa Novakom i zasto se ovako raspao fizicki i psihicki. Postuj te tudji uspeh, samo znate da pljujete, i kao svi rade protiv nas. Alo bre ljudi, sta je sa ovom zemljom, jesmo li toliko jadni postali da znamo samo da omalovazavamo i smisljamo terije zavere, dok drugi rade na sebi i ostvaruju rezultate.

tenis

pre 7 godina

Problem je u tome sto je Jelena umislila da je lejdi Di, ok tu si, skrenula si paznju na sebe ko zna gde bi bila da je nije Nole ozenio. A sad pusti coveka da radi ono sto najbolje zna, za 10god kad covek zavrsi karjeru onda je 100% tvoj, sad mu pruzaj podrsku i smanji dozivljaj covek izgubi tri grnd slema zbog tebe.

Volem pARTizan

pre 7 godina

Novak je osvojio dosta toga.On je svoj cilj postigao kada je podigao famozni RG.S druge strane u privatnom zivotu kao i kod svih obicnih ljudi nastaju problemi.To sto je u boljoj finansiskoj situaciji od 99% Srba mu daje i tu smirenost u kriticnim trenucima.Jer je obezbedio porodicu za sva vremena.Ali ljudi su ti koji druge ljude podizu i spustaju a ne novac.Kod Djokovica glavni problem je odnos izmedju roditelja i zene.Ukoliko u tom polju nema problema on je srecan covek ali cini mi se da je to problem br.1.Plus balans izmedju brace koja mogu da osete i dozu ljubomore.Koju godinama skrivaju jer se u pojedinim trenucima osete inferiorno u odnosu na heroja nacije i ljubimca cele uze i sire familije.I nikako ne mogu da zaboravim pritisak okoline koja u njemu vidi neko bozanstvo.Taj pritisak je i jedan od mogucih uzroka njegove promene ishrane i nacina zivota u opste.Onda konstantno forsiranje od pojedinih "velikih" Srba da mora da bude prvi i samo prvi.Da mora da bude bolji od Federera u svakom smislu.Onda je i normalno da covek pukne jer takav pritisak nije samo teret nego i breme.Iako navijam za Rogera zelim Novaku malo vise prostora i medijske slobode koja mu je sad potrebnija vise nego ikad pre.

Pik

pre 7 godina

@Maja
Da dijeta je baš urodila plodom!Pokreti su mu brži i odredjeniji i može ih iskoristiti da što brže pokupi stvari i napusti teren poslije poraza!!!

zainteresovani

pre 7 godina

"Pošto je čistio teren od šrapnela bombi, siguran sam da razume koliko život može da bude težak“, rekao je Agasi.

Ko mu ovo napricha? U Nemackoj?

Tutankamon

pre 7 godina

@Vuk, ako te dobro razumijem čovjek koji je osvojio 60 titula, sve GS (osam titula), olimpijsko zlato, 3-4 puta DC nije kompetentan da priča o Novaku? Ma bravo veliki magu ove igre.

zapex

pre 7 godina

ovim komentarima coveku pravimo samo jos veci problem.
jer to zensko, to ne moze da iskulira i gleda svoja posla.
ubedjen sam da cita komentare, s obzirom da nista ne radi i da joj je sve dato i prineto-citanje komentara lude mase je verovatno zanimacija.

Maja

pre 7 godina

Nađoh nešto što je rekao u oktobru prošle godine i sve objasnio.

- Nisam na specijalnoj ishrani zbog tenisa i da bih pobeđivao mečeve, već zato što je to dobro za moje telo. Ta dijeta je odraz mog načina života. Neću odustati od nje zato što mi više nije prioritet da pobeđujem, osvajam titule i budem najbolji na svetu - još jednom je Novak potvrdio svoj stav da je otvorio novu stranicu u karijeri.

- Izgubio sam kilograme, ali mi je ova ishrana pomogla da moji pokreti postanu brži i određeniji, a ja se osećam sjajno zbog toga.

Treba li nešto dodati?

Srx

pre 7 godina

To se zove plato, svaki profesionalni sportista ga dozivi, sad se organizam cisti, sledece godine sve krece iz pocetka. Posledica gubitka mase nije samo ishrana, Novak i pre toga vrlo slabo da je jeo meso, a kroz istu pricu su prosli i Nadal (vise puta zbog ranije pocetih ciklusa) i Federer (za doticnog se mora priznati da ima ubedljivo najbolju farmaciju i doktore iza sebe, uz talenat koji poseduje to definitivno pravi razliku)...

A da adio...

pre 7 godina

Čitajući mesecima vaše ingeniozne muške komentare, došla sam do zaključka da bi najbolje bilo da se Novak reši žene tako što će da je utepa. Ili mislite da je trebao da nađe neku Mamamirku, nešto stariju i poslušniju, e pa da mu odjedared u tridesetim rodi 2x2 švajcarska blizanca. No, Novak je rođen u Beogradu, Novak je možda i bio u Nemačkoj kao klinac dok su padale bombe po vama (te vas ozbiljno poremetile), ali sigurno nije mogao svu svoju familiju, kojoj je veoma privržen (za razliku od zapadnjaka) u to vreme i da izdržava.
Zato vas lepo molim, ne lupetajte gluposti.
Ako će vam život biti lepši, ugledajte se na onog balvana koji, kao veoma uspešan radnik u Beogradskoj čistoći kod Maloga, svakodnevno ima vremena i "intelekta" da vas podstakne da se gadite Novaka i ostalih uspešnih srpskih sportista.

zoran ivkovic

pre 7 godina

ovde su neke stvari preuvelicane . djokovic je trenirao sigurno za vreme bombardovanja ali da je bas cistio teren od srapnela bombi cisto sumnjam ,malo je preuvelicano sve to .

Dragan

pre 7 godina

Ovaj portal nezna nista o tenisu, osim da ne pise o Novaku svaki dan.Sada.i ovaj Agasi.Kakvih on ima problema, sto to nekaze.Najlakse je sada napadati na Novaka.On to nije zasluzio.Pustite coveka na miru.Svima je jasno da Novak ima problema, zato i neigra na svom nivou.Samo da ne zavrsi kao Vavrinka i njrgova dama, koja ga je bodrila vise od 5 godina na svakom turniru.Novace budi jaki i nedozvoli takve gluposti.Nema ziva coveka kojo nema nekih problema.Pozdrav za Novaka, velikoga legendu beloga sporta.

evo ovo je u pitanju

pre 7 godina

Ja vam akzem o cemu se radi, a vi necete da objavite. Covek osvojio sve sto se moze osvojiti, onda je doziveo tzv burnout, i sad mu se tenis gadi. "Kada Aleksandar (Veliki) vide da nema vise sta da osvaja, sede i poce da place". To je to. Nema iz toga povratka.

Narkoman

pre 7 godina

ja mislim da je glavni Noletov problem izbori u Srbiji kao i pitanje da li ce O da li ce Veliki Vodja ostati na vlasti svezajedno sa svojom i nasom Dragom Partijom. E dok se to ne resi Nole nece i nemoze da igra. Ipak je sudbina Zemlje Vodje i Partije najvaznija od svega pa i od samog Tenisa. Jel tako braco?

@

pre 7 godina

@evo ovo je u pitanju
Moglo bi to da prodje da ne postoji neko mnogo mnogo veci i uspesniji od njega ko pokazuje i dokazuje da nema zasicenja. Ako Federer sa 18 GS i 90 titula nije zasicen, onda ti teorija o Nolou pada u vodu.

Mile

pre 7 godina

Ma kakve vise mistifikacije, nema tu bilo kakve enigme-tenis se poprilicno promenio u poslednje vreme. Sve vise se pridaje paznja snazi i jacini udaraca, servisa ponajvise, a manje taktici. Nole igra igru sa beskonacno prebacivanja i tu je najbolji na svetu, ali toga vise nema. Igra se na 5-6 prebacivanja i odmah sledi viner ili izlazak na mrezu. Nole tome ne moze da parira, pa i ne cudi zasto ga dobijaju udaraci tipa Kverija, Kirjosa, Cilica, Istomina, zamalo Andersona...a sa druge strane bez problema pobedjuje Keia, Gaskea, Mareja, Nadala i ostale "neudarace". Zbog toga mu je i Sten vise puta bio fatalan. Trenutno,Nole treba da se moli da mu ne zapadne Fed na nekom turniru jer bi to bilo brutalno po njega. Jednostavno, moramo se pomiriti sa činjenicom da Nole nema odgovor na najnovija kretanja u tenisu.

Maja

pre 7 godina

Jednog dana, kada to i ne bude toliko važno (lova od sponzora) saznaćemo istinu. I tada će na ovom forumu da nastupi prepirka, jesam li vam rekao da je bila žena u pitanju. :)

buža

pre 7 godina

Volem pARTizan, 20. mart 2017 16:32)

dao sam ti + jer si ubo u srz problema (barem ja tako mislim), ali ne mogu zamisliti da netko u hrvatskoj kaze da navija za Samprasa a ne za Ivanisevica kao sto ti pises da navijas za Federera, ne postoji!!!

E Agasi, Agasi..

pre 7 godina

Ma da..povreda lakta kod Novaka je nešto mentalno, izakulisno, neka žešća mistika koju sa ekipom vešto krije...
A povreda kod Mareja? Eee, pa to je druga stvar. To je miks superlativa nenadmašnih veština, spreme i koječega..

Labudović

pre 7 godina

Toliko se Nolo svima nama popeo na vrh glave, toliko nas opseda da i dalje komentarišemo tog beznačajnig čoveka (odličnog tenisera, inače).

sasho

pre 7 godina

Ono što se nalazi iza kulisa je to da se čika Federeru nameštaju mečevi i da Novak ne želi da se zamara i nervira po takvim turnirima.Usput Federer će doći na 1 mesto,a da možda ne odigra ni jedan meč sa Novakom.Trenutno Novak vodi 23-22 u pobedama.Ovo vam je istina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

@

pre 7 godina

Koga briga za njegove probleme? Njegov problem je to sto je zloban, mrzi ceo svet, odvratan je zato se i sasusio onako od mrznje prema onima koji su bolji od njega (Federer, Nadal, Mari).

Педро

pre 7 godina

Sve je pritiv Noloa, zar ne? Svi su protiv Noloa? Samo je Nolo, sirimah, nedužan, naivan ... uf, uf!
(Roksa, 20. mart 2017 20:21)

Ау која гробарска фрустрација и немоћ нам стижу директно из Загреба! Очигледна последица дугогодишњег чупања косе из недеље у недељу!! Ово је озбиљније него што је ико мислио..

Mastoor

pre 7 godina

Agasi treba da se zavuče u mišiju rupu.U svojoj knjizi je priznao da je bio dopingovan kada se "čudesno "vratio i osvojio grand slem.fuj
(Jelena, 20. mart 2017 18:07)

Moram da ti kazem da sam tu knjigu sa zadovoljstvom procitao od pocetka do kraja. Jedna od svega dve teniske knjige koje sam uspeo da docitam, uz Bekerovu koja je bas tanka, jedva jedan vikend citanja. Obe preporucujem svakom ljubitelju tenisa voleo ovu dvojicu ili ne. Nigde u knjizi ne pise da se Agasi ikada dopingovao, a te zadnje slemove je osvajao pod inekcijama za bolove. Pise takodje i da je bio pozitivan na nedozvoljeno sredstvo i da je slagao da je to uzeo slucajno, podmetnuo mu drugar u pice, ali niti je to bio doping koji bi mu pomogao da osvoji nesto niti je ista osvojio u vreme kada se drogirao.

Vladan R

pre 7 godina

http://www.novosti.rs/vesti/sport.296.html:630473-Djokovic-Necu-odustati-od-dijete

Kada procitate gore navedeni intervju, koji sam ja tek danas procitao, vise je nego jasno otkud kriza i da je Novak na neki nacin bar sto se tenisa tice zastranio. Tesko da ce, sa ovakvim stavom i rezimom zivota, bar po mom misljenju, ikada vratiti, makar i na priblizan nivo igre, na koji nas je navikao poslednjih godina. Posebno kad se tome doda i onaj Spanac, u strucnom stabu, za koga mi jos uvek nije jasno sta predstavlja i koja mu je funkcija. Da ne bude zabune, Novakovo iskljucivo pravo je da odluci, kako ce ziveti, kako ce se hraniti, koliko trenarati, cije savete slusati. Sa druge strane, ne moze nejgovim fanovima da ne bude krivo, i da ne izraze zaljenje, ako uoce da je to pogresno. Mozda je ideja o toj novoj dijeti i veganskoj ishrani, bas njegova, ali sa druge strane deluje cudno da se na to opredelio u trenucima kada je to pocela na sva zvona, da po raznim forumima propagira, vec duze tako opredeljena mu supruga. Ponavljam sta god da bilo, kako god i na koji god nacin da je to odlucio, apsolutno je njegovo pravo, posebno ako se radi o njegovom zdravlju. Ipak ne mogu da primetim i da kazem da mozda i nije u pravu, tj da je prethodni rezim ishrane, na osnovu svega vidjenog od 2011 pa do sredine 2016, delovao bas odlicno, a da u poslednjih skoro godinu dana na terenu deluje isrpljeno, ispijeno, slabasno. Pre svega u odnosu na ono, sto je na terenu prikazivao u prvo navedenom periodu.

Jelena

pre 7 godina

Agasi treba da se zavuče u mišiju rupu.U svojoj knjizi je priznao da je bio dopingovan kada se "čudesno "vratio i osvojio grand slem.fuj

audi 5cyl

pre 7 godina

Ne mogu sad da nađem studiju ali uradili Danci cakum pakum istraživanje na desetak hiljada parova i dokazali da verni muškarci kojima žene zvocaju žive u proseku deset godina kraće od često nevernih kojima žene zvocaju i onih kojima žene ne zvocaju.
Dakle, voleti nekog i biti principijelan može da te otera u grob deset godina ranije, a da ne govorimo o kvalitetu života. Tako da, Nole, znaš šta ti je činiti.
A ova priča o ishrani je po meni šuplja i zvuči pomalo kao religija za mene. Razumem problem sa glutenom, imam ga i ja, razumem da ne jede brancin (lubin) jer ribolov ubija i delfine i da izbegava palmino ulje jer se zbog istog krče tropske šume u kojima žive orangutani, ali zbog ubeđenja, to je nešto već sasvim drugo. Nije on jedini vrhunski sportista u godinama (a nije ni u godinama realno), jedini je koji tako jede.

Zoran

pre 7 godina

ovde su neke stvari preuvelicane . djokovic je trenirao sigurno za vreme bombardovanja ali da je bas cistio teren od srapnela bombi cisto sumnjam ,malo je preuvelicano sve to .
(zoran ivkovic, 20. mart 2017 20:33)

Lepi, jesi čuo za metafore u izražavanju? Ti si sad kao zamislio Đokovića kalo lopatom sakuplja delove i deliće bombi i raketa, tovari u kolica "na jedan točak" i odvozi na otbad da sakupi kintu da plati sat na terenu....


Bože kako smešnih ljudi ima!

Wong

pre 7 godina

Ja ne vjerujem u ove gluposti da Novaka tjeraju da gubi jer ne žele da Srbin bude prvi. To je već kretenizam. Ali vjerujem da postoje manipulacije, jer ATP-u nikako ne odgovara da jedan isti igrač dominira godinama. Sad me niko ne može ubijediti da je slučajnost onako jadan skor Federera protiv Nadala. Prije, dok sam vjerovao da je sve čisto, mislio sam da Federer za Nadalovu igru jednostavno nema odbranu. Sad kad gledam te mečeve između njih dvojice u kojima ga je Nadal smlatio, uopšte kod Federera ne vidim napad, žustrinu, volju za pobjedom. Samo se bespomoćno brani, dok ovaj ispaljuje lopticu 200 na sat.
Ljudi, mislite li vi da je Nole, koji je dokazao da je borac i mentalna gromada, sebi dopustio da mu na karijeru utiču jedan španski sektaš ili žena sklona filozofiji? Mislite da je lud da promijeni kvalitetnu ishranu i krene u isposničku dijetu? I ako mislite da se je Novak "zasitio" tenisa, kako to da se nije zasitio stotinu puta do sad, kad je postizao ogromne uspjehe? Nije se zasitio poslije fantastične 2011. godine. Nije se zasitio poslije desetog slema. A "zasitio" se je kad je u 29-oj godini došao na 6 slemova do najboljeg svih vremena, i to faktički bez konkurencije? Pa ako se je "zasitio" u Parizu, što je onda Olimpijadu igrao sa onakvim žarom? Zašto je od Pariza do sad odigrao par fantastičnih mečeva, ako se je "zasitio"? Ko se "zasiti", taj gubi u prvim kolima. Onako razbiti nikad boljeg Mareja u januaru, ono može samo neko ko igra sa žarom.

@

pre 7 godina

@Eleftherios
Ne jedi! To ti je istina bote, citaj malo sta se pise po svetskim teniskim portalima. Ceka se pogodan trenutak, pa ces onda da se ceses ovde kada sve postane javno i da pricas o zaverama.

zainteresovani

pre 7 godina

@ (stara škola, 20. mart 2017 19:42)
Nole prepravlja svetsku istoriju, ona mudrost "iza svakog uspešnog muškarca stoji žena" pada u vodu.

Hej, hej, 'stara skolo', Jetza = Melinda! :)

Gates je planirao pričekati još četvrt stoljeća dok svoj novac ne počne dijeliti drugima. Ipak, predomislio se već sljedeće godine i u samo tri godine postao treći najdarežljiviji filantrop u SAD-u. Naime, u međuvremenu se oženio i po prvi puta postao otac i to djevojčice. Gates je u nekoliko navrata priznao da su dvije članice njegove obitelji - majka Mary te supruga Melinda - bile najveći uzrok njegovog filantropskog uzleta. Prilikom jednog govora rekao je čak kako supruga nikada nije prestala vršiti pritisak na njega da učini više za druge. Unatoč tome što je on taj koji zarađuje, ona je ta koja drži konce u rukama. A čak se i pobrinula da na dobrotvornim zabavama za milijardere, koje je Gates priređivao, budu pozvane i njihove supruge.

magneto paris

pre 7 godina

Samo na TV pravima prenosa teniskih turnira dominacijom Đokovića prethodnih 5-6 godina, moćne svetske TV kuće su zaradile dosta manje novca nego u periodu 2006-2011. kada je hype-ovan rivalitet Federer Nadal. Ako veliki sponzori (npr.Nike) počnu da zarađuju sve manje, onda gube i drugi u lancu, a to može da traje samo neko vreme.

Tenis je ogroman globalni biznis i svako ko doprinosi rastu tog biznisa (bilo koje nacionalnosti da je teniser) je dobrodošao kao lider. Ako ne doprinosi, posle nekog vremena nađu način da ga marginalizuju.

Đoković je sigurno diskretno (verovatno preko nekog ličnog prijatelja tipa R.Brenson) "zamoljen" da prikoči. On je obećao da će to da uradi čim osvoji RG2016 (koji je btw bio namešten), i sada to i radi. Ubeđen sam 100% da je Marej isprojektovan kao novi No.1, jer on sam nije platio povratak Lendla za trenera već je to uradio uz pomoć Britanske federacije. Pa šta mislite, koliko je bilo samopouzdanje Mareja posle 5 izgubljenih GS finala od Đokovića i jedno poklonjeno Vimbldonsko (u čast susreta T.Nikolić-D.Kameron).

Sada se do maksimuma forsira marketinški potencijal Federera (jer mladih moćnih tenisera koji privlače publiku nema), pa dokle izdrži.

Videćemo koliko će Đoković (koji nije ni lud ni glup, već pod pritiskom) da i dalje učestvuje u ovome. Lično mislim da će se ubrzo povući.

Dragan

pre 7 godina

@Deda Laza.
Ako citas sve komentare sa ovoga sajta, zamolio bih te da nikoga nevredjas.Gdje si tolike godine proveo, da nemas respekta kada tako nesto kazes.Pamet ide za godinama, a neznam sta je sa tobom.Pozdrav.....

Vuk

pre 7 godina

Agasi nikad nije bio ni blizu onome sto je Novak postigao. Naravno da nije lako inspiraciju posto sve zivo osvojite. Da sam Novak, zanemario bih sta ovaj sarlatan prica. Pre bih poslusao Samprasa.

Boca

pre 7 godina

Znate koliko se Novak sekira zbog kompleksasha sa komentara? Ne moze mirno da spava koliko ga dusa boli, sto ste vi unezvijereni, hehe.

nosi fenjer,navija za fener

pre 7 godina

(@
možda probati da ne jedeš ti?
reci nekom da je bot sa tako pavimtu komentarima pokazuje ozbiljnu filijukopro.

Joc@

pre 7 godina

@ (magneto paris, 02:19)

Bravo Brate. To je to. Ipak, možda se dosete kako da od Noleta načine
koku koja nosi zlatna jaja. Npr. tako da ga prefarbaju svojim
bojama, ili pridodaju svog trenera. Može biti on njima
još od koristi.

@

pre 7 godina

Ali "cistio teren od srapnela".
Koliko taj covek laze po tom svetu, to je neverovatno. Licemer jedan koji se po Nemackoj igrao tenisa dok su ovde bombe padale ide po svetu i laze kako je on bio bombardovan, nula od coveka, koristi nesrecu celog naroda za svoju promociju i jos laze.

@

pre 7 godina

Koga briga za njegove probleme? Njegov problem je to sto je zloban, mrzi ceo svet, odvratan je zato se i sasusio onako od mrznje prema onima koji su bolji od njega (Federer, Nadal, Mari).

Mrki

pre 7 godina

Novak, Novak, Novak i Novak. Ima li još koji sportista o kome pišete a da igra tako slabo u svom sportu.
Razumem dok je bio dobar da se piše o njemu i da ga hvalite, sada kad je slab pišite to što nam prikazuje a prikazuje niži nivo tenisa od Jelene Janković.
Treba pisati Novak izgubio jer je SLAB a zašto je slab to je njegov problem. Hoću da mi vrati pare za knjigu koju je kao napisao o uspehu, nisam došao do polovine a on se strmoglavio u ambis.
Znači pukao kao balon i to je to.

Vuk

pre 7 godina

Agasi nikad nije bio ni blizu onome sto je Novak postigao. Naravno da nije lako inspiraciju posto sve zivo osvojite. Da sam Novak, zanemario bih sta ovaj sarlatan prica. Pre bih poslusao Samprasa.

sasho

pre 7 godina

Ono što se nalazi iza kulisa je to da se čika Federeru nameštaju mečevi i da Novak ne želi da se zamara i nervira po takvim turnirima.Usput Federer će doći na 1 mesto,a da možda ne odigra ni jedan meč sa Novakom.Trenutno Novak vodi 23-22 u pobedama.Ovo vam je istina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Labudović

pre 7 godina

Toliko se Nolo svima nama popeo na vrh glave, toliko nas opseda da i dalje komentarišemo tog beznačajnig čoveka (odličnog tenisera, inače).

A da adio...

pre 7 godina

Čitajući mesecima vaše ingeniozne muške komentare, došla sam do zaključka da bi najbolje bilo da se Novak reši žene tako što će da je utepa. Ili mislite da je trebao da nađe neku Mamamirku, nešto stariju i poslušniju, e pa da mu odjedared u tridesetim rodi 2x2 švajcarska blizanca. No, Novak je rođen u Beogradu, Novak je možda i bio u Nemačkoj kao klinac dok su padale bombe po vama (te vas ozbiljno poremetile), ali sigurno nije mogao svu svoju familiju, kojoj je veoma privržen (za razliku od zapadnjaka) u to vreme i da izdržava.
Zato vas lepo molim, ne lupetajte gluposti.
Ako će vam život biti lepši, ugledajte se na onog balvana koji, kao veoma uspešan radnik u Beogradskoj čistoći kod Maloga, svakodnevno ima vremena i "intelekta" da vas podstakne da se gadite Novaka i ostalih uspešnih srpskih sportista.

Dex

pre 7 godina

Valjda covek ima pravo da ima probleme kao sto ih svako normalan ima. A sto se tice optuzivanja zene to je tako tipicno za nas da se zena odmah okrivi. Pa ako zena moze da utice na svetskog sampiona i mentalnu gromadu onda on i ne zasluzuje da nosi tu titulu. Osim toga ona mu je bila zena i kad je drzao sva 4 GS.

Jelena

pre 7 godina

Agasi treba da se zavuče u mišiju rupu.U svojoj knjizi je priznao da je bio dopingovan kada se "čudesno "vratio i osvojio grand slem.fuj

Joc@

pre 7 godina

Zna se šta je. Da je Noletu dopuštena dominacija svetskim tenisom
na svakom turniru, prošle i ove godine, kome bi to bilo zanimljivo?
Ko bi se oduševljavao osim Srbi? (Možda još i Rusi i Kinezi...)
Ostali bi trebali da budu nemi posmatrači kako Nole praši njihove
''nepobedive legende''. Što ne ide, ne ide. Opala bi poseta
teniskim turnirima, TV prenosi, klađenja, prodaja teniske
opreme, itd. itd. Sumrak biznisa, jednostavno rečeno.
Eto to je razlog.

evo ovo je u pitanju

pre 7 godina

Ja vam akzem o cemu se radi, a vi necete da objavite. Covek osvojio sve sto se moze osvojiti, onda je doziveo tzv burnout, i sad mu se tenis gadi. "Kada Aleksandar (Veliki) vide da nema vise sta da osvaja, sede i poce da place". To je to. Nema iz toga povratka.

Mile

pre 7 godina

Ma kakve vise mistifikacije, nema tu bilo kakve enigme-tenis se poprilicno promenio u poslednje vreme. Sve vise se pridaje paznja snazi i jacini udaraca, servisa ponajvise, a manje taktici. Nole igra igru sa beskonacno prebacivanja i tu je najbolji na svetu, ali toga vise nema. Igra se na 5-6 prebacivanja i odmah sledi viner ili izlazak na mrezu. Nole tome ne moze da parira, pa i ne cudi zasto ga dobijaju udaraci tipa Kverija, Kirjosa, Cilica, Istomina, zamalo Andersona...a sa druge strane bez problema pobedjuje Keia, Gaskea, Mareja, Nadala i ostale "neudarace". Zbog toga mu je i Sten vise puta bio fatalan. Trenutno,Nole treba da se moli da mu ne zapadne Fed na nekom turniru jer bi to bilo brutalno po njega. Jednostavno, moramo se pomiriti sa činjenicom da Nole nema odgovor na najnovija kretanja u tenisu.

Педро

pre 7 godina

Sve je pritiv Noloa, zar ne? Svi su protiv Noloa? Samo je Nolo, sirimah, nedužan, naivan ... uf, uf!
(Roksa, 20. mart 2017 20:21)

Ау која гробарска фрустрација и немоћ нам стижу директно из Загреба! Очигледна последица дугогодишњег чупања косе из недеље у недељу!! Ово је озбиљније него што је ико мислио..

@

pre 7 godina

@Eleftherios
Ne jedi! To ti je istina bote, citaj malo sta se pise po svetskim teniskim portalima. Ceka se pogodan trenutak, pa ces onda da se ceses ovde kada sve postane javno i da pricas o zaverama.

Cecina ćerka

pre 7 godina

Nema ništa iza kulisa posebno , stvar je psihičke prirode jer nije navikao na ovolike poraze izgubio je samopouzdanje i 1 mesto i ne može se pomiriti s tim . Dok igra um se poigrava s njim i počinje sumnjat u sebe i pobedu nadam se da će se izvući

Nolo botina

pre 7 godina

To i vrabci znaju da ne stima brak.
Ali ocigledno oboje rade na tome da brak opstane.Iz tog razloga Jelena je trudna i bice to sve ok. Pitanje je samo koliko je Novak emotivnu i mentalnu stetu pretrpeo. Mentalni sklop ako se poremeti , vrlo tesko se vraca u staro stanje. Naravno ovde mislim na mentalnu snagu koju je Novak imao kao gotovo nepobediv na bilo kom turnitu gde je igrao.

No18e

pre 7 godina

Niko u Srbiji ne sme da kaze nista ruzno o Novaku Djokovicu. Njegovo mentalno stanje (poslednjih 9 meseci) ne moze da se komentarise drugacije nego ruznjikavom do ruznom konotacijom. Hokejaske izmene u lozi su znak da je postao jezivo tast i sujetan. Scena sa suprugom Jelenom je dokaz da je brake iz bajke farsa. Drugim recima ako ne smemo da pricamo lose o Novaku, proglasimo ga za svetu kravu pre toga.

zainteresovani

pre 7 godina

"Pošto je čistio teren od šrapnela bombi, siguran sam da razume koliko život može da bude težak“, rekao je Agasi.

Ko mu ovo napricha? U Nemackoj?

superhik

pre 7 godina

Sta zena moze da napravi od coveka, pa to niko ne moze. Ako je normalna, moze da napravi najboljeg coveka a ako je neka lujka, onda i najbolji podpadnu pod njen uticaj. Zasto su vecinom muskarci alkoholicari? Pa zato kad te zena ubije u pojam, jedino ti ostaje da se opijes da zaboravis..

v

pre 7 godina

I ja i dalje verujem da je Novak isuvise veliki da bi se ovde sve zavrsilo. Bice on onaj stari, pa cete ovde drugu pesmu da pevate. Nesumnjivo je zastranio i ima neki problem, ali verujem da nije do te mere samodestruktivan da ne bi pronasao resenje.

zoran ivkovic

pre 7 godina

ovde su neke stvari preuvelicane . djokovic je trenirao sigurno za vreme bombardovanja ali da je bas cistio teren od srapnela bombi cisto sumnjam ,malo je preuvelicano sve to .

fantom

pre 7 godina

Pošto je čistio teren od šrapnela bombi, siguran sam da razume koliko život može da bude težak.

Ovo je izjavio jedan Amerikanac sa jermenskim korenima, ovom rečenicom Agasi me kupio za sva vremena. Svaka čast Andre majstore.

Dragan

pre 7 godina

Ovaj portal nezna nista o tenisu, osim da ne pise o Novaku svaki dan.Sada.i ovaj Agasi.Kakvih on ima problema, sto to nekaze.Najlakse je sada napadati na Novaka.On to nije zasluzio.Pustite coveka na miru.Svima je jasno da Novak ima problema, zato i neigra na svom nivou.Samo da ne zavrsi kao Vavrinka i njrgova dama, koja ga je bodrila vise od 5 godina na svakom turniru.Novace budi jaki i nedozvoli takve gluposti.Nema ziva coveka kojo nema nekih problema.Pozdrav za Novaka, velikoga legendu beloga sporta.

E Agasi, Agasi..

pre 7 godina

Ma da..povreda lakta kod Novaka je nešto mentalno, izakulisno, neka žešća mistika koju sa ekipom vešto krije...
A povreda kod Mareja? Eee, pa to je druga stvar. To je miks superlativa nenadmašnih veština, spreme i koječega..

Narkoman

pre 7 godina

ja mislim da je glavni Noletov problem izbori u Srbiji kao i pitanje da li ce O da li ce Veliki Vodja ostati na vlasti svezajedno sa svojom i nasom Dragom Partijom. E dok se to ne resi Nole nece i nemoze da igra. Ipak je sudbina Zemlje Vodje i Partije najvaznija od svega pa i od samog Tenisa. Jel tako braco?

zapex

pre 7 godina

ovim komentarima coveku pravimo samo jos veci problem.
jer to zensko, to ne moze da iskulira i gleda svoja posla.
ubedjen sam da cita komentare, s obzirom da nista ne radi i da joj je sve dato i prineto-citanje komentara lude mase je verovatno zanimacija.

Bicu Slobodan

pre 7 godina

Tacno znam kako mu je :)
"Ti samo juris neke svoje snove. Gde smo tu ja i dete? Budi malo sa svojim detetom. Nikad nisi kuci. Ja ne mogu sve sama...."
Verujte i kamen bi poludeo :)))

Volem pARTizan

pre 7 godina

Novak je osvojio dosta toga.On je svoj cilj postigao kada je podigao famozni RG.S druge strane u privatnom zivotu kao i kod svih obicnih ljudi nastaju problemi.To sto je u boljoj finansiskoj situaciji od 99% Srba mu daje i tu smirenost u kriticnim trenucima.Jer je obezbedio porodicu za sva vremena.Ali ljudi su ti koji druge ljude podizu i spustaju a ne novac.Kod Djokovica glavni problem je odnos izmedju roditelja i zene.Ukoliko u tom polju nema problema on je srecan covek ali cini mi se da je to problem br.1.Plus balans izmedju brace koja mogu da osete i dozu ljubomore.Koju godinama skrivaju jer se u pojedinim trenucima osete inferiorno u odnosu na heroja nacije i ljubimca cele uze i sire familije.I nikako ne mogu da zaboravim pritisak okoline koja u njemu vidi neko bozanstvo.Taj pritisak je i jedan od mogucih uzroka njegove promene ishrane i nacina zivota u opste.Onda konstantno forsiranje od pojedinih "velikih" Srba da mora da bude prvi i samo prvi.Da mora da bude bolji od Federera u svakom smislu.Onda je i normalno da covek pukne jer takav pritisak nije samo teret nego i breme.Iako navijam za Rogera zelim Novaku malo vise prostora i medijske slobode koja mu je sad potrebnija vise nego ikad pre.

petarczv

pre 7 godina

Uvek sam gotivio andrea i 100% je u pravu. To bi bilo isto ko da je jordan u svom zenitu odjedanput poceo da daje 10 umesto 30p po utakmici...Nesto debelo smrdi ali sta me znamo da li je Jelena,Vrach ilimesto trece nadam se da ce se otkriti i da ce nole igrati na starom nivou jer toliki pad nije normalan. Imao je duplo vise poena od mareja sto nije bilo zabelezeno u istoriji,mislili smo da ce nole biti na prvom mestu barem jos 3-4 godine lagano...

Srx

pre 7 godina

To se zove plato, svaki profesionalni sportista ga dozivi, sad se organizam cisti, sledece godine sve krece iz pocetka. Posledica gubitka mase nije samo ishrana, Novak i pre toga vrlo slabo da je jeo meso, a kroz istu pricu su prosli i Nadal (vise puta zbog ranije pocetih ciklusa) i Federer (za doticnog se mora priznati da ima ubedljivo najbolju farmaciju i doktore iza sebe, uz talenat koji poseduje to definitivno pravi razliku)...

Dragan

pre 7 godina

@Deda Laza.
Ako citas sve komentare sa ovoga sajta, zamolio bih te da nikoga nevredjas.Gdje si tolike godine proveo, da nemas respekta kada tako nesto kazes.Pamet ide za godinama, a neznam sta je sa tobom.Pozdrav.....

Mladen

pre 7 godina

Joc@

Au brale ala ti mislis da smo mi nesto bitna nacija, zasto stvaras teorije zavere samo kad su drugi teniseri u pitanju? Sad bi za Nadala rekli doping, cisti se, za Federera namesteno itd. Za naseg Novaka nista, ko zna sta se desava sa Novakom i zasto se ovako raspao fizicki i psihicki. Postuj te tudji uspeh, samo znate da pljujete, i kao svi rade protiv nas. Alo bre ljudi, sta je sa ovom zemljom, jesmo li toliko jadni postali da znamo samo da omalovazavamo i smisljamo terije zavere, dok drugi rade na sebi i ostvaruju rezultate.

nosi fenjer,navija za fener

pre 7 godina

(@
možda probati da ne jedeš ti?
reci nekom da je bot sa tako pavimtu komentarima pokazuje ozbiljnu filijukopro.

Milan

pre 7 godina

Kakvi šrapneli, šta priča Agasi?! Na kraju će da ispadne da je Novak sa 12 godina ratovao na Košarama, kako je krenulo. Muči ga nešto, to se jasno vidi, a možda se samo zasitio tenisa ali odradjuje šta mora zbog obaveza koje ima prema sponzorima. Uostalom, njegova stvar i hvala mu za sve trenutke radosti koje nam je priredio. Sećam se kao klinac sam gledao svoj prvi turnir na TV, bio je to onaj Vimbldon kada je Pet Keš pobedio, mislim 1987 ili tako nešto. Nisam mogao tada ni da pomislim da ćemo imati i približno takvu tenisku veličinu jednog dana, a on ne da je to postao nego je uveliko nadmašio sve najbolje tenisere tog vremena. I sada da ga kritikujem što je pao u formi?! Nikada.

@

pre 7 godina

@evo ovo je u pitanju
Moglo bi to da prodje da ne postoji neko mnogo mnogo veci i uspesniji od njega ko pokazuje i dokazuje da nema zasicenja. Ako Federer sa 18 GS i 90 titula nije zasicen, onda ti teorija o Nolou pada u vodu.

buža

pre 7 godina

Volem pARTizan, 20. mart 2017 16:32)

dao sam ti + jer si ubo u srz problema (barem ja tako mislim), ali ne mogu zamisliti da netko u hrvatskoj kaze da navija za Samprasa a ne za Ivanisevica kao sto ti pises da navijas za Federera, ne postoji!!!

Maja

pre 7 godina

Nađoh nešto što je rekao u oktobru prošle godine i sve objasnio.

- Nisam na specijalnoj ishrani zbog tenisa i da bih pobeđivao mečeve, već zato što je to dobro za moje telo. Ta dijeta je odraz mog načina života. Neću odustati od nje zato što mi više nije prioritet da pobeđujem, osvajam titule i budem najbolji na svetu - još jednom je Novak potvrdio svoj stav da je otvorio novu stranicu u karijeri.

- Izgubio sam kilograme, ali mi je ova ishrana pomogla da moji pokreti postanu brži i određeniji, a ja se osećam sjajno zbog toga.

Treba li nešto dodati?

tenis

pre 7 godina

Problem je u tome sto je Jelena umislila da je lejdi Di, ok tu si, skrenula si paznju na sebe ko zna gde bi bila da je nije Nole ozenio. A sad pusti coveka da radi ono sto najbolje zna, za 10god kad covek zavrsi karjeru onda je 100% tvoj, sad mu pruzaj podrsku i smanji dozivljaj covek izgubi tri grnd slema zbog tebe.

dado

pre 7 godina

pa ja vec duze vremena govorim da se nesto desava s noletom.
od rg on je drugi covjek.....ili je to ljubavni zivot, ili je to ishrana ili pad motiva....
problem je sto nole uporno tvrdi da ide ok, pred pocetkom turnira, odigra pokoji mec, set odlicno, podsjeti na svoje dane i onda rupa....
to se desavalo rogeru zadnjih godina, gdje je odredjen period turnira igrao super i onda jedan dan ustane na lijevu nogu i izgubi...
nole je znao ustajati na tu lijevu nogu, ali je na neke nacine uspjevao dobiti mec...sad toga vise nema...samo pogledajte gdje apdaju noletove loptice kad ima vremena da se namjesti na udarac...nema tu preciznih uglova, prave i redovne dubine...i to koristi momci tipa kyrgios koji lupa li lupa....

Mica

pre 7 godina

Ako ga muči žena ,Agasi najbolje zna kako je to.
Dok je bio oženjen sa glumicom Bruk Šilds karijera je krenula silaznom putanjom.
A kada je odlučio da mu je tenis bitniji i oženio Štefi Graf sve je došlo na svoje mesto.Što znači ili ćeš biti u tenisu 100% ili reket o klin jer ne može i jedno i drugo!!!

tenis

pre 7 godina

Problem je u tome sto je Jelena umislila da je lejdi Di, ok tu si, skrenula si paznju na sebe ko zna gde bi bila da je nije Nole ozenio. A sad pusti coveka da radi ono sto najbolje zna, za 10god kad covek zavrsi karjeru onda je 100% tvoj, sad mu pruzaj podrsku i smanji dozivljaj covek izgubi tri grnd slema zbog tebe.

Dragana

pre 7 godina

Za Novaka navijam kad igra za reprezentaciju i to je to.Mislim da se digla prevelika prašina oko njegovih slabih igara u poslednjih nekoliko meseci,oko njegove ishrane,oko supruge,oko toga šta nosi oko vrata...Sve je to preterano.Novak je samo čovek,preforsirao se 2011 i 2015 godine i posledice su tu.Nije robot.A ako ima nešto "iza kulisa" njegovo je pravo da to ne objavljuje na sva zvona.Takodje je preterano što bacate drvlje i kamenje na njegovu suprugu a dok je Novak dobro igrao i pobedjivao dizali ste je u nebesa.Pa i ova anica je do juče pljuvala Federera i njegovu suprugu Mirku nazivala ih najpogrdnijim imenima itd.Sad je postala njihov fan.Otkud ona zna kakav je njihov brak,da li švrljaju sa strane i slično.To su besmislice.Mi koji volimo da pratimo tenis i ne treba da znamo takve stvari,to je irelevantno.Spustite se na zemlju malo,teško će bilo ko dostići Federera a vi Novakovi navijači budite uz njega i kad ne ide,ne otpisujte ga tako lako kao što ste Federera u penziju slali još pre 4,5 godina a pogledajte ga sad.

Maja

pre 7 godina

Jednog dana, kada to i ne bude toliko važno (lova od sponzora) saznaćemo istinu. I tada će na ovom forumu da nastupi prepirka, jesam li vam rekao da je bila žena u pitanju. :)

Zoran

pre 7 godina

ovde su neke stvari preuvelicane . djokovic je trenirao sigurno za vreme bombardovanja ali da je bas cistio teren od srapnela bombi cisto sumnjam ,malo je preuvelicano sve to .
(zoran ivkovic, 20. mart 2017 20:33)

Lepi, jesi čuo za metafore u izražavanju? Ti si sad kao zamislio Đokovića kalo lopatom sakuplja delove i deliće bombi i raketa, tovari u kolica "na jedan točak" i odvozi na otbad da sakupi kintu da plati sat na terenu....


Bože kako smešnih ljudi ima!

Vladan R

pre 7 godina

http://www.novosti.rs/vesti/sport.296.html:630473-Djokovic-Necu-odustati-od-dijete

Kada procitate gore navedeni intervju, koji sam ja tek danas procitao, vise je nego jasno otkud kriza i da je Novak na neki nacin bar sto se tenisa tice zastranio. Tesko da ce, sa ovakvim stavom i rezimom zivota, bar po mom misljenju, ikada vratiti, makar i na priblizan nivo igre, na koji nas je navikao poslednjih godina. Posebno kad se tome doda i onaj Spanac, u strucnom stabu, za koga mi jos uvek nije jasno sta predstavlja i koja mu je funkcija. Da ne bude zabune, Novakovo iskljucivo pravo je da odluci, kako ce ziveti, kako ce se hraniti, koliko trenarati, cije savete slusati. Sa druge strane, ne moze nejgovim fanovima da ne bude krivo, i da ne izraze zaljenje, ako uoce da je to pogresno. Mozda je ideja o toj novoj dijeti i veganskoj ishrani, bas njegova, ali sa druge strane deluje cudno da se na to opredelio u trenucima kada je to pocela na sva zvona, da po raznim forumima propagira, vec duze tako opredeljena mu supruga. Ponavljam sta god da bilo, kako god i na koji god nacin da je to odlucio, apsolutno je njegovo pravo, posebno ako se radi o njegovom zdravlju. Ipak ne mogu da primetim i da kazem da mozda i nije u pravu, tj da je prethodni rezim ishrane, na osnovu svega vidjenog od 2011 pa do sredine 2016, delovao bas odlicno, a da u poslednjih skoro godinu dana na terenu deluje isrpljeno, ispijeno, slabasno. Pre svega u odnosu na ono, sto je na terenu prikazivao u prvo navedenom periodu.

Pik

pre 7 godina

@Maja
Da dijeta je baš urodila plodom!Pokreti su mu brži i odredjeniji i može ih iskoristiti da što brže pokupi stvari i napusti teren poslije poraza!!!

Predo

pre 7 godina

Kada to Agasi kaže, onda je sasvim moguće "da je nešto iza brda", jer to niko od njega ne može znati bolje. Meni je pao dosta puta na pamet otkako je NOvak u krizi. Ne znam koliko vas je pratilo tenis tada, ali on je nakon što je oženio Bruk Šilds pao sa prvog na negde 180-to mesto koliko se sećam. I nakon rastave i ženidbe sa Štefi Graf se ponovo vratio u vrh. Ovim uopšte ne insuiniram da Novak ima problem u braku, samo govorim o Agasijevom specifičnom iskustvu kako privatni život utiče na karijeru.

Tutankamon

pre 7 godina

@Vuk, ako te dobro razumijem čovjek koji je osvojio 60 titula, sve GS (osam titula), olimpijsko zlato, 3-4 puta DC nije kompetentan da priča o Novaku? Ma bravo veliki magu ove igre.

Boca

pre 7 godina

Znate koliko se Novak sekira zbog kompleksasha sa komentara? Ne moze mirno da spava koliko ga dusa boli, sto ste vi unezvijereni, hehe.

audi 5cyl

pre 7 godina

Ne mogu sad da nađem studiju ali uradili Danci cakum pakum istraživanje na desetak hiljada parova i dokazali da verni muškarci kojima žene zvocaju žive u proseku deset godina kraće od često nevernih kojima žene zvocaju i onih kojima žene ne zvocaju.
Dakle, voleti nekog i biti principijelan može da te otera u grob deset godina ranije, a da ne govorimo o kvalitetu života. Tako da, Nole, znaš šta ti je činiti.
A ova priča o ishrani je po meni šuplja i zvuči pomalo kao religija za mene. Razumem problem sa glutenom, imam ga i ja, razumem da ne jede brancin (lubin) jer ribolov ubija i delfine i da izbegava palmino ulje jer se zbog istog krče tropske šume u kojima žive orangutani, ali zbog ubeđenja, to je nešto već sasvim drugo. Nije on jedini vrhunski sportista u godinama (a nije ni u godinama realno), jedini je koji tako jede.

Wong

pre 7 godina

Ja ne vjerujem u ove gluposti da Novaka tjeraju da gubi jer ne žele da Srbin bude prvi. To je već kretenizam. Ali vjerujem da postoje manipulacije, jer ATP-u nikako ne odgovara da jedan isti igrač dominira godinama. Sad me niko ne može ubijediti da je slučajnost onako jadan skor Federera protiv Nadala. Prije, dok sam vjerovao da je sve čisto, mislio sam da Federer za Nadalovu igru jednostavno nema odbranu. Sad kad gledam te mečeve između njih dvojice u kojima ga je Nadal smlatio, uopšte kod Federera ne vidim napad, žustrinu, volju za pobjedom. Samo se bespomoćno brani, dok ovaj ispaljuje lopticu 200 na sat.
Ljudi, mislite li vi da je Nole, koji je dokazao da je borac i mentalna gromada, sebi dopustio da mu na karijeru utiču jedan španski sektaš ili žena sklona filozofiji? Mislite da je lud da promijeni kvalitetnu ishranu i krene u isposničku dijetu? I ako mislite da se je Novak "zasitio" tenisa, kako to da se nije zasitio stotinu puta do sad, kad je postizao ogromne uspjehe? Nije se zasitio poslije fantastične 2011. godine. Nije se zasitio poslije desetog slema. A "zasitio" se je kad je u 29-oj godini došao na 6 slemova do najboljeg svih vremena, i to faktički bez konkurencije? Pa ako se je "zasitio" u Parizu, što je onda Olimpijadu igrao sa onakvim žarom? Zašto je od Pariza do sad odigrao par fantastičnih mečeva, ako se je "zasitio"? Ko se "zasiti", taj gubi u prvim kolima. Onako razbiti nikad boljeg Mareja u januaru, ono može samo neko ko igra sa žarom.

Mastoor

pre 7 godina

Agasi treba da se zavuče u mišiju rupu.U svojoj knjizi je priznao da je bio dopingovan kada se "čudesno "vratio i osvojio grand slem.fuj
(Jelena, 20. mart 2017 18:07)

Moram da ti kazem da sam tu knjigu sa zadovoljstvom procitao od pocetka do kraja. Jedna od svega dve teniske knjige koje sam uspeo da docitam, uz Bekerovu koja je bas tanka, jedva jedan vikend citanja. Obe preporucujem svakom ljubitelju tenisa voleo ovu dvojicu ili ne. Nigde u knjizi ne pise da se Agasi ikada dopingovao, a te zadnje slemove je osvajao pod inekcijama za bolove. Pise takodje i da je bio pozitivan na nedozvoljeno sredstvo i da je slagao da je to uzeo slucajno, podmetnuo mu drugar u pice, ali niti je to bio doping koji bi mu pomogao da osvoji nesto niti je ista osvojio u vreme kada se drogirao.

zainteresovani

pre 7 godina

@ (stara škola, 20. mart 2017 19:42)
Nole prepravlja svetsku istoriju, ona mudrost "iza svakog uspešnog muškarca stoji žena" pada u vodu.

Hej, hej, 'stara skolo', Jetza = Melinda! :)

Gates je planirao pričekati još četvrt stoljeća dok svoj novac ne počne dijeliti drugima. Ipak, predomislio se već sljedeće godine i u samo tri godine postao treći najdarežljiviji filantrop u SAD-u. Naime, u međuvremenu se oženio i po prvi puta postao otac i to djevojčice. Gates je u nekoliko navrata priznao da su dvije članice njegove obitelji - majka Mary te supruga Melinda - bile najveći uzrok njegovog filantropskog uzleta. Prilikom jednog govora rekao je čak kako supruga nikada nije prestala vršiti pritisak na njega da učini više za druge. Unatoč tome što je on taj koji zarađuje, ona je ta koja drži konce u rukama. A čak se i pobrinula da na dobrotvornim zabavama za milijardere, koje je Gates priređivao, budu pozvane i njihove supruge.

magneto paris

pre 7 godina

Samo na TV pravima prenosa teniskih turnira dominacijom Đokovića prethodnih 5-6 godina, moćne svetske TV kuće su zaradile dosta manje novca nego u periodu 2006-2011. kada je hype-ovan rivalitet Federer Nadal. Ako veliki sponzori (npr.Nike) počnu da zarađuju sve manje, onda gube i drugi u lancu, a to može da traje samo neko vreme.

Tenis je ogroman globalni biznis i svako ko doprinosi rastu tog biznisa (bilo koje nacionalnosti da je teniser) je dobrodošao kao lider. Ako ne doprinosi, posle nekog vremena nađu način da ga marginalizuju.

Đoković je sigurno diskretno (verovatno preko nekog ličnog prijatelja tipa R.Brenson) "zamoljen" da prikoči. On je obećao da će to da uradi čim osvoji RG2016 (koji je btw bio namešten), i sada to i radi. Ubeđen sam 100% da je Marej isprojektovan kao novi No.1, jer on sam nije platio povratak Lendla za trenera već je to uradio uz pomoć Britanske federacije. Pa šta mislite, koliko je bilo samopouzdanje Mareja posle 5 izgubljenih GS finala od Đokovića i jedno poklonjeno Vimbldonsko (u čast susreta T.Nikolić-D.Kameron).

Sada se do maksimuma forsira marketinški potencijal Federera (jer mladih moćnih tenisera koji privlače publiku nema), pa dokle izdrži.

Videćemo koliko će Đoković (koji nije ni lud ni glup, već pod pritiskom) da i dalje učestvuje u ovome. Lično mislim da će se ubrzo povući.

Joc@

pre 7 godina

@ (magneto paris, 02:19)

Bravo Brate. To je to. Ipak, možda se dosete kako da od Noleta načine
koku koja nosi zlatna jaja. Npr. tako da ga prefarbaju svojim
bojama, ili pridodaju svog trenera. Može biti on njima
još od koristi.